PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - 206 1.6 16v - Peugeot Sport

Aggelos - Τρι 06 Ιαν 2004, 11:20:01
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 1.6 16v - Peugeot Sport
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ακόμα για να βάλω χέρι στο μοτερ,αλλά στα πλαίσια του ψαξίματος πέρασα από την Condor στα σίδερα Χαλανδρίου και μου είπαν ότι η PS ετοιμάζει κιτ για το 1.6 16v.(ας είναι καλά το SUPER 1600).Λεπτομέριες δεν ξέρω ακόμα,όταν μάθω θα σας πω.
¶σχετο,στην έκθεση έχει το αγωνιστικό 1600 που με έστειλε αδιάβαστο...
Anonymous - Τρι 06 Ιαν 2004, 16:48:26
Θέμα δημοσίευσης: .
φιλε μου μηπωσ ξερεις αν αυτο το κιτ αφορα και το 206cc
και φυσικα ποσο θα παει το μαλλι Question Question Question
ΝΙΚΟΣ - Τρι 06 Ιαν 2004, 18:09:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κιτ της Peugeot Sport για το 1.6 16V
Skatofatsa έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ακόμα για να βάλω χέρι στο μοτερ,αλλά στα πλαίσια του ψαξίματος πέρασα από την Condor στα σίδερα Χαλανδρίου και μου είπαν ότι η PS ετοιμάζει κιτ για το 1.6 16v.(ας είναι καλά το SUPER 1600).Λεπτομέριες δεν ξέρω ακόμα,όταν μάθω θα σας πω.
¶σχετο,στην έκθεση έχει το αγωνιστικό 1600 που με έστειλε αδιάβαστο...

Φιλε μου δεν σου ειπανε κανενα νεο.......Αυτο το κιτ που σου λεει ειναι για το 206 CUP.Καμια σχεση με το SUPER1600.Βγαζει 160 με 180 αλογα και παει φοβερα.Εδω βορειου Ελλαδος εκαναν 3 αν δεν κανω λαθος τετοια.

Υ.Γ.Αχχχχ εσεις οι νεοι....δεν ριχνετε καμια ματια στα παλια ποστ που εχουν γραφτει........Και ο Τασος πηγε να το κανει ετσι και το γραφει τις εντυπωσεις του....Στον Condor Question Question Question Μακριαααααααααααα...............τσακωμα ολε ολε ολε........Να ναι καλα ο Ντινος εγω ξαναλεω για PEUGEOTSPORT Wink
STELIOS - Τρι 06 Ιαν 2004, 20:16:00
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...Στον Condor Question Question Question Μακριαααααααααααα...............τσακωμα ολε ολε ολε........Να ναι καλα ο Ντινος εγω ξαναλεω για PEUGEOTSPORT Wink

Ισως δεν το ξερεις (αφου δεν εισαι Αθηνα) αλλα εδω (Αθηνα) τα προιοντα Peugeot Sport τα φερνουν στην Condor (Peugeot Dealer).

Y.Γ. Οτι βελτιωση μπαινει στο 1.6 μπαινει και στο CC (1.6)
S16 - Τρι 06 Ιαν 2004, 20:54:11
STELIOS έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...Στον Condor Question Question Question Μακριαααααααααααα...............τσακωμα ολε ολε ολε........Να ναι καλα ο Ντινος εγω ξαναλεω για PEUGEOTSPORT Wink

Ισως δεν το ξερεις (αφου δεν εισαι Αθηνα) αλλα εδω (Αθηνα) τα προιοντα Peugeot Sport τα φερνουν στην Condor (Peugeot Dealer).

Ισως εσυ δεν ξερεις πως ο Ντινος φερνει πραγματα της Peugeot Sport και ειναι Σαλονικα.
Οσο για τιμες... Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Sidobre - Τρι 06 Ιαν 2004, 23:12:52
Θέμα δημοσίευσης:
To κιτ, μόνο κιτ δεν είναι και είμαι περίεργος αν το φέρει η Condor τι τιμές θα δώσει.

Πρόκειται για την αναβάθμιση που κάνει στο 206 η Peugeot Sport για τους αγώνες με τον τίτλο "206 XS Volant", κάτι αντίστοιχο του 106 Cup.

Στην ουσία είναι μόνο για αγωνιστική χρήση και θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί.

Αποτελείται από:
-Eκκεντροφόρους Peugeot Sport (χωρίς να είμαι βέβαιος είναι 262 μοίρες) ± 700 ευρώ
-Πολλαπλή εισαγωγής αλουμινένια (αντικαθιστά την πολλαπλή που είναι πλαστική) ± 1300 ευρώ
-Πεταλούδα μηχανική (χωρίς μοτερ ρελαντι) ±400 ευρώ
-Μπεκ ±90 ευρώ το ένα
-Μπουζί ±40 ευρώ το ένα
-Εγκέφαλος Peugeot Sport ±200 ευρώ
-Πλεξούδα Peugeot Sport ±200 ευρώ

99% είναι απαραίτητη η τοποθέτηση χταποδιού 4-2-1 λόγω αυξημένων καυσαερίων

Οπότε μιλάμε για ένα κόστος γύρω στα 3.400 ευρώ χωρίς το χταπόδι (1.000 ευρώ) σύν όμως το κόστος της τοποθέτησης!
(Οι τιμές είναι σχεδόν ενδεικτικές. Κάποια είναι ακριβότερα και κάποια φτηνότερα αλλά υπολογίστε το τελικό κόστος ότι θα βρίσκεται κάπου εκεί)

Η απόδοση υπολογίζεται γύρω στα 167 άλογα στις 7.400 στροφές και 17,6 κιλά ροπή δεν θυμάμαι που.

Αξίζει άραγε όλα αυτά τα λεφτά;

Τα μειονεκτήματά; Κοιτώντας πρόσφατα τον εγκέφαλο (τον έχω στα χέρια μου) οι ρυθμίσεις σε αβανς, μείγματα κλπ κλπ είναι εντελώς απολίτιστα και δεν κάνουν απλώς για βολτίσιο αμάξι. Επίσης από την πλεξούδα αλλά και από τον εγκέφαλο απουσιάζουν τελείως οι συνδέσεις σε immobilizer, air condition και στάθμη/θερμοκρασία λαδιού.
Τα δύο τελευταία μπαίνουν μεν εξωτερικά με ιδιαίτερη προσοχή στο air-condition που θα έχει προβλήματα συνεργασίας με τις στροφές του ρελαντί.

Επίσης ξεχάστε την μικρή σκάλα του βεντιλατέρ. Ανάβει στους 90 βαθμούς μόνο η διπλή σκάλα (αυτή που κάνει και θόρυβο...)

Ξεχάστε κάρτες καυσαερίων και στάθμες θορύβου (κάτι είπα τώρα)

Ρελαντί στις 1500 στροφές περίπου .

Αξίζει λοιπόν τον κόπο;

Προσωπικά δοκίμασα να τα βάλω χωρίς την πολλαπλή εισαγωγής και τα μπεκ, αλλά οι Γάλλοι μας εφνιδίασαν σχεδιάζοντας τον εγκέφαλο να δουλεύει μόνο με τα συγκεκριμένα μπεκ και όχι όπως πχ με το 106 cup. Αρα το συνολικό κόστος είναι απαραίτητο αφού απαιτούνται για να δουλέψουν όλα τα παραπάνω εξαρτήματα!

Στο "Animal Project" τα εξηγώ όλα αυτά και σε μια εβδομάδα θα σας έχω και τα αποτελέσματα σε ροπή και δύναμη του αυτοκινήτου μόνο με τους εκκεντροφόρους και τον προγραμματισμό του Bosch εγκεφάλου που φοράει επάνω από μαμά.
Νωe - Τετ 07 Ιαν 2004, 08:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Υπομινη κ θα δειτε......
το project της PEUGEOT SPORT θα ειναι ετοιμο προς το τελος του μηνα με κοστος γυρω στα 1200 ευρο..... με 128PS....
αν πειραξεις καπακι θα πηγαινει 140PS με λιγο παραπανω κοστος.....
κ ολα αυτα με νορμαλ ρυθμισεις κ θα βγαζει το αμαξι κ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ!!! Shocked
υπομονη κανα μηνα κ ολα θα γινουν.... Wink
PHSYBORG - Τετ 07 Ιαν 2004, 09:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τιποτα για τα 1400 θα δουμε απο την PEUGEOTSPORT η μας εχει στο ........? Sad
Νωe - Τετ 07 Ιαν 2004, 09:14:32
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

απο οτι ακουσα κατι θα κανουν κ εκει αλλα μπορει να αργισουν λιγο.... Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 07 Ιαν 2004, 09:27:05
STELIOS έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Εεεελααααααααααααα...................................... Laughing Laughing Laughing

Φιλε μου δεν με διαβαζεις τελικα...Αυτο το ξερω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιος φερνει PEUGEOTSPORT και σε τι τιμες πουλαει....Οπως ειπαν τα παιδια παρακατω...μαλλον εσυ δεν ξερεις οτι υπαρχει και ο Ντινος Wink Και απο τιμες αστο Wink
STELIOS - Τετ 07 Ιαν 2004, 18:19:31
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟ (Λυσσα Κακια) αυτο που ηθελα να σου πω (και απ'οτι καταλαβαινω απ'το υφος σου μαλλον παρεξηγησες) ειναι πως αν μενεις Αθηνα και θες να ψωνισεις PEUGEOT SPORT αναγκαστικα θα πας στη Condor. Ειμαι σηγουρος πως και στη Σαλονικα εχετε το αναλογο παραρτημα (Ντινος) και δεν αμφηβαλω οτι θα εχει καλες τιμες, αλλα εμεις εδω εχουμε αυτο.
Sidobre - Τετ 07 Ιαν 2004, 18:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μου λες; Να μου πεις τι θέλεις να στο δίνω στην μισή τιμή από την Condor; Very happy Very happy Και εγώ Αθήνα μένω!

Τέλος πάντων, σου λέει ο Νίκος, ότι μπορείς να παραγγείλεις από τον Ντίνο στην Θεσσαλονίκη (που δεν έχει καμία σχέση με κάτι σαν την Condor) που οι τιμές που δίνει είναι αρκετά καλύτερες
STELIOS - Τετ 07 Ιαν 2004, 18:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Τα προιοντα της PS εξελισωνται για την αγορα μετα απο την εμπλοκη των μοντελων της στους αγωνες. Το θεμα ειναι πως τα δικα μας 1400αρια δεν εμπλεκονται σε αγωνες οπως τα 1600 και 2000. Αρα εμεις τον που....
ΝΙΚΟΣ - Τετ 07 Ιαν 2004, 18:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
ΝΙΚΟ (Λυσσα Κακια) αυτο που ηθελα να σου πω (και απ'οτι καταλαβαινω απ'το υφος σου μαλλον παρεξηγησες) ειναι πως αν μενεις Αθηνα και θες να ψωνισεις PEUGEOT SPORT αναγκαστικα θα πας στη Condor. Ειμαι σηγουρος πως και στη Σαλονικα εχετε το αναλογο παραρτημα (Ντινος) και δεν αμφηβαλω οτι θα εχει καλες τιμες, αλλα εμεις εδω εχουμε αυτο.

Oxι φιλε μου δεν παρεξηγω με τιποτα Wink

Στην Θεσσαλονικη δες υπαρχει παραρτημα PEUGEOTSPORT του CONDOR.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Απο εκει και περα δεν μπορω να σε καταλαβω...Επειδη μενεις Αθηνα..γιατι πρεπει να παρεις απο Αθηνα Question Question Δηλαδη που κολλας στο να παρεις απο οπουδηποτε Question ΚΑι απο το εξωτερικο ακομα.

Βαζω και στοιχημα οτι ακομα και σε παραδοση...ποιο γρηγορα θα τα εχεις στην Αθηνα τα πραγματα απο Θεσσαλονικη απο οτι αν τα παρεις απο CONDOR Wink
STELIOS - Τετ 07 Ιαν 2004, 18:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Στην Θεσσαλονικη δες υπαρχει παραρτημα PEUGEOTSPORT του CONDOR.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Δεν ειπα αυτο. Απλα εσεις εχετε Ντινο εμεις εχουμε Condor.

Anyway καταλαβα τι θες να πεις και σημφωνω πως δεν χρειαζεται να περιωριζεσαι στην πολη που μενεις για τις αγορες σου. Μερικες φορες ομως ειναι πιο πρακτικα να ψωνιζεις απ'τη περιοχη σου.
ΝΙΚΟΣ - Τετ 07 Ιαν 2004, 19:00:40
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Anyway καταλαβα τι θες να πεις και σημφωνω πως δεν χρειαζεται να περιωριζεσαι στην πολη που μενεις για τις αγορες σου. Μερικες φορες ομως ειναι πιο πρακτικα να ψωνιζεις απ'τη περιοχη σου.

Πλακα εχεις.................Ενα θα σου πω και βγαλε συμπερασμα μονος σου....

Ο CONDOR μου ζητουσε για τις 23αρες μου 220.000δρχ...και ο Ντινος τις εδωσε 480 ευρο.Κανε τον πολλαπλασιασμο και δες γιατι διαφορα μιλαμε.....Και μετα ξανα πες μου οτι εσεις εχετε τον CONDOR και ειναι ποιο πρακτικα να αγοραζεις απο Αθηνα Wink
GIANNIS206 - Παρ 09 Ιαν 2004, 22:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
STELIOS έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Πλακα εχεις.................Ενα θα σου πω και βγαλε συμπερασμα μονος σου....

Ο CONDOR μου ζητουσε για τις 23αρες μου 220.000δρχ...και ο Ντινος τις εδωσε 480 ευρο.Κανε τον πολλαπλασιασμο και δες γιατι διαφορα μιλαμε.....Και μετα ξανα πες μου οτι εσεις εχετε τον CONDOR και ειναι ποιο πρακτικα να αγοραζεις απο Αθηνα Wink

Εσύ βαριέσαι να κάνεις τον πολλαπλασιασμό?
Aggelos - Σαβ 10 Ιαν 2004, 10:36:40
Θέμα δημοσίευσης: Ρε σεις...
Γιατί μαλόνετε(ή έστω αρπάζεστε)?Όλα αυτά που γράψατε για το kit τα ήξερα...Αλλά νομίζω ότι αυτό που έρχεται θα είναι κάτι διαφορετικό,θα βγάζει κάρτα καυσαερίων κλπ για χρήση στον δρόμο.Χαρακτηριστική κουβέντα του παιδιού στο μαγαζί."Εγκέφαλο έχω και τώρα να σου δώσω(απο το Peugeot Cup)αλλά δεν θα σου κάνει για τον δρόμο.Περήμενε λίγο για μετά τις γιορτές"
Οπότε περημένουμε.Για το 1400 χλωμά τα πράγματα,γιατί όπως είπαν και άλλοι,δεν εξελίσεται αγωνιστικό 1400,οπότε δεν το ψάχνουν καθόλου.¶ και κάτι ακόμα,λάθος ότι είχα πάει στην Condor,στην Oscar είχα πάει(αλλά μην τρελένεστε,το ίδιο ακριβά είναι)
¶ντε καλή συνέχεια σε όλους
Sidobre - Σαβ 10 Ιαν 2004, 11:20:00
Θέμα δημοσίευσης:
Οποτε για να μην μαλώνετε να σας πω με απλά λόγια οτι το "κιτ" ΔΕΝ είναι της Peugeot Sport (Γιατί η Peugeot Sport είναι μόνο μία) αλλά ιδέα και εξέλιξη Ελλήνων Μηχανικών της Peugeot.

"Εχει δηλαδή σημασία το όνομα;" θα με ρωτήσετε... Ναι για εμένα έχει για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μια "βελτίωση" δηλαδή που θα έκανες σε οποιονδήποτε βελτιωτικό μαγαζί που την έχει "ψάξει" πάνω στο μοντέλο.
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 10 Ιαν 2004, 14:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω να ξεκαθαρισω κατι.........Απ την στιγμη που πειραζεις ενα μοτερ τοτε δυσκολα εχεις σωστα καυσαερια..που σημαινει οτι καρτα καυσαεριων ΔΕΝ βγαζεις.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης....Δηλαδη δεν εχετε κανεναν γνωστο που να σας βγαζει καρτα καυσαεριων ''ετσι'' Question
sps - Σαβ 10 Ιαν 2004, 19:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον να βγαλω και μια ειδηση!
Ετοιμαζεται cup με 206 1.4 μαλλον 16ν, για νεους οδηγους μεχρι 23 ετων!
Αρα θα υπαρξουν και καλουδια για 1.4

Το 206 cup παρατηρησα σημερα στα μεγαρα στην εκδηλωση της peugeot, οτι ειχε ρελαντι πανω απο 2000 rpm.
Πολυ δυστροπο για χρηση δρομου! Sad
PHSYBORG - Σαβ 10 Ιαν 2004, 20:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι εχω ακουσει κ εγω για cup με τα 1400αρια αλλα εμεις με τα 8βαλβιδα θα κερδισουμε τιποτα?
Sidobre - Σαβ 10 Ιαν 2004, 20:35:44
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Το 206 cup παρατηρησα σημερα στα μεγαρα στην εκδηλωση της peugeot, οτι ειχε ρελαντι πανω απο 2000 rpm.
Πολυ δυστροπο για χρηση δρομου! Sad

Ναι... Το επιβεβαιώνω και εγώ που το... ψιλοέζησα!
Pughell - Κυρ 11 Ιαν 2004, 02:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως ειπε και ο φυλος Τασος,το κιτ θα ειναι ελληνικοτατο σε καταγωγη εξου και οι αμφιβολλιες σε θεμα αποδοσης και αξιοπιστιας...
Ετσι και αλλιως η κεφαλη του μοτερ ειναι τοσο καλομελετημενη που μονο με φιλτρο και καλη εξατμιση παιρνει πολυ τα πανω του! Wink Οποτε απο εκει και περα μενει ενα προγραμμα ή τελοσπαντων καποιος αλλος τροπος για να αυξηθουν τα καυσιμα και λιγη παραπανω αυξηση της συμπιεσης...Ροικες εξελιξεις και αντιστοιχες εξυπναδες θα χαλασουν το μοτερ... Wink
TZAG - Κυρ 11 Ιαν 2004, 12:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Οποτε για να μην μαλώνετε να σας πω με απλά λόγια οτι το "κιτ" ΔΕΝ είναι της Peugeot Sport (Γιατί η Peugeot Sport είναι μόνο μία) αλλά ιδέα και εξέλιξη Ελλήνων Μηχανικών της Peugeot.
"Εχει δηλαδή σημασία το όνομα;" θα με ρωτήσετε... Ναι για εμένα έχει για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μια "βελτίωση" δηλαδή που θα έκανες σε οποιονδήποτε βελτιωτικό μαγαζί που την έχει "ψάξει" πάνω στο μοντέλο.

Σωστός ο Τάσος. Εδώ υπάρχουν οίκοι και οίκοι βελτίωσης. ¶ρα η ονομασία "Peugeot Sport" προέρχεται από την ίδια κατασκευάστρια εταιρία Peugeot και όχι από αντιπρόσωπό της ή κάποιον άλλο.
sps - Κυρ 11 Ιαν 2004, 12:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης παρατηρησα πως το αγωνιστικο 206 φορα σκουπα peugeot sport αντι για το φιλτροκουτι ps που ειχε μεχρι προτεινος, ενω το ψυγειο ηταν διαφορετικο, μαλλον ps και αυτο, το οποιο ηταν πολυ πιο κοντο με αποτελεσμα να αφηνει πολυ χωρο για να τραβηξει αερα η σκουπα.
Αρα μηπως θα πρπει να κοιταξουμε και αυτη τη λυση(αν ειναι οικονομικα συμφερουσα) το διαφορετικου ψυγειου?
TZAG - Κυρ 11 Ιαν 2004, 12:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Eγω να ξεκαθαρισω κατι.........Απ την στιγμη που πειραζεις ενα μοτερ τοτε δυσκολα εχεις σωστα καυσαερια..που σημαινει οτι καρτα καυσαεριων ΔΕΝ βγαζεις.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης....Δηλαδη δεν εχετε κανεναν γνωστο που να σας βγαζει καρτα καυσαεριων ''ετσι'' Question

Το θέμα δεν ξεκινά από εκεί, αλλά από το αν ο κάτοχος του οχήματος γνωρίζει, καταλαβαίνει τι πρόκειται να κάνει, τι θα κερδίσει με αυτό, και τι θα χάσει από αυτό! Γιατί ακόμα και οι "βελτιώσεις" έχουν μεν τα θετικά τους, αλλά έχουν και τα αρνητικά τους, και γίνονται κάτω από ένα σκεπτικό και συγκεκριμένο λόγο.
¶ρα προχωράμε στο επόμενο σημείο.
Εξαρτάται από το ΠΟΙΟΣ πειράζει το μοτέρ και τα λοιπά μέρη του οχήματος.
1) Αν είναι ο ίδιος ο κατασκευαστής, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
2) Αν είναι κάποιος οίκος (εκτός της εταιρίας κατασκευής του οχήματος) ο οποίος συνεργάζεται και έχει δικαίωμα από αυτήν να αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες βελτίωσης π.χ. AMG γιά την Mercedes, πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
3) Αν είναι αντιπρόσωπος της εταιρίας (καινούργιο φρούτο!), όπως η Seat Ελλάδος που με το Ibiza 115hp μας ξεγέλασε, προσφέροντάς το ως εργοστασιακό, αλλά είναι τέχνασμα του ελληνικού μηχανικού της τμήματος, και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν θα το διαφημίζανε/προσφέρανε, αν δεν ήταν σίγουροι γιά τα αποτελέσματα.
Σε οποιδήποτε άλλη περίπτωση, υπάρχει μέγιστο θέμα άσκοπης σπατάλης χρημάτων αλλά και μεγίστων προβλημάτων στο όχημα.
GIANNIS206 - Κυρ 11 Ιαν 2004, 14:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Επισης παρατηρησα πως το αγωνιστικο 206 φορα σκουπα peugeot sport αντι για το φιλτροκουτι ps που ειχε μεχρι προτεινος, ενω το ψυγειο ηταν διαφορετικο, μαλλον ps και αυτο, το οποιο ηταν πολυ πιο κοντο με αποτελεσμα να αφηνει πολυ χωρο για να τραβηξει αερα η σκουπα.
Αρα μηπως θα πρπει να κοιταξουμε και αυτη τη λυση(αν ειναι οικονομικα συμφερουσα) το διαφορετικου ψυγειου?

Μην ξεχνάτε ότι το ψυγείο είναι μόνο για την ψύξη του κινητήρα και όχι για A/C!Το έχου βγάλει!
STELIOS - Κυρ 11 Ιαν 2004, 16:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
sps έγραψε:

Μην ξεχνάτε ότι το ψυγείο είναι μόνο για την ψύξη του κινητήρα και όχι για A/C!Το έχου βγάλει!

Νομιζω πως ετσι κι'αλλιως το ψυγειο δεν εχει καμια σχεση με τη λειτουργεια του A/C. Το Α/C λειτουργει αυτονομα με δικο του κομπρεσσορα, δεν χρησιμοποιει το ψυγειο για ψυξη.
GIANNIS206 - Δευ 12 Ιαν 2004, 13:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
Λάθος απλά το ψυγείο είναι ενιαίο και υποστηρίζει το A/C.Αν το δεις βγαλμένο θα καταλάβεις!
elefterios - Δευ 12 Ιαν 2004, 22:20:50
Θέμα δημοσίευσης: κολλημενος στις στροφες
φιλε εχεις να προτεινεις μια καλη μετατροπη για χs 1.6 χωρις μεγαλο κοστος?
STELIOS - Τρι 13 Ιαν 2004, 00:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Λάθος απλά το ψυγείο είναι ενιαίο και υποστηρίζει το A/C.Αν το δεις βγαλμένο θα καταλάβεις!

Τι ενοεις "υποστηριζει" ???
GIANNIS206 - Τρι 13 Ιαν 2004, 09:57:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: κολλημενος στις στροφες
elefterios έγραψε:
φιλε εχεις να προτεινεις μια καλη μετατροπη για χs 1.6 χωρις μεγαλο κοστος?

Αν δεις έχει πολλές ενότητες με μετατροπες μικρές και μεγάλες!
GIANNIS206 - Τρι 13 Ιαν 2004, 09:59:16
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Τι ενοεις "υποστηριζει" ???

Εννοώ ότι δεν φαίνονται δύο ψυγεία όπως σε άλλα αυτοκίνητα αλλά ένα μεγάλο που στη ουσία είναι 2.Τώρα το υποστηρίζει ίσως είναι λάθος έκφραση.
Kouzman - Τρι 13 Ιαν 2004, 11:58:12
Θέμα δημοσίευσης:
οι λεξεις μετατροπη και χαμηλο κοστος δεν συνδυαζονται... Πιστεψε με...

Αν ο προσανατολισμος σου ειναι τα παραπανω αλογα, το μονο που θα κανεις ειναι μια τρυπα στο νερο...

ΠΡοσωπικη μου γνωμη ειναι πως η βαση μιας μετατροπης μοτερ, αν φυσικα θελεις να δεις διαφορα (και αναφερομαι μονο στα 16αρια) ειναι ενα πληρες ΦΠΕ, οχι μονο σκουπα ή εξατμιση ή προγραμμα αλλα ολα μαζι, ωστε να δεις μια διαφορα στο δρομο. Κοινως μιλαμε για ενα 1000ρικο βαση...

Τωρα απο εκει και περα οτι αλλο και να δοκιμασεις στα λιγα λεφτα απλα ξοδευεις χρονο και χρημα...

Δυστυχως η δυναμη δεν ερχεται ευκολα και το κοστος ειναι ηλιθιο σε παρα πολλες περιπτωσεις, διοτι ΟΛΑ ειναι ενα μεγαλο ντομινο. Αν ριξεις το πρωτο πούλι τοτε θα πεσουν ολα...

Κοιτώντας σε άλλα θέματα, οπως προαναφερθηκε, θα βρεις ιδέες και μετατροπες για διαφορες τσέπες και μυαλά (ή όχι) Razz Razz (ο αυτοσαρκασμος ειναι ωωωωωραιος΄....) χε χε χε

Γιάννης
Δημήτριος - Παρ 16 Ιαν 2004, 22:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Νομιζω πως ετσι κι'αλλιως το ψυγειο δεν εχει καμια σχεση με τη λειτουργεια του A/C. Το Α/C λειτουργει αυτονομα με δικο του κομπρεσσορα, δεν χρησιμοποιει το ψυγειο για ψυξη.

Αυτό που λές δεν ισχύει...(αν και δεν είμαι καλός στα ενεργειακά θέματα).

Το A/C χρειάζεται το ψυγείο ώστε το εργαζόμενο μέσο (το υποκατάστατο του υγρού φρέον) να μπορεί να αποβάλει την θερμότητα που "κλέβει" από την καμπίνα. Κατόπιν ο συμπιεστής το συμπιέζει μέχρι αυτό να υγροποιηθεί ώστε να μπορέσει να επαναλάβει τον επόμενο κύκλο. Δεν νομίζω ο συμπιεστής από μόνος του να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...
STELIOS - Σαβ 17 Ιαν 2004, 13:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Το A/C χρειάζεται το ψυγείο ώστε το εργαζόμενο μέσο (το υποκατάστατο του υγρού φρέον) να μπορεί να αποβάλει την θερμότητα που "κλέβει" από την καμπίνα. Κατόπιν ο συμπιεστής το συμπιέζει μέχρι αυτό να υγροποιηθεί ώστε να μπορέσει να επαναλάβει τον επόμενο κύκλο. Δεν νομίζω ο συμπιεστής από μόνος του να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...

Αυτο δεν το'ξερα, μαλλον εχεις δικιο, λογικο φαινεται.
angelos-n - Τετ 21 Ιαν 2004, 07:23:56
Θέμα δημοσίευσης: Ολο για Peugeot sport ακουμε και..
Χαιρετώ τα πλήθη εχω λιώσει στα φόρουμ κυριολεκτικα αλλα ειμαι και ντροπαλός Wink και δεν γράφω πολυ. Δεν το επιτρέπουν βεβαια οι γνώσεις μου αλλα το παλεύω. Λοιπον επειδη ολο ακούω για τα περιβόητα Peugeot Sport βελτιωτικά..Εχει κανείς ιδέα για τις τιμές που κυμαίνονται γιατι οι μετατροπές ειναι κοντααα... Με εχετε καταπορώσει(edited Razz ). Laughing Viva la club
Kouzman - Τετ 21 Ιαν 2004, 11:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
διαβαζοντας αλλα posts θα βρεις πολλα...

Και φυσικα μονο εαν εχεις το 206 το 1.6 16v... αλλιως την PS ξεχασε την...
Baphomet - Τετ 21 Ιαν 2004, 12:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
διαβαζοντας αλλα posts θα βρεις πολλα...

Και φυσικα μονο εαν εχεις το 206 το 1.6 16v... αλλιως την PS ξεχασε την...

γιατι να την ξεχασει?? Exclamation Question
Kouzman - Τετ 21 Ιαν 2004, 12:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
διοτι εξαρτηματα για το 206 εχει μονο για το 16αρι, αφου αυτο ειναι που τρεχει σε αγωνες...
angelos-n - Τετ 21 Ιαν 2004, 15:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα Γιάννη εχω ψάξει πάρα πολλες ώρες στο φόρουμ και ήλπιζα πραγματικα να κανουμε μια πιο συγκεντρωτική και ανανεωμένη λιστα με τα τελευταια καλούδια της μαμας Peugeot. Ναι το 1.6 εχω αλλα αδικέις λιγο και τους μικρότερους κυβισμούς πιστευω , οι αναρτήσεις δεν θα τους χαλούσαν καθολου
sps - Τετ 21 Ιαν 2004, 16:33:15
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, να ξεκαθαρισουμε κατι:
Η peugeot sport ειναι ενα τμημα της peugeot που πουλα αγωμιστικα ανταλλακτικα.Προσοχη, αγωνιστικα,οχι βελτιωτικα αξεσουαρ.
Δεν ειναι seat force ας πουμε!
Οποτε θελει πολυ προσοχη στο τι θελουμε να αγορασουμε και γιατι θελουμε να το χρησιμοποιησουμε.
Πχ δεν ειναι λιγο οξυμωρο να εχει ενα 1.4 αναρτηση ps επανω αγωνιστικη και κατα τα αλλα να ειναι νορμαλ?
Kouzman - Τετ 21 Ιαν 2004, 16:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
σπυρο συμφωνω μαζι σου...

Εξαλλου και στις συζητησεις μας αποδειχτηκε πως δεν μπορουμε βαλουμε μονο ενα εξαρτημα (π.χ. πεταλουδα με ντιζα) αλλα ολοκληρα πακετα (π.χ. πεταλουδα με ντιζα, εισαγωγη, μπεκ, εγκεφαλο κλπ κλπ.)
Baphomet - Τετ 21 Ιαν 2004, 16:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Η peugeot sport ειναι ενα τμημα της peugeot που πουλα αγωμιστικα ανταλλακτικα.Προσοχη, αγωνιστικα,οχι βελτιωτικα αξεσουαρ.
Οποτε θελει πολυ προσοχη στο τι θελουμε να αγορασουμε και γιατι θελουμε να το χρησιμοποιησουμε.
Πχ δεν ειναι λιγο οξυμωρο να εχει ενα 1.4 αναρτηση ps επανω αγωνιστικη και κατα τα αλλα να ειναι νορμαλ?

ένα 1.4 με αναρτηση,full εξαγωγη,εισαγωγη, αντιστρεπτικες και φρενα ps? καλο?
Kouzman - Τετ 21 Ιαν 2004, 17:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το εχω ψαξει ακομα αλλα ισως το 14αρι το 16βαλβιδο να ειναι ενα υποκυβισμενο 1.6 (οπως ειναι ακριβως με τα αντιστοιχα μοτερ των renault)

αν ισχυει αυτο, και επαναλαμβανω πως κανω μια υποθεση, ισως τα αξεσουαρ του 16 να ταιριαζουν και σε σενα... προτεινω να το ψαξεις...
STELIOS - Τετ 21 Ιαν 2004, 19:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
δεν το εχω ψαξει ακομα αλλα ισως το 14αρι το 16βαλβιδο να ειναι ενα υποκυβισμενο 1.6 (οπως ειναι ακριβως με τα αντιστοιχα μοτερ των renault)

αν ισχυει αυτο, και επαναλαμβανω πως κανω μια υποθεση, ισως τα αξεσουαρ του 16 να ταιριαζουν και σε σενα... προτεινω να το ψαξεις...

Αυτο δηστυχος δεν ισχυει. Το 1.4 16V εχει το ιδιο block με το 8V αλλα καινουρια κεφαλη (καπακι). Το 1400 εχει block αλουμινιου με χυτονια, ενω το 1600 εχει σιδερενιο block. Με αλλα λογια καμια σχεση το ενα μοτερ με το αλλο.
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 22 Ιαν 2004, 16:49:17
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:

Αυτο ακριβως που λενε τα παιδια...Μονο αν εχεις 1600 σε 206 και 106 φυσικα συμφαιρει..ή 306 διλητρο...Απο εκει και περα ξεχαστε την PEUGEOTSPORT Wink
angelos-n - Σαβ 24 Ιαν 2004, 17:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα γιατι σε αυτο το φόρουμ ξεφεύγουμε συνεχεια εκτος θέματος? Τιμές ξερει κανεις? Η μπορει να μου πεί που θα βρω?
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 24 Ιαν 2004, 17:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
Πανε εδω

www.peugeotsportboutique.com

....κσι υπολογιζε +18% φπα.
Recifees - Δευ 09 Φεβ 2004, 23:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει βάλει κανείς τις αγωνιστικές βάσεις ???
Μήπως ξέρετε τι γίνεται με τους κραδασμούς σε μη αγωνιστικό ή ελαφρως βελτιωμένο τουλάχιστον ..
ΝΙΚΟΣ - Τρι 10 Φεβ 2004, 13:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
Βαζοντας τις αγωνιστικες βασεις θα εχεις κραδασμους στο ρελαντι αρκετους.Αυτην που κανει την διαφορα ειναι η κατω η κοντρα.Απο εκει και περα στον δρομο καμια απολυτος διαφορα απο κραδασμους.Απλα μπαινουν καλυτερα οι ταχυτητες και στα πατα-ασε δουλευει καλυτερα χωρις φοβο να κοψεις καποια βαση απο τις επανω.Ολα ειναι θεμα συνηθειας.
pugsang - Τρι 10 Φεβ 2004, 13:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ενταξει ασε τον Νικο να λεει...

Και κραδασμους εχεις και μεχρι τις 5000rpm δεν θα ακους ουτε το ραδιοκασετοφωνο ουτε τον συνοδηγο ουτε τιποτε αλλο απο τον θορυβο.Βεβαια γυρω στα 200 δεν εχει θορυβο αλλα τι να το κανεις.Οντως βελτιωνεται πολυ η αισθηση των αλλαγων αλλα ο θορυβος ειναι απλα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ - Τετ 11 Φεβ 2004, 13:15:39
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Καλα ενταξει ασε τον Νικο να λεει...

Και κραδασμους εχεις και μεχρι τις 5000rpm δεν θα ακους ουτε το ραδιοκασετοφωνο ουτε τον συνοδηγο ουτε τιποτε αλλο απο τον θορυβο.Βεβαια γυρω στα 200 δεν εχει θορυβο αλλα τι να το κανεις.Οντως βελτιωνεται πολυ η αισθηση των αλλαγων αλλα ο θορυβος ειναι απλα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ

Σιγαααα ρε Μακη.Ημαρτον ρε.Αν ειναι ετσι σε μενα που οντως δεν ακουω τιποτα δεν πρεπει να φταιει η εξατμιση αλλα οι βασεις.Δηλαδη τις βασεις να παω να βγαλω.Σιγα μην φταινε οι βασεις και για τον πολεμο στο Ιρακ.Αυτο που εγραψες ηταν υπερβολη.Καμια σχεση.Εχει λιγους κραδασμους στο ρελαντι.Γκαλφα για πες και εσυ .......
Kouzman - Τετ 11 Φεβ 2004, 14:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως με powerflex στην κοντρα βαση δεν εχω σχεδον καθολου παρολο που ακουγα τραγικολογιες...

νικολα της PS πρεπει να ειναι λιγο πιο σκληρη ετσι? σκεφτομαι συντομα για το πληρες σετ...
ΝΙΚΟΣ - Τετ 11 Φεβ 2004, 18:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Η PS δεν ειναι λιγο ποιο σκληρη.Ειναι πολυ ποιο σκληρη.Ειναι καθαρα εξολοκληρου απο μεταλο.Οπως πρεπει κανονικα να ειναι Wink
Recifees - Τρι 17 Φεβ 2004, 12:15:06
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
εγω παντως με powerflex στην κοντρα βαση δεν εχω σχεδον καθολου παρολο που ακουγα τραγικολογιες...

νικολα της PS πρεπει να ειναι λιγο πιο σκληρη ετσι? σκεφτομαι συντομα για το πληρες σετ...

Ποια βάση ακριβώς κινητήρα ή κιβωτίου ?

Η εξολόθρευση του ΖΟΥΑΝ πάντα ήταν /είναι μια εμμονή Evil Evil
Είναι αρκετά ενθαρυντικό που δουλέυει αυτή η βάση σε πολύ πιο δυνατό 206..
kaisaras96 - Τρι 17 Φεβ 2004, 18:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

Με την powerflex ειδες καμια διαφορα???
Baphomet - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
τώρα που υπάρχει cup με 206 1.4 8V η peugeot sport προφανως εχει βγαλει και για τα 1.4 καλούδια ετσι δεν ειναι? ξερουμε τιποτα γι αυτα?
glf - Σαβ 28 Φεβ 2004, 01:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
ο κινητήρας θα μείνει απείραχτος...
Baphomet - Σαβ 28 Φεβ 2004, 13:13:54
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
ο κινητήρας θα μείνει απείραχτος...

?? καλα...
τα υπόλοιπα?
glf - Σαβ 28 Φεβ 2004, 17:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
τα υπόλοιπα δε νομίζω να σε ενδιαφέρουν γιατί το αμάξι θα μπει και χώμα.

θα μπουν αναρτήσεις PSport και ελατήρια, ποδιά και εξάτμιση και φυσικά ο εξοπλισμός ασφαλείας.

στο θέμα που λέμε αναλυτικά για το 206 junior cup o Hannibal έριξε αναλυτική ενημέρωση.
DIMCHRI - Κυρ 31 Οκτ 2004, 21:38:42
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.6 16v - Peugeot Sport
Kαλησπέρα σε όλους σας,
Έχω ένα 206 cc 1.6 16v και θελω να το βελτιώσω.
Very happy
Θα ήθελα να φτάσω στους 150 ίππους απόδοση άλλα δεν ξέρω ποιον δρόμο να ακολουθήσω. Confused
Έχω σκεφτεί την Peugeot sprot που προσφέρει εγκέφαλο και εκεντροφόρους καθώς και πλεξούδα σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν ξέρουν ποια θα είναι η απόδοση του αυτοκινήτου.
Από τον Κόνδωρα μου είπαν για 170 άλογα και χωρίς αστάθειες στο ρελαντί και άλλα τέτοια, αλλά με όλο το πακέτο της Peugeot Sport το οποίο φτάνει στην τιμή των 4500 euro. Τα παιδιά μου είπαν ότι το αμάξι δεν γίνεται δύσχρηστο και χαμηλά είναι σαν το νορμαλ.
Έχει κάνει κανείς τέτοιου είδους μετατροπή στο αμάξι του;
Θα υπήρχε τρόπος για 150 άλογα με ποιό μικρή οικονομική επιβάρυνση;
Όπως σασς ανεφερα και στην αρχή δεν έχω προλάβει να κοιτάξω μέσα στο forum σχετικά topics γιατί σήμερα έγινα μέλος.
Recifees - Κυρ 31 Οκτ 2004, 21:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικά με τη βελτίωση του 1,6 πολλά τα 4500€ αν αναλογιστείς ότι μπορείς να πάς και για δίλιτρο μοτέρ

Ο Κόνδωρας με την Πεζώ Σπορ παίζει μπάλα τώρα όσοι βάλανε και τους δύο εκκεντροφόρους της PS μόνο έτσι δεν τα βρήκαν

Παρόλα αυτά
τα πιο κατάλληλα θέματα Animal project και απαντήσεις :
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=88868#88868
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=81690#81690
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=81725#81725
p206xs2 - Δευ 01 Νοέ 2004, 13:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα μίλησα με Peugeot Sport και μου πρότειναν 2 πακέτα βελτιώσεων:

1)Φουλ πακέτο από την PS αγωνιστικό χωρίς καταλύτη περίπου 190 άλογα και κόστος 6500 ευρώ.

2)Πακέτο πάλι από την Peugeot Sport που βγάζει κάρτα καυσαερίων με απόδοση περίπου 160 άλογα και κόστος 5000 ευρώ.

Μου είπαν επίσης ότι τα ανταλλακτικά της Peugeot Sport δεν έχουν εγγύηση αλλά αν το μετατρέψουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο δίνουν εγγύηση 1 έτους αρκεί ο οδηγός να χειριστεί το αυτοκίνητο όπως πρέπει.

Το αυτοκίνητο το κρατάνε μέσα για περίπου 1 εβδομάδα αν δεν έχουν άλλα αυτοκίνητα να προετοιμάσουν π.χ. για αγώνες.
glf - Δευ 01 Νοέ 2004, 15:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Μου είπαν επίσης ότι τα ανταλλακτικά της Peugeot Sport δεν έχουν εγγύηση αλλά αν το μετατρέψουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο δίνουν εγγύηση 1 έτους αρκεί ο οδηγός να χειριστεί το αυτοκίνητο όπως πρέπει.

κοίτα που για να είσαι πωλητής στην condor πρέπει να είσαι δικηγόρος ή να έχεις θητεία στο διπλωματικό σώμα..... χεχεχεχεχεχεχ

σοβαρά έτσι σου είπε ?
DIMCHRI - Δευ 01 Νοέ 2004, 15:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Σήμερα μίλησα με Peugeot Sport και μου πρότειναν 2 πακέτα βελτιώσεων:

1)Φουλ πακέτο από την PS αγωνιστικό χωρίς καταλύτη περίπου 190 άλογα και κόστος 6500 ευρώ.

2)Πακέτο πάλι από την Peugeot Sport που βγάζει κάρτα καυσαερίων με απόδοση περίπου 160 άλογα και κόστος 5000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο το κρατάνε μέσα για περίπου 1 εβδομάδα αν δεν έχουν άλλα αυτοκίνητα να προετοιμάσουν π.χ. για αγώνες.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΝΔΩΡΑ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΩΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΩΛΗΤΗ.
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ , ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ !!!!
p206xs2 - Δευ 01 Νοέ 2004, 16:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
p206xs2 έγραψε:

κοίτα που για να είσαι πωλητής στην condor πρέπει να είσαι δικηγόρος ή να έχεις θητεία στο διπλωματικό σώμα..... χεχεχεχεχεχεχ

σοβαρά έτσι σου είπε ?

Συγκεκριμένα μου είπε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη ο μηχανικός αν το αυτοκίνητο το πάρω και το σκίσω σε πίστα αμέσως μετά την μετατροπή.
Δεν ρώτησα αν θα έχω immoboliser και αερόσακους με την νέα πλεξούδα.
STELIOS - Δευ 01 Νοέ 2004, 20:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα σου προτεινα να ψαχτεις και σε επωνημους βελτιωτες. Με εισαγωγη - εκκεντροφορους - εξαγωγη και προγραμμα φτανεις τα 150 ανετα και με λιγοτερα χρηματα. Δες το και αλλιως με 4500 ευρω το τουρμπιζεις και φτανεις τα 200 για πλακα.
DIMCHRI - Τρι 02 Νοέ 2004, 10:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Εγω θα σου προτεινα να ψαχτεις και σε επωνημους βελτιωτες. Με εισαγωγη - εκκεντροφορους - εξαγωγη και προγραμμα φτανεις τα 150 ανετα και με λιγοτερα χρηματα. Δες το και αλλιως με 4500 ευρω το τουρμπιζεις και φτανεις τα 200 για πλακα.

ΣΤΕΛΙΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ''ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ , Η ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ, Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ, ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΣΟ ''

ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
argonaftis - Τρι 02 Νοέ 2004, 12:30:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δάρρας?
TONY PAP - Τρι 02 Νοέ 2004, 13:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
glf έγραψε:
p206xs2 έγραψε:

σοβαρά έτσι σου είπε ?

Συγκεκριμένα μου είπε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη ο μηχανικός αν το αυτοκίνητο το πάρω και το σκίσω σε πίστα αμέσως μετά την μετατροπή.
Δεν ρώτησα αν θα έχω immoboliser και αερόσακους με την νέα πλεξούδα.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η SEAT FORCE ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !!!!!

ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ PEUGEOT NA ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ...
STELIOS - Τρι 02 Νοέ 2004, 14:17:51
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
STELIOS έγραψε:

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ''ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ , Η ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ, Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ, ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΣΟ ''

ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Aν θες παρε κανα δυο τευχη περιοδικων για βελτιωση αυτοκινητου. Εγω σου προτεινω Power Techniques γιατι ασχολουντε πιο σοβαρα με την βελτιωση, την τεχνικη σκοπια και τα μηχανολογικα θεματα. Τα Burnout και MAX Power εγω προσωπικα τα βρησκω λιγο show και μοστρα αφου τα κειμενα εναι του στυλ " Αυτο το αυτοκινητο ηρθε απ΄τη κολαση!", " Αυτο το Πεζακι τους παταει ολους κατω σαν χταποδια" και απο τεχνικη σκοπια δεν μαθαινεις και πολλα πραγματα (δηλαδη ειναι για να τα βλεπεις οχι να τα διαβαζεις). Τελος παντων, σε τετοια εντηπα αναφεροντε πολλοι Ελληνες βελτιωτες (κανα δυο τρεις αναφεροντε αρκετα συχνα οποτε πρεπει να εχουν αρκετη εμπειρια). Οπως ειπε και ο argonaftis πιο πανω ο Δαρας (Daras Development) ειναι ενας απο αυτους. Νομιζω εχει βγει κ'ενα καινουριο περιοδικο το FasteR, το εχω παρει μονο μια φορα αλλα φενεται αρκετα σοβαρο και αυτο.
DIMCHRI - Τρι 02 Νοέ 2004, 14:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Aν θες παρε κανα δυο τευχη περιοδικων για βελτιωση αυτοκινητου. Εγω σου προτεινω Power Techniques γιατι ασχολουντε πιο σοβαρα με την βελτιωση, την τεχνικη σκοπια και τα μηχανολογικα θεματα. Τα Burnout και MAX Power εγω προσωπικα τα βρησκω λιγο show και μοστρα αφου τα κειμενα εναι του στυλ " Αυτο το αυτοκινητο ηρθε απ΄τη κολαση!", " Αυτο το Πεζακι τους παταει ολους κατω σαν χταποδια" και απο τεχνικη σκοπια δεν μαθαινεις και πολλα πραγματα (δηλαδη ειναι για να τα βλεπεις οχι να τα διαβαζεις). Τελος παντων, σε τετοια εντηπα αναφεροντε πολλοι Ελληνες βελτιωτες (κανα δυο τρεις αναφεροντε αρκετα συχνα οποτε πρεπει να εχουν αρκετη εμπειρια). Οπως ειπε και ο argonaftis πιο πανω ο Δαρας (Daras Development) ειναι ενας απο αυτους. Νομιζω εχει βγει κ'ενα καινουριο περιοδικο το FasteR, το εχω παρει μονο μια φορα αλλα φενεται αρκετα σοβαρο και αυτο.

ΤΟ POWER TECNIQUES TO ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ Κ.Τ.Λ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΧΛΜ , ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Κ.Τ.Λ.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ....
DIMCHRI - Πεμ 04 Νοέ 2004, 16:32:50
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

στέλιο κάποιον συγκεκριμένο βελτιωτή που θα μου προτείνει συγκεκριμένη βελτίωση και θα βγάλει 150 ps περίπου έχεις ???

αν όχι its ok.
pugsang - Παρ 05 Νοέ 2004, 08:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αν διαβάσεις το τοπικ Animal project εδω:

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2619

Θα δεις πως μπορεις να φτασεις στα 150+ PS.

Το αυτοκινητο που ειναι στο Faster του προηγουμενου μηνα ειναι το αυτοκινητο του Sidobre.Ο ιδιος δηλωνει ευχαριστημενος και χωρις προβληματα.
ΝΙΚΟΣ - Παρ 05 Νοέ 2004, 17:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
Σχετικά με τη βελτίωση του 1,6 πολλά τα 4500€ αν αναλογιστείς ότι μπορείς να πάς και για δίλιτρο μοτέρ

Ο Κόνδωρας με την Πεζώ Σπορ παίζει μπάλα τώρα όσοι βάλανε και τους δύο εκκεντροφόρους της PS μόνο έτσι δεν τα βρήκαν

Παρόλα αυτά
τα πιο κατάλληλα θέματα Animal project και απαντήσεις :
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=88868#88868
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=81690#81690
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=81725#81725

Καμια σχεση αν το κανει ετσι με τον διλητρο.Χιλιες φορες αν μπορει να παει για τα κοματια της PEUGEOTSPORT.Τι να λεμε τωρα.....απο οπου και να περνουσε ο Παραδεισης με το αλφατο της LION γινοτανε αναστα Κυριου.Βεβαια εκεινο ειχε και σασμαν αλλα το μοτερ ξυριζε.PEUGEOTSPORT και τα μυαλα στα καγκελα..(αλλα μακρια απο CONDOR.Γκαγκασταθης ολε ολε ολε) Wink
p206xs2 - Παρ 05 Νοέ 2004, 18:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο γιατί μακριά από την Condor?
Για οικονομικούς λόγους εννοείς?
ultra-one - Παρ 05 Νοέ 2004, 21:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν θέλετε να κερδίσετε τρελλούς ίππους και να διατηρήσετε την αξιοπιστία και το drivability (δεν βρίσκω Ελληνική λέξη!) οι μετατροπές έχουν ώς εξής και με αυτή τη σειρά (όπως το βλέπω εγώ!):

1. Ελεύθερη εξάτμηση
2. Χταπόδι εξαγωγής
3. Φίλτρο και σκούπα εισαγωγής
4. Τσιπάρισμα

Εγώ όταν στρώσει θα το πάω μέχρι εδώ και μπορεί και να κερδίσω γύρω στους 20 ίππους , ίσως και κάτι παραπάνω.

Ότιδηποτε από δω και πέρα θα μειώσει τη ζωή του κινητήρα.
Ακολουθούν:
5. Μπεκ εισαγωγής
6. Εκκεντροφόροι
7. ¶υξηση συμπίεσης
8. Αλλαγή πιστονιών & μπιέλων με ελαφρύτερα

Φυσικά υπάρχουν και οι μικρομετατροπές όπως άλλα μπουζί, αντιτριβικά και λοιπά.

Όποιος έχει άλλη άποψη να στείλει μύνημα!
Recifees - Παρ 05 Νοέ 2004, 22:35:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
.PEUGEOTSPORT και τα μυαλα στα καγκελα..

Για αυτά τα "κάγκελα" τί παιζεται? Shocked Very happy και όμως ....αν όλα πάνε καλά σε 1,5-2 χρόνια θα είναι μπασμένα σε ένα μπλέ ρεσιφέ 1.6 Cool
speedy100 - Σαβ 06 Νοέ 2004, 02:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Αν δεν θέλετε να κερδίσετε τρελλούς ίππους και να διατηρήσετε την αξιοπιστία και το drivability (δεν βρίσκω Ελληνική λέξη!) οι μετατροπές έχουν ώς εξής και με αυτή τη σειρά (όπως το βλέπω εγώ!):

1. Ελεύθερη εξάτμηση
2. Χταπόδι εξαγωγής
3. Φίλτρο και σκούπα εισαγωγής
4. Τσιπάρισμα

Εγώ όταν στρώσει θα το πάω μέχρι εδώ και μπορεί και να κερδίσω γύρω στους 20 ίππους , ίσως και κάτι παραπάνω.

Ότιδηποτε από δω και πέρα θα μειώσει τη ζωή του κινητήρα.
Ακολουθούν:
5. Μπεκ εισαγωγής
6. Εκκεντροφόροι
7. ¶υξηση συμπίεσης
8. Αλλαγή πιστονιών & μπιέλων με ελαφρύτερα

Φυσικά υπάρχουν και οι μικρομετατροπές όπως άλλα μπουζί, αντιτριβικά και λοιπά.

Όποιος έχει άλλη άποψη να στείλει μύνημα!

Γεια σου Ultra-one Smile

Εγώ δεν έχω διαφορετική άποψη. Απλά θέλω να πω ότι η άποψη σου είναι η σωστή προσέγγιση στην βελτίωση δρόμου… και μακάρι να την ακολουθήσουν και όσοι νέοι κυρίως στο forum ψάχνονται σχετικά.

Φιλικά
Speedy100
sps - Κυρ 07 Νοέ 2004, 13:57:29
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Αν δεν θέλετε να κερδίσετε τρελλούς ίππους και να διατηρήσετε την αξιοπιστία και το drivability (δεν βρίσκω Ελληνική λέξη!) οι μετατροπές έχουν ώς εξής και με αυτή τη σειρά (όπως το βλέπω εγώ!)

Oδηγησιμοτητα ισως? Wink
Steve - Κυρ 07 Νοέ 2004, 23:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι άλλο, ελάχιστα σχετικό με το topic...

Έχει βγάλει τίποτα η Peugeot Sport για το 1.4 16v? Ή ακόμα κλαίμε την μοίρα μας? Sad
Baphomet - Δευ 08 Νοέ 2004, 02:54:23
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Έχει βγάλει τίποτα η Peugeot Sport για το 1.4 16v? Ή ακόμα κλαίμε την μοίρα μας? Sad

κλαιμε την μοιρα μας και θα την κλαιμε για πολυ ακομα... Confused
TONY PAP - Δευ 08 Νοέ 2004, 09:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Steve έγραψε:

Δείτε και την θετική πλευρά. Εχετε εγγύηση και δεν ξοδεύετε τα ωραία σας Ευρώ. (τουλάχιστον προς το παρόν). Wink
ΝΙΚΟΣ - Δευ 08 Νοέ 2004, 15:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Νίκο γιατί μακριά από την Condor?
Για οικονομικούς λόγους εννοείς?

Φυσικα για οικονομικους λογους.Οι κυριοι ειναι τσακωμα τον κ@λο Mad
DIMCHRI - Δευ 08 Νοέ 2004, 16:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως ο πολιτης μου είπε ότι το αμάξι του ήταν εντελώς μη χρηστικο με τα peugeot sport πανω του. και μίλησε και για κατανάλωση 25 λτ ανά 100 χμ.

καληνύχτα.

εμένα ο κόνδωρας μου είχε πει, 4500 ευρώ κομπλε μετατροπή και 160-170 άλογα, χωρίς αρυθμίες, χωρίς τίποτα.
και για χρήση δρόμου.

άρα τελικά βρωμάει το πράγμα και νομίζω ότι πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο το θέμα με τον κόνδωρα.
ultra-one - Δευ 08 Νοέ 2004, 16:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
ultra-one έγραψε:
Αν δεν θέλετε να κερδίσετε τρελλούς ίππους και να διατηρήσετε την αξιοπιστία και το drivability (δεν βρίσκω Ελληνική λέξη!) οι μετατροπές έχουν ώς εξής και με αυτή τη σειρά (όπως το βλέπω εγώ!)

Oδηγησιμοτητα ισως? Wink

Ναι ίσως!

Μου πέρασε από το μυαλό το "οδηγησιμότητα" αλλά μου φάνηκε ηλίθιο και δεν το έγραψα! Laughing
Steve - Τρι 09 Νοέ 2004, 00:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
πάντως ο πολιτης μου είπε ότι το αμάξι του ήταν εντελώς μη χρηστικο με τα peugeot sport πανω του. και μίλησε και για κατανάλωση 25 λτ ανά 100 χμ.

3 birds were sitting... Cool

25 λτ/100 χμ έχω εγώ αν έχω το πόδι σχεδόν χωμένο στο πάτωμα (μέγιστο στο trip computer είναι 30 λτ/100 χμ). Επειδή η κατανάλωση είναι κάτι το υποκειμενικό, πόσο το πλακώνεις το αμάξι δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις μια σαφή απάντηση.

Πάντως σίγουρα με τα άλογα αυτά, θα είσαι στα 12 λτ/100 χμ και πάνω Cool
Baphomet - Τρι 09 Νοέ 2004, 01:51:28
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Baphomet έγραψε:
Steve έγραψε:

Δείτε και την θετική πλευρά. Εχετε εγγύηση και δεν ξοδεύετε τα ωραία σας Ευρώ. (τουλάχιστον προς το παρόν). Wink

η εγγυηση μου προσωπικα εχει κανει φτερα μηνες τώρα και δυστυχως ή ευτυχως τα ωραία μου ευρώ τα ξοδευω...απλά οχι σε peugeot sport πραγματακια...Wink
DIMCHRI - Τρι 09 Νοέ 2004, 08:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

3 birds were sitting... Cool

25 λτ/100 χμ έχω εγώ αν έχω το πόδι σχεδόν χωμένο στο πάτωμα (μέγιστο στο trip computer είναι 30 λτ/100 χμ). Επειδή η κατανάλωση είναι κάτι το υποκειμενικό, πόσο το πλακώνεις το αμάξι δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις μια σαφή απάντηση.

Πάντως σίγουρα με τα άλογα αυτά, θα είσαι στα 12 λτ/100 χμ και πάνω Cool

και λίγα λες.
απλά σου αναφέρω, ότι το saab 9.3 aero του αδελφού μου με 205 ίππους απο δίλιτρο turbo μοτερ, και 23 λιτρα στην πόλη, και 17 λιτρα στον αυτοκινητοδρομο με 170-180 χμ.
όταν το πλακώσει φτανει και τα 22.
με 120 χμ καίει περίπου 12 λίτρα.
΄πάντως να ξέρεις ότι η άυξηση της ιπποδύναμης αυξάνει δυσανάλογα και την αυξηση της κατανάλωσης.
Sidobre - Τρι 09 Νοέ 2004, 10:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχω πει πολλές φορές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι θέλετε από το αυτοκίνητο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Peugeot Sport δεν είναι π.χ. Seat Force. Είναι μια εταιρία που πουλάει ανταλλακτικά για αυτοκίνητα που τρέχουν στους αγώνες.

Αρα τα αυτοκίνητα που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση Peugeot Sport ανταλλακτικών είναι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οτι αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι αυτοκίνητα βόλτας!

Και εξηγώ:

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει το ρελαντί. Αν δείτε π.χ. για το 206, δεν δίνει μοτεράκι του ρελαντί, και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις ρελαντί είναι να κάνεις μια οπή πάνω στο κλαπέτο της πεταλούδας. Τα περισσότερα αγωνιστικά κρατάνε ρελαντί από 1.500 έως 2.500 στροφές. Αυτό δεν κάνει για ένα αυτοκίνητο βόλτας. Φανταστήτε το στην κίνηση....

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει το air-condition. Που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος που μας δίνει η PS δεν έχει στο λειτουργικό του εντολές του Α/C και ούτε μπαίνουν. Μπορεί να μπει μεν εξωτερικά, αλλά κάθε φορά που θα ανοίγει θα πέφτουν οι στροφές, θα τραντάζεται το αυτοκίνητο κλπ κλπ.

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρουν οι χαμηλές στροφές. Ετσι οι εκκεντροφόροι είναι σχεδιασμένοι να αποδίδουν σε ένα φάσμα στροφών από τις 5.000 το λιγότερο έως τις 7.600. Από εκεί και κάτω το χάος -κυριολεκτικά-.

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει η φιλικότητα προς το περιβάλλον αλλά ούτε και η στάθμη θορύβου. Ετσι οι εξατμίσεις είναι σχεδιασμένες για την μέγιστη απόδοση ΜΟΝΟ ψηλά και ο σαματάς είναι αδιάφορος... Οσοι έχουν δει αναβάσεις, αγώνες κλπ ξέρουν πόσο "βαράνε" αυτοί οι σωλήνες...

Πρέπει να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ'όψη όλα αυτά, διότι τα αυτοκινητάκια μας είναι πολύτιμα και ακόμα πιο πολύτιμα τα χρήματα που δίνουμε. Αν το φιάξεις δεν μπορείς μετά να πεις "δεν μου αρέσει, δώσε μου τα λεφτά μου πίσω". Το σημαντικότερο ίσως είναι να πεις στον οποιοδήποτε βελτιωτή, πριν φιάξετε το αμάξι σας να σας δίχνει ένα αυτοκίνητο που έφιαξε περίπου όπως το δικό σας να σας κάνει μια βόλτα (έτσι ώστε να δείτε ότι αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε), να μιλάτε ενδεχομένως με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για πιθανές δυσλειτουργίες που του έχει κάνει και μετά να προχωράτε στην βελτίωσή του.
DIMCHRI - Τρι 09 Νοέ 2004, 13:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑΣΟ συμφωνώ μαζί σου.

¶ρα λοιπόν αν αυτά που λες είναι όπως τα λες, και αν είναι σωστά , δεν θα έπρεπε να παραμυθιάζουν τον απλό κόσμο, που θέλει μια εργοστασιακή βελτίωση.

αν είδες παραπάνω, έχουν ρωτήσει και άλλοι για μετατροπή του αυτοκινήτου τους, και τους απάντησαν ότι γίνεται. αυτές τις απαντήσεις έλαβα από τον κόνδωρα. μου μίλαγαν για κανονικό ρελαντι, και χρηστικότητα όπως του νορμαλ.

μάλιστα εμένα μου είπαν ότι θα δουλεύουν όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου με τον συγκεκριμένο εγκέφαλο....
μπορείς να πάρεις τον κόνδωρα σαν πελάτης και να κάνεις και εσύ μια ερώτηση για να βεβαιωθείς ότι δεν λέμε μα....κιες.

το προτζεκτ που είχε κάνει το drive δεν δούλευε το air condition ??? δεν μπορω να το πιστεψω αυτό.

αν ξέρει κάτι κάποιος ασ στείλει να ξεστραβωθούμε και εμεις...

Δεν ξέρω τι να πω...
sps - Τρι 09 Νοέ 2004, 16:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Το έχω πει πολλές φορές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι θέλετε από το αυτοκίνητο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Peugeot Sport δεν είναι π.χ. Seat Force. Είναι μια εταιρία που πουλάει ανταλλακτικά για αυτοκίνητα που τρέχουν στους αγώνες.

Αρα τα αυτοκίνητα που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση Peugeot Sport ανταλλακτικών είναι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οτι αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι αυτοκίνητα βόλτας!

Και εξηγώ:

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει το ρελαντί. Αν δείτε π.χ. για το 206, δεν δίνει μοτεράκι του ρελαντί, και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις ρελαντί είναι να κάνεις μια οπή πάνω στο κλαπέτο της πεταλούδας. Τα περισσότερα αγωνιστικά κρατάνε ρελαντί από 1.500 έως 2.500 στροφές. Αυτό δεν κάνει για ένα αυτοκίνητο βόλτας. Φανταστήτε το στην κίνηση....

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει το air-condition. Που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος που μας δίνει η PS δεν έχει στο λειτουργικό του εντολές του Α/C και ούτε μπαίνουν. Μπορεί να μπει μεν εξωτερικά, αλλά κάθε φορά που θα ανοίγει θα πέφτουν οι στροφές, θα τραντάζεται το αυτοκίνητο κλπ κλπ.

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρουν οι χαμηλές στροφές. Ετσι οι εκκεντροφόροι είναι σχεδιασμένοι να αποδίδουν σε ένα φάσμα στροφών από τις 5.000 το λιγότερο έως τις 7.600. Από εκεί και κάτω το χάος -κυριολεκτικά-.

Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν μας ενδιαφέρει η φιλικότητα προς το περιβάλλον αλλά ούτε και η στάθμη θορύβου. Ετσι οι εξατμίσεις είναι σχεδιασμένες για την μέγιστη απόδοση ΜΟΝΟ ψηλά και ο σαματάς είναι αδιάφορος... Οσοι έχουν δει αναβάσεις, αγώνες κλπ ξέρουν πόσο "βαράνε" αυτοί οι σωλήνες...

Πρέπει να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ'όψη όλα αυτά, διότι τα αυτοκινητάκια μας είναι πολύτιμα και ακόμα πιο πολύτιμα τα χρήματα που δίνουμε. Αν το φιάξεις δεν μπορείς μετά να πεις "δεν μου αρέσει, δώσε μου τα λεφτά μου πίσω". Το σημαντικότερο ίσως είναι να πεις στον οποιοδήποτε βελτιωτή, πριν φιάξετε το αμάξι σας να σας δίχνει ένα αυτοκίνητο που έφιαξε περίπου όπως το δικό σας να σας κάνει μια βόλτα (έτσι ώστε να δείτε ότι αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε), να μιλάτε ενδεχομένως με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για πιθανές δυσλειτουργίες που του έχει κάνει και μετά να προχωράτε στην βελτίωσή του.

Πες τα Χρυσοστομε!
Ετσι ακριβως ειναι, και το λεω αυτο γιατι εχω μπει σε αγωνιστικο 206 cup και φυσικα το ολο κιτ δεν κανει για χρηση δρομου!
vio - Τρι 09 Νοέ 2004, 17:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
ΤΑΣΟ συμφωνώ μαζί σου.

¶ρα λοιπόν αν αυτά που λες είναι όπως τα λες, και αν είναι σωστά , δεν θα έπρεπε να παραμυθιάζουν τον απλό κόσμο, που θέλει μια εργοστασιακή βελτίωση.

αν είδες παραπάνω, έχουν ρωτήσει και άλλοι για μετατροπή του αυτοκινήτου τους, και τους απάντησαν ότι γίνεται. αυτές τις απαντήσεις έλαβα από τον κόνδωρα. μου μίλαγαν για κανονικό ρελαντι, και χρηστικότητα όπως του νορμαλ.

μάλιστα εμένα μου είπαν ότι θα δουλεύουν όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου με τον συγκεκριμένο εγκέφαλο....
μπορείς να πάρεις τον κόνδωρα σαν πελάτης και να κάνεις και εσύ μια ερώτηση για να βεβαιωθείς ότι δεν λέμε μα....κιες.

το προτζεκτ που είχε κάνει το drive δεν δούλευε το air condition ??? δεν μπορω να το πιστεψω αυτό.

αν ξέρει κάτι κάποιος ασ στείλει να ξεστραβωθούμε και εμεις...

Δεν ξέρω τι να πω...

Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ ο Sidobre εχεί ΙΔΗ κάνει την μετατροπή που συζητάς (εγκέφαλο Peugeot Sport, ktl) δες το υπόμνημα Animal Project που έχει κάνει post και θα καταλάβεις....σιγά μην κάτσουν να σου κάνουν τέτοια δουλειά....
DIMCHRI - Τρι 09 Νοέ 2004, 17:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Και εξηγώ:

Πες τα Χρυσοστομε!
Ετσι ακριβως ειναι, και το λεω αυτο γιατι εχω μπει σε αγωνιστικο 206 cup και φυσικα το ολο κιτ δεν κανει για χρηση δρομου!

τσεκαρω peugeot sport γαλλίας γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν 2 διαφορετικές μετατροπές για 206 .

το peugeot cup σαν αυτό που εχει φτιάξει i lion, είναι όντως μόνο για αγώνες.
υπάρχει μάλλον και άλλο cup στην γαλλία με 206 cc και νομίζω ότι είναι μόνο για πίστα. και είανι ποιό ασφάλτινο.

αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος τσεκαρω και σας λέω.
Sidobre - Τετ 10 Νοέ 2004, 01:20:24
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

τσεκαρω peugeot sport γαλλίας γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν 2 διαφορετικές μετατροπές για 206 .

υπάρχει μάλλον και άλλο cup στην γαλλία με 206 cc και νομίζω ότι είναι μόνο για πίστα. και είανι ποιό ασφάλτινο.

Οι κωδικοί που δίνει για τα ανταλλακτικά όσο αφορά την βελτίωση στην δύναμη του αυτοκινήτου είναι η ίδια. Τσέκαρέ το. Αυτά που αλλάζουν είναι η ανάρτηση και τα υπόλοιπα περιφερειακά! Οι εκκεντροφόροι, ο εγκέφαλος κλπ κλπ, η πολλαπλή εισαγωγής, τα μπεκ και όλα αυτά έχουν τους ίδιους κωδικούς.

Μπορώ να αναλύσω -πλέον- τι κάνει το καθένα και πως θα αντιδράσει στο αυτοκίνητο αν θέλετε.

Γιατί πάντως σώνει και καλά Peugeot Sport και όχι κάτι ανάλογο που θα κάνει για τον δρόμο; Αφού τα παιδιά το λένε και ξεκάθαρα! Εγγύηση ΔΕΝ δίνουν!

Σας χαλάνε δηλαδή 160 άλογα δρόμου; Που θα παίρνουν και κάρτα καυσαερίων; Δεν μπορώ να σας καταλάβω!

Πάρτε το χαμπάρι: Με μαϊμουδιές και σαχλαμάρες, άλογα ΔΕΝ βγαίνουν. Ούτε με μεσοβέζικες λύσεις. Η θα κάνετε κάτι καλό, ή θα πετάξετε τα λεφτουδάκια σας! Ωμά, ψυχρά και με την ευγένια που πρέπει!
DIMCHRI - Τετ 10 Νοέ 2004, 10:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Οι κωδικοί που δίνει για τα ανταλλακτικά όσο αφορά την βελτίωση στην δύναμη του αυτοκινήτου είναι η ίδια. Τσέκαρέ το. Αυτά που αλλάζουν είναι η ανάρτηση και τα υπόλοιπα περιφερειακά! Οι εκκεντροφόροι, ο εγκέφαλος κλπ κλπ, η πολλαπλή εισαγωγής, τα μπεκ και όλα αυτά έχουν τους ίδιους κωδικούς.

Μπορώ να αναλύσω -πλέον- τι κάνει το καθένα και πως θα αντιδράσει στο αυτοκίνητο αν θέλετε.

Γιατί πάντως σώνει και καλά Peugeot Sport και όχι κάτι ανάλογο που θα κάνει για τον δρόμο; Αφού τα παιδιά το λένε και ξεκάθαρα! Εγγύηση ΔΕΝ δίνουν!

Σας χαλάνε δηλαδή 160 άλογα δρόμου; Που θα παίρνουν και κάρτα καυσαερίων; Δεν μπορώ να σας καταλάβω!

Πάρτε το χαμπάρι: Με μαϊμουδιές και σαχλαμάρες, άλογα ΔΕΝ βγαίνουν. Ούτε με μεσοβέζικες λύσεις. Η θα κάνετε κάτι καλό, ή θα πετάξετε τα λεφτουδάκια σας! Ωμά, ψυχρά και με την ευγένια που πρέπει!

οκ λοιπόν και εγώ μαζί σου.
και απο ότι νομίζω μου έχεις στείλει τι μετατροπές έχεις κάνει.

τάσο πες μου πόσο καιρό το έχεις το αμάξι με αυτές τις μετατροπές και αν είσαι ευχαριστημένος.

δουλεύει οκ ?? με τα πυράκια έχεις κανένα πρόβλημα ?

βασικά δεν θέλω να ανεβάσω συμπίεση .
σκέφτομαι την λύση εκεντροφόροι, σκούπα, εξάτμιση, όχι όμως αυξηση συμπίεσης διότι το ταξιδεύω αρκετά το αμάξι, και με υψηλές ταχύτητες.
Sidobre - Τετ 10 Νοέ 2004, 10:29:39
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

οκ λοιπόν και εγώ μαζί σου.
και απο ότι νομίζω μου έχεις στείλει τι μετατροπές έχεις κάνει.

τάσο πες μου πόσο καιρό το έχεις το αμάξι με αυτές τις μετατροπές και αν είσαι ευχαριστημένος.

δουλεύει οκ ?? με τα πυράκια έχεις κανένα πρόβλημα ?

βασικά δεν θέλω να ανεβάσω συμπίεση .
σκέφτομαι την λύση εκεντροφόροι, σκούπα, εξάτμιση, όχι όμως αυξηση συμπίεσης διότι το ταξιδεύω αρκετά το αμάξι, και με υψηλές ταχύτητες.

Tο αμάξι από τότε που το έφιαξα, έχει κάνει 25.000 χλμ. Εχω την αίσθηση ότι ακόμα και στην αξιοπιστία δουλεύει καλύτερα και από το εργοστασιακό αφού δεν έχει χαλάσει κανένα αισθητήρα (πριν, τους map τους ήθελα ζευγάρι....) παρά μόνο ένα λάμδα που μάλλουν ούτως ή άλλως ήθελε αλλαγή.

Κάνεις ταξίδια με υψηλές ταχύτητες; Χε χε.. Π.Χ. Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το στροφόμετρο να μην θέλει να πέσει κάτω από τις 6.500 στροφές;

Σκέψου επ'ακριβώς τι θέλεις από το αμάξι σου (τα χαρακτηριστικά του) ποιό είναι το πιθανό budjet σου, και μπορούμε να συζητήσουμε αν θες βοήθεια, ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.
DIMCHRI - Τετ 10 Νοέ 2004, 12:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Tο αμάξι από τότε που το έφιαξα, έχει κάνει 25.000 χλμ. Εχω την αίσθηση ότι ακόμα και στην αξιοπιστία δουλεύει καλύτερα και από το εργοστασιακό αφού δεν έχει χαλάσει κανένα αισθητήρα (πριν, τους map τους ήθελα ζευγάρι....) παρά μόνο ένα λάμδα που μάλλουν ούτως ή άλλως ήθελε αλλαγή.

Κάνεις ταξίδια με υψηλές ταχύτητες; Χε χε.. Π.Χ. Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το στροφόμετρο να μην θέλει να πέσει κάτω από τις 6.500 στροφές;

Σκέψου επ'ακριβώς τι θέλεις από το αμάξι σου (τα χαρακτηριστικά του) ποιό είναι το πιθανό budjet σου, και μπορούμε να συζητήσουμε αν θες βοήθεια, ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

τάσο θέλω να μπορώ να ταξιδεύω με 160 στις 4500 στρ όπως τώρα, και θέλω να βελτιώσω λίγο τις ρεπρίζ (για κανένα προσπέρασμα σε επαρχιακό δίκτυο).
πιστεύω ότι με 150 ps θα είναι το αμάξι μου όπως το θέλω.
Laughing

έστω και με λίγο λιγότερους.

Αυτό όμως που θα ήθελα περισσότερο θα ήταν ότι μετατροπή και να κάνω αν δεν μου κάνει ή όταν θα το πουλήσω, να μπορώ να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση. Cool

Για το budget σκέφτομαι να δώσω περίπου 2000 euro. έχω και περισσότερα αλλά πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο με περισσότερα λεφτά να το τουρμπίσω, και να βγάλω 160 άλογα ή και περισσότερα, με χαμηλή πίεση. (0.4-0.5) bar. Laughing

παντως κάποια στιγμή που θα έχω όλες τις πληροφορίες που θέλω θα μιλήσουμε για να μου πεις την αποψή σου. Wink
p206xs2 - Τετ 10 Νοέ 2004, 17:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά μίλησα και εγώ με Peugeot Sport και μου είπαν περίπου 160 άλογα και 19 Κg ροπή με κόστος περίπου 5000 ευρώ.

Ψάχνομαι συνέχεια για μηχανική βελτίωση που όμως θα έχει αρκετό αποτέλεσμα για τα περίπου 4000 ευρώ που διαθέτω.

Τούρμπο ή αλλαγή κινητήρα δεν με ενδιαφέρει.

Τάσο τα έχουμε ξαναπεί και μέσω πμ.
Θα ήθελα ένα αμάξι όχι που να σέρνεται στις χαμηλές και μετά στις υψηλές στροφές να ξεσπά απότομα.
Θέλω τον κινητήρα να έχει παντού δύναμη από τις 1000 στροφές/λεπτό έως τον κόφτη όπου αυτός τοποθετηθεί.

Θα δώσω αρκετά χρήματα βέβαια αλλά θέλω να γίνει αποτελεσματική εργασία τόσο από άποψης αρκετής αύξησης ισχύος και ροπής αλλά και από πλευράς αξιοπιστίας που είναι πολύ κοντά αν όχι η ίδια με αυτήν του εργοστασίου.
Πιστεύεις ότι με το εν λόγω Budget και τον συγκεκριμένο μηχανικό που έχουμε συζυτήσει θα ικανοποιηθούν όλα τα παραπάνω;

Υ.Γ. Τάσο μπορείς να αναλύσεις με λεπτομέρεια ένα ένα τα κομμάτια της Peugeot Sport πως θα επιδράσουν στον κινητήρα αλλά και στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Steve - Τετ 10 Νοέ 2004, 20:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Θα ήθελα ένα αμάξι όχι που να σέρνεται στις χαμηλές και μετά στις υψηλές στροφές να ξεσπά απότομα.

Θέλεις να είναι γραμμικό δηλαδή Cool

p206xs2 έγραψε:
Θέλω τον κινητήρα να έχει παντού δύναμη από τις 1000 στροφές/λεπτό έως τον κόφτη όπου αυτός τοποθετηθεί.

Από τις 1000 στροφές? Έλεος ρε ψηλέ... Rolling eyes

Πάντως απότι βλέπω για αυτά που ζητάς, μια μετατροπή σαν του Προέδρου θα σου έρθει κουτί Cool
Sidobre - Τετ 10 Νοέ 2004, 20:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Υ.Γ. Τάσο μπορείς να αναλύσεις με λεπτομέρεια ένα ένα τα κομμάτια της Peugeot Sport πως θα επιδράσουν στον κινητήρα αλλά και στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου;

Εγκέφαλος Peugeot Sport:
Το πρόγραμμα του εγκεφάλου δεν έχει ιδιαίτερες πολυτέλειες για χαμηλές στροφές. Μοιάζει η χαρτογράφηση λες και είναι ON - OFF. Η στάθμη του καυσίμου δείχνει χαμηλή, πράγμα που δείχνει ότι τα μπεκ είναι μεγάλης παροχής.
Aπουσιάζουν πλήρως τα λειτουργικό για Α/C, αισθητήρα πίεσης και στάθμης λαδιού και το βεντιλατέρ έχει μόνο την διπλή σκάλα που ανοίγει στους 90 βαθμούς.

Μπεκ
Τα μπεκ είναι μεγάλης παροχής και κουμπώνουν μόνο πάνω στην πολλαπλή εισαγωγής αλουμινίου.

Πεταλούδα φ60
Ενα τετράγωνο κομμάτι μέταλο με ένα μεγάλο κλαπέτο. Απουσιάζουν τα βηματικό μοτεράκι ρελαντί, αισθητήρες θερμοκρασίας κλπ όργανα που υπάρχουν στις πεταλούδες.

Πολλαπλή εισαγωγής.
Αυτο είναι ένα διαμάντι ροϊκής σχεδίασης. Κρίμα που δεν μπαίνει με τα δικά μας μπεκ... Καμμία σχέση με την πολλαπλή του C2 που είναι απαράδεκτη τόσο, όσο και η πολλαπλή που έχει μαμά το 206.

Εκκεντροφόροι Peugeot Sport
Ο εισαγωγής είναι κάτι λιγότερο από τους Peugeot Sport για το ραλλύ ενώ ο εξαγωγής ειναι το ίδιο. Εκκεντροφόροι σχεδιασμένοι να αποδίδουν ψηλά την δύναμη ενώ το ρελαντί τους λόγω του overlap είναι άστατο και μη γραμμικό.

Αν έχετε άλλες απορίες μου λέτε....
volvos - Τετ 10 Νοέ 2004, 21:01:01
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι ειναι απαρεδεκτη του c2??? βεβαια εμενα μου μοιαζει ιδια με τη δικια μας αλλα αλουμινενια....
Sidobre - Πεμ 11 Νοέ 2004, 10:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
γιατι ειναι απαρεδεκτη του c2??? βεβαια εμενα μου μοιαζει ιδια με τη δικια μας αλλα αλουμινενια....

Το είπες και μόνος σου... Δεν έχει καμία διαφορά με την δικιά μας!
volvos - Σαβ 13 Νοέ 2004, 15:44:19
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αλλα ειναι αλουμινενια...
θυμαμαι στα ραλλυ που ελεγαν οτι σε μεγαλες βελτιωσεις και ζορια η πλαστικη παραμορφωνοταν....
και αν ειναι ιδια γιατι να μην μπορουμε να βαλουμε μπεκ απο c2 γιατι αυτα δεν ειναι ιδια σιγουρα....
μηπως λοιπον απο μεσα ειναι διαφορετικη?????
kaisaras96 - Κυρ 14 Νοέ 2004, 16:44:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ξερω οτι αν η εισαγωγη ηταν ιδια δεν θα κανε τον κοπο να την φτιαξει η PSA... Exclamation
Για να την βαζουν μονο στο 125αρι σημαινει οτι κατι προσφερει σε σχεση με την δικια μας...αν θελαν να βαλουν κατι για μουρι θα βαζαν κατι αλλο πιο χειροποιαστο...
και μην μου πειτε πως την καναν αλουμινενια για προσφερουν στους πωρωμενους βελτιωσιμοτητα θα γελαω για δεκα μερες ασταματητα... Very happy Very happy Very happy Very happy

Κατα την γνωμη μου αυτο που θελει να μας πει ο Τασος,και το πιστευω κι εγω,οτι της Peugeot Sport ειναι πολυ καλυτερη γιατι προοριζεται για αγωνιστικη χρηση και οτι του C2 ειναι απλα μια καπως καλυτερη αλλα και παλι για κανονικη χρηση...

Εμενα τα λεφτα της παντως μου φαινονται πολυ καλα κι αν μπαινει κουτι μπεκ εισαγωγη προγραμμα και εκκεντροφοροι,για 125 εργοστασιακα θα το ψαξω σοβαρα
BTS - Κυρ 14 Νοέ 2004, 21:55:39
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Εμενα τα λεφτα της παντως μου φαινονται πολυ καλα κι αν μπαινει κουτι μπεκ εισαγωγη προγραμμα και εκκεντροφοροι,για 125 εργοστασιακα θα το ψαξω σοβαρα

Κώστα, νομίζω πως υπάρχουν οικονομικότεροι τρόποι να φτάσεις, όχι τα 125 αλλά τα 130 άλογα. Εκκεντροφόροι από ραλλύ και πρόγραμμα υπερεπαρκούν για αυτό. Wink
Recifees - Κυρ 14 Νοέ 2004, 22:40:47
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Κώστα, νομίζω πως υπάρχουν οικονομικότεροι τρόποι να φτάσεις, όχι τα 125 αλλά τα 130 άλογα. Εκκεντροφόροι από ραλλύ και πρόγραμμα υπερεπαρκούν για αυτό. Wink

χωρίς εξάτμιση-καταλύτη? Rolling eyes
BTS - Δευ 15 Νοέ 2004, 00:11:23
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
BTS έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Φίλε Γιάννη, μην ψαρώνεις από τα έντυπα και τις διαφημίσεις. Αυτοί να πουλήσουν γυαλιστερούς σωλήνες για μεταξωτές κορδέλες θέλουν (με εξαίρεση κάποιες αξιόλογες προτάσεις ).

Μια χαρά είναι και η εργοστασιακή εξάτμιση σε αυτά τα επίπεδα δύναμης, μάλιστα πιθανότατα θα δώσει πολύ πιο επίπεδη καμπύλη από μία aftermarket....

Και να θυμίσω ότι προ τριετίας, αγωνιστικό ΑΧ έκανε χρόνους στην 10άδα της γενικής, φορώντας μοτέρ 1600 16V, με την εξάτμιση του AX 1300 (περιορισμένο budget γαρ). Σκεφτείτε και προβληματιστείτε... Cool
Recifees - Δευ 15 Νοέ 2004, 16:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Recifees έγραψε:
BTS έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Φίλε Γιάννη, μην ψαρώνεις από τα έντυπα και τις διαφημίσεις. Αυτοί να πουλήσουν γυαλιστερούς σωλήνες για μεταξωτές κορδέλες θέλουν (με εξαίρεση κάποιες αξιόλογες προτάσεις ).
Μια χαρά είναι και η εργοστασιακή εξάτμιση σε αυτά τα επίπεδα δύναμης, μάλιστα πιθανότατα θα δώσει πολύ πιο επίπεδη καμπύλη από μία aftermarket....
Και να θυμίσω ότι προ τριετίας, αγωνιστικό ΑΧ έκανε χρόνους στην 10άδα της γενικής, φορώντας μοτέρ 1600 16V, με την εξάτμιση του AX 1300 (περιορισμένο budget γαρ). Σκεφτείτε και προβληματιστείτε... Cool

Γιατί λες τέτοια τώρα ? Very happy Twisted evil
Δεν ψαρώνω και σαν μετατροπή σκεφτόμουν πάντα ένα δίλιτρο μοτέρ αλλά αν υπάρχει και "η κότα που γεννά τα χρυσά αυγά " να μη τη βάλω στο κοτέτσι μου Question Shocked Very happy Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Δευ 15 Νοέ 2004, 16:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
Π¶ΝΤΩΣ παιδες έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι την λύση light turbo με ένα κόστος που δεν θα ξεπερνάει τα 3500-4000 χιλιάρικα. Very happy

ήδη έχω σταμπάρει 2 τουρμπισμένα , και τα παρακολουθώ για να δω πως πανε (αξιοπιστία, αντοχή κ.τ.λ.)
160 άλογα με πίεση στο 0.4 μου φαίνεται ότι πρέπει. για τα αμάξι μας.
χώρια που το ιντερcooler είναι κουκλί στον μπροστινό προφυλακτήρα του gt.
Cool
kaisaras96 - Τετ 17 Νοέ 2004, 17:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:

Σιγουρα εχεις δικιο,γι αυτο και ψαχνομαι ακομα...απλα φοβαμαι πολυ το γεγονος πως καποιος θα πειραξει τον εγκεφαλο του αυτοκινητου μου θα μου παρει ενα σωρο λεφτα και δεν θα ξερω τι εχει κανει και τις επιπτωσεις...για αυτο σκεφτομαι το εργοστασιακο προγραμμα...η αληθεια ειναι πως εκκεντροφορους απο 106 εδω στην Πατρα βαζεις φτηνα(με βαση τα λεγομενα του SPS).Εγω περιμενω ακομα να μαθω τι εκκεντροφορους φοραει το C2VTS αν του ραλλυε ειναι παραπλησιοι (η' και πιο αγριοι) μπορει να γινει μια ορεοτατη μιξη...

Το μονο σιγουρο ειναι το χταποδι που σε λιγο καιρο θελω να βαλω...αν βρω κανα φτηνο ραλλιαρικο....
-=N4X=- - Πεμ 18 Νοέ 2004, 01:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο ευκολο ειναι αυτο...κ ειναι φτηνο.
Ενδεικτικα σου λεω οτι το δικο μου (4-2 ετσι γιατι το διχαλο ειναι χειροποιητο) το πηρα 70 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Κ καπου τοσα κ το διχαλο...σε αλλο ποστ εχω αναφερει τιμες.
DIMCHRI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 23:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
argonaftis έγραψε:
Δάρρας?

πέρασα από τον Δάρα χτες.

έχει τουρμπισει πολλά αυτοκίνητα σαν το δικό μου 1.6 16v και έχω αρχίσει να το ψηλοσκέφτομαι.
με 40 άλογα και πίεση στο 0.4.

δεν νομίζω ΄τι είναι κακό ...
DIMCHRI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 23:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

δεν μας χαλάνε οι 160 ίπποι.
όμως με χαλάει να κάθομαι να βγάζω ηλεκτρικά γκάζια κτλ.

να θέσω αλλιώς την ερώτηση.
με τον ίδιο εγκέφαλο, και με το ηλεκτρικό γκάζι, πόσο μπορώ να ανέβω. αν κάνω μια ροική εξέλιξη, μια σκούπα, ρεπροφιλινγκ στον μπούμπη, κ.τ.λ.

ποσο θα ανέβω ?
Sidobre - Παρ 19 Νοέ 2004, 09:57:28
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

δεν μας χαλάνε οι 160 ίπποι.
όμως με χαλάει να κάθομαι να βγάζω ηλεκτρικά γκάζια κτλ.

να θέσω αλλιώς την ερώτηση.
με τον ίδιο εγκέφαλο, και με το ηλεκτρικό γκάζι, πόσο μπορώ να ανέβω. αν κάνω μια ροική εξέλιξη, μια σκούπα, ρεπροφιλινγκ στον μπούμπη, κ.τ.λ.

ποσο θα ανέβω ?

Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να σε χαλάσει στην εν λόγω μετατροπή είναι το κόστος. Από εκεί και ύστερα σε διαβεβαιώ υπεύθυνα ότι το αυτοκίνητο σε αξιοπιστία και λειτουργικότητα είναι ίδιο με πριν. Καλύτερο αν σκεφτείς την αμεσότητα στο γκάζι.

Πέρα από αυτό, χωρίς να αλλάξεις εγκέφαλο μπορείς να βγάλεις πάνω-κάτω τα ίδια άλογα, με μόνη υποχώρηση την αμεσότητα του γκαζιού. Αυτό κάνει ίσως την διαφορά μεταξύ πολεμικής μηχανής με το δυνατό αυτοκίνητο. Την ίδια δύναμη θα έχουν αλλά το ένα θα έχει ξεσπάσματα (με την μηχανική πεταλούδα) και θα είναι πιο "άγριο" ενώ αυτό με την ηλεκτρική θα είναι πιο ήπιο, θα έχει την δύναμη, αλλά θα βγαίνει πιο ομαλά στον δρόμο ενώ τα συμπτώματα που σου έχει τώρα (το μικρό "lag" που έχει στα ξεκινήματα το αυτοκίνητο) θα μείνουν περίπου ίδια (πάντα μικραίνουν όσο ανεβαίνει η δύναμη αλλά δεν εξαφανίζονται και τελείως).

Αυτά.

Το ύψος της ιπποδύναμης πάντως φτάνει με ηλεκτρική πεταλούδα γύρω στα 170-175 άλογα ενώ με την μηχανική ανεβαίνει κι'άλλο γιατί έχεις επιλογές μεγαλύτερης πολλαπλής εισαγωγής, ροική εξέλιξη πεταλούδας, ροϊκής πολλαπλής κλπ κλπ)

Ελπίζω να βοήθησα
DIMCHRI - Παρ 19 Νοέ 2004, 10:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να σε χαλάσει στην εν λόγω μετατροπή είναι το κόστος. Από εκεί και ύστερα σε διαβεβαιώ υπεύθυνα ότι το αυτοκίνητο σε αξιοπιστία και λειτουργικότητα είναι ίδιο με πριν. Καλύτερο αν σκεφτείς την αμεσότητα στο γκάζι.

Πέρα από αυτό, χωρίς να αλλάξεις εγκέφαλο μπορείς να βγάλεις πάνω-κάτω τα ίδια άλογα, με μόνη υποχώρηση την αμεσότητα του γκαζιού. Αυτό κάνει ίσως την διαφορά μεταξύ πολεμικής μηχανής με το δυνατό αυτοκίνητο. Την ίδια δύναμη θα έχουν αλλά το ένα θα έχει ξεσπάσματα (με την μηχανική πεταλούδα) και θα είναι πιο "άγριο" ενώ αυτό με την ηλεκτρική θα είναι πιο ήπιο, θα έχει την δύναμη, αλλά θα βγαίνει πιο ομαλά στον δρόμο ενώ τα συμπτώματα που σου έχει τώρα (το μικρό "lag" που έχει στα ξεκινήματα το αυτοκίνητο) θα μείνουν περίπου ίδια (πάντα μικραίνουν όσο ανεβαίνει η δύναμη αλλά δεν εξαφανίζονται και τελείως).

Αυτά.

Το ύψος της ιπποδύναμης πάντως φτάνει με ηλεκτρική πεταλούδα γύρω στα 170-175 άλογα ενώ με την μηχανική ανεβαίνει κι'άλλο γιατί έχεις επιλογές μεγαλύτερης πολλαπλής εισαγωγής, ροική εξέλιξη πεταλούδας, ροϊκής πολλαπλής κλπ κλπ)
Ελπίζω να βοήθησα

ωραία. δηλαδή αν το πάω στον δικό σου Wink θα μπορέσω να το κάνω 150 αλογάκια με την αξιοπιστία που έχεις εσύ ?
δεν θέλω να αλλάξω το ηλεκτρικό γκάζι.
Και κάτι άλλο . ακόμα πιστεύω ότι έχω sagem εγκέφαλο. το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βλέπω το χαρτάκι ποια τι γράφει διότι έχει βραχεί.
είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μπει sagem σε αυτό το αμάξι ?
από την άλλη λες εσύ και ο κούζμαν, ότι δεν επαναπρογραμματίζεται αυτοί οι εγκέφαλοι !! είναι έτσι ?
ο μαρέλι που φοράς είναι ο εργοστασιακός ή τον άλλαξες ?
με άλλον του group ?
το κόστος της μετατροπής δεν το σκέφτομαι τόσο πολύ διότι εδώ σκεφτομαι την λύση του turbo στα 4 χιλιάρικα...
λες να πάρω τον λιόλο ένα τηλ. ?
p206xs2 - Παρ 19 Νοέ 2004, 18:46:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο το multiplexing δημιουργεί πρόβλημα για αυτά τα 170 hp περίπου;
volvos - Παρ 19 Νοέ 2004, 19:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη για να καταλαβω κατι.
εγω που εχω gti με αισθητηρες βροχης,φωτων,ηλεκτρονικο κλιματισμο,ιμομπιλαιζερ,τριπ κομπιουτερ και λοιπες ηλεκτρονικες ευκολιες ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και να τον συνδυασω με μηχανικο γκαζι??????? ποοοοοολυ χλωμο.

μην ξεχνατε οτι ο sidobre δεν εχει ουτε κλιματισμο....ειναι πιο παλιο μοντελο ...............
αρα κυριοι προσγειωθειτε δεν υπαρχει εγκεφαλος που θα λειτουργησει ολα αυτα σε 206. αν θελετε να τα καταργησετε τι να πω γιατι τα πληρωσατε?και μακαρι οποιος το κανει αυτο απλα να τα καταργησει χωρις να δημιουργησει και αλλα προβληματα!
DIMCHRI - Παρ 19 Νοέ 2004, 20:02:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Αυτά.

Ελπίζω να βοήθησα

Τάσο σήμερα μίλησα με τον μηχανικό σου και μου είεπ ότι αν δεν αλλάξω εγκέφαλο και εάν δεν αλλάξω πεταλούδα από ηλεκτρική σε μηχανική η κορυφή θα είναι 135 άλογα. από εκεί και πάνω το μοτερ στεγνώνει κτλ κτλ.

Δεν ξέρω αν ισχύει απλά σας αναφέρω τι μου είπε.

Δεν μου το προτείνει γιατί μετά θα θέλω και άλλο λίγο, οπότε θα έχω πετάξει λεπτά. Μου είπε να παω κατευθείαν σε μιά λ΄ση σαν την δική σου.

Κατι τελευταίο. το αμάξι σου έχει κλιμα , ή αιρ κοντισιον ?
Touristas - Παρ 19 Νοέ 2004, 21:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
συγνωμη για να καταλαβω κατι.
εγω που εχω gti με αισθητηρες βροχης,φωτων,ηλεκτρονικο κλιματισμο,ιμομπιλαιζερ,τριπ κομπιουτερ και λοιπες ηλεκτρονικες ευκολιες ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και να τον συνδυασω με μηχανικο γκαζι??????? ποοοοοολυ χλωμο.

μην ξεχνατε οτι ο sidobre δεν εχει ουτε κλιματισμο....ειναι πιο παλιο μοντελο ...............
αρα κυριοι προσγειωθειτε δεν υπαρχει εγκεφαλος που θα λειτουργησει ολα αυτα σε 206. αν θελετε να τα καταργησετε τι να πω γιατι τα πληρωσατε?και μακαρι οποιος το κανει αυτο απλα να τα καταργησει χωρις να δημιουργησει και αλλα προβληματα!
Ααααααχχχχχ τι θα κάνω με σένα !!
Ο εγκέφαλος του κινητήρα τι δουλεία έχει με όλα αυτά εεεεεε???
Όλα αυτά που είπες τα ελέγχει το BSI το μόνο που θέλει είναι μια παράκαμψη για το συμπιεστή όλα τα άλλα λειτουργούν !!
Steve - Παρ 19 Νοέ 2004, 21:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Εγώ φέτος στις Ροβιές κάτι άλλο θυμάμαι... Wink Δεν έχει αυτόματο κλιματισμό, απλά A/C και μπορώ να πώ ότι μου φάνηκε πως είτε δουλεύει είτε όχι, το αμάξι δεν χάνει σε επιδόσεις Wink
volvos - Παρ 19 Νοέ 2004, 22:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
αργυρη εγω ειμαι απο χωριο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

δηλαδη δεν εχουν καμια παρεμβολη το εγκεφαλακι της bsi με αυτο για αεροσακους τον εγκεφαλο του κινητηρα και με την πλεξουδα -ο sιdobre ειχε αλλαξει και αυτη-?
και παλι ομως δεν το πιστευω οτι δεν θα υπαρχουν επιπλοκες με τοσο ευαισθητα ηλεκτρονικα ...
αλλα αμα επιμενεις λεω να παω για αρμεγμα Idea απο αυτο ξεεεεεεεεεεεεερω!
Touristas - Σαβ 20 Νοέ 2004, 11:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
Δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα !!
Ο Τάσος μόνο πλεξούδα κινητήρα έχει αλλάξει και τίποτα άλλο !
Όσο για το άρμεγμα μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!! Silly
volvos - Σαβ 20 Νοέ 2004, 20:31:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή θες να μου πεις οτι με ολες αυτες τις ηλεκτρικές αηδίες που εχει το δικό μου ,εχω την ιδια πλεξούδα με sidobre και οτι αμα βάλω πλεξούδα-πεταλούδα απο ραλλύ θα λειτουργούν ολα πλην ιμομπιλαιζερ????????

μπεεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε
-=N4X=- - Σαβ 20 Νοέ 2004, 20:36:42
Θέμα δημοσίευσης:
Στο πρωτο μπε εχεις ενα ε παραπανω....αν δεν ξερεις εσυ να μιλας προβατισια δεν μπορεις να μας παραπληροφορεις ολους ενταξει?????
Shocked Weird look Very happy
Sidobre - Δευ 22 Νοέ 2004, 09:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
dηλαδη θες να μου πεις οτι με ολες αυτες τις ηλεκτρικες αηδιες που εχει το δικο μου εχω την ιδια πλεξουδα με sidobre και οτι αμα βαλω πλεξουδα-πεταλουδα απο ραλλυ θα λειτουργουν ολα πλην ιμομπιλαιζερ????????

μπεεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε μπεεεε

ΔΕΝ θα βάλεις πλεξούδα από ραλλύ. Θα βάλεις την πλεξούδα που δίνει η φίλη σου η Peugeot Sport για το 206 Cup, που είναι ειδικά για Multiplex!!! Και αυτή θα κάνει την δουλειά που πρέπει για να μετατρέψει τις συνδεσμολογίες από Bosch σε Μarelli. Aπό εκεί και ύστερα, η BSI σου θα κάνει όλα τα ηλεκτρονικά σου να δουλεύουν όπως σήμερα ενώ ο Marelli σου θα κάνει τον κινητήρα σου να βγάλει φτερά... Σαν το redbull ενα πράγμα.

Για να μην μπερδεύεστε, υπάρχουν οι εξής εγκέφαλοι: Εγκέφαλος ανάφλεξης (Bosch, Marelli κλπ), εγκέφαλος αυτοματισμών (BSI), εγκέφαλος αερόσακων (κάτω από το χειρόφρενο, εγκέφαλος ABS που είναι μπροστά δεξιά στον χώρο του κινητήρα όπως τον κοιτάς δίπλα στην μπαταρία.

Αρα η απάντηση που ψάχνεις είναι: Ναι δουλεύει και σε εσένα η λύση αυτή χωρίς κανένα πρόβλημα στα ηλεκτρονικά σου και θα δουλεύει ΑΨΟΓΑ. Ηδη υπάρχει, όπως έχουμε πει και αλλού, ένα 307 με την συνταγή την δική μου, με multiplex και δουλεύει πάρα πολύ καλά!
p206xs2 - Δευ 22 Νοέ 2004, 13:25:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο αυτό το 307 ποιο είναι;

Υπάρχει πουθενά δημοσιευμένο(περιοδικά, forum) το θέμα αυτού του 307;
volvos - Δευ 22 Νοέ 2004, 23:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως ειναι μπορντώ και αυτος που το εχει ειναι ο κύριος που θα μου αλλάξει το σαζμάν στην εγγύησηηηηηηηη??????

μπεεεε

Πάντως Sidobre ακριβώς αυτο που είπες έψαχνα.... Πως θα αλλάξει η συνδεσμολογίαααα με εσωσες τωρα ειμαι ενα πρόβατο που πετααααα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες