PoLiThS έγραψε: |
Osram Osram Osram Osram Osram Osram Osram !!!!!!!!!!
alla poio montelo???????? loipon! osoi exoune 206 me ta palia fanaria xreiazontai lampthres H4 kai exoume kai leme... me safws megalytero kostos (15-20 eyrw ekasth) pernete thn Osrma me ta xarakthristika "True Blue Light" pou sthn ousia einai leykes alla to point ths ypo8eshs einai oti exoun ay3hmenh apodosh konta sto 50%. Miltellas: kai egw symfwnw me thn allagh fanwn (kapou 300 Eyra), anaferontas oti egw thn exw kanei edw kai 2+ xronia kai me koitousan tote san xazoi kai egw gelousa ponhra :fist: :fist: PROSOXH omws se osous alla3oun kai baloun ta kainouria fanaria: 1on O diakopths twn fwtwn einai ftiagmenos gia na yposthrizei 1 lampa typou H4 thn stigmh pou to kainourio fanari foraei 2 lampes typou H7. Sthn texnologia H4 otan anabei h megalh skala svhnei h mesaia (emperioxontai kai oi 2 skales sthn idia lampa) enw sthn H7 exei 3exwristh lmpa mesaias kai megalhs skalas kai prepei otan anabei h megalh na menh anamenh kai h mesaia afou edw h megalh paizei symplhromatiko logo sthn mesaia (ousiastika milame gia 2 proboleis karfia ry8mismenous etsi wste na symphrwnoun thn mesaia skala kai na exoume mia pandaisia fwtos (kai edw xrhshmopoiw thn Osram H7 Tru Ble Light" kostos peripou 18 Eyra ekasth alla einai 4 opote pame peripou 70-75 EYrw gia lampthres). Sthn prokeimenh periptwsh omws gia na synergastei o diakopths tou montelou me to "palio" fanari me to "neo" fanari xreiazetai enas extra reles gia na krataei thn mesaia anamenh eidalws den 8a blepete me thn megalh monh ths ton mpousoula sas:P |
Mitellas έγραψε: |
Λοιπόν, όσοι με 1.1 ή 1.4 ή 1.6 8V παίρνετε και τοποθετείτε τα φανάρια από 1.6 16V ή 2.0. Αισθητή διαφορά...
Εάν δεν σας αρκεί, βάζετε λάμπες Xenon (που δεν είναι Xenon αλλά τέλος πάντων) με λίγα λεφτουδάκια (από κάτω από 30Ε έως και 100Ε, ό,τι πληρώνεις παίρνεις) και βγάζετε γαλάζιο (για τους άλλους) λευκό (για σας) καβλοφώς. |
Osram Osram Osram Osram Osram Osram Osram !!!!!!!!!!
alla poio montelo???????? loipon! osoi exoune 206 me ta palia fanaria xreiazontai lampthres H4 kai exoume kai leme... me safws megalytero kostos (15-20 eyrw ekasth) pernete thn Osrma me ta xarakthristika "True Blue Light" pou sthn ousia einai leykes alla to point ths ypo8eshs einai oti exoun ay3hmenh apodosh konta sto 50%. Miltellas: kai egw symfwnw me thn allagh fanwn (kapou 300 Eyra), anaferontas oti egw thn exw kanei edw kai 2+ xronia kai me koitousan tote san xazoi kai egw gelousa ponhra :fist: :fist: PROSOXH omws se osous alla3oun kai baloun ta kainouria fanaria: 1on O diakopths twn fwtwn einai ftiagmenos gia na yposthrizei 1 lampa typou H4 thn stigmh pou to kainourio fanari foraei 2 lampes typou H7. Sthn texnologia H4 otan anabei h megalh skala svhnei h mesaia (emperioxontai kai oi 2 skales sthn idia lampa) enw sthn H7 exei 3exwristh lmpa mesaias kai megalhs skalas kai prepei otan anabei h megalh na menh anamenh kai h mesaia afou edw h megalh paizei symplhromatiko logo sthn mesaia (ousiastika milame gia 2 proboleis karfia ry8mismenous etsi wste na symphrwnoun thn mesaia skala kai na exoume mia pandaisia fwtos (kai edw xrhshmopoiw thn Osram H7 Tru Ble Light" kostos peripou 18 Eyra ekasth alla einai 4 opote pame peripou 70-75 EYrw gia lampthres). Sthn prokeimenh periptwsh omws gia na synergastei o diakopths tou montelou me to "palio" fanari me to "neo" fanari xreiazetai enas extra reles gia na krataei thn mesaia anamenh eidalws den 8a blepete me thn megalh monh ths ton mpousoula sas:P |
DIMIP έγραψε: |
Ετσι η μεγαλη σκαλα οπως και η μεσαια αναβουν και σβηνουν χωριστα. Οταν αναβει η μεγαλη σβηνει η μεσαια. |
ax ax axxxxxxxxxxx bre palikariaaaaaaaaaa axxxxxxxxxxxxxx
blepw diavazw akouw pragmata........ kai giati ola auta????? gia ena aplo reledaki MHN balete pio isxyres lampes... 8a liwsete tous ka8reftes tou fanariou breite to rele pou sas lew O hlektrologos mporei na ton brei PARA POLY EYKOLA .... an den 3erei ti rele xreiazete alla3te hlektrologo.. o dikos mou ton sxediase sto xarti gia na dei ti 8elei akribws kai brhke poios einai to parhgeile kai thn allh mera ton eixame... auto gia to moxlaki kai thn endiamesh 8esh No Way again... o diakopths einai FIXED kai den anoigei... h anoigei kai meta pas gia kainourio opote pame pali ston releeeeeee Kostos me thn doyleia peripou 30 Eyrwpoula Auta apo mena |
DIMIP έγραψε: |
<< ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ PEUGEOT. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ AUTOMOBILES PEUGEOT ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ MARKETING &P.R. |
Vini έγραψε: |
Μια που ήμουν στην apex... ρώτησα και για τις λάμπες XENON της platinum...
![]() Moυ είπε ότι το σετ για το 206 έχει 50 euro και δεν χρειάζεται να υπάρχει κύκλωμα για XENON λάμπες ... απλά βγαίνουν οι παλιές και μπαίνουν οι νέες... Είναι αυτές που από μακρία είναι μπλε και κοντά είναι λευκές.... Θα ρωτήσω ποιες ακριβώς πρέπει να πάρω σήμερα στο συνεργείο για να μην γίνει κανένα λάθος. Πληροφορίες: http://www.apexsuspension.gr/htmldocs/platinum.htm |
DimiP έγραψε: | ||
καλα πως ειναι δυνατον να ειναι xenon λαμπες και να μην θελουν το πανακριβο κυκλωμα xenon ?? |
theflame έγραψε: |
Απλά δεν είναι XENON είναι τύπου XENON. Δίνουν αυτό το γαλαζόασπρο φως που δίνουν περίπου και οι XENON. Πάντως θέλει προσοχή. Έχω αναφέρει και πιο πάνω κάποιο site με τεστ λαμπτήρων όπου τις μισές τις βγάζουν μάπα γιατί απλά δεν καλύπτουν τα όρια του νόμου, τα οποία είναι και όρια ασφαλείας. Τι να την κάνεις τη super-ντούπερ δυνατή λάμπα άμα στραβώνει τον απέναντι ή βαράει στον ουρανό!!! (Από ότι κατάλαβα στο συγκεκριμένο site ο τρόπος που στέλνουν το φως οι λάμπες είναι καθορισμένος-το αναφέρει σαν Geometry). Εγώ πάντως ψάχνω για Philips Cool Blue, καμιά ιδέα που μπορώ να βρω; Σε τελική αυτές προτείνει και η Peugeot και η Philips είναι δύναμη στο φωτισμό. Τους άλλους ποιος του ξέρει (ΟΚ μπορεί να είναι και καλύτεροι αλλά...) |
ax ax axxxxxxxxxxx bre palikariaaaaaaaaaa axxxxxxxxxxxxxx
blepw diavazw akouw pragmata........ kai giati ola auta????? gia ena aplo reledaki MHN balete pio isxyres lampes... 8a liwsete tous ka8reftes tou fanariou breite to rele pou sas lew O hlektrologos mporei na ton brei PARA POLY EYKOLA .... an den 3erei ti rele xreiazete alla3te hlektrologo.. o dikos mou ton sxediase sto xarti gia na dei ti 8elei akribws kai brhke poios einai to parhgeile kai thn allh mera ton eixame... auto gia to moxlaki kai thn endiamesh 8esh No Way again... o diakopths einai FIXED kai den anoigei... h anoigei kai meta pas gia kainourio opote pame pali ston releeeeeee Kostos me thn doyleia peripou 30 Eyrwpoula Auta apo mena |
tgi έγραψε: |
Τελικά ήσουν ευχαριστημένος με αυτές τις λάμπες???
συγνώμη που ενοχλώ αλλα δεν ξέρω τί να πάρω??? Τις ακριβές??? Είναι καλές ή τις μη ακριβές αλλά επώνυμες????? |
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωσή σου.....
Εχεις δίκιο για αυτό που λές ότι δεν είναι και τόση η διαφορά στην φωτεινότητα της OSRAM από τις PIAA, πια!!!!! Το συμαντικό είναι ότι θα έχεις καλύτερη βελτίωση στο φώς!!!!! ΤΑ φανάρια μου είναι καθαρά και όχι θαμπά!!! Μήπως όμως ξέρεις από που μπορώ να αγοράσω αυτές τις λάμπες OSRAM στην Ελλάδα για να μην τις αγοράζω από το εξωτερικό??? ![]() ![]() Ευχαριστώ και πάλι ![]() ![]() |
micho έγραψε: |
ας το ξαναπω! με τα μικρα τα φωτα αριστερα και δεξια(ψειρες) τι θα κανετε? σας λεω οτι φαινετε πολυ ασχημα να εχεις λευκο φως στις λαμπες και κιτρινα τα μικρα
τοσο ασχημο που σκεφτομαι να τις βγαλω τις μικρες μεχρι να βφω λύση. |
Touristas έγραψε: |
θα μαθω περισοτερα και θα πω δεν θημαμε παντως υπαρχει σιγουρα ...!!Παντως εγω που εχω βαλη λαμπες μονο στην μεσαια σκαλα και ειναι ![]() |
Με το καλο να σου ερθει το CCδακι ![]() |
ας το ξαναπω! με τα μικρα τα φωτα αριστερα και δεξια(ψειρες) τι θα κανετε? σας λεω οτι φαινετε πολυ ασχημα να εχεις λευκο φως στις λαμπες και κιτρινα τα μικρα
τοσο ασχημο που σκεφτομαι να τις βγαλω τις μικρες μεχρι να βφω λύση. |
Skull έγραψε: |
Βαλε μπλε ψειρες... ![]() |
shark_zak έγραψε: | ||
σωστος ο Γιαννης και εγω μπλε εχω... ![]() |
Skull έγραψε: | ||||
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΓΟΥΡΑΙΟΙ Ας ΕΝΩΘΟΥΜΕ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Εγώ δεν θα βάλω μπλε ψείρες!!!!
Από το "Καγουραίοι"¨???? |
μπαααα για μπλε ψειρες...
αφου δεν καθονται αυτα τα ασπρα led... παντως σε σκοτεινο δρομο ειναι πολυ πιο καθαρο το φως αλλα μεσα στην πολη σου δινει την αισθηση οτι δεν εχεις φωτα. |
307 ARMY! έγραψε: |
Δεν ξέρω τι λέτε για το σύστημα φωτισμού των αυτοκινήτων μας, άλλα η γνώμη μου είναι ότι γύρω στα 1000Ε που κοστίζει η αλλαγή,θεωρώ ότι είναι πολλά λεφτά και μάλλον πεταμένα. Εγώ έβαλα στην Peugeot τις λάμπες Xenon που είχε στην μπουτίκ με 80Ε στο υπάρχον σύστημα φωτισμού, τον Νοέμβριο και μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα. Απεναντίας όπως φαίνεται και στις φωτό του Μάνθου, γίνεται η νύχτα, μέρα! |
vio έγραψε: | ||
Δίνει η Peugeot τέτοιες λάμπες ? Νόμιζα οτι δεν υπάρχουν λάμπες Xenon αλλά σύστημα. Το χρώμα που βγάζουν αυτές που έβαλες είναι άσπρο ή για να το θέσω καλύτερα ποιό άσπρο απο το κιτρινοπό της standard λάμπας ?? Thanks |
Stevon έγραψε: |
Alex σωστά έγραψες τα xenon είναι σύστημα φωτισμού και όχι λάμπες , βάβαια αυτό που έγραψαν παραπάνω ισχύει οι περισσότερες αντ/πείες peugeot συνεργάζονται με την wurth για αυτές τις λάμπες και όπως γράφει και το κουτι τους είναι τύπου xenon και ο φωτισμός (επειδή τις έχω και εγώ)είναι έντονος λευκός-ελαφρά μπλεδίζον. ΕXTRA INFO http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4432 |
Ghost Dog έγραψε: |
Πολυ καλα τα φωτα xenon, αλλα αν καποιος τα βαλει τι θα μπορουσε να κανει με τις ψηρες (ή με τους προβολεις ομιχλης) ωστε να εχουν το ιδιο ακριβως χρωμα? ![]() ![]() |
vio έγραψε: | ||
Δίνει η Peugeot τέτοιες λάμπες ? Νόμιζα οτι δεν υπάρχουν λάμπες Xenon αλλά σύστημα. Το χρώμα που βγάζουν αυτές που έβαλες είναι άσπρο ή για να το θέσω καλύτερα ποιό άσπρο απο το κιτρινοπό της standard λάμπας ?? Thanks |
Tomy έγραψε: |
Καλημέρα Shiba (Γιώργο) για ποιό site μιλάς;
Θα μπορούσες να μας δόσεις το link; Εγώ πάντως πήρα με 40 ευρώ ένα σετάκι λάμπες Philips (2 λάμπες Η7 και δύο ψείρες). Οι ψείρες είναι κάπως μπλέ, αλλά τελικά φωτίζουν μια χαρά λευκά και όχι κιτρινωπά, και οι λάμπες φωτίζουν πολύ λευκά. Το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο, πιο φωτεινό. Φυσικά δεν υποστηρίζω πως έχει κάποια σχέση με το σύστημα xenon. Αν μπορέσω θα σας ανεβάσω και φωτογραφία, μήπως κάποιος ενδιαφέρεται. |
brz20 έγραψε: |
Βρηκα και αυτo εδω για οποιον αλλον ψηνετε να βαλει αυτα τα θεικα φωτα.
Για να μην ρωταμε λοιπον συνεχεια τι χρωμα βγαζει αυτο και τι χρωμα το αλλο παραθετω τo παρακατω. Xenon Lights με αναγραφη πανω δεξια της θερμοκρασιας σε βαθμους Kelvin. |
Παράθεση: |
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι βασική αρχη γιά την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας της λάμπας είναι..
Οσο ανεβαίνουν τα ΚELVIN τόσο χανουμε σε φωτεινότητα και κερδίζουμε σε απόχρωση..! Εάν θέλετε την γνώμη μας να μήν υπερβείτε σε καμία περίπτωση τα 6000Κ..! Καθώς είναι το πιό ισοροπημένο, ανάμεσα στην πολυ καλή φωτεινότητα καί στην καλή οπτική αναβάθμιση..! Οι τιμές είναι με το ΦΠΑ και τα έξοδα αντικαταβολής με ταχυμεταφορά στη διευθυνσή σας, καθώς και 2x4 led υψηλής φωτεινότητος σε ίδιο xenon color γιά αντικατάσταση τού θέσεως. |
Ναί όντως τα 8Κ δίνουν περισσότερο μπλέ, αλλά υστερούν σε φωτεινότητα 12% σε σχέση με τα 6Κ..! Η διαφορά φαντάζει μικρή.. ΑΛΛΑ είναι αρκετα μεγάλη όταν οδειγείτε..!
Τα 6Κ δίνουν όσο μπλέ χρειάζεται, καθώς ο καθρέπτης του 307 τονίζει αρκετά την μπλέ απόχρωση του φαναριού..! Στη βροχή την καλύτερη απόδοση δίνουν τα 4300Κ..! Τά 6Κ είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τα 8Κ..! Τά Εργοστασιακά είναι 4200Κ και ΔΕΝ ξεπερνούν τα 5300Κ ! Η απόχρωση πού βλέπετε να αλλάζει από μπλε σε μωβ και λευκό από κάποιο αυτοκ. πού διασταυρώνεστε .. οφείλετε καθαρά στόν PROJECTOR πού χρησιμοποιούν..! |
Αυτη ειναι η μικρη σκαλα και εδω ειναι σε πιο κοντινο πλανο. |
Steve έγραψε: |
Ερώτιση κρίσεως:
Για εμάς τους 206άκηδες που ως επί το πλείστον έχουμε και προβολάκια, μπορούμε με το ίδιο kit, να πάρουμε και 2 λάμπες για τα προβολάκια και να τα συνδέσουμε, ή χρειάζεται έξτρα kit? ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: | ||
Απ'όσο ξέρω σε μερικά κιτ υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά όχι όμως να ανάβουν και τα δύο ταυτόχρονα γιατί δεν φτάνει το ρεύμα ![]() |
Μπορεις να δεις στην προηγουμενη σελιδα καποιες φωτογραφιες που εχω βγαλει.
Θα διαπιστωσεις την διαφορα. Θα μου αρεσε βεβαια αν μου ελεγες τι μαρκας ειναι το xenon,ποσους βαθμους ειναι η λαμπα που χρησιμοποιει και τι αμαξι εχει ο αρραβωνιαστικος σου. |
Μπορεις να δεις στην προηγουμενη σελιδα καποιες φωτογραφιες που εχω βγαλει.
Θα διαπιστωσεις την διαφορα. Θα μου αρεσε βεβαια αν μου ελεγες τι μαρκας ειναι το xenon,ποσους βαθμους ειναι η λαμπα που χρησιμοποιει και τι αμαξι εχει ο αρραβωνιαστικος σου. |
Σιγουρα θα εχεις κανει ενα λαθακι.
Η7 ειναι οπως και 6000Κ. Αλλα Bi-Xenon δεν ειναι με τιποτα και ο λογος ειναι ο εξης.Για να ειναι Bi-Xenon πρεπει να εχει και τις δυο σκαλες σε μια λαμπα.Δηλαδη επρεπε να φοραει Η4 και οχι Η7. |
Τα πραγματα εχουν ως εξης:
Πρωτον υπαρχουν αμαξια που εχουν μια λαμπα για την μικρη σκαλα και μια για την μεγαλη σκαλα.Μια Η7 που ειναι για την μικρη και μια Η1 που ειναι για την μεγαλη.Τα Peugeot οπως και τα VAG Group εχουν αυτο το συστημα στην πλεοψηφια των μοντελων τους. Σε αυτα λοιπον τα αμαξια αν θελουμε να βαλουμε xenon στην μικρη και στην μεγαλη σκαλα πρεπει να βαλουμε 2 μετασχηματιστες και 2 λαμπες Η7 για την μικρη σκαλα και ακομα 2 μετασχηματιστες με ακομα 2 λαμπες Η1 για την μεγαλη σκαλα.Συνολο 4 μετασχηματιστες(που δεν εχουν διαφορα μεταξυ τους)με 4 λαμπες(2 και 2). Δευτερον υπαρχουν αμαξια που εχουν μια λαμπα και για μικρη και για μεγαλη σκαλα.Αυτην η λαμπα ειναι η Η4.Ενα παραδειγμα εινα το Smart ForTwo. Σε αυτα λοιπον μπορουμε να μιλαμε για Bi-Xenon.Ειναι λιγο πιο ακριβο απο το απλο Xenon γιατι εχει μια τεχνοτροπια η λαμπα.Χρεισιμοποιουμε 2 μετασχηματιστες και 2 λαμπες H4(οι οποιες οπως ανεφερα εχουν διπλη αμπουλα xenon). Για να μην παρεξηγηθω θα πω οτι στα Peugeot οταν εχεις τα φωτα ρυθμισμενα να φωτιζουν τερμα ψηλα τοτε πραγματικα φωτιζουν πιο ψηλα απο ολα τα αλλα αμαξια.Το εχω παρατηρισει αυτο. Στο RX8 που βαλαμε xenon απλα αλλαξε ο χρωματισμος και εγινε πιο ξεκουραστο στον δρομο δειχνοντας περισσοτερα κρυφα σημεια απο οτι πριν με τις λαμπες αλλογονου.Το οπτικο πεδιο οπως μου ειπε το παιδι δεν αλλαξε πολυ. Οποτε δεν φταινε σε καμια περιπτωση τα xenon του.Και εγω να σου πω την αληθεια θα μου αρεσε να εχω και στην μεγαλη σκαλα οχι γιατι δεν μου φτανει η μικρη αλλα γιατι αν ειχα και στην μεγαλη σε εναν δρομο χωρις καθολου φως θα γινοταν πιο μερα απο οτι ειναι τωρα. |
Μια και εχεις angel eyes εχω τοσο καιρο μια απορια.
Τα δαχτυλιδια μεσα στα φωτα τι λαμπες περνουν? Ψειρες να υποθεσω? Λοιπον το σετακι Η1 κανει 290 με εξοδα αποστολης + δυο ψειρες led(για να αλλαξεις τα φωτα θεσεως ωστε να εχεις ομοιομορφια στον χρωματισμο). Αυτην η τιμη ειναι της εταιριας που τα αγορασα εγω.Απο την πατρα. Απο e-bay οι τιμες παιζουν απο 150 ευρω μεχρι και 500-600 ευρω για κατι επωνυμο.Παραδειγμα Hella,Phillips. |
DIMCHRI έγραψε: |
λοιπόν βρήκα ξενον bosch και siemens με 300 ευρά ...
Θα μου πείτε σιγά την τιμή... |
300 ευρα μονο??????
Παρτα χωρις δευτερη σκεψη. Αν μπορεις δωσε και καμια διευθυνση με πμ γιατι θελω να παρω για Η1 τωρα. |
Αν θελετε να κανουμε group buy και να μη εχουμε <λιγουρες> μετα πρεπει να καταλαβετε οτι πρεπει να παρουμε το ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και οχι το πιο φθηνο...(Προσοχη:δεν ειπα το να μας πιασουν το κ*λο,χωρις λογο! ![]() Ελπιζω να καταλαβαινετε τους λογους... ![]() |
Θα βγει και ανακοίνωση εννοείται.
Χλωμό πάντως το βλέπω για 250 ευρώ bosch or siemens. Θα δείξει. |
shiba έγραψε: |
καλησπερα παιδακια.λοιπον ειχα παει εδω στο γαλατσι σε ενα καταστημα ''ηχοκινησης''για να ρωτησω για xenon(250 ευρω)..oσυγκεκριμενος μ εχει βαλει to dvd+την οθονη στο cc μ.αρα εχουμε γνωριστει καπως..αυριο θα περασω να τον ρωτησω σε περιπτωση ομαδικης αγορας τι μπορει να κανει κλπ κλπ..αν δεν εχετε προβλημα φυσικα ![]() |
Pugobios έγραψε: |
Υπάρχουν Μάνθο ![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
... + του ότι δεν ξέρω κατά πόσο δουλευει σωστά μετά το "σινιάλο". |
Pugobios έγραψε: |
..................αλλα υπάρχη μεγάλη πιθανότητα να καούν οι λάμπες απο τη γρήγωρη εναλαγή ![]() |
DIMCHRI... πότε υπολογίζεις? ![]() |
...να έχουμε συμφωνήσει ποιά θέλουμε... |
Θα ήμουνα χαρούμενος η παραγγελία να γίνει πριν το τέλος Απριλίου... |
Pugobios έγραψε: | ||
Εμένα πάντως και για το καλοκαίρι να μου πείτε ακόμα καλύτερα ![]() Anyway τί ενοέις μαυτό? ![]()
|
Να υποθέσω ότι εσύ βιάζεσαι ??? ![]() |
fynos έγραψε: |
Κοντά σε φωτισμό, είναι Philips blue diamond vision 5000K. Από Αγγλία ! |
Παιδια εχω νεα και μαλιστα καλα πιστευω.
Σημερα περασα κατι φωτα Xenon σε ενα Corolla μοντελου του 97. Το κιτ ειναι της HID και ειναι πολυ πληρες. Τοσο που της Hella σιγουρα θα το ζηλευε. Ακομα και ασφαλειες ειχε για να μην γινει καμια μερα το αμαξι προσαναμα. 1 για καθε μετασχηματιστη. Λοιπον στο ψητο τωρα. Ειχα να κανω με ενα κιτ Η4 H/L 8000Κ.Το H/L σημαινει οτι ειναι High and Low δηλαδη μεσαιας και μεγαλης σκαλας. Ενω υπαρχει και τυπος Single H4 που ειναι για μια σκαλα μονο. Το καινουργιο αντικειμενο που βρηκα ηταν ο H/L Controller.Ειναι ενα συστημα το οποιο ελενχει την μικρη και μεγαλη σκαλα. Παιδια τα πραγματικα ηταν πολυ πιο απλα απο οτι λεγαμε το πρωι.Η Η4 εχει ενα ειδικο συστημα-μηχανισμο που καταφερνει να κινει την λαμπα μεσα εξω οποτε αλλαζει θεση και ετσι η μικρη γινετε μεγαλη. Αυτο βεβαια σε ενα μοντελο του 97.Δεν ξερω τι ισχυει για τα σημερινα μοντελα.Πραγμα που πρεπει να ψαξουμε κιολας. Παντως η αποδοση σαν μεγαλη σκαλα μου αρεσε. Αυτα απο μενα.Η τιμη του HID για Η7 ειναι στα 180 με 200 ευρω απο οτι μου ειπε το παλικαρι. |
Πραγματα που πρεπει να προσεξουμε:
1. Επιλογή λυχνίας xenon με ΙΔΙΟ ARC (στο σημείο αλλά και την φορά) με αυτό της λυχνίας αλογόνου που αντικαθίσταται. Τί θα πει αυτό; Οι λυχνίες xenon φέγγουν λόγω μιας εκκένωσης φωτεινής που σχηματίζεται μέσα στο σώμα τους. Αυτό λέγεται ARC και όταν υφίσταται έχει καμπύλη και φορά. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε - ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ - μια λυχνία xenon που θα σχηματίζει το ARC της στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο που δημιουργεί την αντίστοιχη φωτεινή πηγή της η λυχνία αλογόνου που θα αντικαταστήσει. Θεωρητικά όλες οι λυχνίες (π.χ. Η7) έχουν μια κοινή προδιαγραφή, όμως δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και για τις xenon. Πρέπει το ARC να ταιριάζει με το εστιακό σημείο στο οποίο τοποθετείται μέσα στον προβολέα και η φορά του ARC να ταιριάζει με την κατασκευή του ανακλαστήρα του προβολέα, διότι αλλιώς εμφανίζεται το πρόβλημα της διάχυσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: στο παρελθόν οι μόνες διαθέσιμες λάμπες xenon ήταν του τύπου D2S και D2R (βάσεις και διαστάσεις κατάλληλες για εργοστασιακούς προβολείς xenon) με μακρύτερο σώμα και άλλου τύπου βάση επαφών. Οι κατασκευαστές πλέον διαθέτουν Η1, Η3, Η4 και Η7 λάμπες xenon που τυπικά ταιριάζουν σε κάθε αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι απλώς ταιριάζουν στην τοποθέτηση, αλλά όχι στο ARC που είναι διαφορετικό από λάμπα σε λάμπα. Εκεί θέλει ψάξιμο πολύ !... 2. Διάχυση: η διασπορά της φωτεινής δέσμης που παράγεται από έναν προβολέα και μια λυχνία. Κανονικά θέλουμε μια συγκεντρωμένη και ισχυρή δέσμη εμπρός και όσο πιό μακριά γίνεται. Τα xenon έχουν και μια ακόμη δυνατότητα: ισχυρή δέσμη και στα πλάγια. Τόσο το καλύτερο. Αν όμως δεν έχουμε είτε "μαμά" προβολείς xenon είτε σωστά επιλεγμένη (κατάλληλη για τον προβολέα μας) λυχνία xenon, τότε η δέσμη απελευθερώνει ένα μικρό ή ακόμη και τεράστιο ποσό ακτιβολίας (λόγω της διάχυσης από κακή εστίαση) και προς τα ΕΠΑΝΩ. Σημειώστε ότι οι προαναφερθέντες κατασκευαστές - έμποροι αναφέρουν ότι μετά την τοποθέτηση aftermarket xenon kits, θα πρέπει τα φώτα να ελεγθούν και ρυθμιστούν στο ειδικό μηχάνημα που έχουν οι ηλεκτολόγοι, και η κλίση της δέσμης να ρυθμιστεί (από 1 - 1,5% που είναι συνήθως οι αλογόνου) σε 3-5% αναλόγως του αυτοκινήτου και του προβολέα - κατόπτρου του. |
Πραγματα που πρεπει να προσεξουμε:
1. Επιλογή λυχνίας xenon με ΙΔΙΟ ARC (στο σημείο αλλά και την φορά) με αυτό της λυχνίας αλογόνου που αντικαθίσταται. Τί θα πει αυτό; Οι λυχνίες xenon φέγγουν λόγω μιας εκκένωσης φωτεινής που σχηματίζεται μέσα στο σώμα τους. Αυτό λέγεται ARC και όταν υφίσταται έχει καμπύλη και φορά. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε - ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ - μια λυχνία xenon που θα σχηματίζει το ARC της στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο που δημιουργεί την αντίστοιχη φωτεινή πηγή της η λυχνία αλογόνου που θα αντικαταστήσει. Θεωρητικά όλες οι λυχνίες (π.χ. Η7) έχουν μια κοινή προδιαγραφή, όμως δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και για τις xenon. Πρέπει το ARC να ταιριάζει με το εστιακό σημείο στο οποίο τοποθετείται μέσα στον προβολέα και η φορά του ARC να ταιριάζει με την κατασκευή του ανακλαστήρα του προβολέα, διότι αλλιώς εμφανίζεται το πρόβλημα της διάχυσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: στο παρελθόν οι μόνες διαθέσιμες λάμπες xenon ήταν του τύπου D2S και D2R (βάσεις και διαστάσεις κατάλληλες για εργοστασιακούς προβολείς xenon) με μακρύτερο σώμα και άλλου τύπου βάση επαφών. Οι κατασκευαστές πλέον διαθέτουν Η1, Η3, Η4 και Η7 λάμπες xenon που τυπικά ταιριάζουν σε κάθε αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι απλώς ταιριάζουν στην τοποθέτηση, αλλά όχι στο ARC που είναι διαφορετικό από λάμπα σε λάμπα. Εκεί θέλει ψάξιμο πολύ !... 2. Διάχυση: η διασπορά της φωτεινής δέσμης που παράγεται από έναν προβολέα και μια λυχνία. Κανονικά θέλουμε μια συγκεντρωμένη και ισχυρή δέσμη εμπρός και όσο πιό μακριά γίνεται. Τα xenon έχουν και μια ακόμη δυνατότητα: ισχυρή δέσμη και στα πλάγια. Τόσο το καλύτερο. Αν όμως δεν έχουμε είτε "μαμά" προβολείς xenon είτε σωστά επιλεγμένη (κατάλληλη για τον προβολέα μας) λυχνία xenon, τότε η δέσμη απελευθερώνει ένα μικρό ή ακόμη και τεράστιο ποσό ακτιβολίας (λόγω της διάχυσης από κακή εστίαση) και προς τα ΕΠΑΝΩ. Σημειώστε ότι οι προαναφερθέντες κατασκευαστές - έμποροι αναφέρουν ότι μετά την τοποθέτηση aftermarket xenon kits, θα πρέπει τα φώτα να ελεγθούν και ρυθμιστούν στο ειδικό μηχάνημα που έχουν οι ηλεκτολόγοι, και η κλίση της δέσμης να ρυθμιστεί (από 1 - 1,5% που είναι συνήθως οι αλογόνου) σε 3-5% αναλόγως του αυτοκινήτου και του προβολέα - κατόπτρου του. |
Ο ορισμός του HID έγραψε: |
HID stands for High Intensity Discharge. It refers to lighting technology that HID Lights relies on an electrical charge to ignite xenon gas contained in a sealed bulb. The technology of HID automotive lamps is similar to that of common vapor-filled street lamps. HID lighting doesn't have a filament but instead creates light by igniting an arc between two electrodes. HID lights get their name from the intense white light produced by the electrical discharge. HID lamps are also called xenon lamps, referring to a gas inside the lamps. HID general lighting has been used for years in sports arenas and stadiums around the country. |
COOL ALEXIS έγραψε: |
O Steve καλά τα λέει (περιέργως) ![]() ![]() ![]() Δεν είναι μάρκα το HID αλλά αρχικά ενός ορισμού άντε... ![]() |
DimiP έγραψε: |
η HID μπορει να δινει ενα πληρες πακετο αλλα δεν ειναι "μαρκα" της προκοπης με τα δεδομενα του Ελληνα αγοραστη |
Οι πρωτοι σιγουροι:
1) εγω 2) stevon 3) Γιαννης (με το μαυρο 106) |
MEMsound έγραψε: | ||
κι εγώ για Η7 |
Steve έγραψε: | ||||
Και εγώ για H7 (αν δεν έχουμε πρόβλημα με τα FK) |
Για το 407 το ξερω σιγουρα οτι εχει τετοιο σενσορα που καταλαβαινει ποια λαμπα ειναι καμενη...... |
Γενικα στο 407 αναφερομαι.
Δεν ξερω αν τα εχουν τα 4θυρα αλλα τα Coupe θα το εχουν. |
Το 207 σίγουρα, ούτε LED δεν του βάζεις !!
Για τα LED πρέπει να βάλεις μια αντίσταση, μιας και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου μετράει αυτό το πράγμα. Αν το έχει κάνει κάποιος μας ενημερώνει ! |
PILAXENO έγραψε: |
Παιδια καλησπερα σας εγω παραγκειλα απο το eshop (οχι του psclub) hid xenon kit 105 euro σε 7 ημερες θα τα εχω και θα σασ εχω και εντυπωσεις |
brz20 έγραψε: | ||
Εχεις δει κατι τετοιο σε 206? Εγω σε οσα εχω μπει δεν εχω δει. |
Για τα 206, ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ένδειξη. |
plaketokofths έγραψε: | ||
Με τα μεταφορικά? Απο Ελλάδα τα πήρες? Η4 ή Η7? Αν θες (και δεν πρεπει να αναφερθεί δημόσια) στείλε μου κι εμένα το eshop. |
http://www.youtube.com/watch?v=tSbLx9hEqZ4
Δειτε καθιστεριση. |
PILAXENO έγραψε: |
Παιδία καλησπέρα σας θα ήθελα να αναφερθώ σε όσους δεν γνωρίζουν γενικά για τα Φώτα xenon επειδή τινχανει να είμαι πωλητής αυτοκίνητων .Στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο διαθέτει xenon είναι μόνο στην μεσαία σκάλα.
Γιατί τα xenon πολύ απλά έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν να ανάψουν ,και έτσι όταν θέλουμε να κάνουμε σινιάλο με την μεγάλη σκάλα τότε έχουμε πρόβλημα .Γιαυτο τον λόγο τα αυτοκίνητα που έχουν xenon και στην μεγάλη σκάλα έχουν μια μόνο σκάλα μέσα σε ένα πρίσμα το οποίο όταν θέλουμε να ανάψουμε την μεγάλη σκάλα τότε αυτόματα το πρίσμα ανασηκώνετε σε κλάσματα δευτερόλεπτου και απλά φωτίζει ποιο μακριά . Μόνον τότε υπάρχει xenon και στην μεγάλη υποτιθέμενη σκάλα |
vinman έγραψε: | ||||||
και εγώ.... |
DIMCHRI έγραψε: | ||||||||
Kαι εγώ !!! άλλος ? |
κοίτα για siemens/Bosch λιανική τιμή 330 . χωρίς να αναφέρω για ομαδικές αγορές και τέτοια. για κινέζικα έχω βρει και με 200. |
Προς τα παιδια που αναφερθηκαν στα φτηνα xenon....:
Εχει αποφασιστει οτι θα βαλουμε οτι καλυτερο μπορουμε στα αυτοκινητακια μας γιατι ΜΟΝΟ κατι τετοιο μας ενδιαφερει, οποτε οποιος θελει να παει σε κατι παααρα πολυ οικονομικο καλυτερα να προχωρησει μονος του σε αγορα! Μετα χαρας μας μαλιστα να μας αναφερει εντυπωσεις κατα την παροδο του χρονου, αλλα τετοιο group buy δεν γινεται να κανουμε μιας και παντα φροντιζουμε να παιρνουμε οτι καλυτερο γινεται (στη καλυτερη δυνατον τιμη που μπορουμε να επιτυχουμε) και οχι οτι φθηνοτερο... ![]() |
vinman έγραψε: | ||
+1000..... ![]() |
Κοιταξτε να δειτε τι βρηκα σημερα.
Αυτο και αυτο Ακουστε και τιμες να παθετε πλακα. Η7,Η1 καπου στα 250 ευρω οταν εγω ειχα πληρωσει 300 ευρω. Η4 Bi-Xenon καπου στα 300 ευρω με 340 ευρω. Τι λετε?Ωραια δεν φαινονται? Σε λιγες μερες θα εχω και κατι Bosch στα χερια μου απο ενα παιδι που θα τα περασουμε στο δικο του. Παντως αυτα βγαζουν πολυ καλο αποτελεσμα.Τα επαιξα. Εγω παντως το ψηνω για μεγαλη σκαλα.Αν το κανω θα βαλω τους XTR στην μεγαλη μιας και δεν θα αναβει συνεχεια και αυτους στην μικρη. Οχι οτι εχω προβλημα με αυτα που φοραω τωρα.Ισα ισα φωτειζουν πολυ καλα.Απλα αλλο να εχεις δωσει 300 και αλλο 250(μπορει και πιο κατω)για Hella made in Germany. |
Καπου λεει Hella Techology στην κοντινη φωτο.Και ενα ακομα που λεει στο κουτι τους ειναι το Desing in Germany. |
Σε χαλαει το Japan?
Μεχρι τωρα ηξερα οτι μας χαλουσε το made in China. Η Japan ειναι πολυ μπροστα Δημητρη στην τεχνολογια και προσωπικα θα γουσταρα ακομα και το κινητο που εχω να ελεγε πανω made in Japan αλλα δυστυχως... Τελος παντων εγω σας τα εδειξα γιατι μου εκαναν εντυπωση και πραγματικα οι μετασχηματιστες ειναι ωραιοι.Παχουλοι παχουλοι. |
Παιδια....για να γινει κατι κατανοητο:
Ουτε η philips,ουτε καμια αλλη μεγαλη εταιρια δεν βγαζει κιτ μετατροπης για xenon.... Τα περισσοτερα απ'αυτα ειναι μαιμουδιες! Ψαξτε στις ΕΠΙΣΗΜΕΣ σελιδες των εταιριων και θα καταλαβετε τι εννοω ![]() |
Παιδια....για να γινει κατι κατανοητο:
Ουτε η philips,ουτε καμια αλλη μεγαλη εταιρια δεν βγαζει κιτ μετατροπης για xenon.... Τα περισσοτερα απ'αυτα ειναι μαιμουδιες! Ψαξτε στις ΕΠΙΣΗΜΕΣ σελιδες των εταιριων και θα καταλαβετε τι εννοω ![]() |
...Εχουν μαθει ολοι το κολπο τωρα και ερχονται για τα περαστικα σε μενα.Κοντευω να μαθω ολα τα αμαξια απ'εξω απο το πως ξεκουμπωνει το καπακι και πιανει το κλιψακι την λαμπα μεχρι...τι λαμπα φοραει και που πρεπει να τοποθετησω τους μετασχηματηστες.... |
xrisa-xs έγραψε: | ||
μιας που το κατέχεις το θέμα, όταν έρθουν και τα δικά μας, δεν περνάς από Αθήνα για να τοποθετήσεις? που να ψάχνω για ηλεκτρολόγο τώρα! ![]() ![]() ![]() |
Αντε μια βολτα μεχρι τον πειραια και 6 ωρες ειμαι.Θα κανεις και 2 μερες διακοπες που λεει ο λογος. |
Ησυχος ειμαι.Κοιμαμαι σαν πουλακι. |
Sidobre έγραψε: | ||
Αν είναι έτσι, τότε θα σε βάλουμε μαζί με το καναρίνι... ![]() ![]() |
Σπιτι?
Δεν θυμαμαι να εχω σπιτι στην Αθηνα. Εκτος αν θελει καποιος απο εσας να με φιλοξενισει. Το ξερω οτι θελουν παρα πολλοι απο εσας αλλα δυστυχως μονον σε εναν θα κανω το χατιρι. Συγνωμη αλλα δεν μπορω παιδια. Τι να κανω?Να γινω 1000 κομματια? Ησυχος ειμαι.Κοιμαμαι σαν πουλακι.Δεν θα ταλαιπωρισω κανεναν. Ακουω προσφορες λοιπον. |
Lef205 έγραψε: |
Υγ.Εξω απο πλακα μολις τελειωσει ο μηνας τελειωνω και με σχολη αρα μπορεις να ερθεις οποτε θελεις για οσο θελεις, πλεον μπορω να χαρακτηριστω οικοδεσποτης και ξεναγος με προυπηρεσια αφου εχω αποκτησει εμπειρια απο Γονακη και Τσοσμουλη! |
brz20 έγραψε: | ||
Μετα απο εναν Κρητικο και εναν Θεσσαλονικιο θα ερθει και ενας Βλαχος(γιατι να το κρυψουμε αλλωστε).Και δεν εννοω οτι ολα τα Τρικαλα και η γυρο περιοχη ειναι βλαχοι(με την κακη εννοια).Μην παρεξηγηθουμε κιολας.Εγω ειμαι Βλαχος(λογο καταγωγης με την πολυ καλη εννοια). Ο Βασιλιας του Θεσσαλικου καμπου ερχετε!!! Κατ'αρχην θελω να σε ευχαριστισω εκ των προτερον για οτι θα κανεις και για οτι δεν θα κανεις σε μια ενδεχομενη επισκεψη μου στην Αθηνα. Θα σου πω επισης οτι η προταση σου με τιμα ιδιαιτερα.Ξερεις,εννοω το να μεινω στο σκυλοσπιτο ή να μοιραζομαι την ιδια στεγη με μια κοτα στρουμπουλη μια ομορφη πουλαδα. Πλακα κανω φυσικα. Θελω να ερθω μια στιγμη για να σας γνωρισω το εχω πει αρκετες φορες αλλα στο ενδιαμεσο με τρωνε λιγο οι γυναικες(μια συγκεκριμενα)και λιγο τα κυκλωματα. Αντε να δουμε ποτε με το καλο θα ζυγωση και εκεινη η ωρα που θα πω "Παιδια χαιρομαι πολυ που σας γνωριζω!" Τελος παντων θα μιλησουμε μεσω πμ γιατι τον κοβω αυριο τον Μανθο να βαζει την ηλεκτρικη σκουπα και να αρχιζει... |
με τον Άρη έχεις μιλήσεις???
Πήγε από Ηχοκίνηση και έχει και εκείνος κάτι ενδιαφέρον. Συνενοηθείτε. ![]() |
.............Το βραδάκι θα σου στείλω το υλικό... ![]() |
Touristas έγραψε: | ||||||||||
Κι εγώ αλλά με μία μικρή επιφύλαξη |
DIMCHRI έγραψε: | ||
Μάνθο μου δεν πήγα στην ηχοκίνηση. Λίγο μακριά.Δώσε μου όμως τηλεφωνάκι να πάρω να ρωτήσω ή Αν έχει κάποιος τον χρόνο μπορεί να πάει από εκέι κατ' ευθείαν και να ποστάρει..... |
Το εχουμε ξανασυζητηση το θεμα.
Θα σας πω χαρακτηριστικα ενα παραδειγμα που το ακουσα πριν καποιες μερες απο μαγαζατορα εδω στο Ηρακλειο. Μου ειπε χαρακτηριστικα "Μου εχει πει ο εισαγωγεας μου οτι αν παραγγειλω 150 κομματια και πανω μπορει να μου τυπωσει ετικετα με το λογοτυπο της εταιριας μου" Αυτο ισχυει.Βεβαια δεν λεω οτι οι μηχανισμοι ειναι κινεζικοι.Μπορει καποια κομματια του κιτ να ειναι κατασκευασμενα στην Γερμανια.Αλλα αυτο δεν αναιρει οτι το αυτοκολλητο μπορει να ειναι ανεξαρτητο. Εχω βαλει στο δικο μου XTR.Οταν τα πηρα κριτηριο μου ηταν η τιμη.Ηθελα να παρω καποια που να ειχαν 300 γιατι πιστευα οτι θα εχουν καλυτερη ποιοτητα. Και ομως η λαμπα μου τα επαιξε πανω στον μηνα.Δεν εφταιγε το κιτ.Επεσε σε ετσι.Τωρα εχω εγκαταστησει ακομα 8-9 κιτ αλλων εταιριων.Εχω δει κιτ με 170 που ειχε ασφαλειες των 15Α για καθε μετασχηματιστη ξεχωριστα.Πολυ καλομελετημενο καταλαβαινετε.Εχω δει και κιτ της Bosch ομως που ειχε ενα ρελε οπως το δικο μου.Συνηθως τα ακριβα κιτ εχουν δυο ρελεδακια για καθε εναν μετασχηματιστη.Και τελος εχω δει κιτ τον 450 ευρω που ηταν πλαστικο. Τι να λεμε τωρα.Ολα ειναι σχετικα. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() με λευκό γίνεται τίποτα που μου αρέσει περισσότερο? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
και άλλο να σε πιστοποιεί ο ΕΛΟΤ. (Ελληνικός οργανισμός πιστοποίησης). |
steve αυτό που είχες πει ισχύει ακόμα? γιατί δεν νομίζω να μου έστειλες κάποιο πμ. τουλάχιστον εγώ δεν έλαβα τίποτα... ![]() |
Μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι είμαστε:
1) Ghost_Dog 2) stevon 3) Γιαννης (με το μαυρο 106) 4) MEMsound 5) Steve (?) 6) vinman 7) DIMCHRI 8) Touristas (?) |
το ρελε είναι ένας ασφαλιδιακόπτης
κάνει ακριβώς ότι και μια ασφάλεια μόνο που δεν καίγεται όπως η ασφάλεια. αντί να καει απλά κλείνει όταν κάτι βραχυκυκλώσει. Διορθώνεις το βραχυκύκλωμα γυρνάς το ρελέ από την άλλη πλευρά και είναι σα να έχεις βάλει καινούργια ασφάλεια. |
δεν είπα ότι περιέχει ασφάλεια
το ίδιο πράγμα εννούμε ![]() |
Ειναι μονο για την συνδεση αποσυνδεση μεγαλων φορτιων?
Δηλαδη στο κιτ ποια ειναι η δουλεια του? Αυτο θελω να μαθω κατα βαση. |
άρα επειδή πρόβλημα με τα FK δεν θα έχουμε (φοράει ήδη εδώ και καιρό ο ΜΙΧΑΛΗΣ στο 306 τέτοια φώτα σε aftermarket φαναρια) είμαστε:
1) Ghost_Dog 2) stevon 3) Γιαννης (με το μαυρο 106) 4) MEMsound 5) Steve 6) vinman 7) DIMCHRI 8) Touristas (?) |
Ναι τα κοκκινα καλωδια του μετασχηματιστη ειναι πολυ πιο παχια απο τα κλασικα και πανω λενε 23KV.
Το εχω προσεξει αρκετες φορες. Πολυ ρευμα. |
fynos έγραψε: | ||
Καλό είναι ή μάλλον αναγκαίο, αυτά τα καλώδια να μπαίνουν σε σπιράλ σωλήνα, εγώ το έχω κάνει και στα 2 Peugeot μας, αλλά δεν βλέπω και πόλους να τους νοιάζει !! |
plaketokofths έγραψε: |
δλδ εχετε καταλήξει σε siemens απο πρωην οτομότο?
Πότε θα πραγματοποίηθει το group buy - λήξουν οι συμμετοχές υποψηφίων? |
plaketokofths έγραψε: | ||||
είναι να μην την πάθεις Γιάννη... αμα γίνει καμια στραβή με τέτοια τάση θα μυρίσει "ψητό Βοημίας" ![]() ![]() |
"Tι εννοείς συμμετοχές υποψηφίων " - ??? |
plaketokofths έγραψε: | ||
Eχεις δίκιο, ετσι πως το γράψα που να καταλάβεις, εννοώ λοιπόν μεχρι ποτε θα μπορούσε κάποιος να δηλώσει το ενδιαφέρον του? |
206xs έγραψε: |
και εγώ ενδιαφέρομαι για ξένον. Ενημερώστε αν είναι. Αν και αυτά που διαβάζω δεν καταλαβαίνω μία το έχετε πάει βαθειά το θέμα... με ρελέδες και καλώδια... εγώ θέλω απλά να δουλεύουν και τα μεσαία και τα μεγάλα γιατί έχω ακούσει ότι κάποια κίτ είναι μόνο για τη μία σκάλα και να μη μου γαμ... τα ηλεκτρικά μου. |
Παντως αν θελετε μπορω να σας κανονισω και εγω.
Δεν θα σας ελεγα τιποτα χωρις να εχει εγγυηση. Ολα ειναι με τα χαρτια τους. |
206xs έγραψε: |
H7 έχω αν δεν γίνεται και για τις δύο σκάλες (και με σινιάλο φυσικά) ίσως το αφήσω και βάλω απλά καλύτερες λάμπες όπως κάποιες που έχουν προταθέι από powerbulbs.co.uk |
Kit της Hella ή της Bosch. |
Ειπα 250 ευρω για Kit της Hella ή της Bosch.
Αυτος τα φερνει απο αμερικη. Δεν υπαρχουν πολλοι μεσαζοντες και ετσι η τιμη παραμενει σε χαμηλα επιπεδα. Νομοι του εμποριου ειναι.Τι δεν καταλαβαινετε? Εγω απλα οφειλω να το πω. Δεν ειναι οτι τα φερνω εγω ουτε και θα καρπωθω και τιποτα στην τελικη. Απλα ειναι φιλος μου και εχει βρει αυτην την ακρη. Καμια παραγγελια μεχρι τωρα δεν του εχει βγει σκαρτη. Ενα δυο ατομα που χριαστικαν λαμπα μιλησε για παρτη τους με τους κωδικους των εγγυησεων και τους εφεραν αλλη λαμπα σε 5 μερες. Μην νομιζετε οτι ειναι μεγαλο το μαγαζι και αντε ολα καλα. Το μεγεθος δεν κανει την μπεσα.Εχει τυχει να παω σε μεγαλο μαγαζι να παρω κατι και τελικα σε 2 μερες χαλασε και δεν αναγνωριζαν τιποτα. Η τιμη που αναφερω παραπανω δεν ειναι για 10+.Ειναι απο 1 μεχρι 10.Μετα πεφτει και αλλο. Επισης μου εχει πει οτι αν καποιος χριαστει computer canceler δεν επιβαρυνετε τιποτα. Αυτα πανε δυο βδομαδες τωρα που τα εχω γραψει. Οσο για τις τοποθετησεις απλα το κανω γιατι μου αρεσει να βοηθαω.Ουτε ενα ευρω δεν εχω παρει σε κανεναν.Ξερω και τα τοποθετω και γενικα μου αρεσει να ασχολουμε ωρες ατελειωτες με το αμαξι.Κακο ειναι? Πρεπει να εχω και μαγαζι δηλαδη? Οτι θελετε καντε.Πραγματικα. Το εγραψα με ολη την καλη θεληση και πατε να μου το βγαλετε... |
Ένα τελευταίο ερώτημα προς όσους γνωρίζουν. τα περισσότερα κιτ είναι 35w . Υπάρχει περίπτωση στα αυτοκινητά μας επειδή χρησιμοποιούν λάμπες 55w να μπερδεύει ή και να δημιουργεί επιπλοκές στον εγκέφαλο. ?? Υπάρχει περίπτωση να δείχνει καμένη λάμπα ? (αν κάποια αμάξια δείχνουν) ? |
To hella που το είδες ? |
Giannis307 έγραψε: |
Oκ...Λοιπον να προτεινω κατι?
Να μαζεψουμε ενα κονδυλι μεσω του συλλογου και να φερουμε xenon kit Που θα το βγαλουμε PSCLUB και θα γραψουμε πανω εξειδηκευμενα για peugeot και θα τα πουλαμε 400 ευρω το κιτ....Μεσα? |
Ου λαλακες οσοι θες!!!Και γενικα παρα πολυς κοσμος νομιζει οτι το να παρει κατι peugeot η seat η οτιδηποτε κανει την καλλητερη αγορα....Πχ.
αεροτομη για 307 αντιπρωσοπια βαμενη 270 ευρω φιληκη τιμη κιολας χωρις τοποθετηση βαρελας ολοιδια αεροτομη βαμενη 150 ευρω τοποθετημενη Διαφορα? Η μια εχει αναγλυφω το σημα της peugeot η αλλη οχι το γελιο ομως ειναι οτι του βαρελα ειναι πολυ καλητερη ποιοτητα απο αυτη...!!Τελος παντων για να μην το offαρουμε το θεμα ολα τα ηλεκτρονικα αυτου του ειδους ειναι σχεδον ιδια μεταξη τους οποτε γιατι οχι τα φτηνα και καποια αλλα ακριβωτερα μονο και μον για το αυτοκολλητακι???Ελεος ρε παιδια! Α και ψιλο ασχετο Ειχα ενα θειο που ειχε ενα κορολλα του 91-92 Πληρωνε τοτε 10.000 δραχμες για παρει λαδια!!!!Τ οποια ειχαν τοσο επειδη ελεγαν for ΤΟΥΟΤΑ και φυσικα το "for" ηταν με ψειρες γραμματοσειρα και το TOYOTA με τραστια!!! |
................Γιατι λοιπον να μην σας προτεινω κατι που θα σας γλυτωσει απο χρηματα?............. |
αυριο το πρωι ![]() |
τυφλώνουν όταν δεν είναι σωστά ρυθμισμένα ή είναι τοποθετημένα σε σημβατικά φανάρια με κάτοπτρο = σε φανάρια χωρίς projector.
για αυτό και γω θέλω να βάλω φαναρια με projector ![]() |
Το 607 δεν έχει projector στα φανάρια του κι έχει xenon από το εργοστάσιο.
Δεν είναι μόνο η ρύθμιση για το αν θα τυφλώνουν ή όχι αλλά και το πόσους βαθμούς είναι η λάμπα. Επίσης τα εργοστασιακά xenon έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους. |
volvos έγραψε: |
αργυρη ωραια υπογραφη...
βαλε και το 107 να πιανει μια σελ.... ![]() ![]() ![]() ![]() τελικα ο αρης πηρε προσφορα για τα ξενον απο αυτοκινηση? |
plaketokofths έγραψε: |
για φτηνα (αν θυμάμαι καλά 160e - με group buy πιστεύω λιγότερο)
και 2 χρόνια εγγύηση και πιστοποιημένα κατά: E.S.D test: EN61000-4-2 E.M.I. test: CISPR22 Vibration test: IEC 68-2-6 Waterproof test: EN 60529 Salt Spraytest test: DIN 50021 CE Approved SAE Approved TUV & E13 ρίξτε μια ματιά ![]() |
ωραία όλα αυτά αλλά είναι λίγο δύσκολο να πάμε χιο. ένα άλλο θέμα είναι ότι είναι no name, σαν τα περισσότερα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν βλέπω να έχουν πιστοποίηση ISO 9000:2001 και αν θέλεις μπορείς να μας ποιοί οργανισμοί έχουν κάνει τις παραπάν πιστοποιήσεις. Tουλάχιστον αυτά που έχω βρει γράφουν siemens στο κουτάκι τους... ![]() έστω και αν είναι μόνο τα ρελεδάkia siemens |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Αυτα που λεει ο Δημητρης ειναι τα εξης: http://lchid.en.alibaba.com/product/50267106/51369347/HID_Conversion_Kits/Siemens_HID_Conversion_Kit.html http://www.tradekey.com/selloffer_view/id/331431.htm (Πανω απ'ολα εχουν κατατοπιστικες πληροφοριες για το κιτακι ![]() |
280 ευρώ στα Η7 με 5 έτη εγγύηση από μαγαζί στην Θεσσαλονίκη.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον, βάζω φωτό το βράδυ από το σπίτι. |
Καλά τώρα μας έστειλες. |
υ.γ. Αργύρη άλλο εργοστασιακα xenon με μελετημένο καθρέπτη γι αυτή την δουλειά και άλλο aftermarket επίσης όπως είπες τα aftermarket δεν έχουν ηλεκτρονική ρύθμιση γιασ το ύψος κάτι που είναι απόλυτα λογικό. ![]() |
Αυτο να το πεις στον Δημητρη.
Εγω το ξερω παρα πολυ καλα. ![]() ![]() ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: | ||
Το ξέρω βρε κουκουρουκου αλλά σταματήστε ποια να λέτε για τους projector. Νομίζεις ότι αυτά που θα πάρετε είναι μελετημένα για xenon. Όσο για την ρύθμιση μάλλον δεν κατάλαβες. Τα εργοστασιακά xenon δεν ρυθμίζονται από μέσα αλλά αυτόματα. Έχουν αισθητήρες στης αντιστρεπτικές εμπρός πίσω και από εκεί παίρνει πληροφορία ο εγκέφαλος των φαναριών και κανονίζει το ύψος . |
.....
Γι αυτό και δεν ενθουσιάζομαι με αγορές τέτοιοων πραγμάτων "online" γιατί αν κάτι πάει στραβά "πιασ' τα αυτό και κούρευτο"... Ενώ αν έχεις ένα συγκεκριμένο μαγαζί απέναντί σου, με κάποιο τρόπο, άκρη θα βρεθεί. ![]() Αυτά από εμένα. |
Ρε παιδια εννοειται οτι δεν μιλησε κανεις για αγορα μεσω νετ!
Και'γω ειμαι της αποψης να παρουμε κατι απο'δω ωστε και η παραμικρη σταβη αν τυχει (Πχ:ξαφνικα αρχισε να τρεμοπαιζει η μια λαμπα,τσαααακ πας επιτοπου το βλεπουν και στο αλλαζουν!) Απο το μαγαζι που λεει ο Δημητρης στην ιδια ακριβως τιμη εχει και της "bosch" http://lchid.en.alibaba.com/product/50267106/51369352/HID_Conversion_Kits/Bosch_HID_Conversion_Kit.html |
αυτο το σκατογυφτε μπεδιζον χρωμα που εχουν ολα τα αφτερ μαρκετ ξενον και το τυφλωμα που ριχουν στους απεναντι στο 99% των περιπτωσεων εμενα με ξενερωνει αφανταστα! |
ομοίως Παναγιωτη θα συμφωνήσω επίσης με τον brz ![]() για αυτό και μαχ 6000 και ρυθμιση στην κλίση της δέσμης ![]() |
kamia me 4 kai 3 k??? |
Ρούλη... διόρθωσε τα 8000 ρε συ ![]() |
kamia me 4 kai 3 k??? |
Με κάποιο εργαλείο όπως το dremel πρέπει να κάνεις της αυλακώσεις που βλέπεις (φωτογραφία 3) στην υποδοχή του φαναριού σου για να μπορέσει να μπει η xenon λάμπα. Πάντως σου το σχεδίασε πολύ ωραία !! |
Παιδια αν θελει καποιος απο εσας να βαλει Xenon και να εχει ωραιο φωτισμο χωρις να κανει μπαμ οτι εβαλε Xenon του προτεινω τα 4200Κ-4300Κ.
Αν θελει να κανει και λιγο μπαμ(γιατι οπως και να το κανουμε καποιοι απο εμας μας αρεσει να μας κοιτανε οταν εχουμε κατι καλο στο αμαξι)ας βαλει 6000Κ. Παραπανω οχι γιατι δεν θα πετυχει τιποτα απο τα δυο. Ειιναι πολυ καλυτερο το 4300 ως αποτελεσμα αλλα το 6000 ειναι καλυτερο οπτικα. Στην βροχη παλι το 4300 κανει την διαφορα χωρις να υπονοω οτι το 6000 δεν λεει.Ισα ισα που εγω σε βροχη πλεον χαιρομαι να οδηγω. |
Δευτερο GB???
Πολυ καλο.Μια Η1 για μενα. Εφτασε... |
Steve έγραψε: | ||
Χαλβά φαρσαλινέ βουτύρου, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα έλα να τα περάσουμε. |
Καλα τραγουδα.
Θα στα περασω απο την Μηλο. Τι δωρο θες να σου φερω τουβλο? Μηπως καμια μηλοπιτα η καμια αχλαδοπιτα μια και εχ βασιμες υποψιες οτι την κουνας. ![]() ![]() ![]() Σορρυ παιδια αλλα τον Stevακο παντα τον κανω λιγο χαβαλε. |
Εχει οδηγιες μεσα.
Ο Steve παλυ ειναι τυχερος. Και Xenon θα βαλει(με το δικο μου διπλα και κατι να ξεχασω θα το δω)και μπανιο θα κανει στην "θαλλασα" του σπιτιου μου. Αντε τυχερε. Παλι στον αφρο βγηκες. |
Κυριακη φευγω.
Μονο αυτο σου λεω. Θα πρεπει βεβαια πριν ερθεις να κανει καποιες τρυπες στα πλαστικα πισω και να φερεις μαζι σου οπωσδηποτε δεματικα. Ολα τα αλλα κλειδακια και λοιπα τα εχω. Απλα στο φαναρι οπωσδηποτε τρυπες για να περασουν να καλωδια και η τσιμουχα. |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=215668#215668 Παραείναι εύκολο μπορώ να πω (αν το κατέχεις το άθλημα και αν πιάνουν τα χέρια σου) και το αποτέλεσμα είναι υπέρ του δέοντος όμορφο... ![]() Περιττό να πώ δε, ότι στα FK που έχω με τα projector στην μεσαία σκάλα, η μεγάλη σκάλα απλά περιττέυει... βγάζουν τόσο φως που απλά την ξεχνάς! ![]() Πεντακάθαρο φως, πολύ άνετα στην οδήγηση. Προσωπικά, θα ήθελα να δοκιμάσω και τα 8000K τα οποία θα είναι ιδανικά για εμένα. Εν πάσει περιπτώσει, ευχαριστώ τον Μαγκάιβερ-Μάνθο (Memgyver) για την παραλαβή του kit, τον brz20 για την βοήθεια στην τοποθέτηση ![]() ![]() ![]() Ευχαριστώ και τις μπύρες μου που με δρόσισαν κατά την διάρκεια του περάσματος και κατά την διάρκεια του αράγματος μετά την βουτιά ![]() Φωτό κλπ. όταν με το καλό έρθει το N95 στα χέρια μου ή κάτι σε αξιόλογη φωτογραφική μηχανή... ![]() |
Τα φωτα Xenon ή το μπανιο στην πισινα? |
Πλεον θα κλασουν πολλες μεντες οσοι δουν αυτην την εικονα που αντικριζα εγω οταν κοιτουσα τον καθρεφτη. |
Αυριο το πρωι δεν εχω δουλεια,οποτε θα κατσω να τα βαλω... ![]() Και σκεφτομαι τα μπαλσατς να τα χωσω μεσα... στα φτερα! ![]() |
Αυριο το πρωι δεν εχω δουλεια,οποτε θα κατσω να τα βαλω... ![]() Και σκεφτομαι τα μπαλσατς να τα χωσω μεσα... στα φτερα! ![]() |
Ευχαριστώ!
Πάντως, παραείναι απλή η διαδικασία και η συνδεσμολογία... ![]() ![]() |
RASTAVIPER έγραψε: |
Χρειάζεται να αφαιρεθούν τα φανάρια για κάποιο λόγο? |
Αλλα και παλι αν κανεις το χερι σου ανακοντα δεν προκειτε να μην μπορεσεις να τα βαλεις.
|
Παντως για τα κλειψακια που πιανουν την λαμπα να τηλεφωνισετε τον Steve να σας πει πως μπαινουν.
![]() ![]() ![]() Ετσι δεν ειναι Steve? |
Ειλικρινα σας μιλαω αν εινα να τραβηξω αυτα στα δικα μου τωρα που θα μου ερθουν θα τα καθηστερισω λιγο να τα βαλω αλλα θα τα εχω αλλαξει ολα πρωτα και μετα θα κουμπωσουν.
Εκτος αν κανει μια καλη ακομα ο Λαρισαιος και ερθει. |
μόνο πείτε μου τα ballast πως πίανουν στην θέση τους;;;
χρειάζεται να κάνω τρύπες εκέι που θα τα βάλω or πχ με μια ταινιούλα διπλής επικολήσεως θα είναι οκ....;;; |
Πες ότι στην προσπάθεια σου να βγάλεις το εργοστασιακό μασκάκι, έσπασες και τα 4 κλίπ και χρειάστηκες καινούρια. |
Αν γίνει με προσοχή, μπορούν να τοποθετηθούν τα ίδια πάλι. |
το group-buy για τα επ.μέλη του Συλλόγου ήταν στα 230ε (από 370ε τιμή καταλόγου και γύρω στα 300ε συνήθης τιμή πώλησης για το συγκεκριμένο κιτ στα κατάστηματα) |
Και σκεφτομαι τα μπαλσατς να τα χωσω μεσα... στα φτερα! ![]() |
Μπράβο ωραίο το αποτέλεσμα, αλλά θέλω να δω τα δικά μου xenon μέσα σε projector, για να δω τι θα μου κόψει και γενικά τις διαφορές . . . . |
Τώρα μένει να κάνουμε και το στρώσιμο των 50 περίπου ωρών μ.εχρι να δώσουν το μαξ. |
Θωμά μεγειά τα φώτα,
Μία για τον αριθμό 50: ![]() Μία για τις ώρες: ![]() Μία για το "στρώσιμο": ![]() Μία για το "μάξ": ![]() |
Mια χαζη ερωτηση ![]() ![]() ![]() Πως κανεις στρωσιμο σε λαμπα????? ![]() ![]() ![]() Την δουλευεις 50 ωρες ρελαντι???!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
StorM_GmA έγραψε: |
![]() ![]() (sorry για το άκυρο αλλά να μαθαίνουμε κι εμείς τίποτα! ![]() |
Θωμα help me. Ευτυχως εχεις ποσταρει αυτην την εικονα. Το φαναρι μου στην υποδοχη για την Η1 εχει ακριβως αυτην την εικονα ετσι πως το κοιτω απο πανω. Βλεπω οτι πρεπει να φας 3 σημεια τα οποια τα εχω εντοπισει. Θελω να ρωτησω τι διαδικασια ακολουθησες για να μην χαλασεις κατι? Πως καταφερες και περασες την λαμπα. Σε παρακαλω βοηθησε με για να κανω την ιδια διαδικασια. |
Να πως μπορεις λοιπον να μιλας για το ιδιο πραγμα και να μην καταβαινεις τι λεει ο αλλος. Με αυτο πηγα να το κανω σημερα αλλα σε καποια φαση λεω "και αν το φαω παραπανω?Τι κανω?" |
fynos έγραψε: | ||
Και λίγο παραπάνω να το φας, η λάμπα θα σκαλώνει στο Τ και δεν θα έχεις πρόβλημα. Στο δικό μου χωριό το σβουράκι είναι ο μικρός τροχός που έχουν οι σιδεράδες για μικρό δουλείες ![]() Αλλά καλύτερα να περιμένεις την λάμπα, δεν το συζητάω . . . . |
να ρωτήσω κάτι παιδιά...
έβαλα πρίν λίγες μέρες xenon και είχα διαβάσει εδώ οτι θέλουν ρύθμιση κτλ... στο πάρκινκ που βάζω το αμάξι όταν το αφήνω έχει ντουβάρι μπροστά και το βάζω πολύ κοντά το αυτοκίνητο. Με αναμένα φώτα, βλέπω την νοητή οριζόντια γραμμή από την οποία και κάτω φωτίζουν τα xenon αλλά και απο πάνω υπάρχουν κάτι σαν "νερά"...δεν ξέρω πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω το "σχέδιο" που κάνουν τα φώτα. Προφανώς αυτό ενοχλεί τους άλλους... η ρύθμιση λοιπόν πρέπει να γίνει απο ηλεκτρολόγο ή γίνεται και απο τον ρυθμιστή ύψους φώτων που έχει ήδη το αμάξι? το δικό μου έχει τις εξής σκάλες (δεν ξέρω αν είναι ίδιες σε όλα τα μοντέλα) 3 2 1 - 0 μαμά είναι ρυθμισμένο στο 0 αν θυμάμαι καλά. Εγώ τώρα το έχω βάλει στο 2 (όσο ανεβαίνει ο αριθμός τόσο πιο προς τα κάτω κοιτάνε τα φώτα) αλλά μου φαίνεται οτι φωτίζει 2-3 μέτρα μπροστά απο το αμάξι και είναι λίγο... σε ποιά σκάλα πρέπει να το ρυθμίσω? ξέρει κανείς? (Η7 είναι οι λάμπες) |
Υπαρχει μια νεα λαμπα που ειναι 6000Κ αλλα δεν βγαζει το μπλε φως τοσο εντονα.Βγαζει κατι σαν 5000Κ. |
Εγώ τώρα το έχω βάλει στο
2 (όσο ανεβαίνει ο αριθμός τόσο πιο προς τα κάτω κοιτάνε τα φώτα) αλλά μου φαίνεται οτι φωτίζει 2-3 μέτρα μπροστά απο το αμάξι και είναι λίγο... σε ποιά σκάλα πρέπει να το ρυθμίσω? ξέρει κανείς? |
Δεν άντεξες τελικά ε ?? και με το δίκιο σου !
Τουλάχιστον ξέρεις ότι σου δουλεύουν !! Βασικά η διαφορά με αλογώνου και xenon είναι πολύ μεγάλη, αλλά αν παρατηρήσετε το βράδυ, με τις λάμπες xenon πετάει κάτι σκιούλες φωτός προς τα επάνω που σκάνε μέσα στο μπροστά αυτοκίνητο. . . . ρωτήστε vinman όταν πηγαίναμε πρόβα καφέ να σας πει . . . ήταν μπροστά μου! Τέλος πάντων αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας !! Ίσος στου 307 που είναι και στρογγυλός ο καθρέφτης να είναι και καλύτερα ! |
αν πάω στην peugeot δεν θα μου τα ρυθμίσουν λες?
πάντως και μένα μου κάνει εντύπωση αυτό με το οτι κατεβαίνουν τα φώτα... όταν αγόρασα το αμάξι και μου το "παρουσιάζανε" μου είπαν πως αυτό χρησημεύει σε περίπτωση που έχω πολύ βάρος στο αμάξι και θέλω να σηκωσω τα φώτα πιο ψηλά για να βλέπω |
...
Υπαρχει μια νεα λαμπα που ειναι 6000Κ αλλα δεν βγαζει το μπλε φως τοσο εντονα.Βγαζει κατι σαν 5000Κ.Δηλαδη πολυ πιο καθαρο και λευκο φως. Μου ειπε αν θελω 2 απο αυτες αλλα εγω προτιμησα τις κλασικες 6αρες. Να το εχετε κατα νου σας οσοι ενδιαφερεσετε. |
...Τωρα το xenon σε κατοπτρο εχει την ιδιομορφια να παρουσιαζει καποιες σκιες γιατι δεν εχει μελετημενα για τετοια φωτα.
Καμια σχεση τα δικα μου σε εμφανιση με του Steve. Του Steve τα εβλεπες και δεν σε ενοχλουσαν.Τα δικα μου χτυπανε λιγο αλλιως.... |
Βασικά η διαφορά με αλογώνου και xenon είναι πολύ μεγάλη, αλλά αν παρατηρήσετε το βράδυ, με τις λάμπες xenon πετάει κάτι σκιούλες φωτός προς τα επάνω που σκάνε μέσα στο μπροστά αυτοκίνητο. . . . ρωτήστε vinman όταν πηγαίναμε πρόβα καφέ να σας πει . . . ήταν μπροστά μου! Τέλος πάντων αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας !! Ίσος στου 307 που είναι και στρογγυλός ο καθρέφτης να είναι και καλύτερα ! |
RASTAVIPER έγραψε: | ||
'Οπως είναι γενικά τα φανάρια angel eyes. |
Θωμα help me.
Ευτυχως εχεις ποσταρει αυτην την εικονα. Το φαναρι μου στην υποδοχη για την Η1 εχει ακριβως αυτην την εικονα ετσι πως το κοιτω απο πανω. Βλεπω οτι πρεπει να φας 3 σημεια τα οποια τα εχω εντοπισει. Θελω να ρωτησω τι διαδικασια ακολουθησες για να μην χαλασεις κατι? Πως καταφερες και περασες την λαμπα. Σε παρακαλω βοηθησε με για να κανω την ιδια διαδικασια. |
Παιδια το ρεγολαρισμα των xenon ειναι απλη διαδικασια.
Πατε στον μαστορα και του λετε τι θελετε.Μετα βαζει το μηχανημα μπροστα και εσεις βαζετε το ρυθμιστη στο 0 δηλαδη στο πιο ψηλο. Σε αυτην την σκαλα πρεπει να το ρυθμησει σωστα ο μαστορα για να μην πιανει το γαμα του καραγκιοζη. Καταλαβατε? |
steve οπότε μπορείς βλάλε μια φώτο σε ανοιχτό σκοτεινό δρόμο να δουμε πως φωτίζει ![]() |
KOTSISK έγραψε: |
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. ![]() Διάβασα όλες τις σελίδες (μου πήρε λιγη ώρα βέβαια ![]() |
Στο 106 και γενικα στα πριν του 2001 αν δεν κανω λαθος(γιατι και του πατερα μου ετσι ειναι)εχουν το αντιθετο.
Το 3 ειναι τερμα ψηλα και το 0 χαμηλα. Θωμα ρυθμηζονται ηλεκτρονικα? Μαλλον ναι ομως γιατι ετσι το πιανω απο αυτα που λες. Πας στον μαστορα με την σκαλα να ειναι στο 3 οποτε στο ρυθμιζει εκει που ξερει(δηλαδη στο ανωτερο επιτρεπομενο σημειο)και μετα οτι αλλο και να βαλεις σιγουρα θα διχνεις πιο χαμηλα. Εγω πρεπει να τα ρυθμιζω με το χερι. Εχει 3 βιδες για την μεγαλη σκαλα και 2 για την μικρη. |
Η φωτό έχει τραβηχθεί 06:13 το πρωί, σε κάποιο τυχαίο parking της εθνικής οδού, όπου άδειαζα τις μπύρες της Θεσσαλονίκης ![]() |
Eλπιζω σε καναν καδο και οχι σα κατ'.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Θα τα περνουσα και μονος αλλα δεν ξερω πως κατεβαζουμε τον προφυλακτηρα και πως βγαζω τα μαμα φαναρια. |
glf έγραψε: |
η Η1 δε μπορεί να περιστραφεί...
εγώ άλλο λέω. η καλωδίωση πως θα γίνει ? βλέπω ένα ρελέ να έχουν τα φανάρια (αοφύ από μια λάμπα, τώρα θα οδηγούν δύο) αλλά και τα xenon έχουν επίσης ένα ρελέ στη συσκευασία τους. α και για να είμαι σίγουρος. η μεγάλη σκάλα στο φανάρι είναι το πρώτο (αριστερά) στη φωτογραφία που έβαλα ? |
Όσο πάτε να μπλέξετε με τέτοιες πατατομετατροπές, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.
Γιατί δεν αγοράζεις τις XENON Η1 που χρειάζεσαι (60-80 ευρώ το ζεύγος και να πουλήσεις τις Η4) αντί να μπλέκεις με τέτοιες ιστορίες? ![]() |
το ρελιε των φαναριών ειναι για το δακτυλίδι (angel eye) και ουσιαστικά δεν σε ενδιαφέρει... η μεγάλη σκάλα στο φανάρι της φώτο ειναι αριστερα (= με το κάτοπτρο) και η μεσαία ο προτζεκτορας. θα χρησιμοποιήσεις κανονικά τα ρελιέ των χενον η συνδεσμολογία τους φαίνεται καθαρά στις οδηγίες που έχεις. το τηλέφωνό μου το έχεις. πάρε με για ότι απορία εχεις στην συνδεσμολογία |
το κυρίως θέμα είναι η καλωδίωση για να γίνει από H4 σε H1/H1 .. |
Η καλωδίωση του 106 είναι H4? |
stef80 έγραψε: |
Επίσης πήρα αυτά τα led γιατι οι ψειρες φαινονται πολυ χαλια
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trkparms=tab%3DWatching&viewitem=&item=270185966083&_trksid=p3907.m32 Ξέρει κανέις αν κάνουν για το 206? |
Μεγειά σου Νίκο!
Καλόφώτιστα! ![]() Αν εχω καταλάβει σωστά "lag" (στο σινιάλο) δεν εχεις γιατί τα balasts που σου εδωσε ειναι για αυτό το σκοπό (= για την μεγάλη σκάλα) είπαμε XENON Hellas... εγγύηση... ![]() ![]() |
Θελω Xenon και στην μεγαλη σκαλα... |
Επισης θελω και ενα μπλοκε. |
Και ο fynos 0.68 το ένα ![]() Μάνθο, μπορείς να μάθεις τιμή για xenon με το λεπτό balast και το kit για να μην ανάβει το body computer !! Επιπλέον . . . . το kit να μην έχει τροφοδοσία από την μπαταρία αλλά ανεξάρτητα και ξεχωριστά από το κάθε φανάρι ! ![]() |
σε ποιο αμάξι σου ανέβει??? στο δικό μου όπως και στου Σταυρου και στοπυ Αλέξη δεν έχει εμφανίσει τίποτα και τροφοδοτείται από την μπαταρία απευθείας... |
το kit να μην έχει τροφοδοσία από την μπαταρία αλλά ανεξάρτητα και ξεχωριστά από το κάθε φανάρι ! ![]() |
...για να μην δείχνει καμμένη λάμπα κλπ κλπ...
τα ξέρω... |
Ποσο εχει το kit για την μεγαλη σκαλα?
Μια τιμη θελω για να μπει στο προγραμμα. |
εχω ηδη ρωτήσει μιας και ενδιαφέρεται κι άλλος 207άκιας ![]() περιμένω αναλυτική απαντηση |
βρε Κώστα εγκυος είσαι?
Αν βιάζεσαι τόσο πολύ πάρτα από το πρώτο κατάστημα που θα βρεις στο δρόμο σου να τελείωνουμε. ![]() ΕΙΠΑ ΘΑ ΜΑΘΩ!! Δεν μπορώ να ασχολούμε όλη την ώρα με τις αγορες του κλαμπ |
Steve παρε ενα τηλεφωνο στην Πατρα στο κεντρικο και θα σου πει αν εχει εκει στην Λαρισσα κανενα.
Εδω στα Τρικαλα νομιζω οτι κατι εχει. Ειχα δει καποτε ενα διαφημιστικο της Xenon Hellas σε περιοδικο και ελεγε οτι υπαρχει μαγαζι στα Τρικαλα. Δεν θυμαμαι διευθυνση. Παρε ενα τηλεφωνο και αν ειναι οντως ετσι τοτε καφεδακι και περασμα λαμπας. Βασικα καφεδακι γιατι το αλλο σιγα την μεγαλη δουλεια. |
Για να σου εξηγήσω εμένα, η μηχανή έχει 2 φαναρια μπροστά.
ΣΤο ένα ανάβει η μεσαία σκάλα και στο άλλο η μεγάλη. Έμαθα όμως ότι μέσα έχει λάμπες Η4, και εάν γεφυρώσω απο το ένα φανάρι στο άλλο, θα ανάβουν και στα 2 φανάρια η μεσαία. Αντίστοιχα εάν γεφυρώσω, το αριστερο που ανάβει μόνο η μεγάλη με το δεξί τότε και πάλι, θα μπορώ να ανάβω μεγάλη σκάλα και στα 2 φανάρια.. οπότε σίγουρα έχει μέσα Η4 που απλά δεν είναι συνδεδεμένες. Λέω λοιπόν τώρα εγώ αγοράζω, 2 λάπμπες ξένον για Η4 για να μπορώ να κάνω και συνιάλο και ησυχάζω. Μπορώ με τις Η4 τις ξένον να κάνω σινιάλο ; |
το λοιπόν:
250 για τα fast Ballast για τους προβολείς σε 307 και 406 (Η7 παίρνει και το 406) |
steve για την λάμπα θα σε πάρει τηλ ο ΧΕΝΟΝ |
Για ποιούς προβολείς μιλάς του 406 ; τους κάτω ομίχλης ;; ή τους κανονικούς ;; Αυτό είναι για να κάνεις και συνιάλο ;;; Ρε Μάνθο καμία φορά σκέφτομαι αν δεν υπήρχες εσύ.... τα αυτοκινητά μας θα ήταν φτωχότερα από εξοπλισμό !!! πσσσσ τι είπε ο ποιητής τώρα ;;; |
dimkeras έγραψε: |
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα : 270 είναι η τελική τιμή για επίσημα μέλη? Μπορούμε να βάλουμε fast ballast και στη μεσαία σκάλα? Η τροφοδοσία του κιτ είναι απευθείας ή ξεχωριστά από το κάθε φανάρι?
Thanx! |
Νεότερα αύριο το απόγευμα. ![]() |
Λόγω φόρτου εργασίας και δικού μου και του τεχνικού που θα δεί το kit, νεότερα αύριο το πρωί ![]() |
beautifull ![]() ![]() |
Καμμένο ballast (στην θέση του συνοδηγού) το οποίο τελικά αλλάχθηκε μέσα στην εγγύηση. Ευχαριστώ τον κ. Τσιρογιάννη για την άμεση εξυπηρέτηση καθώς και τον συνεργάτη του εδώ στην Λάρισα που με εξυπηρέτησε άμεσα και χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ![]() Η αιτία του προβλήματος είναι πιθανότατα αστοχία υλικού ![]() |
Πάντως χαίρομαι γιατί η εγγύηση έπιασε τόπο χωρίς παρατράγουδα ![]() |
ποια μηχανή ? (μοντελο χρονολογία)
για να ρωτήσω με λεπτομέρεια ![]() |
του 207 εννοείς? |
Και να μην είναι τελειωμένη η μπαταρία σου αυτό θα την αποτελειώσει πιο γρήγορα από ότι περιμένεις. Τόσο το ρεύμα εκκίνησης της μίζας όσο και των xenon είναι πολύ μεγάλο οποτε αν το απαιτείς ταυτόχρονα από την μπαταρία...
Βεβαια σε περίπτωση ληστείας αλλάζει το πράγμα ![]() |
του 207 εννοείς? |
Ρε παιδιά ξέρει κανείς να μου πει αν βάλω φανάρια με προτζέκτορες στο 206 αν θα λειτουργεί η ηλεκτρική ρύθμιση του ύψους της δέσμης από την καμπίνα?
Γιατί αν είναι να μη δουλεύει είναι μια τρύπα στο νερό. όποτε το φορτώνω θα πρέπει να ανοίγω το καπό και να τα χαμηλώνω! ![]() |
Δεν αλλάζει θέση η λάμπα αλλά ο καθρέπτης.
Ειδικά στης Η4 που είναι μια λάμπα και για τις δύο σκάλες. |
Οχι δεν αλλαζει.
Εχω την εντυπωση οτι μονο σε Η4 λαμπα αλλαζουν καθρεφτες ή οτι αλλο αλλαζει τελος παντων. Λογικα για να εχεις Η7 θα εχεις και μια ακομη δευτερη για καποια αλλη σκαλα. Η Η7 θα ειναι της μικρης και θα εχεις και μια ακομα πολυ πιθανον Η1 για την μεγαλη σκαλα. Δες το και πες μας. |
Οχι δεν αλλαζει.
Εχω την εντυπωση οτι μονο σε Η4 λαμπα αλλαζουν καθρεφτες ή οτι αλλο αλλαζει τελος παντων. Λογικα για να εχεις Η7 θα εχεις και μια ακομη δευτερη για καποια αλλη σκαλα. Η Η7 θα ειναι της μικρης και θα εχεις και μια ακομα πολυ πιθανον Η1 για την μεγαλη σκαλα. Δες το και πες μας. |
Διαπιστωσα οτι το Xenon αντιθετα απο τις λαμπες αλογονου ειναι σαν να περνει 2 διακριτες τιμες.Ή θα αναψει(σαν κεραυνος) ή θα σβησει ακαριαια.Ενω του αλογονου σβηνει πιο αργα. Στο ματι αυτη η διαφορα φαινετε. Οσο περιεργο και αν σας φαινετε.Αλλο να δεις ενα φλας απλο και αλλο ενα φλας led. Το ξεχωριζεις με την μια. Ετσι και το σινιαλο. |
στη μεγάλη σκάλα με το... σωστο φανάρι (clear crystal) έχει θεαμάτικά αποτελέσματα. πχ σε ελαφριά κατηφόρα στην Εγνατία το τι βλέπω δε λέγεται.
τους διπλανούς κάμπους και πλαγιές! και φωτίζει και πολύ προς τα πάνω. πολύ καλό σε δασικούς δρόμους.. |
Χρονια Πολλά και καλή Χρονιά !!!
Εγώ έβαλά ΧΕΝΟΝ και στην μεγάλη και στην μικρή σκάλα. Φανταστικό φως. Όμως στις μικρές λάμπες (ψείρες) , όταν βάζω άσπρες μου δείχνει ότι ειναι καμμένες ενώ δουλεύουν κανονικά!!! Τι να κάνω? Θέλω να βάλω άσπρες ψείρες ώστε τα φώτα μου να είναι όλα άσπρα !!!!!! 'Οταν έβαλα τα ΧΕΝΟΝ δεν μου ενφάνισε κανένα πρόβλημα ! Ρώτησα σε ηλεκτρολόγους αλλά κανείς δεν ξέρει ![]() ![]() |
kostask έγραψε: | ||
Φίλε είχα το ίδιο πρόβλημα με τις ψείρες.....τελικά πήγα σε ενα μαγαζί με είδη αυτοκινήτου και πήρα κάτι ψείρες και όλα καλά......ούτε καμμένη λάμπα ούτε τίποτα...και πλέον ειναι ομοιόμορφο.....
|
android έγραψε: |
λοιπον θελω χενον σε 207 μεσαια μεγαλη κ προβολακια εχει βαλει κανεις κατι απο αυτα?βασικα για τα προβολακια υπαρχουν? |
Γεια σου εξυπνούλη . ![]() Απορίες ? |
fynos έγραψε: | ||||
Βγάλε ρε Κωστάκη μια φωτογραφία . . . . .από πού και πόσο τις πήρες ? |
drdino έγραψε: |
Λέω ότι δεν υπάρχει mercedes που να έχει xenon στα ομίχλης της από το εργοστάσιο. Άσε που δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση των xenon σε ομίχλης. |
Γιατί να ανάψεις τα ομίχλης αν δεν έχει ομίχλη; Προβολείς ομίχλης δεν λέγονται; ![]() |
Αν βάλεις ξενον με υψηλη θερμοκρασια χρώματος ώστε να μπλεδίζουν στη βροχή και στην ομίχλη κλαις τα λεφτά σου. |
ακομη αρκετα χενον σε παλιοτερα οχηματα ειναι κακορυθμισμενα τα φαναρια ...κ εχουν ως αποτελεσμα να ριχνουν στα "γ" του καραγκιοζη |
kostask έγραψε: | ||||||
6 euro.......Θέλεις να σου πάρω????
|
Ναι. ![]() ![]() ![]() |
kostask έγραψε: | ||
Να σου πάρω δεν έχω πρόβλημα αλλα εγώ έχω το 207 .....δεν ξέρω αν έχει κάποια διαφορά το δικό σου......
|
Παιδια εμενα γιατι με ολα αυτα που δαβαζω μου ερχετε να βαλω τα γελια?
Μην το παρεξηγησετε. Λοιπον για να δωσω και εγω το σχολιο μου θα σας διξω δυο φωτογραφιες. http://www.xenonpros.com/3000K-2.jpg http://www.xenonpros.com/3000K-1.jpg Δεν ξερω αν σας λενε κατι οι παραπανω. Προκειτε παντως για Μ3. Τα προβολακια ομιχλης πρεπει να εχουν αυτο το κιτρινοπο φως.Ειτε η λαμπα ειναι απλη ειτε xenon πρεπει να εχουν κιτρινοπο φως. Ο λογος που χρησιμοποιητε αυτο και οχι το υπερλευκο ή ακομα χειροτερα το μλεδιζον φως εχει να κανει με την συχνοτητα του φωτος.Το κιτρινο φως εχει πιο χαμηλη συχνοτητα απο το μπλεδιζον.Αυτο το κανει να μην φτανει τοσο μακρια αλλα εκει που φτανει φτανει και εχει μεγαλη μεγαλη αποτελεσματικοτητα.Επισης η θεση τους δεν ειναι τυχαια. Γιατι να μην ειναι στον ουρανο του αμαξιου? Ο λογος παλι ειναι απλος.Οσο πιο χαμηλα βρισκετε η φωτεινη πηγη τοσο περισσοτερο σπαει η ομιχλη.Γι'αυτο και οταν αναβουμε τα μεγαλα φωτα σε τετοιες καταστασεις τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα. Βεβαια ολα αυτα ειναι για δυσκολες καταστασεις και οχι για καθημερινη χρηση γιατι πολυ απλα τυφλωνουν τον απεναντι. Ποσο μαλλον να εχουν και xenon.Εναν ειδα τις προηγουμενες μερες και πως δεν κατεβηκα να τον πλακωσω στο ξυλο. Η καλυτερη θερμοκρασια ειναι τα 4300Κ οπως πολυ σωστα ειπε καποιος. Η μεγαλες εταιριες δεν τοποθετουν κατι πιο πανω απο 5000Κ. Τελος θα συμφωνισω με τον stef80 που λεει οτι ο προτζεκτορας ευθυνετε για το οτι φαινετε πιο μπλε απο οτι πραγματικα ειναι. Και συνηθως αυτο το παρατηρουν μονο οι απεναντι. Εχει να κανει απο τι γωνια παρατηρουμε τον προτζεκτορα.Και επειδη το αμαξι ειναι κινουμενο η γωνια αλλαζει συνεχως.Τοτε παρατηρητε αυτη η ιριδα που κανουν ολα αυτα τα φαναρια. Τελος να πω για ακομα μια φορα οτι τα xenon εκαναν την εμφανιση τους οταν πρωτοβγηκαν οι προτζεκτορες.Αυτο συμαινει οτι η ισχυς τους μελετηθηκε για αυτους και οχι για να απλα κατοπτρα. Σε οτιδηποτε αλλο στραβωνει ασχημα τον απεναντι και σας το λεω εγω οπου εζησα και τις δυο καταστασεις. |
έχεις? αφού το περιμένεις? το παρέλαβες?
ειπαμε παίρνει... εχει εμφανιστεί στην Λέσχη ενα με κιτ ΧΕΝΟΝ και επίσης το RC εχει τα ιδια φανάρια (σε άλλο χρώμα) με τα GT/και cc150 στα οποία εχουμε ηδη βάλει ΧΕΝΟΝ... |
Μπορεις και μια χαρα.
Περνεις xenon με Η7 λαμπες και ολα καλα. Τωρα για χρηματα δεν ξερω να σου πω.Εχουν πεσει αρκετα οι τιμες παντως. Προτεινομενη θερμοκρασια 6000Κ. Μην πας παραπανω με τιποτα. |
Εγώ τα έχω βάλει από την έξω πλευρά του θόλου και δεν έχω προβλήματα !! |
Γρυγόρη |
Γρηγορη απο που τα πηρες? |
αυτά τα 206 δεν εχουν απλά προσωπικότητα....
εχουν ξεχωριστή προσωπικότητα το καθένα... |
υ.γ.οπότε θα το διευθετήσουμε κι αυτό... |
p206xs2 έγραψε: |
Δηλαδή; Να δοκιμάσω αρχικά να απομακρύνω τα ballast και βλέπουμε; Και πού να τα πάω βασικά; Καλά, θα προσπαθήσω να κερδίσω μερικούς πόντους.
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. |
Δηλαδή θα σου δώσει αλλα ballast του ίδιου τύπου και της ιδιας μάρκας και αυτο θα λύσει το πρόβλημα?
Η θα δοκιμάσετε ballasts αλλης μάρκας? |
Σημειωτέον χτες το έπλυνα...
Αυτο που με εντυπωσίασε πάντως είναι πως παρόλο το χάλι της φίσας ουτε βραχυκύκλωμα προκλήθηκε ούτε το μπάλαστ κάηκε! |
Όχι με κλειστό καπό και ουτε καν με πιεση. Σε βούρτσα.
Αλλά αν κρίνω από τη σκουριά το νερό μπορεί να μπήκε καιρό πριν. |
Άλλωστε όταν πέφτεις σε μαζεμενα νερα, όσο υψωνεται το νερο από την έξω πλευρά του τροχού άλλο τόσο υψώνεται και από τη μέσα και λούζει τον κινητηρα άσχετα αν δεν το βλέπουμε. |
Εξυπνάδες μπορεί να λέει ο καθένας, εγω ανέφερα ένα γεγονός που συνέβει σε μένα μήπως και προλάβει τη ζημιά κανένας άλλος. |
Φαίνεται ότι εκτός από τα μπάλαστ αδιάβροχος είναι και ο χώρος του κινητήρα και το νερό το έβαλα μόνος μου για να έχω κάτι να ασχολούμαι. |
Όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει νερό στα μπάλαστ του ας τα ξεβιδώσει κιόλας να ψύχονται καλύτερα ανοιχτά. |
τραβηγμένα παραδείγματα... |
Γενικα πρεπει να προσεχουμε την δεσμη για να μην ενοχλουμε αλλα δεν μπορω να φανταστω τον Steve και εμενα το καλοκαιρι που περνουσαμε στο δικο του με στολες αντιπυρικες και γυαλια στα ματια.
Μαγιο και παντοφλες φορουσαμε. |
giannis27 έγραψε: |
υπάρχουν μερικά κιτ ξένον που είναι σχεδιασμένα για καν μπας κ δεν βγάζουν ένδειξη καμμένης λάμπας! |
μπα το μόνο που χρειάζεται είναι κανσελερ!είναι μια αντίσταση που συνδέετε πριν τα ξένον για να μην βγάζει ένδειξη καμμένης λάμπας ο καν μπας !
|
kfrei έγραψε: | ||
Ναι τελικα κάποιο αλλο κατάστημα αυτο ακριβώς μου ειπε. Thnx a lot. Δυστυχώς όμως όπως καταλαβαινω το 207 έχει διαφορετικες λάμπες (Η7) για την μεσαία και τη μεγάλη σκάλα φώτων. Συνεπώς θα χρειζόταν τα διπλά χρήματα (για δευτερο μετασχηματιστη) για να μπουν XENON και στη μεγάλη σκάλα μου ειπαν. Αξίζει το ποσο αυτό και για τα μεγάλα φωτα ??? Μου ζήταησαν γύρω στα 190 ευρώ (μαζί με τα περαστικα) για καθε σετ. |
..άσχετο αλλά αυτές τις μέρες που κάναμε κάτι βραδυνές βόλτες με το Μητσάκο στο Βελβενδό, κατάλαβε τη διαφορά που κάνει η μεγάλη σκάλα με xenon και projector στο 106 μου. ![]() |
ArxariosMe206 έγραψε: |
Steve, δεν δουλεύω κανέναν, ούτε θέλω να κουράσω κανέναν, αλλά γενικά πρέπει να ομολογήσω ότι έχεις δίκιο. Θα τυπώσω το τόπικ και θα το πάρω απ' την αρχή γιατί χωρίς κόπο δεν γίνεται δουλειά.
Δεν μπορώ να σου πω και τίποτα, βέβαια, γιατί έχεις δίκιο ότι πρέπει να το ψάχνω περισσότερο μόνος μου, απλά μια λίγο πιο φιλική αντιμετώπιση δεν θα έκανε κακό ρε φίλε, γνώμη μου. |
Dimchri, φαντάζομαι ότι αν τα έπαιρνα από το e-shop θα τα πήγαινα στον ηλεκτρολόγο μου να τα περάσει. Θα το ψάξω και σε άλλα μαγαζιά. |
Για τα groupbuys έχεις δίκιο αλλά πριν από καμιά βδομάδα άρχισα να μπαίνω τακτικά στο φόρουμ, νωρίτερα έμπαινα μία φορά στο τόσο και γι' αυτό έχασα τα προηγούμενα... Βλέπω πάντως ότι οι τιμές από site του εξωτερικού μοιάζουν εκ πρώτης όψεως πολύ καλύτερες από τις εγχώριες. |
Πώς θα μάθω αν παίζει 3ο groupbuy, δηλαδή; Θα αναφερθεί και εδώ; Ή πρέπει να γίνω μέλος και να το δω σε άλλο σημείο του portal; |
Πόσο καιρό φοράς τους προτζέκτορες?
Είναι οι πρώτη φορά που βγαίνεις εκτός πόλης με αυτούς? Αν ναι τότε θέλει λίγο συνήθεία γιατί σε αντίθεση με τα απλά φανάρια ο προτζέκτορας έχει πολύ σαφές κόψιμο της δέσμης και είναι απότομη η μετάβαση από τη φωτεινή στη σκοτεινή περιοχή πράγμα που δημιουργεί μια ανασφάλεια... |
frk έγραψε: |
και εγω που πηρα angels σε συνδιασμο με τα κινέζικα χενον που εχω παρει ειναι πολυ μαπα. |
Πήγα λοιπόν σε ηλεκτρολόγο που σύστησε η Xenon Hellas και μου είπε ότι φταίνε τα angel.
Τώρα τι διαφορά θα είχανε κατασκευαστικά αν ήταν από Ευρώπη/επώνυμα δεν μπορώ να καταλάβω. Επειδή δεν έχω όμως τη δυνατότητα να ξαναβάλω τα μαμά πάνω για δοκιμή, δυστυχώς το αφήνω όπως έχει. Αν και στο τέλος μου είπε, ότι μην περιμένεις με 1 απλό κιτ xenon να φωτίζεις και 2 χλμ μπροστά.Αλλά είπαμε ούτε 2 στροφές μπροστά να μην έχεις άπλετο φως??? |
ΟΜΙΧΛΗΣ λέγονται ρε πστ μου τα προβολάκια. ![]() |
stef80 έγραψε: | ||
Που σημαίνει ότι πρέπει να ανάβουν μόνο στην ομίχλη αλλά και να έχουν και χρώμα που να είναι αποτελεσματικό στην ομίχλη δηλαδή κιτρινωπό! |
Oφ-τοπικ, αλλά τα ομίχλης δεν πρέπει να είναι κατ'ανάγκην άσπρα. Όπως και "πας μη κίτρινος λαμπτήρ=κανονικός" ![]() ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Σε 206 1.6 gti εφοσον τοποθετηθουν ξενον,ο αυτοματος αισθητηρας φωτων καταργηται? |
Υπαρχει καποιο καλωδιο που συνδεεται με τη λαμπα?
|
Επισης τι λαμπα χρειαζεται για τη μικρη σκαλα ετσι ωστε να απαλυνεις λιγο το πονο απο τη κιτρινιλα? |
Καταρχην ευχαριστω τον Steve για τη βοηθεια(τοσο στο θεμα των xenon οσο και στο θεμα των μεμβρανων) ![]() |
Steve γιατι οχι στα εργοστασιακα φαναρια? |
zil έγραψε: |
Παιδία τη λέτε για αυτά τα xenon http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/cPath/18_99/products_id/211 Είναι και siemens και έχουν και 2 χρόνια εγγύηση. Λόγο του ότι πήρα τα καινούρια μου φαναράκια ψάχνομαι για xenon τώρα, αν υπάρχει καμία καλή πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη |
zil έγραψε: |
Λόγο του ότι πήρα τα καινούρια μου φαναράκια |
Για δείξε μας μια φωτό με τα καινούρια σου φαναράκια ![]() |
DimiP έγραψε: | ||
δεν ξερω απο ποιοτητα , δεν ξερω απο αντοχη , δεν ξερω αν ειναι μαϊμου ενω λενε SIEMENS, αλλα τα εχω εδω και 3-4 μηνες και ειναι μια χαρα ! |
Μικρή σκάλα = ψειράκια? Αν ναι, παίρνεις ένα ζεύγος led W5W (έτσι είναι ο τύπος της λάμπας, όπως λέμε Η7 ή Η4 κλπ.) λευκού χρώματος και είσαι μια χαρά. |
Για πιο ασπρο χρωμα ειναι οι bluevision οχι οι vision plus αλλα ειναι βαμμενες μπλε και χανουν σε φωτεινοτητα. |
τα λεντάκια είναι που θέλουν λίγο ψάξιμο !
άντε να ασπρίσουμε λίγο γιατί το RC μοιάζει σαν να έχει κολλημένα αλάρμ! |
Τα led είναι αυτά που δεν θέλουν καθόλου ψάξιμο ![]() |
spiros_z έγραψε: |
Ευχαριστω φιλε Steve και αν γνωριζεις ποσο περιπου κοστιζουν οι λαμπες? |
nOkpos έγραψε: |
εδω και 1 μηνα στο αριστερο φαναρι μου καιγονται ο ballast τι μπορει να φταιει? help καποιος! εχω βαρεθη να αλλαζω ballast!! |
Athens έγραψε: |
αυτά εδώ πως σας φαίνονται? http://www.dragocsa.gr/v2/xenonkit.php |
Τα "φώτα" του για τα φώτα? Κανείς?
Mr Touristas? |
Βασικά είναι φανερότατο το hot spot και η ανομοιομορφία της δέσμης. |
Steve, τώρα είδα ότι μιλούσες για διάγραμμα και όχι φωτογραφίες πραγματικών δεσμών.
Δεν έχω κάποιο έτοιμο αλλά αν βρω θα το ποστάρω. |
![]() |
@ Steve
Τα gt/rc έχουν ήδη προτζέκτορες (για Η7 όμως) οπότε δε θα έχω τόσο έντονο το πρόβλημα της ανομοιόμορφης δέσμης. |
Δεν θα πώ "στ' αρχ**ια μου" |
...θα πώ απλά ότι ρώτησα καθαρά για δικό μου ενδιαφέρον τον stef80 για κάτι που έχω στο μυαλό μου ![]() |
Συνέπεσε η ερώτησή σου με τη δική μου και με παραπλάνησες ![]() |
@stef80 Έχεις πολύ όρεξη βρε φίλε μου, σε χαίρομαι. Διάβασα τί έχεις κάνει. Πολύς κόπος και πολύ μεράκι και το αποτέλεσμα είναι υπέρ του δέοντος καλό. Ιδανικό! Στα φανάρια μου που ήδη έχουν προτζέκτορες (για Η7) πόσο εύκολο θα ήταν να αλλάξω τα bowls με άλλα από προτζέκτορες για xenon λάμπα? Θα χωρούν στο φανάρι χωρίς να κάνω πατεντοπροσθήκες κλπ? |
Βέβαια ο προτζέκτορας δεν είναι για xenon αλλά δίνει ικανοποιητικό πλάτος δέσμης. Υστερεί όμως στο πόσο μακρυά φτάνει το τελείωμά της. |
![]() |
Samer έγραψε: |
Θελω να σας πω τι μου ειπε ενας φιλος μου που δουλευει στην Peugeot στο εξωτερικο που εχει και αυτος το ιδιο αμαξι (207GT) και επαθε ενα προβλημα.
Το καλυτερο θα ειναι να περνουμε το ολοκληρω xenon kit απο Peugeot 607 η 407. Αυτος εβαλε xenon(κινεζικο) και καθε φορα που ανοιγει την πορτα για να μπει στο αμαξι αρχιζουν η πισω υαλοκαθαρηστηρες να παιζουν. Ελεγε οτι γενικα αν δεν βαζεις ενα καλο σετ xenon(γερμανικο) οτι θα αρχιζουν τα ελεκτρικα να παιζουν στο αμαξι. Το σημαντικο ειναι να παρουμε τα βπαλαστ απο 407-607. |
kostas207rc έγραψε: |
Μου κάηκε το ένα xenon ![]() Ψήνω να βάλω τα boch 6000κ τα γνωριζει κανένας να μου πει γνώμη? |
kostas207rc έγραψε: |
Λοιπόν παιδία ακούστε τι έχουμε.
Χθες το απόγευμα με το που ανάβω τα φώτα για να μπω στο γκαραζ το ένα αρχίζει να τρεμοπαίζει και μετά σβήνει εντελώς. Το βράδυ βγαίνω κανονικά με μία λάμπα αναμένη παρκάρω σβήνω φεύγω και τα λοιπά...Μετά από 3 ώρες βάζω μπροστά να φύγω και ανάβει κανονικά η λάμπα! Τι μπορεί να συμβαίνει? |
mad2008 έγραψε: |
παιδια να κανω μια ερωτηση?
εχω xenon στο 106 αλλα δεν εχει μεγαλη σκαλα (μολις την αναβω αναβει στο καντραν το μπλε φος αλλα τα φωτα σβηνουν) δυστηχος ετσι το πηρα το αμαξι. το πηγα σε εναν ηλεκτρολογο και μου ειπε οτι ο προηγουμενος αλλαξε λαμπες και επειδη το δικο μου ειχε και τις 2 σκαλες σε μια λαμπα γι αυτο αυτοματος κοπηκε η μεγαλη.μου ειπε οτι αν αλλλακσο λαμπεσ με μαγνητικο συστιμα να κινιτε ο καθρεφτης (μου τις εδειξε κιολας) θα εχω και μεγαλη σκαλα. αυτεσ ομως τις λαμπεσ δεν τις βρισκεις ξεχωριστα και οτι πρεπει να παρω αλλο σετ xenon (metasxhmatistes kai tetoia..). αληθευει το παραπανω? ευχαριστω |
Arvas έγραψε: |
αν εχεις ηδη εγκατεστημενα xenon μπορεισ με καποιο τροπο να αυξησεις την αποδοση τους;; πχ με αλλες λαμπες; |
android έγραψε: | ||
μπαλαστ το εχω πει εχω αλλαξει 3 διαφορετικα...για να βρω με πιο δεν τρεμοπαιζει |
kostas207rc έγραψε: | ||||
Το οποίο σημαίνει? |
stef80 έγραψε: | ||
Με αλλα μπαλαστ 50αρια. Αλλά παραγεται αρκετη παραπανω θερμοτητα και στο μπαλαστ και στη λαμπα οποτε ισως να εχεις προβλημα(υπαρχουν παραδειγματα απο κατεστραμενο χρωμιο σε προτζεκτορες κτλ). |
ChrisR έγραψε: |
Να ρωτήσω κάτι χρειάζεται cun bus για την τοποθέτηση xenon? ![]() |
salex έγραψε: |
Ξέρω ότι στη Γερμανία είναι υποχρεωτικό να έχεις πλυστικό προβολέων εφόσον έχεις ξένον. Στην Ελλάδα είναι άγνωστο αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στον ΚΟΚ. Νομίζω πάντως ότι δεν γίνεται αναφορά στην ελληνική νομοθεσία παρά μόνο ίσως σε κάποια αντίστοιχη ευρωπαική οδηγία. |
salex έγραψε: |
Στο σάξο μου πάντως που δεν έχει προτζέκτορες και έχω ξένον 6000Κ, δεν μου είπαν τίποτα όταν πέρασα ΚΤΕΟ.
Ξέρω ότι στη Γερμανία είναι υποχρεωτικό να έχεις πλυστικό προβολέων εφόσον έχεις ξένον. Στην Ελλάδα είναι άγνωστο αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στον ΚΟΚ. Νομίζω πάντως ότι δεν γίνεται αναφορά στην ελληνική νομοθεσία παρά μόνο ίσως σε κάποια αντίστοιχη ευρωπαική οδηγία. |
YiannisP έγραψε: |
Θελω να αλλαξω τα μαμα του 307 μου (μοντελο 2002). Θελω να βαλω ενα κιτ το οποιο να βγαζει ελαφρως μπλε χρωματακι (πως εχουν κατι τελεια Saab, ή Mercedes :Ρ). Δεν ξερω ομως τι παιζει με τις θερμοκρασιες που λετε, με τις μπαταριες και τα συναφη... |
mrkaza έγραψε: |
416 μερες ειναι αν τα δουλευεις 24h/day . Οποτε δεν στεκει να σου χαλασουν τοσο γρηγορα |
dope207 έγραψε: |
τελικά off και ο αριστερός μετασχηματιστής!!!! μου είπαν ότι έχουν διάρκεια ζωής 10.000 ώρες!!! τι να πω ούτε θυμάμαι να έχω κάνει τόσες πολλές βραδυνές εξορμήσεις! ![]() |
Έτυχε και χαλάσανε, εγώ σε ένα απ’ όλα τα αυτοκίνητα τους έχω εδώ και ~3 χρόνια.
Η μόνη αλλαγή ήταν οι λάμπες για ανανέωση του φωτισμού ! Σίγουρα το άναψε σβήσε δεν κάνει καλό, στην πραγματικότητα απομακρύνει την ακίδα που δημιουργεί το φωτοβολταϊκό τόξο. Οπότε κάποια στιγμή που θα φωτίζει και πολύ χαμηλά θα σταματήσει να ανάβει ! Για το μετασχηματιστή αρκεί μια τοποθέτηση σε φυλαγμένο σημείο ώστε να μην κάνει και μπάνια το χειμώνα ! |
Εμενα Γιαννη ουε καν εχουν πεσει σε αποδωση....και αισιως εχω 4 χρονια xenon και ποτε δεν ειχα προβληματα (δεν εχω προτζεκτορες...ισως γιαυτο) |
Μου έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό η εξής απορία :
Τί διαφορές έχει ένα fast ballast από ένα απλό digital ballast? Παίζει κάτι διαφορετικό στα ηλεκτρονικά τους? Μπορούμε ένα απλό μετασχηματιστή να τον κάνουμε να ανάβει γρήγορα? Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι τα xenon μου δεν ανάβουν πάντα στον ίδιο χρόνο. Δηλαδή μπορεί άλλοτε να χρειάζονται 5 sec μέχρι να φωτίσουν πλήρως, άλλοτε 10, άλλοτε 30 sec. Και δε μιλάω για warm start, πάντα για cold start. Τα "φώτα" σας παρακαλώ ![]() |
190-200 από προμηθευτή μας, μάρκας TRIFA.
Και περίπου 130 με πυρακτώσεως στην μεγάλη ! |
http://www.abraam.gr/ |
καλημερα ,
θα ηθελα να μαθω αν εχει ακουσει κανεις αν τα xenon μπορουν να προκαλεσουν καποιο προβλημα στο 207 !? |
η τον εγκεφαλο του esp για πεταμα ![]() |
η τον εγκεφαλο του esp για πεταμα ![]() |
Σχεδόν σίγουρα τότε δεν έχουν κάτσει οι λάμπες στην εγκοπή . . δηλαδή βγάλτες και ξαναβάλτες !
Σε κανένα 207 τουλάχιστον από αλλαγή σε τύπου λάμπα δεν έχει συμβεί αυτό, πριν χαλάσεις τις ρυθμίσεις του φαναριού σου δεν αυτό που σου λέω ![]() |
isim έγραψε: |
Μαλλον θα ειναι τα πιαστρακια (που δεν εβαλα) που εχουν και κρατανε τις λαμπες στην θεση τους ![]() |
6000K αυστηρα λευκο φως ![]() Παντως οταν τα ειχα βαλει την πρωτη φορα δεν μου ειχε βγαλει κανενα προβλημα ![]() |
Το σφάλμα σου είναι "Dipped beam bulb(s) faulty", σωστά? Το κρατάει ο υπολογιστής μέσα όταν κάνεις έλεγχο από το μενού ή όχι? Γιατί μπορεί να κάνει σα το δικό μου (που ανάφερα πιο πάνω) και να μην το κρατάει σα βλάβη στον εγκέφαλο. |
Λογικα τα 5.000 δεν θα εχουν ΑΥΣΤΗΡΑ λευκο φως, χωρις να μπλεδιζει?? ![]() |
Ταινία μάζας διπλής όψεως της 3Μ / Scotch. Και το κολλάς πολύ εύκολα πίσω από τα φανάρια ![]() |
Σπύρο, ακριβός κάτω από το φανάρι είναι το ράμφος του αυτοκινήτου . . . ακούμπησε τα ή βίδωσε τα εκεί ! |
Ειναι περιορισμενος ο χωρος για να μπουν τα ballast και θελει λεπτα χερια, εγω αγγαρεψα την αδερφη μου Laughing Παντως αν και τα κολλας αναποδα, αν κολλησουν δεν πεφτουν με τιποτα Cool |
smoki έγραψε: |
Εχεις βρει κανεις καμια πατεντα για να κουμπωνουν τα πλαστικα στρογγυλα καλλυματα που εχει πισω απο το φαναρι? |
Εχεις βρει κανεις καμια πατεντα για να κουμπωνουν τα πλαστικα στρογγυλα καλλυματα που εχει πισω απο το φαναρι? |
ironman02 έγραψε: |
Παιδια για να αλλάξεις όλα τα φώτα (μεσαία,μεγάλα,προβολάκια,ψίρες), σε xenon πόσο περίπου βγαίνει το κόστος?
Δεν ξέρω αν έχουν μεγάλη διαφορά σε τιμές όσον αφορά τις θερμοκρασίες αλλά θέλω να έχει άσπρο φώς σχετικά και όχι μπλέ οπότε απ'ότι διαβάζω μάλλον τα 6000κ είναι αυτά.... Επίσης εφόσον δεν αλλάχτεί ο προβολέας υπάρχει θέμα στη διάχυση του φωτός? Μπορεί να τυφλώνεις δηλαδή τους πάντες? ![]() |
Να μην βάλεις στα προβολάκια σου.- |
Λοιπον πολυ παραξενο αυτο, αλλα σταματησε το μηνυμα απο μονο του...μαλλον θα καταλαβε οτι το 'χω γραμμενο στα παπαρια μου ![]() |
sasasj έγραψε: | ||
Ανοίγεις τρύπα στο φανάρι! Όχι στα στρογγυλο πλαστικο καπάκι! |
Παιδιά ξέρει κανείς αν αυτό κάνει για το 207?
http://cgi.ebay.co.uk/H7R-35w-Anti-Glare-Slim-6000k-HID-Xenon-Conversion-Kit_W0QQitemZ230397702565QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item35a4c5f1a5 Διάβασα πριν κάποια Posts οτι το αμάξι έχει προτζεκτορες για αλογόνου λάμπες??? Δηλαδή θέλει νορμαλ λάμπες xenon ή H7R? Και κάτι ακόμα...Αυτό το κιτάκι H7R είναι μόνο για τα μεσαία ε? Για προβολάκια και μεγάλη σκάλα τι παίρνει? Αν ξέρει κάποιος με 207.... ![]() |
dimkeras έγραψε: | ||
Τα GT-RC έχουν προτζέκτορες για λάμπα αλογόνου στη μεσαία σκάλα και παραβολικά κάτοπτρα για τη μεγάλη σκάλα. Με xenon λάμπα Η7 για τη μεσαία και Η1 για τη μεγάλη είναι κομπλέ. Τα Rallye έχουν δυο παραβολικά κάτοπτρα, ένα για κάθε σκάλα. Στο μεγάλο μπαίνει η μεσαία σκάλα και στο μικρό η μεγάλη σκάλα. Με xenon λάμπα Η7R (reflector) για τη μεσαία και Η1 για τη μεγάλη είναι κομπλέ. H H7R έχει μια κεραμεική επίστρωση όπως είπε πολύ σωστά ο giannis27 η οποία "κόβει" το φως που υπό άλλες συνθήκες (όπως στην αλογόνου) θα διαχεόταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο λόγος είναι ότι τα xenon έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα. Με Η7R σε Rallye δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα να ενοχλούνται οι απέναντι, αρκεί βέβαια να μην τα έχετε και τέρμα επάνω. Τα GT-RC με τους προτζέκτορες και τις Η7 δεν έχουν κανένα θέμα. Προσωπικά, μετά από διάφορες δοκιμές και εγκαταστάσεις πιστεύω ότι η μεγάλη σκάλα δε χρειάζεται xenon εκτός κι αν μας περισσεύουν, ή έχουμε σκοπό να φωτίσουμε κανένα γήπεδο, ή αν κάνουμε νυχτερινές εξερευνήσεις στα δάση του Αμαζονίου! Εμένα πάντως που μου περισσεύουν (γιατί τις πήρα για δοκιμή) κατέληξα σε ένα ζευγάρι αλογόνου Philips BlueVision στα 4000Κ περίπου, με παρόμοια απόχρωση με τα 4300Κ της xenon μεσαίας μου και θεωρώ πως είμαι εντάξει για την ώρα ![]() Προβολάκια όχι xenon. Εκτός που σε ομίχλη δε βλέπεις την τύφλα σου, οι απέναντι την "ακούνε" Dolby Digital, και πάει το "καντήλι" σύννεφο... Εκτός και βάλετε 3000Κ, να είναι κατακίτρινες αλλά καταφώτεινες. |
dimkeras έγραψε: | ||||
Σόρυ κιόλας. Αλλά το κάθε φανάρι σου κοστίζει 350€ σχεδόν. Το κάθε καπάκι κοστίζει 10€. Και τρυπάς φανάρι??? Κι εκτός αυτού, οι λάμπες έχουν μια ελαστική τσιμούχα, που εφαρμόζει στο καπάκι το πλαστικό και περνάς τα καλώδια προς το μηχανοστάσιο και κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Απορώ πραγματικά ποιος σε έπεισε να τρυπήσεις το φανάρι... ![]() |
Άμα τρύπησε φανάρι, πώς στεγανοποίησε την τρύπα που πέρασε τα καλώδια για να μην περνάει υγρασία? ![]() |
sasasj έγραψε: | ||
με την τσιμουχα που εχουν τα καλωδια της λάμπας. τρυπισε το φαναρι απο την κατω μερια και τα περασε απο κει. στην τρυπα ταιριαξε σφηχτα η τσιμουχα και δεν περναει τιποτα. ασε που οταν την περνουσε στο φαναρι την τραβουσε τοσο δυνατα που ελεγα πως θα του μεινουν τα καλωδια στο χερι!!! ![]() |
Η φωτογραφία είναι τότε που βάζαμε το i.c. |
v-angel έγραψε: |
Παιδιά...Ξέρει κανείς αν σε επίσημη αντιπροσοπεία της Peugeot βάζουν κιτ Xenon και αν ναι ξέρετε τιμή (που φανταζομαι οτι θα είναι αρκετά τσιμπημένη) ????
Εδώ και 1 χρόνο το ψήνω να πάω να βάλω στο 207 μου αλλά έχω ακούσει πολλά και δε ξέρω αν θα εμπιστευόμουν εύκολα κάποιον άλλο πλην της επίσημης αντιπροσοπείας... |
TRIFA
Αυτό δεν μας κάνει; |
Μόνο από τα ballast μπορούμε να καταλάβουμε !
Οι λάμπες οπτικά δεν διαφέρουν! |
p206Mike έγραψε: |
Γιάννη αν σου φέρω λέσχη μια λάμπα μου από τα xenon μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι 35w ή 50w ή πρέπει να δούμε το ballast? |
To ότι έχει projector μπροστά δεν σημαίνει πως είναι σχεδιασμένο για HID. |
RoadRunner122 έγραψε: |
Ok, καμιά ιδέα για ποίον λόγο λέει να ΜΗΝ τοποθετούνται hid στα συγκεκριμένα φανάρια? |
Ok, καμιά ιδέα για ποίον λόγο λέει να ΜΗΝ τοποθετούνται hid στα συγκεκριμένα φανάρια? |
Μα σου είπα γιατί. Γιατί δεν είναι σχεδιασμένα για λάμπα xenon. |
Χρύσα, μήπως να μην έβαζες nightbreaker αλλά τις coolblue (αν τις λέω σωστά...)?
Όχι γιατί οι nb δεν φωτίζουν καλά (κάθε άλλο) αλλά γιατί σε σχέση με το χρώμα των xenon δείχνουν και πάλι πολύ κίτρινες ![]() |
xrisa-xs έγραψε: |
τα xenon που έβαλα είναι 6000Κ και μου φαίνεται πως μπλεδίζουν λίγο... |
vaggelisgr έγραψε: |
..και προς θεού έχω βαρεθεί να βλέπω λευκά φώτα με κίτρινα προβολάκια.. |
Τα λευκά προβολάκια είναι τελείως άχρηστα σε συνθήκες ομίχλης. |
Tzive έγραψε: |
τα φανάρια του 207 που τα τρυπάτε για να βγούν έξω τα καλώδια ;;; στο καπάκι ;;; |
Τα λευκά προβολάκια είναι τελείως άχρηστα σε συνθήκες ομίχλης. Όπως επίσης είναι και εντελώς εκνευριστικά στην πόλη επειδή σε στραβώνουν. Οπότε, προς τί η αλλαγή της λάμπας τους? |
Τα λευκά προβολάκια είναι τελείως άχρηστα σε συνθήκες ομίχλης. Όπως επίσης είναι και εντελώς εκνευριστικά στην πόλη επειδή σε στραβώνουν. Οπότε, προς τί η αλλαγή της λάμπας τους? |
Τα στρογγυλά καπάκια των κατόπτρων. Στο rallye (που βλέπω ότι έχεις), το εσωτερικό καπάκι (μικρό δηλαδή) είναι για τη μεγάλη σκάλα και το μεγάλο καπάκι καλύπτει το κάτοπτρο της μεσαίας και το θέσης (ψείρα). Τρυπάς αυτό που θα βάλεις xenon, περνάς μέσα τα καλώδια της λάμπας και εφαρμόζεις την ελαστική τσιμούχα για να μην έχεις τίποτα νερά, υγρασίες, σκόνες κλπ απευχθή. |
...έχετε υπόψη τί θερμοκρασίες αναπτύσσει μια λάμπα xenon κατά τη λειτουργία της??? Αρκετά υψηλές για να λιώσει/παραμορφώσει ένα μέτριας ποιότητας κρύσταλλο φαναριού ή να ξεφλουδίσει ένα "μπωλ" από προτζέκτορα ή ένα κάτοπτρο... ![]() |
... τα xenon που πήρα δεν εχουν στην λάμπες "ασπιδα". θα ειναι too much για τους απέναντι το φως που θα βγάζουν ;;; |
Επίσης σε σχέση με Η4 που είχα τοποθετήσει στο πρωην 106 μου...δεν εχουν ασφάλειες ούτε πέρνουν ρεύμα απο μπαταρία κτλ... δεν είναι λιγο risky η όλη φάση. ας πουμε μια αστοχία υλικού τι σε προφυλάζει απο το ολοκαυτωμα ??? |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Δημοσθένη, γι'αυτό που λες είσαι απόλυτα σίγουρος? Κάπου είχα διαβάσει (ψάχνω να το βρω αλλά δεν...) ότι η θερμοκρασία λειτουργίας μιάς λάμπας HID σε σχέση με αντίστοιχη αλογόνου, είναι πολύ χαμηλότερη. Μάλιστα στο βιντεάκι που είχα δει, μετρούσε παράλληλα με πιστόλι laser και τις 2 λάμπες... |
Ilias207Rallye έγραψε: |
Βρηκα σε καλη τιμη ενα kit xenon H7, 6000k, 35w.
Δεν τα εχω δει απο κοντα ακομα, αλλα απο οσο μου ειπε το παλικαρι ειναι απο group buy και ξεμειναν γιατι καποιοι εξαφανιστηκαν. Ειναι συμβατο σε μενα αυτο το kit? Αν δεν κανω λαθος εμεις εχουμε και canbas, σωστα? Αυτο που με ρωτησε το παλικαρι ειναι αν το αμαξι εχει και τριτο καλωδιακι για καμενη λαμπα ή παιζουν ρολο τα λιγοτερα watt. Γνωριζει κανεις να μου απαντησει? Για να ξερω αν ειναι να του πω να μου τα κρατησει! Ευχαριστω εκ των προτερων! ![]() |
Βρηκα σε καλη τιμη ενα kit xenon H7, 6000k, 35w.
Δεν τα εχω δει απο κοντα ακομα, αλλα απο οσο μου ειπε το παλικαρι ειναι απο group buy και ξεμειναν γιατι καποιοι εξαφανιστηκαν. Ειναι συμβατο σε μενα αυτο το kit? Αν δεν κανω λαθος εμεις εχουμε και canbas, σωστα? Αυτο που με ρωτησε το παλικαρι ειναι αν το αμαξι εχει και τριτο καλωδιακι για καμενη λαμπα ή παιζουν ρολο τα λιγοτερα watt. Γνωριζει κανεις να μου απαντησει? Για να ξερω αν ειναι να του πω να μου τα κρατησει! Ευχαριστω εκ των προτερων! ![]() |
@ Android
Δηλαδή είχες πρόβλημα με κάποιους μετασχηματιστές? Γιατί το δικό μου δε παραπονιέται ![]() |
Αυτο που με ρωτησε το παλικαρι ειναι αν το αμαξι εχει και τριτο καλωδιακι για καμενη λαμπα ή παιζουν ρολο τα λιγοτερα watt. |
Αν θες ρίξε και καμιά μάρκα/τιμή/specs για να έχουμε μια τάξη μεγέθους. |
Αρκεί να σου πω ότι περνάνε 23000V από μέσα τους!
Λιώνεις κανονικότατα τα πλαστικά καπάκια τους μέσα σε λίγα sec ![]() Ακριβείς θερμοκρασίες δε ξέρω αλλά μπορώ να πάρω θερμομετράκι αύριο και να τις τσεκάρω για του λόγου το αληθές. Σαν αίσθηση πάντως (από τη ζέστη που νιώθεις) είναι πραγματικά καυτές ![]() |
Εντάξει, ένα απλό κιτ με τους κλασσικούς μετασχηματιστές. Από e-bay ίσως και να το έβρισκες λίγο φθηνότερο αλλά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο (5 - 10€ μιλάμε δηλαδή).
Απλά υπάρχουν και τα μικρά ballast που σου δίνουν περισσότερη ευκολία τοποθέτησης και συνήθως είναι και ψηφιακά, δηλαδή καλύτερα. Εξαρτάται τί θες όμως ![]() |
To κίτρινο είναι σαφώς πιο διακριτό στην ομίχλη, αλλά από την άλλη κόβει αρκετά σε φωτεινότητα... Διαλέγεις και παίρνεις. |
@ RoadRunner122
Γιάννη, εννοούσα πως ζεσταίνεται υπερβολικά το σύρμα που πηγαίνει στο άνω μέρος του σωλήνα λόγω της υψηλής τάσης. Άναψε μια λάμπα και "νιώσε" τη ζέστη που βγάζει. Αν μπορείς μέτρα και τη θερμοκρασία της. (Ελπίζω να θυμηθώ αύριο να πάρω το laser από τη δουλειά να μετρήσω θερμοκρασίες...) |
Paylos_207T έγραψε: |
εγω εβαλα φιλε |
Είσαι ωραιος! ![]() Θα μείνω με τις nightbreaker, μια χαρά είναι ![]() |
Επίσης μπορείς να βάλεις λάμπες με μικρότερο μήκος σωλήνα, ώστε να απέχουν επαρκώς από το κρύσταλλο του φαναριού. |
Τα GT-RC έχουν προτζέκτορες για λάμπα αλογόνου στη μεσαία σκάλα
και παραβολικά κάτοπτρα για τη μεγάλη σκάλα. Με xenon λάμπα Η7 για τη μεσαία και Η1 για τη μεγάλη είναι κομπλέ. Τα Rallye έχουν δυο παραβολικά κάτοπτρα, ένα για κάθε σκάλα. Στο μεγάλο μπαίνει η μεσαία σκάλα και στο μικρό η μεγάλη σκάλα. Με xenon λάμπα Η7R (reflector) για τη μεσαία και Η1 για τη μεγάλη είναι κομπλέ. H H7R έχει μια κεραμεική επίστρωση όπως είπε πολύ σωστά ο giannis27 η οποία "κόβει" το φως που υπό άλλες συνθήκες (όπως στην αλογόνου) θα διαχεόταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο λόγος είναι ότι τα xenon έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα. Με Η7R σε Rallye δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα να ενοχλούνται οι απέναντι, αρκεί βέβαια να μην τα έχετε και τέρμα επάνω. Τα GT-RC με τους προτζέκτορες και τις Η7 δεν έχουν κανένα θέμα. |
Tzive έγραψε: | ||
δλδ με απλη Η7 τυφλωνεις απεναντι ?? και Η7R που βρίσκουμε ?? |
Ακριβώς.
Η7R εκεί που θα έβρισκες και τις Η7 ![]() |
ρε παιδες H7 δεν εχει το 207 GT? μην παρω λαθος xenon ![]() |
Μια και το αναφέρεις, τη μεγαλύτερη φωτεινότητα ~3200lum την έχουν τα 4300K και μετά τα 6000Κ με ~2700lum. Κι ας "κιτρινίζει" ελαφρά το φως τους σε σχέση με τις 6000Κ (διότι σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πυρακτώσεως είναι απείρως λευκότερες). Το σφάλμα σου είναι "Dipped beam bulb(s) faulty", σωστά? Το κρατάει ο υπολογιστής μέσα όταν κάνεις έλεγχο από το μενού ή όχι? Γιατί μπορεί να κάνει σα το δικό μου (που ανάφερα πιο πάνω) και να μην το κρατάει σα βλάβη στον εγκέφαλο. |
εμενα κανενα xenon κιτ δεν με θελει ουτε στο 206 ουτε σε αυτο ![]() ![]() |
To ότι έχει προτζέκτορα μπροστά δεν σημαίνει αυτόματα πως δεν τυφλώνει τους απέναντι. |
Τα έχουμε πει και ξαναπεί αλλά δεν πειράζει. |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Οκ ρε μεγάλε, μην τρελαίνεσαι, δεν το πόσταρα για να το σχολιάσεις προσωπικά ούτε αμφισβήτησα κάτι. Απλά ενημέρωση έκανα. Φιλικά... |
tnt_tuner έγραψε: |
για μπουμε παλι στο θεμα.......
αν και τα εχουμε πει! λιγο πιο συγγεκριμενα!! η μεγαλη διαφορα αναμεσα στον προτζεκτορα και το κατοπτρο ειναι πρωτον οτι ο προτζεκτορας εχει το σκιαστρο μπροστα πο το κατοπτρο ενω τα κλασικα κατοπτρα χωρις φακο εχουν το σκιαστρο πανω στην λαμπα κατι που δεν εμποδιζει το κατοπτρο να ανακλασει ακτινες αποδιαχιση στα ματια τωνα αλλων οδηγων! το φαινομενο ειναι πολυ πιο εντονο οταν μηλαμε για λαμπες 10-12.000 κελβιν.... στα μικη κιματως δηλαδη που εχχουν μεγαλητερο δικτη διαθλασης!!! και επιπλεων οι προτζεκτορες εχουν και τον φακο για καλητερη εστιαση της δεσμης που προσφερει καλητερη ορατοτητα στον οδηγο και στους απεναντη λιγοτερο θαμπωμα!! να και διο σχεδιαγραμματα για ευκολοτερη κατα νοηση! http://72.215.196.56/hummers/headlights/Headlight_projector_schematic.png http://72.215.196.56/hummers/headlights/Headlight_reflector_optics_schematic.png δεν θυμαμε αν το εχουμε πει αλλα απο την νομοθεσια απαγορευεται να εχουμε ξενον φωρις να εχουμε προτζεκτορες οπως απαγορευεται να εχουμε και γενικα ξενον πανω απο 8000κελβιν επειδη ακριβως θαμπονουμε τους αλους και εμεις βλεπουμε πολυ λιγοτερο! ath7 οι περισοτεροι προτζεκτορες π εχω δει εχουν επιπεδο σκιαστρο.... αν και νομιζω οτι ρυθμιζονται σε ολα και το υψος και η κλιση! αυτο π κρατας στην φοτο πρεπει να ειναι το αριστερο (οπως το κρατας) ειναι ετσι ωστε να φοτιζει περιοστερο στο "κεντρο" -οχι το αναποδο! αν ηταν οντως αναποδα μου μυριζει κινεζομαϊμουδια!!! |
tnt_tuner έγραψε: |
ath7 οι περισοτεροι προτζεκτορες π εχω δει εχουν επιπεδο σκιαστρο....
αν και νομιζω οτι ρυθμιζονται σε ολα και το υψος και η κλιση! αυτο π κρατας στην φοτο πρεπει να ειναι το αριστερο (οπως το κρατας) ειναι ετσι ωστε να φοτιζει περιοστερο στο "κεντρο" -οχι το αναποδο! αν ηταν οντως αναποδα μου μυριζει κινεζομαϊμουδια!!! |
ath7 έγραψε: | ||
Δεν τους κραταω εγω!!! Και ειναι καργα κινεζομαιμουδια! Αυτους τους εβαλα για να καταλαβει τα "κοψιματα"! Τα συγκεκριμενα ειναι angel eyes απο megane.Τυθλωνε στο θεο και δεν εβλεπες!χ0α0χα0χ0αχα0 Οσο για τον νομο περι xenon πρεπει: Να εχεις προτζεκτορες Αυτοματη ρυθμιση πλυστικα φαναριων! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ύψος της δέσμης ανάλογα με την κλίση του αμαξώματος. |
έχει αντιμετωπίσει κάνεις πρόβλημα στο να βγάλει την φύσσα για να αντικαθαστήσει την "μαμα" λάμπα. στο δικό μου δεν βγαίνει με τίποτα και κουνίεται τόσο πολύ το φανάρι που φοβάμαι μην το σπάσω ![]() |
tomtoup207 έγραψε: |
Παιδια επειδη θα αλλαξω λαμπες με philips diamond vision 5000K και θα βαλω ψειρες led θελει ψειρες συγκεκριμενες η απλες του εμποριου?? |
diamond vision 5000K δεν θα βλεπεις καλα μ αυτες τις λαμπες...μπλεδιζουν πολυ και χανουν αρκετα... απλες ψειρες led καιγοντε ευκολα...αυτες των 50λεπτων 1 ευρω θα χρειαστουν κ αντισταση ομως αλλιως θα σου μενουν ανοιχτα σαν κερακια η θα τρεμοπαιζουν μεχρι να κοψει ολα τα ρευματα ο εγκεφαλος κανα 10λεπτο αφου κλειδωσεις |
Όχι.
Αυτή η αντίσταση που λες είναι για να δώσει σωστή τάση στα led (από 12-13,5V που δίνει το αυτοκίνητο τη μειώνει στα 3,3-3,8V). Αυτό που λέει ο android είναι αντίσταση που μπαίνει στο (+) και (-) για να ξεγελάει το canbus. |
Τελικα αγορασα της philips crystal vision 4300K ωραιο φως εχουν και απο ψειρες εβαλα αυτες που ειχε μεσα το κουτι και ειναι μια χαρα....
Στην πινακιδα και εκει θελω να βαλω ψειρες,και εκει με αντισταση θελει +/- για το canbus? |
εμενα η πινακιδα πισω
ειναι το μονο σημειο που δεν μου παιζει led οτι και να χω βαλει...σε αλλους παιζουν... |
Το δικό σου είναι φαινόμενο αγόρι μου! ![]() Η μόνη περίπτωση που έβαλα λεντ χωρίς πρόβλημα ήταν στα σκιάδια και στα σποτ χάρτη. Α, δεν έχω δει στο ντουλαπάκι του συνοδηγού αλλά μάλλον δε θα κάνει πρόβλημα αφού σβήνει με μπουτόν, όχι με το canbus ![]() |
Γιώργη, τα σποτ δε θέλουν αντίσταση αφού ανάβουν με το μπουτόν. Το κεντρικό θέλει που ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο και μένει αναμένο.
Εσύ αντιστάσεις έβαλες? Πώς τις χώρεσες μέσα? |
Εγώ έβαλα αυτό :
http://cgi.ebay.co.uk/24-LED-SMD-White-T10-Ba9s-Festoon-Car-Interior-Light-/280510678706?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item414fbd46b2 (και μετά έκανα το τζαμάκι φιμέ γιατί δε παλευόταν το φως!) Αλλά χρησιμοποίησα κάτι-σαν-αντίσταση ![]() |
Γιώργο,
Τα εργοστασιακά φανάρια των GT/RC έχουν προτζέκτορα για λάμπα αλογόνου Η7. Δε μπορείς να βάλεις λάμπα D2S διότι είναι για προτζέκτορα λάμπας xenon. Βέβαια, για να σου πω την αλήθεια, αν θες μπορείς να βάλεις D2S αλλά χρειάζεται περισσότερο κόπο και περισσότερο χρήμα για να βρεις τους κατάλληλους αντάπτορες για τη βάση της λάμπας, τα καλώδια κλπ... Σκέψου ότι για το δικό μου τα προμηθεύτηκα όλα αυτά και πριν την εγκατάσταση τα παράτησα κι έβαλα τελικά Η7! Οπότε ψάχνεις ένα κιτάκι με λάμπες xenon Η7 (όχι Η7R) και είσαι κύριος ![]() |
Sorry παιδιά! Μάλλον τα μπέρδεψα! ![]() Τα αμάξια που βγαίνουν με εργοστασιακά xenon έχουν λάμπες d2s ή μπορεί να έχουν και λάμπες h7 ας πούμε? |
Sorry παιδιά! Μάλλον τα μπέρδεψα! ![]() Τα αμάξια που βγαίνουν με εργοστασιακά xenon έχουν λάμπες d2s ή μπορεί να έχουν και λάμπες h7 ας πούμε? Εγώ κατάλαβα, πρέπει να βάλω h7 ok... ![]() |
με ανταπτορες δεν νομιζω να κανεις καλη δουλεια...θελει ανοιγμα φαναρι κ προτζεκτορα για αυτη την λαμπα...πραγμα που κανει τα πραγματα δυσκολα,πολυ τεχνικα και χωρις περιθωριο λαθους...δλδ πρεπει να το χεις κανει πολλες φορες πριν δωσεις ενα καρο λεφτα κ τα χαλασεις απο αγνοια |
οπως ειναι λογικο εχουν λαμπα που βγαινει μονο χενον οπως η d2s γι αυτο κ τα χενον τα δικα μας δεν θα χουν ποτε την ιδια ποιοτητα με αυτα ![]() |
Παιδια επειδη ψαχνω ξενον Η7 αλλα 6000Κ εχετε κανε site υποψιν?? |
ironman02 έγραψε: | ||
http://www.xenoncar.gr/ Εδώ έχει μερικά. Κινέζικα βέβαια νομίζω είναι όλα όσα κυκλοφορούν.. |
ironman02 έγραψε: | ||||
Τώρα το έπιασα...οκ! Ευχαριστώ ![]() ![]() edit: Με τα μη εργοστασιακά εννοώ. |
android έγραψε: | ||||||
βαλτα να βαρανε στον ιδιο τοιχο...στα εργοστασιακα θα δεις οτι κοβετε με μια ευθια γραμμη το τελος...στα αλλα θα δεις σκαμπανευασματα αποτωμα |
Αυτό μπορεί να συμβαίνει όντως.. Δεν το έχω προσέξει.. Να μην τυφλώνουν τους πάντες με αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι το θέμα.. ![]() |
Μόλις τοποθέτησα και εγώ στο 207 rallye μου XENON απλά. ούτε με canbus ούτε H7R, ούτε τίποτα. δουλεύουν τέλεια δεν στραβώνουν τους απέναντι και η διαφορά είναι τρομακτική. αυτα απο μένα |
ένα κινέζικο. κοίτα κάνουν μια διασπορά λίγο μυστήρια... αλλά εγώ που έκατσα απέναντι δεν είναι και τόσο ενοχλητικό...
έχω μια ερώτηση. άλλαξα και τα "θέσης" με led ψειράκια και έχω την εντύπωση όταν σβήνω το άμαξι και φεύγω οτι δεν τα σβήνει το άμαξι μόνο του. σαν να τα κρατάει 2-3 λεπτά αναμένα. επίσης παρατήρησα οτι όταν το ξεκλειδώσεις αυτά ανάβουν μόνα τους. είναι φυσιολογικό ? |
Έχω μια απορία για τις xenon λάμπες. Αφού είναι μακρύτερη η λάμπα xenon από τις αλογόνου, δεν επηρεάζει αυτό τη δέσμη που βγαίνει αν την βάλεις σε ένα φανάρι για λάμπες αλογόνου όπως τα δικά μας? Μήπως χτυπάει εκεί που δεν πρέπει..?
edit: Επίσης βρήκα αυτό. http://www.lighting.philips.com.hk/v2/automotive/productrange.jsp?id=1012984#0 Μάλλον έχει original philips xenon kit τελικά, απλά ίσως είναι στην ασιατική αγορά μόνο αφού δεν επιτρέπονται στην ευρώπη.. |
Αφού είναι μακρύτερη η λάμπα xenon από τις αλογόνου, δεν επηρεάζει αυτό τη δέσμη που βγαίνει αν την βάλεις σε ένα φανάρι για λάμπες αλογόνου όπως τα δικά μας? |
Tzive έγραψε: | ||
![]() |
στην ερώτηση σου!το αμάξι που δεν έχει ξένον φοράει λάμπες αλογόνου 55βατ ,αν εσύ θέλεις να βάλεις ξένον θα πάρεις ένα κιτάκι H7 35βατ can-bus ! |
οι αλογόνου είναι 55βαττ οι νόμιμες τουλάχιστον!
υπάρχουν κ αλογόνου 80βαττ 100βαττ αλλά επειδή τραβάνε πολύ περισσότερο ρεύμα ζεσταίνουν πολύ περισσότερο την καλωδίωση κ υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να σου κάψουν την καλωδίωση λόγο τις μεγάλης θερμότητας. τα νορμάλ ξένον είναι 35βαττ!είτε είναι μαμά είτε είναι άφτερμάρκετ . υπάρχουν κ κιτάκια ξένον με 55βαττ αυτά βγάζουν περισσότερο φως αλλά βγάζουν κ πολύ μεγαλύτερη θερμότητα μέσα στο φανάρι κ υπάρχει ο κίνδυνος να σου θολώσει το κρύσταλλο,να καταστραφεί το νίκελ εσωτερικό ή κ τα δύο από την μεγάλη θερμοκρασία που θα υπάρχει μέσα στο φανάρι. στην ερώτηση σου!το αμάξι που δεν έχει ξένον φοράει λάμπες αλογόνου 55βατ ,αν εσύ θέλεις να βάλεις ξένον θα πάρεις ένα κιτάκι H7 35βατ can-bus ! |
Μια διευκρίνιση : Φανάρια Rallye (κάτοπτρο) => Η7r Φανάρια GT/RC (προτζέκτορας) => Η7 |
Βρήκα αυτό το αρκετά ενδιαφέρον θέμα για xenon όπου έχει γίνει retrofit με projectors xenon από lexus σε ένα seat toledo.
Έχει αρκετή πληροφορία και με παρεξένεψε λίγο η τεράστια διαφορά της δέσμης από τα φανάρια aftermarket με angel eyes και projector Η7 που είχε βάλει, σε αντίθεση με αυτήν από τους projectors από το lexus (σελίδα 2). Φαίνεται τεράστια διαφορά και αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει τέτοια διαφορά και με τα projectors τα μαμά του 207 με ένα xenon projector. Βέβαια τα aftermarket μπορεί να ήταν πατάτα τελείως αλλά είμαι περίεργος γιατί δεν έχουν καμία σχέση... http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=4&t=5085&sid=52d5829116acaa0ce6082588397027b1 |
Βρήκα αυτό το αρκετά ενδιαφέρον θέμα για xenon όπου έχει γίνει retrofit με projectors xenon από lexus σε ένα seat toledo.
Έχει αρκετή πληροφορία και με παρεξένεψε λίγο η τεράστια διαφορά της δέσμης από τα φανάρια aftermarket με angel eyes και projector Η7 που είχε βάλει, σε αντίθεση με αυτήν από τους projectors από το lexus (σελίδα 2). Φαίνεται τεράστια διαφορά και αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει τέτοια διαφορά και με τα projectors τα μαμά του 207 με ένα xenon projector. Βέβαια τα aftermarket μπορεί να ήταν πατάτα τελείως αλλά είμαι περίεργος γιατί δεν έχουν καμία σχέση... http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=4&t=5085&sid=52d5829116acaa0ce6082588397027b1 |
Εντάξει εννοείται οτι ο projectoras για xenon θα έχει καλύτερη δέσμη.
Το θέμα είναι ο αλογόνου να έχει παρόμοια δέσμη σαν αυτή που είχε με τις λάμπες αλογόνου, απλά με πιο καθαρό και δυνατό φώς με την τοποθέτηση των xenon. Γιατί στις photo που είδα με τον projectora του toledo (αλογόνου), είχε πολύ έντονο φώς μπροστά από το αμάξι και στο βάθος χανόταν η δέσμη όπως να'ναι. Δεν ήταν μόνο οτι δεν είχε μεγάλο άνοιγμα σε μοίρες. Ήταν χάλια γενικά.. Αυτό νομίζω είναι χειρότερο ακόμα γιατί το φώς αυτό ακριβώς μπροστά από το αμάξι στην ουσία δε το χρειάζεσαι και μπορεί να γίνει και κουραστικό και να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ορατότητα σου μακριά. Ίσως απλά αυτά τα aftermarket φανάρια να ήταν εντελώς χάλια.. |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=215668#215668
Παραείναι εύκολο μπορώ να πω (αν το κατέχεις το άθλημα και αν πιάνουν τα χέρια σου) και το αποτέλεσμα είναι υπέρ του δέοντος όμορφο... ![]() |
Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα από αυτά:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140399187486&ssPageName=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/Philips-Ultinon-6000K-pure-white-HID-xenon-light-kit-H7-/140398141910?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20b061a1d6 Απ'όσο το έχω ψάξει πρέπει να είναι αυθεντικά. Αν παίρνει h7 το δικό σου που μάλλον h7 έχει εγώ αυτά θα έπαιρνα.. ![]() Είναι όμως λίγο πιο τσουχτερά.. ![]() |
papthodoris έγραψε: |
Οπως φενεται κανεις δεν διατιθεται να μου απαντηση. |
papthodoris έγραψε: |
Η7 ειναι εμενα σιγουρα.αυτα που μου εστειλες κανουν για can-bus;το δικο σου can-bus ειναι; |
εχει κ ψειρες για τα μικρα απ οτι ειδα...μονο 10 ευρω να βαλεις αυτα που χουν εδω μια χαρα ειναι η τιμη... |
|
εχει κ ψειρες για τα μικρα απ οτι ειδα...μονο 10 ευρω να βαλεις αυτα που χουν εδω μια χαρα ειναι η τιμη... |
Τα link που έβαλα εγώ είναι. Δίνει και δώρο ψείρες. Κοίτα τα λίγο καλύτερα. |
poseidon111 έγραψε: |
Καθώς κοιτούσα διάφορα καλούδια για το 206 μου πέτυχα στο e-bay τα παρακάτω xenon φώυα σε πολύ φθηνή τιμή.Ποιά η γνώμη σας??
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-CONVERSION-KIT-5000K-H7-PEUGEOT-206-02-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem20b605c398QQitemZ140492784536QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories |
http://www.vvme.com/single-beam-hid-conversion-kit-h7-hid-conversion-kit-c-44_45_23.html |
nightmare έγραψε: |
παιδια επειδη απο το πολυ διαβασμα του topic εχασα την μπαλα,θα ηθελα να ρωτησω το εξης: με 6000Κ ειμαστε "παραμονοι"? και αν ναι, σε τι Κ ειμαστε νομιμοι και τι "χρωμα" παραγουν αυτα?
ευχαριστω! |
μηπως καποιος εχει συγκρινει xenon με Night breaker??
αν ναι,ας μοιραστει μαζι μας τα συμπερασματα του. ![]() |
smoki έγραψε: | ||
Δεν υπάρχει μετρό σύγκρισης. Αν οι night breaker σου δίνουν 50% περισσότερο φως απο τα εργοστασιακα, τα xenon σου δινουν το διπλό κ κάτι παραπάνω. Εμένα προσωπικά με έχουν βολέψει αφάνταστα τα xenon κ έχω ελαχιστοποιησει κατα πολυ την χρήση προβολέων. Όσο αφορά τα περι στραβωματος των μπροστά/απέναντι, τα έχω κατεβάσει στην δεύτερη σκάλα και δεν ενοχλούν κανέναν. |
http://www.xenonplanet.com/h7r-xenon-hid-conversion-kit
αυτά εδώ πως σας φαίνονται?? μετά από επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν οτι πρέπει να πάρω την έκδοση με το can-bus και επίσης οτι τα 4300k επειδή έχουν την καλύτερη ορατότητα. |
τι διαφορα ειδες, προς το καλυτερο ή προς το χειροτερο?? |
'Andy'-lag έγραψε: | ||
Κοίτα...σαν ποιότητα φωτισμού προτιμούσα τα 4300k καθώς ήταν πιο λευκά. Η δέσμη πιστεύω οτι έχει την ίδια εμβέλεια αλλά τα 6000k μπλεδίζουν ένα κλικ παραπάνω. Αυτά που σου λέω βέβαια είναι για τα φανάρια του RALLYE. |
nightmare έγραψε: | ||||
με λαμπες H7r εισαι ή με τις κλασσικες H7?? |
'Andy'-lag έγραψε: |
Κοίτα...σαν ποιότητα φωτισμού προτιμούσα τα 4300k καθώς ήταν πιο λευκά. Η δέσμη πιστεύω οτι έχει την ίδια εμβέλεια αλλά τα 6000k μπλεδίζουν ένα κλικ παραπάνω. Αυτά που σου λέω βέβαια είναι για τα φανάρια του RALLYE. |
Δηλαδη με τα 4300 ειχες πιο ΛΕΥΚΟ φως??? Δεν κιτρινιζε καθολου?? Εχω 6000 και σκεφτομαι να παω σε 4300.... Λαμπες απο Xenon Hellas στην Πατρα, που ειχαμε κανει το group buy και ειχαμε παρει καμια 20αρια σετ Ξενον τοτε.... |
Ναι το φως στα 4300k ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ πιο λευκό από τα 6000k. Όπως είπα και πιο πάνω το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το που θα βρεις άλλη όταν κααεί κάποια... |
Αρα, μαλλον με βλεπω καααποια στιγμη για 4300! (40 ευρω η λαμπα απο Πατρα....) |
ρε συ εγώ όσες φορές χρειάστηκα λάμπα 20 ευρώ τη μια τις παίρνω.... |
οι H7R ειναι για να μην δημιουργειται μεγαλη διασπορα στο φως λογω της ελλειψης projector απο τα φαναρια μας. |
4300 η αλλη θερμοκρασια αν 4300 απο που? |
Γνώμη μου κανένα από τα δύο.
θα ψάξεις να βρεις ένα σετάκι ξένον με ballast τα οποία θα είναι συμβατά με canbus κ θα έχουν απαραίτητα λάμπες H7R με μεταλλική βάση ,οι λάμπες με τις πλαστικές βάσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος στην βάση τους με αποτέλεσμα η λάμπα να μην κάθεται στην σωστή τις θέση αλλά λίγο πιο κοντά στο κάτοπτρο με αποτέλεσμα το φως που βγαίνει από την λάμπα να χτυπάει τους εσωτερικούς καθρέφτες του κατόπτρου κ η δέσμη πάει περίπατο . αυτό εδώ είναι ένα απλό φανάρι με απλή λάμπα αλογόνου Η4 μικρή/μεγάλη σκάλα. ![]() η μικρή σκάλα είναι αυτή που είναι στον λευκό οβάλ κύκλο κ η μεγάλη σκάλα στον ροζ οβάλ κύκλο παρατήρησε πόσο μικρή είναι η απόσταση τις μικρής σκάλας από την μεγάλη λίγα χιλιοστά. τώρα αν πάρεις μια απλή λάμπα ξένον με πλαστική βάση κ την βάλεις σε αυτό το φανάρι η λάμπα λόγο τις χοντροκομμένης πλαστικής βάσης θα κάτσει ελαφρώς πιο πίσω με αποτέλεσμα το φως που βγαίνει από την λάμπα να χτυπάει στους πιο πίσω καθρέφτες εκεί που χτυπούσε πριν η μεγάλη σκάλα με αποτέλεσμα να στραβώνεις τους πάντες. το ίδιο ισχύει κ στα φανάρια με προτζέκτορα με την διαφορά ότι οι προτζέκτορες έχουν μια μεταλλική ασπίδα πριν το κυτρό φακό, αυτήν η ασπίδα σώζει την κατάσταση κ δημιουργεί την δέσμη ![]() όποτε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις λάμπες H7R με μεταλλικές βάσεις ,η λάμπα θα κάτσει στην σωστή τις θέση λόγο τις μεταλλικής βάσης κ κεραμική επίστρωση θα εμποδίσει το φως από την λάμπα να φτάσει στους πίσω καθρέφτες ,αποτέλεσμα πιο σωστή δέσμη χωρίς να στραβώνεις τους άλλους. |
thodwrhs έγραψε: |
λοιπον επι του θεματος ομως ειπα να το παραξυλωσω λιγο με τα ξενον και εβγαλα τα 6000 και εβαλα 10000κ... πολυ πιο εντονο και μαρεσει περισσοτερο αλλα τα 6000 βολευουν
περισσοτερο για ταξιδια... τα σχολια δικα σας.... ![]() ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
καγκουρια ειναι |
4nikos1986 έγραψε: |
εχει να μου προυείνει κάποιος κάποιο κιτ για 207 rallye σε καλή τιμή? |
Nα μην βάλεις γιατί θα τυφλώνεις τις μπεκάτσες. |
Randy έγραψε: |
Καταπληκτικη επιλογη.Οχι δεν υπαρχει διαρροη, απλα τα Xenon ειναι πολυ καλυτερα απο τις πυρακτωσεως.Πυρακτωσεως εχει ο πατερας μου στον Kompressora, μοντελο του 2000.. Σιγα να μην εχω κι εγω. Γιατι εσυ πυρακτωσεως εχεις? |
Καταπληκτικη επιλογη.Οχι δεν υπαρχει διαρροη, απλα τα Xenon ειναι πολυ καλυτερα απο τις πυρακτωσεως.Πυρακτωσεως εχει ο πατερας μου στον Kompressora, μοντελο του 2000.. Σιγα να μην εχω κι εγω. Γιατι εσυ πυρακτωσεως εχεις? |
Ηθελα να τοποθετησω τα Xenon μονος μου.
Πρεπει να βρω τροπο να στηριξω τα ballast στο 206. Αν χρησιμοποιησω κατι απο αυτα ειμαι οκ? αλλο τροπο δε βρισκω.. http://www.marineshop.gr/search_results.asp?companysearch=loctite http://www.akd-tools.gr/0010000033/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-pu-ms-p-.html |
πλακα κανεις? σχεδον ολα τα κιτακια εχουν μεταλικα λαμακια...ολο και καποια βιδα θα χει να το βαλεις πανω... και να μην εχει βαλτο με ενα δεματικο καπου... ασε κολες στοκους κτλ το μπαλαστ πρέπει να αερίζετε να μην κρατάει υγρασίες και να μπαινει βγαινει ευκολα... σε μερικα κιτακια δινουν και διπλης οψης ταινια...οποτε μπορεις να τα βαλεις και ετσι |
Randy έγραψε: | ||
Εχουν μεταλλικά λαμάκια, στο 206 δεν υπαρχει μέρος να τα βιδώσω. Το δεματικό ειναι σιγουρο οτι θα κρατησουν? Διπλης οψης ταινια της 3Μ κανει? |
Βγαζοντας το φαναρι εχεις προσβαση,και οσες ετοιμες τρυπες θες για βιδωμα. |
ειναι τρελη ταλαιπωρία να πας να το κανεις χωρις να βγαλεις το φαναρι. |
ακου επιτελους και καποιους που εχουν κανει μερικα πραγματα πριν απο εσενα και μην εισαι ξεροκεφαλος ![]() |
παιζει να εχει κανα κολλημα στο τελωνείο?
επίσης αυτα ειναι H7R. αυτα δεν ειναι "ιδανικά" για φαναρι με συμβατικο κατοπτροκαι οχι για φαναρι με προτζεκτορα? σκεφτομαι μηπως σε προτζεκτορα πεσουν "λιγα" ![]() |
επειδή το πέτυχα ebay, για όποιον τον ενδιαφέρει
HID XENON CONVERSION BALLAST KIT H7R-4300K BULBS με 40 σχεδόν δολάρια στη πόρτα σας.... ![]() http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-HID-XENON-CONVERSION-BALLAST-KIT-H7R-4300K-BULBS-/170623209152?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27b9ef8ec0#ht_9083wt_975 |
4nikos1986 έγραψε: |
καλησπέρα εχει κάποιος να μου προτείνει καποιο κιτ ξενον για το ραλλάκι μου η μαγαζί με καλές τιμές? |
drdino έγραψε: | ||
Να μην βάλεις γιατί αλλιώς θα είσαι ένα ακόμα ζώο που τυφλώνει το σύμπαν. |
mechanic έγραψε: |
Ρε παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα (μιας και δεν βρηκα κατι αντιστοιχο)
μηπως εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα φαναρια?http://www.car.gr/parts/view/747806/ Εχουν τις ηδιες λειτουργιες μα τα αντιστοιχα "μαμα"? (οπως η πλαινη λαμπα οταν στριβουμε κτλ) Τα φωτα ημερας ειναι οντως LED? |
Ρε παιδιά τα ballast στο 207 που τα βάζετε? Πρέπει να έχουν και γείωση υποτίθεται, αλλά ειδικά από τη πλευρά της μπαταρίας δε ξέρω που να το βάλω..Καμιά ιδέα?? |
gourtz έγραψε: |
man δεν εχει προβλημα με τις παρεμβολες λογο οτι ειπα πιο πανω οτι ειναι βουτιγμενη ολη η πλακετα στο ζελε κ δεν ακουμπαει στο κουτακι του χενον ... στο λεω γτ εχω κοψει κανα δυο για να επισκευασω το ενα χορις αποτελεσμα κ το αλλο εφαγα δυο μερες να το βγαλω απο το κουτακι με τοσο σιλικονι ζελε τι ειναι δεν κσερο για να κολησο ενα καλωδιο που απο το τραβιγμα μου ξεκολησε.... |
Μια και το αναφέρεις, τη μεγαλύτερη φωτεινότητα ~3200lum την έχουν τα 4300K και μετά τα 6000Κ με ~2700lum. Κι ας "κιτρινίζει" ελαφρά το φως τους σε σχέση με τις 6000Κ (διότι σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πυρακτώσεως είναι απείρως λευκότερες). Το σφάλμα σου είναι "Dipped beam bulb(s) faulty", σωστά? Το κρατάει ο υπολογιστής μέσα όταν κάνεις έλεγχο από το μενού ή όχι? Γιατί μπορεί να κάνει σα το δικό μου (που ανάφερα πιο πάνω) και να μην το κρατάει σα βλάβη στον εγκέφαλο. |
Τα can-bus δε χρειαζονται. Στο δικο μου που ειναι και facelift μοντελο, δε χρειαστηκαν και ουτε σφαλματα ουτε τιποτα. |
το μπαλανς ...τι ειναι αυτο ρε παιδια?δεν φτιαχνεται? |
Προβληματικο Ballast/εχει παρει νερο το ballast
εγω εχω αυτα http://www.fotologic.gr/el/kit-xenon/122-exite-35-hid-xenon-set Πολυ αξιοπιστα, πραγματικα... 2 χρονια εγγραφη εγγυηση στα ballast και 1 χρονο στις λαμπες. |
Εμένα το σιδεράκι το έβγαλε ο "μάστορας" που το πήγα κ μετά δεν μπορούσε να το βάλει με τίποτα.. Πάλι καλά που έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά στην πεζό εδώ στα Τρίκαλα κ πήγα εκεί κ μου το βάλαν εκεί μετά από πολύ κόπο βέβαια. Εκεί που είναι δεν μπαίνει με τίποτα το γ@μημένο |
Είμαι στη φάση να παραγγείλω AMP σε KET-C adapters? Έχω βρεί κάποιους από Κίνα και θα βγεί περίπου 10 ευρώ το ζευγάρι. |
Έκοψα τις φύσες από την παλιά λάμπα κ τις κόλλησα στην καινούρια. Βέβαια αυτό δεν ήταν επιλογή μου καθώς ο άνθρωπος που το πήγα δεν με ρώτησε καν αν θέλω να το κάνω κ το έκανε απο μόνος του. Άσε που μετά δεν μπορούσε να βάλει τη λάμπα με τίποτα κ πήγε να μου βγάλει προφυλακτήρα για μια λάμπα. |
Στο 206 δε ξέρω πώς είναι (ίσως είναι πιο εύκολο), αλλά στο 207 (ειδικά από τη πλευρά του οδηγού) είναι τεράστιο πακέτο. Δεν υπάρχει καθόλου χώρος και δε βλέπεις τίποτα. Οπότε αμα βγεί το σιδεράκι την έκατσες. |
για καποιον που ξερει τι κανει δεν ειναι δυσκολο.
το προβλημα συνηθως ειναι η στηριξη των ballast,καθως δεν υπαρχει σχεδον καθολου χωρος. |
Γι'αυτό ρωτάω για τα 207 τι κάνουν τα άλλα παιδιά. Γιατί εγώ έχω πιάσει το καλώδιο με το σιδεράκι αυτή τη στιγμή. Δε μπορώ για να αλλάζω λάμπες να βγάζω το φανάρι ρε γα**το. Πάει πολύ..Κανείς με 207 να μας πεί τι έχει κάνει??? |
Εμενα με χαλασε λιγο οτι για να περασουν τα καλωδια απο τις λαμπες μου ανοιξαν τρυπες στα πλαστικα που κουμπωνουν πισω απο τα φαναρια |
AlienHack έγραψε: |
δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας παιδευουν τοσο τα φαναρια με τα χενον...
χωρις να θελω να υποτιμησω τις ικανοτητες του καθενα, απλος εμενα μπηκαν σε 2 λεπτα τα xenon πραγματικα.. ουτε τα σιδερακια-ασφαλειες με δυσκολεψαν ουτε το σημειο που θα μπουν τα μπαλαστ, απο την πλευρα του εγγεφαλου ειναι αληθεια οτι ειναι λιγο στριμοκολα αλλα με λιγο τραβηγμα βγαινει ευκολα το τσουτσουνι που βαζεις νερο στου υαλοκαθαριστηρες και κανεις την δουλεια σου και ξαναμπαινει απλα.. ![]() |
Το αν ειναι μαμα τα φαναρια δε νομιζω να παιζει τοσο ρολο.
Παντως στο 206 ειναι δυσκολη η τοποθετηση, με την εννοια οτι αν δε βγαλεις φαναρι, χωρος(αξιοπιστος), αν δεν ανοιξεις τρυπες, δεν υπαρχει. Με tie-wraps κατι γινεται, αλλα ποιος εγγυαται οτι σε καμια λακουβα δε θα φυγει? |
Δημοσθένη ωραίες πληροφορίες. Και εγώ κάπως έτσι το έκανα με καθρεφτάκι κτλ, αλλά με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Τώρα μπορεί αν το ξανακάνω να μπεί πιο εύκολα, αλλά φοβάμαι να το δοκιμάσω και λέω να αφήσω το καλώδιο εκεί που είναι.. ![]() Τα ballast δε πρέπει να ακουμπάνε σε μεταλλική επιφάνεια σαν γείωση? Εμένα με δυσκόλεψε λιγάκι γιατί έψαχνα και μεταλλική επιφάνεια. Αλλιώς πάνω στα φανάρια όντως είναι πολύ καλά. |
Είναι εμβαπτισμένα σε ένα είδος σιλικόνης για μόνωση. |
ballast με 2 χρονια εγγυηση θα βρεις απο τη fotologic περιπου στα 50 ευρω. |
Άλλαξα το καμμένο ballast με ένα κινέζικο και το χρώμα της λάμπας από 4300k έχει πάει προς το 6000k (πιο μπλέ) και που και που τρεμοπαίζει και το φώς. Θα το πάω πίσω αφού έχει εγγύηση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και το επόμενο έτσι θα είναι. Μάλλον θα είναι μάπα γενικά η σειρά..Βγάλε - βάλε κουράστηκα! |
Τελικά δεν έφταιγε το ballast το κινέζικο που πήρα. Το έβαλα στην άλλη λάμπα και ήταν normal το φώς τουλάχιστον στο χρώμα. Υποθέτω ότι το ballast που κάηκε πήρε στο λαιμό του και τη λάμπα με τα τρεμοπαίγματα που έκανε πριν τα φτύσει και δε δουλεύει τώρα σωστά. Από 4300k έχει γίνει 6000κ ![]() |
Philips ήταν αυτό που μου κάηκε και κατέστρεψε και την λάμπα..Το έχω ποστάρει λίγο πιο πίσω. Τώρα περιμένω να μου έρθει νέα λάμπα να δούμε..-1 λάμπα, - 1 μπαλάστ, αρχίζουν να μου τη δίνουν.. ![]() |
Αν και νομίζω τα xenon είναι πιο δυνατά..
|
όταν έβαλα τις osram nightbraker ήταν πολύ καλές, αλλά σιγά σιγά νομίζω έπεφτε η δυναμή τους και πάνω στο χρόνο καπούτ και οι 2..
|
Ρε παιδια και΄γω εχω ξενον, αλλα μη γελιομαστε.........δεν εχουν και καμια ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ απο ενα ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΛΕΣ ΛΑΜΠΕΣ..............
Αρα, γιατι δεν βαζετε ενα ζευγαρι καλες λαμπες? ![]() |
thodwrhs έγραψε: | ||
εχω εμπειρια με κιτρινισμενς λαμπες απο φιλους. κινεζικα ξενον που εχω εδω και εναμιση χρονο απο ebay. κατα 90% απο οτι εχω ακουσει το μπαλαστ φταιει αν δεν βγαζει σωστη ταση και καταστρεφει τις λαμπες...εχω φιλο που εχει παιδευτει πολυ με αυτα μεχρι που πηρε τα δικα μου με 40 ευρω και ησυχασε...ολο το κιτ μπαλαστ λαμπες 6000κ παραθετω ενα βιντεο πριν βαλω τα 10.000κ που εχω τωρα παρτε ενα τετοιο με 40 ευρω και ξεμπερδεψατε δεν ειμαστε για εξοδα... αλλα μακραν τα καλυτερα ξενον ειναι της φιλιπς..τα χω δει στο Α6 του θειου μου με προτζεκτορες...αλλο φως... λινκ τα ξενον http://www.ebay.com/itm/HID-BI-XENON-CONVERSION-BALLAST-KIT-12V-35W-H4-3-12000K-/180698912886?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2a127e9876#ht_3311wt_1139 Me βαση την ισοτιμια σημερα ειναι 42 ευρω με δωρεαν μεταφορικα.. οσοι πιστοι προσελθετε... και το φως τους στο δικο μου αμαξι περυσι... τα ιδια εβαλα και στο αμορε σημερα http://www.youtube.com/user/KAULAMANS?feature=mhee#p/u/8/QtVn-8NRrIM |
AlienHack έγραψε: | ||||
ειχα παρει πριν 2 χρονια 7 κιτ τετοια, με 42 ευρώ εδωσα σε φιλους και εβαλα και εγω. Κανενας δεν ειχε προβληαμ μεχρι τωρα , μονο σε εμενα καηκε πριν κανα μηνα το ενα μπαλαστ. και αυτο μαλλον λογο πολλων ορων λειτουργειας (πολλα χλμ νυχτα) ή επειδη πλενω τον χωρο του κινητηρα καθε 3 μηνες οποτε ισως πηρε νερα.. αλλα στα τετοια μου με 40 ευρω βαζω καινουρια και εχω και τις αλμπες α;πο τα παλια για ανταλακτικα.. Παρεπιπτωντος , αυτην την φορα πηρα τα 55W που κανουν 55 ευρώ, και βγαζουν ΠΟΛΥΥΥ καλυτερο και δυνατοτερο φως. αυτα με τα 40 ευρω ειναι 35 W... |
thodwrhs έγραψε: |
για αυτο σου καηκε δεν εχει ρολο τα νερα....τα βαττ ειναι το αμαξι δινει περισσοτερα και του χεις βαλει λιγοτερα....
με τα 55αρια δεν εχεις προβλημα...55 του χω βαλει και γω |
Ρε σεις, μάθετέ το επιτέλους.
Το Wattage μιάς συσκευής (καταναλωτή) εξαρτάται ΜΟΝΟ και μόνο από τα χαρακτηριστικά του καταναλωτή και όχι από την πηγή τροφοδοσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν βάλεις λάμπες 55W, θα καταναλώσουν (ζητήσουν) από την πηγή (μετασχηματιστής υψηλής, κύκλωμα έναυσης και ballast ότι περιέχει δλδ το κουτάκι) μιά συγκεκριμένη ισχύ. Το αν η πηγή δε μπορεί να τη δώσει (πχ γιατί η μέγιστη ισχύς εξόδου σε κατάσταση λειτουργίας είναι 35W) τότε πολύ πιθανό να την κάψει. Το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία που ακούω τον έναν να λέει "έβαλα ηχεία 85W αλλά τώρα που τα άλλαξα με άλλα στα 100W βγάζουν πιό πολλή ένταση", @@ μέντολες! Η πηγή έχει σημασία πόση ισχύ μπορεί να παρέχει στο ηχείο. Τα αναγραφόμενα W είναι ένα νούμερο που απλά δηλώνει τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να καταναλώσει και εφόσον τροφοδοτηθεί από ισχύ μεγαλύτερη από αυτή θα αρχίσει είτε να παραμορφώνει είτε να καίγεται το τύλιγμά του. Αν η πηγή σου είναι 45W, τι να βάλεις ηχεία 85W τι 5.000.000GW το ίδιο θ'ακούσεις! Κι αν βλέπεις διαφορά οφείλεται σε διαφορετικά χαρ/κα του ηχείου (απόκριση συχνοτήτων, ευαισθησία κλπ κλπ). Sorry για το off ![]() |
Τα είπες άριστα, αλλά αυτό με τα GW ήταν κορυφαίο! ![]() |
Πόσο σίγουρος είσαι γι'αυτό; |
παιδιά πάντως πρέπει να προσέχεται με τα 55άρια κιτάκια ξένον !!!
υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρέψουν όλο το φανάρι ! |
thodwrhs έγραψε: | ||||
σιγουρος διοτι ειχα καψει δυο σετ 35αρια... ναι μεν μπορεις να βαλεις και τετοια εφοσον η ισχυ που καταναλωνουν ειναι 12ν συνεπως παιρνουν οσο ρευμα χρειαζεται απο την αλλη οταν ανοιξεις το φαναρι και δεις τη μαμα τη λαμπα λεει 55w. τοσο ελεγε και τοσο εβαλα...συν οτι τα 55αρια φωτιζουν αν οχι λιγο εστω καλυτερα απο τα 35 |
thodwrhs έγραψε: | ||
δεν το νομιζω 105 βαθμους βγαζουν τα 35 και 115 τα 55αρια που εχω... αν τωρα μπορει να κανουν ζημια δεν το γνωριζω...εκτος και αν το φαναρι δεν εχει προτζεκτορα...αν εχει προτχεκτορα ειναι μια χαρα καθως μεσα ειναι μετταλο και μετα το γυαλι... τα δικα μου φαναρια τα angel με το μονο δακτυλιδι εδω και 1.5 χρονο με 10.000κ και 55 ακομα ειναι ασπρα...μπορει να μουν και τυχερος τι να πω? θα το μαθουμε στην πορεια |
dimkeras έγραψε: | ||||||||||
Δε ξέρω τί ποιότητας ήταν τα δικά σου και κάηκαν. Αν κρίνουμε εκ των δικών μας παραδειγμάτων τότε έχω παράδειγμα με καμιά 15αριά αυτοκίνητα φίλων που τους έβαλα xenon 35W και λειτουργούν άψογα για 2+ χρόνια. Και τα δικά μου σχεδόν 3, με απίστευτες ώρες λειτουργίας για ΙΧ αυτοκίνητο. Αλλά δεν είναι κριτήριο αυτό για να καταρριφθούν κάποιοι βασικοί νόμοι, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Δες εδώ περί θερμοκρασιών : http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=367187#367187 Οι προτζέκτορες έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα λες. Και οι εσωτερικές τους επιφάνειες (ο καθρέφτης) μπορεί να καταστραφεί πολύ άνετα από υψηλές θερμοκρασίες. |
Είναι ανάλογα την ποιότητα Xenon που βάζεις και όχι τοσο τα watt.
Εμένα είναι ψηφιακά ballast με 35watt και με πολλές ώρες λειτουργίας, έχουν κλείσει 3ετία και δεν παρουσίασαν τίποτα. Ισα ίσα που αντί για 55 αν βάλει κάποιος 35 watt δεν έγινε κάτι, το ανάποδο θα πείραζε και θα τις έκαιγε τις λάμπες (αν ηταν δηλαδη 35 και κάποιος έβαζε κιτ 55 watt). Δε χρειάζονται γνώσεις πυρηνικού επιστήμονα.Απλή λογική είναι και κρίνεις απο το αποτέλεσμα στην πράξη(Τα κινέζικα τα πετάς πιο γρήγορα, έχεις αυξομοιώσεις στην τάση, γι'αυτο βλεπετε τοσα αμαξια στο δρομο ενω εχουν Xenon, τους εχει μεινει 1 λαμπα αναμμενη. Κι αυτο γιατι δοκίμασαν την κινεζιά) |
Πάντως είναι λίγο περίεργο το θέμα. Ξέρω πολλούς με ότι να'ναι xenon που κρατάνε χρόνια..Είναι και λίγο τύχη με τα aftermarket. |
http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/XENARC_ORIGINAL/index.html
Επίσης και οι HID στο επίσημο site της Osram πάλι μαϊμουδιά είναι.... Αν τώρα κάποιοι θεωρούν τα Adidas γτπ παπούτσια γιατί έχουν μάθει μιά ζωή να φοράνε Adipas, είναι άλλο θέμα! Αλλά AΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ![]() |
Αυτά που δείχνεις είναι εργοστασιακά Xenon και δεν είναι ενα απλό kit με δύο ballast και τέλος. Και θέλει ειδική εγκατάσταση με προτζέκτορα προβολέα και όχι κατοπτρικο. |
marios_207_GT έγραψε: |
επειδη αναμασαμε πράγματα που έχουν γραφτεί και παραπάνω, υπάρχει τελικά ένα κιτ που να έχει χρησιμοποιηθεί απο κάποια μέλη για παραπάνω απο 2 χρόνια (διοτι δεν μου λεει κάτι να έχω 2 χρόνια εγγύηση και μετά να χαλάνε), ψάχνω ένα κιτ ωστε να το βάλω και να ξενιάσω. |
Αν θες στείλε λινκ ebay εσυ που το ξέρεις γιατι σε 75 σελίδες δύσκολο να το ξαναβρω, ασε που τις είχα διαβάσει για να με μορφώσετε ![]() ![]() |
αναβοσβηνει το STOP στο ταμπλω του αυτοκινητου μετα το αναμα των φωτων |
επισης εχει τυχει σε κανεναν το φαινομενο του να αναβει η λαμπα στο δεξι φαναρι του xenon καποιες φορες και καποιες οχι ; χωρις να υπαρχει φαινομενικα προβλημα ;; το δεξι φαναρι το αναφερω γιατι τα ballasts ειναι σχετικα κοντα με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου απο την ιδια μερια. |
ή μοναδα εσπ |
Τελικά αποφάσισα μετά απο πολύ διάβασμα στο ίντερνετ αλλα και σκέψη να βάλω αυτά http://www.fotologic.gr/el/kit-xenon/124-exite-50-hid-xenon-set-can-bus ασε που κάνουν και τοποθέτηση οι ίδιοι.... |
Στο 206 ESP? |
Στο 206 ESP? |
Εγω ήξερα οτι μονο το RC και το 2.0 gti εχουν. |
Είναι αυτό που λέει ο Κωστής.
Στο 206 Η7 έχεις με κατοπτρικό φανάρι μετά facelift, έτσι? Που η μεγάλη σκάλα είναι Η1 και η μεσαία Η7. Επειδή με απλή λάμπα στο Σάξο-Beat δεν πρόκειται να δεις διαφορά, βάλε ένα κιτ Xenon Η4 4300k οπου έχει και την καλύτερη φωτεινότητα και δεν αλβανίζει. Απλα τσέκαρε τη δέσμη μετά να βλέπει χαμηλά όσο γίνεται, για να μην διαχέεται ανεξέλεγκτα το φως του Xenon και στραβώνει. |
mrtclub έγραψε: |
To ξέρω αυτό για τα προβολάκια και ότι πρέπει να έχουν κίτρινο φως για να βλέπεις και να φαίνεσαι. Απλώς εδώ και χρόνια φόραγα και στο προηγούμενο αμάξι μου και δεν είχα θέμα. Βέβαια το σωστό είναι να τα αφήσω ως έχουν... |
http://www.ebay.com/itm/1x-Brand-White-3528-SMD-36-Led-H1-Car-Vehicle-Fog-Head-Lights-Bulbs-Lamps-New-/330628091291?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4cfaf84d9b
H1 LED κακα τα ψεματα ετσι κ αλλιως για λεζαντα θες τετοιο φως..μια χαρα θα κανουν την δουλεια τους και πανω απ ολα διακριτικα ![]() |
Μούφα φως και μούφα αισθητική. Είχα πάρει ένα ζευγάρι Η11 για το 207 για να τα χρησιμοποιήσω ως drl αλλά δε τα χρησιμοποίησα ποτέ, δείχνουν πολύ καγκούρικα μέσα στο προβολάκι. ![]() |
Σίγουρα δεν είναι και η πιο σωστή επιλογή αλλά θα κοιτάξω μήπως βάλω μόνο λάμπες και ειμαι ήρεμος.πάντως,για την πυρκαγιά που είπε κάποιος δεν είχε καμία σχέση με τα Προβολάκια και τέτοια. |
Έχετε ακούσει κανένα περιστατικό φωτιάς που να έφταιγαν ballast? Μου έχει ήδη καεί ένα αμάξι (δεν είχε xenon) και τώρα που το διάβασα αυτό χέστηκα λίγο πάνω μου.. ![]() |
Παππας λετε καικανει ευχελαια αγιασμους κτλ ![]() |
Steve έγραψε: | ||||
Για παράδειγμα... http://www.ebay.com/itm/2x-White-12V-Car-H1-LED-Fog-Light-13-LED-5050-SMD-Bulbs-1140-/230721076023?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b80c3b37 Αν έχεις 7 ευρώ για πέταμα δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς ![]() |
Θες να κάνεις εφέ/μόστρα/πουλμούρ (πες το όπως θες) ή να βλέπεις?
Αν το 1ο, πήγαινε σε 8.000Κ+ Αν το 2ο, κατέβα σε 4300Κ |
Τοποθέτησα κιτ της fotologic......και το εν λόγω κιτ πολύ καλο επίσης. |
εφέ/μόστρα/πουλμούρ |
απλα ζήλεψα τα εργοστασιακά ξένον μιας μερτσεντες E250 που είχαν λίγο την απόχρωση του μπλέ πάνω τους, ήταν πολύ φανταχτερά |
Απλα μακρια απο Slim ballast εκτός αν προορίζονται για μηχανή. |
+ με τα οσα, πολυ μπ@υρδελ@ |
dimkeras έγραψε: | ||||
Βρε παιδιά, για πάνω από 15 σετ ξένον που έχω βάλει σε "δικά μου" αυτοκίνητα με σλιμ μετασχηματιστές, κυκλοφορούμε εδώ και 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Με πρωτοπόρα τα δικά μου που δουλεύουν τουλάχιστον 1,5-2 ώρες την ημέρα με 3-4 άναψε-σβήσε και ενός φίλου με ταξί που δουλεύουν σχεδόν 10 ώρες με πάμπολλα αναβοσβησίματα... Ή εμείς είμαστε περίπτωση, ή όλοι εσείς που είχατε προβλήματα... Δε ξέρω... ![]() |
παντα εχω πεσει σε μουφα και μιλαμε για 6-7 μπαλαστ ![]() |
Mπαταρια εχεις αλαξει?Γειωσεις εχεις φτιαξει? |
ναι φιλε μου ειναι γνωστο το προβλημα που μπορουν να προκαλεσουν οι ενυσχητες τον ξενον. για αυτο πρεπει να τους βαζουμε μακρια απο εγκεφαλους ! εκτος αν βρεις φιλο μολυβδου και τους καλυψεις .. |
dimisboukis έγραψε: | ||
Δημητρη τους μετακινουσα συνεχως πριν τους βγαλω,ασε που δεν τους ειχα κοντα στη μοναδα του abs.Τους ειχα πισω απο τους θολους.Δεν ξερω τι μπορει να φταιει παντως εχω ρωτησει και μου ειπαν οτι ΄΄και τα ακριβοτερα xenon να βαλεις παλι το ιδιο προβλημα θα υπαρχει΄΄.Με η και χωρις canbus. Απλα το ανεφερα μηπως τυχον το εχει παρατηρησει καποιος σε 206 και βρηκε λυση και για να ενημερωσω καποιον που μπορει να το κανει και να εχει στο μελλον τετοια προβληματα.Ειναι κριμα να δωσεις τοσα χρηματα για μοναδα abs και το προβλημα να παραμενει. |
Οπως και να χει προς Θεού δε βαζουμε Xenon σε μεγάλη σκάλα και προβολάκια.
Μια φορά ηταν ενα Tiguan πίσω μου και έπαιξε φώτα ενώ είχε Xenon στη μεγάλη του σκάλα και ειλικρινά για μερικά δευτερόλεπτα δεν έβλεπα τίποτα από τη λάμψη των Xenon. Το ιδιο προβλημα δημιουργείται και με τα Xenon στα ομίχλης μόνο που εκεί είναι μόνιμο το στράβωμα των απέναντι. Επίσης η μεσαία σκάλα θα πρέπει να είναι πάντα στο -1 και όχι στο 0, διότι και πάλι ενοχλεί τους μπροστά και τους απέναντι. |
Υ.Γ. αν βάλω "ασπρουλιάρες" λάμπες και στα φώτα στροφών λέτε να αχρηστέψω τη χρησιμότητα τους??? |
dimisboukis έγραψε: |
Εγω ειχα δοκιμασει κατι μπλε λαμπες philips.Εβγαζαν λευκο φως και θυμιζαν πολυ ξενον.Δεν μπορουσα ομως να τις ρυθμισω με τιποτα.Δεν σκορπουσαν σωστα το φως.Τις πηγα πισω πηρα ιδιες και παλι το ιδιο.45euro εκαναν.Ε στο τελος τις εδωσα και τριτη φορα και εβαλα κατι απλες osram και τις εχω ακομα.πολυ καλο φως.Ηταν θεμα λαμπας.Για ομορφια καλες ηταν οι συγκεκριμενες philips.Ισως επειδη ηταν μπλε.Δεν ξερω αν υπαρχουν στην αγορα κανονικες(οχι μπλε)που να βγαζουν λευκο φως.Μηπως αυτες ειναι οι αλογονου? |
Αν εννοείς αλογόνου λευκές, φυσικά και να βάλεις. Δεν είναι σαν τα ομίχλης ![]() Αν εννοείς xenon, δε θα λειτουργήσουν! |
Εχει αντιμετωπισει κανεις προβλημα με τα can-bus σε 207 GT??? εχω τα ξενον λιγο καιρο και ξαφνικα αρχισε το εξης προβλημα, οταν τα φωτα τα σβηνω χειροκινητα μου βγαζει ενδειξη για καμμενη λαμπα, ή οταν μπαινω σε τουνελ και αναβουν αυτοματα ενω μετα σβηνουν γινετε παλι το ιδιο, ξερετε τι μπορει να παιζει??? |
μήπως έχεις λεντάκια ψείρες? |
Μου το έκανε κι εμένα για ένα διάστημα. Διαπίστωσα ότι το έκανε μόνο στο ένα φανάρι οπότε άλλαξα μετασχηματιστή με έναν ακριβώς ίδιο και σταμάτησε. Μάλλον κάτι παίχτηκε με τον συγκεκριμένο μετασχηματιστή. Αν μπορείς κάνε το ίδιο και βλέπεις. |
marios_207_GT έγραψε: | ||
ναι εχω, στα μικρα φωτα, αλλα ο τεχνικος εβαλε αντιστασεις σε αυτα κατα τη συνδεση, τα ξενον ειναι στη μεσαια σκαλα, λες να παιζει ρολο??? |
Το σφάλμα σου είναι "Dipped beam bulb(s) faulty" ;
Αν ναι, δεν είναι τα ψειράκια αλλά η μεσαία σκάλα. Και φταίει μετασχηματιστής που δεν είναι can-bus ή που για κάποιο λόγο το σύστημά σου δεν τον διαβάζει σωστά. Αυτά. |
marios_207_GT έγραψε: | ||
Ακριβος αυτη ειναι η ενδειξη, αλλα βγαινει στιγμιαια, το ξερω πως ειναι η μεσαια σκαλα, αλλα γιατι να το κανει σε can-bus μπαλαστ??? μιλησα και με των πωλητη, θα παω απο εκει ωστε να δοκιμασουμε μπαλαστ αλλης γενιας. |
καταλαβαινω τι λες, και ευχαριστω για τις απαντησεις, απλα απ'οτι βλεπουμε ο εγκεφαλος του αυτοκινητου μας ειναι λιγο για τα πανηγυρια, γιατι και πριν βαλω τα ξενον ειχα 3 μερες καμμενη λαμπα στη μεσαια σκαλα και ουτε που ειχε βγαλει ενδειξη |
Παιδια μια ερωτηση, εβαλα Xenon, αλλαξα και τα μικρα λαμπακια που ειναι διπλα σε led που ειναι ιδιο χρωμα με τα Xenon. Αλλα μου αναβει (2) sidelamp faulty συνεχεια. Μηπως να παω σε κανονικο λαμπακι αντι για Led? Μου εκανε το ιδιο οταν ειχα αλλαξει τα λαμπακια τις πινακιδας με led, και οταν εβαλα παλι κανονικα λαμπακια εσβησε. |
Thanks!
Μιλησα με το παλικαρι που μου εβαλε τα Xenon και θα μου αλλαξει τα υπολοιπα με αυτα που ειπες. Τα εχει ηδη. Για ποτε λες οταν με ειδες? Το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στον Καντερε? |
Την προηγούμενη εβδομάδα, Πέμπτη μεσημέρι. Έξω από συνεργείο ήσουν με ανοιχτό καπό, δε πρόσεξα πού. Μόλις είχα φύγει από Σάλεξ και πριν επιστρέψω στο νησί κατέβηκα Φραντζή για μερικά λαδοφιλτροπράγματα ![]() |
http://www.xenonlights.gr/el/bulbs.html |
Υπάρχει και ένα καλό στο Περιστέρι, νομίζω Θηβών 46 κάτι. Δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό. Είναι όπως ανεβαίνουμε από village στο αριστερό μας χέρι, γωνιακό και μικρό μαγαζί. Έχει καλές τιμές, στα δοκιμάζει μπροστά σου, δίνει εγγύηση και εμένα προσωπικά, 3 σετ που έχω αγοράσει και έχω βάλει μέχρι τώρα σε αυτοκίνητο και μηχανές, κανένα πρόβλημα. |
dimisboukis έγραψε: | ||
Δημητρη δεν ειμαι απο αθηνα και δεν ξερω καθολου.Πριν κανα τεταρτακι μου καηκε ακομη μια λαμπα και τα πηρα τρελα.Μαλλον εχει υγρασια καποιο balast γιατι τα εχω πολυ καιρο(απο τοτε που πηρα το αμαξι)και δεν τα εχω σε σημειο που να εχουν προστασια απο υγρασια.Σκεφτομαι λοιπον να αλλαξω απο την αρχη ολο το συστημα.Το θεμα ειναι τι να βαλω ομως γιατι ολα μουφα μου φαινονται.(και το δικο μου μουφα ηταν)Αν εχει βαλει καποιος και δεν εχει προβληματα με καμμενες λαμπες καθε λιγο ας μου πει απο που τα πηρε να παραγγειλω και γω.Δεν παλευεται καθε λιγο και λιγακι να ασχολουμαι με τα xenon. |
mrtclub έγραψε: | ||||
Δημήτρη σου έχω στείλει π.μ. για το μαγαζί. |
Παιδιά,έχει τύχει σε κανέναν να μην του ανάβει η λάμπα xenon κανονικά αλλά κάτι σαν ροζ χρωματισμό με μειωμένη ένταση?Αυτό π καταλαβαίνω ότι είναι στα τελευταία της αλλά γιατί συνεχίζει να ανάβει?Δεν το έχω ξαναδεί. Τα xs με τα διάφανα φανάρια τι λάμπες φοράμε?Πρέπει να αγοράσω αύριο και δεν είμαι σίγουρος.Η7? |
Manos206 έγραψε: |
Χμμ... δεν ξερω.. ειναι σαν "καψιμο" απο το xenon.. και ακριβως το ιδιο επαθε και το φαναρι της V-Strom του κολλητου μου οταν εβαλε xenon.. Να ειναι τυχαιο; ![]() |
Χμμ... δεν ξερω.. ειναι σαν "καψιμο" απο το xenon.. και ακριβως το ιδιο επαθε και το φαναρι της V-Strom του κολλητου μου οταν εβαλε xenon.. Να ειναι τυχαιο; ![]() |
dimisboukis έγραψε: |
Οχι ετσι κανουν οταν καιγονται οι λαμπες.Τρεμοπαιζουν λιγο αλλα δεν αναβουν.Λαμπα 10000000% |
Alexis22 έγραψε: |
Τελικά είχε καεί η λάμπα τις άλλαξα σήμερα με κάτι κινέζικες 6000Κ ![]() |
vasilis123 έγραψε: |
Σήμερα πήγα σε ένα μαγαζί για να βαλω xenon στη μεσαία και στα προβολάκια, αλλα ο μάστορας έλεγε οτι έπρεπε να βάλω xenon με canbus. Αλλα μια ματιά που είχα ρίξει παλιότερα στο forum θυμάμαι οτι το 206 δεν θέλει canbus. Μπορεί αν μου πει καποιος αν θέλει ή όχι, το αμάξι ειναι του 2001 και εχει τα φανάρια με Η7. και στα προβολάκια Η1 αν δεν κάνω λάθος. |
χμ μάλλον ο μάστορας ήθελε ενα εξτρα 50αρι ![]() ![]() |
christos_99 έγραψε: |
εγω νομιζω πως θελει can bus γιατι απ οταν εβαλα σε μενα αρχισε εκεινο το σπαστικο μηνυμα στην οθονη πολλαπλων "auto lighting fault" |
vasilis123 έγραψε: | ||
εμένα εχει την μικρή με το ρολόι μονο. Οπότε χωρίς canbus θα είμαι οκ. σωστά ? |
christos_99 έγραψε: |
5000κ με ballast δεν νομιζω να υπαρχουν, μετα πας 4300κ σκετες λαμπες, που ομως χαζοκιτρινιζουν, εχω στην μεγαλη σκαλα και ξερω. Γιατι δεν βαζεις παλι 6000κ που ειναι κατασπρο το φως τους?? αφου τετοιες ειχες και ξερεις οτι ησουν ευχαριστημενος. |
σε h1 xenon που το κιτ εχει κόκινο-μάυρο καλώδιο, ενώ το βύσμα της λάμπας μονο ένα, το μαύρο (γείωση) το παίρνω απο την βάση τις λάμπας? Η απο κάπου αλλού ? |
Kostaswannabe έγραψε: |
Εδω και μερες εχουν αρχισει να με χαιρετανε τα ξενον μου και ειμαι στην αναζητηση καινουριου κιτ. Εχει κανεις καμια αξιοπιστη δοκιμασμενη προταση σε 6Κ Κ (can bus φυσικα) ?? |
stergios_ath έγραψε: |
Ψάξε εδώ,κάποια έχουν και ενα χρόνο εγγύηση,αποδω εχω πάρει για όλο ταμάξι.. http://ledmania.gr/el/ |
Καλά αυτό έχω στο μυαλό γιατί θέλω να ρυθμίσω και τα προβολακια απλά ήθελα να δω μήπως φταίει κάτι και δεν είναι θέμα καμμενου |
TeraBite έγραψε: |
Όπως είχα γράψει σε άλλο thread, είχα θέμα με τον θερμοστάτη και στην Peugeot μου έλεγαν ότι φταίνε τα xenon γιατί κάνουν θέμα με τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη.
Αφού τα ξήλωσα και έβαλα καινούργιο από άλλη αντιπροσωπεία, είμαι στο δίλημμα... Να τα επανατοποθετήσω? Είχε ποτέ κανείς κάτι παρόμοιο? Είχα το ένα ballast ανάμεσα σε μπαταρία και ασφαλειοθήκη, μήπως παίζει ρόλο? Κανένα tip που είναι καλύτερα να τα βάλω? Σκέφτομαι να τα κρεμάσω με brackets από το φανάρι εκεί που έχουν σαν ράγα με τρύπες... Thanks ![]() |
driver7 έγραψε: |
Να σου πω την αλήθεια και εγώ πίστευα πως αυτό με τα χενον είναι παπατζα των αντιπροσωπιών, που τα βρισκουν ως την εύκολη διακιολογία. Είχα τα χενον στην ίδια ακριβώς θέση με εσένα. Έχω αλλάξει 3 ασφαλειοθήκες (κολλούσε αναμμένο το αριστερό φως στροφής). Άλλαξα θέση στα χενον και τα έβαλα πάλι εκεί που λες ως εναλλακτική...δεν ξανακόλλησε το φως, αλλά άρχισε να ανάβει το λαμπάκι πίεσης ελαστικών κάθε 3 μέρες.... Πως σχετίζονται αυτά δεν ξέρω...απλά αναφέρω τα γεγονότα... Αφού τα ξήλωσα εντελώς σταμάτησαν όλα τα λαμπάκια, εδω και 5 μήνες... Τείνω να πιστέψω πως έχουν δίκιο οι επιστήμονες στις αντιπροσωπίες... Μου είχε αναφέρει κάποιος πως ασφαλής θέση για παρεμβολές των χενον, είναι κάτω από το φανάρι μας, που υπάρχει κάποια ειδική υποδοχή για slim ballast (δεν το έχω προσέξει, αλλά πιστέυω πως απλά θα κάνει κάποια εσοχή το φανάρι εκεί κάτω, που θα χωράει slim ballast, παρά θα έχει ειδική θέση, όπως μου είπαν) Μειονέκτημα πως πρέπει να ξηλωθεί ο προφυλακτήρας για την αρχική εγκατάσταση, αλλά και για κάθε φορά που θα χαλάει κάποιο ballast ή θα καίγεται λάμπα... Ελπίζω να βοήθησα... |
DRAKE έγραψε: |
Έχω ξένον από τότε που πηρα το αυτοκίνητο στην ίδια θέση με σας και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. |
driver7 έγραψε: |
Και άλλοι έχουν Χενον σε αυτη τη θεση και δεν είχαν θέμα...το γνωρίζω...σε μένα πάντως δεν έκατσαν σωστά...σε αλλα αυτοκίνητα ίδια Χένον σε παρόμοια θεση δεν είχαν προβλημα...
Σε μένα πολλές συμπτώσεις μικροβλαβων και λαμπάκια συνέπιπταν με τα χενον...μόλις βγήκαν όλα καλά...γι αυτο κ αρχίζω να δίνω βάση στα σενάρια των αντιπροσωπειών... |
red_storm έγραψε: |
Τι μάρκας xenon μου προτείνεται? |
Οκ!
Αυτές οι λάμπες osram night breaker ultimate ή οι cool blue λένε τίποτα; |
TeraBite έγραψε: | ||
Οsram night breaker unlimited και Phillips Xtreme Vision θα δείς αρκετή διαφορά και αξίζουν τα λεφτά τους. Πάντως εγω που έμαθα στα Xenon παντα με βρίσκω να γυρίζω σε αυτά. |
Την Phillips Xtreme Vision την εχεις δοκιμάσει? Είναι πιο λευκό το φώς από τιοσ κλασικές λάμπες? |
Και τις δυο και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος σε φωτεινότητα (οχι οσο με τα xenon ίσως γιατι τα είχα συνηθίσει) είναι ένα κλίκ πιο ανοιχτές αλλά παραμένουν κίτρινες. |
red_storm έγραψε: | ||||
Κίτρινες σε σχέση με τα xenon που έχεις τώρα λογικά... |
TeraBite έγραψε: | ||||||
Γενικά είναι σχεδόν το ίδιο με τις απλές λάμπες απλά ένα κλικ πιο λευκές και με αρκετά πιο πλούσιο και δυνατό φως. |
Τις Philips Crystal Vision ή τις Philips White Vision που λένε πως έχουν λευκό φώς? |
White η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω δει αλλά crystal τις έβαλα και τις έβγαλα σχεδόν σε μία μέρα όπου και τις άλλαξα με τις xtreme. Γενικά ήταν πιο λευκό, όχι όπως τα xenon και πάλι, αλλά υστερούσαν πολύ σε φωτεινότητα. Γενικά όπου πέφτει πολύ μπλε γυαλάκι, χάνεται το φως. |
Οκ Γρηγόρη, σε ευχαριστώ πολύ.
Κάτι τελευταίο, τι xenon έβαλες? |
Κοίτα εγώ μπορώ να πω ότι φοράω κάποιο συγκεκριμένη μάρκα λέγονται Opt7 35W και λάμπες μεταλλικές 4300K. Είναι αμερικάνικες και όχι κινεζιές (λέει) μέσω ebay πριν αρχίσει της μαλ***ες για εξοδα εκτελωνισμού. Αλλα έχω φορέσει και κινεζίες χωρις ουσιαστικές διαφορές.... Βασικά αυτά αλλά στα 4300Κ http://www.amazon.com/OPT7%C2%AE-Xenon-Conversion-Harness-Capacitors/dp/B00CF263CK/ref=sr_1_3?s=automotive&ie=UTF8&qid=1427322735&sr=1-3&keywords=opt7+35w |
Ok. Λέω να δοκιμάσω τις White Vision για αρχη και βλέπουμε... Θα τις πάρω από εδώ(http://saveltrade.gr/lampes-i-led-moto-and-autokinitou/2x-h7-2x-w5w-philips-white-vision-60-eos-4300k) |
Andreasf1 έγραψε: |
Κάποιο δοκιμασμένο κιτ xenon παίζει με 5000κ(H7); μέχρι 30€ σκοπεύω να δώσω. Παραπανω δεν παίζει γιατί το θεωρώ λίγο λαχείο απο τα λεγόμενα πολλών.
Και εν τέλη δεν έχω καταλάβει απόλυτα.. Τι παιζει με αυτον τον διαολο το καν μπας; αν πάρεις κιτ 55w μπορείς να πάρεις και χωρίς can bus ενω αν πάρεις με 35w θέλει οποιαδήποτε can bus ή ειναι ανάλογα τα κέφια του; μιλάω παντα για 207. |
Αν πας σε μαγαζί θες 60€υρο για ενα κιτ κινεζικό αμφιβόλου ποιότητας.. Τα χέρια μου δόξα το θεο πιάνουν και θα ήθελα να το έβαζα μόνος μου.
Επίσης με την ακτινοβολία τι παιζει; είναι και αυτό ποιότητα λάμπας σωστα; ουτε να το σκέφτομαι δεν θέλω να αρχίσει να θολώνει εσωτερικά το φανάρι μου..(δεν φημίζονται κι όλας για την αντοχή τους μιας και τα βλέπεις κιτρινίζουν για πλάκα στον ήλιο) |
Με προτζεκτορες είσαι ή απλό φανάρι; |
Και τα 2 ![]() |
Μη βαλετε 55w xenon.. Εχει παρατηρηθει οτι ανεβαζουν μεγαλες θερμοκρασιες και κανουν ζημια στο φαναρι.. Εγω εβαλα το κιτ με τα 30 ευρω γτ ειδα οτι ακριβως το ιδιο σε μαγαζια το πουλαγαν μεχρι και 60-70.. Τωρα το γι θα βγει το συγκεκριμενο κιτακι θα το δειξει ο χρονος.. Το εγκατεστησα μονος παρ οτι ηταν H4 και ηταν πιο πολυπλοκο.. Γνωμη μου για H7 ειναι γελοιο να πληρωσει κανεις εγκατασταση.. Λιγο να πιανει το χερι σου ειναι 10 λεπτα υποθεση.. |
Οπότε καλύτερα 35w. Να σου πω την αλήθεια και εγώ για 35αρια κοιτάζω αλλά με can bus καλού κακού.. Εχω βρεί ενα κιτ απο σκρουτζομαγαζο στα 30€ Η7 με 6000κ όμως. Ειναι σίγουρα αμφιβόλου ποιότητας αλλά λέω να το δοκιμασω. Και αργότερα αλλαζω λάμπα και βάλω με 5000κ που θέλω. |
18μιση γιουραιους από το ιμπει τα πήρα πριν 3 μήνες.Η7 8κ 55w slim κ αλλά τόσα για Η11 το ίδιο για τα προβολια. Άριστα ευχαριστημένος. Στο φανάρι ακόμα δεν έχω δει φθορές. Τα έβαλα μέσα σ ένα τέταρτο μόνος μου. Το μοναδικό που σε ζοριζει είναι η συρματινη ασφάλεια πίσω από τη λάμπα που θέλει λίγο μέχρι να μπει καθότι στενά εκεί κάτω. Το μονο θέμα που είχα ήταν ότι ένα ballast από τα 2 ήταν ελλατωματικο μετά από 3 μέρες την άκουσε βέβαια μου έστειλαν ολόκληρο κιτ γ αντικατάσταση. Υ. Γ Αντρέα υπάρχει ένα Dyi στο φτιάξε το μόνος σου. Ψάξε λίγο και θα το βρεις. |
Χρυσοπληρωσα πριν απο 3 χρονια κιτ της Fotologic και οταν λεω χρυσοπληρωσα εννοω 170 ευρω αν θυμαμαι καλα, ενα ζευγαρι 50W Η7. Οσον αφορα τα 50W το δικο μου φαναρι (προτζεκτορας) δεν εχει παθει καμια φθορα και σε συγκριση με τα κινεζικα κλπ υπαρχει καλως ή κακώς διαφορα οσον αφορα τη φωτεινοτητα, (Μαρτυρας ο reselie που εχουμε κανει συγκριση με τα δικα του τα οποια δεν ειναι και φτηνιαρικα). Οτι πηρωνεται θα παρετε, το μονο προβλημα που αντιμετωπισα εγω με αυτα ειναι στα 3 χρονια να αλλαζω μια φορα το χρονο τη λαμπα στη πλευρα του οδηγου, σε αντιθεση με την αλλη που ειναι 3 χρονια εκει αθικτη. |
Σορυ που θα σε απογοητευσω αλλά απο βρώμες που έχουν βγει τις Fotologic δεν ειναι τπτ άλλο απο κινέζικα του ebay με αυτοκολλητάκια δικά του πάνω και overprice να φαινονται καλά. To μονο που αξίζει για να πάρεις απο εκεί είναι η εγγύηση. Ειχα πάει και τα είδα και απο κοντά και απο kitακι με πλαστικές λάμπες δεν πιστευω σε πολλά... Οι μόνες μάρκες που έχουν ποιοτικά προιόντα είναι οι εξείς: Kensun, Morimoto (ίσως και τα καλύτερα και ακριβότερα αλλά και πάλι πιο φθηνα απο fotologic) και Opt7 (να ευλεγήσουμε και τα γέννια μας). //Όχι οτι είναι κακα κιτακια, να λέμε του στραβού το δίκιο, απλά δεν είναι για τα λεφτά που τα πουλάει... |
Δεν θελω να φανω ουτε κακος ουτε να προσπαθησω να αποδειξω οτι εγω πληρωσα και πηρα οσα πληρωσα, παντως πηρα πολλα παραπανω απ'οτι με ενα κιτ των 80 οχι των 10-20-50 που λετε, για μενα οσοι εχετε τετοια δειτε λιγο αναλυτικα χαρακτηριστικα, οχι μονο watt κλπ......εν τελη ολα κινεζικα ειναι δεν λεω οτι εγω πηρα γνησιο made in germany κλπ. Οσον αφορα τη ποιοτητα φωτισμου εχω τη τυχη να εχω εντος οικογενειας vw με εργοστασιακο bi-xenon (κατευθυνομενο κιολας) και σαν αισθηση στο δρομο εχω την ιδια ακριβως και εγω και το ατομο που οδηγει το vw. και τα δυο "σκαναρουν" το δρομο με μεγαλο μηκος φωτισμου χωρις να κουραζουν καθολου. Το οτι θα μπορουσα να παρω 5 κιτ των 30-40 ευρω αντι να δωσω ενα σωρο λεφτα το σκεφτηκα κι εγω οπως σκεφτομαι το καθε ευρω σε οτι κανω στο αμαξι και ψανχω να βρω αν αξιζει ή οχι, εαν τη πατησα ή οχι θεωρω πως αν μπει καποιος στο αμαξι μου θα καταλαβει τη διαφορα 1000000% το θεμα ειναι στο αν αξιζει ή οχι, για μενα ναι, για καποιους αλλους ομως???....... |
Μαριε μπορείς να μου πεις ποια χαρακτηριστικά πρεπει να κοιτάζω και τι σημαίνουν αυτά εκτός απο watt κτλ?
edit: και οποίος άλλος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει. |
(Μαρτυρας ο reselie που εχουμε κανει συγκριση με τα δικα του τα οποια δεν ειναι και φτηνιαρικα).. |
Η βαση της λαμπας ορθως πρεπει να ειναι μεταλλικη, αμα ομως ειναι πλαστικη κλπ μπορειτε να φτιαξεται την εγκοπη στην αλλη πλευρα ωστε να γυρισει η λαμπα 180 μοιρες οταν μπει |
Από απλή περιέργεια, γιατί? |
Σταματαει να υπαρχει μια "σκια" στα πρωτα μετρα μπροστα απο το αμαξι. |
Ενδιαφέροντα όσα έχετε γράψει!!!
Και με την μεταλλική πάντως βάση μπορείς να το κανεις αυτό. Γιατί μεταλλική βάση αντί πλαστικής; για τους ευνόητους λόγους με τα θέματα της θερμοκρασίας; (μη παρουμε καμια φωτιά γτ το έχω ακούσει και αυτό δλδ φωτιά απο χενον και μάλιστα απο παλικάρι απο το κλαμπ) ή και για άλλους λόγους; Επίσης αν είναι πλαστικά τα καλώδια τι πειράζει; αφου και η μαμά καλωδίωση με την πυρακτώσεως πλαστικά καλώδια είναι. Τα hz τι σημαίνουν για τα xenon επί της ουσίας; πιό δυνατό φώς; πιο γρήγορη ανταπόκριση στο άνοιγμα του διακόπτη; και τα δυο; ![]() |
Ναι, κατάλαβα τι εννοεις.. Έχω δει σε ενα ιμιτασιον φανάρι που είχα αλλάξει σε ενα άλλο αμάξι της οικογένειας..
Άλλο και αυτό πάλι!!! ![]() Σορρυ αλλά απο ηλεκτρολογικά είμαι άσχετος. |
Τα hz τι σημαίνουν για τα xenon επί της ουσίας; πιό δυνατό φώς; πιο γρήγορη ανταπόκριση στο άνοιγμα του διακόπτη; και τα δυο; ![]() |
marios_207_GT έγραψε: | ||||
Σταματαει να υπαρχει μια "σκια" στα πρωτα μετρα μπροστα απο το αμαξι. |
Αν εννοεις να "εχει υψος" ωστε να στραβωνει προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι και δεν νομιζω να συμβαινει κιολας σε φαναρι με προτζεκτορα. |
πως ειναι η δεσμη σου με κανονικη τοποθετηση και πως με την τουμπα τοποθετηση
http://prntscr.com/6lzee5 |
Kostaswannabe έγραψε: | ||
Σαν να πάρα χτυπάει ψηλά μου φαίνεται εφόσον το μερσεντικο είναι σε ευθεία. Δεν τυφλωνει κόσμο αυτό? |
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις!
Μάλλον θα πάρω κιτάκι σαν το δικό σου Γρηγόρη. Κάτι τελευταίο για να είμαστε σίγουροι.. Το OPT7 που έχεις βάλει και εσύ είναι 35w χωρίς can bus αλλά δεν έχεις θέμα, σωστά; Οπότε (λογικά) ούτε εγώ θα έχω. |
Η μονη διαφορα ειναι στα πρωτα μετρα οπως ειπα, στα τελευταια ειναι ιδιο οπως και να βαλω τη λαμπα. |
Η μονη διαφορα ειναι στα πρωτα μετρα οπως ειπα, στα τελευταια ειναι ιδιο οπως και να βαλω τη λαμπα. |
Ναι ναι, δες για το μεγάλο ballast τo full-metal το bolt που το λέει και όχι το blitz. Απλά αν έρθουν από Αμερική θα περιμένεις λιγάκι ![]() |
Δεν με πειραζει.. Απο amazon τα είχες πάρει εσύ; http://www.amazon.com/OPT7®-Xenon-Conversion-Harness-Capacitors/dp/B00CF263CK/ref=sr_1_3?s=automotive&ie=UTF8&qid=1427322735&sr=1-3&keywords=opt7+35w |
Από το eBay αλλά πριν βάλει εκείνο το policy για να προπληρώνεις το εκτελωνιστικά τέλη (Import charges) και τα είχα κάνει γαργαρα. Σαν και αυτά http://www.ebay.com/itm/OPT7-AC-35w-Xenon-HID-Kit-H11B-5000K-OEM-White-Beam-HeadLight-Conversion-Light-/111618426041?hash=item19fcfa04b9&vxp=mtr |
Ποια οεο? |
thodorisls έγραψε: |
καλησπέρα αυτά εδώ τα xenon αξίζουν για αγορά?για peugeot 207 gt http://www.geta.gr/eshop/products/peripoiisi-autokinitou/fota-xenon-h7-i4-autokinitou-plires-kit-xenon-hid-6000k/385-16076 |
Manos206 έγραψε: | ||
Απο εκει πηρα τα δικα μου και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα. Δουλευουν αψογα. |
Εγω τα εβαλα σε Η4 που ειναι η διπλη λαμπα και την τοποθετηση την εκανα μονος μου αν και ηταν λιγο περιπλοκη. Για Η7 ειναι μακραν πιο ευκολη. Ναι ειναι μονο για μεσαια σκαλα. |
Το H4 εχει πολλα καλωδια παραπανω και χρειαζεται και συνδεση με την μπαταρια. Στο Η7 απλα παρεμβαλλεις το μπαλαστ αναμεσα στην εργοστασιακη φυσσα και τη λαμπα.. Ειναι πολυ απλο το Η7. Δες βιντεακια στο U tube και θα καταλαβεις.. Κι εγω βιντεο ειδα και τα εβαλα μονος.. |
Δεν νομίζω να θες να βάλεις για μεγάλη.. Μιας και στο πεξιμο που είναι η πιο συνηθισμένη χρήση της μεγάλης δεν έχει προλάβει να φορτώσει. Αμα θες να χεις το ίδιο χρώμα απλά ψάξε κάτι σε τύπου χενον λάμπες απλά να χεις στο νου σου ότι ίσως να μην έχεις
και μπόλικο φως |
thodorisls έγραψε: | ||
|
Andreasf1 έγραψε: | ||||
Ισχύει η ίδια λογική και εκεί.. Τα φώτα στροφής τα θες όταν εισαι μέσα στην στροφή.. Αν ειναι να περιμένεις να ζεσταθούν μέχρι να φωτίσουν.....έχεις ήδη φύγει απο την στροφή.. |
thodorisls έγραψε: | ||||||
ναι σωστός πήγα και πήρα τύπου ξένων Η7 6000 για τα φώτα στροφής να βγάζουν απλά το ίδιο χρώμα με τα κανονικά ξένων τις μεσαίας σκάλας,και κάτι τελευταίο για να μπούν τα ξένων δεν χρειάζεται να βγει το φανάρι από την βάση?ρωτάω γιατί είναι λίγο στριμωγμένα εκεί μέσα και μήπως δεν μπορείς |
έβαλα σήμερα τα xenon απο το λινκ που ειχα δώσει,ανάβουν κανονικά αλλά οταν βαζω τον διακόπτη απο την μεσαία σκάλα που εχω τα xenon και τα πάω στην μικρή σκάλα μου βγάζει στην οθόνη dipped beam bulbs faulty και έχω παρατήρηση ότι όταν είναι αναμμένα τα φώτα σαν να ψιλό τρέμουν πολύ λίγο γιατί? |
Μάλλον δεν είναι can bus και νομίζει πως έχεις καμμένη λάμπα.. |
http://www.geta.gr/eshop/products/peripoiisi-autokinitou/fota-xenon-h7-i4-autokinitou-plires-kit-xenon-hid-6000k/385-16076 αυτα εδω εχω δεν ειναι με canbus? |
TeraBite έγραψε: | ||||
Δοκίμασε χωρίς can bus, απλά ballast και θα δεις θα παίξουν μια χαρά ![]() |
Ναι μεν λένε can bus αλλά ποιός ξέρει;; απο την στιγμη που στο κανει με το που εβαλες τα ξενον λογικά απο αυτά προέρχεται το πρόβλημα.
Μήπως έχει καεί τίποτα άλλο; τα φώτα θέσης, η μεγαλη σκάλα ή και τα φώτα στροφής αν έχεις και με το που σβηνεις την μεσαία τοτε ξυπνάει και σου βγάζει μήνυμα;; |
την δεύτερα θα παραγγειλω απο ebay χωρίς canbus γιατι απο Ελλάδα δεν εχω βρεί κατι σε λογική τιμή, εσύ έχεις τι φορας? |
Εγώ φοραω απλα, όσα can bus δοκιμασία κάνανε οτι και σε σένα... Όσο για μάρκα νομίζω πρέπει να είναι 2~3 σελίδες πίσω που το λέω ![]() |
τα opti7 σωστά? απλα βγαίνουν ενα 60 για να ρθουν,σαν ποιοτικά είναι καλύτερα απο τα κινέζικα που τα βρίσκω 20-30 ευρώ? |
Νομίζω το απαντάς μόνος σου, δεν είναι ότι καλύτερο στην αγορά σίγουρα υπάρχουν επικά xenon (βλέπε morimoto) αλλά ειναι αρκετά ποιτικά και σταθερά και 100% καλύτερα απο κινεζιές. Παίζει να πουλήσω σε λίγο τα δικά γιατί το έδωσα το πεζακι μου. Τα έχω υποσχεθεί σε κάποιoν, αν δεν τα πάρει θα τα βάλω αγγελία στο forum. |
thodorisls έγραψε: | ||||
αυτα εδω σωστα? http://www.ebay.com/itm/121142204700 |
TeraBite έγραψε: | ||||||
Nope αυτά http://www.ebay.com/itm/OPT7-Bolt-AC-35w-2-Replacement-HID-Power-Ballasts-ONLY-Xenon-Conversion-Light-/111075491678?hash=item19dc9d7f5e&vxp=mtr τα blitz είναι λίγο για το πέος, τα bolt ειναι full metallic |
αυτά που μου έστειλες δεν έχει λάμπες και τα σχετικά έχει μονο ballast έψαχνα για bolt να βρω γιατί είχα διαβάσει σε προηγούμενες σελίδες που το είπες αλλα δεν βρίσκω |
Δεν θα τα βρεις με λάμπες, εγώ τα πήρα ξεχωριστά. Εξάλλου δεν εχουν κάτι ιδιαίτερο σε λάμπες στο πακέτο, ότι βρίσκεις και στο ebay. Για αυτό παρείγγειλα τις morimoto h7 μετά ξεχωριστά. |
βρήκα bolt 35w αλλα βγαίνουν 93 ευρώ που θεωρώ ότι δεν αξίζει με τίποτα και αυτά που μου έστειλες εσύ χωρίς λάμπες βγαίνουν 70 ευρώ πολλά δεν είναι?? λάμπες morimoto που βρήκες? |
vatos έγραψε: |
τελικά στα φανάρια του gt/rc τι βάζουμε ;
h7 ή h7r ; |
h7 |
vatos έγραψε: | ||||
![]() του έβαλα H7 στους προτζέκτορες και είχα και ένα σετ H11 τα έβαλα στα προβολάκια ( δεν τα ανάβω και ποτέ ) στα φώτα στροφής πέρα από τις μαλακιούλες τύπου ξένον τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να είναι άσπρα τα φώτα του ; επίσης μου λείπε το ένα retainer από την μία λάμπα στον προτζέκτορα h7 υπάρχουν τέτοια έξω στο εμπόριο ή τον ήπια ; ο προηγούμενος είχε σφηνώσει τη λάμπα στο φανάρι στραβά ![]() και τώρα με τα xenon δεν κάθεται καλά με πατέντες και βαράει όπου νάνε ![]() |
vatos έγραψε: |
led δεν παίζουν σωστά τουλάχιστον αυτά που δοκίμασα στις λάμπες στροφής αναβοσβήνουν, θα δοκιμάσω να βρω 2 αντιστάσεις καμια 25αρια watt να της βάλω μαζί να δω τι θα κάνει
στη φώτα πορείας πχ βάζεις και δεν το ενοχλεί καθόλου τα λεντ ( περιμένω και ένα σετ H7 από ebay να δω πως θα είναι σε σχέση με τα ξένον ) ναι retainer λέω το σίδερο που κρατάει τη λάμπα |
μηπως τα led δεν ηταν canbus? εγω ειχα παρει αυτο οταν ειχα χασει το σιδερακι https://www.ebay.com/itm/FOR-PEUGEOT-UNIVERSAL-HEADLIGHT-BULB-RETAINING-SPRING-CLIP-H1-H3-H4-H7/321528927035?hash=item4adc9e133b:g:kW8AAOSwPe1UHVPb |
action_peugeot έγραψε: |
Σιδεράκι πρέπει να έχω. |