nikq έγραψε: |
Παιδία μια είναι η λύση σε όσους το έχουν! Να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού.
Εάν θέλετε πηγαίνετε στην σελίδα http://206gti.net/faq/ και βρέστε τον τίτλο Electrical Trouble Shooting...... |
johnfromhaidari έγραψε: |
...Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ? |
nikq έγραψε: |
Όταν γυρνάς το κλειδί έχει 3 σκάλες . γυρισετο μέχρι την δεύτερη. Λογικά θα σου ανάψουν όλα τα λαμπάκια, όλοι οι δείκτες θα μπουν σε λειτουργία.... (βενζίνης , θερμοκρασία μηχανής ) όπως και του λαδιού. Θα δεις να ανεβαίνει μέχρι επάνω ο δείκτης(εάν λειτουργεί σωστά) για λίγα δευτερόλεπτα ,μετά πέφτει και δείχνει την θεοκρασία του λαδιού. Εάν δεν κουνηθεί τότε έχει βλάβη ο αισθητήρας ή δεν έχεις καθόλου λάδια, πράγμα απίστευτο.... |
STELIOS έγραψε: |
Αυτος ο δεικτης που λες (στο κοντερ δεξια) ειναι του νερου. Ο δεικτης λαδιου ειναι ο αλλος μεσα στο στροφομετρο χαμηλα.
Επειδη βλεπω και λετε διφορα για τους δεικτες ηθελα να το διευκρινισω να καταλαβαινουμε για ποιον λετε, και οτι δεν δειχνουν σταθμη αλλα θερμοκρασια. Οποτε δεν δειχνουν αν εχεις λαδια, απλα ποσο ζεστα ειναι. Επισης μερικα μοντελα (νομιζω πριν 2001) δεν εχουν δεικτη λαδιου, μονο νερου. |
Byron206 έγραψε: |
Το αποτελεσμα ειναι οτι δεν δωσανε λυση και θα στειλουν το αριθμο πλαισιου μου στην Γαλλια..... |
Byron206 έγραψε: |
Στελιο ο δεικτης θερμοκρασιας λαδιου μολις γυρισει το κλειδι 3 σκαλες παει στο τερμα και ετσι σου δειχνει ποσο λαδι εχεις μετα πεφτει και σου δειχνει την θερμοκρασια.....Τωρα στα πιο καινουργια ο δεικτης θερμοκρασιας λαδιου ειναι μονο για την θερμοκρασια, για να δεις την σταθμη των λαδιων γυρνας το κλειδι στην 3η σκαλα και εκει που σου δειχνει σε ποσα χιλιομετρα πρεπει να πας για service σου βγαζει 7 "οοοοοοο" και ενα "f" στο τελος οπου κατω απο το f λεει "max"...... Tωρα αν εχει βαλει παραπανω λαδι απο το κανονικο οι 7 οοοοοοο αναβοσβηνουν σαν τρελα, επισης αν δεν εχεις λαδι στο κινητηρα τα "ο" γινονται "-".......ελπιζω να καταλαβες..... ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Αυτος ο δεικτης που λες (στο κοντερ δεξια) ειναι του νερου. Ο δεικτης λαδιου ειναι ο αλλος μεσα στο στροφομετρο χαμηλα. |
Tomcat έγραψε: |
O κολλητός μου μόλις χτές παρέλαβε .. ένα καινούργιο 16V Quicksilver 1.4 .. Λοιπόν με την πρώτη βόλτα παρατήρησα ότι η θερμοκρασία λαδιού ήταν σταθερά πάνω από τους 100 και συνήθως κοντά στην παύλα κάτω των 140 βαθμών...(υποθέτω ότι είναι 120 οC) ... είναι φυσιολογικό αυτό΄?? Το αμάξι δεδομενου ότι ειναι σε στρώσιμο δεν πήγαινε πάνω απο τις 3500 στροφές .. και γενικά δεν ζορίστηκε καθόλου...
Γενικά όλοι οι νέοι με 16V 1.4 τι θερμοκρασίες βλέπετε στο λαδάκι σας... γιατί εγώ προβληματίστηκα αρκετά .. με το 8V βλέπω τέτοιες θερμοκρασίες μόνο με παρατεταμένο σκίσημο!!! |
p206xs2 έγραψε: |
Παιδιά στην Έψιλον μου είπαν ότι το πρόβλημα με τον αισθητήρα στάθμης λαδιού του κινητήρα λύνεται με μικρή ελάττωση της ποσότητας του λαδιού.
Αυτή η οδηγία τους ήρθε από Γαλλία.Τί λέτε; |
Recifees έγραψε: |
Η βέργα είναι /ήταν και θα είναι η μόνη αξιόπιστη λύση .. |
Sidobre έγραψε: | ||
Το λές και μόνος σου. Εγώ αν έχω απορία αυτήν κοιτάω! Τώρα για το πόσο, ή αν αυτή η οδηγία είναι από την Γαλλία, εγώ δεν το έχω ακούσει. Θεωρώ όμως ότι είναι λογικό αν έχει παραπάνω λάδι μέσα να βγαίνει εκτός λειτουργίας. Οταν με το καλό μάθω τι παίζει θα μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. |
chrisa έγραψε: |
Και κάτι ακόμα : επείδη διάβασα τη συζήτησή σας, αν σας πω ότι το δικό μου δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας νερού??? |
![]() ![]() ![]() ![]() για την κλίμακα θα σε γελάσω...πάντως το 90 που λέω είναι στη μέση, δηλαδή ο δείκτης είναι οριζόντιος στο 90.και στην αντιπροσωπεία όταν το πήρα μου είπαν ότι η κανονική θερμικρασία λαδιού είναι στο 90. Τώρα όσον αφορά αυτό που προανέφερες Steve για την ένδειξη της βέργας και γω δυσκολεύομαι.Άσε που όταν είναι βράδυ και μου αναβοσβήνουνε τρελλά οι παύλες δεν μπορώ φυσικά να ελέγξω τα λάδια με τη βέργα (λόγω φωτισμού) |
Επιμένω ότι είναι του λαδιού, άλλο είναι το σηματάκι του λαδιού και άλλο του νερού (και άλλο του ξυδιού) ![]() με βάζεις σε υποψίες τώρα και παω να το κοιτάξω... ![]() |
Μήπως με κοροϊδεύουνε μπροστά στα μούτρα μου??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
tgi έγραψε: |
Καλημέρα παιδιά,
Και εγώ με την σειρά μου έχω πρόβλημα στον ηλεκτρονικό δείκτη στάθμης λαδιού... Το αυτοκίνητο που έχω είναι το Peugeot 307cc μόλις 3 μηνών (λέτε να βγάζει τα δοντάκια του??? ή να περνάει ίκτερο??) Κάνει το κλασικό σε όλους πρόβλημα : "όποτε θυμάται αναβοσβήνουνε οι παύλες και όταν είναι στα καλά του min oooooof max ,όλα μαζί...." Πήγα στο συνεργείο και μου έδωσαν την εξής απάντηση : Είναι ευαισθητος ο sensor και βγάζει συχνά πρόβλημα... Και να τον αλλάξουμε δεν θα δείς βελτίωση! Οπότε άστο έτσι όπως είναι...!!!! ![]() ![]() ![]() Τί μου προτείνετε να κάνω??? Να το αφήσω???? Να ζητήσω αλλάγή στο πρώτο service??? Ευχαριστώ |
Ακούστε λίγο......
Χθές που το πήγα για έλεγχο στα 1700km και τους επισήμανα ξανά το πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω και όπως το περιέγραψε και ο tgi μου είπανε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι αυτή είναι η κανονική ένδειξη (να ανάβουνε όλα μαζί), όσο για τις παύλες που αναβοσβήνουνε να μη στεναχωριέμαι γιατί το κάνει συνήθως μετά από πολλές ώρες μη λειτουργίας (και πάλι δεν είναι πρόβλημα) ![]() Μήπως με κοροϊδεύουνε μπροστά στα μούτρα μου??? ![]() ![]() ![]() ![]() |