PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 GT vs 207 RC και tuning

sastagr - Κυρ 01 Απρ 2007, 17:46:18
Θέμα δημοσίευσης: 207 GT vs 207 RC και tuning
Προσπαθώ να βρω άκρη αλλά δεν μπορώ

Τι διαφορά έχει σε hardware ο κινητήρας του RC από το GT.

Είναι μόνο software (πρόγραμμα);

Τέλος έχει ακούσει κανείς για πρόγραμμα για το GT;;;
Touristas - Κυρ 01 Απρ 2007, 17:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Το RC έχει άλλη τουρμπίνα , άλλα έμβολα , άλλη εξάτμιση και άλλο εγκέφαλο ( άλλο πρόγραμμα στην ουσια) Exclamation
power - Κυρ 01 Απρ 2007, 20:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως γνωρίζει κανείς αν βάζοντας σκάστρα στο GT χάνεις την εγγύηση?
sastagr - Κυρ 01 Απρ 2007, 20:28:28
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Το RC έχει άλλη τουρμπίνα , άλλα έμβολα , άλλη εξάτμιση και άλλο εγκέφαλο ( άλλο πρόγραμμα στην ουσια) Exclamation

Τόσες μεγάλες διαφορές για 25 άλογα;

Μήπως ξέρεις τι τουρμπίνες (κωδικούς της ΚΚΚ) φοράνε;
volvos - Κυρ 01 Απρ 2007, 20:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι μεγαλες οι διαφορες ... δε νομιζω οτι θα σωθεις με αλλη τουρμπινα.
βεβαια με ενα προγραμμα θα τα φτασεις τα 170αλογα...απλα εκει θα εισαι ταβανι. δε θα ανεβαινει αλλο...
Touristas - Δευ 02 Απρ 2007, 07:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά εάν κάνεις οτιδήποτε ναι την χάνεις.
Σκάστρα έχει η τουρμπίνα επάνω ενσωματωμένη , η οποία ελέγχεται από τoν εγκέφαλο
sotos 207Gt - Τετ 18 Απρ 2007, 12:26:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μεχρι και η θερμοκρεσια στα λαστιχα απο τον εγκεφαλο επιτηρειται παιδες..... Shocked Shocked
volvos - Τετ 18 Απρ 2007, 12:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
πιεση ελαστικων Wink

για αυτο και λεμε οτι η καλυτερη ιστορια για το gt ειναι το προγραμμα του εγκεφαλου του rc Που απο οσο λενε καποια στιγμη θα πωλειται απο τη πεζο επισημα στο αμεσο μελλον με εγγυηση κανονικα!

το θεμα ειναι οτι το gt εκει στα 170κατι αλογα τελειωνει δε παιρνει αλλο.
ενω το rc απο εκει ξεκινας Wink

απο την αλλη αντεχει το σαζμαν τους πανω απο 200αλογα οπως λενε κακες φημες?
θα δειξει...

παντως παιδια υπομονη μη σας πιανει τρεμουλο να βαλετε προγραμμα στο πρωτο που εφτιαξε 207...
DIMCHRI - Τετ 18 Απρ 2007, 13:56:01
Θέμα δημοσίευσης:
sastagr έγραψε:
Touristas έγραψε:

Τόσες μεγάλες διαφορές για 25 άλογα;

Μήπως ξέρεις τι τουρμπίνες (κωδικούς της ΚΚΚ) φοράνε;

Είναι 25 εργοστασιακά εγγυημένα άλογα...

Όχι πράσινα άλογα σαν αυτά που δίνουν οι περισσότεροι βελτιωτές.... Wink
sotos 207Gt - Τετ 18 Απρ 2007, 22:15:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως για τους παραπανω λογους τα 25 παραπανω απαιτουν αλλα εξαρτηματα για να μην σου καει στους πρωτους μηνες πιεσης του μοτερ(το ιδιο εκανε και η VW με το GOLF EDITION 30).
Στο rc η τουρμπινα εχει μεγαλυτερο συμπιεστη για περισοτερη παροχη αλλα στην ιδια πιεση(0.8) απλως εχει και τη λειτουργια overboost που σε full επιταχυνση ανεβαζει 1.0 bar ενω το gt δεν εχει.

Σχετικα με το σασμαν ξερω σιγουρα οτι ειναι αυτο που φορανε τα 407 diesel της εταιριας οποτε ειναι σιγουρο οτι εχει πολλα κοτσια ακομα και για 250 αλογα και δεν ειναι χυμα σαν αυτο του rallye πχ(ειχα rallye και ξερω Laughing ).
Αναμονη λοιπον περιμενοντας να δουμε τι θα γινει... Very happy Very happy
Kama_Supra - Τρι 24 Απρ 2007, 09:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
το προγραμμα του gt εχει 940 ευρω!!!για το rc υπολογιστε οτι θα εχει κατι παραπάνω και οτι θα ρθει στην Ελλαδα λιγο μετα την αφιξη του πρωτου αμαξιου στην χωρα μας.η τουρμπινα εχει 1.610 ευρω για το gt οποτε η τιμη για το rc θα ναι αρκετα μεγαλύτερη...Συνολο δηλαδη 2.550 χωρις την εργασια και χωρις τα χρηματα για τα εμβολα που αν δεν κανω λαθος κανουν 920 ευρω...Αρα 3.470 ευρω συνολο χωρις ξαναλεω την εργασια!!!
οποτε γιατι να μην παρει καποιος απο την αρχη ενα rc???
το gt εχει 20.000 ευρω και το rc αναμενεται να εχει 23.000 ευρω!!!
και γλυτώνεις τουλαχιστον 1.000 ευρωπουλακια που τα βάζεις μετα στο αμαξι για να το βελτιωσεις σε οποιον τομεα θες!!!και επισης δεν μπλεκεις με το αν θα ισχύει η εγγυηση ή οχι γιατι οπως και να το κανεις η αλλαγη τουρμπινας και οτι ανεφερα πιο πανω θα μπορουσε να θεωρηθει μετατροπη αρα και ληξη της εγγυησης...
αυτη ειναι η σκεψη μου τωρα αν ειναι σωστη ή λαθος ειναι στην κριση του καθενως και καθε αποψη πανω σε αυτα που ειπα ειναι δεκτη!!
sorry για το μεγαλο post και εαν σας κουρασα.
sotos 207Gt - Τρι 24 Απρ 2007, 17:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειται οτι αν δεν εχεις παρει τιποτα ακομα σαφως θα στραφεις στο RC αλλα αν εχεις ηδη GT κοιτας να το κανεις λιγο καλυτερο και οσο να ναι δεν νομιζω να υπαρχουν παρα πολλοι που να μην εχουν το μικροβιο της βελτιωσης(οτιδηποτε σε αυτο το site αναφερεται στην βελτιωση του εκαστοτε ειδους) ωστε ακομα και RC να εχεις μετα απο λιγο καιρο θα λες 'πως γινεται τουτο και πως το αλλο'.
Στην δικη μου περιπτωση δεν προτιμω το RC μονο και μονο επιδη εχει το συστημα SSP(steering stability programme)το οποιο αν και αποδεικνυεται καλο επεμβαινει στο τιμονι και δεν μου αρεσει καθολου.Ηδη εχω βαρεθει να βλεπω ηλεκτρονικα συστηματα και παλευουμε να βρουμε τροπο να βγαινει το ESP οποτε θελουμε,να υπαρχει και συστημα που να μας στριβει και το τιμονι???? Shoot Shoot Shoot Shoot Ημαρτον...προσωπικα..Rallye ειχα οχι Mercedes
sotos 207Gt - Τρι 24 Απρ 2007, 17:13:58
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης το RC μονο στο overboost βγαζει 175 γιατι σταθερη πιεση ειναι περιπου 160..νομιζω
Kama_Supra - Τρι 24 Απρ 2007, 17:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
μα και εγω αυτο εννουσα!!!ειπα πως παιρνεις rc και σου μενουν και 1.000 ευρω για οποιαδηποτε βελτιωση θεσ!!!αν εχεις gt τοτε κοιτας τι μπορεις να κανεις αλλα και παλι 3.500 ευρω σε καποιον βελτιωτη μπορουν να αποδωσουν πολλα παραπανω απο οτι μπορει να κανει η μαμα peugeot!!!βεβαια που να βρεις βελτιωτη για αυτο το αμαξι που να ξερει που παν τα 4!!!αντε αν εχει φτιαξει κανεις κανα mini cooper μονο...
volvos - Τρι 24 Απρ 2007, 17:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
ναι μονο που στη πραξη ειναι παντου 170κατι και στο οβερμπουστ χτυπαει κατι 190αρια απο οσο εχει φανει στις μετρησεις ολων των περιοδικων...
sotos 207Gt - Τρι 24 Απρ 2007, 17:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης δεν εχει ουτε πεταλουδα για ρυθμιση μιγματος,ρυθμιζει κατευθειαν απο τις βαβιδες εισαγωγης Shocked ενω μια πεταλουδα που υπαρχει ειναι μονο για λογους ασφαλειας..
Touristas - Τρι 24 Απρ 2007, 18:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει πεταλούδα κανονικά δεν είναι valvetronic το RC αλλά μόνο τα ατμοσφαιρικά των 120 ίππων και τα μελλοντικά 1.4.
Η διαφορές που έχει με το GT όπως έχουμε ξαναπεί είναι στην τουρμπίνα , έμβολα , εξάτμιση και το πρόγραμμα.
drdino - Τρι 24 Απρ 2007, 22:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Kama_Supra έγραψε:
μα και εγω αυτο εννουσα!!!ειπα πως παιρνεις rc και σου μενουν και 1.000 ευρω για οποιαδηποτε βελτιωση θεσ!!!αν εχεις gt τοτε κοιτας τι μπορεις να κανεις αλλα και παλι 3.500 ευρω σε καποιον βελτιωτη μπορουν να αποδωσουν πολλα παραπανω απο οτι μπορει να κανει η μαμα peugeot!!!βεβαια που να βρεις βελτιωτη για αυτο το αμαξι που να ξερει που παν τα 4!!!αντε αν εχει φτιαξει κανεις κανα mini cooper μονο...

Τώρα αυτό το εννοείς σοβαρά; Rolling eyes
brz20 - Τρι 24 Απρ 2007, 23:00:45
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Kama_Supra έγραψε:

Καλα σε αυτο εχω και εγω μια απορια.
Το θεμα δε ειναι να αποδωσει.Το θεμα ειναι να αποδωσει σωστα.
Τι να τα κανεις τα 20 αλογα αν ειναι η αφορμη να εισαι καθε μερα στο συνεργειο.
Διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη και πιο πανω λες κατι πολυ σωστο Kama_Supra.Οτι αν ειναι να δωσεις 3500 + την εργασια για να κανεις το GT RC γιατι να μη παρεις το RC με την μια?
Ο μονος λογος θα ηταν για το ESP οπου ακομα δεν εχουμε ακουσει αν πραγματικα απενεργοποιητε.
Πιστευω οτι εχουμε το μικροβιο της ποιοτηκης βελτιωσης και οχι απλα της βελτιωσης.
Βεβαια ποιοτητα δεν ειναι μονο οτι δεινει η Peugeot.
Πρεπει να το ψαχνουμε πολυ το θεμα γιατι ολοι ταζουν αλλα τελικα ειναι μουφα.
drdino - Τετ 25 Απρ 2007, 00:23:02
Θέμα δημοσίευσης:
Το esp στο rc απενεργοποιείται πλήρως.

Η ένστασή μου έγκειται στην άποψη ότι η peugeot δεν μπορεί να βγάλει 20-30-40 άλογα παραπάνω από το μοτέρ. Φυσικά και μπορεί, αλλά με τι κόστος αξιοπιστίας ας πούμε;
brz20 - Τετ 25 Απρ 2007, 02:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot εχει καταφερει να βγαζει 150 αλογα στο λιτρο.
Ενταξει WRC αλλα μπορει να το κανει.
Μετραει η τεχνογνωσια.Τωρα γιατι δεν εχει κατσει ποτε να εφαρμοσει την τεχνογνωσια που εχει παρει απο το WRC σε καποιο απο τα αμαξια παραγωγης ειναι αλλο.
Αλλα στην ουσια φταινε και οι αντιπροσωπειες.Εγω οταν ειχα παει να ρωτησω για το δικο μου τι βγαζει η Peugeot Sport μου ειχαν πει δεν βγαζει τιποτα.
Τους ρωτουσα αν μποσουσα να παρω κομματια απο ενα μοτερ οπως το C2 VTS ή το Rallye και μου λεγαν καθετα οχι.
Θυμαμαι ηθελα να βαλω την πεταλουδα του VTS οπως και τους εκκεντροφορους του Rallye.
vinman - Τετ 25 Απρ 2007, 07:21:00
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Η Peugeot εχει καταφερει να βγαζει 150 αλογα στο λιτρο.
Ενταξει WRC αλλα μπορει να το κανει.
Μετραει η τεχνογνωσια.......Αλλα στην ουσια φταινε και οι αντιπροσωπειες......

Δεν φταίνε απόλυτα αυτές....Απλά οι περισότεροι πωλητές είναι άσχετοι με το ''άθλημα''και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν....
Λίγοι είναι ψαγμένοι οι οποίοι θα σε κατευθύνουν σωστά για κάτι που θες να κάνεις...
sotos 207Gt - Τετ 25 Απρ 2007, 08:13:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον παιζει και η πολιτικη της καθε εταιριας νομιζω γιατι πως αλλιως του χρονου θα μας λανσαρουν το 308 με τα 230 αλογα?(φημες βεβαια) Laughing
Kama_Supra - Τετ 25 Απρ 2007, 09:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
drdino έγραψε:
Kama_Supra έγραψε:

Καλα σε αυτο εχω και εγω μια απορια.
Το θεμα δε ειναι να αποδωσει.Το θεμα ειναι να αποδωσει σωστα.
Τι να τα κανεις τα 20 αλογα αν ειναι η αφορμη να εισαι καθε μερα στο συνεργειο.
Διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη και πιο πανω λες κατι πολυ σωστο Kama_Supra.Οτι αν ειναι να δωσεις 3500 + την εργασια για να κανεις το GT RC γιατι να μη παρεις το RC με την μια?
Ο μονος λογος θα ηταν για το ESP οπου ακομα δεν εχουμε ακουσει αν πραγματικα απενεργοποιητε.
Πιστευω οτι εχουμε το μικροβιο της ποιοτηκης βελτιωσης και οχι απλα της βελτιωσης.
Βεβαια ποιοτητα δεν ειναι μονο οτι δεινει η Peugeot.
Πρεπει να το ψαχνουμε πολυ το θεμα γιατι ολοι ταζουν αλλα τελικα ειναι μουφα.

μα το ειπα ΕΑΝ βρεις βελτιωτη που να ξερει τι του γινεται!!!!

δεν νομιζω να θελει κανεις να κανει πειραματα στο αμαξακι του...

για το esp αυτο που ακουσα ειναι πως μεχρι τα 50χλμ. απενεργοποιειται αλλα μετα μπαινει μονο του παλι!!ειναι δηλαδη οπως σε ολα τα υπολοιπα μοντελα δυστυχως!
drdino - Τετ 25 Απρ 2007, 10:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που λες ισχύει για το gt, αυτό του rc απενεργοποιείται πλήρως.

Εκτός αν είμαι τόσο λάθος. Ρε, λες; Confused Laughing
Kama_Supra - Τετ 25 Απρ 2007, 11:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
τι να σου πω;;;μακαρι να μαι λαθος εγω και να βγαινει τελειως!!!
sotos 207Gt - Τετ 25 Απρ 2007, 11:28:04
Θέμα δημοσίευσης:
Στο GT απενεργοποιηται μεχρι τα 50 εκτος και αν φυγεις σπινιαροντας οποτε το συστημα δεν μπαινει μεχρι να βρει προσφυση.Αν το κανεις αυτο μετα μπαινει οπως και να εχει στα 90.Στο RC βγαινει τελειως οποτε θες.
Στανταρ δεδομενα αυτα...
sotos 207Gt - Τετ 25 Απρ 2007, 11:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
Και για ριξτε και μια ματια στο SSP του RC Very happy Very happy
Και για οποιον ξερει γαλλικα το site εχει φοβερη ενημερωση..

http://www.feline207.net/site/modules/news/article.php?storyid=117
salex - Δευ 30 Απρ 2007, 10:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Εκεί που βγαίνει η μέγιστη ισχύς στα τουρμπάτα ποτέ δεν υπάρχει ούτε ίχνος overboost.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καθότι μέγιστη ισχύς σημαίνει μέγιστη κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή μέγιστη παροχή αέρα, οπότε ο συμπιεστής του τούρμπο φτάνει στα όριά του και δεν υπάρχει περίπτωση να δεις overboost.

Overboost έχουμε στις χαμηλές στροφές, που δεν μπορεί να περάσει τόσος αέρας από τον κινητήρα, λόγω χαμηλής ογκομετρικής απόδοσης, ενώ ο συμπιεστής στέλνει αέρα και ανεβάζει πίεση μετά χαράς.

Ταπεινή μου γνώμη, 170 και κάτι ψιλά θα μετρώνται στα αξιόπιστα δυναμόμετρα όταν με το καλό αξιωθούμε να μετρήσουμε κανένα εργοστασιακό.
Αντίστοιχα και με τα 150. Μην περιμένετε άδικα παραπάνω.

Το λογικό και αξιόπιστο βήμα βελτίωσης θα είναι να λειτουργήσει το αυτοκίνητο απροβλημάτιστα στο 1.2-1.3, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αξιοπιστία του μοτέρ (που με τέτοια έμβολα και μπιέλες δεν πρόκειται να πάθει τίποτα) και να αποδώσει περίπου:

170/1.8=x/2.2 -> περίπου 210 άλογα στο στρόφαλο με μέση αύξηση ροπής 20%.

Εκεί κάπου είναι τα όρια της τουρμπίνας, για αυτό και οτιδήποτε παραπάνω δεν θα έχει νόημα χωρίς αντικατάσταση και περιπέτειες.
sotos 207Gt - Δευ 30 Απρ 2007, 12:14:04
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Εκεί που βγαίνει η μέγιστη ισχύς στα τουρμπάτα ποτέ δεν υπάρχει ούτε ίχνος overboost.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καθότι μέγιστη ισχύς σημαίνει μέγιστη κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή μέγιστη παροχή αέρα, οπότε ο συμπιεστής του τούρμπο φτάνει στα όριά του και δεν υπάρχει περίπτωση να δεις overboost.

Overboost έχουμε στις χαμηλές στροφές, που δεν μπορεί να περάσει τόσος αέρας από τον κινητήρα, λόγω χαμηλής ογκομετρικής απόδοσης, ενώ ο συμπιεστής στέλνει αέρα και ανεβάζει πίεση μετά χαράς.

Ταπεινή μου γνώμη, 170 και κάτι ψιλά θα μετρώνται στα αξιόπιστα δυναμόμετρα όταν με το καλό αξιωθούμε να μετρήσουμε κανένα εργοστασιακό.
Αντίστοιχα και με τα 150. Μην περιμένετε άδικα παραπάνω.

Το λογικό και αξιόπιστο βήμα βελτίωσης θα είναι να λειτουργήσει το αυτοκίνητο απροβλημάτιστα στο 1.2-1.3, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αξιοπιστία του μοτέρ (που με τέτοια έμβολα και μπιέλες δεν πρόκειται να πάθει τίποτα) και να αποδώσει περίπου:

170/1.8=x/2.2 -> περίπου 210 άλογα στο στρόφαλο με μέση αύξηση ροπής 20%.

Εκεί κάπου είναι τα όρια της τουρμπίνας, για αυτό και οτιδήποτε παραπάνω δεν θα έχει νόημα χωρίς αντικατάσταση και περιπέτειες.

Αυτο ακριβως συμβαινει ομως στην περιπτωση των δυναμομετρησεων παντα βγαινει λιγο παραπανω και σπανιως κατι παρακατω κυριως λογω των καυσιμων που χρησιμοποιουνται(πχ golf gt 181ps, 207gt 153ps)με 98ron βενζινη καθαρη η ανοθευτη 100αρα.Ο λογος που οι εταιριες δινουν μικροτερες μεγιστες ιπποδυναμεις ειναι γιατι οι μετρησεις γινονται με το λιγοτερο σε οκτανια καυσιμο (το λιγοτερο δυνατον αναλογα με την περιπτωση) που μπορουν να δουλεψουν απροβληματιστα χωρις προαναφλεξεις κλπ.
Για παραδειγμα στο 207 gt στην ταπα του αναγραφεται 95/98ron ενω στο RC μονο 98 ron... Wink
Και συν οτι σιγουρα δεν μπορει να υπαρξει overboost στις υψηλες στροφες διοτι οσο αυτες ανεβαινουν τοσο πεφτει η πιεση και ο κινητηρας(αναλογως του μοντελου)τεινει να δουλευει ''ατμοσφαιρικα'' αλλιως θα εσπαγε στο πρωτο ταξιδι με το ποδι στο πατωμα.
STELIOS - Δευ 30 Απρ 2007, 12:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καθότι μέγιστη ισχύς σημαίνει μέγιστη κατανάλωση καυσίμου, ...

Αυτο δεν ειναι απαραιτητος σωστο. Τις περισσοτερες φορες εχουμε τη μεγιστη ισχυη κατω απ΄το μεγιστο αριθμο περιστροφης του κινητηρα.
Πχ. Το αμαξι ανεβαζει μεχρι τις 6500 αλλα η μεγιστη ισχυς ειναι ας πουμε στις 5800. Απο τις 5800 μεχρι το τερμα η καταναλωση καυσιμου ειναι ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ οσο ανεβαινουμε, ομως η ισυη εχει αρχισει να πεφτει λογο αυξημενων τριβων, θερμοκρασιων, αναπνοης κτλ.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 30 Απρ 2007, 13:55:59
Θέμα δημοσίευσης:
Απότι έμαθα θα βγεί ένα πακέτο βελτίωσης για το μινι κούπερ s το οποίο θα έχει την ονομασία works και θα ανεβάζει την απόδοση του μοτέρ στα 205 βραττανικά ps και τη ροπή στα 28 N m.
Καθώς πρόκειται για το ίδιο μοτέρ θαρρώ ότι είναι η καλύτερη και πιό αξιόπιστη λύση.

Α! και φιλική συμβουλή απο.....''καμμένους'' η μηχανική βελτίωση απαιτεί
ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ(Υψηλού επιπέδου και ΟΧΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ TUNER) και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

ΜΗΝ αφήσετε αδαείς και ψωνισμένους ανθρώπους χωρίς εμπειρία να παίξουν και να μάθουν στο μοτέρ-περιουσία σας!!!

Επίσης επί του προκειμένου στο εν λόγο μοτερ έχουμε άμεσο ψεκασμό, δεδομένο που αλλάζει αρδην το μέτωπο φλόγας στο θάλαμο καύσης ΑΡΑ και τον τρόπο ελένχου αυτής!!! Κατεπέκτασην ο μή σωστος έλενχος και ρύθμιση της καύσης μπορεί να έχει συνέπειες.....

Ισως η ΒΜW και η PEUGEOT η μια εταιρεία με εξέληξη με δικό της κόστος και απτά αποτελέσματα είνα οι μόνοι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΤUNERS

Φιλικα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
sotos 207Gt - Δευ 30 Απρ 2007, 18:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up
sotos 207Gt - Τρι 08 Μάϊ 2007, 20:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο..
Καινουργια εκδοση 207 με κωδικη ονομασια RC Line
Περισοτερα εδω
http://www.feline207.net/site/modules/news/article.php?storyid=129
Z109 - Παρ 11 Μάϊ 2007, 15:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
Crying or Very sad Φίλοι μου,σε ερωτησή μου προς το τεχνικό τμήμα της Peugeot για την πιθανότητα μετατροπής του κινητήρα 207 gt με ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμό του εγγεφάλου,μου έδωσαν την εξής απάντηση. Δυστυχώς δεν έχει η εταιρία κάποιο συγκεκριμένο πακέτο (κιτ) βελτιώσεων και δεν αναμένεται να βγάλει! Εσείς τι λέτε... ψιλοστράβωσα ακούγοντας οτι το mini με παραπλήσιο κινητήρα θα φτάνει μέχρι και τα 205 ps!!!
DIMCHRI - Παρ 11 Μάϊ 2007, 16:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
Z109 έγραψε:
Crying or Very sad Φίλοι μου,σε ερωτησή μου προς το τεχνικό τμήμα της Peugeot για την πιθανότητα μετατροπής του κινητήρα 207 gt με ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμό του εγγεφάλου,μου έδωσαν την εξής απάντηση. Δυστυχώς δεν έχει η εταιρία κάποιο συγκεκριμένο πακέτο (κιτ) βελτιώσεων και δεν αναμένεται να βγάλει! Εσείς τι λέτε... ψιλοστράβωσα ακούγοντας οτι το mini με παραπλήσιο κινητήρα θα φτάνει μέχρι και τα 205 ps!!!

το είπες και μόνος σου "παραπλήσιο κινητήρα"

Πάντως αν στράβωσες πολύ και δεν αντέχεις να είσαι με το gt στο αγοράζω Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Θα χάσεις κάτι παραπάνω αλλά τι να κάνουμε ....

Πλάκα πλάκα όμως κάνε υπομονη....
Η πεζώ πάντα κάτι έβγαζε για τους ανύσηχους ιδιοκτήτες της Wink
MEMsound - Παρ 11 Μάϊ 2007, 17:32:44
Θέμα δημοσίευσης:
απλά ρώτησες παντελώς άσχετο άνθρωπο...

υπάρχουν πληροφορίες για "κάτι" από την peugeot για το 207 gt με το οποίο θα πλησιάζει "κάπως" το 207 RC αλλά θα πρέπει να κάνεις την σχετική υπομονή...

To Mini S είναι άλλη περίπτωση.
Το μοτερ του είναι ίδιο με το του 207 RC = καμία σχέση με του 207 GT (σε εμβολα/τουρμπίνα/προγραμματισμό κ.α.)
sotos 207Gt - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 06:59:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παλικαρια μολις χθες ειδα σε κατι ''χαρτια'' της peugeot κατι και τρελλαθηκα.Μονο τα εμβολα και το προγραμμα αλλαζουν στην ουσια.
Τα εμβολα εχουν μεταξυ των δυο επανω ελατηριων δυο ατσαλενια δαχτυλιδια(προφανως για την αξιοπιστια της παραπανισιας πιεσης) και αυτο ηταν.
Τωρα οσον αφορα την τουρμπινα αυτο που διαβασα ειναι οτι και οι δυο φτερωτες ειναι ιδιες σε διαμετρο(στροβιλος και συμπιεστης) με τη διαφορα οτι ο συμπιεστης εχει μεγαλυτερο κελυφος(αλουμινιο)προφανως για περισσοτερη παροχη.Αυτο που δεν καταφερα να βρω ηταν το βημα της φτερωτης του συμπιεστη που δεν ξερω αν αλλαζει.Φυσικα δεν μπορεις να αλλαξεις μονο αλουμινιο μιας και το δινει σαν ανταλλακτικο ολοκληρο το κιτ στροβιλος-συμπιεστης αλλα λεμε τωρα.
Πρεπιπτοντως εβαλα χθες και ενα μπαρομετρο και ειδα πιεση υπερπληρωσης 1bar Shocked Shocked συνδεμενο στον εγκεφαλο του αυτοκινητου στην πληροφορια που παιρνει απο αισθητηρα πιεσης.Για αξιοπιστια του οργανου ουτε λογος 400€ εχει και ειναι της Defi.
Κουφο εντελως Laughing Laughing Laughing Question Question Question

Το μπαρομετρο..

Και το peak που χτυπησε..

και για να μην μπερδευτει κανεις το 0.2 παραπανω του 1 bar ειναι επειδη την ωρα που αφηνουμε το γκαζι φουσκωνει για κλασματα το κυκλωμα μεχρι να ανοιξει η σχαστρα(εκοινο το μαυρο πλαστικο πραγμα πανω στην τουρμπινα.. Thumb Left )
power - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 09:49:15
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ όμορφο. Για την εγκατάσταση του χρειάζεται ξήλωμα ή είναι απλό? Τώρα τι έχει σειρά καμιά σκαστρα?
sotos 207Gt - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 09:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα και για οποιον αποφασισει δημοσιευω χωρις φοβο και παθος τα βηματα της εγκαταστασης ετσι για να μην μας πιανουν τον κ@λο μερικοι επιτηδιοι.
Σκαστρα δεν εχει βγει ακομα δυστυχως Crying or Very sad Crying or Very sad
sotos 207Gt - Κυρ 13 Μάϊ 2007, 23:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
210 και χτυπησε και κοφτη με 5η.Μας βλεπω με κανα κορωνοπηνιο απο RC και τα ρεστα.... Laughing Laughing Laughing

power - Δευ 14 Μάϊ 2007, 00:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κόφτης 6500 δεν χτυπάει?
fynos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 00:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ναι μπορεί να κτυπάει 6500, αλλά δεν θα μπορούσε να βγάζει φωτογραφεία ενώ κτυπάει κόφτες . . Smile
sotos 207Gt - Δευ 14 Μάϊ 2007, 01:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου ρε fyno Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up
sotos 207Gt - Κυρ 20 Μάϊ 2007, 20:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας φιλος εβαλε τελικο και τρελλαθηκα παιδες ανεπνευσε τελειως το μοτερι μιλαμε, και για ηχο αλλο τιποτα λεω να το δοκιμασω.Καλά λενε οτι τα τουρμπατα παιρνουν απο το τιποτα Very happy Very happy
KouKou - Δευ 21 Μάϊ 2007, 07:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε σοτο στο GT μου ειδα 220 στο κοντερ και ειχε αλλα 200 στροφες περιθωριο αλλα δεν τραβουσε αλλο να τις ανεβασει.
Για δωσε περισσοτερα info για το τελικο! με ενδιαφερει!
sotos 207Gt - Δευ 21 Μάϊ 2007, 10:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
Στεφανε τα 210 τα εβγαλα ξεφορτωτος με 100αρα Bp και στην Αθηνων Κορινθου.Γενικα παρα πολυ ευκολα εχει μεχρι τα 200 απο εκει και περα κουκος.Εκτος αν συτζηταμε για ψιλοκατηφορα οπυ οντως θα μπει μεσα στον κοφτη οπως εκανα και εγω την μερα της πιο πανω φωτο,αλλα μην το σπασουμε κιολας.Παντως δεν μου φαινεται να ειναι θεμα δυναμης απλως απο την τσιγκουνια τους ξεχασανε την εκτη.Κριμα να μην βρισκουμε στα αξεσουαρ και κανα 6ταχυτο να γουσταρουμε.Παντως εγω ψαχνω και αν πεσει τιποτα στην αντιληψη κανενος για εξαταχυτο η απο καποιο αλλο λιονταρι καλοδεχουμενα ολα.
Το τελικο απο οτι ειδα ειναι χειροποιητο και μου ειπε η ποπαυ η Παπαδοπουλο δεν θυμαμαι,φωτο δεν μπορω να στειλω γιατι αυτος δεν ειναι απο δω ειχε ερθει για Σαββατοκυριακο αλλα θα βρω και θα ενημερωσω Wink Wink
MEMsound - Δευ 21 Μάϊ 2007, 10:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
στα τουρμακια όσο πιο ελευθερη είναι η εξαγωγή τόσο το καλήτερο...
το θέμα είναι πόσο θόρηβο αντέχεις να ακούς...

και μόνο που αφαιρούνται τα διαφράγματα και οι εσωτερικές κούρμπες του μαμά τελικό, βάζοντας ένα ελευθερο aftermarket αρκεί για να "εκπνευσει'" ταχύτερα η τουρμπίνα.

το θέμα με τα χειροποιητα είναι πόσο της προκοπής είναι ο υαλοβάμβακας που χρησιμοποιείται και αν θα καεί γρήγοα οπότε και θα κάνει φασαρία χωρίς λόγο...

Wink Wink
sps - Τρι 19 Ιούν 2007, 09:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ηθελα να ρωτησω εσας τους ευτυχισμενους κατοχους των 207 GT, με το esp τελικα τι κανετε?
Σας ενοχλει στη γρηγορη οδηγηση?
Υπαρχει τροπος απενεργοπιησης τελικα?
MEMsound - Τρι 19 Ιούν 2007, 09:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
αν στο 207 λειτουργεί όπως στο 206 (ή και στο 407) τότε το esp στην γρήγορη οδήγιση δεν ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα βοηθάει κιόλας

ενοχλεί στην πολύ γρήγορη ή πολεμική αν θες οδήγιση...
ή αλλιώς όποτε θες να νοιώσεις "κυριάρχος" του αυτοκινήτου, να ιδρώσεις λίγο στρίβοντας κλπ κλπ

ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=210807#210807
και ας το συνεχίσουμε εκεί Wink

edit:

ΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ!!!!

ROCKER - Κυρ 09 Σεπ 2007, 23:56:12
Θέμα δημοσίευσης: πρωτη γευση απο 207 RC
μετα τα πρωτα 350 κμ. εχουμε και λεμε.

1. σε σχεση με το GT καμμια σχεση , το GT ξεφουσκωνει μετα τις 4000 το RC τραβαει μεχρι κοφτη.
2. καταναλωσεις ..... ιδιες
3. αναρτηση το RC συγκριτικά ειναι και "κουτσουρο" και πιο "στριφτερο" ΚΑΙ βγάζεις και το ESP αμα θελεις. Αν και ειναι το πιο "αγωνιστικο" ESP που εχω οδηγησει ποτε.
4. και ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ .........η δυναμη ειναι σαφως μεγαλυτερη , δεν ξερω τι λενε για 25 αλογα διαφορα , νομιζεις οτι εχεις τουλαχιστον 50 παραπανω.

αυτα προς το παρον........... η συνεχεια μετα απο .....καποια κμ.
PHSYBORG - Δευ 10 Σεπ 2007, 09:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
στο Drive εχει συγκριτικο 207 RV vs Corsa OPC , τα δυναμομετρησανε κ το RC βγαζει 195+ Laughing
grpap - Δευ 10 Σεπ 2007, 09:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
Με την ασυστολη νοθεια που υπαρχει στα καυσιμα δε νομιζω ότι αξιζει η αγορα του RC.Γιατι 9 φορες στις 10 θα μπαινει νοθευμενο καυσιμο με λιγοτερα οκτανια οποτε οι επιδοσεις δεν προκειται να είναι οι υποσχομενες.Οποτε για μενα όταν γινει η αλλαγη θα γινει με το GT το οποιο καιει απλη αμολυβδη η οποια λογω τιμων δε συμφερει καθολου να νοθευτει και είναι η πιο εγκυημενη.Δε σκοπευω να κανω πλουσιο τον κάθε απατεωνα.
Για την υπολοιπη Ευρωπη ναι,το RC αξιζει με το παραπανω.
volvos - Δευ 10 Σεπ 2007, 10:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη θες να πεις οτι ο κατασκευαστης στο rc λεει 100αρα και στο gt 95?
ποσο σιγουρος εισαι?
γιατι νομιζω οτι και τα δυο μοτερ θελουν υποχρεωτικα 98+αρα απο το μανιουαλ.
grpap - Δευ 10 Σεπ 2007, 10:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
Το GT καιει και απλη αμολυβδη.Απολυτα σιγουρος δεν ειμαι αλλα η βαση του παραπανω συλλογισμου ισχυει.
Να δωσω 23 χιλιαρικα και να ψαχνομαι γιατι δεν παει όπως πρεπει.
Όχι φιλε μου.Να βαλω αναρτηση και κανα τελικο ναι.Αντε και κανα καθισμα.
Αλλα το αμαξι με τα κ@λοκαυσιμα θα εχει μονιμα προβλημα ειδικα στα ταξιδια.
volvos - Δευ 10 Σεπ 2007, 10:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
δε νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραματα...και στο γκολφ gt απλα αν βαλεις 95αρα δε παει τοσο καλα...δε παιρνει και φωτια!

επισης το rc το παιρνεις πρωτιστως για το στησιμο και το esp Που βγαινει και μετα για το μοτερ.......
grpap - Δευ 10 Σεπ 2007, 10:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει και στα καινουργια GT το esp θα βγαινει τελειως.Η αναρτηση φτιαχνεται.
Εχουμε δρομο ακομα.Ασε πρωτα να τελειωνουμε με τις «παιδικες ασθενειες» που κάθε νέο μοντελο εχει.
Ποση εξελιξη κουβαλαει το 206.Ειναι το ιδιο του 2004 με ένα του 99;Και βεβαια όχι.
Το ιδιο θα συμβει σιγουρα και με το 207.
Και εμεις αλλωστε εχουμε να μαθουμε πολλα.
MEMsound - Δευ 10 Σεπ 2007, 10:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
καλά για τα golf gt έχουν ακουστεί τα άπειρα με την χρήση 95άρας...
αλλά δεν είναι εκεί το θέμα

αν κάνεις πχ 30000km/χρόνο και θες 100άρα για να έχεις το κεφάλι σου ησηχο με μια μέση κατανάλωση γύρω στο 9~10lt/100km = 2700~3000lt/χρόνο τότε ξοδευείς 1,3e/lt x 2700~3000lt/χρόνο = 3510~3900ε/χρόνο

ενώ με 95άρα (μαχ~1ε/lt) αντίστοιχα: 2900~3000ε/χρόνο

χοντρικά τα παραπάνω...

ε υπάρχει μια σχετική διαφορά στο κόστος...(όταν κάνεις πολλά χιλιόμετρα το χρόνο)

αν πάλα δεν κάνεις (πχ είσαι στα 10000km/χρόνο) τότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (200~300ε/χρόνο επιπλέον) μπρος στα πλεονεκτήματα της χρήσης 100άρας

και όντως το RC (αν στο 207 ισχύει ότι και στο 206) δεν το παίρνεις μόνο για το γκάζι του αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που έχει... Wink
drdino - Δευ 10 Σεπ 2007, 12:17:56
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Ενταξει και στα καινουργια GT το esp θα βγαινει τελειως.Η αναρτηση φτιαχνεται.
Εχουμε δρομο ακομα.Ασε πρωτα να τελειωνουμε με τις «παιδικες ασθενειες» που κάθε νέο μοντελο εχει.
Ποση εξελιξη κουβαλαει το 206.Ειναι το ιδιο του 2004 με ένα του 99;Και βεβαια όχι.
Το ιδιο θα συμβει σιγουρα και με το 207.
Και εμεις αλλωστε εχουμε να μαθουμε πολλα.

Aυτήν την πληροφορία πού την βασίζεις; Γιατί και εμείς αυτό περιμέναμε για τα rallye/gt αλλά άνθρακας ο θησαυρός.

Όσον αφορά τις παιδικές ασθένειες, πιστεύω πως το 207 θα είναι απαλλαγμένο από τέτοιες. Δεν έχει κάτι το ριζοσπαστικό πάνω του, όλα είναι βασισμένα σε γνωστές συνταγές. Το μόνο για το οποίο μπορεί κανείς να είναι σκεπτικός είναι η αξιοπιστία των καινούριων μοτέρ της οικογένειας Prince (τα EP6 ουσιαστικά και οι διάφορες εκδοχές τους), αλλά ακόμα και για αυτά πιστεύω πως δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Όσον αφορά τα μοτέρ, η PSA ακόμα και στα καινούρια της δεν μας έχει απογοητεύσει.
grpap - Δευ 10 Σεπ 2007, 17:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πληροφοριες απο περιοδικα του χωρου αυτο λενε.Αλλα πες οτι κανουν λαθος και δεν προκειται να γινει.Για καποιους μεταξυ των οποιων και εγω αυτο ειναι το κυριο (θα ειναι) αυτοκινητο μετακινησης.Καλα λοιπον ολα τα αλλα,θελω ομως και απροβληματιστη λειτουργια την οποια δεν προκειται να εχω με το rc και τα νοθευμενα καυσιμα.Ασε που για μια σβελτη εως και γρηγορη οδηγηση(οχι πολεμικη οπως λεει ο Μανθος πιο πανω) το esp μπορει και να βοηθαει τα μεγιστα.Κατα τα αλλα για τις δοκιμασμενες λυσεις συμφωνω αλλα μπορει να μην εχει δεσει το γλυκο ακομα............ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑΑΑΑ!!!!!
volvos - Δευ 10 Σεπ 2007, 18:25:28
Θέμα δημοσίευσης:
επιμενω...
ποσο σιγουρος εισαι οτι το gt καιει απλη βενιζνη ανετα ενω το rc οχι??
για να στο κανω πιο λιανα...
απο τη νοθευμενη βενζινη το κυριο προβλημα θα το αντιμετωπισει το συστημα τροφοδοσιας δηκαδη μπεκ και αντλιες σωληνακια κλπ ελεω αμεσου ψεκασμου....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ...στα γκολφ παραδειγμα ειτε ειχες το 1,6 με τα 115 ειτε το gt αν εβαζες νοθευμενη τα επαιρνες στο χερι ολα... και στη αντιπροσωπεια ακομα και στα 1.4 φσι λεγανε σουπερ αμολυβδη να βαζουν στο κοσμο...
στο rc απο τη στγμη που ειναι ολα ιδια αν βαλεις απλη βενζινη το πολυ πολυ λογω αυξημενης πιεσης να μπαινει κανα αισθητηρας για πειρακια και να σου κοβει πιο εντονα το γκαζι και τις επιδοσεις...κοινως να βλεπεις πιο μεγαλη διαφορα οταν βαζεις σουπερ αμολυβδη...αλλα πιστεψε με ενα rc με απλη βενζινη παλι θα ειναι μπροστα κολωνες απο ενα gt με σουπερ νιτρωμενη βενζινη! αρα ξαναρωταω,...ππου συμπεραινεις οτι το gt δουλευει τελεια και βγαζει τα κανονικα του αλογα (150++) απροβληματιστα με απλη αμολυβδη ενω το rc θα μεινει 200μ απο τη λαιον αν του βαλεις απλη και δε πηγαινει βημα!????????

ΑΡΓΥΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ????????
grpap - Δευ 10 Σεπ 2007, 18:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πως δεν εχει σχεση με τα αλογα;Πειρακια σημαινει οτι θα αυξησει την προπορεια του σπινθηρα σε σχεση με το ανω νεκρο σημειο για να τα αντιμετωπισει,πιο φτωχο μιγμα στιγμιαια,που σημαινει λιγοτερα αλογα και ροπη.
Το gt λογω προδιαγραφων (μικροτερη ποσοτητα μιγματος στο κυλινδρο) δειχνει οτι δουλευει απροβληματιστα με την απλη.
Αυτα καταλαβαινω εγω απο τα λιγα μηχανολογικα που γνωριζω.
MEMsound - Δευ 10 Σεπ 2007, 22:14:59
Θέμα δημοσίευσης:
καλά όλα αυτά είναι λίγο έως πολύ θεωρητικά.
αλλά ούτως ή άλλος "κοντός ψαλμός αλληλούλια"...

ήδη κυκλοφορούν μερικά 207rc οπότε θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ακούμε από δω και από κει τι και πως συμβαίνει στην πράξη... Wink Wink

επίσης για αυτό:
drdino έγραψε:
grpap έγραψε:
Ενταξει και στα καινουργια GT το esp θα βγαινει τελειως.....

Aυτήν την πληροφορία πού την βασίζεις; Γιατί και εμείς αυτό περιμέναμε για τα rallye/gt αλλά άνθρακας ο θησαυρός.

η συνέχεια εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=220037#220037
dimkeras - Δευ 10 Σεπ 2007, 22:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή μάλλον έχουν μπερδευτεί πολλές γνώμες, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Στο GT αναφέρεται σαν καύσιμο RON 95/98.
Είναι άμεσου ψεκασμού με turbo.
Έχει έναν υπερεξελιγμένο κινητήρα με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Ποιός θα του βάλει απλή αμόλυβδη με το χέρι στη καρδιά?

Εγώ λέω "Super unleaded, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο". Κι ας κάνω 5.000km το μήνα, κι ας θέλω ένα 500άρικο σε καύσιμα. Το πατάω όσο θέλω και δε με απασχολεί καθόλου. Αυτά...
Touristas - Τρι 11 Σεπ 2007, 06:05:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τι θέλετε να πω τώρα …………….. Rolling eyes
Περιμένω να δω τι άλλο θα διαβάσω…………

Υ/Γ εγώ θα του έβαζα απλή βενζινούλα σιγά μην πάθει και ο κ@λ@ς του τίποτα.
grpap - Τρι 11 Σεπ 2007, 07:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Επειδή μάλλον έχουν μπερδευτεί πολλές γνώμες, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Στο GT αναφέρεται σαν καύσιμο RON 95/98.
Είναι άμεσου ψεκασμού με turbo.
Έχει έναν υπερεξελιγμένο κινητήρα με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Ποιός θα του βάλει απλή αμόλυβδη με το χέρι στη καρδιά?

Εγώ λέω "Super unleaded, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο". Κι ας κάνω 5.000km το μήνα, κι ας θέλω ένα 500άρικο σε καύσιμα. Το πατάω όσο θέλω και δε με απασχολεί καθόλου. Αυτά...

Καμμια αντιρηση ότι τα περισσοτερα οκτανια του επιτρεπουν να δουλευει τελεια.Οταν σας βαλουν (που θα σας βαλουν σιγουρα τουλαχιστον εκτος Αθηνας η Θεσσαλονικης) νοθευμενη τοτε τι γινεται;Και δε μιλαω για ποσοστο,βαζουν και τελειως απλη και τη χρεωνουν για σουπερ.
Η λυση προφανως είναι απλη με προσθετο.Αλλα όταν λεει 95/98 ron εγω θα του βαλω απλη.Μεσα στις προδιαγραφες του είναι.Και σιγα μη παθει τιποτα όπως λεει και ο Αργυρης.
volvos - Τρι 11 Σεπ 2007, 09:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
exeis βαλει ποτε προσθετο???
αστο καλυτερα.
εγω δυο φορες μετα ο μηχανικος το πηρε αμεσως χαμπαρι κοιτωντας απλα τα μπουζι που ειχαν ενα τελειως αθλιο χρωμα!!!
Steve - Τρι 11 Σεπ 2007, 10:05:49
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Οταν σας βαλουν (που θα σας βαλουν σιγουρα τουλαχιστον εκτος Αθηνας η Θεσσαλονικης) νοθευμενη τοτε τι γινεται;Και δε μιλαω για ποσοστο,βαζουν και τελειως απλη και τη χρεωνουν για σουπερ.

Φίλε μου με τις μηχανολογικές σου γνώσεις, εδώ στην Λάρισα, 3+ χρόνια τώρα, με την νοθευμένη 100άρα που βάζω μόνο, την οποία την χρεώνουν για σούπερ, όταν έκανα το service των 40.000, τα μπουζί είχανε το χρώμα που έχουν όταν τα βγάζεις από την συσκευασία... τρελή νοθεία μιλάμε εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης! Very happy

Και από τιμές... άστα να πάνε... 1.078 η 100άρα το λίτρο... μάπα το καρπούζι, ε? Very happy
grpap - Τρι 11 Σεπ 2007, 11:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
Τα δικα μου μπουζι παντως βγαινουν σκουρα γκρι προς μαυρα (η ακιδα) μετα από 20000 χλμ που τα αλλαζω.Πολυ καθαρα είναι τα δικα σου.Σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα καυσης;Ρωταω να μαθαινω.
drdino - Τρι 11 Σεπ 2007, 11:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δες εδώ:

http://www.verrill.com/moto/sellingguide/sparkplugs/plugcolorchart.htm
grpap - Τρι 11 Σεπ 2007, 11:16:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει καλα ειναι τα δικα μου.Νορμαλ.
Steve - Τρι 11 Σεπ 2007, 11:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Τα δικα μου μπουζι παντως βγαινουν σκουρα γκρι προς μαυρα (η ακιδα) μετα από 20000 χλμ που τα αλλαζω.Πολυ καθαρα είναι τα δικα σου.Σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα καυσης;Ρωταω να μαθαινω.

Καθαρότατα. Μέχρι τώρα, να έχω βάλει και 10 φορές 95άρα στα 47.000 χλμ.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 11 Σεπ 2007, 13:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
----To πρόβλημα είναι το νοθευμένο καύσιμο και όχι η τιμή RON.

Αν το καύσιμο είναι ''καθαρό'' και με μικρότερο βαθμό αντικροτικότητας δουλεύει μια χαρά.

----Πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μοτέρ με μεγάλη σχέση συμπίεσης και υψηλό ρυθμό περιστροφής όπου προκαλείται έντονη αυτανάφλεξη του μείγματος μή ελένξιμη και μή θεμιτή.ΕΚΕΙ υψηλός βαθμός RON απαιτείται για αξιόπιστη και ορθότερη λειτουργία.

----Τώρα άν ένα καύσιμο είναι καθαρό και έχει υψηλό βαθμό αντικροτικότητας μπορείς να αυξήσεις το avans ιδίως σε χαμηλό ρυθμό περιστροφής και να πετύχεις καλύτερη εξάπλωση του μετώπου φλόγας άρα πληρέστερη καύση με ότι αυτό συναπάγεται.Ορισμένοι σύνχρονοι εγκέφαλοι έχουν δυνατότητα μερικής αυτορύθμισης.
Αυτό όμως είναι θεωριτικό και εξαρτάται πάντα από ορισμένα χαρακτιριστικά λειτουργίας του μοτέρ όπως η θερμοκρασία λειτουργίας του, η σχέση συμπίεσης, μεγιστος θεμιτός ρυθμός περιστροφής, θέση και τάση σπινθηριστή, τρόπος ψεκασμού και εν το συνόλω μέθοδος εξάπλωσης μετώπου φλόγας.Υπάρχει ένας θεωριτικός υπολογισμός άλλα το τελικό γίνεται με βάση πειραματικά δεδομένα.
Αρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας υψηλός βαθμός RON να μήν μπορεί να αναφλαγεί σωστά και όταν πρέπει με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση.
Για τους υπερτροφοδοτούμενους υψηλός βαθμός RON βοηθά κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

----Οι κορυφαίες βενζίνες εμπορίου υπόσχονται όχι μόνο μεγαλύτερο Ron αλλά και καθαριστικά και άλλα πατενταρισμένα προσθετα που μειώνουν τις επικαθύσεις από τα προιόντα της καύσης...άν λένε αλήθεια από αυτό και μόνο αξίζουν πόλύ.

----Εν κατακλείδι μπορούμε να κάνουμε μια (ολίγον επισφαλή, για τους λόγους που προανέφερα) πρόβλεψη πως εάν έχουμε μοτέρ με υψηλή συμπίεση και απόδοση σε υψηλό φάσμα λειτουργίας ή υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες ο μεγαλύτερος βαθμός RON βοηθά και σε ακραίες εφαρμογές απαιτείται.

Σε άλλα πιό καθημερινά οχήματα μπορεί να έχει και αντίστροφα από τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Προσωπικά για τα 207 GT-RC θα έβαζα τις κορυφαίες βενζίνες του εμπορίου αρκεί να είμαι το κατα δύναμει σίγουρος ότι αυτό που αγοράζω είναι ultimate ή racing και όχι μείγμα με απλή ή και νεράκι....

Φιλικά Smile
Morfeas - Τετ 12 Σεπ 2007, 00:18:46
Θέμα δημοσίευσης: fw
Καλησπέρα σας. Όπως καταλάβατε είμαι νέο μέλος και σε μια εβδομάδα θα είμαι κάτοχος ενός 207 gt. Για να μην γράφω πολλά και κουράζω θα πω αυτά που ξέρω εν συντομία. Το Ιανουάριο η Lion Hellas φέρνει επίσημα το πρόγραμμα αναβάθμισης 1ου σταδίου για το 207 gt στα 180 άλογα με ροπή 30 χιλιογραμμόμετρα με ένα χρόνο εγγύηση, στη Γαλλία έχει ήδη κυκλοφόρηση και πωλείτε 490 eur. Οσο αφορά τις βενζίνες το gt καίει και 95 oct άφοβα αλλά επειδή το αμάξι έχει μεγάλη συμπίεση (10.5) αν του βάλεις 100άρα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις αφού συμπιέζεται ποιο δύσκολα το καύσιμο ενώ παράλληλα ψύχονται και καλύτερα και οι κύλινδροι. Το σίγουρο είναι ότι αν τοποθετήσεις το πρόγραμμα θα χρειάζεται μόνο 100άρα. Τέλος ο κινητήρας πάει αξιόπιστα μέχρι τα 220 άλογα στο rc ενώ στο gt όχι λόγο διαφορετικού κέλυφους τις τουρμπίνας που δεν αντέχει τις θερμοκρασίες, σφυρήλατα έμβολα έχει και το Gt. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
dimkeras - Τετ 12 Σεπ 2007, 16:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως και να με πείσετε τελικά αλλά θέλω μερικά στοιχεία ακόμη για να πειστώ...
grpap - Τετ 12 Σεπ 2007, 19:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
Σε τι ακριβως κοντευουμε να σε πεισουμε;Ρωταω για να βαλουμε τα δυνατα μας......
red_storm - Πεμ 13 Σεπ 2007, 01:06:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: fw
Morfeas έγραψε:
Καλησπέρα σας. Όπως καταλάβατε είμαι νέο μέλος και σε μια εβδομάδα θα είμαι κάτοχος ενός 207 gt. Για να μην γράφω πολλά και κουράζω θα πω αυτά που ξέρω εν συντομία. Το Ιανουάριο η Lion Hellas φέρνει επίσημα το πρόγραμμα αναβάθμισης 1ου σταδίου για το 207 gt στα 180 άλογα με ροπή 30 χιλιογραμμόμετρα με ένα χρόνο εγγύηση, στη Γαλλία έχει ήδη κυκλοφόρηση και πωλείτε 490 eur. Οσο αφορά τις βενζίνες το gt καίει και 95 oct άφοβα αλλά επειδή το αμάξι έχει μεγάλη συμπίεση (10.5) αν του βάλεις 100άρα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις αφού συμπιέζεται ποιο δύσκολα το καύσιμο ενώ παράλληλα ψύχονται και καλύτερα και οι κύλινδροι. Το σίγουρο είναι ότι αν τοποθετήσεις το πρόγραμμα θα χρειάζεται μόνο 100άρα. Τέλος ο κινητήρας πάει αξιόπιστα μέχρι τα 220 άλογα στο rc ενώ στο gt όχι λόγο διαφορετικού κέλυφους τις τουρμπίνας που δεν αντέχει τις θερμοκρασίες, σφυρήλατα έμβολα έχει και το Gt. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Για τα απλά μοτέρ ξέρεις αν θα βγάλει κανένα πρόγραμμα?
Και κάτι άλλο, στα απλά μοτέρ (1,4 1,6) τι καύσιμα προτείνετε? Shell ή BP? 95 ή 100?
netblaster - Πεμ 13 Σεπ 2007, 01:22:38
red_storm έγραψε:

Για τα απλά μοτέρ ξέρεις αν θα βγάλει κανένα πρόγραμμα?
Και κάτι άλλο, στα απλά μοτέρ (1,4 1,6) τι καύσιμα προτείνετε? Shell ή BP? 95 ή 100?

Eχει συζητηθει αρκετα το θεμα των βενζινων σε αλλο σημειο...

Παντως, γενικα, θα δεις διαφορα με την 100αρα ειτε τη μια ειτε την αλλη σε σχεση με την απλη παντα!!!

Ποια απο τις δυο ειναι η καλυτερη??? Οποια βρεις πιο καθαρη...

Προγραμμα κτλ για το 1,4 16ν αστο καλυτερα...

Αν ψαξεις λιγο το forum θα τα βρεις ολα... Wink
red_storm - Πεμ 13 Σεπ 2007, 02:51:20
Θέμα δημοσίευσης:
οκ, ευχαριστώ!!
dimkeras - Πεμ 13 Σεπ 2007, 16:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Σε τι ακριβως κοντευουμε να σε πεισουμε;Ρωταω για να βαλουμε τα δυνατα μας......

Ότι ο X-mas δε θα μου φέρει κανένα Evil για δώρο με την απλή αμόλυβδη στο άμμεσου ψεκασμού καινούριο μοτεράκι μου! Cool
Morfeas - Πεμ 13 Σεπ 2007, 23:53:12
Θέμα δημοσίευσης: fw
Red storm δεν το γνωρίζω αυτό, αυτά που είπα πρίν τα διάβαζα στο Γαλλικό φόρουμ. Θα κοιτάξω πάντως.
grpap - Παρ 14 Σεπ 2007, 08:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
grpap έγραψε:

Ότι ο X-mas δε θα μου φέρει κανένα Evil για δώρο με την απλή αμόλυβδη στο άμμεσου ψεκασμού καινούριο μοτεράκι μου! Cool

Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα σε τι νομιζεις οτι διαφερει το αμεσου ψεκασμου μοτερακι σου στον τροπο που καιει τη βενζινη με ενα εμεσου ψεκασμου;Η σουπερ αμολυβδη εχει σχεση με τη συμπιεση και τις θερμοκρασιες ενω ο τροπος ψεκασμου με τη διασπορα του καυσιμουμεσα στο θαλαμο καυσης και αρα στην οικονομικοτερη και αποδοτικοτερη καυση.Εαν η πεζο λεει 95 και 98 οκτανια τοτε ετσι ειναι για το μοτερακι σου.Περισσοτερο κινδυνευεις με τη νοθεια στην 100αρα παρα με τη κατα κανονα ασυμφορη να νοθευτει απλη.Μια ματια στα προστιμα και τις αιτιες νοθειας σε βενζιναδικα του υπουργειου αναπτυξης θα σε πεισει.Εσυ κοιτα να το στρωσεις σωστα και να το συντηρεις σωστα.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 14 Σεπ 2007, 08:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:

Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα σε τι νομιζεις οτι διαφερει το αμεσου ψεκασμου μοτερακι σου στον τροπο που καιει τη βενζινη με ενα εμεσου ψεκασμου; ο τροπος ψεκασμου με τη διασπορα του καυσιμου μεσα στο θαλαμο καυσης και αρα στην οικονομικοτερη και αποδοτικοτερη καυση.

Η διαφορά είναι τεράστια. Με τον έμεσο ψεκασμό μπορούμε και πάλι να πετύχουμε μια πολύ καλή ομοιογένεια του μείγματος.

Αυτό που κάνει τον άμμεσο ψεκασμό να υπερέχει είναι ότι μπορούμε να κατευθύνουμε το καύσιμο με σχετική ακρίβεια σε συγκεκριμένο σημείο ή καλύτερα χώρο του θαλάμου καύσης, όπως λόγου χάρει πολύ κοντά ή γύρω από το μπουζί.

Αυτό έχει ώς συνέπεια πληρέστερο έλενχο και πολύ καλυτερη μετάδοση του μετώπου φλόγας.
Η σωστή ρύθμιση του χρόνου εκκένωσης των σπινθιριστών(avans) και η ποσότητα καυσίμου διαφέρει πολύ από τα μοτέρ έμμεσου ψεκασμού για τον πιό πάνω λόγω. Ακόμη μπορεί να διαφέρει και από μοτέρ σε μοτέρ άμεσου ψεκασμού λόγω διαφορετικού χώρου στόχευσης του καυσίμου!

Επειδή ακριβώς ο άμμεσος ψεκασμός ελένχει καλύτερα τη μετάδοση της καύσης μπορεί να καύσει και να εκμεταλευτεί καλύτερα και τα δύο καύσιμα.
dimkeras - Σαβ 15 Σεπ 2007, 23:18:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά στρωμένο είναι το μοτεράκι μου πλέον (δεδομένου ότι τα χιλιόμετρα που γράφει είναι σε ταχύτητες σχετικά υψηλές, με 4η και 5η στο κιβώτιο...) Μετά από περίπου 20.000km που έχει κάνει (σε τεσσεράμιση μήνες) του έβαλα απλή αμόλυβδη σήμερα το απόγευμα. Δε ξέρω αν έχει καμια διαφορά σε απόδοση γιατί δεν το χρησιμοποίησα καθόλου από εκεί κι έπειτα. Το πρωί ανεβαίνω Γιάννενα, την Τετάρτη που θα επιστρέψω τα λέμε για απόδοση στο δρόμο κλπ κλπ.
grpap - Κυρ 16 Σεπ 2007, 08:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,εκει που πας και την ωρα που πας σιγα μη μπορεσεις να δεις τιποτα.Αν εφευγες βραδυ αργα και πηγαινες απο Ιτεα η απο Καταρα θα εβλεπες πολλα.Καλα η κακα.Εγω που ανεβοκατεβαινω Γιαννενα μονο απο εκει παω και συνηθως βραδυ.Εχει πολλους ανικανους και πολλη κινηση απο Αντριριο την ημερα.
dimkeras - Πεμ 20 Σεπ 2007, 20:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά μεγάλες διαφορές δεν είδα με την απλή αμόλυβδη. Αυτό που είναι πολύ αισθητό είναι η μειωμένη απόδοση στα ψηλά. Σε χαμηλές και μεσαίες στροφές δουλεύει καλά και τραβάει αρκετά. Αλλά η 100άρα είναι 100άρα. Και το 30% παραπάνω από την απλή δεν είναι εύκολα δικαιολογήσιμο. Θα δούμε...
salex - Παρ 21 Σεπ 2007, 09:12:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δημοσθένη, θα δεις μεγάλες διαφορές μόνο όταν ο κινητήρας φτάσει στα όριά του. Έτσι κι αλλιώς με την εργοστασιακή πίεση είναι ήρεμα τα πράγματα. Στο 1.3/1.4 bar όμως κάνει μεγάλη διαφορά (εκεί θα ακούς καθαρά πυράκια με 95άρα).
grpap - Παρ 21 Σεπ 2007, 17:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Τελικά μεγάλες διαφορές δεν είδα με την απλή αμόλυβδη. Αυτό που είναι πολύ αισθητό είναι η μειωμένη απόδοση στα ψηλά. Σε χαμηλές και μεσαίες στροφές δουλεύει καλά και τραβάει αρκετά. Αλλά η 100άρα είναι 100άρα. Και το 30% παραπάνω από την απλή δεν είναι εύκολα δικαιολογήσιμο. Θα δούμε...

Τις ιδιες διαφορες αναλογικα τις βλεπουν ολα τα μοτερ της πεζο.Οταν με το καλο "λυθει" το μοτερ τελειως οι διαφορες αυτες θα διευρυνθουν και αλλο.Ειδικα σε ψηλες θερμοκρασιες.Αναγκαια και ικανη προυποθεση οπως εχουμε πει και πιο πανω να ειναι η 100αρα ανοθευτη.
dimkeras - Παρ 21 Σεπ 2007, 17:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως 100άρα βάζω μόνο από 2 πρατήρια γνωστά μου. Προτιμώ να φτάσω λαμπάκι από το να βάλω από κάπου αμφιβόλου ποιότητας.

Από Γενάρη που θα περάσω το προγραμματάκι, επιστρέφουμε στην 100άρα. Wink
Angry_Punisher - Σαβ 29 Σεπ 2007, 08:45:46
Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207
Γεια σε ολους,εχο ενα μικρο προβληματακι,θελω να φτιαξω λιγο το αυτοκινητο,αλλα οπου και να πηγα μου ειπαν ειναι καινουργιο και δεν μπορουμε,παραδειγμα ηθελα να βαλω εξατμιση,και μου ειπαν να περιμενω λιγο καιρο ακομα,το ιδιο μου ειπανε και για προγραμμα.Μηπως καπιος απο εσας εχει 207 και το εχει πειραξει?
Stevon - Σαβ 29 Σεπ 2007, 10:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σωτήρη καλώς ήρθες.

Το topic που δημιούργησες ενσωματώθηκε με το παρών , μιάς που καλύπτει αρκετές απο τις ερωτήσεις που έθεσες.

Εκ της Mod-Team
Stevon

lionking(t) - Δευ 01 Οκτ 2007, 10:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.youtube.com/watch?v=7-gAUbF1bv0&mode=related&search=

197 hp Shocked Shocked Evil
SnakeMJK - Δευ 01 Οκτ 2007, 11:52:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ άγριο λουκ....
lionking(t) - Δευ 01 Οκτ 2007, 13:03:30
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως πολυ αγριο.Εκει στο φιλτροκουτι τι εχει κανει ρε παιδια?Παντως απο οτι ειδα εχει αλλαξει τα κολλαρα με σιλικονης,Βοηθαει αυτο τοσο πολυ?
drdino - Δευ 01 Οκτ 2007, 14:56:59
Θέμα δημοσίευσης:
Aν με την πίεση ανοίγουν τα μαμίσια κολάρα, σαφώς.
dounavis - Τετ 03 Οκτ 2007, 17:57:43
Θέμα δημοσίευσης: 207cc - Τι διαφορες εχει το 207cc Turbo με το 207 RC?
Aπο οτι ξερω φοραει τον ιδιο κινητηρα.Να ειναι μονο θεμα προγραμματισμου τα 25 αλογα παραπανω που βγαζει η εχουν αλλαξει και τιποτε αλλο? Rolling eyes
Exει ακουσει κανεις για κανενα tuning οπως της ΒSR για το peugeot ( www.bsr.gr )
Aληθεια μεχρι ποσα αλογα να αντεχει ο συγκεκριμενος κινητηρας???
volvos - Τετ 03 Οκτ 2007, 19:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΖΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΑΛΟΓΑ Cool
dimkeras - Τετ 03 Οκτ 2007, 21:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΖΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΑΛΟΓΑ Cool

Shocked
Make yourself clear Mr Volvos. Δηλαδή?
sotos 207Gt - Τετ 10 Οκτ 2007, 08:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
lionking(t) έγραψε:
Οντως πολυ αγριο.Εκει στο φιλτροκουτι τι εχει κανει ρε παιδια?Παντως απο οτι ειδα εχει αλλαξει τα κολλαρα με σιλικονης,Βοηθαει αυτο τοσο πολυ?

Δεν εχει αλλαξει απλως τα κολαρα αλλα και το intercooler με αλλο της forge 1000€

Επισης εχει σκαστρα της ιδιας εταιριας

60€
και εχει βαλει ενα βαρελακι τυπου Bmc με φιλτρο της K&N με εξατμιση της Scorpion που κανει σαν καραβι λογω μηδενικου backpressure.
Προσωπικη μου αποψη μπορουσε και καλυτερα αλλα βελτιωτικα ακομα δεν υπαρχουν πολλα.
Εγω θα περιμενω για τελικο και αν δεν βγει θα παω να φτιαξω.Προς το παρων με το προγραμμα και το πανελακι της BMC ειμαι ικανοποιημενος.
Αν και εδωσα 500€ για το προγραμμα θα περιμενω να οδηγησω και αυτο της Λαιον και αν ειναι καλυτερο θα δωσω αλλα 500.Ισως ηταν λαθος κινηση αυτο που εχω τωρα αλλα αν καποιοι απο εμας δεν τα δοκιμασουν καποιοι αλλοι μαζι και εγω δεν θα μαθουμε τι γινεται οπως και με το μπαρομετρο.
Σχετικα με τις βενζινες πονεμενη ιστορια αλλα οπως και να εχει αφηστε στην ακρη τα προσθετα ενισχυτικα και τα λοιπα ,μονο κακο θα βρειτε και βαζετε οσο καλυτερο καυσιμο μπορειτε.Το RC σιγα μη δεν καιει και την 95 γιατι αν του βαλεις 100 και ειναι νοθεια παλι δεν θα δουλευει??? Laughing
power - Τετ 10 Οκτ 2007, 10:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
Σωτήρη τώρα με το καινούργιο πρόγραμμα τι πίεση σηκώνει;
Μήπως γνωρίζεις πότε έρχεται κάτι από Λαιον;
grpap - Τετ 10 Οκτ 2007, 10:18:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πληροφοριες λενε αρχες του 2008.
sotos 207Gt - Τετ 10 Οκτ 2007, 10:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
1 bar σταθερη απο 0.7-0.8 εργοστασιακη..Για το προγραμμα της λαιον εμαθα απο το παραπανω μηνυμα του morfea..
salex - Τετ 10 Οκτ 2007, 17:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν δουλέψει 1.2-1.3 bar σταθερής πίεσης, δύσκολα θα είναι τα πράγματα εναντίον Corsa OPC και λοιπού συναγωνισμού.
Απο όσο θυμάμαι, 1bar overboost σηκώνει και το εργοστασιακό GT, απλώς την κρατάει για πολύ λίγο.
soto έχεις κάνει καμια δυναμομέτρηση με το πρόγραμμα;
dimkeras - Πεμ 11 Οκτ 2007, 00:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σώτο, με αυτή τη σκαστρούλα θα ακούμε επιτέλους αυτό το περιβόητο "τσουφ" που τώρα πρέπει να βρίσκεσαι σε τούνελ με απόλυτη ησυχία για να ακούσεις? Με τον εγκέφαλο λες να παίζει κανένα πρόβλημα? Έχεις κάνει κι εσύ αλλαγή στη σκάστρα ή όχι?
sotos 207Gt - Πεμ 11 Οκτ 2007, 07:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο δεν εχει overboost το gt στ σιγουρα.Ειναι μια λειτουργια που την νιωθεις για τα καλα.Εκτος αυτου το μπαρομετρο το εχω πριν το προγραμμα και σε διαβεβαιωνω οτι over δεν ειδα πουθενα Confused

Dimkera η σκαστρα ακουγεται καλα και σχετικα διακριτικα χωρις να σε κουραζει απλα σκαει με την ιδια συχνοτητα συνεχεια.
Δες εδω
http://s184.photobucket.com/albums/x316/kostas207cc/207%20gt/?action=view&current=MOV00193.flv
kostask - Πεμ 11 Οκτ 2007, 10:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Την έβαλα και εγω την σκάστρα αλλα να σας πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστικα και μάλλον θα την βγάλω σύντομα....
dounavis - Πεμ 11 Οκτ 2007, 14:12:23
Morfeas έγραψε:

1)Υσχυει το ιδιο και για το 207cc 1.6 Turbo το προγραμμα αυτο?
2)Με την 100αρα εχεις δει μεγαλες διαφορες?Ακομη το στρωνω και δεν εχω δει τις δυνατοτητες του κινητηρα?(Αληθεια μεχρι ποσα χιλιομετρα πρεπει να το στρωσω?)
3)Για να βαλω μπαρομετρο που θα απευθυνθω?Στη Lion?Ξερει κανεις που κυμαινεται το κοστος?
Ευχαριστω!
vinman - Πεμ 11 Οκτ 2007, 16:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
kostask έγραψε:
Την έβαλα και εγω την σκάστρα αλλα να σας πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστικα και μάλλον θα την βγάλω σύντομα....

Στα 'λεγα εγώ αλλά δεν με άκουσες....
sotos 207Gt - Πεμ 11 Οκτ 2007, 18:38:31
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
kostask έγραψε:

Στα 'λεγα εγώ αλλά δεν με άκουσες....

Και εγω προς τα εκει κλεινω.παροτι αλλες φορες μου αρεσει και αλλες οχι τις περισσοτερες δεν γουσταρω καθολου.Δεν ειναι η ''καθαροαιμη'' σκαστρα που ξερουμε..
Ευτυχως δεν ειναι ακριβη.Ασ ελπισουμε οτι θα βγει και τιποτα αλλο..
Ghost Dog - Πεμ 11 Οκτ 2007, 18:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Mα γιατι ρε παιδια,πως ακουγεται πια? Rolling eyes
Ειμαι περιεργος να την ακουσω ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ... Confused
Αααχ το μονο που μου εχει λειψει απο οταν ειχα τουρμπισει το παλιο 206 ειναι ο ηχος της σκαστρουλας μου... Shaking
sotos 207Gt - Πεμ 11 Οκτ 2007, 18:44:50
dounavis έγραψε:
Morfeas έγραψε:

1)Υσχυει το ιδιο και για το 207cc 1.6 Turbo το προγραμμα αυτο?
2)Με την 100αρα εχεις δει μεγαλες διαφορες?Ακομη το στρωνω και δεν εχω δει τις δυνατοτητες του κινητηρα?(Αληθεια μεχρι ποσα χιλιομετρα πρεπει να το στρωσω?)
3)Για να βαλω μπαρομετρο που θα απευθυνθω?Στη Lion?Ξερει κανεις που κυμαινεται το κοστος?
Ευχαριστω!

Το προγραμμα και ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια.
Σιγουρα 100σταρα ειναι καλυτερα γιατι υποτιθεται οτι ειναι καθαριστικη.
Μπαρομετρο εγω προσωπικα εβαλα της defi τα οποια τα θεωρω κορυφαια.
Σε καποιο post υπαρχει και φωτο και βιντεο(βελτιωση 207 Gt),αλλα και οδηγιες εγκαταστασης.. Wink
sotos 207Gt - Πεμ 11 Οκτ 2007, 18:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Αααχ το μονο που μου εχει λειψει απο οταν ειχα τουρμπισει το παλιο 206 ειναι ο ηχος της σκαστρουλας μου... Shaking

Την πουλαω τη θελεις για να την ακουσεις μια και εξω?? Laughing Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Πεμ 11 Οκτ 2007, 18:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Ειμαι περιεργος να την ακουσω ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...

μήπως δεν οφείλεται η διαφορετική χροιά του ήχου στην σκάστρα αλλά στην τουρμπίνα (που είναι μεταβλητής γεωμετρίας) ή σε κάτι άλλο στην γενικότερη διάταξη?

πάντως για όποιον θέλει να πειραματιστεί μπορεί να φτιάξει σε μηχανουργείο ένα αντίστοιχο πλακάκι και εκεί να κουμπώσει ότι σκάστρα θέλετε

ή μήπως υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός ή άλλος περιορισμός? Question
salex - Πεμ 11 Οκτ 2007, 23:34:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

πάντως για όποιον θέλει να πειραματιστεί μπορεί να φτιάξει σε μηχανουργείο ένα αντίστοιχο πλακάκι και εκεί να κουμπώσει ότι σκάστρα θέλετε

ή μήπως υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός ή άλλος περιορισμός? Question

Μάνθο, μήπως εννοείς αποστάτη με τρύπες για να κάνει ήχο;
Αν πας να κουμπώσεις παραδοσιακή σκάστρα χωρίς ηλεκτρονική διαχείριση - κάτι που δίνει η forge μαζί με τις καινούργιες σκάστρες της - αρχίζουν πολλά προβλήματα.

Στην πράξη, όταν εγκαθιστώνται aftermarket σκάστρες σε τέτοιου τύπου τουρμπίνες (με τη σκάστρα επάνω στο κέλυφος του συμπιεστή) αντικαθιστάται η εργοστασιακή σκάστρα που λειτουργεί ηλεκτρικά με πηνίο με παραδοσιακά συστήματα. Απλώς μέσα στο κύκλωμα μπαίνει ηλεκτρική βαλβίδα διαχειρισης της σκάστρας.
kostask - Παρ 12 Οκτ 2007, 08:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πώς κάνουν τα λεωφορεία?????ενα τετοιο πράγμα σε ποιο light μορφή.........

Ghost Dog έγραψε:

sotos 207Gt - Παρ 12 Οκτ 2007, 08:57:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο μην μπερδευεσαι.Αλλο twin scroll turbo και αλλο variable timming turbo.
Μεταβλητη γεωμετρια εχουν προς το παρον μονο τα Porche.
Εμεις εχουμε διαχωρισμο των αυλων εξαγωγης στο χταποδι σε ζευγος των δυο για αποφυγη του turbo lag(παλμοι καυσαεριων).
Αν ειχαμε variable turbo θα πεταγε στις υψηλες το αμαξι Wink
Τωρα οσον αφορα τη σκαστρα ψαχνομαι να κουμποσω κανονικη αλλα επειδη δεν εχουμε καθαρη υποπιεση(αντλια κενου ηλεκτρονικης διαχειρισης)κοιταω μηπως και ψαρεψω κανενα κυκλωμα ωστε να του δινω υποπιεση ηλεκτρονικα(κοινως πορτα).
Το πλακακι της forge παντως που εβαλα δεν με συγκινει καθολου..
salex - Παρ 12 Οκτ 2007, 09:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
soto, μπορεί να σου δώσει καμια ιδέα το κιτ σκάστρας που μπαίνει στα TFSI.

Αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε εντολή πίεσης από την πολλαπλή εισαγωγής + ηλεκτρονική βαλβίδα διαχείρισης της πίεσης,
*έσε ψηλά κι αγνάντευε δηλαδή - πρέπει να βγάλεις το κάλυμμα και να ψάξεις για σωληνάκια και να βρεις κατάλληλη βαλβίδα/σωληνοειδές.
andreas77THP - Πεμ 18 Οκτ 2007, 04:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλημέρα...φρέσκος στην παρέα και εγώ...!!!
Μην τρελλαίνεστε...για ρίξτε μια ματιά εδώ...καλό τσαφ-τσουφ μου φαίνεται!!
Για πείτε απόψεις!!!

http://cgi.ebay.ch/Blow-Pop-Off-Ventil-Turbo-EINS-Peugeot-207-Platinum-150_W0QQitemZ280065012752QQihZ018QQcategoryZ72655QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem
lionking(t) - Πεμ 18 Οκτ 2007, 11:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη φαινεται αλλα η ηλεκτρικη διαχειρηση που λεγαμε που θα μπει στην συγκεκριμενη σκαστρα?
dimkeras - Πεμ 18 Οκτ 2007, 11:46:15
Θέμα δημοσίευσης:
Γειά σου ρε ψηλέ, καλως ήρθες στην παρέα μας! Ωραίο φαίνεται το τσαφ - τσουφ, δελεαστικό! Το έχεις βάλει ή απλά το βρήκες στο νετ? Γιατί τα ηλεκτρονικά είναι λίγο @@ και μπορεί να πάει στράφι...
dimkeras - Πεμ 18 Οκτ 2007, 11:56:37
Θέμα δημοσίευσης:
1

Ντιζελ
2

Μαστίγιο! Very happy
kostask - Πεμ 18 Οκτ 2007, 13:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
1

Ντιζελ

2

Μαστίγιο! Very happy

Επειδή δεν καταλαβαίνω, πως ακριβώς μπαίνει????
andreas77THP - Πεμ 18 Οκτ 2007, 13:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
lionking(t) έγραψε:
Καλη φαινεται αλλα η ηλεκτρικη διαχειρηση που λεγαμε που θα μπει στην συγκεκριμενη σκαστρα?

dimkeras έγραψε:
Γειά σου ρε ψηλέ, καλως ήρθες στην παρέα μας! Ωραίο φαίνεται το τσαφ - τσουφ, δελεαστικό! Το έχεις βάλει ή απλά το βρήκες στο νετ? Γιατί τα ηλεκτρονικά είναι λίγο @@ και μπορεί να πάει στράφι...

Παιδιά δεν ξέρω τίποτα ακόμα...δεν την έχω παραγγείλει και δεν την έχω βάλει ακόμα...λέω να τη δοκιμάσω αλλά πρώτα ήθελα να το συζητήσω μαζί σας. Θα περιμένω καμία βδομάδα να ακούσω και άλλες απόψεις μήπως και κάποιος βρει κάτι παραπάνω για τη συγκεκριμένη σχάστρα και για το αν κολλάει στο λιόντα μας χωρίς περεταίρω προβλήματα.

Απλά βοηθητικά αναφέρω ότι επικοινώνησα μέσω e-mail με τη συγκεκριμένη εταιρεία και ο διάλογος ήταν ο εξής:

Παράθεση:
Hello,
My name is Α.Κ. and i live in Greece. I have a PEUGEOT 207GT THP 150 and as you probably know the turbo BLOW OFF VALVE makes no noise at all. I was wondering if you had another BLOW OFF VALVE that will fit my car and of course making no problem at all. If there is one available please let me know and of course tell me if this one sounds good.
Regards
A. K.

P.S.: Please answer in English

Και μου απαντάει ο μάγκας:

Hello, this is a normal forced induction turbocharged engine? You can than use type sonic or type 2. Both are adjustable.

Christoph

www.turbodruck.com

Αυτά προς το παρόν...εγώ πάντως δεν έβγαλα άκρη!!!!Πείτε μου κι εσείς αν είναι να τον ρωτήσω κάτι ακόμα και τί θα είναι αυτό που θα τον ρωτήσω μπας και γίνει κανένα ΜΠΡΑΦ και αποκτήσουμε όλοι αυτή την πολυπόθητη σχάστρα να κάνουμε και λίγο καγκουροθόρυβο στο πέρασμά μας...!!!

Afroman Afroman Afroman
Υ.Γ.: Έχει βάλει και ηχητικό (υπερηχητικό) sample για το πως ακούγονται πάνω κάτω αυτές οι σχάστρες...!!Check:

http://www.turbodruck.com/videos/bov.mp3
Ρε λες...????????

edited by MEMsound/MOD Team
linkin - Παρ 19 Οκτ 2007, 14:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη που επεμβαινω αλλα μπορει καποιος να μου πει σε τι πιεση δουλευουν τα gt και rc ,σταθερη και overboost????ευχαριστω εκ των προτερων..
dimkeras - Παρ 19 Οκτ 2007, 14:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το GT δουλεύει σταθερά 0,8 δεν έχει overboost. Το RC δουλεύει 0,8 σταθερά και 1,0 overboost.
linkin - Παρ 19 Οκτ 2007, 14:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
με μεγαλυτερη τουρμπινα,ετσι??αν μου ελεγες και τι τουρμπινες φοραει.....
dimkeras - Παρ 19 Οκτ 2007, 15:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι, οι τουρμπίνες έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Διαφέρουν μόνο ως προς το υλικό κατασκευής. Το πρόγραμμα του εγκεφάλου δίνει το overboost.
Touristas - Παρ 19 Οκτ 2007, 20:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι ίδιες οι τουρμπίνες.
Του RC είναι λίγο πιο μεγάλη.
Steve - Παρ 19 Οκτ 2007, 20:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Όχι, οι τουρμπίνες έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Διαφέρουν μόνο ως προς το υλικό κατασκευής. Το πρόγραμμα του εγκεφάλου δίνει το overboost.

Τελικά έχει ή δεν έχει overboost το GT? Cool
Touristas - Παρ 19 Οκτ 2007, 20:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Τελικά έχει ή δεν έχει overboost το GT? Cool

Δεν έχει over boost το GT.
Το RC για να δουλέψει με 1.0 bar πρέπει να είναι πάνω από 2000rpm και να έχει τουλάχιστον 3η σχέση στο κιβώτιο (αν θυμάμαι καλά ).
kane - Παρ 19 Οκτ 2007, 21:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδά το έντυπο που διάβασα μεσα στη πεζο ανέφερε πως οι τουρμπίνες ειναι ολόιδιες.
Επίσης για το rc έλεγε πως εχει οβερμπουστ για τις 3 μεγάλες σχεσεις.(πως γινεται να μην εχει οβερ για 1η και 2α,δεν το καταλαβαίνω ακόμα Shocked )
Για το ραλι/gt δε θυμάμαι κατι,πρεπει να παω να το ξαναδιαβάσω...
drdino - Παρ 19 Οκτ 2007, 21:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς αν έχει ob η 1-2, θα μείνει όλη κάτω και το καημένο rc δεν θα κουνηθεί ρούπι. Laughing Cool
RONIE - Παρ 19 Οκτ 2007, 22:00:30
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν είναι ίδιες οι τουρμπίνες.
Του RC είναι λίγο πιο μεγάλη.

καπου ειχα διαβασει οτι ειναι ολοιδιες απλα η διαφορα ειναι στο ecu του αυτοκινητου,καποιες τροποποιησεις.

οπως καποτε που το group vag εβγαζε το gti με 150 και 180 αλογα.
kane - Παρ 19 Οκτ 2007, 22:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Προφανώς αν έχει ob η 1-2, θα μείνει όλη κάτω και το καημένο rc δεν θα κουνηθεί ρούπι. Laughing Cool

Εγραψα και πιο πάνω πως το rc εχει πιο μακρια 1η εργοστσιακα για να "απλώνει".
drdino - Παρ 19 Οκτ 2007, 22:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξέρω αυτό, αλλά αν έδινε ob στην 1η και στην 2α, και πάλι θα τις άφηνε κάτω.
Touristas - Σαβ 20 Οκτ 2007, 08:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξεκινήσουμε από το πιο απλό.
Εάν είναι ίδιες ποιος ο λόγος να έχουν διαφορετικό κωδικό ανταλλακτικού.
Επίσης ο σωλήνας που είναι στην έξοδο τις τουρμπίνας , το Α tube όπως λέγετε ,δεν είναι ίδιος , του RC είναι πιο μεγάλος.

Σχέσης 207 RC/GT
1η 13Χ38
2η 15Χ28
3η 30Χ41
4η 37Χ39
5η 49Χ37
Τελική 19Χ75 19Χ72 είναι το GT

Η διαφορά είναι στην τελική σχέση μετάδοσης.
dimkeras - Σαβ 20 Οκτ 2007, 13:05:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δια βίου μάθηση!

Touristas rulez Smile

Δηλαδή με το πρόγραμμα του ρουσου που λέμε ότι θα βάλουμε θα φάμε καμιά νίλα να κλαίμε? Υπάρχει περίπτωση να θέλουμε και τουρμπινούλα μετά ή no problem?
Touristas - Σαβ 20 Οκτ 2007, 13:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω πως το σκέφτομαι εγώ.
Σαν μοτέρ η διαφορές που έχουν είναι λίγες , τουρμπίνα . έμβολα , εξάτμιση.
Μιας και τα παραπάνω άλογα του RC είναι από την μεγαλύτερη πίεση που ανεβάζει μέσο εγκεφάλου λογικά ο εγκέφαλος αυτός στο GT θα κάνει δουλειά.
Ο προβληματισμός μου είναι μην τυχών και στην διαμόρφωση έχει κάτι και δεν δουλέψει σωστά στο GT αν και δεν το νομίζω.
Τώρα από θέμα απόδοσης , είμαι σίγουρος πως θα ανέβει δεν ξέρω πόσο αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως θα φτάσει την τουρμπίνα στα όρια παροχής τις μιας και το RC δεν έχει κόφτη στις 6500rpm αλλά 7+ κι όπως είπαμε η τουρμπίνα του είναι λίγο πιο μεγάλη.
Μια άλλη καλή λύση για το GT είναι η εξάτμιση του RC από των καταλύτη και πίσω.
Steve - Σαβ 20 Οκτ 2007, 14:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Turbo εργοστασιακό και 7.000 σ.α.λ... αυτά είναι Big wink
sotos 207Gt - Δευ 22 Οκτ 2007, 18:07:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως παιδια το σιγουρο ειναι οτι δεν εχουν την ιδια τουρμπινα αλλα δεν ειναι και τοσο διαφορετικη οσο νομιζουμε.Απλα του RC ειναι λιγο μεγαλυτερη ωστε να εχει περισσοτερη παροχη αερα αλλα και τοσο οσο να μπορει να αφηνει περισσοτερα καυσαερια να περνουν απο μεσα απο το στροβιλο.Για αυτο και μπορει να ανεβασει και παραπανω στροφες.Επισης ισως να εχει και διαφορετικο βημα στη φτερωτη του συμπιεστη.
Τωρα τα πιστονια λογικο ειναι να ειναι διαφορετικα μιας και το αυτοκινητο απευθυνεται σε ολους και για το λογο αυτο πρεπει να ειναι αξιοπιστο..
volvos - Δευ 22 Οκτ 2007, 18:39:13
Θέμα δημοσίευσης:
αργυρη επειδη εχουν ακουστει πολλα εξω.
το ερωτημα ειναι
με το σαζμαν τι κανουμε?
αντεχει?

θεωρητικα ετσι οπως το βλεπω εγω ολες οι κινησεις βελτιωσης στο rc ηταν στο θεμα θερμοκρασιων. και το διαφορετικο κελυφος της τουρμπινας και τα εμβολα αποσκοπουν στ εξτρα ζορι και στις μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
αρα και στο gt προγραμμα να βαλεις οπως θα κανει λενε και η ιδια πεζο (λογικα κανα εγκεφαλο lw θα δινουν με ξεκλειδωτα abs-ac-esp)
apo θερμοκρασιες τι θα κανουμε? αν δε αφηνουμε τη θερμοκρασια να ανεβει + ενα φροντ μαουντ ιντερκουλερ μηπως σωσουν τη κατασταση?
sotos 207Gt - Δευ 22 Οκτ 2007, 21:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αν μπει προγραμμα το i/c πιστευω μετ πρεπει να ειναι στανταρ στα σχεδια.
Ε ρε πανε κι αλλα 1000 γιουρα.. Laughing
salex - Τρι 23 Οκτ 2007, 00:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπίζω να κάνω μεγάλο λάθος, όμως ο προβληματισμός μου παραμένει.

Σύμφωνα με την Peugeot, πρέπει να πιστέψουμε ό,τι γράφει ο Αργύρης που είναι insider και τα βλέπει πρώτος.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η BMW με την Peugeot έφτιαξαν τον κινητήρα αυτό ήταν για να γλυτώσουν έξοδα.
Έξοδα έρευνας/εξέλιξης και το κυριότερο - παραγωγής.

Γιατί να θέλει η Peugeot να φτιάξει καλά εντόσθια και διαφορετική τουρμπίνα μαζί με κολλάρα μόνο για το RC (που πάντοτε είχε μικρούς αριθμούς παραγωγής), από τη στιγμή που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι όλοι θα αγοράσουν το GT;

Η πολλαπλή εξαγωγής -αν θυμάμαι καλά- είναι ένα με το μαντέμι της τουρμπίνας (γράψτε λάθος, είναι ξεχωριστά τελικώς), το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται διαφορετικό καλούπι αν είναι διαφορετική η γεωμετρία του στροβίλου. Δηλαδή κόστος!

Πόσες πιστεύετε ότι είναι οι πιθανότητες να έχουν διαφορές τα ανταλλακτικά μεταξύ τους; Σίγουρα έχουν διαφορετικό κωδικό ανταλλακτικών, θα ήταν οφθαλμοφανές ότι είναι κόλπο του μάρκετινγκ αν οι κωδικοί συνέπιπταν.
Touristas - Τρι 23 Οκτ 2007, 05:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
Η διαφορά είναι στο συμπιεστή Στέλιο κι όχι στο στρόβιλο.
Πάντως από ότι έχω δει έχει λίγο μεγαλύτερη έξοδο και αυτή είναι βασικά η διαφορά με του GT.
sotos 207Gt - Τρι 23 Οκτ 2007, 08:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Πάντως από ότι έχω δει έχει λίγο μεγαλύτερη έξοδο και αυτή είναι βασικά η διαφορά με του GT.

Εγω εχω την ιδια αποψη ακριβως με τον Αργυρη παντως.
Ο στροβιλος δυσκολο να αλλαζει διοτι χρειαζεται τους ιδιους αριθμους περιστροφης.Οσυμπιεστης ειναι αυτος που κανει τη διαφορα λλγω περισσοτερης παροχης αερα.
Αργυρη μηπως εκτος απο τη διαμετρο αλλαζει και το βημα?
Ηεξατμιση του RC οντως διαφορετικη(σαν μεσαιο τμημα εννοω)γιατι το τελικο σιγουρα διαφερει.
salex - Τρι 23 Οκτ 2007, 22:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Αρχίστε να πανηγυρίζετε παιδιά. Σοβαρά το λέω (γράφω).
Αφού η διαφορά ειναι στο συμπιεστή τότε πραγματικά πρέπει να χοροπηδάμε από τη χαρά μας. Οι τουρμπίσιοι της παρέας μπορεί να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό, επιφυλάσσομαι για την τεχνική εξήγηση σύντομα.

Αργύρη, μήπως μπορείς να μετρήσεις με παχύμετρο τη διάμετρο εισαγωγής άξονα στο μεν και στο δε; Θα μας λυθούν πολλές απορίες!

Παω να βρω τώρα τί χρώμα να το παραγγείλω... Παρακαλούνται οι γνωστοί/άγνωστοι να συγκεντρωθούν για γνωμοδότηση στη λέσχη την Πέμπτη!

Τσιμπήστε τώρα και το παρακάτω, που προέρχεται από την ίδια την Peugeot.

MEMsound - Τρι 23 Οκτ 2007, 23:54:23
Θέμα δημοσίευσης:
...εσύ να με πάρεις τηλέφωνο αυριο...
...εχουμε κάποια να συζητήσουμε... Wink Wink Cool Cool
Touristas - Τετ 24 Οκτ 2007, 06:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Touristas έγραψε:

Ηεξατμιση του RC οντως διαφορετικη(σαν μεσαιο τμημα εννοω)γιατι το τελικο σιγουρα διαφερει.

Από των καταλύτη και πίσω είναι πιο μεγάλη.
sotos 207Gt - Τετ 24 Οκτ 2007, 07:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν πανηγυρισετε για το συμπιεστη στεναχωρηθειτε και λιγακι με το στροβιλο γιατι παροτι ιδιος ειναι απο διαφορετικο υλικο για να αντεχει τα παραπανω φορτια(μαντεμι στο Gt ατσαλι στο Rc).
Αργυρη διορθωσε με αν κανω λαθος..
dimkeras - Τετ 24 Οκτ 2007, 08:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί στον DTS δίνει overboost 260Νm στις 1600 στροφές? Τόσο νωρίς μπαίνει ή κατάλαβα κάτι λάθος?
fynos - Τετ 24 Οκτ 2007, 08:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύω ότι μόνο και μία εξάτμιση από και καταλύτη και πίσω θα έδινε αρκετά, δεν ξέρω πόσα, δεν νομίζω ότι θα επηρέαζε σημαντικά την αξιοπιστία του μοντέλου !!
Τώρα για της υπόλοιπες σκέψεις εγώ θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός !?!?!
andreas77THP - Τετ 24 Οκτ 2007, 10:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά ποιός είναι ο Ρούσος? Ετοιμάζει πρόγραμμα για το GT...?Είναι γενικά δοκιμασμένος απο κάποιους εδώ?Που έχει μαγαζί αυτός...κανένα τηλέφωνο!!Δώστε γενικά τα φώτα σας!!!
dimkeras - Τετ 24 Οκτ 2007, 16:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
andreas77THP έγραψε:
Ρε παιδιά ποιός είναι ο Ρούσος? Ετοιμάζει πρόγραμμα για το GT...?Είναι γενικά δοκιμασμένος απο κάποιους εδώ?Που έχει μαγαζί αυτός...κανένα τηλέφωνο!!Δώστε γενικά τα φώτα σας!!!

Φίλε Ανδρέα, συνετίσου!!! Laughing

Πλάκα κάνω, χωρίς παρεξήγηση Cool . "Ρουσου" σημαίνει "RC"!..
Touristas - Τετ 24 Οκτ 2007, 16:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά θα κοιτάξω μόλις βρω λάσκα και θα σας πω…..
salex - Τετ 24 Οκτ 2007, 23:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Πιστεύω ότι μόνο και μία εξάτμιση από και καταλύτη και πίσω θα έδινε αρκετά, δεν ξέρω πόσα, δεν νομίζω ότι θα επηρέαζε σημαντικά την αξιοπιστία του μοντέλου !!
Τώρα για της υπόλοιπες σκέψεις εγώ θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός !?!?!

Πολύ καλή η σκέψη σου John, το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο εγκέφαλος του 207 λειτουργεί με μοντελοποίηση ροπής. Περίπου όπως του 206 1.6Gti (ME7.4.4).

Σε ελεύθερη μετάφραση, οποιοσδήποτε λόγος το κάνει να βγαλει μεγαλύτερη ροπή θα έχει αντίμετρα από τον εγκέφαλο, ο οποίος προσπαθεί να αντισταθμίσει τη μεταβολή επειδή παρακολουθεί τα πάντα.

Ό,τι και να του κάνεις, που να ξηλώσεις τελειως την εξάτμιση από την τουρμπίνα και πίσω, πάλι την ίδια ροπή θα έχεις σε ολόκληρο το φάσμα στροφών.

Αν πάλι αντικαταστήσεις τον έλεγχο της ηλεκτροβαλβίδας της wastegate με manual boost controller τότε το αυτοκίνητο θα σου ανοίξει τη σκάστρα ή θα σου κλείσει την πεταλούδα όταν πας να σηκώσεις περισσότερη πίεση.

Καλό ε; Και νόμιζε ο Τάκης ότι έχει προβλήματα!!!
fynos - Τετ 24 Οκτ 2007, 23:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked
Δηλαδή τα παιδία που αλλάξανε ένα τελικό και νομίζουν ότι κάτι ξύπνησε είναι ψευδαίσθηση ?
Όποτε ότι και να κάνεις πρώτα πάς για πρόγραμμα, σωστά ?
MEMsound - Τετ 24 Οκτ 2007, 23:34:15
Θέμα δημοσίευσης:
Stunned
dimkeras - Πεμ 25 Οκτ 2007, 10:52:23
Θέμα δημοσίευσης:
Oooooops! Τί βόμβα ήταν αυτή? Shocked Δηλαδή άνευ προγράμματος τζίφος το τελικό Question
Στέλιο, με την ιπποδύναμη ισχύει ότι και με τη ροπή? Όσον αφορά τον εγκέφαλο εννοώ. Δηλαδή τζίφος κι εκεί άνευ προγράμματος?
salex - Παρ 26 Οκτ 2007, 10:32:48
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Oooooops! Τί βόμβα ήταν αυτή? Shocked Δηλαδή άνευ προγράμματος τζίφος το τελικό Question
Στέλιο, με την ιπποδύναμη ισχύει ότι και με τη ροπή? Όσον αφορά τον εγκέφαλο εννοώ. Δηλαδή τζίφος κι εκεί άνευ προγράμματος?

Να αποσαφηνήσω αυτό που έγραψα γιατί να μην ξεκινήσει γιαουρτοπόλεμος άνευ λόγου.
Η ροπή πολλαπλασιαζόμενη επί τις στροφές μας δίνει ιπποδύναμη (ροπή x στροφές = ισχύς - εκφραζόμενη σε kW ή ίππους).

Ο εγκέφαλος έρχεται με προγραμματισμένο στόχο ροπής σε ολόκληρο το φάσμα στροφών του.
Βάζοντας πιο ελεύθερα περιφερειακά μπορεί να δεις στιγμιαία μεγαλύτερη πίεση και περισσότερη όρεξη για τούρμπισμα. Μόνο στιγμιαία όμως γιατί μόλις αντιληφθεί ο εγκέφαλος τί συμβαίνει, διορθώνει κόβωντας πρώτα την πίεση, μετά ανοίγοντας τη σκάστρα και στο τέλος κλεινοντας την πεταλούδα (αν παραγίνει το κακό). Ο εγκέφαλος πάντοτε χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να αρχίσει να αντιδρά - είναι μέχρι να συνηδειτοποιήσει τί συμβαίνει.

Γιατί σε ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο πολλά κακά μπορεί να συμβούν με τον καιρό. Όπως για παράδειγμα να κοπεί/φύγει/σαπίσει και ανοίξει κάποιο από τα σωληνάκια ελέγχου της τουρμπίνας. Ο εγκέφαλος δεν πρόκειται να σε αφήσει να σηκώσεις 2 bar γιατί τότε θα τα σπάσεις όλα!
Σκοπός του είναι να προστατέψει το μηχανικό σύνολο και τον οδηγό από τέτοιες αβαρίες.

Όσο καλύτερη η προστασία από τον εγκέφαλο, τόσο πιο ήσυχη κοιμάται η Peugeot τα βράδυα!
pmetsis - Πεμ 01 Νοέ 2007, 22:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλό βράδυ. Σήμερα πήρα στα χέρια μου το 207 RC που είχα παραγγείλει. Μετά από αρκετές ώρες... βόλτας οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές! Θα το στρώσω υπομονετικά και μετά θα γνωριστούμε καλύτερα για να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τουρμπάτα 207 μας. Αν και πολύ νωρίς ακόμη, έχετε υπόψιν σας τίποτα βελτιώσεις για το RC?
Steve - Πεμ 01 Νοέ 2007, 23:19:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγειά και καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο!

Σαν τί να βελτιώσεις σε αυτό το αμάξι ρε φίλε?

Πλάκα μας κάνεις?

Εδώ όλοι παλέυουμε να κάνουμε τα 206 σαν RC, σύντομα και τα 207 θα παλεύουνε να γίνουνε σαν RC... και εσύ θες να το βελτιώσεις?
andreas77THP - Παρ 02 Νοέ 2007, 04:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
pmetsis έγραψε:
....έχετε υπόψιν σας τίποτα βελτιώσεις για το RC?

Ε αυτό είναι σκάνδαλο...πρόκληση...!!! Laughing Laughing
Χμμμμ...αυτός μάλλον μπήκε να μας ρίξει κάζο και να κάνει χάζι μαζί μας...!!! Whistling Afroman
Καλά ρε αχόρταγε...τί να φτιάξεις ακόμα δεν πήρες το RC... Question Question
Ομορφόπαιδο...φιλική συμβουλή...μάθε το πρώτα, συνήθισε τα 175+HP ώστε να τα παίζεις καλά και όχι να σε "παίξουν" σε καμιά στραβή και μετά ψάξου για βελτίωση στο πολυβόλο που πήρες...!!!

Υ.Γ.:Καλοτάξιδα αδερφέ και πάνω απ' όλα απροβλημάτιστα!!!Το νού σου...!!!
pathfinder - Παρ 02 Νοέ 2007, 08:23:24
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε καλοτάξιδο !!! Στρώστο πρώτα και βλέπεις για βελτίωση.

Πότε θα μου φέρει η Peugeot το δικό μου ρεεεεεεεεεεεε Evil

(Καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα .... Laughing )
pmetsis - Παρ 02 Νοέ 2007, 09:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ! Εννοείται ρε παιδιά για τη βελτίωση, εξάλλου για μένα (τις εμπειρίες αλλά και τις δυνατότητες μου) είναι υπέραρκετό. Αλλά όπως ξέρετε ήδη, αν έχεις ¨κακές¨ παρέες με βελτιωμένα 106 rallye τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα...
Steve - Παρ 02 Νοέ 2007, 12:33:36
Θέμα δημοσίευσης:
pmetsis έγραψε:
Αλλά όπως ξέρετε ήδη, αν έχεις ¨κακές¨ παρέες με βελτιωμένα 106 rallye τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα...

Σαράντα χρόνια στην στενή με το ριγέ σακάκι?
dimkeras - Δευ 05 Νοέ 2007, 01:00:56
Θέμα δημοσίευσης:
207 RC Works

Cool
dounavis - Τετ 07 Νοέ 2007, 00:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλοριζικο και βελτιωσε το με οργανακια μονο!!!

http://www.autoprotoys.com/E.L_racing_gauge.htm

Αληθεια ειναι αξιοπιστη λυση να βαλεις κατι τετοιο σε μη εξουσιοδοτημενο η μπορω να τα παρω να τα τοποθετησουν στη Lion???

Σκεφτομαι να βαλω 3 οργανακια στη θηκη πανω απο το ραδιοcd.
Προτασεις δεκτες!
nikos68 - Τετ 07 Νοέ 2007, 13:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
pmetsis έγραψε:
Παιδιά καλό βράδυ. Σήμερα πήρα στα χέρια μου το 207 RC που είχα παραγγείλει. Μετά από αρκετές ώρες... βόλτας οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές! Θα το στρώσω υπομονετικά και μετά θα γνωριστούμε καλύτερα για να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τουρμπάτα 207 μας. Αν και πολύ νωρίς ακόμη, έχετε υπόψιν σας τίποτα βελτιώσεις για το RC?

Φίλε Πάνο καλοτάξιδο να είναι και να προσέχεις...εγώ το περιμένω ακόμα κι έχει κολλήσει στο τελωνείο...μάλλον την άλλη εβδομάδα θα το έχω...γράψε μου εντυπώσεις...Ευχαριστώ
Steve - Τετ 07 Νοέ 2007, 15:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
dounavis έγραψε:
Σκεφτομαι να βαλω 3 οργανακια στη θηκη πανω απο το ραδιοcd.
Προτασεις δεκτες!

Η πρόταση μου είναι να του βάλεις καμιά 10αριά το λιγότερο έτσι ώστε να έχεις και τις περισσότερες δυνατές και αξιόπιστες ενδείξεις ανά πάσα στιγμή!

Με διαφορετικό χρώμα φωτισμού το καθένα φυσικά. Μετά δεν θα έχεις και το άγχος του στολίσματος για τα Χριστούγεννα, μιας και η κονσόλα σου θα μοιάζει κάπως έτσι:

Very happy
bagosgt - Κυρ 11 Νοέ 2007, 09:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον παιδεσ,φιλοσ μου με 207 κ αυτοσ το εχει φτασει κοντα στα -300 αλογα με τα μαμα πιστονια κ μπιελεσ.αποτι του εχει πει κ ο μηχανικοσ εκει ειναι στο οριο να σπασει στο πολυ τεζα.εχει αλλαξει το καπακι(προφανωσ εχει βαλει αυτο που εχει βγει για το μινι κουπερ),μεγαλυτερη τουρμπινα(δουλευει γυρω στο 1,4 σταθερο),προγραμμα εννοειται,εξατμιση απο χταποδι,εναν καταλυτη ελευθερο αντι για 2 που εχουμε εμεισ,κ κατι αλλα που δε μου τα λεει μι τα μαρτηρισω εδο λεει Very happy το αμαξι δε πιανεται,το esp βοηθαει να ανοιξει πιο γρηγορα,αλλα θα προτημουσα να σπινιαρε αφου εχει τι διαθεση κ τη δυναμη.οτι νεοτερο εχο 8α σασ ενημερωσω.μου ειπε κιολασ οτι ειχε προβλημα με τιν πρωτε σκαστρα που ειχε γιατι δε μπορουσε να σηκωσει πιεση.
οσο για τησ διαφορεσ GT-RC εχω μαθει οτι ειναι μονο προγραμμα,δλδ δουλευουν διαφορετικη πιεση.αλλα μιασ κ κυκλοφορησε θα τισ δουμε τισ διαφορεσ.
salex - Κυρ 11 Νοέ 2007, 10:29:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βάγγο, επειδή διαβάζει πολύς κόσμος το φόρουμ που είναι ανίδεος, καλό είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με τις εκτιμήσεις ιπποδύναμης.

300 άλογα στο στρόφαλο δεν βλέπεις ούτε με κινητήρα 1800κυβικών στα 1.4bar στις 7000rpm (καλή ώρα του group VAG). Που οριακά αντέχουν τα σωθικά του τη ροπή.

Αν όντως έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ο φίλος σου με μαμά σωθικά 207, θα βγω να το φωνάξω στη πλατεία Συντάγματος και θα το διαφημίσω όσο τίποτε άλλο!

Αλήθεια, τί τουρμπίνα φοράει;
Twisted evil
Sidobre - Κυρ 11 Νοέ 2007, 14:40:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για όσους ενδεχομένως να μην το πρόσεξαν:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11375
bagosgt - Κυρ 11 Νοέ 2007, 14:45:48
Θέμα δημοσίευσης:
δε ξερω φιλε στελιο,κ το μοτερ δε μου το δειχνει.ειχα μπει σε ενα οκταβια που φοραγε μπιελεσ,πιστονια,τουρμπινα,ιντερκουλερ κτλ και αποτι μου ειπαν το συγκεκριμενο πρεπει να ειναι 250 αλογα+.
το 207 που μπηκα ηταν πολυ πιο γρηγορο κ αποσο ειδα το μπαρομετρο ανεβαζε 1,8 overboost.τωρα παραπερα δε ξερω τι εχει κανει αλλα μου φαινεται αδυνατον να ανεβασει ι μαμα 1.4-1.5 σταθερο.κ εγω δε το πιστευα οταν μου το ειπε αλλα μετα τιν βολτα.... Shocked
τορα αμα ειναι τοσο π@π@ρασ κ εχει βαλει πιστονια κ ακομα λεει οτι εχει τα γνησια,τι να πω... Question
Steve - Κυρ 11 Νοέ 2007, 15:39:36
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
δε ξερω φιλε στελιο,κ το μοτερ δε μου το δειχνει.ειχα μπει σε ενα οκταβια που φοραγε μπιελεσ,πιστονια,τουρμπινα,ιντερκουλερ κτλ και αποτι μου ειπαν το συγκεκριμενο πρεπει να ειναι 250 αλογα+.

Κάτι μαμά Octavia RS (αυτά με τις πράσινες δαγκάνες μπροστά) δυστυχώς δεν μπορούν να μου ξεκολλήσουν, και είμαι μόνο 90 άλογα Sad
bagosgt - Κυρ 11 Νοέ 2007, 22:43:06
Θέμα δημοσίευσης:
πιστευο οτι μπορω να καταλαβω ποιο αμαξι ειναι καλο κ ποιο οχι απο τι στιγμη ποθ ειχα το 106 gti τριτο σταδιο σφυριλατο με αγραφο εγκαφαλο κ 150αρι νιτρα.κ πιστευο οτι το συγκακριμενο οκταβια δεν εχει καμια σχεση με τα απλα που λεσ.τωρα αμα ανοιξεται απο σταση ι μονη διαφορα που θα εχετε θα ειναι μεχρι τριτεσ επειδη αυτο θα σπινιαρει.εχεισ δοκιμασει να ακολουθησεισ τετοιο οκατβια που λεσ σε εθνικη πανο απο 180κμ???
δε θελω να φανω κακοσ αλλα στο πρηγουμενο ποστ που εστειλα μου ειπατε να προσεχω τι γραφω γιατι διαβαζει κ ξενοσ κοσμοσ κ πιστευο οτι αυτο δεν ισχυει μονο για εμεναν Cool
Jim_207GT - Δευ 12 Νοέ 2007, 19:28:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες να σας καλησπερισω ειμαι νεο μελος και απο αυριο ευτυχης κατοχος ενος Peugeot 207 GT επειδη σκοπευω να το βελτιωσω θα ηθελα να μοιραστω μελλοντικες μου σκεψεις γαι να κανω το εργαλειο τουμπανο αφου εχω ψαξει αρκετα πριν ακομη το παρω και εχω βρει αρκετα πραγματακια για το λεοντα!
nikos68 - Τετ 14 Νοέ 2007, 10:12:13
Θέμα δημοσίευσης:
Να χαιρετήσω κι εγώ με τη σειρά μου όλο το club και να ευχηθώ καλά γκάζια.Έχω εδώ και 5 μέρες στα χέρια μου το RC και την έχω πάθει τη ζημιά μ'αυτά που κάνει.Ξεκινά σταματά στρίβει κολοτούμπες κάνει ...μόνο καφέ δεν ψήνει..κι ακόμα δεν το έχω ανοίξει πάνω από 4000 στροφές...φαντάσου τι θα γίνει μετά.Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν πολύ γέλιο...ακόμα δεν τα στρώσαμε και θέλουμε κι άλλο...υπομονή παλικάρια...ας το μάθουμε έτσι πρώτα και βλέπουμε. Laughing
andreas77THP - Κυρ 18 Νοέ 2007, 05:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά τί έγινε???Έχει βγάλει η HKS σχάστρα για το GT??Και αν όχι τότε για τσεκάρετε και πείτε μου απόψεις...!!!Τί έχει κάνει το παλικάρι??

http://www.youtube.com/watch?v=aH6EsT3om_0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Xe6P3r9SVwg&feature=related
andreas77THP - Παρ 30 Νοέ 2007, 09:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά μάλλον έχει βάλει άλλο εγκέφαλο και έχει καταργήσει airflow και μύδια - ξύδια!!!! Cool
Touristas - Παρ 30 Νοέ 2007, 11:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
andreas77THP έγραψε:
Τελικά μάλλον έχει βάλει άλλο εγκέφαλο και έχει καταργήσει airflow και μύδια - ξύδια!!!! Cool

Δεν έχει airflow αλλά MAP οπότε δεν έχει να καταργήσει κάτι.
sotos 207Gt - Παρ 30 Νοέ 2007, 11:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει κανει μια πολυ ωραια πατεντα-ανοξειδωτο σωληνα εχει φορεσει μια σκαστρα της επιλογης του και αν δειτε καλα παραπανω απο τη σκαστρα εχει και τον αισθητηρα.Σωστος..

Χθες ειχα την τυχη να οδηγησω το rC ενος φιλου μου και να κανω αμεση συγκριση με το δικο μου.Παιδες αυτο που με εντυπωσιασε σε αυτο το αμαξι δεν ειναι η παραπανω δυναμη ισως επειδη εχω το προγραμμα και μαλλον ειναι κοντα οι ιπποδυναμεις.Αυτο που με τρελλανε ομως ειναι το στησιμο του.Στιβαροτερο πατημα απο το GT σιγουρα σκληροτερο σε καμια περιπτωση ομως ενοχλητικο με σχεδον μηδενικες κλισεις στις στροφες.Επισης πολυ πιο ακαριαια φρενα και ωραιος μπασος ηχος απο την εξατμιση.Για την τελευταια να τονισω για τους κατοχους GT οτι το GT εχει 50mm ενω το RC 56mm εξωτερικη διαμετρο + μεγαλυτερο τελικο.
Παντως εχω αρχισει ηδη να ψαχνομαι για τα εξης:
-Πισω αξονα
-Μπροστα ψαλιδια
-Αμορτισερ,ελατηρια
-Εμπρος αντιστρεπτικη(αν δεν ειναι ιδια)
Θα μαθω τιμες και θα σας ενημερωσω αν αξιζει τον κοπο απο χρηματικης πλευρας αν και πιστευω εκ των προτερων οτι για καποιον που ψαχνεται να βελτιωσει σε καλο επιπεδο το αμαξι του ειναι κατι που αξιζει τα λεφτα του.
Σιγουρα παντως φθηνοτερο απο αλλαγη αυτοκινητου.... Wink
Touristas - Παρ 30 Νοέ 2007, 15:50:22
Θέμα δημοσίευσης:
Πισω αξονας : 530e
Μπροστα ψαλιδια :123e το ένα
Αμορτισερ εμπρος 70e το ένα και πίσω 64e το ένα
Ελατηρια 57 το ένα τα εμπρός 48,50e το ένα τα πίσω.
Εμπρος αντιστρεπτικη είναι 23άρα : 130e + τα λάστιχάκια από 7e*2
WHISPER - Παρ 30 Νοέ 2007, 17:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα και απο εμενα παιδες.καμια καλη λυση για εξατμιση σε 207 rc μπορει να μου δωσει κανενας τα φωτα του?
MEMsound - Παρ 30 Νοέ 2007, 18:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην γίνουν σαλάτα όλα μαζί καλήτερα για εισαγωγή / εξαγωγή στην σχετική ενότητα... Wink
GT207 - Παρ 30 Νοέ 2007, 18:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Ποσο ευκολα ειναι να μπουν???????
Touristas - Παρ 30 Νοέ 2007, 19:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
GT207 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Τι από όλα?
GT207 - Παρ 30 Νοέ 2007, 21:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
GT207 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Τι από όλα?
ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!
Touristas - Σαβ 01 Δεκ 2007, 07:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αρκετά εύκολα θα έλεγα μιας και δεν χρειάζεται καμία πατέντα.

Επίσης εάν τα λεφτά του άξονα είναι πολλά μπορείς εάν θες να βάλεις μόνο τα silent block που έχουν 75ευρώ το ένα.
salex - Σαβ 01 Δεκ 2007, 17:55:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μάζεψε από δω, μάζεψε από εκεί, αγοράζεις το RC και τελειώνεις! Cool
drdino - Σαβ 01 Δεκ 2007, 22:11:13
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

+1

και οι καθισματάρες δώρο... Razz Cool
grpap - Κυρ 02 Δεκ 2007, 13:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και με τα λεφτα που θα εδινες να το κανεις rc να τα δωσεις οταν ελθει η ωρα για ενα προγραμμα που θα το κανει 220 ιππους συν ενα τελικο ελευθερο για να παρει τα πανω του.Θα βγαλει τετοιο προγραμμα η ιδια η πεζο.Οτι μεινει σε βενζινες για βολτες.

Υγ Εχω σκυλομετανιωσει που δεν πηρα το 206 rc.
salex - Κυρ 02 Δεκ 2007, 14:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Θα βγαλει τετοιο προγραμμα η ιδια η πεζο.

Εννοείς ο τοπικός αντιπρόσωπος της Peugeot σε συνεργασία με την μήτσος+κίτσος τιούνινγκ.

Γιατί η ίδια η Peugeot δεν βγάζει προγράμματα ούτε και θέλει! Απλώς τα βαφτίζουμε peugeot ελέω ονόματος του ντόπιου μαγαζιού.
grpap - Κυρ 02 Δεκ 2007, 14:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,εννοω αυτο που ειπα.Η ιδια η πεζο.Το αλλο ειναι δικη σου αποψη.
salex - Κυρ 02 Δεκ 2007, 16:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Οχι,εννοω αυτο που ειπα.Η ιδια η πεζο.Το αλλο ειναι δικη σου αποψη.

Τότε θα εννοείς Peugeot Sport, όχι Peugeot. Πιθανότατα θα δίνουν και ολόκληρο εγκέφαλο όπως έχουν κανει μέχρι τώρα.

Συμφωνώ απόλυτα! Very happy
bagosgt - Κυρ 02 Δεκ 2007, 16:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
αλλοι εχουν την revo,αλλοι εχουν την MTM,κ εμεισ εχουμε την peugeot sport.λογικοτατο ακουγεται.ειναι ενασ τροποσ να βγαζουν οι αντιπροσωπιεσ λεφτα.αφου θα τα δωσεισ για να τα κανεισ ετσι κ η αντιπροσωπια το κανει αυτο(με κατι παραπανω βεβαια)κ τα περνει κ αυτη Wink
grpap - Κυρ 02 Δεκ 2007, 17:57:50
Θέμα δημοσίευσης:
Yes
volvos - Κυρ 02 Δεκ 2007, 21:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
h peugeot sport Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ασχολειται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αγωνιστικα και μετατροπες σε αυτα.

οι μετατροπες-βλετιωσεις που δινει αφορουν μονο αγωνιστικα
δεν εχουν εγκριση τυπου για χρηση δρομου
δεν συνισταται για χρηση δρομου
δεν εχουν εγγυηση
και δεν πουλιωνται σε απλα αυτοκινητα δρομου σε θεωρητικη βαση.

επειδη ομως υπαρχουν πολλοι καυλογκαζοι που κυκλοφορουν με αγωνιστικα στο δρομο (καλη ωρα εγω) και για να βγαλει κατι τις πουλαει και σε ιδιωτες χωρις να ασχολειται αν εχουν ή οχι αγωνιστικο...απλα να βγαλει κανα φραγκο... και βεβαια παντα σου λεει οτι δεν ειναι για road use τα πραγματα της

οποτε μετατροπη που να μη καιει τα αντερα της , να μη λυσαει στο θορυβο, να μη εχει περιεργο ρελαντι και να εχει εγγυηση εστω και μιας ωρας λειτουργιας απο την επισημη πεζο σπορτ γαλλιας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

οπως ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ...
ουτε ρεβο ουτε μτμ ουτε τιποτα απο οσα λετε δεν ειναι αναγνωρισμενα επισημα απο το εργοστασιο. το τι κανει ο καθε αντιπροσωπος ειναι δικο του θεμα...
εξαιρουνται κατι amg-m motorsport-opc που ξεχωριστα τμηματα βελτιωσεων τα οποια ανηκουν στους ιδιους τους κατασκευαστες και φτιαχνουν ολοκληρα αυτοκινητα που πουλιονται κανονικα απο το δικτυο αντιπροσωπων.

αρα η πεζο σπορτ γαλλιας δεν εχει απολυτως ιδεα τι κανει ο εδω επισημος αντιπροσωπος και της πεζο και της πεζο σπορτ (δηλαδη η λαιον) και δεν την ενδιαφερει.

προγραμμα για χρηση δρομου δε προκειται ποτε να δειτε απο τη πεζο σπορτ γαλλιας.

το καταλαβατε ή να κανω και κακα???
ημαρτον πια με τη στενοκεφαλια καποιων

οποτε εν κατακλειδη οσο αξιοπιστα ειναι τα mtm-revo στα vag
(επρεπε να σας εχω στη κρυφη τις προαλλες να δειτε κοψιματα με mtm προγραμμα σε γκλοφ5gti.....)
αλλο τοσο μπορει να ειναι και αυτα που θα δινει η πεζο-λαιον και θα τα βαφτιζει πεζο σπορτ για μουρη και μπορει να ειναι απο το καραπετανακη μοτορσπορτ

οπως συμβαινει με τα octavia gt Που φτιαχνονται ελλαδα τα προγραμματα τους και γελαει ολος ο κοσμος με τα προβληματα που βγαζουν
volvos - Κυρ 02 Δεκ 2007, 21:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
δε λεω οτι το προγραμα του κονδωρα δεν ειναι καλο...
το αντθετο μαλιστα.

αλλα δεν εχει σχεση με τη πεζο σπορτ γαλλιας οπως εχουμε ξαναπει και στο αναλογο θεμα

και το ποσο καλο αξιοπιστο ειναι θα φανει στη πορεια.
οπως λεω ...η αληθεια ειναι εκει εξω.....
Cobras - Κυρ 02 Δεκ 2007, 21:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
To sigkekrimeno montelo exei imanta I' alisida xronismou?
volvos - Κυρ 02 Δεκ 2007, 21:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
ολα καδενα εχουν τα τουρμπο
grpap - Κυρ 02 Δεκ 2007, 22:28:41
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα παληκαρι μου.Οκ.Μην εξαπτεσαι.Σου ανεβαινει και η πιεση.Δεν ειναι στενοκεφαλια.Μιλαω προσωπικα.Λαθος πληροφορηση ειναι.
WHISPER - Κυρ 02 Δεκ 2007, 22:37:08
Θέμα δημοσίευσης:
volvos επειδη θα πρεπει να καταληξουμε και καπου.εσυ προσωπικα τι πιστευεις?αξιζει η οχι να βαλει καποιος προγραμμα?για το συγκεκριμενο που λες της (peugeot sport),γιατι δεν ειναι και λιγα τα χρηματα ετσι?θα ηθελα την αποψη σου πανω σε αυτο!
sotos 207Gt - Δευ 03 Δεκ 2007, 00:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
salex έγραψε:

+1

και οι καθισματάρες δώρο... Razz Cool

Αληθεια με 1300€ που βγαινει συνολικα παιρνω RC?Κατι μαλλον μου ξεφευγει εδω.Και σε προηγουμενα ποστ τα ιδια λεγαμε.Για να δωσεις το gt αποκλειεται πανω απο 16000€ αρα ακομα 6000€ στην καλυτερη χωρις χαρτουρα και πινακιδες.
Εγω δηλωσα οτι εντυπωσιαστηκα απο την ομοιογενεια του στησιματος του και οχι απο την δυναμη,καθισματα κτλ.Ξερω πολλους που εχουν δωσει πανω απο 1500€ μονο για αναρτηση μερια και για ραλλακι 106(κι εγω μαζι).
Αρα το να στησω το αμαξι μου με 1300€ μονο ακριβο δεν ειναι διοτι ακομα και αν τα αμορτισερ δεν αξιζουν τοτε σιγουρα αξιζει ο αξονας με την παχυτερη αντιστρεπτικη,τα καλυτερα(και σκληροτερα)silent blocks και τα ψαλιδια τα οποια για οποιον δεν το γνωριζει αντι για ελαστικους συνδεσμους εχουν ball joint... Salute
salex - Δευ 03 Δεκ 2007, 00:43:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σώτο, βάλε κάτω τον εξοπλισμό που έχει το GT σε μηχανολογικό επίπεδο και σύγκρινέ τον με το RC.
Θα δεις ότι όχι μόνο είναι καλύτερη επένδυση το RC σε σχέση με αυτά που σου προσφέρει αλλά κι ότι για να κάνεις το GT σαν RC θα σου πάει ο κούκος αηδόνι.
Κοινώς θα πληρώσεις τη διαφορά τους και πολλά παραπάνω.

Ξέρεις πόσα 206 wannabe RC κυκλοφορούν; Και σκέψου για τί μοντέλο μιλάμε. Όλοι ένα τροπέτο περιμένουν γιατί τα πράγματά του είναι πανάκριβα ακόμα και σήμερα, μετά το πέρας της παραγωγής του.

Ίδια κόλπα κάνουν όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων. Σου δίνουν μια detuned έκδοση ενός σπορ μοντέλου σε "τιμή ευκαιρίας" αλλά στην πραγματικότητα ο εξοπλισμός που κουβαλάει δικαιολογεί απόλυτα τα λεφτά της. Παραδείγματα άπειρα!
MEMsound - Δευ 03 Δεκ 2007, 00:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην μπερδευόμαστε.

Για κάποιον που από την αρχή δεν του φτάνουν τα άλογα και το στήσιμο του 207 GT/rallye (χωρίς το πρ;oγραμμα από την ελληνική PS) είναι σωστότερο να πάρει απευθείας (αρκεί να μπορεί οικονομικά/οικογενειακα κλπ) το 207 RC.

Γιά κάποιον ο οποίος έχει ήδη το 207 GT/rallye (και δεν τον ενδιαφέρει ο εξοπλισμός του 207 RC τότε υπάρχουν αρκετά πραγματάκια τα οποία μπορεί να προσθέσει / τροποποιήσει ωστε το αμάξι του να γίνει καλήτερο (απ ότι ήταν πρίν. "RC" δεν θα γίνει (ακόμα κι αν δυναμώσει περισσότερο, σε σχέση με μαμά RC ή ακόμα και αν αποκτήσει ανάρτηση καλήτερη από την εργοστασιακή του RC ή και τα ψαλίδια ή ή ή κλπ κλπ)

κοινώς όλα σχετικά είναι.

σχετικά με το πρόγραμμα της Ελληνικής PS τουλάχιστον για το 207 gt/rallye που έχουμε ηδη δοκιμάει αξίζει και με το παραπάνω. Το ίδιο και οι άλλες "βελτιωτικές" προτάσεις της Ελλ.PS (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες και ενδεχομένως καλήτερες)

Για το 207 RC ακόμα δεν έχει πέσει στα χέρια μας αλλά θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει λόγος να ισχύει κάτι διαφορετικό...
grpap - Δευ 03 Δεκ 2007, 11:19:02
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
δε λεω οτι το προγραμα του κονδωρα δεν ειναι καλο...
το αντθετο μαλιστα.

αλλα δεν εχει σχεση με τη πεζο σπορτ γαλλιας οπως εχουμε ξαναπει και στο αναλογο θεμα

και το ποσο καλο αξιοπιστο ειναι θα φανει στη πορεια.
οπως λεω ...η αληθεια ειναι εκει εξω.....

Οτι πεις Μωλντερ....... Laughing
WHISPER - Δευ 03 Δεκ 2007, 12:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο περιμενα να ακουσω.οτι αξιζει να βαλει καποιος το συγκεκριμενο προγραμμα.τουλαχιστον εμεις που εχουμε το rc νομιζω οτι ειναι το μοναδικο πραγμα το οποια θα χρειαστει να κανουμε πανω στο αυτοκινητο.σαφως και υπαρχουν πολλα να αλλαξει αμα θελει καποιος απλα πιστευω οτι ειναι περιττα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
volvos - Δευ 03 Δεκ 2007, 12:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
στο gt-rallye ουσιαστικα βαζουν το προγραμμα του rc ή κατι παρεμφερες .

στο rc δε βγαζουν τιποτα και προσωπικα δε πιστευω οτι θα μπουν στη διαδικασια να βγαλουν. οποτε μαλλον σε βλεπω απο εξω οτι βρεις...
υπομονη γιατι ακομα τα μοτερ αυτα ειναι αγνωστη ποσοτητα και απο ζημιες και απο λογισμικο.
σκεψου οτι το προγραμμα ειναι καπου 4Mb οταν το κατεβασεις σε λαπτοπ για επεξεργασια... προσοχη λοιπον και υπομονη αρκετη!

ισως το προγραμμα-μετατροπη της μινι apo to works να ειναι καλη περιπτωση αλλα ακομα δε ξερει κανεις τιποτα για αυτο.

επισης το εχω ξαναπει. το σαζμαν του 207 δεν ειναι τοσο ανθεκτικο οσο του μινι...ισως λοιπον με την εξτρα ροπη να βγαζει προβληματα...
αφηστε αλλους να πειραματιστουν πρωτα μη βιαζεστε!
WHISPER - Δευ 03 Δεκ 2007, 12:58:52
Θέμα δημοσίευσης:
πρoσωπικα volvos δεν βιαζομαι καθολου.αποκλειεται να μην βγαλουν πραγματα για το συγκεκριμενο μοντελο.εγω εχω βρει ηδη intercooler kit, σκαστρα,φιλτρα, κ.α.τωρα οταν λες απο εξω εννοεις εκτος peugeot sport?η αληθεια ειναι οτι αυτα που σου προανεφερα ειναι απο αλλους οικους αλλα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο χωρις μετατροπες.
MEMsound - Δευ 03 Δεκ 2007, 13:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΓΙΑ ΤΟ RC ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ!!!!

ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ
ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΟΥ GT ΑΛΛΟ ΤΟY RC
power - Δευ 03 Δεκ 2007, 13:37:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σκαστρα και intercooler από πού βρήκες? Από forge?
WHISPER - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
ναι power απο forge.για intercooler θελει παραγγελια και σε 20 μερες το εχεις καπου στα 1200 ευρωπουλα κανει.πηγα απο εκει και τα εμαθα.η σκαστρα εχει και η blitz.δεν θα το βρεις ομως αυτο στο site της.
power - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σε κανενα αλλο site υπαρχει η σκαστρα της blitz?
Η σκαστρα της forge δεν πιστευω πως θα σε εντυπωσιάσει.
WHISPER - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:37:36
Θέμα δημοσίευσης:
την εχεις δοκιμασει power την συγκεκριμενη σκαστρα της forge?τωρα για τησ blitz μπες στο cite της και θα την δεις.ειναι ολεσ ιδιες σχεδον εξωτερικα απλα αλλαζεις το ελατηριο.μπορεις να βρεις το αντιπροσωπο στην ελλαδα και να πασ απο εκει.ειναι στην νεα ερυθραια νομιζω.
power - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι την είχα βάλει και δε τρελάθηκα. Την έβγαλα όμως γιατί αναφέρθηκε από κάτι παιδιά πως παίρνει υγρασία.
WHISPER - Δευ 03 Δεκ 2007, 14:56:50
Θέμα δημοσίευσης:
μαλιστα,καταλαβα φιλε power.θα ψαχτω να βαλω την blitz.την ειχα βαλει και σε ενα megane rs που εχω και ειναι αρκετα καλη.απλα θα πρεπει να βρεισ το καταλληλο ελατηριο.πραγμα καθολου δυσκολο!
Steve - Δευ 03 Δεκ 2007, 16:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
επισης το εχω ξαναπει. το σαζμαν του 207 δεν ειναι τοσο ανθεκτικο οσο του μινι...ισως λοιπον με την εξτρα ροπη να βγαζει προβληματα...
αφηστε αλλους να πειραματιστουν πρωτα μη βιαζεστε!

Παράθεσε μας παραδείγματα για να αποδείξεις ότι το σασμάν του 207 δεν ειναι τοσο ανθεκτικο οσο του μινι.

Αν δεν παραθέσεις, θα αρχίσω να σου πετάω πλαστικές π**τσες μέχρι να βάλεις μυαλό και να αφήσεις στην ησυχία και εμάς, και το καημένο το σασμάν Smile
Sidobre - Δευ 03 Δεκ 2007, 16:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
στο gt-rallye ουσιαστικα βαζουν το προγραμμα του rc ή κατι παρεμφερες .

στο rc δε βγαζουν τιποτα και προσωπικα δε πιστευω οτι θα μπουν στη διαδικασια να βγαλουν. οποτε μαλλον σε βλεπω απο εξω οτι βρεις...
υπομονη γιατι ακομα τα μοτερ αυτα ειναι αγνωστη ποσοτητα και απο ζημιες και απο λογισμικο.
σκεψου οτι το προγραμμα ειναι καπου 4Mb οταν το κατεβασεις σε λαπτοπ για επεξεργασια... προσοχη λοιπον και υπομονη αρκετη!

Το πρόγραμμα για το RC είναι εδώ και σιγά σιγά διατίθεται... Cool
(παπατρέχα, έ παπατρέχα)
volvos - Δευ 03 Δεκ 2007, 16:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και ποιος το εφτιαξε η πεζο σπορτ γαλλιας? Laughing Laughing Laughing
ειλικρινα θα ηθελα να μαθω ποιος το εφτιαξε το προγραμμα και ας θεωρηθει διαφημιση.

σορυ απο την εως τωρα οδυνηρη σε γενικες γραμμες εμπειρια μου απο τα προγραμματα και γενικα τις ηλεκτρονικες μετατροπες σε εγκεφαλους αυτοκινητων
το να αναβαθμισεις σε αποδοση ενα συγχρονο εγκεφαλο δεν ειναι και τοσο απλο οσο το παρουσιαζουν και οσο ηταν πριν 10χρονια...
ειδικα αμα εχει κανα κοφτη ροπης και το 207 για προστασια σαζμαν θα γελανε και τα παρδαλα κατσικια...

οποτε πριν το δω περασμενο σε αμαξι και να δουλευει σωστα και για κανα 6μηνο εγω δε πιστευω τιποτα και ΚΑΝΕΝΑΝ...και οταν λεω κανεναν εννοω κανεναν... επρεπε να σε εχω τη κυριακη να βλεπεις κοψιματα με 4η απο mtm προγραμμα σε golf 5 gti Και να λενε τα παιδια που ειχαν τα αμαξια τι να κανουμε εχει κοφτη ροπης ολα τα προγραμματα το κανουν αυτο....
τους σκοτωνεις ή οχι?

υ.γ. steve otan βαζεις αυτουσιο σχεδον ενα σαζμαν απο ατμοσφαιρικo μοντελο σε μοτερ με 10+κιλα ροπης τοτε ειναι σιγουρο οτι μονο απο τυχη θα αντεξει. ειδικα τα σαζμαν της πεζο που δεν ειναι και τα πιο τερατα αντοχης... το ιδιο επαθαν και vw με το golf gt....
στο δε εξωτερικο εχω ηδη διαβασει για αρπαγμενα σαζμαν σε rc σε ενα αγγλικο σαιτ. τωρα βεβαια εδω διελυσε το be ο καταφρακτος σε ατμοσφαιρικο 206rc...αβυσσος...
Steve - Δευ 03 Δεκ 2007, 19:29:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
υ.γ. steve otan βαζεις αυτουσιο σχεδον ενα σαζμαν απο ατμοσφαιρικo μοντελο σε μοτερ με 10+κιλα ροπης τοτε ειναι σιγουρο οτι μονο απο τυχη θα αντεξει. ειδικα τα σαζμαν της πεζο που δεν ειναι και τα πιο τερατα αντοχης... το ιδιο επαθαν και vw με το golf gt....
στο δε εξωτερικο εχω ηδη διαβασει για αρπαγμενα σαζμαν σε rc σε ενα αγγλικο σαιτ. τωρα βεβαια εδω διελυσε το be ο καταφρακτος σε ατμοσφαιρικο 206rc...αβυσσος...

Έχουνε βάλει δηλαδή το BE στον EP6DT? Rolling eyes
volvos - Δευ 03 Δεκ 2007, 20:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11475
5P1R05 - Τρι 04 Δεκ 2007, 17:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχας καλησπερα σε ολους. ειμαι νεο μελος, καιρο τωρα παρακολουθω τις συζητησεις εδω περα σιωπηλα και πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμα αυτα που ο καθενας μπορει να βρει εδω. Ειμαι ευτηχης ιδιοκτητης ενος 206 cc εδω και πεντεμησι χρονια εχοντας διανυσει πανω απο 260.000 απροβληματιστα χιλιομετρα (ενα δισκο πλατω εχει ζητησει μονο) . Στην οικογενεια ειχαμε παντα ενα πεζω, ο αδερφος μου εχει ενα 106gti (480.000 χμ) και παλαιοτερα ο πατερας μου ενα 305 (ενα εκατομυριο χιλιομετρα με δυο μοτερ). Προσφατα αποφασισα να το αντικαταστησω (ακομα δεν ξερω τι με επιασε) με ενα 207 cc αυτο με τα 150 αλογα. Απο ενα test drive που εκανα με το νεο ραλυ δεν ξετρελαθηκα κιολας με το μοτερ για να σας πω την αληθεια (αν και συνηθισμενος απο το 206 που τραβαει ψηλα ισως να το δουλευα και λαθος, προς το τελος που πατησα γκαζι απο τα 100 με πεμπτη και εξαφανιστικα εντηπωσιαστηκα...) και πολυ χαρηκα που διαβασα εδω οτι βγηκε προγραμμα για το μοτερ αυτο με την εγγυηση να ισχυει. Επειδη οπως θα καταλαβατε κανω πολλα χιλιομετρα λογω δουλειας κυριως η ερωτηση μου ειναι η εξης: να το βαλω το προγραμμα θα αντεξει το μοτερ τα 25 επιπλεον αλογα (για περιπου 250000 κμ που λογικα θα κανω στα επομενα 5 χρονια) η να το αφησω ως εχει; Αν το βαλω θα το κανω συντομα μιας και θα εχω εξασφαλισμενα τα πρωτα 100000 τουλαχιστον...αυτα και ελπιζω να μην σας κουρασα...α και κατι αλλο, σχετικα με τα αρπαγμενα μοτερ απο αγγλια μερια, εχει δοκιμασει κανεις να αλλαξει τις ταχυτητες με το αριστερο; Very happy
grpap - Τρι 04 Δεκ 2007, 21:06:53
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη το αμαξι σου το θελεις για δουλεια απ'οτι καταλαβα εγω στη θεση σου θα περιμενα πρωτα να στρωσει το μοτερ και δευτερον να περασει καποιο χρονικο διαστημα ωστε το προγραμμα της Λαιον να δοκιμαστει.Και αν ολα πανε καλα θα το εβαζα.
sotos 207Gt - Τρι 04 Δεκ 2007, 21:11:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως επειδη εχει ανακατευτει λιγακι η ολη κουβεντα(εμενα προσωπικα δεν με πειραζει αλλα λεμε τωρα)ας ερθουμε ξανα λιγακι στο θεμα του topic.
Η γνωμη μου ειναι μετα απο πολυ ψαξιμο και εννοω πραγματικα πολυ,οτι οι διαφορες αναμεσα στα δυο μοντελα δεν ειναι τραγικες ισα ισα μαλιστα πιστευω πως δεν ειναι καν απομακρες.Δεν μιλαμε για το 206 το οποιο σαν RC ειχε εντελως διαφορετικη φιλοσοφια(που αλλου σε 206 βλεπεις αυτες τις τερατωδεις ενισχυσεις του πισω αξονα)αλλα για ενα μοντελο το οποιο δικαιολογημενα εχει διαφοροποιηση αλλιως δεν θα μπορουσε να δικαιολογησει την τιμη του/κλαση του.Αυτο ομως δεν απαγορευει απο τα gt/rallye να γινουν rc και μαλιστα με σχετικα φτηνο κοστος.Αν εξαιρεσει καποιος τον προφανη εξοπλισμο οπως τα recaro τοτε με 3000-3500 μπορει να εχει ακομα και τα οργανα του rc με την διαφορετικη απαριθμιση.Σιγουρα δεν θα εχει καποια βασικα οπως το συστημα SSP γιατι θα πρεπει να αλλαξει ολη την κρεμαγιερα(ισως) αλλα βαλτε τα κατω και θα δειτε οτι τα 6000 της διαφορας που συζηταμε δεν θα ξεπεραστουν.Εδω με 1300 εχεις ολο το κατω μερος του RC, τα πιστονια απο την αλλη αν παρω αποφαση να το ανοιξω προτιμω τα acralite, η τουρμπινα τι να λεει να βαλεις 4χιλ μεγαλυτερη εξαγωγη και το μονο που μενει εινα η εξατμιση την οποια απο οτι βλεπω εδω μεσα μονο απο 4-5 ρουσους αυριο μεθαυριο θα εχει πηξει ο τοπος.
Συγνωμη αλλα ολο αυτο δεν το βλεπω μετατροπη αλλα βελτιωση.Δεν βλεπω πουθενα αυτα τα ''βγαλε εκεινη την πλεξουδα και βρες απο εκεινο το τροπετο''κλπ αλλα ξεβιδωσε εκεινο και βιδωσε το αλλο.
Αυτα για αυτους που ΗΔΗ εχουν gt και οχι για αυτους που ειναι στο διλλημα αναμεσα σε gt/rc. Thumb Left
grpap - Τρι 04 Δεκ 2007, 21:27:41
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Παντως επειδη εχει ανακατευτει λιγακι η ολη κουβεντα(εμενα προσωπικα δεν με πειραζει αλλα λεμε τωρα)ας ερθουμε ξανα λιγακι στο θεμα του topic.
Η γνωμη μου ειναι μετα απο πολυ ψαξιμο και εννοω πραγματικα πολυ,οτι οι διαφορες αναμεσα στα δυο μοντελα δεν ειναι τραγικες ισα ισα μαλιστα πιστευω πως δεν ειναι καν απομακρες.Δεν μιλαμε για το 206 το οποιο σαν RC ειχε εντελως διαφορετικη φιλοσοφια(που αλλου σε 206 βλεπεις αυτες τις τερατωδεις ενισχυσεις του πισω αξονα)αλλα για ενα μοντελο το οποιο δικαιολογημενα εχει διαφοροποιηση αλλιως δεν θα μπορουσε να δικαιολογησει την τιμη του/κλαση του.Αυτο ομως δεν απαγορευει απο τα gt/rallye να γινουν rc και μαλιστα με σχετικα φτηνο κοστος.Αν εξαιρεσει καποιος τον προφανη εξοπλισμο οπως τα recaro τοτε με 3000-3500 μπορει να εχει ακομα και τα οργανα του rc με την διαφορετικη απαριθμιση.Σιγουρα δεν θα εχει καποια βασικα οπως το συστημα SSP γιατι θα πρεπει να αλλαξει ολη την κρεμαγιερα(ισως) αλλα βαλτε τα κατω και θα δειτε οτι τα 6000 της διαφορας που συζηταμε δεν θα ξεπεραστουν.Εδω με 1300 εχεις ολο το κατω μερος του RC, τα πιστονια απο την αλλη αν παρω αποφαση να το ανοιξω προτιμω τα acralite, η τουρμπινα τι να λεει να βαλεις 4χιλ μεγαλυτερη εξαγωγη και το μονο που μενει εινα η εξατμιση την οποια απο οτι βλεπω εδω μεσα μονο απο 4-5 ρουσους αυριο μεθαυριο θα εχει πηξει ο τοπος.
Συγνωμη αλλα ολο αυτο δεν το βλεπω μετατροπη αλλα βελτιωση.Δεν βλεπω πουθενα αυτα τα ''βγαλε εκεινη την πλεξουδα και βρες απο εκεινο το τροπετο''κλπ αλλα ξεβιδωσε εκεινο και βιδωσε το αλλο.
Αυτα για αυτους που ΗΔΗ εχουν gt και οχι για αυτους που ειναι στο διλλημα αναμεσα σε gt/rc. Thumb Left

Στο 206 SW......... Wink
salex - Τρι 04 Δεκ 2007, 22:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
Η άποψη είναι σεβαστή. Όλα τα ανταλλακτικά είναι εργοστασιακά και βιδώνονται απευθείας επάνω.

Είμαι σίγουρος όμως ότι πολλοί αναρωτιόμαστε αν ο κινητήρας του GT/Rallye έχει κοινά εντόσθια με του RC. Αν τυχόν έχουν, τότε πολύ καλή η σκέψη για μετατροπή του "μικρού" σε "μεγάλο".

Αν υπάρχουν όμως διαφορές, τύπου σφυρήλατα έμβολα και ενισχυμένες μπιέλες πέραν της τουρμπίνας -η οποία φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη- τότε μιλάμε για μεγάλη διαφορά για όσους (κοντράκηδες και πάσης Ελλάδος) θελήσουν κάτι περισσότερο από πρώτο στάδιο.

Ε ρε βόλβε δε θα πάρεις 207;
fynos - Τρι 04 Δεκ 2007, 22:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και ποίος θα μου ράψει της τσέπες ?? μήπως ο Steve που γενικά ράβει κόσμο ?
Silly
Steve - Τρι 04 Δεκ 2007, 23:32:21
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιος κατέστρεψε την ραπτομηχανή του Steve... Θα επανέλθει εν καιρώ και θα είναι πολύ πιο χειρότερα τα πράγματα μετά για όλους Cool
Touristas - Τετ 05 Δεκ 2007, 07:14:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχουμε ξαναπεί τα έμβολα το RC είναι διαφορετικά από του GT έχουν μια ειδική επίστρωση (δεν θυμάμαι τώρα τι) στην κεφαλή τους.
volvos - Τετ 05 Δεκ 2007, 09:18:50
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Silly

σε 207rc ο στελιος δεν εχει βαλει χερι ρε ακομα Laughing
sotos 207Gt - Τετ 05 Δεκ 2007, 09:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Το έχουμε ξαναπεί τα έμβολα το RC είναι διαφορετικά από του GT έχουν μια ειδική επίστρωση (δεν θυμάμαι τώρα τι) στην κεφαλή τους.

Και εκει σταματουν πιστευω οι διαφορες στα μηχανικα μερη.Εγω το μονο κωδικο που ειδα να αλλαζει ειναι τα πιστονια τα ελατηρια και το ψευτοκαπακο του μοτερ το οποιο εχει επανω ενα αλουμινιο.Ολα τα αλλα ιδια...
Steve - Τετ 05 Δεκ 2007, 13:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
fynos έγραψε:
Silly

σε 207rc ο στελιος δεν εχει βαλει χερι ρε ακομα Laughing

Στέλιος? Rolling eyes
volvos - Κυρ 09 Δεκ 2007, 23:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.drive.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5296&Itemid=58
5P1R05 - Σαβ 29 Δεκ 2007, 10:16:26
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα σε ολους. καιρο ειχα να γραψω, ειναι επειδη εδω και δυο βδομαδες που πηρα το 207cc δεν λεω να βγω απο μεσα. φοβερο αμαξι καμια σχεση με το 206cc που ειχα. (αν και αυτο το αγαπουσα με τα ελλατωματα του και μου λειπει καμια φορα). Το μονο που με χαλαει καπως ειναι πως που και που ακουγεται απο την οροφη πισω δεξια ενας χτυπος ο οποιος σταματαει αν ανοιγωκλεισω την οροφη και ξαναεμφανιζεται μετα απο λιγες μερες. Ειχε εδω μεσα κανεις το ιδιο προβλημα? Επισης εχω προσεξει οτι στις εκκινησεις σπιναρει αν ξεκινησω αποτομα αλλα και στην αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα ειδικα αν γινεται πανω σε στροφη/διασταυρωση....ειναι λογικο αυτο απο την στιγμη που εχει esp? αυτα. ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας. Α! καλες γιορτες και καλη χρονια σε ολους και πανω απο ολα καλες και ασφαλεις διαδρομες.
KouKou - Σαβ 29 Δεκ 2007, 11:34:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσιολογικο ειναι! παντα υπαρχει ενας χρονικο κενο μεχρι να επεμβουν ολα τα συστηματα οπως esp abs κτλ κτλ κτλ.
cobras80pan - Δευ 31 Δεκ 2007, 10:49:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μια απορία: το rc εχει διαφορετικό κιβώτιο απο gt? Δηλαδή η τελευταία σχέση ειναι πιο μακριά ή τα ίδια είναι?
Steve - Τετ 02 Ιαν 2008, 21:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Απορώ πόσο μάγκας είναι ο Γάλλος πάντως...

Με ένα έμβολο, μια αλλαγή σε ένα κομμάτι της σωλήνωσης και μια διαφορετική τουρμπίνα μας πετάει 25 άλογα πάνω... Smile (δουλειά δεν είχε ο διάολος, πηδούσε το servicebox του Laughing )
cobras80pan - Κυρ 20 Ιαν 2008, 16:14:24
Θέμα δημοσίευσης:
To rc ta 220 stiw poses strofes taxei? posa painei teliki?!
Lefter1s RC - Τρι 22 Ιαν 2008, 03:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
cobras80pan έγραψε:
To rc ta 220 stiw poses strofes taxei? posa painei teliki?!

http://www.youtube.com/watch?v=3f6lrOAXwo8
220 / 6400rpm...
0 - 220 σε περιπου 45s

Ειμαι καινουριος Very happy
cobras80pan - Τρι 22 Ιαν 2008, 17:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
efxaristo
nikos68 - Πεμ 07 Φεβ 2008, 10:41:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παλικάρια έφτασα αισίως τα 5000 χλμ.Από δω και πέρα θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σ'αυτό το RC.Βρήκα ένα Αυστριακό πρόγραμμα βελτίωσης που το πάει στα 215 άλογα και ροπή 29-31.Το θέμα είναι ότι η δουλειά δε γίνεται ακόμα απευθείας από την OBD αλλά θέλει πάγκο ο εγκέφαλος και σύνδεση σε ειδικό flash(απ'ότι κατάλαβα).Οικονομικά συμφέρει σε σχέση με τον Κόνδωρα γιατί απ'ότι κατάλαβα το ίδιο κάνει και ο Κόνδωρας αλλά με άγνωστη συνεργασία του εξωτερικού.Βέβαια το σκέφτομαι ακόμα.Ποια είναι η άποψή σας?
WHISPER - Πεμ 07 Φεβ 2008, 11:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Παλικάρια έφτασα αισίως τα 5000 χλμ.Από δω και πέρα θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σ'αυτό το RC.Βρήκα ένα Αυστριακό πρόγραμμα βελτίωσης που το πάει στα 215 άλογα και ροπή 29-31.Το θέμα είναι ότι η δουλειά δε γίνεται ακόμα απευθείας από την OBD αλλά θέλει πάγκο ο εγκέφαλος και σύνδεση σε ειδικό flash(απ'ότι κατάλαβα).Οικονομικά συμφέρει σε σχέση με τον Κόνδωρα γιατί απ'ότι κατάλαβα το ίδιο κάνει και ο Κόνδωρας αλλά με άγνωστη συνεργασία του εξωτερικού.Βέβαια το σκέφτομαι ακόμα.Ποια είναι η άποψή σας?

για εσενα μετραει ποιο πολυ οτι το προγραμμα ειναι επωνυμο η οτι με το προγραμμα του κονδωρα κρατας την εργοστασιακη εγγυηση οποτε οτιδηποτε σου κατσει εισαι καλημενος?επισης ποιος σου ειπε οτι το προγραμμα του κονδωρα(μιας και το ανεφερες) μπορει να μην ειναι επωνυμο Question επειδη δεν το λεει καπου Question μα αμα το ελεγε δεν θα πηγαιναμε στον κονδωρα αλλα απευθειας στην εν λογο εταιρια που θα το εβγαζε Exclamation Exclamation
nikos68 - Πεμ 07 Φεβ 2008, 12:33:28
Θέμα δημοσίευσης:
Και να θέλαμε να πάμε στην πηγή δε θα μπορούσαμε έτσι κι αλλιώς.Χρειάζονται ειδικά μηχανήματα που μάλλον δε συμφέρει να τα έχουμε σπίτι.Όσο για την εγγύηση σφήκες πέρδικες.Μόνο το software έχει εγγύηση και η καλή λειτουργία του.Κι αυτό που βρήκα εγώ δίνει εγγύηση 5 χρόνια στο software.Άμα το σπάσω είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση πρόβλημά μου.Και πιο απλά ακόμα 300-350 ευρώ διαφορά για κάτι που στην ουσία αέρας είναι, είναι σημαντική.
WHISPER - Πεμ 07 Φεβ 2008, 13:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Και να θέλαμε να πάμε στην πηγή δε θα μπορούσαμε έτσι κι αλλιώς.Χρειάζονται ειδικά μηχανήματα που μάλλον δε συμφέρει να τα έχουμε σπίτι.Όσο για την εγγύηση σφήκες πέρδικες.Μόνο το sotware έχει εγγύηση και η καλή λειτουργία του.Κι αυτό που βρήκα εγώ δίνει εγγύηση 5 χρόνια στο software.Άμα το σπάσω είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση πρόβλημά μου.Και πιο απλά ακόμα 300-350 ευρώ διαφορά για κάτι που στην ουσία αέρας είναι είναι σημαντική.

μαλλον κατι λαθος καταλαβες!δεν σου ειπα να περνουμε εργασια για το σπιτι Smile και να τα φτιαχνουμε μονοι μας Shocked ειπα οτι θα μπορουσαμε να απευθυνθουμε απευθειας στον οικο που θα κατασκευαζε τετοια προγραμματα!βρε προβλημα σου και να το σπασεις αλλα και να το καψεις αλλα επειδη μετα το σπασιμο παντα θα πρεπει να πληρωσουμε εκει μας απασχολει και μην μου πεις το αντιθετο!να δω τι θα σου πουν σε περιπτωση που παθει το μοτερ τπτ μιας και μου λες οτι καλυπτουν μονο το software.αντιθετα του κονδωρα σε καλυπτει και για software και hardware αφου κρατας την εργοστασιακη εγγυηση Exclamation Exclamation
nikos68 - Πεμ 07 Φεβ 2008, 13:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Όθωνα δε διαφωνούμε.Ξέρουμε και οι δυο ότι οι κούκλες μας είναι ολοκαίνουριες και θα κάνουμε το καλύτερο γι'αυτές.Οι Γάλλοι RCάκηδες απ'ότι διάβαζα απευθείας από το feline το έχουν κάνει ήδη και είναι ενθουσιασμένοι.Άρα το συμπέρασμα είναι ότι το πρόγραμμα είναι είτε Γαλλικής είτε Αυστριακής προέλευσης οπότε είναι έγκυρα κατά ένα τρόπο.Απλά οι εταιρείες στη Γαλλία δεν έχουν ακόμα πρόσβαση Ελλάδα.
WHISPER - Πεμ 07 Φεβ 2008, 14:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Φίλε Όθωνα δε διαφωνούμε.Ξέρουμε και οι δυο ότι οι κούκλες μας είναι ολοκαίνουριες και θα κάνουμε το καλύτερο γι'αυτές.Οι Γάλλοι RCάκηδες απ'ότι διάβαζα απευθείας από το feline το έχουν κάνει ήδη και είναι ενθουσιασμένοι.Άρα το συμπέρασμα είναι ότι το πρόγραμμα είναι είτε Γαλλικής είτε Αυστριακής προέλευσης οπότε είναι έγκυρα κατά ένα τρόπο.Απλά οι εταιρείες στη Γαλλία δεν έχουν ακόμα πρόσβαση Ελλάδα.

καλα οι Γαλλοι καλα τα λενε!εμεις για τα δικα μας τι γινεται Question
nikos68 - Παρ 08 Φεβ 2008, 10:13:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον υπομονή πρέπει να κάνουμε γιατί δεν είμαστε και πολλοί και κάποιος από μας πρέπει να κάνει την αρχή για να ακολουθήσουν και οι άλλοι.Προς το παρών θέλει ψάξιμο και σοβαρούς χάκερς που θα προγραμματίζουν με κλειστά μάτια.Θα δείξει θα δείξει.... Laughing
WHISPER - Παρ 08 Φεβ 2008, 10:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Μάλλον υπομονή πρέπει να κάνουμε γιατί δεν είμαστε και πολλοί και κάποιος από μας πρέπει να κάνει την αρχή για να ακολουθήσουν και οι άλλοι.Προς το παρών θέλει ψάξιμο και σοβαρούς χάκερς που θα προγραμματίζουν με κλειστά μάτια.Θα δείξει θα δείξει.... Laughing

γι αυτο ακριβως τον λογο επειδη ειμαστε λιγοι μενουμε παντα για το τελος!το θεμα ειναι οτι προσωπικα εμενα με τους ηδη υπαρχοντες βελτιωτες=προγραμματιστες με εχει πεισει το προγραμμα του κονδωρα για τον ενα και σημαντικο λογο στο οτι κρατας την εγγυηση του κατασκευαστει και οτιδηποτε στραβει κατσει ξερεις που θα απευθυνθεις.
power - Παρ 08 Φεβ 2008, 22:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.forgemotorsport.co.uk/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMKC207

Κολάρα σιλικόνης για GT/RC από forge.
Δεν έχω καταλάβει πάντως την συνδεσμολογία των κολάρων που δείχνει η εικόνα.
Μήπως γνωρίζει κανείς?
fynos - Παρ 08 Φεβ 2008, 22:42:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσος το μεγάλο κομμάτι να αντικαθιστά το κομμάτι από το φιλτροκούτι έως το σπιράλ της εισαγωγής !
Touristas - Σαβ 09 Φεβ 2008, 07:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το μεγάλο κομμάτι είναι από την έξοδο του intercooler μέχρι την πεταλούδα δεν έχει πουθενά αλλού τόσο μεγάλο σωλήνα.
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αλλάζει όλο αυτό το κομμάτι μιας και το εργοστασιακό είναι πλαστικό….!!!???
WHISPER - Σαβ 09 Φεβ 2008, 09:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Το μεγάλο κομμάτι είναι από την έξοδο του intercooler μέχρι την πεταλούδα δεν έχει πουθενά αλλού τόσο μεγάλο σωλήνα.
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αλλάζει όλο αυτό το κομμάτι μιας και το εργοστασιακό είναι πλαστικό….!!!???

μηπως το εχουν σε περιπτωση που θα θελησει καποιος να αυξηση την ιπποδυναμη!παντος καλυτερη ποιοτητα και με μεγαλυτερη αντοχη σε πιεσης θα εχει παντα σε σχεση με το εργοστασιακο ετσι δεν ειναι?
Touristas - Σαβ 09 Φεβ 2008, 10:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως να είναι γι’ αυτό ποιος ξέρει.
Δεν έχει όμως θέση για των αισθητήρα πίεσης.
WHISPER - Σαβ 09 Φεβ 2008, 10:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Ίσως να είναι γι’ αυτό ποιος ξέρει.
Δεν έχει όμως θέση για των αισθητήρα πίεσης.

σωστο και αυτο!ε τοτε να ειναι μονο και μονο για ομορφια Question ειναι δυνατον Question
Jim207GT - Σαβ 09 Φεβ 2008, 10:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω οτι θα έχει διαφορά στην απόδωση φίλε Όθωνα πιο πολύ οπτικό είναι το θέμα νανε πιό όμορφο κάτω από το καπό.
power - Σαβ 09 Φεβ 2008, 10:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύω όμως για κάποιον που έχει σηκώσει την πίεση καλό θα ήταν να άλλαζε και τα κολάρα.
WHISPER - Σαβ 09 Φεβ 2008, 10:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Δεν νομίζω οτι θα έχει διαφορά στην απόδωση φίλε Όθωνα πιο πολύ οπτικό είναι το θέμα νανε πιό όμορφο κάτω από το καπό.

καλα για διαφορα στην αποδοση ειναι σιγουρο πως δεν θα εχει!αλυμονο αν με μια σωληνα ειχαμε καλυτερη αποδοση θα τρεχαμε να παρουμε ολοι σωληνες και κολαρα Ha Ha απλα απο θεμα αντοχης ελεγα και μονο σε περιπτωση αυξηση της ιπποδυναμης.
Jim207GT - Σαβ 09 Φεβ 2008, 11:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
Πιστεύω όμως για κάποιον που έχει σηκώσει την πίεση καλό θα ήταν να άλλαζε και τα κολάρα.

Χωρίς θέση για το map sensor ευχαριστώ δεν θα πάρω.
power - Σαβ 09 Φεβ 2008, 11:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο με τον map θα ειναι προβλημα
volvos - Σαβ 09 Φεβ 2008, 11:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
δε παιζει με τη καμια να μην εχει θεση για το μαπ
ισως να μην ειναι σωστη φωτο. ή απο αυτη την οπτικη γωνια να μη φαινεται?

δεν ειναι χτεσινη εταιρεια η σαμπκο για να κανει τετοια μαλ***α.
ενα μειλ στην εταιρεια θα σας αποσαφηνισει το θεμα

παντως αν ειναι πλαστικη η σωληνα που λεει ο αργυρης δε ξερω ποσο θα βοηθησει...συνηθως κολλαρα αλλαζαν σε πιο παλια τουρμπακια που ''φουσκωναν'' για πλακα τα κολλαρα με λιγο παραπανω πιεση...
θερμοκρασιες κλπ ειναι δευτερευοντες παραγοντες που λιγη διαφορα θα δεις. το κυριο θεμα ειναι η αντοχη της σωληνας σε παραπανω πιεσεις...
WHISPER - Σαβ 09 Φεβ 2008, 11:43:12
Θέμα δημοσίευσης:
μα μου φαινεται χαζο να ειναι μονο και μονο για ομορφια κατι τετοιο!τωρα μονο με το προγραμμα λετε να χρειαζονται τα συγκεκριμενα?
sotos 207Gt - Σαβ 16 Φεβ 2008, 20:29:48
Θέμα δημοσίευσης:
coolant hoses λεει παιδες μην μπερδευεστε.Του ψυγειου νερου ειναι Wink
Παντως αν θελετε να κανετε μια ωραια και φθην βελτιωση αντικαταστηστε τα δυο μικρα κολαρα προς και απο το i/c.Ειναι πολυ μαλ**α και λαστιχαρουν πολυ και ας εχουν τα δαχτυλιδια.Εγω τα αλλαξα..
power - Σαβ 16 Φεβ 2008, 21:44:29
Θέμα δημοσίευσης:
Τα κολάρα σε τι διαστάσεις πρέπει να είναι?
sotos 207Gt - Κυρ 17 Φεβ 2008, 00:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
τα ιδια με τα μαμα απλως αντεχουν περισσοτερο στην πιεση και δεν κανουν σαν μπαλονια.Λιγο απο εδω λιγο απο κει σιγα σιγα να εισαι σιγουρος οτι θα ειναι αλλο αμαξι στην οδηγηση.Το συνολο κανει τη διαφορα..
Ninja10R - Τρι 04 Μάρ 2008, 01:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα σε όλους, νέος στο forum. Παλαιός κάτοχος (6 χρόνια) ενός 205 1.9, τώρα περιφέρομαι ασκόπως με ένα ταπεινό μεν, διασκεδαστικότατο δε 106 1.4 Quicksilver. Στην οικογένεια "βρίσκονται" ακόμα ένα 405 1.6 (ζει ακόμη) και ένα 307.

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο post γιατί με τρώει άσχημα η προοπτική ενός Rallye ή RC και βρήκα όλα όσα γράφονται εδώ πολύ ενδιαφέροντα. Κάνοντας μία βόλτα στο δίκτυο, έπεσα πάνω σε κάτι που ίσως ενδιαφέρει όσους αναφέρονται στο κιβώτιο του RC, και συγκεκριμένα στην αντοχή του.

Από press release λοιπόν της Peugeot, σχετικά με το επερχόμενο 308 SW, προκύπτει ότι το συγκεκριμένο - σε όλες τις εκδόσεις THP είτε 150 είτε 175 HP, θα εφοδιάζεται με ένα εντελώς νέο χειροκίνητο 6 σχέσεων.

http://www.peugeot.com/media/356990/308sw_0803infopresse_en.pdf

Μήπως κάτι τέτοιο "μετακομίσει" και στο RC σύντομα;

Αυτά, συγνώμη αν σας ζάλισα και αν είμαι ολίγον off topic.
sotos 207Gt - Τρι 04 Μάρ 2008, 09:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ ενδιαφερον.Μπραβο σου που το ξετρυπωσες Wink
volvos - Τρι 04 Μάρ 2008, 09:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
αν εχω καταλαβει καλα προς μαιο θα υπαρχουν διαφοροποιησεις στα 207
(στο ραλλυ λενε αλλα κατι μου λεει οτι και το rc θα αναβαθμιστει...)
KouKou - Τρι 04 Μάρ 2008, 11:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν τι διαφοροποιησεις????
ayrton - Σαβ 19 Απρ 2008, 14:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

η τουρμπινα του ειναι μεγαλυτερη και ατσαλινη ενω του gt ειναι απο μαντεμι ακομα εχει διαφορετικα ελατηρια στο μοτερ και 30% σκληροτερο πισω αξονα, πιο σκληρα σινεμπλοκ και σκληροτερη ρυθμιση στην αναρτηση
Touristas - Σαβ 19 Απρ 2008, 16:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει άλλα έμβολα κι όχι μόνο ελατήρια.
Δεν είναι ατσάλινη απλά έχει ποιο μεγάλη έξοδο.
Για το στήσιμο το ξέρουμε δεν είναι κάτι καινούργιο.

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Question Question Question Question
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Κυρ 04 Μάϊ 2008, 20:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εαν θέλει κανείς μπορεί να κοιτάξει στο σιτε της πεζό σπόρ.

Αναβαθμίζουν τον ΤΗP (175cv) σε 220cv και ανάλογη βελτίωση στη ροπή.

Έχουν αναλυτική παρουσίαση του τί αλλάζουν.

Δεν είναι μόνο εγκέφαλος αλλά και κάτι μικροαλλαγές σε εισαγωγή, εξαγωγή και turbo.

Το αναφέρω καθώς ο νέος αυτός κινητήρας εφοδιάζει το 207 spider ΤΗP, δηλαδή ένα αγωνιστικό πισωκίνητο κεντρομήχανο όχημα χαμηλού βάρους, επάγεται ότι η ρύθμιση χαρτογράφισης θα συνδιάζει σε εργοστασιακό επίπεδο αξιοπιστία, απόκριση και ίσως την πιό ομαλή καμπύλη απόδοσης.

Αξίζει αν και θα θυσιάσει κανείς το ESP και μάλλον το ABS.

Οι επίδοξοι ας αναλογιστούν, επειδή βλέπω πως γράφονται πολλά και όλοι χεράδες γίναμε και κρίνουμε αυστηρά οδηγούς αγώνων με χρόνια εμπειρίας, πως το χωρίς το ESP εάν έχει κανείς ικανότητα, αυτοσυγκράτιση, αυτογνωσία και συγκέντρωση μπορεί να κινηθεί ταχύτερα και να χαρεί το όχημά του. ΟΜΩΣ σε ένα μεγάλο ταξίδι ή σε στιγμές μη απόλυτης συγκέντρωσης άλλα ΚΥΡΙΩΣ(Στη Ελλάδα των ΧΕΡΑΔΩΝ) σε στιγμές οδηγικής ματαιοδοξίας σώζει ζωές.

Φιλικά Smile
ayrton - Δευ 05 Μάϊ 2008, 09:56:53
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Έχει άλλα έμβολα κι όχι μόνο ελατήρια.
Δεν είναι ατσάλινη απλά έχει ποιο μεγάλη έξοδο.
Για το στήσιμο το ξέρουμε δεν είναι κάτι καινούργιο.

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Question Question Question Question

το δελτιο τυπου της peugeot απο την γαλλια αναφερει χαρακτηριστικα οτι η τουρμπινα του rc ειναι μεγαλυτερη και απο ατσαλι σε αντιθεση με του gt που γραφει οτι ειναι απο μαντεμι(σιδερο).
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:47:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Εαν θέλει κανείς μπορεί να κοιτάξει στο σιτε της πεζό σπόρ.

Αναβαθμίζουν τον ΤΗP (175cv) σε 220cv και ανάλογη βελτίωση στη ροπή.

Έχουν αναλυτική παρουσίαση του τί αλλάζουν.

Δεν είναι μόνο εγκέφαλος αλλά και κάτι μικροαλλαγές σε εισαγωγή, εξαγωγή και turbo.

Το αναφέρω καθώς ο νέος αυτός κινητήρας εφοδιάζει το 207 spider ΤΗP, δηλαδή ένα αγωνιστικό πισωκίνητο κεντρομήχανο όχημα χαμηλού βάρους, επάγεται ότι η ρύθμιση χαρτογράφισης θα συνδιάζει σε εργοστασιακό επίπεδο αξιοπιστία, απόκριση και ίσως την πιό ομαλή καμπύλη απόδοσης.

Αξίζει αν και θα θυσιάσει κανείς το ESP και μάλλον το ABS.

Οι επίδοξοι ας αναλογιστούν, επειδή βλέπω πως γράφονται πολλά και όλοι χεράδες γίναμε και κρίνουμε αυστηρά οδηγούς αγώνων με χρόνια εμπειρίας, πως το χωρίς το ESP εάν έχει κανείς ικανότητα, αυτοσυγκράτιση, αυτογνωσία και συγκέντρωση μπορεί να κινηθεί ταχύτερα και να χαρεί το όχημά του. ΟΜΩΣ σε ένα μεγάλο ταξίδι ή σε στιγμές μη απόλυτης συγκέντρωσης άλλα ΚΥΡΙΩΣ(Στη Ελλάδα των ΧΕΡΑΔΩΝ) σε στιγμές οδηγικής ματαιοδοξίας σώζει ζωές.

Φιλικά Smile

Επειδή ο φίλος μου κιτ καροβελτιωτής αμφισβητεί χωρίς να έχει ψάξει καλά

Τα τεχνικά χαρακτ. εδώ http://www.boutiquepeugeotsport.com/Data/Fiches/Fiche_207.pdf

Για λεπτομέριες ψαξτε εδώ
http://www.boutiquepeugeotsport.com/Data/Fiches/Presentation_207.pdf
salex - Δευ 05 Μάϊ 2008, 23:12:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη χίλια thanks για τα links.

Αλλά στο http://www.boutiquepeugeotsport.com/Data/Fiches/Fiche_207.pdf
λέει: Ιnjection - Directe d'essence pilotee Magneti Marelli

Τέτοιος εγκέφαλος δεν υπάρχει ακόμα σε παραγωγή για τα GT/RC. Αμφιβάλλω ακόμη κι αν θα τη δούμε μέσα στα επόμενα δύο χρονια με τους ρυθμούς που κινούνται οι Ιταλοί.

Επίσης, για να μην το ξεχάσω, στη σελίδα 9 του
λέει ότι οι άνθρωποι εγκατέστησαν καινούργιο εγκέφαλο και καινούργια τουρμπίνα για να φτάσουν τους 220 ίππους!

Οπότε τυχόν συγκρίσεις πάνε αυτομάτως περίπατο...
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τετ 07 Μάϊ 2008, 14:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Δημήτρη χίλια thanks για τα links.

Αλλά στο http://www.boutiquepeugeotsport.com/Data/Fiches/Fiche_207.pdf
λέει: Ιnjection - Directe d'essence pilotee Magneti Marelli

Τέτοιος εγκέφαλος δεν υπάρχει ακόμα σε παραγωγή για τα GT/RC. Αμφιβάλλω ακόμη κι αν θα τη δούμε μέσα στα επόμενα δύο χρονια με τους ρυθμούς που κινούνται οι Ιταλοί.

Επίσης, για να μην το ξεχάσω, στη σελίδα 9 του
λέει ότι οι άνθρωποι εγκατέστησαν καινούργιο εγκέφαλο και καινούργια τουρμπίνα για να φτάσουν τους 220 ίππους!

Οπότε τυχόν συγκρίσεις πάνε αυτομάτως περίπατο...

Αν και δεν αναφερόμουν σε σένα φίλε Στέλιο, αλλά στο Volvo-ξερόλα Laughing Laughing Laughing καλά έκανες που απάντησες-αποσαφήνισες το θέμα.

Καλά γιατί άλλαξαν την τουρμπίνα αφού σε άλλη έφαρμογή με στόχο μαζική παραγωγή(ένα coupe που σκέυτονται να βγάλουν), ανακοινώνουν ίδιες τιμές μόνο με επαναχαρτογράφιση??
Steve - Τετ 07 Μάϊ 2008, 15:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ απλό.

Κρύβουν την αλλαγή τουρμπίνας, για τα μάτια του κόσμου Very happy
dimitris27 - Σαβ 10 Μάϊ 2008, 09:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
να επαναφερω το θεμα του εγκεφαλου?εποκοινωνησα με την unitronic και εχουν αρχισει να εξελισουν προγραμμα για 207.οι δοκιμες γινονται σε 207 rc αλλα απο οτι καταλαβα θα κυκλοφορησει και για rallye/gt.αν οντως βγει τελικα πιστευω οτι θα ειναι αρκετα ενδιαφερον..
mpoukou22 - Τρι 22 Ιούλ 2008, 12:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια να ρωτησω κατι?επειδη οταν τελειωσω απο φανταρος το rc θα ειναι το επομενο μου αμαξι πηγα σε μια αντιπροσωπεια κ ρωτησα πληροφοριες.απο τα πολλα που μου ειπε θα ηθελα να σταθω σε 2 σημεια κ να μου πειτε αν ισχυουν.
μου ειπε οτι εχει blistein αμορτισερ-ελατηρια κ οτι το μπλοκ του ειναι σφυρηλατο.....ισχυουν?????????????
Pughell - Τρι 22 Ιούλ 2008, 14:14:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μλκια σου ειπαν... Confused

Οσο αφορα τα μηχανικα,οι διαφορες ειναι οι εξης.
-Αλλα πιστονια/ελατηρια πιστονιων
-Διαφορετικη τουρμπινα-πιθανον ιδιου μεγεθους αλλα καλυτερου υλικου
-Αλλο προγραμμα(φυσικα)
-Αλλη εξατμιση
-Αλλο κολαρο ic

Οσο αφορα την αναρτηση
-Αλλος πισω αξονας-σκληροτερος κατα 30%
-Αλλα silent blocks
-Διαφορετικη σχεση αμορτισερ/ελατηριων

Ουτε σφυρηλατο ειναι κατι,ουτε εχει βαλει η Bilstein πουθενα το χερακι της. Wink
mpoukou22 - Τρι 22 Ιούλ 2008, 14:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
καλα δηλαδη ελεος τοσες πολλες μ@λ@κιες λενε για να πουλησουν ενα αυτοκινητο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λες κ θα το επερνα επειδη εχει blistein..................
Pughell - Τρι 22 Ιούλ 2008, 14:39:34
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα μαλλον επεσες σε ηλιθιο/βαρεμενο πωλητη(καλη ωρα Laughing ).
mpoukou22 - Τρι 22 Ιούλ 2008, 14:43:37
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Α(καλη ωρα Laughing ).

να'σαι καλα,πως κ πως περιμενω!!!!!!
sotos27 - Πεμ 25 Ιούν 2009, 22:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά έμεινα από σκίαστρα. σήμερα τα έφτυσε και αύριο θα παραγγείλω. είναι 1ο στάδιο το αμάξι full. έλεγα να παραγγελία της forge την σκαστρα που κάνει για 207 gt.τι λέτε? Καμία άλλη καλύτερή?
MEMsound - Παρ 26 Ιούν 2009, 07:04:51
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12459
Ilias207Rallye - Τρι 30 Ιούν 2009, 00:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες ανακαλυψα το παρακατω video στο youtube και μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος της σκαστρας.
Ειναι προφανες πως το peugeot αυτο φοραει μια αξιολογη εισαγωγη (Pipercross), αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν εχει αλλαξει κατι την σκαστρα. Ακουγεται σαν να ειναι διπλου εμβολου...
Τι πιστευετε εσεις? Το video ειναι και ελληνικο, μηπως το αμαξι ειναι καποιου μελους να μας πει τι ακριβως εχει κανει? Scratch Scratch Scratch

http://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q&feature=related
makis106 - Τρι 30 Ιούν 2009, 07:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12459&postdays=0&postorder=asc&start=280
king207cc - Τρι 30 Ιούν 2009, 18:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά τι λέτε για εισαγωγη αέρα το βαρελάκι της bmc ?? καλή επιλογή?? θα χωράει λόγο μεγέθους?? που μπορώ να τη βρω στην αθήνα?? πείτε κανένα κατάστημα(με πμ) γιατι δεν μπορώ να τη βρώ!
akis23 - Τετ 01 Ιούλ 2009, 00:19:02
Θέμα δημοσίευσης:
Xωραει ακομα και το μεγαλο (85-150). Ψαξε λιγο στο ebay και ισως να γλυτωσεις κανα κατοσταρικο. Wink
king207cc - Τετ 01 Ιούλ 2009, 00:34:56
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
Xωραει ακομα και το μεγαλο (85-150). Ψαξε λιγο στο ebay και ισως να γλυτωσεις κανα κατοσταρικο. Wink

ok σ΄ ευχαριστω Thumb Left
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 09 Σεπ 2009, 13:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
Παιδες ανακαλυψα το παρακατω video στο youtube και μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος της σκαστρας.
Ειναι προφανες πως το peugeot αυτο φοραει μια αξιολογη εισαγωγη (Pipercross), αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν εχει αλλαξει κατι την σκαστρα. Ακουγεται σαν να ειναι διπλου εμβολου...
Τι πιστευετε εσεις? Το video ειναι και ελληνικο, μηπως το αμαξι ειναι καποιου μελους να μας πει τι ακριβως εχει κανει? Scratch Scratch Scratch

http://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q&feature=related
ηλια για σου,αυτο το σκασιμο που ακους λεγετε φρεναρισμα της τουρμπινας το οποιο γινετε για δυο λογους η εχει προβλημα η σκαστρα η εχει τοσα πολα μιγματα που μπερδευετε ο εγγεφαλος και δεν την ανοιγει...
sotos27 - Τετ 05 Μάϊ 2010, 10:41:31
Θέμα δημοσίευσης:
king207cc έγραψε:
παιδιά τι λέτε για εισαγωγη αέρα το βαρελάκι της bmc ?? καλή επιλογή?? θα χωράει λόγο μεγέθους?? που μπορώ να τη βρω στην αθήνα?? πείτε κανένα κατάστημα(με πμ) γιατι δεν μπορώ να τη βρώ!

φίλε μου για μενα η καλύτερη λύση ειναι το βαρελάκι. αλλά πολύ ακριβό γιαυτό που δίνει. εγώ προσωπικά στο δικό μου έχω βάλει ελεύθερο φίλτρο στο φιλτροκουτι και άλλη αγελάδα. γενικά έχω αλλάξει όλα τα κολάρα.το αμάξι ειναι 1ο στάδιο και είναι αρκετά καλό αν και εμένα δεν με συγκινεί. απλά αν θέλεις να δεις περισσότερο μπες σε αυτή τι σελίδα.aromamag.gr.αν και το i/c δεν είναι της forge που λέει αλλά από ibiza cupra.
ifganas - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 02:25:44
Θέμα δημοσίευσης: ok
http://www.youtube.com/watch?v=01IxOwOvdi8&feature=related
Giwrgos207GT - Σαβ 29 Μάϊ 2010, 14:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
ifganas
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Μάϊ 2010, 02:25:44 Θέμα δημοσίευσης: ok

τον ηχο αυτο πως τον βγαζει??δηλαδη τι φορας στο αυτοκινητο σου???
rallaki-1 - Σαβ 29 Μάϊ 2010, 22:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το έχετε δει??

http://www.youtube.com/watch?v=zn_avtmx480&feature=related
recife_rallye - Κυρ 30 Μάϊ 2010, 00:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
rallaki-1 έγραψε:
Αυτο το έχετε δει??

http://www.youtube.com/watch?v=zn_avtmx480&feature=related

Eδω και 2 χρονια!! Cool Razz
ifganas - Δευ 31 Μάϊ 2010, 00:00:42
Θέμα δημοσίευσης: xa
Giwrgos207GT έγραψε:
ifganas
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Μάϊ 2010, 02:25:44 Θέμα δημοσίευσης: ok

τον ηχο αυτο πως τον βγαζει??δηλαδη τι φορας στο αυτοκινητο σου???

skastra s3 tfsi alla ton hxo ton kanei apo to filtro

tha anebasw foto apo thn mixani se ligo
trunksthelord - Κυρ 14 Αύγ 2011, 17:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδες να σας ρωτησω?εχω 207 gt αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος καθολου στα γκαζα!αργει πολυ να παρει..πιο πολυ νευρο εχει το polo tsi!!!εσεις τι λετε???μου φενετε?
alexandros 207 Rallye - Κυρ 14 Αύγ 2011, 20:53:56
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα, χαμηλες και μεσαιες αρπαζει πολυ καλα!
ψηλα μας τα χαλαει.
για να καταλαβεις αν το δικο σου δεν παει και τοσο καλα για καποιο λογο,το καλυτερο ειναι να κανεις μια δοκιμη με ενα ιδιο αμαξι με το δικο σου να δεις διαφορες.ή το πας σε ενα συνεργειο πεζω να του ριξουν μια ματια.
γιατι ψοφιο δεν το λες με τιποτε.μονο ψηλα, οπως σου ειπα, δεν παει και τοσο καλα,οπως παει στις χαμηλομεσαιες
χαμηλομεσαιες ειναι πολυ καλο
κοιταξε το μηπως παιζει κατι με το δικο σου,πραγμα καθολου σπανιο για thp...
SαλιγκαρAKIS - Τετ 17 Αύγ 2011, 18:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
trunksthelord έγραψε:
Ρε παιδες να σας ρωτησω?εχω 207 gt αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος καθολου στα γκαζα!αργει πολυ να παρει..πιο πολυ νευρο εχει το polo tsi!!!εσεις τι λετε???μου φενετε?

Μήν συγκρίνεις το polo tsi (εάν εννοείς GTI γιατί με το 1.2 δέν έχει νόημα) με το 207 gt!
To polo είναι μακράν πιό γρήγορο.
Ένα 207 gt είναι βαρύ αμάξι και με ένα πολύ γραμμικό κινητήρα σε εργοστασιακή μορφή
(επιπλέον του λείπουν 30άλογα).
Γενικώς δέν έχει και πολλά γκάζια! Εφόσον βέβαια σιγουρευτείς ότι είναι σε καλή μηχανολογική κατάσταση τότε να αναρωτηθείς πάλι εάν πηγαίνει ή όχι..Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι για να δείς αισθητή διαφορά και να βρείς το νεύρο που του λείπει θα χρειαστείς προγραμματάκι! Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες