chatasos έγραψε: |
Σε ένα τηλεχειριστήριο συναγερμού που άλλαξα την μπαταρία δεν χρειάστηκε κάτι special. Απλά άνοιξα την μίζα, πάτησα μερικές φορές το κουμπί του συναγερμού και έτοιμο. Είχα δοκιμάσει το κόλπο με τον 5ψήφιο κωδικό και δεν έπιανε, οπότε δοκίμασα την 2η λύση που αναφέρει το manual.
Από την άλλη σε ένα καινούργιο τηλεχειριστήριο που πήρα, χρειάστηκαν στην Lion κωδικούς & κλειδιά. |
Skull έγραψε: | ||
Ναι ομως για να το κανεις αυτο ειχες και δευτερο χειρηστηριο??Αν οχι θα το δοκιμασω και εγω!Αλλα δεν μου φανηκε οτι ειναι τοσο απλο!Αφου σε ενα μαγαζι με συναγερμους που πηγα μου ειπε να αλαξω συναγερμο ![]() Και ο DimiP και εσυ το πηρατε απο Lion? ![]() |
Skull έγραψε: | ||
Ναι ομως για να το κανεις αυτο ειχες και δευτερο χειρηστηριο??Αν οχι θα το δοκιμασω και εγω!Αλλα δεν μου φανηκε οτι ειναι τοσο απλο!Αφου σε ενα μαγαζι με συναγερμους που πηγα μου ειπε να αλαξω συναγερμο ![]() Και ο DimiP και εσυ το πηρατε απο Lion? ![]() |
Skull έγραψε: |
Και τα βασανα συνεχιζοντε!
Εννοειτε πως δεν μου το εχουν φτιαξει ακομα και οτι θα κλεισω ραντεβου την Δευτερα για την αλλη βδομαδα! ![]() Στην τηλεφωνικη συνομιλια που ειχα με εναν υπαλληλο μου ειπε οτι αν δεν υπαρχει η μπλε καρτα την παραγγελνουμε απο την Γαλλια! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Δηλαδη??Η ΛΑΙΟΝ δεν εχει τους κωδικους των συναγερμων μας! Αυτο τωρα ειναι καλο???Και ποιος ξερει το κοστος....και σε ποσο καιρο θα ειναι ετοιμο???......Μηπως να αρχιζω να ψαχνω καινουργειο συναγερμο?? |
DimiP έγραψε: | ||
εγω στη θεση σου, αυτο θα εκανα παντως |
kovac έγραψε: |
...Θέλω όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός να ανεβαίνουν τα παραθύρια και όταν απενεργοποιείται να κατεβαίνουν εκεί που ήταν πριν ενεργοποιηθεί!
Αυτό που το κάνω (αν το κάνω)? Στην Peugeot ή εκτός! Κι από τιμή? |
zzzleepy έγραψε: |
Από τότε που έχω το 206 μου, δηλαδή 1,5 χρόνο και βάλε, δεν έχω ακούσει ποτέ το συναγερμό μου να βαράει...
...Τώρα, για τον ογκομετρητή που λες, στο δικό μου, πάνω από τις πόρτες, έχει δυο μικρά πραματάκια (σαν ψείρες ηχεία μοιάζουν) που δουλεύουν σαν "ματάκια" κι αν πιάσουν κίνηση στις πόρτες (δηλαδή κάποιος ή κάτι πάει να βγει ή να μπει) αρχίζουν να βαράνε. Δεν ξέρω αν γι'αυτό μιλάς, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις το συναγερμό να βαρέσει.... Ή να γυρίσεις ανάποδα το αυτοκίνητο... ![]() |
Θέλω όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός να ανεβαίνουν τα παραθύρια και όταν απενεργοποιείται να κατεβαίνουν εκεί που ήταν πριν ενεργοποιηθεί!
Αυτό που το κάνω (αν το κάνω)? Στην Peugeot ή εκτός! Κι από τιμή? |
Skopeliths έγραψε: |
Εμένα ο συναγερμός μου έχει τα ίδια και χειρότερα προβλήματα μπορώ να πω...Παλιότερα τον δοκίμαζα να δω πότε χτυπάει!ενώ το είχα κλειδώσει με το συναγερμό το ξεκλείδωσα με το κλειδί απο την πορτα και δεν χτηπησε ο συναγερμός...μπαίνω κανονικά μέσα κάθομαι στο κάθισμα και πάλι τίποτα...βάζω το κλειδί στη μίζα, το βάζω μπροστά και μετά από 1-2 sec άρχισε να βαράει... ![]() Το μόνο χρήσιμο στον εργοστασιακό συναγερμό είναι οτι μπορείς να κλειδώνεις και να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο απο κάποια απόσταση! |
Μου φαίνεται πως αν ξεκλειδώσεις το αμάξι ο συναγερμός βγαίνει. Οι κλειδαριές είναι ηλεκτρομαγνητικές (αν θυμάμαι καλά) και έχουν αλλαχτεί κατά την τοποθέτηση του συναγερμού (το διάβασα σε ένα topic).
Όντως κι εγώ γι' αυτή τη χρήση τον έχω...ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ με κόκκινο φωτάκι (αυτό του συναγερμού...να καταλαβαίνεις πως είναι και μπου***λο σε περίπτωση που δεν το ξέρεις... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Λοιπόν...διαβάζοντας το manual κάπου λέει για απενεργοποίηση του interior protection (αν σπάσει κάποιο παράθυρο ή αν υπάρξει μετακίνηση στον αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του).
Αυτό γίνεται πατώντας ένα κουμπί Β (που απ' ό,τι δείχνει είναι αυτό κάτω από το μοχλό για τη ρύθμιση του ύψους του τιμονιού)...πριν προλάβουν να περάσουν 10sec από το σβήσιμο της μηχανής. Δε λέει πως ενεργοποιείται και πάλι, άρα υποθέτω αυτόματα.Αυτό το κουμπί δεν το έχω!!!!! Η λειτουργία αυτή λέει πως δεν ισχύει μόνο για το cc, εκτός κι αν εννοούν πως ισχύει μόνο στο cc (οπότε είναι και μα**κες γιατί δεν ξέρουν να εκφράζονται σωστά), άρα σε εμάς υπάρχει. Για κοιτάξτε τα εγχειρίδια μία και σεις βρε παιδιά, μπας και βγάλω άκρη... |
Αυτή η πλακέτα είχα διαβάσει πως έκανε 15.000δρχ. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν τη βάζουμε στην peugeot. Ξέρει κανείς (μην ξεθάβω πάλι topic)? |
Επειδή παιδιά κι εγώ έχω τον ίδιο συναγερμό θα σας πω τα εξής 1) το αυτοκίνητο δεν βαράει αν το κουνήσεις γιατί πολύ απλά ο συναγερμός δεν έχει αντικραδασμικό (σε όλους τους συναγερμούς είναι έξτρα, λόγω νομοθεσίας, το κακό είναι ότι στον δικό μας δεν υπάρχει ούτε είναι έξτρα) Προσωπικά θα προτιμούσα το αντικραδασμικό κι όχι τον αισθητήρα για παράθυρα διότι στο προηγ.αυτοκίνητο μου με τρακάρανε κι αν δεν είχα τον συναγερμό να χτυπάει δεν θα τον έβρισκα τον τύπο! ! |
seridim έγραψε: |
πήγα και ρύθμισα την ευαισθησία για ήταν ενοχλητικό.
|
zzzleepy έγραψε: |
Εμείς εδώ θέλουμε να τον κάνουμε λίγο πιο ευαίσθητο για να μη βαράει μόνο αν ο κλέφτης μπει μέσα και το πάρει να φύγει κι αυτός μας λέει ότι το ρύθμισε γιατί ήταν πολύ ευαίσθητο! ![]() ![]() |
Δημήτρη (seridim) την πλακέτα που θα την βάλω κι εγώ? Αν κατάλαβα καλά στην Peugeot..
Και κάτι άλλο, δηλαδή αν πάω και τους πω να ρυθμίσουν την ευαισθησία του συναγερμού δε θα με κοιτάνε σαν UFO ε? |
TZAG έγραψε: |
Παιδιά μάθετε πρώτα και πέστε μας. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα, άλλα μπορεί να ισχύουν για τα προ multiplexed, και άλλα για τα πλέον multiplexed οχήματα. Και αν είναι έτσι, τότε πρέπει να αναφερθούν και οι δύο περιπτώσεις για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων! ![]() |
TZAG έγραψε: |
Επειδή έτυχε και άνοιξα την πόρτα με το κλειδί και όχι με το κουμπί, ο συναγερμός χτύπησε. Άρα δεν πρέπει να είναι σωστή η παρατήρησή σας. |
teodor_v έγραψε: |
Το 307 και άλλα πολλά αυτοκίνητα ίδιας ηλικίας με το 206 κλειδώνουν μόνα τους όταν βγείς απο το αυτοκίνητο και περάσουν 1-2 λεπτά! |
mick206 έγραψε: |
Το δικό μου αισίως έχει κλείσει τα 3 χρόνια; Ξέρει τέτοια κόλπα; Χμμμμ...
Καιρός να μάθει!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dio78 έγραψε: |
Συγνώμη που επαναφέρω αυτό το παλιό topic, αλλά ήταν το πιο σχετικό για την ερώτηση που ήθελα να κάνω:
Παραλαμβάνοντας το 206 πριν από μερικές μέρες (Αύγουστος 2004) με εργοστασιακό συναγερμό, μου έδωσαν ένα χειριστήριο γι' αυτόν ενσωματωμένο στο κλειδί, ένα κλειδί σκέτο και μια κάρτα με έναν κωδικό, σε περίπτωση που χάσω το κλειδί με το χειριστήριο. Τα κουμπιά του συναγερμού ουσιαστικά είναι ένα κλειδώματος και ένα ξεκλειδώματος, σαν ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές. Τους ρώτησα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει manual για το συναγερμό... Οι λειτουργίες του περιορίζονται στο κλείδωμα-ξεκλείδωμα, μάλιστα αν κλειδωθούν οι πόρτες πριν μπει ο συναγερμός, τότε αυτός δεν μπαίνει, απλά αναβοσβήνει τα φλας και ανάβει το εσωτερικό φως (αναζήτηση του τουτου από μακριά). Μήπως έπρεπε να μου δώσουν και δεύτερο χειριστήριο; Μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει, όπως στους περισσότερους συναγερμούς, τέτοια πρόβλεψη. Επίσης μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει η λειτουργία "panic" (ενεργοποίηση της σειρήνας). Μήπως επίσης το ότι κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίησή του δεν έχει ηχητικό αλλά μόνο οπτικό σήμα, δείχνει ότι δεν έχει γίνει κάτι καλά; Ή αυτός είναι τελικά ο εργοστασιακός συναγερμός; (να τον χαίρομαι ![]() |
cc-q-silver έγραψε: |
Dimi δηλαδη η ογκομετρικη προστασια ενεργοποιειται μετα απο 5-10 min ?
![]() Μετα την ρυθμιση φτιαχτηκε κι αυτο?Να ενεργοποιειται αμεσως δηλαδη! |
Vaggelis έγραψε: |
Αυτές τις μέρες, αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον συναγερμό.....
Από χτές, το χειριστήριο του συναγερμού (το οποίο είναι χωριστό από τα κλειδιά) αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει, αφού πρώτα ξεσήκωσα την γειτονιά προσπαθώντας να βρώ την κλειδαριά στην μηχανή και να τον κλειδώσω....... Το λαμπάκι στο χειριστήριο (έστω και όχι τόσο έντονα) ανάβει...... Να αλλάξω μπαταρία και αν αλλάξω θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός ή να πάω να ζητήσω αλλαγή με νεο χειριστήριο;;;;; |
Αυτές τις μέρες, αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον συναγερμό.....
Από χτές, το χειριστήριο του συναγερμού (το οποίο είναι χωριστό από τα κλειδιά) αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει, αφού πρώτα ξεσήκωσα την γειτονιά προσπαθώντας να βρώ την κλειδαριά στην μηχανή και να τον κλειδώσω....... Το λαμπάκι στο χειριστήριο (έστω και όχι τόσο έντονα) ανάβει...... Να αλλάξω μπαταρία και αν αλλάξω θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός ή να πάω να ζητήσω αλλαγή με νεο χειριστήριο;;;;; |
...Το λαμπάκι στο χειριστήριο (έστω και όχι τόσο έντονα) ανάβει...
Άλλαξα μπαταρία στο χειριστήριο και όλα δουλεύουν ρολόϊ....... Προφανώς είχε πέσει η μπαταρία και χρειαζόταν αλλαγή....... |
Touristas έγραψε: |
Αν μας έλεγες και τη αμάξι έχεις θα βοηθούσε ![]() |
SEAMAN έγραψε: | ||
307 1,6 xs 2 doors ![]() ![]() |
t0my έγραψε: |
απορώ πως και το βρίσκω κάθε πρωί).
Ευχαριστώ πολύ. |
netblaster έγραψε: |
Καλα, η προστασια του συναγερμου ειναι περισσοτερο ψυχολογικη...
Anyway... Εγω εχω εργοστασιακο, αλλα μου τον εχουν συνδεσει με τα φωτα πορειας και μολις παταω το κουμπι ειτε για ανοιγμα, ειτε για κλεισιμο, αναβοσβυνουν μια δυο φορες οι ψειρες μπροστα και τα φωτα πισω... Με ενοχλει στο οτι μπροστα εχω βαλει ledakia και μου τα καει καθε τρεις και λιγο... Μπορω να το αποσυνδεσω απο τα φωτα και να εχει μονο ηχητικη ειδοποιηση??? Το αλλο ειναι οτι οταν αφηνω τα alarm ανοιχτα δεν μπαινει ο συναγερμος!!! |
Touristas έγραψε: |
Εργοστασιακός και να ανάβουν τα φώτα αντί για τα φλάς ……κάτι δεν μου κολάει. |
Touristas έγραψε: | ||
Εργοστασιακός και να ανάβουν τα φώτα αντί για τα φλάς ……κάτι δεν μου κολάει. |
vasilis123 έγραψε: |
να ρωτήσω, είναι δύσκολη η εγκατάσταση του συναγερμού; Μπορεί κάποιος που πιάνουν τα χερια του να την κανει μόνος του;(εχει κανενα manual η συσκευασία;) Γιατι 180 ευρω που ζητάνε εδώ ειναι πολλά... |
Manos206 έγραψε: | ||
Εχει πολυ κοψε ραψε στην ασφαλειοθηκη.. Ημουν παρων οταν τον εβαλαν στο δικο μου και ηθελε και καμποση ωρα.. Τα εργατικα πρεπει να μου ειχαν παει γυρω στα 40-50 ευρω αλλα για τη δουλεια και την ωρα τα βρικα πολυ λογικα.. Θα σου προτεινα να μην το επιχειρησεις μονος.. |
mrtclub έγραψε: |
Θα ήθελα και γω να θέσω τις απορίες μου σχετικά με το συναγερμό μου.
Μιας και το πήρα μεταχείρο, ο πρώην ιδιοκτήτης μου είπε πως φοράει τον εργοστασιακό της Meta. Καλός λέω εγώ. Δεν έχει ξεχωριστό κοντρόλ, ανοιγοκλείνει με το κλειδί της Peugeot και απλά στα κλειδιά έχω ένα usb της ΜETA, όπου μου είχε πει ότι είναι για την περίπτωση που κολλήσει. Το θέμα είναι ότι ούτε εμένα βαράει? Ξέρει κανείς γιατί? Αν το ανοίξω με κλειδί και όχι με κουμπί, δεν πρέπει να βαρέσει; |