chatasos έγραψε: |
Χτές διαπίστωσα με μεγάλη μου λύση ότι το δεξί φως δεν ανάβει στην μεσαία σκάλα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει καεί η μία λάμπα. Στην μικρή και τη μεγάλη σκάλα δουλεύει οκ.
Γνωρίζει κανείς αν είναι εύκολη η αντικατάστασή του? Αξίζει να αγοράσω μόνο το ανταλλακτικό και να προσπαθήσω να την αλλάξω μόνος μου? Μήπως χρειάζεται και "ευθυγράμμιση" των προβολέων μετά? |
Χτές διαπίστωσα με μεγάλη μου λύση ότι το δεξί φως δεν ανάβει στην μεσαία σκάλα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει καεί η μία λάμπα. Στην μικρή και τη μεγάλη σκάλα δουλεύει οκ.
Γνωρίζει κανείς αν είναι εύκολη η αντικατάστασή του? Αξίζει να αγοράσω μόνο το ανταλλακτικό και να προσπαθήσω να την αλλάξω μόνος μου? Μήπως χρειάζεται και "ευθυγράμμιση" των προβολέων μετά? |
Ady έγραψε: |
Τάσο, αύριο πρωϊ, και αν δεν σου έχει απαντήσει κανείς άλλος, θα σου περιγράψω αναλυτικά από το βιβλίο του Haynes την αλλαγή λάμπας, γιατί τώρα δεν το έχω μαζί μου το βιβλίο |
Ady έγραψε: |
Εχω την εντύπωση ότι τη διαδικασία την περιγράφει και το manual του αυτοκινήτου. |
Alexandros έγραψε: |
Το εχεις δωσει για φωτοτυπιες.Πες ναι εεεεεε? |
Άλλη ερώτηση: Το manual αναφέρει μέσα κάτι για μονό και διπλό κάτοπτρο. Ξέρει κανείς σε τι ακριβώς αναφέρεται? Επίσης δίνει 2 διφορετικούς κωδικούς λαμπτήρων, Η4 και κάτι άλλο. |
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πρέπει να έχω διπλό κάτοπτρο. Οπότε πάω για Η7.
Πέμπτη/Παρασκευή που έχω και χρόνο θα το ψάξω.... thx για τις πληροφορίες. |
Κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχω διάφανα φανάρια, αλλά έχω σίγουρα διαφορετικές λάμπες για μεσαία και μεγάλα φώτα. Τα μεγάλα παίζουν κανονικά, ενώ τα μεσαία (το δεξί) έχουν πρόβλημα. |
Oσοι εχουν τα διαφανα φαναρια βαζουν H7, εμεις οι κοινοι θνητοι Η4.Διαφορα ειναι οτι σε εμας η ιδια λαμπα κανει και τις δυο δουλειες (μεσαια-μεγαλη σκαλα)απλως αλλαζει η γωνια που ανακλωνται οι ακτινες του φωτος,στα δε Η7 υπαρχουν δυο διαφορετικες λαμπες που δρουν αθροιστικα(στην μεσαια σκαλα αναβει μονο η μια -στην μεγαλη και οι δυο).Επισης δεν βγαινει ολο το δοχειο του νερου αλλα μονο ο λαιμος που ειναι κλιπσαριστος(ναι καλα καταλαβατε το εχω ξεμονταρει :D ) |
GIANNIS206 έγραψε: |
Παιδία πολύ προσοχή απο που πιάνεται τη λάμπα μπορει να καεί αν την πιάσετε απο το κεφάλι.Καλύτερα με μαλακό (μάλινο)αν γίνεται πανι! |
GIANNIS206 έγραψε: |
Παιδία πολύ προσοχή απο που πιάνεται τη λάμπα μπορει να καεί αν την πιάσετε απο το κεφάλι.Καλύτερα με μαλακό (μάλινο)αν γίνεται πανι! |
alxdr74 έγραψε: | ||
|
Οι μπροστα μαμα λαμπες (Philips) αντικατασταθηκαν με τις Philips Bluevision.Ειναι οι ιδιες σε μπλε χρωμα ομως βγαζουν λευκοτερο χρωμα φωτισμου και ειναι πιο ξεκουραστες για τον οδηγο ενω εχουν και καλυτερη διεισδυτικοτητα
Οχι δεν βγαζουν πιο πολυ φως ουτε κανουν τιποτα περιεργα εφε-μπηκαν για πρακτικους λογους . Τιμη 18 Ευρω εκαστη.Χρονος τοποθετησης ~10 λεπτα |
DimiP έγραψε: | ||
μπλε χρωματος και βγαζουν λευκο;;; πως γινεται αυτο ;; ρε αλεξανδρε δεν θα επρεπε να μπλεδιζει λιγο και μονο απο το μπλε γυαλι γυρω γυρω- ;; |
Byron206 έγραψε: | ||||
Φιλε Dimip μπλεδιζουν αλλα πολυ λιγο Αν τα συγκρινεις αυτα με τα δικα σου θα δεις οτι τα δικα σου ειναι πιο κιτρινα ενω αυτα που λεει ο Αλεξανδρος ειναι πιο ασπρα |
Βασικά τέτοιες λάμπες ψάχνω και εγώ... οι μαμίσιες έχω την εντύπωση πως δεν φέγγουν αρκετά. |
DimiP έγραψε: |
οκ, καταλαβα.
λαμπιτσες που να βγαζουν μπλεδιζον η μπλε φως που θα βρουμε ;; ξερει κανεις;;; |
Byron206 έγραψε: | ||
Κοιτα πουθενα δεν θα βρεις κατι σαν του POLO χωρις μετατροπη. Η καλυτερη και φθηνοτερη λυση ειναι αυτες οι λαμπες.....θα δεις διαφορα χωρις να δεις μεγαλη μειωση των χρηματων σου. |
Βασικά τέτοιες λάμπες ψάχνω και εγώ... οι μαμίσιες έχω την εντύπωση πως δεν φέγγουν αρκετά. |
Το θέμα είναι μήπως γίνεται καμιά ζημιά με τα κρύσταλλα λόγω υπερθέρμανσης. |
Το θέμα είναι μήπως γίνεται καμιά ζημιά με τα κρύσταλλα λόγω υπερθέρμανσης. |
Βασικά δεν θα ήθελα παραπάνω watt, απλά πιο "καθαρό" φως.
Πάντως οι τιμές για τις osram είναι αρκετά ψηλές: http://www.msscientific.de/xenonlamps.htm |
Η αντικατάσταση μου πήρε περίπου 20 λεπτά (κανονικά δεν παίρνει πάνω από 5), γιατί δεν μπορούσα να βρω πως ξεκουμπώνουν τα κλιπάκια της λάμπας. Τελικά θέλουν πάτημα προς τα κάτω (δηλ. προς την μέσα πλευρά της λάμπας) και τράβηγμα προς τα έξω (δηλ. δεξιά/αριστερά αντίστοιχα από την λάμπα). |
Giannis307 έγραψε: |
Τα 3 δοντακια ειναι η πισω πλευρα της λάμπας...Εχει δυ0 κλιψακια πατας προς τα μεσα απο την μια πλευρ που εχει εξωγκωματακια και τα πιεζεις μεατξι τους και απελευθερωνεται η λαμπα.... |