Sidobre έγραψε: |
Και μια που αναφέρεις ρουλεμάν (και απ'ότι ξέρω έχει συζητηθεί αρκετές φορές) το ρουλεμάν σασμαν ακούγεται με νεκρά ως τακ τακ τακ τακ..... |
Οταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο ή όταν "τσουλάει" το αυτοκίνητο; Το λέω γιατί έχει διαφορά!
Αν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και ακούγεται ένας τέτοιος θόρυβος (που ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα), τότε το πιο πιθανό είναι ιμάντας δυναμό και όχι ρουλεμάν. Είναι περίεργο αλλά κάποτε με είχε μπερδέψει και εμένα αφού έκανε ψιλομεταλικό θόρυβο ενώ δεν ήταν. Αν όμως στο κάνει όταν "τσουλάει" το αμάξι τότε κοίτα διαδοχικά φρένα και μετά πίσω ρουλεμάν άξονα μπας και κάποιο ψιλοσφυρίζει. |
Στέφανε.... Σαν τι ζώο δηλαδίς; |
Μια ματιά στον ιμάντα δυναμό και θα είσαι εντάξει. Αν είναι ρυθμιζόμενος να στον σφίξουν λίγο, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως τίποτα. Αν έχεις κάνει αρκετά χλμ. τότε μπορεί να είρθε και η σειρά του να αλλάξει. |
STELIOS έγραψε: | ||
ΟK θα το τσεκαρω, ναι εχω κανει αρκετα χλμ, ελπιζω να'ναι αυτο. Τhanx !!! |
STELIOS έγραψε: |
Εχω προσεξει πολυ καιρο τωρα οταν ξεκιναω το αμαξι μου το πρωι καπου στο κινητηρα ενα ρουλεμαν σφηριζει. Μετα απο 5-10 λεπτα σταματαει, δηλαδη το κανει μονο στο πρωτο - κριο ξεκινημα. Το εχει προσεξει κανεις αλλος? Ξερουμε μηπως πιο ρουλεμαν ειναι το ενοχο? Ειναι μεγαλη μανουρα η αλλαγη του? |
Touristas έγραψε: | ||||
Καλησπερα !! Σηνηθος ακουγεται ο ιμαντας οταν ειναι κρυο,ρυθμιση δεν περνει εχει εντατηρα με ελατηριο!!Αν εξακολουθη να ακουγεται και μετα θα χρειαστη αλαγη και ισως και καπιο ρουλεμαν !!! Δεν ξερω βεβαια ποσα χλμ. εχεις? ![]() |
action_peugeot έγραψε: | ||
|
STELIOS έγραψε: | ||||
Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ? Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? |
Touristas έγραψε: |
Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
teoman έγραψε: | ||
Άλλος ο ιμάντας για δυναμό και άλλος για εκκεντροφόρους... |
Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Υποψη οτι μηλαμε για τον 1.4 (8βαλβιδο - ενας εκκεντροφορος) Απλα βλεπω δυο διαφορετικες απαντησεις ........ |
Οι 6ΚΡ1560 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ? Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? |
teoman έγραψε: | ||||||
Το ορκίζομαι... ![]() Δες και στα service που έχουν κάνει κάποιοι (πχ 60000km). Και δώρο οι τιμές (από 1400 8v):Ρε παιδια για τον εξω ιμαντα μιλαμε!!!!Αλλος του εκκεντροφορου !!! ![]() Κιτ χρονισμού (ρουλεμάν-ιμάντας) TU3AL (83103) - 54.82 ευρώ Ιμάντας K6-LE1564 (5750Ζ2) - 14.18 ευρώ |
Επεισης να ρωτησω κατι αλλο: Αυτος ο ιμαντας ειναι μονο για το δηναμο? Ή ειναι ενας που περναει σε ολες τις τροχαλιες (στροφαλο-δηναμο-Α/C-εκκεντροφορο) ? |
Touristas έγραψε: |
Εναν ιμαντα εχει για ολα!!! |
Παράθεση: |
Οι 6ΚΡ1660 και 6ΚΡ1555 να υποθεσω οτι ειναι λιγο μικροτεροι σε μηκος και θα καθονται πιο σφηχτα? Χρονος ζωης ποσα χλμ? |
Τελικα η αλλαγη εγινε και στους 2 ιμαντες.
Πληροφοριακα: 1 ιμαντας εκκεντροφορου με εντατηρα/ρουλεμαν (Ιμαντας+εντατηρας ειναι ενα κιτ) - 56 ευρω 1 ιμαντας δυναμο - 11 ευρω |
pugsang έγραψε: |
Μου αρέσει που εκανες και 20 Ευρα εκπτωση απο μονος σου Κωσταντινε..190 ειπε η κοπελλα οχι 170.
|
nikq έγραψε: |
ίσως να ακούγεται και ποίο ψηλά στις στροφές (πάντα το ακούω με χαμηλή ταχύτητα? αλλά π α ν τ ο τ ε) μάλλον να φταίει και το μουγκρητό της μηχανής και να μην το ακούω Πίο ψηλά! Αλλά εκτός ότι είναι τρελά εκνευριστικό, είναι μήπως και επικίνδυνο?? Έχω την υποψία ότι ακούγεται από την κίνηση κάποιου από τους 4 τροχούς? και συγκεκριμένα ίσως από το μπροστινό αριστερά ή πίσω τροχο . αυτό γιατί πριν ένα χρόνο είχα αλλάξει ακρομπαρα και ιμιακρομπαρα λόγο κτυπήματος (στον αριστερό μπροστινό τροχό)
χωρίς να το έχω εξακριβώσει εκατό τις εκατό μπορεί να ακούγεται πάντα ?.Όταν κινούμε με όση ταχύτητα και εάν έχω |
Vasso έγραψε: |
Μπορεί κάποιος να μη βοηθήσει ?? |
mick206 έγραψε: |
Βάσω έτσι όπως το έγραψες μάλλον δεν θα σε βοηθήσει κανένας γιατί τους απωθείς όλους! ![]() ![]() |
nikq έγραψε: |
Καλημέρα ![]() Να σας πως συγκεκριμένα ποίο είναι το δικό μου πρόβλημα. Άκουω έναν μεταλλικό θόρυβο (σαν να είναι ρόδα από καροτσάκι που να θέλει λάδωμα…) Αυτός ο θόρυβος ακούγεται μόνο εν κινήσει και σε χαμηλές ταχύτητες. Στο περίπου με 2 άρα στο κιβώτιο και γύρω στις 2.000 – 2.2000 στόφες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο… είναι το πολύ 3-4 μέρες που το άκουω… ![]() |