Vaggelis έγραψε: |
Πήρα αφορμή να ανοίξω αυτό το topic, λόγω της νεας γρατσουνιάς που απόκτησα πρόσφατα ![]() Πλέον έχω 4 ωραιότατες γρατσουνιές, προφανώς εσκεμμένες, και μάλλον με κλειδί ![]() ![]() ![]() Επειδή είναι αμαρτία να βάψω το αυτοκίνητο (είναι και τα αυτοκόλλητα βλέπεις... ![]() Επίσης θα ήθελα να μάθω και τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοια προϊόντα, ε και καμιά τιμή θα με βόλευε. |
seridim έγραψε: |
Φίλε Βαγγέλη επειδή και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με κάποιες ωραιότατες γρατσουνιές και έχω δοκιμάσει κάποιες από τις ''γνωστές'' αλοιφές χωρίς κανένα αποτέλεσμα αυτό που σου προτείνω είναι να συμβιβαστείς με αυτές. Στην αρχή είναι αρκετά δύσκολο αλλά μετά συνηθίζεις[/b] |
Δεν γίνεται, κάθε φορά που πάω να πάρω το αυτοκίνητο, μου "χτυπάνε" το μάτι ![]() ![]() Εχω δεί κάτι διαφημίσεις στην τηλεόραση (Telemarketing και καλά...) και είναι κάτι τύποι που πουλάνε κάτι αλοιφές, οι οποίες εξαφανίζουν τα πάντα!! (γρατσουνιές, μπογιές κλπ) αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ αξιόπιστες... |
Πήρα αφορμή να ανοίξω αυτό το topic, λόγω της νεας γρατσουνιάς που απόκτησα πρόσφατα ![]() Πλέον έχω 4 ωραιότατες γρατσουνιές, προφανώς εσκεμμένες, και μάλλον με κλειδί ![]() ![]() ![]() Επειδή είναι αμαρτία να βάψω το αυτοκίνητο (είναι και τα αυτοκόλλητα βλέπεις... ![]() Επίσης θα ήθελα να μάθω και τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοια προϊόντα, ε και καμιά τιμή θα με βόλευε. |
Byron206 έγραψε: |
Dimip μας υποχρεωσες ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εγω θα σου προτεινα να πας στην Βουλιαγμενης διπλα απο τα intersport εχει ενα πλυντηριο αυτοκινητων HAND CAR WASH και ρωτα τον αν μπορει να κανει κατι με καποιο τροπο. Ο τυπος ειναι πολυ καλος στην δουλεια του ![]() ![]() |
DimiP έγραψε: |
εκει που θα πηγαιναμε ενα απογευμα και ακομη πηγαινουμε ; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byron206 έγραψε: |
Ναι Dimip που τελικα δεν πηγαμε διοτι αργησες λιγο και γιατι ηθελες να δεις τον Σταθη να κανει χωσιματα με 106Rallye στο παλιο αεροδρομιο και που παραλιγο να δεις το χανταξ.....θυμασαι ![]() |
Byron206 έγραψε: | ||
Ναι Dimip που τελικα δεν πηγαμε διοτι αργησες λιγο και γιατι ηθελες να δεις τον Σταθη να κανει χωσιματα με 106Rallye στο παλιο αεροδρομιο και που παραλιγο να δεις το χανταξ.....θυμασαι ![]() Οποτε θες παντως παμε για καφε αρκει να ειμαστε σε κοινη ωρα βαρδιας. |
Μπορεις να κανεις το εξης δοκιμασμενο: να αγορασεις ενα κουτι (μισοκιλο) χρωμα αυτοκινητου φτιαγμενο σε χρωματοπωλειο αλλα ΟΧΙ ΣΠΡΕΥ, απλα κουτι.
επειτα να παρεις ενα ψιλο πινελακι ζωγραφικης, το λεπτοτερο που θα βρεις και να περασεις προσεκτικα πανω στην γραμμη της γρατσουνιας λιγο χρωμα. Αν ειναι βαθια η γρατσουνια δεν θα καταφερεις πολλα μια που η μπογια δεν θα μενει στην επιφανεια αλλα θα ρουφιεται, αν παλι δεν ειναι πολυ βαθια με 1 περασμα θα καλυψεις τη γρατσουνια. Φυσικα θα φαινεται , ΑΛΛΑ θα φαινεται στο χρωμα του αμαξωματος και μονο απο κοντα και δεν θα φαινεται τοσο εντονα οσο τωρα που ειναι αβαφτη. |
Vaggelis έγραψε: | ||
Αυτό με το πινελάκι που λές, μου το πρότεινε και άλλος, αλλά θέλει χέρι... καλλιτέχνη (πικάσσο και πάνω). Μια λάθος κίνηση και το αισθητικό απότέλεσμα θα είναι χειρότερο από αυτό της γρατσουνιάς... Μάλλον πρέπει να τις συνηθίσω... |
Tomcat έγραψε: |
Όσο για το setακι της peugeot ή αλλιώς Stylo Retouche είναι καλό ....... για να βάψει τα νύχια της καμία κοπελιά τπτ παραπάνω.
Σε εμένα τουλάχιστον που είναι μεταλλικό το χρώμα το βρήκα απαράδεκτο σε σχέση με αυτό που περίμενα πάντα.Λογικό βέβαια λόγω ανομοιογένιας της επιφάνειας αλλά.... |
shiba έγραψε: |
καλησπερα σε ολουσ..λοιπον χτεσ παρατηρησα στο προφυλακτηρα 2 μικρεσ γραντζουνιτσεσ..τωρα πωσ εγιναν ενασ θεοσ ξερει..μηπωσ υπαρχει καμια αξιοπιστη αλοιφη η να παω στην peygeot μηπωσ μου κανουν αυτοι τιποτα(ναι θα μου κανουν σιγουρα ![]() |
shiba έγραψε: | ||
|
paris έγραψε: |
Δοκιμάστε το www.chipsaway.gr και δεν θα χάσεε. Το διαβασα στο περιοδικό car. |
paris έγραψε: |
Μηπως ξερει κανείς και τι τιμές παίζουν στην εν λόγο εταιρί ![]() |
CHRYSAF.206GTI έγραψε: |
δεν ξέρω... γιατι λες να το φτιάξω μέσω της ασφάλειας??? και πως γινεται αυτο?? ![]() |
vinman έγραψε: |
δεν εχεις να χασεις τιποτα αν πας μια βολτα εως εκει.... |
manosm3 έγραψε: | ||
Αν δεν κανει καλη δουλεια, εχει να χασει τα λεφτα του! |
MEMsound έγραψε: | ||||
Τι λες ρε Μάνο! Τα λεφτά του θα τα χάσει μόνο αν κάνει την επισκευή εκεί και κάτι δεν πάει καλά! Με το να πάει μια βόλτα (ενημερωτική προφανώς) από εκεί δεν χάνει τίποτα! ![]() ![]() |
crusader έγραψε: |
Πήγα πριν κάτι μέρες στην chipsaway στην Π. Ράλλη και ρώτησα για τις δικές μου γρατζουνιές.
Έχω μια μεγάλη στη δεξιά πλευρά του ατοκινήτου (σχεδόν από το πίσω φτερό ως το μπροστινό) και μια στο καπώ 15-20 πόντους. Μου ζητήσανε 160 ευρώ!!! ![]() ![]() |
τοσα ειναι λεμε!
90 το πρωτο φτιαξιμο! και μετα 60 η καθε επισκευη. φυσικα και ειναι πολλα αλλα δεν ειναι για καποιον που εχει πολλες γρατσουνιες αλλα για καποιον που θελει να φτιαξει κατι μικρο και μαλιστα σε σημειο που αλλιως θα επρεπε να βαψει μεγαλη επιφανεια. π.χ. μια γρατσουνια στο καπο, την επισκευαζεις χωρις να βαψεις ολο το καπο. καταλαβατε ; αν καποιος εχει πολλα μαζεμενα καλυτερα τον συμφερει να βαψει ολο το κομματι , φτερο π.χ. ![]() |
manosm3 έγραψε: |
Εφ' οσον ομως με 300 ευρω βαφω μισο αυτοκινητο σε δικο μου ανθρωπο, γιατι να παω εκει περα; ![]() ![]() ![]() |
manosm3 έγραψε: |
Εφ' οσον ομως με 300 ευρω βαφω μισο αυτοκινητο σε δικο μου ανθρωπο, γιατι να παω εκει περα; ![]() ![]() ![]() |
BUBA έγραψε: |
Στελλιο, μου εχουν διορθωσει γραζτουνιες στο καπο στο Μr. Car Wash με μολις 30 ευρω κοστος ΑΛΛΑ οι γρατζουνιες δεν ηταν βαθιες, δεν ειχε φυγει δηλαδη ολο το χρωμα απο την χαρακια και δεν φαινοταν "ασπρο" απο μεσα. Η επιδιορθωση δεν ηταν τοπικη επανω μονο στα σημεια που ηταν χαραγμενο , αλλα τριφτικε ολο το καπο με βουρτσα και αλοιφες. Το αποτελεσμα πολυ καλο, το καπο σαν καινουργιο. |
Στελλιο, μου εχουν διορθωσει γραζτουνιες στο καπο στο Μr. Car Wash με μολις 30 ευρω κοστος ΑΛΛΑ οι γρατζουνιες δεν ηταν βαθιες, δεν ειχε φυγει δηλαδη ολο το χρωμα απο την χαρακια και δεν φαινοταν "ασπρο" απο μεσα. Η επιδιορθωση δεν ηταν τοπικη επανω μονο στα σημεια που ηταν χαραγμενο , αλλα τριφτικε ολο το καπο με βουρτσα και αλοιφες. Το αποτελεσμα πολυ καλο, το καπο σαν καινουργιο. |
kogos έγραψε: | ||
θα μας πεις και την διεύθυνση του Mr. CarWash??? |
Tiesto έγραψε: |
Υπαρχουν δυο μαγαζια που βαφουν τοπικα φιλε μου. (2 ξερω εγω τουλαχιστον).
Το ενα ειναι το chips away (www.chipsaway.gr πρεπει να ναι το site.) Tο αλλο ειναι το Dent Genie που βρικσεται στη Γρ. Λαμπρακη 318 στη Νικαια. τηλ, 210 4924410 και 6972 362093. Εχω ακουσει καλα λογια παντως! Ελπιζω να βοηθησα. |
Υπαρχουν δυο μαγαζια που βαφουν τοπικα φιλε μου. (2 ξερω εγω τουλαχιστον).
Το ενα ειναι το chips away (www.chipsaway.gr πρεπει να ναι το site.) Tο αλλο ειναι το Dent Genie που βρικσεται στη Γρ. Λαμπρακη 318 στη Νικαια. τηλ, 210 4924410 και 6972 362093. Εχω ακουσει καλα λογια παντως! Ελπιζω να βοηθησα. |
giannis_cc έγραψε: |
Κατεβηκα σημερα στο αυτοκινητακι μου και βλεπω μια γρατζουνια στο καπο απ ακρη σ ακρη+ βαθεια + χοντρη . Εβαλα κι αλοιφη κι εγινε χειροτερο...
υπαρχει καμια φτηνη λυση εκτος απ το να το βαψω ολοκληρο ; |
kovac έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Έχω κάτι κατά νου. Την Τρίτη που θα έρθω θα σου πω. ![]() |
δεν ξερω απο τιμες το Dent Genie αλλα εχω ακουσει πως ειναι καλυτερο απτο ChipsAway.
Στελιο, ρωτησες και στο dent genie για το καπο? |
ανυπομονω ... μου σπαραζει η καρδια να το βλεπω ετσι... |
ανυπομονω ... μου σπαραζει η καρδια να το βλεπω ετσι... |
STELIOS έγραψε: | ||||
Δεν ειναι θεμα καλητερου. Η Dent Away και ChipsAway απλα σου φτιαχνουν ΜΙΚΡΟΖΗΜΙΕΣ με λογικο κοστος. Εχουν απλα μερικες τεχνικες για να αποφηγεις την ολικη αντικαταστση ή ολικη βαφη καποιου μερους. Το καπο ομως ειναι ΑΛΛΗ περιπτωση λογο (οπως ειπε και ο Tomcat παραπανω) υψηλων θερμοκρασιων. Θελει επανηλημενες στρωσεις χρωματος για αντωχη, το γεμισμα των χαρακιων δεν κανει τιποτα.
Εγω να δεις που καθε μερα βλεπω το ΠΑΟΚ στο καπο μου. Και δεν ασχολουμαι καν με το ποδοσφαιρο.... |
lol Dent Genie εννοεις! Ασε τα bold καλο μου παιδι. Τα διαβαζω τα σημεια αυτα και χωρις τα bold ![]() |
nOkpos έγραψε: |
θελω βοηθεια παιδες!ενος φιλου το 206 εχει μια γρατζουνια σε ολο το καπο του ![]() ![]() |
Μαυρολέων έγραψε: |
..........Για καλή μου τύχη (!) δεν πήρε πόρτα αλλά μόνο το ευμεγέθες πίσω φτερό.
Η Peugeot ζήτησε €150 για βαφή όλου του φτερού. Η Chipaway χρέωσε €70 ανά χαραγματιά. Το πλεονέκτημα που ισχυρίστηκε η τελευταία ήταν οτι το αυτοκίνητο δεν θα φαινόταν ότι έχει βαφτεί (άρα πιθανώς και τρακάρει ώς προς την ερμηνεία ενός μελλοντικού αγοραστή). Σας ρωτώ σας ακούγεται λογικό; Τί λέτε να κάνω; ........ |
Vagelis έγραψε: |
Τπτ παραπανω πληροφοριες?Που ειναι?Αν ξερεις..Thx anyway!! |
207 GT HRAKLEIO έγραψε: |
Και για να είμαι ειλικρινής καλύτερα που δεν τον πέτυχα τη στιγμή που το έκανε γιατι θα του έκανα χοντρή ζημιά του π@υταν@παιδ@υ!!!! |
sps έγραψε: |
Ερωτηση!
Στις τοπικες βαφες, πχ σε μια μεγαλη γρατζουνια,εστω οτι περνανε με μικρο πιστολακι το χρωμα. Μετα ξερετε αν περνανε το βερνικι και αυτο τοπικα? |
207 GT HRAKLEIO έγραψε: |
Τους κ@ρι@ληδ@ς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]() Παιδιά εγω έχω το GT ενα χρόνο και 4 μήνες, πάνω στον 3 μήνα μου έκαναν μια χαρακιά συνεχώμενη απο την τάπα της βενζίνης μεχρι και τον καθρέπτη του οδηγού.Ήταν τόσο βαθιά που φαινόταν το αστάρι απο μέσα απο το χρώμα (μαύρο το αυτοκίνητο). Χαλάστηκα τόσο πολύ.. ![]() Και για να είμαι ειλικρινής καλύτερα που δεν τον πέτυχα τη στιγμή που το έκανε γιατι θα του έκανα χοντρή ζημιά του π@υταν@παιδ@υ!!!! Ομως τι να κάνουμε...Ακόμη αφτιαχτο το έχω γιατι σκέφτομαι οτι μπορει να το φτιάξω και να μου το ξανακάνουν!!!!! Ζηλοτυπίες ειναι αυτες παιδια!!!!!!! |
WilDuck έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ΡΕ ΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...... Λυπάμαι φιλαράκι... Έβλεπα χτες στο πρωινό του MEGA κάτι αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος που καλύπτουν τις γρατσουνιές. Ξέρει κανείς κάτι? |
![]() ![]() ![]() ΡΕ ΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...... Λυπάμαι φιλαράκι... Έβλεπα χτες στο πρωινό του MEGA κάτι αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος που καλύπτουν τις γρατσουνιές. Ξέρει κανείς κάτι? |
Miss 207 GT έγραψε: | ||
Αυτά τα αυτοκόλλητα φαίνονται σαν μπαλώματα χειρίστου είδους. Είναι μια πολύ πρόχειρη και σίγουρα προσωρινή λύση. Εγώ πιστεύω πως το τοπικό βάψιμο είναι μονόδρομος για τέτοιες γρατσουνιές και μικροβαθουλώματα. Στα Chips Away κάνουν καλή δουλειά (δοκιμασμένο ![]() |
ironman02 έγραψε: |
ΥΓ: τα αυτοκόλλητα απ'οτι παρατήρησα δεν έχουν μπεί και με την μεγαλύτερη προσοχή από την αντιπροσωπία, έχουν κάνει κάτι φουσκαλες από κάτω και έχουν ψιλοξεφτίσει σε μερικές άκρες. Και είναι και μόνο 2 μηνών το αμάξι...Αυτα παιδιά... |
αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος που καλύπτουν τις γρατσουνιές. Ξέρει κανείς κάτι? |
pol έγραψε: |
παιδια τι να πς εγω που το βρηκα χαρακομενο ολο το αμαξι και οπου το πηγα μου ειπαν βαψιμο ολο παω να σκασω δεν ξερω τη να κανω βοη8ειααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα |
Steve έγραψε: |
Αν θέλουν 130 για την γρατζουνιά, δώσε άλλα 30 και πήγαινε στην αντιπροσωπεία να σου βάψουν όλη την πόρτα ![]() |
Πάνος έγραψε: | ||
+1. Πολλα τα 130 ευρω για τοπικη βαφη απο τη μεση και πανω. Ασε που αν δεν γινει σωστη δουλεια θα εχεις προβληματα στο μελλον με ξεφτισματα χρωματος και λοιπα. Προσωπικα θα σου προτεινα να το αφησεις ως εχει. Ξερω στην αρχη θα σε ενοχλει αλλα συνηθιζετε. Οπως ειπα και πιο πανω στο μελλον με καποιο μικρο χτυπηματακι μπορει να χρειασθει κατι περισσοτερο η πορτα οποτε το φτιαχνεις μια και καλη. Βεβαια με τη χαρακια στη πορτα δεν ξερω τι γινεται με τις υγρασιες γι αμελλοντικες σκουριες και λοιπα. Αν και δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. |
![]() ![]() ![]() ΥΓ: τα αυτοκόλλητα απ'οτι παρατήρησα δεν έχουν μπεί και με την μεγαλύτερη προσοχή από την αντιπροσωπία, έχουν κάνει κάτι φουσκαλες από κάτω και έχουν ψιλοξεφτίσει σε μερικές άκρες. Και είναι και μόνο 2 μηνών το αμάξι...Αυτα παιδιά... |
notis1313 έγραψε: |
ironman02 : Την άλλη φορά που ήμουν με το αμάξι του πατέρα μου, επειδή πήγαινα αργά σε κάτι στενά και ήταν από πίσω μου ενας 50αρης κάγκουρας που βιαζότανε, στο φανάρι στο τέλος του δρόμου κατέβηκε και μου κλώτσαγε το αμάξι και έκανε λακούβα στην πόρτα. Πάνε οι Έλληνες που είχαν επίπεδο. Πρέπει να ψάξουμε 2000 χρόνια πίσω...
καλα κ δεν κατεβηκες κατω να του σπασεις τα μουτρα κ να τον κανεις να μετραει τα δοντια του??? |
Δεν πρέπει να ρισκάρεις τη ζωή σου με τον κάθε μεθυσμένο για μια λαμαρίνα.. |
Έχει περάσει ποτέ κάποιος γρατζουνιά με πινέλο στο χρώμα του αυτοκινήτου από πάνω και μετα με αλοιφή για να εξομαλυνθεί? Μήπως έχει αυτό κάποιο αποτέλεσμα?Μιλάω για βαθύτερες γρατζουνιές γιατί στις πολύ ψιλές κάνει και σκέτη αλοιφή... |
notis1313 έγραψε: | ||
καλα κ δεν κατεβηκες κατω να του σπασεις τα μουτρα κ να τον κανεις να μετραει τα δοντια του??? |
vassilis13 έγραψε: |
Παιδία καλησπέρα,
Σε κάποια άλλα forums διαβάζω ότι οι βαφές της Chipsaway μετά από κανά χρόνο ξεθωριάζουν. Ισχύει αυτό? Ρωτάω επειδή βλέπω ότι κάποιοι έχουν πάει εδώ και χρόνια σε Chipsaway. Βασίλης |
pepes έγραψε: |
Παιδες εμενα παντως η ατυχια που με δερνει δν εχει σταματημο....2 μηνων αμαξι και προσφατα με τρακαραν...ευτυχως οχι μεγαλη ζημια με αλοιφες κατι εκανα και δν φαινεται τοσο....προχτες ομως μου το χαρακωσαν με κλειδι....οποτε δν θα αποφυγω τελικα το βαψιμο....αυτο που με απασχολει ειναι αν θα εχει διαφορα στο χρωμα μετα το βαψιμο..ας απαντησει καποιος που ξερει... |
sonermgb έγραψε: |
Ενα που διαφημιζουν σε τηλεμαρκετινκ που ειναι σαν μαρκαδορος και το περνας πανω απτην γρατζουνια και εξαφανιζεται το εχει δει κανεις?Αν ναι κανει δουλεια λετε? |
vassilis13 έγραψε: |
Παιδία καλησπέρα,
Σε κάποια άλλα forums διαβάζω ότι οι βαφές της Chipsaway μετά από κανά χρόνο ξεθωριάζουν. Ισχύει αυτό? Ρωτάω επειδή βλέπω ότι κάποιοι έχουν πάει εδώ και χρόνια σε Chipsaway. Βασίλης |
Lefter1s RC έγραψε: |
Αν το νυχι σου 'σκαλωνει' στην γρατζουνια, θελει φανοποιο σιγουρα.
Υπαρχουν ενα σκασμο αλοιφες για γρατζουνιες. Εγω χρησιμοποιω Meguiar's scratch-X και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα και απο Πρακτικερ να παρεις μια π.χ. Sonax, 1z παλι κατι θα κανει. Για να το επισκευασεις σε chipsaway, paintbull θελεις 50-80Ε αναλογα την περιπτωση. Βεβαια μπορει να εχουν πεσει και λιγο οι τιμες εχω καιρω να επισκευθω τετοιο μαγαζι. |
piratee έγραψε: | ||
Φίλε μου εμένα μου είχαν χαρακώσει όλη τη δεξιά πλευρά με κλειδί. Πήγα στην chipsaway στη Λάρισα κ τώρα, 2 χρόνια μετά κ μες στον ήλιο κ τη βροχή χειμώνα-καλοκαίρι δεν φαίνεται τίποτα. Ούτε καμία διαφορά στο χρώμα ούτε τίποτα τέτοιο. Κ το χρώμα του αμαξιού είναι κ κόκκινο. Βέβαια τώρα ο τύπος έχει αλλάξει εταιρεία κ από chipsaway είναι carthreat. Τυχαίο? |