chatassos έγραψε: |
Και ξαφνικά χτες ο διακόπτης για τα φλας αποφάσισε να "κολλήσει".
Βγάζοντας φλας για δεξιά, το φλας δεν σβήνει (τις περισσότερες φορές) όταν επανέρχεται το τιμόνι στην ευθεία. Για αριστερά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης και σε ευθεία, που και που (ιδίως σε λακούβες), ανάβει μόνο του το δεξιό φλας. Για να σταματήσει το φλας να αναβοσβήνει πρέπει να πιέσω ελάχιστα τον διακόπτη προς την μεριά που ανάβει το δεξιό φλας (προς τα πάνω δηλαδή). |
ΥΓ: Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αρχίσουν να με βρίζουν (και με το δίκιο τους) αυτοί που ακολουθούν γιατί τους μπερδεύω. |
Οπότε μάλλον πάω για αντικατάσταση του διακόπτη... |
ofitzis έγραψε: |
Στο δικό μου συμβαίνει το εξής κουφό...
Αν έχω αναμμένο δεξί φλας και η επαναφορά γίνει απότομα-γρήγορα (πχ ξεπαρκάρισμα) με την επαναφορά σβήνει το δεξί φλας και άκουσον άκουσον ανάβει μόνο του το αριστερό... ![]() ![]() Το ανάποδο δεν συμβαίνει.Είναι καρατσεκαρισμένο και συμβαίνει κατά κανόνα (το λέω για να μην σκεφτείτε ότι παίζει στην επαναφορά να το πατάω εγώ κατά λάθος) Πάντως το έχω συνηθίσει και η κίνηση για να σβήσω το αριστερό γίνεται μόνη της... ![]() Εγώ ευτυχώς όμως είμαι εντός εγγύησης και θα το πάω εντός των ημερών... |
mick206 έγραψε: | ||
Όπως θα είδες απο το topic μου σε εμένα σταμάτησε απο μόνο του. ![]() ![]() Ήμουν τυχερός.Τώρα άμα βλέπεις οτι συνεχίζεται η κατάσταση αυτή και σε ενοχλεί πήγαινε για αντικατάσταση του. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες... όσο εκνευριστικό και να 'ναι... ![]() Ίσως να είσαι και εσύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου και να γλυτώσεις τα extra χρήματα για να το φτιάξεις ![]() Εμένα απο τότε που μου έτυχε αυτό το πρόβλημα και σταμάτησε δεν μου ξαναπαρουσιάστηκε (χτυπάω ξύλο) ![]() |
ofitzis έγραψε: |
Στο δικό μου συμβαίνει το εξής κουφό...
Αν έχω αναμμένο δεξί φλας και η επαναφορά γίνει απότομα-γρήγορα (πχ ξεπαρκάρισμα) με την επαναφορά σβήνει το δεξί φλας και άκουσον άκουσον ανάβει μόνο του το αριστερό... ![]() ![]() Το ανάποδο δεν συμβαίνει.Είναι καρατσεκαρισμένο και συμβαίνει κατά κανόνα (το λέω για να μην σκεφτείτε ότι παίζει στην επαναφορά να το πατάω εγώ κατά λάθος) Πάντως το έχω συνηθίσει και η κίνηση για να σβήσω το αριστερό γίνεται μόνη της... ![]() Εγώ ευτυχώς όμως είμαι εντός εγγύησης και θα το πάω εντός των ημερών... |
chatasos έγραψε: |
Παρατήρησα και κάτι ακόμα.....
Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό τα μεσημέρια. Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη? Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε ![]() ![]() ![]() |
konstantinos έγραψε: |
..... απλά κάποια καλώδια - ενώσεις είχαν γίνει αλοιφή με αποτέλεσμα να ανάβει το αριστερό flash όποτε γούσταρε. Αλλαγή μοχλού - διακόπτες και τέλος. Στην ερώτησή μου "τι φταίει?" η απάντηση αποστωμοτική "οι υψηλές θερμοκρασίες του εσωτερικού του αυτοκινήτου το καλοκαίρι.." |
Λέτε να έχει σχέση με την ζέστη?
|
Χτες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί δεν εμφανίστηκε ![]() ![]() ![]() |
mick206 έγραψε: | ||||
Τί να πώ! ![]() ![]() Εμένα μου είχε τύχει Δεκέμβρη μήνα... Απο την άλλη όμως μπορεί αυτο,όντως να το έπαθες με τη ζέστη και να βλέπεις τώρα τα αποτελέσματα... ![]()
Αυτό είναι καλός οιωνός... ![]() Λίγο ακόμα υπομονή... ![]() |
Σήμερα έγινε η αντικατάσταση του διακόπτη. Μισή ώρα δουλειά.
Πρέπει όμως να βγει ολόκληρο το τιμόνι και ο αερόσακος, γιατί ο διακόπτης βρίσκει στα αριστερά του ταμπλό όταν πας να τον βγάλεις. Επίσης βγαίνουν και 5-6 φύσες που είναι κάτω από το τιμόνι. Κόστος εργασίας : 13.84 (με ΦΠΑ) (κοστίζει 3 ευρώ παραπάνω όταν έχει airbag ![]() Κόστος διακόπτη : 47.91 (με ΦΠΑ) |
pezomania έγραψε: |
Ωραία, τώρα θα μπορώ να σε ακολουθώ ήρεμος ![]() ![]() ![]() |
chatasos έγραψε: | ||
Γιώργο, ακριβώς όπως τα λες είναι. Όταν δεν μπορείς να περάσεις κάποιον, τον ακουλουθείς. ![]() ![]() |
crusader έγραψε: |
Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να κάνει πάλι νερά ο φλασοδιακόπτης (ο 2ος!)
Βγάζοντας αριστερό φλας κολλάνε όλα τα αριστερά φλας και μένουν μόνιμα αναμμένα χωρίς να αναβοσβήνουν (μπροστά-πίσω-πλάι-ένδειξη πίνακα). Επανέρχεται τυχαία κάποια στιγμή αργότερα... Πάω για τον 3ο διακόπτη; ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: | ||
Αν κολλάνε αναμμένα δεν είναι απαραίτητο ότι είναι ο διακόπτης. Μπορεί να φταίει ο διακόπτης των alarm .... ![]() |
crusader έγραψε: | ||||
Χθες που άναψα τα αλαρμ κάποια στιγμή παρατήρησα ότι δεν ανάβανε καθόλου τα αριστερά φλας... Αυτό ενισχύει τις πιθανότητες να φταίει τελικά ο διακόπτης των αλάρμ Αργύρη; |
crusader έγραψε: | ||||
Χθες που άναψα τα αλαρμ κάποια στιγμή παρατήρησα ότι δεν ανάβανε καθόλου τα αριστερά φλας... Αυτό ενισχύει τις πιθανότητες να φταίει τελικά ο διακόπτης των αλάρμ Αργύρη; |
marios206 έγραψε: |
να ξέρετε ότι η μονάδα διακοπτών έχει χαρακτηριστεί από την peugeot προβληματικό ανταλλακτικό.
για όσους έχουν 206 multiplex με μονάδα διακοπτών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φλάς ( πηδημα διακόπτη από το δεξιό φλάς στο αριστερό), κόλλημα φώτων , κόλλημα υαλοκαθαριστήρων, άναμα αερόσακου , να πάνε κατευθείαν για αλλαγή COM2000 ( μονάδα διακοπτών ) . Εχει 3 χρονάκια εγγύηση.Μη σας πουλήσουν τρέλα και πληρώσετε.3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. |
crusader έγραψε: |
Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να κάνει πάλι νερά ο φλασοδιακόπτης (ο 2ος!)
Βγάζοντας αριστερό φλας κολλάνε όλα τα αριστερά φλας και μένουν μόνιμα αναμμένα χωρίς να αναβοσβήνουν (μπροστά-πίσω-πλάι-ένδειξη πίνακα). Επανέρχεται τυχαία κάποια στιγμή αργότερα... Πάω για τον 3ο διακόπτη; ![]() ![]() |
tsikis έγραψε: |
Εγώ μετά την πέμπτη αλλαγή των διακοπτών (πριν ενα μήνα σχεδόν) για το γνωστό πρόβλημα την αλλαγής των φλας συνέχισα στην έκτη μετά απο 2 εβδομάδες γιατί μου έβγαλε πρόβλημα ο αερόσακος του οδηγού !
Αλλά πάλι καλά το αυτοκίνητο μετά απο τόσο καιρό πιστεύω πως έχει στρώσει ! |
307BLUE έγραψε: |
Την προηγούμενη τρίτη μου αλλαξαν όλη τη μοναδα των φλας και μου είπαν ότι αυτή που μου έβαλαν είναι εντελώς καινούρια και θα φοριέται στα νεα 307.Η διαφορά είναι αισθητή!!! οι διακόπτες της νέας μονάδας είναι πιο σκληροί και φαίνεται ότι είναι καλύτερης ποιότητας. Επίσης τα φλάς έχουν πλέον διαφορετικό ήχο όταν ανάβουν και ακούγονται καλύτερα και πιο έντονα. Μένει τώρα να δούμε πόσο θα κρατήσει η νέα μονάδα. Επίσης την ίδια ημέρα άλλαξα και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Αυτή μου μου έβαλαν ανήκει σε παλαιότερη αλλα καλύτερη παρτίδα. Οι νέες οθόνες θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα |
Touristas έγραψε: |
Σε όλα τα πολυπλεξικά 206 , 307 , οι διακόπτες πίσω από το τιμόνι ( μονάδα διακοπτών ) είναι ένα ανταλλακτικό δεν είναι χώρια ο κάθε διακόπτης.
Η τιμή είναι 270ευρώ περίπου. |
torture έγραψε: |
λοιπον φιλε μου. και εμενα πριν λιγο καιρο μου συνεβη ακριβως το ιδιο. εμενα μου κολλαγε το αριστερο φλας. η λυση ειναι μια. πηγα σε επισημο service peugeot και μου ειπαν οτι θελει αλλαγη ο διακοπτηε ολοκληρος. δηλαδη ολο αυτο που εχει πανω και φωτα και φλας κτλ. το εκανε σε 10 λεπτα και μου πηρε 65-70€. 50 ο διακοπτης και τα υπολοιπα εργατικα. απο τοτε ολα μια χαρα. κανενα προβλημα. ελπιζω να βοηθησα... |