PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ρουλεμάν που σφυρίζει

STELIOS - Τετ 11 Φεβ 2004, 19:55:01
Θέμα δημοσίευσης: Ρουλεμάν που σφυρίζει
Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του?
Sidobre - Τετ 11 Φεβ 2004, 21:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο ή όταν "τσουλάει" το αυτοκίνητο; Το λέω γιατί έχει διαφορά!

Αν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ακούγεται ένας τέτοιος θόρυβος (που ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα), τότε το πιο πιθανό είναι ιμάντας δυναμό και όχι ρουλεμάν. Είναι περίεργο αλλά κάποτε με είχε μπερδέψει και εμένα αφού έκανε ψιλομεταλικό θόρυβο ενώ δεν ήταν.

Αν όμως στο κάνει όταν "τσουλάει" το αμάξι τότε κοίτα διαδοχικά φρένα και μετά πίσω ρουλεμάν άξονα μπας και κάποιο ψιλοσφυρίζει.
Sidobre - Τετ 11 Φεβ 2004, 21:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
Και μια που αναφέρεις ρουλεμάν (και απ'ότι ξέρω έχει συζητηθεί αρκετές φορές) το ρουλεμάν σασμαν ακούγεται με νεκρά ως τακ τακ τακ τακ.....
Svstouk - Τετ 11 Φεβ 2004, 22:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Και μια που αναφέρεις ρουλεμάν (και απ'ότι ξέρω έχει συζητηθεί αρκετές φορές) το ρουλεμάν σασμαν ακούγεται με νεκρά ως τακ τακ τακ τακ.....

Καλά, ε; Η παραστατικότητά σου σπάει κόκκαλα, ρε Τάσο! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Μπορείς να μιμείσαι και ζώα; Shocked Mr. Green
STELIOS - Πεμ 12 Φεβ 2004, 14:55:25
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Οταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο ή όταν "τσουλάει" το αυτοκίνητο; Το λέω γιατί έχει διαφορά!

Αν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ακούγεται ένας τέτοιος θόρυβος (που ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα), τότε το πιο πιθανό είναι ιμάντας δυναμό και όχι ρουλεμάν. Είναι περίεργο αλλά κάποτε με είχε μπερδέψει και εμένα αφού έκανε ψιλομεταλικό θόρυβο ενώ δεν ήταν.

Αν όμως στο κάνει όταν "τσουλάει" το αμάξι τότε κοίτα διαδοχικά φρένα και μετά πίσω ρουλεμάν άξονα μπας και κάποιο ψιλοσφυρίζει.

Οταν το βαζω μπροστα, ανεξαρτητα αν τσουλαει ή οχι. Δηλαδη δεν ειναι απ'τη μεταδοση.
Sidobre - Παρ 13 Φεβ 2004, 01:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει.

-----------------------

Στέφανε....
Σαν τι ζώο δηλαδίς;
Svstouk - Παρ 13 Φεβ 2004, 11:11:40
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Στέφανε....
Σαν τι ζώο δηλαδίς;

Σταματάω εδώ, γιατί βλέπω το topic από ρουλεμάν να γίνεται ζωολογικός κήπος. Cool Razz Razz

(Υ.Γ. Mπορείς να κάνεις το αλογάκι; Mr. Green Mr. Green Mr. Green )
STELIOS - Κυρ 15 Φεβ 2004, 18:46:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει.

ΟK θα το τσεκαρω, ναι εχω κανει αρκετα χλμ, ελπιζω να'ναι αυτο. Τhanx !!!
Touristas - Κυρ 15 Φεβ 2004, 19:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Καλησπερα !!
Σηνηθος ακουγεται ο ιμαντας οταν ειναι κρυο,ρυθμιση δεν περνει εχει εντατηρα με ελατηριο!!Αν εξακολουθη να ακουγεται και μετα θα χρειαστη αλαγη και ισως και καπιο ρουλεμαν !!! Δεν ξερω βεβαια ποσα χλμ. εχεις? Rolling eyes
action_peugeot - Τρι 17 Φεβ 2004, 00:10:25
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρουλεμαν που σφηριζει
STELIOS έγραψε:
Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του?
To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1564 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1560 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ.
kovac - Τρι 17 Φεβ 2004, 05:15:19
Θέμα δημοσίευσης:
Και πόσο κοστίζει περίπου αυτό παιδιά, γιατί κι εμένα σφυρίζει.
Θα το κατεβάσω σε κανένα γήπεδο αν συνεχίσει έτσι! Shocked

Μου είχαν πει πως ίσως να είναι από τον παράξενο καιρό κι αν δεν περάσει όταν αλλάξει ο καιρός τότε να πάω για αλλαγή. Αλλά ο καιρός πέρασε και δεν ήταν αυτό τελικά. Ξέρετε τιμή λοιπόν?

Πολύ Νίκαια έπεσε σε αυτό το topic. Very happy Cool Cool Cool
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
STELIOS έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Καλησπερα !!
Σηνηθος ακουγεται ο ιμαντας οταν ειναι κρυο,ρυθμιση δεν περνει εχει εντατηρα με ελατηριο!!Αν εξακολουθη να ακουγεται και μετα θα χρειαστη αλαγη και ισως και καπιο ρουλεμαν !!! Δεν ξερω βεβαια ποσα χλμ. εχεις? Rolling eyes

Eχω 56000 χλμ αλλα αυτο ακουγεται εδω και κανα χρονο, απλα επειδη παντα εχω μουσικη δεν με ενοχλει. Ομως το ξερω οτι το κανει ενω δεν θα επρεπε.
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:14:55
action_peugeot έγραψε:
STELIOS έγραψε:
To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1664 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1660 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ.

Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?

Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ?
Touristas - Τρι 17 Φεβ 2004, 18:21:40
STELIOS έγραψε:
action_peugeot έγραψε:
STELIOS έγραψε:
To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1664 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1660 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ.

Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?

Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ?

Εναν ιμαντα εχει για ολα!!!
teoman - Τρι 17 Φεβ 2004, 18:27:10
Touristas έγραψε:

Άλλος ο ιμάντας για δυναμό και άλλος για εκκεντροφόρους...
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 18:46:01
teoman έγραψε:
Touristas έγραψε:

Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Υποψη οτι μηλαμε για τον 1.4 (8βαλβιδο - ενας εκκεντροφορος)

Απλα βλεπω δυο διαφορετικες απαντησεις ........
teoman - Τρι 17 Φεβ 2004, 18:51:37
STELIOS έγραψε:
teoman έγραψε:
Touristas έγραψε:

Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Υποψη οτι μηλαμε για τον 1.4 (8βαλβιδο - ενας εκκεντροφορος)

Το ορκίζομαι... Laughing
Δες και στα service που έχουν κάνει κάποιοι (πχ 60000km).

Και δώρο οι τιμές (από 1400 8v):

Κιτ χρονισμού (ρουλεμάν-ιμάντας) TU3AL (83103) - 54.82 ευρώ
Ιμάντας K6-LE1564 (5750Ζ2) - 14.18 ευρώ
action_peugeot - Τρι 17 Φεβ 2004, 23:57:09
STELIOS έγραψε:
action_peugeot έγραψε:
STELIOS έγραψε:
To αυτοκινητο εχει ιμαντα 6ΚΡ1564 αλλαγη ιμαντα σε 6ΚΡ1560 η 6ΚΡ1555 και ολα ΟΚ.

Οι 6ΚΡ1560 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ?

Αυτος ο ιμαντας ειναι για το στροφαλο-δυναμο-A/C-Y/T.Χρονος ζωης 50000χλμ -600000χλμ .Το κοστος 15€
nikq - Τετ 18 Φεβ 2004, 12:13:55
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα Cool
Να σας πως συγκεκριμένα ποίο είναι το δικό μου πρόβλημα.
Άκουω έναν μεταλλικό θόρυβο (σαν να είναι ρόδα από καροτσάκι που να θέλει λάδωμα…)
Αυτός ο θόρυβος ακούγεται μόνο εν κινήσει και σε χαμηλές ταχύτητες. Στο περίπου με 2 άρα στο κιβώτιο και γύρω στις 2.000 – 2.2000 στόφες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο… είναι το πολύ 3-4 μέρες που το άκουω…
Exclamation
Touristas - Τετ 18 Φεβ 2004, 17:23:21
teoman έγραψε:
STELIOS έγραψε:
teoman έγραψε:
Touristas έγραψε:

Το ορκίζομαι... Laughing
Δες και στα service που έχουν κάνει κάποιοι (πχ 60000km).

Και δώρο οι τιμές (από 1400 8v):Ρε παιδια για τον εξω ιμαντα μιλαμε!!!!Αλλος του εκκεντροφορου !!! Cool

Κιτ χρονισμού (ρουλεμάν-ιμάντας) TU3AL (83103) - 54.82 ευρώ
Ιμάντας K6-LE1564 (5750Ζ2) - 14.18 ευρώ

teoman - Τετ 18 Φεβ 2004, 17:41:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πάμε πάλι,γράφεις Αργύρη ότι έχει έναν ιμάντα για όλα,γράφω ότι έχει έναν για εκεντροφόρο και έναν για όλα τα υπόλοιπα,πού είναι το λάθος?

STELIOS έγραψε:

Touristas έγραψε:

PUGMAD - Τετ 18 Φεβ 2004, 23:32:01
Θέμα δημοσίευσης: ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Παράθεση:

δεν θα δεις διαφορα αν βαλεις μικροτερο ή μεγαλύτερο ιμαντα δυναμο (poly v) μιας και εχει τεντωτηρα που ο μηχανικος τον ρεγουλαρει. κατα μέσο ορο οι κατασκευαστές δίνουν 60000 χλμ ζωης για τους ιμαντες (ένας εκεντροφορου που ειναι μεσα σε καλυμα και δεν φαινετε και ενας poly v ο οποιος αλλαζει το μηκος αναλογα με τα αξεσουαρ του αυτοκινητου αρα και τις τροχαλιες που κινει. Πάντως στο μαγαζι που δουλευω έδωσα ενα τεντωτήρα ιμάντα δυναμου για 106 (tu κινητηρας) γυρω στα 110 euro μάρκας SKF .Ξέρει κανεις τιμη για γνησιο μιας και μου φαινετε οτι δεν το γλυτωνω στο επομενο servis ;
STELIOS - Τετ 03 Μάρ 2004, 13:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα η αλλαγη εγινε και στους 2 ιμαντες.

Πληροφοριακα:

1 ιμαντας εκκεντροφορου με εντατηρα/ρουλεμαν (Ιμαντας+εντατηρας ειναι ενα κιτ) - 56 ευρω

1 ιμαντας δυναμο - 11 ευρω
fpug - Τετ 03 Μάρ 2004, 14:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Τελικα η αλλαγη εγινε και στους 2 ιμαντες.

Πληροφοριακα:

1 ιμαντας εκκεντροφορου με εντατηρα/ρουλεμαν (Ιμαντας+εντατηρας ειναι ενα κιτ) - 56 ευρω

1 ιμαντας δυναμο - 11 ευρω

εγω εχω αλαξει υμαντα δυναμο στο gt
22 ευρω.
Vasso - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα , θα ήθελα μια μικρή βοήθεια ...
Πήγα μόλις στην Automotivo Peugeot επειδή ακούγεται σφύριγμα στο αυτοκίνητο από τον ιμάντα . Εκεί έβαλαν σπρέϋ το οποίο δεν έκανε όμως τίποτα....
Έβαλε το παλικάρι ακουστικά σαν γιατρός και έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι το ρουλεμάν ...
Τιμή για όλα : ρουλεμάν , ιμάντας και άλλο ένα μικρότερο ρουλεμάν (just in case) μου είπε 190 €
Η τιμή ?????? πως σας φαίνεται ??? ξέρετε που μπορώ να τη βγάλω φθηνότερα ?
konstantinos - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασε και εσύ να βάλεις σπρεϊ, πάρε απο ένα βενζινάδικο... να έχει και σιλικόνη σαν βασικό συστατικό... και θα δεις διαφορά ΣΙΓΟΥΡΑ

170 ευρά το ρουλεμάν? μάλιστα... ωραία το πάνε το παιχνίδι.
pugsang - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:47:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μου αρέσει που εκανες και 20 Ευρα εκπτωση απο μονος σου Κωσταντινε..190 ειπε η κοπελλα οχι 170.

Πολλα ειναι Βασω.Ολοκληρο το δυναμο της Peugeot sport κανει 150 Ευρα και ειναι και 80 Amp..Ακου 190 Ευρα τα ρουλεμαν..Απο χρυσο είναι??

Η δουλεια σου μπορει να γινει και σε ενα ηλεκτρολογειο αυτοκινητων..Για ψαξτο λιγο....
konstantinos - Παρ 19 Μάρ 2004, 15:01:49
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Μου αρέσει που εκανες και 20 Ευρα εκπτωση απο μονος σου Κωσταντινε..190 ειπε η κοπελλα οχι 170.

Ρε ατίθασε νέε... 170 ρουλεμάν + 20 ιμάντας = 190

για την τιμή τών ρουλεμάν μίλαγα
Vasso - Παρ 19 Μάρ 2004, 15:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
θα κοιτάξω αλλού γιατί όντως είναι εξωφρενικό...
ευχαριστώ παιδιά Smile
nikq - Τετ 24 Μάρ 2004, 17:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούω έναν μεταλλικό θόρυβο (σφύριγμα) όταν κινούμαι (μάλλον από τους τροχούς.. από την μηχανή όχι)
Το ακουω και με 1η με 1000 – 1500 στρόφες και με 2άρα στο κιβώτιο και γύρω στις 2.000 – 2.2000 στόφες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο…

Καποιa ιδέα..? Evil
Touristas - Τετ 24 Μάρ 2004, 18:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
Από αυτές τις στροφές κι επάνω τίποτα?
nikq - Παρ 26 Μάρ 2004, 15:56:59
Θέμα δημοσίευσης:
ίσως να ακούγεται και ποίο ψηλά στις στροφές (πάντα το ακούω με χαμηλή ταχύτητα… αλλά π α ν τ ο τ ε) μάλλον να φταίει και το μουγκρητό της μηχανής και να μην το ακούω Πίο ψηλά! Αλλά εκτός ότι είναι τρελά εκνευριστικό, είναι μήπως και επικίνδυνο…? Έχω την υποψία ότι ακούγεται από την κίνηση κάποιου από τους 4 τροχούς… και συγκεκριμένα ίσως από το μπροστινό αριστερά ή πίσω τροχο . αυτό γιατί πριν ένα χρόνο είχα αλλάξει ακρομπαρα και ιμιακρομπαρα λόγο κτυπήματος (στον αριστερό μπροστινό τροχό)
χωρίς να το έχω εξακριβώσει εκατό τις εκατό μπορεί να ακούγεται πάντα ….Όταν κινούμε με όση ταχύτητα και εάν έχω
Sidobre - Παρ 26 Μάρ 2004, 17:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
ίσως να ακούγεται και ποίο ψηλά στις στροφές (πάντα το ακούω με χαμηλή ταχύτητα? αλλά π α ν τ ο τ ε) μάλλον να φταίει και το μουγκρητό της μηχανής και να μην το ακούω Πίο ψηλά! Αλλά εκτός ότι είναι τρελά εκνευριστικό, είναι μήπως και επικίνδυνο?? Έχω την υποψία ότι ακούγεται από την κίνηση κάποιου από τους 4 τροχούς? και συγκεκριμένα ίσως από το μπροστινό αριστερά ή πίσω τροχο . αυτό γιατί πριν ένα χρόνο είχα αλλάξει ακρομπαρα και ιμιακρομπαρα λόγο κτυπήματος (στον αριστερό μπροστινό τροχό)
χωρίς να το έχω εξακριβώσει εκατό τις εκατό μπορεί να ακούγεται πάντα ?.Όταν κινούμε με όση ταχύτητα και εάν έχω

Ακρόμπαρα, ημιαξόνια κλπ κλπ μέχρι το σασμάν θα ακουγόντουσαν ΚΑΙ με νεκρή ταχύτητα ρολάροντας το αυτοκίνητο. Εσύ όμως δεν αναφέρεις κάτι τέτοιο ρε Νίκο.

Αρα ο θόρυβος επικεντρώνεται στο σύστημα μετάδοσης ή/και μηχανής. Για δοκίμασε να το ακούσεις με σταματημένο αυτοκίνητο με νεκρή πατώντας γκάζι. Στο κάνει; Αν στο κάνει είναι θέμα κινητήρα. Αν δεν στο κάνει επικεντρώσου στο σασμάν.
Sidobre - Παρ 26 Μάρ 2004, 17:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμμ, μήπως έχεις κάνει ποτέ σβουρίδια; Τέρμα το τιμόνι αριστερά ή δεξιά και σπινάρισμα; Rolling eyes
nikq - Παρ 26 Μάρ 2004, 17:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον έχεις δίκιο και συγνώμη που δεν το ανάφερα για να βοηθήσω …. Θα σιγουρευτώ το απογευματάκι φεύγοντας από την δουλεία αλλά και με νέκρα ακούγεται… με γκαζίες και νεκρά σταματημένοσ σίγουρα δεν ακούγεται το παραμικρό!Οσο για σβουρίδια δεν το έχω ποτε επιχειρήσει.σταματημένοσ Με Τέρμα το τιμόνι αριστερά και σπινάρισμα μάλλον πριν Κανά μήνα ίσα ίσα για να στρίψω απότομα
Vasso - Δευ 03 Μάϊ 2004, 10:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί ο θόρυβος έχει γίνει αφόρητος και προβλέπεται να τα παίξει ... λέω αυτή την εβδομάδα να το αλλάξω ....
μπορείτε να με βοηθήσετε ειδικότερα οι νότιοι για καλό συνεργείο με καλές τιμές ???
όχι εξουσιοδοτημένο .... Sad Sad
Vasso - Δευ 03 Μάϊ 2004, 14:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί κάποιος να μη βοηθήσει ??
mick206 - Τρι 04 Μάϊ 2004, 03:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μη βοηθήσει ??

Βάσω έτσι όπως το έγραψες μάλλον δεν θα σε βοηθήσει κανένας γιατί τους απωθείς όλους! Very happy Laughing

Όλγαααααααααααααααααααα
Δώσε στη Βασούλα μας το μαγικό τηλέφωνο!
Όχι το δικό μου βρε... Laughing Shocked Laughing Laughing Ξέρεις εσύ! Smile Wink
Vasso - Τρι 04 Μάϊ 2004, 08:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Βάσω έτσι όπως το έγραψες μάλλον δεν θα σε βοηθήσει κανένας γιατί τους απωθείς όλους! Very happy Very happy

Τι εννοείς ????????????????????? Shocked αν εννοείς τους νότιους επειδή μένω Νέα Σμύρνη να μην τρέχω βόρεια ...... πρωί πρωί ...... Smile
MDVQ1 - Τρι 04 Μάϊ 2004, 10:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και μιλατε για ρουλεμαν.....
Ειναι λογικο στις 90.000χλμ να θελουν αλλαγη τα ρουλεμαν των τροχων σε 206 1,4 (εχουμε 4 απο δαυτα στην δουλεια και εκτος απο αμορτισερ κατα τα ΄λλα σκυλια με οδηγηση "εταιρικου" τυπου!!!)
maria - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 12:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Καλημέρα Cool
Να σας πως συγκεκριμένα ποίο είναι το δικό μου πρόβλημα.
Άκουω έναν μεταλλικό θόρυβο (σαν να είναι ρόδα από καροτσάκι που να θέλει λάδωμα…)
Αυτός ο θόρυβος ακούγεται μόνο εν κινήσει και σε χαμηλές ταχύτητες. Στο περίπου με 2 άρα στο κιβώτιο και γύρω στις 2.000 – 2.2000 στόφες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο… είναι το πολύ 3-4 μέρες που το άκουω…
Exclamation

Phga, xtes to diko mou gia to idio problhma akribws kai shmera mou eipan oti ta petsakia-lastixa pou kratoun th mhxanh exoun f8arei kai apo ekei proerxetai o hxos! Ayrio pou 8a paw na to parw 8a kserw kalytera gia to pws kai giati. Argoun pantws na to ftiaksoun giati den exoun ta antalaktika kai prepei na ta paraggeiloun.
nikq - Δευ 17 Μάϊ 2004, 14:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ok.ευχαριστώ Μαρία για την απάντηση σου.Στα Ποσά χιλιόμετρα σου εμφανίσθηκε?
Κάτι νεότερο είχαμε?
nikq - Πεμ 21 Απρ 2005, 15:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Επαναφέρω το ερώτημα…
Αυτό που είχα μου πέρασε … και ήρθε άλλο 2gunfire (Το προηγούμενο πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας τα φρένα - όλο το set - δίσκοι – δαγκάνες – τακάκια)
Όταν και μονo όταν έχω τέρμα αριστερά το τιμόνι ακούγεται σφύριγμα! τι είναι τώρα αυτό ???? Evil
Βεβαίως έχει και συνέχεια Confused από 0 - 70 χιλιόμετρα ακούγεται ένας θόρυβος πάλι από αριστερά (εντελώς διαφορετικός από τον άλλον ) αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μετά τα 70 εξαφανίζεται , λες να φταίνε τα λάστιχα?Τσεκαρα στα γρήγορα με τον μηχανικό μου μήπως φταίει κάποιο ρουλεμάν (των τροχών) δεν βρήκε τίποτα Sad Confused
atari - Σαβ 24 Αύγ 2013, 00:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σας!

Οταν αναβω το 307, ακουω αυτο τον θορυβο σα τρακτερ/πετρελαιοκινητο λιγο. Πηγα στην peugeot και μου ειπαν οτι ειναι το ρουλεμαν του τεντωτηρα. Κοστος 150 το αυθεντικο με εργατικα, 120 ιμιτασιον.

Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν μπορω να αλλαξω μονο το ρουλεμαν χωρις τη βαση. Πηρα ενα τυχαιο συνεργειο και μου ειπε μονο το ρουλεμαν 20ε και 20 τα εργατικα.

Να αλλαξω μονο το ρουλεμαν, λετε να μειωθει ο θορυβος;

Θα εκτιμουσα αν ξερει καποιος κανενα φθηνο-καλο συνεργειο για την αλλαγη γιατι δεν ειμαι απο Αθηνα και απο οικονομικα αστα να πανε...
Giannis307 - Σαβ 24 Αύγ 2013, 06:41:12
Θέμα δημοσίευσης:
Rαγισμενη πολλαπλη εχεις φιλε μου οχι ρουλεμαν
atari - Σαβ 24 Αύγ 2013, 23:37:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για βοηθα με τι ειναι αυτο; Και ποσο στοιχιζει; 307 εχω.

Στο συνεργειο της peugeot που πηγα μου ειπαν για αυτο τον τεντωτηρα. Και οντως ο θορυβος ερχεται απο τον ιμαντα του δυναμο καθως γυρναει.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες