PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 206 RC ή Ibiza FR?

Mox_21 - Δευ 15 Μάρ 2004, 18:50:40
Θέμα δημοσίευσης: 206 RC ή Ibiza FR?
Gia xara kai pali se olous.
eimai katoxos enos 106 gti alla skeftomai na allakso amaksaki.
Gia peite mou eseis pou kserete kalitera, Ibiza FR? or 206 RC?
Ti einai pio kalo? To ena exei Turbo to alla einai atmosfairiko.
Eyxaristo kai please boitheiste me Very happy
Baphomet - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα...το 206 ειναι νομίζω κλάσσεις ανωτερο...δε τιθεται συγκριση...
απλά το ιμπιζα ειναι 2εκατομμυρια φθηνοτερο... Wink
Mox_21 - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
exeis dikio se ayto kai einai oposdipote kai ropato logo tou turbo eno o atmosfairikos den exei tis ropes tou turbo.
kai apo ti eida exei ola ta kala tou RC. kai esp,abs,ebd. Wink
Baphomet - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως τα μπέρδεψες?
Το Ibiza ειναι το τουρμπο και βγαζει 150 ίππους
Το RC είναι ατμοσφαιρικο με 180 ίππους
Επίσης το RC είναι πιο ελαφρυ.
Οπότε από απόδοση είναι σαφές πιο είναι ανωτερο.
PHSYBORG - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Moνο οτι ειναι SEAT φτανει !!!!
Στην πυρα στην πυρα τωρα !

Devil
Devil
Mox_21 - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:43:03
Θέμα δημοσίευσης:
ayto leo oti to ibiza exei to turbo kai to RC einai atmosfairiko.
ara to FR einai pio ropato kai pio grigoro . e?
ti les?
exei kanenas edo RC na mou pei entiposeis?
Baphomet - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
Mox_21 έγραψε:
ayto leo oti to ibiza exei to turbo kai to RC einai atmosfairiko.
ara to FR einai pio ropato kai pio grigoro . e?
ti les?
exei kanenas edo RC na mou pei entiposeis?

!!!!! οτι εχει τουρμπο δηλαδη ειναι πιο ροπατο και πιο γρηγορο???
Όχι! το αντιθετο λεμε! το rc ειναι πιο ροπατο και πιο γρηγορο!
Mox_21 - Δευ 15 Μάρ 2004, 19:56:33
Θέμα δημοσίευσης:
giati filipe ta seat den einai kala?
Baphomet - Δευ 15 Μάρ 2004, 20:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
και για να μη λεμε αερολογιες...
ibiza fr.......1.8

ίπποι: 150 τουρμπο
ροπή:22,4κιλα/2000σαλ
0-100 : 8,4 δευτ.
τελική: 216χμ/ωρα

τιμη :19.500

206rc 2.0

ίπποι: 177 ατμόσφαιρα
ροπή:20,6κιλα/4750
0-100: 7,4 δευτ
τελική: 220

τιμή:24620

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
Mox_21 - Δευ 15 Μάρ 2004, 20:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
e ayto leme re file mou oti to fr exei 22 kai kati ropiasma apo xamila eno to rc exei 20 stis konta 5000rpm. ayto ta leei ola. mporei to rc na exei 1 sec ligotero apo to fr alla pos einai sto 0-160? kai fortoma tha exoun oi taxytites tou/.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 15 Μάρ 2004, 20:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αναμεσα στα 2 αυτοκινητα θα εβαζα και ενα τριτο....RENAULT CLIO SPORT 182 hp το καινουργιο.

Παντως αναμεσα σε TURBO και ατμοσφαιρικο θα διαλεγα ατμοσφαιρικο δαγκωτο.

Το Turbo εχει ξεσπασμα δυναμης και αρκετο LAG.Σε κλειστη διαδρομη το ατμοσφαιρικο ειναι αλλου.

Και οπως ειπανε παραπανω....Μονο που ειναι SEAT......Στην Πυρα αμεσως.
Vaggelis - Δευ 15 Μάρ 2004, 21:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εγω αναμεσα στα 2 αυτοκινητα θα εβαζα και ενα τριτο....RENAULT CLIO SPORT 182 hp το καινουργιο.

Το Turbo εχει ξεσπασμα δυναμης και αρκετο LAG.Σε κλειστη διαδρομη το ατμοσφαιρικο ειναι αλλου.

Εντάξει ρε Νίκο, μας γκλιάρωσες με αυτό το... βαβαβούμ, το καινούργιο...
Πάρτο και άσε μας στην ησυχία μας επιτέλους..... Laughing Laughing Laughing
PoLiThS - Δευ 15 Μάρ 2004, 22:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Κολημμένος... έγραψε:

Δεν λέω καλό... αλλα τα λέμε στο πρώτο service... Μπορεις να το συντηρήσεις ? ΡΕΜΕΣ είναι αυτη... Smile
netblaster - Δευ 15 Μάρ 2004, 22:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Η αποψη μου ειναι 206 RC!!! Βεβαια το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας απο ενα αυτοκινητο...Το Ibiza FR ειναι σαφως πιο ηπιο σε χαρακτηρα απο το RC, πιο καθημερινο να το θεσω και αλλιως!!! Πιο ανετα ταξιδια κτλ...Απο την αλλη το RC ειναι αυτοκινητο με ψυχη!!! Δεν ειναι φτιαγμενο για ταξιδια, αλλα για να βαζει το χαμογελο στα χειλη σου (αφου εχεις 106 GTi καταλαβαινεις τι θελω να πω...)!!! Οσον αφορα τωρα το lag που προαναφερθηκε, επειδη οδηγησα προσφατα Leon 20VT θα πω οτι πολυ απλα δεν υπαρχει lag (συγκρινομενο με 206 με ηλεκτρονικο)!!! Ισως με το RC να εχει καποια διαφορα στην αποκριση, αλλα οπως ειπα και ο χαρακτηρας των δυο αυτοκινητων ειναι λιγο διαφορετικος!!! Με λιγα λογια το Ibiza FR ειναι ενα πιο "γενικο" αυτοκινητο, ενω το RC πιο "ειδικο"!!!
Recifees - Δευ 15 Μάρ 2004, 23:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
Seat FR
Θετικά = turbo κινητήρας <<πασίγνωστος >> για την αντοχή και εξελιξιμότητα του .Αρκετά καλό πλαίσιο για ευθείες ή περίπου ευθείες
Αρνητικά = Ηλεκτρικά ΓΕΝΙΚΩΣ Evil Evil .
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΕΑΤ ΚΑΙ ΤΟΝ Sniper 2gunfire ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Κατα τα άλλα στην Πυρά βεβαίως βεβαίως
Mox_21 - Τρι 16 Μάρ 2004, 08:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
ok entaksei to RC einai pio eidiko apo to FR.Mporei na einai kia pio grigoro
alla apo poiotita kataskevis?ti lete pio einai pio kalo?
diazo oli tin imera to forum kai vlepo oti oloi exoun polla problimata me to 206.
akoma kai kainourgia exoun problimata.
ti exete na pite gia to RC ,pistevete oti tha bgazei the same problems? i einai alli kataskevi?
edo den einai kanenas gramenos me kana RC na mas pei?
Oloi mas ftoxadakia eimaste? Sad
kanenas pronomiouxos den yparxei? Wink
zzzleepy - Τρι 16 Μάρ 2004, 08:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Και όλα βγάζουν προβλήματα. Δεν υποστηρίζω το ένα ή το άλλο αλλά να ξέρεις πως το να ψάχνεις ένα απροβλημάτιστο αυτοκίνητο είναι λίγο ουτοπικό. Πάντως εγώ αν είχα τα φράγκα και είχα να διαλέξω μεταξύ των δυο θα χτυπούσα το RC. Το 206 είναι έρωτας όπως και να το κάνεις. Το Ibiza το σιχαίνομαι (λίαν επιεικώς) από τότε που κυκλοφόρησε Razz

Υπάρχει ένας με RC στο club αλλά άντε ψάξε βρες τον... Θυμάμαι πάντως ότι το πρόβλημα που είχε με το RC ήταν ότι δεν του έφταναν τα άλογα... Rolling eyes
Baphomet - Τρι 16 Μάρ 2004, 08:32:24
Θέμα δημοσίευσης:
Mox_21 έγραψε:
ok entaksei to RC einai pio eidiko apo to FR.Mporei na einai kia pio grigoro
alla apo poiotita kataskevis?ti lete pio einai pio kalo?
diazo oli tin imera to forum kai vlepo oti oloi exoun polla problimata me to 206.
akoma kai kainourgia exoun problimata.
ti exete na pite gia to RC ,pistevete oti tha bgazei the same problems? i einai alli kataskevi?
edo den einai kanenas gramenos me kana RC na mas pei?
Oloi mas ftoxadakia eimaste? Sad
kanenas pronomiouxos den yparxei? Wink

Επειδή κι εγώ οταν έψαχνα αμαξι κοίταζα και το ibiza... μπες στο δικό τους club και εκει θα δεις τι σημαινει "προβλήματα"... Η ποιότητα κατασκευης των Γάλλων είναι σαφώς ανωτερη από τους Ισπανούς. Χωρις βέβαια να φτάνει τα ασιατικά επίπεδα.

Με RC υπάρχει ένας τύπος ο οποίος μπαίνει σπάνια και μαλλον δε θα ειναι καθολου αντικειμενικός με το αυτοκίνητο. Οπότε εμπιστεύσου αυτα που σου λέμε εμείς.
Το Clio όντως είναι στον ανταγωνισμο. Σκέψου το κι αυτο. Wink
Daloup-man - Τρι 16 Μάρ 2004, 11:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού παιζεις στα 20κάτι χιλιάρικα,γιατί δεν κοιτάς και προς Ιταλία μεριά???
Για 147 σου λέω!!!
Βέβαια είσαι "καλομαθημένος" -> 106gti αλλά . . .
Και με λίγα ευρά παραπάνω type-R!

Από τα δυο που λες πάντως για αρκετούς λόγους 206RC !!!
Baphomet - Τρι 16 Μάρ 2004, 11:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Για 147 σου λέω!!!

20+κατι έχει φτάσει να κανει το 1.6!!! θα αφησει τα διλιτρα και τα τουρμπο να παρει το 1.6 το ΙΤΑΛΙΚΟ! κατ'εμε...No way...

ΥΓ έλα τσατ αντρεα Wink
Daloup-man - Τρι 16 Μάρ 2004, 12:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Για 147 σου λέω!!!

20+κατι έχει φτάσει να κανει το 1.6!!! θα αφησει τα διλιτρα και τα τουρμπο να παρει το 1.6 το ΙΤΑΛΙΚΟ! κατ'εμε...No way...

ΥΓ έλα τσατ αντρεα Wink

γιατί ρε συ πόσο κάνει η δίλιτρη???
Πάνω από 28.000???
Πίστευα οτι κάνει εκεί γύρω γι'αυτό το πρότεινα!!!
Άσε που είναι και πολύ όμορφη!!!
Baphomet - Τρι 16 Μάρ 2004, 12:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Για 147 σου λέω!!!

ΥΓ έλα τσατ αντρεα Wink

γιατί ρε συ πόσο κάνει η δίλιτρη???
Πάνω από 28.000???
Πίστευα οτι κάνει εκεί γύρω γι'αυτό το πρότεινα!!!
Άσε που είναι και πολύ όμορφη!!!

Ξεκινά απο 26.000 η δίλιτρη νομίζω... και ανεβαινε...
Mox_21 - Τρι 16 Μάρ 2004, 12:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
apo odigikis simperiforas?ti lete gia to RC? to exei odigisei kanenas?
Georginos - Τρι 16 Μάρ 2004, 13:00:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕ ΕΝΤΗΠΩΣΙΑΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 206 ΤΑ ΑΛΛΑ....
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ.....
ΑΛΛΑ.............
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΛΛΑ TOPIC ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ....ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ......
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ....
ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΓΩ......ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ..... Very happy
ΤΟ FR ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ....THATS ALL....KΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SEAT Embarassed
RC ΛΟΙΠΟΝ Δ Α Γ Κ Ω Τ Ο..............
Tomcat - Τρι 16 Μάρ 2004, 15:34:56
Θέμα δημοσίευσης:
ΙΒΙΖΑ χμμμμ :

Πάμε το τραγουδάκι... :

Hτάνε μια βαρκούλα παιδιά , ητάνε μια βαρκούλα....
kanelj - Τρι 16 Μάρ 2004, 15:44:37
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
ΙΒΙΖΑ χμμμμ :

Πάμε το τραγουδάκι... :

ρε βλ@κ@ αυτο ειναι το:
"ητανε μια ψαροβαρκα ...." και ειναι νησιωτικο ρε τουρτααααα Exclamation Laughing Laughing Laughing Laughing

"ητανε ενα μικρο καραβι " μηπως ηθελες να πεις Question Question Question Cool Cool Cool
Mox_21 - Τρι 16 Μάρ 2004, 15:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
ti anartiseis exeis balei?
Kouzman - Τρι 16 Μάρ 2004, 15:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχιν το ισπανακι εχει 18.500 ευρωπουλα μονο... Κοινως ΤΣΑΜΠΑ...

Κατα δευτερον πολυ γκαζι για πολυ λιγα λεφτα... Προσωπικα που ειμαι κοντρακιας η επιλογη ειναι μονοδρομος... τουρμπο και τα μυαλα στα καγκελα...

απλα σκεφτομαι οτι με τα 5000 ευρω που εχουν διαφορα μπορω να κανω το ισπανακι καπως ποιο ομορφο γιατι δεν μου πολυαρεσει και να εχω ιπποδυναμεις που θα πλησιαζουν τον μαγικο αριθμο 300....

Τελεία και παυλα...
Tomcat - Τρι 16 Μάρ 2004, 15:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Tomcat έγραψε:
ΙΒΙΖΑ χμμμμ :

Πάμε το τραγουδάκι... :

ρε βλ@κ@ αυτο ειναι το:
"ητανε μια ψαροβαρκα ...." και ειναι νησιωτικο ρε τουρτααααα Exclamation Laughing Laughing Laughing Laughing

"ητανε ενα μικρο καραβι " μηπως ηθελες να πεις Question Question Question Cool Cool Cool

Πόσο παπ**ας μπορει να γίνει κάποιος δηλ....

Είδες τώρα κατέστρεψες το τοπικ του παιδιού!!!

Φίλε μου .... Το IBIZA μπορεί να σου ικανοποιήσει πλήρως τον εγωισμό σου (Αν θέλεις να πατάς άλλα τουτου στην ευθεία.. είναι ότι πρέπει με τις απαραίτητες μετατροπές βέβαια - κοινώς αρκετά εξελίξιμμο λόγω Turbo ) Το RC απο την άλλη μπόρει να σε κάνει να νιώσεις συναισθήματα πρωτόγνωρα !!!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 16 Μάρ 2004, 17:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Ο Κολημμένος... έγραψε:

Δεν λέω καλό... αλλα τα λέμε στο πρώτο service... Μπορεις να το συντηρήσεις ? ΡΕΜΕΣ είναι αυτη... Smile

REMES εχετε εσεις εκει κατω.Εδω η RENAULT ΔΙΑΦΑΣ ειναι αλλου αστο Wink

Παντως μην νομιζεις.....Ολα αυτα τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας πανω-κατω τα ιδια πληρωνεις στα SERVICE.

Περιμενετε λιγο ακομα και θα τα εχουν δοκιμη ολα μαζι.Θα δουμε αν αξιζει και ποσο το CLIO.

Παντως σε ενα παλιοτερο τευχος του EVO που ειχανε δοκιμη το CLIO με τα 172 αλογα με το RC,ειχανε πει πως πανω κατω πηγαινανε τα ιδια απλα σε στροφες το CLIO εδεινε καλυτερη αισθηση του δρομου και αντιδρουσε ποιο απολυτα που σε εφερνε σε θεση να το στιβεις ολη την ημερα.
Kouzman - Τρι 16 Μάρ 2004, 18:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
και που εισαι ακομα που το 182 ειναι ακομα πιο στημενο και υπαρχει και το option Cup που εχει καλυτερη ακομα αναρτηση και ειναι πιο ελαφρυ...

Μαλλον το RC εχει ποοολυ δυσκολους αντιπαλους...
Ydwr - Τετ 17 Μάρ 2004, 09:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω και εγω με πολλους απο τους προηγουμενους.

RC εναντιον FR ειναι κατι σαν civic εναντιον leon.

To ενα ροπες για να ξεχνας να αλλαξεις ταχύτητα, το αλλο απιστευτο πατημα και δυναμη πιο ψηλα.

Εξαρταται τι θες, Ευθείες Arrow FR, στροφιλικια Arrow RC

Παντως λογω ελληνικου ασφαλτοταπητα (σαπουνι) το FR μπορει να αποβει ιδιαιτερα επικινδυνο. Μην ξεχνας οτι ακομα και για το Leon που ειναι και τετρακουνα, εχουν πει οτι σπαει την προσφυση και στις στροφες θελει πολυ προσοχη. Rolling eyes

Απο εκει και περα ειναι θεμα γουστου πιστευω. Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 17 Μάρ 2004, 17:02:10
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
και που εισαι ακομα που το 182 ειναι ακομα πιο στημενο και υπαρχει και το option Cup που εχει καλυτερη ακομα αναρτηση και ειναι πιο ελαφρυ...

Μαλλον το RC εχει ποοολυ δυσκολους αντιπαλους...

Καμια σχεση με το CUP ή RAGNOTTI που λεγετε εξω το προηγουμενο με τα 172 αλογα.

Αυτο απλα εχει αλλα ελατηρια που το χαμηλωνουν λιγο.Ουτε καν αμορτισερ.Απλα λογο χαμηλωματος σκληραινει καπως.Δεν πιστευω οτι καποιος πρεπει να δωσει επιπλεον λεφτα για το χαμηλωμενο.Ετσι και αλλιως μολις βγει απο την εγγυηση και χρειαστεις να αλλαξεις αμορτισερ βαζεις επανω μια αναρτηση RENAULTSPORT και ξεμπερδευεις Wink
nasos - Τετ 17 Μάρ 2004, 19:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν τυχερός πρώην κάτοχος Ibiza (1.4 GTi 1998-2002), άτυχος κάτοχος 206 (CC 2002-2004) και ευτυχής μελλοντικός κάτοχος Seat (Leon Cupra από αύριο-μεθαύριο μέχρι όσο αντέξει) θα πω το εξής:

Πραγματικά πλέον ΛΥΠΑΜΑΙ αυτούς που έχουν 206. Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά δυστυχώς...

Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα στις επισκέψεις στα (ο Θεός να τα κάνει) εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Peugeot σε συνδυασμό με τα απίστευτα προβλήματα που βγάζουν, και πάντα σε συνδυασμό με τους ανίδεους τεχνικούς που δεν ξέρουν/θέλουν να τα αντιμετωπίσουν, θα σε ξενερώσει απότομα.

Δεν λέω, το παιχνιδιάρικο 206 στις στροφές θα μου λείψει. Αλλά ως εκεί! Δεν θα μου λείψει τίποτα άλλο. Και με λύπη μου λέω, πως το ότι αύριο θα το δώσω δεν με στεναχωρεί καθόλου.

Εγω προσωπικά δεν θα έπαιρνα turbo, αλλά αν τίθεται θέμα επιλογής FR/RC... FR, κι ας πετάει μούτρα, κι ας μην είναι τόσο παιχνιδιάρικο, κι ας έχει 27 άλογα λιγότερα. Τουλάχιστον στα περισσότερα συνεργεία της Seat, και ειδικά στον Μακρή που πήγαινα χρόνια, οι άνθρωποι γνωρίζουν τα προβλήματα και πως πρέπει να τα αντιμετωπίσουν, σε βλέπουν σαν άνθρωπο και όχι σαν βλάκα, και οι τιμές είναι μια χαρά.

Σκέψου το πολύ καλά...

Οσον αφορά τους φίλους που γράψανε για την τετρακίνηση, αν και άσχετη με το FR, έκανα test drive το Leon που θα πάρω και το στρίψιμό του ήταν αλλού. Οπότε πιάστε κανένα άλλο θέμα, γιατί καμιά φορά "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Wink
Skull - Τετ 17 Μάρ 2004, 19:46:44
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:
Σαν τυχερός πρώην κάτοχος Ibiza (1.4 GTi 1998-2002), άτυχος κάτοχος 206 (CC 2002-2004) και ευτυχής μελλοντικός κάτοχος Seat (Leon Cupra από αύριο-μεθαύριο μέχρι όσο αντέξει) θα πω το εξής:

Πραγματικά πλέον ΛΥΠΑΜΑΙ αυτούς που έχουν 206. Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά δυστυχώς...

Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα στις επισκέψεις στα (ο Θεός να τα κάνει) εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Peugeot σε συνδυασμό με τα απίστευτα προβλήματα που βγάζουν, και πάντα σε συνδυασμό με τους ανίδεους τεχνικούς που δεν ξέρουν/θέλουν να τα αντιμετωπίσουν, θα σε ξενερώσει απότομα.

Δεν λέω, το παιχνιδιάρικο 206 στις στροφές θα μου λείψει. Αλλά ως εκεί! Δεν θα μου λείψει τίποτα άλλο. Και με λύπη μου λέω, πως το ότι αύριο θα το δώσω δεν με στεναχωρεί καθόλου.

Εγω προσωπικά δεν θα έπαιρνα turbo, αλλά αν τίθεται θέμα επιλογής FR/RC... FR, κι ας πετάει μούτρα, κι ας μην είναι τόσο παιχνιδιάρικο, κι ας έχει 27 άλογα λιγότερα. Τουλάχιστον στα περισσότερα συνεργεία της Seat, και ειδικά στον Μακρή που πήγαινα χρόνια, οι άνθρωποι γνωρίζουν τα προβλήματα και πως πρέπει να τα αντιμετωπίσουν, σε βλέπουν σαν άνθρωπο και όχι σαν βλάκα, και οι τιμές είναι μια χαρά.

Σκέψου το πολύ καλά...

Οσον αφορά τους φίλους που γράψανε για την τετρακίνηση, αν και άσχετη με το FR, έκανα test drive το Leon που θα πάρω και το στρίψιμό του ήταν αλλού. Οπότε πιάστε κανένα άλλο θέμα, γιατί καμιά φορά "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Wink

Ρε φιλε Νασο επειδη ειχες προβληματα με ενα,αντε δυο το πολυ,συνεργεια της peugeot δεν σημαινει οτι ολο εχουν προβλημα! Very happy

Αν μου βρεις μια καλη αντιπροσωπια κερδιζεις "λουκουμι"! Shocked
Επιρεαζεσε πολυ με το συνεργειο που πηγαινες παλια το seat σου οπως επιρεαζομε και εγω με το δικο μου συνεργειο που παω τον γαλλο μου(πεζο) και πηγαινει και το citroen του πατερα μου χρονια τωρα και ειμαι εντελως ευχαρηστημενος! Very happy

Λοιπον δεν νομιζω αυτο να ειναι κυριο κριτηριο επιλογης ενος αυτοκινητου! Wink
zzzleepy - Τετ 17 Μάρ 2004, 19:54:51
Θέμα δημοσίευσης:
Το να κρίνεις αν ένα αυτοκίνητο αξίζει τα λεφτά σου ή όχι από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι των αντιπροσωπειών και των εξουσιοδοτημένων νομίζω ότι είναι κομματάκι άδικο και μονομερές. Εξάλλου δε σε πιέζει κανένας να το πηγαίνεις στο επίσημο δίκτυο. Μπορείς να το πας οπουδήποτε εσύ εμπιστεύεσαι ότι θα σου κάνουν δουλειά. Με τη δική σου λογική ο φίλος θα έπρεπε να πάρει ντε και καλά Toyota η οποία κατά γενική ομολογία είναι φοβερή στην εξυπηρέτηση πελατών. Και μη μου πεις ότι τα 206 έχουν περισσότερα προβλήματα από άλλα γιατί θα μαλώσουμε Razz Εντάξει, δε λέω, το after sales service παίζει ρόλο στην επιλογή αυτοκινήτου (για κάποιους) αλλά δεν κρίνει αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό ή κακό, έτσι δεν είναι;

Εγώ γιατί μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με το 206 μου; Και τώρα που τελειώνει η εγγύηση θα σταματήσω τις επισκέψεις στο επίσημο δίκτυο και θα πηγαίνω μόνο στο φιλαράκι μου το Σταύρο που τόσα χρόνια ξέρω και εμπιστεύομαι για τη δουλειά του. Το αν είναι άχρηστοι στη Lion ή στην οποιαδήποτε Lion δε σημαίνει ότι το αμαξάκι που πήρα είναι άχρηστο και πρέπει να πάω να αυτοκτονήσω που το πήρα!

Μην πάρεις στραβά αυτά που λέω διότι είναι εντελώς καλοπροαίρετα. Κουβέντα κάνουμε εξάλλου Razz Ούτε προσπαθώ να το παίξω δικηγόρος του διαβόλου. Απλά εδώ συγκρίνουμε δυο γρήγορα αυτοκινητάκια κι όχι τους μηχανικούς που θα τα φτιάξουν αν και εφόσον παρουσιάσουν πρόβλημα.
nasos - Τετ 17 Μάρ 2004, 20:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Ρε φιλε Νασο επειδη ειχες προβληματα με ενα,αντε δυο το πολυ,συνεργεια της peugeot δεν σημαινει οτι ολο εχουν προβλημα! Very happy Αν μου βρεις μια καλη αντιπροσωπια κερδιζεις "λουκουμι"! Shocked

Δεν έχω καμία όρεξη να παίζω με την υγεία μου. Την τελευταία φορά πήγα να πάθω έμφραγμα στο συνεργείο, οπότε να με συγχωρέσεις αλλά δεν θα πάρω. Πειραματισμοί τέλος για μένα, ψάχνοντας να βρω το τέλειο συνεργείο. Το είχα βρει, αλλά δεν το ήξερα τότε που παράγγελνα το Peugeot.

Skull έγραψε:
Επιρεαζεσε πολυ με το συνεργειο που πηγαινες παλια το seat σου οπως επιρεαζομε και εγω με το δικο μου συνεργειο που παω τον γαλλο μου(πεζο) και πηγαινει και το citroen του πατερα μου χρονια τωρα και ειμαι εντελως ευχαρηστημενος! Very happy

Αυτό είναι στην Εδεσσα ή στην Θεσσαλονίκη; Αν είναι στην Θεσσαλονίκη, πες το στον φίλο που βρήκε τα στοιχεία μου από εδώ και μιλάγαμε πριν 1-2 ώρες μισή ώρα στο κινητό, ανταλλάσοντας απόψεις και πως θα κινηθεί νομικά ενάντια στην Peugeot. Twisted evil

Skull έγραψε:
Λοιπον δεν νομιζω αυτο να ειναι κυριο κριτηριο επιλογης ενος αυτοκινητου! Wink

Για μένα είναι το Α και το Ω, πλέον. 5 χρόνια AX είχα, 4.5 Ibiza και 1.5 206 (που να'χε λήξει και η εγγύηση!). Πιστεύω πως μπορώ να έχω την άποψη αυτή και πλήρως δικαιολογημένη. Wink
nasos - Τετ 17 Μάρ 2004, 20:22:40
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
...

Εχω πει και σε άλλο σχετικό topic, πως πιστεύω ότι σήμερα όλα τα αυτοκίνητα είναι ένας σωρός από καλώδια και σίδερα. Ολα τα ίδιο καλά περίπου ή το ίδιο άσχημα. Ακόμα και μια καινούργια Celica ενός φίλου μου, άλλαξε τρία μοτέρ στην εγύηση μέσα σε 1.5 χρόνο και ένα Yaris ενός άλλου άλλο ένα μοτέρ.

Οσο για το αν θα έπρεπε να το πηγαίνω σε συνεργείο μη-εξουσιοδοτημένο που εμπιστεύομουνα, τότε ποιός θα πλήρωνε του 3 εγκεφάλους, τους 6 map-sensors, την μία πολλαπλή, την μία πλεξούδα μηχανής, και κάτι άλλα ψιλολόγια που έχω αλλάξει;

Και ποιός μου λέει εμένα πως όλη η ταλαιπωρία που έχω φάει, δεν θα την είχα αποφύγει αν εξαρχής είχανε κάνει σωστή διάγνωση και μου αλλάζανε 1-2 πράγματα που ήταν προβληματικά; Αν ξέρανε την δουλειά τους εννοώ.

Δεν κατηγορώ τα Peugeot, κατηγορώ το after-sales τους. Για να μην παρεξηγιόμαστε κιόλας... Smile
Baphomet - Τετ 17 Μάρ 2004, 23:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου θα σου πω ορισμένα πράγματα και αμα θες λάβε τα υπόψιν σου.

1/ Καταλαβαίνω απόλυτα την πικρία σου απέναντι στην Peugeot. Είναι λογικό να σπάζεσαι με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισες. Και καλά κανεις και το πουλάς το αμαξι αφού ηταν τόσο προβληματικό. Αλλά να ξέρεις οτι αυτά που λες δεν ειναι γενικός κανόνας ούτε για την Peugeot ούτε για την Seat. Υπάρχουν καλοί μάστορες παντού. Το θέμα ειναι να την ψαξεις λίγο και να μην πηγαίνεις στα τυφλα γιατι πολύ πιθανόν να την πατησεις. Αν δεν εχεις την διαθεση να το κανεις και δε μπορεί να σε βοηθησει καποιος που να ξερει (πχ. απο το κλαμπ) τότε λογικό ειναι να υπαρχουν πολλές πιθανοτητες να αντιμετωπισεις προβλήματα. Και αυτο ισχύει για το 90% των αντιπροσωπειων όλων των αυτοκινητων. Honda, peugeot, renault, seat, vw κ.ο.κ.

2/ Το Leon Cupra θα το συγκρίνεις με το RC και όχι με αυτο που έχεις εσύ τώρα και μετά να μας πεις τι φτάνει η αλεπού και τι κανει κρεμαστάρια. Για τις στροφές μιλάω πάντα...

3/ Επίσης αν κατσεις και διαβασεις στο φορουμ πόσα αυτοκίνητα βγήκαν προβληματικά (οπως το δικό σου) δε θα βρεις πάνω από 3-4. Αντίθετα αν διαβάσεις το φόρουμ του ibiza ας πούμε θα δεις έναν τρομερό αριθμό προβληματικών αυτοκινητων, απογοητευμένων ιδιοκτητών, αναρμοστων εξουσιοδοτημένων και κυρίως (που ειναι και το χειρότερο) οδηγών και ιδιοκτητών seat οι οποίοι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα οτι οδηγούν προβληματικά αυτοκίνητα. Ο μόνος συμβιβασμός που έχουμε κανει σαν κάτοχοι peugeot εδω είναι με τους τριγμούς και το σκληρό κιβώτιο. Εκεί συμβιβάζονται με προβληματικά ηλεκτρικά, προβληματικούς κινητήρες και καθημερινες επισκεψεις στα συνεργεια. Και στο λεω αυτο έχοντας αρκετούς γνωστούς με seat και έχοντας διαβάσει όλο το φορουμ τους όταν έψαχνα τι αμαξι θα παρω. Οπότε μη μας λες για ποιοτητα και επαγγελματισμό στην seat. Αν διαβασεις τι εχουν παθει αυτοι, θα χαιρεσαι με τα δικά σου "ατυχηματα".

Φιλικά πάντα...αλλά μην ισοπεδώνουμε και τα πάντα...

ΥΓ και τέλοσπάντων το FR είναι μια κλάσση κάτω απο το RC σε ότι κι αν το συγκρίνεις...μη τα βάζουμε στην ίδια ζυγαριά....
nasos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 01:06:11
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
1/ ...

Ενας ψάχνει να βρει ένα καλό συνεργείο στην Αθήνα (σε άλλο topic), και κανείς δεν έχει να του προτείνει τίποτα. Οπότε λοιπόν ένα από τα δύο συμβαίνει: ή δεν υπάρχει καλό συνεργείο, ή δεν έχετε να προτείνεται καλό συνεργείο (εξουσιοδοτημένο). Εγώ τουλάχιστον έχω να προτείνω ένα από την άλλη πλευρά, στο οποίο δεν πήγα συστημένος, αλλά από την πρώτη στιγμή με αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο. Και δεν εννοώ βέβαια μόνο την ευγένεια, αλλά το ότι ασχολήθηκαν με το αυτοκίνητό μου σαν να με ξέρανε χρόνια, και λύσανε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς ΑΜΕΣΩΣ και με ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. Εδώ είναι η διαφορά μας.

πΕτΡοS έγραψε:
2/ Το Leon Cupra θα το συγκρίνεις με το RC και όχι με αυτο που έχεις εσύ τώρα και μετά να μας πεις τι φτάνει η αλεπού και τι κανει κρεμαστάρια. Για τις στροφές μιλάω πάντα...

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτά τα αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Από την άλλη, η παροιμία που πέταξα δεν αφορούσε την υπεροχή ή όχι του haldex, αλλά τα σχόλια του στυλ "είναι για τα πανυγήρια". Και το καλύτερο στρίψιμο, είναι τελείως υποκειμενικό για τον καθένα. Εμένα πάντως ούτε με το Ibiza, ούτε με το CC με περνούσαν εύκολα στο στρίψιμο. Αρα μάλλον δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Το Cupra που θα πάρω , το οποίο ίσως να το έχω την Παρασκευή, είναι με haldex πάντως... Wink

πΕτΡοS έγραψε:
3/...

Θα μου επιτρέψεις να έχω προσωπική άποψη γι'αυτό. Αλλωστε δεν σκίζω τα ρούχα μου πως τα Peugeot είναι κουδουνίστρες και τα Seat τέλεια, πιστεύω να το έκανα σαφές στα post μου. Σκίζω τα ρούχα μου όμως πως στην Peugeot δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα πέρα από το ν'αλλάξουν μια λάμπα, ενώ σε άλλες (στην Seat πχ που γνωρίζω), ξέρουν να κάνουν διάγνωση ενός προβλήματος συνήθως ΑΜΕΣΩΣ. Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά. Δεν πήρα αυτοκίνητο πιστεύοντας πως δεν θα βγάλει κάποιο πρόβλημα πριν λήξει η εγγύηση, προς Θεού!

Αλλά ρε φίλε, αν βγάλει ας το φτιάξουν το ρημάδι σε 1-2 επισκέψεις και όχι να τραβιέμαι 1.5 χρόνο χωρίς να ξέρω αν κάθε φορά που πηγαίνω είναι η τελευταία για το ίδιο πρόβλημα! Ημαρτον...!

πΕτΡοS έγραψε:
ΥΓ και τέλοσπάντων το FR είναι μια κλάσση κάτω απο το RC σε ότι κι αν το συγκρίνεις...μη τα βάζουμε στην ίδια ζυγαριά....

Δεν αντιλέγω, αλλά το RC είναι Peugeot όμως. Laughing Laughing Laughing
Touristas - Πεμ 18 Μάρ 2004, 07:27:41
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:

Θα μου επιτρέψεις να έχω προσωπική άποψη γι'αυτό. Αλλωστε δεν σκίζω τα ρούχα μου πως τα Peugeot είναι κουδουνίστρες και τα Seat τέλεια, πιστεύω να το έκανα σαφές στα post μου. Σκίζω τα ρούχα μου όμως πως στην Peugeot δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα πέρα από το ν'αλλάξουν μια λάμπα, ενώ σε άλλες (στην Seat πχ που γνωρίζω), ξέρουν να κάνουν διάγνωση ενός προβλήματος συνήθως ΑΜΕΣΩΣ. Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά. Δεν πήρα αυτοκίνητο πιστεύοντας πως δεν θα βγάλει κάποιο πρόβλημα πριν λήξει η εγγύηση, προς Θεού!

Τελικά τα ισοπεδώνεις όλα , μάλλον είσαι από τους άτυχους που δεν έτυχαν δέουσας προσοχής!!!
Και δεν νομίζω ότι μόνο λάμπες ξέρουν ν’αλαζουν άσε να έχω διαφορετική άποψη γι’αυτό
Είναι κρίμα πάντως γιατί όπως λέει και η παροιμία (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά) και τα χλωρά είναι λίγα στης μέρες μας ………
Λυπάμαι πάντως για την ταλαιπωρία που τράβηξες και ελπίζω το καινούργιο να μην σου παρουσιάσει τίποτα !!!!
Exclamation
Georginos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 07:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
1] ΤΟ CUPRA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 4χ4. ΤΟ ( HALDEX ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ LEON 1.8T 20VT 4 KAI OXI ΣΤΟ CUPRA. ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙΑ Η ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ
ΤΟ CUPRA.
2] ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ RC ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΜΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ CC ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΗΤΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
3] ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΠΩΣ Η SEAT AΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΝΑ SEAT EXEI 30000EURO KAI ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ AUDI S3 EXEI 40000EURO ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ 30000 ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 40000? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΜΑΞΙΑ, Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
4] ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.....ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ.....ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.. Wink

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ CUPRA.... ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΖΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.....ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ..... Twisted evil

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΕΩ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ........ΕΧΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΕ SEAT KAI ΞΕΡΩ.... Sad
Recifees - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:09:06
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:

Σκέψου το πολύ καλά...

ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ SEAT ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Wink Cool .....
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΡΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ,EYXOMAI ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ....
nasos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
Georginos έγραψε:
1] ΤΟ CUPRA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 4χ4. ΤΟ ( HALDEX ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ LEON 1.8T 20VT 4 KAI OXI ΣΤΟ CUPRA. ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙΑ Η ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ CUPRA.

Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις γνώσεις σου. Wink Δεν μίλησα για για Cupra R, αλλά για Leon Cupra, του οποίου η πλήρης ονομασία είναι Leon 4 Cupra V6 2.8. Twisted evil

Georginos έγραψε:
2] ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ RC ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΜΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ CC ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΗΤΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Σου εύχομαι να συνεχίσει να είναι απροβλημάτιστο και να μην έχεις τα δικά μου προβλήματα.

Georginos έγραψε:
3] ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΠΩΣ Η SEAT AΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΝΑ SEAT EXEI 30000EURO KAI ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ AUDI S3 EXEI 40000EURO ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ 30000 ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 40000? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΜΑΞΙΑ, Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

Την γ******ε τη συζήτηση τώρα...

Georginos έγραψε:
4] ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.....ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ.....ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.. Wink

Διάβασε πάλι το post μου, γιατί μάλλον εσύ δεν κατάλαβες. Συγκεκριμένα εκεί που λέω περί ευγένειας.

Georginos έγραψε:
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ CUPRA.... ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΖΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.....ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ..... Twisted evil

Θα δείξει, αλλά δεν προβλέπω κάτι τέτοιο. Smile Ελα να μας πει όμως κι εσύ σε μερικούς μήνες που θα παιρνάς τις ώρες σου. Wink Οσο για τις ήπιες βόλτες, αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Georginos έγραψε:
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΕΩ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ........ΕΧΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΕ SEAT KAI ΞΕΡΩ.... Sad

Πρέπει να μάθεις κι άλλα φαίνεται, δεν τα ξέρεις πολύ καλά. Ούτε καν το Cupra δεν ήξερες ποιό είναι! Razz

Φιλικά πάντα.
nasos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:17:38
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ SEAT ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Wink Cool .....
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΡΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ,EYXOMAI ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ....

Δεν το νομίζω φίλε μου ότι είναι καλύτερη, το έχω διαπιστώσει προσωπικά ότι είναι καλύτερη. Κι εγώ Seat 4.5 χρόνια είχα και ξέρω (1998-2002), δεν περιμένω να μάθω από εδώ.
Recifees - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:29:16
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:

Σεβόμενος και την δική σου άποψη και αντίληψη των πραγμάτων το μόνο που θα πώ είναι ότι δεν άλλαξα τυχαία απο Σέατ σε Πεζώ
Για τα προβλήματα που είχε βγάλει και με κάψανε είχαν την λύση ω ναι την ξέρανε και τα λέγανε χύμα λίγο καιρό μετά την έλευση του <<Χου Sou>>,αλλά μου λέγανε μαλ***ες προκειμενου να τα πάρουν ....οταν είχα ακόμα το Σεατάκι ..
Το έσωσε μηχανικός που τύχαινε και προσωπικός φίλος και έμεινε τόσο στα χέρια μου και φυσικά δεν ήταν Σεατας VW έφτιαχνε
Τέλος πάντων ας το αφήσουμε για το μαμησαμε το θέμα
zzzleepy - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, αν δεν κάνω λάθος το τόπικ λέγεται "206 RC or Ibiza FR". Μην το μαμάτε άλλο.
Αν θέλετε ανοίξτε ένα νέο τόπικ με τίτλο "After Sales Service: Chaos & Confusion" και χώστε τα εκεί Laughing
konstantinos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:33:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παρακαλώ, όπως επανέρθουμε στο αρχικό ερώτημα...
Recifees - Πεμ 18 Μάρ 2004, 10:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
Georginos έγραψε:

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ RC ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΜΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ CC ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΗΤΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Eχοντας μπεί σε 2.0 αλλά το CC οι διαφορές στην κατασκευη είναι κομματάκι ΧΑΩΔΗΣ σε σχέση με τα μικρότερα αδελφάκια Evil
Sidobre - Πεμ 18 Μάρ 2004, 10:26:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά σόρρυ που συνεχίζω λίγο την συζήτηση αλλά έχει σημασία...

nasos έγραψε:
Αν είναι στην Θεσσαλονίκη, πες το στον φίλο που βρήκε τα στοιχεία μου από εδώ και μιλάγαμε πριν 1-2 ώρες μισή ώρα στο κινητό, ανταλλάσοντας απόψεις και πως θα κινηθεί νομικά ενάντια στην Peugeot. Twisted evil

Ακόμα ψάχνει θύματα αυτός; (και φυσικά όχι θύματα της Peugeot... θύματα - θύματα!)

Γιατί το μοναδικό πρόβλημα που -επίσημα- διαγνώστηκε, ήταν ότι αγόρασε λάθος αυτοκίνητο και το μετάνιωσε! Το Peugeot μια χαρά δούλευε.

Οσο για τα προβλήματά που σου παρουσίασε το CC...
α. Η επίσημη διάγνωση/θέση της Lion Hellas ποιά ήταν; Εχει σημασία!
β. Ποια θεωρείς ότι είναι η συμμετοχή σου στα προβλήματα;

Και κάτι τελευταίο. Είπες ότι κανένας δεν πρότεινε συνεργείο στο παιδί που ψάχνει. Σκέφτηκες ότι κανένας δεν προτείνει για λόγους διαφήμισης κλπ κλπ; Γιατί τουλάχιστον εγώ έχω και μια λίστα αρκετά μεγάλη με φοβερά αξιόλογα εξουσιοδοτημένα που αν μη τι άλλο κάνουν την δουλειά τους πιστοποιημένα και άριστα.

Νάσο, το ξέρεις καλά ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε. Το μόνο που αλλάζει από καιρό σε καιρό είναι το ποιος είναι άτυχος και θα πέσει στην περίπτωση.
Ετυχε να είσουν εσύ αυτός, ίσως και εσύ να μην το χειρίστηκες καλά και να το αποτέλεσμα. Αλλά επουδενί δεν σου φταίει ένας ολόκληρος όμιλος να τον δυσφημείς επειδή προσωπικά συνάντησες κάποια προβλήματα.

Αποψή μου πάντα.
Georginos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 11:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ......ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ CUPRA..........ΜΕ 4χ4 (HALDEX)
ΣΤΟ LEON YΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 1.6 ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ....
1] LEON 1.8 20VT ME 180BHP
2] LEON 1.8 20VT 4 ME 180 BHP KAI 4x4 (haldex)
3] LEON 1.8 20VT CUPRA R 225BHP
4] LEON 2,8 V6 204 BHP KAI 4x4 (haldex) TOP SPORT KAI ΟΧΙ CUPRA ΠΟΥ ΛΕΣ....

ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ? ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΓΕΙΛΕΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ....ΓΙ` ΑΥΤΟ ΠΕΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΞΑΝΑ `ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟ CC ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ.....
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ....
ΜΑΘΕ ΠΙΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΡΗΓΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PEUGEOT FORUM.....
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ?ΜΕ ΤΑ PEUGEOTAKIA? KATA TA ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 100% ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
nasos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 11:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Γιατί το μοναδικό πρόβλημα που -επίσημα- διαγνώστηκε, ήταν ότι αγόρασε λάθος αυτοκίνητο και το μετάνιωσε! Το Peugeot μια χαρά δούλευε.

Το ότι έχει αλλάξει 7 βάσεις μηχανής σε 8 μήνες, σημαίνει ότι αγόρασε λάθος αυτοκίνητο. Συμφωνούμε... Wink Είναι δυνατόν να ήταν ελαττωματικές ΚΑΙ οι 7 βάσεις; Μάλλον ελαττωματικός ήταν αυτός που του τις άλλαζε.

Sidobre έγραψε:

Δεν ασχολήθηκα καν. Για μένα η επίσημη θέση της, είναι αυτή που βλέπω μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της.

Sidobre έγραψε:

Μηδέν. Αν λέγαμε για γρατζούνισμα από δευτέρα σε τρίτη στις 6200, θα έλεγα ΝΑΙ, δίνω άφεση αμαρτιών.

Sidobre έγραψε:
Και κάτι τελευταίο. Είπες ότι κανένας δεν πρότεινε συνεργείο στο παιδί που ψάχνει. Σκέφτηκες ότι κανένας δεν προτείνει για λόγους διαφήμισης κλπ κλπ; Γιατί τουλάχιστον εγώ έχω και μια λίστα αρκετά μεγάλη με φοβερά αξιόλογα εξουσιοδοτημένα που αν μη τι άλλο κάνουν την δουλειά τους πιστοποιημένα και άριστα.

Μα εδώ κάποιος μου είπε γιατί δεν ρώτησα στο forum να μου πει κάποιος ένα καλό συνεργείο!!! Αλλωστε τα forums που ασχολούνται μόνο με συγκεκριμένα αυτοκίνητα, νομίζω αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν. Ν'ανταλλάσουν όλοι μεταξύ τους καλές και κακές εμπειρίες.

Sidobre έγραψε:
Αλλά επουδενί δεν σου φταίει ένας ολόκληρος όμιλος να τον δυσφημείς επειδή προσωπικά συνάντησες κάποια προβλήματα. Αποψή μου πάντα.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά επειδή ήμουν πελάτης τους, τους έχω δώσει τα ωραία μου λεφτά και με απογοητεύσανε οικτρά, πιστεύω πως έχω κι εγώ κάθε δικαίωμα να τους δυσφημήσω όποτε μου δίνετε η ευκαιρία.

Georginos, αν έχεις κάποιο παλιό Drive, άνοιξε το Νο 61 (Νοέμβριος 2001) που έχει δοκιμή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Επίσης μπορείς να δεις και στις τελευταίες σελίδες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, για να το διασταυρώσεις. Επίσης δεν ανέφερα πουθενά πως θα το πάρω καινούργιο. Σημείωσε επίσης, πως στην Seat όταν υπάρχει μοντέλο Cupra R, σημαίνει πως υπάρχει και Cupra. Οπως ακριβώς είχε γίνει και με το Ibiza. Ibiza Cupra 156HP, Ibiza Cupra R 180HP με μερικές διαφορές...
Sidobre - Πεμ 18 Μάρ 2004, 12:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Το ότι έχει αλλάξει 7 βάσεις μηχανής σε 8 μήνες, σημαίνει ότι αγόρασε λάθος αυτοκίνητο. Συμφωνούμε... Wink Είναι δυνατόν να ήταν ελαττωματικές ΚΑΙ οι 7 βάσεις; Μάλλον ελαττωματικός ήταν αυτός που του τις άλλαζε.

Eπειδή διάβασα την θέση της Lion Ηellas, καμμία από τις βάσεις δεν ήταν προβληματική, αλλά τις αλλάζανε διότι τους υποχρέωνε ο πελάτης. Αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του καλού aftersales.

nasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Δεν ασχολήθηκα καν. Για μένα η επίσημη θέση της, είναι αυτή που βλέπω μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της.

Aυτό είναι και το λάθος! Μπορεί το συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο να μην έδωσε την προσοχή που έπρεπε, μπορεί ο υπεύθυνος να είχε κάτι προσωπικό μαζί σου. Επρεπε ως όφειλες να προστατέψεις την περιουσία σου να απευθυνθείς ιεραρχικά στην αντιπροσωπεία μέχρι να λυθούν τα προβλήματά σου. Ούτε φωνές, ούτε εμφράγματα. Καθαρά διαδικαστική λύση.

nasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Μηδέν. Αν λέγαμε για γρατζούνισμα από δευτέρα σε τρίτη στις 6200, θα έλεγα ΝΑΙ, δίνω άφεση αμαρτιών.

Aυτό μάλλον θα στο εξηγήσω από κοντά.

nasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Μα εδώ κάποιος μου είπε γιατί δεν ρώτησα στο forum να μου πει κάποιος ένα καλό συνεργείο!!! Αλλωστε τα forums που ασχολούνται μόνο με συγκεκριμένα αυτοκίνητα, νομίζω αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν. Ν'ανταλλάσουν όλοι μεταξύ τους καλές και κακές εμπειρίες.

Kαλές και κακές εμπειρίες ναι. Αλλά δεν μπορείς να προτείνεις σε κάποιον ανεπιφύλακτα έναν επαγγελματία γιατί τότε υπεύθυνος είσαι και εσύ.
Μην ξεχνάς το ρητό που λέει: "μην έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον κ@λο σου γιατί δεν τον βλέπεις συνέχεια!"

nasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:
Αλλά επουδενί δεν σου φταίει ένας ολόκληρος όμιλος να τον δυσφημείς επειδή προσωπικά συνάντησες κάποια προβλήματα. Αποψή μου πάντα.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά επειδή ήμουν πελάτης τους, τους έχω δώσει τα ωραία μου λεφτά και με απογοητεύσανε οικτρά, πιστεύω πως έχω κι εγώ κάθε δικαίωμα να τους δυσφημήσω όποτε μου δίνετε η ευκαιρία.

Οπως σου είπα και παραπάνω, δεν ακολούθησες την σωστή διαδικασία, άρα μέρος της ευθύνης το έχεις και εσύ. Ακούγεται περίεργο αλλά η ουσία αυτή είναι. Εσύ είσαι υπεύθυνος να προστατέψεις την περιουσία σου και όχι αυτοί. Από εκεί και ύστερα πέφτεις και εσύ αλλά όπως και ο άλλος στα λιμέρια της συκοφαντικής δυσφήμησης.
alemao - Πεμ 18 Μάρ 2004, 13:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
1. Όσον αφορά το θέμα του τοπικ, πιστεύω ότι το Ibiza υπερτερεί λόγω τιμής. Με 3.000 ευρώπουλα το κάνεις να στρίβει όπως το RC και ακόμα καλύτερα Wink
Με τα χρήματα του RC θα προτιμούσα να παρω το LEON 1.8Τ (κάπου 25.000 euro νομιζω)

2. Αν ήμουν στην θέση του Νάσου και είχα την ίδια αντιμετώπιση, θα έκανα το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα αν ήταν peugeot, ή Honda (Σαρακάκης Evil ), ή κάτι άλλο. Ευτυχώς που όλα αυτά έτυχαν μέσα στην εγγύηση!

Όταν αγόρασα το rallye έτρεμα στην ιδέα ότι θα είχα μόνο 1 χρόνο εγγύηση (δεν πήρα το ποιοτικότερο αμάξι), αλλά σκεφτόμουν "μπρός στα κάλη, τι είν' ο πόνος" Very happy Τελικά ήμουν τυχερός και αυτά τα 2 χρόνια (αν εξαιρέσω το τρακάρισμα των 2500 euro) το αμάξι δεν μπήκε συνεργείο (φτου όλοι μαζί να μην το ματιάσουμε Laughing )

Νάσο εύχομαι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το νέο σου αυτοκίνητο Cool
teoman - Πεμ 18 Μάρ 2004, 13:20:29
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
1. Όσον αφορά το θέμα του τοπικ, πιστεύω ότι το Ibiza υπερτερεί λόγω τιμής. Με 3.000 ευρώπουλα το κάνεις να στρίβει όπως το RC και ακόμα καλύτερα Wink
Με τα χρήματα του RC θα προτιμούσα να παρω το LEON 1.8Τ (κάπου 25.000 euro νομιζω)

Σαφώς αγορίνα Wink
Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηηη Very happy
Sidobre - Πεμ 18 Μάρ 2004, 13:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
2. Αν ήμουν στην θέση του Νάσου και είχα την ίδια αντιμετώπιση, θα έκανα το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα αν ήταν peugeot, ή Honda (Σαρακάκης Evil ), ή κάτι άλλο. Ευτυχώς που όλα αυτά έτυχαν μέσα στην εγγύηση!

Όταν αγόρασα το rallye έτρεμα στην ιδέα ότι θα είχα μόνο 1 χρόνο εγγύηση (δεν πήρα το ποιοτικότερο αμάξι), αλλά σκεφτόμουν "μπρός στα κάλη, τι είν' ο πόνος" Very happy Τελικά ήμουν τυχερός και αυτά τα 2 χρόνια (αν εξαιρέσω το τρακάρισμα των 2500 euro) το αμάξι δεν μπήκε συνεργείο (φτου όλοι μαζί να μην το ματιάσουμε Laughing )

Νάσο εύχομαι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το νέο σου αυτοκίνητο Cool

Bρε καλώς τον άσωτο Αριστείδη.... Surprised Που είσαι αγόρι μου εσύ;

Ο μόνος λόγος που προσπαθώ να τα εξηγώ αυτά είναι επειδή και εγώ αυτά τα 3 χρόνια με το 206 μου, δεν έχω συναντήσει λίγα.

Ομως επειδή και εγώ έχω καλή θέληση και πές ότι μου αρέσει κι'όλας να το ψάχνω αν εξαιρέσεις 1-2 πραγματάκια τα υπόλοιπα ευθύνομαι περισσότερο εγώ παρά το αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα; Εχω αλλάξει στην εγγύηση:
Φλάτζα κεφαλής (διαρροή ψυκτικού υγρού)
Φλάτζα θερμοστάτη (διαρροή ψυκτικού υγρού)
Αμορτισέρ (διαρροή λαδιού στα 10.000 χλμ)
Φανάρια πίσω (εισαγωγή νερού)
Μap Sensor (κάηκε)
Πεταλούδα εισαγωγής (διακοπές λειτουργίας)
Ξανά Map Sensor
Αισθητήρας Γκαζιού (διακοπές λειτουργίας)

Αν λοιπόν εξαιρέσεις τα 2 πρώτα (φλάτζες) που ήταν πρόβλημα στα πρώτα 16βάλβιδα, στα υπόλοιπα συνυπεύθυνος είμουν και εγώ (Τα αμορτισέρ τα διάλυσα, τα φανάρια έκανα ταξίδι με 1 μέτρο νερό στον δρόμο, οι map χάλασαν από σκούπα και εκκεντροφόρους, η πεταλούδα και ο αισθητήρας από συνεχόμενα ασε πάτα λόγω της οδήγησής μου....) αλλά παρ'όλα αυτά και με 1 χρόνο εγγύηση εκτός από τα αμορτισέρ και τα φανάρια όλα τα υπόλοιπα αλλάχτηκαν μετά από αυτήν πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της εγγύησης!!!!
(μόνο στην πεταλούδα και σε ένα map, πλήρωσα συμμετοχή 30% και μάλιστα 3 χρόνια μετά από την αγορά του αυτοκινήτου!)

Εκανα κάτι διαφορετικό; ΟΧΙ! απλά ακολούθησα την διαδικασία!

Αν με ρωτήσει λοιπόν εμένα κανείς, μπορώ να του πω ότι η Peugeot, ΕΧΕΙ (για εμένα) ΑΡΙΣΤΟ AFTER SALES!!!!

(είδες πως βγαίνουν τα υποκειμενικά συμπεράσματα;)

Για να μην είμαι οff topic, Δεν θα διάλεγα κανένα αμάξι από τα 2, αλλά θα έφερνα ένα Mitsubishi Lancer EVO από έξω (Γερμανία) τώρα που καταργήθηκαν και τα τεκμήρια. Θα είμουν έτσι ο καλύτερος του χωριού!
nasos - Πεμ 18 Μάρ 2004, 13:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην μακρυγορούμε λοιπόν:

α) Είχα πολύ πιο σοβαρά και ενδιαφέροντα πράγματα ν'ασχοληθώ στην ζωή μου, από το να τρέχω από συνεργείο σε συνεργείο και από μηχανικό σε μηχανικό, προκειμένου να βρω κάποιον επαγγλματία με επαγγελματική αντιμετώπιση. Με ρώτησε κανείς πως θα πάω και θα έρθω στην Lion από τον Πειραιά, χωρίς να έχω αυτοκίνητο;

β) Γι'αυτό λοιπόν χρησιμοποιώ το όπλο του απλού κοσμάκη. Στους φίλους και γνωστούς μου, λέω τις εμπειρίες μου και τα συμπεράσματά από την σχέση μου με την Peugeot.

γ) Το να μου ζητάς Τάσο και τα ρέστα, είναι τουλάχιστον αφελές και προσβολή για το διανοητικό μου επίπεδο.

δ) Δεν σας ξαναενοχλώ, συνεχίστε το καλό σας έργο.

Καλή συνέχεια.
alemao - Πεμ 18 Μάρ 2004, 13:43:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Για να μην είμαι οff topic, Δεν θα διάλεγα κανένα αμάξι από τα 2, αλλά θα έφερνα ένα Mitsubishi Lancer EVO από έξω (Γερμανία) τώρα που καταργήθηκαν και τα τεκμήρια. Θα είμουν έτσι ο καλύτερος του χωριού!

Και εγώ δεν θα έπαιρνα κανένα από τα 2...

Ακούστε τώρα και ένα αστείο για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα... Very happy

Εχτές βράδυ περνώντας από Μιχαλακοπούλου, συνάντησα ένα λευκό Evo Tommi Makinen edition (μέσα ένας τύπος με μια ξανθιά Razz ). Ξεκίνησε με τα όσα στο φανάρι και προσπαθούσε απεγνωσμένα να κάνει σφήνες (που πας να χωθείς με το θηρίο). Τσαφ-τσουφ, εξαφανίζεται. Στο επόμενο φανάρι τον έχει πιάσει κόκκινο και είμαι ξανά πίσω του. Πράσινο, ξεκινάει πάλι τέζα γκάζια, σφήνες, εξαφανίζεται. Στο φανάρι Μεσογείων & Κατεχάκη περιμένει πάλι στο φανάρι και εγώ πάλι πίσω του Laughing Laughing Laughing Πράσινο, τσαφ-τσουφ, σφήνες εξαφανίζεται. Στο επόμενο φανάρι που είναι Κατεχάκη & Κηφισίας είναι σταματημένος και εγώ πάω και σταματάω πίσω του. Laughing Laughing Laughing Laughing
Σε όλη αυτή την διαδρομή το ταχύμετρό μου δεν έδειξε πάνω από 70 χαω και δεν τον κυνηγούσα βέβαια (θα ήταν ανέκδοτο) ούτε έκανα σφήνες, αλλά του evo ξεπέρασε σίγουρα τα 120 (και λίγα λέω).
Συμπέρασμα: Τσάμπα άδειασε μισό ρεζερβουάρ αφού σε κάθε φανάρι τον προλάβαινα Laughing Laughing Laughing Laughing Και θα του έκανα τα νεύρα τσακάλια αφού ξεκινώντας μου έριχνε στρέμματα ολόκληρα αλλά πάλι πίσω του ήμουν Very happy
kanelj - Πεμ 18 Μάρ 2004, 14:13:22
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
συνάντησα ένα λευκό Evo Tommi Makinen edition

Question Question Question
γιατι ειχα την εντυπωση οτι ειναι μονο κοκκινα Question Question Question
Skull - Πεμ 18 Μάρ 2004, 18:33:00
Θέμα δημοσίευσης:
nasos έγραψε:
Georginos έγραψε:

Την γ******ε τη συζήτηση τώρα...

Το σημαντικοτερο κριτηριο για μενα ειναι αυτο!

Γιατι να παρεις τοτε την απομιμηση και να μην παρεις το πρωτοτυπο?? Laughing Laughing

Παρε το 1800 golf με την τετρακινηση! Twisted evil
hlias - Τρι 23 Μάρ 2004, 09:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
xeretw ta melh tou 206 club.
grafw edw to prwto mou post giati diabasa polles ashnartisies pou pragmatika me ebgalan apo ta rouxa mou.
ektos bebaia an ola auta ta "kala" pou grafetai gia ta 206 einai pragmata kai sthxeia pou THA THELATE na exetai. opote paw paso. blepeati sta oneira tou kathenos den mporei kaneis na epembei Razz Razz
katarxhn h sugkrish den stekh. theletai sugkrish? to neo cupra r me to rc. ekei omws den sumferei giati to rc einai makran pisw.
kapoios milhse gia thn poiothta twn 206 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked !!! EEEE KALOOOOOOOOO EEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! ti lete re paidia twra???????????? mia filh mou kai o kollitos mou exoun 206 kai etrizan apo ta prwta xiliometra les kai htan amaxi 15etias.
xwria ta problhmata me mpilioforous kai sazman.
allos eipe oti to leon to 4kinhto einai epikundino!!!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sunexizetai na me karafliazetai alla den sxoliazw. einai san na milaw me pitsirikia.
me thn timh tou rc perneis AUTOKINHTO ME @@ kai oxi koubadaki (blepe rc). timh tou rc 24620 thn stigmh pou to LEON exei 23555, to OCTAVIA RS 24900 kai to neo IBIZACUPRA R 24000 peripou. pou kai ta 3 einai klaseis anwtera apo to rc.
ektos ton allwn ante beltiwse ena rc kai ante beltiwse to cupra. me polu mikrotero kostos exeis polla perissotera aloga + axiopistia.
ta poblhmata sta ibiza einai sugkekrimena kai uparxei lush. se ola ta sunergeia thn xeroun kai ftiaxnoun to problhma amesws. antitheta me ta peugeot pas sto sunergeio kai perimeneis meta apo dehseis ston theo tou 206 na sou broun to problhma. milaw exontas sugkekrimena stoixeia.
mhn eiste kolimenoi me ta 206. koitaxte kathara kai anoixta.
argonaftis - Τρι 23 Μάρ 2004, 09:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα να δεις φίλε μου : ότι και να σου πει ο οποισδήποτε εδω μέσα για το RC θα είναι ανακρίβιες.Πόσο καιρό έχει που κυκλοφορεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην αγορά και τους δρόμους?Η απάντηση είναι λίγο.Άρα λοιπόν θα είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο μέχρι να κυκλοφορήσει για τα καλά και να βγουν ολοκληρωμένες απόψεις.Όμως μέχρι τώρα έχει βγει το καλύτερο στην κατηγορία του.Όπως και να το κάνουμε είναι γα**το μοτέρ.Είναι στημένο να τρέχει.Τα μικροπροβληματάκια του θα τα βγάλει,γιατί κακά τα ψέματα τα 206 όλο και κάτι βγάζουν...Εγώ πάντως δε μετάνοιωσα για το μωρό μου.Πριν λοιπόν επιλέξεις ψάξε το αρκετά και περίμενε λίγο.Very happy Very happy 2gunfire Big wink Thumb right
teoman - Τρι 23 Μάρ 2004, 09:43:49
Θέμα δημοσίευσης:
hlias έγραψε:
grafw edw to prwto mou post giati diabasa polles ashnartisies pou pragmatika me ebgalan apo ta rouxa mou.
ektos bebaia an ola auta ta "kala" pou grafetai gia ta 206 einai pragmata kai sthxeia pou THA THELATE na exetai. opote paw paso. blepeati sta oneira tou kathenos den mporei kaneis na epembei Razz Razz
katarxhn h sugkrish den stekh. theletai sugkrish? to neo cupra r me to rc. ekei omws den sumferei giati to rc einai makran pisw.
kapoios milhse gia thn poiothta twn 206 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked !!! EEEE KALOOOOOOOOO EEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! ti lete re paidia twra???????????? mia filh mou kai o kollitos mou exoun 206 kai etrizan apo ta prwta xiliometra les kai htan amaxi 15etias.
allos eipe oti to leon to 4kinhto einai epikundino!!!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sunexizetai na me karafliazetai alla den sxoliazw. einai san na milaw me pitsirikia.
me thn timh tou rc perneis AUTOKINHTO ME @@ kai oxi koubadaki (blepe rc). timh tou rc 24620 thn stigmh pou to LEON exei 23555, to OCTAVIA RS 24900 kai to neo IBIZACUPRA R 24000 peripou. pou kai ta 3 einai klaseis anwtera apo to rc.
ektos ton allwn ante beltiwse ena rc kai ante beltiwse to cupra. me polu mikrotero kostos exeis polla perissotera aloga + axiopistia.
ta poblhmata sta ibiza einai sugkekrimena kai uparxei lush. se ola ta sunergeia thn xeroun kai ftiaxnoun to problhma amesws. antitheta me ta peugeot pas sto sunergeio kai perimeneis meta apo dehseis ston theo tou 206 na sou broun to problhma. milaw exontas sugkekrimena stoixeia.

Φίλε Ηλία κατ'αρχήν καλώς όρισες στο 206club.
Είναι απολύτως φυσικό κάθε μάνα να παινεύει περισσότερο
από όλα το δικό της παιδί.Έτσι λοιπόν στην σελίδα που μπήκες
είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες απόψεις περισσότερο "παινευτικές"
για το αυτοκίνητο που αγαπάμε.Όλες οι γνώμες,ακόμα και η δική σου,
είτε είναι καλές είτε είναι κακές,είναι απολύτως σεβαστές,φτάνει
η κριτική που γίνεται να είναι καλοπροαίρετη και στοιχειοθετημένη.
Εσύ αντιθέτως γίνεσαι επιθετικός,χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
Αν θα ήθελες να συνεχίσουμε την συζήτηση,θα πρέπει να κινηθείς σε
πιο ήπια πλαίσια,σεβόμενος τον χώρο...
sotamax - Τρι 23 Μάρ 2004, 09:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά διακρίνω έναν εκνευρισμό από την αρχή της δημοσιευσης του topic.
Έχει γίνει παρεξήγηση.
Τα ειρωνικά σχόλια κάποιων για το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο καλύτερα να μην υπάρχουν γιατί δεν οδηγούν πουθενά.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο αυτοκίνητο.
Κάποιοι ανακάτεψαν κάτι Leon και δεν ξερω εγώ τι άλλο.
Δείτε το απλά δεν είναι αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας!!!
Στα μικρά το 206 είναι από τα πιό ασφαλή και σε γενικές γραμμές από τα καλύτερα στην κατηγορία αυτή.
Υπάρχει βέβαια ανταγωνισμός με καλά αυτοκίνητα από όλες τις μάρκες.
Στην κατηγορία του και στα λεφτά του το Leon στις μεγάλες εκδόσεις απλά δεν παίζεται...
Μην ανακατεύετε Skoda,Audi,κ.λπ. δεν είναι ίδια αυτοκίνητα.
Και στην τελική ότι πληρώσεις παίρνεις.
Κοιτάς με τα ευρουλάκια που έχεις να πάρεις ότι καλύτερο γίνεται.
Να είμαστε υπέρμαχοι των επιλογών μας αλλά να μην τρελενώμαστε κιόλας.....
alemao - Τρι 23 Μάρ 2004, 10:09:17
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εγώ δεν θα έδινα 8 μύρια για να αγοράσω οποιοδήποτε peugeot Very happy
4 που δώσαμε και πολλά είναι για τα κουβαδάκια μας Laughing

για να ευχαριστηθεις αυτοκίνητο πρεπει να έχεις πάνω από 15 μύρια, δηλαδή κανένα EVO, S2000, κλπ Very happy
hlias - Τρι 23 Μάρ 2004, 10:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
hlias έγραψε:

Φίλε Ηλία κατ'αρχήν καλώς όρισες στο 206club.
Είναι απολύτως φυσικό κάθε μάνα να παινεύει περισσότερο
από όλα το δικό της παιδί.Έτσι λοιπόν στην σελίδα που μπήκες
είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες απόψεις περισσότερο "παινευτικές"
για το αυτοκίνητο που αγαπάμε.Όλες οι γνώμες,ακόμα και η δική σου,
είτε είναι καλές είτε είναι κακές,είναι απολύτως σεβαστές,φτάνει
η κριτική που γίνεται να είναι καλοπροαίρετη και στοιχειοθετημένη.
Εσύ αντιθέτως γίνεσαι επιθετικός,χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
Αν θα ήθελες να συνεχίσουμε την συζήτηση,θα πρέπει να κινηθείς σε
πιο ήπια πλαίσια,σεβόμενος τον χώρο...

seuxaristw gai to kalwsorisma.
isws fanhka kapws epithetikos alla proighthikan alloi prwta. me aoristologies, me meiwsh autokinhtwn xwris na exoun idea peri tinos prokeitai.
den exw kati me to sugkekrimeno amaxi oute genika me ta gallakia.
apla polloi htan autoi pou apanthsan me pragmata pou den isxuoun.
den antilegw oti ta peugeot kai pio sugkekrimena to 206rc exei polu kala krathmata. alla mexri ekei omws. kai imarton, alla mhn sugkrinoum eta krathmata tou rc me tou leon 20vt 4 Shocked . pragmatika einai kai akougetai polu paralogo.
h sukrish pou egine den einai swsth. to ena exei 180 aloga kai to allo 150. to ena exei 24620 kai to allo 18000. swstoterh sugkrish tha htan opws eipa me to cupra r.
pugsang - Τρι 23 Μάρ 2004, 10:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με ελληνικους χαρακτήρες για να μην υπαρχουν προβληματα αναγνωσης απο ολα τα μελη.
hlias - Τρι 23 Μάρ 2004, 10:17:48
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:

enas sunhditopoihmenos peugakias.
sumfwnw
alemao - Τρι 23 Μάρ 2004, 10:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
hlias έγραψε:
alemao έγραψε:

sumfwnw

και για τα seat το ίδιο ισχύει, και για τα fiat το ιδιο ισχυει Very happy

σε ένα φιλο με golf του πέσανε προχτές και τα 2 παράθυρα (μιλαμε για γερμανικη ποιοτητα,εWink, οπότε τι συζηταμε Laughing Laughing Laughing

παρε ενα evo να βρεις την υγεια σου!
Daloup-man - Τρι 23 Μάρ 2004, 11:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
hlias έγραψε:
alemao έγραψε:

sumfwnw

και για τα seat το ίδιο ισχύει, και για τα fiat το ιδιο ισχυει Very happy

σε ένα φιλο με golf του πέσανε προχτές και τα 2 παράθυρα (μιλαμε για γερμανικη ποιοτητα,εWink, οπότε τι συζηταμε Laughing Laughing Laughing

παρε ενα evo να βρεις την υγεια σου!

Κρυφο-ιάπωνας ε???? Εύγε εύγε !!!

έχουμε ξεφύγει λίίίίγο από το topic!!

Αυτό που πρέπει να σκέφτεται ένας υποψήφιος αγοραστής είναι ο τομέας που πρέπει να εστιάσει: τιμή,ποιότητα κατασκευής,ασφάλεια(ενεργητική-παθητική),το μοτέρ,τα κρατήματα . . . και έτσι καταλήγει ! ! !
Δεν υπάρχει λόγος συγκρίσεων σε τόσο έντονο κλίμα!!!

Και εγώ είπα για type-r αλλά μέχρι εκεί!!!
Δεν πάμε να πιέσουμε το παιδί που άνοιξε το topic!!!
Skull - Τρι 23 Μάρ 2004, 16:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
hlias έγραψε:
...sunexizetai na me karafliazetai alla den sxoliazw. einai san na milaw me pitsirikia.

Οτι πληρωνεις περνεις φιλε μου Ηλια....

Το φθηνο ειναι και ακριβο....

Ειναι σαν να μας λες οτι τα adipas του παζαριου ειναι καλητερα απο τα adidas του μαγαζιου! Very happy
Ε ΟΧΙ μην τα ισοπεδωνουμε ολλα πια! Very happy

Αυτες οι δυο μαρκες που ανεφερες ειναι αγορασμενες απο μια,αν δεν το ξερεις! Wink
Sidobre - Τρι 23 Μάρ 2004, 16:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
Το σχόλιο της ημέρας...

- Εγώ πάντως παιδιά το παραδέχομαι! Κουβαδάκι έχω! Ενα κουβαδάκι που στηρίζεται σε 4 μικρά κομμάτια λάστιχο!

- Ομως ας παραδεχτούν και οι υπόλοιποι ότι και αυτοί έχουν κουβαδάκια! Αλλοι κουβαδάκια πολυτελείας και άλλοι απλά κουβάδες Wink

- Πάντως αν ποτέ θα ήθελα αυτοκίνητο που να μην τρίζει, να είναι άνετο, να φιάχνει καφέ κλπ κλπ... έ με τόσα λεφτά και τέτοιες απαιτήσεις θα προτιμούσα να έπαιρνα μια γκαρσονιέρα που θα είναι και πιο άνετη Laughing Laughing

- Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα μια και καλή! «Το φτηνό το κρέας, το τρώνε οι σκύλοι».

- Το είπα και πιο πάνω... με 20.000 έως 25.000 ευρώ θα έφερνα μεταχειρισμένο EVO ή Scooby από την Γερμανία...

- Και αυτοί κουβάδες είναι, αλλά είναι κουβάδες γεμάτοι...

- Κοινώς πολεμικοί κουβάδες :Ρ

- Aυτό πάντως που και σήμερα ευχαριστιέμαι με το κουβαδάκι μου είναι ότι βλέπω γύρω μου πρόσωπα γεμάτα απορία....

- Είναι δύσκολο ένα αυτοκίνητο, που οταν το βλέπεις το αποκαλείς κουβαδάκι, να σου κάνει την ζωή δύσκολη επειδή υπάρχει και σε μειώνει κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σου και ποτέ μα ποτέ να μην μπορείς να το πιάσεις....

- Αλλά έτσι είναι! Οσα δεν πιάνει η αλεπού, μια ζωή κρεμαστάρια τα έκανε!

- Kαι μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι! Για να μην την ψωνίσω ότι είμαι χεράς, κοίταξα τους χρόνους από διάφορα events... Μα όπου έχει κάτι διαφορετικό από ευθεία μόνο λιοντάρια βλέπω... Τελικά αυτά τα λιοντάρια πάνε και παίζουν μόνα τους...

- Αντε να δω και κανένα Λοχία... Τα υπόλοιπα που παίζουν μαζί με αυτούς είναι αυτοκίνητα τριπλάσιας τιμής... Κρίμα! Είμαστε οι φτωχοί της οικογένειας...

- Μια απορία μόνο δεν μου έχει λύσει κανένας... Και όχι μόνο δικιά μου.
Μιλάω συχνά με πολλά φιλαράκια, άνθρωποι που όλοι κατέχουν σήμερα ένα κουβαδάκι... Ε, Κανείς δεν ξέρει τι αυτοκίνητο θα αγοράσει μετά! Γιατί το φθηνότερο αυτοκίνητο με την συμπεριφορά του σημερινού έχει πάνω από 35.000 ευρώ! Και όχι επειδή το λέμε... Επειδή έχουμε οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα και δυστυχώς κανένα δεν μας συγκινεί...

- Μάλλον θα πρέπει να κερδίσουμε το λαχείο...

- Αρη... και εσύ για Evo σκέφτεσαι; Εμένα μου πέφτει ρε γα**το λίγο βαρύ.... στην τσέπη!

- Ασε θα μείνω με το κουβαδάκι μου που οι άλλοι υποτιμούνε και εγώ αγαπώ και χαίρομαι!

Καλό απόγευμα!
netblaster - Τρι 23 Μάρ 2004, 18:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Τασος τα ειπε ολα!!! Ενα ΜΠΡΑΒΟ στον προεδρο!!! Παντως ο φιλτατος Ηλιας, σε μερικα πραγματα εχει δικιο και το παραδεχομαι!!! Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ο συναισθηματισμος δεν σε αφηνει πολλες φορες να κρινεις αντικειμενικα!!! Εμενα για παραδειγμα, αν μου πεις τι ειναι καλυτερο μια Z8 η μια Modena, εγω θα πω η Z8 κιας φαω και ντοματες!!! Ετσι κιαν μου πεις τι διαλεγω μεταξυ RC και FR θα σου πω RC, και των επιχειρηματων θα προηγειται το συναισθημα!!! Wink
freestyler - Τρι 23 Μάρ 2004, 20:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
paidakia to rc einai komataki akrivo alla pisteyw oti opoios to parei de tha to metaniwsei katholoy!! tha exei ta provlhmatakia toy, afoy einai fysiko gia agwnistika aytokinhta... isws k oxi, alla den pisteyw oti paizei rolo k poly... nomizeis taso oti to evo poy tha vreis (metaxeirismeno =sxismeno) tha einai aksiopisto? mporei k oxi sxismeno alla sigoyra ta problhmata poy tha paroysiasei tha einai poly pio sovara k tha varynoyn poly perissotero thn tseph soy... kanw lathos? k phgaine gia service ena evo na deis thn glyka.... oson afora to fr ap to rc mhn trelathoyme.... de tha sygkrinoyme twra atmosfairika aloga me tourbata... pantws afoy eipate oloi tha pw k gw ti tha kana me 25-30000 eurw.... tha psaxna gia ena escort cosworth se kalh katastash(pragmataki dyskolo) h' mia integrale .... ayta einai amaksia.... pantws emena to 206 moy den to allazw me kanena ibiza.... k mono poy to blepw apo makrya niwthw paneytyxhs poy eimai katoxos toy... erwtas einai aytos...
Baphomet - Τρι 23 Μάρ 2004, 22:46:30
Θέμα δημοσίευσης:
freestyler έγραψε:
paidakia to rc einai komataki akrivo alla pisteyw oti opoios to parei de tha to metaniwsei katholoy!! tha exei ta provlhmatakia toy, afoy einai fysiko gia agwnistika aytokinhta... isws k oxi, alla den pisteyw oti paizei rolo k poly... nomizeis taso oti to evo poy tha vreis (metaxeirismeno =sxismeno) tha einai aksiopisto? mporei k oxi sxismeno alla sigoyra ta problhmata poy tha paroysiasei tha einai poly pio sovara k tha varynoyn poly perissotero thn tseph soy... kanw lathos? k phgaine gia service ena evo na deis thn glyka.... oson afora to fr ap to rc mhn trelathoyme.... de tha sygkrinoyme twra atmosfairika aloga me tourbata... pantws afoy eipate oloi tha pw k gw ti tha kana me 25-30000 eurw.... tha psaxna gia ena escort cosworth se kalh katastash(pragmataki dyskolo) h' mia integrale .... ayta einai amaksia.... pantws emena to 206 moy den to allazw me kanena ibiza.... k mono poy to blepw apo makrya niwthw paneytyxhs poy eimai katoxos toy... erwtas einai aytos...

1/ γραφε ελληνικα όπως ειπε και ο Mod πιο πανω γιατι μας εχουν βγει τα ματια

2/ αυτη η παρελθοντολαγνία εμενα προσωπικα δε με εμπνέει και δε την υποστηριζω. αυτά ΗΤΑΝ αυτοκινητα. Θρύλοι της εποχης τους και θα μεινουν στην ιστορία. Αλλιμονο αν ο καθε φιλος του αυτοκινητου κοιταζε πίσω για να παρει αυτοκινητο κι οχι μπροστα. Και φυσικά αυτό που λες για το σκισμενο evo ειναι λίγο οξύμωρο αν το συνδυασουμε με την θεληση σου να παρεις ενα escort πχ. καθως το 99% των αυτοκινητων αυτων που κυκλοφορουν ειναι καρασκισμένα. άσε που απο αξιοπιστία δε λένε και πολλά καθώς δεν αντέχουν και πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα αυτα τα μοτερ στην τσίτα. Για μένα ο Τάσος έχει δίκιο 100% σε όλα...

3/ εγω έχω λίγο καιρό μεν το 206 μου αλλά είμαι υπέρευχαριστημένος και με την απόδοση του και με την ποιοτητα του (και ειχα toyota πριν) αντίθετα με 2 κολλητούς με ibiza που έχουν προβληματα "τερατα" απο την πρώτη στιγμή. Τέλοσπάντων, μην γυρνάμε πάλι σε αυτή την σύγκριση... Για μένα η Seat είναι απλά ο "φτωχός συγγενής" του group VW...
PoLiThS - Τετ 24 Μάρ 2004, 03:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε λιγάκι αυτή την κοντρα λιγάκι ? είναι ανιση.. Μου βάσετε το RC με τα Leon VT/4 // Cupra (R) κτλ κτλ..

Άλλη η φιλοσοφία κατασκευής του ενός άλλη του άλλου.. Μ'αρεσουν και τα 2.. αν ειχα λεφτά όμως ναι το RC θα έπερνα.. είμαι του βουνού και των στρόφών.. θέλω ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο.. δεν μου αρέσει το Turbo γιατι... γιατι... γιατι... αλλα απο την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω τα απανταχού Seat Skoda κτλ κτλ.. έχουν και αυτά τα δικά τους πλεονεκτήματα και υπερτερούν αλλού... Πές τε με γαλλοφιλο (είμαι) και προκατειλημένο αλλα δεν μπαίνω στην διαδικασία να μπώ σε συγκρίσεις..

Τι να πούνε και οι Alfisti Ποσα προβλήματα είχανε ποσα έχουνε και ακόμα ερωτευμένοι είναι με την Alfa Romeo και ΠΟΛΥ καλά κάνουνε... Για μένα θα ήταν τα μοναδικά εναλακτικά αυτοκίνητα μπροστά στο Γαλλικό ταμπεραμέντο του κατασκευάζειν αυτοκίνητα..

Είναι θέμα αντιμετώπισης το πώς ο καθένας βλέπει και αντιμετωπίζει την αυτοκίνηση

Τασο (Sidobre) με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτά που γράφεις (500 ευρώ ο καλος ο λόγος.. ξερεις εσυ τώρα..σλουρπ σλουρπ...)

Όλα τα αυτοκίνητα εν έτει 2004 είναι καλά απλά πρέπει να συγκρίνουμε ομοια πράγματα και πάνω και να σεβαστούμε και τον τίτλο αυτης εδώ της θεματικής ενότητας σεβόμενοι τον κυριο κυριο που την εθεσε.. και λέει...
"206 RC or Ibiza FR?" ουτε cupra ουτε Renault Clio Sport ούτε Octavia RS... Επιλογή του είναι Ενα απο αυτά τα 2 θέλει και 8έλει να ακουσει γνώμες

Όσο για τον κύριο που λέει για το RC vs. Leon VT4 οτι δεν μπορεί να συγκρίνει τα κρατήματα... Τον ερωτώ με το Type R θα το σύγκρινε ? και είμαι πεπεισμένος οτι θα έλεγε ναι στα πλαίσια της διαφορετικής φιλοσοφίας μετάδοσης. Να τον πληροφορήσω λοιπόν οτι στο συγκριτικό RC vs. Type R αναφέρετε και κεφαλαια... Εκεί που με το Type R περνάς φυλαγμένα με το RC περνάς απλα με τερμα γκάζι. Και φρενα έχει και κρατήματα έχει και κινητήρα έχει και ποιότητα εχει και πολλά άλλα έχει τα οποία αυτοκίνητα μεγαλύτερης τιμής δεν τα εχουνε ή θα θέλανε να τα έχουνε στον βαθμό του RC.

Συγχωρέστε με για την μακρυγορία μου αλλα έτσι θεωρώ οτι έίναι το σωστό.
Recifees - Τετ 24 Μάρ 2004, 09:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ευγε Πρόεδρε έτσι έτσι έτσι
Να φέρω μερικά τιμόνια - σκαλπ - ακριβότερων κουβάδων .???
Καμια φωτό με αξιόπιστα που σπρώχνονται γιατι έμειναν??

Aν είναι τόσο άχρηστο ,κουβάς και όλα όσα του προσάπτετε γιατί τότε ασχολείστε μαζί του ΕΕ ?? Γιατί ??
Σας πέρασε κανένα απο την εξωτερική την ώρα που ιδρώνατε να κρατηθήτε στο δρόμο?? Πιθανών

Καλα σε φόρουμ ΄206 αρηδων τι περιμένατε?
την μεταμέλεια και να πάμε να τα πουλήσουμε για να αγοράσουμε ότι άλλο που δεν είναι κουβάς ??

Οσο αυτά περι Λεον κτλ μήπως θα έπρεπε να το συγκρίνουμε το RC και με Ενο ,STi καμια Φερράρι μήπως ??Ετσι για να αποδείξουμε ότι είναι άχρηστο ρε παιδιά

Οτι πληρώνεις παίρνεις ...Απλα στην περίπτωση 206 εκτός της πρακτικότητας και της άνεσης πήραμε στα ΕΞΤΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Υ.Γ αυτή η γκαρσονιέρα δίδεται με θυληκό έξτρα??? .
Sidobre - Τετ 24 Μάρ 2004, 12:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Σας πέρασε κανένα απο την εξωτερική την ώρα που ιδρώνατε να κρατηθήτε στο δρόμο?? Πιθανών

Αχαχαχαχαχα μου θύμισες κάτι πολύ πρόσφατο...

Ακόμα γελάω με την φάτσα ενός τυπά, "κυριλέ γκαζοφονιά" με Μερσεντέ στο πέταλο της Αττικής οδού προς την Περιφερειακή Υμητού (τι φοβερό πέταλο ρε παιδιά) που με πέρασε για "κουβαδάκι" καθώς έκοβα για να αποκτήσω μια καλή απόσταση από τους μπροστινούς μου για να φχαριστηθώ λίγο το πέταλο...

Πήγε να μπει από την εσωτερική, ο μεγάλος γρήγορος κουβάς πολυτελείας και πριν προλάβει να καταλάβει τι γίνεται, βλέπει το κουβαδάκι να αναπτύσσει ταχύτητα, να μπαίνει στην εξωτερική, να ουρλιάζουν τα λάστιχα από το grip και πριν κάν καταφέρει ο άλλος να μπεί στο εσωτερικό της στροφής το "κουβαδάκι" να έχει βγεί και να χαιρετάει τον φίλο που του κόλλησαν τα μάτια στο παμπρίζ Shocked Shocked Shocked ... Mα τι κάνουν πια αυτά τα κουβαδάκια Laughing Laughing

gskarmou έγραψε:
Υ.Γ αυτή η γκαρσονιέρα δίδεται με θυληκό έξτρα??? .

H μεγάλη διαφορά είναι ότι ένας κουβά πολυτελείας, χωράει με άνεση 1 ή άντε μετα βίας 2 θυλικά... Στην γκαρσονιέρα με τα ίδια λεφτά μπορείς να βάλεις αρκετά παραπάνω Laughing Laughing Laughing

Που να πάρεις και δυάρι!
teoman - Τετ 24 Μάρ 2004, 13:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

H μεγάλη διαφορά είναι ότι ένας κουβά πολυτελείας, χωράει με άνεση 1 ή άντε μετα βίας 2 θυλικά... Στην γκαρσονιέρα με τα ίδια λεφτά μπορείς να βάλεις αρκετά παραπάνω Laughing Laughing Laughing

Που να πάρεις και δυάρι!

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω πρόεδρε.Στον κουβά πολυτελείας χωράει 1 ή 2 την φορά και κάθε φορά είναι διαφορετικές.Άντε να το πετύχεις αυτό με γκαρσονιέρα... Εκτός αν είναι στην Μύκονο...
mick206 - Τετ 24 Μάρ 2004, 13:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ με 20000-25000Ευρώα θα έπαιρνα ένα 406 και θα το έκανα σαν το 406 του ταξιτζή στο ΤΑΧΙ 2... Laughing Laughing Laughing Laughing
Droemmen - Τετ 24 Μάρ 2004, 13:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Για τους φίλους με τα Seat...
Ξέρετε τι κάνει η τετρακίνηση στο όριο?
Η Seat ποιόν από τους κινητήρες που υπάρχουν στα αυτοκίνητα της κατασκευάζει?
Η "τετρακίνηση" (γιατί Haldex δεν είναι πραγματική τετρακίνηση) των Seat είναι δημιούργημα της Seat?
To Top Gun πόσα άλογα βγάζει?
Τις αναρτήσεις, ελατήρια, καμπερ και γενικότερο στήσιμο των Seat από ποιά αυτοκίνητα (ίδιας πλατφόρμας) τις έχουν αντιγράψει?
Γιατί τα Seat δεν πουλάνε στην Ισπανία?
Γιατί στο Ibiza του ξάδερφου ακόμα δεν ανοίγουν τα παράθυρα μετά την τρίτη αλλαγή του γρύλου του παραθύρου?
Γιατί στο ίδιο Ibiza όταν πατάς κόρνα ανοίγουν τα φλας?
Γιατί στη διαφήμιση του Leon στο τέλος λέει από 1.4 έως 225 άλογα? και όχι από 1.4 έως 1.8? Μήπως διότι η μαμά VW έχει θέσει κάποια όρια στις "ανοχές" της και το 1.8 δεν ακούγεται τόσο "σπορ"?
...και τέλος πού θα ήταν η Seat χωρίς την VW?
Rolling eyes
George20vt - Πεμ 15 Απρ 2004, 08:11:11
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Η "τετρακίνηση" (γιατί Haldex δεν είναι πραγματική τετρακίνηση) των Seat είναι δημιούργημα της Seat?
Τις αναρτήσεις, ελατήρια, καμπερ και γενικότερο στήσιμο των Seat από ποιά αυτοκίνητα (ίδιας πλατφόρμας) τις έχουν αντιγράψει?
Γιατί στο Ibiza του ξάδερφου ακόμα δεν ανοίγουν τα παράθυρα μετά την τρίτη αλλαγή του γρύλου του παραθύρου?
Γιατί στη διαφήμιση του Leon στο τέλος λέει από 1.4 έως 225 άλογα? και όχι από 1.4 έως 1.8? Μήπως διότι η μαμά VW έχει θέσει κάποια όρια στις "ανοχές" της και το 1.8 δεν ακούγεται τόσο "σπορ"?
Rolling eyes

Το ότι η SEAT είναι μέλος του group VAG από τον Ιούνιο του 1986 (το 3ο κατά σειρά, αρκετά πριν συγχωνευθούν στο VAG η Skoda και η Lamborghini) νομίζω ότι απαντάει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Όσο κακό είναι για το Ibiza π.χ. να μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Polo, τόσο κακό είναι και για το 106 να μοιράζεται τα μηχανικά μέρη του με το Saxo. Που ακριβώς βρίσκεται το κατακριτέο;

Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι ο προσανατολισμός που δίνει το group VAG στη Seat είναι αυτός της σπορτίφ εταιρείας του group. To ότι το Leon Cupra R φοράει την κορυφαία έκδοση του 20vt με τα 225hp που μέχρι στιγμής για λόγους marketing και μόνο έμπαινε στο αρκετά ακριβότερο S3 τα λέει όλα. Τόσο στο Golf (IV) & Α3 (Ι) όσο και στο Octavia έμπαιναν οι εκδόσεις με τα 150 και 180hp (πρόσφατα 193 στα Α4 και Octavia RS). Αυτό που κατάφερε το VAG είναι να ελαχιστοποιήσει το κόστος παραγωγής με όλα αυτά τα κοινά μηχανικά μέρη και από εκεί και πέρα να παίξει "στα σημεία" με κάθε μοντέλο ώστε να του δώσει τον κατάλληλο προσανατολισμό στην αγορά.

Όσο για την τετρακίνηση με Haldex, σαφώς και είναι πραγματική τετρακίνηση. Το ότι δεν μεταφέρει ροπή στους πίσω τροχούς εάν δεν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης δεν την καθιστά τετρακίνηση-μαϊμού. Αντίθετα βοηθά στο να μην καταπονούνται τα μηχανικά μέρη μετάδοσης χωρίς λόγο και στο να μένει η κατανάλωση σε normal επίπεδα. Το ότι έχει και μειονεκτήματα όπως νευρικότητα στην εμπλοκή της σε οριακές καταστάσεις είναι γνωστό. Ο λόγος που τοποθετείται όμως δεν είναι για να στρίβεις συνέχεια τέζα (υπάρχουν και τα Impreza για αυτό) αλλά για να κάνουν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο ακόμη καλύτερο και ασφαλέστερο για τον μέσο οδηγό.

Συγνώμη εάν είμαι off topic αλλά διάβασα πολλά posts που αφήνουν τον υποψήφιο αγοραστή με εύλογα ερωτήματα για το κύρος της κάθε εταιρείας. Η ουσία για εμένα είναι ότι στα 18.500 ευρώ το FR είναι μία παραπάνω από τίμια πρόταση με έναν κινητήρα διαμάντι που εντός εγγυήσεως και με κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ (βλ. Revo από Seat Force) φτάνει τα 210hp με το καλημέρα και χωρίς άλλες αλλαγές. Ταυτόχρονα σε ταξιδεύει άνετα, χωράει το καρότσι του παιδιού σου και στρίβει αξιοπρεπέστατα. Το RC από την άλλη βρίσκεται προφανώς στη δική του κλάση από πλευράς στησίματος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Τα επιπλέον χρήματα όμως που απαιτούνται για την αγορά του δεν είναι λίγα και η εξελιξιμότητα του κινητήρα πολύ ακριβότερη. Τέλειο στο να στρίβεις τέζα στον Αγ.Μερκούριο αλλά ποιοί έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να το κάνουν αυτό τόσο συχνά;

Διαφορετικός ο χαρακτήρας τους κατά την άποψή μου αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει και "πόλεμος" αντίπαλων στρατοπέδων. Η εποχή που τα Ibiza είχαν πίσω φύλλα σούστας έχει περάσει ανεπιστρεπτί, το ίδιο και η εποχή που η Peugeot αδιαφορούσε για τα ηλεκτρικά και λοιπά καλούδια και έβγαζε αυτοκίνητα σαν το 205 Rallye!
Droemmen - Παρ 16 Απρ 2004, 10:06:59
Θέμα δημοσίευσης:
George20vt έγραψε:
Όσο για την τετρακίνηση με Haldex, σαφώς και είναι πραγματική τετρακίνηση. Το ότι δεν μεταφέρει ροπή στους πίσω τροχούς εάν δεν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης δεν την καθιστά τετρακίνηση-μαϊμού. Αντίθετα βοηθά στο να μην καταπονούνται τα μηχανικά μέρη μετάδοσης χωρίς λόγο και στο να μένει η κατανάλωση σε normal επίπεδα. Το ότι έχει και μειονεκτήματα όπως νευρικότητα στην εμπλοκή της σε οριακές καταστάσεις είναι γνωστό. Ο λόγος που τοποθετείται όμως δεν είναι για να στρίβεις συνέχεια τέζα (υπάρχουν και τα Impreza για αυτό) αλλά για να κάνουν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο ακόμη καλύτερο και ασφαλέστερο για τον μέσο οδηγό.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως καμία διάθεση για "πόλεμο" δεν υπάρχει από μέρους μου τουλάχιστον -γιατί για κάποιους άλλους αυτό δεν ισχύει, δεν αναφέρομαι φυσικά σ'εσένα-.
Όσο αφορά το Haldex θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, για το αν καθιστά πραγματική τετρακίνηση, αυτό ίσως έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια αυτή. Καθώς έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά 20VT4 -δυστυχώς ακόμα κανένα Cupra 225- η αίσθηση ούτε καν στις εκκινήσεις -για στροφές ούτε λόγος- δεν έχει να κάνει με αυτή της μόνιμης τετρακίνησης.
Επίσης δεν νομίζω πως η πλειοψηφία των οδηγών 20VT4 είναι οικογενειάρχες που αναζητούν την ενεργητική ασφάλεια -που αναμφισβήτητα παρέχει- αν και αισθητικά σίγουρα υπερέχει των Impreza, Evo (προσωπική εκτίμηση) και γι'αυτό πολλοί το προτιμούν, αλλά πολλοί νεαροί άπειροι συνήθως οδηγοί που στην επικίνδυνη -για'μένα- εμπλοκή του Haldex ψάχνουν τις μπαριέρες.
Όσο για τον σπορτιφ προσανατολισμό που θέλει η VW να δώσει στην Seat και τον πολυτελή στην Skoda, επέτρεψέ μου ν'αμφιβάλω για την ειλικρίνεια-τιμιότητα των προθέσεων της, γνωστές οι μαρκετίστικες πρακτικές των Γερμανών.
Πιστέυω πως μια τιμιότερη προσέγγιση του αγοραστικού κοινού από πλευράς Seat (βλέπε ομόσταβλη Skoda) δεν θα έβλαπτε κανέναν, αλλά αντίθετα θα είχε την δυνατότητα να προσεγγίσει περισσότερους σκεπτόμενους αγοραστές.
Τέλος να σημειώσω ότι ουδέποτε είχα την πρόθεση ν'ασχοληθώ με την διαμάχη που ξέσπασε, απλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει φρένο στην φαντασία και λογοδιάρρια μερικών ΟΠΑΔΩΝ που άρχισαν να κάνουν άτοπες συγκρίσεις μεταξύ άσχετων με το θέμα αυτοκινήτων και εταιριών από το πουθενά. Mad .

Υγ. Αν θέλετε ακούστε μια παρότρυνση -δεν νομίζω πως είμαι άξιος να δίνω συμβουλές Razz - να βλέπετε τα πράγματα της αυτοκίνησης έξω από εταιρίες, οπαδισμούς, τεχνικά χαρακτηριστικά και μαρκετίστικες λέξεις τύπου ASR, VDC, TSC κλπ...
Υγ2. (εντός θέματος Razz ) Αν υπάρχουν τα παραπάνω χρήματα, προσωπικά θα επέλεγα ατμόσφαιρα (γούστα είναι αυτά), αν όχι νομίζω το FR είναι μια καλή αγορά (για τα χρήματα του), αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε μερικές κριτικές, ή ακόμα καλύτερα να κάνουμε ένα test drive Wink ...
Droemmen - Παρ 16 Απρ 2004, 10:16:13
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσθέσω ότι τα σχόλια μου περι αντιγραφής στησίματος των Seat κλπ τα προκάλεσαν προηγούμενα posts και δεν υπήρχε διάθεση να μειώσω την -προ νέας τακτικής- αγαπημένη μου Seat Rolling eyes
Vini - Παρ 16 Απρ 2004, 11:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:

Aυτό φίλε Αριστείδη ισχύει μόνο για την Ελλάδα ...
Γιατί μόνο ο Ελληνας θα έβρισκε τρόπο για να βγάλει εύκολα χρήματα χωρίς κόπο ... οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Γερμανική ποιότητα σε ελληνικά VW ...

Άλλωστε δεν θέλει κόπο ... αλλά τρόπο ... Smile Smile Smile
Ronin - Παρ 16 Απρ 2004, 11:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Γιατί μόνο ο Ελληνας θα έβρισκε τρόπο για να βγάλει εύκολα χρήματα χωρίς κόπο ... οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Γερμανική ποιότητα σε ελληνικά VW ...

Νικόλα μου,σου είναι εύκολο να το εξηγήσεις λίγο αυτό ??
George20vt - Παρ 16 Απρ 2004, 11:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως καμία διάθεση για "πόλεμο" δεν υπάρχει από μέρους μου τουλάχιστον -γιατί για κάποιους άλλους αυτό δεν ισχύει, δεν αναφέρομαι φυσικά σ'εσένα-.
Όσο αφορά το Haldex θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, για το αν καθιστά πραγματική τετρακίνηση, αυτό ίσως έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια αυτή. Καθώς έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά 20VT4 -δυστυχώς ακόμα κανένα Cupra 225- η αίσθηση ούτε καν στις εκκινήσεις -για στροφές ούτε λόγος- δεν έχει να κάνει με αυτή της μόνιμης τετρακίνησης.
Επίσης δεν νομίζω πως η πλειοψηφία των οδηγών 20VT4 είναι οικογενειάρχες που αναζητούν την ενεργητική ασφάλεια -που αναμφισβήτητα παρέχει- αν και αισθητικά σίγουρα υπερέχει των Impreza, Evo (προσωπική εκτίμηση) και γι'αυτό πολλοί το προτιμούν, αλλά πολλοί νεαροί άπειροι συνήθως οδηγοί που στην επικίνδυνη -για'μένα- εμπλοκή του Haldex ψάχνουν τις μπαριέρες.
Όσο για τον σπορτιφ προσανατολισμό που θέλει η VW να δώσει στην Seat και τον πολυτελή στην Skoda, επέτρεψέ μου ν'αμφιβάλω για την ειλικρίνεια-τιμιότητα των προθέσεων της, γνωστές οι μαρκετίστικες πρακτικές των Γερμανών.
Πιστέυω πως μια τιμιότερη προσέγγιση του αγοραστικού κοινού από πλευράς Seat (βλέπε ομόσταβλη Skoda) δεν θα έβλαπτε κανέναν, αλλά αντίθετα θα είχε την δυνατότητα να προσεγγίσει περισσότερους σκεπτόμενους αγοραστές.
Τέλος να σημειώσω ότι ουδέποτε είχα την πρόθεση ν'ασχοληθώ με την διαμάχη που ξέσπασε, απλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει φρένο στην φαντασία και λογοδιάρρια μερικών ΟΠΑΔΩΝ που άρχισαν να κάνουν άτοπες συγκρίσεις μεταξύ άσχετων με το θέμα αυτοκινήτων και εταιριών από το πουθενά. Mad .

Υγ. Αν θέλετε ακούστε μια παρότρυνση -δεν νομίζω πως είμαι άξιος να δίνω συμβουλές Razz - να βλέπετε τα πράγματα της αυτοκίνησης έξω από εταιρίες, οπαδισμούς, τεχνικά χαρακτηριστικά και μαρκετίστικες λέξεις τύπου ASR, VDC, TSC κλπ...
Υγ2. (εντός θέματος Razz ) Αν υπάρχουν τα παραπάνω χρήματα, προσωπικά θα επέλεγα ατμόσφαιρα (γούστα είναι αυτά), αν όχι νομίζω το FR είναι μια καλή αγορά (για τα χρήματα του), αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε μερικές κριτικές, ή ακόμα καλύτερα να κάνουμε ένα test drive Wink ...

Περί τετρακίνησης: Δε νομίζω ότι λέμε κάτι το πολύ διαφορετικό επί της ουσίας. Εκεί που θα σταθώ είναι ότι όποιος προκειται να κάνει μία αγορά τετρακίνητου αυτοκινήτου θα πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και ανάλογα με το στυλ της οδήγησής του αλλά και το τι ζητάει από το αυτοκίνητο να προβεί στην κατάλληλη επιλογή.

Οι ιδιοτροπίες του Haldex είναι γνωστές και έχουν γραφτεί χιλιάδες απόψεις και εμπειρίες πάνω σ'αυτό. Πίστεψέ με ότι μπορεί όπως σωστά είπες οι οικογενειάρχες που προτιμούν Leon 20VT4 να είναι λίγοι αλλά αυτοί που προτιμούν π.χ. Octavia με Haldex είναι πάρα πολλοί και δεν το θέλουν κυρίως για να το στήνουν στα φανάρια αλλά για να μετακινούνται αξιοπρεπέστατα και με ασφάλεια στους δρόμους-σαπούνια. Για τους πιο ψαγμένους υπάρχει άλλωστε και η λύση του κλειδώματος του Haldex στο 50:50 αλλά ξεφεύγουμε τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κόστος.

Περί τιμιότερης προσέγγισης αγοραστικού κοινού από πλευράς Seat: Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως το value for money των Seat σε σύγκριση με αυτό της Skoda?

Για τα περί οπαδών, αν "έπιασα" καλά αυτό που εννοείς θα συμφωνήσω μαζί σου Thumb right Μία πιο αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, αντίθετα βελτιώνει τον υγιή ανταγωνισμό.
Vini - Παρ 16 Απρ 2004, 12:24:02
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
Vini έγραψε:

Πανεύκολο,

Μόνο στην Ελλάδα έρχονται όλα τα αυτοκίνητα του VW Group με πλαστικό δρομέα και βάση στήριξης των ηλεκτρικών παραθύρων.
Οταν ανοιγοκλείνει το παράθυρο στο χτύπημα στην βάση ... κοπανάει άσχημα ... και κάθε χρόνο την σπάει ... οπότε ή σπάει όλη η βάση ή σπάει και το παράθυρο μαζί με την πτώση. Οπότε πάει από εγγύηση σε εγγύηση ...
Η πλαστική βάση και μηχανισμός κοστίζει περί τα 60euro ...

Στην υπόλοιπη Ευρώπη ... όλα διαθέτουν την μεταλλική βάση με τον μεταλλικό δρομέα που η VW τον χρεώνει 300euro εξτρά ...

To φαινόμενο είναι ποιο υπαρκτό στα Golf γιατί αυτά εκτός των άλλων φορούν την βάση του Lupo το οποίο όμως έχει και μκρότερα τζάμια με μικρότερο βάρος και καταπόνηση ...

Στο Golf όμως και χειρότερα στο 3πορτο ... τα τζάμια είναι μεγαλύτερα ... το βάρος περισσότερο ... και το κοπάνημα ... πονάει ...

Η λύση που δίνουν τα συνεργεία του group είναι η αλλαγή σε μεταλλικό (300euro+εργασία) ή η σταδιακή σε κάθοδο κίνηση του παραθύρου , ώστε να μην χτυπάει με ταχύτητα στην βάση ... Laughing Laughing
Recifees - Σαβ 17 Απρ 2004, 17:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Judger έγραψε:
Vini έγραψε:

Πανεύκολο,

Μόνο στην Ελλάδα έρχονται όλα τα αυτοκίνητα του VW Group με πλαστικό δρομέα και βάση στήριξης των ηλεκτρικών παραθύρων.
Οταν ανοιγοκλείνει το παράθυρο στο χτύπημα στην βάση ... κοπανάει άσχημα ... και κάθε χρόνο την σπάει ... οπότε ή σπάει όλη η βάση ή σπάει και το παράθυρο μαζί με την πτώση. Οπότε πάει από εγγύηση σε εγγύηση ...
Η πλαστική βάση και μηχανισμός κοστίζει περί τα 60euro ...

Στην υπόλοιπη Ευρώπη ... όλα διαθέτουν την μεταλλική βάση με τον μεταλλικό δρομέα που η VW τον χρεώνει 300euro εξτρά ...

To φαινόμενο είναι ποιο υπαρκτό στα Golf γιατί αυτά εκτός των άλλων φορούν την βάση του Lupo το οποίο όμως έχει και μκρότερα τζάμια με μικρότερο βάρος και καταπόνηση ...

Στο Golf όμως και χειρότερα στο 3πορτο ... τα τζάμια είναι μεγαλύτερα ... το βάρος περισσότερο ... και το κοπάνημα ... πονάει ...

Η λύση που δίνουν τα συνεργεία του group είναι η αλλαγή σε μεταλλικό (300euro+εργασία) ή η σταδιακή σε κάθοδο κίνηση του παραθύρου , ώστε να μην χτυπάει με ταχύτητα στην βάση ... Laughing Laughing

Eνώ αν βάλουν το μεταλλικό μετά απο 2-3 χρονάκια θα ξανασπάσει και όταν το ανοίξουν θα ανακαλύψουν ότι έσπασε επειδή ήταν σκούριασμένο Evil Evil Evil Το είχα ανακαλύψει σε Σέατ.

Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά που χρησιμόποιουν Σέατ και τα αγαπάνε όπως εμείς το 206 έρωτας είναι αυτός άλλωστε Wink

Μου την σπάει αυτή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του group VAG με τις εναλλαγές γύρω απο ένα -δύο κινητήρες και 10 διαφορετικά αμαξώματα τα οποία τα κάνουν το λιγότερο αχρηστα απο ποιότητα υλικών στις μικρότερες /μαζικότερες κατηγορίες Evil Evil
Ntinos - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 01:33:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 RC ή Ibiza FR?
Mox_21 έγραψε:
Gia xara kai pali se olous.
eimai katoxos enos 106 gti alla skeftomai na allakso amaksaki.
Gia peite mou eseis pou kserete kalitera, Ibiza FR? or 206 RC?
Ti einai pio kalo? To ena exei Turbo to alla einai atmosfairiko.
Eyxaristo kai please boitheiste me Very happy

αν εχεις μαθει σε 106 gti η γνωμη μου ειναι να κοιταξεις προς mini cooper s (ακριβο),type-r, focus rs (ακριβο-δυσευρετο),clio sport και βεβαια 206 rc.
Το ibiza εχει ενα καλο.Οτι το μοτερ φτανει πολυ ψηλα με σχετικα χαμηλο κοστος.Επισης κανεις δεν τονισε οτι μπορει το rc να εχει ενα δευτερολεπτο λιγοτερο τα 100 αλλα λογο ΡΟΠΗΣ το τουρμπο σε ρεπριζ ειναι αλλου στην ωφελιμη περιοχη του.Το ατμοσφαιρικο δεν ειναι ποιο ροπατο απο το τουρμπο (ελεος) αλλα ποιο 'ελαστικο' και δεν εχει το lag (που ειναι μικρο στα 150 αλογα) και το ξεσπασμα.
απο την αλλη σε συμπεριφορα υστερει πολυ του 206 και βεβαια λειπουν και τα μπακετ κ.α.Γενικα αν παρεις ibiza μπορεις να του βγαλεις καμια 250αρια αλογα με ετοιμες λυσεις αλλα θα εχεις αμαξι μονο στην ευθεια,και με πολυ αποτομες αντιδρασεις στο οριο.
Παντως αν κοιταζα για αυτοκινητο τωρα θα ζοριζομουνα λιγο για type-r, 7 χρονια εγγυηση,200 αλογα,στριβει,φρεναρει,εχει χωρους,δεν βγαζει ζημιες,χαμηλο κοστος συντηρισης (αλλα δεν ειναι νατακουμπησεις πουθενα-γρατζουνια και 500 ευρο βαρανε στη honda),ειναι και μουρη (ειδικα σε μαυρο)
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 19:07:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ολα αυτα αλλα.....Αν εχεις περιπου 20.000 ευρο λες..Ε δεν παω στα 26 περιπου κουτσα στραβα και να παρω εκει οτι παιζει Question Γιαυτο πηρα Clio αλλα με καθε επιφυλαξη ως προς το τι ειναι μιας και εμαθα σε 106 ''καρτ''.Απο τα 26 περιπου ομως δυσκολα πας στα 30 και κατι για Tupe r.Βεβαια η Renault μας εχει συνηθησει οπως και στο παρελθον οτι οταν βγαζει γρηγορο μικρο..Βγαζει.Απο εκει και περα ατμοσφαιρα και ξανα ατμοσφαιρα.Και η πλακα ειναι οτι περα απο το περιοδικο EVO που τα ειχανε ολα σε μια δοκιμη στην Αγγλια,εδω Ελλαδα το Clio δεν το εχουνε κανει κανενα τεστ.Απορω τι σκ**α αμαξι πηρα ρε γμτ.Αντε να περασει ο καιρος να δουμε.
Vaggelis - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 22:00:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Απορω τι σκ**α αμαξι πηρα ρε γμτ.Αντε να περασει ο καιρος να δουμε.

To είπες μόνος σου Νικόλα..... Laughing Laughing Laughing
Ntinos - Παρ 07 Μάϊ 2004, 00:27:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Καλα ολα αυτα αλλα.....Αν εχεις περιπου 20.000 ευρο λες..Ε δεν παω στα 26 περιπου κουτσα στραβα και να παρω εκει οτι παιζει Question Γιαυτο πηρα Clio αλλα με καθε επιφυλαξη ως προς το τι ειναι μιας και εμαθα σε 106 ''καρτ''.Απο τα 26 περιπου ομως δυσκολα πας στα 30 και κατι για Tupe r.Βεβαια η Renault μας εχει συνηθησει οπως και στο παρελθον οτι οταν βγαζει γρηγορο μικρο..Βγαζει.Απο εκει και περα ατμοσφαιρα και ξανα ατμοσφαιρα.Και η πλακα ειναι οτι περα απο το περιοδικο EVO που τα ειχανε ολα σε μια δοκιμη στην Αγγλια,εδω Ελλαδα το Clio δεν το εχουνε κανει κανενα τεστ.Απορω τι σκ**α αμαξι πηρα ρε γμτ.Αντε να περασει ο καιρος να δουμε.

το clio με τα 182 μου φενεται καπου το εχω δει σε δοκιμη.παντως αποτι λενε ειναι καλιτερο απο το προηγουμενο που ηταν ηδη πολυ καλο,και μετα απο 106 για διλιτρο και εγω πρωτα σε clio θα κοιταγα Wink .
το typer κανει 28,000 ευρο κατατ αλλα χωρις κλιματισμο.
Εγω αν ειχα στο χερι 20,000 ευρο θαγοραζα ενα με 30 αλλα αυτο βεβαια ειναι θεμα του καθενα προσωπικο.

οσο για το ibiza που το μετρησανε το βγαζουν παντου ποιο γρηγορο απο το rc (και λογικο μου φενεται αφου το βγαλανε 150 αλογα στον τροχο) ,σε ευθεια βεβαια, και διαβαζα οτι η seat κανει και 1000 ευρο εκπτωση οποτε στην τιμη των 18.500 παιζει διχως ανταγωνισμο στην ουσια και θεωρω πως μεχρι 20,000 ευρο ειναι οτι καλιτερο υπαρχει αφου αγοραζεις τον 20VT με ενα μετριο πλαισιο, σπορ αναρτησεις ,φουλ εξοπλισμο και κακο look.
χαλαρα με τα χρηματα που υπολειπονται για rc το φτανεις με απλες προσθηκες 200-225 αλογα (Intercooler,αλλη τουρμπινα απο s3 και προγραμμα τις vw aftermarket ετοιμο)
και μια αναρτηση pss9 και εχεις ενα πυραυλακι.πολυ τιμια προταση
Ntinos - Παρ 07 Μάϊ 2004, 00:55:39
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Rolling eyes

Δεν θελω να ταχθω υπερ της seat αλλα μηπως γνωριζεις οτι πλεον ολες οι μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι πλεον συναρμολογητες?
Νομιζεις οτι τις αναρτησεις η τα συστηματα του νεου σου πεζο τις κατασκευαζει η εταιρια?η γενικα τιποτα πανω σταμαξι εκτος απο την μηχανη και αυτες σε γραμμες που κατασκευαζονται και αλλωνων εταιριων?
Ξερεις τι εστι valeo η delphi?δεν πουλανε τακακια και φαναρια που νομιζει ο Ελληνας.
Καλως ηρθατε στον 21 αιωνα που ταμαξια απλα ερχονται σε κουτες και στις γραμμες συναρμολογησης την ωρα που απαιτουνται και οχι χωρις να υπαρχει παραγγελια απο τους προμηθευτες.
Και αυτα περι κοινης πλατφορμας και μηχανικων μερων τα εχει ξεκινησει η Πεζο πρωτη για να ξερετε με την Σιτροεν και υστερα το γκρουπ τις Φιατ και αργοτερα η vw με πρωτη την audi.
Και μακαρι στην Ελλαδα να ειχαμε και εμεις μια Ελληνικη seat να παραγει Ελληνικα αμαξια με ανταλλακτικα απο καποια αλλη εταιρια.Το οτι κατορθωσε η Ισπανια να βαλει τις αυτοκινητοβιομηχανιες μεσα στην χωρα ειναι προς τιμην της οπως και η skoda τα ιδια.
Επισης σχετικα με το haldex, νομιζεις οτι ενα συστημα τετρακινησης σε real time ειναι επικυνδινο?σε ποια χρηση?στο να μπεις με τα 4 στα λιμανακια στο πεταλο?γιατι στην καθημερινη οδηγηση στην Ελλαδα κατα την γνωμη μου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.Ξερεις ποιοι το καθιστουν επικυνδινο το συστημα?αυτοι που πανε και κανουν τα vw 300-400 αλογα και μετα τα παρκαρουν σε κολωνες επειδη ειναι ασχετοι και νομιζουν οτι η τετρακινηση ειναι πανακεια.Για παρε και ενα subaru με αληθινη τετρακινηση και ξεπερασε τα ορια του να δεις πως αντιδραει.
και οσο για την διαφημιση ΘΥΜΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΙΤΡΟΕΝ που διαφημιζε πριν λιγα χρονια 'παρτε αμαξι με 0% προκαταβολη 60 ατοκες δοσεις και 0% επιτοκιο' και βεβαια ηταν το καθενα αλλο προγραμμα χρηματοδοτησης.Τα διαφημιστικα κολπα αστε τα απεξω καλιτερα ειναι για τους ασχετους που ακουνε 1,4 με 225 αλογα και τρεχουν να το αγορασουν.
Επισης ρωτας αν η τετρακινηση της seat ειναι δημιουργημα της seat και σε ρωταω εγω ειναι μηπως της vw?
ενας προμηθευτης ειναι με συμβολαιο εξελιξης τετρακινησης για μοντελα του group,δεν τα φτιαχνει μονη της.ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.οι εταιρειες ειναι πλεον δικτυα (networks). βρισκουν τον προμηθευτη,κλεινουν τα συμβολαια και αυτος παραδιδει.ΑΜΑ γνωριζατε ποσα συστηματα μοιραζονται πλεον ΟΛΑ ταμαξια ανεξαρτητου εταιριας θα βρισκοσασταν προ εκπληξεων αφου τις πατεντες για πολλες καινοτομιες στα σημερινα αμαξια τις κρατανε 4-5 μεγαλοι προμηθευτες οπως η deplhi η valeo η bosch η continental κ.α (οχι ουτε η continental φτιαχνει λαστιχα μονο η η bosch ψυγεια)
ΝΙΚΟΣ - Παρ 07 Μάϊ 2004, 01:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Απορω τι σκ**α αμαξι πηρα ρε γμτ.Αντε να περασει ο καιρος να δουμε.

To είπες μόνος σου Νικόλα..... Laughing Laughing Laughing

Καρτέρα λιγο να ερθει και μετα θα δεις πως πρεπει να πανε τα διλητρα..Ξερεις καπου κατα την Πορταρια ενα πραγμα Wink Wink Wink
Recifees - Παρ 07 Μάϊ 2004, 08:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

Δεν θελω να ταχθω υπερ της seat αλλα μηπως γνωριζεις οτι πλεον ολες οι μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι πλεον συναρμολογητες?
Νομιζεις οτι τις αναρτησεις η τα συστηματα του νεου σου πεζο τις κατασκευαζει η εταιρια?η γενικα τιποτα πανω σταμαξι εκτος απο την μηχανη και αυτες σε γραμμες που κατασκευαζονται και αλλωνων εταιριων?
Ξερεις τι εστι valeo η delphi?δεν πουλανε τακακια και φαναρια που νομιζει ο Ελληνας.
Καλως ηρθατε στον 21 αιωνα που ταμαξια απλα ερχονται σε κουτες και στις γραμμες συναρμολογησης την ωρα που απαιτουνται και οχι χωρις να υπαρχει παραγγελια απο τους προμηθευτες.

Aπόλυτα σωστός Thumb right
Παράθεση:

Και αυτα περι κοινης πλατφορμας και μηχανικων μερων τα εχει ξεκινησει η Πεζο πρωτη για να ξερετε με την Σιτροεν και υστερα το γκρουπ τις Φιατ και αργοτερα η vw με πρωτη την audi.

Και εδώ σωστός απλά οι τελευταίοι το έχουν μαμήσει το θέμα Πάρα πολύ Exclamation

Παράθεση:

Και μακαρι στην Ελλαδα να ειχαμε και εμεις μια Ελληνικη seat να παραγει Ελληνικα αμαξια με ανταλλακτικα απο καποια αλλη εταιρια.Το οτι κατορθωσε η Ισπανια να βαλει τις αυτοκινητοβιομηχανιες μεσα στην χωρα ειναι προς τιμην της οπως και η skoda τα ιδια.
Επισης σχετικα με το haldex, νομιζεις οτι ενα συστημα τετρακινησης σε real time ειναι επικυνδινο?σε ποια χρηση?στο να μπεις με τα 4 στα λιμανακια στο πεταλο?γιατι στην καθημερινη οδηγηση στην Ελλαδα κατα την γνωμη μου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.Ξερεις ποιοι το καθιστουν επικυνδινο το συστημα?αυτοι που πανε και κανουν τα vw 300-400 αλογα και μετα τα παρκαρουν σε κολωνες επειδη ειναι ασχετοι και νομιζουν οτι η τετρακινηση ειναι πανακεια.Για παρε και ενα subaru με αληθινη τετρακινηση και ξεπερασε τα ορια του να δεις πως αντιδραει.
και οσο για την διαφημιση ΘΥΜΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΙΤΡΟΕΝ που διαφημιζε πριν λιγα χρονια 'παρτε αμαξι με 0% προκαταβολη 60 ατοκες δοσεις και 0% επιτοκιο' και βεβαια ηταν το καθενα αλλο προγραμμα χρηματοδοτησης.Τα διαφημιστικα κολπα αστε τα απεξω καλιτερα ειναι για τους ασχετους που ακουνε 1,4 με 225 αλογα και τρεχουν να το αγορασουν.
Επισης ρωτας αν η τετρακινηση της seat ειναι δημιουργημα της seat και σε ρωταω εγω ειναι μηπως της vw?
ενας προμηθευτης ειναι με συμβολαιο εξελιξης τετρακινησης για μοντελα του group,δεν τα φτιαχνει μονη της.ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.οι εταιρειες ειναι πλεον δικτυα (networks). βρισκουν τον προμηθευτη,κλεινουν τα συμβολαια και αυτος παραδιδει.ΑΜΑ γνωριζατε ποσα συστηματα μοιραζονται πλεον ΟΛΑ ταμαξια ανεξαρτητου εταιριας θα βρισκοσασταν προ εκπληξεων αφου τις πατεντες για πολλες καινοτομιες στα σημερινα αμαξια τις κρατανε 4-5 μεγαλοι προμηθευτες οπως η deplhi η valeo η bosch η continental κ.α (οχι ουτε η continental φτιαχνει λαστιχα μονο η η bosch ψυγεια)

Aπλά συμφωνώ
Droemmen - Παρ 07 Μάϊ 2004, 09:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν φίλε Ntino,
α) όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου θα δωθούν εαν απλά διαβάσεις τα προηγούμενα posts περι τεχνολογίας - τεχνογνωσίας της Seat. Αυτά θα έπρεπε να τα πεις σ'αυτούς που πήραν Seat και νομίζουν ότι έχουν Ferrari. Εγώ απλά τόνισα ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Seat δεν είναι δημιούργημα της, αλλά "δανεική" από την VW, δεν είπα ότι είναι κακό αυτό.
β) Δεν έχω peugeot εδώ και δύο χρόνια.
γ) Η Ισπανία έβαλε τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέσα? Μάλλον η VW αποφάσισε ότι δεν πουλάει αρκετά στις νεαρότερες ηλικίες και αποφάσισε 1) να σώσει την Seat από τον αφανισμό και 2) να φτιάξει μια εταιρία αντίστοιχη της Alfa Romeo για το VW group. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της Ισπανίας περι επιχειρήσεων, η οποία παρεπιμπτόντως δεν είναι και η καλύτερη και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ελληνική.
δ) Οι αναρτήσεις δεν είναι peugeot, αλλά οι προδιαγραφές τους, το στήσιμό τους, η γεωμετρία τους κλπ είναι στημένες από αυτήν και την κάθε εταιρία, πράγμα που δεν κάνει η Seat γιατί τις προδιαγραφές τις δίνει η μαμά VW, (ίσως και για να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός, αλλά σαν γεγονός ισχύει)
ε) Τα περί κοινών μηχανικών μερών δεν ισχύουν στην περίπτωση του Fiat group (μέχρι τώρα), τουλάχιστον σε ότι αφορά τους κινητήρες. Στα υπόλοιπα group, ακόμα και σε μεμονωμένες εταιρίες ισχύει αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε. Εγώ απλά είπα ότι τα συγχαρητήρια δεν -θα πρέπει να - πάνε στην Seat.
ζ) Όσο αφορά το Haldex, οδηγώ συχνά και 1.8 Τ και Sti και ναι, οι αντιδράσεις του Haldex είναι πολύ πιο απότομες από το σύστημα της Subaru (ακόμα και με αυτή τη διαφορά ιπποδύναμης), αν κι εγώ δεν έκανα καμία σύγκριση μεταξύ τους. Μίλησα απλά για τετρακίνηση. Για το μέσο οδηγό είναι απλά ΧΡΗΣΙΜΗ.
η) Δεν είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο να έχει 300 άλογα για να βγει από το δρόμο. Βγαίνει εξίσου εύκολα και με τα μισά ή ακόμα λιγότερα, δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
θ) Περί διαφημιστικών κόλπων, λέμε πάλι το ίδιο πράγμα.
και τέλος και βέβαια γνωρίζω ότι πολλά από τα σημερινά τεχνολογικά επιτεύγματα της αυτοκίνησης είναι shared, αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να το αναφέρεις σε μένα αυτό, αλλά στους λοιπούς που επειδή ΕΤΥΧΕ να πάρουν ένα αυτοκίνητο συγκεκριμένης εταιρίας, νομίζουν ότι αυτή είναι και η "καλύτερη" στον κόσμο.

Υγ1. το πλαίσιο του FR δεν είναι μέτριο. Wink
Υγ2. Το clio 182 είναι απλά super! συγχαρητήρια. Wink
Υγ3. Μπράβο στη Seat που κάνει αυτό που κάποτε έκανε η Peugeot. Μικρά, απλά και φτηνά γρήγορα αυτοκίνητα.
Υγ4. Αυτοί που πήραν το Top Gun θα πρέπει να νιώθουν το λιγότερο βλάκες, τώρα με το FR. Rolling eyes
Recifees - Παρ 07 Μάϊ 2004, 10:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:

..........................
Υγ3. Μπράβο στη Seat που κάνει αυτό που κάποτε έκανε η Peugeot. Μικρά, απλά και φτηνά γρήγορα αυτοκίνητα.
Υγ4. Αυτοί που πήραν το Top Gun θα πρέπει να νιώθουν το λιγότερο βλάκες, τώρα με το FR. Rolling eyes

Στέκομαι σε αυτά τα δύο.

Μικρά απλά φθηνά και γρήγορα ???Σαν το FR ???
20βάλβιδο και τούρμπο με Εsp
?? Συγνώμμη αλλά αυτό δεν μου κάνει σε απλότητα ή φθήνια.Γρήγορο ναι ΟΚ.
Με αυτά τα στοιχεία όλοι αποκτούν ταχύτητα εν ευθεία .

Οσο για το αίσθημα βλακείας των κατόχων Τop Gun υπάρχουν πάντα και οι μαντράδες με άφθονα μοτέρ 20V Turbo . Wink
Droemmen - Παρ 07 Μάϊ 2004, 10:45:35
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Droemmen έγραψε:

Στέκομαι σε αυτά τα δύο.

Οσο για το αίσθημα βλακείας των κατόχων Τop Gun υπάρχουν πάντα και οι μαντράδες με άφθονα μοτέρ 20V Turbo . Wink

Μα ένα αυτοκίνητο με καλό πλαίσιο, συμπεριφορά κλπ.. με 1800 κυβικά turbo και λίγο παραπάνω από 18000 ευρώ είναι φτηνό, αν δούμε που είναι ο ανταγωνισμός που στην προκειμένη περίπτωση απλά δεν υπάρχει. Ο κινητήρας είναι πραγματικά από τους πιο απλούς και αξιόπιστους σε tuning όπως έχουν αναφέρει και άλλοι. Το ESP είναι κάτι που έχει ακόμα και το αυτοκίνητο της κουτσής Μαρίας Very happy και με μικρότερη αξία του FR, δεν νομίζω ότι είναι κάποιο περίεργο gadget που δεν έχουμε ξαναδεί...
Εντάξει για τους μαντράδες το δέχομαι, αλλά δεν είναι το ίδιο να έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο με εργοστασιακή αξιοπιστία, από ένα που έχει γίνει μετατροπή και μάλιστα θα κοστίσει και περισσότερα χρήματα από το εργοστασιακό Wink .
TONY PAP - Παρ 07 Μάϊ 2004, 11:58:38
Θέμα δημοσίευσης:
George20vt έγραψε:
... Η ουσία για εμένα είναι ότι στα 18.500 ευρώ το FR είναι μία παραπάνω από τίμια πρόταση με έναν κινητήρα διαμάντι που εντός εγγυήσεως και με κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ (βλ. Revo από Seat Force) φτάνει τα 210hp με το καλημέρα και χωρίς άλλες αλλαγές. Ταυτόχρονα σε ταξιδεύει άνετα, χωράει το καρότσι του παιδιού σου και στρίβει αξιοπρεπέστατα. Το RC από την άλλη βρίσκεται προφανώς στη δική του κλάση από πλευράς στησίματος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Τα επιπλέον χρήματα όμως που απαιτούνται για την αγορά του δεν είναι λίγα και η εξελιξιμότητα του κινητήρα πολύ ακριβότερη...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Wink
Ntinos - Παρ 07 Μάϊ 2004, 17:41:22
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Λοιπόν φίλε Ntino,
α) όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου θα δωθούν εαν απλά διαβάσεις τα προηγούμενα posts περι τεχνολογίας - τεχνογνωσίας της Seat. Αυτά θα έπρεπε να τα πεις σ'αυτούς που πήραν Seat και νομίζουν ότι έχουν Ferrari. Εγώ απλά τόνισα ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Seat δεν είναι δημιούργημα της, αλλά "δανεική" από την VW, δεν είπα ότι είναι κακό αυτό.
β) Δεν έχω peugeot εδώ και δύο χρόνια.
γ) Η Ισπανία έβαλε τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέσα? Μάλλον η VW αποφάσισε ότι δεν πουλάει αρκετά στις νεαρότερες ηλικίες και αποφάσισε 1) να σώσει την Seat από τον αφανισμό και 2) να φτιάξει μια εταιρία αντίστοιχη της Alfa Romeo για το VW group. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της Ισπανίας περι επιχειρήσεων, η οποία παρεπιμπτόντως δεν είναι και η καλύτερη και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ελληνική.
δ) Οι αναρτήσεις δεν είναι peugeot, αλλά οι προδιαγραφές τους, το στήσιμό τους, η γεωμετρία τους κλπ είναι στημένες από αυτήν και την κάθε εταιρία, πράγμα που δεν κάνει η Seat γιατί τις προδιαγραφές τις δίνει η μαμά VW, (ίσως και για να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός, αλλά σαν γεγονός ισχύει)
ε) Τα περί κοινών μηχανικών μερών δεν ισχύουν στην περίπτωση του Fiat group (μέχρι τώρα), τουλάχιστον σε ότι αφορά τους κινητήρες. Στα υπόλοιπα group, ακόμα και σε μεμονωμένες εταιρίες ισχύει αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε. Εγώ απλά είπα ότι τα συγχαρητήρια δεν -θα πρέπει να - πάνε στην Seat.
ζ) Όσο αφορά το Haldex, οδηγώ συχνά και 1.8 Τ και Sti και ναι, οι αντιδράσεις του Haldex είναι πολύ πιο απότομες από το σύστημα της Subaru (ακόμα και με αυτή τη διαφορά ιπποδύναμης), αν κι εγώ δεν έκανα καμία σύγκριση μεταξύ τους. Μίλησα απλά για τετρακίνηση. Για το μέσο οδηγό είναι απλά ΧΡΗΣΙΜΗ.
η) Δεν είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο να έχει 300 άλογα για να βγει από το δρόμο. Βγαίνει εξίσου εύκολα και με τα μισά ή ακόμα λιγότερα, δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
θ) Περί διαφημιστικών κόλπων, λέμε πάλι το ίδιο πράγμα.
και τέλος και βέβαια γνωρίζω ότι πολλά από τα σημερινά τεχνολογικά επιτεύγματα της αυτοκίνησης είναι shared, αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να το αναφέρεις σε μένα αυτό, αλλά στους λοιπούς που επειδή ΕΤΥΧΕ να πάρουν ένα αυτοκίνητο συγκεκριμένης εταιρίας, νομίζουν ότι αυτή είναι και η "καλύτερη" στον κόσμο.

Υγ1. το πλαίσιο του FR δεν είναι μέτριο. Wink
Υγ2. Το clio 182 είναι απλά super! συγχαρητήρια. Wink

και εγω ειμαι εναντιον αυτων που πηραν seat και νομιζουν οτι εχουν φερραρι γιαυτο τονισα οτι δεν θελω να υποστηριξω την seat.
το haldex ειναι αποτομο σιγουρα και δεν συγκρινεται με την πραγματικη τετρακινηση της subaru αλλα ειναι ενα μετρο ασφαλειας σε αυτοκινητα επιδοσεων και ειδικα στα ποιο βαρια audi και vw που η εμπλοκη λογο βαρους ειναι λιγοτερο αισθητη και επιρεαζει λιγοτερο την μεταβολη της δυναμικης καταστασης του αμαξιου.το λαθος πιστευω ειναι η προσθηκη του συστηματος στα ελαφρυτερα μοντελα.
παρολα αυτα δεν υποστηριζω το γκρουπ και μαλιστα οταν εχω γινει αυτοπτης μαρτυρας της νευρικοτητας του πισω μερους σε TT σε καμπη στον καρεα που το esp δουλευε υπερωριες για να κρατησει το αμαξι στην τροχια του.
Επισης οτι και να συνεβη μεταξυ vw και seat εβαλε την βαρια βιομηχανια στην Ισπανια που καποτε ηταν σαν την Ελλαδα και χειροτερα.
το πλαισιο του fr ειναι μετριο για αυτο το μοτερ,και θα φανει οταν θαρχισουν να το σκαλιζουν οι αγοραστες τους.
στα υπολοιπα συμφωνω
τοξαναλεω δεν θεωρω οτι η seat εχει τα γα**τ@ αμαξια αλλα οτι ειναι τιμιες οι προτασεις της.και μακαρι και αλλες εταιριες να προμηθευαν τα μικρα οικογενειακα μοντελα τους με τοσο δυνατα μοτερ γιατι στην Ελλαδα λογο φορολογιας το χρειαζομαστε για να βγαινουμε στα Ευρωπαικα οδικα δικτυα και να μην περνανε απο πανω απο το 'καλο οικογενειακο μας 1,8 με 120 αλογα φουλ φορτωμενο' diesel με 200 αλογα και 40 κιλα ροπη.
ετσι να μας φυγει και το κομπλεξ.Βεβαια οπως λες επειδη ο Ελληνας ειναι γενικα κομπλεξικος που μεχρι προσφατα οδηγουσε χιλιαρια με 50 αλογα και τωρα ευκολα αγοραζει ενα αμαξακι με 160, βγαζει την μ@λ@κι@ του στον δρομο,αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα
George20vt - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 11:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:

Μόνο με 3-4K ευρώ αγορά εκτός τα περαστικά και χωρίς τα υπόλοιπα απαιτούμενα όπως φρένα, αναρτήσεις κλπ κλπ κλπ δεν είναι και η πιο συμφέρουσα λύση Wink

Droemmen έγραψε:
Υγ4. Αυτοί που πήραν το Top Gun θα πρέπει να νιώθουν το λιγότερο βλάκες, τώρα με το FR.

Δεν έχεις άδικο, παρ'όλα αυτά όμως κάποιοι προτιμούν body kits και Ice αντί για 20vt Rolling eyes Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα . . . Μην ξεχνάτε πάντως ότι το Top Gun είναι ένα καθαρά Ελληνικό project για το Ibiza των 101hp και η παρουσίαση του FR σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά το Top Gun ήταν αναπόφευκτη μιας και απουσίαζε μία κορυφαία έκδοση (με βενζινοκινητήρα) από τις διεθνείς αγορές.

Droemmen έγραψε:
Οι αναρτήσεις δεν είναι peugeot, αλλά οι προδιαγραφές τους, το στήσιμό τους, η γεωμετρία τους κλπ είναι στημένες από αυτήν και την κάθε εταιρία, πράγμα που δεν κάνει η Seat γιατί τις προδιαγραφές τις δίνει η μαμά VW, (ίσως και για να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός, αλλά σαν γεγονός ισχύει)

Για την Peugeot μίλησες πολύ σωστά, αλλά για το VAG όχι. Η κάθε εταιρία του ομίλου χρησιμοποιεί τις δικές της ρυθμίσεις στο στήσιμο των αυτοκινήτων της και αυτό είναι που τις διαφοροποιεί στον "εσωτερικό ανταγωνισμό" τους. Για παράδειγμα, Leon & A3 χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα και τις ίδιες αναρτήσεις. Το Leon έχει ουδέτερη προς υποστροφική συμπεριφορά ενώ το Α3 εμφανίζεται με τάσεις υπερστροφής στο άφημα του γκαζιού (κάτι που απουσιάζει εντελώς από το Leon). Η Skoda από την άλλη ακολουθεί τη δική της σχολή στο θέμα αυτό. Η διαφοροποίηση αυτή "στα σημεία" έχει να κάνει με τις επιλογές του κάθε εργοστασίου ξεχωριστά και όχι μαζικά του group.

Droemmen έγραψε:

Εδώ φίλε Droemmen με μπέρδεψες. Θές να πεις ότι η VW παρουσιάστηκε σαν ο ανιδιοτελής σωτήρας της προβληματικής Seat και ότι ο Γερμανικός κολοσσός νοιάστηκε για να περισώσει τις θέσεις εργασίας κάποιων Ισπανών πολιτών; Σαφώς και χρειαζόταν το VAG μία ανανέωση στο νεανικό προφίλ των προϊόντων του όπως σωστά είπες και η εξαγορά της Seat ήταν μία πολύ μελετημένη κίνηση που θα απέφερε μελλοντικά τεράστια κέρδη. Εάν όμως η πολιτική της Ισπανίας περί ξένων επενδύσεων κυμαινόταν στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίστοιχη Ελληνική της εποχής, όχι μόνο το Seat Martorel δε θα υπήρχε αλλά ούτε facon καθίσματα για τα Golfάκια δεν θα φτιάχναν οι Ισπανοί. Eίναι προς τιμήν τους το ότι βοήθησαν στη δημιουργία μιας τεράστιας επένδυσης στη χώρα τους που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους αντί να "διώξουν" τους Γερμανούς προς την Τουρκία, όπως κάναμε εμείς την ίδια περίοδο με την Pirelli (για τους λίγο μεγαλύτερους που ίσως το θυμούνται Wink ).

Ntinos έγραψε:
...με ενα μετριο πλαισιο, σπορ αναρτησεις ,φουλ εξοπλισμο και κακο look.

Λίγη υπομονή να κυκλοφορήσουν αρκετά FR στους Ελληνικούς δρόμους και θα φανεί εάν το πλαίσιο είναι "λίγο" για τον 20vt. Πάντως ο χαρακτηρισμός "μέτριο" είναι κατά τη γνώμη μου λίγο υπερβολικός. Μπορεί να μη διεκδικεί τις δάφνες του "κορυφαίου", αλλά αυτό δεν το εντάσει αυτομάτως στις "μετριότητες". Να θυμίσω ότι ο 20vt είχε φορεθεί ευρέως στο προηγούμενης γενιάς Ibiza που αν και με πλαίσιο με σαφώς μικρότερες δυνατότητες έδωσε άριστα δείγματα γραφής ακόμη και επί Ελληνικού εδάφους.

Για να μη θεωρηθώ σαν ο δικηγόρος της Seat, απλά να αναφέρω ότι η πρώτη μου επαφή με την εταιρία ήταν ένα Ibiza 101hp '99 όπου είδα σε τι τεράστιο βαθμό μπορεί να μεταμορφωθεί ένα μοντέλο που λίγα χρόνια πριν φορούσε φύλλα σούστας πίσω, με τη "δανεική" τεχνογνωσία των VW & Audi. Κανείς στη Seat δε διεκδίκησε τεχνολογικές δάφνες, απλά κατόρθωσαν να δώσουν στον καταναλωτή αξιοπρεπή αυτοκίνητα Γερμανικής τεχνολογίας σε Ισπανικές τιμές και εκεί τους βγάζω το καπέλο. Με το FR δεν προσπάθησαν να φτιάξουν το αντί-Rallye ούτε το αντί-RC αλλά ένα καλό, γρήγορο, ασφαλές και ομοιογενές αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή που ενίοτε να σου αφήνει και ένα πλατύ χαμόγελο χωρίς να διαθέτεις τις οδηγικές ικανότητες του Panizzi.

Εκεί είναι που μου μένει μία αίσθηση πικρίας γιατί στη χώρα μας αν και θα μπορούσαμε να έχουμε μία αντίστοιχη Ελληνική κατασκευή, προτιμήσαμε να πνίξουμε κάθε φιλότιμη μέχρι στιγμής προσπάθεια για εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία στον βούρκο της παραοικονομίας, της αρπαχτής και των υμετέρων συμφερόντων. Το project "Alitis" θάφτηκε κάπου στα χαρτιά και το πανέμορφο πρωτότυπο φαντάζομαι θα έχει ήδη μεταφερθεί από την αποθήκη - εργαστήριο κάποιας περιοχής των Ιωαννίνων όπου κατασκευάστηκε στο μουσείο της VW που του δάνεισε την "καρδιά" των 101hp.

Συγνώμη αν σας κούρασα Crying or Very sad
Recifees - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 15:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
George20vt έγραψε:
gskarmou έγραψε:

Μόνο με 3-4K ευρώ αγορά εκτός τα περαστικά και χωρίς τα υπόλοιπα απαιτούμενα όπως φρένα, αναρτήσεις κλπ κλπ κλπ δεν είναι και η πιο συμφέρουσα λύση Wink

ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ TOP GUN Embarassed ξεχασα πως έχουν πληρώσει 17000 euro Cool Cool Cool
Recifees - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 15:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
gskarmou έγραψε:
Droemmen έγραψε:

Στέκομαι σε αυτά τα δύο.

Μα ένα αυτοκίνητο με καλό πλαίσιο, συμπεριφορά κλπ.. με 1800 κυβικά turbo και λίγο παραπάνω από 18000 ευρώ είναι φτηνό, αν δούμε που είναι ο ανταγωνισμός που στην προκειμένη περίπτωση απλά δεν υπάρχει. Ο κινητήρας είναι πραγματικά από τους πιο απλούς και αξιόπιστους σε tuning όπως έχουν αναφέρει και άλλοι. Το ESP είναι κάτι που έχει ακόμα και το αυτοκίνητο της κουτσής Μαρίας Very happy και με μικρότερη αξία του FR, δεν νομίζω ότι είναι κάποιο περίεργο gadget που δεν έχουμε ξαναδεί...
Εντάξει για τους μαντράδες το δέχομαι, αλλά δεν είναι το ίδιο να έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο με εργοστασιακή αξιοπιστία, από ένα που έχει γίνει μετατροπή και μάλιστα θα κοστίσει και περισσότερα χρήματα από το εργοστασιακό Wink .

Οσο αφορά την απλότητα και την φθήνια είχα υπόψη το Ραλλύ Wink

Για το ESP άστο καλύτερα δεν θα πάρω προτιμώ να οδηγώ ένα αυτοκίνητο σπόρ εγώ και όχι τα καλώδια Wink Αχ αυτή η Ελιζε Exclamation Exclamation Exclamation

Δηλαδή όλοι αυτοί που θα βάλουν χέρι στο μοτέρ του FR θα δώσουν και αξιοπιστία εκτός της δύναμης Question
Recifees - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 15:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
George20vt έγραψε:
... Η ουσία για εμένα είναι ότι στα 18.500 ευρώ το FR είναι μία παραπάνω από τίμια πρόταση με έναν κινητήρα διαμάντι που εντός εγγυήσεως και με κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ (βλ. Revo από Seat Force) φτάνει τα 210hp με το καλημέρα και χωρίς άλλες αλλαγές. Ταυτόχρονα σε ταξιδεύει άνετα, χωράει το καρότσι του παιδιού σου και στρίβει αξιοπρεπέστατα. Το RC από την άλλη βρίσκεται προφανώς στη δική του κλάση από πλευράς στησίματος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Τα επιπλέον χρήματα όμως που απαιτούνται για την αγορά του δεν είναι λίγα και η εξελιξιμότητα του κινητήρα πολύ ακριβότερη...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Wink

Εγώ πειράζει που για κάτι αντίστοιχο είχα πάντα κατα νου
Αούντι Α4 TQ Question Question
Ntinos - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 20:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Λίγη υπομονή να κυκλοφορήσουν αρκετά FR στους Ελληνικούς δρόμους και θα φανεί εάν το πλαίσιο είναι "λίγο" για τον 20vt. Πάντως ο χαρακτηρισμός "μέτριο" είναι κατά τη γνώμη μου λίγο υπερβολικός. Μπορεί να μη διεκδικεί τις δάφνες του "κορυφαίου", αλλά αυτό δεν το εντάσει αυτομάτως στις "μετριότητες". Να θυμίσω ότι ο 20vt είχε φορεθεί ευρέως στο προηγούμενης γενιάς Ibiza που αν και με πλαίσιο με σαφώς μικρότερες δυνατότητες έδωσε άριστα δείγματα γραφής ακόμη και επί Ελληνικού εδάφους

μετριο θα προκυψει το πλαισιο οταν οι ιδιοκτητες τους αρχισουν να παιρνανε ανταλλακτικα απο leon cupra r και s3 για να βγαλουν 225-250 αλογα Wink .οχι τωρα με τα 150.
Επισης μπορει να πηρα τα μερη της seat αλλα το προηγουμενο ibiza cupra με 20vt οχι μονο δεν εδοσε αριστα δειγματα γραφης αλλα ολοι φωναζαν για τις στρεβλωσεις υπο πιεση και το ποσο ρεγουλα ηθελε στο πατημα του γκαζιου για να στριψει το αμαξι.και ειδικα οταν τα πηγαινανε 180-190 αλογα με το στανταρ προγραμμα της seat force.
Ασε καλιτερα γιατι ενα φιλαρακι μου παραλιγο να χασει την ζωη του μενα απο δαυτα.
Droemmen - Δευ 10 Μάϊ 2004, 08:32:33
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Οσο αφορά την απλότητα και την φθήνια είχα υπόψη το Ραλλύ Wink

Για το ESP άστο καλύτερα δεν θα πάρω προτιμώ να οδηγώ ένα αυτοκίνητο σπόρ εγώ και όχι τα καλώδια Wink Αχ αυτή η Ελιζε Exclamation Exclamation Exclamation

Δηλαδή όλοι αυτοί που θα βάλουν χέρι στο μοτέρ του FR θα δώσουν και αξιοπιστία εκτός της δύναμης Question

Συμφωνώ για το rallye κι εγώ θα προτιμούσα ένα κινητήρα με 120+ άλογα και αμάξωμα όχι βαρύτερο από 1000 κιλά, αλλά οι εποχές αλλάζουν. Δεν νομίζω ότι είναι πολύπλοκος ένας πολυφορεμένος κινητήρας turbo 10ετίας που τον ξέρουν οι πάντες από μηχανικούς εως και τους κατόχους.
Όσο για το esp σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχε διακόπτη απενεργοποίησης, πιστεύω όμως ότι είναι και χρήσιμο για τις δύσκολες ώρες.
Η αξιοπιστία του μοτερ είναι δεδομένη, και σε εργοστασιακά επίπεδα και σε επίπεδο "επώνυμου" tuning (Seat Force κλπ), τώρα αν ο κάθε άσχετος βάλει χέρι προφανώς τα αποτελέσματα θα είναι "άτυχα", αλλά γι'αυτό δεν φταίει ο κινητήρας.

Πάντως οι πρώτες κριτικές μιλάνε για πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλά και "ακούραστα" φρένα, και γενικά έχουν καλές εντυπώσεις. Δεν νομίζω επίσης ότι οι δυνατότητες του πλαισίου κρίνονται από το τι θα συμβεί αν δώσουμε στον κινητήρα +100 άλογα. Σ'αυτή την περίπτωση δεν θα ευθύνεται κανένας παρά ο ιδιοκτήτης, αν δεν "λάβει τα μέτρα του". Εντάξει έναν επαναπρογραμματισμό στα 180 τον "σηκώνει" (σύμφωνα με το Autocar), για παραπάνω δεν ξέρω.

George20vt έγραψε:
Θές να πεις ότι η VW παρουσιάστηκε σαν ο ανιδιοτελής σωτήρας της προβληματικής Seat και ότι ο Γερμανικός κολοσσός νοιάστηκε για να περισώσει τις θέσεις εργασίας κάποιων Ισπανών πολιτών; Σαφώς και χρειαζόταν το VAG μία ανανέωση στο νεανικό προφίλ των προϊόντων του όπως σωστά είπες και η εξαγορά της Seat ήταν μία πολύ μελετημένη κίνηση που θα απέφερε μελλοντικά τεράστια κέρδη.

Σε καμία περίπτωση η VW δεν νοιάστηκε για τις θέσεις εργασίας των Ισπανών πολιτών, αλλά για τα δικά της κέρδη και μόνο. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όμως σχετικά με την πολιτική της Ισπανίας, γιατί νομίζω πως δημιουργήθηκε ιδιαίτερο νομικό καθεστώς σε σχέση με την VW και τις επενδύσεις της στην Ισπανία. Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι σε κάθε περίπτωση θα ήμουν υπέρ αυτού αν κάτι τέτοιο ήταν να γίνει και στην Ελλάδα. Όπως και να'ναι πάντως τα νομικά, το γεγονός είναι ότι η Seat δημιούργησε μια από τις τιμιότερες προτάσεις στην αυτοκίνηση σήμερα με το FR και νομίζω πως καλό θα ήταν και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.
Recifees - Τρι 11 Μάϊ 2004, 16:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
.........
Συμφωνώ για το rallye κι εγώ θα προτιμούσα ένα κινητήρα με 120+ άλογα και αμάξωμα όχι βαρύτερο από 1000 κιλά, αλλά οι εποχές αλλάζουν. Δεν νομίζω ότι είναι πολύπλοκος ένας πολυφορεμένος κινητήρας turbo 10ετίας που τον ξέρουν οι πάντες από μηχανικούς εως και τους κατόχους.

Δεκτά όλα αυτά αλλά .....
Droemmen έγραψε:
Όσο για το esp σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχε διακόπτη απενεργοποίησης, πιστεύω όμως ότι είναι και χρήσιμο για τις δύσκολες ώρες.

Για αυτοκίνητο γενικών καθηκόντων ναι όχι για υποτιθέμενο σπορ~gti
Droemmen έγραψε:

Η αξιοπιστία του μοτερ είναι δεδομένη, και σε εργοστασιακά επίπεδα και σε επίπεδο "επώνυμου" tuning (Seat Force κλπ), τώρα αν ο κάθε άσχετος βάλει χέρι προφανώς τα αποτελέσματα θα είναι "άτυχα", αλλά γι'αυτό δεν φταίει ο κινητήρας.

Mήπως ο κάθε άσχετος βρίσκεται πρώτα πίσω απο το τιμόνι ??? Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε και ακόμα πολλοί μηχανικοί (επίσημοι και ανεπίσημοι)φτιάχνουν κάτι σήμερα έτσι ώστε να χαλάσουν δύο αύριο Evil Evil Evil
Droemmen έγραψε:
Πάντως οι πρώτες κριτικές μιλάνε για πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλά και "ακούραστα" φρένα, και γενικά έχουν καλές εντυπώσεις. Δεν νομίζω επίσης ότι οι δυνατότητες του πλαισίου κρίνονται από το τι θα συμβεί αν δώσουμε στον κινητήρα +100 άλογα. Σ'αυτή την περίπτωση δεν θα ευθύνεται κανένας παρά ο ιδιοκτήτης, αν δεν "λάβει τα μέτρα του". Εντάξει έναν επαναπρογραμματισμό στα 180 τον "σηκώνει" (σύμφωνα με το Autocar), για παραπάνω δεν ξέρω.

Ο χρόνος ο καλύτερος κριτής Wink Wink Wink ==============================
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες