PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - 206 1,6 16ν Turbo Project

Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 04:41:09
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 1,6 16ν Turbo Project
Αγαπητοί κύριοι...πριν μπω στο κυρίως θέμα ας κάνω έναν μικρό πρόλογο γιa αυτους που ξέρουν αλλά δεν θυμούνται αλλά και για αυτούς που δεν ξέρουν!

Αρκετοί θα γνωρίζετε η έχετε ακούσει πως ήθελα να τουρμπισω η έχω τουρμπισει το αυτοκίνητο μου. Λοιπόν το αυτοκίνητο το τουρμπισα και για να μην μακρηγορήσω το τουρμπισα όχι στον Δαρα αλλά με κιτ από τον Δημήτρη (Δαρα) σε κάποιον μηχανικό ο οποίος εάν και δεν ήταν το όνομα είναι αγωνιζόμενος στο 106 cup και μου κέρδισε την εμπιστοσύνη σώζοντας με απο έναν άλλο απατεώνα μηχανικό πριν γνωρίσω τον Δαρα η τον εαυτό του! Πλήρωσα τα ωραία λεφτακια μου λοιπόν (πόσα μην ρωτάτε θα πάθετε καρδιά Crying or Very sad ) και το αποτέλεσμα ήταν οικτρό! Με απλά ελληνικά όχι μόνο το αυτοκίνητο δεν δούλευε (δεν κράταγε πίεση, βάραγε πυρακια, έσβηνε στην νεκρά μετά από τουρμπισμα Evil ) αλλά ο τύπος με την απροσεξία του μου έκανε ζημιά ακόμα και στο ψυγείο...μου το τρύπησε Evil ! Φυσικά ήταν τόσο μ@λακ@ς που όταν του είπα ρε φίλε το αυτοκίνητο δεν δουλεύει τι θα κάνουμε σήκωσε τα χέρια ψηλά...και όταν τον ρώτησα ποιος θα πληρώσει το άνθρωπο που θα το φτιάξει με απορία με ρώτησε "Εγώ θα τον πληρώσω??? Εσύ φυσικά..." 2gunfire

Anyway αυτά ανήκουν στο παρελθόν! Το αυτοκίνητο το πήγα στον κ. Δημήτρη Δαρα εκεί που έπρεπε να πάει από την αρχή (αχχχ ρε Άκη Laughing ) και απλά έχω να σας πω πως το αυτοκίνητο πετάει! Ανεβάζει σαν τρελό....βρήκε την σπιρτάδα που τόσο πολύ ήθελε (και ήθελα Onfire ). Το αυτοκίνητο δουλεύει 0.55 πίεση 0.48 σταθερή και είναι προς το παρόν (ο χρόνος και η χρήση που θα του κάνω θα δείξει...όπως είπε και ο Τάσος-μηχανικός του Δαρα-η ευθύνη της επιτυχίας βρίσκεται 50% στα χέρια μου και 50% στα πόδια σου Twisted evil ) Σας παραθέτω και την δυναμομετρηση μου..........

Miltellas - Σαβ 18 Ιαν 2003, 05:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σχεδόν 177PS!! Φοβερό!
Συγχαρητήρια για την ευτυχή κατάληξη και καλορίζικο.
Άντε και καλό μοίρασμα σε τάπες και τσαγάκια!

Όμως, για κάνε λιανά για όσους δεν κατάλαβαν, τί σημαίνει αυτό το "50% στα πόδια σου"...
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 05:19:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοω φιλε Μιλτ πως εαν εγω απο το πρωι μεχρι το βραδυ εχω το ποδι μου στο πατωμα, οτι εαν δεν τηρω καποιους κανονες (ζεσταμα το πρωι και κρυωμα το βραδι) οτι εαν αρχιζω και σκαλιζω απο μονος μου το εγκφαλακι (πιεση βενζινες κτλ.) εεε τοτε δεν θα φταινε αυτοι εαν το μοτερ μου σπασει!
TZAG - Σαβ 18 Ιαν 2003, 07:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που μετράει είναι ότι είχες αίσιο τέλος από όλη την ταλαιπορία σου. Κλαίς Crying or Very sad τα λεφτά σου μεν αλλά με αρκετή δόση ικανοποίησης που τελικά πετύχε (έστω και με την δεύτερη) η εγχείρηση κι ο ασθενής επέζησε.
Συγχαρητήρια Exclamation Very happy
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 13:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Αυτό που μετράει είναι ότι είχες αίσιο τέλος από όλη την ταλαιπορία σου. Κλαίς Crying or Very sad τα λεφτά σου μεν αλλά με αρκετή δόση ικανοποίησης που τελικά πετύχε (έστω και με την δεύτερη) η εγχείρηση κι ο ασθενής επέζησε.
Συγχαρητήρια Exclamation Very happy

Ευχαριστω φιλε Γιωργο.....
Αντε σιγα σιγα να φτιαξουμε και το δικο σου Twisted evil
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 18 Ιαν 2003, 13:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι βρε παιδια ολοι με τα TURBO Question Question

Δεν σκεφτηκε κανεις για τετραπεταλουδο Question Question

Παντως δειτε λιγο και το θεμα σφυριλατα εμβολα για λογους αντοχης,γιατι εχουν δει τα ματια μου εδω με τα TURBO..... Exclamation Exclamation Exclamation
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 14:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Γιατι βρε παιδια ολοι με τα TURBO Question Question

Δεν σκεφτηκε κανεις για τετραπεταλουδο Question Question

Παντως δειτε λιγο και το θεμα σφυριλατα εμβολα για λογους αντοχης,γιατι εχουν δει τα ματια μου εδω με τα TURBO..... Exclamation Exclamation Exclamation

Το τουρμπο ειναι τρελα...........με κορδελαααααααα

Τετραπεταλουδο??? Γιατι??? Θεμα αξιοπιστιας??? Μα ρε παιδια παντου και παντα σε μια μηχανικη μετατροπη εξαρταται τι μαστορα θα εμπιστευτεις! Δεν εχεις Νικολα ακουσει τετραπεταλουδο να σπαει??? Γιατι εγω εχω δει δυο σπασμενα...το ενα εσπασε 3 φορες και το 2ο οχι απλα εσπασε αλλα κυριολεκτικα πηρε φωτια.....εαν θελετε πληροφοριες του βελτιωτη που εκανε τις μετατροπες ευχαριστησως να σας τις δωσω σε PM...

Tωρα οσον αφορα σφυριλατα πιστονια και εμβολα...ειμαι μαζι σου ρε φιλε ΑΛΛΑ απο την στιγμη που ο βελτιωτης μου μου λεει δεν χρειαζονται (σε αυτην την πιεση) και επειδη εγω ξερω πως την ιδια δουλεια την εχει κανει και σε αλλα αυτοκινητα σαν το δικο μου εδω και 1 χρονο χωρις το παραμικρο προβλημα για αυτο και τον εμπιστευομαι σε αυτα που μου λεει.....
overgr - Σαβ 18 Ιαν 2003, 14:52:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Nikel, δώσε μας ενδεικτικό κοστολόγιο!

Πόσο περίπου πήγε το μαλλί?
Tomcat - Σαβ 18 Ιαν 2003, 15:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο ρε Nίκο 177 στον στρόφαλο!!! Φυσάει το μηχάνημα!!!
Αντέ με τρέλα κορδέλα Razz Razz Razz Razz και προσοχή.
Μην το σπάσεις το μηχάνημα από τις πρώτες μέρες!!!
Ronin - Σαβ 18 Ιαν 2003, 15:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
Συγχαρητηρια κι απο μενα nikelie!!!!!!

Απλα επειδη εχω καποιες αποριες ( και πιστευω πως θα τις εχουν και αρκετοι ακομα) αν μπορεις να δωσειε καποιες συγκεκριμενες πληροφοριες για τα παρακατω¨

1)Κοστος και χρονο παραμονης του αυτοκινητου στο dara

2)Σερβις θα κανεις μονο στο dara απο εδω και στο εξης και αν ναι καθε ποτε?

3)Πως εχει διαμορφωθει ο χαρακτηρας του pug σου μετα απο την επεμβαση.Γενικα καποιες πληροφοριες και οχι πολλες αναλυσεις(και ξερεις οτι δεν μιλαω για τις ευθειες Very happy )

4)Χρειαστηκε αλλαγη το αμαξι σε φρενα-αναρτηση και σασμαν η μπορει να σηκωσει το Turbo kit με τα μαμησια?

και τελος στα ποσα Km σου ειπε ο daras οτι το αμαξι θελει στρωσιμο?

Αυτα και ελπιζω να μην σε κουρασα!!!
Αν ειναι ευκολο να δωσεις και καποιες τιμες γιατι ειναι αρκετα σημαντικο!!!!

Ευχαριστω προκαταβολικα Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Και ελπιζω να ανεβεις και στην κοπη της πιτας να το καμαρωσουμε κι απο κοντα Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Svstouk - Σαβ 18 Ιαν 2003, 16:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε ρε Νίκο, καλο.....τούρμπατο! Shocked Razz Razz

Θέλω κι εγώ να μάθω αυτά που σε ρωτάνε τα παιδιά, και κάτι ακόμα : κατανάλωση Wink
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 19:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Φίλε Nikel, δώσε μας ενδεικτικό κοστολόγιο!

Πόσο περίπου πήγε το μαλλί?

Αρχικα 4000 ευρω το κιτ (χωρις καταλυτη και εξατμιση)! Ομως οπως ειπα το αυτοκινητο δεν δουλεψε στον Χ μηχανικο...το πηγα στον Δαρα και μου λεει πως περα απ'τις ρυθμισεις χρειαζομαι καλυτη κτλ. κοστος 750 ευρω + 650 ευρω διαφορα περιφεριακα που χρειαστηκα (ψυγειο που μου τρυπησε ο αλλος ο μ@λακ@ς, καποια κολλαρα) ρυθμισεις, δυναμομετρο, λαδια, παραφλου! Ο Δαρας μου το κρατησε 4 μερες για να το φτιαξει αλλα εχετε στο μυαλο σας πως τα πραγματα ηταν περασμενα και αν και εριξε πολυ δουλεια στο αμαξι μου δεν ξεκινησε απο το μηδεω...η μηπως ξεκινησε Laughing Mad Laughing Ο κ. Δαρας αν θυμαμαι καλα απο αυτα που μου εχει πει χρειαζεται 10 εργασιμες δηλαδη 2 εβδομαδες!!! Επισης να πω πως παρολο που το κοστος φαινεται απαγορευτικο μην ξεχνατε πως εγω φταιω που πηγε τοσο (αχχχ ρε Ακη Laughing )! Με τον Δαρα που μιλησα και του ειπα για το club προτιθεται να κανει προσφορες σε εμας σε εξελιξεις τουρμπο(οχι τοσο ακριβα οσο τελικα μου κοστισε) αλλα και πολυ καλες τιμες για οτιδηποτε αξεσουαρ και ανταλλακτικα πουλαει. Ειναι πολυ συνεργασιμος, απο τους λιγους που ξερει το αντικειμενο του (πιστεψτε με απο 2 περασε το cc μου και τελικα στον Δαρα γιατρευτηκε) και προπαντων εχει ανοιχτο μυαλο τοσο που προτεινε ακομη και την δικη του στηριξη και προωθηση του club μεσα απο περιοδικα αυτοκινησης και tuning.
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 20:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
Συγχαρητηρια κι απο μενα nikelie!!!!!!

Απλα επειδη εχω καποιες αποριες ( και πιστευω πως θα τις εχουν και αρκετοι ακομα) αν μπορεις να δωσειε καποιες συγκεκριμενες πληροφοριες για τα παρακατω¨

1)Κοστος και χρονο παραμονης του αυτοκινητου στο dara! 4200 ευρω περιπου (περιλαμβανει οποιοδηποτε μηχανικο μερος απο εγκεφαλακι μεχρι καταλυτη και εξατμιση) και 2 εβδομαδες μεσα

2)Σερβις θα κανεις μονο στο dara απο εδω και στο εξης και αν ναι καθε ποτε? Ναι Δαρας και ξανα Δαρας....Καθε 5000-6000 χιλ. λαδακια και καθε 10000-15000 τα λοιπα παρελκομενα (φιλτρα κτλ.)

3)Πως εχει διαμορφωθει ο χαρακτηρας του pug σου μετα απο την επεμβαση.Γενικα καποιες πληροφοριες και οχι πολλες αναλυσεις(και ξερεις οτι δεν μιλαω για τις ευθειες Very happy ) Απλα δεν παιζεται...τι να σου πω τωρα...πρεπει να το νιωσεις Twisted evil

4)Χρειαστηκε αλλαγη το αμαξι σε φρενα-αναρτηση και σασμαν η μπορει να σηκωσει το Turbo kit με τα μαμησια? Κοιταξε για εμενα ηταν λογικο οτι τα χρειαζομαι για αυτο και πριν καν βαλω το τουρμπο ειχα ηδη αλλαξει φρενα και αμορτισερ! Οσο για το σασμαν οχι δεν αλλαξαμε κατι...οταν ομως ειναι να αλλαξω δισκο-πλατω-ρουλεμαν τοτε θα βαλω αγωνιστικο

5)Ποσα Km σου ειπε ο daras οτι το αμαξι θελει στρωσιμο? Το αμαξι ειχε ηδη στρωθει (1000 χιλ.) παρολα αυτα μου ειπε ο κ. Δαρας να το πηγαινω περι τα επομενα 500 χιλ. χαλαρα!
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 20:11:16
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Αντε ρε Νίκο, καλο.....τούρμπατο! Shocked Razz Razz

Θέλω κι εγώ να μάθω αυτά που σε ρωτάνε τα παιδιά, και κάτι ακόμα : κατανάλωση Wink

Τωρα τι να πω για αυτο Laughing Οσο το πατας ρουφαει...δεν το εχω μετρησει!

Να δωσω ομως και μια αλλη πληροφορια τον ρωτησα τον ανθρωπο τι βενζινη να βαζω και μου ειπε οτιδηποτε αρκει να ειναι super αμολυβδη! Οταν του ειπα για την V-power (οχι την racing) μου ειπε πως η V-power κανει μια χαρα!
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 20:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Μπράβο ρε Nίκο 177 στον στρόφαλο!!! Φυσάει το μηχάνημα!!!
Αντέ με τρέλα κορδέλα Razz Razz Razz Razz και προσοχή.
Μην το σπάσεις το μηχάνημα από τις πρώτες μέρες!!!

Λεςςςςςςς Twisted evil Onfire Twisted evil
TZAG - Σαβ 18 Ιαν 2003, 20:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο θελω μία DRIVE EXPERIENCE Exclamation Exclamation Να τα Shocked ΟΛΑΑΑΑ Exclamation
ΧΕΧΕ Very happy
Nikel - Σαβ 18 Ιαν 2003, 20:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Νίκο θελω μία DRIVE EXPERIENCE Exclamation Exclamation Να τα Shocked ΟΛΑΑΑΑ Exclamation
ΧΕΧΕ Very happy

Βεβαιως βεβαιως...με το καταλληλο τιμημα..μiληστε με τον ταμια μου τον Dimip Twisted evil
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 18 Ιαν 2003, 21:37:10
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο ελεγα για τετραπεταλουδο λογο οτι δεν εχει ξεσπαζματα δυναμης...και οτι η δυναμη βγαινει ποιο γραμμικα σε σχεση με τα TURBO.Εγω πιστευω οτι απο την αρχη επρεπε να το πας στον Δαρρα.
Για πες μου λιγο,...το αμαξι σου στριβει τωρα ετσι που το εκανες?ήειναι μονο για ευθειες και ανοιχτες καμπες Question Question
Nikel - Κυρ 19 Ιαν 2003, 05:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Νικο ελεγα για τετραπεταλουδο λογο οτι δεν εχει ξεσπαζματα δυναμης...και οτι η δυναμη βγαινει ποιο γραμμικα σε σχεση με τα TURBO.
Την ιδια δουλεια κανει και ο κομπρεσορας τα δινει απο χαμηλα γιατι λοιπον τετραπεταλουδο Twisted evil ...Παντως η τουρμπινα ειναι τετοια (Τ25) οπως και το προγραμμα καταλληλα φτιαγμενο που το αυτοκινητο τα δινει μια χαρα...πολυ γραμμικα κατα την γνωμη μου

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εγω πιστευω οτι απο την αρχη επρεπε να το πας στον Δαρρα.
Και εγω το ιδιο πιστευω...στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα...

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Για πες μου λιγο,...το αμαξι σου στριβει τωρα ετσι που το εκανες?ήειναι μονο για ευθειες και ανοιχτες καμπες Question Question
Στριβει μια χαρα αν και για να ειμαι δικαιος δεν του εχω πιει το αιμα στις στροφες! Ομως καποια δειγματα (2 συγκεκριμενες στροφες που ξερω) εδειξαν πως δεν μασαει...σιγουρα παιζει ρολο και η αναρτηση μου (Bilstein PSS)
jimos - Κυρ 19 Ιαν 2003, 11:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΔΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΕΟΝΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ Ο ΣΙΝΕΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟΥΡΠΙΣΕ ΤΟ LAGUNA ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ KYPIO Exclamation ΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΕΧΑΝΕ ΛΑΔΙΑ ΑΜΑ ΖΕΣΤΕΝΟΝΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ Idea ΕΦΕΥΓΕ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΦΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΟΝΑΣ Evil
DimiP - Κυρ 19 Ιαν 2003, 11:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
Νικελ μου ,
καλε μου Nikel !
καλοριζικο, σιδερενιο, και καλοταξιδο, το αργαλειο !!!
Σε ευχαριστω που μου εμπιστευτηκες την ιστορια σου πριν δημοσιευτει στο forum και επισης που μου εμπιστευτηκες και το ταμειο που μαλλον ειναι μειον αυτη την εποχη ε;;;
Φαινεται πως περιμενα οχι αδικα μια και το εργαλειο το εφτιαξες οπως ηθελες.
Αντε λοιπον καιρος να το δουμε απο κοντα αλλα και να μπουμε και μεσα για να νιωσουμε τα 177 ατια.
Παρεπιπτωντως η φωτο της δυναμομετρησης δεν εμφανιζεται.

Τα λεμε απο κοντα.
XS - Κυρ 19 Ιαν 2003, 13:02:38
Θέμα δημοσίευσης:
Με γειες τα νέα άλογα που πρόσθεσες στη φάρμα σου! Καλοτάξιδα! Smile

Να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν αναφέρεις το όνομα του μηχανικού οποίος εκτός από την ανεπαρκή δουλειά του, σε φόρτωσε και με την αγορά έξτρα ψυγείου; Νομίζω πως όταν κάτι είναι γεγονός, πρέπει να αναφέρεται δημοσίως για προστασία και των υπολοίπων.
Nikel - Κυρ 19 Ιαν 2003, 14:50:30
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ έγραψε:
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΔΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΕΟΝΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ Ο ΣΙΝΕΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟΥΡΠΙΣΕ ΤΟ LAGUNA ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ KYPIO Exclamation ΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΕΧΑΝΕ ΛΑΔΙΑ ΑΜΑ ΖΕΣΤΕΝΟΝΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ Idea ΕΦΕΥΓΕ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΦΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΟΝΑΣ Evil

Οταν λες οτι εφευγε η εισαγωγη τι ακριβως εννοεις??? Και που το ελυσε ρε Κουρσαρε τελικα το προβλημα ο συναδελφος σου???
Nikel - Κυρ 19 Ιαν 2003, 14:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Νικελ μου ,
καλε μου Nikel !
καλοριζικο, σιδερενιο, και καλοταξιδο, το αργαλειο !!!
Σε ευχαριστω που μου εμπιστευτηκες την ιστορια σου πριν δημοσιευτει στο forum και επισης που μου εμπιστευτηκες και το ταμειο που μαλλον ειναι μειον αυτη την εποχη ε;;;
Φαινεται πως περιμενα οχι αδικα μια και το εργαλειο το εφτιαξες οπως ηθελες.
Αντε λοιπον καιρος να το δουμε απο κοντα αλλα και να μπουμε και μεσα για να νιωσουμε τα 177 ατια.
Παρεπιπτωντως η φωτο της δυναμομετρησης δεν εμφανιζεται.

Τα λεμε απο κοντα.

Fixed...
Slash - Κυρ 19 Ιαν 2003, 16:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικο Nikel, καλοτάξιδο και σιδερένιο, να το χαρείς όπως θες και να μοιράσεις τα τσάγια σου αβέρτα. Very happy
Εύγε για την πετυχημένη μετατροπή. Wink
Nikel - Κυρ 19 Ιαν 2003, 17:56:19
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Καλορίζικο Nikel, καλοτάξιδο και σιδερένιο, να το χαρείς όπως θες και να μοιράσεις τα τσάγια σου αβέρτα. Very happy
Εύγε για την πετυχημένη μετατροπή. Wink

Ευχαριστω φιλε Slash...σας ευχαριστω ολους Twisted evil
pduke - Κυρ 19 Ιαν 2003, 23:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
άμα στο τουρ δεν ακούσω σκάστρα σε πήρε και σε σήκωσε......
δεν μπορεί να λείπει ο γρηγορότερος του κλαμπ... Wink

να το χαρείς το ΤCC σου και να μην το χορτάσεις ποτέ αγόρι μου.
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 02:38:43
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
άμα στο τουρ δεν ακούσω σκάστρα σε πήρε και σε σήκωσε......
δεν μπορεί να λείπει ο γρηγορότερος του κλαμπ... Wink

να το χαρείς το ΤCC σου και να μην το χορτάσεις ποτέ αγόρι μου.

Αγορινα μου σκαστρα δεν φοραω απλα γιατι δεν χρειαζοταν...οταν ομως το ακουσεις θα νομιζεις πως φοραω 2 σκαστρες και θα σου λεω εγω "Ψαξε-ψαξε δεν θα τις βρεις...."

Οσο για το αν ερθω στο tour αυτο εξαρταται απ΄το αν μεχρι τοτε θα με εχει καλεσει η μαμα πατριδα Salute

ΥΓ. Τελικα δεν μου ειπες τι με ηθελες???
danielos - Δευ 20 Ιαν 2003, 08:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο ρε nikel το εργαλειο και προσοχη γιατι τα bar δεν αστειευονται στους ελληνικους καλοδρομους! Mad Mad παντως μια που το ανεφερε ο pduke τα 177 τουρμπατα αλογα θα ηταν μια καλη προκληση για το μικρο ραλλο αν και ατμοσφαιρικος.οποτε δυσκολα το βλεπω το πραγμα.α!μια που το θυμηθηκα.αυτο το διαολοfocus st170 νομιζει πως παιρνιεται για πολυ γληγορο??ελπιζω πως οχι και νομιζω το καταλαβε καλα το παληκαρι που ηρθε χθες και μου επαιζε φωτα απο πισω.αλλοθρησκοι ξανασκεφτειτε το πριν τα βαλετε με εναν λεοντα!!!το ιδιο ισχυει και για τα audakia τα οποια την εχουν δει αλλα Lemans.σειρα ΤΤ (150ps,180ps)s3,a3 1.8t και τα λοιπα ανυποψιαστα!!!αντε γεια σ αυτους και η ζωη συνεχιζεται!!! Twisted evil Rolling eyes Razz Laughing Laughing Laughing
pezomania - Δευ 20 Ιαν 2003, 08:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο ρε Nikel!! Έδωσες κάτι παραπάνω, αλλά τελικά έπειασαν τόπο τα λεφτά σου!! Και πάλι μπράβο!~!
Rally - Δευ 20 Ιαν 2003, 09:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
νικολακι αν και στα εχω πει στο λεω και δημοσιως καλοριζικο καλοταξιδο και μπραβο γιατι τολμησες!!! οσο για το κ.Δαρα εχω να πω οτι ειναι φυσικο να υπαρχουν και δυσαρεστημενοι οπως ο φιλος του φιλου που το εγραψε.λογια ευκολα λεει καποιος παντως που ουτε τον ξερω ποιος ειναι, εγω τον νικελ ξερω που στο δαρα το τουρμπισε και τον δαρα που εχει φτιαξει πανω απο 2000 αυτοκινητα.εγω απλα δυσπιστος ειμαι και ο κυριος λεω εγω, μπορει να ειναι ο κυριος χ που τουρμιζει αμαξια, μπαινει στα φορυμ βρισκει μαζεμενους 200 κ@υλωμενους πεταει την δυσφιμιση και την αφηνει να ταξιδευει απο στομα σε στομα.εχω μαθει να πιστευω αυτα που βλεπω μονο, επιστημονες ειμαστε!!!
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 15:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
καλοριζικο ρε nikel το εργαλειο και προσοχη γιατι τα bar δεν αστειευονται στους ελληνικους καλοδρομους! Mad Mad παντως μια που το ανεφερε ο pduke τα 177 τουρμπατα αλογα θα ηταν μια καλη προκληση για το μικρο ραλλο αν και ατμοσφαιρικος.οποτε δυσκολα το βλεπω το πραγμα.α!μια που το θυμηθηκα.αυτο το διαολοfocus st170 νομιζει πως παιρνιεται για πολυ γληγορο??ελπιζω πως οχι και νομιζω το καταλαβε καλα το παληκαρι που ηρθε χθες και μου επαιζε φωτα απο πισω.αλλοθρησκοι ξανασκεφτειτε το πριν τα βαλετε με εναν λεοντα!!!το ιδιο ισχυει και για τα audakia τα οποια την εχουν δει αλλα Lemans.σειρα ΤΤ (150ps,180ps)s3,a3 1.8t και τα λοιπα ανυποψιαστα!!!αντε γεια σ αυτους και η ζωη συνεχιζεται!!! Twisted evil Rolling eyes Razz Laughing Laughing Laughing

Γεια σου ρε daniel son..... Onfire Mr. Green Onfire
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 15:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
νικολακι αν και στα εχω πει στο λεω και δημοσιως καλοριζικο καλοταξιδο και μπραβο γιατι τολμησες!!! οσο για το κ.Δαρα εχω να πω οτι ειναι φυσικο να υπαρχουν και δυσαρεστημενοι οπως ο φιλος του φιλου που το εγραψε.λογια ευκολα λεει καποιος παντως που ουτε τον ξερω ποιος ειναι, εγω τον νικελ ξερω που στο δαρα το τουρμπισε και τον δαρα που εχει φτιαξει πανω απο 2000 αυτοκινητα.εγω απλα δυσπιστος ειμαι και ο κυριος λεω εγω, μπορει να ειναι ο κυριος χ που τουρμιζει αμαξια, μπαινει στα φορυμ βρισκει μαζεμενους 200 κ@υλωμενους πεταει την δυσφιμιση και την αφηνει να ταξιδευει απο στομα σε στομα.εχω μαθει να πιστευω αυτα που βλεπω μονο, επιστημονες ειμαστε!!!

Ρε παιδια λογικο δεν ειναι να υπαρχουν και δυσαρεστημενοι??? Ανθρωποι ειναι δεν ειναι μηχανες....Εγω παντως δεν του κανω διαφημιση επειδη εφτιαξε του φιλου του ξαδερφου μου του θειου του το αυτοκινητο ΑΛΛΑ επειδη μου εφτιαξε το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκινητο τη στιγμη που ειχα μπλεξει με 2 απατεωνες και το αυτοκινητο δεν δουλευε! Ειμαι υποχρεωμενος να το τονισω...Τωρα για να ειμαι και δικαιος δεν νομιζω και ο Κουρσαρος να εχει λογο να τον δυσφημισει ΟΜΩΣ εαν δεν ειναι το δικο σου αυτοκινητο λογικο ειναι (ακομα και την αληθεια να λες) να χανεις το reliability σου! Δεν το ξερετε αυτο που λενε πως ..."Απ'οσα βλεπεις πιστευε τα μισα και απ'όσα ακους μην πιστευεις τιποτα"
chatasos - Δευ 20 Ιαν 2003, 15:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Εγω παντως δεν του κανω διαφημιση επειδη εφτιαξε του φιλου του ξαδερφου μου του θειου του το αυτοκινητο ΑΛΛΑ επειδη μου εφτιαξε το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκινητο τη στιγμη που ειχα μπλεξει με 2 απατεωνες και το αυτοκινητο δεν δουλευε! Ειμαι υποχρεωμενος να το τονισω...

Τα ονόματά τους μπορούμε να τα έχουμε?
Εφόσον υπάρχουν αποδείξεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα....
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 16:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως δεν του κανω διαφημιση επειδη εφτιαξε του φιλου του ξαδερφου μου του θειου του το αυτοκινητο ΑΛΛΑ επειδη μου εφτιαξε το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκινητο τη στιγμη που ειχα μπλεξει με 2 απατεωνες και το αυτοκινητο δεν δουλευε! Ειμαι υποχρεωμενος να το τονισω
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 19:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ έγραψε:

Οταν λες οτι εφευγε η εισαγωγη τι ακριβως εννοεις??? Και που το ελυσε ρε Κουρσαρε τελικα το προβλημα ο συναδελφος σου???

Kαι παω λοιπον που λετε σημερα στον Δαρα να παρω το μπουφαν μου το οποιο ειχα ξεχασει απο την Παρασκευη και τι βλεπω ενα Laguna απο Κοζανη (ΚΖΗ 69**) και μαθαινω πως τελικα αυτο ειναι το αυτοκινητο του συναδελφου σου Κουρσαρε...το θεμα εμεινε εκει δεν το προχωρησα αλλα αναρωτηθηκα...Αφου ο Δαρας ειναι απατεωνας γιατι το πηγε εκει για να του το ξανα-φτιαξουν???
teoman - Τρι 21 Ιαν 2003, 16:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Kαι παω λοιπον που λετε σημερα στον Δαρα να παρω το μπουφαν μου το οποιο ειχα ξεχασει απο την Παρασκευη και τι βλεπω ενα Laguna απο Κοζανη (ΚΖΗ 69**) και μαθαινω πως τελικα αυτο ειναι το αυτοκινητο του συναδελφου σου Κουρσαρε...το θεμα εμεινε εκει δεν το προχωρησα αλλα αναρωτηθηκα...Αφου ο Δαρας ειναι απατεωνας γιατι το πηγε εκει για να του το ξανα-φτιαξουν???

..Γιατί αν ο άνθρωπος έχει πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για την μετατροπή που ονειρεύεται,στον Α ή Β βελτιωτή,θα εξακολουθήσει να το παλεύει με αυτόν,χωρίς επιπλέον έξοδα και ψαξίματα,και ότι του "κάτσει" τελικά.Στο κάτω-κάτω και αλλού να το πήγαινε μετά το πρόβλημα,ποιος θα του έδινε εγγύηση ότι θα του ολοκλήρωνε την βελτίωση μετά την πρώτη αποτυχημένη?Μην κοιτάς που εσύ στάθηκες τυχερός-με την ευκαιρία καλοδήγητο και με προσόχη Wink - και σου έκαναν σωστή δουλειά,με την δεύτερη.Πλήρωσες αρκετά παραπάνω,που άλλοι ενδεχωμένως να μην μπορούσαν να τα δώσουν.

Φιλικά,
Ο δικηγόρος του διαβόλου Wink
DimiP - Τρι 21 Ιαν 2003, 18:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΕΛ ΚΑΙ 206 CC TURBO.

Σε μια συντομη βολτα-επιδειξη που εκανα με το turbato cc του Νικελ (εμ ποιος αλλος θα εμπαινε πρωτος ;; χεχεχεχεχε Laughing Laughing Wink Wink Cool Cool Cool ) παρατηρησα τα εξης:
Δεν του φαινεται οτι ειναι 177 αλογα (150 τροχο), θα περιμενα περισσοτερα ακουγοντας αυτο το νουμερο.
ΑΛΛΑ δεν βοηθαει το κιβωτιο και οι μακριες σχεσεις του, και το οτι ο Νικελ δεν το ξερει ακομη τοσο καλα.
Τα καλα τωρα.
η 2α του (αλλα και η 1η οπως λεει) φορτωνουν τρελλα - ουτε που καταλαβα ποτε εφτανε σχεδον κοφτη για αλλαγες- ακολουθει η 3η και 4η αλλα φυσικα οχι τοσο εντονα.
Παρολαυτα εκει που πας με 90-100 και 4η και θελεις να ξεπεταχτεις ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ γιατι εχεις τη δυναμη.
Πιστευω πως αν διατηρηθει η αξιοπιστια για ευλογο χρονικο διαστημα το ολο project κρινεται επιτυχημενο.
Moliw o Nikel μαθει καλυτερα το νεο cc (γιατι νεο ειναι ουσιαστικα) εχει να ποτισει κοσμο .....τσαι.
Αρκει να μην το βαρεθει σε 1 μηνα και θελει 4πεταλουδο!!! η παραπανω πιεση...
Nikel - Τετ 22 Ιαν 2003, 01:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

...Γιατί αν ο άνθρωπος έχει πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για την μετατροπή που ονειρεύεται,στον Α ή Β βελτιωτή,θα εξακολουθήσει να το παλεύει με αυτόν,χωρίς επιπλέον έξοδα και ψαξίματα,και ότι του "κάτσει" τελικά.Στο κάτω-κάτω και αλλού να το πήγαινε μετά το πρόβλημα,ποιος θα του έδινε εγγύηση ότι θα του ολοκλήρωνε την βελτίωση μετά την πρώτη αποτυχημένη?Μην κοιτάς που εσύ στάθηκες τυχερός-με την ευκαιρία καλοδήγητο και με προσόχη Wink - και σου έκαναν σωστή δουλειά,με την δεύτερη.Πλήρωσες αρκετά παραπάνω,που άλλοι ενδεχωμένως να μην μπορούσαν να τα δώσουν.

Φιλικά,

Ρε δικηγορε του διαβολου Twisted evil μην νομιζεις πως και εγω εχω λεφτα για πεταμα...Οταν ομως του λες "ρε μεγαλε δεν δουλευει" στο φτιαχνει μια, δυο, τρεις, πεντε, δεκα και τελικα το αυτοκινητο συνεχιζει και δεν δουλευει ε τοτε και βλακας να εισαι καταλαβαινεις πως ο τυπος δεν σκαμπαζει και εκει τι κανεις??? Η συνεχιζεις να τον αφηνεις να πειραματιζεται με πιθανο κοστος ακομα και το σπασιμο του κινητηρα σου (δεν μιλαω καν για το σπασιμο το δικο σου που τουρμπο εβαλες και τουρμπο δεν βλεπεις) η το πας σε καποιους που ξερουν με κοστος εξτρα ευρωπουλα! Εγω προσωπικα επελεξα το δευτερο....Οταν λοιπον εχεις μπλεξει με εναν τετοιο μηχανικο εγω τουλαχιστον μονο στο ακουσμα του ονοματος του θα ετρεχα μακρια.....Γι'αυτο μου φανηκε περιεργο που ο συναδελφος του Κουρσαρου το ξανα-πηγε στον Δαρα...Διοτι για να χαρακτηριζει ο Κουρσαρος τον Δαρα απατεωνα σημαινει πως ετσι τον χαρακτηρισε ο συναδελφος του (του οποιου ειναι και το Laguna)...αρα οταν ξερεις πως ο ανθρωπος με το οποιο εχει να κανεις ειναι απατεωνας δεχεσαι να εμπιστευτεις το αυτοκινητο σου??? Εγω προσωπικα οχι...και μην μου πεις παλι για το κοστος διοτι θα σου ξαναπω πως προσπαθωντας να γλυτωσεις λεφτα σημερα ισως τελικα βρεθεις να πληρωνεις πολλα περισσοτερα αυριο.....
Nikel - Τετ 22 Ιαν 2003, 01:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Moliw o Nikel μαθει καλυτερα το νεο cc (γιατι νεο ειναι ουσιαστικα) εχει να ποτισει κοσμο .....τσαι.
Αρκει να μην το βαρεθει σε 1 μηνα και θελει 4πεταλουδο!!! η παραπανω πιεση...

Τετραπεταλουδο με τιποτα...
Τωρα για παραπανω πιεση δεν θα ελεγα οχι Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Rally - Τετ 22 Ιαν 2003, 15:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
teoman έγραψε:

...Γιατί αν ο άνθρωπος έχει πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για την μετατροπή που ονειρεύεται,στον Α ή Β βελτιωτή,θα εξακολουθήσει να το παλεύει με αυτόν,χωρίς επιπλέον έξοδα και ψαξίματα,και ότι του "κάτσει" τελικά.Στο κάτω-κάτω και αλλού να το πήγαινε μετά το πρόβλημα,ποιος θα του έδινε εγγύηση ότι θα του ολοκλήρωνε την βελτίωση μετά την πρώτη αποτυχημένη?Μην κοιτάς που εσύ στάθηκες τυχερός-με την ευκαιρία καλοδήγητο και με προσόχη Wink - και σου έκαναν σωστή δουλειά,με την δεύτερη.Πλήρωσες αρκετά παραπάνω,που άλλοι ενδεχωμένως να μην μπορούσαν να τα δώσουν.

Φιλικά,

Ρε δικηγορε του διαβολου Twisted evil μην νομιζεις πως και εγω εχω λεφτα για πεταμα...Οταν ομως του λες "ρε μεγαλε δεν δουλευει" στο φτιαχνει μια, δυο, τρεις, πεντε, δεκα και τελικα το αυτοκινητο συνεχιζει και δεν δουλευει ε τοτε και βλακας να εισαι καταλαβαινεις πως ο τυπος δεν σκαμπαζει και εκει τι κανεις??? Η συνεχιζεις να τον αφηνεις να πειραματιζεται με πιθανο κοστος ακομα και το σπασιμο του κινητηρα σου (δεν μιλαω καν για το σπασιμο το δικο σου που τουρμπο εβαλες και τουρμπο δεν βλεπεις) η το πας σε καποιους που ξερουν με κοστος εξτρα ευρωπουλα! Εγω προσωπικα επελεξα το δευτερο....Οταν λοιπον εχεις μπλεξει με εναν τετοιο μηχανικο εγω τουλαχιστον μονο στο ακουσμα του ονοματος του θα ετρεχα μακρια.....Γι'αυτο μου φανηκε περιεργο που ο συναδελφος του Κουρσαρου το ξανα-πηγε στον Δαρα...Διοτι για να χαρακτηριζει ο Κουρσαρος τον Δαρα απατεωνα σημαινει πως ετσι τον χαρακτηρισε ο συναδελφος του (του οποιου ειναι και το Laguna)...αρα οταν ξερεις πως ο ανθρωπος με το οποιο εχει να κανεις ειναι απατεωνας δεχεσαι να εμπιστευτεις το αυτοκινητο σου??? Εγω προσωπικα οχι...και μην μου πεις παλι για το κοστος διοτι θα σου ξαναπω πως προσπαθωντας να γλυτωσεις λεφτα σημερα ισως τελικα βρεθεις να πληρωνεις πολλα περισσοτερα αυριο.....

ετσι ακριβως φιλε νικελ!!!καταλαβε ο τυπας οτι μονο ο δαρας μπορουσε και το πηγε, και θεμιτο και λογικο να μην παει κατι καλα σε μια μετατροπη, το σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση ο δαρας να σηκωσει τα χερια ψηλα και να μην στο φτιαξει, και ασ βγει καποιος που δεν τσιγκουνευτηκε τα λεφτα που του ζητησε να το διαψευσει. ειναι απο τους λιγους που ξερουν τι κανουν!!!
Nikel - Πεμ 23 Ιαν 2003, 01:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
ετσι ακριβως φιλε νικελ!!!καταλαβε ο τυπας οτι μονο ο δαρας μπορουσε και το πηγε, και θεμιτο και λογικο να μην παει κατι καλα σε μια μετατροπη, το σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση ο δαρας να σηκωσει τα χερια ψηλα και να μην στο φτιαξει, και ασ βγει καποιος που δεν τσιγκουνευτηκε τα λεφτα που του ζητησε να το διαψευσει. ειναι απο τους λιγους που ξερουν τι κανουν!!!

To εχω πει παλαιοτερα και θα το ξαναπω...Στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα...
chatasos - Πεμ 23 Ιαν 2003, 08:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Νικέλιε, γιατί έχω την εντύπωση πως το διάγραμμα της ροπής δεν είναι το καλύτερο δυνατό?
Έχεις το max στις 4.200 αλλά από εκεί και μετά παρουσιάζει μια σχετική πτώση (αν και 24.5 κιλά ροπή είναι πολύ καλά)....ούτε καν σταθερή για 1000 στροφές δεν παραμένει.

Πάντως 170+ άλογα στον στρόφαλο είναι πολλά Twisted evil Twisted evil
teoman - Πεμ 23 Ιαν 2003, 10:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Ρε Νικέλιε, γιατί έχω την εντύπωση πως το διάγραμμα της ροπής δεν είναι το καλύτερο δυνατό?
Έχεις το max στις 4.200 αλλά από εκεί και μετά παρουσιάζει μια σχετική πτώση (αν και 24.5 κιλά ροπή είναι πολύ καλά)....ούτε καν σταθερή για 1000 στροφές δεν παραμένει.

Πάντως 170+ άλογα στον στρόφαλο είναι πολλά Twisted evil Twisted evil

Άλλοι προσπαθούν να φτάσουν τα 185km/h και άλλοι τα 185ps.... Wink
Nikel - Πεμ 23 Ιαν 2003, 13:18:32
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Ειλικρινα δεν ξερω.........
kaisaras96 - Τρι 28 Ιαν 2003, 03:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστευω οτι εδω που φτασαμε με τους τριφυσους κτλ οτι το τουρμπο ειναι η πιο αποτελεσματικη λυση(εμενα με βλεπω για κανα εκεντροφορο το πολυ,οταν θα υπαρχει τσιπακι για τους sagem)μπραβο λοιπον αφου δουλευει μια χαρα και αποδιδει καλα!Η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει για το Δαρα ειναι πως αν μπορει να γινει τουρμπο ενα αμαξι θα τα καταφερει απλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει και τη μεγιστη αποδοση(σε χαμηλες και ψηλες στροφες)!Ειναι λογικο οταν καποιος ασχολητε με τα παντα να μην το ψαχνει και πολυ

Η απωλιες σου λιγο πολλες ακουγονται.....
Φοβαμαι ομως πως μονο σε δυναμομετρησεις του drive βλεπεις μικρα νουμερα(για αυτο υπαρχει και σχετικο γραμμα στο νεο τευχος)!Τελος παντων η ισχυς στο στροφαλο ειναι ικανοποιητικοτατη!

Μια κοντρα με RC στο μελλον θα ειναι διαφωτιστικη....

Τσιουφφφφφφφφφφφφφ.......... Evil
Nikel - Τρι 28 Ιαν 2003, 15:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Πιστευω οτι εδω που φτασαμε με τους τριφυσους κτλ οτι το τουρμπο ειναι η πιο αποτελεσματικη λυση(εμενα με βλεπω για κανα εκεντροφορο το πολυ,οταν θα υπαρχει τσιπακι για τους sagem)μπραβο λοιπον αφου δουλευει μια χαρα και αποδιδει καλα!Η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει για το Δαρα ειναι πως αν μπορει να γινει τουρμπο ενα αμαξι θα τα καταφερει απλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει και τη μεγιστη αποδοση(σε χαμηλες και ψηλες στροφες)!Ειναι λογικο οταν καποιος ασχολητε με τα παντα να μην το ψαχνει και πολυ

Και ποιος ειναι 100% σιγουρος οτι θα βγαλει τη μεγιστη αποδοση του αυτοκινητουσου??? Μηπως και εσυ (σαν πελατης) δεν θελεις την μεγιστη αποδοση για λογους ασφαλειας του κινητηρα Wink Wink Wink

kaisaras96 έγραψε:
Η απωλιες σου λιγο πολλες ακουγονται.....
Φοβαμαι ομως πως μονο σε δυναμομετρησεις του drive βλεπεις μικρα νουμερα(για αυτο υπαρχει και σχετικο γραμμα στο νεο τευχος)!Τελος παντων η ισχυς στο στροφαλο ειναι ικανοποιητικοτατη!

Και εγω αυτο πιστευα μολις ειδα τις απωλειες...μολις ομως ειδα το τελευταιο τευχος του drive (με τα 11 φτιαγμενα αυτοκινητα) και ειδα και τις δικες τους απωλειες ηρεμησα...

kaisaras96 έγραψε:
Μια κοντρα με RC στο μελλον θα ειναι διαφωτιστικη....
Τσιουφφφφφφφφφφφφφ.......... Evil

Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
richardos - Πεμ 30 Ιαν 2003, 16:14:57
Θέμα δημοσίευσης: 206cc του Nikel
1oν: Αυτοί που έχουν παράπονα και εκφράζουν παρατηρήσεις για την ροπή του κινητήρα του Nikel προφανώς δεν θα έχουν παρατηρήσει ή δεν θα έχουν δόσει σημασία στο εξής: το μοτέρ έχει πάνωαπό 20kgr ροπής από τις 3200rpm μέχρι και τις 6500rpm!!! το μοτέρ κάνει 1000rpm να φτάσει την μέγιστη ροπή του 24kgr ροπής, και ξαναπέφτει πάλι κάτω από το όριο των 20kgr μετά από 2300rpm!!! Μιλάμε πάντα για ένα 1600άρι μοτέρ με όχι μεγάλη τουρμπίνα και με μόνο 0,5 ατμόσφαιρες υπερπίεση!!!!!!!
( και με μαμα δισκόπλατο βέβαια ).

2ον: Αυτοί που έχουν απορίες ή είναι προκατηλλειμένοι απέναντι στο συνεργείο του Nikel ας προσπαθήσουν καταρχάς να μας ενημερώσουν για ένα άλλο συνεργείο-βελτιωτή που να έχει φτιάξει έστω 10 βρε παιδί μου κατασκευάσματα με επιτυχία σαν του Nikel, όχι όμως 1 στα 20. Ας παραδειγματιστούν έπειτα από τον Nikel, και απαυτά που τράβηξε, χρόνο - κόπο - χρήμα - ψυχολογία....
Και εν τέλει ας ψάξουν να βρουν τελικά αν έχει ποτέ δραπετεύσει ένα αυτοκίνητο από το συνεργείο του Nikel προς άλλη κατεύθυνση λόγω κάποιας αδυναμίας ή εν πάση περιπτώση αν συμβαίναι κατα κόρον το αντίθετο, αν δηλαδή αυτοκίνητα βρίσκουν τελικά την υγεία τους στο συνεργείο του Nikel.
kaisaras96 - Κυρ 02 Φεβ 2003, 16:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel στο Forum παλιοτερα ειχε γραφτει οτι σε 1,6 16ν με multiplexing αν αλλαξεις καταλητη γραφει μηνυματα του τυπου antipolution error και τα λοιπα!Στη δικη σου περιπτωση τι εγινε?(αν θυμαμαι καλα αλλαξες καταλητη)
Nikel - Δευ 03 Φεβ 2003, 02:03:34
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Nikel στο Forum παλιοτερα ειχε γραφτει οτι σε 1,6 16ν με multiplexing αν αλλαξεις καταλητη γραφει μηνυματα του τυπου antipolution error και τα λοιπα!Στη δικη σου περιπτωση τι εγινε?(αν θυμαμαι καλα αλλαξες καταλητη)

Καλα θυμασαι αλλα αυτο που μαλλον μπερδευεις ειναι πως και το δικο μου ειναι multiplex...Το δικο μου ειναι 2001 μοντελο...τα multiplex ειναι ολα 2002 και μετα....

Στην δικη μου περιπτωση αλλαχθηκε ο καταλυτης με εναν πιο ελευθερο της americat και οχι δεν εχω κανενα προβλημα antipollution...Aπ'οτι γνωριζω μεταφερθηκαν και αισθητηρες λ μου αλλα το που και γιατι δεν το γνωριζω εγω αλλα ο κυριος Δαρας...
DimiP - Τετ 19 Φεβ 2003, 23:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
Mετα τη 2η βολτα με το turbo cc του Νικελ, μπορω να πω οτι αρχιζω να σχηματιζω αποψη.
πολυ περισσοτερο οταν εγινε συγκριση με το βελτιωμενο ατμοσφαιρικα rallye του danielloy.
Λοιπον το turbocc σου δινει την αισθηση του τρεχαλιαρικου αυτοκινητου του 206 που λες πως οταν εισαι στο δρομο ολους τους εχεις απο χερι. (λαθος μεν αλλα η αισθηση ειναι αυτη)
Η ροπη του turbo ειναι απιστευτη (για τα δεδομενα) και σε γεμιζει αυτοπεποιθηση πως οτι και να βρεις θα το πατησεις (δεν ισχυει βεβαια)
το πως ανοιγει με 1η/2α/3η και το πεταγμα που κανει απο χαμηλα ειναι ολα τα λεφτα.
το αμαξι ειναι απλα ψαρωτικο και αρκετα γρηγορο οταν το μαθεις και το χεριζεσαι σωστα.
Φυσικα υπαρχει και το αντιπαλλον δεος. το rallye by danielos απο την αλλη δεν σε προυποθετει για πολλα πολλα απο χαμηλα. χρειαζεται περισσοτερο σκισιμο 1ης για να φυγει γρηγορα ομως ο ..τρομος ερχεται ψηλα. Οταν ανοιγει με μια 3η και οταν κουμπωνει 4η σε κανει να αναρωτιεσαι ποτε θα σταματησει; δυναμη; αρκετη ακομα και με 4η και ψηλα.
αλλα το "χειροτερο" ειναι το στησιμο που σκοτωνει.
η αναρτηση του dany και τα ημισλικ σε συνδιασμο με τα 150 χλμ/ωρα σε τρομοκρατουν αλλα δεν κινδυνευεις γιατι το αμαξι ειναι κινητη βεντουζα !
τελικο συμπερασμα:

το turbo cc ειναι πιο αγριο χαμηλα και σε ευχαριστει με την δυναμη του που παρουσιαζεται αμεσα χωρις να πρεπει πιασεις 80χλμ για να δεις τι κανει και ψαρωτικο για τους μη γνωριζοντες που θα τα βαλουν μαζι του. (εκει παιζω κιεγω, ολα τα λεφτα στην αρχη της κοντρας οπου ο αλλος απογοητευεται και τα παραταει)

το rallye μπορει να μην σου γεμισει το ματι στα πρωτα μετρα αλλα θα σε περασει απο πανω και θα σε καταπιει...
ο τρομος ερχεται ψηλα και εκει που λες δεν εχει αλλο, αυτο συνεχιζει (με καποιο οριο βεβαια).

Προσωπικα το rallye ειναι ισως πιο πολυτισμενο για την πολη μια που αν δεν το πατησεις δεν θα δεις τι κανει. το turbocc παλι οταν περασει τις 2500 ...γεια σας ...και αν θελεις να στριψεις σε κανενα φαναρι... οποτε θελει περισσοτερη συνεση και μυαλο για να μην παρασυρθεις και κολησεις σε κανα τοιχο. βεβαια ολα μαθαινονται σιγα-σιγα και αυτα που λεω ειναι η 1η επαφη με τα 2 αμαξια γιαυτο θα ηθελα την επιεικεια σας.
Διαφορετικες φιλοσοφιες , διαφορετικα αμαξια.
Rally - Πεμ 20 Φεβ 2003, 08:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω και εγω με αυτα που λες dimip! και τα δυο αμαξια τα εχω δει σε σχεση με το δικο μου. οταν ο ντανυ φτασει τις 6000χιλ στροφες τοτε κατι τον σπρωχνει και πεταγεται και αρχιζει και ανοιγει και η διαφορα ολο και μεγαλωνει, σε χαιρεταει αντε γεια και τα σχετικα. ο νικελ με ποιο 206 δεν θα τα ανοιξει και να παθει ο αλλος την πλακα του??
Nikel - Παρ 21 Φεβ 2003, 02:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Danielo θυμασαι το προβληματακι μου το χθεσινο??? Μαλλον παω για δισκο πλατω ρουλεμαν...Αφου θα τα αλλαξω θα βαλω competition Twisted evil Ta λεφτα (καμμια 350-450 ευρω) δεν ξερω που θα τα βρω στην παρουσα φαση αλλα....
Miltellas - Παρ 21 Φεβ 2003, 02:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Μαλλον παω για δισκο πλατω ρουλεμαν...Αφου θα τα αλλαξω θα βαλω competition Twisted evil Ta λεφτα (καμμια 350-450 ευρω) δεν ξερω που θα τα βρω στην παρουσα φαση αλλα....

"Tουρμποέξοδα" τα λένε....
Nikel - Παρ 21 Φεβ 2003, 02:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Nikel έγραψε:
Μαλλον παω για δισκο πλατω ρουλεμαν...Αφου θα τα αλλαξω θα βαλω competition Twisted evil Ta λεφτα (καμμια 350-450 ευρω) δεν ξερω που θα τα βρω στην παρουσα φαση αλλα....

"Tουρμποέξοδα" τα λένε....

Το ξερω αγορινα μου....το ξερω!!!

Για δωσε info για τον τυπο που μου ειχες πει στην Θεσσαλονικη με τους δικους-πλατω που καρφωνει υλικο επανω...
danielos - Παρ 21 Φεβ 2003, 08:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Danielo θυμασαι το προβληματακι μου το χθεσινο??? Μαλλον παω για δισκο πλατω ρουλεμαν...Αφου θα τα αλλαξω θα βαλω competition Twisted evil Ta λεφτα (καμμια 350-450 ευρω) δεν ξερω που θα τα βρω στην παρουσα φαση αλλα....

για αυτο ρεταριζε το αυτοκινητο οταν ξεκιναγες πατητος απο τα λιγα χιλιομετρα!
δισκο - πλατο ε??τον δαρα ρωτησες???εγω πως καταφερες να τον φας τον δισκο τοσο γρηγορα!αληθεια ποσα χιλιομετρα εχεις κανει συνολικα??
αφου το τουρμπισες ποσα εχεις κανει???
Nikel - Παρ 21 Φεβ 2003, 13:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
για αυτο ρεταριζε το αυτοκινητο οταν ξεκιναγες πατητος απο τα λιγα χιλιομετρα!
δισκο - πλατο ε??τον δαρα ρωτησες???εγω πως καταφερες να τον φας τον δισκο τοσο γρηγορα!αληθεια ποσα χιλιομετρα εχεις κανει συνολικα??
αφου το τουρμπισες ποσα εχεις κανει???

Γι'αυτο Ντανυ μου ρεταριζε...Μιλησα με Δαρα θα παω την Τριτη απο εκει...Τωρα το πως το εφαγα δεν ειναι και δυσκολο να το καταλαβεις απο την στιγμη που σκιζω το αυτοκινητο καθε μερα, που να αντεξει ο μαμα δισκος την ροπη...Τα χιλιομετρα δεν τα εχω μετρησει παντως δεν ειναι και πολλα...
206xs - Τετ 04 Φεβ 2004, 02:18:06
Θέμα δημοσίευσης: 2litro comressor
Ο Δάρρας βάζει και κομπρέσσορες;
Εγώ παραλαμβάνω μέσα στην εβδομάδα το καινούργιο μου cc 2.0 και σκέφτομαι στην τριετία (όποιος φτιάχνει ολοκαίνουργια αυτοκίνητα είναι κρετίνος για μένα) που θα έχει περάσει ο εντυπωσιασμός της αλλαγής από το 1.4 8βαλβιδό στο 2.0 να του βάλω ένα κομπρέσορα στο 0.5 μπαρ για να πλησιάσω τα 200 άλογα και τα 25 κιλά ροπής. (και τους φίλους μου με Μ5, Ιμπρέζα τούρμπο και φόκους στ!!) ξέρει κανείς ένα ενδεικτικό κόστος μιας τέτοιας μετατροπής και τι άλλες περιφερειακές αλλαγές απαιτεί;
Kouzman - Τετ 04 Φεβ 2004, 09:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε nikel απο οτι βλεπω ειμαστε και γειτονες...

Πραγματικα χαιρομαι που βλεπω και αλλο καμπριο δυνατο και εχω την απορεια να δω τις διαφορες μας...

Turbo VS. Ατμοσφαιρα....

Ισως να κανονισουμε κατι συντομα.... Wink Wink

Ρ.S. Εισαι απο τους τυχερους που δεν εχουν multiplex... Μιλαμε για τρελα προβληματα στην ρυθμιση... Οι απωλειες που εχεις καλες ειναι... Και εγω εχω κατι αντιστοιχο (160 στροφαλο, 145 τροχο) αλλα ευελπιστω να διορθωθουν με αλλαγες στην μεταδοση (αλουμινενιο βολαν κλπ κλπ)
Droemmen - Πεμ 05 Φεβ 2004, 15:09:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: 2litro comressor
206xs έγραψε:
Ο Δάρρας βάζει και κομπρέσσορες;
Εγώ παραλαμβάνω μέσα στην εβδομάδα το καινούργιο μου cc 2.0 και σκέφτομαι στην τριετία (όποιος φτιάχνει ολοκαίνουργια αυτοκίνητα είναι κρετίνος για μένα) που θα έχει περάσει ο εντυπωσιασμός της αλλαγής από το 1.4 8βαλβιδό στο 2.0 να του βάλω ένα κομπρέσορα στο 0.5 μπαρ για να πλησιάσω τα 200 άλογα και τα 25 κιλά ροπής. (και τους φίλους μου με Μ5, Ιμπρέζα τούρμπο και φόκους στ!!) ξέρει κανείς ένα ενδεικτικό κόστος μιας τέτοιας μετατροπής και τι άλλες περιφερειακές αλλαγές απαιτεί;

Ο kompressor πάει τοποθετημένος περίπου στις 5500 (εξαρτάται από την εταιρία και τον βελτιωτή) αν συνοδευτεί από εκκεντροφόρους το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο (και ακριβότερο 7000+) γιατί θα μπορεί να διατηρεί καλύτερα τη δύναμη και πάνω από τις 6500-7000 στροφές και δεν θα "κόβει" όταν σταματάει "να δίνει" ο kompressor όπως οι Mercedes...

Τα παρελκόμενα είναι τα γνωστά...
Φρένα, ανάρτηση και (όταν τα παίξει) συμπλέκτη
Αν τελικά βάλεις kompressor σου προτείνω υδρόψυκτο intercooler για καλύτερη λειτουργία σε κάθε κλίμα (βλέπε καλοκαίρι 40+) Wink
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 13:23:31
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Light Turbo σε 206 1,6 16ν
Υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει να βάλει light turbo δηλαδή με πίεση ως 0,4bar και χωρίς μηχανικές αλλαγές ή intercooler ?

Είναι κάτι που σε άλλες μάρκες μπορεί να γίνει αλλά σκέφτομαι ότι με 11 συμπίεση και χωρίς intercooler θα έχουμε δράματα ...

Καμμιά Idea ιδέα ?
zzzleepy - Παρ 19 Μάρ 2004, 13:41:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ το έχω σκεφτεί και θα το πραγματοποιήσω στο επόμενο εξάμηνο αλλά ΜΕ intercooler. Ίσως και να δουλέψει αλλά θα είσαι μονίμως με το άγχος. Όχι ότι με το intercooler είσαι σίγουρος, απλώς μειώνεις τις πιθανότητες να πάρεις τον κινητήρα στα χέρια. Φίλος με Megane Coupe 1.4 (με τον οποίο θα κάνουμε αργότερα τη μετατροπή) το δουλεύει εδώ και 6 μήνες στα 0,5bar χωρίς πρόβλημα...
Kouzman - Παρ 19 Μάρ 2004, 13:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
το χωρις ιντερκουλερ ξεχασε το... στην ελλαδα ζουμε...

θεωρητικα με μια Τ25, 5ο μπεκ και εξωτερικο εγκεφαλακι για να μην πειραξεις το προγραμμα σου, ιντερκουλερ, πολλαπλη να κατσει η τουρμπινα (αν και οταν ειδα την πολλαπλη του 206 μου ηρθε η εξης ιδεα...
αν βγαλεις τον καταλυτη, η πολλαπλη μοιαζει λες και ειναι ετοιμη να δεχτει τουρμπινα διοτι την βαση την εχει ετοιμη (λογω καταλυτη) Ισως με ενα πλακακι - ανταπτορα να μπορει να γινει δουλεια...

τωρα με το 11 συμπιεση δεν ξερω τι παιζει... παντως να ανοιξεις μοτερ για μια φλαντζα σαντουιτς για να πεσεις στο 9.5 και κατω εισαι σιγουρος... τωρα για το 0.4 δεν ξερω ισως να την γλυτωνεις οριακα...

παντως ενα home-made τουρμπο κιτ με κανα μεταχειρισμενο ιντεκουλερ και μεταχειρισμενη τουρμπινα και ολα τα συναφη δεν πρεπει να σε πηγαινει πανω απο 3000 χιλιαρικα...

τα εντοσθια του 206 αποδεδειγμενα ειναι σκυλια αντοχης...

σε κατι τετοιο σε κοβω περι τα 150 αλογα και ροπη στο 20...
206ccsimos - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Αντώνη καλησπέρα,
Very happy Μετά από ερεύνα μου πάνω στο θέμα turbo ( που δεν είμαι υπέρ ) κατέληξα ότι,
Δεν είναι να κάνεις ‘μισές’ δουλειές στην συγκεκριμένη μετατροπή γιατί θα έχεις σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του κινητήρα σου!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει αυτή η συμπίεση που έχεις τώρα , όπως επίσης να μπει τουρμπίνα χωρίς intercooler.
Αν θα πας σε μια τέτοια λύση, η άποψη μου είναι ότι για να έχεις αποτέλεσμα πρέπει να τα κάνεις ‘όλα’ σωστά για να μην τα πληρώσεις δίπλα !
Το καπάκι θα χρειαστεί ‘γέμισμα’ για να πέσει η συμπίεση του , θα χρειαστεί να βάλεις intercooler αν δεν θες να το κάψεις , πρόγραμμα, εξάτμιση και μερικά αλλά μικρά ! Και αν αργότερα που θα το συνηθίσεις ( γιατί θα γίνει γρήγορα αυτό Twisted evil ) θα θέλεις να ανεβάσεις πίεση , σφυρήλατα, κλπ …
Για αυτό η γνώμη μου είναι σκέψου από την αρχή μέχρι που θέλεις να φτάσεις και αποφάσισε ! Και σίγουρα σε κάποιον καλό μηχανικό !
Κάτι τελευταίο, θα πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα ότι θα πηγαινοέρχεσαι στα συνεργεία, συχνά πυκνά για μικροπράγματα , όπως πχ. Σωληνάκια κλπ.

Φιλικά
Σιμος
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:07:25
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή σαλιγκάρι χωρίς intercooler μάλλον το ξεχνάω ε?

Αντώνη (zzleepy) ξύπνα αμέσως και λέγε τι ακριβώς φοράει το megane.
zzzleepy - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
3000 είναι πολλά για μεταχειρισμένα υλικά... Βέβαια εξαρτάται και το τι θα βάλεις. Εγώ δεν ξεκινάω ακόμα γιατί προέχουν ανάρτηση και φρένα...

Αυτό με την πολλαπλή δεν το ήξερα. Ο καταλύτης παραμένει ή αφαιρείται τελείως; Πατέντα μου μυρίζει πάντως Wink

Εμείς υπολογίζουμε γύρω στα 110-120 στο δικό μου (1.4 8V) στα 0,4bar οπότε λογικά εσένα Αντώνη που είναι 1600 να σε ανεβάσει λίγο παραπάνω...

Τώρα για το ρίσκο, τι να πω. Πάντα υπάρχει ρίσκο όταν μπλέκεσαι με μετατροπές. Και πάντα υπάρχουν φθορές που οφείλονται στις μετατροπές. Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς και να μην το παρακάνεις. Απ'ότι κατάλαβα είσαι στην ίδια κατάσταση με μένα: θέλεις απλώς λίγο μεγαλύτερη ροπή κι όχι να το σκίζεις από φανάρι σε φανάρι. Έπεσα μέσα;
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον πεθύμησα το puntoGT που είχα κάποτε ...
zzzleepy - Παρ 19 Μάρ 2004, 15:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δηλαδή σαλιγκάρι χωρίς intercooler μάλλον το ξεχνάω ε?

Αντώνη (zzleepy) ξύπνα αμέσως και λέγε τι ακριβώς φοράει το megane.

Το να σου πω τι φοράει το Megane δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει και πολύ γιατί ο δικός σου κινητήρας με το δικό του έχουν μεγάλες διαφορές, άλλες αντοχές και άλλες ανάγκες. Πάντως η συνταγή που έδωσε ο Kouzman είναι η βάση στην οποία πρέπει να κινηθείς. Από εκεί και πέρα πρέπει να το ψάξεις και λίγο ώστε ό,τι βάλεις να είναι σωστό. Αν θέλεις λεπτομέρειες για κάτι συγκεκριμένο να σου πω, αλλά το να μιλάμε γενικά πιστεύω ότι περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 15:24:26
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά ενδιαφέρεται ένας κολητός μου για την φάση του τουρμπο.

Εγω την πέρασα την φάση του βάλε-βγάλε και του συνεργείου με παλαιότερα αυτοκίνητα. Οπότε πιό εύκολα θα έπαιρνα πχ ένα 1,8Τ παρά θα
έκανα το δικό μου turbo. Wink
PHSYBORG - Παρ 19 Μάρ 2004, 15:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
Σε παλιο τευχος του Drive ειχαν παρουσιασει Xsara 1.4 light turbo !
Θα το βρω κ θα ποσταρω τι κ πως !
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 16:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστά θυμήθηκες Φίλιππε Wink
Κάπου έχω και εγω αυτό το τεύχος...

Μόνο που θυμάμαι ότι σαν κόστος συνέφερε να αγόραζες το πιό ακριβό μοντέλο από το να κάνεις το 14αρι turbo.
PHSYBORG - Σαβ 20 Μάρ 2004, 15:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΧSARA 1,4 TURBO 115 αλογα !

-----------------------------------------------------------------

Eργασιες στον κινητηρα με ανταλλακτικα , τουρμπινα , σωληνωσεις , intercooler , εξτρα μπεκ , εγκεφαλο κ σκαστρα 3500 euro !!!!

Η τουρμπινα που μπηκε ηταν IHI .

O κινητηρας αποχωριστηκε απο το αμαξωμα εντελως ωστε να γινουν οι καταλληλες διεργασιες !
Αλλαχτηκαν τα κουζινετα με τριμεταλλικα κ τα ελατηρια των εμβολων με πιο ενισχυμενα !
Τα πιστονια τα μαμα σκαφτηκαν με αποτελεσμα να πεσει η συμπιεση στο 8,2:1 αλλα και να διαμορφωθει ο θαλαμος καυσης κατα το δοκουν!
Τελος το καπακι βελτιωθηκε ροικα!
Μετα το περας των εργασιων ο κινητηρας δεθηκα κ παλι κ αντικατασταθηκε η φλαντζα κεφαλης με πιο ενισχυμενη !

Η πολλαπλη εξαγωγης ειναι χειροποιητη απο Ποπαυ( οπως ολη η εξατμιση) κ πανω της εχει μπει η τουρμπινα απο Punto GT ( IHI ) .
Ο αερας εισαγωγης περναει απο χοανη Simota , ψυχεται πριν την εισαγωγη μεσω ενος intercooler το οποιο ειναι απο S4 ενω τελος εκτονωνεται μεσω μιας χειροποιητης σκαστρας !
Ολες οι σωληνωσεις ειναι μεσα στην τιμη κ περαν των μεταλλικων τμηματων οι υπολοιπες ειναι σιλικονουχες της SFS !

O εγκεφαλος δεν πειραχτηκε κ γιατ ο εξτρα καυσιμο που χρειαζεται παρεχεται μεσω ενος εξτρα μπεκ ( 250cc) το οποιο ειναι αρκετα πριν την εισαγωγη !
Αυτο οδηγειται μεσω ενος εξτρα εγκεφαλου της EVO-Tech κανει τη δουλεια του !
Αξιζει να πουμε οτι το προαναφερθεν setup αρκει για τα 0.5 bar υπερπιεση μετα τα οποια δουλευει το αμαξι εκτος αν βαλεις κ δευετερο εξτρα μπεκ ( 300cc) κ ανεβει στα 0,8 bar !!!!

Επιδοσεις :

0-40 σε 2,5
0-60 σε 4,6
0-80 σε 7,1
0-100 σε 10,6
0-120 σε 15,8
0-140 σε 22,7
0-160 σε 33

400αρι σε 17 με ταχυτητα εξοδου 125 !!!

1000m σε 32 με ταχυτητα 158 !!!

Ρεπριζ :

με 3η 50-80/80-110/ σε 44,9/5,8

με 4η 50-80/80-110/110-140 σε 7,1/7,7/9,8

με 5η 50-80/80-110/110-140 σε 10,3/10/12.7
zzzleepy - Σαβ 20 Μάρ 2004, 17:25:37
Θέμα δημοσίευσης:
Μάααλιστα. Παρόμοια διαδικασία έχω κατά νου, χωρίς ροϊκή εξέλιξη όμως και στα 0,4. Σύμφωνα με το περιοδικό το Xsara έδωσε 115 άλογα και τις επιδόσεις ενός αντίστοιχου 1.6.

Ερώτηση1: τι είναι πιο αξιόπιστο; Το σκάψιμο των πιστονιών ή η αλλαγή τους; Η ροϊκή εξέλιξη εφαρμόζεται και στους κυλίνδρους; Είναι απαραίτητη;

Ερώτηση2: ο 14άρης κινητήρας τι λόγο συμπίεσης έχει; 9,3:1; Που μπορώ να βρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του;
Skull - Σαβ 20 Μάρ 2004, 17:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω και εγω να κανω καποιες ερωτησεις...

Η πρωτη ειναι αν το Xsara ειναι 8v ή 16v!! Embarassed

Η αλλη ειναι αν θα χρειαστουμε παραπανω πραγματα οπως αλλον στροφαλο,μπιελες,βαλβιδες,οδηγους βαλβιδων,ελατηρια βαλβιδων,retainers,φλατζες καπακιων,oilcooler,σφυρηλατα πιστονια,αλλο ψυγειο νερου,τρομπα λαδιου,θερμοστατη νερου,downpipe,σχαστρα,κολαρα! Shocked

Δεν ξερω μερικα απο αυτα τι ειναι απλα τα διαβαζω απο περιοδικα και δεν ξερω αν ακομα ειναι υπερβολη να τα αντικαταστησεις ολα αυτα και ποσο κοστιζουν ολα! Very happy

Νομιζω οτι οταν καποιοι απο εμας λεμε turbo καταλαβαινουμε ενα-δυο πραγματακια που μπενουν στην μηχανη και κανουν ενα τσουφ και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! Very happy
Δεν νομιζω να ειναι ετσι ομως τα πραγματα! Crying or Very sad
PHSYBORG - Κυρ 21 Μάρ 2004, 09:59:55
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Εχω και εγω να κανω καποιες ερωτησεις...

Η πρωτη ειναι αν το Xsara ειναι 8v ή 16v!! Embarassed

Η αλλη ειναι αν θα χρειαστουμε παραπανω πραγματα οπως αλλον στροφαλο,μπιελες,βαλβιδες,οδηγους βαλβιδων,ελατηρια βαλβιδων,retainers,φλατζες καπακιων,oilcooler,σφυρηλατα πιστονια,αλλο ψυγειο νερου,τρομπα λαδιου,θερμοστατη νερου,downpipe,σχαστρα,κολαρα! Shocked

Δεν ξερω μερικα απο αυτα τι ειναι απλα τα διαβαζω απο περιοδικα και δεν ξερω αν ακομα ειναι υπερβολη να τα αντικαταστησεις ολα αυτα και ποσο κοστιζουν ολα! Very happy

Νομιζω οτι οταν καποιοι απο εμας λεμε turbo καταλαβαινουμε ενα-δυο πραγματακια που μπενουν στην μηχανη και κανουν ενα τσουφ και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! Very happy
Δεν νομιζω να ειναι ετσι ομως τα πραγματα! Crying or Very sad

8V κ για την δευτερη ερωτηση :
Οτι εχει αλλαχτει εχει γραφτει , ελατηρια , φλαντες , εξαγωγη κτλπ και ειναι ολα μεσα στη τιμη !

Οσο για το ενα δυο πραγματα που ΜΠΑΙΝΟΥΝ κ κανουν τσαφ τσουφ , ποιος το ειπε ?Τοσα πραγματα εχω γραψει οτι αλλαχτηκαν !
Skull - Κυρ 21 Μάρ 2004, 14:02:18
Θέμα δημοσίευσης:
OK Φιλιππε! Very happy

Γενικα μιλουσα βρε! Razz
netblaster - Κυρ 21 Μάρ 2004, 20:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εψαξα κιεγω στο αρχειο μου και βρηκα μια μετατροπη με light turbo σε Saxo 1.4 8ν!!! Το κιτ περιελαμβανε τουρμπινα Garrett T18, χειροποιητη εξατμιση απο το Δανελατο (χταποδι, τελικο, σωληνας 55mm, μεταλικος καταλυτης), ενα μεσαιου μεγεθους intercooler, εναν παραλληλο εγκεφαλο για ρυθμιση του μιγματος, μια σκαστρα κλειστου τυπου της Bosch, ενα ρυθμιστη πιεσης βενζινης και ολες τις σωληνωσεις!!! Μοτερ δεν ανοιχτηκε καθοτι δεν ηταν απαραιτητο!!! Το project δουλεψε αρχικα στα 0,2bar με αποδοση 112ps χωρις προβλημα!!! Αργοτερα η πιεση ανεβηκε στα 0,4bar και η ιπποδυναμη πηγε στα 132ps, ροπη 19,1kg!!! Ομως, κριθηκε απαραιτητη η προσθηκη ενος εξτρα μπεκ (αχ αυτα τα πυρακια...), καθως και η τοποθετηση σασμαν και ημιαξονιων απο VTS!!! Το μοτερ επαναλαμβανω δεν ανοιχτηκε και συμφωνα με τον οδηγο του δουλευει μια χαρα!!!

0-100 ->8,8'' και τελικη 204km/h (με λαστιχα 185/55/14)!!!

Το κιτ ειναι της Autotest...Απο τιμες κτλ δεν ξερω δεν ανεφερε τιποτα το κειμενο!!!
zzzleepy - Κυρ 21 Μάρ 2004, 20:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Μοτερ δεν ανοιχτηκε καθοτι δεν ηταν απαραιτητο!!!

... Το μοτερ επαναλαμβανω δεν ανοιχτηκε και συμφωνα με τον οδηγο του δουλευει μια χαρα!!!

Τέτοια να ακούω να ανεβαίνει το ηθικό μου! Wink
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Κυρ 21 Μάρ 2004, 21:31:01
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Εψαξα κιεγω στο αρχειο μου και βρηκα μια μετατροπη με light turbo σε Saxo 1.4 8ν!!! Το κιτ περιελαμβανε τουρμπινα Garrett T18, χειροποιητη εξατμιση απο το Δανελατο (χταποδι, τελικο, σωληνας 55mm, μεταλικος καταλυτης), ενα μεσαιου μεγεθους intercooler, εναν παραλληλο εγκεφαλο για ρυθμιση του μιγματος, μια σκαστρα κλειστου τυπου της Bosch, ενα ρυθμιστη πιεσης βενζινης και ολες τις σωληνωσεις!!! Μοτερ δεν ανοιχτηκε καθοτι δεν ηταν απαραιτητο!!! Το project δουλεψε αρχικα στα 0,2bar με αποδοση 112ps χωρις προβλημα!!! Αργοτερα η πιεση ανεβηκε στα 0,4bar και η ιπποδυναμη πηγε στα 132ps, ροπη 19,1kg!!! Ομως, κριθηκε απαραιτητη η προσθηκη ενος εξτρα μπεκ (αχ αυτα τα πυρακια...), καθως και η τοποθετηση σασμαν και ημιαξονιων απο VTS!!! Το μοτερ επαναλαμβανω δεν ανοιχτηκε και συμφωνα με τον οδηγο του δουλευει μια χαρα!!!

Το κιτ ειναι της Autotest...Απο τιμες κτλ δεν ξερω δεν ανεφερε τιποτα το κειμενο!!!

και ποσο παει αυτο το εγχειρημε περιπου; αξιζει να βαλεισ τουρπο η να ριξεισ τα λεφτα για ενα αλλο μοτερι; βεβαια θα μου πεισ οτι ετσι δεν θα ακουσ σκαστρα αλλα ενταξει.......!!!!!!!
netblaster - Κυρ 21 Μάρ 2004, 23:41:50
Θέμα δημοσίευσης:
Oπως γραφω δεν ελεγε τιμες...Αλλα αν υπολογισουμε οτι δεν ανοιχτηκε το μοτερ το κοστος δεν πρεπει να ηταν πολυ μεγαλο!!! Εγω βεβαια ειμαι υπερ της αλλαγης μοτερ... Wink
mick206 - Δευ 22 Μάρ 2004, 00:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
zzzzleepy έγραψε:
Τέτοια να ακούω να ανεβαίνει το ηθικό μου!

Και να χαμηλώνει το μέγεθος της τσέπης... Laughing Laughing Laughing
zzzleepy - Δευ 22 Μάρ 2004, 03:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντα βρίσκεται κάποιος αντιπαθητικός να σου χαλάσει το όνειρο... Laughing Razz
madnas - Τετ 24 Μάρ 2004, 18:59:44
Θέμα δημοσίευσης: Re: LIGHT TURBO
TONY PAP έγραψε:
Υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει να βάλει light turbo δηλαδή με πίεση ως 0,4bar και χωρίς μηχανικές αλλαγές ή intercooler ?

Είναι κάτι που σε άλλες μάρκες μπορεί να γίνει αλλά σκέφτομαι ότι με 11 συμπίεση και χωρίς intercooler θα έχουμε δράματα ...

Καμμιά Idea ιδέα ?
ό,τι και να κάνεις φίλε το intercooler δεν το γλυτώνεις !!! είναι η εγγύηση σου. πήρα μία τουρμπίνα από punto αλλά νομίζω πως έκανα γκάφα.
είμαι έτοιμος για τη μετατροπή αλλά δεν παίζει cooler και είμαι κολλημένος εκεί! όλα γίνονται και να ξέρεισ πως με ένα καλό μαστόρι θα είσαι ΄40αλογάκια πάνω!

από εκεί και μετά όμως θα πρέπει να σέβεσαι πολύ το 206 σου και να το περιμένεις να του πέσει ο πυρετός μετά από ένα καλό άνοιγμα της τουρμπίνας
zzzleepy - Τετ 24 Μάρ 2004, 19:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε madnas 14άρι είναι το 206 σου;
Skull - Τετ 24 Μάρ 2004, 20:18:45
madnas έγραψε:
TONY PAP έγραψε:

Καμμιά Idea ιδέα ?
ό,τι και να κάνεις φίλε το intercooler δεν το γλυτώνεις !!! είναι η εγγύηση σου. πήρα μία τουρμπίνα από punto αλλά νομίζω πως έκανα γκάφα.
είμαι έτοιμος για τη μετατροπή αλλά δεν παίζει cooler και είμαι κολλημένος εκεί! όλα γίνονται και να ξέρεισ πως με ένα καλό μαστόρι θα είσαι ΄40αλογάκια πάνω!

από εκεί και μετά όμως θα πρέπει να σέβεσαι πολύ το 206 σου και να το περιμένεις να του πέσει ο πυρετός μετά από ένα καλό άνοιγμα της τουρμπίνας

mandas πες μας και το setup που σκεφτεσε να κανεις αν δεν σου κανει κοπο! Very happy
Ghost Dog - Παρ 26 Μάρ 2004, 08:22:54
[quote="madnas"]
TONY PAP έγραψε:
πήρα μία τουρμπίνα από punto αλλά νομίζω πως έκανα γκάφα.

Δεν εκανες ΚΑΘΟOOOOΛΟΥ γκαφα! Wink
TONY PAP - Δευ 29 Μάρ 2004, 08:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν πήρα την τουρμπίνα μόνο αλλά είχα για 4 χρονάκια το punto gt και τούπινα το αίμα και αυτό την βενζίνα !!!

Προς το παρόν δεν θα τουρμπίσω το 1,6 μου καθότι για μια καλή μετατροπή χρειάζονται 3-4.000 ευρώπουλα κλπ κλπ.

Για τα 14αρια όμως πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα λύση.
zzzleepy - Δευ 29 Μάρ 2004, 08:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Αντώνη, επειδή μερικοί εδώ μέσα είναι δύσπιστοι, για πες μας την εμπειρία σου με το Punto το τουρμπίσιο. Είχες προβλήματα, κι αν ναι τι;
TONY PAP - Δευ 29 Μάρ 2004, 09:21:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν ανεβάσεις παραπάνω πίεση απο την εργοστασιακή δεν έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Εγώ το ζόριζα και σε ταξίδια μεσα στο καλοκαίρι και Ακρόπολις σε χώμα και φορτωμένο κλπ κλπ.
Το είχα και σαν πειραματόζωο βάλε βγάλε αναρτησεις - χοάνες κλπ κλπ
Βασικό αλλά λογικό ελλάτωμα η κατανάλωση του 13-15 λίτρα τα 100χλμ την στιγμή που με το 206 (όχι τέζα) 8,5-9,5 λίτρα.
Επίσης δεν μπορείς να το σβήνεις ζεστό αμέσως αλλά πρέπει να περιμένεις λίγα λεπτά... Confused (Σκέψου Ακρόπολις από ειδική σε ειδική να θέλεις να προλάβεις τους πρώτους και να περιμένεις να κρυώσει με 35+ βαθμούς έξω !!!)
Και φυσικά τρώς πολύ γρήγορα τα λάστιχα σου.
zzzleepy - Δευ 29 Μάρ 2004, 09:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα η αύξηση στην κατανάλωση δεν είναι πρόβλημα αλλά αναγκαίο κακό. Δηλαδή με λίγα λόγια αν το σέβεσαι σε σέβεται. Αν αρχίζεις και πειράζεις πιέσεις και το σκίζεις πάνω από όσο αντέχει τότε έχεις πρόβλημα...

Ε, μα ναι, στα καλά καθούμενα δεν τινάζονται κινητήρες στον αέρα...
Αλήθεια το Punto σε τι πίεση δούλευε;
TONY PAP - Δευ 29 Μάρ 2004, 10:43:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Αλήθεια το Punto σε τι πίεση δούλευε;

Οσο ήταν μαμά γύρω στο 0,7-0,9 και overboost στιγμιαία 1,3-1,4 ο δείκτης δεν είχε νούμερα !!! και δεν είχα βάλει εξτρά μπαρόμετρο.

Με παραπάνω πίεση (1,0-1,2 σταθερή 1,6+ overboost) + Superchips + Supersprint το αμάξι Very happy Very happy Very happy αλλά κάποια στιγμή είχαμε και δράματα Crying or Very sad

Ευτυχώς τότε δεν είχε κάμερες και ραντάρ ...
Δημήτριος - Δευ 29 Μάρ 2004, 13:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
Και φυσικά καλό είναι με το τούρμισμα να τοποθετήσετε και ένα ψυγείο λαδιού, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του λιπαντικού, άρα και του κινητήρα. Αυτό το λέω και για τα αυξημένα θερμικά φορτία που θα παραλαμβάνει πλέον το λιπαντικό.
Επίσης είναι πολύ πιθανό να επέλθει αύξηση των αναθυμιάσεων που παράγει ο κινητήρας. Ως γνωστόν οι αναθυμιάσεις είναι η κατάρα του λιπαντικού (από χημικής άποψης). Έτσι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πιο συχνής αντικατάστασης αυτού (δεν λέω πως πρέπει όπωσδήποτε πρέπει να γίνει αυτό)

Δεν ξέρω αν η άτρακτος (άξονας) της τουρμπίνας λιπαίνεται κατά την περιστροφή της (μάλλον έτσι πρέπει να είναι αφού οι θερμοκρασίες και οι στροφές λειτουργίας της μάλλον το επιβάλλουν). Αν ναι, τότε η τοποθέτηση ενός ψυγείου λαδιού είναι επιβεβλημένη!!

Για το intercooler ούτε λόγος (ειδικά σε υπερπιέσεις πάνω από 0,5 bar). Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην επιλογή του σωστού μεγέθους για την αποφυγή υπερβολικού lag.
Αυτό περί μεγέθους ισχύει και για την τουρμπίνα. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο πιο πολλά άλογα αποδίδει αλλά και τόσο περισσότερη αδράνεια (lag) έχει. Όταν δύο στρόβιλοι δουλεύουν στα ίδια bar, η μεγαλύτερη θα στέλνει περισσότερο αέρα στους κυλίνδρους αφού ο αέρας αυτός θα είναι ψυχρότερος από τον αέρα που στέλνει η μικρότερη τουρμπίνα (άρα και πιο πυκνός). Καλό είναι να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ του μεγέθους της φτερωτής εισαγωγής και εξαγωγής.

Εννοείται πως δεν πρέπει να χαλάσει η ομογενοποίηση του καυσίμου μείγματος (με χρήση πολύ πλούσιων μειγμάτων, ή πολύ φτωχών στις ψηλές στροφές) γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να βραχυκυκλωσουν τα μπουζί, να μην γίνεται καλή ανάφλεξη ή να μην γίνει καθόλου ανάφλεξη (φτωχό μείγμα), να έχουμε πολλές ανθρακώδεις επικαθίσεις στα έμβολα και τις βαλβίδες. Όλα αυτά θα οδηγήσουν αργά η γρήγορα στην καταστροφή του κινητήρα (ρωγμές σε έμβολα, κάψιμο βαλβίδων και άλλα ωραία πράγματα).
Για τον λόγο αυτόν η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της χαρτογράφησης, ή η προσθήκη πέμπτου μπεκ πρέπει να γίνει με γνώμονα την σωστή ανάμειξη της βενζίνης με τα καυσάερια. Αυτό μπορέι να επιτευχθεί είτε με την χρήση μια καθιερωμένης και δοκιμασμένης λύσης, είτε με την μέτρηση των καυσαερίων (θερμοκρασία κ.τ.λ.) και του συντελεστή λ, ώστε να οδηγηθούμε στην σωστή λύση (αυτό αφορά κυρίως πατέντες σε πιο παλιά αυτοκίνητα, ή σε "ερασιτεχνικό" πείραγμα του εγκεφάλου)

Επίσης εννοείται πως πρέπει να αλλαχθεί και ο χρονισμός των εκκεντροφόρων. Νομίζω πως ένα μικρότερο overlap και ένα μεγαλύτερο βύθισμα των βαλβίδων είναι μερικά από τα στοιχεία της νέας συνταγής...

Νομίζω ότι με μικρή υπερπίεση (μέχρι 0,5 bar) δεν χρειάζεται να επέμβουμε στον κινητήρα, παρά μόνο αν κριθεί αναγκαίο να μειωθεί η σχέση συμπίεσης (με παχύτερη φλάντζα).

Καλό είναι να μην αυξηθεί το όριo στροφών, γιατί τότε οι βαλβίδες νομίζω ότι θα υποφέρουν με τις νέες ρυθμίσεις του εκκεντροφόρου (μεγαλύτερο βύθισμα στον ίδιο χρόνο, εξαρτάται τον εκκεντροφόρο), λόγω των αυξημένων αδρανειακών φορτίων που θα παράγουν. Φυσικά μαζί με αυτές θα υποφέρουν και οι έδρες και όλα τα παρελκόμενα (λόγων αυξημένων πιέσεων που θα ακούνται σε διάφορα σημεία και συναρμογές).
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι turbo κινητήρες έχουν σχετικά χαμηλό όριο στροφών...

Από 'κεί και πέρα βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με τις βάσεις στήριξης του κινητήρα. Μήπως θα χρειαστούν πιο ενισχυμένες βάσεις;

Πρέπει να πω πως όλες αυτές οι επισημάνσεις ισχύουν τόσο περισσότερο, όσο μεγαλύτερο είναι το πουσάρισμα του κινητήρα.
madnas - Δευ 29 Μάρ 2004, 15:13:49
Θέμα δημοσίευσης: φίλε skull
συγνώμη που αργισα να σου απαντήσω αλλά έτσι είναι τα σαββατοκύριακα.
όσο για το setup που έχω στο μυαλό μου είναι κάτι αρκετά οικονομικό.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ όμως άν πετύχει!

τουρμπίνα και intercooler από punto.
extra μπεκ και extra εγκεφαλάκι ελληνική πατέντα (κάπου 450 euros) με προγραμμα και τα σχετικά.
θα μάθω ακριβώς λεπτομέριες και θα ενημερώσω τους πάντες.

μετά αλλαγή πιστόνια αλλαγή φλάντζας και εκκεντροφόρο "φάγωμα" τον ίδιο για να μεγάλώσει η διαδρομή.
Δημήτριος - Δευ 29 Μάρ 2004, 15:35:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: φίλε skull
madnas έγραψε:

extra μπεκ και extra εγκεφαλάκι ελληνική πατέντα (κάπου 450 euros) με προγραμμα και τα σχετικά.

μετά αλλαγή πιστόνια αλλαγή φλάντζας και εκκεντροφόρο "φάγωμα" τον ίδιο για να μεγάλώσει η διαδρομή.

Tους εκκεντροφόρους εγώ δεν θα τους πείραζα. Θα έβαζα από την αρχή καινούργιους. Επίσης θα τους έβαζα απευθείας από το πρώτο στάδιο, ώστε να δουλέψει σωστά ο κινητήρας. Το ίδιο θα έκανα και για την φλάντζα.

Για το δεύτερο στάδιο θα άφηνα το ψυγείο λαδιού και τις ενισχυμένες βάσεις, ώστε να δω αν τελικά χρειάζονται.

Να θυμάσαι πως δεν είσαι τόσο πλούσιος για να αγοράζεις φθηνά! Wink Wink
madnas - Δευ 29 Μάρ 2004, 15:49:30
Δημήτριος έγραψε:
madnas έγραψε:

Tους εκκεντροφόρους εγώ δεν θα τους πείραζα. Θα έβαζα από την αρχή καινούργιους. Επίσης θα τους έβαζα απευθείας από το πρώτο στάδιο, ώστε να δουλέψει σωστά ο κινητήρας.

Για το δεύτερο στάδιο θα άφηνα το ψυγείο λαδιού και τις ενισχυμένες βάσεις, ώστε να δω αν τελικά χρειάζονται.
η τσέπη όμως άλλα λέει και στο φινάλε αν δεν γίνει καλά δουλειά τότε αναγκαστικα πάμε σε καινούργιος.

δεν ξέρω με βάζεις σε άλλες σκέψεις.
α ρε μήτσο ξάνα το σχέδιο απο την αρχή!!!

θα σκάσω ρε μάγκες!!!!!!!!!
Δημήτριος - Δευ 29 Μάρ 2004, 16:03:56
madnas έγραψε:
η τσέπη όμως άλλα λέει και στο φινάλε αν δεν γίνει καλά δουλειά τότε αναγκαστικα πάμε σε καινούργιος.

δεν ξέρω με βάζεις σε άλλες σκέψεις.
α ρε μήτσο ξάνα το σχέδιο απο την αρχή!!!

θα σκάσω ρε μάγκες!!!!!!!!!

Κοίτα, έχουμε και λέμε :
1) Τουρμπίνα - Intercooler από Punto (καλό μου ακούγεται)
2) Καινούργιους εκκεντροφόρους που να ταιριάζουν όσο γίνεται στην περίπτωσή σου (απέφυγε το reprofiling)
3) Παχύτερη φλάντζα (σχεδόν οπωσδήποτε κατ' εμέ. Βέβαια δεν ξέρω τι λέει και η εμπειρία του μάστορά σου πάνω στο τουρμπισμα αυτοκινήτων Peugeot, αν υπάρχει)
4) Όχι πάνω από 0,5 bar υπερπίεσης (δηλαδή +20 με 25 hp μέγιστη ιπποδύναμη και +1,5 με 2,5 kgm μέγιστης ροπής στρέψης. Οφέλη σε όλο το φάσμα των στροφών, ανάλογα και με τους εκκεντροφόρους)
5) Το extra μπεκ - εγκεφαλάκι (ρώτησε τι "προϋπηρεσία" έχει. Καλό είναι η προϋπηρεσεία αυτή να αφορά τα Peugeot). Πάντως λίγο ακριβό μου κάνει. Βέβαια δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Δεν πιστεύω μετά να έχεις πρόβλημα με τα καυσαέρια. Το τελευταίο είναι μια καλή ένδειξη πως η παραπάνω διάταξη εξασφαλίζει ικανοποιητική ομογενοποίηση του μίγματος (βλ. προηγούμενη δημοσίευσή μου).
6) Αν το (5) δεν σου γεμίσει το μάτι, ρώτα για επαναπρογραμματισμό (εγκάφαλο Sagem έχεις; Αν ναι, νομίζω πως αυτό δεν γίνεται)

Αν δεν έχεις τόσα λεφτά θα σου συνιστούσα να περιμένεις λίγο ακόμα, γιατί αν κάνεις κάποια βιαστική κίνηση, κινδυνεύεις να πληρώσεις πολλά παραπάνω σε ζημιές και καταστροφές (χώρια το άγχος, το χάσιμο χρόνου κ.τ.λ.).

Και κάτι άλλο : Ελπίζω να φοράς εξάτμιση, μεσαία, τελικά κ.τ.λ. έτσι;
Αν όχι, μάλλον θα χρειαστείς ένα "σετάκι"...

Η σκούπα που έχεις μάλλον θα σου χρειαστεί, αλλά πρέπει να μεριμνήσεις για τα νερά!
Πολλές φορές αυτά οφελούν την καύση (προστασία από πυράκια σε υψηλές πιέσεις, βλ. water injection), αλλά σκοτώνουν το λιπαντικό!

Τέλος πρέπει να σε απασχολεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάζεις τακτικότερα το λιπαντικό σου μετά την επέμβαση.
Επίσης ρώτα όσο πιο επίμονα μπορείς τον μάστορά σου και για όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Δογματικές απαντήσεις είναι κακή ένδειξη για το ποιόν του
madnas - Δευ 29 Μάρ 2004, 16:23:24
Θέμα δημοσίευσης: εδώ υπάρχει το σοβαρότερο κόλλημα
όσο για το σετάκι χταπόδι τελικό κτλ ήδη φοράω τελικό magnaflow ο κολητός μου είναι εξατμισας και λέει πως είναι κορυφή. αλλά για να πάρω και το υπόλοιπο σετ θέλω να κάνω το αηδόνι κούκο. χεχε

ακριβάαααα πολύ ακριβάαααα...!! τα γκαφρά μαζεύονται αργά ρε!

πάντως φίλε δημήτρη ευχαριστώ για το setup όσο για το εγκεφαλάκι με το μπέκ είναι ήδη δοκιμασμένο σε ibiza 1.4 8v όπως και το 206 μου.
zzzleepy - Δευ 29 Μάρ 2004, 17:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι και οι δυο έχετε ξεφύγει από το θέμα του τόπικ το οποίο είναι:
"LIGHT TURBO". Όπερ σημαίνει τούρμπισμα σε χαμηλή πίεση χωρίς αλλαγές στον κινητήρα και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε ιπποδύναμη. Εξάλλου ο Αντώνης που άνοιξε το τόπικ γι'αυτό το λόγο το άνοιξε, για να μάθει μέσω των συζητήσεων αν αυτό είναι εφικτό σε έναν 8V κινητήρα.

Και λέω κι εγώ με τη σειρά μου πως ναι είναι εφικτό αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και πως θα το μεταχειριστείς. Μιλάμε για ένα setup το οποίο περιλαμβάνει: την τουρμπίνα, το intercooler, έξτρα μπεκ με έξτρα εγκεφαλάκι (για να μην βάλεις χέρι στον εργοστασιακό εγκέφαλο), ρυθμιστή πίεσης βενζίνης μεγαλύτερο, σκάστρα, χταπόδι και εξαγωγή καθώς και τα απαραίτητα σωληνάκια. Μια φλάτζα κρίνεται απαραίτητη καθώς τα 8V έχουν μεγάλη συμπίεση και πρέπει να την μειώσουμε ελαφρώς. Ελαφρώς όμως μόνο. Αλλαγές σε εκκεντροφόρους, κουζινέτα, πιστόνια, καπάκια κλπ χρειάζονται μόνο αν πρόκειται να γίνει μεγάλο πουσάρισμα και δε νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά για έναν 1400άρη κινητήρα.
Αν είναι να μπεις στη διαδικασία να τα αλλάξεις όλα αυτά τότε καλύτερα πούλα το και πάρε ένα 1600, μη σου πω και δίλιτρο Razz

Δεν ψάχνουμε να βγάλουμε 300+ άλογα από 1400 κυβικά. Είναι και χάσιμο χρόνου και χάσιμο χρημάτων και πάνω απ'όλα μεγάλο ρίσκο. Εμείς μιλάμε για μια αύξηση της τάξεως των 30-40 αλόγων, σε πίεση 0,4-0,5, χωρίς μετατροπές στον κινητήρα, ίσα ίσα να ζωντανέψουν λίγο τα 75 αλογάκια μας. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι υπερβολές και δε νομίζω ότι ταιριάζουν στο χαρακτηρισμό LIGHT TURBO.
TONY PAP - Τρι 30 Μάρ 2004, 08:35:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μια διευκρίνηση απο εμένα που άνοιξα το topic.
Εχω 1600 16v 5θυρο και ο λόγος που έγραψα για light turbo είναι για να δω αν υπάρχει ένα setup που θα είναι 1ον φθηνό, 2ον εύκολο στην τοποθέτηση (=minimum πειράγματα στον κινητήρα) και 3ον αξιόπιστο άρα και θα αποδίδει και λίγα σχετικά άλογα.
Το συμπέρασμα μου είναι ότι για να υπάρξει σωστό και αξιόπιστο αποτέλεσμα χρειάζονται 3-4000 ευρώ χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα... και φυσικά όταν θα πας να το πουλήσεις το αμάξι σου θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να το πουλήσεις και θα κλαις και τα λεφτουδάκια που έδωσες για την μετατροπή. Ιδανική περίπτωση θα ήταν πχ το ηλεκτρικό τurbo που με περίπου 1600-1900 ευρώ έπαιρνες αυτό το κάτι παραπάνω (+15%) και μπορούσες να το αφαιρέσεις και να το βάλεις σε άλλο αυτοκίνητο ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ.

Τώρα για 1400αρι 8v ίσως το turbo να είναι μονόδρομος για να αποκτήσεις 3ψήφια άλογα οπότε όποιος έχει το χρόνο και το χρήμα μπορεί να το ψάξει. Wink
Sidobre - Τρι 30 Μάρ 2004, 09:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ξαμοληθείτε να βρείτε κανένα Ελληνα που να μπορεί να βάλει κομπρέσσορα στα Pug.

Θεωρώ και λιγότερα λεφτά θα θέλει και πιο πολιτισμένο είναι και ίσως και πιο αξιόπιστο.

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κανένα...
Δημήτριος - Τρι 30 Μάρ 2004, 09:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ απλά είπα τι θα πρόσεχα αν σκεφτόμουν να κάνω το ίδιο. Δεν σημαίνει πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν σώνει και καλά.
Απλά νομίζω ότι υπέδειξα κάποια σημεία που θέλουν προσοχή, πάντα μιλώντας γενικά. Μετά ο καθένας μπορεί, ανάλογα την περίπτωσή του, να πάρει ό,τι θέλει από αυτά που έγραψα, αν τα θεωρεί χρήσιμα και σημαντικά.

Εξάλλου είπα πως όσο μικρότερη η υπερπίεση, τόσο μικρότερη ισχύ έχουν οι παραπάνω επισημάνσεις και προβληματισμοί.
Panikos - Σαβ 24 Απρ 2004, 15:59:56
Θέμα δημοσίευσης: ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!!!
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΔΥΑΡΑ ΑΠΟ PUNTO ΚΑΙ
ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ INTERCOOLER ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ
ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ, ΤΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΡΕΛΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. [/img]
TONY PAP - Δευ 26 Απρ 2004, 07:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως είτε light είτε κανονικό το turbo project θέλει τουλάχιστον 3000 ευρώ για να ευδοκιμήσει συν την αναβάθμιση των υπολοίπων (φρένα-ανάρτηση-ζαντολάστιχα) οπότε χαλαρά θες πάνω κάτω 5000 ευρώ.
Δεν είναι καθόλου λιγα τα άτιμα Confused
Kouzman - Τετ 28 Απρ 2004, 16:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
τρελο ακυρο το κομπρεσσορας και λιγοτερα λεφτα. το κοστος ειναι υψηλοτερο αλλα η αξιοπιστια ειναι δεδομενη (παντα στα πλαισια του λογικου).

Επειδη το εχω ψαξει το θεμα, σε κοστος υπολογιστε περι τα 7000 χιλιαρικα για το 16αρι μοτερ και μιλαμε για 165 αλογα τροχο με μαμα συμπιεση... με κοστος περι τα 8000-8500 περναει τα 200 αλογα τροχο και εχω βιντεακι απο τετοιο saxo vts που τα σκαει απο σταση σε BMW M3 Cabrio 343ps... το link του βιντεο ειναι...

http://www.m-developments.co.uk/video/johnsaxo.mpeg

η εταιρια αυτη εδρευει στην αγγλια, στελνει και ελλαδα (απο εκει αγορασα τον ανταπροτα για τον 2ο λ) και πραγματικα τα παιδια δειχνουν να κατεχουν το αθλημα παααααρααα πολυ...

παντως αν ξεκινουσα απο το μηδεν να φτιαξω TU5JP μοτερ θα ακολουθουσα την οδο του κομπρεσσορα με χαλαρα πανω απο 200 αλογα ΠΑΝΤΑ τροχο...

δειτε...

http://www.gmcmotorsport.co.uk/
[url][/url]
Demis - Πεμ 29 Απρ 2004, 11:07:45
Θέμα δημοσίευσης:
Kai erxomai kai ego me ti simera....mou na apantiso sto sigkekrimeno topic...Enas tritos as poume san emena sxetika apeiros....me ola ayta pio apo ta dio palikaria na pistepsei....O enas eide theamatika apotelesmata kai o allos....brizei to mixaniko kai isos sosta kanei.... : /
To thema einai na min tin 'patisoun' kai alloi......
MAG206cc1.6 - Πεμ 29 Απρ 2004, 14:44:43
Θέμα δημοσίευσης: γεια
παντοσ αποτι ξερω απτα τουρμπατα ξαδερφια μου ισωσ ο δαρασ να ειναι ψιλοαξιοπιστοσ αλλα δε φτιαχνει γρηγορουσ τουρμπατουσ γι αυτο δε πηγα. λεω να ψαχτω για νιτρο.
Steve - Πεμ 29 Απρ 2004, 17:24:17
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα δεν είχα, ήρθα και εγώ... Sad Razz

Έχω 206 1.400cc 16v και μάλλον "δυστυχώς" είναι multiplexing... Βασικά έχω πορωθεί άσχημα με τις 2πλοέμβολες σκάστρες, και γενικά με την ιδέα του turbo. ΑΛΛΑ, και η λύση της ατμόσφαιρας, μου φαίνεται επίσης καλή!

Π.χ. αν ξεκινήσει ένα turbατο αμάξι και ένα ατμοσφαιρικό από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, πιο γρήγορα θα φτάσει το ατμοσφαιρικό πιστεύω... ( και αναφέρομαι στις επικίνδυνες θερμοκρασιες που θα σηκώνει το turbo! )

Έχω ακούσει όμως πως από θέμα κατανάλωσης βενζίνης, είναι "φθηνότερο" το turbo από 4πετάλουδα κλπ.

Και φτάνω στο τελικό ερώτημα : Για εμένα τι μου προτείνετε?

Α) Ατμόσφαιρα και όσο πάει σε "φτιάξιμο"
Β) Turbo και ξεκαυ Cussing out μα με την 2πλοέμβολη σκάστρα? Τστστστστσουφφφφ.... Twisted evil Evil Twisted evil
Droemmen - Παρ 30 Απρ 2004, 10:24:49
Θέμα δημοσίευσης: Re: γεια
MAG206cc1.6 έγραψε:
παντοσ αποτι ξερω απτα τουρμπατα ξαδερφια μου ισωσ ο δαρασ να ειναι ψιλοαξιοπιστοσ αλλα δε φτιαχνει γρηγορουσ τουρμπατουσ γι αυτο δε πηγα. λεω να ψαχτω για νιτρο.

Μην ξεχνάς πάντως πως είναι καλύτερα να έχεις 180 άλογα για όσο κρατήσεις το αυτοκίνητο παρά 200 άλογα για πχ. τρεις μήνες Wink
TONY PAP - Παρ 30 Απρ 2004, 16:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Π.χ. αν ξεκινήσει ένα turbατο αμάξι και ένα ατμοσφαιρικό από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, πιο γρήγορα θα φτάσει το ατμοσφαιρικό πιστεύω... ( και αναφέρομαι στις επικίνδυνες θερμοκρασιες που θα σηκώνει το turbo! )

Επειδή έκανα συχνά παλαιότερα το ταξίδι και με turbo αλλά και με ατμοσφαιρικό το μόνο Confused που είχα με το turbo ήταν η μεγαλύτερη του κατανάλωση !
BUBA - Τρι 04 Μάϊ 2004, 00:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
Power Techniques Mag, May 2004
Παρουσιαση Peugeot 206 1.6 16V TURBO by D@r@s Development

Max ΒHP : 222Ps/5,725rpm
Max Torque : 29,2kgm/5,127rpm
0-100km/h : 7,7sec (Δεν θα επρεπε να ειναι <7 με βαση τα παραπανω specs ???)

Υποψιαζομαι , τιποτα ιδιαιτερα καινουργιο για τους ψαγμενους μηχανικα.
Απλα δινω τροφη για εποικοδομητικο και γονιμο ...κουτσομπολιο... μπας και μαθουμε τιποτα και οι υπολοιποι Wink
Kouzman - Τρι 04 Μάϊ 2004, 08:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
προσωπικα ο κυριος ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω και εγω ειμαι πολυ μπροστα στο tuning απο τους υπολοιπους βελτιωτες στην ελλαδα δεν μου λεει και πολλα...

την περιοδο που ειχα καψα και λεφτα να τουρμπιζα το ρενω μου, μονο ο δαρας μου το τουρμπιζε και ολοι οι αλλοι μου ελεγαν αν το τουρμπισεις θα σου σπασει...και φυσικα διαλεξα την γνωμη των πολλων και οχι του ενος...

στις κοντρες γιατι δεν ακουω κανενα τουρμπισιο του οχι να πρωταγωνιστει αλλα ουτε καν να ειναι εκει τριγυρω με τους γρηγορους?

η δουλεια που κανει φαινεται προσεγμενη καθως ξερω και ατομο που δουλευει εκει, ωστοσο δεν ειναι ουτε στο top 10 των επιλογων μου αν θα ηθελα να τουρμπισω...

αυτα παντα ειναι προσωπικες γνωμες, εμπειριες και αποψεις και δεν θιγω κανεναν που εχει διαφορετικη αποψη απο εμενα, ουτε λεω πως εγω ειμαι ο σωστος και οι αλλοι ειναι λαθος... παντα μιλαω προσωπικα...
TONY PAP - Τρι 04 Μάϊ 2004, 09:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
--------------------------------------------------------------------------------

Μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση για το κόστος Question

Μηχανικά+Turbo --> 4000-4500 ευρώ ??
Εξάτμιση-ανάρτηση-ζαντολάστιχα-φρένα-δίσκος --> 3000 ευρώ ??
Kouzman - Τρι 04 Μάϊ 2004, 09:14:37
Θέμα δημοσίευσης:
πιστευω πως θα ζητησε πανω απο 6 χιλιαρικα χαλαρα...
TONY PAP - Τρι 04 Μάϊ 2004, 09:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Δάρας γύρω στα 6 χιλιάρικα ?

Οπότε συν τα λοιπά πάει γύρω στα αυτοκίνητο+9000ευρώ Rolling eyes
Panikos - Τετ 26 Μάϊ 2004, 12:11:14
Θέμα δημοσίευσης: 222ps
Εγω αλλο σκεφτομαι.... θέλω να δω ποσο θα κρατήσει αυτή η επέμβαση!
Μεχρι τώρα σε όσα αυτοκινητα εχει κανει υπερβολες ο Δαρας έχουν σπασει μέσα σε δυο μήνες!
Ghost Dog - Τετ 26 Μάϊ 2004, 16:30:03
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
πιστευω πως θα ζητησε πανω απο 6 χιλιαρικα χαλαρα...
Εισαι σωστος για αλλη μια φορα βρε ατιμε...! Wink Very happy
Recifees - Πεμ 27 Μάϊ 2004, 13:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή 15.000+6.000~7.000 = 21-22.000 ευρώπουλα για 220 άλογα

Που μας κάνει 1000 ευρώ για κάθε 10 άλογα που βγάζει το αυτοκίνητο....

6000 ή 7000 είναι περίπου η μισή αξία του αυτοκινήτου ......

Γιατι εμένα μου φαίνονται πολλά
Recifees - Κυρ 30 Μάϊ 2004, 07:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:

Απλα δινω τροφη για εποικοδομητικο και γονιμο ...κουτσομπολιο... μπας και μαθουμε τιποτα και οι υπολοιποι Wink

Με αυτά κανονικά θα έπρεπε να είναι κάτω απο 7 χαλαρά ή και 6.

Αλλά είναι τα άλογα αυτά αληθινά ή είναι και μερικά αλογόφιδα εκει μέσα Question σχεδόν 30 κιλα ροπή έχουν πολλά και βαρύτερα αυτοκίνητα και είναι χαμηλά 7αρια (και κάποιο ατμοσφαιρικό H****-R είναι στα 6,6 Cool Cool )
Οπότε δύο πράγματα είναι σίγουρα είτε το αυτοκίνητο δεν κατεβάζει την δύναμη κάτω ή φωνάζουμε κυνηγό δράκων.Διαφορά μέγιστης δύναμης με μέγιστη ροπή 600σαλ Shocked Question Question
Ghost Dog - Κυρ 30 Μάϊ 2004, 08:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι πολυυυυυ περιεργος να δυναμομετρησω τον αλητακο μου καθως και να δουμε τι 0-100 θα βγαλει! (δεν αντεχω το στρωσιμο Mad )
Παντως σε ενα φιλικο <<ανοιγμα>> με τη celica ενος φιλου (μεχρι τις 4000) φαινεται οτι παει καλαααα!! Twisted evil Twisted evil
Τελος να επισημανω και γω οτι εχει μεγαααααλη σημασια το ποιος θα <<φτιαξει>> το αμαξι...! (χαρακτηριστικο παραδειγμα φιλου με πουντο που το πειραξε κι' αλλο αλλα τον περνανε και τα σαξοραλλα Crying or Very sad )
MAG206cc1.6 - Κυρ 30 Μάϊ 2004, 12:04:08
Θέμα δημοσίευσης: oeoeoe
δεν παιζουν μονο τα αλογα ρολο στα 0-100. παιζουν ρολο και οι σχεσεισ του σαζμαν. εδω εμεις βγαλαμε το τουρμπο το μαμα του πουντο γιατι εχει προβληματα και βαλαμε τ25 κι εσενα σου ειπαν να το βαλεις το μαμα. ενταξει κι εμενα με περνανε τα δευτερου σταδιου σαξοραλα στην αρχη ομως 100- 200 μετρα . μετα ομωσ δεν με φτανουν γιατι μετα φενονται τα αλογα και η δυναμη του μοτερ.
Steve - Κυρ 30 Μάϊ 2004, 16:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog ('Αρη), παρά τα 2 πμ που σου έχω στείλει, ακόμα δεν μου έχεις απαντήσει περί τουρμπίσματος του δικού σου αυτοκινήτου. Όπως επίσης δεν λες και τίποτα εδώ στα 2 post σου, ούτε βοηθάς καθόλου τα παιδιά. Τέλοσπαντων, ας μπούμε στο θέμα.

Εγώ πιστεύω ότι το light turbo είναι μια "γύφτικη" και φθηνή λύση για turbo. Αν πρόκειται να μπείς στον χορό, τότε να χορέψεις μια και καλή με €2.000 περίπου παραπάνω, και να γουστάρεις περισσότερο το αμάξι σου. Βέβαια δεν νοείται για εμένα turbo χωρίς intercooler. Αν θέλετε να καταλάβετε το γιατί, ψάξτε και δείτε με τί θερμοκρασία εισέρχεται ο αέρας στον κινητήρα προ του intercooler... και πάρτε υπογλώσσια Razz

Όπως πολύ σωστά προτάθηκε, με τα λεφτά του turbίσματος, πάς και αγοράζεις ένα νέο μοτέρ και μπορείς να έχεις τα ίδια άλογα σε ατμόσφαιρα. Και γιατί να μην δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις μοτέρ από kit car 106 με 1600cc και 220 άλογα ατμόσφαιρα? Cool

Εγώ όσο πάω προσπαθώ να αποφύγω πάντως την ιδέα του turbo (είτε light είτε heavy) και προσανατολίζομαι στο project του Kouzman Wink
zzzleepy - Κυρ 30 Μάϊ 2004, 21:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Εγώ όσο πάω προσπαθώ να αποφύγω πάντως την ιδέα του turbo (είτε light είτε heavy) και προσανατολίζομαι στο project του Kouzman Wink

Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου! Μη γίνουμε και πολλοί οι τουρμπίσιοι στο club έτσι; Laughing Wink
Daloup-man - Δευ 31 Μάϊ 2004, 08:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ghost Dog ('Αρη), παρά τα 2 πμ που σου έχω στείλει, ακόμα δεν μου έχεις απαντήσει περί τουρμπίσματος του δικού σου αυτοκινήτου. Όπως επίσης δεν λες και τίποτα εδώ στα 2 post σου, ούτε βοηθάς καθόλου τα παιδιά. Τέλοσπαντων, ας μπούμε στο θέμα.

Εγώ πιστεύω ότι το light turbo είναι μια "γύφτικη" και φθηνή λύση για turbo. Αν πρόκειται να μπείς στον χορό, τότε να χορέψεις μια και καλή με €2.000 περίπου παραπάνω, και να γουστάρεις περισσότερο το αμάξι σου. Βέβαια δεν νοείται για εμένα turbo χωρίς intercooler. Αν θέλετε να καταλάβετε το γιατί, ψάξτε και δείτε με τί θερμοκρασία εισέρχεται ο αέρας στον κινητήρα προ του intercooler... και πάρτε υπογλώσσια Razz

Όπως πολύ σωστά προτάθηκε, με τα λεφτά του turbίσματος, πάς και αγοράζεις ένα νέο μοτέρ και μπορείς να έχεις τα ίδια άλογα σε ατμόσφαιρα. Και γιατί να μην δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις μοτέρ από kit car 106 με 1600cc και 220 άλογα ατμόσφαιρα? Cool

1.Αν βρεις μοτερ από kit car ελπίζω μόνο το μοτερ στην καλύτερη να έχει τα λεφτά του κομπλέ τουρμπίσματος! Και λέω ελπίζω γιατί δεν το έχω ψάξει . . .
2.Για ρώτα πόσο του έχει πάει και μάθε και το τι έχει κάνει το άτομο!

Όσο για τον GhostDog μη βιάζεσαι,θα τα μάθεις όλα . . .
Steve - Δευ 31 Μάϊ 2004, 16:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
1. Το μοτέρ του kit car έχει €10.000 περίπου καινούριο από την Peugeot Sport.

2. Ο Γιάννης (Kouzman) έχει ρίξεικαι κάποια λεφτά έτσι φύρα... αλλά αν τα βάλει κάτω και υπολογίσει τα λεφτά για τις σωστές κινήσεις, σίγουρα μιλάμε για κάτω από €5.500 Cool

Και ναι, βιάζομαι να μας δώσει ο Άρης τις γνώσεις του! Wink
Kouzman - Τρι 01 Ιούν 2004, 08:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
την παρασκευη που κανονιζε ο αδερφος μου για τον εγκεφαλο, πετυχε το τουρμπατο του δαρα στον Evoland...

στο 1.25 bar...
266 αλογα και 27 κιλα ροπη...

...no comment...
Recifees - Τρι 01 Ιούν 2004, 09:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
την παρασκευη που κανονιζε ο αδερφος μου για τον εγκεφαλο, πετυχε το τουρμπατο του δαρα στον Evoland...

στο 1.25 bar...
266 αλογα και 27 κιλα ροπη...

...no comment...

το no comment πάει στο <<Evoland >> ή στα αλόγατα ??
Kouzman - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
στα αλογατα... πραγματικα το μοτερ λυσαγε... (το ακουγα απο το τηλεφωνο) Laughing Laughing Laughing

θα δουμε τι διαρκεια στο χρονο θα εχει... ααα και κατι αλλο... φοραγε και την εισαγωγη της Peugeot Sport...
Daloup-man - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:54:35
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
στα αλογατα... πραγματικα το μοτερ λυσαγε... (το ακουγα απο το τηλεφωνο) Laughing Laughing Laughing

θα δουμε τι διαρκεια στο χρονο θα εχει... ααα και κατι αλλο... φοραγε και την εισαγωγη της Peugeot Sport...

Απ'όπου πρέπει να βγήκαν και τα επιπλέον άλογα γιατί απ'ότι θυμάμαι από τις φώτο στο περιοδικό η εισαγωγή πρέπει νε ήταν μαμά!
Η ροπή γιατί είναι λιγότερη όμως?
Baphomet - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Kouzman έγραψε:

Απ'όπου πρέπει να βγήκαν και τα επιπλέον άλογα γιατί απ'ότι θυμάμαι από τις φώτο στο περιοδικό η εισαγωγή πρέπει νε ήταν μαμά!

ειναι χωρις τα φιδια γι αυτο... Wink
Daloup-man - Τρι 01 Ιούν 2004, 11:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Kouzman έγραψε:

Έλα ρε συ!
Πίστευα οτι βάζουν κάτι παραπάνω τα περιοδικά,αλλά αν δεις τα άλογα που ήταν και που είναι η ροπή είναι αντισατρόφως ανάλογη!
Γιατί????
Recifees - Τρι 01 Ιούν 2004, 12:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Daloup-man έγραψε:
Kouzman έγραψε:

Τα δρακό-φιδα θέλεις να πείς Cool

-Συγνώμμη παίδες όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι ήταν μια πετυχημένη μετατροπή αλλά παίρνοντας και το περιοδικό και διαβάζοντας καλύτερα το όλο πρότζεκτ δεν μπορώ να πώ ότι το πιστεύω και πολύ Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Τρι 01 Ιούν 2004, 12:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη που θα πετάξω το μπαλάκι της συζήτησης εκτός τερραίν, αλλά πρέπει να το κάνω.

Έχει κατέβει κανένα αυτοκίνητο tuned by Δάρας σε κόντρες? Απόσο έχω ακούσει όλοι τα κρύβουνε... Wink Έτσι και εγώ με την σειρά μου μάλλον φιδέμπορα τον κόβω τον κύριο Wink
Kouzman - Τρι 01 Ιούν 2004, 13:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το αμαξι το ειδε ο αδερφος μου απο κοντα. ειδε την δυναμομετρηση και μετα ειδε που το ανοιξε και το παλικαρι... παει πολυ καλα, ωστοσο εγω πιστευω πως ο δαρας φτιαχτει γρηγορα βολτατζιδικα... μην μπερδευεστε με τις κοντρες... καμια μα καμια σχεση...

νομιζω πως απο το τεστ του περιοδικου εχουν γινει αλλαγες στο αυτοκινητο...

συγκεκριμενα ειδε δυο μετρησεις με διαφορετικη πιεση

στην πρωτη αν θυμαμαι καλα εβγαλε 244 αλογα και 27 κιλα ροπη
ενω στην δευτερη εβγαλε τα 266 στο 1.25 bar χωρις ομως να αλλαζει η ροπη... ισως να αλλαξανε οι καμπυλες της δεν ξερω αλλα παντως για την πιεση που δουλευει τα αλογα ειναι λιγα...

να πω απλα οτι τα σαξοραλλα με χειροτεερο καπακι, και τουρμπινα ρουλεμανατη 28αρα στο 1 bar παιζουν λιγο πανω απο τα 280 αλογα με 34 κιλα ροπη περιπου...

νομιζω πως το 206 θελει να ψαχτει πααααρα πολυ ακομα...
Rally - Παρ 04 Ιούν 2004, 09:48:05
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βοηθησω λιγο την συζητηση θα ηθελα να υπενθιμισω οτι μελος του club ο Νικελ (οι παλαιοτεροι θα τον ξερουν) με το 206 cc το εχει τουρπισει στον Δαρα. μαλιστα πηγε την εποχη που κανεις δεν τουρπιζε τα 206.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν θελεις να τουρπισεις πας σε μαστορα που κανει αυτη την δούλεια. ειναι σημαντικο να εχεις τουρπισει γυρω στα 2000-2500 αυτοκινητα. Ειναι γνωστο αλλωστε οτι στον συγκεκριμενο βελτιωτη τρεχουν πολλοι για να 'διορθωσουν΄το αμαξι τους που εκαναν την μετατροπη σε αλλον.

η αξιοπιστια του αυτοκινητου φυσικα εξαρταται απο τον βελτιωτη , αλλα ενας αλλος σημαντικος παραγοντας που την καθοριζει ειναι η χρηση του αυτοκινητου και το ιδιο το αυτοκινητο. δεν ειναι το ιδιο για παραδειγμα τα τουρπιζεις ενα civic και μια alfa!!! οπως δεν ειναι το ιδιο να κανεις προσεχτικη χρηση στο αμαξι ή να το λιωνεις καθε βραδυ στην βουλιαγμενη.

παντου υπαρχουν και οι ευχαριστημενοι και οι δυσαρεστημενοι. το σιγουρο ειναι οτι σε μετατροπες τουρμπο ειναι σημαντικο να εχεις πολυ καλο after sales service γιατι θα χρειαστει και αυτο φυσικα δεν ειναι κακο, οποιος θελει τουρμπο μετατροπες και να λιωνει το αμαξι του πρεπει να ξερει οτι θα επισκεπτεται συχνα το συνεργειο. τα αυτοκινητα δεν ειναι κουζινες
DimiP - Παρ 04 Ιούν 2004, 13:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Για να βοηθησω λιγο την συζητηση θα ηθελα να υπενθιμισω οτι μελος του club ο Νικελ (οι παλαιοτεροι θα τον ξερουν) με το 206 cc το εχει τουρπισει στον Δαρα. μαλιστα πηγε την εποχη που κανεις δεν τουρπιζε τα 206.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν θελεις να τουρπισεις πας σε μαστορα που κανει αυτη την δούλεια. ειναι σημαντικο να εχεις τουρπισει γυρω στα 2000-2500 αυτοκινητα. Ειναι γνωστο αλλωστε οτι στον συγκεκριμενο βελτιωτη τρεχουν πολλοι για να 'διορθωσουν΄το αμαξι τους που εκαναν την μετατροπη σε αλλον.

η αξιοπιστια του αυτοκινητου φυσικα εξαρταται απο τον βελτιωτη , αλλα ενας αλλος σημαντικος παραγοντας που την καθοριζει ειναι η χρηση του αυτοκινητου και το ιδιο το αυτοκινητο. δεν ειναι το ιδιο για παραδειγμα τα τουρπιζεις ενα civic και μια alfa!!! οπως δεν ειναι το ιδιο να κανεις προσεχτικη χρηση στο αμαξι ή να το λιωνεις καθε βραδυ στην βουλιαγμενη.

παντου υπαρχουν και οι ευχαριστημενοι και οι δυσαρεστημενοι. το σιγουρο ειναι οτι σε μετατροπες τουρμπο ειναι σημαντικο να εχεις πολυ καλο after sales service γιατι θα χρειαστει και αυτο φυσικα δεν ειναι κακο, οποιος θελει τουρμπο μετατροπες και να λιωνει το αμαξι του πρεπει να ξερει οτι θα επισκεπτεται συχνα το συνεργειο. τα αυτοκινητα δεν ειναι κουζινες

ο nikel το τουρμπισε στο Δαρα οχι σαν 1η επιλογη του αλλα αναγκαστικα!
Αλλου το εδωσε για να του κανουν καλη δουλεια αλλα επεσε σε μουφα-μαστορα ο οποιος τον εστειλε στο ...Δαρρα! για να φτιαξουν οτι δεν μπορουσε να φτιαξει ο ιδιοςπηγε δεν τα βρηκαν και το πηρε απο τον αλλο και το πηγε μονος του απο την αρχη στο Δαρρα, πληρωσε και το εφτιαξε οχι χωρις μικροπροβληματακια ομως.

Στο τελος το εκανε να δουλευει.
Οντως τοτε κανεις δεν τουρμπιζε 206 γιατι δεν ηξεραν τι θα βρουν μπροστα τους. Wink
Droemmen - Παρ 04 Ιούν 2004, 13:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
η αξιοπιστια του αυτοκινητου φυσικα εξαρταται απο τον βελτιωτη , αλλα ενας αλλος σημαντικος παραγοντας που την καθοριζει ειναι η χρηση του αυτοκινητου και το ιδιο το αυτοκινητο.

Σίγουρα η αξιοπιστία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Ο κυριότερος όμως είναι ο βελτιωτής αν αυτός ξέρει την δουλειά του και κυριότερο τα όρια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ποτέ δεν θα έχεις πρόβλημα. Πχ εγώ έχω Alfa 1.6 kompressor από την Autodelta 198 άλογα και περίπου 27 κιλά ροπή με μαμά πιστόνια. Το αυτοκίνητο δουλεύει απροβλημάτιστα κι ας "σκίζεται" κάθε μέρα.

Πριν αποφασίσω για kompressor σκεφτόμουν να πάω στον Δάρρα για turbo, ο οποίος έχει αφήσει μικτές εντυπώσεις στους γνωστούς μου. Δεν το έκανα μόνο και μόνο γιατί δεν είχε ξανατουρμπίσει 147. Wink

Έχω δει σπασμένο μοτέρ μετά από turbo του Δάρρα μετά από πέντε μήνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Renault megane coupe) δεν είχε πειραχτεί από κανέναν άλλο πλην του Δάρρα. Όπως επίσης έχω δει και αξιόπιστο μοτέρ φτιαγμένο από το Δάρρα (Fiat Bravo) μετά από δύο χρόνια απροβλημάτιστo.

Απλά δεν με πείθει το "Όλα τουρμπίζονται με τον ίδιο τρόπο" Wink
p206xs2 - Παρ 04 Ιούν 2004, 14:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά ο Δάρας τηλέφωνο και διεύθυνση την ξέρει κανείς;
Ιστοσελίδα στο ίντερνετ έχει;
Πόσο θα μου πάει όλο το πακέτο της μετατροπής σε 206 XS 1600 (110hp) με multiplexing (μηχανικά+ανάρτηση+φρένα+λάστιχα) για το τούρμπισμα με μικρή πίεση ώστε να μην κάνω εκτενείς μετατροπές;
Και από ιπποδύναμη και ροπή περίπου;
DimiP - Παρ 04 Ιούν 2004, 23:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Ρε παιδιά ο Δάρας τηλέφωνο και διεύθυνση την ξέρει κανείς;
Ιστοσελίδα στο ίντερνετ έχει;
Πόσο θα μου πάει όλο το πακέτο της μετατροπής σε 206 XS 1600 (110hp) με multiplexing (μηχανικά+ανάρτηση+φρένα+λάστιχα) για το τούρμπισμα με μικρή πίεση ώστε να μην κάνω εκτενείς μετατροπές;
Και από ιπποδύναμη και ροπή περίπου;

μονο το τουρμπισμα χωρις τα αλλα που λες θα παρει 3500-4500Ε αναλογα ποσο μικρη πιεση.

αν αντεχεις υπολογισε και τα αλλα... Wink
mick206 - Σαβ 05 Ιούν 2004, 17:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Ρε παιδιά ο Δάρας τηλέφωνο και διεύθυνση την ξέρει κανείς;Ιστοσελίδα στο ίντερνετ έχει;

Ομηρίδου Σκυλίτση 54 Πειραιάς
210-4134624

Smile Wink
Ghost Dog - Σαβ 05 Ιούν 2004, 22:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:

Δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα (και μανι μανι βγαινουν πολλαααα) για να το ανεβασεις λιγο! Rolling eyes
Ισως να ειναι καλυτερη λυση η ατμοσφαιρα Wink
speedy100 - Κυρ 06 Ιούν 2004, 03:02:21
Θέμα δημοσίευσης: Turbo μετατροπή
Γεια και από εμένα Smile

Διάβασα τόσα πολλά για το 8έμα Turbo που ζαλίστηκα...
Μερικές παρατηρήσεις μόνο με πραγματικά φιλική διάθεση:
1)Απορώ γιατί δεν διάβασα πουθενά ότι Turbo μετατροπή δεν γίνεται σε κανένα ατμοσφαιρικό κινητήρα χρησιμοποιώντας τον ατμοσφαιρικού τύπου εγκέφαλο αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία του σε συνθήκες πίεσης?
Το εγκεφαλάκι δεν κάνει αυτή την λειτουργία αλλά απλά δουλεύει "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ" ψεκάζοντας καύσιμο με το έξτρα μπέκ μπας και γλυτώσουμε το μπαμ...
2)Απορώ πως ο κόσμος πληρώνει αυτά τα χρήματα για μηχανολογικά λάθος μετατροπές. Είναι πολύ απλό να δει κανείς τι ανταλλακτικά χρησιμοποιούνται από σοβαρούς οίκους στο εξωτερικό και μετά να συγκρίνει τι του προτείνουν οι διάφοροι ντόπιοι "βελτιωτές".

Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανένα αλλά αυτά τα πράγματα απαιτούν γνώσεις και μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου, κάτι που δεν συμβαίνει με τους διάφορους "ειδικούς" εδώ, συν μακροχρόνια εμπειρία δουλεύοντας σε κάποιο οίκο στο εξωτερικό. Μετά μπορεί ίσως κάποιος πολύ καλός να αυτοονομαστεί "Βελτιωτής". Αυτά δεν νομίζω να τα πληρεί όμως κάποιος στην δική μας αγορά.

Φιλικά
Speedy100
Droemmen - Δευ 07 Ιούν 2004, 08:34:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: Turbo μετατροπή
speedy100 έγραψε:
1)Απορώ γιατί δεν διάβασα πουθενά ότι Turbo μετατροπή δεν γίνεται σε κανένα ατμοσφαιρικό κινητήρα χρησιμοποιώντας τον ατμοσφαιρικού τύπου εγκέφαλο αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία του σε συνθήκες πίεσης?

Αυτό δεν είναι 100% ακριβές, πχ. στην δική μου μετατροπή (kompressor) και σε δύο άλλες που ξέρω (σε turbo) έγινε remap στον εργοστασιακό εγκέφαλο... Βέβαια τα συγκεκριμένα kit είναι από Αγγλία Rolling eyes

speedy100 έγραψε:
Αυτά δεν νομίζω να τα πληρεί όμως κάποιος στην δική μας αγορά.

Υπάρχουν λίγοι αλλά εκλεκτοί και φυσικά σχολούνται αποκλειστικά με συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων (πχ ο x μόνο Peugeot, ο z μόνο Alfa κλπ) και όχι με τα πάντα Wink
speedy100 - Τρι 08 Ιούν 2004, 00:12:46
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Droemmen,

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω πρέπει να σου πώ ότι 100% οι ECU που είναι για ατμοσφαιρικούς κινητήρες δεν μπορούν να καλύψουν υπερπλήρωση σε καμία περίπτωση. Ούτε με remapping γίνεται αυτό γιατί απλά το remapping είναι επαναπρογραμματισμός και αυτό δεν είναι αρκετό.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο hardware της ECU όπου δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα-κυκλώματα για να δεί πάνω από 1 ατμόσφαιρα (absolute), δηλ. επίπεδο θάλασσας.
Ο κινητήρας θα δουλεύει αλλά όταν μπαίνει ο υπερσυμπιεστής ή το Turbo τότε η ECU παίρνει μια τιμή απο τον MAP sensor εκτός "ατμοσφαιρικών" ορίων, που φυσικό είναι να ειναι εκτός ορίων, και αμέσως μπαίνει σε safe mode. Στο safe mode o MPU επεξεργάζεται τιμές απο ένα πολύ "συντηριτικό" χάρτη για λόγους ασφαλείας. Ο χάρτης αυτός και βέβαια μπορεί να αλλάξη (επαναπρογραμματισθεί) αλλά αυτή η προσέγγιση είναι τελείως λάθος γιατί εφαρμόζοντας αυτή την λύση η ρύθμιση που κάνει η ECU όσο έχουμε υπερπλήρωση είναι στατική και όχι δυναμική δηλαδή δεν παίρνει υπ'όψιν της τις παραμέτρους "Φορτίο" και "Πίεση" αλλά μόνο τις φιξαρισμένες τιμές του δυσδιάστατου πίνακα του safe mode.
Θα μπορούσα να σου παραθέσω πολλούς ακόμη λόγους για τους οποίους δεν γίνεται σωστή δουλειά με ατμοσφαιρικές ECU.

Εάν όπως λές το κιτ σου είναι απο σοβαρό οίκο στο εξωτερικό και εφόσον έστειλες την ECU σου έξω ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστά είναι να σου άλλαξαν την κεντρική πλακέτα μέσα στην ECU με μια κατάλληλη για υπερπλήρωση και να αντικατέστησαν τον νορμάλ MAP sensor με ένα που να βλέπει +2 BAR ή και παραπάνω. Ετσι εξωτερικά έχεις την νορμάλ ECU αλλά μέσα το σωστό hardware. Αυτό θα το καταλάβεις από το κόστος που πρέπει να είναι της τάξης των 2.000,00 Ευρώ minimum για την ECU μόνο. Αν δεν πλήρωσες αυτά τα χρήματα τότε καλά θα κάνεις να το ψάξεις λίγο...

Επίσης σχετικά με το παράλληλο εγκεφαλάκι και το 5ο μπέκ, επιμένω ότι είναι "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ" λύση για να κουκουλωθεί η ανεπάρκεια της ατμοσφαιρικής ECU. Κανένας σοβαρός βελτιωτής δεν χρησιμοποιεί 5ο μπέκ σαν λύση παρά μονο σε dragster όπου ο χρόνος χρήσης του είναι πολύ μικρός. Ο λόγος είναι γιατί εάν η ECU είναι για χρήση σε υπερπλήρωση με τα σωστά μπέκ μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε περίπτωση.
Και σε παρακαλώ μη μου πείς ότι ο τάδε οίκος στο εξωτερικό το χρησιμοποιεί γιατί επιδή είναι στο εξωτερικό δεν είναι εγγύηση για το ότι ξέρουν τι τους γίνεται. (Δες αντιστάσεις που πουλάνε στο εξωτερικό για να "κοροϊδεύουν" την ECU, και αλλα μαραφέτια που είναι να κοπανιέσαι απο τα γέλια με τις ώρες...) Laughing Laughing Laughing

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά
Droemmen - Τρι 08 Ιούν 2004, 07:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
Η μετατροπή έγινε εδώ από τον Jano της Autodelta, στον επαναπρογραμματισμό ήμουν παρών και πήρε όσο ένα ατμοσφαιρικό remap (περίπου 5 λεπτά) είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιώ τον μαμά εγκέφαλο. Μάλιστα η Autodelta αυτό διαφημιζει. Ίσως ο λόγος είναι ότι η πίεση που δουλεύει το μοτέρ είναι σχετικά συντηρητική (0,6) ή ότι το μοτέρ μου έχει Air Flow Meter και όχι Map sensor, δεν ξέρω, θα ρωτήσω και θα κάνω post την απάντηση...
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου για το extra μπεκ καθώς εμείς δεν χρησιμοποιούμε! Wink

Φιλικά Δημήτρης
Kouzman - Παρ 02 Ιούλ 2004, 08:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
μιας και εδω μιλαμε για τουρμπισια...
χθες δυναμομετρηθηκε το 106 gti του φιλου μας γιαννη στο 1 bar ct...
αποτελεσμα 305 αλογα στο στροφαλο... ροπη δεν ρωτησαμε γιατι τρελαθηκκαμε με την δυναμη, αλλα συμφωνα με αλλες μετατροπες του ειδους, οι οποιες καμια δεν εχει ξεπερασει τα 290 αλογα στο 1 bar, κυμενεται στα 34 με 35 κιλα... του γιαννη μαλλον ειναι παραπανω διοτι το αμαξι ειναι χαρτι...

το μονο που θα πω ειναι πως ετοιμαζεται, μαλλον, μια κοντρα με τον βασιλια της κατηγοριας (οσοι καταλαβαν....) για διεκδικηση του στεματος...

επισης το αμαξι ισως να το πουλησει... αν κλεισει εχει καλως...
αν οχι, τοτε παει για χταποδι και μεγαλυτερη τουρμπινα... στοχος...πολυ υψηλα 300...

για specs μην ρωτησετε...απλα θα πω οτι το μοτερ ειναι ολο σφυριλατο και εχει παει πανω απο 15 χιλιαρικα...
Steve - Παρ 02 Ιούλ 2004, 09:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιός είναι αυτός ο Γιάννης? Rolling eyes

305 άλογα στρόφαλο και πόσα τροχό? Έτσι ενδεικτικά για να δούμε απώλειες.

Γιατί να μην καταλάβουμε και εμείς ποιός είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας?

Και κάτι τελευταίο. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές το σφυρίλατο χωρίς να ξέρω τί είναι και πόσο καλύτερο είναι από τα εργοστασιακά... Rolling eyes Έχει κανείς το κουράγιο και την υπομονή να μου εξηγήσει? Cool
TONY PAP - Παρ 02 Ιούλ 2004, 09:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
Απο κάπου ακούσαμε ότι έχει βγει παλαιότερα στην Γαλλία κανονική (απο την μαμά εταιρεία) έκδοση 106 gti turbo.
Λέτε να υπάρχει ?

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΛΕ !
Kouzman - Παρ 02 Ιούλ 2004, 09:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
με λιγα λογια...

ειναι ενα παλικαρι απο τον πειραια, κολλητος του αδερφου μου...
στην πιτα ειχα ερθει με τον αδερφο μου και αυτον

σφυριλατο ονομαζουμε αυτο που εχει αλλαξει εντοσθια με αλλα σφυριλατα... πιστονια, μπιελες κλπ...

305 στροφαλο σημαινει περι τα 280 τροχους...

specs του αμαξιου ειναι σφυριλατα εμβολα, μπιελες, ρουλεμανατη τουρμπινα, ιντερκουλερ κτηνος που δεν χωρα ο προφυλακτηρας (προς το παρον), αγραφο εγκεφαλο, κτηνη μπεκ, φουλ καπακι, μαμα εκκεντροφοροι, εξατμιση τελειως ελευθερη (τρελα φλογιδια), αγωνιστικο δισκο-πλατο, 4πιστονα φρενα.... και παει λεγοντας...
SnakeMJK - Παρ 02 Ιούλ 2004, 15:28:01
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
specs του αμαξιου ειναι σφυριλατα εμβολα, μπιελες, ρουλεμανατη τουρμπινα, ιντερκουλερ κτηνος που δεν χωρα ο προφυλακτηρας (προς το παρον), αγραφο εγκεφαλο, κτηνη μπεκ, φουλ καπακι, μαμα εκκεντροφοροι, εξατμιση τελειως ελευθερη (τρελα φλογιδια), αγωνιστικο δισκο-πλατο, 4πιστονα φρενα.... και παει λεγοντας...

i'm coming Wink Razz
Ghost Dog - Παρ 02 Ιούλ 2004, 23:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
αποτελεσμα 305 αλογα στο στροφαλο... ροπη δεν ρωτησαμε γιατι τρελαθηκκαμε με την δυναμη, αλλα συμφωνα με αλλες μετατροπες του ειδους, οι οποιες καμια δεν εχει ξεπερασει τα 290 αλογα στο 1 bar, κυμενεται στα 34 με 35 κιλα... του γιαννη μαλλον ειναι παραπανω διοτι το αμαξι ειναι χαρτι...

το μονο που θα πω ειναι πως ετοιμαζεται, μαλλον, μια κοντρα με τον βασιλια της κατηγοριας (οσοι καταλαβαν....) για διεκδικηση του στεματος...

αν οχι, τοτε παει για χταποδι και μεγαλυτερη τουρμπινα... στοχος...πολυ υψηλα 300...

για specs μην ρωτησετε...απλα θα πω οτι το μοτερ ειναι ολο σφυριλατο και εχει παει πανω απο 15 χιλιαρικα...

Αυτο σημαινει light turbo!!! Shocked Laughing Laughing
Λοιπον, πες στο φιλο σου να το ριξει στο !0.1! και να τα παμε οποτε θελει! Laughing Laughing Laughing
zzzleepy - Σαβ 03 Ιούλ 2004, 00:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Kouzman έγραψε:

Αυτο σημαινει light turbo!!! Shocked Laughing Laughing
Λοιπον, πες στο φιλο σου να το ριξει στο !0.1! και να τα παμε οποτε θελει! Laughing Laughing Laughing

Αν είναι αυτό light, τότε το HEAVY πώς είναι; Laughing Laughing
Ή μάλλον άσε μη μου πεις... Crying or Very sad
Steve - Κυρ 04 Ιούλ 2004, 17:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Αν είναι αυτό light, τότε το HEAVY πώς είναι; Laughing Laughing
Ή μάλλον άσε μη μου πεις... Crying or Very sad

Κάτι σαν το Heavy Metal... Razz 1,5-1,6bar... ίσως και κάτι ψιλά παραπάνω Twisted evil Twisted evil Twisted evil Evil Twisted evil
Kouzman - Δευ 05 Ιούλ 2004, 08:38:31
Θέμα δημοσίευσης:
το αμαξι ξαναμετρηθηκε την παρασκευη με πιεση 0.9 και 1 overboost.
εδειξε 295 αλογα.

αναμενεται σημερα μια αποφαση και επειτα θα τοποθετηθει το boost controller της Apexi για ακριβεις ρυθμισεις.
σε συνθηκες κοντρας μπορει να σηκωσει ααααανετα 1.4 και τα εντοσθια του εχουν δοκιμαστει μεχρι και το 1.9...

καποιος εκανε νιξη για κατι μαυρα τουρμπισια πεζακια και οτι ειναι πολυ δυνατα και ο παπασωτηριου (kingdragon) ειπε οτι βαζει ο ιδιος 5 χιλιαρικα και να τα ανοιξουνε με το 106 να ειναι στο 0.9 και οχι παραπανω... Laughing Laughing

anyway...
αν τυχον το πετυχει κανενας στο δρομο, ειναι μαυρο και δεν φορα ακομα το εμπρος προφυλακτηρα... με ενα ιντερκουλερ μεγεθους Lancer EVO.... Wink
Steve - Δευ 05 Ιούλ 2004, 11:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
εδειξε 295 αλογα.

Συγνώμη που έχω πάλι την ίδια απορία, απλά ίσως δεν έχω καταλάβει ακόμα τα αυτονόητα.

295 τροχό ή στρόφαλο?
Ghost Dog - Δευ 05 Ιούλ 2004, 11:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Kouzman έγραψε:
εδειξε 295 αλογα.

Συγνώμη που έχω πάλι την ίδια απορία, απλά ίσως δεν έχω καταλάβει ακόμα τα αυτονόητα.

295 τροχό ή στρόφαλο?

στο στροφαλο!!! Wink
Kouzman - Δευ 05 Ιούλ 2004, 11:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
στροφαλο 295
τροχο 255
με πιεση 0.9ct 1.0 overboost

μαλλον την αλλη εβδομαδα θα το μετρησουν στο 1.4ct
υπολογιζεται η ισχυς να ξεπερασει τα 340 αλογα στροφαλο
volvos - Δευ 05 Ιούλ 2004, 13:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
εχω δει παντως στο παρελθον 2 τετοιες περιπτωσεις ενα σαξο απο αθηνα και ενα 106 απο τρικαλα.
και τα δυο με σφυρηλλατα 28αρες κλπ ....
και τα δυο δεν αντεξανε.....
στο σαξο δε που το ειχε φιλος απο μαρουσι ανοιξε ο κορμος σα μανιταρι....
πολυ αμφιβαλλω αν θα αντεξει το μπλοκ του φιλου σου κουζμαν παραπανω απο μερικους μηνες....
Ghost Dog - Δευ 05 Ιούλ 2004, 17:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εχω δει παντως στο παρελθον 2 τετοιες περιπτωσεις ενα σαξο απο αθηνα και ενα 106 απο τρικαλα.
και τα δυο με σφυρηλλατα 28αρες κλπ ....
και τα δυο δεν αντεξανε.....
στο σαξο δε που το ειχε φιλος απο μαρουσι ανοιξε ο κορμος σα μανιταρι....
πολυ αμφιβαλλω αν θα αντεξει το μπλοκ του φιλου σου κουζμαν παραπανω απο μερικους μηνες....

Μη με ξενερωνεις ρε φιλε ακομα δεν ξεκινησα να κερναω τσαγακια.... Mad Mad Mad Razz
Kouzman - Τρι 06 Ιούλ 2004, 08:45:29
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι δυο πραγματα που πολλοι δεν συνδυαζουν... το οριο με τις ανοχες...
το παλικαρι το εχει καταλαβει αυτο και μπορει να καταλαβει τις διαφορες... (εχει καλους δασκαλους... Wink Wink )

το αμαξι δουλευει χαλαρα στο 0.9
μαλλον θα ρυθμιστει στις τρεις εξης πιεσεις...
0.6
0.9 295 αλογα
και σε δυσκολες κοντρες στο 1.3-1.4

εχοντας κανει προσεκτικη δουλεια στο θεμα των θερμοκρασιων... (το αμαξι στο 0.6 σκιζονταν για ενα ολοκληρο ντεποζιτο και δεν εκανε ουτε τσικ...) και εχοντας παντα σεβασμο και λογικη, το μοτερ μπορει να κρατησει πααρα πολυ...

στην τελικη ολοι ξερουμε πως αυτος ειναι ενας χορος οπου αν ξεκινησεις δεν σταματας να χορευεις...
Ghost Dog - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 10:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:

Το αμαξι πια παιζει στα 280 αλογα με εισαγωγη peugeot sport,μηχανικο γκαζι,μεγαλυτερο intercooler,τουρμπινα Wink Wink
-=N4X=- - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 11:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
Στο power contest για το αμαξι της χρονιας το αμαξι ειχε τις παλιες γνωστες ρυθμισεις και χωρις την εισαγωγη....βεβαια μπορει να μπηκαν μετα τον διαγωνισμο.
Steve - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 12:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
BUBA έγραψε:

Το αμαξι πια παιζει στα 280 αλογα με εισαγωγη peugeot sport,μηχανικο γκαζι,μεγαλυτερο intercooler,τουρμπινα Wink Wink

Άρη μιλάμε για το αμάξι που φτιάχτηκε στον Δάρα? Rolling eyes
Ghost Dog - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 09:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:
BUBA έγραψε:

Άρη μιλάμε για το αμάξι που φτιάχτηκε στον Δάρα? Rolling eyes

Ναι! Wink
Steve - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 13:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
1.600cc 280hp... χμ... αξιοπιστία? @@ ε?

Και εγώ που είμαι 1.400cc αν το πάρουμε αναλογικά με την απλή μέθοδο των τριών φτάνω 245hp? Leon σας έρχομαιιιιιιιιιι Twisted evil Evil
Ghost Dog - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 15:42:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Very happy , μονο που για να το κανεις αυτο πρεπει να ριξεις πολυυυυ περισσοτερα χρηματα απο αυτα που εκανε το αμαξι ολο... Wink
Steve - Δευ 12 Ιούλ 2004, 01:38:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρέ πουλάω το κορμί μου στις αχόρταγες και τα λεφτάκια έρχονται... Razz Cool

Απλά το θέμα είναι πόσο πρέπει να το πουλήσω! Laughing Laughing Laughing

Εσύ δεν πειράζει, ας μη μας λες τί έκανες και πόσα έριξες στο δικό σου... Evil Bad talk Cussing out Sniper 2gunfire
PHSYBORG - Κυρ 15 Αύγ 2004, 17:06:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ανεβασα κ κατι φωτογραφιες σχετικα με την Xsara που ειχα ποσταρει ΕΔΩ

Steve - Δευ 16 Αύγ 2004, 00:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα φτιάχνω, όλα τα τουρμπίζω Cool Razz
sayras - Τρι 14 Σεπ 2004, 18:08:13
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Peugeot 206 1.6 Turbo
Για τους πολυ φανατικούς... Το Power Technics έχει δώρο DVD που μεταξυ των άλλων "εργαλειων" έχει και ένα 206 1.6 ΤURBO που σήμερα μετράει περίπου 250 αλογάκια. Αν και η διαφημιση απαγορευεται μεσα απο το site αξίζει να το δείτε.
Val - Τρι 14 Σεπ 2004, 18:14:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΣΑ αλογα Question Question Shocked
Θα το παρω αμεσως μαλιστα.... Exclamation Twisted evil
zzzleepy - Τρι 14 Σεπ 2004, 18:17:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πφφφ.... μόνο 250; Τζάμπα λεφτά... Beer
sayras - Τετ 15 Σεπ 2004, 11:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αξίζει να το δείτε....!!Αλλωστε έχει μόνο 33 χλγ. ροπή!!!!!!!
Kouzman - Τετ 15 Σεπ 2004, 11:57:19
Θέμα δημοσίευσης:
αυτη τη στιγμη το συγκεκριμενο τα εχει 300ρισει ωστοσο εχει πεσει πολυ χρημα...

ειναι φτιαγμενο στο πολυ γνωστο συνεργειο..."ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω"... που βρισκεται στον πειραια...

σαν αμαξι ειναι εντυπωσιακο παντως και αρκετα δυνατο...
gavanas - Τετ 15 Σεπ 2004, 13:17:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δάρας? ή DARAS?
Kouzman - Τετ 15 Σεπ 2004, 14:21:07
Θέμα δημοσίευσης:
yep... Wink Wink
sayras - Τετ 15 Σεπ 2004, 18:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα παραπάνω είναι σωστά. Παντως ότι και να έχει ρίξει ( σε χρήμα) ο ιδιοκτήτης του, το αυτοκίνητο λέει πολύ.
Kouzman - Παρ 17 Σεπ 2004, 16:17:46
Θέμα δημοσίευσης:
τουρμπισιο 206 16αρι απο το Βολο με μικρη τουρμπινουλα, μαμα συμπιεση και 0.35 bar...

Ποιος είναι??????????? Laughing Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Τετ 22 Σεπ 2004, 23:55:47
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
τουρμπισιο 206 16αρι απο το Βολο με μικρη τουρμπινουλα, μαμα συμπιεση και 0.35 bar...

Ποιος είναι??????????? Laughing Laughing Laughing Laughing

ποιοοοοος???? Scratch Scratch Scratch
206xs - Τρι 28 Σεπ 2004, 20:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παλιά μου είχε πει οτι το κάνει η ταραντούλα αλλά τώρα το γύρισε και αυτή μόνο σε τούρμπο. Αν βάλεις κομπρέσορα θέλεις πολύ προσοχή και συχνότερη αλλαγή των ιμάντων εκκεντροφόρων και αιρκον.
HYPER_Piccolo - Τρι 28 Σεπ 2004, 23:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια... εγω εχω φαει τρελο κολημα με τον ηχο της σχαστρας... αλλα ο μηχανικος που το πηγαινο μου εχει πει... "θελεις να σου κανω αγιους στην μηχανη σου ? οκ! αλλα αμα μου πεις να σου βαλω turbo αμεσος δεν αναλαμβανω ευθυνες" ασχετα με την μηχανικο μου σχεδον παντου μου λενε οτι με το turbo θα εχω προβληματα... δεν υπαρχει καμια mini Razz εκδοση που να μην επειρεαζει τον κινητηρα πολυ ? ισα ισα το κσσσσσσσσ απο την σχαστρα θελω να ακουω Razz Razz Very happy Smile Laughing
DIMCHRI - Πεμ 04 Νοέ 2004, 16:55:48
Θέμα δημοσίευσης:
HYPER_Piccolo έγραψε:
ρε παιδια... εγω εχω φαει τρελο κολημα με τον ηχο της σχαστρας... αλλα ο μηχανικος που το πηγαινο μου εχει πει... "θελεις να σου κανω αγιους στην μηχανη σου ? οκ! αλλα αμα μου πεις να σου βαλω turbo αμεσος δεν αναλαμβανω ευθυνες" ασχετα με την μηχανικο μου σχεδον παντου μου λενε οτι με το turbo θα εχω προβληματα... δεν υπαρχει καμια mini Razz εκδοση που να μην επειρεαζει τον κινητηρα πολυ ? ισα ισα το κσσσσσσσσ απο την σχαστρα θελω να ακουω Razz Razz Very happy Smile Laughing

καποια εταιρεία πουλάει σχάστρα ηλεκτρική.
Shocked θα σου λείπει βέβαια το turbo Crying or Very sad αλλά τον ήχο θα τον ακούς!!!!! Laughing
Shocked
Steve - Πεμ 04 Νοέ 2004, 18:59:59
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
καποια εταιρεία πουλάει σχάστρα ηλεκτρική.
Shocked θα σου λείπει βέβαια το turbo Crying or Very sad αλλά τον ήχο θα τον ακούς!!!!! Laughing
Shocked

Κάποια? ΚΑΠΟΙΕΣ!!!

Έχουνε πληθύνει τόσο πολύ οι καγκουροκατασκευές και οι καγκουροεταιρίες... Sad
DIMCHRI - Πεμ 11 Νοέ 2004, 22:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν. τις προάλλες που πήγα στον εξατμισά μου και έβαλα ένα ελεύθερο τελικό ειχε μέσα ένα 206 1.6 turbo. με bodykit wrc.
ίδιο με το wrc.

το ιντερκοολερ μπροστά . ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!

δεν ξέρω αν είναι γραμμένος στο φόρουμ.
΄πήρα λοιπόν το τηλεφωνό του. και χτες του έκανα τηλεφωνο.
λοιπόν, φοράει garett 2.5 και το δουλέυει με πίεση 0.6

δεν έχει κανένα πρόβλημα με το αμάξι μόνο έχει λίγο λαγ πράγμα που μάλλν οφείλεται στο ηλεκτρικό γκάζι.
έχει 2 μπεκ παραπάνω και εξωτερικό εγκεφάλακι.
το κόστος ? γύρω στα 4000.

λέτε άμα μαζευτούμε πολλοί να μας κάνει καλύτερη τιμή ???

και μου είπε ότι βγάζει περίπου 190 άλογα στον τροχό.
εγώ πάντως θα έβαζα την garet την 2.0 και με πίεση 0.5 θα ήμουν ευχαριστημένος με 160 άλογα.
Steve - Πεμ 11 Νοέ 2004, 22:59:43
Θέμα δημοσίευσης:
Bodykit WRC? Ελπίζω να μην λες μ@λ@κιες... Νομίζω πως θα είμαι ο πρώτος που θα το βάλει στην Ελλάδα... αν έχει πάρει άλλος τα ηνία, τότε την γ@μήσαμε Sad Crying or Very sad Twisted evil Evil
Baphomet - Πεμ 11 Νοέ 2004, 23:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
λοιπόν. τις προάλλες που πήγα στον εξατμισά μου και έβαλα ένα ελεύθερο τελικό ειχε μέσα ένα 206 1.6 turbo. με bodykit wrc.
ίδιο με το wrc.

το ιντερκοολερ μπροστά . ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!

δεν ξέρω αν είναι γραμμένος στο φόρουμ.
΄πήρα λοιπόν το τηλεφωνό του. και χτες του έκανα τηλεφωνο.
λοιπόν, φοράει garett 2.5 και το δουλέυει με πίεση 0.6

δεν έχει κανένα πρόβλημα με το αμάξι μόνο έχει λίγο λαγ πράγμα που μάλλν οφείλεται στο ηλεκτρικό γκάζι.
έχει 2 μπεκ παραπάνω και εξωτερικό εγκεφάλακι.
το κόστος ? γύρω στα 4000.

λέτε άμα μαζευτούμε πολλοί να μας κάνει καλύτερη τιμή ???

και μου είπε ότι βγάζει περίπου 190 άλογα στον τροχό.
εγώ πάντως θα έβαζα την garet την 2.0 και με πίεση 0.5 θα ήμουν ευχαριστημένος με 160 άλογα.

αυτο αν ισχυει πρεπει να ειναι το 2ο πιο δυνατο 206 στην ελλαδα...να του πεις να γραφτει στο φορουμ να μας δωσει και τις γνωσεις του!!! Wink

ο ολο λεω και δεν κανω τιποτα Wink έγραψε:
Bodykit WRC? Ελπίζω να μην λες μ@λ@κιες... Νομίζω πως θα είμαι ο πρώτος που θα το βάλει στην Ελλάδα... αν έχει πάρει άλλος τα ηνία, τότε την γ@μήσαμε

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Παρ 12 Νοέ 2004, 09:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
to αμάξι είναι καταπληκτικό και steve σιγουρα θα είσαι ο δεύτερος που θα το βάλει στην ελλάδα, ή μήπως ο τρίτος ???? Wink
Steve - Παρ 12 Νοέ 2004, 15:39:36
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
ή μήπως ο τρίτος ???? Wink

ρε... Evil
Tomcat - Παρ 12 Νοέ 2004, 17:27:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
ή μήπως ο τρίτος ???? Wink

ρε... Evil

Ψηλέ χωρίς να θέλω να σε πληγώσω έχω ήδη δώσει 2 καρτούλες του Club σε ένα μαύρο look WRC και σε ένα Κίτρινο look WRC στη λεωφόρο Σχιστού (εν Αθήναι)
TiMoRiS - Παρ 12 Νοέ 2004, 18:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το παληκαρι με το κιτρινο WRC τον ξερω απο 16 χρονων οπου ειχε ενα cinquecento novitec! Το παιδι ειναι μηχανικοε απο τα 16 του οπου μονταρε το αγωνιστικο του θειου μου (106)! Το συγκεκριμενο αμαξι ηταν 1400 turbo! Μετα το εκανε look WRC με κινητηρα rallye και τωρα θα το τουρμπισει(δεν ξερω αν το εχει κανει κιολας)!
DIMCHRI - Παρ 12 Νοέ 2004, 20:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
TiMoRiS έγραψε:
Το παληκαρι με το κιτρινο WRC τον ξερω απο 16 χρονων οπου ειχε ενα cinquecento novitec! Το παιδι ειναι μηχανικοε απο τα 16 του οπου μονταρε το αγωνιστικο του θειου μου (106)! Το συγκεκριμενο αμαξι ηταν 1400 turbo! Μετα το εκανε look WRC με κινητηρα rallye και τωρα θα το τουρμπισει(δεν ξερω αν το εχει κανει κιολας)!

δηλαδη εχει χώσει πολλά λεφτά ο τύπος έτσι ???
Steve - Σαβ 13 Νοέ 2004, 00:44:59
Θέμα δημοσίευσης:
Έλεος... ο 3ος θα είμαι Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Evil
TiMoRiS - Σαβ 13 Νοέ 2004, 09:45:49
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
TiMoRiS έγραψε:

δηλαδη εχει χώσει πολλά λεφτά ο τύπος έτσι ???

Ολο το look Wrc κατι 3D φωτα, καπο απο ανθρακονιμα κτλ. του κοστισε 6.000€ στην Carmania! Τωρα για κινητηρα δεν ξερω ακριβως τιμες αλλα κανα 7.000€ θα το εδωσε!!!
DIMCHRI - Κυρ 14 Νοέ 2004, 23:05:18
Θέμα δημοσίευσης:
κανένας που να ενδιαφέρεται να τουρμπίσει το 206 του ???

περιμένω... !!!
DIMCHRI - Κυρ 14 Νοέ 2004, 23:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
άντε μπας και τα τουρμίσουμε με καλύτερη τιμή.
Steve - Δευ 15 Νοέ 2004, 00:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
κανένας που να ενδιαφέρεται να τουρμπίσει το 206 του ???

περιμένω... !!!

Περίμενε ενάμισι χρόνο από τώρα και πάμε Wink

Δεν παίζουνε λ7 ακόμα Sad
DIMCHRI - Δευ 15 Νοέ 2004, 23:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
Well my name is Ignacio Fernandez i am from Chile . I have a pug 206 gti turbo and a tuning shop and a workshop, and now that i finish my kit i am selling kits like mine . The kit will allow you to get about 250 hp from your car with out any problems , the kits fits in 99 to 04 models we use only the signal from the sensor so i will not cause any problem on mux systems

-t3/t4 garret turbo (special size trims) with internal wg
-front mount intercooler (for the original bumper)
-forged 9.5:1 pistons with rings
-g-reddy e-manage full kit
-apexi avc-r boost controller
-header , down pipe , exhaust and arospeed bomb muffler
-pipes
-air filter
-hks or g-reddy blow off
-fuel pressure regulator
-4 x 200 cc3 aditional inyectors
-pyromether , air fuel mether and boost pressure gauges
-gauge pod
-new map sensor
-ceramic clutch
-iridiun spark plugs

With the stock connecting rods you should be able to load 10-12 psi , i personally recomend to have 6psi load on the wastegate and use the avc-r gear based boost controller option to charge more pres

YOU CAN GET ALL THIS KIT FROM ME , IT WILL BE READY IN ABOUT 3 WEEKS AFTER YOU CONTACT ME AND THE PRICE IS $5000 US + SHIPPING .
OPTIONAL CONNECTING RODS CAN BE ADDED FOR $800 US (STAGE 2) DOLLARS AND THE CAR WILL BE ABLE FOR 300 HP BUT THE CAMS ARE TAKING ABOUT 6 WEEKS (WE MAY GET IT FASTER IF WE GIVE 100 US EXTRA), AN ECOSSE KIT WILL COST ABOUT $7800 US DOLLARS AND WILL ONLY BE GOOD FOR 280 HP WITHOUT ALL THE TECNOLIGY FROM THE E-MANAGE AND THE APEXI AVC-R

YOU ARE SAVING MORE THAN $2000 US DOLLARS

WE USE WESTERN UNION OR PAY PALL PAYMENTS METHODS

mail : nacho_lacho19@yahoo.es
phone : (56 08) 5050324

p.d. we also have other kit , is the one that i use now , it haves all the things i said before plus .

-Special own disign chip
-Special valves
-Special solid lifters and valve springs
-Special camshafts
-Tuned throttle body
-co2 tank and intercooler spray

you can get all the kit for $7600 us but i have 326 whp (about 370 bhp) and is runing 12.150 sec ond the 1/4 mille with 15" x 8" slicks tires and 20 psi

I will make discounts on Groups orders

Only stage 1 and 2 are in stock for the gti 180 (rc) we may be able to make the stage 3 but we will need the cams , 2 valves , 2 lifters and 2 springs (if you get a group of persons interested you can send it all and pay as a group)

HERE ARE SOMO PHOTOS FROM OTHER CARS , THE PHOTOS FROM THE 206 WILL NOT BE UPLOAD COZ THE KIT MAY BE COPY AND IS A EXCLUSIVE
http://www.aussiefrogs.com/forum/showthread.php?t=17958

κοιτάτε, τι πουλάνε στο εξωτερικό . εδώ για μια τέτοια μετατροπή θα μας ζητάνε 10000 ευρώ.
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 00:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
μαλιστα...ωστε τουρμπίζονται και τα διλιτρα...
gavanas - Τρι 16 Νοέ 2004, 00:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ μεγάλη η t3/t4 για μας. Για light turbo μάλλον μια t15 εως t25 max αρκεί. Με δύναμη από χαμηλά έως ψηλά. Τώρα με βλέψεις για 370 ίππους, που χρειάζεται πολλή πίεση ψηλά κάνεις μια παραχώρηση μέχρι τις 3500 - 4000 που θα ξυπνήσει η τουρμπίνα Very happy

Για τους αναγνώστες με μεράκι, μια καλή πρώτη προσέγγιση (αρχή για σοβαρό διάβασμα), είναι εδώ:

http://www.gtc.gr/Tech/turbo-selection.htm

(κάτι κάνουν και τα άλλα forum Wink )
CC-Gio - Τρι 16 Νοέ 2004, 01:06:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη πες οτι το σκεφτεσαι και εγω..... Roll eyes θα τρελαθω!!!
DIMCHRI - Τρι 16 Νοέ 2004, 09:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
Πολύ μεγάλη η t3/t4 για μας. Για light turbo μάλλον μια t15 εως t25 max αρκεί. Με δύναμη από χαμηλά έως ψηλά. Τώρα με βλέψεις για 370 ίππους, που χρειάζεται πολλή πίεση ψηλά κάνεις μια παραχώρηση μέχρι τις 3500 - 4000 που θα ξυπνήσει η τουρμπίνα Very happy

Για τους αναγνώστες με μεράκι, μια καλή πρώτη προσέγγιση (αρχή για σοβαρό διάβασμα), είναι εδώ:

http://www.gtc.gr/Tech/turbo-selection.htm

(κάτι κάνουν και τα άλλα forum Wink )

χωρίς να έχω διαβάσει ακόμα το λινκ που έχεις βάλει συμφωνώ μαζί σου ότι η τ3-τ4 είναι πολύ μεγάλη για μας.
από την άλλη η τ20 της garett κάπου διάβαζα ότι είναι για μέχρι 140 ίππους.

Πάω να διαβάσω το λινκ...
DIMCHRI - Τρι 16 Νοέ 2004, 09:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Δημητρη πες οτι το σκεφτεσαι και εγω..... Roll eyes θα τρελαθω!!!

σκέφτομαι να το τουρμπίσω.
light turbo !!! όμως. με 3500-4000 ευρώ max.
όπως σας είπα έχω σταμπα΄ρει 2 τουρμπισμένα και παρακολουθώ από κοντά το ιστορικό τους, (βλάβες - προβλήματα) κ.τ.λ.
Είμαι σε επαφή με τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων.

το ιντερψοολερ πάει πολύ ωραία στον προφυλακτήρα του GT.

πρώτη μούρη είναι .
speedy100 - Τρι 16 Νοέ 2004, 12:14:21
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Well my name is Ignacio Fernandez i am from Chile…

κοιτάτε, τι πουλάνε στο εξωτερικό . εδώ για μια τέτοια μετατροπή θα μας ζητάνε 10000 ευρώ.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να προσθέσεις περίπου US$ 500.00 για μεταφορικά + Ασφάλεια περίπου US$ 150.00 + σε όλα αυτά μαζί με το κόστος του kit να προσθέσεις 35% τελωνείο, αμοιβές εκτελωνιστή κλπ έξοδα αεροδρομίου…

Μετά θα έχεις βρεθεί με μια κούτα με ανταλλακτικά που κάποιος πολύ καλός μηχανικός θα πρέπει να σου τα τοποθετήσει… και μετά κάποιος πολύ καλός ECU tuner θα πρέπει να προγραμματίσει τον εγκέφαλο…
Πόσο θα κοστολογούσες αυτά τα δύο τελευταία βήματα Question Wink

Φιλικά
Speedy100
DIMCHRI - Τρι 16 Νοέ 2004, 12:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να προσθέσεις περίπου US$ 500.00 για μεταφορικά + Ασφάλεια περίπου US$ 150.00 + σε όλα αυτά μαζί με το κόστος του kit να προσθέσεις 35% τελωνείο, αμοιβές εκτελωνιστή κλπ έξοδα αεροδρομίου…

Μετά θα έχεις βρεθεί με μια κούτα με ανταλλακτικά που κάποιος πολύ καλός μηχανικός θα πρέπει να σου τα τοποθετήσει… και μετά κάποιος πολύ καλός ECU tuner θα πρέπει να προγραμματίσει τον εγκέφαλο…

Φιλικά
Speedy100

εσύ πες μου πόσα θα ήθελες για να μου τα τοποθετήσεις ?

Βασικά δεν με ενδιαφέρει μια τέτοιου είδους μετατροπή ούτε ποτέ σκέφτηκα να τα φέρω από Χιλή.
Αν ήμουν στην χιλή με τόσα θα τα τοποθετούσε εκείνος.
στην ελλάδα όμως κάποιοι ζητάνε 5000 ευρώ για 50 άλογα παραπάνω.
Και μην μου πείτε ότι στην Χιλή υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη - τεχνογνωσία - ζήτηση και για αυτό ρίχνουν το κόστος..

Θα τρελαθώ !!! Embarassed

Τέλος πάντων...
βρίσκω δρόμο σιγά σιγά.
Ήδη παρακολουθώ 2 τουρμπισμένα με αρκετά χαμηλό κόστος, από ότι μου είπανε οι ιδιοκτήτες.
Ο ένας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος,εάν εξαιρέσεις το lag που του κάνει και που μάλλον οφείλεται στο μεγάλο interkooler που του έχει.

το κόστος στις 3500-4000 ευρώ και θα δουλεύει με χαμηλή πίεση.

θα σας κρατήσω ενήμερους.
speedy100 - Τρι 16 Νοέ 2004, 15:34:44
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
speedy100 έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Φιλικά
Speedy100

εσύ πες μου πόσα θα ήθελες για να μου τα τοποθετήσεις ?

Βασικά δεν με ενδιαφέρει μια τέτοιου είδους μετατροπή ούτε ποτέ σκέφτηκα να τα φέρω από Χιλή.
Αν ήμουν στην χιλή με τόσα θα τα τοποθετούσε εκείνος.
στην ελλάδα όμως κάποιοι ζητάνε 5000 ευρώ για 50 άλογα παραπάνω.
Και μην μου πείτε ότι στην Χιλή υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη - τεχνογνωσία - ζήτηση και για αυτό ρίχνουν το κόστος..

Θα τρελαθώ !!! Embarassed

Τέλος πάντων...
βρίσκω δρόμο σιγά σιγά.
Ήδη παρακολουθώ 2 τουρμπισμένα με αρκετά χαμηλό κόστος, από ότι μου είπανε οι ιδιοκτήτες.
Ο ένας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος,εάν εξαιρέσεις το lag που του κάνει και που μάλλον οφείλεται στο μεγάλο interkooler που του έχει.

το κόστος στις 3500-4000 ευρώ και θα δουλεύει με χαμηλή πίεση.

θα σας κρατήσω ενήμερους.

Σχετικά με το κόστος της τοποθέτησης, αυτό εξαρτάται από το πόσο καλό είναι τι κίτ ώστε να εφαρμόζουν τα διάφορα κομμάτια. Αν ήταν Αμερικάνικο κίτ δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό γιατί εκεί ισχύουν «άλλα κόλπα» σχετικά με την ποιότητα κατασκευής αλλά από οπουδήποτε αλλού πρέπει να δει κανείς πρώτα γιατί οι εκπλήξεις… είναι σχεδόν σίγουρες.
Για τον προγραμματισμό των aftermarket εγκεφάλων πάντως στην χώρα μας παίζει από 1000 – 4000 Ευρώ μόνο η εργασία… ανάλογα την δυσκολία του αυτοκινήτου και την ευχρηστία του Software που συνοδεύει την ECU. Αυτές οι τιμές παίζουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι τιμή 3500-4000 Ευρώ που αναφέρεις είναι πολύ καλή αν είναι αληθινή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αφού μόνο ένας aftermarket εγκέφαλος για Turbo κάνει το λιγότερο 1500 Ευρώ. Πόσο κάνει η Τουρμπίνα, η πολλαπλή, το Intercooler, η εξάτμιση, η σκάστρα, τα 4 μεγαλύτερα μπέκ ή το 5ο μπέκ, οι σωληνώσεις, τα ηλεκτρολογικά, και η εργασία?
Κάτι δεν μου ακούγεται καλά εδώ γιατί με αυτές τις τιμές το «μαγαζί» δεν βγαίνει… Crying or Very sad

Φιλικά Smile
Speedy100
DIMCHRI - Τρι 16 Νοέ 2004, 16:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:

Σχετικά με το κόστος της τοποθέτησης, αυτό εξαρτάται από το πόσο καλό είναι τι κίτ ώστε να εφαρμόζουν τα διάφορα κομμάτια. Αν ήταν Αμερικάνικο κίτ δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό γιατί εκεί ισχύουν «άλλα κόλπα» σχετικά με την ποιότητα κατασκευής αλλά από οπουδήποτε αλλού πρέπει να δει κανείς πρώτα γιατί οι εκπλήξεις… είναι σχεδόν σίγουρες.
Για τον προγραμματισμό των aftermarket εγκεφάλων πάντως στην χώρα μας παίζει από 1000 – 4000 Ευρώ μόνο η εργασία… ανάλογα την δυσκολία του αυτοκινήτου και την ευχρηστία του Software που συνοδεύει την ECU. Αυτές οι τιμές παίζουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι τιμή 3500-4000 Ευρώ που αναφέρεις είναι πολύ καλή αν είναι αληθινή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αφού μόνο ένας aftermarket εγκέφαλος για Turbo κάνει το λιγότερο 1500 Ευρώ. Πόσο κάνει η Τουρμπίνα, η πολλαπλή, το Intercooler, η εξάτμιση, η σκάστρα, τα 4 μεγαλύτερα μπέκ ή το 5ο μπέκ, οι σωληνώσεις, τα ηλεκτρολογικά, και η εργασία?
Κάτι δεν μου ακούγεται καλά εδώ γιατί με αυτές τις τιμές το «μαγαζί» δεν βγαίνει… Crying or Very sad

Φιλικά Smile
Speedy100

κοίτα. επειδή σίγουρα είσαι ποιό ενημερωμένος, και επειδή δεν ξέρω για το αν οι τιμές που παραθέτεις ισχύουν, θα κάνω μια ερευνα για να μπορέσω να σου απαντήσω. Μην γινόμαστε και αναξιόπιστοι.
Πάντως από τα διάφορα περιοδικά που διαβάζω οι τιμές κυμαίνοντα στο φάσμα των 4500 ευρώ με 5000.
οπότε, όντως οι τιμή των 3500 - 4000 ακούγετασι καλή.

Επανέρχομαι. Laughing
Ghost Dog - Τρι 16 Νοέ 2004, 18:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
Για μια καλη μετατροπη και πανω απ'ολα αξιοπιστη θες ααααανετα πανω απο 5 χιλιαρικακια! Wink
gavanas - Τρι 16 Νοέ 2004, 20:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ας μη γελιόμαστε. Οι τιμές στο εξωτερικό είναι τελείως αλλού.

Ο επίσημος αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην ελλάδα πουλάει 10 αυτό που ο κατασκευαστής στο δίκτυο πουλάει 5. Τον τελευταίο καιρό έχω βρεί αρκετά τέτοια παραδείγματα, που ο έλλην βελτιωτής βασίζεται στην άγνοια του πελάτη. Δείτε τιμές Neuspeed, Apexi, Greedy, Garrett έξω.
Intercooler? από $400 -> 1000 ευρώ
boost controllers ? άντε γειά
Το ακραίο:
Πρόγραμμα Revo για VAG 1,8T : $499 εδώ 1000κάτι ευρώ
Revo SPS3 για τα VAG 1,8T: έξω $350 η Seat τα δίνει 1200 ευρώ.
Μήπως θυμάται κανείς την spax του sidobre πόσα του ζήταγε ο αντιπρόσωπος και πόσα τη βρήκε στο demon tweaks?

Μην κοιτάτε που εμείς για να βάλουμε ένα φίλτρο το κάνουμε θέμα. Ο τουρμπισμένος που νοιώθει κατα βάθος ανασφάλεια θα τα χώσει να πάρει το όνομα. Και επειδή δεν έχει επαφή με δίκτυο του τα μασάει ο καθένας. Wink
speedy100 - Τετ 17 Νοέ 2004, 01:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σε όλους Smile

Σχετικά με τα Turbo Kits.
Επειδή μου έκανε εντύπωση η τιμή των περίπου 4000 Ευρώ για ένα Ελληνικό κιτ το έψαξα λίγο για να δω τι παίρνει κανείς με αυτά τα χρήματα εδώ.
Αυτό που βρήκα και που είδα σε Saxo τουρμπισμένο είναι:

-Μια απαράδεκτη πολλαπλή εξαγωγής φτιαγμένη από σιδερένια φλάντζα + ανοξείδωτους σωλήνες σαν αυτούς που μπαίνουν σε ακριβά λεβητοστάσια και άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις + σιδερένια βάση-πλαίσιο για την τουρμπίνα. Όλα αυτά είναι κολλημένα μεταξύ τους με Argon (Mig). Αυτός που την έφτιαξε δεν ήξερε ή δεν τον ένοιαζε το ότι ανομοιογενή μέταλλα δεν κολούνται μεταξύ τους με μηχανή Mig αλλά με άλλες πολύ ακριβές τεχνικές που δεν έχω ακούσει να γίνονται εδώ. Αλλά και να γινότανε δεν ενδείκνυται τέτοιος συνδυασμός μετάλλων για πολλαπλή εξαγωγής Turbo.

-Το Intercooler είναι φτιαγμένο σε κάποιον ψυγειά αυτοκινήτων με χοντρές αλουμινοκολλήσεις… και τελείως λάθος σχήμα εισόδου και εξόδου του αέρα.

-Η τουρμπίνα είναι Τ2 ανακατασκευή από τον παλιατζή.

-Οι σωληνώσεις εισαγωγής από αλουμινο σωλήνα και λαστιχένιους μαύρους σωλήνες ποιότητας φορτηγού-μπουλντόζας…

-Ο εγκέφαλος είναι ο νορμάλ ατμοσφαιρικός!!! Με πρόγραμμα ατμοσφαιρικό φυσικά…

-Ένα 5ο μπέκ είναι καρφωμένο στην σωλήνα πριν την πεταλούδα και ενεργοποιείται από ένα πιεζοηλεκτρικό διακόπτη που όπως μου είπαν είναι από πλυντήριο. Ενεργοποιείτε δε όταν η πίεση φτάσει το 0,2 Bar και βέβαια «φτύνει» βενζίνη ανεξέλεγκτα αφού καμία σχέση με τον εγκέφαλο δεν έχει όλη αυτή η «Ταρζανιά». Δουλεύει δηλαδή «πυροσβεστικά» για να μη λειώσει το μοτέρ. Idea

-Έχει ακόμη μια ωραία σκάστρα με καλό θόρυβο…

-Καθώς επίσης και ένα πυρόμετρο μέσα στο ταμπλό.

-Και επίσης εξάτμιση χωρίς καταλύτη κατασκευή από εμπρός μέχρι πίσω με ένα καζανάκι τελικό.

Όλα αυτά μαζί με εργασία τα πλήρωσε πριν ένα χρόνο 6000 Ευρώ σε γνωστό βελτιωτή με απόδοση 170 HP. Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του.

Τελικά μάλλον δικαιώνομαι σε αυτό που λέω, δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν με αυτά τα χρήματα να γίνεται η δουλειά σωστά όπως γίνεται στο εξωτερικό. Γιατί σίγουρα δεν το συζητάω καν για δουλειά σαν αυτή που είδα…

Όσο για τα διάφορα άλλα πράγματα και τις διαφορετικές τιμές στην χώρα μας είναι αλήθεια πως συμβαίνουν αυτά που περιγράφει ο Gavanas αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν τη δουλειά τους πιο τίμια. Αλλά ας μη ξεχνάμε πως η αγορά μας είναι πολύ μικρή και τα έξοδα μεγαλύτερα από αντίστοιχα μαγαζιά στο εξωτερικό όπου και οι πωλήσεις έξω είναι πολλαπλές των αντίστοιχων στην Ελλάδα με συνέπεια τις καλύτερες τιμές εκεί σε ανταλλακτικά τουλάχιστον γιατί σε εργασία μάλλον είμαστε εμείς πολύ πιο οικονομικοί.

Τέλος πάντων, γνώμες είναι και κουβέντα να γίνεται… Smile

Φιλικά
Speedy100
DIMCHRI - Τετ 17 Νοέ 2004, 15:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σε όλους Smile

Σχετικά με τα Turbo Kits.
Επειδή μου έκανε εντύπωση η τιμή των περίπου 4000 Ευρώ για ένα Ελληνικό κιτ το έψαξα λίγο για να δω τι παίρνει κανείς με αυτά τα χρήματα εδώ.
Αυτό που βρήκα και που είδα σε Saxo τουρμπισμένο είναι:

-Μια απαράδεκτη πολλαπλή εξαγωγής φτιαγμένη από σιδερένια φλάντζα + ανοξείδωτους σωλήνες σαν αυτούς που μπαίνουν σε ακριβά λεβητοστάσια και άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις + σιδερένια βάση-πλαίσιο για την τουρμπίνα. Όλα αυτά είναι κολλημένα μεταξύ τους με Argon (Mig). Αυτός που την έφτιαξε δεν ήξερε ή δεν τον ένοιαζε το ότι ανομοιογενή μέταλλα δεν κολούνται μεταξύ τους με μηχανή Mig αλλά με άλλες πολύ ακριβές τεχνικές που δεν έχω ακούσει να γίνονται εδώ. Αλλά και να γινότανε δεν ενδείκνυται τέτοιος συνδυασμός μετάλλων για πολλαπλή εξαγωγής Turbo.

-Το Intercooler είναι φτιαγμένο σε κάποιον ψυγειά αυτοκινήτων με χοντρές αλουμινοκολλήσεις… και τελείως λάθος σχήμα εισόδου και εξόδου του αέρα.

-Η τουρμπίνα είναι Τ2 ανακατασκευή από τον παλιατζή.

-Οι σωληνώσεις εισαγωγής από αλουμινο σωλήνα και λαστιχένιους μαύρους σωλήνες ποιότητας φορτηγού-μπουλντόζας…

-Ο εγκέφαλος είναι ο νορμάλ ατμοσφαιρικός!!! Με πρόγραμμα ατμοσφαιρικό φυσικά…

-Ένα 5ο μπέκ είναι καρφωμένο στην σωλήνα πριν την πεταλούδα και ενεργοποιείται από ένα πιεζοηλεκτρικό διακόπτη που όπως μου είπαν είναι από πλυντήριο. Ενεργοποιείτε δε όταν η πίεση φτάσει το 0,2 Bar και βέβαια «φτύνει» βενζίνη ανεξέλεγκτα αφού καμία σχέση με τον εγκέφαλο δεν έχει όλη αυτή η «Ταρζανιά». Δουλεύει δηλαδή «πυροσβεστικά» για να μη λειώσει το μοτέρ. Idea

-Έχει ακόμη μια ωραία σκάστρα με καλό θόρυβο…

-Καθώς επίσης και ένα πυρόμετρο μέσα στο ταμπλό.

-Και επίσης εξάτμιση χωρίς καταλύτη κατασκευή από εμπρός μέχρι πίσω με ένα καζανάκι τελικό.

Όλα αυτά μαζί με εργασία τα πλήρωσε πριν ένα χρόνο 6000 Ευρώ σε γνωστό βελτιωτή με απόδοση 170 HP. Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του.

Τελικά μάλλον δικαιώνομαι σε αυτό που λέω, δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν με αυτά τα χρήματα να γίνεται η δουλειά σωστά όπως γίνεται στο εξωτερικό. Γιατί σίγουρα δεν το συζητάω καν για δουλειά σαν αυτή που είδα…

Όσο για τα διάφορα άλλα πράγματα και τις διαφορετικές τιμές στην χώρα μας είναι αλήθεια πως συμβαίνουν αυτά που περιγράφει ο Gavanas αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν τη δουλειά τους πιο τίμια. Αλλά ας μη ξεχνάμε πως η αγορά μας είναι πολύ μικρή και τα έξοδα μεγαλύτερα από αντίστοιχα μαγαζιά στο εξωτερικό όπου και οι πωλήσεις έξω είναι πολλαπλές των αντίστοιχων στην Ελλάδα με συνέπεια τις καλύτερες τιμές εκεί σε ανταλλακτικά τουλάχιστον γιατί σε εργασία μάλλον είμαστε εμείς πολύ πιο οικονομικοί.

Τέλος πάντων, γνώμες είναι και κουβέντα να γίνεται… Smile

Φιλικά
Speedy100

πρέπει να πιάστηκε μεγάλο κορόϊδο για να πλήρωσε 6000 χιλίαρικα για το π΄λυντήριο που του φτιάξανε !!!

όταν κάποιοι πουλάνε επώνυμα κιτ ξένων οίκων, με 4500 με samco σωλήνες, Garett τουρμπίνες κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Και κάτι άλλο.

που έμαθε ότι ο πιέζοηλεκτρικό διακόπτης ήταν από πλυντήριο ???
Μη μου πεις ότι του το έιπε αυτός που του έφτιαξε το κιτ?????
Και ο δικός σου δέχθηκε να πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα ????
Δηλαδή μιλάμε για καραπειραγμένο στον εγκέφαλο.
Τελος μπορείς να μου επεις ποιά είναι η εξαίρεση που κάνει σωστά την δουλειά του για να πάω να τον ρωτήσω πόσο θέλει για να μου μετατρέψει το αυτοκινητό μου.

Γιατί σύμφωνα με τα λεγομενά σου, για να κάνει κάποιος σωστή δουλειά θα πρέπει η παραπάνω μετατροπή να πάει 8000 ευρώ πράγμα που κανένας νοήμων έλληνας δεν θα επιχειρούσε να την κάνει αφού υπάρχουν έτοιμοι εργοστασιακοί κινητήρες του γκρουπ με 180 άλογα...

τέλος πάντων επειδή συζήτηση κάνουμε δεν ξέρω αν αυτά που έγραψες όντως ειναι πραγματικότητα ή ειναι κάποια ιστορία που άκουσες.
εάν είναι πραγματικότητα θα σε παρακαλούσα εδώ στο φόρουμ να μου δώσεις to ονομά toy επαγγελματία poy έκανε σε αυτόν τον καημένο κύριο την μετατροπή στο saxo του ώστε να μην την πατήσει κανένας από εμάς.

Δημοσιευσέ το εάν θέλεις. θα σου είμασταν ευγνωμων όλοι εδώ από το topik. Laughing Wink

Δημητρης
Steve - Τετ 17 Νοέ 2004, 17:04:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό περί 5ου μπεκ, το έχω ακούσει σαν την πιο αποτυχημένη λύση για turbo από πολλούς, χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω αν όντως είναι αποτυχημένη Rolling eyes

Παρόλα αυτά, όταν πέσει και turbισμα στο δικό μου, σίγουρα θα μου φύγουνε πάνω από 6.000 ευρώ Rolling eyes
Sidobre - Τετ 17 Νοέ 2004, 19:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σε όλους Smile

Σχετικά με τα Turbo Kits..............
................................................
Τέλος πάντων, γνώμες είναι και κουβέντα να γίνεται? Smile

Φιλικά
Speedy100

Αυτό όπως προσωπικά έχω συνειδητοποιήσει αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των βελτιωτών. Κινήσεις εντυπωσιασμού (ανοξείδωτοι σωλήνες, εντυπωσιακές σκάστρες, όμορφα όργανα) και στην ουσία ένα σύνολο που υπολειτουργεί, δουλεύει σε ένα μικρό εύρος στροφών και όλα τα συμπτώματα είναι "φυσιολογικές λειτουργίες" υπερσυμπιεσμένων αυτοκινήτων.

Οπως χαρακτηριστικά σε κάποιο κόμικ διάβασα «Πως πάει το εργαλείο; - Μια χαρά! Μέχρι τις 2.000 βαράει πυράκια και από εκεί και πάνω ρετάρει σταθερά"...

Το χειρότερο για εμένα είναι ότι με τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού "κοίτα τι ωραίες είναι οι σωλήνες τις Samco, κοίτα τι ωραία ακούγεται η σκάστρα, κοίτα πόσο γυαλίζουν οι σωληνώσεις" ο κόσμος τις τρώει γιατί δεν ξέρει. Δεν έχει ιδέα ότι αν ζωρίσει λίγο το μοτερ, αρχίζουν και λυώνουν διάφορα από την κακή μελέτη και κατασκευή. Και αμα πεις ότι έσπασε, σε αρχίζουν σε ένα σωρό μαλ@@@ιες ότι εσύ φταίς που πάταγες το γκάζι και δεν πηγαινες βόλτα με την γιαγιά μέσα.

Νυσάφι ποιά, τα βαρέθηκα.

Οπως επίσης έχω βαρεθεί να διαβάζω και εδώ μέσα ένα κάρο σαχλαμάρες. Οτι έχει ακούσει ο καθένας από τον κολλητό του που του το είπε ο άλλος κολλητός του κλπ κλπ.

Και όταν γράφεις μερικά σωστά πράγματα, τα παρακάμπτουν επειδή εμμένουν σε αυτό που τους είπε ο κολλητός τους είτε λόγω τιμής είτε λόγω ξεροκεφαλιάς! Και ως δια μαγείας, την επόμενη κι'όλας μέρα, σε ρωτάνε το ίδιο πράγμα που ενώ τους το είχες δώσει στο πιάτο την προηγούμενη, μάλλον δεν το έχουν εμπεδώσει!

Το χειρότερο απ'όλη την υπόθεση, είναι ότι με τις σαχλαμάρες, ο κόσμος -που δεν έχει γνώση ή έχει και αυτός κολλητούς που τα ξέρουν όλα- συγχίζεται και μπερδεύεται και στο τέλος κάνει του κεφαλιού του και την πατάει.

Νυσάφι και σε αυτό πιά!

Αυτό, -το τελευταίο- σύντομα ελπίζω ότι θα κοπεί. Με αυτό τον τρόπο ελπίζω και πιστεύω ότι θα σταματήσουν και να την πατάνε γιατί θα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και πιο γνώστες, αφού από εδώ μέσα μας δίνεται η ευκαιρία εφ'όσον το επιθυμούν να μάθουν σωστά πράγματα με σωστό τρόπο και όχι μου είπαν, του είπαν και μου τό'πε όπως γίνεται.
eve - Τετ 17 Νοέ 2004, 19:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ!!!
Αυτά τα: 'μου είπαν' 'να τους πω' 'να μου πουν' 'να τα πούμε'...τα κάλαντα,μου προκαλούν και εμένα Shocked Shocked Silent Pale Confused Scratch τέτεια πράγματα!!!
Εκτός από το να συμφωνήσω μαζί σου Τάσο(Sidobre), γνωρίζω πλέον σε ποιόν να απευθυνθώ αν χρειαστώ βοήθεια! Smile
Υ.Γ.Είμαι και ανίδεη ε! Devil
DIMCHRI - Τετ 17 Νοέ 2004, 19:44:07
Θέμα δημοσίευσης:
πεσ' τα ρε τάσο !!!

Βγαίνει ο καθένας και λέει ότι θέλει. εγώ μίλησα για συγλελριμένα πράγματα !!!

Και για 2 αυτοκίνητα που τους ξέρω αυτούς που τα έχουν.
Και κάτι άλλο.
Σήμερα πέρασα και από την γνωστή εταιρεία που τουρμπίζει αυτοκίνητα στον πειραιά.
Για την εταιρεία αυτή έχουμε διαβάσει και ακούσει όλοι μας κακά λόγια και καλά λόγια.
Δεν θα σας πω αν με έπεισε ή όχι.
Θα σας πω όμως ότι τουλάχιστον από άποψη δουλειάς - έστω και εμφανισιακής, τα έχουμε δει μέσα στο power techniques -κάνει καταπληκτική δουλεια.
Αυτό το λέω για το αυτά που είπε ο speedy με 6000 ευρω και σωλήνες φορτηγού, και άλλα τέτοια.
Οι άνθρωποι θέλουν 5200 ευρώ για turbo α σταδίου.
Και εξηγούμε δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν.
Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το αμάξι.
Το μόνο που είδα με τα μάτια μου, ήταν ένα αλμπουμ με πάνω από 10 206 16v turbo ( τα 2 εκ των οπόιων ήταν cc) , 7 307 1.6 16v turbo,
άπειρα 106 turbo όλων των μοντέλων της σειράς.
Για να κλείσω όσοι ξέρουν συγκεκριμένα πράγματα να τα λένε.
Το τι έχει ακούσει ο καθένας δεν χρειάζεται να μας το λέει .
Ας φιλτράρουμε μέσα στο μυαλό μας λίγο την κάθε πληροφορία και μετά ας την γράφουμε εδώ μέσα μόνο όταν πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμη.
Λοιπόν υπάρχει κανείς που να έχει τουρμπίσει το αμάξι του ??
Ας μας το πει εδώ να τελειώνουμε !!!
Να τα πει όλα, και τα καλά και τα κακα, όπως έκανε και ο Τάσος.

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.
volvos - Τετ 17 Νοέ 2004, 19:53:11
Θέμα δημοσίευσης:
ελεος πια ποτε θα ξυπνησετε με το μυθο του τουρμπο...
speedy αυτος ο βελτιωτης ειναι μηπως και καλα ενας απο τους τοπ στα ντραγκστερ???
διοτι ο κυριος που λεω εγω σε σαξο παλι τουρμπο
α.τα εκανε #^^%$%^$ μολις πηρε το αυτοκινητο το παιδι στα πρωτα 100μετρα καθως ειχε συνδεσει αναποδα παροχη λαδιου-νερου στην τουρμπινα!!!
β.πηρε λιιιιιγο φωτια καθως δεν προσεξε οτι ηταν πολυ κοντα στην τουρμπινα ο πολλαπλασιαστης-αν θυμαμαι καλα τι μου ειχαν πει- με αποτελεσμα αυτος -πλαστικο- να λιωσει και ......

επισης προκαλω οποιο ατομο εχει κανει τουρμπο αυτο το μοτερ --με πανω απο 200αλογα και καλα-- και εχει κανει πανω απο 15000χλμ να μας το φερει να το σκισουμε επι μια ωρα σερι και αν δεν σπασει εγω δωριζω τον κωλο μου σε ολους σας...
το εχω δει παιδες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ εως απειρες φορες το σεναριο. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ μας τετοια πραγματα ανοιγει σα μανιταρι...
οποιος δεν το πιστευει καλως ΔΕΝ το ξαναγραφω βαρεθηκα.
Steve - Τετ 17 Νοέ 2004, 20:27:20
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.

Scratch Αρούληηη... πες αλεύρι... ο Δημήτρης σε γυρεύει Rolling eyes
DIMCHRI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 00:14:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.

ποιός είναι ο αρούλης ρε steve ????
DIMCHRI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 00:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ελεος πια ποτε θα ξυπνησετε με το μυθο του τουρμπο...
speedy αυτος ο βελτιωτης ειναι μηπως και καλα ενας απο τους τοπ στα ντραγκστερ???
διοτι ο κυριος που λεω εγω σε σαξο παλι τουρμπο
α.τα εκανε #^^%$%^$ μολις πηρε το αυτοκινητο το παιδι στα πρωτα 100μετρα καθως ειχε συνδεσει αναποδα παροχη λαδιου-νερου στην τουρμπινα!!!
β.πηρε λιιιιιγο φωτια καθως δεν προσεξε οτι ηταν πολυ κοντα στην τουρμπινα ο πολλαπλασιαστης-αν θυμαμαι καλα τι μου ειχαν πει- με αποτελεσμα αυτος -πλαστικο- να λιωσει και ......

επισης προκαλω οποιο ατομο εχει κανει τουρμπο αυτο το μοτερ --με πανω απο 200αλογα και καλα-- και εχει κανει πανω απο 15000χλμ να μας το φερει να το σκισουμε επι μια ωρα σερι και αν δεν σπασει εγω δωριζω τον κωλο μου σε ολους σας...
το εχω δει παιδες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ εως απειρες φορες το σεναριο. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ μας τετοια πραγματα ανοιγει σα μανιταρι...
οποιος δεν το πιστευει καλως ΔΕΝ το ξαναγραφω βαρεθηκα.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου ότι ο κινητήρας δεν αντέχει τα πολλά άλογα και τις υψηλές πιέσεις.
στο μόνο που διαφώνώ είναι ότι εγώ μιλάω για light turbo - πίεση μέχρι 0.5 bar το πολύ - και για light turbo αναφέρεται και ο τίτλος αυτού του topic.
οπότε πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε αυτούς που έχουν κάνει ένα προτζεκτ αν και από ότι φαίνεται δεν υπάρχουν πολλοί σε αυτό το φόρουμ.
όυτε ένας ρε παιδιά ???
εντός της εβδομάδας θα προσπαθήσω να συνοδηγήσω το ένα πεζώ που είναι τουρμπισμένο, για να σας πω περισσότερα.
speedy100 - Πεμ 18 Νοέ 2004, 00:44:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα σε όλους Smile

Λοιπόν για να μην παρεξηγηθώ σχετικά με αυτά που έγραψα για το Turbo Saxo.
Το αυτοκίνητο το είδα με τα μάτια μου σε συνεργείο Peugeot-Citroen που συνεργάζομαι για την εξέλιξη του C2 που είχα αναφέρει σε άλλο topic.
Ο ιδιοκτήτης του είπε όσα έγραψα σχετικά αλλά επειδή δεν τον ξέρω τον άνθρωπο… πιστεύω ότι καλό είναι να μη αναφέρω το όνομα του βελτιωτή γιατί δεν θα ήθελα να γίνει κακό σε κάποιο συνάδελφο και μάλιστα όταν δεν έχω και αποδείξεις ότι η δουλειά έγινε πράγματι εκεί…
Ο δικός μου σκοπός που αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα ήταν απλά να μεταφέρω την κακή εντύπωση που μου έκανε μια συγκεκριμένη μετατροπή που έτυχε να δω. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι κάνουν τέτοιου επιπέδου δουλειά.
Εξ’ άλλου «μεγάλα παιδιά» είμαστε όλοι μας και θα πρέπει να μπορούμε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές όπου υπάρχουν.

Για όλους τους φίλους που θέλουν να τουρμπίσουν τα αυτοκίνητα τους ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ρωτήσουν στην αγορά και να προχωρήσουν ανάλογα. Όπως η καλή δουλειά φαίνεται έτσι φαίνεται και η κακή…

Φιλικά
Speedy100
Ghost Dog - Πεμ 18 Νοέ 2004, 01:21:00
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Steve έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.

thats me! Wink
Λοιπον Δημητρη και λοιποι που ψηνεστε για τουρμακι...

Το δικο μου κοστησε 3500 (η τιμη περιλαμβανει μεχρι και οργανακια και το τουρμπο ταιμερ) Τωρα θα βαλω και το ψυγειο λαδιου που δεν ξερω ποσο θα παει...
Την μετατροπη την εκανε ενα φιλαρακι μου και δεν μου πηρε καθολου εργατικα... Wink Very happy

ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΟΕΤΡ ΤΟΥ 2ΛΙΤΡΟΥ και με τα χρηματα που θα πουλησει το δικο του να κανει το 2λιτρο Τ-Ο-Υ-Μ-Π-Α-Ν-Ο! Wink
Απλως εγω εχω τρελο κολλημα με τον ηχο των τουρμπο αλλα και με το 206, ετσι προτημησα να τα συνδιασω! Wink
Το αμαξι οντως παρουσιαζει αρκετα απο τα <<προβληματα>> που αναφερει ο speedy100
Τα λαιτ τουρμπο δεν ειναι ανθεκτικα στην πιεση και την καταπονηση γι'αυτο και τα περισσοτερα μετα απο αρκετα χιλιομετρα σπανε (και πιστεψτε με ειναι πααααααααααααααααααααααααααααααααααρα πολλα)

Επισης τα πραγματα που μας ερχονται δεν εχουν καμια σχεση, κυριως με αυτα της Αμερικης (πχ εχω βρει τουρμπινες ειναι πιο ακριβες και απο τις δικες μας, αλλα δεν εχουν καμιιιιιιιιιια σχεση)

Συμπερασμα:Ναι στο τουρμπο αλλα μονο με την προυποθεση οτι το χερι θα μπει πολυυυυυ βαθια στην τσεπη και το αμαξι θα λειτουργει αρκετα κατω απο τα ορια του... Wink
Ghost Dog - Πεμ 18 Νοέ 2004, 01:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
όυτε ένας ρε παιδιά ???

only one Wink
Recifees - Πεμ 18 Νοέ 2004, 08:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

thats me! Wink
Λοιπον Δημητρη και λοιποι που ψηνεστε για τουρμπακι...
ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΟΕΤΡ ΤΟΥ 2ΛΙΤΡΟΥ και με τα χρηματα που θα πουλησει το δικο του να κανει το 2λιτρο Τ-Ο-Υ-Μ-Π-Α-Ν-Ο! Wink
Απλως εγω εχω τρελο κολλημα με τον ηχο των τουρμπο αλλα και με το 206, ετσι προτημησα να τα συνδιασω! Wink
Το αμαξι οντως παρουσιαζει αρκετα απο τα <<προβληματα>> που αναφερει ο speedy

Η να βρεις μοτέρ απο 405 ΜΙ16 που ήταν τούρμπο απο την μάνα του ...και μετά να παίξεις Wink
Οσο για το τουρμπιστάν πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένα απλό συμπλήρωμα σαν τις βιταμίνες ένα πράγμα ( με εξαίρεση κάποιους μερακλήδες ... Wink )
Απλά να έχετε υπόψιν ότι τουρμποεκκεντροφόρος και απλός εκκεντροφόρος εχουν κάτι διαφορές σαν την διώρυγα της Κορίνθου ...
Αλλο σχήμα έκκεντρων (άλλες ράμπες πιο <<ευθείες >> αν μπορώ να το πώ έτσι και όχι καμπύλες όπως τα ατμοσφαιρικά ) Τώρα αν πώ για κορμό κινητήρα κλπ κλπ δεν μας φτάνει ένα θέμα ...

Και μαγκιά του Αρη που βλέπει και μιλάει για τα προβλήματα του χωρίς να κρύβεται για να κάνει την επιλογή του να φανεί σωστή όπως κάνουν τόσοι και τόσοι
DIMCHRI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 23:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

thats me! Wink

Το δικο μου κοστησε 3500 (η τιμη περιλαμβανει μεχρι και οργανακια και το τουρμπο ταιμερ) Τωρα θα βαλω και το ψυγειο λαδιου που δεν ξερω ποσο θα παει...
Την μετατροπη την εκανε ενα φιλαρακι μου και δεν μου πηρε καθολου εργατικα... Wink Very happy

Το αμαξι οντως παρουσιαζει αρκετα απο τα <<προβληματα>> που αναφερει ο speedy100
Τα λαιτ τουρμπο δεν ειναι ανθεκτικα στην πιεση και την καταπονηση γι'αυτο και τα περισσοτερα μετα απο αρκετα χιλιομετρα σπανε (και πιστεψτε με ειναι πααααααααααααααααααααααααααααααααααρα πολλα)

Επισης τα πραγματα που μας ερχονται δεν εχουν καμια σχεση, κυριως με αυτα της Αμερικης (πχ εχω βρει τουρμπινες ειναι πιο ακριβες και απο τις δικες μας, αλλα δεν εχουν καμιιιιιιιιιια σχεση)

Συμπερασμα:Ναι στο τουρμπο αλλα μονο με την προυποθεση οτι το χερι θα μπει πολυυυυυ βαθια στην τσεπη και το αμαξι θα λειτουργει αρκετα κατω απο τα ορια του... Wink

άρη πες μου τι μετατροπές έχεις κάνει . τι έχεις βάλει ?
τι σου κάνει το αμάξι ? ρετάρει ? βαραέι πυράκια ?
που έχεις την συμπίεση ? κατατοπισέ με λίγο περισσότερο.

στην εκδρομή θα έρθεις να το δούμε ?? Cool Laughing
DIMCHRI - Παρ 19 Νοέ 2004, 00:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

θέλω τον νίκελ να μου πει για το turbo του !!!!

όποιος γνωρίζει κάτι να το δημοσιεύσει !!!
DIMCHRI - Παρ 19 Νοέ 2004, 00:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
Steve έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.

thats me! Wink

συμφωνώ ρε άρη μαζί σου αλλά δώσε μας full details τις μετατροπής σου.

σου έχω στείλει και πμ.

τι προβλήματα σου κάνει. τι ίππους έχεις βγάλει, σε τι πίεση δουλευεις, τι συμπίεση έχεις ?

πόσα χιλιόμετρα έχεις ?

Γράψτα ρε άρη μπας και βγάλουμε καμιά άκρη. πάντως εγώ ψήνομαι πολύ..

Άρη πες τα όλα.

Δώσε μας τα φώτα σου !!!!!!! Very happy
Ghost Dog - Κυρ 21 Νοέ 2004, 20:06:01
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
Οσο για το τουρμπιστάν πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένα απλό συμπλήρωμα σαν τις βιταμίνες ένα πράγμα ( με εξαίρεση κάποιους μερακλήδες ... Wink )

Συμφωνωωω Smile
Recifees έγραψε:
Απλά να έχετε υπόψιν ότι τουρμποεκκεντροφόρος και απλός εκκεντροφόρος εχουν κάτι διαφορές σαν την διώρυγα της Κορίνθου ...

και ΕΠΑΥΞΑΝΩ! Very happy
(<<Διαβασμενο>> σε βρισκω γειτονα! Wink )
Recifees έγραψε:
Και μαγκιά του Αρη που βλέπει και μιλάει για τα προβλήματα του χωρίς να κρύβεται για να κάνει την επιλογή του να φανεί σωστή όπως κάνουν τόσοι και τόσοι

Τρελος εισαι; σιγα μην καθομαι να λεω π@π@ριες και αερολογιες για να κανω την επιλογη μου να φανει σωστη!
Το ξερω οτι με τοσα λεφτα εβρισκα 2λιτρο μοτερ και πουλωντας το δικο μου το εφτιαχνα κι'ολας...Γιατι να το κρυψω?
Αντιθετως, τωρα ομως θα πρεπει να βρω κανα πεντοχιλιαρο ακομα για να λειτουργησει ετσι οπως θελω το αμαξι... Sad
DIMCHRI - Κυρ 21 Νοέ 2004, 22:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Τρελος εισαι; σιγα μην καθομαι να λεω π@π@ριες και αερολογιες για να κανω την επιλογη μου να φανει σωστη!
Το ξερω οτι με τοσα λεφτα εβρισκα 2λιτρο μοτερ και πουλωντας το δικο μου το εφτιαχνα κι'ολας...Γιατι να το κρυψω?
Αντιθετως, τωρα ομως θα πρεπει να βρω κανα πεντοχιλιαρο ακομα για να λειτουργησει ετσι οπως θελω το αμαξι... Sad

Αρη θα ήταν καλό γιά όλους τους φίλους εδώ στο φόρουμ, να μας πεις τι έκανες στο μοτέρ σου με λίγες λεπτομέρειες παραπάνω.

τι πιστεύεις ότι έκανες λάθος και γιατί πιστεύεις ότι με 5000 θα το κάνεις να δουλεύει όπως θελέις ?
Πιστεύω ότι όλοι εσείς που έχετε κάνει κάποιες μετατροπές θα πρέπει να μας βοηθάτε.
και όταν λέω ότι βοηθάτε, εννοώ ότι το να μου πεις αν αντέχει ή όχι ο κινητήρας δεν μου λέει τίποτα.
Ας πούμε ο recifees είπε κάτι που εγώ δεν το ήξερα. μίλησε για διαφορετικούς εκεντροφόρους για τα turbo.
εξάλλου πιστευω ότι αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των forum. να μάθουμε πέντε πράγματα παραπάνω από κάποιους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι παραπάνω στο αμάξι τους.
θα ήταν λοιπόν χρήσιμο να μας πεις τις λεπτομέρειες της μετατροπής σου.
έχω μπερδευτεί πολύ πάντως. βλέπουμε turbismena με 250 άλογα και δεν σπάνε. δεν μπορεί να μην αντέχει το μπλοκ τέτοιες ιποδυνάμεις.
μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάντα φιλικά.
Δημήτρης.
DIMCHRI - Κυρ 26 Δεκ 2004, 11:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
άρη απάντησε!!!!

δώσε λεπτομέρειες !!!!!
MAG206cc1.6 - Τετ 02 Φεβ 2005, 21:48:40
Θέμα δημοσίευσης: oeoeoe
1to groyp tea moy pe gia ena galiko kit 50 ps =3500 kai enoouse ena turbo dokimasmeno sth galia. 2sto ayto exelixis moy eipan gia toyrmpina granazwti.3 enas odigos agwnwn pezo moy pe mono koronopinio axizei na alaxw
Baphomet - Πεμ 03 Φεβ 2005, 01:01:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: oeoeoe
MAG206cc1.6 έγραψε:
1to groyp tea moy pe gia ena galiko kit 50 ps =3500 kai enoouse ena turbo dokimasmeno sth galia. 2sto ayto exelixis moy eipan gia toyrmpina granazwti.3 enas odigos agwnwn pezo moy pe mono koronopinio axizei na alaxw

που χαθηκες εσυ ρε ψυχη...??? και τα τρια που αναφερεις μου φαινονται λιγο Confused
giannhs - Πεμ 21 Μάϊ 2009, 18:58:25
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.6 turbo?
Γεια σας! Very happy εχω ενα 206 1.6 κ λεω για τουρμπισμα.. θελω τη βοηθεια σας!!?? περνω τα πραγματα σιγα σιγα.. μεχρι τωρα εχω στην κατοχη μου μια garret25/60 ενα intercoler σκαστρα κ ενα extra εγκεφαλο με μπεκακι.. το αμαξι εχει ροικη κ τωρα σκεφτομαι να κανω υπομονη για να παρω πιστονια κ μπιελες.. με χαρτογραφιση κ τριφισο εγεφαλο κανω τιποτα? πιεση περιπου 0.8-0.9 θα μπορει να δουλεψει? ΑΝ το κανω με μαμα σοθηκα δουλεβει 0.8 με ασφαλεια? HELP!!!
black7monster - Πεμ 21 Μάϊ 2009, 19:40:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 1.6 tourbo?
giannhs έγραψε:
Γεια σας! Very happy εχω ενα 206 1.6 κ λεω για τουρμπισμα.. θελω τη βοηθεια σας!!?? περνω τα πραγματα σιγα σιγα.. μεχρι τωρα εχω στην κατοχη μου μια garret25/60 ενα intercoler σκαστρα κ ενα extra εγκεφαλο με μπεκακι.. το αμαξι εχει ροικη κ τωρα σκεφτομαι να κανω υπομονη για να παρω πιστονια κ μπιελες.. με χαρτογραφιση κ τριφισο εγεφαλο κανω τιποτα? πιεση περιπου 0.8-0.9 θα μπορει να δουλεψει? ΑΝ το κανω με μαμα σοθηκα δουλεβει 0.8 με ασφαλεια? HELP!!!

Φιλε Γιαννη θα πρεπει να κατασταλαξεις στο τι ζητας απο το αμαξι σου και για τι χρηση το θελεις ετσι ωστε να μην πεταξεις ασκοπα τα λεφτα σου σε κατι που αργοτερα μπορει να μην ειναι αρκετο.Μπορεις να κανεις πολλα πραγματα στο 206 αλλα να ξερεις οτι οσο πιο extreme ειναι η μετατροπη τοσο πιο δυσκολο θα ειναι το αμαξι σε καθημερινη χρηση.
Φροντισε να μην αγοραζεις πραγματα που ισως να πεσουν μικρα στο αυτοκινητο(πχ το intercooler μπορει να ειναι μικρο).
Η γνωμη μου ειναι αν τελικα προχωρησεις στην μετατροπη να μην βαλεις εγκεφαλακι με εξτρα μπεκ αλλα να χαρτογραφησεις τον μαμα εγκεφαλο μαζι με 4 μπεκ μεγαλητερης παροχης η ακομα καλυτερα να χρησιμοποιησεις εναν αγραφο για καλητερη ρυθμιση του αυτοκινητου.
Με τα μαμα σωθηκα μπορει να δουλεψει αφοβα εως το 1,1 bar και να βγαλεις μια ικανοποιητικη δυναμη.
Εγω απλα σου λεω τις προσωπικες μου εμπειριες και μονο,καλο θα ηταν να συμβουλευτεις και καποιον μηχανικο που ασχολειται με τετοιου ειδους μετατροπες,απλα να ξερεις...ολα γινονται....αν υπαρχει θεληση!!!
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Πεμ 21 Μάϊ 2009, 19:43:00
Θέμα δημοσίευσης:
Θα χρειστεις ακομα εισαγωγη, εξαγωγη (ενα λουκανικο σου κανει για την πιεση που θελεις), θα πρεπει να κανεις κατι με τον μαπ, το εγκεφαλακι σου ειναι αχρηστο γιατι αμα πας για προγραμματισμο πετας 4 μεγαλητερα μπεκ και εισαι αρχοντας, εξατμηση και καπια νπιχλιμπιδια που θα βγουν οσο φτιαχνεις! Wink
tsikis - Παρ 22 Μάϊ 2009, 18:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορείς να πετάξεις έτσι απλά 4 μεγαλύτερα μπεκ , αφου δεν διαβάζει ο μαμά μαπ πανω απο μια ατμόσφαιρα οπότε εσύ όταν τουρμπίζεις τι θα διαβάζει ? .... οπότε θέλει 4 μπεκ και έναν άγραφο όπως έχεις κάνει εσυ Γιώργο !
black7monster - Παρ 22 Μάϊ 2009, 22:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Δεν μπορείς να πετάξεις έτσι απλά 4 μεγαλύτερα μπεκ , αφου δεν διαβάζει ο μαμά μαπ πανω απο μια ατμόσφαιρα οπότε εσύ όταν τουρμπίζεις τι θα διαβάζει ? .... οπότε θέλει 4 μπεκ και έναν άγραφο όπως έχεις κάνει εσυ Γιώργο !

Νομιζω οτι μπορει βαζοντας εναν δυμπαρο map.
tsikis - Σαβ 23 Μάϊ 2009, 11:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
και πως θα συνεργαστεί το δυμπαρο μαπ με τον δικό μας εγκέφαλο ?
θα θέλεις και άλλον εγκέφαλο λογικά να τον φτιάξεις απο την αρχή !
black7monster - Σαβ 23 Μάϊ 2009, 12:48:11
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
και πως θα συνεργαστεί το δυμπαρο μαπ με τον δικό μας εγκέφαλο ?
θα θέλεις και άλλον εγκέφαλο λογικά να τον φτιάξεις απο την αρχή !

Mιλαω απο δικη μου εμπειρια,στο 106 μου στις αρχες(2001-04)..... δουλευα με δυμπαρο map,4 μπεκ μεγαλυτερα και προγραμμα στον μαμα εγκεφαλο,ανεβαζα πιεση ως 0,9 bar και δεν ειχα κανενα προβλημα.Διαβαζε πιεση κανονικα πανω απο το 0...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Κυρ 24 Μάϊ 2009, 17:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

Μπορει να κρατησει και τον δικο του μαπ και να την φτιαξει αλλιως την δουλεια αλλα η σωστη λυση ειναι ο αγραφος ναι!
106_xr - Τρι 09 Ιούν 2009, 03:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη με μια πολλ εξαγωγης,τουρμπινα τ25,φλατζα,εξτρα μπεκ με εγκεφαλακι,ιντερκουλερ και τα λοιπα περιφεριακα κανεις ενα ωραιοτατο τουρμπο κιτ.τα 6000ε που αναφερετε καποιοι παντως ειναι πολλα.εγω πιστευω το πολυ κανα 3000ε-3500ε για πιεση της ταξης του 0,5-0,6 μπορει και 0,7 αναλογα τις βενζινες.
PASALIMANI - Τρι 09 Ιούν 2009, 12:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
3500 εαν ο μηχανικος ειναι γνωστος σου και μοιραζεστε τα γκομενακια που βγαζετε.Εαν πας στους 3-4 σοβαρους που υπαρχουν εδω και τους πεις τετοια τιμη το λιγοτερο που θα παρεις ειναι ενα χαμογελο κ αυτο απο ευγενια.
Giannis307 - Τρι 09 Ιούν 2009, 18:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
PASALIMANI έγραψε:
3500 εαν ο μηχανικος ειναι γνωστος σου και μοιραζεστε τα γκομενακια που βγαζετε.Εαν πας στους 3-4 σοβαρους που υπαρχουν εδω και τους πεις τετοια τιμη το λιγοτερο που θα παρεις ειναι ενα χαμογελο κ αυτο απο ευγενια.

Ωπα ρε φιλε δλδ με δικα του πραγματα και ΜΟΝΟ εργασια τι υε επρεπε να του πουν δλδ?Κανα 15αρι χιλιαρικα ισως....Μην τρελαθουμε τελιως....
PASALIMANI - Τρι 09 Ιούν 2009, 22:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου τα χει παω πασο δεν το καταλαβα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες