PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Πληροφορίες για αγορά Η/Υ

dbokos - Πεμ 26 Ιαν 2006, 13:00:22
Θέμα δημοσίευσης: Πληροφορίες για αγορά Η/Υ
Καλημέρα,

Έχει κάποιος εμπειρία από H/Y Fujitsu-Siemens (Scaleo P) ?

Είναι αξιόπιστοι? Από αναβάθμιση τι γίνεται?

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν, αλλά δεν βρίσκω αναλυτικά χαρακτηριστικά πουθενά. Θα χρησιμοποιηθεί για home PC (Internet, games, office, DVDs κ.λ.π.)

Ευχαριστώ.
mick206 - Πεμ 26 Ιαν 2006, 16:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλάς για laptop ή για desktop PC;
dbokos - Πεμ 26 Ιαν 2006, 16:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Μιλάς για laptop ή για desktop PC;

desktop PC
brz20 - Πεμ 26 Ιαν 2006, 16:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξε να δεις.Απο Desktop δεν ξερω πως τα παει η εταιρια.Απο Laptop παντως εχουν βγει πολυ χαλια.Ξερω περιπτωσεις που απο την υπερθερμανση φευγουν οι βιδες.Εγω προτεινω την λυση "φτιαξ'το μονο σου"!!!Δηλαδη επελεξε μητρικη,επεξεργαστη,καρτα γραφικων και σκληρο δισκο της επιλογη σου.Και καλο θα ναι να κοιταξεις στο e-shop.Ειναι πολυ πιο φθηνα τα πραγματα.Ο ξαδερφος μου εφτιαξε με 1300 ευρω κορυφαιο μηχανημα.Δεν κολαει πουθενα.Αν θες πες μου αναλυτικα τι φοραει πανω να τον αξιολογισω.
dbokos - Πεμ 26 Ιαν 2006, 16:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
1300 EUR ειναι πολλα για το συστημα που σκεφτομαι.

εχω βρει 2 συστηματα με τα παρακατω χαρακτηριστικα:

P4 630 HT, 2MB cache, 64bit
1024 DDR RAM
250 HDD SATA
on board sound, modem, LAN
DVD-RW +/- Double Layer
WIN XP HOME (+καποια αλλα προγραμματα οπως NERO, WORKS κλπ)
+ keyboard, mouse, ηχεια

και η διαφορά του ενος με αλλο ειναι στην καρτα γραφικών:

ή ATI RADEON X550 Tourbo Cache 64-256MB PCI-ex
ή NVIDIA 256MB PCI-ex

To 1o κοστιζει 699 EUR και το 2ο 799 EUR

Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για το motherboard (στο site της FSC δεν υπάρχουν πληροφοριες για το καθε μοντελο)
kovac - Πεμ 26 Ιαν 2006, 22:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Απο Laptop παντως εχουν βγει πολυ χαλια.

Και η πλάκα είναι πως τον χρυσοπλήρωσα τότε. Evil Evil Evil
Χάλια δε λες τπτ.

1. Καμμένος σκληρός δίσκος την πρώτη φορά Crying or Very sad
2. Κάτι σαν απομαγνήτιση (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) όπου απλά σβήστηκαν όσα είχε περασμένα (επειδή η εγγύηση είχε λήξει 1 βδομάδα πριν θεώρησαν σωστό να μου πουν πως θέλουν 600€ για νέο σκληρό). Shocked Φυσικά και έγινα δωρητής οργάνων. Laughing Laughing Laughing
3. 1 φορά/έτος για καθαρισμό στο ανεμιστηράκι, μιας και υπερθερμαινόταν.
4. Συνήθως δεν ανοίγει με την πρώτη, αλλά αφού τον κλείσεις και τον ξανανοίξεις.
5. Όοοοοοοοοοοοοοοοοο,τι και να πάθει, πρέπει να τρέχεις μέχρι την αντιπροσωπεία στο...Κρυονέρι!!!! (ελπίζω να είναι κοντά σου. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing )

Τώρα για τους desktop έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά το aftersales service είναι το ίδιο, σωστά? Confused Confused Confused Confused
brz20 - Πεμ 26 Ιαν 2006, 23:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα να δεις.Για Desktop PC δεν βαζω το χερι μου στην φωτια οτι ειναι χαλια.Για Laptop ξερω οτι και ακριβοι ειναι και σκαρτοι βγαινουν.Εγω εχω μια οθονη Fujitsu-Siemens 4 χρονια και δεν εχει παθει το παραμικρο.Αλλου τα καταφερνει και αλλου οχι μου φαινετε.Εγω παντως ψηφιζω HP για Laptop.Με HP μεγαλωσα.

Στο θεμα μας τωρα.Το κουτι που περιγραφεις ειναι ενα καλο κουτι.Θα σου βγαλει τα λεφτα του.Εχει και πολυ καλη μνημη αν και δεν μου λες στα ποσα MHz ειναι.Στα 64bit εισαι μεσα τεχνολογικα.Αν θες πες μου στα ποσα GHz τρεχει.Παντως το καλυτερο θα ηταν ενας επεξεργαστης Dual Core.Εχει μεγαλο σκληρο δισκο που ενας επιτραπεζιος τον χριαζετε και με το παραπανω.Και απο καρτα γραφικων και η δυο ειναι πολυ καλες.Προτειμω βεβαια την NVIDIA.
Το Multirama εχει μια πολυ καλη προσφορα.Θελει ψαξιμο.
netblaster - Παρ 27 Ιαν 2006, 01:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αρνητικα σχολια ΜΟΝΟ!!! Εχει ενας φιλος Scaleo και τουχει βγαλει την πιστη!!! Απο την πρωτη στιγμη που το πηρε του κολλαγε το ενα απο τα δυο DVD-Drives και σαν να μην εφτανε αυτο κολλαγε και ολο το συστημα και ηθελε διακοπη ρευματος για να κανει restart, ουτε το reset δεν "επαιζε"!!! Τι Format του εχουμε τραβηξει, τι αλλαξαμε καλωδια τιποτα!!! Καθε λιγο θα βγαλει και κατι καινουριο!!!

Και μαντεψε, το επισημο service βρισκεται στο Μενιδι!!! (Αυτο ειναι το κερασακι)
Spyros_L - Παρ 27 Ιαν 2006, 09:51:18
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου για την δουλειά που το θέλεις εστίασε το ενδιαφέρον σου μόνο σε καλή κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια. Για τα υπόλοιπα και ένα απλό συστηματάκι κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω!
Το μόνο που έχω να σου πω, αν σε ενδιαφέρει η αντιγραφή ταινιών, πήγαινε με κλειστά μάτια και χωρίς 2η σκέψη σε NEC DVD R/RW, είναι φτηνά και δεν έχουν προβλήματα συμβατότητας και είναι και εξαιρετικά αξιόπιστα. Εγώ με το Samsung έχω βρει το μπελά μου, γράφει μόνο σε ακριβά και επώνυμα δισκάκια, κάτι σαν αυτό που λέμε "μεταξωτά σώβρακα και επιδέξιοι κ...."!
dbokos - Παρ 27 Ιαν 2006, 10:01:36
Θέμα δημοσίευσης:
Στο θεμα μας τωρα.Το κουτι που περιγραφεις ειναι ενα καλο κουτι.Θα σου βγαλει τα λεφτα του.Εχει και πολυ καλη μνημη αν και δεν μου λες στα ποσα MHz ειναι.Στα 64bit εισαι μεσα τεχνολογικα.Αν θες πες μου στα ποσα GHz τρεχει.Παντως το καλυτερο θα ηταν ενας επεξεργαστης Dual Core.Εχει μεγαλο σκληρο δισκο που ενας επιτραπεζιος τον χριαζετε και με το παραπανω.Και απο καρτα γραφικων και η δυο ειναι πολυ καλες.Προτειμω βεβαια την NVIDIA.
Το Multirama εχει μια πολυ καλη προσφορα.Θελει ψαξιμο.[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------
H RAM ειναι 1024 DDR 400MHz και το CPU 3.0 GHz
Την καρτα γραφικών σκεφτομαι να την αλλαξω με την εξης : 512ΜΒ-ALBATRON 6600LE την εχει προσφορα το ΠΛΑΙΣΙΟ στα 110 EUR

Τα format να ειναι καλα και θα του αλλαξω τα φωτα αν κολλαει. Το θεμα ειναι να μην καει καποια καρτα και τοτε θα τρεχω στο Κρυονερι.

Τα ΠΛΑΙΣΙΟ & MULTIRAMA τα συστηνεις ανεπιφυλακτα?
(αν και sτο MULTIRAMA δεν μπορεις να κανεις συνθεση Η/Υ)
RASTAVIPER - Παρ 27 Ιαν 2006, 11:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην μιλαμε για Desktop Pc η μηπως εννοεις για HTPC??Παντως οτι και να θες πιστευω αν κατσεις και το φτιαξεις μονος σου, θα σου κοστισει πολυ πιο φτηνα και θα βαλεις και πανω ο,τι ακριβως εσυ θες.Ετοιμαζω και γω ενα τετοιο pcακι για λαν. μολις με το καλο κανω αναβαθμιση στο βασικο μου pc.
netblaster - Παρ 27 Ιαν 2006, 11:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα Multirama δεν ξερω, το Πλαισιο παντως ειναι απο τα καλυτερα!!! Εχω ενα μηχανημα εδω και 3 χρονια και δεν εχει κανει κιχ οσον αφορα το Hardware κιας του εχω αλλαξει τα φωτα!!! Ο υπολογιστης μου αποτελειται απο εναν ταπεινο ATHLON XP 2700+, αλλα προσφατα απεκτησε 1,25Gb RAM και μια nvidia 6600GT και παιζει τα παντα!!! Για παραδειγμα, το NFS Most Wanted σε 1024x768 αναλυση με ολα τα γραφικα πανω το παιζει χωρις να κανει κιχ!!! Μονο αν παιζω κανα δυωρο μπορει να σκαλωσει λιγο λογο θερμοκρασιας!!!

Οσον αφορα το συστημα που θελεις θα σου πω το εξης:
Για τον επεξεργαστη μη δωσεις πολλα λεφτα, αλλα να ειναι 64bit!!!
Μην τσιγκουνευτεις στη Motherboard (να εχει και δυνατοτητα SLI) και στην καρτα γραφικων (προτεινω nvidia 6800GT). Οι δυο που αναφερεις πιο πανω ειναι σχετικα φθηνες!!!
RAM οπωσδηποτε 1Gb (και πανω)!!! Αν επιλεξεις Ιntel επεξεργαστη η Ram να ειναι DDR2 (533Μhz)!!!
Σκληρο αναλογα με τις αναγκες σου και DVD RW θα σου προτεινω NEC (τετοιο εχω κιεγω), γιατι μεχρι τωρα εχει γραψει και διαβασει ο,τι και να τουχω βαλει!!! Ασε που τα TDK DVD τα γραφει σε 16X ταχυτητα (περιπου 5' ενα πληρες DVD)!!!
Sidobre - Παρ 27 Ιαν 2006, 11:50:51
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ξερω περιπτωσεις που απο την υπερθερμανση φευγουν οι βιδες.

kovac έγραψε:
Καμμένος σκληρός δίσκος την πρώτη φορά....
...Συνήθως δεν ανοίγει με την πρώτη, αλλά αφού τον κλείσεις και τον ξανανοίξεις....

netblaster έγραψε:
Απο την πρωτη στιγμη που το πηρε του κολλαγε το ενα απο τα δυο DVD-Drives και σαν να μην εφτανε αυτο κολλαγε και ολο το συστημα και ηθελε διακοπη ρευματος για να κανει restart, ουτε το reset δεν "επαιζε"!!! Τι Format του εχουμε τραβηξει, τι αλλαξαμε καλωδια τιποτα!!! Καθε λιγο θα βγαλει και κατι καινουριο!!!

netblaster έγραψε:
Μονο αν παιζω κανα δυωρο μπορει να σκαλωσει λιγο λογο θερμοκρασιας!!!

Nα είστε καλά παιδιά! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

fallen_angel82 - Παρ 27 Ιαν 2006, 13:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
Φτου κακά! Evil
Μακριά από fujitsu laptop. Μόλις τώρα μίλαγα με μια φίλη
που πήρε laptop πριν 1 χρόνο. Μέσα σε αυτό το χρόνο χτήπησε δυο φορές ο σκληρός,
το τροφοδοτικό βγήκε off και χθες η μητρική πέθανε!!! Σε ένα χρόνο
όλα αυτά! Evil
Τώρα για το σύστημα που περιγράφεις δεν είναι άσχημο για τη δουλειά που
το θέλεις.
Όμως : θα πρότεινα επεξεργαστή AMD Athlon 64, αφήνουν
χιλιόμετρα πίσω τους Pentium. Ακόμη και σε ότι αφορά τη θερμοκρασία πλέον.
Μητρική θα πρότεινα MSI (όπως η K8N Platinum SLI),
ή μια ASUS (P5WD2 Premium / Wi-Fi-TV-EAY) ή ακόμη και
μια DFI (Lanparty NF4 SLI-DR). Πάντα όμως με δυνατότητα SLI.

Για RAM το ελάχιστο είναι πλέον 1GB. Αν βάλεις 1GB μη βάλεις ένα module,
καλύτερα να βάλεις 2 των 512MB. Για σκληρό αν θες ταχύτητα θα σου
πρότεινα να βάλεις δυο σκληρούς. Έναν μικρό 60-80GB και ένα μεγαλύτερο
120GB για μεγαλύτερη ταχύτητα.

Πολύ σημαντικό στο σύστημα που θα
φτιάξεις είναι το τριφοδοτικό (κατώτατο όριο πλέον τα 400W) όπως επίσης
και το σύστημα ψήξης. Μια καλή ψύκτρα θα σου εξασφαλίσει πολλές ώρες
ακίνδυνου gaming. Όσο για κάρτες γραφικών συμφωνώ με τις προτάσεις
που γράφτηκαν πιο πάνω.

Ελπίζω να σε βοηθήσαμε. Wink

PS. Δαγκωτό NEC αντιγραφικό. Θα μας θυμηθείς όλους όσους στο
προτείνουμε. Wink
ice gus - Παρ 27 Ιαν 2006, 13:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
ειμαι και εγω ενας ατυχος με laptop fujitsu siemens που αφου το καλοκαιρι
αναγκαστηκα να ξανα κατεβασω ολα στο δισκο γιατι κολησε πριν μια εβδομαδα πεθανε εντελοσ ο δισκος. μολις ενα μηνα μετα το λιξιμο της εγγυησης. κοστος στην εταιρεια<στο μενιδι> 300€.
η λυση ηταν αγορα απο το πλαισιο δισκου 40G με 90€ και τοποθετηση
μονος μου.
ultra-one - Παρ 27 Ιαν 2006, 14:41:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μα γιατί κολλήσατε όλοι με τα Laptop???? Shocked
Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για Desktop!!!!!! Confused

Εμένα πάντως η γνώμη μου είναι να πάρεις καλά parts και να το στήσεις μόνος σου.
Ότι και να βάλεις μέσα ξεκίνα με ένα καλό κουτί και πολύ καλό τροφοδοτικό! Είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι νομίζεις!!!!! Shocked

Θα είναι και φθηνότερο και καλύτερο από έτοιμο "επώνυμο" και ακόμη περισσότερο από PC Ελληνικής εταιρεία κατασκευής........ Laughing Laughing Laughing
dbokos - Παρ 27 Ιαν 2006, 14:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Μα γιατί κολλήσατε όλοι με τα Laptop???? Shocked
Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για Desktop!!!!!! Confused

Εμένα πάντως η γνώμη μου είναι να πάρεις καλά parts και να το στήσεις μόνος σου.
Θα είναι και φθηνότερο και καλύτερο από έτοιμο "επώνυμο" και ακόμη περισσότερο από PC Ελληνικής εταιρεία κατασκευής........ Laughing Laughing Laughing

Πεστα ρε Χαρη,
desktop θελω, οχι laptop Confused

Ευχαριστω παντως ολους για τις πληροφοριες Shocked
Θα στησω ενα μονος μου από PLAISIO ή από E-SHOP αν και δεν νομιζω να βγει στην τιμη που εχω βρει το Fujitsu-Siemens. Mια πρωτη προσπαθεια που εκανα εβγαλε τιμη πανω απο 1000 EUR και δεν θελω να δωσω πανω απο 700-800.
brz20 - Παρ 27 Ιαν 2006, 16:24:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κατσε.Θες μονο το κουτι με 700-800 ευρω ή και τα περιφεριακα.Ενας φιλος μου πριν καποιες μερες εκανε ενα κουτι απο E-Shop (που για μενα εινα και το καλυτερο και πιο φνηνο απο ολα) που του κοστισε 740 ευρω περιπου.
Ακου λεπτομεριες:

Μητρικη MSI K8N SLI
Επεξεργαστη AMD Athlon 3300 64Bit
Καρτα γραφικων ATI 256MB(περισσοτερα δεν ξερω)
Σκληρο δισκο 250ΜΒ
RAM 1024ΜΒ 533ΜΗz DDR
Τροφοδοτικο 480Watt

Αυτα πανω κατω.Απο E-Shop και 740 ευρω περιπου.Στην τιμη παει και το κουτι .
SnakeMJK - Παρ 27 Ιαν 2006, 16:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μακρυά από Mac... Μην ακούτε τον πρόεδρο Razz Razz Razz

Πέρα απ την πλάκα τώρα... Καλό είναι να μην πας προς Fuji-Siemens... Καλοί υπολογιστές και φτηνοί (για επώνυμο πράμα), αλλά είναι μέχρι να χρειαστείς το service τους (αν καταφέρεις και το βρεις!!).

Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένο PC, αλλά δυο τρεις μικρές συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι.

* Μην υπερβάλεις στα GHz... Απ ότι είπες το θες για home pc και δεν θα τρέχεις καμιά τρελή εφαρμογή. Αφού αναφέρεις ότι θα παίζεις και παιχνίδια, ένα Pentium στα 3GHz με μία καλή κάρτα γραφικών (κατά προτίμηση ATi) είναι υπεραρκετα για όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και για όλο το 2006!

* Φρόντισε να αγοράσεις καλή μνήμη, επώνυμη (Kingston), συγχρονισμένη όσο το δυνατόν ψηλότερα (εξαρτάται κ απ την τσέπη) και σε καμία περίπτωση όχι πάνω από 1GHz... Και με 768 θα είσαι τέλεια. Δεν θα κάνεις και video rendering... Α και να έχει το μικρό response-latency κάτι τέτοιο! Σκάλωσα τώρα...

* Τροφοδοτικό, 400-500 watt είναι τέλεια... Αν μπορείς make it Enermax... Αλλά είναι ακριβά τα καημένα... Έχτρα ανεμιστήρες κλπ μην το κάνεις ελικοφόρο... Πέρα απ τα υποχρεωτικά fans, ένα εισόδου και ένα εξόδου είναι max! Τέλος ένα fan σκληρών δίσκων δεν είναι κακό...

* Σκληρός δίσκος... Όχι υπερβολές! 160gb είναι τίγκα... Και χώσε αρκετά partition για να κάνεις format όπου θες... Μάρκα προτείνω western digital, λόγω του τέλειου service τους, αλλά και της αξιοπιστίας! Στροφιλίκια, άνω των 7200...

* DVDR: NEC, LG, Plextor... Και οι πέτρες το ξέρουν πλέον...!

* Όσο πιο μεγάλο tower γίνεται!!! Το να είναι ευρύχωρα τα πράγματα μέσα είναι το παν!

* Βρες όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μεταχειρισμένα και βάλτα... Το καινούριο PC χάνει το 50% της αξίας του μέσα στο πρώτο εξάμηνο, μην σου πω και πιο νωρίς.

* Στο τελευταίο partition βάλε Linux...
brz20 - Παρ 27 Ιαν 2006, 17:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μεσα εισαι.Πολυ καλη μελετη με σωστα επιχειρηματα.
Sidobre - Σαβ 28 Ιαν 2006, 12:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρε και μια ωραία αγγελία....

http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=16400

(σε περίπτωση που δεν έχεις username στους 4Τ

dmitspan στους 4Τ έγραψε:

Καινούριος με 6 μήνες εγγύηση

- Επεξεργαστής: AMD Athlon 64 3000+
- Μητρική: Albatron k8x-800pro (με κάρτα ήχου 5.1, κάρτα δικτύου, usb 2.0)
- Μνήμη RAM: 512 MB
- Κάρτα γραφικών: GeForce MX4000 128MB
- Σκληρός δίσκος: 2x40GB=80GB @ 7200rpm
- DVD-RW NEC 16x
- CDROM
- keyboard/mouse/floppy
- modem 56K
- 2 ηχεία
- κουτί/τροφοδοτικό 350W

χωρίς οθόνη

400 ευρώ με λειτουργικό της αρεσκείας σας

fallen_angel82 - Σαβ 28 Ιαν 2006, 18:59:28
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόεδρε καλό φαίνεται, αλλά :
Τι μάρκα είναι η RAM? Συχνότητα? 512 MB είναι λίγα πλέον.
Ο σκληρός τι μάρκα είναι? Μόνο 80GB? Το ό,τι έχει δυο σκληρούς πάντως είναι πολύ καλό.
Η κάρτα ήχου είναι on-board, οπότε θα τρώει επεξεργαστική ισχύ.

Μερικές παρατηρήσεις απλώς για να βοηθήσουμε τον dbokos.

PS. Και φυσικά φοράει Athlon!!!!!! Wink
brz20 - Σαβ 28 Ιαν 2006, 20:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι παιδια.Εχει πολλα μειωνεκτηματα.Και αν αγορασει αυτον και θελει να τον φτασει κοντα στις απαιτησεις του παλι τα ιδια λεφτα που κανει ενας καινουργιος θα του κοστισει.Μη πω και περισσοτερα.Ειναι σαν να παρεις ενα 1.4 με 75 αλογα 9000 ευρω και να θες να το πας 110 που εχει το 1.6 με 14000 ευρω.Θα ξοδεψεις κατι παραπανω.
dbokos - Σαβ 28 Ιαν 2006, 23:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Πάρε και μια ωραία αγγελία....

http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=16400

(σε περίπτωση που δεν έχεις username στους 4Τ

dmitspan στους 4Τ έγραψε:

Καινούριος με 6 μήνες εγγύηση

- Επεξεργαστής: AMD Athlon 64 3000+
- Μητρική: Albatron k8x-800pro (με κάρτα ήχου 5.1, κάρτα δικτύου, usb 2.0)
- Μνήμη RAM: 512 MB
- Κάρτα γραφικών: GeForce MX4000 128MB
- Σκληρός δίσκος: 2x40GB=80GB @ 7200rpm
- DVD-RW NEC 16x
- CDROM
- keyboard/mouse/floppy
- modem 56K
- 2 ηχεία
- κουτί/τροφοδοτικό 350W

χωρίς οθόνη

400 ευρώ με λειτουργικό της αρεσκείας σας

Thanks αλλα απεχει πολυ απο αυτο που βρηκα. Δει ειμαι και fan των AMD και μαλλον δεν ειμαι fan και των ανωνυμων OEM. Μικρη μνημη, μικρος δισκος και σιγουρα AGP καρτα γραφικων.
SnakeMJK - Κυρ 29 Ιαν 2006, 01:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιος είπε ότι οι PCIexpress είναι καλύτερες;;;

Επίσης, γιατί να πάρεις επώνυμο κουτί; Για να μην μπορείς να το ξεβιδώσεις για καθάρισμα μήπως χάσεις την εγγύηση; Laughing Laughing Laughing
brz20 - Κυρ 29 Ιαν 2006, 06:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος......
Πιστευω πως υπαρχουν παρα πολλα ομορφα κουτια.Οπως το NZXT.Αγνωστη μαρκα αλλα αν δειτε το κουτι θα τα παιξετε.Εξαλλου το κουτι δεν λεει τιποτα.Σημασια εχει το μεσα.Οι PCI εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλες.Την φορανε σε laptops που δεν εχεις και τρελες απαιτησεις απο τα γραφικα.Σε επιτραπεζιο δεν εχω ακουσει κανεναν να την συνιστα.
dbokos - Κυρ 29 Ιαν 2006, 12:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Ποιος είπε ότι οι PCIexpress είναι καλύτερες;;;

Επίσης, γιατί να πάρεις επώνυμο κουτί; Για να μην μπορείς να το ξεβιδώσεις για καθάρισμα μήπως χάσεις την εγγύηση; Laughing Laughing Laughing

Τι λετε τωρα ρε παιδια?
Ο διαυλος AGP αργοπεθαινει !!! Σε λιγοτερο απο 1 χρονο θα βρησκεις καρτα AGP 8X μονο σε stockατζιδικα.

Οι PCI-ex ειναι ασυγκριτα γρηγοροτερες και ολοι πλεον οι κατασκευαστες εχουν ριξει το βαρος εκει.

Ακομη και τα νεα windows vista θα τρεχουν μονο σε MB με PCI-ex.

Για το κουτι το συζηταμε, αν και η ομορφια δεν παιζει ρολο αφου συνηθως ειναι κατω απο το γραφειο.

Οσο για την εγγυηση, ισχυει ακομη και αν ανοιξεις το κουτι και προσθεσεις δικα σου accessories, αρκει η βλαβη να μην εχει προερθει απο αυτα.
SnakeMJK - Κυρ 29 Ιαν 2006, 12:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μία αναζήτησ στο google με keywords "AGP vs PCI-Express" θα σου δείξει λίγο πολύ το εξής:

Παράθεση:
They (σημ: AGP κάρτες) are cheap and bound to get cheaper due to the PCI-E revolution, and our tests showed clearly that they perform up there with the best of the current cutting edge generation. AGP cards are going to slowly be phased out of production, and eventually PCI-E cards will become cheap enough to make SLI solutions feasible.

Επίσης από microsoft.com

Παράθεση:
Windows Vista Hardware
Which decisions to make now so that you're ready for Windows Vista

Whether you are building or buying a PC today, choose a design that includes a separate PCI Express or AGP graphics card. This way, even if the card you choose ends up not being an optimal choice, you can easily upgrade just the graphics card. And the choice of AGP or PCI Express will ensure that you have sufficient bandwidth to support the enhanced graphics of Windows Vista.

Στα τεστ οι PCI-E βγαίνουν κάπως χειρότερες από τις αντίστοιχες AGP, ενώ το κόστος δεν είναι το ίδιο, τόσο για την ίδια την κάρτα, όσο και για τη mobo που το υποστηρίζει. Άρα αυτή τη στιγμή, οι AGP είναι καλύτερες και φτηνότερες. Σε ένα χρόνο θα γίνει το αντίθετο, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είνα το τώρα!
dbokos - Κυρ 29 Ιαν 2006, 13:00:34
Θέμα δημοσίευσης:
Minimum απαιτησεις hardware για windows vista:

CPU = 64bit
RAM = 2GB
VGA = PCI-ex με min 128MB
HDD = SATA με NCQ(Native Command Queuing)
Οθονη high-def με HDCP (High-def copy protection)

και που εισαι ακομη μεχρι να κυκλοφορησουν !!!
dbokos - Κυρ 29 Ιαν 2006, 13:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρυθμος περιαγωγης :

PCI Express X16 => 5GB/s (ωφελιμο 4 GB/s)

AGP 8X => 2.1 GB/s

Ποια ειπες ειναι γρηγοροτερη ΑΛΕΚΟ ???? Ποια ?????

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Κυρ 29 Ιαν 2006, 13:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν δεν με λένε Αλέκο.

Αν αναφέρεσαι σε τέτοιες κάρτες, ναι το PCI-E είναι καλύτερο, αλλά αυτή έχει 700 ευρώ. Εγώ έγραψα ότι είναι φτηνότερες και καλύτερες και ότι σε ένα χρόνο δεν θα είναι πλέον. Να στο εξηγήσω και πιο απλά, με τα φράγκα που παίρνεις μία καλή agp δεν βρίσκεις καν pci-e.

Όσο για τα vista... Διάβασε μόνος σου...

http://www.microsoft.com/technet/windowsvista/evaluate/hardware/vistahardware.mspx

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista
brz20 - Κυρ 29 Ιαν 2006, 13:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν λαμβανεις υπ'οψην τα Vista τοτε παω πασο.Αλλα μαθε οτι τα Windows ειναι ετη φωτος πισω.Ηδη εχει βγει εκδοση Linux που υποστηριζει 64 Bit και τα Windows ακομα ψαχνονται να διορθωσουν τα bug των XP.Κανενα δεν ειναι πιο σταθερο απο τα Linux.Οσο για την καρτα,να σου πω την αληθεια,το θεμα δεν το εχω ψαξει μονς μου.Απλα ξερω οτι ειναι καινουργια λυση.Δεν εχει δοκιμαστει και αποδειξη ειναι τα τεστ.Εγω θα σου ελεγα το εξης:Την μητρικη να προσεξεις πολυ.Ειναι το σημειο απο το οποιο ξεκινανε ολα.Να υποστηριζει SLI.Αυτο θα σου λυσει τα χερια γιατι οι πιο ψαγμενοι λενε οτι ειναι προτιμωτερο να εχει δυο μετριες καρτες και να δουλευουν μαζι παρα την καλυτερη της αγορας.
dbokos - Κυρ 29 Ιαν 2006, 17:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="SnakeMJK"]Καταρχήν δεν με λένε Αλέκο.

Πιστευω δεν καταλαβες την χιουμοριστικη διαθεση μου (σχετικα με τα κουκλακια της διαφημισης της Ηλεκτρονικης)
dbokos - Κυρ 29 Ιαν 2006, 17:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Καταρχήν δεν με λένε Αλέκο.

Αν αναφέρεσαι σε τέτοιες κάρτες, ναι το PCI-E είναι καλύτερο, αλλά αυτή έχει 700 ευρώ. Εγώ έγραψα ότι είναι φτηνότερες και καλύτερες και ότι σε ένα χρόνο δεν θα είναι πλέον. Να στο εξηγήσω και πιο απλά, με τα φράγκα που παίρνεις μία καλή agp δεν βρίσκεις καν pci-e.

Δεν υπαρχει ουτε μια συγκριση που να υποστηριζει αυτο που λες παραπανω για τις PCI-ex, οπως δεν υπαρχει ουτε ενας κατασκευαστης που να προτιμαει την AGP για τα νεα προιοντα του.

Σε οποιο e-shop και να ψαξεις, θα βρεις 5-πλασιες καρτες γραφικων με PCI-ex σε σχεση με τις AGP. Το ιδιο ισχυει και για τα ΜΒ που υποστηριζουν AGP και PCI-ex (σε αναλογια 1:5)

Οσο για τις τιμες, κανε μια ερευνα και θα δεις ποιες ειναι και φθηνοτερες (και μιλαμε για κατηγορια <100 EUR)

Καρτα με PCI-ex βρισκεις και με 50 EUR
(με μνημη 512 MB DDR2 στα 533ΜΗz κοστιζει 110 EUR)

Εξαλλου το θεμα ηταν τι συμφερει να αγορασεις βασει των νεων τεχνολογιων και να μην χρειαζεται να ξανααγορασεις Η/Υ σε 3-4 μηνες.

CPU 64bit, dual channel μνημες, ΜΒ με υποστηριξη SLI, HDD SATA ή SATA2 και PCI-ex διαυλους.
mick206 - Δευ 30 Ιαν 2006, 08:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα καλό τροφοδοτικό και ένα καλό κουτί tower θα σε βοηθήσουν μαζί με την μητρική βέβαια για να έχεις ένα καλό υπόβαθρο και να βάζεις τα υποσυστήματα που θες για πολλά χρόνια (εκτός κι αν είσαι λάτρης της συχνής αναβάθμισης)... Wink
Για τροφοδοτικό το Enermax που ανέφερε ο Ζήσης είναι πάρα πολύ καλό (Enermax έχω κι εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Wink ). Το είχα πάρει από το E-Shop 110E με αντικαταβολή και αν και ακριβό δε νομίζω να χρειαστώ τροφοδοτικό για 3-4 χρόνια. Για tower να αποφύγετε τα κουτιά του Multirama. Είχε πάρει κολλητός μου και είχε προβλήματα γείωσης χώρια που μπορεί να του βραχυκύκλωνε και τίποτα.
Στο θέμα της μητρικής πάρε οπωσδήποτε κάποια που να έχει το nForce 4. Το SLI δεν σου χρειάζεται αλλά ούτε και θα σου χρειαστεί ποτέ μιας και είναι τσάμπα πέταμα χρημάτων χωρίς μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις. Βέβαια θα πρέπει να αποφασίσεις τι επεξεργαστή θα αγοράσεις μιας και θα πρέπει να στραφείς είτε σε Athlon 64 είτε σε Pentium 4.
Συμβουλή μου είναι να το σκεφτείς πολύ καλά αυτό το κομμάτι για να μη το μετανιώσεις στη συνέχεια!
Για DVD ένα NEC/LG θα σου είναι μια χαρά!
Μνήμη 1GB είναι υπεραρκετό. Τώρα τι απαιτήσεις θα έχουν τα Vista δεν μας ενδιαφέρει!! Και με τα XP μια χαρά ανετότατα θα κάνεις τη δουλειά σου!
Σκληρό δίσκο μπορείς να πάρεις ένα WD 250GB και να το κάνεις 2-3 partitions. Κάρτα γραφικών μπορείς να πάρεις μια 6600GT/6800GT ή ATI X800/X850 που έχουν πέσει και οι τιμές τους. Είναι η προηγούμενη γενιά καρτών μιας και τώρα έχουν βγει η 7800 GTX από nVidia και η X1800 από ΑΤΙ. Φυσικά σε δίαυλο PCI-E...

Μην ξεχάσεις πως όλα αυτά πρέπει να τα ασφαλίσεις με ένα UPS μιας και η ΔΕΗ δεν είναι άξια εμπιστοσύνης... Razz Evil

Ξεχάσαμε τίποτα; Rolling eyes Smile
manosm3 - Τρι 31 Ιαν 2006, 00:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!
Ο Η/Υ μου κανει πολυ θορυβο!!!!! ΠΑο τη στιγμη που το ανοιγω κανει θορυβο και μετα σηκωνει πιεση και θορυβει περισσοτερο.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!
brz20 - Τρι 31 Ιαν 2006, 05:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
Η λυση ειναι το Noise Control.Παρε ενα τροφοδοτικο με τετοιο συστημα.Καθε φορα που λειτουργει χαλαρα κατεβαινουν και οι στροφες στα ανεμιστηρακια.
MEMsound - Τρι 31 Ιαν 2006, 09:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
Επιπλέον υπάρχουν ηχομονωτικά αυτοκόλλητα φύλλα για το tower.
Εφαρμόζονται/κολλούνται εσωτερικά στο κουτί και μειώνουν το βουητό από τις ανταλλακλάσεις του ήχου μέσα σε αυτό.

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό Wink

τα βρήσκεις στα γνωστά gadgeto-pc-μαγαζιά. Wink
kanelj - Τρι 31 Ιαν 2006, 10:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα τι γινεται αν ειναι μονιμα ανοιχτο το κουτι?! Cool
MEMsound - Τρι 31 Ιαν 2006, 10:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
...απλά γίνεται βαβούρα και με τίποτα δεν μπορείς να την σταματήσεις όσα contollers και να βάλεις.... Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Τρι 31 Ιαν 2006, 11:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Γέμισε με αυγοθήκες το PC room Razz Το χω σκεφτεί... Laughing Laughing Laughing
tsosmoulis - Τρι 31 Ιαν 2006, 12:55:05
Θέμα δημοσίευσης:
πλακα πλακα πως καταλαβαινουμε αν ειναι 32 ή 64 bit το εργαλειο?
εγω εχω ενα laptop, που το εκανα custom στο πλαισιο και κοστισε αρκετα λεφτα...(δεν ξερω αν το μετανιωσα ακομα ή οχι)
ο επεξεργαστης ειναι 3.2Ghz Pentium 4, μαλλον 32bit ειναι ετσι?
η αναβαθμιση σε επεξεργαστη 64bit ειναι εφικτη?
μην με ρωτησετε για την motherboard δεν μπορω να βρω τι στο δι@ολο ειναι....
mick206 - Τρι 31 Ιαν 2006, 12:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Splat
Αν είναι μόνιμα ανοιχτό το κουτί τότε δεν θα έχεις σωστή απαγωγή του θερμού αέρα από το εσωτερικό του υπολογιστή σου χώρια που θα γεμίζει πολύ πιο γρήγορα σκόνες... Laughing Laughing Laughing Razz
dbokos - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
εγω εχω ενα laptop, που το εκανα custom στο πλαισιο και κοστισε αρκετα λεφτα...(δεν ξερω αν το μετανιωσα ακομα ή οχι)

Μονο η σειρα 6xx των P4 ειναι 64bit και οσοι επεξεργαστες απο την σειρα 5xx τελειωνουν σε J (και οι dual core απο 8xx)

Αν δεν υποστηριζει το motherboard 64bit, δεν ειναι εφικτη η αναβαθμιση.

Ανοιξε το EXCEL ή WORD και πηγαινε help, about, system info. Καπου εκει μεσα (στα hardware resources) γραφει για το CPU αν ειναι 32 ή 64 bit.

Aλλιως ψαξε στο BIOS SETUP.
kanelj - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:10:08
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
kanelj έγραψε:

Splat
Αν είναι μόνιμα ανοιχτό το κουτί τότε δεν θα έχεις σωστή απαγωγή του θερμού αέρα από το εσωτερικό του υπολογιστή σου χώρια που θα γεμίζει πολύ πιο γρήγορα σκόνες... Laughing Laughing Laughing Razz

Bασικα τωρα πια εχει μονο σκονη.....!!!
SnakeMJK - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:

Κατέβασε αυτό και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Homepage: http://www.cpuid.org/cpuz.php
brz20 - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:

Στα Custom του Πλαισιου και του Multirama γινονται αναβαθμησεις τετοιες.Συγκεκριμενα μπορεις να αλλαξεις μνημη,σκληρο και επεξεργαστη.Αν εκανες σωστα δεν ξερω.Γνωμη μου ειναι οταν περνεις ενα τετοιο μηχανημα να το περνεις σφραγισμενο.Αν και 5 φιλοι μου εχουν τετοια laptop απο Multirama και μου εχουν πει τα καλυτερα.
Μονο ο AMD Turion ειναι 64bit.Ο Centrino ειναι 32bit.Συνηθως η motherboard ειναι σχεδιασμενη να υποστηριζει μια απο τις 2 εταιριες.Για laptop τουλαχιστον αυτο συμβαινει.
dbokos - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
tsosmoulis έγραψε:

Στα Custom του Πλαισιου και του Multirama γινονται αναβαθμησεις τετοιες.Συγκεκριμενα μπορεις να αλλαξεις μνημη,σκληρο και επεξεργαστη.Αν εκανες σωστα δεν ξερω.Γνωμη μου ειναι οταν περνεις ενα τετοιο μηχανημα να το περνεις σφραγισμενο.Αν και 5 φιλοι μου εχουν τετοια laptop απο Multirama και μου εχουν πει τα καλυτερα.
Μονο ο AMD Turion ειναι 64bit.Ο Centrino ειναι 32bit.Συνηθως η motherboard ειναι σχεδιασμενη να υποστηριζει μια απο τις 2 εταιριες.Για laptop τουλαχιστον αυτο συμβαινει.

Centrino στα 3.2GHz δεν υπαρχει.
Μαλλον ειναι P4 640 3.2 GHz 64bit.
Παιζει ρολο και το socket, αν ειναι LGA775 ειναι σιγουρα 64αρης.
tsosmoulis - Τρι 31 Ιαν 2006, 13:47:40
Θέμα δημοσίευσης:
Με βαση το προγραμματακι του παναγιωτη και τα λογια του dbokos, με μεγαλη χαρα ανακαλυψα οτι το μηχανηματακι μου ειναι 64bit!
Δηλαδη:
Specification : Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz
Name: Intel Pentium 4 640
Pachage: LGA775
90nm

ευτυχως γιατι τα νεα Windows μου αρεσαν πολυ (απο αυτα που εχω δει στο internet) και κριμα να μην μπορουσα να τα απολαυσω απο το καλοκαιρακι και μετα που θα κυκλοφορησουν...

Για να καταλαβω ετ τελει το line size ειναι αυτο που καθοριζει αν ειναι 32 ή 64bit? (γιατι στο προγραμματακι εκει λεει byte) που ξερω οτι 8 bit=1 byte...
brz20 - Τρι 31 Ιαν 2006, 22:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος.Κατι ασχετο και σχετικο μαζι.Το να εχεις 64bit τωρα δεν παιζει και πολυ ρολο γιατι τα Windows ειναι στα 32 ακομα.Μονο τα Linux υποστηριζουν 64 bit.Απλα σε λιγο καιρο με 32bit θα σε ξεπερασμενος.
manosm3 - Τετ 01 Φεβ 2006, 00:22:51
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Η λυση ειναι το Noise Control.Παρε ενα τροφοδοτικο με τετοιο συστημα.Καθε φορα που λειτουργει χαλαρα κατεβαινουν και οι στροφες στα ανεμιστηρακια.

Θελω να μην ακουω κιχ επειδη διπλα στον Η/Υ κοιμαται ο αδερφος μου και δεν ειναι ιδιαιτερα υγιες.
brz20 - Τετ 01 Φεβ 2006, 04:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δυσκολο να μην ακους τιποτα.Ειναι περα απο τους νομους της φυσικης.Μηπως να αλλαζατε θεση στο μηχανημα?Γιατι και noise control να βαλεις παλι κατι θα ακουστει.Ενας δισκος ας πουμε.
RASTAVIPER - Τετ 01 Φεβ 2006, 13:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Δυσκολο να μην ακους τιποτα.Ειναι περα απο τους νομους της φυσικης.Μηπως να αλλαζατε θεση στο μηχανημα?Γιατι και noise control να βαλεις παλι κατι θα ακουστει.Ενας δισκος ας πουμε.

Καλα χαλαρωσε βρε.. Laughing
Α θελεις απολυτη ησυχια manosm3 και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο απο υψηλες θερμοκρασιες, μη σκασεις λεφτα για ηχομονωσεις και noise controller και λοιπες πατεντες, και προτιμησε να φτιαξεις ενα συστηματακι με νερακι.Και ολα κομπλε.. Very happy
brz20 - Τετ 01 Φεβ 2006, 14:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε συ πως δεν το σκεφτικα.Υδροψυξη.Φοβερο κολπο παιδια και πολυ εντυπωσιακο.Εχει ενας φιλος μου στο PC του(πριν καμια βδομαδα το εβαλε)και ειναι τρελα.Βεβαια κοστιζει λιγο.Αν θες να δεις kitακια μπες στο site της Gigabyte.
RASTAVIPER - Τετ 01 Φεβ 2006, 22:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ναι ρε συ πως δεν το σκεφτικα.Υδροψυξη.Φοβερο κολπο παιδια και πολυ εντυπωσιακο.Εχει ενας φιλος μου στο PC του(πριν καμια βδομαδα το εβαλε)και ειναι τρελα.Βεβαια κοστιζει λιγο.Αν θες να δεις kitακια μπες στο site της Gigabyte.

Βασικα το νερο δε το βαζεις για φιγουρα αλλα για να εχεις σταθερα χαμηλη θερμοκρασια στο συστημα σου και χωρις να σου παιρνουν το κεφαλι δεκαδες ανεμιστηρια...
Επισης, η προταση μου ειναι οχι για καποιο επωνυμο ετοιμο σετακι νερου που ειναι στανταρ πανακριβο αλλα για homemade λυση που θα βγει πολυ φτηνοτερα και με πολυ καλη αποδοση.
SnakeMJK - Τετ 01 Φεβ 2006, 23:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τα homemade είναι μέχρι να αρχίζουν να στάζουν Razz

Σε αυτό το θέμα είμαι υπέρ κάποιου επώνυμου και ακριβού προϊόντος (~300άρα και βάλε)! Όπου θα ψύχεις: επεξεργαστή, γραφικά, τροφοδοσία, σκληρούς, ραμ, μητρική και όλα αθόρυβα!!! Βέβαια η όλη φάση θέλει φροντίδα και προδέρμ, άσε ότι χρειάζεται αλλαγή παραφλού (που λέει ο λόγος) κάθε σύντομο χρονικό διάστημα...
manosm3 - Πεμ 02 Φεβ 2006, 00:27:09
Θέμα δημοσίευσης:
Θελει και 190 ευρω αν δεν κανω λαθος; Τελικα δε γινεται να τα εχω ολα.... Αν αλλαξω ανεμιστηρακι γινεται τιποτα; Τροφοδοτικα τι προτεινετε για Ρ4 3.2;
cipher - Πεμ 02 Φεβ 2006, 05:35:12
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Θελει και 190 ευρω αν δεν κανω λαθος; Τελικα δε γινεται να τα εχω ολα.... Αν αλλαξω ανεμιστηρακι γινεται τιποτα; Τροφοδοτικα τι προτεινετε για Ρ4 3.2;

Καταρχήν να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος. Τα παλιά τροφοδοτικά είχαν μικρό σε διάμετρο ανεμιστήρα και δουλεύαν σε ψηλές στροφές (άρα και φασαριόζικα). Τα καινούρια έχουν μεγαλύτερο ανεμιστήρα σε λιγότερες στροφές. Βέβαια, λόγω stock, θέλουν να διώξουν τα "παλιά", οπότε και κυκλοφορούσαν τουλάχιστον πριν από 6μηνο. Νοέμβριο 2004 άλλαξα κουτί (και άρα τροφοδοτικό) και ο θόρυβος έπεσε στο 20-30% του αρχικού! Αν φταίει η ψύκτρα του cpu, πρέπει να ψάξεις για λύσεις εκεί. Λίγο ακριβούτσικα, αλλα βαρβάτα και αθόρυβα σε βαθμό αηδίας είναι τα τροφοδοτικά Heroichi. Έχω ακούσει τέτοιο και έπαθα πλάκα! Ή μάλλον, *προσπαθούσα* να το ακούσω...

Η υδρόψυξη είναι όντως πολύ καλή φάση, αλλά ακριβή και θέλει εκγατάσταση από ειδικό και έμπειρο (όχι τσαρλατάνο). Έχω δει φωτό από περίπτωση όπου ένα ακροφύσιο υδρόψυξης δεν πατούσε καλά στην κάρτα γραφικών και έκαψε την pcb της (το πράσινο μέρος με τα κυκλώματα). Προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό για το μέσο χρήστη και για όποιον δεν είναι κολλημένος με άμεσο overclocking (λες και θα ξινίσει ο τραχανάς αν κάνει 3 microsecs παραπάνω). Ναι, έχω δει άρρωστο που πήρε Athlon X2 4400 και τον έκανε overclock την επόμενη μέρα! Σημειωτέον ότι στο μηχάνημα έπαιζες Doom 3 στα 1600x1200, τα γραφικά στα τέρματα, ενώ στο background έκανε DivX encoding Smile

Όσο για τα Windows σVista (ναι, "σβήστα" έπρεπε να προφέρεται!), δεν τα βλέπω να περπατάνε, γιατί τα minimum requirements είναι για κλάματα. Δηλαδή, αν φορτώσεις μερικά memory resident προγραμματάκια (π.χ. antivirus) και θες να παίξεις Doom 3, θα πρέπει να έχεις και 2ο cpu;
brz20 - Πεμ 02 Φεβ 2006, 11:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη η Microsoft οσο παει και τα κανει χειροτερα.
Οσο για την υδροψυξη ειμαι υπερ σε ετοιμο κιτακι γιατι το να φτιαξεις μονο σου κατι μπορει να το πετυχεις αλλα σκεψου οτι εστω και μια μικρη διαροη να εχει ο υπολογιστης ειναι για πεταμα.Υγρασια=θανατος των chips.Υπαρχει βεβαια και πιο ακριβη λυση.Ψυξη με υγρο αζωτο.Σε αυτην την περιπτωση πρεπει να κανεις οπωσδηποτε overclocking γιατι ο επεξεργαστης σου θα δουλευει σε πολικες θερμοκρασιες.Οσο για τα ανεμιστηρακια ο cipher εχει δικαιο.Τα καινουργια δεν ζοριζονται οσο τα παλια γι'αυτο και δεν παραγουν πολυ θορυβο.
ultra-one - Πεμ 02 Φεβ 2006, 13:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

Ότι CPU και να βάλεις εγώ σου προτείνω να βάλεις ένα ΚΑΛΟ τροφοδοτικό >475W.

Δες τροφοδοτικά Heroichi, Thermaltake, Enermax κλπ.
RASTAVIPER - Πεμ 02 Φεβ 2006, 14:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Τα homemade είναι μέχρι να αρχίζουν να στάζουν Razz

Σε αυτό το θέμα είμαι υπέρ κάποιου επώνυμου και ακριβού προϊόντος (~300άρα και βάλε)! Όπου θα ψύχεις: επεξεργαστή, γραφικά, τροφοδοσία, σκληρούς, ραμ, μητρική και όλα αθόρυβα!!! Βέβαια η όλη φάση θέλει φροντίδα και προδέρμ, άσε ότι χρειάζεται αλλαγή παραφλού (που λέει ο λόγος) κάθε σύντομο χρονικό διάστημα...

Μου θυμιζουν καποιες αποψεις κατι παλιες εποχες που οι ανθρωποι οταν δε γνωριζαν κατι και τους φαινοντα περιεργο, το ξορκιζανε, το καταριοντουσαν και γενικα το θαβανε.. Twisted evil Twisted evil
Λοιπον δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα με το νερακι...
Καταρχην δε λεει τιποτα να ειναι ακριβο το επωνυμο σετακι, γιατι με 200 ευρω θα κανει μια χαρα δουλεια.Αλλα μη περιμενεις με 300 ευρω να ψυχει ολα αυτα που λεει πιο πανω (επεξεργαστή, γραφικά, τροφοδοσία, σκληρούς, ραμ, μητρική) καθως το καθενα θελει το δικο του εξαρτημα και θα ειναι στανταρ πιο ακριβο σα πακετο.Παντως με 120 ευρω φτιαχνεις πολυ καλο συστηματακι (για ψυξη cpu) με υλικα που θα διαλεξεις απο μονος σου και με πολυ καλη αποδοση.
Επειτα το να κανεις παπαρια κατα τη συναρμολογηση, μπορει να συμβει ειτε ειναι επωνυμο προιον ειτε το εχεις φτιαξει μονος κομματι κομματι.Οποτε γενικα θελει καλο σφιξιμο παντου.
Τελος επειδη ακουω κατι για παραφλου και ψαρακια να κυκλοφορουν, να ενημερωσω οτι απλα θελει λιγο συμπληρωμα με αποιονισμενο νερο 1 φορα το μηνα και αυτο ειναι oλο.. Wink Wink
cipher - Πεμ 02 Φεβ 2006, 16:32:57
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
manosm3 έγραψε:

Ότι CPU και να βάλεις εγώ σου προτείνω να βάλεις ένα ΚΑΛΟ τροφοδοτικό >475W.

Δες τροφοδοτικά Heroichi, Thermaltake, Enermax κλπ.

Με τα τροφοδοτικά δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας σήμερα. Εξαρτάται από τι μηχάνημα θα έχεις και τι απαιτήσεις ενέργειας θα έχει. Ένας βαρβάτος Athlon με 2 κάρτες γραφικών σε SLI mode, βάσει πρότασης του κατασκευαστή, θέλει 580W! Πιστεύω κάτι στα 400-450W θα ήταν μια χαρά για εσένα.. Έχω απλό τροφοδοτικό (350W), αυτό που είχε το κουτί (ένα της σειράς, όχι κάτι εξεζητημένο) και δεν έχω κανένα πρόβλημα (Athlon 64 3000+). Το motherboard υποστηρίζει κατέβασμα στροφών της ψήκτρας του CPU όταν δε ζορίζεται και τότε γίνεται πραγματικά αθόρυβο! Βέβαια, εγώ την έχω να δουλεύει στο φουλ, γιατί καμιά φορά αυτά τα προγραμματάκια τρώνε φλασιά και αποκτάς έναν ξεροψημένο επεξεργαστή!

Τέλος, θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στα ανεμιστηράκια (τροφοδοτικό και ψύκτρας cpu). Ένα καλό ξεσκόνισμα (δυνατό φύσημα με κομπρεσέρ ή σπρέι) και λίγο λευκό γράσο μετά, προσεκτικά με οδοντογλυφίδα, μπορούν να κάνουν θαύματα! Smile
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες