PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Πρόγραμμα Superchips για 206 1.4 8v (Sagem)

Tony - Πεμ 20 Φεβ 2003, 20:22:44
Θέμα δημοσίευσης: Πρόγραμμα στον εγκέφαλο SAGEM
Έχω ένα 1,400 8v και θέλω να βάλω πρόγραμμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Μήπως γνωρίζετε άμα γίνεται γιατί έχω ακούσει πως ο εγκέφαλος δεν βελτιώνεται με τίποτα ο SAGEM ισχύει??? Άμα όχι δώστε μου πληροφορίες η τηλεφώνου κάποιου καταστήματος για να ρωτήσω γιατί θέλω να τοποθετήσω πρόγραμμα. Ευχαριστώ παίδες !!!
seridim - Πεμ 20 Φεβ 2003, 21:18:27
Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπορεί να τοποθετηθεί πρόγραμμα στον εγκέφαλο SAGEM;
Tony έγραψε:
Έχω ένα 1,400 8v και θέλω να βάλω πρόγραμμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Μήπως γνωρίζετε άμα γίνεται γιατί έχω ακούσει πως ο εγκέφαλος δεν βελτιώνεται με τίποτα ο SAGEM ισχύει??? Άμα όχι δώστε μου πληροφορίες η τηλεφώνου κάποιου καταστήματος για να ρωτήσω γιατί θέλω να τοποθετήσω πρόγραμμα. Ευχαριστώ παίδες !!!

Φίλε Tony τρίφυσος και SAGEM Evil Evil με τίποτα Crying or Very sad Crying or Very sad . Όλοι έχουν ψάξει αλλά τίποτα. Αλλά νομίζω κάτι είχε αναφέρει π danielos.
Tony - Πεμ 20 Φεβ 2003, 21:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
seridim thanks φίλε μου όμως θα τρελαθώ άμα δεν το βελτιώσω. Άμα ρε παιδία ξέρετε κάτι ρίχτετω να βοηθήσουμε όλα τα καημένα peugeoulakia που αναζητούν λύση, μέσα σε αυτά και το δικό μου. Sad Sad Sad
Nikel - Παρ 21 Φεβ 2003, 02:51:22
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οσα εχω ακουσει εγω ο Bosch και ο Sagem δεν πειραζονται και αν εχουν πειραχθει δεν τα πηγαν μετα το χειρουργειο και τοσο καλα...Οσο για τον Magnetti Marelli εχω ακουσει πως πειραζεται με επιτυχια...Παντως εσεις που θελετε ντε και καλα προγραμμα μην ξεχνατε πως υπαρχει και η λυση του Δαρα με εγκεφαλακι και 5ο μπεκ με κοστος οχι παραπανω απο οσο ζητανε μερικοι για chip tuning...Eγω τουλαχιστον που ακολουθησα την παραπανω λυση και τον εγκεφαλο μου δεν πειραξα και νεο προγραμμα διαχειρισης εφτιαξα για το τουρμπο μου Exclamation
danielos - Παρ 21 Φεβ 2003, 08:38:34
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Απο οσα εχω ακουσει εγω ο Bosch και ο Sagem δεν πειραζονται και αν εχουν πειραχθει δεν τα πηγαν μετα το χειρουργειο και τοσο καλα...Οσο για τον Magnetti Marelli εχω ακουσει πως πειραζεται με επιτυχια...Παντως εσεις που θελετε ντε και καλα προγραμμα μην ξεχνατε πως υπαρχει και η λυση του Δαρα με εγκεφαλακι και 5ο μπεκ με κοστος οχι παραπανω απο οσο ζητανε μερικοι για chip tuning...Eγω τουλαχιστον που ακολουθησα την παραπανω λυση και τον εγκεφαλο μου δεν πειραξα και νεο προγραμμα διαχειρισης εφτιαξα για το τουρμπο μου Exclamation

ρε nikelenie αστα τα παιδια με το 5ο μπεκ! δεν ψαχνουν για τοσο πολυ πειραγμα!ενα chipαρισματακι ψαχνουν να παρουν λιγο παραπανω τροφοδοσια!το λεω γιατι τις περισσοτερες φορες που καποιος εχει βαλει το 5ο μπεκ οπως εσυ και δεν εχει βαλει παραλληλο εγκεφαλακι,ο 'μαμα' εγκεφαλος δεν τα καταφερνει πολυ καλα στη διαχειρηση αυτου του extra μπεκ!λιγο παραπανω καυσιματακι θελουν για να μην στεγνωνουν οταν το σπανε??ετσι δεν ειναι tony?? ή μηπως κανω λαθος??? Shocked Very happy Rolling eyes Laughing
ΝΙΚΟΣ - Παρ 21 Φεβ 2003, 12:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Nikel έγραψε:

ρε nikelenie αστα τα παιδια με το 5ο μπεκ! δεν ψαχνουν για τοσο πολυ πειραγμα!ενα chipαρισματακι ψαχνουν να παρουν λιγο παραπανω τροφοδοσια!το λεω γιατι τις περισσοτερες φορες που καποιος εχει βαλει το 5ο μπεκ οπως εσυ και δεν εχει βαλει παραλληλο εγκεφαλακι,ο 'μαμα' εγκεφαλος δεν τα καταφερνει πολυ καλα στη διαχειρηση αυτου του extra μπεκ!λιγο παραπανω καυσιματακι θελουν για να μην στεγνωνουν οταν το σπανε??ετσι δεν ειναι tony?? ή μηπως κανω λαθος??? Shocked Very happy Rolling eyes Laughing

Βρε Ντανι.....Αν θελουν λιγο παραπανω καυσηματακι βαζεις εναν ρυθμιστη πιεσεως βενζινας και τελειωνει το πανηγυρι Wink Wink

Αλλα για μενα και οι δυο περιπτωσεις ειναι πεταμενα λεφτα.Αν δεν βαλεις ολοκληρο εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT μην περιμενεις να δεις τιποτα.Τα τσιπακια ειναι πεταμενα λεφτα.Θελετε να παει καλυτερα το εργαλειο Question

Βαλτε ενα κορονοπηνιο Exclamation Wink
danielos - Παρ 21 Φεβ 2003, 12:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:
Nikel έγραψε:

Βρε Ντανι.....Αν θελουν λιγο παραπανω καυσηματακι βαζεις εναν ρυθμιστη πιεσεως βενζινας και τελειωνει το πανηγυρι Wink Wink

Αλλα για μενα και οι δυο περιπτωσεις ειναι πεταμενα λεφτα.Αν δεν βαλεις ολοκληρο εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT μην περιμενεις να δεις τιποτα.Τα τσιπακια ειναι πεταμενα λεφτα.Θελετε να παει καλυτερα το εργαλειο Question

Βαλτε ενα κορονοπηνιο Exclamation Wink

νικο μην εισαι απολυτος.για να βαλεις εγκεφαλο της πεζο σπορ πρεπει να εχεις βλεψεις να ασχοληθεις μετα με το καπακι του κινητηρα(εφκεφαλους ,συμπιεσεις και τα λοιπα).ποιος ο λογος να εχει ρελαντι στις 1200 στροφες και να εχει 135-140 αλογα????δεν αξιζει αν καταλαβαινεις πως το εννοω.
αυτο δε το κορονοπηνιο εχει γινει σημαια ολων.ρε αυτες ειναι προχωρημενες μετατροπες!!!σιγα μην θελει ο αλλος να ανοιξει σασμαν ,να πειραξει διαφορικα και ολα τα συναφη!!!
μια απλη βελτιωση πρωτου σταδιου θελει και να μην στεγνωνει ψηλα!!!!
ΝΙΚΟΣ - Παρ 21 Φεβ 2003, 13:10:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω το λεω αυτο γιατι με πρωτου σταδιου ειναι καθαρα πεταμενα λεφτα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να δεις τιποτα.Τι να μην στεγνωνει ψηλα Question Question Γιατι εχει τιποτα αλλαγμενω και θελει παραπανω μιγμα Question Δηλαδη το εργοστασιο δεν ξερει πως το εχει κανει Question Και να του δωσεις περισοτερο μιγμα,0-5 ΜΠΑΡ παραπανω δεν μπορεις ετσι και αλλιως...και τι εγεινε Question Το να αλλαξεις κορονα-πηνιο δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο,ή δυσκολο.Σε αυτην την περιπτωση ομως τα χρηματα που θα δωσει καποιος θα πιασουν τοπο. Wink
Nikel - Παρ 21 Φεβ 2003, 13:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:

Ντανυ το 5ο μπεκ που προτεινω παει παρεα με εξτρα εγκεφαλακι το οποιο το διαχειριζεται...Με αυτη τη λυση μπορεις να δωσεις παραπανω βενζινες και να πειραξεις και το αβανς...
GIANNIS206 - Παρ 21 Φεβ 2003, 20:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά μην ξεχνάτε ότι μαζί με εγκέφαλο πάει εκτός των άλλων και η πλεξούδα!!Αλλά αν πάρεις εγκέφαλο στην πλεξούδα θα κολλήσεις!!!!1 Very happy
Tony - Παρ 21 Φεβ 2003, 22:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
Για το SAGET ξέρει τίποτα αλο κανείς να μας πεί??? μπορω να προσθέσω εγκέφαλο αλό???? plz αμα ξέρετε κάτι πέστετο να βοηθήσετε την κούκλα μου που υποφέρει.
Vini - Σαβ 22 Φεβ 2003, 12:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
Για το SAGET ξέρει τίποτα αλο κανείς να μας πεί??? μπορω να προσθέσω εγκέφαλο αλό???? plz αμα ξέρετε κάτι πέστετο να βοηθήσετε την κούκλα μου που υποφέρει.

Φίλε μου ... ο SAGEM προγραμματίζεται προς το παρόν μόνο από την Peugeot Sport και για το 1600/16V... αλλά δεν γνωρίζω αν το πρόγραμμα μπορεί να δωθεί σε κάποιον που δεν παίρνει μέρος σε αγώνες ...

Εσύ έχεις 1400...άν έχεις multiplex τότε σίγουρα έχεις SAGEM οπότε θα περιμένεις λιγάκι μέχρι να κυκλοφορήσει το πρόγραμμα στους κατα τόπου..αντιγραφείς... Wink Wink Wink

Φιλικά
Νίκος
Tony - Σαβ 22 Φεβ 2003, 17:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
Vini με κάλυψες απολύτως!!! Smile Σε ευχαριστώ φίλε μου θα δω τι θα κάνω. Πόσο πάει μεταχειρισμένο το 206 1.6 16v???? Twisted evil
sps - Σαβ 22 Φεβ 2003, 18:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
NIKO,το μαγικο νουμερο ειναι το 13/59.
Το πιασες ετσι? Laughing Laughing
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αρχισω το ψαξιμο.
Εχω βρει και μηχανικο που αναλαμβανει με επιτυχια την μεταμοσχευση.
Θα δουμε.
BTS - Κυρ 23 Φεβ 2003, 07:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

Σπύρο ελπίζω πολύ σύντομα να τα πούμε από κοντά να μου πεις και για το 13/59, τιμή κλπ, έτσι πληροφοριακά...κάποτε ήμουν έτοιμος να το κάνω αλλά το σκέφτηκα καλύτερα...
sps - Κυρ 23 Φεβ 2003, 12:44:08
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

Σπύρο ελπίζω πολύ σύντομα να τα πούμε από κοντά να μου πεις και για το 13/59, τιμή κλπ, έτσι πληροφοριακά...κάποτε ήμουν έτοιμος να το κάνω αλλά το σκέφτηκα καλύτερα...

Bεβαιως Πετρο θα τα πουμε συντομως.
Tony - Κυρ 23 Φεβ 2003, 14:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να τοποθετηθεί πρόγραμμα στον εγκέφαλο SAGEM;
Μπορείτε να απάντησετε μόνο σε αυτό μπας και καταφέρο τίποτα??? Sad Sad
sps - Κυρ 23 Φεβ 2003, 18:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το saxo που παρουσιαζεται στο τελευταιο drive power φορα sagem,τοτε ναι προγραμματιζεται.
Παντως ο εγκεφαλος του saxo ειναι τριφυσος.
danielos - Δευ 24 Φεβ 2003, 09:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Αν το saxo που παρουσιαζεται στο τελευταιο drive power φορα sagem,τοτε ναι προγραμματιζεται.
Παντως ο εγκεφαλος του saxo ειναι τριφυσος.

ο εγκεφαλος στο saxo του drive power ειναι magneti marelli.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 24 Φεβ 2003, 09:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

Tο πιασα το πιασα Laughing Laughing Laughing

Η καλυτερη περιπτωση Wink
danielos - Δευ 24 Φεβ 2003, 10:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

το πιασες το παισες ρε μουρλονικο?????
που πηγαινες χωρις αλυσιδες εκει πανω ρε???????????
ο ετερος κιτρινος ραλλος παντως καταφερε και ανεβηκε μεχρι το δασικο χωριο χωρις αλυσιδες με τα ημισλικ!!! ειναι ο οδηγος πως να το κανουμε!!!!!! Laughing Laughing Laughing
ρε γιατι δεν κατεβαζεις το αυτοκινητο σε καμια αναβαση εδω στα πεδινα???(ριτσωνα , μοσχοκαρυα και τα λοιπα)
κριμα ειναι ετσι που το εχεις κανει να μην το τρεξεις!!!!!
Rally - Δευ 24 Φεβ 2003, 10:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
ρε νικελ για πες τι ξερεις για αυτο που βαζει ο δαρας???ειναι το ιδιο με το να βαλεις προγραμμα?? τι σου δινει??και τελος παντων τι καλυτερο μπορουμε να βαλουμε στον τριφυσο να παρουμε και κανα αλογακι, να πιασουν τοπο τα λεφτα με λιγα λογια, να δουμε διαφορα???
ντανυ και εσυ τα φωτα σου!!!
danielos - Δευ 24 Φεβ 2003, 10:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
ρε νικελ για πες τι ξερεις για αυτο που βαζει ο δαρας???ειναι το ιδιο με το να βαλεις προγραμμα?? τι σου δινει??και τελος παντων τι καλυτερο μπορουμε να βαλουμε στον τριφυσο να παρουμε και κανα αλογακι, να πιασουν τοπο τα λεφτα με λιγα λογια, να δουμε διαφορα???
ντανυ και εσυ τα φωτα σου!!!

καταρχην εσυ rallyman εχεις magneti marelli. οποτε δεν εχεις προβλημα με το τσιπαρισμα!
γενικα υπαρχουν τρεις λυσεις :
1)τσιπαρεις τον μαμα εγκεφαλο
2)βαζεις παραλληλο εγκεφαλακι με τον μαμα εγκεφαλο
3)αλλαζεις εγκεφαλο με αλλον ετοιμο για την δουλεια που τον θες(βλεπε peugeotsport group A)
το να αλλαξεις εγκεφαλο με ενα αγωνιστικο αν δεν κανεις και καποια σοβαρη μετατροπη στο καπακι καλυτερα να το αφησεις!
το να τσιπαρεις τον υπαρχοντα εγκεφαλο ειναι ρισκο με τα κολα-ξεκολα ή με τον σειριακο προγραμματισμο.και εχει ενα κοστος ειδικα για τους τριφυσους 400 ευρω στο νερο!
το παραλληλο εγκεφαλακι οπως εβαλε ο nikel ειναι μια καλη εξισου περιπτωση γιατι μπορεις να ρυθμισεις πολλα πραγματα(αβανς,μιγματα).κατι το οποιο γινεται και με το τσιπαρισμα!αλλα καλυτερα το 5ο μπεκ οπως το εχεις το ραλλυ να το ξεχασεις γιατι δεν σου χρειαζεται και αντιθετα θα ειναι και ζημιωγονο!
το 5ο μπεκ παρεχει πολυ καυσιμο και ειναι πανακεια για τον τουρμποκινητηρα του νικελ που χρειαζεται λογω τουρμπινας extra καυσιμο αλλα για σενα θα ειναι παρα πολυ οσο και να τραβαει η σκουπα!!
5ο μπεκ για να καταλαβεις εχουν αποτελεσμα σε ατμοσφαιρικες μετατροπες μονο σε τετραπεταλουδα.οποιος το εχει δοκιμασει σε ελαφρως βελτιωμενες καταστασεις εχει φαει τα μουτρα του απο τη μαυριλα που πιανει μεσα το καπακι και τα πιστονια απο το ακαυστο μιγμα!!!!!!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 24 Φεβ 2003, 14:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

το πιασες το παισες ρε μουρλονικο?????
που πηγαινες χωρις αλυσιδες εκει πανω ρε???????????
ο ετερος κιτρινος ραλλος παντως καταφερε και ανεβηκε μεχρι το δασικο χωριο χωρις αλυσιδες με τα ημισλικ!!! ειναι ο οδηγος πως να το κανουμε!!!!!! Laughing Laughing Laughing
ρε γιατι δεν κατεβαζεις το αυτοκινητο σε καμια αναβαση εδω στα πεδινα???(ριτσωνα , μοσχοκαρυα και τα λοιπα)
κριμα ειναι ετσι που το εχεις κανει να μην το τρεξεις!!!!!

Ντανι εγω βασικα τα λυπηθηκα τα 106 λογο του χιονιου.Επαθες και εσυ αυτο το πτεσμα με την πορτα....κριμα.Βεβαια γουσταρα πολυ την παρεα γιατι δεν μπορεσα να σας δω και πολλη.....Τελος παντων....Χαρικα που σας ειδα ολους εστω και για λιγο Very happy

Απο εκει και περα εχω να πω γρηγορα γρηγορα σχετικα με τσιπακι στον SAGEM να μην το ΒΑΛΕΤΕ Exclamation Exclamation Exclamation Ειναι πεταμενα λεφτα εστω και αν γινετε και δεν θα δειτε καμια διαφορα παρα μονο στο μυαλο σας.Τα εχω περασει αυτα τα σταδια και σας το λεω σαν παθων.Απο εκει και περα το καλυτερο ειναι να αλλαξετε ολο το συστημα με πλεξουδα-εγκεφαλο απο την PEUGEOTSPORT που ειναι σιγουρο.Να ξερετε οτι μπορει να ειναι ακριβοτερο το ολο θεμα αλλα ειναι το μονο που αξιζει ;)Αν δεν κανω λαθος εχουμε και μειωμενες τιμες σαν CLUB.

Ρε Nikel Question Question Laughing Φαγωθηκες με το 5 μπεκ.Αυτα ειναι μονο για TURBO Wink Δεν κανουν δουλεια σε ατμοσφαιρικα.Ο ρυθμιστης ειναι η σωστη λυση για λιγο καυσηματακι ακομα Wink

Ντανι καποια στιγμη οταν βαλω το εργαλειο σε ταξη και το φτιαξω οπως θελω (Λες και τωρα τι εχει Question ) τοτε θα παει για αγωνες.Αυτην ηταν και η αρχικη σκεψη απο την αρχη που αρχισα να ασχωλουμαι με δαυτο Wink

Απλα θελω να το κανω οπως γουσταρω......Δηλαδη καρα Α. Wink

Με λιγα λογια..............Τασο ελα.......Τεζααααααααααααααααα Twisted evil Evil Twisted evil Evil
ΝΙΚΟΣ - Δευ 24 Φεβ 2003, 14:55:28
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Θα δουμε.

Αυτο ειναι ναι το μαγικο νουμερακι Laughing Laughing Laughing Laughing

Το ατιμο που θα μου παει Wink

Αν βρειτε και κανενα παραπανισιο πειτε μου οκ Question
Nikel - Τρι 25 Φεβ 2003, 02:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ρε Nikel Question Question Laughing Φαγωθηκες με το 5 μπεκ.Αυτα ειναι μονο για TURBO Wink Δεν κανουν δουλεια σε ατμοσφαιρικα.Ο ρυθμιστης ειναι η σωστη λυση για λιγο καυσηματακι ακομα Wink

Ε οχι και φαγωθηκα...Εγω τα πουλαω??? Evil

Ο λογος που το προτεινω ειναι επειδη δουλεψε η λυση σε εμενα...Επειδη ομως ο Ντανυ παραπανω το ανεπτυξε λιγο το θεμα θα πω πως ο βελτιωτης μου, μου εχει πει στο παρελθον πως εχει παραλληλο εγκεφαλακι και 5ο μπεκ που δουλευει σωστα σε οποιοδηποτε ατμοσφαιρικο (αυτο που φοραω εγω ειναι για τουρμπο) και με το οποιο μπορεις να πειραξεις βενζινες και αβανς...
speedy100 - Πεμ 27 Φεβ 2003, 09:41:21
Θέμα δημοσίευσης: Chip Tuning
Γειά σας Smile

Οι παρακάτω διευθύνσεις μπορούν να βοηθήσουν πιστεύω...
http://www.clemens-motorsport.de/cm-home.htm
http://www.megatec.gr/products.html
http://www.rauscher-tuning.at/chip_index.htm

Φιλικά Speedy100
Tony - Δευ 03 Μάρ 2003, 22:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω κάποια νέα για τους κάτοχους 206 1.4 8v. Μετά από πολύ ψάξιμο ανακάλυψα πως ο εγκέφαλος Sagem βελτιώνετε με πρόγραμμα από την εταιρεία TARANTULA και στοιχίζει 120.000δρχ. Μου είπε ο υπευθύνως πως ανεβάζουν τον κόφτη γύρο στις 300 στροφές παραπάνω και το αμάξι παίρνει γύρο στα 6 αλογάκια. Η τιμή είναι πολύ καλή πιστεύω και άμα ισχύ αυτό τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε το μοτεράκι μας.

* Το μόνο περίεργο είναι πως κάνεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και Αγγλία και δεν έχουν σπάσει τον εγκέφαλο SAGEM και το πρόγραμμα που φοράμε είναι SMT. Δεν ξέρω άμα ο συγκεκριμένος βελτιωτής απλός με έναν κρύσταλλο βγάζει το πρόγραμμα και ξαναβάζοντας το ίδιο ανεβάζει μόνο στροφές και το πουλάει και καλά πως το έχει προγραμματίσει. Αυτό πάντως γίνετε το οποίο δεν είναι η καλύτερη λύση στον εγκέφαλο ανεβάζοντας μόνο στροφές.
Tony - Δευ 03 Μάρ 2003, 22:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
Άμα όντως παιδιά ισχύ και δεν είναι τίποτα μούφα και καταφέρνει η συγκεκριμένη εταιρία να προγραμματίσει τον SAGEM σφυριχτέ να πάω να το βάλλω άμεσος.
Lord Cypher - Τρι 04 Μάρ 2003, 00:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω ρε Tony Question Απλώς μου φαίνεται λίγο παράξενο όλοι να λένε πως ο SAGEM δεν πειράζεται και οι TARANTULA να τον πειράζουν... Shocked Εγώ πάντως δεν θα το έκανα αν δεν ήμουν πιο σίγουρος... Και να πω την αλήθεια , ακόμα και αν έχουν και καλά ένα όνομα, έχω ακούσει και άλλες απόψεις, όχι τόσο καλές γι' αυτούς Exclamation
Άλλωστε το να πας τον κόφτη πιο πίσω δεν λεεί και πολλά από μόνο του. Με λίγη κοινή λογική (και δεν ξέρω αν ισχύει) εγώ θα σκεφτόμουν περισσότερες φθορές στον κινητήρα λόγω περισσοτέρων στροφών και πιθανότητα καψίματος ίσως Question Question Question Rolling eyes Confused
Tomcat - Τρι 04 Μάρ 2003, 00:35:24
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα.Και 30 άλογα να μου έδινε.Αυτό που θέλει κάποιος από το πρόγραμμα είναι να πάρεις κάποια άλογα και λίγη ροπή σε όλο το εύρος στροφών ακόμα και χαμηλά. Τώρα να τα πάρω τα άλογα στις 6600 δεν μου λέει τίποτα , εκτός και αν βάλω σκοπό μου να κάψω το μοτερι.
danielos - Τρι 04 Μάρ 2003, 09:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα.Και 30 άλογα να μου έδινε.Αυτό που θέλει κάποιος από το πρόγραμμα είναι να πάρεις κάποια άλογα και λίγη ροπή σε όλο το εύρος στροφών ακόμα και χαμηλά. Τώρα να τα πάρω τα άλογα στις 6600 δεν μου λέει τίποτα , εκτός και αν βάλω σκοπό μου να κάψω το μοτερι.

σε τετοιες μετατροπες ειναι δυσκολο να παρεις πολλη ροπη χαμηλα!!
ναι μεν γεμιζεις παντου απο ροπη αλλα τα μεγαλυτερα οφελη τα εχεις ψηλα!!!
δυστυχως τα κυβικα δεν αντικαθιστανται απο τα προγραμματα και τα φιλτρα!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Vaggelis - Τρι 04 Μάρ 2003, 09:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...
Αν για 6 άλογα, πρέπει να ανεβάσω τον κόφτη, με απρόβλεπτες παρενέργειες στον κινητήρα, λέω πάσο, δεν θα πάρω...
Εξάλλου, 6 άλογα πάνω-κάτω, μπορώ να πάρω και με ένα πολύ καλό σύστημα εισαγωγής-εξαγωγής καυσαερίων...
chatasos - Τρι 04 Μάρ 2003, 14:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
Έχω κάποια νέα για τους κάτοχους 206 1.4 8v. Μετά από πολύ ψάξιμο ανακάλυψα πως ο εγκέφαλος Sagem βελτιώνετε με πρόγραμμα από την εταιρεία TARANTULA και στοιχίζει 120.000δρχ. Μου είπε ο υπευθύνως πως ανεβάζουν τον κόφτη γύρο στις 300 στροφές παραπάνω και το αμάξι παίρνει γύρο στα 6 αλογάκια. Η τιμή είναι πολύ καλή πιστεύω και άμα ισχύ αυτό τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε το μοτεράκι μας.

* Το μόνο περίεργο είναι πως κάνεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και Αγγλία και δεν έχουν σπάσει τον εγκέφαλο SAGEM και το πρόγραμμα που φοράμε είναι SMT. Δεν ξέρω άμα ο συγκεκριμένος βελτιωτής απλός με έναν κρύσταλλο βγάζει το πρόγραμμα και ξαναβάζοντας το ίδιο ανεβάζει μόνο στροφές και το πουλάει και καλά πως το έχει προγραμματίσει. Αυτό πάντως γίνετε το οποίο δεν είναι η καλύτερη λύση στον εγκέφαλο ανεβάζοντας μόνο στροφές.

Γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα δίνουν?
Vini - Τρι 04 Μάρ 2003, 14:19:26
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Noμίζω ότι εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα δίνει μόνο η αντιπροσωπεία...αν και εφόσον βελτιώνει εγκέφαλο....
Οι υπόλοιποι δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας του προγράμματος...
chatasos - Τρι 04 Μάρ 2003, 14:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
chatasos έγραψε:

Noμίζω ότι εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα δίνει μόνο η αντιπροσωπεία...αν και εφόσον βελτιώνει εγκέφαλο....

Και φυσικά για ότι πρόβλημα παρουσιαστεί δεν ευθύνονται αυτοί Shocked

Εμένα πάντως δεν μου κάνουν....
Nikel - Τρι 04 Μάρ 2003, 14:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
Lord Cypher έγραψε:
Τι να πω ρε Tony Question Απλώς μου φαίνεται λίγο παράξενο όλοι να λένε πως ο SAGEM δεν πειράζεται και οι TARANTULA να τον πειράζουν... Shocked Εγώ πάντως δεν θα το έκανα αν δεν ήμουν πιο σίγουρος... Και να πω την αλήθεια , ακόμα και αν έχουν και καλά ένα όνομα, έχω ακούσει και άλλες απόψεις, όχι τόσο καλές γι' αυτούς Exclamation
Άλλωστε το να πας τον κόφτη πιο πίσω δεν λεεί και πολλά από μόνο του. Με λίγη κοινή λογική (και δεν ξέρω αν ισχύει) εγώ θα σκεφτόμουν περισσότερες φθορές στον κινητήρα λόγω περισσοτέρων στροφών και πιθανότητα καψίματος ίσως Question Question Question Rolling eyes Confused

Συμφωνω απολυτα...
Vini - Τρι 04 Μάρ 2003, 15:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Vini έγραψε:
chatasos έγραψε:

Και φυσικά για ότι πρόβλημα παρουσιαστεί δεν ευθύνονται αυτοί Shocked

Εμένα πάντως δεν μου κάνουν....

Kαι έχεις απόλυτο δίκιο...
Προσωπικά μου φαίνεται παρανοϊκό να εμπιστεύεσαι τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σου σε κάποιον ο οποίος ΔΕΝ σου δίνει γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα μετά την επέμβασή του...δηλαδή ο ίδιος ΔΕΝ εμπιστεύεται την δουλειά του...

Οπότε, τι να λέμε τώρα?

Εκτός αν θεωρούμε τα αυτοκίνητα πειραματόζωα... Shocked Shocked
Tomcat - Παρ 14 Μάρ 2003, 01:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν Επίσημη Λύση για Sagem

Χθές το απόγευμα πέρασα απο το μαγαζί της Tarantula στο Φάληρο και επι την ευκαιρία ρώτησα και για το chipαρισμα του Sagem. Ο υπεύθυνος εκεί μου έλυσε όλες τις απορίες και ήταν κατατοπιστηκότατος.Η λύση είναι υπεύθυνη και εγγυημένη , το software έχει αγοραστεί απο ιταλία μαζί με το αντίστοιχο μηχάνημα για την σύνδεση στις τρείς φύσες. Παρέχει εγγύηση 1 χρόνο , απεριόριστα χιλιόμετρα και δυναμομέτρηση πριν και μετά για την απόδειξη του αποτελέσματος.Ρώτησα για τα 1.4 και μου είπε ότι κερδίζουν περίπου 8 hp.Βέβαια μην ξεχνάτε ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του επαναπρογραμματισμού είναι ότι το αμάξι κερδιζει σε όλο το εύρος των στροφών του (όχι 8 παντού αλλά κάπου εκεί γύρω). Αυτά που αναφέρθηκαν για ανέβασμα του κόφτη δεν είναι βάσιμα και μάλιστα όταν το ανέφερα το παιδί ζήταγε επίμονα να του αναφέρω που το άκουσα ή διάβασα.Ένας κανονικός επαναπρογραμματισμός όπως και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα.Το μόνο για το οποίο ξέχασα να ρωτήσω είναι αν ο προγραμματισμός γίνεται πάνω στο δυναμόμετρο ανάλογα με τις τροποποιήσεις του καθενώς ή απλώς περνίεται ένα νέο software το οποίο δίνει περισσότερο καύσιμο όταν πρέπει. Τέλος το κόστος περίπου 350 euro, ααα μου είπε αν είναι για 4-5 αμάξια μπορεί να κόψει μέχρι και 15%.
Αυτά!!!!!!!!
Alex - Παρ 14 Μάρ 2003, 03:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν το μοτερ (1.4) μετα βιας κοστιζει 700Ε μεταχειρισμενο, δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν 350Ε για 8 αλογα (που πολυ αμφιβαλλω οτι ειναι 8 - μαλλον κατι σε 5 ισως)

Αν και με αυτα που ειχε γραψει ο speedy ειναι λογικο το κοστος να ειναι υψηλο αλλα ας μην ξεχναμε οτι το προγραμμα αυτο καθ'εαυτο ειναι ΑΕΡΑΣ... πληρωνουμε 350Ε για αερα - ασχετα αν βελτιωνοναι οι επιδοσεις, κατι το μυαλο μου αρνειται να δεχτει οτι θα πληρωσει..

Ο καθενας δρα και αποφασιζει διαφορετικα φυσικα...
Tomcat - Παρ 14 Μάρ 2003, 12:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
Toυ έκανα Alex ακριβώς την ίδια ερώτηση , και μου είπε ότι δυστυχώς το μηχάνημα και το Software είναι καινούργια και κόστισαν 11εκ όποτε κάπως πρέπει να αρχίσει η απόσβεση. Τώρα αν ήταν αξιόπιστα αυτά που μου είπε δεν μπορώ να το κρίνω. Πάντως πες ότι σου δίνει 6 με 350 ευρο , βγαίνει περίπου 58ευρο ο ίππος , ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?Αν σου δίνει 8 που θα φανεί στο δυναμόμετρο , το κόστος σου βγαίνει 45 εuro / ίππο.
konstantinos - Παρ 14 Μάρ 2003, 13:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Toυ έκανα Alex ακριβώς την ίδια ερώτηση , και μου είπε ότι δυστυχώς το μηχάνημα και το Software είναι καινούργια και κόστισαν 11εκ όποτε κάπως πρέπει να αρχίσει η απόσβεση. Τώρα αν ήταν αξιόπιστα αυτά που μου είπε δεν μπορώ να το κρίνω. Πάντως πες ότι σου δίνει 6 με 350 ευρο , βγαίνει περίπου 58ευρο ο ίππος , ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?Αν σου δίνει 8 που θα φανεί στο δυναμόμετρο , το κόστος σου βγαίνει 45 εuro / ίππο.

Και μία ερώτηση απο τον αδαή, περισσότερο διευκρινιστική παρά παρεμβατική. Η βελτίωση - αύξηση της υποδύναμης κατά 8 άλογα θα επέλθει μόνο από την αλλαγή - επαναπρογραμματισμό ή what ever it is του εγγεφάλου ή θα δράσει συνδιαστικά και με άλλες αλλαγές. Δηλαδή εν λίγης μιλάμε για βελτίωση 1ου σταδίου ή οχι?
Vini - Παρ 14 Μάρ 2003, 13:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:

Και μία ερώτηση απο τον αδαή, περισσότερο διευκρινιστική παρά παρεμβατική. Η βελτίωση - αύξηση της υποδύναμης κατά 8 άλογα θα επέλθει μόνο από την αλλαγή - επαναπρογραμματισμό ή what ever it is του εγγεφάλου ή θα δράσει συνδιαστικά και με άλλες αλλαγές. Δηλαδή εν λίγης μιλάμε για βελτίωση 1ου σταδίου ή οχι?

Κώστα το 1ο στάδιο δίνει από 10 έως 15 άλογα καθαρά....ανάλογα το αυτοκίνητο...
Ενα πρόγραμμα από μόνο του θα σου δώσει πράγματι περί τα 8-10 άλογα...
ενώ μία καλή εξάτμιση με μια καλή εισαγωγή θα σου δώσει τα υπόλοιπα ....
Ομως μία καλή εξάτμιση με μία καλή εισαγωγή, μόνα τους, ίσως να μην δώσουν ούτε 2 άλογα....γιατί πρέπει να βοηθηθούν με κάποιο πρόγραμμα...

Η ουσία είναι ότι κάνοντας και τα 3 (πρόγραμμα, αέρα, εξάτμιση) έχεις απόδοση 10-15άλογα...αρκεί φυσικά το αυτοκίνητο να τα χρειάζεται... Wink
konstantinos - Παρ 14 Μάρ 2003, 14:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Κώστα το 1ο στάδιο δίνει από 10 έως 15 άλογα καθαρά....ανάλογα το αυτοκίνητο...
Ενα πρόγραμμα από μόνο του θα σου δώσει πράγματι περί τα 8-10 άλογα...
ενώ μία καλή εξάτμιση με μια καλή εισαγωγή θα σου δώσει τα υπόλοιπα ....
Ομως μία καλή εξάτμιση με μία καλή εισαγωγή, μόνα τους, ίσως να μην δώσουν ούτε 2 άλογα....γιατί πρέπει να βοηθηθούν με κάποιο πρόγραμμα...

Η ουσία είναι ότι κάνοντας και τα 3 (πρόγραμμα, αέρα, εξάτμιση) έχεις απόδοση 10-15άλογα...αρκεί φυσικά το αυτοκίνητο να τα χρειάζεται... Wink

Δεν θα ήταν λοιπόν πιο ξεκάθαρο οι κάθε λογής βελτιωτές να μιλούν για ποσοστά βελτίωσης παρά για άλογα?
πχ Θα σου δώσει βελτίωση α% στην ιποδύναμη και β% στις ροπές. Και ανάλογα με τους αντίστοιχους αριθμούς του εργοστασίου να υπολογίζεις και να προϋπολογίζεις τα ευρά σου.

Πάντως, αν και αδαής, κατηγοριοποιούμε στους δύσπιστους...
Ady - Παρ 14 Μάρ 2003, 14:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:

Εγώ, αν και αδαής, κατηγοριοποιούμε στους άφραγκους, ή καλύτερα στους άευρους.
Vini - Παρ 14 Μάρ 2003, 14:28:24
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:

Δεν θα ήταν λοιπόν πιο ξεκάθαρο οι κάθε λογής βελτιωτές να μιλούν για ποσοστά βελτίωσης παρά για άλογα?
πχ Θα σου δώσει βελτίωση α% στην ιποδύναμη και β% στις ροπές. Και ανάλογα με τους αντίστοιχους αριθμούς του εργοστασίου να υπολογίζεις και να προϋπολογίζεις τα ευρά σου.

Kανονικά αυτό πρέπει να γίνεται....όλα με ποσοστά και ανά μάρκα/μοντέλο... Η γενικότητα δεν λέει κάτι συγκεκριμένο...
Όπως επίσης είναι άσκοπο να λέμε και να μιλάμε μόνο για άλογα, αφού υπάρχει και η ροπή αλλά και οι στροφές απόκρισης της βελτίωσης ....
Μπορεί π.χ. να πάρει το αυτοκίνητο 15 φοβερά άλογα και να τα βγάζει στις υψηλές στροφές ή να τα βγάζει σε σημείο που πλέον το αυτοκίνητο έχει κόφτη κλπ...
Ολα θέλουν προσοχή και μελέτη...

Εγώ πάντως επειδή δεν θεωρώ βελτίωση το 1ο στάδιο .... προτείνω να γίνεται αλλαγή σε εισαγωγή αέρα και εξάτμιση κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και από εκεί και πέρα βελτίωση εγκεφάλου πάνω σε δυναμόμετρο ώστε να κάτσει καλά το πρόγραμμα με την νέα εισαγωγή και την βελτιωμένη εξάτμιση...
Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να χάσεις 4-5 άλογα από τον κακό συγχρονισμό και συντονισμό των 3 αυτών βελτιώσεων....

Ολα αυτά ΔΕΝ θα υπήρχαν αν κυκλοφορούσε έτοιμο ΚΙΤ βελτίωσης και με τα 3 κομμάτια τα οποία θα είχαν μελετηθεί πάνω στο κινητήρα...

Η δυσπιστία είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καλύτερη και την ποιο αξιόπιστη βελτίωση.... (τάδε έφη Vini ... Φεβ-2003) Wink Wink
Alex - Σαβ 15 Μάρ 2003, 02:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Πάντως πες ότι σου δίνει 6 με 350 ευρο , βγαίνει περίπου 58ευρο ο ίππος , ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?Αν σου δίνει 8 που θα φανεί στο δυναμόμετρο , το κόστος σου βγαίνει 45 εuro / ίππο.

Προσεξε να δεις πως μπορεις να βγαλεις καλυτερη αναλογια χρηματων / ιππο..

Παιρνεις το μοτερ που εχεις και το πουλας.. Βγαζεις 600Ε και τα βαζεις στην τσεπη.. Πας και βαζεις με 2000Ε το 16V με τους 122.

Οποτε εχεις με 2000 - 600Ε = 1400Ε...

Απ'τα 75 αλογα στα 122 ειναι 47 αλογα.

1400 Ευρω μοιρασμενα σε 47 αλογα βγαζει ενα κοστος 29.78Ε / αλογο...σε σχεση με το 58Ε/ιππο αμφισβητουμενο (αν δινει 8 ιππους το chip) η ακομα και με το 45Ε/ιππο (αν ειναι οντως 8) ειναι σαφως κατωτερο και πιο αξιοπιστο...

Τωρα θα μου πεις οτι το χοντρυνα το παιχνιδι και αλλοι θα αρχισουν να λενε για φρενα αναρτησεις κτλ.. Εγω απλα απαντησα ομως στην ερωτηση που εκανες: "ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?" Σωστοοοοοοοος?

Kαι για να κανω και λιγη αυτοπροβολη, πιστευω οτι το συστημα με το φιλτρο που εχω φτιαξει ειναι το τελειοτερο value/performance προιον που εχω βρει πουθενα.. ουτε 1Ε/ιππο... Τωρα βεβαια η αποδοση δεν δυναμομετραται καθως κερδιζει απ'την κινηση του αυτοκινητου μπρος τα μπρος αναλογα με τα χιλιομετρα που πας οποτε δεν μπορω να βγαλω ακριβη νουμερα..Παντως η κατασκευη δεν μου κοστισε πανω απο 5Ε (2 σωληνες και λιγος υαλοβαμβακας)
Tomcat - Σαβ 15 Μάρ 2003, 02:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
H ποιότητα των δύο αυτοκινήτων δεν είναι σε ίδια επίπεδα.Γιατί με την μεταμόσχευσή θέλεις και φρένα (όπως συζητάγαμε κάποιον σήμερα) θέλεις αμορτισερ θέλεις ..... για να είσαι σίγουρος για το αμάξι σου. Μετα 8 extra δεν νομίζω ότι τα παραπάνω είναι απολύτως απαραίτητα. Όπως και το κόστος των μετατροπών είναι διαφορετικό.
Προσωπικά πάντως πιστεύω την άποψη που ανέφερες ότι δεν αξίζει να μπούν λεφτά στο 1.4 ενω με ένα φυσιολογικό πόσο έχεις τα άλογα του Rallye. Η παραπάνω αριθμητική μιλάει απο μόνη της.
Tomcat - Σαβ 15 Μάρ 2003, 02:28:09
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης η εγγύηση στην Τarantula είναι καλής λειτουργίας του κινητήρα. Δηλαδή αν σας σκάσει το μοτέρι και η ECU δείξει ότι φταίει το μίγμα ή κάτι άλλο που προγραμματίζεται απο τον εγκέφαλο τότε θα αποζημιωθείτε.
Alex - Σαβ 15 Μάρ 2003, 03:00:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω να σου πω την αληθεια θεωρω απαραιτητη μια αναβαθμιση φρενων ακομα και με το 1400αρι με τα 75 αλογα ως εχει. Κατα τη γνωμη μου δεν αποδιδουν οσο θα θελα και εχουν πολυ μεγαλη θερμοσυσσωρευτικοτητα με αποτελεσμα μηδενικη αντοχη στα συνεχη φρεναρισματα (τεστ Auto Motor Sport ειχε δειξει θερμοκρασια δισκοπλακας μετα απο καταβαση βουνου στους 700+ C)
chatasos - Δευ 17 Μάρ 2003, 10:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Επίσης η εγγύηση στην Τarantula είναι καλής λειτουργίας του κινητήρα. Δηλαδή αν σας σκάσει το μοτέρι και η ECU δείξει ότι φταίει το μίγμα ή κάτι άλλο που προγραμματίζεται απο τον εγκέφαλο τότε θα αποζημιωθείτε.

Εγώ παλιότερα που είχα ρωτήσει, μου το είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά!!!!
Τώρα το άλλαξαν?
pduke - Δευ 17 Μάρ 2003, 22:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Tomcat έγραψε:
Πάντως πες ότι σου δίνει 6 με 350 ευρο , βγαίνει περίπου 58ευρο ο ίππος , ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?Αν σου δίνει 8 που θα φανεί στο δυναμόμετρο , το κόστος σου βγαίνει 45 εuro / ίππο.

Προσεξε να δεις πως μπορεις να βγαλεις καλυτερη αναλογια χρηματων / ιππο..

Παιρνεις το μοτερ που εχεις και το πουλας.. Βγαζεις 600Ε και τα βαζεις στην τσεπη.. Πας και βαζεις με 2000Ε το 16V με τους 122.

Οποτε εχεις με 2000 - 600Ε = 1400Ε...

Απ'τα 75 αλογα στα 122 ειναι 47 αλογα.

1400 Ευρω μοιρασμενα σε 47 αλογα βγαζει ενα κοστος 29.78Ε / αλογο...σε σχεση με το 58Ε/ιππο αμφισβητουμενο (αν δινει 8 ιππους το chip) η ακομα και με το 45Ε/ιππο (αν ειναι οντως 8) ειναι σαφως κατωτερο και πιο αξιοπιστο...

Τωρα θα μου πεις οτι το χοντρυνα το παιχνιδι και αλλοι θα αρχισουν να λενε για φρενα αναρτησεις κτλ.. Εγω απλα απαντησα ομως στην ερωτηση που εκανες: "ποια άλλη μετατροπή εχει τόσο χαμηλό κόστος αν ίππο?" Σωστοοοοοοοος?

Kαι για να κανω και λιγη αυτοπροβολη, πιστευω οτι το συστημα με το φιλτρο που εχω φτιαξει ειναι το τελειοτερο value/performance προιον που εχω βρει πουθενα.. ουτε 1Ε/ιππο... Τωρα βεβαια η αποδοση δεν δυναμομετραται καθως κερδιζει απ'την κινηση του αυτοκινητου μπρος τα μπρος αναλογα με τα χιλιομετρα που πας οποτε δεν μπορω να βγαλω ακριβη νουμερα..Παντως η κατασκευη δεν μου κοστισε πανω απο 5Ε (2 σωληνες και λιγος υαλοβαμβακας)

είναι γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πιο αξιόπιστη και οικονομική μετατροπή από την αλλαγή κινητήρα, με μία πρυπόθεση βέβαια -να υπάρχει ανώτερος κινητήρας στη γκάμα(έτσι για να πω τον πόνο μου μέχρι την άφιξη του RC).

Χαρακτηριστικό όλων των μετατροπών είναι η χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με την υποδύναμη που δηλώνεται με εξαίρεση τις αλλαγές κινητήρων.

Θα κάνω μια πολύ μικρή και επιφυλακτική παρένθεση-εξαίρεση και θα ήθελα τη γνώμη σας για τον Αλέπη εαν τον γνωρίζετε.Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι άνθρωπος που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου για την σωστή του κρίση (και πρωην μηχανικός του ΝΙΝΟ) μου έχει πει τα καλύτερα γιαυτόν.
Tomcat - Τρι 18 Μάρ 2003, 02:15:33
Θέμα δημοσίευσης:
(ΝΙΝΟ;) Ρε Δούκα μήπως έχει σχέση με το GROUP A (το μαγαζί) ?
Αλέπης κάπου τον έχω ακούσει αλλά νομίζω ότι ασχολούταν με Ηοnda.
Mπορεί να κάνω και λάθος.
pduke - Τρι 18 Μάρ 2003, 16:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
(ΝΙΝΟ;) Ρε Δούκα μήπως έχει σχέση με το GROUP A (το μαγαζί) ?
Αλέπης κάπου τον έχω ακούσει αλλά νομίζω ότι ασχολούταν με Ηοnda.
Mπορεί να κάνω και λάθος.

Το μόνο που έχω δει από αύτόν είναι ένα saxo vts ανεβασμένο στα 140 όπου σε ένα συγκριτικό με φιαγμένα VTS έβγαινε μακράν το καλύτερο και πιο ομοιογενές αν και είχε λίγα άλογα.Όλα αυτά σε ένα άπό τα πολλά χαζοπεριδικά με φιαγμένα του οποίου το όνομα μου διαφεύγει.Γενικότερα τέτοια έντυπα δεν τα σέβομαι αλλά αυτό μου είχε κανει εντύπωση σαν σύμπτωση πιο πολύ

(ΝΙΝΟ=η οδηγάρα που έτρεχε με το μινικουπεράκι και μετά F3 και σκοτώθηκε....)
jnavy - Τετ 02 Απρ 2003, 03:17:51
Θέμα δημοσίευσης:
Η peugeot sport ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1.4, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΡΕΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΠΕΡΙΠΟΥ 10-15 ΑΛΟΓΑ.ΣΤΟ 1.6 16V ΔΙΝΕΙ 30 ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ Β' ΣΤΑΔΙΟ. Razz
chatasos - Τετ 02 Απρ 2003, 06:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
jnavy έγραψε:
Η peugeot sport ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1.4, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΡΕΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΠΕΡΙΠΟΥ 10-15 ΑΛΟΓΑ.ΣΤΟ 1.6 16V ΔΙΝΕΙ 30 ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ Β' ΣΤΑΔΙΟ. Razz

Φίλε Γιάννη, δηλαδή έχει βγάλει πρόγραμμα και για το 1.4?
pezomania - Τετ 02 Απρ 2003, 07:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά πρόγραμμα, πρέπει να υπάρχει για όλη την γκάμα των 206 (1.4-1.6-2.0).

Πώς είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει πρόγραμμα ή όχι, αφού πλέον τα περιοδικά που ασχολούνται με την βελτίωση του αυτοκινήτου, όλο και πιο δυναμικά, φιλοξενούν ένα 206 με τους παραπάνω κινητήρες!

Συγκεκριμένα, έχω δεί τις εξης βελτιώσεις:

1.4 xs : Σκούπα-εξατμιση-εκκεντροφόρους-πρόγραμμα (100hp)

1.6 xs : Turbo (180hp)

2.0 GTi : Φιλτροχοάνη - εξάτμιση - Πρόγραμμα (150hp)

Προσοχή!!! Δεν μιλάω για την αξιοπιστία τους, αλλά για την ύπαρξή τους!

Τέλος για όλα τα παραπάνω, στα εν λόγω περιοδικά, είπαν ότι δεν έδειξαν κανένα σημάδι δυσλειτουργίας. Άρα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχουν, αλλά πιος θα μας τα τοποθετήσει Laughing
chatasos - Τετ 02 Απρ 2003, 08:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει πρόγραμμα για το 1.4, αλλά αν υπάρχει πρόγραμμα από την Peugeot Sport για το 1.4 Wink Wink Wink
pezomania - Τετ 02 Απρ 2003, 08:28:19
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει πρόγραμμα για το 1.4, αλλά αν υπάρχει πρόγραμμα από την Peugeot Sport για το 1.4 Wink Wink Wink

Ναι.... σωστά Embarassed Embarassed Embarassed

Αλλά για να μην πάει ένα ολόκληρο Post μου χαμένο, σας ενημερώνω, ότι κάποιοι έχουν βγάλει πρόγραμμα για 1.4 Laughing Laughing Laughing Razz
alxdr74 - Τετ 02 Απρ 2003, 11:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
jnavy έγραψε:

Φίλε Γιάννη, δηλαδή έχει βγάλει πρόγραμμα και για το 1.4?

Δν ξερω αλλα μολις τωρα μιλησα με την Peugeot sport και μου ειπαν οτι δεν ηπαρχει τιποτα ακομα για τους 14αριδες και μαλλον θα αργησει να βγει κατι! Mad Crying or Very sad jnavy που ακουσες γι αυτο το προγραμμα?
Tony - Δευ 21 Απρ 2003, 00:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εταιρεία που ασχολείται με τον προγραμματισμός εγκεφάλων ανέφερε σε έναν γνωστό μου πως για τον Sagem εγκέφαλο κατάφεραν να τον σπάσουν όμως δυστυχώς έχει κυλιόμενο κωδικό και μετά κλειδώνει. Έχουν δώσει μεγάλη προσπαθεια για τον Sagem εγκέφαλο και σε 1 μήνα πιστεύουν πως θα υπάρχει λύση. Για περισσότερες πληροφορίες θα σας πω όταν μάθω νεότερα. Very happy
Hannibal_Jr - Τρι 22 Απρ 2003, 16:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Loipon epeidh phga na peiramatistw panw ston diko moy egkefaloy SAGEM ama ton anoikse te einai tigkasthn roz silikonh poy den fainetai tipota apo ta chip kai ta kyklwmata. Mexri stigmhs den exw dei kanenan sthn Ellada na bazei programma se sagem trifysso panta. Ta rallye kai ta saxo poy exoyn trifysso kai programmatizonte einai magneti marelli kai boss. To modulator gia trifyssoys (mhxanhma poy diabazei thn xartografhsh toy egkefaloy) mporei na to exoyne alla to exoyne kai alloi pio polla xronia sto xoro me kalytero onoma kai pali den exoyn mporesei na spasoyn thn xartografhsh toy sagem. Egw ama den dw na bgainei ena ston dromo kai na leitoyrgei xwris fobo den peirazw egefalo. AAAAA ksexasa 8a paroysiastei kai to car-o moy sto burn out toy epomenoy mhna. Opote 8a breite fthnes lyseis gia 1400cc 8v.
Ghost Dog - Τρι 22 Απρ 2003, 22:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
Hannibal_Jr έγραψε:
Loipon epeidh phga na peiramatistw panw ston diko moy egkefaloy SAGEM ama ton anoikse te einai tigkasthn roz silikonh poy den fainetai tipota apo ta chip kai ta kyklwmata. Mexri stigmhs den exw dei kanenan sthn Ellada na bazei programma se sagem trifysso panta

Ειδες που στα ελεγα tony??? Wink
Hannibal_Jr - Τετ 23 Απρ 2003, 03:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ksexasa na anaferw oti otan milane gia 1400 8v skoypa eksatmish programma eggentroforo kapaki =100 hp milane gia egkefaloys SAGEM MONOFYSOYS. Aytoi nai pernoyn programma opote mas blepw an den ginetai tpt na allazoyme pleksoyda kai egkefalo..... Razz
Ady - Τετ 23 Απρ 2003, 07:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
Hannibal_Jr έγραψε:
Loipon epeidh phga na peiramatistw panw ston diko moy egkefaloy SAGEM ama ton anoikse te einai tigkasthn roz silikonh poy den fainetai tipota apo ta chip kai ta kyklwmata. Mexri stigmhs den exw dei kanenan sthn Ellada na bazei programma se sagem trifysso panta. Ta rallye kai ta saxo poy exoyn trifysso kai programmatizonte einai magneti marelli kai boss. To modulator gia trifyssoys (mhxanhma poy diabazei thn xartografhsh toy egkefaloy) mporei na to exoyne alla to exoyne kai alloi pio polla xronia sto xoro me kalytero onoma kai pali den exoyn mporesei na spasoyn thn xartografhsh toy sagem. Egw ama den dw na bgainei ena ston dromo kai na leitoyrgei xwris fobo den peirazw egefalo. AAAAA ksexasa 8a paroysiastei kai to car-o moy sto burn out toy epomenoy mhna. Opote 8a breite fthnes lyseis gia 1400cc 8v.

Μας έκανες την καρδιά περιβόλι...... Crying or Very sad

Τεσπα, τουλάχιστον έβαλες τα πράγματα στη θέση τους.....
alemao - Τετ 23 Απρ 2003, 08:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ευτυχώς έχω MM Cool
pugsang - Τετ 23 Απρ 2003, 10:47:11
Θέμα δημοσίευσης:
Που πα ρε Καραμήτρο????
Pughell - Πεμ 24 Απρ 2003, 22:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ολη η τσακαλοπαρεα εδω μαζευτηκε;;; Rolling eyes Very happy
alemao - Παρ 25 Απρ 2003, 00:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:

Very happy
Hannibal_Jr - Παρ 25 Απρ 2003, 02:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:

Βρε κυρια? Τι κανεις εσυ εδω? Twisted evil Evil Welcome to the club....... Razz
crazy206gs - Τρι 06 Μάϊ 2003, 18:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδες.Καιρό έχω να παραβρεθώ στο forum, λόγω προβλημάτων υγείας του father.Anyway,ρώτησε ο αδερφός μου στην Πρέβεζα ένα κατάστημα για το τσιπάρισμα του SAGEM του 3φισου.Ο καταστηματάρχης του είπε πως το στέλνει πακέτο στην Αθήνα και σε τρείς μέρες έρχεται τσιπαρισμένος.Τώρα το που τον στέλνει, αν έχει εγγύηση ή όχι δεν τον ρώτησε.Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο το μεσημέρι-απόγευμα. Wink Wink Wink
alxdr74 - Τρι 06 Μάϊ 2003, 20:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot206 έγραψε:
Καλησπέρα παιδες.Καιρό έχω να παραβρεθώ στο forum, λόγω προβλημάτων υγείας του father.Anyway,ρώτησε ο αδερφός μου στην Πρέβεζα ένα κατάστημα για το τσιπάρισμα του SAGEM του 3φισου.Ο καταστηματάρχης του είπε πως το στέλνει πακέτο στην Αθήνα και σε τρείς μέρες έρχεται τσιπαρισμένος.Τώρα το που τον στέλνει, αν έχει εγγύηση ή όχι δεν τον ρώτησε.Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο το μεσημέρι-απόγευμα. Wink Wink Wink

Επισης ποσα αλογα δινει, ροπη, τιμη κτλπ..καθως και που τα δινει τα αλογα και τη ροπη! Αναλαμβανει να κανει και δυναμομετρηση το αυτοκινητο πριν την παραδοση?
Pughell - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 15:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
Προτου αρχιστε να μπλεκετε με προγραμματισμο τριφυσων ψαξτε να βρειτε εναν εγκεφαλο και μια πλεξουδα απο μονοφυσο για να κανετε οτι θελετε... Wink
crazy206gs - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 20:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:
Προτου αρχιστε να μπλεκετε με προγραμματισμο τριφυσων ψαξτε να βρειτε εναν εγκεφαλο και μια πλεξουδα απο μονοφυσο για να κανετε οτι θελετε... Wink

Αυτό ξέρουμε και εμείς να το κάνουμε.Αλλά αν μπορεί να γίνει με τον τρίφυσο γιατί να μπλέξεις με πλεξούδα άλλη;Ο εγκέφαλος με την μια φύσα δίνει όσα άλογα θες....
Pughell - Παρ 09 Μάϊ 2003, 16:07:59
Θέμα δημοσίευσης:
Απλουστατα γιατι ο μονοφυσος ειναι πολυ πιο ευκολος εγκεφαλος στον προγραμματισμο οποτε εξασφαλιζει και καλυτερο αποτελεσμα...
Αλλιως ειναι να εχεις να κανεις μια απλη προσθεση και αλλιως μια εξισωση με την θεωρια της σχετικοτητας. Very happy Wink
sps - Παρ 09 Μάϊ 2003, 16:54:56
Θέμα δημοσίευσης:
Mεχρι τωρα η καλυτερη λυση και η πιο αξιοπιστη ειναι της peugeot sport.
Προγραμμα εκκεντροφορος και αλλη πλεξουδα πακετο,και εχεις το κεφαλι σου ησυχος.
Προσεχως παρουσιαση στο drive project.

Τωρα θα μου πειτε,ειναι ακριβη λυση.
Ναι αλλα εγγυημενη και εξαλλου το ακριβο ειναι παντα το πιο φτηνο.
Δεν ξερω αν με πιανετε!
Tony - Σαβ 10 Μάϊ 2003, 02:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
Για τον SAGEM 1400????
sps - Σαβ 10 Μάϊ 2003, 10:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
Για τον SAGEM 1400????

δυστυχως αυτα που ειπα ισχυουν για τον 1.6
Για τον 1.4 η peugeot sport μαλλον δε θα βγαλει κατι.

Οποτε οι 1.4 θα πρεπει να περιμενουν τους χακερς να σπασουν τους κωδικους Sad
alxdr74 - Τρι 13 Μάϊ 2003, 08:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:
Απλουστατα γιατι ο μονοφυσος ειναι πολυ πιο ευκολος εγκεφαλος στον προγραμματισμο οποτε εξασφαλιζει και καλυτερο αποτελεσμα...
Αλλιως ειναι να εχεις να κανεις μια απλη προσθεση και αλλιως μια εξισωση με την θεωρια της σχετικοτητας. Very happy Wink
Σε μας τους ατυχους που εχουμε τον sagem και καποιες αλλες ιδιετεροτητες οπως ειναι παραδειγμα ο διπλος αισθητηρας λ μπορει να γινει κατι τετοιο? Η θα συναντησουμε καποιο προβλημα?
Pughell - Κυρ 18 Μάϊ 2003, 23:25:24
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα αλλαζεις την πλεξουδα και δουλευεις με εναν λαμδα! Wink
Τον δευτερο λαμδα τον αφηνεις απλα για να ταπωνει την τρυπα στην εξατμιση αφου ετσι και αλλιως η πλεξουδα δεν εχει υποδοχη για να συνδεθει! Very happy
peugeot_maniak - Πεμ 05 Ιούν 2003, 02:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
giatre me ksereis k ksereis k tin aganaktisi mou sto en logo thema...
telika katalava oti den aksizei gia kanena theo k kamia panagi na asxoli8ei kapoios me ena moter pou pleon vgainei gia logous tou yperogou stock tis psa...
einai fanero alloste oti oute sto eksoteriko den asxolountai me ayto efoson an einai kapoios na gorasei 1.4 8a agorasei to diesel...
to thema einai oti exo vrei programma i kati tetoio telos panton...(superchips)alla mono gia to 1.6.... Crying or Very sad

episis tha i8ela na po oti i patenta monofisos klp...den me vriskei simfono
eksaitias tis anasfalias gia ta ilektrika tou peugeot meta ti metatropi...
opote ti menei???????????????

NA KANO YPOMONI KANENA XRONO NA AGORASO HONDA
ga**to...
Tony - Κυρ 14 Σεπ 2003, 11:53:25
Θέμα δημοσίευσης: Βελτίωση εγκεφάλου Sagem
Hello Pedes kai pedises!!! Den ksero ama tha eprepe na anikso topic gia ta disaresta nea aplos exo na protino stous gkazakides ama forate multiplex kai exete sagem na alaksete amaksi tora pou einai noris.

Arxizo apo tin arxi. Me afton ton katarameno egkefalo den mporousame mexri kai simera ton legomeno SAGEM na kanoume tipota sto amaksi. Diladi den mporousame oute kan na programmatisoume to 1400ari.

Oli afou gnorisame to provlima eipame i na to kanoume TURBO me paralilo egkefalaki pou tha doulepsei kanonika (ama den spasei) i na petaksoume ena MOTER RALLYE gia na exoume to kefali mas isixo.

Pedes ama kratieste afto pou leo prepei na einai 99% dioti enimerothika pos osi forane SAGEM egkefalo me Multiplex den mporeite na topothetisete ton RALLYE kinitira kai o logos ama ta aferesoume ta panta apo mesa oti afora sto 1400ari kai valoume moter sasman egkefalos pleksouda apo rallye kai ta enosoume!!!! eno ola tha pane mia xara kai to amaksi tha doulevei mia xara, den mporei na sinenoithei o egkefalos tou RALLYE me to multiplex me apotelsma tha doulevoun ola ektos apo ta organa kai otidipote fotaki iparxei sto tamplo mas.

Ama katalavete thelo na po tha exoume 122hp xoris strofometro taximetro, ora ktl ta opoia doulevoun meso tou esoterikou egkefalou.

Apo oti mou eipe afti pou den exoun provlima einai afti pou forane SAGEM apo tin mia alla exo ton palio esoteriko egkefalo. Diladi afta pou dixnoun mono tin ora pano sto tamplo ta opoia fisika den einai multiplex.

Otan matho parapno plirofories tha sas tis anakinoso
sps - Κυρ 14 Σεπ 2003, 15:00:14
Θέμα δημοσίευσης:

SnakeMJK - Κυρ 14 Σεπ 2003, 17:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
τι θέλει να πει ο ποιητής (sps);
ΝΙΚΟΣ - Δευ 15 Σεπ 2003, 12:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
τι θέλει να πει ο ποιητής (sps);

Ξερει πολυ καλα τι θελει να πει ο ποιητης Wink Για οσους καταλαβαν.........Αντε ρε Σπυρακο τα φωτα σου αγορι μου Wink
Miltellas - Τρι 16 Σεπ 2003, 01:39:01
Θέμα δημοσίευσης:
...καταργείς το multiplex...
nik7 - Τρι 16 Σεπ 2003, 08:12:31
Θέμα δημοσίευσης:
diladi diladi???
poso kanei afto to pragma gia legete.....
ante giati etimazome gia programa apo tora.........
peite mou peite mou.......
ti ine afto pou ida pleksouda????
doste info....
ΝΙΚΟΣ - Τρι 16 Σεπ 2003, 08:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο εκανες την αρχη...Λεγε τωρα Razz
Ady - Τρι 16 Σεπ 2003, 09:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
nik7 έγραψε:
poso kanei afto to pragma gia legete.....

233.33 ευρώ.

http://www.cartv.org/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=rallycar&Product_Code=2001&Category_Code=206-ENGINE
Vini - Τρι 16 Σεπ 2003, 09:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ...

Το Multiplex δεν έχει να κάνει μόνο με καλώδια αλλά και με την λειτουργία του εγκεφάλου ... Αυτά που βλέπετε στην εικόνα είναι τα καλώδια που έχει το μοντέλο χωρίς το multiplex ...

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε μοντέλο με multiplex αφου οι εγκεφαλοι αλλά και γενικά η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική είναι διαφορετικά ...
Ady - Τρι 16 Σεπ 2003, 09:39:15
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Tα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ...

Το Multiplex δεν έχει να κάνει μόνο με καλώδια αλλά και με την λειτουργία του εγκεφάλου ... Αυτά που βλέπετε στην εικόνα είναι τα καλώδια που έχει το μοντέλο χωρίς το multiplex ...

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε μοντέλο με multiplex αφου οι εγκεφαλοι αλλά και γενικά η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική είναι διαφορετικά ...

Σωστότατος....
sps - Τρι 16 Σεπ 2003, 11:05:51
Θέμα δημοσίευσης:
Mε αυτη την πλεξουδα καταργεις το multiplex.
Μπορει να μην ειναι αυτη ακριβως η φωτο,αλλα το νοημα εκει ειναι.
Το 206 cup απο multiplex το κανουν απλο,μεχρι και ντιζα μπαινει,ολα αυτα βεβαια συνδυαζονται με εγκεφαλο ps.
Ενδεχομενως καταργωντας με αυτο τον τροπο και προγραμματιζοντας σωστα τον εγκεφαλο,να επιτευθχει το ιδιο αποτελεσμα.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 16 Σεπ 2003, 11:18:59
Θέμα δημοσίευσης:
Με λιγα λογια αυτο που θελει να πει ο Σπυρος ειναι πως αν φτασεις σε αυτο το σημειο αλλαζεις πλεξουδα-εγκεφαλο με αυτα της PEUGEOTSPORT και εισαι οκ.
Anonymous - Τρι 16 Σεπ 2003, 17:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
κο
Anonymous - Τρι 16 Σεπ 2003, 17:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Mε αυτη την πλεξουδα καταργεις το multiplex.
Μπορει να μην ειναι αυτη ακριβως η φωτο,αλλα το νοημα εκει ειναι.
Το 206 cup απο multiplex το κανουν απλο,μεχρι και ντιζα μπαινει,ολα αυτα βεβαια συνδυαζονται με εγκεφαλο ps.
Ενδεχομενως καταργωντας με αυτο τον τροπο και προγραμματιζοντας σωστα τον εγκεφαλο,να επιτευθχει το ιδιο αποτελεσμα.

Και το κόστος αυτής ???

Eρώτηση ασχετη:Αληθευει οτί τα cup <<αρμενίζουν>> στους 150??? Cool
Miltellas - Τρι 16 Σεπ 2003, 23:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:

Ψέμμα! Ξεκινούν από τους 167 και φθάνουν μέχρι 200+ αξιόπιστα και χωρίς αλλαγές σε τμήματα εσωτερικά του κινητήρα. Δηλαδή μόνο με εκκεντροφόρους, εισαγωγή-εξαγωγή, εγκέφαλο και μερικά ακόμη ψιλά.
Tony - Πεμ 18 Σεπ 2003, 00:45:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία εάν καταργήσουμε το Multiplex θεωρητικά δεν σταματάει και η λειτουργεί του εσωτερικού εγκεφάλου. Δηλαδή χωρίς multiplex δεν θα δουλεύει η οθονήτσα που δείχνει θερμοκρασία ώρα κτλ… ΣΩΣΤΑ???
kaisaras96 - Σαβ 20 Σεπ 2003, 18:54:18
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζετε οτι θα γλιτωσετε τοσο ευκολα.....?
Ξερετε απο τι θελετε να γλιτωσετε...?
Καταρχην για να καταργησεις το multiplexing πρεπει να αλλαξεις ολα τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου καθως εχουμε διαφορετικους ακομα και μοχλοδιακοπτες,απο οσο ξερω μονο τα παραθυρα και οι καθρεπτες εχουν μεινει εκτος.
Δηλαδη με μια πλεξουδα δεν αλλαζεις τιποτα.
Και γιατι να αλλαξεις ενα συστημα που προσφερει πολυ εξοπλισμο και μαλιστα φτηνο.Η φιλοσοφια του ειναι στην χρηση ενος εγκεφαλου που κανει τα παντα και οχι σε σκορπια κυκλωματα για καθε λειτουργια του αυτοκινητου.Με αυτο τον τροπο μειωνονται η καλοδιωσεις κατα μεγαλο ποσοστο και ειναι πολυ ευκολες διαφορες βοηθητικες λειτουργειες οπως υπολογιστης ταξιδιου κτλ.
Η peugeot sport απλα βαζει εναν αλλο εφκεφαλο που υποστηριζει το multiplexing αλλα εχει αλλα δεδομενα και δεν χρησιμοποιει ηλεκτρικο γκαζι.Διαβαζω συνεχεια να πεταξουμε το μοτερ μας και να βαλουμε ενα ξεσκισμενο απο ραλλυ και θα μας λυθουν τα προβληματα ξαφνικα.Εδω θα πω μπραβο στον Πολιτη που εβαλε το δικο μας μοτερ με εξαιρεση τον εγκεφαλο(και τους εκεντροφορους)και εκμεταλευτηκε την ευκολια προγραμματισμου της παλιας ECU.
To να βγαλει καποιος το multiplexing φτανει στα ορια του αδυνατου και σιγουρα ασυμφορου,αλλα και ανουσιου αφου και οι Sagem προγραμματιζονται πλεον και εχουμε δειγματα μεσα στο κλαμπ(κουζμαν) και αν ρωτησετε chiptuners οπως η Powerchips και η Superchips θα συμφωνησουν μαζι μου.
Απο την στιγμη που ολα τα βελτιωτικα εξαρτηματα για ενα ραλλυ ταιριαζουν στο μοτερ μας και αυτο προγραμματιζεται το μελλον προβλεπετε πολυ δυνατο.
PHSYBORG - Κυρ 21 Σεπ 2003, 09:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα παληκαρι εχει στελει γραμμα στο Drive και ρωταει αν γινεται να τσιπαρει τον 3φισο SAGEM στο 206 1,4 που εχει.
Σας γραφω ακριβως την απαντηση τους :
Μεχρι προτινος γνωριζαμε οτι δεν υπαρχει γιατρεια για τους συγκεκριμενους εγκεφαλους.Προσφατα ομως ενα << πουλακι >> μας σφυριξε οτι καποιοι κακοι ανθρωποι εχουν αρχισει και τους << σπανε >>.
Εμεις δεν θα αποκαλυψουμε ονοματα.Καντε κατι κι εσεις ..... !

ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ !
Αρχιζω mail και τηλεφωνα απο αυριο σε ολους που ξερω οτι κανουν αυτη την δουλεια , πχ Genesis κτλπ !!!!!!!!!!!!![/img]
peugeot_maniak - Κυρ 21 Σεπ 2003, 11:19:32
Θέμα δημοσίευσης:
epitelous akrivos ayto to post i8ela na kano!
mporei kapoios na mas dosei ta fota tou??
pou poso kai ti ginete akrivos????
gia filtra skoupes ta pragmata einai ligo poli dedomena...
alla to 8ema tou sagem einai auto pou mas kaiei...
please help...
pantos den perimeno 8avmata ka8os einai noris akoma kai na deite pou kai kamenous egefalous 8a exoume kai diafora alla provlimata ...
makari na pane ola kala
PHSYBORG - Κυρ 21 Σεπ 2003, 13:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πιστευω οτι αν τα καταφερανε τελικα και πας σε επωνυμο μαγαζι κ σου δωσουν κ εγγυηση δεν θα δουμε τιποτα ΚΑΜΕΝΟ ! Exclamation
PHSYBORG - Τρι 23 Σεπ 2003, 10:02:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτησα χτες στη Genesis και μου ειπαν ¨ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ !
Πιστευω οτι ημαστε σε καλο δρομο Very happy
Tony - Τετ 24 Σεπ 2003, 00:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
To pan den einai na vgei programma gia sagem giati an vgei ti tha alaksei??? apo 75hp se 100? kai ama paei fisika toso...

Psakste gia rallye kai mathete mpenei telika se sagem me multiplex???
STELIOS - Σαβ 18 Οκτ 2003, 14:47:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: SAGEM ???? Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά που άκουσα :
Λοιπον, αυτα που ακουσες δεν ειναι 100% αληθεια.

Ο εγκεφαλος της Sagem προγραματιζεται, απλα δεν εχουν ασχοληθει οι βελτιωτες οσο εχουν ασχοληθει με τους Marelli & Bosch που εινα πιο ευκολοι. Επεισης πρεπει να ξερεις πως της Sagem παροτι ειναι πιο σπανιοι στα 206 ειναι ομως καλητεροι και γι'αυτο τους φορανε τα 306 1.8 & 2.0 .

Αυτος που ξερει και μπορει να σε βοηθησει ειναι στο site: Power Tuning Hellas. Ειναι ετερια στη Θεσσαλονικη και ειδικιυεται και στους Sagem.
Με 600 περιπου ευρο σου δινει 8-9 αλογα και 3 χρονια εγγηση( προγραμα & κινητηρα).

Καλλη τυχη
PHSYBORG - Σαβ 18 Οκτ 2003, 14:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
Για δωσε το Site ! www.?????????????????
STELIOS - Σαβ 18 Οκτ 2003, 14:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μπες στο site: Power Tuning Hellas για programing στον Sagem εγκεφαλο.
chatasos - Τρι 21 Οκτ 2003, 18:37:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: SAGEM ???? Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά που άκουσα :
STELIOS έγραψε:

Αυτος που ξερει και μπορει να σε βοηθησει ειναι στο site: Power Tuning Hellas. Ειναι ετερια στη Θεσσαλονικη και ειδικιυεται και στους Sagem.
Με 600 περιπου ευρο σου δινει 8-9 αλογα και 3 χρονια εγγηση( προγραμα & κινητηρα).
Καλλη τυχη

Προσωπικά δεν με έχει πείσει η συγκεκριμένη εταιρία. Και αν θυμάμαι καλά πρέπει να την έχουμε ξανασυζητήσει Evil Evil
ΝΙΚΟΣ - Τετ 22 Οκτ 2003, 18:06:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αστους Τασο...........Αφου δεν καταλαβαινουν ας πληρωσουν για να μαθουν.Και εγω τα ειχα βαλει ολα αυτα και ειναι μπαρουφες.PEUGEOTSPORT ξανα και ξανα Wink
Hannibal_Jr - Σαβ 25 Οκτ 2003, 04:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτα που διαβασα ειναι ολοιγον ανακριβες για το μοτερ απο ραλλυε. Παρτε τηλ στο POWER BOOST TUNING και θα δειτε οτι 8α δουλευουν ολα τα ηλεκτρονικα αλλα παει πολλα ευρο η εγασια του Τακη(ηλεκτρολογος) ο οποιοσ ειναι ο κορυφαιοσ για PUG........ Wink
Anonymous - Σαβ 25 Οκτ 2003, 16:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
sgonzales έγραψε:

Ψέμμα! Ξεκινούν από τους 167 και φθάνουν μέχρι 200+ αξιόπιστα και χωρίς αλλαγές σε τμήματα εσωτερικά του κινητήρα. Δηλαδή μόνο με εκκεντροφόρους, εισαγωγή-εξαγωγή, εγκέφαλο και μερικά ακόμη ψιλά.

Kαι το κόστος αυτής ....??????
Αν αναφέρεται .
Pughell - Σαβ 25 Οκτ 2003, 20:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι ρωτας αφου ετσι και αλλιως και το κοστος θα ειναι απαγορευτικο αλλα και η αντοχη στον χρονο μηδαμινη. Sad Ασε που απο το ρελαντι μεχρι τις 4000 δεν θα κανει απολυτως τιποτα... Confused
sps - Σαβ 25 Οκτ 2003, 21:53:12
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:
Γιατι ρωτας αφου ετσι και αλλιως και το κοστος θα ειναι απαγορευτικο αλλα και η αντοχη στον χρονο μηδαμινη. Sad Ασε που απο το ρελαντι μεχρι τις 4000 δεν θα κανει απολυτως τιποτα... Confused

Γιατι το λές αυτο?
Εχεις προσωπικη εμπειρια απο 206 cup και ειδες οτι δε δουλευει?
peugeot_maniak - Κυρ 26 Οκτ 2003, 13:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
tora einai argaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pou leei kai to laiko asma...

efoson vgike to neo 14ari 16v kai me 90 hp ti na leme.....?........

siga min asxoli8ei pleon kanenas me tin arxaiolagneia mas...

paei paei kai den ksanagyrnaei....
adikos kopos kai xrima to mono pou mporoume na kanoume einai ypomoni gia allo aytokinito...
kai opos exoun pei kai alloi:
"efoson 8elame gazia giati to pirame???gia na griniazoume?????????"

ego prosopika 8a kano 1 xrono ypomoni na paro kanena 306 race i stin kseftila ena 206 gt i ena rallye
dokimasmena pragmata
Miltellas - Δευ 27 Οκτ 2003, 00:29:16
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
pughell έγραψε:

Γιατι το λές αυτο?

Το κόστος είναι μεγάλο (δεν θυμάμαι πόσο και το "απαγορευτικό" είναι σχετική έννοια, από 3000Ε έως 6000Ε μόνο για την αύξηση της δύναμης - χώρια φρένα, ανάρτηση, ρολμπαρ κλπ) που όμως όσοι τρέχουν σε αγώνες το πληρώνουν γιατί αξίζει 100% τα λεφτά του. Είναι κιτ της Peugeot Sport και είναι 100% αξιόπιστο το αποτέλεσμα. Ο κινητήρας έχει τεράστια περιθώρια αφού να φανταστείτε το καπάκι έχει 100% ροϊκότητα, δεν αναβαθμίζεται. Όσο για το ρελαντί, το 206Cup των 167ίππων δουλεύει ρολόι, των 200+ δεν γνωρίζω αλλά αν λάβουμε υπ'όψιν ότι είναι επίσης Peugeot Sport γιατί να μην δουλεύει και αυτό άψογα;
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 10:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
pughell έγραψε:

Γιατι το λές αυτο?

Σπυρο για να λεει ο Στελιος λογικα πρεπει να εχει δει.Εχουν κανει στην Θεσσαλονικη κανα 2 CUP Wink
sps - Δευ 27 Οκτ 2003, 18:27:20
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
sps έγραψε:
pughell έγραψε:

Γιατι το λές αυτο?

Σπυρο για να λεει ο Στελιος λογικα πρεπει να εχει δει.Εχουν κανει στην Θεσσαλονικη κανα 2 CUP Wink

Ναι επειδη εχω και εγω ιδια αντιληψη απο το μπλε 206 της αντιπροσωπειας,γι αυτο ρωτησα και εγω,να δω που ειναι το προβλημα.
Η δικιες μου εντυπωσεις ειναι πως εχει δυναμη σε ολο το φασμα των στροφων,και ψηλα και χαμηλα.Αυτα υστερα απο αγωνιστικη βολτα στα Μεγαρα.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 18:32:37
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μας πει Σπυρο αυριο τι εννοουσε.Και εγω παντως ειμαι της αποψης PEUGEOTSPORT ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ.To εχω ξαναπει φυσικα Wink
Anonymous - Δευ 27 Οκτ 2003, 20:13:34
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
..... εχω και εγω ιδια αντιληψη απο το μπλε 206 της αντιπροσωπειας,γι αυτο ρωτησα και εγω,να δω που ειναι το προβλημα.
Η δικιες μου εντυπωσεις ειναι πως εχει δυναμη σε ολο το φασμα των στροφων,και ψηλα και χαμηλα.Αυτα υστερα απο αγωνιστικη βολτα στα Μεγαρα.

Tυχερούλη .......
Το εν λόγω 206 περίπου πόσα βγάζει σε αλόγατα πάντα ???
Καμια πληροφορία σχετικά με το τι έχει αλλάξει ?
Οι στροφές του σε τι κλίμακα έπαιζαν, κατέβαινε κάτω απο 2500 -3000 στροφές ?Σε σχέση με το απλό 1,6 υπήρχε αλλαγη σε σύστημα φρένων πέρα απο κάποια αγωνιστικά αναλώσιμα??

Συγνώμη αν το ζαλίζω το θέμα ,αλλά ~~150 αλογα στα 1025 κιλα είναι αρκετά δελεαστικό
(για την ακρίβεια πολυυυυυυυυυυυυυυυυ δελεαστικό)
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 20:21:56
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:
sps έγραψε:
..... εχω και εγω ιδια αντιληψη απο το μπλε 206 της αντιπροσωπειας,γι αυτο ρωτησα και εγω,να δω που ειναι το προβλημα.

Tυχερούλη .......
Το εν λόγω 206 περίπου πόσα βγάζει σε αλόγατα πάντα ???
Καμια πληροφορία σχετικά με το τι έχει αλλάξει ?
Οι στροφές του σε τι κλίμακα έπαιζαν, κατέβαινε κάτω απο 2500 -3000 στροφές ?Σε σχέση με το απλό 1,6 υπήρχε αλλαγη σε σύστημα φρένων πέρα απο κάποια αγωνιστικά αναλώσιμα??

Συγνώμη αν το ζαλίζω το θέμα ,αλλά ~~150 αλογα στα 1025 κιλα είναι αρκετά δελεαστικό
(για την ακρίβεια πολυυυυυυυυυυυυυυυυ δελεαστικό)

Γιατι εχει και τιποτα που να μην το αλλαξανε νομιζεις Question 15.000 ευρο περιπου βγαινει το PROJECT χωρις την αγορα αυτοκινητου.Τιμες PEUGEOT παντα Wink
Pughell - Τρι 28 Οκτ 2003, 03:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδα τετοιο 206 και...Ειναι απλα ενα καλο αγωνιστικο!Κανενα αγωνιστικο,με μοναδικη εξαιρεση το 16αρι 8βαλβιδο σε εκδοση Ν,δεν εχει καλο δουλεμα χαμηλα,κατα ποσο ενα το οποιο αποδιδει και 200 αλογα!
Γενικα χαμηλα,μεχρι τις 3500 τουλαχιστον,το μοτερ δεν κανει και πολλα απλα το βοηθαει το κοντο 6αρι που φοραει.Απο θεμα αξιοπιστιας μην περιμενετε και πολλα...Σχεδον 12 συμπιεση εχει,ποσο καιρο λετε να αντεξει;
Οσο για τα 200 αλογα,τοσα βγαζουν μονο τα μοτερ που εχουν την συμπιεση στον θεο και εχουν ζυγισει απο στροφαλο,μπιελες,βολαν...βαλβιδες,εκκεντροφορους,μεχρι και τον ιδιο τον οδηγο!!!! Laughing Ενα μοτερ σε εκδοση δρομου με ολα τα πραγματα της PS για να αντεξει και 100.000 χωρις προβλημα δεν μπορει να ειναι παραπανω απο 170 αλογα.Και αυτο οριακα με καλη χρηση και συντηρηση.
Για το θεμα του κοστολογιου,σχεδον 1400 ευρω κανει μονο η πολλαπλη εισαγωγης μαζι με την πεταλουδα.Βαλτε και εκκεντροφορους,εγκεφαλο,χταποδι,βασεις μηχανης και τα αναλογα εργατικα και θα δειτε οτι το συνολο φτανει αρκετα παραπανω απο 4000 χιλιαρικα. Sad
sps - Τρι 28 Οκτ 2003, 12:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales,για την ακριβεια δεν το εχω οδηγησει,απλα εχω συνοδηγησει,οποτε δεν μπορω να σου πω με λεπτομερεια πως συμπεριφεροταν 2500-3000 στροφες.
Οπως ειπωθηκε, βοηθιοταν και απο το κλειστο 6αρι κβωτιο.
Σαν αισθηση μου εδωσε οτι ειναι το ιδιο γρηγορο με το 106 cup.

Τα φρενα ειναι alcon 4πιστονα 292 mm.

Η συμπιεση δε νομιζω οτι ειναι στο 12 αλλα στο 11,με φλατζουλα ps μαλλον.

Και οσον αφορα την αντοχη του μοτερ,γιατι να μην αντεξει?
Ξερετε πολλα μοτερ πεζω αγωνιστικα να εχουν σπασει?
Αν η συντηρηση ειναι σωστη,δεν υπαρχει προβλημα.
Απο την εμπειρια μου σε 106 cup,το οποιο ξεκινησε απο το 98 σαν N2,και τρεχει εως σημερα,δεν εχει ανοιχτει ποτε για επισκευη,οποτε δε βλεπω το λογο το παρομοιο μοτερ του 206 γιατι να σπασει.
Ειδικα τα καλουδια της PS δινουν την απαραιτητη αξιοπιστια,ετσι Νικο?
Pughell - Τρι 28 Οκτ 2003, 13:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ενημερωτικα τα καλουδια της PS δεν εχουν καμια σχεση με την αξιοπιστια... Sad Ολα τα αγωνιστικα μοτερ πονανε σε "δομικους" τομεις καθως οι καταπονησεις σε ελατηρια πιστονιων,πιστονια,στροφαλο και μπιελες ειναι υπερβολικα μεγαλες... Shocked Στο κατω κατω ξερετε κανενα μοτερ προετοιμασμενο για αγωνες να εχει γραψει πανω απο 10.000 χλμ; Question Εγω δεν ξερω...
Γενικα δεν ειναι λογικο να εχεις την απαιτηση απο ενα μοτερ,με 11,5+ συμπιεση και δουλεμα κατα το 80% απο τις 6000/στροφες και πανω,να βγαλει και χιλιομετρα. Sad

Οσο για την συμπιεση στο 206 ειναι πολυ παραπανω...Με 11,5 τρεχουν τα 106 με τα 155-160 αλογα.Το 206 εχει 11 απο το εργοστασιο οποτε μαλλον για 12 το βλεπω να πλησιαζει. Wink

Τεσπα,αυτο δεν εχει σχεση...Αν καποιος εχει αρκετα βαθεια τσεπη ωστε να κανει rebuild μια φορα τον χρονο τοτε δεν υπαρχει προβλημα ακομα και με τα 170 αλογα. Smile
ΝΙΚΟΣ - Τετ 29 Οκτ 2003, 09:44:31
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
sgonzales,για την ακριβεια δεν το εχω οδηγησει,απλα εχω συνοδηγησει,οποτε δεν μπορω να σου πω με λεπτομερεια πως συμπεριφεροταν 2500-3000 στροφες.
Οπως ειπωθηκε, βοηθιοταν και απο το κλειστο 6αρι κβωτιο.
Σαν αισθηση μου εδωσε οτι ειναι το ιδιο γρηγορο με το 106 cup.

Τα φρενα ειναι alcon 4πιστονα 292 mm.

Η συμπιεση δε νομιζω οτι ειναι στο 12 αλλα στο 11,με φλατζουλα ps μαλλον.

Και οσον αφορα την αντοχη του μοτερ,γιατι να μην αντεξει?
Ξερετε πολλα μοτερ πεζω αγωνιστικα να εχουν σπασει?
Αν η συντηρηση ειναι σωστη,δεν υπαρχει προβλημα.
Απο την εμπειρια μου σε 106 cup,το οποιο ξεκινησε απο το 98 σαν N2,και τρεχει εως σημερα,δεν εχει ανοιχτει ποτε για επισκευη,οποτε δε βλεπω το λογο το παρομοιο μοτερ του 206 γιατι να σπασει.
Ειδικα τα καλουδια της PS δινουν την απαραιτητη αξιοπιστια,ετσι Νικο?

Σωστα Σπυρο.........σωστα Wink
Pughell - Τετ 29 Οκτ 2003, 21:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεετσι,εεετσι...Και οταν θα παρτε το μοτερ στα χερια...Γιουβεεετσι,γιουβεεεετσι!!!! Cool Laughing
Anonymous - Πεμ 30 Οκτ 2003, 09:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είναι κάνουμε το συνεργείο ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ και ο μηχανικός να χτίσει 3οροφο και με την Μερτσεντέ απο κάτω αστε το.......

Ενα RC και <<κράτα το καφέ καλά μωρό μου ,θα τον κάνω φραπέ σε λίγο>>

Κάθε μέρα όλη μέρα Very happy Very happy
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 30 Οκτ 2003, 12:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αγάπιος έγραψε:
Εεεετσι,εεετσι...Και οταν θα παρτε το μοτερ στα χερια...Γιουβεεετσι,γιουβεεεετσι!!!! Cool Laughing

Σιγα ρε Αγαπιε.............Ετσι περνεις μοτερ στα χερια Question
Anonymous - Πεμ 30 Οκτ 2003, 13:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Αγάπιος έγραψε:

Αν δεν έχεις μυαλό στο γκάζι και τον κινητήρα απο F-16 πέρνεις στα χέρια ...

Το λέω αυτό γιατι ο Αγάπιος προφανώς εννοεί ότι το μαυλό περισσεύει όταν είσαι καυλωμένος για γκάζια και εκεί κάνεις τον μηχανικό μάγκα και λεφτά.

Wink
Pughell - Πεμ 30 Οκτ 2003, 23:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Αγάπιος έγραψε:

Γιατι ρε Νικολη δυσκολο ειναι; Question Εσενα αν σου εδιναν ενα μοτερ που ανεβαζει 8αρες για πλακα θα ειχες το μυαλο σου να το πηγαινεις χαλαρα και ωραια;
Confused Οσο για αξιοπιστια το ειπα...Τα αλφατα μοτερ δεν βγαζουν χιλιομετρα.Καταλαβετε το...Δεν ειναι δυνατον να δουλευεις με τρελλες συμπιεσεις και να θες και αντοχη.Δυστυχως δεν γινεται να αλλαξουμε τους νομους της φυσης... Sad
Οι κατασκευαστες γιατι δεν βγαζουν μοτερ παραγωγης με συμπιεση πανω απο 11,5 το πολυ;Μ@λ@κες ειναι;Απλουστατα δεν αντεχουν τα μεταλλα. Wink
ΝΙΚΟΣ - Παρ 31 Οκτ 2003, 10:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αλφατα ειναι και τα μοτερ πυ φορανε μονο μια φλαντζα της PEUGEOTSPORT εγκεφαλο και εκκεντροφορους.Οπως τα τρεχουν εξω.Χωρις πλανησμα κτλ.Γιαυτα τα μοτερ μιλαω εγω. Wink

(Αυτα τα ειπε ο Ντινος οχι εγω.145 hp και ασπαστα)
STAMOS - Δευ 17 Νοέ 2003, 15:01:29
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πρόγραμμα Superchips για 206 1.4 8v (Sagem)
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ SUPERCHIP KAI ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 1.4 ΜΕ SAGEM.TON ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500€.ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.AΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 8 ΜΕ 10 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ 1 ΚΙΛΟ ΡΟΠΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.ΗΔΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΑΩ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑ ΑΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 1.4 Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΛΟΓΩΝ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ 1.4 ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ 1.4 ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ.
STAMOS - Δευ 17 Νοέ 2003, 15:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 2106008737.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΩ ΑΠΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
STELIOS - Δευ 17 Νοέ 2003, 16:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω ψαξει κι εγω για reprogramming (SAGEM) και μεχρι προσφατως ο μονος που εκανε στο συγκερκριμενο εγκεφαλο ηταν καποιος στη Θεσσαλονικη (Power tuning Hellas). Ειχα ρωτησει κι εγω στην Superchips πριν κανα μηνα αλλα ειχα λαβει αρνιτηκη απαντηση. Αν φερουν επιτελους κατι, τοτε εγω ενδιαφερομαι.
Τωρα οσο αναφορα την αλλαγη κινητηρα, ολοι θα σου πουνε βαλε τον 1.6. Αλλα αν θελεις τον 1.6 τοτε γιατι δεν το πηρες 1600αρι απ'την αρχη???????????
Στο αλλο ζητημα, κι εγω εχω ρωτησει εδω αν καποιος εχει κανει επαναπρογραμματισμο σε 1.4 αλλα ολοι κρατανε σιγη...... ιχθυος.
STELIOS - Δευ 17 Νοέ 2003, 16:51:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αν φερει τελικα η Superchips προγραμμα εγω ενδιαφερομαι.
Αλλαγη κινητηρα σιγουρα θα σου δωσει πιο πολλα αλλα θα σου στοιχισει αντιστηχα. Αλλα αν θελεις 1.6 γιατι δεν το πηρες εξαρχης 1600αρι???????
Εχω ρωτησει κι εγω εδω στο forum αν υπαρχει κανεις που να εχει κανει επαναπρογραματισμο στο 1.4 αλλα ........σιωπη.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Νοέ 2003, 18:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ειμαι της γνωμης οτι δεν θα δεις τιποτα.Το μονο που θα δεις ειναι 500 ευρο λιγοτερα στην τσεπη σου.Ακου και ενα κιλο ροπη Shocked Βγαλε τα CD και τα πατακια και εισαι ενα κιλο κατω στο βαρος.Οριστε Wink Για να δειτε γκαζια σωστα παρτε μηχανη απο RALLYE αλλιως θα πετατε τα λεφτα τζαμπα με τετοια.Τα εχω δει και ξερω τι σας λεω.Τζαμπα ο κοπος Wink
netblaster - Δευ 17 Νοέ 2003, 18:47:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μακρια απο τσιπακια και βελτιωσεις τετοιου τυπου!!! Την εχουν "πατησει" ενα σωρο φιλοι...Η αληθεια ειναι οτι μπορει να δειξει 5 αααντε και 8 αλογα παραπανω στο δυναμομετρο αλλα τι να τα κανεις οταν τα δινει στον κοφτη και χανεις στις χαμηλες σε σχεση με πριν??? Η καλυτερη λυση ειναι modifa ατμοσφαιρικη παντα και οσα παρει(αλογα εννοω)!!! Οσο για αλλαγη μοτερ ειναι το ιδανικο αλλα που λεφτα στις μερες μας??? Αααχ αυτο το ραλλομοτερ...Τοσες φορες το εχω ζητησει στον Αι Βασιλη αλλα ακομα περιμενω...Μαλλον το εβαλε στο ελκυθρο...
Skull - Τρι 18 Νοέ 2003, 02:56:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: 8-10 ΑΛΟΓΑ ΛΕΕΙ
STAMOS έγραψε:
ΗΔΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΑΩ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑ ....

Εγω ξερω εισαγωγη και χταποδι!Αν με την εξατμηση εννοεις τελικο ξεχνα το!Αυτο ειναι μονο για ομορφια και θορυβο Crying or Very sad !
netblaster - Τρι 18 Νοέ 2003, 13:00:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: 8-10 ΑΛΟΓΑ ΛΕΕΙ
Skull έγραψε:

Εγω ξερω εισαγωγη και χταποδι!Αν με την εξατμηση εννοεις τελικο ξεχνα το!Αυτο ειναι μονο για ομορφια και θορυβο Crying or Very sad !

Μην το λες...Σιγουρα αυτα ειναι που παιρνεις σε μεγαλυτερο βαθμο αλλα η βελτιωση, με την προυποθεση να βαλεις το καταλληλο και σωστα τοποθετημενο τελικο, ειναι αισθητη απο τα πρωτα χιλιομετρα!!!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 18 Νοέ 2003, 18:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="netblaster"]Παιδια μακρια απο τσιπακια και βελτιωσεις τετοιου τυπου!!! Την εχουν "πατησει" ενα σωρο φιλοι...Η αληθεια ειναι οτι μπορει να δειξει 5 αααντε και 8 αλογα παραπανω στο δυναμομετρο αλλα τι να τα κανεις οταν τα δινει στον κοφτη και χανεις στις χαμηλες σε σχεση με πριν??? Η καλυτερη λυση ειναι modifa ατμοσφαιρικη παντα και οσα παρει(αλογα εννοω)!!! Οσο για αλλαγη μοτερ ειναι το ιδανικο αλλα που λεφτα στις μερες μας??? Αααχ αυτο το ραλλομοτερ...Τοσες φορες το εχω ζητησει στον Αι Βασιλη αλλα ακομα περιμενω...Μαλλον το εβαλε στο ελκυθρο...[/quote]

Ααααα ναι δεν στο πα.....Αργει γιατι εχει να φερει πρωτα εμενα το μοτερ επιπεδου VK και δεν χωραει στο σακο Laughing Laughing
KASFIKIS NIKOS - Τετ 19 Νοέ 2003, 08:39:31
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="ΝΙΚΟΣ"]
netblaster έγραψε:
Παιδια μακρια απο τσιπακια και βελτιωσεις τετοιου τυπου!!! Την εχουν "πατησει" ενα σωρο φιλοι...Η αληθεια ειναι οτι μπορει να δειξει 5 αααντε και 8 αλογα παραπανω στο δυναμομετρο αλλα τι να τα κανεις οταν τα δινει στον κοφτη και χανεις στις χαμηλες σε σχεση με πριν??? Η καλυτερη λυση ειναι modifa ατμοσφαιρικη παντα και οσα παρει(αλογα εννοω)!!! Οσο για αλλαγη μοτερ ειναι το ιδανικο αλλα που λεφτα στις μερες μας??? Αααχ αυτο το ραλλομοτερ...Τοσες φορες το εχω ζητησει στον Αι Βασιλη αλλα ακομα περιμενω...Μαλλον το εβαλε στο ελκυθρο...[/quote]

Ααααα ναι δεν στο πα.....Αργει γιατι εχει να φερει πρωτα εμενα το μοτερ επιπεδου VK και δεν χωραει στο σακο Laughing Laughing

Τι σημαινει αυτο Νικολα;
netblaster - Τετ 19 Νοέ 2003, 11:14:54
Θέμα δημοσίευσης:
VK??? Τι μοτερ ειναι αυτο??? Κανα βελτιωμενο ραλλομοτερο???
mick206 - Τετ 19 Νοέ 2003, 13:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
VK??? Τι μοτερ ειναι αυτο???

Vάλε Κάρβουνο... LaughingLaughingLaughingLaughing
Droemmen - Τετ 19 Νοέ 2003, 13:06:50
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
netblaster έγραψε:
VK??? Τι μοτερ ειναι αυτο???

Vάλε Κάρβουνο... LaughingLaughingLaughingLaughing

Οχι άλλο καααρβουννοοοοο!
Laughing Laughing
netblaster - Τετ 19 Νοέ 2003, 16:21:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο μοτερ πρεπει να ειναι αυτο...Τι αποδοση εχει??? ΚΤΕΟ περναμε???
Ntinos - Τετ 19 Νοέ 2003, 16:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
να προτεινω και κατι αλλο...
αντι να δοσεις 500 ευρω ζεστα σε εναν δηθεν 'hacker' κανοντας το δικο σου τραμπα +300 ευρω βαζεις τον 8v και αν εισαι και λιγο τυχερος την τελευαταια βελτιωμενη εκδοση του με 98hp απο το 306 καμπριο και ρυθμισμενο ναποδιδει τα μεγιστα στις μεσαιες στροφες(αυτος του rallye ειναι ρυθμισμενος στο ελαφρυ αμαξωμα του 106 με περισσοτερα μεν αλογα αλλα και χειροτερη αποδοση χαμηλα).ετσι παιρνεις +23 αλογα ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, γραμμικα και εχεις και ενα μικρο περιθωριο να κανεις βελτιωση πρωτου σταδιου για +10hp η τουλαχιστον ενα φιλτρο-εξατμηση να το δεις ναποκταει λιγο παραπανω νευρο.επισης αν βρεις παλιοτερο με μπουζωκαλοδια (απο 106) εχεις και την επιογη με 50 ευρω να παρεις και 4 beru σιλικονης και να δεις +2hp (τοσα εδωσε στο 1,4 μου)
Skull - Τετ 19 Νοέ 2003, 18:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
να προτεινω και κατι αλλο...
...κανοντας το δικο σου τραμπα +300 ευρω βαζεις τον 8v και αν εισαι και λιγο τυχερος την τελευαταια βελτιωμενη εκδοση του με 98hp απο το 306 καμπριο...

Που γινονται αυτα τα πραγματα?? Confused
Πρεπει να ψαξεις πολυ και αν εισαι τυχερος...
Pughell - Τετ 19 Νοέ 2003, 23:53:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπαρχει μοτερ 8βαλβιδο με 98 αλογα. Exclamation
Μεχρι 88 εφτασε και 105 στην εκδοση του Rallye οπου οι διαφορες του ειναι ο διαφορετικος εκκεντροφορος,η εισαγωγη με τα μπεκ,η αυξημενη συμπιεση και ολη η εξατμιση... Confused Δηλαδη καμια σχεση σχεδον...
Very happy
Επισης ο 8βαλβιδος ειναι ετσι και αλλιως με μπουζοκαλωδια. Sad D.I.S. εχουν μονο τα 16βαλβιδα. Wink
netblaster - Πεμ 20 Νοέ 2003, 10:15:27
Θέμα δημοσίευσης:
Για να λεει 8V και 306 Cabriolet τοτε πρεπει να εννοει το 1.6 8v. Το εχω δει κεγω σε δυναμομετρηση γυρω στα 95 και κατι ψιλα ps σενα 306 3d "μαμα"!!! Μου φανηκε περιεργο αλλα το "σκαλισα" λιγο το θεμα και ειδα οτι οι τελευταιες εκδοσεις του κινητηρα αυτου απεδιδαν σταθερα πανω απο 90ps!!!
STAMOS - Πεμ 20 Νοέ 2003, 12:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ 1.6 16V .ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 1.4 ΤΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΩ ΕΓΩ.ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΣ REMUS,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΠΟΥΖΙ ΠΡΩΤΑ BRISK ΚΑΙ ΜΕΤΑ EQUEM KAI ΧΘΕΣ ΕΒΑΛΑ ΣΚΟΥΠΑ (ΚΙΤ ΤΗΣ SIMOTA).TO AYTOKINHTAKI EXEI ΖΩΗΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ 10 ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.ΟΡΙΣΤΕ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑΝΑ ΜΑΘΩ.ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ PM ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ SUPERCHIP ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
STELIOS - Πεμ 20 Νοέ 2003, 13:45:17
Θέμα δημοσίευσης:
Στο site της Superchips δεινει για το 1.4 βελτιωση 6 αλογα. Τα 8 με 10 ειναι μαλλον υπεραισιοδοξα. Παντως η Superchips ειναι μια εταιρια με κυρος, δεν ειναι ο Μητσος της γειτονιας που παιζει με το Laptop. Τωρα αν αξιζει 500 ευρω για 6 αλογα, αυτο ειναι καθαρα προσωπικο θεμα του καθενως. Anyway δεινεις 150-200 ευρω για να ελευθερωσεις 2-3 αλογα με μια σκουπα και 200 - 300 ευρω για να παρεις αλλα 1.5 -2 με μια εξατμηση. You do the math.......
Droemmen - Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 6 άλογα ακούγονται λογικά για ένα 1.4 κινητήρα...
το θέμα δεν είναι τόσο στα 6 άλογα αλλά που θα τα "δώσει" αν τα "δώσει" χαμηλα και ομαλά τότε αξίζει... αν πρέπει να πας 5000 στροφές για να τα δεις δεν αξίζει τόσο...
Ένας καλός επαναπρογραμματισμός δίνει και ιπποδύναμη και ροπή αλλά όλα τα λεφτα είναι στην καλύτερη αίσθηση-απόκριση του γκαζιού (δύναμη εκεί που πριν δεν υπήρχε)...
Η superchips είναι πραγματικά μια γνωστή εταιρία, αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σωστό τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από του συνδυασμού σκούπας - εξάτμισης... Wink αν όχι μπορεί να καεί ακόμα και ο εγκέφαλος Shocked ... (εμπειρία από Audi φίλου... Shocked )
STELIOS - Πεμ 20 Νοέ 2003, 15:09:57
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Τα 6 άλογα ακούγονται λογικά για ένα 1.4 κινητήρα...
το θέμα δεν είναι τόσο στα 6 άλογα αλλά που θα τα "δώσει" αν τα "δώσει" χαμηλα και ομαλά τότε αξίζει... αν πρέπει να πας 5000 στροφές για να τα δεις δεν αξίζει τόσο...
Ένας καλός επαναπρογραμματισμός δίνει και ιπποδύναμη και ροπή αλλά όλα τα λεφτα είναι στην καλύτερη αίσθηση-απόκριση του γκαζιού (δύναμη εκεί που πριν δεν υπήρχε)...
Η superchips είναι πραγματικά μια γνωστή εταιρία, αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σωστό τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από του συνδυασμού σκούπας - εξάτμισης... Wink αν όχι μπορεί να καεί ακόμα και ο εγκέφαλος Shocked ... (εμπειρία από Audi φίλου... Shocked )

Εχεις δικιο σ'αυτα που λες, αλλα μηπως το 1.4 χρειαζεται τα 6 αλογα (ή τουλαχιστον τα 4) ακριβως εκει, δηλαδη στης 5000 σαλ? Με σκουπα και τελικο εμενα εχει παρει ΠΟΛΥ στα χαμηλα, ομως απο τις 5000 μεχρι τον κοφτη μου φενεται ψοφιο. Να σου πω την αληθεια ποτε δεν το παω πανω απ'της 5000 - 5200 γιατι πολυ απλα δεν εχει τι να δωσει παραπερα.
STELIOS - Πεμ 20 Νοέ 2003, 15:16:29
Θέμα δημοσίευσης:
Επεισης μιλησα με τον αντηπροσωπο της Superchips πριν μιση ωρα και μου ειπε πως ΝΑΙ θα φερουν προγραμμα για τον SAGEM στο τελος του μηνα με το επομενο Update που τους ερχεται. Σε ερωτηση ποση βελτιωση θα δωσει μου ειπε - Δεν Ξερω, δεν μπορω να σου πω για κατι το οποιο δεν εχουμε δοκιμασει ακομα -
Εγω, πανω απ'τα 6 αλογα που λεει στο επισημο site..... δεν νομιζω.
Droemmen - Πεμ 20 Νοέ 2003, 15:45:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το ζητούμενο είναι πάντα να "δώσει" σε όλο το φάσμα των στροφών...
Αφού ήδη έχεις βάλει σκούπα και τελικό, χωρίς πρόγραμμα το πιο πιθανό είναι να "πνίγεται" ψηλά λόγω της αυξημένης παροχής αέρα (το τελικό σίγουρα βοηθάει αλλά όχι όσο θα έπρεπε για σκούπα...
τα αποτελέσματα του επαναπρογραμματισμού θα είναι σίγουρα καλύτερα και ψηλά...
Συνήθως οι επαναπρογραμματισμοί τη δύναμη την συγκρατούν σε υψηλά (σίγουρα υψηλότερα από τα εργοστασιακά) επίπεδα ακόμη και σε "ανεβασμένες" στροφές, το αποτέλεσμα είναι μια μικρή αυξηση της κατανάλωσης αλλά πολύ πιο ζωντανό αυτοκίνητο μέχρι τον κόφτη, επίσης το πιο πιθανό είναι να κάνουν μια μικρή μετακίνηση στον κόφτη περίπου +300 στροφές...
Καλή τύχη! Wink
STELIOS - Πεμ 20 Νοέ 2003, 22:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ !!! Shocked Shocked Shocked

Λοιπον, ρωτησα νωρητερα σημερα στην R&S Motorsport (επισημο αντιπροσωπο Superchips) και μου λεει πως ναι θα ερθει προγραμμα για τον SAGEM του 206 στο τελος του μηνα με το επομενο update. Oς εδω ολα καλα.
Στελνω και ενα e-mail στη Superchips Αγγλιας ρωτοντας ακριβως το ιδιο πραγμα (ετσι ρε φιλε απο περιεργεια), και τι μου λενε??????
ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ SAGEM ΤΟΥ 206. Evil

Τωρα ποιον να πιστεψεις?????? Shocked Μα φυσικα την Superchips αφου υποθετικα αυτη φτιαχνει τα προγραμματα και τα στελνει στους αντιπροσωπους. Σωστα??? Ε, τοτε ο Ελληναρας της R&S Motorsport απο που παιρνει το update?? Απ'το διατημα?????
Recifees - Πεμ 20 Νοέ 2003, 23:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Aν ο Ελληνάρας αντιπρόσωπος ήξερε ότι πιθανών κάποιος απο τους υποψήφιους πελάτες του θα έψαχνε μεσω ιντερνετ και επικοινωνούσε με την εταιρία δεν θα έλεγε π@@@@@ιες Evil Evil Stelios Wink
Ady - Παρ 21 Νοέ 2003, 08:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ !!! Shocked Shocked Shocked

Λοιπον, ρωτησα νωρητερα σημερα στην R&S Motorsport (επισημο αντιπροσωπο Superchips) και μου λεει πως ναι θα ερθει προγραμμα για τον SAGEM του 206 στο τελος του μηνα με το επομενο update.

Στελνω και ενα e-mail στη Superchips Αγγλιας ρωτοντας ακριβως το ιδιο πραγμα (ετσι ρε φιλε απο περιεργεια), και τι μου λενε??????
ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ SAGEM ΤΟΥ 206. Evil

Τι θα πει άραγε η R&S Motorsport όταν τους πεις ότι η Superchips Αγγλίας αρνείται ότι φτιάχνει πρόγραμμα για Sagem του 206;
shark_zak - Παρ 21 Νοέ 2003, 10:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως μας λεει παραμυθεια ο εδω αντιπροσωπος και κανει δικες του αλχημειες... Idea Idea Idea
netblaster - Παρ 21 Νοέ 2003, 11:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο πιθανο ειναι να λεει μουφες!!! Εμεις οι Ελληνες ειμαστε experts στις πατεντε modifes!!! Εδω ειδα διαφιμση Ελληνα βελτιωτη να υποσχεται τρελα αλογα σε s2000 με ετοιμο πακετο!!! Αλογα που στο εξωτερικο δεν εχουν φτασει ακομα...
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 11:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει άλογα από σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο χωρίς να ξέρει και πολλά πράγματα, το θέμα είναι να είναι αξιόπιστα.
Από τότε που ασχολούμαι με βελτιώσεις έχω ακούσει άπειρα παραδείγματα
"πολλά από τα οποία τα έχω δει..." παιδιών που έχουν φτιάξει το αυτοκίνητο τους είτε ατμοσφαιρικό, είτε turbo (ακόμα πιο "επικίνδυνο") που έχουν μετά τα άπειρα προβλήματα, οι "βελτιωτές" αφού πληρωθούν δεν ασχολούνται και αναγκαστικά οι άμοιροι ιδιοκτήτες πάνε σε άλλους βελτιωτές (ξανα)πληρώνουν τα ωραία τους λεφτάκια ίσα ίσα για να διορθώσουν τα λάθη του προηγούμενου μ@λ@κ@ Evil Evil Evil
Για το θέμα βελτίωσης του S2000 είναι πολύ δύσκολο και "επικίνδυνο" αυτοκίνητο όχι λόγω μη αξιοπιστίας του κινητήρα, αλλά απλά οι φίλοι μας οι Ιάπωνες έχουν κάνει πολύ δύσκολη την ιστορία επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου...βέβαια λύση βρέθηκε από Αμερική μεριά και το S2000 είδε 400 (!) άλογα Twisted evil
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 11:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το καλύτερο πάντως για το Sagem θα είναι να ρωτήσετε πάλι τον συγκεκριμένο τύπο αναφέροντας του τα λόγια των Άγγλων...
Επίσης ρωτήστε αν "παίζει" και κάποιου είδους εγγύηση ή και επί τόπου δυναμομέτρηση...
Στην Peugeot sport ρωτήσατε?
netblaster - Παρ 21 Νοέ 2003, 11:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
βέβαια λύση βρέθηκε από Αμερική μεριά και το S2000 είδε 400 (!) άλογα Twisted evil

Οκ μεχρι τα 400ps...Εδω στην Ελλαδα το μονο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ s2000-και δεν εννοω εξατμισεις, φιλτρα και λοιπα κοινοτυπα αλλα kompressor-ειναι ενα και εχει φτασει αξιοπιστα τα 340ps με πιεση 0,4bar!!! Ολη η δουλεια εχει γινει εδω...Ο συγκεκριμενος βελτιωτης ομως στο "σταδιο 3" εκτοξευε την ιπποδυναμη στα...600ps!!!!
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 12:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ο αμερικάνος το δούλευε με 0,8 bar, πιθανά να μιλάμε για το ίδιο πακέτο... Wink
εγώ αναφέρομαι στο S2000 που είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε κάποιο Power, τότε συγκεκριμένα είχαν πει ότι μπορούσαν άνετα να ανεβάσουν πίεση ακόμα 1 bar (!) και με την ίδια τουρμπίνα να δώσουν πάνω από 500 άλογα στον τροχό Twisted evil !!!
Το απίστευτο είναι ότι ακόμα και τότε δεν είχαν δοκιμάσει τελική του αυτοκινήτου αλλά εκτιμούσαν ότι θα πήγαινε άνετα 270+, δηλαδή με τα 600 άλογα με πόσο θα πήγαιναν? Question Shocked Question Shocked
netblaster - Παρ 21 Νοέ 2003, 12:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δε νομιχω οτι μπορει να φτασει αυτα τα αλογα το s2000...αξιοπιστα τουλαχιστον!!!
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 12:17:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οι συγκεκριμένοι τύποι μετά τα 400 bhp μιλούσαν για άλλα πιστόνια, σφυρίλατα έμβολα, διαφορετική εισαγωγη και γενικά μόνο την τουρμπίνα θα κρατούσαν! Βέβαια μιλάμε για κόστος απλησίαστο και για προσωπική κ@υλα του βελτιωτή-ιδιοκτήτη! Πάντως το ότι δεν ακούστηκε κάτι άλλο για το project ίσως και να απαντά στις απορίες μας! Wink
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 12:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα αν θέλεις τη γνώμη μου δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση το S2000 να βελτιώνεται τόσο πολύ στην Ελλαδάρα, θέλει μάγκα μηχανικό γνώστη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, με κάτι καρύδια ΝΑ και ιδιοκτήτη φραγκάτο όσο δεν πάει που να έχει μεράκι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και συνήθως οι λεφτάδες κοιτάζουν αλλού...
GIANNIS206 - Παρ 21 Νοέ 2003, 12:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
Από εκεί που λέγαμε για 8-10 άλογα σε 1.4 8ν πήγαμε στα +200 για s2000!!
Ήμαρτον ρε!
Droemmen - Παρ 21 Νοέ 2003, 13:04:27
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry το παρακάναμε! Laughing
Ntinos - Παρ 21 Νοέ 2003, 16:55:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν υπαρχει μοτερ 8βαλβιδο με 98 αλογα. Exclamation
Μεχρι 88 εφτασε και 105 στην εκδοση του Rallye οπου οι διαφορες του ειναι ο διαφορετικος εκκεντροφορος,η εισαγωγη με τα μπεκ,η αυξημενη συμπιεση και ολη η εξατμιση... Confused Δηλαδη καμια σχεση σχεδον...
Very happy
Επισης ο 8βαλβιδος ειναι ετσι και αλλιως με μπουζοκαλωδια. Sad D.I.S. εχουν μονο τα 16βαλβιδα. Wink

κανεις λαθος.το 306 cabrio ειχε τοσα στην τελευταια εκδοση του και D.I.S,το οποιο πλεον υπαρχει απο τον 1,1 σε ΟΛΑ τα μοντελα της πεζο.δεν θυμαμαι μονο αν το 206 1.6 8v ειχε προλαβει τις εκδοσεις με D.I.S που λογικα της προλαβε αφου απο το 98 ολα τα μοτερ εφοδιαζονται με το συστημα.
Pughell - Σαβ 22 Νοέ 2003, 01:20:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πρωτα DIS τα εβαλε η Peugeot στο μοτερ με τα 120 αλογα.Απο εκει και περα ακολουθησαν οι αλλοι με τα 110 και μονιμοποιηθηκε οταν πια μπηκε το multiplex στο παιχνιδι.Δηλαδη μονιμοποιηθηκε μετα το 2001...
Οσο για τα 95+ αλογα ξεχνα το... NodNo Το 16αρι 8βαλβιδο 106 ηδη δεν περνουσε την νορμα των καυσαεριων οποτε αποκλειεται το 306 να εφτασε τοσο ψηλα. Wink Ετσι και αλλιως δεν τους συνεφερε να το φτασουν τοσο γιατι εβγαινε το 18αρι με τα 115.Επικρατουσε ακομα η φορολογια με τα αλογα. Sad Αυτο ειναι 100% σιγουρο γιατι δες το και απο την αλλη πλευρα...Ειναι δυνατον να εβγαζε το 306 100 αλογα και το 206 μονο 90;Απιθανο... Confused

Το 16αρι μοτερ ηταν σχεδον το ιδιο απο την εποχη που εμπαινε στο Citroen BX και απεδιδε 86 αλογα με μονο ψεκασμο.Ανεβηκε στα 88 περιπου στο 94-95 με την αλαγη του εγκεφαλου και εληξε την καριερα του με 90 και ψεκασμο πολλαπλων σημειων. Wink
GIANNIS206 - Σαβ 22 Νοέ 2003, 10:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τα πρωτα DIS τα εβαλε η Peugeot στο μοτερ με τα 120 αλογα.Απο εκει και περα ακολουθησαν οι αλλοι με τα 110 και μονιμοποιηθηκε οταν πια μπηκε το multiplex στο παιχνιδι.Δηλαδη μονιμοποιηθηκε μετα το 2001...
Οσο για τα 95+ αλογα ξεχνα το... NodNo Το 16αρι 8βαλβιδο 106 ηδη δεν περνουσε την νορμα των καυσαεριων οποτε αποκλειεται το 306 να εφτασε τοσο ψηλα. Wink Ετσι και αλλιως δεν τους συνεφερε να το φτασουν τοσο γιατι εβγαινε το 18αρι με τα 115.Επικρατουσε ακομα η φορολογια με τα αλογα. Sad Αυτο ειναι 100% σιγουρο γιατι δες το και απο την αλλη πλευρα...Ειναι δυνατον να εβγαζε το 306 100 αλογα και το 206 μονο 90;Απιθανο... Confused

Το 16αρι μοτερ ηταν σχεδον το ιδιο απο την εποχη που εμπαινε στο Citroen BX και απεδιδε 86 αλογα με μονο ψεκασμο.Ανεβηκε στα 88 περιπου στο 94-95 με την αλαγη του εγκεφαλου και εληξε την καριερα του με 90 και ψεκασμο πολλαπλων σημειων. Wink

Τι ιστορία και αυτή!!!! Wink
netblaster - Σαβ 22 Νοέ 2003, 18:02:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια...αυτο το μοτερ το εχω δυναμομετρημενο σε τευχος των 4ΤΡΟΧΩΝ πανω σε 306 Cabriolet και λενε αυτο ακριβως...οτι αντι για 90ps τους εβγαλε 95ps!!! Οχι οτι ειχε φοβερη σημασια για τις επιδοσεις αλλά, σαν παρατηρηση εχει σημασια...Θα μου πειτε ενα μοτερ ετυχε...Οκ συμφωνω!!! Αλλα δεν εχω δει αλλο δυναμομετρημενο 1,6 8v οποτε...
Pughell - Κυρ 23 Νοέ 2003, 01:35:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα μεμονωμενες περιπτωσεις υπαρχουν,οπως επισης να ξερετε οτι τα δημοσιογραφικα αυτοκινητα ποτε δεν ειναι τυχαια,απλα ο κανονας των δημοσιογραφικων δεν ισχυει για ολα τα υπολοιπα... Wink
kaisaras96 - Κυρ 23 Νοέ 2003, 04:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Ρε παιδια...αυτο το μοτερ το εχω δυναμομετρημενο σε τευχος των 4ΤΡΟΧΩΝ πανω σε 306 Cabriolet και λενε αυτο ακριβως...οτι αντι για 90ps τους εβγαλε 95ps!!! Οχι οτι ειχε φοβερη σημασια για τις επιδοσεις αλλά, σαν παρατηρηση εχει σημασια...Θα μου πειτε ενα μοτερ ετυχε...Οκ συμφωνω!!! Αλλα δεν εχω δει αλλο δυναμομετρημενο 1,6 8v οποτε...

Ναι το θυμαμαι κι εγω...
Οι τελευταιες τετοιες μηχανες ηταν καλυτερες....
Ισως φοραγαν το γκρι βελτιωμενο καπακι και οχι το κλασικο μαυρο οπως εγινε και με τα 1,1 και 1,4 οταν βγηκε το 206
Σιγα ρε παιδια 5 αλογα δεν βγαινουν και τοσο δυσκολα,ιδιως σε επιπεδο κατασκευαστη.Το σιγουρο ειναι οτι συνεχισαν να το δηλωνουν ως 90αρη.
Εχουν δοκιμασει 206 1,6 8ν αν εβγαλε κι αυτο τοσο σημαινει οτι δεν ετυχε.....πετυχε
netblaster - Κυρ 23 Νοέ 2003, 19:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι και το θεμα της φορολογιας στο εξωτερικο που "αναγκαζει" κατα καποιο τροπο τους κατασκευαστες να δηλωνουν τη μικροτερη δυνατη ιπποδυναμη!!! Θυμαστε τι ειχε γινει με το Golf?!?!? Μεχρι και επιστολη στη VW ειχαν στειλει για να τους πουν οτι το μοτερ απεδωσε 83ps!!! Η VW βεβαια ειχε χαρακτηρισει το γεγονος ωσ μεμονωμενο αλλα...μονο αυτο δεν ηταν!!! Ολα τα μοντελα που φορανε αυτο το μοτερ βγαζουν σταθερα απο 80ps και πανω αλλα παρολα αυτα η VW δηλωνει ακομα 75ps...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τρι 25 Νοέ 2003, 21:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ!!ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 330 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ 7 ΜΕ 10 ΑΛΟΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΟΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΩ ΑΤΟΜΟ!!ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΕΛΙΚΕΣ;Α!ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΕΝΕΝΑ ΜΠΟΖΑΚΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ;
Pughell - Τρι 25 Νοέ 2003, 21:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλο ενα υποψηφιο θυμα των Ελληνων προγραμματιστων... Laughing
Φιλε μου κρατα τα χρηματα σου για κανεναν εκκεντροφορο ή κορωνοπηνειο... Wink Μην πιστευεις τον καθε καραγκιοζη που σου υποσχεται αλογα με το τσουβαλι. Confused
netblaster - Τρι 25 Νοέ 2003, 23:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Φιλε μου κρατα τα χρηματα σου για κανεναν εκκεντροφορο ή κορωνοπηνειο... Wink Μην πιστευεις τον καθε καραγκιοζη που σου υποσχεται αλογα με το τσουβαλι. Confused

Ακου τον Στελιο...ξερει τι σου λεει!!! Αν ψαξεις λιγο στα forum θα παρεις και μια πιο ολοκληρωμενη αποψη και θα συμφωνησεις κιεσυ μαζι μας...Πιστευω να σε προλαβαμε?!?!? Οσο για τελικες το δικο μου 205 1.4 βγαζει 170+ αλλα εχω πιο κοντο σασμαν και χειροτερη αεροδυναμικη...Σε 206 που εχω οδηγησει εχω δει κοντερατα μεχρι και 180(και κατι ψιλα...)Μην το πας μεχρι εκει ομως δεν αξιζει...
PHSYBORG - Τετ 26 Νοέ 2003, 09:11:13
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δεν αξιζει 180+ ?
netblaster - Τετ 26 Νοέ 2003, 11:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πιεζεται πολυ το μοτερ...Δεν ειναι και οτι καλυτερο!!! Καλυτερα να εχεις μια ταχυτητα γυρω στα 170!!! Σε δυο φιλους που το δουλευαν σαυτα τα χιλιομετρα τους εκαψε φλαντζα!!!
PHSYBORG - Τετ 26 Νοέ 2003, 11:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πιεζεται με 5η στις 5300 rpm ?
netblaster - Τετ 26 Νοέ 2003, 11:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι φαινεται...Και μενα μου φαινεται περιεργο αλλα οταν παρουσιαζονται τετοιου ειδους βλαβες...Τι να πιστεψω?!?!? Αστοχια υλικου και στα δυο αυτοκινητα???
FRAPEOLE - Τετ 26 Νοέ 2003, 20:22:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως επειδη τα μοτερ ειναι 8βαλβιδα και γουσταρουν περισσοτερο της χαμηλομεσαιες..............................
ΝΙΚΟΣ - Τετ 26 Νοέ 2003, 20:37:40
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Πες τα ρε Στελαρα............πες τα Wink Wink Wink
Tomcat - Τετ 26 Νοέ 2003, 21:48:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω τα λεω ποιος με ακουει ομως!!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
shark_zak - Πεμ 27 Νοέ 2003, 08:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
και γιατι δεν βαζουμε το 1,4 16v με 90 αλογακια να τελιωνει η υποθεση... Question Silly
netblaster - Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:47:50
Θέμα δημοσίευσης:
Κατσε να βγει στο "σφυρι" πρωτα να δουμε και ποσο θα πηγαινει το μαλλι!?!?! Παντως ειναι μια πολυ καλη ιδεα...
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 27 Νοέ 2003, 19:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Εγω τα λεω ποιος με ακουει ομως!!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Αχαχαχαχαχαχαχα παρε να χεις ρε Splat Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 27 Νοέ 2003, 21:06:07
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Κατσε να βγει στο "σφυρι" πρωτα να δουμε και ποσο θα πηγαινει το μαλλι!?!?! Παντως ειναι μια πολυ καλη ιδεα...

Εσυ αντι να καθεσαι και να ασχολεισαι με ηλιθια μοτερ,πετα επανω ενα 14αρι απο XSi να σου φυγει η μαγκια! Wink Very happy

Οσο για την φλαντζα ειναι καθαρα συγκυρια.Απλα καποιο αλλο προβλημα υπηρχε και εκαψαν...Εμενα με 5η και απο 6500 μεχρι 7500,εφτασα ετσι απο Θεσ/νικη μεχρι Λαρισα και δεν εκανε τσικ...Απλα πρεπει να βλεπεις και την θερμοκρασια που και που...Επισης στην τελικη βασικη προυποθεση ειναι να μην εισαι με γκαζι παντοφλα.Τα περισσοτερα τουτου βγαζουν τελικη με μισο γκαζι. Smile
Sidobre - Παρ 28 Νοέ 2003, 01:26:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Απλα πρεπει να βλεπεις και την θερμοκρασια που και που...Επισης στην τελικη βασικη προυποθεση ειναι να μην εισαι με γκαζι παντοφλα.Τα περισσοτερα τουτου βγαζουν τελικη με μισο γκαζι. Smile

Σ Ω Σ Τ Ο Τ Α Τ Ο Σ!

Πάντως τα τελευταία 15.000 χλμ ειναι δουλεμένο το μοτέρ με πολύ υψηλές στροφές και δουλεύει μια χαρά, μπορώ να πώ και καλύτερα!

Αποκορύφωμα το πέρασμα γνωστής Βόρειας οδού με 6200-6400 (στα 6500 έχει game over) και ούτε θερμοκρασία δεν ανέβασε (αλλά έμεινα χωρίς βενζίνα Sad )

Να δώ τώρα που θα πάει στις 7500 τι θα κάνει Silly Onfire
Ntinos - Παρ 28 Νοέ 2003, 02:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οσο για τα 95+ αλογα ξεχνα το... NodNo

κοιτα αν το συστημα μπηκε σταυτοκινητα το 2001 τοτε φιλος μου με 206 1,1 του 98 εχει ταξιδεψει στο χρονο για να ταγορασει αφου εχει DIS και δεν ειναι multiplex και ειναι και με magneti marelli.και ειμαι σιγουρος αφου σκοπευα να βαλω το συγκεκριμενο μοτερ οταν το τρακαρε και το εψαξα το θεμα, αλλα τελικα κατεληξα σε αναβαθμιση απο 1,1 σε 1,4.

για το μοτερακι απο xsi που λες εχεις δικιο Big wink το σκεφτηκα και εγω και θα ειναι η επομενη μου αλλαγη.τα xsi στην Αγγλια πουλιωνται 1000 ευρω και δεν σκεφτομαι μονο το μοτερ αλλα ολο το δερμα του Laughing (αναρτηση κομπλε,φρενα,ζαντες,μοτερ,κρεμαγιερα) αφου θα παρω ενα και θα το φερω ελλαδα το καλοκαιρι μαλλον.(περισσοτερα οταν αρχισει το project 106 no.3).και βεβαια μιλαμε για μηδεν κοστος αφου οτι βγαλω απτο δικο μου θα μπει στο δεξιοτομονο σκαρι και θα παει στο παλιατζιδικο γιανταλλακτικα (λογικα θα το πουλησω πανω απο 1200 ευρω)
shark_zak - Παρ 28 Νοέ 2003, 09:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:

μου φαινεται και εγω αυτο θα περιμενω.... Silly

και οταν κατσει η καλη... Bluegrab
Pughell - Παρ 28 Νοέ 2003, 23:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα για να ειμαι σιγουρος οτι συννενοουμαστε,το DIS ειναι ενα ενιαιο πλαστικο κομματι με 4 πιπες Laughing που τοποθετειται πανω στα μπουζι ωστε να εξαλειφονται τα μπουζοκαλωδια.Αυτο δεν εννοεις και εσυ; Question
kaisaras96 - Σαβ 29 Νοέ 2003, 00:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βασικα για να ειμαι σιγουρος οτι συννενοουμαστε,το DIS ειναι ενα ενιαιο πλαστικο κομματι με 4 πιπες Laughing που τοποθετειται πανω στα μπουζι ωστε να εξαλειφονται τα μπουζοκαλωδια.Αυτο δεν εννοεις και εσυ; Question

Ρε παιδια οντως τι ειναι αυτο το DIS Question Question Question

Αν ο Στελιος εχει δικιο,μιλαει για αμεση αναφλεξη δηλαδη καταργηται ο κεντρικος πολλαπλασιαστης και βαζουμε εναν ξεχωριστο πανω σε καθε μπουζι και γλιτωνουμε απο τα προβληματα των μπουζοκαλωδιων.Εχω διαβασει οτι ολα τα 16V εχουν αμεση αναφλεξη σιγουρα,αλλα για τα 8V δεν γνωριζω.
Φαινεται να ταιριαζει Direct Ignition System
Pughell - Σαβ 29 Νοέ 2003, 00:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα το DIS μπορει να σημαινει Distributorless Ignition System ή αυτο που εγραψε ο Κωστας,Direct Ignition System.Καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι πιο ακριβως απο τα 2 ειναι... Very happy
Η ουσια ειναι οτι καταργει τον διανομεα. Wink
Δημήτριος - Σαβ 29 Νοέ 2003, 03:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βασικα το DIS μπορει να σημαινει Distributorless Ignition System ή αυτο που εγραψε ο Κωστας,Direct Ignition System.Καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι πιο ακριβως απο τα 2 ειναι... Very happy
Η ουσια ειναι οτι καταργει τον διανομεα. Wink

Παιδιά μια που ξεκαθαρίζουμε πράγματα, θέλω να ρωτήσω κάτι (άσχετό) :

Ο κινητήρας μας (1,6 16v) έχει ψεκαστήρες λαδιού, κάτω από κάθε έμβολο; (το έχω ξαναρωτήσει αυτό, δημιουργώντας ξεχωριστό θέμα στις τεχνικές συζητήσεις)

Η τυπική λίπανση των κυλίνδρων προβλέπει ψακασμό αυτών με λάδι από τις οπές λιπάνσεως του στροφαλοφόρου. Τα μπεκ λαδιού που βρίσκονται κάτω από κάθε κύλινδρο, ψακάζουν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά λάδι εκεί που χρειάζεται.

Είχα ακούσει ότι ο 1,6 16v του Rallye έχει τέτοια. Λογικά θα έχει και ο δικός μας...
Ntinos - Σαβ 29 Νοέ 2003, 04:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

ναι Laughing αυτο εννοω.
καλα ρε κανενας με 1,4 η 1,1 δεν μιλαει?εχετε ρε μπουζοκαλωδια πεστε μας επιτελους... Laughing Laughing Laughing Laughing
ειμαι σιγουρος οτι εχουν ολα τα 206 απο την αρχη.ολα βασικα τα μοτερ με γκρι καπακι το εχουν.αμα ψαξεις και μια παλια συζητηση που ειχαμε περυσι για μπουζι θα δεις οτι και τοτε το εχουμε ξανα αναφερει για μοντελα του 1998-99
PHSYBORG - Σαβ 29 Νοέ 2003, 10:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα ειναι 1400 αλλα του 2003 .Δεν εχω μπουζοκαλοδια !
DIS rulezz !
Byron206 - Σαβ 29 Νοέ 2003, 21:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Pughell έγραψε:

ναι Laughing αυτο εννοω.
καλα ρε κανενας με 1,4 η 1,1 δεν μιλαει?εχετε ρε μπουζοκαλωδια πεστε μας επιτελους... Laughing Laughing Laughing Laughing
ειμαι σιγουρος οτι εχουν ολα τα 206 απο την αρχη.ολα βασικα τα μοτερ με γκρι καπακι το εχουν.αμα ψαξεις και μια παλια συζητηση που ειχαμε περυσι για μπουζι θα δεις οτι και τοτε το εχουμε ξανα αναφερει για μοντελα του 1998-99

Το 206 της πρωην μου που ειναι 1,1 του 1998 εχει το DIS και δεν εχει μπουζοκαλωδια.....τωρα για τα αλλα δεν ξερω. Wink
Ntinos - Σαβ 29 Νοέ 2003, 22:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:
Ntinos έγραψε:
Pughell έγραψε:

ναι Laughing αυτο εννοω.

Το 206 της πρωην μου που ειναι 1,1 του 1998 εχει το DIS και δεν εχει μπουζοκαλωδια.....τωρα για τα αλλα δεν ξερω. Wink

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Jongou - Κυρ 30 Νοέ 2003, 15:58:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε εμένα έχει μπουζοκαλώδια! Ειναι από την πρώτη φουρνιά των multiplexing! (3 ιανουαρίου 2002)
STELIOS - Κυρ 15 Φεβ 2004, 19:17:55
Θέμα δημοσίευσης: Πρόγραμμα Superchips για 206 1.4 8V
Δεν ξερω αν θυμαστε πριν τα Χρηστουγενα που σηζητουσαμε για προγραμα της Superchips. Επιτελους, πριν λιγες μερες μου εστειλαν e-mail και απ'την Superchips Αγγλιας και απ'την R&S motorsport (Ελληνας αντιπροσοπος) οτι βγηκε προγραμα για το 1.4 8βαλβιδο με τον 3φισο Sagem εγκεφαλο. Η διδικασια περνει περιπου 2-3 ωρες (με ραντεβου) και κοστιζει 490 ευρα. Το αστειο ειναι πως η Superchips στο e-mail της μου ειπε πως δεινει 5 αλογα και 10% αυξηση σε ροπη ενω ο Ελληναρας λεει 6-7 αλογα. Αχ εμεις οι Ελληνες, ολα θελουμε να τα φουσκωνουμε οι ατιμοι!!!

Υ.Γ Α, το αλλο δεν το σκεφτηκα ομως, ισως τα 5 Αγγλικα αλογα να ειναι πιο καλοθρεμενα απ'τα Ελληνικα ψωραλογα. Ετσι η αντιστιχια ειναι 5 Αγγλικα = 7 Ελληνικα. Μαλλον ακουλουθει την αντιστιχια Λιρας - Ευρο.
Baphomet - Κυρ 15 Φεβ 2004, 19:53:12
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SUPERCHIPS
STELIOS έγραψε:
Δεν ξερω αν θυμαστε πριν τα Χρηστουγενα που σηζητουσαμε για προγραμα της Superchips. Επιτελους, πριν λιγες μερες μου εστειλαν e-mail και απ'την Superchips Αγγλιας και απ'την R&S motorsport (Ελληνας αντιπροσοπος) οτι βγηκε προγραμα για το 1.4 8βαλβιδο με τον 3φισο Sagem εγκεφαλο. Η διδικασια περνει περιπου 2-3 ωρες (με ραντεβου) και κοστιζει 490 ευρα. Το αστειο ειναι πως η Superchips στο e-mail της μου ειπε πως δεινει 5 αλογα και 10% αυξηση σε ροπη ενω ο Ελληναρας λεει 6-7 αλογα. Αχ εμεις οι Ελληνες, ολα θελουμε να τα φουσκωνουμε οι ατιμοι!!!

Υ.Γ Α, το αλλο δεν το σκεφτηκα ομως, ισως τα 5 Αγγλικα αλογα να ειναι πιο καλοθρεμενα απ'τα Ελληνικα ψωραλογα. Ετσι η αντιστιχια ειναι 5 Αγγλικα = 7 Ελληνικα. Μαλλον ακουλουθει την αντιστιχια Λιρας - Ευρο.

πολύ καλό νέο αυτό παιδιά!
σας βλέπω όλους τους 8V έτοιμους για πρώτο στάδιο!
άραγε για μενα θα υπάρχει τιποτα...? Confused
PHSYBORG - Κυρ 15 Φεβ 2004, 19:55:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SUPERCHIPS
STELIOS έγραψε:

Προγραμμα κονσερβα????
Αν εγω εχω το Χ τελικο κ ο αλλος χταποδι θα βαλουν το ιδιο προγραμμα πανω?
Αλλος εχει σκουπα αλλος μαμα φιλτροκουτι ....
Αν ομως καταφερανε ΓΕΝΙΚΑ κ σπασανε τον SAGEM κ γινει δουλεια στα αβανς κτλπ σε καθε κινητηρα με lap top κ δοκιμαστει σε ολες τις στροφες κτλπ , δηλαδη να δουλευτει το προγραμμα απο την αρχη τοτε ΟΚ!
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ !
Baphomet - Κυρ 15 Φεβ 2004, 20:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλιππε πιστεύω πως δε θα ειναι κονσερβα. Κάποια πραγματα θα προσαρμόζονται στις αλλαγες τις οποίες έχει ήδη κανει καποιος στο αμαξι του.
Touristas - Κυρ 15 Φεβ 2004, 20:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια για BOSCH MP7.4.4 εχεται ακουση τιποτα ???
PHSYBORG - Κυρ 15 Φεβ 2004, 20:06:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μεσα σε 2-3 ωρες τι χαρτες να φτιαξουν ???????
Το αμαξι για σωστο επαναπρογραματισμο πρεπει να μεινει μεσα τουλαχιστον 3 μερες!
pduke - Κυρ 15 Φεβ 2004, 22:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ στο "όχι στις κονσέρβες" αν και ξέρω ότι πολύς κόσμος είναι ευχαριστημένος από Superchips.
Ο λόγος πάντως που στην Ελλάδα τα άλογα είναι περισσότερα εξηγείται ίσως από το τουπέ των τύπων στην R&S το οποίο με τη σειρά του δικαιολογεί το γιατί δεν πρόκειτε ποτέ να πάρουν λεφτά οι τύποι από μένα αν και η superchips έχει καλό πρόγραμμα για το 2λιτρο.

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο προ 2,5 ετών και τους ρώτησα πέραν των άλλων, γνωρίζοντας ότι ελάχιστα 2λιτρα μονολαμδα 206 κυκλοφορούσαν στην ελλάδα και στάζοντας ευγένεια, αν έχουν τοποθετήσει σε κάποιο από αυτά το πρόγραμμά τους και τι εποτελέσματα είχε. Ο τύπος με ιδιαίτερο θράσσος και μαγκιά το μόνο που έκανε τον κόπο να μου απαντήσει ήταν "δεν είστε ο μόνος με δίλιτρο κύριέ μου"."οκ μεγάλε του λέω καλές πωλήσεις.

Αυτά + τα 180χιλιάρικα χωρίς εγγύηση(τότε)....ε ..
Cool
gavanas - Δευ 16 Φεβ 2004, 04:50:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μαύρη ακρίβεια ρε παιδιά... 490 έουρος για 5 άλογα... Τελικά πρέπει να είναι καταραμένο αυτό το μοτέρ. Και υποτίθεται ότι τα 5 είναι σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας πίεσης καυσίμου και τα ρέστα. Τουτέστιν η αισιόδοξη τιμη...
Παπαπα... Crying or Very sad
Kouzman - Δευ 16 Φεβ 2004, 09:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
H Superchips δινει γραπτη εγγυηση ενος ετους.
Δινει το αυθεντικο προγραμμα σε τσιπακι ωστε μολις θελησετε να επαναφερετε το μοτερ οπως ηταν μπορειτε...
5 αλογα ειναι πολυ καλα για ενα 1.4 8βαλβιδο ...πιστεψτε με...

Τωρα το τρεις ωρες και το τρεις μερες... Διαβαστε προσεκτικα τις οδηγιες της στην ιστοσελιδα τους... Ολα τα προγραμματα γινονται σε μαμα αυτοκινητο, ωστοσο αυτο δεν παει να πει πως δεν θα οφεληθει αν ηδη εχετε κανει καποια πραγματα...

Τα προγραμματα φτιαχνονται αγγλια και τα στελνουν ελλαδα μεσω Η/Υ...
Ελληνικο χερι δεν μπαινει και χαιρομαι πολυ γι αυτο...

Αυτα...
Baphomet - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
Δινει το αυθεντικο προγραμμα σε τσιπακι ωστε μολις θελησετε να επαναφερετε το μοτερ οπως ηταν μπορειτε...

Τωρα το τρεις ωρες και το τρεις μερες... Διαβαστε προσεκτικα τις οδηγιες της στην ιστοσελιδα τους... Ολα τα προγραμματα γινονται σε μαμα αυτοκινητο, ωστοσο αυτο δεν παει να πει πως δεν θα οφεληθει αν ηδη εχετε κανει καποια πραγματα...

Τα προγραμματα φτιαχνονται αγγλια και τα στελνουν ελλαδα μεσω Η/Υ...
Ελληνικο χερι δεν μπαινει και χαιρομαι πολυ γι αυτο...

Αυτα...

Συγχώρεσε με αν πω μαλ***α (και οι ντοματες ευπρόσδεκτες) αλλά αν πάς το αμαξάκι σου πχ. για πρώτο στάδιο, πρώτα δε πρέπει να βάλεις φίλτρο-εξάτμιση και τέλος πρόγραμμα? Confused Έτσι ώστε το πρόγραμμα να λαμβανει υπόψη του τις μικροαλλαγές του αυτοκινητου από φιλτρο και εξατμιση?
Droemmen - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:10:04
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

Συμφωνώ απόλυτα!
5 άλογα με κόστος 490 Ευρώ είναι πολύ καλά για 1.4, αλλά μην σκέφτεστε μόνο τα άλογα με την αύξηση της ροπής (και της επίτευξη της χαμηλότερα) σ'αυτές τις περιπτώσεις θα είναι σαν να οδηγείτε άλλο αυτοκίνητο!

Προσοχή μιλάμε για 5 πραγματικά άλογα με αυτό το κόστος... γιατί ο καθένας που βγαίνει και λέει "Σιγά με εξάτμιση και χ ευρώ κόστος θα πάρεις 8 άλογα" είναι λίγο (!) φιδέμπορας!
Kouzman - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:10:48
Θέμα δημοσίευσης:
Η λογικη αυτη ειναι... Δεν λες λαθος... Wink
Baphomet - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
Η λογικη αυτη ειναι... Δεν λες λαθος... Wink

σε μένα απαντας τώρα? αν αυτή είναι η λογική, τι πρέπει να κανει καποιος? να βάλει πρώτο ή τελευταιο το προγραμμα?
Droemmen - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:19:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
σε μένα απαντας τώρα? αν αυτή είναι η λογική, τι πρέπει να κανει καποιος? να βάλει πρώτο ή τελευταιο το προγραμμα?

Νομίζω ότι ο kouzman μιλούσε γενικά, πάντως καλύτερα να βάλεις το πρόγραμμα πρώτο, είναι από τις βελτιώσεις που έχουν το καλύτερο value for money, απόδοση χωρίς θόρυβο κλπ και -αν έχει γίνει από επώνυμο οίκο- χωρίς μεγάλο ρίσκο...
Baphomet - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

Νομίζω ότι ο kouzman μιλούσε γενικά, πάντως καλύτερα να βάλεις το πρόγραμμα πρώτο, είναι από τις βελτιώσεις που έχουν το καλύτερο value for money, απόδοση χωρίς θόρυβο κλπ και -αν έχει γίνει από επώνυμο οίκο- χωρίς μεγάλο ρίσκο...

αν καποιος θελει να βάλει και φίλτρο και εξατμιση και προγραμμα, τι να βαλει πρώτο ώστε να συνδυαστουν καλυτερα? ή δεν εχει σημασία? ασχετα απο το οικονομικο.
Droemmen - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
αν καποιος θελει να βάλει και φίλτρο και εξατμιση και προγραμμα, τι να βαλει πρώτο ώστε να συνδυαστουν καλυτερα? ή δεν εχει σημασία? ασχετα απο το οικονομικο.

Όλα μαζί, αν αυτό δεν είναι δυνατό πρώτα το πρόγραμμα και μετά τα υπόλοιπα. Το πρόγραμμα δίνει μόνο του τις απαραίτητες αλλαγές στις ενδείξεις αέρα-καυσίμου κλπ, αν κάποια στιγμή βάλεις πχ φίλτρο καταλαβαίνει την αλλαγή στην ποσότητα-ταχύτητα του αέρα και προσαρμόζεται σταδιακά στα νέα δεδομένα.

Αν βάλεις πρώτα φιλτρο εξάτμιση και μετά πρόγραμμα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά με σειρά πρόγραμμα, φίλτρο, εξάτμιση η απόδοση θα φανεί γρηγορότερα...
TONY PAP - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:33:47
Θέμα δημοσίευσης:
''Φοράω'' απο τον Iούνιο superchips ... Very happy Very happy Very happy
Baphomet - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Droemmen έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

Όλα μαζί, αν αυτό δεν είναι δυνατό πρώτα το πρόγραμμα και μετά τα υπόλοιπα. Το πρόγραμμα δίνει μόνο του τις απαραίτητες αλλαγές στις ενδείξεις αέρα-καυσίμου κλπ, αν κάποια στιγμή βάλεις πχ φίλτρο καταλαβαίνει την αλλαγή στην ποσότητα-ταχύτητα του αέρα και προσαρμόζεται σταδιακά στα νέα δεδομένα.

Αν βάλεις πρώτα φιλτρο εξάτμιση και μετά πρόγραμμα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά με σειρά πρόγραμμα, φίλτρο, εξάτμιση η απόδοση θα φανεί γρηγορότερα...

με κάλυψες. ευχαριστώ! Wink
Baphomet - Δευ 16 Φεβ 2004, 10:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:

και??
TONY PAP - Δευ 16 Φεβ 2004, 11:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
TONY PAP έγραψε:

και??

Βελτιωμένη ροπή - Κόφτης 7200 !!! - Συνολικά καλύτερο απο πριν Very happy

Θέλει 98αρα ή 100αρα βενζίνη αλλιώς πυράκια χαμηλά στην 2α !!!

Με την σκούπα σίγουρα κερδίζεις κιάλο αλλά η μέγιστη ροπή αποδίδεται σε πιό ψηλές στροφές οπότε εντός πόλης το φιλτροκούτι είναι ΟΚ ή μάλλον χρειάζεται ένας συνδιασμος σκούπα-φιλτροκούτι κλπ.
PHSYBORG - Δευ 16 Φεβ 2004, 14:03:13
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:

Φορας τοσο καιρο κ δεν μιλας ????? Shocked
Για ξερνα τα ολα τωρα Wink
Ποσο πηγε , ποση ωρα πηρε , εξυπηρετηση, που το πηγες ????
Alex - Δευ 16 Φεβ 2004, 15:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
Απ'οσο ξερω ολοκληρο το μοτερ, το 1400αρι σε καλη μεταχειρισμενη κατασταση "παιζει" γυρω στα 500-600Ε. Και αναρωτιεται κανεις αν αξιζει να δωζει αλλα τοσα να παρει 5 αλογα.
TONY PAP - Δευ 16 Φεβ 2004, 15:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
TONY PAP έγραψε:

Φορας τοσο καιρο κ δεν μιλας ????? Shocked
Για ξερνα τα ολα τωρα Wink
Ποσο πηγε , ποση ωρα πηρε , εξυπηρετηση, που το πηγες ????

FILIP ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ LATER..
sps - Δευ 16 Φεβ 2004, 21:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω ξαναπει πολλες φορες και δε θα σταματησω να το λεω.
Οσοι εχουν 1.4 και δεν ειναι multiplex ας βρουν ενα μοτερ 1.6 8ν 105 ps.
Πανω απο 500-600 δε θα τους κοστισει.
Με εργασια εξατμιση κλπ θα δωσεις αλλα τοσα και θα εχεις ενα μικρο πυραυλακι.

Το ξερω πως ειναι δυσκολη αποφαση να βρεις και να αλλαξεις κινητηρα,αλλα πιστεψτε με αξιζει.
Αλλο να δινεις 500 ευρω για 5 αλογα και αλλο 1000-1200 για 30!

Και μετα αμα γουσταρετε με ενα εκκεντροφορο,προγραμμα και συμπιεση,πας στα 135-140 για πλακα.
Ρωτηστε και το Νικο να σας πει απο πρωτο χερι.
Το μοτερ που ανεφερα το ξερω πολυ καλα και νορμαλ και με 140 αλογα, και στις 2 περιπτωσεις ειναι απολαυστικο.
Ενω τα 5 αλογα θα τα καταλαβεις για μια εβδομαδα.
Μετα τι?
Παλι αργο θα φαινεται το αμαξι.
PHSYBORG - Δευ 16 Φεβ 2004, 21:50:59
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Το εχω ξαναπει πολλες φορες και δε θα σταματησω να το λεω.Οσοι εχουν 1.4 και δεν ειναι multiplex ας βρουν ενα μοτερ 1.6 8ν 105 ps.

Το ξερω πως ειναι δυσκολη αποφαση να βρεις και να αλλαξεις κινητηρα,αλλα πιστεψτε με αξιζει.

Και μετα αμα γουσταρετε με ενα εκκεντροφορο,προγραμμα και συμπιεση,πας στα 135-140 για πλακα.
Το μοτερ που ανεφερα το ξερω πολυ καλα και νορμαλ και με 140 αλογα, και στις 2 περιπτωσεις ειναι απολαυστικο.
Μετα τι?

Ok δηλαδη να μην το ξανασυζητησουμε το θεμα ????? Question Shocked

Τες πα
<<---Multiplex here
and...εγω εχω πει σε αλλο μου ποστ οτι η καλυτερη μοντιφα ειναι 2λιτρο μαμα με πολλα κ αξιοπιστα αλογα !
Tony - Δευ 16 Φεβ 2004, 22:09:57
Θέμα δημοσίευσης:
Opios dosei 500 euro gia na parei 5hp prepei i na ta exei polla i na min lipate ta lefta tou Smile

Ego pantos protino i allagi moter i turbo i kalitera alo amaksi xixixixi LOL
BLACK-HELL - Δευ 16 Φεβ 2004, 22:15:00
Θέμα δημοσίευσης: .,
ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΡΜΠΟ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΤΟΥΣ LOL Wink Razz
Droemmen - Τρι 17 Φεβ 2004, 08:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλλαγή κινητήρα δεν είναι απλή υπόθεση, πρέπει να βρεις καλό κινητήρα, καλό μηχανικό (που να έχει ξανακάνει τη δουλειά), να είσαι σίγουρος ότι ο εγκέφαλος του καινούριου κινητήρα "παίζει" με τα δικά σου ηλεκτρονικά πχ. αν το 1.4 δεν έχει ηλεκτρική ηλιοροφή ή αερόσακους ενώ το 1.6 (απ'όπου θα προέλθει ο κινητήρας) έχει, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν ν'ανάβουν διάφορα περίεργα λαμπάκια και να μην βγαίνει άκρη και το παραπάνω είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που έχω δει...
και έστω οτι όλα πάνε καλά, το αυτοκίνητο δουλεύει απροβλημάτιστα κλπ. δεν χρειάζονται περιφερειακές βελτιώσεις? (φρένα, άλλες ζάντες -αν δεν χωράνε τα φρένα-, ανάρτηση κλπ...) οπότε το κόστος ανεβαίνει πολύ.... και μη μου πει κανένας ότι "Έλα μωρέ τωρα τα φρένα δεν χρειάζονται, θα προσέχω περισσότερο" γιατί όλοι κάποια στιγμή παρασυρόμαστε.
Οπότε αν κάποιος αλλάξει κινητήρα και θέλει να έχει σωστό αυτοκίνητο πρέπει να δώσει αρκετά χρήματα (σίγουρα πολύ περισσότερα από τα 500 του προγράμματος).
Τα 5 άλογα μπορέι να μη λένε τίποτα σαν νούμερο, όμως με την μετατόπιση της καμπύλης ροπής χαμηλότερα τα αποτελέσματα είναι αισθητά και το αυτοκίνητο θα είναι πολύ πιο ευχάριστο. Για κάποιον που θέλει να κάνει φτηνή και αξιόπιστη μετατροπή είναι ότι καλύτερο, οι αλλαγές κινητήρα κλπ είναι για τους πιο "ανήσυχους" οδηγούς. Ο καθένας ας κρίνει τον εαυτό του (και τα οικονομικά του) και ας πράξει ανάλογα Wink
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 10:01:08
Θέμα δημοσίευσης: Re: .,
BLACK-HELL έγραψε:
ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΡΜΠΟ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΤΟΥΣ LOL Wink Razz

Splat Splat Splat Splat Splat Splat Splat
TONY PAP - Τρι 17 Φεβ 2004, 10:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικό λοιπόν είναι να ξέρουμε τι θέλουμε, ποιός είναι ο στόχος μας.
Πχ θέλω να είναι πύραυλος ή θέλω να είναι λίγο πιο γρήγορο αλλά αξιόπιστο ή θέλω ωραίο ήχο και εμφάνιση κλπ κλπ.
Σε έναν τα 500€ είναι πολλά σε άλλον λίγα κλπ. Σημασία έχει το value for money σε ότι κάνουμε σε σχέση με το τι τελικά θέλουμε.
Σίγουρα ο πιό φτηνός δρόμος για μικρή σε απόδοση βελτίωση είναι το ΦΠΕ όμως μην περιμένουμε και θαύματα. Αν δεν βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σωστή δουλειά δεν γίνεται...

Σημείωση : Μετά τα χιόνια άρχισα να σκέφτομαι ποσο χρήσιμα είναι τα 4Χ4 και τα τζιπ... ή καλύτερα ένα 4Χ4 206 Exclamation Exclamation
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 10:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Βασικό λοιπόν είναι να ξέρουμε τι θέλουμε, ποιός είναι ο στόχος μας.
Πχ θέλω να είναι πύραυλος ή θέλω να είναι λίγο πιο γρήγορο αλλά αξιόπιστο ή θέλω ωραίο ήχο και εμφάνιση κλπ κλπ.
Σε έναν τα 500€ είναι πολλά σε άλλον λίγα κλπ. Σημασία έχει το value for money σε ότι κάνουμε σε σχέση με το τι τελικά θέλουμε.
Σίγουρα ο πιό φτηνός δρόμος για μικρή σε απόδοση βελτίωση είναι το ΦΠΕ όμως μην περιμένουμε και θαύματα. Αν δεν βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σωστή δουλειά δεν γίνεται...

Σημείωση : Μετά τα χιόνια άρχισα να σκέφτομαι ποσο χρήσιμα είναι τα 4Χ4 και τα τζιπ... ή καλύτερα ένα 4Χ4 206 Exclamation Exclamation

Πάρε αυτό που ειδε ο γιαπωνέζος!!! Daihatsu Sirion!!! Laughing Laughing

Σχετικά με το ΦΠΕ σκεφτείτε οτι θα κοστίσει πρόγραμμα 500 ευρώ, εισαγωγη 250 ευρώ, τελικο 250 ευρώ ή φουλ εξαγωγή 700 ευρω. Σύνολο πρώτου σταδίου 1000-1500 ευρώ και κέρδος από 10 έως 15 άλογα. Δηλαδή ένα "τυχερό" 1.4 8V μπορεί να φτάσει και πάνω από 90 ίππους σε ιδανικές συνθηκες. Αξίζει?΄Για μένα αξίζει. Κι εξηγούμαι:

1. Ικανοποιείς το πάθος της αναζήτησης, το μικρόβιο της βελτίωσης (της πραγματικής βελτίωσης=ατμόσφαιρα) ψάχνοντας από που θα κερδίσεις έστω και μισό αλογάκι ή και μισό ευρουλάκι!
2. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό! Για τα 75 άλογα τα 15 επιπλέον είναι αύξηση της ιπποδύναμης κατά 20%!!!! Κάτι που σημαίνει οτι κάποιος συνηθισμένος στα 75 άλογα θα καβλωσει τρελά με τα 90+ για αρκετό καιρό, μέχρι να το συνηθίσει. Όλα είναι θέμα συγκρισης. Όταν οδηγείς με 130 άλογα φυσικά και λες "καλα, θα δωσεις τοσα λεφτά για 90 αλογάκια?" Για καποιον άλλον όμως ίσως να είναι άρκετά αυτά για την συγκεκριμένη χρονική στιγμη!! Αφήστε που το 206 είναι αυτοκίνητο γενικά με καλή ροπή και μετά από μια τέτοια βελτίωση η ροπή θα είναι άαααφθονη πραγματικά κι ετσι το αμαξακι δε θα κολλάει πουθενα. ϊσως να μην είναι κοντράδικο αλλά θα είναι σβέλτο, ταχύ και αξιόπιστο!
3. Εγώ αν ειχα 8V θα το έκανα

Η αλλαγή κινητήρα είναι κάτι που δε θα έκανα. Ίσως ποτέ. Πιστεύω πως είναι καλύτερα αν φτάσεις το αμαξακι σε σημειο να μη σηκωνει βελτίωση να το δινεις και να παίρνεις άλλο. Όσο για το τούρμπο, καλό αλλά από κάποια κυβικά και πάνω. Να τουρμπίσω τώρα 1.4...? Δε ξέρω, δύσκολο. Εγώ πάντως θα έλεγα σε όλους τους 8V ή να πουλήσουν και να παρουν 16V (και αν μπορουν και 1.6 ακομα καλυτερα) ή να χωθουν στο ΦΠΕ να δουν άσπρη μέρα! Wink
TONY PAP - Τρι 17 Φεβ 2004, 10:52:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Πάρε αυτό που ειδε ο γιαπωνέζος!!! Daihatsu Sirion!!!

YRV turbo κλπ.

Καλά αυτά τα γιαπωνέζικα είναι τουλάχιστον οπτικά και εσωτερικά ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧ.
(εντάξει απο κινητήρες είναι ωραίοι)

ήμαρτον Πέτρο δεν θέλουμε να δούμε άλλη άσπρη μέρα Very happy
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:04:48
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Παράθεση:
Πάρε αυτό που ειδε ο γιαπωνέζος!!! Daihatsu Sirion!!!

YRV turbo κλπ.

Καλά αυτά τα γιαπωνέζικα είναι τουλάχιστον οπτικά και εσωτερικά ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧ.
(εντάξει απο κινητήρες είναι ωραίοι)

ήμαρτον Πέτρο δεν θέλουμε να δούμε άλλη άσπρη μέρα Very happy

καλά εισαι....μπιαχ σκετο...!!! αλλά 1.3 102 άλογα...???
δικιο έχεις...'οχι άλλη άσπρη μερα!!!
Daloup-man - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:

Σχετικά με το ΦΠΕ σκεφτείτε οτι θα κοστίσει πρόγραμμα 500 ευρώ, εισαγωγη 250 ευρώ, τελικο 250 ευρώ ή φουλ εξαγωγή 700 ευρω. Σύνολο πρώτου σταδίου 1000-1500 ευρώ και κέρδος από 10 έως 15 άλογα. Δηλαδή ένα "τυχερό" 1.4 8V μπορεί να φτάσει και πάνω από 90 ίππους σε ιδανικές συνθηκες. Αξίζει?΄Για μένα αξίζει. Κι εξηγούμαι:

Πέτρο τα 90 άλογα που λες είναι πολλά!!!
Αν-και λέω αν γιατί δεν τα βγάζουν-τα 1,4άρια είναι 75 με πρόγραμμα και εξάτμιση το ΠΟΛΥ να πάει 82-85!
Η σκούπα ή φιλτροχοάνη ή άλλο φίλτρο στο φιλτροκούτι δίνουν κάποια μικρή αύξηση ροπής!!!
Άρα λοιπόν κατά μέσο όρο να πάνε τα 8v 80-80κάτι άλογα!!!
Δεν αξίζει λοιπόν για μένα για 5-10 άλογα και κανα κιλό ροπή να δώσω 1000-1500€!!!
TONY PAP - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Δεν αξίζει λοιπόν για μένα για 5-10 άλογα και κανα κιλό ροπή να δώσω 1000-1500€!!!

Μπορεί όμως να αξίζει να τα δώσεις σε ζαντολάστιχα ή σε ηχοσύστημα ή σε σπόιλερ- αεροτομές κλπ... ή και καθόλου.

Είναι θέμα επιλογών του καθένα έτσι ?

Idea Ανοιξτε λοιπόν νεο topic τι μπορώ να βάλω/φτιάξω με 1000€ ...
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

Πέτρο τα 90 άλογα που λες είναι πολλά!!!
Αν-και λέω αν γιατί δεν τα βγάζουν-τα 1,4άρια είναι 75 με πρόγραμμα και εξάτμιση το ΠΟΛΥ να πάει 82-85!
Η σκούπα ή φιλτροχοάνη ή άλλο φίλτρο στο φιλτροκούτι δίνουν κάποια μικρή αύξηση ροπής!!!
Άρα λοιπόν κατά μέσο όρο να πάνε τα 8v 80-80κάτι άλογα!!!

αντρέα τα 206 είναι γνωστό οτι βγάζουν τα άλογα που λενε τις περισσοτερες φορες και μάλιστα αρκετές φορές βγαζουν και 77 ή 78 άλογα. Αρα το 75 κατα μεσο όρο το θεωρώ σωστό. Τα 15 άλογα είπα σε ιδανικές συνθηκες και με αλλαγή όλου του συστηματος εξαγωγής (οχι απλά τελικό). Αν το ψαξει κανεις θα βρει τις βέλτιστες λύσεις και πιστεύω οτι γίνεται. Το παλικάρι το άλλο έκανε (αμφισβητουμενες κατα πολλους δυναμομετρησεις που του εδειξαν 70 άλογα (Στροφαλο παντα) και μετά που έβαλε το κιτ της bosal είχε 81,5! Και εγώ δε σου λεω οτι θα παρεις 12 άλογα. Αλλά του πο**τη* 7-8 θα τα πάρεις +5 το προγραμμα...κατι παίζει.
Εξάλλου η ροπή μετράει πιο πολύ από τα ψωράλογα! Δε ξέρω...
Droemmen - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
7-8 θα τα πάρεις +5 το προγραμμα...κατι παίζει.
Εξάλλου η ροπή μετράει πιο πολύ από τα ψωράλογα! Δε ξέρω...

Το πρόγραμμα ακόμα και μόνο του -συνήθως- βελτιώνει το σύνολο της καμπύλης ροπής αλλά και ιπποδύναμης. Δεν είναι το ίδιο να έχω ένα αυτοκίνητο με μεγιστη ιπποδύναμη (75 στις 5500 rmp και ροπή στις 3400 rmp) και να έχω ένα αυτοκίνητο που τα 75 θα τα δίνει πχ από τις 4800-5000 και στις 5500 θα χτυπάει 80 άλογα και μεγιστη ροπή πχ στις 3000...
Δεν είπαμε ότι θα γίνει πύραυλος, αλλά σίγουρα πιο σβέλτο και ευχάριστο.
Αν συνοδευτεί και με εισαγωγή και εξαγωγή το αποτέλεσμα θα είναι πολυ καλύτερο. Πιστέυω πως αν το 1.4 έχει 75 άλογα με ΦΠΕ θα έχει τουλάχιστον 85 (ίσως και πιο πάνω) με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 1000 Ευρώ καθόλου άσχημα και σίγουρα αξιόπιστα κατα τη γνώμη μου...
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 15:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ας μην γελιομαστε το 1.4 8βαλβιδο δεν προκειτε ποτε να γινει πυραυλος παρα μονο αν αλλαξει ολοκληρο το μοτερ. Τωρα αυτο το σηγκεκριμενο προγραμα απλα κανει το αμαξι λιγο πιο ροπατο, λιγο πιο ζωντανο αλλα σε καμια περιπτωση δεν το κανει κοντραδικο ουτε βαζει φωτια στη ασφαλτο. Τωρα οσο αναφορα κατι τιμες που αναφερθηκαν παραπανω, ενταξει μην τα παραφουσκωνουμε.
Ρε παιδια ποια εισαγωγη εχει 250 ευρο? Μας δουλευετε? Σκουπα της προκοπης βρησκεις απο 150 μεχρι 190 ευροπουλα. Προγραμα 490 ακριβως και αντε βαζεις και ενα τελικο μεταχηρισμενο με 120-150 ευρο. Συνολο 800 και κατι ευρο, το 206 σου ειναι σαφως πιο σβελτο και εισαι Κ Ι Ρ Ι Λ Ε !!!!
Τωρα αν θελεις φουλ χταποδι-καταλυτη-τελικο εκει παει αρκετα πιο πανω.
Εκτως απ'αυτο, τωρα που παιζει και προγραμα μπορεις να βαλεις και εκκεντροφορο (πχ. της ΚΕΝΤ). Αυτη θα'ναι και η πιο αποδοτηκη λυση, 90 αλογα τα φτανεις σιγουα.

Ας εξετασουμε λιγο και την αλλη περιπτωση αλλαγης κινητηρα. 1) πρεπει να βρεις μοτερ με πλεξουδα και εγκεφαλο που να ταιραζουν στο δικο σου, 2) να βρεις αξωνα με πισω δισκους 3) να εχεις περιπου 1500 - 1800 ευρο στο χερι, 4) να μπορεις να μεινεις χωρις αμαξι για ποσο? 4 - 5 - 6 μερες? 5) να τρεχεις στα ΚΤΕΟ και στην ασφαλιστηκη σου για ολες τις αλαγες που εκανες. 6) Δεν ξερω τι αλλο, αλλα ολο και κατι απροωπτο θα σημβει.
Ε, λοιπον δεν ξερω για εσας αλλα εγω δεν εχω αυτη την δηνατοτητα.
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 16:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Ρε παιδια ας μην γελιομαστε το 1.4 8βαλβιδο δεν προκειτε ποτε να γινει πυραυλος παρα μονο αν αλλαξει ολοκληρο το μοτερ. Τωρα αυτο το σηγκεκριμενο προγραμα απλα κανει το αμαξι λιγο πιο ροπατο, λιγο πιο ζωντανο αλλα σε καμια περιπτωση δεν το κανει κοντραδικο ουτε βαζει φωτια στη ασφαλτο. Τωρα οσο αναφορα κατι τιμες που αναφερθηκαν παραπανω, ενταξει μην τα παραφουσκωνουμε.
Ρε παιδια ποια εισαγωγη εχει 250 ευρο? Μας δουλευετε? Σκουπα της προκοπης βρησκεις απο 150 μεχρι 190 ευροπουλα. Προγραμα 490 ακριβως και αντε βαζεις και ενα τελικο μεταχηρισμενο με 120-150 ευρο. Συνολο 800 και κατι ευρο, το 206 σου ειναι σαφως πιο σβελτο και εισαι Κ Ι Ρ Ι Λ Ε !!!!
Τωρα αν θελεις φουλ χταποδι-καταλυτη-τελικο εκει παει αρκετα πιο πανω.
Εκτως απ'αυτο, τωρα που παιζει και προγραμα μπορεις να βαλεις και εκκεντροφορο (πχ. της ΚΕΝΤ). Αυτη θαναι και η πιο αποδοτηκη λυση, 90 αλογα τα φτανεις σιγουρα.

ΚΑΙ εκκεντροφόρο και φτανεις μονο 90 αλογα? ειπαμε δεν ειναι στραγαλια αλλά όχι κι ετσι. Τελικά ο μόνος λόγος που το 8V δεν το βρίσκεις εξελιγμενο είναι ακριβώς επειδη είστε όλοι τόσο πεσσιμιστές. Και φίλε Στέλιο δεν είπε κανεις οτι το 1.4 θα γίνει πύραυλος. Ούτε τα παραφούσκωσε κανενας. Αν διαβασεις τι λέω...απλά επανελαβες τα λόγια μου. Σβέλτο, ταχύ και αξιόπιστο! Όχι κοντράδικο ούτε πύραυλος. Αν θες κατι τέτοιο αφηνεις τις βελτιώσεις, κρατάς τα λεφτά σου και πας και παιρνεις το 2λιτρο να τελειώνουμε. Όσο για τις τιμές που αναφέρω είναι "το πολύ". Δηλαδη το μέγιστο που θα πληρώσεις. Το χταπόδι-καταλύτης-τελικό αξίζει να το βάλεις φτάνει να την ψάξεις και να μην πας στα τυφλα. Δηλαδη να τα σκάσεις αλλά σε κάτι που πραγματικά θα κανει την διαφορα.
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 19:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:

ΚΑΙ εκκεντροφόρο και φτανεις μονο 90 αλογα? ειπαμε δεν ειναι στραγαλια αλλά όχι κι ετσι. Τελικά ο μόνος λόγος που το 8V δεν το βρίσκεις εξελιγμενο είναι ακριβώς επειδη είστε όλοι τόσο πεσσιμιστές. Και φίλε Στέλιο δεν είπε κανεις οτι το 1.4 θα γίνει πύραυλος. Ούτε τα παραφούσκωσε κανενας. Αν διαβασεις τι λέω...απλά επανελαβες τα λόγια μου. Σβέλτο, ταχύ και αξιόπιστο! Όχι κοντράδικο ούτε πύραυλος. Αν θες κατι τέτοιο αφηνεις τις βελτιώσεις, κρατάς τα λεφτά σου και πας και παιρνεις το 2λιτρο να τελειώνουμε. Όσο για τις τιμές που αναφέρω είναι "το πολύ". Δηλαδη το μέγιστο που θα πληρώσεις. Το χταπόδι-καταλύτης-τελικό αξίζει να το βάλεις φτάνει να την ψάξεις και να μην πας στα τυφλα. Δηλαδη να τα σκάσεις αλλά σε κάτι που πραγματικά θα κανει την διαφορα.

Δεν αντιπαραθετω σε κανεναν προσωπικα και σημφωνω μαζι σου Πετρο.
Απλα επειδη βλεπω και κολανε πολλοι σε λεπτομεριες. Το topic το ξεκινησα γιατι θημαμαι πως ηταν πολυς ο κοσμος που ενδιαφεροταν για προγραμα για τον μεχρι προσφατα "μη πειραξημο" SAGEM. Το γεγονος ειναι οτι τωρα ο SAGEM προγραματιζεται και οποιος δεν εχει τη δηνατοτητα να αλλαξει μοτερ ή να παρει αλλο αμαξι, μπορει να καταφηγει σ'αυτη τη λυση.
Εγω αμα βρησκομουν με 2000 ευρω στο χερι και αφθωνο χρονο, ναι θα αλλαζα μοτερ. Αλλα δυστηχως δεν εχω αυτη την δυνατοτητα και ειμαι σιγουρος πως πολλοι βρησκονται στην ιδια θεση. Αυτο ειναι το νοημα. Τωρα ποσο κανει, ποσο παιρνεις, τι ειναι καλητερο, τι αξιζει, τι δεν αξιζει και μπλα μπλα μπλα νομιζω τα εχουμε ξαναπει απειρες φορες σε πολλα topic εδω στα μηχανολογικα.

Παντως εγω θα την κανω για superchips σε 2 - 3 βδομαδες και θα σας πω εντηπωσεις.

Επεισης αν διαβασετε στο site της Supechips θα δειτε πως αν δεν ειστε ευχαριστημενοι απ'το προγραμα μπορειτε να σας το αφαιρεσουν (βαζοντας το μαμισιο) εντως μιας εβδομαδας. Τα λεφτα τα παιρνετε πισω εκτως απ'το ποσο που αντιστηχει στην εργασια.
PHSYBORG - Τρι 17 Φεβ 2004, 19:55:26
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

Δεν αντιπαραθετω σε κανεναν προσωπικα και σημφωνω μαζι σου Πετρο.
Απλα επειδη βλεπω και κολανε πολλοι σε λεπτομεριες. Το topic το ξεκινησα γιατι θημαμαι πως ηταν πολυς ο κοσμος που ενδιαφεροταν για προγραμα για τον μεχρι προσφατα "μη πειραξημο" SAGEM. Το γεγονος ειναι οτι τωρα ο SAGEM προγραματιζεται και οποιος δεν εχει τη δηνατοτητα να αλλαξει μοτερ ή να παρει αλλο αμαξι, μπορει να καταφηγει σ'αυτη τη λυση.
Εγω αμα βρησκομουν με 2000 ευρω στο χερι και αφθωνο χρονο, ναι θα αλλαζα μοτερ. Αλλα δυστηχως δεν εχω αυτη την δυνατοτητα και ειμαι σιγουρος πως πολλοι βρησκονται στην ιδια θεση. Αυτο ειναι το νοημα. Τωρα ποσο κανει, ποσο παιρνεις, τι ειναι καλητερο, τι αξιζει, τι δεν αξιζει και μπλα μπλα μπλα νομιζω τα εχουμε ξαναπει απειρες φορες σε πολλα topic εδω στα μηχανολογικα.

Παντως εγω θα την κανω για superchips σε 2 - 3 βδομαδες και θα σας πω εντηπωσεις.

Επεισης αν διαβασετε στο site της Supechips θα δειτε πως αν δεν ειστε ευχαριστημενοι απ'το προγραμα μπορειτε να σας το αφαιρεσουν (βαζοντας το μαμισιο) εντως μιας εβδομαδας. Τα λεφτα τα παιρνετε πισω εκτως απ'το ποσο που αντιστηχει στην εργασια.

GO FOR IT DUDE Wink
Αντε να δουμε πως παει το 1400αρι με το Chipaki κ μετα φυγαμε για group buy !!!
Mολις το βαλεις εννοειτε οτι θα το πας με τον Κωστα τον χταποδατο να δουμε διαφορες !
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 20:15:57
Θέμα δημοσίευσης:
1. πείτε μου το site της superchips
2. εγω πως σκ**α θα μαθω τι εγκεφαλο έχει το 206 μου?
3. Στέλιο κανε την μεγαλη κινηση φιλε. Κι αν θες και μπορεις παρε με μαζι σου οταν θα το πας για προγραμμα! Να δω τι παιζει! Wink

α! και φιλιππε! Εσύ έτσι όπως το πας το κάρο σου μονο για ΤΟΥΡΜΠΟ είσαι φίλε!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
Baphomet - Τρι 17 Φεβ 2004, 20:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
με τα ιδια φραγκα και την ιδια βελτιωση υπάρχει προγραμμα και για το 1.4 16V για οποιον ενδιαφερεται... όλοι superchips! Wink
PHSYBORG - Τρι 17 Φεβ 2004, 20:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
με τα ιδια φραγκα και την ιδια βελτιωση υπάρχει προγραμμα και για το 1.4 16V για οποιον ενδιαφερεται... όλοι superchips! Wink

ΕΙΠΑΜΕ ...GROUP BUY !!!! Wink
sps - Τετ 18 Φεβ 2004, 00:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
sps έγραψε:
Το εχω ξαναπει πολλες φορες και δε θα σταματησω να το λεω.Οσοι εχουν 1.4 και δεν ειναι multiplex ας βρουν ενα μοτερ 1.6 8ν 105 ps.

Μετα τι?

Ok δηλαδη να μην το ξανασυζητησουμε το θεμα ????? Question Shocked

Τες πα
<<---Multiplex here
and...εγω εχω πει σε αλλο μου ποστ οτι η καλυτερη μοντιφα ειναι 2λιτρο μαμα με πολλα κ αξιοπιστα αλογα !

Δηλαδη απο τα λεγομενα μου εσυ αυτο καταλαβες,ειπα να μην ξανασυζητηθει το θεμα??
STELIOS - Τετ 18 Φεβ 2004, 00:29:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
1. πείτε μου το site της superchips
2. εγω πως σκ**α θα μαθω τι εγκεφαλο έχει το 206 μου?
3. Στέλιο κανε την μεγαλη κινηση φιλε. Κι αν θες και μπορεις παρε με μαζι σου οταν θα το πας για προγραμμα! Να δω τι παιζει! Wink

α! και φιλιππε! Εσύ έτσι όπως το πας το κάρο σου μονο για ΤΟΥΡΜΠΟ είσαι φίλε!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

1) WWW.SUPERCHIPS.CO.UK (Αν βαλεις .COM θα σε βγαλει στο site για Αμερικανικα αυτοκινητα)

2) Ο εγκεφαλος ειναι πανω απ'τον θολο της δεξιας ροδας (οταν ανοιγεις το καπο στα αριστερα σου δηλαδη) Θα εχεις Bosh ή Magneti Marelli ή Sagem. Απλα μεχρι προσφατος μονο για τον Sagem ΔΕΝ υπηρχε προγραμα. Για τους αλλους δυο παιζει εδω και καιρο.

3) ΟΚ, οταν τον κανονισω θα σ'ενημερωσω να παμε μαζι.
STELIOS - Τετ 18 Φεβ 2004, 11:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη το εχω παρει σοβαρα και προκειτε να βαλω προγραμα, τελευταια βρισκομαι σε συχνη επικοινονια και με Superchips Αγγλιας και με R&S Motorsports εδω στην Ελλαδα και μου εχουν λυθει αρκετες αποριες που μπορει να εχετε κι'εσεις.

1) Η Εγγυηση της 1 εβδομαδας που ισχυει στην Αγγλια ΔΕΝ ισχυει εδω.

2) Το προγραμα ΔΕΝ ειναι κονσερβα. Υπαρχει το στανταρ προγραμα και μετα πανω σ'αυτο γινονται οι απαραιτητες αλλαγες αναλογα με τι εξοπλησμο εχει το αμαξι (σκουπα, εξατμηση, εκκεντροφορ κτλ). Η αλλαγες αυτες γινοντε στην Αγγλια απο την Superchips και στελνονται εδω μεσω Computer.

Αυτα προς το παρων
PHSYBORG - Τετ 18 Φεβ 2004, 12:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Επειδη το εχω παρει σοβαρα και προκειτε να βαλω προγραμα, τελευταια βρισκομαι σε συχνη επικοινονια και με Superchips Αγγλιας και με R&S Motorsports εδω στην Ελλαδα και μου εχουν λυθει αρκετες αποριες που μπορει να εχετε κι'εσεις.

1) Η Εγγυηση της 1 εβδομαδας που ισχυει στην Αγγλια ΔΕΝ ισχυει εδω.

2) Το προγραμα ΔΕΝ ειναι κονσερβα. Υπαρχει το στανταρ προγραμα και μετα πανω σ'αυτο γινονται οι απαραιτητες αλλαγες αναλογα με τι εξοπλησμο εχει το αμαξι (σκουπα, εξατμηση, εκκεντροφορ κτλ). Η αλλαγες αυτες γινοντε στην Αγγλια απο την Superchips και στελνονται εδω μεσω Computer.
Αυτα προς το παρων

Δηλαδη αν θες σκουπα , χταποδι κτλπ πρεπει να τα βαλεις πριν πας για Chipaki και οχι μετα οπως ειπε καποιος παραπανω !
TONY PAP - Τετ 18 Φεβ 2004, 12:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν να σας πω δυο τρια πραγματάκια απο την εμπειρία μου.

Εχω βάλει σε 3 διαφορετικά αμάξια superchips και είμαι ικανοποιημένος ενω σε άλλο που έβαλα powerchips δεν έμεινα ικανοποιημένος.

Το καλοκαίρι πήγα στον Δημόπουλο (dealer Superchips στην Αργυρουπόλεως) πλήρωσα 500€ και αφου μεσω της φίσας διάβασε τα δεδομένα του εγκεφάλου μου (bosch) τα έστειλε mail στην Αγγλια και σε 1 περίπου ώρα ηρθε το πρόγραμμα απο Αγγλία και φορτώθηκε στο 206 μου.
Προηγουμένως είχε φορτώσει σε δισκετα το μαμά πρόγραμμα για περίπτωση που θέλουμε να το ξαναφορτώσουμε.
Το αμάξι το οδήγησα απο κει ως τα Πατήσια (διαδρομή που έκανα κάθε μέρα τότε) και ένιωσα διαφορά στον τρόπο που γέμιζε τις ταχύτητες και τον κόφτη στις 7200.
Ομως όταν ζεστενόταν αρκετά με την 95αρα βενζίνη χτύπαγε πυράκια χαμηλά στην 2α. Εβαλα 100αρα αλλά τα πυράκια μειώθηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Τότε ζήτησα τα λεφτά μου πίσω (δεν είχε περάσει εβδομάδα απο την εγκατάσταση του προγράμματος ) αλλά αυτός αρνήθηκε και απάντησε ότι μόνο αυθημερόν μπορούσε να τα δώσει πίσω!!!
Κατόπιν πίεσης μου φόρτωσε άλλο πρόγραμμα (όντως βελτιωμένο) και τα πυράκια εξαφανίστηκαν με 100αρα βενζίνη, ενω έχω ελάχιστα με 98αρα και λίγα με 95αρα (σε χαμηλές στροφές στην 2α). Ετσι καταλαβαίνω ανα έχω καλή βενζίνη ή οχι και η απόδοση μου εξαρτάται απο την βενζίνη που βάζω.
Α ο τύπος επέμενε ότι με μαμά φιλτρόκουτο είναι καλύτερα και όχι με σκούπα. Πολύ μπέρδεμα ...απο το καλοκαίρι πότε έχω την σκούπα και πότε το φιλτρόκουτο.
Οταν έβαλα το πρόγραμμα και είχα και την σκούπα ξαφνικά κατάλαβα ότι έμενα από φρένα και ήθελα καλύτερα λάστιχα. Πήγαινα όντως αρκετά πιο γρήγορα (όμως τα saxoralla συνέχισαν λογικά να με κερνάνε τσαγάκια)
Αυτά για τώρα. Γειά χαρά Cool
STELIOS - Τετ 18 Φεβ 2004, 13:13:05
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Δηλαδη αν θες σκουπα , χταποδι κτλπ πρεπει να τα βαλεις πριν πας για Chipaki και οχι μετα οπως ειπε καποιος παραπανω ![/list]

Το προγραμμα παντα μπαινει τελευταιο για να προσαρμοστει στις ειδη υπαρχουσες αλαγες. Βεβαια οταν προκειτα για μια σκουπα ή εξατμηση γινεται και αναποδα αλλα δεν θα εχεις την ιδανικη αποδοση. Αν απ'την αλλη μιλαμε για εκκεντροφορο το προγραμμα θα μπει παντα μετα.
Droemmen - Τετ 18 Φεβ 2004, 13:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το -σύγχρονο- πρόγραμμα προσαρμόζεται πάντα στα καινούρια δεδομένα είτε μπει πρώτο είτε τελευταίο (δεν μιλάμε για 2ο στάδιο -εκκεντροφόρους-).
Ακόμα και οι εργοστασιακοί εγκέφαλοι προσαρμόζονται, μην ξεπερνώντας όμως τα όρια που τους θέτουν οι προγραμματιστές από το εργοστάσιο...Γι αυτό και προσαρμόζονται στις κλιματολογικές αλλαγές χειμώνα-καλοκαίρι κλπ. Ο aftermarket προγραμματιστής φροντίζει να ξεπεράσει τα όρια κατανάλωσης -περισσότερο, αλλά όχι μόνο- για την καλύτερη απόδοση.
Ο προγραμματιστής χρειάζεται να ξέρει για την ύπαρξη (ή μη) αγωνιστικού καταλύτη διότι εκεί αλλάζουν τα δεδομένα τόσο ώστε να χρειάζεται ειδική ρύθμιση...
STELIOS - Πεμ 26 Φεβ 2004, 15:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
Και ναι, την στιγμη που εχω αποφασισει να κανω την αλλαγη (στο προγραμμα) τα σχεδια αλλαζουν. Η μαμα πατριδα με καλει να κανω την θητεια μου. Οποτε τα παντα αναβαλωνται για ενα χρονο. Δεν πειραζει, ισως του χρονου να εχουν εξεληχθει και λιγο τα προγραματα και να παιζει κατι καλητερο. Ισως κατι σε συνδιασμο με εκκεντροφορο, αναλογως και με τα οικονομικα μου .
Τελος παντων την κανω, μπαινω επιτελους να υπιρετησω την πατριδα. 12 Μαρτιου στο Σκαραμαγκα (Ναυτικο), μολις 4 μερες μετα τα 2... γενεθλια μου.
Droemmen - Παρ 27 Φεβ 2004, 09:55:50
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Και ναι, την στιγμη που εχω αποφασισει να κανω την αλλαγη (στο προγραμμα) τα σχεδια αλλαζουν. Η μαμα πατριδα με καλει να κανω την θητεια μου. Οποτε τα παντα αναβαλωνται για ενα χρονο. Δεν πειραζει, ισως του χρονου να εχουν εξεληχθει και λιγο τα προγραματα και να παιζει κατι καλητερο. Ισως κατι σε συνδιασμο με εκκεντροφορο, αναλογως και με τα οικονομικα μου .
Τελος παντων την κανω, μπαινω επιτελους να υπιρετησω την πατριδα. 12 Μαρτιου στο Σκαραμαγκα (Ναυτικο), μολις 4 μερες μετα τα 2... γενεθλια μου.

Καλή θητεία και καλή τύχη να έχεις και καλός διοικητής να σε βρει!
Άντε με το καλό και σύντομα να πάρεις και την πρώτη σου άδεια!
shark_zak - Παρ 27 Φεβ 2004, 10:23:31
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

κριμα...αντε δεν πειραζει καλη θητεια, στο ναυτικο ειναι καλα.... Salute
Ghost Dog - Παρ 27 Φεβ 2004, 15:56:28
Θέμα δημοσίευσης:
καλη θητεια στελιο!!!
sotamax - Παρ 27 Φεβ 2004, 18:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή θητεία Very happy Very happy Very happy
Τι θητεία δηλαδή 12 μήνες...
Σαν διακοπές απλά λίγο μεγαλύτερες από τις κανονικές...
Α ρε μια βδομαδούλα στο αρματαγωγό....καλή θα ήταν Very happy Very happy Very happy
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 22:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά φόρεσε κανένας άλλος το Superchips? Έγινε το "Group Buy"? Rolling eyes

Μπορεί να μου βρεί κάποιος απόδοση/τιμή για 1,4 16ν 2004 με multiplexing? Αν το κάνω 1ου σταδίου το αμάξι, θα χάσω το A/C ή όχι? Rolling eyes
Baphomet - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 01:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked steve που κολλάει το A/C με το πρόγραμμα και το πρωτο στάδιο???? ετσι κι αλλιώς clima δεν εχεις εσυ?? Confused Confused Confused

προγραμμα για το 1.4 16V εχει η superchips και δίνει λενε 4 αλογα και αναλογη ροπη και κοστιζει 500ευρω.

group buy σαφως και δεν εγινε...
Steve - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 06:35:10
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Shocked steve που κολλάει το A/C με το πρόγραμμα και το πρωτο στάδιο???? ετσι κι αλλιώς clima δεν εχεις εσυ?? Confused Confused Confused

προγραμμα για το 1.4 16V εχει η superchips και δίνει λενε 4 αλογα και αναλογη ροπη και κοστιζει 500ευρω.

Ναι, clima έχω Cool Αλλά κάπου είχα διαβάσει σε μιαα βελτίωση πως αν την κάνεις, χάνεις το A/C... Rolling eyes Δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποια! Sad
Baphomet - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 08:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

Ναι, clima έχω Cool Αλλά κάπου είχα διαβάσει σε μιαα βελτίωση πως αν την κάνεις, χάνεις το A/C... Rolling eyes Δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποια! Sad

καμμία σχέση...θυμαμαι τι λες...αυτο ηταν κιτ της peugeot sport αν θυμαμαι καλα για αγωνιάρικες καταστασεις...
Steve - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 17:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση πάντως! Wink
Steve - Δευ 05 Ιούλ 2004, 01:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά θα πάρουμε καμιά γνώμη για το προγραμματάκι της Superchips? Rolling eyes
Baphomet - Δευ 05 Ιούλ 2004, 08:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τελικά θα πάρουμε καμιά γνώμη για το προγραμματάκι της Superchips? Rolling eyes

τι να την κανεις βρε? αφου εσυ εχεις magnetti marelli!!
Steve - Δευ 05 Ιούλ 2004, 11:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ... Άρα και εσύ! Razz

Γνώμη από κάποιον/κάποια που πέρασε το πρόγραμμα στο αυτοκίνητο του? Ένας ή μια έστω? Rolling eyes
speedy100 - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 00:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω οι SAGEM εγκέφαλοι δεν προγραμματίζονται ούτε μέσω OBDII.
Μόνο MM και Bosch δέχονται επαναπρογραμματισμό.

Φιλικά
DIMCHRI - Δευ 15 Νοέ 2004, 21:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω οι SAGEM εγκέφαλοι δεν προγραμματίζονται ούτε μέσω OBDII.

Φιλικά

και εμείς που έχουμε sagemm τι κάνουμε ?? δεν το πειράζουμε καθόλου ???

και πως θα βγάλουμε λίγα άλογα παραπάνω ??? Crying or Very sad
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 00:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Φιλικά

βαζεις αλλον εγκεφαλο και κανεις εκει τους κανιβαλισμους σου...

κι εμεις που εχουμε magnetti marelli παλι δεν προγραμματιζονται από οτι γνωρίζουμε μεχρι τώρα...
speedy100 - Τρι 16 Νοέ 2004, 11:42:38
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Φιλικά

κι εμεις που εχουμε magnetti marelli παλι δεν προγραμματιζονται από οτι γνωρίζουμε μεχρι τώρα...

Οι Magnetti Marelli IAW 1AP.81 προγραμματίζονται χωρίς πρόβλημα στα 206 1.4
Η απόδοση είναι της τάξης 6 – 9 HP και 5 – 9 Nm. Ροπή. Δεν είναι πολύ αλλά αυτά τα περιθώρια υπάρχουν σε αυτά τα μοτέρ… Μαζί με καλό φίλτρο, τελικό εξάτμισης και καλά μπουζί το αυτοκίνητο «ξυπνάει» πολύ σε σχέση με την νορμάλ κατάσταση.
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι αυτές τις βελτιώσεις τις κάνουν σε βήματα λίγο – λίγο και έτσι κάθε φορά παίρνουν και από λίγο το οποίο και δεν τους ικανοποιεί και επίσης το συνηθίζουν και γρήγορα και μετά έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν διαφορά από πριν…
Στα μικρά μοτέρ αυτού του τύπου οι βελτιώσεις πρέπει να γίνονται όλες μαζί για να έχεις την αίσθηση ότι κάτι έκανες και δεν πέταξες τα χρήματα σου…

Φιλικά Smile
Speedy100
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 12:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Baphomet έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Φιλικά

Η απόδοση είναι της τάξης 6 – 9 HP και 5 – 9 Nm. Ροπή. Δεν είναι πολύ αλλά αυτά τα περιθώρια υπάρχουν σε αυτά τα μοτέρ… Μαζί με καλό φίλτρο, τελικό εξάτμισης και καλά μπουζί το αυτοκίνητο «ξυπνάει» πολύ σε σχέση με την νορμάλ κατάσταση.
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι αυτές τις βελτιώσεις τις κάνουν σε βήματα λίγο – λίγο και έτσι κάθε φορά παίρνουν και από λίγο το οποίο και δεν τους ικανοποιεί και επίσης το συνηθίζουν και γρήγορα και μετά έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν διαφορά από πριν…
Στα μικρά μοτέρ αυτού του τύπου οι βελτιώσεις πρέπει να γίνονται όλες μαζί για να έχεις την αίσθηση ότι κάτι έκανες και δεν πέταξες τα χρήματα σου…

Φιλικά Smile
Speedy100

δυστυχως δεν ξερω αν αυτος ειναι ο τυπος του εγκεφαλου που φοραει το 16V...εισαι βεβαιος οτι προγραμματιζεται??? εχεις πμ.... Wink
speedy100 - Τρι 16 Νοέ 2004, 12:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Baphomet έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Φιλικά

Φιλικά Smile
Speedy100

δυστυχως δεν ξερω αν αυτος ειναι ο τυπος του εγκεφαλου που φοραει το 16V...εισαι βεβαιος οτι προγραμματιζεται??? εχεις πμ.... Wink

Χρειάζομαι τον τύπο και σειριακό αριθμό του εγκέφαλου από 1.4 16V για να πω με σιγουριά αν γίνεται.

Φιλικά
Speedy100
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 13:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
πηγα στο αμαξι, ξεβιδωσα το πλαστικο προστατευτικο και δυστυχως τιποτα...
ο εγκεφαλος δεν εχει κανενα αυτοκολλητο επανω. Ειναι μια μεταλλική πλακα που γραφει απλα magnetti marelli και κάποια συμβολα τα οποια δεν εχουν ουσια...κωδικοι κτλ δεν αναγραφονται πουθενα εξωτερικα.
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 13:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
επειτα απο επικοινωνια με την peugeot ενημερωθηκαμε οτι ο mm του 1.4 16V δεν ειναι αυτος που αναφερει ο speedy100 και όπως μας ειπαν δεν προγραμματιζεται... Crying or Very sad
speedy100 - Τρι 16 Νοέ 2004, 13:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
επειτα απο επικοινωνια με την peugeot ενημερωθηκαμε οτι ο mm του 1.4 16V δεν ειναι αυτος που αναφερει ο speedy100 και όπως μας ειπαν δεν προγραμματιζεται... Crying or Very sad

….Χμμμμμ περίεργο Scratch
Ελπίζω να κοίταξες και στην πίσω πλευρά του εγκέφαλου.
Θα πάω σε ένα συνεργάτη μου που έχει συνεργείο Peugeot να δω ένα τέτοιο εγκέφαλο και θα ενημερώσω αργότερα.

Φιλικά Smile
Speedy100
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 13:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Baphomet έγραψε:

….Χμμμμμ περίεργο Scratch
Ελπίζω να κοίταξες και στην πίσω πλευρά του εγκέφαλου.
Θα πάω σε ένα συνεργάτη μου που έχει συνεργείο Peugeot να δω ένα τέτοιο εγκέφαλο και θα ενημερώσω αργότερα.

Φιλικά Smile
Speedy100

ok αρχηγε!! ευχαριστω πολυ!!! περιμενω νεα!!
Steve - Τρι 16 Νοέ 2004, 15:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:

Άσε την Peugeot... οι περισσότεροι δεν ξέρουνε τί τους γίνεται Evil

speedy100 δώσε μας τα φώτα σου ρε φίλε Cool
Baphomet - Τρι 16 Νοέ 2004, 15:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Baphomet έγραψε:

Άσε την Peugeot... οι περισσότεροι δεν ξέρουνε τί τους γίνεται Evil

speedy100 δώσε μας τα φώτα σου ρε φίλε Cool

τα ιδια μου ειχε πει και ο μηχανικος μου σταυρο οποτε δεν εχω λογο να μη τους πιστεψω...
MAD - Τρι 06 Φεβ 2007, 20:45:10
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.4 8v Πρόγραμμα βελτίωσης!!!!!
Είμαι κάτοχος ενός πολύ ωραίου εμφανισιακά 206 1,4 8v!!! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!!!! Θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας!!!! Σκέφτομαι για κανένα προγραμματάκι που θα μου ανεβάσει λιγα[PS] Laughing ΛΙΓΑ!!!! Αν ξέρει κάποιος να μου πει για κάποιο πρόγραμμα καλό και αξιόπιστο! Έχω ακούσει ένα από την powerchip!!!! Δεν ξέρω τι παίζει οικονομικά γενικά...... Φοράω πάνω ήδη μια σκούπα της simota και ένα τελικό καζανάκι χειροποίητο!!!! Shoot
MEMsound - Τρι 06 Φεβ 2007, 21:16:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το τόπικ "206 1.4 8v Πρόγραμμα βελτίωσης!!!!!" του MAD ενσωματώθηκε στο παρόν.
Καλό είναι πριν ανοίξουμε ένα νέο τόπικ να ψάχνουμε μήπως ύπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο.
επίσης σχετικά για τους 8βου 14άρηδες υπάρχουν ακόμα αυτά:
Arrow 206 - 1,4 8V 75Hp...Εκκεντροφόρος ή υπερκιβυσμός...??
Arrow 206 - PoLiThS Project 206 1,4 8ν -> 206 1,6 16ν 2ο στάδιο
Arrow 206 - Project Καπάκι 16V σε 1.4 8V
Cool
Εκ της MOD Team
MEMsound

Randy - Τετ 12 Οκτ 2011, 17:42:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτησα για το δικο μου μοτερ Magnetti Marelli (τριφυσος 90 αλογα) και μου ειπαν οτι εχοντας ηδη τη σκουπα και το τελικο, για να παρει λιγο τα πανω του το αμαξι, χρειαζεται προγραμμα. Και κανει περιπου 400 ευρω. Αξιζει τον κοπο? Γιατι πολλα διαβαζω και τελικα οι περισσοτεροι καταληγουν στο να αγορασει καποιος μοτερ απο 1.6,αλλα ειναι αρκετα τα χρηματα..
Sinanai - Τετ 12 Οκτ 2011, 17:47:38
Θέμα δημοσίευσης:

(Μην τυχόν και κάνεις καμιά μαμακία...)
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες