PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Που είναι τελικά η αλήθεια για το 206 XS 1600 16V;

p206xs2 - Κυρ 05 Οκτ 2003, 18:19:44
Θέμα δημοσίευσης: Που είναι τελικά η αλήθεια για το 206 XS 1600 16V;
Γεια σας. Είμαι νέος στο forum και κάτοχος ενός 206 XS 1600 16V από τον Μάιο του 2003. Αν ήταν δυνατόν θα ήθελα να με πληροφορούσατε για τα πραγματικά νούμερα μέγιστης ιπποδύναμης και ισχύος του συγκεκριμένου μοντέλου χωρίς κανένα πείραγμα στο μοτέρ.Αυτό το λέω γιατί ακούω διάφορα για ισχύ και ροπή(π.χ 113,118,116hp ή 15.2, 16Kg).Τελικά που είναι κατά μέσο όρο η αλήθεια;Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι με multiplexing; και αν είναι αυτό διαφοροποιεί τα νούμερα της ισχύος και ροπής;
Τέλος πόσο τελικιάζει το όχημα(εννοώ κοντερίσια Km/h) και σε πόσες στροφές γίνεται αυτό;Ακόμα δεν το έχω τελικιάσει με 5η σχέση.
Θα τα λέμε συχνά!
pezomania - Δευ 06 Οκτ 2003, 09:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Όταν είχε πρωτο βγεί το 1.6 16V, προ multi, στις διάφορες δυναμομετρήσεις έβγαλε 118hp και 16kgr ροπής. Με το multi, στο Drive, που το είχαν για το project, έβγαλε 114hp και 15,4kgr ροπής.

Τώρα ένα παιδί από το club (από Θεσ/νικη), έχει με το multi και το πήγε για δυναμομέτρηση, με τελικό και φίλτρο ελέυθερο μέσα στο υπάρχον φιλτροκούτι και του έβγαλε 120hp και 14,6 (αν θυμάμαι καλά) ροπή.

Από ότι βλέπεις κατά μέσο όρο σίγουρα παίζει από 114 έως 118 μαμά!!

Σημαντικό ρόλο παίζει το στρώσιμο του κινητήρα!!!
p206xs2 - Δευ 06 Οκτ 2003, 15:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Γιώργο για την πληροφορία.

Θα ήθελα αν γνωρίζεις ή κάποιος άλλος πόσο τελικιάζει το όχημα(εννοώ κοντερίσια Km/h) και σε πόσες στροφές γίνεται αυτό;Ακόμα δεν το έχω τελικιάσει με 5η σχέση, εννοώ για το 1600 16V.

Θα τα λέμε συχνά!
pezomania - Δευ 06 Οκτ 2003, 16:27:41
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Θα ήθελα αν γνωρίζεις ή κάποιος άλλος πόσο τελικιάζει το όχημα(εννοώ κοντερίσια Km/h) και σε πόσες στροφές γίνεται αυτό;Ακόμα δεν το έχω τελικιάσει με 5η σχέση, εννοώ για το 1600 16V.

Θα τα λέμε συχνά!

Φίλε μου εξαρτάται από την κλίση του δρόμου, αν είναι ευθεία κτλ.

Εμένα σε ευθεία φτάνει τα 205+ σε ψιλοκατηφόρα το τερματίζει το κοντέρ 220, τώρα αν είναι ανηφόρα 190-5
Ronin - Δευ 06 Οκτ 2003, 16:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Θα τα λέμε συχνά!

Τα νουμερα που σου εχει δωσει ο Γιωργος ειναι σωστα για τα χλμ/ωρα..
Για τις στροφες,εγω παραπανω απο 6100σαλ με 5η δεν εχω δει.

Καλως μας ηρθες και απο εμενα... Very happy
p206xs2 - Δευ 06 Οκτ 2003, 17:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Πάνο όταν λες ότι παραπάνω από 6100 στροφές με 5η δεν έχεις δει, εννοείς ότι δεν πάει παραπάνω δηλαδή τερματίζει ή εσύ δεν το έχεις κοιτάξει πάνω από αυτές τις στροφές;
Ronin - Δευ 06 Οκτ 2003, 17:18:05
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Φίλε Πάνο όταν λες ότι παραπάνω από 6100 στροφές με 5η δεν έχεις δει, εννοείς ότι δεν πάει παραπάνω δηλαδή τερματίζει ή εσύ δεν το έχεις κοιτάξει πάνω από αυτές τις στροφές;

ER ,σε ευθεια με αναμενο A/C δεν ανεβαζε παραπανω απο 6100.
Βεβαια ειχα τη σκουπα επανω,αλλα και παλι δεν νομιζω να ανεβαζε αλλο.
Τωρα αν καποιος αλλος 1600αρις εχει δει κατι παραπανω...δεν ξερω..
Σε κατηφορα ισως να ανεβαζε λιγο ακομα..
pezomania - Τρι 07 Οκτ 2003, 11:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
p206xs2 έγραψε:

Στην κατηφόρα που είναι στο ΣΕΙΡΙΟ, οι σαλ ήταν 6400-6500 και το κοντέρ έδειχνε (νομίζω, γιατί με τέτοια χλμετρα δεν κοίταγα και πολύ το κοντέρ) 218-220.
Ronin - Τρι 07 Οκτ 2003, 11:18:43
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Judger έγραψε:
p206xs2 έγραψε:

Στην κατηφόρα που είναι στο ΣΕΙΡΙΟ, οι σαλ ήταν 6400-6500 και το κοντέρ έδειχνε (νομίζω, γιατί με τέτοια χλμετρα δεν κοίταγα και πολύ το κοντέρ) 218-220.

Στο ιδιο σημειο κι εγω Γιωργο,περναγα με 211 κοντερισια...χιλιοστο δεν ανεβαζε παραπανω....Με σκουπα και με λαδια TEXACO...
Βεβαια δεν επεμεινα κι αλλο,γιατι τα λαδια εδειχναν 140+
Θεωρω ομως οτι ολα τα 1600αρια,μπορουν στην εθνικη να δειξουν 210...
Ο φιλος ER ,βεβαια,εχει το multiplexing μοντελο,οποτε με 55αρι προφιλ και με σχετικα καινουργιο και αρονταριστο ακομα μοτερ,μαλλον δεν θα τα δει αυτα τα χλμ στο κοντερ του ακομα...χωρις βεβαια να ειναι 100% σιγουρος...
p206xs2 - Τρι 07 Οκτ 2003, 16:26:21
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνο γιατί το 55άρι προφίλ και το multiplexing να επηρεάσουν την τελική μου;Δηλαδή 110 άλογα δεν θα δείχνουν 210 στην ευθεία; (κοντερίσια πάντα).Τι λες;
Ronin - Τρι 07 Οκτ 2003, 17:18:44
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Πάνο γιατί το 55άρι προφίλ και το multiplexing να επηρεάσουν την τελική μου;Δηλαδή 110 άλογα δεν θα δείχνουν 210 στην ευθεία; (κοντερίσια πάντα).Τι λες;

ΕR πιστευω οτι το καλυτερο απ ολα,θα ηταν να βγαλεις το αυτοκινητο σου στην εθνικη,να πιασεις μεσαια λωριδα και να δεις τελικα που φτανει το κοντερ
σου.Οτι αλλο και να λεμε εμεις,πιστευω οτι δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια.
Οπως ειχε πει και καποιος καλος φιλος λιγο παλαιοτερα ,the truth is out there......
Δημήτριος - Τρι 07 Οκτ 2003, 21:41:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά!!!

Από την στιγμή που ο κινητήρας βγάζει την μέγιστη ιπποδύναμή του στις 5700 με 5800 r.p.m., ΔΕΝ είναι δυνατόν να τις περάσει αυτές τις στροφές με 5η στο κιβώτιο... Μήπως φοράτε διαφορετική διάσταση ελαστικών; (δηλαδή κοντύτερο προφίλ, με ίδια διάσταση πλάτους)

Μιλάω γενικά για εντελώς νορμάλ κατάσταση και εργοστασιακές διαστάσεις ελαστικού...

Το δικό μου (φοράω τελικό της Devil για την ώρα...) στην εγνατία έχει δείξει έως και 210 km/h (στο κοντέρ) με 5.800 r.p.m. περίπου...
Επίσης έχω δει και 6.500 r.p.m. (περί 190 km/h) με τετάρτη στο κιβώτιο (ο δρόμος είχε μια ανεπαίσθητη κατηφορική κλίση)...

Αυτά περί 6.100 και 6.200 r.p.m. με 5η υπερβολικά μου φαίνονται... (μιλάω για εντελώς νορμάλ κινητήρα και εργοστασιακές διαστάσεις ελαστικών)
Pughell - Τρι 07 Οκτ 2003, 22:08:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο μην στεναχωριεσαι,η κατηφορα στον Σειριο ειναι σαν την κατηφορα της Καρδιας αλλα με πολυ μεγαλυτερο μηκος εξου και οι 6500... Cool
sps - Τρι 07 Οκτ 2003, 22:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Mετα το Αρτεμισιο(σηραγγα) προς Τριπολη, δεν ανεβαζε πανω απο 193 με τιποτα!!!
Το καλοκαιρι η μετρηση, με 55 προφιλ.

Αναρωτιεμαι μηπως στα xs2 δεν εχουν αλλαξει μετρητη χιλιομετρων σε σχεση με xs1 που φοραγε 50 ρι προφιλ,οποτε αν βαλω 50 προφιλ,θα διακοσαρισω και εγω,χωρις αποκλιση.
Αλλα οπως ειπα με την υποθεση οτι εχουμε τον ιδιο μετρητη.
Miltellas - Τετ 08 Οκτ 2003, 01:27:54
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Αναρωτιεμαι μηπως στα xs2 δεν εχουν αλλαξει μετρητη χιλιομετρων σε σχεση με xs1 που φοραγε 50 ρι προφιλ,οποτε αν βαλω 50 προφιλ,θα διακοσαρισω και εγω,χωρις αποκλιση.

To XS1 και XS2 φοράνε τα ίδια λάστιχα. Το 50άρι είναι aftermarket επιλογές ορισμένων (ανάμεσά τους κι εγώ) αφού είναι εξακριβωμένο ότι ταιριάζει καί αυτό το βήμα με την γεωμετρία της ανάρτησής μας.

Έχω δει 217χαω σε φαινομενικό ισιάδι στην υπέροχη εθνική οδό έξω από την Λάρισα. 225χαω (περίπου) σε καλή κατηφόρα (στο Τιτάν μπαίνοντας στην Θεσ/νίκη αλλά μην το τολμήσει κανείς γιατί είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά εάν δεν έχει στημένο το αμάξι του ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας). Συνήθως τα 200χαω είναι εύκολη υπόθεση στο ισιάδι και αν το ισιάδι διαρκεί τα 210χαω δεν αργούν και πολύ να έρθουν. Αν μεσολαβήσει κατηφόρα και φύγει πάνω από 210χαω τότε τα παραπάνω χιλιόμετρα διατηρούνται στο επόμενο ισιάδι και ανακόπτονται στην πρώτη ελάχιστη ανωφέρεια.

Δημήτριε, δεν είναι απόλυτο το να μην μπορεί ένα αυτοκίνητο να υπερβεί τις σαλ της μέγιστης ιπποδύναμης κατά το τελίκιασμα της 5ης. Είναι καθαρά θέμα σχέσεων μετάδοσης. Μία αρκετά κοντή 5η μπορεί να φτάσει και στον κόφτη ενώ μία αρκετά μακριά 5η να μην μπορεί να ανέβει πάνω από 5000σαλ, σε ισιάδι πάντα.
GIANNIS206 - Τετ 08 Οκτ 2003, 02:44:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί εσύ να το έκανες στο ΤΙΤΑΝ εγώ το έκανα πιο πριν όπως έρχεσε από Σέρρες αλλά το έκοψα όταν έφτασα στα 210!Αχ Αχ!
nasos - Τετ 08 Οκτ 2003, 10:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
Από την στιγμή που ο κινητήρας βγάζει την μέγιστη ιπποδύναμή του στις 5700 με 5800 r.p.m., ΔΕΝ είναι δυνατόν να τις περάσει αυτές τις στροφές με 5η στο κιβώτιο... Μήπως φοράτε διαφορετική διάσταση ελαστικών; (δηλαδή κοντύτερο προφίλ, με ίδια διάσταση πλάτους)

Εχεις δει καμία δυναμομέτρηση, να κοφτιάζει το μοτέρ στις στροφές της maximum ιπποδύναμης; Ισως να εννοείς κάτι άλλο, αλλά το παραπάνω είναι λίγο "γειά σας"... Wink Σου παραθέτω μια δική μου φωτογραφία, με τελείως μαμά αυτοκίνητο. Τα λάστιχα είναι 205/45/16, αλλά δεν επηρεάζει την συνολική διάμετρο (άλλωστε μαμά τις πήρα τις ζάντες από Peugeot).

Ronin - Τετ 08 Οκτ 2003, 10:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:
Δημήτριος έγραψε:

Εχεις δει καμία δυναμομέτρηση, να κοφτιάζει το μοτέρ στις στροφές της maximum ιπποδύναμης; Ισως να εννοείς κάτι άλλο, αλλά το παραπάνω είναι λίγο "γειά σας"... Wink Σου παραθέτω μια δική μου φωτογραφία, με τελείως μαμά αυτοκίνητο. Τα λάστιχα είναι 205/45/16, αλλά δεν επηρεάζει την συνολική διάμετρο (άλλωστε μαμά τις πήρα τις ζάντες από Peugeot).

Βρε βρε..που χαθηκες εσυ???
Νασο,απ οτι βλεπω,με επιβεβαιωνεις για τις 6100 σαλ.Kι εμενα εκει σταματησε,απλα εγω ειδα μεχρι 211 κοντερατα.Μπορει αν επεμενα λιγο ακομα,να ειχα τα χλμ που ειχες εσυ....

Το μονο που μου φαινετε λιγο περιεργο,ειναι η θερμοκρασια νερου..Μου φαινετε λιγο υψηλη,για εθνικη με αυτη την ταχυτητα...

(αντε και μην χανεσε.... Very happy)
GIANNIS206 - Τετ 08 Οκτ 2003, 13:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλά η θερμοκρασία λαδιών είναι πολύ χαμήλή!Πάντα έτσι είναι?
pezomania - Τετ 08 Οκτ 2003, 14:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, αυτά τα χλμ είχα και εγώ αλλά νομίζω ότι οι στροφές ήταν παραπάνω Rolling eyes Rolling eyes Τι να πώ ίσως στα 218, να δακρύζω!!! Γιατί οι άνδρες δεν κλαίνε, απλά δακρύζουν Wink Wink
Ronin - Τετ 08 Οκτ 2003, 14:44:25
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Ναι αλλά η θερμοκρασία λαδιών είναι πολύ χαμήλή!Πάντα έτσι είναι?

Ειναι πολυ χαμηλη????Γιατι ρε Γιαννη,εσενα ποσο ανεβαζει δηλαδη????
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
GIANNIS206 - Τετ 08 Οκτ 2003, 16:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα,πατάω 200άρες σίγουρα δεν θα είναι τόσο χαμηλά!Αν το κάνω αυτό για κανα 20λεπτο(Εγνατία οδός),φτάνω τους 136-138βαθμούς λίγο κατω από τους 140.Αν πάλι είμαι με μέτριες ταχύτητες αλλά σκίσιμο πάλι ανεβαίνει.Το καλό είναι ότι πέφτει αμέσως μόλις σηκώσω το πόδι έστω και ένα λεπτό!
Δημήτριος - Τετ 08 Οκτ 2003, 23:34:12
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:

Ακόμα και σε απειροελάχιστη κατηφόρα να ήσουνα (μη ορατή με το μάτι) είναι λογικό να είδες αυτές τις στροφές με 5η (φαντάζομαι πως είσαι υπομονετικός άνθρωπος Wink )

Όπως είναι γνωστό σε όλους μετά τις στροφές μέγιστης ισχύος η ιπποδύναμη υποχωρεί, αφού η ραγδαία πτώση της ροπής στρέψεως δεν μπορεί να ισοσταθμιστεί από την άνοδο των στροφών. Συνεπώς όταν το αυτοκίνητο πιάνει τελική (δηλαδή δεν πάει άλλο) σημαίνει πως ο κινητήρας αποδίδει το maximum ενέργειας ανά μονάδα χρόνου (δηλαδή την μέγιστη ισχύ του)...

Το αυτοκίνητο μπορεί και πιάνει 6.500 στροφές με τετάρτη γιατί η ταχύτητα που αντιστοιχεί με 4η (185 ~ 190 km/h) σε εκείνες τις στροφές (6.500 r.p.m.) δεν απαιτει την μέγιστη ισχύ από τον κινητήρα. Η ισχύς που ο κινητήρας βγάζει στις 6.500 r.p.m. επαρκεί για να κινήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (το 206 δηλαδή) με 185 ~ 190 km/h
Σε ένα άλλο αυτοκίνητο με τον ίδιο κινητήρα αλλά με χειρότερη αεροδυναμική ο κινητήρας με 4η μπορεί να ανέβαζε μέχρι τις 6.100 r.p.m. για παράδειγμα (ίσα ίσα δηλαδή να εξαντλήσει την "περίσσεια" ισχύος...)
Ghost Dog - Τετ 08 Οκτ 2003, 23:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:
Σου παραθέτω μια δική μου φωτογραφία, με τελείως μαμά αυτοκίνητο. Τα λάστιχα είναι 205/45/16, αλλά δεν επηρεάζει την συνολική διάμετρο (άλλωστε μαμά τις πήρα τις ζάντες από Peugeot).

Εεεετσι,εεετσι αγορι!!! Shocked Very happy Wink Very happy
angelos-n - Παρ 14 Νοέ 2003, 18:28:00
Θέμα δημοσίευσης: I diki mou apopsi
Egw proswpika se ena apo ta polla taxidia pou exw kanei me to peugeot kai ston kalytero dromo (athina-thessalonik) giati synithws taxideyw sta giannena stin patrida mou eblepa karfwmeno 200 kai me to zori 205 me 5i gazi sto patwma 2 atoma mesa kai kana 2 balitses. To amaxi bebaia eixe 5000 kmh. Kanena problima me thermokrasia. Kai den eixa allaxei ladia akoma allaxa sta 5500kmh. I apopsi sas?
Ronin - Παρ 14 Νοέ 2003, 18:51:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: I diki mou apopsi
angelos-n έγραψε:
Egw proswpika se ena apo ta polla taxidia pou exw kanei me to peugeot kai ston kalytero dromo (athina-thessalonik) giati synithws taxideyw sta giannena stin patrida mou eblepa karfwmeno 200 kai me to zori 205 me 5i gazi sto patwma 2 atoma mesa kai kana 2 balitses. To amaxi bebaia eixe 5000 kmh. Kanena problima me thermokrasia. Kai den eixa allaxei ladia akoma allaxa sta 5500kmh. I apopsi sas?

Απολυτα φυσιολογικο Αγγελε....
Το μοτερ σου εινα αρονταριστο ακομα....Με τον καιρο θα αρχισει να ανοιγει...
angelos-n - Παρ 14 Νοέ 2003, 19:22:06
Θέμα δημοσίευσης: ευχαριστ΄ω πολυ
πανο ευχαριστώ πολύ για την τοσο γρήγορη και κατατοπιστική σου απαντηση Very happy Ουτε 4 λεπτα δεν πέρασαν τσάκαλε Very happy
netblaster - Παρ 14 Νοέ 2003, 19:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
mpavo re thiria!!! exete paei ta 206 200+?!?!? epeidi den exei tyxei na paw tosa mena pezo tis klasis autis tha ithela na mou metaferete, oso mporeite, tin aisthisi kai ti symperifora tou autokinitou sautes tis taxytites!!! oxi tipota allo alla, mou ti vgainoun kati puntakides kai kati ibizakides oti kai kala ta pezo einai mexri ta 180...meta petane!!! kai den kserw ti na tous pw...
Pughell - Σαβ 15 Νοέ 2003, 16:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι οντως αληθεια οτι και τα δυο ειναι πιο ευθυβολα απο το 106 σιγουρα... Sad Για το 206 δεν ξερω. Confused
kaisaras96 - Σαβ 15 Νοέ 2003, 19:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει πας 200 αλλα δεν εισαι και χαλαρος,καλα αμα φυσαει κιολας...
Εγω εχω 25000 χλμ και απο αμορτισερ ειμαι ετσι κι ετσι.
Αλλα δεν συγκρινεται με τιποτα με το Ιμπιζα του αδερφου μου,ιδιως τωρα με την αναρτηση πας με οσα μπορει η μηχανη συνεχεια λες και δεν συμβαινει τιποτα.
Δημήτριος - Σαβ 15 Νοέ 2003, 21:11:35
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Eγω εχω 25000 χλμ και απο αμορτισερ ειμαι ετσι κι ετσι.
Αλλα δεν συγκρινεται με τιποτα με το Ιμπιζα του αδερφου μου,ιδιως τωρα με την αναρτηση πας με οσα μπορει η μηχανη συνεχεια λες και δεν συμβαινει τιποτα.

Με το Ibiza πας με όσα μπορεί η μηχανή, ή με το 206;
Πάντως όταν 200ρίζεις με το 206, αν εξαιρέσεις τους αεροδυναμικούς θορύβους και τον έντονο θόρυβο του κινητήρα, το αυτοκίνητο πάει πολύ σταθερά και ευθύβολα... Εντάξει υπάρχει και μια ελαφρότητα στο τιμόνι.
Πάντως η (εργοστασιακή, που έχω εγώ) ανάρτηση συμπεριφέρεται πολύ αξιόλογα...

Εννοείται ότι αναφέρομαι σε άπνοια, διότι όταν φυσάει τα πράγματα σκουραίνουν και εμένα τουλάχιστον με φοβίζουν...
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 00:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο try another car!Θα δεις οτι το 206,και το 106 εννοειται,ειναι σαν φτερο στον ανεμο... Sad Εγω παντως για τα Opel παρολο που ειναι εντελως ξεφτιλισμενα σαν αυτοκινητα,εχουν φοβερη ευθυβολια!Επαθα πλακα! Shocked
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 00:48:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που φανταζόμουν δηλαδή...αίσθηση ελαφρότητας!!! Με το δικό μου έχω πάει γύρω στα 180 κοντεράτα και πραγματικά τα είδα όλα!!! κιασ το έχω χαμηλώσει, και ας του φοράω 185/55/14 νόμιζα πως αν πήγαινε παραπάνω θα είχα πετάξει...και είχα και αλλά δύο άτομα μέσα!!! τελικά οι μέγαλες ταχύτητες είναι για τα μεγάλα...
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 01:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σχεδον ετσι. Wink
Οσο πιο μεγαλο το σκαφος,τοσο πιο γλυκες οι αντιδρασεις του ως προς τον οδηγο.Για αυτο και εχουμε καλυτερη αισθηση ασφαλειας! Wink
Δημήτριος - Κυρ 16 Νοέ 2003, 11:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μητσο try another car!Θα δεις οτι το 206,και το 106 εννοειται,ειναι σαν φτερο στον ανεμο... Sad Εγω παντως για τα Opel παρολο που ειναι εντελως ξεφτιλισμενα σαν αυτοκινητα,εχουν φοβερη ευθυβολια!Επαθα πλακα! Shocked

Έχω οδηγήσει και το Astra 1,4i '98 του φίλου μου (έχω κάνει με αυτό πάνω από 1000km) και όντως το αυτοκίνητο πήγαινε πολύ καλά (στα ~190km/h)...
Πάντως "ξεφτιλισμένα" αυτοκίνητα δεν είναι σε καμιά περίπτωση... Ο κινητήρας του (1,4i) είναι αν μη τι άλλο πολύ αξιόλογος. Δεν λαχανιάζει πουθενά και στις ψηλές στροφές έχει πολύ δύναμη (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Το αυτοκίνητο είναι αυστηρά υποστροφικό και το τιμόνι του εντελώς αντι-sport. Αυτά το καθιστούν ακατάλληλο για παιχνίδι. Όμως αν μάθεις να το πλασάρεις σωστά πριν την στροφή μπορείς να κάνεις "θαύματα", καθότι η ανάρτησή του είναι σφικτή (επετειακή έκδοση), πέρα από τις όποιες άλλες ρυθμίσεις έχει υποστεί ώστε να προσδίδει στο αυτοκίνητο τον υποστροφικό χαρακτήρα. Το πλαίσιό του είναι υπεράνω κριτικής. Τα φρένα του είναι απλώς ανταγωνιστικά. Τα πλαστικά του (έκδοση '98) είναι πολύ καλύτερα από αυτά το 206 (έκδοση '01). Βέβαια οι τριγμοί κάνουν αρκετά συχνά την εμφάνισή τους και εκεί. Η αισθητική των εσωτερικών χώρων είναι συντηρητική και κάπως ξεπερασμένη... Ο εξοπλισμός του είναι full-extra αλλά η τιμή του (πριν φθηνύνουν τα αυτοκίνητα) ήταν 5.800.000 δρχ.

Τώρα όμως δεν μπορώ να το συγκρίνω πιο εμπεριστατωμένα αφού έχω καιρό να το οδηγήσω. Ό φίλος μου αυτός όμως που οδήγησε το δικό μου στα 200+ km/h του άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Επίσης του έχει κάνει επανειλημμένα εντύπωση η "σπιρτόζικη" συμπεριφορά του... Cool Cool

Πάντως τελευταία φορά που 200άρισα με το 206, το αμάξι πήγαινε πολύ καλά. Ήμουνα στον δρόμο (εθνική οδό) προς Χαλκιδική, ο οποίος έχει αρκετές εγκάρσιες ανωμαλίες. Το αυτοκίνητο ήταν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μου δημιουργούσε καμία ανασφάλεια....
Ο καιρός ήταν πολύ καλός καθότι είχε άπνοια. Από την στιγμή που αρχίζει να φυσάει τα πράγματα, όπως ξαναείπα, σκουραίνουν... Το ίδιο συμβαίνει και με την βροχή.

Εδώ θα επισημάνω πως το Astra είναι κατηγορία παραπάνω από το 206. Το 206 ανήκει στην κατηγορία "μικρά" ενώ το Astra στην κατηγορία "μικρομεσαία" (αν δεν κάνω λάθος).
Αυτό σημαίνει πως το Astra έχει γενικά μεγαλύτερες διαστάσεις από το 206 και αυτό λέει πολλά... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Πάντως αν οδηγήσετε το Focus του άλλου φίλου μου (όχι κανενός άλλου Razz Razz Laughing ), θα επαναπροσδιορίστε την έννοια του "Cruiser". Απλά είναι αυτοκίνητο για άλλα γούστα!!! Και εγώ και ο άλλος φίλος μου (με το Astra) απλά του βγάζουμε το καπέλο... Laughing Laughing Wink . Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ο μέτριος κινητήρας του (1,6i). Λέγοντάς αυτό δεν εννοώ (μόνο) την σχετικά περιορισμένη ιπποδύναμή του...
Recifees - Κυρ 16 Νοέ 2003, 18:19:35
Θέμα δημοσίευσης:
Στα Ιμπιζα/Κορντομπα η μπροστα ανάρτηση είναι ο κύριος <<υπέυθυνος>> για το στρίψιμο ..αν ξεπεραστούν τα όρια της ΜΟΥΤΡΑΑΑΑ Very happy
Η πίσω κρατάει το πίσω μέρος ..πίσω απο το εμπρός μόνο ..
Για τα Αστρα /Φοκους και 307 Wink ας μην ξεχνάμε ότι έχουν και αρκετά εκατοστα περισσότερα στο μεταξονίο Wink Wink

Οσο για τον δικό μου τον Πέζουλα μέχρι τα 170 χλμ είναι ακλόνητος
(σε ανηφορικο σημείο και αρκετές ανωμαλίες)
Τώρα για βροχή και άνεμο ακόμα δεν το δοκιμάσει ,οπότε δεν ξέρω ,

Με τον άνεμο ισως να είναι λίγο αυστηρή η κριτική δεδομένου ότι είναι ενα κοντό χατσμπακ (τα δεινά της αεροδυναμικής ) και σχετικά ψηλο.
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 20:05:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Πάντως αν οδηγήσετε το Focus του άλλου φίλου μου (όχι κανενός άλλου Razz Razz Laughing ), θα επαναπροσδιορίστε την έννοια του "Cruiser". Απλά είναι αυτοκίνητο για άλλα γούστα!!! Και εγώ και ο άλλος φίλος μου (με το Astra) απλά του βγάζουμε το καπέλο... Laughing Laughing Wink . Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ο μέτριος κινητήρας του (1,6i). Λέγοντάς αυτό δεν εννοώ (μόνο) την σχετικά περιορισμένη ιπποδύναμή του...

Focus...Επετρεψε μου να διαφωνησω!!! Το εχω οδηγησει (το 1.6 face lift Trendline) σε τρια ταξιδια Πατρα-Αθηνα, Αθηνα-Πυργος και Πύργος-Πατρα και δεν με εντυπωσιασε!!! Δε λεω καλα παει και σταθερο ειναι μεχρι την τελικη(195 κοντερατα, δεν παει παραπανω...) αλλα του λειπει κατι!!! Το 307 ειναι πολυ καλυτερο γενικως...ειδικα στο ταξιδι!!! στα στροφιλικια παω πασο...εκει δειχνει το δρομο το Focus!!!
DimiP - Κυρ 16 Νοέ 2003, 20:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Δημήτριος έγραψε:

Focus...Επετρεψε μου να διαφωνησω!!! Το εχω οδηγησει (το 1.6 face lift Trendline) σε τρια ταξιδια Πατρα-Αθηνα, Αθηνα-Πυργος και Πύργος-Πατρα και δεν με εντυπωσιασε!!! Δε λεω καλα παει και σταθερο ειναι μεχρι την τελικη(195 κοντερατα, δεν παει παραπανω...) αλλα του λειπει κατι!!! Το 307 ειναι πολυ καλυτερο γενικως...ειδικα στο ταξιδι!!! στα στροφιλικια παω πασο...εκει δειχνει το δρομο το Focus!!!

δεν καταλαβαινω γιατι δεν σε εντυπωσιασε !!!!
εγω με αυτα θα εντυπωσιαζομουν.
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 21:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
[

δεν καταλαβαινω γιατι δεν σε εντυπωσιασε !!!!
εγω με αυτα θα εντυπωσιαζομουν.

Το "δεν με εντυπωσιασε" πηγαινε για την εικονα του αυτοκινητου στον ανοιχτο δρομο!!! Ολα τα αυτοκινητα της κλασης πανε περιπου το ιδιο (εξαιρωντας βεβαια καποια), ειναι ολα σταθερα, ευθυβολα, στιβαρα...το Focus δεν διαφερει πουθενα ισα ισα που ειναι αρκετα πιο θορυβωδες απο μερικες προτασεις οπως το 307 και το Golf και δεν εχει κινητηρα και κυριως σωστες σχεσεις(πολυ μακριες βρε παιδακι μου...)!!! Ισως να φταιει και το γεγονος οτι εχω συνηθισει τα ταξιδια με μπεμπες ειτε αυτη ειναι 316Ci ειτε ειναι 520i...πολυ απλα απαιχτες(α ρε πατερα...)!!! στα στροφιλικια οπως ειπα παω πασο...εκει βοηθαει και η αναστηση αλλα και το μακρυ κιβωτιο...Συνολικα ομως δεν με εντυπωσιασε και τοσο...
FRAPEOLE - Κυρ 16 Νοέ 2003, 23:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
Το μακρυ κιβωτιο βοηθαει μονο στην καταναλωση και στο να σπαει τα νευρα των ψαγμενων καταναλωτων...................................................................... Confused
Pughell - Δευ 17 Νοέ 2003, 00:27:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εεετσι,εεετσι... Laughing
Miltellas - Δευ 17 Νοέ 2003, 01:01:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα...
Έχω οδηγήσει το Focus 1.6 3Θ Trend ενός πολύ φίλου μου. Πολύ καλό. Είτε στην ευθεία είτε στις στροφές είναι υποδειγματικό. Το τιμόνι του είναι καλύτερο από τα δικά μας σε αίσθηση, και πολύ "κοφτερό". Παρότι με ένα Hyundai Accent 1.5 2000 (λίαν απαράδεκτο!) του έριξα στ'αυτιά σε στροφιλίκι και με πολλά χαω!

Το δικό μου 206, πάει με ασφάλεια όσο γρήγορα θέλεις, όπου θέλεις και άμα θέλεις. Έτσι απλά!

Δεν παίζει ρόλο μόνο η αίσθηση που δίνει το αυτοκίνητο, αλλά και ο εγκέφαλος του οδηγού πώς μεταφράζει τα "αισθητήρια σήματα". Η "οδηγική αντίληψη" παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από την "αίσθηση" που δίνει το αυτοκίνητο στο δρόμο, κάτι που είναι κατά κανόνα υποκειμενικό και δύσκολα αντικειμενικοποιείται.

Θυμάσαι Γιάννη, που είχαμε αλλάξει τα κάρα μας για μερικά χιλιόμετρα, που όταν μιλήσαμε μετά είπαμε ο ένας στον άλλο τί δεν μας άρεσε; Κι ας έχουμε τα "ίδια" (έστω και με τις όποιες μικροδιαφορές) αυτοκίνητα. Πολύ υποκειμενικά τα συμπεράσματα, σε βαθμό που αυτό που ένας το κατηγορεί, κάποιος άλλος να το επαινεί!
overgr - Δευ 17 Νοέ 2003, 01:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, επειδή αναφέρθηκαν τα focus, astra, golf, bmw 316ci, 307 κ.ο.κ.,
αν οδηγήσετε την Alfa 147, θα καταλάβετε τη διαφορά. Απέχει έτη φωτός από τα παραπάνω αυτοκίνητα είτε μιλάμε για στροφιλίκια, είτε μιλάμε για Εθνική οδό. Το αμάξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
Miltellas - Δευ 17 Νοέ 2003, 02:01:23
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
....αν οδηγήσετε την Alfa 147, .....Το αμάξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

Λογικό για μένα. Απόλυτα λογικό!
Διπλά ψαλίδια μπρος πίσω. Ο σχεδιασμός της ανάρτησης δεν χωράει σύγκριση παρά μόνο με αυτοκίνητα αγώνων πίστας (συμπεριλαμβανομένης και της F1)...
Και αν το ξανασκεφτείτε η Alfa Romeo δεν είναι ακριβές πλέον, αφού μας προσφέρουν καί ποιότητα κατασκευής (αν και από αξιοπιστία σε χαζοπροβλήματα λένε ότι έχουν κι άλλο δρόμο μπροστά τους).
Το μόνο που πραγματικά με ενοχλεί στην 147 είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς. Απαράδεκτο για Alfa Romeo και είναι ο μοναδικός λόγος που δεν θα έθετα την Alfa σαν αγοραστικό μου στόχο. Δεν μου αρκεί να βλέπω και να απολαμβάνω οπτικά την ανάρτηση όταν ανεβάζω το αμάξι στη ράμπα, θέλω και να την απολαμβάνω οδηγικά στο έπακρο όποτε το επιθυμώ, χωρίς μεσάζοντες και ρουφιάνους.
kaisaras96 - Δευ 17 Νοέ 2003, 03:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
overgr έγραψε:
....αν οδηγήσετε την Alfa 147, .....Το αμάξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

Λογικό για μένα. Απόλυτα λογικό!
Διπλά ψαλίδια μπρος πίσω. Ο σχεδιασμός της ανάρτησης δεν χωράει σύγκριση παρά μόνο με αυτοκίνητα αγώνων πίστας (συμπεριλαμβανομένης και της F1)...

H 147 δεν εχει πισω διπλα ψαλιδια αλλα εχει γονατο με δυο εγκαρσιους και ενα διαμηκη συνδεσμους(κατι κοντινο στο Mc Pherson)Tετοια αναρτηση φορουσαν ολες οι Corolles απο το 84(και η δικια μου και κρατουσαν χαλια) και αλλαξε μονο στις νεες που εχουν ημιακαμπτο αξονα.Διπλα ψαλιδια μπρος πισω ειχαν πολλα Honda αλλα κανεις δεν εγραψε καλα λογια για την συμπεριφορα τους,γιατι ολα ειναι θεμα ρυθμισης.
Αν δεν χωραει συγκριση παρα μονο με αγωνιστικα αυτοκινητα τι θα λεγαμε αν ειχε πολλαπλων συνδεσμων πισω.
Ενταξει καλο αυτοκινητο η 147 αλλα πολυ υποστροφικο,ιδιως σε μικρες ταχυτητες(εχει καλος μου φιλος και εχω μπει απειρες φορες και τη εχω οδηγησει)
Την στιγμη που ολα τα περιοδικα εκθιαζουν την 156 σαν ουδετερη,την GTV που εχει μια θαυμασια πολλαπλων συνδεσμων πισω αναρτηση και καλυτερα ας μη μιλησω για τις παλιοτερες Αλφα(ιδιως τις πισωκινητες,αλλα ακομα και οι 33 ηταν φοβερα αυτοκινητα και πανω απ'ολα με πολυ ρυθμισιμη συμπεριφορα).Εγω μαλλον σαν το μαυρο προβατο θα την χαρακτηριζα,αφου ειναι η πιο ξενερωτη αλφα ολων των εποχων,φτιαγμενη να χτυπησει το Audi A3.
Ακομα για αυτοκινητα επιπεδου RX8,M3 με τι θα επρεπε να τα συγκρινουμε Question Question Question
που σιγουρα εχουν κρατημα αλλου επιπεδου.

Εγω παντως θα προτιμουσα να ειχαν παραμεινει αυτοκινητα για τον οδηγο που θελει να το ψαξει και ας χαλαγαν.Στο κατω κατω τετοια αυτοκινητα λειπουν στην εποχη μας.Εδω ακομα και η Peugeot καταργει σιγα σιγα τους υστερουντες και οτι αυτο συνεπαγεται στην οδικη συμπεριφορα.
Miltellas - Δευ 17 Νοέ 2003, 03:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
Η 147 δεν έχει πίσω ψαλίδια; Κρίμα. Λάθος πληροφόρηση είχα. Τότε αυτά που γράφω παραπάνω όσον αφορά τη σύγκριση με F1 οπωσδήποτε δεν ισχύουν για την 147...
Πάντως εάν έχει την ανάρτηση της 156 (που έχω οδηγήσει) με πίσω μακφέρσον σε αλουμινένιο υποπλαίσιο και εγκάρσιους βραχίονες τότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Αυτή η πίσω ανάρτηση έχει επίσης αγωνιστικές καταβολές.
Ntinos - Δευ 17 Νοέ 2003, 05:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

106 τουλαχιστον το δικο μου με 190+ και koni&eibach (και 4cm ποιο κοντα στην ασφαλτο)μονο φτερο στον ανεμο δεν το κοβω.
το 206 χωρις αναρτηση μεχρι τα 180 ειναι καλο και με αισθηση (μονη αλλαγη λαστιχα+ζαντες 185/60/14)
αντιθετα τα δυο hondakia της οικογενειας (civic vti & crv) μαλλον πετανε και δεν πατανε μετα τα 170 (και μιλαμε για το crv που ειναι 1500 κιλα αδειο...και μιλαμε για αισθηση παντα)
επισης ibiza 16v sport 2000 μοντελο εδινε αισθηση κακη...στα 190+
το θεμα που συζηταμε ειναι αεροδυναμικης και το ποσο μικρο lift εχει το καθε αμαξι.κακα τα ψεματα το 106 ειναι πολυ κακο αεροδυναμικα (κοντο μεταξονιο,ξεπερασμενη αεροδυναμικη σχεδιαση)και φενεται ειδικα σε πλαγιους ανεμους στην εθνικη.το 206 ειναι πολυ βελτιωμενο (και μακρυ)και εξου και η νεα εκδοση με τους 180 ιππους με καμια αλλαγη στο σχημα του (χωρις τιποτα κραυγαλεες αεροτομες να κρατανε την ουρα στο εδαφος).
αλλα μην ακουω πατατες περι καλιτερης συμπεριφορας στην ευθεια απο punto και ibiza τοσο τραγικα που τα πεζο πετανε και αυτα πανε...μιας και το lift εξαρταται αποκλειστικα απο την κατω επιφανεια του αυτοκινητου,την ταχυτητα (στο τετραγωνο κιολας...) και την πυκνοτητα του αερα.
η μειωμενη αποσταση απο το εδαφος συμβαλει θετικα στα πολλα χιλιομετρα γιαυτο και ισως τα ibiza (βλεπε top gun και s1) εχουν κατι μασκες μπροστα που γλυφουν την ασφαλτο και ως αποτελεσμα καλιτερη αισθηση στα πολλα.
το astra ειναι σε αλλη κατηγορια (με σαφη πλεονεκτηματα στον τομεα αεροδυναμικης)

αυτα αν μιλαμε για ευθεια παντα γιατι μολις ΣΤΡΙΨΕΙ το τιμονι μπαινουν στο παιχνιδι roll centers και γενικα αλλα 'κολπα' που δεν συμφερουν και πολυ τους γερμανους και ιταλους...σε αυτη την κατηγορια οχηματων (segment C) τουλαχιστον.
Ntinos - Δευ 17 Νοέ 2003, 05:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Παιδιά, επειδή αναφέρθηκαν τα focus, astra, golf, bmw 316ci, 307 κ.ο.κ.,
αν οδηγήσετε την Alfa 147, θα καταλάβετε τη διαφορά. Απέχει έτη φωτός από τα παραπάνω αυτοκίνητα είτε μιλάμε για στροφιλίκια, είτε μιλάμε για Εθνική οδό. Το αμάξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

συμφωνω για ολα μεχρι το πισωκινητο...δεν θα συγκρινα ποτε 147 με 3αρα bmw.ειναι απλα αλλη κλαση η 3αρα λογο κινησης πισω.και μην κρινεις οδηγωντας μια 316 που το βαρος και η χαμηλη ισχυης κρυβουν ολες τις αρετες της.με μια 320 θα δεις με αλλο ματι τις bmw και παλι οριακη ειναι η ισχυς της.γενικος η μπροστα κινηση ειναι ο συμβιβασμος την βιομηχανιας αυτ/των με τον μεσο οδηγο (ανυποψιαστο)
Droemmen - Δευ 17 Νοέ 2003, 13:05:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχικά θα ήθελα να σας χαιρετήσω όλους (1ο post) ελπίζω να είμαι ευπρόσδεκτος (αν και δεν έχω πια Peugeot - ΑΠΌ ΤΟ 2000).
Είμαι κάτοχος μιας 147 από το 2001 και θα ήθελα να απάντησω στον kaisaras96 σχετικά με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου...
1. Η ανάρτηση της 147 είναι
Εμπρός: ανεξάρτητη με διπλά ψαλίδια, διπλό ολισθαίνοντα βραχίονα και αντιστρεπτική ράβδο συνδεδεμένη με σφαιρικούς συνδέσμους
Πίσω: ανεξάρτητη τύπου McPherson με κάτω πλευρικούς μοχλούς και ράβδους αντίδρασης και αντιστρεπτική ράβδο συνδεδεμένη με σφαιρικούς συνδέσμους.
ναι, είναι τύπου F1...
Όσο για τις Corolla
εμπρός: ανεξάρτητη ανάρτηση με γόνατα MacPherson
πίσω ημιάκαμπτος άξονας με στοιχεία παθητικής τετραδιεύθυνσης άρα καμία σχέση.
Όσο για οδική συμπεριφορά μην συγκρίνετε Ιαπωνέζικα, και γενικά ανατολικά με Γαλλικά και Ιταλικά, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει σύγκριση (Ήμαρτον)...
"καλο αυτοκινητο η 147 αλλα πολυ υποστροφικο" από πότε? Η 147 έχει τάσεις υποστροφής μόνο στο όριο (πίστα Μεγάρων) και σε ταχύτητες πολύ πάνω από politically correct και ΜΟΝΟ αφήνοντας το γκάζι πάνω στη στροφή και μόνο σε αυτοκίνητο χωρίς VDC ...
"GTV που εχει μια θαυμασια πολλαπλων συνδεσμων πισω" εννοείς τύπου 147 αν και πας να συγκρίνεις αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετική γεωμετρία και κέντρο βάρους...
Όσο για το "μαυρο προβατο" και πόσο ξενέρωτη είναι, απλά θα έλεγα να διαβάσεις κάποιο (οποιοδήποτε) περιοδικό με κριτική στην 147 (το μόνο που παραπονιούνται είναι για τα ηλεκτρονικά...)
Ντίνο έχεις δίκιο είναι τελείως άτοπο να συγκρίνουμε κίνηση εμπρός με κίνηση πίσω (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ) υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις υπέρ και κατά...
Τέλος τα αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού και ίδιας ιπποδύναμης και ίδιας μάρκας (Peugeot, Alfa...) σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ίδια ιπποδύναμη...
Π.χ. η 147 μου έχει 131 δυναμομετρημένα άλογα (μαμά), και δυο άλλων φίλων 129 και 133 στο ίδιο δυναμόμετρο την ίδια ημέρα (ιδια θερμοκρασία κλπ...) το ίδιο ισχύει και για όλα τα αυτοκίνητα άρα και στα λιονταράκια
Φιλικά...
Baphomet - Δευ 17 Νοέ 2003, 14:45:53
Θέμα δημοσίευσης:
εγω το καλυτερο που εχω κανει ειναι να φτασω 178χαω με yaris 1.0!!! κοντερ παντα...
σε οτι αλλο αμαξι εχω οδηγησει δεν ειχα την ευκαιρια να το τελικιασω... Confused
pezomania - Δευ 17 Νοέ 2003, 16:07:50
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Δημήτρη καλώς ήρθες. Very happy

Επειδή έχει ο κολλητός μου την 147, θα επιβεβαιώσω τα όσα λές.

Το αμάξι στρίβει καταπληκτικά (Ιταλικό βλέπεις!!). Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερστροφικό, εκτός και αν θες εσύ να γίνει. Ειδικά σε ανοικτές καμπές είναι το στοιχείο του!!!

Σε κλειστά κομάτια είναι ένα κλικ κάτω από το 206 16V (και δύο κλίκ από rallye Laughing Laughing ), αλλά σε ανοικτές καμπές των 170++ το Alfa πατάει καλύτερα.
kaisaras96 - Δευ 17 Νοέ 2003, 16:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

.... γονατο με δυο εγκαρσιους και ενα διαμηκη συνδεσμους(κατι κοντινο στο Mc Pherson)Tετοια αναρτηση φορουσαν ολες οι Corolles απο το 84 και αλλαξε μονο στις νεες που εχουν ημιακαμπτο αξονα.
Ενταξει καλο αυτοκινητο η 147 αλλα πολυ υποστροφικο,ιδιως σε μικρες ταχυτητες......

Οποιος πει οτι η 147 ειναι υπερστροφικη σιγουρα δεν τη εχει οδηγησει Exclamation
Ολα ειναι θεμα επιλογης,εμενα παντως 147 σε στροφες μεχρι των 70-80 δεν με προλαβαινει.
Σε μεγαλυτερες ταχυτητες δεν υπαρχει αντιπαραθεση καθως ειναι πιο μεγαλο και σταθερο αυτοκινητο και θελει πολυ θαρρος με το πεζο για να την κυνηγησεις.
Ολα ειναι θεμα επιλογων,εγω προτιμω το αυτοκινητο πιο ευκινητο ετσι κι αλλιως τα γρηγορα ταξιδια δεν ειναι στις προτερεοτητες μου.
netblaster - Δευ 17 Νοέ 2003, 19:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αλφα 147??? Μμμμ...καλο αυτοκινητο αλλα οχι κορυφαιο!!! Δεν μπαινω στη συγκριση του αυτοκινητου με ΒΜW γιατι πολυ απλα ειναι δυο τελειως διαφορετικα αυτοκινητα οσον αφορα τη φιλοσοφια τους...ομως μπορω ανετα να τη συγκρινω μενα Focus!!! Παιδια οτι και να λεμε το Focus δεν πιανεται στις στροφες...ειναι φτιαγμενο για να στριβει!!! Η Αλφα εχει (σε σχεση me το Focus) περισσοτερο χαρακτηρα τουρισμου...Οσο για αν μπορει ενα 206(η 106) να την κοντραρει στις στροφες δεν ξερω!!!Ισως στα πολυ κλειστα κομματια λογω μικροτερου ογκου...
Δημήτριος - Δευ 17 Νοέ 2003, 22:21:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, όπως είπε και ο kaisaras96, είναι θέμα επιλογών...

Τα αυτοκίνητα τύπου A3, 147, Focus, 307, Civic, Corolla (το Astra έμεινε πίσω στον ανταγωνισμό) είναι κατάλληλα για πολύ γρήγορα, ασφαλή και άνετα ταξίδια. Πηγαίνεις με 200 και νομίζεις ότι πας με 30. Πρόκειται δηλαδή για "χιλιομετροφάγους". Μερικοί από αυτούς κάνουν και τα παχνιδάκια τους...
Δεν έχουν όμως το "νεύρο" του 206...

Σε ότι αφορά τον εαυτό μου, έιμαι κάπου στην μέση. Γι 'αυτό επέλεξα και το 206. Θα μπορούσα πολύ άνετα να πάρω και την 147 (οι γονείς μου δηλαδή θα μπορούσαν Confused Confused Laughing ) το οποίο, εκτός από πανέμορφο, είναι και ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο με θαυμάσιο κινητήρα .
Τρεις λόγοι με κράτησαν στο 206: Η ασύλληπτη (κατ' εμέ) σχεδίασή του, ο κινητήρας του με την πολύ καλή σχεδιαστική και κατασκευαστική ποιότητα και (πολύ σημαντικό!) το χαμηλότερο κόστος του.
Επίσης σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το όργανο της θερμοκρασίας λαδιού!!! (εντάξει μην βαράτε...)

Επειδή ξέρω την συμπεριφορά του Focus στις στροφές, μπορώ να πω ότι το αυτοκίνητο σου εμπνέει πολύ μεγάλη ασφάλεια (όπως και τα υπόλοιπα νομίζω). Δεν είναι για παιχνίδι όμως... Γλυστράει πάντα με τα 4 και ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν υπερστρέφει. Πρόκειται για εντελώς ουδέτερο αυτοκίνητο.
Το 206 (και το 106 φαντάζομαι) από υπερστροφή, να φαν' και οι κότες!!!...

Το 206 είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για ταξίδια (τηρουμένων των αναλογιών), αλλά οι κλειστές σχετικά διαδρομές του επαρχιακού δικτύου είναι το στοιχείο του. (πω, πω μιλάω σαν δημοσιογράφος περιοδικού αυτοκινήτων!! Rolling eyes ) Αυτό ισχύει στο έπακρο, τουλάχιστον για το 1,6 16v. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο πολλές φορές σε μεγάλο σχετικά ταξίδι και ξέρω...

Όσο για το τιμόνι του Focus, που είπε ο Μιλτος, θα διαφωνίσω. Του 206 είναι πιο καλό. Πληροφορεί πιο αποτελεσματικά και έχει ελαφρώς καλύτερη αίσθηση. Στις γρήγορες στροφές αυτό γίνεται αντιληπτό...
Pughell - Δευ 17 Νοέ 2003, 22:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα απο οτι λενε το Focus εχει ακομα πιο καλο στησιμο και απο το 306 το οποιο αν οντως ειναι αληθεια ουτε 206 ουτε 106 εχουν ελπιδα... Confused
Δημήτριος - Δευ 17 Νοέ 2003, 22:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βασικα απο οτι λενε το Focus εχει ακομα πιο καλο στησιμο και απο το 306 το οποιο αν οντως ειναι αληθεια ουτε 206 ουτε 106 εχουν ελπιδα... Confused

Δεν έχουν ελπίδα σε τι;;;

Είναι λάθος να το θέτεις ανταγωνιστικά, την στιγμή που όλοι ξέρουμε που "τραβάει" το κάθε αυτοκίνητο...
netblaster - Δευ 17 Νοέ 2003, 22:50:10
Θέμα δημοσίευσης:
Το ολο θεμα με το Focus ειναι η αναρτηση multi link πισω. Ειναι και το set up τετοιο βεβαια που κανει το αυτοκινητο "ειδικο" για στροφιλικια!!! Μια ολοκληρη γενια πεζο (απο το 205, 106, 306, 206) χρησιμοποιουν ραβδους στρεψεις που τινουν να εξαφανιστουν!!! Αν σκεφτουμε ομως ενα 306 και γιατι οχι ενα ελαφρως φτιαγμενο 206 η και 106 ακομα μπορει να κοιταξει το Focus και καθε Focus στα ματια τοτε αξιζουν ευσημα στους μηχανικους της πεζο που φτιαχνουν τοσο ανταγωνιστικα αυτοκινητα στο θεμα της οδικης συμπεριφορας!!! Το ξερετε οτι η πεζο εχει βγαλει και τσαι??? Ειναι αυτο που κερναμε οποτε μας δοθει η ευκαιρια στους τυχον αμφισβητιες...
GIANNIS206 - Τρι 18 Νοέ 2003, 04:33:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τι τόπικ είναι αυτό ρε παιδιά!!Χαμός!
Ναι Μίλτο οι μικροδιαφορές που έχουμε φάνηκαν στο άλλον.
Όσο για 147 και focus τα έχω οδηγήσει νορμαλ όμως μου άρεσε το τιμόνι της 147!το focus χαλαρό πολύ
Ntinos - Τρι 18 Νοέ 2003, 05:12:31
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:

Όσο για οδική συμπεριφορά μην συγκρίνετε Ιαπωνέζικα, και γενικά ανατολικά με Γαλλικά και Ιταλικά, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει σύγκριση (Ήμαρτον)...

Τα 'Ιαπωνεζικα' πλεον εβαλαν γυαλια σε πολλα Ιταλικα και Γαλλικα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται στο δρομο με το CIVIC TYPE-R που οσο κιαν τσινισουν μερικοι εδω μεσα ειναι μια κλαση ανωτερο απο το 180RC και βεβαια η 'ευρωπαικη' πλεον Μαζντα με το 6 και το RΧ-8.
αν βρεθει καποιος με ενα 6 στα χερια του σε ορεινο δρομο θα καταλαβει...
επισης υπαρχουν αμαξια που εχουν αφησει το στιγμα τους στον τομεα τις οδικης συμπεριφορας βαζωντας γυαλια σε Ιταλους (fiat barcheta) τα MX-5 και MR-2.
και βεβαια η λιστα εχει να επιδειξεi
subaru impreza
mitisubishi evo
honda s2000
nissan 350z
nissan skyline (για πολλα χρονια ο φονεας των πορσε)
και γενικα πολλες αποπειρες να εκθρονισουν Ευρωπαικα τερατα.απλα η Ιαπωνια εχει για μενα κανει ενα τραγικο σφαλμα.Τα supercars της σταματανε εκει...στο skyline με 280 ιππους (αντε evo extreme με 350) ενω η Ευρωπη φλερταρει με καθαροαιμες κατασκευες και 700 ιππους πλεον (και 1000+ Veyron). και βεβαια αυτο οφειλεται στο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.ολα περνανε απο την μαζικη γραμμη παραγωγης.Δυνατοτητες εχουν οι Ιαπωνες αλλα το management (Τotal Quality Management, Just In Time philosophy) των εταιριων δεν επιτρεπει κατασκευη καθαροαιμων...
επισης επειδη ετυχε να πεσει στα χερια μου εστω και για λιγο και δεξιοτιμονο,προκαλω τους λατρεις τις 147 να οδηγησουν το παλιο αλλα πολυ καλο INTEGRA TYPE-R (δυσκολο στην Ελλαδα).Μπορει να μην το προτιμησουν απο μια αλφα αλλα θα το εκτιμησουν (μικρο Ιαπωνικο κουπε φτιαγμενο με μερακι).
DimiP - Τρι 18 Νοέ 2003, 08:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα αντι να βρουμε την αληθεια για το 206 1.6 , καταληξαμε να μιλατε για μαχες Ευρωπαιων και Ιαπωνων και Αμερικανων στο Περλ Χαρμπορ και δε συμμαζευεται.... Laughing Laughing Laughing
Miltellas - Τρι 18 Νοέ 2003, 08:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
Συγκριτικά το 206 μου, το Focus 1.6 3Θ Trend μοντ.99 (Δημήτριε είναι πιο σφιχτά στημένο από τα νορμαλ Focus), το 106 Rallye 1.6 και η Alfa 156 (μοντ.98 χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα), Opel Corsa 1.4 (τελευταίο μοντέλο), VW Polo 1.4 101PS (τελ. μοντέλο), Nissan Almera Challenge 1.5, όσον αφορά τις εντυπώσεις μου από την οδήγησή τους και όλα σε κατάσταση μαμίσια και όχι φτιαγμένα, έχω να παραθέσω τα εξής:

(Κρίνω μόνο από την Οδηγική τους συμπεριφορά)

1) το 106 Rallye μακράν το καλύτερο
2) η Αλφα 156 και αυτό γιατί παρά το μέγεθός της στρίβει σαν 3θυρο αξιώσεων, υπερστρέφει άμα είσαι μάγκας, και είναι το πιο ευθύβολο από όλα φυσικά, όσο για το τιμόνι: Δεν έχω νιώσει καλύτερη αίσθηση...
3) το 206 (που παρότι η μαμά Peugeot επέλεξε να είναι απλώς σπορτίφ αν και εξαιρετικά ισορροπημένο έχει πολλά περιθώρια αναβάθμισης στην ανάρτηση με πολύ λίγα χρήματα και αυτό μετράει πολύ)
4) το Focus που κανονικά του αξίζει η 3 μαζί με το 206 αλλά για μένα το 206 είναι καλύτερο στα κλειστά κομμάτια και υπερστροφικότερο (παρότι το Focus έχει καλύτερο τιμόνι). Βέβαια σε μια απευθείας σύγκριση με το 307 (που είναι και το δίκαιο) μάλλον το 307 θα ήταν χαμένο, δεδομένου και ότι δεν φτιάχνεται τόσο εύκολα όσο το 206 (ελέω πίσω άξονα).
5) το VW Polo με μάλλον αδιάφορο στήσιμο (είναι μαλακό και δεν σε προδιαθέτει παρότι πιο σφιχτό από των 75 ίππων) αλλά αρκετά ισορροπημένο και κινητήρα που δε σου μοιάζει για 100ίππων
6) Το Almera Challenge που είναι αρκετά σφιχτό και πολύ συμπαγές ίσως να στρίβει καλύτερα από το 5ο αλλά εάν με το φτιάξιμο που του έκαναν εδώ στην Ελλάδα δεν καταφέρνει να πηγαίνει καλύτερα από το μαμίσιο 206 ή το Focus 1.6 Trend, ε η 6η θέση μάλλον πολύ του πέφτει. Χώρια που σε αίσθηση παραπέμπει σε σπορ φορτηγάκι και παραμένει καθαρά υποστροφικό.
7) το Corsa 1.4 που έχει πολύ καλό κινητήρα (μου άρεσε περισσότερο από τον 100άρη της VW, πιο ροπάτος χαμηλά) αλλά μόλις το οδηγήσεις λίγο θέλεις να κατέβεις αμέσως. Απαράδεκτη οδηγική αίσθηση (πολύ μαλακό) για τα γούστα μου, μοιάζει να στρίβει σε δύο κομμάτια λες και το πίσω μέρος ρυμουλκείται. Το προοδευτικό ηλεκτρικό του τιμόνι νομίζεις ότι σε δουλεύει και δεν το δουλεύεις. Απευθύνεται μάλλον σε άσχετους με την χαρά της οδήγησης.

Να συμπληρώσω ότι όλα τα παραπάνω με τους σωστούς χειρισμούς μπορούν να στρίψουν γρήγορα. Αλλά η αλληλεπίδραση με τον οδηγό είναι που κάνει τη διαφορά και δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να πάρει και να δώσει το κάτι παραπάνω.
Droemmen - Τρι 18 Νοέ 2003, 09:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά η πρόθεσή μου δεν ήταν να ξεκινήσω καποιου είδους ανταγωνισμό μεταξύ Ιαπωνέζικών Ευρωπαικών (ειδικά Γαλλικών + Ιταλικών) αλλά απλά να πω την γνώμη μου.
Όσο για το αν πολλά 'Ιαπωνεζικα' πλεον εβαλαν γυαλια σε πολλα Ιταλικα και Γαλλικα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται στο δρομο δεν θα συγκρίνουμε αυτοκίνητα 28000 Euro με αυτοκίνητα 24200 Euro...(Civic type R - 206 RC). Ούτε και τετρακίνηση (impreza, evo κλπ) με μπροστά - πίσω κίνηση (καμία σχέση). Εχώ οδηγήσει evo και μάλιστα όχι "normal" έκδοση αλλά σε έκδοση 450+ ίππων (αυτό που παρουσιάστηκε στο Power Ιουνίου ή Αυγούστου - sorry αλλά δεν θυμάμαι τευχος) και πραγματικά είναι εξωπραγματικό αυτοκίνητο αλλά λόγω βελτίωσης είχε καλύτερη ανάρτηση αλλό κινητήρα, επιπλέον αντιστρεπτικές κλπ... Τα ανωτέρω τα συγκρίνεις αν θέλεις με τις νέες Alfa Autodelta 400+ ίππων 4WD να δεις ποιος βγαίνει νικητής (!). Όσο για Honda S2000 (είναι καλύτερο από Alfa GTV 2.5 V6? μάλλον όχι!), όσο για Nissan skyline κλπ υπάρχουν κάποια "αυτοκίνητα" με όνομα Ferrari, Lamborghini - "οι μικρές 300 ίππων" (μοναδικές λόγω κέντρου βάρους) που δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...
Όπως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ 206 - Yaris, 307 - Corolla και 406 - Avensis (αν και τα παραπάνω Γαλλικά είναι ΠΟΛΛΑ χρόνια παλιότερα). Σίγουρα οι Ιάπωνες έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν φτάσει εκεί που μπορούν...
Τα τελευταία είναι λόγια του προέδρου της Nissan στην παρουσίαση του concept ΝΧ (450+ ίππων) που σε μερικά χρόνια θα μπει σε πραγματική μάχη με Ferrari...
Όσο για το INTEGRA TYPE-R (κυκλοφορούν 3 νομίζω στην Ελλάδα) έχεις δίκιο έιναι πολύ καλό (στις στροφές) αλλά μέχρι εκεί, αν μπορέσει κανένας να το ξεκινήσει με τέρμα γκάζι και να πάει ευθεία θεωρείται Σουμαχερ!

Το μόνο που δεν είπα είναι η Toyota Supra εκεί σταματάω χαλαρά (πραγματικό καθαρόαιμο και από κάθε άποψη αντίστοιχο Ferrari).
Βέβαια ακόμα και σήμερα Ευρωπαικά δεν συγκρίνονται σε θέμα αξιοπιστίας με Ιαπωνικά (δυστυχώς)
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Τέλος (ναι επιτέλους!) ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

ΥΓ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται όχι μόνο από περιοδικά αλλά και από αγώνες...
Miltellas - Τρι 18 Νοέ 2003, 09:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Βέβαια ακόμα και σήμερα Ευρωπαικά δεν συγκρίνονται σε θέμα αξιοπιστίας με Ιαπωνικά (δυστυχώς)

Αν και στους αγώνες δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας όπως θα έχεις προσέξει. Η αξιοπιστία εξάλλου δεν είναι ζήτημα τεχνολογίας αλλά επιμέλειας κατά (και μετά) την παραγωγή και εδώ είναι που οι Ιάπωνες βρίσκονται στο στοιχείο τους (λόγω ιδιοσυγκρασίας).

Καλώς όρισες, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε έναν Αλφίστα... Wink Very happy
Droemmen - Τρι 18 Νοέ 2003, 11:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Αν και στους αγώνες δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας όπως θα έχεις προσέξει. Η αξιοπιστία εξάλλου δεν είναι ζήτημα τεχνολογίας αλλά επιμέλειας κατά (και μετά) την παραγωγή και εδώ είναι που οι Ιάπωνες βρίσκονται στο στοιχείο τους (λόγω ιδιοσυγκρασίας).

Καλώς όρισες, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε έναν Αλφίστα... Wink Very happy

Ίσως να έχεις δίκιο για την ιδιοσυγκρασία τους, αλλά ρε γα**το νομίζω έχουν και καλύτερο After Care τουλάχιστον η Toyota που έχω εμπειρία Crying or Very sad
Ευχαριστώ και πάλι για το καλωσόρισμα! είναι καλό να ξέρω οτι ακόμα και τώρα που άλλαξα αυτοκίνητο και απαρνήθηκα το 306 μου και ακόμα παλιότερα την Corolla, μπορούν να ακούγονται οι απόψεις μου σ'αυτό το site (συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για την πολλή καλή δουλεια!)
netblaster - Τρι 18 Νοέ 2003, 12:56:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και απεχθανομαι τις Αλφα και γενικοτερα τα ιταλικα(ειμαι fun της BMW) θα σε καλωσορισω γιατι πιστευω οτι βαθεια μεσα σου κρυβεται το "λιονταρι"...όπως και στον καθενα μας σαυτο το club!!!
Ady - Τρι 18 Νοέ 2003, 14:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
..........είναι καλό να ξέρω οτι ακόμα και τώρα που άλλαξα αυτοκίνητο και απαρνήθηκα το 306 μου και ακόμα παλιότερα την Corolla, μπορούν να ακούγονται οι απόψεις μου σ'αυτό το site.

Σε καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου, Δημήτρη.

Αγαπάμε το αυτοκίνητο που έχουμε αγοράσει ή αγοράσανε άλλοι για εμάς. Όμως δεν έχουμε ή δεν πρέπει να έχουμε παρωπίδες, ούτε να είμαστε δογματικοί ή απορριπτικοί για τα άλλα αυτοκίνητα.

Αυτός ο ηλεκτρονικός χώρος θα υπάρχει, όσο υπάρχει, για να συναντηθούν κάποια στιγμή οι δρόμοι όλων αυτών που τον χρησιμοποιούν.

Όσο για την 147, μιας και τυχαίνει να την έχει ο αδελφός μου, την έχω οδηγήσει μια φορά στο Διόνυσο και το αμάξι ήταν τραίνο !!
Droemmen - Τρι 18 Νοέ 2003, 16:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα! Smile

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα οι απόψεις μου να χαρακτηριστούν δογματικές, απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται... Άλλωστε με τις δικές μας κριτικές και παρατηρήσεις τα αυτοκίνητα μας θα γίνουν καλύτερα. Δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι έχουν τις ίδιες απόψεις με πολλούς από εμάς σε όλο τον κόσμο (απ'οτι βλέπω στο alfaowner site). Αυτές οι απόψεις μας, κριτικές, παρατηρήσεις με τον ένα ή άλλο τρόπο να είστε σίγουροι οτι φτάνουν στις εταιρίες και κάποιες εισακούγονται...
Wink
Miltellas - Τρι 18 Νοέ 2003, 16:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
[Ίσως να έχεις δίκιο για την ιδιοσυγκρασία τους, αλλά ρε γα**το νομίζω έχουν και καλύτερο After Care τουλάχιστον η Toyota που έχω εμπειρία Crying or Very sad

Αυτό είναι ζήτημα αντιπροσώπου και η Toyota έχει μακράν την καλύτερη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα. Άξια!
Η Peugeot θέλει αρκετή δουλειά. Και ευτυχώς που δεν έχουμε VW...
Droemmen - Τρι 18 Νοέ 2003, 16:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Μίλτο να δεις η Alfa δουλειά που θέλει! Evil
netblaster - Τρι 18 Νοέ 2003, 16:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Και ευτυχώς που δεν έχουμε VW...

Αυτο ξαναπεστο...Ενας φιλος περιμενε περιπου ενα μηνα να του ερθουν οι τσιμουχες τις δεξιας πλευρας και μαντεψτε??? Του ηρθαν της αριστερης!!! Ευτυχως που ο τεχνικος ηταν αστερι και εκανε ψιλοπατεντες...με το αναλογο τιμημα!!!
Recifees - Τρι 18 Νοέ 2003, 18:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμμη αλλά αν δεν κάνω λάθος όλα τα αυτοκίνητα που αναφέρονται σε συγκριση με το 206 1,6 είναι μια -δύο κατηγορίες μεγαλύτερα απο άποψη μεγέθους -το μόνο που είναι ίδιο είναι το Ιμπιζα!!!!

Μήπως θα έπρεπε να το συγκρίνουμε με Clio ,Pounto κτλ.....

Εντάξει ...θα το ομολογήσω έχω <<τσαγιάσει >>ΒMW σε στροφιλίκι ,με έχει κυνηγησει Πριμέρα ανεπιτυχώς, καθως και μερικά αντιστοιχα με την ίδια κατάληξη , ένα Φόκους κολλησε στον προφυλακτήρα μου σε μια ευθεία μερικές στροφές αργότερα είχε χαθεί απο τον καθρέπτη μου .....

Σε καμία περιπτωση όμως δεν θα σύγκρινα τα οδικά τους χαρακτηριστικά με αυτά του Πέζουλα γιατι πολύ απλά δεν είναι της κατηγορίας του .
STELIOS - Τρι 18 Νοέ 2003, 20:09:49
Θέμα δημοσίευσης: Re: Που είναι τελικά η αλήθεια για το 206 XS 1600 16V;
p206xs2 έγραψε:
Τελικά που είναι κατά μέσο όρο η αλήθεια;Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι με multiplexing; και αν είναι αυτό διαφοροποιεί τα νούμερα της ισχύος και ροπής;
Τέλος πόσο τελικιάζει το όχημα(εννοώ κοντερίσια Km/h) και σε πόσες στροφές γίνεται αυτό;

Αυτα θα τα μαθουμε σε 30 περιπου.......χρονια, οταν ανοιξει τον σχετικο φακελο η CIA. Εδω ακομα περιμενουμε να μαθουμε ποιος σκοτωσε τους Κενεντι, για τα αλογα της Peugeot εχουμε ακομα μελλον.
Εκτως βεβαια και αν μας πουν οι agents Moulder και Skully απο τα X-Files.

Τhe truth is out there........
Miltellas - Τετ 19 Νοέ 2003, 00:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Συγνώμμη αλλά αν δεν κάνω λάθος όλα τα αυτοκίνητα που αναφέρονται σε συγκριση με το 206 1,6 είναι μια -δύο κατηγορίες μεγαλύτερα απο άποψη μεγέθους -το μόνο που είναι ίδιο είναι το Ιμπιζα!!!!
......
Σε καμία περιπτωση όμως δεν θα σύγκρινα τα οδικά τους χαρακτηριστικά με αυτά του Πέζουλα γιατι πολύ απλά δεν είναι της κατηγορίας του .

Kι όμως γι αυτό και έχει ενδιαφέρον η σύγκριση, γιατί είναι από διάφορες κατηγορίες και συγκρίνω απλά και μόνο την οδηγησιμότητά τους και τίποτα άλλο. Δεν κοίταξα ποιό είναι πιο άνετο ή πιο ευρύχωρο, αλλά ποιό μου αρέσει πιο πολύ να οδηγάω. Απλά και μόνο!
Και στην ουσία το αυτοκίνητο που αναδεικνύεται είναι η Alfa 156. Γιατί παρ'ότι λιμουζίνα σου δίνει έντονα την αίσθηση ότι φτιάχτηκε για τον οδηγό και όχι για τους επιβάτες και μάλιστα για τον οδηγό που ξέρει να εκτιμάει την σωστή επικοινωνία με το αυτοκίνητό του. Κι αυτό είναι κατόρθωμα για αυτοκίνητο του μεγέθους της και στα λεφτά της. Από τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα που δοκίμασα, αυτά που αισθάνθηκα ότι κατασκευάστηκαν για μένα αναφέρονται με τη σειρά που μου άρεσαν. Για να φέρω το 206 μου στην 1η θέση (και χωρίς να καταφέρω να εκθρονίσω το Rallye) χρειάστηκε να επέμβω με προσοχή και επιμέλεια στην ανάρτηση (και με απόλυτη επιτυχία για τα δεδομένα μου).
FRAPEOLE - Τετ 19 Νοέ 2003, 00:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη καλωςηρθες και απο εμενα............................................... Wink Ειχα ιταλικο αμαξι και παρολο που δεν εχω οδηγησει την 147 πιστευω πως ειναι ενα απο τα πολλυ καλα και ομοιογενη αυτοκινητα.............................................Το μονο που με χαλαει ειναι η αναλογια κιλων/ιππο αφου τα 1250 κιλα ειναι μαλλον πολλα για 120 αλογακια...............................................Η λυση στους προβληματισμους σας ειναι η ΠΙΣΤΑ και το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ......................................Απ οτι ξερω οι 4τροχοι[το περιοδικο] εχουν καθιερωσει τη δοκιμη των αυτοκινητων, εκτος απο το δρομο, και στην πιστα των Μεγαρων...................................................... Smile Ενδεικτικα ΧΡΟΝΟΙ...TYPE R-1.13.50.....................206RC-1.16.00...........με ιδιο οδηγο.................................................................................................................................Δεν νομιζω πως αφηνωντας το γκαζι πανω στη στροφη η 147 σου ΥΠΟΣΤΡΕΦΕΙ-----μαλλον μπερδευτικες
Miltellas - Τετ 19 Νοέ 2003, 00:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
...Δεν νομιζω πως αφηνωντας το γκαζι πανω στη στροφη η 147 σου ΥΠΟΣΤΡΕΦΕΙ-----μαλλον μπερδευτικες

H 156 υπερστρέφει και αυτό είναι και το φυσιολογικό. Η 147 όμως με τον ηλεκτρονικό σταθεροποιητή για τις στροφές δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει.

Ορισμένα αυτοκίνητα είναι τόσο υποστροφικά στημένα που ενδέχεται να αφήσεις γκάζι ή και να τσιμπήσεις φρένο στη στροφή και να μην υπερστρέψει με τίποτα!! Απίστευτο αλλά δυστυχώς αληθινό! Κι αν έχεις εκτιμήσει λάθος και μπεις με πάρα πολλά δυστυχώς την "έβαψες"...
FRAPEOLE - Τετ 19 Νοέ 2003, 00:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα η υποστροφη που προκυπτει δεν οφειλεται στο αφημα του γκαζιου αλλα στα περισσοτερα χιλιομετρα στη στροφη συμφωνα με το αυτοκινητο- οδοστρωμα-λαστιχα κτλ.............................
Miltellas - Τετ 19 Νοέ 2003, 01:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
Ναι αλλα η υποστροφη που προκυπτει δεν οφειλεται στο αφημα του γκαζιου αλλα στα περισσοτερα χιλιομετρα στη στροφη συμφωνα με το αυτοκινητο- οδοστρωμα-λαστιχα κτλ.............................

Λές για το σημείο όπου η πρόσφυση μπροστά έχει τελειώσει...
Ναι αλλά εγώ μιλάω για το σημείο πριν φτάσεις σε αυτό το αδιέξοδο. Όπου αυτά τα υποστροφικά αυτοκίνητα δεν σου αφήνουν περιθώρια να διαλέξεις. Ή τα πας μέχρι το το όριο ή κάποια στιγμή το ξεπερνάς και φεύγεις ευθεία ανήμπορος να αντιδράσεις, περιμένοντας την παθητική επαναφορά της πρόσφυσης να έρθει πριν να είναι αργά.
Στα υπερστροφικά στημένα έχουμε κι άλλες επιλογές-δυνατότητες αντίδρασης πριν από αυτό το σημείο.
FRAPEOLE - Τετ 19 Νοέ 2003, 01:50:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις δικιο......................Παρεπιπτοντως σημερα δοκιμασα το εξης......Σε αριστερη με 2α πιεσα για υποστροφη και τραβηξα χειροφρενο για να τη σπασω...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-Στιγμιαιο γλιστρημα με τα τεσσερα και αμεσως μετα ακαριαια υπερστροφη και αφθονο αναποδο...........................ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ---Ουσιαστικο κανενα παρα μονο αφθονο θεαμα................................ΠΟΡΙΣΜΑ--Αμα δεν μπαινει οτι και να κανεις......................................... Confused ΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ
Ntinos - Τετ 19 Νοέ 2003, 02:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Παιδιά η πρόθεσή μου δεν ήταν να ξεκινήσω καποιου είδους ανταγωνισμό μεταξύ Ιαπωνέζικών Ευρωπαικών (ειδικά Γαλλικών + Ιταλικών) αλλά απλά να πω την γνώμη μου.
Όσο για το αν πολλά 'Ιαπωνεζικα' πλεον εβαλαν γυαλια σε πολλα Ιταλικα και Γαλλικα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται στο δρομο δεν θα συγκρίνουμε αυτοκίνητα 28000 Euro με αυτοκίνητα 24200 Euro...(Civic type R - 206 RC). Ούτε και τετρακίνηση (impreza, evo κλπ) με μπροστά - πίσω κίνηση (καμία σχέση). Εχώ οδηγήσει evo και μάλιστα όχι "normal" έκδοση αλλά σε έκδοση 450+ ίππων (αυτό που παρουσιάστηκε στο Power Ιουνίου ή Αυγούστου - sorry αλλά δεν θυμάμαι τευχος) και πραγματικά είναι εξωπραγματικό αυτοκίνητο αλλά λόγω βελτίωσης είχε καλύτερη ανάρτηση αλλό κινητήρα, επιπλέον αντιστρεπτικές κλπ... Τα ανωτέρω τα συγκρίνεις αν θέλεις με τις νέες Alfa Autodelta 400+ ίππων 4WD να δεις ποιος βγαίνει νικητής (!). Όσο για Honda S2000 (είναι καλύτερο από Alfa GTV 2.5 V6? μάλλον όχι!), όσο για Nissan skyline κλπ υπάρχουν κάποια "αυτοκίνητα" με όνομα Ferrari, Lamborghini - "οι μικρές 300 ίππων" (μοναδικές λόγω κέντρου βάρους) που δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...
Όπως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ 206 - Yaris, 307 - Corolla και 406 - Avensis (αν και τα παραπάνω Γαλλικά είναι ΠΟΛΛΑ χρόνια παλιότερα). Σίγουρα οι Ιάπωνες έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν φτάσει εκεί που μπορούν...
Τα τελευταία είναι λόγια του προέδρου της Nissan στην παρουσίαση του concept ΝΧ (450+ ίππων) που σε μερικά χρόνια θα μπει σε πραγματική μάχη με Ferrari...
Όσο για το INTEGRA TYPE-R (κυκλοφορούν 3 νομίζω στην Ελλάδα) έχεις δίκιο έιναι πολύ καλό (στις στροφές) αλλά μέχρι εκεί, αν μπορέσει κανένας να το ξεκινήσει με τέρμα γκάζι και να πάει ευθεία θεωρείται Σουμαχερ!

Το μόνο που δεν είπα είναι η Toyota Supra εκεί σταματάω χαλαρά (πραγματικό καθαρόαιμο και από κάθε άποψη αντίστοιχο Ferrari).

1.δεν συκριναμε 4κινητο με μπροστο-κινητο η πισω-κινητο.απλα αναφερα καποιες Ιαπωνικες κατασκευες αξιολογες.
2.το Τype-R τελικα με ποιο αμαξι συγκρινεται?μηπως με το 307 των 180 ιππων?εκει μαλλον θα υπαρχει μεγαλο χασμα στις επιδοσεις.
3.Ποια Λαμπο εχει 300 ιππους?μην τρελαθουμε...500 θες να πεις εχει η 'μικρη'
4.Οι νεες μικρες Φερραρι (και ειμαι και Σουμαχερικος απο το 94) απο τον ξενο τυπο εχουν παρει κατα καιρους πολυ πικροχολα σχολια (γιαυτο που θα μπορουσαν να γινουν και δεν ειναι πια...)Εχεις διαβασει κακο σχολιο ποτε για Skyline?ασε που ειπα ο φονεας των Πορσε...και ηταν
5.Τι να συγκρινω με τις Αutodelta?απο ποτε η Αλφα απεκτησε τετρακινητα στην γκαμα της?μηπως τωρα που ειδαν οτι οργιασαν οι Ιαπωνες με τα τετρακινητα τερατακια τους?και μην πει κανεις περι Audi γιατι τα Ιαπωνεζικα ειναι τα μονα πλεον με 3 διαφορικα (αυτο που ξεκινησε η Audi στα ραλλυ και δεν εβαλε ποτε στην παραγωγη).
πως να συγκρινω κατι που δεν εχω πιασει στα χερια μου βεβαια και μπορει να μην πιασω ποτε?βλεπωντας τις σχεδιαστικες προδιαγραφες μονο..Μηπως εδω πας εσυ να συγκρινεις ανομοια πραγματα (400 με 280 ιππους)?
6.ναι το S2000 ειναι καλιτερο κατα την γνωμη μου απο την GTV.πολυ καλιτερο κατα την αποψη μου (και ειναι και 4 χρονια μοντελο πλεον...)ειναι Αντρικο αμαξι.
7.406 με Avensis?καλα εδω παμε να συγκρινουμε ενα αμαξι του 1996 με ενα του 2003.με το προηγουμενο αν εννοεις ναι το 406 ειναι καλιτερο αλλα μιλαμε για 7 χρονια πισω σε μια εποχη που η Ιαπωνια εχασε το παιχνιδι στην μεσαια κατηγορια.
8.Εδω βαση του συλογισμου μου θα παω υπερ της Ευρωπης οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ.Ιαπωνεζικο καθαροαιμο δεν περιμενω να δω ποτε στο επιπεδο μιας Φερραρι.για τους λογους που ανεφερα χτες.Δεν βγαινουν καθαροαιμα αμαξια απο γραμμες παραγωγης ελεγχομενες απο managers και συστηματα οπως το S.P.C το J.I.T το T.Q.M κτλ
9.ο Καρολος Γκοσν τι περιμενες να δηλωσει για τα Ιαπωνεζικα,ενας ανθρωπος βαλμενος απο τη ρενο στην nissan που εφτασε να οδηγησει τη nissan να φτιαξει αμαξια ΙΔΙΑ με τα Ρενο για να πουλησουν (δεστε το καινουργιο αλμερα που πανε να βγαλουν).Ο ανθρωπος αυτος εφαρμοσε καλα το smart engineering αλλα καπου αρχισε να χανεται η ταυτοτητα της nissan (το ιδιο εκανε η πεζο στη σιτροεν στα 80's)
10.καλα κανει το integra και δεν παει ευθεια με τερμα γκαζι.γιαυτο ειναι Αντρικο αμαξι και οχι φλωρια.θελει χερια για να παει και αυτο ειναι καλο για μενα (και για σενα σαν Αλφιστι παραδοσιακο ελπιζω και οχι με τη νεα φουρνια του πουλαω μια Αλφα με καλυμα απο το ατελιε της και μηχανικα μερι απο την Φιατ κτλ...μηπως η 155 ηταν Αλφα?)
κανενα καθαρο σπορ αμαξι δεν ξεκιναει με τερμα γκαζι και παει ευθεια.
δεν ειμαι Ιαπωνο-φιλος
απλα οι Ιαπωνες εβαλαν τα supercars(μια γευση τουλαχιστον) στα σπιτια των μισθωτων.η Ευρωπη τωρα πολεμαει ακομα
Υ.Γ 1 Ξεχασες το Honda NSX το ποιο κοντινο σε Ιταλικο supercar απο την Ανατολη στημενο απο τον αειμνηστο Ayrton
Υ.Γ 2 εγω ειδα στους αγωνες και μαλιστα προσφατα στη Ριτσωνα ενα type-r (Καραθανασης αν θυμαμαι καλα) με ενα ρολ-κειτζ να βαζει τα γυαλια σε Γαλλικες κατασκευες φορτωμενες με πολλα ευρω (βλ.clio 2.0 Παντελακη που εχει μεχρι και σειριακο σασμαν).οι αγωνες δεν ειναι παντα κριτηριο αφου ο ΟΔΗΓΟΣ παιζει τον κυριο και βασικο ρολο...(βλ και Σουμαχερ με Φερραρι,εχετε αναρωτηθει ποσα θα σηκωνε η Φερραρι με τον Σουμαχερ αντιπαλο?εγω πολλες φορες...κανενα...τον Μικαελ ε...)
Υ.Γ 2 τελικα ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το 206xs1 &2??? Very happy Very happy Very happy
Φιλικα Παντοτε
FRAPEOLE - Τετ 19 Νοέ 2003, 02:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
360 STRADALE..............για οσους ξερουν τα σχολια περιτευουν...................................S2000-το επομενο μου οχημα..................................................Οι διαφορες-καλυτερα να στις πει ο Μιλτος................................... Rolling eyes .....................Συγνωμη για τις παρενθεσεις-δεν θα ξαναγινει..... Exclamation Rolling eyes
kaisaras96 - Τετ 19 Νοέ 2003, 03:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερετε την παροιμια στους τυφλους Shocked Crazy επικρατει ο μονοφθαλμος Cyclops Cyclops Cyclops .
Ε αυτο εγινε και με το Focus.
Δεν λεω καλο αμαξι πολυ σταθερο με ενδιαφερον τιμονι.
Αλλα πολυ υποστροφικο με βασει τα γαλλικα δεδομενα.Το 306 ειναι αυτοκινητο αλλης φιλοσοφιας με απειρως πιο ρυθμισιμο κρατημα και αν διαβασετε τις τελευταιες του δοκιμες δεν υστερουσε σε τιποτα με τα μικρομεσαια που βγαινουν ακομα,αντιθετα ηταν το μονο σπορ και οχι σπορτιφ.
Οσο για το Focus εχει πολυ ψηλη θεση οδηγησης(και το 206 δεν εχει καμια χαμηλη εδω που τα λεμε)και το 1,6 δεν παει βημα λογω θεομακρου σαζμαν και ψοφιου κινητηρα.
Επεισης τα μπροστοκινητα απο φυσικης αποψης ειναι χαμενα απο χερι,
1)Εχουν απαραδεκτη κατανομη βαρους
2)Λογω ελειψης χωρου κανουν μεγαλους συμβιβασμους στην αναρτηση τους
3)Πρεπει να τα κανουν ολα απο δυο μονο ροδες
Αλλωστε φτιαχτηκαν για οικονομια και καλυτερους χωρους
Στην πορεια βεβαια διαπιστωσαν οτι μπορουν γινουν και διασκεδαστικα οι κατασκευαστες,αλλα οτι ξεκιναει με τοσο μεγαλο συμβιβασμο δεν μπορει ποτε να γινει ποτε τελειο.
Η συμπεριφορα ενος καλου πισωκινητου δεν μπορει να συγκριθει με κανενα μπροστοκινητο!
Αλλα στην χωρα των άλογων τεκμηριων που ζουμε εχουμε μαθει να αρκουμαστε στα λιγα(που μπορουν να μας προσφερουν τα μπροστοκινητα)
Droemmen - Τετ 19 Νοέ 2003, 10:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

1.δεν συκριναμε 4κινητο με μπροστο-κινητο η πισω-κινητο.απλα αναφερα καποιες Ιαπωνικες κατασκευες αξιολογες.
2.το Τype-R τελικα με ποιο αμαξι συγκρινεται?μηπως με το 307 των 180 ιππων?εκει μαλλον θα υπαρχει μεγαλο χασμα στις επιδοσεις.
3.Ποια Λαμπο εχει 300 ιππους?μην τρελαθουμε...500 θες να πεις εχει η 'μικρη'
4.Οι νεες μικρες Φερραρι (και ειμαι και Σουμαχερικος απο το 94) απο τον ξενο τυπο εχουν παρει κατα καιρους πολυ πικροχολα σχολια (γιαυτο που θα μπορουσαν να γινουν και δεν ειναι πια...)Εχεις διαβασει κακο σχολιο ποτε για Skyline?ασε που ειπα ο φονεας των Πορσε...και ηταν
5.Τι να συγκρινω με τις Αutodelta?απο ποτε η Αλφα απεκτησε τετρακινητα στην γκαμα της?μηπως τωρα που ειδαν οτι οργιασαν οι Ιαπωνες με τα τετρακινητα τερατακια τους?και μην πει κανεις περι Audi γιατι τα Ιαπωνεζικα ειναι τα μονα πλεον με 3 διαφορικα (αυτο που ξεκινησε η Audi στα ραλλυ και δεν εβαλε ποτε στην παραγωγη).
πως να συγκρινω κατι που δεν εχω πιασει στα χερια μου βεβαια και μπορει να μην πιασω ποτε?βλεπωντας τις σχεδιαστικες προδιαγραφες μονο..Μηπως εδω πας εσυ να συγκρινεις ανομοια πραγματα (400 με 280 ιππους)?
6.ναι το S2000 ειναι καλιτερο κατα την γνωμη μου απο την GTV.πολυ καλιτερο κατα την αποψη μου (και ειναι και 4 χρονια μοντελο πλεον...)ειναι Αντρικο αμαξι.
7.406 με Avensis?καλα εδω παμε να συγκρινουμε ενα αμαξι του 1996 με ενα του 2003.με το προηγουμενο αν εννοεις ναι το 406 ειναι καλιτερο αλλα μιλαμε για 7 χρονια πισω σε μια εποχη που η Ιαπωνια εχασε το παιχνιδι στην μεσαια κατηγορια.
8.Εδω βαση του συλογισμου μου θα παω υπερ της Ευρωπης οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ.Ιαπωνεζικο καθαροαιμο δεν περιμενω να δω ποτε στο επιπεδο μιας Φερραρι.για τους λογους που ανεφερα χτες.Δεν βγαινουν καθαροαιμα αμαξια απο γραμμες παραγωγης ελεγχομενες απο managers και συστηματα οπως το S.P.C το J.I.T το T.Q.M κτλ
9.ο Καρολος Γκοσν τι περιμενες να δηλωσει για τα Ιαπωνεζικα,ενας ανθρωπος βαλμενος απο τη ρενο στην nissan που εφτασε να οδηγησει τη nissan να φτιαξει αμαξια ΙΔΙΑ με τα Ρενο για να πουλησουν (δεστε το καινουργιο αλμερα που πανε να βγαλουν).Ο ανθρωπος αυτος εφαρμοσε καλα το smart engineering αλλα καπου αρχισε να χανεται η ταυτοτητα της nissan (το ιδιο εκανε η πεζο στη σιτροεν στα 80's)
10.καλα κανει το integra και δεν παει ευθεια με τερμα γκαζι.γιαυτο ειναι Αντρικο αμαξι και οχι φλωρια.θελει χερια για να παει και αυτο ειναι καλο για μενα (και για σενα σαν Αλφιστι παραδοσιακο ελπιζω και οχι με τη νεα φουρνια του πουλαω μια Αλφα με καλυμα απο το ατελιε της και μηχανικα μερι απο την Φιατ κτλ...μηπως η 155 ηταν Αλφα?)
κανενα καθαρο σπορ αμαξι δεν ξεκιναει με τερμα γκαζι και παει ευθεια.
δεν ειμαι Ιαπωνο-φιλος
απλα οι Ιαπωνες εβαλαν τα supercars(μια γευση τουλαχιστον) στα σπιτια των μισθωτων.η Ευρωπη τωρα πολεμαει ακομα
Υ.Γ 1 Ξεχασες το Honda NSX το ποιο κοντινο σε Ιταλικο supercar απο την Ανατολη στημενο απο τον αειμνηστο Ayrton
Υ.Γ 2 εγω ειδα στους αγωνες και μαλιστα προσφατα στη Ριτσωνα ενα type-r (Καραθανασης αν θυμαμαι καλα) με ενα ρολ-κειτζ να βαζει τα γυαλια σε Γαλλικες κατασκευες φορτωμενες με πολλα ευρω (βλ.clio 2.0 Παντελακη που εχει μεχρι και σειριακο σασμαν).οι αγωνες δεν ειναι παντα κριτηριο αφου ο ΟΔΗΓΟΣ παιζει τον κυριο και βασικο ρολο...(βλ και Σουμαχερ με Φερραρι,εχετε αναρωτηθει ποσα θα σηκωνε η Φερραρι με τον Σουμαχερ αντιπαλο?εγω πολλες φορες...κανενα...τον Μικαελ ε...)
Υ.Γ 2 τελικα ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το 206xs1 &2??? Very happy Very happy Very happy
Φιλικα Παντοτε

Απαντήσεις!
2. Οποιοδήποτε με παρόμοια ιπποδύναμη - τιμή (Focus RS) η GTA είναι πιο ακριβή...
3. Lamborghini LP500 S Countach '95 (re-issue) 375 bhp, Miura CV '97 360 bhp.
4. Skyline υπάρχει 1, ferrari "μικρές" τουλάχιστον 4, η οικονομική επιφάνεια της Fiat επηρεάζει τις Alfa και τις Ferrari στο να βγάζουν μικρότερα αυτοκίνητα εδώ και 10 χρόνια (από την εξαγορά και μετά).
5. "απο ποτε η Αλφα απεκτησε τετρακινητα στην γκαμα της?" από τώρα που άλλαξε η οικονομική της κατάσταση, πρό Fiat μην ξεχνάμε ποιά αυτοκίνητα θεωρούνταν supercars (Cuore Sportivo)! Άσε που οι πρώτοι κινητήρες της Subaru ήταν εξελιγμένοι από την Alfa και την Lancia...
6. To S2000 είναι 4 χρόνων? και λοιπόν? η GTV είναι 10! εξακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων που έχει θεωρηθεί κλασικός από όλα τα περιοδικά και αυτοκίνητο που σύμφωνα με (Supercar UK) έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του, (το μόνο που κατάφερε να φτάσει την GTV σε οδική συμπ. ήταν το νέο TT) κατώτερο από του S2000(έλεος!) . "Αντρικο αμαξι?????" Question
7. 406 με Avensis του 2002 (όχι το νέο του '03) έχει βγει καλύτερο σε τέσσερα (ναι 4!)διαφορετικά benchmarks διαφορετικών οργανισμών!
8. Το νέο Nissan που παρουσιάστηκε φέτος θεωρείται καθαρόαιμο από τους κατασκευαστές του (μένει να το δούμε)...
9. Ευτυχώς που έφερε και τις γεωμετρικές αναλύσεις της Renault και τα Nissan μπορούν πια να οδηγηθούν!
10. "μηχανικα μέρη απο την Φιατ"??????????? Ούτε καν η 155 δεν είχε μηχανικά (ευτυχώς) μέρη της Fiat (κινητήρες Twin spark φτιαγμένες από Alfa Romeo για Alfa Romeo)!. Ναι η Fiat μπαστάρδεψε τις Alfa εκείνης της εποχής, (λογικό με την οικονομική κατάσταση του ομίλου). Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά...
"κανενα καθαρο σπορ αμαξι δεν ξεκιναει με τερμα γκαζι και παει ευθεια" Lamborghini Murcielago (580 bhp), Alfa Romeo Brera (450 bhp), Ferrari 360 modena (400 bhp) ακόμα και η Alfa 147 GTAm (400 bhp) και το Evo VIII UK (380+ bhp), (ok το evo δεν πιάνεται λόγω τετρακίνησης )δοκιμασμένα σε δρόμο όχι πίστα (Αγγλικό Evo mag. 05/'02) είναι κι άλλα, σταματάω όμως εδώ... εκτός κι αν τα προηγούμενα είναι φλώρια...
Τα παραπάνω ναι, είναι λόγω ηλεκρονικών, αλλά όταν έχεις 400+ άλογα στον τροχό πρέπει να υπάρχουν τα ηλεκτρονικά (κατά τη γνώμη μου)
"οι Ιαπωνες εβαλαν τα supercars(μια γευση τουλαχιστον) στα σπιτια των μισθωτων" δεκτό αλλά εταιρίες σαν τις Ferrari που προσπάθησαν να το κάνουν δέχτηκαν "πικρόχολα" σχόλια γιατί?
Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων των ελληνικών αγώνων είναι μπάσταρδα με όλη τη σημασία της λέξης (μηχανικά μέρη από Evo, αναρτήσεις από Integrale κλπ, κλπ.) Μόνο όπου υπάρχει περιορισμός και έλεγχος (ETCC πρωταθλήτρια Alfa Romeo '01, '02, '03) ή WRC που ξέρετε καλύτερα από 'μένα ποιος κυριαρχεί εκεί! Twisted evil
*Δεν είμαι αντι-Ιάπωνας, υπάρχουν 2 toyota στην οικογένεια και είναι καλά αυτοκίνητα γι αυτό που φτιάχτηκαν να είναι (αξιόπιστα, φιλικά), απλά κάποια αυτοκίνητα είναι καλύτερα από κάποια άλλα σε ορισμένους τομείς*
Ανοίξαμε τεράστια συζήτηση, θα χαρώ να τη συνεχίσουμε από κοντά κάποια στιγμή, στο επόμενο 206 meeting ίσως? Wink

Παιδιά η πλειοψηφία των αυτοκινήτων ίδιου τύπου μαρκας, έτους κλπ. δεν έχουν ίδια καμπύλη δύναμης - ροπής πχ 147 1.6 με 132 bhp και 147 1.6 με 129 bhp... Αν θέλει ο οποιοσδήποτε να μάθει την αλήθεια για το αυτοκίνητο του πρέπει να του κάνει δυναμομέτρηση πριν και μετά τη μετατροπή και μάλιστα στο ίδιο δυναμόμετρο και με περίπου την ίδια θερμοκρασία (οτιδήποτε άλλο είναι εικασία)...
Droemmen - Τετ 19 Νοέ 2003, 11:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
Δημητρη καλωςηρθες και απο εμενα............................................... Wink Ειχα ιταλικο αμαξι και παρολο που δεν εχω οδηγησει την 147 πιστευω πως ειναι ενα απο τα πολλυ καλα και ομοιογενη αυτοκινητα.............................................Το μονο που με χαλαει ειναι η αναλογια κιλων/ιππο αφου τα 1250 κιλα ειναι μαλλον πολλα για 120 αλογακια....................
Δεν νομιζω πως αφηνωντας το γκαζι πανω στη στροφη η 147 σου ΥΠΟΣΤΡΕΦΕΙ-----μαλλον μπερδευτικες

Η 147 1.6 είναι 1200 κιλά (παρηγοριά στον άρρωστο!!!!), 1250 είναι η 2.0
Έχεις δίκιο είναι πολύ βαρύ, αλλά σκέψου τον εξοπλισμό, μόνο τους 6 αερόσακους να βάλεις έχουν απίστευτο βάρος...
Ευτυχώς οι μηχανικοί κατάφεραν να στήσουν αυτοκίνητο - κινητήρα αρκετά καλά, μην ξεχνάμε και τον ανταγωνισμό της κατηγορίας της όμως:
Audi A3 (προηγούμενο) 103 bhp, 0-100 11,9
BMW Compact 115 Bhp, 0-100 11,3
Mercedes A class 102 Bhp, 0-100 11,0
Πραγματικά υποστέφει! αλλά μόνο στο όριο υπό ορισμένες συνθήκες και μόνο σε πίστα. (με απενεργοποιημένα VDC-ASR Wink ) με τα ηλεκτονικά ενεργοποιημένα όχι...Αν το θέλεις με σκληρότερη ανάρτηση και φρένο στο κατάλληλο σημείο υπερστρέφει κιόλας!
netblaster - Τετ 19 Νοέ 2003, 11:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
(με απενεργοποιημένα VDC-ASR Wink ) με τα ηλεκτονικά ενεργοποιημένα όχι...

Μα δε νομιζω οτι απενεργοποιουνται τελειως τα ηλεκτρονικα στις Αλφα!!!
Droemmen - Τετ 19 Νοέ 2003, 11:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Droemmen έγραψε:
(με απενεργοποιημένα VDC-ASR Wink ) με τα ηλεκτονικά ενεργοποιημένα όχι...

Μα δε νομιζω οτι απενεργοποιουνται τελειως τα ηλεκτρονικα στις Αλφα!!!

Το ASR απενεργοποιήται πλήρως σε όλες τις εκδόσεις. Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν στο VDC αλλά η νέα διοίκηση της Alfa πήρε επιτέλους την απόφαση να φερθεί έξυπνα και να δώσει πρόγραμμα (της Autodelta ουσιαστικά) που απενεργοποιεί το VDC! Very happy
netblaster - Τετ 19 Νοέ 2003, 11:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν στο VDC αλλά η νέα διοίκηση της Alfa πήρε επιτέλους την απόφαση να φερθεί έξυπνα και να δώσει πρόγραμμα (της Autodelta ουσιαστικά) που απενεργοποιεί το VDC! Very happy

Δηλαδη ειναι προγραμμα που χρεωνεται εξτρα??? Και που τοποθετειται, στις ελληνικες αντιπροσωπειες η μπορεις να το παραγγειλεις ετσι???
Droemmen - Τετ 19 Νοέ 2003, 12:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι ένα πρόγραμμα που σε συνδυασμό με ένα επιπλέον κουμπί το ενεργοποιεί - απενεργοποιεί... κάτι σαν το κουμπί που ελέγχει overboost στα εξελιγμένα turbo.
Στις αντιπροσωπείες λίγο δύσκολο να υπάρχει, προς το παρών μπορεί να βρεθεί μέσω της Autodelta Αγγλίας. Σε λίγο καιρό υποθέτω θα κυκλοφορεί και από τους αντιπροσώπους (δεν έχει καιρό που έχει βγει...)
Ακόμα φημολογείται ότι οι επόμενες εκδόσεις θα το έχουν ενσωματωμένο... Question
Recifees - Τετ 19 Νοέ 2003, 17:43:48
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
gskarmou έγραψε:
......

Kι όμως γι αυτό και έχει ενδιαφέρον η σύγκριση, γιατί είναι από διάφορες κατηγορίες και συγκρίνω απλά και μόνο την οδηγησιμότητά τους και τίποτα άλλο. Δεν κοίταξα ποιό είναι πιο άνετο ή πιο ευρύχωρο, αλλά ποιό μου αρέσει πιο πολύ να οδηγάω. Απλά και μόνο!
Και στην ουσία το αυτοκίνητο που αναδεικνύεται είναι η Alfa 156. Γιατί παρ'ότι λιμουζίνα σου δίνει έντονα την αίσθηση ότι φτιάχτηκε για τον οδηγό και όχι για τους επιβάτες και μάλιστα για τον οδηγό που ξέρει να εκτιμάει την σωστή επικοινωνία με το αυτοκίνητό του. Κι αυτό είναι κατόρθωμα για αυτοκίνητο του μεγέθους της και στα λεφτά της. Από τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα που δοκίμασα, αυτά που αισθάνθηκα ότι κατασκευάστηκαν για μένα αναφέρονται με τη σειρά που μου άρεσαν. Για να φέρω το 206 μου στην 1η θέση (και χωρίς να καταφέρω να εκθρονίσω το Rallye) χρειάστηκε να επέμβω με προσοχή και επιμέλεια στην ανάρτηση (και με απόλυτη επιτυχία για τα δεδομένα μου).

Για την 156 συμφωνω και επαυξάνω Wink
Απλά σε μένα φαινεται άδικο το να συγκρίνεται ένα μικρομεσαίο 1,6 με αυτοκίνητα μεγαλύτερα και με περιθώρια για διαφορετική εξέλιξη Cool
Miltellas - Πεμ 20 Νοέ 2003, 01:20:41
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
...Απλά σε μένα φαινεται άδικο το να συγκρίνεται ένα μικρομεσαίο 1,6 με αυτοκίνητα μεγαλύτερα και με περιθώρια για διαφορετική εξέλιξη Cool

Ναι μεν αλλά.... όταν στο δρόμο χτυπάς οτιδήποτε στην κατηγορία σου, τότε αναγκαστικά αρχίζεις να κοιτάς και ψηλότερα.
Εξάλλου, στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς που αναφέρομαι έχει αποδειχθεί ότι αντίθετα με άλλα πράγματα δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.

Ζωντανό Παράδειγμα: Πόσα εκατομμύρια παραπάνω πρέπει να διαθέσει κάποιος για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο που να στρίβει καλύτερα από ένα Rallye των 12000Ε;

Σκεφτείτε το: Το να περηφανεύεται κάποιος ότι το TypeR στρίβει πιο γρήγορα από το Rallye, δεν σας ακούγεται κάπως ειρωνικό ή και οξύμωρο;

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς δεν υπάρχουν κατηγορίες: Ποιό είναι πιο ευχάριστο-επικοινωνιακό αυτοκίνητο οδηγικά; Ένα Seicento Sporting ή ένα Opel Vectra;

Γι αυτό και όταν δεν τολμούμε να συγκρίνουμε οδηγικά αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών είναι σα να αυτοαναγκαζόμαστε να φορέσουμε παρωπίδες. Η οδήγηση μπορεί να είναι απόλαυση για όλους και όχι προνόμιο λίγων.
Miltellas - Πεμ 20 Νοέ 2003, 01:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
Εχεις δικιο......................Παρεπιπτοντως σημερα δοκιμασα το εξης......Σε αριστερη με 2α πιεσα για υποστροφη και τραβηξα χειροφρενο για να τη σπασω...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-Στιγμιαιο γλιστρημα με τα τεσσερα και αμεσως μετα ακαριαια υπερστροφη και αφθονο αναποδο...........................ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ---Ουσιαστικο κανενα παρα μονο αφθονο θεαμα................................ΠΟΡΙΣΜΑ--Αμα δεν μπαινει οτι και να κανεις......................................... Confused ΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

Στην πράξη αυτή είναι βασική σωτήρια κίνηση όταν χάσεις τη μούρη. Εύκολα το λες αλλά δύσκολα το κάνεις όταν χρειαστεί. Θέλει κότσια αλλά να έχεις και το χάρισμα. Και φυσικά αυτοσυγκέντρωση, η αφηρημάδα είναι ο χειρότερος οδηγός...
FRAPEOLE - Πεμ 20 Νοέ 2003, 02:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλτο στην πραξη οι περισσοτεροι ξερουμε τα οριο του αυτοκινητου και οταν φτασεις σε ακραιο σημειο απλα περιμενεις να βρει προσφυση...................................................Η παραπανω κινηση δεν εχει νοημα-------------------Εκτος και αν η στουκα ειναι δεδομενη Laughing Laughing οπου εκει δεν εχεις να κανεις και κατι καλυτερο............................................................ΔΗΜΗΤΡΗ--το S2000 εχει ενα απο τα καλυτερα κιβωτια-κινητηρας που εχουν μπει σε αυτοκινητο παραγωγης........................Δεν υπαρχουν πολλα μοτερ με 120αλογα ανα λιτρο,κοφτη στις 9300,και καταναλωση 10λιτρα/100χλμ Wink Smile Smile ....................................Το πλαισιο θεωρειται κορυφη και το μονο που με χαλαει ειναι το εσωτερικο του Exclamation Exclamation [HONDA]
GIANNIS206 - Πεμ 20 Νοέ 2003, 02:16:14
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντος την χάσαμε λίγο την μπάλα σε αυτό το τόπικ! Confused
Miltellas - Πεμ 20 Νοέ 2003, 02:47:52
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις δίκιο Γιάννη...
Το συμπέρασμα που βγαίνει μέχρι τώρα είναι ότι όταν χάσεις τη μούρη του 206 1.6 16V μαθαίνεις όλη την αλήθεια γι αυτό! Laughing
Droemmen - Πεμ 20 Νοέ 2003, 09:24:35
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Πάντος την χάσαμε λίγο την μπάλα σε αυτό το τόπικ! Confused

Νομίζω πως αυτό ήταν δικό μου λάθος και ζητώ συγνώμη γιατί ουσιαστικά τα περισσότερα post που εστειλα ήταν off topic... Crying or Very sad
Δεν θα ξαναγίνει! Rolling eyes
sps - Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Η συμπεριφορα ενος καλου πισωκινητου δεν μπορει να συγκριθει με κανενα μπροστοκινητο!

Κωστα μην εισαι τοσο απολυτος:

1) Με τη λογικη σου, και ενα "καλο" μπροστινοκινητο δεν μπορει να συγκριθει με ενα πισωκινητο.

2) Εχεις οδηγησει καλα πισωκινητα και το στηριζεις αυτο?
Και αν ναι ποια ειναι αυτα τα καλα πισωκινητα?
(μιλαμε παντα για λογικα αμαξια σε κοστος ετσι?,μη μου αναφερεις καμια πορσε Laughing )

3) Επειδη ουτε εγω εχω οδηγησει καλα πισωκινητα,ή μπροστινοκινητα καλα,ομως μπορω να σου αναφερω καποια,οπως 205 gti, clio williams, 306 race klp, βρες μου εσυ ενα πισωκινητο με ιδια αναλογια κιλων ανα ιππο,που να μπορει να τα ακολουθηση σε μια ειδικη δαδρομη.
Η οδικη συμπεριφορα τους ειναι τοσο τελεια που σου επιτρεπει να κανεις χροναρες(αρκει να εισαι και καλος οδηγος)
Και απο θεμα απολαυσης οδηγικης,τετοια αμαξια σου προσφερουν αφθονη,εκτος αν θεωρεις/θεωρειτε πως απολαυση ειναι μονο τα παντιλικια,που προσωπικα για μενα δεν εχει να κανει με την ιδεα της σπορ οδηγησης.
GIANNIS206 - Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Έχεις δίκιο Γιάννη...
Το συμπέρασμα που βγαίνει μέχρι τώρα είναι ότι όταν χάσεις τη μούρη του 206 1.6 16V μαθαίνεις όλη την αλήθεια γι αυτό! Laughing

Ναι ναί το έχουμε νιώσει και οι δύο!! Cool Cool Wink Wink
Sidobre - Πεμ 20 Νοέ 2003, 16:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
FRAPEOLE έγραψε:

Στην πράξη αυτή είναι βασική σωτήρια κίνηση όταν χάσεις τη μούρη. Εύκολα το λες αλλά δύσκολα το κάνεις όταν χρειαστεί. Θέλει κότσια αλλά να έχεις και το χάρισμα. Και φυσικά αυτοσυγκέντρωση, η αφηρημάδα είναι ο χειρότερος οδηγός...

Bασικά αν δεν έχεις υδραυλικό χειρόφρενο τότε αυτή η κίνηση ίσως να είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι!

Καλύτερα να μάθεις να πατάς αριστερό φρένο και την κατάλληλη στιγμή ενώ θα είσαι τερμα γκάζι, θα τσιμπήσεις το φρενάκι σου με το αριστερό και θα φέρεις το αυτοκίνητο εκεί που θέλεις...

... Μόνο που προϋποθέτει κάτι: ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ

(Eγώ ακόμα το δουλεύω το ρημάδι και ακόμα τσαρουχώνω σαν μ@@@@κας)
Recifees - Πεμ 20 Νοέ 2003, 16:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Έχεις δίκιο Γιάννη...

Eγώ πάλι όταν χάνω την ουρά το φχαριστίεμαι Cool Cool

Και για να συνεχίσουμε : Ωραία είναι πιο βολικό το 206 Very happy στο στροφιλίκι είναι πιο γρήγορο στην ευθεία απο αρκετά ...
Πράγμα που σημαίνει ότι ένα τεράστιο ποσοστό άλλων οδηγών έχει ψυχολογικό γιατί τα έσκασε(αυτοί με πιο ακριβά) ,γιατί έμεινε πίσω κτλ οταν τον περνά ένας κουβάς

Ετσι μόνο τότε μπορεί να δικαιολογηθεί η εξαγωγή ατμού απο το κεφάλι του παθόντα (πρίν τον περάσεις και κυρίως μετά Laughing Laughing Laughing Laughing

Υ.Γ Αν σκέφτονταν μερικοί ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικά όρια και αντιδράσεις και αποδίδουν καλύτερα σε διαφορετικες συνθήκες θα είχαν γλυτώσει απο πολλες διαταραχές του νευρικού τους συστήματος Laughing

εγώ πάντως δεν θα στεναχωρηθώ αν με περάσει ΕVO 5 η 6 η <<Τοmi Makinen >> edition...............
Ntinos - Πεμ 20 Νοέ 2003, 20:23:08
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

1) Με τη λογικη σου, και ενα "καλο" μπροστινοκινητο δεν μπορει να συγκριθει με ενα πισωκινητο.

(μιλαμε παντα για λογικα αμαξια σε κοστος ετσι?,μη μου αναφερεις καμια πορσε Laughing )

3) Επειδη ουτε εγω εχω οδηγησει καλα πισωκινητα,ή μπροστινοκινητα καλα,ομως μπορω να σου αναφερω καποια,οπως 205 gti, clio williams, 306 race klp, βρες μου εσυ ενα πισωκινητο με ιδια αναλογια κιλων ανα ιππο,που να μπορει να τα ακολουθηση σε μια ειδικη δαδρομη.
Η οδικη συμπεριφορα τους ειναι τοσο τελεια που σου επιτρεπει να κανεις χροναρες(αρκει να εισαι και καλος οδηγος)
Και απο θεμα απολαυσης οδηγικης,τετοια αμαξια σου προσφερουν αφθονη,εκτος αν θεωρεις/θεωρειτε πως απολαυση ειναι μονο τα παντιλικια,που προσωπικα για μενα δεν εχει να κανει με την ιδεα της σπορ οδηγησης.

αμαξια με παρομοια αναλογια κιλων και πισω κινηση? toyota mr2,lotus elise (πρωτες εκδοσεις),mazda mx5,.το μαζντα μπορει να μην ακολουθει τα παραπανω λογο χαμηλοτερης αναλογιας και χειροτερου πλαισιου αλλα το mr2 και η elise στα χερια γνωστη πισω-κινητου ειμαι σιγουρος.απλα επειδη η βιομηχανια αφησε την πισω κινηση σταζητητα δεν υπαρχουν και πολλοι γνωστες του αντικειμενου,ετσι θεωρειται ευκολοτερο να πας γρηγορα με ενα καλο μπροστο-κινητο παρα μενα πισω-κινητο.
kaisaras96 - Παρ 21 Νοέ 2003, 01:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Καταρχην δεν με νοιαζει οπως ξερεις καθολου ο χρονος....
Απο την αλλη δοκιμασα να κυνηγησω το ταπεινο MX5 1,6 με το 206,κοντα στα καλαβρυτα αν θυμασαι και καταλαβα οτι δεν γινεται.
Το οτι δεν υπαρχουν πισωκινητα δεν σημαινει οτι ειναι πιο αργα απο τα μπροστοκινητα

Πισωκινητο σημαινει καλη κατανομη βαρους...
αρα ισοροπιμενη οδικη συμπεριφορα...
Ο Χοιδας οταν εγραφε οτι ενα αυτοκινητο με κατανομη βαρους διαφορετικη του 50-50 μπορει να ειναι ουδετερο μονο υπο προυποθεσεις και οχι παντα,κατι παραπανω ξερει.
Το Type R εχει την καλυτερη απο ολα τα μπροστοκινητα,τυχαιο?

Αφου τα μπροστοκινητα ειναι τοσο φοβερα τρομερα διασκεδαστικα και δεν εχουν κανενα συμβιβασμο.Γιατι δεν υπαρχει εστω ενα υπεραυτοκινητο μπροστοκινητο.Κατι θα ξερουν παραπανω....
Miltellas - Παρ 21 Νοέ 2003, 02:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Αφου τα μπροστοκινητα ειναι τοσο φοβερα τρομερα διασκεδαστικα και δεν εχουν κανενα συμβιβασμο.Γιατι δεν υπαρχει εστω ενα υπεραυτοκινητο μπροστοκινητο.Κατι θα ξερουν παραπανω....

Γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης όταν οι ίπποι ξεπεράσουν τους 300 περίπου.

Φέρε την ταχύτερη και πιο καλοστημένη Porsche για να πιάσει το 306 Maxi σε στροφιλίκι... Ούτε στον ύπνο της!

Η μπροστινή κίνηση είναι ό,τι καλύτερο για αλλεπάλληλες στροφές. Επειδή όμως η μπροστινή κίνηση συγχωρεί στο όριο λιγότερα λάθη από ότι η πίσω γι αυτό και ο οδηγός του μπροσθοκίνητου πρέπει να τα έχει τετρακόσια. Γιατί αν χάσεις τη μούρη τα έχεις χάσει όλα. Γι αυτό και η επιδιωκόμενη οδηγική συμπεριφορά ενός αγωνιστικού εμπροσθοκίνητου είναι η υπερστροφική, για να μην χάνεις εύκολα τιμόνι. Στο "Οδηγικές Αναζητήσεις " έχουμε γράψει αρκετά πράγματα.

Η υποστροφή σε ένα μπροσθοκίνητο "τελειώνει" και τον καλύτερο οδηγό, εξαναγκάζοντάς τον συχνά σε μοναδικές-αδιέξοδες-συγκεκριμένες επιλογές οδήγησης. Αντιθέτως στο πισωκίνητο ο θεωρητικά καλύτερος οδηγός έχει πάντα ευέλικτες επιλογές. Το πισωκίνητο παλεύεται και στην πιο ακραία κατάσταση. Γι αυτό και το πισωκίνητο είναι πιο fun to drive.
Μπορείς με ένα μπροσθοκίνητο να πηγαίνεις αργά και να διασκεδάζεις; Δύσκολο, κι αν το κάνεις θα είναι πολύ κουραστικό και μάταιο (πχ χειρόφρενα, άσκοπα σπιναρίσματα).
Miltellas - Παρ 21 Νοέ 2003, 02:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Miltellas έγραψε:
FRAPEOLE έγραψε:

Bασικά αν δεν έχεις υδραυλικό χειρόφρενο τότε αυτή η κίνηση ίσως να είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι!

Καλύτερα να μάθεις να πατάς αριστερό φρένο και την κατάλληλη στιγμή ενώ θα είσαι τερμα γκάζι, θα τσιμπήσεις το φρενάκι σου με το αριστερό και θα φέρεις το αυτοκίνητο εκεί που θέλεις...

... Μόνο που προϋποθέτει κάτι: ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ

(Eγώ ακόμα το δουλεύω το ρημάδι και ακόμα τσαρουχώνω σαν μ@@@@κας)

Αν θυμάμαι καλά κάπου στο "Οδηγικές Αναζητήσεις" έχουμε αναλύσει το θέμα.
Η κίνηση που αναφέρω είναι ύστατη. Η κίνηση που λες προηγείται σαν διαδικασία ελέγχου της υποστροφής. Αλλά αν δεν τα καταφέρεις τί κάνεις; Τότε έρχεσαι στην ύστατη κίνηση σωτηρίας.

Αυτά σε μπροσθοκίνητο μπορούν να τα κάνουν επιτυχημένα οι έμπειροι οδηγοί αγώνων ή ορισμένοι σπάνιοι οδηγοί του δρόμου που υπήρξαν και απίστευτα κ@λόφαρδοι ώστε να προλάβουν να μάθουν και να συνεχίζουν να ζούνε και σήμερα για να κάνουν πλέον θεωρητικές αναλύσεις καθότι συνειδητοποίησαν ότι η τύχη είναι δανεική και όχι δεδομένη και ίσως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να επιστραφεί πίσω στον Μέγα Πιστωτή.
XASOS - Παρ 21 Νοέ 2003, 03:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
ΔΕΝ είναι δυνατόν να τις περάσει αυτές τις στροφές με 5η στο κιβώτιο...

ειναι!
Δημήτριος - Παρ 21 Νοέ 2003, 15:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
XASOS έγραψε:
Δημήτριος έγραψε:
ΔΕΝ είναι δυνατόν να τις περάσει αυτές τις στροφές με 5η στο κιβώτιο...

ειναι!

Κοίτα το θέμα είναι ξεπερασμένο...
Αν πας στο topic "ΣΑΖΜΑΝ!!!" της ίδιας θεματικής ενότητας (μηχανικές βελτιώσεις), θα δεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ εμού, του Μίλτου, του Θεοδόση, του Pughell, του Kouzman και άλλων, όπου καταλήξαμε σε ένα κοινό συμπέρασμα.
Ναι σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν...

Διάβασε τις τελευταίες 20 - 25 δημοσιεύσεις του παραπάνω topic και θα δεις... Wink Wink
sps - Παρ 21 Νοέ 2003, 23:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Καταρχην δεν με νοιαζει οπως ξερεις καθολου ο χρονος....
Απο την αλλη δοκιμασα να κυνηγησω το ταπεινο MX5 1,6 με το 206,κοντα στα καλαβρυτα αν θυμασαι και καταλαβα οτι δεν γινεται.
Το οτι δεν υπαρχουν πισωκινητα δεν σημαινει οτι ειναι πιο αργα απο τα μπροστοκινητα

Πισωκινητο σημαινει καλη κατανομη βαρους...
αρα ισοροπιμενη οδικη συμπεριφορα...
Ο Χοιδας οταν εγραφε οτι ενα αυτοκινητο με κατανομη βαρους διαφορετικη του 50-50 μπορει να ειναι ουδετερο μονο υπο προυποθεσεις και οχι παντα,κατι παραπανω ξερει.
Το Type R εχει την καλυτερη απο ολα τα μπροστοκινητα,τυχαιο?

Kωστα
1) δε μιλησα για υπεραυτοκινητα,αλλα για προσιτα σχετικα αυτοκινητα.
Γιατι τα υπεραυτοκινητα ειναι πισωκινητα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο,και δε θα το αναλυσουμε εδω Smile (αλλη θεση κινητηρα,κλπ)

2)Το να υπολογιζεις το χρονο σε μια διαδρομη ειναι πολυ σημαντικο αφου ετσι σημαινει οτι εχεις καλο ρυθμο, και για να πετυχεις ρυθμο θελεις ενα καλο ισορροπημενο μπροστινοκινητο Razz (υποκειμενικη κριση δικη μου,δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνησεις)

3) Δε θυμαμαι να εγινε καποια αντιπαραθεση αναμεσα σε εσενα και το ΜΧ-5,αλλα και ετσι αν ειναι δε σημαινει οτι φταει το αμαξι.
Μπορει να οδηγουσε καλυτερα ο Δημητρης, ετσι δεν ειναι? Laughing Laughing Laughing
netblaster - Σαβ 22 Νοέ 2003, 00:45:22
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω οτι δεν μπορει να γινει συγκριση προσθιοκινητου με πισωκινητο... Ειναι πρακτικα αδυνατο!!! Αλλα τα οφελη της μια διαταξης και αλλα της αλλης!!! Στις μικρες κατηγοριες παιζει η προσθιοκινηση λογω ελλειψης χωρου (μεχρι και η Mercedes "χαλασε" την παραδοση της-Α Klasse)!!! Αν ομως συγκρινουμε μια Alfa 156 GTA με μια BMW M3 το 2ο ειναι σαφως...καλυτερο απο καθε αποψη!!! Η προσθιοκινηση, εκτος των αλλων, ειναι και πιο ασφαλης για τον μεσο οδηγο...
kaisaras96 - Κυρ 23 Νοέ 2003, 04:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης όταν οι ίπποι ξεπεράσουν τους 300 περίπου.

Φέρε την ταχύτερη και πιο καλοστημένη Porsche για να πιάσει το 306 Maxi σε στροφιλίκι... Ούτε στον ύπνο της!

Η μπροστινή κίνηση είναι ό,τι καλύτερο για αλλεπάλληλες στροφές. Επειδή όμως η μπροστινή κίνηση συγχωρεί στο όριο λιγότερα λάθη από ότι η πίσω γι αυτό και ο οδηγός του μπροσθοκίνητου πρέπει να τα έχει τετρακόσια. Γιατί αν χάσεις τη μούρη τα έχεις χάσει όλα. Γι αυτό και η επιδιωκόμενη οδηγική συμπεριφορά ενός αγωνιστικού εμπροσθοκίνητου είναι η υπερστροφική, για να μην χάνεις εύκολα τιμόνι. Στο "Οδηγικές Αναζητήσεις " έχουμε γράψει αρκετά πράγματα.

Η υποστροφή σε ένα μπροσθοκίνητο "τελειώνει" και τον καλύτερο οδηγό, εξαναγκάζοντάς τον συχνά σε μοναδικές-αδιέξοδες-συγκεκριμένες επιλογές οδήγησης. Αντιθέτως στο πισωκίνητο ο θεωρητικά καλύτερος οδηγός έχει πάντα ευέλικτες επιλογές. Το πισωκίνητο παλεύεται και στην πιο ακραία κατάσταση. Γι αυτό και το πισωκίνητο είναι πιο fun to drive.
Μπορείς με ένα μπροσθοκίνητο να πηγαίνεις αργά και να διασκεδάζεις; Δύσκολο, κι αν το κάνεις θα είναι πολύ κουραστικό και μάταιο (πχ χειρόφρενα, άσκοπα σπιναρίσματα).

Την απαντηση την δινεις μονος σους:
Αναρωτηθηκες ποτε γιατι τα μπροστοκινητα υποφερουν ολα απο υποστροφη Question Question Question
Μηπως γιατι θελουν να τα κανουν ολα απο δυο τροχους Exclamation Exclamation
Οποτε η μονη λυση ειναι να χαλασεις το κρατημα του κωλου για να φευγει στο παραμικρο αφημα του γκαζιου Exclamation Exclamation
Οταν προσπαθεις να κανεις το αδυνατο,δηλαδη το μπροστοβαρο να παει ουδετερα κανεις μεγαλους συμβιβασμους στην οδηγησιμοτητα Exclamation Exclamation
Το οτι τα πισωκινητα τα βγαζουν περα με παραπανω αλογα και οτι δεν ασχολειται κανεις να φτιαξει πιο δυνατο μπροστοκινητο λεει πολλα Exclamation Exclamation

Βασικα η Porche δεν κολαει γιατι ειναι το αντιθετο του μπροστοκινητου.
Αλλα μια αγωνιστικη porche με αντιστοιχη αναλογια βαρους-ιποδυναμης παω στοιχημα οτι θα το παταγε.(εχω κι εγω κολημα με το MAXI αλλα οχι κι ετσι)
Αν βαλεις το 306Maxi βαζω την Porche και παμε οπου θες αλλα δεν θα σε περιμενω..... Very happy Very happy Very happy Very happy

Εχω διαβασει τις αποψεις οδηγων αγωνων και αλλων ασχετων απο το εξωτερικο,ρωτηστε αυτους για τα μπροστοκινητα και θα σας πουν...το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεις.

Καλα για να πας καλο πισωκινητο τερμα τερμα δεν μπορεις να σαι τυχαιος,ενω με το μπροστοκινητο μπορεις χαλαρα ναι σαι μετριος.Το εχω δει πολλες φορες.....
STELIOS - Κυρ 23 Νοέ 2003, 17:50:00
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Miltellas"]
kaisaras96 έγραψε:

Φέρε την ταχύτερη και πιο καλοστημένη Porsche για να πιάσει το 306 Maxi σε στροφιλίκι... Ούτε στον ύπνο της!quote]

1) Το προσθιοκινητο ειναι το ασφαλεστερο για τον μεσο οδηγο

2) Το προσθιοκινητο εξοικονομει χωρο και μηχανηκα μερη (κιβωτιο, μεταδωση, αξωνες)

3) Τα υπεραυτοκινητα εχουν εξ-ορισμου ΠΟΛΛΑ αλογα. Τα εμπρος λαστιχα δεν μπορουν να μεταφερουν δυναμη και ταυτοχρονως να στριβουν το αμαξι οταν αυτη η δυναμη ειναι πολυ μεγαλη. Στα υπεραυτοκινητα, τα πισω λαστιχα μεταφερουν τη δυναμη στο δρομο αφηνοντας τα εμπρος να στριβουν το αμαξι.
netblaster - Κυρ 23 Νοέ 2003, 19:11:07
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

1) Το προσθιοκινητο ειναι το ασφαλεστερο για τον μεσο οδηγο

2) Το προσθιοκινητο εξοικονομει χωρο και μηχανηκα μερη (κιβωτιο, μεταδωση, αξωνες)

3) Τα υπεραυτοκινητα εχουν εξ-ορισμου ΠΟΛΛΑ αλογα. Τα εμπρος λαστιχα δεν μπορουν να μεταφερουν δυναμη και ταυτοχρονως να στριβουν το αμαξι οταν αυτη η δυναμη ειναι πολυ μεγαλη. Στα υπεραυτοκινητα, τα πισω λαστιχα μεταφερουν τη δυναμη στο δρομο αφηνοντας τα εμπρος να στριβουν το αμαξι.

Συμφωνω απολυτα με την αποψη του Στελιου...
Miltellas - Δευ 24 Νοέ 2003, 03:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Αν βαλεις το 306Maxi βαζω την Porche και παμε οπου θες αλλα δεν θα σε περιμενω..... Very happy Very happy Very happy Very happy

Επειδή είμαστε εντελώς εκτός θεματικής ενότητας θα συνεχίσω το θέμα στις "Οδηγικές Αναζητήσεις".
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=62&start=180&postdays=0&postorder=asc&highlight=
kaisaras96 - Τρι 25 Νοέ 2003, 01:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ Μιλτο Arrow
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες