PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - 206CC Αλλαγή ηχείων

peugeot206cc - Τετ 25 Σεπ 2002, 13:27:42
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206CC Αλλαγή ηχείων
Από ότι ξέρω στο CC μπορούν να μπούν ηχεία 17cm (μπροστά) και 10cm(πίσω). Γνωρίζει κανένας καλά ηχεία σε αυτές τις διαστάσεις με υψηλή ευαισθησία και σχετικά χαμηλή τιμή (μέχρι 200 ευρώ και για τα 2 ζευγάρια) ;
overgr - Τετ 25 Σεπ 2002, 15:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε peugeot206CC,

κατ'αρχήν εφόσον είσαι σε σχετικά low budget, σου προτείνω σε πρώτη φάση να ΜΗΝ αλλάξεις τα πίσω ηχεία. Είναι όντως απαράδεκτα, αλλά δεν κάνουν μεγάλη διαφορά μέσα στο CC. Ξόδεψε όσα περισσότερα μπορείς για τα μπροστά, και άσε τα πίσω για αργότερα.

Σχετικά με τα μπροστα...

Καλά ηχεία από προσωπική εμπειρία είναι τα Audax και τα Focal. Φοβάμαι όμως ότι ξεφεύγουν από τα 200Ε.

Έχω ακούσει επίσης ευμενή σχόλια για την καλή σειρά της Kenwood στο CC.

Σημαντικό στοιχείο: Τι πηγή θα χρησιμοποιήσεις?
peugeot206cc - Τετ 25 Σεπ 2002, 15:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Η πηγή που θα χρησιμοποιήσω είναι της Sony το MP-30.
Τι γνώμη έχεις για την πηγή ;

Ηχεία μπορεί να μην αγοράσω διαιρούμενα για λόγους κόστους.
Επίσης είδα στο site για CADENCE.
Υπάρχουν CADENCE με μικρό κόστος (διαιρούμενα ή όχι) ;
Τι γνώμη έχεις για φτηνά INFINITY ;
overgr - Τετ 25 Σεπ 2002, 16:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικά με το Sony, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα.
Έχω κακή εμπειρία από τη Sony και την αποφεύγω...

Cadence και Infinity είναι καλές εταιρίες, φοβάμαι όμως ότι για να
κουνηθούν τα ηχεία τους απαιτούν ύπαρξη ενισχυτή. Επίσης δεν έχω ακούσει τις φθηνές σειρές τους, και δεν έχω άποψη δυστυχώς.

ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ!!!!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣ.
peugeot206cc - Τετ 25 Σεπ 2002, 16:26:07
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα βάλει διαιρούμενα στο Rallaki που είχα πριν.
Δεν έμεινα ενθουσιασμένος. Δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με τα άλλα ηχεία. Υποτείθεται πως επειδή οι ψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές δεν χάνεις τα πρίμα (από τα tweeters). Αλλά σου λέω - καμία διαφορά.

ΑΑ!! στο rallaki είχα βάλει κάποια που μου είχαν συστήσει. Ούτε που θυμάμαι την μάρκα. Μου είχαν στοιχήσει 160 ευρώ.
overgr - Τετ 25 Σεπ 2002, 16:52:50
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι τέτοια η θέση των ηχείων στις πόρτες του CC που αν δεν βάλεις διαιρούμενα δεν θα ακούς σχεδόν καθόλου πρίμα.
Nikel - Τετ 25 Σεπ 2002, 18:37:27
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Είναι τέτοια η θέση των ηχείων στις πόρτες του CC που αν δεν βάλεις διαιρούμενα δεν θα ακούς σχεδόν καθόλου πρίμα.

Συμφωνω και επαυξανω Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
TZAG - Τετ 25 Σεπ 2002, 21:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot206cc,
Πρόσεξε μιά επιπλέον λεπτομέρεια στα ηχεία πού θα πάρεις. Shocked
Οι πόρτες εσωτερικά έχουν πλαστικό προστασίας από τα νερά των παραθύρων. Αν δεν τα πειράξεις αυτά, ο ελεύθερος χώρος γιά τοποθέτηση ηχείων είναι μέχρι 45mm βάθος, καί μόνο Kenwood ή Sony μπορείς να βάλεις (προτιμώ Kenwood). Άν τα σπάσεις όμως, μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. :D Πρέπει όμως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνεις νέα πατέντα προστασίας των ηχείων που θα βάλεις διότι σίγουρα σε βλέπω να αγοράζεις ξανά ηχεία σύντομα Crying or Very sad
Προσωπικά δεν τα έσπασα κι έβαλα πολύ καλά Kenwood (KFC-PSR70P) με εξωτερικό δακτύλιο 4mm.
TZAG Wink
overgr - Τετ 25 Σεπ 2002, 22:51:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες TZAG στο ελληνικό site!
Στο www.peugeot206cc.co.uk είσαι μεγάλος θαμώνας απ'ότι θυμάμαι!
Slash - Τετ 25 Σεπ 2002, 23:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες TZAG και από μένα :D
Nikel - Πεμ 26 Σεπ 2002, 01:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε καλως τα CC απ'το http://www.peugeot206cc.co.uk/ που σκανε ενα ενα Wink Welcome TZAG.

Παντως να προσθεσω πως εαν και εγω εσπασα τα προστατευτικα παλστικα για να χωρεσω ενα ζευγαρι Peerles διαιρουμενο, ενα χρονο τωρα με βροχες πλημυρες και αρκετα πλυσιματα ακομα παιζουν δυνατα δυνατα Twisted evil
peugeot206cc - Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:16:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ όλους για τις πληροροφορίες.

Για τα συγκεκριμένα Kenwood έχω ακούσει καλά λόγια αλλά τα θεωρώ ακριβά.
TZAG - Πεμ 26 Σεπ 2002, 14:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ γιά τα καλά σας λόγια :D
Χαίρομαι πού μπήκα κι εγώ στην μεγάλη ελληνική Peugeot-παρέα.
Έχουμε να πούμε καί να μάθουμε πολλά.
TZAG Wink
peugeot206cc - Δευ 30 Σεπ 2002, 11:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητέ TZAG εάν επιτρέπεται από που τα πήρες και πόσο σου στοίχησαν τα Kenwood (KFC-PSR70P);;; Επίσης αυτά έχουν βάθος 4mm ή 40mm ;

Από όσο γνωρίζω χρειάζεται κάποιος χώρος πίσω από το μεγάφωνο που λειτουργεί σαν ηχείο. Εσένα που δεν υπάρχει αυτός ο χώρος βλέπεις κάποια διαφορά στην ένταση του παραγώμενου ήχου ή στην ποιότητα του ;;
TZAG - Τετ 02 Οκτ 2002, 17:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητέ peugeot206cc,
Τα ηχεία τα πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα Kenwood στο Παγκράτι, και κόστισαν 245 euros (με την τοποθέτηση). Είναι διαχωριζόμενα καί έχουν βάθος 48mm τα woofers, 23mm τα tweeters. Επειδή ο μέγιστος ελεύθερος χώρος, όπως προανάφερα παλαιότερα, είναι 45mm, χρειάστηκε να βάλω σε κάθε woofer από ένα δακτύλιο 4mm γιά να συμπληρώσουν τη διαφορά. Όσον αφορά την ύπαρξη αντιηχείου, θεωρώ πως είναι απαραίτητη, αλλά με αυτές τις προδιαγραφές που έχει το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν τα περιθώρια γιά πολλές επιλογές, παρά μόνον όταν αρχίσεις τις μετατροπές. Αυτό όμως κοστίζει επιπλέον χρόνο καί χρήμα. Παρόλα αυτά, είμαι αρκέτα ικανοποιημένος με την απόδοσή τους. Τέλος, γνώριζε πως η αλλαγή των πίσω ηχείων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι ΜΟΝΟΝ 10mm διάσταση χωρά, καί ότι καί να βάλεις, πάλι την ίδια ποιότητα θα έχεις. Εγώ δεν τα άλλαξα, αλλά αν τα άλλαζα θα έβαζα ΔΥΟ δρόμων γιά να έχω κάπως περισσότερο μπάσο (καλύτερη απόδοση στις χαμηλές).
TZAG Wink
Nikel - Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:43:53
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Αγαπητέ peugeot206cc,
Τα ηχεία τα πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα Kenwood στο Παγκράτι, και κόστισαν 245 euros (με την τοποθέτηση). Είναι διαχωριζόμενα καί έχουν βάθος 48mm τα woofers, 23mm τα tweeters. Επειδή ο μέγιστος ελεύθερος χώρος, όπως προανάφερα παλαιότερα, είναι 45mm, χρειάστηκε να βάλω σε κάθε woofer από ένα δακτύλιο 4mm γιά να συμπληρώσουν τη διαφορά. Όσον αφορά την ύπαρξη αντιηχείου, θεωρώ πως είναι απαραίτητη, αλλά με αυτές τις προδιαγραφές που έχει το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν τα περιθώρια γιά πολλές επιλογές, παρά μόνον όταν αρχίσεις τις μετατροπές. Αυτό όμως κοστίζει επιπλέον χρόνο καί χρήμα. Παρόλα αυτά, είμαι αρκέτα ικανοποιημένος με την απόδοσή τους. Τέλος, γνώριζε πως η αλλαγή των πίσω ηχείων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι ΜΟΝΟΝ 10mm διάσταση χωρά, καί ότι καί να βάλεις, πάλι την ίδια ποιότητα θα έχεις. Εγώ δεν τα άλλαξα, αλλά αν τα άλλαζα θα έβαζα ΔΥΟ δρόμων γιά να έχω κάπως περισσότερο μπάσο (καλύτερη απόδοση στις χαμηλές).
TZAG Wink

Συμφωνω απολυτα με τον Tzag...Πεταμενα λεφτα για τα πισω ηχεια ειδικα οταν το χρημα που εχεις-θελεις να ξοδεψεις ειναι περιορισμενο.

ΥΓ. Tzag Μην πεις κουβεντα για το signature Wink
Μου αρεσε μοπυ τι να κανω Crying or Very sad Mr. Green Crying or Very sad
overgr - Πεμ 03 Οκτ 2002, 13:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως όταν άλλαξα τα πίσω ηχειάκια είδα σημαντική διαφορά. Όχι στην ένταση ή στο μπάσο (10cm τι να σου δώσουν). Η Καθαρότητα του ήχου μέσα στο αυτοκίνητο άλλαξε πολυ - αυτά που έχει το αυτοκίνητο από τη μαμά του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.

Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω, όταν είναι περιορισμένα τα λεφτά δεν τα ακουμπάς... αλλά η αλλαγή τους ΈΧΕΙ διαφορά!
TZAG - Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel,
Ουδείς αναμάρτητος Evil
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
TZAG Wink
peugeot206cc - Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για το reply.
Μάλλον θα κόψω τα πλαστικά μέσα στη πόρτα αφού το έκανα στο παρελθόν και δεν είχα πρόβλημα.
Με μπερδέψατε λίγο. Δεν είναι καλύτερα να τοποθετήσω δύο διαιρούμενα φτηνά μπροστά (π.χ. κάτι Magnat που βρήκα,35000drx.,92db/W/m,και πάνω από 100W) και να βάλω και πίσω (π.χ. Kenwood ~15000δρχ.) ;

Έτσι μου στοιχίζει ποιο φτηνά; Τι να προτιμήσω τελικά;
TZAG - Πεμ 03 Οκτ 2002, 20:08:04
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot206cc έγραψε:
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για το reply.
Μάλλον θα κόψω τα πλαστικά μέσα στη πόρτα αφού το έκανα στο παρελθόν και δεν είχα πρόβλημα.
Με μπερδέψατε λίγο. Δεν είναι καλύτερα να τοποθετήσω δύο διαιρούμενα φτηνά μπροστά (π.χ. κάτι Magnat που βρήκα,35000drx.,92db/W/m,και πάνω από 100W) και να βάλω και πίσω (π.χ. Kenwood ~15000δρχ.) ;

Έτσι μου στοιχίζει ποιο φτηνά; Τι να προτιμήσω τελικά;

peugeot206cc να προτιμήσεις διαιρούμενα Exclamation Exclamation
Καί να φτιάξεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πλαίσιο προστασίας των ηχείων σου από τα νερά Exclamation Exclamation Exclamation
Επίσης σου προτείνω, αν θες, στην ίδια τιμή να σου δώσω τα δικά μου 16.5mm AUDAX HT170Z0 4Ω woofers τα οποία δεν τα έβαλα γιατί δεν ήθελα να κόψω τα εσωτερικά πλαστικά Crying or Very sad συν τα tweeters MACROM 57.11 8Ω. Μόνο πού πρέπει να βάλεις φίλτρο (crossover) γιά τον σωστό διαχωρισμό των συχνοτήτων.
TZAG :D
savras - Δευ 17 Μάϊ 2004, 07:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟ CC ΜΟΥ ΗΧΕΙΑ LANSAR ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΗΧΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΑ 100%.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΗΧΕΙΑ(ΚΙΑ) ΤΟΥ CC.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΆΣΤΑΣΉ ΤΟΥ;

ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ) ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ
DRAKE - Δευ 17 Μάϊ 2004, 13:58:06
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά πρέπει να είναι 13εκ όπως και τα πίσω του 3θυρου.
Skull - Δευ 17 Μάϊ 2004, 18:22:23
Θέμα δημοσίευσης:
savras έγραψε:
ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ) ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ

Ε ετσι θα ειναι και τα πισω.... Razz

Κακης ποιοτιτας χαρτι με της πλακας μαγνητακι!!! Very happy
Touristas - Δευ 17 Μάϊ 2004, 19:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
13εκ έχει πίσω !!
savras - Τρι 18 Μάϊ 2004, 07:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα και πάλι...
παιδιά έχω την εντύπωση πως τα 13αρια είναι τεράστια για πίσω στο cc. Μιλάμε ότι η τρύπες των ηχείων πίσω είναι υπερβολικά μικρές...

μπορεί κάποιος να μας απαντήσει με σιγουριά;
Touristas - Τρι 18 Μάϊ 2004, 16:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ουπς σημείωσε λάθος δεν είναι 13αρια …ένα μυαλό όλη μέρα στη δουλεία τεσπα
Είναι δεκαράκια τελικά sorry !!
Embarassed
Skull - Τρι 18 Μάϊ 2004, 17:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Embarassed

Oυπς τελικα λαθος εκανα tweeter ειναι!!!! Embarassed Razz

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Touristas - Τρι 18 Μάϊ 2004, 20:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Touristas έγραψε:
Embarassed

Oυπς τελικα λαθος εκανα tweeter ειναι!!!! Embarassed Razz

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Εεε όχι ακριβώς τουιτερ… Razz
Steve - Τρι 18 Μάϊ 2004, 21:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας που ανοίχθηκε το topic, μπορεί να γράψει κάποιος τις διαστάσεις ηχείων πορτών και πίσω, για το 3θυρο XS? Rolling eyes (Μοντέλο 2004)
Skull - Τρι 18 Μάϊ 2004, 22:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Μιας που ανοίχθηκε το topic, μπορεί να γράψει κάποιος τις διαστάσεις ηχείων πορτών και πίσω, για το 3θυρο XS? Rolling eyes (Μοντέλο 2004)

Ε μιας που ανοιχθηκε 16.5 μπροστα και οπως ειπε και πιο πανω ο Κυριακος 13 πισω!!!! Very happy
Steve - Τετ 19 Μάϊ 2004, 11:17:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρεις αν υπάρχει και χώρος για να μπει κανένα crossover κοντά στα ηχεία? Η παραείναι στριμωγμένα? Rolling eyes
DRAKE - Τετ 19 Μάϊ 2004, 14:20:38
Θέμα δημοσίευσης:
Θα εννοεις crossover στα ηχεία στις μπροστινές πόρτες. Φυσικά υπάρχει χώρος για να μπεί οπουδήποτε στην πόρτα αρκεί να στερεωθεί γερά για να μην προκαλεί κραδασμούς και άλλους ενοχλητικούς θορύβους....
Και κάτι άλλο μην μετράτε τη διάσταση των ηχείων από το άνοιγμα που έχουν οι γρίλιες γιατί όταν λέμε πχ 16,5εκ ή 13εκ εννοούμε τη διάμετρο ολόκληρου του ηχείου και όχι μόνο του κώνου. Ανάλογα με την κατασκευή του ηχείου σε ένα ηχείο 13εκ ο κώνος μπορεί να είναι 12 ή και 11 εκ. Οι γρίλιες των αυτοκινήτων πάντα είναι μικρότερες από τη συνολική διάμετρο του ηχείου. Και σε μένα στην αρχή φαινόντουσαν μικρά αλλά αφού ξήλωσα το πίσω πλαστικό ανακάλυψα ότι η θέση ήταν αποκλειστικά για ηχείο 13εκ
Skull - Τετ 19 Μάϊ 2004, 14:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
...Φυσικά υπάρχει χώρος για να μπεί οπουδήποτε στην πόρτα αρκεί να στερεωθεί γερά για να μην προκαλεί κραδασμούς και άλλους ενοχλητικούς θορύβους....

Δεν νομιζω να υπαρχει και πολυ ελευθερος χωρος....σκεψου και το πισοχαρτο!!! Wink
εγω το εμπιξα καλα μεσα και το χτυπησα και στερεωθηκε απο μονο του!Δεν μπορει να κανει και αλλιως!!! Very happy

Κοιτα και αυτο .... καλη ιδεα μου φαινετε!!! Very happy

CC-Gio - Τετ 01 Σεπ 2004, 14:15:10
Θέμα δημοσίευσης: Ηχοσύστημα σε 206cc ???
Ειμαι τρελαμενος με τη μουσικη και θελω ενα καλο ηχοσυστημα για το cc,αλλα δεν εχει και πολυ.......χωρο αυτο το αυτοκινητο!

Τι συνδιασμους μπορω να κανω για πηγη,πισω κ μπροστινα ηχεια????

Τα cc του club ειναι ευχαριστημενα με το ηχοσυστημα τους?
gianic - Τετ 01 Σεπ 2004, 19:00:52
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα φιλε μου. Θα σου πω τι εκανα εγω στο αμαξι μου για να παρεις μια ιδεα .
Ηχεια μονο μπροστα, εννοειται 16.5 cm , διαιρουμενα της audiobahn πηγη το 'παλιο' αλλα καλο pioneer 7500 (wma-mp3) τελικο 4χ50 της audiobahn και ενα προσωρινο sub στις πισω θεσεις της blaupunkt 10''.
Εντυπωσεις τωρα. Οι μεσαιο-ψηλες αποδιδονται πολυ καλα , με λιγη μονωση στη πορτα ειμαι σιγουρος πως oi μεσαιες θα αποδιδονται σχεδον τελεια.
Ενα προβληματακι ειναι οι χαμηλες απο τους 80hz περιπου και κατω γιατι πολυ απλα η καμπινα του sub ειναι μικρη και δεν υπαρχει και η ''υποστηριξη'' απο το πορτ μπαγκαζ για να δινει extra ογκο.
Η λυση που ενδεχεται να ακολουθησω ειναι η κατασκευη μιας καμπινας αρκετα μεγαλης ωστε το sub να κατεβαινει αρκετα πιο χαμηλα .
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.
Στην τελευταια ερωτηση σου μπορω να σου πω πως ναι ειμαι ευχαριστημενος κατα 80%.
Phevos - Τετ 01 Σεπ 2004, 20:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
αν και δεν εχω cc αλλα ψαχνω και για ηχητικη απολαυση στο 206 μου, θα σου τη γνωμη μου.
κατάρχην ο,τι κανεις να το κανεις ολοκληρωμενο και οχι σιγα-σιγα, δηλ, ολο το συστημα μαζι .
επειτα 16.5 ηχεια εμπρος σιγουρα και ενας καλος 4καναλος ενισχυτης.
sub θα προτεινα 10" λογω χωρου .
αν θελεις πισω ηχεια θα προτεινα 5καναλο ενισχυτη.
απο μαρκες νομιζω πως οι macrom και genesis για κατι καλο και ακριβο ή signat, eton για κατι πιο φθηνο αλλα αξιοπιστο.
για sub προσωπικα σε polo φιλου μου εχω ακουσει το magnat και κοπαναει απιστευτα αλλα πολυ καλα παιζουν και τα rockford και mtx.
για ηχεια εχεις πολλες επιλογες με cadense, focal, jbl, rockford, mbquart, peerless να ξεχωριζουν.

και εγω στο ψαξιμο ειμαι...
DRAKE - Πεμ 02 Σεπ 2004, 01:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
O χώρος είναι σχετικό... Αν θέλεις κάτι σχετικά απλό όπως μια πηγή , διαιρούμενα ηχεία εμπρός και ομοαξονικά πίσω δεν υπάρχει σχετικό πρόβλημα. Μπορείς επίσης σε αυτά να προσθεσεις και έναν 4κάναλο όπως αναφέρθηκε αλλά θα χάνεις λίγο στις χαμηλές. Αν δεν θέλεις να θυσιάσεις καποιον από τον (μικρό) χώρο αποσκευών για κάποιο ευμεγέθες sub και ενισχυτές μπορείς να κάνεις ειδικη κατασκευή στις πόρτες οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες. Τοποθετείς τα tweeter στις εργοστασιακές θέσεις στους καθρέπτες ή στο ταμπλό (θα σου πει ο εγκαστάτης που είναι καλύτερα) και μπορέις να βάλεις από ένα μιντ 13εκ στο πάνω μέρος της πόρτας σε ειδική κατασκευή (door panel). Στο κάτω μέρος μπορείς να βάλεις από ένα 8ιντσο sub σε door panel πάντα και μονόνωντας σωστά την πόρτα το αποτέλεσμα μπορεί να καταπλήξει. Πάντως αν δεν έχεις παιδιά ή αν δεν χρησιμοποιείς πολύ τις πίσω θέσεις βάλε αυτό Twisted evil
Έχεις χώρο και για sub και για ενισχυτές Twisted evil
http://www.ecosse-peugeot.co.uk/show_pic.asp?img=products/206/lights/boom_box&cnt=1
gianic - Πεμ 02 Σεπ 2004, 02:01:13
Θέμα δημοσίευσης:
κατι τετοιο φανταζομαι αλλα παει για πεταμα μετα ο ανεμοθραυστης !

το μονο προβλημα που εχει το cc ειναι απο που θα βγουν οι χαμηλες κι αυτο λυνεται με πολυ πολυ ογκωδη καμπινα, αλλα θα πρεπει να καλυφθουν τουλαχιστον τα 2/3 του χωρου πισω. τωρα 12'' ή 10'' αναλογα τα γουστα .
Skull - Πεμ 02 Σεπ 2004, 04:47:29
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Έχεις χώρο και για sub και για ενισχυτές Twisted evil
http://www.ecosse-peugeot.co.uk/show_pic.asp?img=products/206/lights/boom_box&cnt=1

Κυριακο εχεις κολησει με αυτην την κατασκευη...μην μασας καντην και εσυ και ας μην εχεις cc!!! Razz

Με μια πηγή , διαιρούμενα ηχεία εμπρός και ομοαξονικά πίσω,εναν τετρακαναλο ενισχυτη και ενα 10ιντσο sub θα εισαι σουπερ για τον χωρο που εχεις! Wink

Εδω ημαστε εμεις,εσυ με το cc δεν θα εισαι??? Very happy
CC-Gio - Πεμ 02 Σεπ 2004, 13:37:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον ζηταω πολλα! Sad
Καλο ηχο χωρις να χασω χωρο! Τεσπα,αποτι φαινετε θα χτυπησω καμια πηγη (πανακριβη) και καλα ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις (μπρος-πισω).
πηγη αξιζει να μπει με οθονουλα?,μπορω να βρω τετοια μεχρι 1000 ευρω?
η' μηπως ειναι καλυτερη μια απλη?

Γιαννη εχεις ανεμοθωρακα? εχει χωρο,οταν ειναι τοποθετημενο,απο κατω?
δηλαδη πανω στα πισω καθισματα?

Θελω τα φωτα σας!!! Idea
gianic - Πεμ 02 Σεπ 2004, 17:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι εχω και παρεπιπτοντως κανει τρομερη δουλεα ! οσο αφορα το χωρο μια χαρα περιθωριο εχει απο κατω . σκεψου οτι ειναι μια λεπτη σιτα με μεταλλικο σκελετο . .απλα οταν τον τοποθετεις ξεχνας τις πισω θεσεις για ατομα εστω και στριμωγμενα ...
παντως αν δε βαλεις subaki θα απογοητευτεις πολυ κι ας βαλεις και την πιο ακριβη πηγη με τα πιο ακριβα ηχεια .

Ετσι εκανα κι εγω στην αρχη και τελικα δεν αντεξαν τα αυτακια μου απ τη "μεσαιοψηλιλα" και τοποθετησα εκεινη τη στιγμη sub και τελικο και ηρεμησα. οσο αφορα για οθονες κλπ ψαξε στο www.kalogeropoulos.gr να παρεις μια ιδεα.
DimiP - Παρ 03 Σεπ 2004, 08:22:43
Θέμα δημοσίευσης:
cc-q-silver έγραψε:
Μαλλον ζηταω πολλα! Sad
Καλο ηχο χωρις να χασω χωρο! Τεσπα,απ΄οτι φαινετε θα χτυπησω καμια πηγη (πανακριβη) και καλα ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις (μπρος-πισω).
πηγη αξιζει να μπει με οθονουλα?,μπορω να βρω τετοια μεχρι 1000 ευρω?
η' μηπως ειναι καλυτερη μια απλη?

Γιαννη εχεις ανεμοθωρακα? εχει χωρο,οταν ειναι τοποθετημενο,απο κατω?
δηλαδη πανω στα πισω καθισματα?

Θελω τα φωτα σας!!! Idea

προσεξε φιλε μου γιατι η οθονη στο 206 πεφτει πανω στους κεντρικους αεραγωγους!
φανταζεσαι το χειμωνα που θα δουλευει (μαλλον ε; ) το καλοριφερ να ριχνει το ζεστο αερα πανω στην οθονη;
Ε! δεν ειναι οτι καλυτερο. αρκετα ζεσταινεται απο μονη της, δεν χρειαζεται να τη ζεσταινουμε κι εμεις.
προσωπικα θα εβαζα μονο οθονη οροφης και οχι φιξ πανω στο ραδιοCd.

τωρα αν ρωτας και το αλλο, δεν θα εβαζα μαλλον καθολου γιατι :
α. πολλαπλασιαζεις τον κινδυνο κλοπης. η οθονη με τα χρωματα και τα εφε τραβαει σα μαγνητης τα βλεμματα των κλεφτρονιων!
β.πολλαπλασιαζεις τον κινδυνο κλοπης. η οθονη με τα χρωματα και τα εφε τραβαει σα μαγνητης τα βλεμματα των κλεφτρονιων!
γ.πολλαπλασιαζεις τον κινδυνο κλοπης. η οθονη με τα χρωματα και τα εφε τραβαει σα μαγνητης τα βλεμματα των κλεφτρονιων!

το΄πιασες το υποννοουμενο;;;; Smile
gianic - Παρ 03 Σεπ 2004, 10:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη μπορει να την ασφαλισει και αν δεν κανω λαθος ειναι και χωρις επιβαρυνση απλα παραθετεις στην ασφαλιστικη την αποδειξη ή το τιμολογιο αγορας και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.
τωρα για τους αεραγωγους μαλλον θα ειναι προβλημα αλλα δεν παιρνω και ορκο
DimiP - Παρ 03 Σεπ 2004, 10:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
Δημητρη μπορει να την ασφαλισει και αν δεν κανω λαθος ειναι και χωρις επιβαρυνση απλα παραθετεις στην ασφαλιστικη την αποδειξη ή το τιμολογιο αγορας και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.
τωρα για τους αεραγωγους μαλλον θα ειναι προβλημα αλλα δεν παιρνω και ορκο

να την ασφαλισει μπορει . να πληρωσει το ασφαλιστρο τον συμφερει;;;
με τιποτα δεν ειναι δωρεαν η ασφαλιση ηχοσυστηματος σε αυτοκινητο. Wink
gianic - Παρ 03 Σεπ 2004, 10:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου παντως ειναι δωρεαν χωρις καμια απολυτως επιβαρυνση
p206Mike - Παρ 03 Σεπ 2004, 11:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως και με τους αεραγωγούς δεν νομίζω να χεις πρόβλημα γιατί τον Χειμώνα απλά θα τους κλείνεις και θα βγαίνει ο αέρας από δεξιά αριστερά και από κάτω...
ROLAND GARROS - Παρ 03 Σεπ 2004, 13:56:00
Θέμα δημοσίευσης:
Λέω και εγώ τι έχω κάνει και αν θες έλα και άκου το πρίν αποφασίσεις.

πηγή μαμά ( δεν μου αρέσει να παρεμβαίνω στην εμφάνιση, ασε που θα αχρηστευόταν και το κοντρολάκι στο τιμόνι)

μπροστινά ηχεία peerless διαιρούμενα 16,5 mm πίσω μαμα (όσο και αν σας κάνει εντύπωση είναι δορυφοράκια της blaukpunt)

ενισχυτής 800 sony xplod και sub 10 crystal audio.

Αποτέλεσμα άριστο...

βέβαια όταν τερματίζω τσιρίζει το τουίτερ, ήθελε πυκνοτάκια που δεν έβαλαν στην τοποθέτηση, παρόλα αυτα παιζεί καθαρότατα και δυνατά

Όσο για χώρο, τα πίσω καθίσματα ανεπηρέαστα και το sub δεν κόβει πολύ απο το πορτ παγκαζ. για την ακρίβεια δύο μεγάλα shaque vouayaz μια μικρή τσάντα ώμου και ανοιχτή οροφή ήταν το must για το φετινό καλοκαίρι για το πορτ παγκαζ του ccδιου μου.

αν όντως θες να το ακούσεις... είμαι στη διάθεση σου
mick206 - Παρ 03 Σεπ 2004, 20:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
ROLAND GARROS έγραψε:
βέβαια όταν τερματίζω τσιρίζει το τουίτερ, ήθελε πυκνοτάκια που δεν έβαλαν στην τοποθέτηση, παρόλα αυτα παιζεί καθαρότατα και δυνατά

Έχεις δει τα πυκνοτάκια πως είναι;;; Laughing
Μάλλον δεν έβαλες σωστά υπερθετικό βαθμό... Wink
gianic - Παρ 03 Σεπ 2004, 21:22:22
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον πειραματιστηκα αρκετα με τη θεση του sub (λογω σχηματος) και τελικα το εβαλα στο πορτ μπαγκαζ . μπορει να μου τρωει ολο το χωρο αλλα το αποτελεσμα ειναι δραματικα διαφορετικο κατεβαινει πολυ πιο χαμηλα και επιτελους ακουω σωστο μπασο .
CC-Gio - Παρ 03 Σεπ 2004, 23:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
ROLLAND μπροστινα ηχεια?? δεν εχεις καθολου?

Anyway,οσο για την οθονη ειναι υπερβολη πιστευω και επικινδυνο!!

Μια καλη πηγη mp3/wnm με τρελα demo ειναι οτι πρεπει πιστευω για τις ξανθιες που θα καθονται και θα τα χαζευουν! Wink
gianic - Σαβ 04 Σεπ 2004, 13:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Μια καλη πηγη mp3/wnm

wma : windows media audio Wink

Παράθεση:
ειναι οτι πρεπει πιστευω για τις ξανθιες που θα καθονται και θα τα χαζευουν

που θα τις βαζεις τις καημενες ? Ειναι κι αυτο αλλο ενα προβλημα ...
CC-Gio - Σαβ 04 Σεπ 2004, 19:48:15
Θέμα δημοσίευσης:
oups sorry εννουσα wma....thanx John!

Καθε μερα και διαφορετικη! Wink
Ετσι υπαρχει χωρος!
gianic - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:13:02
Θέμα δημοσίευσης:
χαχα σωστος ... Very happy μαλλον θα πρεπει να προβουμε ομως εμεις οι ccδες και σε αγορα μπαγκαζιερας για παν ενδεχομενο... Exclamation Shocked Exclamation
CC-Gio - Κυρ 05 Σεπ 2004, 20:46:48
Θέμα δημοσίευσης:
Θα παρουμε την "ιστορια " αυτη που ειναι για τις αποσκευες στο πισω μερος....

χωρανε 2 ατομα εκει πανω ε? Shocked

Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy
gianic - Δευ 06 Σεπ 2004, 12:44:19
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε γιωργο ειχα κανει την υπερτατη μαλ***α και χωρεσα 7 ατομα στο αμαξι. ενας εγω , 2 στου συνοδηγου, 3 πισω κανονονικα Shocked Shocked Shocked ,και ενας πανω στο πορτμπαγκαζ και κρατιοταν απ τα hoops για να μη φυγει στις στροφες ουρλιαζοντας ... Απειρο γελιο Very happy
CC-Gio - Δευ 06 Σεπ 2004, 13:43:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Αυτο επρεπε να το βγαλετε φωτο!! Δεν θα το εκανα με καμια παναγια!!

Το καημενο το pug!!!
gianic - Δευ 06 Σεπ 2004, 17:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
cc-q-silver έγραψε:
ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

Δεν θελω να το συζητησω Embarassed

τελικα τι θα κανεις με το I.C.E. ?
ROLAND GARROS - Τρι 07 Σεπ 2004, 08:43:58
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
ROLAND GARROS έγραψε:

Έχεις δει τα πυκνοτάκια πως είναι;;; Laughing
Μάλλον δεν έβαλες σωστά υπερθετικό βαθμό... Wink

εχω δεί ... είναι σαν μισό σπιρτόκουτο! Very happy είχα στο Α3 εξου και εχω γνώμη

Επίσης δεν θυμάμαι ποιος με ρώτησε για μπροστινά ηχεία, αλλά ήδη είχα πεί και από πριν οτι έχω διαιρούμενα peerless μπροστα Cool
gianic - Τρι 07 Σεπ 2004, 20:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα τα πυκνωτακια εχουν ενα ογκο που πιστεψε με δεν περναει απαρατηρητος...εκτος κι αν εβαλες με τα λιγοτερα farrad που υπαρχουν
ROLAND GARROS - Τετ 08 Σεπ 2004, 09:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
εγκω αλμπανο τουριστα ντεν ξέρει τόσα Πόλλα!

Confused Embarassed
gianic - Τετ 08 Σεπ 2004, 12:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
Σε παρεξηγησα φιλε μου αλβανε , συγχωρεσε με... Rolling eyes
ROLAND GARROS - Τετ 08 Σεπ 2004, 12:47:10
Θέμα δημοσίευσης:
αν χασουμε το βραδυ θα γινω τουρκος παντως...
gianic - Τετ 08 Σεπ 2004, 13:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
ιδωμεν ιδωμεν...
crusader - Κυρ 31 Οκτ 2004, 11:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει τις διαστάσεις των ηχείων (μπρος-πίσω) που φοράει το GTI (μοντέλο 2004)?
Είναι ίδια με αυτά του XS?
Skull - Κυρ 31 Οκτ 2004, 14:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω να εχουν καμια διαφορα...

Εκτως αν αλλαζει ολοκληρο σχημα ταπετζαριας! Razz

16.5 μπροστα και 13 πισω!! Very happy
crusader - Δευ 01 Νοέ 2004, 09:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
οκ, ευχαριστώ Γιάννη!
ultra-one - Σαβ 13 Νοέ 2004, 23:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
Για την πίσω εταζέρα του 3θυρου τι θα προτείνατε?
Χωράνε οβάλ ηχεία χωρίς να κάνω μετατροπές?
Δεν θέλω Subwoofers και ιστορίες. Μόνο καλά οβάλ (αν χωράνε) και ιδάνικά 2WAY αν υπάρχουν.

Το Gti έχει 16αρια στις πόρτες με ξεχωριστό Tweeter μπροστά και ΧΑΛΙΑ 13άρια πίσω που μάλλον θα καταργήσω.

Θα αλλάξω και αυτή την εργοστασιακή Μ@@@@@@@@Α Clarion, με ένα Blaupunkt San Francisco (μοντέλο του 2000 αλλά απείρως καλύτερο από το Clarion) που είχα από το 309.
Demis - Τετ 15 Δεκ 2004, 10:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως γνωριζει καποιος κανενα site με κατασκευες ιce για CC....?
MEMsound - Πεμ 16 Δεκ 2004, 09:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ριξε μια ματια σε αυτες τις φωτο Shocked Shocked Cool Wink :

http://www.206tuning.be/gallery/ice_30.jpg

http://www.206tuning.be/gallery/ice_31.jpg

http://www.206tuning.be/gallery/ice_32.jpg

http://www.206tuning.be/gallery/ice_35.jpg

http://www.206tuning.be/gallery/ice_45.jpg

http://www.206tuning.be/meetings/meetings_lelystad_50.jpg

http://www.206tuning.be/meetings/meetings_ninove_09.jpg

http://www.206tuning.be/meetings/meetings_ninove_10.jpg

http://www.206tuning.be/meetings/meetings_ninove_11.jpg
CC-Gio - Πεμ 16 Δεκ 2004, 16:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα Μανθο,μας εφτιαξες!!! Cool

Τι ειναι αυταααααα!! Shocked Θα χοροπηδαει το αυτοκινητο απο τα μπασα!!! Shocked
DIMCHRI - Κυρ 26 Δεκ 2004, 11:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
ROLAND GARROS έγραψε:

πηγή μαμά ( δεν μου αρέσει να παρεμβαίνω στην εμφάνιση, ασε που θα αχρηστευόταν και το κοντρολάκι στο τιμόνι)

μπροστινά ηχεία peerless διαιρούμενα 16,5 mm πίσω μαμα (όσο και αν σας κάνει εντύπωση είναι δορυφοράκια της blaukpunt)

Αποτέλεσμα άριστο...

Όσο για χώρο, τα πίσω καθίσματα ανεπηρέαστα και το sub δεν κόβει πολύ απο το πορτ παγκαζ. για την ακρίβεια δύο μεγάλα shaque vouayaz μια μικρή τσάντα ώμου και ανοιχτή οροφή ήταν το must για το φετινό καλοκαίρι για το πορτ παγκαζ του ccδιου μου.

τα κοντρολάκια στο τιμόνι δεν αχρηστεύονται. οι περισσότεροι οίκοι έχουν βγάλει ανταπτωράκια, που τα κάνουν να δουλεύουν αυτά τα κουμπιά, με οποιοδήποτε ηχοσύστημα. (έχω δει σε pioneer και kenwood)
όπως κάνουν και τiς ενδείξεις της πηγής να τις δείχνει η πάνω οθόνη του αυτοκινήτου κανονικά όπως με το μαμα ηχοσύστημα.
kanelj - Κυρ 26 Δεκ 2004, 22:55:48
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
ROLAND GARROS έγραψε:

Αποτέλεσμα άριστο...

τα κοντρολάκια στο τιμόνι δεν αχρηστεύονται. οι περισσότεροι οίκοι έχουν βγάλει ανταπτωράκια, που τα κάνουν να δουλεύουν αυτά τα κουμπιά, με οποιοδήποτε ηχοσύστημα. (έχω δει σε pioneer και kenwood)
όπως κάνουν και τiς ενδείξεις της πηγής να τις δείχνει η πάνω οθόνη του αυτοκινήτου κανονικά όπως με το μαμα ηχοσύστημα.

Ναι αλλα κοστιζει 80 ευρω Evil Evil Evil
(τουλαχιστον στην Kenwood & Blaupunkt) Wink Wink
Demis - Δευ 27 Δεκ 2004, 09:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
Memsound σε ευχαριστω για τα site poy προτεινες.... Razz
MEMsound - Δευ 27 Δεκ 2004, 09:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
Anytime my friend.!
CC-Gio - Δευ 27 Δεκ 2004, 11:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Για JVC που ειχα ρωτησει παει γυρω στα 100-120 ευρω το ανταπτορακι!

Ετσι λοιπον,το βγαζεις εντελως και αγοραζεις μια πηγη 120 ευρω πιο ακριβη =αρα και πιο καλη! Wink

Γνωμη μου...
dimitris2003 - Παρ 04 Μάρ 2005, 16:14:27
Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 206cc - Ηχοσύστημα που δεν παίζεται!
Αγαπητέ φίλε,

Τετάρτη 24 Φεβ αγόρασα το CC μου (μεταχειρισμένο από Φίλο)
Πέμπτη Πρωί Ξυλόθηκε ολόκληρο.

Ηθελα Ποιότητα και Watt μαζί.
Η Λύση ήταν.

Πηγή : JVC KD LHX 502 το οποίο είναι με touch panel χωρίς κουμπιά και ταιριάζει απόλυτα στα χρώματα του εσωτερικού φωτισμού του αυτοκινήτου.
Έχει και αντάπτορα για τα χειριστήρια του τιμονιού (extra)

Μπρoστά 16,5 : oxygen Sphere 6

Πίσω : 10.00 rainbow sl 100

Sub: 10 inche το οποίο το έβαλα πίσω απο την πλάτη μου. Για χώρο αποσκευών ξέχασέ το. Ακούνε όλοι οι άλλοι που είναι από εξω και οι μέσα τίποτα.

Ενισχυτης για ηχεία : DLS classic 41 4x50

Ενισχυτής για SUB : Croossfire 2x100 (υπήρχε και ήθελα να τον χρησιμοποιήσω) Εσύ μπορείς να πάρεις έναν 5-κάναλο συνολικά.

Οι ενισχυτές τοποθετήθηκαν πίσω στο πάτωμα, με κατασκευή κόσμημα.

O ήχος είναι απίθανος τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Αρκει να θυσιάσεις μια θέση στα πίσω καθίσματα. Ακούς από την αναπνοή της Πρωτοψάλτη μέχρι το Beats του Tiesto. Στάθμες απίστευτα ψηλές αλλά πρώτα από όλα χωρίς καμμία παραμόρφωση.

Κόστος 1350 euro. σύντομα θα έχω και photos από την τοποθέτηση.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

Δημήτρης
MEMsound - Παρ 04 Μάρ 2005, 18:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη είναι "πρώτη δημοσίευση"!
Εύγε Δημήτρη.
Αν δεν σου στερεί κάτι αυτή η τοποθέτηση του sub (εσύ ξέρεις πόσο χρησιμοποιηέις τις πίσω θέσεις) σίγουρα είναι καλύτερη ακουστικά από ότι στο χώρο αποσκευών που στο CC είναι τελείως αποκομένος από την καμπίνα.
Question Σωστή η επιλογή για 10αρι sub αφού ο χώρος του cc είναι πολύ μικρός, όπως επίσης και τα διαιρούμενα Oxygen για μπροστά (αλήθεια πόσο έκαναν αυτά μόνα τους?)
Αναμένω φώτο της εγκατάστασης! Cool Cool Wink Wink
gianic - Σαβ 05 Μάρ 2005, 03:01:49
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη εχω δοκιμασει και πορτ μπαγκαζ και πισω καθισματα η διαφορα ειναι χαωδης . 100% καλυτερη αποδοση χαμηλων στο πορτ μπαγκαζ . εξαλλου το μεταλλο μεταφερει τους συντονισμους . μανθο αν το ακουσεις θα το καταλαβεις .
MEMsound - Σαβ 05 Μάρ 2005, 03:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχεις αδικο σε αυτό που λες για τον συντονισμό των μετάλλων αλλά λάβε υπόψη σου κάθε sub (συνδυσμός μεγαφώνου και κούτας) αποδίδει διαφορετικά.

Αλλιώς ενα sealed, αλλιώς ένα bass reflex, αλλιώς ένα band pass κλπ κλπ.

Άρα ο δρόμος για την επιλογή του sub αλλά και της τοποθέτησής του είναι πιό μπερδεμένος και η τελική λύση βρίσκεται μόνο με δοκιμές.

Ένα συγκεκριμένο sub μπορεί να παίζει καλύτερα στο χώρο αποσκευών από ένα άλλο αλλά το 2ο να παίζει καλύτερα μέσα στην καμπίνα.

Άρα δοκιμάζω 4 - 5 sub σε διάφορες θέσεις μέσα στο αυτοκίνητο και όπου ο ήχος με ικανοποιεί περισσότερο καταλήγω.

Εγώ τουλάχιστον όποτε φτιάχνω ένα αυτοκίνητο με ενδιέφερει πολύ η ακουστική αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω την χρηστικότητα του αυτοκινήτου.
Ετσι πρώτα σχεδίαζω που και πως θα γίνει η τοποθέτηση των διαφόρων συσκευών και στην συνέχεια επιλέγω τις καλύτερες συσκευές για την κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα γούστα και τις ακουστικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού.

Έξάλλου η ακουστική είναι κάτι υποκειμενικό και δεν αρέσει σε όλους μας να ακούμε το ίδιο κομμάτι με τον ίδιο τρόπο

Ίδιως αν μπλέξεις στο "παιχνίδι" και το γεγονός ότι κάθε είδος μουσικής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά τότε το πράγμα μπερδεύται ακόμα περισσότερο. Wink
gianic - Σαβ 05 Μάρ 2005, 12:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
δεν μπορω παρα να συμφνησω !
ρε μανθε που τη βρισκεις τετοια λογοδιαροια 4 η ωρα το πρωι
Question Shocked
MEMsound - Σαβ 05 Μάρ 2005, 16:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
δεν μπορω παρα να συμφνησω !
ρε μανθε που τη βρισκεις τετοια λογοδιαροια 4 η ωρα το πρωι
Question Shocked

Όπως και στις 4 το απόγευμα.....!
Βασικά έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα του ήχου και ότι έχει σχέση με αυτό με ενδιαφέρει αφάνταστα.! Wink Cool
dimitris2003 - Δευ 07 Μάρ 2005, 11:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Tis photografies tha tis anebaso sto forum thn tetarth to proi.

To sub to topothetisa sthn kampina giati prota apo ola den ithela na thysiaso xoro apo tis aposkeues. Epipleon iso tha ithele mallon kati poly pio isxyro (megethos kai watt) kai exidikeuemeno (eidiki kataskeuh) gia na erxete o ixos tou sub poly dynata mesa sthn kampina (isos leo, den to xero auto).

Exaloy pos tha ginotan na einai anoixto kai na exeis ena 10insho me megalh kampina sto port baggage? anyway....

Epipleon 3 h 4 atoma spania tha mpoune sto autokinhto kai se authn thn periptosh bgazeis to sub afou exei prizaki. Alla einai kai mia eukaireia gia na stamatiso na kano ton TAXITZH!!!! xe xe xe

Sthn arxh to sub to eixa piso apo th thesh tou synodigou. Tora einai piso apo th dikh mou thesh. Stoy synodigou to akouga pio glyka alla den antexe na kathisei kaneis. Tora to ebala piso apo th dikh mou thesh, to rithmisa ligo pio xamila se syxnotites meso tou JVC kai pragmatika th BRISKO pou me KOUNAEI oloklhro!!!!! Me ton anethoraka exei kryftei kai apo ta matia ton epitideion.

Sub tha mporouse na mpei kai 12inch alla den yparxei logos.

Ta oxygen an thymame prepei na kostisan 170 h 190 eyro. Ta crossover tous den xrismopoiihthikan afou oi ryftmiseis ginontai apo ton enisxyti.

Ola ligo poly einai sxetika paidia. Arkei na pareis to apotelesma pou
theleis kai exartate apo to posa xrimata kai xoro eisai diatetheimenos na thysiaseis.
MEMsound - Δευ 07 Μάρ 2005, 13:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως ακριβώς τα λες είναι φίλε μου.
Επίσης 12ιντσο μέσα στην καμπίνα του cc είναι μαλλον υπερβολή άσε που θες και πιο μεγάλο ενισχυτή για να έχεις τον ίδιο έλεγχο και ατάκα στο μπάσσο.
gianic - Δευ 07 Μάρ 2005, 14:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εγω παω τωρα για 12αρι με sealed καμπινα στο πορτ μπαγκαζ. το υψος της θα ειναι μεχρι το κουρτινακι παντως !

λοιπον βρηκα και το καλυτερο υλικο για καμπιινα , αμιαντος , αλλα ειναι πολυ βαρυ . δυστυχως
MEMsound - Δευ 07 Μάρ 2005, 15:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
παιδια εγω παω τωρα για 12αρι με sealed καμπινα στο πορτ μπαγκαζ. το υψος της θα ειναι μεχρι το κουρτινακι παντως !

λοιπον βρηκα και το καλυτερο υλικο για καμπιινα , αμιαντος , αλλα ειναι πολυ βαρυ . δυστυχως

Για καλή ατάκα και έλεγχο στο μπάσσο οι sealed καμπίνες είναι μονόδρομος. Χανούν λίγο με μέγιστη ένταση αλλά επειδή δεν πάμε για διαγωνισμό spl νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν μας ενδιαφέρει....

Με ένα 12αρι (γύρω στα 400Wrms/91dB) σε sealed καμπίνα με γύρω στα 30-35λιτρα θα είσαι μια χαρά.
Ακόμα καλύτερα αν έχεις το datasheet του ηχείου ώστε να φτιάξεις ότι ακριβώς χρειάζεται το μεγάφωνό σου.

Όσο για τον αμίαντο έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ βαρύς.
Το ίδιο και το μολύβι το οποίο είναι το πιο αδρανες υλικό ηχητικά.
Εγώ θα σου πρότεινα το εξής για την sealed κούτα σου:

12-16mm κοντρα πλακε θαλάσσης (αυτό που είναι σαν "σάντουιτς") το οποίο είναι πολύ πιο ελαφρύ από το MDF και πολύ πιο ανθεντικό.
Εσωτερικά το περνάς μονωτικό ελαστικό χρώμα και μετά του κολλάς ηχομονωτικό φύλο ricofon πάχους 3-4cm (η γνωστή "αυγουριέρα").
Και εξωτερικά το ντήνεις με την γνωστή για τέτειες κατασκευές έυκαμπτη μοκέτα.

Επίσης να σου πω ότι υπάρχουν τέτοια φύλλα ricofon ειδικά σχεδιασμένα για απορρόφηση χαμηλών συχνοτήτων αλλά και (το καλύτερο από όλα) φύλλο ricofon που περιέχει μια στρώση μολύβι πάχους 1,5-2mm το οποίο κάνει (δοκιμασμένα) απίστευτη δουλειά.....
DRAKE - Δευ 07 Μάρ 2005, 15:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το ρικοφον με το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μόνωση στις πόρτες για δημιουργία καμπίνων για τα εκεί ηχεία; Και αν ξέρεις τι διαφορά τιμής έχει από το απλό ρικοφόν;
MEMsound - Δευ 07 Μάρ 2005, 19:13:10
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Το ρικοφον με το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μόνωση στις πόρτες για δημιουργία καμπίνων για τα εκεί ηχεία; Και αν ξέρεις τι διαφορά τιμής έχει από το απλό ρικοφόν;

Σίγουρα, και θα κάνει απίστευτη δουλειά. Exclamation
Δεν είναι "απαγορευτικά" ακριβό αλλά άκριβότερο από το σκέτο.
Επειδή είχα αγοράσει πριν από δύο χρόνια περιπου δεν θυμάμαι τιμή.
Θα πάρω αύριο ένα τηλέφωνο να ρωτήσω πόσο έχει το κομμάτι (100x50 cm) και θα σου πω. Wink
(Εννοείται φυσικά πως δεν αγοράζουμε τέτοια πράγματα από καταστήμα τα ηχοσυστημάτων αλλά από καταστήματα μονωτικών υλικών)
crusader - Πεμ 31 Ιαν 2008, 21:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιός ξέρει τι διαστάσεις ηχεία φοράει το 206 1,6 8v 1999 μοντέλο;
Stevon - Παρ 01 Φεβ 2008, 10:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Ποιός ξέρει τι διαστάσεις ηχεία φοράει το 206 1,6 8v 1999 μοντέλο;

Σπύρο , λογικά 16,5cm εμπρός , και 13 πίσω.

Υ.γ= Δέν σε έχω ξεχάσει...περιμένω ενημέρωση

Randy - Τρι 07 Οκτ 2008, 01:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μπροστα εχω την εντυπωση οτι μπαινουν ανετα ηχεια 2-δρομων 17cm..

Αυτο το λεω, διοτι ενας φιλος πηγε να βαλει και οταν ξεκουμπωθηκε το πλαστικο της πορτας αντικρυσε ενα τεραστιο κενο, με ενα ηχειακι(εργοστασιακο) τοσο δα σαν να μην πω τωρα..

Εμενα μου εκαναν δωρο αυτα

http://www.pixmania.com/gr/gr/630382/art/sony/c-asa-aooieei-oio-xs-f172.html

Εστω και λιγο θεωρω πως καπως καλυτερα θα ακουγονται απο τα μαμα του.. Εχω 206 τριθυρο και στο κουτι επανω λεει στις μαρκες αυτοκινητων οτι στο 206 μπαινει.. Ελπιζω να ναι αληθεια.. Θα απω για τοποθετηση και θα δουμε..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες