PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 106 - Προβολακια στο 106.

rallos 16v - Τρι 05 Ιαν 2010, 19:25:23
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Προβολακια στο 106.
ρε παιδες δεν ξερω αν ειναι σε ολα τα rallye ετσι αν και δεν το νομιζω...

θελω αν ξερει και μπωρει καποιοσ να με βοηθισει..
τα προβολακια μου μπροστα ανοιγουν μονο στα μεγαλα φωτα..εγω τα θελχ στα μεσαι η και στα 2 αλλα στα μεσαια σιγουρα...
γινεται να το κανω μονοσ μου η θελει ΤΕΧΝΙΚΟ?

αν ξερει καποιος ας μου πει την διαδικασια.... Very happy
orestis - Τρι 05 Ιαν 2010, 19:55:25
Θέμα δημοσίευσης:
θελει ενα ρελεδακι, ενα διακοπτακι και αρκετη δοση καγκουριας!
rallos 16v - Τρι 05 Ιαν 2010, 20:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
θελει ενα ρελεδακι, ενα διακοπτακι και αρκετη δοση καγκουριας!

χαχαχαχα μπας και ξερεις περσσοτερες πληροφοριες?
NemesisUltra - Τρι 05 Ιαν 2010, 20:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω ετσι ακριβως με κουμπακι το εχω και ρελεδακι το ειχε φτιαξει ο μαστορας το εχω κατω απο το τιμονι στα αριστερα και το ανοιγω οποτε θελω μπορω να εχω ανοικτα τα μικρα φωτα -ψιρακια μπλε λεντ στα αντζελ αις κα προβολακια που ποτε δεν τα ανοιγω
orestis - Τρι 05 Ιαν 2010, 20:41:02
Θέμα δημοσίευσης:
NemesisUltra έγραψε:
και εγω ετσι ακριβως με κουμπακι το εχω και ρελεδακι το ειχε φτιαξει ο μαστορας το εχω κατω απο το τιμονι στα αριστερα και το ανοιγω οποτε θελω μπορω να εχω ανοικτα τα μικρα φωτα -ψιρακια μπλε λεντ στα αντζελ αις κα προβολακια που ποτε δεν τα ανοιγω

εχεις βαλει την δοση που προανεφερα εεε???
Razz Razz Razz Razz
drdino - Τετ 06 Ιαν 2010, 00:14:10
Θέμα δημοσίευσης:
Και μεγάλη μάλιστα Rolling eyes

Τα προβολάκια αυτά (που δεν είναι καν ομίχλης, για τους κάγκουρες) είναι μακράς εμβέλειας και για κάποιον λόγο ανοίγουν μόνο με τα μεγάλα.
Για να μην τυφλώνετε τους δύστυχους απέναντι ή προπορευόμενους οδηγούς.

Το αυτό και με τα ομίχλης.
rallos 16v - Τετ 06 Ιαν 2010, 00:19:27
Θέμα δημοσίευσης:
NemesisUltra έγραψε:

δηλαδη μονο μαστορα...
orestis - Τετ 06 Ιαν 2010, 11:50:04
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:

Το αυτό και με τα ομιχλης
πες ρε γιατρε! ΕΛΕΟΣ πια! Εχει παραγινει το κακο τον τελευταιο καιρο με τον καθε μαλ**α καγκουρα που κυκλοφορει με τα προβολακια αναμενα. Και καλα, αντε να δεχτω οτι ειναι γιδι και δεν μπορει να καταλαβει ποσο ενοχλιτικος κι επικυνδινος ειναι... Μπορει καποιος να μου πει τον λογο για τον οποιο τα αναβουν;
MAD - Τετ 06 Ιαν 2010, 12:02:18
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
drdino έγραψε:

Το αυτό και με τα ομιχλης
πες ρε γιατρε! ΕΛΕΟΣ πια! Εχει παραγινει το κακο τον τελευταιο καιρο με τον καθε μαλ**α καγκουρα που κυκλοφορει με τα προβολακια αναμενα. Και καλα, αντε να δεχτω οτι ειναι γιδι και δεν μπορει να καταλαβει ποσο ενοχλιτικος κι επικυνδινος ειναι... Μπορει καποιος να μου πει τον λογο για τον οποιο τα αναβουν;

Θα σου πω εγω Ορεστη αμεσως!!!!! Γιατι εχει παντα ομιχλη...... Laughing Laughing Laughing Laughing
drdino - Τετ 06 Ιαν 2010, 12:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ τα λέω, ποιός ακούει είναι το θέμα...

2 λόγοι κυρίως:

1. νομίζουν ότι το αμάξι φαίνεται πιο άγριο (wtf?), κάτι σαν την μόδα που πέρασε από φάσεις τύπου DTM με τεράστια ζάντα και ελαστικό φλούδα=motorsport.
2. επειδή τα ομίχλης έχουν συγκεντρωμένη δέσμη η οποία φωτίζει αρκετά κοντά στο αυτοκίνητο νομίζουν ότι βλέπουν καλύτερα, ενώ στην πραγματικότητα η ορατότητα τους μειώνεται. Βέβαια όταν τους το εξηγήσεις αυτό εισπράττεις βλέμμα αγελάδας και επιστροφή στο (1).

Επίσης, παίζει πολύ η ατάκα "μα εγώ τα έχω ρυθμίσει πάρα πολύ χαμηλά, δεν στραβώνω", οπότε πάμε για όσκαρ βλακείας καθώς ουσιαστικά έχεις ακυρώσει ένα σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου σου ή το "μα δεν στραβώνω, δεν μου κάνει σινιάλο κανείς" οπότε εκεί πάει η απάντηση "μάλλον έχουν βαρεθεί να ασχολούνται με τέτοιες μ@λακίες οι απέναντί σου".
orestis - Παρ 08 Ιαν 2010, 13:12:15
Θέμα δημοσίευσης:
ασε που εχω δει και μπατσικο οκταβια με αναμενα προβολακια και μου θρθε να ξερασω πανω τους.
παλι καλα που δεν ειχει και μπλε πιτσιλιστιρια Exclamation
SnakeMJK - Παρ 08 Ιαν 2010, 13:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνώ απόλυτα με τους από πάνω!

κ μία ιστορία για ΑΓΡΙΟΥΣ!

το αμάξι μου δεν είχε από την μαμά του προβολάκια, αλλά όταν άλλαξα μπρος-πίσω προφυλακτήρες με του RC κ για να μην κάνω καγκουριές με σίτες, έβαλα τα προβολάκια. τα προβολάκια, λοιπόν, επειδή γενικότερα βαριέμαι να ασχοληθώ κ επειδή γνωρίζω ότι δεν θα τα ανάψω ποτέ, δεν τα σύνδεσα ποτέ! το απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο Razz
το καλύτερο όμως έγινε όταν με σταμάτησε τροχόμπατσος κ έπειτα από εξαντλητικό έλεγχο των πάντων (φαρμακεία, τρίγωνα, χαρτιά, κτέο κλπ) ήθελε να με γράψει για προβολάκια! εγώ του εξήγησα ότι δεν είναι συνδεδεμένα κ είναι αδύνατο να ανάψουν, τίποτα αυτός. μέχρι που τον έβαλα να κοιτάξει να βρει τον διακόπτη που φυσικά δεν υπάρχει (έχει μόνο για το πίσω προβολακι ομίχλης).

κάαααποια στιγμή ίσως τα συνδέσω να ανάβουν μαζί με τα "μεγάλα", καθώς πάντα μου αρέσε αυτό στα rallye. έτσι για να μην κάθονται Razz
RoadRunner122 - Παρ 08 Ιαν 2010, 16:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
H αληθεια ειναι πως σε επαρχιακους δρομους χωρις φωτισμό (ή πχ στο βουνό που μένω που δεν βλέπεις τη μύτη σου στο σκοτάδι) τα προβολάκια κάνουν τη νυχτα μέρα. Δεν τα θεωρώ κατι άχρηστο δηλαδή, κάθε άλλο.
Φυσικά η χρήση τους επιβάλλεται να γίνεται μόνο όταν εξυπηρετούν κάποια κατάσταση και φυσικά δεν υπάρχουν αλλα οχηματα τριγύρω.
Κι επειδή είμαι απ'τα ατομα που δακρύζουν πολύ εύκολα, απωρώ και εκνευρίζομαι με τη μαλ***α που δερνει κατι τυπάκια γεματα απ την κορυφή ως τα νυχια με μαγκια κλανιά και κανουν οτιδηποτε περναει απ το καταιδρωμενο χερακι τους για να δειξουν τη μαγκιά αυτή!!! Λες και το γκομενάκι θα πέσει γιατί έχεις αναμένα προβολάκια και τα πάνω σβηστά. Λες και θα κάτσει ν'ασχοληθει ο οποιοσδηποτε με το τριμπουρδελό του επειδή έχει αναμένα τα προβολάκια. Λες και ο μπροστα θα φοβηθει και θα τον αφησει να περασει αν τον δει να πλησιαζει με αναμενα προβολάκια! Προσωπικά, αν ειμαι αριστερη και πλησιασει τετοιος, κατεβαζω μεσαιο καθρεφτη και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω να περασει! Ετσι για να του σπάσω τ' @@!
orestis - Παρ 08 Ιαν 2010, 16:29:43
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Προσωπικά, αν ειμαι αριστερη και πλησιασει τετοιος, κατεβαζω μεσαιο καθρεφτη και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω να περασει! Ετσι για να του σπάσω τ' @@!

αν εχει μπλε πιτσιλιστιρια?
mikerrgp - Παρ 08 Ιαν 2010, 18:12:38
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
Προσωπικά, αν ειμαι αριστερη και πλησιασει τετοιος, κατεβαζω μεσαιο καθρεφτη και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω να περασει! Ετσι για να του σπάσω τ' @@!

ΘΕΟΙ Laughing Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Παρ 08 Ιαν 2010, 18:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

εγω μονο με μπλε πιτσιλιστιρια και μπλε καποτες στην πολυ μικρη σκαλα φωτων..... τοτε ... αλλαζω και σωβρακο Laughing

Τεσπα το θεμα ειναι καθαρα νοοτροπιας , παιδειας και οδικης συμπεριφορας του καθενος ! θα συμφωνησω με τον Γιαννη οτι πολλες φορες ειναι χρειαζονται και κανουν δουλεια , ακομα και σε εμνα που εχω S1 αλλα τα εχω συνδεσει ετσι , μονο με μεγαλη σκαλα...

απο την αλλη μα τον θεο θελω να στραβωνω ολο τον κοσμο εδω που μενω γιατι ενω ενω εχει πεντακαθαρη ατμοσφαιρα - τεζα διαυγια , ολοι μα ολοι εχουν τα ομιχλης ανοιχτα και πανε και με 5 ετσι για να σε στραβωνουν πιο πολυ ωρα και σου παιζουν και τα φωτα αμα τρεχεις συμφωνα με τα δεδομενα τους!!!!!
Θα παω να βαλω ολο τον ουρανο- το καπο- τα φτερα την μασκα και τον προφυλακτηρα προβολεις 100,000 watt και θαε φορα που θα βλεπω καποιον ετσι ... θα κανει σολαριουμ! μα τον θεο!!! Evil Evil
THE GODFATHER - Παρ 08 Ιαν 2010, 19:05:40
Θέμα δημοσίευσης:
O τροπος της ...καγκουριας αναφερθηκε παραπανω .

Υπαρχει ομως και αλλος τροπος . Αλλαζεις τον αριστερο μοχλο ολοκληρο και βαζεις απο XS .
Σ αυτον υπαρχει ενα ''δαχτυλιδι'' extra . Σου δινει την δυνατοτητα να αναψεις τα <<μακρας>> χωρις να εισαι στην τελευταια σκαλα . Ακομα εχεις επιλογη να αναψεις ξεχωρα τα μπροστα (μ.εμβλ) με το πισω ομιχλης!
Επισεις αν εχεις στο on τα μ.εμβελειας , στο σηνιαλο με τους προβολεις αναβουν και αυτα και πιστεψε με ειναι πολυ αποτελεσματικα στην εθνικη .
Αυτος ειναι και ο βασικοτερος λογος που το εχω κανει μιας και κανω πολλα χιλ στην εθνικη αλλα ειναι και πολυ χρησιμα οταν εισαι σε επαρχιακους δρομους (νυχτα , σε κομματια που δεν συναντας αλλον) .

Τωρα για τους τυπους που αναβουν τα ομιχλης ετσι για μουρη .......... 2gunfire
RoadRunner122 - Παρ 08 Ιαν 2010, 23:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

1) Aν έχει μπλε πιτσιλιστίρια, κανένα πρόβλημα! Θέμα καθαρά υποκειμενικό. Οκ θίγει λίγο την αισθητική μου αλλά δε μου δημιουργεί και πρόβλημα.

2) Αν έχει ΚΑΙ μπλε πιτσιλιστίρια... και αναμένα προβόλια ισχύει ότι στην περίπτωση που ανέφερα στο ανωτέρο τοστ! Θα του τα σπάσω!
orestis - Σαβ 09 Ιαν 2010, 10:15:26
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Θα του τα σπάσω!

ξερεις οτι μετα απο καυγα με μαλ**α καγκουρα του ειδους, βγηκα απο το αμαξι με το μπαστουνι στα διοδια και στην προσπαθεια μου να του τα σπασω πατησε γκαζι και ακομι τρεχει Exclamation
MEMsound - Σαβ 09 Ιαν 2010, 10:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
σιγα βρε παιδια θα σκισετε κανα καλσον Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
τα χουν χαλάσει και ποιοτικά τελευταία λόγω κρίσης και σκιζονται ευκολα

οκ ειναι απαραδεκτα τα προβολάκια οταν δεν υπαρχει λόγος αλλα σιγα να μην αλλαξετε και τα μυαλα του καθενός...

εγω πάλι κάνω λιγο δεξια αφηνω και ελαχιστα το γκάζι και τον αφηνω να περασει να πάει στην ευχή του θεού, βοηθειά μας... Laughing Laughing Laughing
orestis - Σαβ 09 Ιαν 2010, 10:21:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
αφηνω να περασει να πάει στην ευχή του θεού,
στα τσακιδια
MEMsound - Σαβ 09 Ιαν 2010, 11:32:47
Θέμα δημοσίευσης:
tο hell re to hell

Μη σου πω
to pughell
stamatis_vts - Σαβ 09 Ιαν 2010, 13:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
ασε που εχω δει και μπατσικο οκταβια με αναμενα προβολακια και μου θρθε να ξερασω πανω τους.
παλι καλα που δεν ειχει και μπλε πιτσιλιστιρια Exclamation

ολα τα ΤΕΡΡΑΝΟ που πηγαινοερχονται Ραφηνα εχουν παντα αναμμενα τα προβολακια... Evil

και ενα σ3 μκ1 που εχει ενας φιλος, μου ειπε οτι ειναι απο το εργοστασιο ρυθμισμενα να αναβουν ακομα και με τα μεσαια...
και φοραει και ξενον και ειναι απιστευτος συνδυασμος... Laughing Laughing
orestis - Τρι 12 Ιαν 2010, 17:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα το πρωι παντως, με το ψιλοβροχο ητνα η χαρα του μαλ**α του προβολακια!!! Razz Razz Razz Razz
MEMsound - Τρι 12 Ιαν 2010, 18:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
θα τα ειχε αναμμενα γιατι τον ενοχλουσε το "σπρει" νερου από τα ελαστικα του εμπρός αυτοκινητου Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
orestis - Τρι 12 Ιαν 2010, 20:21:58
Θέμα δημοσίευσης:
ρε μανθο ειλικρινα ας μας πει καποιος απο εδω μεσα που να ειναι προβολακιας.... για ποιον λογο τα ειχε αναμενα σημερα το πρωι?
rallos 16v - Τρι 12 Ιαν 2010, 21:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
orestis έγραψε:
ρε μανθο ειλικρινα ας μας πει καποιος απο εδω μεσα που να ειναι προβολακιας.... για ποιον λογο τα ειχε αναμενα σημερα το πρωι?

ισως ισως λεω εγω τωρα λογο υγρασιας?
και λογω του οτι ο καιρος ηταν μουντος?
RoadRunner122 - Τρι 12 Ιαν 2010, 21:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα θα μου πει κάποιος γιατί στην εθνική κυρίως και με μια χαρά καιρό, βράδυ, βλεπω αμάξια με αναμενα τα πίσω ομίχλης???

Κι εδώ δε μιλαμε για περίπτωση καγκουρω γιατί συνήθως πρόκειται για μεσήλικες. Κι έστω ότι το έκαναν καταλάθος, αυτό το ρημάδι το πορτοκαλι λαμπάκι δεν το βλέπουν αναμένο?
stamatis_vts - Παρ 15 Ιαν 2010, 00:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
απο την στιγμη που ειδα σημερα αυτοκινητο σχολης οδηγων εν ωρα μαθηματος με αναμεννα προβολακια, δινω αφεση αμαρτιων σε ολους τους αλλους....
μαυρο γιαρις μκ2, απο παλληνη μεχρι καρφουρ γερακα... Embarassed
blackpug106 - Δευ 18 Ιαν 2010, 19:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι κι αλλιως τα δικα μας κατω ειναι διασπορας

ομιχλης βαζανε στα 106 της Αγγλιας (μπολικη ομιχλη), και γιαυτο τα ειχανε να αναβουν μαζι με το πισω ομιχλης

παντως κανουν καλη δουλεια σε επαρχιακους δρομους χωρις ιχνος ασπρων γραμμων, ακομη και για βραδυνες ειδικες, θυμαμαι Γκαλφα να τρεχει νυχτερινα Πετροκερασα χωρις προβολιερα , μια χαρα χρονους εγραφε Thumb Left
drdino - Δευ 18 Ιαν 2010, 20:06:07
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
εμένα θα μου πει κάποιος γιατί στην εθνική κυρίως και με μια χαρά καιρό, βράδυ, βλεπω αμάξια με αναμενα τα πίσω ομίχλης???

Κι εδώ δε μιλαμε για περίπτωση καγκουρω γιατί συνήθως πρόκειται για μεσήλικες. Κι έστω ότι το έκαναν καταλάθος, αυτό το ρημάδι το πορτοκαλι λαμπάκι δεν το βλέπουν αναμένο?

Έχω και για αυτό εξήγηση. Μπαίνουν μέσα και πατάνε όλα τα κουμπάκια γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι το κάθετι.

Εδώ βλέπεις ζώα με toyota γενικά που έχουν τον γ@μωoptitron πίνακα οργάνων να μην ανάβουν μικρά-μεσαία και αναρωτιέσαι αν δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν ότι δεν βλέπουν. Εδώ μια λάμπα μου καίγεται και αισθάνομαι περίεργα στην οδήγηση.
blackpug106 - Δευ 18 Ιαν 2010, 20:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

Έχω και για αυτό εξήγηση. Μπαίνουν μέσα και πατάνε όλα τα κουμπάκια γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι το κάθετι.

Εδώ βλέπεις ζώα με toyota γενικά που έχουν τον γ@μωoptitron πίνακα οργάνων να μην ανάβουν μικρά-μεσαία και αναρωτιέσαι αν δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν ότι δεν βλέπουν. Εδώ μια λάμπα μου καίγεται και αισθάνομαι περίεργα στην οδήγηση.

+1000

τους κανεις σινιαλο και δεν καταλαβαινουν τιποτα
rallos 16v - Δευ 18 Ιαν 2010, 20:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
+1000

τους κανεις σινιαλο και δεν καταλαβαινουν τιποτα[/quote]

θα νομιζουν οτι τους κανεις σινιαλο για αστυνομια (μπλοκο) μπροστα στα 200μετρα και θα σου λενε και ευχαριστω... Laughing Razz Laughing Razz Shocked
drdino - Δευ 18 Ιαν 2010, 21:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πιο άθλιες είναι κάτι χαζογκόμενες που νομίζουν ότι τους την πέφτεις, οι καραψωνάρες. Μην χέσω. Αλλά μάλλον προτιμούν να καρφωθούν σε στύλο από το να ρίξουν την μύτη τους και να κοιτάξουν το ποταπό βδέλυγμα παραδίπλα που προσπαθεί να τους κατεβάσει από το συννεφάκι τους.
thodwrhs - Πεμ 23 Δεκ 2010, 07:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
ξενον τα προβολια του 106 παιρνουν Η1?Η ΗΒ1????

(σημειωτεον δεν τα ανοιγω χωρις λογο....πριν βαλω ξενον τα χα αναμενα για να βλεπω αλλα με λαμπες παντα στα πανω.τωρα τα κλεισα τελειως)
RoadRunner122 - Πεμ 23 Δεκ 2010, 14:33:46
Θέμα δημοσίευσης:
Η1
greenpug106 - Πεμ 23 Δεκ 2010, 19:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
THE GODFATHER έγραψε:
O τροπος της ...καγκουριας αναφερθηκε παραπανω .

Υπαρχει ομως και αλλος τροπος . Αλλαζεις τον αριστερο μοχλο ολοκληρο και βαζεις απο XS .
Σ αυτον υπαρχει ενα ''δαχτυλιδι'' extra . Σου δινει την δυνατοτητα να αναψεις τα <<μακρας>> χωρις να εισαι στην τελευταια σκαλα . Ακομα εχεις επιλογη να αναψεις ξεχωρα τα μπροστα (μ.εμβλ) με το πισω ομιχλης!
Επισεις αν εχεις στο on τα μ.εμβελειας , στο σηνιαλο με τους προβολεις αναβουν και αυτα και πιστεψε με ειναι πολυ αποτελεσματικα στην εθνικη .
Αυτος ειναι και ο βασικοτερος λογος που το εχω κανει μιας και κανω πολλα χιλ στην εθνικη αλλα ειναι και πολυ χρησιμα οταν εισαι σε επαρχιακους δρομους (νυχτα , σε κομματια που δεν συναντας αλλον) .

Τωρα για τους τυπους που αναβουν τα ομιχλης ετσι για μουρη .......... 2gunfire

έτσι το έκανα και εγώ με μοχλό από 306.
Αφού είδα ότι τυφλώνουν τους απέναντι δεν τα ανάβω παρά σε εξαιρετικές περιπτώσεις που είμαι μόνος στο δρόμο.
16V(ery)Quicksilver - Παρ 07 Ιαν 2011, 03:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Με αφορμη αυτη την κουβεντα σας η απορια μου ειναι η εξης:

Εχουμε τελικα ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ομιχλης στα οχηματα μας? Η απορια μου δημιουργηθηκε επειδη κινουμαι κοντα στο αεροδρομιο και γενικοτερα προς Σπατα,Αρτεμιδα, εκει τριγυρω αλλα κυριως κοντα στο αεροδρομιο ( μου εχει τυχει ακομη και στην Αττικη Οδο, πλησιαζωντας αεροδρομιο ) τον χειμωνα κυριως συναντω αρκετες φορες ομιχλη...
Το πισω φως ομιχλης , οπως αναφερει και ο φιλος RoadRunner,εχω βρει πως αναβει ( ειναι στο δεξι μοχλο, γυρνας το ''δαχτυλιδι'' προς τα εμπρος..)
Για μπροστινα ομιχλης ομως,ουτε εχω βρει κατι, αλλα και το manual του αυτοκινητου που κοιταξα δεν βρηκα τιποτα σχετικο για μπροστινα φωτα ομιχλης....
Αρα να υποθεσω οτι δεν ισχυουν σωστα? Ειναι αυτο που αναφερατε...Διασπορας . Rolling eyes
RoadRunner122 - Παρ 07 Ιαν 2011, 04:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τα απλά μοντέλα 106 με τα ορθογώνια προβολάκια ομίχλης είχαν στο λεβιέ 2 κλίμακες ώστε να ανάβουν ανεξάρτητα (όπως τα πίσω δηλαδή).

Στα σπορ μοντέλα 106 (XS, Quicksilver, Rallye16V, GTi) τα στρογγυλά προβολάκια μακράς εμβέλειας είχαν στο λεβιέ μόνο 1 κλίμακα για τα πίσω. Τα εμπρός ανάβουν μόνο μαζί με τους προβολείς των κυρίως φαναριών προς αποφυγή τυφλώματος των άλλων οδηγών σε περίπτωση που κάποιος τα άναβε ανεξάρτητα.

Το ξαναλέω, τα στρογγυλά ΔΕΝ είναι ομίχλης άρα δεν έχουν λόγο να ανάψουν σε συνθήκες ομίχλης αφού θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα τόσο για τον ίδιο τον οδηγό όσο και για τους υπόλοιπους. Σε αντίθεση με τα προβολάκια ομίχλης που φωτίζουν χαμηλά στο δρόμο, τα μακράς εμβέλειας φωτίζουν σχεδόν παράλληλα με το οδόστρωμα. Aπό την άλλη, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ομίχλη και θέλουμε επιπλέον φωτισμό, το να ανάψουμε τα προβολάκια (τα στρογγυλά) -αν και δε μπορούμε με μαμά λεβιέ- θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη αλλά θα στραβώσουμε τους υπόλοιπους. Οπότε αν κάποιος θέλει ντε και καλά να ανάψει τα στρογγυλά, αφού έχει γραμμένους στα @@ του τους υπόλοιπους, ας ανάψει τους προβολείς (και μαζί και τα στρογγυλά).
16V(ery)Quicksilver - Παρ 07 Ιαν 2011, 04:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος ο Γιαννης! Με καλυψες πληρως! Δεν ειναι ομιχλης! Thumbs Up

Οσο για το αν τα αναβω, φυσικα και οχι αφου οπως εχετε ηδη αναφερει δεν εξυπηρετουν πουθενα, εκτος απο τις ερημιες που δεν υπαρχουν φωτα και ψυχες τριγυρω... Στην ομιχλη δε, πολυ σωστα αναφερεις οτι εχουν το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτελεσμα, αφου αντανακλωνται πανω στην ομιχλη αντι να την διαπερνουν, με αποτελεσμα να σε στραβωνουν χειροτερα !!!

Ευχαριστω! Smile
groupN - Παρ 07 Ιαν 2011, 22:23:25
Θέμα δημοσίευσης:
αλλιως αν θες να αναβεις τα προβολακια μονα τους χωρις να αναβουν τα μεγαλα της πορειας η το αντιθετο. πας σε ενα ηλεκτρολογο τα απομονωνει και σου βαζει ενα μπουτον να αναβουν χωριστα. οπως εκανα εγω
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες