drdino έγραψε: |
Και εγώ κάποιον τέτοιο ψάχνω. ![]() |
Steve έγραψε: |
Και εδώ στην Λάρισα, γίνεται το ίδιο σε ένα πρατήριο με 10cent διαφορά στην 95άρα και μέχρι 20cent διαφορά στην 100άρα σε κάθε λίτρο.
Τον έχουν ταράξει στους ελέγχους, είναι πάντα μα πάντα καθαρός και έχει μυαλό: Προτιμάει 100 πελάτες στην τιμή που έχει, παρά 10 πελάτες στα 10cent παραπάνω ανά λίτρο ![]() |
Παράθεση: |
Subject: Η αλήθεια για το πετρέλαιο - Ελευθεροτυπία 16/3/2008
Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε. Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$ β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες! Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αλόγιστα. Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας. Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr |
.... θέλει 6 μήνες..... |
DIMCHRI έγραψε: | ||
Η ελλάδα τα πετρελαιά της τα παίρνει από Saudi Arabia and United Arab Emirates.... ![]() |
Το 2000
1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur Σήμερα ( Απρίλιος 2008 ) 1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$. επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur Η ερώτηση είναι: Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ; Η κρίση του πετρελαίου δεν φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά βενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επί αυτής. Ούτε για τους κρατικούς φορείς που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας, μεταφορές, κλπ που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασμούς Νομίζω πως μας δουλεύουν αγρίως . . Παρακαλώ πολύ ανακυκλώσατε το παρόν μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε: - ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» που μας κυβερνά και να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι με την ίδια τιμή - ίσως το δει κανένας δημοσιογράφος από αυτούς που κλαίνε κάθε πρωί στα παράθυρα για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε δολάρια!!!! (αναρωτιέστε μετά τι κάνουν και παίρνουν τόσα πολλά λεφτά για αμοιβή!!!!) - ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, οτι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν (όπως πάντα), να μπορέσουμε και να βγούμε απ' τα ρούχα μας. Δεν έχει επιλεγεί κανένα μήνυμα Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε μήνυμα για να το προβάλετε στο παράθυρο ανάγνωσης. Τα συνημμένα, οι εικόνες και οι συνδέσεις από άγνωστους αποστολείς αποκλείονται για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και της ασφάλειάς σας. Για να εμφανίζονται τα μηνύματα αυτόματα όταν επιλέγετε έναν φάκελο, αλλάξτε τις ρυθμίσεις του παραθύρου ανάγνωσης Έχει επιλεγεί 1 μήνυμα Σήμανση ως ασφαλούς | Σήμανση ως μη ασφαλούς |
Steve έγραψε: | ||
Από τα γνωστά chain mail...
|
Το 2000 1 $ = 1.2 € 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 € Σήμερα 2008 1 $ = 0.62 € 1 βαρέλι πετρέλαιο γύρω στα 115$. Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 € άντε βγάλε άκρη γιατί εμείς το πληρώνουμε χρυσό.. |
tsosmoulis έγραψε: |
Το 2000
1 $ = 1.2 € 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 € Σήμερα 2008 1 $ = 0.62 € 1 βαρέλι πετρέλαιο γύρω στα 115$. Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 € άντε βγάλε άκρη γιατί εμείς το πληρώνουμε χρυσό.. ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Σε σχεση με αλλους Ευρωπαιους ειμαστε καλα ακομα... |
venzinas έγραψε: |
αφου δεν ξερεις κανεναν να πειναει πες μου και εμενα τον τροπο να βγαλο κανενα φραγκο και να μην καθομε σαν μαλ***ς απο το πρωει μεχρι το βραδι για ενα μεροκαματο |
Giannis307 έγραψε: |
Αegean και παλι Aegean βαζω κοντα στο 6μηνο την κατοσταρα της και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος....σε συνδιασμο καθε 2000 χλμ με ενα καθαρηστικο injection ολα λεθτουργουν αψογα...και η διαφορα οταν βαζω απλη ειναι ολοκαθαρη.... |
GeoMel έγραψε: |
Η τιμη της βενζινης στην ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο ηταν(μεχρι πριν λιγα χρονια) σε πολυ κατωτερα επιπεδα.. Με τον καιρο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
P.S sorry για το μεγαλο ποστ.. ![]() |
tsosmoulis έγραψε: |
....αλλά σίγουρα τα ανθρώπινα πλαίσια τα γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και θα έπρεπε να καθοδηγήσουν την αγορά προς την "σωστή" κατεύθυνση.... |
Και συ βενζινάδικο έχεις φίλε μου? ![]() |
Οικογενειακη επιχειρηση |
Οσον αφορα τις τιμες των πρατηριων απο την αυξηση της τιμης οι πρατηριουχοι δεν εχουν τεραστια κερδη.. Αγοραζαν φθηνα το καυσιμο κ το πουλουσαν φθηνα.. Απο τη στιγμη που αυξηθηκε η τιμη τους ειναι επομενο να το αγοραζουν κ αυτοι πιο ακριβα.. Απο καπου πρεπει να βγαλουν κ αυτοι κερδος.. Το οτι οι τιμες παιζουν απο 1.18(σχετικα φθηνη τιμη για την εποχη) μεχρι κ το 1.26(ακριβη) εξαρταται απο πολλα πραγματα.. Αλλοι αποφασιζουν να πουλανε μεγαλη ποσοτητα κ να βγαζουν λιγο κερδος(ανα γεμισμα) κ αλλοι να πουλανε λιγη ποσοτητα με πολλα κερδη.. Εχει να κανει με τον πρατηριουχο, την εταιρια,την τοποθεσια κ.α..
Οσο για το σχολιο οτι ολοι οι πρατηριουχοι ''πεινανε'' το επαγγελμα εχει απιστευτο ανταγωνισμο (πλεον σε καθε γωνια δημιουργειται κ καινουργιο πρατηριο) που δεν το καθηστα τοσο κερδοφορο για ολους... Απλα ειναι που εχει πολυ μεγαλη ζητηση.. |
Lef205 έγραψε: |
Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008
Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε. Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$ β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες! Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα. Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας. Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης |
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης.. |
Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας.. |
thesalos έγραψε: | ||
Για πες μας τι ζημια ειχανε δεν ειχαν προλαβει να γεμισουν τις δεξαμενες με παλια τιμη και δεν ειχαν μεγαλο κερδος? ![]() ![]() ![]() Ποιες ειναι οι ιδιαιτεροτητες της αγορας? Οποιος μπορει πηδαει τον αλλο? |
Γι αυτό το λόγο ακριβώς αυξήθηκε διότι οι διπλανοί του λένε "μαλ**ας είμαι εγώ να την πουλάω πιο φθηνά? δώστου αύξησηηη..." |
android έγραψε: |
...
σε ολους τους κλαδους υπαρχη μια εκπτωση αναλογα με την ποσοτητα που περνεις....στο βενζιναδικο τι να βαλεις 1 λιτρο τι 1000 τονους το ιδιο το χρεωνεται... |
GeoMel έγραψε: | ||||
Δεν αντιλεγω με αυτο το πραγμα.. Οντως ετσι ειναι πλεον.. Ολα τα πρατηρια που βρισκονται σε ανταγωνισμο(ειναι κοντα το ενα στο αλλο) ακολουθουν πολιτικη τιμων βασει κ των αντιπαλων πρατηριων.. Ωστοσο ομως η αρχη δεν εγινε με τετοια αφορμη.. Γιατι αυτη η τακτικη χρισιμοποιειται χρονια στα πρατηρια κ ομως μονο την τελευταια περιοδο αυξηθηκε η τιμη της.. Αρα κατι αλλο φταιει.. Σε οτι μεχει να κανει με τη ζημια που πολλοι μπορει να επαθαν θα σας πω κατι πολυ απλο.. Υπαχουν βενζιναδικα τα οποια λειτουργουν κ συντιρουνται μονο με ΙΧ κ μεμονομενα γεμισματα.. Εκει τα χρηματα πληρωνονται τις μετρητεις.. Υπαρχουν ομως κ πρατηρια τα οποια λειτουργουν κ εχουν το μεγαλυτερο κερδος απο σταθερους πελατες(διαφορες εταιρειες) οι οποιες εχουν στολο οχηματων που ανεφοδιαζονται σε τακτα χρονικα διαστηματα κ οπως ειναι φυσικο εκει υπαρχει συνενοηση μεταξυ εταιριας-πρατηριου για πληρωμη μεσω επιταγων.. Οι επιταγες εξαργιρωνονται σε ενα Χ χρονικο διαστημα απο τη στιγμη που εγινε το γεμισμα..Κ φυσικα δεν πληρωνεται μονο ενα φορτηγο αυτο το χρονικο διαστημα.. Μιλαμε για ποσοτητες βενζινης κ πετρελαιου.. Αυτα ομως τα καυσιμα ο πρατηριουχος πρεπει να τα πληρωσει απο την τσεπη του προκειμενου να εχει κ αλλη προμηθεια.. Οταν ομως του ερθει η επιταγη μετα απο 3-6 μηνες(κ φυσικα αν θα ειναι συνεπεις η επιταγη στο χρονοδιαγραμα) με την αυξηση της τιμης χανει το κερδος ο πρατηριουχος αφου η τοτε τιμη πωλησης γινεται σχεδον τιμη αγορας(χοντρικα μιλαω).. Αρα παει ενα σημαντικο μεριδιο κερδους.. Αρα λοιπον πολλα πρατηρια οχι μονο δεν εμειναν στα συνιθισμενα κερδη αλλα εχασαν κ σημαντικα κερδη απο την αυξηση της βενζινης.. |
android έγραψε: |
δεν υπαρχη πρατηριο που να μην κανει γεμισματα σε ι.χ.
και αστο αυτο...οταν ο αλλος σου φερνει αυτα τα τρελα γεμισματα τους τονους βενζινης κ πετρελαιου που σου καταναλωνη...σε χαλαει?καθολου αν ηταν δε θα το κανες....αλλα τοσο γυφτια που μεχρι κ απο αυτους θελετε να βγαλετε τα μεγιστα... σε ολους τους κλαδους υπαρχη μια εκπτωση αναλογα με την ποσοτητα που περνεις....στο βενζιναδικο τι να βαλεις 1 λιτρο τι 1000 τονους το ιδιο το χρεωνεται... |
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης.. Αναγκαστικε να την ανεβασει γτ προφανως η τιμη αγορας της ανεβηκε (για χιλιους λογους).. Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας.. |
Hedging γραφεται Μιτσο, και εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο... |
DIMCHRI έγραψε: |
Στέλιω !!!!!! ![]() |
και το "Μιτσο" γράφεται με η ...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
λοιπον επειδη διαβαζω και τρελαινομαι μαθετε λιγο πως βγαινει η τιμη (τουλαχιστον στο μαγαζι μου)....
οταν σου φερνει καυσιμο το βυτιο της εταιρειας σου ερχεται και το τιμολογιο στο οποιο αναφερεται η τιμη αγορας του προιοντος η οποια βγαινει με τον εξης τροπο,ποσο ειναι η τιμη Δ.Ε.Π. π.χ.σημερα ειναι 942,97 (το χιλιολιτρο) σε αυτο προσθετει η εταιρεια τα μεταφορικα και τα κερδη της τα οποια διαφερουν σε καθε πρατηριο αναλογα την συμφωνια που εχει γινει(μια συμφωνια ειναι δεπ+50 ευρω)δηλαδη σημερινη τιμη αγορας ενος πρατηριουχου με αυτη την συμφωνια ειναι 992,97 τα χιλια λιτρα σε αυτο προσθετεις το κερδος σου αναλογα το τι θες εγω π.χ βαζω 40 ευρω δηλαδη παμε στα 1032,97 σε αυτο προσθετεις 0,50 λεπτα που πανε στα ταμειο βενζινοπολων δηλαδη ειμαστε στα 1033,47 και τελος βαζεις το φπα και παει 1229,82 το κανεις δια 1000 και βγαινει 1,230 προκαλω οποιον θελει να ερθει να του δειξω τιμολογια...... |
Κοιτα να δεις συμπτωση το ιδιο παθαινω κι εγω ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Λυσε μου αν θελεις μια απορια, ποσα αυτοκινητα περνανε την ημερα απο το πρατηριο? |
DimiP έγραψε: |
ωραια η υπογραφη σου αλλα μηπως να τη μικραινες λιγο για να μη διαβαζουμε συνεχεια το "rallye" αντι για τα posts σου ... ![]() ![]() |
Γιατι ειπα εγω οτι θελω να τα διαβαζετε? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
λιπων επιδη διαβαζω και τρελενομε ...... |
......οσο αφορα με το γεμισμα που λετε,ναι γινετε αλλα μονο αμα εχεις την οικονομικη δινατοτιτα να το κανεις και το πεζης βεβαι γιατη μπορι η τιμη της να κατεβη αμα κατεβη που την βαζης ολη την βενζηνη αυτη που εχεις παρει ακριβα...απλα στον κ0λ0 σου ....... |
δεν μας είπε κάθε πότε εσύ αλλάζεις τις τιμές....
Και μην μου πεις όποτε γεμίζεις τις δεξαμενές σου γιατί απλά θα είναι ψέμα... |
Τα τελευταία 6 χρόνια πόσες φορές η βενζίνη και το πετρέλαιο έπεσε και την έβαλες στον κ@λο σου.... για πες μας.... |
τώρα εσύ πές μου πότε αγόρασες πολύ πετρέλαιο και έχασες.... |
Ας σοβαρευτούμε.... δεν είναι μόνο οι εταιρείες που ανεβάζουν τα καύσιμα... |
ultra-one έγραψε: |
Ακόμη ψάχνω να βρώ έστω και 1 καλό που έχει κάνει αυτή η "Κυβέρνηση" όλα τα χρόνια που είναι στην εξουσία, παρά μόνο κακά. ![]() Ούφ ξεθύμανα! ![]() |
venzinas έγραψε: | ||
|
Για πες μας τί έκανε η άλλη κυβέρνηση που ήταν επικεφαλής επί 20 χρόνια, πέραν από το να σου δώσει πράσινη κάρτα για να έρθεις από την Αλβανία και να την ψηφίσεις ![]() |
περιση τον χειμωνα που ειχα παρει 10,000 λιτρα θερμανσης και επεσε ξαφνικα η ζητηση και συνχρωνως η τιμη και αναγκαστικα να το δοσο κατω απο την αγορα μου για να μην μου μηνει.... |
Φοβοσουνα μη σου μεινει για την επομενη χρονια και ληξει? Λογικα και μονο αν το σκεφτοσουνα θα το κρατουσες. |
Φοβοσουνα μη σου μεινει για την επομενη χρονια και ληξει? Λογικα και μονο αν το σκεφτοσουνα θα το κρατουσες. |
Μην το ισοπεδωνουμε ολα.... Πρακτικο θεμα χωρου ειναι το προβλημα. Μια δεξαμενη που χρησιμοποιειται για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (πχ 6-8 μηνες μεχρι να ξαναπουλθει το πετρελαιο θερμανσης) δεν σου αποφερει κερδη, καθεται ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ. Ενω αν την αδειασεις και τη χρησημιποιησεις για ΕΜΠΟΡΙΟ (πχ βενζινη ή πετρ. κινησης) για 6-8 μηνες σου αποφερει κερδη. Εκτως βεβαια αν η τιμη του πετρελαιου ανεβει τοοοοσοοο πολυ, που οταν το πουλησεις πχ. 7 μηνες μετα θα σου εχει βγαλει περισσοτερο κερδος απ'οτι ΟΛΟ το καυσιμο που μπηκε και βγηκε απο τη δεξαμενη στο ιδιο διαστημα. Πραγμα εξαιρετικα απιθανο θα ελεγα..... ![]() Το ιδο βεβαια ισχυει και για μικροτερο διαστημα, πχ μερικες μερες ή εβδομαδες. Το να το κρατισεις μερικες μερες ειναι απλα ρισκο. Το να το κρατησεις μερικες εβδομαδες σημαινει οτι δεν σκεφτεσαι οικονομικα. Το να το κρατησεις μερικους μηνες σημαινει οτι εισαι τρελος.... |
STELIOS έγραψε: | ||
Μην το ισοπεδωνουμε ολα.... Πρακτικο θεμα χωρου ειναι το προβλημα. Μια δεξαμενη που χρησιμοποιειται για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (πχ 6-8 μηνες μεχρι να ξαναπουλθει το πετρελαιο θερμανσης) δεν σου αποφερει κερδη, καθεται ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ. Ενω αν την αδειασεις και τη χρησημιποιησεις για ΕΜΠΟΡΙΟ (πχ βενζινη ή πετρ. κινησης) για 6-8 μηνες σου αποφερει κερδη. Εκτως βεβαια αν η τιμη του πετρελαιου ανεβει τοοοοσοοο πολυ, που οταν το πουλησεις πχ. 7 μηνες μετα θα σου εχει βγαλει περισσοτερο κερδος απ'οτι ΟΛΟ το καυσιμο που μπηκε και βγηκε απο τη δεξαμενη στο ιδιο διαστημα. Πραγμα εξαιρετικα απιθανο θα ελεγα..... ![]() Το ιδο βεβαια ισχυει και για μικροτερο διαστημα, πχ μερικες μερες ή εβδομαδες. Το να το κρατισεις μερικες μερες ειναι απλα ρισκο. Το να το κρατησεις μερικες εβδομαδες σημαινει οτι δεν σκεφτεσαι οικονομικα. Το να το κρατησεις μερικους μηνες σημαινει οτι εισαι τρελος.... |
ΟΚ, πραγματικα πιστευεις οτι το καλοκαιρι (που δεν πωλειται πετρελαιο θερμνασης) τα βενζιναδικα εχουν τις δεξαμενες αδειες ? Ή οτι απλα εχουν το πετρελαιο και καθεται ? |
Παιδια υπενθιμιζω, μιλαμε για τις πρακτικες που γινονται σε αυτου του ειδους το εμποριο.
Venzinas δεν μιλαω προσωπικα για σενα, ουτε σε ξερω, ουτε μπορω να ξερω τι κανεις. Αλλα εδω λεμε ΓΕΝΙΚΑ και τα υπερ και τα κατα, και τις σωστες και τις "παρατυπες" πρακτικες, χωρις να απευθηνομαστε προσωπικα σε κανεναν. |
kos_argyris έγραψε: |
Επειδή κάποιοι ανέφεραν ότι το πετρέλαιο σε ευρώ είχε την ίδια τιμή με αυτή του 2000...παραθέτω το διάγραμμα του πετρελαίου σε δολάρια και σε ευρώ...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12483&subid=2&tag=9969&pubid=2171100# |
δεν μας είπε κάθε πότε εσύ αλλάζεις τις τιμές....
Και μην μου πεις όποτε γεμίζεις τις δεξαμενές σου γιατί απλά θα είναι ψέμα... |
καθημερινως αφου περνω καθε μερα καυσιμα λογικο δεν ειναι... |
thesalos έγραψε: |
Μανθο για γραψε μας ξανα τωρα καθε ποτε αλλαζεις τις τιμες ![]() ![]() ![]() |
kos_argyris έγραψε: |
92 δολάρια το πετρέλαιο. Ανέβηκε βέβαια και το δολάριο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Η τιμή της βενζίνης στην ελλάδα σχεδόν ίδια. Και μην ακούσω ότι η τιμή θα περάσει σε ένα εξάμηνο στα βενζινάδικα, γιατί όταν ανεβαίνει την επόμενη μέρα περνάει. Πολύ κλεψιά τελικά στη πώληση βενζίνης στην ελλάδα. |
Παπαδόπουλε σήκω απ' τον τάφο... |
volvos έγραψε: |
O PATAKOS ZEI?? |
O PATAKOS ZEI?? |
ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΣΕ ΚΟΠΑΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙ 34ΧΡΟΝΙΑ............ |
307__:)(dimitris) έγραψε: |
Εβαλα σημερα το πρωι βενζινη 100 shell λογω του οτι η απλη τελειωσε με 1,498 ![]() ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Η τιμή της 100στάρας δεν είναι στάνταρ σε όλα τα πρατήρια της shell; |
Road_Runner έγραψε: |
οχι δεν ειναι στανταρ παντου....
Εγω λεω να κανουμε ενα πραξικοπημα μεταξυ μας..... Και αφηστε παπαδοπουλους και πατακους... Να παρουμε τα πεζο και να κατεβουμε συνταγμα.... Και αμα λαχει μπαινουμε και στο πανεπιστημιο... Τανκς τα πεζο μας... |
ath7 έγραψε: |
Εγω τι να πω που το αφηνα να αδειασει τελειως για να αλλαξω βενζιναδικο και δεν ακουσα και τιποτα ο π@π@ρ@ς και ειμαι με 5 λιτρα στο αμαξι!Ουτε να παω στη δουλεια δεν θα εχω!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ξερουμε ποτε θα εχουμε βενζινες? |
Έχω ακούσει από σήμερα το βράδυ ή αύριο, θα ρέει κανονικά η βετζίνα :D |
Ξερουμε ποτε θα εχουμε βενζινες? |
thesalos έγραψε: | ||||
Μανθο για γραψε μας ξανα τωρα καθε ποτε αλλαζεις τις τιμες ![]() ![]() ![]() |
venzinas έγραψε: | ||||||
|
thesalos έγραψε: |
Θα δουμε σημερα ποσο θα εχει που υποτιθεται ειναι αδειες οι δεξαμενες και οι τιμες επεσαν κι αλλο και δεν αναφερομαι επι προσωπικου απλα στο club το δικο μας εσυ εκπροσωπεις τον κλαδο αυτο και σε σενα αναφερομαι ![]() |
Δηλαδη ποσο μαλ...ες μπορει να ειναι καποιοι ? |
Παντως εντυπωση μου κανει πως απο Δευτερα (πρωι) εβλεπα πολλα πρατηρια με τιμη 1.07 ΑΛΛΑ και πολλα ακομα να επιμενουν στο 1.18-120... Δηλαδη ποσο μαλ...ες μπορει να ειναι καποιοι ? |
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ
ΟΠΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.... ![]() ![]() ![]() 1-0 |
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ
ΟΠΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.... ![]() ![]() ![]() 1-0 |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Αν και είμαστε λίγο εκτός θέματος... 55% τα τελευταία 5 χρόνια στην μεγαλύτερη φοιτητική κάλπη της Ελλάδας δεν γίνεται να είναι λάθος. Φιλάκια ![]() |
Αν και είμαστε λίγο εκτός θέματος... 55% τα τελευταία 5 χρόνια στην μεγαλύτερη φοιτητική κάλπη της Ελλάδας δεν γίνεται να είναι λάθος. Φιλάκια ![]() |
MEMsound έγραψε: |
φοιτιτικό εκλογικό σώμα...
πολύ αξιόλογοι ψηφοφόροι (σαν μάζα εννοώ, γιατί σαν μονάδες υπήρχαν κάμποσα αξιόλογα ατομα)... οποια παραταξη τους υποσχόταν καλήτερη 5ημερη εκδρομή εβγαινε... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
volvos έγραψε: | ||
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΚΩΛΑΚΙΑ αχ αν ειχα μυαλο θα ειχα γραφτει και εγω δαπ μικρος μπας και βγαλω γκομενα ![]() |
MEMsound έγραψε: |
...εγω ειχα... (γκόμενα)...
και δεν με αφηνε να γραφτώ... |
δεν ξερω τη κανουν οι αλλοι αλλα εμενα ειναι αδεια ποιος ρε παιδια θα το ριψοκινδινεψη....δοξα το θεο εχω μια δεξαμενη για το καθε ιδος... |
1.149 |
p206Mike έγραψε: |
Τιμές Αμόλυβδης 95 σήμερα στην Αττική βάση του site www.gasprice.gr
Ακριβότερη ->1,299E ή 443 δραχμές το λίτρο Μέση Τιμή ->1,144Ε ή 390 δραχμές το λίτρο Φθηνότερη ->1,040Ε ή 354 δραχμές το λίτρο Διαφορά ->0,259Ε ή 88 δραχμές το λίτρο Ενδεικτικά για μια μόνο τυχαία μέρα και μόνο στο κέντρο Αττικής βλέπουμε διαφορές μέχρι 88 ολόκληρες δραχμούλες ανά λίτρο. Σε ένα γέμισμα δλδ. 60 λίτρα επί 88 δραχμούλες = 5280ολόκληρες δραχμούλες. 15€ και κάτι ψηλά. Γνώμη μου είναι πως φταίει σε μεγάλο ποσοστό και το ευρώ που μας παρασύρει και αδιαφορούμε γενικότερα για τα ταπεινά cents. Δεν υπήρχε περίπτωση επί εποχής δραχμής να βλέπαμε διαφορές στα βενζινάδικα άνω των 5 δραχμών. Για 88 δραχμές έτσι απλά δεν το συζητάω, καταρχήν και ο ίδιος ο βενζινάς θα ντρεπόταν να αναρτήσει τιμές με διαφορά έστω 10 δραχμών στο λίτρο δίπλα σε κάποιο άλλο βενζινάδικο φθηνότερο. Σήμερα παρατηρούμε διπλανά βενζινάδικα να χουν διαφορές 100 δραχμών και δεν τρέχει τίποτα, Εμείς παίρνουμε αψήφιστα τα cents του ευρώ και εκείνοι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο και κερδοσκοπούν όπως και όλοι που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από την αλλαγή σε ευρώ και μετά. Σαν καταναλωτές το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μποϊκοτάρουμε τους ακριβούς όταν έχουμε επιλογές και να δούμε τότε αν κλειστά τα οποιαδήποτε μαγαζιά τους θα χουν μεγαλύτερο κέρδος στη τσέπη. Υ.Γ. Χαίρομαι να βλέπω συστηματικά ακριβά βενζινάδικα να βαράνε μύγες τη στιγμή που διπλανά έχουν ουρά. |
Το κακό είναι ότι εξακολουθούμε να πληρωνόμαστε σε δραχμές και πληρώνουμε υπηρεσίες και αγαθά σε ευρώ.
Όπως και εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους Ελληνικούς μισθούς και στον αντίποδα να μας συγκρίνουνε τα έξοδα σε ΔΕΚΟ και λοιπές υπηρεσίες που πληρώνουμε με βάση τις ευρωπαικές τιμές. |
Jim207GT έγραψε: | ||
+1000000000 ![]() Μην βάζετε σε ακριβά πρατήρια τέλος. Aegean, Ellin μιά χαρά βενζίνες έχουν το απέδειξε και το δυναμόμετρο ![]() ![]() |
12 Ιουνίου την είχες 1,230 αν είχα καταλάβει καλά στον υπολογισμό που μας είχες κάνει τότε .... Το Brent είχε τότε , 131,76 δαλλάρια το βαρέλι... Το Brent σήμερα έχει 97,42 δαλλάρια.... γιατί πουλάς μόνο 7% λιγότερο όταν το βαρέλι έχει πέσει πάνω απο 25%... Αυτό δεν έχω καταλάβει και μετά φταίμε εμείς που σας λέμε κλέφτες...(μην το πάρεις προσωπικά ...μπορεί οι κλέφτες να είναι οι εταιρείες, αλλά για τον απλό πολίτη που έρχεται σε συναλλαγή με τον βενζινά του κάθε μέρα κλέφτης φαίνεται ότι είναι ο βενζινας...)... άμα μπορείς πες μας να καταλάβουμε γιατί αυτή η διαφορά... |
katebaino Κηφισιας 7 το πρωι χτες και εχω αρχισει το κυνηγητο με μια καγιεν τουρμπο ![]() και ολως τυχαιως σταματαμε ελιν μαρουσι και οι δυο ο τυπας στη πορσε ΤΟΥΡΜΠΟ εβαλε 90ευρω απλη ![]() και ο τζιτζιφιογκος με το 206 απο πισω 20 ευρω σουπερ αμολυβδη ναι ναι γκρεμιστηκε φουρνος και εβαλα σουπερ... και τον κοιταγα και λεω ρε καραμητσο ποσο τσιπης εισαι να εχεις 150000ευρω αμαξι και να βαζεις απλη??? |
katebaino Κηφισιας 7 το πρωι χτες και εχω αρχισει το κυνηγητο με μια καγιεν τουρμπο ![]() και ολως τυχαιως σταματαμε ελιν μαρουσι και οι δυο ο τυπας στη πορσε ΤΟΥΡΜΠΟ εβαλε 90ευρω απλη ![]() και ο τζιτζιφιογκος με το 206 απο πισω 20 ευρω σουπερ αμολυβδη ναι ναι γκρεμιστηκε φουρνος και εβαλα σουπερ... και τον κοιταγα και λεω ρε καραμητσο ποσο τσιπης εισαι να εχεις 150000ευρω αμαξι και να βαζεις απλη??? |
αμα εχεις λιζινγκ κοβεις και τιμολογια... |
.... με κατω απο 9.5 συμπιεση σφυρα κλεφτικα...
|
12 Ιουνίου την είχες 1,230 αν είχα καταλάβει καλά στον υπολογισμό που μας είχες κάνει τότε .... Το Brent είχε τότε , 131,76 δαλλάρια το βαρέλι... Το Brent σήμερα έχει 97,42 δαλλάρια.... γιατί πουλάς μόνο 7% λιγότερο όταν το βαρέλι έχει πέσει πάνω απο 25%... Αυτό δεν έχω καταλάβει και μετά φταίμε εμείς που σας λέμε κλέφτες...(μην το πάρεις προσωπικά ...μπορεί οι κλέφτες να είναι οι εταιρείες, αλλά για τον απλό πολίτη που έρχεται σε συναλλαγή με τον βενζινά του κάθε μέρα κλέφτης φαίνεται ότι είναι ο βενζινας...)... άμα μπορείς πες μας να καταλάβουμε γιατί αυτή η διαφορά... |
....επομενος καταλαβενεις οτι και εγω περνω απο αλου της τιμες και εχω ενα στανταρ κερδος στο λιτρο |
O αλού που παίρνεις σε κλέβει , και εσύ με την σειρά σου την περνας στην αγορά... την κλεψιά του αλόυ που παίρνεις το πετρέλαιο... καταλήγουμε λοιπόν ότι στις βενζίνες υπάρχει τρελλή αισχροκέρδια.... και το κράτος κάθεται και ξύνεται... και το κόστος ανεβαίνει γιατί μεταξύ εσένα και της μαμάς εταιρείας μπορεί να παρεμβάλονται και 5 μεσάζοντες που θέλουν και αυτοί να βγάλουνε το κατι τις.... Για αυτό είμαστε μπορδέλο κράτος... γιατί όλοι κάνουνε τους μεσάζοντες....κανείς στην παραγωγική διαδικασία.... |
+1000 μαζι σου αλλα εξηγισε μου κατι...προσφατα με της απεργιες των τελωνιακων υποτιθετε οτι δεν βγικε καυσιμο για καπειες μερες απο τα δηηλιστηρια πως γινετε το ιδιο καυσιμο μεσα σε 5 μερες να εχει ακριβινει 50 ευρω το 1000λιτρο |
και αντε πηγε το πετρελαιο κατω απο 90 σημερα
και ακολουιει σιγα σιγα η βενζινη ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Π.Χ ΛΑΔΙΑ κλπ γιατι δε πεφτουν? |
... Οι διαφορες βαθμιδες πετρελαιου που βγαινουν (κινησης, θερμανσης, ναυτιλικαο 180 και 360) ειναι και αυτα αναλογα με τη βαθμιδα διυλησης. Δηλαδη το 180αρι ναυτιλικαο ειναι πιο ραφιναρισμενο και καθαρο (και ακριβο) απο το 360αρι. .... |
0,892 Σήμερα σε πρατηριο Αττικής η 95αρα ![]() |
ultra-one έγραψε: | ||
Να τη βράσω την 95άρα αφού το 206 1.6 16v σχεδόν δεν δουλεύει με αυτή!! Για δείτε την τιμή της 100άρας και συγκρίνετε με Ελλάδα, όπως και το ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ είναι η διαφορά 95άρας με 100άρα στην Κύπρο!!!!!!!!! Περασμένη Πέμπτη πριν φύγω από Αθήνα, πλήρωσα 1,37/λίτρο για ΒΡ Ultimate ![]() |
ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΚΟ μου με παραπανω συμπιεση εκκεντρα και ενα σκασμο πραματα και βλεπει σουπερ αμολυβδη μονο χριστουγεννα και πασχα (αντε και καμια φορα στο ο.χ...) |
drdino έγραψε: |
....με καθαρή 95αρα..... |
Sidobre έγραψε: |
....Το θέμα είναι αν με την τιμή του πετρελαίου σήμερα που είναι παρόμοια με την τιμή του πριν 4-5 χρόνια, θα έπρεπε να είναι η τιμή όπως τότε (δηλαδή 0,80)... |
Athens έγραψε: |
σκοπεύουν να το πάνε μέχρι και 0.3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αυτό πρέπει να μπει στα ανέκδοτα!!!!! Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά καθαρή 95άρα στην Ελλάδα εκτός στα ιδιόκτητα πρατήρια της Shell (που δεν έχουν οι πρατηριούχοι τα κλειδιά για τις δεξαμενές....) Επίσης μπορεί να είναι "καθαρή" αλλά 95άρα δεν νομίζω να είναι. |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Δώσε διεύθυνση!!! Έστω με ΠΜ! Μέχρι 0,92 έχω βρει ως τώρα. |
Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά καθαρή 95άρα στην Ελλάδα εκτός στα ιδιόκτητα πρατήρια της Shell (που δεν έχουν οι πρατηριούχοι τα κλειδιά για τις δεξαμενές....) |
Κανεις λαθος εδω Χαρη..
H 95 κατα κυριο λογο δεν νοθευεται ΠΙΑ. Και μπορεις να το δεις και στατιστικα αυτο απο τη λιστα (με τα προστιμα) του Υπουργειου Αναπτηξης. Απο τα 151 προστιμα που υποβληθικαν, 2 ειναι για νοθεια 95αρας....(1.32% στην Αθηνας). |
kane έγραψε: |
Τι μαρκα σταυρε αυτη η 100ρα? |
Οτι και να ειναι ουτε shell βαζω ουτε BP!Οποτε! ![]() ![]() ![]() ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: |
H ισοτιμία ευρώ δολαρίου πήγε σε μια μέρα από 1.33 σε 1.44 αυτό τι σας λέει ![]() |
Ναι, όντως η Αγγλία συμφέρει πολύ αυτή την στιγμή σε πολλά πράγματα.
Αν είχαμε βεβαίως-βεβαίως και τα χρήματα |
Ναι, όντως η Αγγλία συμφέρει πολύ αυτή την στιγμή σε πολλά πράγματα.
Αν είχαμε βεβαίως-βεβαίως και τα χρήματα |
|
Lef205 έγραψε: |
Εγω ψεματα να μην πω, το straight cut για το μινακι μαλλον θα το χτυπησω! ![]() |
|
molis εκλεισα ντιλ για κρασι
ροζε απο το καλο.... 100ευρω τα 80λιτρα κομπλε με το πλαστικο βαρελλακι |
Road_Runner έγραψε: |
Εγω βαζω εδω και καιρο σταθερα 0.745....
αν και ακουσα οτι εχει παει 40 ντολαρς το βαρελι... Κανονικα πρεπει να πεσει τουλαχιχτον στα 65... τους παλιοπουστηδες... |