kane έγραψε: |
Γιάννη ήρθε η ώρα για αγορα φωτογραφικης μηχανής...λέω για την 400D,ποιά η γνώμη σου?
Επίσης κάτι που μου κίνησε την περιέργεια...έψαχνα να πάρω την πιο "γρηγορη" κάρτα της αγοράς. Ελα ομως που οι εταιρίες ειναι οτιναναι και δινουν πραγματικα οτιναναι χαρακτιριστικά. Πχ 2 καρτες λεμε τις βαφτιζουν ταχυητητας 150Χ και η μια εχει read/write 11mb/s και η άλλη 20mb/s Ποιά καρτα εχεις δοκιμασμένη? μας νοιάζει το write πιο πολύ,μιας και θελουμε τον μιν χρόνο αποθηκευσης συνεχόμενων καρέ (μιας και στα ραλι "ακολουθώ" τα αυτοκίνητα,με την φωτογρ οχι με το αμαξι ![]() ΝΑ το αναλύσουμε λίγο το θέμα,γιατί καλές οι δανεικές,αλλα μη γινει καμμια ζημια και μπουμε μεσα ![]() Για φακό μην κανεις λογο καν,θα αρκεστώ αρχικά στον 18/55 και ας τον βριζουν ολοι και ίδωμεν έπειτα. Αναμένω την απάντηση σου. |
SnakeMJK έγραψε: |
Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα την σειρά μ (mini) της Olympus.... Μικρές, φθηνές και θαυματουργές. |
plaketokofths έγραψε: |
Τι ευχαριστείς....
Η 400D οπως και οι αλλες του είδους ειναι πολύ καλές μηχανές. Για μένα αυτοί που έχουν παράπονα ειναι αυτοί που δεν ξέρουν να αξιοποιήσουν - σετάρουν τη μηχανή τους. Δεν θα το μετανιώσεις... και η τιμή που την βρήκες ειναι πολύ καλή. Αντεεεεε καλές λήψεις! Ισως τα πούμε στο Λαμίας αν κατέβεις! Αμα ενδιαφέρεται ο φίλος σου εδώ είμαι! ΥΓ. Ο ανδρέας ο hunter or andreasthess, κάποιο απο τα nicknames ισως σου ειναι γνωστό φωτογραφίζει με canon 350 αν δεν κάνω λάθος αλλά ο φακός που έχει ειναι αρκετά καλός, οποτε... κοιτα χρώματα! |
volvos έγραψε: |
ναι αλλα η μηχανη ειναι φορητη.... ![]() τι σημασια εχει σπιτι γραφειο? εμενα οντως μου χρειαζεται μηχανη καθως φωτογραφιζω σε αυτοψιες πολλες φορες... δεν εχει καμια λογικη να μη σου το επιτρεπουν εσενα |
MEMsound έγραψε: |
κανε μου 2 γρηγορους υπολογισμους...
ο 18-55 και ο 55-200 σε τι δυνατότητα ζουμ αντιστοιχουν? |
soler έγραψε: |
Πολύ το κουράζουμε χωρίς λόγο και βαριέμαι και να γράφω.
Δηλαδή θα πάρεις dslr με 2 φακούς στα ίδια λεφτά που θα έπαιρνες την compact. Πόση συζήτηση λες να σηκώνει αυτό το πράγμα? Άντε με γεια ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Μάνθο, σου έδωσα ένα link για τη d80, |
ενημερώθηκα και από τον κ.πρόεδρο για την διαφορα στο μεγεθος του αισθητήρα μετα δ40 και 570... ~15χ25mm ο πρώτος... 6,6mm διαγώνιο ο άλλος.. εε καμια σχέση ... παρόλα αυτά η c7070 που ειχα παλαιότερα (για τα δικά μου δεδομένα) εβγαζε μια χαρα φωτογραφίες... αυτά... (προς το παρόν) ![]() ![]() |
Εγω εχω την 400ρα,και δν προβλέπεται να την αλλάξω για πολυυυυυ καιρό ακόμα. (αντεχει η ερμη και στη βροχη,εφαγε νερό στο παλλάδιο ![]() ![]() ![]() |
δε σε πιάνω... |
soler έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() |
power έγραψε: |
Οι Panasonic DMC-TZ10 και FZ38 μπουρουν να ζουμαρουν και στο βιντεο.
Για τις αλλες δεν ξερω. |
Γενικώς προτίμησε Panasonic & Olympus. Τις Sony για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ποτέ δεν τις συμπάθησα ιδιαίτερα. Την Olympus Ελλάδα τη βλέπω και 230 ευρώ. Η FZ γα***, την έχω δει, δλδ, αλλά και οι "μικρές" TZ είναι πάααρα πολύ καλές. Γνώμη μου, μην κινηθείς στο μέσον. Πάρε ή τη φτηνότερη ή την ακριβότερη. Το λέω μπακάλικα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δλδ θα κοιτούσα ή κάποια από τις TZ, ή, εναλλακτικά, κάποια Samsung WB, π.χ. την 650, ή, αλλιώς, μάλλον θα πήγαινα κατευθείαν στην FZ 38, για να μη σου πω ότι θα σφιγγόμουν λίγο να φτάσω την FZ 45. Ελπίζω να βοήθησα κάπως! |
το βιντεο καλυτερα ξεχνα το στις compatc, γτ εχουν μόνο point and shoot mode. Κοντολογίς το εστιακό μήκος κλειδώνει από την ώρα που πατήσεις το κουμπί και η φ/μ δεν αλλάζει το εστιακό μήκος κατά την διάρκεια της λήψης.
Ο μικρός αισθητήρας και ο ευγρυγώνιος φακός συντελούν στο να μην είναι εντονο το φαινομενο "out of focus". Αναμεσα σε compact προτίμησε μόνο panasonic (έχουν κρύσταλλα leica) & sony (carl zeiss). Ειναι εξίσου καλές με τις sony να υπηρέχουν στην φωτομέτρηση του φλας! Η panasonic υπερεκθετουν στο φλας και σολάρουν τις φωτο. Προσωπικά εχω αντικαστήσει την slr που εχω, με μια lumix lx-3. Τραβάω αφλασα μόνο ομως. Ελπίζω να βοήθησα εστω και λιγο. PS. Για value for money δες και kodak. |
Octane έγραψε: | ||
Ναι , και γω αφλασα τραβαω κατα 99% ![]() Απο καλο value for money ειδα κ τις Fujifil finepix S1800 και S2500 , αλλα στο νετ δεν διαβαζω κ πολυ καλες κριτικες ![]() Μηπως να την κανω για κατι τετοιο , οριακα κατω απο τα 200 ευρω?!? ![]() |
[...] Δεν ξέρω εκεί που κατοικεις αν υπάρχει κάποιο κατάστημα οπως ελλαδα media markt που τις εχει ολες να δοκιμασεις...
Αφιερωσε ενα απογευμα 2 ωρες και αλλαξέ τους τα πετρέλαια... |
Octane έγραψε: |
[...] Απο καλο value for money ειδα κ τις Fujifil finepix S1800 και S2500 , αλλα στο νετ δεν διαβαζω κ πολυ καλες κριτικες ![]() Μηπως να την κανω για κατι τετοιο , οριακα κατω απο τα 200 ευρω?!? [...] |
Από εχθές...
![]() ![]() ![]() ![]() |
Όσο πιο πολυ το ψάχνεις, τοσο θα μπερδεύσαι. Δεν ξέρω εκεί που κατοικεις αν υπάρχει κάποιο κατάστημα οπως ελλαδα media markt που τις εχει ολες να δοκιμασεις... Αφιερωσε ενα απογευμα 2 ωρες και αλλαξέ τους τα πετρέλαια... |
Octane έγραψε: | ||
Αυτο ακριβως εχω παθει ![]() Τις εχω δει ολες καμποσες φορες εκαστη ![]() ![]() Το μονο που εγω καταλαβαινω ειναι ποσο μακρια παει το ζουμ και την ποιοτητα της οθονης ![]() |
Octane έγραψε: |
Ναι , τις ειδα τις pics με την S1800 κ στο αλλο τοπικ , αλλα εσυ εισαι και τεχνιτης... ![]() Εγω μαλλον πρεπει να αρκεστω στα 5mp του κινητου μου ![]() ![]() ![]() Υ.Γ. Τη βλεπω την 105is (στην καλυτερη) να ερχεται ![]() Α , ξεχασα να πω , πως μαλλον η καμερα δεν με πολυαφορα , μιας κ εδω κ ενα περιπου χρονο εχω μια Panasonic TM60 ![]() |
[Βούτα μόουντ]Παρ'τη. Έχει και γαμάτο ζουμ, να με βλέπεις όταν θα σε ράβω.[/Βούτα μόουντ]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ωραίος Τάσο!
για γραψε στο αλλο τοπικ για τις ψηφιακές κλπ τι αγορασες... |
Sinanai έγραψε: | ||
Nikon D3000 με 18-55 VR. |
Steve έγραψε: |
Με γειές!
Τάσο πόσο και από που; |
μεγειες και σε σενα Βασιλη...
Αντε να δω ποτε θα παω κι εγω για ψωνια.. ![]() |
![]() ![]() |
vinman έγραψε: |
Σίγουρα για λόγους πρακτικότητας επι το πλείστον μία compact βολεύει σε σχέση με μία dslr (δεν έχεις το βάλε-βγάλε φακό...κ.λ.π.) και βέβαια στην αγορά κυκλοφορούν πολλά αξιόλογα μοντέλα που κάνουν ''παπάδες''...
Όταν όμως πιάσεις στα χέρια σου μία dslr σαν την Nikon D90 που έχω εγώ τότε ξεχνάς ότι ήξερες περί φωτογραφίας... ![]() |
Μανο τα εχω υποψιν..
εχω δει και τις φωτογραφιες που χεις βγάλει και με την ολυμπους πριν και με την δ90... απλα εγω και με κατι σαν αυτο: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=411731#411731 (σε πρωτη φαση) δε χαλιεμαι ![]() ιδιως σε σχεση με το κοσμος της (ανεβαζω σε λιγο αλλη μια σε εκεινο το τοπικ...διαφυμιση της rayban) |
δεν παιρνει το κλασσικο mUSB ; |
thodwrhs έγραψε: |
παιδια εχω την εξης φωτογραφικη....
περισευει απο κανεναν κανα καλωδιο για τετοια?exelim ex-z77 ![]() ![]() |
thodwrhs έγραψε: | ||
τι εννοεις μusb???αν εννοεις το μικρο δοκιμασα κατι απο ερικσον κινητα αλλα τπτ.... |
Με 400 παίρνεις έντρυ λέβελ νον μεταχείρα (aka μπραντ νιου) ντι-ες-ελ-αρ, άρα δεν υφίσταται δίλημμα... Με γεια. ![]() |
εξαρταται απο την φορητοτητα που θες... ![]() |
Αν ανέβει ελάχιστα παραπάνω το μπάτζετ, πάμε στην D5000 με τον 18-105. |
reselie-206 έγραψε: |
Αν θές κανονίζουμε να δεις τη d3000 απο κοντά να βγάλεις και καμια φώτο ρε αδερφέ :D σε σχέση με τη 5000 σίγουρα δεν έχει liveview και video..
Επίσης ο 18-55 δε βολευει για μακρια και ο 55-200 δε βολευει ΣΙΓΟΥΡΑ για κοντά..για μένα η καλυτερη λύση είναι 18-105 που είπε και ο Σινανάης |
SnakeMJK έγραψε: | ||
αν έρθεις αύριο λέσχη, φέρ'την μια βόλτα να παίξω ![]() |
Μα με την D5000, Σταύρε, έχεις και video. ![]() |
manaros έγραψε: |
σαν κατοχος της d5000 με 3 φακους,18-55,55-200,50mm 1,8
εχω να πω αν θες φορητοτητα τοτε δεν κανει η slr (1)αν βιαζεσαι δεν κανει η slr (2)αν θες βιντεο με autozoom δεν κανει η συγκεκριμενη slr(εχει βιντεο και μαλιστα πολυ καλο αλλα εστιαζεις χειροκινητα) [...] |
manaros έγραψε: |
εγω ειδικα που αχολουμαι με φωτογραφια πουλιων(πτηνων...........)με εχει σωσει! |
Ακόμη και το Wikipedia τα εξηγεί μια χαρά. ![]() Πόσο βρίσκεις τη D3100; Μπορείς να τις βρεις και με τον 18-105VR; στο προτείνω, μιας και η ευκολία του να έχεις ένα για όλα νομίζω πως θα υπερκεράσει το πλεονέκτημα του extra zoom του 55-200. ![]() |
(1) Μόνο στην περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις φακό πριν φωτογραφίσεις. Κατά τα άλλα από τη στιγμή που την ανάβεις μέχρι να φωτογραφίσεις μεσολαβεί ελάχιστος χρόνος και σε κάθε περίπτωση απίτευτα λιγότερος από ότι με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή. (2) Autofocus εννοείς. Κατά τα λοιπά συμφωνώ κι επαυξάνω. |
τώρα έχω φάει σκάλωμα...
d3100 vs d5000... |
thodwrhs έγραψε: |
να κανω και γω μια ερωτηση...εχω μια ψηφιακη κασιο exelim ex-z77 η οποια ενω εβαλα καλωδιο usb που πηρα δεν φορτιζει απο τον υπολογιστη..υποθετω οτι θελει ξεχωριστα φορτιστη μπαταριας ε????
[/u] |
kane έγραψε: | ||
ρε θοδωρή κλεμμένη την πήρες; τη μια λες εχασες το καλώδιο,την άλλη δε ξέρεις πως φορτίζει... Φωτογραφική είναι,δεν ειναι κινητο να φορτίζει απο usb. |
Πόσο βρίσκεις τη D3100; Μπορείς να τις βρεις και με τον 18-105VR; στο προτείνω, μιας και η ευκολία του να έχεις ένα για όλα νομίζω πως θα υπερκεράσει το πλεονέκτημα του extra zoom του 55-200. ![]() |
οποια και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει εγγύηση Δαμκαλίδη.. |
οποια και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει εγγύηση Δαμκαλίδη.. |
Γιατί Τάσο; τι κι αν δεν έχει εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας; Σα πελάτη σε ενδιαφέρει να φτιαχτεί αν πάθει κάτι.Τι σε νοιάζει αν φτιαχτεί στο δαμκαλίδη,στο αντοραμα,στο κατερελο κτλ. Γενικά αν δείτε τις τιμές, με εγγυηση επισημης αντιπροσωπείας (βλ.δαμκαλίδη για νίκον) είναι πάντοτε πιο ακριβές, διότι δεν εισάγονται με πλαγιους τρόπους, οπως πχ με άλλα καταστήματα... |
tony_l έγραψε: | ||||
Σε ενδιαφέρει Σταύρο και πολύ μάλιστα. Αν πάθει κάτι η μηχανή, πρέπει να απευθυνθείς στο adorama πχ. (φτου κακά), να την αφήσεις εκεί, να την στείλουν στη Nikon Ευρώπης, να την ελέγξουν/επιδιορθώσουν, να την στείλουν πίσω στο adorama και μετά να σε φωνάξουν να την παραλάβεις από εκεί. Όλο αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό και συνήθως "μπλέκεις" σε τέτοια περίπτωση. Στην αντίθετη περίπτωση, πας στον Δαμκαλίδη, την αφήνεις και μέσα σε λίγες μέρες περνάς και την παίρνεις έτοιμη, χωρίς αναμονές, γκρίνιες και στεναχώριες. Επειδή το έχει πάθει γνωστός μου, άποψη μου και μένα είναι αγορά μόνο με εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας. Αν απευθυνθείς στον Δαμκαλίδη για service εντός εγγύησης σε μηχανή που έχει γίνει παραεισαγωγή (serial number), δεν ισχύει η εγγύησή σου και είτε σε παραπέμπουν στη Nikon Ευρώπης ή πληρώνεις. Αυτό γίνεται για να μπορέσει να έχει νόημα η κεντρική εισαγωγή μηχανών από την αντιπροσωπεία (κόστος καταστημάτων, αποθήκης για καινούρια σώματα και ανταλλακτικά, διατήρηση τμήματος service και τεχνικής υποστήριξης κτλ). Η οικονομική διαφορά στην τελική δεν είναι και τόσο μεγάλη. ![]() Υ.Γ. Δεν τα παίρνω απ' τον Δαμκαλίδη, να βοηθήσω προσπαθώ. ![]() |
Δε σε ειπα κλέφτη... Ρωτησα απλά αν ειναι κλεμμένη, άλλο το ένα άλλο το άλλο. ![]() Y.Γ. αν και μπορούσες να ρωτήσεις τον...θείο σου για όλα αυτά. |
τελικά άκυρο για dslr... κυρίως λόγο μεγέθους ![]() είμαι κοντά στην canon s95. έχει κάποιος να πει κάτι για την συγκεκριμένη; |
τελικά άκυρο για dslr... κυρίως λόγο μεγέθους ![]() είμαι κοντά στην canon s95. έχει κάποιος να πει κάτι για την συγκεκριμένη; |
θεωρω οτι με την G12 εχεις περισσοτερες επιλογες χωρις να ξεφευγεις σε μεγεθος
δεν εχω κοιταξει τιμες ομως |
πριν δω το post σου ειχα κανει εδιτ στο προυγουμενο δικο μου
και προσθεσα 2 ακομα + πανασονικ DMC-LX5 αλλα αφου το εψαξες τοσο πολυ παω πασο ![]() παντως ειναι πολυ καλη η 95 ![]() |
ti gynaika ti rotises?\
se blepo gia sony se rozoylaki |
γρήγορη απορία
16gb sdhc class 4 είναι αρκετά;;; νομίζω δεν χρειάζεται να πάω σε class 6, δεν τραβάει τόσο γρήγορα φωτογραφίες η compact ![]() |
reselie-206 έγραψε: | ||
me 4gb sdhc class 4 βγάζω γύρω στις 1000+ φωτος Fine jpeg στα 10mpx... επίσης είναι αρκετά γρήγορη (15mb/sec) δεν έχεις πρόβλημα ταχύτητας σίγουρα... |
Εγώ σε μια φάση αναγέννησης του έρωτά μου με την 40D λέω να χτυπήσω έναν 50άρη F 1.8. |
και καλά θα κάνεις.Ο φθηνότερος υπερτέλειος φακός. |
giannisC2vts έγραψε: | ||||
+1 και απο μένα για τον φακό αλλά όταν πάρεις τον 50 μετά θες και τον 35αρη για Νικον! |
Steve έγραψε: |
Τελικά τί πήρες Ζήση; |
άσε, έχει ο μπαμπης ένα 16-35 (νομίζω) κόλαση.Που να δουλέψεις και κάνα FF σώμα.Κλαααααάμα... |
Αυτόν, ε; ![]() Ωραίος φακός, δε λέω, αλλά 1μιση χιλιάρικο... ![]() Edit: Με γεια Ζήση! Καλά κλjικ, να 'ουμ! ![]() |
SnakeMJK έγραψε: | ||
την παρήγγειλα σήμερα το πρωί. canon s95 + kingston sdhc 16gb class 6. σύνολο 345 ευρώ αύριο θα έχετε τις πρώτες φωτογραφίες ![]() |
sod έγραψε: |
Αν και δεν ξερω απο φωτογραφικες μηχανες εγω αυτη πηρα....νομιζω πως για τα λεφτα της καλη ειναι.....video hd...14 megapixels ...18x οπτικο zoom...ας δωσουν τα φωτα τους οι σχετικοι.... ![]() ![]() Εγω την πηρα 130....και τοσο μαλον την εχει ακομα..... |
Εγω την πηρα απο το καταστημα τοy link..... δεν την εχω κοιταξει τι κανει στο αμαξι...... ![]() |
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0579118&catid=060400
Αυτη εχω.......130 την πηρα..... ![]() ![]() |
επ' ουδενί |
αλλά... ![]() |
Στο dpreview, πάντως, δεν τη βγάζει και ιδιαίτερα καλή επιλογή...
Αν θες να μπεις στο χώρο (ή το χορό) των DSLR κατ' εμέ χτύπα μια Nikon D3000/3100/5000 κατά προτίμηση με τον all-around 18-105 VR. |
Πάνος έγραψε: |
Εχουμε αποψη για πιο κατω;
http://www.getitnow.gr/cat/eikona-ihos/fotografikes-mihanes/psifiakes-slr/?gclid=CNjIoKTIkqsCFQcPfAodmjsNvg |
http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=18030
![]() |
γιαννη ο βλαχος θελει να βγαζει γαματες φωτο για το facebook to clio του οποτε τι το ψαχνεις τωρα ![]() ![]() ![]() |
Κι εγώ σου λέω να πάρεις sony dslr! ![]() ![]() |
tony_l έγραψε: | ||
Τώρα μπορώ να ξεράσω; ![]() Για πες μας Γιάννη γιατί προτείνεις τη Sony... Θα έχει ενδιαφέρον. |
plaketokofths έγραψε: | ||||
Επειδή δεν ηταν κατανοητό, στο εξηγώ. Το εγραψα με την λογική οτι κι εγώ ως χ για τις απαιτήσεις που εχω μπορεί να με εξυπηρετεί η sony, οπως εσένα η canon ή nikon, τον y η ολύμπους κτλ. Επί της ουσίας δεν προτεινα σονυ. Αν ειχα παντως την συλλογή της πλαναρ θα επερνα σονυ. Επίσης ειμαι της άποψης μην απορρίπτεις κάτι που δεν το χεις εστω δοκιμάσει. Οι αναγκες του καθενός ειναι διαφορετικές. Αυτο που για σενα μπορει να ναι καλό για μένα μπορεί να ναι μέτριο και αντιστροφα. Διαφωνείς? btw τι κακό εχουν οι sony που σε κανουν να ξερνάς σε σχεση με τις αλλες μαρκες? |
Ποιον απο τους 2;
http://www.e-photoagora.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31888 http://www.aa-digitalphoto.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_estore.tpl&product_id=908&category_id=67&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1 Υ.Γ.Δεν ειναι για μενα αλλα μπορει και να γινει... ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.speedhunters.com/2013/05/how-to-shoot-cars-the-basics/
HOW TO SHOOT CARS: THE BASICS |
Αποστόλη η φωτογραφικη που εχεις ειναι "full entry level" compact...
αν δεν προτιθεσαι να την αλλαξεις με κατι νεοτερο με περισσότερες ρυθμισεις / λειτουργίες δυνατότητες, αγορασε τουλαχιστον ενα μικρο τριποδακι (κυκλοφορουν με κατω απο 5ε) ωστε σε συνθηκες μειωμενου φωτισμου να την αφηνεις να βγαλει εντελως ακινητη "οτι μπορει να βγάλει"... -- και το λεω αυτο γιατι οι απογευματινες φωτο που ανεβασες στο αλλο τοπικ ειναι λιγο θαμπες/κουνημενες/και με καμποσο φορυβο. θεωρω οτι αυτη η φωτογραφικη χωρις να κανει θαυματα μπορει να βγαλει και καλητερες φωτογραφίες "με λιγη βοηθεια"... αλλιως πας "γι αλλα"... ![]() |
οταν εισαι για αγορα και κανεις; την ερευνα αγορας
γραψε τα 2-3 μοντελα στα οποια εχεις καταληξει να σου πουμε καμμια γνωμη εκ των προτερων |
Γενικότερα είναι μια καλή all arround λύση. Το μειονέκτημα της? Μα φυσικά το μέγεθος αφού ενσωματώνει μέγεθος DSLR μηχανής με αισθητήρα μεγέθους....καρφίτσας (σα τις κομπακτ). Το ζοομ που κάνει θα 'σου λύσει τα χέρια' αλλα το μέγεθος θα σε κουράσει χωρίς να προσφέρει κάτι. Σαν ποιότητα κλείνει προς τις Compact
Για εμένα αυτή η κατηγορία μηχανής απλά ΔΕΝ υπάρχει. Είναι ένα είδος μηχανής που έχει βγεί με σκοπό να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στις κομπακτ και τις DSLR. Εγώ θα έπαιρνα μια μικρή καλή compact πάντως γιατί αν είναι να πάς σε τέτοιο μέγεθος προφανώς και αξίζει να πάς σε dslr έστω και μεταχείρα. Τι να την κάνεις μια μηχανή με μέγεθος dslr και δυνατότητες compact? Σπίτι θα μένει χωρίς λόγο ενώ την compact την κουβαλάς και στη τσέπη. |
Είναι ένα είδος μηχανής που έχει βγεί με σκοπό να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στις κομπακτ και τις DSLR. |
θα συμφωνησω με Τασο.
Βασικος παραγοντας της εξισωσης ειναι ποσους φακους θες να εχεις / κουβαλας σε συνδυασμο με το τι / που θες να φωτογραφησεις παντως για "εναν μονο" φακο και γω θα επαιρνα "μονο" τον 18-105 αν ειναι για "εναν φακο αρχικα" (=και βλεπουμε) 18-55 και μετα 55-200 μετα 24αρη μετα σωστο φλας και μετα 400αρηκλπ κλπ ![]() ![]() ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
Για μεσα στο σπιτι χωρις φλας θελεις σιγουρα 2.8 και κατω διαφραγμα. ειδικα αν μιλαμε οτι θα φωτογραφισεις αντικειμενο με κινηση.. Και θεωρωντας οτι δεν θελεις να εχεις ISO στον θεο.. |
RoadRunner122 έγραψε: |
Btw, εχω 35ρη με f/1.4 Nikkor αλλα για φιλματη SLR του πατερα μου (Nikon2000). Παιζει να ταιριαξει στη D5200? |
RoadRunner122 έγραψε: |
I see...
Τι αλλο να υπολογισω στο budget; Εχω δει καποια προστατευτικα φακου της hoya. Καρτα μνημης τι class χρειαζομαι; 10 ή ειναι υπερβολη; Επισης για τσαντα τι να προσεξω; Οτι νομιζετε πως χρειαζομαι, πειτε |
Apostolos-106 rallye έγραψε: |
Λοιπόν έχω την Νικκον δ3200 μαζί με 18-105μμ.
Είμαι σχετικά νέος χρήστης τέτοιας μηχανής και ψάχνομαι. Έψαξα για τα προστατευτικά φίλτρα, που αναφέρατε και βρήκα "δύο" ειδών Hoya UV(C) και UV(0). Υπάρχει διαφορά μεταξύ τους? Ποιο ταιριάζει σε μένα ? Σαν 2ο φακό τι θα μου προτείνατε ώς συμπλήρωμα ? (με ενδιαφέρει αρκετά νυκτερινή φωτογράφηση, ουρανού) |
Γιάννη καλές λήψεις!
Εβλεπα τα φιλτρα που αγορασες μαζι, δεν ξέρω τί ποιότητας ειναι τα συγκεκριμένα αλλά η επιλογή παίζει μεγάλο ρόλο. Στους ακριβούς φακούς αυτο που πληρώνεις ειναι η ποιότητα των κρυστάλλων και οι επιστρώσεις. Ένα κακό φίλτρο "αχρηστεύει" ότι καλό μπορεί να έχει ο φακός. |