PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Αλλαγή λάμπας εμπρόσθιων φανών

chatasos - Δευ 18 Νοέ 2002, 09:55:18
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Αλλαγή λάμπας εμπρόσθιων φανών
Χτές διαπίστωσα με μεγάλη μου λύση ότι το δεξί φως δεν ανάβει στην μεσαία σκάλα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει καεί η μία λάμπα. Στην μικρή και τη μεγάλη σκάλα δουλεύει οκ.
Γνωρίζει κανείς αν είναι εύκολη η αντικατάστασή του? Αξίζει να αγοράσω μόνο το ανταλλακτικό και να προσπαθήσω να την αλλάξω μόνος μου?
Μήπως χρειάζεται και "ευθυγράμμιση" των προβολέων μετά?
Ady - Δευ 18 Νοέ 2002, 11:49:26
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλλαγή λάμπας προβολέα
chatasos έγραψε:
Χτές διαπίστωσα με μεγάλη μου λύση ότι το δεξί φως δεν ανάβει στην μεσαία σκάλα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει καεί η μία λάμπα. Στην μικρή και τη μεγάλη σκάλα δουλεύει οκ.
Γνωρίζει κανείς αν είναι εύκολη η αντικατάστασή του? Αξίζει να αγοράσω μόνο το ανταλλακτικό και να προσπαθήσω να την αλλάξω μόνος μου?

Τάσο, αύριο πρωϊ, και αν δεν σου έχει απαντήσει κανείς άλλος, θα σου περιγράψω αναλυτικά από το βιβλίο του Haynes την αλλαγή λάμπας, γιατί τώρα δεν το έχω μαζί μου το βιβλίο.

Δεν πρέπει να είναι δύσκολο.

Εχω την εντύπωση ότι τη διαδικασία την περιγράφει και το manual του αυτοκινήτου.

Οσο για την ευθυγράμμιση, νομίζω πως καλό είναι να γίνει μετά την αλλαγή.
theflame - Δευ 18 Νοέ 2002, 12:33:16
chatasos έγραψε:

Αν θυμάμαι καλά θα πρέπει να βγει το στόμιο του δοχείου για το νερό των υαλοκαθαριστήρων (αν εννοείς αυτή την δεξιά Wink ).
Μετά τραβάς προσεκτικά το φυσάκι και βγάζεις την λάμπα.
Καλώ θα ήταν πάντως να αλλαχτούν και οι δύο λάμπες γιατί μπορεί μετά η νέα να φωτίζει πιο δυνατά από την παλιά, κάτι ενοχλητικό!!!
Δεν νομίζω να χρειάζεται μετά ρύθμιση γιατί ο ρυθμιστής δεν έχει να κάνει με τη φύσα που μπαίνει πάνω στο προβολέα αλλά μετακινεί ολόκληρο των προβολέα, οπότε αν δεν τον κουνήσεις (πράγμα δύσκολο) δεν θα έχεις πρόβλημα, κάτι τέτοιο μου είχε πει και κάποιο μέλος στη συνάντηση (o svstouck???? )
Αλεξ@νδρος - Δευ 18 Νοέ 2002, 17:26:08
Ady έγραψε:
Τάσο, αύριο πρωϊ, και αν δεν σου έχει απαντήσει κανείς άλλος, θα σου περιγράψω αναλυτικά από το βιβλίο του Haynes την αλλαγή λάμπας, γιατί τώρα δεν το έχω μαζί μου το βιβλίο

Το εχεις δωσει για φωτοτυπιες.Πες ναι εεεεεε?
chatasos - Τρι 19 Νοέ 2002, 07:27:39
Ady έγραψε:

Εχω την εντύπωση ότι τη διαδικασία την περιγράφει και το manual του αυτοκινήτου.

Τελικά γράφει μερικά πράγματα και στο manual του 206. Δεν το έκοψα για κάτι δύσκολο. Μάλλον θα το επιχειρήσω μόνος μου και αν χρειαστεί μετά ευθυγράμμιση, το πάω και στο συνεργείο.

Άλλη ερώτηση: Το manual αναφέρει μέσα κάτι για μονό και διπλό κάτοπτρο.
Ξέρει κανείς σε τι ακριβώς αναφέρεται? Επίσης δίνει 2 διφορετικούς κωδικούς λαμπτήρων, Η4 και κάτι άλλο.
Ady - Τρι 19 Νοέ 2002, 08:11:56
Alexandros έγραψε:

Το εχεις δωσει για φωτοτυπιες.Πες ναι εεεεεε?

Αλέξανδρε, δεν σε έχω ξεχάσει. Αυτή τη βδομάδα θα στο στείλω..........
Ady - Τρι 19 Νοέ 2002, 08:39:19
chatasos έγραψε:

Άλλη ερώτηση: Το manual αναφέρει μέσα κάτι για μονό και διπλό κάτοπτρο.
Ξέρει κανείς σε τι ακριβώς αναφέρεται? Επίσης δίνει 2 διφορετικούς κωδικούς λαμπτήρων, Η4 και κάτι άλλο.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως αν ανάβει διαφορετική λυχνία για τα μεσαία και διαφορετική για τα μεγάλα, τότε έχεις διπλό κάτοπτρο. Αν τα μεσαία και τα μεγάλα ανάβουν στην ίδια λυχνία τότε έχεις μονό. Λογικά εσύ Τάσο πρέπει να έχεις διπλό, γιατί σου ανάβουν τα μεγάλα και όχι τα μεσαία, έτσι ?

Anyway, η διαδικασία δεν πρέπει να είναι δύσκολη. Ο Haynes γράφει επιπλέον ότι αν είσαι από την πλευρά του δοχείου νερού των υαλοκαθαριστήρων, τότε πρέπει να το βγάλεις (unclip λέει κατά λέξη, άρα πρέπει να είναι κουμπωτό).
Τώρα, αν έχεις διπλό κάτοπτρο, θα δεις ένα κλιπ μπροστά σου το οποίο συγκρατεί ένα καπάκι.
Αν έχεις μονό κάτοπτρο, θα δεις μια φύσσα και ένα λαστιχένιο κάλυμα. Στην πρώτη περίπτωση βγάζεις το καπακι, και στη δεύτερη φύσσα και κάλυμα.
Τώρα λογικά θα βλέπεις το κλιπ του/των λαμπτήρα/ων.
Τον καινούριο λαμπτήρα μην τον ακουμπήσεις στο γυαλί του γιατί θα υπάρξει πρόβλημα. Καλύτερα χρησιμοποίησε ένα πανάκι.
Τα Η4 και Η7 πρέπει να παίζουν ρόλο στο αν έχεις μονό ή διπλό κάτοπτρο.
Επί την ευκαιρία καθάρισε με ένα πανάκι τις επαφές που "κάθονται" οι λαμπτήρες.
Επίσης o Mr. Haynes λέει ότι πριν τα κάνεις όλα αυτά, βγάλε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας, για να αποφύγεις κάποιο βραχυκύκλωμα, αλλά εγώ μάλλον θα το παρέβλεπα.
chatasos - Τρι 19 Νοέ 2002, 08:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πρέπει να έχω διπλό κάτοπτρο. Οπότε πάω για Η7.
Πέμπτη/Παρασκευή που έχω και χρόνο θα το ψάξω....

thx για τις πληροφορίες.
theflame - Τρι 19 Νοέ 2002, 17:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πρέπει να έχω διπλό κάτοπτρο. Οπότε πάω για Η7.
Πέμπτη/Παρασκευή που έχω και χρόνο θα το ψάξω....

thx για τις πληροφορίες.

Στο διπλό κάτοπτρο η μεσαία σκάλα παραμένει αναμένη όταν αν'αβει η μεγάλη, είναι συμπληρωματική και σκοπέυει πίο ψηλά για να καλύψει άπόσταση. Αν βάλεις το αμάξι απέναντι από τοίχο το παρατηρείς άνετα! (σε πείπτωση που δεν υπάρχει δεύτερο άτομο εύκαιρο). Και τα διπλά κάτοπτρα νομίζω έχουν διάφανο προβολέα που φαίνονται οι λάμπες (XS το δικό μου)
Αλεξ@νδρος - Τρι 19 Νοέ 2002, 20:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
Oσοι εχουν τα διαφανα φαναρια βαζουν H7, εμεις οι κοινοι θνητοι Η4.Διαφορα ειναι οτι σε εμας η ιδια λαμπα κανει και τις δυο δουλειες (μεσαια-μεγαλη σκαλα)απλως αλλαζει η γωνια που ανακλωνται οι ακτινες του φωτος,στα δε Η7 υπαρχουν δυο διαφορετικες λαμπες που δρουν αθροιστικα(στην μεσαια σκαλα αναβει μονο η μια -στην μεγαλη και οι δυο).Επισης δεν βγαινει ολο το δοχειο του νερου αλλα μονο ο λαιμος που ειναι κλιπσαριστος(ναι καλα καταλαβατε το εχω ξεμονταρει :D )
chatasos - Τετ 20 Νοέ 2002, 09:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχω διάφανα φανάρια, αλλά έχω σίγουρα διαφορετικές λάμπες για μεσαία και μεγάλα φώτα. Τα μεγάλα παίζουν κανονικά, ενώ τα μεσαία (το δεξί) έχουν πρόβλημα.
Ady - Τετ 20 Νοέ 2002, 10:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχω διάφανα φανάρια, αλλά έχω σίγουρα διαφορετικές λάμπες για μεσαία και μεγάλα φώτα. Τα μεγάλα παίζουν κανονικά, ενώ τα μεσαία (το δεξί) έχουν πρόβλημα.

ΟΚ μην ανυσηχείς. Μπορεί να μην ισχύει αυτό που λέει ο Alex για τα διάφανα φανάρια. Βγάλε τη λάμπα που δε δουλεύει, και όπου και να πας, πες τους "θέλω αυτό". Αν πας σε αντιπροσωπεία τόσο το καλύτερο. Δε νομίζω να μην ξέρουν τι είναι αυτό που τους δείχνεις.
Αλεξ@νδρος - Τετ 20 Νοέ 2002, 18:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ λετε να τα εχω μπερδεψει?Αυριο θα γινει αυτοψια Cool
chatasos - Παρ 22 Νοέ 2002, 16:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Oσοι εχουν τα διαφανα φαναρια βαζουν H7, εμεις οι κοινοι θνητοι Η4.Διαφορα ειναι οτι σε εμας η ιδια λαμπα κανει και τις δυο δουλειες (μεσαια-μεγαλη σκαλα)απλως αλλαζει η γωνια που ανακλωνται οι ακτινες του φωτος,στα δε Η7 υπαρχουν δυο διαφορετικες λαμπες που δρουν αθροιστικα(στην μεσαια σκαλα αναβει μονο η μια -στην μεγαλη και οι δυο).Επισης δεν βγαινει ολο το δοχειο του νερου αλλα μονο ο λαιμος που ειναι κλιπσαριστος(ναι καλα καταλαβατε το εχω ξεμονταρει :D )

Τελικά είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Alexandros. Η λάμπα είναι η Η4 και έχει επάνω της 2 συρματάκια (αντιστάσεις). Το ένα είναι για τη μεσαία σκάλα και έχει από κάτω του μια κοίλα επιφάνεια που το βοηθάει στην αντανάκλαση. Αυτό είναι που μου είχε καεί. Το άλλο είναι για τη μεγάλη σκάλα και έχει από πίσω του ένα κομματάκι κρύσταλλο.
Όταν ανάβει το ένα εννοείται πως δεν ανάβει το άλλο.
Η αντικατάσταση μου πήρε περίπου 20 λεπτά (κανονικά δεν παίρνει πάνω από 5), γιατί δεν μπορούσα να βρω πως ξεκουμπώνουν τα κλιπάκια της λάμπας. Τελικά θέλουν πάτημα προς τα κάτω (δηλ. προς την μέσα πλευρά της λάμπας) και τράβηγμα προς τα έξω (δηλ. δεξιά/αριστερά αντίστοιχα από την λάμπα).
mick206 - Κυρ 19 Ιαν 2003, 15:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
Chatassos το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε εμένα αυτές τις μέρες... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Πώς γίνεται να βγάλουμε το μπουκαλάκι με το δοχείο του νερού;; Confused
Επειδή δέν θα πάω σε συνεργείο και θα το κάνω by myself Wink θα πάω σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά να πάρω ένα λαμπιόνι και θα το τοποθετήσω να ησυχάσω Mad Mad Mad . Τώρα,εγώ που θα πάω στο μαγαζί και θα ζητήσω αυτή τη λάμπα, πως είναι ο κωδικός της;;
Απ' ότι διάβασα είναι τύπου H4,σωστά;
Όποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! Very happy Very happy Very happy
chatasos - Κυρ 19 Ιαν 2003, 19:14:24
Θέμα δημοσίευσης:
Για το μπουκαλάκι, το τραβάς προς τα πάνω, κουνώντας το (ή στρίβοντάς το) δεξιά-αριστερά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο...μόλις ακούσεις ένα κλικ τότε έχει βγει.

Η λάμπα είναι η Η4 για όσους έχουν τα μη διάφανα φώτα. Ξεχωρίζει γιατί έχει 2 συρματάκια αν την κοιτάξεις. Ακόμα και στο praktiker μπορείς να την βρείς.
GIANNIS206 - Κυρ 19 Ιαν 2003, 22:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία πολύ προσοχή απο που πιάνεται τη λάμπα μπορει να καεί αν την πιάσετε απο το κεφάλι.Καλύτερα με μαλακό (μάλινο)αν γίνεται πανι!
chatasos - Κυρ 19 Ιαν 2003, 23:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Παιδία πολύ προσοχή απο που πιάνεται τη λάμπα μπορει να καεί αν την πιάσετε απο το κεφάλι.Καλύτερα με μαλακό (μάλινο)αν γίνεται πανι!

Εννοείται ότι την πιάνετε από την μεριά που είναι οι σιδερένιες επαφές. Ποτέ από την πλευρά του γυαλιού, ιδίως αν είναι καινούργια και θέλουμε να την τοποθετήσουμε.
alxdr74 - Δευ 20 Ιαν 2003, 10:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Δεν θα καει απλα τα αποτυπωματα των δαχτυλων σου μενουν πανω στη λαμπα και στη συνεχεια αυτα (οταν αναψεις τη λαμπα) εξαερωνονται(!) και πανε και καθονται πανω στο κατοπτρο και εκει διμιουργουν προβλημα!
teoman - Δευ 20 Ιαν 2003, 12:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:
Δεν θα καει απλα τα αποτυπωματα των δαχτυλων σου μενουν πανω στη λαμπα και στη συνεχεια αυτα (οταν αναψεις τη λαμπα) εξαερωνονται(!) και πανε και καθονται πανω στο κατοπτρο και εκει διμιουργουν προβλημα!

Όχι ακριβώς... Τα αποτύπωματα που μένουν στην λάμπα,δεν επιτρέπουν την σωστή ψύξη με αποτέλεσμα την θραύση της!
mick206 - Δευ 27 Ιαν 2003, 17:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα με το προβολέα λύθηκε!!!! Very happy Very happy Very happy
Ο προβολέας λειτουργεί άψογα!!! Smile Smile Smile
Παρασκευή αγοράστηκε λάμπα Η4 55/60W και Σάββατο πρωϊ
έγινε η τοποθέτηση.Η αντλία νερού βγήκε σχετικά εύκολα
(χάρη στις οδηγίες σας Wink ) αλλά εκεί που κόλλησα και έφαγα
ΟΛΟΚΛΗΡΟ μισάωρο ήταν στην ασφάλεια (για όσους έχουν δεί θα καταλάβουν) που κράταγε τη λάμπα!! Rolling eyes
ΕΛΕΟΣ Laughing Laughing Laughing Μιλάμε το τι μπινελίκι και παρακαλετό
έπεσε Laughing Laughing Laughing δεν λέγεται!! Έτσι όπως αγκομαχούσα να την βγάλω ωω!!!εκ θαύματος βγήκε εύκολα Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Anyway,εγώ εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι ο καθένας μπορεί να κάνει την μικροεπέμβαση για να αλλάξει κάτι στο αμαξάκι του και όχι να τρέχουμε στα συνεργεία για να μας πιάσουν τον κ@λ@ Wink
Αλεξ@νδρος - Τετ 05 Φεβ 2003, 18:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οι μπροστα μαμα λαμπες (Philips) αντικατασταθηκαν με τις Philips Bluevision.Ειναι οι ιδιες σε μπλε χρωμα ομως βγαζουν λευκοτερο χρωμα φωτισμου και ειναι πιο ξεκουραστες για τον οδηγο ενω εχουν και καλυτερη διεισδυτικοτητα
Οχι δεν βγαζουν πιο πολυ φως ουτε κανουν τιποτα περιεργα εφε-μπηκαν για πρακτικους λογους .
Τιμη 18 Ευρω εκαστη.Χρονος τοποθετησης ~10 λεπτα
DimiP - Τετ 05 Φεβ 2003, 20:35:35
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Οι μπροστα μαμα λαμπες (Philips) αντικατασταθηκαν με τις Philips Bluevision.Ειναι οι ιδιες σε μπλε χρωμα ομως βγαζουν λευκοτερο χρωμα φωτισμου και ειναι πιο ξεκουραστες για τον οδηγο ενω εχουν και καλυτερη διεισδυτικοτητα
Οχι δεν βγαζουν πιο πολυ φως ουτε κανουν τιποτα περιεργα εφε-μπηκαν για πρακτικους λογους .

μπλε χρωματος και βγαζουν λευκο;;;
πως γινεται αυτο ;; ρε αλεξανδρε
δεν θα επρεπε να μπλεδιζει λιγο και μονο απο το μπλε γυαλι γυρω γυρω- ;;
Byron206 - Τετ 05 Φεβ 2003, 21:17:54
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Alexandros έγραψε:

Φιλε Dimip μπλεδιζουν αλλα πολυ λιγο
Αν τα συγκρινεις αυτα με τα δικα σου θα δεις οτι τα δικα σου ειναι πιο κιτρινα ενω αυτα που λεει ο Αλεξανδρος ειναι πιο ασπρα
DimiP - Τετ 05 Φεβ 2003, 21:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
οκ, καταλαβα.
λαμπιτσες που να βγαζουν μπλεδιζον η μπλε φως που θα βρουμε ;;
ξερει κανεις;;;
chatasos - Τετ 05 Φεβ 2003, 21:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:
DimiP έγραψε:
Alexandros έγραψε:

Φιλε Dimip μπλεδιζουν αλλα πολυ λιγο
Αν τα συγκρινεις αυτα με τα δικα σου θα δεις οτι τα δικα σου ειναι πιο κιτρινα ενω αυτα που λεει ο Αλεξανδρος ειναι πιο ασπρα

Βασικά τέτοιες λάμπες ψάχνω και εγώ... οι μαμίσιες έχω την εντύπωση πως δεν φέγγουν αρκετά.
Byron206 - Τετ 05 Φεβ 2003, 21:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Βασικά τέτοιες λάμπες ψάχνω και εγώ... οι μαμίσιες έχω την εντύπωση πως δεν φέγγουν αρκετά.

Τωρα τελευταια εχουν γινει πολυ της μοδας και σχεδον ολοι οι "ηλεκτρολογοι" αυτοκινητων εχουν τετοιες λαμπες αν δεν βρισκεις ειδοποιησε με και θα τις εχεις
Byron206 - Τετ 05 Φεβ 2003, 22:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
οκ, καταλαβα.
ξερει κανεις;;;

Κοιτα πουθενα δεν θα βρεις κατι σαν του POLO χωρις μετατροπη.
Η καλυτερη και φθηνοτερη λυση ειναι αυτες οι λαμπες.....θα δεις διαφορα χωρις να δεις μεγαλη μειωση των χρηματων σου.
DimiP - Πεμ 06 Φεβ 2003, 09:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:
DimiP έγραψε:
οκ, καταλαβα.
ξερει κανεις;;;

Κοιτα πουθενα δεν θα βρεις κατι σαν του POLO χωρις μετατροπη.
Η καλυτερη και φθηνοτερη λυση ειναι αυτες οι λαμπες.....θα δεις διαφορα χωρις να δεις μεγαλη μειωση των χρηματων σου.

για να συνενοηθουμε για τις μπλε λαμπες. στειλε κανα PM
DimiP - Πεμ 06 Φεβ 2003, 12:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη νιωθω λιγο "καγκουρας" σημερα, ξερετε αν μπορω να βαλω καποια απο τις ακολουθες λαμπες στο 206 και τι αποτελεσμα θα εχει αυτο ;;
εχει καποιος χρησιμοποιησει καποια τετοιου τυπου λαμπα ;;;
ειναι νομιμες;; στo site τους αναφερουν πως στην Ευρωπη ειναι νομιμες!

http://www.piaa.com/h4bulbs.html
Αλεξ@νδρος - Τετ 12 Φεβ 2003, 19:15:39
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Εσυ Τασο θες αυτες
Philips Vision Plus H4

50% more light

Philips Vision Plus is the award winning ultimate vehicle lighting upgrade and can be fitted simply and quickly for less than the price of half a tank of fuel

Your may feel relieved that your car has technical safety features such as an airbag and ABS. But would it not be better to avoid situation where they may be needed by simply fitting better lighting

Scientifically, it has been proven that as we get older we need more light to drive safely, for example a 40 year needs twice as much light as a 20 year old even more so when driving at high speed and statistics show that 60% of traffic accidents happen during hours of darkness or bad weather

Better lighting acts as soon as it is switched on and allows ABS to be more effective by increasing the "safety distance" and enabling obstacles in the road to be seen much earlier.

Vision Plus will also make long journeys safer, Vision Plus will help with the concentration and effort needed, during night time driving leaving you feeling less tired and more refreshed upon arrival at your destination

Philips Vision Plus is the award winning ultimate vehicle lighting upgrade and can be fitted simply and quickly for less than the price of half a tank of fuel

Up to 50% more light on the road
20 metres longer beam
Better reflections from road signs
UV resistant Cut Quartz safe to use with plastic lenses
Optimises colour temperature to give deep white light
Interchangeable upgrade with existing lamps
Fully Compliant with ECE Regulation 37

Δυστυχως εδω στο Ηρακλειο δεν τις βρηκα πουθενα
Συνηθως αυτες που μπλεδιζουν ειναι ψευτοαλογονου made in china-taiwan και δεν τις εμπιστευομαι καθολου.
Αυτες που ειναι πολυ ωραιες και δεν τυφλωνουν ειναι του Punto αλλα δεν ξερω αν ταιριαζουν σε μας
chatasos - Τετ 12 Φεβ 2003, 19:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα είναι μήπως γίνεται καμιά ζημιά με τα κρύσταλλα λόγω υπερθέρμανσης.
NICK - Τετ 12 Φεβ 2003, 19:31:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ στο δικό μου (μοντέλο 10/2000)τοποθέτησα ρελεδάκι με λάμπες 100/90w.Αν και είναι τα φανάρια με το αδιαφανές κρύσταλλο,κάνουν την νύχτα μέρα,ιδίως αν είναι αναμένοι και οι προβολείς ομίχλης.Ίσως είναι παράνομες,αλλά με προσεχτική ρύθμιση του ύψους της δέσμης,δεν τυφλώνω και τους απέναντι ,ενώ ``σβήνουν`` δίπλα μου τα καινούρια μοντέλα με τα Η7.Η αλήθεια είναι όμως ότι τραβάν πολύ ρεύμα (το καταλαβαίνω από το ότι πασχίζει να κρατήσει σταθερό ρελαντί τα βράδια),αν και δεν αντιμετώπισα εδώ και δύο χρόνια πρόβλημα με την μπαταρία.Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 18 μήνες.
GIANNIS206 - Τετ 12 Φεβ 2003, 21:13:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορούμε να ρυθμίσουμε και τα προβολάκια ομίχλης?αν ναι πώσ?
NICK - Πεμ 13 Φεβ 2003, 16:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Από όσο γνωρίζω και όσα μου είπαν από την αντιπροσωπία,τα προβολακια ΔΕΝ ρυθμίζονται.Παρόλα αυτά,βλέπω πολλά 206 τα οποία τα προβολάκια τους φωτίζουν το πολύ 2 μέτρα,ενώ τα δικά μου περίπου 6!!Βεβαια ο ρόλος τους δεν είναι να φωτίζουν μακρυά,αλλά στα πλάγια, όπως άλλωστε είναι γνωστό και σωστό...
alemao - Πεμ 13 Φεβ 2003, 16:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Εσύ να βάλεις PYREX
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
NICK - Πεμ 13 Φεβ 2003, 21:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Kανένα πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια με λάμπες 100w
chatasos - Παρ 14 Φεβ 2003, 17:37:30
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά δεν θα ήθελα παραπάνω watt, απλά πιο "καθαρό" φως.

Πάντως οι τιμές για τις osram είναι αρκετά ψηλές:
http://www.msscientific.de/xenonlamps.htm
GIANNIS206 - Παρ 14 Φεβ 2003, 20:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβές είναι αλλά είναι καλές!
Αλεξ@νδρος - Σαβ 15 Φεβ 2003, 02:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Βασικά δεν θα ήθελα παραπάνω watt, απλά πιο "καθαρό" φως.

Πάντως οι τιμές για τις osram είναι αρκετά ψηλές:
http://www.msscientific.de/xenonlamps.htm

Εχω την εντυπωση οτι οι Xenon δεν κανουν για τα δικα μας...
Κοιτα στο www.powerbulbs.com που εχει οδηγο
SnakeMJK - Παρ 21 Σεπ 2007, 18:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Η αντικατάσταση μου πήρε περίπου 20 λεπτά (κανονικά δεν παίρνει πάνω από 5), γιατί δεν μπορούσα να βρω πως ξεκουμπώνουν τα κλιπάκια της λάμπας. Τελικά θέλουν πάτημα προς τα κάτω (δηλ. προς την μέσα πλευρά της λάμπας) και τράβηγμα προς τα έξω (δηλ. δεξιά/αριστερά αντίστοιχα από την λάμπα).

Ρε παιδιά... Έκανα ότι έγραφε σε αυτό το αρχαίο τόπικ, αλλά λάμπα δεν είδα Razz Razz Razz Με το που ξεκούμπωσα αυτό που είπαν, είχε 3 μεταλλικά δοντάκια κ τίποτα άλλο. Λάμπα πουθενά!
Giannis307 - Παρ 21 Σεπ 2007, 18:40:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 3 δοντακια ειναι η πισω πλευρα της λάμπας...Εχει δυ0 κλιψακια πατας προς τα μεσα απο την μια πλευρ που εχει εξωγκωματακια και τα πιεζεις μεατξι τους και απελευθερωνεται η λαμπα....
SnakeMJK - Παρ 21 Σεπ 2007, 18:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Τα 3 δοντακια ειναι η πισω πλευρα της λάμπας...Εχει δυ0 κλιψακια πατας προς τα μεσα απο την μια πλευρ που εχει εξωγκωματακια και τα πιεζεις μεατξι τους και απελευθερωνεται η λαμπα....

Ε το γαμ*****... Θα το κάνω αύριο γιατί τώρα δεν βλέπεις τίποτα! Θα ακολουθήσει και φωτογραφικό ρεπορτάζ για τους επόμενους...
reselie - Σαβ 10 Οκτ 2009, 11:33:30
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Αλλαγη λαμπτηρων
Καλημερα σας,μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει στο πως αλλαζουμε τις λαμπες μπροστα? δεν βρισκω πουθενα αναλογο θεμα οσο εχω ψαξει :S
Κυριως με ενδιαφερει και το πως αλαζουμε τα λαμπακια θεσεως που εχει..

εχω τα φαναρια με τις Η4(μια λαμπα δηλαδη για μεσσαιες και πορειας)
Ευχαριστω προκαταβολικα Τασος!
ntemis - Σαβ 10 Οκτ 2009, 13:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον....δεν χρηαζετε να βγαλεις ολο το φαναρι....ι λαμπα ειναι μεσα σε μια θηκη...αυτη κσεκουβονει με καπιο τροπο σα να τιν κσεωιδονεις
οταν την βγαλεις...αλλαζεισ την λαμπα και βαζεισ την καινουργια...επιτα το κσαναωαζεισ στην θεση του και ισε ΟΚ!
reselie - Σαβ 10 Οκτ 2009, 13:51:52
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το προσεξα! το θεμα ειναι πως ξεκλειδωνει!!!
kovac - Σαβ 10 Οκτ 2009, 14:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το manual του αυτοκινήτου νομίζω περιγράφει επαρκώς πως να το κάνεις αυτό.
ntemis - Σαβ 10 Οκτ 2009, 19:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αστο με καμενες λαμπεσ ρε σιγα...το πολυ πολυ να σε γραψουνε!:"D
Stevon - Σαβ 10 Οκτ 2009, 23:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το τόπικ "206 - Αλλαγη λαμπτηρων" , ενώθηκε με το υπάρχον.

Mod-Team
Stevon

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες