PSClub - Hellas

Φτιάξε το μόνος σου - Ram air για 207 part II

mechanic - Σαβ 12 Μάρ 2011, 08:43:11
Θέμα δημοσίευσης: Ram air για 207 part II
Καλημερα παιδια,
οπως ειχα υποσχεθει, εδω θα δειξουμε αλλα και θα συζητησουμε
τις κατασκευες που μπορουμε ευκολα να κανουμε μονοι μας.
Οπου χωρις να θυσιασουμε τιποτα απο το κεφαλαιο "αξιοπηστια"
να εξηγησουμε σε ολα τα παιδια πως μπορουν μονοι τους να βελτιωσουν την εισαγωγη τους.

Υπ'οψιν οτι εδω θα δειξουμε λυσεις για "τους ανυσηχους" Twisted evil
και γενικα οσους θελουν να παρουν το 100% απο την εισαγωγη τους
ειτε προκειται για τουρμπηνες RC τερματισμενες ειτε ΒΤ ειτε εκεντροφορατες λυσεις κτλ κτλ...

Ξεκινωντας λοιπον απο την ποιο low cost επιλογη
(δεν περναει τα 100 ευρω)
αλλα ογκομετρικα θα καλυψει και με το παραπανω καθε απαιτηση τουρμπηνας με AR αναλογο της υβριδηκης που εχει το RC,
εχουμε την εξης επιλογη:

(φωτος απο τον Λευτερη)

Gotcha - Σαβ 12 Μάρ 2011, 12:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλα μιλας για υβριδικες, ΒΤ, ΡΨ τουρμπινες. Με εμας που ειμαστε με την 150αρα (προγραμμα κλπ) τι γινετε? Ισχυουν τα ιδια?
Pughell - Σαβ 12 Μάρ 2011, 12:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα η παροχη αερα καλυπτει τις μεγαλυτερες,δεν υπαρχει περιπτωση να μην καλυπτει εσας. Wink
Gotcha - Σαβ 12 Μάρ 2011, 12:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος απλα ελεγα μηπως παιζει θεμα με στεγνωμα ψηλα κλπ
NoDsl - Σαβ 12 Μάρ 2011, 13:17:59
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρώτο μέρος του παρόντος μοντ προτείνεται για όλους.

Όσοι έχουν και εξάτμιση, αποδεδειγμένα καλύτερη απο μαμά RC, προχωράνε και στο δευτερο στάδιο.
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 13:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εννοείς όταν λες δεν έχουν εξαγωγή??? Δεν έχουν ελεύθερη εξάτμιση???
NoDsl - Σαβ 12 Μάρ 2011, 13:44:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ναί. Γιατί στεγνώνεις εισαγωγή χωρίς να ισορροπείς με την ελευθερη εξαγωγή
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 13:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε το πόσο ελεύθερη θα πρέπει να είναι η εισαγωγή για κάθε περίπτωση θα μας το απαντήσουν οι γνώστες. Εγώ πχ με πρόγραμμα και εξάτμιση RC καλύπτομαι???
MEMsound - Σαβ 12 Μάρ 2011, 15:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
οι φωτος ειναι στο 1ο ποστ
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 15:16:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ας ξεκινήσουμε την τεχνική ανάλυση λοιπόν!
Αυτό που διακρίνω, είναι μια συνέχεια του ram air I που έχει παρουσιαστεί σε προηγούμενο τοπικ, με την προσθήκη άλλης μιας εισαγωγής απο τον αριστερό θόλο? Η οποία που συνδέεται? και φυσικά το εύλογο ερώτημα, με το θέμα των νερών εκεί είμαστε οκ?? Question
manaros - Σαβ 12 Μάρ 2011, 15:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
μμμμμμμμ....μπερδευτηκα!αυτο που βλεπω ειναι οτι παιρνουμε αερα απο μπροστα(σαν σκουπα),κατω αλλα και πισω(απο 3 διαφορετικα σημεια δηλαδη) και τα στελνουμε στο μαμα φιλτροκουτι;με μαμα φιλτρο;με πιο ελευθερο;
τα αποτελεσματα ειναι καλυτερη αποδοση;χαμηλοτερες θερμοκρασιες εισαγωγης;δωστε πληροφοριες να τα λυσαξουμε τα καημενα τα μοτερακια μας!!! Laughing Laughing Laughing
εγω που εχω τουρμπινα 150αριου + προγραμμα + εξατμιση 63.5 απο σπιραλ και πισω αξιζει η τροποποιηση;
Pugobios - Σαβ 12 Μάρ 2011, 16:31:18
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτησω εγω πως βελτιωνει αυτο που εχεις κανει την εισαγωγη?ειναι μονο για τουρμπατα η και σε ατμοσφαιρικα βοηθαει αυτο το 3 σε 1?
Pughell - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
Λαδοκωλε,ξεκινα τις εξηγησεις τωρα... Laughing Laughing Laughing
MAD - Σαβ 12 Μάρ 2011, 20:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Απο ήχο κάνει τίποτα;
volvos - Σαβ 12 Μάρ 2011, 20:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια ελεος...

αν καταλαβα καλα θαναση εχεις 2 Bypass πλεον

μπρος εχεις 2 εισοδους που δε ξερω αν τραβανε κατευθειαν αερα και οι δυο
και μετα πισω εχεις ενα bypass Που καταληγει στη γρυλια κατω απο παρζπιζ και σπαει τη ροη...ιδιοφυες...με ενα ηλεκτρικο κλαπετο για νερα στο 3η εισοδο θα ηταν ετοιμο για εργοστασιακη τοποθετηση...
android - Σαβ 12 Μάρ 2011, 21:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως νερό από την πίσω σωλήνα για να μπει πρώτα θα γίνει πισινά μέσα το αμάξι...άλλωστε ο άλλος θόλος είναι προβληματικός κ βουλώνει
mechanic - Σαβ 12 Μάρ 2011, 23:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδες,
Να τα παρω ενα ενα προς αποφυγη μπερδεματος...

ειναι ποιο ευκολο να βγαλω εγω μαλλια Very happy
παρα αυτη η κατασκευη να κανει υδραυλικη πιεση απο εισσροη υδατων.
και η απαντηση ειναι πολυ απλη...
Ολες οι αναροφησεις ειναι στο υψος του σηματος με τον λεοντα και ανωθεν, που αυτοματως σημαινει οτι για να σου μπουνε νερα απο εκει
πρεπει να περασεις απο νερολακουβα τοσο βαθεια που η σταθμη της να ειναι στο υψος του σηματος που εχουμε τον φλωρολεοντα.
Πιστευω οτι ειναι κατι παραπανω απο κατανοητο, το οτι πρακτικα ειναι αδυνατο να κινδηνεψει ο κινητηρας τη στιγμη που οι αναροφησεις σου ειναι στα ανωτερα σημεια του engine bay και οχι σε σημεια οπως προβολακια κτλ...

"just for the record" και καραμαμα να εισαι σε μια τετοια περιπτωση (που θα θες να κανεις land rover το 207 σου) να εισαι σιγουρος οτι το μοτερ σου θα σπασει, εκτος αν εισαι τοσο τυχερος και απλα σου σβησει πριν σπασει.

Τωρα στο θεμα του αν χρειαζεται κατι τετοιο η οχι κτλ....

Εδω σηκωνει λιγο συζητηση το θεμα, καθως συμβαινει το εξης χαρακτηρηστικο΄
Η προταση που ειχα κανει στο τοπικ "part I"
δεν ηταν τιποτα παραπανω απο μια παναπλη βελτιωση του υπαρχον συστηματος εισαγωγης που στην ουσια τροφοδοτουσε το φιλτροκουτι
(και κατ'επεκταση το υπολοιπο συστημα εισαγωγης του κινητηρα)
με ατμοσφαιρικης θερμοκρασιας αερα, η αλλιως οπως το λενε στην ελλαδα "με κρυο αερα".
Σαν βαρος αερα δεν ειχαμε καποια μεγαλη διαφορα περαν της (λογω χαμηλοτερης θερμοκρασιας) πρακτικα μεγαλυτερου βαθμου πυκνωτητας.
η οποια εχει τα λιγα μεν αλλα θετικα μονο ωφελη δε.
τα οποια μπορει να τα εχει ο καθενας με κοστος μερικων ελαχιστων ευρω και 2-3 χαρτοπετσετες για να σκουπησει τα χερια του απο τις σηλικονες η οτι αλλο παρεμφερι χρησιμοποιησει, εκτος και αν εχει πλαστικα γαντακια Very happy

Για να σοβαρευτουμε ομως να γνωριζετε οτι εχουμε το εξης θεμα....
οι αγωγοι αεριων παραγωγων καυσεως που εχουμε στα 207ακια μας (κοινως εξατμισεις)
στην περιπτωση του RC ειναι με το ζορι οκ
(μιας και φρεναρει το μοτερ μονο απο τις 5000 και πανω)
αλλα τουλαχιστο δεν το κοβει ποιο χαμηλα.
ενω στην περιπτωση των 150αριων το κοβουν απο τις 4500 και επειτα και το χειροτερο ειναι οτι το "κλειδωνει" ψηλα
καταπονωντας μηχανικα μερη και ανεβαζοντας αδηκαιολογητα την καταναλωση... Evil

οποτε χρησημοποιωντας απλη λογικη,
οταν εχεις ενα αγωγο που ειτε με το ζορι (RC)
ειτε με την καμια (GT/ραλλυ)
ειναι στα ορια της απαγωγικης του ικανοτητας, εσυ θα πας να το τροφοδοτησεις με επιπλεον αερα?
δηλαδη θα το τροφοδοτησεις με μεγαλυτερη ποσοτητα αεριων?
Οποτε εδω με την δουλεια που κανουμε,
αν γινει σωστα
αυτο που θα καταφερετε ειναι να τροφοδοτησετε με "κρυο" αερα την τουρμπινα σας
+ οτι θα εξαλειψετε το pressure drop μεχρι τα blades του συμπιεστη.
(και διαφορα αλλα ωφελη που θα πλατιασει η συζητηση αν τα αναφερω)

Σε αυτη την κινηση ομως υπαρχει ενα μειονεκτημα και δεν ειναι αλλο παρα αυτο που ανεφερα για τις εξαμτισεις μας... Rolling eyes
οποτε δεν συνηστω αυτη η δουλεια να γινει σε μοτερ με stock εξατμισεις...

Αν τωρα εχετε μια αποδεδειγμενα καλυτερη εξατμιση απο την stock
δεν υπαρχει καποιο προβλημα.
Και σχετικα με αυτο που αναφερει ο Διονυσης, επι της ουσιας μεγαλη διαφορα θα σου δειξει οταν ο καιρος αρχιζει και ζεσταινει.
αλλα και με τα προσφατα κρυα που ειχαμε και παλι κανει διαφορα και μαλιστα εκει που "ποναει" το μοτερ δηλαδη ψηλα
απλα δεν φαινεται τοσο μεγαλη διαφορα, σε σχεση με το να εχεις μια stock εισαγωγη και μετα να την αναβαθμισεις εν μεσω καλοκαιριου.

ρε παιδια δεν κουραστηκατε να διαβαζετε?
εγω κουραστηκα να γραφω... Embarassed Very happy
please πειτε μου τι εχω ξεχασει και τα λεμε αργοτερα.
makis106 - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα Θανάση οι με στοκ εξατμίσεις, είτε GT είτε RC, να πάμε μέχρι ram air I... Crying or Very sad
giannis27 - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
η δεύτερη σωλήνα που καταλήγει στον θόλο είναι συνδεδεμένη πάνω στο φιλτροκούτι ή πάνω στην πρώτη σωλήνα ?
Pugobios - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πως δουλευει αυτο το συστημα ακομα...γιατρε τα φωτα σου
mechanic - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με τις εξατμισεις ειναι κατι ειδηκα στην περιπτωση του 150αριου
τα εχουμε πει πολλες φορες, δυστηχως η εξατμιση του RC επρεπε να ηταν η εργοστασιακη του 150...

τωρα απο εκει και επειτα η δευτερη σωληνα που παει στο θολο
καταληγει στο κατω μερος του φιλτροκουτιου,
στην μερια πριν το φιλτρο (εννοειται)
και βρισκεται στην μεση αυτου.

Επι της ουσιας εχουμε 2 αναροφησεις
με ανεστραμενες τις primary kai secondary μπροστα στην μασκα
με oversize σωληνα παροχης
και μια επιπλεον που τραβαει μονη της απο το θολο.

Υποψιν οτι παιζουν και αλλοι συνδιασμοι αν θελετε,
ειτε με μια ακομα 3η αναροφιση ειτε με vacum control valve και παει λεγοντας.
Αλλα για την περιπτωση που εχει καποιος τουρμπηνα RC δεν προκειται να κερδισει κατι επιπλεον σην αποδοση, οποτε και δεν κρινεται απαραιτητο το να γινει.

Αν βεβαια μιλαμε για BT κτλ, τοτε εκει μπορουμε να παιξουμε λιγο ακομα.

Οπως και αν εχετε χοανες με βαρελακια τυπου BMC ktl...
επισης παιζει καλο σκηνικο.

Αλλα αυτο που βλεπετε μαζι με ενα φιλτρακι καθαριζομενο που μου εφερε ο Στελαρας (παραδοξως δεν αργησε πολυ Very happy )
ειναι μια ολοκληρωμενη κινηση.

Το γα**το ειναι οτι δεν καταφερα να πιασω τον ηχο που κανει μια φιλτροχωανη...... Evil
πρεπει να κλεισεις την μουσικη τελιως και να εχεις ανοιχτο το τζαμι του οδηγου για να ακουσεις (επιτελους) ενα "τσουφ"
ειληκρηνα δεν βρισκω κατι αλλο για να το κανω να ακουγεται καλυτερα ρε γα**το... Evil Evil Evil
τι να κανω? να βαλω μικροφωνο μεσα στο φιλτροκουτι και να ακουγεται απο τα ηχεια??????
mechanic - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πως δουλευει αυτο το συστημα ακομα...γιατρε τα φωτα σου

πες μου τι σε μπερδευει για να το αναλυσουμε
Lefter1s RC - Κυρ 13 Μάρ 2011, 01:32:45
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:

τι να κανω? να βαλω μικροφωνο μεσα στο φιλτροκουτι και να ακουγεται απο τα ηχεια??????

Nα το ξηλωσεις ολο και να βαλεις μια χοανη στην τουρμπινα! Smile colors
giannis27 - Κυρ 13 Μάρ 2011, 01:52:17
Θέμα δημοσίευσης:
για να βγει ήχος με μαμά φιλτροκούτι πρέπει να μπούνε σωληνώσεις αλουμινίου ή ανοξείδωτες που είναι κ πιο εύκολες στην κατασκευή!
μπορούμε να πάμε στον Γιαλαντσή κ να του πούμε να μας κουρπάρει τρεις σωλήνες .
1η σωλήνα από την τουρμπίνα προς το κολάρο του κούλερ
2η σωλήνα από το κολάρο (έξοδος του κούλερ) μέχρι την πεταλούδα(μια σωλήνα αντί για δύο κομμάτια που είναι τώρα)με βάση για τον αισθητήρα θερμοκρασίας .
3η σωλήνα από το φιτλροκούτι προς την τουρμπίνα η οποία θα έχει κ εισαγωγή για τις αναθυμιάσεις .
νομίζω ότι για τον συγκεκριμένο θα είναι παιχνιδάκι!
επίσης στην κατασκευή ram air 1 το σκουπάκι μπροστά με τις δύο εισόδους μπορεί να γίνει με πολυεστέρα (το οποίο θα τριφτεί/βαφεί ή ακόμα να περαστεί με ένα καρμπόν αυτοκόλλητο για να είναι κ πιο εμφανίσιμο), θα είναι σταθερό μπροστά στην μετόπη κ θα συνδέετε με ένα hump hose στον σωλήνα που καταλήγει στο φίλτρο για να απορροφάει τους κραδασμούς από το μοτέρ.
Pugobios - Κυρ 13 Μάρ 2011, 13:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Pugobios έγραψε:

αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι χρησιμοποιεις 2 εισοδους αντι για μια και τι επιπτωσεις θα ειχε σε ενα ατμο(παλι για διπλη εισαγωγη)
Octane - Κυρ 13 Μάρ 2011, 14:13:51
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:

Το γα**το ειναι οτι δεν καταφερα να πιασω τον ηχο που κανει μια φιλτροχωανη...... Evil
πρεπει να κλεισεις την μουσικη τελιως και να εχεις ανοιχτο το τζαμι του οδηγου για να ακουσεις (επιτελους) ενα "τσουφ"
ειληκρηνα δεν βρισκω κατι αλλο για να το κανω να ακουγεται καλυτερα ρε γα**το... Evil Evil Evil

Laughing Laughing Laughing
Θαναση , πολυ ωραια κατασκευη.
Κ γω εχω τις ενστασεις μου με τον 3ο αεραγωγο , λογω νερου , βροχης κλπ , αλλα αυτο οντως λυνεται με κλαπετο ηλεκτρονικο 'η χειροκινητο Laughing

Για ηχο , το μονο που μπορεις να κανεις (κατα τη γνωμη μου) , ειναι να αφησεις ενα κενο αναμεσα στους αεραγωγους κ το φιλτροκουτι.
Σιγουρα θα ρουφαει κ ζεστο αερα...αλλα...για καποιους απο μας Laughing , το ακουστικο κομματι ειναι σημαντικοτερο απο 3-4 αλογακια Razz
mechanic - Κυρ 13 Μάρ 2011, 18:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα μην πιθανη εισαγωγη νερου σας το ξαναλεω,
μην "ψαρωνετε" Very happy
ακομα και να βουλωσει το drain του θολου (εξαιρετικα δυσκολο αλλα οχι απιθανο) αν την εχεις ψηλα πρωτα θα αρχισει να σου περναει νερο μεσα απο τους αεραγωγους του καλοριφερ (μιας και συγκοινωνουνε)
και μετα θα παει απο εκει.
αλλα και αν αυτο γινει, το φιλτροκουτι εχει drain
και μην ξεχνατε πως ο αερας παει παντα απο τον ποιο "ευκολο δρομο" Wink
με αλλα λογια αν το φτιαξετε σωστα
με την καμια δεν παιζει θεμα νερου μεσα στον κινητηρα, πως αλλιως να το πω? Very happy Very happy Very happy

Να το πω και αλλιως?
αν τυχον αυτο το προιον το αγοραζατε ετοιμο plug & play
(γιατι περι τουτου προκειται, μιας και ειναι απιστευτα απλο και ευκολο)
τοτε ο κατασκευαστης θα σας εδινε ανετα life time εγγυηση
αλλα εγω τι να σας κανω παρα πανω?
περα απο το να σας αποδειξω (αναλυοντας τον τροπο λειτουργιας συμπεριλαμβανομενης καθε πιθανης δυσλειτουργιας)
το πως λειτουργει.
Ετσι ωστε να καταλαβετε μονοι σας πως δουλευει και οτι δεν ελοχευει κινδηνος,
και οχι επειδη "το λεω εγω"

Το μονο που σας εφιστω την προσοχη ειναι να το φτιαξετε σωστα, οκ? Wink
mechanic - Κυρ 13 Μάρ 2011, 18:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
mechanic έγραψε:
Pugobios έγραψε:

αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι χρησιμοποιεις 2 εισοδους αντι για μια και τι επιπτωσεις θα ειχε σε ενα ατμο(παλι για διπλη εισαγωγη)

Κοιτα για το τουρμπακι θα πρεπει να γραψω μια σελιδα ποστ
για να σου αναλυσω τον τροπο λειτουργιας και το γιατι χρειαζεται δυο.
αν θελεις ειτε παρε με τηλεφωνο να σου το πω (μου ειναι ποιο ευκολο απο το να γραφω Embarassed Very happy )
ειτε ελα σε καποια συναντιση οπου και θα στο δειξω απο κοντα.

Στα ατμο ειναι αλλες οι απαιτησεις,
οποτε πρεπει να μου πεις ακριβως για τι μοτερ προκειται
και που θελεις να κερδισεις δυναμη (ψηλα η χαμηλα)
Pughell - Κυρ 13 Μάρ 2011, 21:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα ερθει ο Κωστας(Pugobios) σε συναντηση,τοτε εσυ πιθανοτατα το βραδυ θα κοιμηθεις σπιτι μου... Laughing Laughing Laughing
Pugobios - Δευ 14 Μάρ 2011, 01:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
για να τον ηρεμησεις απο τις μαλ***ες που θακουσει? Laughing
mechanic - Δευ 14 Μάρ 2011, 08:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Very happy Very happy

Λοιπον το επομενο βημα ειναι να την κανουμε να "ακουγεται"
κατι που δυστηχως αποτυχα... Sad

Ο Γιαννης εχει μια καλη σκεψη,
αλλα δεν ξερω αν και κατα ποσο θα συμφερει απο θεμα κοστους. Rolling eyes

Παντως οποιος ασχολειται με πολυεστερικες κατασκευες μπορει να μου φτιαξει ενα σκουπακι για το μπροστινο μερος?
ωστε περα απο λειτουργικη και αποδοτικη να γινει και εμφανισημη η ολη κατασκευη?
MEMsound - Δευ 14 Μάρ 2011, 10:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
Θαναση...
να ενα ενδιαφερον καπο...
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=424759#424759
στο 1ο βιντεακι που μενει και ανοιγει το καπο του δσ3...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

υ.γ. για να βγει πολυεστερικη κατασκευή εκει πρεπει να φτιαξουμε πρωτα ενα καλουπι...δεν ειναι "δυσκολο"...αλλα πρεπει να βρουμε χρονο...κι ενα 207 για "δοκιμιο"
Pughell - Δευ 14 Μάρ 2011, 10:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Πειτε εσεις τι κατασκευη θελετε και ολα τα υπολοιπα ειναι ευκολα,ακομα και σε carbon... Cool
rallakias22 - Δευ 14 Μάρ 2011, 14:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω που εχω μαμα εξετμιση με ενα τελικο μονο και βγαλμενο το μεααιο αξιζει να το κανω; Εχω και ελευθερο φιλτρο Κ&Ν στο φιλτροκουτι.
giannis27 - Δευ 14 Μάρ 2011, 22:14:47
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Very happy Very happy Very happy

Λοιπον το επομενο βημα ειναι να την κανουμε να "ακουγεται"
κατι που δυστηχως αποτυχα... Sad

Ο Γιαννης εχει μια καλη σκεψη,
αλλα δεν ξερω αν και κατα ποσο θα συμφερει απο θεμα κοστους. Rolling eyes

Παντως οποιος ασχολειται με πολυεστερικες κατασκευες μπορει να μου φτιαξει ενα σκουπακι για το μπροστινο μερος?
ωστε περα απο λειτουργικη και αποδοτικη να γινει και εμφανισημη η ολη κατασκευη?

μια ερώτηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν Very happy όταν θα κατεβώ θεσ/νική θα περάσω μια βόλτα κ θα του κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κ πόσο θα κοστίσει ,θα του δώσω κ τους δικούς μου σωλήνες τις forge αν χρειαστεί για να τις βγάλει ολόιδιες .
το μόνο δύσκολο στην όλη κατασκευή πιστεύω είναι το κομμάτι που φεύγει από την πεταλούδα το οποίο ξεκινάει από 68μμ (εξωτερική διάμετρος πεταλούδας) στα καπάκια κάνει κατευθείαν 90άρα γωνία κ μετά στενεύει στα 50μμ~ εσωτερικά,βέβαια μπορεί να μπει μια90αρα γωνία σιλικόνης reducer η οποία θα κουμπώνει κατευθείαν πάνω στην πεταλούδα κ μετά ένα ενιαίο κομμάτι σωλήνα μέχρι το κολάρο του κούλερ +αντάπτορας για τον αισθητήρα θερμοκρασίας.
το ίδιο μπορεί να γίνει κ για το κομμάτι από την τουρμπίνα προς το φιλτροκούτι,90άρα γωνία σιληκόνης reducer 45μμ-68μμ κ μετά ένα σωλήνα που θα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το φιλτροκούτι το πιάνεις κ με ένα κολάρο κ είναι οκ.
το κομμάτι από το κούλερ προς την τουρμπίνα είναι απλά αστεία υπόθεση θα το βάλει στον κουρμπαδόρο κ απλά θα το κουρμπάρει .
τελευταία φορά που έπλενα την χοάνη είχα βάλει το φιλτροκούτι πάνω μέχρι να στεγνώσει η χοάνη ,από τις σωληνώσεις τις forge έβγαινε ένας μικρός ήχος σκάστρας κ τις τουρμπίνας άρα αν αντικατασταθεί κ το κολάρο από την τουρμπίνα προς το φιλτροκούτι με αλουμινένιο ή ανοξείδωτο σωλήνα πιστεύω θα βγει ο επιθυμητός ήχος .
michael-grivas - Τετ 02 Μάϊ 2012, 02:57:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση προς τον Θανάση!
Πιστεύεις πως αυτή η ωραία πατέντα ram air που έφτιαξες είναι αρκετή για να καλύψει μια τουρμπίνα 2860RS και ένα μοτέρ που ξεπερνάει τα 350 άλογα?
Αν όχι έχεις καμία καλή ιδέα?

Φιλικά Μιχάλης.
kostas207rc - Τετ 02 Μάϊ 2012, 16:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί κάποιος να ασχοληθει με το σκουπάκι ώστε να βγει ένα στανταρ σχέδιο και μετά να πατρονάρουμε και οι υπόλοιποι?
Το θέμα είναι να γίνει σωστό γτ με τον Θανάση που είχαμε μιλήσει τελευταία μου εξήγησε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο
ParisMcridis - Τετ 02 Μάϊ 2012, 17:20:20
Θέμα δημοσίευσης:

Uploaded with ImageShack.us

το εχω μετρησει και το εχω βγαλει το σκουπακι ωστε να μη βρισκει στην αγελαδα και να κουμπωνει στη μαμα σωληνα που παει στο φιλτροκουτι.εχω και ενα σχεδιο απο πολυουρεθανη αλλα δε μπορω να βρω καποιον να το κανει απο πολυεστερα.Αν ξερετε καποιον σας το δινω και τα φτιαχνει.Ομως πρωτα πρεπει να το δει ο θανασης(αν και δε νομιζω να γινετε καπως αλλιως).
Γιανα εχετε μια ιδεα ποσο μεγαλο ειναι...γινετε στρογγυλο(γιανα κουμπωσει στη σωληνα) διπλα στη γωνια της αγελλαδας.

Μιας και το αναφερουμε ας το γραψω και αυτο εδω.Κατεβασα τον προφυλακτηρα και η διοδος που λετε για τον αερα ειναι παρα πολυ μικρη(δεν περναει απο εκει το πουλι που βρεθηκε στο φιλτροκουτι για κανενα λογο...).Ο αερας χτυπαει στο ψυγειο και μπαινει στην τρυπα(γι αυτο εχετε θεμα οσοι εχετε κουλερ απο κουπρα) οποτε για παραπανω παροχη πρεπει να φτιαχτει και εκει καποιος οδηγος να πηγαινει παραπανω αερα στην τρυπα.
DENMARK - Τετ 02 Μάϊ 2012, 17:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα έλεγα, αφού είναι λίγο δύσκολο να γίνει σωστά, να γινόταν ένα σχέδιο από τον Θανάση και να το δίναμε π.χ. στην ΜΟΤΟRDROME να το βγάλει σε πλαστικό ABS, με το σκουπάκι, τους σωλήνες και τα όλα του σαν εργοστασιακά.

Πιστεύω ότι η ΜΟΤΟRDROME δεν θα πει όχι σε κάτι που μπορεί να πουληθεί όπου πωλείτε το 207Τ και θα είναι κάτι που δουλεύει 100%.

Τώρα το θέμα είναι αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο ο Θανάσης, μιας και αυτή είναι το αντικείμενο που σπούδασε (μηχανικός) και ίσως δεν θέλει να δίνει τις γνώσεις και την πείρα του δωρεάν στην όποια εταιρεία. Question Question

Τέλος πάντων μια ιδέα δίνω…………. Rolling eyes Rolling eyes
ParisMcridis - Τετ 02 Μάϊ 2012, 18:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
το θεμα ειναι οτι η καθε motodrome θα φτιαξει καλουπι γιανα γινει πλαστικο και αν ειναι να δωσουμε 30ευρω για ενα σκουπακι που μπορουμε να το φτιαξουμε στον καθε φαναρτζη με πολυεστερα και να δωσουμε 30ε για 10 πχ.
Το καλυτερο θα ηταν να τα εφτιαχνε καποιος απο εμας.Εγω δε μπορω να βρω πολυεστερα και οτι αλλο χρειαζετε αλλιως θα το ειχα ξεκινησει αφου εχω και ενα σχεδιο.
kostas207rc - Τετ 02 Μάϊ 2012, 18:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω εγώ φίλο φαναρτζή που να μας κάνει την δουλειά
θέλω όμως να ήμαστε σίγουροι για το σχέδιο
Πρέπει φυσικά να προσέξουμε να δώσουμε λίγο χώρο και στο βάλε βγάλε
της σκάστρας
ParisMcridis - Τετ 02 Μάϊ 2012, 18:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
η σκαστρα ειναι πολυ μακρια...απο χωρο ειναι οκ..τωρα απο σχεδιο αλλος θα μας το πει αν ειναι οκ...
Pughell - Τετ 02 Μάϊ 2012, 18:22:52
Θέμα δημοσίευσης:
DENMARK έγραψε:
Τώρα το θέμα είναι αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο ο Θανάσης, μιας και αυτή είναι το αντικείμενο που σπούδασε (μηχανικός) και ίσως δεν θέλει να δίνει τις γνώσεις και την πείρα του δωρεάν στην όποια εταιρεία. Question Question

Ακριβως αυτο...

Επειδη εχει σπουδασει και πριν καμια 5ετια περιπου καποιοι "επαγγελματιες" εγιναν τζαμπα μαγκες στην πλατη του,τετοιο σεναριο ξεχαστε το...

Υπαρχει ατομο,πολυ καλος φιλος του Θαναση που κανει με πολυεστερα αυτο που πρεπει και το κοστος ειναι εξαιρετικα λογικο για αυτο που πληρωνετε.
Οποιος θελει απλα επικοινωνει με τον Θανο...

Υποψιν οτι σε περιπτωσεις σαν του Μιχαλη το υπαρχον ram air δεν επαρκει ως εχει. Exclamation
DENMARK - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο μου, βλέπεις ότι το topic ανοίχτηκε πριν 1 χρόνο + και ακόμα λέμε για το πώς, που, ποιος, κ.τ.λ.

Δεν έχουμε δει ακόμα μια κάποιου είδους aftermarket κατασκευή από κάποιον (όποιος και να είναι) για να δούμε και οι υπόλοιποι

Και να έχει γίνει ίσως να μην το βγάζει προς τα έξω για να μην κάνει τους άλλους τσάμπα μάγκες και είναι κάτι που με στενοχωρεί.

Tώρα τελευταία βλέπω, ότι και να έχει κάνει κάποιος μια Greek πατέντα η κάτι καλό, δεν το λέει

P.s Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να προσβάλω κάποιον από τους φίλους του forum
MAD - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
DENMARK έγραψε:

Ακριβως αυτο...

Επειδη εχει σπουδασει και πριν καμια 5ετια περιπου καποιοι "επαγγελματιες" εγιναν τζαμπα μαγκες στην πλατη του,τετοιο σεναριο ξεχαστε το...

Υπαρχει ατομο,πολυ καλος φιλος του Θαναση που κανει με πολυεστερα αυτο που πρεπει και το κοστος ειναι εξαιρετικα λογικο για αυτο που πληρωνετε.
Οποιος θελει απλα επικοινωνει με τον Θανο...

Υποψιν οτι σε περιπτωσεις σαν του Μιχαλη το υπαρχον ram air δεν επαρκει ως εχει. Exclamation

Αν δεν κάνω λάθος ο Θανάσης είχε φτιάξει ενα δείγμα το οποίο "δεν" του έκανε! Προφανώς γι αυτό λεει ο Κωστας μην τυχόν να δουμε αλλού...
Φυσικά είχε πει ο Θανάσης μπας και μπορεί να μας κανει δείγμα καποιος "αλλος"...
Εγινε μια συζήτηση οταν τοποθετούσε το δικό μου pam air!
MAD - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην παρεξηγηθώ ο Θανάσης θα πει το τελικο οκ είτε να κανουμε κάπου, κατι σαν δείγμα μιας και η κατασκευή ειναι κόπος προσωπικης εργασίας και ο ανθρωπος δεν θελει σεντς απο κανενα μας!!!
Wink
Pughell - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι θεμα παρεξηγησης ρε,απλα επειδη ακριβως ξαναγινε παρα το γεγονος οτι καποιος ειχε ηδη αγορασει(ναι,πληρωσαν) τα δικαιωματα στον Θαναση,καποιος αλλος εκανε αντιγραφη και εβγαζε κερδος απο αυτο...

Και επειδη κατι τετοιο δεν λεει,ο Θανασης θα δωσει το ΟΚ για την χρηση του σχεδιου.

Το "στομιο" εχει σχεδιαστει οπως επισης υπαρχει και καλουπι και καποιοι το εχουν δοκιμασει με θετικα αποτελεσματα.
Τωρα το κατα ποσο αυτο θα σταματησει να ειναι "προνομιο" και θα χρησιμοποιηθει σαν προιον "ευρειας καταναλωσης" ειναι αλλη υποθεση που εξαρταται απο τον Θανο.
android - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
DENMARK έγραψε:
Στέλιο μου, βλέπεις ότι το topic ανοίχτηκε πριν 1 χρόνο + και ακόμα λέμε για το πώς, που, ποιος, κ.τ.λ.

Δεν έχουμε δει ακόμα μια κάποιου είδους aftermarket κατασκευή από κάποιον (όποιος και να είναι) για να δούμε και οι υπόλοιποι

Και να έχει γίνει ίσως να μην το βγάζει προς τα έξω για να μην κάνει τους άλλους τσάμπα μάγκες και είναι κάτι που με στενοχωρεί.

Tώρα τελευταία βλέπω, ότι και να έχει κάνει κάποιος μια Greek πατέντα η κάτι καλό, δεν το λέει

P.s Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να προσβάλω κάποιον από τους φίλους του forum

Ιδιοκατασκευη ειναι το ολο σκηνικο και υπαρχουν μερικα,σε καποια ποσταρισματα μελων,απλα επειδη ειναι ιδιοκατασκευη το καθενα εχει γινει οπως ετυχε,χωρις κανενα να ναι 100% οκ.Οποτε το θεμα δεν ειναι να γινεις μαγκας εσυ,εγω ο τακης ο μακης ο σακης κτλ.αλλα να βγει κατι 100% οκ,που δεν εχει βγει.Και φυσικα ειναι χοντρη παπαρια να το εκμεταλευτη καποιος εξυπνιδης οικονομικα,την στιγμη που ο δημιουργος δε ζηταει τιποτα και σου λεει πως πρεπει να γινει,αλλο που εμεις ειμαστε αμπαλοι και δεν νιωθουμε Laughing
MAD - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν ειναι θεμα παρεξηγησης ρε,απλα επειδη ακριβως ξαναγινε παρα το γεγονος οτι καποιος ειχε ηδη αγορασει(ναι,πληρωσαν) τα δικαιωματα στον Θαναση,καποιος αλλος εκανε αντιγραφη και εβγαζε κερδος απο αυτο...

Και επειδη κατι τετοιο δεν λεει,ο Θανασης θα δωσει το ΟΚ για την χρηση του σχεδιου.

Το "στομιο" εχει σχεδιαστει οπως επισης υπαρχει και καλουπι και καποιοι το εχουν δοκιμασει με θετικα αποτελεσματα.
Τωρα το κατα ποσο αυτο θα σταματησει να ειναι "προνομιο" και θα χρησιμοποιηθει σαν προιον "ευρειας καταναλωσης" ειναι αλλη υποθεση που εξαρταται απο τον Θανο.

Thumb right
mechanic - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:55:59
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα μια απορια...
περιπου κανα χρονο πριν ειχα προτεινει να δωσω το CIM (Cold Intake Manifold)
δεν ειναι σκουπακι ρε παιδια Very happy
στο κλαμπ και να το φτιαχνει οποιος/οποιοι πιανουν τα χερια τους και να το δινετε σε μια χαμηλη τιμη που ταυτοχρονα να μενει και κατι για τα εξοδα του κλαμπ (τοτε ηταν ακομα η λεσχη με το ενοικιο κτλ).
Τεσπα...

Οπως καταλαβαινετε εγω δεν εχω προβλημα να το δωσω και μαλιστα σε ολες τις μορφες του (Το εχω φτιαξει για 3 διαφορετικα σταδια αναλογα το σεταπ του αυτοκινητου)
Αλλα οπως προαναφερε και το παιδι,
το να το δωσω καπου επισημα σιγουρα θα με βολευε καθως και λεφτα να μην επερνα σιγουρα θα ειχα καποιο credit.
(καποτε πχ ειχα πουλησει επισημα μια αλλη πατεντα και ειχα πληρωθει κανονικα)
Αλλα οπως αναφερω και ξεκαθαριζω κατα καιρους εχω 2 προβληματα... Laughing
1ον δεν ειμαι ψηλικατζης (προς Θεου να μην παρεξηγηθω απλα θελω να λεω τα πραγματα οπως ακριβως ειναι ΟΚ?) και να κατσω να "διαφημιζω" το προιον μου για μερικα ευρω, να μπω μετα στη φαση του να εχω 2-3 ντεμο cars που να κατεβαινουν στα κοντροστεκια να μοιραζουν ψω***ς και την αλλη μερα να χτυπαει το τηλεφωνο μου.
Οπως επισης και τα ντεμο καρς να εχουν καταναλωσεις που να βγαζουν ματι και να γινονται συζητησεις επι συζητησεων στα απανταχου φορουμ.
Δεν εχω κατι εναντιον με τους επαγγελματιες του χωρου, ισα ισα σεβομαι οτι ζουνε τις οικογενιες τους μεσα απο αυτη τη δουλεια.

2ον δεν θελω να δωσω μια πατεντα σε καποιον που ενω θα του κοστιζει πχ 15-20 ευρω (αναλογα αν το βαφει η οχι Very happy ) γιατι τοσο κοστιζει να φτιαχτει αυτος/αυτοι να την πουλανε καμια 100αρα και στα μελη του κλαμπ με εκπτωση κτλ να κατεβαινει στα 80 η 90 και να κονομανε αλλοι με ιδεες δικες μου.

Για αυτο και εχω κρατησει στοιχεια κτλ ωστε αν καποιος παει να το παιξει εξυπνος να μου πληρωσει διαφυγοντα κερδη στο μελλον...

Εγω θελω να το δωσω (και ουσιαστικα σας το εδωσα στο DIY) για να μπορει το καθε παιδι να το φτιαχνει μονος του η αν δεν πιανουν τα χερια του να το φτιαχνει ενας φιλος του κτλ...
Δεν θελω ρε γα**το να το δω λιγο αλλαγμενο και με μια σταμπα πανω και να πωλειται 5 και 10 φορες πανω απο οσο πραγματικα κοστιζει....
Ειναι κριμα γιατι εσας δεν σας περισευουν τα χρηματα,
και τετοιες πατεντες που βγαζω εχουν σαν κυριο στοχο την οικονομια (και μεσω αυτης σαν "παρενεργια" ερχεται και η λιγο η περισσοτερη αυξηση της αποδοσης Very happy )

Τωρα για τους ποιο ανυσηχους... Laughing

ναι γινεται και μαλιστα θα δουλευει καλα, αλλα εχω σχεδιασει κατι αλλο καλυτερο για τα ΒΤ που ως στοχο εχει να βοηθαει οχι μονο στην καλυτερη αποδοση αλλα στο να μειωσει το λαγκαρισμα Wink
mechanic - Τετ 02 Μάϊ 2012, 19:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Στελιο με προλαβες την ωρα που ποσταριζα
mechanic - Τετ 02 Μάϊ 2012, 20:11:55
Θέμα δημοσίευσης:
MAD έγραψε:
Pughell έγραψε:

Thumb right

Εγω εχω ολη την καλη διαθεση, οχι μονο να το δωσω αλλα και να το βαλω ο ηδιος σε οποιο παιδι θελει.
Αλλα δεν θελω μετα απο λιγο η πολυ καιρο αυτο να βγει στην παραγωγη σαν clopy paste απο καποιον επωνυμο βελτιωτη.
Οπως εκανε παλια ο κορεντας στα ρενω που εκλεψε δηκιες μου ιδεες και τις πουλαγε σαν πατεντες του.
(μαλιστα ηταν τυχερος εκεινο τον καιρο γιατι τα δηκαιωματα αυτης της πατεντας τα ειχα πουλησει οποτε και δεν μπορουσα να τον κυνηγησω δικαστικως)
Ενω τωρα δεν εχω τετοια κολληματα Laughing

Και για να ερθω στο τεχνικο κομματι...
Η ολη δουλεια βασιζεται στο να χρησιμοποιω/εξαντλω και την παραμικρη λεπτομερια σε καποια σημεια που με το ματι ουτε καν που φαινονται.
Οποτε και αν γινει λαθος τοποθετηση η κατασκευη
ναι μεν δεν γινεται ζημια (το εχω προβλεψει αυτο Very happy ) αλλα χανεις απο τα +++ που εχεις να λαβαινεις.
Η καποιοες λεπτομεριες που εχουν να κανουν με την επιπλεον αποδοση μετα τα 200χλμ κτλ...
Για να σας δωσω να καταλαβετε τι εννοω, με ενα καλο φιλο μεσα απο το εξτρεμεengineering που με βοηθησε στην εφαρμογη μιας και ειναι χρυσοδαχτυλο αυτο το παιδι Cool
πρεπει να χαλασε (δεν θυμαμαι ακριβως) κοντα στα 10 κομματια μεχρι να το φτιαξει οπως ηθελα και επρεπε.
Και να φανταστειτε οτι τα ειχαμε ολα στο χερι ετοιμα Laughing
Υπολογισμενες ογκομετριες, αποκλισεις ροης, απωλειες και τα ρεστα...

Βεβαια αν γινουν ολα σωστα τοτε μιλαμε μονο για πλεονεκτηματα,
μειωση καταναλωσης, αυξηση ιπποδυναμης, target πιεσης με λιγοτερες στροφες τουρμπηνας, χαμηλοτερη θερμοκρασια εισερχομενου και προς συμπιεση αερα και παει λεγοντας.
Μειονεκτημα?
Αν και δεν σου γεμιζει το ματι οταν το κοιτας,
πρεπει να γινει σωστα αλλιως αρχιζεις να χανεις αυτα τα + τα οποια εχεις να λαβαινεις.
Και ενα ακομα μειονεκτημα οτι καλα ειναι να βαλετε φιλτρο ελευθερας γιατι οι αεριες μαζες που περνανε μετα (ειδηκα στο δευτερο σταδιο και πανω) ειναι σχεδον διπλασιες απο αυτες που περνανε στην τελιως μαμα μορφη. Με αποτελεσμα το life time του χαρτινου φιλτρου να ερχεται γρηγορα προς το τελος του και δεν συμφερει να πληρωνετε χαρτινα φιλτρα καθε φορα, βαζεις ενα ελευθερας και το καθαριζεις καθε 5000χλμ και εισαι ΟΚ...
mechanic - Τετ 02 Μάϊ 2012, 20:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
Για να ανακεφαλαιωσω,
το CIM αυτη τη στιγμη μετραει σχεδον 2 χρονια και βαλε πανω σε ΤΗΡ
διαφορων σετ απ, προγραμματισμενων/βελτιωμενων η και τελιως μαμα.
Δουλευει σωστα και απροβληματιστα
(πως τα λεω? Laughing ουτε διαφημιση να εκανα Laughing Laughing Laughing Laughing )

Απλα οπως σας ειπα θελει σωστη κατασκευη, και τοποθετιση.
Απο εκει και επειτα το ποσο επιπλεον αποδοση θα δωσει στον καθεναν σας
και ποσο θα μειωσει την καταναλωση σας, εξαρταται απο την κατασταση του κινητηρα αλλα και τις οποιες υπολοιπες βελτιωσεις φυσικα.

Το μονο θεμα που θελει λιγο προσοχη (κατα την εγκατασταση) ειναι οτι σε καποια 207 με κουπροκουλερ αν το κουλερ "κρυβει" το εργοστασιακο σκουπακι η οχι.

Για τους ΒΤ η εκκεντροφορατο με τουρμπηνα RC τοτε εκει θελουμε οπως και δηποτε φιλτρο της green, μαμα αγελαδα και εννοειται 3ο σταδιο
michael-grivas - Τετ 02 Μάϊ 2012, 20:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
Για την δική μου περίπτωση Θανάση τι γίνετε?
Θέλω να πω πως στην 2860 δεν κουμπώνουν μαμά αγελάδες κτλπ.
Υπάρχει λύση?
michael-grivas - Τετ 02 Μάϊ 2012, 22:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως στην δική μου περίπτωση χρειάζεται κάτι τέτοιο?

mechanic - Τετ 02 Μάϊ 2012, 22:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ψαχνεσαι να ριξεις χρημα η μου φαινεται? Very happy

η ουσια και η λειτουργηκοτητα να ξερεις πως δεν κοστιζει, μην πετας λεφτα σε οτι βρισκεται μπροστα σου.
Αν δε βιαζεσαι εχω υποσχεθει (και θα το κανω πραξη καποια στιγμη) τα σχεδια που εχω φτιαξει και για τα ΒΤ.
Νομιζω οτι και οι 300αρηδες και βαλε δικαιουνται ενα σωστο και λειτουργικο συστημα εισαγωγης που να μειωνει το λαγκ αλλα και να φτανει μεχρι τις 7800
και οχι αυτα που εχω δει εως τωρα
michael-grivas - Τετ 02 Μάϊ 2012, 22:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ Θανάση θα περιμένουμε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kostas207rc - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 01:21:39
Θέμα δημοσίευσης:
Για να φτάσουμε στο ψητό Θανάση πως θα φτάσει στα χέρια μας το σωστό CIM(σκουπάκι Laughing )?
DENMARK - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 12:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
άντε ντε........

εδώ σε θέλω...... Laughing Laughing
mechanic - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 20:29:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πριν απο δυο βδομαδες ημουν στην ελλαδα, τωρα χαιρετε... Confused Rolling eyes

Αλλα μπορω μεσω ενος καλου και εμπιστου φιλου να κανονισω να σου στειλει. Πες μου αν θες ενα η παραπανω κομματια για να του πω ποσες κοπιες να βγαλει.
(μεσα στο εξτρεμε εngineering εχουμε γραψει σελιδες ολοκληρες επ'αυτου και μαλιστα του χαλασα ενα σωρο καλουπια μεχρι να βγει το σωστο, θυμασαι ενα που ειχα για να σου δωσω που δεν στο εδωσα? ηταν γιατι ηταν λαθος μοιρες ο σωληνας παροχης με αποτελεσμα να υπολειτουργει) Ελα ρε παπαρα στο εξτρεμε να τα πουμε αναλυτικα και μαλιστα για το ποιο σταδιο χρειαζεσαι εσυ η οποιο αλλο παιδι ενδιαφερεται

Αλλα για να μην εχω/εχουμε παρεξηγησεις πρεπει να τον ρωτησω πρωτα και μετα να σου απαντησω.
Και φυσικα οπως σου προανεφερα (και σορρυ αν σας ζαλιζω) δεν θελω να το δω να πωλειται επισημα ετσι οπως ειναι η λιγο αλλαγμενο, γιατι ειληκρινα θα το παω δηκαστικα το θεμα και επειδη δωξα το Θεο εχω την οικονομικη ανεση μπορω να το κυνηγαω οσος καιρος και αναβολες να υπαρξουν.

Τα σχεδια τα δινω δωρεαν σε οποιον θελει
το να πληρωσει καποιος ενα συμβολικο ποσο για τα υλικα κατασκευης + κατι ακομα για τον κοπο οποιου το φτιαχνει το καταλαβαινω και δεν με πειραζει οποιος θελει να βγαλει ενα χαρτζηλικι.
Αλλα επειδη αυτη η παπαρια (αν φτιαχτει σωστα) εχει πολυ καλη αποδοση
δεν θελω να γινει αντικειμενο εκμεταλευσης απο "μαγκες" και εξυπνους
Ειμαστε ξηγημενοι σε αυτο???
MAD - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 21:23:17
Θέμα δημοσίευσης:
Θανάση έχεις απόλυτο δίκιο!! Βασικά το συμβολικό πόσο να παει υπέρ της λέσχης!!
Υπολόγισε με και εμενα για να το τελειώσω... Laughing
mechanic - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 21:37:09
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ Very happy
volvos - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 21:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
mixali isos τωρα ελπιζω εχεις αρχισει να παιρνεις μυρωδια γιατι ειμαστε τοσο αρνητικοι σε καποια θεματα και μακαρι να ειχαν μεινει τα ποστ καποιων καθικιων του παρελθοντος που αλωνιζαν εδω μεσα ωστε να εχεις και εσυ πληρη αποψη για το τι και πως και να κατανοησεις γιατι τετοια αντιδραση σε συγκεκριμενα θεματα
οφ τοπικ σορυ θαναση
michael-grivas - Παρ 04 Μάϊ 2012, 00:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη καταλαβαίνω απόλυτα τι παίζεται δεν είμαι χαζός.
Απλά είναι λίγο κρίμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι επειδή κάποια καθίκια όπως λες έκαναν στο παρελθόν το φόρουμ μπάχαλο!

Είναι άδικο!
Off Topic
michael-grivas - Παρ 04 Μάϊ 2012, 00:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
Θανάση όπως έχω αναφέρει και ποιο παλιά δεν είμαι ούτε μηχανικός ούτε βελτιωτής!
Θέλω να πω με αυτό ότι δεν τίθεται θέμα να κάνω εμπόριο την πατέντα σου!
Έτσι κι αλλιώς στην δική μου περίπτωση δεν θα άξιζε τον κόπο!!
Μήπως υπάρχουν και πολλά 207 big turbo? Μετρημένα στα δάχτυλα είναι!
Και προς θεού δεν μίλησε κανείς για τζάμπα!!
piratee - Σαβ 05 Μάϊ 2012, 14:06:19
Θέμα δημοσίευσης:
Αν γίνεται θέλω και εγώ μια κόπια από το σκουπάκι..
NoDsl - Σαβ 05 Μάϊ 2012, 14:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
piratee έγραψε:

Εδώ
giannis27 - Κυρ 06 Μάϊ 2012, 00:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
piratee έγραψε:

Εδώ

να σαι καλά ρε Διονύση δεν ξέρεις πόσο καιρό το έψαχνα Laughing Laughing Laughing
piratee - Πεμ 10 Μάϊ 2012, 19:00:16
Θέμα δημοσίευσης:
Χα Χα!!
Γράψε λάθος. Όχι σκουπακι, CIM (Cold Intake Manifold)
mechanic έγραψε:

Αλλα μπορω μεσω ενος καλου και εμπιστου φιλου να κανονισω να σου στειλει. Πες μου αν θες ενα η παραπανω κομματια για να του πω ποσες κοπιες να βγαλει.

Αυτό εννοούσα
e214vall - Σαβ 15 Φεβ 2025, 13:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
piratee έγραψε:

Εδώ

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν οι φωτογραφίες του παραπάνω link πουθενά, σωστά; Αχχ άργησα πολύ να γεννηθώ μου φαίνεται. Rolling eyes
geo106xs - Πεμ 01 Μάϊ 2025, 08:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
e214vall έγραψε:
NoDsl έγραψε:
piratee έγραψε:

Εδώ

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν οι φωτογραφίες του παραπάνω link πουθενά, σωστά; Αχχ άργησα πολύ να γεννηθώ μου φαίνεται. Rolling eyes

Αααν εισαι τυχερος και το δει καποιο απο τα παιδια...αν και δυσκολο το κοβω. Ισως εχεις μια πιθανοτητα, αν κανεις μια αναρτηση στη σελιδα του psclub στο fb, αναζητωντας το μελος που ειχε κανει το ποστ.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες