PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Εργοστασιακό Hi-Fi JBL σε 207 RALLYE-GT-RC

GEOGEPL - Τρι 01 Ιαν 2008, 19:58:17
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Εργοστασιακό Hi-Fi JBL σε 207 RALLYE-GT-RC
Καλησπερα σε ολους, καλη χρονια με υγεια.........
Ενδιαφερομαι να αγορασω το 207 GT ή RC. Δεν εχω αποφασισει ακομα. Εχω δοκιμασει το Rallye. Οτι του λυπει φανταζομαι το εχει το RC (αναρτησεις,κρεμασμα μοτερ,φρενα,καθισματα)...
Ενδιαφερομαι για το JBL με τα 400€ που μπαινει σαν εξτρα....
Διαβασα μια αντιστοιχη ενοτητα, αλλα δεν με καλυψε.
Θα ηθελα τη γνωμη κατοχων 207 Rallye-GT-RC.
Οσοι το εχουν ακουσει με τα JBL και χωρις αυτο.
Αξιζει????????
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
android - Τρι 01 Ιαν 2008, 20:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
το μαμα παντως που χω ακουση ειναι χαλια... Sad Sad Sad
GEOGEPL - Τρι 01 Ιαν 2008, 20:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
το μαμα παντως που χω ακουση ειναι χαλια... Sad Sad Sad

Δε θα το ελεγα χαλια τελειως θελει βελτιωση παντως.
Και ρωταω αν αξειζει το JBL με τα 400. Καποιος που εχει ακουσει και τα δυο να μας διαφωτισει??????????
Jim_207GT - Τρι 01 Ιαν 2008, 20:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα ασε το εργοστασιακο που φοραει η απλη εκδοση και βαλε καποια ηχεια καλυτερης ποιοτητας βεβαια αυτο ειναο υποθετικο αφου καποιοι θελουν πολη εντσαη εμενα το εργοστασιακο ηχοσυστημα με ικανοποοει ισως μελλοντικα να εβαζα λιγο μεγαλυτερα ηχεια!
GEOGEPL - Τρι 01 Ιαν 2008, 20:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
Jim_207GT έγραψε:
Δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα ασε το εργοστασιακο που φοραει η απλη εκδοση και βαλε καποια ηχεια καλυτερης ποιοτητας βεβαια αυτο ειναο υποθετικο αφου καποιοι θελουν πολη εντσαη εμενα το εργοστασιακο ηχοσυστημα με ικανοποοει ισως μελλοντικα να εβαζα λιγο μεγαλυτερα ηχεια!

Δε το εχεις ακουσει το συστημα της JBL? Παντως και στο ραλακι που ειχα εξι JBL ειναι φοβερα. Θελεις για καλα ηχεια μια 300 βαλε και ενισχυτη. Για'αυτο λεω πρεπει να ειναι καλη περιπτωση με τα 400. Δε ξυλωνεις κιολας???
Κατα τ'αλλα εισαι ευχαριστημενος απο το GT σου το προτεινεις?
fynos - Τρι 01 Ιαν 2008, 21:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μαμά του 207 είναι μία χαρά, μάλιστα σε εκπλήσσουν όπως παίζουν μια και θα τα περίμενες χειρότερα !!
Τώρα σχετικά με το JBL εκεί έχεις ενισχυτή όπως θα ξέρεις sub, και άλλα 6 καλύτερα ηχεία . . ..
Εγώ προσωπικά αν και δεν το έχω ακούσει το JBL, στο πακετάκι αυτό θα άλλαζα την πηγή με μια 2 din και θα ήμουν ευχαριστημένος που δεν ξήλωσα το αυτοκίνητο για να βάλω ηχεία τα οποία σίγουρα θα θέλανε ένα ενισχυτή για να παίξουν καλύτερα από τα μαμά, + μια καλλίτερη πηγή για να κάτσει με τον ενισχυτή καλύτερα από την μαμά . . .+++
Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου ?!?
GEOGEPL - Τρι 01 Ιαν 2008, 21:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Τα μαμά του 207 είναι μία χαρά, μάλιστα σε εκπλήσσουν όπως παίζουν μια και θα τα περίμενες χειρότερα !!
Τώρα σχετικά με το JBL εκεί έχεις ενισχυτή όπως θα ξέρεις sub, και άλλα 6 καλύτερα ηχεία . . ..
Εγώ προσωπικά αν και δεν το έχω ακούσει το JBL, στο πακετάκι αυτό θα άλλαζα την πηγή με μια 2 din και θα ήμουν ευχαριστημένος που δεν ξήλωσα το αυτοκίνητο για να βάλω ηχεία τα οποία σίγουρα θα θέλανε ένα ενισχυτή για να παίξουν καλύτερα από τα μαμά, + μια καλλίτερη πηγή για να κάτσει με τον ενισχυτή καλύτερα από την μαμά . . .+++
Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου ?!?

1/.Τι εννοεις 2 din?
2/.To προτυνεις το JBL? Τιμη-αποδοση αξοιζει?
Η πηγη δεν εχει δυνατοτητα αλλαγης μετα...
fynos - Τρι 01 Ιαν 2008, 21:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
2 din = οθόνη after market που καταλαμβάνει και την θέση της πηγής αλλά και το ραφάκι από κάτω. (Alpine ktl . . .)
Δεν το έχω ακούσει, αλλά σίγουρα δεν θα είναι απάτη !
Για την τιμή του θα το έβαζα . . . και αν θές μην πειράξεις και τπτ μετά !
GEOGEPL - Τρι 01 Ιαν 2008, 21:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
2 din = οθόνη after market που καταλαμβάνει και την θέση της πηγής αλλά και το ραφάκι από κάτω. (Alpine ktl . . .)
Δεν το έχω ακούσει, αλλά σίγουρα δεν θα είναι απάτη !
Για την τιμή του θα το έβαζα . . . και αν θές μην πειράξεις και τπτ μετά !

Χιλια ευχαριστω για τις πληροφοριες (και για το αλλο τοπικ με την ηλιοροφη)....
Αυτο με την οθωνη με ψηνει και μενα με DVD χαρτες κομπλε...
Αργοτερα ομως γιατι οι τιμες τους ειναι ακομα ψηλα...
Αυτο μου τη σπαει στις εργοστασιακες πηγες, δεν εχεις αυτο που πραγματικα θελεις.....
fynos - Τρι 01 Ιαν 2008, 22:02:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι . . .. Wink
kanelj - Τετ 02 Ιαν 2008, 06:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ψιλοασχετο αλλα καλο θα ειναι να το ξερετε....
Λογω του οτι πολλα αυτοκινητα εχουν πια ενσωματωμενο το στερεοφωνικο πανω στην κονσολα,εχει κυκλοφορησει ενισχυτης που μπαινει κατευθειαν στην iso φυσα και ΟΧΙ στα ηχεια!
Ο ενισχυτης αυτος ειναι περιπου 20 εκατοστα και γλυτωνετε και χωρο αλλα και ειναι και πιο πρακτικος απο το να περνατε καλωδια,τροφοδοσιες,ασφαλιοθηκες στην μπαταρια κτλ!

Εβαλα και εγω εναν απο αυτους και ειμαι φουλ ικανοποιημενος!
Και ειναι και γερμανικοι παρακαλω!
Υπαρχει επισης και μοντελο με εξοδο για ipod κτλ!
Αυτα!
fynos - Τετ 02 Ιαν 2008, 07:17:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι σωστά, είναι από τους πρώτους ψηφιακούς ενισχυτές της Blackout πανάλαφροι και με φίσες σχεδόν για όλα τα αυτοκίνητα !
Βέβαια η είσοδος τους θα είναι και πάλι μια μαμά πυγή . . . . απλός εγώ συζητάω για κάτι άλλο !
Anonymous - Τετ 02 Ιαν 2008, 09:18:04
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω το JBL Hi-Fi στο 207 CC και αξίζει τα λεφτά του ασυζητητί. Σημείωση: Δεν έχει sub woofer - δεν ξέρω βέβαια αν θα έχει στο RC αλλά αμφιβάλλω.
WHISPER - Τετ 02 Ιαν 2008, 11:40:15
Θέμα δημοσίευσης:
το rc εχει dr_michael και sub.τα cc δεν εχουν και ο λογος ειναι και απλος και λογικος θα ελεγα.καπου θα πρεπει να μπει και η οροφη σας ετσι δεν ειναι?
GEOGEPL - Πεμ 03 Ιαν 2008, 01:11:54
Θέμα δημοσίευσης:
WHISPER έγραψε:
το rc εχει dr_michael και sub.τα cc δεν εχουν και ο λογος ειναι και απλος και λογικος θα ελεγα.καπου θα πρεπει να μπει και η οροφη σας ετσι δεν ειναι?

Καλησπερα φιλε...
Εχεις δει κανενα 207 με αυτο το πακετο???
Ειναι μεγαλο το sub και ο ενυσχητης???
Πιανουν πολυ χωρο???
WHISPER - Πεμ 03 Ιαν 2008, 11:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε geogepl εχω δει ναι.δεν πιανει σχεδον καθολου χωρο.το sub ειναι στην δεξια μερια του πορτ παγκαζ και δεν φαινεται σχεδον τπτ.ο ενυσχητης δεν φαινεται καν.εχω την εντυπωση οτι ειναι κατω απο το καθισμα του συνοδηγου.το πακετο αξιζει γιατι 1ον.εχει μια πολυ καλη τιμη γι αυτο που αγοραζεις 2ον ειναι αρκετα ποιοτικο και αποδοτικο(αν θες να ακουγεσαι εως το αλλο τετραγωνο το ξεχνας βεβαια) και 3ον εχεις ενα ολοκληρομενο συγκροτημα χωρις ουσιαστικα να υστερεις σε χωρους.αρκετα σημαντικο πιστευω.
GEOGEPL - Πεμ 03 Ιαν 2008, 14:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
WHISPER έγραψε:
φιλε geogepl εχω δει ναι.δεν πιανει σχεδον καθολου χωρο.το sub ειναι στην δεξια μερια του πορτ παγκαζ και δεν φαινεται σχεδον τπτ.ο ενυσχητης δεν φαινεται καν.εχω την εντυπωση οτι ειναι κατω απο το καθισμα του συνοδηγου.το πακετο αξιζει γιατι 1ον.εχει μια πολυ καλη τιμη γι αυτο που αγοραζεις 2ον ειναι αρκετα ποιοτικο και αποδοτικο(αν θες να ακουγεσαι εως το αλλο τετραγωνο το ξεχνας βεβαια) και 3ον εχεις ενα ολοκληρομενο συγκροτημα χωρις ουσιαστικα να υστερεις σε χωρους.αρκετα σημαντικο πιστευω.

Αν ειναι ετσι οπως τα λες (το οποιο δεν εχω κανενα λογω να αμφιβαλω), ειναι αυτο ακριβως που ζηταω....
Αυτο μου αρεσει στα γρηγορα πεζο....
Εχουν οπαδους με παθος....
Ετοιμοι να βοηθησουν-συμβουλεψουν ο ενας τον αλλο...
Χιλια ευχαριστω σε ολους..................................
WHISPER - Πεμ 03 Ιαν 2008, 15:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
τπτ φιλε geogepl. γι αυτο ειμαστε εδω οτι ξερει ο καθενας να το καταθετει και να λυνονται προβληματα και αποριες.
fynos - Πεμ 03 Ιαν 2008, 20:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
WHISPER έγραψε:
φιλε geogepl εχω δει ναι.δεν πιανει σχεδον καθολου χωρο.το sub ειναι στην δεξια μερι.εχω την εντυπωση οτι ειναι κατω απο το καθισμα του συνοδηγου..

Στον θόλο του συνοδηγού, παρέα με το sub !
WHISPER - Παρ 04 Ιαν 2008, 08:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
thanks για την τοποθετηση fynos.δεν την ηξερα αυτη την λεπτομερεια.
giannis27 - Παρ 04 Ιαν 2008, 16:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει να βαλει καποιος καμια φωτο να δουμε πως ειναι?
το σαμπ τι μαρκα ειναι?
ο ενισχυτης ειναι τετρακαναλος η πεντακαναλος?μαρκα?
Anonymous - Παρ 04 Ιαν 2008, 17:37:29
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
μπορει να βαλει καποιος καμια φωτο να δουμε πως ειναι?
το σαμπ τι μαρκα ειναι?
ο ενισχυτης ειναι τετρακαναλος η πεντακαναλος?μαρκα?

Ενισχυτές-ηχεία, όλα είναι μάρκα JBL.
Touristas - Παρ 04 Ιαν 2008, 20:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι πίσω δεξιά μαζί με το SUB.
Να και κάποιες φωτογραφίες με το πώς είναι ο χώρος αποσκευών.
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/DSC00079.jpg
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/DSC00080.jpg
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/DSC00081.jpg
giannis27 - Παρ 04 Ιαν 2008, 21:14:18
Θέμα δημοσίευσης:
εεεεεεεεεε συγνωμη το σαμπ που ειναι? Rolling eyes
ο ενισχυτης να υποθεσω οτι ειναι πισω απο την μοκετα του θολου!
τελικα τι ενισχυτης ειναι 5 καναλος/4τετρακαναλος/2καναλος?
κ ποσα βαττ?

παντως πολυ καλη η τοποθετηση του ενισχυτη !
προφυλαγμενη απο τον χωρο του φορμπαγαζ κ απο τα κακα ματια!
GEOGEPL - Σαβ 05 Ιαν 2008, 01:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Είναι πίσω δεξιά μαζί με το SUB.
Να και κάποιες φωτογραφίες με το πώς είναι ο χώρος αποσκευών.

Να'σαι καλα φιλε για τις φωτος....
Ο ενισχυτης ή το σαμπ ειναι εκει???
Ή και τα δυο????
Touristas - Σαβ 05 Ιαν 2008, 08:12:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και τα δύο.
Το SUB είναι 10αρι και δεν πιάνει πολύ χώρο και το κουτί του έχει και θέση για τον ενισχυτή.
WHISPER - Σαβ 05 Ιαν 2008, 09:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
νοικοκυρεμενα πραγματα!ενας βασικος λογος που αξιζει τα λεφτα του!
Touristas - Σαβ 05 Ιαν 2008, 10:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παίζει και πάρα πολύ καλά μάλιστα και είναι και εργοστασιακό.
Για μένα τα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του
Giannis307 - Σαβ 05 Ιαν 2008, 15:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
Nα πω για αλλη μια φορα την αποψη μου???

Splat Splat Shaking Puke left
fynos - Σαβ 05 Ιαν 2008, 16:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
Έκτες άκουσα το JBL . . . οι εντυπώσεις είναι θετικές, η παρουσία του sub είναι αισθητή και σαν σύνολο πολύ δεμένο.
Βέβαια αν τώρα θέλει κάποιος να ακούγεται από το άλλο τετράγωνο για να έχει μια πιθανότητα να γυρίσουν να των δουν, τότε δεν του κάνει !
Giannis307 - Σαβ 05 Ιαν 2008, 16:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Βέβαια αν τώρα θέλει κάποιος να ακούγεται από το άλλο τετράγωνο για να έχει μια πιθανότητα να γυρίσουν να των δουν, τότε δεν του κάνει !

Με εχεις παρεξηγησει..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
WHISPER - Σαβ 05 Ιαν 2008, 19:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω οτι αν θελει καποιος να ακουγεται στο αλλο τετραγωνο συγουρα θα πρεπει να κοιταει σε αφτερ μαρκετ λυσεις.το θεμα ειναι οτι αν θες να μπεις σε μια τετοια διαδικασια(τα εκανα και εγω μικροτερος) θα πρεπει να σκασεισ πολλα χρηματα και να αρχισεις ενα ξηλωνε ραβε που πραγματικα δεν εχει τελος.με την λυση της peugeot αγοραζουμε ενααξιοπρεπεστατο και οικονομικοτατο πακετο.
giannis27 - Σαβ 05 Ιαν 2008, 21:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
κατσε καστε ο ενισχυτης ειναι μονο για το σαμπ κ οχι κ για τα ηχεια!!!!

αν ναι τοτε ειναι πολλα παρα πολλα τα 400ευρω!

εγω με αυτα τα λεφτα ειχα παρει 12'' σαμπ με δικο του ενισχυτη πανω!
αυτο
fynos - Σαβ 05 Ιαν 2008, 21:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δείτε την καλωδίωση στον ενισχυτή, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα σταματήσετε τα σενάρια καταστροφολογίας !
Μια ματιά εδώ !
http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/ampli207cc006nx7.jpg
Touristas - Κυρ 06 Ιαν 2008, 08:39:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν παλεύεστε με τίποτα λέμε.
Το αμάξι έχει 6 ηχεία JBL , 1 SUB 10αρι τις ίδιας εταιρίας όπως κι ένα ενισχυτή πάλι JBL.
Ο ενισχυτής παίζει όλα τα ηχεία και δεν είναι μόνο για το SUB.Επίσης έχει και ενσωματωμένο crossover .
giannis27 - Κυρ 06 Ιαν 2008, 15:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν παλεύεστε με τίποτα λέμε.
Το αμάξι έχει 6 ηχεία JBL , 1 SUB 10αρι τις ίδιας εταιρίας όπως κι ένα ενισχυτή πάλι JBL.
Ο ενισχυτής παίζει όλα τα ηχεία και δεν είναι μόνο για το SUB.Επίσης έχει και ενσωματωμένο crossover .

επιτελους !!!!
αυτο ρωτουσα εδω κ τρεις μερες αλλα ενας εδυνχε την μοκετα αλλως τα αστρα!

p.s.το σαμπ ακομα δεν το ειδα!τεσπα!
για αυτον που θελει να εχει ενα καπως ολοκληρωμενο(σχεδον δηλαδη) ηχοσυστημα που να παιζει καπως ποιο καλα απο το μαμα κ δεν θελει να του σκαλιζουν το αμαξι πιστευω οτι ειναι παραπανω ειναι οκ!
android - Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:01:31
Θέμα δημοσίευσης:
το sub δεν χρειαζεται να το βλεπεις δεν εχει σημασια αν ειναι πανω κατω δεξια αριστερα....ειναι τετοια η συχνοτητα που οπου κ να ναι παιζει μια χαρα....
Touristas - Κυρ 06 Ιαν 2008, 18:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
SUB
MEMsound - Κυρ 06 Ιαν 2008, 18:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
αργύρη βρες το σκίτσο από το service box να δουν τα παιδιά που βρίσκεται το sub μέσα στην κούτα που δείχνεις Wink Wink
fynos - Κυρ 06 Ιαν 2008, 18:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το sub είναι κάτω από το καπάκι !
http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/jbl.png
Ερώτηση προς γνώστες . . .
Αν σε ένα 207 με JBL αλλάξεις την πηγή, τι από τις υπόλοιπες λειτουργίες εκτός της μεσαίας οθόνης χάνεις ?

Υ.Γ. Για την μαμά πηγή αφήνεις μια αναμονή – φίσα μόνο για να μπορείς να χειριστείς το menu . . . όταν χρειάζεται !

MEMsound - Κυρ 06 Ιαν 2008, 18:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
Wink α μπράβο αυτό το σκίτσο εννοούσα Wink
kostask - Δευ 07 Ιαν 2008, 14:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή σκέφτομαι να το βάλω στο δικό μου η τιμή παραμένει 400 ευρο ή αυτη η τιμή είναι μόνο με την παραγγελία του αυτοκινήτου????
Stevon - Δευ 07 Ιαν 2008, 15:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κώστα δυστηχώς αυτή η τιμή , αφορά μόνο αυτ/τα με ειδική παραγγελία (δηλ.πρώτη τοποθέτηση), στην δικιά σου περίπτωση ,θα πρέπει να μάθεις απο κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο , εάν αναλαμβάνουνε την τοποθέτηση, ποια κομμάτια θα χρειαστείς και βέβαια το κοστολόγιο τους.

Αυτά χωρίς να ξέρω κοστολόγιο με ακρίβεια, θα ανεβάσουν όμως την τιμή πάνω απο 400€. Sad
kostask - Δευ 07 Ιαν 2008, 16:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα κατάλαβα.......Thnks......

Stevon έγραψε:
Κώστα δυστηχώς αυτή η τιμή , αφορά μόνο αυτ/τα με ειδική παραγγελία (δηλ.πρώτη τοποθέτηση), στην δικιά σου περίπτωση ,θα πρέπει να μάθεις απο κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο , εάν αναλαμβάνουνε την τοποθέτηση, ποια κομμάτια θα χρειαστείς και βέβαια το κοστολόγιο τους.

Αυτά χωρίς να ξέρω κοστολόγιο με ακρίβεια, θα ανεβάσουν όμως την τιμή πάνω απο 400€. Sad

Touristas - Δευ 07 Ιαν 2008, 19:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν σε συμφέρει να το βάλεις τώρα.
Αν σκεφτείς πως σαν ανταλλακτικό το κουτί του SUB μαζί με των ενισχυτή έχει 400ευρώ +(το δικό σου δεν έχει SUB αλλά και πάλι ο ενισχυτής δεν είναι φτηνός) τα
ηχεία αλλά και τα καλώδια που θα πρέπει να περαστούν μιας και ο ενισχυτής είναι στο χώρο αποσκευών θα πάει πολύ.
Καλύτερα να βάλεις ποιο καλά ηχεία και μετά βλέπεις.
giannis27 - Δευ 07 Ιαν 2008, 19:35:48
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα με εβαλες σε σκεψεις!
θελω να το ακουσω να δω πως ακουγετε!

λετε στις αντιπροσωποιες να εχουν κανα 207 με το ηχοσυστημα?
fynos - Δευ 07 Ιαν 2008, 19:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχουνε, θα είναι από παραγγελία που θα περιμένει να παραδοθεί . . .
pathfinder - Δευ 07 Ιαν 2008, 19:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή εχω ασχοληθεί με το θέμα αν δεν έχεις τρέλες απαιτήσεις από το ηχοσύστημα το σετ με τα JBL είναι τίμιο για τα 400€ που κάνει. Ο αδύνατος κρίκος για μένα δεν είναι τα JBL αλλά το stock ραδιο-CD που είναι για τα μπάζα ... Προσωπικά διάλεξα τον δρόμο του aftermarket γαι όλο το ηχοσύστημα αλλά περι ορέξεως (και προυπολογισμού) ... κολοκυθοπιτά.
Anonymous - Σαβ 12 Ιαν 2008, 21:30:09
Θέμα δημοσίευσης:
pathfinder έγραψε:
Επειδή εχω ασχοληθεί με το θέμα αν δεν έχεις τρέλες απαιτήσεις από το ηχοσύστημα το σετ με τα JBL είναι τίμιο για τα 400€ που κάνει. Ο αδύνατος κρίκος για μένα δεν είναι τα JBL αλλά το stock ραδιο-CD που είναι για τα μπάζα ... Προσωπικά διάλεξα τον δρόμο του aftermarket γαι όλο το ηχοσύστημα αλλά περι ορέξεως (και προυπολογισμού) ... κολοκυθοπιτά.

Η πηγή είναι για τα μπάζα; Αν αλλάξουμε πηγή, θα δούμε διαφορά;
Σε τέτοια περίπτωση, θα χαθεί ο έλεγχος από το τιμόνι και οι ενδείξεις στην οθόνη;
giannis27 - Σαβ 12 Ιαν 2008, 21:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον ναι !!!!!!

αλλα αν μπεις στην διαδικασια να αλαξεις πηγη καλυτερα ειναι να βαλεις αλλα ηχεια/ενισχυτες κ οχι το ηχοσυστημα jbl !

για μενα το ηχοσυστημα jbl ειναι καλο για αυτους που δεν θελουν κοψε ραψε στο αμαξι τους !
τωρα αν ειναι να αλαξεις πηγη κ να ψαχνεις να βρισκεις ανταπτωρες για τα χειρηστηρια ,την οθονη κ για τον ενισχυτη !αστο καλυτερα !
αλαζεις την πηγη τραβας καλωδια βαζεις οτι ηχεια /ενισχυτες γουσταρεις εσυ κ φτιαχνεις τον ηχο οπως θες εσυ!
stazzy - Κυρ 13 Ιαν 2008, 03:22:56
Θέμα δημοσίευσης:
Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου, ως μελλοντικός ευτυχής κάτοχος ενός 207cc!

Το 207cc δεν έχει sub εργοστασιακά με την παραγγελία του JBL πακέτου.
Το 207rc/gt έχει και sub.
Και τα δύο έρχονται με ενισχυτή JBL.

Και ερωτώ: Είναι άραγε οι ίδιοι ενισχυτές και στα δύο μοντέλα; Αν ναι λογικό μου φαίνεται να υπάρχει έτοιμη αναμονή στον ενισχυτή του CC για να οδηγήσει sub. Άρα όταν με το καλό το πάρω θα μπορέσω να οδηγήσω ενα 10αράκι subaki που έχω από το παλιό μου αυτοκίνητο. Σωστά;

Στάθης
Touristas - Κυρ 13 Ιαν 2008, 07:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
Οι ενισχυτές είναι ίδιοι.
Υπάρχει έξοδο για sub οπότε εάν το βάλεις επάνω θα παίξει κανονικά.
Υπ’ όψη για το sub έχει δύο κανάλια και όχι ένα.
Anonymous - Κυρ 13 Ιαν 2008, 13:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Οι ενισχυτές είναι ίδιοι.
Υπάρχει έξοδο για sub οπότε εάν το βάλεις επάνω θα παίξει κανονικά.
Υπ’ όψη για το sub έχει δύο κανάλια και όχι ένα.

Τότε γιατί δεν βάζανε εξαρχής και το sub; Τόσο μεγάλο είναι πια και δεν χωράει η οροφή;
Τι sub να αγοράσω ώστε αφενός να παίξει σίγουρα και με ασφάλεια και αφετέρου να χωράει κάτω από τη σίτα ώστε να μπαίνει και η οροφή;
Τα 2 κανάλια μεταφράζονται σε;
stazzy - Κυρ 13 Ιαν 2008, 15:55:24
Θέμα δημοσίευσης:
Για να πώ την αλήθεια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την ανησυχία (μπορεί και να είναι και βλακεία βεβαιά) ότι απο τους κραδασμούς και τα κλωτσίματα του sub, μπορεί με τον καιρό να χαλαρώσει/πάρει ο μηχανισμός της οροφής. Γι αυτό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι Γάλλοι, σου λέει: "Όχι sub στο cc, τουλάχιστον όχι από μένα --> εργοστασιακά".

Το JBL για το cc έχει αυτή την διάταξη:

Το ότι ο ενισχυτής τώρα έχει 2 κανάλια με παραπέμπει σε λύσεις: (ενδεικτικά αναφέρω μόνο τρεις)
1) 1 sub Single Voice Coil, με γεφύρωση των 2 καναλιών,
2) 1 sub Dual Voice Coil, με χρήση και των 2 καναλιών,
3) 2 sub single voice coil, με χρησιμοποίηση του καθενός καναλιού (1+1).

Η απόφαση δε μπορεί να γίνει αν δε γνωρίζουμε τα spec του ενισχυτή. Πόσα watt βγάζει, στα πόσα Ohm για κάθε κανάλι, kαι φυσικά σε συνδυασμό πάντα με το sub που σκοπεύουμε να βάλουμε. Πειραματισμοί δυστυχώς δε μπορούν να γίνουν στο 207cc καθώς τα πάντα είναι εργοστασιακά και δε θέλω να ρισκάρω!

Γνωρίζει κανείς βρε παιδιά:
i) τα specs του JBL ενισχυτή,
ii) τα specs των ηχείων + του sub που βάζει στις εκδόσεις rc/gt όπως επίσης
iii) τα spec εξόδων της πηγής του 207?
iv) Έχει πουθενά στο πίσω μέρος του 207 αναμονή για ρεύμα; Θα μπορούσα να δοκιμάσω πιο εύκολα ενα 10'' και ένα 12'' που έχω!

Όσον αφορά τώρα Μιχάλη στο τι sub να αγοράσουμε, μάλλον πρέπει να προσανατολιστούμε σε λύσεις ενός sealed box, που πιάνει τον ελάχιστο χώρο (περί ορέξεως --> κολοκυθόπιτα) και έχει πιο στακάτο/tight bass. Για περισσότερες πληροφορίες δες και εδώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Στάθης
Anonymous - Κυρ 13 Ιαν 2008, 18:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Στάθη, οι γνώσεις μου σε αυτό το θέμα απέχουν παρασάγγας από τις δικές σου, οπότε αναμένω να με ενημερώσεις για τις κινήσεις σου και να πράξω ομοίως. Wink
stazzy - Κυρ 13 Ιαν 2008, 22:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
I ll keep u posted.

Επειδή έχω φάει τον κόσμο να ψάχνω για τα αναλυτικά χαραστηριστικά του ηχοσυστήματος (μαμά και JBL), αλλά δεν έχω βρει τίποτα, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο βιβλίο-manual για το 207;

Υπάρχει κάποιο mailbox στην Lion Hellas ή ίσως στην Γαλλία;

Tx,
Stathis
plaketokofths - Κυρ 13 Ιαν 2008, 22:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:

iv) Έχει πουθενά στο πίσω μέρος του 207 αναμονή για ρεύμα; Θα μπορούσα να δοκιμάσω πιο εύκολα ενα 10'' και ένα 12'' που έχω!

Aν εννοείς την κλασσική πρίζα να ξέρεις οτι δεν δίνει την απαραίτητη ένταση σε ρεύμα. Κι εξηγώ, το πόσο ρεύμα θα καταναλώσει ενα φορτιο εχει να κάνει με το φορτίο. Οι πρίζες αυτές συνήθως ειναι για μαξ 10Α. Ενα 10αρι σαμπ ενδέχεται να θέλει το 3πλάσσιο. Αυτο θα εχει σαν αποτελέσμα να λιώσει το καλωδιο που τροφοδοτείται η πρίζα με καταστροφικές συνέπειες για το αυτοκινητο... εως και πυρκαγιά. Ο βιομαχανικός κετσές και η μοκέτα που διαθέτουν τα αυτοκίνητα και γύρω απο τα οποία ειναι οι καλωδιώσεις αρπάζουν αρκετά ευκολα.
stazzy - Κυρ 13 Ιαν 2008, 23:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ουπς! Point taken! Νομίζω δε θα μπορούσες να ήσουν σαφέστερος! Βέβαια 8α έβαζα και ασφαλεια πίσω αλλα τώρα που το σκεφτομαι το καλώδιο και πάλι θα έλιωνε...

Οκ, έχω μια spare μπαταρία. Θα τη φορτίσω και θα παίξω έτσι... Smile
dimkeras - Δευ 14 Ιαν 2008, 01:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό.. Ζηλεύει κανείς?

http://www.youtube.com/watch?v=iRjkz0A_F10&feature=related
pathfinder - Δευ 14 Ιαν 2008, 14:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:
pathfinder έγραψε:

Η πηγή είναι για τα μπάζα; Αν αλλάξουμε πηγή, θα δούμε διαφορά;
Σε τέτοια περίπτωση, θα χαθεί ο έλεγχος από το τιμόνι και οι ενδείξεις στην οθόνη;

Αν αλλάξεις το εργοστασιακό χάνεις:

Πρόβλημα----------------------------->Λύση
Τα χειριστήρια του τιμονιού------->Can Bus adapter στην πηγή
Την παραμετροποίηση των
Λειτου. Του αυτοκινήτου---------->το ψάχνω ακόμα
Τον ήχω από το parking sensor-->adapter στην πηγή
WHISPER - Δευ 14 Ιαν 2008, 15:45:45
Θέμα δημοσίευσης:
οποτε οτι κανεις απο την αρχη.οποιος θελει βαζει την απλη πηγη της peugeot και παει την ιδια μερα και την αλλαζει χωρις να χασει το παραμικρο αντε το πολυ πολυ τα χειρηστηρια στο τιμονι(αρκετους δεν τουσ απασχολει)δεν αξιζει τον κοπο να βαλεις το jbl και να χασεις ολα αυτα που προαναφερονται
stazzy - Δευ 14 Ιαν 2008, 18:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμ, ή εγώ κατάλαβα λάθος ή μάλλον Όθωνα παρεξήγησες...

Το ηχοσύστημα JBL ως προαιρετικός έξτρα εξοπλισμός από την Peugeot δεν έχει καμία επίπτωση στις λειτουργίες του αυτοκινήτου και μπαίνει με την παραγγελία του αυτοκινήτου στη Γαλλία.

Τώρα πρόβλημα ίσως υπάρχει εκ των υστέρων αν το βάλεις όταν έρθει στην Ελλάδα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση μάλλον αξίζει κανείς να πάει σε μια after market λύση παρά να προτιμήσει το Peugeot JBL συνολάκι. (Ειδικά στο cc που δεν περιλαμβάνει το subaκι)

Για εντυπώσεις από το JBL θα σας γράψω όταν μου έρθει, με το καλό!

Στάθης
WHISPER - Δευ 14 Ιαν 2008, 19:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
Χμμμ, ή εγώ κατάλαβα λάθος ή μάλλον Όθωνα παρεξήγησες...

Το ηχοσύστημα JBL ως προαιρετικός έξτρα εξοπλισμός από την Peugeot δεν έχει καμία επίπτωση στις λειτουργίες του αυτοκινήτου και μπαίνει με την παραγγελία του αυτοκινήτου στη Γαλλία.

Τώρα πρόβλημα ίσως υπάρχει εκ των υστέρων αν το βάλεις όταν έρθει στην Ελλάδα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση μάλλον αξίζει κανείς να πάει σε μια after market λύση παρά να προτιμήσει το Peugeot JBL συνολάκι. (Ειδικά στο cc που δεν περιλαμβάνει το subaκι)

Για εντυπώσεις από το JBL θα σας γράψω όταν μου έρθει, με το καλό!

Στάθης

απλα εγω δεν το διατυπωσα σωστα Σταθη.και εγω το rc με JBL το εχω παραγγειλει.ηθελα να πω οτι αμα βαλει καποιος το jbl απο την αρχη δεν αξιζει να το χαραμισει και να χασει ολες τις λειτουργιες που προανεφερες
fynos - Δευ 14 Ιαν 2008, 20:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
pathfinder έγραψε:

Την παραμετροποίηση των

Το πρώτο είναι σωστό !
Στο δεύτερο, αφήνεις μια φύσα στο ντουλαπάκι, παραμετροποιείς ότι θες και μετά το βγάζεις !
Στο τρίτο, αρκεί να συνδέσεις στο mute της πηγής και είσαι οκ ! Έτσι και αλλιώς το park alarm από τα ηχεία του αυτοκινήτου έρχεται και από το BSI, όχι από την πηγή !
Τι άλλο έχουμε ?
pathfinder - Τρι 15 Ιαν 2008, 16:35:22
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
pathfinder έγραψε:

Την παραμετροποίηση των

Το πρώτο είναι σωστό !
Στο δεύτερο, αφήνεις μια φύσα στο ντουλαπάκι, παραμετροποιείς ότι θες και μετά το βγάζεις !
Στο τρίτο, αρκεί να συνδέσεις στο mute της πηγής και είσαι οκ ! Έτσι και αλλιώς το park alarm από τα ηχεία του αυτοκινήτου έρχεται και από το BSI, όχι από την πηγή !
Τι άλλο έχουμε ?

Στο #2 έτσι πήγα να το κάνω αλλά ο εγκέφαλος μπερδευόταν με το εργοστασιακό δηλωμένο στο setup του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα μετά από δύο μέρα ακινησίας μπαταρία τέλος. Οπότε αναγκάστηκα να πάω στην Peugeot να το απενεργοποιήσουν από το setup και όλα OK.

Στο #3 στην δική μου περίπτωση για να αναγνωρίσει το μη εργοστασικό head unit το εργοστασικό park sensor ήθελε adaptor.

(Άσχετο το λογισμικό της Peugeot κυκλοφορεί πουθενά;)
giannis27 - Τρι 15 Ιαν 2008, 16:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
μην με παρεξηγησετε αλλα το 2 τι ειναι?

τον can bus adapotr k τον ανταπτωρα για το παρκ sensor ποσο τα πηρες?
ειναι ευκολα να βρεθουν η θελει πολυ ψαξιμο?
power - Τρι 15 Ιαν 2008, 16:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
pathfinder έγραψε:

Στο #3 στην δική μου περίπτωση για να αναγνωρίσει το μη εργοστασικό head unit το εργοστασικό park sensor ήθελε adaptor.

και ποσο κανει ο adaptor?
pathfinder - Τρι 15 Ιαν 2008, 17:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
pathfinder έγραψε:

και ποσο κανει ο adaptor?

Εξαρτάται από το τι πηγή έχει ο καθένας (Alpine, Kenwood, Pioneer) κλπ. Υπάρχουν νομίζω και Universal.

Τιμές από 60€ μέχρι 120€ αναλόγως την μάρκα και τον εισαγωγέα … Πολλά για να ακούς το Beep beep πριν το μπάμ ! Smile

O Can Bus adapter για τα χειριστήρια είναι πιο ακριβώς ~ 150€. 'Οπου σε πιάσουν οι απατεώνες, 300€ το head unit και αλλά τόσα τα ανταπτοράκια ...
WHISPER - Τρι 15 Ιαν 2008, 23:48:14
Θέμα δημοσίευσης:
συγγνωμη για το αν ειμαι off topic αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτησουλα.το navi και το jbl μπαινουν απο το εργοστασιο η γινεται τοποθετηση εδω στην Ελλαδα?
Ikaros! - Τετ 16 Ιαν 2008, 00:22:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω νομιζω,χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος οτι η τοποθετηση γινεται εδω στην Ελλαδα..
Touristas - Τετ 16 Ιαν 2008, 06:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Από το εργοστάσιο έρχεται έτοιμο γι’ αυτό και καθυστερεί η παράδοση.
myth - Παρ 25 Ιαν 2008, 02:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδες..μολις γραφτηκα και θα γινω συντομος κατοχος ενως 207 rallye...αφτο που ηθελα να ρωτησω σχετικα με το θεμα, ξερετε ποσο καθυστερει η παραδωση αμα βαλεις και το jbl απανω??και αν ξερει κανεις ειστε σιγουροι οτι γινεται στο εργοστασιο και οχι ελλαδα???ευχαριστω...
drdino - Παρ 25 Ιαν 2008, 02:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
Άμα κάνεις παραγγελία και δεν υπάρχει στον δρόμο κανένα, ένα 3μηνο το θέλεις...
stazzy - Τετ 30 Ιαν 2008, 01:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
Και ναι!!!! Έχουμε την πρώτη απάντηση απο την peugeot Γαλλίας. Ακόμα περιμένω απάντηση απο την Lion και την JBL.
Παραθέτω την απάντηση:
(Συγνώμη για τα αγγλικά και το μήκος!)

Παράθεση:

Dear Mr Christodoulopoulos,
Thank you for the interest you have shown in the Peugeot brand. You want to have information about JBL amplifier and the JBL speakers that come along with your 207 CC.

Here are the details:

***2-track.
Diameter : 170 mm.
Depth : 45 mm.
Power : 160 W MAX and 35 W RMS.
Response frequency : 30-22 000 Hz.
Sensitivity : 92 dB.
Universal Connectors.

***Bi-cone speakers.
Power 50 W.Diameter : 165 mm.

***Bi-cone.Diameter : 170 mm.
Depth : 43 mm.
Power : 160 W MAX and 35 W RMS.
Response frequency : 30-22 000 Hz.
Sensitivity : 92 dB.
Universal Connectors.

Furthermore,I would like to inform you that INFOTEC offers general information on Peugeot part numbers and accessories (Catalogue of Peugeot replacement part numbers, accessories and trims), the collection of repair methods and wiring diagrams, the repair time schedule, the parts and services marketing programmes and the handbooks for Peugeot private and utility vehicles.

The Peugeot Call Centre can not handle information regarding technical issues or specific repair information on your car. In light of the particular nature of the markets in each country, your Peugeot importer in GREECE will be better disposed to answer your question. As far as Peugeot does not have any subsidiary / importer in your country, I suggest you contact the subsidiary / importer from the country bordering. Their contact details are:

You can also refer to the website http://public.infotec.peugeot.com to obtain a first level of information.

Please do not hesitate to contact me should you require any further information.Hope to see you soon at www.Peugeot.com

Kind regards,
Lara
Customer Agent
Peugeot Customer Contact Centre

Question:
Dear Peugeot Team,
I am expecting my new car soon (Peugeot 207 CC-Manufactured on 10th of Jan:) ). I have ordered the JBL sound system upgrade and I have noticed that for the CC version there is not a subwoofer. (Contrary to 207 GT for example) For a long time now, I am looking for the specifications of the JBL amplifier and the JBL speakers that come along with this JBL upgrade for 207, but I am not able to find details.

Could you please provide the specifications of the amp that is installed in the Peugeot 207cc? Is it possible to provide the specifications of the JBL speakers that are being used for this car?

I am thinking to match the JBL amplifier with a small sealed subwoofer box. Is it recommended? Do you have any comments regarding this upgrade I am planning to do?

Thank you very much in advance for your feedback,
Stathis

Ζντουπ! Τι θεϊκό ήταν αυτό σχετικά με την αντιπροσωπεία της Peugeot στην Ελλάδα!!! lol

Άραγε να λέει τίποτα η Lara? Θα ζητήσω photo Wink

Αύριο θα δω τι παιζει με infotec και αν είναι θα ξαναστείλω mail γιατί δεν πήρα απάντηση για το sub και τις εξόδους που δίνει ο ενισχυτης της JBL.
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 09:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ακριβώς θες να μάθεις για τις εξόδους του sub??
Ρίξε μια ματιά εδώ έχει και φωτογραφία του sub
http://www.forum-auto.com/les-clubs/section4/sujet348760.htm
stazzy - Σαβ 02 Φεβ 2008, 17:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη για το πόσα Watt στα πόσα Ohm δίνει η κάθε μια από τις δύο εξόδους που βγάζει ο JBL ενισχυτής για το sub.

Το σετ στις φωτογραφίες του γαλικού forum είναι για το 206/206cc. Το setup του 207cc είναι όμως διαφορετικό. Confused

Με βλέπω να πειραματίζομαι όταν το παραλάβω Smile

Αλήθεια στο site της Infotec θα βγάλω άκρη; (Είναι επι πληρωμή και δυστάζω Smile )

Stathis
WHISPER - Σαβ 02 Φεβ 2008, 19:16:29
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
Touristas έγραψε:

Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη για το πόσα Watt στα πόσα Ohm δίνει η κάθε μια από τις δύο εξόδους που βγάζει ο JBL ενισχυτής για το sub.

Το σετ στις φωτογραφίες του γαλικού forum είναι για το 206/206cc. Το setup του 207cc είναι όμως διαφορετικό. Confused

Αλήθεια στο site της Infotec θα βγάλω άκρη; (Είναι επι πληρωμή και δυστάζω Smile )

Stathis

μια απορια θα ηθελα να μου λυσεις σε παρακαλω!τα ποσα watt και Ohm για ποιο λογο αγχωνεσαι τοσο για να τα μαθεις?σε τι θα σε οφελεισουν?μηπως διυλιζουμε τον κονοπα??παρε το αμαξακι να το χαρεις βασικα και ασε τα Ohm για ποιο επαγγελματικες καταστασεις!παντα φιλικα.
stazzy - Σαβ 02 Φεβ 2008, 21:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
WHISPER έγραψε:
μια απορια θα ηθελα να μου λυσεις σε παρακαλω!τα ποσα watt και Ohm για ποιο λογο αγχωνεσαι τοσο για να τα μαθεις?σε τι θα σε οφελεισουν?μηπως διυλιζουμε τον κονοπα??παρε το αμαξακι να το χαρεις βασικα και ασε τα Ohm για ποιο επαγγελματικες καταστασεις!παντα φιλικα.

Ίσως να το κούρασα όντως...
Βασικά ρωτάω γιατί ήδη έχω ένα 10αρι sub (single voice coil / 350 RMS στα 4Ohm) και δεν θέλω να ρισκάρω να το κάψω αν ο JBL ενισχυτής δε μπορεί να το οδηγήσει.
Αν έχει κανείς κάποια πληροφορία plz ας στείλει pm! Rolling eyes

Φιλικά,
Στάθης
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 21:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
Touristas έγραψε:

Stathis

Το ίδιο πράμα είναι και στο 207 δεν αλλάζει κάτι.
2 ηχεία στις πόρτες mid bass με τα tweeter στους καθρέπτες.
2 13άρια πίσω και το sub στο χώρο αποσκευών.

Για το sub που έχεις νομίζω πως είναι μικρός ο ενισχυτής πάντως.
WHISPER - Κυρ 03 Φεβ 2008, 15:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
stazzy έγραψε:
WHISPER έγραψε:

Ίσως να το κούρασα όντως...
Βασικά ρωτάω γιατί ήδη έχω ένα 10αρι sub (single voice coil / 350 RMS στα 4Ohm) και δεν θέλω να ρισκάρω να το κάψω αν ο JBL ενισχυτής δε μπορεί να το οδηγήσει.
Αν έχει κανείς κάποια πληροφορία plz ας στείλει pm! Rolling eyes

Φιλικά,
Στάθης

και εγω νομιζω οτι ειναι μικρος ο ενισχυτης για το συγκεκριμενο sub.μιας και εχεις βαλει το jbl πουλα το sub που εχεις να παρεις και κανα φραγκο και ασε το ηχοσυστημα ως εχει.θα σε ικανοποιησει και δεν θα εχεις το αγχος για το μηπως καψεις κατι!παντα σου λεω την αποψη μου!
gr_diver - Πεμ 18 Νοέ 2010, 16:45:17
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι σε διαδικασία retro-fit του JBL σε ένα Citroen C4, και έχοντας εδώ τον ενισχυτή τον άνοιξα για να λυθούν κάποιες απορίες.

Υπάρχουν 2 είδη ενισχυτών JBL PSA. Ο παλιός, είναι δίφισος, όχι multiplex, και χρησιμοποιείται από τις αρχές του 2000 χωρίς καμμία αλλαγή. Τελευταία αρχίσανε να βάζουνε τρίφυσους multiplex. Εγώ έχω έναν 2φισο, σαν αυτόν που φοράνε τα C4 από το εργοστάσιο (το ίδιο και τα 207).

Είναι 8-κάναλος. Έχει 4 TDA8630Q, το καθένα από τα οποία αποδίδει 2X40WRMS@2Ω ή 2x25WRMS@4Ω (σύμφωνα με την κατασκευάστρια Philips).

Χρησιμοποιεί ένα για τα εμπρός woofer, ένα για τα εμπρός tweeter, ένα για τα πίσω ομοαξονικά και ένα για το Sub το οποίο είναι διπλού πηνίου φωνής. Τα crossover είναι επίσης ενσωματωμένα στον ενισχυτή.

Ακόμα δεν γνωρίζω τι αντίστασης είναι τα εργοστασιακά JBL ηχεία, γιατί δεν τα έχω (και δεν τα ψάχνω η αλήθεια είναι, γιατί θα χρησιμοποιήσω άλλα που ήδη έχω). Κάποιος που έχει JBL έστω και το cc, μπορεί να μας μετρήσει ένα πίσω ομοαξονικό να μας πει πόσα Ω είναι;

Ότι θα είναι ένα πίσω ομοαξονικό, μάλλον θα είναι και όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και τα tweeter και τα πηνία του sub.
gr_diver - Πεμ 18 Νοέ 2010, 17:00:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέχασα να αναφέρω κάτι αρκετά σημαντικό. Το κάθε TDA8630Q περιέχει 2 BTL stereo amplifiers (έναν για κάθε κανάλι). Το BTL σημαίνει Bridge-Tie-Load, δηλαδή γεφυρωμένα εσωτερικά, οπότε δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω εξωτερική γεφύρωση (π.χ. των 2 εξόδων sub). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο subs με διπλό πηνίο φωνής.
giannis27 - Πεμ 18 Νοέ 2010, 17:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
gr_diver έγραψε:
Είμαι σε διαδικασία retro-fit του JBL σε ένα Citroen C4,

κ αμέσως μετά διαδικασία retro-fit του JBL σε 207 RC Thumbs Up
gr_diver - Πεμ 18 Νοέ 2010, 18:23:03
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
κ αμέσως μετά διαδικασία retro-fit του JBL σε 207 RC Thumbs Up

Καλομελέτα κι έρχεται Γιάννη και στο δικό σου! Wink Wink Wink
giannis27 - Τετ 15 Δεκ 2010, 22:31:22
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει την φώτο με την καλωδίωση του εργοστασιακού ηχοσυστήματος JBL από το σερβις μποξ?
vini?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες