PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Οικονομικό ηχοσύστημα σε 206 CC.

peristeriotis - Τετ 18 Ιούν 2008, 15:05:27
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Οικονομικό ηχοσύστημα σε 206 CC.
ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΙ ΗΧΕΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ CC ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΟ? Very happy
ΟΒΑΛ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ .!
ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ?
ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΟΥΛΕς ΠΟΥ ΠΕΖΟΥΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ
sergio - Κυρ 19 Οκτ 2008, 17:14:18
Θέμα δημοσίευσης: Τι ηχοσύστηαμα να βάλω σε peugeot 206cc???
Έχω ενα 206cc kαι όπως ξέρετε είναι λιγο πρόβλημα με το ηχοσύστημα και τουσ χώρους!!παιζω με μια πηγη pioneer αρκετα καλη κ 2 ηχεια Hertz μπροστα στισ πορτεσ!Ο ηχοσ ομως ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα ειδικα το μπασο που δν υπαρχει καθολου!παρ' ολα αυτα δε θελω να βαλω wooferaki πισω στο πορτ μπααγκαζ γιατι δε θέλω να θυσιασω το χώρο!!!ΤΙ μου προτεινετε για να βελτιωσω τον ηχο κ ειδικα το μπασο???
dimisgr - Κυρ 19 Οκτ 2008, 19:38:34
Θέμα δημοσίευσης:
για μένα αν θες μπάσο βάλε ένα απλό ενισχυτή και woofer( σχετικά οικονομικλη λύση) και τελείωσες και όσο για το χώρο άμα χρειαστεί θα το βγάλεις. Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω πριν κανα 2μηνο και στο τέλος έβαλα ενισχυτή και woofer.
Athens - Τρι 03 Φεβ 2009, 22:09:31
Θέμα δημοσίευσης: 206- Απλά ηχεία , όχι τίποτα τρελό!
Ηι! Λοιπόν επειδή τα έχω ψιλοπάρει με τα μαμα ηχεία μου όλη την ώρα γρουτσου γρούτσου και πάνω απο το 17 σφιρύζουν τα κακόμοιρα. Θέλω να αλλάξω μόνο ηχεία! Βλέπω πάρα πολλά , 2 δρόμων 3 δρόμων δεν ξέρω ουτε κάν φαντάζομαι τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά! Πλζ advice me θέλω ΚΑΛΑ και ΦΘΗΝΑ ηχεία που να ακουπάνε το 30 χωρίς το παραμικρό κιχ Laughing Laughing Laughing
dimisgr - Τρι 03 Φεβ 2009, 22:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
πάρε 3 δρόμων. με κανα 50 euros to πολύ, και θα σαι μια χαρά.για ηχεία πόρτας τα θες?
Athens - Τρι 03 Φεβ 2009, 23:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
dimisgr έγραψε:
πάρε 3 δρόμων. με κανα 50 euros to πολύ, και θα σαι μια χαρά.για ηχεία πόρτας τα θες?

ναι ειδικά αυτό του οδηγού με έχει ξεκουφάνει ! Crying or Very sad

τωρα αν βρω και για τα πίσω θα είμαι κομπλε! αργότερα και με μια καλύτερη πηγούλα από την μαμα και ακόμα πιο μετά με καναν ενυσχιτή και ακομα πιο μετά με κανα sub! Laughing Laughing Laughing Laughing

προς το παρόν ηχεία SOS
206kwn - Τρι 03 Φεβ 2009, 23:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
2 απλα ηχειακια χρειαζεσαι οχι 2 δρομων ουτε 5 δρομων ουτε τιποτα....

ποολυ καλο αποτλεσμα και πολλη διαφορα θα δεις αν μαζι με τα ηχεια αλλαξεις και πηγη.... κατι pioneer που εχω δει ειναι καλες σχετικα με τη μαμα πηγη και σχετικα φτηνες πανω-κατω 50,60 ευρω + αλλα 150 περιπου για ηχεια = 200 ευρω και θα το καταευχαριστηθεις Wink παντως ενημερωτικα αν αλλαξεις μονο ηχεια δεν θα δεις την τρελη διαφορα γιατι η μαμα πηγη δεν θα μπορει να τα ακολουθησει σε ποιοτητα... θα ειναι σαφως καλυτερο απλα δεν θα εχει την τρελη διαφορα.....

προτιμοτερο να παρεις 2 μετρια ηχειακια μιας καλης μαρκας,
παρα να παρεις 2 (υποτιθεται) καλα (2 δρομων κλπ κλπ) μιας μαρκας μ' εκαψες.......
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 00:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
2 απλα ηχειακια χρειαζεσαι οχι 2 δρομων ουτε 5 δρομων ουτε τιποτα....

ποολυ καλο αποτλεσμα και πολλη διαφορα θα δεις αν μαζι με τα ηχεια αλλαξεις και πηγη.... κατι pioneer που εχω δει ειναι καλες σχετικα με τη μαμα πηγη και σχετικα φτηνες πανω-κατω 50,60 ευρω + αλλα 150 περιπου για ηχεια = 200 ευρω και θα το καταευχαριστηθεις Wink παντως ενημερωτικα αν αλλαξεις μονο ηχεια δεν θα δεις την τρελη διαφορα γιατι η μαμα πηγη δεν θα μπορει να τα ακολουθησει σε ποιοτητα... θα ειναι σαφως καλυτερο απλα δεν θα εχει την τρελη διαφορα.....

προτιμοτερο να παρεις 2 μετρια ηχειακια μιας καλης μαρκας,
παρα να παρεις 2 (υποτιθεται) καλα (2 δρομων κλπ κλπ) μιας μαρκας μ' εκαψες.......

Laughing Laughing Laughing Laughing

Δε το είχα σκεφτεί αυτό καθόλου, βασικά δεν πίστευα ότι θα παίζει ρόλο η πηγή! nice (Υ)

οκ thx for the advice Cool
giannis27 - Τετ 04 Φεβ 2009, 00:34:18
Θέμα δημοσίευσης:
φθηνά κ οικονομικά!
λοιπόν αυτό που θα πάρεις είναι μια διαιρούμενη μονάδα 165cm,αποτελείται από ένα ηχείο το οποίο μπαίνει στην πόρτα κ από ένα τουϊτεράκι το οποίο θα μπει στο ταμπλό(αν κ νομίζω ότι τα 206 έχουν τα τουΐτερ πάνω στην πόρτα στην βάση του καθρέφτη αν θυμάμαι καλά).

από επιλογές έχεις πάραααααααα πολλές .
μπορείς να πάρεις ένα σετάκι διαιρούμενα στα 40watt rms περίπου sony ή pioneer 6'' οικονομικά κ με καλή απόδοση .η τιμή τους είναι περίπου κάπου στα 50-70€
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 17:46:15
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
φθηνά κ οικονομικά!
λοιπόν αυτό που θα πάρεις είναι μια διαιρούμενη μονάδα 165cm,αποτελείται από ένα ηχείο το οποίο μπαίνει στην πόρτα κ από ένα τουϊτεράκι το οποίο θα μπει στο ταμπλό(αν κ νομίζω ότι τα 206 έχουν τα τουΐτερ πάνω στην πόρτα στην βάση του καθρέφτη αν θυμάμαι καλά).

από επιλογές έχεις πάραααααααα πολλές .
μπορείς να πάρεις ένα σετάκι διαιρούμενα στα 40watt rms περίπου sony ή pioneer 6'' οικονομικά κ με καλή απόδοση .η τιμή τους είναι περίπου κάπου στα 50-70€

φίλος δεν νομίζω το δικό μου να έχει τουιτεράκια Confused

τεσπά πες οτι πέρνω ηχεία οκ? μετά? μπορώ να τα βάλω μόνη μνου η πρέπει να πάω σε κάποιον ειδικό να μου τα βάλει?
MEMsound - Τετ 04 Φεβ 2009, 18:13:49
Θέμα δημοσίευσης:
βαλε το αυτι σου κοντα στο τριγωνακι του καθρεπτη και "ακου" αν εχει...

ναι μπορεις να τα βάλεις και μόνη σου αν ποιανουν τα χερια σου Wink θα χρειασστεις 2~3 εργαλειάκια και κάνα μισαωρο ~1 ωρα

ή ζητας από το καταστημα που θα τα αγοράσεις να στα βάλουν (τα ηχεια Razz ) Laughing λογικά με μια μικρη επιβάρυνση 10~15ε
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 18:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
βαλε το αυτι σου κοντα στο τριγωνακι του καθρεπτη και "ακου" αν εχει...

ναι μπορεις να τα βάλεις και μόνη σου αν ποιανουν τα χερια σου Wink θα χρειασστεις 2~3 εργαλειάκια και κάνα μισαωρο ~1 ωρα

ή ζητας από το καταστημα που θα τα αγοράσεις να στα βάλουν (τα ηχεια Razz ) Laughing λογικά με μια μικρη επιβάρυνση 10~15ε

α οκ..... μαλιστα.... τι ηχεία πέρνει ξέρεις? 10cm στρογγυλά ή οβάλ ?
MHTSOS90 - Τετ 04 Φεβ 2009, 20:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε το σημαντικοτερο ειναι να μας πεις ποσα χρηματα θες να διαθεσεις για αφτο το σκοπο.Διοτι μας λες οτι θες να αλαξεις ηχεια πηγη μετα να βαλεις ενισχυτη και μετα sub,για να κανεις ολα αυτα θα πρεπει αυτο που εχεις βαλει πριν να τεριαζουν και να εινε ποιοτικα με τα επομενα.Για να μην χριαστης να αγοραζεις αλλα πραγματα μετα! Για αυτο θα ηταν καλο να μας κανεις ενα πλανο χρηματον πρωτα, για να σε βοειθισουμε περισοτερο. Για να μην σου πουμε να παρεις κατι το οπιο δεν τεριαζει με τα υπολιπα πραγματα που θεσ να βαλεις!!!!!
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 20:50:17
Θέμα δημοσίευσης:
MHTSOS90 έγραψε:
Φιλε το σημαντικοτερο ειναι να μας πεις ποσα χρηματα θες να διαθεσεις για αφτο το σκοπο.Διοτι μας λες οτι θες να αλαξεις ηχεια πηγη μετα να βαλεις ενισχυτη και μετα sub,για να κανεις ολα αυτα θα πρεπει αυτο που εχεις βαλει πριν να τεριαζουν και να εινε ποιοτικα με τα επομενα.Για να μην χριαστης να αγοραζεις αλλα πραγματα μετα! Για αυτο θα ηταν καλο να μας κανεις ενα πλανο χρηματον πρωτα, για να σε βοειθισουμε περισοτερο. Για να μην σου πουμε να παρεις κατι το οπιο δεν τεριαζει με τα υπολιπα πραγματα που θεσ να βαλεις!!!!!

1) ρε παιδιά τ πράγμα είναι αυτό? γιατί όλοι με περνάν για άντρα? Crying or Very sad

2) Προς το παρόν θέλω ηχεία και πηγή! Μέχρι 200 ευρώ
(λέω να πάω για αυτή http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7575#tmp)
ηχεία ακόμα δεν έχω βρει γιατί δεν ξέρω τι ηχεία πρέπει να βάλω Razz

sub και κτλ δεν θέλω...
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
μπορεις να παρεις μια πιο φθηνη πηγουλα απο αυτη που εβαλες στο λινκ αλλα να ειναι καλυτερη απο την εργοστασιακη και μετα ενα σετακι ηχειων-tweeter και ποιος σε πιανειειειειειειειειειιειειει Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
μπορεις να παρεις μια πιο φθηνη πηγουλα απο αυτη που εβαλες στο λινκ αλλα να ειναι καλυτερη απο την εργοστασιακη και μετα ενα σετακι ηχειων-tweeter και ποιος σε πιανειειειειειειειειειιειειει Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

δεν βρήκα πιο φθηνή από αυτή με USB Confused
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
αααα αφου θες θυρα usb τοτε οκ Wink
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:25:53
Θέμα δημοσίευσης:
Στο εργοστασιακό clarion, τί ρυθμίσεις έχεις?
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

εννοεις τι εχει bass,treble,fader,balance?????????

τι ρυθμισεις εννοεις?????
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κι αυτή μιά χαρά είναι. Γενικά οι pioneer είναι από τις πιό ποιοτικές-αποδοτικές πηγές για τα χρήματά τους.

Ηχεία δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάποιο top μοντέλο δίνοντας μια περιουσία. Απλά μην πάρεις τίποτα ελεινά χαρτόνια.

Πάααρα πολύ καλές τιμές έχει ο Κοσμάς στη στοά Φέξη στο κέντρο (απέναντι απ'το πρώι Μινιόν). Τα παιδιά είναι πολύ ψαγμένα και θα σε κατατοπίσουν για το ποιό ηχείο θα πρέπει να πάρεις (έχει ποικιλία) και στο βάζει να το ακούσεις και επιτόπου. Αλλά δεν αναλαμβάνει τοποθέτηση.

Αν και πιστεύω θα τα καταφέρεις, δεν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Το πολύ πολύ να παιδευτείς λίγο αλλά μετά θα νιώσεις ικανοποίηση που το κατάφερες μόνη σου Very happy
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

σωστο αυτο που λεει ο σταυρος.. εχει μια βαση ναι τωρα το σκεφτηκα........ ποσα μπασα εχεις?????
γιατι απο ενα σημειο και μετα τριζει αρκετα αν τα εχεις ολα στο τερμα πχ

αλλα η αθηνα μας λεει οτι θελει θυρα usb οποτε πρεπει να το αλλαξει ετσι και αλλιως Rolling eyes
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
Steve έγραψε:

Εκτός του ότι ΔΕΝ ρωτάω εσένα, για να ΜΗΝ ζητάω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση, θέλω τις τιμές από όλες τις ρυθμίσεις.
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αγορινα μην αγχωνεσαι κιολας Wink δεν σου κανει καλο...... να βοηθησω ηθελα......
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
206kwn έγραψε:
Steve έγραψε:

Εκτός του ότι ΔΕΝ ρωτάω εσένα, για να ΜΗΝ ζητάω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση, θέλω τις τιμές από όλες τις ρυθμίσεις.

τα μπάσα τα ρυθμίζω ανάλογα με το τραγούδι γιατί χάνει πολύ απο κομμάτι σε κομμάτι, treble το έχω στο 0 όπως και το fader και το balance δεν θυμάμαι τι το έχω.... γιατί?
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γράψε αναλυτικά για την κάθε ρύθμιση τί τιμή έχεις δώσει και μετά συνεχίζουμε.

Αρχικά, είσαι λάθος με treble 0 πάντως.
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Γράψε αναλυτικά την κάθε ρύθμιση τί τιμή έχεις δώσει και μετά συνεχίζουμε.

:S μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις???
δηλ τώρα θα με αναγκάσεις να κατέβω στο αυτοκίνητο?? Laughing
Άσε που θέλω και USB και MP3

ΛΟΙΠΟΝ W8 να πάω στο αυτοκίνητο....γιατί είμαι λάθος με tremble 0?
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 21:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις???
Όχι, έχει κι άλλες.
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Athens έγραψε:
μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις???
Όχι, έχει κι άλλες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε (καταλαβαίνεις πιστεύω ότι κατέβηκα στο αμάξι)

Treb: +8
Fad: 0
Bal: 0
Loudness : ON
Autovolume: ON

Bass: +5 (αυτό δεν μένει έτσι το αλλάζω ανάλογα)

Και έχω και μικρά ηχειάκια στους καθρέφτες από τη μέσα μεριά που δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
Steve έγραψε:
Γράψε αναλυτικά την κάθε ρύθμιση τί τιμή έχεις δώσει και μετά συνεχίζουμε.

:S μα αυτές δεν είναι οι μόνες ρυθμίσεις???
δηλ τώρα θα με αναγκάσεις να κατέβω στο αυτοκίνητο?? Laughing
Άσε που θέλω και USB και MP3

ΛΟΙΠΟΝ W8 να πάω στο αυτοκίνητο....γιατί είμαι λάθος με tremble 0?

Το treble 0 δεν ειναι λαθος,απεναντιας μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις ειναι και σωστο μιας και ο πιο σωστα αναπαραγωμενος ηχος ειναι ο flat που λεμε.Λαθος ειναι αν εχεις πριμα 0 και μπασα τερμα.
Γενικα παντως αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σετακι ηχεια απλα 2δρομα η διαιρουμενα αν εχεις πιο πολλες απαιτησεις απο τον ηχο σου(στερεοφωνικη εικονα κλπ).
Καθαριζεις ανετα με ενα 200αρι και θα εχεις και Usb & Mp3 και θα εισαι μια χαρα.
Το μαμα clarion παροτι σε βγαζει για να ακους για μενα ειναι για τα μπαζα.
Πετα το να ησυχασεις...
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:

Το treble 0 δεν ειναι λαθος,απεναντιας μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις ειναι και σωστο μιας και ο πιο σωστα αναπαραγωμενος ηχος ειναι ο flat που λεμε.Λαθος ειναι αν εχεις πριμα 0 και μπασα τερμα.
Γεμικα παντως αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σετακι ηχεια απλα 2δρομα η διαιρουμενα αν εχεις πιο πολλες απαιτησεις απο τον ηχο σου(στερεοφωνικη εικονα κλπ).
Γενικα καθαριζεις ανετα με ενα 200αρι και θα εχεις και Usb & Mp3 και θα εισαι μια χαρα.
Πετα το να ησυχασεις...

ωραία τι ηχεία να πάρω? 10cm ή ποιο μικρά?Στρογγυλά η οβάλ? Μπορώ να αλλάξω και τα μαμα τουιτεράκια?
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
Λοιπόν έχουμε και λέμε (καταλαβαίνεις πιστεύω ότι κατέβηκα στο αμάξι)
Ελπίζω να φόρεσες και κάτι για να μην κρυώσεις.
Athens έγραψε:
Treb: +8
Fad: 0

Bass: +5 (αυτό δεν μένει έτσι το αλλάζω ανάλογα)

Εγώ τα έχω

Treb: +9
Fad: -1 (ναι, σωστά διαβάζεις, είναι μείον)
Bass: +5

εδώ και 5 σχεδόν χρόνια και δεν έχω παράπονο.
Athens έγραψε:
Και έχω και μικρά ηχειάκια στους καθρέφτες από τη μέσα μεριά που δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου
Μήπως ΔΕΝ έχεις ηχειάκια?

Μήπως έχουν καεί?

Εγώ πάντως είμαι υπερ-ευχαριστημένος για την ώρα από τα ηχεία που έχει σαν αμάξι, αν και θα ήθελα λίγο δυνατότερο μπάσσο.

Αλλά να ξέρεις, παίζει πολύ βασικό ρόλο και η πηγή, βασικότερο όμως ρόλο η ποιότητα του ίδιου του τραγουδιού. Αν προσπαθείς να τερματίσεις τα ηχεία με 128kbps ή VBR 192kbps mp3 (σε αυτά τα format κυκλοφορεί η πλειοψηφία της "τζαμπέ" μουσικής), τότε καλά κάνει και σου μπουκώνει στο 17 από το 30.

Δοκίμασε ένα ΓΝΗΣΙΟ cd ή ένα mp3 αγορασμένο από τα digital download sites ( beatport , trackitdown, audiojelly ) και θα νομίζεις ότι άλλαξες ηχοσύστημα.
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

Γεμικα παντως αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα σετακι ηχεια απλα 2δρομα η διαιρουμενα αν εχεις πιο πολλες απαιτησεις απο τον ηχο σου(στερεοφωνικη εικονα κλπ).
Γενικα καθαριζεις ανετα με ενα 200αρι και θα εχεις και Usb & Mp3 και θα εισαι μια χαρα.
Πετα το να ησυχασεις...

ωραία τι ηχεία να πάρω? 10cm ή ποιο μικρά?Στρογγυλά η οβάλ? Μπορώ να αλλάξω και τα μαμα τουιτεράκια?

Μπροστα φορας 16.5cm και αν το τριγωνακι του καθρεφτι εχει και κατι μικρες τρυπουλες τοτε παιρνει και tweeter.
Ενα διαιρουμενο συστημα τα εχει μεσα τα tweeter.
Οβαλ δεν πααιρνει αυτο το αμαξι (206) παρα μονο πισω στην εταζερα(λυση που δεν προτεινω.
Αν ειναι 3πορτο και θες και πισω βαλε και ενα 2δρομο σετακι πισω.
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Εγώ τα έχω

Treb: +9
Fad: -1 (ναι, σωστά διαβάζεις, είναι μείον)
Bass: +5

εδώ και 5 σχεδόν χρόνια και δεν έχω παράπονο.
Athens έγραψε:
Μήπως ΔΕΝ έχεις ηχειάκια?

Μήπως έχουν καεί?

Εγώ πάντως είμαι υπερ-ευχαριστημένος για την ώρα από τα ηχεία που έχει σαν αμάξι, αν και θα ήθελα λίγο δυνατότερο μπάσσο.

Αλλά να ξέρεις, παίζει πολύ βασικό ρόλο και η πηγή, βασικότερο όμως ρόλο η ποιότητα του ίδιου του τραγουδιού. Αν προσπαθείς να τερματίσεις τα ηχεία με 128kbps ή VBR 192kbps mp3 (σε αυτά τα format κυκλοφορεί η πλειοψηφία της "τζαμπέ" μουσικής), τότε καλά κάνει και σου μπουκώνει στο 17 από το 30.

Δοκίμασε ένα ΓΝΗΣΙΟ cd ή ένα mp3 αγορασμένο από τα digital download sites ( beatport , trackitdown, audiojelly ) και θα νομίζεις ότι άλλαξες ηχοσύστημα.

Τα ηχειάκια αυτά βγάζουν πολύ γρατζουνισμένο θόρυβο πολλά γρουτσου γρούτσου και στο βάθος ακούγετε μουσική.

Δεν παίζει mp3 η δικιά μου η μαμα πηγή μόνο WMA (αίσχος) στο 17 μου μπουκώνουν οι coriles και στο 20 τα υπόλοιπα τραγούδια Razz Razz
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:14:10
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Wink
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
το να πεις ειναι λαθος να εχεις μπασα +8 η πριμα +8 πολυ απλα δεν στεκει ... υπαρχει κομματι που με 0 μπασα και +8 πριμα δεν παραμορφωνει τον ηχο καθολου και υπαρχει και κομματι που με 0 πριμα και +8 μπασα παλι δεν μπουκωνει..... το θεμα ειναι η αντοχη του καθε ηχοσυστηματος στα +8 μπασα η στα +8 πριμα και η αποδοση δηλαδη πως θα τα βγαλει αυτα τα μπασα και τα πριμα καθως επισης και σε τι ηχεια θα τα βγαλει....... το θεμα ειναι να πειραματιστεις εσυ μονη σου στην μαμα πηγη και να δεις που ειναι τα ορια της.....

π.χ. θα δεις οτι σε ενα κομματι που μπορει να παιζει τελεια με +8 μπασα και +4 πριμα,στο επομενο μπορει να παιζει τελεια με +7 πριμα και +2 μπασα....
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:

Μπροστα φορας 16.5cm και αν το τριγωνακι του καθρεφτι εχει και κατι μικρες τρυπουλες τοτε παιρνει και tweeter.
Οβαλ δεν πααιρνει αυτο το αμαξι (206) παρα μονο πισω στην εταζερα(λυση που δεν προτεινω.

είναι το cc πίσω έχει πιο μικρά ηχεία από ότι έχω παρατηρήσει και ναι στους καθρέφτες έχει αυτές τις μικρές τρυπούλες που λές.

όταν λές διαιρούμενο σύστημα τι εννοείς είμαι και ο λίγον στόκος Razz Razz
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
το να πεις ειναι λαθος να εχεις μπασα +8 η πριμα +8 πολυ απλα δεν στεκει ... υπαρχει κομματι που με 0 μπασα και +8 πριμα δεν παραμορφωνει τον ηχο καθολου και υπαρχει και κομματι που με 0 πριμα και +8 μπασα παλι δεν μπουκωνει..... το θεμα ειναι η αντοχη του καθε ηχοσυστηματος στα +8 μπασα η στα +8 πριμα και η αποδοση δηλαδη πως θα τα βγαλει αυτα τα μπασα και τα πριμα καθως επισης και σε τι ηχεια θα τα βγαλει.......

Συμφωνοι..
Αλλο ομως να εχεις αυτες τις ρυθμισεις για να ακουσεις πχ ενα τραγουδι και αλλο να τις διατηρεις γενικοτερα.
Το πως ακουει ο καθενας εχει να κανει μονο με τα αυτια του και το τροπο που αυτος αντιλαμβανεται την αναπαραγωγη.
Σε γενικες γραμμες ομως κανονικα αυτα ειναι σε ψιλοστενη σχεση πχ μπασα +1 , πριμα +3 η 0 η +1 κλπ...
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
Δεν παίζει mp3 η δικιά μου η μαμα πηγή μόνο WMA (αίσχος) στο 17 μου μπουκώνουν οι coriles και στο 20 τα υπόλοιπα τραγούδια Razz Razz
Το mp3 που θα αγοράσεις, θα το γράψεις σε μορφή cd-audio, σε δισκάκι τύπου CDDA (ναι, αυτά τα ακριβά, αλλά αξίζουν τον κόπο) αν θέλεις να απολαύσεις τα μέγιστα, ακόμα και στο μαμά ηχοσύστημα.
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:21:08
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?20264

αυτά ασ πούμε κάνουν?
και τι σκ**ά ειναι όλα αυτά που γράφει δίπλα??? πφφφ έχω αρχίσει να απογοηττεύομαι με το μυαλό που κουβαλάω Laughing Laughing Laughing Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

είναι το cc πίσω έχει πιο μικρά ηχεία από ότι έχω παρατηρήσει και ναι στους καθρέφτες έχει αυτές τις μικρές τρυπούλες που λές.

Το να μη φνωριζεις δε σε κανει στοκο.
Διαιρουμενο σετα ειναι αυτο που αποτελειται απο δυο πχ midwoofer 16.5cm +2 tweeter+ 2 crossover.
Πισω αυτο το αμαξι παιρνει 10cm..και δεν κανουν τπτ αλλο απο το να συμπληρωνουν την ηχητικη εικονα..
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:22:31
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Athens έγραψε:
Το mp3 που θα αγοράσεις, θα το γράψεις σε μορφή cd-audio, σε δισκάκι τύπου CDDA (ναι, αυτά τα ακριβά, αλλά αξίζουν τον κόπο) αν θέλεις να απολαύσεις τα μέγιστα, ακόμα και στο μαμά ηχοσύστημα.

άμα είναι να κάνω κάθε φορά που θέλω να γράψω ένα cd αυτή τη διαδικασία χ** μέσα πολυχρόνη!
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
+1 , πριμα +3 η 0 η +1 κλπ...

ναι ρε συ αλλα σε μεγαλες εντασεις το εργοστασιακο ηχοσυστημα δεν μπορει να ανταπεξελθει για κανενα λογο ειδικα αν ειναι στο τερμα (νομιζω 30 αν θυμαμαι καλα)

δηλαδη αν βαλεις το εργοστασιακο στο +4 μπασα και +3 πριμα μεχρι το 17 δεν νομιζω να φτανει χωρις να χαλασει την ποιοτητα του ηχου........
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Athens έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

Το να μη φνωριζεις δε σε κανει στοκο.
Διαιρουμενο σετα ειναι αυτο που αποτελειται απο δυο πχ midwoofer 16.5cm +2 tweeter+ 2 crossover.
Πισω αυτο το αμαξι παιρνει 10cm..και δεν κανουν τπτ αλλο απο το να συμπληρωνουν την ηχητικη εικονα..

Shocked Shocked Shocked πολύ καλή φάση! Twisted evil περίπου τιμούλες για σετάκια τέτοιου είδους γνωρίζεις? κανα μαγαζάκι να μου προτείνεις?? Rolling eyes
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

ναι ρε συ αλλα σε μεγαλες εντασεις το εργοστασιακο ηχοσυστημα δεν μπορει να ανταπεξελθει για κανενα λογο ειδικα αν ειναι στο τερμα (νομιζω 30 αν θυμαμαι καλα)

ευτυχισμένη θα μουν αν πήγενε μέχρι το 30 και δεν γρατζουνούσε κιχ Laughing
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
Να συμπληρώσω γιατί μάλλον δεν το πρόσεξε ο Σώτος Wink , λέγοντας διαιρούμενα εννοούμε ότι το ηχείο που μπαίνει στην πόρτα (midrange) και το ηχειάκι το μικρό που μπαίνει πίσω από τη μικρή σίτα στον καθρεύτη (tweeter) είναι χώρια και τοποθετούνται σε διαφορετικό σημείο. Δηλαδή δεν είναι ομοαξονικά στα οποία το tweeter βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στο ίδιο σασί με το midrange (στο κέντρο του συγκεκριμένα).

Τα διαιρούμενα θα αποδόσουν καλύτερα στην περίπτωσή σου μιάς και τα tweeter θα βρίσκονται σε πιό σωστή θέση κατευθυνοντας τα πρίμα στο ύψος των αφτιών Wink
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
άμα είναι να κάνω κάθε φορά που θέλω να γράψω ένα cd αυτή τη διαδικασία χ** μέσα πολυχρόνη!
Αν και είναι off-topic, πέραν του:

1) να πάρεις τα συγκεκριμένα cd που θα είναι δίπλα ακριβώς από την στοίβα με τα data cd

2) να πατήσεις ένα κλικ για την αλλαγή σε audio στο nero ή σε όποιο πρόγραμμα άλλο χρησιμοποιείς,

τί το κουραστικό έχει αυτή η διαδικασία, δεν μπορώ να καταλάβω...
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:27:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τι έγινε ρε? Chatroom το κάναμε??? Razz

Steve, όπως και να το κάνουμε, το να τα κατεβάζεις και να τα περνάς απευθείας στο usb είναι πολύ πιο γρήγορο. Ειδικά αν βιάζεσαι...

Βέβαια συμφωνώ άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Σίγουρα όμως αλλάζοντας ηχεία-πηγή θα δει διαφορά ακόμα και σε ένα mp3 των 128kbps
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
κανα μαγαζάκι να μου προτείνεις?? Rolling eyes

Τιμες γνωριζω αλλα στο θεμα μαγαζι δεν μπορω να σου απαντησω ...αισθανομαι βλακας να το κανω απο τη μια γιατι στην Αθηνα δεν γνωριζω μαγαζια αλλα εταιριες και απο την αλλη δεν μπορω να προτεινω δημοσια αυτο που εχω στο μυαλο μου...
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Να συμπληρώσω γιατί μάλλον δεν το πρόσεξε ο Σώτος Wink , λέγοντας διαιρούμενα εννοούμε ότι το ηχείο που μπαίνει στην πόρτα (midrange) και το ηχειάκι το μικρό που μπαίνει πίσω από τη μικρή σίτα στον καθρεύτη (tweeter) είναι χώρια και τοποθετούνται σε διαφορετικό σημείο. Δηλαδή δεν είναι ομοαξονικά στα οποία το tweeter βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στο ίδιο σασί με το midrange (στο κέντρο του συγκεκριμένα).

Τα διαιρούμενα θα αποδόσουν καλύτερα στην περίπτωσή σου μιάς και τα tweeter θα βρίσκονται σε πιό σωστή θέση κατευθυνοντας τα πρίμα στο ύψος των αφτιών Wink

κάτι σαυ αυτά ας πούμε??
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6756
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6737

+

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?1460
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Athens έγραψε:
κανα μαγαζάκι να μου προτείνεις?? Rolling eyes

Τιμες γνωριζω αλλα στο θεμα μαγαζι δεν μπορω να σου απαντησω ...αισθανομαι βλακας να το κανω απο τη μια γιατι στην Αθηνα δεν γνωριζω μαγαζια αλλα εταιριες και απο την αλλη δεν μπορω να προτεινω δημοσια αυτο που εχω στο μυαλο μου...

έχεις πμ!
206kwn - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
206kwn έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

ευτυχισμένη θα μουν αν πήγενε μέχρι το 30 και δεν γρατζουνούσε κιχ Laughing

αν ηταν τοσο ευκολο αυτο που λες στην εργοστασιακη πηγη δεν θα ειχα δωσει 1400 ευρω για ηχο Wink Wink Wink Wink
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
αν ηταν τοσο ευκολο αυτο που λες στην εργοστασιακη πηγη δεν θα ειχα δωσει 1400 ευρω για ηχο Wink Wink Wink Wink

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ε μααααααααααα..
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

κάτι σαυ αυτά ας πούμε??
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6756
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?6737

Ακριβώς Wink αυτά είναι 2 δρόμων διαιρούμενα!

Παραπάνω σου έγραψα για ένα κατάστημα. Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Απλά έχει απίστευτες τιμές και πολύ καλά προιόντα και το σημαντικότερο ότι σε κατατοπίζουν να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:35:14
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Steve, όπως και να το κάνουμε, το να τα κατεβάζεις και να τα περνάς απευθείας στο usb είναι πολύ πιο γρήγορο. Ειδικά αν βιάζεσαι...

Βέβαια συμφωνώ άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Σίγουρα όμως αλλάζοντας ηχεία-πηγή θα δει διαφορά ακόμα και σε ένα mp3 των 128kbps

εκτός των άλλων έχεις 1 άντε 2 USB παρά 20-30 cd που έχω τώρα και δεν χωράν στην δισκοθήκη!
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:39:26
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

εκτός των άλλων έχεις 1 άντε 2 USB παρά 20-30 cd που έχω τώρα και δεν χωράν στην δισκοθήκη!

Μάλλον ο Σταύρος εννοούσε να χρησιμοποιήσεις το nero για μετατροπή του audiocd σε mp3 και να το περάσεις σε usb flash. Αλλά και πάλι είναι μανούρα αν βιάζεσαι...
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Παραπάνω σου έγραψα για ένα κατάστημα. Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Απλά έχει απίστευτες τιμές και πολύ καλά προιόντα και το σημαντικότερο ότι σε κατατοπίζουν να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει.

στείλε μου με pm οδό και τέτοια αλλιώς θα χαθώ! Twisted evil
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:46:45
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

στείλε μου με pm οδό και τέτοια αλλιώς θα χαθώ! Twisted evil
Athens - Τετ 04 Φεβ 2009, 22:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Athens έγραψε:

1) να πάρεις τα συγκεκριμένα cd που θα είναι δίπλα ακριβώς από την στοίβα με τα data cd

2) να πατήσεις ένα κλικ για την αλλαγή σε audio στο nero ή σε όποιο πρόγραμμα άλλο χρησιμοποιείς,

απλά θεωρώ ότι απο το να αγοράζω συνέχεια cd κτλ καλύτερα να δώσω μια και καλή 130 ευρώ για μια πηγούλα με USB παρά να κάθομαι να ψάχνομαι
sotos 207Gt - Τετ 04 Φεβ 2009, 23:15:38
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
Steve έγραψε:
Athens έγραψε:

απλά θεωρώ ότι απο το να αγοράζω συνέχεια cd κτλ καλύτερα να δώσω μια και καλή 130 ευρώ για μια πηγούλα με USB παρά να κάθομαι να ψάχνομαι

Το καλυτερο..
Εδω πολλες εταιριες εχουν αρχισει να καταργουν το δισκο ως μεσο αποθηκευσης στα μηχανηματα αυτοκινητου.
Αλλες usb,αλλες ipod ,αλλες sd card,και μερικες ολα τα παραπανω..
ath7 - Τετ 04 Φεβ 2009, 23:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
δεν θα ειχα δωσει 1400 ευρω για ηχο

Stunned Stunned Stunned Stunned
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 23:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Μάλλον ο Σταύρος εννοούσε να χρησιμοποιήσεις το nero για μετατροπή του audiocd σε mp3 και να το περάσεις σε usb flash. Αλλά και πάλι είναι μανούρα αν βιάζεσαι...
Όχι, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Είναι σαφές το τί είπα.
RoadRunner122 - Πεμ 05 Φεβ 2009, 00:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Σαφέστατος Exclamation
Steve - Πεμ 05 Φεβ 2009, 00:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
Άμα δεν παρακολουθείς όλη την συζήτηση, δε σου φταίω εγώ Wink
giannis27 - Πεμ 05 Φεβ 2009, 01:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αθηνά παίρνεις αυτό το ζευγαράκι διαιρούμενα
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7262
κ μια καλή πηγή με usb κ είσαι ο.κ.!
συμβουλή αν θες δώσε κάτι παραπάνω για την πηγή!
RoadRunner122 - Πεμ 05 Φεβ 2009, 12:39:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Άμα δεν παρακολουθείς όλη την συζήτηση, δε σου φταίω εγώ Wink

Μάλιστα Κύριε! Δεν θα το ξανακάνω!
AlienHack - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αθηνα...

υπάρχουν αρκετοι και καλοι λόγοι για να ακουσεις την αποψη μου περι του θέματος...

1ον, εχω το ιδιο αμαξι με σενα (καμια σχεση το στησημο του ήχου σε cc με κανονικο 206, τα πισω ηχεια ειναι νομίζω μικροτερα σε μας αλλα και να μην ειναι ειναι τοποθετημενα σε σημειο παπ***α)

2ον εχω αλάξει ολα τα ηχεία μου

3ον εχω καλουτσικη πηγή pioneer

4ον ειμαι επαγγελματιας dj οποτε εχω μια γενικη αποψη περι ήχου

ΛΟΙΠΟΝ καταρχας να σου πω κατι το οποιο κανενας δεν το αναφερει! ουτε σε αυτο το thread αλλα και γενικα. Ο ΗΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. και τι εννοώ? εμενα μπορει να μου αρεσει να ακούω την μουσική μου στα 40+ volume με τα bassa να σπανε τζαμια! αλλον μπορει να του αρεσει να ακουει σε νορμαλ ενταση με καθόλου μπασα αλλα κρισταλινα μεσαια για να εχει καθαρα φωνιτικα. ΒΕΒΑΙΑ παντα εχει σχεση και το κομματι. αλλα κομματια -ηδη μουσικης ακουγοντε με πολλα μπασα και αλλα με ψηλα-μεσαια...

Παμε παρακατω.

ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ για να εχεις τα μπασα +8 ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΟ!
ε ξεχνα το! καταρχας +8 μπασα ειναι λαθος απο μονο του. και το super ηχοσυστημα να ειχες δεν γινεται να δινεις +8 μπασα, γιατι μετα τα μεσαια και τα ψηλα που τα εχεις στα 0 -+1 θα πνιγονται!

ετσι κιαλλιος χωρις ξερχωριστη μασοκαμπιινα (αρα και ενισχυτη) και με μια απλη πηγη που εχεις το cc μας δεν μπορει να βγαλει καλα μπασα.

για αρχη βάλε ολα στο φλατ (0) και το πολυ να παιξεις +1 αντε 2 εκει που σου αρεσει.

τωρα για το στησημο των ηχειων σου, εχω εχω βαλει διαιρουμενα (ξεχωριστα μπασαμεσαια και ξεχωριστα τweeter) και μπρωστα και πισω. και με μια pioneer πηγη που βγαζει 50Wat ανα ηχειο (4χ50) εχω ικανοποιητικό ηχο αλλα και παλι πανω απο 38 δεν μπορω να παω την ενταση γιατι τριζουν τα πλαστικα του αμαξιου (και με το μπασο στο +2! αν το εβαζα + 8 σαν και σενα θα ετριζαν ολα απο χαμηλα). Αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. αλλιος μετα χρειαζεται να πας σε ενυσχυτες και μπασοκαμποινες

Τελος παιξε και λιγο με το balance (οχι δεξια αριστερα ηχεία αλλα με το forward-back) εμενα τα μπροστα παιζουν καλύτερα (ποιο καθαρα και δυνατα) απο τα πίσω οποτε εχω δώσει λιγο forward..

ΑΥΤΑ Laughing
206kwn - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:37:29
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις μπολικα λαθη μπορω να πω Wink Wink Wink Wink
Steve - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Τελος παιξε και λιγο με το balance (οχι δεξια αριστερα ηχεία αλλα με το forward-back)
fader
Athens - Πεμ 05 Φεβ 2009, 15:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

ρε c δεν είπα ότι έχω τα μπάσα +8! για τα treble είπα ότι το έχω +8 ! τα μπάσα τα ρυθμίζω ανάλογα με το κομμάτι! Confused Confused Confused

που το είδες το bass+8??
AlienHack - Πεμ 05 Φεβ 2009, 23:28:46
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
AlienHack έγραψε:

ρε c δεν είπα ότι έχω τα μπάσα +8! για τα treble είπα ότι το έχω +8 ! τα μπάσα τα ρυθμίζω ανάλογα με το κομμάτι! Confused Confused Confused

που το είδες το bass+8??

sory, πηγα πισω κ το ειδα ξανα , οχι +8 ΑΛΛΑ και +5 πολλα ειναι..

τεσπα αυτη ειναι η γνωμη μου . Wink
sergio - Δευ 09 Φεβ 2009, 20:34:03
Θέμα δημοσίευσης: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ
Παιδιά δηλαδή εγώ που ΄εχω καπως περισσοτερεσ απαιτησεις ας πουμε σκεφτηκα να βαλω 2 tweeter μπροστα(επειδη τα μπροστα ηχεια ειναι προσφατα αλλαγμενα,hertz με πολυ καλες εντυπωσεις) κ μια μοωαδα διαιρουμενη πισω!!Ολα αυτα πλαισιωμένα απο ενισχυτη 4καναλο!!!κ το κοστολογιο 400!!!Αξιζει λετε??θα μεινω ικανοποιημενοσ απο ενταση κ πεισοοτερο μπασο γιατι τωρα δεν εχω τιποτα απο τα 2!!!!!!!!!!!!!!!!
sergio - Δευ 09 Φεβ 2009, 20:38:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχασα να αναφερω οτι το αμαξι ειναι 206cc και μπροστα παιζω με μια πηγη pioneer πολυ καλη!!!Ακουω σχολια και προτασεις........
206kwn - Δευ 09 Φεβ 2009, 20:47:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ
sergio έγραψε:
Παιδιά δηλαδή εγώ που ΄εχω καπως περισσοτερεσ απαιτησεις ας πουμε σκεφτηκα να βαλω 2 tweeter μπροστα(επειδη τα μπροστα ηχεια ειναι προσφατα αλλαγμενα,hertz με πολυ καλες εντυπωσεις) κ μια μοωαδα διαιρουμενη πισω!!Ολα αυτα πλαισιωμένα απο ενισχυτη 4καναλο!!!κ το κοστολογιο 400!!!Αξιζει λετε??θα μεινω ικανοποιημενοσ απο ενταση κ πεισοοτερο μπασο γιατι τωρα δεν εχω τιποτα απο τα 2!!!!!!!!!!!!!!!!

δεν μας ειπες ομως:
μαρκα τουιτερ????
μαρκα-watt-ohm διαιρουμενων???
watt-ohm-μαρκα 4καναλου ενισχυτη???
για woofer???
τα μπασα που θες απο που θα τα βγαζεις???
sergio - Δευ 09 Φεβ 2009, 20:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω μαρκες απο ολα αυτα που ρωτας αλλα επειδη θα τα περασω σε ενα καλο μαγαζι στη θεσ/νικη(δε λεω ονομα μη θεωρηθει διαφημιση) εχω εμπιστοσυνη στον τυπο που μου ειπε οτι θα ειναι top!!Απο κει και περα για μπασο δεν εχο τρελεσ απαιτησεις(ξερω οτι για να εχο αποδοση μπασου πρεπει να βαλω woofer) αλλα το ηδη υπαρχον μπασο που εχο δε θα βελτιωθει με τα tweeter και τον ενισχυτη που θα κανει τα hertzakia να παιζουν πιο δυνατα και στιβαρα???????θα δω διαφορα????
Steve - Δευ 09 Φεβ 2009, 21:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τα tweeter δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το μπάσσο.
206kwn - Δευ 09 Φεβ 2009, 23:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
sergio έγραψε:
Δεν ξερω μαρκες απο ολα αυτα που ρωτας αλλα επειδη θα τα περασω σε ενα καλο μαγαζι στη θεσ/νικη(δε λεω ονομα μη θεωρηθει διαφημιση) εχω εμπιστοσυνη στον τυπο που μου ειπε οτι θα ειναι top!!Απο κει και περα για μπασο δεν εχο τρελεσ απαιτησεις(ξερω οτι για να εχο αποδοση μπασου πρεπει να βαλω woofer) αλλα το ηδη υπαρχον μπασο που εχο δε θα βελτιωθει με τα tweeter και τον ενισχυτη που θα κανει τα hertzakia να παιζουν πιο δυνατα και στιβαρα???????θα δω διαφορα????

οκ μολις πας στο εν λογω μαγαζι στη θεσσαλονικη παρε μαζι σου ενα χαρτακι, ρωτα τον τυπο αυτον που μας λες αυτα που σου εγραψα παραπανω και μετα ποσταρε τα εδω αυτα που θες να παρεις (χωρις να πεις μαγαζι Wink ).... να ξερεις ομως οτι απο τα 400 τα 50 minimum θα πανε σε καλωδιωσεις ενισχυτων+ηχειων,ασφαλειες κλπ κλπ...
με 350 ευρω λοιπον αν θες να πας σε ενισχυτες-woofer κλπ κλπ μην περιμενεις τιποτα το τρελο..... καλυτερα να βαλεις πιο ποιοτικα ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις και με λιγοτερα λεφτα, παρα να προσπαθησεις με 400 ευρω να βαλεις οτι να ναι για ηχο και μετα να τρεχεις και να μη φτανεις με οτι συνεπαγεται αυτο και στην τελικη να μην εχεις τον ηχο που περιμενες.....
sergio - Τρι 10 Φεβ 2009, 01:36:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω για το post φιλος!!!θα κοιταξω και θα σας πω
206kwn - Τρι 10 Φεβ 2009, 01:42:48
Θέμα δημοσίευσης:
sergio έγραψε:
Ευχαριστω για το post φιλος!!!θα κοιταξω και θα σας πω

my pleasure.... Wink
sergio - Κυρ 15 Φεβ 2009, 04:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παιδια δεν αντεξα κ πηρα το ρισκο,το περασα το ηχοσυστηματακι κ φυσαει...ο ενισχυτησ δεν ξερο ποσα watt ειναι αλλα ειναι jbl τετρακαναλος κ μαζι με τα 2 τουιτερακια μπροστα κ 2 ηχεια hertz,2 ηχεια πισω κ 2 τουιτερακια παιζει σε μεγαλη ενταση κ το μπασο ειναι ικανοποιητικο!!!οχι οπως θα ηταν me to sub βεβαια αλλα μια χαρα!!παρεμπιπτοντως αλλαξα και την πηγη μπροστα κ εβαλα την auduiovox vme 9112 για ηχο και εικονα!!!τι εχετε να πειτε?????
206kwn - Κυρ 15 Φεβ 2009, 07:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
sergio έγραψε:
Λοιπον παιδια δεν αντεξα κ πηρα το ρισκο,το περασα το ηχοσυστηματακι κ φυσαει...ο ενισχυτησ δεν ξερο ποσα watt ειναι αλλα ειναι jbl τετρακαναλος κ μαζι με τα 2 τουιτερακια μπροστα κ 2 ηχεια hertz,2 ηχεια πισω κ 2 τουιτερακια παιζει σε μεγαλη ενταση κ το μπασο ειναι ικανοποιητικο!!!οχι οπως θα ηταν me to sub βεβαια αλλα μια χαρα!!παρεμπιπτοντως αλλαξα και την πηγη μπροστα κ εβαλα την auduiovox vme 9112 για ηχο και εικονα!!!τι εχετε να πειτε?????

δηλαδη συνοψιζοντας......
4 τουιτερ??? Shocked
ενας 4καναλος....
πηγη.....
και καλωδιωσεις....

400 ευρω?????????????????
sergio - Κυρ 15 Φεβ 2009, 16:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μαζι με τη πηγη που εβαλα 470 κ κρατησε και την πηγη μου την παλια, ενα Pioneer - DEH-5000UB που το ειχα ενα 1 χρονο περιπου.
Giannis307 - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
sergio έγραψε:
Μαζι με τη πηγη που εβαλα 470 κ κρατησε και την πηγη μου την παλια, ενα Pioneer - DEH-5000UB που το ειχα ενα 1 χρονο περιπου.

Σε εσκισε...ετσι απλα...!!!!

Με 400 ευρω επρεπ να ειχε βαλει 5 καναλο και να εχεις βαλει και ενα 10ιντσο πισω και ολα κομπλε αλλα 470 και να κρατησει κα την παλια πηγη....αστο...!!!Απλα ελπιζω να εκανε καλη δουλεια τουλαχιστον μιας και το ν πληρωσες χρυσο...
206kwn - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
sergio έγραψε:

Σε εσκισε...ετσι απλα...!!!!

Με 400 ευρω επρεπ να ειχε βαλει 5 καναλο και να εχεις βαλει και ενα 10ιντσο πισω και ολα κομπλε αλλα 470 και να κρατησει κα την παλια πηγη....αστο...!!!Απλα ελπιζω να εκανε καλη δουλεια τουλαχιστον μιας και το ν πληρωσες χρυσο...

ok ok οχι και ετσι....... 5καναλο +γουφερ 10ιντσο + 4 ηχεια + 2 τουιτερ + πηγη με 470 ευρω???? οχι οχι δεν γινεται αυτο που λες Wink ........
Η μαλλον!!!! γινεται αλλα με πραγματα μιας χρησης.....

η τιμουλα που μας προανεφερε ο sergio ειναι καλη κατα τη γνωμη μου αλλα θα μπορουσε να βαλει λιγοτερα πραγματα καλυτερης ποιοτητας + αποδοσης Wink με τα ιδια λεφτα Wink
sergio - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ο συγκεκριμενοσ ειναι γνωστο εδω στη θεσσαλονικη οτι ειναι ακριβος αλλα πολυ καλος!και για τα λεφτα που εδωσα θεωρω οτι το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο ειδικα για cabrio που ειναι δυσκολα στα ηχοσυστηματα
MHTSOS90 - Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
Για πιο λογο ειναι δυσκολο το ηχοσυστημα σε CABRIO???????
sergio - Κυρ 15 Φεβ 2009, 19:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι δεν μπορεις να παξεις με ηχεια εταζερας που ειναι οβαλ κ εχουν αποδοση και το γουφερ πισω ειναι δυσκολο...θελει ειδικη κατασκευη αρα ακριβη
sergio - Κυρ 15 Φεβ 2009, 19:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
εγω ας πουμε πριν το 206cc ειχα το απλο το 206 κ επαιζα με 2 hertzakia μπροστα kαι 2hertzakia οβαλ πισω κ ημουν απολυτα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα χωρις να χρειαζεται ενισχυτεσ γουφερ κ τα συναφη
MHTSOS90 - Κυρ 15 Φεβ 2009, 22:43:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα αυτα που θα βαλεις, θα ακουγοντε (εξω) περισοτερο λογο του cabrio???
MEMsound - Δευ 16 Φεβ 2009, 11:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
καλό θα ηταν οταν μιλάτε για προσφορές και συνθέσεις ηχοσυστημάτων (ανεξάρτητα αν το εχετε τοποθετησει η όχι - δεν ειναι αυτό το θέμα μας) να γράφετε αναλυτικα τιμές
γιατί το "400ευρω" αν α΄λογα τι εχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να ειναι ακριβό ή και φθηνό...

επίσης οταν λέτε οτι με 400ε βάζετε 5κάναλο και κάμποσα ηχεία... γράψτε ποιο ενισχυτη μπορετε να βάλετε και ποια ηχεία για να βγαίνει ενα σχετικό συμπέρασμα.

υπάρχιε πεντακάναλος με 200ε και 5κάναλός με 650ε... Wink
giannis27 - Τρι 17 Φεβ 2009, 20:27:16
Θέμα δημοσίευσης:
+1MEMsound

όπως επίσης υπάρχουν κ καλώδια με 10€ κ καλώδια με 80€.
οπότε το να λέμε ότι έβαλα ηχοσύστημα 400€ δεν λέει τίποτα !
al3kos - Τετ 22 Απρ 2009, 19:20:08
Θέμα δημοσίευσης: ηχοσηστημα σε 206 cc
ρε παιδια εχω παρει ενα 206 cc εδω και κοντα 1 μηνα και θελω να ενισχισω λιγο τον ηχο μου εχετε τπτ να μου προτεινετε????βασικα για να σας κατατοπισω θελω ηχο για μενα και οχι να βαραω μπαμ μπουμ στις γειτονιες!!!και προπαντος οχι με πολλα λεφτα γυρο στα 400 ευρω με ηχεια και ενισχιτη χωρις woofer και χωρις πηγη εχω μια clarion αρκετα καλη που κοστιζει γυρω στα 150-160 ευρω!!!!περιμενω και χρειαζομαι βοηθεια για να μην με πιασουν τον κ***!ηδη εχω μια προταση απο ενα μαγαζι για ηχεια στις μανισιες θηκες και 2καναλο ενυσχητη ολα clarion με 380 ευρω αξιζει?????
soulos6 - Τετ 22 Απρ 2009, 20:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου,αν και δεν έχω, ούτε είχα το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά πάντα στα ηχοσυστήματα που έβαζα, πάντα προσπαθούσα για κάτι οικονομικό και ποιοτικό , και όχι να σηκώνω γειτονιές στο πόδι και φάσκελα.
Στα λεφτά που υπολογίζεις εγώ είχα βάλει ενα σετ διαιρούμενα μπροστά και ένα σετ τρίδρομα πίσω από Peerless, στις κλασσικές θέσεις και είχα ξεχάσει τον ενισχυτή για 4-5 μήνες.
Το πακέτο που σου προσφέρουν είναι πολύ φθηνό κατά την άποψή μου και δεν ξέρω κατά πόσο καλό σύνολο είναι.(Από ότι εχω δει τα καλά κομάτια της Clarion είναι αρκετά πιο ακριβά)
Ελπίζω να σε βοηθήσουν περισσότερο οι πιο ειδικοί.
PASALIMANI - Τετ 22 Απρ 2009, 23:33:02
Θέμα δημοσίευσης:
al3kos την παρασκευη εχω κλεισει ραντεβου για τοποθετηση χωρις ενισχυτη σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου.ο τυπος δουλευει με μαρκες focal,oxygen,peerless και η γυναικα του εχει λαβει μερος σε καμποσους διαγωνισμους ως κριτης.
Το μονο που επελεξα ειναι ενα pioneer και τα υπολοιπα αυτος.δεν ξερω τι ηχος θα βγει κ αν με καλυψει στα ροκ,μεταλ κομματια που ακουω(μαλλον θα χρειαστω συντομα ενισχυτη) αλλα καλο θα ειναι να αποφυγεις "επωνυμες" μαρκες στα ηχεια.τιμη 320ευρ.
vasilis106 - Πεμ 23 Απρ 2009, 03:22:43
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
al3kos την παρασκευη εχω κλεισει ραντεβου για τοποθετηση χωρις ενισχυτη σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου.ο τυπος δουλευει με μαρκες focal,oxygen,peerless και η γυναικα του εχει λαβει μερος σε καμποσους διαγωνισμους ως κριτης.
Το μονο που επελεξα ειναι ενα pioneer και τα υπολοιπα αυτος.δεν ξερω τι ηχος θα βγει κ αν με καλυψει στα ροκ,μεταλ κομματια που ακουω(μαλλον θα χρειαστω συντομα ενισχυτη) αλλα καλο θα ειναι να αποφυγεις "επωνυμες" μαρκες στα ηχεια.τιμη 320ευρ.

να ξερεις πως η εταιριες focal,peerless ειναι παρα πολυ καλες κ αξιοπιστες
δεν θα εχεις κανενα προβλημα μην φοβασαι.την αλλη εταιρια δεν την ξερω.focal δε λιγο δυσκολο να σου βαλει μιας κ η τιμη για ενα διαιρουμενο σετ για 106 μπροστα στοιχισε σε ενα φιλο 400ε
AlienHack - Πεμ 23 Απρ 2009, 09:12:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟ?? ΠΣΟΣΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΑ??
χααχχαα Laughing

λοιπον εχουμε το ίδιο αμάξι, ειμαι και dj οποτε κατι σκαμπάζω απο ακουστική μουσικής. Εγώ εχω τοποθετήσει μια καλή πηγή PIONEER των 100-150Ε (4x50W) και διαιρουμενα ηχεία μπροστά και πισω στις μανίσιες διαστάσεις και θεσεις. Να πώ οτι ο ήχος ειναι αψογος ποιοτικά μεχρι και σε πολύ υψηλές εντάσεις. Το μονο που λειπει ειναι το βαρύ μπάσο αλλα για κάτι τετοιο θα χρειαστείς ενιχυτη και μπασοκαμπινα (το cc δεν φημίζεται για τους μεγάλους χόρους του)

Πρως θεου, και χωρίς το εξτρα μπασο και ενιχυτη η ένταση και η ποιότητα-καθαροτητα του ήχου ειναι αψογη, ακομα και ανοιχτο το cc με 120+ Κμ/h ο ηχος ακουγεται καλα. ΑΠΛΟΣ αν θελεις το τελειο (οσο υποκειμενικο και αν ειναι) θα χρειαστεις και ενιχυτη με μπασο.

Γνώμη μου, πανε βάλε καινουρια ηχεία ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ μπρος πισω και δοκιμασε το το αμαξι ετσι. αν δεν σε καλύπτει το αποτελεσμα πανε και για ενιχυτη και μπασο.

PS. εμενα τα διαιρουμενα πισω μου βγήκαν 120Ε με περαστικα και αλλα τοσα περιπου τα μπροστα.
al3kos - Πεμ 23 Απρ 2009, 09:42:52
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας και περιμενω και αλλες προτασεις ειμαι πολυ μπερδεμενος και οσο να ναι ασχετος με το θεμα του ηχου!!!!!
Steve - Πεμ 23 Απρ 2009, 14:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟ?? ΠΣΟΣΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΑ??
χααχχαα Laughing

λοιπον εχουμε το ίδιο αμάξι, ειμαι και dj οποτε κατι σκαμπάζω απο ακουστική μουσικής. Εγώ εχω τοποθετήσει μια καλή πηγή PIONEER των 100-150Ε (4x50W) και διαιρουμενα ηχεία μπροστά και πισω στις μανίσιες διαστάσεις και θεσεις. Να πώ οτι ο ήχος ειναι αψογος ποιοτικά μεχρι και σε πολύ υψηλές εντάσεις. Το μονο που λειπει ειναι το βαρύ μπάσο αλλα για κάτι τετοιο θα χρειαστείς ενιχυτη και μπασοκαμπινα (το cc δεν φημίζεται για τους μεγάλους χόρους του)

Πρως θεου, και χωρίς το εξτρα μπασο και ενιχυτη η ένταση και η ποιότητα-καθαροτητα του ήχου ειναι αψογη, ακομα και ανοιχτο το cc με 120+ Κμ/h ο ηχος ακουγεται καλα. ΑΠΛΟΣ αν θελεις το τελειο (οσο υποκειμενικο και αν ειναι) θα χρειαστεις και ενιχυτη με μπασο.

Γνώμη μου, πανε βάλε καινουρια ηχεία ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ μπρος πισω και δοκιμασε το το αμαξι ετσι. αν δεν σε καλύπτει το αποτελεσμα πανε και για ενιχυτη και μπασο.

PS. εμενα τα διαιρουμενα πισω μου βγήκαν 120Ε με περαστικα και αλλα τοσα περιπου τα μπροστα.
Όσα έχω μαυρίσει, είναι μ****ίες Very happy
AlienHack - Σαβ 25 Απρ 2009, 14:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
όσα δεν φτανει το τυρι... εεε... η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια.. Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες