PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - 206 - Λάστιχα για 206 1.4

SnakeMJK - Κυρ 11 Μάϊ 2003, 13:22:45
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Λάστιχα για 206 1.4
Επειδή τα μαμίσια μου λάστιχα (Goodyear GT2 175/65/14) είναι εντελώς GTP μετά από 30Κ χλμ, ήρθε η ώρα να βάλω καινουυυυρια...

Στη μάρκα έχω καταλήξει στα Exalto, αλλά δεν ξέρω τι μέγεθος να βάλω.

Έχουμε και λέμε...

- Δεν με ενδιαφέρει αν χάσω από τελική ταχύτητα, και μέχρι 150 να πάει καλά είναι...
- Δεν θέλω να αυξηθεί η κατανάλωση βενζίνης.
- Θέλω καλύτερο τίναγμα/επιτάχυνση (δύσκολο αυτό σε σχέση με το προηγούμενο εWink.
- Θέλω κράτημα.
- Θέλω να είναι μούρη εμφανισιακά.

Η διάσταση 185/55/14 ακούγεται καλή... Η 195/50/15 πως θα είναι;

ΥΓ: παίζει ρόλο ότι δεν θα βάλω ζάντες αλουμινίου;
zzzleepy - Κυρ 11 Μάϊ 2003, 13:42:14
Θέμα δημοσίευσης:
Το ερώτημα που θέτεις είναι από τα δημοφιλέστερα στο forum.
Ψάξε λίγο εδώ:

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1351

και εδώ:

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=591

Πάντως για το 195/50/15 που ρωτάς να σου πω ότι το φοράω εγώ στο δικό μου 14άρι και είναι "πολύ". Αυξημένη κατανάλωση, μειωμένες τελικές (στα ρεπρίζ δεν χάνει και πολύ) αλλά μούρη, σταθερότητα, καλύτερο πάτημα στο δρόμο, ελαχιστοποίηση του γερσίματος.

Αυτά. Καλή αναζήτηση...
Ady - Κυρ 11 Μάϊ 2003, 13:53:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: Λάστιχα στα 1.4
SnakeMJK έγραψε:
- Δεν με ενδιαφέρει αν χάσω από τελική ταχύτητα, και μέχρι 150 να πάει καλά είναι...

Πάρε πιο μεγάλη διάσταση πέλματος.

SnakeMJK έγραψε:
- Δεν θέλω να αυξηθεί η κατανάλωση βενζίνης.

Μην πάρεις πιο μεγάλη διάσταση πέλματος.

SnakeMJK έγραψε:
- Θέλω καλύτερο τίναγμα/επιτάχυνση.

SnakeMJK έγραψε:
- Θέλω κράτημα.

SnakeMJK έγραψε:
- Θέλω να είναι μούρη εμφανισιακά.

Εχουμε λοιπόν το σκορ 4-1 υπέρ του να πάρεις πιο μεγάλη διάσταση πέλματος. Ποιά όμως;

Από 175/65-14 είναι καλύτερο να πας στην 185/60-14 για να μη χάσεις σε βήμα...

Είμαι σύντομος και περιεκτικός στην απάντησή μου γιατί αυτό το θέμα εξηγείται αναλυτικά σε άλλα topics.
SnakeMJK - Κυρ 11 Μάϊ 2003, 22:41:44
Θέμα δημοσίευσης:
είμαι μεταξύ των 185/55/14 και 195/50/15...

η απόσταση ανάμεσα στα λάστιχα και τους θόλους, με τις συγκεκριμένες διαστάσεις, αυξάνεται/μειώνεται/τι;

8α χρειαστεί να το χαμηλώσω για να μην φαίνεται σαν τρακτέρ; θα έβαζα κανα Eibach, αλλά θέλω να περιμένω λίγο για να χώσω full kit αναρτήσεις-ελατήρια (bilstein πιθανότατα).
pezomania - Δευ 12 Μάϊ 2003, 07:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
είμαι μεταξύ των 185/55/14 και 195/50/15...

η απόσταση ανάμεσα στα λάστιχα και τους θόλους, με τις συγκεκριμένες διαστάσεις, αυξάνεται/μειώνεται/τι;

8α χρειαστεί να το χαμηλώσω για να μην φαίνεται σαν τρακτέρ; θα έβαζα κανα Eibach, αλλά θέλω να περιμένω λίγο για να χώσω full kit αναρτήσεις-ελατήρια (bilstein πιθανότατα).

Ρε φίλε, πώς είσαι μεταξύ 185/55 R14 & 195/50 R15, αφού δεν θα αλλάξεις ζάντες;;;;

Θεωρώ ότι η διάσταση 185/60 R14 είναι η ιδανική για αυτά που θές. Το γιατί, θα το βρείς στα παραπάνω topic.
mick206 - Δευ 12 Μάϊ 2003, 11:48:00
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Ρε φίλε, πώς είσαι μεταξύ 185/55 R14 & 195/50 R15, αφού δεν θα αλλάξεις ζάντες;;;;

Δηλαδή στο R14,5 εεεεε;;;;;;; Rolling eyes
LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

Λοιπόν,για να μην πολυλογούμε.Άν έχεις 14άρες ζάντες το 185/55 είναι καλή επιλογή άν και λίγο ακριβότερη(λόγω 55άρι προφίλ).
Άλλη καλή επιλογή είναι και το 185/60. Αυτά όσον αφορά για 14'' ζάντες.
Άν τώρα έχεις 15άρες ζάντες, μια έπιλογή είναι να πάς στο 195/50(με τα υπέρ και τα κατά που σου είπαν τα παιδιά και γενικά με όσα έχουν συζητηθεί στα ανάλογα topics Wink ) και πάλι το 185/55 αλλά σε R15. Wink
Φυσικά περιττεύει το να σου πώ για το πολυσυζητημένο offset της ζάντας(άν πάρεις,έτσι; ).
Διάβασε τα topic που αναφέρονται σε αυτά τα θέματα(διαστάσεις,ελαστικά κτλ κτλ),κερδισμένος θα βγείς και φυσικά πιο σοφός Wink .
Odysseas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 14:10:24
Θέμα δημοσίευσης: Ελαστικά
Exw Peugeot 206 XT 1,4L .Foraw Michelin Energy 175/65/14. Ta exw duo xronia kai exoun liwsei kanonika. Skeftomai na foresw Michelin Pilot Exalto 185/60/14. Einai sumferousa h epilogi?
pezomania - Πεμ 25 Σεπ 2003, 14:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάξε λίγο ποιο κάτω και θα βρείς αναλυτικό συγκριτικό μεταξύ κάποιον ελαστικών. Ένα από αυτά είναι και το Michelin Pilot Exalto .
Ady - Πεμ 25 Σεπ 2003, 14:40:08
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελαστικά
Odysseas έγραψε:
Exw Peugeot 206 XT 1,4L .Foraw Michelin Energy 175/65/14. Ta exw duo xronia kai exoun liwsei kanonika. Skeftomai na foresw Michelin Pilot Exalto 185/60/14. Einai sumferousa h epilogi?

Καλό λάστιχο, αν και καταργείται, και καλή η επιλογή της διάστασης που θα πας.

Και καλωσήρθες !
TONY PAP - Πεμ 25 Σεπ 2003, 15:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά Smile

Idea Χρησιμοποίησε την Αναζήτηση (πανω μέρος οθόνης) ώστε να διαβάσεις για διάφορα ελαστικά και διαστάσεις.

Επίσης στα Εργαλεία (κατω μέρος οθόνης) θα βρεις τι διάσταση μπορείς να επιλέξεις . Wink

Καλό διάβασμα Exclamation Exclamation
mick206 - Πεμ 25 Σεπ 2003, 16:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Καλώς ήρθες φίλε Οδυσσέα! Smile
Άκουσε αυτά που σου λένε τα παιδιά και δεν θα χάσεις! Wink
Δεν μας είπες όμως τι κινητήρα έχεις... Rolling eyes
Εγώ που έχω το 1.1 και είχα διάσταση 175/65/14 πέρασα σε 185/60/14...
Ήταν να βάλω το Michelin αλλά επειδή καταργούνται διάλεξα να βάλω το AVON ZV1... Rolling eyes
Πιο σκληρό απο Michelin Pilot Exalto και πιο μαλακό απο Bridgestone Potenza... Υπάρχουν κι άλλα καλά ελαστικά... Θέλει ψάξιμο... Wink
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε! Wink Very happy Cool
Miltellas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 23:35:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορώ να καταλάβω από που μάθατε ότι τα Pilot Exalto καταργούνται...
Παράγονται κανονικά και μάλιστα είναι αρκετά βελτιωμένα ως προς τη γόμα. Εξάλλου άντε και ακούσατε ότι καταργούνται... Για να βγουν στην θέση τους ποιά;

Για την κατηγορία των Exalto, η Michelin παράγει φέτος τα... Exalto! Wink
Ady - Παρ 26 Σεπ 2003, 07:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, Μίλτο.

Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία της Michelin, η οποία μου είπε ότι το Exalto πράγματι έχει σταματήσει να παράγεται σε μερικές διαστάσεις.

Αν θέλετε να βάλετε Exalto πάρτε στο 210. 6598444 να μάθετε αν συνεχίζει να παράγεται στη διάσταση που θέλετε.
mick206 - Παρ 26 Σεπ 2003, 15:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Παράγονται κανονικά και μάλιστα είναι αρκετά βελτιωμένα ως προς τη γόμα. Εξάλλου άντε και ακούσατε ότι καταργούνται...

Όταν πήγα να ρωτήσω για τα λάστιχα και τα αμορτισέρ ήταν να παραγγείλω Exalto! Ο λαστιχάς μου είπε πως σιγά σιγά καταργούνται... Μου έδειξε μάλιστα και το ελαστικό που θα έρχεται απο εδώ και πέρα... Rolling eyes

Κάτι άσχετο προς κατόχους 1.1:Μη πάτε να βάλετε διάσταση μεγαλύτερη απο 185/60/14!!!! Το αμάξι χάνει...
Ο νοών νοείτο... Wink

Τα σκεύη μου...
TONY PAP - Παρ 26 Σεπ 2003, 15:19:20
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow Καθότι μου αρέσουν τα γλυκά Smile έχω κολήσει για

μπακλαβά (λάστιχα) τα Α539 Exclamation

Question Question Πως μπορώ να ξεκολλήσω ...
mcdmate - Κυρ 28 Σεπ 2003, 10:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα.

Η διάσταση 185/60/14 είναι ιδανική για 1400. Όταν άλλαξα λάστιχα για πρώτη φορά έβαλα τα exalto τα είχα για 40000 χλμ με πάρα πολύ καλή συμπεριφορά σε στεγνό και απίστευτη συμπεριφορά σε βρεγμένο, με ένα μικρό πρόβλημα κάνουν πολύ θόρυβο.

Πριν μια εβδομάδα περίπου τα άλλαξα και έβαλα τα Yokohama a539 στη ίδια διάσταση, η διαφορά γίνεται αμέσως αντιληπτή, κατ’ αρχήν ένα θετικό είναι ότι έχω πολύ λίγο θόρυβο από τα λάστιχα ( πριν δεν καταλάβαινα τι σημαίνει αυτό ), η αίσθηση όμως που αφήνουν στο δρόμο δεν είναι καλύτερη και συγκεκριμένα, τα exalto έδιναν μια πιο σπορ αίσθηση οδήγησης, στο φρένο κόλλαγαν κάτω, σε αντίθεση με τα 539 που νομίζεις ότι γλιστράει, τώρα όσο για τα πιο σκληρά πλαϊνά ακόμα δεν τα έχω καταλάβει, η πρώτη πάντως εντύπωση δεν είναι και τόσο θετική σε σύγκριση πάντα με τα exalto, τόσο που αν μου δίνονταν η ευκαιρία να ξαναεπιλέξω μάλλον τα ίδια θα έβαζα (exalto).

Ίσως είναι πολύ νωρίς και να μην πρόλαβα να εκτιμήσω σωστά αλλά …

Τα 539 μου στοίχισαν 240 ε.
Ntinos - Κυρ 28 Σεπ 2003, 12:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
mcdmate έγραψε:
Καλημέρα.

Η διάσταση 185/60/14 είναι ιδανική για 1400. Όταν άλλαξα λάστιχα για πρώτη φορά έβαλα τα exalto τα είχα για 40000 χλμ με πάρα πολύ καλή συμπεριφορά σε στεγνό και απίστευτη συμπεριφορά σε βρεγμένο, με ένα μικρό πρόβλημα κάνουν πολύ θόρυβο.

Πριν μια εβδομάδα περίπου τα άλλαξα και έβαλα τα Yokohama a539 στη ίδια διάσταση, η διαφορά γίνεται αμέσως αντιληπτή, κατ’ αρχήν ένα θετικό είναι ότι έχω πολύ λίγο θόρυβο από τα λάστιχα ( πριν δεν καταλάβαινα τι σημαίνει αυτό ), η αίσθηση όμως που αφήνουν στο δρόμο δεν είναι καλύτερη και συγκεκριμένα, τα exalto έδιναν μια πιο σπορ αίσθηση οδήγησης, στο φρένο κόλλαγαν κάτω, σε αντίθεση με τα 539 που νομίζεις ότι γλιστράει, τώρα όσο για τα πιο σκληρά πλαϊνά ακόμα δεν τα έχω καταλάβει, η πρώτη πάντως εντύπωση δεν είναι και τόσο θετική σε σύγκριση πάντα με τα exalto, τόσο που αν μου δίνονταν η ευκαιρία να ξαναεπιλέξω μάλλον τα ίδια θα έβαζα (exalto).

Ίσως είναι πολύ νωρίς και να μην πρόλαβα να εκτιμήσω σωστά αλλά …

Τα 539 μου στοίχισαν 240 ε.

τα yokohama εχουν ενα κακο,δεν ζεσταινονται ευκολα αλλα μην τα συγκρινεις με τα exalto που κατα την γνωμη μου ειναι καλα λαστιχα αλλα οχι για τον καιρο της Ελλαδας αφου εχουν μια ταση να σφιγγουν το καλοκαιρι. παντως τα πεζο δουλευουν κατα γενικη ομολογια καλα με τα yokohama αν και στην αρχη δινουν μια αισθηση οτι δεν κρατανε.
κατι αλλο που μπορει να παιρνουμε υποψην μας ειναι οτι οταν ενα αμαξι εχει μαλ**α αμορτισερ πρεπει να δουλευει με μαλακο λαστιχο και οταν σκληραινει η αναρτηση να επιλεγουμε και σκληροτερο ελαστικο αφου και ζεσταινεται γρηγοροτερα αλλα και δεν φθειρεται τοσο ευκολα οσο ενα μαλακο.
σκεψου οτι τα rallye με group N κανουν τα yokohama να φενονται πολυ μαλ**α και τα τελειωνουν μεσα σε 20000χλμ.
ο θορυβος που λες οτι μειωθηκε ηταν απο σφυριγματα οταν εστριβες?γιατι αυτο ειναι αλλη μια αποδειξη οτι τα michelin τα φτυνουν με τις πρωτες ζεστες.
παντως στο quicksilver που εβαλα τα bridgstone μετα απο ενα χρονο και 12000χλμ εχουν δουλεψει καλα στην διασταση 185/60 r14.
mcdmate - Κυρ 28 Σεπ 2003, 13:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θόρυβος δεν ακούγονταν μόνο σε στροφές, ήταν μια μόνιμη κατάσταση που φάνηκε όταν άλλαξα τα λάστιχα (ησύχασε το εσωτερικό).

Όσο για τα 539 δεν είπα ότι δεν σταματάνε αλλά ότι δίνουν την αίσθηση να γλιστράνε πράγμα που κάνουν σε λεία άσφαλτο που όμως καινούργια αλλά και μετά 2 καλοκαίρια, δεν είχα τουλάχιστο παρατηρήσει, με τα exalto, ίσως να θέλουν πιο πολύ ζέσταμα.

Η γνώμη των πιο πολλών λαστιχάδων είναι ότι το 539 είναι πολύ καλή επιλογή για το 206.
NICK THE GREEK - Κυρ 28 Σεπ 2003, 17:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα τα εχαΙτο.πριν λιγες μερες πηγα στο ιδιο επισημο αντιπροσωπο της μισελεν και οντως μου ειπε οτι σιγα σιγα καταργουνται.λογο του οτι ειναι και φιλος μου προτεινε (λογο και τις βελτιωσης του αυτοκινητου) να βαλω σαν πιο εξελιγμενα,με πιο ενισχυμενα πλαινα για στροφιλικια και πιο αθορυβα τα ΒF GOODRICH PROFILER G.κατα τα λεγομενα κατασκευαζονται μεσα στα εργοστασια τις μισελεν στη γαλλια με τα ιδια και πιο εξελιγμενα υλικα απο την μισελεν για πιο σπορ οδηγηση.τα δοκιμαζω και βλεπουμε.'η θα ειναι οντως ετσι 'η θα επαλυθευτει το ''με τετοιους φιλους τι τους θελεις τους εχθρους'' Question
GIANNIS206 - Δευ 29 Σεπ 2003, 21:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τα Michelin exalto μου έχουν αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις!
Δεν έχει σταματήσει ολότελα η παραγωγή τους.
Μήπως η Michelin θέλει να σπρώξει στην αγορά τα νέα energy? Rolling eyes
TONY PAP - Τρι 30 Σεπ 2003, 11:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
NICK THE GREEK έγραψε:
Ειχα τα εχαΙτο.πριν λιγες μερες πηγα στο ιδιο επισημο αντιπροσωπο της μισελεν και οντως μου ειπε οτι σιγα σιγα καταργουνται.λογο του οτι ειναι και φιλος μου προτεινε (λογο και τις βελτιωσης του αυτοκινητου) να βαλω σαν πιο εξελιγμενα,με πιο ενισχυμενα πλαινα για στροφιλικια και πιο αθορυβα τα ΒF GOODRICH PROFILER G.κατα τα λεγομενα κατασκευαζονται μεσα στα εργοστασια τις μισελεν στη γαλλια με τα ιδια και πιο εξελιγμενα υλικα απο την μισελεν για πιο σπορ οδηγηση.τα δοκιμαζω και βλεπουμε.'η θα ειναι οντως ετσι 'η θα επαλυθευτει το ''με τετοιους φιλους τι τους θελεις τους εχθρους'' Question

στο τεστ των 4τροχων Σεπτεμβρίου σε 195/55/15 ήταν σχετικά αθόρυβο με κακό φρενάρισμα στο βρεγμένο και συνολικά μέτριο σε σλαλομ και στροφή.
GIANNIS206 - Τρι 30 Σεπ 2003, 18:33:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά εγώ το ξαναλέω ότι μου άρεσαν πολύ!
Άμα είχα τρέιλορ θα σας τα έφερνα να τα δείτε να δείτε πόσο δούλεψαν!
Miltellas - Τετ 01 Οκτ 2003, 01:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
Κανένα τεστ ελαστικών σε περιοδικό δεν υποκαθιστά την αίσθηση που παίρνουμε από ένα ελαστικό, στοιχείο καθοριστικό για το επίπεδο επικοινωνίας, τόσο της ανάρτησης όσο και της δικής μας, με το ελαστικό αυτό.
GIANNIS206 - Τετ 01 Οκτ 2003, 01:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ορθόν! Wink
Ady - Πεμ 02 Οκτ 2003, 13:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
Από χθες φοράω τα Bridgestone RE720, 185/60/14 82H.

Πέταξα μετά από δυόμιση περίπου χρόνια τα μαμά Goodyear 175/65/14 82T.

Τιμή 240 ευρώ.

Εντυπώσεις προσεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σταμάτησαν οι στριγγλιές στις στροφές.

Πίεση 30 εμπρός-πίσω και βλέπουμε....
lia206cc - Πεμ 02 Οκτ 2003, 13:35:06
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
Τιμή 240 ευρώ.
Εντυπώσεις προσεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σταμάτησαν οι στριγγλιές στις στροφές.

Το φοράς & κολλάς...
και γενικώς και στην άσφαλτο, άπιαστο σε βρεγμένο, σκυλί στο χιόνι.
33.000 χλμ έχω Ανδριανέ μου και διαβάζω δρόμο μια χαρά!
Σήμερα τα άλλαξα μπρος - πίσω για να βγάλω & χειμώνα.
Αργεί να ζεσταθεί βέβαια... αλλά, μην είμαστε και πλεονέκτες!
Και η επόμενη 4άδα μου RE720 θα 'ναι, δεν το συζητώ... Wink
SnakeMJK - Πεμ 02 Οκτ 2003, 13:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
!!! Άλλαξα κι εγώ χθες λάστιχα !!!

Μετά απο 40.000χλμ με τα μαμά Goodyear μπήκαν τα κλασικά πλέον Exalto 185/60/14 με πίεση 32 μπροστά, 30 πίσω.
ofitzis - Πεμ 02 Οκτ 2003, 14:08:31
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο σου πήγαν Question
GIANNIS206 - Πεμ 02 Οκτ 2003, 16:03:30
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ άλλαξα χθες λάστιχα.
Έβαλα τα metzeler σε διάσταση 195/50/15 σε δείκτη V
Πίεση 36 μπρος-πίσω!
seridim - Πεμ 02 Οκτ 2003, 16:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Πίεση 36 μπρος-πίσω!

metzeler εεεε;; χεχεχε
GIANNIS206 - Πεμ 02 Οκτ 2003, 16:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς metzeler perfect!
SnakeMJK - Πεμ 02 Οκτ 2003, 23:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
ofitzis έγραψε:
Πόσο σου πήγαν Question

270 μου τα άφησε, απο 285... Ξέρω ξέρω... φοβερή έκπτωση Razz
Vaggelis - Παρ 03 Οκτ 2003, 07:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
ofitzis έγραψε:
Πόσο σου πήγαν Question

270 μου τα άφησε, απο 285... Ξέρω ξέρω... φοβερή έκπτωση Razz

Περιμένουμε εντυπώσεις από εσένα και τον ady...
Aλήθεια, δεν είναι λίγο μεγάλο το προφίλ;;;
Ady - Παρ 03 Οκτ 2003, 08:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:

Ίσα-ίσα που τώρα είναι μικρότερο απ' 'οτι ήταν με τα 175/65/14.
Vaggelis - Παρ 03 Οκτ 2003, 10:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Ίσα-ίσα που τώρα είναι μικρότερο απ' 'οτι ήταν με τα 175/65/14.

Όχι, έμεινε σχεδόν το ίδιο.....
Γιατί το πλάτος του πέλματος αυξήθηκε (175 -> 185), άρα το προφίλ έμεινε το ίδιο.... (65% του 175 ~ 60% του 185)
Ady - Παρ 03 Οκτ 2003, 11:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Όχι,

Αρα είναι ίδιο...

Vaggelis έγραψε:
έμεινε σχεδόν το ίδιο.....

Αρα είναι σχεδόν το ίδιο...

Vaggelis έγραψε:
Γιατί το πλάτος του πέλματος αυξήθηκε (175 -> 185), άρα το προφίλ έμεινε το ίδιο

Αρα είναι ίδιο...

Vaggelis έγραψε:
.... (65% του 175 ~ 60% του 185)

Βαγγέλη, με μπερδεύεις και δεν το θέλω... Smile

Λοιπόν, η γλώσσα των αριθμών λέει ότι πριν (175/65/14) είχα προφίλ 113,75 χιλιοστά και τώρα (185/60/14) έχω 111 χιλιοστά.
Vaggelis - Παρ 03 Οκτ 2003, 11:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
Όχι,

Αρα είναι ίδιο...

Vaggelis έγραψε:
έμεινε σχεδόν το ίδιο.....

Vaggelis έγραψε:
Γιατί το πλάτος του πέλματος αυξήθηκε (175 -> 185), άρα το προφίλ έμεινε το ίδιο

Αρα είναι ίδιο...

Vaggelis έγραψε:
.... (65% του 175 ~ 60% του 185)

Βαγγέλη, με μπερδεύεις και δεν το θέλω... Smile

Λοιπόν, η γλώσσα των αριθμών λέει ότι πριν (175/65/14) είχα προφίλ 113,75 χιλιοστά και τώρα (185/60/14) έχω 111 χιλιοστά.

Λοιπόν, η ...γλώσσα των αριθμών λέει οτι το προφίλ σου μειώθηκε ....δραματικά κατα 2,75 ολόκληρα χιλιοστά (όσο δηλαδή είναι και το ύψος αυτής της γραμμής της παραγράφου...)
Η γλώσσα της ....λογικής λέει οτι η διαφορά είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη...!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing
Γουστάρω ρε Ανδριανέ, όταν κάνω τέτοιους διαλόγους μαζί σου... Wink
Ady - Παρ 03 Οκτ 2003, 11:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
OK, για να καταλήξουμε κάπου, η διαφορά είναι ανύπαρκτα μικρότερη !! Smile Smile
pezomania - Παρ 03 Οκτ 2003, 12:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
OK, για να καταλήξουμε κάπου, η διαφορά είναι ανύπαρκτα μικρότερη !! Smile Smile

Όχι ρε παιδιά μην καταλήξουμε ακόμα!!!! Περιμέντε, εγώ νομίζω ότι είναι σχεδόν ίδιο με πρίν με μια τάση προς το μικρότερο Shocked Shocked Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Vaggelis - Παρ 03 Οκτ 2003, 14:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
ady έγραψε:

Όχι ρε παιδιά μην καταλήξουμε ακόμα!!!! Περιμέντε, εγώ νομίζω ότι είναι σχεδόν ίδιο με πρίν με μια τάση προς το μικρότερο Shocked Shocked Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

Λοιπόν, για να τελειώνουμε, είναι σχεδόν παρόμοιο με το παλιό, έχοντας όμως την τάση να φαίνεται μικρότερο, λόγω της μηδαμινής διαφοράς στο ποσοστό επί του πλάτους του πέλματος, με απότέλεσμα όλων αυτών......

ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΦΙΛ........!!!!!!!
ice gus - Παρ 03 Οκτ 2003, 17:20:51
Θέμα δημοσίευσης:
αλλαξα και εγω λαστιχα, εβαλα silverstone 195 50 15
τιμη 250. παντως συμφωνω με τον ady <ανυπαρκτα μικροτερη>
αυτα.
Miltellas - Σαβ 04 Οκτ 2003, 01:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Πίεση 36 μπρος-πίσω!

Είσαι ο πρώτος στο club που τα βάζει. Περιμένουμε τις πρώτες σου εντυπώσεις γκαζιάρη μου. Ειδικά όταν ολοκληρώσεις με την βελτίωση της ανάρτησης που ετοιμάζεις. Wink
mick206 - Σαβ 04 Οκτ 2003, 01:28:46
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ειδικά όταν ολοκληρώσεις με την βελτίωση της ανάρτησης που ετοιμάζεις. Wink
Άντε με το καλό Γιαννάκη! Smile
GIANNIS206 - Σαβ 04 Οκτ 2003, 02:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ!
Τα δοκίμασα λίγο σε κάτι απότομες αλλαγές πορείας καλά στέκονται αλλά θέλει και ανάρτηση!
Αφήστε έπαθα μια πλάκα!Ήμουν σε ένα φανάρι πίσω από κάτι αμάξια που έκαναν κόντρες!Φεύγουν πρίν καλά καλά ανάψει το πράσινο και μετά ξεκινάω και εγώ.Να πατάω γκάζι απαλά και αυτό να ανεβάζει στροφές και να γλυστράει συνέχεια για καμία 50 μέτρα Shocked .Πάω πιο πάνω για να σκεφτώ τι έγινε με τα λάστιχα και βλέπω το Puntάκι το τουρμπίσιο να βγάζει έντονους καπνούς από την μηχανή!Ξαναπάω στο σημείο όπου γλύστρησα και ήταν μέσα στα λάδια!Πάπαλα το τούρμπο!!
Ελπίζω να μην έφυγε κανέναν σε εκείνο το σημείο!
Miltellas - Σαβ 04 Οκτ 2003, 22:16:23
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Πάω πιο πάνω για να σκεφτώ τι έγινε με τα λάστιχα και βλέπω το Puntάκι το τουρμπίσιο να βγάζει έντονους καπνούς από την μηχανή!Ξαναπάω στο σημείο όπου γλύστρησα και ήταν μέσα στα λάδια!Πάπαλα το τούρμπο!!

Πρέπει να είναι από τα τελευταία Punto GT που κυκλοφορούν. Τα υπόλοιπα ή χάλασαν ή τράκαραν...
GIANNIS206 - Κυρ 05 Οκτ 2003, 00:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Cool Cool Cool Cool Cool
nikq - Σαβ 11 Οκτ 2003, 19:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μια απορία … ζυγοστάθμιση ποτέ είναι καλό να κάνουμε όταν φοράμε καινούριο λάστιχο?
1. με το που μας τα βάλει ?
2. μετά από κάποια (λίγα)χιλιόμετρα για να ‘πατήσει’ το λάστιχο?

Question Question Question
mick206 - Κυρ 12 Οκτ 2003, 18:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Μια απορία … ζυγοστάθμιση ποτέ είναι καλό να κάνουμε όταν φοράμε καινούριο λάστιχο?

Ζυγοστάθμιση γίνεται πάντα όταν σου βάζει τα καινούργια λάστιχα... Wink
Όταν σου βάλει το καινούργιο ελαστικό το βάζει σε ένα μηχάνιμα οπου βλέπει αν έχουν,τυχόν,στραβώσει οι ζάντες και φυσικά για ζυγοστάθμιση... οπου βάζει(κολλάει για την ακρόβεια) κάτι ειδικά πράγματα(δεν ξέρω ακριβώς τι είναι) μέσα απο τη ζάντα σου...
Δεν υπάρχει λόγος να σου τα βάλει αφού "πατήσει" το ελαστικό...
Βάζει το ελαστικό στη ζάντα,το ζυγίζει στο μηχάνημα και αφού το βάλει στους άξονες είσαι έτοιμος να φύγεις... Wink
Αν κάποιος έχει κάτι να προσθέσει ή να με διορθώσει να εισαι σίγουρος πως θα το κάνει! Wink
GIANNIS206 - Πεμ 16 Οκτ 2003, 01:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι βαρίδια αυτά που κολλάνε!
Αν δεις πάνω λένε 5gr,10gr!
Jongou - Σαβ 18 Οκτ 2003, 00:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά θέλω και πάλι την γνώμη σας! Επειδή έχω 31000 km και από ότι κατάλαβα τα μπροστινά λάστιχα από τον λέωντα έχουν φθαρεί κάνει να βάλω τα μπρος πίσω; Θα χρειαστώ ζυγοστάθμηση ευθηγράμιση; Τί ακριβώς;
lia206cc - Σαβ 18 Οκτ 2003, 17:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:
Παιδιά θέλω και πάλι την γνώμη σας! Επειδή έχω 31000 km και από ότι κατάλαβα τα μπροστινά λάστιχα από τον λέωντα έχουν φθαρεί κάνει να βάλω τα μπρος πίσω; Θα χρειαστώ ζυγοστάθμηση ευθηγράμιση; Τί ακριβώς;

Κι άλλος με πισοκούνα 206; Laughing Laughing Laughing μούρη "όπου να 'ναι" στις στροφές κι έτσι; Silly Silly Silly
Να τα αλλάξεις τότε... κι αν ξεκινήσεις για ευθυγράμμιση αλλά στο δρόμο αποφασίσεις να πας για καφέ... μην αγχώνεσαι. Περπάτησέ τα λίγο, κι αν διαπιστώσεις πρόβλημα στη γραμμή κύλισης, πάρε τηλέφωνο τον glf να στα στρώσει. Εγγύηση ο Νίκος λέμε λέμε... Salute
nik7 - Σαβ 18 Οκτ 2003, 18:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
nik7 έγραψε:

Ζυγοστάθμιση γίνεται πάντα όταν σου βάζει τα καινούργια λάστιχα... Wink
Όταν σου βάλει το καινούργιο ελαστικό το βάζει σε ένα μηχάνιμα οπου βλέπει αν έχουν,τυχόν,στραβώσει οι ζάντες και φυσικά για ζυγοστάθμιση... οπου βάζει(κολλάει για την ακρόβεια) κάτι ειδικά πράγματα(δεν ξέρω ακριβώς τι είναι) μέσα απο τη ζάντα σου...
Δεν υπάρχει λόγος να σου τα βάλει αφού "πατήσει" το ελαστικό...
Βάζει το ελαστικό στη ζάντα,το ζυγίζει στο μηχάνημα και αφού το βάλει στους άξονες είσαι έτοιμος να φύγεις... Wink
Αν κάποιος έχει κάτι να προσθέσει ή να με διορθώσει να εισαι σίγουρος πως θα το κάνει! Wink

opa imarton den rotisa ego pote kanoume zigostathmisi... pao kai gia mixanologos... tha me paroun sto psilo kane tis aparetites diorthoseis mick206 se parakalo nikq legete to pedi.....
nik7 - Σαβ 18 Οκτ 2003, 19:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:

den kaneis tipota
episis na prosexeis giati eno tha exeis ton elegxo mprosta tha xaseis tis piso rodes pou tha ine poli xalia...
oso gia tin zigostathmisi den tin exigisa prin giati den diavasa olo to post ... ine kati varidia pou mpenoun kai ine 1,2,5,10 gr kai to vazei sto mixanima gia na sou pei oxi an exei stravosei alla an afiseis tin roda akouniti an afti tha girnaei trela i tha stamatisei ... gia na stamatisei tis vazeis ena varaki kai afti stamataei....
afto simvenei dioti stis zantes se kapia simia to iliko pou epese sto kaloupi (opou xitevonte oi zantes) .... ine ligo perissotero opote otan kratiseis tin zanta se enan aksona tote afti arxizei na girnaei trela ...
opote ti kanoume emeis gia na stamatisei na girnaei... vazoume ta varidakia ta opia mas leei afto to idiko mixanima pou (deksia kai aristera) kai poso varos tha valoume

oso gia tin efthigramisi pou kapou anaferthike ine to an to timoni sou simfonei me to pou pane oi rodes sou ....
diladi an esi to exeis isia (to timoni) kai afto (to toutou) paei deksia i aristera... opote pas kai sto efthi-gramizei
diladi to vazei se ena mixanima pou elegxei poso isia ine oi rodes se sxesi me to timoni... istera afou dei poso ftiaksimo thelei ta isionei kai vidonei to timoni gia na isiosoun ola mazi.... mporei na exete dei to timoni kamia fora anixto kai kapion na vidonei mia vida piso apo tin korna sto kentro tou timoniou... i sto persino WRC sto Impreza se enan agona pou o sinodigos mesa stin mesi tou agona evgale ta ergalia kai to vidone.....
mick206 - Σαβ 18 Οκτ 2003, 22:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
nik7 έγραψε:
kane tis aparetites diorthoseis mick206 se parakalo

Σόρρυ! Rolling eyesConfused Δεν φταίω εγώ! Το ούζο φταίει! Laughing κτλ κτλ κτλ.... μην επαναλαμβανόμαστε!! LaughingLaughingLaughing
Jongou - Τετ 22 Οκτ 2003, 00:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
Να 'στε καλά ρε παιδιά! Βασικά σκεφτόμουν να βάλω τα πίσω μπροστά και να αγοράσω καινούργια για πίσω αλλά θέλω να βάλω λάστιχα 185/60 R14
μόλις κρατήσω λέφτα γι' αυτό σκέφτομαι να βαλώ τα πίσω μπρος !

2 πράγματα θέλω να κάνω αυτην την περίοδο ! 1 Ζάντες-Λάστιχα και 2 χαμήλωμα! Αλλά δεν ξέρω ποιο να κάνω πρώτα Rolling eyes ! Λοίπον εσεις τί λέτε; Idea
mick206 - Τετ 22 Οκτ 2003, 00:27:22
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:
εσεις τί λέτε;
Εγώ φίλε μου θα σου έλεγα να κάνεις και τα δύο αλλά με δόσεις! Wink Σίγουρα θα είναι ακριβότερο αλλα σιγουρότατα θα το ευχαριστηθείς περισσότερο!!! Άμα μπορείς και τα δύο κάνε τα! Wink Αλλιώς βάλε τα λάστιχα μπρος-πίσω και βάλε καινούργια ανάρτηση και βλέπεις...
Δεν μου λές... Γιατί δεν πετάγεσαι μέχρι Ορεστιάδα μεριά να πάς στη ΝΟΝΑ ccΛιάνα να σου τα πεί ένα χεράκι;; Laughing
Χαρτί και καλαμάρι θα σου τα πεί! Wink
υ.γ:μακριά απο αντιπροσωπείες... για αυτά που μου έλεγες Wink
Δεν συμφέρει! Rolling eyes
Jongou - Τετ 22 Οκτ 2003, 00:32:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα cc με ΟΡΕ νομίζω πινακίδες βλέπω συχνά στην Αλεξ/πολη! Η λιάνα είναι; Θα την κορνάρω καμιά φορα να δούμε θα με καταλάβει;
lia206cc - Τετ 22 Οκτ 2003, 08:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Δεν μου λές... Γιατί δεν πετάγεσαι μέχρι Ορεστιάδα μεριά να πάς στη ΝΟΝΑ ccΛιάνα να σου τα πεί ένα χεράκι;;

Laughing Laughing Laughing Αυτό το CiCiliana με πεθαίνει!!! Laughing Laughing Laughing
Μην το βάζεις σε έξοδα το παιδί... κάθε Σα/Κύ Αλεξ/πολη είμαι. Εκτός αν θέλει τα μανίσια τα ζαντολάστιχά μου, οπότε θα ανέβει Ορεστιάδα για να τα φορέσει... (1 χλμ έχουν πάνω Γιάννη. Αν ενδιαφέρεσαι στείλε πμ)
Έεεεεελα πάρε πάρε πάρεεεε! και τάσια έχω λέμεεεε!

Jongou έγραψε:
Ένα cc με ΟΡΕ νομίζω πινακίδες βλέπω συχνά στην Αλεξ/πολη! Η λιάνα είναι; Θα την κορνάρω καμιά φορα να δούμε θα με καταλάβει;

Wink Wink Wink Ασημί με GT προφυλακτήρες... και μια ψωνάρα στη θέση του οδηγού...
Παιδί της πιάτσας κι εσύ Γιαννάκη αγόρι μου ε; όλο στα "παζάρια" τριγυρνάς; Laughing Laughing Laughing
TONY PAP - Πεμ 06 Νοέ 2003, 14:09:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τι νεώτερα υπάρχουν για τα michelin exalto?

Τα καινούργια energy E3A τα δοκίμασε κανείς ?
Vasso - Πεμ 26 Φεβ 2004, 13:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
Έψαξα κάποιο παλιό topic για να σας αναφέρω πως μόλις προχθές άλλαξα τα λάστιχά μου και έβαλα τα Pilot Exalto --> Michelin 195/50/r15 ... Smile Smile
Είχα τα Bridgestone potenza . Η γνώμη σας ποιά είναι ?? καλύτερα τα Michelin ?
Daloup-man - Πεμ 26 Φεβ 2004, 14:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Έψαξα κάποιο παλιό topic για να σας αναφέρω πως μόλις προχθές άλλαξα τα λάστιχά μου και έβαλα τα Pilot Exalto --> Michelin 195/50/r15 ... Smile Smile

Δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλύτερα ή όχι γιατί δεν ξέρω τα potenza!
Φοράω τα Pilot exalto με διαστάσεις 195-45-16!
Πιστεύω πως είναι πολύ καλά! Έχουν σκληρή γώμα και κάνουν λίγο θόρυβο(θα τον ακούς με ανοιχτά παράθυρα αλλά δεν θα σε ενοχλεί)! Ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα και κρατάνε καλά! Στο όριο στριγκλίζουν λίγο αλλά ok!
Έχω κάνει 25.000km και είμαι αρκετά ευχαριστημένος!
micho - Πεμ 26 Φεβ 2004, 15:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
Όλκιμος έγραψε:

Τιμή 240 ευρώ.

ανδριανε επειδη κ μενα με βλεπω για αλλαγη πολυ συντομα πες μας τελικα τις εντυπωσεις απο το εν λογω λαστιχο?
ευχαριστωωωω!
teoman - Πεμ 26 Φεβ 2004, 15:43:31
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:

Φοράω τα ίδια εδώ και 4000km,εντυπώσεις οι καλύτερες,πολύ καλό κράτημα και προβλέψιμα στις στροφές.Απροβλημάτιστα και σε βρεγμένο οδόστρωμα (βούτηξα την μισή πλευρά σε λίμνη με νερό και 100+km/h και δεν απόκλινε καθόλου).Ακόμα δεν μου έχει χρειαστεί απότομο φρενάρισμα...

υγ.Λειτουργούν το ίδιο καλά και με ανάποδη φορά... Laughing
Vasso - Πεμ 26 Φεβ 2004, 15:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks boys !!!!!!!! Very happy Very happy Very happy
DimiP - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:

...χαχα.. αν μεινεις ευχαριστημενη εχω τα 2 πισινα που ειναι σχεδον αθικτα. ισως σου χρειαστουν.
πιστευω τα pilot θα σε καλυψουν αλλα οχι για πολυ.
βεβαια αναλογα και τη χρηση που τους κανεις. Wink
mick206 - Πεμ 26 Φεβ 2004, 18:26:52
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
υ.γ:Λειτουργούν το ίδιο καλά και με ανάποδη φορά...

Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ... Laughing Laughing Laughing

Dimip έγραψε:
βεβαια αναλογα και τη χρηση που τους κανεις.

Εχμμμμ Scratch ε βέβαια... άμα τα πλένεις πιο συχνά απο όσο τα τρέχεις τότε.... εεεεε... ναι! αυτό...(έκοψε η λογοκρισία...) Laughing Laughing Laughing Laughing

Γειά σου ρε Μητσάρα! Laughing Wink
Vaggelis - Πεμ 26 Φεβ 2004, 18:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:

Dimip έγραψε:
βεβαια αναλογα και τη χρηση που τους κανεις.

Εχμμμμ Scratch ε βέβαια... άμα τα πλένεις πιο συχνά απο όσο τα τρέχεις τότε.... εεεεε... ναι! αυτό...(έκοψε η λογοκρισία...) Laughing Laughing Laughing Laughing

Γειά σου ρε Μητσάρα! Laughing Wink

Είναι αυτό που λέμε, τα έλυωσε στο πλύσιμο........... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Παρ 27 Φεβ 2004, 08:34:29
Θέμα δημοσίευσης:
η σιωπη μου προς απαντηση σας παλιο.... ζηλιαρηδες!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

μη δειτε ενα καθαρο 206 , αμεσως να πεσετε πανω του....
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ady - Παρ 27 Φεβ 2004, 09:29:29
Θέμα δημοσίευσης:
micho έγραψε:
ανδριανε επειδη κ μενα με βλεπω για αλλαγη πολυ συντομα πες μας τελικα τις εντυπωσεις απο το εν λογω λαστιχο?
ευχαριστωωωω!

Σε στεγνό είναι ικανοποιητικό, τίποτα το ιδιαίτερο...

Σε βρεγμένο είναι φοβερό...

Σε χιόνι πήγε εκεί που άλλα δεν πήγαιναν (δεν ξέρω τι ήταν τα άλλα)...

Σε πάγο δεν πάει...

Πάντα κατά τη προσωπική μου γνώμη και χρήση...

Οι πιέσεις έχουν παραμείνει 30 μπρος-πίσω...
Vasso - Παρ 27 Φεβ 2004, 09:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
ααααχχ αυτή η αντίληψη για τη γυναικεία οδήγηση !!! ποιός θέλει να πάμε μια κόντρα να φάει τη σκόνη μου ????? Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
teoman - Παρ 27 Φεβ 2004, 10:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
ααααχχ αυτή η αντίληψη για τη γυναικεία οδήγηση !!! ποιός θέλει να πάμε μια κόντρα να φάει τη σκόνη μου ????? Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Ώπα Shocked
'Ενα καγκουρόσημο στην δεσποινίδα παρακαλώ... Very happy
Vaggelis - Παρ 27 Φεβ 2004, 10:45:39
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
ωχ....!!!!
Με έπεισες, την επόμενη φορά που θα βρεθώ μπροστά σου, θα κάνω άκρη...... Laughing Laughing Laughing
micho - Παρ 27 Φεβ 2004, 10:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
Όλκιμος έγραψε:
micho έγραψε:
ευχαριστωωωω!

Σε στεγνό είναι ικανοποιητικό, τίποτα το ιδιαίτερο...

Σε βρεγμένο είναι φοβερό...

Σε χιόνι πήγε εκεί που άλλα δεν πήγαιναν (δεν ξέρω τι ήταν τα άλλα)...

Σε πάγο δεν πάει...

Πάντα κατά τη προσωπική μου γνώμη και χρήση...

Οι πιέσεις έχουν παραμείνει 30 μπρος-πίσω...

αρα ανδριανε τα προτεινεις? γιατι δεν καταλαβα Very happy
Ady - Παρ 27 Φεβ 2004, 10:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
micho έγραψε:
αρα ανδριανε τα προτεινεις? γιατι δεν καταλαβα Very happy

Ξέρω 'γω ρε Μήτσο, τι να σου πω τώρα...

Από τα Goodyear GT2 πάντως είναι δυό κλάσεις πιο πάνω...

Για μένα είναι εντάξει τα λάστιχα...

Πρέπει να υπάρχουν και καλύτερα (μη με ρωτήσεις ποια, δγ-δα)...

Σε μπέρδεψα περισσότερο τώρα, ε; Smile Smile
mick206 - Παρ 27 Φεβ 2004, 19:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε τα λάστιχα ρε Αδριανέ και πές μας τίποτα για τα λουκάνικα και τα σουβλάκια που βλέπω πιο κάτω... Σλουρπ σλουρπ!!!! Γιάααααααααμιιιιιιιιιιι γιάαααααααααααααμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing
Baphomet - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πήρα την απόφαση να αλλάξω κατά το πάσχα τα λάστιχα μου (μαμα) με τα yokohama A539 τελικά.... νομίζω οτι ειναι καλη επιλογη. Α! και απο 195/55 θα παω 195/50
netblaster - Σαβ 28 Φεβ 2004, 00:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Πετρο θηριο θα τα εχεις "καταφερει" μεχρι το Πασχα???!? Shocked Ωραιο σε βρισκω... Twisted evil Twisted evil Παντως τα Yokohama ειναι κορυφη!!! Ετσι απλα... (σε αυτην την κατηγορια ετσι...μην παρεξηγηθουμε!!!)
Baphomet - Σαβ 28 Φεβ 2004, 00:29:15
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Ρε Πετρο θηριο θα τα εχεις "καταφερει" μεχρι το Πασχα???!? Shocked Ωραιο σε βρισκω... Twisted evil Twisted evil Παντως τα Yokohama ειναι κορυφη!!! Ετσι απλα... (σε αυτην την κατηγορια ετσι...μην παρεξηγηθουμε!!!)

Αν εννοεις αν θα εχω καταφερει να λιώσω τα μαμα... να σου πω οτι η απόδοση τους δε με ευχαριστεί εξαρχής. Σίγουρα δε θα ειναι άχρηστα τα ελαστικά μου το Πάσχα, απλά θέλω κατι καλυτερο. Θα τα άλλαζα τώρα αν ειχα φράγκα... Wink
zzzleepy - Σαβ 28 Φεβ 2004, 09:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί ρε Πέτρο να πας από 195/55 σε 195/50; Λόγω κόστους; Αυτό το 5% μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά θα το καταλάβεις όταν θα διαβάζουν τα λάστιχα κάθε ανωμαλία και λακούβα των ελληνικών δρόμων. Εγώ αντίθετα σκέφτομαι να πάω ανάποδα στην επόμενη αλλαγή... Razz
mick206 - Σαβ 28 Φεβ 2004, 11:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
Zzzleepy έγραψε:
Αυτό το 5% μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά θα το καταλάβεις όταν θα διαβάζουν τα λάστιχα κάθε ανωμαλία και λακούβα των ελληνικών δρόμων.

Με το 50άρι προφίλ μπορεί να καταλαβαίνεις τις ανωμαλίες και τις λακούβες των δρόμων αλλα με το 55άρι θα καταλαβαίνεις σίγουρα το ξαλάφρωμα της τσέπης σου... Laughing Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα τότε εμένα δεν μου πέφτει λόγος... Cool Wink
Baphomet - Σαβ 28 Φεβ 2004, 13:10:37
Θέμα δημοσίευσης:
1/ οι λακούβες όσο πλησιάζουν οι ολυμπιακοι θα κλεινουν και στην τελική εμένα δε με πειραζουν και τόσο πολύ καθως τις αποφευγω και δε τρεχω σαν μανιακος παντου για να κοπαναω συνεχως.
2/ ο κολλητος μου εχει 195/50 και ενας αλλος φιλος 195/45 και δεν εχουν κανενα πρόβλημα
3/ το οικονομικό παίζει κάποιον ρόλο
4/ και η εμφανιση και η απόδοση είναι καλυτερες με το 195/50 και κατα την αποψη μου αν φορας 195 το καλύτερο είναι το 50
5/ η άνεση δε με ενδιαφερει, ούτε γέρος είμαι ούτε πηγαίνω ατελείωτα ταξίδια συχνα, οπότε και να γίνει λίγο πιο άγριο το αμαξι δε με ενδιαφερει.

αυτα ειναι η άποψη μου εμενα, δεν ειναι γενική αληθεια σιγουρα και γι αυτο θα βάλω 195/50. Wink
STELIOS - Σαβ 28 Φεβ 2004, 14:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
1/ οι λακούβες όσο πλησιάζουν οι ολυμπιακοι θα κλεινουν και στην τελική εμένα δε με πειραζουν και τόσο πολύ καθως τις αποφευγω και δε τρεχω σαν μανιακος παντου για να κοπαναω συνεχως.
.........
5/ η άνεση δε με ενδιαφερει, ούτε γέρος είμαι ούτε πηγαίνω ατελείωτα ταξίδια συχνα, οπότε και να γίνει λίγο πιο άγριο το αμαξι δε με ενδιαφερει.

αυτα ειναι η άποψη μου εμενα, δεν ειναι γενική αληθεια σιγουρα και γι αυτο θα βάλω 195/50. Wink

1/ Oι λακουβες στην Ελλαδα ποτε δεν κλεινουν, ειτε κλεινουν μεχρι να βρεξει ειτε γινοντε σαμαρακια γιατι τις παραγεμιζουν.

5/ Πιστεψε με οτι θ'αρχισει να σε ενδιαφερει. Το αμαξακι σου ειναι καινουριο, περιμενε ενα - εναμισι χρονο να δεις πως θα κουδουνιζει. Οσο μικροτερο το προφιλ τοσο περισσοτεροι κραδασμοι περνανε στο αμαξωμα. (Το ιδιο ισχυει και για της σκλιρες αναρτησεις )

Αυτα στα λεω πληροφοριακα, σημφωνω ομως πως τα 195/50 ακομα και 45 ειναι ομορφα.
netblaster - Κυρ 29 Φεβ 2004, 00:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το 195/50 ειναι οντως πιο ομορφο αισθητικα!!! Αλλα απο την αλλη, δεν κανει για τους ελληνικους δρομους, δυστυχως!!! Βεβαια, περι ορεξεως...
Vaggelis - Κυρ 29 Φεβ 2004, 02:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:

1/ Οι λακούβες, μπορεί να κλείνουν όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί, αλλά θα ξανανοίγουν όταν θα φτάσουν οι επόμενες βροχές............
Πέτρος έγραψε:
2/ ο κολλητος μου εχει 195/50 και ενας αλλος φιλος 195/45 και δεν εχουν κανενα πρόβλημα

2/ Πες στον φίλο σου με το 45άρι προφίλ να δοκιμάσει να πέσει με ταχύτητα σε μια λακούβα..... Ελπίζω να την γλυτώσει στην καλύτερη, με μια στραβωμένη ζάντα....
Πέτρος έγραψε:
4/ και η εμφανιση και η απόδοση είναι καλυτερες με το 195/50 και κατα την αποψη μου αν φορας 195 το καλύτερο είναι το 50

4/ για την εμφάνιση, σύμφωνοι..... για την απόδοση όμως, έχε υπόψη οτι έτσι χαλάς το "βήμα" της ανάρτησης, αφού το εργοστάσιο την ρύθμισε με βάση το 55άρι προφίλ....
Daloup-man - Κυρ 29 Φεβ 2004, 22:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Πες στον φίλο σου με το 45άρι προφίλ να δοκιμάσει να πέσει με ταχύτητα σε μια λακούβα..... Ελπίζω να την γλυτώσει στην καλύτερη, με μια στραβωμένη ζάντα....

Φίλε Βαγγέλη επειδή και εγώ έχω λάστιχα με 45αρι προφιλ επέτρεψέ μου να σου πω οτι αυτά που λες για τις λακούβες είναι τελείως υποκειμενικά!
Κ αυτό γιατί:
1.το κυριότερο λόγω τον έχει η ποιότητα της ζάντας! Μια μούφα-ζάντα για πχ η οποία θα είναι στο ίδιο αμάξι με κάποια κορυφαίου κατασκευαστή στις ίδιες συνθήκες,η διαφορά μετά το χτύπημα-λακούβα θα είναι τ-ε-ρ-α-σ-τ-ι-α!!! Πίστεψε με-βλ.4-!
2.Οι λακούβες είναι στο χέρι του καθενός αν θα σπάσεις το αμάξι του ή οχι! Έχει δεν έχει χαμηλό προφίλ!
3.πλέον το 45αρι προφιλ δεν είναι κάτι ακραίο! Πρίν από 10 χρόνια θα ήταν τρελλό!!! Άλλωστε το οτι πλέον το δίνουν από τις αντιπροσωπείες κάτι λέει-Seat Ibiza-!!!
4.Τα έχω τα λάστιχα από τον Ιούνιο του 03 και έχει στραβώσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ η μία ζάντα! Περιττό να σου πω οτι όταν έπεσα-με 160 στην εθνική-έπαθα την πλάκα μου! Νόμιζα οτι διαλύθηκαν όλα! Και να σου πω οτι ένας τύπος με το προηγούμενο Polo 16v-πάλι η αντιπροσωπεία το έδινε με 45-έπεσε σε παρόμοια λακούβα με 110 και πήγε για ζάντα και λάστιχο!

Υ.Γ.1 Δεν λέω οτι δεν κοπανάει ή ότι δεν θέλει μεγάλη προσοχή,αλλά δεν είναι έτσι φρικτά που λέτε τα πράγματα!

Υ.Γ.2Και ότι πληρώνει κανείς πέρνει(Ζάντα και λάστιχο)!!!
micho - Δευ 01 Μάρ 2004, 10:22:04
Θέμα δημοσίευσης:
το σαββατο που λετε πηγα τελικα και εβαλα τα

pirelli p6
185 60 14 185/60 R14TL 88H

εκανα χθες και ταξιδι κοντα 500km σε μια μερα πηγαινε + ελα
με στροφες (Καστανια!).
η συμπεριφορα του αυτοκινητου δεν ειχε καμια σχεση με καθε προηγουμενο!!! λες κ μου λεγε δωσε δωσε και αλλο!!!!
αν και ειναι καινουρια τα λαστιχα και δεν ειναι αντικειμενικα τα αποτελεσματα σιγουρα...

τα πηρα 258 euro τα 4 απο ενα συνεργατη εδω στην θεσσαλονικη.

αυτο που θελω να προσθεσω οτι σιγουρα δεν ειναι ιδεα μου οτι εκαψα πολυ λιγοτερο απο οτι περιμενα! πολυ πιο λιγο και απο τα μαμα λαστιχα που ειχα p3000.
Ady - Δευ 01 Μάρ 2004, 10:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
Καλoφάγωτα, Micho !!
micho - Δευ 01 Μάρ 2004, 10:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω φιλε ady να σαι καλα!!! Very happy
zzzleepy - Δευ 01 Μάρ 2004, 12:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
195/60/15; Πώς σου ήρθε κι έβαλες τέτοια διάσταση;
micho - Δευ 01 Μάρ 2004, 12:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
θα θελα! Very happy
δικο μου λαθος... διορθωθηκε
185 60 14 ηθελα να πω
zzzleepy - Δευ 01 Μάρ 2004, 18:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
Είπα κι εγώ! Smile

Τα έβαλες στις σιδερένιες τις μαμίσιες ή άλλαξες και ζάντες;
Tomcat - Δευ 01 Μάρ 2004, 18:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
Πες στον φίλο σου με το 45άρι προφίλ να δοκιμάσει να πέσει με ταχύτητα σε μια λακούβα..... Ελπίζω να την γλυτώσει στην καλύτερη, με μια στραβωμένη ζάντα....

Φίλε Βαγγέλη επειδή και εγώ έχω λάστιχα με 45αρι προφιλ επέτρεψέ μου να σου πω οτι αυτά που λες για τις λακούβες είναι τελείως υποκειμενικά!
Κ αυτό γιατί:
1.το κυριότερο λόγω τον έχει η ποιότητα της ζάντας! Μια μούφα-ζάντα για πχ η οποία θα είναι στο ίδιο αμάξι με κάποια κορυφαίου κατασκευαστή στις ίδιες συνθήκες,η διαφορά μετά το χτύπημα-λακούβα θα είναι τ-ε-ρ-α-σ-τ-ι-α!!! Πίστεψε με-βλ.4-!
2.Οι λακούβες είναι στο χέρι του καθενός αν θα σπάσεις το αμάξι του ή οχι! Έχει δεν έχει χαμηλό προφίλ!
3.πλέον το 45αρι προφιλ δεν είναι κάτι ακραίο! Πρίν από 10 χρόνια θα ήταν τρελλό!!! Άλλωστε το οτι πλέον το δίνουν από τις αντιπροσωπείες κάτι λέει-Seat Ibiza-!!!
4.Τα έχω τα λάστιχα από τον Ιούνιο του 03 και έχει στραβώσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ η μία ζάντα! Περιττό να σου πω οτι όταν έπεσα-με 160 στην εθνική-έπαθα την πλάκα μου! Νόμιζα οτι διαλύθηκαν όλα! Και να σου πω οτι ένας τύπος με το προηγούμενο Polo 16v-πάλι η αντιπροσωπεία το έδινε με 45-έπεσε σε παρόμοια λακούβα με 110 και πήγε για ζάντα και λάστιχο!

Υ.Γ.1 Δεν λέω οτι δεν κοπανάει ή ότι δεν θέλει μεγάλη προσοχή,αλλά δεν είναι έτσι φρικτά που λέτε τα πράγματα!

Αρχηγέ..... MΙΛΑΣ για 16αρα ζάντα...!! Με 15αρα ζάντα και 45αρι προφιλ είναι πολύ δύσκολες οι καταστάσεις....
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 01 Μάρ 2004, 20:44:28
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ 195/50. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΦΕΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 45 ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ! ΠΑΝΤΩΣ 195/50/ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ 15ΑΡΑ ΖΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ.
Daloup-man - Δευ 01 Μάρ 2004, 20:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Κ αυτό γιατί:

Αρχηγέ..... MΙΛΑΣ για 16αρα ζάντα...!! Με 15αρα ζάντα και 45αρι προφιλ είναι πολύ δύσκολες οι καταστάσεις....

Ναι,όντως έχω 16άρα!

Για ποιό λόγω φίλε Στέλιο έχει τόσο μεγάλη διαφορά για την 15άρα?
Δεν πίστευω οτι ο Poisoner-που έχει την ίδια με εμένα σε 15άρα-να έχει αντιμετωπίσει κάποια πολύ δύσκολη κατάσταση!

Τον ΠΡΩΤΟ λόγο τον έχει η ποιότητα τις ζάντας και δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος !!!
Daloup-man - Δευ 01 Μάρ 2004, 20:55:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα μικρό λαθάκι!
Νομίζω οτι ο Poisoner δεν έχει 45αρι προφιλ!
Νομίζω οτι έχει 195-50-16! Ας διορθώσει!
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορα το 45αρι σε 16αρα απο το 45αρι σε 15αρα!
Tomcat - Δευ 01 Μάρ 2004, 23:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
H διάσταση 45 ή 50 ή 55 εξαρτάται άμεσα απο την διάμετρο της ζάντας .Σκοπός σου είναι να διατηρήσεις όσο το δυνατόν την ολικη διάμετρο της ρόδας ποιο κοντα στην εργοστασιακη διάσταση. Άλλο "προφίλ" (ύψος ελαστικού απο έδαφος - απλοικα απλοικα) έχει ένα 45 άρι λάστιχο σε 15 άρα ζάντα (όπως του άρη) και άλλο σε μια 16αρα.
Για την ακρίβεια στις 16αρες το 195/45 όπως και το 205/45 είναι ιδιαίτερα αποδεκτές διαστάσεις όσο το 195/50 στις 15άρες.

Το κακό με τα 45αρια σε 15ιντσες απο όσο ξέρω ξεκίνησε όταν ένα περιοδίκό στις μετρήσεις ενός ράλλου έβγαλε 0,3-0,4" λιγότερο στο 0-100 πράγμα το οποίο απέδωσε στο προφιλ...Τα συμπεράσματα δικα σας...

Για περισσότερα δες και τον υπολογιστή διαστασης ελαστικών στο κάτω μέρος... Wink Wink Wink
Daloup-man - Τρι 02 Μάρ 2004, 09:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
H διάσταση 45 ή 50 ή 55 εξαρτάται άμεσα απο την διάμετρο της ζάντας .Σκοπός σου είναι να διατηρήσεις όσο το δυνατόν την ολικη διάμετρο της ρόδας ποιο κοντα στην εργοστασιακη διάσταση. Άλλο "προφίλ" (ύψος ελαστικού απο έδαφος - απλοικα απλοικα) έχει ένα 45 άρι λάστιχο σε 15 άρα ζάντα (όπως του άρη) και άλλο σε μια 16αρα.
Για την ακρίβεια στις 16αρες το 195/45 όπως και το 205/45 είναι ιδιαίτερα αποδεκτές διαστάσεις όσο το 195/50 στις 15άρες.

Το κακό με τα 45αρια σε 15ιντσες απο όσο ξέρω ξεκίνησε όταν ένα περιοδίκό στις μετρήσεις ενός ράλλου έβγαλε 0,3-0,4" λιγότερο στο 0-100 πράγμα το οποίο απέδωσε στο προφιλ...Τα συμπεράσματα δικα σας...

Για περισσότερα δες και τον υπολογιστή διαστασης ελαστικών στο κάτω μέρος... Wink Wink Wink

Αυτά τα ξέρω από τότε που έψαχνα για ζαντολάστιχα! Επίσης η δικιά μου διάσταση έχει 0% απόκλιση από την εργοστασιακή διάσταση!

Δεν μου απαντάς όμως σε αυτό που είπες οτι: αν πέσεις σε λακούβα με 15αρα και 45αρι προφίλ είναι πολύ χειρότερο από το να πέσεις στην ίδια με 16αρα και 45αρι προφιλ!
Γιατί ???

Δηλαδή,όπως είπες,θα είναι καλύτερη μια 17αρα με 45αρι από μια 16αρα και 45αρι για τις λακούβες? Απλή ερώτηση είναι αυτή!
Baphomet - Τρι 02 Μάρ 2004, 09:43:00
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Tomcat έγραψε:

Αυτά τα ξέρω από τότε που έψαχνα για ζαντολάστιχα! Επίσης η δικιά μου διάσταση έχει 0% απόκλιση από την εργοστασιακή διάσταση!

Δεν μου απαντάς όμως σε αυτό που είπες οτι: αν πέσεις σε λακούβα με 15αρα και 45αρι προφίλ είναι πολύ χειρότερο από το να πέσεις στην ίδια με 16αρα και 45αρι προφιλ!
Γιατί ???

Δηλαδή,όπως είπες,θα είναι καλύτερη μια 17αρα με 45αρι από μια 16αρα και 45αρι για τις λακούβες? Απλή ερώτηση είναι αυτή!

Καμμία σχέση.
Η διάσταση ειναι ίδια ανεξαρτητα απο την ζάντα. Το 45 ειναι το ποσοστό τοις 100 του φάρδους. Δηλαδη 45% του 195. Το αν ειναι σε 15,16 ή 17 δεν παιζει ρόλο. Στην λακουβα ιδια ζημιά θα έχει λογικά πάντα. Cool
micho - Τρι 02 Μάρ 2004, 09:50:24
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Είπα κι εγώ! Smile

Τα έβαλες στις σιδερένιες τις μαμίσιες ή άλλαξες και ζάντες;

δυστηχως ακομα σιδερενιες....
Daloup-man - Τρι 02 Μάρ 2004, 11:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Tomcat έγραψε:

Γιατί ???

Καμμία σχέση.
Η διάσταση ειναι ίδια ανεξαρτητα απο την ζάντα. Το 45 ειναι το ποσοστό τοις 100 του φάρδους. Δηλαδη 45% του 195. Το αν ειναι σε 15,16 ή 17 δεν παιζει ρόλο. Στην λακουβα ιδια ζημιά θα έχει λογικά πάντα. Cool

Και εγώ έτσι πιστεύω,ο Tomcat όμως 4-5 post πιο πάνω λέει άλλα!
netblaster - Τρι 02 Μάρ 2004, 12:06:39
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες κιεγω συμφωνω μαζι σας!!! Οταν μιλαμε για ιδιο πλατος ελαστικου και διαφορετικο προφιλ, δεν εχει να κανει η ζαντα...Απλα μια μεγαλυτερη ζαντα θα αυξησει τη συνολικη διαμετρο!!! Οσο για την ανθεκτικοτητα των ζαντων, ο Tomcat ισως εννουσε οτι οι 17αρες γαι παραδειγμα, ειναι πιο "ενιχνυμενες", πιο στιβαρες σαν ζαντες απο μια 15αρα!!! Επαυτου του θεματος δεν γνωριζω τιποτα, οποτε δεν μπορω εκφερω αποψη... Wink
Daloup-man - Τρι 02 Μάρ 2004, 12:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Παιδες κιεγω συμφωνω μαζι σας!!! Οταν μιλαμε για ιδιο πλατος ελαστικου και διαφορετικο προφιλ, δεν εχει να κανει η ζαντα...Απλα μια μεγαλυτερη ζαντα θα αυξησει τη συνολικη διαμετρο!!! Οσο για την ανθεκτικοτητα των ζαντων, ο Tomcat ισως εννουσε οτι οι 17αρες γαι παραδειγμα, ειναι πιο "ενιχνυμενες", πιο στιβαρες σαν ζαντες απο μια 15αρα!!! Επαυτου του θεματος δεν γνωριζω τιποτα, οποτε δεν μπορω εκφερω αποψη... Wink

Λές???
Πάντως από την αρχή ξεκαθάρισα οτι τον πρώτο ρόλο τον παίζει η ποιότητα και ζάντες ίδιας εταιρίας και ιδιο μοντέλο έχουν την ίδια ποιότητα!
kavaliotis - Κυρ 16 Ιαν 2005, 09:17:10
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Απο 185/60/14 σε 185/55/14 τι παιζει?
Εχω τα Goodyear Eagle F1 και μιας και τα εχω πολυυυυυυ καιρο και παραλιγο να την παθω (περισσοτερα σε αλλο τοπικ) θα τα αλλαξω την αλλη βδομαδα. Θελω να ξαναβαλω τα ιδια γιατι μου αρεσαν παρα πολυ και αποδειχτηκαν πολυ καλα λαστιχα. Αν δεν κανω λαθος αυτα που εχω ειναι 185/60/14, αν βαλω 185/55/14 τι θα αλλαξει στο αμαξι? Θα αλλαξει συμπεριφορα / τελικη ταχυτητα / κρατημα, τι? Δεν ξερω απο ελαστικα οποτε αν μπορει καποιος να μου πει.... Και επισης, γιατι δεν μπορω να βρω στο site του F1 λαστιχα για 14αρες ζαντες? Αφου τωρα F1 φοραω...
Steve - Κυρ 16 Ιαν 2005, 11:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα θα έχεις μικρότερη συνολική διάμετρο. Το αμάξι θα κινείται πιο "γρήγορα" και το χαμηλότερο προφίλ ελαστικού θα σε βοηθήσει στις στροφές.

Φυσικά όμως έχοντας μικρότερη συνολική διάμετρο, έχεις και μικρότερη συνολική περίμετρο. Οπότε στο χιλιόμετρο θα έχεις περισσότερες περιστροφές της ρόδας, οπότε πιο γρήγορες φθορές στα κινούμενα μέρη, κλέψιμο χιλιομέτρων στο κοντέρ (όχι και σημαντικό) κλπ. Razz

Βέβαια, μην φαντάζεσαι ότι το αμάξι θα γίνει πύραυλος ή ότι θα μπαίνει στις στροφές τραίνο ή ότι θα αλλάζεις ρουλεμάν τώρα κάθε 10000 χλμ από τις "φθορές"! Confused Προχόρα άφοβα στην αλλαγή διάστασης που λες και ότι απορίες έχεις πες εδώ πάλι να τις λύσουμε Wink
Vaggelis - Δευ 17 Ιαν 2005, 09:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
όταν "πάιζεις" με την διάσταση του προφίλ, είναι φυσιολογικό κάπου να χάνεις και κάπου να κερδίζεις....

στα + βάζω την πιο "απόλυτη συμπεριφορά στις στροφές, την καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, το καλύτερο κράτημα...
στα - βάζω την αλλοίωση των χαρακτηριστικών και της συμπεριφοράς της ανάρτησης (λόγω αλλαγής βήματος), το "κοπάνημα" των αμορτισέρ
ultra-one - Δευ 17 Ιαν 2005, 16:58:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχάσατε να αναφέρετε επίσης ότι από 185/60/14 (111χιλ. ύψος) σε 185/55/14 (92χιλ. ύψος) θα χαμηλώσει το αυτοκίνητο περίπου 5 χιλιοστά, θα κοντύνουν οι ταχύτητες και θα βελτιωθούν επιταχύνσεις και ρεπρίζ. Τέλος θα αυξηθεί το σφάλμα στο ταχύμετρο και οδόμετρο και θα δίνουν πιο αισιόδοξες ένδειξεις.... Twisted evil
kavaliotis - Δευ 17 Ιαν 2005, 18:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Με το αμαξι κανω μεγαλες διαδρομες (1000χμ περιπου την βδομαδα) οποτε δεν θελω να χασω σε τελικη ταχυτητα... Αν ειναι απο 60 να παω σε 55 και να χασω τελικη, τοτε δεν το κανω. Το "κοπανημα" που λετε και η αλλη συμπεριφορα των ελαστικων τι ειναι?

Επειδη μεχρι αυριο-μεθαυριο πρεπει να τα παραγγειλω, τελικα τι να παρω? 185/60/14 ή 185/55/14? Μην ξεχναμε οτι απο την μανα του ειχε 175/65/14 αν δεν κανω λαθος αλλα εχει χρονια που ειμαι με 185/60/14 και εχω μεινει ικανοποιημενος (δεν εχω δοκιμασει 55 οποτε και δεν ξερω αν ειναι καλυτερα ή οχι για αυτο ρωταω).
Steve - Δευ 17 Ιαν 2005, 20:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Ξεχάσατε να αναφέρετε επίσης ότι από 185/60/14 (111χιλ. ύψος) σε 185/55/14 (92χιλ. ύψος) θα χαμηλώσει το αυτοκίνητο περίπου 5 χιλιοστά, θα κοντύνουν οι ταχύτητες και θα βελτιωθούν επιταχύνσεις και ρεπρίζ. Τέλος θα αυξηθεί το σφάλμα στο ταχύμετρο και οδόμετρο και θα δίνουν πιο αισιόδοξες ένδειξεις.... Twisted evil

Επειδή δε μου αρέσει αυτό που κάνεις, θα σε παρακαλέσω να δεις την απάντηση μου στον kavalioti που είναι και συγκεκριμένα το 2ο post του topic αυτού. Το μόνο που δεν αναφέρω είναι για το "χαμήλωμα".

Σύμφωνα με τον προνομιακό "Υπολογιστή διαστάσεων ελαστικών" που έχουμε (και τον έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές Wink ) έχουμε:

Συνολική Διάμετρος 185/60/14 : 577.6mm
Συνολική Διάμετρος 185/55/14 : 559.1mm

Το αμάξι (για όποιον ξέρει αφαίρεση) θα χαμηλώσει 18,5mm.

Διαφορά των 2 ελαστικών : -3%

Ένδειξη ταχύμετρου στα 100 χλμ/ώρα : 103.31

Εντάξει μέχρι εδώ?

Επειδή ο κύριος Μάκης μας ξεφούρνισε τώρα ότι είχε εκ "μαμάς" 175/65/14, καλύτερο είναι να κάνουμε την σύγκριση με αυτά. Πάμε:

Συνολική Διάμετρος 175/65/14 : 583.1mm
Συνολική Διάμετρος 185/55/14 : 559.1mm

Το αμάξι (για όποιον ξέρει αφαίρεση) θα χαμηλώσει 24mm ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ.

Διαφορά των 2 ελαστικών : -4%

Ένδειξη ταχύμετρου στα 100 χλμ/ώρα : 104.29

Σε τελική ταχύτητα δεν χάνεις τίποτα. Απλά, θα βλέπεις 200, αλλά θα χάνεις στο σφάλμα του κοντέρ, άλλα 10 χλμ περίπου. Κοπάνημα εννοούμε τους κραδασμούς που μεταφέρονται στην καμπίνα. Όσο πιο μεγάλο προφίλ, τόσο καλύτερη απόσβεση των κραδασμών έχουμε. Γι αυτό άλλωστε στα ράλλυ, στις χωμάτινες διαδρομές έχουνε λάστιχα με μεγάλο προφίλ, ενώ στις ασφάλτινες διαδρομές, βλέπεις κάτι 18" ζάντες και λάστιχο σαν φλούδα πορτοκάλι Wink

Γνώμη μου? Τί είχαμε, τί χάσαμε. Βάλε 185/55/14 Wink
volvos - Δευ 17 Ιαν 2005, 21:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
file ειχα σε κορσα και 185-55-14 και 185-60-14 μεμια κουβεντα γιατι δεν προλαβαινω να στο αναλυσω......
μην διανοηθεις να αλλαξεις σε 185-55-14
τσαμπα λεφτα παραπανω...
λιγο μικροτερο μαγουλισμα με 55 που αν εχεις αναρτηση η δεν μπαινεις σε π.χ φουρκετες μπορει και να μην το παρεις χαμπαρι...
απειροελαχιστη διαφορα επιδοσεων που ΔΕΝ θα παρεις χαμπαρι και κοπανημα παρπαπανω στα γερα μονο χαντακια
και χαμηλωμα αυτοκινητου 0.5-1ποντο που θα βλεπεις στο θολο μεγαλυτερο κενο αλλιως ουτε αυτο χαμπαρι δεν θα το παρεις...
και διαφορα 25-30χιλ δρχ....
δηλαδη πολυ ντορος για το τιποτα. χιλιες φορες παρε ενα φιλτρο π.χ με αυτα τα λεφτα.
netblaster - Τρι 18 Ιαν 2005, 00:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου μπρικι φοραει 185/60/14!!! Ενα θα πω, τα εργοστασιακα ηταν 165/70/13 και η αριθμητικη λεει οτι η πιο σωστη διασταση, χωρις να χαλασω βημα κλπ κλπ ηταν το 185/55/14!!! Δυστυχως, προτιμησα να γλιτωσω καποια χρηματα και εβαλα 185/60, σιγα τη διαφορα ειπα!!! Καταρχην, το αμαξι ψηλωσε, αλλαξα το βημα του τελικα και το ταχυμετρο εχει θετικη αποκλιση (πχ οταν δειχνει 60 παω γυρω στα 70, γενικως υπαρχει ενα ~+10km/h στην ενδειξη του οργανου)!!! Για να δω τη διαφορα μπηκα σε ενα 205 φιλου με 185/55 και με μεγαλη μου εκπληξη ειδα αξιοσημειωτη διαφορα στις επιδοσεις, οπως επισης και στις ενδειξεις!!! Λιγο καλυτερη αισθηση στο τιμονι, και ανεπαισθητη διαφορα στην ανεση!!! Για μενα καλυτερα να βαλεις το 55αρι προφιλ, κιας κανει λιγα ευρω παραπανω!!!
Για τις επιδοσεις θα πω το εξης, οταν εγω ειχα τα "μαμα" πηγαιναμε τα ιδια, πανω κατω, απο σταση και εν κινησει!!! Οταν εβαλα τα 185/60 με "ειχε" με πανω απο μισο μεχρι 1 αυτοκινητο απο σταση και εν κινησει απο δευτερες μεχρι τελικη μουφευγε πανω απο ενα αυτοκινητο!!!
Steve - Τρι 18 Ιαν 2005, 01:15:56
Θέμα δημοσίευσης:
Διαβάζοντας το post του netblaster, θυμήθηκα τότε που έβαλα ζαντολάστιχα από saxo vts στο 206 μου...

Από 195/55/15 πήγα σε 185/55/14. Στην ευθεία? Τα περισσότερα 1600άρια κλαίγανε με μαύρο δάκρυ Laughing 3,5 cm συνολική διάμετρος μικρότερη Laughing Πολύ πόνος Cool

Στις στροφές? Αν μου έφευγε λίγο το γκάζι, έψαχνα να βρώ τα μούτρα στο απέναντι χαντάκι Mad

Όταν κατεβαίνω στις κόντρες (σαν θεατής) έχω πάντα αυτά τα ζαντολάστιχα πρόχειρα μήπως και ψήνεται κανένας να τον κεράσω Cool Laughing
ultra-one - Τρι 18 Ιαν 2005, 10:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Το αμάξι (για όποιον ξέρει αφαίρεση) θα χαμηλώσει 18,5mm

9,25mm θα χαμηλώσει αφού το χαμήλωμα του αυτοκινήτου θα προέλθει από τη διάφορά της ακτίνας και όχι της διαμέτρου των ελάστικών Exclamation Cool
kavaliotis - Τρι 18 Ιαν 2005, 11:52:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο και μιας και επρεπε να τα παραγγειλω σημερα τα λαστιχα, πηρα τον λαστιχά μου και τελικα αντι για τα F1 θα βαλω τα Goodyear HydraGrip ( http://www.4troxoi.gr/news/closeup.php?id=2069&part=1 ) που μου προτεινε... Μου ειπε ειναι πολυ καλυτερα... Τι παιζει ρε παιδια? Ειναι καλα ή εκανα βλακεια επιλογη? Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Τρι 18 Ιαν 2005, 12:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Steve έγραψε:
Το αμάξι (για όποιον ξέρει αφαίρεση) θα χαμηλώσει 18,5mm

9,25mm θα χαμηλώσει αφού το χαμήλωμα του αυτοκινήτου θα προέλθει από τη διάφορά της ακτίνας και όχι της διαμέτρου των ελάστικών Exclamation Cool

Ήθελα να δοκιμάσω τις γνώσεις σου στα μαθηματικά όπως προανέφερα Cool

Ευτυχώς που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το post Wink
Manos_206Gti - Τρι 15 Μάρ 2005, 18:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
Loipon An kai den exw idea pws bgenei afto to 4% , 3% gia ta mm diaforas to piasa pantos otan eprepe na alaxw lastixa sto 106 mou pou forage 165/65/14 tou evala 185/60/14 me zanta OZ i opoia omws exei diaforetiko ofset kai ithele kati prosthikes kai telika mou evriskan oi tholoi
tronarame tis prosthikes kai kati egine , telika omws DIAFORA EIDA MONO OTAN EVALA BILSTEIN AMORTISER XAMILOMATOS ME APEX ELATHRIA KAI 195/45/15 ELASTIKA ME ZANTA SPEEDLINE mporei na exasa ligo apo ekkiniseis alla stis strofes allo prama terma gazi kai panta mesa to amaxi pote den mou efige apo tote oso gia ntaba ntouba nai exw alla entaxi otan xekinas na steiseis to amaxi afta ta exeis ypopsin

GNWMI MOU : Valtou ta 185/55/14 kala tha einai isws xtipaei ligo stis lakouves alla oxi kai para poly aplws na prosekseis na deis min tyxon vriskoun ta lastixa sta pisw ftera twn tholwn an exeis 5 atoma mesa
elias - Παρ 25 Μάρ 2005, 00:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σκέφτομαι να βάλω 15'' ζάντα. Το θέμα είναι τι διάσταση να επιλέξω. 185/55/15 ή 195/50/15. Η μαμά διάσταση είναι 175/65/14. Διαβάζω ότι με το 195/50/15 θα κοπανάει το αυτοκίνητο και θα χάσω πολύ σε επιδόσεις. Το 185/55/15 είναι πολύ πιο ακριβό και δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε ελαστικά. Τι θα προτείνατε?
Επίσης μια απορία που έχω από καιρό. Έχουμε ένα ελαστικό π.χ. 185/60/14 και το βάζουμε σε ζάντα με πλάτος 5.5'' και σε ζάντα με πλάτος 6''. Θα πατάει με την ίδια επιφάνεια στο έδαφος ή θα πατάει περισσότερο με την ζάντα με πλάτος 6''?
DRAKE - Παρ 25 Μάρ 2005, 19:32:43
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα κερδίσεις κάτι με το 185/55/15. Και εγώ τις ίδιες απορίες με σένα είχα όταν πήγα να αλλάξω λάστιχα και ζάντες. Τελικά έβαλα 195/50/15 και σου υπογράφω ότι δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά στο "κοπάνημα" σε σχέση με τα μαμά λάστιχα. Αν βάλεις κάποια ελαφριά (και ακριβή) ζάντα δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε στις επιδόσεις. Ούτε εκεί ειδα διαφορά. Το 185/55/15 η γνώμη μου είναι να μην το κοιτάξεις καθόλου, άδικα θα ψάχνεις. Περιττό να σου πώ ότι το κράτημα βελτιώθηκε αρκετά. Για την δεύτερη ερώτησή σου το ίδιο ελαστικό της ίδιας μάρκας με πλάτος 185 θα πατάει το ίδιο και σε 5,5 και σε 6άρα ζάντα. Εκεί που γίνεται η διαφορά είναι τις στροφές όπου το ελαστικό θα πατάει καλύτερα στην φαρδύτερη ζάντα λόγω της καλύτερα κατανομημένης δύναμης στα πλαϊνά του. Αν επιλέξεις 195 σου προτείνω να βάλεις 7άρα.
MEMsound - Σαβ 26 Μάρ 2005, 00:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
Να βάλεις τα 195/50.
Δες παρακάτω:

Specification..Sidewall..Radius..Diameter..Circumference.. Revs/km..Difference
185/60-14...... 111mm...... 289mm...... 578mm...... 1815mm...... 551...... 0.0%
185/55-15...... 102mm...... 292mm...... 584mm...... 1836mm...... 545...... 1,2%
195/50-15...... 98mm...... 288mm...... 576mm...... 1810mm...... 553...... -0,3%
195/45-15...... 88mm...... 278mm...... 556mm...... 1748mm...... 572...... -3.7%

Δεδομένου ότι θα βάλεις 15αρα έχουμε:

Μεταξύ των δύο 15αριων η διαφορά στο ύψος είναι μόλις 4mm (Sidewall: 102 - 98) οπότε δεν επηρεάζει αυτή το κοπάνημα. (σε σχέση με το 14αρι θα αυξηθεί το κοπάνημα όμως -9mm και -13mm αντίστοιχα).

Επίσης το κοπάνημα θα αυξηθεί αν βάλεις λάστιχα με πιο χοντρά/ενισχυμένα/σκληρά πλαινά αλλά τότε θα αυξηθεί πολύ και η πληροφόρηση στο τιμόνι καθώς και η σταθερότητα στις στροφές.

Σε επιδόσεις θα χάσεις σε σχέση με το 14αρι που έχεις τώρα αλλά το ίδιο είτε βάλει 185/55 έιτε 195/50 και αυτό γιατί με το 195 κοντένει το βήμα κατά 1,5% σε σχέση με το 185/55 και εξισσοροπεί την αύξηση του πλάτους.

Με το 195/50 θα έχεις χειρότερες εκκινήσεις από ότι με τα 14αρια αλλά σίγουρα καλύτερες από το 185/55 λόγο πιο κοντού βήματος και μεγαλύτερης πρόσφυσης όπως και ρεπρίζ (μέχρι τα 100 - 120km/h) γιατί μετά αρχίζει να επιδρά και η αεροδυναμική και τότε...

....ίσως χάσεις κάτι λίγο από τελική λόγω μεγαλύτερου πλάτους (τριβές αεροδυναμικές και κύλισης).

Όσο για το πλάτος της ζάντας για 195/50-15 και με 6,5 αρα ζάντα αλλά και με 7άρα είσαι μια χαρά (με την 6,5αρα κερδίζεις βάρος με την 7αρα έχεις καλήτερο στήριγμα του ελαστικού (λιγότερο στρέβλωμα/στραμπούλιγμα στις στροφές) = 6,5 αρα για ευθείες, 7αρα για στροφές)

Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα προβληματιζόμουν καθόλου για το κοπάνημα και θα έβαζα 195/45-15 (και ας είχα αποκλίσεις στο κοντέρ) και θα είχα:

Arrow και καλύτερο τιμόνι
Arrow και καλύτερες επιταχύνσεις
Arrow και καλύτερες ρεπρίζ σε σχέση με τα μαμά 185/60-14
Arrow και σχεδόν τις ίδιες τελικές απλά σε υψηλότερες στροφές, γιατί με 3,7% πιο κοντό βήμα ο κινητήρας μάλλον θα μπορεί να ανεβάσει περισσότερες στροφές με 5η πιο άνετα, (αλλά για αυτό το τελευταίο δεν είναι σίγουρος).

Αυτά....και ας κοπανάει (-23mm Shocked Shocked ).
Είναι και μια αφορμή για να τρέχουμε λιγότερο σε δρόμους που δεν ξέρουμε.......σε ποιά σημεία έχουν λακούβες........ Laughing Laughing Laughing
nikq - Σαβ 26 Μάρ 2005, 01:34:54
Θέμα δημοσίευσης:
Το μόνο κακό ή και καλό ανάλογα πως θα το δεις είναι ότι στην 7αρα οι μπροστινές ροδές θα βγαίνουν λιγάκι πιο έξω από τα μπροστινά φτερά (και ίσως δεν ξερώ εάν ισχύει σίγουρα λένε ότι φθείρονται πιο γρήγορα τα ρουλεμάν)
Εγώ έχω βάλει 7αρα με 195/50 σίγουρα έχει καλύτερο κράτημα(στις κλειστές στροφές μαζεύεις άνετα πιο πολλά χιλιόμετρα χωρίς να το πιέζεις ενώ νομίζεις ότι πας με πολύ λιγότερα) από τελική δεν έχασα κάτι και απο εμφάνιση Twisted evil ι
MEMsound - Σαβ 26 Μάρ 2005, 01:49:09
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
.... (και ίσως δεν ξερώ εάν ισχύει σίγουρα λένε ότι φθείρονται πιο γρήγορα τα ρουλεμάν).

Αν το offset της ζάντας είναι 28 (min 25) η διαφορά είναι πολύ μικρή και δεν έχεις επιπτώσεις στα ρουλεμάν.

nikq έγραψε:
.... Εγώ έχω βάλει 7αρα με 195/50 σίγουρα έχει καλύτερο κράτημα(στις κλειστές στροφές μαζεύεις άνετα πιο πολλά χιλιόμετρα χωρίς να το πιέζεις ενώ νομίζεις ότι πας με πολύ λιγότερα) από τελική δεν έχασα κάτι και απο εμφάνιση Twisted evil ι

Όπως ακριβώς τα λες.... Wink Wink
DRAKE - Σαβ 26 Μάρ 2005, 11:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Να βάλεις τα 195/50.
Δες παρακάτω:

Specification..Sidewall..Radius..Diameter..Circumference.. Revs/km..Difference
185/60-14...... 111mm...... 289mm...... 578mm...... 1815mm...... 551...... 0.0%
185/55-15...... 102mm...... 292mm...... 584mm...... 1836mm...... 545...... 1,2%
195/50-15...... 98mm...... 288mm...... 576mm...... 1810mm...... 553...... -0,3%
195/45-15...... 88mm...... 278mm...... 556mm...... 1748mm...... 572...... -3.7%

Δεδομένου ότι θα βάλεις 15αρα έχουμε:

Μεταξύ των δύο 15αριων η διαφορά στο ύψος είναι μόλις 4mm (Sidewall: 102 - 98) οπότε δεν επηρεάζει αυτή το κοπάνημα. (σε σχέση με το 14αρι θα αυξηθεί το κοπάνημα όμως -9mm και -13mm αντίστοιχα).

Επίσης το κοπάνημα θα αυξηθεί αν βάλεις λάστιχα με πιο χοντρά/ενισχυμένα/σκληρά πλαινά αλλά τότε θα αυξηθεί πολύ και η πληροφόρηση στο τιμόνι καθώς και η σταθερότητα στις στροφές.

Σε επιδόσεις θα χάσεις σε σχέση με το 14αρι που έχεις τώρα αλλά το ίδιο είτε βάλει 185/55 έιτε 195/50 και αυτό γιατί με το 195 κοντένει το βήμα κατά 1,5% σε σχέση με το 185/55 και εξισσοροπεί την αύξηση του πλάτους.

Με το 195/50 θα έχεις χειρότερες εκκινήσεις από ότι με τα 14αρια αλλά σίγουρα καλύτερες από το 185/55 λόγο πιο κοντού βήματος και μεγαλύτερης πρόσφυσης όπως και ρεπρίζ (μέχρι τα 100 - 120km/h) γιατί μετά αρχίζει να επιδρά και η αεροδυναμική και τότε...

....ίσως χάσεις κάτι λίγο από τελική λόγω μεγαλύτερου πλάτους (τριβές αεροδυναμικές και κύλισης).

Όσο για το πλάτος της ζάντας για 195/50-15 και με 6,5 αρα ζάντα αλλά και με 7άρα είσαι μια χαρά (με την 6,5αρα κερδίζεις βάρος με την 7αρα έχεις καλήτερο στήριγμα του ελαστικού (λιγότερο στρέβλωμα/στραμπούλιγμα στις στροφές) = 6,5 αρα για ευθείες, 7αρα για στροφές)

Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα προβληματιζόμουν καθόλου για το κοπάνημα και θα έβαζα 195/45-15 (και ας είχα αποκλίσεις στο κοντέρ) και θα είχα:

Arrow και καλύτερο τιμόνι
Arrow και καλύτερες επιταχύνσεις
Arrow και καλύτερες ρεπρίζ σε σχέση με τα μαμά 185/60-14
Arrow και σχεδόν τις ίδιες τελικές απλά σε υψηλότερες στροφές, γιατί με 3,7% πιο κοντό βήμα ο κινητήρας μάλλον θα μπορεί να ανεβάσει περισσότερες στροφές με 5η πιο άνετα, (αλλά για αυτό το τελευταίο δεν είναι σίγουρος).

Αυτά....και ας κοπανάει (-23mm Shocked Shocked ).
Είναι και μια αφορμή για να τρέχουμε λιγότερο σε δρόμους που δεν ξέρουμε.......σε ποιά σημεία έχουν λακούβες........ Laughing Laughing Laughing

Ότι είπα εν συντομία το είπες αναλυτικότατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DRAKE - Σαβ 26 Μάρ 2005, 11:36:41
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:

Εγώ έχω βάλει 7αρα με 195/50 σίγουρα έχει καλύτερο κράτημα(στις κλειστές στροφές μαζεύεις άνετα πιο πολλά χιλιόμετρα χωρίς να το πιέζεις ενώ νομίζεις ότι πας με πολύ λιγότερα) από τελική δεν έχασα κάτι και απο εμφάνιση Twisted evil ι

Ομοίως Exclamation
MEMsound - Σαβ 26 Μάρ 2005, 12:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
...Ότι είπα εν συντομία το είπες αναλυτικότατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάντα...! Wink Wink
DRAKE - Σαβ 26 Μάρ 2005, 16:08:30
Θέμα δημοσίευσης:
Να δω αν καμιά μέρα έχω ώρα και γράψω καμμιά σελίδα τόπικ τι θα γράψεις εσύ;;;;;; Laughing
MEMsound - Σαβ 26 Μάρ 2005, 20:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Να δω αν καμιά μέρα έχω ώρα και γράψω καμμιά σελίδα τόπικ τι θα γράψεις εσύ;;;;;; Laughing

εεεεεεε...........
..
.
.
.
.
Βιβλίο!!! Laughing Laughing
elias - Δευ 18 Απρ 2005, 08:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και λίγο καθυστερημένα (λόγω δουλειάς είχα καιρό να μπω στο ιντερνετ) σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τώρα κάτι άλλο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται το πλάτος του ελαστικού μου (RE720 185/60/14) που πατάει στο έδαφος, να είναι μικρότερο από άλλα αυτοκίνητα που φοράνε άλλες μάρκες ελαστικών 185/60/14. Φταίει ο σχεδιασμός του ελαστικού, φταίει το πλάτος της ζάντας ή είναι απλή οφθαλμαπάτη?
MEMsound - Δευ 18 Απρ 2005, 08:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το RE 720 είναι αρκετά "φαρδύ σε εμφάνιση" με σχετικά "τετράγωνο" πέλμα.

Η μαμά ζάντες σου όμως είναι 5,5x14 και για τον λόγο αυτό σου φαίνονται στενά.

Επίσης το 185 κλπ κλπ δεν μετριέται στο πέλμα του ελαστικού αλλά στην μέση του προφιλ.

Για τον ίδιο λόγο τα γνωστά μαμα Continental φαίνονται πιο λεπτά στα 206 XS με τις σιδερένιες 6x15 από ότι στα 206 GTI με τις αλουμινένιες 6,5x15.

Άρα περί οφθαλμαπάτης πρόκειται... Wink
elias - Δευ 18 Απρ 2005, 09:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Το RE 720 είναι αρκετά "φαρδύ σε εμφάνιση" με σχετικά "τετράγωνο" πέλμα.

Η μαμά ζάντες σου όμως είναι 5,5x14 και για τον λόγο αυτό σου φαίνονται στενά.

Επίσης το 185 κλπ κλπ δεν μετριέται στο πέλμα του ελαστικού αλλά στην μέση του προφιλ.

Για τον ίδιο λόγο τα γνωστά μαμα Continental φαίνονται πιο λεπτά στα 206 XS με τις σιδερένιες 6x15 από ότι στα 206 GTI με τις αλουμινένιες 6,5x15.

Άρα περί οφθαλμαπάτης πρόκειται... Wink

Καλά τέτοια αμεσότητα μόνο στο PSCLUB θα την βρεις!!
Και συνεχίζω. Αν βάλω τις 15 ζάντες της Peugeot (cotya) που έχουν πλάτος 6χ15 πάλι θα βλέπω ότι το πέλμα που θα πατάει στο έδαφος θα είναι μικρότερο από άλλες ζάντες με μεγαλύτερο πλάτος.
elias έγραψε:
Επίσης μια απορία που έχω από καιρό. Έχουμε ένα ελαστικό π.χ. 185/60/14 και το βάζουμε σε ζάντα με πλάτος 5.5'' και σε ζάντα με πλάτος 6''. Θα πατάει με την ίδια επιφάνεια στο έδαφος ή θα πατάει περισσότερο με την ζάντα με πλάτος 6''?

'Αρα λύθηκε η απορία που είχα.
MEMsound - Δευ 18 Απρ 2005, 10:01:59
Θέμα δημοσίευσης:
Σε σχέση με μία 6,5x15 ή μία 7x15 που είναι οι περισσότερες aftermarket θα φαίνονται πιο στενές.
Makis77 - Τρι 19 Απρ 2005, 11:33:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως όταν μέτρησα το σκονισμένο μέρος του πέλματος του μαμά Continental (δηλαδή όσο πατάει στο δρόμο) το βρήκα περίπου 16.5 εκ. Μετά μέτρησα και τα Michelin Energy 195/60 15 του 1999 που είχαμε στο Astra και τα βρήκα περίπου 18.5 εκ.
Νομίζω ότι δεν είναι θέμα εντύπωσης αλλά πραγματικότητα. Τα μαμά Continental είναι νομίζω σχεδιασμένα έτσι για οικονομία, λιγότερο θόρυβο κ.α. Πάντως η σπορ οδήγηση δεν είναι το δυνατό τους σημείο απ' ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα.
Πάντως αυτού του τύπου την σχεδίαση ακολουθούν και τα καινούρια Michelin Energy. Άλλαξαν οι γονείς μου λάστιχα στο Astra και τα καινούρια Michelin Energy 195/60 15 που έβαλαν φαίνονται και έχουν μικρότερο πλάτος πέλματος από τα προηγούμενα. Φαίνεται ότι είναι νέα μόδα για τα λάστιχα που διαφημίζονται ως οικονομικά.
MEMsound - Τρι 19 Απρ 2005, 11:49:39
Θέμα δημοσίευσης:
το "περι οφθαμλαπάτης" που έγραψα πιο πάνω αναφερόταν στα potenza.

Γενικά ισχύει αυτό που λες μιας και το αναγραφόμενο πλάτος του ελαστικού δεν αναφέρεται στο πελμα του αλλά στο πλάτος που έχει στο μέσα του προφίλ του. Wink

Έτσι το πέλμα σε ένα λάστιχο που έχει στρογγυλεμένα ακρα είναι στενότερο σε σχεση με ένα ελαστικό με πιο τετράγωνα ακρα.
STELIOS - Τρι 19 Απρ 2005, 12:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
Το ποσο παταει το πελμα εξαρταται ΚΑΙ απο τη πιεση του ελαστικου.
MEMsound - Τρι 19 Απρ 2005, 13:09:16
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Το ποσο παταει το πελμα εξαρταται ΚΑΙ απο τη πιεση του ελαστικου.

Σωστό και αυτό. Wink
Makis77 - Τρι 19 Απρ 2005, 13:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δίκιο έχεις.

Να συμπληρώσω τότε ότι οι μετρήσεις που αναφέρω πιο πάνω έγιναν με εργοστασιακές πιέσεις ελαστικών.
Δε θα μέτραγα εξάλλου ούτε με "ξεφούσκωτα" ούτε με "μπαλόνια" λάστιχα.

Προσέξτε τα μαμά Michelin Energy (όχι σε όλες τις διαστάσεις) σε μερικά καινούρια Golf και θα σας θυμίσουν λίγο από Continental σε σχήμα και πλάτος πέλματος.
Baphomet - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 10:54:05
Θέμα δημοσίευσης:

η κατάσταση του πέλματος του μπροστινου exalto 2 μου μετά από 20.000 χιλιομετρα βαρβαρης χρήσης Wink Wink Wink
Vaggelis - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 11:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=473

η κατάσταση του πέλματος του μπροστινου exalto 2 μου μετά από 20.000 χιλιομετρα βαρβαρης χρήσης Wink Wink Wink

και τα δικά μου εμπρός, είναι σε παρόμοια κατάσταση, μετά από 14.000 km
(έχουν αρχίσει και ψιλο-γλυστράνε.... όχι δραματικά όμως...)
Baphomet - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 11:16:11
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Baphomet έγραψε:
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=473

και τα δικά μου εμπρός, είναι σε παρόμοια κατάσταση, μετά από 14.000 km
(έχουν αρχίσει και ψιλο-γλυστράνε.... όχι δραματικά όμως...)

κι εμένα, μέσα στην αθήνα με τους δρόμους γυαλι εχουν αρχίσει λιγο τα χαζοσπινιαρισματα και τα abs στα αποτομα φρενα. αλλά σε επαρχία και στροφιλικια με βγαζουν ακομα ασπροπρόσωπο. Σύντομα που θα βάλω ζάντες θα τα αλλαξω και μπρος-πισω πάντως.
SnakeMJK - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 16:38:46
Θέμα δημοσίευσης:
Michelin Exalto 185/60/14
Review μετά από 28.000km

Μία πρόχειρη ανάλυση του συγκεκριμένου ελαστικού μιας κ πέρασα σχεδόν 2 χρόνια μαζί τους. Ήταν το δεύτερο σετ που φόραγα μετά τα εργοστασιακά Goodyear GT2 που "άντεξαν" 40.000χλμ παρακαλώ!
Τα λάστιχα για κάτι περισσότερο από 15.000χλμ τα αποκαλούσα εξωγήινα! Ζεστένονταν πολύ γρήγορα και κράταγαν απίστευτα, έδεναν στον δρόμο. Επίσης, δεν έκαναν καθόλου θόρυβο. Χειρόφρενα, σπινιαρίσματα δεν ακουγόταν τίποτα! Το ABS σπάνια επέμβαινε, αν εξαιρέσεις φυσικά τα φρένα πανικού! Τώρα σε διαδρομή με στροφιλίκι υπήρχαν 2 φάσεις ζεστού λάστιχου. Αν το πήγαινες γρήγορα κ με ασφάλεια, δηλαδή στα όρια της πλαγιολίσθησης, ακουγόταν ένα απλό τσιριγματάκι σαν να σου έλεγε "Λίγο ακόμα γκάζι και θα πετάξω κωλαράκι!". Αν το πήγαινες ΚΟΜΜΑΤΙΑ, στα όρια του αυτοκινήτου ίσως κ λίιιιγο παραπάνω, μετά από 3-4χλμ τα λάστιχα ακούγονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε ταχύτητες άνω των 90! Αρχίζει "το ουρλιαχτό"(!!) με το που δώσεις λίγο κλίση στο τιμόνι και τελειώνει μετά την έξοδο της στροφής.
Μειονεκτήματα, τα πολύ μαλακά πλαϊνά, τα οποία μου χουν σκιστεί 2 φορές σε απλή επαφή με πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος. Καθώς και η μηδαμινή πρόσφυση σε νερά. Ακόμα κ τα προηγούμενα μου λάστιχα ήταν καλύτερα! Τα exalto στο νερό δεν πάνε βήμα, δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους, γλιστράς με το παραμικρό.

Τα λάστιχα αντέχουν ακόμα.. 5-10 χιλιάδες χλμ προτού γίνουν εντελώς σλικ. Πάντως διέψευσαν όσουν μου είπαν στις Ροβιές (όταν είχαν μόλις 15.000χλμ) ότι σύντομα θα θέλω άλλα, διότι ακόμα κ τώρα μετά από ένα καλό ζέσταμα κρατάνε πολύ καλά και ας έχουν τα εργοστασιακά αμορτισέρ μου 68.000χλμ κακοποίησης πάνω τους. Ποιο θα είναι το επόμενο ελαστικό που θα φορέσω.. Δεν ξέρω! Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα exalto 2.. Τι λέτε;
Baphomet - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 16:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
.... Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα exalto 2.. Τι λέτε;

λέμε ναι μετά απο 20.000 συμβίωσης... Wink
SnakeMJK - Τρι 13 Σεπ 2005, 15:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
Michelin Exalto I 185/60/14 μετά από 36.000χλμ

Θα αντέξουν άραγε τις Αφίδνες;; Laughing Laughing
Ronin - Τρι 13 Σεπ 2005, 16:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ζήση,βάλτους 38-39 πίεση και όρμα όπως είσαι.Μια χαρά λογικά θα είσαι στις Αφίδνες.
MEMsound - Τρι 13 Σεπ 2005, 17:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ζήση μια χαρά είσαι για τις Αφίδνες....

Στο δρόμο... Confused Confused Confused Confused
kanelj - Τετ 14 Σεπ 2005, 05:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
σκατουλες εισαι για αφιδες αλλα τεσπα.....για 2-3 γυρους θα αντεξουν Exclamation Cool
SnakeMJK - Δευ 31 Οκτ 2005, 19:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ και 5 μέρες φοράω Michelin Exalto 2 185/60/14. Αφού πήγα μέχρι Πάπιγκο και γύρισα (1100χλμ ταξίδι και άλλα 100-150χλμ εκεί πέρα) έχω τις καλύτερες εντυπώσεις! Η περιγραφή μου με τρεις λέξεις;

Έτσι.. Βεντούζα ΒΕΝΤΟΥΖΑ!

Άνεση... Με τα exalto1 ένιωθα τρελά κοπανήματα και γενικά πάνω από τα 100χλμ/ω τα πράγματα ήταν άσχημα για τους επιβάτες. Με τα exalto2 ξεπέρναγα τα 170χλμ/ω και ήταν τα πάντα ήρεμα και άνετα!! Σαν να λειτουργεί τέλεια η ανάρτηση.

Ησυχία... Δεν το άκουσα ποτέ το λάστιχο. Μόνο όταν το ζόρισα απίστευτα πολύ στο Πάπιγκο, αλλά και πάλι ίσα ίσα που ακούστηκε (ενώ ήταν τίγκα ζεσταμένο).

Κράτημα... Δεν καταλαβαίνω πλέον τα όρια του αυτοκινήτου, πράγμα που με φοβίζει απίστευτα. Μπαίνω με ΠΟΛΛΑ και το αυτοκίνητο είναι σε ράγες. Για 1300 χλμ δεν είχα κανένα γλίστρυμα. Τόσο τρομακτικό που φοβόμουν μην έκανε κανα απότομο κάποια στιγμή και δεν μαζευόταν με τίποτα. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι έχουν περιοριστεί οι κλίσεις του αμαξώματος! Καλά, αυτό μπορεί να είναι και απ τη χαρά μου!

Ζέσταμα... Παρόλο ότι είναι λάστιχο με δείκτη ταχύτητας μέχρι τα 250χλμ/ω μπορεί να ζεσταθεί πολύ εύκολα και γρήγορα και με τα δικά μας αμαξάκια. Δεν είναι exalto1 (ζεστενόταν πριν καν ξεκινήσεις Razz ) αλλά είναι εξίσου γρήγορα. Τέλος, δείχνουν αρκετά σκληρά και δεν θα κοπούν σαν βούτηρο (βλ. exalto1) στην καθε επαφή με πεζοδρόμια.

Αυτό είναι το review μου για τα πρώτα 1.300χλμ... Το επόμενο πριν τα αλλάξω. Ελπίζω να έχω την ίδια άποψη!
tirokomos - Δευ 31 Οκτ 2005, 20:20:18
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω αν και τα εχω λιγα χιλιομετρα ακομα....ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα sport kontakt 2...χρειαζονται λιγο ζεσταμα γιατι οταν ειναι κρυα μπορουν να σε προδωσουν πολυ ευκολα...αλλα μολις ζεσταθουν,σχετικα ευκολα,το αμαξι κολλαει κυριολεκτικα στο δρομο...εχω δυστυχως και λιγους κραδασμους,ελαχιστους ευτυχως!!!!Παντως οταν με τα παιδια απο θεσσαλονικη πηγαμε στην πιστα του Αιγινιου με ενα ψηλογρηγορο γυρο για να τα ζεστανω στον δευτερο το αμαξι πηγαινε τραινο!Το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!! Wink
Vaggelis - Τρι 01 Νοέ 2005, 13:14:37
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Αυτό είναι το review μου για τα πρώτα 1.300χλμ... Το επόμενο πριν τα αλλάξω. Ελπίζω να έχω την ίδια άποψη!

Δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα μέχρι το επόμενο review σου....
Η δική μου άποψη παραμένει η ίδια με την δική σου ακόμα και μετά από 20.000 χλμ
Πιστεύω πάντως οτι στην βροχή, θα ενθουσιαστείς ακόμα περισσότερο.... Wink
nickzotos - Τετ 05 Απρ 2006, 18:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον...Ξερετε τι αμαξι εχω (οσοι δεν ξερουν 1.4 8V) και εχω 14αρες.....λοιπον...ηρθε η ωρα να βαλω μεγαλυτερες ζαντες....ε,σαν παιδι και εγω ειπα να βαλω 16αρες Very happy να λοιπουν τα σχολια ¨δεν θα πηγαινει....δεν θα εχει μπαμ και τετοια....ουτε τωρα εχει Laughing ¨...η ερωτηση ειναι.... Arrow Τι μαρκα ελαστικα να βαλω αλλα και τι διαστασεις.. Question Question

περιμενω Idea με ανυπομονεσια....Α,αν μπορειτε και μια τιμουλα βρε παιδια γιατι ποναει λιγο αυτο Confused

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας Cool
MEMsound - Πεμ 06 Απρ 2006, 00:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
Οι επιλογές είναι 2 ... η εξής μία Shocked Rolling eyes Laughing :

195/45-16 Arrow Pirelli P-Zero από τον Παντελιάδη στα 350ε

Η επιλογή 2 είναι το Yokohama Parada Spec2 σε 205/40-16 που είναι μάλλον υπερβολή για το 1,4
α) λόγω έλλειψης ισχύος
β) επειδή θέλει και μια σχετική προσοχή στο βρεγμένο = κομμένες οι "βρεγμένες υπερβολές"...
γ) το 40άρι θέλει προσοχή στις λακούβες...)

Αυτά. Cool
nickzotos - Πεμ 06 Απρ 2006, 09:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
σε ευχαριστω...οταν με το καλο θα βαλω τα ζαντονια θα εισαι ο πρωτος που θα το δει και ξερεις το λογο.. Twisted evil φυσικα θα βαφτουν λευκες....
MEMsound - Πεμ 06 Απρ 2006, 09:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
...εννοείται λευκές... Cool Cool

Όταν θα τις βρεις να μου το πεις για να βάψουμε μαζί και τις δικές μου μπας και πετύχουμε ακόμα καλύτερη τιμή.

Δεν βιάζομαι, όταν τις έχεις με ειδοποιείς. Wink Wink

υ.γ ποιες 16άρες ψάχνεις?
dimdil - Δευ 17 Απρ 2006, 12:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ρε παιδια ποια ειναι η αληθεια για τα μαμισια continental 195/55/15 Question Question ακουω διαφορα για αυτα απο κοντιγλυστρα Confused μεχρι οτι ειναι απο τα καλυτερα Shocked μιλαμε για καινουρια λαστιχα 4000 χλμ και αρκετα νορμαλ προσ λιγο γρηγορη οδηγηση Wink τι παιζει τελικα Question θα ηθελα τη γνωμη σας Razz ευχαριστω! μεχρι στιγμης ομολογω δεν εχω παραπονο Exclamation
ultra-one - Δευ 17 Απρ 2006, 13:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
dimdil έγραψε:
τελικα ρε παιδια ποια ειναι η αληθεια για τα μαμισια continental 195/55/15 Question Question ακουω διαφορα για αυτα απο κοντιγλυστρα Confused μεχρι οτι ειναι απο τα καλυτερα Shocked μιλαμε για καινουρια λαστιχα 4000 χλμ και αρκετα νορμαλ προσ λιγο γρηγορη οδηγηση Wink τι παιζει τελικα Question θα ηθελα τη γνωμη σας Razz ευχαριστω! μεχρι στιγμης ομολογω δεν εχω παραπονο Exclamation

Για τα μαμά Continental Premium Contact 195/55/ΗR15 πιστεύω πως ΟΛΟΙ μας έχουμε να πούμε τα ίδια πράγματα..........

ΥΠΕΡ:
Πολύ μικρό βάρος
Πολύ άνετη ανάρτηση
Χαμηλός θόρυβος
Χαμηλή τριβή κύλισης
Χαμηλή κατανάλωση

ΚΑΤΑ....:
Τρισάθλιο κράτημα κρύα
Μικρή διάρκεια ζωής
Μεγάλη αστάθεια στο φρενάρισμα με πολλά (πίσω)
Κακή ελκτική πρόσφυση
Πολύ μαλακά πλαϊνά
Κακό Τιμόνι και κατευθυντικότητα
Υπερθερμαίνονται εύκολα
Πολύ στενά λες και είναι 155
Ζεστά πάνε σαν ξεφούσκωτο μπαλόνι

Εν ολίγοις ΧΑΛΙΑ! Laughing Laughing Laughing Laughing

Πάντως δεν έχω ακούσει ακόμη κανένα που να έχει κάποιες απαιτήσεις και να έχει μείνει ευχαριστημένος από αυτά!!!!! Shocked
MEMsound - Δευ 17 Απρ 2006, 14:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
...Πάντως δεν έχω ακούσει ακόμη κανένα που να έχει κάποιες απαιτήσεις και να έχει μείνει ευχαριστημένος από αυτά!!!!! Shocked

Ακριβώς αυτό.
Αν τα θες απλά για να πας από το σημείο Α στο σημείο Β είναι μια χαρά.
Αν όμως θες κάτι παραπάνω απλά δεν κάνουν...

dimdil το είπες και μόνο σου:
Παράθεση:
...αρκετα νορμαλ προσ λιγο γρηγορη οδηγηση ... μεχρι στιγμης ομολογω δεν εχω παραπονο

Για χαλαρά είναι μια χαρά, για οτιδήποτε άλλο είναι Puke right Thumb Down
dimdil - Δευ 17 Απρ 2006, 17:44:31
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω παιδια Razz Razz καταλαβα Razz και κατι τελευταιο να μην σας κουραζω Embarassed υπαρχει περιπτωση αυτα της μαμας να ειναι χειροτερης ποιοτητας απο να τα παρεις απ εξω Shocked ακουγοντε διαφορα για β υλικο σε μαζικες αγορες απο εταιρειες Twisted evil και παλυ ευχαριστω! μου κανει εντυπωση και επιμενω γιατι υπαρχουν ανθρωποι που τα εμπιστευονται με κλειστα ματια Shocked τοση διαφορα αποψεων???
MEMsound - Δευ 17 Απρ 2006, 18:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιοι τα εμπιστευονται και για τι χρήση?
Δεν είναι όλα τα πράγματα για όλους.
Και τα semislick είναι τέλεια σε πρόσφυση αλλά αν τα βάλω στο αμάξι του πατέρα μου μετά από 30 λεπτά οδήγησης θα τον έχει πιάσει πονοκέφαλος από τον θόρυβο κύλισης...

Που θέλω να καταλήξω...

Σε κάθε περίπτωση για να βασιστείς στην άποψη κάποιου άλλου πρέπει να ξέρεις τα κριτήριά του.
Ένα γενικό "καλό είναι το Χ ελαστικό" δεν λέει κάτι...
Καθένας μας οδηγεί άλλωστε με τον δικό του τρόπο. Wink Wink
dimdil - Δευ 17 Απρ 2006, 19:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως υποννοεις κατι για την ηλικια μου??? Evil Evil
χαχα αστειευομαι μανθο ευχαριστω! Razz Razz Razz το πιασα!!! Multi color
MEMsound - Δευ 17 Απρ 2006, 19:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
αχαχαχα Laughing Laughing Laughing
xrisa-xs - Παρ 05 Μάϊ 2006, 11:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
1) το Σάββατο που μας πέρασε πήγα από το Φωκά μια βολτίτσα για την απαραίτητη αλλαγή μετά από 52000 χλμ συμβίωσης με τα μαμά goodyear
σε michelin pilot exalto II διαστάσεις 185/60/14

οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν άριστες αν και ένιωθα το αυτοκίνητο και το τιμόνι λιγο "βαρύ", σαν να έχουν κολλήσει οι ρόδες στο δρόμο.
δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε πιο extreme συνθήκες φρεναρίσματος και μένει και ένα ταξιδάκι να κάνω για να δω συμπεριφορές.... Cool

2) τα ελαστικά Matador τα έχετε υπόψη σας? τι λένε ????
gonakinen - Τρι 09 Μάϊ 2006, 21:15:19
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
1)

2) τα ελαστικά Matador τα έχετε υπόψη σας? τι λένε ????

Thumb Down
STELIOS - Τρι 09 Μάϊ 2006, 22:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
1) το Σάββατο που μας πέρασε πήγα από το Φωκά μια βολτίτσα για την απαραίτητη αλλαγή μετά από 52000 χλμ συμβίωσης με τα μαμά goodyear

οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν άριστες αν και ένιωθα το αυτοκίνητο και το τιμόνι λιγο "βαρύ", σαν να έχουν κολλήσει οι ρόδες στο δρόμο....

Αναμενομενο οταν βαζεις καινουρια και λιγο φαρδητερα λαστιχα.
xrisa-xs - Τετ 10 Μάϊ 2006, 14:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
ναι μάλλον Wink

λοιπόν εντυπώσεις από ταξιδάκι με τα νέα μου λάστιχα:

η πρώτη αίσθηση του "βαρύ" τιμονιού έφυγε
αθόρρυβο, κρατήματα φοβερά σε φρεναρίσματα και στροφιλίκια! ακόμα και στις στροφές της Μεγαλόπολης δεν έβγαλε "άχνα". Worthy
πολύ καλή συμπεριφορά γενικώς Thumb Left

συμπέρασμα: χρειάζομαι άμεσα ρύθμιση στα φρένα ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα σε συνδυασμό με τα λάστιχα...
elias - Πεμ 11 Μάϊ 2006, 08:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
ναι μάλλον Wink

αθόρρυβο, κρατήματα φοβερά σε φρεναρίσματα και στροφιλίκια! ακόμα και στις στροφές της Μεγαλόπολης δεν έβγαλε "άχνα". Worthy
πολύ καλή συμπεριφορά γενικώς Thumb Left

συμπέρασμα: χρειάζομαι άμεσα ρύθμιση στα φρένα ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα σε συνδυασμό με τα λάστιχα...

Αν δεν έχεις βάλε τα μεγαλύτερα αεριζόμενα φρένα από 206 1.6. Χωράνε στην 14΄ ζάντα σου και αξίζουν τα λεφτά τους.
MEMsound - Πεμ 11 Μάϊ 2006, 08:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
by the way και χωρίς να το τραβήξουμε πολύ Off-topic υπάρχουν αυτά:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=7707

Ενώ μορίς να βάλεις και τα μικρότερα 247 από 106 rallye Wink
fallen_angel82 - Σαβ 10 Ιούν 2006, 11:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα στο Φωκά και πλέον φοράω Michelin Pilot Exalto!!!!!!! Wink
Αυτό που γράφει η Χρύσα για το βαρύ τιμόνι το είδα κι εγώ, αλλά στώσιμο
θέλουν. Και φυσικά, με τη προτροπή του Μάνθου, κατέβηκα και διάσταση.
Από 195/55/15 σε 195/50/15. Θα τα δουλέψω λίγο και θα δούμε πως θα
πάνε.
MEMsound - Σαβ 10 Ιούν 2006, 11:25:03
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Thumb right
fallen_angel82 - Τετ 19 Ιούλ 2006, 12:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από μερικες εκατοντάδες χιλιόμετρα στην πόλη, ένα ταξίδι στο
Βόλο και εκδρομούλες στο Πήλιο για μπάνιο, έχω να πω τα εξής :
Η αίσθηση του βαρύ τιμονιού χάθηκε, το αμάξι επιτέλους απέκτησε μπαμ
και στις στροφές, αν και με μαμά ανάρτιση, πάει τρένο. Ειδικά στο Πήλιο
που έχει απίστευτες διαδρομές φάνηκε η διαφορά. Το μόνο κακό είναι ότι
διαβάζει πλέον κάθε λεπτομέρεια του δρόμου. Το καλό είναι ότι δεν εχει
μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα (195/50/15) στον τομέα αυτό, απλά
είναι πιο αισθητή. Πολύ καλή αγορά και για άλλη μια φορά, ευχαριστώ για την
βοήθεια. Wink
Lef205 - Τετ 19 Ιούλ 2006, 13:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
fallen_angel82 έγραψε:
Μετά από μερικες εκατοντάδες χιλιόμετρα στην πόλη, ένα ταξίδι στο
Βόλο και εκδρομούλες στο Πήλιο για μπάνιο, έχω να πω τα εξής :

Χαρη αρχησε να γραφεις κανενα χιλιομετρο! Laughing
MEMsound - Τετ 19 Ιούλ 2006, 14:03:33
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb right
elias - Δευ 02 Απρ 2007, 10:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είπαν ότι τα bridgestone re720 σταμάτησαν να παράγονται και ό,τι υπάρχει στην αγορά είναι από stock. Είναι αλήθεια?
Steve - Δευ 02 Απρ 2007, 10:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Μου είπαν ότι τα bridgestone re720 σταμάτησαν να παράγονται και ό,τι υπάρχει στην αγορά είναι από stock. Είναι αλήθεια?

Ελπίζω να μην τα αγάπησες τόσο πολύ ώστε να σου λείψουν... Smile
elias - Δευ 02 Απρ 2007, 10:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
elias έγραψε:

Ελπίζω να μην τα αγάπησες τόσο πολύ ώστε να σου λείψουν... Smile

Δυστυχώς μου άρεσαν πολύ. Τα έβαλα δύο φορές και πήγαινα για τρίτη αλλά... δεν. Απ' ότι κατάλαβα αυτό το ελαστικό ή σου αρέσει ή δεν σου αρέσει. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Μπορούν να βρουν αλλά θα είναι 1-2 χρόνων με ό,τι συνεπάγεται από αυτό.
BADGIRL - Δευ 02 Απρ 2007, 14:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΠΕΖΑΚΙ 206 1.4 XS (03) ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΟΡΑΕΙ Rolling eyes ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ Rolling eyes ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ Rolling eyes ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ Rolling eyes !!!!!ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΕΝΙΚΑ.ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!!! Smile Smile
MEMsound - Δευ 02 Απρ 2007, 14:27:00
Θέμα δημοσίευσης:
1ον.
αν μπορείς γράφε στην συνέχεια με μικρά και όχι με κεφαλαία.

2ον.
(για να μαθαίνουμε και τίποτα) πας μια βόλτα στο Πεζάκι σου και κοιτάς (από κοντα) τα λάστιχά σου πλάι και βλέπεις τι γράφουν.
Οι διαστάσεις τους είναι της ΧΧΧ/ΧΧ-XX -> πχ 195/55-15 όπου 195 το πλάτος σε χιλιοστά, 55 το ύψος (σε ποσοστό επί του πλάτους) και 15 η διάμετρος της ζάντας σου

3ον. Μας λες τι γράφει, μας λές αν θες να αλλάξεις ζάντες (ή αν το σκέφτεσαι για το μέλλον), μας λες τι θες να κάνεις με το αμαξάκι σου (πχ που κινείται, πως οδηγείς) και σε συμβουλευουμε τι επιλογές υπάρχουν.

4ον.
γίνεσαι μέλος στο PSClub και πας με την καρτούλα σου σε έναν από τους Συνεργάτες μας και παίρνεις τα λαστιχάκια σου σε πάρα πολύ καλή τιμή. Wink Wink
Road_Runner - Δευ 02 Απρ 2007, 14:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχικά να σου πω ότι σαν κλαμπ έχουμε συνεργασία με 2 καταστήματα ελαστικών, το οποίο συνεπάγεται καλύτερες τιμές.
Τώρα για να σου προτείνω δεν ξέρω καθώς ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με ελαστικά...
bruno21 - Σαβ 21 Απρ 2007, 08:39:24
Θέμα δημοσίευσης:
τι λαστιχα να βαλω 15αρα ζαντα εχω ???????????????????????????
MEMsound - Σαβ 21 Απρ 2007, 09:21:41
Θέμα δημοσίευσης:
195/50-15 exalto 2 ή yokohama s drive ή goodyear F1
Steve - Σαβ 21 Απρ 2007, 13:43:01
Θέμα δημοσίευσης:
bruno21 καλημέρα και καλωσήρθες...
bruno21 - Κυρ 22 Απρ 2007, 00:41:47
Θέμα δημοσίευσης:
kalos sas vrika paidia tora to phra to 206 foraei pano god.. f1 ala o proigoymenos exei spasei ti zanta thn eftiaxa ala exoyn spasei ta lina sto plai kai exei kanei karoubalo leo na valo exalto ta f1 san na glistane ligo

Παρακαλώ να γράφουμε μόνο με Ελληνικά και όχι με greeklish μιας και είναι πιο ευανάγνωστα.

Idea Arrow http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25 Wink

Εκ της MOD Team
MEMsound

mikerrgp - Κυρ 22 Απρ 2007, 11:44:56
Θέμα δημοσίευσης: ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 206 1.4
ΤΟ 175/65R14 ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 584 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΙ 6Χ15 ΜΕ 27ΕΤ ΖΑΝΤΕΣ Κ 195/50R15 MICHELIN PE2 ΤΡΕΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Κ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ........ :

Παρακαλώ να γράφουμε μόνο με μικρά και όχι με κεφαλαία.

Idea Arrow http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25 Wink

Εκ της MOD Team
MEMsound

elias - Δευ 23 Απρ 2007, 07:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
Από 175/65/14 σε 195/50/15 υπολόγισε παραπάνω στην κατανάλωση 0,5 λίτρα στα 100 km. Τελική κάνα 10 km λιγότερο. Αισθητή μείωση στις επιδόσεις που αν δεν έχεις κάποια βελτίωση θα απογοητευτείς. Ξέχασε ρεπρίζ με 5η. Με A/C on τα πράγματα χειροτερεύουν. Αλλά κράτημα, φρενάρισμα και οδική συμπεριφορά σε άλλο επίπεδο. Εγώ προτείνω διάσταση 185/55/15 σαν ενδιάμεση λύση. Έχω βρει τα Toyo T1R με 310 ευρώ σ'αυτην την διάσταση και μάλλον θα τα βάλω προσεχώς.
MEMsound - Δευ 23 Απρ 2007, 08:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
προς γνώση και (αν θέλετε) "συμμόρφωση"

Κώδικας:
Specification  Sidewall  Radius  Diameter  Circumference    Revs/km  Difference
175/65-14         114mm   292mm     583mm         1832mm        546        0.0%
195/45-15          88mm   278mm     556mm         1748mm        572       -4.6%
195/50-15          98mm   288mm     576mm         1810mm        553       -1.2%
185/55-15         102mm   292mm     584mm         1836mm        545        0.2%

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Wink
bruno21 - Δευ 23 Απρ 2007, 19:59:02
Θέμα δημοσίευσης:
re magkes pls help exo blexei tora phra to 206 1,4 xs mono exatmisei exei pano foraei 195/50/15 ta exalto mou eipan oti einai dekths v opos kai ta yokomaha ta sdrivre ara feloun gkazi gia na zestafoun tora vlepo to 185/55/15 einai kalytero ti na valo???????????

Θα σε παρακαλέσω να γράφεις μόνο με Ελληνικά και όχι με greklish.
Arrow http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25
Εκ της MOD Team
MEMsound

elias - Τρι 24 Απρ 2007, 10:59:13
Θέμα δημοσίευσης:
bruno21 έγραψε:
re magkes pls help exo blexei tora phra to 206 1,4 xs mono exatmisei exei pano foraei 195/50/15 ta exalto mou eipan oti einai dekths v opos kai ta yokomaha ta sdrivre ara feloun gkazi gia na zestafoun tora vlepo to 185/55/15 einai kalytero ti na valo???????????

Επειδή το πήρες μεταχειρισμένο κοίτα στην πόρτα του οδηγού την μαμά διάσταση των ελαστικών που είχε το αυτοκίνητο όταν αγοράστηκε. Αν είχε 175/65/14 θα πας αναγκαστικά σε 195/50/15 ή 185/55/15. Το πιο θα επιλέξεις είναι καθαρά δικό σου θέμα. Τι θες περισσότερο? Κράτημα ή επιδόσεις? Μεταξύ των δύο για καλύτερο κράτημα επέλεξε το 195/50/15 και για καλύτερες επιδόσεις το 185/55/15. Η διαφορά στην τιμή μην σε απασχολεί και πολύ γιατί με τον καιρό έρχεται στα ίδια, καθώς το 195/50/15 καίει περισσότερο.
Τώρα για τον δείκτη V δυστυχώς είναι μονόδρομος για τα καινούρια καλά ελαστικά. Το αν θα ζεσταθούν είναι πιστεύω καθαρά υποκειμενικό ανάλογα τις διαδρομές και τη χρήση που κάνεις.
Να γράφεις με μικρά Ελληνικά γράμματα.
bruno21 - Τρι 24 Απρ 2007, 21:31:31
Θέμα δημοσίευσης:
οκ συγνωμη και ευχαριστω
B.M-SPORT - Τετ 25 Απρ 2007, 11:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
bruno21 έγραψε:

Επειδή το πήρες μεταχειρισμένο κοίτα στην πόρτα του οδηγού την μαμά διάσταση των ελαστικών που είχε το αυτοκίνητο όταν αγοράστηκε. Αν είχε 175/65/14 θα πας αναγκαστικά σε 195/50/15 ή 185/55/15. Το πιο θα επιλέξεις είναι καθαρά δικό σου θέμα. Τι θες περισσότερο? Κράτημα ή επιδόσεις? Μεταξύ των δύο για καλύτερο κράτημα επέλεξε το 195/50/15 και για καλύτερες επιδόσεις το 185/55/15. Η διαφορά στην τιμή μην σε απασχολεί και πολύ γιατί με τον καιρό έρχεται στα ίδια, καθώς το 195/50/15 καίει περισσότερο.
Τώρα για τον δείκτη V δυστυχώς είναι μονόδρομος για τα καινούρια καλά ελαστικά. Το αν θα ζεσταθούν είναι πιστεύω καθαρά υποκειμενικό ανάλογα τις διαδρομές και τη χρήση που κάνεις.
Να γράφεις με μικρά Ελληνικά γράμματα.

Εγω σε xsara 1.4 που φορεσα και τις δυο διαστασεις μπορω να πω, πως το 195/50 R15 ειναι πολυ μπροστα απο το 185/55 R15 δηλ. σε κρατημα, σε τιμη και δεν εχουν καμια ιδιαιτερη διαφορα στο θεμα ανεση και στις επιδοσεις, ισα ισα εχεις λιγο (ανεπαισθητο φυσικα) καλυτερη επιταχυνση.
Σχετικα με τον δεικτη V και εγω ανησυχουσα στην αρχη αλλα μη σε απασχολει αν εχεις κιολας και την σωστη πιεση ολα ΟΚ.
Φοραω Michelin Pilot 2, θελει λιγο προσοχη στα πρωτα χιλιομετρα αλλα νομιζω ολα τα ελαστικα ανεξαρτιτος δεικτη στα πρωτα χιλιομετρα θελουν προσοχη.
Τελος, αν εχεις την 175/65 R14 ειναι πολυ καλη διασταση για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου αν κιολας δεν εχεις αλλαξει και αναρτηση..
mikerrgp - Κυρ 29 Απρ 2007, 23:27:34
Θέμα δημοσίευσης: λαστιχα 206 1.4
ναι ειναι αληθεια εδω κ περιπου ενα χρονο εχει ερθει το er 300 turanza πολυ καλυτερο κ πιο μαλακο ασιμετρο κ επιτελους αθορυβο
nOkpos - Δευ 30 Απρ 2007, 13:13:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: λαστιχα 206 1.4
mikerrgp έγραψε:
ναι ειναι αληθεια εδω κ περιπου ενα χρονο εχει ερθει το er 300 turanza πολυ καλυτερο κ πιο μαλακο ασιμετρο κ επιτελους αθορυβο

απο οτι βλεπω παντος το turanza για να πεις οτι παταει καλα το αυτοκινητο θελει καλο ζεσταμα δλδ μεσα στην πολη κανω πατιναζ!
BADGIRL - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 15:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα σε ολους!!θελω να αλλαξω λαστιχα στο πεζακι μου και πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν 270,00€ για λαστιχα bridgestone ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση. ειναι πολλα??? Rolling eyes ειναι λιγα?? Rolling eyes οι διαστασεις ειναι 185/60/14
MEMsound - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 16:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
για λάστιχα+ζυγοστάθμιση (πάνε μαζί αυτά) + ευθυγράμμιση (που είναι κάτι τελείως διαφορετικό και έχει να κάνει με την γεωμετρία του αυτοκινήτου και όχι με τους τροχούς του) τα 270ε είναι μια χαρά.

αρκεί να είσαι σίγουρη ότι θα σου κάνουν τα παραπάνω και όχι τα πρώτα 2....
Steve - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 16:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μας είπες την διάσταση για να σου πούμε για τα 270 αν είναι καλά Smile
MEMsound - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 16:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
χρειάζεσαι γυαλιά... Laughing Laughing Laughing Laughing
plaketokofths - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 16:44:33
Θέμα δημοσίευσης:
ανάλογα το μοντέλο το οποίο δεν αναφέρεις.(των bridgestone εννοώ)
Steve - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 16:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Και εσύ χρειάζεσαι σφαλιάρες στον ποπούλη για να μην βάζεις τις διαστάσεις μετά Smile

Σχετικά καλή είναι η τιμή πάντως...
STELIOS - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 17:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
BADGIRL έγραψε:
καλησπερα σε ολους!!θελω να αλλαξω λαστιχα στο πεζακι μου και πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν 270,00€ για λαστιχα bridgestone ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση. ειναι πολλα??? Rolling eyes ειναι λιγα?? Rolling eyes οι διαστασεις ειναι 185/60/14

plaketokofths έγραψε:

Σε διασταση 185/60/14 το συνηθεστερο ειναι τα RE 720
http://www.fokas-tyres.gr/popup/bridgestone-re720.htm

Παντως η τιμη ειναι καλη για ΟΛΑ αυτα. Αν σκεφτεις πως στην αγορα η ευθηγραμηση παει 25-30 ευρω, τοτε τα λαστιχα ~240 ειναι φυσιολογικα γι'αυτη τη διασταση (ζηγοσταθμιση ειναι ΠΑΝΤΑ μεσα στην τιμη των καινουριων ελαστικων).
Το πολυ πολυ να χρεωσουν αλλο ενα δεκαρικο ΑΝ χρειαζονται αλλαγη οι βαλβιδες.
MEMsound - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 17:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Και εσύ χρειάζεσαι σφαλιάρες στον ποπούλη για να μην βάζεις τις διαστάσεις μετά Smile

Σχετικά καλή είναι η τιμή πάντως...

παλικάρι μου δεν συμπλήρωσα τίποτα εγώ. Wink

ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως...

θα συμφωνήσω 99% με τον Στέλιο με την διαφορά (= το 1% Laughing )ότι έχω ακούσει μέχρι και 70ε για ευθυγράμμιση...

άρα για ΟΛΑ αυτά τα 270 είναι καλά... αρκεί οχι μόνο να σου πουν ότι θα τα κάνουν αλλά να κάνουν κιόλλας... Wink
BADGIRL - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 22:17:41
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Turanza ER300 ειναι το μοντελο. ειναι ψιλογνωστος και μου ειπε οτι μου εχει κανει καλυτερη τιμη και σιγουρα Question Question Question θα μου κανει και ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση.
elias - Παρ 04 Μάϊ 2007, 07:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως να ξέρεις πως το Turanza ER300 δεν είναι και πολύ σπορ ελαστικό. Σε σχέση με το RE720 είναι πολύ πίσω σε οδική συμπεριφορά.
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 08:54:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ε... νταξ... για τις απαιτήσεις της Κωνσταντίνας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάει σε κάτι παραπάνω από αυτό το λάστιχο που επέλεξε Smile
elias - Παρ 04 Μάϊ 2007, 09:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Α μην το λες αυτό Σταύρο. Έχω πετύχει αρκετές κοπέλες που το πατάνε το γκάζι.
Τα Toyo T1-R τα έχει δοκιμάσει κανείς? Στην διάσταση 185/55/15 που θέλω έχουν 100 ευρώ λιγότερο σε σχέση με Michelin PE2 και Yokohama s-drive και φοβάμαι μήπως δεν αξίζουν.
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 10:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:

Το να το πατάνε όμως με το 185/60/14 στον δρόμο... είναι λίιιγο επικίνδυνο, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή λέξη Smile Εκτός κι αν μιλάμε για χώμα, οπότε πάσο.

Για εμένα, όχι δεν αξίζουν τα Τ1 Cool
BADGIRL - Παρ 04 Μάϊ 2007, 11:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
elias έγραψε:

Το να το πατάνε όμως με το 185/60/14 στον δρόμο... είναι λίιιγο επικίνδυνο, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή λέξη Smile Εκτός κι αν μιλάμε για χώμα, οπότε πάσο.

Για εμένα, όχι δεν αξίζουν τα Τ1 Cool

οτι το παταω το παταω Wink απλα μου ειπαν οτι επειδη ειμαι νεα οδηγος οτι αυτα ειναι πολυ καλα και σταθερα.μηπως νομιζουν οτι παω με 10 Question Question .γιατι ειναι επικινδυνο Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 11:48:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας που είσαι Αθήνα, την άλλη βδομάδα που θα κατέβω με το καλό, θα ήθελα να δώ πόσο το πατάς... Wink
BADGIRL - Παρ 04 Μάϊ 2007, 11:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Μιας που είσαι Αθήνα, την άλλη βδομάδα που θα κατέβω με το καλό, θα ήθελα να δώ πόσο το πατάς... Wink

αμεσως εσυ μην χασεις Very happy Very happy γιατι ειναι επικινδυνο θα μου πεις? Rolling eyes Rolling eyes
SnakeMJK - Παρ 04 Μάϊ 2007, 12:08:12
Θέμα δημοσίευσης:
No offence, αλλά δεν έχω πετύχει ποτέ γυναίκα να οδηγάει γρήγορα. Εδώ είναι σπάνιο το φαινόμενο να οδηγάει κανονικά! Very happy Very happy Very happy
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 12:15:39
Θέμα δημοσίευσης:
BADGIRL έγραψε:
Steve έγραψε:

αμεσως εσυ μην χασεις Very happy Very happy γιατι ειναι επικινδυνο θα μου πεις? Rolling eyes Rolling eyes

Και να σου πω θα αλλάξει κάτι?

Απλά θέλω να δω τον ορισμό του "το πατάω" από την δική σου άποψη.
xrisa-xs - Παρ 04 Μάϊ 2007, 12:30:01
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
No offence, αλλά δεν έχω πετύχει ποτέ γυναίκα να οδηγάει γρήγορα. Εδώ είναι σπάνιο το φαινόμενο να οδηγάει κανονικά! Very happy Very happy Very happy

και ακόμα πιο σπάνιο να οδηγεί άντρας κανονικά! μα που κρύβεστε όλοι οι χεράδες Rolling eyes Razz

none taken Wink
BADGIRL - Παρ 04 Μάϊ 2007, 12:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

ενταξει δεν παω και στα λιμανακια Wink αλλα δεν παω και σαν κοτα.μ αρεσει να τρεχω γενικα απλα επειδη ειμαι καινουργια οδηγος ειμαι λιγο κρατημενη σε καποιες φασεις Wink
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 16:19:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ησυχία παρακαλώ...

Ξέρω πως όλοι περιμένουμε με αγωνία την Κωνσταντίνα να μας γράψει τις εντυπώσεις της, όμως αυτή τη στιγμή περνάει τα καινούρια της λάστιχα...

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Αμήν.

Rotfl
MEMsound - Παρ 04 Μάϊ 2007, 16:21:28
Θέμα δημοσίευσης:
Η διάσταση 185/60-14 είναι μια χαρά...
Με σωστή πίεση θα δουλέψει.
Επίσης το 60άρι προφίλ επιτρέπει στο ελαστικό να είναι προοδευτικό (ή έστω πιο προοδευτικό από ένα πχ 195/50)
Προοδευτικό σημαίνει ότι γλυστράει ομαλά, πιο νωρίς από ότι ένα ίδιο ελαστικό χαμηλότερου προφίλ, πράγμα που έναν λιγότερο έμπειρο (ή και άπειρο) οδηγό θα τον βοηθήσει και δεν θα τον φοβήσει.
Το να κρατάει ένα λάστιχο πολύ καλά και στο όριο να ξεκολλάει απότομα ΔΕΝ είναι καλό για έναν μη έμπειρο/νέο οδηγό που θα φοβηθεί την στιγμή εκείνη και το πιο πιθανό είναι να μην ξέρει τι να κάνει..
Αντίθετα μια γενικώς προοδευτική συμπεριφορά (με σαφώς χαμηλότερα όρια) σε "κόβει" εγκαίρως και δεν κάνεις υπερβολές...

Επίσης το Τ1Ρ έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ καλό ελαστικό και έχει και μια χαρά τιμή γενικώς.
nickzotos - Παρ 04 Μάϊ 2007, 16:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
No offence, αλλά δεν έχω πετύχει ποτέ γυναίκα να οδηγάει γρήγορα.

οποτε θες να σε παει μια φιλη μου βολτα με οποιοδηποτε αμαξι και να μου πεις...της δινω το δικο μου και ξερω...θα χασεις την μπαλα..αστο καλυτερα..οι γυναικες δεν νοιωθουν φοβο Cool
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 17:49:32
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλω εγώ, αλλά είμαι Λάρισα Sad

MEMsound έγραψε:
Επίσης το Τ1Ρ

Ξέχασες να πατήσεις το alt shift ή εννοείς διαφορετικό λάστιχο?
MEMsound - Παρ 04 Μάϊ 2007, 17:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
ξέχασα να πατήσω...
Τ1R εννοούσα... Wink
BADGIRL - Παρ 04 Μάϊ 2007, 22:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ησυχία παρακαλώ...

Ξέρω πως όλοι περιμένουμε με αγωνία την Κωνσταντίνα να μας γράψει τις εντυπώσεις της, όμως αυτή τη στιγμή περνάει τα καινούρια της λάστιχα...

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Αμήν.

Rotfl

κοροιδευεις ετσι?οκ θα τα πουμε Evil .λοιπον τα εβαλα και ειναι πολυ ωραια τα touranza ER300.230,00€ εσκασα αλλα μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη τιμη γενικα.αυτο που μ αρεσει περισσοτερο σε αυτα τα λαστιχα ειναι οτι εχουν χρωματακια ναι μην γελατε εχουν μια κοκκινη μια πρασινη μια κιτρινη και μια μπλε γραμμουλα γυυυυυρω γυυυυυυρω απο το λαστιχο Laughing Laughing Laughing πολυ μ αρεσουν τα χρωματακια

(πλακα κανω μην αρχισετε να με κραζετε Wink)
sod - Παρ 04 Μάϊ 2007, 22:51:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θελω να ρωτησω ποσο καλη ειναι αυτη η εποχη για να αλαξει κανειs λαστιχα οταν στην προκειμενη περιπτωση νιωθει πωs δεν εχει καλη προσφυση με τα υπαρχον λαστιχα!!!
BADGIRL - Παρ 04 Μάϊ 2007, 23:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα ειναι η χειροτερη εποχη απο οτι μου εχουν πει απλα το πηρα τωρα το τουτου μεταχειρισμενο και για να καταλαβεις ποσο χαλια ηταν τα πραγματα το αυτοκινητο ειχε πανω του τρεις διαφορετικες μαρκες ελαστικων και ηταν φαγωμενα αρκετα οποτε θεωρησα οτι ηταν αναγκαιο να αλλαξω τωρα.
Miltellas - Παρ 04 Μάϊ 2007, 23:44:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Η διάσταση 185/60-14 είναι μια χαρά...
Με σωστή πίεση θα δουλέψει.
Επίσης το 60άρι προφίλ επιτρέπει στο ελαστικό να είναι προοδευτικό (ή έστω πιο προοδευτικό από ένα πχ 195/50)
Προοδευτικό σημαίνει ότι γλυστράει ομαλά, πιο νωρίς από ότι ένα ίδιο ελαστικό χαμηλότερου προφίλ, πράγμα που έναν λιγότερο έμπειρο (ή και άπειρο) οδηγό θα τον βοηθήσει και δεν θα τον φοβήσει.
Το να κρατάει ένα λάστιχο πολύ καλά και στο όριο να ξεκολλάει απότομα ΔΕΝ είναι καλό για έναν μη έμπειρο/νέο οδηγό που θα φοβηθεί την στιγμή εκείνη και το πιο πιθανό είναι να μην ξέρει τι να κάνει..
Αντίθετα μια γενικώς προοδευτική συμπεριφορά (με σαφώς χαμηλότερα όρια) σε "κόβει" εγκαίρως και δεν κάνεις υπερβολές...

Επίσης το Τ1Ρ έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ καλό ελαστικό και έχει και μια χαρά τιμή γενικώς.

Η μόνη σωστή απάντηση πανάθεμά με! Βοηθείστε ρε τους νέους οδηγούς! Λες και δεν τα ξέρετε...
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 23:45:40
Θέμα δημοσίευσης:
BADGIRL έγραψε:
κοροιδευεις ετσι?οκ θα τα πουμε Evil .

Εγώ φταίω που τους έβαλα να προσεύχονται να πάνε όλα καλά Evil

BADGIRL έγραψε:
λοιπον τα εβαλα και ειναι πολυ ωραια τα touranza ER300.230,00€ εσκασα αλλα μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη τιμη γενικα.

Με γειά και καλοπάτητα!

BADGIRL έγραψε:
αυτο που μ αρεσει περισσοτερο σε αυτα τα λαστιχα ειναι οτι εχουν χρωματακια ναι μην γελατε εχουν μια κοκκινη μια πρασινη μια κιτρινη και μια μπλε γραμμουλα γυυυυυρω γυυυυυυρω απο το λαστιχο Laughing Laughing Laughing πολυ μ αρεσουν τα χρωματακια

Βγάλτα μια φωτογραφία γιατί σε 500 χλμ το πολύ θα έχουν κάνει φτερά οι γραμμούλες Razz
BADGIRL - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 00:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
BADGIRL έγραψε:
κοροιδευεις ετσι?οκ θα τα πουμε Evil .

Εγώ φταίω που τους έβαλα να προσεύχονται να πάνε όλα καλά Evil

BADGIRL έγραψε:
λοιπον τα εβαλα και ειναι πολυ ωραια τα touranza ER300.230,00€ εσκασα αλλα μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη τιμη γενικα.

Με γειά και καλοπάτητα!

BADGIRL έγραψε:
αυτο που μ αρεσει περισσοτερο σε αυτα τα λαστιχα ειναι οτι εχουν χρωματακια ναι μην γελατε εχουν μια κοκκινη μια πρασινη μια κιτρινη και μια μπλε γραμμουλα γυυυυυρω γυυυυυυρω απο το λαστιχο Laughing Laughing Laughing πολυ μ αρεσουν τα χρωματακια

Βγάλτα μια φωτογραφία γιατί σε 500 χλμ το πολύ θα έχουν κάνει φτερά οι γραμμούλες Razz

εισαι πολυ αστειος Laughing δεν θα ερθεις αθηνα θα δεις τι εχεις να παθεις Laughing Laughing
vinman - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 01:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Δεν έχεις πετύχει την γυναίκα μου με το 407 να πηγαίνει στην Εθνική διακοσαρισμένη..... Shocked
Όταν το είδα έπαθα κάτι... Shocked Laughing
BADGIRL - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 01:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

Δεν έχεις πετύχει την γυναίκα μου με το 407 να πηγαίνει στην Εθνική διακοσαρισμένη..... Shocked

πες τα γιατι νομιζουν οτι ολες ειμαστε ιδιες αλλα δεν ειμαστε Wink
Touristas - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 07:36:12
Θέμα δημοσίευσης:
BADGIRL έγραψε:
vinman έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

Τι δικιά μου γυναίκα να δεις που μου κάνει και κόντρες όταν παίρνει το 307 Rolling eyes
Steve - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 08:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:

Ουυυ καγκουριές! ουυυ ευθειακιοοικογένεια! Ουυυ! Silly
BADGIRL έγραψε:
εισαι πολυ αστειος Laughing δεν θα ερθεις αθηνα θα δεις τι εχεις να παθεις Laughing Laughing

Πάρε σειρά γιατί θέλουν να με δείρουν κιάλλοι μόλις κατέβω Αθήνα Rolling eyes Sad
Touristas έγραψε:
Τι δικιά μου γυναίκα να δεις που μου κάνει και κόντρες όταν παίρνει το 307 Rolling eyes

Που να μην της έπαιρνες και το 107 για να ηρεμίσει... Silly
vinman - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 09:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
BADGIRL έγραψε:
vinman έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

...να τις βάλουμε μία μέρα και τις δύο να κοντραριστούν... Silly Laughing Laughing Laughing
Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα,ο Μάνθος έκανε πολύ καλή ανάλυση για το συγκεκριμένο ελαστικό... Wink
bob sponge - Τρι 08 Μάϊ 2007, 00:30:35
Θέμα δημοσίευσης:
παιιδιά γνωρίζει κανείς κάτι για τα λαστιχα τησ ΝΕΧΕΝ και συγκεκριμένα για το Ν2000?
Miltellas - Τρι 08 Μάϊ 2007, 01:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ρίξτε μια ματιά στα UHP ελαστικά της EP-Tyres (Ινδονησία). Συγκεκριμένα, μας αφορούν τα ACCELERA. Τα εισάγει εδώ και λίγους μήνες ο Ανδρεαδάκης (RECORD, AL-KO, ICER κλπ). Δεν έχω βρει ακόμη κάποιον να τα δοκίμασε. Ειδικά στις μεγάλες διαστάσεις οι τιμές είναι πολύ καλές.
abaleo - Τετ 22 Αύγ 2007, 15:40:30
Θέμα δημοσίευσης: λάστιχο για τα 75 αλόγατα
τελικά σε λάστιχο 185/60/14 για το φτωχό πλην τίμιο 1.4 8v ποια είναι η ετυμηγορία;
Τα δύο πιο προωθούμενα στην αγορά Michelin Energy και Bridgestone ER300 πρέπει να είναι καλά λάστιχα αλλά ικανοποιούν για το κάτι παραπάνω;;;
Αν ανέβουμε κατηγορία, στα Pilot Exalto 2, θα ταιριάζουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή θα είναι υπερβολικά;
Όσον αφορά τα yokohama (s ή c-drive?) έχω ακούσει και τις 2 πλευρές: καλύτερη επιλογή, σχέση ποιότητας/τιμής, δίνουν το κάτι παραπάνω αλλά από την άλλη: ξεραίνονται γρήγορα - γλυστράνε - δεν αξίζουν και γενικά θάψιμο (κυρίως από λαστιχάδες...)
ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ! Confused
xrisa-xs - Τετ 22 Αύγ 2007, 16:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:

οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν άριστες αν και ένιωθα το αυτοκίνητο και το τιμόνι λιγο "βαρύ", σαν να έχουν κολλήσει οι ρόδες στο δρόμο.
δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε πιο extreme συνθήκες φρεναρίσματος και μένει και ένα ταξιδάκι να κάνω για να δω συμπεριφορές.... Cool

KAI
xrisa-xs έγραψε:

αθόρρυβο, κρατήματα φοβερά σε φρεναρίσματα και στροφιλίκια! ακόμα και στις στροφές της Μεγαλόπολης δεν έβγαλε "άχνα".
πολύ καλή συμπεριφορά γενικώς

KAI
fallen_angel82 έγραψε:
Πήγα σήμερα στο Φωκά και πλέον φοράω Michelin Pilot Exalto!!!!!!! Wink
Αυτό που γράφει η Χρύσα για το βαρύ τιμόνι το είδα κι εγώ, αλλά στώσιμο
θέλουν
. Και φυσικά, με τη προτροπή του Μάνθου, κατέβηκα και διάσταση.
Από 195/55/15 σε 195/50/15. Θα τα δουλέψω λίγο και θα δούμε πως θα
πάνε.

ελπιζω να βοήθησα λιγάκι Wink
Miltellas - Τετ 22 Αύγ 2007, 17:41:06
Θέμα δημοσίευσης: Re: λάστιχο για τα 75 αλόγατα
abaleo έγραψε:
τελικά σε λάστιχο 185/60/14 για το φτωχό πλην τίμιο 1.4 8v ποια είναι η ετυμηγορία;

Δε νομίζω να βρεις καλύτερη επιλογή από το PILOT EXALTO για την διάστασή σου. Ίσως το AVON ZV3 που είναι οικονομικότερο του EXALTO αλλά αξίζει τα λεφτά του (ισχύει γενικά για τα AVON). Το EXALTO από την άλλη είναι και περισσότερο σπορ (βγαίνει και σε V σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι τέτοιο).
STELIOS - Τετ 22 Αύγ 2007, 17:50:47
Θέμα δημοσίευσης: Re: λάστιχο για τα 75 αλόγατα
Εγω θα σε συμβουλευα να κανεις το βημα και να ανεβεις κατηγορια, στα Pilot Exalto 2 (εξαλου η διαφορα στη τιμη δεν ειναι και τοοοσο μεγαλη).
Χωρις αυτο να συμαινει πως τα c-drive δεν ειναι επισης πολυ καλα ελαστικα και σε λογικη τιμη (στη διασταση που αναφερεις).
Την τελευταια φορα που αλλαξα λαστιχα (στο Φωκα) ειχαμε μια συζητηση και η επαγγελματικη του αποψη ηταν πως σε αυτα τα λεφτα (~250-260 ευρω), τα C-drive ηταν η καλητερη επιλογη. Ομως η μακραν καλητερη επιλογη (σε διασταση 185/60/14) ειναι τα Exalto 2, φυσικα με το αναλογο τιμημα (~280 ευρω).
Απο εμπειρια θα σου πω: ειχα τα Εxalto 1 σε 185/55/15, τα Exlato 2 σε 195/50/15 και τωρα εχω παλι Exalto 2 σε 185/60/14.
Με τα Exalto 1 εμεινα απολυτα ευχαριστημενος γι'αυτο και δοκιμασα και τα Ex. 2. Ομως σε διασταση 195/50/15 ηταν λιγακι υπερβολικα για το χαρακτηρα του αυτοκινητου (1.4 8ν). Φετος που αλλαξα, ημουν στο διλημα μεταξυ c-drive και Exalto 2 και επικρατησαν τα Michelin κυριος λογο προϊγουμενης εμπειριας, αλλα και επιροης απο την εμπλοκη της σε αγωνες.
Παντως τα δικα μου συμπερασματα ειναι:
1) Η τελεια διασταση για το 1400 με 15αρα ζαντα ειναι 185/55/15 αλλα με απαγορευτικο κοστος (~400 ευρω Confused )
2) Τα 195/50/15 ενω εχουν προσιτη τιμη (~270 ευρω) παραειναι φαρδια και χαμηλοπροφιλα αν και σε συνθικες πιστας (GTCC) ηταν ΑΨΟΓΑ!!!
3) Τα 185/60/14 (~280 ευρω) ειναι ιδανικα για συνθικες καθημερινης οδηγησης με "αγωνηστικες αναλαμπες" που και που, το μειων ειναι το μεγαλητερο προφιλ οπου ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ σε χαμηλο (195/50/15) σε ψιλοτρομαζει αρχικα λιγο σε αισθηση οταν πιεζεις.
abaleo - Τετ 22 Αύγ 2007, 18:44:18
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον σας!
με "μπριζώσατε" τώρα και μάλλον θα το τολμήσω... όμως το μόνο που φοβάμαι είναι ο πολύ υψηλός δείκτης ταχύτητας των Exalto (V=240km/h) που δεν ταιριάζει με τις δυνατότητες του κινητήρα...
Miltellas - Τετ 22 Αύγ 2007, 19:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ψαρώνεις από τον δείκτη. Περισσότερο δείχνει την φιλοσοφία κατασκευής του αφού πατάει με το ένα πόδι γερά στην υψηλή κατηγορία Ultra High Performance (το προηγούμενο Exalto ήταν High Performance). Αυτό το ελαστικό μοιάζει να φτιάχτηκε προορισμένο για τα γρήγορα "μικρά" σπορ (για εμάς). Σαν κατασκευή μοιάζει περισσότερο σε UHP παρά σε HP, ενώ απευθύνεται στην αγορά των HP. Έξυπνα η Michelin έριξε ένα ελαστικό νικητή από τα αποδυτήρια σε μία κατηγορία που αποδεικνύεται απροετοίμαστη να προσφέρει κάτι αντίστοιχο επί του παρόντος.
Πιο συγκεκριμένα για τον δείκτη ταχύτητας έχω πρακτική προσωπική απόδειξη: Κάποτε είχα κάτι Pirelli P7000 195/50/15 82W... απίθανο ελαστικό ζεστό, ασφαλέστατο κρύο, σε στεγνό και βροχή. Κρίμα που το σταμάτησαν και πλέον η Pirelli δεν έχει κάτι ισάξιο σε 195/50/15 για τους σκληροπυρηνικούς μεν αλλά που εξακολουθούν να τα θέλουν όλα (το P7 είναι πολύ καλό ελαστικό αλλά συγκριτικά μισή κατηγορία κάτω, κάπου μεταξύ HP και UHP, εκεί που είναι και το σημερινό πολυτάλαντο Exalto 2).
elias - Πεμ 23 Αύγ 2007, 07:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα exalto 2 μπορεί να επιβεβαιώσει κανένας ότι το πέλμα τους φαγώνεται γρήγορα. Τα έβαλε γνωστός μου (195/55/15) και σε 10000km το αυλάκι είναι όσο το δικό μου στα RE720 με 50000km.
Miltellas - Πεμ 23 Αύγ 2007, 14:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ηλία... είναι πολύ σχετική αυτού του είδους η σύγκριση... εργοστασιακό ύψος πέλματος, τρόπος οδήγησης, ποιότητα οδοστρώματος, πολυκαιρισμένο πέλμα, ολόφρεσκη γόμα μηνός... πολυπαραγοντικό ζήτημα.
mikerrgp - Πεμ 23 Αύγ 2007, 15:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Για τα exalto 2 μπορεί να επιβεβαιώσει κανένας ότι το πέλμα τους φαγώνεται γρήγορα. Τα έβαλε γνωστός μου (195/55/15) και σε 10000km το αυλάκι είναι όσο το δικό μου στα RE720 με 50000km.

καλησπερα καταρχας να μην παρεξηγηθω το re 720 με εκανε λαστιχα. πολυ δυνατο ελαστικο με τρομακτικα δυνατο σκελετο κ οταν καποια στιγμη μετα απο πολυ ξυλο ζεσταθει κραταει καλα. δεν εχει καμια σχεση με το pe2 exalto το οποιο το θεωρω τελειο κ παντου οσο για τον γνωστο σου αν του εβγαλαν 10000 κατι εκανε λαθος γιατι εμενα πελατες μου εχουν κανει κ 60000 Wink
STELIOS - Πεμ 23 Αύγ 2007, 16:25:21
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:

Αυτο ειναι παρα πολυ σχετικο γιατι εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως:
Το αμαξι στο οποιο μπηκαν
Τις πιεσεις που χρησημοποιει ο οδηγος
Ο τροπος οδηγησης
elias - Παρ 24 Αύγ 2007, 07:48:28
Θέμα δημοσίευσης:
Το αυτοκίνητο είναι xsara, διάσταση 195/55/15, πιέσεις γύρω 30-32, οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και ελάχιστα σε πόλη, τα 10000χλμ έγιναν σε 2-3 μήνες. Το πέλμα μπροστά έφτασε 2-3 χιλιοστά. Ημερομηνία ελαστικών αρχές 2007.
Επίσης βρήκα στο ιντερνετ ότι το exalto2 στην αξιολόγηση του UTQG έχει χαμηλό δείκτη φθοράς (240).
Miltellas - Παρ 24 Αύγ 2007, 12:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι xsara, διάσταση 195/55/15, πιέσεις γύρω 30-32, οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και ελάχιστα σε πόλη, τα 10000χλμ έγιναν σε 2-3 μήνες. Το πέλμα μπροστά έφτασε 2-3 χιλιοστά. Ημερομηνία ελαστικών αρχές 2007.
Επίσης βρήκα στο ιντερνετ ότι το exalto2 στην αξιολόγηση του UTQG έχει χαμηλό δείκτη φθοράς (240).

1) Από ευθυγράμμιση πώς ήταν; Έχω δει πολλές φορές έως και απίστευτα γρήγορη φθορά (σε 500χλμ) λόγω κακής ευθυγράμμισης.
2) Αν φορέθηκαν πολύ φρέσκα (1-2 μηνών) φθείρονται αισθητά πιο γρήγορα. Ειδικά τον Χειμώνα αργεί να στεγνώσει η γόμα στις αποθήκες. Εγώ προτιμώ λάστιχα 6-18μηνων στην αποθήκη (ό,τι βρω - δεν τρελλαίνομαι για το αν θα είναι 6 ή 18μηνών) και αγοράζω από γνωστό λαστιχά που ξέρω ότι αποθηκεύει σε σωστό περιβάλλον (γιατί αν το περιβάλλον δεν είναι το σωστό και έχει υγρασία-σκόνη τότε θα προτιμήσω φρέσκα και θα οδηγώ επί ένα μήνα με υπομονή προοδευτικά για στρώσιμο - που δεν έχω τόση υπομονή οπότε νά'ναι καλά ο Βασίλης ο λαστιχάς ο σωστός).
3) Αν είναι σκίστης επίσης φθείρονται αλλά για να τα καταφέρει τόσο γρήγορα πρέπει να πηγαίνει συνέχεια λιώμα στα φανάρια ή κομμάτια στις στροφες ή να μπαίνει κάθε 15ήμερο πίστα (δηλ. να το σέρνει συχνά το αμάξι).
4) Αν ο κατασκευαστής λέει 34-35 κι εσύ του βάζεις 30-32 τότε θα φθείρονατι αισθητά γρηγορότερα κι αν συνυπολογιστεί και κάποιος επιπλέον παράγοντας φθοράς (παραπάνω περιπτώσεις) τότε φθείρονται υπερβολικά γρήγορα. Πόση πίεση ζητάει η Citroen για το Xsara (δες ταμπελάκι πόρτας);
5) Treadwear 240 είναι μία χαρά δείκτης. Τα UHP ελαστικά έχουν συχνά κάτω από 200. Τα P7000 που είχα ήταν 160. Τίποτα δεν μάσησαν (περίπου 50000χλμ σε 2.5 χρόνια). Τα ADVAN είχαν κάτω από 100 (σε SS νομίζω αντιστοιχεί σε 60) και ίσως αυτά όντως να είχαν την φθορά που αναφέρεις για τα συγκεκριμένα Exalto2.

Είμαι 100% σίγουρος ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει όχι μόνο τα Exalto 2 αλλά ούτε και τα άλλα ελαστικά παραγωγής για καθημερινή χρήση (σπορ και μη). Υπάρχει κάτι που δεν σου ανέφερε ή δεν έδωσε σημασία το φιλαράκι σου με το Xsara.
STELIOS - Παρ 24 Αύγ 2007, 13:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
...Είμαι 100% σίγουρος ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει όχι μόνο τα Exalto 2 αλλά ούτε και τα άλλα ελαστικά παραγωγής για καθημερινή χρήση (σπορ και μη). Υπάρχει κάτι που δεν σου ανέφερε ή δεν έδωσε σημασία το φιλαράκι σου με το Xsara.

Συμφωνω απολυτα.
elias - Δευ 27 Αύγ 2007, 07:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μέτρησα το πέλμα και είναι 3.5-4.0 χιλιοστά. Αν το ελαστικό έχει 8 χιλιοστά συνολικά πέλμα, τότε σε 10.000 χιλιόμετρα φαγώθηκε το μισό. Να πω ότι έχει κάνει 10-15 χιλιόμετρα σε χωματόδρομο. Ίσως αυτό να φταίει για την γρήγορη φθορά των ελαστικών.
Miltellas - Δευ 27 Αύγ 2007, 09:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Να πω ότι έχει κάνει 10-15 χιλιόμετρα σε χωματόδρομο. Ίσως αυτό να φταίει για την γρήγορη φθορά των ελαστικών.

Όχι. Κάτι άλλο παίζει... από αυτά που είπαμε.
elias - Δευ 27 Αύγ 2007, 11:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
elias έγραψε:
Να πω ότι έχει κάνει 10-15 χιλιόμετρα σε χωματόδρομο. Ίσως αυτό να φταίει για την γρήγορη φθορά των ελαστικών.

Όχι. Κάτι άλλο παίζει... από αυτά που είπαμε.

Ευθυγράμμιση έκανε την ίδια μέρα που έβαλε τα ελαστικά. Οι ημερομηνίες των ελαστικών είναι τέλος 2006-αρχές 2007. Τα έβαλε αρχές Ιουνίου 2007. Προτεινόμενη πίεση είναι 2.4 bar. Αυτός χρησιμοποιεί αυτό που βάζουν συνήθως οι λαστιχάδες 30-32 psi. Δεν είναι οδηγός που να σκίζει το αυτοκίνητο. Αν δεν φταίει που κινήθηκε σε χωματόδρομο, μήπως φταίει που τα 10000km έγιναν σε 2.5 μήνες και δεν πρόλαβε να σκληρύνει το πέλμα?
Αν τα έχει βάλει κάποιος (exalto 2) ας μετρήσει το πέλμα και ας μας πει τα χιλιόμετρα που έχει κάνει για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
abaleo - Δευ 03 Σεπ 2007, 18:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά εδώ φαίνεται να καταλήγω...

έχει και πολύ καλές κριτικές στο νετ που τo ανάγουν λίγο ως πολύ σε ένα από τα κορυφαία ελαστικά σε αυτές τις διαστάσεις
http://www.einsehen.de/reifentestcom/cgi-bin/autotest.pl?103z112z149&&&EN&0&sowigan|103|bewertart||seite|16|

κανα-δυο λαστιχάδες μόνο όταν τους ζήτησα τιμή με κοίταξαν σαν εξωγηίνο και άρχισαν να μου λένε για "υπερβολική επιλογή", "δε θα ζεσταίνεται ποτέ", "το δικό σου δε παέι ούτε με 180 κι αυτά έχουν δείκτη 240"...

αυτό που έχω καταλάβει (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι ότι το ζέσταμα δεν εξαρτάται από το αμάξι αλλά από την οδήγηση και ότι ακόμα και κρύο το λάστιχο σου προσφέρει μια "α" ασφάλεια ώστε να κινηθείς π.χ. μέχρι το περίπτερο. Αν ήταν να ζεσταίνονται τα λάστιχα με τις ταχύτητες του δείκτη τους τότε θα έπρεπε όλοι να πάμε σε ρυθμούς ..αυτόφωρου!

Μάλλον οι γνώμες των λαστιχάδων επηρεάζονται από τις εταιρείες που σπρώχνουν.. Δε γίνεται να προτείνουν ως καλύτερο το Bridgestone και τα ..Continental (contiγλύστρα)!!! Δόξα τω θεώ (Very happy) που υπάρχουν συζητήσεις σαν αυτή εδώ γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε σαν πρόβατα στη σφαγή!
Steve - Δευ 03 Σεπ 2007, 18:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
Για το 185/60-14 θα προτείνω τα C-Drive της Yokohama Smile

Όσοι έχουν αλλάξει από Michelin σε Yokohama (κοιτώντας πάντα το ανάλογο ελαστικό στην κατηγορία τους), απορούνε ακόμα γιατί μπλέξανε με Michelin Laughing
Miltellas - Δευ 03 Σεπ 2007, 23:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
abaleo έγραψε:

αυτό που έχω καταλάβει (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι ότι το ζέσταμα δεν εξαρτάται από το αμάξι αλλά από την οδήγηση και ότι ακόμα και κρύο το λάστιχο σου προσφέρει μια "α" ασφάλεια ώστε να κινηθείς π.χ. μέχρι το περίπτερο. Αν ήταν να ζεσταίνονται τα λάστιχα με τις ταχύτητες του δείκτη τους τότε θα έπρεπε όλοι να πάμε σε ρυθμούς ..αυτόφωρου!

Μάλλον οι γνώμες των λαστιχάδων επηρεάζονται από τις εταιρείες που σπρώχνουν.. Δε γίνεται να προτείνουν ως καλύτερο το Bridgestone και τα ..Continental (contiγλύστρα)!!! Δόξα τω θεώ (Very happy) που υπάρχουν συζητήσεις σαν αυτή εδώ γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε σαν πρόβατα στη σφαγή!

Σωστός.
Και συμφωνώ και με την επιλογή του μελλοντικού ελαστικού σου.
Τα C-Drive είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά για κάποιον στροφάκια που θέλει 185/60/14 δυσκολεύομαι να βρω καλύτερη σπορ επιλογή από το Exalto 2. Αν η Yoko είχε ένα ελαστικό ανάμεσα στο C-Drive και το S-Drive θα το ξανασυζητούσα. Και υπόψιν ότι τα Yoko στα σπορ της την γουστάρω με χίλια. Wink
mikerrgp - Τρι 04 Σεπ 2007, 09:34:47
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια λιγο σεβασμο στην michelin ειναι τα λαστιχα που πολλα χρονια τωρα ειναι τεχνολογικα μπροστα μην τα ισοπεδονουμε ολα καλο το yokohama αλλα ποτε δεν θα γινει michelin για ποτε ομως λεμε οσο για το s drive καλο αλλα λιγο με σκελετο το οποιο στο μονο που βοη8αει ειναι να μην σε παρει ο υπνος λογο τρεμουλου αυτα κ απο μενα η επιλογη δικη σας
Steve - Τρι 04 Σεπ 2007, 10:26:48
Θέμα δημοσίευσης:
Λαστιχά μου εσύ...
mikerrgp - Τρι 04 Σεπ 2007, 10:57:29
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι ετσι αρχιζεις κ συμμορφωνεσαι Wink
Miltellas - Τρι 04 Σεπ 2007, 11:41:24
Θέμα δημοσίευσης:
Parada ρεεε!! Thumb Left Laughing
Steve - Τρι 04 Σεπ 2007, 12:14:12
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
ετσι ετσι αρχιζεις κ συμμορφωνεσαι Wink

Ψήνεσαι για κανα πολυέλαιο πάλι ε? Wink
mikerrgp - Τρι 04 Σεπ 2007, 18:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αν ειναι για κατι καλο το συζηταμε αλλα απο κοντα δεν μου αρεσουν η αποστασεις Wink
Steve - Τετ 05 Σεπ 2007, 03:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
Να φέρω και μαχαίρι, θα πάμε και για χόρτα?
abaleo - Παρ 14 Σεπ 2007, 14:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
τα pilot exalto II μπήκαν επιτέλους και το αυτοκίνητο πατάει πλέον σε 14άρες!!! άντε να γειάσει και λίγο στο μάτι γιατί με τις 13άρες και τα 165 λάστιχα φαινόταν ...καχεκτικό!

καινούρια λάστιχα λοιπόν, καινούρια αμορτισέρ, ευθυγράμμιση, καινούρια λάδια και φεύγω για Πρέβεζα (για να ρίξω το βόλι!)

καλό βόλι λοιπόν και σε σας και πρώτες εντυπώσεις από τα λάστιχα μόλις επιστρέψω!

@Milltellas: ημ/νια παραγωγής έχουν (50/06) οπότε είμαστε κομπλέ έτσι; Wink
Steve - Παρ 14 Σεπ 2007, 15:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
50ή βδομάδα του 2006, δηλαδή... Μέσα Δεκεμβρίου (52 βδομάδες έχει ένα έτος αν θυμάμαι καλά).

Μεγειά σου και καλοπάτητα!
abaleo - Τετ 17 Οκτ 2007, 17:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Καιρός να γράψω και κάποιες εντυπώσεις από τα pe2 (σε συνδυασμό με τα Record SP):
μια χαρά όλα μέχρι στιγμής, το αυτοκίνητο δεν το νιώθω πολύ βαρύ όπως φοβόμουνα (πριν είχε λάστιχο 165 θυμίζω) μην σας πω ότι το τιμόνι το νιώθω κάπως πιο ελαφρύ!
Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι σε κλειστές στροφές το πίσω μέρος αρχικά γλυστρά ελάχιστα και μετά έρχεται και σαν να "κλειδώνει" και να ακολουθεί το μπροστά. Κάνει δηλαδή σαν ένα ..σπαστικό στην αρχή και μετά κρατά αρκετά καλά και σου δίνει την αίσθηση ότι δε θα ξεκολλήσει. Μου έχει κάνει πολύ εντύπωση αυτή η αντίδραση γιατί αρχικά σε φοβίζει..
Απόλαυση είναι το καινούριο σετάπ στις ανοιχτές καμπές της αττικής οδού. Εκεί το οδόστρωμα είναι αρκετά καλό για τα ελληνικά δεδομένα και νιώθεις ότι τα λάστιχα ..γαντζώνονται από το οδόστρωμα. Ιδίως στην καμπή πα΄νω από τη γέφυρα όπως φτάνεις στο αεροδρόμιο νιώθεις τα πλευρικά g Laughing και το αμάξι τρένο ..ή μάλλον ταχεία!! Οι ρεπρίζ στις υψηλές ταχύτητες φαίνεται όμως (λογικά) να έχουν χειροτερέψει
Η αποθέωση όμως είναι το φρενάρισμα! Ούτε ίχνος μπλοκαρίσματος μέχρι στιγμής (no abs...)
elias - Δευ 05 Νοέ 2007, 09:55:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σε έρευνα αγοράς για το michelin exalto 2 σε 185/55/15 πήρα τιμές 500, 480, 430, 430 και 400 ευρώ. Τα σχόλια δικά σας για το περιθώριο κέρδους και την κοροϊδία των καταστημάτων.
Πως γίνεται όλοι όσοι το έχουν βάλει να είναι ευχαριστημένοι και οι πωλητές να σου λένε δεν κάνει για το δικό σου αυτοκίνητο γιατί είναι με δείκτη V και δεν θα το ζεστένεις ποτέ?
Ποια σπορ ελαστικά βγαίνουν με δείκτη Η? Και μην πει κανείς το energy γιατί το άκουσα και αυτό.
STELIOS - Δευ 05 Νοέ 2007, 11:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Σε έρευνα αγοράς για το michelin exalto 2 σε 185/55/15 πήρα τιμές 500, 480, 430, 430 και 400 ευρώ. Τα σχόλια δικά σας για το περιθώριο κέρδους και την κοροϊδία των καταστημάτων.
Πως γίνεται όλοι όσοι το έχουν βάλει να είναι ευχαριστημένοι και οι πωλητές να σου λένε δεν κάνει για το δικό σου αυτοκίνητο γιατί είναι με δείκτη V και δεν θα το ζεστένεις ποτέ?
Ποια σπορ ελαστικά βγαίνουν με δείκτη Η? Και μην πει κανείς το energy γιατί το άκουσα και αυτό.

Εγω ειχα βαλει αυτην ακριβως τη διασταση με τα Εxalto I. Η τιμη του ηταν εκει γυρο στα 400 ευρω.
Το εχω ξαναπει πως για το 1.4 8ν ειναι η ιδανικη διασταση. Αν θυμαμαι καλα ηταν και με δεικτη H (αλλα χωρις να ειμαι 100% σιγουρος).
Παντως και με V να ειναι δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα, καθως δεν ειναι και ΠΟΛΥ φαρδυ ωστε να "πνιγει" τον κινητηρα και να μην μπορεις να το ζετανεις.
Α ναι, και τα 185/60/14 Exalto II που εχω τωρα, με δεικτη V ειναι. Νο Problem !!!

ΥΓ. Αν θες με δεικτη H υπαρχουν:
Pirelli P6000
Dunlop SP Sport 01
Continental Premium Contact 2
Michelin Energy E3A
Continental Premium Contact

Kατα ποσο αυτα ειναι σπορ... το αφηνω σ'εσας

elias - Δευ 12 Νοέ 2007, 10:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τα ελαστικά μπήκαν. Michelin exalto pe2 σε διάσταση 185-55-15. Μαλακό, άνετο και αθόρυβο ελαστικό σε σχέση με τα potenza re720. Ο δείκτης V δεν με προβλημάτισε καθόλου στον δρόμο. Το ελαστικό κρατάει και φρενάρει καλά από την αρχή. Σιγά μην μπορεί να καταλάβει ο μέσος οδηγός διαφορές μεταξύ H και V. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι επειδή είναι μαλακό ελαστικό, στις στροφές έχεις κάποια ανασφάλεια. Το αυτοκίνητο πλέει κατά κάποιο τρόπο πάνω στο ελαστικό. Αφού αρχικά σε τρομάξει μετά βιδώνεται στον δρόμο και στρίβεις άνετα. Με μεγαλύτερη πίεση από 32 που τα έχω τώρα λέτε να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά του?
Με την διάσταση αυτή μειώθηκε και το πάτημα του πέλματος από 17cm σε 16cm περίπου σε σχέση με τα re720 195-50-15 και βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.
MEMsound - Δευ 12 Νοέ 2007, 10:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς επειδή εχει μαλακό πλαινό θες περισσότερη πίεση
δοκιμασε κάτι σε 36ε - 34π να δεις πως θα σου φανεί Wink

τα 720 ειναι γνωστά για τα κουτσουρα μάγουλα τους με όλες τις θετικές και αρνητικές συνεπειες που αυτό έχει. Wink
Steve - Δευ 12 Νοέ 2007, 11:44:33
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Με την διάσταση αυτή μειώθηκε και το πάτημα του πέλματος από 17cm σε 16cm περίπου σε σχέση με τα re720 195-50-15 και βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Αυτό που λες, το πιστεύεις?
elias - Δευ 12 Νοέ 2007, 12:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
elias έγραψε:

Αυτό που λες, το πιστεύεις?

Σταύρο αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πέλμα που πατάει στον δρόμο μειώθηκε περίπου 1 cm. Ο λόγος που δεν έβαλα τα s-drive σε 185-55-15 ήταν επειδή είχαν φαρδύ πάτημα θα ερχόταν στα ίδια με τα 195-50-15 που είχα. Η διαφορά στις επιταχύνσεις είναι μικρή αλλά είναι αισθητή.
Steve - Δευ 12 Νοέ 2007, 13:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Σταύρο αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτή είναι η δική σου πραγματικότητα και όχι η κοινή πραγματικότητα. Και εμένα μου έλεγαν όλοι "πού πας με τις 17" στο 1.400" και λοιπές άλλες τετρημένες αηδίες. Σε πληροφορώ, πως όχι μόνο δεν έκοψε, αλλά πάει τα ίδια με πριν, καίει ακριβώς το ίδιο, και σε ανηφόρες διατηρεί υψηλότερη ταχύτητα από πριν.

Για του λόγου το αληθές, Λάρισα είμαστε, όποτε θέλεις πάμε μια δοκιμή. Τί κι αν έχω 90 άλογα, με τις 17" θα σέρνομαι και θα με έχεις άνετα με τέτοια πτώση επιδόσεων που έχω υποστεί... Rolling eyes
elias - Τρι 13 Νοέ 2007, 10:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
Σταύρο δεν είναι απαραίτητο να έχεις χάσει από τις 17αρες. Τα προηγούμενα ελαστικά που είχες ήταν τα s-drive τα οποία είχαν φαρδύ πέλμα. Αυτά που έχεις τώρα πόσο πατάει το πέλμα τους? Πάνω-κάτω το ίδιο πιστεύω θα πατάει και αν δεν έχεις χαλάσει το βήμα με την αλλαγή από 195-55-15 σε 17αρα, τότε λογικό είναι να είσαι στα ίδια. Μην νομίζεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις. Το νιώθεις με το που αλλάζεις τα ελαστικά γιατί μετά το συνηθίζεις. Στις μικρές ταχύτητες 1η, 2α, 3η, δύσκολα το καταλαβαίνεις. Στις μεγάλες όμως π.χ. 5η άνοιγμα από 140km σε 150km είναι αισθητή η διαφορά.
Τώρα το τι σου λένε οι άλλοι για τις 17αρες στο 1.400, άστους να λένε. Εσύ το οδηγείς και ξέρεις καλύτερα. Τα ίδια λέγανε και μένα για τον δείκτη V.
Όσο για το μεταξύ μας άνοιγμα μπορούμε κάποια στιγμή να το κανονίσουμε.
Steve - Τρι 13 Νοέ 2007, 13:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μην μου αρχίζεις τα περί πέλματος Smile

Πάμε στο δια ταύτα να τελειώνουμε Smile
PHSYBORG - Τρι 13 Νοέ 2007, 14:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
οταν βαζουμε μεγαλυτερη ζαντα δεν παιζει ρολο τοσο το πελμα αλλα η αυξηση της μη αναρτωμενης μάζας.
συνηθως η 17αρα ειναι πιο βαρια απο την 15αρα οποτε βγαινει πιο δυσκολα η δυναμη στο δρομο.
Steve - Τρι 13 Νοέ 2007, 14:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην τα συγχέουμε, να κάνω μια λίστα ραψίματος γιατί πλακώνει πολύ δουλειά:

Άλλος με αμφιβολία για τις 17" να μπει κι αυτός στα προς ράψιμο? Rolling eyes

η συνέχεια του "ραψίματος" εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=229319#229319

Εκ της MOD Team
MEMsound

plaketokofths - Τρι 27 Νοέ 2007, 23:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
Για 1.4 16V ωστε να μην κοψει εως γοντατίσει, οσο αυτό ειναι δυνατό, προτείτενετε διασταση

195-50-15 ή 185/60/14?

(Φαντάζομαι η πιο σωστη ειναι 185/55/15 αλλα ειναι πολλα τα λεφτα εν σχεσει με τις παραπάνω διαστάσεις)
Steve - Τρι 27 Νοέ 2007, 23:49:33
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΧΤΑΚΟΣΙΕΣ

ΠΕΝΗΝΤΑ

ΤΡΕΙΣ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ

ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ

ΣΑΡΑΝΤΑ

ΕΠΤΑ

ΦΟΡΕΣ

ΤΑ

ΙΔΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

195/50/15
plaketokofths - Τρι 27 Νοέ 2007, 23:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
kala ντάξει, εσυ μου το λες για να με πριτσινώσεις ρε. Πέρα απο την πλακα τώρα το 195 νομίζω ειναι υπερβολικο για 1.4 206. Πολυ μπλέξιμο.
fynos - Τρι 27 Νοέ 2007, 23:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
το 195 νομίζω ειναι υπερβολικο για 1.4 206. Πολυ μπλέξιμο.

Γιατί το λές ?
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 00:02:39
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Γιατί το λές ?

υπερβολικό απο την αποψη οτι θα κοψει στα πολλά αρκετά λογω τριβής, και οτι το 185 εχει ακρως ικανοποιητική προσφυση στο συγκεκριμενο 206 1.4. Απο αυτα που διαβάζω κι ακουω απο ειδικους αυτο λένε, δεν μιλάω για το βήμα.
fynos - Τετ 28 Νοέ 2007, 00:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
fynos έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Γιατί το λές ?

υπερβολικό απο την αποψη οτι θα κοψει στα πολλά αρκετά λογω τριβής, και οτι το 185 εχει ακρως ικανοποιητική προσφυση στο συγκεκριμενο 206 1.4. Απο αυτα που διαβάζω κι ακουω απο ειδικους αυτο λένε, δεν μιλάω για το βήμα.

Ετοιμάζομαι να κάνω κάτι αλαγούλες στης αδελφής μου . . . μίας και . . . . (volve μην αρχίσεις) και με ενδιαφέρει το θέμα !
Πάντως θα είναι πολύ ωραία το 195 και οπτικά και χρηματικά !
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 00:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
fynos έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Γιατί το λές ?

Ετοιμάζομαι να κάνω κάτι αλαγούλες στης αδελφής μου . . . μίας και . . . . (volve μην αρχίσεις) και με ενδιαφέρει το θέμα !
Πάντως θα είναι πολύ ωραία το 195 και οπτικά και χρηματικά !

στο χρηματικά ειδικά συμφωνώωωωωωωω. Wink

τα 195-50-15 και τα 185-60-14 ειναι σχετικα φτηνές διαστάσεις, οι πιο φτηνες κιολας στα αντιστοιχα μεγεθη ζαντών.
Steve - Τετ 28 Νοέ 2007, 03:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
kala ντάξει, εσυ μου το λες για να με πριτσινώσεις ρε. Πέρα απο την πλακα τώρα το 195 νομίζω ειναι υπερβολικο για 1.4 206. Πολυ μπλέξιμο.

ΜΕ 195/55/15 ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΕΚΔΟΣΗ XS ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ 2004. ΞΥΠΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η PEUGEOT ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ.
elias - Τετ 28 Νοέ 2007, 08:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν η εργοστασιακή διάσταση είναι 195/55/15 τότε ο steve έχει δίκαιο. Κάτι ξέρει η peugeot. Αν όμως έχεις 175/65/14 τότε θέλει σκέψη. Βάζεις τα θετικά από την μία και τα αρνητικά από την άλλη και διαλέγεις.
Steve - Τετ 28 Νοέ 2007, 08:49:12
Θέμα δημοσίευσης:
Απορώ γιατί μονίμως πρέπει να χαλάω την νευρική μου υγεία... Rolling eyes
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 09:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
To δικο μου απο το εργοστάσιο εχει 175/65/14 κι εχει αλλο σαζμαν απο τα 3θυρα, πιο μακρυ. Η κλιμάκωση μου είναι ιδια με αυτη του τελευταιου 1.6 dynamic. Στην διασταση αυτη δεν βρίσκεις "καλό" σπορ λάστιχο αφενός και αφετέρου χάνεις σε αισθηση απο το αρκετά ψηλό πλαινό. Οπότε η μαμά πεζώ για εμένα δεν προτείνει 195/55/15 αν το σκεφτομου ετσι.
grpap - Τετ 28 Νοέ 2007, 11:36:22
Θέμα δημοσίευσης:
Tο 175/65/14 με το 185/55/15 είναι ιδια σε διαμετρο τροχου.Το βημα μενει απολυτα ιδιο.
Επισης απολυτα ιδια σε διαμετρο τροχου είναι το 195/55/15 με το 205/40/17 που φοραει ο Steve.
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 11:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
Tο 175/65/14 με το 185/55/15 είναι ιδια σε διαμετρο τροχου.Το βημα μενει απολυτα ιδιο.
Επισης απολυτα ιδια σε διαμετρο τροχου είναι το 195/55/15 με το 205/40/17 που φοραει ο Steve.

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
μα δεν αναφέρθηκα σε αυτό, αλλωστε το έγραψα, δεν μιλάω για βήμα αλλα κυρίως για απωλειες λογω τριβής. Επειδη τα 185/55/15 πανε πολύ για τα λάστιχα που θέλω, θα παω ή σε 185/60/14 ή 195/50/15, δεν ξερω τι ομως. Στο μυαλο μου το συνδυαζω ως αποδοση Vs αίσθηση αντίστοιχα.
grpap - Τετ 28 Νοέ 2007, 11:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
185/55/15 ειναι το σωστο για σενα.Γιαυτο το ειπα.Και αν εισαι χαμηλωμενος κανα 2 ποντους θα ισοφαρισει την οποια αυξηση της μετωπικης επιφανειας.Η μειωση λογω τριβης θα ειναι πολυ μικρη.Αυτο ειναι αλλωστε επισημο εργοστασιακο βημα για τα 206.
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 11:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
185/55/15 ειναι το σωστο για σενα.Γιαυτο το ειπα.Και αν εισαι χαμηλωμενος κανα 2 ποντους θα ισοφαρισει την οποια αυξηση της μετωπικης επιφανειας.Η μειωση λογω τριβης θα ειναι πολυ μικρη.Αυτο ειναι αλλωστε επισημο εργοστασιακο βημα για τα 206.

I see your point but....
οπως προειπα λογω οικονομικου θέματος δεν επιλέγω την διασταση αυτη. Ειμαι μεταξυ σε 185/60/14 και 195/50/15.
STELIOS - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
Απο τη στιγμη που η μαμα διασταση ηταν 175/65/14, η καλυτερη επιλογη ειναι 185/55/15. Ομως αφου η διασταση αυτη ειναι οντως πολυ ακριβη η επομενες λογικες επιλογες ειναι 185/60/14 ή 195/50/15. Αυτες μεταξυ τους ειναι ιδιες σε διαμετρο και αφου μιλαμε για το 16βαλβιδο 1400, το 195αρι δεν ειναι ασχημη προταση (οπως ειναι λιγο υπερβολικη για το 8βαλβιδο).
Το 185αρι ειναι πιο προοδευτικο σε ασιθηση αλλα το 195αρι εχει καλυτερη αποκρηση στις στροφες. Εξαρταται πως οδηγεις και τι αισθηση θελεις απο το τιμονι.
Βεβαια και το 195/55/15 που λεει ο Steve ειναι σωστο αφου το βαζει και η Peugeot. Μαλιστα δεν ξερω αν ισχυει και αυτο που λετε για τα διαφορετικα σαζμαν, πιστευα οι διαφορες του XS ηταν στην εμφανηση (μεσα-εξω) και στην αναρτηση.
grpap - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
195/50/15 τοτε.Η οποια μειωση λογω τριβης να εξισσοροπηθει από τη λιγο μικροτερη διαμετρο τροχου.Εγω θα χαμηλωνα και λιγο για μειωση της μετωπικης επιφανειας.Παιζει να δεις και μεγαλυτερες τελικες ετσι………..
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:14:51
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Απο τη στιγμη που η μαμα διασταση ηταν 175/65/14, η καλυτερη επιλογη ειναι 185/55/15. Ομως αφου η διασταση αυτη ειναι οντως πολυ ακριβη η επομενες λογικες επιλογες ειναι 185/60/14 ή 195/50/15. Αυτες μεταξυ τους ειναι ιδιες σε διαμετρο και αφου μιλαμε για το 16βαλβιδο 1400, το 195αρι δεν ειναι ασχημη προταση (οπως ειναι λιγο υπερβολικη για το 8βαλβιδο).
Το 185αρι ειναι πιο προοδευτικο σε ασιθηση αλλα το 195αρι εχει καλυτερη αποκρηση στις στροφες. Εξαρταται πως οδηγεις και τι αισθηση θελεις απο το τιμονι.
Βεβαια και το 195/55/15 που λεει ο Steve ειναι σωστο αφου το βαζει και η Peugeot. Μαλιστα δεν ξερω αν ισχυει και αυτο που λετε για τα διαφορετικα σαζμαν, πιστευα οι διαφορες του XS ηταν στην εμφανηση (μεσα-εξω) και στην αναρτηση.

Το διαφορετικο σαζμαν ειναι λογω 5θυρου -3υρου σ' εμένα, οχι λογω XS - dynamic.

δες εδω την κλιμάκωση

και αν δεις και σ' αυτο το βιντεο, κάνει πχ μπαμ πως κρεμάει σε μένα η αλλαγη σε απο 1η σε 2α γιατι πεφτει στις 4000rpm http://uk.youtube.com/watch?v=P72KKPIVDkQ

O stevon καπου ειχε ποστάρει αυτο επισης
------(3πορτα μόνο)-----------(Dynamic4 & C.line4 5πορτα)--
1η............12/41.............................12/41
2α............20/39.............................21/38
3η............30/41.............................32/41
4η............37/39.............................40/39
5η............41/35.............................43/33

Κ/Π=.........16/65..............................16/65

Τείνω προς 195-50-15 exalto2 κι ενδέχεται για parada στην ιδια διάσταση, που ομως δεν θα τα ζεστάνει το αυτοκινητο μου μεσα στην πολη.
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
grpap έγραψε:
195/50/15 τοτε.Η οποια μειωση λογω τριβης να εξισσοροπηθει από τη λιγο μικροτερη διαμετρο τροχου.Εγω θα χαμηλωνα και λιγο για μειωση της μετωπικης επιφανειας.Παιζει να δεις και μεγαλυτερες τελικες ετσι………..

Ακριβώς αυτο σκεφτόμουν κι εγω, άλλωστε και τώρα δεν πάει που δεν πάει, εεε στη χειρότερη να κόψει λιγο ακόμα.
STELIOS - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μην κολατε σε επιταχυνσεις και τελικες. Αυτα ειναι λεπτομεριες πραγματικα ανεπαισθητες απο τοσο μικρη αλλαγη. Η διαφορα φενεται σε κομματια οπως στροφες με ανηφορικη κληση οπου χρειαζεσαι ΔΗΝΑΜΗ για να βγαλεις τη στροφη γρηγορα. Εκει στα 8βαλβιδα κανει μπαμ η αισθηση οτι υπαρχει αφθονη προσφηση αλλα λειπει η αντιστηχη δηναμη. Τα 16βαλβιδα φναταζομαι δεν θα επιρεαζονται τοσο πολυ αφου ειναι 15αλογα παραπανω.
Παντως επειδη τα εχω δοκιμασει και τα 3 (185/55/15 - 185/60/14 - 195/50/15) μπορω να πω πως για δρομο τα καλυτερα ειναι τα 185/60/14 (ανετα και πιο προοδευτικα) αλλα για πιστα τα 195 ηταν ΤΕΛΕΙΑ (τα 185/55/15 ηταν η χρυση τομη).
Στις Αφιδνες οπου εχω μπει απειρες φορες, η διαφορα αισθησης και αποκρησης μεταξυ 185/60/14 και 195/50/15 ειναι απλα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με τα 195αρια ηταν φορες που πιστευα οτι πραγματικα εφτανα το αμαξι στα ορια του (στη πιστα), στο δρομο ομως ηταν φορες που μου εσπαγαν τα νευρα απο το κοπανημα (σε συνδιασμο με χαμηλα ελατηρια & μαμα ζαντες 5-μπρατσες).
grpap - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Παντως επειδη τα εχω δοκιμασει και τα 3 (185/55/15 - 185/60/14 - 195/50/15) μπορω να πω πως για δρομο τα καλυτερα ειναι τα 185/60/14 (ανετα και πιο προοδευτικα) αλλα για πιστα τα 195 ηταν ΤΕΛΕΙΑ (τα 185/55/15 ηταν η χρυση τομη).

Κατι ξερει η μαμα πεζο.............
volvos - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:20:00
Θέμα δημοσίευσης:
185/60/14
ΚΑΙ τη διαφορα αντιστρεπτικες...
τελος
Voulis - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Παιδια μην κολατε σε επιταχυνσεις και τελικες. Αυτα ειναι λεπτομεριες πραγματικα ανεπαισθητες απο τοσο μικρη αλλαγη. Η διαφορα φενεται σε κομματια οπως στροφες με ανηφορικη κληση οπου χρειαζεσαι ΔΗΝΑΜΗ για να βγαλεις τη στροφη γρηγορα. Εκει στα 8βαλβιδα κανει μπαμ η αισθηση οτι υπαρχει αφθονη προσφηση αλλα λειπει η αντιστηχη δηναμη. Τα 16βαλβιδα φναταζομαι δεν θα επιρεαζονται τοσο πολυ αφου ειναι 15αλογα παραπανω.
Στις Αφιδνες οπου εχω μπει απειρες φορες, η διαφορα αισθησης και αποκρησης μεταξυ 185/60/14 και 195/50/15 ειναι απλα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με τα 195αρια ηταν φορες που πιστευα οτι πραγματικα εφτανα το αμαξι στα ορια του (στη πιστα), στο δρομο ομως ηταν φορες που μου εσπαγαν τα νευρα απο το κοπανημα (σε συνδιασμο με χαμηλα ελατηρια & μαμα ζαντες 5-μπρατσες).

Για αυτό μου τις πούλησες?
Εγώ πάντως τις φοράω με 195/55/15 ΤΟΥΟ Τ1R και πιστεύω ότι όσο αφορά την σχέση τιμής -απόδοσης τα 50άρια είναι η ιδανικότερη λύση, ιδιαίτερα για εμάς που θέλουμε το κάτι παραπάνω στην οδήγηση. Βέβαια λόγω της κατάστασης των δρόμων τα 55άρια είναι μια πιο ορθολογική επιλογή-και μανίσια για τα 1.4 16V. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα 50άρια είναι γύρω στο 30 με 35% φθηνότερα από τα αντίστοιχα 55άρια οπότε 3 σετ 50άρια =2 σετ 55άρια - Διαλέγεις και παίρνεις.
Τώρα σχετικά με τα ΤΟΥΟ, είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ιδιαίτερα στο βρεγμένο, αλλά έχω αμφιβολίες για το πόσο θα αντέξουν.
MEMsound - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Τείνω προς 195-50-15 exalto2 κι ενδέχεται για parada στην ιδια διάσταση, που ομως δεν θα τα ζεστάνει το αυτοκινητο μου μεσα στην πολη.

σιγα να μην βάλεις και 888 για κάθε μέρα στο 14άρι...
Αν έχει τα λεφτά για τις 15άρες ζάντες τότε με τα εξαλτο σε 195/50-15 θα εισαι υπερευχαριστημένος...
δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις για οτιδήποτε παραπάνω...

αν πάλι δεν υπάρχουν τα λεφτά για τις 15άρες και με τα 185/60-14 πάλι μια χαρά θα είσαι... Wink

Κώδικας:
Specification  Sidewall  Radius  Diameter  Circumference    Revs/km  Difference
175/65-14         114mm   292mm     583mm         1832mm        546        0.0%
185/60-14         111mm   289mm     578mm         1815mm        551       -0.9%
195/50-15          98mm   288mm     576mm         1810mm        553       -1.2%
185/55-15         102mm   292mm     584mm         1836mm        545        0.2%

(βαλε στην ακρη λεφτά για την ανάρτηση/στησιμο ή για κάνα κ/π....κλπ)
STELIOS - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
Voulis έγραψε:

Nαι, τις ζαντες τις πουλησα γιατι ηθελα να γυρησω σε 14αρες. Μου αρεσαν παρα πολυ εμφανησιακα αλλα πραγματικα βαρεθικα το κοπανημα.
Πως ειναι? Ευχαρηστιμενος ?
Voulis - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Voulis έγραψε:

Nαι, τις ζαντες τις πουλησα γιατι ηθελα να γυρησω σε 14αρες. Μου αρεσαν παρα πολυ εμφανησιακα αλλα πραγματικα βαρεθικα το κοπανημα.
Πως σου φενωνται ? Ευχαρηστιμενος ?

Όλα καλά Στέλιο - Εμφανισιακά μου άρεσαν ανέκαθεν και εμένα και τις έδωσες σε πολύ καλή κατάσταση
plaketokofths - Τετ 28 Νοέ 2007, 14:04:50
Θέμα δημοσίευσης:
1. 15αρια parada δεν ειναι τοσο ακριβά, νομίζω κατι λιγότερο απο 300€, το θεμα ειναι οτι ειδικα πίσω δεν θα ζεσταθούν ποτε στους κωλοδρομους της Αθήνας σε νορμάλ συνθηκες. Ειναι 82V αλλά απ οσο ξερω απο τα 16αρια δεν ζεσταινονται οπως αλλα με ιδιους δεικτες αντιστοιχα. Του GIANNIS206 που είναι 1.6 δεν ειχε προβλημα στο ζεσταμα παντως.

2. Μάνθο επιλογή διαμέτρου εχω, μιας κι εχω και 14αρες και 15αρες ζάντες στην ακρη. Δεν τιθεται τετοιο θεμα

3. Βολβε τα 185/60/14 ειναι πιο ακριβα απο τα 195/50/15

4. Για να μην το κουράζω περισσότερο ειμαι ανάμεσα σε εξαλτο2 195/50/15 ή 185/60/14. Ερωτηση, επειδη δεν θυμάμαι εχω την εντύπωση πως το το 185/60/14 εχει διαφορετική χάραξη από το 195/50/15, αληθεύει?
Επισης τα 195/50/15 πέρα απο 82V βγαίνουν και με αλλο δείκτη? Τα 14αρια κι αυτά 82V?

5. Ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις.
STELIOS - Τετ 28 Νοέ 2007, 14:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

4. Για να μην το κουράζω περισσότερο ειμαι ανάμεσα σε εξαλτο2 195/50/15 ή 185/60/14. Ερωτηση, επειδη δεν θυμάμαι εχω την εντύπωση πως το το 185/60/14 εχει διαφορετική χάραξη από το 195/50/15, αληθεύει?
Επισης τα 195/50/15 πέρα απο 82V βγαίνουν και με αλλο δείκτη? Τα 14αρια κι αυτά 82V?
.

H χαραξη ειναι ακριβως ιδια και στις δυο διαστασεις

Τα 195 βγαινουν σε: 82 V & W
Tα 185 μονο σε V
Steve - Τετ 28 Νοέ 2007, 16:50:18
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Θα σειμφονύσο μαι των Σταίλειω κε θα πό ώτοι αίχαιται οιπαιρβάλλη μαι αυταίς τοις αιπυδόσυς πηά. Ας μοιν πέρναται τω 1.4 16v αν οίσασταν τώσω ανείσοιχι αιξ' αρχείς.
STELIOS έγραψε:
στο δρομο ομως ηταν φορες που μου εσπαγαν τα νευρα απο το κοπανημα (σε συνδιασμο με χαμηλα ελατηρια & μαμα ζαντες 5-μπρατσες).

Πεισταίβω πος οίσε λείγω οιπαιρβωλοικώς! Αλλά τω κωπάνειμα οίνε προσωπική άπωψυ του καθαινώς.

plaketokofths: Πάρε τα Exalto2 και άσε τα Parada εκεί που είναι. Δεν πιστεύω πως έχεις τα χέρια για να τα ζεστάνεις ακόμα και μέσα στην πόλη Smile

Και πάρε τα 195/50-15 για να μην αλλάζεις και ζάντες Cool

Και άσε τον αναρτησιολόγο να λέει για 14άρες και τα ρέστα ανάρτηση Laughing
abaleo - Τετ 28 Νοέ 2007, 17:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
3. Βολβε τα 185/60/14 ειναι πιο ακριβα απο τα 195/50/15

3. Έχουν περίπου την ίδια τιμή, μπορεί και σε μερικά λαστιχάδικα να βρεις ακριβότερα τα 185/60/14 (έβαλα σε 185/60/14 και ένας φίλος 195/50/15 με 3 κατοστάρικα έκαστος)
4.Έχουν την ίδια ακριβώς χάραξη και τα 14άρια βγαίνουν μόνο σε V
mikerrgp - Τετ 28 Νοέ 2007, 21:24:01
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη πε2 κ θα εισαι μια χαρα αργει λιγο στο 14 να ζεσταθει αλλα οταν το ζεστανεις εχεις ενα υπερλαστιχο για συνθηκες μιας γρηγορης αλλα κ καθημερινης οδηγισης. τα εβαλα κ στον αντιπροεδρο κ μου ειπε εγινε αλλο αμαξι .τα εχω εγω μια χαρα κ οσα παιδια απο το club oλοι ειναι ευχαριστιμενοι. σημερα εκανα δοκιμη ενα 206 με rc αναρτισεις κ bridgestone er300 κ αυτο μου αρεσε τρομερα. γενικα απο τα 175 κ ειδικα τα δικα σου που εχουν ξεχασει οτι υπαρχουν ενα καλο λαστιχο σε 15 θα ειναι μια χαρα Wink
Steve - Τετ 28 Νοέ 2007, 22:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
Λαστιχά μου εσύ... Smile
sod - Πεμ 29 Νοέ 2007, 01:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
P ZERO NEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Laughing Laughing Laughing Laughing
195-45-16
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 12:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
195-40-17 dunlop sp sport

τα φορανε κατι audi a2 αυτη τη διασταση...
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 12:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
για να σοβαρευτουμε
γιαννακη ενα λαστιχο για πιστα δρομο πολη δεν υπαρχει
επειδη στο τελος θα κλαις οπως αλλοι.

βαλε 4 φτηνα λαστιχακια με Η δεικτη ταχυτητας
και κρατα τα ρεστα για 4 μεταχειρισμενα ημισλικ

τι ειπες θα το βρακιαζεις το Η?
μη χεσω. κοψε λιγο να ηρεμησει και το αμαξι και ξαναορμα
τιγκαρεις και πιεση και τελος...
mikerrgp - Πεμ 29 Νοέ 2007, 12:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
για να σοβαρευτουμε

ολοσοστος ειναι αυτο που εγραψα εχτες οτι μετα απο 175 οτι κ να βαλεις θα ειναι μια χαρα βαλε 4 bridgestone er300 k an ta βρακιασεις στο δρομο 8αμ σου κανω δωρο 4 τοyο 888
a κ τα βριστετον ειναι κ φτηνα 240 εχουν κ σου μενει κ ενα 60 Wink
αρε τακη Idea αναψε μας τα φωτα
MEMsound - Πεμ 29 Νοέ 2007, 13:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
σε αυτό θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Τάκη.
ενα Η για κάθε μέρα κι ένα οτιδήποτε ημισλικ για "όποτε"...
επίσης είμαι τελείως κατά με την χρήση του "κάθε μέρα" λάστιχου (όσο καλό και να είναι αυτό) στην πίστα...

το καθημερινό μας λάστιχο πρέπει να είναι οκ για να μας "σώσει" στα νερά, στα γλυστερά οδοστρώματα κλπ κλπ κλπ και όχι να το έχοπυμε φάει στην πίστα...

επίσης το καθημερινό μας λάστιχο όποτε μπαίνουμε πίστα θα το σκεφτόμαστε να το πιέσουμε γιατί κατα βάθος λες "ε μην το χαλάσω από τώρα... πρέπει να με βγάλει και ΧΨ χιλιόμετρα..."

από την άλλη αν καταλάβα καλά ο Γιάννης θέλει το "καλήτερο" λάστιχο που μπορεί να βάλει για κάθε μέρα ανεξάρτητα με το αν θα έχει και 2η "πιστάδικη" 4άδα λάστιχα... και αυτό ρώτησε πιο πάνω... και πάνω σε αυτό απαντήσαμε οι περισσότεροι.

πάντως να σημειώσω ότι στο νισσαν (sunny 1,6 του '89 90πάρα ps...) φοράω λάστιχα bridgestone b330 175/70-13 (σε Η αν δεν κάνω λάθος) 3,5 ετών... τα οποία παρεπιπτόντως ηταν 3χρόνια σε ακινησία (και πριν ειχαν χρησιμοποιηθεί 1 μήνα μόνο) και σε καθυμερινή χρήση το λάστιχο ειναι αντε γεια... πουθενά ... μα πουθενα όμως δεν μου έχει γλυστρήσει ή προδώσει ή ή ή... κοινώς δεν χρειάζεται να τρελενόμαστε για σουπερ ντουπερ λάστιχα για κάθε μέρα τα οποία ούτως ή άλλος σε συνθήκες πίστας θα ειναι ούτως ή άλλος ανεπαρκή...)
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 14:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
μπλέξιμοοοοοο, επειδή στο δικό μου δεν εχω οδηγήσει κάτι σε αυτη την κατηγορία, παρα μόνο τα μαμα και σεμι σλικς & φουλ σλικς, θα αναφέρω (αν και δεν μου αρεσει να μιλάω για τον εαυτό μου για τετοια θέματα) εκτενως τις οδηγικές μου συνήθειες.

Λοιπον, ο Μάνθος στο τελευταίο του ποστ σωστά κατάλαβε για το τι θελω. Θέλω ουσιαστικά 2 τετράδες.
Arrow Μια αποκλειστικά για πίστα με κάποιο λάστιχο που θα μπορεί να ανταπεξελθει στην πιστα και προφανώς θα κοστίζει και θα φθείρεται σύντομα και δεν θα κανει για χρήση δρόμου.

Arrow Κι αλλη μια τετράδα η οποία θα μπορεί να ικανοποιήσει τις οδηγικες μου συνηθειες στην πόλη, οι οποίες κατα βάση είναι: Πηγαίνε ελα σχολή & απλες μετακινήσεις σε πάραα πολυυ αργούς ρυθμους (με περνάνε όλοι στο δρόμο, βρίσκομαι στην κινηση διαρκώς και η μεση κατανάλωση δεν περνάει ποτε το 7,2), οποτε σπάνια χρειαζεται να πατήσω και φρένο καλό. Φυσικά αν πεταχτεί καποιος απο ενα στοπ δεν θελω να κανω τσουλήθρα με το abs αν και ηδη κανω. Απο την αλλη τώρα μέσα στην εβδομάδα θα κάνω μια δυο βόλτες αρκετά βραδυνές σε κάποια στροφοδιαδρομή σχετικα γρήγορες (είτε θα είναι προς το Σούνιο, ειτε Διόνυσο,είτε Βαρνάβα). Πιστεύω σε εκείνες τις συνθηκες ενα λάστιχο του τυπου goodyear F1 D3,pe2 είναι οτι πρέπει και μιλάμε για δεικτη 82V. Αυτά απλά εμενα λεει η λογική μου και απλά τα αναφέρω με σκοπο να με διαψέυσετε ή επαληθεύσετε. Συν τοις αλλοις, σκοπεύω αυτη την 4αδα να την κρατήσω για τουλαχιστον 20,000χλμ. Δεν θελω για να μπορώ να κανω μια σβέλτη βολτα να καθομαι να αλλαζω λάστιχα.

ΥΓ. Τα μαμά λάστιχα του 1,6 continental νομιζω εχουν δεικτη H αν δεν κανω λάθος, στην Πεντέλη αν της πας σβέλτα προς Νέα Μάκρη, σε βγάζουν μεχρι τις μισες κατηφορικές της Πεντέλης. Και αυτο φαίνεται απο το φρένα.

Βοήθηστε με... Wink
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 15:08:18
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
για να σοβαρευτουμε

Αφενός δεν με νοιαζει να ειναι επιδόσεων Παναγιώτη, αφετέρου δεν με ενδιαφέρει αντι για 230€ να δώσω 300€ για κάτι καλύτερο, αν αυτό θα εχει θετικό αντίκτυπο σε αυτά που θέλω. Αυτο που λες πιστα δρομο πολη εχεις απόλυτο δικιο. Ωστόσο, με ενδιαφέρει να κρατάει και να λειτουργεί σωστά σε μια σβέλτη διαδρομή κι οχι τοσο σε συνθηκες πολης οπου αν εξαιρεσεις κάποιο απρόοπτο που ισως χρειαστεί ενα καλο φρενάρισμα. Για πιστα απλα δεν το συζητάω, δεν τα θέλω για τετοια χρηση.

Κοντολογίς, ενα λαστιχο το οποιο θα μπορεί να φρεναρει μες στην πολη,θα εχει ικανοποιητική συμπεριφορά στο βρεγμένο (οχι οπως το toyo t1-s αλλα και οχι οπως το advan 0-43 που δεν μπορείς να ξεκινησεις σε ανηφόρα) και καλη απόδοση οταν ζεσταθεί. Το pe2 πιστευω τα εχει αυτα, ισως και το F1 (το οποίο ζεσταίνετε πιο ευκολα). Το 206 μου ειναι σχετικα βαρύ, ειναι κοντα 1100 κιλα.
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 15:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
to εχω πει χιλιαδες φορεες ολλλλλλλλλλλλλλλλλλα
τα λαστιχα σπορτ τυπου
F1-pe2-parada κλπ κλπ
εχουν ενα κοινα χαρακτηριστικο
μετα τα 15000χλμ σκληραινουν και ειναι ακαταλληλα για μεσα στην αθηνα.
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 15:38:46
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τα λαστιχα σπορτ τυπου
F1-pe2-parada κλπ κλπ

ok, για πες αν θες ενα λαστιχο για μενα τοτε.
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 15:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
τα τογιο τ1ρ
που φοραγε και το παπι και εχει καλες τιμες ο μιχαλης ειναι ενα τιμιο λαστιχο που δυσκολα θα το φυτιλιασεις και ζεσταινεται γρηγορα.
και το ερ300 που ειπε πιο πανω ο μιχαλης ειναι φοβερο ολ αραουντ λαστιχο

το θεμα ειναι θα παραμεινεις σε 14αρι για πολη?
σε 14αρια δεν εχεις πολλες επιλογες...
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 15:57:52
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τα τογιο τ1ρ
που φοραγε και το παπι και εχει καλες τιμες ο μιχαλης ειναι ενα τιμιο λαστιχο που δυσκολα θα το φυτιλιασεις και ζεσταινεται γρηγορα.
και το ερ300 που ειπε πιο πανω ο μιχαλης ειναι φοβερο ολ αραουντ λαστιχο

το θεμα ειναι θα παραμεινεις σε 14αρι για πολη?
σε 14αρια δεν εχεις πολλες επιλογες...

toyo e? σε 15αρια ρε, οχι 14. τα τογιο τα παιρνω 220€ σε 195-50-15, τα εχεις ο ξαδερφος. Τις μισές φορες γλιστράνε τις μισες κρατάνε υπερβολικά καλα. Τρελο?
STELIOS - Πεμ 29 Νοέ 2007, 16:45:13
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τα λαστιχα σπορτ τυπου
F1-pe2-parada κλπ κλπ

Eισαι λιγακι υπερβολικος...
Για τα F1 και parada δεν μπορω να πω γιατι δεν ειχα ποτε.
Τα PE αντιθετος στα 15.000 ειναι ΠΟΛΥ καλα ακομα, και αυτος ειναι ο λογος που τα εχω για 3η συνεχομενη φορα στο αμαξι (μια PE1 & δυο PE2).
Μπορω ομως και να σου πω και για Brigestone (δεν θυμαμαι τυπο) σε 185/60/14 που τα πηρα (για πιστα/χαβαλε) με ~20.000χλμ ηταν ΘΑΝΑΤΟΣ !!! Στο στεγνο απλα γλιστρουσαν, στη βροχη νομιζα οτι εκανα SKI...
mikerrgp - Πεμ 29 Νοέ 2007, 17:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
volvos έγραψε:
τα λαστιχα σπορτ τυπου
F1-pe2-parada κλπ κλπ

Eισαι λιγακι υπερβολικος...
Για τα F1 και parada δεν μπορω να πω γιατι δεν ειχα ποτε.
Τα PE αντιθετος στα 15.000 ειναι ΠΟΛΥ καλα ακομα, και αυτος ειναι ο λογος που τα εχω για 3η συνεχομενη φορα στο αμαξι (μια PE1 & δυο PE2).
Μπορω ομως και να σου πω και για Brigestone (δεν θυμαμαι τυπο) σε 185/60/14 που τα πηρα (για πιστα/χαβαλε) με ~20.000χλμ ηταν ΘΑΝΑΤΟΣ !!! Στο στεγνο απλα γλιστρουσαν, στη βροχη νομιζα οτι εκανα SKI...

στελιο το bridgestone αν ειχες βαλει το ρε720 στο στεγνο ηταν καλο αλλα ηθελε τρελλο ζεσταμα οσο για την βροχη το λαστιχο ηταν βεντουζα απιστευτο κρατημα κ απολυτο φρεναρισμα
STELIOS - Πεμ 29 Νοέ 2007, 18:28:23
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
στελιο το bridgestone αν ειχες βαλει το ρε720 στο στεγνο ηταν καλο αλλα ηθελε τρελλο ζεσταμα οσο για την βροχη το λαστιχο ηταν βεντουζα απιστευτο κρατημα κ απολυτο φρεναρισμα

Ολα αυτα οταν ηταν καινουρια ή στα 20.000χλμ (που βασικα ειναι στη μεση της ζωης τους) ??? Γιατι για το φρεναρισμα στο βρεγμενο.... πρεπει να αναψω λαμπαδα που ζω ακομα!
Και θυμηζω μιλαω ΟΧΙ για καινουρια.
MEMsound - Πεμ 29 Νοέ 2007, 18:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά τα "καημένα" Razz τα 720 είχαν ή φανατικούς οπαδούς... ή φανατικούς εχθρούς... Laughing
mikerrgp - Πεμ 29 Νοέ 2007, 20:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Αυτά τα "καημένα" Razz τα 720 είχαν ή φανατικούς οπαδούς... ή φανατικούς εχθρούς... Laughing

συμφωμω
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 20:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
stelio εχω δευτερη τετραδα pe2 . μετα τα 13-8000χλμ η αποδοση τους κρυα μεσα στη πολη πεφτει ραγδαια. αυτο δε παει να πει οτι δε κρατανε ζεστα ή οτι εχουν καποιο αλλο προβλημα. εγω τη πρωτη τετραδα τη κρατησα 50000χλμ!!!!!!!!!!!!!!! για αυτο και ξαναεβαλα. αλλα κρυα μεσα στην αθηνα με τη τσιμπα στο ματι οταν πεταχτει το κωλοπαιδο απο το τζιπ της μανας του...ασε μη μου λες οτι θα φρεναρεις Evil

και σε f1+avs το ιδιο πραγμα εχω δει-ακουσει οτι συμβαινει

otan oμως βαζεις τετοιο σπορ λαστιχο κανεις τις απαραιτητες παραχωρησεις στη πολη οπως και απαιτεις να βγαλει ολο το μερκουρη πανω κατω χωρις να βρακιασει... (18.95 πηγαινε και αλλο τοσο ελα Laughing )
MEMsound - Πεμ 29 Νοέ 2007, 20:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οtan oμως βαζεις τετοιο σπορ λαστιχο κανεις τις απαραιτητες παραχωρησεις στη πολη οπως και απαιτεις να βγαλει ολο το μερκουρη πανω κατω χωρις να βρακιασει... (18.95 πηγαινε και αλλο τοσο ελα Laughing )

Thumb right Thumb right Thumb right... ( Splat Splat Splat )

Laughing Laughing Laughing
volvos - Πεμ 29 Νοέ 2007, 20:31:46
Θέμα δημοσίευσης:
ηταν σε ρυθμους βολτας για το γνωστο ακα topgear επεισοδιο με πτηνο...

πσιτευω οτι με παρα πολυ οριακη οδηγηση και αργααααα βραδυ ισως πιασεις το λεπτο...
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 21:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
μόλις σκέφτηκα ενα αλλο ενδεχόμενο.

fuck my 206, δεν ασχολούμαι, δεν αλλάζω τπτ. Θα πηγαίνω αργά. Και που παω να τρέξω, μια τρύπα στο νερο κάνω.

Ας τα φάω κάπου αλλου τα λεφτα... ως συνήθως.
MEMsound - Πεμ 29 Νοέ 2007, 21:18:47
Θέμα δημοσίευσης:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
plaketokofths - Πεμ 29 Νοέ 2007, 21:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
ε μα στο καλο...
το ενα ετσι το αλλο γιουβετσι. Βάλε κι αυτα που θα θελει μετά... εχεις ηδη πάρει ενα καρτ και δωρο τον κοτσαδορο με το τρέιλερ
grpap - Παρ 30 Νοέ 2007, 11:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα.Πανε τωρα και παρε τα 195/50/15.Αφου αυτά θες.Να μετανιωνεις για πραγματα που εκανες και όχι για αυτά που δεν εκανες…………
torture - Δευ 31 Δεκ 2007, 14:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εμενα ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα μετα απο μια μπιιιιιιιιιιπ λακουβα στην εθνικη και αφου κοντεψα να σκοτωθω καθως εσκασε το λαστιχο και εσβησε ο κινητηρας Crying or Very sad μην τα θυμαμαι τωρα και εκνευριζομαι παλι.
μου προτειναν τα pirelli p2500 euro διαστασης 185/60/14 (τωρα φοραω 175/65/14) με τιμη 270€ αλλα τα βρηκα και 220€. τα εχει βαλει κανεις? ειναι καλα λαστιχα?
SnakeMJK - Δευ 31 Δεκ 2007, 16:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τα χουμε πει χίλιες φορές... Michelin Exalto 2 σε 185/60/14...Εξωγήινο λάστιχο....
torture - Δευ 31 Δεκ 2007, 16:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Τα χουμε πει χίλιες φορές... Michelin Exalto 2 σε 185/60/14...Εξωγήινο λάστιχο....

καλα ντε. μην βαρας Crying or Very sad
ευχαριστω για την απαντηση ζηση.
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Οταν λες εξωγηινο λαστιχο???? Τοσο καλο??? Και γιατι οι συγκεκριμενες διαστασεις??? Δηλαδη σε 195/50/15 που θελω εγω να βαλω δεν θα ειναι καλο???
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:06:28
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι μια χαρα... Cool
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:12:06
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα κ απο μενα αν ειδα καλα το παλικαρι εχει 1100 οποτε δεν πεζει να δουλεψει το εξαλτο με την καμια προτηνο λοιπον kleber γαλλικο σε H η ακομα καλυτερα michelin energy σε τ αν βαλει το 1100 vr λαστιχο δεν θα το ζεστενει ποτε
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ειναι μια χαρα... Cool

Γιατι ομως αναφερθηκε στην συγκεκριμενη διασταση???
Και γενικως για την διασταση που αναφερω εγω καμια τιμουλα στο περιπου???
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
καλημερα κ απο μενα αν ειδα καλα το παλικαρι εχει 1100 οποτε δεν πεζει να δουλεψει το εξαλτο με την καμια προτηνο λοιπον kleber γαλλικο σε H η ακομα καλυτερα michelin energy σε τ αν βαλει το 1100 vr λαστιχο δεν θα το ζεστενει ποτε

Γενικως εχει ερθει ο καιρος να αλλαξω λαστιχα,και επειδη εχω ακουσει καλα λογια για τα michelin σε θεμα φρεναρισματος και βροχης,γι αυτο και το σκεφτομουν...
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
καλημερα κ απο μενα αν ειδα καλα το παλικαρι εχει 1100 οποτε δεν πεζει να δουλεψει το εξαλτο με την καμια
προτηνο λοιπον kleber γαλλικο σε H
η ακομα καλυτερα michelin energy σε Τ
αν βαλει το 1100 vr λαστιχο δεν θα το ζεστενει ποτε

ααα αυτό για το 1100 δεν το είδα.
το λάστιχο σε 195/50-15 μια χαρα ειναι
απλά δεν κάνει για το συγκεκριμένο αυτόκίνητο... Wink
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
thodoras έγραψε:
MEMsound έγραψε:
ειναι μια χαρα... Cool

Γιατι ομως αναφερθηκε στην συγκεκριμενη διασταση???
Και γενικως για την διασταση που αναφερω εγω καμια τιμουλα στο περιπου???

ο ζισης φοραει 185-60-14 οποτε εσυ που ρωτεισες για 195-50-15 απαντισε ο μανθος επεισης αν φορας 6 αρα ζαντα θα σου πρωτεινα 175-55-15 σε 1100 ειναι τελειο
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 10:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

ααα αυτό για το 1100 δεν το είδα.
το λάστιχο σε 195/50-15 μια χαρα ειναι
απλά δεν κάνει για το συγκεκριμένο αυτόκίνητο... Wink

Ο λογος που δεν κανει?? Μεσα στην πολη ειτε 1100 ειτε 1400 ειτε 2000 ολα με την ιδια ταχυτητα δεν πανε?

EDIT: Εννοεις οτι αυτη η διασταση δεν κανει για το 1100?? Ισως και να μην κανει...3 χρονια παντως που εχω αυτα τα λαστιχα αυτη τη διασταση εχω και παει αψογα..!!
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν είναι όλα ίδια...

Ένα πιο σκληρό λάστιχο ζεσταίνεται πιο δυσκολα μέσα στην πόλη, όμως ενα αμάξι 1100 κιβικά δεν θα μπορέσει να το ζεστάνει καλά ούτε εκτός πόλης... οπότε του είναι εντελώς περιττό.

Αντίθετα ενα πιο μαλακό λάστιχο ζεσταίνεται πιο γρήγορα μέσα στην πόλη και σε ενα αδύναμο αμάξι ταιριάζει καλήτερα.

Ενδεικτικά θα σου πω ότι στο νισσαν που έχω (sunny του '89 με ούτε 90ps) εχω 4ετών λάστιχα 175/70-13 bridgestone B330 evo με δείκτη Η ή Τ και το αμάξι στρίβει μια χαρα με κρύα λάστιχα σε αντίθεση πχ με τα 205/45-16 goodyear F1 D2 που έχω στο 206 όπου όταν είναι κρύα απλά κάνω drift... Laughing

αυτό που σου πρότινε ο Μιχάλης (175/55-15) είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον... Wink Wink
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα δε ξερω επειδη εδω και τοσα χρονια συνηθησα το φαρδος 195 και μου αρεσει θα μου κακοφαινοταν να δω 175....
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:31:58
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θα σε χαλάσει καθόλου όμως η βελτιωση στις επιδόσεις... Wink Wink
τι φόραγες μέχρι τώρα?
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Βελτιωση?? Θα εχω καλυτερο κρατημα με 175 απ οτι με 195??

MEMsound έγραψε:
τι φόραγες μέχρι τώρα?

Οταν το αγορασα ειχε πανω 165/70/14 αν θυμαμαι καλα...
Μετα 175/60/14...(ισως θυμαμαι λαθος το προφιλ)
Και τελος τα τωρινα 195/50/15.
307__:)(dimitris) - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια 185/60/15 σε 206 1.1 καλα ειναι η θα εχει κανενα προβλημα Confused γιατι το 55 ακριβουτσικο προφιλ και με το 50 αδειαζει

Υ.Γ Δεν ειναι χαμηλωμενο Wink
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:50:02
Θέμα δημοσίευσης:
thodoras έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Βελτιωση?? Θα εχω καλυτερο κρατημα με 175 απ οτι με 195??

Στην ευθεία σίγουρα λόγω αισθητα λιγότερων τριβών.
Στις στροφές εξαρτάται εκτός από την διάσταση και από την γόμα του ελαστικού.

thodoras έγραψε:
MEMsound έγραψε:
τι φόραγες μέχρι τώρα?

Οταν το αγορασα ειχε πανω 165/70/14 αν θυμαμαι καλα...
Μετα 175/60/14...(ισως θυμαμαι λαθος το προφιλ)
Και τελος τα τωρινα 195/50/15.

μάρκα τα τωρινά δεν μου είπες Wink Question

@307__:)(dimitris)
το 185/60-14 ειναι λιγο υπερβολικό... και μακρύ σε βήμα και (θεωρώ, χωρίς να ειναι σίγουρος) σχετικά βαρυτερο...
ο Μιχ'άλης σίγουρα ξέρει περισσότερα επί του θέματος
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 11:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο τα τωρινα μου ειναι AVON ZV3
SnakeMJK - Παρ 25 Ιαν 2008, 12:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
Thodora, επειδή δεν σε βλέπω για υπερβολικά motorsport τύπο, θα σου πρότεινα και εγώ τα michelin energy, σε ότι διάσταση θες! Τα παιδιά έχουν δίκιο για τα exalto. Στο δικό μου κάνω τις άπειρες μαλ***ες στο δρόμο για να τα ζεστάνω και τα νιώθω καλά.
thodoras - Παρ 25 Ιαν 2008, 13:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Thodora, επειδή δεν σε βλέπω για υπερβολικά motorsport τύπο, θα σου πρότεινα και εγώ τα michelin energy, σε ότι διάσταση θες! Τα παιδιά έχουν δίκιο για τα exalto. Στο δικό μου κάνω τις άπειρες μαλ***ες στο δρόμο για να τα ζεστάνω και τα νιώθω καλά.

Μα δεν εχω κολησει στο να βαλω exalto!
Michelin θελω επειδη εχω ακουσει καλα λογια,τωρα απο κει και περα πιο πρεπει να βαλω απο τα Michelin αυτο ειναι που δεν ξερω,οπως επισης και σε τι τιμες παιζουν.
Steve - Παρ 25 Ιαν 2008, 13:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε τα Energy και μας ευχαριστείς μετά Smile

Ή τα Yokohama C-Drive Smile
drdino - Παρ 25 Ιαν 2008, 13:55:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι νομίζω πως το exalto ακόμα και κρύο είναι καλύτερο από τα energy που δεν ζεσταίνονται ποτέ στην ελλάδα. Σε σχέση πάντως με turanza (=αντίστοιχο του energy) είναι σίγουρα.
Steve - Παρ 25 Ιαν 2008, 15:03:31
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω πως το exalto ακόμα και κρύο είναι καλύτερο από τα energy που δεν ζεσταίνονται ποτέ στην ελλάδα.

Τι λες, βρε μαλ**α?
plaketokofths - Παρ 25 Ιαν 2008, 15:40:14
Θέμα δημοσίευσης:
Για σένα toyo t1-r 195-50-15 σου αφιερώνω μετά απο ΜΟΝΟ 5 γύρους πιστας "Ματια μου μαζεύω τα κομμάτια ΣΟΥ..."

Πολυ μαλ***α η επιλογή μου οπως πολύ μαλακά τα λάστιχα. Περαστικά μου. Τα λάστιχα τα εχω στρίψει υστερα απο 2000χλμ αφότου τα πήρα δυο φορες. Μια στο Γραμματικό οπου εφευγαν κομμάτια και μια καρτόδρομο που στους 5 γυρους τα εκανα ετσι δλδ χωρίς πλαινά, πιεση 38 μπρος πισω.
Steve - Παρ 25 Ιαν 2008, 16:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Για σένα toyo t1-r 195-50-15 σου αφιερώνω μετά απο ΜΟΝΟ 5 γύρους πιστας "Ματια μου μαζεύω τα κομμάτια ΣΟΥ..."

ΟΤΑΝ Ο ΨΗΛΟΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ S-Drive ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΜΙΣΕΤΕ ΜΙΑ 4ΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?

drdino - Παρ 25 Ιαν 2008, 17:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
drdino έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω πως το exalto ακόμα και κρύο είναι καλύτερο από τα energy που δεν ζεσταίνονται ποτέ στην ελλάδα.

Τι λες, βρε μαλ**α?

Mάθε να μιλάς και μετά να απευθύνεις τον λόγο σε μένα.
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 19:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω πως το exalto ακόμα και κρύο είναι καλύτερο από τα energy που δεν ζεσταίνονται ποτέ στην ελλάδα. Σε σχέση πάντως με turanza (=αντίστοιχο του energy) είναι σίγουρα.

λοιπον να το παρουμε λιγο απο την αρχει
energy βγαινει σε T & H δεικτη ταχυτητας κ ειναι μια πολυ καλη επιλογη για ενα οδηγο που κινητε σε χαλαρους ρυθμους
το ER300 TURANZA βγαινει σε H-V -W που μπορει να καλυψει της αναγκες ενος μεσου οδηγου εως κ ενος απαιτητικου κ η φιλοσοφια του ελαστικου ειναι να παρεχει επιδοσεις χωρις να μιωνει την ανεση του οδηγου
οσο για το exalto pe2 ειναι αποδεδιγμενα ενα απολυτο λαστιχο για απαιτητικους οδηγους
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 19:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Πολυ μαλ***α η επιλογή μου οπως πολύ μαλακά τα λάστιχα. Περαστικά μου. Τα λάστιχα τα εχω στρίψει υστερα απο 2000χλμ αφότου τα πήρα δυο φορες. Μια στο Γραμματικό οπου εφευγαν κομμάτια και μια καρτόδρομο που στους 5 γυρους τα εκανα ετσι δλδ χωρίς πλαινά, πιεση 38 μπρος πισω.

ΓΙΑΝΝΗ κατι δεν εγινε σωστα το εχω βαλει σε αρκετους οδηγους κ γρηγορους κ δεν ειχα προβλημα
επισης τα εχω βαλει σε φιλο γνωστο σε αρκετους απο εδω κ υπερβολικα απετιτικο οδηγο σε ραλλακι με οτι ποιο απολυτο απο αναρτιση κ τετοιους τσαμπουκαδες μεσα στα μεγαρα μετα απο πολλους γυρους δεν εκαναν το μονο που εχει προβλημα ο σιγκεκριμενος ηταν αρκετα μαλ**α πλαινα το οποιο ειναι σιγουρα θεμα αναρτησεις κ θεμα οδηγου
αλλα αυτο που εγινε με σενα δεν εξηγιται χωρις να θελω να σε προσβαλω σαν οδηγο μηπως εστριβες με υπερβολικα μουτρα κ λαθος πιεση????????
Steve - Παρ 25 Ιαν 2008, 19:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Mάθε να μιλάς και μετά να απευθύνεις τον λόγο σε μένα.

Μάθε απο λάστιχα και μετά να απευθύνεις τα post σου στο ανάλογο topic.

Και πριν ξανανοίξεις το στόμα σου για το Energy, κάνε ένα κόπο να το βάλεις στο αμάξι σου και να το δοκιμάσεις, ή να διαβάσεις τουλάχιστον για αυτό αφού δε σου φτάνει η γνώμη μου που τα είχα 1 χρόνο πάνω στο 1ο μου αμάξι (Peugeot 205).
drdino - Παρ 25 Ιαν 2008, 19:31:48
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
drdino έγραψε:

energy βγαινει σε T & H δεικτη ταχυτητας κ ειναι μια πολυ καλη επιλογη για ενα οδηγο που κινητε σε χαλαρους ρυθμους
το ER300 TURANZA βγαινει σε H-V -W που μπορει να καλυψει της αναγκες ενος μεσου οδηγου εως κ ενος απαιτητικου κ η φιλοσοφια του ελαστικου ειναι να παρεχει επιδοσεις χωρις να μιωνει την ανεση του οδηγου
οσο για το exalto pe2 ειναι αποδεδιγμενα ενα απολυτο λαστιχο για απαιτητικους οδηγους

Kαι το ΕR30 και το ER300 από την εμπειρία μου δεν απευθύνονται στον απαιτητικό οδηγό με τίποτα. Τουλάχιστον στην ελλάδα δεν δουλεύει με την καμία το λάστιχο αυτό. Στην Ιταλία με τον ασφαλτοτάπητα-γυαλόχαρτο δούλευε κάπως καλύτερα, στην ελλάδα όμως η κατάσταση ήταν δραματική. Εδώ στις Σέρρες κάτι continental 195/50 μεταχείρω που είχα έβγαζαν πολύ καλύτερη πρόσφυση. Η φιλοσοφία τους στα δικά μου μάτια είναι παρόμοια των energy. Ένα οικονομικό λάστιχο, με στόχο να βγάλει πολλά χιλιόμετρα. Και σε αυτό δεν αποτυγχάνει καθόλου. Αλλά για κάποιον που βλέπει το λάστιχό του ως το μοναδικό σημείο επαφής με τον δρόμο δεν είναι ικανοποιητικό. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω καλύτερο λάστιχο.

Σε γιάρις 1,0 του κολλητού είχαμε kleber για πρώτα, μετά έβαλε κάτι turanza. Με τα kleber δεν το συζητώ, απλά τσουλούσε. Στην συνέχεια δοκιμάσαμε τα exalto. Συμφωνοι, το ζέσταμά τους το θέλουν, αλλά και πάλι με τα turanza δεν συγκρίνονται.

Τέσπα, προτιμήσεις είναι αυτές.

Steve, talk to the hand.

Έντιτ, για να απαντήσω στο έντιτ σου:
2 τετράδες energy έχω βάλει στο 406, οπότε τις εντυπώσεις για τα θεϊκά τα energy κράτα τες για τον εαυτό σου. Το σάιτ της michelin τι ακριβώς μου αποδεικνύει;
plaketokofths - Παρ 25 Ιαν 2008, 19:45:22
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:

ΓΙΑΝΝΗ κατι δεν εγινε σωστα το εχω βαλει σε αρκετους οδηγους κ γρηγορους κ δεν ειχα προβλημα

Τι θα μπορούσε να μην εγινε σωστα? Το λαστιχο ξανατονίζω ειναι υπερβολικά μαλακό, σαν πλαστελίνη.
mikerrgp έγραψε:

αυτό που εγινε με σενα δεν εξηγιται χωρις να θελω να σε προσβαλω σαν οδηγο μηπως εστριβες με υπερβολικα μουτρα κ λαθος πιεση????????

Δεν με προσβάλεις μην ανησυχείς, δεν εχω κόμπλεξ, οποτε πες οτι νομίζεις μπας και δώσω κι εγώ μια εξήγηση γιατι το μονο που σκέφτομαι ειναι οτι περα οτι ειναι μαλακά τα λάστιχα απλα ΨΗΘΗΚΑΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙΑΣΑΝ ΦΥΤΙΛΙΑΣΑΝ μεσα σε 5 γύρους. Τώρα για τις πιεσεις το ανέφερα πριν, 38 εμπρος και πίσω μετρημένο σε πιεσόμετρο που δουλεύει σωστά... ποια θα ηταν σωστή πίεση, 80? Για τα μουτρα τώρα, οσο μουτρα και να ειχε το αυτοκινητο μεσα σε 7 λεπτα δεν μπορεί να συμβεί κατι τετοιο. Δες προσεκτικά την φωτο και θα διαπιστώσεις οτι το πελμα/τακούνι δεν εχει φαγωθεί καθόλου εν σχέσει με το προφιλ.

Πάντως δεν θα το αφήσω ετσι θα πέσει πέλεκυς βαρύς... εχουν και εγγύση τα ρημάδια λεει 2 χρόνια... αντε να δούμε.
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 20:37:09
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη εχουν ενα χρονο επισιμη εγγυιση απο την τογιο κ καλυπτη οποιαδιποτε ζιμια
mikerrgp - Παρ 25 Ιαν 2008, 20:39:57
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
mikerrgp έγραψε:
drdino έγραψε:

Kαι το ΕR30 και το ER300 από την εμπειρία μου δεν απευθύνονται στον απαιτητικό οδηγό με τίποτα. Τουλάχιστον στην ελλάδα δεν δουλεύει με την καμία το λάστιχο αυτό. Στην Ιταλία με τον ασφαλτοτάπητα-γυαλόχαρτο δούλευε κάπως καλύτερα, στην ελλάδα όμως η κατάσταση ήταν δραματική. Εδώ στις Σέρρες κάτι continental 195/50 μεταχείρω που είχα έβγαζαν πολύ καλύτερη πρόσφυση. Η φιλοσοφία τους στα δικά μου μάτια είναι παρόμοια των energy. Ένα οικονομικό λάστιχο, με στόχο να βγάλει πολλά χιλιόμετρα. Και σε αυτό δεν αποτυγχάνει καθόλου. Αλλά για κάποιον που βλέπει το λάστιχό του ως το μοναδικό σημείο επαφής με τον δρόμο δεν είναι ικανοποιητικό. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω καλύτερο λάστιχο.

Σε γιάρις 1,0 του κολλητού είχαμε kleber για πρώτα, μετά έβαλε κάτι turanza. Με τα kleber δεν το συζητώ, απλά τσουλούσε. Στην συνέχεια δοκιμάσαμε τα exalto. Συμφωνοι, το ζέσταμά τους το θέλουν, αλλά και πάλι με τα turanza δεν συγκρίνονται.

Τέσπα, προτιμήσεις είναι αυτές.

Steve, talk to the hand.

2 τετράδες energy έχω βάλει στο 406, οπότε τις εντυπώσεις για τα θεϊκά τα energy κράτα τες για τον εαυτό σου. Το σάιτ της michelin τι ακριβώς μου αποδεικνύει;

για το ερ 300 αν θελεις να σε βαλω μεσα σε ενα φιλο να τα νιωσεις αν αντεχουν κ αν κρατανε επισης μετα απο τοσα λαστιχα που εχω βαλει κ οδιγισει το κλεμπερ δεν εχει αντιπαλο στην βροχη
plaketokofths - Παρ 25 Ιαν 2008, 20:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
Γιαννη εχουν ενα χρονο επισιμη εγγυιση απο την τογιο κ καλυπτη οποιαδιποτε ζιμια

ναι το ξερω, εχω και μια καρτα με τους κωδικους των ελαστικών. Οπότε λογικά κάτι τετοιο προβλέπει αντικατάσταση?
drdino - Παρ 25 Ιαν 2008, 20:45:44
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσικά και αντέχουν, αυτό είναι σχεδιασμένα να κάνουν. Αλλά σε σχέση με τα premium contact 2 που φοράω τώρα είναι η μέρα με την νύχτα πχ. Cool

Το kleber που φορούσε το γιάρις (δεν θυμάμαι ποιο, αλλά 175/65 ήταν
Embarassed ) στην βροχή δεν το είδα οδηγήσει ποτέ, οπότε δεν ξέρω. Στο στεγνό δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Tα turanza ήταν καλύτερα.
plaketokofths - Παρ 25 Ιαν 2008, 20:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
Για την περιπτωσή μου ή είμαι καφτης πραγματικά αλλα δεν το πιστεύω προσωπικά

ή επεσε σε παρτιδα χαλια

ή το αμαξι εχει λαθος γωνίες, πράγμα πολύ πιθανό αφού και τα προηγούμενα λάστιχα τα ξεφτίλισα αμέσως αλλά οχι τετοιο πράγμα...
MEMsound - Παρ 25 Ιαν 2008, 21:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως και στο νισσαν που εχει μεγάλο προφιλ λόγω "και καλα" ανετης χρήσης στο χώμα... (175/70-13) ετσι μου τρωγονται τα λάστιχα όταν κάνω υπερβολές (συνήθως λανθασμένες...)

πάντως κάτι μου λεει ότι κάτι/κάπου στρίβεις λάθος (με πολλά μούτρα = πολλά χιλιόμετρα στην είσοδο της στροφής, περρισότερο γκάζι, ή πολυ στριμμένο το τιμόνι) και τρώς τα λάστιχα...

συνήθως αυτά συμβαίνουν όταν δεν σε κρατάει τίποτε άλλλο στο δρόμο (= ανάρτηση, ράβδοι, γεωμετρία κλπ) και από λάθος επιμένεις με στριμμένο τιμόνι μπας και στρίψει ενώ τελικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να πας λίγο πιο αργά... και τελικά θα κάνεις το ίδιο χρόνο χωρίς γλυστρήματα Wink

υ.γ. σε μια κλειστή πίστα όπως οι Αφίδνες οποιοδήποτε λάστιχο με μαλακά πλαινά (σκελετό) θα τρωγόταν σε εκείνο το σημείο, απλά αν είχε πιο σκληρή γόμα (αναφέρομαι στο πλάι και όχι στο πέλμα και μόνο στην σκληρότητα του ελαστικού και όχι στην σκληρότητα του μετταλικού σκελετού του) ισως τρωγόταν λιγότερο...
plaketokofths - Παρ 25 Ιαν 2008, 22:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πάντως και στο νισσαν που εχει μεγάλο προφιλ λόγω "και καλα" ανετης χρήσης στο χώμα... (175/70-13) ετσι μου τρωγονται τα λάστιχα όταν κάνω υπερβολές (συνήθως λανθασμένες...)

πάντως κάτι μου λεει ότι κάτι/κάπου στρίβεις λάθος (με πολλά μούτρα = πολλά χιλιόμετρα στην είσοδο της στροφής, περρισότερο γκάζι, ή πολυ στριμμένο το τιμόνι) και τρώς τα λάστιχα...

συνήθως αυτά συμβαίνουν όταν δεν σε κρατάει τίποτε άλλλο στο δρόμο (= ανάρτηση, ράβδοι, γεωμετρία κλπ) και από λάθος επιμένεις με στριμμένο τιμόνι μπας και στρίψει ενώ τελικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να πας λίγο πιο αργά... και τελικά θα κάνεις το ίδιο χρόνο χωρίς γλυστρήματα Wink

υ.γ. σε μια κλειστή πίστα όπως οι Αφίδνες οποιοδήποτε λάστιχο με μαλακά πλαινά (σκελετό) θα τρωγόταν σε εκείνο το σημείο, απλά αν είχε πιο σκληρή γόμα (αναφέρομαι στο πλάι και όχι στο πέλμα και μόνο στην σκληρότητα του ελαστικού και όχι στην σκληρότητα του μετταλικού σκελετού του) ισως τρωγόταν λιγότερο...

μάλιστα, ευχαριστώ.
Θα το χω κατά νου αν και δεν νομίζω οτι συνέβει κάτι τετοιο μ' εμένα αλλα ωστόσο δεν παυει να ειναι μια διαφορετική έκφανση και πιθανό ενδεχόμενο.
Steve - Παρ 25 Ιαν 2008, 23:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
2 τετράδες energy έχω βάλει στο 406, οπότε τις εντυπώσεις για τα θεϊκά τα energy κράτα τες για τον εαυτό σου.

Όχι, εσύ κράτα τες για τον εαυτό σου, μιας που το 406 δεν έχει καμία σχέση με το 206 1.100 για το οποίο γίνεται λόγος για τα συγκεκριμένα λάστιχα Smile

Και τα Continental, στα 206 δεν πιάσαν τόπο, στα 307 όμως ζουν και βασιλεύουν.
drdino έγραψε:
Το σάιτ της michelin τι ακριβώς μου αποδεικνύει;

Αν δεν είσαι αλλοδαπός και έχεις καλή γνώση της Ελληνικής, τότε μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στην ερώτηση Smile
drdino - Σαβ 26 Ιαν 2008, 00:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
drdino έγραψε:
2 τετράδες energy έχω βάλει στο 406, οπότε τις εντυπώσεις για τα θεϊκά τα energy κράτα τες για τον εαυτό σου.

Όχι, εσύ κράτα τες για τον εαυτό σου, μιας που το 406 δεν έχει καμία σχέση με το 206 1.100 για το οποίο γίνεται λόγος για τα συγκεκριμένα λάστιχα Smile

Και τα Continental, στα 206 δεν πιάσαν τόπο, στα 307 όμως ζουν και βασιλεύουν.

Χαλαρά τις κρατάω, αλίμονο. Δυστυχώς λόγω διάστασης και ζάντας δεν μπορώ να βάλω κάτι καλύτερο.

Steve έγραψε:
drdino έγραψε:
Το σάιτ της michelin τι ακριβώς μου αποδεικνύει;

Αν δεν είσαι αλλοδαπός και έχεις καλή γνώση της Ελληνικής, τότε μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στην ερώτηση Smile

Νόμιζα ότι έπρεπε να μου παρουσιαστεί η Αποκάλυψη, συγχώρα με.
Αποδεικνύει λοιπόν ότι πρόκειται για ένα οικολογικό λάστιχο, το οποίο επιτυγχάνει όσα υπόσχεται μέσω μειωμένων τριβών κύλισης και πρόσφυσης. Very happy Και αυτά είναι δεδομένα που δεν εξαρτώνται από το εκάστοτε δοκίμιο.
mikerrgp - Σαβ 26 Ιαν 2008, 09:43:01
Θέμα δημοσίευσης:
thodoras έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:

Μα δεν εχω κολησει στο να βαλω exalto!
Michelin θελω επειδη εχω ακουσει καλα λογια,τωρα απο κει και περα πιο πρεπει να βαλω απο τα Michelin αυτο ειναι που δεν ξερω,οπως επισης και σε τι τιμες παιζουν.

ας το παρουμε παλι απο την αρχει
λοιπον σε 195-50-15 τα energy εχουν 280
τα avon zv3 220 e
to turanza er 300 245e k υπαρχει κ το β340 σε T στα 245 κ αυτο
οτι αλλο γυριζει στο μυαλο σου πες μου
volvos - Σαβ 26 Ιαν 2008, 11:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη ειδα τα τογιο..μεγεια Laughing
μου κανει εντυπωση η φθορα καθως δεν εχω ξαναδει τοσο μεσα στο πλαι φθορα σε λαστιχο γενικα απο δρομο και 5γυρους πιστα....

και σορυ αλλα δε νομιζω οτι φταιει το λαστιχο για αυτο αλλα η βρακιασμενη σου αναρτηση που αφηνει το αμαξι να γερνει σαν ιστιοπλοικο
plaketokofths - Σαβ 26 Ιαν 2008, 13:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
γιαννη ειδα τα τογιο..μεγεια Laughing
μου κανει εντυπωση η φθορα καθως δεν εχω ξαναδει τοσο μεσα στο πλαι φθορα σε λαστιχο γενικα απο δρομο και 5γυρους πιστα....

και σορυ αλλα δε νομιζω οτι φταιει το λαστιχο για αυτο αλλα η βρακιασμενη σου αναρτηση που αφηνει το αμαξι να γερνει σαν ιστιοπλοικο

Παναγιώτη ναι σίγουρα δεν τιθεται θέμα οτι γέρνει το αμαξι αλλά τι γύρει τι δεν γύρει το μαγούλιασμα του ελαστικου δεν εξαρτάται πιστεύω απο την κλίση του αμαξώματος. Τουλάχιστον οπως το σκέφτομαι εγώ. Επίσης ειναι 50αρι προφιλ με 38 πίεση κι εγινε ετσι σε 5 γύρους, κι οταν λέμε ετσι εννοώ φθορά στο προφιλ κι οχι στο τακούνι.
pappaki - Σαβ 26 Ιαν 2008, 14:13:34
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή τα είχα ζήσει αυτά τα ελαστικά στο 206 σε 195/55/15 για 30.000km κάτι μου φαίνεται ότι δεν πάει καλά. Ναι μεν τα πλαϊνά τρώγονται εξαιρετικά γρήγορα, αλλά δεν καταστρέφεται το λάστιχο. Το σίγουρο που θυμάμαι είναι ότι ήθελαν πολύ υψηλές πιέσεις. Εγώ τα έχω ακόμα ενθύμιο στην αποθήκη, αν τα θέλετε για καμιά πραγματογνωμοσύνη...
Steve - Σαβ 26 Ιαν 2008, 15:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Επίσης ειναι 50αρι προφιλ με 38 πίεση κι εγινε ετσι σε 5 γύρους, κι οταν λέμε ετσι εννοώ φθορά στο προφιλ κι οχι στο τακούνι.

Εγώ τα S-Drive τα είχα 38ε-36π είτε στην πίστα, είτε στον δρόμο... Rolling eyes
xrisa-xs - Δευ 05 Μάϊ 2008, 13:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
για να πάρει κανείς σωστό λάστιχο πρέπει να αλλάξει μέγεθος ζάντας?

για μένα που είμαι τελείως μαμά τί λέει το ΤΟΥΟ 185-55-14 300 (SF1) ????
τώρα φοράω τα pilot exalto 2, δεν θυμάμαι διαστάσεις όμως (θα θυμιθώ και θα ποστάρω), ποιά η διαφορά τους σαν λάστιχα? κρατήματα κτλ
alekoukos106 - Δευ 05 Μάϊ 2008, 13:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω τα συγκεκριμενα λαστιχα πανω απο χρονο..δεν θυμαμαι ακριβως...και εχω μεινει υπερευχαριστημενος...πολυ καλη γομα και κρατημα σε στεγνο και βρεμενο... Wink Laughing ...στην διασταση που λες...
plaketokofths - Δευ 05 Μάϊ 2008, 14:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
το 44psi max pressure που αναγράφεται στα περισσότερα ελαστικά γενικά ισχύει?
Steve - Δευ 05 Μάϊ 2008, 17:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Στα δρομίσια ναι Smile
plaketokofths - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:00:31
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Στα δρομίσια ναι Smile

Γιατί έβαλες παραπάνω κι εσκασε? Confused

Εγώ πάντως το ανέβηκα το νούμερο κατα πάαρα πολύ σε μανόμετρο που δουλεύει σωστά. Απλα μετα απο μια μερα που το ξαναμέτρησα είχε χάσει πίεση και είχε φτασει στα 45psi.

Λάστιχα, toyo t1-r 195-50-15
Steve - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Για να λέει ο κατασκευαστής 44 πίεση, υπολογίζει και το +4psi περίπου που θα σου ανέβει άμα το πλακώσεις πραγματικά. Οπότε πας στα 48. Ε αφού του σκάσανε αρκετά λάστιχα του κατασκευαστή, κατέληξε στο 44, πράγμα το οποίο οφείλω να σεβαστώ χωρίς να χρειάζεται να το διαπιστώσω μόνος μου Laughing
plaketokofths - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Για να λέει ο κατασκευαστής 44 πίεση, υπολογίζει και το +4psi περίπου που θα σου ανέβει άμα το πλακώσεις πραγματικά. Οπότε πας στα 48. Ε αφού του σκάσανε αρκετά λάστιχα του κατασκευαστή, κατέληξε στο 44, πράγμα το οποίο οφείλω να σεβαστώ χωρίς να χρειάζεται να το διαπιστώσω μόνος μου Laughing

Ενδιαφέρουσα παραδοχή, ενδεχομένως να ισχύει.
Steve - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
Βγάλε το ενδεχομένως Laughing
plaketokofths - Δευ 05 Μάϊ 2008, 23:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Βγάλε το ενδεχομένως Laughing

δεν βγάζω τπτ, εγώ δεν μιλάω με ανω 1400! Razz
Μας πούλησεςςςς.... Evil Laughing
Steve - Τρι 06 Μάϊ 2008, 07:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεε... η ανάγκη! Laughing
plaketokofths - Τρι 06 Μάϊ 2008, 10:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Εεεε... η ανάγκη! Laughing

Kαλό-τάξιδο-ρίζικο και καλούς χρόνους στις πίστες Very happy (Καλά άρχισες πάντως Very happy )
Steve - Τρι 06 Μάϊ 2008, 12:35:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ φίλος!

Τα σπάω Laughing
sakis206t - Τρι 23 Δεκ 2008, 22:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω βαλει τα uniroyal και για την χρηση που κανω ειναι πολυ καλα
MEMsound - Τετ 24 Δεκ 2008, 00:50:42
Θέμα δημοσίευσης:
διάσταση?
sod - Τετ 24 Δεκ 2008, 12:07:50
Θέμα δημοσίευσης:
sakis206t έγραψε:
εγω εχω βαλει τα uniroyal και για την χρηση που κανω ειναι πολυ καλα

Εγω ειχα βαλει τα uniroyal τα rainsport.....απλα τα σπαγε σε βρεγμενο,βεντουζαριζε...........σε 195/45/16
MEMsound - Τετ 24 Δεκ 2008, 12:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
...γι αυτό στα πήρα... Wink Laughing
sakis206t - Τετ 24 Δεκ 2008, 18:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
τα rainsport ειναι και εμενα σε διασταση 175/65/14
ntemis - Δευ 14 Σεπ 2009, 17:33:14
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.4 8v
Πηρα ζαντες για το λιονταρακι μου τον προηγουμενο μηνα μεταχειρισμενες...φορουσαν 195.55.15 αλλα θελουν αλλαγη...να συνεχησω στο ιδιο μεγεθος η εχετε να προτεινετε κατι αλλο..?
SnakeMJK - Δευ 14 Σεπ 2009, 17:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
195/50/15... φθηνό κ καλό!

ΥΓ: το θέμα θα μεταφερθεί σύντομα στο ανάλογο τόπικ (ελάστικά για 1.4)...
ntemis - Πεμ 17 Σεπ 2009, 18:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
εχω 206 8v σιγουρα το 50 ειναι το καταληλο?Ο.ο
αλλα λεπτοπροφιλο θα ειναι Κ**ΛΑ
MEMsound - Πεμ 17 Σεπ 2009, 19:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
βαλτα μια χαρα θα ειναι
(λιγο περισσότεροι κραδασμοί θα περνάνε απλά)
ntemis - Κυρ 20 Σεπ 2009, 14:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις...και μιας που σε εχω και ευκαιρο...γνωριζεις πανω κατω τημουλες για το συγκεκριμενο μεγεθος?
MEMsound - Δευ 21 Σεπ 2009, 01:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
~300ε
Sanctuary - Παρ 02 Οκτ 2009, 21:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες είμαι για να αλλάζω ελαστικά... Από τα λίγα που διάβασα κ ρώτησα κατέληξα στο να πάρω michelen. Έχω 14" ζάντες και τώρα φοράει 175/65/R14... λέω να πάω σε 185/?/14
Έχετε να προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο της Michelen??
Αυτό που θέλω είναι τα φράγκα μου να πιάσουν τόπο...
Οι τιμές πού πήρα ενδεικτικά είναι:
Dunlop 185/?/14 230 €
Bridgestone 185/?/14 240 €
Michelen 185/?/14 270 €
SnakeMJK - Σαβ 03 Οκτ 2009, 10:04:41
Θέμα δημοσίευσης:
Sanctuary έγραψε:
Παίδες είμαι για να αλλάζω ελαστικά... Από τα λίγα που διάβασα κ ρώτησα κατέληξα στο να πάρω michelen. Έχω 14" ζάντες και τώρα φοράει 175/65/R14... λέω να πάω σε 185/?/14
Έχετε να προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο της Michelen??
Αυτό που θέλω είναι τα φράγκα μου να πιάσουν τόπο...
Οι τιμές πού πήρα ενδεικτικά είναι:
Dunlop 185/?/14 230 €
Bridgestone 185/?/14 240 €
Michelen 185/?/14 270 €

η κλασική διάσταση είναι 185/60/14

προσωπικά προτείνω michelin με κλειστά μάτια...

PE2 για σβέλτη οδήγηση
Primacy για οικονομία
elias - Δευ 21 Δεκ 2009, 09:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Με καθυστέρηση ενός μήνα έβαλα τελικά τα ελαστικά Τoyo T1R 185/55/15 (από την προσφορά της ΕΚΟ). Σε σύγκριση με τα Michelin PE2 185/55/15 που είχα πριν μπορώ να πω ότι: Σε κράτημα και φρένο το PE2 είναι καλύτερο. Σε άνεση και θόρυβο το Τ1R είναι καλύτερο. Σε οδική συμπεριφορά το Τ1R είναι καλύτερο. Δεν γέρνει στις στροφές όπως το PE2. Επειδή το Τ1R έχει μικρότερη επιφάνεια τριβής έχει καλύτερες επιδόσεις. Με τα PE2 5η έβαζα μόνο εθνική. Τώρα μπορώ να βάλω 5η με 100-110Km. Το Τ1R μάλλον θα έχει και καλύτερη κατανάλωση. Σε γενικές γραμμές το PE2 είναι πιο σπορ ελαστικό με κρατήματα, ενώ το T1R είναι πιο ολοκληρωμένο ελαστικό για 206 1.4 8v πάντα.

Να γράψω και κάποιες παρατηρήσεις που έκανα. Ελαστικό Bridgestone ER300 185/60/14 με Toyo T1R 185/55/15 δεν έχουν καμιά σχέση σε ότι αφορά το πλάτος. Εμφανείς διαφορά με το μάτι πάνω από 1cm. Οπότε το 185 είναι κατά κάποιο τρόπο πλασματικό. Το ίδιο είχα παρατηρήσει παλιά και με ελαστικά conti 195/55/15 και 195/55/16. Επίσης Bridgestone ER300 195/50/15 με Toyo T1R 185/55/15 έχουν διαφορά στο πλάτος, λογικό, αλλά δεν έχουν εμφανεί διαφορά στο ύψος τουλάχιστον με το μάτι. Οπότε και η διάμετρος είναι κατά κάποιο τρόπο πλασματική.
cult - Σαβ 28 Απρ 2012, 18:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια να κανω και εγω 2 ερωτησεις.Η συζυγος εχει ενα 206 1.4 2004 και τα λαστιχα της χρηζουν αντικαταστασης.Εχω καταληξει στα CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 (ΑΝ τα βρω αλλιως παω για τα 2).Τι λετε.Το αμαξι οδηγειται και απο τους δυο μας πολη αλλα κυριως εθνικες κτλ.Ειναι καρανορμαλ (πιο νορμαλ δε γινεται και οδηγειται νορμαλ και απο τους δυο).
Καποια αλλη προταση απο φιλο που εχει το ιδιο μοντελο?
Επισης φοραει 175/65/14. Αν το παω ενα βημα πανω (185/60/14) θα δω σημαντικη διαφορα στην ανεση και την καταναλωση (και τα δυο μας ειναι σημαντικα)?
sps - Σαβ 28 Απρ 2012, 18:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
τα συγκεκριμενα λαστιχα και τα 2 και τα 5 ειναι αριστα λαστιχα.
Καλυτερα να πας σε 185/60/14, ελαφρως καλυτερο κρατημα,αλλα ελαφρως χειροτερη ανεση και καταναλωση.
cult - Παρ 13 Ιούλ 2012, 17:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον τελικα παιδια επελεξα τα conti premium contact 5 185/60/14
Ta λαστιχα ειναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ,.Εκπληκτικο κρατημα και σταθεροτητα, σαν να αγορασα καινουργιο αυτοκινητο.
Τα συνιστω ανεπιφυλακτα.....
TopGear - Παρ 13 Ιούλ 2012, 21:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Χτες που πέρασα μια βόλτα απ'το λαστιχά μου να ρίξει μια ματιά στα αμορτισέρ, ψαλίδια κτλ κτλ (τελικά όλα οκ είναι, αλλά σε λίγο καιρό θα χρειαστώ ρουλεμάν πίσω δεξιά), πιάσαμε κουβέντα για τα λάστιχα και μου'πε για τα Toyo, μάλλον εννοούσε αυτά. Μου λέει είναι καταπληκτικό λάστιχο, καινούριο. Τόσο καλά είναι;
cult - Παρ 13 Ιούλ 2012, 21:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και για τα TOYO ηταν η δευτερη επιλογη μου.Απλα μου ειπαν οτι η τιμη τους εχει τσιμπησει λιγο και οτι ειναι σχετικα δυσευρετα γι αυτο και διστασα.
TopGear - Παρ 13 Ιούλ 2012, 21:37:08
Θέμα δημοσίευσης:
cult έγραψε:
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και για τα TOYO ηταν η δευτερη επιλογη μου.Απλα μου ειπαν οτι η τιμη τους εχει τσιμπησει λιγο και οτι ειναι σχετικα δυσευρετα γι αυτο και διστασα.

Πάντως εσύ μάλλον εννοούσες τα ContiEcoContact 5 ως 1η επιλογή. Δεν υπάρχουν Premium 5, μόνο Sport 5, που σαφώς όμως δε βγαίνουν σε 185 διάσταση.

Τώρα όσον αφορά στα Toyo, κι εγώ δεν ήξερα αν έχουν βγάλει ένα τόσο καλό ελαστικό, αν κι εγώ ομολογώ πώς είμαι περισσότερο "Ευρωπαίος" στις επιλογές μου.
sps - Παρ 13 Ιούλ 2012, 21:57:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου λεει εβαλε premium contact 5, λες να μην υπαρχουν?
TopGear - Παρ 13 Ιούλ 2012, 22:18:27
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Αφου λεει εβαλε premium contact 5, λες να μην υπαρχουν?

Αφού ούτε καν στο site υπάρχουν αυτά ρε, πώς τα έβαλε;

Ενδεχομένως να ήθελε να γράψει τα Eco και να μπερδεύτηκε, τι να σου πω. Ή τα Sport. Τα οποία υπάρχουν σε 5.
sps - Σαβ 14 Ιούλ 2012, 08:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
Το βιολι σου εσυ:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=12&art_id=14241
cult - Σαβ 14 Ιούλ 2012, 09:59:28
Θέμα δημοσίευσης:
To ξερω οτι δεν υπαρχουν στο SITE αν παρεις τηλεφωνο ομως στον λαστιχα της περιοχης σου θα δεις οτι εχουν ηδη ελθει.Εγω επαιρνα συστηματικα τηλεφωνο και κατεστησαν διαθεσιμα απο τα τελη ιουνιου και μετα.ΜΑλιστα παρηγγειλα 2 τετραδες για 2 αυτοκινητα (175/65/14 και 185/60/14) και με δωρο 2 μπαλες ADIDAS του ΕURO (γνησιες).Απλα τα μικρα παραηταν "φρεσκα" (20/12) αλλα οκ.
ΜΙλαω παντα για τα CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5
Πολυ καλο site με λαστιχα για οποιον ενδιαφερεται ειναι αυτο.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Type/Passenger-Car-Summer-Premium-Touring-Tyres/
petros84 - Τετ 29 Αύγ 2012, 08:00:04
Θέμα δημοσίευσης:
παω για 2η αλλαγή στο 206,1.400 κυβικά με 90, 175/65/14, τα μανισια ηταν ψιλοτραγικά, με τα ενερτζι εκανα 70.000 και ειναι σε καλή κατασταση ακόμα.

Παρολα αυτα θα τα αλλάξω με τα καινουργια τα saver plus..η οδηγηση μου ειναι φυσιολογική εντος ορίων, τα ελαστικά με εβγαλαν ασπροπροσωπο σε ποοοολλλά ταξιδια Θεσ/νίκη- Πάτρα..πολύ καλή επιλογή και οικονομική- αν και δεν με πολυενδιαφερει το οικονομικό στα ελαστικά-.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες