PSClub - Hellas

Φρένα - 206 - Τακάκια

Baphomet - Τετ 28 Ιαν 2004, 18:32:29
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Τακάκια
σε πόσα περίπου χιλιόμετρα θελουν αλλαγή τα τακάκια?
πως καταλαβαίνεις οτι έχουν φαγωθει? μονο από τον ήχο?
το abs επήρρεαζει την φθορά τους?

έχω 750χιλ. και μετα από 2 δυνατά φρεναρίσματα στα οποία έπιασε το abs όταν πατάω λίιιιγο το φρένο σφυράνε. Δεν θυμάμαι να το έκανε εξ'αρχης αυτό και φοβάμαι μην τυχόν τα γ****σα τα τακακια...βεβαια θα μου πείτε με 750 χιλ και χωρις σκίσιμο πως να φαγωθηκαν...αλλά ξερω κι εγώ? τι λετε?
Sidobre - Τετ 28 Ιαν 2004, 18:43:48
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΑΚΑΚΙΑ
petrskar έγραψε:

έχω 750χιλ. και μετα από 2 δυνατά φρεναρίσματα στα οποία έπιασε το abs όταν πατάω λίιιιγο το φρένο σφυράνε. Δεν θυμάμαι να το έκανε εξ'αρχης αυτό και φοβάμαι μην τυχόν τα γάμησα τα τακακια...βεβαια θα μου πείτε με 750 χιλ και χωρις σκίσιμο πως να φαγωθηκαν...αλλά ξερω κι εγώ? τι λετε?

Είναι λογικό πλέον να "σφυρίζουν" τα τακάκια, πράγμα για το οποίο πολλοί παραπονιούνται, αλλά είναι πλέον "αναγαίο κακό" γιατί εδώ και καιρό έχει καταργηθεί ο αμίαντος από την σύνθεσή τους για λόγους... υγείας. Ετσι τα υλικά που χρησιμοποιούνται τώρα έχουν μια τάση να σφυρίζουν αδιάφορα όταν εμείς τα χρησιμοποιούμε!

Οσο περνάει ο καιρός και οι εταιρίες κατασκευής υλικών τριβής δοκιμάζουν νέα υλικά, σίγουρα θα σταματάει και ο θόρυβος Wink Μέχρι τότε υπομονή!

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όταν έχουν φθαρεί τα τακάκια ή έχει μειωθεί το υγρό φρένων ανάβει αντίστοιχο φωτάκι στο ταμπλό, αλλά και από αυτό να μην έχει, θα αρχίσει να ακούγεται ένας διαφορετικός θόρυβος κατά το φρενάρισμα πιο χοντρός από σφύριγμα (σαν κάτι να γδέρνεται) που σημαίνει ότι η πάστα έχει εξαφανιστεί τελείως.

Μέχρι τότε σίγουρα θα σε έχουν ενημερώσει σε κάποιο από τα προγραμματισμένα σερβις που πηγαίνεις για το πότε θα χρειαστεί να αλλάξεις τακάκια.

Ενημερωτικά η ζωή ενός υλικού τριβής εξαρτάται από το πόσο συχνά και πόσο αποτελεσματικά τα χρησιμοποιείς (όσο πιο απαλά και παρατεταμένα τόσο μεγαλύτερη φθορά επειδή αναπτύσσονται μεγαλύτερες θερμοκρασίες) και στα δικά μας αυτοκίνητα κυμαίνονται τα μπροστινά από 15.000 έως 25.000 χλμ και τα πίσω πάνω από 40.000 χλμ.

Στο δικό μου π.χ. εμπρός άλλαξα στα 30.000 προληπτικά (είχαν ακόμα) και τα πίσω στα 50.000. Μπροστά έχω τώρα 55.000 και είναι σχεδόν καινούργια.
Daloup-man - Τετ 28 Ιαν 2004, 18:44:05
petrskar έγραψε:

έχω 750χιλ. και μετα από 2 δυνατά φρεναρίσματα στα οποία έπιασε το abs όταν πατάω λίιιιγο το φρένο σφυράνε. Δεν θυμάμαι να το έκανε εξ'αρχης αυτό και φοβάμαι μην τυχόν τα γάμησα τα τακακια...βεβαια θα μου πείτε με 750 χιλ και χωρις σκίσιμο πως να φαγωθηκαν...αλλά ξερω κι εγώ? τι λετε?

Εγώ αλλάζω κάθε 4-5000 km αλλά φταίει που δεν έχω αεριζόμενους δίσκους + η οδήγησή μου!
Εσύ λογικά θα αντέχεις περισσότερα km!
Τώρα για τα συγκεκριμένα ... τα μαμά είναι οπότε δεν ξέρω!!!
Πήγαινε κάπου να στα δούνε-όχι στη peugeot όμως-και θα σου πουν!
Λέω όχι στην αντιπροσωπεία γιατί όταν πήγα την πρώτη φορά μου είπαν ... ααα θέλουν άλλαγμα το πολύ σε 1000km! Evil Evil Evil
Σκέφτηκα καλά τα μαμάω,αλλά έτσι????
Πήγα στον μηχανικό μου και μου είπε οτι αντέχουν άλλα 5000km!!!! Wink Wink
Sidobre - Τετ 28 Ιαν 2004, 18:52:21
Daloup-man έγραψε:

Εγώ αλλάζω κάθε 4-5000 km αλλά φταίει που δεν έχω αεριζόμενους δίσκους + η οδήγησή μου!
Εσύ λογικά θα αντέχεις περισσότερα km!

Ωωωχχ... Πάλι flat-out πηγαίνω.... Rolling eyes Rolling eyes
Baphomet - Τετ 28 Ιαν 2004, 18:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
καλά εντάξει δεν νομίζω να εχουν πρόβλημα... έχω καταστρέψει 2 δισκους στο παρελθόν και έμαθα...! γι αυτο και φοβάμαι μαλλον λίγο παραπάνω από οτι πρέπει...ανεπαίσθητο είναι το σφυριγμα...
καλα ρε αντρεά καθε 4-5000?????!!! με καμμία! αποκλείεται να τα κατσρεφεις τόσο γρήγορα!
kovac - Τετ 28 Ιαν 2004, 19:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα αν και τα ταλαιπωρώ αρκετά άρχιζαν να σφυρίζουν μετά τα...χμμμμμ...δε θυμάμαι ακριβώς...νομίζω 25.000!
Τώρα βέβαια αν και αλλάχτηκαν, μετά από λίγα (για μένα πάντα) χιλιόμετρα...γύρω στα 8.000...αρχίζουν να σιγοτραγουδούν!

Πίσω δεν έχω δισκόφρενα. Wink
PHSYBORG - Πεμ 29 Ιαν 2004, 09:41:50
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακο ειναι να μη πρεφαρεις οτι τελειωσαν τα τακακια σου κ να φρεναρεις μεταλο με μεταλο !Πας κ για αλλαδη δισκων μετα !
Daloup-man - Πεμ 29 Ιαν 2004, 09:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
petrskar έγραψε:
καλά εντάξει δεν νομίζω να εχουν πρόβλημα... έχω καταστρέψει 2 δισκους στο παρελθόν και έμαθα...! γι αυτο και φοβάμαι μαλλον λίγο παραπάνω από οτι πρέπει...ανεπαίσθητο είναι το σφυριγμα...
καλα ρε αντρεά καθε 4-5000?????!!! με καμμία! αποκλείεται να τα κατσρεφεις τόσο γρήγορα!

Πρέπει να δεις τρία πράγματα:
1.το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που λέει τις αλλαγές τακακίων
2.ένα ζευγάρι τατακιών και
3.να σε πάω μια βόλτα νέα μάκρη και κυρίως καλοκαίρι!
Αυτά που έχω τώρα τα έχω 9000km και την δευτέρα θα τα αλλάξω!!!
Προσοχή : ούτε με κοροιδεύει ο μηχανικός μου-τα βλέπω-ούτε έχω αεριζόμενους δίσκους!!! Wink
Θα βάλω ferodo που μου είπε και ο Άρης-Poisoner και θα δούμε!!!
Recifees - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
..................

Για τα συγκεκριμένα έχω ακούσει οτι δεν φθείρονται εύκολα -είναι πιο σκληρά - και δεν σφυρίζουν όπως τα εργοστασιακά
Είναι τα επόμενα τακακια που θα βάλω πάντως..
Svstouk - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:16:08
Sidobre έγραψε:

Στο δικό μου π.χ. εμπρός άλλαξα στα 30.000 προληπτικά (είχαν ακόμα) και τα πίσω στα 50.000. Μπροστά έχω τώρα 55.000 και είναι σχεδόν καινούργια.

Θες να μας πεις δηλαδή ότι εσύ δεν πατάς ποτέ φρένο, έτσι; Razz Razz
Baphomet - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:22:24
Svstouk έγραψε:
Sidobre έγραψε:

σταματαει με αλεξίπτωτο...

ο δεν εχω χρόνο να πάμε για αεροτομή έγραψε:
Πρέπει να δεις τρία πράγματα:
1.το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που λέει τις αλλαγές τακακίων
2.ένα ζευγάρι τατακιών και
3.να σε πάω μια βόλτα νέα μάκρη και κυρίως καλοκαίρι!
Αυτά που έχω τώρα τα έχω 9000km και την δευτέρα θα τα αλλάξω!!!
Προσοχή : ούτε με κοροιδεύει ο μηχανικός μου-τα βλέπω-ούτε έχω αεριζόμενους δίσκους!!!

όταν τα αλλάξεις πες μας τιμή, εντυπώσεις και αν μπορείς βγάλε και μια φώτο αυτά που θα βγάλεις,ετσι από περιέργεια, να δω πως τα έχεις κανει!

δε μου απαντησε κανεις για το abs. παίζει καποιο ρόλο στην φθορά?
Sidobre - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:32:38
Svstouk έγραψε:
Sidobre έγραψε:

"Πατάω φρένο"??? Τί είναι αυτό;;;; Laughing Laughing Laughing Laughing

Οχι απλώς προσπαθώ να έχω αποτελεσματικά φρεναρίσματα προσπαθώντας να βγάλω τον λαιμό τον συνεπιβατών μου! Rolling eyes Rolling eyes
Svstouk - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:37:33
Sidobre έγραψε:
Svstouk έγραψε:
Sidobre έγραψε:

"Πατάω φρένο"??? Τί είναι αυτό;;;; Laughing Laughing Laughing Laughing

Οχι απλώς προσπαθώ να έχω αποτελεσματικά φρεναρίσματα προσπαθώντας να βγάλω τον λαιμό τον συνεπιβατών μου! Rolling eyes Rolling eyes

Helzi είπαμε την λένε, ε;

Για κάτσε να πάρω ένα τηλέφωνο......

Cool Cool Cool
Daloup-man - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
..................

Για τα συγκεκριμένα έχω ακούσει οτι δεν φθείρονται εύκολα -είναι πιο σκληρά - και δεν σφυρίζουν όπως τα εργοστασιακά

Πάντως ο Poisoner μου είπε οτι είναι αρκετά ακριβά-χωρίς να παίρνω όρκο 150€ περίπου-αλλά αξίζουν τα λεφτά τους! Wink
Daloup-man - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:41:18
petrskar έγραψε:

όταν τα αλλάξεις πες μας τιμή, εντυπώσεις και αν μπορείς βγάλε και μια φώτο αυτά που θα βγάλεις,ετσι από περιέργεια, να δω πως τα έχεις κανει!

Θα ψάξω να βρώ τα παλιά που σου είπα να τα βγάλω φωτό!!!!
Εκεί να δεις γέλιο ... Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Πεμ 29 Ιαν 2004, 10:58:39
Svstouk έγραψε:
Helzi είπαμε την λένε, ε;

Για κάτσε να πάρω ένα τηλέφωνο......

Cool Cool Cool

Και δεν την παίρνεις; Ας πρόσεχε! Να το σκεφτόταν πριν με παντρευτεί!
glf - Πεμ 29 Ιαν 2004, 11:50:45
Θέμα δημοσίευσης:
βέβαια μπορείς να σκύψεις (ευλογημένε) και να δεις τι υπάρχει μέσα στη δαγκάνα. έτσι πάντα ξέρεις τι έχεις. αυτό γίνεται και χωρίς... σκύψιμο αν πάτε για αλλαγή των ελαστικών (χειμερινα κτλ..) αφού και στο αναβατόρι πάει το αμάξι (το βλέπουμε όρθιοι) και μας βγάζουν και τις ρόδες...

με αυτό τον τρόπο καταφέρνω να αλλάζω τα τακάκια μου στο χιλιοστό που θα ξεκινήσει το μέταλλο στο τακάκι. Πάπίστα μη με πεις κάφτη, σε γ.........
netblaster - Πεμ 29 Ιαν 2004, 12:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Πάντως ο Poisoner μου είπε οτι είναι αρκετά ακριβά-χωρίς να παίρνω όρκο 150€ περίπου-αλλά αξίζουν τα λεφτά τους! Wink

150€ ??? Θα πρεπει να ειναι τα αγωνιστικα!!! Εγω ειχα ρωτησει πριν κανα μηνα και μουδωσαν αυτη την τιμη για τα αγωνιστικα της Ferodo!!! Δεν μου τα προτειναν για τους μαμα δισκους!!! Υπαρχουν και φθηνοτερα Ferodo (γυρω στα 50E) που ειναι καλυτερα για τους μαμα δισκους και δεν "σκουζουν"!!!
teoman - Πεμ 29 Ιαν 2004, 13:04:20
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Daloup-man έγραψε:

150€ ??? Θα πρεπει να ειναι τα αγωνιστικα!!! Εγω ειχα ρωτησει πριν κανα μηνα και μουδωσαν αυτη την τιμη για τα αγωνιστικα της Ferodo!!! Δεν μου τα προτειναν για τους μαμα δισκους!!! Υπαρχουν και φθηνοτερα Ferodo (γυρω στα 50E) που ειναι καλυτερα για τους μαμα δισκους και δεν "σκουζουν"!!!

Αυτά βάζω εγώ (45Ε) και για κίνηση στην πόλη κρατάνε πάνω από 20000km (έχω ήδη ένα ζευγάρι στο πορτ-μπαγκαζ για την επόμενη αλλαγή).
vangsgr - Πεμ 29 Ιαν 2004, 13:23:25
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Αυτά βάζω εγώ (45Ε) και για κίνηση στην πόλη κρατάνε πάνω από 20000km (έχω ήδη ένα ζευγάρι στο πορτ-μπαγκαζ για την επόμενη αλλαγή).

Και που θα τα βρούμε ρε παλικάρια; Embarassed
netblaster - Πεμ 29 Ιαν 2004, 13:34:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παντου μπορεις να τα βρεις!!! Εγω ειχα ρωτησει σενα Fit & Go που ειναι κοντα μου...Σε οποιο καταστημα ανταλλακτικων και να πας θα εχουν!!!
teoman - Πεμ 29 Ιαν 2004, 14:05:29
Θέμα δημοσίευσης:
vangsgr έγραψε:
teoman έγραψε:

Και που θα τα βρούμε ρε παλικάρια; Embarassed

Δεν είναι δύσκολο να τα βρεις.Πρόσεχε όμως,επειδή στους καταλόγους της ferodo δεν θα βρεις άκρη με το δικό μας μοντέλο (1.6 16v),είναι τα ίδια με αυτά που φοράνε τα 2lt 306 και xsara (για δαγκάνες bosch).
vangsgr - Πεμ 29 Ιαν 2004, 14:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Thumb right
STELIOS - Πεμ 29 Ιαν 2004, 22:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε παιδια, αυτα που διαβασα πιο πανω για 4-5000 χλμ μου φαινονται υπερβολικα. Εγω τα μαμισια (Bosch) τα ειχα για 25000. Μετα εβαλα X-trax τα οποια τα ξεχασα μεχρι τα 28000 και εφαγα δισκους, και οταν τρως δισκους πιστεψε με το ΑΚΟΥΣ, φρεναρεις και ανατριχιαζεις. Σφιριγμα στα φρενα εχω ακουσει μονο οταν ειναι καινουρια για ενα μικρο διαστημα. Γενικα τρεχω αλλα δεν μπορω να πω οτι κανω και υπερβολικη καταπωνηση του αυτοκινητου. Νομιζω τα 20 -25000 χλμ ειναι ενας νορμαλ αριθμος να αλλαξεις τακακια.
Vaggelis - Πεμ 29 Ιαν 2004, 22:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Nαι ρε παιδια, αυτα που διαβασα πιο πανω για 4-5000 χλμ μου φαινονται υπερβολικα. Εγω τα μαμισια (Bosch) τα ειχα για 25000. Μετα εβαλα X-trax τα οποια τα ξεχασα μεχρι τα 28000 και εφαγα δισκους, και οταν τρως δισκους πιστεψε με το ΑΚΟΥΣ, φρεναρεις και ανατριχιαζεις. Σφιριγμα στα φρενα εχω ακουσει μονο οταν ειναι καινουρια για ενα μικρο διαστημα. Γενικα τρεχω αλλα δεν μπορω να πω οτι κανω και υπερβολικη καταπωνηση του αυτοκινητου. Νομιζω τα 20 -25000 χλμ ειναι ενας νορμαλ αριθμος να αλλαξεις τακακια.

Η φυσιολογική περίοδος για να αλλάξει κάποιος τακάκια, είναι γύρω στα 20000 χλμ...
Δεν είναι κανόνας όμως, γιατί η περίοδος που πρέπει να αλλαχτούν τα τακάκια, διαφέρει από οδηγό σε οδηγό, ανάλογα πάντα με το οδηγικό στύλ του καθενός, αλλά και τις συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται το αυτοκίνητο...
kaisaras96 - Παρ 30 Ιαν 2004, 00:27:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω 29.600 και παω για service σε λιγο καιρο,οπου θα αλλαξω και τακακια.
Ο καλιαντασης μου ελεγε να τα αλλαξω επειγοντως απο τα 17.000 αλλα εγω ευτυχως δεν.Στη Lion που τα ειδαν στα 20.000 με αφησαν.
Δισκους δεν εχω χαραξει απο οτι ειδα παντως,αλλα με βλεπω να αλλαζω και τα πισω.

Καλα εχουμε ιδια φρενα με 2,0 Xsara,σαν μεγαλα μου φαινονται αλλα δεν θα με χαλασει καθολου αν ισχυει..... Very happy

Γενικα το ζοριζω το αμαξι αλλα προσπαθω να σεβομαι τα φρενα,με βλεπω να τρωω το συμπλεκτη απο τα κατεβασματα στις κατηφορες....

Τα νορμαλ τακακια ποσο κοστιζουν?
150Ευρω χμμμμ...πολλα....παρα πολλα
Αυτα με τα 45 εχουν καμια διαφορα απο τα νορμαλ ή @@

Παντως γνωστος που χαραξε δισκους αλλαξε τακακια κανονικα και αυτοι ψιλοστρωσανε...οπως τα πισω δισκοφρενα που καινουργια ηταν σαν δισκος του Διονισιου....και τωρα εχουν πολυ στρωτη επιφανεια.....
Daloup-man - Παρ 30 Ιαν 2004, 09:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
Προς αποφυγεί παρεξηγήσεων:
1.Εγώ όντως άλλαξα τακάκια στις 4.800Km περίπου και όντως ήταν σε άθλια κατάσταση,τα είδα!!!!
2.όταν οδηγώ χρειάζεται-σε συγκεκριμένες διαδρομές-αρκετό φρένο και κατεβάσματα!!! Είναι το οδηγικό "στυλ" του καθενός!!!!
3.Ξαναματαλέω οτι έχω συμπαγείς δίσκους και ταμπούρα πίσω!!!! Γι'αυτό και έχω φαγωθεί να βάλω αεριζόμενους!!!
Ok?
Υπερβολικά μπορεί να φαίνονται σε κάποιους αλλά αυτά που λέω είναι γεγονότα!!!
Wink
Όσο για τα ferodo που είπα οτι έχουν 150€ περίπου,δεν ξέρω για ποιό μοντέλο είναι,αγωνιστικά ή μη,πάντως ο poisoner έτσι μου είχε πει!!!
Την Δευτέρα αν βάλω αυτά θα σας πω τιμή σίγουρα!!!
teoman - Παρ 30 Ιαν 2004, 09:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Καλα εχουμε ιδια φρενα με 2,0 Xsara,σαν μεγαλα μου φαινονται αλλα δεν θα με χαλασει καθολου αν ισχυει..... Very happy

Τακάκια έχουμε ίδια,όχι δίσκους

kaisaras96 έγραψε:

Τα νορμαλ τακακια ποσο κοστιζουν?
150Ευρω χμμμμ...πολλα....παρα πολλα
Αυτα με τα 45 εχουν καμια διαφορα απο τα νορμαλ ή @@

Αυτά με τα 45Ε είναι τα normal (premium γράφει το κουτί).Τα racing που έχει βάλει ο Άρης (150Ε) είναι άλλη πάστα,ασφαλώς ανώτερα.Ότι πληρώνεις παίρνεις... Ο χρόνος ζωής τους όμως,δεν διαφέρει σημαντικά,υπό φυσιολογικές συνθήκες,για να μην πω ότι τα normal κρατάνε και περισσότερο.
netblaster - Παρ 30 Ιαν 2004, 11:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τα premium κρατανε οντως παραπανω απο τα racing!!! Με μια λεπτομερεια ομως, οταν συνδυαζονται με τους μαμα δισκους!!! Αλλιως το υλικο τους φθειρεται πολυ γρηγορα και υπαρχει και το ενδοχομενο να "αναψουν" με λιγο ζορισμα!!! Τα racing θελουν και πιο καλους δισκους για να αποδωσουν, αλλιως bye bye μαμα δισκοι!!!
kaisaras96 - Σαβ 31 Ιαν 2004, 00:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
Κουφο μονο ιδιο τακακι,για να το λες κατι παρα πανω θα ξερεις!
Στο θεμα φρενα δεν σκαμπαζω τιποτα... Sad

Αν με τα racing χαλαει ο δισκος στα @@,ετσι κι αλλιως πρεπει να ναι ψιλοστραβοι,αλλα δεν τους αλλαζω ακομα.Ομως αμα ακουσει ο χρηματοδοτης τα 150 θα μου πει κι αυτος παρε τα @@ οποτε με βλεπω για νορμαλ ή εστω κανα Bendix που λεγαμε σε αλλο ποστ.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον
Recifees - Δευ 02 Φεβ 2004, 08:20:07
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
gskarmou έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
..................

Δεν το νομίζω ,περίπου 50Εuro όπως έχουν γράψει ήδη και οι υπόλοιποι
George20vt - Τρι 13 Απρ 2004, 13:09:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ate με περίπου 45 euro. Πολύ ικανοποιημένος.

Δεν ξέρω βέβαια τους ρυθμούς οδήγησής σας αλλά θεωρώ λίγο υπερβολή τα racing γιατί απλούστατα η μέγιστη απόδοσή τους επιτυγχάνεται μόνο σε ακραίες συνθήκες. Για το 90% της ζωής τους μέσα στα μποτιλιαρίσματα και τη συνηθισμένη κίνηση, το φρενάρισμά τους είναι σαφώς χειρότερο απ'ότι με normal τακάκια.
Paladin - Παρ 22 Ιούν 2007, 16:13:51
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ακριβώς εδώ και μια εβδομάδα άλλαξα στα 34000Km τα τακάκια μου (εμπρός-πίσω). Έβαλα τα Ferodo Premium (100euro σε Fit & Go). Μετά από περίπου 600Km (τα 500 από αυτά σε ταξίδι), έχω την αίσθηση ότι τα μαμά τακάκια απέδιδαν καλύτερα Shocked . Επαναλαμβάνω σε ΑΙΣΘΗΣΗ φρεναρίσματος (+ότι ενεργοποιείται ευκολότερα το ABS). Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Έχει άλλος ανάλογη εμπειρία; Μήπως δεν έχουν πατήσει καλά τα τακάκια; (Υπ' όψιν, εδώ και 2 εβδομάδες έχω καινούρια λάστιχα Michelin PE2 195/50/15)
volvos - Κυρ 24 Ιούν 2007, 19:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
100 εμπρος πισω?
με τοποθετηση?
λιγα δεν ειναι?

συνηθως ενα τακακι θελει 1000χλμ για να αποδωσει το 100%
δε ξερω μηπως φταιει και ζεστη????
με την εννοια οτι τα λαστιχα γλυστρανε τραγικα αυτο το καιρο και μπορει να μη φρεναρει το αμαξι απο εκει και οχι απο τα τακακια...
Paladin - Σαβ 30 Ιούν 2007, 21:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη δεν το νομίζω. Δοκίμασα τα ίδια φρεναρίσματα στις ίδιες συνθήκες (ήλιος, θερμοκρασία κτλ). Σήμερα το μεσημέρι συγκεκριμένα που πήγαινα για μπάνιο, όταν πίεζα τα φρένα μου για να τα τεστάρω, το ABS έπιανε με το παραμικρό και το αυτοκίνητο δυσκολευόταν να σταματήσει. Έχω κάνει πλέον πάνω από 1000Km και αυτό που παρατηρώ είναι καταρχήν ότι το ABS πιάνει για πλάκα και ότι το φρενάρισμα ΔΕΝ έχει διάρκεια. Για να γίνω πιο σαφής, όταν φρενάρω από τα 70km/h, στην αρχή το αυτοκίνητο φρενάρει ας πούμε ικανοποιητικά. Αν κάνω παρατεταμένο φρενάρισμα και πιέσω το πεντάλ του φρένου παραπάνω, ουσιαστικά ΔΕΝ πιάνουν τα φρένα και με το ABS δείχνει το αυτοκίνητο να μπερδεύεται. Υπ' όψιν, μιλάω για φρεναρίσματα της τελευταίας στιγμής σε αυτές τις περιπτώσεις, και σίγουρα αυτά δεν τα είχα με τα μαμά τακάκια. Τι μπορεί να φταίει; Έχω ψιλοπαλαβώσει. Μπορεί να μου πεταχτεί ξαφνικά κανένας μαλ***ς και να μην μπορέσω να φρενάρω Shocked !!! Μήπως φταίει η αλλαγή διάστασης στα ελαστικά μου; (Φοράω 195/50/15 από 195/55/15)
volvos - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 10:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
asxeto...
τα αμορτισερ σου πως πανε?
εχεις παρατηρησει και αυξηση στο σπινιαρισμα?

εξαεωρωση αλλαγη υγρων φρενων εχεις κανει ποτε?

αν δεν ισχυουν τα παραπανω δε ξερω,
μηπως ηταν feroto kai oxi ferodo τα τακακια? Laughing
Paladin - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 13:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω 35000 και κάτι χλμ. με μαμά αμορτισέρ. Εξαέρωση δεν έχω κάνει ποτέ, ούτε και αλλαγή υγρών φρένων. Τα αμορτισέρ πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση. Τα τακάκια είναι όντως Ferodo (τα είδα από κοντά την ώρα που τα περνούσαν). Όλα αυτά που περιγράφω είναι πριν και μετά την αλλαγή που έκανα στα τακάκια. Εάν είμαι Αθήνα μέχρι και την Πέμπτη, θα προσπαθήσω να περάσω από τη λέσχη να δεις και εσύ το αυτοκίνητο από κοντά, να το οδηγήσεις αν θέλεις και να μου πεις τη γνώμη σου.
106racing - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 19:52:11
Θέμα δημοσίευσης: Ferodo..
Ferodo DS2500(semi-racing) και Ferodo DS3000(racing). Οτι καλύτερο εχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα σε μαμά η απλά χαραζόμενους δίσκους(ίδια διάμετρο).Πιστεύω οτι τα DS2000 ή DS2500 είναι καλή επιλογή για ένα συμβατικό αυτοκίνητο , γιατί τα DS3000 είναι υπερβολή και προτείνονται για αγώνιστική χρήση !
Αντιπρόσωπος απο όσο ξέρω και ψωνίζω είναι η ELTREKKA. Πληροφορίες : Πωλήσεις Ανταλακτικών
Τηλ: +30210 5704700 και +30210 5704600.(Περιστέρι)
Από ότι θυμάμαι οι τιμέσ ξεκινάνε απο 70-80 euro και τα DS3000 περίπου 120euro.
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
η Ελτρεκα ειναι στου συνεργάτες του club.
η τιμή καλή που τα πηρες αλλά θα μπορούσε και καλήτερη... Cool

(ασχετο αλλά αυτα τα τακκαια βαζει εργοπστασιακα η πεζω στα 307
Paladin - Τρι 03 Ιούλ 2007, 19:04:41
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Ferodo Premium εκτός από μένα; Αν ναι, ας γράψει τις εντυπώσεις του σε σχέση με τα μαμά τακάκια..
Steve - Τρι 03 Ιούλ 2007, 19:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
45.000 χλμ και 3 χιλιοστά τακάκι ακόμα...

Το πεντάλ του φρένου ακόμα γυαλίζει! Πεντακάθαρο Very happy
Paladin - Τρι 03 Ιούλ 2007, 23:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;;; Question Question Question
Steve - Τρι 03 Ιούλ 2007, 23:51:24
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις δίκιο, συγνώμη.

Για τα μαμά τακάκια μιλάω Smile
panosgep - Κυρ 08 Ιούλ 2007, 21:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτνηση!!!
90 € για τα Galfer (τα απλά νομίζω) το ζευγάρι είναι πολλά;
Τα μαμά που ρώτησα σε κάποιον άλλο βγαίνουν γύρω στα 75€.
Μήπως πάνε να με ληστέψουν ή μου φαίνεται;
volvos - Δευ 09 Ιούλ 2007, 09:35:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΡΕ ΜΑΝΘΟ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΕΜΙΕΡ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ???
MEMsound - Δευ 09 Ιούλ 2007, 09:45:05
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θυμαμαι ακριβώς
δεν έχουμε στην Λέσχη (ποτέ δεν είχαμε, λόγω μεγάλης ποικιλίας ααα και λόγω έλλειψης ρευστού...)

πάρτε ένα τηλ Ελτρεκα
2105704650
ζητάτε Βαγγέλη Καρνέση
λετε "από PSClub, τιμή για τακάκι 266mm (δίσκος 266χ22)"
πολύ πιθανό να σου ζητήσει αριθμό κάρτας μέλους (σίγουρο για την παραλαβή)

(γύρω στα 50κάτι τα θυμάμαι εγώ)
206xs - Δευ 09 Ιούλ 2007, 20:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
καλά εμένα γιατί κανείς δεν μου είπε ότι έχουμε έκπτωση στα φερόντο και είμαι και επίσημο μέλος και πήγα και τα πλήρωσα τα 2500 180ευρώ μπου χου χού...
MEMsound - Δευ 09 Ιούλ 2007, 20:08:18
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε Χρήστο: http://www.psclub.gr/eshop/index.php?manufacturers_id=16%3DEltrekka&sort=2a&page=2

Επίσης η τιμή πιο πάνω είναι για τα 266mm premier και οχι για 266mm DS2500 Wink

υ.γ. θα επρεπε βεβαια κάποιος να σου έχει στείλει και ενα εντυπο κατάλογο συνεργατώμ μαζί με την κάρτα μέλλους αλλά μάλλον ξεχαστηκε
volvos - Τρι 10 Ιούλ 2007, 08:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
χρηστο τα 266 εχεις?? Shocked
206xs - Τρι 10 Ιούλ 2007, 19:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Embarassed δεν ξέρω... σαν γκομενίτσα αισθάνομαι αλλά δεν ξέρω! Στις εργοστασιακές διαστάσεις αν βοηθάει τα 2500... Rolling eyes
MEMsound - Τρι 10 Ιούλ 2007, 19:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
=266χ22 Wink (τα 206 1,4/1,6 XS και 1,6/2,0 GTI και τα 1,6/2,0 CC)
volvos - Τρι 10 Ιούλ 2007, 19:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
h ελτρεκκα γενικα εχει ξεφυγει λιγο στο θεμα τιμες...
βαραει οτι βρει οπως το βρει ....
οντως η τμη ειναι αρκετα υψηλη...

καλο ειναι να μιλησεις με κανα μανθο απο κοντα για το πως και τι...
μηπως βγει καποια ακρη για παρομοιες περιπτωσεις στο μελλον!
Baby_On_Board - Δευ 30 Ιούλ 2007, 03:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα textar εχει ακουσει κανεις τίποτα?
Sig206 - Παρ 31 Αύγ 2007, 13:59:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι ενα βήμα πριν την αγορά τους, ferodo premier (απλά) ή ferodo racing 2500...?τα φρένα που εχω είναι τραγικά με τα μαμα τα bosch της peugeot.Θέλω καποια γνώμη προτού κσνω κάτι! thanks!!!! Smile
MEMsound - Παρ 31 Αύγ 2007, 16:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
από τα μαμά bosch ενδεχομένως τα premier να είναι ένα κλικ καλύτερα.
εγω αυτά φοράω και γενικά είμαι μια χαρά ευχαριστημένος

αν σου φαίνονται "λίγα" τότε τα 2500 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση.

Οι δίσκοι σου είναι σε καλή κατάσταση?
Αν ναι τότε απλά βάζεις ένα πιο σκληρό τακάκι
Αν όχι (=έχουν φαγωθεί και θέλουν αλλάγη) και χρειάζεσαι και δίσκους τότε πάιρνεις και ένα ζευγάρι πιο καλούς δίσκους (πχ brembo ή ακόμα καλήτερα από Oreca ένα ζευγάρι groupN) και πραγματικά θα δεις διαφορά στο φρενάρισμα (τουλάχιστον έτσι λένε όσοι έχουν δοκιμάσει το συνδυασμό 2500+oreca groupN)

Επόμενη λύση αλλά ακριβότερη είναι ένα κομπλέ σετ 283mm (δίσκοι 283χ26/δαγκάνες/τακάκια μαμά peugeot από RC ή και 283 premier ή 2500 + groupN κλπ)...

Αυτά.
Πάντως ξέκαρε μήπως θες και καμία εξαέρωση στο κύκλωμα των φρένων.

Τέλος αν τυχόν έχεις ταμπόυρα πίσμπορείς να ωαχτείς με αλλαγή σε δισκόφρενα, αν και πάει λίγο μακριά η βαλιτσα...
Sig206 - Παρ 31 Αύγ 2007, 19:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
H δισκοπλακες φιλέ Mάνο είναι καινούργιες οποτε αρκούμε μόνο σε τακάκια, αρκέτοι μου είπαν οτι θα έχεις αρκέτα καλή λύση με τα racing. Πριν απο λίγο καιρο απο ελέγχομενη απόσταση πήγα να σταματήσω και δεν φρέναρε με τπτ παταγα τέρμα φρένο και αυτό τσουλαγε σαν να μην είχε φρενα, η αλήθεια ειναι δεν θέλω να μπλέκω στα πολλά. οπότε ενα ζευγαρι racing με βλέπω! thanks για την βοήθεια!
MEMsound - Παρ 31 Αύγ 2007, 20:07:00
Θέμα δημοσίευσης:
Sig206 έγραψε:
...Πριν απο λίγο καιρο απο ελέγχομενη απόσταση πήγα να σταματήσω και δεν φρέναρε με τπτ παταγα τέρμα φρένο και αυτό τσουλαγε σαν να μην είχε φρενα...

μήπως τα είχες υπερθερμάνει?
πχ μετά από κατάβαση?
γιατί οκ ένα συμβατικό τακάκι (μαμά/πρεμιερ κλπ κλπ) αν πχ κατέβεις την Πεντέλη προς Ν.Μάκρη ταπα και χρησιμοποιείς πολύ το φρένο ελογικό είναι να ανάψεί...

επίσης να ξέρεις ότι πολύ συμαντικό ρόλο παίζουν και τα λάστιχά σου στο φρενάρισμα
ένα φαγωμένο ή ξερό λάστιχο δεν βοηθάει καθόλου, μπλοκάρει ευκολα, ενεργοποιεί το αβς και το αμάξι δεν φρενάρει άμεσα...

από κει και πέρα (αν όλα τα άλλα είναι οκ τότε) με ένα πιο "racing" τακάκι πχ το 2500 πιστευω θα κάνεις την δουλειά σου.
fynos - Παρ 31 Αύγ 2007, 20:11:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ με τα 2500 είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά θέλουν λίγο ζεσταματάκι !
Φυσικά εξαρτάτε πάντα και το στυλ οδήγησης !
Sig206 - Σαβ 01 Σεπ 2007, 00:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
...μήπως τα είχες υπερθερμάνει?

Οχι ηταν ευθειά και εγω συνήθως κατεβάζω ταχύτητα και κοβό σιγά σιγά, πραγματικά εχω τρομάξει γιατί το αμάξι ειναι 1 χρονο και είναι καινούργιο. Τι να πώ? Shocked
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 01:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά που λες τα έχω ξανακούσει, αλλά είχε ανάψει και μερικές φορές το ενδεικτικό του abs . . . σε άλλη μάρκα βέβαια. Ε τελικά ήταν το abs !
MEMsound - Σαβ 01 Σεπ 2007, 02:11:15
Θέμα δημοσίευσης:
πίσω έχεις ταμπόυρα?
Steve - Σαβ 01 Σεπ 2007, 03:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά όχι... Rolling eyes
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 11:13:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα δεν έχει! Με ταμπούρα είναι !
MEMsound - Σαβ 01 Σεπ 2007, 11:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλενάδες τα 5πορτα 14άρια 16ν έχουν ταμπούρα πίσω...
τα 3πορτα 14άρια 16ν έχουν δίσκους
(από όσα ξέρω)
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:18:33
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα έχει και της αδελφής μου, αλλά εγώ φιλενάδες γιατί δεν τα βλέπω ?
Stevon - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:25:03
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Άρα έχει και της αδελφής μου, αλλά εγώ φιλενάδες γιατί δεν τα βλέπω ?

Για πές μία την χρονολογία του , καθώς και άν είναι xs, c.line , dynamic κτλ....
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ είναι 11/2005, για έκδοση δεν είμαι σίγουρος μια και δεν είχε διακριτικά (2ο χέρι) πάντως έχει την οθόνη με την μία σειρά !
Stevon - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ο.Κ!!
Κατάλαβα...
Μάλλον Dynamic απο τα πρώτα.
Άρα σωστά δέν έχει πίσω δίσκους. Wink
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι για Dynamic μου το είχαν πει !!
Βασικά περίμενα να είναι με κεραία πίσω και μεγάλη οθόνη αλλά δεν !
Οπότε υπάρχουν και 14αρια 16v με δίσκος . . . αλλά και με ταμπούρα !
Paladin - Σαβ 08 Σεπ 2007, 11:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα είναι Dynamic 1,6 16v με κεραία μπροστά και οθόνη με μια γραμμή, οπότε μάλλον και της αδερφής σου είναι ίδια έκδοση.
netblaster - Τετ 19 Σεπ 2007, 10:31:34
Θέμα δημοσίευσης:
Sig206 έγραψε:
MEMsound έγραψε:
...μήπως τα είχες υπερθερμάνει?

Οχι ηταν ευθειά και εγω συνήθως κατεβάζω ταχύτητα και κοβό σιγά σιγά, πραγματικά εχω τρομάξει γιατί το αμάξι ειναι 1 χρονο και είναι καινούργιο. Τι να πώ? Shocked

Περιεργο αυτο που λες...

Εγω εχω 54.000km και ακομα τα "μαμα" τακακια εχω πανω και υποψιν οτι εχουν ακομα ψωμι!!!

Και φρεναρει μια χαρα...Εχει μεν αυξηθει λιγακι η διαδρομη του πενταλ (λιγο το "δοντακι" που εχει αρχισει να γινεται στο δισκο, λιγο το λεπτοτερο πλεον τακακι), αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο!!!

Και τα μπροστινα μου λαστιχα ειναι και στα τελειωματα...(πιανει λιγο πιο συχνα το ABS)!!!

Αλλα καμια σχεση με το να τρομαζω...
plaketokofths - Τετ 19 Σεπ 2007, 10:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
54.000km?????

εγώ έχω τα μαμά ακόμα, εχω 27.000χλμ εκ των οποίων το αυτοκίνητο ή οδηγείται πολύ φυσιολογικά με πολύ ήπιο φρενάρισμα ή υπάρχουν και φορές που τρώνε σκίσιμο όσο δεν πάει, ειτε καμια κατηφορική στροφο-διαδρομή είτε απο 190km/h σε 0km/h. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι κατάσταση είναι, το ασχημο είναι οτι το σκατο-αυτοκίνητο αυτό εχω την εντύπωση οτι δεν έχει αισθητήρες στα τακάκια και η ενδειξη για τα φρένα ανάβει μόνο απο χαμηλή στάθμη υγρων φρένου.... δεν είναι κι οτι καλύτερο, ισως να είναι αργά και για τους δίσκους.

Πάντως εγώ απο τα μαμά τακάκια είμαι ευχαριστημένος, έχει τύχει να ανάψουν βέβαια αλλά πιστεύω οφείλεται στο οτι δεν αερίζονται σωστά τα φρένα λογω οτι εχω μαμα σιδερένιες ζάντες. Ξέρει κανεις να μου πει ποσο κάνουν τα τακάκια της πεζω για 266χιλ?
kammenos - Τετ 19 Σεπ 2007, 11:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι δυνατον να τρώγονται πιο γρήγορα τα πίσω τακάκια παρά τα μπροστά?Στα 25.000 χλμ που χα παει για σερβις μου αλλάξανε τα πίσω γιατι είχαν φάει τα ψωμιά τους,ενώ τα μπροστά έχουν ακόμα.Και να πω ότι το τσιμπάω καθόλου,το καημένο το χειρόφρενο όλο κάτω είναι. Rolling eyes
Πάντως σε άλλη στιγμή στο συνεργείο είδα έναν αλλον κύριο που φώναζε στον μηχανικό πώς είναι δυνατον να του αλλάζουν τακάκια πίσω στα 17000χλμ. Μήπως είναι ψιλομάπα το καρπούζι? Rolling eyes
volvos - Τετ 19 Σεπ 2007, 11:43:07
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ειναι φυσιολογικο...
σκεψου το γεγονος οτι το χειροφρενο δουλευει με τα πισω δισκοφρενα...αρα καθε φορα που παρκαρεις το τρως...

η λυση? παρκαρε με ταχυτητα
Stevon - Τετ 19 Σεπ 2007, 12:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Ξέρει κανεις να μου πει ποσο κάνουν τα τακάκια της πεζω για 266χιλ?

Περίπου στα 58€ ώς ανταλλακτικό .(χωρίς εργασία)
volvos - Τετ 19 Σεπ 2007, 12:30:54
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ εχει premier ferodo στη λεσχη???
MEMsound - Τετ 19 Σεπ 2007, 12:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
οχι...

αλλά αν θέλετε φέρνουμε...

αν και το ταμείο είναι μείον και κάμποσοι χρωστάνε λεφτά για τα λάδια...

οπότε...

τα δέοντα...
scrat - Τετ 19 Σεπ 2007, 13:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
kammenos έγραψε:
Είναι δυνατον να τρώγονται πιο γρήγορα τα πίσω τακάκια παρά τα μπροστά?Στα 25.000 χλμ που χα παει για σερβις μου αλλάξανε τα πίσω γιατι είχαν φάει τα ψωμιά τους,ενώ τα μπροστά έχουν ακόμα.Και να πω ότι το τσιμπάω καθόλου,το καημένο το χειρόφρενο όλο κάτω είναι. Rolling eyes
Πάντως σε άλλη στιγμή στο συνεργείο είδα έναν αλλον κύριο που φώναζε στον μηχανικό πώς είναι δυνατον να του αλλάζουν τακάκια πίσω στα 17000χλμ. Μήπως είναι ψιλομάπα το καρπούζι? Rolling eyes

Στο δικό μου άλλαξα πίσω τακάκια στα 14.000χλμ περίπου και τα είδα ήταν όντως στο 1/5 περίπου της πάστας. Μέχρι τότε βέβαια είχα μια περίεργη αίσθηση στο πεντάλ του φρένου. Ακολούθησε αλλαγή υγρών φρένων και εξαέρωση. Τώρα στα 32.000χλμ άλλαξα τακάκια μπρος-πίσω. Τα μπροστινά ήταν στα 3/8 περίπου εκτός από ένα (από τα 4) που είχε χάσει περισσότερο, και τα πίσω πάλι στο 1/5 εκτός από ένα που θα άντεχε κάτω από 500χλμ ακόμα.

Απ' ό,τι ξέρω, ο μηχανισμός που υπάρχει για να κρατάει την πάστα σε σταθερή θέση από το δίσκο ανεξαρτήτως φθοράς, απαιτεί κάποια επαφή του υλικού με τον δίσκο, άρα υπάρχει συνεχής φθορά. Αν βάλεις και μέσα τις μηχανικές ανοχές του συστήματος (κάποιο τακάκι θα ακουμπάει περισσότερο + ότι δεν είναι όλα ολόισια) τότε μάλλον είναι λογικό σε κάποια 206 τα τακάκια να κρατάνε αρκετά περισσότερο από κάποια άλλα.
plaketokofths - Τετ 19 Σεπ 2007, 13:42:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Οχι ειναι φυσιολογικο...
σκεψου το γεγονος οτι το χειροφρενο δουλευει με τα πισω δισκοφρενα...αρα καθε φορα που παρκαρεις το τρως...

η λυση? παρκαρε με ταχυτητα

δεν νομίζω η φθορά να οφείλεται σε αυτό που λες Παναγιώτη... μιας και το αυτοκ κατα την διαδικασία του παρκιν είναι ακίνητο ωστε να δικαιολογηθεί τέτοια φθορά.

Stevon έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
Ξέρει κανεις να μου πει ποσο κάνουν τα τακάκια της πεζω για 266χιλ?

Περίπου στα 58€ ώς ανταλλακτικό .(χωρίς εργασία)

Ευχαριστώ Σταύρο!

Σκεφτόμουν για bendix αλλα εχω την εντύπωση πως δεν βγάζουν τοσα χιλιόμετρα αρα με βλέπω γι αυτά που προτείνει το εργοστάσιο.
MEMsound - Τετ 19 Σεπ 2007, 13:52:36
Θέμα δημοσίευσης:
..τα οποία είναι ferodo premier (στα 307 100%) ή bosch (σε μερικά 206 που έχω δει)...

κλπ κλπ
sps - Πεμ 20 Σεπ 2007, 09:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Στην πρωτη μου αλλαγη στα εμπρος τακακια, παρατηρησα τοτε οτι το δεξι τακακι ηταν bosch και το αριστερο jurid.
O,τι να'ναι, αλλα νομιζω οτι jurid = bosch.
Steve - Πεμ 20 Σεπ 2007, 12:34:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το δεις ανάποδα και το αναγραμματίσεις, βγάζει κάτι σε bosch Rotfl
plaketokofths - Πεμ 20 Σεπ 2007, 16:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Στην πρωτη μου αλλαγη στα εμπρος τακακια, παρατηρησα τοτε οτι το δεξι τακακι ηταν bosch και το αριστερο jurid.
O,τι να'ναι, αλλα νομιζω οτι jurid = bosch.

jurid = bendix νομιζω
donpedro - Παρ 11 Ιαν 2008, 20:15:06
Θέμα δημοσίευσης: δίσκοι-τακάκια
Δίσκοι μπροστα,τακάκια μπροστά και πίσω 220 € με εργασία, πρίν απο ένα μήνα.
Έτσι για την ενημέρωση
p206xs2 - Τρι 29 Ιαν 2008, 16:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα πέρασα από Eltrekka στο Nέο Κόσμο να ρωτήσω για δισκόπλακες και τακάκια.

Για δίσκους (brembo, απλούς) μου έδωσαν τον κωδικό 09.8695.10.
Για τακάκια ferodo premier (εδώ είναι το μπέρδεμα) υπήρχαν 2 κωδικοί: α) FDB 1399 και β) FDB 1370.

Μήπως ξέρει κανείς ποιος κωδικός είναι για 206 1.6 16v μοντέλο 6ος/03;

Από τιμές:
Δίσκοι: 150 ευρώ και οι δύο
Τακάκια: στα κεντρικά μου είπαν 65 ευρώ και στο Ν. Κόσμο 50 ευρώ!

Επίσης, στα κεντρικά μου είπαν έκπτωση λόγω psclub 30% (οι τιμές που έδωσα είναι χωρίς έκπτωση) και το Ν. Κόσμο 15%! Μες στην οργάνωση πρέπει να είναι η Εταιρεία...Ξέρει κανείς την αλήθεια;
volvos - Τρι 29 Ιαν 2008, 16:48:28
Θέμα δημοσίευσης:
παρε και γκαγκασταθη για τετοια πραματα 2310323000
σαλονικα

ζητας ντινο. απο πανγιωτη απο πεζο κλαμπ

οσονουπω απο βδομαδα θα ανεβασουμε προσφορες με το παιδι. εχει καλες τιμες και ειναι πιο συννεοησιμος Crying or Very sad
volvos - Τρι 29 Ιαν 2008, 18:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη θα κατεβει κουτα με πραγματα απο κτελ τσεκαρε τιμες και αν ενδιαφερεσαι πες μου Cool
p206xs2 - Τρι 29 Ιαν 2008, 20:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
OK, θα σου πω Παναγιώτη.

Αν και η απορία μου δεν έιναι τόσο στις τιμές όσο στους κωδικούς της ferodo για τα premier και το αυτοκίνητό μου. Αν δεν ξέρω τι "φοράει", τι να σου πω να παραγγείλεις; Σωστά;

Θα πάρω αύριο τηλ στον Γκαγκαστάθη και βλέπουμε.

Ευχαριστώ!
MEMsound - Τρι 29 Ιαν 2008, 20:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
με αριθμό πλαισίου μπορούμε να βρουμε τι φοράς
για στείλτον στον stevon ή στον Touristas...

αν εισαι 266χ22 τότε ειναι τα 1399
αλλιώς τα άλλα (χ20,5) Wink
αφού θα μιλήσεις με ντίνο δώστου αριθμό πλαισίου μπορεί να μπορεί κι εκείνος να σου πει... Wink
volvos - Τρι 29 Ιαν 2008, 21:36:17
Θέμα δημοσίευσης:
re αφου εισαι 03
κατα 99% φορας τα μεγαλα.
τα μικρα τα φοραγαν τα πρωτα
p206xs2 - Τρι 29 Ιαν 2008, 22:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα έχω δίσκους 266x22 αφού έχω ABS (ή μήπως είναι άσχετο;). Και απο ό,τι κατάλαβα με τους 266x22 ταιριάζουν μόνον τα 1399. Σωστά;

Θα πάρω τηλ αύριο τον Ντίνο και αν όντως έχει καλές τιμές θα σου πω Παναγιώτη τι να μου φέρεις.
elias - Τετ 30 Ιαν 2008, 09:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ που έβαλα τα μεγαλύτερα φρένα 266 το 2005 τι δίσκους και τι τακάκια έχω? Το κουτί τους έγραφε 307 1.4. Θυμάμαι ότι τα τακάκια έμπαιναν με συγκεκριμένη φορά (είχαν βελάκια).
Αν βάλεις λάθος τακάκια-δίσκους έχεις πρόβλημα ή απλά δεν θα είναι τα σωστά?
Stevon - Τετ 30 Ιαν 2008, 11:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Εγώ που έβαλα τα μεγαλύτερα φρένα 266 το 2005 τι δίσκους και τι τακάκια έχω? Το κουτί τους έγραφε 307 1.4. Θυμάμαι ότι τα τακάκια έμπαιναν με συγκεκριμένη φορά (είχαν βελάκια).
Αν βάλεις λάθος τακάκια-δίσκους έχεις πρόβλημα ή απλά δεν θα είναι τα σωστά?

Ηλία στα 307 είναι 266*22, ανεξαρτήτως χρονιάς. Wink
RASTAVIPER - Τετ 20 Φεβ 2008, 11:47:06
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Για τακάκια ferodo premier (εδώ είναι το μπέρδεμα) υπήρχαν 2 κωδικοί: α) FDB 1399 και β) FDB 1370.

Από τιμές:

Επίσης, στα κεντρικά μου είπαν έκπτωση λόγω psclub 30% (οι τιμές που έδωσα είναι χωρίς έκπτωση) και το Ν. Κόσμο 15%! Μες στην οργάνωση πρέπει να είναι η Εταιρεία...Ξέρει κανείς την αλήθεια;

Tα Ferodo πόσους τύπους έχουν?
Ξέρω τα 2500, 3000 και τα premier πιο πάνω που αναφέρονται.
Yπάρχει και άλλος τύπος?
Με ενδιαφέρει για 266χ22 δίσκο.

Επίσης σε νορμάλ rallye (που δεν μπαίνει σε πίστα αλλά το πατάει γενικά) , περίπου ποιος είναι κατά μέσο όρο ο χρόνος για φάγωμα των μπροστά και των πίσω, με δίσκο brembo νορμάλ?
sps - Τετ 20 Φεβ 2008, 13:29:45
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα φεροντο, επειδη την πατησα, σας εφιστω την προσοχη:
Υπαρχουν 2 τυποι στα 266, περα απο το παχος δισκοπλακας:
Αυτα με τα τετραγωνα αυτακια, και αυτα με τα στρογγυλα αυτακια.
Αρα βεβαιωθειτε τι αυτακια εχουν τα τακακια σας και παραγειλτε αναλογα!

Rastaviper υπαρχουν και τα ds performance που ειναι fast road τακακι και τοποθεττουνται αναμεσα στα πρεμιερ και τα ds 2500!
RASTAVIPER - Τετ 20 Φεβ 2008, 18:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Για τα φεροντο, επειδη την πατησα, σας εφιστω την προσοχη:
Υπαρχουν 2 τυποι στα 266, περα απο το παχος δισκοπλακας:
Αυτα με τα τετραγωνα αυτακια, και αυτα με τα στρογγυλα αυτακια.
Αρα βεβαιωθειτε τι αυτακια εχουν τα τακακια σας και παραγειλτε αναλογα!

Rastaviper υπαρχουν και τα ds performance που ειναι fast road τακακι και τοποθεττουνται αναμεσα στα πρεμιερ και τα ds 2500!

Ωραιος!
Τιμες για τους διαφορους τυπους εχουμε?
kane - Τετ 20 Φεβ 2008, 18:44:39
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βρείτε ποια τακακια ειναι τα σωστα,βγαλτε ενα,και καντε το ενα περιγραμμα σε ενα χαρτι!!! μπακάλικο,αλλα δοκιμασμένο.
Εβαλα τα 2500 και χαρακτοτρυπητους δισκους ορεκα στα 266 μου στο σαξο...τρομερο φρενο!
Μενει να δουμε τι "πιανει" και στο βουνο...
alekoukos106 - Τετ 20 Φεβ 2008, 21:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που ρωτησα για ds2500 και omp μου ειπαν γυρω στα 90 κατι ευρω...σταυρο εσυ με 266 χρειαστηκες και αλλη τρομπα??? Rolling eyes
kane - Πεμ 21 Φεβ 2008, 01:46:07
Θέμα δημοσίευσης:
oxi οπως ειναι τα εβαλα.Βεβαια εγω εχω και αβς,αρα αν δεν απατωμαι εχω μεγαλυτερη τρομπα.
alekoukos106 - Πεμ 21 Φεβ 2008, 02:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω σταυρο... Wink και ειδες διαφορα ε??εχασες αισθηση????ειμαι Off Topic ???????????λιγο....
MEMsound - Πεμ 21 Φεβ 2008, 08:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως να φτιάχνατε ενα τοπικ για φρενα σε 106/σαξο? Wink
RASTAVIPER - Πεμ 21 Φεβ 2008, 14:55:02
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
ευχαριστω σταυρο... Wink και ειδες διαφορα ε??εχασες αισθηση????ειμαι Off Topic ???????????λιγο....

Kαι εγώ ευχαριστημένος από τα 266 και ούτε τρόμπα χρειάστηκε.
Η τιμή που είπες για τα OMP είναι εκεί περίπου.
Για τα 2500 δεν ξέρω.
Υπάρχει κάποιο site με τιμές;
volvos - Πεμ 21 Φεβ 2008, 15:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
ta 2500 se 266 διασταση εχουν 120ευρω απο ντινο
τα πηρε μανθος προαλλες...
MEMsound - Πεμ 21 Φεβ 2008, 17:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
ο σταυρος για την ακρίβεια αλλα το ιδιο κάνει Laughing
MAD - Πεμ 21 Φεβ 2008, 18:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για δισκους 266mm Χ 22mm σε 206 κωδικος για το DS 2500 ειναι το 1399 και τα πηρα απο ελτρεκα περιπου 150 ευρω με την εκπτωση του club!!! Το 1340 δεν ειναι ο κωδικος του 2500!!!!! Αν δεν κανω λαθος το 1340 ειναι τα premium!!!!
MEMsound - Πεμ 21 Φεβ 2008, 19:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked πόσο τους πήρες?
είσαι σίγουρος??
Question
MAD - Πεμ 21 Φεβ 2008, 19:16:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο αν εννοεις τους δισκους εχουμε και λεμε..... Δισκους 266 Χ 22 Τρυπιτους!!!! ΒΡΕΜΒΟ! Απο 110 ευρω ο ενας ---> 90 ευρω με εκπτωση!!! Ειμαι σιγουρος γιατι τα εβαλα πριν ενα μηνα!!!! τα 1340 δεν κανουν για τους συγκεκριμενους δισκους!!! Wink
MEMsound - Πεμ 21 Φεβ 2008, 19:21:00
Θέμα δημοσίευσης:
ε σορρυ μαλ***α εγραψα
στα τακάκια αναφερόμουν
150? με την εκπτωση?
Shocked Shocked Shocked Shocked
τον Σεπτέμβριο τα ειχα πάρει 121και κάτι λιγο
MAD - Πεμ 21 Φεβ 2008, 19:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι Μανθο 150 με εκπτωση!!!!! 185 ευρω κανονικη τιμη!!! eltrekka. Περιστεριου!!!! Laughing
MAD - Πεμ 21 Φεβ 2008, 19:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
Eλπιζω να το θυμασε ποτε ηταν!!!! Μιλαγαμε τοτε αλλωστε!!! Rolling eyes
MEMsound - Πεμ 21 Φεβ 2008, 20:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε συ θυμάμαι.
αλλά τα εχει ακριβήνει αρκετά τελικά... Confused
MAD - Πεμ 21 Φεβ 2008, 20:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 1340 (premium) εχουν 102 ευρω!!
RASTAVIPER - Πεμ 21 Φεβ 2008, 20:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια Ferodo είναι πιο κάτω από τα 100€?
Θυμάμαι ότι υπήρχαν και πιο κάτω..
kane - Παρ 22 Φεβ 2008, 01:20:57
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μήπως να φτιάχνατε ενα τοπικ για φρενα σε 106/σαξο? Wink

οχι! μιας και μιλάμε για 266 φρένα απο πεζο 206 και συναφη μοντελα! δηλ για ιδίου τυπου αναλώσιμα...

alekoukos106 έγραψε:

κοιταξε,εχουν διαφορα,αλλα μη φανταστεις οτι με τα κερδιζεις μετρα φρεναρισματος τρελα...απλά "αντεχουν" στην χρηση.Δηλ στη παρατεταμενη χρηση δεν σε προδιδιουν,μεχρι προφανως καποιο οριο!
Steve - Παρ 22 Φεβ 2008, 10:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
MAD έγραψε:
Δισκους 266 Χ 66 Τρυπιτους!!!! ΒΡΕΜΒΟ!

66?
p206xs2 - Παρ 22 Φεβ 2008, 17:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βοηθήσω λίγο μιας και έκανα πρόσφατα αγορά (το έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ):

Για 206 1.6 16v (μοντέλο 2003) τιμές από Eltrekka:

Δίσκοι Brembo απλοί 266x22, ζευγάρι (κωδ. BR 09.8695.14) 112,40 ευρώ
Τακάκια Ferodo premier (κωδ. FDB 1399, μπροστινά) 50,30 ευρώ

Τιμές με την έκπτωση τελικές με ΦΠΑ.
MAD - Παρ 22 Φεβ 2008, 20:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steveακο γραψε λαθος!!!!!!! 266Χ22!!!!! Συγγνωμη! Rolling eyes
RASTAVIPER - Σαβ 23 Φεβ 2008, 18:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Για να βοηθήσω λίγο μιας και έκανα πρόσφατα αγορά (το έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ):

Για 206 1.6 16v (μοντέλο 2003) τιμές από Eltrekka:

Δίσκοι Brembo απλοί 266x22, ζευγάρι (κωδ. BR 09.8695.14) 112,40 ευρώ

Τιμές με την έκπτωση τελικές με ΦΠΑ.

Άλλα τα premium και άλλα τα premier?Και γιατί τα μεν έχουν 100€ και τα δε 50€?
Οι αρχικές τους τιμές ποιες είναι?
MAD - Σαβ 23 Φεβ 2008, 18:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Shocked Αν δεν κανω λαθος αυτα που ειχα παρει ηταν τα FDS 1399 150E αλλα και παλι δεν θυμαμαι καλα! 50,30 το σετ?
RASTAVIPER - Κυρ 24 Φεβ 2008, 13:36:45
Θέμα δημοσίευσης:
Και κατι αλλο που προσεξα.
Με τα φρενα του Ραλυε,χαρακτους ΒΡΕΜΒΟ και με τα ΟΜΡ Κεβλαρ τακακια, εβγαζα 25.000χλμ.
Τωρα με τα 26ό,απλους ΒΡΕΜΒΟ +με απλα ΦΕΡΟΝΤΟ τακ. ειμαι στα 15.000χλμ +ηδη αρχισαν να σφυρανε,που μαλλον σημαινει οτι θελουν αλλαγμα.
Γιατι τρωγονται τοσο?
Εσεις τι προτεινετε που να αντεχουν αρκετα?
kane - Κυρ 24 Φεβ 2008, 14:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ,παληκαρε τι διαολο? φρεναρεις απο τα 200-0 ολη τη μερα??? 266 και τα "εφαγες" σε 15.000χλμ?
Εμενα με βουνό,πιστα (οχι πολλά πραματα,καμμια 20-30 γυρους) και πολιτική χρηση καγκουρεξ και βγαλανε 60.000χλμ+++
Φρέναρε λίγο και με το σαζμαν ρε παιδάκι μου Cool
plaketokofths - Κυρ 24 Φεβ 2008, 15:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
το οτι σφυράνε δεν συνεπάγεται οτι θέλουν αντικατάσταση, εγώ εχω 266χ22 δισκους με τα εργοστασιακά τακάκια τα οποία από τα 5000χλμ σφύραγαν κι εβγαλαν 28000χλμ ανετα.

Ξαναεβαλα τα ιδια (jurid/bosch) τα οποία πλέον σφυρίζουν απο τα 30,000χλμ κι έχω κάνει 35000+χλμ για την ώρα.

Η χρήση που τους κάνω είναι ειτε πολύ "ελαφριά" ειτε πολύ σκληρή που μένω απο φρνα λόγο υπερθέρμανσης (αυτο βέβαια οφείλεται στο οτι εχω σιδερένιες ζάντες και δεν ψυχονται σωστά). Κι αυτή η σκληρή χρήση συμβαίνει τουλάχιστον 2 φορες τη βδομάδα απο Πεντέλη για Νέα Μάκρη.

Με την ευκαιρία αυτή, το 206 με τα εργοστασιακά τακάκια και δισκους (266χιλ) έχει πολύ δυνατό φρένο, αρκεί να μην μπεί το abs το οποίο εγώ προσωπικά πιστεύω οτι στο 206 ο ελεγκτής στο εγκεφαλάκι του abs ειναι ftd. Σημειωση εδώ οτι πίσω εχω ταμπούρα! Razz
RASTAVIPER - Κυρ 24 Φεβ 2008, 17:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
χμμ,παληκαρε τι διαολο? φρεναρεις απο τα 200-0 ολη τη μερα??? 266 και τα "εφαγες" σε 15.000χλμ?
Εμενα με βουνό,πιστα (οχι πολλά πραματα,καμμια 20-30 γυρους) και πολιτική χρηση καγκουρεξ και βγαλανε 60.000χλμ+++

Σορρυ που θα σε απογοητεύσω, αλλά άσχετα με πίστες κλπ, ποτέ δεν έβγαζα πάνω από 25.000 χλμ με τα ραλίσια φρένα και όταν είχα ακόμα τους μαμά δίσκους/τακάκια..
Τώρα με τα φρένα από το 206, δεν ξέρω τι γίνεται και φαγωθήκαν.
Πάντως σε σχέση με αυτό που λέει και ο plaketokofths, δε νομίζω ότι σφυράνε για πλάκα, καθώς δεν το έκαναν ποτέ πριν.
Εδώ και μερικές βδομάδες σφύρανε σε κάθε πάτημα, ανεξάρτητα ισχύως φρεναρίσματος...Και οι δίσκοι μπήκαν με τα καινούρια τακάκια.Άρα δε φταίνε οι δίσκοι..
kane - Κυρ 24 Φεβ 2008, 18:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΕ το ποστ μου εννουσα οτι μαλλον παιζεις με τα φρενα διχως να χρειαζεται...εκτος φυσικα και αν τα 20.000χλμ σου τα κανεις ολη μερα ταπα σε καταβαση.Εκει παω πασο...
RASTAVIPER - Δευ 25 Φεβ 2008, 09:30:48
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
ΜΕ το ποστ μου εννουσα οτι μαλλον παιζεις με τα φρενα διχως να χρειαζεται...εκτος φυσικα και αν τα 20.000χλμ σου τα κανεις ολη μερα ταπα σε καταβαση.Εκει παω πασο...

Φιλε οπως +να χει., δε δικαιολογειται τετοια διαφορα στην αντοχη, η οποια ειναι τεραστια με δεδομενη την ιδια χρηση.
Πρεπει να βρεθει κατι με περισσοτερη αντοχη.

Τελικα για φρενα απο 206 XS, 2003 ,ποια ζηταω?Τα 1370, τα 1599 η τα 1399?
p206xs2 - Δευ 25 Φεβ 2008, 22:16:22
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Άλλα τα premium και άλλα τα premier?Και γιατί τα μεν έχουν 100€ και τα δε 50€?
Οι αρχικές τους τιμές ποιες είναι?

Στο site της Ferodo δεν υπάρχει τύπος premium, μόνο premier και αυτα πήρα εγώ.
Αρχικές τιμές δεν ξέρω μιας και η απόδειξη γράφει κατευθείαν τιμές για επίσημα μέλη PSClub. Νομίζω όμως ότι είναι περίπου 20% μειωμένες.

MAD έγραψε:
Αν δεν κανω λαθος αυτα που ειχα παρει ηταν τα FDS 1399 150E αλλα και παλι δεν θυμαμαι καλα! 50,30 το σετ?

Ναι, τόσο όσο είπα. Γιατί να κάνουν 150 ευρώ? Σε αυτές τις τιμές παίζουν τα αγωνιστικά DS2500.

plaketokofths έγραψε:
το οτι σφυράνε δεν συνεπάγεται οτι θέλουν αντικατάσταση

Συμφωνώ απόλυτα! Έτσι την "πάτησα" και γώ (νόμιζα ότι έτρωγα δίσκους) και είδα τελικά ότι τα τακάκια έιχαν πολύ ψωμί ακόμη. Τα άλλαξα όμως γιατί δεν είχα μείνει ευχαριστημένος με τα πεζό τακάκια.

RASTAVIPER έγραψε:
Τελικα για φρενα απο 206 XS, 2003 ,ποια ζηταω?Τα 1370, τα 1599 η τα 1399?

Το δικό μου, όπως είπα και πιο πάνω, με ABS 1,6 16v 6ος/2003 φοράει 1399 (με το τετράγωνο αυτάκι στις άκρες των τακακίων). Και λογικά όλα τα με ABS 206 αυτά θα φορούν.
Steve - Τρι 26 Φεβ 2008, 13:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

50.000 χλμ με 3 χιλιοστά τακάκι ακόμα Cool
RASTAVIPER - Τετ 27 Φεβ 2008, 13:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Από τιμές:

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΤΡΕΚΚΑ
Η έκπτωση είναι ίδια και για 2 μαγαζιά, καθώς ένας κωδικός υπάρχει για την έκπτωση του PSCLUB.
Οπότε δε γίνεται άλλη τιμή να δίνει το ένα κατάστημα και άλλη το άλλο.
Και η τιμή για τα 1399 Ferodo Premier είναι 50€ τελική...
COOL ALEXIS - Τετ 27 Φεβ 2008, 13:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
Textar από Ντίνο 30 ευρώ τελική... Wink
sod - Τετ 27 Φεβ 2008, 17:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:

50,30 τελικη,αγορασα χτεs....
RASTAVIPER - Τετ 27 Φεβ 2008, 20:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:

Η λεπτομέρεια πάνω από όλα...
sod - Τετ 27 Φεβ 2008, 21:28:01
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
sod έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:

Η λεπτομέρεια πάνω από όλα...

Ναι η λεπτομερεια..........
MEMsound - Τρι 11 Μάρ 2008, 00:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
πριν λιγες μέρες εβαλα τα ds2500 εμπρός μαζί με φρεσκους δισκους bendix (266mm)

τ ο φρένο ειναι μια χαρα και στις διαδρομες που εχω κάνει το αμάξι φρενάρει κανονικά σα να φόραγα ας πούμε τα "μαμα" = δεν εχω δει χειρότερη λειτουργεία οταν ειναι κρύα.

αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως.

επίσης σφυράνε λίγο, οταν πας να φρενάρεις απαλά (πχ σε φανάρι), ανεξαρτητα αν ειναι ζεστά (μετα από νορμαλ χρήση, και οχι ταπα) ή κρύα
drdino - Τρι 11 Μάρ 2008, 00:32:07
Θέμα δημοσίευσης:
Για τακάκι bendix τι γνώμες έχετε;
RASTAVIPER - Πεμ 03 Απρ 2008, 07:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι που πρόσεξα πρόσφατα.
Ο δεξιός δίσκος κάνει 1 δαχτυλίδι ακριβώς στη μέση.Σαν να πήγε κάποιος και να έκανε 1 κύκλο με διαβήτη φαίνεται.Δεν το είχα προσέξει όταν άλλαξα τακάκια πριν κανά μήνα...Ο υπόλοιπος δίσκος είναι χαρτί.
Μπορεί να έγινε έτσι όμως από τα καινούρια τακάκια??
alekoukos106 - Πεμ 03 Απρ 2008, 14:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
εγω πριν τη μετατροπη ειχα απιστευτα φρενα με δισκους-τακακια μαμα....μετα αρχισαν τα δυσκολα....χαλια φρενο,το παταγεσ και το αμαξι επιταχυνε....εδω και ενα μηνα φοραω ds2500 τα οποια μαρεσαν παρα πολυ στην πιστα(4γυροι) και στο δρομο με ικανοποιουν...μονο λιγο που σφυρανε...
kane - Πεμ 03 Απρ 2008, 16:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
ρε σεις...τα δικά μου 2500 γιατι δεν σφυράνε? περίεργο δεν ειναι? Confused
Steve - Πεμ 03 Απρ 2008, 22:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
Να βγάλεις τις λαμπάδες από τα αυτάκια σου.
volvos - Παρ 04 Απρ 2008, 08:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι απλο δε παταει ποτε φρενο...
Ghost Dog - Παρ 04 Απρ 2008, 08:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω βαρεθει να διαβαζω βλακειες.................................................................... απλως δεν του δωσαν 2500 του παιδιου!

Χουμορ κανω kane,μην αρχιζεις να ψαχνεις τι φταιει..... ΤΑ ΠΙΟΟΟΟ ΠΟΛΛΑ 2500αρια δε σφυρανε! Wink
sod - Παρ 04 Απρ 2008, 16:01:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αν λιμαρετε λιγο το τακακι απ εξω δεν θα σφυραει Wink Wink Wink Wink
kane - Παρ 04 Απρ 2008, 19:01:46
Θέμα δημοσίευσης:
@σταυρε τις εχω βγαλει και κοσμουν τα οπισθια σου...θα λειτουργησουν ως λιπαντικό μολις σε "επισκεφτω"

@τάκη δεν ειναι απαυτό,για οταν πατάω φ΄ρενο λέω Razz

@σκυλοφάντασμα δεν γνωριζα οτι τα πιο πολλα 2500 δεν σφυριζουν.Προφανως ολοι ειναι υπερβολικοί που λενε πως σφυριζουν πάρα πολυ,ή εχουν βαλει 3000 και δεν το ξερουν Very happy

Γενικα ειχα ενα αγχος αν τα εστρωσα ή οχι σωστα και πηγε το μυαλο μου στο περι σφυριγματος.Εφοσν δεν ισχυει ειμαστε κομπλε.
elias - Τετ 04 Ιούν 2008, 10:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τακάκια που δίνει η peugeot για δίσκους 266χ20 και για 266χ22 είναι ίδια ή έχουν διαφορά?
Stevon - Τετ 04 Ιούν 2008, 10:38:33
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Τα τακάκια που δίνει η peugeot για δίσκους 266χ20 και για 266χ22 είναι ίδια ή έχουν διαφορά?

Ναί Ηλία , είναι διαφορετικά

Κωδικοί εδώ...http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=258864#258864
ultra-one - Πεμ 19 Ιούν 2008, 12:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

τ ο φρένο ειναι μια χαρα και στις διαδρομες που εχω κάνει το αμάξι φρενάρει κανονικά σα να φόραγα ας πούμε τα "μαμα" = δεν εχω δει χειρότερη λειτουργεία οταν ειναι κρύα.

αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως.

επίσης σφυράνε λίγο, οταν πας να φρενάρεις απαλά (πχ σε φανάρι), ανεξαρτητα αν ειναι ζεστά (μετα από νορμαλ χρήση, και οχι ταπα) ή κρύα

Μόλις παρέλαβα και εγώ από Ντίνο ένα σετ Ferodo DS2500 για 283χιλ δίσκους.

Ελπίζω να τα βάλω από βδομάδας και θα σας πω εντυπώσεις σύντομα!
ultra-one - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τα DS2500 μπήκαν χθες! Twisted evil

Το πεντάλ μου έχει γίνει άμεσα πιο στιβαρό και το φρενάρισμα πιο προοδευτικό από πριν.

Περισσότερα όταν στρώσουν και πάρουν το σχήμα τους πάνω στις δισκόπλακες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θα παραγγείλετε DS2500, όποσδήποτε να διευκρινήσετε στον Γκαγκαστάθη ή στην Eltrekka αν τα θέλετε για 206 ή 307, διότι τα τακάκια του 307 έχουν 2 δοντάκια στο πίσω μέρος και δεν ταιριάζουν στο 206 αν δεν λιμαριστούν!
drdino - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Κόστος;
MEMsound - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
.....
αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως...

τελικά δοκιμάστηκε και τα φρένα ειναι απλά ΑΛΛΟΥ...
καμία κόπωση τουλάχιστον με τους δικους μου ρυθμούς...
ακόμα και Μέγαρα πουθενα δεν χρειάστηκα φρένο που να μην είχα...
το ίδιο και στην Πεντέλη (κατάβαση προς Μάκρη)

κόστος τα 266 γυρω στα 120ε... Wink
ultra-one - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:56:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
MEMsound έγραψε:
.....
αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως...

Άρα με τους 283 δίσκους, τα φρένα θα είναι πέρα από το αλλού????? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Στα 283 το κόστος είναι γύρω στα 160ε πάντως.
PHSYBORG - Πεμ 26 Ιούν 2008, 12:14:10
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
MEMsound έγραψε:
.....

120 τα τακακια +οι δισκοι?
MEMsound - Πεμ 26 Ιούν 2008, 12:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
μονο τακάκια 266
αντίστοιχα και τα 160 = μονο τακάκια 2500 283
N4Speed - Κυρ 13 Ιούλ 2008, 12:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά χρείαζομαι νέα τακάκια καθώς τα έφαγα Wink (20000χλμ).
Βοήθησε και το ESP βέβαια αλλά κάποιος το προκαλούσε Wink.

Έχω το 206 το 1.4. Δεν ξέρω τι μέγεθος δίσκους φοράω λόγω Esp , πάντως πίσω φοράω ταμπούρα.

Τα μαμά τακάκια έχουν 60 ευρώ νομίζω.

Να βάλω τα ferodo από το club με 50Euro?? Η τοποθέτηση πόσο πάει?

Χάνω κάτι σε σχέση με τα μαμά??
MEMsound - Κυρ 13 Ιούλ 2008, 20:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
ειτε τα μαμα ειτε τα φεροντο πρεμιερ ειναι τα σχεδον τα ιδια
δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικο ουτε και στην τιμή
κατα 99% 266χ22 φορας εμπρός και τα συνηθισμένα πίσω (ολα τα 206 τα ιδια φορανε πίσω)
και οι τιμές πάνω κάτω ειναι ιδιες
αν θες πιο μεγαλη διάρκεια στο φρενάρισμα (πχ πατημένες κατυφορικές διαδρομές η καμια πίστα για χαβαλε μπορεις να βαλεις εμπρός τα ds 2500 ferodo αλλα ειναι σχεδον διπλάσια τιμή ~120ε και κάνουν και λιγο σφυρισμα στο συμβατικο καθημερινο φρενάρισμα
κοινώς αντε βάλε τα μαμά η τα φεροντο πρεμιερ... Wink
StorM_GmA - Πεμ 24 Ιούλ 2008, 16:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
(είχα κάνει την ερώτηση σε άλλο τόπικ αλλά ήταν λάθος και ξαναρωτάω εδώ)

Σήμερα έκανα το σέρβις των 20.000χλμ και μου είπαν οτι πρέπει να αλλάξω τακάκια μπρος-πίσω. Ηθελαν 180ευρώ αλλά σιγά μην έδινα τόσα για 4 τακάκια! Επειδή είναι 8 σελίδες τόπικ και παρ' ότι που διάβασα αρκετά δεν έβγαλα άκρη, ποιά τακάκια είναι καλά? Τα Ferodo premier? (αν το λέω σωστά). Και αν ναι πόσο κοστίζουν?

Αν έχουμε έκπτωση σε κανένα μαγαζί, θα προτιμήσω να τα πάρω από κει! Τώρα για διαστάσεις (διάβασα για κάτι 266χ20 και 266χ22) δεν έχω ιδέα... το αμάξι είναι του 2006!

Please τα φώτα σας γιατί μου είπαν οτι πρέπει να αλλαχθούν σύντομα και δεν θέλω να το αμελήσω...
STELIOS - Πεμ 24 Ιούλ 2008, 16:18:27
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:

Σήμερα έκανα το σέρβις των 20.000χλμ και μου είπαν οτι πρέπει να αλλάξω τακάκια μπρος-πίσω. Ηθελαν 180ευρώ αλλά σιγά μην έδινα τόσα για 4 τακάκια! .

ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΗ τιμη...
(για μπρος πισω ειναι 8 τακακια, 2 σε καθε τροχο)
Steve - Πεμ 24 Ιούλ 2008, 16:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:
Αν έχουμε έκπτωση σε κανένα μαγαζί, θα προτιμήσω να τα πάρω από κει! Τώρα για διαστάσεις (διάβασα για κάτι 266χ20 και 266χ22) δεν έχω ιδέα... το αμάξι είναι του 2006!

Δώσε έναν αριθμό πλαισίου με πμ να το κοιτάξουμε ρε άμπαλε Laughing
Steve - Πεμ 24 Ιούλ 2008, 19:53:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
4246.W7 ΚΙΤ ΜΠΡ.ΔΙΣΚΩΝ DIAM 266 EP22

Με γειά Laughing
StorM_GmA - Παρ 25 Ιούλ 2008, 15:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve τα δικά μου είναι αυτά?

Thanks Very happy Very happy Very happy
Steve - Κυρ 27 Ιούλ 2008, 18:40:42
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:
Steve τα δικά μου είναι αυτά?

Thanks Very happy Very happy Very happy

Όχι, τα δικά μου είναι και είπα να τα μοστράρω λίγο.

Τί μαλ**ας Razz
StorM_GmA - Τετ 30 Ιούλ 2008, 15:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πήρα τηλ ELTREKKA και μου είπαν τα εξής:

DS2500
114ευρώ τα μπροστά
67,93 τα πίσω
-----------------------
181,93 σύνολο

Η τιμή μου είπαν ότι είναι ΜΕ την έκπτωση του κλάμπ. Τί λέτε? Να τα βάλω?
Βέβαια τόσο πήγαιναν και τα μαμά τακάκια αλλά αν αυτά είναι καλύτερα... Rolling eyes
ultra-one - Τετ 30 Ιούλ 2008, 16:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:
Πήρα τηλ ELTREKKA και μου είπαν τα εξής:

DS2500
114ευρώ τα μπροστά
67,93 τα πίσω
-----------------------
181,93 σύνολο

Η τιμή μου είπαν ότι είναι ΜΕ την έκπτωση του κλάμπ. Τί λέτε? Να τα βάλω?
Βέβαια τόσο πήγαιναν και τα μαμά τακάκια αλλά αν αυτά είναι καλύτερα... Rolling eyes

BAΛΤΑ! Cool
MEMsound - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 09:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
εννοειται... Wink (να περιμένεις λιγο σφυριγμα σε καθημερινη χρήση)
επίσης δεν ξέρω κατα πόσο εχει νοημα να ειναι τα πίσω 2500 και οχι απλά πρεμιερ

εκτός και αν κάνεις downhill συχνα... Laughing
ultra-one - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 09:56:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
....να περιμένεις λιγο σφυριγμα σε καθημερινη χρήση

Αυτό είναι το μόνο "αρνητικό" σημείο ανκαι σε μένα σφυρίζουν μόνο κάτω από τα 20χαω.
Είναι μόνο λιγο σπαστικό όταν κινούμαι μέσα στις γειτονιές ειδικά το βράδυ, αλλά σε άλλες συνθήκες δεν με ενοχλούν καθόλου.
volvos - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 10:11:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑ Πρωτα 3-4000χλμ σφυριζαν εμενα...

μετα σταματησαν και σφυριζουν οποτε τους ερθει (πολυ σπανια)
StorM_GmA - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 11:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
έχω συνηθίσει από τα μαμά το σφύριγμα οπότε δεν με ενοχλεί και τόσο... το μόνο τραγικό είναι ότι δεν σφυρίζουν σε οποιοδήποτε πάτημα του φρένου αλλά μόνο σε συγκεκριμένη πίεση και δυστυχώς η πίεση αυτή είναι η καθημερινή-απλή! Σε πιο γερά φρεναρίσματα δεν ακούγεται τίποτα.

Μάνθο δεν κάνω συχνά, αλλά το μια στο τόσο πρέπει να γίνεται σωστά!

Αρκετά έγραψα...φεύγω για να πάω να τα αγοράσω...
StorM_GmA - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 13:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τα 180ευρώ που είπα ήταν χωρίς Φ.Π.Α Sad Sad Sad

Για μελλοντική χρήση:

Τακάκια Ferodo DS2500 μπροστά, κωδικός FD FCP1399H, 114,09euro
Τακάκια Ferodo DS2500 πίσω, κωδικός FD FCP558H, 67,93euro

Αυτά από ELTREKKA με την έκπτωση του κλάμπ χωρίς Φ.Π.Α

Με Φ.Π.Α πάνε σύνολο 216,60
volvos - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 14:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΡΕ ντινο γκαγκασταθη σαλονικα

2310323000
συνεργατης του κλαμπ και εχει καλες τιμες.
ισως τα βρεις φτηνοτερα απο ελτρεκκα
STELIOS - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 14:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικη τιμη...
Και στο internet σε αυτο το επιπεδο παιζουν
StorM_GmA - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 14:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
vovlos έγραψε:
ΠΑΡΕ ντινο γκαγκασταθη σαλονικα

2310323000
συνεργατης του κλαμπ και εχει καλες τιμες.
ισως τα βρεις φτηνοτερα απο ελτρεκκα

Τώρα πάει...τα αγόρασα! Πάντως άμα βάλουμε και μεταφορικά από σαλόνικα αθήνα, λογικά μια η άλλη θα έρθουν...εκτός κι αν έχει κατα πολύ χαμηλότερες τιμές!
volvos - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 15:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
katse 115+φπα δηλαδη 137 εχουν τα ds2500 σε 266 φρενα??

εμεις ειχαμε παρει 150 τα ds2500 για φρενα 283 αν θυμαμαι καλα
StorM_GmA - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 15:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
ναι σε 266χ22 φρένα...
StorM_GmA - Δευ 04 Αύγ 2008, 00:03:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τα έβαλα τελικά αλλά εντυπώσεις δεν έχω ακόμα μιας και δεν έχουν πατήσει... το παράδοξο όμως είναι στα παλιά τακάκια!

http://i151.photobucket.com/albums/s139/StorM_GmA/BrakePads.jpg

στην κάτω σειρά είναι τα 4 πίσω τακάκια και το πάνω τακάκι είναι ένα από τα μπροστά για να φαίνεται η σύγκριση στο πόσο ψωμί είχαν τα μπροστά και πόσο τα πίσω!

Να και μια πιο κοντινή!
http://i151.photobucket.com/albums/s139/StorM_GmA/BrakePads2.jpg

Τραγικό έτσι? Very happy
Steve - Δευ 04 Αύγ 2008, 00:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:
Τραγικό έτσι? Very happy

Πλήρως εμετικό.

Βγάλε τις φωτογραφίες και βάλε μόνο link σε αυτά γιατί ξεχειλώσαμε!
MEMsound - Δευ 04 Αύγ 2008, 00:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχουν καθόλου ψωμι...
οταν εχει μεινει τοσο λιγο "ψωμί" ζεσαίνονται πολυ γρηγορα κα δεν ειναι αποτελεσματικα Wink
StorM_GmA - Δευ 04 Αύγ 2008, 01:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα είναι ότι αντί να είναι τα μπροστά τελειωμένα, είναι τα πίσω!

Αφού τα κοίταξε ο μάστορας, μου είπε ότι αυτό έγινε γιατί στην αντιπροσωπία μαζεύανε συνέχεια το χειρόφρενο (28 στροφές μέτρησε αλλά δεν ξέρω τί στροφές ακριβώς...στην καμπίνα ήταν και ξε-μάζευε το χειρόφρενο). Το άλλο ωραίο που κάνανε στην αντιπροσωπία είναι ότι επειδή τους είπα να μην αλλάξουν αυτοί τακάκια, θεώρησαν έξυπνο να συμπληρώσουν υγρό φρένων με αποτέλεσμα να το πληρώσω τσάμπα μιας και ξεχείλισε όταν άλλαξα τα τακάκια...

2 από τα 4 τακάκια τα πίσω δεν έχουν τίποτα απολύτως! σκέτο σίδερο! Τί ψωμί και χαζομάρες...ούτε σουσαμάκι δεν έμεινε Razz Πάνε και οι δίσκοι... Rolling eyes
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:07:32
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια να ρωτήσω κατι? βρήκα ΠΑΜΦΘΗΝΟΥΣ δισκους και τακάκια για τα μπρώστα μπου φρένα... επειδη τους εχω κανει κοτλε τους δίσκους πρεπει να τους αλλάξω..

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=220284453840

Αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι με 45€ που κανουν οι δικσκοι και τα τακάκια μαζι τι θα πάρω? Λέτε να εχω πρόβλημα???
Steve - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:30:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς ελεύθερα να δοκιμάσεις Very happy
drdino - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σε συνδυασμό με αυτό ή αυτό πάντα. Laughing
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 10:55:42
Θέμα δημοσίευσης:
τετοια εχει στο ebay?
xaaxaxxa

σοβαρα ρε τωρα.. μια χαρα δισκοι ειναι ... και τα τακακια αν ειναι εντελος για τον σουτσο τα αλλαζω...
MEMsound - Τετ 01 Οκτ 2008, 11:39:49
Θέμα δημοσίευσης:
ε τότε γιατί μας ρωτάς?
εγω σε αυτό το θέμα
τιποτα λιγότερο από "μαμά"...
για περισσότερο υπάρχουν επιλογές...
δεν ξέρω αν εχεις βιώσει ποτέ το αισθημα του να "μείνεις" από φρένα σε κατηφορική διαδρομή από υπερθέρμανση...
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ...
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 11:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sad μαλλον θα κρατηθώ να παω για κάτι καλύτερο... εχει κατι ζευγαρια με διατριτους δισκους και με ραβδόσεις για καλύτερη ψύξη. 100€ οι 4 (μπρος πισω) ακουγεται καλη η τιμή και δεν μπορει και αυτοι να ειναι μαπα...
MEMsound - Τετ 01 Οκτ 2008, 11:50:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΑΜΑ
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΙΑ!!!!

τραβα πάρτα απ τον Γκαγκαστάθη...
και αν εισαι κατηφορακιας αντε βάλε ενα σετ ferodo ds2500 αντι για μαμα τακάκια και τέλος

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν

οι περισσότεροι φθηνοι διαρτητοι ραγιζουν και οι ραβδωτοι στραβωνουν
εκτός και αν πάς για κάτι επώνυμο που δεν ειναι φθηνό όμως...

AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 12:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ντε!! μην φωνάζεις!! δεν ηξερα οτι τοσο χάλια ειναι ολα το noname!!

απο περιέργεια, ειναι καμια απο αυτές γνωστη μαρκα?

EBC Ultimax, CRN? 3G?
Stevon - Τετ 01 Οκτ 2008, 12:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι την EBC την ξέρω , αλλά εάν κάνεις ζόρικη οδήγηση ξέχασε τα....!! Wink Wink
Jim207GT - Τετ 01 Οκτ 2008, 12:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Την EBC την ξέρω από τα μηχανάκια οπου έβγαζε το τέλειο τακάκι για supersport(double-H) στα αμάξια δεν ξέρω αν έχει καλό όνομα.
Stevon - Τετ 01 Οκτ 2008, 13:28:02
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα στο 106 μου , τα red stuff.....
ΑΘΛΙΑ......δέν ξέρω άν έπεσα σε παρτίδα προβληματική , αλλά "τέλειωναν" ύστερα απο μερικά φρεναρίσματα έντονα , και όταν τα έβγαλα ύστερα απο 10,000χλμ...ήταν σε τευχη.....

Αυτά απο εμένα Wink
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 13:34:13
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια πραματας... μαλον για μαμα πάω, εκτος αν νοιώθω τυχερος και παρω να δοκιμασω.. Laughing

παντος για τους δίσκους EBC μιλάω οχι για τα τακάκια τους..
volvos - Τετ 01 Οκτ 2008, 13:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
akoma Καλυτεροι απο τακακια
στραβωνουν με το που θα τους βγαλεις απο το κουτι τους Evil
AlienHack - Τετ 01 Οκτ 2008, 15:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ειναι δυνατον να πολουντε τετοια προιοντα? απο εταιριες γνωστες κιολασ?? ... τι να πω.. Sad
ultra-one - Πεμ 02 Οκτ 2008, 09:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
και αν εισαι κατηφορακιας αντε βάλε ενα σετ ferodo ds2500 αντι για μαμα τακάκια και τέλος[/size]

Φοβερά τακάκια που φρενάρουν απίστευτα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα σε σκληρη χρήση.
Προσοχή όμως! Τα δικά μου σφυρίζουν ΤΡΕΛΛΑ και πολύ δυνατά στις χαμηλές ταχύτητες (<40χαω) και ξυπνάνε ακόμα και πεθαμένους όταν οδηγώ βράδυ μέσα σε γειτονιές!
Steve - Πεμ 02 Οκτ 2008, 10:46:53
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
και ξυπνάνε ακόμα και πεθαμένους όταν οδηγώ βράδυ μέσα σε γειτονιές!

Δεν κόβουμε τις μαλ***ες σιγά σιγά?
AlienHack - Πεμ 02 Οκτ 2008, 11:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Η BREMBO omως ειναι γνωστη μαρκα ε?
γνώμες?

βρηκα 2 δισκους σε καλη τιμή...
MEMsound - Πεμ 02 Οκτ 2008, 12:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
βαλτους
AlienHack - Πεμ 02 Οκτ 2008, 13:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
οραια.. κανονικα αυτοι σε τι τιμή παιζουν? 2 μπρωστά. ρωτάω απλος για να δω αν ωντος ειναι καλή η τιμή που τους βρήκα.
nOkpos - Πεμ 09 Οκτ 2008, 03:04:56
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
οραια.. κανονικα αυτοι σε τι τιμή παιζουν? 2 μπρωστά. ρωτάω απλος για να δω αν ωντος ειναι καλή η τιμή που τους βρήκα.

για το 206 ειχα ρωτησει εγω και μου ειπαν με ραβδοσεις μονο αν θυμαμε καλα brembo 170.
Ghost Dog - Πεμ 09 Οκτ 2008, 06:45:48
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
για το 206 ειχα ρωτησει εγω και μου ειπαν με ραβδοσεις μονο αν θυμαμε καλα brembo 170.

Σιγα μη σου ειπαν και με επιβραδυντικό....... Laughing Laughing Laughing
Χαρακτους θα εννοεις και η τιμη ειναι καλη για brembo (χαρακτους).... Cool (266 χιλ να φανταστω!)
Steve - Πεμ 09 Οκτ 2008, 09:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ ΓΚΑΒΛΑ αυτοί οι δίσκοι... Cool
ultra-one - Πεμ 09 Οκτ 2008, 09:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ultra-one έγραψε:
και ξυπνάνε ακόμα και πεθαμένους όταν οδηγώ βράδυ μέσα σε γειτονιές!

Δεν κόβουμε τις μαλ***ες σιγά σιγά?

Δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ στριγγλίζουν στις χαμηλές ταχύτητες! Shocked
volvos - Πεμ 09 Οκτ 2008, 15:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
χαρη αμα κανεις μια μεγαρα θα στρωσουν αρκετα σε σφυριγμα...

ετσι οπως οδηγεις με 1000χλμ ανα εξαμηνο που να πατησουν Crying or Very sad
MEMsound - Πεμ 09 Οκτ 2008, 16:35:13
Θέμα δημοσίευσης:
και τα δικά μου που χουν πατήσει μετα και από Μέγαρα και Αφίδνες και και και .... σφυρίζουν οχι σε πολυ ενοχλητικό βαθμό (αν και αυτό ειναι σχετικό για τον καθένα) αλλα τα ακους...
το ίδιο και σου Σταυρου
(και οι 2 φοράμε 266 με καινουργιους δισκους bendix από γκαγκασταθη και ds2500)
dimisgr - Τρι 06 Ιαν 2009, 16:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
ήρθε η ώρα του service μου στα φρένα (τακάκια λογικά θα εννοούσαν). ξέρει κανείς τιμές ή αν προτείνει κάτι άλλο πέρα από τα τακάκια της της αντιπροσωπείας? έχω το 206 1,4 16ν
Sinanai - Πεμ 08 Ιαν 2009, 21:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Bendix ή Ferodo Premier. Αμφότερα στα 30 ευρώ, πάνω κάτω. Μόλις σήμερα παρέλαβα και 'γω τα Ferodo από Γκαγκαστάθη. Wink
dimisgr - Παρ 09 Ιαν 2009, 16:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
από αυτά που προτείνεις υπάρχει περίπτωση να τρίζουνε? επίσης για πόσά χλμ είναι? τα peugeot που είχα μου κράτησαν 32000χλμ
COOL ALEXIS - Παρ 09 Ιαν 2009, 17:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Με την καμία Exclamation

Είτε μαμά βάλεις είτε αυτά το ίδιο και το αυτό Wink
Sinanai - Παρ 09 Ιαν 2009, 17:16:40
Θέμα δημοσίευσης:
Χιλιόμετρα αναλόγως τη χρήση... Απ' ό, τι θυμάμαι τα αλλάζω και γω, χοντρικά, ανά 30.000 χλμ. Για τριξίματα κτλ, τίποτα το ιδιαίτερο. Γενικά, δηλαδή, για τα λεφτά τους μια χαρά. Τα Ferodo θα τα βάλω πρώτη φορά και έκαναν 32 ευρώ. Τα Bendix που έβαζα έκαναν γύρω στα 28, αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις από τα φρένα σου, δηλαδή, πάρ' τα. Αλλιώς πρέπει να στραφείς σε κανένα Ferodo ds 2500 ή 3000 (δεν τα έχω μελετήσει κιόλας εκείνα) που όμως ανεβαίνουν κατακόρυφα σε κόστος αφενός και αφετέρου χρειάζονται και δισκόπλακες μεγαλύτερης αντοχής, επειδή είναι πολύ σκληρότερα. Confused
Randy - Δευ 12 Ιαν 2009, 02:35:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω 43000χλμ με μαμα τακακια...

Λογικα τωρα θα αλλαχτουν.. Γινεται να πω εκει στους υπεργνωστες στη Lion να μου βαλουν τακακια απο το 1.6 η απο το 2.0 ?? η δεν κανουν για το δικο μου?
volvos - Δευ 12 Ιαν 2009, 09:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
ιδια ειναι
Randy - Δευ 12 Ιαν 2009, 17:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
α ωραια τοτε.. bosch γραφει πανω το δισκοφρενο.. bosch ειναι και τα τακακια?
Sinanai - Δευ 12 Ιαν 2009, 22:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δε θυμάμαι. Πάντως άκου μας και πάρε τα bendix ή τα Ferodo Premier. Ξαναλέω ότι αν δε μπαίνεις κάθε βδομάδα πίστα να κυνηγάς το δέκατο* θα σε καλύψουν μια χαρά και οικονομικά. Idea

*Που προφανώς δεν το κάνεις, για να έχεις βγάλει 40τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα με τα μαμά τακάκια... Rolling eyes
drdino - Τρι 13 Ιαν 2009, 01:05:43
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
α ωραια τοτε.. bosch γραφει πανω το δισκοφρενο.. bosch ειναι και τα τακακια?

Όχι, δεν είναι bosch τα τακάκια.
Randy - Τρι 13 Ιαν 2009, 02:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Στη lion τα εχουνε αυτα που λες κωστα? γιατι το να τα παρω και να τους πω, βαλτε τα δυσκολο το κοβω.. τα μαμα τι μαρκα ειναι?
Sinanai - Τρι 13 Ιαν 2009, 03:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
Στη Lion δε νομίζω να τα έχουν. Αν είναι πάρ' τα από Γκαγκαστάθη, Θεσσαλονίκη. Στα στέλνει με ΚΤΕΛ.
Sinanai - Τρι 28 Απρ 2009, 15:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
Οι δίσκοι μου έχουν ψωμί για 1, ίσως και 2 σετ τακάκια, τουλάχιστον όχι τρελά σκληρά. Έλεγα για τα ds performance, αλλά βλέπω ότι τα απορρίπτεις, Τάκη. Για τι τιμή μιλάμε; Τα απορρίπτεις επειδή είναι κοντά σε απόδοση με τα premier, οπότε λες "αν είναι να βάλεις καλύτερο, βάλε κατευθείαν ds2500"; Τα 120-130 μου φαίνονται πολλά για τακάκι, μεν, αλλά αν τα performance έχουν, π.χ., 100, τότε τα 2500 προφανώς συμφέρουν.
PHSYBORG - Πεμ 30 Απρ 2009, 16:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω γιαυτα θα παω παρεα με brembo δισκους Wink
Sinanai - Πεμ 30 Απρ 2009, 16:18:19
Θέμα δημοσίευσης:
Για 2500 ή PERFORMANCE, εννοείς;
sps - Πεμ 30 Απρ 2009, 19:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:

Παντως Κωστη τα PERFORMANCE εχουν μια χαρα τιμη, μενει να μαθουμε απο αποδοση τι κανουν:
https://www.larkspeed.com/index.pl?p=FDSP1399P&a=i
PHSYBORG - Πεμ 30 Απρ 2009, 19:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:

2500 Wink
p206xs2 - Τρι 01 Σεπ 2009, 16:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι για αλλαγή σε τακάκια μπροστά. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσω τα DS2500 μιας και τα έχετε δοκιμάσει πολλοί και έχετε μείνει ευχαριστημένοι.

Δίσκους φοράω τους απλούς της Brembo από Ελτρέκκα.

Ήθελα να ρωτήσω αν είναι αρκετά σκληρά για τους συγκεκριμένους δίσκους, γιατί πολλοί από εσάς τα έχετε συνδυάσει με δίσκους Bendix ή Oreka.
MEMsound - Τρι 01 Σεπ 2009, 18:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
αφηστε τα περφορμανς
απλά δεν...
ή βολευετείτε με τα πρεμιερ και μάθετε να φρενάρετε σωστα
ή βάλτε τα 2500

και με μαμα δισκο θα κάνετε την δουλεια σας μια χαρα στο 99% των περιπτώσεων εκτός από φουλ πιστα οπου οκ το 2500 δεν ειναι αρκετο (αν κυνηγας χρόνο - δεν δεν κάνεις απλά την πλάκα σου...)
sps - Σαβ 05 Σεπ 2009, 22:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
Στην κατηγορια των 30 ευρω, δοκιμασα τα Lucas, τα οποια δειχνουν και ειναι πολυ μαλακά σαν παστα.
Αυτο σημαινει πολυ καλο μεσα στην πολη.
απο εκει και περα, κατω του μετριου Crying or Very sad
Σε κατηφορικο στροφιλικι, αναψαν και η αισθηση ηταν πολυ χαλια, οπως και η αποδοση(χειροτερα και απο textar).
Ενω σε αντιστοιχες συνθηκες τα ferodo premier δεν καταλαβαιναν τιποτα.
Οποτε ακυρο στα Lucas απο μενα!
Πάνος - Τρι 13 Οκτ 2009, 11:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και αυριο θα βαλω τους δισκους με τα νεα τακκακια.
Τακη κατι μου ειχες αναφερει για στρωσιμο στα DS2500.
5-6 φρεναρισματα αν θυμαμαι καλα με μισο πατημα στο πεταλ;
Θελουν κατι περαιτερω;
Για τους δισκους καποια χρησιμη συμβουλη για να μην ξαναμεταφερω το ερωτημα και σε αλλα θεματα;
volvos - Τρι 13 Οκτ 2009, 11:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
diabase odigies...
Πάνος - Τρι 13 Οκτ 2009, 12:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
Για κατι παραπανω περα απο τις οδηγιες λεω ρε.
MEMsound - Τρι 13 Οκτ 2009, 13:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
ριντ δε φακινγκ μανιουαλ... Laughing Laughing

επισης φαλτσοπαρτε λιγο τις ακρες της πάστας... Wink
Πάνος - Τρι 13 Οκτ 2009, 14:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

επισης φαλτσοπαρτε λιγο τις ακρες της πάστας... Wink

Αυτο ηθελα. Laughing
volvos - Τρι 13 Οκτ 2009, 14:18:36
Θέμα δημοσίευσης:
APO TH stigmi poy einai new diskoi takakia ayto den exei poly simasia
Dimitris_thess - Δευ 26 Οκτ 2009, 01:41:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες είναι φυσιλογικό σε 206 1.6 μοντελο 2002 με μολις 60000 χλμ πάνω στο κοτερ να έχουν αλλαχτει προς το παρων ΜΟΝΟ μια φορα τα πίσω τακακια (στα 30000 χλμ) και 2-3 τα μπροστά τακάκια;;;
Πάνος - Δευ 26 Οκτ 2009, 08:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι δεν ειναι φυσιολογικο εκτος και αν μιλαμε για εξωπραγματικη χρηση.
ή τα χλμ δεν ειναι πραγματικα ή ο προηγουμενος ηταν τακακιοφάγος. Wink
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 12:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ή πατούσε φρένο με τα γόνατα του
Dimitris_thess - Δευ 26 Οκτ 2009, 15:54:24
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε παιδιά αλλά στα 60000 χιλιόμετρα πώς έπρεπε να είναι τα φυσιολογικά δηλαδή;
p206xs2 - Δευ 26 Οκτ 2009, 21:16:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως εγώ κοντεύω στα 80.000 χλμ και έχω αλλάξει περισσότερες φορές τα πίσω παρά τα μπροστινά τακάκια.

Στο ίδιο αυτοκίνητο, με νορμάλ τακάκια - δίσκους.

Ακόμη δεν μπορώ να βρω μια λογική εξήγηση...Και σε επίσημο σέρβις Peugeot μου είπαν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό... Τι να πω...
sps - Τρι 27 Οκτ 2009, 00:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια σχετικο ειναι ποσα χλμ εχεις κανει.
Αλλο 60.000 στην εθνικη=μπορει να μην χρειαστει καν αλλαγη, αλλο 60.000 στην πολη, κι αλλο να κανεις 60.000 καρδιτσα-δομοκο!
Παρολα αυτα οντως δεν ειανι φυσιολογικο το 2-3 φορες αλλαγη εμπρος.
kane - Τρι 01 Δεκ 2009, 16:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον εχω ψιλομπερδευτεί...

Στο θεμα κυριως σχεσης τακακιων και δισκου.

Ερωτηση.

βλεπω τα διαφορα τακακια που αναλογως το ποσο "καλα" ειναι εχουν μεγαλυτερο δεικτη τριβης και διαφορετικο φασμα αποδοσης-λειτουργιας.

Πως επιλεγω ομως δισκους? ειδα τους Ν της ορεκα, που γραφει κατι για 500τοσους κελσιου,αλλα δε ξερω γαλλικα.

Θελω να πω,πως μπορω να παρω δς3000 ή 4-4 (που ειναι σχεδον ιδια) και να τα βαλω στους πιο φτηνους δισκους του πλαντητη?

Μηπως ομως δν αντεξουν και ρημαζουν καθε τρεις και λιγο?

αυτα.
Steve - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:04:31
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Θελω να πω,πως μπορω να παρω δς3000 ή 4-4 (που ειναι σχεδον ιδια) και να τα βαλω στους πιο φτηνους δισκους του πλαντητη?

αυτα.
Αν πάρεις τα Pagid 4-4 θα σου σπάσουν τα @@ στο σφύριγμα και το εννοώ. ΔΕΝ ηρεμεί ποτέ το σφύριγμα.

Στο θέμα αντοχής και ρημαγμού, ακόμα δεν έχει φανεί κάποιο πρόβλημα σε εμένα με τα 4-4 και τους Gr. N 283 δίσκους.

Απίστευτο τακάκι το 4-4 αλλά μόνο για... κουφούς Rolling eyes
sps - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Λοιπον εχω ψιλομπερδευτεί...

Στο θεμα κυριως σχεσης τακακιων και δισκου.

Ερωτηση.

βλεπω τα διαφορα τακακια που αναλογως το ποσο "καλα" ειναι εχουν μεγαλυτερο δεικτη τριβης και διαφορετικο φασμα αποδοσης-λειτουργιας.

Πως επιλεγω ομως δισκους? ειδα τους Ν της ορεκα, που γραφει κατι για 500τοσους κελσιου,αλλα δε ξερω γαλλικα.

αυτα.

Βαλε το κειμενακι το γαλλικο, να σου κανω μια μεταφραση Rolling eyes
kane - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
σπυρο το σκεφτηκα κι εγω (δν ειμαι τοσο βλαμμένος Laughing ) αλλα ειναι σε μορφη φλασ (κατι τετοιο τεσπα) και δν γινεται κοπυ πειστ.

@steve αφου εχεις δει/ακουσει το σαξο μου,σιγα μη με πειραξει το σφυριγμα...

Μιλουσε πριν με ντινο (γκαγκα) και μου λεγε πως εχουν βγαλει μπολικα ραλλύ (και δη κενταυρος-καραβωμα) με μπεντιξ δισκους (φτηνοδουλεια δηλ) και δς3000 χωρις στραβωματα κτλ

Οποτε λεω να παρω απλους δισκους μιας και το 3000 τους καταβροχθιζει.

Σταυρε,γιατι λες οτι ειναι καλυτερα τα 4-4 απτα 3000, νομιζω ιδιο συνελεστη τριβής εχουν (περι θερμοκρασιων δε προσεξα).

Ειδα πως τα 4-4 δουλευουν σχετικα ανεκτα και σε χαμηλες θερμοκρασιες,συνεπως ειναι ενα πιο ολ αρουντ τακακι.

Για την ακριβεια χρειαζομαστε πινακες με αξονες συντλεστη τριβης και θερμοκρασια οπως εχει η ορεκα,αλλα πρεπει να βαλουμε ολα τα τακακια σε ενα πινακα ωστε να ξερουμε τι θελουμε και να μην πηζει το ματι μας συγκρινοντας.

MEMsound έγραψε:
ε βαλε το λινκ της σελιδας
η κανε ενα ρημοδο Printscreen και βαλε την σχετικη φωτο Laughing

Joker Joker Joker Joker Joker

Πρηχτη...

MEMsound - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:46:33
Θέμα δημοσίευσης:
ε βαλε το λινκ της σελιδας
η κανε ενα ρημοδο Printscreen και βαλε την σχετικη φωτο Laughing
volvos - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
ta 4-4 θεωρουνται μακραν πιο καλο τακακι απο 3000 ...

πας ρε μαλ**α να ανακαλυψεις την αμερικη
τοσα εχουν γραφτει στο 106κλαμπ

ολοι βαζουν φτηνους δισκους (συνηθως μπεντιξ) με 3000.
ορεκα δεν αξιζει παραπανω λεφτα εκτος αν κανεις ραλλι πιστα και θες να εισαι σερι πολλους γυρους μεσα. μη το χεσουμε τελειως το θεμα
MEMsound - Τρι 01 Δεκ 2009, 17:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
αφου το saxo του ειναι "race-specs"
δεν μπαίνει οτι κι οτι πάνω
σε παρακαλώ τώρα!
τι του γραφεις κι εσυ!!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
kane - Τρι 01 Δεκ 2009, 18:04:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ta 4-4 θεωρουνται μακραν πιο καλο τακακι απο 3000 ...
πας ρε μαλ**α να ανακαλυψεις την αμερικη
τοσα εχουν γραφτει στο 106κλαμπ

χμμ οι αριθμοι δεν λενε αυτο ρε τακη Rolling eyes

Τα 4-4 συμφωνα με το διαγραμμα των,ξεκινα ο συντελεστης τριβης απο 0.4 και φτανει στο 0.45
Δειχνουν ομως μιας σταθεροτητα αποδοσης αναλογως τις θερμοκρασιες (γκαμα απο 50-700 βαθμους).

Αντιθετως τα 3000 εχουν δεικτη περιπου 0.62 (μαξ) με θερμοκρασιες απο 200-500, δηλ ναι μεν πιο "καλα" αλλα με στενοτερο φασμα λειτουργιας.

MEMsound έγραψε:
αφου το saxo του ειναι "race-specs"
δεν μπαίνει οτι κι οτι πάνω
σε παρακαλώ τώρα!
τι του γραφεις κι εσυ!!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

βρε δε μαμιεσαι με το πορτοκαλοασπρομαυρο κουβα σου! Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τρι 01 Δεκ 2009, 18:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
τελευαία απλά ασπρομαυρο με κοκκινες πινελιές οπίσω (φαναρια/3ο στοπ/ομιχλης) Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Τρι 01 Δεκ 2009, 18:43:00
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
@steve αφου εχεις δει/ακουσει το σαξο μου,σιγα μη με πειραξει το σφυριγμα...
Το σαξό σου είναι νεκροταφείο μπροστά στο σφύριγμα των 4-4. ΠΡΙΝ κάνεις οποιαδήποτε μαλ***α, περίμενε μέχρι να ξαναβρεθούμε (ίσως και σε λιγότερο από μήνα) για να ακούσεις και να καταλάβεις για τί σφύριγμα μιλάμε Rolling eyes

Σαν απόδοση όμως, πιάνουν από το πρώτο φρενάρισμα, και κουράζονται όταν θα πάθεις ρήξη χιαστού από το σμπρώξιμο του πεντάλ Cool
sps - Τρι 01 Δεκ 2009, 19:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σταυρο το λινκ που εδωσες δινει συμβουλες πως να αποφυγεις τις ρωγμες στους δισκους.
Κατι τετοιο καταλαβα...
Aν ψηνεται κανεις μπορουμε να αγορασουμε και αυτους τους δισκους για grN και φτηνιαρικους
http://www.kamracing.co.uk/peugeot-2/brakes-70/brake-disks-104/
Εγω ψηνομαι...
Steve - Τρι 01 Δεκ 2009, 19:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ λέω να αφήσετε τις μα!$#κίες και να πάρετε εργοστασιακούς ή από oreca/bpsrallye Cool
Πάνος - Τρι 01 Δεκ 2009, 22:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
266 ορεκα γκρουπ ν με ds2500 τακακι.
Τελος.
Ελαχιστο σφυριγμα και οταν ζεσταθουν καθολου, και για all around χρηση ειναι μανουλα.
Στα μεγαρα με οδηγηση 5χρονου Cool (δεν νομιζω οτι ο Kane ειναι πιο tapa-s τυπος Razz ) το αμαξι εκανε endo.
Και δεν εμεινα ποτε απο αυτα.
Steve - Τρι 01 Δεκ 2009, 22:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
Στα μεγαρα με οδηγηση 5χρονου Cool (δεν νομιζω οτι ο Kane ειναι πιο tapa-s τυπος Razz ) το αμαξι εκανε endo.
Στα τετραπίστονα με 283 και 4-4 τακάκι τί κάνει δηλαδή?
Πάνος - Τρι 01 Δεκ 2009, 22:48:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Πάνος έγραψε:
Στα τετραπίστονα με 283 και 4-4 τακάκι τί κάνει δηλαδή?

endo 2 Cool

Ειπαμε ο καθενας για τα δεδομενα του... Laughing
Steve - Τρι 01 Δεκ 2009, 22:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
Love
kane - Τετ 02 Δεκ 2009, 00:08:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
Τελος.
Ελαχιστο σφυριγμα και οταν ζεσταθουν καθολου, και για all around χρηση ειναι μανουλα.

Πανο υπερβολικος εισαι...

Εχω 2500 με τους Χ/Τ της ορεκα,και το φρενο ειναι λιγο καλυτερο απο μαμα...Καμμια σχεση με αυτο που περιμενα.Τζαμπα τα χρηματα.

Παντως θα παω μαλλον σε 4-4 μιας και μπορει να μην ειναι (στα χαρτια) καλυτερο,αλλα δουλευει και κρυο ,πραγμα που ειναι χρησιμο για ενα καθημερινο αυτ/το.
volvos - Τετ 02 Δεκ 2009, 00:15:04
Θέμα δημοσίευσης:
poy ακριβως το δοκιμασες ρε σταυρο απο τη στανη μεχρι τη πλατεια του χωριου σου?

σορυ αλλα εχω δει 266 με ds2500 και στους μανθου και στου πανου και τα φρενα γαμανε. τωρα αν στο δικο σου φταιει τρομπα ή υγρα που τα εχεις 40κ ή σωληνακια ή δε ξερω τι, ειναι αλλο θεμα

και πριν πεις καμια μαλ***α ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δοκιμασια για τα φρενα σε ενα αμαξι απο τα μεγαρα που λενε τα παιδια
Jim207GT - Τετ 02 Δεκ 2009, 00:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
poy ακριβως το δοκιμασες ρε σταυρο απο τη στανη μεχρι τη πλατεια του χωριου σου?

σορυ αλλα εχω δει 266 με ds2500 και στους μανθου και στου πανου και τα φρενα γαμανε. τωρα αν στο δικο σου φταιει τρομπα ή υγρα που τα εχεις 40κ ή σωληνακια ή δε ξερω τι, ειναι αλλο θεμα

και πριν πεις καμια μαλ***α ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δοκιμασια για τα φρενα σε ενα αμαξι απο τα μεγαρα που λενε τα παιδια

Συμφωνώ με Τάκη, τα Μέγαρα ξεβρακώνουν τελείως τα φρένα(αν θες να πάς γρήγορα). Θυμήσου Τάκη Ζ4 Μ πώς έκανε και τι μας έλεγε το παιδί....
Steve - Τετ 02 Δεκ 2009, 00:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Παντως θα παω μαλλον σε 4-4 μιας και μπορει να μην ειναι (στα χαρτια) καλυτερο,αλλα δουλευει και κρυο ,πραγμα που ειναι χρησιμο για ενα καθημερινο αυτ/το.
Είναι καλύτερο και στα χαρτιά αλλά θα σου πρότεινα τα 4-2 άνετα Smile
kane - Τετ 02 Δεκ 2009, 00:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ που λες να τα δοκιμασα ρε μαλ**α? στο κεντρο στην ομονοια?

Στο βουνό τα δοκιμασα.

Σιγα το φρενο.Και οταν τα βαλα ,τα υγρα ειχαν 0 χλμ.Αποκλειεται τα σωληνακια να καναν τετοια διαφορα.
Πάνος - Τετ 02 Δεκ 2009, 08:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Πάνος έγραψε:
Τελος.

Πανο υπερβολικος εισαι...

Εχω 2500 με τους Χ/Τ της ορεκα,και το φρενο ειναι λιγο καλυτερο απο μαμα...Καμμια σχεση με αυτο που περιμενα.Τζαμπα τα χρηματα.

Σταυρο δεν θεωρω πως ειμαι υπερβολικος.
Ισα ισα που και λιγα γραφω.
Μακαρι να ηταν εφικτο να βρεθουμε και σε συνθηκες πιεσης να τα δοκιμαζες.
Κατ εμε ξαναλεω και το εχω γραψει και σε αλλη ενοτητα για μεση χρηση δεν βρισκω λογο να εχει καποιος, αλλο συνδυασμο δισκων τακακιων.

Τωρα αν στο 206 δουλευουν πολυ καλυτερα απο οτι σε σαξο/106 αυτο δεν το γνωριζω.
Οπως επισης δεν γνωριζω τι υγρα χρησιμοποιεις,αν εχεις σωληνακια υψηλης τρομπες κτλ.

Και επειδη το 206 το κινω το χειμωνα σχεδον καθε μερα για να παω στη δουλεια μου,αρα χαμηλες θερμοκρασιες σε πληροφορω οτι απο τη στιγμη που θα φυγω απο το σπιτι,μετα απο 2-3 φρεναρισματα μπορω να μπαινω στη πλατεια της πολης οπως ενας τοπικος ηρωας του drive στις τελευταιες σελιδες του με μια παλια bmw... Razz
Πάνος - Τετ 02 Δεκ 2009, 08:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Στο βουνό τα δοκιμασα.

Δεν ξερω και τι κανεις εκει πανω που ανεβοκατεβαινεις. Razz
Με μια επιφυλαξη λοιπον, αλλα συγκρινεται ο τροπος φρεναρισματος στο βουνο με τη πιστα οπου επειδη εχουμε κολλησει βολβιτιδα και χρονολαγνιαση ανεβαινουμε ολοκληροι πανω στο πεταλ; Laughing
Sinanai - Τετ 02 Δεκ 2009, 09:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
[...] μπορω να μπαινω στη πλατεια της πολης οπως ενας τοπικος ηρωας του drive στις τελευταιες σελιδες του με μια παλια bmw... Razz

Νότη, με 2002 tii με λένε...
MEMsound - Τετ 02 Δεκ 2009, 10:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
...Τωρα αν στο 206 δουλευουν πολυ καλυτερα απο οτι σε σαξο/106 αυτο δεν το γνωριζω...

κατι τετοιο παίζει να συμβαίνει γιατι εχω ακουσει διαφορους να παραπονιουνται για τα τακακια/φρενα τους σε 106/σαξο
αντιθετα σχεδον ολα τα 206 που εχω οδηγησει ακομα και με μαμα τακακια / πρεμιερ κλπ φρεναρουν ασυλληπτα καλα.

Πάνος έγραψε:
kane έγραψε:

Στο βουνό τα δοκιμασα.

Δεν ξερω και τι κανεις εκει πανω που ανεβοκατεβαινεις. Razz
Με μια επιφυλαξη λοιπον, αλλα συγκρινεται ο τροπος φρεναρισματος στο βουνο με τη πιστα οπου επειδη εχουμε κολλησει βολβιτιδα και χρονολαγνιαση ανεβαινουμε ολοκληροι πανω στο πεταλ; Laughing

κοιταξε αναλογα πως το εννοείς καθενας μας το βουνό...
αλλο κατηφορικη διαδρομή 50 μετρα ευθεία και φουρκέτα και αλλα 50μ και φουρκετα κλπ κλπ (οχι δεν μιλαω για ειδικη.. καταβαση από ρανταρ πεντελης ειναι το παραπάνω)
και αλλο ευθείες κατηφορικές των 130++km/h σε δεξια και αριστερή και ξανα ευθεία και φρενα για δεξια διαρκείας (οχι πάλι δεν μιλάω για ειδική - καταβαση πεντέλης προς ν.μακρη ειναι το παραπάνω)... Laughing

κοινώς η λέξη "βουνό" ειναι σχετική για τον καθένα... και από πέρασμα (πχ σημερα) σε περασμα (πχ το επόμενο σκ) αλλαζουν πολλα, υγρασία, χωματα ορατοτητα ορεξη εκεινη την στιγμή επίσης δεν παιρνας από το ιδιο σημείο κάμποσες φορες μέχρι να δεις σε τι κατασταση ειναι ο δρόμο και πραγματικα να πιέσεις (αλλα μια φορα αντε δυο... μια πηγαινε και μια ελα) και αυτή η αβεβαιότητα σε κάνει να φρενάρεις μερικές φορες περισσότερο απ οτι πρέπει ή να πατας το πετάλι του φρενου συχνότερα απ οτι πρεπει υπερθερμαινοντας τα φρενα χωρις να το καταλάβεις...

η δε πίστα ειναι κατι τελειως διαφορετικο μιας και ειναι "συγκεκριμένη", οκ μπορεί να την πετυχεις με υγρασία ή λάσπες ή ή αλλα μιας και ειναι "δεδομένη" διαδρομή το φρενάρισμα γινεται με λιγο πιο "σιγουρο" τρόπο και οχι τοσο φυλαγμένα οπως πχ στο βουνο
ναι μεν οταν πιέζεις στο φρενάρισμα του δινεις και καταλαβαίνει... αλλα αν κάνεις σε τον σωστό τρόπο δεν χαλάς απαραίτητα περισσότεορ φρενο απ οτι στο βουνο
Sinanai - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:03:56
Θέμα δημοσίευσης:
"Παίδες, έχω ένα JCB με 266 μπροστά και στα απότωμα σταματήματα μπροστά σε ανατρεπόμενο στο φόρτωμα μου μπλοκάρει έυκολα μετά από 2-3 γεμίσματα."

Πλάκα κάνω...

Στα περί 206, τώρα: Όπως είπα και στο σερραιικό τόπικ, τα ταπεινά Premier του 30ευρου δε με άφησαν ποτέ. Και δεν πήγαινα βόλτα, ακριβώς... Οπότε οτιδήποτε πέρα από Premier είναι περιττό, πολύ απλά, για κάποιον που δεν το έχει / ψάχνει κτλ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν κάποιος έχει - και θέλει - να ξοδεύει λεφτά στο αμάξι, ok... Πάντως τα τακάκια δεν είναι και καμιά σοβαρή επένδυση, γιατί δεν προσθέτουν στη "μόστρα". Διαφωνείτε; Αν ποτέ μείνω, και μόνο τότε, θα στραφώ σε καλύτερο τακάκι / δίσκο. Μέχρι τότε δεν έχω όρεξη να πληρώνω + 300 % σε ένα αναλώσιμο που ίσως με βοηθήσει στο 1 με 2 % της χρήσης του αυτοκινήτου μου.
sps - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:12:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
"Παίδες, έχω ένα JCB με 266 μπροστά και στα απότωμα σταματήματα μπροστά σε ανατρεπόμενο στο φόρτωμα μου μπλοκάρει έυκολα μετά από 2-3 γεμίσματα."

Πλάκα κάνω...

Στα περί 206, τώρα: Όπως είπα και στο σερραιικό τόπικ, τα ταπεινά Premier του 30ευρου δε με άφησαν ποτέ. Και δεν πήγαινα βόλτα, ακριβώς... Οπότε οτιδήποτε πέρα από Premier είναι περιττό, πολύ απλά, για κάποιον που δεν το έχει / ψάχνει κτλ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν κάποιος έχει - και θέλει - να ξοδεύει λεφτά στο αμάξι, ok... Πάντως τα τακάκια δεν είναι και καμιά σοβαρή επένδυση, γιατί δεν προσθέτουν στη "μόστρα". Διαφωνείτε; Αν ποτέ μείνω, και μόνο τότε, θα στραφώ σε καλύτερο τακάκι / δίσκο. Μέχρι τότε δεν έχω όρεξη να πληρώνω + 300 % σε ένα αναλώσιμο που ίσως με βοηθήσει στο 1 με 2 % της χρήσης του αυτοκινήτου μου.

Πω πω, λες και ακουω εμενα! Laughing
Ο Ντινος λεει οτι το νεο φεροντο thermo...something ειναι καλυτερο απο πρεμιερ.
Και λιγο πιο ακριβο.
Μια δοκιμη θα μας πεισει.
Σταυρο καλα λογια εχουν ακουστει και για το yellowstuff.
Sinanai - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
[...] φεροντο thermo...something [...]

Ελπίζω όχι thermosifono, γιατί αν κρίνω από το δικό μου, δε ζεσταίνεται ποτέ. Laughing
volvos - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
oti peite

εγω παντως μετα απο τα οσα χρηματα ειχα δωσει στο 206 (αλλαζουν οι εποχες ο γαμος θα μας στραγγαλισει) δυο πραματα δε μετανιωσα

α/ το κρουζ γιατι γλυτωνα κλησεις
β/ τα φρενα γιατι γλυτωσα καταστασεις στο δρομο πολλες φορες σε ολα μου τα αμαξια
p206xs2 - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:18:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι πιστεύω πως αν τελικά ο συνδυασμός DS 2500+δίσκους Oreca ή γενικά οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός, βελτιώνει την απόσταση ακινητοποίησης, τότε, ναι, αξίζει η μετατροπή και κατα συνέπεια το επιπλέον κόστος.

Και ο λόγος είναι ότι η διαφορά του 0,5μ ή 1μ (ή ακόμη και cm) στην απόσταση μπορεί να είναι διαφορά στο σταματάω mm από τον πίσω προφυλακτήρα του μπροστινού ή πέφτω πάνω του, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος αυτό.

Πιστεύω ότι η βελτίωση στα φρένα είναι σημαντική, πάντα σε λογικά πλαίσια από πλευράς επιλογής ανταλλακτικών σε σχέση με το κόστος.
Πάνος - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:23:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι θεμα μονο μετρων ακινητοποιησης.
Απο τη στιγμη που καποιοι κανουν-με και εναλλακτικη χρηση του αυτοκινητου τους μετραει και η αντοχη στο χρονο και στη χρηση.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ξαναγραφτεί εδω για 106-saxo απλά θα διαγραφτεί.
Υπάρχουν ηδη δυο τοπικ σχετικα με τα φρενα στα 106 και μπορείτε να ανοιξετε οσα ακομα τοπικ θελετε.

καποια στιγμή υπαρχει σκεψη να χωριστεί το φορουμ με βαση τα μοντελα

Eκ της MOD Team
MEMsound

pug_rules - Τρι 19 Ιαν 2010, 20:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια, μηπως ξερει κανεις τον κωδικο των Ferodo ds2500 για 266 x 20.5 με δαγκανα Lucas;
kovac - Τετ 24 Φεβ 2010, 19:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κάποιος να μου πει τι τακάκι είναι αυτό και αυτό
Τα μαμά από 247 δεν είναι?
kovac - Παρ 26 Φεβ 2010, 11:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
kovac έγραψε:
Ξέρει κάποιος να μου πει τι τακάκι είναι αυτό και αυτό
Τα μαμά από 247 δεν είναι?

Ουδείς? Πίστευα πως οι γκουρού του θέματος με τους κωδικούς που έχει πάνω θα το βρίσκανε..έψαξα στο νετ δε βρήκα τίποτα. Έχω την εντύπωση πως είναι 247 από ραλύ..αλλά δε θέλω να μείνω απλά με την εντύπωση. Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες