Όλκιμος έγραψε: |
Πέτρο, μην κάνεις τίποτα στο αμάξι για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Μετά, αν είμαστε εδώ (που δε βλέπω κανένα λόγο να μην είμαστε), το ξανασυζητάμε. Μιλάω πάντα για τα μηχανικά μέρη και όχι για τα αισθητικά. |
petrskar έγραψε: | ||
το ξανακουσα αυτο αλλα δε μου ειπατε γιατι. εξηγησε μου. |
petrskar έγραψε: |
το φιλικα ήταν για τους τυπους μαλλον...nevermind, ευχαριστω για τη βοηθεια |
Sidobre έγραψε: | ||
Oχι το φιλικά δεν ήταν για τους τύπους αλλά κυριολεκτικό! Οποιος με έχει γνωρίσει θα στο επιβεβαιώσει. Για την βελτίωση, αυτό φωνάζω και θα φωνάζω σε όλους. Δεν το λέω προσωπικά σε εσένα! Η μεγαλύτερη βελτίωση είναι αυτή του εαυτού μας! Οτι και να βάλεις πάνω θα είναι άχρηστο για πολλούς λόγους: Πρώτον θα το βάλεις από ενθουσιασμό. Δεν θα ξέρεις πραγματικά αν αυτό που έβαλες έκανε καλό ή κακό στο αυτοκίνητό σου αν πρώτα δεν το μάθεις και ζήσεις με αυτό. Δεύτερον, θα σε επιρρεάσουν πολλοί. Αυτό που θα βάλεις μπορεί να το ακριβοπληρώσεις και ξαφνικά θα ανακαλύψεις ότι υπήρχε κάτι άλλο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται το αυτοκίνητό σου και είναι και πάμφθηνο. Μάθε πρώτα μέσα από το αυτοκίνητό σου (ένα χρόνο που σου λέει για αρχή ο Ολκιμος είναι σχετικά καλά) μάθε μέσα από αυτό και μετά βλέπεις και κάνεις. Αυτό το Post για ένα χρόνο σίγουρα δεν θα σβηστεί. Του χρόνου λοιπόν θα ήθελα να το ξανασυζητήσουμε για να καταλάβεις τι σου λέω ![]() |
petrskar έγραψε: | ||||
απλα η εμφανιση και το υφος του post σου δεν ηταν καθολου φιλικα. Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". Η συνεχης επικοινωνία με το forum πιστευω οτι βοηθαει πολυ στο να γλιτωσουμε καποια κοροιδισια χρηματα εξαλλου. Παρόλα αυτα θα ακολουθησω την συμβουλή σας για το χρονικο διαστημα αυτο... Sorry για την παρεξηγηση φιλικά |
Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". |
Sidobre έγραψε: | ||
... άραγε γνωρίζουμε όλοι πόσες τεχνικές και μυστικά κρύβονται στο να αλλάζεις μια ταχύτητα (πως κρατάμε το λεβιέ κάθε φορά, πως συγχρονίζουμε ακομα και χωρίς συμπλέκτη, σε πόσες στροφές θα πέσει η μηχανή μετά από μια αλλαγή, με τι τρόπο και δύναμη θα κουμπώσουμε μια ταχύτητα κλπ κλπ);;;; ![]() |
Sidobre έγραψε: |
NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!
ΚΟΣΤΟΣ=0 ΒΕΛΤΙΩΣΗ= ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Μάθετε πρώτα το αυτοκινητάκι σας, γνωρίστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό και μετά αν χρειάζεται κάτι βελτίωση προχωρήστε Φιλικά |
Η απορία μου είναι η εξής απλοϊκη:
Οι περισσότεροι απο εμας πηραμε (ή θα παρουμε ![]() |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | ||
ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ 4 ΤΡΟΧΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ. Φιλικα παντα ΝΙΚΟΣ ![]() ![]() ![]() |
petrskar έγραψε: | ||||
που την ειδες την επίθεση απο μερους μου? εκανα μια (ίσως για καποιους αφελη ερώτηση) και πήρα μια απαντηση απο τον Τάσο που μου φάνηκε εριστική. Αλλα δεν απάντησα στο ίδιο τόνο ούτε ξεκίνησα κανενα καβγά. Που είδες να ρίχνω βέλη?Κανείς δεν θέλει ένα φόρουμ που συνεχεια θα τσακώνεται και δεν εχω καμμια τετοια πρόθεση. Με τον Τάσο λύθηκε το θέμα (αν υπήρξε) και μια και κανενας δεν ηταν κακοπροαίρετος όλα είναι οκ. Φιλικά Πέτρος |
NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!
ΚΟΣΤΟΣ=0 ΒΕΛΤΙΩΣΗ= ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Μάθετε πρώτα το αυτοκινητάκι σας, γνωρίστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό και μετά αν χρειάζεται κάτι βελτίωση προχωρήστε Φιλικά |
Kouzman έγραψε: |
...Οσον αφορα τα σταδια βελτιωσης τωρα... για τον φιλο που ρωτησε...
Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Εξαρταται την χρηση για την οποια το θελεις το αυτοκινητο, και φυσικα την τσεπη σου... Το μοτερ σου ειναι το καινουριο 14αρι με το 16βαλβιδο καπακι και 90 αλογα??? |
Skull έγραψε: | ||
Εισαι ο μονος που μου απαντησε ![]() Και εγω την ιδια γνωμη εχω με σενα αν και δεν εχω κανει καμια μηχανικη βελτιωση ως τωρα εκτως απο εισαγωγη-εξαγωγη(τελικο)!Αλλα με ενδοιαφερει να ακουω γνωμες για βελτιωση γιατι σιγουρα καπου στο μελλον θα ασχολειθω και εγω... Εχω το 8v του '00! |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | ||
ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...quote] δε το παιρνω προσωπικα φίλε μου, απλα μη λεμε πραγματα που δεν εγιναν. Σωστα τα λες να προλαβαινουμε καταστασεις αλλα μη ριχνουμε κι ευθυνες εκει που δεν υπαρχουν. Ειπαμε, το θεμα εληξε και δεν υπαρχει λόγος να συνεχιστει, ο καθενας πρεπει να ξερει τη θεση του στο forum και να σεβεται τους αλλους. Και αυτο κανουμε πιστευω. Συγνωμη αν επιμενω απλα δε θελω να δημιουργηθει η εντυπωση οτι εχω κατι με καποιον απο εδω ή οτι ειμαι στραβοξυλο. Ίσα ίσα μαλιστα. to kouzman: ναι για το μοτερ που αναφερεις μιλω προσωπικα...για πες... |
Επειδή μάλλον δεν έχετε πολυκαταλάβει τι θέλω να πω (και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι) θα σας το κάνω όσο πιο πολύ μπορώ λιανά.
Εχουμε 2 ανθρώπους... Τον Γιωρήκα και των Κωστήκα. Ο Γιωρήκας και ο Κωστήκας αγόρασαν την ίδια μέρα το ίδιο αυτοκίνητο (14.000 ευρώ). Αμέσως ο Γιωρήκας αγόρασε ραδιοcd, αεροτομές, άλλες ζάντες/λάστιχα, bodykit.... (3,000 ευρώ) O Κωστήκας αγόρασε ένα ωραίο μπρελόκ για να βάλει τα κλειδιά του (30 ευρώ) Στο πρώτο φανάρι που πάει ο Γιωρήκας βλέπει ένα άλλο αυτοκίνητο. Θα τον πατήσω κάτω σκεφτεται! Και δώστου οι κόντρες, και δώστου τα σπινιαρίσματα... Τζίφος! Τρώει και 4 καρότσες και γυρίζει δαρμένος σπίτι του. Το επόμενο πρωΐ πάει στον "ΤΑΚΑΝΩΟΛΑ TUNING" και βάζει φιλτροχωάνες, εξατμίσεις, προγράμματα (800 ευρώ) Ο Κωστήκας κάνει ένα ωραίο ταξιδάκι μέχρι την Πορταριά και κάνει μια βόλτα μέχρι την Τσαγκαράδα μαζί με τον Νίκο (PoLhThs) (100 ευρώ η βενζίνη, 20 ευρώ το φαγητό και 3 ευρώ τα τσιγάρα) Την επόμενη μέρα ο Γιωρήκας ξαναβρίσκει τον φίλο με το άλλο αυτοκίνητο, πάνε και μια ψιλή και πλέον τρώει μόνο 1 καρότσα. Λυσσάει λοιπόν και αυτή την φορά πηγαίνει στον "TRWW-ME 10 MASSELES RACING" και βάζει εκκεντροφόρους, νέο πρόγραμμα, αμορτισερ της κακιάς ώρας αλλά με 1.500 ευρώ (ελατήρια μόνο μπροστά μαζί με αμορτισέρ και πίσω μόνο τα αμορτισέρ χωρίς ράβδους χωρίς τιποτα). Επίσης βάζει άλλη εξάτμιση προδιαγραφών 3ΜΦ (σύμβολο της 3 Μέτρα Φλόγα). Σύνολο όλα αυτά 2.500 ευρώ. Ο Κωστήκας πάει από τον Μiltella και μετά στους ΝΝ (Νίκος Πάπιστας και Νίκος Γκάλφας) στην Λωζάνη :Ρ και μπαίνει μαζί τους στα αγωνιστηκά, κάνει και μερικές βόλτες με το δικό του και επιστρέφει (200 ευρώ βενζίνη και 200 η διαμονή του. Τρώει πολύ τι να κάνουμε!) Για να μην τα πολυλογώ, μέχρι τώρα ο Γιωρήκας για χάρη του τυπά που το ρίχνει ξύλο στα φανάρια έχει ξοδέψει 14.000 + 6.300=20.300 ενώ ο Κωστήκας έδωσε 14.000 + 553 ευρώ. Αν αναλογιστούμε τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ο Γιωρήκας ξέρει να στήνεται στα φανάρια και έχει ξοδέψει ένα μάτσο λεφτά. Επειδή όμως έχει επενδύσει μόνο στο αισθητικό-μηχανικό μέρος, στην πρώτη στραβή που θα τύχει (πως είπαμε λέγετε αυτό που χτυπάω με τον κώλο; υπερστροφή;) θα φύγει από τον δρόμο και θα πάθει ζημιά 3000 ευρώ (στο χαλαρόοοοοο). Ενώ ο Κωστήκας έχει μάθει το αυτοκινητάκι του, το έχει φχαριστηθεί, το έχει λυσσάξει (έσπασαν τα αμορτισέρ, οι βάσεις της μηχανής, έλιωσε τα λάστιχα κλπ κλπ) Και βέβαια για να μην ξεσηκώσω την οργή μερικών κινδυνεύει και αυτός να φύγει από τον δρόμο και να κάνει την ζημιά του (πιθανό 3.000 ευρώ). Ερωτήσεις τώρα: Αν πουλήσουν και οι δύο το αυτοκίνητό τους ποιός θα μπορέσει να πάρει πιο καλό αμάξι; Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποιον κίνδυνο ποιός θα είναι πιο πιθανό να αντιδράσει σωστά; Ποιός απο τους δύο θα είναι ικανός να επιλέξει μια βελτίωση στο αυτοκίνητό του; (αμορτισερ, ΦΡΕΝΑ κλπ κλπ) Τι από τα δύο θα θέλατε να κάνετε; |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
30 euro για ενα μπρελοκ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Και αλήθεια, γιατί ο Γιωρήκας δεν πήρε από την αρχή άλλο αυτοκίνητο;
Στο κάτω κάτω όπως έχω ακούσει "με περνάνε τα σαξόραλλα..." Ε, πέτα το και πάρα σαξόραλλο! |
FRAPEOLE έγραψε: |
ΝΙΚΟ εχω εναν κολλητο με 205 1.6 8V--Aυτος εχει κατι αμορτισερ σα τα βρακολαστιχα της γιαγιας μου και ψαχνει για κανα μεταχειρισμενο αμορτισερακι ψιλοσωστο
Κανουν του 106? Εχεις τιποτα κατα νου? Εχει δει κανεις MP3 σε αγωνiστικο? Μηπως ειναι της PEUGEOT SPORT? ![]() ![]() Γραψε στις ''οδηγικες αναζητησεις'' καμια ιστορια για το κουνιαδο και το διαβατηριο στο στομα να ξεφευγουμε που και που απο τη θεωρια............... |
Ο Sidobre περί Γιωρήκα και Κωστήκα έγραψε: |
Εχουμε 2 ανθρώπους... Τον Γιωρήκα και των Κωστήκα.
Ο Γιωρήκας και ο Κωστήκας αγόρασαν την ίδια μέρα το ίδιο αυτοκίνητο (14.000 ευρώ). . . . . . . Ενώ ο Κωστήκας έχει μάθει το αυτοκινητάκι του, το έχει φχαριστηθεί, το έχει λυσσάξει (έσπασαν τα αμορτισέρ, οι βάσεις της μηχανής, έλιωσε τα λάστιχα κλπ κλπ) Και βέβαια για να μην ξεσηκώσω την οργή μερικών κινδυνεύει και αυτός να φύγει από τον δρόμο και να κάνει την ζημιά του (πιθανό 3.000 ευρώ). |
Όλκιμος έγραψε: |
Μαζί σου, αγορίνα μου !! Μεγάλο κεφάλαιο έχουμε ανοίξει. Δε νομίζω να έχει αναφερθεί πουθενά (αν έχει αναφερθεί συγχωρέστε με), αλλά για μένα η πρώτη βελτίωση που πρέπει ο καθένας μας (και πρώτος εγώ) να κάνει στο κεφάλαιο 'Αυτοκίνητο-Οδήγηση' είναι η βελτίωση του έμψυχου παράγοντα (δηλαδή του οδηγού) σε αυτό το κεφάλαιο, και δεν εννοώ να μην κάνεις τίποτα στο αμάξι πριν το 'μάθεις'. Εννοώ μην κάνεις τίποτα πριν μάθεις να το οδηγείς σωστά, είτε έχεις 60 άλογα είτε 180. Ποιά είναι η σωστή θέση οδήγησης; Πως πρέπει να είναι η πλάτη, οι γοφοί; Που πρέπει να φτάνουν οι καρποί όταν τεντώνεις τα χέρια; Τι 'ώρα' πρέπει να δείχνουν τα χέρια μου στο τιμόνι; Στρίβω με τα δύο χέρια; Με το ένα; Με κανένα; Με τα γόνατα; Πως συμπεριφέρομαι στο λεβιέ ταχυτήτων; Θέλω να τον σπάσω, τον π@@στη; Και πόσα άλλα άραγε; Είμαι εκτός θέματος, το ξέρω (Μηχανικές Βελτιώσεις γαρ)..... Σταματάω.... |
FRAPEOLE έγραψε: |
Πες καμια τιμη........................ ![]() |
Pughell έγραψε: |
Gerry για μενα η πιο καλη λυση ειναι τα Bilstein Sprint.
Και παααρα πολυ καλα,αλλα και σχετικα φτηνα.Γενικα θα κανει βλακεια αν το σκληρυνει πολυ γιατι θα ανοιξει το σασι στις ραφες πανω απο τα πισω παραθυρα...Ολα τα 205 εκει ανοιγαν... ![]() |
Pughell έγραψε: |
Τα κοκκινα ΚΟΝΙ ειναι οντως πιο μαλ**α απλα δεν ειναι τοσο καλα οσο τα Sprint.Εκτος αυτου το service τους γινεται μονο στην Αθηνα σε αντιθεση με τα Sprint που επισκευαζονται στην Θεσ/νικη.
![]() ![]() |
SPAX εχει βαλει κανενας? |
SPAX εχει βαλει κανενας? τα πηραμε "δωρο" απο ενα φιλαρακι και τα βαλαμε πανω με ελατηρια της jamex 3 ποντους...
Ρε στελιο ποσο παει το service στην αναρτηση? εχω koni κιτρινα στο renault μου και εχουν πεταξει λαδι εμπρος... |
mick206 έγραψε: | ||
Αν δεν κάνω λάθος έχει βάλει ο Γνεύσιος Τάσος... ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||||
Εχω βάλει μεν Spax, αλλά είναι το RSX κιτ με τα στενά ελατήρια |