StorM_GmA έγραψε: |
το καπό γιατί παίζει ρόλο ανοίχτο όμως?! |
Steve έγραψε: |
Λέτε να κατέβω και γω για καμιά δυναμομέτρηση μπας και δώ 3ψήφιο αριθμό ιπποδύναμης και ηρεμήσω επιτέλους? ![]() |
steve συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με τα όσα έγραψες αλλά δεν είναι λίγο δύσκολο
να αποδίδει το αμάξι μου απο το εργοστάσιο 120HP? 10 άλογα πάνω από αυτά που γράφουν...αν ήταν 2-3 άλογα θα μου φαινόταν νορμάλ αλλά τί διαφορετικό έχει π.χ το δικό μου εργοστασιακό με κάποιου άλλου και έχουμε 10 άλογα διαφορά? Αλλοι σκάνε 200-500 ευρω για να πάρουν 10 άλογα και εγώ τα έχω έτοιμα? |
Αν σε βγάζει 123 ps τώρα, θα σε έβγαζε 120 PS μαμά, μην πώ και 123 PS (στο εν λόγω δυναμόμετρο). Οπότε ή θα έχεις πάρει 3 ολόκληρα PS ή 0. |
βασικά, η άποψη που έχω για τα δυναμόμετρα είναι πως τα χρειαζόμαστε μόνο
σε μεγάλες μετατροπές... για τις μικρές αρκεί η "αίσθηση". Πέρα απο αυτό όμως, υπάρχουν οδηγοί όπως εγώ που δεν έχω μπει σε 100 άλλα 206 το καθένα με διαφορετικό πείραγμα για να έχω πλήρη αντίληψη των αλλαγών... steve, το οτι ΕΧΕΙ κάποιος +10 HP πως το καταλαβαίνει? Αν κανένα δυναμόμετρο στην ελλάδα δεν είναι σωστό, τότε που το ξέρει? Οκ, μπορεί να μου πεις οτι εμπειρικά, μπορεί κάποιος να καταλάβει τα +10 και τα +20 άλογα αλλά εγώ π.χ που δεν έχω την εμπειρία? |
volvos έγραψε: |
διαφωνω αντωνη...
καταρχην μη συγχεουμε τα δυο μαχα... το λογο τον ειδες πιο πανω.... στα σπατα δε θυμαμαι ακριβως τι ειχαν βγαλει τα c2 αλλα ηταν πιο κατω απο μαμα νομιζω 121?? γενικα βγαζει πιο λιγα αλλα δε θυμαμαι να ηταν κατι τραγικο σε διαφορα και τα μαμα 110αρια καπου 105-107 τα μετρανε αν θυμαμαι καλα |
antonios16V έγραψε: |
C2 VTS του Αντωνη μελος του citroen club με σκουπα τελικο. ![]() |
antonios16V έγραψε: |
![]() Το δικο μου με μπουμπηδες και τα σχετικα. |
στελιο τωρα το ειδα αυτο...
αν προσεξες οσες μετρησεις εχει ανεβασει ο αντωνιος απο το citroenclub ειναι ΟΛΕΣ με iso διορθωση...γιατι? μηπως για αυτο τους εδειξε πιο κατω απο οτι περιμεναν? ποσοι θα ηταν διαφορα απο αυτα που βλεπεις και με θερμοκρασιες? |
ΚΑΙ μετα τη βελτιωση στελιο τι μετραμε? eg?
αυτο δεν ειναι λογικο. η δικια μου ειναι eg αν θυμαμαι. και θωμα απο οσο ειδα ειναι πριν μετα eg. ετσι οπως το λες αν καταλαβα καλα η iso ειναι πιο κοντα στου κατασκευαστη αλλα η eg πιο σωστη στη διορθωση εξωτερικων συνθηκων?? δε θα πρεπε να μετραμε iso παντα τοτε? |
ΚΑΙ μετα τη βελτιωση στελιο τι μετραμε? eg?
αυτο δεν ειναι λογικο. η δικια μου ειναι eg αν θυμαμαι. και θωμα απο οσο ειδα ειναι πριν μετα eg. ετσι οπως το λες αν καταλαβα καλα η iso ειναι πιο κοντα στου κατασκευαστη αλλα η eg πιο σωστη στη διορθωση εξωτερικων συνθηκων?? δε θα πρεπε να μετραμε iso παντα τοτε? |
τι εννοεις?
το οτι ειναι απαιδιοξο το συγκεκριμενο δυναμομετρο το εχουμε πει πολλες φορες και εχει αποδειχτει σε σχεση με αλλα. το γιατι εβγαλε 137 πρωτη φορα το δικο σου ειναι ενα θεμα που το λεγαμε και τοτε οτι ειναι πολλα...ισως και να ειχε προγραμμα το αμαξι. το γιατι βγαζει τωρα τοσα ειναι ενα αλλο θεμα και σιγουρα δε φταιει το δυναμομετρο ![]() |
nai...μη ξεχνας ειχες εξατμιση φουλ χωρις καταλυτη αν θυμαμαι καλα?
ε βαλε και προγραμμα σκουπα... ειναι πολυ οριακα τα αλογα αλλα εχω δει αλλη μια περιπτωση τετοια που το κοιταγαν βεβαια και αυτο ολοι σα χανοι... |
επισης αντωνη εγω στο εχω πει και το ειδα και σε φιλο...
βγαλε τα μπουμπακια και βαλε ραλλοεκκεντρα. φτιαξε ξανα το προγραμμα αν εχεις λεφτα κοιτα για εισαγωγη C2 vts (αφου το κανω εγω απο αλλη βδομαδα) και θα δεις αλλο μοτερ |
salex έγραψε: |
Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπάρχει μια γενιά τρίφυσων, μια συγκεκριμένη software version που με σκούπα-εξάτμιση χωρίς καταλύτη βγάζει συνήθως 136 άλογα στο ΜΑΗΑ χωρίς πρόγραμμα.
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι η γενιά που λέγανε ότι ρίχνουν σε μονόφυσα πρώτου σταδίου και σε μπουμπάκια ενίοτε! Το καλύτερο τέτοιο που μου έχει τύχει έφτασε μετά τη ρύθμιση τα 145 άλογα (είχε φλάντζα 206 και χρόνισμα) και ο Τάσος κουφάθηκε όταν το είδε. Αρχικά έβγαζε 136. |
antonios16V έγραψε: | ||
Ρε εσυ και τους ραλλοεκκεντροφορους να βαλω τι θα κερδισω?Αφου του Μπουμπη ιδια διαρκεια εχουν με μεγαλυτερο βυθισμα.Αλλοι μου λενε παιξε με το χρονισμα,εγω δεν το κατεχω το θεμα και δεν ρισκαρω περα απο τα μαμα σημαδια.Ενας φιλος μηχανικος που μου τα ρυθμισε με μεγαλη δια τριβη στα σαξοραλλα μου λεει οσο και να παιξου μονο ζημια θα κανουμε. Το προγραμμα ειναι φολα αλλα εχω βαρεθει να πεταω λεφτα.Εξαλου και να βγαλει 2-3 αλογα ακομα και τι εγινε? |
αμα χασω κανα κιλο ροπη με την εισαγωγη του c2 εχεις να φας κραξιμο στο λεω απο τωρα ![]() |
poylaei enas στο ντραγκστερ μου ειπε ο ιγκνοτικ
480 μεταχειρα... ευκαιρια ειναι ρε παρτη. δωσε του ανταλλαγη το ρολλμπαρ ![]() ![]() ![]() αντε πλησιαζει πασχα |
Τρέμετε 911... |
Jim_207GT έγραψε: |
Κατι επι του θεματος τωρα το αμαξι μου και συγκεκριμενα ενα Peugeot 207GT δυναμομετρηθηκε στον Ανδριανακη 174 αλογα τροχο με 30.5 κιλα ροπη για οσους απιστους ελεγαν οτι δυσκολα ενα GT μπορει να φτασει αυτα τα μαγικα νουμερα και φανταστειτε με απλη βενζινη 95 ΕΚΟ η βελτιωση που εχω κανει περιλαμβανει πογραμμα PLEX εξατμιση με 60αρα σωληνα και ενα ποιο ελευθερο τελικο μαζι με φιλτροχοανη δικιας μου κατασκευης!Φανταστειτε να αλλαξεις downpipe και καταλυτη!Επισης να αναφερω οτι ενα ιδιο GT με το δικο μου που δεν φοραγε καθολου εξατμιση και ειχε ενα ποιο ελευθερο φιλτρο μεσα στον παπα εβγαλε 9 αλογα λιγοτερα αυτο δειχνει οτι η ποιο ελευθερη εισαγωγη με χρηση φιλτροχοανης σωστα τοποθετημενη και οχι κουκουρουκου παιζει σημαντικο ρολο ενω μαζι με ελευθερη εξαγωγη δινει αρκετα αυτα προς το παρον αφου ετοιμαζω κατι που θα μεινουν πολυ εκπληκτοι!Στοχος με απλες λυσεις να ξεπερασω τα 210 τροχο! |
giati ρε σταυρο που ειναι το περιεργο?
174 στον ανδριανακη με 5-8%απωλειες που εχει αυτο το δυναμομετρο (μετρα χωρις ροδες με το δυναμομετρο συνδεδεμενο στα μουαγιε) |
Jim_207GT έγραψε: |
Και επειδη ακουω πολα δεχομαι να παω το αμαξι μου σε οποιο δυναμομετρο θελετε εσεις! |
kane έγραψε: | ||
Ο λαός απαιτεί να το πας στο 0-1000.Στα σπάτα εάν δεν απατώμαι. Υ.Γ. επειδή είδα οτι είσαι μεγάλος "φαν" του αδριανάκη...μια συμβουλή θα σου δώσω αδερφέ...οσα αλογα και να σου ταξε/πηρες δε με νοιαζει στη τελική.Αλλά επειδή σε κόβω για πιτσιρικά,είδα απο τα ποστ σου οτι ενθουσιάζεσαι πολύ εύκολα. Αυτό δεν είναι καλό...και ας πήρες οτι σου υοσχέθηκαν.Μην ξεχνάς οτι τα μοτερ αυτά ειναι "Φρέσκα" και θα υπαρξουν πολλά κοροίδα που θα πληρώσουν πεταμενα λεφτουδάκια,όπως φυσικα στα σαξόραλλα πριν μια 8+ετία,και ακόμη και τώρα. Φιλικά,σταύρος. |
AlienHack έγραψε: |
και πόσο πάει η συναμομέτρηση? |
"μετα απο σημερινη τηλεφωνικη συνομιλία ο προκατοχος μου ειπε οτι δεινει 7 αλογακια μονο το προγραμμα, δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο λεει, τι π@π@ ριες ειναι αυτες? ποσο δινουν τα προγραμματ απου κυκλοφορουν αθηνα? για τα 206? μονο τοσα? " |
poly oraia σου εχουμε και 206-207 να ανοιξεις ![]() |
Όπως θα ανεβαίνεις, κάνε και μια στάση Λάρισα ![]() |
Manavis207Gt έγραψε: |
Εχεις εσυ κανενα ΔΙΚΟ ΣΟΥνα ανοιξουμε????? ![]() ![]() |
Manavis207Gt έγραψε: | ||
![]() ![]() |
o πεθαμενος και το πικ του στις 7500.... |
kane έγραψε: |
αλεξανδρε σου απαντησα μεσω πμ,οποτε δε τα ξαναλεω εδω. |
Pughell έγραψε: |
Σε "κοβω" παντως,για Schrick & Salex εισαι και εσυ... ![]() |
κρουζ ποτε θα βαλετε εσεις τα ερημα σαξοραλλα? |
Ghost Dog έγραψε: |
Ανεβασα και'γω τη δικια μου δυναμομετρηση.....
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=277612#277612 Πως σας φαινεται (δεδομενου οτι μετρηθηκε και με πρόβλημα στον αισθητήρα θερμοκρασίας εισαγωγής) ;;;; Απο ιπποδυναμη και καμπυλες ειμαι ευχαριστημενος, Αυτο που με ξενερωσε ειναι η πεσμενη του ροπη.... ![]() |
Jim207GT έγραψε: |
Με σωστή διόρθωση είσαι οριακά πάνω από τα 20Kg καλά μου φαίνονται για 2.0lt ατμόσφαιρα και μαμά ειδικά με το άπλωμα που έχει. |
Σταυρε αστον ρε μλκα,ετσι και αλλιως ολο δικαιολογιες ειναι η αδερφη προκειμενου να μην το μετρησει... ![]() Μια φταινε τα χρονισματα,μια φταιει το μεσαιο που σαπισε,μονον ο κ@λος του που δακρυσε δεν μας ειπε οτι φταιει ακομα. ![]() Οχι τιποτα αλλο αλλα τετοιον χεστη δεν εχω ξαναδει,λες και ειναι ντροπη να δειξει μονο 140. ![]() |
AYTo les ή που εσπασα και το μοτερ για να με πιστεψουν...α πα πα πα ![]() |
alekoukos106 έγραψε: |
gay.... ![]() |
SnakeMJK έγραψε: | ||
|
Κρινωντας απο τις καμπυλες παντως,η εξατμιση κανει καλη δουλιτσα,ε... ![]() Στις 4000 εχουν καμια 10αρια αλογα διαφορα(συγκριση με το ασημι με σκετο προγραμμα του site των παιδιων). ![]() |
καταφρακτος ειναι πιο κατω απο αρη....
και τελικα με ιδιες καμπυλες πανω κατω ![]() |
Jim207GT έγραψε: |
Εμένα αδιόρθωτη είναι 188,4 και θερμοκρασία περιβάλλοντος 25,3 άρα τα πέρασα τα 200 ![]() |
de Νομιζω οτι φτανει η τουρμπινα για πανω απο 210 |
σα κλασικη κατιναααααααααααααααααα
ποιο καλο παιδακι εβγαλε χτες στο τασο 199.8 και 31 κιλα ροπη?? σε 207 υ.γ. ο τασος πηρε ενα καλωδιο obd Που συνδεεται με δυναμομετρο οποτε παιρνει θερμοκρασιες αισθητηρες κατευθειαν απο κινητηρα διορθωνοντας τα παντα κατευθειαν και λυνοντας ολα τα θεματακια που ειχαν αναφερθει παλιοτερα ![]() |
Περι 307 απο Πατσεα,αμα βγαζει με μαμα εκκεντρα το peak στις 7400,με τους εκκεντροφορους μαλλον θα σπασει κανενα ραουλο απο το στροφαρισμα... ![]() Οσο για τα αλογα,περνα μια και απο το Maha της Θεσσαλονικης να σου δειξει καμια 120 αλογα να ξενερωσεις... Και ενα μπλε Saxo απο τα μερη σας εδειξε 155 στο ιδιο δυναμομετρο και πηγαινε λιγο καλυτερο απο μαμα... |
307 S16 Σαβ 29 Νοέ, 2008 18:22 έγραψε: |
Ειδατε που δεν εχει καταλαβει ο Sτεvε τι γινεται; τι σχεση μπορει να εχει το προγραμμα και αν την πατησαν στην Λαρισα με την μετατροπη ή την αλλαγη κινητηρα; Ποτε μιλησα εγω για προγραμματα και μου αναφερει για αποτυχια προγραμματων; Το αυτοκινητο πηγε σε δυναμομετρο χωρις προγραμμα, χωρις εκκεντροφορους και μονο με σκουπα και χταποδι (ολοκληρη εξατμιση αλλαγμενη), και group n τελικο εβγαλε 122,5ΗΡ. Δεν ειπα οτι εκανα προγραμμα ή οτι βελτιωσα τον κινητηρα. |
Περι 307 απο Πατσεα,αμα βγαζει με μαμα εκκεντρα το peak στις 7400,με τους εκκεντροφορους μαλλον θα σπασει κανενα ραουλο απο το στροφαρισμα... ![]() |
307 S16 έγραψε: |
παιδια δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν με πιστευετε και προσπαθειτε να με κανετε να φαινομαι και ψευτης |
η πιθανοτητα να φταιει το δυναμομετρο δεν υπαρχει; |
giannis27 έγραψε: |
citroen xsara 1.6 16v χταπόδι καταλύτης κ η υπόλοιπη εξάτμιση μαμά !
![]() ![]() μιλάμε για ακριβώς ολόιδιο κινητήρα ! δεν είδα ποτέ παραπάνω από 6.500 στροφές! |
re φιλε οτι θες σε νουμερα οχι σε στροφες
το πιθανοτερο ειναι να ειχε καμια τυπωμενη απο σαξοραλλο και να του την εδωσε.... |
τα ιδια παντως δειχνει και μεσα σε οτι εχει σχεση με τις στροφες. Κοφταρει στις 7600 - 7800. Τωρα απο κει και περα εγω αυτο που επρεπε να πω και να εξηγησω το εκανα. Σχολια θα ακουσω πολλα. ![]() ![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
εισαι σιγουρος? μήπως εχει μπει πρόγραμμα και δεν στο εχουν πει (ή δεν το ξέρουν ήδη)? |
δε βλεπετε το steve Που τρωει το ποπκορν του τοση ωρα και δε μιλαει μονο το απολαμβανει? ![]() |
Τον είχα προειδοποιήσει ότι θα γίνουν αυτά απο πριν... |
Sidobre έγραψε: |
Παιδιά γίνεστε υπερβολικά εριστικοί. Συμφωνώ ότι κάτι δεν είναι σωστό από τις στροφές, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή.
Γιώργο (307 S16) πραγματικά αν μπορείς να κάνεις μια δυναμομέτρηση ακόμα (σε Maha, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) θα ήταν ιδανικά. Αφ΄ενός να έχεις και εσύ μια ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που αυτή την στιγμή σε αμφισβητούν. Δεν βρίσκω πάντως τον λόγο για τόση αμφισβήτηση για το πραγματικό έργο. Το να βάλεις ένα κινητήρα δεν είναι κάτι το εξωφρενικό για να πέφτει τόσο κράξιμο. Η δουλεύει ή δεν δουλεύει! Οσο αφορά την δυναμομέτρηση, εδώ είναι αλουνού παππά ευαγγέλιο. Μπορεί το μοτέρ να έχει κόφτη στις 6.500 και να δείχνει το δυναμόμετρο 9.000. Ποιός απ'όλους λοιπόν φταίει; Ο ιδιοκτήτης ή αυτός που έκανε την δυναμομέτρηση; (Ο Στέλιος που έχει δει πως καλιμπράρονται αυτά τα δυναμόμετρα ξέρει καλά που μπορεί να γίνει λάθος. Είναι εύκολο να σου δείξει κουκουρούκου νούμερα) Υ.Γ. (Αλήθεια Γιώργο φοράς 18" ζάντες;;; ) |
Και το στροφομετρο μου ναι εχει 8000 στροφες ενδειξη. Λοιπον οτι και να πω που δεν ξαναλεω τιποτα πια ειναι περιττο. |
drdino έγραψε: |
ναι, αυτά με το λευκό φόντο |
Και το στροφομετρο.
Εκτος και αν εβαλες κοντερ απο κανενα 180αρι CC. Αντε γιατι αυτο το μυστηριο ουτε ο Σερλοκ Χολμς δεν θα το λυσει μου φαινεται... |
Touristas έγραψε: |
Όπα όπα …..έχεις βάλει καντράν από CC ολόκληρο ή έχει πέσει μαγείρεμα???
Αν έχει γίνει το δεύτερο το κοντέρ όπως και το στροφόμετρο δείχνουν τελείως μα τελείως λάθος. Στείλε μου τον αριθμό πλαισίου σε πμ να δω κάτι. |
Μαζι με την φωτογραφια απο το καντραν σας βαζω και μια δυναμομετρηση απο 206 καποιου φιλου. Θα ηθελα κυριοι να μου πειτε αυτο το αυτοκινητο για να βγαλει αυτα τα αλογα τι φοραει απο αυτα που γνωριζετε. |
Όπα όπα …..έχεις βάλει καντράν από CC ολόκληρο ή έχει πέσει μαγείρεμα???
Αν έχει γίνει το δεύτερο το κοντέρ όπως και το στροφόμετρο δείχνουν τελείως μα τελείως λάθος. Στείλε μου τον αριθμό πλαισίου σε πμ να δω κάτι. |
Αμέσως εσύ....!!!
Το πλαίσιο please! |
Απλα αν προσεξατε την δυναμομετρηση το αυτοκινητο εχει 115.6HP αν δειτε εκει που γραφει engine power. Οποτε πιστευω το μονο μας προβλημα τωρα ειναι οι στροφες. |
Steve θελω και εγω ποπ κορν. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Απ οτι φαινεται στα διαγραμματα Γιωργο,ο φιλος σου εβγαλε ~4 αλογα παραπανω απο σενα,ενω ειναι μαμα.Ετσι δεν ειναι?Προσεξε το αυτο!Ισως κατι να σημαινει...Του φιλου σου ομως η δυναμομετρηση ειναι παρομοια με του drdino.Το μονο που αλλαζει ειναι τα απολυτα νουμερα ιπποδυναμης κ ροπης,που αν μετρηθουν στο ιδιο dyno στο maha,θα ειναι σχεδον-απολυτως ιδια!!Οσο για τις στροφες,μαλλον το βρηκε ο Αργυρης... ![]() ![]() ![]() ![]() |
307 S16 έγραψε: | ||||
το συγκεκριμενο 206 δεν ειναι μαμα. φοραει χταποδι, καταλυτη, σωληνα 50αρα,εξατμιση και φιλτρο. Αν προσεξες τις δυναμομετρησεις μεχρι τα ψευτικα δικα μου 6400 εγω εχω 115 και αυτος 121 και αυτο γιατι μαλλον εγω κρατησα το σαζμαν απο το 1,4.Απο εκει και περα εμενα κανει οτι να ναι. Επειδη η αληθεια ειναι πως με το θεμα των στροφων με επηρεασατε το θεμα το ψαχνω και εγω οσο μπορω. τον αριθμο πλαισιου μπορω να μαθω τι τον χρειαζεται; Ο αριθμος ειναι απο το 1,4. Εχω κανονισει να παω στην Θεσνικη EXELIXIS να το βαλω στο maha μονο και μονο για να δω τις στροφες αφου οπως επιμενω και λεω δεν φοραω εκκεντρα και προγραμμα. |
Τοτε μεγαλε κινηματογραφοφιλε ετοιμασε ολοκληρο καζανι να φας γιατι το εργο θα ειναι μεγαλο. |
. τον αριθμο πλαισιου μπορω να μαθω τι τον χρειαζεται; Ο αριθμος ειναι απο το 1,4. |
greenpug106 έγραψε: |
Μια επιπλέον ερώτηση για τον 307.
Στο οδήγημα βγαίνουν τόσο ψηλά οι στροφές στο στροφόμετρο? Μήπως έχεις δοκιμάσει να πας διπλα διπλα με ένα άλλο 307 με την ίδια μηχανή και στην ίδια ταχύτητα να συγκρίνεται στροφές? Εκεί θα φανεί αν για παράδειγμα το στροφόμετρο σου δείχνει αλλα νταλλον |
tsikis έγραψε: | ||
Με το ίδιο σασμάν ! |
drdino έγραψε: |
Aς πάρουν σήμα από το OBD για στροφές. |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
τα ηλεκτρικά του αμαξιού μια χαρά είναι. |
|
αρα αν πχ εβαζε μια πλακα με την μαμα διαβαθμιση θα ηταν ολα οκ από πλευρας ενδείξεων σωστα? |
Η χθεσινή μου διαφωνία με drdino στο msn ![]() |
αρα αν πχ εβαζε μια πλακα με την μαμα διαβαθμιση θα ηταν ολα οκ από πλευρας ενδείξεων σωστα? |
η αγοραζεις αυτη τη μλκ το στροφομετρο που πηραν τα παιδια και εισαι αρχων... |
|
Και το shift light μικρέ και ηλίθιε μου Εβραίε, από που θα πάρει ένδειξη για να το ρυθμίσει? |
|
Steve έγραψε: | ||||
Και πώς θα δει τα peak ροπής και ιπποδύναμης για να ξέρει που θα βάλει τα low και high shift points? Από την αξιόπιστη δυναμομέτρηση που έχει στα χέρια του? Τράβα για ύπνο μπετατζή. |
τη θερμοκρασια εισαγωγης την ειδε κανεις?
εκτος αν παιζατε χιονοπολεμο πανω στο δυναμομετρο |
Κι εγώ αναρωτιεμαι πάντως πόσο καλύτερα μπορεί να πάει το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου με πρόγραμμα, αφού από μόνο του πλέον δουλεύει στο 13:1 ! ![]() |
Κι εγώ αναρωτιεμαι πάντως πόσο καλύτερα μπορεί να πάει το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου με πρόγραμμα, αφού από μόνο του πλέον δουλεύει στο 13:1 ! ![]() |
RASTAVIPER έγραψε: |
Δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου υπάρχει κάπου? |
RASTAVIPER έγραψε: | ||
13:1!! Σε συμβατικό αμάξι δεν είναι πολύ? Πόσο καπάκι έχει φάει?Έχει γίνει και ροϊκή?? Κοίτα που έχει και ωραία ραλλάκια η Κύπρος. Εγώ τα χριστούγεννα στην Πάφο γιατί είδα μόνο ένα 106 και αυτό 1.1?? ![]() ![]() |
greenpug106 έγραψε: | ||||
Δεν έχει ρε 106 μόνο το δικό μου είναι ![]() Εκτός θέματος να σου πω ότι πουλήθηκαν 2-3 εργοστασιακά 16v μεταξύ 1996 - 1998. Όταν βγήκε το 206 το 1999 σταμάτησαν να τα φέρνουν. Το δικό μου είναι το μόνο τρίφυσο. Πέρα από αυτά υπάρχουν μερικές μετατροπές 4-5 από ότι ξέρω τα οποία είναι για αγώνες ράλλυ και ένα που κυκλοφορά παράνομα αφού η μηχανή δεν γράφτηκε.... Πουλήθηκαν και μερικά 14άρια 8V, νομίζω τα λέτε sport εσείς Όσον αφορά την πίεση της μηχανής δεν ξέρω πόσο δουλεύει ούτε αν αστειευόταν ο Στέλιος ![]() Μπορείς να την υπολογίσεις από μια δυναμομέτρηση? Εσύ τελικά τι έκανες. Στο θέμα που έγραφες περιμέναμε αναλυτικά τις μετατροπές και καμιά δυναμομέτρηση αλλά δεν ξανάγραψες από τότε ![]() Τέλος ψες δεν κατάφερα να περάσω το πρόγραμμα αφού το παιδί που θα το παιρνούσε ήταν εκτός πόλης μέχρι αργά το βράδυ. ελπίζω απόψε να τα καταφέρουμε. |
ποιανου αυτ/του? |
RASTAVIPER έγραψε: |
Εσύ Πάφο είσαι ή αλλού? Καπάκι δε θυμάσαι να κατέβασες?Τέτοια συμπίεση δε βγαίνει με 1 φλάτζα.. Για τα δικά μου, τα είχα γράψει αναλυτικά.Δεν έκανα κάτι παραπάνω.Και είχα ανεβάσει και όλες τις δυναμομετρήσεις.Δεν ξέρω αν σβήστηκε τίποτα από τότε. Πάντως τα νούμερά σου είναι πολύ καλά.Το θέμα είναι αν ισχύει η συμπίεση ή όχι. |
poy ειδες να μιλαει ο στελιος για φλαντζα? χαριτολογωντας εγραψε το 13:1 με το οποιο εννοει στοιχειομετρια... |
ετσι ακριβως κουμπαρε... |
greenpug106 έγραψε: | ||
Μπράβο μας ![]() Rastaviper τελικά βρήκα και το post σου με τις αναλυτικές δυναμομετρήσεις Μια άλλα απορία η ροπή πως υπολογίζεται? Κοίταζα τη δυναμομέτρηση αλλά δεν είδα κάτι σχετικό. |
RASTAVIPER έγραψε: | ||||
Στη δυναμομέτρηση, κοιτάς κάτω στα στοιχεία εκεί που λέει TORQUE. Στο 163.Έχεις 16,3 κιλά.Πολύ καλό! Καταλύτη φοράς?Εξάτμιση τι πάχος σωλήνα? |
Α ευχαριστώ φίλε για την εξήγηση. Έχω 4-2-1 χταπόδι και από εκεί και πίσω μαμά Τώρα που βλέπω τη 2η δυναμομέτρηση με τα 148,8 άλογα βλέπω 167 άρα 16,7 πολύ καλό μου ακούγεται ![]() |
Rastaviper το ρελαντί σου τι λέει? Εμένα κάνει λίγες αρρυθμίες, σε κουνάει λιγάκι μέσα στην καμπίνα αλλά δεν σβήνει η κάτι. Χωρίς το πρόγραμμα φυσικά. Μίλησα με το Στέλιο και θα το δούμε. Απλά το θέμα είναι να μην αυξήσουμε πολύ τις στροφές για να μην καιει και αχρείαστο καύσιμο. Επίσης κοίταζα την δυναμομέτρηση σου στο Maha και έδειχνε στροφές πάνω από 8.000. Αύξησες τον κόφτη μέχρι τόσο ή απλά δεν ήταν σωστά ρυθμισμένες οι στροφές του δυναμόμετρου? |
406??? |
black7monster έγραψε: | ||
Στον τροχο ειναι τα νουμερα που βλεπεις. |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Μπραβο φιλε..πολυ ωραια..μονο που υπαρχει ειδικο τοπικ που βαζουμε τις δυναμομετρησεις ![]() |
Στις 7450 τα άλογα...? ![]() |
recife_rallye έγραψε: |
το αμαξι δειχνει να παει πολυ καλυτερα απο αυτο που εβγαλε το αποτελεσμα..
αλλα παρ ολα αυτα ανυπαρκτα στο δρομο,χάλια του 207! |
Από την μία δείχνει να πάει καλύτερα, κι από την άλλη χάλια?
Εκτός από άμπαλος, επίσημα και αγράμματος! ![]() |
καταλαβα
αλλα περιμένω να δω τις καμπύλες ισχυος/ροπής μηπως να το μέτραγες και αλλου (μηπως και κάτι πήγε στραβα στην διαδικασία μέτρησης)? |
απλά στεναχωριέται που λειπει ο Στελιος στα ξένα
αμα γυρησει θα συνελθει ![]() ![]() |
Χτες λοιπον εκανα και γω την ερωτηση στο δυναμομετρο του μαχα 3000 στο Ωραιοκαστρο και μου απαντησε πολυ ασχημα το ατιμο...το γιατι θα μαθευτει αργα η γρηγορα...
Η μετρηση λοιπον εδειξε 213,7ps με 33 κιλα ροπης..πολυ περιεργο γιατι το αμαξι δειχνει να παει πολυ καλυτερα απο αυτο που εβγαλε το αποτελεσμα.. Σειρα εχει να κανω upload την δυναμομετρηση για να δειτε τα ανεξηγητα,αλλα παρ ολα αυτα ανυπαρκτα στο δρομο,χάλια του 207! |
ti εχεις πανω στυο αμαξι?εχετε φτιαξει το προγραμμα με τη ξυρισμενη τουρμπινα? |
Τα παντα εχω γιωτη..εκτος απο φιλτρο |
Manavis207Gt έγραψε: | ||||
Εχεις τα ΠΑΝΤΑ,και δεν εχεις φιλτρο???????????? ![]() ![]() ![]() ![]() |
akis23 έγραψε: |
Ποιες ειναι οι 'σωστες' ρυθμισεις για να παω κι εγω στο εν λογω δυναμομετρο? Με full Milltek, Cupra IC, BMC CDA ,Κ03s και το ιδιο προγραμμα με τον Λεφ, λογικα πρεπει να βγαλω καμια 10ρια αλογα λιγοτερα απ το δικο του.
![]() ![]() PS: Λευτερη το δικο μου μετα απο 1 μηνα με το αναβαθμισμενο προγραμμα δεν εχει βγαλει ουτε ενα antipollution, να μην το ματιασω. |
Τα settings του δυναμομετρου πρεπει να ειναι τα εξης: -Διορθωτικος δεικτης ISO 1585 -Roll out 120 km/h -0% φορτιο και τελος(πολυ σημαντικο ![]() |
Καλα,το roll out ξεχαστε το,εκει κανει οτι γουσταρει,οσες φορες και αν του το ειπα... ![]() |
Μπα,καλυτερα να κανετε την επενδυση στα Γιαννιτσα,εχουν φραγκα οι βλαχοι για τετοια... ![]() ![]() ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
μήπως κάτι χαλάρωσε στα κολάρα σου πλέον και έχεις μόνο 213 άλογα... |
Πας στο Maha και του λες οτι θελεις μετρηση με 0% φορτιο και διορθωτικο παραγοντα ISO1585. |
Λευτέρη, άσχετο αν και στο είπα από κοντά, γιατί δεν παίρνεις ένα μπαρόμετρο, να δεις πιέσεις, μήπως κάτι χαλάρωσε στα κολάρα σου πλέον και έχεις μόνο 213 άλογα... |
Οτι πρεπει να βαλω ειναι σιγουρο.. παντως για το θεμα απωλειων δεν πρεπει να παιζει γιατι θα καταλαβαινα αυτη τη μεγαλη διαφορα! Το αμαξι ειναι οπως οταν το πρωτοεκανα και καλυτερα μπορω να πω.. |
mario207 έγραψε: |
Καλησπερα!! θελω να κανω μια δυναμομετρηση για πριν βαλω το προγραμα και για το μετα επειδη δεν ξερω που να πω τι προτεινετε? |
sasasj έγραψε: |
Οπότε τι γίνεται ρε παιδιά;;; Είναι σοβαρό;;; |
Η αντίφαση είναι ότι επειδή ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τις συνθήκες βαρομετρικού, προσαρμόζει τη λειτουργία του ώστε να αποδίδει σταθερή ισχύ ανεξαρτήτως υψομέτρου (στα όρια της λογικής βέβαια). Το δυναμόμετρο σε αποζημιώνει για απώλεια ισχύος λόγω υψομέτρου, γιατί δεν γνωρίζει ότι και ο εγκέφαλος αποζημιώνει μέσω της λειτουργίας του για να μην γίνει αισθητή η απώλεια ισχύος. |
kos_argyris έγραψε: |
Στέλιο, ισχύει κάτι παρόμοιο και για τη διόρθωση των θερμοκρασιών? Δηλαδή θυμάμαι που είχες πει (?) ότι το καλακαίρι ο εγκέφαλος δίνει παραπάνω πίεση. Αυτό λαμβάνεται υπόψη όταν θερμαίνεται αρκετά το i/c στα δυναμόμετρα? |
Μάλλον το παράκανα!
Το συμπέρασμα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι υγιέστατο και το δυναμόμετρο σωστά μέτρησε την ισχύ - στον στρόφαλο όμως. Τουλάχιστον ως νούμερο πριν τη διόρθωση. Η διόρθωση ισχύος λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών της τοποθεσίας του δυναμομέτρου έκανε τα πράγματα να φαίνονται υπερμεγενθυμένα! ![]() |
kos_argyris έγραψε: |
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει. Πράγματι και τα δύο δυναμόμετρα δίνουν γύρω στα 180 άλογα αδιόρθωτα και μετά τις 5000rpm κρατάνε και τα δύο γύρω στα 133 άλογα στο τροχό. Όμως πριν τις 4600rpm το δεύτερο rc βγάζει σταθερά περίπου 15% παραπάνω άλογα στον τροχό και στις 4600 φαίνεται σαν να κόβει. Για ποίο λόγο? Μήπως παίζει ρόλο το φορτίο του δυναμομέτρου που στη μία περίπτωση είναι 0% και στην άλλη 20%? Κι αν ισχύει κάτι τέτοιο τα 240Nm που έχει το μαμά Rc σε ποια καμπύλη αντιστοιχούν? Επίσης πόσα άλογα βγάζει το μαμά rc με τετάρτη στο δρόμο καθώς όπως μου απάντησε ο Στέλιος (pughell) σε άλλο θέμα το 25 με 30% απωλειών που βγάζουν τα maha δεν ισχύει στο δρόμο. Τέλος σε έναν εγκέφαλο που διορθώνει την απόδοση με βάση τις εξωτερικές συνθήκες (πίεση, θερμοκρασία, φορτίο(?) και ποιος ξέρει τι άλλο) πόσο ρεαλιστικά είναι τα νούμερα αυτά σε σχέση με αυτά που βγαίνουν στο δρόμο? Δε σας ζαλίζω άλλο ![]() |
Κρητικε μου γιατι τοσο χαμηλα νουμερα? ![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Astra opc πρώτο στάδιο δηλαδή φπε... δηλαδή σχεδόν 300 αλογάκια???? |
Αν και ηδη ειμαστε off topic,αν καταλαβα καλα,εννοει ενα μπλε Astra που το εφταξαν μαλιστα τα παιδια(e tuners) μιας και γνωριζονται μεταξυ τους. |
Ακριβως αυτο λεω κωλαρα μου!!Βεβαια το αμαξι δεν ειναι τσιτα,αλλα καμια 280 πρεπει να χει.. ![]() |
Παράθεση: |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=398947#398947 |
sps έγραψε: |
Το δυναμομετρο της κοζανης απο οτι καταλαβα ειναι απο τα αισιοδοξα, οποτε Τακη, τα 108 του Μαχα-σπατα θα ηταν εκει 112-114. |
nikolas206gti έγραψε: |
Αλεξ exoyme ξαναπει πολλακις πως τα αλογα δεν ειναι στραγαλια. Εδω αλλοι ελεγαν οτι με φιλτρο μονο παιρνεις 4-5 αλογα ![]() ![]() Απλα με σωληνα σκετη διχως καταλυτη και μεσαιο, αποψη μου ειναι οτι κερδιζεις μονο στα ψηλα. Τιποτα αλλο... ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
επίσης, αλιενχακ, με το να αφαιρείς καταλύτη, βαριά να κέρδισες 1 άλογο και αυτό με καρκίνο..... σόρυ, αλλά είναι τέρμα ηλίθια κίνηση η αφαίρεση καταλύτη σε πολιτικό αυτοκίνητο. |
πόσα έδειξε ο στίβαρος; ρε γιατί ντρέπεστε; ![]() ![]() |
πόσα έδειξε ο στίβαρος; ρε γιατί ντρέπεστε; ![]() ![]() επίσης, αλιενχακ, με το να αφαιρείς καταλύτη, βαριά να κέρδισες 1 άλογο και αυτό με καρκίνο..... σόρυ, αλλά είναι τέρμα ηλίθια κίνηση η αφαίρεση καταλύτη σε πολιτικό αυτοκίνητο. |
Εβγαλα και καταλύτη, νομίζω πως αυτό απο μόνο του μου δίνει καμιά 4 άλογα... |
gulik έγραψε: | ||
![]() Χωρίς παρεξήγηση! |
Ζόριαααααα.... ![]() |
volvos έγραψε: | ||||
+100000000 |
AlienHack έγραψε: | ||||||
εμενα με συμφέρει να μην κέρδισα άλογα από τον καταλύτη ρε μάγκες και να ειναι απο αλλού. αλλα σας λέω τι μου ειπαν 2 εξατμισαδες και ενας μηχανικος. Αλλα ΦΕΕΕΤΤΤΑΑΑΑΑ που λεει και η διαφημηση. μολις βαλω καταλυτη θα κανω και μια τελευταια δυναμομέτρηση να δουμε τι κοβει.. |
Συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα (είμαι και κάποιας ηλικίας....) κυκλοφορείς το αμάξι χωρίς καταλύτη? |
Συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα (είμαι και κάποιας ηλικίας....) κυκλοφορείς το αμάξι χωρίς καταλύτη? |
AlienHack έγραψε: | ||
φαντασου τοση ωρα που σε ειχα απο πισω μου στην Εγνατια προχτες και εσυ ειχες ανοιχτο το clima τι καρκινο αναπνευσες... ![]() ![]() ![]() ![]() |
nikos 206cc έγραψε: |
Αλεξ,οι καμπυλες σου οντως ειναι τελειες.Μια πτωση στη ροπη σου χαμηλομεσαια ειναι λογω καταλυτη πιστευω.Μολις ολοκληρωθει η εξατμιση και αφου την εισαγωγη την εχεις φτιαξει,με ενα καλο προγραμμα πιστευω οτι τα 16 κιλα ροπη και τις καμπυλες-τραπεζια θα τις εχεις.Αν και ηδη η ροπη σου μου φαινεται πολυ καλη(15,3)Και δεν το περιμενα να σου πω την αληθεια.Μαλλον επειδη φορας τα 17αρια δεν εχεις καλες ρεπριζ και ''πεταγμα'' ![]() Αλλα δεν μπορω να καταλαβω,τοσο πολυ κοβουν πια σε σχεση με τα 16αρια ![]() ![]() |
και που οταν τα ανοιγουμε μου φευγεις ενα αμαξι μονο παλυ καλα ειναι!! |
ΕΠΙΣΗΣ σου εχω πει χιλιες φορες εσυ εχεις 195/45/16!! ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν το αναλογο του μαμα που θα επρεπε να ειναι 195/55/15--->195/50/16 |
Εσυ τι ειπαμε εχεις αλεξ?205/??/17 |
![]() |
195/45/16 εχει διαμετρο ζαντας 58.3cm 195/55/15 εχει 59.6 195/50/16 εχει 60.3 Οπως καταλαβαινεις,το αναλογο της μαμα δεν ειναι ουτε το 195/50/16 αλλα το 205/45/16. Επισης και μαμα να ησουν,με αυτη τη διασταση που εχει αυτος,λογικα θα ειναι μπροστα(αν ησασταν και οι 2 μαμα) Εσυ τι ειπαμε εχεις αλεξ?205/??/17 |
και η συζητηση εδω θα ειχε νοημα γιατι θα επρεπε καπως να εξηγησουμε γιατι μου φευγει ενα αμαξι ενω τον εχω 8 αλογα)... |
![]() |
να εξηγησουμε γιατι μου φευγει ενα αμαξι ενω τον εχω 8 αλογα)... |
nikos 206cc έγραψε: | ||
Aν σου φευγω μονο ενα οκ... ![]() |
Δεν καταλαβα γιατι να εισαι πιο βαρυς.. ![]() |
αυτο ακριβος λεω και εγω! ακριβος ομως!
αν ειχα μαμα! ή αν αλαξουμε ζαντολαστιχα μια μερα θα με ψαχνει στον οριζοντα.,.. ![]() |
οχι.. αλλα και εκει η κατασταση ειναι αναλογη υποθέτω απλος δεν κανει το πεταγμα ο νικος 1 αμαξιου που κανει στην εκκινηση λογο τροχων.
Κοιταξτε φαινεται οτι ειμαι ποιο βαρύς. Το ολο θεμα μεταξυ των 2 αμαξιων ειναι 40-50 αλογα, 20 της κοιλιάς μου και τα αλλα αραγε του multiplex? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΑΡΟΥΣ MULTIPLEX ΜΕ MH?? η τελικη λυση ειναι να τα παμε για ζυγισμα ... αλλα που ? ![]() |
και που εχει τετοια? σε ΙΚΤΕΟ δεν εχουν ζυγαριές? |
Κοιταξτε φαινεται οτι ειμαι ποιο βαρύς. Το ολο θεμα μεταξυ των 2 αμαξιων ειναι 40-50 αλογα, |
Sinanai έγραψε: |
Δεν είναι υπερβολικά κοντινές οι max ροπές takis_206 και Alienhack, για τόσα επιπλέον πράγματα του Τάκη; |
Sinanai έγραψε: | ||
Σόρυ, δεν είχα δει το εδώ τόπικ... ![]()
|
Sinanai έγραψε: |
Μήπως παίζει ρόλο διαφορά από δυναμόμετρο σε δυναμόμετρο ![]() ![]() |
Kαι μενα μου εκανε εντυπωση αυτο ![]() ![]() |
+1000 και του ΣΤελιου και του Κανε 16κιλα μαξ εχουνε |
mechanic έγραψε: |
Tha to postaro edo gia na min anoigo allo axristo topik...
Exo mia aporia re paides. oi 4 troxoi metrane tin ippodynami ston troxo? rotao me aformi to parakato keimeno: Στο δυναμόμετρο Όπως αναμενόταν, η φιλοσοφία των δύο κατασκευών αποτυπώνεται πλήρως και στο δυναμόμετρο. To Polo αποδίδει 160,6 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 17,7 χλγμ. ροπής στις 3.400 σ.α.λ., σε αντίθεση με το Clio, που στο δυναμόμετρο έδειξε μόλις 166 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 21,5 χλγμ. στις 5.800 σ.α.λ. Και, αν οι απόλυτοι αριθμοί δε σας πείθουν, μια ματιά στον πίνακα είναι αρκετή, αφού εύκολα παρατηρεί κανείς τον τρόπο λειτουργίας. Η καμπύλη της ροπής στο Polo είναι πιο γραμμική, με σαφώς λιγότερες απώλειες και μεγαλύτερο εύρος στροφών. Παράλληλα, το Clio αποδίδει κοντά στο όριο περιστροφής του τη μέγιστη απόδοση της ισχύος του, την ώρα που το Clio επιτυγχάνει σε χαμηλότερες στροφές, αλλά και για μεγαλύτερο εύρος στροφών. |
Ο Αλεξ που ειναι ???Γιατι δεν εμφανιστηκε ακομα ???? ![]() ![]() |
να ρωτησω εγω απο μαπα βενζινη τι μπορει να χασω σε δυναμομετρηση? |
Αν το προγραμμα σου ηταν βασισμενο να λειτουργει με 100σταρα-που ομως δεν ειναι- σιγουρα θα ειχες καποια διαφορα.
Επισης την προηγουμενη φορα εβγαλες 114 που ηταν λογικο με ενα μονο ραλλοχταποδο και με την διορθωση,για την οποια δεν ειμαι και σιγουρος αν ειναι σωστο οταν γινεται,σου εβγαλε 118... Παντως αφου στον δρομο βλεπεις αισθητη διαφορα και αυτο φαινεται και στα ανοιγματα που κανουμε,τι σε νοιαζει τι λενε τα χαρτια ![]() ![]() |
Το βράδυ ![]() |
apo νοθευμενη νερωμενη βενζινη μπορεις ακομα και το μοτερ στο χερι να παρεις οποτε να εισαι χαρουμενος που απλα πεταξες 30ευρω μονο. ![]() |
sasasj έγραψε: |
Βρε να μην σας πάρω νωρίτερα χαμπάρι να κανόνιζα να έρθω και γω να μετρηθώ!!!
Βενζίνη πάντως όποτε θέλετε ελάτε σε μένα! Δοκιμασμένη! |
Σάκη, που είναι το βενζινάδικο να ξέρουμε να σε τιμήσουμε την επόμενη φορά που θα ανέβουμε πάνω; |
Οπως ερχομασταν απο γρεβενα στην πρωτη εξοδο για κοζανη(οταν πηγαμε στο δυναμομετρο,βγηκαμε απ την δευτερη εξοδο) Ειναι το πρωτο βενζιν-αδικο που συναντας ![]() Καλα τα λεω??? |
Πως καταφερε ο Αλιεν να βγαλει μεγιστη δυναμη στις 7000 στροφες και εγω στις 6600 ![]() ![]() ![]() |
giati στοκε μου ο μαπ σου απο τις 5600 εχει ΓΑ**ΘΕΙ στα κοψιματα...
αν δουλευε θα εδινε σερι απο χαμηλα που εσενα 5600 ειναι σα κατι να το φρεναρει και μετα θα επεφτε οπως σε ολο το κοσμο... |
takis_206 έγραψε: |
αλεξ εγω δεν ειχα ποτε ραλλυε εκκεντρα
και δεν εχανα αλογα,μεχρι κοφτι ηταν ανοδικη η καμπυλη |
http://s879.photobucket.com/albums/ab354/takis_206/?action=view¤t=P091210_22080001.jpg |
Κάνει ξαφνικό κρύο στην Κοζάνη, μην το λες.
Ηλεκτρολογικό πρόβλημα; Αποκλείεται. ![]() Απλώς η θερμοκρασία έπεσε ξαφνικά από τους 30 βαθμούς στους -4. Πήγες και ήταν καλοκαίρι, έφυγες με τα σκι και αλυσίδες. Δεν σε χάλασε! ![]() |
Giannis307 έγραψε: |
Ο ΜΑΡ διαβαζει και θερμοκρασιες?? ![]() |
Globalzero έγραψε: |
περιοχη βορειου ελλαδας που μπορουμε να παμε για δυναμομετρηση?
Ακουσα κατι για Κοζανη .Αυτο τον καιρο κινουμαι μεταξυ καστοριας βεροιας.Θεσσαλονικη σπανια παω. |
![]() επισης τι εκεντρα? γιατι αυτα που φορας βλεπω δινουν μεχρι τις 7400 σταθερα με peak στις 7200 σαλ... τα ραλοεκεντρα ομως δεν το κανουν αυτο... ψοφανε πολυ ποιο πριν ... σε ολους..συνηθως... |
7100 δινει τα 141,9 και τα κραταει μεχρι ψηλα
ισως δουμε και μια καινουρια. ![]() |
Στις 8500 θα εχει 2 αλογα να κυνηγουν 2 πιστονια σε τροχια γυρω απ την Γη... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
takis_206 έγραψε: | ||||
κοντα ειναι ![]() στελιος εβαλε 8 τωρα σταυρε να κραζεις ξερεις αλλα την δυναμομετρηση σου δεν την βαζεις ![]() ![]() ![]() |
μην το ψαχνεις αυτο δεν ειναι σαν τα δικα μας
εδω εχουμε αχ 18αρι που βαραει 10αρες |
δεν ειπα οτι ειναι σαν τα δικα μας.. αλλα γινεται ![]() τι ακριβως χρειαζεται για να μπορεσεις να ανεβασεις τοσες σαλ? μηχανηκα οστηρια? ελατηρια απο... ? σφυριλατα? |
Και μόνο που είπε Πατσέας, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Τάκη με τα 140 σου σε έχω για πρωϊνό, και χωρίς να βάλω την δυναμομέτρηση μου ![]() |
nikolas206gti έγραψε: | ||||
Αλεξ, αστο καλυτερα γιατι παει μακρια η βαλιτσα. Σαλ και τωρα σαλεξ αμα βαλεις ελατηρια στο παει 10.000 στροφες. Και τι να λεει? Εχεις setup για να δουλεψει τοσο ψηλα ? Μην λεμε μαλ***ες ![]() |
Σίγουρα κάτι παίζει, όλο σκαλοπατάκια είσαι, δεν είναι ομαλή η καμπύλη σου ![]() |
Γιάννη για έλεγξε τον καταλύτη σου, γιατί σε ισχύ είσαι χαμηλά.
156 άλογα μετρημένη ισχύς είναι πολύ λίγο για τέτοιον κινητήρα με 1bar πίεση, ακόμη και στο υψόμετρο της Κοζάνης που δυσχεραίνει τα πράγματα. |
Γιάννη για έλεγξε τον καταλύτη σου, γιατί σε ισχύ είσαι χαμηλά.
156 άλογα μετρημένη ισχύς είναι πολύ λίγο για τέτοιον κινητήρα με 1bar πίεση, ακόμη και στο υψόμετρο της Κοζάνης που δυσχεραίνει τα πράγματα. |
Globalzero έγραψε: |
186.5 μη μου κλεβεις αλογα! ![]() Εβαλα διαγνωστικο και μου εβγαλε ενα φευγαλεο σφαλμα στο λ πριν το καταλυτη.Απο αντιπροσωπεια ειπαν οτι δεν ειναι τπτ... Στελιο επρεπε να δω πιεση 1.2?Εχω προβλημα σε αυτο τον τομεα? Βαση προγραμματος τοσο δεν ειναι το μαχ? |
Σίγουρα κάτι παίζει, όλο σκαλοπατάκια είσαι, δεν είναι ομαλή η καμπύλη σου ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
|
Steve έγραψε: | ||||
|
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Ρώτα και μάθε (αφού δέν ξέρεις), να δούμε ποιός είναι ο ποιητής τελικά. ![]() Μ΄αρέσει και η σιγουριά σου. Εξυπνόπουλε! |
![]() Παπαγαλάκι, τζάμπα μάγκα σε έχουμε κάνει με το forum μας ![]() |
Πως γινεται ο Αλεξ που εβγαλε στο ιδιο σεταπ με εμενα 130 αλογα και εγω 140+ να εχει την μεγιστη δυναμη στις 6900 και εγω στις 6550 ? Τελικα το 4-2-1 κανει την διαφορα πιστευω διοτι στην προκειμενη περιπτωση παιζουν ρολο τα περιφερειακα ![]() |
2 ασχετοι μιλανε για ασχετα θεματα... |
Ισως φταιει και η μαλ***α που ειχαμε κανει τοτε με το χρονισμα των εκκεντροφορων ![]() ![]() |
Και μετα ηρθε η ανοιξη... ![]() ![]() ![]() |
Αυτή η συζήτηση τα σπάει!
Είναι το αποκορύφωμα όλων των αυτοκινητιστικών συζητήσεων. btw στο εξής θα φωνάζω τον Αλιεν κατεψυγμένο. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να κατεβάσει την θερμοκρασία εισαγωγής του κατά (τουλάχιστον) 20 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος (και να συνεχίσει να πιστεύει ότι αυτό γίνεται)! ![]() ![]() ![]() |
Αν "ψωνισες" με κριτηριο την δυναμομετρηση,τοτε "ψωνισες απο σβερκο"... ![]() ![]() ![]() |
Αυτή η συζήτηση τα σπάει!
Είναι το αποκορύφωμα όλων των αυτοκινητιστικών συζητήσεων. btw στο εξής θα φωνάζω τον Αλιεν κατεψυγμένο. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να κατεβάσει την θερμοκρασία εισαγωγής του κατά (τουλάχιστον) 20 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος (και να συνεχίσει να πιστεύει ότι αυτό γίνεται)! ![]() ![]() ![]() |
eisai 500σαλ κατω απο μενα με παρομοιο σεταπ.
και ροπη σου και δυναμη τις εβγαλες ακριβως 500 κατω ![]() και εμενα ειχε και σκ**α εισαγωγη και σκ**α εξατμιση και σφαγμενο καπακι περιμενω κωλαρα να βρει αιτια ![]() |
nikolas206gti έγραψε: | ||
Τακη, το ιδιο πραγμα συζητουσα με iceage στην λεσχη χθες βραδυ. Λογικα, χταποδι κανει την ζημια. ![]() |
nikolas206gti έγραψε: | ||
Τακη, το ιδιο πραγμα συζητουσα με iceage στην λεσχη χθες βραδυ. Λογικα, χταποδι κανει την ζημια. ![]() |
Νικόλα καλοπάτητο το εργαλείο, πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα εύχομαι ![]() |
otan Μετρηθηκε το αμαξι ειχα 54αρα εχεις κολλησει.
εμενα εβγαλε 148 θα ψαξω να βρω τη μετρηση ειχε κανει 2-3μετρησεις ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ το δικο μου ηταν αχρονιστο και με προβλημα χαμηλα γιατι το παραειχαμε κοψει λογω καταναλωσης με αποτελεσμα να κανει κοψιματα το αμαξι ηταν πολυ πιο νευρικο χαμηλα |
ironman02 έγραψε: |
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=342
Από 150 στα 223! Και με καμπύλη απίστευτη.. Απλά εντυπωσιακό! Πήρε 73 άλογα πάνω και συνεχίζει μέχρι κόφτη ασταμάτητα. Μα τι τουρμπίνες έχουν αυτά τα tsi? ![]() |
ironman02 έγραψε: |
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=342
Από 150 στα 223! Και με καμπύλη απίστευτη.. Απλά εντυπωσιακό! Πήρε 73 άλογα πάνω και συνεχίζει μέχρι κόφτη ασταμάτητα. Μα τι τουρμπίνες έχουν αυτά τα tsi? ![]() |
manosm3 έγραψε: | ||
αμέτρητα tsi έχουν σπάσει και μάλιστα χωρίς ζόρι (2 παραδείγματα απο το κοντινό μου περιβάλλον), με τα σέρβις τους κανονικά. Ακόμη, έλεγαν στην αρχή ότι το κιβώτιο δεν αντέχει ροπή περισσότερη από 25 κιλά, ως εκ τούτου δε βελτιώνονται, και έχουν γμηθεί να βγάζουν δύναμη, ενώ εμείς @@ ![]() |
saikoe_39 έγραψε: | ||||
το δικο σου @@@@@@@@...τα αλλα βγαζουν... ![]() |
stelouni 207cc έγραψε: |
Αυτ/το..........: Peugeot 207 CC
Μοτερ...........: 1.6 turbo Εκκ/ροι.........: MAMA Εισαγωγή......: φίλτρο ελευθέρας & σκάστρα ενισχυμένη απο S3 Εξαγωγή.......: 60άρη τελικό Προγραμμα...: ApPower Μετρηση......: Maha Dynoexelixis https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418554_3153533391018_1045669590_3083031_407429114_n.jpg To αμάξι δουλέυει στο 1 Οver kai 0,8 σταθερή. Στήν πρώτη χαρτογράφηση δούλεψε στο 1,2 Οver με 0,9 σταθερή και πραγματικά ήταν υπέροχο αλλά έβγαζε συνεχώς depolution system faulty οπότε επιλέξαμε την προαναφερόμενη χαρτογράφηση ! Νομίζω πώς το CC δέν έχει την ίδια τουρμπίνα με το Gt - Leman κτλπ σωστά? Νόμιζα πώς το cc φοράει μικρότερη τουρμπίνα απότι το Gt. Μου είπανε πώς παραπάνω απο την πίεση που σήκωσα ο εγκέφαλος δέν την δέχετε και ότι το TOP της πίεσης είναι 1 over με 0,8 σταθερή.... ισχύει? |
kostas207rc έγραψε: | ||
Όχι δεν ισχύει... τα cc gt kai rallye έχουν ακριβως ίδια τουρμπίνα μεγαλυτερη είναι μόνο του RC |
Καλημέρα και τότε γιατί απο την peugeot μου είπαν πώς δέν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη πίεση ?? :/ |
salex έγραψε: | ||
Και τί ακριβώς περίμενες να σου απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση; Για την Peugeot δεν υφίστανται βελτιώσεις. Σιγά μη σου λέγανε και ποιά είναι τα διαθέσιμα στάδια βελτίωσης και ποιές εταιρείες διαθέτουν προγράμματα για αυτό.. Οι απαντησεις που παίρνεις είναι αντίστοιχες των ερωτήσεων που κάνεις. Garbage in, garbage out! |
stelouni 207cc έγραψε: | ||||
κ τοτε γιατι οταν πηγα για προγραμμα,με το που σηκωσα 1.1 οβερ κ 1 σταθερη το αμαξι εμπαινε σε safe mode???? κ αφου καναμε μπολικες δοκιμες κατασταλαξαμε να το βαλουμε να δουλευει,1 οβερ κ 0,8 σταθερο γτ μονο εκει δν εμπαινε το αμαξι σε safe mode! |
Το εργοστασιακό πρόγραμμα έχει δικλίδα ασφαλείας για την πίεση(κόφτη πίεσης) στο 1.25/.30bar και αν αυτή η τιμή ξεπεραστεί μπαίνει σε safe mode, για την ακρίβεια πετάει ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULTY στο ταμπλό και γίνεται ατμόσφαιρα. Ενώ στο διαγνωστικό διαβάζεις σφάλμα που αντιστοιχεί σε ένδειξη υψηλής πίεσης.
Για να ξεπεράσεις ή να φλερτάρεις με αυτές τις τιμές πίεσης πρέπει ο προγραμματιστής είτε να μετακινήσει τη δικλίδα ασφαλείας είτε να την καταργήσει εντελώς. Ειδάλλως θα πρέπει να κρατήσει λίγο το over και φυσικά να γνωρίζει πως να καλιμπράρει σωστά τη πίεση χωρίς να του ξεφεύγει. Στο δικό μου πχ έχω μέγιστη πίεση 1.2bar και καμιά φορά βλέπω ελάχιστα παραπάνω αλλά χωρίς να μπαίνει safe mode, ενώ φυσικά όλες οι δικλίδες ασφαλείας είναι στη θέση τους. Προφανώς σε εσένα δούλεψε σωστά για λίγη ώρα γιατί έτυχε και όταν φούσκωσε μια καλή πέταξε σφάλμα γιατί πάτησε το κόφτη πίεσης. Τόσος κόσμος έχει πιέσεις πολύ πάνω από 1bar, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. |
Σε ευχαριστώ ήσουν σαφέστατος!!!! Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μεταθερθεί η δικλίδα ασφαλείας ή να καταργηθεί και άν καταργηθεί τί επικινδυνότητα υπάρχει? |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=484266#484266
To αμάξι δουλέυει στο 1 Οver kai 0,8 σταθερή. Στήν πρώτη χαρτογράφηση δούλεψε στο 1,2 Οver με 0,9 σταθερή και πραγματικά ήταν υπέροχο αλλά έβγαζε συνεχώς depolution system faulty οπότε επιλέξαμε την προαναφερόμενη χαρτογράφηση ! Νομίζω πώς το CC δέν έχει την ίδια τουρμπίνα με το Gt - Leman κτλπ σωστά? Νόμιζα πώς το cc φοράει μικρότερη τουρμπίνα απότι το Gt. Μου είπανε πώς παραπάνω απο την πίεση που σήκωσα ο εγκέφαλος δέν την δέχετε και ότι το TOP της πίεσης είναι 1 over με 0,8 σταθερή.... ισχύει? |
Στελλα, πολυ καλη αποδωση για προγραμμα μονο ... μπραβο. ![]() ![]() |
of topic
oxi edo |
simos = amaki fantasma.... ![]() |
τα μπεκ του 106 ειναι μεγαλυτερα και η εισαγωγη σε αυτα τα νουμερα δε δινει διαφορα.
αλεξη πρεπει να ανεβασεις κοφτη τουλαχιστον 7500. απο οσο καταλαβα δεν εχεις ελατηρια βαλβιδων 106... |
Αλεξανδρε μηπως ειναι λιγα τα αλογα?
Το λεω γιατι εβραιος ειχε βγαλει ΧΩΡΙΣ εισαγωγη και μπεκ απο c2 με σχεδον ακριβως ιδιο σετ απ 138 αλογα και μαλιστα με ακαθαρτο φιλτρο που ειχε ολη τη μπιχλα της Μακεδονιας. ![]() |
Παιδια σος. Χρονισμα σρικ? ποσο?
Ο στελιος ειχε πει καποτε εισαγωγης μαμα σημαδια 206 , εξαγωγης πειραματιζεσαι που σε βολευει, επειδη δεν εχω ορεξη για πειραματισμους, να τους βαλω και αυτους μαμα σημαδια? Να τους βαλω και τους δυο σημαδια που λεει η σρικ? Βολβε εσυ ειχες δοκιμασει διαφορα , που το ειδες καλυτερο? νικολα εσυ ? |
reselie-206 έγραψε: |
Πιστευω με εξάτμιση θα πάρει και άλλο.... |
![]() |
Δικό σου φίλε μου; Πόσα άλογα είναι μαμά αυτά; Πολύ ωραίες καμπύλες! ![]() |
N207r έγραψε: |
τα fuell trims τα μετρησες?? |
πιεση ειδατε ποσο σηκωνει? |
αλλαξατε εστι τουρμινα χωρις να δειτε χρονισμο?? |
βαλβιδες καθαρησατε?? |
τελικα η τουρμινα που φοραγες τι ηταν για το 150ρι? |
η διακυμανση δεν ειναι λογικη για μαμα μοτερ οσο για την καμπηλη που εχει αρχη στις 2100 δεν εχεις θεμα.. απνταιτ εκανες μετα την αλλαγη τουρμπο?? αν οχι μπορει να εχει να κανει ως ενα βαθμο η διακυμανση που εχεις αλλα οχι 100% |
παντος για μενα αφου εβαλες το χερι στην τσεπη βαθια αλλαζοντας τουρμπο αλλαξε κ σκαστρα, ν75, βαλβιδα αναθυμιασεων κανε ενα καθαρησμο βαλβιδων, κ το βασηκο κοματι για αυτο το μοτερ "χρονισμα".. αν κανεις ολα αυτα σωστα θα δεις 175~180 με καμπυλες ονειρο.. |
Mono AEK έγραψε: |
καποιο αξιοπιστο δυναμόμετρο??????? |
dimisboukis έγραψε: |
Εχει κανεις προχειρη δυναμομετρηση απο σεταπ ραλλοεκκεντρα,ολοκληρη εξατμιση με ραλοχταποδο,ελατηρια βαλβιδων rallye και προγραμμα?(το γνωστο σε ολους δηλαδη) |
dimisboukis έγραψε: |
Σταυρο εχεις απολυτο δικιο αλλα αν πουληθει το 206 θα παρω κατι πιο μεγαλο(sedan)μιας και ηρθε νεο μελος στην οικογενεια εδω και 20 μερες!!!Απλα ψαχνω την τελευταια βδομαδα αν τα χρηματα της παραπανω βελτιωσης πιασαν τοπο. |
να ρωτησω κι εγω κατι
με rc turbo βελτιωνονται οι καμπυλες η παλι εχουμε αλογα μεχρι να αναψουμε τσιγαρο και κατακορυφη βουτια μετα? |
ΡΨ τουρμπινα με καλα περιφερειακα (full) παει ομορφα εως 250 με διαρκεια χωρις τρελες θερμοκρασιες κλπ κλπ --- δοκιμασμενο σε πολλες στροφοδιαδρομες με 207 ΑΛΛΑ με 215/40-17 (ΚΑΛΑ) λαστιχα+ μπλοκε + αναρτηση...
εσυ με 235/45-18 +φαρδυτερο μετατροχιο και αν δεν κανω λάθος και μακρυτερο μεταξονιο... εκτιμώ οτι μπορεις να διαχειριστείς ακομα περισσοτερη ισχυ... (με αλλη τουρμπινα) υγ1 προσοχη στις θερμοκρασιες (πυρομετρο) με τουρμπινες υβριδια κλπ αν σε ενδιαφερει παρατεταμενη στροφοδιαδρομη (εννοω στροφοδιαδρομη οπως την εκδρομη που καναμε στην Λιβαδεια και οχι απλα ενα "περασμα στα Λιμανακια" ή την Κατεχάκη...) υγ2 ειναι προφανες οτι δεν αναφερομαι σε αλογα που θα τα αξιοποιεις μονο σε πατηματα/ανοιγματα ευθείας αλλα για οδηγικη στροφοαπολαυση διαρκειας... |
Sorry 215/45-17 ηθελα να γραψω (επιτουτου αλλαγμενα απο 205/45-17 γιατι αυτο ηταν λιγο) |
Sorry 215/45-17 ηθελα να γραψω (επιτουτου αλλαγμενα απο 205/45-17 γιατι αυτο ηταν λιγο) |
η μαμα 150αρα τουρμπινα ειναι μονο για ψιλοσβελτες βολτες
δεν κανει για παρατεταμενη σπορ οδηγηση |
zafirius έγραψε: | ||
Δηλαδή αλλάζει προς το θετικό η συμπεριφορά χωρίς να αλλάξει κάτι με αυτή τη διάσταση; ( ταχύμετρο, διάμετρος τροχού, μαλακά πλαϊνά με ότι αυτό συνεπάγεται). |
η μαμα 150αρα τουρμπινα ειναι μονο για ψιλοσβελτες βολτες
δεν κανει για παρατεταμενη σπορ οδηγηση |
παραπανω δεν μιλησα "γενικα" για τον οποιονδηποτε που δεν εχω ιδεα πως και τι κανει με το αμαξι του. απαντησα στον ΜονοΑΕΚ σχετικα με το αν του φτανει η 150αρα τουρμπινα γι αυτο που εχει στο μυαλο του, αναφεροντας και συγκεκριμενο παραδειγμα στροφοδιαδρομης και που γνωρηζουμε και οι δυο μιας και την καναμε παρεα προσφατα στην εκδρομη απο κει και περα καθενας εκτιμα με τον δικο του τροπο τις εννοιες "ψιλοσβελτη βολτα", "παρατεταμενη σπορ οδηγηση" κλπ οποτε αν δεν εχουμε κανει παρεα μια διαδρομη με καποιον δεν μπορω να ξερω πως το αντιλαμβανεται/περιγραφει ![]() παντως τα 150αρια με ολα τα περιφερειακα και με μαμα εκκεντρα ψηλα (μετα τις 5500-6000 αδειαζουν αλλα νωριτερα αλλα λιγο αργοτερα σε σχεση με εκεινα με τουρμπινα rc και φαινεται στα διαγραμματα με εκκεντρα και στις δυο περιπτωσεις βελτιωνεται η κατασταση |
MEMsound έγραψε: | ||||||||
συνθετη ερωτηση με παρα πολλους παραγοντες να εξαρτουν την απαντηση (τυπος ελαστικου/χαραξη/προσανατολισμος/μπλα/μπλα) τα σχολια οσων εκαναν την αλλαγη απο 205 σε 215 ηταν θετικα γενικως (μιλαω για βελτιωμενα 207 με 30κιλα ροπη και πανω)
παραπανω δεν μιλησα "γενικα" για τον οποιονδηποτε που δεν εχω ιδεα πως και τι κανει με το αμαξι του. απαντησα στον ΜονοΑΕΚ σχετικα με το αν του φτανει η 150αρα τουρμπινα γι αυτο που εχει στο μυαλο του, αναφεροντας και συγκεκριμενο παραδειγμα στροφοδιαδρομης και που γνωρηζουμε και οι δυο μιας και την καναμε παρεα προσφατα στην εκδρομη απο κει και περα καθενας εκτιμα με τον δικο του τροπο τις εννοιες "ψιλοσβελτη βολτα", "παρατεταμενη σπορ οδηγηση" κλπ οποτε αν δεν εχουμε κανει παρεα μια διαδρομη με καποιον δεν μπορω να ξερω πως το αντιλαμβανεται/περιγραφει ![]() παντως τα 150αρια με ολα τα περιφερειακα και με μαμα εκκεντρα ψηλα (μετα τις 5500-6000 αδειαζουν αλλα νωριτερα αλλα λιγο αργοτερα σε σχεση με εκεινα με τουρμπινα rc και φαινεται στα διαγραμματα με εκκεντρα και στις δυο περιπτωσεις βελτιωνεται η κατασταση |
MAD έγραψε: |
Μιχαλη το εχεις χρονισει ποτε? |
309 lover έγραψε: |
Τα τριμς με το μαμα προγραμμα ειναι φυσιολογικα αφου ειναι 0-1%....οποτε πιθανον να μην εχει χασει χρονισμα μεσα σε 25000χλμ.
Επισης πιθανος υπαιτιος μπορει να ειναι το φραξιμο των βαλβιδων εισαγωγης αφου μαλλον δεν εχουν καθαριστει ποτε... ετσι;;; Τελος για τις μη σωστες πιεσεις που παρατηρησες θα μπορουσε να ευθυνεται η Ν75. |
puglover έγραψε: |
με μαμα προγραμμα γιατι να δεις 0,8? Σωστες ειναι οι πιεσεις θεωρω. Μηπως φταιει η αντλια για τα κοψιματα που λες? |
rallaki-1 έγραψε: |
Η δυνομομέτρηση είναι αυτή:
https://imageshack.com/i/pnYvFgxej το αυτοκίνητο έχει 1. intercooler Cupra 2. εξάτμιση 60mm 3. σκάστρα s3 4. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |
δηλαδη σαν μαμα το ειχες μετρησει 130 αλογα
και τωρα με κουλερ εξατμιση εβγαλες 138? |
Καμία ιδέα??
Αν θυμάσαιΣτέλιο είχαμε πάει μαζί πιο παλια (πριν 4 χρόνια) στο δυναμόμετρο και μου έβγαζε 5 κιλά ροπής και 20 άλογα κάτω!! Από τότε δεν έχω φτιάξει κάτι από ότι φαίνεται μόνο τα service που έκανα. |
MAD έγραψε: | ||
Μιχάλη ηταν τότε που μετραγες τα χλμ με μια ταμπέλα της Αττικής οδού?? Θυμαμαι τοτε έλεγες οτι ειχαν φραξει οι αυλοι απο αναθυμιασεις!!! |
rallaki-1 έγραψε: | ||||
Πράγματι τότε μετά από την δυναμομέτρηση είχα κάνει καθαρισμό και είχα δει μεγάλη διαφορά!! (Μνήμη ελέφαντα έχεις! !) Χαζομάρα έκανα τότε που δεν το ξαναδυναμομέτρησα μετά τον καθαρισμό. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανα πάλι καθαρισμό, μόνος μου αυτή την φορά και είδα ελάχιστη διαφορά. Για αυτό πιστεύω πως κάτι άλλο θα είναι! |
Χαζομάρα έκανα τότε που δεν το ξαναδυναμομέτρησα μετά τον καθαρισμό. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανα πάλι καθαρισμό, μόνος μου αυτή την φορά και είδα ελάχιστη διαφορά. Για αυτό πιστεύω πως κάτι άλλο θα είναι! |
vag21 έγραψε: |
ειχα την εντυπωση οτι πηγαινε κανα 100αρικο,για πειτε ρε παιδια καμια προταση κοντα πειραια-αθηνα. |
ονοματα για να τα ψαξω στο google?να βρω τηλεφωνα. |
Κάποιο λινκ για το μαραβελια;δεν μου τον βγάζει στο google. |
δυναμομετρηση εκανες τελικα? |