petrskar έγραψε: |
σε πόσα περίπου χιλιόμετρα θελουν αλλαγή τα τακάκια?
πως καταλαβαίνεις οτι έχουν φαγωθει? μονο από τον ήχο? το abs επήρρεαζει την φθορά τους? έχω 750χιλ. και μετα από 2 δυνατά φρεναρίσματα στα οποία έπιασε το abs όταν πατάω λίιιιγο το φρένο σφυράνε. Δεν θυμάμαι να το έκανε εξ'αρχης αυτό και φοβάμαι μην τυχόν τα γάμησα τα τακακια...βεβαια θα μου πείτε με 750 χιλ και χωρις σκίσιμο πως να φαγωθηκαν...αλλά ξερω κι εγώ? τι λετε? |
σε πόσα περίπου χιλιόμετρα θελουν αλλαγή τα τακάκια?
πως καταλαβαίνεις οτι έχουν φαγωθει? μονο από τον ήχο? το abs επήρρεαζει την φθορά τους? έχω 750χιλ. και μετα από 2 δυνατά φρεναρίσματα στα οποία έπιασε το abs όταν πατάω λίιιιγο το φρένο σφυράνε. Δεν θυμάμαι να το έκανε εξ'αρχης αυτό και φοβάμαι μην τυχόν τα γάμησα τα τακακια...βεβαια θα μου πείτε με 750 χιλ και χωρις σκίσιμο πως να φαγωθηκαν...αλλά ξερω κι εγώ? τι λετε? |
Daloup-man έγραψε: |
Εγώ αλλάζω κάθε 4-5000 km αλλά φταίει που δεν έχω αεριζόμενους δίσκους + η οδήγησή μου! Εσύ λογικά θα αντέχεις περισσότερα km! |
καλά εντάξει δεν νομίζω να εχουν πρόβλημα... έχω καταστρέψει 2 δισκους στο παρελθόν και έμαθα...! γι αυτο και φοβάμαι μαλλον λίγο παραπάνω από οτι πρέπει...ανεπαίσθητο είναι το σφυριγμα...
καλα ρε αντρεά καθε 4-5000?????!!! με καμμία! αποκλείεται να τα κατσρεφεις τόσο γρήγορα! |
..................
Θα βάλω ferodo που μου είπε και ο Άρης-Poisoner και θα δούμε!!! |
Sidobre έγραψε: |
Στο δικό μου π.χ. εμπρός άλλαξα στα 30.000 προληπτικά (είχαν ακόμα) και τα πίσω στα 50.000. Μπροστά έχω τώρα 55.000 και είναι σχεδόν καινούργια. |
Svstouk έγραψε: | ||
Θες να μας πεις δηλαδή ότι εσύ δεν πατάς ποτέ φρένο, έτσι; ![]() ![]() |
ο δεν εχω χρόνο να πάμε για αεροτομή έγραψε: |
Πρέπει να δεις τρία πράγματα:
1.το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που λέει τις αλλαγές τακακίων 2.ένα ζευγάρι τατακιών και 3.να σε πάω μια βόλτα νέα μάκρη και κυρίως καλοκαίρι! Αυτά που έχω τώρα τα έχω 9000km και την δευτέρα θα τα αλλάξω!!! Προσοχή : ούτε με κοροιδεύει ο μηχανικός μου-τα βλέπω-ούτε έχω αεριζόμενους δίσκους!!! Θα βάλω ferodo που μου είπε και ο Άρης-Poisoner και θα δούμε!!! |
Svstouk έγραψε: | ||
Θες να μας πεις δηλαδή ότι εσύ δεν πατάς ποτέ φρένο, έτσι; ![]() ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||||
"Πατάω φρένο"??? Τί είναι αυτό;;;; ![]() ![]() ![]() ![]() Οχι απλώς προσπαθώ να έχω αποτελεσματικά φρεναρίσματα προσπαθώντας να βγάλω τον λαιμό τον συνεπιβατών μου! ![]() ![]() |
gskarmou έγραψε: | ||
Για τα συγκεκριμένα έχω ακούσει οτι δεν φθείρονται εύκολα -είναι πιο σκληρά - και δεν σφυρίζουν όπως τα εργοστασιακά Είναι τα επόμενα τακακια που θα βάλω πάντως.. |
όταν τα αλλάξεις πες μας τιμή, εντυπώσεις και αν μπορείς βγάλε και μια φώτο αυτά που θα βγάλεις,ετσι από περιέργεια, να δω πως τα έχεις κανει! |
Svstouk έγραψε: |
Helzi είπαμε την λένε, ε;
Για κάτσε να πάρω ένα τηλέφωνο...... ![]() ![]() ![]() |
Πάντως ο Poisoner μου είπε οτι είναι αρκετά ακριβά-χωρίς να παίρνω όρκο 150€ περίπου-αλλά αξίζουν τα λεφτά τους! ![]() |
netblaster έγραψε: | ||
150€ ??? Θα πρεπει να ειναι τα αγωνιστικα!!! Εγω ειχα ρωτησει πριν κανα μηνα και μουδωσαν αυτη την τιμη για τα αγωνιστικα της Ferodo!!! Δεν μου τα προτειναν για τους μαμα δισκους!!! Υπαρχουν και φθηνοτερα Ferodo (γυρω στα 50E) που ειναι καλυτερα για τους μαμα δισκους και δεν "σκουζουν"!!! |
teoman έγραψε: |
Αυτά βάζω εγώ (45Ε) και για κίνηση στην πόλη κρατάνε πάνω από 20000km (έχω ήδη ένα ζευγάρι στο πορτ-μπαγκαζ για την επόμενη αλλαγή). |
vangsgr έγραψε: | ||
Και που θα τα βρούμε ρε παλικάρια; ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Nαι ρε παιδια, αυτα που διαβασα πιο πανω για 4-5000 χλμ μου φαινονται υπερβολικα. Εγω τα μαμισια (Bosch) τα ειχα για 25000. Μετα εβαλα X-trax τα οποια τα ξεχασα μεχρι τα 28000 και εφαγα δισκους, και οταν τρως δισκους πιστεψε με το ΑΚΟΥΣ, φρεναρεις και ανατριχιαζεις. Σφιριγμα στα φρενα εχω ακουσει μονο οταν ειναι καινουρια για ενα μικρο διαστημα. Γενικα τρεχω αλλα δεν μπορω να πω οτι κανω και υπερβολικη καταπωνηση του αυτοκινητου. Νομιζω τα 20 -25000 χλμ ειναι ενας νορμαλ αριθμος να αλλαξεις τακακια. |
kaisaras96 έγραψε: |
Καλα εχουμε ιδια φρενα με 2,0 Xsara,σαν μεγαλα μου φαινονται αλλα δεν θα με χαλασει καθολου αν ισχυει..... ![]() |
kaisaras96 έγραψε: |
Τα νορμαλ τακακια ποσο κοστιζουν? 150Ευρω χμμμμ...πολλα....παρα πολλα Αυτα με τα 45 εχουν καμια διαφορα απο τα νορμαλ ή @@ |
Daloup-man έγραψε: | ||||
Πάντως ο Poisoner μου είπε οτι είναι αρκετά ακριβά-χωρίς να παίρνω όρκο 150€ περίπου-αλλά αξίζουν τα λεφτά τους! ![]() |
Sig206 έγραψε: |
...Πριν απο λίγο καιρο απο ελέγχομενη απόσταση πήγα να σταματήσω και δεν φρέναρε με τπτ παταγα τέρμα φρένο και αυτό τσουλαγε σαν να μην είχε φρενα... |
MEMsound έγραψε: |
...μήπως τα είχες υπερθερμάνει? |
fynos έγραψε: |
Άρα έχει και της αδελφής μου, αλλά εγώ φιλενάδες γιατί δεν τα βλέπω ? |
Sig206 έγραψε: | ||
Οχι ηταν ευθειά και εγω συνήθως κατεβάζω ταχύτητα και κοβό σιγά σιγά, πραγματικά εχω τρομάξει γιατί το αμάξι ειναι 1 χρονο και είναι καινούργιο. Τι να πώ? ![]() |
plaketokofths έγραψε: |
Ξέρει κανεις να μου πει ποσο κάνουν τα τακάκια της πεζω για 266χιλ? |
kammenos έγραψε: |
Είναι δυνατον να τρώγονται πιο γρήγορα τα πίσω τακάκια παρά τα μπροστά?Στα 25.000 χλμ που χα παει για σερβις μου αλλάξανε τα πίσω γιατι είχαν φάει τα ψωμιά τους,ενώ τα μπροστά έχουν ακόμα.Και να πω ότι το τσιμπάω καθόλου,το καημένο το χειρόφρενο όλο κάτω είναι. ![]() Πάντως σε άλλη στιγμή στο συνεργείο είδα έναν αλλον κύριο που φώναζε στον μηχανικό πώς είναι δυνατον να του αλλάζουν τακάκια πίσω στα 17000χλμ. Μήπως είναι ψιλομάπα το καρπούζι? ![]() |
volvos έγραψε: |
Οχι ειναι φυσιολογικο...
σκεψου το γεγονος οτι το χειροφρενο δουλευει με τα πισω δισκοφρενα...αρα καθε φορα που παρκαρεις το τρως... η λυση? παρκαρε με ταχυτητα |
Stevon έγραψε: |
plaketokofths έγραψε:
Ξέρει κανεις να μου πει ποσο κάνουν τα τακάκια της πεζω για 266χιλ? Περίπου στα 58€ ώς ανταλλακτικό .(χωρίς εργασία) |
sps έγραψε: |
Στην πρωτη μου αλλαγη στα εμπρος τακακια, παρατηρησα τοτε οτι το δεξι τακακι ηταν bosch και το αριστερο jurid.
O,τι να'ναι, αλλα νομιζω οτι jurid = bosch. |
elias έγραψε: |
Εγώ που έβαλα τα μεγαλύτερα φρένα 266 το 2005 τι δίσκους και τι τακάκια έχω? Το κουτί τους έγραφε 307 1.4. Θυμάμαι ότι τα τακάκια έμπαιναν με συγκεκριμένη φορά (είχαν βελάκια).
Αν βάλεις λάθος τακάκια-δίσκους έχεις πρόβλημα ή απλά δεν θα είναι τα σωστά? |
p206xs2 έγραψε: |
Σήμερα πέρασα από Eltrekka στο Nέο Κόσμο να ρωτήσω για δισκόπλακες και τακάκια.
Για δίσκους (brembo, απλούς) μου έδωσαν τον κωδικό 09.8695.10. Για τακάκια ferodo premier (εδώ είναι το μπέρδεμα) υπήρχαν 2 κωδικοί: α) FDB 1399 και β) FDB 1370. Μήπως ξέρει κανείς ποιος κωδικός είναι για 206 1.6 16v μοντέλο 6ος/03; Από τιμές: Δίσκοι: 150 ευρώ και οι δύο Τακάκια: στα κεντρικά μου είπαν 65 ευρώ και στο Ν. Κόσμο 50 ευρώ! Επίσης, στα κεντρικά μου είπαν έκπτωση λόγω psclub 30% (οι τιμές που έδωσα είναι χωρίς έκπτωση) και το Ν. Κόσμο 15%! Μες στην οργάνωση πρέπει να είναι η Εταιρεία...Ξέρει κανείς την αλήθεια; |
Για τα φεροντο, επειδη την πατησα, σας εφιστω την προσοχη:
Υπαρχουν 2 τυποι στα 266, περα απο το παχος δισκοπλακας: Αυτα με τα τετραγωνα αυτακια, και αυτα με τα στρογγυλα αυτακια. Αρα βεβαιωθειτε τι αυτακια εχουν τα τακακια σας και παραγειλτε αναλογα! Rastaviper υπαρχουν και τα ds performance που ειναι fast road τακακι και τοποθεττουνται αναμεσα στα πρεμιερ και τα ds 2500! |
alekoukos106 έγραψε: |
ευχαριστω σταυρο... ![]() ![]() |
μήπως να φτιάχνατε ενα τοπικ για φρενα σε 106/σαξο? ![]() |
alekoukos106 έγραψε: |
ευχαριστω σταυρο... ![]() ![]() |
MAD έγραψε: |
Δισκους 266 Χ 66 Τρυπιτους!!!! ΒΡΕΜΒΟ! |
Για να βοηθήσω λίγο μιας και έκανα πρόσφατα αγορά (το έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ):
Για 206 1.6 16v (μοντέλο 2003) τιμές από Eltrekka: Δίσκοι Brembo απλοί 266x22, ζευγάρι (κωδ. BR 09.8695.14) 112,40 ευρώ Τακάκια Ferodo premier (κωδ. FDB 1399, μπροστινά) 50,30 ευρώ Τιμές με την έκπτωση τελικές με ΦΠΑ. |
Τακάκια Ferodo premier (κωδ. FDB 1399, μπροστινά) 50,30 ευρώ |
kane έγραψε: |
χμμ,παληκαρε τι διαολο? φρεναρεις απο τα 200-0 ολη τη μερα??? 266 και τα "εφαγες" σε 15.000χλμ?
Εμενα με βουνό,πιστα (οχι πολλά πραματα,καμμια 20-30 γυρους) και πολιτική χρηση καγκουρεξ και βγαλανε 60.000χλμ+++ Φρέναρε λίγο και με το σαζμαν ρε παιδάκι μου ![]() |
ΜΕ το ποστ μου εννουσα οτι μαλλον παιζεις με τα φρενα διχως να χρειαζεται...εκτος φυσικα και αν τα 20.000χλμ σου τα κανεις ολη μερα ταπα σε καταβαση.Εκει παω πασο... |
RASTAVIPER έγραψε: |
Άλλα τα premium και άλλα τα premier?Και γιατί τα μεν έχουν 100€ και τα δε 50€?
Οι αρχικές τους τιμές ποιες είναι? |
MAD έγραψε: |
Αν δεν κανω λαθος αυτα που ειχα παρει ηταν τα FDS 1399 150E αλλα και παλι δεν θυμαμαι καλα! 50,30 το σετ? |
plaketokofths έγραψε: |
το οτι σφυράνε δεν συνεπάγεται οτι θέλουν αντικατάσταση |
Τελικα για φρενα απο 206 XS, 2003 ,ποια ζηταω?Τα 1370, τα 1599 η τα 1399? |
Φρέναρε λίγο και με το σαζμαν ρε παιδάκι μου ![]() |
Σήμερα πέρασα από Eltrekka στο Nέο Κόσμο να ρωτήσω για δισκόπλακες και τακάκια.
Για δίσκους (brembo, απλούς) μου έδωσαν τον κωδικό 09.8695.10. Για τακάκια ferodo premier (εδώ είναι το μπέρδεμα) υπήρχαν 2 κωδικοί: α) FDB 1399 και β) FDB 1370. Μήπως ξέρει κανείς ποιος κωδικός είναι για 206 1.6 16v μοντέλο 6ος/03; Από τιμές: Δίσκοι: 150 ευρώ και οι δύο Τακάκια: στα κεντρικά μου είπαν 65 ευρώ και στο Ν. Κόσμο 50 ευρώ! Επίσης, στα κεντρικά μου είπαν έκπτωση λόγω psclub 30% (οι τιμές που έδωσα είναι χωρίς έκπτωση) και το Ν. Κόσμο 15%! Μες στην οργάνωση πρέπει να είναι η Εταιρεία...Ξέρει κανείς την αλήθεια; |
Και η τιμή για τα 1399 Ferodo Premier είναι 50€ τελική... |
sod έγραψε: | ||
50,30 τελικη,αγορασα χτεs.... |
RASTAVIPER έγραψε: | ||||
Η λεπτομέρεια πάνω από όλα... |
elias έγραψε: |
Τα τακάκια που δίνει η peugeot για δίσκους 266χ20 και για 266χ22 είναι ίδια ή έχουν διαφορά? |
πριν λιγες μέρες εβαλα τα ds2500 εμπρός μαζί με φρεσκους δισκους bendix (266mm)
τ ο φρένο ειναι μια χαρα και στις διαδρομες που εχω κάνει το αμάξι φρενάρει κανονικά σα να φόραγα ας πούμε τα "μαμα" = δεν εχω δει χειρότερη λειτουργεία οταν ειναι κρύα. αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως. επίσης σφυράνε λίγο, οταν πας να φρενάρεις απαλά (πχ σε φανάρι), ανεξαρτητα αν ειναι ζεστά (μετα από νορμαλ χρήση, και οχι ταπα) ή κρύα |
πριν λιγες μέρες εβαλα τα ds2500 εμπρός μαζί με φρεσκους δισκους bendix (266mm)
..... αυτό που ακόμα δεν εχω δοκιμάσει εναι κατυφορική διαδρομή διαρκείας να δω τι και πως... |
MEMsound έγραψε: | ||
τελικά δοκιμάστηκε και τα φρένα ειναι απλά ΑΛΛΟΥ... καμία κόπωση τουλάχιστον με τους δικους μου ρυθμούς... ακόμα και Μέγαρα πουθενα δεν χρειάστηκα φρένο που να μην είχα... το ίδιο και στην Πεντέλη (κατάβαση προς Μάκρη) κόστος τα 266 γυρω στα 120ε... ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
τελικά δοκιμάστηκε και τα φρένα ειναι απλά ΑΛΛΟΥ... καμία κόπωση τουλάχιστον με τους δικους μου ρυθμούς... ακόμα και Μέγαρα πουθενα δεν χρειάστηκα φρένο που να μην είχα... το ίδιο και στην Πεντέλη (κατάβαση προς Μάκρη) κόστος τα 266 γυρω στα 120ε... ![]() |
StorM_GmA έγραψε: |
Σήμερα έκανα το σέρβις των 20.000χλμ και μου είπαν οτι πρέπει να αλλάξω τακάκια μπρος-πίσω. Ηθελαν 180ευρώ αλλά σιγά μην έδινα τόσα για 4 τακάκια! . |
Αν έχουμε έκπτωση σε κανένα μαγαζί, θα προτιμήσω να τα πάρω από κει! Τώρα για διαστάσεις (διάβασα για κάτι 266χ20 και 266χ22) δεν έχω ιδέα... το αμάξι είναι του 2006! |
Παράθεση: |
4246.W7 ΚΙΤ ΜΠΡ.ΔΙΣΚΩΝ DIAM 266 EP22 |
Steve τα δικά μου είναι αυτά?
Thanks ![]() ![]() ![]() |
Πήρα τηλ ELTREKKA και μου είπαν τα εξής:
DS2500 114ευρώ τα μπροστά 67,93 τα πίσω ----------------------- 181,93 σύνολο Η τιμή μου είπαν ότι είναι ΜΕ την έκπτωση του κλάμπ. Τί λέτε? Να τα βάλω? Βέβαια τόσο πήγαιναν και τα μαμά τακάκια αλλά αν αυτά είναι καλύτερα... ![]() |
....να περιμένεις λιγο σφυριγμα σε καθημερινη χρήση |
vovlos έγραψε: |
ΠΑΡΕ ντινο γκαγκασταθη σαλονικα
2310323000 συνεργατης του κλαμπ και εχει καλες τιμες. ισως τα βρεις φτηνοτερα απο ελτρεκκα |
Τραγικό έτσι? ![]() |
και αν εισαι κατηφορακιας αντε βάλε ενα σετ ferodo ds2500 αντι για μαμα τακάκια και τέλος[/size] |
ultra-one έγραψε: |
και ξυπνάνε ακόμα και πεθαμένους όταν οδηγώ βράδυ μέσα σε γειτονιές! |
AlienHack έγραψε: |
οραια.. κανονικα αυτοι σε τι τιμή παιζουν? 2 μπρωστά. ρωτάω απλος για να δω αν ωντος ειναι καλή η τιμή που τους βρήκα. |
nOkpos έγραψε: |
για το 206 ειχα ρωτησει εγω και μου ειπαν με ραβδοσεις μονο αν θυμαμε καλα brembo 170. |
Steve έγραψε: | ||
Δεν κόβουμε τις μαλ***ες σιγά σιγά? |
Randy έγραψε: |
α ωραια τοτε.. bosch γραφει πανω το δισκοφρενο.. bosch ειναι και τα τακακια? |
Sinanai έγραψε: |
Για 2500 ή PERFORMANCE, εννοείς; |
Για 2500 ή PERFORMANCE, εννοείς; |
επισης φαλτσοπαρτε λιγο τις ακρες της πάστας... ![]() |
Θελω να πω,πως μπορω να παρω δς3000 ή 4-4 (που ειναι σχεδον ιδια) και να τα βαλω στους πιο φτηνους δισκους του πλαντητη?
Μηπως ομως δν αντεξουν και ρημαζουν καθε τρεις και λιγο? αυτα. |
Λοιπον εχω ψιλομπερδευτεί...
Στο θεμα κυριως σχεσης τακακιων και δισκου. Ερωτηση. βλεπω τα διαφορα τακακια που αναλογως το ποσο "καλα" ειναι εχουν μεγαλυτερο δεικτη τριβης και διαφορετικο φασμα αποδοσης-λειτουργιας. Πως επιλεγω ομως δισκους? ειδα τους Ν της ορεκα, που γραφει κατι για 500τοσους κελσιου,αλλα δε ξερω γαλλικα. Θελω να πω,πως μπορω να παρω δς3000 ή 4-4 (που ειναι σχεδον ιδια) και να τα βαλω στους πιο φτηνους δισκους του πλαντητη? Μηπως ομως δν αντεξουν και ρημαζουν καθε τρεις και λιγο? αυτα. |
ε βαλε το λινκ της σελιδας
η κανε ενα ρημοδο Printscreen και βαλε την σχετικη φωτο ![]() |
ta 4-4 θεωρουνται μακραν πιο καλο τακακι απο 3000 ...
πας ρε μαλ**α να ανακαλυψεις την αμερικη τοσα εχουν γραφτει στο 106κλαμπ |
αφου το saxo του ειναι "race-specs"
δεν μπαίνει οτι κι οτι πάνω σε παρακαλώ τώρα! τι του γραφεις κι εσυ!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@steve αφου εχεις δει/ακουσει το σαξο μου,σιγα μη με πειραξει το σφυριγμα... |
Πάνος έγραψε: |
Στα μεγαρα με οδηγηση 5χρονου ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||
|
266 ορεκα γκρουπ ν με ds2500 τακακι.
Τελος. Ελαχιστο σφυριγμα και οταν ζεσταθουν καθολου, και για all around χρηση ειναι μανουλα. Στα μεγαρα με οδηγηση 5χρονου ![]() ![]() Και δεν εμεινα ποτε απο αυτα. |
poy ακριβως το δοκιμασες ρε σταυρο απο τη στανη μεχρι τη πλατεια του χωριου σου?
σορυ αλλα εχω δει 266 με ds2500 και στους μανθου και στου πανου και τα φρενα γαμανε. τωρα αν στο δικο σου φταιει τρομπα ή υγρα που τα εχεις 40κ ή σωληνακια ή δε ξερω τι, ειναι αλλο θεμα και πριν πεις καμια μαλ***α ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δοκιμασια για τα φρενα σε ενα αμαξι απο τα μεγαρα που λενε τα παιδια |
Παντως θα παω μαλλον σε 4-4 μιας και μπορει να μην ειναι (στα χαρτια) καλυτερο,αλλα δουλευει και κρυο ,πραγμα που ειναι χρησιμο για ενα καθημερινο αυτ/το. |
kane έγραψε: | ||
Πανο υπερβολικος εισαι... Εχω 2500 με τους Χ/Τ της ορεκα,και το φρενο ειναι λιγο καλυτερο απο μαμα...Καμμια σχεση με αυτο που περιμενα.Τζαμπα τα χρηματα. Παντως θα παω μαλλον σε 4-4 μιας και μπορει να μην ειναι (στα χαρτια) καλυτερο,αλλα δουλευει και κρυο ,πραγμα που ειναι χρησιμο για ενα καθημερινο αυτ/το. |
Στο βουνό τα δοκιμασα. |
[...] μπορω να μπαινω στη πλατεια της πολης οπως ενας τοπικος ηρωας του drive στις τελευταιες σελιδες του με μια παλια bmw... ![]() |
...Τωρα αν στο 206 δουλευουν πολυ καλυτερα απο οτι σε σαξο/106 αυτο δεν το γνωριζω... |
Πάνος έγραψε: | ||
Δεν ξερω και τι κανεις εκει πανω που ανεβοκατεβαινεις. ![]() Με μια επιφυλαξη λοιπον, αλλα συγκρινεται ο τροπος φρεναρισματος στο βουνο με τη πιστα οπου επειδη εχουμε κολλησει βολβιτιδα και χρονολαγνιαση ανεβαινουμε ολοκληροι πανω στο πεταλ; ![]() |
"Παίδες, έχω ένα JCB με 266 μπροστά και στα απότωμα σταματήματα μπροστά σε ανατρεπόμενο στο φόρτωμα μου μπλοκάρει έυκολα μετά από 2-3 γεμίσματα."
Πλάκα κάνω... Στα περί 206, τώρα: Όπως είπα και στο σερραιικό τόπικ, τα ταπεινά Premier του 30ευρου δε με άφησαν ποτέ. Και δεν πήγαινα βόλτα, ακριβώς... Οπότε οτιδήποτε πέρα από Premier είναι περιττό, πολύ απλά, για κάποιον που δεν το έχει / ψάχνει κτλ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν κάποιος έχει - και θέλει - να ξοδεύει λεφτά στο αμάξι, ok... Πάντως τα τακάκια δεν είναι και καμιά σοβαρή επένδυση, γιατί δεν προσθέτουν στη "μόστρα". Διαφωνείτε; Αν ποτέ μείνω, και μόνο τότε, θα στραφώ σε καλύτερο τακάκι / δίσκο. Μέχρι τότε δεν έχω όρεξη να πληρώνω + 300 % σε ένα αναλώσιμο που ίσως με βοηθήσει στο 1 με 2 % της χρήσης του αυτοκινήτου μου. |
[...] φεροντο thermo...something [...] |
kovac έγραψε: |
Ξέρει κάποιος να μου πει τι τακάκι είναι αυτό και αυτό
Τα μαμά από 247 δεν είναι? |