PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θερμοκρασία

TED - Πεμ 01 Μάϊ 2003, 21:38:44
Θέμα δημοσίευσης: Θερμοκρασία
Παιδια καλο μηνα . Εχω μια απορια !!
θελω να μου πειτε οταν κανετε βολτουλα με το πεζακισας και το ζοριζετε λιγακι τι θερμοκρασια ανεβαζει !!!
Εβαλα μια εξατμηση ελευθερας και το ανοιξα λιγο να το ακουσω ! η βελονα ανεβενει αρκετα πανω απο 90 αλλα ποτε δεν παει κοκκινα !ειχα την εντηπωση οτι πηγενε μεχρι 90 !(ισως δεν το ειχα προσεξει ) υπαρχει περιπτωση να φταιει η εξατμηση ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Svstouk - Πεμ 01 Μάϊ 2003, 21:43:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλ. πόσο πάνω από τους 90;

Κάθε μπάρα αντιπροσωπεύει 10 βαθμούς Κελσίου.
Alex - Πεμ 01 Μάϊ 2003, 21:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
Για ποια θερμοκρασια μιλας? Νερου η λαδιου?
TED - Παρ 02 Μάϊ 2003, 16:10:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παει μεχρι και 100!οχι θερμοκρασια λαδιου !ειναι η βελονα κατω απο το στροφομετρο .
Δημήτριος - Σαβ 03 Μάϊ 2003, 15:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
TED έγραψε:
Παει μεχρι και 100!οχι θερμοκρασια λαδιου !ειναι η βελονα κατω απο το στροφομετρο .

Και σε 'μένα το ίδιο ανεβαίνει και χωρίς καζανάκι ελεύθερης ροής...
Η βελόνα στην οποία αναφέρεσαι ανήκει στο όργανο που μετράει την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού (όχι νερού!)...
Νομίζω (είμαι σχεδόν σίγουρος δηλαδή) ότι είναι φυσιολογικό...Δηλαδή το ανώτατο σημείο που φτάνει αυτή η βελόνα είναι η ένδειξη των 100οC. Κατόπιν ενεργοποιείται το βεντιλατέρ και η θερμοκρασία πέφτει πάλι στους 90 οC.
SnakeMJK - Σαβ 03 Μάϊ 2003, 16:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
και στο δικό μου πεζάκι μέχρι 90 πάει, ενώ το έχω δει 5-6 φορές πολύ κοντά στο 100.

έντιτ: και δεν του χω πειράξει τίποτα Razz
alxdr74 - Δευ 05 Μάϊ 2003, 07:58:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το περισσοτερο που εχω δει στο δικο μου και αυτο μεσα σε μποτηλιαρισμα ειναι στους 92-93 βαθμους το πολυ!!
Vasso - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:05:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πολλές φορές έχω δεί το δικό μου να πλησιάζει στους 100 αλλά μετά απο λίγο πέφτει πάλι σιγά σιγά..
και αυτό όταν πηγαίνω ταξίδι Smile
GIANNIS206 - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα κάνει βόλτες!στο ταξιδι ειναι στους 72-75 και στην πολυ 90-100 αλλά τώρα με τον κλιματισμό πέφτει!
Hannibal_Jr - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:19:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα τα οργανα μου δειχνουν νερου 180 Shocked και λαδιου 250-280 Shocked αλλα ειναι σε φαρενα'ι'τ. Razz
GIANNIS206 - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πως έγινε αυτό?
Hannibal_Jr - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 106 τα 1.4 απο 2001 και μετα, δεν εχουν δεικτες θερμοκρασιων στο ταμπλο μονο κατι λαμπακια...... Ετσι σε προσφατο ταξιδι μου στην Αμερικη(θανατος στον Μπους και τα ρεστα) πηρα για την κολωνα οργανα θερμοκρασιων. Αλλα εκει δεν ξερουν να μετρανε με κελσιου ουτε με μετρα ουτε με την τυφλα τους την μαυρη. Οποτε τα πηρα σε φαρεναιτ αφου εκει ειναι τσαμπα ολα τα ειδη της αυτοκινησης.
Δημήτριος - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
Hannibal_Jr έγραψε:
Τα 106 τα 1.4 απο 2001 και μετα, δεν εχουν δεικτες θερμοκρασιων στο ταμπλο μονο κατι λαμπακια...... Ετσι σε προσφατο ταξιδι μου στην Αμερικη(θανατος στον Μπους και τα ρεστα) πηρα για την κολωνα οργανα θερμοκρασιων. Αλλα εκει δεν ξερουν να μετρανε με κελσιου ουτε με μετρα ουτε με την τυφλα τους την μαυρη. Οποτε τα πηρα σε φαρεναιτ αφου εκει ειναι τσαμπα ολα τα ειδη της αυτοκινησης.

Σε ποια πολιτεία πήγες; (αεροπορικώς φαντάζομαι... Rolling eyes )
Hannibal_Jr - Δευ 05 Μάϊ 2003, 09:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητριε παιδι μου μακαρι να πηγαινα με αεροπλανο αλλα διστυχως λογω επαγγελματος πηγα με καραβι(ανθυποπλοιαρχος ειμαι). Πηγα Νεα Ορλεανη και Τσαρλστον.....
teoman - Δευ 05 Μάϊ 2003, 10:51:41
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν μετά από βόλτα σβήσεις την μηχανή,το αφήσεις κανά πεντάλεπτο και την ξανανοίξεις,θα δεις και 120+ Laughing Laughing
Μετά μπαίνει το βεντιλατέρ και την κατεβάζει...
TED - Δευ 05 Μάϊ 2003, 20:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ παοδες ! οποτε συνεχιζουμε κανονικα το ζορισμα για να ακουμε το βοοουυυυυυυυυυμμμμμμμμμμ και να νομιζουμε οτι τρεχουμε!!1 Evil Evil Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Δημήτριος - Τρι 06 Μάϊ 2003, 14:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
Hannibal_Jr έγραψε:
Δημητριε παιδι μου μακαρι να πηγαινα με αεροπλανο αλλα διστυχως λογω επαγγελματος πηγα με καραβι(ανθυποπλοιαρχος ειμαι). Πηγα Νεα Ορλεανη και Τσαρλστον.....

Μάλιστα... Rolling eyes Μπορώ να πω πως εξεπλάγην... Wink Wink
Φαντάζομαι πως δεν είναι τα μόνα μέρη που έχεις πάει, ε;

Τeoman έγραψε:
Μόλις το σβήσεις, μετά από βόλτα, και το αφήσεις κανένα πεντάλεπτο, βλέπεις τον δείκτη στους 120. Μετά μπαίνει το βεντιλατέρ και την κατεβάζει

Αυτό νομίζω ότι γίνεται (ε όχι και 120οC!!!) επειδή ανταλλάσουν ποσά θερμότητας το λιπαντικό (το οποίο είναι θερμότερο και δίνει) με το ψυκτικό υγρό (το οποίο είναι ψυχρότερο και δέχεται). Η λύση απ' ότι ξέρω είναι να αφήσεις τον κινητήρα να δουλέψει στο ρελαντί για μερικά λεπτά...
teoman - Τρι 06 Μάϊ 2003, 15:05:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Τeoman έγραψε:
Μόλις το σβήσεις μετά από βόλτα και το αφήσεις κανένα πεντάλεπτο, βλέπεις τον δείκτη στους 120 και μετά μπαίνει το βεντιλατέρ και την κατεβάζει

Αυτό νομίζω ότι γίνεται (ε όχι και 120οC!!!) επειδή ανταλλάσουν ποσά θερμότητας το λιπαντικό (το οποίο είναι θερμότερο και δίνει) με το ψυκτικό υγρό (το οποίο είναι ψυχρότερο και δέχεται). Η λύση απ' ότι ξέρω είναι να αφήσεις τον κινητήρα να δουλέψει στο ρελαντί για μερικά λεπτά...

Όχι απαραίτητα.Αυτό γίνεται γιατί η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή είναι τόση,και απλά με την βοήθεια του ανεμιστήρα είχαμε ένδειξη γύρω στους 90.Η ένδειξη (>100) δεν παραμένει για πολύ γιατί αφού δεν βρίσκεται σε λειτουργία ο κινητήρας ψύχεται και πέφτει.
Mimis - Τρι 06 Μάϊ 2003, 15:50:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, παρατήρησα ότι τα υγρά στο δοχείο, του ψυκτικού (νομίζω παραφλού λέγονται ήταν κοντά στο min. Αγόρασα λοιπόν παραφλού και το συμπλήρωσα μέχρι το max. Με σβηστό κινητήρα πάντα. Ξέρει κάποιος εμπειρός πάνω στο θέμα να μου πεί αν εκανα καλά ή μ@λ@κί@ ?
teoman - Τρι 06 Μάϊ 2003, 15:59:09
Θέμα δημοσίευσης:
Mimis έγραψε:
Παίδες, παρατήρησα ότι τα υγρά στο δοχείο, του ψυκτικού (νομίζω παραφλού λέγονται ήταν κοντά στο min. Αγόρασα λοιπόν παραφλού και το συμπλήρωσα μέχρι το max. Με σβηστό κινητήρα πάντα. Ξέρει κάποιος εμπειρός πάνω στο θέμα να μου πεί αν εκανα καλά ή μ@λ@κί@ ?

Μέχρι το max δεν έχεις πρόβλημα.Πιο πάνω,λόγω βρασμού θα αρχίζει αυτό που περισσεύει να στο πετάει έξω από την ειδική βαλβίδα υπερχείλησης... Άρα είσαι οκ!
DimiP - Τρι 06 Μάϊ 2003, 16:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
Mimis έγραψε:

καλα εκανες και συμπληρωσες αφου ειδες πως ειναι στο min.
ισχυουν αυτα που ειπε ο teoman περι υπερχειλησης
το καλοκαιρι το "παραφλου" χανεται δραματικα γρηγορα και θελει ελεγχο και συμπληρωμα, ενω το χειμωνα (ως φυσικο επακολουθο) δεν μειωνεται σχεδον καθολου.
alxdr74 - Τρι 06 Μάϊ 2003, 16:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Mimis έγραψε:

καλα εκανες και συμπληρωσες αφου ειδες πως ειναι στο min.
ισχυουν αυτα που ειπε ο teoman περι υπερχειλησης
το καλοκαιρι το "παραφλου" χανεται δραματικα γρηγορα και θελει ελεγχο και συμπληρωμα, ενω το χειμωνα (ως φυσικο επακολουθο) δεν μειωνεται σχεδον καθολου.
Δεν ξερω..Στο παλιο μου αυτοκινητο μια φορα και μενα το παραφλου ειχε πεσει πολυ χαμηλα η σταθμη, οποτε ειχα συμπληρωσει με καινουργιο μεχρι την ενδειξη max! Την επομενη μερα που ειχα κοιταξει παλι το δοχειο η σταθμη ειχε ανεβει αρκετα παραπανω απο τη γραμμη max! Μου φανηκε περιεργο!? Μηπως εχει να κανει με το θερμοστατη εαν ειναι ανοιχτος η κλειστος παραδειγμα? Παντως στο 206 ποτε δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω υγρο μεχρι τωρα..
Δημήτριος - Τρι 06 Μάϊ 2003, 22:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
Δεν ξερω..Στο παλιο μου αυτοκινητο μια φορα και μενα το παραφλου ειχε πεσει πολυ χαμηλα η σταθμη, οποτε ειχα συμπληρωσει με καινουργιο μεχρι την ενδειξη max! Την επομενη μερα που ειχα κοιταξει παλι το δοχειο η σταθμη ειχε ανεβει αρκετα παραπανω απο τη γραμμη max! Μου φανηκε περιεργο!? Μηπως εχει να κανει με το θερμοστατη εαν ειναι ανοιχτος η κλειστος παραδειγμα? Παντως στο 206 ποτε δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω υγρο μεχρι τωρα..

Το παραφλού καλό είναι να προστίθεται όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Επιπλέον όλες οι μετρήσεις της στάθμης του πρέπει να γίνονται ενόσω ο κινητήρας είναι σβηστός και κρύος...
Mimis - Τετ 07 Μάϊ 2003, 19:04:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Το παραφλού καλό είναι να προστίθεται όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Επιπλέον όλες οι μετρήσεις της στάθμης του πρέπει να γίνονται ενόσω ο κινητήρας είναι σβηστός και κρύος...

Και εγώ με σβηστο κινητήρα το συμπλήρωσα, αλλα όχι και τοσο κρύο... Sad
Απο εκεί που αγόρασα το παραφλού μου είπαν οτι σωστό είναι να συμπληρώνεται με τον κινητήρα αναμμένο και στο ριλαντι Question Question Question
Αλεξ@νδρος - Τετ 07 Μάϊ 2003, 19:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και στο επισημο μου εχουν πει οτι το 206 δεν χρειαζεται συμπληρωση παραφλου εγω εχω διαπιστωσει αλλα (οσο κλειστο και να ειναι το κυκλωμα υπαρχει εξατμιση)και εχω συμπληρωσει καμποσες φορες παντοτε σβηστο με κρυα μηχανη.Ποτε ομως no name.Συνηθως βαζω η Wurth η Shell.Στο επισημο μου εχουν πει οτι αυτο της Peugeot ειναι το καλυτερο και μαλιστα απο το να βαλω no name καλυτερα να προσθεσω απεσταγμενο νερο.Α επισης μου ειπαν οτι η ταπα λειτουργει και σαν βαλβιδα και το παραπανω το πεταει εξω(?)
PS Δεν ειναι εντελως σπαστικο το δοχειο που δεν ειναι διαφανο και δεν βλεπεις ευκολα που ειναι η σταθμη?Οσοι εχουν πιο καινουργια μοντελα ειναι τυχεροι γιατι το εχουν αλλαξει με διαφανες σαν του 307 σε υλικο
PS Απ'οτι ξερω καποια στιγμη πρεπει να αλλαχθει ολο το παραφλου με καινουργιο.Ξερει κανεις ποτε γινεται κατι τετοιο?
Josef - Τετ 07 Μάϊ 2003, 22:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν! Η στάθμη του παραφλού όταν ο κινητήρας είναι κρύος, πρέπει να είναι ανάμεσα από το min και το max, διότι όταν αυτό ζεσταθεί η στάθμη θα ανέβει στο max και δεν θα κάνει υπερχύληση. Επίσης, το παραφλού το αλλάζουμε κάθε 30.000χλμ. ή δύο χρόνια (όποιο έρθει πρώτο).
Υγρά φρένων μία φορά τον χρόνο, εκτός εάν τα ζορίζουμε πάρα πολύ, οπότε καλό είναι να τα αλλάζουμε νωρίτερα.
Έχω γράψει και άλλα στο service 80.000χλμ. του chatasou. Δείτε το!
DimiP - Τετ 07 Μάϊ 2003, 23:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξ@νδρος έγραψε:
Αν και στο επισημο μου εχουν πει οτι το 206 δεν χρειαζεται συμπληρωση παραφλου εγω εχω διαπιστωσει αλλα (οσο κλειστο και να ειναι το κυκλωμα υπαρχει εξατμιση)και εχω συμπληρωσει καμποσες φορες παντοτε σβηστο με κρυα μηχανη.Ποτε ομως no name.Συνηθως βαζω η Wurth η Shell.Στο επισημο μου εχουν πει οτι αυτο της Peugeot ειναι το καλυτερο και μαλιστα απο το να βαλω no name καλυτερα να προσθεσω απεσταγμενο νερο.Α επισης μου ειπαν οτι η ταπα λειτουργει και σαν βαλβιδα και το παραπανω το πεταει εξω(?)
PS Δεν ειναι εντελως σπαστικο το δοχειο που δεν ειναι διαφανο και δεν βλεπεις ευκολα που ειναι η σταθμη?Οσοι εχουν πιο καινουργια μοντελα ειναι τυχεροι γιατι το εχουν αλλαξει με διαφανες σαν του 307 σε υλικο
PS Απ'οτι ξερω καποια στιγμη πρεπει να αλλαχθει ολο το παραφλου με καινουργιο.Ξερει κανεις ποτε γινεται κατι τετοιο?

καλα ! εχω δει σε φωτο καπου στο ιντερνετ ενα αμαξι που το δοχειο του ηταν μεταλλικο και φυσικα δεν φαινοταν τιποτα απο εξω.!!!
Ady - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 08:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:
Επίσης, το παραφλού το αλλάζουμε κάθε 30.000χλμ. ή δύο χρόνια (όποιο έρθει πρώτο).
Υγρά φρένων μία φορά τον χρόνο, εκτός εάν τα ζορίζουμε πάρα πολύ, οπότε καλό είναι να τα αλλάζουμε νωρίτερα.

Το υγρό κυκλώματος ψύξης δεν το αλλάζουμε.

Το υγρό φρένων το αλλάζουμε κάθε 60.000 χλμ. ή κάθε δύο χρόνια.
Mimis - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 12:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
Και πώς βρε παιδιά το αδειάζεται το παραφλού, ξεσυνδέεται ολόκληρο το μπουκάλι και το χύνετε?????
mick206 - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 14:30:55
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:
Επίσης, το παραφλού το αλλάζουμε κάθε 30.000χλμ.
Εμένα έχει πάει 30.300... Rolling eyesConfusedRolling eyes
Θα έπρεπε να το έχω αλλάξει; Μου φαίνεται στο επίσημο μου είχαν πει να το πάω στα 30.000χλμ αλλά μάλλον δέν θα το πάω. Rolling eyes
Να κάνουν τι;; Να το τσεκάρουν; Για πείτε ρε παιδια τί γίνεται τελικά με το παραφλού! Πρέπει όντως να το αλλάξουμε κάθε 30.000χλμ; Rolling eyes
pezomania - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 15:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά το παραφλού πρέπει να συμπληρώνετε με αναμένο τον κινητήρα και όχι με ζεστό!!
Αν τυχόν σας ανεβάσει θερμοκρασία το αυτοκίνητο & οφείλετε στο ότι δεν έχει νερό το ψυγείο ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟΝ κινητήρα θα κάψετε φλάτσα!!

Τέλος καλό είναι κάθε 2 με 1,5 χρόνο, να αλάζουμε το παραφλού. Καλό κάνουμε κακό δεν κάνουμε Wink
Josef - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 23:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί φίλε Αδριανέ να μην αλλάζουμε το παραφλού; Δεν χαλάει;
Ady - Παρ 09 Μάϊ 2003, 08:14:01
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:

Για να χαλάσει, δε νομίζω....

Βέβαια περί ορέξεως....

Ο καθένας κάνει ότι θέλει στο αμάξι του, δε θα του πω εγώ τι θα κάνει.

Αν θέλετε να το αλλάζετε, αλλάξτε το. Κακό δε νομίζω να κάνει.

Η Peugeot επίσημα δεν το αλλάζει στα service.
alxdr74 - Παρ 09 Μάϊ 2003, 09:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:
Απο οσο ξερω η Peugeot δεν το αλλαζει, αλλα και καπου μεσα στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου γραφει οτι το παραφλου δεν χρειαζεται ποτε αλλαγμα!
Ady - Παρ 09 Μάϊ 2003, 09:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
Josef έγραψε:
Απο οσο ξερω η Peugeot δεν το αλλαζει, αλλα και καπου μεσα στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου γραφει οτι το παραφλου δεν χρειαζεται ποτε αλλαγμα!

Ετσι, έτσι...........(που θα έλεγε και η Τένια) Smile
pezomania - Παρ 09 Μάϊ 2003, 11:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης η peugeot μέσα στο βιβλιαράκι της γράφει, 1η αλλαγή λαδιών στα 10.000χλμ!!! Γιατί κανείς μας δεν το ακολούθησε;;;

Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, η αλλαγή παραφλού δεν είναι απαραίτητη, απλά ανά 2 χρονάκια κάνει καλό να αλάζουμε τα νερά του κινητήρα μας.
Josef - Παρ 09 Μάϊ 2003, 14:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Επίσης η peugeot μέσα στο βιβλιαράκι της γράφει, 1η αλλαγή λαδιών στα 10.000χλμ!!! Γιατί κανείς μας δεν το ακολούθησε;;;

Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, η αλλαγή παραφλού δεν είναι απαραίτητη, απλά ανά 2 χρονάκια κάνει καλό να αλάζουμε τα νερά του κινητήρα μας.

Αυτό λέω κι εγώ George. Όλα είναι για το καλό του αυτοκινήτου.
Άλλος δεν αλλάζει ούτε λάδια. Κρατάει το αυτοκίνητο 40.000 χλμ. και μετά το πουλάει! Ακόμα και μ' αυτήν την άποψη, υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν. Μην το πέρνεις προσωπικά Ady! Δεν σε κατηγόρησα, I'm sorry!
Ady - Παρ 09 Μάϊ 2003, 14:14:56
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:
Αυτό λέω κι εγώ George. Όλα είναι για το καλό του αυτοκινήτου.
Άλλος δεν αλλάζει ούτε λάδια. Κρατάει το αυτοκίνητο 40.000 χλμ. και μετά το πουλάει! Ακόμα και μ' αυτήν την άποψη, υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν. Μην το πέρνεις προσωπικά Ady! Δεν σε κατηγόρησα, I'm sorry!

Προς Θεού ρε Josef.....Τι να πάρω προσωπικά; Koυβεντούλα κάνουμε.....
alxdr74 - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Επίσης η peugeot μέσα στο βιβλιαράκι της γράφει, 1η αλλαγή λαδιών στα 10.000χλμ!!! Γιατί κανείς μας δεν το ακολούθησε;;;Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, η αλλαγή παραφλού δεν είναι απαραίτητη, απλά ανά 2 χρονάκια κάνει καλό να αλάζουμε τα νερά του κινητήρα μας.

Ποιος ειπε οτι κανενας δεν το ακολουθησε? Εγω στα 10,000 αλλαξα τα πρωτα μου λαδια και καθε 10,0000 συνεχιζω να τα αλλαζω ακομα και σημερα!!
teoman - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
pezomania έγραψε:
Επίσης η peugeot μέσα στο βιβλιαράκι της γράφει, 1η αλλαγή λαδιών στα 10.000χλμ!!! Γιατί κανείς μας δεν το ακολούθησε;;;Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, η αλλαγή παραφλού δεν είναι απαραίτητη, απλά ανά 2 χρονάκια κάνει καλό να αλάζουμε τα νερά του κινητήρα μας.

Ποιος ειπε οτι κανενας δεν το ακολουθησε? Εγω στα 10,000 αλλαξα τα πρωτα μου λαδια και καθε 10,0000 συνεχιζω να τα αλλαζω ακομα και σημερα!!

Εννοεί ότι όλοι μας τα αλλάξαμε νωρίτερα... Wink
zzzleepy - Δευ 12 Μάϊ 2003, 19:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
Το παραφλού μπαίνει ατόφιο στο δοχείο ή πρέπει να αναμιγνύεται με ένα ποσοστό νερού; Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο πατέρας μου...
alxdr74 - Τρι 13 Μάϊ 2003, 09:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
alxdr74 έγραψε:
pezomania έγραψε:

Εννοεί ότι όλοι μας τα αλλάξαμε νωρίτερα... Wink
Το καταλαβα αυτο! Smile Απλα θελω να πιστευω οτι οι μηχανικοι της Peugeot που σχεδιασαν τον κινητηρα του 206 για παραδειγμα και με ολες τις δοκιμες που εχουν γινει σε αυτον κατι θα ξερουν λεγοντας μας παραδειγμα τα λαδια τα πρωτα να τα αλλαξουμε στα 10,000 χιλιομετρα και οχι νωριτερα και οτι το παραφλου δεν θελει αλλαγμα!? Και μια που το φερε η κουβεντα το ξερετε οτι το λαδι που εχει ενα αυτοκινητο οταν βγαινει απο τη γραμμη παραγωγης και το αγοραζουμε εμεις απο την εκθεση ειναι κατα καποιο τροπο "ειδικο"? Βοηθαει τον κινητηρα να στρωθει ποιο ομαλα απο οσο ξερω! Δηλαδη να τα αλλαξει καποιος και να βαλει παλι τα total δεν θα ειναι τα ιδια με τα Total που φοουσε απο τη "μανα" του! Ας ειναι ιδιο και το ιξωδες!
teoman - Τρι 13 Μάϊ 2003, 09:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:

Και μια που το φερε η κουβεντα το ξερετε οτι το λαδι που εχει ενα αυτοκινητο οταν βγαινει απο τη γραμμη παραγωγης και το αγοραζουμε εμεις απο την εκθεση ειναι κατα καποιο τροπο "ειδικο"? Βοηθαει τον κινητηρα να στρωθει ποιο ομαλα απο οσο ξερω! Δηλαδη να τα αλλαξει καποιος και να βαλει παλι τα total δεν θα ειναι τα ιδια με τα Total που φοουσε απο τη "μανα" του! Ας ειναι ιδιο και το ιξωδες!

Ναι,το έχουμε ξαναπεί ότι ισχύει αυτό.Όταν πήγα να μου το βγάλουν στα 3000km αρνήθηκαν ευγενικά... Τότε μου είπαν την ιστορία με τα "ειδικά" πρόσθετα που έχει για το στρώσιμο.
Josef - Τετ 14 Μάϊ 2003, 11:34:03
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Το παραφλού μπαίνει ατόφιο στο δοχείο ή πρέπει να αναμιγνύεται με ένα ποσοστό νερού; Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο πατέρας μου...

Το παραφλού μπαίνει ατόφιο στο δοχείο. Το αντιψυκτικό (αντιπαγωτικό) πρέπει να αναμιγνύεται με ένα ποσοστό νερού, αναλόγως με την περιοχή που είσαι. Π.χ. λιγότερο νερό θα προσθέσει ένας που μένει στη Δράμα από έναν που μένει στην Αθήνα.
sotiris13 - Πεμ 23 Φεβ 2006, 12:36:31
Θέμα δημοσίευσης: Ξαφνικό ανέβασμα θερμοκρασίας
ΛΟιπον.. για αρκετο καιρό 2-3 μήνες, ξαφνικά ανέβαζε θρμοκρασία το αμάξι, αλλά.....το έκανε και σε περιπτώσεις που ήταν κρύο μόλις το εβαζα μπροστά και ξεκίναγα το πρωί.
άναβε προηδοποίηση για να σταματησει και έγραφε κάτι για το ψυκτικό υγρό.
Βασικά ανέβαζε θερμοκρασία από τους 50-60 περίπου στους 90-100 ξαφνικά και ξανάπεφτε στην κανονική μετα...

τελικα, όταν το εβαλαν στο πρόγραμα διάγνωσης, είχαν πρόβλημα 2-3 αισθητήρες της θερμοκρασίας, και τους άλλαξαν μες στην εγγύηση.
nOkpos - Πεμ 23 Φεβ 2006, 13:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω οτι σχετικο θεμα υπαρχει .... ας βαλη καποιος το Link Wink
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Πεμ 23 Φεβ 2006, 14:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ είναι το λινκ :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1498&highlight=%E8%E5%F1%EC%EF%EA%F1%E1%F3%E9%E1

Σωστή η Αναστασία. Wink Ευχαριστώ.

Το τόπικ "Ξαφνικό ανέβασμα θερμοκρασίας" ενσωματώθηκε στο παρόν.

Εκ της MOD Team
MEMsound

plaketokofths - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 11:21:53
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με θερμοκρασία νερου?
Γεια σας παιδιά το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και παρατηρώ όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα υψηλή κατά την γνώμη μου θερμοκρασία νερου.
Ένα παιδί που ρώτησα στο δρόμο με ίδιο 1.4 16V μου λέει ότι σπάνια περνάει τουσ 88 βαθμούς και εμένα πάει 100!
Είναι λογικό?
Τι μπορεί να συμβαίνει?

scrat - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 12:53:52
Θέμα δημοσίευσης:
Σε εκείνο το σημείο ακριβώς, στους 100, αρχίζει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας στο 1.6 16v (δε θυμάμαι αν είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος). Δε νομίζω ότι έχεις λόγο να ανησυχείς πάντως, αν δεν πάει παραπάνω από αυτή τη γραμμή ο δείκτης. Στα 1.6 16v την κρατάει μεταξύ 90 και 100.
Touristas - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 14:17:46
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι φυσιολογικό μην σε ανησυχεί καθόλου η θερμοκρασία

η πρώτη ταχύτητα (μικρή) παίρνει στους 98 και η δεύτερη (μεγάλη) στους 103.
Μέσα στην κίνηση πάντως θα παίζει 90-100
plaketokofths - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 15:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Ναι έτσι ακριβώς είναι....το έχω παρατηρήσει, το ventilateur αυξάνει στροφές μετά τους 100. Απλά μου φάνηκε περίεργο γιατί αφενός μιας και δεν ξέρω το αμάξι, 100+= βρασμός (θα μου πεις paraflu είναι) & πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν τέτοιες θερμοκρασίες και αφετέρου ρωτάω κι έναν άλλο με 1.4 16V και μου λεει οτι παιζει 80-88 βαθμούς και ποτέ δεν έχει περασει τους 88 Exclamation

Αργύρη ευχαριστώ, με καθησύχασες λίγο!

Ευχαριστώ και εσάς παιδιά.

ΥΓ. Σκέφτομαι να φτιάξω μια ηλ κατασκευή ώστε να έχω ένα μπουτόν στην καμπίνα και να "ανάβω" το βεντιλατέρ όποτε θέλω εγώ. Εννοείται ότι θα λειτουργεί και ο θερμοστάτης. Δλδ αν είναι ανοιχτός ο διακόπτης, δεν περιστρεφεται ο ανεμιστήρας και περασει τους 98 θα περιστραφεί λόγω θερμοστάτη! Έτσι όταν πηγαίνω σε μποτιλιάρισμα ή το σπάω θα πατάω κάθε φορά τον διακόπτη. Κακό δεν θα του κάνω νομίζω!
STELIOS - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 19:00:35
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
...ΥΓ. Σκέφτομαι να φτιάξω μια ηλ κατασκευή ώστε να έχω ένα μπουτόν στην καμπίνα και να "ανάβω" το βεντιλατέρ όποτε θέλω εγώ. Εννοείται ότι θα λειτουργεί και ο θερμοστάτης. Δλδ αν είναι ανοιχτός ο διακόπτης, δεν περιστρεφεται ο ανεμιστήρας και περασει τους 98 θα περιστραφεί λόγω θερμοστάτη! Έτσι όταν πηγαίνω σε μποτιλιάρισμα ή το σπάω θα πατάω κάθε φορά τον διακόπτη. Κακό δεν θα του κάνω νομίζω!

Καλη η ιδεα σου και πρακτικη. Φανταζομαι απ'το nickname σου (plaketokofths) οτι θα σχολεισαι με τα ηλεκτρονικα οποτε δεν θα ειναι και πολυ δησκολο για σενα. Good luck.
plaketokofths - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 19:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά δεν είναι δύσκολο. Πρακτικά όμως το κυκλωματάκι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ή σε κάποιο κουτάκι το οποίο θα αντέχει στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Π.χ σε καταστάσεις παγετού ή υψηλές θερμοκρασίες λόγω μηχανής, αναθυμιασεις. λάδια....κτλ ίσως να μην λειτουργήσει. Θα το ψάξω όμως.
Touristas - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 21:30:17
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξεκινήσω με αυτό που είπες ότι άλλα αυτοκίνητα δεν έχουν τέτοιες θερμοκρασίες.
Όλοι οι σύγχρονοι κινητήρες είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να φτάνουν πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας οι οποίες είναι αρκετά υψηλές και αυτό γίνεται για τις προδιαγραφές ρύπων. Άσχετα αν σε άλλα αυτοκίνητα δεν έχει όργανο με νούμερα αλλά με γραμμές μην νομίζεις ότι σε αυτά η θερμοκρασία είναι ποιο χαμηλή.
Τώρα για το βράσιμο, την δουλειά δεν την κάνει μόνο το αντιψυκτικό αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η τάπα ή του ψυγείου ή του δοχείου διαστολής , ανάλογα το σύστημα του κάθε μοντέλου,( δοχείο διαστολής για το 206).
Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βάλλεις ξεχωριστώ διακόπτη για το βεντιλατέρ μιας και ότι και αν συμβεί , ποιο σύνηθες για τα 206 είναι το κάψιμο τις αντίστασης για την μικρή ταχύτητα την 1η δηλαδή, οπότε και θα στο δείξει από μόνο του ανάβοντας λαμπάκι και βάζοντας σε λειτουργία την 2η.
Άρα και διακοπτάκι να βάλεις δεν θα δουλεύει σε αυτή την περίπτωση.
tsosmoulis - Πεμ 04 Μάϊ 2006, 21:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
καμμία ανησυχία αδερφέ η θερμοκρασία είναι μια χαρά....
πάντως στο bmw του πατέρα μου με το που πιάσει θερμοκρασία δεν το κουνάει ρούπι από εκεί, ότι και να το κάνεις...κίνηση κτλ αυτό εκεί!!σταθερό!
netblaster - Παρ 05 Μάϊ 2006, 13:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
καμμία ανησυχία αδερφέ η θερμοκρασία είναι μια χαρά....
πάντως στο bmw του πατέρα μου με το που πιάσει θερμοκρασία δεν το κουνάει ρούπι από εκεί, ότι και να το κάνεις...κίνηση κτλ αυτό εκεί!!σταθερό!

Οι BMW εχουν αλλο συστημα, το οποιο διατηρει τη βελονα καρφωμενη στο κεντρο οσο οι θερμοκρασιες ειναι μεσα στα ορια (μεταξυ 90-100 βαθμων)!!! Δεν δειχνει αυτες τις αυξομειωσεις που δειχνουν τα δικα μας!!! Μονο οταν υπαρχει προβλημα αρχιζει να μετακινειται!!!

Ασε που πλεον καμμια BMW δεν εχει δεικτη θερμοκρασιας νερου!!!
bob - Παρ 05 Μάϊ 2006, 18:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Για βρασμο απλα το ξεχνας, εκτος και αν σου εχουν βαλει απλα νερο μεσα..

Οι θερμοκρασιες ειναι συνηθες φαινομενο και στου αδελφου μου το 1.4 16V(μεσα στην πολη για μερικα sec και μολις το βαλεις μπροστα, αφου το εχεις σβησει, αν εχει δουλευψει πολυ ωρα)

στην εθνικη η θερμοκρασια ειναι 90 σχεδον παντα σταθερη

οσο για το διακοπτη..
στο δικο μου εχω βαλει (1.3 rallye)
η ολη διαταξη ειναι αρκετα απλη και δε χριαζεται ιδιατερα περιπλοκο κυκλωμα..
στο δικο μου, πας στη φισσα των βεντιλατερ που ειναι ο θερμοστατης, βλεπεις πια καλωδια ειναι για ποια σκαλα των βεντιλατερ και ενωνεις 2 καλωδια δικα σου τα οποια καταληγουν σε εναν απλο διακοπτη.

αποψη μου ειναι πως στο 1.4 ειναι λιγο περιττη κινηση μιας και δεν βλεπεις ιδιαιτερα ψηλες θερμοκρασιες.Στην πολη βολυευει βεβαια γιατι μπορεις να κρυωσεις το ψυγειο οποτε νομιζεις (ειδικα με 40 c εξω κανει δουλεια)
η λογικη μου του ειναι περιττο ειναι γιατι αν σε ενα τετοιο μοτερ μαμα βαλουμε ανεμηστηρες χειροκινητους τοτε στα τερατα καηκαμε!
παντως κακο δεν του κανεις..

προσοχη θελει να το κανεις ετσι ωστε να κλεινει με το κλεισιμο του διακοπτη (κλειδιου) γιατι ενας φιλος ειχε μεινει απο μπαταρια οταν το ειχε ξεχασει ανοικτο.. Very happy
kas - Παρ 05 Μάϊ 2006, 20:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
μην το σκεφτεσαι καν η θερμοκρασια μια χαα ειναι..αλλα ρε παιδια εχω το εξης προβλημα..πριν βαλω φιλτρο(βαρελακι)το αυτοκινητο δουλευε στους 85βαθμους κ με ανοιγματα κ τετοια πηγαινε περιπου στους 88.μεσα στην πολη το πολυ να εφτανε 95-100..τωρα με το φιλτρο δουλευει στουσ 90 κ με λιγο ζορισμα φτανει τουσ 95 κ στην κινηση ξεπαιρναει τουσ 100..γιατι εγινε ??? Confused Confused
MEMsound - Παρ 05 Μάϊ 2006, 20:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Η θεωρεία (αν δεν κάνω λάθος) λέει ότι όταν μια καύση γίνεται καλύτερα (πιο κοντά στο ιδανικό δηλαδή) εκλύονται μεγαλύτερα ποσά θερμότητας.

Αν η προσθήκη πιο ελεύθερου φίλτρου σου έχει βελτιώσει την καυση η θερμοκρασία των καυσαερίων σου όπως και οι θερμοκρασίες στο χώρο καύσης αυξάνονται πράγμα που ίσως ανεβάζει κατα κάτι λίγο και την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού κλπ κλπ... Wink
STELIOS - Παρ 05 Μάϊ 2006, 21:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Η θεωρεία (αν δεν κάνω λάθος) λέει ότι όταν μια καύση γίνεται καλύτερα (πιο κοντά στο ιδανικό δηλαδή) εκλύονται μεγαλύτερα ποσά θερμότητας.

Αν η προσθήκη πιο ελεύθερου φίλτρου σου έχει βελτιώσει την καυση η θερμοκρασία των καυσαερίων σου όπως και οι θερμοκρασίες στο χώρο καύσης αυξάνονται πράγμα που ίσως ανεβάζει κατα κάτι λίγο και την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού κλπ κλπ... Wink

Ακριβως ετσι ειναι.
Με το ελευθερο φιλτρο ο κιντηρας σου παραγει περισσοτερη ενεργεια, μια μορφη της οποιας ειναι και η θερμοτητα.
(υποψη η ενεργεια που παραγει ο κινητηρας εσωτερικης καυσης ειναι 70% θερμικη και 30% κινητικη - μιλαμε για μεγαλη σπαταλη αλλα δηστυχος ετσι ειναι...)
bob - Παρ 05 Μάϊ 2006, 22:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
kas έγραψε:
μην το σκεφτεσαι καν η θερμοκρασια μια χαα ειναι..αλλα ρε παιδια εχω το εξης προβλημα..πριν βαλω φιλτρο(βαρελακι)το αυτοκινητο δουλευε στους 85βαθμους κ με ανοιγματα κ τετοια πηγαινε περιπου στους 88.μεσα στην πολη το πολυ να εφτανε 95-100..τωρα με το φιλτρο δουλευει στουσ 90 κ με λιγο ζορισμα φτανει τουσ 95 κ στην κινηση ξεπαιρναει τουσ 100..γιατι εγινε ??? Confused Confused

φιλε μηπως παρατηρουσες τη θερμοκρασια το χειμωνα ενω τωρα που εβαλες το φιλτρο καλοκαιριασε??? Confused λεω μια ιδεα...
επειδη οι 20+ βαθμοι εξωτερικης θερμοκρασιας ειναι τεραστια διαφορα...
bob - Παρ 05 Μάϊ 2006, 22:56:28
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Με το ελευθερο φιλτρο ο κιντηρας σου παραγει περισσοτερη ενεργεια, μια μορφη της οποιας ειναι και η θερμοτητα.
(

Βασικα πηγαινοντας το μειγμα προς το στοιχειομετρικο (αλλωστε τα δικα μας μαμα δουλευουν πιο πλουσια απο το στοιχειομετρικο) με προσθηκη αερα τοτε χρησιμοποιεις μορια βενζινης που περισσευουν (βλεπε πλουσιο μειγμα) για να εκμεταλλευτουν τον παραπανω αερα.
απο τη στιγμη που μειωνεις τη βενζινη που περισσευει αυξανεις τις θερμοκρασιες στο θαλαμο καυσης γιατι η βενζινη λειτουργει και σαν μεσο απαγωγης θερμοτητας μιας και για να εξαερωθει χρειαζεται θερμοτητα την οποια παιρνει απο το χωρο!(γι αυτο κιολας με πλουσιο μειγμα αυξανεις την αξιοπιστια και σχεδον ποτε με πολυ πλουσιο δεν εχεις πειρακια)

το θεμα ειναι με ποιο εχεις την ουσιαστικη διαφορα θερμοκρασιας??
1)με την αυξηση των καυσεων
ή 2) με τη μειωση της ακαυστης βενζινης??

αυτο ειναι ενα σημειο περιεργο...(ασχετο βεβαια με το τοπικ...)
bakclima - Σαβ 06 Μάϊ 2006, 15:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη η θερμοκρασια σου ειναι μια χαρα, τωρα αν θες να βαλει διακοπτη βαλε, ειναι πολυ απλο δυο καλωδια και ενα διακοτη θα χρειαστεις, αν και δεν χρειαζεται.
STELIOS - Σαβ 06 Μάϊ 2006, 16:36:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα "Πρόβλημα με θερμοκρασία νερου?" μεταφερθικε και συνεχιζεται εδω (Χωρις τα off topic σχολια).

STELIOS
Mod. Team

plaketokofths - Σαβ 06 Μάϊ 2006, 18:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
bob έγραψε:
οσο για το διακοπτη..
στο δικο μου εχω βαλει (1.3 rallye)
η ολη διαταξη ειναι αρκετα απλη και δε χριαζεται ιδιατερα περιπλοκο κυκλωμα..
στο δικο μου, πας στη φισσα των βεντιλατερ που ειναι ο θερμοστατης, βλεπεις πια καλωδια ειναι για ποια σκαλα των βεντιλατερ και ενωνεις 2 καλωδια δικα σου τα οποια καταληγουν σε εναν απλο διακοπτη.

προσοχη θελει να το κανεις ετσι ωστε να κλεινει με το κλεισιμο του διακοπτη (κλειδιου) γιατι ενας φιλος ειχε μεινει απο μπαταρια οταν το ειχε ξεχασει ανοικτο.. Very happy

Έχω την εντύπωση πως με αυτό που περιγράφεις ο διακόπτης είναι χρήσιμος μόνο όταν έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο θερμοστάτης. Αφού ο διακόπτης θα βρίσκεται μετά τον θερμοστάτη.
Η δικιά μου σκέψη είναι η εξής:
Η εγκατάσταση ενός διακάπτη αυτόνομης λειτουργίας.
Το κύκλωμα θα υλοποιείται βάση μιας λογικής πύλης OR 3 εισόδων.
Δλδ άρκει μια είσοδος να ενεργοποιηθεί για να γυρίσει το βεντιλατέρ.
Οι τρεις είσοδοι θα παίρνουν σημά ως εξής:
Πρωτη:απο θερμοστάτη-σκάλα αργής ταχύτητας
Δευτερη:από θερμοστάτη - σκάλα γρήγορης ταχύτητας
Τρίτη: Απο αυτόνομο διακόπτη
Έτσι καταφέρνεις όποτε θες να θέτεις σε λειτουργία το βεντιλατέρ ενώ όταν ο διακόπτης είναι off θα ισχύει ο θερμοστάτης.
Το πρόβλημα έγκειται για εμένα μιας και δεν έχω κοιτάξει ακόμα το βεντιλατέρ στο πως τροφοδοτείται? Δλδ παίρνει ένα παλμό-σήμα από το θερμοστάτη όπως ένα θυρίστορ και γυρνάει? Πως? Θα το κοιτάξω αλλά αν κάποιος το γνωρίζει θα με βοηθούσε.

Τώρα η χρησιμότητα είναι η παρακάτω:
Εγώ που το στρώνω αυτό τον καιρό, είμαι σε φάση ρονταρίσματος, δεν με χαλάει καθόλου να μην έχω υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 100 βαθμών.
Γενικά όμως για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή σε καταστάσεις όπου το αυτοκίνητο πιέζεται και βρισκεται στα "κόκκινα", πχ σε πίστα, σε κάποια ανάβαση κτλ, πιστεύω θα βοήθουσε κάτι τέτοιο.

Touristas έγραψε:
Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βάλλεις ξεχωριστώ διακόπτη για το βεντιλατέρ μιας και ότι και αν συμβεί , ποιο σύνηθες για τα 206 είναι το κάψιμο τις αντίστασης για την μικρή ταχύτητα την 1η δηλαδή, οπότε και θα στο δείξει από μόνο του ανάβοντας λαμπάκι και βάζοντας σε λειτουργία την 2η.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς Sad
kas - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 17:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
οχι μωρε δεν το εβαλα χειμωνα το φιλτρο σε σχεση με τωρα που εχει ζεστη..απο την πρωτη μερα που το εβαλα εκανα αρκετα ανοιγματα κ πολλα χιλιομετρα κ το παρατηρησα..τωρα τι να πω??το αμαξι δεν εχει προβλημα απλα μου εκανε εντυπωση η μεταβολη της θερμοκρασιας μετα απο το φιλτρο.
Touristas - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 20:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Touristas έγραψε:

Δεν κατάλαβα τι εννοείς Sad

Τι από όλα δεν κατάλαβες …… Question
plaketokofths - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 20:37:18
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Ποια είναι η περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι?
Γιατί αν βάλω διακοπτάκι δεν θα δουλεύει?

Αυτό που περιγράφω είναι το εξής και δεν έχει καμία σχέση με τον θερμοστάτη, αν γίνει θα λειτουργεί αυτόνομα παράλληλα με το θερμοστάτη.
plaketokofths έγραψε:
Η δικιά μου σκέψη είναι η εξής:
Η εγκατάσταση ενός διακάπτη αυτόνομης λειτουργίας.
Το κύκλωμα θα υλοποιείται βάση μιας λογικής πύλης OR 3 εισόδων.
Δλδ άρκει μια είσοδος να ενεργοποιηθεί για να γυρίσει το βεντιλατέρ.
Οι τρεις είσοδοι θα παίρνουν σημά ως εξής:
Πρωτη:απο θερμοστάτη-σκάλα αργής ταχύτητας
Δευτερη:από θερμοστάτη - σκάλα γρήγορης ταχύτητας
Τρίτη: Απο αυτόνομο διακόπτη
Έτσι καταφέρνεις όποτε θες να θέτεις σε λειτουργία το βεντιλατέρ ενώ όταν ο διακόπτης είναι off θα ισχύει ο θερμοστάτης.
Το πρόβλημα έγκειται για εμένα μιας και δεν έχω κοιτάξει ακόμα το βεντιλατέρ στο πως τροφοδοτείται? Δλδ παίρνει ένα παλμό-σήμα από το θερμοστάτη όπως ένα θυρίστορ και γυρνάει? Πως? Θα το κοιτάξω αλλά αν κάποιος το γνωρίζει θα με βοηθούσε.

Touristas - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 21:06:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτων το βεντιλατέρ δεν λειτουργεί από των θερμοστάτη.
Η δουλειά που κάνει ο θερμοστάτης είναι να κρατάει σταθερή την θερμοκρασία του κινητήρα.
Τις εντολές για να δουλέψει το βεντιλατές τις δίνει ο εγκέφαλος του κινητήρα κάθε φορά στο εκάστοτε ρελέ ή τις μικρής ταχύτητας ή της μεγάλης.
Για να δουλέψει στην μικρή ταχύτητα το βεντιλατερ παρεμβάλλεται μια αντίσταση ανάμεσα σε αυτό και το ρελέ. Αν η αντίσταση χαλάσει και δεν δουλέψει τότε ο εγκέφαλος το καταλαβαίνει γιατί δεν διαβάζει τάση από το βεντιλατερ και αμέσως δίνει εντολή στην μεγάλη ταχύτητα να μπει σε λειτουργία και ειδοποιεί των οδηγό ανάβοντας το λαμπάκι στων πίνακα οργάνων.
Άρα εάν βάλεις αυτό που λες δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις τίποτα
gianic - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 21:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
οσο σκισιμο και να του ριχνω το αμαξι δεν ανεβαζει πανω απο 100. και παλι τοσο ανεβαζει μονο μεσα στην κινηση .

για να το σκιζεις σημαινει οτι πας γρηγορα αρα δεν νομιζω να τιθεται θεμα θερμοκρασιας. πιο σημαντικη ειναι η θερμοκρασια λαδιου που και παλι δεν μασαει στο 206...

μην πειραζεις κατι που δεν εχει προβλημα !
plaketokofths - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 21:31:51
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Πρώτων το βεντιλατέρ δεν λειτουργεί από των θερμοστάτη.
Η δουλειά που κάνει ο θερμοστάτης είναι να κρατάει σταθερή την θερμοκρασία του κινητήρα.
Τις εντολές για να δουλέψει το βεντιλατές τις δίνει ο εγκέφαλος του κινητήρα κάθε φορά στο εκάστοτε ρελέ ή τις μικρής ταχύτητας ή της μεγάλης.
Για να δουλέψει στην μικρή ταχύτητα το βεντιλατερ παρεμβάλλεται μια αντίσταση ανάμεσα σε αυτό και το ρελέ. Αν η αντίσταση χαλάσει και δεν δουλέψει τότε ο εγκέφαλος το καταλαβαίνει γιατί δεν διαβάζει τάση από το βεντιλατερ και αμέσως δίνει εντολή στην μεγάλη ταχύτητα να μπει σε λειτουργία και ειδοποιεί των οδηγό ανάβοντας το λαμπάκι στων πίνακα οργάνων.
Άρα εάν βάλεις αυτό που λες δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις τίποτα

Άργυρη πολύ ωραία.... χρήσιμη η απάντηση σου μιας και δεν ήξερα πως λειτουργεί το όλο κύκλωμα.
Εγώ είχα σκεφτεί αυτό:

σαν γενική λειτουργία.
Δλδ ένα σύστημα τροφοδοσίας και ένα σύστημα ελέγχου.
Απλά δεν ήξερα οτι μεσολαβεί ο εγκέφαλος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι:
Ο θερμοστάτης στέλνει σήμα στο εγκέφαλο και ανάλογα την θερμοκρασία ο εγκέφαλος στέλνει στο αντίστοιχο ρελαί τάση.
Αν είναι έτσι η όλη υπόθεση είναι απλή συνδέοντας ένα διακόπτη σε ένα πηνίο απο τα ρελαί.
Έτσι κάθε φορά που θα θέτεις ον τον διακόπτη θα τροφοδοτέιται το ρελαί και θα γυρνάει το βεντιλατέρ.
Το πρόβλημα είναι ότι έτσι βιάζεις τα σήματα από τον εγκέφαλο προς τα ρελαί.
plaketokofths - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 21:37:17
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
οσο σκισιμο και να του ριχνω το αμαξι δεν ανεβαζει πανω απο 100. και παλι τοσο ανεβαζει μονο μεσα στην κινηση .

για να το σκιζεις σημαινει οτι πας γρηγορα αρα δεν νομιζω να τιθεται θεμα θερμοκρασιας. πιο σημαντικη ειναι η θερμοκρασια λαδιου που και παλι δεν μασαει στο 206...

μα για εμένα το θέμα είναι να μην πηγαίνει καν 100 βαθμούς.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δουλεύει στους 90 παρά στους 100.
Έχω παρατηρήσει πως όταν πας να ανέβεις μια ανηφόρα με 1000rpm όταν έχε ιυψηλή θερμοκρασία χτυπάει πυράκια ενώ με χαμηλότερη όχι.
Touristas - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 21:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μην βάζεις καθόλου των θερμοστάτη μέσα σε αυτά που λες. Ο θερμοστάτης δεν είναι κάποιο θερμιστορ ή κάποια αντίσταση είναι ένας μηχανισμός που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον κινητήρα και το ψυγείο του νερού.
Πίσω από των θερμοστάτη, δηλαδή πριν το νερό των περάσει και πάει προς το ψυγείο βρίσκεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας του εγκεφάλου ο οποίος και καθορίζει το πότε θα λειτουργήσει το βεντιλατέρ.

Τώρα αυτό που λες με το διακόπτη είναι όντως εύκολο αλλά όπως σου είπα εάν η αντίσταση τις μικρής ταχύτητας χαλάσει ο διακόπτης δεν θα κάνει τίποτα. Από την άλλη ένα των βάλεις στη δεύτερη θα κάνει πολύ φασαρία κάθε φορά που θα το ενεργοποιείς.
Πάντως η θερμοκρασία είναι συνήθως στους 90 εκτός αν είσαι στην κίνηση οπότε και φτάνει σχεδόν 100.
Όσο για τα πυράκια ε δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο να ζορίσεις το μοτέρ σε ανηφόρα σε σημείο που να χτυπάει. Με λίγο γκάζι θα ανέβει χωρίς πρόβλημα και δεν θα χτυπήσει .
plaketokofths - Κυρ 07 Μάϊ 2006, 22:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη ευχαριστώ, μου έλυσες όλες τις απορίες.
Πιστεύω τελικά είναι πολύ φασαρία για το τίποτα, δεν αξίζει τον κόπο.
Αυτό με τα πυράκια δεν το ανέφερα σαν πρόβλημα απλά ήθελα να κάνω νύξη ότι γενικά όταν ο κινητήρας δουλεύει σε ακραίες εντος ορίων θερμοκρασίες δεν είναι ότι καλύτερο.
gianic - Δευ 08 Μάϊ 2006, 02:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
gianic έγραψε:

μα για εμένα το θέμα είναι να μην πηγαίνει καν 100 βαθμούς.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δουλεύει στους 90 παρά στους 100.
Έχω παρατηρήσει πως όταν πας να ανέβεις μια ανηφόρα με 1000rpm όταν έχε ιυψηλή θερμοκρασία χτυπάει πυράκια ενώ με χαμηλότερη όχι.

αυτο που λες ισχυει αλλα νομιζω οτι εκει παιζει ρολο ο ΙΑΤ που διαβαζει μεγαλη θερμοκρασια αερα εισαγωγης και διορθωνει αβανς-μιγμα κι οχι η θερμοκρασια της μηχανης.
plaketokofths - Δευ 08 Μάϊ 2006, 12:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω,ίσως να είναι κι έτσι, το είπα απλά σαν παρατήρηση δυο συνθηκών,
δεν είμαι καν μηχανικός....ιδέα δεν έχω Embarassed
Απλά από εδώ μέσα προσπαθώ να μάθω 2 τρια πράγματα για το αυτοκίνητο Wink .
Touristas - Δευ 08 Μάϊ 2006, 14:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με αισθητήρα για τα πυράκια οπότε εάν ο εγκέφαλος πάρει σήμα από των αισθητήρα τότε κόβει αβάνς.
Το ότι ακούγονται κάποιες φορές είναι γιατί είναι τέτοιο το φορτίο του κινητήρα που δεν μπορεί να κόψει πολύ αβάνς ή δεν προλαβαίνει να κόψει αρκετό.
elias - Δευ 05 Ιούν 2006, 08:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες να δουλεύει το βεντιλατέρ 1η σκάλα στους 70 βαθμούς και 2η σκάλα στους 80 βαθμούς (θερμοκρασία νερού). Τι να χάλασε? Κανένας αισθητήρας?
elias - Τρι 13 Ιούν 2006, 07:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες να δουλεύει το βεντιλατέρ 1η σκάλα στους 70 βαθμούς και 2η σκάλα στους 80 βαθμούς (θερμοκρασία νερού). Τι να χάλασε? Κανένας αισθητήρας?

Το πρόβλημα ήταν στην βαλβίδα βεντιλατέρ. Κόστος 30 ευρώ.
plaketokofths - Δευ 31 Ιούλ 2006, 06:57:19
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Επαναφέρω το θέμα αν και το έχουμε συζητήσει αρκετά διότι,
τυχαία ρωτώντας άλλους κατόχους ίδιου 206 με το δικό μου δεν βλέπουν τέτοιες θερμοκρασίες. Πέρα από αυτό ένας φίλος μου που πήρε 207 1.4 που φοράμε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα έχει πολύ διαφορετικές θερμοκρασίες τόσο στο λάδι όσο και στο ψυκτικό υγρό. Για την ακρίβεια,

εμένα σε normal συνθήκες με normal οδήγηση η θερμ ειναι ~92 βαθμούς,
σε γρήγορη οδήγηση ~97 οι αριθμοί που λέω είναι με το μάτι και όλα αυτά εν κινήσει, για στάση η κατάσταση πάντα έχει ως εξής
103 Arrow βεντιλατέρ Arrow 90+ Arrow 103 ... και παέι έτσι.

Τώρα στο 207 σε νορμάλ οδήγηση με ζόρυ φτάνει τους 90 και ποτέ δεν έχει περάσει τους 92 Exclamation

Ένα άλλο θέμα που έχω παρατηρήσει είναι το εξής, έγω ότι χρήση και να κάνω περιμένω πάντα για να ξεκινήσω να ανέβει αισθητά η θερμ τουλάχιστον τόσο ώστε να παίσουν οι στροφές του κινητήρα και για να το σβήσω περιμένω πάντα να μπει το βεντιλατέρ να πεσει στους 90 και το σβήνω, αν πάω μετά από 5 λέπτα να το ανάψω η θερμ έχει εκτοξευτεί πολύ πιο πάνω από τους 100 και πολλές φορές αγγίζει και το κόκκινο (δλδ ενώ ο κινητήρας δεν λειτουργεί η θερμ αυξάνεται και εννοειται πως μετά απο αρκετή ώρα πέφτει).
Σε αρμόδιο που ρώτησα μου είπε ότι έτσι είναι τα μέταλλα του κινητήρα.
Με τα πολλά εγώ περιμένω να πέσει κοντά στους 100 και μετά το ανάβω.
(καμιά φορά που αναγκαστικά, πχ πας να βάλεις βενζίνη, χρειαζεται να το σβήσεις και να το ανάψεις σύντομα απο τους 100+ πέφτει ραγδαία στους
90+.

Αυτά τα εξής με προβληματίζουν και αν κάποιος γνωρίζει κάτι...είναι καλοδεχούμενο. Επίσης θα ήθελα να ξέρω και αν άλλοι κάτοχοι ίδιου μοντέλου με εμένα έχουν παρατηρήσει τα παραπάνω.
Touristas - Δευ 31 Ιούλ 2006, 12:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως έχουμε ξαναπεί είναι λογικό όταν σβήνεις των κινητήρα και πας μετά από λίγο να έχει ανέβει η θερμοκρασία και αυτό γιατί τα νερά δεν κυκλοφορούν πλέων οπότε και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Όταν το ξαναβάζεις εμπρός κακώς περιμένεις να πέσει για να φύγεις. Μην ξεχνάς ότι στο ρελαντί και πάλι τα νερά δεν κυκλοφορούν γρήγορα. Την επόμενη φορά πάτα λίγο γκάζι να ανέβουν οι στροφές και θα δεις πόσο γρήγορα θα πέσει η θερμοκρασία.
plaketokofths - Δευ 31 Ιούλ 2006, 17:41:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Αργύρη, θα το δοκιμάσω.
Μαυρολέων - Δευ 04 Σεπ 2006, 15:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν το πρόβλημα υπερθέρμανσης παρουσιάστηκε και στο δικό μου (307cc, 1,6).
Άλλα καλοκαίρια με την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους 40C η βελόνα της θερμοκρασίας του αέρα ήταν κολλημένη στους 90.
Αυτό το καλοκαίρι, άρχισε να μου ανεβαίνει στους 100+ και μετά ετίθετο σε λειτουργεία ο ανεμιστήρας. Evil

Διάγνωση: καμένη αντίσταση της πρώτης σκάλας του βεντιλατέρ. Confused

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να αγοράσεις μόνο την αντίσταση αλλά ΟΛΟ το μαύρο κουτάκι που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη μάσκα του αυτοκινήτου. Το μαύρο κουτάκι περιέχει τη μικρή, τη μεγάλη αντίσταση καθώς και ένα ολοκληρωμένο (τυπωμένο κύκλωμα) και κάτι πηνία κτλ, κτλ.
Έχει είδοδο για πληροφορίες από τον κεντρικό επεξεργαστή και για το ρεύμα.
Κόστος; €21,57 (με τις υγείες σας).
Αν έχετε παρόμοιο πρόβλημα θα το καταλάβετε από τον δυνατό ήχο της δεύτερης σκάλας του βεντιλατέρ. Επίσης, η θερμοκρασία δεν θα ανεβαίνει με τη χρήση του A/C αφού τότε by default μπαίνει σε λειτουργεία η δεύτερη σκάλα.

Αυτό που κατάλαβα:
οι Γάλλοι βγάζουν πολλά χρήματα με τέτοιες μαμουνιές (ολόκληρο ανταλλακτικό αντί για μια μεμονομένη αντίσταση)
Evil Evil Evil

Αυτό που δεν κατάλαβα: αφού επικοινωνεί με τον κεντρικό επεξεργαστή του αυτοκινήτου γιατί χρειάζεται κύκλωμα λογικής από μόνο του. Question

Όπως και να έχει τώρα λειτουργεί φυσιολογικά όπως παλιά. Κολλημένο στους 90.
Laughing
cipher - Δευ 04 Σεπ 2006, 16:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει παρατηρηθεί ελαττωματική παρτίδα (σίγουρα για 206, ίσως να ισχύει και για άλλα μοντέλα) με πρόβλημα στη βαλβίδα θερμοκρασίας εγκεφάλου*. Τα συμπτώματα είναι να δείτε τη βελόνα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού στα κόκκινα, την ένδειξη STOP να αναβοσβήνει και πιθανότατα το αυτοκίνητο να μην παίρνει μπρος (το απενεργοποιεί ο εγκέφαλος για προστασία). Οπότε, μην πανικοβληθείτε αν σας συμβεί.

Συνέβη σε ένα φίλο μου την προηγούμενη βδομάδα, με 206 1.4 16v (2006). Ο τυπάς της οδικής βοήθειας του είπε ότι είχε μεταφέρει καμιά 10αριά εκείνη τη βδομάδα με το ίδιο πρόβλημα, ενώ ο μηχανικός της αντιπροσωπείας αναρρωτιώταν αν είχε πέσει επιδημία Very happy

* Έτσι το είπε ο τεχνικός, αν και μου ακούγεται καλύτερα ο όρος "αισθητήρας", αντί του "βαλβίδα". Ας με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω. Είναι εκείνο το μπλε πραγματάκι με την ακίδα.
Touristas - Δευ 04 Σεπ 2006, 16:40:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι μπλε για την ακρίβεια είναι πράσινη και απλά έχει βγει κάποια παρτίδα με πρόβλημα το οποίο έχει ήδη διορθωθεί.
Όλα τα 1.4 16V και τα νέα 1.6 16V έχουν πλέον πράσινους αισθητήρες θερμοκρασίας ενώ στην αρχή τα 1.6 είχαν μπλε.
cipher - Δευ 04 Σεπ 2006, 16:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μαυρολέων έγραψε:

Αυτό που κατάλαβα:
οι Γάλλοι βγάζουν πολλά χρήματα με τέτοιες μαμουνιές (ολόκληρο ανταλλακτικό αντί για μια μεμονομένη αντίσταση)
Evil Evil Evil

Πιστεύω αυτή η τακτική είναι "πάγια" για τους περισσότερους (αν όχι όλους) κατασκευαστές. Θα μου άρεσε να μπορώ να αγοράσω μόνο το τζαμάκι του ηλ. καθρέφτη αν μου σπάσει, όπως και το πλαστικό "τζαμάκι" των φώτων, αλλά δεν έχω υπόψη μου κάποιον που να λειτουργεί έτσι.
(Εξαιρούνται τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα, όπου μπορείς να πάρεις π.χ. τζαμάκι καθρέφτη με 300 ευρώ, γιατί ολόκληρος κάνει 1000).
cipher - Δευ 04 Σεπ 2006, 16:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν είναι μπλε για την ακρίβεια είναι πράσινη και απλά έχει βγει κάποια παρτίδα με πρόβλημα το οποίο έχει είδη διορθωθεί.
Όλα τα 1.4 16V και τα νέα 1.6 16V έχουν πλέον πράσινους αισθητήρες θερμοκρασίας ενώ στην αρχή τα 1.6 είχαν μπλε.

Αυτός ο φίλος μου για μπλε είπε (υποθέτω ότι δεν είχε αμφίβολη απόχρωση και ότι είδε καλά το χρώμα). Μάλλον ήταν από τους "μπλε" άτυχους, εκτός αν του βάλανε μπλε για να του το πουλήσουν για 1.6 Very happy
plaketokofths - Δευ 04 Σεπ 2006, 16:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μαυρολέων έγραψε:
Λοιπόν το πρόβλημα υπερθέρμανσης παρουσιάστηκε και στο δικό μου (307cc, 1,6).
Άλλα καλοκαίρια με την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους 40C η βελόνα της θερμοκρασίας του αέρα ήταν κολλημένη στους 90.
Αυτό το καλοκαίρι, άρχισε να μου ανεβαίνει στους 100+ και μετά ετίθετο σε λειτουργεία ο ανεμιστήρας. Evil

Διάγνωση: καμένη αντίσταση της πρώτης σκάλας του βεντιλατέρ. Confused

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να αγοράσεις μόνο την αντίσταση αλλά ΟΛΟ το μαύρο κουτάκι που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη μάσκα του αυτοκινήτου. Το μαύρο κουτάκι περιέχει τη μικρή, τη μεγάλη αντίσταση καθώς και ένα ολοκληρωμένο (τυπωμένο κύκλωμα) και κάτι πηνία κτλ, κτλ.
Έχει είδοδο για πληροφορίες από τον κεντρικό επεξεργαστή και για το ρεύμα.
Κόστος; €21,57 (με τις υγείες σας).
Αν έχετε παρόμοιο πρόβλημα θα το καταλάβετε από τον δυνατό ήχο της δεύτερης σκάλας του βεντιλατέρ. Επίσης, η θερμοκρασία δεν θα ανεβαίνει με τη χρήση του A/C αφού τότε by default μπαίνει σε λειτουργεία η δεύτερη σκάλα.

Αυτό που κατάλαβα:
Evil Evil Evil

Αυτό που δεν κατάλαβα: αφού επικοινωνεί με τον κεντρικό επεξεργαστή του αυτοκινήτου γιατί χρειάζεται κύκλωμα λογικής από μόνο του. Question

Όπως και να έχει τώρα λειτουργεί φυσιολογικά όπως παλιά. Κολλημένο στους 90.
Laughing

Εγώ από τότε που το πήρα τραβάει όλο 100άρες... Sad λες να από τότε να ήταν καμμένη η εν λόγω αντίσταση? Και το πρόβλημα είναι ότι σε υψηλές θερμοκρ εμένα μου χτυπάει πυράκια πολύ εύκολα! Πάντως με την δεύτερη σκάλα την ρίχνει αμέσως την θερμ στους 90! Κι αυτό με το a/c το έχω παρατηρήσει δν ανεβαίνει τότε η θερμ.

ΥΓ. Μάλλον θα χρειαστεί να πάω για τον τυπικό έλεγχο πριν τα 10.000 (Αργύρη ακούς...?), γιατί υποψιάζομαι πρόβλημα κι εύχομαι να είναι αυτο με την αντίσταση.

ΥΓ2. Κόστος γιατί? Δεν στο καλύπτει η εγγύηση?
dwarves - Τρι 09 Ιαν 2007, 23:54:00
Θέμα δημοσίευσης: το ίδιο και σε εμένα...
cipher έγραψε:
Έχει παρατηρηθεί ελαττωματική παρτίδα (σίγουρα για 206, ίσως να ισχύει και για άλλα μοντέλα) με πρόβλημα στη βαλβίδα θερμοκρασίας εγκεφάλου*. Τα συμπτώματα είναι να δείτε τη βελόνα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού στα κόκκινα, την ένδειξη STOP να αναβοσβήνει και πιθανότατα το αυτοκίνητο να μην παίρνει μπρος (το απενεργοποιεί ο εγκέφαλος για προστασία). Οπότε, μην πανικοβληθείτε αν σας συμβεί.

Συνέβη σε ένα φίλο μου την προηγούμενη βδομάδα, με 206 1.4 16v (2006). Ο τυπάς της οδικής βοήθειας του είπε ότι είχε μεταφέρει καμιά 10αριά εκείνη τη βδομάδα με το ίδιο πρόβλημα, ενώ ο μηχανικός της αντιπροσωπείας αναρρωτιώταν αν είχε πέσει επιδημία Very happy

* Έτσι το είπε ο τεχνικός, αν και μου ακούγεται καλύτερα ο όρος "αισθητήρας", αντί του "βαλβίδα". Ας με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω. Είναι εκείνο το μπλε πραγματάκι με την ακίδα.

Έχω το ίδιο πρόβλημα... εκεί που η θερμοκρασία ειναι πολυ κάτω από 90 ξαφνικά ανεβαινει πολυ πάνω από 90 και βαράει την ειδοποίηση για STOP και οτι η μηχανή ζεστάθηκε. Και μετά από λιγα δευτερόλεπτα το θερμόμετρο νερού πέφτει στην θερμοκρασία που ήταν πριν κάνει το τίναγμα...! και σταματάει η ειδοποίηση.

Το πήγα σήμερα συνεργείο και μου είπε ότι άλλαξε μια βαλβίδα που είχε καεί που έκανε γύρω στα 20 Ευρώ. Και εκεί που ήμουν έτοιμος να πάω να το πάρω ...με πηρε τηλ ο τεχνικό και μου είπε ότι το ξανάκανε και οτι θα αλλάξει μία πλακέτα που συνδέεται με τους αισθητήρες...(δεν καταλαβα τι ακριβώς κάνει αυτή η πλακέτα)

πόσο λέτε να πάει το μαλί? και επίσης τι άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι??

Το ψυγείο σίγουρα δεν είναι τρύπιο και τα υγρά τους είναι στην σωστή στάθμη...

δεν είπα και το μοντέλο... 206GTi 1600 μοντέλο 2004 με 23000 χλμ στο κοντέρ

καλώς σας βρήκα στο forum Cool
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 01:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
Και μενα μου κανει το ιδιο προβλημα.
Παρατηρησα οταν ανεβηκα Τρικαλα που ειχε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες οτι ο αισθητηρας δεν δουλευε καλα.Μιλαμε για θερμοκρασιες -4 εως και 8.
Και εξηγω.
Ο δεικτης ανεβοκατεβαινε.Επισης η θερμοκρασια εστω και μετα απο πολυ ωρα λειτουργειας δεν ανεβαινε πανω απο τους 80 βαθμους.Αυτο μου εκανε εντυπωση.
Περαν αυτου οταν πηγαινα με σταθερη ταχυτητα και δεν το πιεζα τοτε επεφτε και μεχρι 70 στιγμιαια και ξανανεβαινε.
Μεχρι που μια μερα στιγμιαια ανεβηκε στα 130.Οπως καταλαβαινετε συνοδευτηκε απο ηχητικο και γραπτο μηνυμα και την ενδειξη STOP.Λιγα δευτερολεπτα και ολα γυρισαν στην κατασταση των 80 βαθμων.Αυτο το εκανε μερικες ακομα φορες απο τοτε.
Το βεντιλατερ δουλευει κανονικα οταν πιανει αυτην την θερμοκρασια.Και μαλιστα βαραει υπερωριες.
Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα με εχει ανησυχισει.
plaketokofths - Τετ 10 Ιαν 2007, 03:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ στα 10.000χλμ έμεινα απο την βαλβίδα και αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση.
Ο Αργύρης πολύ εξυπηρετικός και καθησυχαστικός μου είπε ότι τυχαίνει σε κάποιες βαλβίδες να είναι ελλατωματικές, αστοχία υλικού το λένε, και παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Η λύση είναι αλλαγή της βαλβίδας.
Να ξέρετε για να μην ανησυχείτε, πως τότε το νερό κυκλοφορεί κανονικά και ο εγκέφαλος "διαβάζει" λόγω της χαλασμένης βαλβίδας λαθος θερμ ψυκτικού . Στην ουσία η θερμ είναι σε κανονικά επίπεδα και δεν διατρέχει κίνδυνο το αμάξι. Όλα αυτα σε περίπτωση αντίστοιχης της δικής μου, αν κάνω κάποιο λάθος ελπίζω ο Αργύρης να το δει και να με διορθώσει.
dwarves - Τετ 10 Ιαν 2007, 09:00:32
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Και μενα μου κανει το ιδιο προβλημα.
Παρατηρησα οταν ανεβηκα Τρικαλα που ειχε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες οτι ο αισθητηρας δεν δουλευε καλα.Μιλαμε για θερμοκρασιες -4 εως και 8.
Και εξηγω.
Ο δεικτης ανεβοκατεβαινε.Επισης η θερμοκρασια εστω και μετα απο πολυ ωρα λειτουργειας δεν ανεβαινε πανω απο τους 80 βαθμους.Αυτο μου εκανε εντυπωση.
Περαν αυτου οταν πηγαινα με σταθερη ταχυτητα και δεν το πιεζα τοτε επεφτε και μεχρι 70 στιγμιαια και ξανανεβαινε.
Μεχρι που μια μερα στιγμιαια ανεβηκε στα 130.Οπως καταλαβαινετε συνοδευτηκε απο ηχητικο και γραπτο μηνυμα και την ενδειξη STOP.Λιγα δευτερολεπτα και ολα γυρισαν στην κατασταση των 80 βαθμων.Αυτο το εκανε μερικες ακομα φορες απο τοτε.
Το βεντιλατερ δουλευει κανονικα οταν πιανει αυτην την θερμοκρασια.Και μαλιστα βαραει υπερωριες.
Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα με εχει ανησυχισει.

Δεν το έχεις πάει ακόμα συνεργείο?? Τα ίδια όπως τα περιγράφεις κάνει και σε εμένα... σήμερα περιμένω να μου πει το συνεργείο για το αν θα φτιάξει το πρόβλημα με την αλλαγή πλακέτας που στέλνει σήμα στους αισθητήρες... τι να είναι άραγε αυτο? και πόσο λέτε να είναι το κόστος του??
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 11:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το εχω παει.
Αλλα θα το παω ομως.
dwarves - Τετ 10 Ιαν 2007, 11:55:22
Θέμα δημοσίευσης: τελικά είναι εγκέφαλος!
πάω να σκάσω... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

τελικά είναι θέμα εγκεφάλου. Νομίζει ότι η μηχανή έχει ζεσταθεί και στιγμιαία ανεβάζει θερμοκρασία. Στο συνεργείο που το πήγα μου είπαν ότι δεν αξίζει να τον αλλάξω γιατί δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτή η ένδειξη.

Το αμάξι το πήρα Αύγουστο του 2004 οπότε η εγγύηση του έχει λήξει. Υπάρχει περίπτωση τέτοια βλάβη να μου την περάσουν στην εγγύηση?? or θα πρέπει να κάνω τρελή φασαρία??

Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο καλό συνεργείο για τέτοια θέματα??

ps: πολύ γκαντέμικα μου έχουν βγεί τα pegeuot πάντως... πρίν από το 206 είχα ralye μοντέλο του 2001 1600 16V και μου το έκλεψαν Φεβρουάριο του 2004... το έχασα τελείως το αμαξάκι μου... Evil
Evil Evil Crying or Very sad Crying or Very sad
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 12:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι λιγο ασχημο να το κανει.
Αλλα εγω σκεφτομαι οτι εφοσον δουλευει το βεντιλατερ μια χαρα τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.
Θα παω να το κοιταξω βεβαια να δω και μενα τι θα μου πουνε.
nikq - Τετ 10 Ιαν 2007, 12:29:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα φιλε μου
Πήγαινε κα σε κάποιον ηλεκτρολόγο μήπως είναι κάτι άλλο …
Και εγώ άλλαξα την βαλβίδα (η οποία αποδειχτικε ότι δεν είχε τίποτα) .ολη την ζημιά την έκανε μια αντίσταση . για να την αλλάξεις πρέπει να ξηλωθεί ο προφυλακτήρας γιατί είναι κοντα στην φτερωτή
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 12:30:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σε δουλειες να βρησκομαστε δηλαδη.
dwarves - Τετ 10 Ιαν 2007, 12:39:25
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Καλημέρα φιλε μου
Πήγαινε κα σε κάποιον ηλεκτρολόγο μήπως είναι κάτι άλλο …
Και εγώ άλλαξα την βαλβίδα (η οποία αποδειχτικε ότι δεν είχε τίποτα) .ολη την ζημιά την έκανε μια αντίσταση . για να την αλλάξεις πρέπει να ξηλωθεί ο προφυλακτήρας γιατί είναι κοντα στην φτερωτή

Έχεις να μου προτείνεις κάποιον??
plaketokofths - Τετ 10 Ιαν 2007, 20:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ειναι λιγο ασχημο να το κανει.
Αλλα εγω σκεφτομαι οτι εφοσον δουλευει το βεντιλατερ μια χαρα τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.
Θα παω να το κοιταξω βεβαια να δω και μενα τι θα μου πουνε.

Εμένα που μου άναψε η λυχνία του stop μετά δεν έπερνε μπρος το αυτοκ. Όσο κι αν περιμένα να κρυώσει η ένδειξη θερμ ψυκτικού ήταν πάντα max άρα και το στοπ αναμμένο. Επαναλαμβάνω όμως οτι είχα χαλασμένη βαλβίδα θερμοστάτη. Καλό είναι όταν έχουμε μια βλάβη να την επισκευάζουμε...
brz20 - Πεμ 11 Ιαν 2007, 04:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα ξεριζωσω τον θερμοστατη τοτε να δεις τι εχει να γινει.
Θα δουλευει συνεχεια στους 70.
Πολικο ψυχος θα επικρατει.
dwarves - Πεμ 11 Ιαν 2007, 08:52:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καμία καλή αντιπροσωπία με καλό service έχει να μου προτείνει κάποιος?

Έψαξα μέσα στο forum και είδα καλά λόγια για την Peugeot North Attica Center
DaSoP - Παρ 12 Ιαν 2007, 18:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Θερμοκρασια λοιπον! Το 206 μου (GTi 2.0Lt) ειναι μοντελο 2003 Α εξαμηνο μεχρι το καλοκαιρι που μας περασε δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα (ΚΝ φιλτρο στο φιλτροκουτι και εξατμιση απο καταλυτη και πισω). Ξαφνικα λοιπον ενα ηλιολουστο μεσημερι (μην νομιζεται καμια τρελη εξωτερικη θερμοκρασια) και ενω βρισκομουν καθ'οδον για καφεδακι σε μια ανηφορα(οσοι γνωριζουν απο Γιαννενα ανεβαινα Αμφιθεα στον δρομο προς Μετσοβο) κοιταω το οργανακι μου και εδειχε πανω απο 100!!!Εχω και ενα ODBII reader και ελεγχω εκει και μου εδειχνε 106 Shocked (οχι rallye αλλα Κελσιου!) Ενταξει λεω ανηφορα ειναι το ζορισα λιγο 4 ατομα μεσα λογικο.Ελα ομως που ακουγα το βεντιλατερ αλλα η θερμοκρασια δεν επεφτε!!! Αφου τελικως ηπιαμε τον καφε μας στον γυρισμο ολα ηταν νορμαλ! Κατηφορα, απογευματακι δεν εδειξε πανω απο 85! Απο τοτε ομως το αμαξακι μου φτανει στους 96-98 χαλαρα! Δεν το ειχα παρατηρησει ποτε τοσο πανω...Συνηθως στους 92 ξεκιναγε το βεντιλατερ! Οποτε στην μαμα Peugeot για να συζητησουμε...Μετα απο ενα καρο μπουρδες με τον Αρχιμηχανικο(αλλη ιστορια αυτος) του τυπου εεεε ειχε ζεστη και λογικο ειναι(καθε μερα ζεστη ειχε???και τα βραδια???) πεταγεται ενας νεαρος μηχανικος και λεει μηπως θελει βαλβιδα(αισθητηρα) οργανου.Να μην τα πολυλογω συμφωνησαμε να το παρακολουθησω λεγοντας μου οτι τα 1400 16V δουλευουν τοσο ψηλα(τι σχεση εχει το 1400 με το 2000...τελοσπαντων).Δεν μου ειχε αναψει ποτε το στοπ οσο κι αν το κυνηγησα οσο κι αν το ζορισα...Πριν απο περιπου ενα μηνα και κατα το ζεσταμα οταν το οργανο εδειξε 80 κανει το χαρακτηριστικο μπιπ αναβει το ΣΤΟΠ και κοιταω στην οθονη εγραφε ENGINE COOLANT TEMPERATURE TOO HIGH!!!!!! Στιγμιαια ανεβασε στροφες και εσβυσε και το στοπ και ολα ηταν κομπλε! Λεω δεν βαριεσαι απο την υγρασια δεν θα διαβαζει σωστα ο αισθητηρας! Απο τοτε μου το κανει σχεδον καθε φορα που το οργανο δειχνει 80 πλεον! Αναβουν ολα μαρσαρει λιγο και μετα ολα οκ! Στην μαμα PEUGEOT λοιπον παλι και αυτη την φορα μου λεει ο αρχιμαλ...εεε ο αρχιμηχανικος ηθελα να πω, ε ειναι σιγουρα ο αισθητηρας!!!Κοστος του λεω? ελα μου λεει σιγα τι να εχει 7-10 ευρω...την τεταρτη στις 17 παω για γενικο service οποτε θα δω τοτε ποσο ακριβως θα κοστισει....
dwarves - Παρ 12 Ιαν 2007, 19:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ Δευτέρα θα το πάω στο Peugeot North Attica Center... Να δω τι κουστούμι θα μου ράψουν...
brz20 - Σαβ 13 Ιαν 2007, 03:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε λες να ειναι απο την υγρασια?
Καλα τους μηχανικους στην Peugeot δεν τους εμπιστευομαι καθολου.
Ειμουν πανω στα Τρικαλα και εκανα ευθυγραμμηση.Καθως το κανει πισω βλεπω καμενο το λαμπακι τις οπισθεν και θυμαμαι οτι πρεπει να το αλλαξω μιας και ειμαι εκει.Του λεω "Μαστορα πιασε ενα λαμπακι να αλλαξουμε το φως τις οπισθεν".Στο μεταξυ μπαινω μεσα στο αμαξι και ακουω μια φωνη πισω μου να λεει."Πατα λιγο το φρενο να δω ποιο θελει αλλαγη"
Και λεω "Ημαρτον,την οπισθεν ειπα τα Led κοιταει ο μα***ας"
Μην σας φαινετε παραξενο λοιπον.
Ολα μπορουν να συμβουν.
DaSoP - Σαβ 13 Ιαν 2007, 12:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω Κωνσταντινε! Με αυτους που εχω μπλεξει εδω, εκτος οτι θα ξεχασω και αυτα τα λιγα που ξερω, στο τελος θα μου πουν οτι θελω και καινουριο μοτερ! Confused Shocked
plaketokofths - Σαβ 13 Ιαν 2007, 12:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πιστεύω είναι που θα πέσεις...
Σίγουρα σε peugeot αντιπροσωπείες υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και είναι εξειδικευμένοι σε μοντέλα peugeot. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι θα ξέρουν κάτι παραπάνω απο το συνεργείο της γειτονιάς. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι καλοί στην δουλειά τους ή οτι το συνεργείο της γειτονιάς δεν είναι καλό. Απλά για εμένα οι πιθανότητες τείνουν προς κάποιο επίσημο service peugeot.
brz20 - Σαβ 13 Ιαν 2007, 18:47:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω το παω εκτος παντως αλλα παλι σε εξιδικευμενο για PSA Group.
Απαξ και βαλει ενας χερι στο αμαξι δεν ξαναβαζει αλλος.
DaSoP - Σαβ 13 Ιαν 2007, 20:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως επειδη δεν ξερω που θα πεσω παω ακομα στο επισημο εξουσιοδοτημενο service της εταιριας! αλλα απο οτι φαινετε με τις τιμες που εχουν θα βγω να ψαξω εξωτερικο (αλλα παντα εξουσιοδοτημενο) συνεργειο!
Giannis307 - Τετ 17 Ιαν 2007, 19:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως επειδη και γω φρικρισα οταν πατησα 100+ βαθμους πηγα και ρωτησα στο συνεργειο που εχει αναλαβει απο κουτα ταμαξι και μου ειπαν οτι ετσι δουλευει....Το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι να μπει αλλοσ θερμοστατης που να ανοιγει πιο γρηγορα αλλα θα υπαρχουν προβληματα με το μιγμα.....τωρα πωσ κλλαει το μιγμα με το θερμοστατη.......Ψαχνοντας λιγο ακομα βρηκα οτι μια καλη λυσα θα ηταν να μπει ενα ψυγειο λαδιου το οποιο να εχει και bloweraki επανω συνδεμενο με το βεντιλατερ του ψυγειου για καλλητερη αποδωση.....Σκεφτομαι να το προχωρησω το θεμα...Νεοτερα αφου γινει...
DaSoP - Τετ 17 Ιαν 2007, 22:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν τους ειπα για αλλον θερμοστατη ποιο χαμηλο μου αρχισαν και εμενα τις παπατζες του τυπου δεν θα δουλευει σωστα, θα καιει περισσοτερο και κατι τετοια...Οσο για το ψυγειο λαδιου πολυ καλη ιδεα αλλα σκεψου οτι θελει παραπανω λαδακι (περιπου 1 λιτρο) και δεν ειναι και μικρο το κοστος του...
Giannis307 - Πεμ 18 Ιαν 2007, 20:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτομαι να κανω ια προσπαθεια μονοσ μου.Εξαλλου τα πιο πολλα υλικα τα εχω τωρα τι τερασ θα βγει δεν ξερω
dwarves - Δευ 22 Ιαν 2007, 00:28:36
Θέμα δημοσίευσης: γινεται οταν ανοιγω το aircondition
Το προβλημα που εχω αναφερει δεν ειχε φανει για λιγο καιρο... μολις αναψα το aircondition...τσουπ...το γνωστο μπιπ...ανεβασμα θερμοκρασιας...(εικονικο) stop engine κλπ... και μετα απο 1 δευτερολεπτο...ολα καλα...

το εχει παθει κανεις αλλος? μολις αναβει το aircondition να του γινεται το σκηνικο με την θερμοκρασια που εχει αναφερθει ποιο πανω??

Shocked Rolling eyes Shocked Rolling eyes
Giannis307 - Δευ 22 Ιαν 2007, 14:00:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει ο συμπιεστης να εχει κολλησει καπου και να κανει οτι σβηνει το μοτερ αλλα απο τη φορα που εσει η τροχαλια να ξεκολλαει...
john19 - Δευ 22 Ιαν 2007, 15:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως η τιμη της εργατωρας και των ανταλλακτικων ειναι ιδια στο δικτυο ΚΑΙ στα εξουσιοδοτημενα. Στα μη εξουσιοδοτημενα χανεις την εγγυηση. Εκτος αν εισαι ηδη εκτος εγγυησης, οποτε πας εκει που δεν σου λενε χαζομαρες και δεν σε αντιμετωπιζουν σαν παιδακι 8 χρονων.
dwarves - Τετ 24 Ιαν 2007, 20:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν...πήγα σε ένα συνεργείο της PEUGEOT στον Γέρακα, στο Carefour από πίσω. Μου είπαν ότι δεν δούλευε η βαλβίδα νερού. Βασικά μία δούλευε και μία όχι. Για αυτο και μου έβγαζε το μήνυμα. 60 ευρώ η βαλβίδα. Πρέπει να αλλάξω και τακάκια... Μου είπε μια 140άρα...

Πάλι καλά... ελπίζω μόνο να μην ξαναεμφανιστούν τα ίδια...γιατί θα ξενερώσω... Rolling eyes Sad Rolling eyes
Giannis307 - Πεμ 25 Ιαν 2007, 11:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τυχερος εισαι ευτηχως που δεν ηταν απο συμπιεστη γιατι...... αστα!!
dwarves - Πεμ 25 Ιαν 2007, 15:37:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είπαν ότι το σύστημα τους εδώ δεν το έβρεισκε στην αρχή και το σύνδεσαν με το online της pegeuot... τι πραγματα ειναι αυτα ρε παιδι μου...καλα ηταν τα αμαξια και χωρις εγκεφάλους και μ*λ*κιες... ημαρτον... Evil Evil
DaSoP - Παρ 26 Ιαν 2007, 08:57:26
Θέμα δημοσίευσης:
Πλεον ο αισθητηρας μου εχει τρελαθει!!! Μια δειχνει 100+ και στο καπακι τεζα στους 70! Εχω κανει παραγγελια και ακομα να ερθει απο την προηγουμενη εβδομαδα!!! Ελπιζω πως σημερα θα ειναι εδω!
Το κουλο βεβαια ειναι πως μπερδευει τον εγκεφαλο και ανεβοκατεβαζει στροφες σαν τρελο! Ημουν στον δρομο πολυ χαλαρα με 2α και περιπου 2000 στροφες και ξαφνικα το αυτοκινητο αρχισε να επιταχυνει μονο του!!! το οργανο εδειχνε 70 που σημαινει οτι ο εγκεφαλος ανεβαζε το ρελαντι για να εχει πιο πλουσιο μιγμα(αφου ηταν κρυο το μοτερ)!!! Αφου δεν φιλησα κανεναν απο πισω... Confused
dwarves - Παρ 26 Ιαν 2007, 14:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
Στροφόμετρο??? εμένα ευτυχώς δεν έκανε κάτι τετοιο... Shocked
Giannis307 - Παρ 26 Ιαν 2007, 18:28:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tο κακο οταν εχεις τοσο "εξυπνα" αυτοκινητα αυτο ειναι
DaSoP - Κυρ 04 Φεβ 2007, 12:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον! αφου εκεινος ο γ@#$@#ς αισθητηρας ηρθε πηγα την παρασκευη να τον αλλαξω...Περιμενα 1 ωρα περιπου και οταν αποφασισαν να τον τοποθετησουν εκαναν 3 λεπτα με το ρολοι!!!!!!!!! Το κορυφαιο βεβαια ειναι οτι οταν πηγα να πληρωσω με χρεωσαν 9.40 με Φ.Π.Α. μονο την εργασια!!! δεν μου χρεωσαν αισθητηρα!!! Παντως το αμαξι ειναι ενταξει τωρα! ΑΑΑΑ και ο αισθητηρας ο παλιος ειχε μαυρισει...
mihalis81 - Παρ 16 Φεβ 2007, 11:17:42
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Θερμοκρασία Κινητήρα.
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την σωστη θερμοκρασια που πρεπει να δουλευει ο κινητηρας του 206 μου.
Μετά την αλλαγή φλάτζας παρατηρω οτι ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια πριν κανω την επισκευη.
πριν την επισκευη το αμαξι σε μια διαδρομη 15 λεπτων η θερμοκρασια του δεν ανεβαινε πανω απο τους 75 βαθμους.
Τωρα μετα την επισκευη το αμαξι σε 10 λεπτα εχει φτάσει θερμοκρασια στους 80 και αμα τυχει και λιγο κινηση ανεβαινει 90 και μπορει και παραπανω.
Παιζει ρολο το τι λαδια μου εχει βαλει αυτος? Confused Πριν ειχα Total και τωρα μου εχει βαλει Shell.(Xαζη ερωτηση?)
brz20 - Παρ 16 Φεβ 2007, 11:23:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε το θεμα της θερμοκρασιας.
Γιατι δεν σου βαλανε Total?Αυτα δεινει ο κατασκευαστης και επρεπε να σου βαλουν αυτα.Σε συνεργειο της Peugeot πηγες?
Οταν λες ανεβαινει πανω απο τους 90 ποσο παραπανω εννοεις?
Γιατι και εμενα μεσα σε κινηση παει 95,ανοιγει το βεντιλατερ και ξαναπεφτει.
mihalis81 - Παρ 16 Φεβ 2007, 12:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
Η επισκευη και το service του αυτοκινητου εγινε κανονικα σε συνεργειο αντιπροσωπειας την peugeot.
αυτά τα λάδια μου ειπε οτι βαζουν αυτοι, δεν ειχε βεβαια προβλημα να του παω και εγω αλλα λαδια και να τα βαλει αλλα δυστυχως δεν προλαβα να παω να τα αγορασω και μου εβαλε αυτα.
Η θερμοκρασια ειναι εκει γυρω στου 90-95 αλλα πιστευω δεν πρεπει να τους φτανει τοσο γρηγορα απο την ωρα που το βαζω μπρος το αμαξι
Pughell - Παρ 16 Φεβ 2007, 12:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα για καλο και για κακο ξανα την ταπα του λαδιου και του νερου,μηπως πηγε κατι στραβα και το προβλημα της φλαντζας(ή γενικοτερα της στεγανοποιησης) δεν λυθηκε 100%. Confused
Το λαδι δεν εχει καμια σχεση με το ποσο γρηγορα ανεβαινει το νερο.
Η αλλη εκδοχη ειναι να σου αλλαξαν προληπτικα φουσκα/θερμοστατη και να εβαλαν πιο θερμο με τα συγκεκριμενα αποτελεσματα. Sad
STELIOS - Παρ 16 Φεβ 2007, 19:22:51
Θέμα δημοσίευσης:
Το topic 206 - Θερμοκρασία Κινητήρα μεταφερθικε και συνεχιζεται εδω.

STELIOS
Mod. Team

cipher - Παρ 16 Φεβ 2007, 20:12:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 - Θερμοκρασία Κινητήρα.
mihalis81 έγραψε:
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την σωστη θερμοκρασια που πρεπει να δουλευει ο κινητηρας του 206 μου.
Μετά την αλλαγή φλάτζας παρατηρω οτι ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια πριν κανω την επισκευη.
πριν την επισκευη το αμαξι σε μια διαδρομη 15 λεπτων η θερμοκρασια του δεν ανεβαινε πανω απο τους 75 βαθμους.
Τωρα μετα την επισκευη το αμαξι σε 10 λεπτα εχει φτάσει θερμοκρασια στους 80 και αμα τυχει και λιγο κινηση ανεβαινει 90 και μπορει και παραπανω.
Παιζει ρολο το τι λαδια μου εχει βαλει αυτος? Confused Πριν ειχα Total και τωρα μου εχει βαλει Shell.(Xαζη ερωτηση?)

Αν ψάξεις άλλα posts, θα δεις ότι έχουν ειπωθεί τα εξής:
α) Οι νέοι κινητήρες είναι γενικότερα κατασκευασμένοι ώστε να λειτουργούν σε ψηλές θερμοκρασίες, για διάφορους τεχνικούς λόγους. Συνεπώς, είναι καλό να φτάσει γρήγορα σε αυτές τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά και να τις διατηρήσει.
β) Το βεντιλατέρ ανοίγει πρώτη σκάλα στους 98 oC και 2η σκάλα στους 103 oC.
γ) Η θερμοκρασία ψυκτικού υγρού με τη θερμοκρασία του λαδιού μεταβάλλονται με διαφορετικούς ρυθμούς (προτείνεται να μην περνάς τις 3000 rpm, μέχρι να πιάσει τους 90 το λάδι).

Οπότε, το να πιάνεις τους 80 oC είναι φυσιολογικό. Τυχαίνει να κάνω κι εγώ καθημερινά 10λεπτη διαδρομή με σταθερή ταχύτητα 60+ km/h, και μπορώ να σου πω ότι πιάνω τους 80 oC πολύ πριν τα 10' που λες. Σε περιπτώσεις κίνησης (και άρα μικρότερης ταχύτητας) ή μεγαλύτερης θερμοκρασίας περιβάλλοντος έχει τύχει να ανέβει κι άλλο. Τέλος, σε διαδρομή πόλης (γκάζι-φρένο), ακόμη και 100άρια είναι φυσιολογικότατα. Από τη στιγμή που μπαίνει σε λειτουργία το βεντιλατέρ και κατεβάζει σχετικά γρήγορα τη θερμοκρασία, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

- Όταν λες "φλάντζα", ποια ακριβώς εννοείς;
- Πόσα km έχει το αυτοκίνητο;

@ brz20:
Η δικιά μας αντιπροσωπεία έβαζε παλιά Castrol, τώρα βάζει Shell και ποιος ξέρει τι θα βάζει στο μέλλον. Συμφωνώ ότι οι αντιπροσωπείες θα έπρεπε να βάζουν αυτά που προτείνει το βιβλιαράκι, αλλά δεν το βλέπω... Προφανώς γίνονται συμβάσεις με τις διάφορες εταιρίες, αλλά για να γίνουν σημαίνει ότι είναι εντός προδιαγραφών (τουλάχιστον θεωρητικά). Εσένα σου βάλανε ποτέ Total; Αν ναι, πού; Πρέπει να είναι από τις λίγες εξαιρέσεις...
LefterisK - Παρ 16 Φεβ 2007, 23:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οτι ξερω η ορθη θερμοκρασια του ψυκτικου υγρου (που αντιπροσωπευει το νερο!!,δηλαδη ειναι το ιδιο πραγμα!!!!) ειναι στους 90οΚελσιου..αλλα και στο δικο μου 307 το πρωτο πραγμα που παρατηρησα οταν το αγορασα ειναι οτι φτανει στους 100οΚελσιου..μονο οταν βγαινω εθνικη και ψυχεται καλα η μηχανη η θερμοκρασια φτανει στους 80οΚελσιου..
Αυτο πιστευω οτι οφειλεται στο γεγονος οτι τα αυτοκινητα βγαινουνε με προδιαγραφες συνθηκων Γαλλιας (περισσοτερο κρυο και χαμηλοτερες θερμοκρασιες περιβαλλοντος) και γιαυτο αντι για 90ο φτανουν τους 100οΚελσιου..Αυτα!
billisdim - Τετ 21 Φεβ 2007, 03:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
το δικο μου παλι, μολις με το καλο παει στους 90, μετα δεν λεει να πεσει με τιποτα πιο κατω. να ανεβει ισως, μεσα στη πολη η οταν το σπαζω, το πολυ πολυ να φτασει 120 και να κατεβει παλι στους 90,πιο κατω ομως ποτε..
plaketokofths - Τετ 21 Φεβ 2007, 04:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
billisdim έγραψε:
το δικο μου παλι, μολις με το καλο παει στους 90, μετα δεν λεει να πεσει με τιποτα πιο κατω. να ανεβει ισως, μεσα στη πολη η οταν το σπαζω, το πολυ πολυ να φτασει 120 και να κατεβει παλι στους 90,πιο κατω ομως ποτε..

120 νομίζω είναι πρόβλημα, αν διαβάσεις τα παραπάνω ποστς αν δεν υπάρχει βλαβη ανεκτή max θερμ ψυκτικού υγρού ειναι 103. Μήπως αναφέρεσαι σε θερμ λαδιου?
billisdim - Τετ 21 Φεβ 2007, 04:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη ναι,μαλλον σε θερμοκρασια λαδιου αναφερομαι. αλλωστε το 206 μου δεν εχει καποιον αλλο δεικτη θερμοκρασιας εκτος του λαδιου.
Touristas - Τετ 21 Φεβ 2007, 07:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
billisdim έγραψε:
συγνωμη ναι,μαλλον σε θερμοκρασια λαδιου αναφερομαι. αλλωστε το 206 μου δεν εχει καποιον αλλο δεικτη θερμοκρασιας εκτος του λαδιου.

Shocked Shocked Shocked Shocked
Μήπως έχει μόνο θερμοκρασία νερού.
brz20 - Τετ 21 Φεβ 2007, 10:06:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αργυρη μηπως ξερεις πως μπορω να λυσω το προβλημα με τον δεικτη θερμοκρασιας?
Εκει που οδηγω ξαφνικα πεταγετε στα τερματα και αναβει το STOP,αρχιζει να σφυριζει και τα σχετικα.
Επισης ενα αλλο καλο σημαδι στο ολο προβλημα ειναι οτι το βεντιλατερ δουλευει πολυ εντονα εκεινη την ωρα.
Στο διαγνωστικο που το ειχε βαλει ο μηχανικος μου ειχε πει οτι δεν εντοπιζει κατι.
Αλλα απο οτι βλεπω και μονος μου κατι παει γενικα στραβα εφοσον δεν πιανει ουτε τους 88 βαθμους οπως θα επρεπε να κανει φυσιολογικα.
Καθετε παντα κοντα στου 75.
Touristas - Τετ 21 Φεβ 2007, 11:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
Να αλλάξεται την βαλβίδα θερμοκρασίας νερού ( μπλέ η πράσινη ) που είναι επάνω στην βάση του θερμοστάτη , εάν δεν το έχεται κάνει.
Από εκεί και πέρα έναν έλενχο στο θερμοστάτη ότι λειτουργεί κανονικά.
Επίσεις να δεις εάν δουλεύουν και η δύο ταχύτητες του βεντιλατέρ.
brz20 - Τετ 21 Φεβ 2007, 11:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα δουλευουν και οι δυο ταχυτητες του βεντιλατερ.
Μια πιο χαλαρα που συνηθως οταν σβηνω το αμαξι και τραβαω το κλειδι δουλευει για λιγη ωρα και μια μεγαλη που το κανει μονο στην περιπτωση που σου ειπα πριν.
Θα παω να την αλλαξω γιατι μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το μπιπ μπιπ που κανει οταν βαραει κοκκινα.
dwarves - Τετ 21 Φεβ 2007, 20:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σε εμένα παντος απο την στιγμή που αλλαξα την βαλβίδα που λέτε ποιο πανω...το STOP σταματησε να μου σπαει τα νευρα...

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ... το φτυνω... μην το ματιασω... Rolling eyes Rolling eyes
LefterisK - Τετ 21 Φεβ 2007, 23:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε billisdim εχεις σιγουρα θερμοκρασια νερου οποτε εαν φτανει στους 120ο οπως λες πηγαινε κοιτα το καλυτερα....
brz20 - Πεμ 22 Φεβ 2007, 00:07:49
Θέμα δημοσίευσης:
dwarves έγραψε:
Σε εμένα παντος απο την στιγμή που αλλαξα την βαλβίδα που λέτε ποιο πανω...το STOP σταματησε να μου σπαει τα νευρα...

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ... το φτυνω... μην το ματιασω... Rolling eyes Rolling eyes

Μακαρι
-MitSoS- - Πεμ 22 Φεβ 2007, 18:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μου εχει σηκωσει πανω απο 90,θα σου πω πως.
Εννοιειται οτι οταν λειτουργει το βεντιλατερ η βελονα φευγει απο τους 90.
Εμενα μου εχει πιασει κοκκινα μια γορα που το ξεκινησα και χτυπησε προειδοποιητικος ηχος.
Φωναξα την peugeot assistant το πηγα αντιπροσωπεια αλλα ηταν απλα βραχυκυκλωμα,δεν ειχε ανεβασει τελικα.
Προσεξε το.
ισως να εχει ειπωθει κατι απο αυτα απο προηγουμενους,sorry....

[
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 18:27:43
Θέμα δημοσίευσης: ...
motul 8100 5w40:
κινούμενος σε εθνική με 165-190 ήταν έτοιμα να γίνουν "ψητό Βοημίας",
140 C

στα 170 έχω 4800rpm αν εχει σημασία και
στα 195 έχω 5500rpm

είναι φυσιολογικό στα 170 να έχω 135+ C με αυτό το αυτοκ και αυτά τα λάδια?
Steve - Τρι 20 Μάρ 2007, 19:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι γιατί με αυτό το αυτοκίνητο και αυτά τα λάδια (με 2500χλμ) σε τέτοιες ταχύτητες για να δω την βελόνα του λαδιού πέραν από το οριζόντιο (115° C) πρέπει να γυρίσει το σύμπαν ανάποδα Smile
Miltellas - Τρι 20 Μάρ 2007, 20:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μην συγκρίνετε τις τιμές θερμοκρασίας του οργάνου λαδιού μεταξύ διαφορετικών αυτοκινήτων. Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν δείχνουν αξιόπιστα (χώρια τις όποιες βελτιώσεις έχει κάνει ο καθένας μας που ενδεχομένως να επηρεάζουν). Συγκρίνετε τιμές μόνο από το ίδιο όργανο.
Πλακετοκόφτη, πρέπει να συγκρίνεις το 8100 με άλλο λάδι στο δικό σου μοτέρ και όχι σε άλλου, αλλιώς θα βγάλεις λάθος συμπέρασμα.
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 20:07:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Όχι γιατί με αυτό το αυτοκίνητο και αυτά τα λάδια (με 2500χλμ) σε τέτοιες ταχύτητες για να δω την βελόνα του λαδιού πέραν από το οριζόντιο (115° C) πρέπει να γυρίσει το σύμπαν ανάποδα Smile

εγώ τα έχω 7000km αλλά και φρέσκα που ήταν τα λαμπάδιαζα, και τα μαμά πεζώ τα λαμπάδιαζα. Και την θερμοκρασία ψυκτικού όλο στο 100 την βλέπω... damn it. Τα λάστιχα επίσης...

Δεν με βλέπω καθόλου καλά.

ΥΓ. Θα ανοιξω ενα θέμα απορίες-προβλήματα 206 1.4 16V, εσύ Σταύρο που εχεις το ίδιο όχημα με εμενα αν θες απάντησε μπας και βρω άκρη.
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 20:13:48
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Μην συγκρίνετε τις τιμές θερμοκρασίας του οργάνου λαδιού μεταξύ διαφορετικών αυτοκινήτων. Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν δείχνουν αξιόπιστα (χώρια τις όποιες βελτιώσεις έχει κάνει ο καθένας μας που ενδεχομένως να επηρεάζουν). Συγκρίνετε τιμές μόνο από το ίδιο όργανο.
Πλακετοκόφτη, πρέπει να συγκρίνεις το 8100 με άλλο λάδι στο δικό σου μοτέρ και όχι σε άλλου, αλλιώς θα βγάλεις λάθος συμπέρασμα.

Μίλτο αυτό είναι σίγουρο αλλά αν θα έχουν απόκλιση θα είναι μικρή.
Κι εμένα και του Σταύρου είναι 1.4 16V δεν μπορεί με ίδιες συνθήκες να βλέπω εγώ 135 και αυτός 115...

Επίσης νομίζω έχουμε και ίδιο ταμπλό-όργανα με εξαίρεση το χρώμα, να το δικό μου
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/my%20peugeot%20206/s8002877.jpg (μην βλέπετε εδώ κι εμένα που είναι χαμηλά γιατι απλά έκανα ενα peak στα 190, αμα πάω για 2 λεπτά με 170-180 έχει φουντώσει 135+)

αν θέλει ο Σταύρος να ποστάρει το δικό του...
Miltellas - Τρι 20 Μάρ 2007, 20:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί το δικό σου να δείχνει παραπάνω από το κανονικό και του Σταύρου παρακάτω. Για του Σταύρου είμαι σίγουρος ότι το οργανάκι δείχνει παρακάτω από τον μέσο όρο...

Δες μήπως σε εσένα δεν δουλεύει η πρώτη σκάλα στο βεντιλατέρ.
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 21:05:36
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Μπορεί το δικό σου να δείχνει παραπάνω από το κανονικό και του Σταύρου παρακάτω. Για του Σταύρου είμαι σίγουρος ότι το οργανάκι δείχνει παρακάτω από τον μέσο όρο...

Το εύχομαι πάντως σε νορμαλ οδήγηση είμαι ενα κλικ πάνω απο το 90

Miltellas έγραψε:

Αναφέρεσαι στου ψυκτικού υγρού έτσι?
Το έχω δοκιμάσει δυστυχως και δουλέυει,
το αμάξι μου μπαίνει το βεντιλατέρ στους 97 C και μέγιστη θερμοκρασία πιάνει 101, τα έχω μετρήσει με ψηφιακό όργανο μέσω obd θύρας, αν και οι βελόνες με τα μάτι αυτά δείχνουν.

Τόσο καιρό απλά δεν βρίσκω κάποιον να έχουμε το ίδιο τουτου να ρωτήσω Crying or Very sad , διαφορά που έχει εμένα και του Σταύρου είναι οτι έχει άλλο ψυγείο-μεγαλύτερο. Επίσης εμένα δεν δουλεύει το βεντιλατέρ οταν είναι εκτος λειτουργίας ο κινητήρας.
Touristas - Τρι 20 Μάρ 2007, 22:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Miltellas έγραψε:

το αμάξι μου μπαίνει το βεντιλατέρ στους 97 C και μέγιστη θερμοκρασία πιάνει 101, τα έχω μετρήσει με ψηφιακό όργανο μέσω obd θύρας, αν και οι βελόνες με τα μάτι αυτά δείχνουν.

Τόσο καιρό απλά δεν βρίσκω κάποιον να έχουμε το ίδιο τουτου να ρωτήσω Crying or Very sad , διαφορά που έχει εμένα και του Σταύρου είναι οτι έχει άλλο ψυγείο-μεγαλύτερο. Επίσης εμένα δεν δουλεύει το βεντιλατέρ οταν είναι εκτος λειτουργίας ο κινητήρας.

Αυτό πως το ξέρεις ότι εσένα δεν δουλεύει?
Μήπως επειδή όταν κλείνεις το διακόπτη αυτό σταματάει..??
Για να δουλέψει με κλειστό διακόπτη θα πρέπει η θερμοκρασία να ανέβη κοντά στους 112+ βαθμούς να θυμάμαι καλά οπότε αυτό δεν έχει να κάνη.

Όσο για την θερμοκρασία το έχουμε ξαναπεί ότι στους 98 παίρνει η πρώτη σκάλα.
Πιστεύω ότι το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις για να σου φύγει και το άγχος με την θερμοκρασία του νερού είναι να βάλεις το μεγάλο ψυγείο νερού από το 1.6
plaketokofths - Τετ 21 Μάρ 2007, 01:33:45
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Miltellas έγραψε:

Αυτό πως το ξέρεις ότι εσένα δεν δουλεύει?
Μήπως επειδή όταν κλείνεις το διακόπτη αυτό σταματάει..??
Για να δουλέψει με κλειστό διακόπτη θα πρέπει η θερμοκρασία να ανέβη κοντά στους 112+ βαθμούς να θυμάμαι καλά οπότε αυτό δεν έχει να κάνη.

Όσο για την θερμοκρασία το έχουμε ξαναπεί ότι στους 98 παίρνει η πρώτη σκάλα.
Πιστεύω ότι το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις για να σου φύγει και το άγχος με την θερμοκρασία του νερού είναι να βάλεις το μεγάλο ψυγείο νερού από το 1.6

Δεν έχω άγχος, έτσι δουλεύει το αυτοκίνητο μου το έχω καταλάβει, απλά σε όλα τα άλλα 206, 1.4 8V, 1.6, 1.4 16V XS λειτουργούν διαφορετικά έχω παρατηρήσει, δλδ εμένα το αυτοκίνητο δουλεύει 95-100 και σε κατηφορα χωρις γκάζι παει 90. Στ 'αλλα δουλευει 90 και με πολύ δυσκολία περνάει τους 95, επίσης έχω παρατηρήσει, είμαι σίγουρος για 1.6 και 207 1.4 16V πως οταν κλείνεις το διακόπτη και ας αφαιρέσεις το κλειδί απο τη μίζα το βεντιλατέρ τιθεται σε λειτουργία, αν τότε ανοίξεις το διακόπτη θα δεις οτι η θερμ ειναι στους 100 όχι 112.

Όσο για εμένα έχω να πω το εξής ως απάντηση στο ερώτημα πως το καταλαβαίνω. Πηγαίνω κανονικά στο δρόμο, δλδ 2500-3000 στροφές, η θερμ ειναι στο 95 και το λάδι στους 95 περίπου. Σταματάω να βάλω βενζίνη, (πόση ώρα να κάνω 3-5 λέπτα Question Question Question ) ανοίγω το διακόπτη κοιτάω θερμοκρασία ψυκτικού και 110+, τώρα ειναι 112 ή 115 δεν ξέρω.. αυτό σίγουρα όμως μου προκαλεί ανησυχία. Μπορεί Αργύρη όπως λες να είναι φυσιολογικό και σε εμπιστεύομαι παρά πολύ, απλα σε οσα 206 εχω παρατηρήσει αυτο δεν συμβαίνει και μου προκαλεί απορία. Φυσικά με το που θέσω τον κινητήρα εμπρός μπαίνει το βεντιλατέρ και ξαναπάμε στα κανονικά 95-100. Έχει τύχει να το δω και 120+ οταν μια φορά αναγκάστικα να το σβησω ενώ του λαδιού ήταν περίπου 115, το αυτοκίνητο ΠΑΝΤΑ το σβήνω εφόσον μπει σε λειτουργία το βεντιλατερ και η θερμ λαδιού ειναι μεταξλυ 90 και 100 βαθμούς.

Το ξαναλέω μην παρεξηγηθούμε το αυτοκ δεν εχει βλαβη λογικά μιας και το κάνει απο την αρχή και στο διαγνωστικό δεν έχει δείξει βλάβη αρα ειναι οκ. Αλλά αλλος κανείς εκτός απο εμένα το εχει παρατηρήσει στο δικό του αυτο?
kammenos - Τετ 21 Μάρ 2007, 02:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
παντως και το δικό μου μερικές φορές όταν έχει ζεσταθεί από την κίνηση στην πόλη,φτάνει τους 100.Για θερμοκρασία ψυγείου πάντα.Όταν το σβήσω για να πεταχτώ κάπου για 2΄ και μετά γυρίσω το κλειδί στην πρώτη σκάλα, μου δείχνει κοντά στα 110.Μπορεί και λίγο παραπάνω.Βάζωντας μπρος,δουλεύει το βεντιλαντέρ και επανέρχεται στους 90.
plaketokofths - Τετ 21 Μάρ 2007, 02:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
kammenos έγραψε:
παντως και το δικό μου μερικές φορές όταν έχει ζεσταθεί από την κίνηση στην πόλη,φτάνει τους 100.Για θερμοκρασία ψυγείου πάντα.Όταν το σβήσω για να πεταχτώ κάπου για 2΄ και μετά γυρίσω το κλειδί στην πρώτη σκάλα, μου δείχνει κοντά στα 110.Μπορεί και λίγο παραπάνω.Βάζωντας μπρος,δουλεύει το βεντιλαντέρ και επανέρχεται στους 90.

Ουφ ενας ακόμα...αν ήσουν και 14αρης!!
κι εμένα κάπως έτσι, εγω έχω αυγουλάκια μαζί μου να τα βράζω!
Βασικά ας παέι και 200, απλά σκέφτομαι μηπως αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη. Εγώ ήδη έχω τινάξει μια βαλβίδα θερμοστάτη Crying or Very sad , βέβαια μάλλον ηταν αστοχία υλικού αλλα οπως και να εχει εχω παρελθόν.
Miltellas - Τετ 21 Μάρ 2007, 02:17:51
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, δεν έχεις πρόβλημα. Τα ίδια βλέπω κι εγώ.
brz20 - Τρι 10 Απρ 2007, 15:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα ειδα μετα απο πολλες μερες την θερμοκρασια να καθετε στους 88 βαθμους χωρις κανενα προβλημα.
"Βαλβιδα Θερμοστατη" λεγετε το προβλημα.
Αυτη εφταιγε και εκανε ολα τα μπιπ μπιπ το αμαξι.
Ειχε καταντισει πολυ σπαστικο τωρα τελευταια.
Δεν εμεινε δευτερολεπτο χωρις να ανεβει στα κοκκινα.Και το πιο χαζο ηταν οτι το βεντιλατερ δουλευε σαν τρελο συνεχεια.
Ευτυχως τωρα το εφτιαξα και ολα καλα.
Cobras - Σαβ 14 Απρ 2007, 00:37:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω σε ταξιδι ποτε πανω απο 90 (παιζει στο ευρος 82-90)..στη πολη φτανει μεχρι 92-93 και μετα πεφτει 90
brz20 - Σαβ 14 Απρ 2007, 01:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα πραγματα δηλαδη.
Καλα ουτε και εμενα ανεβαζε κανονικα.Απλα οταν εχει προβλημα η βαλβιδα τοτε ο δεικτης κανει τα δικα του.
antonios16V - Σαβ 14 Απρ 2007, 13:17:41
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια απο θερμοκρασια λαδιου πως πατε?
Το δικο μου μετα απο σκησιμο φτανει τους 140 Shocked
Επισης εχω παρατηρηση διαφορες στην θερμοκρασια πχ με λαδι BP 7000 15/50 φτανει τους 135 ενω με MOTUL 300V 15/50 παει 140 Sad
volvos - Σαβ 14 Απρ 2007, 13:22:04
Θέμα δημοσίευσης:
50αρι λαδι σε αυτο το μοτερ????????
κοπηκες αντωνη...

διαβασε το ποστ ολοκληρο για λαδια και δες τι εχουν γραφτει...

γενικα με το μοτουλ και με το αμσοιλ εχω δει κοντα στους 140μονο σε πιστα και με ανελεητο σκισιμο και 7500κοφτη....

ψυκτρα λαδιου εχεις βαλει?
antonios16V - Σαβ 14 Απρ 2007, 13:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το 10/40 στους 140 κελσιου γινεται νερακι Exclamation
Απλα κανω ευλαβικο ζεσταμα,το ξερω οταν το μοτερ ειναι κρυο εχω φθορα αλλα το προτειμω απο το να εχω φθορα οταν το σκιζω.
Δεν εχω βαλει ψηκτρα η κατι αλλο,μπορει αργοτερα γιατι χρειαζεται ειδικα το καλοκαιρι.
volvos - Σαβ 14 Απρ 2007, 13:50:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...

διαβασε προσεκτικα οσα εχουν γραφτει...
το μοτουλ το 40αρι και το αμσοιλ δεν ανεβαζουν τοσο πολυ...
τα εχω δοκιμασει και στο λεω...
βεβαια με το 50αρι θα επρεπε να εισαι πιο κατω...

ποσες φορες το εχεις βαλει?
καθε ποτε αλλαζεις λαδια?
καλο ειναι να κανεις αυτες τις ερωτησεις στο αναλογο τοπικ για να υπαρχουν ολα μαζι μαζεμενα Wink
206 groupA - Σαβ 14 Απρ 2007, 19:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντος με 10-40 Mobil S και το δουλευω αρκετα στο κοφτη δεν το εχω δει ακομα να πηγαινει στους 140 με το ζορι 115
panoramix_206 - Κυρ 20 Μάϊ 2007, 23:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπέρα έχω και εγώ πρόβλημα με την θερμοκασία νερού Rolling eyes όταν πάω με 80-90 μια χαρά κάτω από 90 κελσίου όταν πάω όμως με 140-150 ανεβαίνει στους 100 και κολλάει εκεί δεν κατεβαίνει με τίποτα μόλις κόψω ταχύτητα τότε κατεβαίνει αντιψυκτικό έχει μέσα μέχρι το min μπορεί να μου πει κανεις τι γίνετε
brz20 - Δευ 21 Μάϊ 2007, 00:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε πατριδα βαλε και καμια τελεια να ξεχωριζει λιγο.
Laughing Laughing Laughing Laughing
Πεντε φορες το διαβασα για να καταλαβω.
Αν δεν κανω λαθος το αντιψυκτικο πρεπει να ειναι αναμεσα απο min και απο max.
Εσενα μηπως ειναι λιγο πεσμενη η σταθμη?
Ποσο καιρο το εχεις το αμαξι?Μηπως εισαι και εσυ με βαλβιδα θερμοστατη?
Παντως κατι ασχετο με το θεμα.Αφου εισαι απο Τρικαλα αντε να κανονισουμε να τα πουμε καμια φορα.
drdino - Δευ 21 Μάϊ 2007, 01:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
(Κωνσταντίνε χρόνια πολλά Laughing )

Αν είναι κάτω από το min, να συμπληρώσεις με κρύο μοτέρ με ΙΔΙΟΥ τύπου αντιψυκτικό μέχρι το max και μετά να δεις αν αλλάζει κάτι στην συμπεριφορά που περιγράφεις. Cool
brz20 - Δευ 21 Μάϊ 2007, 02:07:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο πρεπει να κανει κατα πρωτη φαση.Αν δεν διορθωθει τοτε παιζει να ειναι βαλβιδα και να διαβαζει λαθος τα πραγματα.
Ευχαριστω πολυ.Επισης χρονια πολλα και οτι επιθυμεις.
elias - Δευ 21 Μάϊ 2007, 10:12:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα ψυγεία εξωτερικά από τις βρωμιές που πιάνουν? Πίεση με αέρα θα κάνει δουλειά ή θα πρέπει να βγουν? Τα έχει καθαρίσει κανείς? Το ότι βλέπω διαφορά στην θερμοκρασία, με όταν ήταν καινούριο το αυτοκίνητο, γύρω 3-5 βαθμούς περισσότερο έχει να κάνει με το ψυγείο νερού ή είναι κάτι άλλο?
panoramix_206 - Δευ 21 Μάϊ 2007, 14:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
(καταρχήν χρονια πολλά κωνσταντίνε) το αυτοκίνητο έχει 210000 χιλιόμετρα,σε έναν ηλεκτολόγο που το πήγα μου είπε ότι μπορεί να βούλωσε οι εξάτμιση οι το ψυγείο,κατά τα αλλα δεν μου ανέφερε κάτι για βαλβίδα,μήπως έχει βουλώσει το ψυγείο και δεν γίνετε σωστή ροέι του νερού από της κυψέλες λέω εγώ τώρα,οι να αλλάξω τις βαλβίδες πρώτα? Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Giannis307 - Δευ 21 Μάϊ 2007, 16:25:20
Θέμα δημοσίευσης:
Tο ψυγειο αλλαξε....ΟΙ βαλβιδες δεν νομιζω να εχουν κατι....Τωρα αμα θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλαχτα ολα

Υ.Γ. Χρονια πολλα Κωσταντινε Wink Wink Wink Wink
brz20 - Τρι 22 Μάϊ 2007, 00:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Η βαλβιδα θερμοστατη εχει αλλαξει ποτε?
Ισως δεν διαβαζει σωστα τα δεδομενα και...
Εμενα μου πηγαινε μεχρι τους 130 βαθμους και μετα απο λιγο ξαναπεφτε.
Γι'αυτο και το ειπα.
Τι σχεση εχει η εξατμηση με το ψυγειο?
panoramix_206 - Τρι 22 Μάϊ 2007, 14:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
όχι δεν την έχω αλλάξει καμια φορα,εμενα μένει σταθερή στους 100c για όσο τρέχω μόλις κόψω τότε πέφτει.
brz20 - Τρι 22 Μάϊ 2007, 17:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα και εμενα οταν πηγαινα πανω απο 130km/h τα εδειχνε ολα κανονικα.
Στις μικρες ταχυτητες και οταν πηγαινα πανω απο 4000 στροφες μου ανεβαζε.
Γι'αυτο σου λεω πηγαινε το και ποτε δεν ξερεις.
plaketokofths - Τρι 22 Μάϊ 2007, 20:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
panoramix_206 έγραψε:
όχι δεν την έχω αλλάξει καμια φορα,εμενα μένει σταθερή στους 100c για όσο τρέχω μόλις κόψω τότε πέφτει.

τι μοντέλο ειναι το 206 σου? Είναι ηλεκτρόγκαζο?
panoramix_206 - Τρι 22 Μάϊ 2007, 21:01:04
Θέμα δημοσίευσης:
μοντελο του 99
plaketokofths - Τρι 22 Μάϊ 2007, 21:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
panoramix_206 έγραψε:
μοντελο του 99

άκυρο τοτε αυτό που σκέφτηκα. Crying or Very sad

Πάντως αν ειναι βαλβίδα να το κοιτάξεις γιατι σε κάποιους μπορεί απλά να μην λειτουργεί σωστά η βελόνα σε μένα πάντως άναψε το στοπ και "έμεινα". Δεν έπερνε μπρος το αυτοκ ασχετα ηταν και κρύο και το νερό κυκλοφορούσε.
panoramix_206 - Τετ 23 Μάϊ 2007, 20:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά ο θερμοστάτης ήτανε ευτυχώς
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τετ 23 Μάϊ 2007, 22:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
Στα λεω εγω πατριδα.Ηταν το πιο πιθανο σεναριο.
Δενχομαι τα συγχαριτηρια σας παιδια.Τα αυτογραφα απο αυριο.
Φαντασου και εχει και παρα πολλα χιλιομετρα.Εμενα το εκανε στα 30000.
Δεν μπορεις να πεις τιποτα.
Αμαξι ειναι και πρεπει να το φτιαξεις.
mven - Τρι 29 Μάϊ 2007, 19:34:48
Θέμα δημοσίευσης: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Kalispera,

Edw kai 1 -2 xronia peripou to autokinito mou (206 του 2000) enw deixnei fisiologiki thermokrasia ksafnika -kai enw to vedilater douleuei kai malista gia poly wra- i thermokrasia pigainei sta kokkina kai to idio ksafnika ksanapeftei kai mporei na epanalifthei se deuterolepta. Exw paei sto sinergeio 2 fores, mou allaxan mia valvida pou fainotan oti kolage kai thermostati, mou to ksanakane, ti deuteri fora mou allaxan mia alli valvida (kati sxetiko me endeixi thermokrasias) kai to ekane pali. Simiwnw oti to kanei xwris emfani logo, px mporei na min to kanei se kinisi. Episis to kanei se atakta xronika diastimata kai oxi aparaitita me zesti, to teleutaio diastima pio sixna.
Exete kamia idea ti mporei na ftaiei?

Y.γ 1 = Σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες , είναι ποιο ευαναγνωστοι
Υ.γ 2 = Το τόπικ σου , μεταφέρθηκε στην σωστή θεματική ενότητα

Έκ της Mod- Team
Ευχαριστώ

brz20 - Τρι 29 Μάϊ 2007, 23:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα το συζηταμε εδω.
Ριξε μια ματια και σιγουρα θα βρεις την λυση.
Sidobre - Τετ 30 Μάϊ 2007, 11:31:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ελέγξτε την φύσα που κουμπώνει πάνω στον αισθητήρα θερμοκρασίας. Για κάποιον λόγο, κουνιέται και δεν δείχνει σωστά.
scrat - Τετ 06 Ιούν 2007, 23:42:02
Θέμα δημοσίευσης:
Που είναι ο αισθητήρας και που η φύσα στα 1.6;

Τις τελευταίες μέρες μου πετάει μήνυμα "coolant temp. too high", ο δείκτης πάει τέρμα κόκκινα και παίρνουν μπροστά και τα δύο βεντιλατέρ, αμέσως μετά από κρύα εκκίνηση και για μισό λεπτό περίπου. Προφανώς το υγρό είναι όσο πιο κρύο γίνεται.
brz20 - Πεμ 07 Ιούν 2007, 02:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαγη βαλβιδα θερμοστατη και εσυ.
Αυτην ειναι καπου κοντα στα υγρα των φρενων αν θυμαμαι καλα.
Δεν ξερω πως ειναι το 206 παντως το 307 εκει κοντα την εχει.
Touristas - Πεμ 07 Ιούν 2007, 06:27:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει βαλβίδα θερμοστάτη.
Βαλβίδα θερμοκρασίας νερού θέλει και βρίσκεται στην βάση του θερμοστάτη.
scrat - Πεμ 07 Ιούν 2007, 08:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ ευχαριστώ Smile ξαναδιάβασα και τα προηγούμενα με τις μπλε και πράσινες βαλβίδες Razz ελπίζω να είναι αυτό το πρόβλημα
Giannis307 - Κυρ 24 Ιούν 2007, 18:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα γυρναγα απο εκδρομουλα απο την πατρα και σε ολο τοδρομο η θερμοκρασια ηταν 100+ βαθμοι!!!Ποτε δεν το εχει ξανακανεια αυτο..Καμια εξηγηση?
plaketokofths - Κυρ 24 Ιούν 2007, 18:59:43
Θέμα δημοσίευσης:
πολύ ζεστη, ειναι 1.4 και ζορίζεται. (το πήγαινες τάπα ή ησουν φορτωμένος?, Α/C είχες?)

Συνήθως τι θερμ εχεις?

Πάντως κι εγω αυτό τις μέρες το βεντιλατερ δουλεύει υπερωρίες. Με το κλιματιστικό ον και δεν πέφτει η θερμ κάτω απο 95 ενω φτναει 100+ όπου μπαίνει και η μέγλη σκαλα του βεντιλατερ.
Giannis307 - Κυρ 24 Ιούν 2007, 19:02:12
Θέμα δημοσίευσης:
Οχιρε συ χαλαρα με αλλο ενα ατομο μεσα χωρις πραγματα(αντε να εχει ενα 40αρι κιλα απο την μουσικη πισω) a/c ανοιχτο και απο 90 μεχρι 120 χλμ...
plaketokofths - Κυρ 24 Ιούν 2007, 19:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Οχιρε συ χαλαρα με αλλο ενα ατομο μεσα χωρις πραγματα(αντε να εχει ενα 40αρι κιλα απο την μουσικη πισω) a/c ανοιχτο και απο 90 μεχρι 120 χλμ...

τι να σου πω... αν με παρόμοιες συνθήκες δεν ειχες τετοιες θερμ ισως κάτι φταίει, οπως απωλεια ψυκτικού.
Giannis307 - Κυρ 24 Ιούν 2007, 20:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το ψαξω και θα σου πω γιαυτο
SnakeMJK - Κυρ 24 Ιούν 2007, 21:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Mε τον καιρό που έχει, είναι πολύ φυσιολογικό το 100 και κάτι ψιλά... Παραπάνω μην πάει!
Giannis307 - Κυρ 24 Ιούν 2007, 22:40:42
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb Left Salute
brz20 - Δευ 25 Ιούν 2007, 13:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πλεον 85 με 90 βλεπω μονο το βραδυ αργα.
Ολες τις αλλες ωρες παιζω στα 90+ με max τα 100.
Σχεδον δηλαδη ξεφευγω και απο την επομενη γραμμη μετα τα 90 που εχει.
Ενταξει δεν μπορουμε να κανουμε κατι γι'αυτο.
Ο καιρος ετσι ειναι.
Καλο βεντιλατερ να εχουμε και χαλαρα.Οχι πολλα πολλα μερα μεσημερι γιατι...
Pugobios - Δευ 25 Ιούν 2007, 13:14:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά βάλτε κανα πιο μικρό θερμοστάτη τι 100+ λέτε Confused Εγω με 83άρι το πολύ 87-88 να δω Confused Το χειμώνα πέφτει κάπου 78-80 βέβαια αλλα βάζω 88άρι τους χειμερινούς μήνες Confused
Cobras - Δευ 25 Ιούν 2007, 14:57:19
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Σημερα γυρναγα απο εκδρομουλα απο την πατρα και σε ολο τοδρομο η θερμοκρασια ηταν 100+ βαθμοι!!!Ποτε δεν το εχει ξανακανεια αυτο..Καμια εξηγηση?

Πηγαινε να το κοιταξουν..και γω το ιδιο μοντελο εχω αλλα 02 και ποτε δε εχει ανεβει η Τ πανω απο 93-94 βαθμους ουτε μεσα στη πολη..σε εθνικα παντα 85-90 παιζει
brz20 - Δευ 25 Ιούν 2007, 15:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
Ρε παιδιά βάλτε κανα πιο μικρό θερμοστάτη τι 100+ λέτε Confused Εγω με 83άρι το πολύ 87-88 να δω Confused Το χειμώνα πέφτει κάπου 78-80 βέβαια αλλα βάζω 88άρι τους χειμερινούς μήνες Confused

Δεν τρεχει λογος.Σιγα δεν επιασε και φωτια.
Giannis307 - Δευ 25 Ιούν 2007, 21:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μολις λαμπαδιασει θα το φτιαξουμε.. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Road_Runner - Δευ 25 Ιούν 2007, 22:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα είδα και 105-107
Να τα χιλιασουμε λοιπον!!!!
Οι θερμοκρασιες βεβαια απ'ότι ξερω (μπορεί να κάνω και λάθος) εχουν καποια αποκλιση απο τις πραγματικες....
brz20 - Δευ 25 Ιούν 2007, 23:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα εχουν αποκληση.
Η θερμοκρασια θα ξεφευγε.
Steve - Τρι 26 Ιούν 2007, 00:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κανονίστε Group Buy ψυγείων λαδιού με θερμοστάτη... εγώ είμαι μέσα από τώρα Smile
brz20 - Τρι 26 Ιούν 2007, 00:33:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα ρε συ.
Τι θες να ψυξεις?
Ποσο ζορι τραβα το λαδι σου?
Steve - Τρι 26 Ιούν 2007, 00:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ανέβα Λάρισα και στα παράλια για να δεις... γιατί αν σου πω ΔΕΝ θα πιστέψεις
brz20 - Τρι 26 Ιούν 2007, 00:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σου 'ρχομαι αγορινα.
Με τρελα και με παθος.
Καλα ενταξει βαρατε και 42αρες για την πλακα σας και εσεις και τα Τρικαλα.
Τα μαθαινω καθε μερα απο την μανα μου.
Στον ηλιο δηλαδη θα πιανει καμια 50αρα.
Giannis307 - Τρι 26 Ιούν 2007, 06:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
Λες με ψυγειακι λαδιου να στρωσει η δουλεια?
SnakeMJK - Τρι 26 Ιούν 2007, 06:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Λες με ψυγειακι λαδιου να στρωσει η δουλεια?

Μήπως είναι υπερβολή για βολτίσιο αυτοκίνητο; Όταν θα πηγαίνεις χαλαρά δηλαδή μήπως το ψυγείο θα κάνει κακό παρά καλό;
Touristas - Τρι 26 Ιούν 2007, 06:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν τι περιμένετε με αυτή τη ζέστη που έχει έξω να δείτε 90 βαθμούς και κάτω?
Επίσης από την στιγμή που δουλεύει και το A/C είναι ακόμα ποιο δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία.
Cobras - Τρι 26 Ιούν 2007, 17:43:01
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν τι περιμένετε με αυτή τη ζέστη που έχει έξω να δείτε 90 βαθμούς και κάτω?
Επίσης από την στιγμή που δουλεύει και το A/C είναι ακόμα ποιο δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία.

Αντιθετως με το aircondition δουλευει συνεχως το βεντιλατερ οπποτε εγω βλεπω πιο χαμηλη θερμοκρασια..παντως γενικα πανω απο 95 ποτε δεν εχω δει σταμαξι δε ξερω γιατι εσεις βλεπετε τετοιες θερμοκρασιες
Touristas - Τετ 27 Ιούν 2007, 06:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά με αυτή τη ζέστη μην επιμένεις ότι είναι και πολύ καλύτερα τα πράματα ακόμα και με το A/C. Και 95 πολύ είναι αν φανταστείς πως το βεντιλατέρ συνήθως δουλεύει στο φουλ λόγο αυξημένης πίεσης στο κύκλωμα του A/C
PHSYBORG - Τετ 27 Ιούν 2007, 10:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παρατηρησηα οτι με νορμαλ θερμοκρασιες παντα επεφτε η θερμοκρασια με το Α/C , αυτες τις μερες ομως γινεται το αντιθετο !
brz20 - Τετ 27 Ιούν 2007, 11:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτην την στιγμη αυτο που με απασχολει λιγοτερο ειναι η θερμοκρασια του αυτοκινητου μου.
Ενταξει το εχω σε σκιερο μερος για να μην καιγετε και γενικα προσπαθω να το προσεχω αλλα αυτην την ωρα περισσοτερο με απασχολει η δικια μου θερμοκρασια.
Ειναι 12.15 και εχω κανει 10 φορες μπανιο.
Η θερμοκρασια εδω χθες το βραδυ αγγιζε τους 35 βαθμους.
Δεν συζητω για το μεσημερι.
Θα σας πω μονο αυτο.Πηγα να παρω νερα χθες της 3 και μολις εβαλα μπροστα η θερμοκρασια απο το αμαξι ηταν στους 60 χωρις να εχω κανει βημα.
Εξωτερικη υπο σκια 42ο και στον ηλιο...αφηστε το να μην το πω.
Steve - Τετ 27 Ιούν 2007, 12:49:05
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Η θερμοκρασια εδω χθες το βραδυ αγγιζε τους 35 βαθμους.
Δεν συζητω για το μεσημερι.

38 Mr. Green
brz20 - Τετ 27 Ιούν 2007, 13:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε ειναι χαλια η κατασταση Steve.
Εχουμε και προβλημα με το νερο.Θα μας παιθανουν.
Εντομεταξυ ειμαι και εγχειρισμενος απο καρδια και με ζοριζει η κατασταση.
Αντε να ερθει η παρασκευη να νιωσουμε λιγο καλυτερα.
Αυτα τα λιγα.
Το αμαξι εχει υποφερει τοσα πολλα εδω.Μια βδομαδα ακομα θα ειναι τα μαρτυρια του και μετα τελος.
Αν το ξαναφερω ποτε να μου τρυπησετε την μυτη.
Steve - Τετ 27 Ιούν 2007, 16:57:11
Θέμα δημοσίευσης:
Έλα και με Piercing o Κωνσταντής λέμε... Laughing

Τελικά, θα βρούμε κανα ψυγείο λαδιού ή... Question
brz20 - Τετ 27 Ιούν 2007, 17:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
Χαχα καλο και αυτο.
Ρε συ το ψυγειο λαδιου νομιζω οτι ειναι για xtreme καταστασεις.
Steve - Τετ 27 Ιούν 2007, 18:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι για X-treme καταστάσεις, αλλά όταν θες να πας στην δουλειά σου και το βλέπεις στους 115 μέσα στο μισάωρο το 10w-40 Rolling eyes πες μου τι θα κάνεις... Προτιμάς να δίνεις 4ψηφιο ποσό για μηχανή μετά ή ακόμα χειρότερα, και για φανοποιία ή προτιμάς να δώσεις ένα χαμηλό 3ψήφιο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο Question
brz20 - Τετ 27 Ιούν 2007, 23:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε 15w-50 ή λαδι απο τρακτερ.
Στον καμπο βρησκεσε ρε συ.
Ολο τρακτερ υπαρχουν τρυγυρω σου.
Laughing Laughing Laughing Laughing
Περαν απο την πλακα ετσι πως το θετεις οφειλω να πω οτι εχεις απολυτο δικαιο.
Παντως πριν απο κανενα 1,5 χρονο αυτο το ποστ δεν θα μπορουσα να το γραψω με τιποτα.
Εγω να συμφωνω με σενα???
Κοιτα να δεις που γινονται και αυτα.
Sidobre - Πεμ 28 Ιούν 2007, 13:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.boutiquepeugeotsport.com/Catalogue/NavigationCatalogue.swf?paramNoment=PL206XS-03&ZOOM=1

Kαι δεν χρειάζεται θερμοστάτη, λειτουργεί με την ίδια θερμοκρασία του νερού. Οση θερμοκρασία θα έχει το νερό σου, τόσο θα έχει και το λάδι σου Wink

Αγωνιστικά πράγματα!

Κάτι καλύτερο ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ παίζει.
Steve - Πεμ 28 Ιούν 2007, 13:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, για πες μας ποιος κωδικός είναι από τους 9...

Αν είναι και οι 9... και είμαστε σε υψηλό 3ψήφιο, άστο... Crying or Very sad
Stevon - Πεμ 28 Ιούν 2007, 14:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ναι, για πες μας ποιος κωδικός είναι από τους 9...

Αν είναι και οι 9... και είμαστε σε υψηλό 3ψήφιο, άστο... Crying or Very sad

Όπως το έγραψες.....
Πακετάκι.....
Steve - Πεμ 28 Ιούν 2007, 21:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εμείς οι επίσημοι... Πόσο? Rolling eyes
vagva - Παρ 29 Ιούν 2007, 23:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα παρατήρησα τον δείκτη να πλησιάζει το 100 εννώ το αμάξι είχε κινηθεί και είχα σταματίσει για λίγο...με το που έκανα εκίνηση.Στην συνέχεια πάλι έπεσε στους 90+.Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν ήταν πολύ υψηλή 30οC.γενικά όσο είχα την παλιά μηχανή πάντα ήμουν από 85-90οC...
Από τότε που άλλαξα την μηχανή πάω πιο πάνω...λέτε να έχω και εγώ πρόβλημα κάποιας βαλβίδας?
Το παράξενο είναι και ξέχασα να το αναφέρω στο άλλο topic πως η μηχανή είναι τελικά ανακατασκευαμένη από 307 (TU3jp) και οι βάσεις
Lef205 - Σαβ 30 Ιούν 2007, 03:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τασε να ρωτηξω ?
Αυτο το ψυγειακι που φαινεται στο λινκ, δεν το φορουσαν τα ραλλυ απο τη μαμα τους?
Touristas - Σαβ 30 Ιούν 2007, 07:15:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το συγκεκριμένο όχι Λευτέρη.
Του 106 είναι με αλουμινένιες σωλήνες μέχρι επάνω (όπως κοιτάς το μοτέρ από μπροστά ανεβαίνουν αριστερά), έφταναν μέχρι το κιβώτιο κοντά στων αισθητήρα στροφών.
Αυτό πρέπει να είναι από 2λιτρο.
cipher - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 19:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Παράθεση:

Αυτές τις μέρες έτυχε να είμαι κι εγώ Πελοπόννησο και συγκεκριμένα Κόρινθο-Ναύπλιο-Κόστα. Το θερμόμετρο έδειχνε εξωτερική θερμοκρασία 47-48 oC (η άσφαλτος πάντα τραβάει περισσότερη θερμότητα από το υπόλοιπο έδαφος και επηρεάζει τον αέρα πάνω από αυτή). Οι ταχύτητά μου ήταν στα ίδια επίπεδα με τη δικιά σου, όπως και το φορτίο, και φυσικά είχα αναμμένο το a/c. Η βελόνα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού έπαιζε κατά μέσο όρο 95-98 oC. Έπιασε σε κάποια σημεία 100+, αλλά άρχισε να πέφτει μετά από 15"-30" - το γιατί δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα μπορεί να ρίξει φως ο Αργύρης! Αφού το βεντιλατέρ δουλεύει στη 2η σκάλα όταν είναι αναμμένο το a/c, ίσως να άρχισαν να κυλάνε με μεγαλύτερη ταχύτητα τα ψυκτικά υγρά. Εκτός κι αν έπεσα σε κανένα δροσερό ρεύμα αέρα... Very happy
Μία άλλη εκδοχή είναι να πέτυχα τη χρυσή τομή μεταξύ ψύξης του ψυγείου από τον ατμοσφαιρικό αέρα και ζορίσματος κινητήρα (το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού). Ή ακόμη, αυτό που έβλεπα στο δείκτη της θερμοκρασίας να ήταν απλά το αποτέλεσμα της λειτουργίας του a/c. Σίγουρα, όμως, δεν κρατούσε θερμοκρασία στους 100+.

Τσέκαρε λίγο το ψυκτικό σου υγρό. Μήπως είναι κοντά στο χαμηλό όριο; Γιατί, με τέτοιες θερμοκρασίες, ίσως να κάνει διαφορά το να είναι η στάθμη κοντά στο max και όχι κοντά στο low.

Για το θέμα λειτουργίας a/c και θερμοκρασίας που αναφέρθηκε, εγώ παρατήρησα το εξής σε λιγότερο καυτές μέρες: Σε πορεία με σταθερή ταχύτητα 50-60 km/h και πάνω, η θερμοκρασία χωρίς το a/c συνήθως παίζει στους 80-85. Όταν λειτουργεί το a/c, η βελόνα κολλάει στους 90, προφανώς λόγω του ότι το βεντιλατέρ δουλεύει στη 2η σκάλα.
Giannis307 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν ειδα τοση θερμοκρασια maximum ειδα 42 βαθμους στην ευθεια μετα την κορινθο
drdino - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι που είναι καλό να γίνεται είναι ένα πλύσιμο των επιφανειών του ψυγείου. Το θέμα είναι πώς... Rolling eyes
Giannis307 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:20:55
Θέμα δημοσίευσης:
Eυκολο αλλα πρεπει να βγει ο προφυλακτηρας και τα βεντιλατερ....Τα υπολοιπα τα κανεις μ μια μπουκαλα προπιεσεως και χημικο για a/c!(κοκκινο) το ειχα κανει στο honda αν και διαφορα δεν ειδα!
Steve - Δευ 02 Ιούλ 2007, 13:45:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ψύξεως λαδιού συνέχεια...

Ψυγείο Setrab που είδα σήμερα (δεν συγκράτησα κωδικό), παρ' όλα αυτά έχουμε από τον αντιπρόσωπο της Ελλάδας ολόκληρο menu.

Ψυγείο : 150 ευρώ
Θερμοστάτης : 140 ευρώ
Σωληνώσεις : 30 ευρώ
Εργατικά : 50 ευρώ

400 ευρώ (χονδρικά) όλα μαζί.

Αυτό που μου κάθεται στον λαιμό είναι το κόστος του θερμοστάτη... και το ότι το ψυγείο είναι σαν αυτό που έχουμε στα Liquid Cooling στους υπολογιστές...

Περισσότερα νέα εντός της εβδομάδας Rolling eyes
brz20 - Δευ 02 Ιούλ 2007, 15:56:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος Stevako.
Και γα** τα καλουδια εχει εκει περα.
Αντε να ερθω πανω να κανουμε καμια τρελα.
Giannis307 - Παρ 06 Ιούλ 2007, 12:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτα να εχεις και οπου θες βρησκεις οτι θες.
ongas - Κυρ 22 Ιούλ 2007, 16:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμμμ.Αλλος ενας καυσωνας μας ηρθε...Να μας ταλαιπωρει..Επιστρεφοντας απο μπανιο, με εξωτερικη θερμοκρασια 42 βαθμους συνεχεια, σε μια αρκετα παρατεταμενη ανηφορα περιπου 8χλμ, και αφου πηγαιναμε με χαμηλη ταχυτητα λογω φορτηγου μπροστα η θερμοκρασια του λεοντα επαιζε μεταξυ 100-108 βαθμους..Ισως να αγγιξε και τους 110...Μολις πιασαμε ευθεια η θερμοκρασια επεσε στου 88-90...Ειναι φυσιολογικο??? Shocked Shocked Shocked
Giannis307 - Κυρ 22 Ιούλ 2007, 16:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αποτι καταλαβα πλεον ναι
max - Δευ 23 Ιούλ 2007, 22:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ενα 206 1.1 και τις τελευταιες μερες μου ανεβαζει θερμοκρασια. Θα μου πειτε ζεστη εχει εξω. Το θεμα ειναι οτι το αμαξι το εχω 7 χρονια και εχει φαει και αλλουσ καυσωνεσ και η θερμοκρασια ποτε δεν ανεβαινε πανω απο 90 βαθμους. Τωρα χτυπαει κατι 105 για πλακα πηγαινοντας οσο πιο χαλαρα μπορω. Μου δινει την εντυπωση οτι αμα το ζορισω θα αγγιξει κοκκινα για πλακα! Ελεγχα παραφλου και βεντιλαντερ, ολα οκ. Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει αλλαξει σε σχεση με αλλα καλοκαιρια. Υπαρχει τιποτα αλλο να ελεγχω ή ειναι τοσο πια υπερβολικη η ζεστη?
Road_Runner - Δευ 23 Ιούλ 2007, 23:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσιολογικό ειναι ρε παιδια...
Ετσι κι αλλιως η θερμοκρασια που δειχνει εχει αποκλισεις....
fotis-84 - Τρι 24 Ιούλ 2007, 06:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη η θερμοκρασια δεν ειναι για παιχνιδια ...η σειρα με την οποια ελεγχουμε τα πραγματα ειναι

1. κολλημενος θερμοστατης

2. τρομπα νερου

3. βουλωμενο ψυγειο

υγ. για κοιτα μηπως δεν δουλευουν σωστα τα βεντιλατερ σου....
rolland206cc - Τρι 24 Ιούλ 2007, 07:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
206 cc 1,6 η θερμοκρασια παει απο 88-100 χειμωνα καλοκαιρι απο τοτε που το πηρα μολις παει 100 μπαινει βεντιλατερ και κατεβαινει παλι.Πιστευω πως ειναι φυσιολογικο γιατι και ενα 307 που εχω μπει ετσι εκανε η θερμοκρασια του.
max - Σαβ 28 Ιούλ 2007, 14:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα στην δικη μου περιπτωση δεν ηταν φυσιολογικη η ανοδοσ της θερμοκρασιας. Τα χε παιξει ο θερμοστατης και τον αντικατεστησα.Κοστος 40€.
fynos - Σαβ 28 Ιούλ 2007, 17:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία, τώρα τουλάχιστον ξεμπέρδεψες από αυτό, και θα είσαι και σίγουρος για το τι βλέπεις !
vagva - Κυρ 26 Αύγ 2007, 22:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά επειδή συνέχιζε να αναιβάζει το 206 θερμοκρασια σε βαθμό να πιάνει κόκκινα...το πήγα πάλι σε μάστορα και αλλάξαμε μια αντισταση μπροστά στο ψυγείο με 7 ευρω και τώρα σταθεροποιήθηκα στους 80-90 βαθμους κελσίου...δεν λειτουργούσε η μικρή σκάλα...
Giannis307 - Τετ 29 Αύγ 2007, 11:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εκανα μια πολυ ασχημη παρατηρηση στο δικο μου...
Πριν τις διακοπες ειχα συμπληρωσει λιγο υγρο στο ψυγειο...Τωρα μετ α απο 15 μερες και αρκετα χλμ εχει κατεβει παλι ανησυχιτηκα....Μηπως παιζει τπτ με καμια φλαντζα??
brz20 - Τετ 29 Αύγ 2007, 12:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
Να το κοιταξεις γιατι δεν ειναι για πλακα αυτα τα ζητηματα.
BLACK DREAM - Τετ 29 Αύγ 2007, 13:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα το 206(1.4),μου παρουσιαζει το εξης προβλημα. Confused κανονικα μετα τους 90 βαθμους επιανε το βεντιλατερ και εριχνε τη θερμοκρασια περιπου στους 80..εδω και καιρο τωρα,μολις ανεβει η θερμοκρασια τους 90,το βεντιλατερ πιανει παλι κανονικα μεν,αλλα η βελονα απο το οργανακι για το αντ/κο,μαλλον δηλαδη,(ειναι το οργανακι κατω απο το στροφομετρο)..πεφτει ακαριαια στα κοκκινα αναβοντας το stop μεσα στο ταμπλω..αυτο διαρκει οση ωρα δουλευει το βεντιλατερ και αμεσως ξαναπεφτει η βελονα στους 80 Sad Sad ......το σιγουρο ειναι οτι αποκλειεται να ανεβενει η θερμοκρασια ακαριαια και να ξαναπεφτει...καμια ιδεα;;;;;
Giannis307 - Τετ 29 Αύγ 2007, 16:27:22
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Να το κοιταξεις γιατι δεν ειναι για πλακα αυτα τα ζητηματα.

Ναι σκεφτομαι να αλλαξω ολο το μοτερ!!!!
Πλακα κανω....Πανρτως αν ειναι απο φλαντζα μαλλον θα με σκισουν!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Giannis307 - Τετ 29 Αύγ 2007, 16:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="BLACK DREAM"]εμενα το 206(1.4),μου παρουσιαζει το εξης προβλημα. Confused κανονικα μετα τους 90 βαθμους επιανε το βεντιλατερ και εριχνε τη θερμοκρασια περιπου στους 80..εδω και καιρο τωρα,μολις ανεβει η θερμοκρασια τους 90,το βεντιλατερ πιανει παλι κανονικα μεν,αλλα η βελονα απο το οργανακι για το αντ/κο,μαλλον δηλαδη,(ειναι το οργανακι κατω απο το στροφομετρο)..πεφτει ακαριαια στα κοκκινα αναβοντας το stop μεσα στο ταμπλω..αυτο διαρκει οση ωρα δουλευει το βεντιλατερ και αμεσως ξαναπεφτει η βελονα στους 80 Sad Sad ......το σιγουρο ειναι οτι αποκλειεται να ανεβενει η θερμοκρασια ακαριαια και να ξαναπεφτει...καμια ιδεα;;;;;[/quote

Συνεργειο....Οπως ειπε και brz20 δεν ειναι αστεια.....
brz20 - Τετ 29 Αύγ 2007, 16:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παντα δεν σηκωνει ουτε σκεψη του στυλ "να πω,να μην παω?"
Και γιατι θα σε σκισουν?
Giannis307 - Τετ 29 Αύγ 2007, 20:11:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα πρεπει να λυθει ολο το μοτερ για να αλλαχτει φλαντζα??
drdino - Τετ 29 Αύγ 2007, 20:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Κανένα 200αρι είναι για φλάντζα...
Steve - Τετ 29 Αύγ 2007, 20:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Δεν θα πρεπει να λυθει ολο το μοτερ για να αλλαχτει φλαντζα??

Όχι, μόνο το καπάκι της μηχανής.
Giannis307 - Τετ 29 Αύγ 2007, 22:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ωραια....
200 η φλαντζα
και μετα?Θελει ιμαντες και γενικα το service των 60.000 οποτε τη γ@μησαμε...
vagva - Δευ 03 Σεπ 2007, 11:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
BLACK DREAM έγραψε:
εμενα το 206(1.4),μου παρουσιαζει το εξης προβλημα. Confused κανονικα μετα τους 90 βαθμους επιανε το βεντιλατερ και εριχνε τη θερμοκρασια περιπου στους 80..εδω και καιρο τωρα,μολις ανεβει η θερμοκρασια τους 90,το βεντιλατερ πιανει παλι κανονικα μεν,αλλα η βελονα απο το οργανακι για το αντ/κο,μαλλον δηλαδη,(ειναι το οργανακι κατω απο το στροφομετρο)..πεφτει ακαριαια στα κοκκινα αναβοντας το stop μεσα στο ταμπλω..αυτο διαρκει οση ωρα δουλευει το βεντιλατερ και αμεσως ξαναπεφτει η βελονα στους 80 Sad Sad ......το σιγουρο ειναι οτι αποκλειεται να ανεβενει η θερμοκρασια ακαριαια και να ξαναπεφτει...καμια ιδεα;;;;;

κάτι τέτοιο έκανε και εμένα και ήταν η αντίσταση που φαίνεται μροστά στην μάσκα...ελπίζω να μην είνια κάτι αλλό σε εσένα
Road_Runner - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:08:37
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Κανένα 200αρι είναι για φλάντζα...

Εξαρτάται που θα την αλλάξεις.......
drdino - Δευ 03 Σεπ 2007, 13:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα, μιλάω για εξειδικευμένο και όχι αντιπροσωπεία. Smile
Road_Runner - Δευ 03 Σεπ 2007, 14:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
Τοτε νομιζω οτι λες πολλά......
drdino - Δευ 03 Σεπ 2007, 14:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως. Έλεγξα τα κιτάπια μου, και ήταν 200 παρά για το 304, αλλά και με τρίψιμο βαλβίδων, τσιμουχάκια, και γέμισμα της κυλινδροκεφαλής σε ένα σημείο που είχε σαπίσει εκεί που πιάνει η πολλαπλή εισαγωγής. Embarassed Laughing
Tomakos - Παρ 23 Νοέ 2007, 19:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 206 μου (206 πλέον αφού πάει το ραλλάκι Crying or Very sad ) όταν είμαι εν κινήσει δεν ανεβάζει πάνω από 70 βαθμούς, ενώ σε κίνηση με 1η 2α ή όταν σταματάω φτάνει στους 90 και ξαναπέφτει...μήπως το δικό μου που δεν ανεβάζει παραπάνω είναι χαλασμένο??? Rolling eyes Confused
Road_Runner - Παρ 23 Νοέ 2007, 19:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικο ειναι..
Tomakos - Παρ 23 Νοέ 2007, 21:22:51
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Λογικο ειναι..

Διάβασα για κάτι 100στάρες που λέγατε ότι είναι οκ και γι'αυτό ανησύχησα...ευχαριστώ!(Άρα δεν φταίει αυτό που δεν "πάει"... Laughing Laughing )
vagva - Σαβ 24 Νοέ 2007, 21:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
ε 100στάρες ανέβαζε το μεσοκαλόκαιρο,,,τώρα χειμώνας και το δικό μου μέχρι 85 το πολύ αναιβάζει...μετά απο σκίσιμο..
fotis-84 - Δευ 26 Νοέ 2007, 08:37:09
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:
Στο 206 μου (206 πλέον αφού πάει το ραλλάκι Crying or Very sad ) όταν είμαι εν κινήσει δεν ανεβάζει πάνω από 70 βαθμούς, ενώ σε κίνηση με 1η 2α ή όταν σταματάω φτάνει στους 90 και ξαναπέφτει...μήπως το δικό μου που δεν ανεβάζει παραπάνω είναι χαλασμένο??? Rolling eyes Confused

αν το πηρες μεταχειρισμενο ,ισως ο προηγουμενος ιδιοκτητης εχει καταργησει τον θερμοστατη...με αποτελεσμα να ζεσταινεται πιο δυσκολα.
Touristas - Δευ 26 Νοέ 2007, 17:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:

Τι χρονολογίας είναι το αμάξι?
drdino - Κυρ 30 Δεκ 2007, 13:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη, για αλλαγή θερμοστάτη πρέπει να αδειάσει το κύκλωμα εντελώς;
Touristas - Κυρ 30 Δεκ 2007, 14:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι.
Θα βγει όσο νερό έχει ο σωλήνας κα το καπάκι.
Θέλει αλλαγή στο δικό σου?
drdino - Κυρ 30 Δεκ 2007, 14:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Όχι.
Θα βγει όσο νερό έχει ο σωλήνας κα το καπάκι.
Θέλει αλλαγή στο δικό σου?

Δεν ξέρω τι παίζει ρε συ... Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, δεν ανεβαίνει με τπτ η θερμοκρασία πάνω από τους 80 βαθμούς. Σε μια κατηφόρα μεγάλη δε με υψηλή ταχύτητα (120-130) την οποία την κατεβαίνω με μηδέν γκάζι πέφτω κάτω από τους 70... Ή θερμοστάτης ή αισθητήρας θερμοκρασίας.
drdino - Παρ 19 Δεκ 2008, 01:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι 1 χρόνο μετά, πάλι τα ίδια. Laughing Laughing Laughing Τι μπορεί να φταίει και την ακούει ο θερμοστάτης; Εγώ είμαι ψείρας; Laughing
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 01:18:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ψειριάρης! Very happy
drdino - Παρ 19 Δεκ 2008, 01:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
ουρτ Laughing Laughing Laughing
πήρα ήδη έναν για να φάει άλλαγμα μιας και από βδομάδα πάμε για αλλαγή όοοολων των υγρών, αλλά το έχω απορία. Rolling eyes Razz
android - Σαβ 01 Αύγ 2009, 18:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι λογικο ενα 206 02 να δουλευει στους 100 το βεντιλατερ κ να πεφτει 93 σταθερα...?αυτο γινετε στο ρελαντι χωρις ζορισμα...
το αμαξι εχει προγραμμα σκουπα εξατμιση
Giannis307 - Σαβ 01 Αύγ 2009, 21:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
κανε ενα τσεκ να δεις αναβει σε ολες τιςσκαλες το βεντιλατερ??
pappous911 - Τρι 18 Αύγ 2009, 13:41:15
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
mven έγραψε:
Kalispera,

Edw kai 1 -2 xronia peripou to autokinito mou (206 του 2000) enw deixnei fisiologiki thermokrasia ksafnika -kai enw to vedilater douleuei kai malista gia poly wra- i thermokrasia pigainei sta kokkina kai to idio ksafnika ksanapeftei kai mporei na epanalifthei se deuterolepta. Exw paei sto sinergeio 2 fores, mou allaxan mia valvida pou fainotan oti kolage kai thermostati, mou to ksanakane, ti deuteri fora mou allaxan mia alli valvida (kati sxetiko me endeixi thermokrasias) kai to ekane pali. Simiwnw oti to kanei xwris emfani logo, px mporei na min to kanei se kinisi. Episis to kanei se atakta xronika diastimata kai oxi aparaitita me zesti, to teleutaio diastima pio sixna.
Exete kamia idea ti mporei na ftaiei?

Y.γ 1 = Σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες , είναι ποιο ευαναγνωστοι
Υ.γ 2 = Το τόπικ σου , μεταφέρθηκε στην σωστή θεματική ενότητα

Έκ της Mod- Team
Ευχαριστώ

Αγαπητή mven,

εχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα με σενα. εχω ενα πεζο 206που παρουσιαζει το συγκεκριμενο προβλημα με την θερμοκρασια στα καλα καθουμενα.
Θελω να σε ρωτησω εαν το ελυσες και με ποιο τρόπο.

Ευχαριστω πολυ
SnakeMJK - Δευ 19 Οκτ 2009, 20:22:56
Θέμα δημοσίευσης:
HELP! Razz

το πεζάκι μου από τότε που δημιουργήθηκε είχε πάντα φυσιολογική θερμοκρασία νερού... δηλαδή σταθερά στους 80κάτι κ βαριά να άγγιζε τους 90 βαθμούς για λίγο. μιλάμε πάντα με νορμάλ οδήγηση.

τώρα που ερχόμουν σπίτι έπαιζε αντίστοιχα από 90 ως 100... τι μπορεί να φταίει έτσι ξαφνικά; θέλει παραφλού το πράμα; έχω να συμπληρώσω από τότε που πήγε αργύρη την άνοιξη...
Steve - Δευ 19 Οκτ 2009, 21:51:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δες το παραφλού, και καμιά φλάντζα κεφαλής σιγά σιγά Laughing
yokagyla - Δευ 19 Οκτ 2009, 22:36:13
Θέμα δημοσίευσης:
λυστε μου μια απορια οποιος ξερει... το χαράκι πριν το κοκκινο στην θερμοκρασια λαδιου ποσους βαθμους ειναι σε 106 ?
SnakeMJK - Δευ 19 Οκτ 2009, 23:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δες το παραφλού, και καμιά φλάντζα κεφαλής σιγά σιγά Laughing

το τίγκαρα στο παραφλού κ μετά από 10λεπτη βόλτα μόνο με 1η-2α δεν άγγιξε τους 90... ελπίζω να πλέον να είναι οκ. αύριο το πρωί στην κίνηση θα το μάθουμε.
SnakeMJK - Τρι 20 Οκτ 2009, 08:06:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παπάρια... Στη διαδρομή Πετρούπολη-Δάφνη με τίγκα κίνηση σήμερα το πρωί... αρχικά ήταν κάτω από 90, αλλά πιο μετά έπιασε κ πάλι το 90-100.

Με αγχώνει γιατί ποτέ δεν έπιανε τέτοιες θερμοκρασίες, παρόλο ότι είναι φυσιολογικές. Τι μπορεί να παίζει; Πάντως πάνω απ το 100 δεν έχει πάει ούτε χιλιοστό.
iceage - Τρι 20 Οκτ 2009, 08:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Παπάρια... Στη διαδρομή Πετρούπολη-Δάφνη με τίγκα κίνηση σήμερα το πρωί... αρχικά ήταν κάτω από 90, αλλά πιο μετά έπιασε κ πάλι το 90-100.

Με αγχώνει γιατί ποτέ δεν έπιανε τέτοιες θερμοκρασίες, παρόλο ότι είναι φυσιολογικές. Τι μπορεί να παίζει; Πάντως πάνω απ το 100 δεν έχει πάει ούτε χιλιοστό.
Για άνοιξε την τάπα πλήρωσης λαδιού και δεν την από κάτω μήπως έχει αφρό(σαν σαπουνάδα). Και κοπάνα και με κανένα κατσαβίδι το κέλυφος του θερμοστάτη μήπως κόλλησε.
SnakeMJK - Τρι 20 Οκτ 2009, 08:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Για άνοιξε την τάπα πλήρωσης λαδιού και δεν την από κάτω μήπως έχει αφρό(σαν σαπουνάδα). Και κοπάνα και με κανένα κατσαβίδι το κέλυφος του θερμοστάτη μήπως κόλλησε.

ωραία... ποια είναι η τάπα πλήρωσης κ ποιο είναι το κέλυφος του θερμοστάτη; Razz Razz δεν είμαι καλός σε αυτά...

αν εννοείς την τάπα του λαδιού στο πάνω μέρος του μοτέρ, εκεί δεν έχει τίποτα... την τσέκαρα χθες γιατί συμπλήρωσα κ λαδάκι...
iceage - Τρι 20 Οκτ 2009, 09:04:06
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
αν εννοείς την τάπα του λαδιού στο πάνω μέρος του μοτέρ, εκεί δεν έχει τίποτα... την τσέκαρα χθες γιατί συμπλήρωσα κ λαδάκι...
Ναι την τάπα λαδιού λέω.

Το κέλυφος του θερμοστάτη είναι αυτό
ο θερμοστάτης είναι το Νο6. Κοπάνησε λίγο με κάτι μεταλλικό. Πρόσεχε μην το σπάσεις γιατί είναι χυτό.
Για βγάλε και τον δείκτη λαδιού και δες αν έχει εκεί αφρό.
Jim207GT - Τρι 20 Οκτ 2009, 09:19:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως Ζήση με το 206 της Γεωργίας εκεί δουλεύει στην πόλη. Πάει μία γραμμούλα(ίσα την ακουμπάει) πάνω από το 90 και μετά βεντιλατερ και πέφτει 90. Ταξίδι είναι γύρω στα 90 λίγο πάνω λίγο κάτω αναλόγος. Έτσι δουλεύει από τότε που το πήρα εδώ και 25.000χλμ. Και έτσι ακριβώς δούλευε και το 207 μέχρι που του έκανα update λογισμικού και δεν ανεβάζει ποτέ πάνω από 90 τώρα.(αλλάξαν την λειτουργία του θερμοστάτη,ελέγχετε από τον εγκέφαλο)
SnakeMJK - Τρι 20 Οκτ 2009, 11:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
το ξέρω ότι είναι φυσιολογική η θερμοκρασία 90-100 για μέσα στην πόλη, αλλά δεν είναι φυσιολογικό για το 206 μου που δεν δεν ανεβαζε ποτέ! Razz

έχω την εντύπωση πως παίζει να είναι η αντλία νερού... καταρχήν δεν την έχω αλλάξει ποτέ (7,5 χρόνια ~ 146.000χλμ) και διάβασα σε παλαιότερο ποστ ότι όταν αλλάζεις ιμάντες (που σε μένα έγινε σχετικά πρόσφατα, πριν το καλοκαίρι) επιβαρύνεται περισσότερο η αντλία...
SnakeMJK - Πεμ 29 Οκτ 2009, 09:01:11
Θέμα δημοσίευσης:
κ πάνω που νόμιζα ότι έφτιαξε (από μόνο του Razz) σήμερα έπαιζε στο 100-110... κόλλαγε στο 110, να μαι πηγμένος στην βουλιαγμένης και τρομοκρατημένος αν ανέβει κ άλλο σε φάση, τι στον π... θα το κάνω το αμάξι εδώ πέρα; Razz έχω την εντύπωση πως δεν ανάβει το βεντιλαντέρ μου.... δεν ακούω τίποτα Razz θα πάρω τον γιατρό τηλ σε λίγο για να κλείσω ραντεβουδάκι... Embarassed
SnakeMJK - Πεμ 29 Οκτ 2009, 10:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
έχουμε καμιά ιδέα γιατί να μην λειτουργεί το βεντιλαντέρ; Embarassed
καμμένη ασφάλεια; αν ναι, ποια είναι κ που βρίσκω άλλη; Embarassed
Steve - Πεμ 29 Οκτ 2009, 11:16:18
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Μπροστά στην μηχανή, δεξιά της μπαταρίας. Δες αν είναι κάποια καμένη.
SnakeMJK - Πεμ 29 Οκτ 2009, 11:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
Μπροστά στην μηχανή, δεξιά της μπαταρίας. Δες αν είναι κάποια καμένη.

χωρίς τσιμπηδάκι είναι λίγο δύσκολο να τις βγάλω όλες... φαντάζομαι δεν ξέρουμε ποια είναι ακριβώς; Razz φαντάζομαι επίσης ότι κάπου υπάρχουν και εφεδρικές, ε; Embarassed
Steve - Πεμ 29 Οκτ 2009, 11:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τί εφεδρικές ρε μλκ? windows είναι που έχουν και backup Rolling eyes

Δεν χρειάζεται να τις βγάλεις όλες αρκεί να ξέρεις να ξεχωρίζεις μια καμένη ασφάλεια από μια καλή... γα** την σχολή σου Evil
SnakeMJK - Πεμ 29 Οκτ 2009, 12:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τί εφεδρικές ρε μλκ? windows είναι που έχουν και backup Rolling eyes

Δεν χρειάζεται να τις βγάλεις όλες αρκεί να ξέρεις να ξεχωρίζεις μια καμένη ασφάλεια από μια καλή... γα** την σχολή σου Evil

έχουν και spares υποτίθεται ρε παπ**α... αν σου καεί κ είσαι στη μέση του πουθενά βάζεις από αυτές... βρήκα κάποια "fuse box layouts" και σημείωσα πιθανά νούμερα ασφαλειών... σε λίγο θα ξανακατέβω να δω.
Steve - Πεμ 29 Οκτ 2009, 12:18:21
Θέμα δημοσίευσης:
benΔouza Very happy
SnakeMJK - Πεμ 29 Οκτ 2009, 17:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
ωραία...

το βεντιλαντέρ μου τελικά όντως δεν λειτουργεί καθόλου και σε καμία απ τις 2 σκάλες, ότι θερμοκρασία κ αν πιάσω...

επίσης καμία ασφάλεια δεν είναι καμμένη, τόσο στις εντός όσο και στις εκτός.

και δεν βρίσκω και τον γιατρό στο τηλ Sad
Steve - Παρ 30 Οκτ 2009, 08:24:57
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλβίδα ή καλώδια... Rolling eyes
SnakeMJK - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
δευτέρα μεσημέρι θα πάει στον γιατρό οπότε θα σας γράψω και την διάγνωση...

αν την βγάλει καθαρή μετά από αυτό... το μοτέρ θα είναι πράγματι σκυλί Razz σήμερα το κίνησα ελάχιστα... στις 7 το πρωί είχε με το που το έβαλα μπροστά 70+ βαθμούς κελσίου και μέσα σε 5 λεπτά είχε εκτοξευτεί στους 110, ενώ στο σβήσιμο μπήκα για τα καλά μέσα στο κόκκινο...
λες να έπαθε καμιά ζημιά το μοτέρ και να το κάνω 1.6;;; Very happy Very happy
Steve - Παρ 30 Οκτ 2009, 18:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
λες να έπαθε καμιά ζημιά το μοτέρ και να το κάνω 1.6;;; Very happy Very happy
Στο εύχομαι ολόψυχα! Laughing
french lover - Παρ 30 Οκτ 2009, 19:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ριξε ενα βλεφαρο στα ρελεδακια μπροστα στα βεντιλατερ...Το καλοκαιρι καποια στιγμη δεν δουλευαν τα βεντιλατερ σε καμια σκαλα στο Xsara,η θερμοκρασια ανεβαινε και φωναξα οδικη για να μην το καψω..Τελικα ηρθε ενα φορτηγακι με τεχνικο (της οδικης) μου αλλαξε ενα καμμενο ρελεδακι και εφτιαξε.5 λεπτα και 5€ υποθεση ειναι αν ειναι αυτο.
giorgos_gr - Σαβ 31 Οκτ 2009, 00:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και ενα τσεκάρισμα στον Θερμοστάτη δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.
SnakeMJK - Τρι 03 Νοέ 2009, 17:38:30
Θέμα δημοσίευσης:
βγήκε η διάγνωση!!

τελικά ήταν κάτι απλό... έχει χαλάσει η ένδειξη του καντράν! οπότε μάλλον πάμε για μεταχείρα καντράν ή εξωτερικό οργανάκι.... θα δείξει.
giorgos_gr - Τρι 03 Νοέ 2009, 19:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μπας και γνωρίζει κανένας ποτε μια θερμοκρασία την θεωρούμε νορμάλ για το αμάξι μας.
Για παράδειγμα πήρα ένα 406 1600 του 97.
Όταν είναι σε ανοιχτό δρόμο η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 75-80 βαθμούς. Ενώ όταν πέσω σε κίνηση και αρχίσουμε τα 1η-2α φτάνει στους 90.
Είναι σωστο αυτό ή τα έχει παίξει ο θερμοστάτης;
Ilias207Rallye - Τρι 03 Νοέ 2009, 22:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
90 βαθμοι ειναι μια χαρα..
Αν ανεβει παραπανω κοντα στους 100-110 τοτε υπαρχει προβλημα.

Οσων αφορα την θερμοκρασια εντος πολης, λογικο ειναι να σου ανεβαζει παραπανω θερμοκρασια απο οτι σε ταξιδι, γιατι δεν κινηται το αμαξι για να κρυωσει. Thumb right
Nefesch - Παρ 06 Νοέ 2009, 20:20:44
Θέμα δημοσίευσης: Μου αναψε το STOP στο καντραν
καλησπέρα! έχω ένα 206 1.4 16v σήμερα το πρωί μου ανέβασε απότομα θερμοκρασία βασικά χτύπησε κόκκινο το βελάκι και μου άναψε το stop στο καντράν βασικά πάντα μου ανέβαζε θερμοκρασία αλλα μέχρι90 - 100βαθμούς και λίγο παραπάνω από 100 και αυτό μονο όταν οδηγώ σε υψηλές στροφές.Οταν χτύπησε κόκκινο έσβησα την μηχανή και το αφίσα να κρυώσει... άναψα πάλι την μηχανή και το STOP δεν έσβησε παράμενε στο καντράν. Βασικά το ερώτημα μου είναι τι είναι αυτό το STOP? και είναι σοβαρό?
IAKOVOS - Παρ 06 Νοέ 2009, 21:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
μην το κουνησεισ καθολου και ρωτα μηχανηκο γιατι μπορει να ειναι το οτιδηποτε Crying or Very sad
BILLY. - Σαβ 07 Νοέ 2009, 00:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν γυρνάς το κλειδί στην δεύτερη σκάλα και ενεργοποιούνται τα όργανα, τι σου δείχνει το όργανο θερμοκρασίας? Αν σου δείχνει μεγάλη θερμοκρασία ενώ ο κινητήρας είναι κρύος τότε το πρόβλημα είναι ηλεκτρικό. Μάλλον αισθητήρας θερμοκρασίας. Αν είναι κάτω απο 70 τότε το πρόβλημα ίσως είναι η αντλία.
Υποθέτω οτι έχεις τσεκάρει την στάθμη του παραφλού.
kostas10001 - Σαβ 07 Νοέ 2009, 02:36:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να είναι και το εγκεφαλάκι του βεντιλατερ.τουλαχιστον στο 306 αυτό ήταν το stop
mikerrgp - Σαβ 07 Νοέ 2009, 09:41:02
Θέμα δημοσίευσης:
ανοιξε την ταπα του λαδιου σου κ δες αν ειναι μεσα γαλα αν ναι φλατζα αλλιως μπορει να εχει κολησει κανενας θερμοστατης η να εχει τριπισει κανενα ψυγειο θα σε συμβουλεψουν κ οι μηχανικη μας αλλα μεχρι τοτε ουτε τσαφ στην μιζα Crying or Very sad
Nefesch - Σαβ 07 Νοέ 2009, 20:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν κοίταξα την στάθμη του νερού και είναι ok όταν γυρνάω το κλειδί στην πρώτη σκάλα βλέπω ότι το stop παραμένει στο καντράν αλλα όταν άναψα τον κινητήρα σήμερα το stop εξαφανίστηκε έκανα μια βόλτα και διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία έφτασε στους 90 βαθμούς και μετά άναψε το βεντιλατερ αλλα όταν πάρκαρα είδα ότι έσταζε νερό από το ψυγείο....άρα στο ότι μου ανεβάζει θερμοκρασία θα οφείλεται στο ψυγείο αλλα το STOP δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί εμφανίζεται στην αρχή??
206kwn - Σαβ 07 Νοέ 2009, 22:16:43
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ είχα αυτό το πρόβλημα και ήταν θερμοστάτης!!! Πήγα, τον άλλαξα και όλα κομπλέ!
Nefesch - Σαβ 07 Νοέ 2009, 22:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το νομίζω αν είναι θερμοστάτη γιατί άλλαξα πριν 2 μήνες
BILLY. - Κυρ 08 Νοέ 2009, 03:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί άλλαξες θερμοστάτη πρίν απο 2 μήνες? Τί πρόβλημα είχε? Μήπως αυτός που σου έβαλαν δεν είναι και πολύ καινούριος?
Nefesch - Κυρ 08 Νοέ 2009, 18:06:22
Θέμα δημοσίευσης:
ο θερμοστάτης που έβαλε είναι καινούργιος γιατί εγώ τον αγόρασα και τον έβαλε μπροστά μου
Giannis307 - Κυρ 08 Νοέ 2009, 19:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
ανοιξες καθολου την ταπα του δοχειου νερου...για ανοιξε την να εξαερωθει το κυκλωμα....και περαν αυτου....σταζει παραφλου το ψυγειο και δεν εχει πεσει η σταθμη?
BILLY. - Δευ 09 Νοέ 2009, 03:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει στο κύκλωμα έναν αισθητήρας θερμοκρασίας. Είναι αυτός που στέλνει την θερμοκρασία στο όργανο αλλά και στην ecu. Ίσως στέλνει στιγμιαία λάθος σήμα στην ecu και γιαυτό σου ανάβει το stop.
Nefesch - Δευ 09 Νοέ 2009, 12:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά το πρόβλημα είναι το ψυγείο σήμερα όταν πάρκαρα σε μια ανηφόρα όταν βγήκα έξω είδα ότι έσταζε το ψυγείο και το παραφλού είχε εξατμιστεί τελείως απο το δοχείο νερού ... και BILLY να σε ρωτήσω δηλαδή από δω και πέρα θα μου το εμφανίζει συνέχεια το stop στην αρχή ακόμα και αν αλλάξω το ψυγείο?
Stevon - Δευ 09 Νοέ 2009, 22:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το τόπικ {Μου αναψε το STOP στο καντραν} ενώθηκε με το υπάρχον .

Mod-Team
Stevon

alexandros 207 Rallye - Τετ 11 Αύγ 2010, 09:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην ανοιγω αλλο θεμα... Wink
οταν ειναι πολυ ζεστο το αυτοκινητο απο πλακωμα ή πολυ κινηση ,καμια φορα κανω το εξης:
οταν εχω παρκαρει πριν το σβησω ανοιγω το καλοριφερ στο τερμα ζεστο και τον ανεμιστηρα σε μεγαλη σκαλα
ωστε να διωχνει θερμοτητα ο κινητηρας και να τον βοηθαω να κρυωσει πιο γρηγορα.εχω ανοιξει και τα παραθυρα και εχω κατεβει για να μην σκασω Very happy
βασικα το κανω στο δικο μου που εχει τουρμπινα...και θελει λιγο προσοχη
σε κανα 5λεπτο το σβηνω

γενικα σαν ιδεα πως το βλεπετε Question
ειναι σωστο ή λαθος σαν κινηση Question

(αλλοι παλι ανοιγουν το καπω...
εγω το βαριεμαι Very happy)

franch_power - Τετ 11 Αύγ 2010, 12:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε αλεξάνδρε γνώμη μου πάντα είναι η εξής,όταν γνωρίζεις ότι φτάνεις στον προορισμό σου για να μην χάνεις το χρόνο σου στην εξισορόπηση θερμοκρασίας από πλευράς τουρμπίνας καλό θα ήταν να το χαλαρώνεις το αμάξι εφόσον γνωρίζεις ότι κοντεύεις στον προορισμό σου περιμένεις κ κανένα 2λεπτό κ είσαι οκ! Wink
alexandros 207 Rallye - Τετ 11 Αύγ 2010, 13:11:25
Θέμα δημοσίευσης:
franch_power έγραψε:
Φίλε αλεξάνδρε γνώμη μου πάντα είναι η εξής,όταν γνωρίζεις ότι φτάνεις στον προορισμό σου για να μην χάνεις το χρόνο σου στην εξισορόπηση θερμοκρασίας από πλευράς τουρμπίνας καλό θα ήταν να το χαλαρώνεις το αμάξι εφόσον γνωρίζεις ότι κοντεύεις στον προορισμό σου περιμένεις κ κανένα 2λεπτό κ είσαι οκ! Wink

ναι κι αυτο μπορει να το κανω πολλες φορες και εναι καλυτερος τροπος
αλλα τυχαινει π.χ. να εισαι σε κινηση πολυ ωρα,να εχει ζεσταθει και να πρεπει να το κρυωσεις λιγο πριν το σβησεις
ή να πρεπει να σταματησεις μετα απο πλακωμα χωρις να πας χαλαρα πριν σβησεις...

και ρωταω ισχυει σαν τροπος αυτος με το καλοριφερ ή τζαμπα το κανω?? Shocked
alexandros 207 Rallye - Πεμ 19 Αύγ 2010, 11:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
θα πει κανενας τιποτε επι του θεματος? Twisted evil

και κατι αλλο που ξεχασα....
οταν ειναι αρκετα ζεστο
και το εχω στο ρελαντι για να πεσει η θερμοκρασια
ανοιγει το βεντιλατερ στη μεγαλη σκαλα και δεν σταματαει με τιποτα
βεβαια το κανει μετα απο 2-3 λεπτα που ειναι σταθμευμενο
αλλα το εχω αφησει 10+ λεπτα απο περιεργεια 2 φορες κιολας και δεν σταματαγε
δουλευε συνεχεια
μονο οταν το εσβησα σταματησε....
τωρα το καλοκαιρι παντα ολα αυτα

το εχει παρατηρησει κανενας αλλος?

αντε πειτε μου και για αυτο αλλα κυριως για την "πατεντα" με το καλοριφερ Very happy Very happy που γραφω παραπανω

περιμενω..... Cool Cool
android - Πεμ 19 Αύγ 2010, 11:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
θα πει κανενας τιποτε επι του θεματος? Twisted evil

και κατι αλλο που ξεχασα....
οταν ειναι αρκετα ζεστο
και το εχω στο ρελαντι για να πεσει η θερμοκρασια
ανοιγει το βεντιλατερ στη μεγαλη σκαλα και δεν σταματαει με τιποτα
βεβαια το κανει μετα απο 2-3 λεπτα που ειναι σταθμευμενο
αλλα το εχω αφησει 10+ λεπτα απο περιεργεια 2 φορες κιολας και δεν σταματαγε
δουλευε συνεχεια
μονο οταν το εσβησα σταματησε....
τωρα το καλοκαιρι παντα ολα αυτα

το εχει παρατηρησει κανενας αλλος?

αντε πειτε μου και για αυτο αλλα κυριως για την "πατεντα" με το καλοριφερ Very happy Very happy που γραφω παραπανω

περιμενω..... Cool Cool

δεν ειναι το βεντιλατερ που μενει τοσο πολυ αναμενο...αλλα ο ανεμιστηρας πισω απο το i/c αυτο μενει πολυ ωρα αναμενο και κανει πολυ φασαρια..
εγω παντως εχω δει σε διαγνωστικο πως σβηνουμε αμαξι κ μετα απο 2 λεπτα η θερμοκρασια νερου πηγαινει 95-98-99
και η εισαγωγη πηγαινει 5-6 βαθμους πανω απ οτι ειναι
οταν εισαι στην κινηση...αν δεν πηγαινεις τσαφ τσουφ την 1η 2α ...δεν πυρωνει η τουρμπινα...δεν δουλευει καν
η θερμοκρασια νερου πεφτει γενικα 3-4 βαθμους αν ανοξεις αερα απλα κρυο ζεστο a/c αλλα μωλις το σβησεις ανεβαζει παλι σε δευτερολεπτα
alexandros 207 Rallye - Δευ 23 Αύγ 2010, 11:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω φιλε που μου απαντησες.... Very happy

γενικα το θεμα ζεσταμα-κρυωμα με αγχωνει Embarassed και μου τη σπαει αρκετα...

να ρωτησω και κατι αλλο....

πες οτι δεν κανεις τιποτε απο τα δυο...
τι θα γινει?
θα καις λαδι και θα εχεις πεσμενο μοτερ??

και πες οτι η τουρμπινα ειναι "καυτη" και το σβηνεις...
τι θα γινει?
το πολυ πολυ να αλλαξεις τουρμπινα πιο νωρις??

αν ξερει κανεις και δεν βαριεται μου λεει τι παιζει .... Smile Smile
alexandros 207 Rallye - Τρι 24 Αύγ 2010, 10:05:40
Θέμα δημοσίευσης:
ρε σεις κανενας δε μιλαει?

δεν ξερετε...,βαριεστε... Confused Confused
NoDsl - Τρι 24 Αύγ 2010, 10:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην ανοιγω αλλο θεμα... Wink
οταν ειναι πολυ ζεστο το αυτοκινητο απο πλακωμα ή πολυ κινηση ,καμια φορα κανω το εξης:
οταν εχω παρκαρει πριν το σβησω ανοιγω το καλοριφερ στο τερμα ζεστο και τον ανεμιστηρα σε μεγαλη σκαλα
ωστε να διωχνει θερμοτητα ο κινητηρας και να τον βοηθαω να κρυωσει πιο γρηγορα.εχω ανοιξει και τα παραθυρα και εχω κατεβει για να μην σκασω Very happy
βασικα το κανω στο δικο μου που εχει τουρμπινα...και θελει λιγο προσοχη
σε κανα 5λεπτο το σβηνω

γενικα σαν ιδεα πως το βλεπετε Question
ειναι σωστο ή λαθος σαν κινηση Question

(αλλοι παλι ανοιγουν το καπω...
εγω το βαριεμαι Very happy)

Εγώ κάνω κάτι ανάλογο. Ανοίγω το AC μέχρι να ανάψει το μεγάλο βεντιλατέρ και οταν μου ρίξει τη θερμοκρασία αρκετά κάτω απο τη μέση το κλείνω και περιμένω να πέσει το ρελαντί. Οταν πέσει το σβήνω. Έτσι και η μηχανή αερίζεται και το νερό πέφτει σε θερμοκρασία. Ούτως ή άλλως η τουρμπίνα έχει αντλία νερού στο ρελαντί.
alexandros 207 Rallye - Τετ 25 Αύγ 2010, 09:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:

Εγώ κάνω κάτι ανάλογο. Ανοίγω το AC μέχρι να ανάψει το μεγάλο βεντιλατέρ και οταν μου ρίξει τη θερμοκρασία αρκετά κάτω απο τη μέση το κλείνω και περιμένω να πέσει το ρελαντί. Οταν πέσει το σβήνω. Έτσι και η μηχανή αερίζεται και το νερό πέφτει σε θερμοκρασία. Ούτως ή άλλως η τουρμπίνα έχει αντλία νερού στο ρελαντί.

οταν λες να σου ριξει την θερμοκρασια κατω απ τη μεση?
σε ποια θερμοκρασια αναφερεσαι και πως την μετρας? Confused

και το ρελαντι με το που κλεισεις το a/c σε 2-3 sec πεφτει.ετσι δεν ειναι?

εσυ ανοιγεις το a/c μονο και μονο για να δουλεψει το μεγαλο βεντιλατέρ ? Confused
γιωργος xsara - Πεμ 23 Δεκ 2010, 04:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σε πορεια σε κατηφορα η θερμοκρασια νερου πεφτει στους 40 περιπου!!!
κολησε ο θερμοστατης ανοικτος;υπαρχει περιπτωση να κλεισει και να κολησει κλειστος; να βαλω τον μαμα τον ειχα αλλαξει παλι πριν 35000χλμ!
drdino - Πεμ 23 Δεκ 2010, 10:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά είναι σχεδιασμένοι να κολλάνε ανοιχτοί, βέβαια έχω δει και κολλημένο κλειστό κάποιες φορές.
Προφανώς και έχει κολλήσει ανοιχτός, άλλαξέ τον.
γιωργος xsara - Πεμ 23 Δεκ 2010, 16:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
Να βαλω παλι τον δικο του;
nikos 206cc - Πεμ 23 Δεκ 2010, 16:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι Wink
alexandros 207 Rallye - Πεμ 30 Δεκ 2010, 12:00:01
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια μου εχει κανει εντύπωση οτι σε σχεση με αλλα αυτοκινητα που εχω οδηγησει ο thp αργει παρα πολυ να ανεβασει θερμοκρασια νερου Scratch
(λαδιων δεν ξερω γιατι άλλα δεν εχουν δεικτη)
παραααα πολυ ομως
και χειμωνα που ειναι πιο φυσιολογικο αλλά και καλοκαιρι
δηλαδη το avensis του πατερα μου για παραδειγμα μεχρι να ξεπαρκαρεις αρχιζει να ανεβαινει ο δεικτης
στο δικο μου μετα απο πολυ ωρα....
μπορει και 10 λεπτα... Exclamation

απο οσο θυμαμαι δεν το εχω παρατηρησει σε αλλα αυτοκινητα να ανεβαζουν τοσο αργα θερμοκρασια Confused

το εχετε προσεξει φανταζομαι,ε?
Very happy
alexandros 207 Rallye - Κυρ 02 Ιαν 2011, 13:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
up!!! Very happy
οχι πολυ Very happy
ακριβως απο πανω Laughing

πειτε μου οτι δεν το εχετε προσεξει Confused

ειναι απο τα πρωτα πραγματα που μου εκαναν ετντυπωση οταν το οδηγησα πρωτη φορα Exclamation
sakis_rc - Κυρ 02 Ιαν 2011, 14:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εγω μερικες φορες εχω παρατηρησει το εξης..μετα απο συνεχες πλακωμα του αυτοκινητου, μολις το χαλαρωσω αλλα συνεχιζω να πηγαινω πορεια κανονικα, η θερμοκρασια του νερου θα πεσει απο μονη της κατω απο τους 90 (γυρω στο 85) και μετα θα επανελθει.αυτο γιατι μπορει να συμβαινει?
alexandros 207 Rallye - Παρ 07 Ιαν 2011, 17:14:39
Θέμα δημοσίευσης:
sakis_rc έγραψε:
παιδια εγω μερικες φορες εχω παρατηρησει το εξης..μετα απο συνεχες πλακωμα του αυτοκινητου, μολις το χαλαρωσω αλλα συνεχιζω να πηγαινω πορεια κανονικα, η θερμοκρασια του νερου θα πεσει απο μονη της κατω απο τους 90 (γυρω στο 85) και μετα θα επανελθει.αυτο γιατι μπορει να συμβαινει?

λογικα αυτο που λες γινεται γιατι απο τις μεγαλες θερμοκρασιες λογο πλακωματος τα νερα κυκλοφορουν φουλ
οταν το χαλαρωσεις οι θερμοκρασιες πεφτουν αλλα μεχρι να κλεισει ο θερμοστατης εχει πεσει λιγο η θερμοκρασια Wink
εχω δει κατι αντιστοιχο στο δικο μου
οταν απο χαμηλες ταχυτητες-κινηση μπω εγνατια και ανοιξω 150-180χμ βλεπω πεφτει στους 80 και επανερχεται μετα απο λιγο

πες μου κι εσυ τωρα γιατι αργει να ανεβασει θερμοκρασια Rotfl Laughing
sakis_rc - Παρ 07 Ιαν 2011, 19:04:12
Θέμα δημοσίευσης:
sakis_rc έγραψε:

λογικα αυτο που λες γινεται γιατι απο τις μεγαλες θερμοκρασιες λογο πλακωματος τα νερα κυκλοφορουν φουλ
οταν το χαλαρωσεις οι θερμοκρασιες πεφτουν αλλα μεχρι να κλεισει ο θερμοστατης εχει πεσει λιγο η θερμοκρασια Wink
εχω δει κατι αντιστοιχο στο δικο μου
οταν απο χαμηλες ταχυτητες-κινηση μπω εγνατια και ανοιξω 150-180χμ βλεπω πεφτει στους 80 και επανερχεται μετα απο λιγο

πες μου κι εσυ τωρα γιατι αργει να ανεβασει θερμοκρασια Rotfl Laughing
το κανει για να μας ταλαιπωρει.το σπιτι μου ειναι στα προαστια της θεσσαλονικης και για να κατεβω στη σχολη ειναι 11 χλμ απο τα οποια τα 8 κατηφορα.κανω ολο αυτο το δρομο τωρα το χειμωνα, παρκαρω στη σχολη και ακομα ανασαινω και βγαινει καπνος..για το λαδι δεν το συζητω...τερμα κατω Razz
groupN - Παρ 07 Ιαν 2011, 22:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
sakis_rc έγραψε:

αυτο συμβαινει γιατι απο την πολυ ταχυτητα χτυπαει πιο δυνατα ο αερας στο ψυγειο και στο κρυωνει παρα πολυ, πιο πολυ απ'οτι πρεπει, λογο χειμωνα. βγαλε λιγη ωρα το χερι σου εξω απο το παραθυρο και θα καταλαβεις. ακριβως το αντιθετο γινεται οταν οδηγας μεσα σε κινηση. ειναι συνεχεια η θερμοκρασια τερμα πανω επειδη δεν το χτυπαει ο αερας και αναβουν τα βεντιλατερ τα οποια κρυωνουν οσο χρειαζεται το ψυγειο
makis106 - Παρ 07 Ιαν 2011, 22:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
sakis_rc έγραψε:
το κανει για να μας ταλαιπωρει.το σπιτι μου ειναι στα προαστια της θεσσαλονικης και για να κατεβω στη σχολη ειναι 11 χλμ απο τα οποια τα 8 κατηφορα.κανω ολο αυτο το δρομο τωρα το χειμωνα, παρκαρω στη σχολη και ακομα ανασαινω και βγαινει καπνος..για το λαδι δεν το συζητω...τερμα κατω Razz

Ακριβώς γι' αυτό, επειδή είναι κατηφόρα και δεν έχει φορτίο ο κινητήρας. Ειδικά αν το πας και ρολλαριστό, που είναι το πιο πιθανό, μπορεί να κάνεις και 108 χιλόμετρα και ο δείκτης να μην ξεκουνηθεί. Καθώς στο ρολάρισμα, δεν υπάρχει καύση. (και φυσικά η κατανάλωση είναι μηδενική Exclamation )
john01 - Δευ 10 Ιαν 2011, 21:55:10
Θέμα δημοσίευσης: help....προβλημα με θερμοκρασια.
παιδια ειμαι καινουριος στο forum και θα θελα να με βοηθησετε με ενα προβλημα που εχω. Ξαφνικα πριν απο 5 μερες βαζω μπρος το αμαξι μου (peugeot 207cc) και μου βγαζει ενδειξη stop και η θερμοκρασια του κυκλωματος ψυξης ακαριαια στο full στο κοκκινο μεσα σε 2 δευτερολεπτα. Ελεγχω το υγρο και βλεπω οτι ειχε τελειωσει ολο. Βλεπω οτι δεν υπαρχει διαρροη απο καπου. Αγοραζω παραφλου, το αναπληρωνω, κανω και εξαερωση που μου πε καποιος με αναμμενη τη μηχανη.. (απο εναν σωληνα που φενετε να πηγαινει προς την καμπινα μεσα) οσο εκανα εξαερωση εβγαζε ζεστο παραφλου και μετα απο λιγο καναβιδωσα την ταπα. Επισης ειχα και το καλοριφερ τερμα ανοιχτο. Δε μπορω να καταλαβω. Ακομη τα ιδια...stop και η θερμοκρασιας ανεβενει στο full. Μου ειπε καποιος οτι ισως να κολλησε ο θερμοστατης. Το βεντιλατερ ανοιγει σχεδον ακαριαια και δουλευει ακομη και 10 λεπτα αφου σβησω το αμαξι. Εσεις τι λετε? Μηπως απο την ελλειψη υγρου πηρε τιποτα αερα και δεν εκανα μετα κατι σωστα? Μηπως κολλησε θερμοστατης, υπαρχει καμια περιπτωση να ξεκολλισει καπως....πχ αν τον χτηπισω με κατι κτλ? Φλατζα δε πιστευω να μου καψε γιατι δε το κινω το αμαξι μου απο τοτε, απλως το αφησα ετσι κατω απο το σπιτι μου.
groupN - Δευ 10 Ιαν 2011, 23:37:08
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη με κρυα μηχανη σου βγαζει τερμα θερμοκρασια η αφου δουλεψει και μετα; αν κολλησε ο θερμοστατης θελει αλλαγη αλλα καλυτερα να το πας στο συνεργειο με οδικη βοηθεια μην το κινεις. ενας φιλος εχει το cc και του εκανε κατι τρελα σαν εσενα. το ειχε ενα μηνα στην αντιπροσωπια για να το φτιαξουν. εχω ακουσει και απο αλλους οτι ειναι προβληματικα γενικα τα cc
john01 - Τρι 11 Ιαν 2011, 00:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
ok μπορει....αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση...δεν το ελεγξα το υγρο εγω. Αν δε μοθ τελειωνε δηλαδη θα τα ειχα γλιτωσει ολα αυτα. Γενικα αλλα προβληματα δεν ειχα.....κατι τριγμους με οροφη κατι ψηλα τα οποια μου τα ρυθμισαν. Το μοναδικο πραγμα που εχω κανει εγω ειναι να αλλαξω το φιλτρο αερα (εβαλα ενα της kn). Οταν βαζω μπρος τη μηχανη μου ανεβενει η θερμοκρασια αποτομα στο κοκκινο μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα και αναβει το stop και ανοιγει το βεντιλατερ. Οταν εχω απλως τον διακοπτη ανοιχτο...τοτε ολα οκ δεν ανεβενει τερμα.
plaketokofths - Σαβ 16 Απρ 2011, 17:11:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έχω το εξής προβλημα στο σαξό. Ο δείκτης της θερμοκρασίας του ψυκτικού εχει την τάση ενω ανεβαίνει αναλογικά προς την μέση, ξαφνικά να ανεβοκατεβαινει σαν τρελλός και ηρεμεί και ξανά το ίδιο. Φαινεται να δείχνει σωστά αλλά ανεβοκατεβαινει, και τον τελευταιο καιρό περνάει ελάχιστα την μέση, οπως φαινεται παρακατω στην εικόνα! Ενω πιο παλια εφτανε ακριβώς ως την μέση.
Σε ακραίες καταστασεις, οπου οι εξωτερικές θερμ ειναι μεγάλες, σε κίνηση και σταματα ξεκινα σε ανηφορα μου χει φτάσει και 3 φορες στα 3/4.

Σήμερα, τοποθέτησα ενα διαγνωστικό και διαπιστωσα ότι το ψυκτικο ζεσταθηκε φυσιολογικα απο κρυο που ήταν, ο θερμοστάτης ανοιξε σε φυσιολογική θερμοκρασία και μετά απο λίγο μπήκαν και τα βεντιλατέρ.
Ομως η ενδειξη στο διαγνωστικό εφτασε ως 48 κελσιου και πηγαινε απο 46 ως 48 ολη την ωρα, ενω το αμαξι ειχε 90+. and now wtf?

Σε οτι αφορά το ψυκτικό ξέρω ότι η ενδειξη καταλήγει στο όργανο του καντραν μέσω του εγκεφάλου, ο οποίος με την σειρά πέρνει σημα απο την βαλβίδα θερμοκρασίας! Το δε κοκκινο λαμπάκι, που δεν εχει ανάψει ποτε περνει απο ξεχωριστό αισθητήρα που βρίσκεται σε αλλο σημείο του κυκλώματος ψύξης. Αν ειναι ετσι οπως τα λεω, πως γίνεται το καντραν να δειχνει σωστά, παρότι ανεβοκατεβαινει μερικές φορές και το διαγνωστικό να κολλάει στους 48?
groupN - Σαβ 16 Απρ 2011, 21:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον θες θερμοστατη καινουριο. τυχαινει οταν χαλαει να κολλαει ανοιχτος και να κρυωνει συνεχεια τη μηχανη. οπως και το αντιθετο να μην ανοιγει και να υπερθερμαινεται η μηχανη
GEMI - Σαβ 16 Απρ 2011, 21:32:16
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω, υπάρχει φούσκα βεντιλατέρ που να ανοίγει πιο νωρίς ή καμιά ανάλογη πατέντα που να έχει κανει κανείς ?
plaketokofths - Σαβ 16 Απρ 2011, 22:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαμπη πως το συμπεραινεις αυτο για τον θερμοστατη; προσωπικα δεν νομιζω εφοσον το νερο κυκλοφορει σε καταλληλη θερμ οτι εχει προβλημα. Η πραγματικη θερμ δειχνει οκ, ενδειξεις εχω λαθος.

Σε οτι αφορα το κυκλωμα των βιντιλατερ δεν εχω κανει κατι και φαινεται οκ.
nikolas206gti - Σαβ 16 Απρ 2011, 23:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αν η θερμοκρασια σου δουλευει εκει που δειχνει η φωτο μια χαρα ειναι. Καλου κακου αλλαξε εναν θερμοστατη. Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο ουτε κοστιζει. Wink
groupN - Κυρ 17 Απρ 2011, 20:30:35
Θέμα δημοσίευσης:
GEMI έγραψε:
Να ρωτήσω, υπάρχει φούσκα βεντιλατέρ που να ανοίγει πιο νωρίς ή καμιά ανάλογη πατέντα που να έχει κανει κανείς ?

μπορεις να βαλεις πιο χαμηλο θερμοστατη 5-6 βαθμους ειναι μια χαρα για το καλοκαιρι αλλα οχι παρακατω γιατι μετα το χειμωνα δεν θα ζεσταινεται. ο μανισιος ειναι 89 νομιζω ενας 82-84 ειναι καλα. εγω εχω βαλει 78 γιατι δεν ειχα βρει αλλα το χειμωνα αργει πολυ να ζεσταθει και δεν ειναι καλο για το μοτερ. μου αναβει λαμπακι μηχανης αλλα το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει.
διαφορα θα δεις μονο σε μεγαλες διαδρομες, αμα το πλακωνεις την κατεβαζει πιο γρηγορα την θερμοκρασια αλλα σε κινηση μεσα στην πολη ειναι το ιδιο δεν αλλαζει κατι σε σχεση με μαμα
plaketokofths - Κυρ 17 Απρ 2011, 20:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
GEMI έγραψε:

μπορεις να βαλεις πιο χαμηλο θερμοστατη 5-6 βαθμους ειναι μια χαρα για το καλοκαιρι αλλα οχι παρακατω γιατι μετα το χειμωνα δεν θα ζεσταινεται. ο μανισιος ειναι 89 νομιζω ενας 82-84 ειναι καλα. εγω εχω βαλει 78 γιατι δεν ειχα βρει αλλα το χειμωνα αργει πολυ να ζεσταθει και δεν ειναι καλο για το μοτερ. μου αναβει λαμπακι μηχανης αλλα το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει.
διαφορα θα δεις μονο σε μεγαλες διαδρομες, αμα το πλακωνεις την κατεβαζει πιο γρηγορα την θερμοκρασια αλλα σε κινηση μεσα στην πολη ειναι το ιδιο δεν αλλαζει κατι σε σχεση με μαμα

Δεν βρίσκω το λόγο κάποιος να βάλει θερμοστάτη που να ανοιγει σε χαμηλότερη θερμοκρασία, εφόσον το προβλημα αν υπάρχει ειναι από τους 90 και πάνω. Αν κι εμένα το προβλημα μου ακόμα δεν το εχετε εντοπίσει. Confused Οταν λες λαμπάκι μηχανής, εννοείς το τσεκ engine? Shocked

nikolas206gti έγραψε:
Αν η θερμοκρασια σου δουλευει εκει που δειχνει η φωτο μια χαρα ειναι. Καλου κακου αλλαξε εναν θερμοστατη. Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο ουτε κοστιζει. Wink

Θα αλλάξω και θερμοστάτη και βαλβδίδα, αν και πιστεύω οτι απλά κάτι δεν κάνει σωστή επαφή και πολύ φοβάμαι ειναι η φύσα του καντράν. btw η θερμοκρασία στα τριφυσα δεν ειναι εκεί, ειναι μαξ στη μέση, εμένα τοσο καιρο χειμώνα καλοκαίρι ως την μέση ήταν...
groupN - Κυρ 17 Απρ 2011, 20:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Μπαμπη πως το συμπεραινεις αυτο για τον θερμοστατη; προσωπικα δεν νομιζω εφοσον το νερο κυκλοφορει σε καταλληλη θερμ οτι εχει προβλημα. Η πραγματικη θερμ δειχνει οκ, ενδειξεις εχω λαθος.

να αλλαξεις ενα θερμοστατη δεν θα σου κοστισει, 8 ευρω κανει, βαλβιδα δεν χρειαζεται. οι ενδειξεις ειναι λαθος λογω διαγνωστικου, απ'οτι θυμαμαι και στο δικο μου δεν τις εδειχνε σωστα οταν το ειχα μετρησει. εκανε και σε μενα κατι σκαμπανεβασματα ο θερμοστατης περιεργα και ζεσταινοταν πολυ γρηγορα, τελικα ειχε προβλημα και το καταλαβα οταν τον αλλαξα. στο να παει η βελονα οπως λες στα 3/4 δεν ειναι φυσιολογικο παντως. εκει που ειναι στη φωτο ειναι το μεγιστο που αναβει και το βεντιλατερ. αλλαξε τον γιατι τωρα που καλοκαιριαζει αμα αναβεις και κλιματισμο θα γινει πιο εντονο το προβλημα. εγω ετσι το καταλαβα, δεν κρυωνε με τιποτα και σε μεγαλες διαδρομες ακομα εμενε πανω απο την γραμμη η βελονα. μαλ***α δεν ειναι να δεις την βελονα στο κοκκινο καμμια μερα και να παθεις ζημια απο ενα τοσο μικρο πραμα!!! για το λαμπακι που λες ναι αυτο εννοω. οταν τον αλλαξεις πες μας αν ηταν οντως αυτο η οτι ειναι αν το βρεις το προβλημα
plaketokofths - Κυρ 17 Απρ 2011, 21:09:52
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

να αλλαξεις ενα θερμοστατη δεν θα σου κοστισει, 8 ευρω κανει, βαλβιδα δεν χρειαζεται. οι ενδειξεις ειναι λαθος λογω διαγνωστικου, απ'οτι θυμαμαι και στο δικο μου δεν τις εδειχνε σωστα οταν το ειχα μετρησει. εκανε και σε μενα κατι σκαμπανεβασματα ο θερμοστατης περιεργα και ζεσταινοταν πολυ γρηγορα, τελικα ειχε προβλημα και το καταλαβα οταν τον αλλαξα. στο να παει η βελονα οπως λες στα 3/4 δεν ειναι φυσιολογικο παντως. εκει που ειναι στη φωτο ειναι το μεγιστο που αναβει και το βεντιλατερ. αλλαξε τον γιατι τωρα που καλοκαιριαζει αμα αναβεις και κλιματισμο θα γινει πιο εντονο το προβλημα. εγω ετσι το καταλαβα, δεν κρυωνε με τιποτα και σε μεγαλες διαδρομες ακομα εμενε πανω απο την γραμμη η βελονα. μαλ***α δεν ειναι να δεις την βελονα στο κοκκινο καμμια μερα και να παθεις ζημια απο ενα τοσο μικρο πραμα!!! για το λαμπακι που λες ναι αυτο εννοω. οταν τον αλλαξεις πες μας αν ηταν οντως αυτο η οτι ειναι αν το βρεις το προβλημα

To ξαναεξηγώ!

1. Ο θερμοστάτης είτε ειναι ανοιχτός και κυκλοφορεί το νερό είτε οχι. Εμένα λοιπόν δεν εχει κανένα προβλημα οπως φαινεται.

2. Η βαλβίδα δίνει σηματοδοτεί τον εγκεφαλό. Το διαγνωστικό διαβάζει τον εγκεφαλο (lexia) και δεν κανει λάθος σε αυτα που διαβάζει. Το οργανο του καντραν δεν ειμαι σιγουρος αν εχει δικο του αισθητηριο, αν και νομίζω κι αυτο διαβάζει από τον εγκεφαλο.

Επίσης ούτε γρηγογορα ζεστενεται ουτε αργά! Ακομα οταν λειτουργεί ο κλιματισμός λόγω οτι λειτουργει η μεγάλη ταχύτητα των βεντιλατερ, πεφτει η θερμ στο 1/4, ακομα και σε καυσωνα στην κινηση! ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ! Και γενικα εν κινήσει πέφτει αρκετά κάτω απο την μέση η θερμοκρασια του ψυκτικου. Οποτε συνοψιζοντας!

1. To διαγνωστικό δείνχει οτι να ναι, σε σχεση με βελόνα.
2. Η βελόνα κάνει πανω κάτω για λιγο, σταθεροποιειται, και μετα ξανα τα ιδια και παει λέγοντας.
groupN - Κυρ 17 Απρ 2011, 21:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
οπως τα λες αφου και μεσα σε κινηση με κλιματισμο πεφτει εισαι οκ, δεν εχεις προβλημα τοτε. το διαγνωστικο δειχνει οτι να'ναι σιγουρα. με τον καιρο θα φανει, καλο ψαξιμο σου ευχομαι και αν το βρεις πες μας τι ηταν
plaketokofths - Κυρ 17 Απρ 2011, 21:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
οπως τα λες αφου και μεσα σε κινηση με κλιματισμο πεφτει εισαι οκ, δεν εχεις προβλημα τοτε. το διαγνωστικο δειχνει οτι να'ναι σιγουρα

χμ, θα το ψάξω για το διαγνωστικό! Μου κάνει εντύπωση!
Randy - Τετ 31 Αύγ 2011, 17:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ποση ποσοτητα παραφλου παιρνει το 206 και μεχρι που γεμιζουμε ?

Γιατι δε βλεπω να λεει καπου Max.
Steve - Τετ 31 Αύγ 2011, 21:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Ποση ποσοτητα παραφλου παιρνει το 206 και μεχρι που γεμιζουμε ?

Γιατι δε βλεπω να λεει καπου Max.
Kάτι λιγότερο από 5 λίτρα αν κάνεις πλήρη αλλαγή
BTS - Τετ 04 Απρ 2012, 09:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
Προς τους "χειριστές" ηλεκτρονικών συστημάτων ανταλλακτικών:

Έχω τη βαλβίδα βεντιλατέρ με κωδ. 0000126440 και θέλω να την αντικαταστήσω με κάποια που να ανοίγει σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τον κωδικό?
RoadRunner122 - Τετ 04 Απρ 2012, 10:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρο, σίγουρα αν πας spare service (ή και σε κάποιο άλλο ανταλλακτικατζίδικο) με τη βαλβίδα ανά χείρας, θα βρεθεί κάποια άλλη που να κλείνει σε λιγότερους *C.

Βιδώνει στο μοτέρ ή στο ψυγείο (M22)?

Σχεδόν όλα τα μαγαζιά (πέραν της αντιπροσωπείας) πουλάνε βαλβίδες της Vernet.

Τσέκαρε εδώ, στον κατάλογό της, επιλέγοντας "thermoswitch". Όλο και κάτι θα βρεις Wink
BTS - Τετ 04 Απρ 2012, 10:27:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Γιάννη.

Στο ψυγείο βιδώνει.

Θα ρίξω μια ματιά στον κατάλογο.
BTS - Τετ 04 Απρ 2012, 10:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
Την βρήκα!

Η σούπερ heavy duty αγωνιστική βαλβίδα που χρειάζομαι προέρχεται από το εικονιζόμενο όχημα:

Και μετά μου λέτε για τα ιταλικά... Laughing
iceage - Τετ 04 Απρ 2012, 17:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Την βρήκα!

Η σούπερ heavy duty αγωνιστική βαλβίδα που χρειάζομαι προέρχεται από το εικονιζόμενο όχημα:

Πρέπει να λες γι'αυτήν μάλλον
http://www.cesaro.fr/thermocontact--ventilateur-valeo-819755-179297.html
Αυτή είναι για βεντιλατέρ με δύο ταχύτητες. Βρήκες πιο χαμηλή από 93-97?
iceage - Τετ 04 Απρ 2012, 17:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
BTS έγραψε:
Την βρήκα!

Πρέπει να λες γι'αυτήν μάλλον
http://www.cesaro.fr/thermocontact--ventilateur-valeo-819755-179297.html
Αυτή είναι για βεντιλατέρ με δύο ταχύτητες. Βρήκες πιο χαμηλή από 93-97?

Άσε βρήκα και αυτήν
http://www.cesaro.fr/thermocontact--ventilateur-valeo-819754-179296.html
iceage - Σαβ 07 Απρ 2012, 18:49:10
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Προς τους "χειριστές" ηλεκτρονικών συστημάτων ανταλλακτικών:

Έχω τη βαλβίδα βεντιλατέρ με κωδ. 0000126440 και θέλω να την αντικαταστήσω με κάποια που να ανοίγει σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τον κωδικό?

Έχεις βεντιλατέρ με μία ταχύτητα?
Αν ναι δεν πιστεύω να λες για την βαλβίδα TS1714 (93/91)? Και μετά λέμε γιατί τα βεντιλατέρ στα ιταλικά δουλεύουν υπερωρίες. Αν παίρνουν στου 93 και κόβουν στους 91.
Έχει και την TS 1627 (95/86) μάλλον αυτήν θα λες.
BTS - Σαβ 07 Απρ 2012, 19:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
Την 1772 πήρα Γιώργο, για Fiat Scudo. Very happy

Ανοίγει 93 πρώτη σκάλα και 97 δέυτερη (τώρα έχω μόνο μία σκάλα, στους 97).

Υγ. Την πάνω διαρροή του ψυγείου την έκλεισα και άφησα χώρο στο δοχειάκι, αλλά συνεχίζει να χάνει ...διακριτικά από κάπου αλλού.
iceage - Σαβ 07 Απρ 2012, 19:34:49
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Την 1772 πήρα Γιώργο, για Fiat Scudo. Very happy

Ανοίγει 93 πρώτη σκάλα και 97 δέυτερη (τώρα έχω μόνο μία σκάλα, στους 97).

Υγ. Την πάνω διαρροή του ψυγείου την έκλεισα και άφησα χώρο στο δοχειάκι, αλλά συνεχίζει να χάνει ...διακριτικά από κάπου αλλού.

Και εγώ αυτήν έβαλα στο Ordonez. Είναι στο κουτί του ακόμη αν δεν βρεις άκρη .... σε περιμένει αν θες.
http://www.ordonez.es/busqueda/secciones/ficha.php?id=1079

Atmovat - Σαβ 16 Φεβ 2013, 15:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα,έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία σε ένα 106 1300 Rallye.

Την Παρασκευή έκανα μια διαδρομή χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και μου ανέβασε θερμοκρασία (ακόμα και το λαμπάκι άναψε).Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ μέχρι την Τρίτη που γύρισα και συμπλήρωσα με νερό (πήρε πάνω από λίτρο),ή θερμοκρασία έπεσε αλλά όχι σε νορμαλ επίπεδα.Όταν το ξαναδούλεψα ανέβασε και πάλι θερμοκρασία (λαμπάκι).Παρασκευή πρωί το πήγα συνεργείο για εξαέρωση και η θερμοκρασία πήγε στα νορμαλ επίπεδα.
Σήμερα όμως έκανε πάλι τα ίδια,έχω την εντύπωση πως περνάει το νερό μέσα στο λάδι.Άνοιξα την τάπα του λαδιού και είδα αυτό το κολώδες κίτρινο σαν αφρό,νομίζω πως είναι σημάδι σωστά;

Πάω για αλλαγή φλάτζας;
Υπάρχει περίπτωση παρά την ελάχιστη χρήση να έχει αρχίσει η διάβρωση σε κουζινέτα κλπ;
Πόσο θα κοστίσει η εργασία και τα υλικά;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις
Ευχαριστώ
vasilisalessia - Σαβ 16 Φεβ 2013, 19:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
φλατζα..μη το βαζεις μπρος...!τωρα ποσο κοστιζει θα σου πουνε τα παιδια
Atmovat - Σαβ 23 Φεβ 2013, 13:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά φλάντζα ήταν...
Η θερμοκρασία είναι σταθερή αλλά στο όργανο είναι λίγο κάτω από την γραμμούλα που ανάβει το βεντιλατερ,έτσι είναι και νορμαλ;
Rallyestas - Δευ 07 Οκτ 2013, 13:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
εχει μια βδομαδα που αλλαξα τα πρωτα λαδια μετα το στρωσιμο στο 207 rallye μου... την επομενη πηγα ενα ταξιδι για να το πατησω και λιγο και παρατηρησα οτι η θερμοκρασια νερου στο κοντερ δεν πηγαινε 90 ηταν αναμεσα στο 80 και στο 90 και οσο το ανοιγα 150 και πανω εφτανε προς το 80 και ανεβαινε μεχρι τα μισα πριν το 90 παλι....ειπα μπορει να γινεται και θα το δω και στην πολη....στην πολη τωρα δεν μπορω να κρινω και πολυ γιατι κανω πολυ μικρες διαδρομες και παλι κατω απο 90 ειναι...αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι πριν αλλαξω τα λαδια πηγαινε στο 90 ο δεικτης...ειναι λογικο αυτο? ή πρεπει να με ανυσηχει? ευχαριστω προκαταβολικα!
Samer - Δευ 07 Οκτ 2013, 14:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
εχει μια βδομαδα που αλλαξα τα πρωτα λαδια μετα το στρωσιμο στο 207 rallye μου... την επομενη πηγα ενα ταξιδι για να το πατησω και λιγο και παρατηρησα οτι η θερμοκρασια νερου στο κοντερ δεν πηγαινε 90 ηταν αναμεσα στο 80 και στο 90 και οσο το ανοιγα 150 και πανω εφτανε προς το 80 και ανεβαινε μεχρι τα μισα πριν το 90 παλι....ειπα μπορει να γινεται και θα το δω και στην πολη....στην πολη τωρα δεν μπορω να κρινω και πολυ γιατι κανω πολυ μικρες διαδρομες και παλι κατω απο 90 ειναι...αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι πριν αλλαξω τα λαδια πηγαινε στο 90 ο δεικτης...ειναι λογικο αυτο? ή πρεπει να με ανυσηχει? ευχαριστω προκαταβολικα!

Λογικο ειναι. Θα το εκανε και πριν αλλα εσυ δεν το παρατηρησες.
marios_207_GT - Δευ 07 Οκτ 2013, 16:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι δουλευει, μαλλον στην εθνικη απο τη μπολικη ροη αερα ψυχετε και με το παραπανω το νερο, παντος κι εμενα ετσι ακριβως δουλευει.
TeraBite - Τρι 04 Φεβ 2014, 00:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ ελπίζω να είναι το σωστό thread, εδω και 2~3 βδομάδες μου έχει κολλήσει θερμοστάτης ευτυχώς στο ανοιχτό αλλά με τα κρύα τις τελευταιές μέρες δεν έχω και καλοριφερ και είπα να το φτιάξω αλλά στην Peugeot μου είπαν κάτι κουλά ότι θέλει ξηλώμα η μισή μούρη και είναι βαριά η λυπητερή... Ισχύει κάτι τετοιο, ξέρει κανείς που είναι ο θερμοστάτης στον κινητήρα της BWM?
makis106 - Τρι 04 Φεβ 2014, 00:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θερμοστάτης ειναι ελεγχομενος απο τον εγκεφαλο, και ειναι οπως κοιτας τον κινητηρα, στα δεξιά του, περιπου πισω απο το φιλτρο λαδιού. ειναι ολοκληρο εξαρτημα, (κατι σαν ενα πλαστικο καβουκι).
Πάντως εχω δει να τον αλλαζουν και χωρις να ξηλωσουν τη μουρη. Πηγαινε ρωτα και πουθενα αλλου...
TeraBite - Τρι 04 Φεβ 2014, 00:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ο θερμοστάτης ειναι ελεγχομενος απο τον εγκεφαλο, και ειναι οπως κοιτας τον κινητηρα, στα δεξιά του, περιπου πισω απο το φιλτρο λαδιού. ειναι ολοκληρο εξαρτημα, (κατι σαν ενα πλαστικο καβουκι).
Πάντως εχω δει να τον αλλαζουν και χωρις να ξηλωσουν τη μουρη. Πηγαινε ρωτα και πουθενα αλλου...

Τhanks, θα ρωτήσω και αλλού, μου φάνηκε λίγο υπερβολή όλα αυτά ξήλωμα για θερμοστάτη.
makis106 - Τρι 04 Φεβ 2014, 00:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει νοημα να ξηλωθει η μουρη, δε θα δωσει χερι. εκει πισω που ειναι, ειτε με τη μουρη πανω, ειτε οχι, τον ιδιο χωρο εχει ο τεχνικος να δουλεψει.
marios_207_GT - Σαβ 08 Φεβ 2014, 00:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωριζει κανεις για καποια συνεργεια που εχουν μηχανημα που αναπτυσει πισεση στο κυκλωμα του ψυκτικου (παραφλου) ωστε να βρουμε απο που χανει? Χανω περιπου 50ml ανα 300km και δεν ειναι απο αντλια νερου. Υπαρχει καποιος κινδυνος απο αυτα τα μηχανηματα? Οποιος εχει να μου προτεινει κατι ευπροσδεκτο.
SAKIS-LEMANS - Σαβ 08 Φεβ 2014, 07:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Γνωριζει κανεις για καποια συνεργεια που εχουν μηχανημα που αναπτυσει πισεση στο κυκλωμα του ψυκτικου (παραφλου) ωστε να βρουμε απο που χανει? Χανω περιπου 50ml ανα 300km και δεν ειναι απο αντλια νερου. Υπαρχει καποιος κινδυνος απο αυτα τα μηχανηματα? Οποιος εχει να μου προτεινει κατι ευπροσδεκτο.

συνήθως την τρως απο το σωληνακι πάνω στην τουρμπίνα, όπως και με τα λαδια....

αλλαξέ το και κανε το αεροπορικού τύπου, και μετά κάνε το ίδιο και των λαδιών
TeraBite - Πεμ 15 Μάϊ 2014, 07:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή είχα ρωτήσει και παλιότερα σε αυτό το thread. Πήγα για αλλαγή θερμοστάτη. Μου είπε οτι στον μοντέλο μου αλλάζεται ολοκληρο το κομμάτι που είναι ο θερμοστάτης και το κόστος μαζί με την εργασία και αλλαγή υγρά, όλα μαζί, 180€. Μου φαινονται λίγο πολλά....
marios_207_GT - Πεμ 15 Μάϊ 2014, 09:37:40
Θέμα δημοσίευσης:
100 είχα δώσει εγώ χωρίς να αλλάξω το αντιψυκτικό
TeraBite - Κυρ 01 Ιούν 2014, 21:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ι need some help...

Είχα κολλημένο στο ανοιχτό θερμοστάτη, γίνεται αλλαγή θερμοστάτη μετά από 3 μέρες αρχίζει του κεφαλιού του σε στάση ή κίνηση στην πόλη φτάνει 90 (αργεί αρκετά), όταν ρολάρω μπορεί να πάει και στα 60. Μου λένε στην Peugeot ότι μπορεί να φταίει που έχω xenon και led και βραχυκυκλώνει (τα έχω 2 χρόνια πάνω αλλά ΟΚ είπα να τους κάνω την χάρη), τα ξηλώνω και μου αλλάζουν και 2ο θερμοστάτη δουλεύει 2 μέρες κομπλέ και σήμερα πάλι τα ίδια.

Καμιά ιδέα τι άλλο μπορεί να είναι? Τι να πώ να τσεκάρουμε γιατί αν δεν βάλει και ο πελάτης λίγο το χεράκι του δεν τελειώνει ποτέ αυτή η κολόνια...

Υπόψιν μετά από τρακάρισμα το καλοκαίρι έχω αλλάξει τα πάντα (ψυγείο, βεντιλατέρ, σωληνώσεις, όλο το air-condition, όλα καινούργια)...
nick sapanidis - Δευ 08 Σεπ 2014, 19:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά! Χθες γυρνώντας σπίτι και αφού έριχνε πολύ βροχή ξαφνικά η θερμοκρασία ανέβηκε τέρμα για λίγα δευτερόλεπτα, μου έβγαλε μνμ stop vehicle χωρίς να ανάψει check και αμέσως μετά έπεσε στα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Επιςης Είχα το καλοριφέρ αναμενό για να ξεθωλοσουν τα τζάμια! Τα νερά είναι όλα οκ! Μετά από αυτό το αμάξι (207 rc) δούλευε κανονικά χωρίς πρόβλημα! Το σύνδεσα με διαγνωστικο στην Peugeot και δεν έβγαλε τίποτα! Σήμερα πάλι μου το έκανε με βροχή! Έπαθα αυτό ακριβώς εδώ χωρίς το check http://youtu.be/z_n59aVTu9I . Καμία γνώμη; Θερμοστατης;
drdino - Δευ 08 Σεπ 2014, 21:16:57
Θέμα δημοσίευσης:
Aαισθητήρας θερμοκρασίας.
nick sapanidis - Δευ 08 Σεπ 2014, 22:21:49
Θέμα δημοσίευσης:
Και γιατί να το παθαίνει όταν βρέχει; Μήπως βραχικυκλωνει;
nick sapanidis - Παρ 26 Σεπ 2014, 13:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά άλλαξα αισθητήρα θερμοκρασίας αλλά πάλι τα ίδιο συμβαίνει. Θερμοστάτης;
reselie-206 - Παρ 26 Σεπ 2014, 13:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Eμένα όταν μου το είχα κάνει ήταν ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεξιά στη κεφαλή όπως κοιτάς απο μπροστά.... Συγκεκριμένα ήταν το φισάκι που δέν έκανε καλή επαφή!
nick sapanidis - Παρ 26 Σεπ 2014, 14:15:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω δεν ξέρω! Οι θερμοκρασίες είναι όλα οκ αλλά όταν βρέχει αρκετά τότε το παρουσιάζει!
nick sapanidis - Παρ 26 Σεπ 2014, 15:11:11
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή τι φορά τα νερά αδειάσαν! Έκανε εκκένωση!
Driver ///M - Παρ 26 Σεπ 2014, 22:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον για φλατζα κεφαλης ακουγεται.
Steve - Παρ 26 Σεπ 2014, 22:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Μαλλον για φλατζα κεφαλης ακουγεται.
Μάλλον θα πήγαν στο βουνό.
nick sapanidis - Σαβ 27 Σεπ 2014, 00:09:40
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked τι λέτε ρε παιδιά;
TeraBite - Κυρ 08 Φεβ 2015, 17:59:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ας αναστήσω λίγο το thread, πριν 2~3 μήνες αλλάξα θερμοστάτη (είχε κολλήσει ανοιχτός), πλύσιμο σε ψυγείο, παγουρια τα πάντα.

Πριν μερικές μέρες τι να δω? Ξανα τα ίδια θερμοκρασία 0 και μόνο σε στάση ανεβαίνει, και ψιλιάζομαι ότι είναι πάλι θερμοστάσης...

Η πλάκα είναι στην Peugeot μου άρχισαν ότι φταίνε τα xenon κτλ κτλ και αρνούνται να μου τον αλλάξουν με εγγυήση (τα φοράω +2 χρόνια και μονο τελευταία άλλαξα λάμπες παίζει, το πολύ κανένα μήνα). Το ερωτημα μου είναι πόσο βάση έχει αυτό? Να το κυνηγήσω αν μου λένε παπ***ές?
Apostolos-106 rallye - Δευ 09 Φεβ 2015, 02:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
Θερμοστάτης είναι πάλι, πες τους να τον αλλάξουν εφόσον έχεις εγγύηση ακόμα.
TeraBite - Δευ 09 Φεβ 2015, 02:26:06
Θέμα δημοσίευσης:
Apostolos-106 rallye έγραψε:
Θερμοστάτης είναι πάλι, πες τους να τον αλλάξουν εφόσον έχεις εγγύηση ακόμα.

Μαζί σου οτι είναι ο θερμοστάτης, η θεϊκή ατάκα είναι κόλλησε ανοιχτός γιατί έχω xenon και δεν το καλύπτει η εγγύηση Razz
TeraBite - Δευ 09 Φεβ 2015, 16:06:39
Θέμα δημοσίευσης:
Επιβεβαιωμένο σήμερα ότι είναι πάλι ο θερμοστάτης ανοιχτός... Παίζει το ενδεχόμενο που ισχυρίζονται για τα xenon ή παίζει καμιά άλλη βρομιά και δεν μου δίνουν εγγύηση, ούτε και το παραστατικό του ανταλλακτικού να πάω αλλού?
Mono AEK - Δευ 09 Φεβ 2015, 16:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
TeraBite έγραψε:
παίζει καμιά άλλη βρομιά και δεν μου δίνουν εγγύηση, ούτε και το παραστατικό του ανταλλακτικού να πάω αλλού?

geo1st487 - Κυρ 08 Μάρ 2015, 16:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
Josef έγραψε:
zzzleepy έγραψε:

Το παραφλού μπαίνει ατόφιο στο δοχείο. Το αντιψυκτικό (αντιπαγωτικό) πρέπει να αναμιγνύεται με ένα ποσοστό νερού, αναλόγως με την περιοχή που είσαι. Π.χ. λιγότερο νερό θα προσθέσει ένας που μένει στη Δράμα από έναν που μένει στην Αθήνα.

Το παραφλου ειναι άλλο και άλλο ειναι το αντιψυκτικό (αντιπαγωτικό);
Νομιζα οτι ειναι το ιδιο.
driver7 - Κυρ 08 Μάρ 2015, 17:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο πράγμα είναι απλώς έχει επικρατήσει να λέμε παραφλού το " παλιάς γενιάς" αντιψυκτικό, που έμπαινε μη αραιωμένο..

Τα νέας γενιάς τα αραιώνουμε με κατάλληλο νερό και μπαίνουν με αναλογία, που εξαρτάται από τι θέλουμε να πετύχουμε...

Γενικά είναι το ίδιο πράγμα...
TopGear - Πεμ 18 Ιούν 2015, 22:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα παρατήρησα τυχαία κάτι. Πήγαινα στη δουλειά και η βελόνα θερμοκρασίας έδειξε περίπου 120 βαθμούς. Δεν είχε χτυπήσει όμως το κόκκινο επάνω. Σταμάτησα κάπου και πάρκαρα. Μόλις έσβησα τη μηχανή, το βεντιλατέρ σταμάτησε να λειτουργεί μετά από 10'. Άνοιξα ύστερα από κάποιες ώρες να δω το δοχείο παραφλού, αλλά δεν είχε χάσει.

Τι παίζει να είναι αυτό; Σκέφτομαι να πάω στο μηχανικό αύριο.

Είχα A/C σε λειτουργία, δεν έτρεχα, δεν ανέβαζα στροφές. Το αμάξι συντηρείται τακτικά στα χιλιόμετρα που πρέπει. Παραφλού είχα βάλει το πράσινο Valeo το 2012 καλοκαίρι, λάδια κάθε 7.000-8.000 χλμ (Total Quartz 9000 5w-40), μπουζί κτλ επίσης όταν πρέπει. Φυσιολογική χρήση συνήθως, λίγες φορές γκάζια.

Είδα και στην προηγούμενη σελίδα κάτι για βροχές, παίζει να φταίει η σημερινή καταιγίδα; Αισθητήρα ψυχρής έχω αλλάξει εδώ και 2 χρόνια, θερμοστάτη μπορεί και ποτέ.
TopGear - Παρ 19 Ιούν 2015, 19:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
Σήμερα παρατήρησα τυχαία κάτι. Πήγαινα στη δουλειά και η βελόνα θερμοκρασίας έδειξε περίπου 120 βαθμούς. Δεν είχε χτυπήσει όμως το κόκκινο επάνω. Σταμάτησα κάπου και πάρκαρα. Μόλις έσβησα τη μηχανή, το βεντιλατέρ σταμάτησε να λειτουργεί μετά από 10'. Άνοιξα ύστερα από κάποιες ώρες να δω το δοχείο παραφλού, αλλά δεν είχε χάσει.

Τι παίζει να είναι αυτό; Σκέφτομαι να πάω στο μηχανικό αύριο.

Είχα A/C σε λειτουργία, δεν έτρεχα, δεν ανέβαζα στροφές. Το αμάξι συντηρείται τακτικά στα χιλιόμετρα που πρέπει. Παραφλού είχα βάλει το πράσινο Valeo το 2012 καλοκαίρι, λάδια κάθε 7.000-8.000 χλμ (Total Quartz 9000 5w-40), μπουζί κτλ επίσης όταν πρέπει. Φυσιολογική χρήση συνήθως, λίγες φορές γκάζια.

Είδα και στην προηγούμενη σελίδα κάτι για βροχές, παίζει να φταίει η σημερινή καταιγίδα; Αισθητήρα ψυχρής έχω αλλάξει εδώ και 2 χρόνια, θερμοστάτη μπορεί και ποτέ.

Τελικά είχε κολλήσει ο θερμοστάτης. Ήταν προβληματικός. Αλλάχτηκε μαζί και με το παραφλού και οκ πλέον (τουλάχιστον στα λίγα χιλιόμετρα που έκανα για να γυρίσω σπίτι όταν το πήρα).
ACE2007 - Κυρ 26 Ιούλ 2015, 00:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ένα 207 1.4 95ps εδώ και λίγους μήνες. Τον τελευταίο μήνα έχω παρατηρήσει αστάθεια στο ρελαντί. Σήμερα ήταν αρκετά πιο έντονη, έτσι ανοίγοντας το καπό για έλεγχο παρατήρησα ότι είχε χάσει παραφλού. Πήγα βενζινάδικο συμπλήρωσαμε σχεδόν 1 λίτρο παραφλού (έβαλα κόκκινο αφού δεν θυμόμουν τι είχε) και λάδι που χρειαζόταν (βρηκα 5-30 και έβαλα) και ξεκίνησα να φύγω. Το παγούρι εξωτερικά είχε πολλά άλατα και κατά τα λεγόμενα του βενζινά διαρροή στην ένωση των πλαστικών λίγο πιο πάνω από την γραμμή του max. Φεύγοντας σε λίγα λεπτά είχα θερμοκρασία 110 και το βεντυλατέρ να δουλεύει σαν τρελό με την θερμοκρασια να μην πέφτει κάτω από 95 βαθμούς. Μετά από 2 ώρες ξαναέβαλα μπροστα, σε 1 λεπτό πήγε 92 η θερμοκρασια και το έσβησα αμέσως. Το βεντυλατερ δούλευε πάλι για 10 λεπτά.
Γνώμες για το συμβαν? Θερμοστάτης ή πάμε για φλάντζα? Να σημειώσω ότι Τετάρτη - Πέμπτη έκανα 500 χιλιόμετρα Εθνική χωρις πρόβλημα. Παρασκευή δεν το κίνησα καθόλου και Σάββατο ακολούθησαν όσα ανέφερα.

Το αμάξι εχει γραπτή εγγύηση 1 έτους από τον έμπορο που το αγόρασα αλλά ούτως ή άλλως είχα κλείσει ραντεβού στην Peugeot αρχές Αυγούστου για σέρβις.
puglover - Κυρ 26 Ιούλ 2015, 00:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το 95αρι δεν εχει ακουστει να καιει φλατζες γενικα. Αλλα οι αρρυθμιες σε συνδυασμο με την απωλεια ψυκτικου ειναι ανησυχητικα. Ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι? Αν εχεις εγγυηση να απευθυνθεις κατευθειαν στον εμπορο που στο πουλησε.
ACE2007 - Κυρ 26 Ιούλ 2015, 11:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι στο πρόβλημα. Σήμερα το πρωί έβαλα πάλι μπροστά το αυτοκίνητο, την 1η φορά έσβησε. Έγινε ένας έλεγχος και το αντιψυκτικό είναι καθαρό (δεν έχει λάδια στο παγούρι), τα λάδια επίσης καθαρά και ξαναέβαλα μπροστά. Άσπρος καπνός δεν έβγαινε από την εξάτμιση, όμως πάλι σε 1-2 λεπτά η θερμοκρασία πήγε στους 95 βαθμούς και το βεντιλατέρ άρχισε πάλι να δουλεύει. Αποκλείεται να ήταν τέτοια η θερμοκρασία, το πολύ να ήταν πραγματικά 45-50 βαθμοί, ενώ στην αρχή είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για φλάντζα, πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στα ηλεκτρικά??? Αν έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή.
Mono AEK - Δευ 27 Ιούλ 2015, 12:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
θερμοστατη κοιταξες?
ACE2007 - Δευ 27 Ιούλ 2015, 17:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
Θερμοστάτης ήταν τελικά, αλλάχθηκε και είναι ok, βλέπω θερμοκρασίες 88-90 βαθμούς max, σήμερα που είχε 38 βαθμούς εξωτερική.

Εξακολουθώ να έχω ελαφριά αστάθεια στο ρελαντί όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο και το ξεκινάω ανοίγοντας μετά από λίγο το a/c. Ο μηχανικός δεν το είδε γιατί έβαζε μπροστά χωρίς να ανοίξει καθόλου το a/c μετά την εκκίνηση του κινητήρα (αφού άλλαξε την βαλβίδα θερμοστάτη). Πάω για καθάρισμα πεταλούδας και πιστεύω να λυθεί και αυτό.

Αυτό επίσης που μου μετέφερε ο μηχανικός είναι ότι τα 1.4 95ps έχουν μεταλλική φλάντζα και δεν εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα 1.4 90ps, αν και από χθες είχα καταλάβει ότι κάτι παίζει με τα ηλεκτρικά και δεν είναι θέμα φλάντζας το πρόβλημα.
rallaki-1 - Τετ 04 Ιαν 2017, 18:48:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή χρονιά σε όλους!

Το νερό τι θερμοκρασία πρέπει να παίζει?

Τον τελευταίο καιρό βλέπω 81 σταθερή και πάει αρκετές φορές στους 76 και ανεβαίνει πάλι (την βλέπω από το scangauge).
makis106 - Τετ 04 Ιαν 2017, 18:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα εισαι, τα ιδια, χρόνια τωρα!
driver7 - Πεμ 05 Ιαν 2017, 17:01:43
Θέμα δημοσίευσης:
Κάθε κάποιους μήνες κάνουμε την ίδια κουβέντα.
Έφτασε η ώρα και πάλι.... Razz

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες αυτές.
George S - Σαβ 07 Ιαν 2017, 19:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
καλη χρονια σε ολους! τη πεμπτη αφου εφτασα Αθηνα και ολα φαινονταν καλα χτηπησε η βελονα κοκκινο! κοιταξα μηπως δεν εχει παραφλου αλλα ειχε. παρολα αυτα του συμπληρωσα μισο λιτρο. κοιταω να δω μην εχει κοπει κανας ιμαντας ,τπτ ηταν οκ. αφου το αφησα να κρυψσει αρκετα και τελεινοντας τις δουλειες μου πηγα να το βαλω μπροστα ΚΡΥΟ αλλα παλι τα ιδια...... η βελονα στο κοκκινο......εβγαλα το πολο της μπαταριας 5-6 φορες τπτ .....τα ιδια .δυστυχως λογω της ημερας δεν μπορουσε να με εξηπηρετησει κανενα συνεργειο , και αφου ηρθε απογευμα. επησης η βελονα θερμ. λαδιου εδειχνε 105 β με κρυα μηχανη .... καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?
TopGear - Κυρ 08 Ιαν 2017, 10:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
George S έγραψε:
καλη χρονια σε ολους! τη πεμπτη αφου εφτασα Αθηνα και ολα φαινονταν καλα χτηπησε η βελονα κοκκινο! κοιταξα μηπως δεν εχει παραφλου αλλα ειχε. παρολα αυτα του συμπληρωσα μισο λιτρο. κοιταω να δω μην εχει κοπει κανας ιμαντας ,τπτ ηταν οκ. αφου το αφησα να κρυψσει αρκετα και τελεινοντας τις δουλειες μου πηγα να το βαλω μπροστα ΚΡΥΟ αλλα παλι τα ιδια...... η βελονα στο κοκκινο......εβγαλα το πολο της μπαταριας 5-6 φορες τπτ .....τα ιδια .δυστυχως λογω της ημερας δεν μπορουσε να με εξηπηρετησει κανενα συνεργειο , και αφου ηρθε απογευμα. επησης η βελονα θερμ. λαδιου εδειχνε 105 β με κρυα μηχανη .... καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?

Θερμοστάτης μια πιθανότητα.
George S - Κυρ 08 Ιαν 2017, 13:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
οοκ Χρηστο. θα βρεθει τι ειναι αυριο στο συνεργειο. δεν πιστευω να ειναι κοστοβορο
TopGear - Κυρ 08 Ιαν 2017, 19:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
George S έγραψε:
οοκ Χρηστο. θα βρεθει τι ειναι αυριο στο συνεργειο. δεν πιστευω να ειναι κοστοβορο

Αν αποδειχθεί θερμοστάτης, δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό.
rallaki-1 - Δευ 09 Ιαν 2017, 21:19:27
Θέμα δημοσίευσης:
George S έγραψε:

140 γνήσιος και 90 imitation.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι βάλανε imitation και τους χάλασε πάλι μετά από λίγο καιρό.
TopGear - Τρι 10 Ιαν 2017, 00:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
rallaki-1 έγραψε:
George S έγραψε:

140 γνήσιος και 90 imitation.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι βάλανε imitation και τους χάλασε πάλι μετά από λίγο καιρό.

Είχα την αίσθηση ότι ήταν λίγο φτηνότερος αλλά τελοσπάντων, μάλλον πάει όλο το σετάκι μαζί.

Αυτό άραγε αποδείχθηκε εν τέλει ότι έφταιγε;
vasil80 - Τρι 10 Ιαν 2017, 21:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
Οι τιμες ειναι σωστες και μη τσιγκουνευτεις για ιμιτασιον..προσπαθησε το τιμολογιο να ειναι στο ονομα σου και στην αποδειξη να γραφονται τα στοιχεια σου και τί εργασιες εγιναν ωστε να εχεις ενα χρονο εγγυηση απο τη Peugeot,χωρις αυτα,δεν εχει εγγυηση...
George S - Τετ 11 Ιαν 2017, 01:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ηταν αισθητηρας θερμοκρασιας νερου...
TopGear - Τετ 11 Ιαν 2017, 22:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν λίγο, πετάχτηκα κάπου με το αμάξι (κάπου 2 χλμ μακρυά). Σε κάποια φάση που σταμάτησα στο πλάι να απαντήσω στο τηλέφωνο, είδα η θερμοκρασία ανέβηκε στους 90 και μπήκε βεντιλατέρ. Προχώρησα λίγο, έπεσε 85, μετά από 5' ξανασταματάω με αναμμένη μηχανή, ξαναπάει στους 90 και μπαίνει βεντιλατέρ. Λέω τι στο καλό, πάω σε πιο ανοιχτό δρόμο χωρίς φανάρια, βλέπω πέφτει πχ 80 ή μπορεί και 78+.

Γυρνάω στην πιλοτή, το αφήνω κανά 5' στο ρελαντί, δε μου το ξανακάνει. Σβήνω, κοιτάω λάδια, αν στάζει κανά ψυγείο, παραφλού, δε βλέπω κάπου πτώση στάθμης.

Κολλημένος θερμοστάτης, τίποτε άλλο ή ούτε καν πρόβλημα; Θυμάμαι άλλαξα ίσως πριν κανά 2 χρόνια θερμοστάτη (και παραφλού) πάλι και βαλβίδα θερμοκρασίας το 2013 νομίζω. Δε μου ξεπερνάει τους 90+, απλά με παραξένεψε που τόσο καιρό δεν τους έφτανε γενικότερα και σήμερα ξαφνικά τους ισοφάρισε και μπήκε το βεντιλατέρ.
Mono AEK - Πεμ 12 Ιαν 2017, 10:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει κατι μια χαρα ειναι
TopGear - Πεμ 12 Ιαν 2017, 13:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
δεν εχει κατι μια χαρα ειναι

Το υποψιάστηκα, γιατί όταν χρειάστηκε να ξαναβγώ για 10' μετά από κανά 2ωρο, δε μου το έκανε. Απλά σκέφτηκα αφενός ότι το αμάξι έχει περίπου 120.000 χλμ και ίσως σιγά σιγά αρχίσουν θέματα φλάντζας-θερμοκρασίας κτλ και αφετέρου μην την άκουσε ο θερμοστάτης τώρα με τις παγωνιές και τα ζεστό-κρύο της μηχανής.
michaeldim96 - Δευ 16 Ιαν 2017, 16:08:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα, λοιπόν εγώ έχω ένα Peugeot 206 1.1 του 2002. Πριν λίγο καιρό έσπασε μια τάπα και έτρεχαν τα νερά. Με τις θερμοκρασίες δεν είχα κάποιο θεμα. Λίγο πιο πάνω από τους 90 άνοιγε το βεντιλατερ. Ωστόσο μετά την επιδιόρθωση της τάπας, το αμαξι ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία, (μέσα σε 10 λεπτά) πάει στους 120ο. Η Μηχανή μπορεί να είναι ακόμα κρύα, ενώ το βεντιλατερ δουλεύει στο φουλ για να ψύξει το αμαξι. Ο μηχανικός μου είπε ότι είναι φλάντζα. Νερά έχει μέσα, αλλά η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ εύκολα. Είναι όντως φλάντζα ή κάποιος θερμοστάτης.(ενώ η τάπα είχε σπάσει και δεν είχε νερό το αυτοκίνητο, το πήγα στο συνεργείο και η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 100 βαθμούς με αναμενο το βεντιλατερ). Μετά το συνεργείο κάνει αυτά τα "σχέδια". Επίσης μπορώ να βάλω διακοπτακι που να ανάβω εγώ το βεντιλατερ;
206_dim - Τρι 02 Μάϊ 2017, 14:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος

Πριν από 2 μήνες, ενώ οδηγούσα, το 206 ανέβασε θερμοκρασία στο τέρμα για 2 δευτερόλεπτα και την έριξε αμέσως. Αυτό το έκανε 3-4 φορές. Άλλαξα θερμοστάτη και 2 μέρες μετά, ενώ ήμουν ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ με σβηστή μηχανή για πάνω από 15 λεπτά, άνοιξε βεντιλατέρ, έσβησε σε 2 δευτερόλεπτα και έφτασε ξανά η θερμοκρασία στα κόκκινα. Άλλαξα ΚΑΙ βαλβίδα θερμοκρασίας.
Το θέμα φαινόταν κομπλέ αλλά προχθες εκεί που οδηγούσα, ακούω βεντιλατέρ στους 70 και ξανά η θερμοκρασία στο Θεό για 2 δευτερόλεπτα και ξανά κάτω. Από εκείνη την μέρα το αμάξι δεν ξεπερνάει με τίποτα τους 70 βαθμούς. Σταθερά 68-70. Άντε μέχρι 75. Βεντιλατέρ δεν ξανακούστηκε.
Κοντεύω να τρελαθώ παιδιά!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες