PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 GT - CHECK ENGINE OIL LEVEL

207 GT HRAKLEIO - Παρ 24 Απρ 2009, 18:48:21
Θέμα δημοσίευσης: 207 GT - CHECK ENGINE OIL LEVEL
Γειά σας παιδιά!!
Πρίν 2 ώρες περίπου πήγα να βάλω μπρός το αυτοκίνητο μου (207GT), και :
ακούστηκε το χαρακτηριστικό "μπίπ"(προβλήματος),
άναψε το λαμπάκι (κίτρινο θαυμαστικό)
και στον πίνακα ενδείξεων μου έβγαλε την εξής ένδηξη:
check engine oil level (κάτι με την στάθμη του λαδιού μάλλον)..

Άλλαξα λάδια στα 20.000 χλμ και τώρα έχω 26.500..
Άπο βδομάδα έχω σκοπό να αλλάξω λάδια ετσι κ αλλιώς (το είχα στο πρόγραμμα)..
Το έχει ξανασυναντήσει κανείς στο 207 του GT/ RALLYE /RC ?
Να προσθέσω λίγο λαδάκι ή να μην το κινήσω καθόλου και απο βδομάδα να το πάω αντιπροσωπεία..?????
Τσέκαρα τη στάθμη του λαδιού και φαίνετε οτι έχει λάδι μεσα αλλα δεν μπορώ να καταλάβω πόσο περίπου έχει..Είναι σίγουρα κοντά στο δεύτερο σημαδάκι του δείκτη..
207 GT HRAKLEIO - Παρ 24 Απρ 2009, 18:55:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μου Δημήτρη (Jim 207GT) που έστω και τηλεφωνικά με βοήθησε πάρα πολυ!!!
Ευχαριστώ Δημήτρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing
android - Παρ 24 Απρ 2009, 18:58:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 GT - CHECK ENGINE OIL LEVEL
207 GT HRAKLEIO έγραψε:
Γειά σας παιδιά!!
Πρίν 2 ώρες περίπου πήγα να βάλω μπρός το αυτοκίνητο μου (207GT), και :
ακούστηκε το χαρακτηριστικό "μπίπ"(προβλήματος),
άναψε το λαμπάκι (κίτρινο θαυμαστικό)
και στον πίνακα ενδείξεων μου έβγαλε την εξής ένδηξη:
check engine oil level (κάτι με την στάθμη του λαδιού μάλλον)..

Άλλαξα λάδια στα 20.000 χλμ και τώρα έχω 26.500..
Άπο βδομάδα έχω σκοπό να αλλάξω λάδια ετσι κ αλλιώς (το είχα στο πρόγραμμα)..
Το έχει ξανασυναντήσει κανείς στο 207 του GT/ RALLYE /RC ?
Να προσθέσω λίγο λαδάκι ή να μην το κινήσω καθόλου και απο βδομάδα να το πάω αντιπροσωπεία..?????
Τσέκαρα τη στάθμη του λαδιού και φαίνετε οτι έχει λάδι μεσα αλλα δεν μπορώ να καταλάβω πόσο περίπου έχει..Είναι σίγουρα κοντά στο δεύτερο σημαδάκι του δείκτη..

αν ειναι κοντα στην 1 μπιλια που συναντας οπως το βγαζεις δεν πρεπει να σου αναβει λαμπακι ....πρεπει να ναι στην 2η κοντα για να αναψη λογικα.....σιγουρεψου για το ποσο λαδι εχει...αν ειναι στη 2η μπλιλια οπως σου ειπα απλα συμπληρωσε και θα σβησει το λαμπακι κ πηγενε οπου θελεις μετα ...αν ειναι στην 1η ομως κατι αλλο παιζει Shocked
207 GT HRAKLEIO - Παρ 24 Απρ 2009, 20:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλού - κακού λέω να τ αφήσω μέχρι την Δευτέρα χςρίς να τι κινήσω το GT και απο βδομάδα να πάω Αντιπροσωπεία.. Crying or Very sad
Μπορεί να θέλει λιγάκι συμπλήρωμα αλλα ποτέ δε ξέρεις ε..?
"Φύλαγε τα ρούχα σου, να χεις τα μισά" όπως λέει και η γνωστή παροιμία..
Και έχω γάμο και στα Χανιά και πρέπει να πάω αύριο..Να δώ πώς θα πάω τώρα (σκ@τ@!!!!!)... Crying or Very sad
amafic - Παρ 24 Απρ 2009, 21:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχω ξανακούσει αυτό το σκηνικό στο συνεργείο πριν κανα χρόνο με ένα μαύρο rallye. Η στάθμη του λαδιού ήταν ok, αλλά του άναβε η ίδια ένδειξη και τελικά του άλλαξαν την τρόμπα λαδιού και διορθώθηκε.
kostas207rc - Παρ 24 Απρ 2009, 21:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είχε ανάψει εμένα στις αρχές που τσιμπούσε λίγο το ίδιο λαμπάκι έλειπε αρκετό από ότι θυμάμαι αλλά σβήνει επιτόπου με το που γίνει η σημπλήρωση
dimkeras - Παρ 24 Απρ 2009, 21:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξα λάδια στα 70.000, προχθές με 74.900 άναψε η ίδια ένδειξη. Από το σκίσιμο ήταν βέβαια (και συμπλήρωσα 850ml μέχρι να φτάσει στην πάνω μπίλια Confused )
makis106 - Παρ 24 Απρ 2009, 22:04:37
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Άλλαξα λάδια στα 70.000, προχθές με 74.900 άναψε η ίδια ένδειξη. Από το σκίσιμο ήταν βέβαια (και συμπλήρωσα 850ml μέχρι να φτάσει στην πάνω μπίλια Confused )

Δεν έχει λείψει ποτέ λάδι μετά την πρώτη μου αλλαγή στα 5000 ακόμη και μετά το πρόγραμμα και το σκίσιμο με 20000 πλέον. Και η ερώτηση:
Σου έκαιγε πάντα τόσο? απ' την αρχή? Ή απλα μετά απο τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, τα μοτέρ μας αρχίζουν και πίνουν λαδάκι, οπότε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο Question Question Rolling eyes
dimkeras - Παρ 24 Απρ 2009, 22:49:15
Θέμα δημοσίευσης:
@ makis106

Άλλη μια φορά μου έχει κάψει τόσο λάδι ώστε να ανάψει ένδειξη, στα 66.000km.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν κάνω πολλά ταξίδια και το ζορίζω (πάρα πολύ) τα τσιμπάει τα λαδάκια του.
Επίσης, επειδή είναι μαμά το μοτέρ φτάνει στα όριά του πολύ πιο γρήγορα από τα e-tuned εργαλεία σας και νομίζω πως ζορίζεται πολύ περισσότερο.
rubal - Παρ 24 Απρ 2009, 23:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
και το δικο μου τα τσιμπαει τα motul... σε 5000 χλμ περιπου το τελειωσε το 5λιτρο και τωρα ειναι πιο κατω απο το max...
207 GT HRAKLEIO - Παρ 24 Απρ 2009, 23:43:45
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ Motul έβαλα στα 20.000χλμ και μου το έκανε τώρα αυτο στα 26.500 περίπου χλμ..Στα προήγούμενα σέρβις που έκανα (ανα 5.000 χλμ τα άλλαζα πάντα ) και στην Αντιπροσωπεία μου έβαζαν Havoline.Δε ξερω αν φταίει το λάδι ή κάτι άλλο, αλλα απο Βδομάδα που θα πάω να το κοιτάξω, έχω παραγγείλει να μου στείλει ο φίλος Μάνθος να βάλω τα Total 5-30..
Σίγουρα όλο και κάτι θα τσιμπανε τα μοτέρ μας, αλλα το θέμα είναι μην παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα οπως να καίνε λάδι..Ασ ελπίσω να μην ειναι τίποτα τετοιο ρε παιδιά.. Crying or Very sad
Ειμαι πολύ παράξενος με το λιονταράκι μου και χαλαστηκα παρα πολυ σήμερα μ αυτο το θέμα.. Confused
Ας ελπίσω να μην είναι τιποτα και να μην το ξανακάνει οταν αλλάξω κ βάλω καινουργιο λαδακι
lionking(t) - Παρ 24 Απρ 2009, 23:48:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κ εμενα μου εχει κανει το ιδιο οταν απο τα 20.000 που ειχα κανει αλλαγη λαδιων στα 28.500 οπου μου εκαψε 1 λιτρο.Βεβαια εκεινη την περιοδο το ειχα ψιλοζορισει το μοτερ οπου ειχα κανει περιπου 1.000 χλμ σε εγνατια και ψιλοπλακωμενος.Αυτο που εκανα ηταν να συμπληρωσω το ενα λιτρο οπου και στα 30.000 εκνα ξανα την αλλαγη λαδιων.Τελικα τα μοτερακια μας καινε λαδι.
dimkeras - Σαβ 25 Απρ 2009, 00:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λαδάκι βάζω σταθερά TOTAL 5-30, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ MOTUL, οπότε και δεν το ξέρω.
Πάντως σε νορμάλ (για μένα) οδήγηση δε μου καίει ποτέ πάνω από 500ml ανάμεσα στις αλλαγές (ανά 10.000km). Αυτές τις δύο χρονικές περιόδους που του "έβγαλα τα μάτια" μου τσίμπησε περισσότερο.
207 GT HRAKLEIO - Σαβ 25 Απρ 2009, 10:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
Απότι βλέπω σε αρκετούς απο εμάς το "τσιμπάει" το λαδάκι του και εχει ανάψει η ενδειξη αυτη...
Η αλήθεια έιναι οτι το αυτοκίνητο τα τελευταία 4.000 χλμ τα χω κάνει μέσα στη πόλη και έχει πέσει κ λίγο σκίσιμο..μάλλον γι αυτο λέτε???
android - Σαβ 25 Απρ 2009, 10:09:33
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το πατε συνεχεια ταπα κ το καλομαθατε Laughing με αλλαγες καθε 7500 δεν καει τπτ....ουτε καν τα shell που βαζουν
βεβεα εχω 25000 χλμ οταν φτασω στα 70000 δεν ξερω τι θα γινετε
207 GT HRAKLEIO - Σαβ 25 Απρ 2009, 10:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Λές..? Laughing Confused Laughing Confused
Βέβαια, απο τα 12.000χλμ έως και τα 20.000χλμ που τα περισσότερα ήταν "σπινιαριστά" (του είχα πιεί το αίμα), όταν έκανα αλλαγή λαδιών στα 20.000χλμ δεν έιχε κάψει τίποτα σχεδόν...
Λές.. Confused
ayrton - Σαβ 25 Απρ 2009, 15:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπαρχει μοτερ που δεν καταναλωνει λαδι. αυτοι που λενε: "δεν εχει καψει σταγονα" η "οπως μπηκαν ετσι βγηκαν τα λαδια"εχω προσωπικα δεν τους πολυ πιστευω ετσι και αλλιως πρεπει το μοτερ να καταναλωνει λιγο λαδι, ετσι προστατευετε το ιδιο το μοτερ, η καλη λιπανση εξυπακουη και μερικη καταναλωση λαδιου. επειδη το εψαξα και εγω με το δικο μου rc και ρωτησα πραγματικα ειδικους στο θεμα: "λιπαντικα-λιπανση μηχανης" ολοι μου ειπαν αυτο ακριβως, οτι δηλαδη πρεπει η μηχανη να καταναλωνει μικρη ποσοτητα λαδιου μαλιστα το ιδανικο ειναι μια καταναλωση της ταξεως των 100 εως 200ml στα 1.000χλμ.
xalkiadakhs 207gt - Σαβ 25 Απρ 2009, 16:06:34
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εγω οταν το πηρα μολις ειχε αλλαξει λαδια εχω κανει 4500 οχι ολα ταπα οπως λετε παραπανω..αλλα πολυ ομορφα(αρκετη ταπα θα ελεγα) και δεν εχει καψει τιποτα απολυτως!!!!και ειμαι σιγουρος οτι ουτε του βασιλη καει λαδια ουτε κανενος....αλλα μοτερ καινε λαδια οχι τα δικα μας!!!!!
οσο για τον βασιλη απορω που να παει να βρει ακρη τωρα...στην peugeot εδω?ασε βασιλη απο ραντεβου σε ραντεβου θα σε χουνε!!!!!!
xalkiadakhs 207gt - Σαβ 25 Απρ 2009, 16:08:12
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
δεν το πατε συνεχεια ταπα κ το καλομαθατε Laughing με αλλαγες καθε 7500 δεν καει τπτ....ουτε καν τα shell που βαζουν
βεβεα εχω 25000 χλμ οταν φτασω στα 70000 δεν ξερω τι θα γινετε

παρα πολυ σωστη απαντηση αυτη εδω βασιλη!!!συμφωνω απολυτα!!!!!
android - Σαβ 25 Απρ 2009, 16:10:42
Θέμα δημοσίευσης:
ε τωρα αμα στα 7500 εχει καψει 100ml sorry αλλα δεν μπορω να τα δω κ δεν το βαζω οτι καιει λαδια για 100ml
αμα το αφησω 10000 αντι για 7500 σιγουρα θα ναι εμφανες στο δεικτη
γι αυτο αλλαζω καθε 7500 για να το προλαβω να ναι οκ Wink
rubal - Σαβ 25 Απρ 2009, 17:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια παιζει ρολο και το λαδι στο αν θα το τσιμπαει η οχι... και φυσικα και αν το δουλευεις πολυ σε υψηλες στροφες. Δεν γινεται να μην καψει καθολου αμα το ψιλοσκιζεις... περναει απο τα πιστονια. +οτι εχουμε και τουρπακια. Εμενα φυσιολογικα μου φαινονται αυτα. Τωρα +-200/300ml ανα αλλαγη μπορει να παιζει και με το λαδι(μιλαμε παντα για 0 ή 5/30W) χωρις να σημαινει οτι λυπαινει καλυτερα αυτο που δεν το τσιμπαει....
207 GT HRAKLEIO - Τετ 29 Απρ 2009, 12:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν μόλις παρέλαβα τα λάδια και αύριο 11 ώρα πρωί έχω ραντεβού στην Αντιπροσωπεία γα να μου τσεκάρουν το GT (check engine oil level) και να αλλάξω και τα λαδάκια μου..Εχω απορία να δω τελικά τι θα μου πούν!!!!
Λάδι θα βάλω :
Total Quartz Ineo ecs 5W30
για να δούμε...
tasos207RC - Παρ 05 Ιούν 2009, 17:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εχθες το απογευμα μου αναψε κ εμενα η ενδειξη ''check engine oil''.Πηγα στην αντιπροσωπεια σημερα το πρωι κ μου προσθεσαν λαδι,αλλα η ενδειξη δεν εσβησε.Μου ειπε να κανω μερικα χιλιομετρα κ μολις διαβασει ο εγκεφαλος την αλλαγη,θα σβησει.Τελικα μετα απο καμια 70αρια χιλιομετρα δεν εσβησε τιποτα.Την αλλη Παρασκευη εχω κλεισει ραντεβου παρα τα 6000 χιλιομετρα που εχω μονο,γιατι εχω το αμαξι πανω απο 6 μηνες κ ετσι μου προτειναν να κανω service.

Κατι αλλο,λαδια να βαλω οτι θελουν αυτοι,ή να παρω αλλα δικα μου?Να τονισω οτι εχω 3 χρονια δωρεαν service.
broulis - Κυρ 07 Ιούν 2009, 05:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Να τονισω οτι εχω 3 χρονια δωρεαν service.

Πως έγινε αυτό ρε φίλε?Ποιά αντιπροσωπέια στο έκανε?Καλή φάση...Εμέις μάλλον στο πηγάδι κάναμε πιπι???????? Twisted evil Evil Twisted evil
makis106 - Κυρ 07 Ιούν 2009, 08:08:34
Θέμα δημοσίευσης:
broulis έγραψε:
tasos207RC έγραψε:
Να τονισω οτι εχω 3 χρονια δωρεαν service.

Πως έγινε αυτό ρε φίλε?Ποιά αντιπροσωπέια στο έκανε?Καλή φάση...Εμέις μάλλον στο πηγάδι κάναμε πιπι???????? Twisted evil Evil Twisted evil

Περίμενε να μας πει πρώτα τους όρους, δλδ μήπως αυτά τα 3 χρόνια είναι για λάδια κάθε 20000χμ, μπουζί κάθε 60000 κλπ και φυσικά αν το χρεώθηκε εξτρα...
tasos207RC - Κυρ 07 Ιούν 2009, 10:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρεωθηκα κατι εξτρα,απλα αυτο ηταν το δωρο που μου εκαναν.Το πρωτο service μου ειχαν πει στα 20,000,αλλα οταν πηγα στην αντιπροσωπεια για τα λαδια μου ειπε ο μηχανικος απο μονος του να κανω service αφου εχω κλεισει 6μηνο.
Στον Πετιμεζα πηγα,στην Γρ.Λαμπρακη.

Υ.Γ. Το λαμπακι τελικα εσβησε.
makis106 - Κυρ 07 Ιούν 2009, 10:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Δεν χρεωθηκα κατι εξτρα,απλα αυτο ηταν το δωρο που μου εκαναν.Το πρωτο service μου ειχαν πει στα 20,000,αλλα οταν πηγα στην αντιπροσωπεια για τα λαδια μου ειπε ο μηχανικος απο μονος του να κανω service αφου εχω κλεισει 6μηνο.
Στον Πετιμεζα πηγα,στην Γρ.Λαμπρακη.

Υ.Γ. Το λαμπακι τελικα εσβησε.

Το δωρεάν service είναι ανα 20000χμ?
tasos207RC - Κυρ 07 Ιούν 2009, 10:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θυμαμαι να μου ειχαν πει κατι τετοιο,απλα οταν τους ρωτησα ποτε πρεπει να κανω service,μου ειχαν πει στα 20,000.Απο τα 20000 μετραγε αντιστροφα κ ο υπολογιστης στο αμαξι,με το που γυρνας το κλειδι.Οταν μου ειπε ο μηχανικος για service,του ειπα οτι εχω 3 χρονια δωρεαν κ αν με καλυπτει που θα γινει νωριτερα απο τα 20,000 κ μου ειπε ναι.Τωρα που θα παω για καφεδακι θα τσεκαρω αλλη μια φορα το βιβλιαρακι του δωρεαν service που μου εδωσαν κ ξαναμιλαμε.
tasos207RC - Δευ 08 Ιούν 2009, 11:44:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα στο βιβλιαρακι που μου εχουν δωσει δεν λεει κατι για πρωτο service στα 20,000.Δηλαδη δεν εχει καποιους ορους συγκεκριμενους.Sorry για το spam.
makis106 - Δευ 08 Ιούν 2009, 12:14:55
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Τελικα στο βιβλιαρακι που μου εχουν δωσει δεν λεει κατι για πρωτο service στα 20,000.Δηλαδη δεν εχει καποιους ορους συγκεκριμενους.Sorry για το spam.

Με δεδομένο ότι για κάθε αλλαγή λαδιών θέλεις κανα 100ρικο, αν σου τα αλλάζουν κάθε 10000χμ. free, τότε είναι πολύ καλή προσφορά. Απλά έχε το νου σου για το τι λάδια θα σου βάζουν μέσα.
tasos207RC - Δευ 08 Ιούν 2009, 12:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη δεν κανω πολλα χιλιομετρα λογω δουλειας,μαλλον θα πηγαινω καθε 6 μηνες.Τωρα για τα λαδια εχετε να προτεινεται κατι?Ειναι καλυτερο να παρω εγω δικα μου?
makis106 - Δευ 08 Ιούν 2009, 12:28:19
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Επειδη δεν κανω πολλα χιλιομετρα λογω δουλειας,μαλλον θα πηγαινω καθε 6 μηνες.Τωρα για τα λαδια εχετε να προτεινεται κατι?Ειναι καλυτερο να παρω εγω δικα μου?

Καλά θα ήταν να πάρεις τα δικά σου, αλλα αυτά που θα σου βάλουν δεν είναι στο δωρεάν service? Ή το δωρεάν service είναι μόνο εργασία και χρεώνεσαι τα υλικά Question Question Question
tasos207RC - Δευ 08 Ιούν 2009, 12:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το service περιλαμβανει εργασια κ ανταλλακτικα,εκτος και αν εχουν φθαρει νωριτερα λογω κακης χρησης.Δηλαδη αν εγω ειμαι ολο γκαζι-φρενο κ λιωσω τα τακακια πολυ γρηγορα,τοτε δεν θα τα καλυψουν αυτοι.Ας μου βαλουν αυτοι τωρα τα δικα τους κ στην επομενη αλλαγη που θα εχω περισσοτερα χιλιομετρα,θα βαλω ενα πολυ καλο λαδακι.
dope207 - Δευ 08 Ιούν 2009, 13:11:33
Θέμα δημοσίευσης:
την έπαθα και εγώ πριν 1 μήνα... έβαλα σχεδόν 800γρ λαδάκι και ήρθε στα ίσα του, απλά μου το τσίμπησε στα 4000χλμ από τότε που τα άλλαξα....
makis106 - Δευ 08 Ιούν 2009, 13:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Το service περιλαμβανει εργασια κ ανταλλακτικα,εκτος και αν εχουν φθαρει νωριτερα λογω κακης χρησης.Δηλαδη αν εγω ειμαι ολο γκαζι-φρενο κ λιωσω τα τακακια πολυ γρηγορα,τοτε δεν θα τα καλυψουν αυτοι.Ας μου βαλουν αυτοι τωρα τα δικα τους κ στην επομενη αλλαγη που θα εχω περισσοτερα χιλιομετρα,θα βαλω ενα πολυ καλο λαδακι.

Μια χαρά! Αν καλύπτουν και τακάκια, είναι πολύ καλα. Απλά δες τι λάδια θα σου βάλουν την πρώτη φορά και μετά βλέπεις αν αξίζει να παίρνεις δικά σου.
tasos207RC - Δευ 08 Ιούν 2009, 13:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο θα το κοιταξω.Ελπιζω να με αφησουν να κατσω εκει κ να μην μου πουν οτι δεν επιτρεπεται.
GeoMel - Τετ 17 Ιούν 2009, 14:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια λιγο τα φωτα σας. Θεωρειτε φυσιολογικονα καει λαδι σχεδον απο το μαξιμουμ μεχρι την ειδοποιηση check engine oil level μεσα σε 3500 χιλιομετρα?
Τα χιλιομετρα εχουν γινει με σχετικη πιεση (ουτε κοφτες αλλα ουτε και πολυ χαμηλες στροφες). και το ρωταω αυτο γιατι πριν απο 5 μηνες περιπου συμπληρωσα λαδι μετα το σερβις του καλοκαιριου (24000 χλμ περιπου) και απο τοτε μου εχει βγαλει την ενδειξη για συμπληρωμα λαδιου 2 φορες! μια στα 25640χλμ (οπου μου ελεγξαν την σταθμη του λαδιου μετα απο 1000χλμ οπου μου ειπαν οτι ηταν σε φυσιολογικα επιπεδα) και μια τωρα στα 29100 χλμ. Η αντιπροσωπεια μου λεει οτι ειναι φυσιολογικο το καψιμο του λαδιου αλλα χωρις να ξερω και πολλα απο μηχανικης αποψης μου φαινεται λιγο μεγαλη η ποσοτητα. Και η κακο ειναι οτι σε 1 μηνα τελειωνει και η εγγυηση.
xalkiadakhs 207gt - Τετ 17 Ιούν 2009, 15:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Παιδια λιγο τα φωτα σας. Θεωρειτε φυσιολογικονα καει λαδι σχεδον απο το μαξιμουμ μεχρι την ειδοποιηση check engine oil level μεσα σε 3500 χιλιομετρα?
Τα χιλιομετρα εχουν γινει με σχετικη πιεση (ουτε κοφτες αλλα ουτε και πολυ χαμηλες στροφες). και το ρωταω αυτο γιατι πριν απο 5 μηνες περιπου συμπληρωσα λαδι μετα το σερβις του καλοκαιριου (24000 χλμ περιπου) και απο τοτε μου εχει βγαλει την ενδειξη για συμπληρωμα λαδιου 2 φορες! μια στα 25640χλμ (οπου μου ελεγξαν την σταθμη του λαδιου μετα απο 1000χλμ οπου μου ειπαν οτι ηταν σε φυσιολογικα επιπεδα) και μια τωρα στα 29100 χλμ. Η αντιπροσωπεια μου λεει οτι ειναι φυσιολογικο το καψιμο του λαδιου αλλα χωρις να ξερω και πολλα απο μηχανικης αποψης μου φαινεται λιγο μεγαλη η ποσοτητα. Και η κακο ειναι οτι σε 1 μηνα τελειωνει και η εγγυηση.

ωχ φιλε μου!!!γνωμη μου ειναι ασε τις αντιπροσωπειες και τρεχα σε καναειδικο με τετοιου τυπου κινητηρα να το κοιταξει γιατι μαλλον εχεις προβλημα!!στις αντιπροσωπειες συμφωνα με πολλες γνωμες ειναι ασχετοι τελειως με αυτους τους κινητηρες...οποτε τρεχα πριν τελειωσει η εγγυηση!!!γνωμη μου παντα
Jim207GT - Τετ 17 Ιούν 2009, 21:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
Θα τα ξαναπώ άλλη μία φορά. Σε αυτά τα μοτέρ ΔΕΝ αφήνουμε τα λάδια πάνω από 10.000χλμ και επιλέγουμε ένα πολύ καλό(και ακριβό) 0w-30, 5w-30 και τους το πάμε εμείς με τα χεράκια μας(εμένα μου είχαν βάλει 5w-40, ότι να νε).

Το "ακουστικό" όριο είναι 7.500χλμ μετά από αυτό ακούγετε αλλιώς το μοτέρ, πιο τραχύ κάνω την αλλαγή(μαζί με φίλτρο εννοείτε πάντα) και πάλι βελούδινο μετά.

Άν έχετε κάνει "ψυχωμένο" στρώσιμο και ισχύουν τα παραπάνω δεν πρέπει να σας καίει πάνω από 200-400ml στα 10.000χλμ που δεν χρειάζεται φυσικά να το συμπληρώσετε(απλά αλλάζεις κάθε 10.000χλμ).
dimkeras - Τετ 17 Ιούν 2009, 22:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μήτσο, εκτός από τον τρόπο στρωσίματος, ένα μοτέρ δεν επηρεάζεται πολύ και από τον τρόπο χρήσης;

Και εξηγούμαι.

Με βάση την εμπειρία μου στο δικό μου μοτέρ, το οποίο στρώθηκε μεν ευλαβικά αλλά η καθημερινότητά του είναι μια θλιβερή ιστορία, όσο το σκίζω, τόσο ζητάει λαδάκι. Από 200ml μέχρι και 1.000ml ανάμεσα στις αλλαγές.

Όταν λέω σκίσιμο δεν εννοώ σκίσιμο για 400 μέτρα και κοντριτσοχαζομάρες με ανοιγματάκια 2ες και 3ες. Αλλά να κάνεις ταξίδι τάπα ντάλα μεσημέρι, με 35 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, να αναγκάζεις το μοτέρ να δουλεύει συνεχώς 4-5.500rpm για 1-2 ώρες, να το έχεις συνέχεια τουρμπισμένο, να σπας 3ες και 4ες σε ανηφορικές διαδρομές, να "ανοίγεις" συνέχεια για προσπεράσεις... Και σκέψου πως ακόμη το έχω μαμά, πόσο ζόρι τραβάει δηλαδή στο κυνήγι που του κάνω.

Θέλω να σου πω πως όσο και καλό να είναι το μοτέρ, όσο και προσεγμένο στρώσιμο να του έχεις κάνει, η χρήση που υπόκειται μετά είναι καταλυτικός παράγοντας για τη μακροζωία του και τα προβλήματα που θα συναντήσεις στο μέλλον. Βοηθάει μεν πολύ το στρώσιμο, αλλά δεν είναι πανάκεια.
GeoMel - Πεμ 18 Ιούν 2009, 00:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε παιδια ενταξει δεν λεω παιζει ρολο και το πως το πας αλλα δν νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο το καψιμο 2 λιτρων λαδιου σε 5000 χιλιομετρα.. δηλαδη με αυτην την λογικη εγω θα πρεπει να συμπληρωνω περιπου 7 λιτρα λαδιου το χρονο!!
Jim207GT - Πεμ 18 Ιούν 2009, 00:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσα ίσα το πολύ ευλαβικό στρώσιμο είναι η αιτία για μεγάλη κατανάλωση λαδιού. Το έχουμε ξανά αναφέρει στο αντίστοιχο topic. Όπως επίσης έχουμε πει ότι είναι υγιέστατο για ένα μοτέρ μια μικρή κατανάλωση λαδιού(μέχρι το πολύ 0,8-1λ ανα 10.000) ιδικά άμα πιέζεται.

Για να καταλάβεις φίλος μου είχε "παρα"-στρώσει ένα ΖΧ-636R. Αποτέλεσμα είχε γίνει σχεδόν δίχρονο χωρίς πλάκα. Κάθε 800-1000χλμ συμπλήρωνε μέχρι και λίτρο. Ποτέ δεν έπαθε τίποτα και το είχαμε λιώσει(πάντα στα κόκκινα) κάπου 70.000χλμ το πούλησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο άλλος τις παρέας ίδιο μηχανάκι το έστρωσε "μιτσος"-way. Ίδια χρήση(το ίδιο ξύλο έτρωγε) σταγόνα δεν έκαιγε μέχρι τα 5.000χλμ που άλλαζε(ίδιο λάδι και οι δύο). Και μιλάω για μοτέρ που στρoφάρουν 15.500rpm

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι απαραίτητα δεν σημαίνει ζημιά στο μοτέρ ή δυσλειτουργία του, η κατανάλωση λιπαντικού, και παράλληλα συντελούν πολλοί παράγοντες για αυτό το φαινόμενο. Κυριότεροι για μένα είναι το στρώσιμο, τα χιλιόμετρα που έχει στην πλάτη του ένα μοτέρ και η ποιότητα του λιπαντικού και σε δεύτερη μοίρα η χρήση του.
Puzzle - Παρ 19 Ιούν 2009, 08:08:47
Θέμα δημοσίευσης:
Στο πρωτο ετησιο service μου ειχαν βαλει τα fucks...στις 7,000 χλμ ειχε χασει το αμαξι περιπου 1,5 λιτρο(αναψε λαμπακι) σε αντιθεση με τα μαμησια που ειχε και ειχα κανει 17,000χλμ χωρις να αναψει το λαμπακι ποτε...
Τεσπα στο μηχανικο που το παω πλεον...μου ειπε χαρακτηριστικα..
''αν σου καψει εστω και σταγονα στα πρωτα 5,000χλμ τοτε υπαρχει προβλημα, μετα απο εκει και περα δικαιολογω σε αυτην την μηχανη το οποιο καψιμο''...
GeoMel - Δευ 06 Ιούλ 2009, 02:55:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξαναπηγα στην αντιπροσωπεια για να το ελεγξουν. Μου εβαλαν λαδι μεχρι το μαξιμουν και πηγα μετα απο 1000 χιλιομετρα παλι για οπου η σταθμη επεσε λιγο πιο κατω απο τη μεση. Εκαψε δηλαδη περιπου 530 ml του λιτρου. Και τωρα περιμενω να ξαναπαω σε αλλα 1000 για να επαληθευσουν οτι καιει παραπανω λαδι.
Gr13 - Δευ 06 Ιούλ 2009, 09:00:30
Παίδες ελεος το πρωι στο σπίτι διαβαζα εδώ για τα λάδια ,τρωγοντας πρωινό.Τελειώνω βάζω μπροστά το αμάξι για να πάω στο μαγαζί μου και βλέπω
CHECK ENGINE OIL LEVEL ΕΛΕΟΣ !!!Μια απο τα ίδια και εγω 28000 χιλιομετρα,τι να πω εχω ξενερωσει με το τιγάνι που εχω πάρη εδω και 1 χρονο.Εκτος και απο αυτο το είχα δωσει στον αδερφό μου και απέκτησα και μια γρατζουνιά χαράδρα στην μάσκα(μου το ειπε μονος του).Απο χτες το βράδυ δλδ τα εχω πάρη,ηρθε και σήμερα το πρωι με το λάδι και έδεσε. Evil
tammy - Δευ 06 Ιούλ 2009, 14:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Το ξαναπηγα στην αντιπροσωπεια για να το ελεγξουν. Μου εβαλαν λαδι μεχρι το μαξιμουν και πηγα μετα απο 1000 χιλιομετρα παλι για οπου η σταθμη επεσε λιγο πιο κατω απο τη μεση. Εκαψε δηλαδη περιπου 530 ml του λιτρου. Και τωρα περιμενω να ξαναπαω σε αλλα 1000 για να επαληθευσουν οτι καιει παραπανω λαδι.

φιλε ποσα km εχει το αμαξι σου?
rubal - Δευ 06 Ιούλ 2009, 23:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα με τα motul xmax εφτασε να καψει 1,5 λιτρο στα 7000. βεβαια φαινεται να εχει και μια μικροδιαροη απο την φλατζα στο ψευτοκαπακο της μηχανης (το πλαστικο των εκκεντροφορων όχι της κεφαλης) η οποια θα αλλαχτει μεσα στην βδομαδα στην εγγυηση. Θα του βαλω και τα mobil1 τωρα και βλεπουμε... παντως για τα mini εχω ακουσει οτι τσιμπανε απο τους οδηγους των βαλβιδων...
GeoMel - Τετ 08 Ιούλ 2009, 12:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
tammy έγραψε:
GeoMel έγραψε:

φιλε ποσα km εχει το αμαξι σου?

τωρα εχει 30700 περιπου και στα 31160 το παω για επανελεγχο.
mathanas - Τετ 08 Ιούλ 2009, 16:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:

Ο δεικτης ξερει καποιος ποσο ογκομετρει ? δλδ απο min σε max ποσο ml λαδιου αντιστοιχούν? Διοτι σε ολα τα normal αυτοκινητα αντισοτοιχει σε 1lt, αλλα εδω ποτε δε ξερεις , μου χανε πει για 2 lt αν και μου φαινεται τραγικα πολυ....
rubal - Τετ 08 Ιούλ 2009, 17:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
οχι ειναι κατω απο λιτρο σιγουρα...
GeoMel - Πεμ 09 Ιούλ 2009, 02:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Απο maximum σε minimum στον δεικτη ειναι 1 λιτρο
GeoMel - Τετ 15 Ιούλ 2009, 15:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
παρασκευη πηγα για 2ο ελεγχο που συμπληρωσαν 400ml. Και σημερα με πηραν απο την LION οπου μεσα σε 10 μερες μου τοποθετουν καινουργιο κινητηρα Very happy
rubal - Πεμ 16 Ιούλ 2009, 11:31:48
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα εγινε αλλαγη της φλατζας στο καπακι των εκκεντροφορων και στεγανοποιηση. αλλαχτηκαν και λαδια και τωρα θα το παρακολουθουμε να δουμε τι θα καψει...
mrkaza - Πεμ 16 Ιούλ 2009, 11:33:11
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
παρασκευη πηγα για 2ο ελεγχο που συμπληρωσαν 400ml. Και σημερα με πηραν απο την LION οπου μεσα σε 10 μερες μου τοποθετουν καινουργιο κινητηρα Very happy

Οποτε εχεις 10 μερες να το σκισεις χωρις τυψεις Razz
GeoMel - Πεμ 16 Ιούλ 2009, 12:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
GeoMel έγραψε:

Οποτε εχεις 10 μερες να το σκισεις χωρις τυψεις Razz

Cool Cool
dimkeras - Κυρ 26 Ιούλ 2009, 03:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως να φταίει ένα "υπερηχητικό" ταξίδι-αστραπή που έκανα προχθές βράδυ Λευκάδα - Γιάννενα και πίσω, αλλά χθες πρωί μόλις γυρνάω το κλειδί μου έβγαλε το "μαγικό" μήνυμα.

Σε 4.500km μετά την αλλαγή των 80.000 και ήδη ήπιαμε 1 λίτρο λάδι.

Τί στο δι@ολο, πατάτες τηγανίζει?

Άντε, γράψτε χιλιομετράκια να δούμε τί κάνουν και οι υπόλοιποι γκαζολάτρεις...

mrkaza - Κυρ 26 Ιούλ 2009, 08:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Μπα κατι σε ψαρικο καθως οταν αυτο τηγανιζει ο οδηγος συνδεετε με ορο που εχει μεσα Viagra :D

Μηπως τι θηκη με το λαστιχο πισω την εχει για αυτο ? να βαζεις τα λαδια γιατι που ξερεις αν πας μακρια θα σου χρειαστουν Evil Evil μη το εχεις και χυμα ..
mathanas - Κυρ 26 Ιούλ 2009, 10:23:43
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Μπα κατι σε ψαρικο καθως οταν αυτο τηγανιζει ο οδηγος συνδεετε με ορο που εχει μεσα Viagra :D

Μηπως τι θηκη με το λαστιχο πισω την εχει για αυτο ? να βαζεις τα λαδια γιατι που ξερεις αν πας μακρια θα σου χρειαστουν Evil Evil μη το εχεις και χυμα ..

Χαχαχαχαχαχα καλο, κατι ξερουνε εχουνε φροντισει τουλαχιστο οι ανθρωποι μη λερωνεις, σωστες δουλειες...
dimkeras - Κυρ 26 Ιούλ 2009, 11:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, όντως. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορώ με μπουκάλι πίσω. Δε ξέρεις ποτέ τί γίνεται. Confused
dimkeras - Δευ 03 Αύγ 2009, 21:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 84.300km ανάβει η ένδειξη.
Τσεκάρω και ήμουν 2 σπείρες πάνω από την κάτω μπίλια.
Συμπληρώνω ακριβώς 250ml και σβήνει η ένδειξη.
Οδηγώ εντελώς χαλαρά για 1.100km και ανάβει ξανά η ένδειξη.
Τσεκάρω ξανά και ήμουν πάλι 2 σπείρες πάνω από την κάτω μπίλια.
Αρχίσαμε τα παρατράγουδα, λέω. Από αλλαγή σε αλλαγή θα συμπληρώνουμε κανένα δίλιτρο.
Τελικά πήρα τηλ συνεργείο σήμερα και θα το πάω μάλλον Παρασκευή για έλεγχο και ό,τι περαιτέρω χρειαστεί.
hitman - Σαβ 08 Αύγ 2009, 00:38:05
εμενα παιδια απο τα 40.000 χλμ μεχρι τωρα που εχει 50.000 εφτασε να καιει 1 λιτρο στα 1.200 χλμ περιπου! με αποτελεσμα το μοτερ να παει για αλλαγη σε λιγες μερες.Επειδη το αμαξι ειναι εκτος εγγυησης εδω και 5 μηνες θα μου καλυψει η peugeot το 40% του κοστους....
Για αυτο οποιος εχει προβλημα μην το αφησει...
makis106 - Σαβ 08 Αύγ 2009, 03:08:17
hitman έγραψε:
εμενα παιδια απο τα 40.000 χλμ μεχρι τωρα που εχει 50.000 εφτασε να καιει 1 λιτρο στα 1.200 χλμ περιπου! με αποτελεσμα το μοτερ να παει για αλλαγη σε λιγες μερες.Επειδη το αμαξι ειναι εκτος εγγυησης εδω και 5 μηνες θα μου καλυψει η peugeot το 40% του κοστους....

Μέχρι τα 40000 χλμ πόσο σου έκαιγε???
broulis - Σαβ 08 Αύγ 2009, 15:08:02
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης πόσο είναι το κόστος για αλλαγή μοτέρ Question
hitman - Τρι 11 Αύγ 2009, 17:42:40
Δεν μου ειχε καψει πανω απο 800 ml στα 10.000 χλμ.
το κοστος που μου ειπαν ειναι 5.255 ευρω!!! ολα μαζι.
makis106 - Τρι 11 Αύγ 2009, 18:01:53
hitman έγραψε:
Δεν μου ειχε καψει πανω απο 800 ml στα 10.000 χλμ.
το κοστος που μου ειπαν ειναι 5.255 ευρω!!! ολα μαζι.

5255€ όλο το ποσό έτσι, όχι αυτο που θα επιβαρυνθείς εσυ?
Πάντως ελπίζω ότι το μοτέρ σου είχε κατασκευαστικό πρόβλημα και ότι δεν θα γίνουν τα μοτερ μας λαδιέρες μετα τα 50000. Εμένα να μην το ματιάσω μέχρι τώρα (27000) δεν καίει σταγόνα...
hitman - Τρι 11 Αύγ 2009, 18:31:49
Ναι,το συνολικο κοστος ειναι αυτο.
και εγω ετσι πιστεθω οτι ετυχε σε μερικα.....
recife_rallye - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:54:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οσον αφορα το λαμπακι μην τρελαινεστε χωρις λογο..αυτο το λαμπακι σου υπενθυμιζει οτι η σταθμη εχει πεσει λιγο κ πρεπει απλα ν το ελεγξεις..δν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος..κινδυνος υπαρχει μονο οταν αναψει το κοκκινο λαμπακι του λαδιου που σημαινει πως η πιεση του λαδιου ειναι ανεπαρκης.. Rolling eyes
mrkaza - Τετ 12 Αύγ 2009, 16:55:33
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Οσον αφορα το λαμπακι μην τρελαινεστε χωρις λογο..αυτο το λαμπακι σου υπενθυμιζει οτι η σταθμη εχει πεσει λιγο κ πρεπει απλα ν το ελεγξεις..δν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος..κινδυνος υπαρχει μονο οταν αναψει το κοκκινο λαμπακι του λαδιου που σημαινει πως η πιεση του λαδιου ειναι ανεπαρκης.. Rolling eyes

Βασικά αν αναψει και εσυ εκεινη την στιγμη το εχεις "καψει" μεχρι να δεις τι αναψε θα εχεις παθει 9 εγκεφαλικα και 2 ανακοπες οταν δεις κατι με το λαδι παθενεις αλλα 2 καθως το να το σκισεις ενω αυτο εχει λιγο λαδι δεν ειναι οτι καλλιτερο Sad .

Τωρα αν εισαι βολτα και αναψει δεν χαλασε ο κοσμος οπως ειιπες Wink
Jim207GT - Τετ 12 Αύγ 2009, 19:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:

Βασικά αν αναψει και εσυ εκεινη την στιγμη το εχεις "καψει" μεχρι να δεις τι αναψε θα εχεις παθει 9 εγκεφαλικα και 2 ανακοπες οταν δεις κατι με το λαδι παθενεις αλλα 2

Το πιο γαμάτο έτυχε σε μένα....Γύρναγα από Εύβεια και μες στο στροφιλίκι και ενώ πήγαινα τάπα ακούγετε μπιπ και βγάζει "Braking system Faulty" εκεί να δεις εγκεφαλικά Shocked Laughing Laughing Laughing
mrkaza - Παρ 14 Αύγ 2009, 18:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
2750 km μέχρι τα 2κ αρκετά ήρεμα απο εκεί και μετά ποιο ζωηρά .

Όταν το παρέλαβα δεν είδα πόσο είχε , στο σπίτι που το μέτρησα έχει μια μικρή κλήση 5 μοίρες ίσα ίσα που κατηφορίζει ποιο ευθεία δεν εχω Sad .

4 γραμμές έχει πέσει και δε θα πέσει πολύ ακόμα γιατί το Σεπτέμβρη θα αλλαχτούν αλλά αν ήταν γεμάτο έχει κάψει αρκετό αλλα αν καιει τοσο στα 5κ θα περνει οσο θα εχει μείνει από την αλλαγή (750 ml) και στα 10κ θα έχει αρκετό ώστε να μην έχω check oil . Άντε να δω μόλις παλιώσει τι θα κάνει  .

Το χρώμα πάντως στο χαρτί ήταν ανοιχτό δείχνοντας οτι δεν έχει ταλαιπωρηθεί .
CHRIS106 - Παρ 14 Αύγ 2009, 21:22:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. Εχω το αμαξι ενα χρονο στα 10.500χλμ δεν εχω αλλαξει ουτε συμπληρωσει ακομα λαδια, και μου αναψε λαμπακι check oil level ενω η σταθμη του λαδιου ειναι στο φουλ.

Δεν εχω διαβασει ακομα ολα τα posts γιατι εχω νευριασει και εχω ταξιδι την Κυριακη. Θα τα διαβασω και θα επανελθω.....

mrkaza - Παρ 14 Αύγ 2009, 21:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν εχεις συμληρωση λαδια να ειναι στο full αποκλειετε , βγαζεις δεικτη ρον καθαριζεις ξαναβαζεις μετρας Wink .

Να ειναι καπου στην μέση να το δεκτό αλλα full ?
CHRIS106 - Παρ 14 Αύγ 2009, 21:40:00
Θέμα δημοσίευσης:
Eπειδη το εβαλα μπρος και το μετρησα μετα απο κανα τεταρτακι, θα το μετρησω παλι το πρωι. Ηταν στο πανω σημαδι το λαδι παντως.....
V.p turbo - Δευ 17 Αύγ 2009, 01:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το εχω παθει κ εγω αυτο.στα 10000 μου αναψε αυτο το λαμπακι κ το πηγα στην πεζο κ μου αλλαξαν την βαλβιδα πιεσης λαδιου.μου ειχε φαει κ περιπου εναμιση λιτρο βεβαια.μου συμπληρωσαν λαδι κ αλλαξαν την βαλβιδα κ ολα οκ.αλλα τσιμπαει πολυ λαδι γενικα.οσους ξερω με αυτο το αμαξι εχουν το ιδιο παραπονο για το οτι τσιμπαει αρκετο λαδακι.εσυ φιλε που εισαι φουλ σταθμη πηγαινε αλλαξε την βαλβιδα..
CHRIS106 - Δευ 17 Αύγ 2009, 21:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
¨Οτι να ναι... Το πρωι του ανοιξα τον διακοπτη και εκτος του γνωστου check oil level μου εβγαλε και ''economy mode. Το εσβησα το ξαναανοιξα και οκ μετα.'' Τι στο καλο?? απο τωρα μπαταρια ή μηπως παιζει κατι αλλο?Δεν υπηρχε ουτε αναπτηρας ανοιχτος στο αυτοκινητο. Στην αντιπροσωπεια μου εεκλεισαν ραντεβου για 26-8 και μου ειπαν οτι αν το ξαναβγαλει να το φορτωσω στην οδικη και να το παω.....
salex - Τρι 18 Αύγ 2009, 00:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
CHRIS106 έγραψε:
¨Οτι να ναι... Το πρωι του ανοιξα τον διακοπτη και εκτος του γνωστου check oil level μου εβγαλε και ''economy mode. Το εσβησα το ξαναανοιξα και οκ μετα.'' Τι στο καλο?? απο τωρα μπαταρια ή μηπως παιζει κατι αλλο?Δεν υπηρχε ουτε αναπτηρας ανοιχτος στο αυτοκινητο. Στην αντιπροσωπεια μου εεκλεισαν ραντεβου για 26-8 και μου ειπαν οτι αν το ξαναβγαλει να το φορτωσω στην οδικη και να το παω.....

Αδερφέ, το economy mode ενεργοποιείται μόνο του όταν διαπιστώσει το αυτοκίνητο ότι έχει πέσει η τάση στην μπαταρία. Το κάνει για να έχεις ρεύμα να το ξεκινήσεις! Είναι για οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος που απενεργοποιεί φώτα, ραδιόφωνο και φωτισμό γενικώς.

Μόλις το βάλεις μπροστά ξαναλειτουργούν όλα τα ηλεκτρικά.

Μην το φορτώσεις άδικα! Very happy
mrkaza - Τρι 18 Αύγ 2009, 11:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
@ Chris106 Τελικά με τα λαδια σου τι εγινε μετρησε παγωμένος ??
CHRIS106 - Τρι 18 Αύγ 2009, 14:01:50
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα μη το φορτωσω, θα του πιω το αιμα.!! Του συμπληρωσα κανα λιτρο και απο εβδομαδα θα το παω για αλλαγη και ολα οκ. Παντως για το economy mode εφοσον δεν υπαρχει κατι που να καταπονει την μπαταρια και εφοσον δεν δουλευω γενικα τπτ οταν ειναι σβηστο το αυτοκίνητο δεν μπορω να εξηγησω γιατι το βγαζει. Μου το εβγαλε παλι σημερα το πρωι..... θα αγορασω γεννητρια Very happy Very happy
makis106 - Τρι 18 Αύγ 2009, 14:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
CHRIS106 έγραψε:
Παντως για το economy mode εφοσον δεν υπαρχει κατι που να καταπονει την μπαταρια και εφοσον δεν δουλευω γενικα τπτ οταν ειναι σβηστο το αυτοκίνητο δεν μπορω να εξηγησω γιατι το βγαζει. Μου το εβγαλε παλι σημερα το πρωι..... θα αγορασω γεννητρια Very happy Very happy

Mήπως αντικατέστησες καμια λάμπα με led Question
mrkaza - Τρι 18 Αύγ 2009, 14:16:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλες 1 λιτρο χωρις να δεις ποσο εχει καψει στο περιπου απο το δεικτη ? γιατι και το πολυ λαδι ανεβαζει πιεση λαδιου αν δεν κανω λαθος Sad .

Economy mode μπένει παντα αν το αφησεις με το κλειδη για κανενα 10λεπτο αν θυμαμε καλα . πρωτη φωρα το ειδα οταν εβαλα να φορτισω μπαταρια απο αναπτηρα δευτερη οταν ειχα την μπλαφωνιερα αναμενη και διαβαζα για κατι για τσεκαρε την μπλαφονιερα και οτι δεν εχεις ξεχασει κλειδια οσο εβαζες λαδια ψηριζες το αμαξι κτλ κτλ. Α ναι μου το κανει και αν παω να το πλεινω και εχω τι μουσικη μα να το πληνω θελω του λεω οχι θα μινεις μου απαντα κτλ κτλ .

Ειναι σπαστικο αλλα σε σωζη οταν κανεις τι βλακεια Wink
dimkeras - Πεμ 20 Αύγ 2009, 10:38:06
hitman έγραψε:

Μέχρι τα 60.000 δε μου έκαιγε σχεδόν τίποτα, περίπου 0,5λτ ανάμεσα στις αλλαγές (κάθε 10.000). Από εκεί κι έπειτα αρχίσαμε τα συμπληρώματα και τα "τσεκ έντζιν όιλ" κάθε τρεις και λίγο. Τώρα με 88.000 συμπληρώνω περίπου 1λτ κάθε 3.500-4.000χμ.

Εκτός εγγύησης κι εγώ από τέλος Απρίλη. Τα παλαβά του τα έκανε όσο ήμουν εντός εγγύησης βέβαια, αλλά δεν είχε μετρηθεί τότε, οπότε πούλος.

Κάλυψη για αλλαγή κινητήρα 40 έως μαξ 50% από Πεζώ. Κόστος συνολικό το προαναφερθέν.

Προτιμώ να συμπληρώνω λάδι δηλαδή!

(Μήπως να του χώσουμε ένα 10-40 που βάζουν μερικοί "μερακλήδες" συνεργειάδες και να τα στουμπώσουμε όλα??? Laughing )
plaketokofths - Πεμ 27 Αύγ 2009, 04:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
ημαρτον, να πληρωνεις ένα σπόρ αυτοκίνητο με gt χαρακτήρα και για αστικές μετακινήσεις να καταναλώνεις τέτοιες ποσότητες λαδιού. δηλαδή άμα το σκίζεις διαρκώς κι έχει περάσει και τα 100000 χιλιόμετρα τι θα συμβαίνει?
απαράδεκτο.
mathanas - Πεμ 27 Αύγ 2009, 09:53:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μα το πες μονος σου, ειναι GT δεν ειναι για αστικες μετακινησεις εκει το σκιζεις κανονικα το αμαξι οχι στην εθνικη ρομαντζα.....

Επισης δεν ειναι για να το σκιζεις διαρκως, ειναι γι αμεγαλα ανετα και ασφαλη ταξιδια...........

Οχι οτι δικαιολογω το οτι καιει τρλεες ποσοτητες λαδιου το μοτερ.......να μη παρεξηγηθουμε... (γιατι αραγε αυτο το κινητητρα διαμαντι που περνει καθε χρονο το βραβειο δε το βαζει σε κανενα ΒΜW που το χει και αναγκη οταν η C bgazei 165 αλογακια απο 1600 ???)
Μονο στο mini το φοραει που ειναι ετσι και αλλιως ο ορισμος της αναξιοπιστιας οποτε δε τρεχιε μια.....
plaketokofths - Πεμ 27 Αύγ 2009, 10:28:35
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Μα το πες μονος σου, ειναι GT δεν ειναι για αστικες μετακινησεις εκει το σκιζεις κανονικα το αμαξι οχι στην εθνικη ρομαντζα....

Ενα αυτοκίνητο Grand Turisme χαρακτήρα υποτιθεται οτι πληροί κάποιες προϋποθέσεις, οπως μια σφιχτή ανάρτηση, ενα κινητήρα που αφενός μπορεί να "ταξιδέψει" το όχημα σε γρήγορους-σπορ ρυθμούς, αφετέρου μπορεί να το κάνει αυτό με την κατάλληλη αξιοπίστια.

Το οτι θα κάψει λάδι σε φυσιολογικές ποσότητες είναι λογικό, οι ποσοτητες αυτές φαντάζουν όμως σε μένα υπερβολικές, και το ερωτημα μου είναι:
Τι θα συμβεί εαν εγώ το "σκίζω" διαρκώς κι έχω περάσει και τα 100,000χλμ στο οδόμετρο? Θα βάζω με 50lt βενζίνη και 2lt λάδι? (υπερβολή).

Για εναν υποψήφιο αγοραστή, όπως εγώ, πέρα απο την αγοραστική τιμή, τις επιδόσεις κτλ κτλ, τίθεται και θέμα αξιοπιστίας και συντήρησης μακροπρόθεσμα, και απλά αναρωτιέμαι.
lionking(t) - Πεμ 27 Αύγ 2009, 10:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μια απο τα ιδια και για εμενα,εκανα service στα 30.000 και μεχρι τα 37.500 μου αναψε check engine oil 4 φορες οπου και συμπληρωσα περιπου 4 λιτρα λαδι συνολικα.Παμε μαλλον για αλλαγη κινητηρα.Χθες πηγα και μου μετρησαν την συμπιεση επειδη το ζητησαν απο την Γαλλια οπου μου βρηκαν 12,5.Τα χιλιομετρα εγιναν 60% πολη και 40% εθνικη.Με λιγα λογια δενεχω μηχανη εκει μπροστα,εχω φριτεζα.Τα λαδια ηταν τα Castrol Edge 5-30.

Ειμαστε στην αναμονη λοιπον και για οτι νεοτερο θα ενημερωσω.
salex - Πεμ 27 Αύγ 2009, 10:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε παιδιά, δοκιμάστε να αλλάξετε τύπο λαδιού.
Κάποιες συνταγές καίγονται πολύ ποιο εύκολα από τις άλλες, παρόλο που ονομαστικά έχουν την ιδια ρευστότητα.

Δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεται αντικατάσταση κινητήρα επειδή καίει λίγο λάδι. Γιατί 1 λίτρο στα 5000χλμ δεν θεωρείται πολύ για κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Από την εμπειρία μας, αλλάζοντας σύνθεση λαδιού βελτιώνεται ΠΟΛΥ η κατάσταση. Πόσο μάλλον που τα αυτοκίνητα που παρακολουθούμε είναι όλα βελτιωμένα και θα έπρεπε να καίνε πολύ περισσότερο λάδι από τα εργοστασιακά. Αλλά κατι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πριν το ξεχάσω, έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχουν και άλλες αιτίες απώλειας λαδιού για τα 207. Η πιο συνηθισμένη είναι να χάνει κάτι από το κύκλωμα λαδιού: το ρακόρ παροχής λαδιού, στη ρακορόβιδα που βρίσκεται πάνω στην τουρμπίνα ή το ρακόρ επιστροφής.

Έχει τυχει ακόμη και να χαλάσει ολόκληρο το ρακόρ παροχής, που όμως έγινε σταδιακά και μέχρι να γίνει το αυτοκίνητο έχανε σταθερά λάδι. Στην αρχή δεν φαινόταν τίποτα, σταδιακά όμως αρχισε να αφήνει την υπογραφή της η λαδίλα.
lionking(t) - Πεμ 27 Αύγ 2009, 11:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Η αντιπροσωποια μου ειπε οτι στα 10.000 χλμ δικαιολογουν 2 λιτρα αλλα 4 λιτρα σε 7500 χλμ νομιζω οτι ειναι παρα πολλα.Παντως το κοιταξαμε να δουμε αν χανει απο αλλου αλλα δεν υπηρχει τιποτα εμφανες.
mrkaza - Πεμ 27 Αύγ 2009, 11:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Βρε παιδιά, δοκιμάστε να αλλάξετε τύπο λαδιού.
Κάποιες συνταγές καίγονται πολύ ποιο εύκολα από τις άλλες, παρόλο που ονομαστικά έχουν την ιδια ρευστότητα.

Δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεται αντικατάσταση κινητήρα επειδή καίει λίγο λάδι. Γιατί 1 λίτρο στα 5000χλμ δεν θεωρείται πολύ για κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Από την εμπειρία μας, αλλάζοντας σύνθεση λαδιού βελτιώνεται ΠΟΛΥ η κατάσταση. Πόσο μάλλον που τα αυτοκίνητα που παρακολουθούμε είναι όλα βελτιωμένα και θα έπρεπε να καίνε πολύ περισσότερο λάδι από τα εργοστασιακά. Αλλά κατι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Ενα Post σου πολλες αποριες
1)Οποτε ποιο λαδι πρωτινεις οποτε για τα 207 Gt-Rallye?
2) Το οτι δε το καιει μηπως δεν παει καπου που πρεπει να παει και απλα θα παθουμε αλλη ζημια ?
3) Με τα Total που λεει η Peugeot εχεις καμια ιδεα τι κανει ?
4)Το 1L /5000 km το θεωρεις λιγο ακομα και για απειρακτα μοτερ ?
5)Οταν ενα αμαξι λεει Service καθε 20κ δεν πρέπει μεχρι τα 20κ να μην εχει αναψει λαμπακι αρα να καιει μεχρι 999 ml /20k km ? Ποσο μαλλον στα 10κ που αλαζουμε σχεδον ολοι .
6) Αν θυμαμε καλα τα περι λαδιου ενα 0-30 υπερκαλυπτη ενα 5-30 αλλα και ενα 0-40 θα εκανε το ιδιο αν υπηρχε ή καπου κανω λαθος ?

Μου αρεσει που κοροιδευαμε τα RX7-8 Evil
mathanas - Πεμ 27 Αύγ 2009, 11:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μια αλλη απορια, καλα να εισαι στην εγγυηση να σου αλλαξουν το μοτερ καμια αντιρηση

Αλλα αν δεν εισαι???
Δεν επισκευαζεται, δε το καταλαβαινω, και αναλογα με το πως καιεει τα λαδια πιστευω οτι ενας καλος μηχανικος μπορει να βρει περιπου την αιτια , και αν δλδ λεω τωρα θελει τσιμουχακια, βαλβιδες, αν τα τσιμπαει η τουρμπινα γιατι να αλλαξεις το μοτερ?

Μηπως γιατι τους ειναι η πιο ευκολη λυση και σαφως η πιο αποδοτικη να τα τσεπωσουν αλλη μια φορα???

Ελεος δλδ .... Μετανοειτε !!!!!!

(κανονικα δε θα πρεπε να συζηταμε για αυτοκινητα με 30.000 - 60.000 Km τετοιες καταστασεις ειναι αδιανοητο...)
xalkiadakhs 207gt - Πεμ 27 Αύγ 2009, 11:23:00
Θέμα δημοσίευσης:
lionking(t) έγραψε:
Μια απο τα ιδια και για εμενα,εκανα service στα 30.000 και μεχρι τα 37.500 μου αναψε check engine oil 4 φορες οπου και συμπληρωσα περιπου 4 λιτρα λαδι συνολικα.Παμε μαλλον για αλλαγη κινητηρα.

εγω ψηφιζω να πας αμεσως...και πιστευω πως και λαδι να αλλαξεις θα δεις μικρη διαφορα αλλα παλι θα καει μιας και εσυ μας μιλας για τρελη καταναλωση Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
lionking(t) - Πεμ 27 Αύγ 2009, 11:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
xalkiadakhs 207gt έγραψε:
lionking(t) έγραψε:
Μια απο τα ιδια και για εμενα,εκανα service στα 30.000 και μεχρι τα 37.500 μου αναψε check engine oil 4 φορες οπου και συμπληρωσα περιπου 4 λιτρα λαδι συνολικα.Παμε μαλλον για αλλαγη κινητηρα.

εγω ψηφιζω να πας αμεσως...και πιστευω πως και λαδι να αλλαξεις θα δεις μικρη διαφορα αλλα παλι θα καει μιας και εσυ μας μιλας για τρελη καταναλωση Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Κ εγω αυτο θα επιδιωξω,το θεμα ειναι οτι η εγγυηση εληξε τον Ιουλιο αλλα το ολο σκηνικο αρχισε να γινεται απο τον Μαιο οπου ειχα ενημερωσει το σερβις οπου και μου κανανε μετρησεις απο τοτε,να φανταστεις οτι μεχρι τον Ιουνιο με εχει γαει πριπου 3 λιτρα.
makis106 - Πεμ 27 Αύγ 2009, 12:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σημειώστε ότι το manual αναφέρει δεν δικαιολογείται κατανάλωση λαδιού πανω απο 500ml ανα 1000km.
Χωρίς να θέλω να θεωρήσω φυσιολογική μια τέτοια κατανάλωση, καθώς αυτό πρακτικά θα μπορούσε να σημαίνει ότι σε 10000km δικαιολογούνται 5lt Exclamation Stunned Απλά το αναφέρω γιατί θα μπορούσε να το επικαλεστεί αντιπρόσωπος.
Σίγουρα δικαιολογείται κατανάλωση λαδιού σε turbo, αλλα σε φυσιολογικές ποσότητες, προσέξτε ίσως και λίγο το ζέσταμα κρύωμα του κινητήρα, καλό είναι.
lionking(t) - Πεμ 27 Αύγ 2009, 12:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα εμενα που εκαιγε 533ml στα 1000 θεωρητε προβληματικο.Παντως 5 λιτρα στα 10000 και οταν λεει και το βιβλιαρακι αλλαγη λαδιων ανα 20000 χλμ,δηλαδη τι θελουν να μας πουν,οτι θεωρητε φυσιολογικο να καψει 10 λιτρα.Ημαρτον,οτι θελουν γραφουν εκει μεσα για να περναει η ωρα?
rubal - Παρ 28 Αύγ 2009, 01:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
εγω προχτες πηγα για 2η φορα με λαμπακι και 1+λιτρο καμμενο σε 2000χλμ. Μου ειπαν να ξαναπερασω για 3η μετρηση σε καμια χιλιαρα χιλιομετρα για να ανοιξουν αιτημα στην peugeot....
crusader - Παρ 28 Αύγ 2009, 11:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο πρόβλημα κι εγώ παίδες....
Είχα αλλάξει λάδια στα 9.900 και στα 17.200 και εν μέσω ταξιδίου πήγαινα σχεδόν με τις αναθυμιάσεις Confused Confused
Επισκέφθηκα αντιπροσωπεία της επαρχίας και έβγαλαν από μέσα 500ml λάδι μόνο! Shocked

Μου είπαν να ελέγχω - συμπληρώνω ανα 5.000χλμ και ανα 10.000χλμ να αλλάζω. Όλα αυτά μέχρι τα 30.000 περίπου όπου ο κατασκευαστής λέει ότι σταματάει να καίει..... Rolling eyes
makis106 - Παρ 28 Αύγ 2009, 12:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Μου είπαν να ελέγχω - συμπληρώνω ανα 5.000χλμ και ανα 10.000χλμ να αλλάζω. Όλα αυτά μέχρι τα 30.000 περίπου όπου ο κατασκευαστής λέει ότι σταματάει να καίει..... Rolling eyes

Ή που κάπου εκεί τελειώνει η εγγύηση Exclamation Confused

Πάντως αν τώρα σου καίει πάνω απο μισό λίτρο στα 1000χλμ (αυτό το όριο δίνει ο κατασκευαστής στο manual) θα πρέπει να το δεις για αντικατάσταση, γιατί μετά θα σου πουν να πληρώσεις κινητήρα, δεν ξέρω κανέναν που να του έκαιγε μέχρι τις 30000 και μετά να στρωσε, το αντίθετο το έχω ακούσει.

...Δηλαδή εμένα που στα 27000 δεν καίει τίποτα, λες να αρχίσει στα 30000 Question Question Rolling eyes Rolling eyes
lionking(t) - Παρ 28 Αύγ 2009, 12:51:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας ενας σκαμε σαν τα μανιταρια.

Και απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι ειμαστε μεταξυ 30.000 και 50.000 χλμ οποτε κατι δεν παει καλα.

Μου φαινεται πρεπει να ξηλωσουμε το Peugeot απο πισω και να κανουμε ενα group buy για σηματα της Delonghi.Δωρο μια σακουλα προτηγανισμενες πατατες. Laughing Laughing Laughing
rubal - Παρ 28 Αύγ 2009, 13:51:21
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω σχεδον 23000... παντως μου κανει εντυπωση που κανουν αντικατασταση κινητήρα... απο που τσιμπαει δλδ δεν μπορουν να μας πουνε? και αμα το καινουργιο μοτερ κανει τα ιδια δλδ? Παντως αν δεν κανω λαθος τα mini που εχουν το ιδιο θεμα ειναι απο τους οδηγους βαλβιδων...
dimkeras - Παρ 28 Αύγ 2009, 16:50:41
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
...Δηλαδή εμένα που στα 27000 δεν καίει τίποτα, λες να αρχίσει στα 30000 Question Question Rolling eyes Rolling eyes

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=331471#331471

Τελευταία ενημέρωση από εμένα, 1 λίτρο λάδι χαμένο σε 2.600km με πραγματικά χαλαρή οδήγηση. Δίχρονο θα το κάνω, δύο βενζίνη ένα λάδι Laughing

Μεγάλο ξενέρωμα πάντως για καινούριο αυτοκίνητο. Και κοροϊδεύαμε τα ιταλικά...

Όσο για την επισκευή, αν πρέπει να αλλάξεις πειραματιζόμενος τσιμουχάκια (400€), τουρμπίνα (1.800€) και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία, καλύτερα πούλα το. Ή δώσε τα 3.000€ που σου αναλογούν (από την κάλυψη της εταιρείας) για να βάλεις καινούριο μοτέρ. Αν είσαι εντός εγγύησης βέβαια, αλλάζει το πράγμα. Δεν πειραματίζεσαι και πας κατευθείαν για νέο κινητήρα (το απαιτείς κατά τη γνώμη μου) και ξεγνοιάζεις Wink
makis106 - Παρ 28 Αύγ 2009, 20:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρω πως έχουν τα πράγματα, απλώς ευελπιστώ ότι θα τη γλιτώσω έχοντας δείξει πολύ καλή διαγωγή το μοτέρ μου μέχρις στιγμής. Αλήθεια τι μοντέλο είναι το δικό σου, μήπως και το διορθώσαν κάπου το θέμα απο καποιο σημείο και μετα.... Rolling eyes
dimkeras - Σαβ 29 Αύγ 2009, 10:55:00
Θέμα δημοσίευσης:
@ makis106

Το δικό μου είναι λίγο "αρχαίο", 04/2007.

Το κακό είναι πως κανείς δεν αναλαμβάνει να βρει το πρόβλημα. Μου πρότειναν από την εταιρεία 3 μετρήσεις ανά 1.000km στο λάδι, και σε περίπτωση που βρεθεί να καίει πάνω από 0,5 λίτρα να γίνει αντικατάσταση κινητήρα (είμαι εκτός εγγύησης όμως από το Μάιο) με 60% επιβάρυνση δική μου και 40% Πεζώ.

Catch the egg and give it a haircut (Πιάσ' τ' αυγό και κούρεψ' το!)
denlafkas - Σαβ 29 Αύγ 2009, 11:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
το δικο μου με 27000κμ με προγραμμα απο τα 8000 κμ κ παρολο το συνεχωs σκισιμο(ο dimkelas ξερει).. ακομα δεν καιει τιποτα...ελπιζω να μην ζηλεψει....
dimkeras - Σαβ 29 Αύγ 2009, 11:26:11
Θέμα δημοσίευσης:
Έεεεεεελα ρε!

Αν ζηλέψει θα το βρούμε το δρόμο σου! Ο δικός μου έιναι λίιιγο δύσκολος λόγω εγγύησης Sad

(Εξάλλου, πάντα υπάρχει η λύση του ποδηλάτου! Laughing )
makis106 - Σαβ 29 Αύγ 2009, 12:49:40
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
@ makis106

Το δικό μου είναι λίγο "αρχαίο", 04/2007.

Το κακό είναι πως κανείς δεν αναλαμβάνει να βρει το πρόβλημα. Μου πρότειναν από την εταιρεία 3 μετρήσεις ανά 1.000km στο λάδι, και σε περίπτωση που βρεθεί να καίει πάνω από 0,5 λίτρα να γίνει αντικατάσταση κινητήρα (είμαι εκτός εγγύησης όμως από το Μάιο) με 60% επιβάρυνση δική μου και 40% Πεζώ.

Catch the egg and give it a haircut (Πιάσ' τ' αυγό και κούρεψ' το!)

Μιας χρήσης έχουν γίνει τα μοτερ, χαλάει πετιέται! Δεν ξέρω αν έχουν τέτοιες οδηγίες απ τη Peugeot να μην επεμβαίνουν, ή απλά δεν έχουν την τεχνική κατάρτιση για να το κάνουν, οπότε και η ίδια η peugeot λέει αφού σκ**ά θα τα κάνουν, ας βάλουν απ'ευθείας καινούργιο. Έχουμε ακούσει απο άτομα απο δω που όταν τους έλυσαν κεφαλή πχ. για θόρυβο το κάναν χειρότερα.
Ελπίζω απλά ότι έχουν βελτιώσει τα επόμενα μοτερ στο θέμα κατανάλωσης λαδιού... Rolling eyes
power - Σαβ 29 Αύγ 2009, 18:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως για αρχή να δοκιμάζαμε άλλα λάδια.
Αρκετοί από εδώ νομίζω χρησιμοποιούν τα castrol 5/30 όπως και γω.
Σε forum για τα audi συγκεκριμένα για τον 1.8tsi είχαν τα ίδια προβλήματα με τα castrol και με αλλαγή άλλων λαδιών μειωνόταν αισθητά η κατανάλωση λαδιού.
Εγώ είχα αλλάξει λάδια στις 20.000χιλ περίπου τώρα κοντεύω 30.000 και έχω συμπλήρωση μισό λίτρο. Το δικο μου είναι 5/2007
Dimkeras τι λάδια χρησιμοποιείς ?
Για fuchs και amsoil τι γνώμη έχετε?
makis106 - Σαβ 29 Αύγ 2009, 20:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
castrol βάζω απο την αρχή και δεν έχω πρόβλημα.
rubal - Σαβ 29 Αύγ 2009, 21:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
castrol motul και mobil το ιδιο ακριβως προβλημα...
bagosgt - Κυρ 30 Αύγ 2009, 07:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
το λαδι κατεβαινει ετσι γιατι τα 5-30 ειναι πολυ ψιλα.δε φταει η ποιοτητα του λαδιου αλλα η συνθεση.αν καποιος δοκιμαζε τα 10-40 θα εβλεπε οτι δε καινει κ τοσο πολυ,οσο τα 5-30 Wink
mathanas - Κυρ 30 Αύγ 2009, 10:06:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι λεπτα, αλλα αυτα λεει ο κατασκευαστης.....

Ο χειμωνας θα ειναι μια καλη περιοδος παρατηρησης.....
CHRIS106 - Κυρ 30 Αύγ 2009, 11:34:30
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
Εβαλες 1 λιτρο χωρις να δεις ποσο εχει καψει στο περιπου απο το δεικτη ? γιατι και το πολυ λαδι ανεβαζει πιεση λαδιου αν δεν κανω λαθος Sad .

Economy mode μπένει παντα αν το αφησεις με το κλειδη για κανενα 10λεπτο αν θυμαμε καλα . πρωτη φωρα το ειδα οταν εβαλα να φορτισω μπαταρια απο αναπτηρα δευτερη οταν ειχα την μπλαφωνιερα αναμενη και διαβαζα για κατι για τσεκαρε την μπλαφονιερα και οτι δεν εχεις ξεχασει κλειδια οσο εβαζες λαδια ψηριζες το αμαξι κτλ κτλ. Α ναι μου το κανει και αν παω να το πλεινω και εχω τι μουσικη μα να το πληνω θελω του λεω οχι θα μινεις μου απαντα κτλ κτλ .

Ειναι σπαστικο αλλα σε σωζη οταν κανεις τι βλακεια Wink

Ως αναφορά το λαδι ολα οκ απλα με τον δεικτη αυτο και νυχτα δεν μπορεις να δεις ακριβως. Το πηγα σε εναν φιλο μου που εχει συνεργειο να του συμπληρωσει και πριν απο 2-3 μερες το πηγα αντιπροσωπεια για service Και τα αλλαξε κανονικα

Για το θεμα της μπαταριας(economy mode), όντως δεν ειναι κατι σοβαρο,αλλα αν σκεφτεις οτι δεν υπηρχε τπτ ανοιχτο-ουτε κλειδι στην μιζα είναι άξιο αποριας να το κανει 3 πρωινα συνεχομενα. Στην peugeot μου ειπε ο ανθρωπος οτι δεν ειδε κατι(€και σαν τι να δει?) Μόνο παρακολουθηση απο δω και περα κ βλεπουμε

Off Topic Το μονο που μου ειπε είναι ότι πρεπει να το ανοιγω(2ες 3ες) γιατι εχει μαζεψει λαδι η τουρμπινα και αν συνεχισει, θα την κλαψουμε νωρις. γα** τους δρομους μου εδω. Δεν μπορεις να πας πανω απο 50χλμ
Θα ξεκινησω βολτες περιφερειακο....
power - Κυρ 30 Αύγ 2009, 13:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="CHRIS106"]
mrkaza έγραψε:

Off Topic Το μονο που μου ειπε είναι ότι πρεπει να το ανοιγω(2ες 3ες) γιατι εχει μαζεψει λαδι η τουρμπινα και αν συνεχισει, θα την κλαψουμε νωρις. γα** τους δρομους μου εδω. Δεν μπορεις να πας πανω απο 50χλμ

και πως καταλαβαινεις οτι εχει μαζεψει λαδι η τουρμπινα?
CHRIS106 - Κυρ 30 Αύγ 2009, 21:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="power"]
CHRIS106 έγραψε:
mrkaza έγραψε:

και πως καταλαβαινεις οτι εχει μαζεψει λαδι η τουρμπινα?

To πηγε μια βολτα και μου ειπε οτι αργει να "δωσει" η τουρμπινα οταν ανοιγεις (σαν μπουκωμα δηλ?????) και μου ειπε να το ανοιγω που και που...
Σωστο η λαθος αυτα ηταν τα λογια του....

Τα φωτα σου
power - Κυρ 30 Αύγ 2009, 23:06:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν γνωρίζω κάτι, απλός ρώτησα για να μάθω …. Smile
power - Δευ 31 Αύγ 2009, 10:03:10
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδια fuchs?
dimkeras - Δευ 31 Αύγ 2009, 12:16:51
Θέμα δημοσίευσης:
@ power

Βάζω Total 5-30 από τα 15.000km κι έπειτα. Στα 5.000 είχα αλλάξει τα εργοστασιακά με Shell 5-30 και ήταν μια απογοήτευση. Το μοτέρ δεν ανέβαζε εύκολα και σαν να ζοριζόταν στις ψηλές. Με τα Total δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα.

Τώρα μένει να δούμε ποιος θα επιχειρήσει το 10-40 να μας λύσει τις απορίες! Laughing
mrkaza - Δευ 31 Αύγ 2009, 18:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιο ευκολα θα δοκιμαζα αυτα http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/4304.pdf παρα κατι σε 10/40 που ειναι σιγουρο οτι δε κανουν απο την PEUGEOT τουλαχιστον αυτα υπερκαλιπτουν αυτα που πρωτινει αλλα και παλι δε θα τα εβαζα θα το φοβομουν Sad
dimkeras - Δευ 31 Αύγ 2009, 18:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
Ποιο ευκολα θα δοκιμαζα αυτα http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/4304.pdf παρα κατι σε 10/40 που ειναι σιγουρο οτι δε κανουν απο την PEUGEOT τουλαχιστον αυτα υπερκαλιπτουν αυτα που πρωτινει αλλα και παλι δε θα τα εβαζα θα το φοβομουν Sad

Το 10-40 είναι αστεϊσμός Wink δεν προτίθεμαι να το δοκιμάσω!
power - Δευ 31 Αύγ 2009, 18:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως για αρχή αν και δεν καίει πολύ λάδι (ακόμα ) λέω να τα αφήσω τα castrol και να πάω σε mobil 1 esp formula
dimkeras - Παρ 04 Σεπ 2009, 18:01:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλάχθηκαν τα λάδια χθες.
Από τα προηγούμενα καταφέραμε να βγάλουμε μόλις 2,9lt, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 1,3lt κυκλοφόρησαν κάπου μέσα στο μοτέρ μου από την τελευταία φορά που τα συμπλήρωσα! Μέσα σε 2.600km. Μισό λίτρο στα 1.000km, καλά είναι Laughing
(Σημειωτέον, από την Κυριακή ήμουν με την ειδοποίηση "check engine oil" αλλά στα παπάκια μου Cool )
Μπήκαν Castrol Edge 5-30. Μόλις γράψουμε μερικά χιλιομετράκια ακόμη, θα σας πω εντυπώσεις.
salex - Παρ 04 Σεπ 2009, 21:21:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δημοσθένη, δοκίμασε πάντως και τα 10/40. Από πλευράς κατασκευαστή αναφέρονται ως διαθέσιμα προς χρήση σε θερμό κλίμα όπως της Ελλάδας.

Υπάρχει σχετική αναφορά στο servicebox, όταν γυρίσω με το καλό θα ανεβάσω την εικόνα της.

Σίγουρα είναι ύποπτο ότι καίει 1 λίτρο σε τόσο μικρό διάστημα. Κάπου πρέπει να πηγαίνει!
dimkeras - Σαβ 05 Σεπ 2009, 21:48:35
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Δημοσθένη, δοκίμασε πάντως και τα 10/40. Από πλευράς κατασκευαστή αναφέρονται ως διαθέσιμα προς χρήση σε θερμό κλίμα όπως της Ελλάδας.

Υπάρχει σχετική αναφορά στο servicebox, όταν γυρίσω με το καλό θα ανεβάσω την εικόνα της.

Σίγουρα είναι ύποπτο ότι καίει 1 λίτρο σε τόσο μικρό διάστημα. Κάπου πρέπει να πηγαίνει!

Στέλιο, θα με ενδιέφερε αυτό που λες. Προχθές πάντως που λύσαμε κολάρο εισαγωγής από τουρμπίνα, είχε λαδάκι μέσα. Επίσης της τελευταίες μέρες (δε ξέρω πόσο καιρό συνέβαινε) παρατήρησα ένα κροτάλισμα στο άφημα του γκαζιού ή σε απότομα βυθίσματα με χαμηλές στροφές. Αλλά κάπου λέει Τουρίστας ότι συντονίζει το αξονάκι της wastegate. Επίσης παρατηρώ πτώση της απόδοσης, από 5krpm και πάνω ζορίζεται πάρα πολύ να ανεβάσει, σε σχέση με πριν.

(Βρε, λες να έχω μπουκώσει με τίποτα κεραμικά από τον καταλύτη? να τον έκανα κομμάτια και κροταλίζουν? ή λέω @@ριές και φταίει πάλι η βαλβίδα στοπ?)
m@kis - Κυρ 06 Σεπ 2009, 14:40:18
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδια fuchs?

H Honda έχει νομίζω.. Wink
power - Κυρ 06 Σεπ 2009, 19:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω αλλα θα βαλω τα mobil τελικα.
rubal - Δευ 07 Σεπ 2009, 01:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
salex έγραψε:

Στέλιο, θα με ενδιέφερε αυτό που λες. Προχθές πάντως που λύσαμε κολάρο εισαγωγής από τουρμπίνα, είχε λαδάκι μέσα. Επίσης της τελευταίες μέρες (δε ξέρω πόσο καιρό συνέβαινε) παρατήρησα ένα κροτάλισμα στο άφημα του γκαζιού ή σε απότομα βυθίσματα με χαμηλές στροφές. Αλλά κάπου λέει Τουρίστας ότι συντονίζει το αξονάκι της wastegate. Επίσης παρατηρώ πτώση της απόδοσης, από 5krpm και πάνω ζορίζεται πάρα πολύ να ανεβάσει, σε σχέση με πριν.

(Βρε, λες να έχω μπουκώσει με τίποτα κεραμικά από τον καταλύτη? να τον έκανα κομμάτια και κροταλίζουν? ή λέω @@ριές και φταίει πάλι η βαλβίδα στοπ?)

αυτο με την δυσκολια μετα τις 5000 το εχω παρατηρησει και εγω τελευταια... τι διαολο γινεται....
xalkiadakhs 207gt - Δευ 07 Σεπ 2009, 02:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Στέλιο, θα με ενδιέφερε αυτό που λες. Προχθές πάντως που λύσαμε κολάρο εισαγωγής από τουρμπίνα, είχε λαδάκι μέσα.

και εγω οταν τα ελυσα για την τοποθετηση κουλερ ειχε λαδακι μεσα...τρεχει κατι με αυτο το θεμα?κατι ψιλα βεβαια αλλα ειχε....δεν μου εχει δειξει απωλειες βεβαια το αμαξι αλλα λεμε τωρα Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
dimkeras - Δευ 07 Σεπ 2009, 16:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τί να σου πω βρε Χριστόφορε, δε ξέρω.

Μια λύση τώρα ήταν να βάλουμε ένα καινούριο σαλιγκάρι και να δούμε αν αλλάζει κάτι. Μήπως δηλαδή περνάει λαδάκι από τις τσιμούχες. Αλλά με το "αν" και το "μήπως" δε θα κάνω την κίνηση...

υ.γ. "Έπεσε" στα χέρια μου μια καινούρια προχθές, στο κουτί της ήταν ακόμη! αλλά αδίκως τη ζαχάρωνα γιατί πήγαινε αλλού Sad
salex - Δευ 07 Σεπ 2009, 20:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
Επαναλαμβανω πάντως γιατί πολλοί δεν το διάβασαν:

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να εξαφανίζεται λάδι από το μοτέρ, δεν είναι απαραίτητο ότι τα καίει! Ο κυριότερος είναι τα ρακόρ λαδιού προς την τουρμπίνα.

Για αυτό μην τρελλαίνεστε. Τα ρακόρ είναι φτιαγμένα με ένα τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα (έχουν ένα περίεργο σύστημα με πρεσσαριστά o-ring για να μπορούν να μετακινούνται λιγάκι όσο η πίεση λαδιού είναι χαμηλή), ούτε κι έχει δοκιμαστεί ενδελεχώς σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Μην σας κάνει εντύπωση αν αντί για ολόκληρο μοτέρ το λάδι εξαφανίζεται από ένα χαλασμένο σωληνάκι σταδιακά.

Το θέμα με τα λάδια το είχα παρατηρήσει και στο δικό μου τις πρώτες ημέρες συμβίωσης. Μετά από λίγο ξύλο και σκίσιμο όλα έφτιαξαν ως δια μαγείας. Και τώρα μάλλον χάνει κάποιο ρακόρ και το βλέπω γιατί έχει ξανατύχει και είναι αναμενόμενο.

Εν συντομία: Μην τρέχετε άδικα για μοτέρ. Στα φρέσκα χρειάζεται λίγο σκίσιμο παραπάνω, στα παλιά χρειάζεται έλεγχος του συστήματος λίπανσης.

Έτσι κι αλλιώς αν πρόκειται να κάψει λάδια λόγω χαμηλής συμπίεσης θα δείτε την επιστροφή αναθυμιάσεων από το στροφαλοθάλαμο γεμάτη λάδι. Ειναι κάτι που δεν μπορεί να το παραβλέψει κανένας μηχανικός.
drdino - Δευ 07 Σεπ 2009, 21:01:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εξάλλου αν φτάσουμε να καίμε λίτρο στα 500-1000 χλμ θα κάνει μπαμ από την εξάτμιση. Rolling eyes Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσότητα αν καίγεται στον θάλαμο καύσης.
dimkeras - Δευ 07 Σεπ 2009, 21:03:45
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, αν τα λάδια χάνονται από κάποιο ρακοράκι θα φαίνονται στο χώρο του κινητήρα? Θα φαίνεται να σουρώνει δηλαδή από κανένα σωληνάκι ή ό,τι άλλο? Λες να γίνουμε και παρανάλωμα στη μέση του δρόμου καμιά μέρα ή δεν παίζει τέτοιο σενάριο?
dimkeras - Δευ 07 Σεπ 2009, 21:10:50
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να μη φαίνεται παράξενο σε μερικούς αυτό που λέει ο Στέλιος περί σκισίματος, προ ημιώρου έστειλα στο Μάνθο κάτι, και μεταξύ άλλων του έλεγα : "Εδώ και τόσα χιλιόμετρα που σταμάτησα να το κυνηγάω, αυτό έχει αρχίσει τα δικά του", αναφερόμενος στο λάδι που καίει.
Διαπιστωμένο κι από εμένα λοιπόν.
dimkeras - Σαβ 12 Σεπ 2009, 20:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αισίως σήμερα συμπλήρωσα 1.000km από την τελευταία αλλαγή λαδιών.

Τσεκάρω το δείκτη και τί να δω! Δεν έχει κουνηθεί καθόλου η στάθμη!!! Ακόμη είναι στο max!!! (Υπενθυμίζω ότι εδώ και περίπου 10.000km έκαιγα 0,5lt ανά 1.000km Shocked )

Δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το λόγο που δεν έχασα καθόλου λάδι αυτή τη φορά, διότι μεταβλήθηκαν δύο παράμετροι :
α) Αντί για τα Total που κατά παράδοση έβαζα, χρησιμοποίησα Castrol Edge.
β) Ξανάρχισα τα σκισίματα! Laughing

Αναμένονται ευχάριστες εξελίξεις αν καταφέρουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της κατανάλωσης λαδιού Wink Άντε γιατί πολλοί ταλαιπωρούνται...
mathanas - Σαβ 12 Σεπ 2009, 21:27:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως σε ποια λογικη μπορει να στηριχτει το να σκιζεις ενα μοτερ και να καιει λιγοτερο λαδι απο οτι να το πας χαλαρα ??? Μονο στο αν καποιος εννοει χαλαρα να το δουλευει με 4-5 στις 1500 και να ανεβαινει ανηφορα και να λεει το παω χαλαρα , που και παλι γι αυτο το μοτερ εχει τη ροπη για τετοιες ταρζανιες.....

Η αλλαγη λαδιου μπορει να παιζει αλλα απο 0,5 lt στο μηδεν ???
dimkeras - Σαβ 12 Σεπ 2009, 22:28:35
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Παντως σε ποια λογικη μπορει να στηριχτει το να σκιζεις ενα μοτερ και να καιει λιγοτερο λαδι απο οτι να το πας χαλαρα ???

Έλα μου ντέ! Το αναλύει ο Στέλιος παραπάνω.

mathanas έγραψε:
Μονο στο αν καποιος εννοει χαλαρα να το δουλευει με 4-5 στις 1500 και να ανεβαινει ανηφορα και να λεει το παω χαλαρα

Ταριφοδήγηση Laughing Όχι, δεν εννοώ κάτι τέτοιο. "Χαλαρά" εννοώ όχι βαθειά πατήματα στο γκάζι, στρωτό ανέβασμα στρoφών, αλλαγές στις 3.500-4.000rpm.

Ενώ τώρα επανήλθαμε στα πρότερα καμώματα!

mathanas έγραψε:
Η αλλαγη λαδιου μπορει να παιζει αλλα απο 0,5 lt στο μηδεν ???

Υπομονή. Τα επόμενα 1.000km θα τα έχω σε μια βδομάδα. (Αν δεν προκύψει τίποτα μέχρι τότε Devil )
Gr13 - Τετ 16 Σεπ 2009, 22:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ελεος παίδες πάλι CHECK ENGINE OIL LEVEL,μου το είχε ξαναβγάλει οταν είχα 28000 χιλιομετρα και τώρα πάλι τα ιδια και έχω 33000 χιλιόμετρα,Ελεος σε λίγοθα βάζω περισότερες φορές λάδι παρά βενζίνη.Μήπως είναι δίχρονο? Very happy Laughing Laughing Laughing Laughing
GeoMel - Πεμ 17 Σεπ 2009, 22:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Και παλι καλα να λες.. Σκεψου οτι σε μερικους καιει απο max σε min σε 2000χλμ.. Smile
sklage_Rallye - Πεμ 17 Σεπ 2009, 23:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά απο όσους σας έχει κάψει αρκετό λάδι έχετε παρατηρήσει σε τι συνθήκες γίνεται αυτό? Κάποια μικρή ποσότητα λαδιού περνάει στο κολάρο εισαγωγής - ιντερκούλερ σε κανονικές συνθήκες αφού η τουρμπίνα λιπαίνεται με το λάδι και το αξονάκι της έχει εναν μικρό τζόγο (οπου και διαφεύγει λαδάκι) . Αυτή η ποσότητα λαδιού είναι αρκετά μεγαλύτερη όταν ο κινητήρας μένει για αρκετή ώρα στο ρελαντί (π.χ οδήγηση στην πόλη/σε μποτιλιάρισμα κλπ). Γι'αυτό και όταν το "σκίζουμε" ή οδηγούμε γενικά εκτός πόλης η κατανάλωση λαδιού ελαττώνεται (όταν η τουρμπίνα στροφάρει). Γνώμη μου είναι οτι το λάδι το εξετάζουμε ως προς το ιξώδες και την προδιαγραφή του, η μάρκα δεν παίζει κανένα ρόλο (αν όντως έχει την κατάλληλη προδιαγραφή). Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο π.χ τα Total 5w-30 με ACEA A5/B5 είναι καλύτερα ή χειρότερα απο τα αντίστοιχα MOTUL/MOBIL/CASTROL κλπ.. Όσο για το ιξώδες, καλύτερα είναι σίγουρα τα 40άρια για τη χώρα μας (για το καλοκαίρι), καθώς το 30άρι είναι κατάλληλο για max 40 βαθμούς εξωτ. θερμοκρασία αν θυμάμαι καλά - δηλ. οριακά. Δε γνωρίζω όμως αν το 40άρι "πέφτει" χοντρό η όχι στο Valvetronic..
giannis27 - Παρ 18 Σεπ 2009, 01:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
το λαδάκι αυτό νομίζω ότι είναι από τις αναθυμιάσεις κ ναι είναι αρκετό λαδάκι όσες φορές έτυχε να βγάλω το κολάρο εισαγωγής από την τουρμπίνα είδα μια μικρή ποσότητα λαδιού που προερχόταν από το σωληνάκι των αναθυμιάσεων!
dimkeras - Τρι 22 Σεπ 2009, 17:33:08
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι.

Δε ξέρω αν με έπιασαν οι συναισθηματισμοί μου με το αμάξι (θα σας πω άλλη φορά το λόγο) και νομίζω ότι πάει καλύτερα από πριν, αλλά ένα πράγμα είναι απολύτως μετρήσιμο: η κατανάλωση λαδιού.

Μετά το σέρβις στα 89.+++km έκανα αλλαγή των Total 5-30 -που κατά παράδοση χρησιμοποιούσα όλα αυτά τα χρόνια- με Castrol Edge 5-30. Αποτέλεσμα, μετά από σχεδόν 2.000km η στάθμη του λαδιού είναι ακριβώς στην επάνω μπίλια, όπου ακριβώς ήταν και στο σέρβις. Κάθε 200-300km τσεκάρω τα λάδια και δεν έχω καθόλου απώλειες.

Συν τοις άλλοις, με το πρώτο "Check Engine Oil" που είδα στα 66.000km, για ψυχολογικούς λόγους μείωσα το ρυθμό που κινούμουν. Και ξανά προειδοποίηση και ξανά ελάττωση των ταχυτήτων που κινούμουν. Και όσο λιγότερο πίεζα και όσο χαμηλότερα/ηπιότερα έκανα τις αλλαγές, τόσο περισσότερο λάδι κατανάλωνα. Μέχρι που φτάσαμε χωρίς καθόλου ζόρισμα στον κινητήρα να καταναλώνω 500ml ανά 1.000km.

Μετά το τελευταίο σέρβις αποφάσισα να ξαναβρώ το χαμένο μου εαυτό! Laughing
Και, ώ του θαύματος, εξαλείφθηκαν οι παθήσεις του κινητήρα μου!

Ελπίζω να είμαι σωστός στις παρατηρήσεις μου. Ο χρόνος θα δείξει. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε Wink

(υ.γ. Αλήθεια, λεω να του "πετάξω" ένα light πρώτο στάδιο, να το χαρώ τουλάχιστον λίγο ακόμη! Laughing )
mathanas - Τρι 22 Σεπ 2009, 18:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
O THP δηλαδη ειναι σκισε με να αλλαξω ραφτη (λαδι) στη προκειμενη Razz Razz Razz
papadakn - Πεμ 12 Νοέ 2009, 00:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι τα 40.000 το 207 δεν είχε κάψει σχεδόν καθόλου λάδια. Μόνο στα πρώτα 10.000km του στρωσίματος περίπου 500ml. Απο τα 40.000κm μέχρι τα 47.000 το αμάξι το οδηγεί κατά 90% η μητέρα μου με αργούς ρυθμούς. Προχτές γυρνώντας απο δουλεία μου λέει ότι άναψε κάποιο φωτάκι με oil. Δεν την πολυπίστεψα και πήγα στο αμάξι με σκοπό να δώ τις πιέσεις των ελαστικών Very happy

Μετράω τα λάδια και η βελόνα ήταν στεγνή. Την άλλη μέρα την στέλνω στη peugeot όπου την χρέωσαν 2lt λάδι. Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να το πάω εγώ για να ξέρω πόσο συμπλήρωσαν. Απο σήμερα το αμάξι το ξαναπήρα εγώ και θα το έχω σε στενή παρακολούθηση. Δεν είχα ανησυχήσει μέχρι που διάβασα αυτό το post. Εγγύηση λήγει τέλος του μήνα. Έχει νόημα να το κυνηγήσω ή απλά να δοκιμάσω 10-40?
psilos133 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 22:14:47
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα παιδια πάντως προς το παρον δεν μου έχει καψει καθόλου λάδι...ουτε στην αρχή ουτε τωρα που το καινούργιο μοτερ(εχω αλλάξει μοτέρ) εχει περίπου 20.000χλμ... Το προηγούμενο μοτερ μου είχε κάψει στην αρχή όταν το έστρωνα(στα 5000χλμ++), αλλά μετά σπάνια συμπλήρωνα λάδι.. (μέχρι που τον πέταξα γιατί έκανε περίεργους θορύβους)
orfanos mulopotamos - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια και εγω ετοιμαζομαι για service των 30.000 χλ/μ. και δεν εχει πεσει κατι τετοιο στην αντιληψη μου... και χρησιμοποιω οτι λεει ο κατασκευαστης.... δεν ξερω με το προγραμμα αν χρειαζεται αλλο λαδι... φιλε μου τι επαθε το μοτερακι σου και το αλαξες? τι μοτερ φορουσες?
psilos133 - Παρ 13 Νοέ 2009, 22:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
το 207gt εχω με τα 150...Κροτάλιζε άσχημα κ ειχε πέσει κ η αποδοση του.Μου τον άλλαξαν στην εγγύηση. α κ castor 5/30 μου βάζουν στην newland
sotiris-gt - Τετ 25 Νοέ 2009, 20:06:51
Θέμα δημοσίευσης: ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΤΕ??
Καλησπέρα, προσπαθώ να μετρήσω την στάθμη του λαδιού στον κινητήρα μου μετά από μήνυμα χαμηλής στάθμης που μου έβγαλε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι δείχνει. Ο μετρητής του αυτοκινήτου (κάτι σαν ευκαμπτη ντίζα) δεν είναι και ότι καλύτερο και σίγουρα δεν βοηθάει. Στην άκρη υπάρχει μια μεταλλική μύτη και 5-6εκ. πιο πάνω ένα μεταλλικός δακτύλιος. Υποθέτω ότι αυτό είναι το max. Σωστά??
Μπορεί κάποιος να προτείνει έναν τρόπο να μετράω την στάθμη και να βγάζω άκρη? Ευχαριστώ.
mathanas - Τετ 25 Νοέ 2009, 20:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
Τον σκουπιζεις καλα, το βουτας μεσα και τον βγαζεις, μετα ακουμπας το δακτυλο σου απο max μεχρι min και το σηκωνεις σιγα σιγα εκει που αρχιζει να ειναι λερωμενο εκει ειναι και το λαδι στη ντιζα .... φαινεται και με το ματι αν το παιδεψεις αρκετα.... γιατι ειναι μλκς και η ντιζα εχει το ιδιο χρωμα με το μαυρισμενο - χρησιμοποιημενο λαδι του μοτερ....
dimkeras - Κυρ 29 Νοέ 2009, 00:33:22
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Τον σκουπιζεις καλα, το βουτας μεσα και τον βγαζεις, μετα ακουμπας το δακτυλο σου και το σηκωνεις σιγα σιγα εκει που αρχιζει να ειναι λερωμενο...

Worthy Worthy Worthy Worthy

Τί να πω, είσαι ΘΕΟΣ!
jim0004 - Κυρ 29 Νοέ 2009, 01:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι?εμενα μου αναψε η ενδειξη, ελεγχω τα λαδια κ ειναι στην κατω μπιλια!εχω κλεισει ραντεβου γιαservice και αλλαγη λαδιων σε 2 βδομαδες.Να περιμενω τοσο δεν νομιζω να ειναι καλο. Μου εχουν βαλει πριν 10000Km τα ultra 5-30 με κωδικο 62372. Μπορω να συμπληρωσω με αλλης εταιρειας 5-30, να παρω απο ενα βενζιναδικο δηλαδη ή να παω οπωσδηποτε νωριτερα για αλλαγη κανονικη?
Gr13 - Τρι 15 Δεκ 2009, 09:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
Ελεος παίδες πάλι CHECK ENGINE OIL LEVEL,μου το είχε ξαναβγάλει οταν είχα 28000 χιλιομετρα και τώρα πάλι τα ιδια και έχω 33000 χιλιόμετρα,Ελεος σε λίγοθα βάζω περισότερες φορές λάδι παρά βενζίνη.Μήπως είναι δίχρονο? Very happy Laughing Laughing Laughing Laughing

Το δίχρονο μοτέρ μου ξαναχτύπησε με το γνωστό CHECK ENGINE OIL LEVEL στα 37800km.Τι διάολο κάθε 5000km θα χρειάζομαι λάδια,έλεος. Laughing Laughing Laughing .Και αγώνες να έκανα τόσο λάδι δεν θα έκαιγα,όχι τίποτα άλλο δεν έχω και κανένα χωράφι με ελιές να μου έρχεται τσάμπα τουλάχιστον. Laughing Laughing
drdino - Τρι 15 Δεκ 2009, 10:56:53
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω κάτι, τα λάδια σας δεν τα ελέγχετε τακτικά; Rolling eyes

Σε αυτά τα 5k χλμ πόσο καίει;
sonermgb - Τρι 15 Δεκ 2009, 10:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
το ιδιο μου εχει τυχει κ στο δικο μου (307)μετα απο ταξιδι κ ενω ολα οκ σταματησα να παρω εναν καφε κ οταν ξαναεβαλα μπροστα μου εδειξε οιλ λεβελ με τον χαρακτηριστικο ηχο.......εφτασα σπιτι κοιταω τα λαδια ....κατω απτην μεση η σταθμη ευτυχως που ειχα παρει αρκετο καιρο πριν την πεζο για το τι λαδια περνει ακριβως κ μου ειπαν μηπως κ τα χρειαζομουν...και να μου τα χρειαστηκα συμπληρωσα οσο χρειαζοταν για να ξαναερθει στα φυσιολογικα κ ξαναβαζω μπροστα κ μου εδειχνε παλι το ιδιο κ βεβαια σκεφτηκα οτι ηταν ακομαζζεστο το αμαξι ισως γι αυτο.....τη επομενη μερα ξυπναω βαζω μπροστα για να παω στη δουλεια μου κ ηταν ολα καλα ολα οκ.....οποτε δεν υπαρχει λογος ανυσηχειας....διοτι πηρα κ στη πεζο τηλεφωνο και τους εεξηγησα κ μου ειπαν οτι φταιει το οτι το αμαξι ηταν φουλ φορτομαινω κ το ειχα ζορισει αρκετα ειναι η αληθεια...
Gr13 - Τρι 15 Δεκ 2009, 11:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι, τα λάδια σας δεν τα ελέγχετε τακτικά; Rolling eyes

Σε αυτά τα 5k χλμ πόσο καίει;

Στα 5000 χιλιομετρα καίει γύρω στο 1 λίτρο.Όσο για τον έλενγχο ,όχι δεν το ελένγχο ,μόνο οταν μου βγάζει το chek.Δεν κάθομαι να ασχοληθώ και πολύ του συμπληρώνω το λαδάκι που θέλει και τέλος.
bagosgt - Τρι 15 Δεκ 2009, 20:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα στα 5000κμ εχει καψει το πολυ 0.5LT αλλα συνηθως καιει 300ml
ayrton - Δευ 28 Δεκ 2009, 08:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εχθές που είπα να τσεκάρω τα λάδια ειδα το εξής: απο τα 21.700 που τα είχα αλλάξει μέχρι τα 27.050 που είμαι τωρα δηλαδή 5.350 χλμ συμπλήρωσα 0.600ml λάδι. Φυσιολογικό η όχι παιδιά?
kos_argyris - Δευ 28 Δεκ 2009, 08:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
Εχθές που είπα να τσεκάρω τα λάδια ειδα το εξής: απο τα 21.700 που τα είχα αλλάξει μέχρι τα 27.050 που είμαι τωρα δηλαδή 5.350 χλμ συμπλήρωσα 0.600ml λάδι. Φυσιολογικό η όχι παιδιά?

Φυσιολογικότατο..
ayrton - Δευ 28 Δεκ 2009, 08:58:32
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
ayrton έγραψε:

Φυσιολογικότατο..

Το εύχομαι Laughing
SAKIS-LEMANS - Δευ 28 Δεκ 2009, 09:07:47
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
kos_argyris έγραψε:
ayrton έγραψε:

Φυσιολογικότατο..

Το εύχομαι Laughing

χμμμ εγώ που δεν καίω τίποτα? δεν μπορώ να πω ότι το σκίζω κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν είναι εμφανές στον δείκτη λαδιών... μάλλον θα καίω κάτι αλλά απειροελάχιστο.
ayrton - Δευ 28 Δεκ 2009, 09:23:51
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
ayrton έγραψε:
kos_argyris έγραψε:
ayrton έγραψε:

Φυσιολογικότατο..

Το εύχομαι Laughing

χμμμ εγώ που δεν καίω τίποτα? δεν μπορώ να πω ότι το σκίζω κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν είναι εμφανές στον δείκτη λαδιών... μάλλον θα καίω κάτι αλλά απειροελάχιστο.

Δεν καίς τίποτα? καλα οκ. Δεν υπάρχει μοτέρ τετοιου τύπου με λαδι 5-30 που να μη καίει τίποτα. η φυσιολογικη φθορα του λαδιου πρέπει να υπαρχει και ειναι νορμαλ για προστατευεται το μοτερ. τωρα τα δεν καιω τίποτα.....οκ εντάξει.
SAKIS-LEMANS - Δευ 28 Δεκ 2009, 09:25:20
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
ayrton έγραψε:
kos_argyris έγραψε:
ayrton έγραψε:

Φυσιολογικότατο..

Το εύχομαι Laughing

Δεν καίς τίποτα? καλα οκ. Δεν υπάρχει μοτέρ τετοιου τίπου με λαδι 5-30 που να μη καίει τίποτα. η φυσιολογικη φθορα του λαδιου πρέπει να υπαρχει και ειναι νορμαλ για προστατευεται το μοτερ. τωρα τα δεν καιω τίποτα.....οκ εντάξει.
τίποτα που να φαίνεται.... Μόνο στο στρώσιμο μου έκαψε αυτά τα νούμερα που λέτε. Πάντως έχω πάντα 1 λίτρο παραπάνω total αν χρειαστεί....
Ilias207Rallye - Δευ 28 Δεκ 2009, 16:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
ayrton έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

Δεν καίς τίποτα? καλα οκ. Δεν υπάρχει μοτέρ τετοιου τίπου με λαδι 5-30 που να μη καίει τίποτα. η φυσιολογικη φθορα του λαδιου πρέπει να υπαρχει και ειναι νορμαλ για προστατευεται το μοτερ. τωρα τα δεν καιω τίποτα.....οκ εντάξει.
τίποτα που να φαίνεται.... Μόνο στο στρώσιμο μου έκαψε αυτά τα νούμερα που λέτε. Πάντως έχω πάντα 1 λίτρο παραπάνω total αν χρειαστεί....

Καθολου παραξενο δε μου φαινεται.. ουτε και σε μενα εχει καψει μεχρι στιγμης λαδι. Ισως να ειναι τοσο λιγο που να μην φαινεται οντως!
Puzzle - Τρι 29 Δεκ 2009, 11:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι απλα τα πραγματα...
Παρτε λαδια απο το club η απο γνωστο χονδρεμπορα...
5 λιτρα 50 ευρουλακια...
Τραβατε στο βενζιναδικο...5 ευρω η αλλαγη...
Συνολο 55...
Κοστος σε αντιπροσωπεια 100-120 ευρω..!!!
55 ευρουλακια+ φιλτρο καθε 2 αλλαγες καθε 7000-10,000 χλμ δεν το βρισκω τοσο τρελλο ποσο...και εχετε και το κεφαλι σας ησυχο..!!!
sotiris-gt - Τετ 30 Δεκ 2009, 12:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν ένα μήνα μου έβγαλε το 207GT, ένδειξη χαμηλής στάθμης λαδιού.
Σημειωτέον ότι συνέβαινε για πρώτη φορά στον 1,5 χρόνο που το έχω.
Συμπλήρωσα λοιπόν λάδι μέχρι να σταματήσει να βγάζει την ένδειξη (περίπου 400ml). Χθές λοιπόν, ξαναχτυπάει το σήμα της χαμηλής στάθμης. Και το καλύτερο είναι ότι έχω κάνει πρίπου 1000km μεσα σε αυτόν το μήνα!!
Μάλλον υπερβολικό μου φαίνεται εμένα. Έχει κανείς καμμιά ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει? Λέτε να το πάω στην αντιπροσωπεία για κανένα έλεγχο?
android - Τετ 30 Δεκ 2009, 17:50:28
Θέμα δημοσίευσης:
sotiris-gt έγραψε:

Συμπλήρωσα λοιπόν λάδι μέχρι να σταματήσει να βγάζει την ένδειξη (περίπου 400ml).

δεν το πηγες στο full δλδ?
ποσα χλμ εχεις κανει μ αυτα τα λαδια?μηπως γιναν πετρελαιο κ θες καινουρια?
bagosgt - Τετ 30 Δεκ 2009, 18:19:48
Θέμα δημοσίευσης:
να συμπληρωσεις μεχρι το max κ μετα αν σου αδειασει γρηγορα παλι,τοτε να πας να το δεις Wink
sotiris-gt - Τετ 30 Δεκ 2009, 22:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα είναι ότι μέθοδος που χρησιμοποιείς για να μετρήσεις την στάθμη του λαδιού δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Ο δείκτης είναι ίδιο χρώμα με τα λάδια και δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για το που είναι η στάθμη. Πάντως όπως το είχα υπολογίσει είχε πάει μέχρι το max.
bagosgt - Τετ 30 Δεκ 2009, 22:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
με 400ml δε νομιζω να πηγαινει απο το min στο max.υπαρχουν ποστ που λενε ποσο θελει απο το μιν στο μαξ.
dimkeras - Πεμ 31 Δεκ 2009, 01:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
με 400ml δε νομιζω να πηγαινει απο το min στο max.υπαρχουν ποστ που λενε ποσο θελει απο το μιν στο μαξ.

Κανένα 800άρι να είσαι σίγουρος Wink

(τα ΤΟΤΑΛ μου έκαναν πολύ συχνα τη διαδρομή ΜΙΝ-ΜΑΧ και το ξέρω! Laughing )
SAKIS-LEMANS - Πεμ 31 Δεκ 2009, 07:00:00
Θέμα δημοσίευσης:
Puzzle έγραψε:
Ειναι απλα τα πραγματα...
Παρτε λαδια απο το club η απο γνωστο χονδρεμπορα...
5 λιτρα 50 ευρουλακια...
Τραβατε στο βενζιναδικο...5 ευρω η αλλαγη...
Συνολο 55...
Κοστος σε αντιπροσωπεια 100-120 ευρω..!!!
55 ευρουλακια+ φιλτρο καθε 2 αλλαγες καθε 7000-10,000 χλμ δεν το βρισκω τοσο τρελλο ποσο...και εχετε και το κεφαλι σας ησυχο..!!!

πολλά ακόμα και για αντιπροσωπεία. τουλάχιστον το μισό στα Γιαννιτσά
sotiris-gt - Πεμ 31 Δεκ 2009, 15:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
sotiris-gt έγραψε:

Συμπλήρωσα λοιπόν λάδι μέχρι να σταματήσει να βγάζει την ένδειξη (περίπου 400ml).

Σήμερα το ξαναμέτρησα με τον κινητήρα κρύο πλέον (αν και είναι τραγική η διάταξη για την μέτρηση της στάθμης). Το λάδι βρίσκεται στην μέση της 2ης μεταλλικής μπίλιας. Αυτό δεν είναι το max? Γιατί συνεχίζει και μου βγάζει ένδειξη χαμηλής στάθμης?? Μήπως πρέπει να είναι πάνω από την μπίλια?
SAKIS-LEMANS - Πεμ 31 Δεκ 2009, 15:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
sotiris-gt έγραψε:
android έγραψε:
sotiris-gt έγραψε:

Σήμερα το ξαναμέτρησα με τον κινητήρα κρύο πλέον (αν και είναι τραγική η διάταξη για την μέτρηση της στάθμης). Το λάδι βρίσκεται στην μέση της 2ης μεταλλικής μπίλιας. Αυτό δεν είναι το max? Γιατί συνεχίζει και μου βγάζει ένδειξη χαμηλής στάθμης?? Μήπως πρέπει να είναι πάνω από την μπίλια?
μέχρι εκεί που τελειώνει το μεταλλικό είναι το δικό μου και δεν έχω ένδειξη.
Ilias207Rallye - Πεμ 31 Δεκ 2009, 15:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εφ'οσων ο δεικτης δειχνει οτι εχεις λαδι..
Μηπως εχει χαλασει ο αισθητηρας και δειχνει οτι να ναι?
Πηγαινε να το δουν για να εισαι σιγουρος..
spyros_rallye - Τετ 30 Νοέ 2011, 18:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη μου αναψε και εμενα το oil level check για πρωτη φορα στα 80.000, μαλλον ειναι ο αισθητηρας γιατι λαδι εχει κανονικα και ειναι πριν 10.000 αλλαγμενα, ξερει κανεις διαδικασια αλλαγης αισθητηρα και κοστος?
Samer - Τετ 30 Νοέ 2011, 18:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
Επειδη μου αναψε και εμενα το oil level check για πρωτη φορα στα 80.000, μαλλον ειναι ο αισθητηρας γιατι λαδι εχει κανονικα και ειναι πριν 10.000 αλλαγμενα, ξερει κανεις διαδικασια αλλαγης αισθητηρα και κοστος?

Αλλαξες λαδια πριν 10,000 χλμ. Αυτη νομιζω οτι ειναι η απαντηση σου και οχι ο αισθητηρας. Η μηπως εννοεις πριν 1,000 χλμ? τσεκαρε πρωτα με το στικακι του λαδιου να δεις ποσο εχει πεσει.
spyros_rallye - Πεμ 01 Δεκ 2011, 18:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει καψει ποτε λαδι, η σταθμη ειναι οκ.Δεν ξερω αυτα τα motul που μου βαλανε για πρωτη φορα μην εχουν γινει νερο, Συνηθως καθε 10.000 με 15.000 τα αλλαζω.
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 12:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρα παιδια,
Πριν 1000 χλμ έκανα service και ο μηχανικός μου έβαλε 10-50 λάδια.
Τώρα μετα απο 1 ταξίδι, μου έβγαλε την ένδειξη check engine oil.
Η σταθμη είναι πάνω απο την δεύτερη μπίλια η στην μέση της μπιλιας (δεν θυμάμαι ακριβώς).

Τι να κάνω;;
bagosgt - Δευ 04 Ιούν 2012, 12:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
συμπληρωνεις λαδι Wink
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 12:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λάδι; 10-50 που έβαλε ο μηχανικός η 5-30;;
Η στάθμη όμως δείχνει να είναι οκ!
android - Δευ 04 Ιούν 2012, 12:53:00
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
Γεια χαρα παιδια,
Πριν 1000 χλμ έκανα service και ο μηχανικός μου έβαλε 10-50 λάδια.
Τώρα μετα απο 1 ταξίδι, μου έβγαλε την ένδειξη check engine oil.
Η σταθμη είναι πάνω απο την δεύτερη μπίλια η στην μέση της μπιλιας (δεν θυμάμαι ακριβώς).

Τι να κάνω;;

Σε τι αμαξι?
Gotcha - Δευ 04 Ιούν 2012, 12:54:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εχεις THP και σου εβαλε 10-50, να πας να του τα δωσεις να τα πιει και μετα να σου τα αλλαξει με λαδι καταλληλο για αυτο τον κινητηρα
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 13:18:36
Θέμα δημοσίευσης:
10-50 ??????? Pale Pale

Να μην συμπληρώσεις με το ίδιο λάδι, να αλλάξεις αμέσως σε 0-30 total quartz μαζί με το φίλτρο, και σε περίπου 1000 χιλ να τα ξαναλαξεις και τα δυο.
Ίσως να σώσεις το μοτέρ σου…. Sad Sad

Πόσα χλμ έχει το μοτέρ σου και με τι λάδι????
Ελπίζω όχι με 10-50…. Crying or Very sad

Καλά όμως φίλε, και συγγνώμη δηλαδή…. Το μανουαλ του 207 με τον THP γραφεί ρητά 0-30 ή 5-30……

Εσύ γιατί έβαλες 10-50…???????. Και καλά εσύ δεν ήξερες, ο «μηχανικός» σου….. Evil Evil δεν ξέρει

Χωρίς να ξέρω εσένα η τον μηχανικό σου, προτείνω να αλλάξεις άμεσα μηχανικό

Ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11226 Study

ελπίζω να σε βοήθησα…….Thumb right
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 13:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
Το Peugeot 207cc to turbo έχω..έχω κάνει λιγότερο απο 1000 χλμ με αυτο το λάδι...αύριο θα πάω να μου τα αλλάξει με 5-30..προς το παρόν που έχω να κάνω ένα ταξίδι 250 χλμ σε 2ωριτσες;; Τι να κάνω;;
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 13:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
και εγώ το ίδιο έχω……. Wink Cool

Πήγαινε σε ένα πρατήριο καυσίμων και άλλαξε τουλάχιστον τα λάδια με 0-30……… ΟΧΙ 5-30

Αν θες ακουσέμε…..
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 14:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
Που να βρω βενζινάδικο ανοιχτό σήμερα;;; Πφφφφ..θα έχω πρόβλημα αν αφήσω αυτα τα λάδια;
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 14:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι στο είπε ξεκάθαρα…..
Check engine oil…….

Το λάδι μάλλον είναι πολύ χοντρό και δεν λιπαίνει σωστά…..

Εγώ θα φοβόμουν να κάνω 5 χλμ με αυτό το λάδι, όχι 250χλμ...

Έλα ρε θα βρεις ένα βενζινάδικο, τι σκ**ά........
makis106 - Δευ 04 Ιούν 2012, 14:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλά το αμάξι δεν ειπε Check engine oil, ειπε Check engine oil level, γιατι η σταθμη ειναι πολυ χαμηλά!
Κατα τα άλλα ο τυπος ειναι ακατάλληλος για τον κινητηρα, και οντως δεν λιπαίνει σωστά, μακροπροθεσμα μπορει να προκαλεσει ανεπανόρθωτες βλάβες. Οπότε οσο λιγοτερο το αφησεις μεσα, τοσο το καλυτερο.
leonidasthess έγραψε:

Για να καταλάβω, εξηγησε λίγο καλυτερα, που ακριβως ειναι η σταθμη σου? ειναι εντος ορίων min/max?? Μήπως εχει προβλημα και ο αισθητηρας σταθμης λαδιου...
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:02:51
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι λίγο πάνω απο το 2 μπαλάκι...Τώρα ψάχνω να βρω βενζινάδικο να βάλω 0-30!

Και όταν πήγα να μέτρηση το λάδι,φαινόταν ότι είχε πολυ λάδι! Ακόμα και στο δεύτερο μπαλάκι,έχει πολυ λάδι!

Edit: Ρε παιδια όταν βάζω μπρος το αμάξι σβήνει το θαυμαστικο και είναι οκ... Μήπως τελικα είναι κάτι άλλο;;
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:34:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι εντάξει……. Και φυσικά έχεις δίκιο Μάκη…. Thumb right

Το έγραψα Check engine oil……. Χωρίς το» level» για να του δείξω όπως είπες ότι το 10-50 είναι ακατάλληλο για τον THP Wink

Τώρα όσον αφορά τα λαμπάκια, θαυμαστικά, κτλ άλλαξε πρώτα στα σωστά λάδια και μετά βλέπεις αν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Κάτι μου λέει ότι μάλλον όλα θα διορθωθούν μετά την αλλαγή λαδιών ……..
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα βάζω 5-30 σε ένα βενζινάδικο της shell..βάζω τα λάδια της shell
Για να δούμε!!
makis106 - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
DENMARK έγραψε:
Ναι εντάξει……. Και φυσικά έχεις δίκιο Μάκη…. Thumb right

Το έγραψα Check engine oil……. Χωρίς το» level» για να του δείξω όπως είπες ότι το 10-50 είναι ακατάλληλο για τον THP Wink
Thumb right
leonidasthess έγραψε:
Είναι λίγο πάνω απο το 2 μπαλάκι...Τώρα ψάχνω να βρω βενζινάδικο να βάλω 0-30!

Και όταν πήγα να μέτρηση το λάδι,φαινόταν ότι είχε πολυ λάδι! Ακόμα και στο δεύτερο μπαλάκι,έχει πολυ λάδι!

Edit: Ρε παιδια όταν βάζω μπρος το αμάξι σβήνει το θαυμαστικο και είναι οκ... Μήπως τελικα είναι κάτι άλλο;;
Rolling eyes Εμενα κατι μου λεει οτι εχει προβλημα ο αισθητηρας σου...
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μ ακούς……… τέλος πάντων δικό σου είναι το αμάξι και δεν επεμβαίνω παραπάνω
leonidasthess - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
Με το που άλλαξα τα λάδια όλα οκ..σβήσαν τα λαμπάκια...φίλε για 0-30 πήγαινα αλλα δεν είχα το βενζιναδικο!! Είδα το βιβλιαράκι της Peugeot και λέει ότι και τα 5-30 είναι οκ!!
DENMARK - Δευ 04 Ιούν 2012, 15:56:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ ρε συ…… όλα καλά…. Very happy

Απλώς θυμήσου όσο πιο γρήγορα μπορέσεις 0-30 total quartz αλλαγή μαζί με το φίλτρο, και σε περίπου 1000 χιλ αλλαγή και τα δυο και από εκεί και πέρα 0-30 σε κάθε αλλαγή

Καλά χλμ και καλό ταξίδι
Very happy
leonidasthess - Τρι 05 Ιούν 2012, 09:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, τωρα που είναι ολα οκ με τα λάδια,
γιατι να πάω να αλλάξω τα 5-30 σε 0-30 ?

Αφου και τα 5-30 είναι οκ απο τον κατασκευαστή..Τα εγκρίνει! Γιατί να τα αλλάξω?
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 10:12:00
Θέμα δημοσίευσης:
εχει παρατηρηθει οτι με τα λαδια 5 30 το συγκεκριμενο μοτερ δε λιπαινεται σωστα με αποτελεσμα σοβαρες βλαβες τουρμπινας και επικαθησεις στο μοτερ κ.α.κανε οτι καταλαβαινεις αλλα μετα εαν το αμαξι βγαλει προβληματα ελατηριων αναθυμιασεων κλπ μη αρχισουμε παλι να λεμε οτι ειναι προβληματικα κλπ.εχει χιλιοσυζητηθει το θεμα εδω μεσα.ψαξε και θα το βρεις.τα συγκεκριμενα μοτερ χρειαζονται τη φροντιδα που τους αρμοζει
android - Τρι 05 Ιούν 2012, 11:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην οτι λαδι θες να βαλεις και να κρατησεις,πρεπει να το ξανα αλλαξεις με φιλτρο παλι σε 1000 χλμ για να φυγουν τα 10-50 που χες ολα,ειδικα το shell 5-30 ειναι χαλια παντως
SαλιγκαρAKIS - Τρι 05 Ιούν 2012, 12:21:48
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
εχει παρατηρηθει οτι με τα λαδια 5 30 το συγκεκριμενο μοτερ δε λιπαινεται σωστα με αποτελεσμα σοβαρες βλαβες τουρμπινας και επικαθησεις στο μοτερ κ.α.κανε οτι καταλαβαινεις αλλα μετα εαν το αμαξι βγαλει προβληματα ελατηριων αναθυμιασεων κλπ μη αρχισουμε παλι να λεμε οτι ειναι προβληματικα κλπ.εχει χιλιοσυζητηθει το θεμα εδω μεσα.ψαξε και θα το βρεις.τα συγκεκριμενα μοτερ χρειαζονται τη φροντιδα που τους αρμοζει

Ενώ αντιθέτως τα 0w30 που είναι πολλάκις χρησιμοποιημένα σε πληθώρα αυτοκινήτων(που μάλιστα έχουν υποβληθεί σε δοκιμές διαρκείας) έχει αποδειχθεί ότι δεν δημιουργούν επικαθήσεις και δεν "χαλάνε" τις τουρμπίνες. Rolling eyes

Καλύτερα να προσέχουμε λίγο περισσότερο τι γράφουμε γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις και δεν διαβάζουν το forum μόνο όσοι γράφουν κιόλας.

Κανένα λάδι δεν μπορεί να αντιστρέψει το θέμα με τις επικαθήσεις λαδιών στους αυλούς εισαγωγής σε κινητήρα άμεσου ψεκασμού, ενώ επίσης δεν έχει αποδειχθεί/παρατηρηθεί πουθενά ότι η χρήση λαδιού 5w30 καταστρέφει τις τουρμπίνες λόγω κακής λίπανσης!
leonidasthess - Τρι 05 Ιούν 2012, 13:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο το 5-30 να δημιουργεί πρόβλημα, διότι το βιβλιαράκι λέει οτι για τον 1.6 THP κάνει το 0-30 και το 5-30.

Αλλο αν το 0-30 είναι λίγο καλύτερο απο το 5-30, αλλα πραγματικά δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει κάποιο μοτέρ αν του βάζεις λάδια 5-30!!
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 13:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
δε δημιουργητε καμμια παρεξηγηση φιλε μου.οποιος διαβαζει και ειναι προσεχτικος βλεπει το δικο μου ποστ βλεπει το δικο σου βλεπει και ολων των αλλων και ειναι ελευθερος να αποφασισει και να φερθει στο αμαξι του οπως θελει.κανεις δε βριζει η κανει διαφημιση εδω μεσα.ολοι μας λεμε την αποψη μας.ασχετα αν ειναι αντιθετη.για εμενα ειναι τα 0 30 καλυτερα πολυ ωραια.για εσενα οχι.το λες το λεω και οκ.δε χρειαζεται να προσεχουμε σε κατι νομιζω περα απο τα στοιχειωδη σεβασμου και ελευθερης γνωμης.
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 13:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
και δεν ειπα πουθενα για καταστροφη τουρμπινας μιλησα για κακη λιπανση..και δεν ειναι κατι που το λεω εγω..και οσον αφορα της επικαθισεις στη μηχανη λογω μη σωστου λιπαντικου ω ναι και ειναι εφικτο...παρα πολυ εφικτο.κακη λιπανση οχι σωστη επιλογη λιπαντικου και μη σωστη καυση απο διαφορους λογους που δε θα συζητησουμε εδω..απο τις λιγες γνωσεις που εχω..παντα ταπεινη μου γνωμη
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 14:07:06
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry αλλα κακη λίπανση, θα εχει ως επακολουθο τη καταστροφή της τουρμπίνας, διαφορετικά δεν δημιουργει προβλημα, και ειναι καλή!
Οσο για τις επικαθησεις, όντως μπορει να παιζουν καποιο ρόλο οι ιδιότητες του λαδιού, αλλα αν περιμενεις οτι βαζοντας ενα 0-30 και μόνο οτι σε 30000χμ οι αυλοι σου δεν θα ειναι κόλος, τοτε... Confused
Υπαρχουν πολυ σημαντικοτερες λύσεις για να αποφυγεις το φαινομενο...
N207r - Τρι 05 Ιούν 2012, 14:09:33
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μ εβαζα 5-30 (mobil 1 esp) κ οι αναθιμιασεις ηταν εντονες k οταν παγωνε το μοτερ οι αναθιμιασεις ηταν παχιες αυτες που εβλεπα στο κουλερ η στην αγελαδα.. με τα 0-30 τοταλ/ελφ εχω βαλει κ τα 2 απλα δεν εχω αναθιμιασεις + καιει λιγοτερο + παει λιγο καλυτερα + πιο αθορυβο.. τα 5-30 εβαζα για 30.000 κμχ μεχρι που καταλαβα τι μαλ***α εκανα..
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 14:22:43
Θέμα δημοσίευσης:
οχι σωστη λιπανση ρε φιλε μου δε σημαινει σπαει το τουρμπο με τη μια.απλα το πυρωνει σε σημειο να ανεβαζει πιο ψηλες θερμοκρασιες.δεν φτανει ευκολα δε σημαινει οτι δε φτανει...!ενω με καποιο αλλο πιο λεπτο φτανει.και υπαρχουνε και 0 30 πολυ καλα για αυτες τις μηχανες.και γιατι να μη το προστατεψεις απο νωρις εαν μπορεις να το κανεις?οσο για τις επικαθισεις γιατι να μη το κανεις αυτο αφου μια καλη ποιοτητα λαδιου παιζει ρολο?για πιο λογο?εσυ η ο οποιοδηποτε ιδιοκτητης θα πληρωσει τη τυχον βλαβη.και ξερουμε πολυ καλα οτι λιγες φορες αποδιδουμε τη βλαβη σε λαθος λιπαντικο...μια εταιρεια βαζει ενα εξωδες που μπορει να λειπουργησει ο κινητητρας.αλλα δε σου λεει ποτε βαλε καλυετρα αυτο γιατι αν δε το βαλεις μπορει σε 100000χλμ να σου βγαλει βλαβη η να σου βουλωσει καμμια διοδο παροχης λαδιου η ξερω γω.και οταν μετα ακους τα ωστηρια να κανουνε θορυβο....και δε τα ακους μετα απο 30000χλμ.αλλα μετα απο 80000 και βαλε..και δεν ειμαστε ολοι μηχανικοι να ανοιγουμε μηχανες κλπ.
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 15:00:50
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
φιλε μ εβαζα 5-30 (mobil 1 esp) κ οι αναθιμιασεις ηταν εντονες k οταν παγωνε το μοτερ οι αναθιμιασεις ηταν παχιες αυτες που εβλεπα στο κουλερ η στην αγελαδα.. με τα 0-30 τοταλ/ελφ εχω βαλει κ τα 2 απλα δεν εχω αναθιμιασεις + καιει λιγοτερο + παει λιγο καλυτερα + πιο αθορυβο.. τα 5-30 εβαζα για 30.000 κμχ μεχρι που καταλαβα τι μαλ***α εκανα..

Μάλιστα! Εσυ δλδ πιστευεις οτι οι αναθυμιάσεις που παραγει ενας κινητηρας, και τα λάδια που μεταφέρουν αυτες εξαρτόνται απο τον τυπο του λιπαντικού! Δηλαδη με τα 5-30 οι αναθυμιασεις κουβαλανε λαδια ενω με τα 0-30 όχι? Για να ξερουμε τι λεμε.
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 15:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
οχι σωστη λιπανση ρε φιλε μου δε σημαινει σπαει το τουρμπο με τη μια.απλα το πυρωνει σε σημειο να ανεβαζει πιο ψηλες θερμοκρασιες.δεν φτανει ευκολα δε σημαινει οτι δε φτανει...!ενω με καποιο αλλο πιο λεπτο φτανει.και υπαρχουνε και 0 30 πολυ καλα για αυτες τις μηχανες.και γιατι να μη το προστατεψεις απο νωρις εαν μπορεις να το κανεις?οσο για τις επικαθισεις γιατι να μη το κανεις αυτο αφου μια καλη ποιοτητα λαδιου παιζει ρολο?για πιο λογο?εσυ η ο οποιοδηποτε ιδιοκτητης θα πληρωσει τη τυχον βλαβη.και ξερουμε πολυ καλα οτι λιγες φορες αποδιδουμε τη βλαβη σε λαθος λιπαντικο...μια εταιρεια βαζει ενα εξωδες που μπορει να λειπουργησει ο κινητητρας.αλλα δε σου λεει ποτε βαλε καλυετρα αυτο γιατι αν δε το βαλεις μπορει σε 100000χλμ να σου βγαλει βλαβη η να σου βουλωσει καμμια διοδο παροχης λαδιου η ξερω γω.και οταν μετα ακους τα ωστηρια να κανουνε θορυβο....και δε τα ακους μετα απο 30000χλμ.αλλα μετα απο 80000 και βαλε..και δεν ειμαστε ολοι μηχανικοι να ανοιγουμε μηχανες κλπ.

Το τουρμπο δεν πυρώνει απο τη λίπανση, αλλα απο τα καυσαερια, η ψυξη του επιτυγχανεται απο το υγρο ψύξης και απο το λαδι. Αν εχεις κατι να πεις για τον τυπο του λιπαντικου ως προς τις θερμοκρασιες, πες οτι δεν λιπαινει σωστα σε υψηλες θερμοκρασιες, (αν αυτο υποστηρίζεις) αλλα οτι δεν μπορει να απαγει τη θερμοτητα απο το cartridge και πυρωνει το τουρμπο, δε στεκει.
Το αν ενα λαδι εχει ιδιότητες για το θεμα των επικαθησεων, δε μου λεει πολλά, και το castrol edge 5-30 λεει οτι εχει τεχνολογια για καταπολεμηση των επικαθησεων, και το δηλώνει κιόλας, αλλα σου ξαναλέω, αν περιμενεις με το λαδι να κρατησεις καθαρους τους αυλούς σου... Thumb Down
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 15:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
αλλο ηθελα να πω συγνωμη.οτι πυρωνει και απο την ελλειψη επαρκους λιπανσης..λογω τριβωντεσπα αυτη ειναι η αποψη μου.τωρα καλο ειναι να βοηθαμε οσο μπορουμε το μοτερ.
SαλιγκαρAKIS - Τρι 05 Ιούν 2012, 15:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
δε δημιουργητε καμμια παρεξηγηση φιλε μου.οποιος διαβαζει και ειναι προσεχτικος βλεπει το δικο μου ποστ βλεπει το δικο σου βλεπει και ολων των αλλων και ειναι ελευθερος να αποφασισει και να φερθει στο αμαξι του οπως θελει.κανεις δε βριζει η κανει διαφημιση εδω μεσα.ολοι μας λεμε την αποψη μας.ασχετα αν ειναι αντιθετη.για εμενα ειναι τα 0 30 καλυτερα πολυ ωραια.για εσενα οχι.το λες το λεω και οκ.δε χρειαζεται να προσεχουμε σε κατι νομιζω περα απο τα στοιχειωδη σεβασμου και ελευθερης γνωμης.

Παρεξήγησες, δεν είπα ποτέ ότι προτιμάω το 5w30 από το 0w30. Είμαι ανοιχτός σε κάθε τι που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση/αξιοπιστία του μοτέρ μου.

Αυτό που είπα είναι ότι είναι θεμιτό να προσέχουμε το τρόπο που εκφραζόμαστε γιατί δημιουργούνται ασάφειες πρός παρεξήγηση.
Με την αλλαγή από 5w30 σε 0w30 δεν γλυτώνεις τις αναθυμιάσεις και ούτε σώζεις το μοτέρ από τυχόν καταστροφή (πχ σπάσιμο τουρμπίνας, όπως αναφέρθηκε).
Ο καθένας μπορεί να εκφέρει ελεύθερα τη γνώμη του (όπως είπες) για αυτό και γώ ανταπαντώ λέγοντας τη δική μου. Razz

Ο φίλος Μάκης με κάλυψε αρκετά. Wink
vasilisalessia - Τρι 05 Ιούν 2012, 16:40:53
Θέμα δημοσίευσης:
Posted: Tue 05 Jun 2012, 15:53:03 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

vasilisalessia wrote:

(Παρεξήγησες, δεν είπα ποτέ ότι προτιμάω το 5w30 από το 0w30. Είμαι ανοιχτός σε κάθε τι που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση/αξιοπιστία του μοτέρ μου.

Αυτό που είπα είναι ότι είναι θεμιτό να προσέχουμε το τρόπο που εκφραζόμαστε γιατί δημιουργούνται ασάφειες πρός παρεξήγηση.
Με την αλλαγή από 5w30 σε 0w30 δεν γλυτώνεις τις αναθυμιάσεις και ούτε σώζεις το μοτέρ από τυχόν καταστροφή (πχ σπάσιμο τουρμπίνας, όπως αναφέρθηκε).
Ο καθένας μπορεί να εκφέρει ελεύθερα τη γνώμη του (όπως είπες) για αυτό και γώ ανταπαντώ λέγοντας τη δική μου. )ετσι συμφωνω.δε μιλησαμε ποτε για ΣΠΑΣΙΜΟ τουρμπο η μηχανης.μιλησα για ως καταλληλοτερα για λιγοτερες φθορες..κατα τη γνωμη μου.
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Ιούν 2012, 16:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Μάλιστα! Εσυ δλδ πιστευεις οτι οι αναθυμιάσεις που παραγει ενας κινητηρας, και τα λάδια που μεταφέρουν αυτες εξαρτόνται απο τον τυπο του λιπαντικού! Δηλαδη με τα 5-30 οι αναθυμιασεις κουβαλανε λαδια ενω με τα 0-30 όχι? Για να ξερουμε τι λεμε.

συγνωμη Μακη, δεν θελω να στην πω( εχω δει πολλα ποστ σου και σε πολλα συμφωνω μαζι σου, αλλά εδω νομιζω οτι κανεις λιγο λαθος, εκτος αν δεν καταλαβα εγω καλα)
να ξεκαθαρισουμε κατι
οι αναθυμιασεις τι ειναι? Question
απο τι αποτελούνται? Question
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 17:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
makis106 έγραψε:

συγνωμη Μακη, δεν θελω να στην πω( εχω δει πολλα ποστ σου και σε πολλα συμφωνω μαζι σου, αλλά εδω νομιζω οτι κανεις λιγο λαθος, εκτος αν δεν καταλαβα εγω καλα)
να ξεκαθαρισουμε κατι
οι αναθυμιασεις τι ειναι? Question
απο τι αποτελούνται? Question

Αλεξανδρε κουβεντα κάνουμε Wink
Οι αναθυμιάσεις λοιπον ειναι ενα αέριο μείγμα, το οποιο δημιουργειται κυριως απο τα διαφυγόντα παράγωγα της καυσης απο τα ελατήρια προς τον στροφαλοθάλαμο, αφου απολυτη στεγανοτητα δεν γινεται να υπαρχει. Αρα σιγουρα ειναι καυσαερια.
Επίσης μεσα σε αυτο το μείγμα υπαρχει μεγαλο ποσοστο υδρατμών, ατμων λαδιου, όπως και λιπαντικο σε υγρη μορφη που παρασυρεται...
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Ιούν 2012, 18:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη ειναι καυσαερια,υδρατμοι και κυριως λαδια
οκ?
αρα που ειναι το παραξενο οι αναθυμιασεις να εχουν αμεση σχεση με τη συνθεση του λαδιου? (δεν μιλαω για το ιξωδες, αλλα για τα συστατικα του λαδιου)
άλλα λαδια παραγουν περισσοτερες αναθυμιασεις και άλλα λιγοτερες
επομενως παιζει ρολο το λαδι στις αναθυμιασεις και ισως τον συμαντικοτερο
--------- -----------------
και αυτο που θελει να πει ο Βασιλης(vasilisalessia) και το εχει πει 1000φορες ο Θανασης (μεκανικ) ειναι οτι το 0-30 της τοταλ/ελφ ειναι το καλυτερο λαδι που μπορουμε να βαλουμε στο μοτερ μας
οχι επειδη ειναι 0-30 (το 0-30 ειναι μια παραμετρος αυτου του λαδιου.
παιζουν και πολλα πραγματα ακομα ρολο για να κρινεις την ποιοτητα του λιπαντικου.δεν ειναι μονο το 0-30)
το λαδι αυτο αντεχει στις καταπονισεις και στις συνθηκες που επικρατουν στον THP
αν προσεξετε δεν λεει για ολα τα 0-30
μιλαει γαι ενα συγκεκριμενο (που τυχαινει να ειναι της τοταλ)
οπως επισης "θαβει" το 5-30 της τοταλ και της σελλ επισης

ακουστε τον, ξερει τι λεει
ειναι τοσο ψειρας σε τετοια θεματα, που το εχει ψαξει απο 1002 μεριες πριν μας το προτεινει
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 18:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
Αλέξανδρε, δεν διαφωνώ στο οτι υπαρχουν διαφορετικες γνώμες για τις ιδιότητες διαφορετικων τυπων λιπαντικου, ως προς την αντοχή τους και τις λιπαντικες τους ιδιότητες. Εγώ τυχαινει να χρησιμοποιω 5-30 (castrol edge συγκεκριμένα) απο την αρχή, να ειμαι ικανοποιημένος απο το λάδι, και να εχω την αποψή μου.
Εκει που διαφωνώ, ειναι στο οτι θα γλιτωσεις το μοτερ σου απο το χαλι των επικαθήσεων με ενα 0-30 αντι με το 5-30 ή οποιοδήποτε λιπαντικο τελος παντων.
Ο όγκος των αναθυμιάσεων καθορίζεται απο την κατασκευη του μοτερ, οπου ειναι προκαθορισμενες οι ποσοτητες καυσαερίων που θα διαφευγουν απο τους θαλάμους καύσης, και μαλιστα αρκετες σε ενα μοτερ σαν το δικο μας, το οποιο ειναι και υπερπληρούμενο και δουλευει με υψηλές σχεσεις συμπίεσης (ΤΗΡ γαρ!). Ο μονος λόγος για να αυξηθει πλεον ο ογκος των αναθυμιάσεων , ειναι ειτε επειδη θα αυξηθει πχ η πίεση υπερπλήρωσης, ειτε επειδη η στεγανοποίηση των ελατηριων με τα τοιχωματα των κυλίνδρων εχει επιδεινωθεί.
Ο όγκος αυτος λοιπον όπως ειναι φυσικο θα συμπαρασυρει και την αναλογη ποσοτητα λαδιού, αρα ειναι φυσιολογικο πχ οταν αυξανεις την πιεση στο μοτερ, να εχεις και περισσότερες αναθυμιασεις, οποτε μεγαλυτερη καταναλωση λαδιού. Ότι τυπο λαδιου και να εχεις όμως δεν θα το αποφυγεις το φαινόμενο.
Αν εχεις ακουσει για παραδειγμα περιπτωσεις οπου καποιοι παρατηρησαν πολλα λαδια στις αναθυμιασεις που τυχαινει να ειχαν εξω, και τελικα διαπιστωσαν σπασμενο έμβολο (μακρια απο 'μας!)... αυτο εγινε γιατι διεφευγαν πολλα καυσαερια πλεον απο τον κυλινδρο, αυξηθηκε κατακορυφα ο ογκος των αναθυμιασεων και παρασυρονταν μεγαλη ποσοτητα λαδιών.

Και επειδη συγκρίνουμε, αυτο που εχω δει κ εγω εμπειρικα απο ΤΗΡ που δουλευε με 0-30, ειναι και εκεινου οι αυλοι εισαγωγης χειροτεροι απο τους δικους μου, πριν βαλω το δοχειο αναθυμιάσεων...
Και επισης μην ξεχνατε οτι το προβλημα με την καπνα στους αυλούς οφειλεται στο μεγαλυτερο ποσοστο του στα λαδια των αναθυμιασεων αλλα επιβαρυνεται και απο αλλες "πηγες" λαδιού Exclamation
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Ιούν 2012, 19:06:14
Θέμα δημοσίευσης:
εκει που διαφωνώ ειναι αυτο:
makis106 έγραψε:
.....Ο όγκος αυτος λοιπον όπως ειναι φυσικο θα συμπαρασυρει και την αναλογη ποσοτητα λαδιού....

δεν συμπαρασύρουν τα καυσεαρια που φευγουν απο τον θαλαμο καυσης το λαδι και γι αυτο το λογο εχουμε λαδιλα στις αναθυμιασεις
το λαδι το ιδιο απο το στροφαρισμα και απο την πιεση που δεχεται στο μοτερ,συν τις μεγαλες θερμοκρασιες κανει ενα "νεφος" το οποιο κατακλιζει το μοτερ και βρισκει διοδο προς τα πανω και προς την εξοδο των αναθυμιασεων
για αυτο εχουμε λαδιλα στις αναθυμιασεις
και επομενως το ποσα λαδια θα εχουμε στις αναθυμιασεις εξαρταται αμεσα απο την συνθεση του λαδιου που εχουμε στο μοτερ
δλδ αλλες αναθυμιασεις παραγει το Α λαδι, αλλες το Β κτλ
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 19:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι θα επιμείνω στο οτι οσο μεγαλύτερος ειναι ο όγκος των αερίων των αναθυμιάσεων, τοσο μεγαλύτερη ειναι και η ποσοτητα λαδιου που θα παρασυρθεί, ακομη και απο αυτο το νεφος που περιγραφεις. Για αυτο ισχυει και αυτό:
makis106 έγραψε:

Αν εχεις ακουσει για παραδειγμα περιπτωσεις οπου καποιοι παρατηρησαν πολλα λαδια στις αναθυμιασεις που τυχαινει να ειχαν εξω, και τελικα διαπιστωσαν σπασμενο έμβολο (μακρια απο 'μας!)... αυτο εγινε γιατι διεφευγαν πολλα καυσαερια πλεον απο τον κυλινδρο, αυξηθηκε κατακορυφα ο ογκος των αναθυμιασεων και παρασυρονταν μεγαλη ποσοτητα λαδιών.

Τωρα για το αν ενα λιπαντικό μπορει να δημιουργεί λιγοτερο "νεφος λαδιου" οπως λες απο ενα αλλο, ειμαι λιγο δυσπιστος, και στην πραξη δεν το εχω δει να επαληθευεται...
mechanic - Τρι 05 Ιούν 2012, 19:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη ειναι σωστος ο τροπος που σκεφτεσαι και το ψαχνεις,
αλλα επικεντρωνεις και αναλωνεσαι σε λαθος κατευθυνση Rolling eyes

Ο Αλεξανδρος,Βασιλης και αλλα παιδια σωστα μιλανε
αλλα ειναι λογικο να καπου να χανεται λιγο το νοημα οταν αρχιζουν οι τεχνικες λεπτομεριες...

Δυστηχως το κεφαλαιο λιπανσης ειναι απιστευτα πολυπλοκο και εχει ενα σωρο παρακλαδια σαν τις ριζες ενος δεντρου.
Οποτε και δεν βρισκω ουσια να αναλωθουμε σε συζητηση που αν δεν γνωριζουμε εκτεταμενα χαρακτηρηστικα λιπανσης δεν θα βγαλουμε ακρη.
Και προς Θεου δεν θελω να νομιζεις οτι προσπαθω να σου την πω,
καμια σχεση Very happy
Οπως πολλες φορες εχω πει δεν τα παιρνω ουτε απο την ελφ/τοταλ ουτε απο κανεναν, το αντιθετο τους πληρωνω οπως και εσυ και ολα τα παιδια για να αγορασουμε τα προιοντα τους.

Μαλιστα οσες (actually λιγες) φορες ειχα συζητηση με ατομα που κατεχουν καλα το κεφαλαιο λιπανσης (μια φορα ειχα τη χαρα να τα πω μαλιστα και με εναν απο τους καθηγητες μου, να ναι καλα ο ανθρωπος Cool )
Οταν αρχιζω και εξηγω με στοιχεια για ποιο λογο ενας συγχρονος κινητηρας κατηγοριας ΤΗΡ χρειαζεται συγκεκριμενα το ελφ η τοταλ 0-30
και οχι 5αρι λαδι.
(ειναι συμβατος με 5αρι αλλα δεν ειναι φτιαγμενος για 5αρι)
μετα απο λιγο ειναι απολυτα συμφωνοι, και μιλαω για ατομα με βαθεια γνωση του αντικειμενου, που πολλες φορες τους συμβουλευομαι μαλιστα.

Αρα εδω το προβλημα ειναι οτι δυστηχως (και προς Θεου δεν ειναι αναγκη να εισαστε ειδηκοι) αλλα πως να το κανουμε?
Δεν εχετε τις απαραιτητες γνωσεις για να κατανοησετε για τι πραγμα μιλαμε και για ποιο λογο πρεπει να επιλεξουμε το 0-30 και οχι το καστρολ η τοταλ 5-30.

Εχω προσπαθησει πολλες φορες με παραδειγματα να το πω αλλα δεν γινομαι κατανοητος οποτε και απλα σιωπω...
Δεν θελω να προσβαλω κανεναν, αλλα αν δεν ξερει ειναι λαθος να παρασερνει και αλλους μαζι τους.

Δυστηχως ξερεις ποσα και ποσα απο τα ΤΗΡ αν τυχον ειχαν απο την αρχη το σωστο λιπαντικο θα ειχαν αποφυγει διαφορα προβληματα?
Δεν λεω οτι δεν θα βγαζανε, αλλα εχει μεγαλη διαφορα
που γινεται ακομα μεγαλυτερη οσο περισσοτερο καταπονεις το μοτερ σου.
(πχ αν εισαι καφτης, η προγραμματισμενος κτλ κτλ)
Βεβαια το γα**το ειναι οτι στα 0-30 (ειδηκα στα ελφ) παιξανε πολλες μαιμουδες και ειναι κατι που δυσκολα το παιρνει χαμπαρι κανεις...

Απο εκει και επειτα πιστευω οτι καταλαβαινεις οτι προσωπικα δεν εχω ουτε κομπλεξ ουτε τραβαω καποιο ζορι για να "κανετε το δικο μου"
ποιος ειμαι που θα σου πω τι κανεις? Very happy

Και στην αρχη οκ ελεγα δεν πειραζει αστους,
αντι 300.000χλμ θα βγαλουν 200.000 δεν πειραζει γιατι εγω να σκαω για να τους κανω να καταλαβουν ποια ειναι η αληθεια και το σωστο???

Αλλα στην πορεια αν ηξερες ποσα και ποσα παιδια εχω δει
που το μοτερακι τους ειναι σε μαυρα (εσωτερικα) χαλια...
Η αλλοι (οκ λιγοτεροι) με σπασμενα μοτερ η απιστευτες φθορες και παει λεγοντας
πιστεψε με δεν ειναι ενα και δυο... Rolling eyes

Οποτε για αυτα τα παιδια μιλαω και χτυπιεμαι για να προλαβουν οτι μπορουν να προλαβουν....
Παιδια (αξιοσεβαστα) σαν και σενα που απλα προσπαθουν να βρουνε "πατηματα" για να δηκαιολογησουν την επιλογη τους,
οτι και να γινει ποτε δεν θα γυρισεις να παραδεχθεις τι εγινε...
Ειναι σαν να σε κερατωνει η γκομενα σου και αντι να τη διωξεις
να της δινεις και δηκιο απο πανω Exclamation
Οκ..... σεβαστο μεν αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σωστο δε Laughing

Περα απο την πλακα παντως,
να ξερεις το εξης...
η σειρα "9000 ενερτζι" της τοταλ που αποτελειται απο τα
0-30
5-40
10-50
ειναι (μεχρι στιγμης) μακραν οτι καλυτερο εχουμε διαθησμο στη συμβατικη αγορα.
Και τα 3 αυτα λιπαντικα εχουν απιστευτες αντοχες στις θερμοκρασιες
(δεν ειναι τυχαιο οτι η καστρολ στα διαφημιστικα της δεν δειχνει τις επιδοσεις των τοταλ ενερτζι αλλα της μομπιλ)
εχουν καταπληκτικες ηδιοτητες (ειδηκα το 0 και το 5αρι) στην αμεσση λιπανση, κατι που ειναι επισης υψηστης σημασιας για το μοτερ μας.
Εχουν τις καλυτερες αντοχες στην χημικη και μηχανικη μολυνση,
παρεχουνε καλυτερη προστασια οταν το μοτερ γυριζει πανω απο 5000 στροφες.
Ακομα και οι παραγομενες αναθυμιασεις (που ειναι και αυτο πολυπλοκο) τους, ειναι σε πολυ καλυτερα επιπεδα απο το καστρολ και ας διαφημιζεται το καστρολ επ αυτου.
Εκει που μενουν πισω και δυστηχως θα καταργηθουν καποια στιγμη στο μακρυ μελλον ειναι στις ηδηιοτητες τους οσον αφορα τα επιπεδα smoke emission...
Εκει ειναι και το μοναδικο τους μειονεκτημα εναντι των αλλων.
Οποτε ο κατασκευαστης πρεπει να εχει και μια δευτερη επιλογη lower smoke emission αλλιως δεν περναει τις νορμες των γιουρο 4 και πανω...
(τυπικο διαδηκαστικο)

Τωρα αν καποιος βεβαια εχει ανοιξει τα διακενα στο μοτερ του
και βαζοντας τοταλ 9000 ενερτζι 0-30 και με ηρεμη οδηγηση εχει πολυ υψηλη καταναλωση λαδιου
(μονο ετσι εισαι σιγουρος οτι το μοτερ σου εχει θεμα)
η ειναι απο 40κιλος 300αρης και ανω τοτε και υπο αλλες προυποθεσεις πρεπει να παει στο τοταλ κουαρτζ 9000 5-40 ενερτζι και οχι σε καποιο κωλο 5-30.

Ειμαι περιεργος να δω ποτε αυτο θα γινει κατανοητο... Rolling eyes

Αν ξερατε,
μοναχα να ξερατε...
πως οδηγω το αμαξι μου τοτε θα τρομαζατε...
Και ομως οχι μονο δεν εχει κανενα προβλημα
(ποιος θελει μπορει να το δει/επιβεβαιαωσει)
αλλα εσωτερικα ειναι αψογο παρα τις απιστευτες καταπονισεις που το βαζω.
Αλλα απο μηδεν χλμ εχει 0-30
αν αυτο το λαδι ειχε εστω και ενα μειονεκτημα,
ο πρωτος που θα εσπαγα το μοτερ μου, θα ημουν εγω....
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 19:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
Θανάση σέβομαι τις γνώσεις σου και εσενα προσωπικα αν και δεν εχει τυχει να τα πουμε ποτε απο κοντα, και εννοείται οτι εισαι πιο ψαγμένος στο θεμα λιπαντικών κλπ λόγω δουλειάς υποθέτω. Δεν θα αντιπαρατεθώ στο θεμα καταλληλότερου τυπου λαδιού, εχω κανει την επιλογη μου και δεν την υποστηριζω απο πεισμα ή εγωισμό, αλλα επειδη δεν εχω καποιο προβλημα με αυτην.
Δλδ, στο θεμα καταναλωσης λαδιου, ημουν παντοτε θεωρω άψογος, ποτε λαμπακια σταθμης κλπ. και ποτε συμλήρωμα απο αλλαγη σε αλλαγή. Και αν τελευταια ανεβηκε η καταναλωση μου, διαπιστωσα οτι λαδι που ελειπε, εφευγε απο τον κομπρέσορα της τουρμπίνας. (Και για να σε προλάβω, τον λόγο για τον οποιο η 150άρα τουρμπίνα μου, ξερναει λαδια στην εισαγωγή, μου τον εδωσε το ιδιο το τεχνικο τμημα της borg warner σε mail, και δεν ειναι το λαδι, αλλα αυτο δεν ειναι της παρούσης...) οποτε απο καταναλωση δεν εχω παραπονο.
Απο θερμοκρασιες λιπαντικού, όσο σκισιμο και αν εχει φαει, ποτε δεν ακουμπησε ο δεικτης τη μεση.
Το ψευτοκαπακο οταν λυθηκε για χρονισμα εδειξε εναν κινητηρα πεντακαθαρο.
Για το θεμα των αναθυμιάσεων, οπως ξαναειπα δεν σωζεται η κατασταση με τον τυπο λιπαντικου, αλλωστε τα ιδια χαλια με καπνες τα εχω δει και με 0-30.
Δεν διαφωνω οτι μπορει σαν λαδι να ειναι καλυτερο το 0-30 απλα σε μενα το 5-30 δεν δειχνει ακαταλληλο, και όπως θα ξερεις, συνταγη που αποδιδει, δεν αλλάζει! Wink
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Ιούν 2012, 20:05:16
Θέμα δημοσίευσης:
ρε Μακη ειναι σαν να λες καπνιζω αλλά δεν επαθα καρκινο
αρα αφου δεν επαθα καρκινο, σημαινει οτι το τσιγαρο δεν πειραζει
makis106 - Τρι 05 Ιούν 2012, 20:13:05
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι Αλέξανδρε, ειναι καθαρα, ειμαι ικανοποιημενος απο αυτο που χρησιμοποιώ και δεν ρισκάρω να πειραματιστώ.
χωρις αυτο να σημαινει οτι αποτρεπω κανεναν να χρησιμοποιησει 0-30, αλλωστε το ξαναλεω, μετα απο οσα εχουν γραφτει απο τον Θαναση, που το εχει ψαξει τόσο, πολυ πιθανο να ειναι και καλυτερο. Wink
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Ιούν 2012, 20:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
οκ, αυτο ειναι δεκτο
Very happy Very happy
mechanic - Τρι 05 Ιούν 2012, 23:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη ξερεις και προσεχεις το αμαξι σου,
αλλιως θα σου ειχε πεταξει πολλα προβηματα.

Τουλαχιστο βαζεις το λονγκ λιφε της καστρολ που ειναι το καλυτερο στα 5-30,
απλα να ξερεις (και στο λεω σαν μηχανικος που εχω δουλεψει σε τμημα εξελιξης και ερευνων κινητηρων)
οτι αυτο που εχεις ειναι συμβατο για τις αναγκες του κινητηρα σου
και οχι το ενδεδειγμενο Exclamation

Τουλαχιστο αλλαζε το καθε 5000χλμ
ωστε να μην προλαβαινει να σπαει.

Αλλα αν σου κατεβαζει σταθμη χωρις αλοιωση ιξωδες αυτο σημαινει οτι αρχιζουν και ανοιγουν τα διακενα στο μοτερ σου σαν να εχεις κανει δηπλασια απο τα χλμ που εχεις τωρα.
(οκ δεν το λεω με σηγουρια μιας και δεν γνωριζω το μοτερ σου)
Τουλαχιστο βαλε το 5-40 ενερτζι
εχει τα ηδια κορυφαια χαρακτηρηστικα με το 0-30 απλα ειναι λιγο ποιο βαρυ...
(ενα εξ αυτων ειναι το instant lubrication που το εχει σε κορυφαιο βαθμο)
Αυτο ειναι η ικανοτητα στο λαδι καθε φορα που σβηνεις το μοτερ σου να "μενει" πανω στα μεταλα και με την εξελιγμενη χημικη του συσταση καθε φορα που βαζεις μπρος να μπορει να λιπαινει τα κινητα και απομακρυσμενα απο αμεση λιπανση μερη.
πχ καδενα χρονισμου, γραναζι αυτης, συστημα εκεντροφορων ρολερς κτλ κτλ...
Ετσι εξασφαλιζει αμεση προστασια μεχρι να αρχισουν αυτα να λιπαινονται απο το splash system του κινητηρα.
Το καστρολ μενει πισω... Το οτι ολα γραφουν διαφορα στο χαρτακι τους ειναι "ελεγχομενο"...
Οπως και η θερμοαπαγωγικη ικανοτητα του ειναι ανωτερη απο του καστρολ
(αποροφωντας θερμοκρασια απο τα μεταλα τα ψυχει καλυτερα)
ψυχωντας καλυτερα εχεις καλυτερη λιπανση.
(και για αυτο εχουν μονιμως λιιιιγο παραπανω μεσο ορο θερ/σιων)
Επισης η ικανοτητα τους να καθαριζουν τον κινητηρα βοηθανε στο να αποτρεπονται φθορες στα κινητα μερη, αν δεις μοτερ με 60.000χλμ και 0-30 αστραφτουν/γυαλιζουν τα μεταλα του.
Οπως και το οτι η βρωμια κανει μια κρουστα που ειναι δυσθερμαγωγη και δημιουργει τοπικες υπερθερμανσεις, ειδηκα στα ρολερς και στα γραναζια χρονισμου.
Επειτα επειδη αντεχει περισσοτερο στη χημικη μολυνση κραταει καλυτερα τα χαρακτηρηστικα του μεχρι και την ωρα που θα το αλλαξεις.
Οπως και το οτι εχει επιπλεον θερμικες αντοχες του δινει τη δυνατοτητα να καπνιζει λιγοτερο (λιγοτερες αναθυμιασεις)
οκ εξαρταται βεβαια και πως οδηγεις αλλα μιλαμε παντα συγκριτικα οκ?
Το γελιο ομως ειναι οτι η συσταση των αναθυμιασεων αυτων (σε ενα υγειες μοτερ) αφηνουν ελαχιστα καταλοιπα στα τοιχωματα της εισαγωγης.
Παντα συγκριτια στον ηδιο κινητηρα με ηδιο τροπο οδηγησης... μην τα μπερδεψουμε γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη...

Το καστρολ εδω υπερεχει μονο μετα την καυση των αναθυμιασεων που παραγει λιγοτερους ρυπους.
Αλλα αυτη τη ηδιοτητα που αναγραφει για αναθυμιασεις κτλ
(για οσους γνωριζουν) η καστρολ ειχε βγαλη φημη οτι καπνιζουν ευκολα τα λαδια της, και σεβομενη τον εαυτο της το βελτιωσε και μπραβο της.
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και η κορυφαια του ειδους Wink
Επειτα οι θερμικες αντοχες,
που το 0-30 η 5-40 μπορεις να το εχεις στους 120-130 βαθμους (μετα το ψυγειο λαδιου) και πυρομετρο να ειναι σηκωμενο στη 1000αρα και αυτο να μην σπαει τη συσταση του Exclamation
Δηλαδη αυτο που θελω να πω και να καταλαβετε ειναι οτι το μηδεν στην ενδειξη του ιξωδες (να πω λιγο μπακαληστικα αν μου επιτρεπετε) εχει ποιο πολυ την εννοια της διεισδησης στα μικρα διακενα που εχει ενα μοτερ ακρηβειας οπως ο ΤΗΡ.
Οταν εσυ του βαλεις κατι βαρυτερο (που μαλιστα στα ζορια τα φτυνει)
το μονο που πετυχαινεις ειναι να αρχισουν να τρογωνται μεταξυ τους
τα μεταλα και να ανοιγουν σιγα σιγα αυτα τα διακενα....

Αυτο που λεω ειναι γεγονος και πραγματικοτητα.

Αλλιως δωσε μου μια εξηγηση για ποιο λογο να χτυπιεμαι σαν χταποδι για να σας αποδειξω ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι... Laughing

Δεν σου λεω τι να κανεις με το αμαξι σου,
αλλα θελω οτι κανεις να ειναι μια ενσυνηδειτη επιλογη και να μην το μετανιωσεις στο μελλον.
mechanic - Τρι 05 Ιούν 2012, 23:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
Και ειναι και αλλα ακομα γεγονοτα και οχι θεωριες
που ειληκρινα βαριεμαι να γραφω και εσεις να διαβαζετε... Exclamation
leonidasthess - Πεμ 07 Ιούν 2012, 18:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά παιδιά,
Πάνε 3-4 μέρες που άλλαξα τα λάδια και όλα είναι οκ.

Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Να αλλάξω και το φίλτρο μήπως?

Διότι εγω άλλαξα μονο τα λάδια της μηχανής!
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Ιούν 2012, 18:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
Γεια χαρά παιδιά,
Πάνε 3-4 μέρες που άλλαξα τα λάδια και όλα είναι οκ.

Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Να αλλάξω και το φίλτρο μήπως?

Διότι εγω άλλαξα μονο τα λάδια της μηχανής!

τωρα το σκεφτηκες?

ποιο αμαξι εχεις?
leonidasthess - Πεμ 07 Ιούν 2012, 18:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
207 cc turbo.

Μου είχαν βάλει κατα λάθος τα 10-50 και πήγα και τα άλλαξα με 5-30.

Πρέπει να αλλάξω κάτι άλλο?
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Ιούν 2012, 19:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
207 cc turbo.

Μου είχαν βάλει κατα λάθος τα 10-50 και πήγα και τα άλλαξα με 5-30.

Πρέπει να αλλάξω κάτι άλλο?

ναι εσυ πρεπει να αλλαξεις και φιλτρο αλλά και λαδια ξανα(ας εβαλες 5-30,εχει μεινει απο το 10-50 μεσα στο μοτερ)
το 10-50 δεν κανει καθολου για αυτο το μοτερ
να βαζεις 0-30 της τοταλ
και παντα σε καθε αλλαγη να αλλαζεις φιλτρο

και να πεις σε αυτον που σου εβαλε τα 10-50 οτι ειναι εντελως ασχετος
κι αν δεν ξερει, να λεει δεν ξερω, να μην κανει μλκς
DENMARK - Πεμ 07 Ιούν 2012, 20:51:44
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά ρε Λεωνίδα δεν τα είπαμε………

DENMARK έγραψε:
Οκ ρε συ…… όλα καλά…. Very happy

Απλώς θυμήσου όσο πιο γρήγορα μπορέσεις 0-30 total quartz αλλαγή μαζί με το φίλτρο, και σε περίπου 1000 χιλ αλλαγή και τα δυο και από εκεί και πέρα 0-30 σε κάθε αλλαγή

broulis - Πεμ 26 Ιούλ 2012, 16:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα το αυτοκίνητο είναι 5/2009. Για τα πρώτα 30.000χλμ δεν είχε κανένα θέμα με λάδια. Στις 33.000 άναψε το πρώτο λαμπάκι.Συμπληρώθηκε λάδι ξανά μετά απο 5.000χλμ λαμπάκι. Το τρίτο λαμπάκι ήρθε μετά απο 3.000χλμ.Κάνω service και μου λέει ο μηχανικός να κάνω 1000χλμ και να το πάω για μέτρηση.Έτσι και έγινε. Έκανα 1000 πιο πιεσμένα χλμ απο το κανονικό( αύξησα τη μέση κατανάλωση απο 9.6/100 στα 10.6/100) και το πήγα σήμερα το πρωί για μέτρηση.Αποτέλεσμα, είχε κάψει καμιά 600γραμμαρια.Ο μηχανικός είπε ότι έχει βγει μια ανακοίνωση απο την εταιρία ότι εαν είσαι σε αυτά τα επίπεδα κατανάλωσης και δεν έχεις ξεπεράσει τα 80.000χλμ( έχω 42.000) σου ανοιγουν δωρεαν το καπάκι της κεφαλής και επιδιορθώνουν τη ζημιά...Περιμένω να δω την απάντηση της Peugεot.Διαφορετικά το κόστος επισκευής είναι τουλάχιστον 500ευρώ και εργατικά όσο σε χρεώσει το συνεργείο...Όπως και στα mini έτσι και στο 207 όλο το θέμα είναι απο τους οδηγούς των βαλβίδων... Sad
mechanic - Πεμ 26 Ιούλ 2012, 19:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
broulis έγραψε:
Εμένα το αυτοκίνητο είναι 5/2009. Για τα πρώτα 30.000χλμ δεν είχε κανένα θέμα με λάδια. Στις 33.000 άναψε το πρώτο λαμπάκι.Συμπληρώθηκε λάδι ξανά μετά απο 5.000χλμ λαμπάκι. Το τρίτο λαμπάκι ήρθε μετά απο 3.000χλμ.Κάνω service και μου λέει ο μηχανικός να κάνω 1000χλμ και να το πάω για μέτρηση.Έτσι και έγινε. Έκανα 1000 πιο πιεσμένα χλμ απο το κανονικό( αύξησα τη μέση κατανάλωση απο 9.6/100 στα 10.6/100) και το πήγα σήμερα το πρωί για μέτρηση.Αποτέλεσμα, είχε κάψει καμιά 600γραμμαρια.Ο μηχανικός είπε ότι έχει βγει μια ανακοίνωση απο την εταιρία ότι εαν είσαι σε αυτά τα επίπεδα κατανάλωσης και δεν έχεις ξεπεράσει τα 80.000χλμ( έχω 42.000) σου ανοιγουν δωρεαν το καπάκι της κεφαλής και επιδιορθώνουν τη ζημιά...Περιμένω να δω την απάντηση της Peugεot.Διαφορετικά το κόστος επισκευής είναι τουλάχιστον 500ευρώ και εργατικά όσο σε χρεώσει το συνεργείο...Όπως και στα mini έτσι και στο 207 όλο το θέμα είναι απο τους οδηγούς των βαλβίδων... Sad

Γιατι αραγε???????

να σε ρωτησω κατι?

Τι λαδι σου βαζουν στο μοτερ αρχης γενομενης?
broulis - Παρ 27 Ιούλ 2012, 12:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μου βάζουν το Total 5-30.
mechanic - Παρ 27 Ιούλ 2012, 19:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα να ξαναλεω μια απο τα ηδια???
Ειληκρινα βαριεμαι και δεν αξιζει κιολας να ειμαι μια ζωη ο "κακος" και αυτος που πηγαινει εναντια στο ρευμα...
Στο κατω κατω τα δικα σας μοτερ χαλατε οχι το δικο μου.
(σορρυ που το λεω ετσι "ωμα" αλλα αυτη ειναι και η αληθεια ειτε σας αρεσει ειτε οχι Rolling eyes )

Ριξε μια ματια σε ποσταρισματα προς τα πισω και θα καταλαβεις τι θελω να πω...
mechanic - Παρ 27 Ιούλ 2012, 19:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
Κυνηγατο να σου κανουν δωρεαν την επισκευη
και απο εκει και επειτα βαζε αυστηρα και μονο το
Total quartz 9000 0-30 energy

(Δεν εχει καμια σχεση με το 5-30 της τοταλ,
το 5-30 της τοταλ ειναι οτι χειροτερο για τον ΤΗΡ)

Αν δεν τα καταφερεις να στο επισκευασουν τοτε αναγκαστικα
πας στο total quartz 9000 energy 5-40.
Τουλαχιστο να σταματησεις τη φθορα και να γλυτωσεις την τουρμπηνα σου να μην πεταξει λαδια απο τα στεγανοποιητικα παρεβρισματα της...

(τα πασης φυσεως 5-30 πετανε ευκολα ζημιες σε τουρμπηνες, οδηγους βαλβιδων, λερωνουν ποιο γρηγορα και περρισοτερο τους αυλους εισαγωγης, ακομα και αν εχεις εξω τις αναθυμιασεις, και φθειρουν και μειωνουν το life time της αλυσιδας χρονισμους, ρολερς και παει λεγωντας.
Μονο κουζηνετα τη γλυτωνουν... Μαλιστα ολα αυτα πανε προς το χειροτερο αν εχεις προγραμμα και το γκαζι σου ον-οφ)

Ειλικρινα λυπαμαι φιλε μου, δεν εισαι ουτε ο πρωτος και δυστηχος ουτε και θα εισαι ο τελευταιος... Confused Confused Confused Confused

Προσπαθησε να σου κανουν δωρεαν την επισκευη τουλαχιστο...
makis106 - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 09:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μα καλά κ αυτη η Peugeot, αντι να βγαλει μια οδηγία να μπαινουν στο μοτερ αυστηρά κ μόνο 0-30, προτιμά να αλλάζει σωρηδόν μοτερ και κεφαλές? Rolling eyes
mechanic - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 10:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
Το μειονεκτημα του 0-30 ειναι οτι θετει ενα "μικρο εμποδιο" στις εκπομπες ρυπων,
οποτε αναγκαστικα πρεπει να βαλουν στη λιστα των λιπαντικων ενα λιπαντικο με low emission ικανοτητες.
Ετσι με αυτο περνανε τις δοκιμες και παιρνουν τις εγκρισεις που χρειαζονται;)

Ριξε μια ματια στα face lift 207 RC που δινει 0-30 αλλα και το καινουργιο low saps και τρεχα γυρευε 5-30...

Το πραγμα ειναι πολυ πολυπλοκοτερο απο οτι επιφανιακα φαινεται.
Εξαλου προβλημα δεν βγαινει απο τη μια στιγμη στην αλλη...
πχ αν καποιος βαζει το καστρολ long life 5-30
(και το αλλαζει πολυ συχνα και δεν το ζοριζει ηδιαιτερα)
σιγουρα δεν ειναι σωστη κινηση, αλλα θα βγαλει προβληματα τουρμπηνες/οδηγους κτλ... και συγκριτικα πολυ αργοτερα απο καποιον που το ζοριζει και τα αλλαζει πχ καθε 10.000χλμ

Κοιταξτε, και βαλβολινη να βαλετε το μοτερ δεν θα σπασει με τη μια.
(Συγνωμη για αυτο που θα πω, δεν θελω να προσβαλω κανεναν
αλλα γενικα το κεφαλαιο "λιπανση" απαιτει πραγματικες γνωσεις που ελαχιστοτατοι τις εχουν για αυτο και δεν μπορει να γινει σωστη συζητηση)
Οποιος βαζει 5-30 ειναι επιηκως ασχετος,
ή ημιμαθης
ή παραπλανημενος
ή ξερει τι γινεται και εχει καποια ωφελη
τιποτα αλλο, απλες μηχανολογικες κουβεντες...

Καθως για σκεφτειτε λιγο το εξης...
τι καλυτερο για την "πιατσα" των απανταχου συνεργειων/μηχανικων/ επισημων και μη
απο το να πεταει σιγα σιγα και ωραια προβληματα ενα μοτερ που εχει πουλησει σαν ζεστο ψωμι????????
Και μαλιστα δεν σε αφηνει στο δρομο, αλλα σου ερχεται σιγα σιγα το προβλημα και καποια δεδομενη στιγμη δινεις το 500ρικο στην επισκευη βριζωντας το προβληματικο μοτερ και ευχαριστωντας τον μηχανικο σου
που "σε εφτιαξε" Evil

Παιδια ξυπνηστε και μην εισαστε προβατα Exclamation

Το μαρκετιν ειναι κατι πολυ δυνατο, πολυ ποιο πανω απο τον καθεναν μας...

Και να πω τη μαυρη μου αληθεια,
αν ειχα μερηδιο απο την "πιτα" της αγορας ισως και να μασαγα λιγο τα λογια μου. Και οπως παλαιοτερα ειχα δεχθει καποια τηλεφωνηματα του στιλ
"μην τους ξυπνας γιατι μας κοβεις το ψωμι"
Ναι εχουν δηκιο, η αγορα πρεπει να κινειται, αν τα αμαξια σας δεν βγαζουν προβληματα και το μονο που χρειαζονται ειναι αλλαγη μπουζι και λαδια που θα τα εχετε αγορασει απο το εμπαυ,
ξερετε ποσο θα μειωθει ο τζιρος της αγορας σε αυτη την κατηγορια????

Οποτε καλα κανει και υπαρχει το 5-30

οπως καλα κανουν καποιες αντιπροσωπιες και βαζουν ημισυνθετικο (δηλαδη ορυκτελαιο) 10-40 σε ΤΣΙ μοτερ.

Και βαλβονινες 80αρες να βαλουν ακομα καλυτερα...
Αν δεν χαλασουν τα ρημαδια και "προβληματικα" μοτερ δεν θα θελουν φτιαξημο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Globalzero - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 12:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω αφου αρχισε μετα τα 25000 να καιει λαδι σαν τρελο(απο τη στιγμη που εβαλα τα TOTAL inceo ecs) και αφου εκανα αλλαγη κινητηρα ΠΛΕΟΝ εβαλα total 9000 0W30...

ΑΛΛΑ δυσκολευομαι να πιστευψω οτι η μαμα Peugeot χαλαει ετσι το ονομα της και προτείνει ενα λάδι που αποδεδειγμένα οπως λες εσυ δημιουργει μεσομακροπροθεσμα προβλημα στο μοτερ.

Οπως προειπα βαζω πλεον 0W30 αλλα μου φαινεται εξωπραγματικο για εταιρια παγκοσμιου βεληνεκους και μαλιστα αφου εχει μια πολιτικη αλλαγης του μοτερ σχετικα χαλαρη..

Οκ να υποθεσω οτι τις τοπικες αντιπροσωποιες και συνεργεια τους συμφερει αλλα τη Peugeot?Για του ρυπους δε μπορουσαν δλδ με αλλο τροπο να βγαλουν eyro 4?
mechanic - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 12:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν βγαζει τα ματια μονη της η πεζω,
και δεν ειναι μονο η πεζω στην ολη ιστορια.
Και σιγουρα ειναι πολυ ποιο εξυπνοι και ξερουν πραγματα και γεγονοτα που εμεις σαν μαζα θα τα μαθουμε (ισως) μια 10ετια μετα...

Σε αλλες χωρες η επισημη πολιτικη της αντιπροσωπιας ειναι διαφορετικη.
Στην ελλαδα βεβαια ειμαστε πρωταθλητες και "μαγκες" οποτε μην το ψαχνεις ακρη δεν βγαινει...
Μην πας μακρια, η ελληνικη ρενω πως "εν λευκω" υπερτιμολογουσε τις εκδοσεις RS Question

Ενα μεγκαν RS R26 το ειχανε στα 38χηλιαρικα και χατηρικα στα 36 και με "βισμα" στα 34...
που την ηδια ακριβως στιγμη στην ιταλια εκανε 26 χηλιαρικα
χωρις βισμα, παρακαλια και ενα σωρο αλλες μαλ***ες...
Τα ηδια με το κλειω Ι ΙΙ και ΙΙΙ RS
ειδηκα το ΙΙΙαρι στις αρχες η τιμη του πλησιαζε τα 30 ενω σε ολη την αλλη ευρωπη (και δη βορεια που τυχαινει να εχουν και παραπανω μισθους απο εμας) δεν εκανε πουθενα πανω απο 22-23 και στα τελευταια επεσε (στα στοκ) στα 19κατι...

Και δεν ειναι μονο ρενω, πεζω... ειναι ενα σωρο ακομα στη μεση.
Οποτε στα λαδια θα κολησουν Question
mechanic - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 12:44:14
Θέμα δημοσίευσης:
Globalzero έγραψε:
και εγω αφου αρχισε μετα τα 25000 να καιει λαδι σαν τρελο(απο τη στιγμη που εβαλα τα TOTAL inceo ecs) και αφου εκανα αλλαγη κινητηρα ΠΛΕΟΝ εβαλα total 9000 0W30...

ΑΛΛΑ δυσκολευομαι να πιστευψω οτι η μαμα Peugeot χαλαει ετσι το ονομα της και προτείνει ενα λάδι που αποδεδειγμένα οπως λες εσυ δημιουργει μεσομακροπροθεσμα προβλημα στο μοτερ.

Οπως προειπα βαζω πλεον 0W30 αλλα μου φαινεται εξωπραγματικο για εταιρια παγκοσμιου βεληνεκους και μαλιστα αφου εχει μια πολιτικη αλλαγης του μοτερ σχετικα χαλαρη..

Οκ να υποθεσω οτι τις τοπικες αντιπροσωποιες και συνεργεια τους συμφερει αλλα τη Peugeot?Για του ρυπους δε μπορουσαν δλδ με αλλο τροπο να βγαλουν eyro 4?

ειμαστε ηδη εκτος τοπικ
και θα εκτροχιαστουμε τελιως αν σου απαντησω, αστο...

Λοιπον για να γυρισουμε στο θεμα μας....
Οταν βλεπετε το δεικτη να εχει κατεβει, προσπαθηστε να δειτε το λογο και την αιτια που εχει γινει αυτο...
Ειναι πολυ σημαντικο να ξερετε την πραγματικη αιτια που κατεβαζει τη σταθμη του λαδιου το μοτερ σας.
mechanic - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 12:46:15
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης αν η σταθμη στο λαδι εχει κατεβει λογω "σπασμενου ιξωδες" οπως λεμε στην καθομιλουμενη, τοτε ειναι δωρο αδωρο να συμπληρωσετε λαδια,
αλλαξτε τα μαζι με το φιλτρο.

Αλλα οπως προειπα,
πολυ σημαντικο να γνωριζετε το λογο ή τους λογους για τους οποιους κατεβαινει η σταθμη.
makis106 - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 14:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Το μειονεκτημα του 0-30 ειναι οτι θετει ενα "μικρο εμποδιο" στις εκπομπες ρυπων,
οποτε αναγκαστικα πρεπει να βαλουν στη λιστα των λιπαντικων ενα λιπαντικο με low emission ικανοτητες.
Ετσι με αυτο περνανε τις δοκιμες και παιρνουν τις εγκρισεις που χρειαζονται;)

Ριξε μια ματια στα face lift 207 RC που δινει 0-30 αλλα και το καινουργιο low saps και τρεχα γυρευε 5-30...

Το πραγμα ειναι πολυ πολυπλοκοτερο απο οτι επιφανιακα φαινεται.
Εξαλου προβλημα δεν βγαινει απο τη μια στιγμη στην αλλη...
πχ αν καποιος βαζει το καστρολ long life 5-30
(και το αλλαζει πολυ συχνα και δεν το ζοριζει ηδιαιτερα)
σιγουρα δεν ειναι σωστη κινηση, αλλα θα βγαλει προβληματα τουρμπηνες/οδηγους κτλ... και συγκριτικα πολυ αργοτερα απο καποιον που το ζοριζει και τα αλλαζει πχ καθε 10.000χλμ

Κοιταξτε, και βαλβολινη να βαλετε το μοτερ δεν θα σπασει με τη μια.
(Συγνωμη για αυτο που θα πω, δεν θελω να προσβαλω κανεναν
αλλα γενικα το κεφαλαιο "λιπανση" απαιτει πραγματικες γνωσεις που ελαχιστοτατοι τις εχουν για αυτο και δεν μπορει να γινει σωστη συζητηση)
Οποιος βαζει 5-30 ειναι επιηκως ασχετος,
ή ημιμαθης
ή παραπλανημενος
ή ξερει τι γινεται και εχει καποια ωφελη
τιποτα αλλο, απλες μηχανολογικες κουβεντες...

Καθως για σκεφτειτε λιγο το εξης...
τι καλυτερο για την "πιατσα" των απανταχου συνεργειων/μηχανικων/ επισημων και μη
απο το να πεταει σιγα σιγα και ωραια προβληματα ενα μοτερ που εχει πουλησει σαν ζεστο ψωμι????????
Και μαλιστα δεν σε αφηνει στο δρομο, αλλα σου ερχεται σιγα σιγα το προβλημα και καποια δεδομενη στιγμη δινεις το 500ρικο στην επισκευη βριζωντας το προβληματικο μοτερ και ευχαριστωντας τον μηχανικο σου
που "σε εφτιαξε" Evil

Παιδια ξυπνηστε και μην εισαστε προβατα Exclamation

Το μαρκετιν ειναι κατι πολυ δυνατο, πολυ ποιο πανω απο τον καθεναν μας...

Και να πω τη μαυρη μου αληθεια,
αν ειχα μερηδιο απο την "πιτα" της αγορας ισως και να μασαγα λιγο τα λογια μου. Και οπως παλαιοτερα ειχα δεχθει καποια τηλεφωνηματα του στιλ
"μην τους ξυπνας γιατι μας κοβεις το ψωμι"
Ναι εχουν δηκιο, η αγορα πρεπει να κινειται, αν τα αμαξια σας δεν βγαζουν προβληματα και το μονο που χρειαζονται ειναι αλλαγη μπουζι και λαδια που θα τα εχετε αγορασει απο το εμπαυ,
ξερετε ποσο θα μειωθει ο τζιρος της αγορας σε αυτη την κατηγορια????

Οποτε καλα κανει και υπαρχει το 5-30

οπως καλα κανουν καποιες αντιπροσωπιες και βαζουν ημισυνθετικο (δηλαδη ορυκτελαιο) 10-40 σε ΤΣΙ μοτερ.

Και βαλβονινες 80αρες να βαλουν ακομα καλυτερα...
Αν δεν χαλασουν τα ρημαδια και "προβληματικα" μοτερ δεν θα θελουν φτιαξημο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Μπορώ να δεχτώ οτι το 5-30 μπαίνει στα προτεινόμενα λάδια για τον "οικολογικο λόγο", αλλα θα μπορουσε πολυ ανετα να βγαλει μια οδηγια η Peugeot προς τις αντιπροσωπείες, στην οποια να προτεινει τη χρηση των 0-30, ωστε να μην εχουν μπλεξιματα με αντικαταστασεις- εγγυήσεις κλπ. θα τους έλεγε κανεις κάτι??
Eτσι κ αλλιώς τι κερδίζουν απο κεφαλές και αλλαγμένα μοτερ καλυμμένα απο εγγύηση, ακόμη και αν αυτες εχουν λήξει???
Ουτε μπορω να δεχτω οτι η Peugeot εχει μεριμνήσει για τους απανταχού συνεργειάδες, προφανώς τους έχει χεσμένους!
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 17:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά για να μην μπερδευόμαστε, σε πολλές χώρες του εξωτερικού (όπως Αγγλία πχ) το λάδι που προτείνεται για τους thp (είτε peugeot είτε mini) είναι το 0w30. Εκεί δηλαδή δεν υπάρχει θέμα με τους ρύπους; Απλά θεωρώ πως στα πιο θερμά κλίματα προτείνουν το 5w30 για ευνόητους λόγους.
akis1976 - Σαβ 28 Ιούλ 2012, 22:12:04
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Eτσι κ αλλιώς τι κερδίζουν απο κεφαλές και αλλαγμένα μοτερ καλυμμένα απο εγγύηση, ακόμη και αν αυτες εχουν λήξει???
Ουτε μπορω να δεχτω οτι η Peugeot εχει μεριμνήσει για τους απανταχού συνεργειάδες, προφανώς τους έχει χεσμένους!

Φαντάζομαι οτι τα μοτέρ που αλλάζει και η κεφαλές εντός εγγύησης είναι πολυ λιγότερα απο ολα τα αλλα προβλήματα που μπορεί να βγάζει λόγο ακατάλληλου λαδιού,και τα πληρώνει ο καθένας μας απο την τσέπη του.
Οι απανταχού συνεργειαδες απλά ακολουθούν αυτό που κάνει η αντιπροσωπεία σε 3 συνεργεία που είχα ρωτήσει μου είχαν πει 5w30 βάζει η αντιπροσωπεία 5w30 βάζουμε και εμείς!
makis106 - Κυρ 29 Ιούλ 2012, 02:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:

Φαντάζομαι οτι τα μοτέρ που αλλάζει και η κεφαλές εντός εγγύησης είναι πολυ λιγότερα απο ολα τα αλλα προβλήματα που μπορεί να βγάζει λόγο ακατάλληλου λαδιού,και τα πληρώνει ο καθένας μας απο την τσέπη του.
Όπως?
akis1976 έγραψε:
Οι απανταχού συνεργειαδες απλά ακολουθούν αυτό που κάνει η αντιπροσωπεία σε 3 συνεργεία που είχα ρωτήσει μου είχαν πει 5w30 βάζει η αντιπροσωπεία 5w30 βάζουμε και εμείς!

Συμφωνώ. Η Peugeot δεν καταλαβα με ποιο τρόπο τους οφελει... Rolling eyes
broulis - Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα είναι φίλε Mechanic...εαν επισκευαστεί το μοτερ και μπει και το 0-30 λάδι θα σωθεί η κατάσταση ή σε λίγο καιρό πάλι τα ίδια Question Μακροπρόθεσμα θεωρείς ότι ήδη έχει γίνει μεγάλη ζημιά Question
mechanic - Δευ 30 Ιούλ 2012, 16:40:42
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ειναι φυσιολογικες οι αποριες σας αλλα οσο και να το ψαξετε ακρη δεν θα βγει...
(το "γιατι" δεν μπορω να το πω δημοσιως)

Εσεις λετε αυτο,
καποιες αντιπροσωπιες που βαζουν ορυκτελαιο 10-40 σε ΤΣΙ Question
εκει τι να πεις????

τεσπα,
Κοιτα αν εχει βγει μοτερ απο επισκευη
αν εχει γινει σωστη δουλεια τοτε βαζεις 0-30 και οχι δεν θα εχεις προβλημα...
Ρε παιδια το μοτερ μου αν ξερατε ποσα χλμ εχει σε ταξειδια με σταθερα 210χλμ (μαλιστα εχω βιντεακια αν δεν με πιστευτε Laughing )
και επειδη εχω μαμα μεταδοση, μαμα προγραμμα (και σχεδον παντα 95αρα βενζινη)
το στροφομετρο ειναι σταθερα πανω απο 6000 στροφες βασικα το "κραταω" στις 6500 ισα ισα για να μη βαραει καθε λιγο και λιγακι κοφτη στις 6700.
Και αυτο μιλαμε για πορεια συνεχομενη και οσο με παιρνει ο δρομος φυσικα, χειμωνα καλοκαιρι.
Οπως και πανω στο βουνο επειδη σε κλειστη στροφοδιαδρομη οταν το εχεις κοφτη 2ας-3η και τουμπαλιν συνεχομενα μεχρι να σαπουνιασουν τα λαστιχα και να υπερθερμανθουν τα αμορτισερ, τοτε θα δεις και το λαδι (ειδηκα το καλοκαιρι με καυσωνα) να εχει σκαρφαλωσει στους 120+ και τα καυσαερια στους σταθερα στη 1000αρα. Και ποσα αλλα φυσικα χειροφρενα burn out και λοιπα καφρηληκια που πρεπει να κανει καθε σωστος ηδιοκτητης ενος σπορ αυτοκινητου...

Και ομως ουτε βουλωμενους αυλους εχω (μια επιφανειακη "γλυτσα" μονο απο τις αναθυμιασεις). Ουτε προβληματα με γλυστρες, ουτε με την τουρμπηνα μου, και εννοειται πως δεν εχω δει ποτε μου να αναβει το λαμπακι λαδιου που λετε, ουτε βασικα εχει χρειαστει να συμπληρωσω.
Απλα τα αλλαζω οταν κλεινουν τις ωρες λειτουργιας τους.

Και το μοτερακι αν το δειτε πως ανοιγει και ποσο ευκολα κοφταρει θα νομιζετε οτι εχω κανα light προγραμμα.
Οπως και ποσο λιγο καιει αν τυχον το οδηγησω ηρεμα,
(σε χαλαρη διαδρομη δεν καιει πανω απο 4κατι λιτρα/100χλμ μεσο ορο)
Εσωτερικα ειναι 5καθαρο και γενικοτερα ειναι σε τετοια κατασταση που με τιποτα δεν το πιστευεις οτι εχει ηδη γραψει 60.000χλμ...

Και δεν ειναι μονο το δικο μου,
οσα στρωθηκαν σωστα και απο μηδεν χλμ ειχαν σωστο λιπαντικο
(σας εχω πει προσοχη στις μαιμουδες οκ?)
εχουν τα ηδια ακριβως χαρακτηρηστικα...

Και αναφερω το δικο μου, με το δικο μου τροπο οδηγησης γιατι ειμαι κλασσικη περιπτωση σιδεροφαγου, οσοι με ξερουν δεν μπαινουν καν στο αμαξι μαζι μου (φοβουνται Laughing ).
Αν λοιπον το λιπαντικο δεν ηταν σωστο εγω με τον τροπο που οδηγω θα επρεπε να ειχα αλλαξει 2-3 μοτερ εως τωρα...
Και οχι μονο δεν εχω αλλαξει, αλλα το ρημαδι περανει δευτερη νιοτη, πως γινεται αυτο ρε παιδια?
Και εδω μεσα διαβαζω για παιδια που το προσεχουν, δεν κανουν τις μαλ***ες που κανω εγω,
και τα προβληματα που αντιμετωπιζουν ειναι τελιως παραλογα...

Φερνω σε αυτη τη βαση γεγονοτων την κουβεντα
γιατι στη θεωρια περι λιπανσης δεν βγαζουμε ευκολα ακρη.
Οποτε εδω μιλαω στην πραξη και ουσιαστικα αυτα που ελεγα 3 χρονια πριν
τα ηδια λεω και τωρα. Απλα τωρα σιγα σιγα η αληθεια αρχιζει και βγαινει προς τα εξω...
SαλιγκαρAKIS - Δευ 30 Ιούλ 2012, 16:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή Θανάση, οι αυλοί εισαγωγής είναι καθαροί ενώ επίσης δεν έχεις κάνει ποτέ χρόνισμα στο μοτέρ (παρά τα 60.000+ km όπως λές)?
mechanic - Δευ 30 Ιούλ 2012, 16:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Οι αυλοι μου ναι ειναι οκ,
καμια σχεση με αυτα που βλεπω.
Χρονισμα το ειχα τσεκαρει πριν περοπου 10.000χλμ και ηταν οκ δεν ηθελε τιποτα. (οκ εκει μαλλον ημουν τυχερος).
Και ενταξει για τους αυλους ειναι και αλλοι παραγοντες που μπορει να κανουν ζημια, οποτε δεν θελω να ξεφυγει τωρα η κουβεντα σε αυτο το τοπικ.
Δεν λεω οτι αν απο μηδεν χλμ εχεις σωστο λαδι αποκλειεται να βγαλει προβλημα με τους αυλους, (γιατι οπως προανεφερα ειναι και αλλοι παραγοντες περαν των αναθυμιασεων)
αλλα το λιπαντικο ειναι ενας σημαντικος παραγοντας που πρεπει να ληφθει παρα πολυ σοβαρα υπ'οψιν...

Και για τις καταναλωσεις που ελεγα ριξε μια ματια...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2664641/
SαλιγκαρAKIS - Τρι 31 Ιούλ 2012, 11:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω, πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος (δεν το λέω σε καμία περίπτωση για να σε διαβάλλω) ότι thp κινητήρας δεν χρειάστηκε χρόνισμα για 60.000km. Και ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι το λάδι, έτσι;

Προσωπικά με δύο διαφορετικά 5w30 που δοκίμασα δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Οπότε, αν και από τους πλέον δύσπιστους, λέω να δοκιμάσω τα 0w30. Εξ'άλλου δεν έχω να χάσω τίποτα.

Υ.Γ. Το δικό σου είναι αυτό στο car βρε σύ; Κάπως μου είχε κάτσει ότι είχες μαύρο. Καλοδιατηρημένο δείχνει και παρεμπιπτόντως καλοπούλητο .
dimkeras - Τρι 31 Ιούλ 2012, 11:43:54
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Τι να πω, πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος (δεν το λέω σε καμία περίπτωση για να σε διαβάλλω) ότι thp κινητήρας δεν χρειάστηκε χρόνισμα για 60.000km.

Το παλιό μου το μοτέρ με 140.000km είχε βγάλει ό,τι πρόβλημα μπορούσες να βρεις σε ΤΗΡ αλλά χρονισμό δε χρειάστηκε ΠΟΤΕ. Και με λάθος λάδι και με λάθος (εργοστασιακά) περιφερειακά (εξάτμιση, κούλερ, εισαγωγή) για τη χρήση που του έκανα.
Ας μπω στο Hall Of Fame! Laughing Silly
mechanic - Τρι 31 Ιούλ 2012, 13:16:11
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Τι να πω, πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος (δεν το λέω σε καμία περίπτωση για να σε διαβάλλω) ότι thp κινητήρας δεν χρειάστηκε χρόνισμα για 60.000km. Και ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι το λάδι, έτσι;

Προσωπικά με δύο διαφορετικά 5w30 που δοκίμασα δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Οπότε, αν και από τους πλέον δύσπιστους, λέω να δοκιμάσω τα 0w30. Εξ'άλλου δεν έχω να χάσω τίποτα.

Υ.Γ. Το δικό σου είναι αυτό στο car βρε σύ; Κάπως μου είχε κάτσει ότι είχες μαύρο. Καλοδιατηρημένο δείχνει και παρεμπιπτόντως καλοπούλητο .

Σακη σε ευχαριστω,
βασικα εχω αρχισει και τρογωμαι για καμια πισωκουνα και επειδη εχω ηδη αλλο αμαξι για τη γυναικα μου δεν μπορω να κανω "συλογη" απο αυτοκινητα.
Καποιο πρεπει να παρει ποδι... Laughing
Επισης δεν θελω να το πουλησω για μετρητα, για καμια ανταλαγη (που να με συμφερει) ψαχνομαι αλλιως δεν αξιζει να το σκοτωσω τη στιγμη που ειναι απροβληματιστο και δεν καιει τιποτα με τις βελτιωσεις που του εχω κανει...
mathanas - Τρι 31 Ιούλ 2012, 14:13:09
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:

Και το μοτερακι αν το δειτε πως ανοιγει και ποσο ευκολα κοφταρει θα νομιζετε οτι εχω κανα light προγραμμα.
Εσωτερικα ειναι 5καθαρο και γενικοτερα ειναι σε τετοια κατασταση που με τιποτα δεν το πιστευεις οτι εχει ηδη γραψει 60.000χλμ...

...

ολα να τα πιστεψω αλλα οτι καις 4 lt στα 100km
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι Rolling eyes
mechanic - Τρι 31 Ιούλ 2012, 17:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν με ξερεις για αυτο το λες Laughing

Απλα για την ιστορια, ειληκρινα δεν με νοιαζει τι θα πιστεψεις και τι οχι
(οχι γιατι θελω να σε προσβαλω, καμια σχεση)
αλλα γιατι πολυ απλα δεν θελω να πεισω κανεναν και για τιποτα... Very happy

Εγω φιλε μου ουτε καποιο "προιον" πουλαω
ουτε προσπαθω να σας πεισω να κανετε οτι εκανα στο αμαξι μου και εχω αυτα τα αποτελεσματα,
ουτε "την εχω δει καπως" και ουτε εχω να κερδισω κατι με το να προσπαθω να μοιραστω κατι μαζι σας.
Το αντιθετο θα ελεγα πολλες φορες εχω μετανιωσει που μιλησα και προσπαθησα να δειξω/αποδειξω 1-2 πραγματα.

Και φυσικα ουτε εχω καμια ορεξη να κατσω να πεισω εσενα η καποιον αλλον, για το αν ειναι αληθεια η ψεματα αυτο η κατι αλλο,
ειλικρινα με αφηνει παγερα αδιαφορο τι πιστευεις και τι οχι...
Giwrgos207GT - Τρι 31 Ιούλ 2012, 17:14:19
Θέμα δημοσίευσης:
λιγο off-topic αλλα και εγω θα συμφωνησω με τον θαναση οτι στο πεζακι μου τετοιες καταναλωσεις βλεπω περιπου 5 με 6 λ/100.....και χωρις ram-air.......(εξατμιση,φιλτρο,προγραμμα)
akis1976 - Τρι 31 Ιούλ 2012, 17:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
mechanic έγραψε:

...

ολα να τα πιστεψω αλλα οτι καις 4 lt στα 100km
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι Rolling eyes

Στην πρώτη φωτογραφία στο car.gr έχει κάνει 75 km με 64 km μέση ωριαία ταχύτητα και κατανάλωση 4.8 1/100 προφανώς αν πηγαίνεις στην εθνική με πέμπτη και 60-70 χιλιόμετρα μπορεί να βγαίνει,γιατί μέσα στην πόλη 64 km μέση ωριαία ταχύτητα απλά δεν υπάρχει,πχ εμένα μέση ωριαία ταχύτητα μέσα στην πόλη μου βγάζει 18 km και κατανάλωση άστα να πάνε!
mechanic - Τρι 31 Ιούλ 2012, 18:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
το 4,8 μεσο ορο ηταν ενα βραδακι που ειχα φουλαρει 95αρα στην κεραμωτη και πηγα να δω ενα αδελφικο μου φιλο στις σερρες...
Η διαδρομη περιλαμβανει ενα ανεβα-κατεβα σε βουνο, οποιος ξερει αυτη τη διαδρομη μπορει να στο επιβεβαιωσει Wink
οποτε δεν ειναι μια "πλασματικη" καταναλωση αλλα το ποσο πραγματικα καιει με ενα CIM Β σταδιου και μια σωστη εξατμιση.
Ουτε προγραμμα, ουτε τιποτα, ουτε καν καποια καλη βενζινη, 95αρα εκο.
Χαλαρη μουσικουλα και απολαμβανα τη διαδρομη.

Στην πολη μεσα με κινηση κτλ (γλυφαδα-ρεντης σε ωρες αιχμης) ειναι στα 8 λιτρα μεσο ορο,
Και αν κανω αυτο που λες, εθνικη με 60-70 δεν σου λεω ποσο ακομα κατεβαινει γιατι δεν θα με πιστευεις Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
recife_rallye - Τρι 31 Ιούλ 2012, 19:52:42
Θέμα δημοσίευσης:
δεν πειραζει,ουτε πριν σε πιστεψε,αρα ριχτο Laughing Laughing
mechanic - Τρι 31 Ιούλ 2012, 20:02:36
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
να σαι καλα, λυθηκα στο γελιο... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
SαλιγκαρAKIS - Τρι 31 Ιούλ 2012, 21:50:31
Θέμα δημοσίευσης:
Για να πάρουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη μέση κατανάλωση δεν θα πρέπει να έχουμε διανύσει τουλάχιστον 100km? Εμένα σταθεροποιείται μετά από αρκετά χιλιόμετρα πάντως. Rolling eyes
mechanic - Τρι 31 Ιούλ 2012, 22:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω παει και απο αθηνα στον κουμπαρο μου στον πυργο με αυτη την καταναλωση, εκει ειναι το προβλημα σου? Laughing
Οταν κατεβω με αυτο ελλαδα παρτο να το οδηγησεις η ελα να σε παω βολτα
παμε κιολας να φουλαρουμε βενζινη πριν και μετα ξανα για να σου λυθει καθε απορια... Wink
Just for the record,
της γυναικας μου το τζιποειδες το κατεβασα 2 λιτρα κατω (με δικη της οδηγηση πριν και μετα) και γενικοτερα αυτα ειναι μια απο τις αγαπημενες μου κινησεις, δηλαδη να κατεβαζω καταναλωση δυναμονωντας τα (αναλογα την περιπτωση φυσικα)

Τεσπα το τοπικ εδω ειναι για τη χαμηλη σταθμη λαδιων
και οχι το ποση ειναι η καταναλωση του αυτοκινητου μου...
mathanas - Τετ 01 Αύγ 2012, 08:19:35
Θέμα δημοσίευσης:
ok αλλο 4 και αλλο 4.8 , το καλυτερο που χω δε σε μενα αλλα με οχι πανω απο 100km/hr ειναι 5.2-5.3 (πατρα-ναυπλιο-πατρα) οποτε το 5 λτ/100 με +- 0.2 ειναι κατι εφικτο !
broulis - Παρ 03 Αύγ 2012, 02:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα απο την Peugeot μου είπανε οτι ενεκριναν το αίτημα στην Ελλάδα και περιμένουν την έγκριση απο Γαλλία για να προχωρήσουμε σε επισκευή...θεωρητικά Τρίτη-Τετάρτη θα ξέρω...
mechanic - Παρ 03 Αύγ 2012, 08:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μπραβο, αντε με το καλο Cool
El_Griego - Παρ 03 Αύγ 2012, 11:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δλδ που βαζω 4 χρονια (48000 χλμ) ανα 10000 χλμ (ή λιγοτερο) το 5-30 ECS, τι θα μπορουσα να κανω για να συνεχισει ετσι πολιτισμενα τη συμβιωση το μοτερ; Ειμαι μαμα, χωρις πολλα καφριλικια, απλα "ζωηρος". Όπως και ο makis106, ειμαι ευχαριστημένος, με τη θερμοκρασια, και χωρις να καιει λαδια...
Αξίζει να το γυρισω σε 0-30 ή ο,τι έγινε έγινε και απλα καποια στιγμη στο μελλον γυριζω σε 40αρι; Εννοειται δεν περιμενω εγγυησεις mechanic (ή οποιος αλλος πει τη γνωμη του)! Smile
Κι αν θελω να βαλω προγραμμα τωρα μετα απο τοσο καιρο; Το εχασα το τρενο επειδη κοιμηθηκα και ειχα "λαθος" λαδια; (2 χρονια τωρα κανει ελαχιστα χλμ λογω συνθηκων και δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα)
bagosgt - Παρ 03 Αύγ 2012, 22:07:01
Θέμα δημοσίευσης:
εγω στη θεση σου,θα το γυρνουσα αμεσως σε 0-30 Sad
El_Griego - Σαβ 04 Αύγ 2012, 07:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Η πλάκα ξερεις ποια ειναι; Για τις πρώτες 2 αλλαγες, εψαχνα για μερες για 0-30 και αφου δεν μπορουσα να βρω, απλα πήρα το 5-30 σαν δευτερη καλυτερη επιλογη...! Rolling eyes μετα δεν ηθελα να αλλαξω και τότε δεν υπήρχε αυτή η κινητικότητα ως προς την καταλληλοτητα!
Τεσπα, οταν γυρισω Ελλαδα το σεπτεμβρη, μαλλον θα παρω 2 πεντοκιλα να κανω την "αλλαγη".
Το λινκ απο ebay που εχω δει ειναι αξιοπιστο ε; Διαβασα και καλά reviews απο αγοραστες, φανταζομαι δεν ειναι μαιμου λαδια;!
bagosgt - Σαβ 04 Αύγ 2012, 09:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
συνηθως τα ρηβιους που αφηνουν στο ημπεη,εχουν να κανουν με το ποσο γρηγορα φτανουν κ αν ειναι πακεταρισμενα σωστα κτλ.δεν εχουν να κανουν με την ποιοτητα.αυτο θα το δει ο καθενας μετα απο μερικα κμ. Που αν δεν ειναι καλα τα λαδια,"καιγονται" κ αρχιζει να μειωνεται η σταθμη τους.
mitsos 306 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 15:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το δικο μου εχει 72000 χλμ.

του βαζω απο την αρχη 5-30 τοταλ.

αλλαζω λαδια καθε 10000 χλμ εκτοσ απο την πρωτη αλλαγη που αλλαξα στισ 2000χλμ.

μονο μια φορα χρειαστηκε να συμπληρωσω. κατεβηκα αθηνα και ξαναγυρισα με πανω απο 150 χλμ/ωρα, δηλαδη ψηλες στροφες στο ταξιδι. ειχα κανει 9000 απο την τελευταια αλλαγη και μου αναψε λαμπακι σταθμης.

εβαλα σχεδον 1 λιτρο μεσα.
mitsos 306 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 15:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
για το θεμα 5-30 η 0-30 λαδι

το πρωτο νουμερο νομιζω ειναι για το κρυο και το δευτερο ειναι για το ζεστο.

οποτε στο ζεστο κινητηρα και τα δυο εχουν το ιδιο ιξωδες
recife_rallye - Σαβ 01 Σεπ 2012, 21:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

Οπως εχουμε πει πολλακις εδω μεσα,δεν παιζει ρολο μονο το ιξωδες αλλα και η συνθεση του λιπαντικου.Αν ανατρεξεις σε παλαιοτερα ποστ του ''stuff''(γνωστος και ως mechanic Laughing ) θα διαβασεις πολυ χρησιμα πραγματα που θα σε βοηθησουν στο συμπερασμα σου για το σωστο λαδι!
mitsos 306 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
σωστη η παρατηρηση για την συνθεση.

αυτο το ηξερα απο τις μηχανες, ο κολλητος μου που ειναι μηχανικος μου ειχε πει για παραδειγμα οτι δεν μπορεις να βαλεις αυτοκινητισιο λαδι σε μηχανη γιατι δεν εχει προδιαγραφες για υγρο συμπλεκτη!!

να το γυρισω σε 0-30 τοταλ?
akis1976 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

να το γυρισω σε 0-30 τοταλ?

Έπρεπε να το έχεις γυρίσει σε 0-30 εχτές!
mitsos 306 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε χτες δεν προλαβαινω,
αλλα μεθαυριο μπορω!!!

περα απο την πλακα φαντασου οτι το εβαζα και για καλυτερο!
akis1976 - Κυρ 02 Σεπ 2012, 07:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

περα απο την πλακα φαντασου οτι το εβαζα και για καλυτερο!

Δεν είσαι ο μόνος,ούτε είναι δικό σου το λάθος,αφού η αντιπροσωπεία και τα συνεργεία αυτό προτείνουν...πάλι καλά που έχουμε εδώ τον φίλο mechanic και μας έχει ξεστραβώσει!
DRAKE - Τετ 03 Οκτ 2012, 14:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

Από τα λίγα που έχω διαβάσει για το ιξώδες του λαδιού η ΤΟΤΑL και λογικά και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες το μετράνε σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Το 0W και το 5W (δηλαδή το ιξώδες για το χειμώνα) το μετράνε σε θερμοκρασία 40 βαθμών κελσίου και το 30 σε θερμοκρασία 100 βαθμων. Το 0W-30 σύμφωνα με το data sheet http://www.lubadmin.com/Restitution.aspx?Marque=2&Famille=4&Type=2&Language=1&Site=4&Parametre1=2
έχει διαφορετικό ιξώδες και στις δύο θερμοκρασίες από το 5W-30 άρα και στο ζεστό δεν έχουν το ίδιο ιξώδες. Οι μονάδες μέτρησης του ιξώδες που αναφέρει είναι σε τετραγωνικά χιλιοστά ανα δευτερόλεπτο αλλά δεν ξέρω πως μετριέται και ποιό είναι καλύτερο. Αν μπορεί να μας διαφωτίσει ο mechanic. Πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παρόλο που φαίνονται σχεδόν ίδια δνε είναι....
mitsos 306 - Τετ 03 Οκτ 2012, 14:52:11
Θέμα δημοσίευσης:
καποτε που δουλευα σε μια χημικη βιομηχανια(χρωματων) ειχα παρει απο ενα φιλο μηχανικο ενα λαδι κινητηρα μηχανης 10-50 να το μετρησω, γιατι ειχαμε μηχανημα που μετρουσε ιξωδες, σε Krebs ομως.
τοτε μας ενδιεφερε μονο να δουμε τι παθαινει το λαδι οταν ζεσταινεται

μετρησα το λαδι στους 25 βαθμους και στους 110 βαθμους και οι μετρησεις, τις οποιες δεν εχω προχειρες, περασαν και 5 χρονια, ηταν σχεδον οι ιδιες, ομως το λαδι ζεστο ηταν ελαχιστα πιο λεπτορευστο απο οτι κρυο.

Αυτο ηταν κατι που με παραξενεψε μια και μεχρι τοτε ηξερα οτι τα λαδια κινητηρων σε αντιθεση με οτι συμβαινει κανονικα, ειναι φιαγμενα να "χοντραινουν" οσο ζεσταινονται

εκανα τοτε βλακεια, επρεπε να παρω και ενα ακομη λαδι, π.χ. 10-40 και να το μετρησω και εκεινο για να δω την διαφορα τους.

αν ειχα μετρησει και δευτερο πιθανον να βγαζαμε πιο ολοκληρωμενα συμπερασματα
DRAKE - Τετ 03 Οκτ 2012, 15:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
Η διαφορά των μετρήσεων είναι μεγάλη , στους 40β είναι 68,45mm2/s και στους 100 12,18mm2/s για το 0-30.

Επίσης την πάτησα και εγώ με τα λάδια. Στις 5000χλμ τα άλλαξα με 0-30 και τα άλλαζα κάθε 5000χλμ. Στις 20000 τα αλλάζω με 5-30 της Τotal χωρίς κάποιο θέμα. Στις 30000 πάλι 5-30 και πριν από λίγες μέρες στα 37000χλμ μου άναψε Check oil... Παω για αλλαγη σε 0-30 τοταλ...
mitsos 306 - Τετ 03 Οκτ 2012, 17:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
[/quote]Η διαφορά των μετρήσεων είναι μεγάλη , στους 40β είναι 68,45mm2/s και στους 100 12,18mm2/s για το 0-30.
Παράθεση:

τι ακριβως συμβολιζουν οι μοναδες mm2/s? τετραγωνικα χιλιοστα ανα δευτερολεπτο?

DRAKE - Τετ 03 Οκτ 2012, 17:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα δεν ξέρω πως τα μετρανε.
broulis - Παρ 19 Οκτ 2012, 13:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν σήμερα μετά απο κανα μήνα που είχε κάνει η αντιπροσωπεία το αίτημα εγκρίθηκε απο την Peugeot να αλλαχθέι το καπάκι κεφαλής στο 207 rallye που έχω. Το κόστος ανέρχεται στα 2900 ευρώ και θα το καλύψει εξωλοκλήρου η Peugeot. Να υπενθυμίσω ότι το 207 μου είναι αγορά 5/2009 και έχει 46.500 χλμ. Ελπίζω μετά απο αυτό να τελειώσει το θέμα της κατανάλωσης λαδιού το οποίο είχε φτάσει να είναι περίπου 1.3lit/3000khm.( λάδι Total 5/30).

Ξέρει κανείς που να έχει πιο πολλές μηχανικές γνώσεις εαν αυτή σαν διαδικασία είναι δύσκολη και υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά?
makis106 - Παρ 19 Οκτ 2012, 14:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
Για μια αντιπροσωπεία είναι ρουτίνα αυτο το θέμα ακομη και για ΤΗΡ πλέον.
mitsos 306 - Παρ 19 Οκτ 2012, 21:43:40
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Για την λαιον(τουλαχιστον τησ θεσσαλονικησ...) τιποτα δεν ειναι ρουτινα, με τουσ πυροτεχνουργουσ που εχουν...
DRAKE - Κυρ 28 Οκτ 2012, 22:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
makis106 έγραψε:

Για την λαιον(τουλαχιστον τησ θεσσαλονικησ...) τιποτα δεν ειναι ρουτινα, με τουσ πυροτεχνουργουσ που εχουν...

+1000 Onfire
broulis - Παρ 09 Νοέ 2012, 13:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
Χτες παρέλαβα το δικό μου 207 rallye με αλλαγμένη την κεφαλή ( έχω γράψει σχετικό post παραπάνω για το πως η εταιρεία δέχθηκε να την επισκευάσει αν και είμαι μοντέλο του 2009) και οι οδηγία του μηχανικού ήταν να κάνω 500 χλμ χαλαρα να ''ρονταριστει" το μοτερ ξανα και μετα να πάω για αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού. Έπειτα απο συζήτηση είπαμε να αρχίσουμε τα 0-30 λάδια της Total και ελπίζω πλέον το θέμα κατανάλωσης λαδιού να λήξει αν και ακόμα και μετά απο αυτήν την επισκευή μου δίνουν πιθανότητες 90-10.Ελπίζω να μην είμαι τόσο γκαντέμης και ανήκω στο 10%. Evil
makis106 - Παρ 09 Νοέ 2012, 15:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κινητήρας σου μπορει να καταναλώνει λάδι απο 3 πιθανά σημεία. Οδηγοί βαλβίδων, έμβολα, τουρμπίνα.
Με την κεφαλή είσαι κομπλέ.
Απο έμβολα/ελατήρια δεν δειχνουν να μασάνε τα μοτερ.
Μετα μένει η τουρμπίνα σου. την τσεκάρανε για διαρροή απο τον συμπιεστή?
(αν και πρακτικά είναι αδύνατο να την τσεκάρουν όσο πεφτουν στην εισαγωγή οι αναθυμιάσεις αυτούσιες, αλλα δεν παυει να ειναι μια πολυ πιθανή αιτία...)
broulis - Παρ 09 Νοέ 2012, 16:59:16
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ο κινητήρας σου μπορει να καταναλώνει λάδι απο 3 πιθανά σημεία. Οδηγοί βαλβίδων, έμβολα, τουρμπίνα.
Με την κεφαλή είσαι κομπλέ.
Απο έμβολα/ελατήρια δεν δειχνουν να μασάνε τα μοτερ.
Μετα μένει η τουρμπίνα σου. την τσεκάρανε για διαρροή απο τον συμπιεστή?
(αν και πρακτικά είναι αδύνατο να την τσεκάρουν όσο πεφτουν στην εισαγωγή οι αναθυμιάσεις αυτούσιες, αλλα δεν παυει να ειναι μια πολυ πιθανή αιτία...)

Φίλε makis 106 ευελπιστώ ότι μετά τη κεφαλή θα είμαι κομπλέ.Άλλαξα προληπτικά και τεντωτήρα καδένας και γενικά τα παιδιά της Peugeot εδώ στα Χανια εκτός ότι κάνουν δουλειά, προσπαθούν να δώσουν λύσεις και σέβονται τον πελάτη τους. Εαν συνεχίσει, πράγμα που απεύχομαι, θα ψαχτούμε με τη τουρμπίνα.
bagos - Παρ 09 Νοέ 2012, 22:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
τσιμουχακια κ οδηγους αλλαξες?δειχνουν να εχουν θεμα τα δικα μας εκει.αν τα καταναλωνε απο τα εμβολα,θα το εβλεπες στα μπουζι.
makis106 - Παρ 09 Νοέ 2012, 22:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
τσιμουχακια κ οδηγους αλλαξες?δειχνουν να εχουν θεμα τα δικα μας εκει.αν τα καταναλωνε απο τα εμβολα,θα το εβλεπες στα μπουζι.

Αλλαξε κεφαλή Βάγγο, οποτε αυτα λογικα ειναι τακτοποιημένα.
broulis - Σαβ 10 Νοέ 2012, 01:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξα και τσιμουχάκια.... σήμερα που το εκανα μια διαδρομή 150χλμ και ενώ το πήγαινα χαλαρά σε δύο ανοίγματα που χρειάστηκε να κάνω μου έδωσε την αίσθηση οτι γυρω στις 3.500 με 4.000 στροφές είχε ένα σκορτσάρισμα(κρέμασμα). Δεν ξέρω άν ήταν ίδεα μου...Θα το ξαναδώ και αύριο. Καμιά ίδεά σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό? Άλλαξα και μπουζί...θα μιλήσω και με το μηχανικό μου. Μου θυμίζει τον κινητήρα όπως ήταν τις πρώτες μέρες που το πήρα...σχετικά κλειστός.Συμπεράσματα λογικά θα βγάλω μετά απο την αλλαγή λαδιών στα 500χλμ.
broulis - Κυρ 25 Νοέ 2012, 21:50:02
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν μετά απο 700 χλμ με την καινουρια κεφαλη εχω να πω οτι τα αυτοκινητο πεταει...καμία σχέση πραγματικά. Νεύρο και ζωντάνια στο μοτερ το κάτι άλλο. Σαν να μιλάμε για νεο αυτοκινητο. Σχετικά με το κρεμασμα που μου κανει στη τεταρτη, το βγαλαμε στο δρομο με το διαγνωστικο και το κανει στις 3900 μονο αν τη γεμισεις απο χαμηλα τη τεταρτη. Δινει παραπανω πιεση η τουρμπινα σε εκεινες τις στροφες και το κοβει ο εγκεφαλος.Δε βγαζει μηνυμα στο διαγνωστικο βλαβης να σημειωσω, ουτε εαν κατεβασεις απο 5-4 το κανει...Καμία ιδέα τι μπορω να κάνω?

Τα λάδια αλλάχτηκαν στα 500χλμ με 0-30 TOTAL QUARTZ 9000
N207r - Δευ 26 Νοέ 2012, 02:02:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το νεύρο κ την ευστροφία που βλέπεις ειναι γιατί η κεφαλή ς ειναι καθαρή από επικαθισεις κ έχεις καλή ροη. Αυτό που κόβει με 4ρτη ίσως ειναι γιατί βλέπει ο εγκέφαλος περισοτερη ροπή κ αφού δουλεύει με στόχο ροπης κόβει πίεση. Αν ειναι αυτο θα στρώσει σε λίγα κμχ όπου θα διαβάσει καλύτερα κ θα δουλεύει με λιγότερη πίεση γενικά. Το άλλο ειναι να μην εχουν χρονισει καλά το μοτερ αλά δεν θα το έκανε σε στάνταρ στροφές. Δεν ρίχνεις μια μάτια στα fouel trims?
broulis - Δευ 26 Νοέ 2012, 13:48:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικά είναι σαν να έχω άλλο μοτερ...Θεωρώ οτι η εξήγηση που δίνεις με την ροπή είναι σωστή και περιμένω να δω την εξελιξη.Εξάλλου αυτό έδειχνε και ο υπολογιστής οταν το βγαλαμε στο δρόμο.Απώλεια χρονίσματος δεν υφίσταται γιατί το τσέκαραν και γιατί η γενική λειτουργεία του αυτοκινητου δεν δείχνει κάτι τετόιο.Τελικες για πλάκα και με χαρακτηριστική άνεση και ροπή απίστευτη. Ελπίζω σε συνδιασμό με την τοποθέτηση του κατάλληλου λιπαντικού να τελειώσουν τα θέματα κατανάλωσης που είχα.Επίσης για την ιστορία να πω οτι μου πρότεινε ο μηχανικός μου αντι για racing να βαζω BP 100 γιατί σε μετρήσεις που έκαναν σε αγωνιστικά είδαν ότι η racing τους έκοβε ιπποδυναμη και όντως μετά απο ένα γεμισμα με BP είδα και εκει διαφορά...Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω...Το επόμενο project είναι 63,5 σωλήνα με down pipe.
kostasvti - Τετ 09 Ιαν 2013, 19:41:07
Θέμα δημοσίευσης:
Και ενώ κάθε μέρα το περνώ απο το καθιερωμένο πάρκινγκ μου, με το που βάζω μπροστά check oil και σβήνει στα καπακια. Περιμένω να ζεσταθουν τα λάδια, τίποτα με 2-3 σβήσε άναψε. Τσακαρω λάδια ηταν στη μέση. Συμπληρώνω μισο λίτρο πάλι τίποτα. Μετα απο στάθμευση 8 ωρών στη δουλεια, στο σχολασμα το τσεκ δεν ξανααναψε ποτε.. Τι μπορεί να φταίει; Το ψύχος; Οτι όντως ήθελε λάδια; Υπόψιν τα αλλαξα castrol 5-30 στα 50 και φλερταρω με τα 59.
android - Τετ 09 Ιαν 2013, 19:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
kostasvti έγραψε:
Και ενώ κάθε μέρα το περνώ απο το καθιερωμένο πάρκινγκ μου, με το που βάζω μπροστά check oil και σβήνει στα καπακια. Περιμένω να ζεσταθουν τα λάδια, τίποτα με 2-3 σβήσε άναψε. Τσακαρω λάδια ηταν στη μέση. Συμπληρώνω μισο λίτρο πάλι τίποτα. Μετα απο στάθμευση 8 ωρών στη δουλεια, στο σχολασμα το τσεκ δεν ξανααναψε ποτε.. Τι μπορεί να φταίει; Το ψύχος; Οτι όντως ήθελε λάδια; Υπόψιν τα αλλαξα castrol 5-30 στα 50 και φλερταρω με τα 59.

Για αυτο σκουζω,οταν ακουω
Μου αναψε λαμπακι
Δεν ειδα ποσο εχει
Αλλα αφου αναβει στο 1 λιτρο
Εριξα 1 λιτρο μεσα

Πολυ πιθανο καποιο ηλεκτρικο σκαλωμα.
kostasvti - Τετ 09 Ιαν 2013, 20:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Για αυτο σκουζω,οταν ακουω
Μου αναψε λαμπακι
Δεν ειδα ποσο εχει
Αλλα αφου αναβει στο 1 λιτρο
Εριξα 1 λιτρο μεσα

Πολυ πιθανο καποιο ηλεκτρικο σκαλωμα.

Ευτυχώς γιατι αληθεια δεν θα άντεχα άλλη βλάβη! Ούτε άλλους αισθητήρες!
broulis - Δευ 22 Απρ 2013, 16:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως μετά την αλλαγή της κεφαλής το αμάξι μυρίζει καυσαέριο...καμιά ιδέα κανείς? Συμβαίνει και σε κανα άλλο?
marios_207_GT - Κυρ 19 Μάϊ 2013, 05:12:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα παιδια, μου αναψε ενδειξη για σταθμη λαδιου ενω εχει ακομα 350 ml για να φθασει στο min, κανονικα στο 1 lt δεν αναβει, επειδη μαλλον θα κανω αλλαγη και δεν θα τα συμπληρωσω θελω να ρωτησω το εξης, να παω σε 0-30 τωρα στα 70.000km ? ή θα τα ρουφαει σαν τρελο, τωρα θελει 1 λιτρο ανα 3500-4000km. Σκεφτομαι μηπως ειναι αργα πλεον για να γυρισουμε σε 0-30 και η "ζημια" εχει γινει χωρις γυρισμο.
bagos - Κυρ 19 Μάϊ 2013, 08:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαξε το σε 0-30 για νσ μη χειροτερεψει.
Κ συμπληρωσε λιγο λαδι μεχρι να τα αλλαξεις,γιατι τωρα λογο ζεστης,υπαρχει περιπτωση να στο καψει,μη παθεις καμια ζημια.
N207r - Κυρ 19 Μάϊ 2013, 10:36:24
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λάδια του βάζεις μέχρι τώρα?
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 19 Μάϊ 2013, 11:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
Τι λάδια του βάζεις μέχρι τώρα?

+1

Γνώμη μου είναι πολλά τα 70.000km για 0w30. Αν βάζεις 5w30 γύρισε το σε 5w40 (ή έστω 0w40).
akis1976 - Κυρ 19 Μάϊ 2013, 15:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Καλημέρα παιδια, μου αναψε ενδειξη για σταθμη λαδιου ενω εχει ακομα 350 ml για να φθασει στο min, κανονικα στο 1 lt δεν αναβει, επειδη μαλλον θα κανω αλλαγη και δεν θα τα συμπληρωσω θελω να ρωτησω το εξης, να παω σε 0-30 τωρα στα 70.000km ? ή θα τα ρουφαει σαν τρελο, τωρα θελει 1 λιτρο ανα 3500-4000km. Σκεφτομαι μηπως ειναι αργα πλεον για να γυρισουμε σε 0-30 και η "ζημια" εχει γινει χωρις γυρισμο.

mechanic έγραψε:

Τωρα αν καποιος βεβαια εχει ανοιξει τα διακενα στο μοτερ του
και βαζοντας τοταλ 9000 ενερτζι 0-30 και με ηρεμη οδηγηση εχει πολυ υψηλη καταναλωση λαδιου
(μονο ετσι εισαι σιγουρος οτι το μοτερ σου εχει θεμα)
η ειναι απο 40κιλος 300αρης και ανω τοτε και υπο αλλες προυποθεσεις πρεπει να παει στο τοταλ κουαρτζ 9000 5-40 ενερτζι και οχι σε καποιο κωλο 5-30.

Οπότε βάζεις 0w30 και αν στα κάψει βάζεις 5-40.
marios_207_GT - Δευ 20 Μάϊ 2013, 00:11:35
Θέμα δημοσίευσης:
το λαδι μου εδω και 15.000km ειναι Castrol πριν ηταν με το 5-30 Total Ineo Ecs που εβαζε η Peugeot. Κι εγω πιστευω πως το 0-30 θα το ρουφαει ακομα πιο γρηγορα, θα δουμε στη πορεια,θα ενημερωσω.
kostasvti - Τετ 21 Αύγ 2013, 15:49:18
Θέμα δημοσίευσης:
Από ότι φαίνεται τα προβλήματα δεν λύθηκαν έτσι ...εύκολα. Η ένδειξη ξαναεμφανίστηκε μετά από 700 χλμ περίπου (ταξίδι, φορτωμένος) αλλά όχι ιδιαίτερο σκίσιμο. Πρίν από τα 700 είχε χάσει περίπου 300ml, και τώρα μετά τα 700 υπολογίζω ότι θέλει 200-250 όπως βλέπω τη ντίζα.

Τι γίνεται ρε παιδιά? Χρησιμοποιώ ανέκαθεν 5-30. Τα έχω δοκιμάσει όλα total, castrol, motul. Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες πως το καλύτερο θα ήταν 0-30. Θα λύσει αυτό το πρόβλημα καψίματος λαδιού? Μήπως όπως προείπε ο @salex να δοκιμάσω 10-40? Το αμάξι έχει 68000χλμ.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως το πρόβλημα το βγάζει στο μεταβατικό στάδιο αλλαγής λαδιών που δεν έχω αλλάξει φίλτρο (το αλλάζω ανά μια αλλάγη).

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι που να ''περιόρισε'' το πρόβλημα?
Driver ///M - Τετ 21 Αύγ 2013, 21:27:05
Θέμα δημοσίευσης:
kostasvti έγραψε:
Από ότι φαίνεται τα προβλήματα δεν λύθηκαν έτσι ...εύκολα. Η ένδειξη ξαναεμφανίστηκε μετά από 700 χλμ περίπου (ταξίδι, φορτωμένος) αλλά όχι ιδιαίτερο σκίσιμο. Πρίν από τα 700 είχε χάσει περίπου 300ml, και τώρα μετά τα 700 υπολογίζω ότι θέλει 200-250 όπως βλέπω τη ντίζα.

Τι γίνεται ρε παιδιά? Χρησιμοποιώ ανέκαθεν 5-30. Τα έχω δοκιμάσει όλα total, castrol, motul. Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες πως το καλύτερο θα ήταν 0-30. Θα λύσει αυτό το πρόβλημα καψίματος λαδιού? Μήπως όπως προείπε ο @salex να δοκιμάσω 10-40? Το αμάξι έχει 68000χλμ.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως το πρόβλημα το βγάζει στο μεταβατικό στάδιο αλλαγής λαδιών που δεν έχω αλλάξει φίλτρο (το αλλάζω ανά μια αλλάγη).

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι που να ''περιόρισε'' το πρόβλημα?

To 5-30 ineo total βαζεις?
Αν ναι στην επομενη αλλαγη βαλε total 9000 5-40. Αν και παλι στα καιει εχεις θεμα.
Μην βαλεις σε καμια περιπτωση total 10-40, ειναι ημισυνθετικα, αρκετα χοντρα.για τον κινητηρα και τα χλμ σου και γενικα δεν προτεινονται για συγχρονους κινητηρες.

A και φιλτρο λαδιου να αλλαζεις αυστηρα με καθε αλλαγη λαδιων.

Αν συνεχισει να σου καιει, τοτε τσεκαρε φλατζα (δυσκολο να'ναι αυτο στον κινητηρα σου αλλα ποτε.δεν ξερεις) αλλιως ισως ειναι τσιμουχακια βαλβιδων.
marios_207_GT - Πεμ 22 Αύγ 2013, 00:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια προσοχη απο που αγοραζετε λαδια εγω διαπιστωσα οτι το καστρολ σε εμπορο ηταν "παλιο" μπορει να εχει χασει τα "συστατικα" του να το πω κι ετσι, δεν ξερω, μπορω να πω σε pm σε καποιον για ποιον μιλαω και να παει να το δει, εχει ημερομηνια πανω, ασχετα οτι μυριζομαι νοθεια με τις τιμες που εχει.
Driver ///M - Πεμ 22 Αύγ 2013, 01:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Παιδια προσοχη απο που αγοραζετε λαδια εγω διαπιστωσα οτι το καστρολ σε εμπορο ηταν "παλιο" μπορει να εχει χασει τα "συστατικα" του να το πω κι ετσι, δεν ξερω, μπορω να πω σε pm σε καποιον για ποιον μιλαω και να παει να το δει, εχει ημερομηνια πανω, ασχετα οτι μυριζομαι νοθεια με τις τιμες που εχει.

Ποσο παλιο?
Περισσοτερο απο 2-3 χρονια? Αν οχι, τοτε δεν παθαινει απολυτως τιποτα απ'τη στιγμη που ειναι σφραγισμενο.
Τωρα αν μιλαμε για περισσοτερο, τοτε ισως και να υπαρχει θεμα.
Driver ///M - Πεμ 22 Αύγ 2013, 01:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:

Ποσο παλιο?
Περισσοτερο απο 2-3 χρονια? Αν οχι, τοτε δεν παθαινει απολυτως τιποτα απ'τη στιγμη που ειναι σφραγισμενο.
Τωρα αν μιλαμε για περισσοτερο, τοτε ισως και να υπαρχει θεμα.
kostasvti - Πεμ 22 Αύγ 2013, 09:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμπληρώσω τώρα από τα 5-30 και στην επόμενη άλλαγμα όλα και φίλτρο και λάδια 5-40 να δούμε τι γίνεται. Ξέρει κανείς αν τα λάδια που βάζει η αντιπροσωπεία είναι 0-30 η 5-30?
vasilisalessia - Πεμ 22 Αύγ 2013, 09:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
η αντιπροσωπειες βαζουνε το 5 30.οπως εχει συζητηθει δεν ειναι και οτι καλυτερο για αυτο το κινητηρα.το 0 30 ειναι το καλυτερο.
το λαδι δε παθαινει τιποτα για 2-3χρονια αρκει να ειναι η σφραγισμενο η καλα κλεισμενο.
για 10 40 τοταλ μη το συζητας γι αυτο το κινητηρα.βαζε στ χειροτερη αν καιει πολλα λαδια κα εχουνε ανοιξει τα διακενα το 5 40 το ενερτζι της τοταλ.
marios_207_GT - Πεμ 22 Αύγ 2013, 10:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου εγω προσωπικα επειδη εχω θεμα με οσους κοροιδευουν εμενα και αλλους καταναλωτες ψαχνω χημικο μηχανικο να μου κανει δωρεαν την αναλυση, εαν λεω, εαν το λαδι που πουλαει ο εμπορος που αναφερομαι εχει εστω και μια μικρη διαφορα με αυτο που πουλιετε 18+ ευρω το λιτρο σε μεγαλο καταστημα, θα ξεκινησω καταγγελιες. Δεν το συνεχιζω αλλο, για να μην κανω και δησφημιση, οποιος θελει να του πω τι εχω διαπιστωσει μεχρι τωρα και με αποδειξεις σε pm.

Υ.Γ προσφατα μου εδωσε λαδι του 2010. δεν ξερω αν παθαινει κατι αλλα καλυτερα να μου λεει εχει 10ε/λιτρο το λαδι του 2010 αμα θες λαδι Ιουνιος του 2013 πληρωσε το στο πρακτικερ 18 ευρω, δεν το λεει ομως
Driver ///M - Πεμ 22 Αύγ 2013, 11:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Φιλε μου εγω προσωπικα επειδη εχω θεμα με οσους κοροιδευουν εμενα και αλλους καταναλωτες ψαχνω χημικο μηχανικο να μου κανει δωρεαν την αναλυση, εαν λεω, εαν το λαδι που πουλαει ο εμπορος που αναφερομαι εχει εστω και μια μικρη διαφορα με αυτο που πουλιετε 18+ ευρω το λιτρο σε μεγαλο καταστημα, θα ξεκινησω καταγγελιες. Δεν το συνεχιζω αλλο, για να μην κανω και δησφημιση, οποιος θελει να του πω τι εχω διαπιστωσει μεχρι τωρα και με αποδειξεις σε pm.

Υ.Γ προσφατα μου εδωσε λαδι του 2010. δεν ξερω αν παθαινει κατι αλλα καλυτερα να μου λεει εχει 10ε/λιτρο το λαδι του 2010 αμα θες λαδι Ιουνιος του 2013 πληρωσε το στο πρακτικερ 18 ευρω, δεν το λεει ομως

Οι τιμες του πρακτικερ ειναι σκετη κλεψια.
Μη τις θεωρεις ως κριτηριο και οτι οποιος πουλαει αισθητα φτηνοτερα κατι παιζει.

Αν μιλας για τα castrol edge, στα σοβαρα μαγαζια παιζουν 10-13 ευρω το λιτρο.
Οποιος πουλαει παραπανω, ποσο μαλλον 18 ευρω/λ, απλα κερδοσκοπει.
marios_207_GT - Παρ 23 Αύγ 2013, 01:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
Η τιμη του επισημου καταλογου της Castrol ειναι 17.8E το λιτρο, ετσι μου εδειξαν τουλαχιστον λεγοντας "απο 18 στο αφηνω 10" τελος παντων ολα αυτα ειναι εικασιες, εγω απλα ηθελα επιστήσω την προσοχή σας με τα λαδια γιατι σιγουρα υπαρχουν και νοθευμενα στην αγορα, μολις εχω νεοτερα θα επιστρεψω.
broulis - Δευ 16 Σεπ 2013, 11:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
broulis έγραψε:
Λοιπόν σήμερα μετά απο κανα μήνα που είχε κάνει η αντιπροσωπεία το αίτημα εγκρίθηκε απο την Peugeot να αλλαχθέι το καπάκι κεφαλής στο 207 rallye που έχω. Το κόστος ανέρχεται στα 2900 ευρώ και θα το καλύψει εξωλοκλήρου η Peugeot. Να υπενθυμίσω ότι το 207 μου είναι αγορά 5/2009 και έχει 46.500 χλμ. Ελπίζω μετά απο αυτό να τελειώσει το θέμα της κατανάλωσης λαδιού το οποίο είχε φτάσει να είναι περίπου 1.3lit/3000khm.( λάδι Total 5/30).

Κατανάλωση λαδιού μέρος 2

Αφου αλλάχτηκε η κεφαλή όπως γράφω παραπάνω...η κατανάλωση συνεχίστηκε. Λαμπάκι στα 4000( μαμα) και ξανά λαμπάκι στα 2000( με πρόγραμμα 1ο Στάδιο).
Τα βάλαμε κάτω με το μηχανικό μου και είπαμε να αλλάξουμε ελατήρια με κόστος κανα 600ευρώ...εύχομαι να τελειώσει το θέμα εκει. Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε?
mathanas - Δευ 16 Σεπ 2013, 11:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μη πετας τα λεφτα σου... αρα μαμισιο μετα την αλλαγη στο καπακι εχεις καταναλωση 250ml στα 1000km. Επισης επειδη το χω παρατηρησει και στο δικο μου οσο "γραφουν km" τα λαδια τοσο τα πινει μετα γι αυτο και δε τα κραταω πανω απο 5000km.

Μαλον τζαμπα λεφτα πας να δωσεις....
Gotcha - Δευ 16 Σεπ 2013, 13:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
Οπα, γιατι εγω εχω 85000 μεχρι τωρα, και μετα απο καθε αλλαγη λαδιων, δεν καιει σταγονα μεχρι τα πρωτα 3000-4000 κμ (με τα φρεσκα λαδια) - αντε να καψει 200μλ μεχρι τα 3000 και μετα μεχρι τα 8000 συμπληρωνω και αλλα 800μλ.
broulis - Δευ 16 Σεπ 2013, 13:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλά και μετά την αλλαγή ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο...και φοβάμαι μην χειροτερέψει το πράγμα εαν αναλογιστεί κανείς οτι μεχρι τα 37500 δεν ειχα κανένα θέμα...
mathanas - Δευ 16 Σεπ 2013, 16:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Οπα, γιατι εγω εχω 85000 μεχρι τωρα, και μετα απο καθε αλλαγη λαδιων, δεν καιει σταγονα μεχρι τα πρωτα 3000-4000 κμ (με τα φρεσκα λαδια) - αντε να καψει 200μλ μεχρι τα 3000 και μετα μεχρι τα 8000 συμπληρωνω και αλλα 800μλ.

Τι διαφορετικο ειπα? Και γω το ιδιο λεω τα κραταω μεχρι 5000 γιατι απο τα 3000 βλεπω αυξηση στη καταναλωση....

Αρα το δε καιει σταγονα σημαινει καιει τουλαχιστον 70 ml οπως μας τα λες στα πρωτα 3000, πραγματι πολυ καλο για αυτο το μπουρδελο μοτερ. Ε τωρα αν του παιδιου καιει 200 τι εγινε Rolling eyes να δωσει 600 euro να το ριξει στα 100 ml? Που ειναι και αμφιβολο πολυ δλδ γιατι αν δε ξερει αυτος που θα ανοιξει τον thp μπορει μετα απο 3000Km να τον παρει και στο χερι....
marios_207_GT - Δευ 16 Σεπ 2013, 18:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
broulis έγραψε:
broulis έγραψε:

Κατανάλωση λαδιού μέρος 2

Αφου αλλάχτηκε η κεφαλή όπως γράφω παραπάνω...η κατανάλωση συνεχίστηκε. Λαμπάκι στα 4000( μαμα) και ξανά λαμπάκι στα 2000( με πρόγραμμα 1ο Στάδιο).
Τα βάλαμε κάτω με το μηχανικό μου και είπαμε να αλλάξουμε ελατήρια με κόστος κανα 600ευρώ...εύχομαι να τελειώσει το θέμα εκει. Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε?

Οταν λες ελατήρια μιλας για εμβολων ή βαλβιδων?
makis106 - Δευ 16 Σεπ 2013, 20:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς ελατήρια εμβολων, δεν έχουν να κάνουν τα ελατήρια βαλβίδων με την κατανάλωση λαδιού.
Διαρροές από συμπιεστη τουρμπινας έχετε τσεκάρει?
kostasvti - Δευ 16 Σεπ 2013, 21:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
Για μένα όπως είπε ο προλαλήσαντας μη πετάς τα λεφτά σου. Σε ένα μεγάλο ποσοστό καίνε. Εγώ κάθε 1000χλμ θέλω 200 μλ λάδι. Το θέμα ξεκίνησε τα 60000χλμ αβασάνιστα
marios_207_GT - Δευ 16 Σεπ 2013, 22:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εω ενα φιλαρακι που εκανε rebuild στον κινητηρα πριν κανα μηνα και περιμενω να δω αποτελεσματα, παντος ο Καντερες που το εχω συζητησει (δεν εχω προθεση να κανω διαφημιση) μου ειπε πως με το προβλημα στα ελατηρια (εμβολων) γινετε οβαλ ο κυλινδρος και μονη λυση ειναι χιτωνια, με καινουρια ελατηρια απλα το προβλημα θα ξανα ερθει μετα απο καποια χιλιομετρα, αρα οπως λενε τα παιδια ψαξου καλα, μην δωσεις φραγκα ετσι και δεν λυσεις το προβλημα σου.
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 12:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ για όλες τις γνώμες...

Μήπως να το σκίζω όσο μπορώ το μοτεράκι συμπληρώνωντας λάδι...και άμα το πάρω στο χέρι κάποια στιγμή να ψαχτώ για project με σφηρήλατα τότε?
N207r - Τρι 17 Σεπ 2013, 13:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
Βαζε σωστό λάδι για εμένα απο Οσα έχω δοκιμάσει τα τοταλ 0/30 τα καίει λιγότερο (κ εμένα καίει αρκετά) άλλαζε τα καθέ 5.000 Κανέ μια φορά στο τόσο καθαρισμό βαλβίδων κ όταν με το καλό το πάρεις στην μασχάλη κανεις τα πιστονια τασακια κ το Μοτερ σφυρί
Κ αυτά που λένε κάποιοι για οβάλ χιτώνια.....
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 13:18:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καπως έτσι θα παει το πράγμα...είνα χαλεποί οι καιροί για πειράματα. ..
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 13:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
κ όταν με το καλό το πάρεις στην μασχάλη

Είναι δεδμένο ότι αργά ή γρήγορα θα το πάρω στο χέρι?
makis106 - Τρι 17 Σεπ 2013, 14:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να παρεις το μοτερ στο χερι, εκτος και αν εχει βαλει χερι ασχετος.
marios_207_GT - Τρι 17 Σεπ 2013, 14:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
Να σπασει οπως λεει και ο Μακης δεν σπαει, ειναι δυσκολο, απλα θα φτασει να καιει πολυ λαδι (λιτρο ανα 1000km) οπου μαθαινεις να δουλευεις το αμαξι με τετοια καταναλωση, δεν θα σπασει απλα θα πρεπει να δεχτεις ο,τι συνεπαγετε μια τετοια καταναλωση.
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 15:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εαν φτάσει στα επιπεδα 1lt/1000 χλμ θα μπεί χέρι στο μοτέρ...
reselie-206 - Τρι 17 Σεπ 2013, 15:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι που ανάβει το "Oil Pressure too low" και πάς για άλλα Laughing

Εμένα πάντως με 0-30 το μέτρησα στα τελευταία 6.000χλμ και καίει <100ml ανα 1000χλμ με αρκετό ζόρι..
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 15:18:26
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ ειμαι στα 300ml ανα 1000 χλμ
broulis - Τρι 17 Σεπ 2013, 15:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως ρε παιδιά με το που αρχίσει να λείπει λάδι απο το μοτέρ αμέσως τη νιώθω την πτώση του στην απόκριση...
makis106 - Τρι 17 Σεπ 2013, 17:15:05
Θέμα δημοσίευσης:
broulis έγραψε:
Εαν φτάσει στα επιπεδα 1lt/1000 χλμ θα μπεί χέρι στο μοτέρ...

Toτε σιγουρα θα μπει, αλλα εννοουσα χερι ασχετου βελτιωτή, γιατι μοτερ ειδικα σε μαμα κατασταση, πολυ σπανια θα σπασει.
marios_207_GT - Τετ 18 Σεπ 2013, 16:19:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι αν συμφερει να μπει παιδιά. ....
marios_207_GT - Τετ 18 Σεπ 2013, 16:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι αν συμφερει να μπει παιδιά. ....
saikoe_39 - Τετ 18 Σεπ 2013, 17:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
TΙ λαδι βαζεις..??πισω πετας ντουμανια..???τουρπο σε τι φαση ειναι..???τα μπουζι πως ειναι.???
broulis - Σαβ 21 Σεπ 2013, 13:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
Λαδι Total 0-30, όχι δεν πετάω ντουμάνια πίσω και τα μπουζί σε καλή κατάσταση αν και έχουν 10.000 και θα τα πάω για αλλαγή....Το αυτοκίνητο ειναι 1 στάδιο e-tuners και εκτός απο την κατανάλωση λαδιού απο επιδόσεις άψογο...
makis106 - Σαβ 21 Σεπ 2013, 16:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν απαντησες σε τι κατασταση ειναι το τουρμπο.
gew_ponos - Σαβ 21 Σεπ 2013, 16:29:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη να δώσει 120€ για να βάλει-βγάλει τούρμπο είναι αρκετά € και τι να τσεκάρει;Αν έχει μπόσικα το αξονάκι και φεύγουν λάδια; Ας δει το κουλερ και τις σωλήνες για λαδίλα. Υπάρχει κάτι άλλο για τσεκάρισμα; Γράφει ότι απο απόδοση πετάει, οπότε μάλλον ραγίσματα και να χάνει πίεση δεν παίζει..
makis106 - Σαβ 21 Σεπ 2013, 16:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν μας απασχολούν τα ραγίσματα, ετσι κ αλλιως κ να εχει, δεν ειναι λογος για να καταναλώσει λάδι.
Μπορει απλα αφαιρώντας την εισαγωγη πανω απ την τουρμπίνα να ελέγξει κάποιος σε τι κατασταση ειναι το αξονάκι απο μπόσικα, με ενα μυτοτσίμπιδο, για να εχει μια πρώτη εικόνα.
Απο κει και πέρα το να κοιταξει αν έχουν λαδια οι σωληνώσεις μετα το τουρμπο, εχει νόημα μόνο αν εχουν αφαιρεθει μόνιμα οι αναθυμιασεις που μπαίνουν στην τουρμπίνα (ή περνανε απο δοχείο) και αφου εχει καθαριστει, διαφορετικά πάντα θα υπαρχουν τα λαδια που κουβαλάνε οι αναθυμιάσεις.
N207r - Σαβ 21 Σεπ 2013, 21:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν καίει Λαδια απο ελατήρια τα μπουζί θα είναι λαδωμένα??
makis106 - Σαβ 21 Σεπ 2013, 23:59:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω Νίκο. λαδωμένο είναι συνήθως όταν φεύγει τρελή ποσότητα λαδιού από ελατήρια, πχ αν έχει σπάσει κανένα εμβολο...
Gotcha - Δευ 16 Δεκ 2013, 20:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Περνω το αμαξι το απογευμα να φυγω απο δουλεια, και στην πρωτη σκαλα της μιζας μου αναβει check oil level. Κοιταω λαδια, μου χει καψει 500 μλ (το ηξερα, τα χα δει πριν απο 2-3 μερες). Τεσπα, συμπληρωνω τα 500 μλ που μου λειπανε , κανω καμια 10 αρια κμ, το αφηνω για 30 λεπτα και εκανα και αλλα 10 κμ. Καθε φορα που αναβω το αμαξι στην πρωτη σκαλα μου πεταει το μηνυμα, αλλα με το που βαλω μπρος σβηνει στα 5 δευτερα. Παιζει να τον εχει πιει κανας αισθητηρας για την σταθμη? Τιμη ξερουμε?
marios_207_GT - Παρ 31 Ιαν 2014, 15:50:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως το ιδιο προβλημα κι εγω σημερα στις πρωτες σελιδες μιλανε για βαλβιδα πιεσης λαδιου. Κοστος στα 10 ευρώ.

edit:ακυρο απο μενα μετα απο 2 ωρες καταλαβε πως τα λαδια ειναι στο max, λιγο καθυστερημενο το δικο μου Very happy Very happy Very happy
Downhill - Παρ 31 Ιαν 2014, 16:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
αν σε παρηγορει και εμενα το ιδιο εκανε. χρειαστηκαν 100χλμ για να σβήσει η ενδειξη.

δεν ξερω αν σχετιζεται με τα χιλιόμετρα ή με κατι αλλο αλλα αστο λιγο και αν δεν σου σβήσει πήγαινε

εγω ειχα αγχωθεί μήπως ειχε τίποτα πιό σοβαρό αλλα απλα ήταν μία γαλλική ιδιαιτερότητα.

αφου ο δεικτης σου ειναι στο σωστό υψος μήν σε ανησυχει. και ετσι και αλλιώς αν μετα απο 100χλμ δεν σου εχει μεινει στο χερι σημαινει οτι λαδώνεται σωστα ε?
Downhill - Παρ 31 Ιαν 2014, 16:29:37
Θέμα δημοσίευσης:
ουπς τωρα ειδα οτι ειναι παλιο το ποστ...

τι σκ**α μου ηρθε ειδοποιηση στο μειλ?
marios_207_GT - Παρ 31 Ιαν 2014, 16:42:46
Θέμα δημοσίευσης:
Downhill έγραψε:
ουπς τωρα ειδα οτι ειναι παλιο το ποστ...

τι σκ**α μου ηρθε ειδοποιηση στο μειλ?

μάλλον επειδη ποσταρα εγω πριν λίγο Whistling
Downhill - Παρ 31 Ιαν 2014, 17:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
προβοκάτορα!
nikolasr200 - Τετ 19 Φεβ 2014, 18:54:16
Θέμα δημοσίευσης:
σήμερα μου άναψε και εμένα "check engine oil" έλεγξα την στάθμη του λαδιού και είναι στην πάνω μπίλια..από το service έχει κάνει περίπου 3.000χλμ
nikolasr200 - Δευ 03 Μάρ 2014, 22:42:59
Θέμα δημοσίευσης:
μικρό update μετά από μια βόλτα και αφού είχα επιβεβαιώσει ότι η στάθμη είναι σωστή, όταν το ξαναπήρα δεν άναψε η προειδοποίηση..!! Rolling eyes
nikolasr200 - Παρ 07 Μάρ 2014, 02:35:45
Θέμα δημοσίευσης:
μάλλον χρειάζεται αλλαγή ο αισθητήρας, καθώς σήμερα πάλι θυμήθηκε ότι δεν υπάρχει λάδι..!! Confused
marios_207_GT - Παρ 07 Μάρ 2014, 14:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
10 ευρω εχει αλλαξε τη να μη σε πρηζει καθε φορα που βαζεις μπρος.
Atmovat - Παρ 06 Ιούν 2014, 18:34:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά,πρόσφατα μου άναψε το λαμπάκι check oil level και όντως ήταν στο minimum το λάδι.Επειδή θέλω να κάνω service σε καμια 40αρα ημέρες τώρα απλώς πρόσθεσα λάδι.Όμως συνεχίζει να ανάβει.Υπάρχει περίπτωση να ανάβει λόγω παραπάνω ποσόστητας λαδιού;

Ευχαριστώ
akis1976 - Παρ 06 Ιούν 2014, 19:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
Atmovat έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,πρόσφατα μου άναψε το λαμπάκι check oil level και όντως ήταν στο minimum το λάδι.Επειδή θέλω να κάνω service σε καμια 40αρα ημέρες τώρα απλώς πρόσθεσα λάδι.Όμως συνεχίζει να ανάβει.Υπάρχει περίπτωση να ανάβει λόγω παραπάνω ποσόστητας λαδιού;

Ευχαριστώ

οχι δεν νομίζω οτι υπάρχει τέτοια περίπτωση δεν το εχω διαβάσει πότε αυτό να εχει συμβεί,πόσο λάδι προσέθεσες ?
Atmovat - Παρ 06 Ιούν 2014, 19:58:06
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόσθεσα καταλάθος λίγο παραπάνω από το maximum για αυτό ρωτάω.
Οπότε να υποθέσω πως έχει χαλάσει ο σένσορας;
makis106 - Σαβ 07 Ιούν 2014, 02:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
Παιζει να εχει χαλασει ο αισθητηρας.
JimRC - Κυρ 05 Φεβ 2017, 16:12:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά όταν ανάβει το τσεκ για λάδι πόσο συμπλήρωμα χρειάζεται για να ξαναπάει στο μάξιμουμ;
power - Κυρ 05 Φεβ 2017, 16:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
1 λιτρο
Rallyestas - Δευ 06 Νοέ 2017, 16:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα, εχω κανει 3000-3500 μονο απο το τελευταιο σερβις ομως τα λαδια τα εχω αφησει ενα χρονο και ενα μηνα πανω..δεν τα αλλαξα ακριβως στο χρονο οπως κανω παντα δηλαδη...γιατι ειπα οτι δεν εκανα πολλα χλμ να τα αλλαξω σε κανα μηνα (τελος Νοεμβρη σκεφτομουν)...τωρα το μεσημερι γυρνοντας απο τη δουλεια μολις εβαλα το κλειδι μου αναψε check oil level. Να τονισω οτι σε καθε αλλαγη παντα βαζω 4 λιτρα στο αμαξι και οχι 4.25 οπως λενε γενικα γιατι μου ειχαν βαλει μια φορα παραπανω και απο τοτε εβαζα 4...και οσο τα αλλαζα ακριβως στην ιδια ημερομηνια δεν ειχα θεμα...τωρα μου αναψε...και θα κανω το σερβις μεχρι την παρασκευη λογικα....κανω καθε μερα πλεον λογω δουλειας καπου στα 40-50 χλμ. παιζει να εχει θεμα μεχρι την παρασκευη με το check oil level ?

(παρεπιπτοντως εχω ενα μπουκαλι με τα λαδια που ειχα βαλει με 200ml μεσα, αλλά ειναι 2μιση χρονια σε ενα ντουλαπι και εχει βγαλει λαδι εξω απο το κουτι...και φοβαμαι μην εχει χαλασει και να μην το βαλω αν παιζει να ειναι χειροτερα...) τι λετε γενικα?
Gotcha - Τετ 08 Νοέ 2017, 14:54:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ηθικο Διδαγμα: Οταν εχουμε 207, εχουμε παντα 1 μπουκαλι λαδι στο προτμπαγκαζ. Νομος
stevedek - Σαβ 11 Νοέ 2017, 07:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
το 208 GTi μέχρι τα 40.000 ήταν άψογο ...

κάθε 10.000 αλλαγή λαδιών με το ζόρι να ήθελε 300-400gr λάδι

στα τελευταία 10.000 (40.000-50.000) 'ζήτησε' 1lt !!!

εντάξει 1lt κάθε 10.000χλμ δεν είναι και ΤΟ σοβαρό θέμα ...

είδα και εγώ την ένδειξη που λέτε 1-2 μέρες πριν το πάω (έτσι και αλλιώς) για αλλαγή

και πράγματι η στάθμη ήταν χαμηλά όταν κοιτάξαμε το δείκτη λαδιού ...
stelmanious - Παρ 23 Μάρ 2018, 18:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
οταν λειπει λαδι το check oil μενει μονιμα αναμμενο ή σβηνει κατα την κινηση?Στον δεικτη λαδιου που πρεπει να ειναι(δεν εννοω στο μαξ -φουλ) Surprised
antoniogt - Παρ 23 Μάρ 2018, 18:26:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σβηνει.σε μενα τουλαχιστον οταν ειχα θεμα.
Gotcha - Δευ 26 Μάρ 2018, 10:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
stelmanious έγραψε:
οταν λειπει λαδι το check oil μενει μονιμα αναμμενο ή σβηνει κατα την κινηση?Στον δεικτη λαδιου που πρεπει να ειναι(δεν εννοω στο μαξ -φουλ) Surprised

Σβηνει αλλα εχω την εντυπωση πως οχι αμεσως. Καντο λιγα χιλιομετρα και λογικα θα φυγει απο μονο του
DimiP - Τρι 26 Ιούν 2018, 12:27:36
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα ζητησε και το δικο μου GT λαδι.
οταν το πηρα ηταν γεματο και ειχε 128.444 χλμ
σημερα εχει 131.126 χλμ και ο δεικτης ηταν στο min

αρα "εφαγε" 1 λιτρο στα 2.682 χλμ
μαλλον κακη επιδοση ε ;
power - Τρι 26 Ιούν 2018, 12:45:38
Θέμα δημοσίευσης:
ε δε το λες και καλη αλλα πανω κατω πολλα ειναι ετσι.
οπως και το δικο μου
εγω εχω βαλει στο προγραμμα ελατηρια και τσιμουχακια βαλβιδων μπας και αλλαξει κατι.
DimiP - Τρι 26 Ιούν 2018, 15:00:30
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως παιζει ρολο (προς το χειροτερο) η χρηση μεσα στην πολη με μικρες αποστασεις καθημερινα και χωρις μεγαλες ταχυτητες ;
salex - Τρι 26 Ιούν 2018, 15:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
μηπως παιζει ρολο (προς το χειροτερο) η χρηση μεσα στην πολη με μικρες αποστασεις καθημερινα και χωρις μεγαλες ταχυτητες ;

Ναι γιατί η κατανάλωση λαδιού εξαρτάται περισσότερο από τις ώρες λειτουργίας του μοτέρ και λιγότερο από τα χιλιόμετρα μετακίνησης.
DimiP - Τετ 27 Ιούν 2018, 14:16:33
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
DimiP έγραψε:

Ναι γιατί η κατανάλωση λαδιού εξαρτάται περισσότερο από τις ώρες λειτουργίας του μοτέρ και λιγότερο από τα χιλιόμετρα μετακίνησης.

αυτοκινητο πολης δηλ. Evil Evil Evil

ας ελπισουμε να με αποζημιωσει στην αναβαση προς το χωριο Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
action_peugeot - Τρι 03 Ιούλ 2018, 22:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μια επισκευή στο μοτέρ και το πρόβλημα λύνεται.
Όσο για τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα έχει βρεθεί και το πρόβλημα του ρεταρισματος από την κεφαλή.
DimiP - Τρι 03 Ιούλ 2018, 22:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Όσο για τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα έχει βρεθεί και το πρόβλημα του ρεταρισματος από την κεφαλή.

απο που προκυπτει οτι το μοτερ θελει επισκευη ;
και τι εννοουμε επισκευη ;
action_peugeot - Τρι 03 Ιούλ 2018, 22:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσα λάδια καταναλώνει στα 10000 χιλιόμετρα.
Όλα??
recife_rallye - Κυρ 05 Αύγ 2018, 08:57:06
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
action_peugeot έγραψε:

Προκυπτει απ το οτι καταναλωνεις λαδι ενδεχομενως παραπανω απ οσο ειναι λογικο.
Κοιτα,σε παρα πολλες περιπτωσεις το προβλημα με την καταναλωση λαδιου δεν προερχονταν απο καψιμο του κινητηρα,αλλα απο διαρροες.Βεβαιωσου πως τσιμουχες στροφαλου-τσιμουχακια βαλβιδων και φλαντζες καπακι βαλβιδων και βασης λαδιου δεν εχουν διαρροη και υστερα προχωρας σε αντικατασταση ελατηριων εμβολων οπως οριζεται η επισκευη που ανεφερε ο φιλος μας παραπανω.
DimiP - Κυρ 05 Αύγ 2018, 18:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
DimiP έγραψε:
action_peugeot έγραψε:

Προκυπτει απ το οτι καταναλωνεις λαδι ενδεχομενως παραπανω απ οσο ειναι λογικο.
Κοιτα,σε παρα πολλες περιπτωσεις το προβλημα με την καταναλωση λαδιου δεν προερχονταν απο καψιμο του κινητηρα,αλλα απο διαρροες.Βεβαιωσου πως τσιμουχες στροφαλου-τσιμουχακια βαλβιδων και φλαντζες καπακι βαλβιδων και βασης λαδιου δεν εχουν διαρροη και υστερα προχωρας σε αντικατασταση ελατηριων εμβολων οπως οριζεται η επισκευη που ανεφερε ο φιλος μας παραπανω.

ολα οσα περιγραφεις εχουν γινει .
DimiP - Κυρ 05 Αύγ 2018, 18:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Πόσα λάδια καταναλώνει στα 10000 χιλιόμετρα.
Όλα??

οταν ζηταει λαδι στα 2682 απο την προηγουμενη πληρωση λες να μπορω να το αφησω να γραψει 10000 χλμ ;

η καταναλωση (στα χερια μου) ηταν :
1 λιτρο στα 2.682 χλμ

οταν ξαναζητησει θα δω τι εχει γραψει ο χιλιομετρητης και θα επανελθω
broulis - Τρι 07 Αύγ 2018, 17:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς τα ίδια...αλλαγμένες τσιμούχες και ελατήρια βαλβίδων στα 58.000χλμ και τώρα καίει κάθε 2.300 ενα λίτρο...και μετά που θα συμπληρώσεις ζήτημα να βγάλει 1.000χλμ και να μην ανάψει πάλι λαμπάκι...
salex - Τρι 07 Αύγ 2018, 18:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
Βέβαια, αφού λάδι τα ΤΗΡ καίνε από τα ελατήρια εμβόλων, όχι από το καπάκι... Ξυπνήστε βρε παιδιά.
recife_rallye - Τρι 07 Αύγ 2018, 21:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Βέβαια, αφού λάδι τα ΤΗΡ καίνε από τα ελατήρια εμβόλων, όχι από το καπάκι... Ξυπνήστε βρε παιδιά.

Ακριβως!
Ο thp και οι λοιποι κινητηρες της ιδιας γενιας του psa group οπως ο ep6 και ο ep4 εχουν το ιδιο ακριβως προβλημα που εστιαζεται στα ελατηρια λαδιου και στο δευτερο ελατηριο συμπιεσης.Αλλαζεται και ξενοιαζεται. Wink
broulis - Τετ 08 Αύγ 2018, 14:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Δηλαδή Στέλιο να πάμε για αλλαγή ελατηρίων εμβόλων;
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες