Slash έγραψε: |
Λοιπόν τα μπουζί πάνε πακέτο 1 ανα κύλινδρο.
....... Τώρα για αυτά τα μπουζί δεν έχω πολύ καλή γνώμη. Επίσης είχα διαβάσει για δυάκιδα ή τριάκιδα μπουζί που προσφέρουν πιο δυνατό σπινθήρα και καλύτερη καύση προφανώς. Ένας φίλος που τα έβαλε του χτυπούσαν πυράκια κι έτσι η επόμενη θέση τους ήταν σε κάποιο καλάθι αχρήστων. Επίσης, νομίζω, πρέπει να παίζει ρόλο και η πίεση ώθησης των κυλίνδρων. Δηλαδή εξηγούμαι, αν ο κύλινδρος πάει κάτω με μια δύναμη τάξης α ποσού, αν πάει κάτω με 3α, προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα με το μοτέρ όσο και με τους υπόλοιπους κυλίνδρους που βρίσκονται σε σειρά. Του τέστιν αρυθμία, και ίσως πυράκια από ασυγχρονισμό. Επίσης πρέπει να παίζει και παραπάνω καύσιμο στην φάση της εισαγωγής, διότι με το ίδιο καύσιμο, πιο πολλοί σπινθήρες, κάτι μπορεί να χαλάει στην όλη ισορροπία. |
flame in another topic έγραψε: |
Δεν είμαι και ειδήμον αλλά αν θυμάμαι καλά: Τα μπουζί δίνουν τον σπινθήρα που όλοι οι βενζινοκινητήρες χρειάζονται προκειμένου να γίνει η έκρηξη στο μίγμα που έχει συμπιεστεί στο θάλαμο από την οποία θα προκύψει πίεση στο έμβολο άρα κίνηση στο στρόφαλο η οποία μεταφέρετε στο κιβώτιο κλπ. Το πόσο δυνατός και στην κατάλληλη στιγμή χωρίς καθυστερήσεις είναι ο σπινθήρας που δημιουργούν παίζει ρόλο στην απόδοση του κινητήρα. Το βασικό είναι να υπάρχει δυνατός και με τη σωστή διάρκεια σπινθήρας ώστε να γίνει ταυτόχρονα έκρηξη στο συμπιεσμένο μίγμα και όχι με χρονικές αποκλίσεις, αλυσιδωτή έκρηξη. Δηλαδή όχι πρώτα να εκραγεί το μίγμα που είναι κοντά στο μπουζί και μετά να μεταφερθεί η έκρηξη στις άκρες του θαλάμου καύσης αλλά όλο το μίγμα ταυτόχρονα. Τα μπουζί χωρίζονται σε θερμά και ψυχρά και αν θυμάμαι καλά ρόλο παίζει το μέγεθος του ηλεκτροδίου. Όσο πιο μικρό τόσο πιο ψυχρό το μπουζί, κρατάει δηλαδή λιγότερη θερμοκρασία μετά το σπινθήρα. Το μπουζί πρέπει να είναι σχετικά κρύο και να θερμαίνετε μόνο τη στιγμή του σπινθήρα γιατί η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να δημιουργήσει προανάφλεξη αλλά και πτώση στην απόδοση του σε σύντομο διάστημα. Προσπάθειες για ομαλότερη και άρα σωστότερη καύση έχουν γίνει και με μπουζί που έχουν 2, 3 αλλά και 4 ακίδες. Κάπου είχε πάρει κάποια στιγμή το μάτι μου και μπουζί με κυλιόμενους σπινθήρες!!!! By the way αυτά θυμάμαι και ελπίζω να είναι σωστά και κατατοπιστικά ![]() Α και εδώ είναι το site του επίσημου προμηθευτή μπουζί της peugeot: http://www.sagem-online.com/cgi-bin/ncommerce3/ExecMacro/BOUGIES/login_bougies_public.d2w/report?language=en |
Vini έγραψε: |
και στάνταρ αύξηση ιπποδύναμης 1,5 άλογο... |
Alex έγραψε: | ||
Πεσ'του του τυπου οτι αμα σου αποδειξει στο δυναμομετρο οτι παιρνει αυτο το αλογο που λεει θα το βαλεις.. Αυτος ισως να ψαρωσει και ετσι θα κανεις και δυναμομετρηση τσαμπα ![]() ![]() ![]() Παντως πλακα πλακα τα μπουζι δεν μπορουν να δωσουν τιποτα ουσιαστικα καλυτερο - ουτε τα μπουζοκαλωδια.. αυτα ειναι παραμυθια (δυναμομετρημενα).. Μαλιστα εχω ακουσει περιπτωσεις απο συγκεκριμενες μαρκες βελτιωτικων μπουζι να δημιουργουν προβληματα...(splitfire) |
Mix206cc έγραψε: |
Παιδια χειαζομαι βοηθεια. Μηπως ξερει κανεις αν υπαρχουν μπουζι Denso η NGK για τον 1,6 16v η τελος παντων καποιο site με πληροφοριες ![]() ![]() ![]() |
Miltellas έγραψε: |
Μονάκιδα ή πολυάκιδα μπουζί;
Κανόνας: Τα μονάκιδα μπουζί προορίζονται για ατμοσφαιρικούς κινητήρες και τα πολυάκιδα (συνήθως δυάκιδα) για υπερτροφοδοτούμενους. (Εξαιρέσεις γίνονται δεκτές) |
seridim έγραψε: | ||
Milto όταν άλλαξα τα μπουζί στο ''γνωστό'' συνεργείο έβαλα δυάκιδα. της SAGEM. Κωδικούς και περισσότερα στοιχεία δεν θυμάμαι. Φυσικά ρώτησα έναν από τους Βασίληδες μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα αλλά και οι δύο μου απάντησαν ότι δεν θα υπάρξει κανένα. |
Mix206cc έγραψε: | ||||
Ποιο ειναι ρε συ αυτο το γνωστο συνεργειο να κανουμε και εμεις καμια ερωτηση ![]() ![]() ![]() ![]() |
Είναι οι "ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ" γνωστό ειδικό συνεργείο για Peugeot. Βελτιωτές δεν είναι, καλοί μηχανικοί είναι. Πάρε τηλέφωνο να σου πω πού είναι. Να πάμε και μαζί... ![]() |
110Ε;
Και στα 20000χλμ αλλάζω και τα γνήσια της Peugeot. |
PoLiThS έγραψε: |
Τα μπουζί που δίνει η Peugeot τουλάχιστον για τα 1,4 είναι δυακιδα τις Bosch..... Αυτά! |
Ριχτους μια ματια οταν τα αλλαξεις τι μαρκα ειναι...Κατα πασα πιθανοτητα μαλλον Bosch αλλα κοιτα τα για να ξερουμε.. |
...... αντεχουν 20000 και κοστιζουν περιπου 110ε. |
Alexandros έγραψε: | ||
Εγω τα μαμισια τα εχω 50000 Κμ ![]() |
Alexandros έγραψε: |
Pourqois?Ολα δουλευουν οπως και πρωτα.Για λεγε γιατι με αγχωσες.... ![]() |
Τα μπουζι για το 1,6 16 v 2001 ειναι Eyquem RFN58HZ |
Τα Eyquem ειναι σιγουρα ο παραπανω κωδικος γιατι οταν τα πρωτοαλλαξα τα ειδα και το σημειωσα ![]() |
Σημερα πηγα στην κεντρικη αντιπροσωπεια της Bosch και πηρα μπουζι.Ειναι τα Bosch Super 4(ναι ειναι τα τετρακιδα)Κωδικος για το 206 WR 78 X.Τιμη 17,40 Ευρω.Eχει και με μια και με 2 ακιδες.Σε ερωτηση μου μηπως δεν κανουν για το 1100 μου ειπε οτι τοτε η Bosch δεν θα εδινε κωδικο και μου εδειξε το βιβλιο-οδηγο.Επισης παρατηρησα οτι απο 1100 εως 1600 εδινε τους ιδιους κωδικους(για το 2lt δεν προλαβα να δω) σε μονοακιδα δυακιδα τετρακιδα.Τα ιδια μπουζι που πηρα τα ειχε το CARREFOUR 19Ευρω και ηταν σε πιο παλια συσκευασια(με τα παραθυρακια που φαινονται τα μπουζι)οπου δεν αναγραφοταν το 206.Γενικοτερα σε καμμια συσκευασια δεν εγραφε Peugeot η Citroen.Μαλλον τα εχουν τσουγκρισει με την PSA σαν επισημοι προμηθευτες γιαυτο και δεν εχουν τα αμαξια μας απο μαμα Βοsch |
Ειναι τα Bosch Super 4(ναι ειναι τα τετρακιδα)Κωδικος για το 206 WR 78 X. |
Poliths έγραψε: |
Τα μπουζί που δίνει η Peugeot τουλάχιστον για τα 1,4 είναι δυακιδα τις Bosch..... Αυτά! |
Ady έγραψε: |
Εμένα από τη μάνα του είχε Bosch μονάκιδα (1400κ.ε, 2001) |
Τα μπουζι για το 1,6 16 v 2001 ειναι Eyquem RFN58HZ |
pezomania έγραψε: |
Ρε παιδιά όλοι αλλάξατε μπουζί στα 20.000χλμ, γιατί στο δικό μου βιβλιαράκι λέει για αλλαγή κάθε 40.000χλμ!!! Εγώ έχω κάνει 38500χλμ και περιμένω να πάω στο σερβις των 40 για να τα αλλάξω!! Τι δεν κατάλαβα;;; |
Ρε παιδιά όλοι αλλάξατε μπουζί στα 20.000χλμ, γιατί στο δικό μου βιβλιαράκι λέει για αλλαγή κάθε 40.000χλμ!!! Εγώ έχω κάνει 38500χλμ και περιμένω να πάω στο σερβις των 40 για να τα αλλάξω!! Τι δεν κατάλαβα;;; |
Svstouk έγραψε: |
Πείτε με υπερβολικό, πείτε με κολλημένο, πείτε με ό,τι θέλετε, εγώ για 15 ευρώ θα τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ. ![]() |
Ntinos έγραψε: |
λεω να τα ξαναβαλω τωρα παρεα με κατι μπουζοκαλωδια splitfire που πηρα απο αγγλια αφου και σε τευχος του power τον γεναρη ενα punto 16v 80hp πηρε 2 αλογα και χωρις τα μπουζι |
Alex έγραψε: |
Επειδη γενικα το εχω ψαξει το θεμα μπουζι και ειδα οτι δεν βγαινει αποδοση (η τουλαχιστον επαρκης αποδοση σε σχεση με τα λεφτα που δινουμε) απο μπουζι SplitFire & Ngk στην αρχη λεω "μαπα θα ναι"...
Αλλα επειδη οπως λες τα εβαλες και το αμαξι οντως τραβαγε πολυ καλυτερα (αυτα που περιγραφεις σε σχεση με 1400αρια δεν ειναι και λιγο), ειπα να την ψαξω τη δουλεια... Εψαξα για references στο ιντερνετ και βρηκα οτι οντως αυτο το μπουζι κανει διαφορα απο 2-15% σε ιπποδυναμη και ~10% καλυτερη οικονομια καυσιμου συμφωνα με ιδιωτες που τα δοκιμασαν... Ενας μαλιστα ιδιωτης που ειδα ειπε οτι ειχε τα 0-100 σε 8.3 αντι για 9.0 (σε ενα Ford Explorer V8 5.0L) και οικονομια καυσιμου βελτιωθηκε απο τα 19.5-20 μιλια ανα γαλονι στα 23 μιλια ανα γαλονι (δηλαδη ειχε καλυτερη οικονομια καμια 10αρα % - προσοχη το μιλια ανα γαλονι οταν ανεβενει σημαινει καλυτερη οικονομια σε αντιθεση με τα λιτρα/χιλιομετρα) http://realbig.com/detomaso/2000-08/1364.html Η τιμη τους δεν ειναι εξωφρενικη και εγω μια φορα ψηνομαι να τα βαλω ![]() Παντως αν "ψηθουμε" πολλοι ισως να κανουμε καμια μαζικη και να μας ερθει φθηνοτερα.. Εντωμεταξυ ψαχτε και σεις να δουμε τι μπορουμε να βρουμε για αυτα τα μπουζι... Με το λιγο ψαξιμο που εχω κανει φαινεται οτι αντιθετα με αλλα, πραγματοποιουν τις υποσχεσεις τους... Οσο για μπουζοκαλωδια δεν ξερω αν τα 206 μπορουν να επωφεληθουν καθως εγω δεν θυμαμαι να εχουν μπουζοκαλωδια τα 206.. Νομιζω συνδεονται τα μπουζι σε ενα μεταλλικο κατω απ'το μαυρο πλαστικο.. |
Η τιμη τους δεν ειναι εξωφρενικη και εγω μια φορα ψηνομαι να τα βαλω ![]() Παντως αν "ψηθουμε" πολλοι ισως να κανουμε καμια μαζικη και να μας ερθει φθηνοτερα.. Εντωμεταξυ ψαχτε και σεις να δουμε τι μπορουμε να βρουμε για αυτα τα μπουζι... Με το λιγο ψαξιμο που εχω κανει φαινεται οτι αντιθετα με αλλα, πραγματοποιουν τις υποσχεσεις τους... |
Δεν ειπα εγω τιμη.. Εγω ειδα την τιμη που εγραψε ο ντινος.. 50-80Ε αν καταλαβα καλα ...
Υπενθυμιζω οτι εγω απλα ειπα οτι εψαξα λιγο στο Internet και ειδα τι λενε αλλα ατομα για τα συγκεκριμενα μπουζι - δεν εχω δικη μου εμπειρια απ'αυτα... Παντως καθηστε να γυρισουν και οι αλλοι απ'το Touring γιατι γενικα τα Σαββατοκυριακα νεκρωνει πολυ το forum οποτε δεν μπορουμε να εχουμε ακριβη εικονα των ποσων ενδιαφερονται.. Αλλα ξαναλεω οτι αμα μπορειτε, ψαχτε και εσεις να βρουμε οτι μπορουμε για τα συγκεκριμενα μην ειναι καμια μουφα και τρεχουμε ολοι οσοι κανουμε τη μαζικη παραγγελια ![]() ![]() |
Δημήτριος έγραψε: |
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Τα μπουζί πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ίδιες διατάσεις, ίδιο διάκενο και ίδια θερμική αξία. Να αφαιρούν δηλαδή ίδιο ποσό θερμότητας σε κάθε κύκλο του κινητήρα (για να μην χαλάει ο θερμικός "ισολογισμός" του κινητήρα) ![]() |
DimiP έγραψε: | ||
Αλεξ, θα με ενδιεφερε και μενα η αγορα τους οποτε ειμαστε 2 μεχρι στιγμης. Ποσους θελουμε ακομα για "μαζικη" παραγγελια;;;;;; |
τα 206 οντως δεν εχουν μπουζοκαλωδια,εχουν ενα πολ/στη σε καθε μπουζι (οπως και τα 106 με γκρι καπακι)οποτε δεν υπαρχουν οι απωλειες μεταφορας.εξου και η καλυτερη αποδοση που αναφερει και η peugeot (12,5 kgm ροπη απο 11,5 που εχουν τα μαυρα καπακια σε χαμηλοτερες στροφες) μαζι με κατι μικρο βελτιωσεις στο management. |
Lord Cypher έγραψε: |
Πάίδες ,επείδη και εγώ ψήνομαι και έχω κάνει και αναφορά στο forum πιο παλιά για τα μπουζί (σκεφτόμουν τα Splitfire) θα το ψάξω. Έχω γνωστο από Speed & Style οπότε περιμένετε και θα μάθω όσο το δυνατόν συντομότερα (μπορεί και αύριο). Πείτε πόσοι ενδιαφέρεστε και θα δω τι μπορεί να γίνει...
Καποίος που δούλευε εκεί πιο παλιά (και ο λόγος που πήρα και την Green από εκεί) μου είχε πει για κάποια μπουζί που έβγαζαν σπινθήρα-"ομπρέλα" (δεν ξέρω τι και πως) αλλά δεν το προχώρησα καθώς μου είχε φανεί παράξενο... Αναμείνατε στο ακουστικό σας λοιπόν.... ![]() |
Lord Cypher έγραψε: |
Πάίδες ,επείδη και εγώ ψήνομαι και έχω κάνει και αναφορά στο forum πιο παλιά για τα μπουζί (σκεφτόμουν τα Splitfire) θα το ψάξω. Έχω γνωστο από Speed & Style οπότε περιμένετε και θα μάθω όσο το δυνατόν συντομότερα (μπορεί και αύριο). Πείτε πόσοι ενδιαφέρεστε και θα δω τι μπορεί να γίνει...
Καποίος που δούλευε εκεί πιο παλιά (και ο λόγος που πήρα και την Green από εκεί) μου είχε πει για κάποια μπουζί που έβγαζαν σπινθήρα-"ομπρέλα" (δεν ξέρω τι και πως) αλλά δεν το προχώρησα καθώς μου είχε φανεί παράξενο... Αναμείνατε στο ακουστικό σας λοιπόν.... ![]() |
πολυ σωστα δεν πειραζουμε τον θερμικο ισολογισμο της μηχανης αλλα εδω μιλαμε για ενα μπουζι βελτιωτικο το οποιο δεν ειναι ψυχροτερο απο το μαμισιο αλλα ιδιο η μεσα στα ορια ασφαλειας του κατασκευαστη.απλα προσφερει καλυτερη διανομη του σπινθηρα στον θαλαμο καυσης.δεν θα επεμβουμε εμεις αλλαζοντας την θερμικη αξια με χαμηλοτερη οπως κανουν βελτιωτες με αβεβαιο αποτελεσμα γιατι δεν εχουν ιδεα τι κανουν και πως να υπολογισουν τον βαθμο ψυχροτητας που ειναι καταλληλος,απλα ακολουθουν το γνωστο 'αφου αυξησαμε το μειγμα και ριξαμε την συμπιεση βαζουμε και ενα ψυχρο μπουζι τυχαιας επιλογης'
παντως οταν θελουμε να ειμαστε σιγουροι οτι το προιον που θαγορασουμε ειναι μεσα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη προτιμαμε εταιριες με ποιοστοποιητικα iso:9000-9001 που εχουν γινει και μερικοι ελεγχοι για να τηρηθουν αυτες οι προδιαγραφες ασφαλειας και ποιοτητας. τωρα για τους 16v με τα 110 ατια και εγω τετοιο μπουζι δεν εβαζα αφου ο κινητηρας προσφερεται για ποιο καλες αναβαθμισεις ενω ο 8v δεν αξιζει το κοστος-αποδοση για κατι τετοιο (αφου με 2000 ευρω παιρνεις το καλο μοτερ με τα 120 ![]() ![]() |
BTS έγραψε: | ||
H διαφορά στην απόδοση μεταξύ των παλιών και των νέων 1.1 και 1.4 οφείλεται κυρίως στην προσθήκη συστήματος ψεκασμού πολλαπλών σημείων. |
Skull έγραψε: | ||
Μεχρι στιγμης νομιζω εχουμε δηλωσει 3!Το εχουμε πει πιο πανω ![]() ![]() |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Πληροφοριακά το είπα για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Και 'γω θέλω να αλλάξω τα μπουζί μου. Όχι όμως τώρα. Όταν θα έρθει το service για να αλλαχθούν φίλτρα - μπουζί και ότι άλλο προκύψει. Πάντως μέχρι τώρα έχω δόσει 70 ευρώ τζάμπα και βερεσέ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Όπως καταλαβαίνετε απέκτησα μια δυσπιστία απέναντι σε όλα αυτα τα προϊόντα |
ενω δεν εχουν καμια απολυτως παρενεργεια κανουν πολυ καλιτερη παρακρατηση σωματιδιων απο τον εισερχομενο αερα,σε συγκριση με τα απλα χαρτινα που μπουκωνουν μετα απο λιγο και δεν αφηνουν τον αερα να περασει σωστα. |
alkis έγραψε: | ||||
tora giname 5... Ante mpas kai ta paroume se kamia kaliteri timi... |
Και γω JR φοραω αλλα δεν ειναι συρματινο .. Ειναι ακριβως σαν το KN με 4 γαζες και συρματινο πλεγμα που απλα κραταει τις γαζες. Αυτα που εχω δει να ειναι εξ'ολοκληρου συρματινα ειναι τα Colombo....
Τωρα για το ποιο φιλτραρει καλυτερα αυτο ειναι αλλη ιστορια και παιρνει πολυ ψαξιμο.. Μιας και το τοπικ ομως ειναι για τα μπουζι, εγω περιμενω ποτε θα γυρισεις για να γινει το "κονε"... Ειμαστε 5 μεχρι στιγμης ετσι δεν ειναι? Καλο ειναι να αλλαξουμε τηλεφωνα με αυτον/αυτους που θα τα παρουν για να γινει σωστη συνεννοηση. Ντινο εσυ απο που τα χες παρει, παλια για το δικο σου - αν ειναι να ρωτησουμε τιμη και εκει? Τωρα και ο Cyper λεει οτι μιλησε με την S&S οπου πηρε τιμη 50... Οπου τα βρουμε χαμηλοτερα μειον καποια λεφτα απ'το "παζαρι", και οσο κατσει... Τωρα στον Skull θα δουμε πως θα γινει να τα στειλουμε.. Μπορει να βρεθει και κανα μελος του Club να κανει δρομολογιο Αθυηνα-Θεσ. οποτε να του τα δωσει χωρις να πληρωσει και ταχυδρομικα.. Βασικα καλο ειναι να γραψουμε τι κινητηρα εχει ο καθενας για να παρουμε τα σωστα μπουζι.. Αν και διαβασα οτι ειναι τα ιδια, εγω παρ'ολα συνιστω να τα ζητησουμε ειδικα για το καθε μοτερ για να μην εχουμε τραβηγματα με τιποτα λαθη... Εγω φοραω τον 1400 μοντελο 99 με εγκ. Marelli (παιζει ρολο?).. Τα μαμα ομως δεν θυμαμαι τι ηταν... Οι υπολοιποι? Κατι ασχετο, αλλα σχετικο: Ποσο παιρνουν σε ενα συνεργειο για αλλαγη μπουζι? |
Εκτος και αν γνωριζει κανεις απο μας πως να τα βαζει και να γλυτωσουμε και συνεργειο... |
Ψαχνω να βρω το thread που εγραφε για το 206 CD και δεν το βρισκω.. γκρρ.. |
Skull έγραψε: |
Προταση
Το Σαββατο που πηγα για service μου προτειναν τα EYQEUM(ετσι νομιζω γραφετε)!Η τιμη τους ειναι γυρο στα -2.5 ευρο τα κανονικα -3ευρο αυτα με 2 ακιδες -3.5ευρο με 2 μικρες ακιδες και 1 μεγαλη (και αυτα που μας ενδοιαφερουν) -4ευρο με 3μικρες ακιδες και 1μεγαλη Ειναι πολυ καλα,φθηνα και τα προτεινει ο κατασκευαστης για ολα τα γαλλικα!Σε ενα VTS,για παραδειγμα,εδωσε 5-10 χιλιομετρα στην τελικη!Ειναι πολυ φθηνα και νομιζω πως καπως ετσι πρεπει να πειραματιστουμε εμεις οι 14σαριδες! ![]() Βεβαια τα split-fire θα ειχαν μεγαλητερη διαρκεια ζωης αλλα και αυτο μου το ειπαν με επειφηλαξη.... Οποτε στο αλλο service σιγουρα θα τα βαλω,και οχι σε αυτο γιατι 1ον μου ηταν καλα τα υπαρχον μπουζι και 2ον αλλαξα τακακια ![]() Τι λετε??? |
Ξαναρωτω, ποιοι ειναι σιγουρα μεσα τελικα για τα μπουζι ομπρελα? Αντε να μετρηθουμε να τα παρουμε... Μονο ο ντιμιπ απαντησε? Ο ντινος ξερουμε οτι ειναι μεσα.. Οι αλλοι? |
Ξαναρωτω, ποιοι ειναι σιγουρα μεσα τελικα για τα μπουζι ομπρελα? Αντε να μετρηθουμε να τα παρουμε... Μονο ο ντιμιπ απαντησε? Ο ντινος ξερουμε οτι ειναι μεσα.. Οι αλλοι? |
DimiP έγραψε: |
4 Eυρω ;; ενδιαφερον ακουγεται....
για ποσα χλμ τα δινουν ;; |
GIANNIS206 έγραψε: |
Δίνουν χλμ τα μπουζιά ρε παιδιά??? ![]() |
Αν θυμαμαι καλα πρεπει να χει για 1.6 8v.. Ρωταμε και βλεπουμε... Τωρα το για το ποτε, καπου τωρα λεμε μιας και ειναι εδω ο Ντινος..
Ντινο, Ντινο εισαι δω? ![]() ![]() Παιδια γραφτε και τους κωδικους κινητηρων να ξερουμε.. |
alxdr74 έγραψε: |
Ολα τα 1,4 δεν εχουν δηλαδη τον ιδιο κωδικο μηχανης? |
Αν και η μηχανη ειναι βασικα η ιδια (απ'οσο καταλαβαινω - δεν ειναι γνωμη "ειδκικου"), αναλογα με τη χρονολογια διαφερουν τα περιφερειακα της μηχανης. Για παραδειγμα απο καποιο σημειο και μετα (2001?) ο εγκεφαλος δεν ειναι πλεον Μαρέλι, ο θαλαμος της πολλαπλης ειναι στρογγυλος αντι για πλακε, ο καταλυτης ενσωματωμενος υψηλοτερα κτλ κτλ.. Οποτε δεν θα εκπλησομουν αν και τα μπουζι ειχαν καποιες διαφορες. |
καλα αυτο παντα συμβαινει οταν αλλαζουμε μπουζι ![]() ![]() |
Svstouk έγραψε: |
Τα RFC58LZ2 της EYQUEM περάστηκαν χτες. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.
Τα προηγούμενα της Peugeot (λέγανε Peugeot επάνω) ήταν σε άριστη κατάσταση, με΄το διάκενο μόνο στο 1mm από 0,85 που ορίζεται. Με αυτά που έβαλα για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει κάποια τεράστια διαφορά. Φυσιολογικά το αμάξι τραβάει καλύτερα στις χαμηλές στροφές και παίρνει πιο εύκολα μπρος το πρωί (όχι ότι είχε πρόβλημα). Σε γενικές γραμμές παρατήρησα ότι ο κινητήρας δουλεύει πιο ομαλά στις χαμηλές και μεσαίες. Μόλις το βγάλω παραέξω και παρατηρήσω κάτι αξιόλογο, θα σας το πω. ![]() |
Skull έγραψε: | ||
Φιλε Svstouk,δεν νομιζω και οι υπολοιποι να παρουν τιποτα παραπανω απο αυτο που πηρες και εσυ με αυτα τα μπουζι!Ετσι?? |
Ωραια Ντινο θες να παρεις ενα τηλεφωνο να δουμε αν υπαρχουν και αν ειναι να ρωτησουμε αν μας κανουν καλυτερη τιμη για ομαδικη και να τα παρουμε..
Θελουμε δηλαδη 2 για 1.4 (Alex74 και εγω), 1 για 1.6 8V (Kωστας) και 1 σετ του Ντινου.. Ελπιζω να μην ξεχασα κανεναν... |
Οκ.. ετσι θα εχουμε καλυτερη εικονα της αποδοσης τους και αν αξιζει τελικα να τα βαλουμε.. ![]() |
Μόλις σήμερα ανακάλυψα την χοντρομ@λ@κία που πρόλαβε να κάνει η αντιπροσωπεία στο 206 μου στο τελευταίο της service πέρυσι στα 20000χλμ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το απίστευτο είναι ότι ο εγκέφαλος προσαρμόστηκε σε αυτά τα μπουζί και τα δούλευε "σωστά"! Καυσαέρια μηδέν! ![]() ![]() To έχουμε ξαναπεί αλλά θα το επαναλάβω: Τα σωστά μπουζί για το 1.6 16V είναι τα ίδια με του Rallye και σε Eyquem είναι ο τύπος RFN58HZ. Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να μην πηγαίνω με όλα τα ανταλλακτικά στα χέρια στο συνεργείο. Όχι φυσικά ότι δεν εμπιστεύομαι τους "Βασίληδες" αλλά είναι πλέον θέμα αρχής. Και κάτι ακόμη. Από το καπάκι του μοτέρ έλειπε μία βίδα, και τελευταία φορά που ανοίχτηκε ήταν πέρυσι όταν αλλάχτηκε η φλάντζα κεφαλής και μετά που αλλάχτηκαν τα μπουζί. Στην αντιπροσωπεία έγιναν αυτά... |
Χμμ.. Ντινο πως τα βλεπει ο φιλος σου τα μπουζι? |
Βασικα αντι να δουλευει το μοτερ με περιεργες ρυθμισεις για 2 μερες μεχρι να προσαρμοστει, βγαλε τον πολο της μπαταριας για λιγο και ξανα βαλτον ωστε να το αναγκασεις να παρει ρυθμισεις εξ'αρχης με τα υπαρχοντα μπουζι.
Οσο για το λαθος τι να πει κανεις για τη βλακεια που κανανε. Το μονο παρηγορο ειναι οτι τωρα θα εχεις περισσοτερο γκαζι απο πριν και ετσι τον Pduke θα τον εχεις για πλακα ![]() |
Όσο για τον Διαολοκαζανάκια αναμείνατε. ![]() ![]() |
Εντάξει, το μοτέρ δουλεύει στρωτά και υπέροχα, όπως πέρσι ![]() ![]() Αχ! Αχ! Πάντως θα πάρει καιρό να μου φύγουν τα νεύρα... ![]() ![]() ![]() |
TONY PAP έγραψε: |
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ
ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ BRISK (...ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ???) ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 1,6 16V ΜΟΥ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΚΑΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΤΟΥ ΔΙΛΙΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΔΕΝ.....ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ @@ |
Παράθεση: |
Οσο για τις πολλες ακιδες θελει ιδιαιτερη προσοχη γιατι σε αρκετες περιπτωσεις κανουν κακο αντι για καλο |
nikq έγραψε: |
![]() ![]() |
Όλκιμος έγραψε: |
Εγώ αυτή τη στιγμή φοράω Valeo δυάκιδα....
Από διαφορές με τα μαμά......ουδεμία δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου. |
Pughell έγραψε: |
Σωστος ο Τηλεμαχος...Μακραν το καλυτερο μπουζι με μοναδικο μειονεκτημα την τιμη του. ![]() |
STAMOS έγραψε: |
ΟΠΩΣ ΕΙΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΙΧΑ ΤΑ BRISK KAI ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΡΙΑΚΙΔΑ EQUEM(SAGEM).NOMIZΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΨΙΛΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΤΣΙΜΠΑΓΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ)ΛΥΘΗΚΕ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ. |
..Ισα-ισα που νομιζω πως εχει κοψει τις τελικες με αποτελεσμα η 4η να ακουμπαει στα 170 και οχι στα στανταρ 180 που ειχα παλια...
|
action_peugeot έγραψε: |
Denso Iridium Power με πολυ λεπτη ακιδα.Για τα brisk δειτε ![]() ![]() |
Ισα-ισα που νομιζω πως εχει κοψει τις τελικες με αποτελεσμα η 4η να ακουμπαει στα 170 και οχι στα στανταρ 180 που ειχα παλια... |
Ρε σεις είναι δυνατόν σε 1.4 η 4η να βγάζει 180;;; Θα μας τρελάνετε;; Εκτός και αν το δικό μου είναι τόσο ψοφίμι που η 5η βγάζει περίπου 180. |
Ρε σεις είναι δυνατόν σε 1.4 η 4η να βγάζει 180;;; Θα μας τρελάνετε;; Εκτός και αν το δικό μου είναι τόσο ψοφίμι που η 5η βγάζει περίπου 180. |
dima έγραψε: |
ΛΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΗΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΗΣΤΗ ΠΙΕΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΝΕΙ 200? Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΝΕΙΡΟ? |
GFG(ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε: |
split fire δυακιδα 70 ευρο |
pugsang έγραψε: |
Τα μπουζι ειναι Champion QC59C και σιγα μην τα πουλάει η Condor.Αυτο που διαβασες αλλου αναφέρεται στην Peugeot Sport Αγγλιας.Η Condor ακομη και στα 106 του cup εδινε τα μανισια μπουζι.Δεν ξερω αν κανουν στο 1.4 μπορεις να ρωτησεις εκει που σε εστειλα και για τους δισκους.Εχουν 50 Ευρα η τετραδα στα μαγαζια που εμπορευονται μπουζι |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Κάνε υπομονή θα ρωτήσω φίλο μηχανικό και θα σου πω!!! |
Steve έγραψε: |
Βοήθησε μας λίγο, για να σε βοηθήσουμε... ![]() Έχεις κάνει καμιά αλλαγή στην εισαγωγή τώρα τελευταία? Ήτοι σκούπα, χοάνη ή κάτι παρόμοιο? Επίσης, το χρώμα που λες, μήπως πλησιάζει λίγο προς καφέ? |
speedy100 έγραψε: |
Λοιπόν αφού υπάρχει ενδιαφέρον… ![]() 1) Απλός τρόπος: Ο πιο εύκολος τρόπος είναι διαβάζοντας τα μπουζί. Η διαδικασία αυτή στα Αγγλικά λέγεται «Engine Killing” και έχει ως εξής: -Πάμε σε ένα αυτοκινητόδρομο για να έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά και για ασφάλεια. Οδηγούμε για όσο νομίζουμε αρκετό ώστε τα μπουζί μας να έχουν ξεκαπνίσει από το σταμάτα-ξεκίνα της πόλης… -Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε τον κινητήρα (με δευτέρα ή τρίτη ταχύτητα) λίγο πριν το «κόκκινο» για περίπου 10 δευτερόλεπτα με το γκάζι στο πάτωμα όπου ο εγκέφαλος δουλεύει σε Open-Loop και δεν διορθώνει το μείγμα. -Με το πέρας των 10 δευτερολέπτων ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πατάμε συμπλέκτη, αφήνουμε το γκάζι και σβήνουμε τον κινητήρα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην κλειδώσουμε το τιμόνι… ![]() ![]() -Αφήνουμε το αυτοκίνητο να ρολάρει και σταματάμε σιγά-σιγά στην άκρη του δρόμου. -Ανοίγουμε καπό και βγάζουμε ένα μπουζί για έλεγχο. Αν το χρώμα της πορσελάνης-ηλεκτρόδιου είναι καφέ-μπεζ (σοκολατί) τότε είμαστε καλά. Αν το χρώμα είναι σκούρο καφέ τότε είμαστε «πλούσιοι» σε μείγμα. Αν το χρώμα είναι ανοιχτό μπεζ-άσπρο τότε SOS είμαστε «φτωχοί» σε μείγμα και δεν πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό μέχρι να ρυθμίσουμε με κάποιο τρόπο την αναλογία αέρα / βενζίνης. 2) Πιο «Scientifique” τρόπος: Εξοπλισμός. Ψηφιακό πολύμετρο με μακριά καλώδια και μία καρφίτσα. -Εντοπίζουμε την καλωδίωση του αισθητήρα Λάμδα. -Καρφώνουμε με την καρφίτσα το καλώδιο που στέλνει ενδείξεις στον εγκέφαλο (συνήθως γκρι) και επάνω στην καρφίτσα συνδέουμε το θετικό (+) ακροδέκτη του πολύμετρου, κατά προτίμηση ακροδέκτη-κροκοδειλάκι. Μονώνουμε και σταθεροποιούμε τα καλώδια έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση επαφής τους με εξάτμιση κλπ. αλλά και να μη γίνει αποσύνδεση κατά την διάρκεια του τεστ. -Συνδέουμε το Μαύρο αρνητικό (-) ακροδέκτη του πολύμετρου σε γη, δηλαδή σασί ή αρνητικό πόλο μπαταρίας. -Επιλέγουμε στο πολύμετρο τα DC Volts και την ένδειξη των 2 Volts αν υπάρχει ή ότι χαμηλότερο όπως 5 V. -Σε αυτοκινητόδρομο πάλι οδηγούμε για 10 δευτερόλεπτα (με δευτέρα ή τρίτη ταχύτητα) λίγο πριν το κόκκινο. Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ μας και ΌΧΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ παρατηρεί το πολύμετρο και καταγράφει την τιμή που δείχνει κατά την διάρκεια του τεστ. Οι παρακάτω τιμές σε Volts αντιστοιχούν στα ανάλογα μείγματα.: 0.97V - 12.1:1 - Πολύ πλούσιο 0.88V - 12.7:1 0.78V - 13.2:1 - Καλύτερη δύναμη. 0.69V - 13.8:1 0.59V - 14.4:1 0.49V - 14.7:1 - (Στοιχειομετρικό. Εδώ περίπου πρέπει να βρίσκονται τα νορμάλ ατμοσφαιρικά μοτέρ) 0.39V - 15.4:1 - Φτωχό ![]() 0.30V - 16.0:1 - Επικίνδυνα φτωχό. ![]() ![]() 0.20V - 16.5:1 - Πολύ επικίνδυνα φτωχό. ![]() ![]() ![]() 0.10V - 17.1:1 - Εδώ θα κάνει ΚΡΑΟΥ αμέσως… ![]() ![]() Ελπίζω να βοήθησα λίγο ![]() Φιλικά |
Χάρη, εγώ που το είχα κοιτάξει για 4κιδα, μου είπανε να τα αποφύγω, διότι προκαλούσαν διακοπές! Και έβαλα ξανά τα μαμα. |
Eyquem RFN58HZ |
bakclima έγραψε: |
TA MAMA για rc FR7ME τις bosch |
Miltellas έγραψε: | ||||
Είναι τα ίδια μπουζί. RC και 1.6 16V φοράνε τα ίδια μπουζί. ![]() |
Αυτά τα λένε οι κατάλογοι των εταιριών και όχι εγώ. Ό,τι καταλάβατε... |
Touristas έγραψε: |
Δεν θα το έλεγα ότι φοράνε τα ίδια μιας και σαν ανταλλακτικά δεν έχουν τους ίδιους κωδικούς.
Άλλο το ότι μπορείς να βάλεις του RC στο 1.6 και άλλο να είναι ίδιος τύπος. |
.......Όλα δείχνουν ότι το μπουζί είναι μεν ίδιο σε σχεδιασμό αλλά για το RC προφανώς πρέπει να βάζουμε ενισχυμένες εκδόσεις. Δηλαδή τα απλά μπουζί του TU5JP4 (1.6 16V) ταιριάζουν μεν στον EW10J4S (RC) αλλά μάλλον δεν θα βγάζουν χιλιόμετρα και απόδοση. Ανάποδα όμως (δηλ. από το EW10J4S στο TU5JP4) μπορούμε να πάμε σίγουρα (είναι τα ίδια καί στην ψυχρότητα). |
MEMsound έγραψε: |
Σε "μαμά" 1,6 τα μπουζί του RC είναι περιττά (αλλιώς θα τα χρησιμοποιούσε και η Peugeot). |
Πιστεύεις δηλαδή ότι δεν έχουν τη να κάνουν στο εργοστάσιο και βγάζουν άλλους κωδικούς για τα ίδια ψαλίδια απλά και μόνο για να τα πουλάνε ποιο ακριβά?
. |
brz20 έγραψε: |
Για χαρα σε ολους.χω πολυ καιρο να μπω αλλα εκανα διακοπες.Εχω μια απορια για το θεμα.Στο τελευταιο Service ειχα πει στον μηχανικο μου αν μπορω να βαλω κανενα βελτιωτικο μπουζι και μου ειπε οτι στο 307 δεν μπαινει κατι αλλο εκτος απο τα εργοστασιακα.Αλιθευει αυτο?? |
volvos έγραψε: |
δηλαδη η λυση των μαμα με 20 ευρω (ποσο εχουν αραγε?) και αλλαγη καθε 20000χλμ πως σου φαινεται? |
...Επίσης τα 180άρια μοτέρ έρχονται με 4τράκιδα από το εργοστάσιο και σαν ανταλλακτικό έχει μονάκιδο. |
δηλαδη η λυση των μαμα με 20 ευρω (ποσο εχουν αραγε?) και αλλαγη καθε 20000χλμ πως σου φαινεται? |
OFF ΤOPIC
Αργύρη, συγνώμη για το μπέρδεμα με τα ψαλίδια της PS. ![]() |
2) το ακριανό μπαλάκι στου CC είναι σινεμπλόκ στου RC - μάλλον σκληρούτσικο |
.....λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε ![]() |
OFF ΤOPIC
Όσο για τα ψαλίδια ξαναπήγα στο Ντίνο γιατί κατόπιν συζήτησης με τον Παναγιώτη που με παρέπεμψε στο site της Peugeot Sport και είδα τιμή για CC 90E και RC 75Ε μπήκα σε σκέψεις ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα. Πήγα λοιπόν ξανά και πήρα στα χέρια μου ένα PS RC και ένα PS CC και αφού τα κοίταξα προσεκτικά διαπίστωσα ότι έχω κάνει λάθος, δεν είναι ίδια: 1) έχουν το ίδιο σχήμα ακριβώς (όσο μπορώ να καταλάβω με το μάτι) 2) το ακριανό μπαλάκι στου CC είναι σινεμπλόκ στου RC - μάλλον σκληρούτσικο 3) Του CC γράφει σκαλιστό "376D" και του RC γράφει στο ίδιο σημείο με την ίδια γραμματοσειρά "375G" Συμπέρασμα: Επειδή τα μπαλλάκια του CC έχουν δείξει αδυναμίες στην αντοχή τους στα ασφάλτινα ελληνικά σπαστήρια, έχουν βγάλει του RC με ένα σινεμπλόκ αντί για μπαλλάκι και προφανώς γι αυτό κοστίζει και φτηνότερα.... |
Η Peugeot 5960.17 για το 1.6 16V και 5060.59 για το 206 RC (που είναι το Bosch FR7ME). Ίσως επειδή το Eyquem RFN58HZ δεν σηκώνει μακρινά service στα πολλά γκάζια (δική μου παρατήρηση), αν και ούτε το FR7ME δείχνει κάτι το ξεχωριστό. |
Τα μπουζί του TU5JP4 δεν κάνουν ούτε για αστείο στα 8V αλλά ούτε και στο 106 16V. Σχεδιαστικά είναι διαφορετικά ( είναι ποιο μακριά ). |
Μηπως ειναι αναποδα,γιατι λογικα το 7αρι και το 8αρι υποδηλωνουν βαθμο ψυχροτητας,εκτος και αν η Bosch εχει αντιστροφα τα νουμερα και οσο αυτο μικραινει,τοσο πιο ψυχρο γινεται... ![]() |
pvw ginetai η πεζο σπορτ να εχει ψυχροτερο το 9αρι
και η πεζο το 7αρι στο rc???????? καπου μπερδευτηκατε. |
pvw ginetai η πεζο σπορτ να εχει ψυχροτερο το 9αρι
και η πεζο το 7αρι στο rc???????? καπου μπερδευτηκατε. |
skoulikis~ έγραψε: |
Τελος, να σημειωσω οτι ολα τα μπουζι της Peugeot εχουν τις ιδιες διαστασεις στους αντιστοιχους κινητηρες! Για τους TU ειναι 14x1.25x19, για τους EW ειναι 14x1.25x26.5 Δηλαδη π.χ. τα μπουζι του 106 μπαινουν κανονικα σε ολα τα 206 εκτος απο το δυλιτρο. Αυτο φαινεται απο τους καταλογους σε ολες τις μαρκες και απο τα γραμματα των κωδικων που αντιστοιχουν στις διαστασεις. Οι διαφορες απο εκει και περα ειναι στην ψυχροτητα, στο διακενο και στις λεπτομεριες.. |
Touristas έγραψε: | ||
Δεν είναι όλα τα μπουζί για τους TU ίδια το έχουμε ξαναπεί πως όλα τα μοτέρ 1.6 με ηλεκτρική πεταλούδα όπως και τα 1.4 16V και EW φοράνε ποιο μακριά μπουζί οπότε και τα άλλα π.χ 596015 δεν ταιριάζουν. Στα 1.4 16V μάλιστα είναι και ποιο μικρά λύνουν με 14 και όχι με 16 όπως τα υπόλοιπα. |
Αρειανέ, ο TU5JP4 παίρνει το RFN58HZ και όχι RFN58LZ, καμία σχέση. Το 2ο είναι για τους λοιπούς TU συμπεριλαμβανομένων των Rallye και VTS. |
Συνεπως, Pughell ψαχνεις ενα μπουζι με διαστασεις 14x16x26,5 |
Αυτο το BNA R13-318 ποιο ειναι? Αν ειναι τυπου ΗΖ τοτε υπαρχει "τυπογραφικο" λαθος, και τελοσπαντων αν ειναι δυνατον να υπαρχει τυπογραφικο λαθος σε επισημες οδηγιες! (...θα ηθελα παντως να δω ενα 26,5αρι μπουζι δουλεμενο σε 206, για να δω ποσες σπειρες ειναι "λερωμενες" απο κατω)
|
Πιστεύεις ότι έχεις τελειώσει τα πάντα από την βελτίωση σου, και το μόνο που σου έμεινε είναι τα μπουζί? |
106 amaliada έγραψε: | ||
αν θα φφτιαξ το καπακι και δεν υπαρχουν μπουζι τοτε τι θα κανω????? το αμαξ ειναι ετοιμο με καπακι 106 αλλα θελω να βαλω το καπακι απο 206 που εχει μεγαλητ βαλβιδες....το εχω σχεδον ετοιμο αλλα δεν ξερω αν θα βρω μπουζι μετα |
Steve έγραψε: | ||||
Τα εργοστασιακά μπουζί πιστεύεις πως δεν θα σε καλύπτουν? |
ME ΒΑΣΗ ΤΗΝ BOSCH ΦΟΡΑΕΙ ΕΝΑ ΤΥΠΟ FQR-7ME ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ BOSCH SUPER (OXI PLATIN)
KAI ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 5,25 ΤΟ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. |
Καλα,οσο θα εβαζες και μαμα αναρτηση...
Προφητης |
εμ σταυρο με πλανισμενη κεφαλη και λαθος προγραμμα λογικο ειναι
(αυτες τις μαλ***ες ακουγα και εγω αλλα αντε να με πιστεψουν...) |
οταν λεγαμε τριλιτρο εννοουμε 607-407 και οχι 406 τριλιτρο
θα μπει αργυρης και θα μας πει τι γινεται παντως το θεωρω απιθανο να ειναι ιδια ψυχροτητα 206-106 1.6 και απο c2 αν δειτε ειναι πιο θερμα απο 106 νομιζω |
εγω δε ξερω για αυτο τη πατησα . . .
σερβις πεζο που μπαινετε και βλεπετε κωδικους δε μπορουμε να δουμε τι δινει 106-206 |
ωπαααα
παρτο αλλιως του ρουσου ειναι 7αρια νομιζω οπως και 106 σε μπος αρα του 16αριου αν ειναι 6αρια ειναι πιο ψυχρα???????????????? ΑΡΓΥΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ρε λες για αυτο να την ακουει το αμαξι οταν ζεσταινεται ???????????? |
Κώδικας: |
Κωδικός=BOSCH - FR6KDC
106 L3=5960 15 106L3=5962 Z2 |
206=5960 57 |
Εμείς μαλ**ες είμαστε εδώ πάνω που βάζουμε τα μαμά... ![]() |
λοιπον σημερα χαζευα κατι πεταμενα μπουζι στο αργυρη
τα 206 1.6 φορανε κατι μπος με πρασινα γραμματα τη λεξη μπος που ειναι 8αρια τα τρλιτρα που φοραγα παλια και επαθα ζημια γραφουν μπος πλατιν με μπλε γραμματα και ειναι 8αρια τα μπουζι του 207rc ειναι μπος 7αρια και τα μπουζι των 106 κατα 99% ειναι και αυτα 7αρια ολα αυτα ισχυουν για μπος τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλλωση |
ego Παλι εχοντας δει τι εχουν παθει ο σαλεξ με μπουζι ιριδιου ντενσο δε τα βαζω στο αμαξι μου
ή βασικα μου εχει απαγορεψει ο σαλεξ να τα βαλω ![]() |
Εχω λιωσει στο διαβασμα λεμε... ![]() Ενας καλος "οδηγος" http://www.ngk.com/charglossary.asp?kw=Heat+range |
ta μπουζι του c2 challenge ta exo anaferei apo pdf που εχω βρει
ψαξτε προηγουμενες σελ. και βρες τε τα... υπαρχει και αναλογο τοπικ βλαβες που ειπα να ενωθουν αλλα με γειωσαν.... |
Τασο τα μαμα,στον Σταυρο τουλαχιστον,εκλασαν μετα απο σκισιμο στο βουνο. |
Τα μαμα 206... ![]() |
Δεν διαφωνω οτι βαση λογικης θα μας κανουν αλλά αν δεν...; ![]() |
kane έγραψε: |
Αρα μαμα 206 1.6 και στα @@ μας ολα... |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
σταματηστε να γραφετε μαλ***ες γιατι θα παρετε και αλλον στο λαιμο σας |
volvos έγραψε: | ||||
KALA ZOA EISTE ??????? αυτο καταλάβατε απο 20σελ.???? το ρουσου και το c2 τσαλεντζ και εγω φοραμε τα μπος τα 7αρια με το κωδικο που ανεφερε ο στελιος πιο πανω και τον οποιο του ειχα πει στο τηλ 1-2 μερες πριν. το 206 το 1.6 φοραει τα 8αρια τα αντιστοιχα μπος το 8αρια ειναι πιο θερμα απο τα 7αρια τα μπος. τωρα σε ποιον κανουν και σε ποιον οχι αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο σταματηστε να γραφετε μαλ***ες γιατι θα παρετε και αλλον στο λαιμο σας |
NGK έγραψε: |
A rule of thumb is, one heat range colder per modification or one heat range colder for every 75–100hp you increase. In identical spark plug types, the difference from one full heat range to the next is the ability to remove 70°C to 100°C from the combustion chamber. |
Άρα αν από τα 110 που είμεθα μαμά, δεν πάμε στα 185 μονοπετάλουδα στον TU5JP4, ΔΕΝ χρειάζεται να αλλάξουμε τα μαμά μπουζί ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||
????????? Δεν κατάλαβα κάτι; Εσείς σπάτε μοτέρ (από πειραματισμούς), εμείς φταίμε που λειτουργούμε κανονικά; Εντάξει, αυτό πάει πολύ! |
Ηθικο διδαγμα οτι τα 8αρια απορριπτονται απο τα αποδυτηρια για ψιλοπειραγμενα μοτερ και μενουν τα 7αρια ή τα Eyquem... ![]() Απλα μιας και το C2 Challenge ειναι αγωνιστικο μοτερ οποτε αλλαζει και "αναλωσιμα" σε πολυ συντομα χρονικα διαστηματα,καλο ειναι να ελεγχουμε τακτικα τα μπουζι και να μην τα κραταμε πανω απο 10.000 χλμ με την προυποθεση οτι τα εχουμε ελεγξει στις 5000 και ηταν μια χαρα. ![]() |
steve εδω παλευαμε 2 χρονια να σε πεισουμε οτι θες προγραμμα για να μη σπασει το μοτερ σου σιγα μη τα καταφερουμε ετσι ευκολα στα μπουζι. |
σελ. 17 του τοπικ ειναι το pdf |
Wind of lighting of series C2 GT/VTS. NB: it is imperative to fix the reel with all its screws for the ground connection. Belt of alternator and support of alternator of the kit if the basic vehicle is C2 VTS, if not belt of alternator of series C2 WP. |
Περι μεταφρασης,δεν ειναι θεμα γειωσης,ειναι θεμα δυναμο. |
Το δυναμο δεν εχει γειωση βρε κεφαλα; ![]() |
διαφωνω και για τον αναλυτη καυσαεριων που αν δεν μετραει κατευθειαν μετα την πολλαπλη εξαγωγης,αυτα που βγαζει ειναι "παραποιημενα" απο καταλυτη,θερμοκρασιες,κλπ... |
ε μια και θα τον παρεις τηλ ![]() κωδικους τιμες μπος για 206 1.6 206 rc c2 vts 106 16v |
NGK έγραψε: |
Bonjour Mr. Aris, La reference pour votre 206 RC est la reference LFR5B. Bonne journee Service technique NGK |
εχουμε πει προσοχη με τα ιριδιου
για ρωτηστε και σαλεξ και....αλεκουκο τι παθανε ![]() |
Θα προτεινα 6αρια Αρη... ![]() Συγκεκριμενα τα LFR6AIX-11 |
Εναλλακτικα δες τι προτεινει η PS για το gr N RC. ![]() |
κωδικους για ->
206 1.6 206 rc |
Μιας και καθομαι και διαβαζω το pdf του C2 Challenge αυτες τις μερες,λεει αλλαγη των μπουζι καθε 3 αγωνες,δηλαδη οριακα καθε 2000 χιλιομετρα. ![]() Οποτε μηπως εμεις οι "βελτιωμενοι" TU5JP4αδες θα πρεπει να τα αλλαζουμε στην ξεφτιλα καθε 10.000 χιλιομετρα,για να μην πω καθε 5(δεδομενου οτι κοστιζουν 6Ε η τετραδα); |
.............................που προτεινει η Citroen Sport,εχουν 6Ε η τετραδα. |
τι λετε ρε παιδια ????
6 ευρω τα τεσσερα ????????????????? ή 6ευρω το ενα??????? |
τελείως οφφτοπικ αλλα ρε συ στελιο ριξε μια ματια και για το δικό μου τι κάνω... (εννοώ αν υπάρχει φθηνότερο από τα 25~30ε των μαμα) γιατι καλό ειναι να τα αλλάξω όπου να ναι...
στειλε μου πμ για να μην χαλάμε το τόπικ |
τι εγινε με kane??????? |
τα πραγματα που ειναι? |
μολις κοταγα ενα μπουζι αργυρη
ηταν τα μαμα μπουζι εκιεμ του 206rc oπως ερχταν απο εργοστασιο με 3 μικρες και μια μεγαλη ακιδα RFN52 και κατι ψηλα μετα ![]() μετα πλεον ερχοντουσαν μονο με μπος 7αρια ισως λοιπον τα rc να ειχαν θερμα μπουζι που λες στελιο στην αρχη και οταν ειδαν οτι δε τα σηκωνει να εβαλαν τα 7αρια τα μπος παντως σε bosch ειναι καρατσεκαρισμενο οτι φοραει 7 το rc Και 8 το 1.6 |
drdino έγραψε: |
Εγώ τα φοράω τα Eyquem εδώ και 12k χιλιόμετρα. Σε λίγο θα τα βγάλω να δω πώς τα πάνε. |
Να τα βγάλεις τώρα ![]() |
Έκανα την βλακεία να κρατήσω τα μαμά όσα έλεγε η peugeot, δλδ πρπ 60k. Αλλά πλέον το πολύ ανά 20k θα παίρνουν δρόμο. Θα δω, ανάλογα με το πώς βγουν αυτά.
Γμτ, πρέπει να βρω και τα φιλερακια. ![]() |
Ghost Dog έγραψε: |
Παιδια σημερα παρελαβα (thanks Fynos!!) τα μπουζι της Μπος και ηταν μονακιδα, εν αντιθεσει με τα μαμα που ηταν 4ακιδα.....!!
Τι παιζει?? Ποια ειναι καλυτερα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ????? ![]() |
Αναλογιζεσαι τα καταλοιπα που εχουν μεινει μετα απο τοσο καιρο λογο μειωμενης αναφλεξης,ε... ![]() |
Να ψαξω να βρω τιμη ρε,δεν ειναι προβλημα,απλα το θεμα ειναι η ψυχροτητα(για εμενα και Kane).
Για μαμα 206/307 που μπαινουν απροβληματιστα αν η τιμη ειναι ΟΚ,τοτε βαζετε Bosch. ![]() |
kane έγραψε: |
ρε βλακα βουνισιε...ΞΑΝΑβγάλτες χωρις φλας,ασχετε... |
Πήγα σήμερα που είχε λιακάδα (γιατί ως γνωστόν τα μπουζί με συννεφιά δεν βγαίνουν) να τα βγάλω, αλλά ο μικρός στην πεζό μου έφαγε τα torxακια του πολλαπλασιαστή. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Σε πρωτη φαση Loctite κοκκινη... ![]() Σε δευτερη,ηλεκτροκολληση με μια βιδα και βγαζεις. ![]() |
basika ειναι απο κινητο...θα βγαλω με τη μηχανη αυριο
εβαλα τα beru 14fr-7mu2 Που μου ειπε στελιος σαλεξ οτι ειναι αν καταλαβα καλα θυγατρικη της εκιεμ και ειναι ιδια μπουζι εν τελει. τα παλια ειχαν 15000 χλμ. το αμαξι δεν εχει καμια σχεση. σε αποκριση και σπιρταδα ειναι σαν αλλο αμαξι...δε ξαναφηνω μπουζι πανω απο 10000χλμ με τιποτα ![]() |
τα παλια ειχαν 15000 χλμ. το αμαξι δεν εχει καμια σχεση. σε αποκριση και σπιρταδα ειναι σαν αλλο αμαξι...δε ξαναφηνω μπουζι πανω απο 10000χλμ με τιποτα ![]() |
apo φθορα χρωματακι καμια γνωμη? |
apo φθορα χρωματακι καμια γνωμη? |
Συμπερασμα οτι για τα 6 ευρω ειναι μια χαρα,ε; ![]() |
orestis έγραψε: | ||
|
307__:)(dimitris) έγραψε: |
ρε παιδια βρηκα τα EYQUEM 8 ευρω τα τεσσερα NGK 17 ευρω και ta bosch 30 τι διαφορα εχουν? ειναι για 1,6 307 ποια να παρω? Τα EYQUEM ειναι καλα? τωρα φοραω BOSCH μαμα και τα αλλαζω καθε 30.000 χλμ χωρις κανενα προβλημα ειναι το ιδιο και τα αλλα? ![]() |
thantsi έγραψε: |
Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω για να αλλαξω τα μπουζι στο αμαξι μου(306 1,4 μοντ 2000),δν ξερω τι να ζητησω τι θερμοκρασια...ξερει να μου πει καποιος τι παιρνει???Τα εκιεμ σκεφτομαι για να τα παραγγειλω απο γκαγκασταθη.... |
kala και εγω λαδι με τιποτα..
με τα ιριδιου βλεπεις διαφορα στο πολυ πλακωμα? κρυα? |
αντε και εμεινα απο μπουζι ![]() |
New update...
Παρατηρησα οτι δεν εχουν ενα σημαντικο μειονεκτημα των μαμα. Με τα μαμα,ειχα εντονα "κρατηματα"(λες και μενεις απο βενζινη-δεν ανεβαζει στροφες,ασχετα με την γωνια του γκαζιου) καπου μεταξυ ρελαντι και 3000. Με τα ιριδιου,το κανει μεν αλλα σε πολυ πιο αραια διαστηματα και κυριως οταν ειναι πιο κρυο το μοτερ. Ενταξει,ξερω οτι εχει σχεση και με τα μιγματα που στο συγκεκριμενο φασμα το μοτερ μου ειναι αρκετα στεγνο,απλα τα ιριδιου παρουσιαζουν ενα πλεονεκτημα που τα μαμα δεεεν... ![]() |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Γεια!
Η πεζό σπόρ για τον EW10J4S (206 RC GRA) βάζει τά: NGK R7437-9 και μόνον Εχουν μεγάλο κόστος περι τα 30-40 ευρώ το ένα... Δυστηχώς δεν τα έχω βρεί πουθενά στην Ελλάδα... Ο κωδικός υπάρχει και μην σας πεί κανείς ότι ΔΕν για να πουλήσει αυτά που μπορεί να φέρει... Φιλικά πάντα... |
βρηκα απο αμερικη τα μπουζι του στελιου
αγωνιστικα ngk lfr7aix (part2309) με καπου 35-40ευρω κοπλε με μεταφορικα οταν εδω ζητανε 55-59ευρω ψηνεται κανεις να σπασουμε μεταφορικα απο αμερικη (20ευρω ) |
kpsig έγραψε: |
Ήδη από Φθινώπορο του 09 δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω. Από αρχές του 2010 ότι έχει τιμολογηθεί έχει και εκτελωνισμό. Εγώ αυτό ξέρω πάντως. |
isim έγραψε: | ||
![]() |
βρηκα απο αμερικη τα μπουζι του στελιου
αγωνιστικα ngk lfr7aix (part2309) με καπου 35-40ευρω κοπλε με μεταφορικα οταν εδω ζητανε 55-59ευρω ψηνεται κανεις να σπασουμε μεταφορικα απο αμερικη (20ευρω ) |
isim έγραψε: |
Πληρωσα 3 ευρω για δασμους ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
...
Btw, αν χρησιμοποιήσουμε ένα κλικ θερμότερα μπουζί από αυτά που λέει ο κατασκευαστής, είναι επίφοβο?... |
γνωμη μου παρε αυτα που λεμε παραπανω απο ντινο με 10ευρω τη τετραδα και αλλαζε τα καθε 10000χλμ
εγω τα φοραω σε 25αλογα μοτερ πανω απο τοδικο σου και αντεχουν μια χαρα ![]() |
Επειδη σχετικα συντομα λεω να παρω μπουζι για το καρο μου,θελει μηπως κανενας να παραγγειλουμε μαζι;
Να θυμισω οτι αναφερομαι στα μακρυπασα μπουζι της NGK για μοτερ 206 και με ψυχροτητα 7... |
Δεν υπαρχουν σε συμβατικο μπουζι.
Μονον ιριδιου,σαν αυτα που φορουσα... |
Μακρυ πασο(206) ή το κλασσικο(106); ![]() |
Του 206 εχουν 16mm σπειρωμα.Του 106 εχουν το κλασσικο υψος που ειχαν ολα τα PSA εως να βγει στην παραγωγη το JP4. ![]() |
Θεωρητικα για παρα πολλα,πρακτικα,αναλογα με τον οπτικο ελεγχο.
Οσο για το αν συμφερει ή οχι,οταν δεν εχεις εναλλακτικη,τοτε τι κανεις; ![]() |
Οντως ετσι ειναι.
Τα 20αρια ειναι 58αρια Eyquem και 6αρια NGK. |
Μισο; ![]() ![]() ![]() Δεν εχει μισα ρε... Αν φοραει το μακρυ πασο,δοκιμασε τα 58αρια των 1600 σε Eyquem. |
Τα βρηκα,ειναι μακρυ πασο,σαν και αυτα των 1600 αλλα εχουν αλλη διατομη οποτε αυτα των 1.6 δεν μπαινουν καν.
Σαν ψυχροτητα η NGK δινει 7αρια ρε... Συγκεκριμενα δινει τα LZKAR7A. Αυτα ειναι ακομα πιο ψυχρα απο αυτα των 1600. ![]() |
Το παραδοξο ειναι οτι τα 6αρια Bosch που λεει το servicebox αντιστοιχουν σε 58αρια,για να μην σου πω ακομα ψυχροτερα... ![]() |
nikos 206cc έγραψε: |
Αν νιωθεις οτι εχασε σε σπιρταδα κανε ενα καλο σερβις.Αν νιωθεις οτι μπερδευει ναι τοτε λογικα ειναι μαπ ![]() |
drdino έγραψε: | ||
Πρέπει να χει γίνει το λάδι μαρμελάδα, το φίλτρο αλεξίσφαιρο και τα μπουζί να χουν διάκενο 1 εκ. για να σταματάει στα 100 ![]() |
NGK LFR7AIX
Υπεραρκετα για τις αναγκες ακομα και βελτιωμενου μοτερ. |
Sinanai έγραψε: |
Τάκη εσύ εννοείς τα κοινά Εκιέμ που έβαζα και πριν, έτσι; Και Στέλιος - salex μου 'πε πως με συχνή αλλαγή δεν έχω θέμα. Αλλά θυμάμαι ότι Στέλιος - Pughell επιμένει για ιριδίου σε μοτέρ με ραλλοέκεντρα... Τι να κάνω; Αν αποφασίσω για ιριδίου που να ψάξω; Ευχαριστώ. |
νικολα προσεχε τα τα ντενσο εχουν ακουστει ουκ ολιγα μαλακισμενα κρουσματα διαλυμενων μοτερ ![]() βασικα μη το πεις σαλεξ δε θα ερθει ουτε να στο προγραμματισει... ![]() |
Ρώτησα Λαμπριανίδη διαθεσιμότητα και τιμή για τα NGK... Εν αναμονή. ![]() |
Εγω για αυτο δεν εβαλα Denso,ασχετα που γενικοτερα τα απεχθανομαι σαν ποιοτητα γιατι εχω δει πολλα με αυτα τα κwλομπουζι.
Με τα NGK δεν ειχα καποιο προβλημα αν και δεν τα κρατουσα πανω απο 10.000 χλμ. Παντως αντεχουν σιγουρα μια 15αδα μιας και αυτα που φορουσε το μοτερ μου μπηκαν στο αγωνιστικο. ![]() Οσο αφορα τα μαμα,σε 15 λεπτα εθνικης οδου χωρις καν ζορι,το μοτερ εχει ψοφησει αμεσως και δεν ειναι μονον ιδεα μου... Και με αλλον το διασταυρωσα, ![]() |
check ana 5000xlm
στα 10 θα εχει παραδωσει πνευμα αν ειναι |
Αναλογα με το ποσο γκαντεμης εισαι... ![]() Αμα σε ολοκληρο γηπεδο με μνια εσυ πιανεις φουτσα,τοτε μην τα βαζεις. Εγω παντως στην θεση σου θα τα εβαζα και απλως θα τα πετουσα σε καμια 10αρια χιλλιαδες χλμ... |
Λαμπριανίδης δεν ξέρει που πάνε τα 4, μάλλον, και λέει ότι δεν υπάρχει αυτός ο κωδικός... Που αλλού τα βρίσκω; |
NGK LFR7AIX
Υπεραρκετα για τις αναγκες ακομα και βελτιωμενου μοτερ. |
plaketokofths έγραψε: | ||
τρέχα γύρευε! Για να δίνουν οι περισσότερες εταιρείες πιο ψυχρά απο 52 σε Eyquem, οπως 7αρι σε NGK 20αρι σε denso 6αρι bosch που αντιστοιχουν σε 58αρι Eyquem κι οχι 52αρι, τοτε μάλλον η Eyquem κάτι εχει λάθος. |
Γιατι δεν δοκιμαζεις κατι σε 6αρια(ή σε αναλογη ψυχροτητα);
Ετσι και αλλιως τα περισσοτερα TU γυρω απο αυτην την ψυχροτητα κινουνται οποτε δεν βλεπω τον λογο ο ET να ειναι η εξαιρεση... ![]() |
GEMI έγραψε: |
Για τα πλατίνας NGK τι λές ? 6άρια πάντα. BKR6EKPA. Έχω αρκετά πλούσια μίγματα για αυτό σκέφτομαι σε θερμά μπουζί κ πάντα βάζω 100άρα. |
Δεν υπαρχουν 7αρια NGK με σπειρωμα συμβατο με την κεφαλη σου. ![]() |
Τα BKR7EVX ειναι iridium κ τα φοβάμαι. Ψάχνω σε κάτι πλατίνας..
|
Τα BKR7E της NGK δεν ταιριάζουν στο σπείρωμα ? Ποια champion 61 προτείνει ? |
Τα 7αρια NGK για τον ET εχουν πολυ λεπτη μονωση. |
Τα δοκιμασα πριν πολλα χρονια και δεν κανουν... Τουλαχιστον εγω ειχα εντονα πυρακια,ακομα και με 100αρα βενζινη. ![]() Κατι το οποιο αντεχει αποδεδειγμενα και δεν εχει και τοσο λεπτη ακιδα οσο τα ιριδιου για να φοβασαι να μην λιωσει ειναι τα παρακατω http://www.ngk.de/de/produktfinder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/RENAULT/CLIO%2B3/PFR7Z-TG/18379/ |
Εγω θα προτεινα Bosch FR7ME αντι των FR8 SEO. ![]() Η ψυχροτητα ειναι κατι που επιδρα καταλυτικα στην αποδοση των συγκεκριμενων μοτερ. |
Γενικα ειναι ενα χαος με την αμεση αντιπαραθεση ψυχροτητας μπουζι... ![]() Θεωρητικα τα 58αρια ειναι 6αρια NGK(σε ψυχροτητα) και 7αρια σε Bosch(τα οποια μετρανε αναποδα σε κλιμακα). Απλα απο αυτα που βλεπουμε με τα 7αρια ιριδιου και τα 65αρια(συμβατικα) σε Eyquem,το υλικο παιζει τεραστιο ρολο... ![]() Εγω το ξαναειπα,το ξαναλεω και οταν ερθει η ωρα να βαλω μπουζι στο ΑΧ,παλι τα ιδια θα βαλω...7αρια ιριδιου εκτος και αν εχω βρει πλατινας εως τοτε. |
Γενικα ειναι ενα χαος με την αμεση αντιπαραθεση ψυχροτητας μπουζι... ![]() Θεωρητικα τα 58αρια ειναι 6αρια NGK(σε ψυχροτητα) και 7αρια σε Bosch(τα οποια μετρανε αναποδα σε κλιμακα). Απλα απο αυτα που βλεπουμε με τα 7αρια ιριδιου και τα 65αρια(συμβατικα) σε Eyquem,το υλικο παιζει τεραστιο ρολο... ![]() Εγω το ξαναειπα,το ξαναλεω και οταν ερθει η ωρα να βαλω μπουζι στο ΑΧ,παλι τα ιδια θα βαλω...7αρια ιριδιου εκτος και αν εχω βρει πλατινας εως τοτε. |
Octane έγραψε: |
Τα FR7ME θα ειναι στη λιστα για τα 1600αρια 16βαλβιδα?!? Αν ειναι να παω αυριο παλι κ να τα ανταλλαξω!! Πιο θερμα απο 58αρια δεν θελω , ελεος , σε 1 μηνα εχουμε παλι Ring ![]() |
Τουρλωτέ, ποιά μπουζί θα μου βρεις να βάλω τώρα που πλησιάζει η αλλαγή; ![]() |
Τα ψυχρά καίνε περισσότερο από τα θερμά στο ίδιο μοτέρ, θεωρητικά πάντα ? |
Τα ψυχρα απορροφουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο τον θαλαμο καυσης και αντεχουν να δουλευουν με ακομα μεγαλυτερα θερμικα φορτια. |
ψαξε και απο παλια μου ποστ γιατι ετσι πηρα το μοτερ στο χερι
τα μπος πανε αναποδα σε ψυχροτητα απο τα αλλα μπουζι αν θυμαμαι καλα εκιεμ π.χ το 52 εινια πιο ψυχρο απο το 58 ενω μπος το 8 πιο ψυχρο απο το 7 ??? ή το αναποδο δε θυμαμαι? αν το 8 ειναι πιο ζεστο καλα εκανες αν ομως ειναι πιο ψυχρο εισαι μια χαρα εγω αυτο επαθα βαζοντας μπουζι απο 607 ν6 που ναι μεν ηταν πλατινας αλλα και ενα βαθμο ζεστοτερα με αποτελεσμα στους 40+ κατακαλοκαιρο με 230 να το λιωσει ![]() |
Τα NGK οσο ανεβαινουν,γινονται ψυχροτερα,δηλαδη 1 = θερμο και 9 = ψυχρο.
Το ιδιο και τα Eyquem. Τα Bosch πανε αναποδα,δηλαδη τα 9αρια ειναι θερμα και τα 4αρια ψυχρα. ![]() Με ψυχροτερο μπουζι δεν κανεις ζημια,με θερμοτερο ομως τα γμας ολα... ![]() |
Ιδια ειναι απλα το ιριδιο εχει εκ κατασκευης καλυτερες ιδιοτητες απεναντι στην θερμοκρασια σε σχεση με τα συμβατικα μπουζι. ![]() Εγω παντως θα προτεινα 7αρια δεδομενων των θερμοκρασιων του μοτερ εντος πιστας. |
Τα 7αρια Bosch ειναι 5αρια NGK.
Θες 6αρια ή 5αρια Bosch για να ειναι παραπλησια με 7αρια NGK. ![]() |
http://www.ngk.de/fileadmin/templates/Dokumente/DE/Kataloge/ngk_pkw_katalog_2009-2010_de.pdf |
Βλεπεις αναλογα τι χρειαζεσαι ρε. ![]() Πχ αν ξερεις οτι για το μοτερ σου δινει πχ BKR6EK και θες ψυχροτερα,χτυπας κωδικο BKR7EK και βλεπεις αν υπαρχει διαθεσιμο. Αν οχι,βλεπεις μετα σε αλλο τυπο ακιδας,ψυχροτητα,κλπ,κλπ... Το σπειρωμα οπως και το μηκος του στελεχους δεν μπορεις να τα αλλαξεις ετσι και αλλιως οποτε αυτοματα οι επιλογες σου μειωνονται. ![]() |
Αν ειναι εντελως μαμα,δεν εχει νοημα...
Βαζεις τα 6αρια NGK που προτεινε ο Octane νωριτερα. ![]() |
Ζατς! ![]() Edit: Ανά πόσα χλμ. τα αλλάζουμε τα Ιριδίου ![]() |
Steve εγω νομιζω οτι σου δουλευουν τοσο καλα...λογω του χαιδεματος που τους εκανες το πρωι της 25ης Μαίου ![]() ![]() ![]() ενδιαφερον σεναριο (οχι το χαιδεμα ρε...τα εν λογω μπουζι εννοω) ![]() |
Octane έγραψε: | ||
Οσο κρατουσες τα αλλα... x 3 ![]() |
Έχουμε μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης, έτσι λένε όλοι τουλάχιστον, γι αυτό και τα μπουζί μου είναι ήδη 1 βαθμό πιο ψυχρά... |
nikos 206cc έγραψε: |
Aν βαλουμε Στελιο μια 4αδα ιριδιου,δεν ειμαστε οκ,ασχετα απο το τι γινεται σε θερμοκρασιες θαλαμων καυσης?
Γιατι αν κανουν 40 ευρω απο e bay συμφερει,με την λογικη οτι θα τα κρατησεις για καμια 20αρια χιλιαδες χλμ ![]() |
Μακρια απο Brisk,αυτο σας λεω μονον... ![]() |
nikolas206gti έγραψε: |
Απο streetandcircuit τα εχει στα 61 ευρω μαζι με μεταφορικα. Θα κανω μια ερωτηση αν παραγγειλουμε παραπανω απο 2 σετ αν θα μας κανουν λιγο καλυτερη τιμη.
|
Pugobios έγραψε: | ||
o λογος? |
http://www.sparkplugs.co.uk/
Άντε, ξεσαλώστε... |
nikolas206gti έγραψε: |
Σταυρο, πριν ποσο καιρο παρηγγειλες ??? Γιατι εγω τους εστειλα e-mail πριν 4 μερες και μου ειπαν οτι δεν ειναι διαθεσιμα και θα κάνουν 2-3 εβδομαδες μεχρι να τα παραγγειλουν και να τα εχουν στα χερια τους ![]() |
Δεν εχουν παντα στοκ,οντως...
Μου εχει τυχει να περιμενω και 1μιση μηνα μεχρι να φερουν. ![]() Προσοχη,εγω λεω για τα LFR7AIX-11.Αν παρετε τα συμβατικα 7ΑΙΧ δεν θα δειτε καμια διαφορα απο πχ μια τετραδα Denso IKH22. |
Items (4): EUR 24,39
Shipping & Handling: EUR 24,23 Total Before Tax: EUR 48,62 Estimated Tax To Be Collected: EUR 0,00 Import Fees Deposit: EUR 12,08 -------------------------------- Order Total: EUR 60,70 |
Items (8): EUR 48,79
Shipping & Handling: EUR 25,16 Total Before Tax: EUR 73,95 Estimated Tax To Be Collected: EUR 0,00 Import Fees Deposit: EUR 18,37 -------------------------------- Order Total: EUR 92,32 |
ΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜ.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B001RLTZC0/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new Άγιε μου Βασίλη, μια 4άδα... |
Pugobios έγραψε: |
ε παρτε με 0.9 διακενο ρε και σας τα ανοιγω με το φιλλερ ![]() |
takis_206 έγραψε: |
+1 για group buy! ![]() |
Οοοταν και ααααν αποφασιστε,αν φυσικα θελετε,πειτε μου να ρωτησω και εγω.
Πιθανοτατα(αν ειστε 4-5 ατομα) θα σας βγουνε πολυ πιο φτηνα. ![]() |
![]() ![]() |
Το μικρο διακενο(0,9) εχει μικροτερο μετωπο φλογας,για αυτο και η διαφορα στην αποδοση ειναι μικροτερη σε σχεση με το μεγαλυτερο.
Σαν ψυχροτητα ειναι ιδια απλα οσο πιο μεγαλο το διακενο,τοσο καλυτερη η ποιοτητα της καυσης. Απλα και η αλλαγη θα πρεπει να γινει νωριτερα... Οπως ειπα,απο λαθος,αντεξαν 30+ χιλλιαδες χλμ,αλλα δεν ειναι κατι που προσωπικα θα το ρισκαριζα μιας και μετα την αλλαγη τους ηταν λες και το μοτερ πηρε 5 αλογα και βαλε... ![]() |
να υποθεσω οτι ο πολλαπλασιαστης δεν αντεχει το μεγαλυτερο διακενο η ερχετε η ωρα του? |
Τα 206 δεν εχουν τετοια θεματα(οπως και τα "υβριδια") μιας και ο πολλαπλασιαστης του 206 βγαζει πιο δυνατη ταση απο τον αντιστοιχο του 106. ![]() |
Δεν με παραξενευει,στις μλκiες εχεις παρει master... ![]() ![]() ![]() |
Μετα εφταιγαν τα κοψιματα... ![]() ![]() ![]() Μωρε καλα κανει ο Volvos και σε βριζει και σε λεει γιδι,βλαχο,κλπ,κλπ... ![]() |
Το διακενο ηταν 0.9 δν ειχε ανοιξει και με φιλλερ τα εκλεισα.bkr7eix φοραω.σιγουρα ειναι φθαρμενα αλλα δεν ειναι αυτο αποκλειστικα που φταιει.επισης να προσθεσω οτι στο υγραεριο το κανει πιο συχνα αποτι σε βενζινη προφανως γιατι χρειαζεται δυνατοτερο σπινθιρα και ο πολλαπλασιαστης αδυνατει... |
AlienHack έγραψε: | ||
το υγραεριο ειναι πιο δυσκολο σε αυτα τα θεματα. και εμενα μου κανει μικροχαζομαρες ωρες ωρες, κατι στα ρελαντι οταν ειναι κρυο, κατι στα αποτομα πατηματα, να σημειώσω οτι το θεμα πολ/της πρεπει να το δω και εγω καθοτι εκλεισε τα 160.000 χλμ ο δικος μου και δεν ξερω κατα ποσο ειναι μαχημος ή τα μικροπροβληματακια οφειλονται σε αυτον.. 98 νομιζω απο γκαγκασταθη καινουριος... μετα τα τελη μου φενεται.... |
Όταν ο Alienhack ανακάλυψε τα μπουζί... ![]() |
AlienHack έγραψε: |
(αντιθετος με σενα που και το τασακι να καθαρισεις στο αμαξι σου πρεπει να το πας σε μηχανικο ) ![]() |
AlienHack έγραψε: |
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εξερεσεις παντα , οπως και σε ολλα τα επαγγελματα αλλα ... |
![]() ![]() ![]() |
εγω προσωπικα επαιρνα τα φτηνα απο γκαγκα με 10ευρω και καθε 7500χλμ τα αλλαζα μαζι με λαδια και παλι ειχε διαφορα
θεωρω οτι το μοτερ μας σε αυτο το σταδιο βελτιωσης (150αλγοα) θελει μπουζι συνεχεια ακομα και τα καλα |
TopGear έγραψε: |
Παρόλο που το thread αφορά στον 1,6, πείτε μου μια πρόταση οι "ειδικοί" για μπουζί για το δικό μου. Ό,τι καλύτερο για τον 1,4 8v. Να κρατάνε καμιά 15.000-18.000 χλμ (γενικά το πολύ κάθε 2 χρόνια τ'αλλάζω ή σ'αυτά τα χιλιομετρα μέγιστο), να'ναι κατά προτίμηση NGK/Denso (ειδάλλως θα'παιρνα τα φτηνά EUQYEM από Ντίνο) και μέγιστο κόστος στα 20-25 ευρώ τα 4. Η μηχανή δεν έχει πειραχτεί, μόνο ένα χταπόδι έχει μπει κι ελεύθερο φίλτρο σε σκούπα στην εισαγωγή. Nothing else.
Στη Φρατζή θα τα'χουν πουθενά; Ή και προς Καλλιθέα μεριά, I don't care. Ευχαριστώ. ![]() //Στο sparkplugs βρήκα ότι είναι κατάλληλα τα NGK BKR6EZ (προεπιλογή) και ιριδίου BKR6EIX (τιμή 5,9 λίρες + ΦΠΑ, τόσο φτηνά; ![]() Σε Denso στο ίδιο site, βρήκα τα "απλά" K20PR-U κι έπειτα τα ιριδίου IK20 και VK20 τα οποία είναι υπερβολή πιστεύω. Διάκενο ομοίως 0,9. Αυτά είναι 1 ακίδας (για τα standard μιλάω). //Στο parts.gr, βρήκα κι ένα 2-άκιδο NGBKR6EK, το μοναδικό σε NGK για το μοντέλο μου (σύμφωνα με τις δικές τους αντιστοιχίες), αξίζει ή δεν έχει διαφορά; Η τιμή διαφέρει μόλις 1 ευρώ. Επίσης, έχει και το Denso K20TT (1 ακίδας), που λέει ότι αντιστοιχίζεται με το 2άκιδο NGK NGBKR6EK (αλλά στο NGK, δεν "αντιστοιχίζει" το DENSO ![]() Στο "επίσημο site" όμως, μου εμφανίζει μόνο το NGK BKR6EZ ως κατάλληλο και γενικά δεν έχει 2άκιδα εκεί. Στο parts.gr έχουν και τα Bosch SUPER 4 FR78X 4άκιδα!!! Αξίζουν; ![]() |
Παρόλο που το thread αφορά στον 1,6, πείτε μου μια πρόταση οι "ειδικοί" για μπουζί για το δικό μου. Ό,τι καλύτερο για τον 1,4 8v. |
Παρόλο που το thread αφορά στον 1,6, πείτε μου μια πρόταση οι "ειδικοί" για μπουζί για το δικό μου. Ό,τι καλύτερο για τον 1,4 8v. Να κρατάνε καμιά 15.000-18.000 χλμ (γενικά το πολύ κάθε 2 χρόνια τ'αλλάζω ή σ'αυτά τα χιλιομετρα μέγιστο), να'ναι κατά προτίμηση NGK/Denso (ειδάλλως θα'παιρνα τα φτηνά EUQYEM από Ντίνο) και μέγιστο κόστος στα 20-25 ευρώ τα 4. Η μηχανή δεν έχει πειραχτεί, μόνο ένα χταπόδι έχει μπει κι ελεύθερο φίλτρο σε σκούπα στην εισαγωγή. Nothing else.
Στη Φρατζή θα τα'χουν πουθενά; Ή και προς Καλλιθέα μεριά, I don't care. Ευχαριστώ. ![]() //Στο sparkplugs βρήκα ότι είναι κατάλληλα τα NGK BKR6EZ (προεπιλογή) και ιριδίου BKR6EIX (τιμή 5,9 λίρες + ΦΠΑ, τόσο φτηνά; ![]() Σε Denso στο ίδιο site, βρήκα τα "απλά" K20PR-U κι έπειτα τα ιριδίου IK20 και VK20 τα οποία είναι υπερβολή πιστεύω. Διάκενο ομοίως 0,9. Αυτά είναι 1 ακίδας (για τα standard μιλάω). //Στο parts.gr, βρήκα κι ένα 2-άκιδο NGBKR6EK, το μοναδικό σε NGK για το μοντέλο μου (σύμφωνα με τις δικές τους αντιστοιχίες), αξίζει ή δεν έχει διαφορά; Η τιμή διαφέρει μόλις 1 ευρώ. Επίσης, έχει και το Denso K20TT (1 ακίδας), που λέει ότι αντιστοιχίζεται με το 2άκιδο NGK NGBKR6EK (αλλά στο NGK, δεν "αντιστοιχίζει" το DENSO ![]() Στο "επίσημο site" όμως, μου εμφανίζει μόνο το NGK BKR6EZ ως κατάλληλο και γενικά δεν έχει 2άκιδα εκεί. Στο parts.gr έχουν και τα Bosch SUPER 4 FR78X 4άκιδα!!! Αξίζουν; ![]() |
PANOSBR έγραψε: |
για μενα μην ψαχνεις λυσεις τρελες για το συγκεκριμενο μοτερ,βαλε τα φτηνιαρικα εκεμ και πετα τα νωρις οπως γραφει και ο βολβος πιο πανω.ειδικα αμα το σκιζεις το αυτοκινητο θελει φρεσκο μπουζι συχνα. το NGK BKR6EZ πλεον η εταιρια το δινει για ολους τους ΤU κινητηρες ανεξαρτητως κυβισμου και ιπποδυναμης.Οποτε βγαλε συμπερασμα ποσο νοιαζονται οι γιαπωνεζοι για ειδικη εξελιξη για τον αρχαιο κινητηρα μας,βγαζουνε ενα και το κοπανανε σε ολα.το ιδιο και οι γαλλοι με το RFN58LZ το οποιο δινεται για ολα τα μοτερ πλεον |
Δεν βγαινει κατι αλλο περα απο 6αρι ngk ή 7αρι Bosch που να αντεχει.
Και αυτο με πυρομετρο ουτε καν 800 βαθμους και στροφαρισμα μεχρι 6μιση-7. Τα ιριδιου δηλαδη ειναι μονοδρομος για αυτην την κεφαλη,δυστυχως... |
Αμα απο μιγμα δεν ειναι κατι παραλογο,δηλαδη δεν φτωχαινει περα απο 12μιση,ιιιιισως και με τα 6αρια ngk που δινουν για το C2 να την γλιτωσεις,ομως γενικοτερα δεν αντεχουν και δειχνουν την κουραση τους μετα το πρωτο 3λεπτο σκισιματος.
Σαν εναλλακτικες σε ιριδιου,δεν εχεις και πολλες επιλογες,ή τα γνωστα 7αρια ngk ή μετα 22αρια Denso. LFR7AIX τα ngk - IKH22 τα denso(αντιστοιχοι κωδικοι) Γενικοτερα,στο σπειρωμα της JP4 κεφαλης,οι επιλογες ειναι πολυυυυ λιγοτερες απο αυτο της J4. |
athanas έγραψε: |
Στελιο τα eyquem που εβαλες ειναι για κεφαλη 106 και οχι 206 οπως τα ngk |
alfasud έγραψε: |
Τα LFR7A ( καλά δε θυμάμαι Στέλιο;;![]() ![]() |
Στεφο αν δεν μου το ελεγες,ουτε που θα το ειχα παρει χαμπαρι... ![]() Το editαρω. |
http://www.sparkplugs.co.uk/ngk-iridium-spark-plug-lfr7aix
Χωρίς φόβους για τελωνεία |
kpsig έγραψε: |
Έχετε δει διαφορές μεταξύ Denso και NGK σε ιριδίου; |
Χρηστατα ουτε απο ψυχροτητα ειναι ΟΚ(επρεπε να ειναι 6αρια),ουτε απο διακενο(εχουν μολις 0,7). ![]() |
vassat έγραψε: |
Φαντάζομαι άλλο τα DENSO ΙΚ22 και άλλο τα DENSO ΙΚΗ22, σωστά;
Τα πρώτα, ιντερνετικά τουλάχιστον, είναι "ανευρέσιμα" στην εγχώρια αγορά, τα δεύτερα όχι.. / Β |
kpsig έγραψε: | ||
Τα δεύτερα είναι τα μακρυά, για 206, C2, 307, τα πρώτα για 106 Saxo (J4) |
0,4 λιγο χλωμο εως απιθανο, 0,6 ή 0,8 ναι,πιθανον. ![]() |
Μην εισαι χαζος,κράτα τα ακομα μια κυβερνηση, |
Mule έγραψε: |
Επισης πολλαπλασιαστη εχεις αλλαξει ποτε? |