PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - 1.6THP πρόγραμμα απο overload

blacklion - Τετ 02 Δεκ 2009, 10:09:34
Θέμα δημοσίευσης: 207 - 1.6THP πρόγραμμα απο overload
Καλημέρα παιδιά ! πριν 5 μέρες παρέλαβα επιτέλους τι άλλο από το 207 GT. Είναι super!! Αν και πριν πάλι 207 είχα αλλά με τα 120. φοράει κανείς πρόγραμμα από overload .
akis1987 - Τετ 02 Δεκ 2009, 10:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
πες μας τι θες να μαθεις...
bagosgt - Τετ 02 Δεκ 2009, 16:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
ας του απαντησουν οι κατοχοι που φορανε προγραμμα απο τα παιδια.εμεις ειμαστε του "αντιθετου" στρατοπεδου,οποτε δε μπορουμε να μιλησουμε κ θα ηταν ανωριμο απο την μερια μας Wink
μπορεις να ρωτησεις τα παιδια που φορανε τετοιο προγραμμα,κ αποσο ξερω ειναι ο θωμας,ο αντρεας κ μερικοι ακομα που δε θυμαμαι Embarassed
recife_rallye - Τετ 02 Δεκ 2009, 19:35:18
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
κ αποσο ξερω ειναι ο θωμας,ο αντρεας κ μερικοι ακομα που δε θυμαμαι Embarassed

Ναι ναι..ρωτα τον αντρεα..αυτος θα ξερει καλυτερα!! Wink
bagosgt - Τετ 02 Δεκ 2009, 21:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
κατσε φρονιμα εσυ,ειπαμε,ας μιλησουν αυτοι που ξερουν περισσοτερα Wink
android - Τετ 02 Δεκ 2009, 22:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
κ γω παιδια θελω ενα 150αρι με προγραμμα overload να δω πως παει το χω περιεργια...κανεις απο αθηνα?
sasasj - Τετ 02 Δεκ 2009, 23:30:16
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει βάλει κάποιος φίλος στο LEON του (1 χρόνου το αμάξι) εδώ και κάνα τριμηνο και δεν έχει παράπονο μέχρι τώρα. Δεν τον βλέπω συχνά βέβαια, αλλα αν είχε κάτι κακό να πει θα το μάθαινα!
Το είχα αναφέρει και εγώ παλιότερα για το πρόγραμμα τους αλλα κανείς δεν το ήξερε και δεν μπορούσε να εκφέρει γνώμη!
blacklion - Πεμ 03 Δεκ 2009, 00:01:22
Θέμα δημοσίευσης: προγραμμα overload
Θα ήθελα να μάθω αν φοραει κάποιος τέτοιο πρόγραμμα , για να μου πει αν είναι ευχαριστημένος….
ironman02 - Σαβ 05 Δεκ 2009, 03:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως είδα στο site τους οτι έχουν καλή τιμούλα για το πρόγραμμα. Δεν έχουμε ακούσει γνώμες όμως... X-mas
xalkiadakhs 207gt - Σαβ 05 Δεκ 2009, 11:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
την προηγουμενη εβδομαδα ειχε απιδρομη στο ηρακλειο κρητης ο overload...σε επωνυμο μαγαζι εδω στο ηρακλειο και φτιαξανε πολλα """"scirroco""" και """golf""
ετυχε και περασα απο εξω και ειδα μπουγιο και τους ειδα οτι κανανε δουλεια...καποιο 207 δεν υπηρχε.....αποτελεσματα και εντυοωσεις δεν ακουσα απο αυτους διοτι απλα δεν με ενδιαφερουν!!!
MAD - Σαβ 05 Δεκ 2009, 13:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
Να μας πει και σε τι πιεση δουλευει!!!
bagosgt - Τρι 08 Δεκ 2009, 20:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
να κανονισουμε να κανουμε με τον μαναβη τοτε μια επιδρομη,κ εμεις στην κρητη... Laughing Laughing
spiros_z - Πεμ 10 Δεκ 2009, 21:38:38
Θέμα δημοσίευσης:
Με το που θα ακουσουν,μαναβης,τα vw group boys θα πουν τα κλασικα δεν εχω φερει το αμαξι σημερα μαζι μου,μου εχει σκιστεί το κολάρο,μου χαλασε η σκαστρα κλπ κλπ

oxi ειρωνειες παιδια σας παρακαλω...
ek της mod team
volvos

blacklion - Τετ 16 Δεκ 2009, 08:36:45
Θέμα δημοσίευσης: Να μας πει και σε τι πιεση δουλευει!!!
Με την μέτρηση που μου έκανε overboost 1.35, σταθερό 0.9
xalkiadakhs 207gt - Τετ 16 Δεκ 2009, 11:15:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: Να μας πει και σε τι πιεση δουλευει!!!
blacklion έγραψε:

με προγραμμα overload αυτα?
σορρυ αλλα δεν σε καταλαβα και πολυ!!! Wink Wink Wink
orfanos mulopotamos - Τετ 16 Δεκ 2009, 12:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
να κανονισουμε να κανουμε με τον μαναβη τοτε μια επιδρομη,κ εμεις στην κρητη... Laughing Laughing
αντε να δουμε πως πανε τα σαραβαλακια σας.. χαχα... παιδια αν κατεβαιτε χειμερινους μηνες σας φιλοξενω εγω..... καλος να ορισετε......
blacklion - Τετ 16 Δεκ 2009, 12:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
ναι με προγραμμα overload. Τι δεν έχεις καταλάβει φίλε!
SAKIS-LEMANS - Τετ 16 Δεκ 2009, 12:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
καλό είναι να ξέρουμε στροφές, πιέσεις κτλπ.

απλά ένα απλό έκανα 1.35 over και σταθερό 0.9 δεν φτάνει.

και εγώ π.χ έχω ένα 1.3 σταθερό με 1.5 over ξέρω όμως ξέρω ότι στις 6500 με 5η έχω 1 bar.
σταθερό 0.9 μέχρι που? π.χ μια ερώτηση.

καλα πάλι οι πιέσεις είναι σχετικό, τώρα που παίζουμε και με άλλα πράγματα.

εκεί ψηλά στις πολλές στροφές. Καμιά δυναμομέτρηση παίζει?
blacklion - Τετ 16 Δεκ 2009, 14:09:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φίλε έχεις δίκιο. Το μετρήσαμε με 3η στις 3500 έδωσε 1.35 κ στις 6000 έδωσε 0.9. απλά δεν το ζορίσαμε άλλο, γιατί είναι καινούργιο ακόμα με 600 χλμ. Γι αυτο και δεν έχω πάει δυναμόμετρο.
106PT52.5 - Τετ 16 Δεκ 2009, 14:20:31
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου αυτες τις πιεσεις τις ειδες σε μπαρομετρο η στο διαγνωστικο?
blacklion - Τετ 16 Δεκ 2009, 14:32:59
Θέμα δημοσίευσης:
με το διαγνωστικο
xalkiadakhs 207gt - Τετ 16 Δεκ 2009, 14:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
blacklion έγραψε:
ναι με προγραμμα overload. Τι δεν έχεις καταλάβει φίλε!

ξαφνικα ενω ανοιγεις θεμα και ρωτας

blacklion έγραψε:
Καλημέρα παιδιά ! πριν 5 μέρες παρέλαβα επιτέλους τι άλλο από το 207 GT. Είναι super!! Αν και πριν πάλι 207 είχα αλλά με τα 120. φοράει κανείς πρόγραμμα από overload .

blacklion έγραψε:
Θα ήθελα να μάθω αν φοραει κάποιος τέτοιο πρόγραμμα , για να μου πει αν είναι ευχαριστημένος….

καταληγεις εδω και λες

blacklion έγραψε:

για αυτο σου λεω οτι κολλησα λιγακι
Wink Wink
δεν εχεις αναφερει καπου οτι εβαλες προγραμμα για αυτο μπερδευτηκα...
εδω ηρακλειο δεν εχω ακουσει κανενα 207 απο overload για να σου πω κατι...
WilDuck - Τετ 16 Δεκ 2009, 15:18:49
Θέμα δημοσίευσης:
blacklion έγραψε:
απλά δεν το ζορίσαμε άλλο, γιατί είναι καινούργιο ακόμα με 600 χλμ. Γι αυτο και δεν έχω πάει δυναμόμετρο.

Καλά που δεν το ζορίσατε.

Στο στρώσιμο το έχεις δηλαδή. Silly
bagosgt - Τετ 16 Δεκ 2009, 15:46:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο φιλε μου κ με προσοχη μιας κ το αμαξι θα ειναι λιγακι καλτερο απο πριν,μεχρι να το συνιθησεις Wink μια δυναμομετρηση θα μας βοηθουσε,οπως κ εσενα επισης Smile
blacklion - Πεμ 17 Δεκ 2009, 09:52:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους! Ναι φίλε WilDuck (Γιώργος) στο στρώσιμο είμαι ακόμα! Ευχαριστώ για τα καλορίζικα φίλε bagosgt (baggos). Κι εγώ περιμένω να το πάω στο δυναμόμετρο να δω τι έχει κάνει το πρόγραμμα της overload,να δουμε κιόλας πως παει το gt!
WilDuck - Πεμ 17 Δεκ 2009, 11:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το λυπήθηκες το αμαξάκι, με 600κμ να του βάλεις πρόγραμμα? Shocked

Το έχεις ανοίξει κανονικά, δηλαδή... Rolling eyes
blacklion - Παρ 18 Δεκ 2009, 08:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ακόμα, το ανοίξαμε μόνο δυο φορές για να μετρήσουμε μόνο! Τώρα θα κάνω 1500χλμ νορμάλ και μετά δυναμόμετρο, να δούμε τι έχει αλλάξει! Στα χαμηλά (έως 3500στρ.) είδα διαφορά, από κει και πέρα θέλω να δω!
Pughell - Παρ 18 Δεκ 2009, 10:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Στρωσιμο των 1000 χιλιομετρων... Shocked
Πως να μην καιει λαδια μετα το καημενο το μοτερακι... Confused
WilDuck - Παρ 18 Δεκ 2009, 11:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Στρωσιμο των 1000 χιλιομετρων... Shocked
Πως να μην καιει λαδια μετα το καημενο το μοτερακι... Confused

Των 600 ρε Στελάρα... NodNo
bagosgt - Κυρ 20 Δεκ 2009, 19:58:04
Θέμα δημοσίευσης:
δεν πειραζει,καλυτερα απο την αρχη,οτι ειναι να στο βγαλει,να στο βγαλει στην αρχη.μη το κανουμε σα τον πατερα μου,που θελει 3 χρονια να κανει 10000κμ κ μετα οταν τα κανει εχει βγει απο την εγγυηση.
φιλε μου μη περιμενεις κ πολλα πραγματα απο τις 3500-4000κ πανω μιας κ η τουρμπινα ειναι μικρη κ η αισθητη διαφορα ειναι στις χαμηλομεσαιες στροφες.η αισθηση ειναι τοσο ωραια στα χαμηλα που στα ψηλα θα σε ξενερωνει λιγακι(σε σχεση παντα με τα χαμηλα) κ θα νομιζεις οτι δεν τραβαει τοσο ψηλα.θα το δεις βεβαια κ μετα το στρωσιμο οποτε,εντυπωσεις οταν τελειωσει το στρωσιμο Wink
blacklion - Δευ 21 Δεκ 2009, 12:35:18
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ φίλε bagosgt (baggos) αυτής της άποψης είμαι. Ότι είναι, να στο βγάλει στην εγγυηση .δεν είπαμε να το σπας από την αρχή, αλλά μόλις περάσεις τα 1000 χλμ, πιστεύω που και που να του τα δίνεις λίγο! Έχεις απόλυτα δίκιο για της ψηλές στροφές…ειναι λίγο ξενερα. Μετά από τις 4000στρ (έως 5000 κ κάτι) ανοίγει πολλή χαλαρά. Οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα να πιάσω τα 2000χλμ και μετά τις γιορτές θα πάω δυναμόμετρο!
xalkiadakhs 207gt - Δευ 21 Δεκ 2009, 15:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
blacklion έγραψε:
θα περιμένω λίγο ακόμα να πιάσω τα 2000χλμ και μετά τις γιορτές θα πάω δυναμόμετρο!

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
MAD - Δευ 21 Δεκ 2009, 16:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing 2000 χιλιομετρα και μετα δυναμομετρο? Crying or Very sad
WilDuck - Δευ 21 Δεκ 2009, 17:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
Και μετά ρεκτιφιέ.

Τα 'χουν βάλει δίπλα δίπλα, να μην κουράζεσαι. Laughing Laughing Laughing Laughing
kane - Δευ 21 Δεκ 2009, 18:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
re malaka γιωργο,κλαιωωωωωωωωωωω!!!

Τραβα μαζι με το λαζοπουλο,χαραμιζεσαι!
xalkiadakhs 207gt - Δευ 21 Δεκ 2009, 18:08:48
Θέμα δημοσίευσης:
ο προγραμματιστης σου τι λεει για αυτα αραγε?συμφωνει με τις σκεψεις σου?η κανεις οτι σου κατεβει φιλε μας απο το στρατοπεδο overload...

μακαρι να σου βγει καλο το 207 σου δεν λεω αλλα οπως αναφερανε την λεξη ""ρεκτιφιε"" κατι ξερουνε...για πονηρεψου λιγακι Wink Wink Wink Wink
WilDuck - Δευ 21 Δεκ 2009, 18:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
re malaka γιωργο,κλαιωωωωωωωωωωω!!!

Τραβα μαζι με το λαζοπουλο,χαραμιζεσαι!

Big wink beer
kane - Δευ 21 Δεκ 2009, 18:34:51
Θέμα δημοσίευσης:
xalkiadakhs 207gt έγραψε:
ο προγραμματιστης σου τι λεει για αυτα αραγε?συμφωνει με τις σκεψεις σου?η κανεις οτι σου κατεβει φιλε μας απο το στρατοπεδο overload...

μακαρι να σου βγει καλο το 207 σου δεν λεω αλλα οπως αναφερανε την λεξη ""ρεκτιφιε"" κατι ξερουνε...για πονηρεψου λιγακι Wink Wink Wink Wink

παιδια τι οβερλοαντ και πεζο σπορτ και ε τουνερς???

Ο ιδιοκτητης του αυτ/του φερει ευθυνη, και οχι οι προγραμματιστες του.

Ναι μεν ειναι ηθικο να πει ο Χ προγραμματιστης πως το αυτ/το ειναι αστρωτο και δν ειναι πρεπον να τοποθετηθει προγραμμα,αλλα ο καθενας απο μας δν ειναι βλακας για να μην το ξερει αυτο.

Εξαλλου μπορει παιδι να κανει το λεγομενο αγγλικο στρωσιμο... Very happy
xalkiadakhs 207gt - Δευ 21 Δεκ 2009, 19:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
ο καθενας ειναι αξιος της μοιρας του παντως....οπως ειναι αξια και η τσεπη του μιας και θα τα πληρωνει μονο η τσεπη του στο μελλον....
απλα ανεφερα μια απορια που ειχα στον φιλο μας..το overload το ανεφερα ετσι γιατι το ειπε αυτος...etuners αμα ελεγε αυτο θα ελεγα...
θα ηθελα πολυ να ακουσω τις αποψεις του παντως του χ προγραμματιστη πανω στο θεμα καινουργιο αυτοκινητο+καπακι προγραμμα+ καπακι δυναμομετρο!!!!!!!
recife_rallye - Δευ 21 Δεκ 2009, 19:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
Mhn ειστε κομπλεξικοι,δεν προκειται να παθει τιποτα!
WilDuck - Δευ 21 Δεκ 2009, 19:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πιαστείτε όλοι χέρι χέρι και ας προσευχηθούμε για αυτό το αναμάρτητο μοτεράκι...

Για πες για αγγλικό στρώσιμο ρε Σταύρο!
android - Δευ 21 Δεκ 2009, 19:55:24
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

εσυ μην εισαι κομπλεξικος...
τοσος κοσμος περιμενει ανταλακτικα Laughing
WilDuck - Δευ 21 Δεκ 2009, 20:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

Laughing Laughing
king207cc - Δευ 21 Δεκ 2009, 23:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

όπως Question
recife_rallye - Δευ 21 Δεκ 2009, 23:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

Ε δεν εχεις και αδικο.. Laughing Laughing
xalkiadakhs 207gt - Τρι 22 Δεκ 2009, 00:38:15
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

αφηστε ρε το παιδι στην ησυχια του..αυτος δεν το πληρωνει στο κατω κατω της γραφης....
περιμενουμε τα νουμερα απο το δυναμομετρο φιλε!!!
αντε και καλη τυχη στο οχημα............. Laughing Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τρι 22 Δεκ 2009, 02:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
xalkiadakhs 207gt έγραψε:
αφηστε ρε το παιδι στην ησυχια του..αυτος δεν το πληρωνει στο κατω κατω της γραφης....
περιμενουμε τα νουμερα απο το δυναμομετρο φιλε!!!
αντε και καλη τυχη στο οχημα............. Laughing Laughing Laughing Laughing

+10000000000000 Wink
blacklion - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσα χλμ πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ένα μοτέρ για να στρώσει ? μπορεί να έβαλα νωρίς το πρόγραμμα στα 600χλμ αλλά δεν του τα δινα, μια φορά μόνο, κι αυτό για να το δοκιμάσει αυτός που μου το έβαλε! Ακόμα και η lion όταν μου το παρέδωσαν μου είπαν, μέχρι τα 1000χλμ μην του τα δίνεις αλλά από κει και πέρα να το δουλευω κανονικά . και στα 1400χλμ το άνοιξα λίγο μέχρι τις 5500 στρ.
Ilias207Rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 14:40:36
Θέμα δημοσίευσης:
Το στρωσιμο ειναι σχετικο.. οι αποψεις ποικιλουν.
Στην καθε αντιπροσωπεια λενε διαφορετικα πραματα.
Εμενα μου ειπαν μεχρι τα 3000 χλμ να προσπαθω να μην κοφτιαζω, μονο αυτο.
Ο μηχανικος και φιλος μου, μου ειπε μεχρι τα 500-1000 χλμ να το σεβομαι (δηλαδη να μην το σκιζω ανελεητα, οχι να το παω ρελαντι), απο κει και υστερα να ριχνω παντοφλες. Αυτο και εκανα και μεχρι στιγμης παμε καλα! Very happy

Παντως η γνωμη μου και μενα για το προγραμμα, ειναι πως το εβαλες νωρις..
Προσωπικα θα περιμενω τουλαχιστον μεχρι τις 30.000 χλμ. Μεχρι τοτε το μονο που κανω ειναι σωστη συντηρηση..
MEMsound - Τρι 22 Δεκ 2009, 16:54:55
Θέμα δημοσίευσης:
σχετικά με το στρώσιμο υπάρχουν ηδη ενα σωρό τοπικ
ας το συνεχίσουμε εκει
(τα παραπάνω στρωσιμοποστ θα διαγραφουν συντομα)
bagosgt - Τρι 22 Δεκ 2009, 21:22:57
Θέμα δημοσίευσης:
εγω στα 1300κμ ανοιξα με ενα σαξο παντως Laughing κολητος με mps αρχισε τις κοντρες απο τα 700κμ,στα 25000κμ ηταν φουλ 1ο σταδιο κ τωρα στα 15000κμ το εχει μεσα για τουρμπινες,μπιελες,πιστονια κτλ κτλ,κ οχι γιατι του επαθε κατι,απλα θελει να φτασει τα 400 Wink
τελως παντων,εγω ειμαι τις αποψης,προσοχη μεν,αλλα οχι κ στρωσιμο μεχρι τα 5000κμ Shocked θα κανει καρβουνιασματα ο κυλινδρος μετα,απο το σιγα σιγα Laughing Laughing
δλδ οι πατεραδες μας που ειχαν τα αυτοκινητα για πανω απο 10-15 χρονια,πιστευεται οτι ηξεραν απο στρωσιμο?η αυτοι που ειχαν παρει τα πρωτα αουντι 1.8Τ(οι μπαρμπαδες) ηξεραν οτι μετα απο ταξιδι επρεπε να κατσουν τα λαδια στην τουρμπινα?η ηξερες ο θειος ο μητσος οτι δε πρεπει να τουρμπιζει κρυο το αμαξι κ επειδη,για να φυγει απο το σπιτι του ειχε μια τεραστια ανηφορα,δεν ειχε προλαβει να ζεσταθει καν το αμαξι,ανεβαινε με τοσο λιγο πατημενο το γκαζι,ετσι ωστε να μη σηκωσει πιεση η τουρμπινα?? Laughing Laughing
οκ ειπαμε προσοχη,αλλα μην γινομαστε κ υπερβολικοι.το αλλο που εχω ακουσει,ειναι οτι αλλαζω πατακια καθε χειμωνα,γιατι δε καθαριζουν τελεια κ εχει μικροβια... Rolling eyes Confused Laughing
παντως το δικο μου αμαξι,κ με 36000κμ δε καιει λαδι Laughing
ειμαι ο bagosgt κ μολις τελειωσα Exclamation Laughing Laughing Laughing
mechanic - Τετ 23 Δεκ 2009, 04:45:57
Θέμα δημοσίευσης:
.
MLN - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 00:37:17
Θέμα δημοσίευσης:
πριν μια εβδομαδα εβαλα προγραμμα απο overload . ημουν αρκετα ικανοποιημενος σε σχεση με πριν ... μου εδειξε δυναμομετρηση απο ενα εντελως μαμα ραλλυ και ειχε βγαλε 189.8 αλλογα με 35,9 κιλα ροπη ..... με 1.35 οβερ ... και κοφτη κοντα στισ 6900 ... η ροπη μου φαινεται πολυ ψηλα ... δε ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει...το αμαξι τραβαει ποοολυ καλα .. κ απο πολυ χαμηλα ... εγω φοραω ενα ελευθερο φιλτρο και εξατμιση ... απο τον επομενο μηνα θα μπει δυναμομετρο ετσι ωστε να εχουμε χειροπιαστα παραδειγματα κ να μην μιλαμε αυθαιρετα .. η τιμη και η εξυπηρετηση ηταν σουπερ !!! ...
xalkiadakhs 207gt - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 02:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
MLN έγραψε:
εγω φοραω ενα ελευθερο φιλτρο και εξατμιση ... απο τον επομενο μηνα θα μπει δυναμομετρο ετσι ωστε να εχουμε χειροπιαστα παραδειγματα κ να μην μιλαμε αυθαιρετα ..

αντε να δουμε...περιμενουμε εντυπωσεις και νουμερα!!!! Wink Wink Wink Wink
Tzive - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 02:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
στρώσιμο τα καινούργια μοτέρ δεν θέλουν. να μιλήσουμε για κανα μοτερ lada 2105 κτλ... να μου πειτέ ναι. πλέον τα μέταλλα και οι τεχνολογίες έχουν ξεφύγει.

Εξάλλου τι στρώσιμονα κάνεις σε ένα μοτέρ που σηκώνει πίεση απο τις 1.600rpm Rolling eyes
Pughell - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 07:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
στρώσιμο τα καινούργια μοτέρ δεν θέλουν. να μιλήσουμε για κανα μοτερ lada 2105 κτλ... να μου πειτέ ναι. πλέον τα μέταλλα και οι τεχνολογίες έχουν ξεφύγει.

Εξάλλου τι στρώσιμονα κάνεις σε ένα μοτέρ που σηκώνει πίεση απο τις 1.600rpm Rolling eyes

Μωρε κανεις κανονικα... Wink
Απλα η υπομονη που εχεις πρεπει να ειναι οχι απλως γαιδουρινη... Laughing Laughing Laughing

Ασχετα με αυτο,κανενα μοτερ,οσα χρονια και να περασουν,δεν ειναι ετοιμο για σκισιμο κατευθειαν.Θελουν τον χρονο τους ολα,απλα αναλογικα με παλια το διαστημα περιοριστηκε αρκετα. Smile
drdino - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 09:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εξάλλου στρώσιμο δεν θέλει μόνο το μοτέρ.
SAKIS-LEMANS - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 15:43:48
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως λέω μήπως, δεν μιλάτε για προγράμματα από την overload? Προτείνω να μετονομαστεί το topic σε "Ότι να ναι!"
recife_rallye - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 18:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω εχουμε αφθονο ψωμι και σεις μου μιλατε για στρωσιματα?? Laughing Laughing

Κοιταξτε τι γραφτηκε εδω....
MLN έγραψε:
μου εδειξε δυναμομετρηση απο ενα εντελως μαμα ραλλυ και ειχε βγαλε 189.8 αλλογα με 35,9 κιλα ροπη ..... με 1.35 οβερ ... και κοφτη κοντα στισ 6900 ... η ροπη μου φαινεται πολυ ψηλα ... δε ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει...το αμαξι τραβαει ποοολυ καλα

Κατσε ρε φιλε για να καταλαβουμε ολοι..σου εδειξε μια δυναμομετρηση απο ενα μαμα ραλι και το αποτελεσμα ηταν 189ps και 36κιλα ροπη? Rolling eyes
Δηλαδη με το προγραμμα ποσα θα εδειχνε?
puglover - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 18:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μη βιαζεσαι φιλε μου να βγαλεις συμπερασματα.Συνεχιζει το παιδι και λεει "... εγω φοραω ενα ελευθερο φιλτρο και εξατμιση ... " Εκτος απο το σκετο προγραμμα εννοει που ειχε το rallye της δυναμομετρησης...Ξερεις πολλα μαμα με 1,35 over ??
recife_rallye - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 18:26:43
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Μη βιαζεσαι φιλε μου να βγαλεις συμπερασματα.Συνεχιζει το παιδι και λεει "... εγω φοραω ενα ελευθερο φιλτρο και εξατμιση ... " Εκτος απο το σκετο προγραμμα εννοει που ειχε το rallye της δυναμομετρησης...Ξερεις πολλα μαμα με 1,35 over ??

Ασε τι ξερω εγω..παντως να διαβαζω ξερω πολυ καλα Wink οποτε διαβασε προσεκτικα τι γραφει και βγαλε νοημα..
Λεει οτι του εδειξε μια δυναμομετρηση απο ενα μαμα και εδειχνε 189ps..οριστε με παραθεση
MLN έγραψε:
μου εδειξε δυναμομετρηση απο ενα εντελως μαμα ραλλυ και ειχε βγαλε 189.8 αλλογα με 35,9 κιλα ροπη ..... με 1.35 οβερ ... και κοφτη κοντα στισ 6900 ...
Rolling eyes

Εγω σιγουρα δε διαβασα λαθος,αν παλι αυτος δεν εγραψε σωστα τοτε ας το διορθωσει και να προσεχει πιο πολυ τι γραφει για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις...ανοιχτο φορουμ ειμαστε
xalkiadakhs 207gt - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 18:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:

ρε σεις ηρεμα ρε...
ωραια αντε να παει λοιπον να το μετρησει να δουμε τι εβγαλε παραπανω το οχημα με το ιδιο προγραμμα απο τον ιδιο προγραμματιστη αλλα με αλλαγμενη εξατμιση!!!
περιμενουμε στο υπομνημα δυναμομετρησεις φιλε μου!!!! Wink Wink Wink
bagosgt - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 20:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
φρονιμαααααααα Evil αφηστε τα νουμερα να μιλησουν.ολοι εχουμε μια α εμπειρια στο θεμα 1ου σταδιου(τουλαχιστον) σε 207,οποτε αν δουμε νουμερα ξερουμε Wink
android - Πεμ 13 Μάϊ 2010, 23:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
φρονιμαααααααα Evil αφηστε τα νουμερα να μιλησουν.ολοι εχουμε μια α εμπειρια στο θεμα 1ου σταδιου(τουλαχιστον) σε 207,οποτε αν δουμε νουμερα ξερουμε Wink

διαγραμμα να δουμε οχι νουμερα Wink
turborabbit - Δευ 11 Οκτ 2010, 17:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Νούμερα, νούμερα...
Ωρίστε τι μπορεί να κάνει μια μαμά τουρμπινίτσα του RC...
Στο αγαπημένο δυναμόμετρο του κλάμπ Smile

LeMans fullstg1 + decat

Intercooler "όλα τα λεφτά" (Η....η αχ Η...η σου γ....ι το μ....ι)

Εκείνο το RC που έβγαλε πριν από 1.5 χρόνο 247 στον Φωτεινέλλη... και τη βγάλατε άκυρη την δυναμομέτρηση (έβαλε και ιντερκούλερ)...

Με λίγο περισσότερη πίεση...

Αυτά. Φιλιά πολλά στους γκουρούδες των λιβαδιών. Thumb Left
ironman02 - Δευ 11 Οκτ 2010, 17:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι πολύ άσχετος σε αυτά τα θέματα αλλά από καθαρή περιέργεια και εντελώς πληροφοριακά ρωτάω.

Οι γραμμές ιπποδύναμης-ροπής ειδικά στα τελευταία διαγράμματα, γιατί είναι σαν "κατσαρές τρίχες"? Δεν θα έπρεπε να είναι πιο "ομαλές" ας το πούμε?

Δεν το λέω με έχθρα ή κοροιδία ή κάτι τέτοιο καθώς έχω διακρίνει μια αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων. Εντελώς από περιέργια ρωτάω μήπως καταλάβω και τίποτα παραπάνω..Smile
turborabbit - Δευ 11 Οκτ 2010, 17:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Είμαι πολύ άσχετος σε αυτά τα θέματα αλλά από καθαρή περιέργια και εντελώς πληροφοριακά ρωτάω.

Οι γραμμές ιπποδύναμης-ροπής ειδικά στα τελευταία διαγράμματα, γιατί είναι σαν "κατσαρές τρίχες"? Δεν θα έπρεπε να είναι πιο "ομαλές" ας το πούμε?

Δεν το λέω με έχθρα ή κοροιδία ή κάτι τέτοιο καθώς έχω διακρίνει μια αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων. Εντελώς από περιέργια ρωτάω μήπως καταλάβω και τίποτα παραπάνω..Smile

====
Χαμηλή ταχύτητα του OBD (από εκεί διαβάζει τις στροφές).
Οι μπλέ και οι πράσινες γραμμές (φυσική μέτρηση δύναμης τροχού και απώλειας μετάδοσης) αν προσέξεις είναι ομαλλές. Οι κόκκινες και πορτοκαλί προσθέτουν πάνω διορθώσεις βάσει των στοιχείων που λαμβανουν από την OBD.
Παρακάτω βλέπεις πόσο αργή είναι, η μωβ γραμμή είναι το λάμδα, βλέπεις πόσο "χονδρά" είναι τα βήματα:

Αν ρώταγες από περιέργεια - ελπίζω να βοήθησα.
Αν ρώταγες να κοροϊδέψεις - έχασες, καθώς για άλλη μια φορά θα βλέπεις το διάγραμμα Smile
ironman02 - Δευ 11 Οκτ 2010, 17:38:43
Θέμα δημοσίευσης:
Λίγο σε έχασα εκεί στα βήματα κτλ αλλά οκ. Οφείλεται σε θέμα software απ'ότι κατάλαβα. Από περιέργεια ρώτησα, εγώ μένω απ'έξω από τις αντιπαραθέσεις μιας και δεν είμαι και γνώστης γι΄αυτό και ρώτησα. Smile

Thanks πάντως για την απάντηση.
Pughell - Δευ 11 Οκτ 2010, 19:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω να ρωτησω κατι ασχετο(Κυριλε,γενικο,οχι προσωπικο); Question

Πως στο διαβολο γινεται να παιρνετε στα χερια σας ενα μοτερ που βγαζει την δυναμη του σχεδον στον κοφτη,γραμμικο μεν απο τις 6000 αλλα χωρις κοιλια μεχρι τον κοφτη(6800) και μετα την βελτιωση,οποιαδηποτε και να ειναι αυτη,μετα τις 6000 να βουταει λες και ειναι diesel; Question

Τονιζω,ερωτηση προς απαντες. Exclamation Exclamation Exclamation

Arrow Υ.Γ. Επειδη αναφερομαι σε RC,αν πιστευετε οτι ειναι σε λαθος topic,μεταφερετε το αναλογα.
Lefter1s RC - Δευ 11 Οκτ 2010, 20:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ δυναμη........... Rolling eyes
Steve - Δευ 11 Οκτ 2010, 23:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πάλι λείπουν τα measurement date...
SαλιγκαρAKIS - Δευ 11 Οκτ 2010, 23:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Πολυ δυναμη........... Rolling eyes

Exclamation Exclamation Exclamation Wink
salex - Τρι 12 Οκτ 2010, 07:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά δύο ερωτήσεις στα γρήγορα:
1. Με τί ταχύτητα μετρήθηκαν τα αυτοκίνητα
2. Με πόσων οκτανίων βενζίνη
stef80 - Τρι 12 Οκτ 2010, 08:27:49
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εγω να ρωτησω κατι ασχετο(Κυριλε,γενικο,οχι προσωπικο); Question

Πως στο διαβολο γινεται να παιρνετε στα χερια σας ενα μοτερ που βγαζει την δυναμη του σχεδον στον κοφτη,γραμμικο μεν απο τις 6000 αλλα χωρις κοιλια μεχρι τον κοφτη(6800) και μετα την βελτιωση,οποιαδηποτε και να ειναι αυτη,μετα τις 6000 να βουταει λες και ειναι diesel; Question

Τονιζω,ερωτηση προς απαντες. Exclamation Exclamation Exclamation

Arrow Υ.Γ. Επειδη αναφερομαι σε RC,αν πιστευετε οτι ειναι σε λαθος topic,μεταφερετε το αναλογα.

Σε όλους τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, αν θελήσεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητες της σχετικά μικρης εργοστασιακης τουρμπίνας, το ίδιο θα παρατηρήσεις.
Ενώ στις χαμηλομεσαίες, η τουρμπίνα έχει μεγαλο περιθώριο για παροχη αερα, επομενως και αυξηση ισχυος πάνω από την εργοστασιακή, στις υψηλές στροφές, η τουρμπίνα "τελειώνει" και αυτό το περιθώριο είναι πολύ μικρότερο.
Έτσι, όταν στις μεσαίες έχει μια αύξηση για παράδειγμα, 40% και στις υψηλές 20%, είναι μοιραίο να έχεις αυτή τη μορφή στα διαγράμματα σου.
ironman02 - Τρι 12 Οκτ 2010, 08:44:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και στα μαμά διαγράμματα νομίζω παρόμοιες είναι οι καμπύλες..
android - Τρι 12 Οκτ 2010, 10:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Και στα μαμά διαγράμματα νομίζω παρόμοιες είναι οι καμπύλες..

ναι απλα γινετε αρκετα πιο εντονω γιατι περνει αρκετο + εκει που μπορει
κατι που το κανει μονο για ευθια στις υπερβολες
Pughell - Τρι 12 Οκτ 2010, 19:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
stef80 έγραψε:

Σε όλους τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, αν θελήσεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητες της σχετικά μικρης εργοστασιακης τουρμπίνας, το ίδιο θα παρατηρήσεις.
Ενώ στις χαμηλομεσαίες, η τουρμπίνα έχει μεγαλο περιθώριο για παροχη αερα, επομενως και αυξηση ισχυος πάνω από την εργοστασιακή, στις υψηλές στροφές, η τουρμπίνα "τελειώνει" και αυτό το περιθώριο είναι πολύ μικρότερο.
Έτσι, όταν στις μεσαίες έχει μια αύξηση για παράδειγμα, 40% και στις υψηλές 20%, είναι μοιραίο να έχεις αυτή τη μορφή στα διαγράμματα σου.

Ε,οχι ακριβως... Rolling eyes

Αν ισχυε αυτο που λες,το διαγραμμα παροχης δυναμης θα ηταν σταθερο σαν τα εργοστασιακα μοτερ των VAG ή καποιων Saab οπου η παροχη δυναμης ειναι σταθερη για μεγαλο ευρος στροφων.
Εδω βλεπουμε ενα μεγαλο φουσκωμα και μετα ξεφουσκωμα...Δεν εχει καμια σχεση αυτο το φαινομενο με αυτο που προαναφερω. Wink
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 00:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.
Η τουρμπίνα έχει δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης παροχής αέρα στις χαμηλομεσαίες στροφές από ότι στις υψηλες σε σχεση με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Αν δηλαδη θελαμε διαγραμματα που να μην αδειαζουν τοσο ψηλά, θα επρεπε να μην εκμεταλευτουμε το 100% της τουρμπίνας στα χαμηλά, γιατι προκειται για μικρες τουρμπίνες που ενω χαμηλα κανουν θαυματα, δεν μπορουν να δωσουν την απαιτουμενη παροχη αερα για αναλογη αυξηση της αποδοση και ψηλα. Θα επρεπε να δουλευει ψηλα στο 100% και χαμηλα π.χ. στο 70%, αλλα ειναι λιγοι αυτοι που θυσιαζουν την κλοτσια της ροπης χαριν της ομοιογενειας.
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 08:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε εσυ σωστα τα λες,απλα εγω αλλου διαφωνω...
Η παροχη της τουρμπινας ειναι Χ,δεκτον μεχρι εδω.
Οι καμπυλες που μπορει να αποδοσει με ασφαλεια ειναι πχ μεχρι τα 200 αλογα,στο 1,5 bar με 20.000 rpm.
Και ρωταω εγω ξανα...
Πως αντεχει να δουλευει με 20.000 rpm στις 4000 αλλα οχι και στις 6500,ωστε η αποδοση να ειναι σταθερη σε ολο το φασμα;

Με λιγα λογια,οταν στις 4000 τουρμπιζει και ανεβαζει 30.000 rpm αλλα στις 6500 εχει πεσει στις 15.000 rpm(τα νουμερα ειναι εντελως υποθετικα),τοτε αυτο σημαινει οτι υπαρχει προβλημα αξιοπιστιας,σωστα; Question
NoDsl - Τετ 13 Οκτ 2010, 08:51:34
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς η μάζα αέρα που ζητάει το μοτέρ στις 6500 δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που ζητάει στις 4000

Αν η τουρμπίνα έχει τελειώσει και τροφοδοτεί με μέγιστη μάζα Χ τότε αν η απαίτηση του μοτέρ είναι Χ+Υ στις 6500, τότε παρόλο που η τουρμπίνα δίνει ότι έχει δεν φτάνει για να καλύψει την απαίτηση του μοτέρ.

Το σκηνικό είναι οτι η τουρμπίνα δουλεύει τελειωμένη απο τις 4000 και επειδή ψηλά κλάνει απο παροχή, στραγκαλίζει το μοτερ. Αλλά βλέπεις ένα ωραιότατο πικ στις 4000 και μετά ο καιάδας. Βέβαια δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με το ατμοσφαιρικό μέρος του μοτερ σε αυτές τις στροφές γιατί όσο ανεβαίνουν, ανεβαίνει και η ειδική απόδοση αν δεν κάνω λάθος. Dunno.

Το εργοστασικό πρόγραμμα ξεκινά μάλλον με το δεδομένο οτι το μοτερ στον κόφτη έχει Χ και η πίεση πάει αναλογικά με τις στροφές χωρίς να τελειώνει η τουρμπίνα σε κανένα εύρος στροφών.

2000 -> 0.5
4000->0.8
6500->0.9

Πρόγραμμα
2000-> 1
4000->1.1
6500->1.1Just.

Είπα και εγώ το γνωμικό μου Silly
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 09:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
Διο,δεκτο αυτο το οποιο λες,ακριβως ομως με την ιδια λογικη,η παροχη ισχυος θα επρεπε να ειναι σταθερη σαν διαγραμμα,ειτε αυτο εξαρταται απο την παροχη της τουρμπινας,ειτε απο τις αναγκες του μοτερ σε αερα. Wink
NoDsl - Τετ 13 Οκτ 2010, 09:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς,, για να το λές, ξέρεις 100 πράγματα παραπάνω. Εμένα μέχρι εκεί έφτασε η γνώση μου είπα να πώ μια μλκια να περάσει η ώρα Laughing

Στο ερώτημά σου μπορούν να απαντήσουν μόνο οι ειδικοί.

i rest my case Shocked
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 09:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα,απο τουρμπατα δεν ασχολουμαι και πολυ... Sad
Απλα μου κανει εντυπωση πως ειναι δυνατον να χαλαει τοσο πολυ το διαγραμμα ενος μοτερ. Confused
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 10:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
Διονύση, το εργοστασιακό πρόγραμμα σε καμια περίπτωση δεν εχει στα ψηλά αυτές τις πιέσεις που ανέφερες. Ακόμα και το βελτιωτικό πρόγραμμα δεν μπορει να κρατήσει αυτές τις πιέσεις στις υψηλές στροφές με τόσο μικρή τουρμπίνα.
Η πίεση στον κόφτη είναι κατά πολύ χαμηλότερη, γι αυτό και παρατηρείται αυτή η κάμψη της καμπύλης.
Το μοτέρ θα μπορούσαμε να το δούμε σαν μια αντλία αέρα. Ακόμα και χωρίς τουρμπίνα(οπως στα ατμοσφαιρικά) υπαρχει κυκλοφορια αερα απλα με την τουρμπίνα εισαγεται βεβιασμένα περισσότερος αερας. Στις χαμηλομεσαίες που το μοτέρ διαχειρίζεται μικρότερες ποσοτητες αερα, επαρκει η μικρή τουρμπίνα για να κρατησει μια ικανοποιητική πίεση στην εισαγωγη. Ψηλά όμως που το μοτέρ "τραβαει" περισσοτερο αερα, η εισαγωγη "αδειαζει" και η πίεση πέφτει αφου η τουρμπινα δεν μπορει να ανταπεξελθει.
NoDsl - Τετ 13 Οκτ 2010, 11:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τουλάχιστον για RC η σταθερή είναι 0.75 με OB 1bar.
Στο δικό μου με dashhawk έχω logs με πάνω από 0.8 στον κόφτη.
Και σε φίλου με εισαγωγή έχουμε δεί "σταθερή" πάνω απο 0.9 στον κόφτη.

Οπότε όλα είναι λίγο σχετικά. Wink
turborabbit - Τετ 13 Οκτ 2010, 12:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Οφείλεται σε θέμα software απ'ότι κατάλαβα.

====
Ναι. SW του δυναμόμετρου.
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 12:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το RC ισως εχει μεγαλυτερη τουρμπινα απο το GT και κραταει καλυτερα ψηλα.
Γενικά όμως όταν θέλεις να ξεζουμίσεις μια σχετικά μικρή τουρμπίνα, τα διαγράμματα γεμίζουν περισσότερο στις χαμηλομεσαίες.
turborabbit - Τετ 13 Οκτ 2010, 12:26:07
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

====
α) Τουρμπίνα
β) Καπάκι/Βαλβίδες/Εκκεντροφόροι/VVT
γ) "Γεωμετρία"
δ) "Που....ιά του σκηνοθέτη"

Σε κάθε περίπτωση, το κατώτερο σημείο της βουτιάς στα πουσαρισμένα είναι πιο πάνω από αντίστοιχο σημείο εργοστασιακής ρύθμισης.

Επίσης, ακόμα και η εργοστασιακή ρύθμιση μειώνει την ροπή προς τον κόφτη :

turborabbit - Τετ 13 Οκτ 2010, 12:35:14
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Παιδιά δύο ερωτήσεις στα γρήγορα:
1. Με τί ταχύτητα μετρήθηκαν τα αυτοκίνητα

====
Από 50χαω ώς περίπου 190χαω Smile

salex έγραψε:
2. Με πόσων οκτανίων βενζίνη

====
Βενζίνη 100 οκτανίων πρατηρίου χωρίς πρόσθετα Smile
Ναι, χωρίς πρόσθετα τόρκο που ζητάτε τους πελάτες σας να βάζουν, μπας και βγάλουν κανένα άλογο, λέγοντας την δικαιολογία ότι στο δυναμόμετρο δεν αερίζεται το αυτοκίνητο όσο στο δρόμο... Evil
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 13:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
Pughell έγραψε:

Σε κάθε περίπτωση, το κατώτερο σημείο της βουτιάς στα πουσαρισμένα είναι πιο πάνω από αντίστοιχο σημείο εργοστασιακής ρύθμισης.

Πολύ πρόχειρα, αυτό που λέει ο Κύριλλος και περιγράφω και εγώ παραπάνω φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, όπου η μπλε καμπλύλη αναπαριστά τη μαμα κατάσταση και η κόκκινη μετα το πρόγραμμα και φαίνεται πόσο μεγαλύτερο περιθώριο υπάρχει για αύξηση δύναμης στις μεσαίες.

Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 15:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον δεν συννενοουμαστε... Confused

Πιο απλο παραδειγμα...
Η Peugeot Sport απο εναν EP6DTS βγαζει 220 αλογα στις 6500,οι υπολοιποι γιατι δεν μπορειτε να βγαλετε τα ιδια;

Υποψιν,μαμα ic,dp και καταλυτης. Exclamation
volvos - Τετ 13 Οκτ 2010, 15:27:23
Θέμα δημοσίευσης:
nomizo ic exoyn...
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 15:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχουν,μονο τα πτερυγια κατευθυνσης αερα... Wink
volvos - Τετ 13 Οκτ 2010, 15:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
φορανε το μοτερ του rcz??????
παντως του γκαλο ειχε περσι που ετρεξε
NoDsl - Τετ 13 Οκτ 2010, 15:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
Άστο γκάλο. Αυτό μένει στα 180.

Το spider λέει με τον EP6DTS.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι δίνει κόφτη 6700. Πόσο έχουν τα δικά μας; 6500?
volvos - Τετ 13 Οκτ 2010, 16:02:38
Θέμα δημοσίευσης:
ayto me to οποιο ετρεξε αμαξο περσι δεν ηταν 180
φοραγε προγραμμα και κουλερ το γραφει και δελτιο τυπου αν θυμαμαι καλα
οχι οτι κανει διαφορα αν ηταν 200...με τη ροπη το πηγαινε
android - Τετ 13 Οκτ 2010, 16:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Άστο γκάλο. Αυτό μένει στα 180.

Το spider λέει με τον EP6DTS.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι δίνει κόφτη 6700. Πόσο έχουν τα δικά μας; 6500?

καπου 6700 εχουμε
kos_argyris - Τετ 13 Οκτ 2010, 17:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Nα κάνω μια ερώτηση επειδή μου αρέσει που και που να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Λεφτά για δυναμομετρήσεις έχετε, μια γα.....νη χρονομέτρηση θα παρουσιάσει ποτέ κανάς βελτιωτής???? Τόσο δύσκολο είναι πια??? Θέλω να μάθω τι χρόνο κάνει το rc με τα 250 άλογα στο 60-160, για να δω πόσα άλογα από αυτά είναι μόνο του δυναμομέτρου, πόσα ψοφάνε στο 1ο πάτημα, πόσα στο 2ο ....
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 18:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Πιο απλο παραδειγμα...
Η Peugeot Sport απο εναν EP6DTS βγαζει 220 αλογα στις 6500,οι υπολοιποι γιατι δεν μπορειτε να βγαλετε τα ιδια;

Μα και τα παραπανω διαγραμματα εχουν 220+ αλογα στις 6500.
Σε χαλαει που στις 6000 εχουν 240+???
pistolas - Τετ 13 Οκτ 2010, 18:30:28
Θέμα δημοσίευσης: ...
συμφωνα με αλλο προγραμματιστη η τουρμπινα εχει τελειωσει προπολου!
Μαλλον ο κυριλος κολλαει μαυρα ενσημα στην τουρμπινα για να δουλεψει σε αυτα τα αλογα!
Δεν γινεται να ζηταμε απο μια τουρμπινα φουλ πιεση απο τις 1600στ/λ και να ζηταμε να εχει καλη πιεση στισ 6500στ/λ δηλαδη αν εχει οφελιμο φασμα 5000στροφες
ελεος αν τα ακουγε αυτα η τουρμπινα θας μας κυνηγουσε με τις φτερωτες εξω!!!!
Ασε που θα εκλεινε η garett
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 13 Οκτ 2010, 18:34:51
Θέμα δημοσίευσης:
stef80 έγραψε:
Pughell έγραψε:

Πιο απλο παραδειγμα...

Μα και τα παραπανω διαγραμματα εχουν 220+ αλογα στις 6500.
Σε χαλαει που στις 6000 εχουν 240+???
καλα η υποτιθεμενη peugeot sport ειναι ενας προγραματιστης απο αθηνα...και το rc το παει 210 αλογα και τα οποια ειναι ψευτικα..εχω πατισει με rc"peugeot sport" και εχει φαει 3+ auto..
NoDsl - Τετ 13 Οκτ 2010, 18:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, μιλάμε για full stage 1 + DECAT με 230hp στις 6500.

Το άλλο είναι stock όλα. Έχει μεγάλες διαφορές.

Το μεγαλύτερο που έχω δεί μόνο πρόγραμμα είναι σε EP6DTS 190hp στις 6500.

Άλλο 190 άλλο 220.
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 22:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μονον ο Διονυσης καταλαβε τι εννοω...

Δεν αναφερομαι στο 207 του Γκαλλο αλλα στο 207 RCZ που ετοιμασε η PS ΓΑΛΛΙΑΣ για το ενιαιο που ειχαν.

Ξαναλεω...
220 αλογα στις 6500,25 κιλα ροπη και κοφτης στις 6800 με μαμα τουρμπινα,μαμα ic,μαμα dp και καταλυτη...
Μονον ενας εγκεφαλος αλλαζει και αυτος κυριως για να ελεγχει το σειριακο σασμαν.

Εκεινοι κερατα εχουν και κανουν την μαμα κwλοτουρμπινα να γυριζει στις 6500 χωρις να κρεμαει το μοτερ οπως κανουν ολοι οι υπολοιποι προγραμματιστες; Question Question Question
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 23:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουμε δυναμομέτρηση τους?
Pughell - Τετ 13 Οκτ 2010, 23:23:18
Θέμα δημοσίευσης:
Να το δω,αν και απο οσο θυμαμαι,οχι...
Γιατι,τιθεται θεμα αμφιβολλιας;
stef80 - Τετ 13 Οκτ 2010, 23:40:39
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ηθελα να δω το διαγραμμα.
Αυτο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι πως πιθανον να εχουν κρατησει χαμηλα τη ροπή στις χαμηλομεσαιες ωστε να μην υπαρχουν εκρηξεις ροπης που χαλανε την οδηγησιμοτητα στο στροφιλικι.
MEMsound - Πεμ 14 Οκτ 2010, 02:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Δεν αναφερομαι στο 207 του Γκαλλο αλλα στο 207 RCZ που ετοιμασε η PS ΓΑΛΛΙΑΣ για το ενιαιο που ειχαν.

Ξαναλεω...
220 αλογα στις 6500,25 κιλα ροπη και κοφτης στις 6800 με μαμα τουρμπινα,μαμα ic,μαμα dp και καταλυτη...
Μονον ενας εγκεφαλος αλλαζει και αυτος κυριως για να ελεγχει το σειριακο σασμαν.

Εκεινοι κερατα εχουν και κανουν την μαμα κwλοτουρμπινα να γυριζει στις 6500 χωρις να κρεμαει το μοτερ οπως κανουν ολοι οι υπολοιποι προγραμματιστες; Question Question Question

οπως εχει πει ο mechanic...το μοτερ αυτο οταν αντιμετωπιστει σαν ατμοσφαιρικο...μπορει να ξεδιπλωσει πολλες "χάρες" και "χαρές"...

δυστυχως δεν "μου επιτρεπεται" να πω λεπτομερειες...
Steve - Πεμ 14 Οκτ 2010, 07:36:10
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
δυστυχως δεν "μου επιτρεπεται" να πω λεπτομερειες...
Ούτε εμένα Smile
GIORGOS_207RALLYE_ - Πεμ 14 Οκτ 2010, 14:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Ξαναλεω...

θα σου το εξηγησω αμεσως...Τα 207rallye,rc,rcz και ds3 που τρεχουν ιταλια,γαλλια..κλπ.Ειναι στην κατηγορια R3.Η οποια τα μοτερ αυτα ειναι παντελος μαμα εκτος απο οτι εχουν ελευθερη εξατμιση και μεγαλιτερο συμπιεστη στην τουρμινα.Επισης αν μπεις στην σελιδα της PEUGEOTSPORT και πας στο 207 θα δεις ακριβως το κιτακι...http://www.peugeotsport-racingshop.com/207/RC,RALLYE/N KIT RC,RALLYE OPTION Wink
NoDsl - Πεμ 14 Οκτ 2010, 15:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
Με 1400€ δε νομίζω οτι έχουν καβούκι άλλο. Πάντως η εξάτμιση κρατάει τον καταλύτη με το DP. Απο εκεί και πίσω είναι 55mm χωρίς μεσαίο / τελικό αλλά έχεις option για μικρό καταλύτη λίγο πριν τη μπούκα.
recife_rallye - Πεμ 14 Οκτ 2010, 19:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Πιο απλο παραδειγμα...

Να προσπαθησω να σου λυσω την απορια κωλαρα μου?
Επειδη μαλλον φοβαται μη σπασει κοντα στον κοφτη λογω λανθασμενων πληροφοριων στον εγκεφαλο σχετικα με τις θερμοκρασιες!
Ολα τα αμαξια του εχουν μεγιστη δυναμη στις 5500~...ολα ομως!!!
Τυχαιο?δε νομιζω... Razz
stef80 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 21:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, αν ισχύει αυτό που ανέφερε ο Γιώργος λιγο πιο πάνω μαλλον είναι η απάντηση που έψαχνες.
Ένας μεγαλύτερος συμπιεστής μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη μέγιστη παροχή της τουρμπίνας και συνεπώς να αποτρέψει το κρέμασμα ψηλά.
Pughell - Πεμ 14 Οκτ 2010, 21:37:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εχετε μπλεξει την φουτσα με την βουρτσα...

Το R3 ειναι περσινη εκδοση,καμια σχεση με αυτο που οδηγαει ο Αμαξο μιας και στην Ευρωπη τρεχει κανονικα με περιοριστη και αλλο προγραμμα που βγαζει 185 αλογα,κλπ,κλπ...
Ουτε τουρμπινα αλλαζει,ουτε τιποτα...Και παλι,το μοτερ τους δεν εχει καμια σχεση σε αποδοση με αυτο των Spider.

Μην μπλεκετε ασχετα πραγματα!!! Evil
stef80 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 21:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εσενα πιο ειναι το μοτερ που σου αρεσει και θεωρεις οτι δεν το φτάνουν οι εγχώριοι βελτιωτες? Ποση ιπποδυναμη εχει?
Pughell - Πεμ 14 Οκτ 2010, 21:54:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μου αρεσει που καποιος παιρνει το ηδη μαμα μοτερ του RC που ανεβαζει μεχρι τον κοφτη σχεδον σαν αξιολογο ατμοσφαιρικο και εκτιμω αφανταστα τον βελτιωτη που ανεβαζει και αλλο αυτες τις καμπυλες διατηρωντας μαλιστα απαραλαχτο το φασμα που παρελαβε πριν κανει οτιδηποτε αλλο...

Εκτος της PS,υπαρχει κανενας αλλος που να μπορει να κανει το ιδιο; Question

Υ.Γ. Μην σχολιασουμε το τι φτανουν οι εγχωριοι βελτιωτες,αν βαλουμε τα μοτερ τους σε μια πιστα με σειριακο σασμαν να γυρισουν 50 γυρους,δεν θα τερματισει κανενα.
stef80 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:02:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις ασχοληθει με τον προγραμματισμό των συγχρονων εγκεφαλων και τις δυνατοτητες που σου δίνουν?
Επίσης, αν τα αυτοκινητα που φτιαχνουν προοριζονταν για λιωσιμο στην πιστα με σειριακο σασμαν, να εισαι σιγουρος πως θα ηταν πολυ πιο συντηρητικοι στη χαρτογραφηση.
Το ζουμί είναι πως αν εσυ θέλεις ενα γραμμικό μοτερ που να μην κρεμάει πουθενα, γινεται και μαλιστα πολυ ευκολα, περιοριζοντας την πίεση στις χαμηλομεσαίες.
ironman02 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:19:14
Θέμα δημοσίευσης:
Γι'αυτό το μοτερ μιλάμε?

SPIDER THP TECHNICAL INFO:

Tubular chassis: Based on the ACO's LMP1 and LMP2 regulations, notably concerning the roll
cage. The rear of the car is redolent of the sport-prototype cars of the 1970s, with a short engine
cowling and no rear wing.
Engine: mid-rear 1.6 THP (1,598cc), transversely mounted.
Power: 220bhp.
Gearbox: six-speed sequential dog engagement gearbox with steering wheel-mounted paddle-
shift controls.
Tyres: Michelin 21/65/18 (slicks: S8B; wet weather tyres: P2C.
Weight: 765kg

ENGINE:
Type 1.6 litre THP EP6 DTS
Position Rear - Central transverse
Capacity 1598 cm"
Number of cylinders 4
Number of valves 16
Power 160 kW - 220 bhp 5800 rpm
Torque (Nm) 250 Nm to 1600 rpm from 4500 rpm
Maximum engine speed 6700 rpm
Injection Direct fuel injection Magneti Marelli
Bore / Stroke 77 mm x 85.8 mm
Compression ratio 10,5
Cylinder head Twin overhead camshafts
Turbo charger Twin Scroll 2Throttle body Single butterfly
Ignition One coil per cylinder

Πάντως και αυτό στις 5800 λέει τα δίνει τα μέγιστα..

edit: Και λέει επίσης:

" thanks to work on the mapping, turbo settings and inlet air cooling, the 1.6 THP engine still mated to a six-speed sequential gearbox with steering wheel-mounted paddle-shift controls now delivers 220bhp compared with 175bhp in 2007"

Αυτό το turbo settings είναι άλλη τουρμπίνα? Δεν ξέρω..?! Confused
Pughell - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
stef80 έγραψε:
Εχεις ασχοληθει με τον προγραμματισμό των συγχρονων εγκεφαλων και τις δυνατοτητες που σου δίνουν?

Αν εννοεις επαγγελματικα,φυσικα και οχι,αυτο ομως δεν νομιζω οτι εχει καποια σχεση με αυτο το οποιο συζηταμε.

stef80 έγραψε:
Επίσης, αν τα αυτοκινητα που φτιαχνουν προοριζονταν για λιωσιμο στην πιστα με σειριακο σασμαν, να εισαι σιγουρος πως θα ηταν πολυ πιο συντηρητικοι στη χαρτογραφηση.

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο... Laughing

stef80 έγραψε:
Το ζουμί είναι πως αν εσυ θέλεις ενα γραμμικό μοτερ που να μην κρεμάει πουθενα, γινεται και μαλιστα πολυ ευκολα, περιοριζοντας την πίεση στις χαμηλομεσαίες.

Αντε παλι με τον περιορισμο της πιεσης... Confused
Ρε αγορι μου καλο,στις 6500 ειναι το προβλημα,οχι στην γραμμικοτητα στις 4000! Exclamation

ironman02 έγραψε:
Γι'αυτό το μοτερ μιλάμε?

SPIDER THP TECHNICAL INFO:

Tubular chassis: Based on the ACO's LMP1 and LMP2 regulations, notably concerning the roll
cage. The rear of the car is redolent of the sport-prototype cars of the 1970s, with a short engine
cowling and no rear wing.
Engine: mid-rear 1.6 THP (1,598cc), transversely mounted.
Power: 220bhp.
Gearbox: six-speed sequential dog engagement gearbox with steering wheel-mounted paddle-
shift controls.
Tyres: Michelin 21/65/18 (slicks: S8B; wet weather tyres: P2C.
Weight: 765kg

ENGINE:
Type 1.6 litre THP EP6 DTS
Position Rear - Central transverse
Capacity 1598 cm"
Number of cylinders 4
Number of valves 16
Maximum engine speed 6700 rpm
Injection Direct fuel injection Magneti Marelli
Bore / Stroke 77 mm x 85.8 mm
Compression ratio 10,5
Cylinder head Twin overhead camshafts
Turbo charger Twin Scroll 2Throttle body Single butterfly
Ignition One coil per cylinder

Πάντως και αυτό στις 5800 λέει τα δίνει τα μέγιστα..

edit: Και λέει επίσης:

" thanks to work on the mapping, turbo settings and inlet air cooling, the 1.6 THP engine still mated to a six-speed sequential gearbox with steering wheel-mounted paddle-shift controls now delivers 220bhp compared with 175bhp in 2007"

Αυτό το turbo settings είναι άλλη τουρμπίνα? Δεν ξέρω..?! Confused

Ναι,αυτο ειναι το αυτοκινητο το οποιο λεμε,το κειμενο ομως ηταν στα γαλλικα και τα νουμερα που αναφερω ηταν αλογα στις 6500,κοφτης στις 6700 και περιπου 25 κιλα ροπης.
Εχω φαει τα ματια μου στο net μπας και το ξαναβρω αλλα δεν... Sad

Το turbo settings αναφερεται σε μια ενισχυμενη σκαστρα που βαζουνε,ακομα και στην version του 2007.
ironman02 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:35:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως ακόμα και στις 5800 να είναι τα 220 όπως λέει εδώ, τα 25 κιλά ροπής ακριβώς στο ίδιο φάσμα (1600-4500) που τα δίνει και το μαμά RC είναι ένα σημείο άξιο παρατήρησης. Στην ουσία η ροπή παρέμεινε η ίδια, μόνο τα άλογα πήγαν στα 220..
stef80 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Pughell"][quote="stef80"]
stef80 έγραψε:
Αντε παλι με τον περιορισμο της πιεσης... Confused
Ρε αγορι μου καλο,στις 6500 ειναι το προβλημα,οχι στην γραμμικοτητα στις 4000! Exclamation

.

Μα δεν καταλαβαίνεις οτι ολα ειναι σχετικα?
Αφού και τα εγχώρια μοτέρ μπορούν να βγάλουν τα 220 αλογα στις 6500 σαλ. και παρόλα αυτά τα θεωρείς μη γραμμικά και ότι κρεμανε, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν περισσότερη δύναμη από ότι θα ήθελες ή ακόμα και από ότι θα έπρεπε, στις χαμηλότερες στροφες!
Pughell - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Πάντως ακόμα και στις 5800 να είναι τα 220 όπως λέει εδώ, τα 25 κιλά ροπής ακριβώς στο ίδιο φάσμα (1600-4500) που τα δίνει και το μαμά RC είναι ένα σημείο άξιο παρατήρησης. Στην ουσία η ροπή παρέμεινε η ίδια, μόνο τα άλογα πήγαν στα 220..

Εμ,οταν τα ελεγα εγω πριν λιγο καιρο,τοτε κανενας δεν ασχοληθηκε το γιατι... Confused

Θεμα δυνατοτητων μοτερ δεν τιθεται,το ξερουμε.Θεμα μεταδοσης επισης δεν τιθεται,το Sadev αντεχει 2 φορες την δυναμη του μαμα ΒΕ.
Ποιος ο λογος να την αφησουν στα ιδια επιπεδα με την μαμα ροπη; Question

stef80 έγραψε:

Μα δεν καταλαβαίνεις οτι ολα ειναι σχετικα?
Αφού και τα εγχώρια μοτέρ μπορούν να βγάλουν τα 220 αλογα στις 6500 σαλ. και παρόλα αυτά τα θεωρείς μη γραμμικά και ότι κρεμανε, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν περισσότερη δύναμη από ότι θα ήθελες ή ακόμα και από ότι θα έπρεπε, στις χαμηλότερες στροφες!

Το σχετικο που το βλεπεις ρε παληκαρι μου;
Βρες μια δυναμομετρηση με 220 αλογα στις 6500 χωρις να εχουμε αλλη τουρμπινα,oversize εξατμιση και dp και αλλο ic και τοτε να το δεχτω αυτο που λες... Confused

Οι ανθρωποι πηραν ενα μοτερ που ειναι ο ορισμος της γραμμικοτητας μεχρι τον κοφτη,αλλαξαν το management και εβγαλαν 45 αλογα πανω στο ιδιο φασμα με το μαμα μοτερ.
Ποιος κερατας εβγαλε ιδια δυναμη στο ιδιο φασμα με το μαμα μοτερ; Question Question Question

Και για να μιλαμε και με παραδειγματα,ολα τα παρακατω ειναι μαμα RC.
http://img706.imageshack.us/img706/1476/09012010516.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/8796/imgmikr.jpg

Βλεπεις κανενα να κρεμαει μεχρι τον κοφτη(εξαιρειται το ενα που κανει κοιλια αλλα ξανανεβαζει); Question
stef80 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 22:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Να γράψω ένα τελευταίο και δε θα το κουράσω άλλο.
Εσένα προφανώς σου αρέσει το μπλε(και εμένα το ίδιο). Κάποιοι όμως θελουν να ξεζουμισουν την τουρμπινα και να παρουν οτι εχει να τους δωσει και προτιμουν το κοκκινο.
Επειδή στους εγκεφάλους αυτους, ο προγραμματισμος γίνεται εντελώς ανεξάρτητα κατα μηκος του φασματος στροφών, μπορείς ευκολα να παρεις το μέγιστο που μπορεί να δωσει η τουρμπίνα ψηλά και στα χαμηλά να την περιορίσεις π.χ. στο 70% ώστε να σου προκύψει το μπλε και να μην υπάρχει καμια υπόνοια κρεμάσματος. Έλα όμως που η πλειοψηφία προτιμά την κλωτσιά της ροπής στα χαμηλα παρά τη γραμμικότητα. Wink

sasasj - Πεμ 14 Οκτ 2010, 23:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικά μ αρέσει περισσότερο το μπλε!
Και σαν χρώμα και σαν γραμμή... Laughing

Θέλω να έχω παντου το ίδιο "τράβηγμα"!!!
kostas207rc - Πεμ 14 Οκτ 2010, 23:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τον Στέλιο... Laughing Laughing
Πιστεύω Στέλιο ότι αδίκως ρωτάς πράγματα που δεν ξέρουν να σου απαντήσουνε....Απλούστατα όπως και είπες πριν χωρίς i/c τουρμπινοκαταστάσεις και dp μπορούν και βγάζουν πιο πολλά στα ψηλά και πιο γραμμικά...γιατί πολύ απλά η γνώση τους είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς που πάμε και τα πειράζουμε και κάνουμε τους έξυπνους...
Τώρα όσο γι αυτό που λέει ο φίλος ότι οι πιο πολλοί προτιμάνε την κλωτσιά από χαμηλά και τέλος....εγώ το λέω αυτό παρηγοριά στον άρρωστο...
kos_argyris - Πεμ 14 Οκτ 2010, 23:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Τα παραπάνω δεδομένα λίγο ψιλομούφα μου φαίνονται. Για να βγάζει το μοτέρ 160kw στις 5800 rpm πρέπει να έχει περίπου 263Nm ροπή στις 5800. Τα να βγάζει 250Nm από τις 1600 έως τις 4500 και 263Nm στις 5800 μου φαίνεται κάπως...
ironman02 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 23:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δε ξέρω ρε παιδιά. Δεν έχω μπεί ακόμα σε προγραμματισμένο να δώ πως πάει ψηλά, αλλά για το 150άρι τουλάχιστον που οδηγάω, σε αυτην εδώ την δυναμομέτρηση (την καμπύλη που είναι στα 150 λέω - πριν το πρόγραμμα λογικά) φαίνεται οτι ανεβάζει σταθερά μέχρι τις 6500 και οτι έχει 152 άλογα max στις 6170 όπως λένε στο site.

Παρ'όλα αυτά ψηλά το νιώθεις οτι κρεμάει στο δρόμο πολλές φορές σε σχέση με χαμηλότερα.

Τώρα αν το νιώθεις εντονότερα στο προγραμματισμένο δεν ξέρω..

Επίσης, κάπου είχα διαβάσει (ίσως από σαλεξ), ότι στο δυναμόμετρο τα προγραμματισμένα φαίνεται οτι κρεμάνε απότομα ψηλά, λόγω υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται και οτι στον δρόμο δεν βλέπεις αυτή την πτώση της απόδοσης. Δεν έχω οδηγήσει όμως για να δώ την διαφορά απόδοσης στα ψηλά από τα χαμηλά σε σχέση με το μαμά μου και το πόσο χάνει σε γραμμικότητα..

Πάντως και τα μαμά στις 5800-6000 λέει η Peugeot οτι δίνουν τα άλογα. Απλά βλέπεις στην δυναμομέτρηση οτι μέχρι τις 6500 τραβάνε καλά και η καμπύλη παραμένει απλά σταθερή και χάνει 1-2 άλογα όσο ανεβαίνει και δεν κάνει απότομη βουτιά όπως φαίνεται στα προγραμματισμένα.

Δεν ξέρω πόσο οφείλεται αυτό στις υψηλές θερμοκρασίες στο δυναμόμετρο που είπα πιο πάνω..
NoDsl - Παρ 15 Οκτ 2010, 01:29:37
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ναι,αυτο ειναι το αυτοκινητο το οποιο λεμε,το κειμενο ομως ηταν στα γαλλικα και τα νουμερα που αναφερω ηταν αλογα στις 6500,κοφτης στις 6700 και περιπου 25 κιλα ροπης.
Εχω φαει τα ματια μου στο net μπας και το ξαναβρω αλλα δεν... Sad

Το turbo settings αναφερεται σε μια ενισχυμενη σκαστρα που βαζουνε,ακομα και στην version του 2007.

Μεσιέ γούγλις στις υπηρεσίες σας.

http://www.peugeot.com/media/770134/pspp-2009.pdf

mechanic - Παρ 15 Οκτ 2010, 07:17:18
Θέμα δημοσίευσης:
Στελαρας και Διονυσης το εχετε... Wink Cool
Το μοτερ αυτο μπορει να 300ριζει με μαμα σωθικα χωρις να σπαει,
δεν σπαει απο ιπποδυναμη, και ειτε το πιστευετε ειτε οχι μπορει να γυριζει ψηλα χωρις να χορευει τσιφτετελι ο στροφαλοφορος του!!!
Εκει που "ποναει" ειναι στο hammering load
δηλαδη η αποτομη αυξηση της ροπης σαν καρδιογραφημα...
και συγκεκριμενα εχουμε δει οτι τα κουζινετα ποδος διωστηρος εχουν ενα θεμα με την λιπανση...
(ποσες και ποσες φορες εχουμε πει οτι η σωστη βελτιωση ξεκιναει απο την λιπανση, ειτε την βελτιωνουμε ειτε σιγουρευουμε οτι ειναι αρκετη και μετα παμε λοιπο hardware και τελος στο software)
Αυτο το μοτερ με μαμα συστημα λιπανσης μπορει να βγαλει μεγαλη δυναμη
επισης επειδη δεν ειναι κλασικο τουρμπομοτερ...
ξ'-ου και ο λογος που εχει χρησιμοποιειθει τουρμπηνα παλμικης ροης
και οχι σταθερης πιεσης η συνδιαζομενη...
και μην ξεχναμε και το ρολο του εκεντροφορου εισαγωγης... Wink
αυτο το παραδειγμα που αναφερει ο pughel τα λεει ολα !!!
χαμηλη (οσο χαμηλη μπορεις να πεις τη ροπη των 25 κιλων) ροπη
και αποδοση ψηλα... Cool
αλλα αντε οδηγισε το, στριψε το και μετα πες μου τι εντυπωσεις σου... Twisted evil
ειδηκα στο θεμα στρηψιμο θα ειναι ολα τα λεφτα...

Τεσπα για να μην ξεφευγω απο το θεμα,
οι πραγματικοι φταιχτες παντως ειμαστε εμεις, (ολοι εμεις οι καταναλωτες η αλλιως πελατες)
καθως αν ζηταγαμε απο τους προγραμματιστες ενα μοτερ γραμμικο που να μπορει να αποδιδει αξιοπηστα και χωρις hammering load
τη ροπη του, ολη η "πιατσα" του τουνιν θα ψαχνοτανε πως να το κανει και καποια στιγμη θα το εκανε...
(πλακα πλακα ακομα και στην ευθεια ενα τετοιο μοτερ μοιραζει χυλοπιτα σε πολυ "δυνατοτερα" ομοσταυλα του)
Αλλα οταν ζηταμε (οχι ολοι μην παρεξηγηθω οκ? )
"νουμερα" και αριθμους πανω στα ραουλα... Confused
τοτε αυτο ειναι και που θα παρουμε... Wink
Pughell - Παρ 15 Οκτ 2010, 08:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:

Δοξαστε τον! Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up

mechanic έγραψε:
Στελαρας και Διονυσης το εχετε... Wink Cool
Το μοτερ αυτο μπορει να 300ριζει με μαμα σωθικα χωρις να σπαει,
δεν σπαει απο ιπποδυναμη, και ειτε το πιστευετε ειτε οχι μπορει να γυριζει ψηλα χωρις να χορευει τσιφτετελι ο στροφαλοφορος του!!!
Εκει που "ποναει" ειναι στο hammering load
δηλαδη η αποτομη αυξηση της ροπης σαν καρδιογραφημα...
και συγκεκριμενα εχουμε δει οτι τα κουζινετα ποδος διωστηρος εχουν ενα θεμα με την λιπανση...
(ποσες και ποσες φορες εχουμε πει οτι η σωστη βελτιωση ξεκιναει απο την λιπανση, ειτε την βελτιωνουμε ειτε σιγουρευουμε οτι ειναι αρκετη και μετα παμε λοιπο hardware και τελος στο software)
Αυτο το μοτερ με μαμα συστημα λιπανσης μπορει να βγαλει μεγαλη δυναμη
επισης επειδη δεν ειναι κλασικο τουρμπομοτερ...
ξ'-ου και ο λογος που εχει χρησιμοποιειθει τουρμπηνα παλμικης ροης
και οχι σταθερης πιεσης η συνδιαζομενη...
και μην ξεχναμε και το ρολο του εκεντροφορου εισαγωγης... Wink
αυτο το παραδειγμα που αναφερει ο pughel τα λεει ολα !!!
χαμηλη (οσο χαμηλη μπορεις να πεις τη ροπη των 25 κιλων) ροπη
και αποδοση ψηλα... Cool
αλλα αντε οδηγισε το, στριψε το και μετα πες μου τι εντυπωσεις σου... Twisted evil
ειδηκα στο θεμα στρηψιμο θα ειναι ολα τα λεφτα...

Τεσπα για να μην ξεφευγω απο το θεμα,
οι πραγματικοι φταιχτες παντως ειμαστε εμεις, (ολοι εμεις οι καταναλωτες η αλλιως πελατες)
καθως αν ζηταγαμε απο τους προγραμματιστες ενα μοτερ γραμμικο που να μπορει να αποδιδει αξιοπηστα και χωρις hammering load
τη ροπη του, ολη η "πιατσα" του τουνιν θα ψαχνοτανε πως να το κανει και καποια στιγμη θα το εκανε...
(πλακα πλακα ακομα και στην ευθεια ενα τετοιο μοτερ μοιραζει χυλοπιτα σε πολυ "δυνατοτερα" ομοσταυλα του)
Αλλα οταν ζηταμε (οχι ολοι μην παρεξηγηθω οκ? )
"νουμερα" και αριθμους πανω στα ραουλα... Confused
τοτε αυτο ειναι και που θα παρουμε... Wink

Δοξαστε και αυτον! Laughing Cool Cool Cool
Και μαλιστα ακουστε τον...Εχει δει αυτα που εμεις θα θελαμε πολυ να δουμε για να μαθουμε αλλα δεν προκειται να δουμε ποτε. Exclamation
volvos - Παρ 15 Οκτ 2010, 08:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω θαναση οτι αυτο που θιγεις ειναι το μεγαλο προβλημα ολων των συγχρονων 1.6τ.....

θεωρω μονη εξαιρεση το 1.4 του βαγκ για ευνοητους λογους Wink

το πμ πηρες? Laughing
mechanic - Παρ 15 Οκτ 2010, 11:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
νομιζω θαναση οτι αυτο που θιγεις ειναι το μεγαλο προβλημα ολων των συγχρονων 1.6τ.....

θεωρω μονη εξαιρεση το 1.4 του βαγκ για ευνοητους λογους Wink

το πμ πηρες? Laughing

το 1.4 γκρουπ βαγκ ειναι αλλη ιστορια...
ασχετως αν μοιαζουν εχουν αλλη "φιλοσοφια" κατασκευης
οποτε η συγκριση μεταξυ τους δεν αναγεται στο "ποιο" μοτερ ειναι καλυτερο καθως και τα δυο ειναι παραδειγμα προς μιμηση για την απω ανατολη που ακομα ψαχνει τροπους να φορτισει τις μπαταριες της...
(φωτεινη εξαιρεση η σουζουκι με το καινουργιο 1.2 και λιγο παλαιοτερα το 1.0 της 4πλετας)

Απλα το μονο που μπορουν να συγκριθουν ειναι στο "φασμα οδηγισημοτητας" στο κοστος κατασκευης/πολυπλοκοτητας και στο βαθμο βελτιωσης... καθως στοχευοντας τον ηδιο στοχο ακολουθουν "διαφορετικο δρομο"
(επισης μην υποτιμας το συστημα ελεγχου εκεντροφορου εισαγωγης στα 150/75αρια Wink αλλο τι βλεπεις τωρα και αλλο τι μπορει να κανει...)
τεσπα σορρυ για το οφ... Confused

το ειδα το πμ, Very happy
θα απαντησω στο αναλογο τοπικ...
volvos - Παρ 15 Οκτ 2010, 11:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
το λεω με την εννοια οτι λογω του διπλου συστηματος μπορουν να ελεγξουν τη κατασταση χαμηλα και ταυτοχρονα με μεγαλυτερη τουρμπινα να ξεμπαζωσουν ψηλα...θεωρητικα ειναι απιστευτη η λυση τους ασχετα σε τι επιπεδα τεχνολογιας εχουν χρησιμοποιησει οι μεν και οι δε.

ιαπωνες διαφωνω ριζικα καθως εχουν παμπολες λυσεις στο τομεα των κινητηρων που ειναι πολυ υποπτο γιατι κρατιουνται και δε τις πετανε ολες στη φορα. καπου ειχα διαβασει παλια για μορατοριουμ πωλησεων ευρωπη και ισως περιμενουν να ληξει λογω παγκοσμιας κρισης και μετα να τα βγαλουν ολα στη φορα

οφ τοπικ συνεχιζουμε στο τοπικ περι κουζινικων Laughing
NoDsl - Παρ 15 Οκτ 2010, 11:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
...και τα δυο ειναι παραδειγμα προς μιμηση για την απω ανατολη που ακομα ψαχνει τροπους να φορτισει τις μπαταριες της...

Θανάση, συγνώμη φίλε μου αλλά μεγάλη κουβέντα...

Όταν η citroen έφτιαχνε Deux Chevaux(30cmetered), οι σχιστομάτηδες δοκίμαζαν bic στη Fuji

http://www.youtube.com/watch?v=EAXGuD_f3Kw
turborabbit - Δευ 18 Οκτ 2010, 10:24:53
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Πιο απλο παραδειγμα...

Δεν ξέρω για τους "υπόλοιπους", εγώ στις 6500 έχω 240-250hp

Wink
Pughell - Δευ 18 Οκτ 2010, 10:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βρε,δεν λεω ποσα εχεις(btw αυτα μονον προγραμμα εχουν;) αλλα απο που αρχιζει και πεφτει η καμπυλη... Wink
SαλιγκαρAKIS - Δευ 18 Οκτ 2010, 11:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ναι βρε,δεν λεω ποσα εχεις(btw αυτα μονον προγραμμα εχουν;) αλλα απο που αρχιζει και πεφτει η καμπυλη... Wink

Full 1ο στάδιο είναι, δύο διαφορετικά RC από δύο δυναμομετρήσεις το καθένα αν κατάλαβα καλά Exclamation
Και φυσικά απαντάει ο turborabbit καθώς το θέμα(207 - 1.6THP πρόγραμμα απο overload?) του topic τον αφορά Exclamation
Επίσης το ότι πέφει η καμπύλη από ένα σημείο και μετά είναι θέμα τουρμπίνας, αν δείς τη δυμαμομέτρηση του 207 gt28rs η καμπύλη απλά δεν πέφτει! Τι άλλο πια να δώσει η μαμά τουρμπινίτσα, σα πολλά δεν έδωσε ήδη, με full boost κάτω από τις 3000rpm Scratch Question
Pughell - Δευ 18 Οκτ 2010, 12:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω οτι ξεκαθαρισα εξαρχης οτι δεν αναφερομαι προσωπικα στον Κυριλλο,ασχετα αν το topic εχει αλλο θεμα. Wink

Οσο για τις καμπυλες,ημουν σαφης εξαρχης...
Μοτερ μονο με εξατμιση μετα το σπιραλ και προγραμμα που να βγαζει 220 αλογα στις 6500 και να ειναι ασπαστο.

Πιο ξεκαθαρο απο αυτο,δεν μπορω να το κανω... Sad
mechanic - Δευ 18 Οκτ 2010, 12:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
ρε γα**το εγραφα τοση ωρα και το γαμημενο για κομπιουτερ με πεταξε εξω... Evil

Λοιπον αν μου επιτρεπετε να μιλησω και να σχολιασω καθαρα και μονο το τεχνικο θεμα....

Μου αρεσει που ναι μεν δεν γκρεμιζεται η καμπυλη
και που δεν dieseloποιηθηκε το μοτερ
(και μπραβο δηλαδη Cool )
αλλα.....
Οπως λεει και ο pughel και εχω δει και εγω στο εξωτερικο
αυτο το μοτερ μπορει κρατωντας χαμηλα τη ροπη
(οσο χαμηλη μπορεις να πεις την ροπη των 25 κιλων)
και αποφευγοντας το hammering load να βγαζει δυναμη αντε γεια στις ψηλες στροφες... σωρις να κρεμαει η να χανει σε αποδοση

Βεβαια το ερωτημα μου συνεχιζεται ως προς μια ακομα παραμετρο...
εχεις "δωσει εντολη" να ριξεις τη δυναμη ψηλα?
η κρεμαει "μονο του"?
Στην δευτερη περιπτωση να αναφερω για να μην παρεξηγηθω
πως αυτη η καμψη στην αποδοση ανετα μπορει να οφειλεται σε λαθος εξατμιση (ειτε σχεδιασμο/κατασκευη και παει λεγοντας)
ειτε σε κατι λαθος στο ολο δυκτιο της εισαγωγης
(πχ λαθος στις σωληνωσεις του i/c η κατι αλλο που δεν θελω να ξεφυγω τωρα)
Κατι για το οποιο εννοειται δεν φερει ευθυνη ο προγραμματιστης.

Και συνεχιζοντας εχω παρατηρησει το εξης...
στην προσπαθεια μου να ριξω τα καυσαερια στο 150αρι του κολητου μου
(207 GT) του εκανα μια μικροαλλαγη στην εισαγωγη και μια αλλη εξαμτιση
κρατωντας τη μαμα σωληνωση και DP
και τα αποτελεσματα ηταν...
μεχρι 4ες να πηγαινει κοπιες με μαμα RC (λεω 4ες γιατι 2-3 πεταγεται μπροστα)
τα καυσαερια εννοειται πεσαν περιπου 60 βαθμους (αυτος ηταν ο στοχος αλωστε Very happy )
καιει στο γενικο μεσο ορο ενα λιτρο κατω
εχε τετοια αποκριση στο γκαζι που ορκιζεσαι οτι οδηγεις καποιο ροπατο 2λτ ατμοσφαιρικο, και λεω "ατμοσφαιρικο" γιατι επισης εχει γραμμικο ανοιγμα ψηλα και δεν το νιωθεις να "κρεμαει" μονο στην 5η μετα τα 210 αργει να χτυπησει κοφτη... Confused
αλλα κανει λιγο μπασο ηχο η εξαμτιση τωρα πια... Confused
(για οποιον το θελει ΤΕΛΙΩΣ αθορυβο)
και ολα αυτα αυστηρως και δια ροπαλου με 95αρα...

Οποτε εχουμε να δουμε καποιο δυναμοδεικτικο διαγραμμα με 95αρα?
καθως προσωπικα εχω ενα θεμα με την 100αρα
(την εχω πατησει και στο λεω) μιας και η νοθεια παει συνεφο
ειτε βαζω μιγμα βενζινης ειτε 95αρα στην τιμη της 100αρας...
και δεν ξερω τα βενζιναδικα ωστε να επιλεγω ποια ειναι τα καθαρα οταν ταξιδευω ανα την ελλαδα... Sad
οποτε θα με ενδιεφερε πααρα πολυ να ξερω με βαση την 95αρα τι επιλογες εχω ειτε σε τελιως μαμα μορφη ειτε σαν 1ο σταδιο... Very happy
SαλιγκαρAKIS - Δευ 18 Οκτ 2010, 12:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Νομιζω οτι ξεκαθαρισα εξαρχης οτι δεν αναφερομαι προσωπικα στον Κυριλλο,ασχετα αν το topic εχει αλλο θεμα. Wink

Οσο για τις καμπυλες,ημουν σαφης εξαρχης...
Μοτερ μονο με εξατμιση μετα το σπιραλ και προγραμμα που να βγαζει 220 αλογα στις 6500 και να ειναι ασπαστο.
Πιο ξεκαθαρο απο αυτο,δεν μπορω να το κανω... Sad

Ok..τουλάχιστον απάντησα στην απορία σου περί αυτού Rolling eyes
Τα υπόλοιπα ας τα απαντήσει ο ίδιος ο Κύριλλος για να μήν με μαλώνετε Crying or Very sad
SαλιγκαρAKIS - Δευ 18 Οκτ 2010, 12:52:08
Θέμα δημοσίευσης: Re: ....
pistolas έγραψε:
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω οι mod επεμβενουν μονο οπου γουσταρουν?καθως ςχουν σβυσει 2 θεματα με το που τα ανοιξα γιατι πονουσαν αυτα που εγραφα για εναν προγραμματιστη!
σπιουνος δεν ειμαι να πω το ονομα του!
Το θεμα ειναι προγραμμα απο overload οχι οτι το αγωνιστικο εχει 220 αλογα!
2ον)ρωτησε καπιος την peugeot το πως εχει ρυθμισμενο εκεινο το αυτοκινητο το μεταβλητο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΟΧΙ
Σας πειραζει που ενας προγραμματιστης με φουλ περιφεριακα βγαζει 245 στις 6500 αλλα ειναι και ασπαστο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΝΑΙ
Σε λιγες μερες θα ανεβει και η δικια μου δυναμομετρηση με το νεο set up!
να δω παλι ποσο ψευτικη θα την βγαλετε!

Clapping πές τα Exclamation Exclamation Exclamation
Pughell - Δευ 18 Οκτ 2010, 12:58:28
Ζητω συγγνωμη και παρακαλω να ανοιχτει ενα νεο θεμα με τιτλο "EP6DTS 220hp απο Peugeot Sport" για να λυθει η παρεξηγηση οτι αναφερομαι αποκλειστικα στον Κυριλλο.
Στο νεο topic μπορει να λαβει μερος οποιος θελει... Wink

Για τα υπολοιπα...
pistolas έγραψε:

2ον)ρωτησε καπιος την peugeot το πως εχει ρυθμισμενο εκεινο το αυτοκινητο το μεταβλητο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΟΧΙ

Εννοεις δηλαδη οτι ο Κυριλλος,ο Salex ή ο καθε προγραμματιστης που ασχολειται με αυτα τα μοτερ,δεν μπορει να πειραξει τον μεταβλητο χρονισμο;
Αν ναι,τοτε πασο,απλα το να μπορεις να βγαλεις 20-30 αλογα παραπανω αλλα να μην μπορεις να πειραξεις τον μεταβλητο,εμενα περισσοτερο για κομπογιαννιτικη λυση μου κανει,παρα για προγραμματισμο της προκοπης.

pistolas έγραψε:
Σας πειραζει που ενας προγραμματιστης με φουλ περιφεριακα βγαζει 245 στις 6500 αλλα ειναι και ασπαστο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΝΑΙ

Καλα,αυτο το ανεκδοτο αστο...
Το ειπα και πριν και ξερω πολυ καλα τι μου γινεται.
Φερτε οποιοδηποτε προγραμμα θελετε και βαλτε το να τρεξει αγωνα ραλλυ ή πιστα με καμια 40αρια γυρους για να δουμε πυροτεχνηματα... Rolling eyes
Λες οι γαλλοι να μην ηξεραν να βγαλουν 245 απο την μαμα τουρμπινα;

Και δεν ειναι προσωπικο το θεμα αλλα γενικευμενο οποτε τα "...σας πειραζει..." και διαφορα αλλα δεν νομιζω οτι αρμοζουν στην περιπτωση μας. Wink
MEMsound - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:17:51
Pughell έγραψε:
Ζητω συγγνωμη και παρακαλω να ανοιχτει ενα νεο θεμα με τιτλο "EP6DTS 220hp απο Peugeot Sport" για να λυθει η παρεξηγηση οτι αναφερομαι αποκλειστικα στον Κυριλλο.
Στο νεο topic μπορει να λαβει μερος οποιος θελει...

"απο peugeot sport" δεν εχει νοημα να το ονομασεις μιας και δεν εχουμε κατι τετοιο "χειροπιαστό"

εναν τιτλο του τυπου "μοτερ που να πλησιαζει σε λειτουργεις εκεινο της PS" θα μπορουσες να βάλεις = ανοιξε οτι τοπικ θες.

@pistolas
Εχοντας δει τα ποστ σου που σβηστηκαν - θεωρω οτι σβηστηκαν γιατι δεν αφορουσαν αυτοκινητα peugeot.
pistolas - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:27:02
Θέμα δημοσίευσης: ...
Ο μεταβλυτος χρονισμος ειναι συνεχως μεταβαλομενος οχι ενας απλος τυπος MiVEC η V-TEC λες αυτοι οι ανθρωπει που εχουν κατασκευασει το μοτερ ξερουν ακριβως ολα τα χαρακτηριστικα του να ειναι τυχαιοι?
Γνωριζεις οτι ο εγγεφαλος αρχιζει και κοβει στους 1050 πυρομετρο?

γνωριζω αυτοκινητα προγραμματιστη ο οποιος δεν κανει over και εχει μεχρι τις 6500 1.1μπαρ χωρις καν ελευθερο φιλτρο!με αποδοση 180+ τροχο!
δεν ειναι ομως ολοι διατεθημενοι να χασουν τη ροπη για μια πολυ ομορφη καμπυλη με κορηφωση δυναμης στον κοφτη!
pistolas - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:29:12
MEMsound έγραψε:
Pughell έγραψε:
Στο νεο topic μπορει να λαβει μερος οποιος θελει...

"απο peugeot sport" δεν εχει νοημα να το ονομασεις μιας και δεν εχουμε κατι τετοιο "χειροπιαστό"

εναν τιτλο του τυπου "μοτερ που να πλησιαζει σε λειτουργεις εκεινο της PS" θα μπορουσες να βάλεις = ανοιξε οτι τοπικ θες.

@pistolas
Εχοντας δει τα ποστ σου που σβηστηκαν - θεωρω οτι σβηστηκαν γιατι δεν αφορουσαν αυτοκινητα peugeot.

το δευτερο αφορουσε μονο peugeot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
recife_rallye - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:34:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
pistolas έγραψε:

Γνωριζεις οτι ο εγγεφαλος αρχιζει και κοβει στους 1050 πυρομετρο?

Εσυ γνωριζεις οτι μπορεις να κανεις τους αισθητηρες να διαβαζουν οτι θερμοκρασια θελουν?δηλαδη να εχεις 1050 και να νομιζει ο εγκεφαλος οτι εχει 900?
Και να δινει το αμαξι..και να λες ''πωπω πως παει ετσι το γαμημενο,τι προγραμματαρα εβαλα?'',και μετα να χτυπησεις αυγολεμονο για την πιστονοσουπα που θα φας... Laughing
Pughell - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:36:14
MEMsound έγραψε:

Γέρο,ξεμωραθηκες μου φαινεται! Laughing Laughing Laughing

NoDsl έγραψε:

MEMsound - Δευ 18 Οκτ 2010, 13:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
@pistolas
δεν θυμαμαι κατι τετοιο, αλλα μπορει να κανω και λαθος.
αν ειναι ετσι και εχεις κατι συγκεκριμενο/αποδεδειγμενο στα χερια σου και οχι "ραδιο αρβηλα" δεν χανεις τιποτα να το ξαναγραψεις (στο αντιστοιχο ή σε νεο τοπικ - χωρις προσπαθεια δημιουργια εντυπωσεων κλπ κραυγαλεων σχολίων/σχολιασμων - να εχεις υποψην σου οτι τετοια πραγματακια καλως η κακώς δεν αρεσουν στους MOD γενικώς... και ειδικως σε τοσο "λεπτα" ζητηματα - που αφορουν την εργασια αλλων ανθρωπων)

@pughel
@@αρα δεν εχει δυναμομετρηση - και ανοιξε νεο τοπικ! Laughing AINTE!
MEMsound - Τρι 19 Οκτ 2010, 02:02:22
Θέμα δημοσίευσης:
τα οφφτοπικ ποστ μεταφερθηκαν εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21182

επισης η συζητηση περι μοτερ PS συνεχιζεται εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21176

Επιτελους σεβαστειτε την εργασια των επαγγελματιών του χώρου και με τα ποστ σας μην τους φερνετε σε δυσκολη θεση.

Ο Κυριλλος (και ο καθε Κυριλλος / Στελιος / Βαγγελης κλπ κλπ ) δεν εχει αναγκη κανενα "τσιρακι" / "βοηθο" / να διαφημιζει την δουλεια του!!!
(και δεν αναφερομαι σε "ενα μπραβο" / "ενα πολυ καλο" κλπ...)

Εκ της MOD Team

turborabbit - Τρι 19 Οκτ 2010, 11:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεε, πάλι μπάχαλο έγινε;
Θενξς στον ΜΕΜSound για τον κόπο του "μαζέματος";

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά αυτόν που σκέφτικε να συγκρίνει την δικιά μου δουλειά με την δουλειά της Peugeot Sport, έστω και αν η αρχική ιδέα της σύγκρισης αυτής ήταν να υποβαθμίσει τα κατορθώματά μου.
Στην τελική όμως μου κάνατε την καλύτερη δυνατή ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ διαφημιστική καμπάνια Smile

Αλλά μιας και το πιάσατε το θέμα, γιατί να μη το αναλύσουμε.
Τόσο σας αρέσουν οι ατελείωτες αναλύσεις.
Μόνο που δικές μου δεν είναι ατεκμηρίωτες, δεν είναι λόγια στον αέρα αλλά πράξεις Smile

Ωστε 25 κιλά από 1600 ώς 4500;
Δεν βάζω σύγκριση με το decat των 260φεύγα, βάζω σύγκριση με αυτό με τον καταλύτη κομπλέ.

Για να δούμε :

Ουσιαστικά μιλάμε για μια ΠΟΛΥ light έκδοση.
Εργοστασιακές πιέσεις.
Ακόμα και με 95άρα θα είναι ξεκούραστο το μοτέρ.
Αλλά.... ψόφιο...
Σε μια γρήγορη ειδική με πολλές ανοιχτές στροφές κάτι θα κάνει.
Σε φουρκετοειδική θα πρέπει να είσαι πάντα μια σχέση πιο κάτω, με στροφές συνέχεια κοντά στον κόφτη.
Στα φανάρια; Μόνο στην εκκίνηση, θα σπινιάρει λιγότερο.
Σε ρολλαριστά από 3ες; ΤΟ ΧΑΟΣ
Σε προσπεράσεις στην εθνική; ΤΟ ΧΑΟΣ.

Βέβαια αν η αγορά θα απαιτείσει από εμένα 25κιλά ροπής τραπεζάκι - τι πιο εύκολο από το να κάνω DE-TUNE; Πιο ξεκούραστο μοτέρ, πιο ξεκούραστη τουρμπίνα. Αλλά προς το παρόν μόνο ένας μου ζήτησε κάτι παρόμοιο. Και πάλι, μέχρι να δοκιμάσει την διαφορά από 25 στα 35 κιλά. Λίγοι είναι αυτοί, ελάχιστοι, που έχουν γεύτει την άφθονη ροπή ενός τουρμπό να το γυρνάνε σε nasp.

Για όσους βιαστούν να πούν για το κομμάτι χαμηλών στροφών - είναι που θα "πιάσουν" (load trigger) τα φρένα του MAHA. Παρακάτω φαίνεται ότι αν πιάσουν νωρίτερα - θα φουσκώσει νωρίτερα.

Επίσης, πολύ θα ήθελα να δώ κάποια μέρα αυτά τα υποτιθέμενα 220 άλογα @6500 στα ράουλα του Τάσου Smile Άλλο το engine dyno (πάγκου) του μετράει η PS και άλλο το ΜΑΗΑ... άλλες οι εργαστηριακές παροχές αέρα/ψύξης και άλλες ενός rolling road.

Όπως και άλλες οι δικλείδες ενός BoschMED17 και ενός "άγραφου" MM, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί τελικά αποφάσησαν να πάνε σε ΜΜ καθώς είναι 100% σίγουρο ότι ξεκίνησαν με τους Bosch και έχουν κάνει αρκετή δουλειά, κομμάτια οποίας θαυμάζω και χρησιμοποιώ στην δουλειά μου.
Pughell - Τρι 19 Οκτ 2010, 12:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:

...
Επίσης, πολύ θα ήθελα να δώ κάποια μέρα αυτά τα υποτιθέμενα 220 άλογα @6500 στα ράουλα του Τάσου Smile Άλλο το engine dyno (πάγκου) του μετράει η PS και άλλο το ΜΑΗΑ... άλλες οι εργαστηριακές παροχές αέρα/ψύξης και άλλες ενός rolling road...

Σοβαρεψου...
Alexis22 - Κυρ 24 Οκτ 2010, 22:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτες οι δυναμομετρησεις που δειχνουν 250++ αλογα ειναι απο 207 με φπε?
kane - Κυρ 24 Οκτ 2010, 22:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
turborabbit έγραψε:

...
Επίσης, πολύ θα ήθελα να δώ κάποια μέρα αυτά τα υποτιθέμενα 220 άλογα @6500 στα ράουλα του Τάσου Smile Άλλο το engine dyno (πάγκου) του μετράει η PS και άλλο το ΜΑΗΑ... άλλες οι εργαστηριακές παροχές αέρα/ψύξης και άλλες ενός rolling road...

Σοβαρεψου...

Ω ρε θεε μου τι ακουω...

Χαραμιζεσαι κυριλλε.

Να πας σαν εξωτερκος συνεργατης στην ΠΕΖΟ ΣΠΟΡΤ γαλλίας αγορι μου.Μη σπαταλάς εδω το ταλεντο σου για 5-10 ψωρο 600ρια το μηνα.

Κοιτα ρε τι διαβαζουμε... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
kos_argyris - Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριλλε, γιατί στο 2ο διάγραμμα η Max Power είναι στις 4970rpm ενώ στο διάγραμμα φαίνεται στις 5500rpm???
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
Κύριλλε, γιατί στο 2ο διάγραμμα η Max Power είναι στις 4970rpm ενώ στο διάγραμμα φαίνεται στις 5500rpm???

Διότι είναι δύο διαφορετικές δυναμομετρήσεις με άλλη ρύθμιση για την κάθε μία.. Wink

Υ.Γ. δεν είμαι ο Κύριλλος, sorry που απάντησα εγώ Cool
reselie - Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλάει για την τελευταία ,που φαίνεται στην καμπύλη ιπποδύναμης max στις 5500 και στα stats γράφει κάτω max hp at : 4950ρμπ
kos_argyris - Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
Μιλάει για την τελευταία ,που φαίνεται στην καμπύλη ιπποδύναμης max στις 5500 και στα stats γράφει κάτω max hp at : 4950ρμπ

Αυτό εννοώ.
Επίσης, όπως είναι γνωστό σε πολλούς, η ροπή συνδέεται με την ισχύ με έναν μαθηματικό τύπο. Δηλαδή άμα ξέρεις τη ροπή ας πούμε στις 3000σαλ μπορείς να υπολογίσεις με ένα κομπιουτεράκι την ισχύ. Στα περισσότερα διαγράμματα από ότι έχω δει ισχύει αυτό. Δυστυχώς στο παραπάνω διάγραμμα δεν ισχύει αυτό. Δηλαδή στις 6500 στο παραπάνω διάγραμμα δε γίνεται ένα αμάξι να έχει 285Nm ροπή και 240 άλογα ισχύ. Θα έπρεπε να έχει 264 άλογα ισχύ. Επίσης, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Κάτι γίνεται, ή εγώ κάνω λάθος ή κάποιοι δε μαγειρεύουν σωστά τα διαγράμματα. Τι άραγε γίνεται??? Laughing
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
reselie έγραψε:

Αυτό εννοώ.
Επίσης, όπως είναι γνωστό σε πολλούς, η ροπή συνδέεται με την ισχύ με έναν μαθηματικό τύπο. Δηλαδή άμα ξέρεις τη ροπή ας πούμε στις 3000σαλ μπορείς να υπολογίσεις με ένα κομπιουτεράκι την ισχύ. Στα περισσότερα διαγράμματα από ότι έχω δει ισχύει αυτό. Δυστηχώς στο παραπάνω διάγραμμα δεν ισχύει αυτό. Δηλαδή στις 6500 στο παραπάνω διάγραμμα δε γίνεται ένα αμάξι να έχει 285Nm ροπή και 240 άλογα ισχύ. Θα έπρεπε να έχει 264 άλογα ισχύ. Επίσης, δυστηχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Κάτι γίνεται, ή εγώ κάνω λάθος ή κάποιοι δε μαγειρεύουν σωστά τα διαγράμματα. Τι άραγε γίνεται??? Laughing

Κάτι ήθελε να παραθέσει ο άνθρωπος και μάλλον έκανε κάποιο λάθος, οι παραπάνω είναι οι σωστές!
Κοίτα εκέι να σου λυθεί η απορία, μην βγάζουμε και πρόχειρα συμπεράσματα!
Τι να πώ και γω ο κακομοίρης...
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 19:48:11
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
reselie έγραψε:

Αυτό εννοώ.
Επίσης, όπως είναι γνωστό σε πολλούς, η ροπή συνδέεται με την ισχύ με έναν μαθηματικό τύπο. Δηλαδή άμα ξέρεις τη ροπή ας πούμε στις 3000σαλ μπορείς να υπολογίσεις με ένα κομπιουτεράκι την ισχύ. Στα περισσότερα διαγράμματα από ότι έχω δει ισχύει αυτό. Δυστυχώς στο παραπάνω διάγραμμα δεν ισχύει αυτό. Δηλαδή στις 6500 στο παραπάνω διάγραμμα δε γίνεται ένα αμάξι να έχει 285Nm ροπή και 240 άλογα ισχύ. Θα έπρεπε να έχει 264 άλογα ισχύ. Επίσης, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Κάτι γίνεται, ή εγώ κάνω λάθος ή κάποιοι δε μαγειρεύουν σωστά τα διαγράμματα. Τι άραγε γίνεται??? Laughing

δηλαδη εσυ ενολιγεις μας λες οτι δυο αυτοκινητα που εχουν την ιδια ροπη στις ιδιες στροφες οτι εχουν και την ιδια ισχυ?
Sidobre - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε:
[δηλαδη εσυ ενολιγεις μας λες οτι δυο αυτοκινητα που εχουν την ιδια ροπη στις ιδιες στροφες οτι εχουν και την ιδια ισχυ?

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!!

Oλα είναι μαθηματικά!

Ο κινητήρας παράγει ροπή (πόσο εύκολα δηλαδή περιστρέφεται).

Για να το μετατρέψουμε σε HP τότε κάνουμε τον παρακάτω υπολογισμό:

Relationship with torque
For a given torque and speed, the power may be calculated; the relationship between torque in foot-pounds, rotational speed in RPM and horsepower is:

Where P is power, Τ is torque, and ω is rotations per minute. The constant 5252 comes from (33,000 ft·lbf/min)/(2π rad./rev.).

Περισσότερα εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower

και ένας calculator:
http://www.ajdesigner.com/phphorsepower/horsepower_equation_rotating_torque.php
stef80 - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό ισχύει. Αν δύο κινητήρες αποδίδουν την ίδια ροπή σε συγκεκριμένες στροφές, τότε έχουν την ίδια ιπποδύναμη στις στροφές αυτές. Υπάρχει άμεση σύνδεση της ιπποδύναμης με τη ροπή από συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.
Όσον αφορά το παραπάνω παράδειγμα, το σφάλμα οφείλεται στο καλιμπράρισμα του δυναμομέτρου. Επειδή το δυναμόμετρο δεν μπορεί να ξέρει την κλιμάκωση του κάθε αυτοκινήτου ώστε να μετατρέψει την ταχύτητα(που τη μετράει στα ράουλα) σε σαλ, πρέπει να του "δειξουμε" εμεις. Ετσι, πριν ξεκινησει η μετρηση, ο χειριστης παταει το γκαζι μεχρι τις 2500 σαλ και το δηλωνει στο μηχανημα και ετσι προκυπτουν τα νουμερα του οριζοντιου αξονα στα διαγραμματα, όπως και το διαγραμμα της ροπής, βασει του προαναφερόμενου τύπου. Ακριβώς επειδη πρόκειται για χειροκινητη διαδικασια, παντα εμπεριεχεται ενα σφαλμα που αντανακλαται στην υπολογιζομενη ροπη. Ενώ η μετρούμενη ισχύς λοιπον ειναι σωστή, η ροπή που προκυπτει απο υπολογισμο εχει αυτο το μιρκό σφάλμα που εξαρτάται από το πόσο προσεκτικό μαρκαρισμα των στροφων εχει γινει.
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
χερο πολυ μια χαρα ειναι ο τυπος,αρα ενας diesel κινητηρας που εχει 285Nm ροπη παραγει την ιδια υσχη με εναν 1.6τ? κατα τα λεγομενας σας...
συγνωμη για τα ορθογραφικα εχω δυσλεξια....
Sidobre - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:24:17
Θέμα δημοσίευσης:
Στις ίδιες στροφές ναι (μην ξεχνάς ότι οι diesel δουλεύουν σε πιο χαμηλές στροφές...) Wink
stef80 - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δεν θελεις να καταλαβεις?
Ο diesel θα αποδωσει την ιδια ροπή αλλα σε πολυ χαμηλότερες στροφες. Οι στροφες του κινητήρα είναι ένας από τους συντελεστες του μαθηματικου τύπου. Έτσι, από τη στιγμη που ο βενζινοκινητηρας θα αποδωσει την ιδια ροπή ψηλοτερα, αυτη θα πολλαπλασιαστει με το μεγαλυτερο νουμερο των στροφων και θα προκυψει μεγαλυτερη ισχυς. Wink
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αυτα μην τα πειτε παρα εξω γιατι παιζουν βαθμοι αποδοσεις κινητηρα,διαδρομη του κιλινδρου,τι καυσει κανει,αμα ειναι αμεσου ψεκασμου η οχι,τι προπορια καυσεις εχει απο τον κατασκευαστη
stef80 - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μπερδεύεις πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμενη συζήτηση. Εχουμε αποδιδόμενη ροπή, ισχύ, στροφες που αποδίδονται τα παραπανω μεγεθη και τη σχεση που τα συνδέει.
Δεν εξετάζουμε γιατί και πως επηρεαζεται η αποδοση ενος κινητηρα.
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:39:43
Θέμα δημοσίευσης:
ολα αυτα ειναι σε θεωριτικο επιπεδο σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να υπολογισεις την ιπποδυναμη ενος κινητηρα μονο με αυτα τα τρια πραγματακια....
stef80 - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν ισχυριστηκε κανεις οτι μπορει να την υπολογισει θεωρητικα απο το μηδεν, αλλα πως μπορει να υπολογίσει την ισχύ αν έχει ως δεδομένο τη ροπή και το αντίστροφο.
Εννοείται πως δεν μπορει να υπολογιστούν αυτά τα μεγεθη με τυπους. Τι δεδομένα θα βαζαμε? Ακόμα και οι εγκέφαλοι της VAG που κανουν προσομοιωση αποδιδομενης ροπης στην ουσια χρησιμοποιουν τα σηματα διαφορων αισθητηρων για να αντιστοιχίσουν την παρούσα λειτουργική κατάσταση του κινητήρα με δυναμομετρήσεις που έχουν γίνει στο εργοστάσιο. Και όλα αυτά με πολλές παραδοχες και αποκλίσεις.
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αρα μην γραφει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι...δηλαδη οτι πηρε το κομπιουτερακι εκανε της πραξεις και βρηκε ποσα αλογα βγαζει...
θα τραβαμε τα μαλια μας σε λιγο...
Sidobre - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αρα μην γραφει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι...δηλαδη οτι πηρε το κομπιουτερακι εκανε της πραξεις και βρηκε ποσα αλογα βγαζει...
θα τραβαμε τα μαλια μας σε λιγο...

Σε παρακαλώ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ:

stef80 έγραψε:

Μα δεν ισχυριστηκε κανεις οτι μπορει να την υπολογισει θεωρητικα απο το μηδεν, αλλα πως μπορει να υπολογίσει την ισχύ αν έχει ως δεδομένο τη ροπή και το αντίστροφο.

GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:52:14
Θέμα δημοσίευσης:
ουτε αυτο γινετε γιατι εχεις τεραστιες αποκλισεις γιατι υπαρχουν και αλοι παραγοντες που καθοριζουν την ιπποδυναμη
manaros - Τετ 27 Οκτ 2010, 20:56:09
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο τα παιδια σου λενε οτι αν ξερεις την ιπποδυναμη και τις στροφες που αποδιδεται η ιπποδυναμη στο συγκεκριμενο μοτερ αναφορας τοτε μπορει με κομπιουτερακι να υπολογισεις την ροπη.αν αντιστοιχα σου δωσουν την τιμη της ροπης και τις στροφες που αυτη αποδιδεται τοτε μπορεις να υπολογισεις την ιπποδυναμη στις συγκεκριμενες στροφες(και μονο στις συγκεκριμενες!).
Sidobre - Τετ 27 Οκτ 2010, 21:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω, μην τα μπερδεύεις στο κεφάλι σου.

Η Ιπποδύναμη δεν είναι τίποτα άλλο από την σχέση που σου περιγράψαμε.
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ για το τί ακριβώς είναι η ιπποδύναμη:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hp

ΟΜΩΣ το πόσα άλογα έχει τελικά το αυτοκίνητό σου (στις ΡΟΔΕΣ του) ΤΟΤΕ εξαρτάται από τις τριβές και τις απώλειες που έχεις. Τις οποίες ένα δυναμόμετρο προσπαθεί και τις μετράει μετά την δυναμομέτρηση.
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 21:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια μια χαρα τα λετε δεν διαφωνο σε αυτα που λετε καθολου ουτε για τους τυπους ουτε για τιποτα μηχανολογος ειμαι τα εκανα στο Μ.Ε.Κ.αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν εχεις τοση ροπη και τοσες στοφες δεν ειναι απολιτο οτι σε δυο διαφορετικα μοτερ θα εχεις την ιδια ιπποδυναμη...
manaros - Τετ 27 Οκτ 2010, 21:23:45
Θέμα δημοσίευσης:
παρακολουθησες ολες τις ωρες Μ.Ε.Κ;;;;; Laughing Laughing Laughing Laughing συγκεκριμενες στροφες + συγκεκριμενη ροπη = συγκεκριμενη ιπποδυναμη σε οτι μοτερ να ναι
ειμαστε τελειως off topic...
GIORGOS_207RALLYE_ - Τετ 27 Οκτ 2010, 21:27:49
Θέμα δημοσίευσης:
ολες και το περασα με 8 Laughing
recife_rallye - Τετ 27 Οκτ 2010, 22:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν εχεις τοση ροπη και τοσες στοφες δεν ειναι απολιτο οτι σε δυο διαφορετικα μοτερ θα εχεις την ιδια ιπποδυναμη...

Οχι,λαθος!
Aυτο που θελεις να πεις ειναι οτι σε 2 πανομοιοτυπα μοτερ,μπορει στις ιδιες στροφες να εχεις διαφορετικες τιμες ροπης,αρα και διαφορετικη ιπποδυναμη! Wink

σορρυ που επενεβη,αλλα βλεπω οτι το ξερεις ομως σου ξεφευγει κατι Crying or Very sad
SαλιγκαρAKIS - Τετ 27 Οκτ 2010, 22:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
ολες και το περασα με 8 Laughing

Μπράβο Clapping και γώ το πέρασα αλλά δεν θυμάμαι με πόσο!
Τα ίδια πράγματα λέτε αλλά με διαφορετική προσέγγιση!

Υ.γ. Οντως είστε τελείως μα τελείως off topic
Pughell - Δευ 01 Νοέ 2010, 19:25:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εντελως ενημερωτικα,επειδη γινεται συγκριση diesel vs βενζινη,αν παρουμε σαν κριτηριο εξωτερικους παραγοντες,η βενζινη παραγει πολυυυυυ λιγοτερη ενεργεια(δυναμη) σε σχεση με εναν βενζινοκινητηρα.

Με απλα λογια τα μοτερ πετρελαιου εχουν τον καλυτερο συντελεστη αποδοσης. Wink
recife_rallye - Δευ 01 Νοέ 2010, 21:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εντελως ενημερωτικα,επειδη γινεται συγκριση diesel vs βενζινη,αν παρουμε σαν κριτηριο εξωτερικους παραγοντες,η βενζινη παραγει πολυυυυυ λιγοτερη ενεργεια(δυναμη) σε σχεση με εναν βενζινοκινητηρα.

Με απλα λογια τα μοτερ πετρελαιου εχουν τον καλυτερο συντελεστη αποδοσης. Wink

Αν και νομιζω πως δεν ηταν αυτο το θεμα μας,εχεις απολυτο δικιο!
Συγκεκριμενα στελιο νομιζω πως οι βενζινοκινητηρες αποδιδουν το 6-8% της θερμικης τους ενεργειας ενω οι ντιζελ το 12-13%..με επιφυλαξη! Confused
stef80 - Δευ 01 Νοέ 2010, 22:55:29
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι αρκετά μεγαλύτερα τα ποσοστά αλλά όντως δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Jim207GT - Τρι 02 Νοέ 2010, 09:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
Xmm δλδ για σομπες καλοριφερ κτλ, μια χαρα έχουμε διαλέξει το πετρέλαιο...τι μαθαίνει κανείς στα γεράματα. Laughing Laughing Laughing
recife_rallye - Τρι 02 Νοέ 2010, 09:44:14
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
stef80 - Τρι 02 Νοέ 2010, 11:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Xmm δλδ για σομπες καλοριφερ κτλ, μια χαρα έχουμε διαλέξει το πετρέλαιο...τι μαθαίνει κανείς στα γεράματα. Laughing Laughing Laughing

Εκει δεν παραγεις εργο, μόνο θερμοτητα. Wink
ilianos - Πεμ 12 Ιαν 2012, 23:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
207 RC Le mans φπε + cooler + water injection

1st dyno run: http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&list=UUCP4QpHlWUPEVoqNVNwOquw&index=1&feature=plcp

2nd dyno run: http://www.youtube.com/watch?v=bBme29-ZhuE&list=UUCP4QpHlWUPEVoqNVNwOquw&index=2&feature=plcp

To αμάξι είναι φίλου και συγκεκριμένα του Άγγελου(είναι και αυτός μέλος στο club) .Επίσης είναι αυτό που προσφάτως είχε πατήσει με το 207 RC f/l του Σωκράτη.
Η δυναμομετρήση έγινε στο ίδιο dyno με μένα, στο vamag στη Πατρα.
Steve - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
1ο στάδιο, με εργοστασιακή τουρμπίνα 264.9 άλογα...;

Και το μπαρόμετρο λέει 1,5 bar στιγμιαία και 1 bar ως τον κόφτη...;

Study Study Study
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
1ο στάδιο, με εργοστασιακή τουρμπίνα 264.9 άλογα...;

Και το μπαρόμετρο λέει 1,5 bar στιγμιαία και 1 bar ως τον κόφτη...;

Study Study Study

ναι μαμα τουρμπο ειναι.

δεν ειναι στιγμιαια. στο δρομο την κρατα σταθερη μεχρι τις 6000 καπου. απλα το dyno δεν εχει φρενα και το αμαξι δεν εχει φορτιο γιαυτο μετα τις 4500 πέφτει η πιεση. στο δρομο ειναι κανονικα Wink

τωρα για το νουμερο δεν ξερω Rolling eyes
ironman02 - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δε κινδυνεύει να κάνει μπάμ αυτό??
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:34:44
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Δε κινδυνεύει να κάνει μπάμ αυτό??

Mπαμ με 37kg ροπή (το πολύ), δεν νομίζω.

Τα άλογα ίσως να είναι λίγο αισιόδοξα, αλλά τα έχει δείξει πολλές φορές στο δρόμο ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση. Rolling eyes

Μπράβο στον Άγγελο για το οπλάκι του! Razz
ironman02 - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως φαίνεται όπλο.. Smile Και έχει και πολύ ωραίο διάγραμμα. Να το χαίρεται Smile

edit: Μου φάνηκε οτι λειτουργεί με πολύ πίεση γι'αυτό ρωτησα αν έχει θέμα. Διαφορετικά η ροπή όντως δεν είναι πολύ μεγάλη!
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 00:50:17
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Όντως φαίνεται όπλο.. Smile Και έχει και πολύ ωραίο διάγραμμα. Να το χαίρεται Smile

edit: Μου φάνηκε οτι λειτουργεί με πολύ πίεση γι'αυτό ρωτησα αν έχει θέμα. Διαφορετικά η ροπή όντως δεν είναι πολύ μεγάλη!

δεν εχει πολυ πιεση. 1.5 δουλευει
ironman02 - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
1.5 σταθερό μέχρι τις 6000 δεν είναι πολύ? Δεν είμαι και ο σχέτικοτερος αλλά έτσι μου φάνηκε. Οκ τότε Smile
android - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
μπαραβο καλο κοντρο προγραμμα...και 25 αλογα κατω να ναι παλι καλο ειναι Wink
saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
Με την σκαστρα τι εχει γινει...????

το εχω δει και αλλου...αλλα πως δουλευει δεν..!
MAD - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:34:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ δύναμη .... ΜΠΡΑΒΟ !!!! Wink
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:38:43
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
1.5 σταθερό μέχρι τις 6000 δεν είναι πολύ? Δεν είμαι και ο σχέτικοτερος αλλά έτσι μου φάνηκε. Οκ τότε Smile

1.5 απο τοτε που τουρμπιζει μεχρι τις 6000 . πιο μετα δεν μπορει να κρατησει πιεση το τουρμπο.

οχι δεν ειναι πολυ. καλα ειναι. και παραπανω μπορει να βαλει.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 01:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Με την σκαστρα τι εχει γινει...????

το εχω δει και αλλου...αλλα πως δουλευει δεν..!

τη forge εχει.
saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 02:15:08
Θέμα δημοσίευσης:
ναι εκανα μια ερευνα...!!!!
ParisMcridis - Παρ 13 Ιαν 2012, 02:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
aσ ειναι και 250 με τετοια καμπυλη(δεν εχω ξαναδει τοσο ομαλη).
Steve - Παρ 13 Ιαν 2012, 08:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
Υποτίθεται ότι η εργοστασιακή τουρμπίνα ΔΕΝ κρατάει 1.5 bar ως τις 6.000 σ.α.λ. ούτε μπορεί να ξεπεράσει τα 235-240(?) άλογα και εδώ βλέπουμε 264...

Τί δεν πάει καλά; Ξυραφάκι; Φτερωτούλα; Κάτι άλλο; Rolling eyes
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 08:57:41
Θέμα δημοσίευσης:
Υποψιν οτι μετραει σε ΤΑΤ...
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 09:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Υποτίθεται ότι η εργοστασιακή τουρμπίνα ΔΕΝ κρατάει 1.5 bar ως τις 6.000 σ.α.λ. ούτε μπορεί να ξεπεράσει τα 235-240(?) άλογα και εδώ βλέπουμε 264...

ποιος τα λεει αυτα? μια χαρα κραταει μεχρι τις 6000. rc ειναι. οχι rallye.

μια χαρα μπορει να ξεπερασει τα 240.

εδω πως εβγαλε 247?
http://forum.etuners.gr/viewtopic.php?f=3&t=591&p=2611#p2611

και πανω απο 255 μπορει να παει.

μαμα τουρμπο ειναι
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 09:20:32
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,τα νουμερα μην τα βλεπετε με τοσο απολυτο ματι,το εχουμε ξαναπει και αλλες φορες αυτο...

Για αυτο λεμε παντα "πριν" και "μετα" και οχι τα απολυτα νουμερα.
Steve - Παρ 13 Ιαν 2012, 09:46:10
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Steve έγραψε:

εδω πως εβγαλε 247?

μαμα τουρμπο ειναι
Αγαπούλα,

Παράθεση:
In total, the WAI kit improved performance by 5-10hp on its own, at the flywheel, using only water.
The same RC without the water injection produced no more than 230-235hp.

Τα 247 είναι τεντωμένα... ως τα 264 έχουμε άλλα 17 άλογα...

Για πες...;
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 09:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
οπως ειπε ο στελιος ΤΑΤ και δυναμομετρηση διαρκειας 8δευτερολεπτων με βια απο το βιντεο.

δε μετρατε και με κανα Gtech που ειναι τσαμπα να δουμε καμια καμπυλη σε δρομο ? αυτο ειναι το ξηλωμενο το μαυρο που σκαει ο.χ και εχει ξυρισει πολυ κοσμο? Wink
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 10:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αυτο ειναι το ξηλωμενο το μαυρο που σκαει ο.χ και εχει ξυρισει πολυ κοσμο? Wink

Οχι. Ασπρο ειναι αυτο. Με κοκκινη ριγα.
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 10:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια..

-> http://forum.etuners.gr/viewtopic.php?f=3&t=591&p=2611#p261

αυτό (μιας και αναφέρθηκε) ψεκάζει σκέτο νεράκι ενώ το άλλο + methanol. Επιπλέον το Over έχει λίγο περισσότερη πιεσούλα.

Τώρα για το αν κρατάει 1.5bar με τη μαμά τουρμπίνα ως τις 6000 δεν ξέρω και μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Στο κόφτη πάντως δεν έχει πάνω από 1bar.

To δυναμόμετρο είναι vamag και όχι ΤΑΤ, φρένα έχει αλλά σε μικρό ποσοστό εμπλοκής. Και για να μην ξεχνάμε όσα έχουμε πει, είναι λίγο αισιόδοξο.
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 11:00:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Καλα,τα νουμερα μην τα βλεπετε με τοσο απολυτο ματι,το εχουμε ξαναπει και αλλες φορες αυτο...

Για αυτο λεμε παντα "πριν" και "μετα" και οχι τα απολυτα νουμερα.

+1 Σωστός. Wink
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 11:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ilianos έγραψε:
Steve έγραψε:

εδω πως εβγαλε 247?

μαμα τουρμπο ειναι
Αγαπούλα,

Παράθεση:
In total, the WAI kit improved performance by 5-10hp on its own, at the flywheel, using only water.
The same RC without the water injection produced no more than 230-235hp.

Τα 247 είναι τεντωμένα... ως τα 264 έχουμε άλλα 17 άλογα...

Για πες...;

Αγαπούλα,

οπως ξερεις το προγραμμα του Στελιου(salex) ειναι ligth. ποτε δεν τα πιεζει. ολα δουλευουν 1.2-1.35 bar και αρκετα πλουσια

το rc το συγκεκριμενο δουλευει 1.5 . βαλε την παραπανω πιεση, βαλε το πιο φτωχο μιγμα και τις πιο επιθετικες ρυθμισεις => να τα αλογα. Wink

αν νομιζεις πως ειναι hybrid ή κατι τετοιο, μπορεις να φερεις ενα stage1 etuners που ξερουμε πως πανε να δοκιμασει με το παιδι , να δουμε αν ειναι οντως μουφες ή οχι τα αλογα. επισης μετα για να σου λυθει η απορια για το τουρμπο , μπορεις να πεις στο παιδι να σου βγαλει το κολαρο της εισαγωγης και να την δεις. αν ειναι hydrid φαινετε ξεκαθαρα Wink
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 11:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Τώρα για το αν κρατάει 1.5bar με τη μαμά τουρμπίνα ως τις 6000 δεν ξέρω και μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Στο κόφτη πάντως δεν έχει πάνω από 1bar.

οταν ημουν μαμα τουρμπο με προγραμμα etuners, η πιεση επεφτε μετα τις 6000. μεχρι τις 6000 κραταγε.( νταξει μπορει να ηταν και 5900)
Steve - Παρ 13 Ιαν 2012, 11:30:06
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

αυτό (μιας και αναφέρθηκε) ψεκάζει σκέτο νεράκι ενώ το άλλο + methanol. Επιπλέον το Over έχει λίγο περισσότερη πιεσούλα.
Πού την βρήκε την λίγο περισσότερη πιεσούλα την στιγμή που έχει γίνει η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε μερικές δεκάδες σελίδες σχετικά με την αδυναμία να σηκώσει αυτή την πίεση η stock τουρμπίνα...; Rolling eyes
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 11:45:14
Θέμα δημοσίευσης:
υποθετω οτι βγαζεις off μερικά τσεκ του κινητήρα για να μην αντιδράει αρνητικά σε άυτή την έξτρα μικρή πίεση.
προφανώς αυτό θέλει και την απαραίτητη προσοχή μετα.

άλογα έχουμε λεφτά δεν έχουμε να τα συντηρούμε Laughing
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Πού την βρήκε την λίγο περισσότερη πιεσούλα την στιγμή που έχει γίνει η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε μερικές δεκάδες σελίδες σχετικά με την αδυναμία να σηκώσει αυτή την πίεση η stock τουρμπίνα...; Rolling eyes

Ποιος τα λεει ολα αυτα; Αν δεν σου ειναι κοπος κανε quote αυτα που εχουν ειπωθει για την πιεση να τα δω.

Η μαμα τουρμπινα και 2 μπαρ μπορει να σηκωσει , και το αμαξι να δουλευει τελεια. Ουτε tsek , ουτε safe mode , ουε τπτ.
Και πανω απο το 1.5 η μαμα τουρμπινα συνεχιζει και βγαζει αλογα.
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:18:33
Θέμα δημοσίευσης:
Σηκωσε κανενας 2 bar με μαμα τουρμπινα και το μοτερ δουλεψε πανω απο 3 ωρες; Question
kostas207rc - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:22:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση με τι ταχύτητα το μετράνε στο video?
Με 3η μοιάζει κάνω λάθος?
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
egω νομιζω με 5η αφου ταχυμετρο παει τερμα δεξια....
για αυτο και ρωταγα
8δευτερα μετρηση με 5η?
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:31:54
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σηκωσε κανενας 2 bar με μαμα τουρμπινα και το μοτερ δουλεψε πανω απο 3 ωρες; Question

Εχω σηκωσει εγω 1.85 Το ειχα για μια βδομαδα ετσι. Ειχε φαει παρα πολυ σπασιμο το αμαξι και δεν επαθε τπτ.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Ερώτηση με τι ταχύτητα το μετράνε στο video?
Με 3η μοιάζει κάνω λάθος?

4η. Αφου παει μεχρι τα 180
kostas207rc - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Την ανοίγει λες και είναι 2α πάντως...τι να πω
μπράβο πολύ καλό!
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:38:22
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:

Εχω σηκωσει εγω 1.85 Το ειχα για μια βδομαδα ετσι. Ειχε φαει παρα πολυ σπασιμο το αμαξι και δεν επαθε τπτ.

Το 1,85 απο τα 2 διαφερει αρκετα και εκτος αυτου τα ορια του μοτερ ειναι στα 2 bar οποτε,απεχει λιγο απο τον ρεαλισμο. Wink

Οχι τιποτα αλλο,το 1,85 στις μεσαιες για μικρο διαστημα δεν ειναι και τοσο επιφοβο αν ειναι για 1500 στροφες μιας και αν σηκωσεις 1,85 ψηλα,θα βρεχει μπιελες και στροφαλους... Laughing
manosm3 - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:

αν νομιζεις πως ειναι hybrid ή κατι τετοιο, μπορεις να φερεις ενα stage1 etuners που ξερουμε πως πανε να δοκιμασει με το παιδι , να δουμε αν ειναι οντως μουφες ή οχι τα αλογα. επισης μετα για να σου λυθει η απορια για το τουρμπο , μπορεις να πεις στο παιδι να σου βγαλει το κολαρο της εισαγωγης και να την δεις. αν ειναι hydrid φαινετε ξεκαθαρα Wink

Ειχε πατησει ο Αγγελος με το Σωκρατη πριν λιγες βδομαδες.

Τα αλογα μπορουν να βγουν, υπαρχει 207 πρωτο σταδιο, που εβγαλε λιγο κατω απο αυτα τα αλογα χωρις ψεκαστικα.
Και στη δυναμομετρηση του Σωκρατη, που εχετε βαλει, ο στελιος γραφει οτι οι ρυθμισεις δεν ειναι φουλ
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:48:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:

Το 1,85 απο τα 2 διαφερει αρκετα και εκτος αυτου τα ορια του μοτερ ειναι στα 2 bar οποτε,απεχει λιγο απο τον ρεαλισμο. Wink

Οχι τιποτα αλλο,το 1,85 στις μεσαιες για μικρο διαστημα δεν ειναι και τοσο επιφοβο αν ειναι για 1500 στροφες μιας και αν σηκωσεις 1,85 ψηλα,θα βρεχει μπιελες και στροφαλους... Laughing

Σηκωνα 1.85 απο τις 2200 μεχρι τις 6000. Σταθερα.

Και αργοτερα που ειχα το hybrid το ειχα για 4 μερες στο 1.9 απο τις 2400 μεχρι τις 6600 Cool
isim - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ιλιανε η τουρμπινα hybrid ειναι αυτη που εχω εγω τωρα;
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τοτε μαλλον το μπαρομετρο που χρησιμοποιουσες ηταν για τον φρουτσο μιας και στο εργαστηριο το συγκεκριμενο μοτερ ΣΠΑΕΙ με 2 bar απο μπιελες και ταλαντωση στροφαλου.

Υ.Γ. Με 1,9(με υβριδικη μαλιστα) στις 6600 πρεπει να εβγαζε καμια 350αρια αλογα υποψιν... Rolling eyes
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:52:04
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παω για ποπ κορν
αντε μου φτιαξατε το σκ Laughing
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εγω παω για ποπ κορν
αντε μου φτιαξατε το σκ Laughing

Εγω περιμενω να δω ποτε θα γραψει καποιος με το nickname Πινοκιο... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 12:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
ilianos έγραψε:

Τα αλογα μπορουν να βγουν, υπαρχει 207 πρωτο σταδιο, που εβγαλε λιγο κατω απο αυτα τα αλογα χωρις ψεκαστικα.
Και στη δυναμομετρηση του Σωκρατη, που εχετε βαλει, ο στελιος γραφει οτι οι ρυθμισεις δεν ειναι φουλ

Wink

Γενικα πρωτο σταδιο μεχρι 1.5 πιεση παει 250+
Αν γινει σφυρι η γινει φουλ πρωτο σταδιο , παει 260+.
manosm3 - Παρ 13 Ιαν 2012, 13:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
manosm3 έγραψε:
ilianos έγραψε:

Wink

Αρκετα λιγοτερη πιεση απο 1,5 Wink 1ο σταδιο με κουλερ
saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 13:30:06
Θέμα δημοσίευσης:
Aδικα τόση φαγωμάρα ... ειλικρινά...!
Πολύ καχυποψία για το τπτ..!!!Εχουν περασει τοσα χρονια και ακομα τα ιδια..!!!

Ιλιανε τι μεθανόλη βάζεις..???vp η χύμα απο καταστημα χημικών..!
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καχυποψια για ποιο ρε(να μην χαρακτηρισω),για το οτι οι ιδιοι προγραμματιστες που περσι δεν μπορουσαν να σηκωσουν πιεση πανω απο τις 5μιση,φετος σηκωνουν 6μιση σε νουμερα παραλογα;
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:

Ιλιανε τι μεθανόλη βάζεις..???vp η χύμα απο καταστημα χημικών..!

οι vp ειναι πολυ ακριβες. τις απλες βαζω. αλλα πιο πολυ νερο δουλευω.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
ilianos έγραψε:
manosm3 έγραψε:
ilianos έγραψε:

Wink

Αρκετα λιγοτερη πιεση απο 1,5 Wink 1ο σταδιο με κουλερ

δλδ ποσο?
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τοτε μαλλον το μπαρομετρο που χρησιμοποιουσες ηταν για τον φρουτσο μιας και στο εργαστηριο το συγκεκριμενο μοτερ ΣΠΑΕΙ με 2 bar απο μπιελες και ταλαντωση στροφαλου.

Υ.Γ. Με 1,9(με υβριδικη μαλιστα) στις 6600 πρεπει να εβγαζε καμια 350αρια αλογα υποψιν... Rolling eyes

το μπαρομετρο ηταν οκ. μα δεν δουλευα 2bar σου ειπα. Razz το 2bar το ειπα στην τυχη. απλα ηθελα να πω οτι μπορεις να σηκωσεις οσο θες.

δεν ειχα κανα μεγαλο hybrid. ηταν τουρμπινα coopers φτιαγμενη μονο μπροστα με μια φτεροτη σαν αυτη που εχει το jcw. για 15-20 αλογα πανω απο rc ηταν δλδ. αλλου ηταν το κερδος .
saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο αλλο το περυσι άλλο το φετος..
Και πριν 3 χρονια έσπαγε το ενα μοτερ μετά το άλλο....!!!!

Καχυποψία για ξυραφιά κλπ... εννοούσα(μιας και παραπλήσια νούμερα...σε πιο αυστηρά dyno maha-μαραβελια..εχουμε δει και εμεις...αλλα με πολύ πολύ λιγότερη πίεση..!!!!!!)
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:45:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μα αγορι μου καλο,αυτο δεν εχει σχεση με το μεγεθος της τουρμπινας μιας και ουτε με μαμα τουρμπινα μπορουσαν να ανεβασουν τοσο πολυ την πιεση ψηλα.
Δεν το λεω δηλαδη για τα αλογα αλλα για την πιεση στις 6μιση...

Διαβασε το σχετικο thread για το μοτερ του RCZ και θα καταλαβεις. Arrow
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μα αγορι μου καλο,αυτο δεν εχει σχεση με το μεγεθος της τουρμπινας μιας και ουτε με μαμα τουρμπινα μπορουσαν να ανεβασουν τοσο πολυ την πιεση ψηλα.
Δεν το λεω δηλαδη για τα αλογα αλλα για την πιεση στις 6μιση...

Διαβασε το σχετικο thread για το μοτερ του RCZ και θα καταλαβεις. Arrow

στις 6600 ηταν με το hybrid .οχι με μαμα τουρμπο. ξαναδες τι εγραψα πιο πανω.

Στελιο οτι γραφω ειναι απο προσωπικη εμπειρια. οχι απο αμαξια αλλων. εγω τοσο ειχα τοσο λεω. απλα τα πραγματα.

αν μπορεις βαλε link για το rcz να μην ψαχνω
saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 14:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα λεγομενα του Ιλιανου η για το οχημα στο videο μου λες..????

Εγω για το όχημα στο βίντεο σχολιάζω...
Manavis207Gt - Δευ 16 Ιαν 2012, 00:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα..

Πολλα 207 με υβριδιο και φουλ περιφεριακα και 1.5 bar κοφτη ( σε maha παντα) δεν ειδαν ποτε πανω απο 240+ ( χωρις ζουμια βεβαια) και το παιδι με 1 bar και κατι στον κοφτη εβγαλε 269 ?? και με τουρμπινα μαμα ??!!!!!( με μεθανολες)

Λιγο απιθανο δεν ακουγεται !!!!

Και με την μαμα τουρμπινα Ιλιανε ξερεις κανεναν να τη δουλεψε 2 μπαρ χωρις προβλημα ???? Η εστω και 1.85 που λες εσυ ??

Με τα ελατηρια βαλβιδων δεν ειχαν προβλημα ????
Γιατι συνηθως τα προ f/l ειχαν ολα ......
Εγω σε ενα πειραμα που ειχαμε κανει με κλεφτη πιεσης !! Στο 1.7 που δουλευε (οποτε ηθελε σωστα) ειδαμε 266 αλογα...αλλα στο δρομο γινοταν της ποπης !!!!! Σκαμπανεβασματα και κοψιματα λογω υπερβολικης πιεσης,μας ξανακατεβασανε στο 1.5 κοφτη γιατι ειμασταν για ανατιναξη....
Embarassed

Αν οντως αυτο που ειδαμε στο βιντεακι, ισχυει και στο δρομο χωρις προβληματα, μπραβο στο παιδι ....... Wink Wink
ilianos - Δευ 16 Ιαν 2012, 01:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
Manavis207Gt έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα..

Πολλα 207 με υβριδιο και φουλ περιφεριακα και 1.5 bar κοφτη ( σε maha παντα) δεν ειδαν ποτε πανω απο 240+ ( χωρις ζουμια βεβαια) και το παιδι με 1 bar και κατι στον κοφτη εβγαλε 269 ?? και με τουρμπινα μαμα ??!!!!!( με μεθανολες)

Λιγο απιθανο δεν ακουγεται !!!!

δεν ειδατε γτ τοτε που τα κανατε ( πριν 2+ χρονια) δεν ξερατε να ρυθμιζετε και τα κανατε πρωτη φορα.. τωρα ο Στελιος(salex) με πρωτο σταδιο και w/i και με χαλαρη πιεση βλεπει 250 αλογα..

1μπαρ δουλευει στο κοφτη. μεχρι τις 6000 ειναι 1.5

με φουλ πρωτο σταδιο με rc/coopers τουρμπινα πας 260++. ευκολα. Wink

Manavis207Gt έγραψε:

Και με την μαμα τουρμπινα Ιλιανε ξερεις κανεναν να τη δουλεψε 2 μπαρ χωρις προβλημα ???? Η εστω και 1.85 που λες εσυ ??

ναι ξερω. χωρις κανενα προβλημα. και μαλιστα 2-3 ατομα.

Manavis207Gt έγραψε:

Με τα ελατηρια βαλβιδων δεν ειχαν προβλημα ????
Γιατι συνηθως τα προ f/l ειχαν ολα ......
Εγω σε ενα πειραμα που ειχαμε κανει με κλεφτη πιεσης !! Στο 1.7 που δουλευε (οποτε ηθελε σωστα) ειδαμε 266 αλογα...αλλα στο δρομο γινοταν της ποπης !!!!! Σκαμπανεβασματα και κοψιματα λογω υπερβολικης πιεσης,μας ξανακατεβασανε στο 1.5 κοφτη γιατι ειμασταν για ανατιναξη....
Embarassed

οχι δεν ειχαν. και τωρα που ειμαι 340+ και κοφτη 7300 δεν εχω προβλημα. λες να ειχα οταν ειχα κοφτη 6600? . για να καταλαβεις τωρα εχω τα πορτοκαλι ελατηρια. τα πιο μαλ**α δλδ. και παρολα αυτα δεν εχω προβλημα.

Manavis207Gt έγραψε:

Αν οντως αυτο που ειδαμε στο βιντεακι, ισχυει και στο δρομο χωρις προβληματα, μπραβο στο παιδι ....... Wink Wink

ισχυει.
Steve - Τρι 17 Ιαν 2012, 12:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos και Saligarakis μη δίνετε ρε τους κωδικούς σας σε ξένα άτομα να γράφουν... Rolling eyes

ή μη κάνετε copy paste ότι σας δίνουν τρίτα άτομα να γράψετε...
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Ιαν 2012, 15:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ilianos και Saligarakis μη δίνετε ρε τους κωδικούς σας σε ξένα άτομα να γράφουν... Rolling eyes

Ok θα το έχουμε υπόψιν μας! Wink
bagosgt - Τρι 17 Ιαν 2012, 16:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

+απειρο Laughing Laughing Laughing Laughing
ilianos - Τρι 17 Ιαν 2012, 16:40:36
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
Steve έγραψε:

+απειρο Laughing Laughing Laughing Laughing

Βαγγο σοβαρέψου!
Ο steve δικαιολογείται γτ γραφει ολο μλκιες, αλλα και συ?..
Steve - Τρι 17 Ιαν 2012, 16:43:33
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Βαγγο σοβαρέψου!
Άμα γράφω εγώ μαλ***ες, εσύ που δεν ξέρεις ούτε καν τί φοράει και πώς λειτουργεί το αμάξι σου, και κουβαλάς και τον μηχανικό σου στις κόντρες, τί γράφεις; Rolling eyes Crying or Very sad
ilianos - Τρι 17 Ιαν 2012, 17:37:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ilianos έγραψε:
Βαγγο σοβαρέψου!
Άμα γράφω εγώ μαλ***ες, εσύ που δεν ξέρεις ούτε καν τί φοράει και πώς λειτουργεί το αμάξι σου, και κουβαλάς και τον μηχανικό σου στις κόντρες, τί γράφεις; Rolling eyes Crying or Very sad

που σου εδωσα την εντύπωση οτι δεν ξερω τι φοραει και πως λειτουργεί το αμαξι μου?
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Ιαν 2012, 17:45:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ήρεμα, μην ψαρώνεις και σύ Ιλιανέ επειδή κάποιοι θέλουν να χαλάσουν το topic όπως πάντα. Wink

Το mini είναι τούμπανο και με διαφορά το Γρηγορότερο thp. Εδώ πέρασε το γρηγορότερο 207. Laughing
ilianos - Τρι 21 Φεβ 2012, 13:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
mini φιλου μου. μετρηθηκε στο dynojet στο πειραια, που μετραει τροχο.

specs:
-φουλ εξατμιση με καταλυτη
-cooler
-εισαγωγη
-προγραμμα overload.

Πιεση 1.4 bar .Το αμαξι δεν ειναι πιεσμένο πολυ απο προγραμμα γτ το παιδι θελει το αμαξι για την πιστα και θελει να εχει διαρκεια. Ειναι αρκετα πλουσιο. afr 11.2-11.3.
manaros - Τρι 21 Φεβ 2012, 16:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ηλιανε αυτο ειναι το κοκκινο που εχασε απο το type r;
επισης την πιεση την κραταει στον κοφτη;αν οχι και αν ξερεις πες over,πιεση μεγιστη και πιεση στον κοφτη απο περιεργεια.
ilianos - Τρι 21 Φεβ 2012, 16:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:
Ηλιανε αυτο ειναι το κοκκινο που εχασε απο το type r;
επισης την πιεση την κραταει στον κοφτη;αν οχι και αν ξερεις πες over,πιεση μεγιστη και πιεση στον κοφτη απο περιεργεια.

δεν ξερω για το typer . κοκκινο ειναι παντως.

κοφτη? για 6600 λες? δεν ξερω. αλλα καπου στο 1-1.1 μπαρ.
1.4 κραταει στο μεγαλυτερο φασμα.
SαλιγκαρAKIS - Τετ 22 Φεβ 2012, 14:17:03
Θέμα δημοσίευσης:
-> http://www.youtube.com/watch?v=X_UUa_YKeWo&feature=youtu.be
volvos - Τετ 22 Φεβ 2012, 15:22:59
Θέμα δημοσίευσης:
kai ga** toys striftes
SαλιγκαρAKIS - Τετ 22 Φεβ 2012, 15:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά τον γνωρίζεις προσωπικά.

Κανείς δεν είπε όμως ότι το παλικάρι είναι στριφτάς, απλά βάζει το αμάξι πίστα. Wink
volvos - Τετ 22 Φεβ 2012, 16:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
δε τον γνωριζω απλα στο βιντεο που εβαλες ο χρηστης του εχει 82 βιντεο ανεβασμενα τα οποια ειναι σχεδον ολα απο κοντρες.
2-3 δε απο μεγαρα που εχει ειναι αξια σχολιασμου απο στεβε
SαλιγκαρAKIS - Τετ 22 Φεβ 2012, 16:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τάκη, ξαναλέω. Ο ilianos είπε ότι σε αυτό το mini έχει γίνει πιο light προγραμματισμός ακριβώς επειδή το παλικάρι το βάζει(έτσι ζήτησε) αραιά και που πίστα. Απλά δεν είναι κοντράδικη η ρύθμιση, που συνεπώς θα ήταν και πιο επιθετική. Αυτό σχολιάστηκε, τίποτα παραπέρα. Το αν είναι "στριφτάς" ή όχι είναι άλλο θέμα. Razz
volvos - Τετ 22 Φεβ 2012, 16:38:36
Θέμα δημοσίευσης:
ma ayto σχολιαζω και εγω
αφου ολο κοντρες ειναι το παλικαρι τι θελει και ρυθμιζει ετσι Laughing

ασχετα με το προγραμμα αυτη δεν ειναι ρυθμιση για στριψιμο σε πιστα και φαινεται και απο τα βιντεο. Σε καμία περιπτωση δε τη θεωρω κακη ουτε οτι δε συνδιαζει τα παντα τελεια για μια all around χρηση

αλλα αν δειτε πως λειτουργει ενα μοτερ πεζο σπορτ και πως αυτο θα καταλαβετε αμεσως γιατι ειχε βγαλει το καρκινο ο στελιος τοσο καιρο.
το μονο που δικαιολογει τη κατασταση ειναι το σαζμαν που στα 207-ds3 ελεω σειριακου σε εχει συνεχεια στο παιχνιδι ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.
γιατι στη πιστα λιγη σημασια εχει αν ειναι σωστες σε απλωμα οι σχεσεις

Υ.Γ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ το σχολιο δεν εχει σχεση με το προγραμμα που εγω το βλεπω μια χαρα. εγω σχολιαζω το πιστα. αν ενοχλει το σβηνω Wink
SαλιγκαρAKIS - Τετ 22 Φεβ 2012, 16:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγά μη το σβήσεις βρε σύ, καλά κάνεις και σχολιάζεις σιγά.

Απλά συμπληρώνω αυτά που γνωρίζω. Ξέρω ότι το αμάξι, ακριβώς επειδή μπαίνει πίστα, έχει ρυθμιστεί πιο light σε πιέσεις-advance-μίγματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ρύθμιση είναι πιστάδικη. Είναι κάτι πιο "all round" χαρακτήρα ας πούμε.
tolisgt - Πεμ 23 Φεβ 2012, 22:30:32
Θέμα δημοσίευσης:
με χαρα να σας πω οτι πλεον ειμαι και εγω oveloaded απο σημερα και αυριο θα παω για dyno...specs 207 gt +εισαγωγη αερα +σκαστρα s3+ προγραμμα για 95αρα+ εξατμιση απο σπιραλ 60αρα με 2 καζανια μεγαλα, τι λετε να βγαλουμε σε maha?? Πιεση σηκωνε με βαση τα λεγομενα του κωστα 1,34over με 1,1 μεχρι σχεδον τις 6.000 στροφες και 0,9 σχεδον στο κοφτη...... να τα φτασαμε τα 200??? και τι ροπη να περιμενω??
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 23 Φεβ 2012, 22:58:12
Θέμα δημοσίευσης:
tolisgt έγραψε:
με χαρα να σας πω οτι πλεον ειμαι και εγω oveloaded απο σημερα και αυριο θα παω για dyno...specs 207 gt +εισαγωγη αερα +σκαστρα s3+ προγραμμα για 95αρα+ εξατμιση απο σπιραλ 60αρα με 2 καζανια μεγαλα, τι λετε να βγαλουμε σε maha?? Πιεση σηκωνε με βαση τα λεγομενα του κωστα 1,34over με 1,1 μεχρι σχεδον τις 6.000 στροφες και 0,9 σχεδον στο κοφτη...... να τα φτασαμε τα 200??? και τι ροπη να περιμενω??

Καταρχήν καλορίζικος!

Η αλήθεια είναι ότι πρόγραμμα για 95άρα του Λαγού σε thp δεν έχω ξαναδεί.
Με αυτό το setup και 100άρα θα έπρεπε να είσαι λίγο πάνω από 210, τώρα θαρρώ πως οριακά θα πατήσεις 200. Από ροπή 32-34 κιλάκια θα τα έχει λογικά. Είδωμεν..

Υ.Γ. Αν και καλό θα ήταν πριν ανέβεις dyno να γράψεις κανά χιλιομετράκι.
tolisgt - Πεμ 23 Φεβ 2012, 23:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
οχι οτι αλλαζει κατι αλλα θα γουσταρα να ειναι πανω απο 200 εστω και ενα μονο και μονο για τον ψυχολογικο τομεα, μιας και προερχομε απο 2.0tfsi με τρελη δυναμη και ροπη και θα ηθελα ετσι να αντισταθμισω ψυχολογικα την χασουρα που με αναγκασε το ελληνικο κρατος να εχω!!! thanks saligarakis για την απαντηση...θα κανω καμια 200αρια χιλιομετρα και θα παω απο βδομαδα maha μιας και μολις σημερα εμαθα οτι το maha Που πηγαινα εκλεισε και μεταφερθηκε αλλου οποτε........
greenpug106 - Παρ 24 Φεβ 2012, 08:40:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοωσόρισες.

Τι αυτοκίνητο είχες προηγουμένως?
kourlis - Παρ 24 Φεβ 2012, 14:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοριζικος
bagosgt - Παρ 24 Φεβ 2012, 21:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
μεγειες κ καλες βολτες φιλος,κ να χαιρεσαι το αμαξακι σου πανω απολα Wink
tolisgt - Παρ 24 Φεβ 2012, 23:28:11
Θέμα δημοσίευσης:
σας ευχαριστω παιδια και εσεις να τα χαιρεστε τα αμαξια σας...
πριν ειχα ενα Leon cupra stg2+ αλλο πραμα, αλλα ελεο κρισης και τεκμηριων και φορων το πουλησα γερμανια σε σχετικα νορμαλ για την εποχη τιμη και ηρεμησα....προς το παρον τουλαχιστον.... Twisted evil
michael-grivas - Σαβ 25 Φεβ 2012, 01:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Άτιμη κοινωνία άλλους τους ανεβάζεις ψιλά και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
bagosgt - Σαβ 25 Φεβ 2012, 07:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
οντως,αλλο πρμαγμα το λεον.... Twisted evil αλλα κατι συζητιεται οτι θα καταργηθουν τα τεκμηρια των αυτοκινητων φετος,μπας κ δουλεψουν κ οι αντιπροσωπιες.οπως κ να εχει παντως θα δεις οτι το 207 εχει αλλες "χαρες" κ πιστευω θα το αγαπησεις το ιδιο με το λεον Wink
gorilas 2O7 - Κυρ 04 Νοέ 2012, 20:15:39
Θέμα δημοσίευσης: 1
αφου γυρισα πολλους προγραματιστες ο overload ρυθμισε το βτ μου με τεραστια επιτυχια.ευχαριστω δημοσια τον κυριλο. ειναι μοναδικος για τα 207.λεπτομεριες μετα τις διορθωσεις με δυναμομετρηση
michael-grivas - Κυρ 04 Νοέ 2012, 20:22:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικο Σταύρο και να το χαίρεσαι!
Όντως το αυτοκίνητο σου έγινε όπλο!
Μπράβο στον Κύριλλο για την εξαιρετική δουλειά που έκανε! Exclamation
bagos - Κυρ 04 Νοέ 2012, 21:50:51
Θέμα δημοσίευσης:
Thumbs Up Thumbs Up Clapping Clapping
marios_207_GT - Τετ 14 Νοέ 2012, 18:35:43
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά το Overload πόσο πάει σε τιμή?
michael-grivas - Τετ 14 Νοέ 2012, 20:12:39
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:

Οι τιμές πάνω κάτω είναι ίδιες στους περισσότερους προγραμματιστές.
Για να μάθεις όμως ακριβώς τι θα σου κοστίσει καλυτέρα κάνε ένα τηλέφωνο στην overload.
Alexis22 - Τετ 14 Νοέ 2012, 21:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:

γυρω στα 500€ λογικα...τοσο ειχα δωσει εγω πριν 2 χρονια
marios_207_GT - Πεμ 15 Νοέ 2012, 00:10:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα, πρέπει να μιλήσω με προγραμματιστές και απο τα 2 στρατόπεδα και για τιμες και για τεχνικες λεπτομερειες.
volvos - Πεμ 15 Νοέ 2012, 09:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο 14σελ. στο παρον τοπικ
και μερικες αμετρητες δεκαδες σε αλλα θεωρω οτι πρεπει να κλειδωθει.

Τa πρωτα σταδια προγραμματισμου εχουν αναλυθει μεχρι αηδιας εδω μεσα οποτε η συνεχιση αυτου του τοπικ ειτε θα ειναι για να αλληλογλυφονται ειτε για να βγαινει να κατηγορει καποιος τους Overload εδω μεσα για διαφορα.

Ως εκ τουτου το παρον κλειδωνεται.
Αν εχετε να αναφερθειτε σε πραγματικα νεα θεματα επι του προγραμματισμου αυτου του κινητηρα μπορειτε ελευθερα να ανοιξετε νεα τοπικ. (τα οποια επειδη 99% θα ειναι επαναληψεις θεματων που εχουν ηδη ειπωθει θα σβηνονται χωρις προειδοποιηση)

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες