Miltellas έγραψε: |
Ορισμένα μοντέλα 206 έχουν ηλεκτρονικό γκάζι. Κοροϊδεύαμε την VW αλλά τελικά μας την "έφερε" και η Peugeot! |
Alexandros έγραψε: |
Ερωτηση:Εχω παρατηρησει οτι ακομα και σε ανηφορα με 1η η 2α η 3η μεσα χωρις να παταω καθολου γκαζι το αμαξι τροφοδοτειται με σταθερη ποσοτητα καυσιμου και ανεβαινει ολη την ανηφορα χωρις να σβησει οπως θα περιμενα η να κλωτσησει.Αυτο ειναι ενδειξη για την υπαρξη του ηλεκτρονικου γκαζιου η ειναι θεμα εγκεφαλου?
Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ? ΥΓ με 4η και 5η δεν εχω κανει το πειραμα(ακομα ![]() |
Alexandros έγραψε: |
Ερωτηση:Εχω παρατηρησει οτι ακομα και σε ανηφορα με 1η η 2α η 3η μεσα χωρις να παταω καθολου γκαζι το αμαξι τροφοδοτειται με σταθερη ποσοτητα καυσιμου και ανεβαινει ολη την ανηφορα χωρις να σβησει οπως θα περιμενα η να κλωτσησει.Αυτο ειναι ενδειξη για την υπαρξη του ηλεκτρονικου γκαζιου η ειναι θεμα εγκεφαλου?
Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ? ΥΓ με 4η και 5η δεν εχω κανει το πειραμα(ακομα ![]() |
Ady έγραψε: | ||
Συγνώμη Αλέξανδρε, για να καταλάβω......... Πως ανεβαίνεις όλη την ανηφόρα χωρίς να πατάς γκάζι ? |
Slash έγραψε: |
Σωστό αυτό που λέτε για προοδευτικό γκάζωμα παρά σανίδωμα. Το συγκεκριμένο πρέπει να πιάνει μόνο στην πρώτη, όπου έχοντας μέσα πχ 1500 στροφές και το δώσετε ένα καλό γκάζι θα σπινιάρει ακατάσχετα, όπως και επίσης σε βαρβάτο γκάζι και καλό χρονισμό να σπινιάρει και η 2α. |
Sidobre έγραψε: |
Αυτά που σίγουρα ξέρω ότι έχουν ηλεκτονικό γκάζι είναι όλα τα 16v (XS, XT Premium, cc)
Oι υπόλοιποι ανοίγοντας το καπώ, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε αν έχετε ή οχι ηλεκτονικό γκάζι. Αν η ντίζα του γκαζιού καταλήγει πάνω στην πεταλούδα, τότε το γκάζι σας είναι μηχανικό. Αν καταλήγει κάπου αλλού (στα 16v είναι δεξιά σε ένα στογγυλό δίσκο- ποτεσιόμετρο) τότε μάλλον είναι ηλεκτονικό. Υπάρχουν 2 τεινά: Α. Αντικατάστασή του με πεταλούδα του Rallye. Δύσκολο εγχείρημα διότι πιθανό να χάσει τον μπούσουλα ο εγκέφαλος. Αν όλα περνάνε από εκεί είναι δύσκολο να πετύχει. Μου είχε κάνει την πρόταση κάποιος γνωστός να αλλάξω τα πάντα από (πεταλούδα εισαγωγής μέχρι χταπόδι) απο ένα Saxo VTS, αλλά φοβήθηκα. Και αυτός πάντως δεν είχε ζωγραφισμένη την σιγουριά στο προσωπό του... Β. Αναμονή κανένα μηνάκι να δούμε αν στον κατάλογο της PTS υπάρχει πεταλούδα για εμάς. Εχω δεί μια στο Super 1600 αλλά φαντάζομαι ότι ίσως είναι υπερβολή. |
Vini έγραψε: |
Χαιρετώ τους Νίκους...
Επειδή είμαι λίγο πικραμένος μην με παρεξηγήστε.... OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() σνιφ....σνιφ.... ![]() ![]() ![]() Από AutoExelixis ΔΕΝ μπαίνει στο 1600 καμιά σκούπα....σας το λέω εγώ... OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() σνιφ....σνιφ.... ![]() ![]() ![]() Οσο για προγράμματα και τα ρέστα...αν κρίνω από τις μελέτες σκούπας....προτιμώ να πάρω φαράσι για το 206..... OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() OYAAAAA!!!! ![]() σνιφ....σνιφ.... ![]() ![]() ![]() |
nicos έγραψε: |
Γι αυτό περιμένω από όσους θέλουν να μου δώσουν τα φώτα τους.
|
christhehealer έγραψε: |
Nίκο καλώσόρισες και από μένα.
Δεν έχω να σε συμβουλέψω τίποτα για το θέμα γιατί είμαι κατά των βελτιώσεων αλλά μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό που έγραψες ότι "κάτι πρέπει να μετακινήσεις στην μηχανή". Δηλαδή να πάς τι και που; Παίρνω τον μηχανισμό του Clima πχ. και τον πάω που; Στο πορτ παγκάζ; Aυτό στο εξήγησε κανένας από τους μάστορες; |
όσον αφορά το CDA (carbon dynamic air box) τι λέτε; (κάνω αναφορά στην εισαγωγή της θεματικής ενότητας). |
αγαπητοί,
αυτό που μου είπαν από την Genesis περί επίσημης πρότασης που τους έγινε από την LION για βελτίωση του 1600αρη πως σας φαίνεται; Παραμύθι; Ή πιθανό, οπότε και έχουμε μία λύση. (για περισσότερες. πλ. δες αρχή της ενότητας). περιμένω απαντήσεις γνώμες, σχόλια, ίσως είμαι φορτικός αλλά έχω μπερδευτεί και το κακό είναι ότι είμαι αποφασισμένος να κάνω καποιο πειραματάκι στο peugeot μου οπότε βοηθείστε έναν ομόσταυλο σας. |
Vini έγραψε: | ||
Από το site της Αutopress (www.autopress.gr) έχει ένα άρθρο που μιλάει για την Autoexelixi και για κάποιους που χρησιμοποιήσαν το όνομα της Hyundai για να πουλήσουν κάτι παραπάνω...και το πρόβλημα που τελικά δημιουργήθηκε... Το σενάριο θυμίζει λίγο και την στάση της Genesis. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ανάθεσε η LION το πείραγμα εγκεφάλων σε μία Ελληνική ετιαρία όταν υπάρχει ολόκληρη Peugeot Sport.... Το να το κάνει π.χ. η hyundai το πιστεύω....γιατί δεν έχει καμιά hyundai sport να την υποστηρίζει βελτιωτικά... Αυτά... Προσοχή λοιπόν... |
Εχεις δίκιο...... τι μπέρδεψούρα είναι αυτή ρε γα.... θα δούμε |
Sidobre έγραψε: | ||
Nico, καταρχήν καλως ήλθες. Κατά δεύτερο, η συμβουλή μου είναι να μην βιαστείς να προβείς σε κάποια αγορά που στην καλύτερη μπορεί και να μην σου προσφαίρει τίποτα! Θα έλεγα να περιμένεις λίγο (οχι πολύ) να δείς τι πραγματικά υπάρχει για το 307, καθώς και ποιά από αυτά τα μέρη μπορεί να ταιριάζουν με αυτά του 206, μια και που στο τέλος του έτους η Peugeot Sport θα δώσει "απλόχερα" σε εμάς λόγω Cup. Πάντως από τώρα ξεκίνα σιγά - σιγά σε σκούπα/εξάτμιση, που ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιον ![]() Μετά βλέπεις! |
Έχω διαβάσει πολλές απόψεις στο φόρουμ σας όσον αφορά το μεσαίο καζανάκι, άλλοι λένε ότι αλλάζοντας το αναβαθμίζεσαι αρκετά. Η ερώτηση μου είναι: πως αναβαθμίζεσαι, και τι παραπάνω θόρυβο αποκτάς; Γιατί αν ο θόρυβος είναι υπερβολικός νομίζω, κατά την γνώμη μου, ότι δεν αξίζει να βελτιώσεις λίγο την ροπή σου ή και την ιπποδύναμη σου αλλά να μην μπορείς π.χ. να ταξιδέψεις χωρίς ωτοασπίδες. Τι λέτε; (μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;). |
Παίδες,
ΣΚΟΥΠΑ + ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ = 450 ευρουδάκια = 15-17 εγγυημένα αλογάκια + 1και κάτι κ. Ροπή. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ :D και περιμένω. Δευτέρα μπαίνει στο δυναμόμετρο για πρώτη φορά και Τρίτη με όλα τα καλούδια για δεύτερη φορά ![]() Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. ΥΣ. Ξέρεται κανένα φτηνό δυναμόμετρο, γιατί εκεί που με στέλνουν ναι μεν είναι φτηνά…. Αλλά δεν παύει να με στέλνουν σε δικό τους άνθρωπο. Προτιμώ να υπάρχει ουδετερότητα (ξέρεται τώρα, μην τα ξανάλεμε για το Ελληνικό κατεστημένο και την κουτοπονηράδα που κουβαλάμε σαν λαός ![]() |
αγαπητοί,
αυτό που μου είπαν από την Genesis περί επίσημης πρότασης που τους έγινε από την LION για βελτίωση του 1600αρη πως σας φαίνεται; Παραμύθι; Ή πιθανό, οπότε και έχουμε μία λύση. (για περισσότερες. πλ. δες αρχή της ενότητας). περιμένω απαντήσεις γνώμες, σχόλια, ίσως είμαι φορτικός αλλά έχω μπερδευτεί και το κακό είναι ότι είμαι αποφασισμένος να κάνω καποιο πειραματάκι στο peugeot μου οπότε βοηθείστε έναν ομόσταυλο σας. |
Δημήτριος έγραψε: |
Η αρχιτεκτονική του είναι RISK (Reduced Instruction .... μετά; ![]() ![]() |
teoman έγραψε: |
Ένα προβληματικό πρόγραμμα (που πιθανόν να έχει μέχρι και ιό),πιθανόν να σου κοστίσει από ένα format στο pc σου μέχρι και να στο αχρηστεύσει τελείως.Στο αυτοκίνητο ξέρουμε τί μπορεί να κάνει? |
whizy έγραψε: |
Και εγω με την σειρά μου φέρνω νέα απο το μέτοπο! ![]() γράφει λοιπον ο φιλάρας... Ο εν λόγω βελτιωτής εχει σπουδάσει μηχανικός ασχολείται χρόνια με Η/Υ και αυτοκίνητα,όπως είπα ήταν σε κάποιο group hackers,τώρα έχει μαγαζί.Το παλικάρι ξέρει καλα τι γίνεται στο χώρο και ιδίος με τα προγράμματα κονσέρβα,τα οποία οι επιτήδιοι έχωντας access σε κάποιους servers με έτοιμα προγράμματα κατεβάζουν το ανάλογο για το κάθε αμάξι όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς όταν μπένουμε ιντερνετ.Το κάθε αρχειάκι ειναι σε bin μορφή και είναι μερικές 10αδες ΚΒ μόνο! μερικοί πιο έξυπνοι τα λαμβάνουν μέσω e-mail μετά απο συνενοηση η και ακόμα σε chips! όπως και να έχει ειναι κονσέρβα.Όλλα αυτά έχουν αντιγραφεί η μέσω των servers η απο attack στα mailbox των "βελτιωτών" ή έχουν "διαβαστει" απο chips με ειδικούς αναγνώστες και έχουν διασκορπιστει στο ιντερνετ σε δίαφορες file libraries.καιρος να φύγουμε μακριά απο τους κλέφτες που κτύπανε μέχρι και 40% τις τίμες με την δικαιολογία της ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ! καθώς και αυτό! Αν πάτε απο εκει και ζητήσετε εγκατάσταση προγράμμοτος μιας επώνημης εταιρίας ΔΕΝ προκειται να σας το δώσει γιατι ειναι παράνομη μεταπώληση. |
speedy100 έγραψε: |
Το κέρδος είναι μεγαλύτερο
για κάθε επαναληπτική πώληση του ιδίου Chip (κώδικα), αλλά έτσι που το έχουν κάνει η κατασκευαστές αυτοκινήτων σήμερα άντε να σου "ξαναπέσει" ίδιος συνδυασμός σειριακών αριθμών ECU και Chip... (Για να μη γίνει παρεξήγηση ο σειριακός αριθμός που τυχών βρίσκετε επάνω στο ταμπελάκι του chip δεν είναι ο σειριακός που ανέφερα πιο πριν. Αυτός ο κωδικός βρίσκετε μέσα στο πρόγραμμα-κώδικα του chip και βρίσκεται μόνο μετά από διάβασμα και αποκωδικοποίηση του με τον Editor). |
...υπάρχει και η λύση της «Λοζάννης» όπως ανάφερα στο προηγούμενο post μου. ![]() Φιλικά |
PHSYBORG έγραψε: |
Λοιπον επειδη ειμαστε τυχεροι κ εχουμε PUG τα οποια εχουν :
1 μονάδα ελέγχου ανάφλεξης (ECU) 2 μονάδα ελέγχου αυτοματισμών ( BSI) 3 μονάδα ελέγχου αερόσακκων 4 μονάδα ελέγχου ABS , δεν ισχυουν για μας αυτα τα προβληματα εκτος απο το κλασικο ( ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΕΛΤΙΩΤΗ ) Οποτε ενα εχω να πω: GO 4 IT ! |
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την γενική ιδέα αλλά είμαι αναγκαζμένος να διαφωνήσω σε αρκετά πράγματα και -τελικά- στο σύνολο της σκέψης σου. |
Παράθεση: |
Στα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι, στα 1.600 κυβικά χρησιμοποιείται ο Bosch ΜΕ744 o oποίος φοράει ΕPROM 7 στρώσεων χρησιμοποιώντας μόνο την μία για αποθηκευτικό χώρο των χαρτογραφήσεων και άλλη μια στρώση για καταγραφή σφαλμάτων και υπολοίπων παραμέτρων. Στην ουσία οι υπόλοιπες στρώσεις αποθηκευτικού χώρου είναι κενές. |
Για τις χαρτογραφήσεις τώρα του εγκεφάλου ανάφλεξης, αποτελούνται από 2 χάρτες Αβανς, 2 χάρτες Καυσίμου και 2 χάρτες πεταλούδας. Το μεγαλύτερο λάθος των βελτιωτών κατά την αλλαγή στο πρόγραμμα είναι το checksum που εκεί αν γραφτεί λάθος (και γράφεται λάθος εσκεμμένα, γιατί όπως ξέρεις κάθε φορά που μπαίνει νέο πρόγραμμα έχει την τάση ο Bosch να κλειδώνει ![]() Λύση για το παραπάνω υπάρχει και μάλιστα πολύ απλή (για όλα προβλέπει ο Γάλλος) αλλά δυστυχώς δεν είναι πρέπον να αποκαλύψω έρευνες ανθρώπων που έχουν ιδρώσει πολύ για να τα καταφέρουν. |
Στα πιο καινούργια μοντέλα (206 RC, και 206 1,4 16v) έχει χρησιμοποιηθεί ένας καινούργιος Marrelli ο οποίος δεν περιέχει EPROM αλλά ο αποθηκευτικός χώρος είναι ενσωματωμένος πάνω στον επεξεργαστή. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των βελτιωτών μέχρι στιγμής γιατί χρειάζεται σειριακός προγραμματισμός μέσω ODBII που όμως δεν επιτρέπεται ακόμα από τον εγκέφαλο και αυτός κλειδώνει. |
Για το ηλεκτρονικό γκάζι, κάθε άλλο παρά κακό είναι αφού δίνει την δυνατότητα στον κατασκευαστή να ελέγχει την πεταλούδα 100% ενώ πριν ήταν στα χέρια (ή μάλλον στα πόδια) του οδηγού. Ετσι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτύχει οικονομία, αλλά και καλύτερη απόδοση. Οπως ανάφερα και κάπου αλλού, το ηλεκτρονικό γκάζι είναι καλύτερο στους εκκεντροφόρους με μεγάλο οverlap γιατί με μικρότερο άνοιγμα της πεταλούδας με λίγες στροφές επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα εισερχόμενου αέρα, άρα μεγαλύτερη ροπή. |
Οπως σου ξαναείπα και αλλού, άποψή μου εξακολουθεί και είναι ότι οι Ελληνες βελτιωτές (αλλά κακά τα ψέμματα, και οι ξένοι) δεν επενδύουν τόσο στην έρευνα, αλλά στο εύκολο και καθαρό κέρδος. Ομως το κέρδος μπορεί να έρθει μεγαλύτερο μέσω της έρευνας γιατί εμείς το καταναλωτικό κοινό -και μάλιστα το σωστά ψαγμένο- θα έχουμε να κάνουμε με γνώστες του είδους. Εξ'άλλου και εγώ βαρέθηκα να προσπαθώ να ανακαλύπτω κάθε φορά τα φίδια και τους δράκους. (και είμαι πλέον τυχερός γιατί αποδεδειγμένα βρήκα τον σωστό άνθρωπο). Και να σου πω τι είναι αυτό που με συγκινεί; Οταν βλέπω βελτιωτή και περισσότερο με εξειδίκευση (γαλλικών, γερμανικών κλπ) να αγοράζει ο ίδιος αυτοκίνητο -καινούργιο ή μεταχειρισμένο, δεν έχει σημασία- και να προσπαθεί να του βγάλει τα μάτια ώστε το αποτέλεσμά του είναι σίγουρο. Και εγώ θα προτιμήσω να μου προτείνει από την αρχή ένα πακέτο συγκεκρίμένης βελτίωσης (όπως κάνει η φοβερή για εμένα MTM) η οποία είναι σίγουρη και έχει αποδειχτεί σωστή σαν βελτίωση και όχι τα φίδια που μου τάζει πλέον ο κάθε μαστροΜήτσος. --------------------------------------------------------------------------------- Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά και μπορεί να ανοίξουν τα μάτια ορισμένων; έτσι, γιατί αν βοηθήσω έστω και λίγο, θα είμαι περήφανος που έστω και λίγο βελτιώθηκε ο χώρος που τόσο πολύ χωλένει. Προτιμώ να βοηθώ, ακόμα και να λέω μυστικά που μαθαίνω, παρά να βλέπω παιδιά που την πατάνε και δίνουν ένα σκασμό λεφτά γιατί δεν ξέρουν... Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια. |
TONY PAP έγραψε: |
Εχοντας και εγω το μικρόβιο θέλω να ρωτήσω ενα δυό πραγματάκια...
1ον Φοράω Superchips σειριακά φορτωμένο...Αυτό επεμβαίνει μόνο στο αβανς και στην τροφοδοσία ή και στους χάρτες της πεταλούδας? 2ον Παρόλο που το φορτώσαμε δύο φορές τα στιγμιαία πειράκια χαμηλά με 2α ταχύτητα δεν σταματάνε ούτε με 100αρα βενζίνη όταν είναι πολύ ζεστός ο κινητήρας. 3ον Μόλις το ζορίσεις αρκετά και ανέβουν οι θερμοκρασίες ειδικά τώρα το καλοκαίρι βρωμάει πολύ ο καταλύτης. 4ον Σε ταξίδι και ενω όλα ηταν μια χαρά άρχισαν τα σκορτσαρίσματα και τελικά έφταιγε και αλλάχτηκε ο map sensor όμως ενδεχομένως να δημιουργήθηκε πρόβλήμα στον έναν λ όπως έδειξε το διαγνωστικό. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το πρόγραμμα για τον λ, οι βενζίνες ή κάτι άλλο ? 5ον Sidobre πολύ καλό πρέπει να είναι το αμάξι σου με αυτό το setup για β' στάδιο αλλά για Α' στάδιο αξίζει να βάλεις Marelli+ντίζα και να μην έχεις και immobiliser ? Αυτά τα ολίγα για αρχή ![]() |
οπότε βγαίνει ένα μεγάλο κεφάλαιο (5.000 τουλάχιστον) |
Εχεις δίκιο, το πιάσαμε πολύ στο τεχνικό.
Επι της ουσίας τώρα: Ποια θεωρείς λοιπόν ότι θα ήταν στον δρόμο η διαφορά ενός προγράμματος με πειραγμένους τους χάρτες της πεταλούδας με ένα πρόγραμμα χωρίς να πειραχτούν; Ποιά θεωρείς ότι θα ήταν με αλλαγή στο ηλεκτρονικό γκάζι με μηχανικό; |
Γιατί εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μπροστά μας αποδείξεις (έστω και προσωρινά) να κάνουμε ένα τεστ με προγράμματα βελτιωτών να δούμε ποιό είναι καλύτερο, παρά μαθαίνουμε αφού απομακρυνόμαστε από -το ακριβό- ταμείο; Εγώ προκαλώ όλους τους βελτιωτές να κάνουμε μια μέρα τεστ και να μου αποδείξουν ότι το πρόγραμμά τους είναι το καλύτερο. Εσύ πιστεύειες ότι θα έρθει κανείς; |
Πάντως για τα αυτοκίνητα σήμερα υπάρχουν και έχουν δωθεί οι παρακάτω λύσεις: 1. Πρόγραμμα με ρύθμιση του αβανς και του καυσίμου (κόστος από 300 έως 450 ευρώ) 2. Πρόγραμμα με ρύθμιση του αβάνς, καυσίμου και χάρτες πεταλούδας (κόστος πάνω από 400 ευρώ) 3. Αλλαγή εγκεφάλου με Marrelli, μηχανικό γκάζι και πρόγραμμα όπως τα παλιότερα (κόστος προγράμματος από 300 ευρώ έως 450 και κόστος μετατροπής κάτι λιγότερο από 900 με όλες τις εργασίες) Τα κόστη το ξέρεις ότι είναι εντελώς ενδεικτικά. Εγώ που έτυχε να δοκιμάσω στο ίδιο αμάξι με το ίδιο setup* και τα 3 έχω να παρατηρήσω τα εξής: Στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο έκανε σε μερικά σημεία κοιλιές στο μίγμα, μάλλον από την πεταλούδα (αφού οι χάρτες φαινόντουσαν ΟΚ) με αποτέλεσμα να στεγνώνει στιγμιαία και αδικαιολόγητα ανάλογα με το πάτημα του γκαζιού. Το αυτοκίνητο ήταν σχετικά γραμμικό, χωρίς ξεσπάσματα, με υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού, αλλά πολύ περιορισμένη δύναμη. Στην δεύτερη περίπτωση, το αυτοκίνητο είχε μίγμα παντού, ήταν γραμμικό, μειώθηκε αισθητά η υστέρηση του γκαζιού, είχε αρκετή ροπή, αλλά η δύναμη -αν και καλύτερη από πριν- ήταν ακόμα λίγο περιορισμένη. Θα μπορούσε να φιαχτεί κιάλλο το πρόγραμμα, απλά λέω έτσι όπως το δοκίμασα. Στην τρίτη περίπτωση (όπως είναι και το αμάξι σήμερα) το αυτοκίνητο ακούει με το καλημέρα. Μου ξένισε από την αρχή το πόσο λίγο πατούσα το γκάζι και αυτό άκουγε με την μία (είχα συνιθήσει ο έρμος σε αυτόν τον διάολο). Δύναμη παντού, ροπή παντού και το αυτοκίνητο από "ταφο" μετατράπηκε σε ένα ραλλύ 2ου σταδίου όπως όφειλε. Καμία σχέση με τα παραπάνω και ειλικρινά θεώρησα ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Οτι πληρώσεις παίρνεις! *Το setup περιέχει, εκκεντροφόρους, ροική, κλπ, κλπ |
volvos έγραψε: |
δε βλεπω να αναφερει κανεις το γεγονοσ οτι το 206 εχει ηλεκτρομηχανικο γκαζι και οχι ηλεκτρικο ολοκληρωτικα.....για αυτο το λογο και βεβαια λογω βασης γνωσεων που λεγεται ραλλυ γινονται εφικτοι αυτοι οι πειραματισμοι...... αλλιως απλα θα κλαιγαμε ![]() |
...........................................
πραγματικα δεν πιστευω οτι αξιζει τελικα ουτε μια δραχμη το μοτερ μας χιλιες φορες καλυτερα ενα διλιτρο στο κατω κατω... και δεν μπορω να ακουω για 8αρες και λυσασμενα μοτερ στα 26 μου αρκετα εσκασα στο κορσακι για να το κανω απο 1.2 2.0και να με τρεμουν ολοι το ταμειο στο τελος εγραψε μειον και σε κοστος και σε καυλα και σε χαρα. για να επανελθω στο θεμα ελπιζω να βρεθουν λυσεις αξιοπιστες για το μοτερ μας αλλα μην ξεχνατε οοοοοοοολοι οτι αυτο το μοτερ κυκλοφορει πλεον πολλα χρονια στην αγορα. αν υπηρχαν καλες και δοκιμασμενες λυσεις αυτες α. θα ηταν απο εξω β. θα ειχαν ερθει και ελλαδα.... αρα μην προσπαθουμε να ανακαλυψουμε την αμερικη... ισως καποιοι σαν το sodobre να την ανακαλυψαν αλλα μην ξεχνατε οτι και ο κολομβος μετα πηρε ειδηση τι ειχε ανακαλυψει ![]() ![]() ![]() |
Για να ηρεμήσεις λίγο, απλώς να σου πω ότι, τα 5 ευρώ πρέπει να τα δικαιολογήσεις στην εφορία ως παροχή υπηρεσιών προς πελάτη και όχι στον αέρα γιατί θα σε κλείσουν μέσα χειροπόδαρα.
Βρες μου εσύ 20 που θέλουν να "τσιπάρουν" το αυτοκίνητό τους και τότε όπως σου είπα, μπορώ να σου δώσω και φτηνή λύση... ![]() Αντί να πάρεις όλο τον εξοπλισμό, επενδύεις σε κάποιον που ήδη τον έχει και σου κάνει την δουλειά με συγκεκριμένο (προκαθορισμένο) κόστος. Ασε τις αναγνωρίσεις και τα υπόλοιπα σε άλλα πράγματα που έχουν πιο πολύ σημασία. |
Γεια σε όλους ![]() Λοιπόν αποφάσισα να ανοίξω αυτό το topic παρ΄ όλο που το θέμα έχει συζητηθεί κατά καιρούς αλλού μόνο και μόνο επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό έτσι ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Το θέμα του «Ηλεκτρονικού γκαζιού», δηλαδή του γκαζιού χωρίς ντίζα, εκτός από την ωραία πρόκληση για τους βελτιωτές και ειδικά τους ειδικούς του chip tuning αλλά και τους γρήγορους οδηγούς που απαιτούν πιο άμεση ανταπόκριση από το γκάζι τους, κρύβει και μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρο που είναι η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» μας. Για αυτή την παράμετρο όμως, και τις λεπτομέρειές της, δεν μιλά κανείς από τους κατασκευαστές γιατί δεν τους συμφέρει, αλλά ούτε και από τους βελτιωτές γιατί πάλι δεν τους συμφέρει ή δεν ξέρουν… Οι κατασκευαστές το μόνο που λένε είναι ότι σε αυτού του τύπου τις ECU δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια βελτίωσης αλλά ποτέ δεν λένε το γιατί… και για να έχουν και αποδείξεις ότι ούτε και οι ίδιοι το κάνουν, στα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα χρησιμοποιούν άλλου τύπου εγκέφαλους και ξαναβάζουν και την παλιά καλή ντίζα στην θέση της. Έτσι αν συμβεί και κανένα ατύχημα σε κανένα «τσιπαρισμένο» (και θα εξηγήσω παρακάτω), μπορούν εύκολα να ισχυριστούν «μα εμείς το έχουμε πει… και δεν βλέπετε πως και εμείς αλλάζουμε εγκέφαλο όταν πρόκειται για αγώνες»? Επίσης έχω διαβάσει σε πολλά forums και σε περιοδικά αλλά ακόμη και σε βιβλία για το πώς μερικοί βελτιωτές κατάφεραν να «πειράξουν» τους χάρτες του ηλεκτρονικού γκαζιού κ.λπ. με καλά αποτελέσματα και σχεδόν όλοι καμαρώνουν λες και πάτησαν πρώτοι στο φεγγάρι. Λοιπόν για να μη σας κουράζω θα προσπαθήσω παρακάτω με πολύ απλά καθημερινά λόγια να εξηγήσω μερικά τεχνικά έτσι ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν και οι μη ειδικοί. Το πρόβλημα ξεκινά όπως πάντα από το κόστος. Οι κατασκευαστές ζητάνε πλέον πάρα πολλά από τους εγκέφαλους μεν αλλά δεν χρησιμοποιούν και τους καλύτερους σε μαζική παραγωγή λόγω κόστους δε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με το multiplexing ο «καημένος» ο επεξεργαστής του εγκέφαλου καλείται να κάνει πάρα πολλούς ταυτόχρονους ελέγχους, διορθώσεις, ρυθμίσεις και μάλιστα «σχεδόν» σε πραγματικό χρόνο!!! Αυτοί που γράφουν το λογισμικό (πρόγραμμα-κώδικα εντολών και όχι τους πίνακες με τις μεταβλητές), έχουν στα χέρια τους μια συγκεκριμένη υπολογιστική ισχύ που υπαγορεύεται από τον τύπο του κεντρικού επεξεργαστή. Αυτή την ισχύ πρέπει να την εκμεταλλευτούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με «σοφία» μιας και μέσα από τους σύγχρονους εγκέφαλους πλέον περνά και ο έλεγχος λειτουργιών που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά μας όπως το ABS οι αερόσακοι (και είναι πάρα πολλοί πλέον…) τα συστήματα anti spin με τα διάφορα ακρωνύμια τους κλπ. Έτσι λοιπόν, και αφού ακόμη δεν υπάρχει κάποιο τυποποιημένο λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου για να βασιστούν επάνω σε αυτό, οι προγραμματιστές, είναι αναγκασμένοι να κάνουν την δική τους πολύ ευαίσθητη κατανομή της διαθέσιμης υπολογιστικής ισχύος στις λειτουργίες που καλείται να ελέγξει ο επεξεργαστής κατανέμοντας «συγκεκριμένο χρόνο απασχόλησης» μέσω του προγράμματος στις διάφορες λειτουργίες το δε άθροισμα των επί μέρους αυτών «χρόνων» ισοδυναμεί με την υπολογιστική ισχύ του επεξεργαστή. Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως εάν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα ή καλύτερο έλεγχο σε κάποια «Α» λειτουργία θα πρέπει να αφαιρεθεί χρόνος απασχόλησης από κάποια άλλη λειτουργία ή ακόμη πιο σωστά να ξαναγίνει άλλο «σοφό» μοίρασμα του χρόνου και της υπόλοιπης υπολογιστικής ισχύος σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα σωστά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν η όλη κατασκευή ήταν βασισμένη επάνω σε ένα λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου και υπήρχαν και πολλά αποθέματα ελεύθερης μνήμης και διάφορες άλλες μικρολεπτομέρειες, που δεν είναι της παρούσης…, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν γίνεται στους σύγχρονους εγκέφαλους αυτοκινήτων που πιστέψτε με δεν διαφέρουν και πολύ από ένα χαζοκούτι που ελέγχει ένα σύγχρονο ασανσέρ σε ένα μεγάλο κτήριο. Απλά είναι αξιοθαύμαστο το τι καταφέρνουν να κάνουν αυτοί οι «καθημερινοί» άνθρωποι που γράφουν τα προγράμματα ελέγχου των «παιδικών» αυτών εγκεφάλων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Εμείς όλοι λοιπόν οι «ειδικοί» όταν επεμβαίνουμε και αλλάζουμε το ηλεκτρονικό γκάζι αυτό που κάνουμε είναι να κλέβουμε χρόνο απασχόλησης του επεξεργαστή από άλλες λειτουργίες και να τον δίνουμε στην λειτουργία «γκάζι». Αυτό όμως αποδιοργανώνει το όλο σύστημα μιας και όπως είπα πιο επάνω δεν υπάρχουν αποθέματα χρόνου ή υπολογιστικής ισχύος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα διάφορα προβλήματα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για αυτοκίνητα που ξαφνικά σβήνουν χωρίς λόγο ή κάποια λειτουργία τους τρελαίνεται κ.λπ. ενώ δούλευαν καλά και απροβλημάτιστα. Αυτό είναι το γνωστό από τους προσωπικούς μας υπολογιστές και όχι μόνο «κρέμασμα» που γίνεται αναπάντεχα όταν γίνει κάποια δυσλειτουργία ή παραφορτώσουμε το σύστημα. Και καλά όλα αυτά κάνουμε reset και συνεχίζουμε αλλά στο τσιπαρισμένο αυτοκίνητο με τα παιδιά μας μέσα τι θα γίνει αν πατήσουμε φρένο υπολογίζοντας στο ABS και η ανταπόκριση αργήσει να έρθει ή δεν έρθει ποτέ γιατί ο εγκέφαλος «θυμήθηκε» να κρεμάσει? Τι θα γίνει αν τρακάρουμε και οι αερόσακοι δεν ανοίξουν «στην ώρα τους»? Ούτε στο χειρότερο όνειρό μας αγαπητοί συνφορουμίστες… Γι’ αυτό λοιπόν ας χάσουμε μερικούς πελάτες, «εμείς οι ειδικοί», και ας συνεχίσουμε να παίζουμε ΜΟΝΟ με τους «πίνακες» του αβάνς και της τροφοδοσίας. Έτσι και αλλιώς όταν γίνει σωστή βελτίωση στις παραπάνω παραμέτρους το πολυσυζητημένο πρόβλημα του γκαζιού κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διορθώνεται από μόνο του σαν μια καλή παρενέργεια της βελτιστοποίησης ανάφλεξης και τροφοδοσίας. Έτσι για να έχουμε και την συνείδηση μας ήσυχη ότι δεν σκοτώσαμε και κανένα άνθρωπο για 500 ψωροευρωδολάρια… … αν ξέρουμε τι μας γίνεται και τι κάνουμε… αλλιώς κοιμόμαστε ήσυχοι αφού ούτως ή άλλως οι ασφάλειες καλύπτουν όλα τα έξοδα, ακόμα και τα χειρότερα… Τα παραπάνω γράφτηκαν με κάθε καλή πρόθεση ενημέρωσης σε ένα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο θέμα και όχι προς επίδειξη γνώσεων, πολυξερισμού κ.λπ. Φιλικά Speedy100 |
Ntinos έγραψε: |
το σκεπτικο του ποστ μαρεσε αλλα απο το 1992 σχεδον ΟΛΑ ταμαξια ΚΑΙ οχι ΜΟΝΟ τα Γαλλικα εχουν ξεχωριστη μοναδα για το ABS και στην πορεια απεκτησαν και για τα υπολοιπα γκατζετ.Και ο λογος βεβαια ειναι αυτος που λες και εσυ.Επειδη η τεχνολογια των επεξεργαστων μας (σαν ανθρωπινο ειδος ![]() Γιαυτο και η υπολογιστικη ισχυς στους εγγεφαλους ειναι περιορισμενη αφου βαζουν οριακους (και αρκετες φορες ανεπαρκεις) αλλα δεν ειναι ολα συνδεμενα στην ιδια ecu γιατι τοτε θα ειχαμε προβλημα... |
Alex έγραψε: |
Μου κανει εντυπωση που το προβλημα ειναι στο software αν καταλαβα καλα (λειτουργικο πολυ-επεξεργασιας) γιατι στην τελικη ειναι μια εφαρμογη που την αναπτυσσεις μια φορα και μετα το κανεις αμετρητες κοπιες πανω στους εγκεφαλους που φτιαχνεις, μειωνοντας το κοστος στο ελαχιστο.
Αν τωρα ειναι hardware προβλημα πολυ-επεξεργασιας, τοτε οτι γραφω παραπανω ειναι ακυρο γιατι δεν υπαρχει το ιδιο κοστος. |
Recifees έγραψε: |
Eρώτηση :
...Παίζοντας με μια απο τις παράμετρους όλου του πακέτου software δεν θα έπρεπε για να μην το πάρουμε στο χέρι να παίξουμε και με το hardware ώστε να ανταποκριθεί σε αυτά άνευ προβλήματος ??? Συνεχίζεται................. |
Recifees έγραψε: |
...........Συνεχεια
Οταν λοιπόν μας λείπει επεξεργαστική ισχύς και μνήμη τότε δεν είναι καλό να την αυξάνουμε ??? Οι παράλληλοι εγκεφαλοι δεν είναι μια καλή εναλλακτική λύση αφήνοντας και τον εργοστασιακό στην ησυχία του ? |
Η μόνη σωστή λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι προγραμματιζόμενοι άγραφοι aftermarket εγκέφαλοι που έχουν φτιαχτεί για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Η λύση πάλι αυτή έχει το μειονέκτημα του κόστους αλλά όταν έχει κάποιος πληρώσει πολλά για τις μηχανικές βελτιώσεις η λύση αυτή είναι μονόδρομος ή αλλιώς έχει πετάξει τα χρήματα του, για την βελτίωση, αφού ο νορμάλ εγκέφαλος δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει αυτά που πρέπει. Φιλικά ![]() |
Kouzman έγραψε: |
αυτο παντως που μου την σπαει ειναι πολλοι βελτιωτες οπου το παιζουν μαγοι και ειδικοι σε ολα... του στυλ... προγραμμα για να δουλεψεις κανιβαλους εκκεντροφορους στον Bosch μπορω να σου φτιαξω εγω... ειναι ευκολο...
ειναι κατι που αντιμετωπισαμε προσφατα, αλλα η εμπειρια και η πειρα με τους εν λογω κυριους εχει αποδειξει πως μονο βλακειες και ψεματα λενε... οταν το χερι εχει μπει βαθια στην τσεπη και οι απαιτησεις ξεφευγουν της λογικης, τοτε και στην ενοτητα εγκφαλος πρεπει να μπει βαθεια το χερι αλλιως πανε ολα στραφι... |
περναγε προχτες ενα φασαριοζικο ασημι 206 εξω απο το συνεργειο? νομιζω πως ειναι και αυτοκολητακι του κλουμπ γι αυτο ρωταω... |
kanelj έγραψε: | ||
αν μας πεις που ειναι και το συνεργειο.... ![]() ![]() |
μιας και αναφερομαστε στην βελτιωση με το ηλεκτρικο γκαζι, θελω να πω πως σημερα μπορω να ανακοινωσω και επισημα πως το ηλεκτρικο γκαζι ειναι παρελθον για εμας...
Χτες κατα τις 8.30 το βραδυ βαλαμε μπροστα το godgilla με τον αγωνιστικο εγκεφαλο, την μεγαλη μηχανικη πεταλουδα, τους ΡΤ52 κλπ... |
307cc alu έγραψε: |
Είναι σαν να ακούω την απάντηση στα αυτιά μου. ''Δεν επηρεάζει σε τίποτα τον εγκέφαλο.'' |
Αληθεύει ότι το κατασκευάζει ο ίδιος ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Κοιτα για εκκινησεις δεν κανει 1000% ,αλλα οτι οδηγας πια με μισο γκαζι ειναι γεγονος.Το σιγουρο ειναι παντως οτι δεν κερδιζεις ουτε κλασμα του δευτερολεπτου σε χρονους παραμονο σε αισθηση.!
|
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Ο BOULEKOS SPORT ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ SPRINT BOOSTER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 200ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ POWER TECHNICES), ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ? ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ. |
Steve έγραψε: |
Γνώμη μου είναι πως αυτό το τσιπάκι είναι μια βλακεία. Καλύτερα να αντικαταστήσετε το ηλεκτρικό γκάζι με μηχανικό και να δώσετε τα 2πλα λεφτά, και θα πάρετε την αίσθηση σαν να έχετε βάλει ένα τσιπ 10 φορές πιο ισχυρό ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||
συμφωνώ και εγώ με τον steeve. και με ένα φίλο μου μηχανικό, που μίλαγα μου έλεγε να αλλάξω το γκάζι το ηλεκρτικό. για φοβερη διαφορά στην απόκριση , μου μίλαγε. είναι μονόδρομος σχεδόν για μεγάλη αναβάθμιση του κινητήρα. |
Τα 500 ευρώ για αρχή. Στην πορεία βγαίνουν κι άλλα ... κι άλλα και πάει λέγοντας.
|
Στην πορεία βγαίνουν κι άλλα ... κι άλλα και πάει λέγοντας. |
Steve καλημέρα
Η SEAT λανσάρει και προωθεί για τα αυτοκίνητα του ομίλου, μια παρομοια πλακέτα. Το δοκιμάζουμε και βλέπουμε. Άλλωστε άλλο τα ενδεχόμενα 130 και άλλο τα 500€ |
TONY PAP, απάντησε στην ερώτηση που σου έκανα πιο πάνω ρε φίλος... μην την αποφεύγεις... ![]() Εκτός κι αν δε ξέρεις να απαντήσεις... ![]() |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΠΑΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ SPRINT BOOSTER ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΣΚΟΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΥΚΛΑ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΚΟΛΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WRC ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10% ΑΥΞΗΣΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΣΤΟΣ 450€, ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΤΥΠΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 307 ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ |
TONY PAP έγραψε: | ||
Νομίζω ότι είναι 200ευρώ +φπα και ότι τα 130 για το skodaclub σταμάτησαν να ισχύουν. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ακριβό γιαυτό που προσφέρει (αλλά αφού υπάρχει ζήτηση λογικό είναι να πουλιέται ακριβά) και για να το κρίνουμε πρέπει να περιμένουμε να το δοκιμάσουμε γιατί αλλιώς θεωρητικά μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε και να προσδοκούμε ακόμη περισσότερα. ![]() Οτι υπάρχουν διαφορες άλλες μετατροπές ή βελτιώσεις είναι γνωστό όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να πειράξουν το αυτοκίνητο τους ή να πληρώσουν πολλά λεφτά οπότε για αυτούς ίσως(?) είναι μια λύση... |
Νομίζω ότι πολύ απλά συζητάμε και ανταλάσουμε απόψεις σε φιλικά πάντα πλαίσια και τις περισσότερες φορές καλοπροαίρετα.
Το κουτάκι του Μπουλέκου μπορεί να ενδιαφέρει ανθρώπους που δεν θέλουν να πειράξουν το αυτοκίνητο τους ή να πληρώσουν πολλά λεφτά οπότε για αυτούς ίσως(?) είναι μια λύση στο πρόβλημα της κακής αίσθησης του ηλεκτρονικού γκαζιού. Το μέλλον θα δείξει... ![]() |
Εδώ ολόκληρος όμιλος VAG έχει βάλει θεούς και δέμονες αλλά και άλλοι όμιλοι (μέσα και ο PSA) χρηματοδοτώντας εκκατομμύρια για να κάνουν την ηλεκτονική πεταλούδα να δουλεύει γρήγορα και τα κατάφερε ένας Mπουλέκος!
Α, ρε Ελληνικό δαιμόνιο! |
Άρα τζάμπα τρομοκράτησες τον κόσμο |
lepou έγραψε: |
ΑΡΑ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΤΣΙΠΣ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΩ. ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΨΥ VAMAG ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ( 450Ε ΜΕ ΔΥΜΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ( 630 Ε).ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EXTREME TUNERS( ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ).ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? |
DIMCHRI έγραψε: | ||
ρε μάγκες κάποιος ανέφερε ότι με πρόγραμμα το περισσότερο που έχουν δει σε 1.6 16v με ηλεκτρικό γκάζι είναι 119 άλογα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() μάλλον στην vamag το επιβεβαίωσαν. έχει βγάλει κανείς τίποτα καλύτερο για το 1.6 16v ??? |
ήρθε η σειρά του ET3J4 για να δείξει τί μπορεί να κάνει... ![]() |
Baphomet έγραψε: |
Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι οτι επιτέλους το "lag" από το ηλεκτρονικό γκάζι έχει εξαληφθεί σημαντικά και το αυτοκίνητο έχει άμεση απόκριση. |
kanelj έγραψε: | ||
Aυτο απο που το συμπερανες?!? Εγω παντως που εχω μηχανικο γκαζι,χειροτερεψε αυτο με τον προγραμματισμο ![]() ![]() |
kanelj έγραψε: |
Αααα εβαλες ηδη το προγραμμα?!?!
Δεν το καταλαβα! ![]() |
Αααα εβαλες ηδη το προγραμμα?!?!
Δεν το καταλαβα! ![]() |
όχι δεν έχω Γιάννη...δεν ξέρω αν χρειάζεται καν. Αν είναι must θα το βάλω τι να κάνω... ![]() ![]() |
Where is the koftis? |
Χμ... γλείφουμε την 7άρα λοιπόν... ![]() Από που ψοφάει είπαμε? Από τις 5.500? ![]() Για εκκεντροφόρους τί εννοείς? reprofile? ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() σήμερα άδειασα το ρεζερβουάρ και γέμισα 100αρα...τα πυράκια εξαφανίστηκαν! όλα καλά λοιπόν...απλά πλέον μόνο BP Ultimate ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() σήμερα άδειασα το ρεζερβουάρ και γέμισα 100αρα...τα πυράκια εξαφανίστηκαν! όλα καλά λοιπόν...απλά πλέον μόνο BP Ultimate ![]() ![]() |
δυναμόμετρο τώρα δεν νομίζω να δούμε και τίποτα άξιο λόγου... αν ήταν 90 μαμά δεν νομίζω να είναι πάνω από 95-96 τώρα... ![]() ![]() Έχω αρχίσει να σκέφτομαι το κ/π τώρα... μονο η τελική μου τα χαλάει λίγο... ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Επειδή δεν σε κόβω να έχεις βάζες εκκεντροφόρoυς σύντομα, πριν ή μετά τις διακοπές του Αυγούστου πάμε μαζί μια βόλτα σε δυναμόμετρο.
Κατά προτίμηση μετά να έχει ανοίξει και λίγο το μοτέρ μου (μην ξενερώσω τελείως....) Όσο για τις μετρήσεις των περιοδικών πλέον τις βλέπω τυπικά και προσπαθώ διασταυρώνοντας να βρω άκρη γιατί καθένας λέει "το μακρύ του και το κοντό του...." |
tsikis έγραψε: |
Όπα ρε παιδια ...εγώ μούλος ειμαι ????
θέλω και εγώ !! και αν θα κάναμε μια ομαδική θα ήταν ακόμα καλύτερα !! ![]() ![]() ![]() |
Εγώ λογικά κατά τον Σεπτέμβριο (μετά το φανταριλίκι ![]() ![]() Πέτρο, απλά πες μου για τους εκκεντροφόρους: reprofile ή aftermarket? ![]() (αν και για aftermarket θα το είχα εντοπίσει... ![]() ![]() |
όπως είχα πει με σκούπα/τελικο η κατανάλωση από 9.5 που ήταν "μαμα" είχε πέσει σε 8.5... |
Αυτή την στιγμή με το πρόγραμμα είναι στο 9.8 (μηδενισμένο όταν μπήκε το πρώτο πρόγραμμα). Αλλά όπως είπες κι εσύ το αυτοκίνητο έχει φάει τρελλό σκίσιμο αυτές τις μέρες λόγω των δοκιμών οπότε είναι μαγική εικόνα η κατανάλωση αυτή.
|
Άποψη του μηχανικού είναι πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με πριν εφόσον το στυλ οδήγησης είναι ίδιο με πριν... |
καινούριοι του κουτιού...αλλά μην ψάχνεις...δε θα τους βρεις ![]() |
Steve έγραψε: | ||
Δώσμου μια βδομάδα ![]() |
Baphomet έγραψε: | ||||
μην ψαχνεις άδικα...εκκ δεν υπαρχουν στο εμποριο και αμφιβαλλω αν θα βγουν κιολας ποτε... άρα ή reprofile ή custom... μια ματιά στο eshop μπορεί να σε βοηθήσει... ![]() |
επανέρχομαι να απαντήσω στον Μάνθο, οτι το αμάξι μετά από σκισιμο/δοκιμές προγράμματος, εκδρομή λευκάδας και νορμάλ χρήσης πόλης (+τα σκισιματα το βραδυ ![]() |
επανέρχομαι να απαντήσω στον Μάνθο, οτι το αμάξι μετά από σκισιμο/δοκιμές προγράμματος, εκδρομή λευκάδας και νορμάλ χρήσης πόλης (+τα σκισιματα το βραδυ ![]() |
kaisaras96 έγραψε: | ||
Εγω εχω να πω ενα μπραβο στο Λιολιο που ασχολειται και κανει καινουργια πραγματα.Ακομα και στο 1400 που με λιγα εξοδα για βελτιωσεις φτανεις το 1600. Εχω μια απορια το προγραμμα το βαζει αλλαζοντας τσιπακι?ανοιγοντας τον εγκεφαλο δηλαδη ή απλα φορτωνοντας νεο μεσω της θυρας διαγνωσης ανέμακτα ![]() Ενα απλο προγραμμα παντως σε νορμαλ αμαξι δεν θα πρεπε σε καμια περιπτωση να αυξανει παραλογα την καταναλωση εκτος κι αν συντρεχουν αλλοι λογοι οπως υπεβολικα κομενο μοτερ για οικονομια.Οποτε σε αυτο το θεμα τον βρισκω πολυ σωστο.Το μονο που δεν μου αρεσε ειναι ο μονοδρομος χρησης 100αρας βενζινης καθως εκει που εχει φτασει η τιμη της....ενω σε περιπτωση νοθευμενης θα εισαι ακομα πιο ευαλωτος,αφου τα δικα μας δουλευουν και με την απλη και τα βρισκουν σκουρα σκεψου ενα που καιει μονο απο τις καλες... Ερώτηση νομίζω τα 1400 ειναι εφοδιασμένα και με μεταβλητο χρονισμό,ο Λιολιος τον πείραξε με το προγραμμα του η τον αφησε να δουλεύει με νορμαλ παραμέτρους? Αυτο που θα περιμενα απο το αμαξι σου με φιλτρο προγραμμα ειναι τα 100 παραλιγο αλογα.Προταση μου να ψαχτεις για χταποδοκαταλυτοεξατμιση και τελειοποιηση του προγραμματος με αυτη οποτε θα πρεπει να τα ξεπερνας τα 100αλογα παντα με σωστα εξαρτήματα. Οσο για τους εκκεντροφορους αν προχωρήσετε μπραβο τρεις φορες στον Λιολιο που την ψαχνει κι εκει που δεν εχει ευρη κοινο-χρημα.Ενας καλος και ρεαλιστικος στοχος πιστευω με εξατμιση ροικες φιλτρο προγραμμα και πολυ δουλεια ειναι τα 125 αλογα και το τσαι σε μας τους ταλαίπορους 1600αριδες.Ααα και δυνατες 7000αρες για να βγουν,βεβαια σε ενα τετοιο στοχο ισως ειναι εμποδιο η πολλαπλη εισαγωγης οποτε και λιγο μικρότερα νουμερα δεν ειναι αποτυχια σε καμια περιπτωση. |
το μοτέρ αυτό μπορεί να κάνει αρκετά νομίζω. |
Ερωτηση:Τι εννοουμε οταν λεμε "Σειριακο προγραμματισμο"??
Γιατι,(απ'οτι καταλαβα) σειριακο προγραμματισμο δεν εχεις κανει? ![]() |
Dyno... ![]() |
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΔΙΛΙΤΡΟ και αει σιχτιρ πια με δαυτα!!!!!!!!!!!!!!!! |
καλα σοβαρα μιλάμε...? και ειναι επιχείρημα για να μην βάλω πρόγραμμα οτι "υπάρχει η πιθανότητα να καεί ο λ σε καναδυο χρόνια"??? ας καεί... ![]() |
pugsang έγραψε: |
Καλα το έχετε κουράσει παρα πολυ το ζήτημα. Να φτιαχνατε και τιποτα στ αμαξια σας καλα θα ηταν - θα είχαμε κατι να λέγαμε. Τελος παντων.
Λοιπον ο λ μπορεί να "καεί" όπως είπε πολυ σωστά και ο Πρόεδρος από αυξημένες θερμοκρασίες λόγω αυξημένης συμπίεσης και απο παρατεταμένη χρήση στις 7500rpm+ που πάνε/πάμε όλοι μας οταν αλλάζουμε εκκεντροφόρους. Ο map χαλάει από εκκεντροφόρους δράκουλες με τρελλά overlap που στέλνουν στον θεό την υποπίεση στην πολλαπλή μαζί με ένα καρο αναθυμιάσεις. Το μοτερ ρελαντί χαλάει 1 φορά την βδομάδα ουτες ή αλλως και μην μου πει κανενας οτι έχει σταθερό ρελαντί χωρις να ανεβοκατεβαίνει που και που από μονο του. Και αυτό χαλάει από κάταλοιπα αναθυμιάσεων λογω παρατεταμένης χρήσης στους κόφτες. Απο εκει και πέρα λογω συμπιεσεων και λιετουργίας στους κοφτες με θερμοκρασίες στο Θεο το μηχανοστάσιο γίνεται κλιβανος και καίγονται διαφορες καλωδιώσεις αισθητήρων που θελουν περαιτέρω μόνωση για να προστατευτουν. Για ολα τα ανωτέρω μονο το πρόγραμμα δεν φταίει. Να δω τωρα μετα απο ολα αυτα να δω πιος είναι γενναίος και τολμηρός για να πειράξει εστω και μια βιδα στο αμαξι του. |
tirokomos έγραψε: |
Mαλιστα....οποτε καλο θα ηταν να μην ξαναμιλησουμε,ετσι?Δεν ειπα οτι ειμαι μηχανικος απλα σε καποια πραματα τα οποια δε ξερω λογικο ειναι να λαμβανω υπ'οψην τις γνωμες των ειδικων.Αν καθε φορα που καποιος λεει κατι,κατα αλλους λαθος οπως στην προκειμενη περιπτωση εγω...δε βρισκω κανενα απολυτως λογο να μπαινουμε στο φορουμ και να συζηταμε οταν ο καθενας απειλει οτι θα γινει με τη σειρα του ερριστικος.Δε καταλαβα δηλαδη...σας αρεσει να μειωνετε τους αλλους η μηπως απο club των peugeot εγινε club σνομπ μηχανικων?Μπορει να εννοειτε οτι και εμεις που δεν εχουμε τις γνωσεις καποιων αλλων σε καποια θεματα,δεν ειμαστε απλα ημιμαθεις αλλα και ηλιθιοι...Αν αυτο εχετε στο νου σας ως εννοια ενος club οπου τα μελη βοηθουν ο ενας τον αλλον,προσωπικα το βρισκω τελειως λαθος. |
Eχεις δει πως περπαταει το αυτοκινητο με καμμενο λ???Εμενα τους εχει καψει και τους 2 ηδη απο μια φορα και θα αποτελουσε μεγαλο και σοβαρο επιχειρημα κατι τετοιο για να μη βαλω το προγραμμα....Το αυτοκινητο σακατευεται!!!!Και περαν τουτου μη ξεχνας οτι ο κινητηρας ειναι ενας πολυσυνθετος μηχανισμος απο πολλα αλληλοεξαρτωμενα τμηματα....οποτε το να καψεις απλα εναν λ δε σημαινει απαραιτητα οτι το προβλημα θα περιοριστει εκει και μονο εκει....μπορει να εχει αντικτυπο και στον εγκεφαλο και σε χιλια δυο αλλα μερη.Προσωπικα θεωρω τους αισθητηρες αυτους,πηγες πολλων και σοβαρων προβληματων(απο προσωπικη εμπειρια) και καλο θα ηταν να μεινουν ανεπαφοι,κατα το μερος που ειναι εφικτο παντα!!! ![]() |
Eισαι απολυτως Λαθος!! ![]() Οι αισθητηρες λ ειναι απλα αισθητηρες και οχι ρυθμιστες ή κατι τετοιο... Εχω χαλασει 3 λ (!!!) και απλα το μονο που πηγα να κανω,ηταν να τους αλλαξω...Δεν εχει καμια μετεπειτα επιπτωση στο αυτοκινητο,απλα μετρανε καποια μεγεθη και οταν χαλανε απλα διαβαζουν λαθος ενδειξεις! Καμια σχεση με το προγραμμα οι αισθητηρες! αν και καλυτερα να μιλησουν και αλλοι που ξερουν καλυτερα και τεκμητιωμενα! ![]() |
Να γίνω εγώ εριστικός; Ασε να μην γίνω!
Τί σχέση έχει ένα -καλό- πρόγραμμα με τους αισθητήρες και τις λοιπές μπούρδες. Υποτίθεται το πρόγραμμα φιάχνεται για να διορθώνει τις ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ που θα πέρνουν οι αισθητήρες. Δηλάδη αν βάλεις π.χ. εκκεντροφόρους και στεγνώνει το αμάξι, τότε όλοι οι αισθητήρες θα διαβάζουν λάθος και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Μόλις φιάξεις πρόγραμμα σωστό και έχεις και το κατάλληλο μείγμα και το κατάλληλο αβανς και γενικά έρθει και δέσει, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ όλα θα είναι αρμονικά. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ και μην ακούτε μπούρδες δεξιά και αριστερά. Για παράδειγμα ο αισθητήρας οξυγόνου, ο γνωστός σε όλους "λ" μετράει το ποσοστό οξυγόνου μέσα στην εξάτμιση. Δεν είναι κανένα περίεργο ηλεκτρονικό. Ενα μέταλο είναι που σύμφωνα με το οξυγόνο, παράγει ηλεκτρικό φορτίο. Αν δεν έχεις πρόγραμμα και σκαλίσεις κινητήρα, τότε θα διαβάζει άλλες ενδείξεις από αυτά που έπρεπε να διαβάσει. Και εκεί γίνεται το μπέρδεμα. Το πρόγραμμα έρχεται για να εξακολουθήσει το μείγμα (και οι υπόλοιπο παράμετροι), άρα και τα καυσαέρια, να είναι σωστά και να είναι όλα ρόδινα. ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟ. ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ. ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΓΕΝΙΚΑ. Aντε γιατί με αυτά που διαβάζω θα μου πέσουν και οι υπόλοιπες τρίχες που μου έμειναν Υ.Γ. 2 Χρόνια κοντεύει να κλείσει προγραμματισμένο το αμάξι μου, μία φορά λαμπάκι κινητήρα (για τέτοιο λόγο) δεν έχει ανάψει! ΟΛΑ μα ΟΛΑ δουλεύουν σωστά. |
Eιμαι της αποψης οτι πρεπει να ακουνται ολες οι γνωμες.....εννοειται!Αυτο που δεν δεχομαι ειναι οτι ειπες οτι πρεπει να γινεις εριστικος με τη σειρα σου....ειναι δυνατον???Και δεν νομιζω καποιος να μου ειπε 500 φορες οτι ο γιαδαρος πεταει και την 501 ειπα το αντιθετο.Εγω εξεφρασα την γνωμη μου και μετα ελαβα ενα καπως πιο εντονο υφος...Τελοσπαντων,αποσυρομαι απο τη συζητηση γιατι δε θελω να δημιουργηθουν αλλες παραξηγησεις.Οποιος θελει να κανει κατι στο αμαξι του με γεια του με χαρα του και πολυ καλα θα κανει!Δεν ειπα ποτε οτι δεν πρεπει να βαλει κανεις προγραμμα...Τελοσπαντων,για μενα το θεμα τελειωνει εδω. |
Λοιπον ο λ μπορεί να "καεί" όπως είπε πολυ σωστά και ο Πρόεδρος από αυξημένες θερμοκρασίες λόγω αυξημένης συμπίεσης και απο παρατεταμένη χρήση στις 7500rpm+ που πάνε/πάμε όλοι μας οταν αλλάζουμε εκκεντροφόρους.
Ο map χαλάει από εκκεντροφόρους δράκουλες με τρελλά overlap που στέλνουν στον θεό την υποπίεση στην πολλαπλή μαζί με ένα καρο αναθυμιάσεις. Το μοτερ ρελαντί χαλάει 1 φορά την βδομάδα ουτες ή αλλως και μην μου πει κανενας οτι έχει σταθερό ρελαντί χωρις να ανεβοκατεβαίνει που και που από μονο του. Και αυτό χαλάει από κάταλοιπα αναθυμιάσεων λογω παρατεταμένης χρήσης στους κόφτες. Απο εκει και πέρα λογω συμπιεσεων και λιετουργίας στους κοφτες με θερμοκρασίες στο Θεο το μηχανοστάσιο γίνεται κλιβανος και καίγονται διαφορες καλωδιώσεις αισθητήρων που θελουν περαιτέρω μόνωση για να προστατευτουν. |
Παναγιώτη δεν ειπε κανενας οτι ενα φτιαγμενο αυτοκίνητο δεν εχει και τα ανάλογα έξοδα συντήρησης και επισκευής. Ολα εχουν καποιο κόστος.
Απο εκει και παρα ομως δεν φταίει το πρόγραμμα για τις αυξημένες θρμοκρασίες ούτε γιατι το δουλευεις 7500 με 8500 για 10 λεπτα συνεχόμενα. |
Ποιοί είναι οι αισθητήρες που μπορούν να χαλάσουν;
Ο λάμδα; Αυτός θα χαλάσει μόνο απο αυξημένες θερμοκρασίες στην εξάτμιση (να λιώσει) αυτό μπορεί να γίνει άσχετα με το πρόγραμμα. Δεν μετράει ποσότητα, μετράει ποσοστιαία μεταβολή οξυγόνου. Ο Map Sensor; Οκ, αυτός -σπανια- μπορεί να χαλάσει. Αλλά άσχετα και αυτός με το πρόγραμμα. Συνήθως -οπως λένε οι ειδικοί- χαλάνε με την αυξημένη υποπίεση που όμως είναι λάθος. Χαλάνε συνήθως από πολλά κατάλοιπα λαδιού από τις αναθυμιάσεις και δεν καθαρίζονται. Το μοτεράκι ρελαντί; Και αυτό χαλάει ανεξάρτητα από το πρόγραμμα από κακή συντήρηση (καθάρισμα) Αλλος αισθητήρας που μπορεί να χαλάσει; Εφ'όσον έχεις ακούσει χαλασμένους αισθητήρες γράψτους να τους αναλύσουμε. Και ξαναλέω, το πρόγραμμα το βάζουμε για να φέρνουμε την διαχείρηση του κινητήρα (μίγμα, αβάνς, φορτία κλπ) σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε. |
tsosmoulis έγραψε: |
Σιγουρα το να ακουγονται πολλες αποψεις ειναι το καλυτερο και τιε φιλτραρει ο καθενας και να κραταει αυτο που θελει, ετσι δεν ειναι?
απλα το κακο ειναι οτι εκει που κατι πηγα να καταλαβω χαθηκα παλι. Στη σχολη διδαχτηκα οτι ο λ-sensor (η oxygen sensor) βοηθαει την μηχανη να τρεχει με την μεγιστη δυνατη efficiency και με οσο το δυνατον λιγοτερα καυσαερια. Ο λογος που χρησιμοποιειται ειναι για να ρεγουλαρει την ποσοτητα οξυγονου (αναλογα με την αναλογια που βγαζει) με στοχο το 14:7. και αυτο γινεται γιατι το οξυγονο που μπορει να παρει μεσα η μηχανη εξαρταται απο την πιεση, θερμοκρασια μηχανης, αερα κτλ. αν χαλασει αυτος ο σενσορας αυτο που γινεται ειναι οτι το προγραμμα μαντευει και μπορει να χρησιμοποιει λαθος τιμες. αυτο δεν σημαινει οτι καπου συνεργαζεται με το προγραμμα?φυσικα δεδομενου οτι θες καυσιμο θα εχεις και αερα οποτε αυτες οι τιμες που θα διαβαζει ο λ θα ειναι παλι κοντα σε αυτες που θελει δηλαδη 14:7. οποτε γιατι να τον χαλαει...αλλωστε δεν μετραει ποσοτητα ο σενσορας, απλα γινεται μια χημικη αντιδραση που παραγει ταση και ετσι αναλογα με την αναλογια διορθωνει. δεν βλεπω καποια αλληλουχια σε αυτο...ισως να λεω βλακεις παλι οποτε καποιος ας με διορθωσει! |
tsosmoulis έγραψε: |
αυτο που με ειχε μπερδεψει ειναι οτι μπορει να καει λογω του προγραμματος πραγμα που δεν στεκει αν λαβεις την φιλοσοφια λειτουργιας του λ. nice one. ![]() |
συγνωμη αλλα απο ΚΑΚΟ προγραμμα καιγεται πολυ ευκολα.
διοτι τοτε εχεις λαθος μιγμα αρα α. θερμοκρασιες β. μεγαλες αποκλισεις απο το ευρος τιμων των μαμα ρυθμισεων αρα ... κλπ κλπ οτι εχει προαναφερθει. |
Αυξημένη θερμοκρασία μπορούμε να έχουμε είτε επειδή πηγαίνουμε παρατεταμένα "ταπα" όπως γραψαμε πιο πριν αλλά και από μή τέλεια καύση. |
καλα σοβαρα μιλάμε...? και ειναι επιχείρημα για να μην βάλω πρόγραμμα οτι "υπάρχει η πιθανότητα να καεί ο λ σε καναδυο χρόνια"??? ας καεί... ![]() |
Κανα 50αρη αν θυμαμαι καλα......( ![]() ![]() ![]() |
συγνωμη αλλα απο ΚΑΚΟ προγραμμα καιγεται πολυ ευκολα.
διοτι τοτε εχεις λαθος μιγμα αρα α. θερμοκρασιες β. μεγαλες αποκλισεις απο το ευρος τιμων των μαμα ρυθμισεων αρα ... κλπ κλπ οτι εχει προαναφερθει. |
...Δηλάδη αν πέταγε αυτός φλόγες με 150 άλογα έγω τοτε μαλλον θα έπρεπε να ψήνω 2 αρνιά και 2 ταψια σπανακόπιτα σε κάθε αλλαγη.Μην τρελλαθούμε κιολας..... |
Σε συνθήκες όμως πλήρους φορτίου (γκάζι στο πάτωμα) ο εγκέφαλος παρακάμπτει τον "λ" διαβάζοντας από προαποθηκευμένα στοιχεία πλήρους φορτίου. |
Καλα το οτι πέταγε φλόγες δεν οφείλετε σε πλούσιο μείγμα αλλά σε περίεργη ρύθμιση του αβανς κατα το άφημα του γκαζιου. Δηλάδη αν πέταγε αυτός φλόγες με 150 άλογα έγω τοτε μαλλον θα έπρεπε να ψήνω 2 αρνιά και 2 ταψια σπανακόπιτα σε κάθε αλλαγη.Μην τρελλαθούμε κιολας...Απο εκει και περα δεν νομίζω οτι ήταν και τόσο καλορυθμισμένο αν είχε τόσα καυσαέρια μετά τον καταλύτη ωστε να μαυρίσει ο λ, αρα δεν οφείλεται το πρόγραμμα όσο ο ηλίθιος που το έφτιαξε.Τα πλούσια μείγματα (>11.5:1) κανουν χαρούμενο μόνο τον βενζινά και οχι τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου |
Αντί για προγραμματισμό εγκεφάλου η PS δίνει εγκέφαλο με πλεξούδα που ο Τάσος έχει βάλει στο περίφημο 206 του. Κάνει όμως για εμάς αυτή η λύση ή είναι κατάλληλη μόνο για τις μηχανικές προτάσεις-βελτιώσεις της PS; |
Εσύ όλα όσα έμαθες πώς τα έμαθες; Στο σχολείο; ![]() |
Δηλαδή να αρχίσω να πιστεύω ότι έστω και ένας διαβάζει αυτά που γράφω;;; ![]() ![]() |
Αντί για προγραμματισμό εγκεφάλου η PS δίνει εγκέφαλο με πλεξούδα που ο Τάσος έχει βάλει στο περίφημο 206 του. Κάνει όμως για εμάς αυτή η λύση ή είναι κατάλληλη μόνο για τις μηχανικές προτάσεις-βελτιώσεις της PS; |
Καλά όλα αυτά.Αντε πες οτι βρήκαμε και software και hardware.
Τον προγραμματισμό ποιος θα τον κάνει? Μήπως ξέρει κανένας απο εδω μέσα να ξεχωρίζει που πρέπει να πειράξει τι για να δουλεψει σωστά το αυτοκίνητο? Μήπως μπορεί κάποιος να εντοπίσει τον χάρτη advance @ part load στην παρακάτω οθόνη????????? http://www.lioliosracing.gr/uvpanel/photos/study.jpg Ή μήπως καποιος ξέρει τι παριστά το παρακάτω 3D διάγραμμα και σε ποιο σημείο του είναι ο χάρτης των 7250 για να μου φτίαξει τον χάρτη fuel injection στο μισό γκάζι? http://www.lioliosracing.gr/uvpanel/photos/ew. http://www.lioliosracing.gr/uvpanel/photos/maps.jpg Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα....... |
DIMCHRI έγραψε: |
φίλε κάισαρα ωραία όλα αυτά που λέμε αλλά πιστεύω ότι όπως συμφωνούν και οι περισσότεροι δεν αξίζει, ο κόπος και το χρήμα που θα δώσεις για μια βελτίωση, εκτός και αν είσαι επαγγελματίας ή έχεις σκοπό να γίνεις επαγγελματίας !!!
αλλιώς μάζεψε τα χρήματα (4000 το προγράμματα, και άλλα 5000 το λιγότερο τα υλικά της μετατροπής) πούλα το αυτοκινητό σου και πάρε ένα s2000 or ένα tt 225 quatro και προχώρα ... ![]() Φιλικά Δημήτρης, |
Miltellas έγραψε: | ||
Η αξία μας φαίνεται στα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε...
Πατέρα-Μάκη δώσε μου αν θέλεις για να δω τί πουλάνε γιατί ενδιαφέρομαι. Λεφτά άλλος θα βάλει... ![]() |
πρωτα απο ολα θα πρεπει να φτιαξεις εξατμιση
μετα να βαλεις εκκεντρα . |
ναι ειδες τι ωραια που δουλευε το δικο μου με εκκεντρα και χωρις εξατμιση...
μην επιμενεις. |
Mπα!
Εγω θα ελεγα τελευταια την εξατμιση! Θυμαμαι και με το δικο μου! Σαν κλαστηρι ηταν οταν εβαλα προγραμμα,γιατι ηθελε αλλη εξατμιση! |
Τότε καταλαβαίνει ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει βία ο οδηγός... |
στο θεμα προγραμματος χαρτες και αποκρισης γκαζιου ισχυει οτι ειχε πει καποτε ο speedy100....ψαξτε βρεστε το... |
σκεψου οτι τα 106-σαξο με τον αναλογης λογικης εγκεφαλο της πεζο σπορτ δουλεουν απο μαμα ως pt52 (oxi τελεια βεβαια αλλα δουλευει) |
red_storm έγραψε: |
Παιδιά μια απορεία....το 207 έχει ντίζα γκαζιού? Μαλλον όχι! Σωστά? |
Θα θίξω κάτι που πρωτόθιξε ο Sidobre και το περάσαμε στο ντούκου.
Ορισμένα μοντέλα 206 έχουν ηλεκτρονικό γκάζι. Κοροϊδεύαμε την VW αλλά τελικά μας την "έφερε" και η Peugeot! Τελικά, το ηλεκτρονικό γκάζι εκτός από οικονομία βενζίνης και φιλικότητα στους Άσχετους Οδηγούς, είναι μόνο κουσούρια. Δεν επιταχύνει άμεσα, δεν φρενάρει επαρκώς τον κινητήρα, επιταχύνει-επιβραδύνει κατά βούληση κλπ Σας έχει προβληματίσει κι εσάς η ύπαρξή του; Μήπως υπάρχει τρόπος να το απομονώσουμε ή επιβλέπεται και αυτό από τον εγκέφαλο; |
thodoris150378 έγραψε: |
Παιδιά, καλημέρα. Δεν έχω διαβάσει όλο το topic, όποτε αν αναφέρεται κάπου το θέμα μου συγγνώμη για την επανάληψη. Από την αντιπροσωπεία που πήρα το rc μου, μου είπαν πως επειδή είναι ηλεκτρόγκαζο, να μην εμπιστεύομαι την ένδειξη του trip computer για το απόθεμα καυσίμου. Ισχύει κάτι τέτοιο; και αν ναι υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορώ να υπολογίζω στο περίπου ποσό καύσιμο έχω, για να μην ξεμείνω σε καμιά ερημιά και ψάχνομαι...ευχαριστώ. |
γνωριση κανεισ τιποτα για το τσιπακι του μποθλεκου που μπερδεδι τη CPU και δουλευη σε πληρεσ φοτιο συνεχεια |
takis99 έγραψε: |
να ρωτησω κατι?ειμαι σχετικα καινουριος οδηγος κ δεν ξερω πολλα πραγματ. εχω 1600αρι 206 ψιλοπειραγμενο. μου εμεινε στο δρομο γιατι το (ηλεκτρονικο) γκαζι δεν ανεβαζε στροφες. με λιγα λογια δεν ανταποκρινοταν. ξερετε τι μπορει να φταιει. στο συνεργειο κατι για πεταλουδα μου ειπαν αλλα δεν καταλαβα πολλα. αν ξερει καπιος κατι, ας βοηθησει γιατι εχω αγχωθει απιστευτα. κ ειχα κανονισει κ ταξιδι τη Μ. παρασκευη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ |
nikos 206cc έγραψε: |
Ελπιζω το παρακατω ποστ να μην ειναι off topic ![]() ![]() ![]() |
silo έγραψε: |
υπαρχει ενα πραγμα που απενεργοποιει το ηλεκτρογκαζο? |
Παντως εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αποκριση του γκαζιου μου ειδικα μετα τις 4.000 σ.α.λ..... οπου δεν καταλαβαινω διαφορα (χρονικη)απο το πατημα στο γκαζι μεχρι την αποκριση στον κινητηρα ![]() |
εαν ομως το αμαξι ειναι 206 RC το οποιο δεν αξιζει να το προγραματισεις?αξιζει να βαλεις το sprint booster?θα αρπαζει καλυτερα? |
εαν ομως το αμαξι ειναι 206 RC το οποιο δεν αξιζει να το προγραματισεις?αξιζει να βαλεις το sprint booster?θα αρπαζει καλυτερα? |
Και κατι ακομα..... Οποιοι πανε και δινουν τα 200 ευρα για το sprint booster καλα κανουν αμα τους αρεσει...Εγω που το δοκιμασα σε focus RS μου φανηκε μια π@π@ρι@.....Με αυτα τα λεφτα (και κατι ακομα)πας και κανεις ενα προγραμματακι στα παιδια κατω και παιρνεις και αλογα και στρωνεις το αμαξι οπως γουσταρεις και για μελλοντικες μετατροπες και σιγουρα και με ασφαλεια ![]() |
AlienHack έγραψε: |
...αχχχ... μακάρι και στα δικά μας ενα προγραμματακι να έδινε 10+ άλογα... |
μπορεις να βγαλεις αλογα απο ατμοσφαιρα με τις καταλληλες προυποθεσεις. |
Καλημέρα!
1) ΔΕΝ διάβασες τα όσα έχουν γραφθεί για την απάτη του booster των 200 ευρώ ![]() 2) Και του C2 είναι ηλεκτρόγκαζη. 3) Η μετατροπή από ηλεκτρόγκαζο σε μηχανικό θα σου προσφέρει μόνο... κόστος στην τσέπη σου ![]() |
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχετε φαγωθει τοσο με τα μηχανογκαζα!!!!Οδηγησα μηχανογκαζο και σιγα την διαφορα με τα δικα μας δηλαδη (206) ![]() ![]() ![]() |
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχετε φαγωθει τοσο με τα μηχανογκαζα!!!!Οδηγησα μηχανογκαζο και σιγα την διαφορα με τα δικα μας δηλαδη (206) ![]() ![]() ![]() |
drdino έγραψε: |
Tσέκαρε το κρεμασμένο τελικό. |
SnakeMJK έγραψε: |
steve, τα multiplex βγήκαν από τέλη 2001 - αρχές 2002 κ δεν έχουν καμία σχέση με το ηλεκτρονικό γκάζι. |
Sinanai έγραψε: |
Επίσης το 2004 δεν είχε αυτά τα τάσια, αλλά αυτά:
![]() |
Touristas έγραψε: |
Να ξεκινήσουμε με το ότι δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα τις Peugeot που χρησιμοποιούν πολυπλεξία και επίσης δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι εταιρίες πειραματίζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια πάνω σε αυτό το θέμα και ο λόγος είναι πρώτον για να μειώσουν το κόστος , και δεύτερων με την πολυπλεξία έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες επάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου τα οποία είναι πάρα πολλά πλέων.
Τώρα όσο για τις διαφορές η βασικότερη είναι η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων και το πώς αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους. |
Mat206 έγραψε: |
χαιρετω τους γαλλους!
θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο 206 1.4 16V. μοντελο 2004+ επειδή δεν ξέρω πως ανεβάζουμε φωτο βαζω ένα λινκ με φωτο απ το συγκεκριμένο 206 που έχω βαλει στο ματι! http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1243080/ θα μπορουσατε να κοιταξετε την φώτο του κινητηρα και να μου πειτε αν το αμαξι έχει γκαζι με ντιζα? Νομιζω οτι ειναι με ντιζα γιατι το κομματι πισω απ το καπακι της μηχανης θυμιζει το σιδερο που γατζωνει η ντιζα..αλλα δεν είμαι απόλυτα σιγουρος! |
Ωραιος εισαι φιλε ![]() Οτι και να χαλασει εχεις ετοιμο να βαλεις κατι αφτερμαρκετ ![]() ![]() ![]() Χαλασε η εξατμιση?Θα βαλεις αφτερμαρκετ!!! Χαλασε το φαναρι?Θα βαλεις αφτερμαρκετ!! Μιας και το εχεις το μικροβιο του φτιαξιματος απ'οτι φαινεται,γιατι δεν το σκεφτεσαι για ενα 1.6 16ν να τελειωνεις ![]() Δεν νομιζω τα εξοδα και η καταναλωση να εχουν ιδιαιτερες διαφορες ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
steve είσαι για τον σοκολατοπέο ![]() Γραμμή παραγωγής multiplexed 5/2001 (ελλάδα ήρθαν τέλη '01) |