DRAKE έγραψε: |
Πόσα χρήματα θες να διαθέσεις και τί ενισχυτή θες να βάλεις (δικάναλο, τετρακάναλο κλπ) τον θέλεις για γκάζια ή ποιότητά ή κάτι ενδιάμεσο; Δεν μπορώ να σου πω βάλε τον τάδε γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι όλα υποκειμενικά. Α, δες και το προηγούμενο ποστ όπου μιλήσαμε με τον φίλο skull (206 και πραγματικό ηχοσύστημα), ίσως να βοηθηθείς. |
ESX-V440.4 (4x60RMS) 693€, ΚΙCKER KX-600.4 (4x75RMS) 665€
Κάτι φθηνότερο PHASE LINEAR PB-FOUR (4x65RMS) 450€ και MAC AUDIO MAC-ATTACK 4081 (4x90RMS) 320€. Από το site του Καλογερόπουλου οι τιμές. |
Άσχετο.. Κανένα άλλο site στην Ελλάδα με ηχοσυστήματα γνωρίζει κανείς; Δε λέο του Καλογερόπουλου ίσως είναι από τα κορυφαία αλλά καλό θα ήταν να παίρναμε και άλλες τιμές. Και μιλάω για site με μορφή "καλογερόπουλος" γιατί σε διαφημιστικού τύπου όσα θέλεις... |
petrskar έγραψε: |
Ρώτησα σχετικά με την τοποθετηση ηχοσυστηματος στο αυτοκινητο που θα παρω σε γνωστο και αξιόπιστο κατάστημα και η προταση ηταν να βάλω τα falcon access 165 A, ενισχυτη signat ram 2 και subwoofer peerless.... |
Skull έγραψε: | ||
Μετα απο δικη μου σκεψη καταλαβα οτι καθε καταστημα εχει την δικια του μαρκα με την οποια εχει καταφερει ο τυπος να του κανουνε καλητερες τιμες!Αυτο ειναι λογικο γιατι ολα τα μαγαζια και οχι μονο τα car-audio δουλευουν με αυτον τον τροπο!Εχουν και αλλες μαρκες αλλα περισσοτερα θα βγαζουν αν δουλευουν πολλα απο μια που κανουν καλητερες τιμες στον ιδιοκτητη! Λοιπον πηγα σε δυο μαγαζια στην Θεσσαλονικη και μου εκαναν τις εξης προτασεις για 206: -Ενισχυτη και διαιρουμενα MACROM 4.50 & MACROM UNS 6.1!!! -Διαιρουμενα DLS ή Beyma και ενισχυτης απο DLS! Ξερει κανεις τις μαρκες αυτες??? |
Μετα απο δικη μου σκεψη καταλαβα οτι καθε καταστημα εχει την δικια του μαρκα με την οποια εχει καταφερει ο τυπος να του κανουνε καλητερες τιμες!Αυτο ειναι λογικο γιατι ολα τα μαγαζια και οχι μονο τα car-audio δουλευουν με αυτον τον τροπο!Εχουν και αλλες μαρκες αλλα περισσοτερα θα βγαζουν αν δουλευουν πολλα απο μια που κανουν καλητερες τιμες στον ιδιοκτητη! Λοιπον πηγα σε δυο μαγαζια στην Θεσσαλονικη και μου εκαναν τις εξης προτασεις για 206: -Ενισχυτη και διαιρουμενα MACROM 4.50 & MACROM UNS 6.1!!! -Διαιρουμενα DLS ή Beyma και ενισχυτης απο DLS! Ξερει κανεις τις μαρκες αυτες??? |
...Ειδικά αν βάλεις BEYMA κόρνες αντί για tweeter εμπρός θα είσαι χιλιόμετρα μπροστά από οτιδήποτε άλλο. ... |
Beyma : Ισπανική εταιρεία κατασκευής ηχείων κορυφαία στο είδος της με εργοστάσια σε Ισπανία, Γαλλία και Βραζιλία ![]() Dimip το αυτοκίνητο που φτιάχνει ο τυπάς δικό σου είναι; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Είναι κάτι τέτοιο. Είναι ένα τουίτερ σε χοάνη και προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και πιστότητα ήχου από τα κανονικά τουίτερ. Α ξάχασα να σου πω πως η Beyma τα σταμάτησε και ότι είναι πραγματικά πανάκριβα....... |
πήρα απάντηση σχετικα με το θεμα των πισω ηχειων.
η στερεοφωνικη εικονα δημιουργειται από τα εμπρός και σε καμμια περιπτωση απο τα πισω ηχεία τα οποία ουσιαστικα προσφερουν μονο βαβουρα. |
Eγω εχω αλλη αποψη γιατι αυτος που θελει μεγαλη ενταση χωρις να του ποναει το κεφαλι(σαν και εμενα) βαζει το 40% της εξοδου της πηγης να παιζει πισω ετσι ωστε να μην ποναει το κεφαλι του,να ακουει την μουσικη του απο τα tweeter και να εχει και τα μπασα του απο τα ηχεια στην εταζερα!Ετσι τα εχω τωρα και ειμαι λιγο-πολυ ευχαρηστημενος!Οταν θα προχωρησω σε αλου ειδους βελτιωση μπορει να αλλαξω γνωμη.... |
DimiP έγραψε: |
...σε καμια περιπτωση δεν ειναι σωστο να ακουμε μουσικη απο τα tweeter και μονο (κατι που εκανες μεχρι τωρα αν θυμαμαι το τι ειχες ως τωρα στο αμαξι)... |
δειτε λιγο σε τι κατασταση ειναι ενα 206 οταν ετοιμαζεται για πολλα db!!!!
http://www.showyoursound.nl/Public/ShowCase/ShowInstallZoom.asp?Image=http://image2.showyoursound.nl/Dey/6.jpg http://www.showyoursound.nl/Public/ShowCase/ShowInstallZoom.asp?Image=http://image2.showyoursound.nl/Dey/7.jpg |
επαναφερω το θεμα καθώς σήμερα επισκέφθηκα τον καλογερόπουλο. Με ενημέρωσε πως αντάπτορες για τα χειριστήρια στο τιμόνι υπάρχουν μόνο για kenwood και pioneer. Οπότε πάμε για Pioneer πηγη. Για ηχεία μου πρότεινε τα focal και επέμεινε στην άποψη του οτι τα πίσω ηχεία δε προσφέρουν τίποτα καλό παρά μόνο βαβούρα. Μου είπε χαρακτηριστικά "αν θες να λες οτι εχεις και πίσω ηχεία, βάλτα". Για την ώρα λόγω χρηματων αλλά και επειδή δε ξέρω αν μου χρειάζεται δε θα προχωρήσω σε sub κ ενισχυτη. Πάω λοιπόν για focal access 165 A (2 δρόμων, διαιρούμενα 120W) και για πηγή που να κανει δουλειά και να συμφέρει οικονομικά πάω στο pioneer deh-7500mp μου είπε επίσης οτι επειδή έχω Multiplex πρέπει να παω να κανω κατι στον εγκέφαλο για να αναγνωρίζει την συσκευή...δε το έχω ξανακούσει αυτο...ξερει κανεις τιποτα? Ακούω σχόλια... |
micho έγραψε: |
συγκεκριμενα δεν σε ειπε για τον εγκεφαλο?
το μονο που κανει το ηχοσυτημα με το αμαξι ειναι να παιρνει ρευμα απο αυτο. για ποιο λογο να πειραξεις τον εγκεφαλο??? ![]() |
kanelj έγραψε: |
λοιπον για να μην γεμισει το topic απο κοτσανες που λενε τα καταστηματα,αν θελεις πετρο για να μην σκας κι'ολας σε παω εγω στον δικο μου που ειναι και στην γειτονια μας και κανει και πολυ καλη δουλεια.αν θελεις μπορεις να ακουσεις και το δικο μου ηχοσυστημα και μου λες αν σου αρεσει.και μην ακουω για εγκεφαλους και πισω ηχεια κοτσανες ![]() ![]() ![]() ![]() |
TZAG έγραψε: | ||
Γιάννη ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ! Τα 206 και 307 απο Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2002 είναι multiplexed όπως γνωρίζεις... Άρα κάθε ηλεκτρικό σήμα περνά από την BSI (κεντρικός ελεγκτή). Αυτή λοιπόν η μονάδα (BSI) ελέγχει ακόμα και το ηχοσύστημα! Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βοηθήσουμε απερίσκεπτα. Ο Καλογερόπουλος πολύ καλά έκανε και το ανάφερε αυτό. Μπορώ επίσης να σας αναφέρω και τον κωδικό του radio interface είναι 9706.86 Επίσης υπάρχει και μιά ακόμα παρατήρηση. Αν το αυτοκίνητο έχει ήδη το μαμά ράδιο και πάμε να βάλουμε άλλο, πρέπει επιπλέον να επέμβουμε στον ελεγκτή (BSI) ώστε να απενεργοποιήσουμε την εντολή ελέγχου ηχοσυστήματος! Αυτά... ![]() |
Γιάννη ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ! Τα 206 και 307 απο Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2002 είναι multiplexed όπως γνωρίζεις... Άρα κάθε ηλεκτρικό σήμα περνά από την BSI (κεντρικός ελεγκτή). Αυτή λοιπόν η μονάδα (BSI) ελέγχει ακόμα και το ηχοσύστημα! Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βοηθήσουμε απερίσκεπτα. Ο Καλογερόπουλος πολύ καλά έκανε και το ανάφερε αυτό. Μπορώ επίσης να σας αναφέρω και τον κωδικό του radio interface είναι 9706.86 Επίσης υπάρχει και μιά ακόμα παρατήρηση. Αν το αυτοκίνητο έχει ήδη το μαμά ράδιο και πάμε να βάλουμε άλλο, πρέπει επιπλέον να επέμβουμε στον ελεγκτή (BSI) ώστε να απενεργοποιήσουμε την εντολή ελέγχου ηχοσυστήματος! Αυτά... ![]() |
kanelj έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Τι εννοείς "ελέγχει το ηχοσύστημα"; Αν δηλαδή έχουμε κλειστό το μαμά ράδιο τι γίνεται; Μήπως ο έλεγχος αυτός αφορά τις ενδείξεις στην οθόνη και τα χειριστήρια στο τιμόνι; Σωστά κάθε ηλεκτρικό σήμα περνά από την BSI το ηλεκτρικό ΡΕΥΜΑ όμως που δουλεύει η πηγή τι γίνεται; Γιατί για να συμβαίνει αυτό που λές θα πρέπει όταν ανοίγουμε τη μίζα να στέλνει ένα σήμα το ράδιο με τον κωδικό του στην BSI και κατόπιν η BSI να δίνει το ρεύμα για να δουλέψει. |
Α) Το ρεύμα παρέχεται από την μπαταρία. Β) Η BSI όπως είναι υπεύθυνη να ενεργοποιήσει τους αερόσακους, όταν γυρίσεις στη δεύτερη σκάλα το κλειδί, έτσι ενεργοποιεί και το ράδιο. Το ρεύμα συνεχίζει και υπάρχει ακόμα κι όταν βγάλεις το κλειδί, γιατί πρίν βάλω το συγκεκριμένο interface στο ηχοσύστημά μου, το ηχοσύστημα συνέχιζε να παίζει! Εγώ έβαλα μόνο αυτό το IF, γιατί δεν είχε παραγγελθεί ΜΕ ηχοσύστημα απο το εργοστάσιο. Όσα οχήματα όμως έχουν επάνω ήδη το μαμά ράδιο, πρέπει εκτός του ΙF, να κάνουν και στη BSI, radio deactivation. To IF αυτό ουσιαστικά απομονώνει το ράδιο απο την BSI και δεν "τραβά" επιπλέον ρεύμα απο την μπαταρία. |
DRAKE έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TZAG έγραψε: |
Όσο για σένα Δημητράκη μου...θα τα πούμε στην "εξοχή"... ![]() |
Παράθεση: |
The BSI (when this option is enabled) tries to find the factory HU and checks if it's operational. These are taking place using some electrical signals between BSI and factory HU. Now, If you deinstall the factory unit and a) don't disable the HU check by BSI, and b) don't install the adaptor recommended by Peugeot, which isolates all electrical signals of the new aftermarket unit to be sent to BSI, then you may experience problems with the BSI itself or more likely will cause some serious incidents like: the "stop" starts flashing when you drive, or the most dangerous, all signals to get crazy and and stop the engine while you're moving with speed |
Το ρεύμα συνεχίζει και υπάρχει ακόμα κι όταν βγάλεις το κλειδί, γιατί πρίν βάλω το συγκεκριμένο interface στο ηχοσύστημά μου, το ηχοσύστημα συνέχιζε να παίζει! Εγώ έβαλα μόνο αυτό το IF, γιατί δεν είχε παραγγελθεί ΜΕ ηχοσύστημα απο το εργοστάσιο. Όσα οχήματα όμως έχουν επάνω ήδη το μαμά ράδιο, πρέπει εκτός του ΙF, να κάνουν και στη BSI, radio deactivation. To IF αυτό ουσιαστικά απομονώνει το ράδιο απο την BSI και δεν "τραβά" επιπλέον ρεύμα απο την μπαταρία. |
rolland206cc έγραψε: |
Το ραδιο κλεινει στη δικη μου περιπτωση 2-3 λεπτα αφου βγαλω το κλειδι απο τη μιζα και αν δεν ανοιξω καποια πορτα ωστε να αναψει η πλαφονιερα.Ακουγεται κουλο αλλα ετσι ειναι απο οτι μου ειπαν στη Peugeot της περιοχης μου η μονη ρυθμιση ππου κανουν ειναι να μειωνουν το χρονο που μενει ανοιχτη η πηγη (στην ουσια κλεινει αμεσως μολις βγαλεις το κλειδι) |
σε καποιο ξενο site διαβασα οτι επειδη ο εγκεφαλος ψαχνει το εργοστασιακο ραδιοφωνο δινει συνεχεια error με αποτελεσμα καποια στιγμη να μας κολλησει την οθονη πολλαπλων ενδειξεων.Αρα παμε σε ενα συνεργειο να κανει τον απαραιτητο προγραματισμο στον εγκεφαλο για να ληξει το θεμα |
saura έγραψε: |
Μπορούμε να μάθουμε ΠΟΙΟΣ πουλάει και τοποθετεί σωστά τελικά τον αντάπτορα??? |
αν ειχαμε και μια τιμη καλα θα ηταν
|
ξερει κανεις αν μπορω να βαλω μονο πλακετα για χειριστηριο στο τιμονι? |
p206xs2 έγραψε: |
Τέλος, τοποθετήθηκε μόνωση στις πόρτες και φυσικά έγινε ο απαραίτητος επαναπρογραμματισμός της μονάδας BSI για να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε παρενέργειες.
Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό και το λόγο αυτό παραθέτω το όλο project για να βοηθήσει εκείνους που σκέφτονται ανάλογα. |
ολα καλα Γρηγορη αλλα με εναν ενισχυτη θα ειχες μονιμο χαμογελο!
η μερα με τη νυχτα ! |
MEMsound έγραψε: |
τελικά το πιο συμαντικό στο 206 ειναι η μόνωση στις πόρτες |
mafia206 έγραψε: |
Επειδή απο τις προηγούμενες σελίδες δεν μου λύθηκε η απορία,
εγώ που έβγαλα την εργοστασιακή πηγή και έβαλα μια Pioneer και δεν μου κρατάει τις μνήμες και γενικά όλες τις ρυθμίσεις που κάνω,ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? Είναι θέμα της ρύθμισης στη BSI ή κάτι άλλο?? |
από αυτά που ξέρω κι εγώ μόνο το κιτρινο κ΄κκινο καλώδιο εναλλάξ μπορεί να φταίει.
εκτός και αν το κόκκινο δεν είναι συνδεδεμένο μέσα στην φίσα. ............ |
Steve έγραψε: |
Άρα μένει να μας δώσεις τις τιμές για το κάθε αντικείμενο καθώς και κανα 2 φωτογραφίες... |
το άκουσα σημερα το αμάξι του Γρηγόρη
η ηχομόνωση στις πόρτες εχει κάνει πολυ καλή δουλεια και τα "ευαισθητα" ηχεία συνεργάζονται πολύ ωραια με την πηγη |
plaketokofths έγραψε: |
ερωτηση για ηχομόνωση: εχεις 3θυρο ή 5θυρο (ρωτάω επειδή οι πόρτες εχουν αλλο μέγεθος)? Επίσης ποια ηχομόνωση εβαλες, δλδ τι μάρκα. Αν και αν κρίνω απο τιμή μάλλον dynamat έβαλες. |
ababapanos έγραψε: |
οκ.... βρικα ενα jvc το οποιο εχει τηλεκοντρολ. . ποσο εχει ο ανταπτορας για να εμφανιζοντε οι σταθμοι στην οθονη του ταπλο? |
Beyma = Πανηγύρια. |
Randy έγραψε: |
γυρω στα 80 ευρω βρισκω κατι καλυτερο του εργοστασιακου η καλυτερα να το αφησω ως εχει? (αληθεια τα εργοστασιακα ηχεια του ποια ειναι και τι ρολο βαρανε ξερει κανεις?) |
Jbl εννοεις? Στις πορτες στο αμαξι υπαρχουν δυο ηχεια σε καθε πορτα η ενα? Το βασικο ηχειο και το tweeter? |
............Tweety κραταω τον ιδιον προς το παρον..
|
ultra-one έγραψε: |
και θα έβαζα διαιρούμενα ηχεία JM Lab (Focal - http://www.jmlab.fr/) για να αντικαταστήσω τα μπροστινά στις πόρτες μαζί με τα τουίτερ τους, όπως και με επίσης διαιρούμενα ή οβάλ στην εταζέρα. |
Steve έγραψε: | ||
Ποιά Focal ακριβώς θα έβαζες? |
Δηλαδη 17cm μπροστα τα παιρνει χαλαρα ετσι?Tweety κραταω τον ιδιον προς το παρον..
το κουτι τους επανω γραφει οκ σε 206 με 3 θυρες.. |
206kwn έγραψε: | ||
τα δικα μας τα tweeters ειναι τελειως για πεταμα... στο 1600ρι νομιζω ειναι καλυτερα οποτε τι τα εχεις τι οχι ειναι το ενα κ το αυτο... εγω πριν βαλω ηχο στο αμαξι δεν ηξερα καν οτι εχω tweeters... ουτε που ακουγονταν......α! αν βαλεις γουφερ στο πορτ μπαγκαζ μην κανεις το αστειο να βαλεις ηχεια στην εταζερα ![]() ![]() |
giannis27 έγραψε: | ||||
γιατί?υπάρχει περίπτωση να την ακούν τα ηχεία από το σάμπ? |
παντως αν δεν βαλεις ενισχυτη μη βαλεις γουφερ...ειναι τσαμπα λεφτα... |
abaleo έγραψε: |
οι περισσότεροι ηχοσυστηματάδες στην πάτρα που ρώτησα προτέινουν λύση στα 110~130 ευρώ για ηχέια+tweeter σε διαφορες μαρκες... έχετε έσεις να προτείνετε κάτι? και αργοτερα ΑΝ δεν μείνω ικανοποιημένος και ΑΝ βρεθουν λεφτα για ξόδεμα πάμε για έναν δικαναλο παρεα με ένα σαμπ?! |
SnakeMJK έγραψε: |
Έχετε να προτείνετε κάτι φθηνό (50 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ!!!) και καλό για μπροστά ηχεία;
|
πηγή-ηχεία μπροστά |
καλωδωσεις για εταζέρα |
206kwn έγραψε: |
σταθη μη μου τα χαλας και μου μπλεκεις με καταστηματαρχες κλπ κλπ.......
οι περισσοτεροι ειναι αγιογδυτες αν οχι ολοι... |
206kwn έγραψε: |
σταθη μια ερωτηση..... εχεις εντονο προβλημα με τον εργοστασιακο σου ηχο???αν ναι τι?? |
moyxasglx έγραψε: |
Εγω στο 206 μου εφτιαξα μονος μου εταζερα απο πολυαστερα πανω στην μαμα εβαλα 4 8αρια beyma 2 τουιτερ beyma μπροστα 2 6.5αρια sica και μια πηγη alpine και ειμαι τεζα ειμαι και μαμα σε χωρο! κοστος... 380€ τα ηχεια 220€ η πηγη και 180€ ο ενυσχητης SPL 1920. Οσο για τα λικα τησ εταζερας 60-80€. |
moyxasglx έγραψε: |
απο εκει και περα αν θελετε και μπασο πετατε ενα sub στον τετρακαναλο και ειστε φουλ! 80-150€ |
Να τα ακουμπήκω τα 170 ευρώ; ( http://www.skroutz.gr/s/255934/Kenwood-KDC-BT40U.html τόσο το δίνουν όλοι στο internet αλλά τόσο θα το πάρω και εγώ από κατάστημα εδώ Θεσσαλονίκη, περασμένο έτοιμο κομπλέ ) ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
Αλλά, αφού η αρχική τιμή στο Skroutz είναι 129 γιατί δεν το χτυπάς από κει?
Δεν πιστεύω τώρα να κολλάς στην τοποθέτηση, μιλάμε για αστεία πράγματα ![]() |
Εγω εχω αυτην εδω |
http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/car/functions/ipod/KDC-BT40U/
Στα γρήγορα, USB/Bluetooth/AUX 3,5mm Δεν βρίσκω κάτι πιο φθηνό και "μάρκας" για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από αξιοπιστία, ποιότητα κλπ. Το bluetooth είναι και της Parrot η οποία κατά κανόνα γ*** και δ**** στο θέμα αυτοκίνησης, οπότε... Να τα ακουμπήκω τα 170 ευρώ; ( http://www.skroutz.gr/s/255934/Kenwood-KDC-BT40U.html τόσο το δίνουν όλοι στο internet αλλά τόσο θα το πάρω και εγώ από κατάστημα εδώ Θεσσαλονίκη, περασμένο έτοιμο κομπλέ ) ![]() Η εναλλακτική κατάσταση είναι το usb box που παίζει από 70 έως 100 ευρώ... και δεν θα βλέπω τους τίτλους με τα mp3 ![]() ![]() |
volvos έγραψε: |
stayro poy tha βρω usb βοχ gia το 206?? δεν εχω ιδεα απο αυτα γα**το.τιτλοι κλπ δε με νοιαζουν αρκει να παιζει στη μαμα πηγη mp3 |
Sinanai έγραψε: |
Σταύρο έχεις βρει κανένα που να έχει μόνο πορτοκαλί φωτισμό, και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργοστασιακό χειριστήριο του τιμονιού μήπως; |
να μην θυσιασεις τιποτα:
http://www.skroutz.gr/s/265211/LG-LCS-700BR.html?keyphrase=LCS700BR μεσα στις επομενες μερες θα πάω να το αγορασω για μια φιλη που δεν εχει απαιτησεις ηχου (βλ ενταση/ενισχυτες/περιεργες ρυθμισεις κλπ) αλλα μας βολευει το μπλε-δοντι και το γιου-ες-μπι... στο νισσαν εχω ηδη καπως παλαιοτερο lg (αγορασμενο ξεφτιλα τιμη μτχ μαλιστα) και συνδεεται με 2-3 κινητα - οχι ταυτοχρονα εννοειτα - αμεσως και το usb του δουλευε εξισου καλα δεν ξερω ομως αν υπαρχει ανταπτορας για τα χειριστηρια τιμονιου του 206 - ενω για τα πιονεερ και κενγουντ υπαρχει σιγουρα |
σταυρο επειδη δε κατεχω ιδεα απο το θεμα
για να καταλαβω στο 206 δε υπαρχει περιπτωση να βρω κατι που να παιζει mp3 στη μαμα πηγη με καποιο τροπο χωρις να με ενδιαφερει να δειχνει τιτλους κλπ? |
Κοστίζει 170 ευρώ. Οι ρέπλικες του, παίζουν όχι μόνο usb, αλλά και SD κάρτες, και έχει και aux in με βύσμα ακουστικών 3,5 mm. Κοστίζουν από 70 έως 100 ευρώ. Αυτά που συζητάμε με τον makis106 στο άλλο topic για line in για 207, είναι ότι από τις ρέπλικες, α) ποιός σου εγγυάται ότι θα δουλέψουν; β) αν γίνει η μαλ***α, τρέχα γύρευε με επιστροφές προϊόντων και επιστροφές χρημάτων, γ) δεν ξέρεις την αντοχή τους στον χρόνο, (π.χ. μετά από 1 έτος να βγει off η ρέπλικα) Οπότε από να το ρισκάρεις... πας και βάζεις μια άλλη πηγή από 90 ευρώ (επώνυμη) και όσο θέλεις ανεβάζεις το budget ![]() ![]() |
drdino έγραψε: |
Μια χαρά δουλεύουν και μια χαρά αντοχή στο χρόνο έχουν. O δικός μου δουλεύει άψογα εδώ και 4 χρόνια.
http://www.ebay.co.uk/itm/Peugeot-206-Aux-interface-Adaptor-Aux-MP3-iPod-iPhone-/370393360552?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item563d2a28a8 |
Παίδες μάλλον ενδιαφέρομαι κι εγώ. Όταν είναι να πάρετε, για ενημερώστε! ![]() |
gia dose ton na deis gia pote soy skaei to sdoe |
Απ' όσο θυμάμαι που είχα ρωτήσει παλαιότερα, το να συνδέσεις το χειρηστήριο με κάποια after market πηγή κοστίζει όσο μια τέτοια (φτηνή) πηγή... Οπότε "δεν". ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Καλη φαση η εργοστασιακη εφαρμογη για καποιον που ασχολειτε με τετοια πραγματα... |
AlienHack έγραψε: |
http://www.aliexpress.com |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.blaupunkt.de/index.php?id=904&no_cache=1&L=1&tx_ddfproducts2_pi1[view]=1497[view]=1497
Έχει βγει προσφορά στην Θεσσαλονίκη στα 99 ευρώ... ![]() |
MHTSOS90 έγραψε: |
λοιπον με 300 ευρω κανεις πολλα τον ενισχυτη αυτον κρατα τον για να παιξειςτα ηχεια σου τα οποια τα βρισκεις σε αρκετα καλες τιμες απο ελλαδα εαν θες και μεταχειρισμενα ηχεια τι θες 8" η 6" δηλαδη θες να προχωρισεις σε πολυεστερικη κατασκευη?? και για το σαμπακι σου παιρνεις εναν αλλο ενισχυτη να το οδηγησεις αληθεια τι sub εχεις??? |
jimmy007 έγραψε: | ||
Θελω αν μπορεις να μου πεις τι μπορω να κανω με αυτον τον ενισχυτη, σκευτομαι να βαλω για αρχη δυο ηχεια μπροστα και ενα woofer!!!Δεν εχω sub. Τι ηχεία,woofer λες να πάρω ποσα watt? Στα 8αρια χρειαζεται μετατροπη στην πορτα για να μπoύν μπροστα? |
reselie-206 έγραψε: |
Gia 8" θες οπωσδήποτε κατασκευή στις πόρτες..το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ είναι να πάρεις δύο ηχεια 16,5cm , 2 tweeter* για τις κολώνες και 1 sub** Βέβαια αν θές extreme πράγματα και όχι απλά εξιοπρεπέστατο ήχο για κάθε μέρα αλλάζει το πράγμα αλλα θές πολύ περισσότερα χρήματα απο ότι πιθανόν διαθέτεις... Αυτή είναι η αποψη μου :D *τα tweeter ανάλογα τι θα πάρεις απο ήχο μπορεί να τα έχει και στο πακέτο με το crossover τους... ** (θα σου έλεγα 10" για να μην ειναι too much μιας και ουτως η αλλως δεν θα έχεις πολύ πράγμα απο ηχεία...έχω και 12" και 10" και ξέρω τη διαφορά..) |
nikolas206gti έγραψε: |
Στις μπροστα πορτες του 206 τι μεγεθος ηχεια μπαινουν ??? |
1ον για να βαλεις 8"δεν χρειαζεται να κανεις κατασκευει στης πορτες σου τα βαζεις ενταζιερα παρεα με τις κορνες σου και εχεις ποιοτικο και δυνατο ηχο.
2ον εαν δεν θες να ασχολιθεις κα8ολου με 8"μπορεις να πας σε ενα σετακι conchord 6,5 α οποια θα ελεγα(ας με διορθοση καπιος εαν κανω λαθος)ειναι τα ποιοτικοτερα στην κατηγορια τους!!! 3ον Οσο αφορα το sub υπαρχουν πολες λυσεις οικονομικες και ποιοτικες αλλα πρεπει να εχεις αλλον εναν ενισχυτη!!! Οσο για το οικονομικο κοματι 8" μπορεις να βρεις ανετα με ενα 30ευρω το τεμ και κορνες ενα 15-20ευρω μεταχειρισμενα παντα. subaki 12" με ενα 70ευρο πιστεβω βρισκεις παρε και εναν ενισχυτη για αυτο και εισαι στο πλανο τον 300 ευρω που θες!!! Αλιθεια τι αμαξι εχεις??? |
Καλησπερα,κατασκευη σου ειπα δεν χρειαζεται τα βαζεις ενταζιερα τα 8".
Τωρα για 6,5 μπορεις να βρεις μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση αρκετα οικονομικα οχι οσο τα 8" αλλα αρκετα οικονομικα απλα προσεχε στο τι θα αγορασεις μην προβεις σε βιαστικη αγορα και παρεις οτι σου πλασαρουν!!! |
Καλημερα, ο ενισχυτης σου εαν δεν κανω λαθος ειναι 300-350 Wrms ειναι σωστοτερη μοναδα μετρισης!!!
καλωδιοση 4awhg θα εισαι καλημενος για τα ρευματα σου!!! Προσεχε τι θα αγορασεις μην αγοραζεις ενισχυτες ετσι, που πλασαρουν διαφοροι εμποροι σε σουπερ τιμες και καλλα! φιλικα παντα!!! |
Καλισπερα και παλυ φιλε μου, συνηθος ειναι τα μισα!!!
Οσο αφορα την καλωδιοση τροφοδοσιας δεν μπορεις να πεις ακριβος με watt αντεχει καταρχην ποσους ενισχυτες θες να συνδεσης τι ρευμα 8ες να περασεις στο δι κο μου πχ εχω μηδενικο και θα περασω αλλες δυο γραμες αααα στο καλωδιο πεζει ρολο και η μαρκα λενε καπιοι εγω πιστεβω οτι με 4awhg τσπ βαλε καλωδιοση συνδεσε τον ενισχυτη σου 1-2 καναλι για τις φονες και 3-4 για το sub σου αλλα μην περιμενεις και πολλα πρεπει να εχεις και καλλη πηγη για να διαχωρισεις το hi και το low-pass |
Καλησπερα φιλε μου δεν ειπα οτι δεν εχεις πηγη πηγη ολοι εχουμε θα μπορεισ να πεξεις με την πηγη που εχεις με εναν ενισχυτη και hi & low-pass??? ποια πηγη ειναι??? Για το φιλο σου τωρα για καινουργια παντα μιλαμε η PIONEER DEH-6300SD
πιστεβο ειναι απο τις καλυτερες επιλογες, usb που θελει και ειναι και 4volti!!! Για την πηγη σου στελνω μεσο πμ ελληνικο link που την εχει σε αυτα τα χρηματα!!! |
Αυτός ειναι http://www.kandtsales.com/shop/product_page.php?parent_top=Electronics&parent_mid=Mobile&parent_low=Amplifiers&prod_id=142 Πως θα καταλαβω ποσα watt rms είναι σύνολο απο τα 700 που λεει? κατεβασα και το εγχειριδιο (manual) αλλα δεν λεει ποσα Wrms είναι! Και κατι αλλο, η καλωδίωση 4awg για μέχρι ποσα watt (max) περιπου ειναι? |
DRAKE έγραψε: | ||||
O ενισχυτής σου είναι 175W RMS για κάθε κανάλι. |
ανάλογα τη ποιότητα των στοιχείων.... |
MHTSOS90 έγραψε: | ||
+ 1 Δεν ηθελα να το πω ετσι μιας και τον αγορασε τον ενισχυτη και μαλλον σε αλμηρη τιμη!!! |
Αν δε θές κάτι τρελό (κοινώς αν δεν ακούς ΔΥΝΑΤΑ μουσική) τότε είναι οκ.. με 2 ηχεία διαιρούμενα εμπρός 6,5" και ένα 10" woofer πίσω θα παιξει αξιοπρεπώς για νορμάλ εντάσεις πάντως μη βάλεις 4 ηχεία ούτε κανα τέρας sub γιατί θα γονατίσει...Αν θές να πάρεις άλλο εξοπλισμό θα σου πάει ΠΟΛΛΑ περισσότερα το μαλλί οπότε για εμένα αν σε καλύπτουν τα παραπάνω (Καλός ήχος σε νορμάλ εντάσεις, όχι κάτι e-xtreme) τότε ξεκίνα με αυτόν τον ενισχυτή..Προφανώς για να σου λύσω και αυτή την απορία ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ο ήχος σου,ακόμα και με τα παραπάνω πράγματα , με τα μαμά ηχεία/πηγή...!Επίσης γνώμη μου καλωδιώσεις μη πάρεις τιποτα ότι να'ναι των 10€ πάρε κατι ψιλοκαλό να σου μείνει... |
jimmy007 έγραψε: | ||||
Δεν τον αγορασα μου τον εστειλε ενας φιλος μου απο Αμερικη!:D Δεν αξιζει δηλαδη σαν ενισχυτης για καλη ποιοτητα στον ηχο?? |
jimmy007 έγραψε: |
ok παιδια ευχαριστω πολυ ,με βοηθησατε πραγματικα!
Κατι ακομα,μπορειτε να μου προτείνεται ενα ζευγαρι ηχεια διαιρουμενα 16,5cm για τις πορτες μπροστα γυρω στα 100€ για τις δυο εξοδους του ενισχυτη? |
206xtreme έγραψε: | ||||||
Στον ύπνο του μπορεί... Στον ξύπνιο του ούτε ο Θεός ο ίδιος δε μπορεί να τα κάνει αυτά με 2 30άρες ασφάλειες... ![]() ![]() ![]() |
DRAKE έγραψε: | ||||||||
Είναι οι επίσημες τιμές του κατασκευαστή με 4ωμα ηχεία ... ![]() |
Αυτό είναι σίγουρο. Απλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που αναφέρει αυτήν την ισχύ. Εν τω μεταξύ δεν ξέρω από που κατέβασες το manual , αλλά από εδώ http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crPZ_4Chan_P460-4175.pdf[/url]
αναφέρει ότι επίσης η ισχύς του είναι 175W ανα κανάλι αλλά δεν αναφέρει αν είναι μέγιστη, RMS κπλ οπότε πάλι δεν βγαίνει άκρη ![]() |
Αυτό είναι σίγουρο. Απλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που αναφέρει αυτήν την ισχύ. Εν τω μεταξύ δεν ξέρω από που κατέβασες το manual , αλλά από εδώ http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crPZ_4Chan_P460-4175.pdf[/url]
αναφέρει ότι επίσης η ισχύς του είναι 175W ανα κανάλι αλλά δεν αναφέρει αν είναι μέγιστη, RMS κπλ οπότε πάλι δεν βγαίνει άκρη ![]() |
Αρα εγω ποσα watt rms ηχεια πρεπει να παρω για καθε καναλι,γιατι μπερδευτικα; |
Αρα εγω ποσα watt rms ηχεια πρεπει να παρω για καθε καναλι,γιατι μπερδευτικα; |
Παιδια πηρα αυτα τα καλωδια http://viewitem.eim.ebay.gr/Autoleads-PC460CCA-4-AWG-750w-Max-Amplifier-Wiring-Kit-RCA-Power-Earth-Cable-/160695374856/item?transId=729684792006
αλλα ομως εχει ασφαλεια 80AMP και το 206 νομιζω εχει μπαταρια μια varta 45Ah, μήπως πρεπει να βάλω μικροτερη ασφαλεια για τον ενισχυτη μην παει και τραβηξει πολυ ρευμα και κανει ζημια στο δυναμο? Γενικα στο περιπου μεχρι ποσα Ampeer μπορεις να τραβηξεις απο το 206? Πεζει ρολο η μπαταρια? ![]() |
Παιδια πηρα αυτα τα καλωδια http://viewitem.eim.ebay.gr/Autoleads-PC460CCA-4-AWG-750w-Max-Amplifier-Wiring-Kit-RCA-Power-Earth-Cable-/160695374856/item?transId=729684792006
αλλα ομως εχει ασφαλεια 80AMP και το 206 νομιζω εχει μπαταρια μια varta 45Ah, μήπως πρεπει να βάλω μικροτερη ασφαλεια για τον ενισχυτη μην παει και τραβηξει πολυ ρευμα και κανει ζημια στο δυναμο? Γενικα στο περιπου μεχρι ποσα Ampeer μπορεις να τραβηξεις απο το 206? Πεζει ρολο η μπαταρια? ![]() |
ενταξει παιδια ευχαριστω!!
Οντως ηταν χαζη ερωτηση τελειως τωρα που το σκεφτομαι χαχα!!! ![]() ![]() |
Snap5 έγραψε: |
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει βάλει την γνήσια κονσόλα της Clarion με τα 6 cd που έμπαινε στο πορτμπαγκάζ? Αν ναι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τον κωδικό του ανταλλακτικού και αν η συνδεσμολογία είναι εύκολη?
Λογικά μοιάζει με αυτή στην φώτο: http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/L2MAAOSwksVTzZlP/$_35.JPG |
nido έγραψε: |
Ξέρει/θυμάται κανείς τι παίζει στο 206 αν αλλάξουμε ηχοσύστημα και θέλουμε το νέο να "φτύνει" πληροφορίες στην κεντρική οθονίτσα όπως το μαμά?
Μου έλεγε ένας φίλος ότι υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες (αν το υποστηρίζει και η συσκευή) που προγραμματίζονται, αλλά δεν το κατέχει το θέμα. Και προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με car audio, πέρα από το να βγάλω το clarion και να βάλω ένα πιο σύγχρονο (με μπλεδόντι, SD, USB κλπ) με έναν αντάπτορα των 25 λιρών για τα χειριστήρια του τιμονιού, plug & play φάση... |
https://www.instagram.com/p/B3t6z53gwPk/?igshid=mk9b7hiansy5
Ποια πηγη ειναι αυτη; |
Ποια πηγη ειναι αυτη; |
Ποια πηγη ειναι αυτη; |