Z109 έγραψε: |
... Κατα τη γνωμη σας ισχυουν τα παραπανω η να ακολουθησω αλλη τακτικη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας! |
myth έγραψε: |
καλησπερα παιδες...σε 10 μερουλες μου ερχετε ενα 207 GT...ξερετε αν πρεπει να το στρωσω???στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν χρειαζετε στρωσιμο.....αλλα ψιλοκουλο μου φαινεται...θελω γνωμες οτι ξερετε...ευχαριστω παιδες |
android έγραψε: |
μην κανεις μεγαλες βολτες στην αρχη σιγα σιγα να ποιασει θερμοκρασιες...
15-20λεπτα... σβησιμο να πεσει τελιως η θερμοκρασια κ αντε παλι |
Scotty308 έγραψε: |
Να πω και εγω λιγα πραματα για το νεο μου 308....
Μια και μου ειπανε οτι δεν θελει στρωσιμο και ουτε σερβις στα πρωτα 1000 κμ , λεω οκ ..παμε κανονικα ..Το εχω σχεδον μια βδομαδα και εχω κανει 800 κμ τα πρωτα 500 εδω γυρω , οχι στην κινηση με γκαζι μαλακο να ξυπναει το μοτερ μεχρι και 3500 - 4000 στροφες στις αλαγες το πολυ .. μετα τα 500 κμ σταθερα μεχρι 4000 στροφες στο ταξιδι με την βοηθεια του cc , και για το ξεκαπνισμα μετα τα 700 προς θεσαλονικη πηγαινοντας χτυπησα μια 200αρα για πολυ λιγο ..ετσι να δουμε πως παει .. ![]() ![]() ![]() Γενικα ειμαι τις αποψης οτι αυτα τα μοτερ δεν θελουν να παραμενουν αδρανή και νυσταγμενα , θελει το γκαζακι τους που και που αλλα οχι κοφτες μεχρι τα πρωτα 1000 μετα απο εκει και περα σταδιακα και περισσοτερο πατημα του γκαζιου μεχρι τα 2-2500 κμ . Επισης να τονισω για το θεμα της βενζινης .. τα πρωτα 500κμ ειχα βαλει shell απλη και μετα τα επομενα racing ..δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα ειδα καλυτερα τραβηγματα με την 100σταρα Μεχρι να τελειωσουν τα τζαμπα κουπονια ![]() ![]() |
206SPYROS έγραψε: |
εχω το 207 rallye με 2000κμ, στην ουσια αστρωτο ακομα και το μοτερ πολυ σφιχτο. Οδηγησα χθες το gt ενος φιλου ο οποιος ειχε κανει 15000κμ και ειδα μεγαλες διαφορες. ηταν εμφανες πιο γρηγορο συνολικα και ενιωθες πιο εντονα την δυναμη του turbo!
ειναι φυσιολογικο να εχουν τετοιες διαφορες και να ειναι τοσο σφιχτος ο κινητηρας μου ακομα? |
makis106 έγραψε: |
Φυσιολογικό κατα τη γνώμη μου, αλλα το έχεις κακομάθει, θα έπρεπε ήδη να το ανοίγεις, -κατά τη γνώμη μου πάντα-. Εγω μετά τα 1000 του δωσα και κατάλαβε. ¶ψογο μέχρι στιγμής και κατανάλωση λαδιού μηδέν. |
makis106 έγραψε: | ||
Φυσιολογικό κατα τη γνώμη μου, αλλα το έχεις κακομάθει, θα έπρεπε ήδη να το ανοίγεις, -κατά τη γνώμη μου πάντα-. Εγω μετά τα 1000 του δωσα και κατάλαβε. ¶ψογο μέχρι στιγμής και κατανάλωση λαδιού μηδέν. |
peugeotναύτης21 έγραψε: |
Όταν λες το πρόγραμμα μαθαίνει?......δηλαδή σε δυο αυτοκίνητα με ίδια χαρακτηρηστικά και ίδια ιπποδύναμη(π.χ. δυο 207 rallye) το ένα θα πηγαίνει πιο γρήγορα απ'το άλλο με βάση το στυλ οδήγησης?Λίγο κουλό μου ακούγεται.... ![]() |
manaros έγραψε: |
κατι μου λεει πως και πολυ το αφησα Scotty308....νομιζω πως του αρκει μεχρι τα 1500 το στρωσιμο! |
Persis9 έγραψε: |
παίδες καλησπέρα
είμαι καινούριος και θα ήθελα να ρωτήσω τί γίνεται με το στρώσιμο εδώ και 5 μέρες έχω ένα 207 GT 150 hp μου είπαν από αντιπροσωπεία ότι δεν χρειάζεται καθόλου στρώσιμο τι λέτε ? |
Steve έγραψε: |
Καλώς μας (ξανα)ήρθες λοιπόν ![]() |
Vini έγραψε: | ||
Eγώ το έχω 5 μέρες. Εχω κανει 100 χιλιομετράκια όλα και όλα... Και προσπαθώ να το κρατήσω γιατί εκτοξεύεται με το παραμικρό. Τι στρώσιμο λέτε ρε σεις; Αυτό από την 2η μέρα που το πήγα μία χαλαρή εκδρομούλα ξύπνησε το λιοντάρι και μου την είπε ... Και αν το πηγαίνω στο χαλαρό (και καλά) μέχρι 4000 θα πρέπει να τρέχω πάνω 150χιλ/ώρα... Χαμός ... Εβαλα μέσα τον πατέρα μου πριν από λίγο και όταν κατέβηκε μου έλεγε κάτι για "ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα"... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Φαντάζομαι ότι μετά τις 5000 χιλιόμετρα θα τρέχω πίσω από το 207 για το φτάσω ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εργαλείο λέμε...!...!...! υ.γ. α! στην εμπορία μου είπαν να το πάω χαλαρά τα πρώτα 1000χλμ, και στο manual δεν είδα να γράφει κάτι κάπου. Λεπτομέρειες... ![]() |
android έγραψε: |
δυστιχως μην περιμενεις τπτ τρελο ....οτι παει μεχρι τις 5500 ειναι αλλα εκει που το πας τωρα ειναι ο καλυτερος του χαρακτηρας...εκει σε ξεγελαει οτι εχει τρελο γκαζι παραπανω αλλα δεν..... ![]() |
Vini έγραψε: |
Πρόγραμμα;
Καλά του χρόνου ... και βλέπουμε Μέχρι να συνηθίσω την ιπποδύναμη αυτή έχουμε καιρό ακόμα. 18 χρόνια με ατμόσφαιρα ... το turbo μου φαίνεται ότι πάει αέρα-πατέρα το αυτοκίνητο. Και έχω κάνει μόλις 120χιλιόμετρα. |
Vini έγραψε: |
Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπει μεμβράνη γιατί είναι πολύ φωτεινό ρε παιδί μου ... ![]() |
sasasj έγραψε: |
Κάτοχος πλέον απο την Τρίτη 05 Μαϊου 2009 ενός 207 LeMans, έχω ως τώρα 1200 km, και δεν άντεξα να το πάω για πολύ καιρό χαλαρά... Την πρώτη μέρα έκανα καμια 100 km και καθε μέρα και απο λίγα. Δεν μπορώ να πω οτι το ζόρισα υπερβολικά, αλλα το έχω πατήσει για λίγο όμως μεχρι και 5-5500 στροφές. Πετάει! Πριν ακόμα πατήσω το γκάζι... Δεν χριάζεται πλέον να πώ οτι απο τότε δεν το άφησα και πολύ ώρα χαλαρό... Ελπίζω το "στρώσιμό" μου να ναι αυτό που θέλει και να μην του κακοφανεί με τον καιρό... ![]() ![]() |
egefalos έγραψε: |
2700? ωρα για λιωσιμο. ετσι εκανα κ εγω στην αρχη μετα τα 2500 καμια 3τη 4τ κοφτη καλο του κανει κ 1τη κ2ρα ![]() |
sasasj έγραψε: | ||
Αύριο Τρίτη στις 7 η ώρα μμ, κλείνει την μια εβδομάδα στα χέρια μου! Και θα χει αισίως περι τα 2.800 km. Πόσα km έχεις τώρα εσύ στο αμάξι σου; |
MEMsound έγραψε: |
offtopic αλλα... ΓΑΜΑΤΕΣ οι ζάντες σου sfakattakrc...
advanti σωστά? |
sasasj έγραψε: |
Σήμερα είπα για πρώτη φορά να τσεκάρω το δείκτη λαδιού της μηχανης για να δω ποσο έχει κάψει ώς τώρα (το είχα σιγουρο οτι θα έκαιγε).
Έχω αισίως 3000 km ως τώρα και ο δείκτης μου δείχνει οτι έχει λάδι μέχρι την μέση... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Είναι λογικό να έχει κάψει ώς τώρα τόσο πολύ; Μέχρι τις 10000 που μου είπαν για σερβις δεν θα απομείνει τίποτα μέσα... ![]() |
Arvas έγραψε: |
... Απλα για αρχη χρειαζεται αρκετη πιεση και μετα ρολαρισμα και μετα απλα πολλη πιεση για να καταφερουν να πατησουν τα ελατηρια σωστα... |
giannis27 έγραψε: |
πολύ παράξενα πάντως αυτά τα μοτερ στο θέμα λαδιού!το δικό μου μέχρι τις 10.000 χιλιόμετρα δεν μου είχε κάψει σταγόνα λάδι κ από τις 12.000-13.000 χιλιόμετρα μου είχε κάψει μισό λίτρο λάδι κ μέχρι τώρα στις 21.000 κ κάτι που είμαι δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι.
το πήγαινα χαλαρά μέχρι τα 1.500χιλιόμετρα(3.000-3.500 στροφές) κ μετά κανονικά πότε χαλαρά πότε σκίσιμο ανάλογα με την διάθεση! |
Pughell έγραψε: |
Αν καταλαβα καλα,το να πιεσεις ενα μοτερ οσο ειναι σφιχτο,μονον κακο κανει και σε καμια περιπτωση καλο. Τα ελατηρια δεν "πατανε" σκιζοντας το αλλα σταδιακα,μεχρι να ερθουν σε πληρη εφαρμογη με την περιμετρο του κυλινδρου. |
makis106 έγραψε: | ||
Πραγματικά παράξενα, εμένα αντίθετα μέχρι τα 10000 τσίμπησε λίγα, απο τότε, δεν έχει λείψει καθόλου. Ακόμη και μετά απο το πρόγραμμα. 21000 τώρα... |
bagosgt έγραψε: |
προβληματα που εχει ο κοσμος.... ![]() |
rubal έγραψε: |
οσο αναφορα |
Steve έγραψε: | ||
Ως αναφορά Ή όσον αφορά Όσο αναφορά ΔΕΝ υφίσταται σαν έκφραση. Για πολλοστή φορά, Φιλικά, Σταύρος ![]() |
vasilisalessia έγραψε: |
κανε το ταξιδακι.μονο οχι τερμα γκαζι.και οχι απο χαμηλα με τερμα γκαζι.σιγα σιγα προοδευτικα.και εισαι οκ |
recife_rallye έγραψε: |
Φιλε μου επειδη σε αυτο το σταδιο που βρισκεσαι,θα ακουσεις ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ μπορεις να φανταστεις(ηδη ακουσες μερικες),ψαξε λιγο μονος σου περι στρωσιματος(ακομη και εδω μεσα υπαρχουν καποια καλα ποστ απο pughell & volvos σε αλλο thread ομως ![]() 2 συμβουλες μονο..τα ταξιδια απαγορευονται κατα το ρονταρισμα και μην φοβασαι να πατας το γκαζι σου ακομη και στο 80% προσεχοντας παντα να μην καταπονεις θερμικα το μοτερ σου.Υπ οψιν οτι το μοτερ καταπονειται θερμικα στις ψηλες στροφες,οποτε καταλαβαινεις τι εννοω ![]() |
Samer έγραψε: |
Εγω στα 1500χλμ σταματησα το στρωσιμο, εκανα αλλαγη λαδιου με φιλτρα και μετα καθε 5,000 χλμ. Η μπορεις να κανεις οπως σου ειπε ο Σαικος ακριβως απο πανω αν δεν εχεις αλλαξει ηδη στα 700χλμ. Στα 1500 αλλαξα και βαλβολινες μαζι. |
athanas έγραψε: |
αλλάζεις λάδια και φίλτρο και μετά πας ταξίδι....
δεν μπορείς να φανταστείς πόσα γρέζια παράγονται στις πρώτες ώρες λειτουργίας ενός μοτέρ!!!! |
Rallyestas έγραψε: | ||
εγω τωρα ειμαι στα 1000 km, το στρωσιμο θα το σταματισω στα 1500 km... ομως το ταξιδι θα το κανω την εβδομαδα που ερχετε και λογικα δεν θα εχω φτασει ακομα τα 1500 km..... οποτε δεν θα εχω αλλαξει λαδια πριν το ταξιδι.... αρα γιαυτο ρωταω αν πειραζει να αλλαξω μετα το ταξιδι που θα χει 2500 km περιπου....? |
athanas έγραψε: | ||||
τι δεν καταλλλλαβαίνεις...??? ![]() ![]() πρώτα αλλάζεις λάδια ότι χλμ και να έχεις και μετά πας ταξίδι.... ![]() |
volvos έγραψε: |
νταξ μη τρελαινομαστε. υπαρχει 1 εκατομυριο κοσμος που δεν ασχολειται με το στρωσιμο και δεν εχει θεμα.
προφανως το παιδι δεν τον απασχολει το θεμα στρωσιμο απλα ειδε φως μπηκε και ρωτησε. επισης το στρωσιμο γινεται με ωρες λειτουργιας και ΟΧΙ ΜΕ ΧΛΜ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. δεν ειναι θεμα ποσα χλμ κανεις αλλα ποσες ωρες δουλευει το μοτερ και πως. χιλιογραμμενα απο μια ακομα ψυχη που μας αφησε αλλα στα παπαρια μας εμεις τα ξερουμε ολα. |