PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας & ICE ALERT

Steve - Δευ 22 Νοέ 2004, 01:26:11
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας & ICE ALERT
Πριν από λίγο ξεκίνησα για σπίτι... 5 βαθμούς κελσίου έδειχνε το καντράν...

Όπως πάω για σπίτι με τον Πέζουλα, βλέπω 4 βαθμούς... συνεχίζει και πίπτει η θερμοκρασία στους 3 και η ένδειξη αρχίζει να αναβοσβήνει!!! Πίπτει και στους 2 όπου και έφτασα σπίτι και ακόμα αναβόσβηνε!!!

Τί θέλει να μας πεί ο Γάλλος με αυτό? Rolling eyes

Το τόπικ μετονομάστηκε

Εκ της MOD Team
MEMsound

DimiP - Δευ 22 Νοέ 2004, 01:50:40
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας...!
Steve έγραψε:
Πριν από λίγο ξεκίνησα για σπίτι... 5 βαθμούς κελσίου έδειχνε το καντράν...

Όπως πάω για σπίτι με τον Πέζουλα, βλέπω 4 βαθμούς... συνεχίζει και πίπτει η θερμοκρασία στους 3 και η ένδειξη αρχίζει να αναβοσβήνει!!! Πίπτει και στους 2 όπου και έφτασα σπίτι και ακόμα αναβόσβηνε!!!

Τί θέλει να μας πεί ο Γάλλος με αυτό? Rolling eyes

να κατσεις σπίτι σου γιατι ....κανει κρυο! Laughing Laughing Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Steve - Δευ 22 Νοέ 2004, 01:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καιρός για τρίο? Razz
shark_zak - Δευ 22 Νοέ 2004, 07:56:10
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάσταση παγετού νομίζω.... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
zzzleepy - Δευ 22 Νοέ 2004, 08:13:49
Θέμα δημοσίευσης:
ICE ALERT από 3 έως -3 βαθμούς Κελσίου... Δυστυχώς κάθε φορά που κάνει κρύο είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις την ένδειξη της θερμοκρασίας να αναβοσβήνει... Λες και δε φτάνει το πόσο κρυώνεις για να το καταλάβεις Laughing Laughing
Stevon - Δευ 22 Νοέ 2004, 11:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστοί οι προλαλλήσαντες!!!
Προσοχοί στον πάγο πάντως γιατί οι Πέζουλες είναι ευαίσθητοι στο κρύο θέλουν <<φροντίδα και ΠΡΟΔΕΡΜ>>.
Δέν έχω δεί λίγες περιπτώσεις αυτοκίνητο 1 Μήνα να μου έρχεται στο Συνεργείο επειδή είχε παγώσει ο εγκέφαλος...!!! Shocked
shark_zak - Δευ 22 Νοέ 2004, 11:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Προσοχοί στον πάγο πάντως γιατί οι Πέζουλες είναι ευαίσθητοι στο κρύο θέλουν <<φροντίδα και ΠΡΟΔΕΡΜ>>.
Δέν έχω δεί λίγες περιπτώσεις αυτοκίνητο 1 Μήνα να μου έρχεται στο Συνεργείο επειδή είχε παγώσει ο εγκέφαλος...!!! Shocked

και τι γινεται σε αυτη την περιπτωση.... Question
Steve - Δευ 22 Νοέ 2004, 11:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
ICE ALERT από 3 έως -3 βαθμούς Κελσίου...

Και δε μου λες, μέχρι -3 φτάνει η ένδειξη? Παρακάτω δεν πάει? Mad Razz

Είναι μεγάλο σπάσιμο πάντως να αναβοσβήνει συνέχεια Sad
DIMCHRI - Δευ 22 Νοέ 2004, 12:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
zzzleepy έγραψε:

ICE ALERT.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΦΡΕΝΑΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΝΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΓΟ.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΒΟΥΡΔΗΞΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑ ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Ivang - Δευ 22 Νοέ 2004, 13:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:

Έτσι, έτσι γι'αυτό τις κρύες μέρες σκουφάκι στον εγκέφαλο ! ! !

Laughing Laughing Laughing
zzzleepy - Δευ 22 Νοέ 2004, 13:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
zzzleepy έγραψε:

Πάει και πιο κάτω αλλά από τους +3 μέχρι τους -3 αναβοσβήνει διαρκώς... Και ναι, είναι μεγάλο σπάσιμο... Razz
Stevon - Δευ 22 Νοέ 2004, 18:59:25
Θέμα δημοσίευσης:
shark_zak έγραψε:
Stevon έγραψε:

και τι γινεται σε αυτη την περιπτωση.... Question

Πίστεψε με δεν θέλεις να μάθεις...όπως γράφει και ο (Ivang) καλύτερα <<σκουφάκι>> παρά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στα συνεργεία!!!!!!

p.s:άν θέλεις να σου πώ τί ακριβως γίνεται στείλε π.μ (δέν κάνω πλάκα!!!)
Steve - Δευ 22 Νοέ 2004, 19:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
p.s:άν θέλεις να σου πώ τί ακριβως γίνεται στείλε π.μ (δέν κάνω πλάκα!!!)

Και γιατί να μην το πεις εδώ να το μάθουμε όλοι? Rolling eyes
Touristas - Δευ 22 Νοέ 2004, 20:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Shocked Shocked Για εξήγησε το αυτό περί παγώματος γιατί εγώ με –5 και σκεπασμένο από χιόνι και δούλεψε κανονικά !!
Μήπως θες να πεις κάτι άλλο
kanelj - Τρι 23 Νοέ 2004, 06:39:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα ειδα το πρωτο (-) στο αυτοκινητο μου!
6 το πρωί στην Αγ.Παρασκευη και ειδα -2 βαθμους.....
Μέχρι και το τιμόνι ηταν σκληρό απο το κρυο....
shark_zak - Τρι 23 Νοέ 2004, 08:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
-4 και παγος στις 5:50 στην Ν. Ερυθραια....πωπω κρυο.... X-mas
Stevon - Τρι 23 Νοέ 2004, 09:54:59
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Stevon έγραψε:
Shocked Shocked Για εξήγησε το αυτό περί παγώματος γιατί εγώ με –5 και σκεπασμένο από χιόνι και δούλεψε κανονικά !!

Αργύρη καλημέρα!Όχι πραγματικά άν και γνωρίζω τις τεράστιες γνώσεις σου πάνω στα ηλεκτρονικά , με συνέπεια να είχες δεί ή τουλάχιστον να είχες ακούσει κάποιο περιστατικό σαν και αυτό που είπα , όντως είναι αλήθεια και εννοώ ότι ακριβώς κατάλαβες δλδ: πάγωμα του εγκέφαλου!!! Exclamation

Τώρα ποιο πάνω γράφτηκε παράπονο επειδή είπα στον Ζαχαρία να μου στήλει π.μ για λεπτομέρειες...τί να πώ!!ίσως έχουν δίκιο!!
Ο λόγος που δεν ήθελα να το πώ στον <<αέρα>> είναι επειδή δουλεύω σε Peugeot και έτσι και αναφερθεί αλλού θα σε πούν τρελλό....δεν το παραδέχονται έξω απο τους κύκλους....
Ορίστε και παραδείγματα:
1.Πιστόλι θερμού αέρα
2.Παροχή ρεύματος στον εγκέφαλο (κάτι σαν ηλεκτροσόκ)
3.Μέχρι και <<σφαλειάρες>>στον εγκέφαλο για να έρθει στα ίσια του!!!

Ελπίζω να κάλυψα.... Question
307BLUE - Τρι 23 Νοέ 2004, 12:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΜΟΥ ΕΞΩ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΥΣ -5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΕ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
elias - Τρι 23 Νοέ 2004, 13:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ πριν 3 χρόνια που έριξε κάνα μέτρο χιόνι και είχε -20 βαθμούς όλα ήταν ok, εκτός από το νερό στους υαλοκαθαριστήρες που είχε παγώσει. Εκεί να δείτε αγωνία αν θα δουλέψει το αυτοκίνητο κανονικά.
Steve - Τρι 23 Νοέ 2004, 14:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
307BLUE έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΜΟΥ ΕΞΩ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΥΣ -5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΕ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό που λες για τον κλιματισμό, ισχύει όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη διαφορά εσωτερικής με εξωτερικής θερμοκρασίας για να ανάβει αυτόματα, ή όταν υπάρχουνε "ακραίες θερμοκρασίες". Όπως π.χ. τώρα τον χειμώνα βγάζει ζέστη και το καλοκαίρι με τις ζέστες βγάζει δροσερό αεράκι Wink
307BLUE - Τρι 23 Νοέ 2004, 14:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ ΣΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.
Steve - Τρι 23 Νοέ 2004, 14:41:52
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ φίλος, κανένα πρόβλημα Very happy
ΙΑΚΩΒΟΣ - Τρι 23 Νοέ 2004, 15:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό απόγευμα.

Σχετικά με την ένδειξη.

Όταν έξω έχει π.χ. 5,2 βαθμούς, τότε η ένδειξη είναι 5 βαθμοί.

Όμως όταν έχει 5.9 βαθμούς θερμοκρασία θα δείξει 5 ή 6;

Με άλλα λόγια, πότε αλλάζει η ένδειξη; Μετά από το μισό ανεβαίνει στην επόμενη μονάδα, ή τέλος πάντων τι γίνεται;
307BLUE - Τρι 23 Νοέ 2004, 15:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ.
p206Mike - Τρι 23 Νοέ 2004, 15:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει ρε παιδιά ένας πόντος κάτω ένας πόντος πάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος....

Είναι πολύ χρήσιμο το θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας όπως και να χει και απ ότι έχω τσεκάρει στην θέση που το έχουμε είναι και αρκετά αξιόπιστο Cool
Touristas - Τρι 23 Νοέ 2004, 18:06:11
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Touristas έγραψε:
Stevon έγραψε:

Αργύρη καλημέρα!Όχι πραγματικά άν και γνωρίζω τις τεράστιες γνώσεις σου πάνω στα ηλεκτρονικά , με συνέπεια να είχες δεί ή τουλάχιστον να είχες ακούσει κάποιο περιστατικό σαν και αυτό που είπα , όντως είναι αλήθεια και εννοώ ότι ακριβώς κατάλαβες δλδ: πάγωμα του εγκέφαλου!!! Exclamation

Τώρα ποιο πάνω γράφτηκε παράπονο επειδή είπα στον Ζαχαρία να μου στήλει π.μ για λεπτομέρειες...τί να πώ!!ίσως έχουν δίκιο!!
Ο λόγος που δεν ήθελα να το πώ στον <<αέρα>> είναι επειδή δουλεύω σε Peugeot και έτσι και αναφερθεί αλλού θα σε πούν τρελλό....δεν το παραδέχονται έξω απο τους κύκλους....
Ορίστε και παραδείγματα:
1.Πιστόλι θερμού αέρα
2.Παροχή ρεύματος στον εγκέφαλο (κάτι σαν ηλεκτροσόκ)
3.Μέχρι και <<σφαλειάρες>>στον εγκέφαλο για να έρθει στα ίσια του!!!

Ελπίζω να κάλυψα.... Question
Τώρα ότι και να πω είναι λίγο. Rolling eyes
Προσωπικά κάτι τέτοιο δεν μου έχει τύχη.
Αλλά τι να κάνουμε με τα ηλεκτρονικά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!
Wink
Steve - Τρι 23 Νοέ 2004, 20:33:48
Θέμα δημοσίευσης:
ΙΑΚΩΒΟΣ έγραψε:
Καλό απόγευμα.

Σχετικά με την ένδειξη.

Όταν έξω έχει π.χ. 5,2 βαθμούς, τότε η ένδειξη είναι 5 βαθμοί.

Όμως όταν έχει 5.9 βαθμούς θερμοκρασία θα δείξει 5 ή 6;

Με άλλα λόγια, πότε αλλάζει η ένδειξη; Μετά από το μισό ανεβαίνει στην επόμενη μονάδα, ή τέλος πάντων τι γίνεται;

Ρε συ Ιάκωβε, σε τί θα σου χρησιμεύσει μια τόσο ακριβής ένδειξη? Rolling eyes
klain - Τετ 24 Νοέ 2004, 04:26:11
Θέμα δημοσίευσης:
Άσχετο...
Το θερμόμετρο είναι κάτω απο τον δεξί καθρέφτη; (ένα μικρό εξόγκωμα)
Αν ναι...Δεν επηρεάζεται απο την κίνηση; (Με την ταχύτητα να μειώνεται η ένδειξη της θερμοκρασίας...)
Δεν μπορώ να το πώ πάντως ιδιαίτερα αξιόπιστο (κυρίως για καλοκαίρι) που μπορεί να δείχνει την μια 30 την άλλη 35 και την άλλη 25. Είναι πολύ εκτεθειμένο ώστε να είναι Οκ... Θα έπρεπε να είναι κάπου "υπο σκιάν"
DIMCHRI - Τετ 24 Νοέ 2004, 09:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Τώρα ότι και να πω είναι λίγο. Rolling eyes
Προσωπικά κάτι τέτοιο δεν μου έχει τύχη.
Αλλά τι να κάνουμε με τα ηλεκτρονικά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!
Wink

παιδιά ούτε εμένα μου έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο...

παγωμένες κλειδαρειές ναι...
COOL ALEXIS - Τετ 24 Νοέ 2004, 10:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά αξιόπιστο είναι!!! Το έχω τσεκάρει αρκετες φορές με διάφορα που υπάρχουν στους δρόμους!! Το καλοκαίρι πάντως σε όποια θέση και βρισκόταν θα είχε σίγουρα πρόβλημα!!!
Steve - Τετ 24 Νοέ 2004, 13:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
klain έγραψε:
Άσχετο...
Το θερμόμετρο είναι κάτω απο τον δεξί καθρέφτη; (ένα μικρό εξόγκωμα)
Αν ναι...Δεν επηρεάζεται απο την κίνηση; (Με την ταχύτητα να μειώνεται η ένδειξη της θερμοκρασίας...)
Δεν μπορώ να το πώ πάντως ιδιαίτερα αξιόπιστο (κυρίως για καλοκαίρι) που μπορεί να δείχνει την μια 30 την άλλη 35 και την άλλη 25. Είναι πολύ εκτεθειμένο ώστε να είναι Οκ... Θα έπρεπε να είναι κάπου "υπο σκιάν"

Ναι εκεί είναι και για να μπήκε εκεί, δεν είναι τυχαίο... ο κατασκευαστής κάτι ξέρει... Wink

Όσο για την κίνηση, δεν νομίζω να επηρεάζεται! Για εμένα πάντως είναι μια χαρά αξιόπιστο γιατί το συγκρίνω με το θερμόμετρο που έχουμε σπίτι Twisted evil Razz
ΙΑΚΩΒΟΣ - Τετ 24 Νοέ 2004, 15:19:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είπα ότι θα μου χρησιμεύσει σε κάτι η ακριβής μέτρηση. Απλά είχα μια απορία για τη λειτουργία του αυτοκινήτου μου.

Καλό απόγευμα
shiba - Σαβ 14 Ιαν 2006, 05:08:00
Θέμα δημοσίευσης: ice danger
λοιπον πριν λιγο που ξεκινησα απο κεφαλαρι για γαλατσι καθωσ ανοιξα τη νμηχανη μου εβγαλε στην οθονη ενδειξεων ice danger...η αληθεια ειναι οτι γενικα εχει κανει και χειροτερα κρυα αλλα δεν μου ειχε βγαλει τιποτα...καμια ιδεα?

Το τόπικ "ice danger" του shiba ενσωματώθηκε στο παρόν.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Stevon - Σαβ 14 Ιαν 2006, 09:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο , την ένδειξη αυτή στην βγάζει απο τους 3 έως τους -3 βαθμούς κελσίου και ταυτόχρονα αναβοσβήνει .Και σε ενημερώνει για συνθήκες παγετου.
Κάπου υπάρχει και ανάλογο topic νομίζω όταν το βρώ θα το ποστάρω. Wink

Υ.γ = Ice Danger ή Ice Alert σου γράφει??
brz20 - Σαβ 14 Ιαν 2006, 12:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παιδια δεν μου την δινει να αναβοσβηνει.Το Ice Alert που εμφανιζει σου τραβαει την προσοχη με την μια.Εχω δει μεχρι και -9 στο δικο μου.
Stevon - Σαβ 14 Ιαν 2006, 13:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
.Εχω δει μεχρι και -9 στο δικο μου.

Blink Cool....... Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Σαβ 14 Ιαν 2006, 13:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
brz20 έγραψε:
.Εχω δει μεχρι και -9 στο δικο μου.

Blink Cool....... Laughing Laughing Laughing

Blink Cold θα έλεγα... Laughing Laughing Laughing (...και οχι Colt!!!)
brz20 - Σαβ 14 Ιαν 2006, 13:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ Cold θα ελεγα.Τα ειχα παιξει εκεινο το βραδυ.Ανεβαινα Περτουλι απλα για την διαδρομη.Ειναι σαν ειδικη του WRC σε καποια σημεια.Παλι καλα που δεν ειχε βρεξει τις προηγουμενες μερες γιατι τωρα μπορει να ημουν και σε κανενα χαντακι.Αν και δεν πηγαινα με πολλα.
tsosmoulis - Σαβ 14 Ιαν 2006, 23:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
τι να πει του τυροκομου που του βγαζει και χιονακια? Laughing Laughing Laughing
brz20 - Κυρ 15 Ιαν 2006, 20:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
Χα χα!!!!Καλα του τυροκομου πρεπει να ηταν ειδικη παραγγελια.
velvet - Δευ 30 Ιούλ 2012, 09:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
Χαιρετώ την ομήγυρη!

Θέλω να βάλω αισθητήρα θερμοκρασίας στο 206, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι χρειάζεται να αλλάξω. Το setup τώρα έχει ως εξής:

- το αυτοκίνητο είναι του 2004 (multiplex)
- MFD μίας γραμμής ( ημερομηνία/ώρα και r/cd)
- χειροκίνητοι καθρέφτες , μη-θερμαινόμενοι (το πιο απλό που υπάρχει)
- μια φίσα σε κάθε πόρτα, στο ύψος των καθρεφτών που δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο επάνω. Στην αριστερή πόρτα έχω 2 καλώδια και στην δεξιά έχω 3 (εκ των οποίων τα δύο είναι ίδιο χρώμα και γεφυρώνονται μέσα στο βίσμα, δηλαδή καταλήγουν σε 2 επαφές Sad )

Φαντάζομαι το πρώτο στάδιο είναι να αλλάξω τους καθρέφτες με κάποιους που έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας.
1. Θα χρειαστεί να αλλάξω την καλωδίωση στην πόρτα;
2. Θα χρειαστεί να αλλάξω και οθόνη;

Ευχαριστώ!
SnakeMJK - Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
για την καλωδίωση δεν ξέρω, αλλά νομίζω σίγουρα πρέπει να αλλάξεις την οθόνη με την μεσαία ή την μεγάλη, πέρα από τον καθρέφτη...

μήπως θα σου πήγαινε πολύ φθηνότερα να έβαζες ένα έξτρα οργανάκι από ebay; έχουν 5 ευρώ και βγάζουν 2 αισθητήρες, θερμοκρασία εντός και εκτός αυτοκινήτου...
velvet - Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το κοιτάω τις τελευταίες μέρες για κάτι από ebay, αλλά δεν έχω βρει κανένα που να μου κάνει...
Θα ήθελα να έχει ice alert ,να φωτίζεται η οθόνη και να ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο ταμπλώ Laughing

Τελικά μου φαίνεται δεν την γλυτώνω την επένδυση σε καθρέφτες και οθόνη! Rolling eyes
gpol86 - Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:45:52
Θέμα δημοσίευσης:
Οθόνη σίγουρα δε θα χρειαστείς, εκτός αν εννοείς ότι έχεις την πολύ μικρή που έχει μόνο ρολόι και όχι π.χ. RDS! Το δικό μου έχει την οθόνη της μιας γραμμής και δείχνει κανονικά θερμοκρασία, μηνύματα για ανοιχτές πόρτες, καπώ κλπ. Οπότε φαντάζομαι ότι αυτή η οθόνη αρκεί για τα μηνύματα των όποιων αισθητήρων έχει πάνω το αυτοκίνητο. Με το δεξί κουμπάκι της οθόνης αλλάζεις από ώρα σε θερμοκρασία, σ' εκείνο το σημείο εμφανίζεται. Default ένδειξη είναι πάντα η ώρα και όταν πατάς το κουμπί δείχνει τη θερμοκρασία για 10-20 δευτερόλεπτα, εκτός από όταν έχει από -3 έως 3 βαθμούς, όπου η θερμοκρασία παραμένει εμφανής και αναβοσβήνει (τότε πατάς κουμπί για να δεις την ώρα, αντίστοιχα). Τότε γράφει και ice alert στα αριστερά. Smile

Σίγουρα θα χρειαστείς δεξί καθρέφτη, γιατί αυτός έχει το θερμόμετρο. Είναι μια μικρή μπίλια στο κάτω μέρος του. Ο αριστερός δε νομίζω να χρειάζεται αλλαγή... Τώρα για το άλλο που ρωτάς, κάπου είχα διαβάσει ότι αν έχεις ηλεκτρικούς καθρέφτες, η καλωδίωση για το θερμόμετρο υπάρχει έτοιμη και μάλλον λείπει μόνο ο αισθητήρας, οπότε εφ' όσον έχεις manual καθρέφτες ίσως όντως χρειαστεί να περάσεις καλώδιο.

Σ' αυτή την περίπτωση, ίσως μπορείς να βάλεις το θερμόμετρο κάπου που να μην απαιτεί πολύ κόπο η εγκατάσταση, για να μη μπλέκεις με τις πόρτες. Το έχει κάνει ένας φίλος σε 306 και έβαλε οθόνη από 306 cabrio που είχε θερμόμετρο. Βέβαια το που θα το βάλεις είναι ένα θέμα, γιατί ο φίλος με το 306 το έχει βάλει κάπου μπροστά και όσο να 'ναι επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του μοτέρ. Όταν κινείται δείχνει τη σωστή θερμοκρασία (στο περίπου έστω), αλλά άμα το αφήσει κάπου και το ξαναβάλει μπροστά μετά από λίγο, δείχνει 70 βαθμούς! Razz
DIMCHRI - Δευ 30 Ιούλ 2012, 15:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να το βάλεις τον αισθητήρα στον δεξί καθρέφτη, απο κάτω ή ανάμεσα στον καθρέφτη και το κάλυμα.

Εγώ αυτό έκανα στον Jimnaro μου... και δουλεύει μια χαρά.

Πάντως και στον καθρευτη επηρεάζεται εν στάση...
Εν κινήσει είναι οκ..

Στο κουπέ δεν ξέρω που είναι (το έχει ενσωματομένο από μαμα)
Steve - Τρι 31 Ιούλ 2012, 17:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλία δεν αξίζει ο κόπος γι αυτό που θέλεις να κάνεις...

Είναι πολλά τα λεφτά Sad
velvet - Τετ 01 Αύγ 2012, 10:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις! Είχα πάει για μπάνια και δεν είχα μπει στο φόρουμ για να τις δω χεχε!

Ο steve έχει βαλθεί να μου κόψει τα φτερά! Laughing Πάλι καλά βέβαια, γιατί θα είχε εξανεμιστεί ήδη ο πρώτος μισθός! Embarassed

Μάλλον θα δοκιμάσω την λύση με αισθητήρα θερμοκρασίας στην οθόνη που ήδη έχω! (δείχνει rds και μηνύματα για τις πόρτες, οπότε γιατί όχι και θερμοκρασία? Wink )
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες