A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
Edited by: Vini at: 5/9/02 9:41:49 amA.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
Edited by: Vini at: 5/9/02 2:33:02 pmA.M.A.N....Το Κάθαρμα!
Edited by: Vini at: 5/9/02 2:36:06 pmA.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
A.M.A.N....Το Κάθαρμα!
pugsang έγραψε: |
Νομίζω οτι ο Νίκος είχε πει οτι ήταν ετοιμες οι τρύπες επάνω στο θόλο
Θυμάμαι λάθος???? |
Vini έγραψε: |
Η μπάρα που έχει βάλει ο SIDOBRE σε περίπτωση ατυχήματος δημιουργεί μεγαλύτερη καταστροφή επειδή την πιέζουν και οι δύο βάσεις των αμορτισέρ. |
Sidobre έγραψε: |
Εχθές στην συνάντηση είδα την πιο ωραία μπάρα απ'όλους όσους έχουν βάλει.
Το 206 cc του Σίμου ήταν εξοπλισμένο με μια μπάρα της MOMO η οποία ήταν η πρώτη που είχε πραγματικά σύνδεσμο ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος. Ούτε τρύπες πουθενά ούτε τίποτα. Το μόνο που χρειάστικέ ήταν η αφαίρεση ενός τμήματος της τσιμούχας του αεραγωγού (σιγά τα ωά) και κατά τα άλλα ήταν Α-Ψ-Ο-Γ-Η. Εκείνο που με εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν η διάμετρός της.... |
theflame έγραψε: |
Παιδία επί της ουσίας τι κερδίζει κανείς βάζοντας μία μπάρα θόλων;
Και ειδικά σε μοτέρ σαν το δικό μου με την τερατώδη ισχύει των 75hp (τι λες dimip; ), αλλά και γενικότερα σε ένα αμάξι με το πλαίσιο του 206 (από τα πιο στιβαρά της κατηγορίας νομίζω). Ξέρουμε αν το RC φοράει μπάρα θόλων από μαμά (το δίλιτρο νομίζω πως όχι), γιατί αν δεν φοράει ούτε αυτό μήπως και το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό για το 99% των περιπτώσεων;; ![]() |
Και ειδικά σε μοτέρ σαν το δικό μου με την τερατώδη ισχύει των 75hp (τι λες dimip; ), αλλά και γενικότερα σε ένα αμάξι με το πλαίσιο του 206 (από τα πιο στιβαρά της κατηγορίας νομίζω). Ξέρουμε αν το RC φοράει μπάρα θόλων από μαμά (το δίλιτρο νομίζω πως όχι), γιατί αν δεν φοράει ούτε αυτό μήπως και το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό για το 99% των περιπτώσεων;; ![]() |
Alex έγραψε: |
Εγώ θα πώ οτι επειδή οδήγησα έστω και για πολύ λίγο το αμάξι του Dimip που είχε μπάρα, ένοιωσα τη διαφορά με το δικό μου στη στροφή του Parking του Σείριου όπου το αμαξί ήταν -άμεσα αισθητό- οτι ήταν πιο άκαμπτο απ'το δικό μου...
Φυσικά παίζουν ρόλο και τα αμορτισέρ και όλες οι ρυθμισείς ανάρτησεις που ειναι διαφορετικές μεταξύ μας (πχ εχω σκασμένα μαμίσια αμορτισέρ 3 χρονων) αλλά αυτή την εντύπωση πήρα και την μεταφέρω.. |
Vini έγραψε: |
φίλε flame άσε τις μπάρες για αργότερα...
Προς το παρόν κλείσε ένα ραντεβού στην Lion και πήγαινε να σου φτιάξουν το πρόβλημα στην κολώνα στην πόρτα του συνοδηγού....Αφού είσαι στην εγγύηση πρέπει να το εκμεταλευτείς... ![]() ![]() ![]() |
Alex έγραψε: |
Να σου πώ την αλήθεια δεν χρειάστηκε .. Τη μηχανή (που ηταν και ο σκοπός της μίνι-βολτάς) την καταλάβα αμέσως τι είδους διαφορά έχει απ΄τη δική μου. |
DimiP έγραψε: | ||
ελπιζω μονο να μην επεσες με τα μουτρα σε εκεινο το "χαντακι" στη αρχη του parking προς τη μερια του κτηριου του ΣΕΙΡΙΟΥ, γιατι ετσι χαμηλωμενος που ειμαι.... εγω για να πω την αληθεια οταν το ειδα με το δικο σου 206 εκοψα σε σημειο ΣΤΟΠ και το περασα με 1η. οσο για τη μηχανη , θα το φτιαξω να ρουφαει σαν αποροφητηρας , που θα παει; |
pezomania έγραψε: |
Μπάρα θόλων θα βάλω και εγώ (κάποια στιγμή, όταν τα οικονομικά θα είναι καλύτερα ![]() |
Nikel έγραψε: |
Να πω πως η μπαρα της ΜΟΜΟ (η μηπως SPARCO) που φοραγε ο Σιμος (μαυρο CC) μου αρεσε παρα πολυ καi γιατι δεν χρειαζετε τρυπημα η λαμαρινα (θελει κοψιμο ομως η τσιμουχα) αλλα πανω απ'ολα για τον συνδεσμο της ![]() ![]() |
206ccsimos έγραψε: |
Ήταν MOMO και πιστεύω ότι υπάρχει σε όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται Αξεσουάρ MOMO! ![]() Εγώ πάντως την πήρα από από την λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος όπου βρίσκετε η διχάλα για Μαρούσι,(στο δεξί μας χέρι, καθώς κατεβαίνουμε από Κηφισιά προς Αθήνα !) έχει 3 μαγαζιά με αξεσουάρ και είναι το (Louis tuning). Η τιμή της ήταν (πριν 2 μήνες) 32.000δρχ. :D |
PoLiThS έγραψε: |
αλήθεια καποιος να μου πει ομώς.... για να μπεί πως θα περάσει στον θόλο που ειναι απο την πλευρα του αεραγωγού? (και μην πει κανεις να κοψε ραψε) |
CC-Gio έγραψε: |
σε ολα τα automoto στο τοποθετουνε ??? ξερω ενα στο ρεντη...village park!!! |
DIMCHRI έγραψε: |
στο ιδιο link εχει και ενα 206 peugeot sport με 170 ίππους.
το έχει κάνει post κάποιος -//- PoLiThS -//- . αν ξέρει κάποιος κάτι για αυτό το αμάξι ας μου πει. τωρα για την μπάρα θόλων που βρίσκεται στο παραπάνω link φαίνεται ιδιοκατασκευη. ένας φίλος μου έφτιαξε μία μόνος του ανοξείδωτη για subaru impreza αλλά του κόστισε 160 ευρώ. δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. |
Steve έγραψε: | ||
Το δικό του αμάξι είναι... και πρόκειται για τον PoLiThS που έχεις πετύχει εδώ στο forum ![]() |
MEMsound. έγραψε: |
Χαζευοντας στο internet βρηκα μια φοτο της μπαρας της OMP. Στην φοτο φαινεται που χρειαζεται να τρυπησουμε για την τοποθετηση.
Βεβαια αυτο ειναι διλιτρο. Δεν ειμαι σιγουρος αν και στα 1,4 ή 1,6 ταιριαζει αλλα φανταζομαι πως ναι. ![]() |
Steve έγραψε: |
Δημήτρη, θα σου είμουν υπόχρεος αν μπορούσες να μου στείλεις έστω μια φωτογραφία να δώ ![]() Ευχαριστώ προκαταβολικά! ![]() |
http://www.xpphotoalbum.com κάνε εγγραφή δωρεάν και είσαι OK! ![]() ![]() |
zzzleepy έγραψε: |
Μα ο Steve σου υπέδειξε το xpphotoalbum ώστε να σηκώσεις τη φωτογραφία σου εκεί και να βάλεις εδώ το url ώστε να τη δούμε όλοι. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το album του PSClub για πιο ευκολία ![]() |
steve,έχω βάλει την μπάρα της momo στο 206 cc 1.6 16v μου .
δεν χρειάζεται τρύπημα. 100 ευρώ |
HYPER_Piccolo έγραψε: |
100 ευρο μονο ? ειδες καποια διαφορα ? με μπριζωνεις να φαω τα λευτα της αεροτομης που θελω να βαλω... προσεξε τι θα απαντησεις ![]() ![]() ![]() |
Δημήτρη, θα σου είμουν υπόχρεος αν μπορούσες να μου στείλεις έστω μια φωτογραφία να δώ ![]() Ευχαριστώ προκαταβολικά! ![]() |
να σαι καλα jim. μου φενεται οτι απο δευτερα θα βαζω μπαρα.... ![]() |
χαχαχαχαχαχαχαχα
δευτερη ε ? καλη ιδεα ![]() ![]() |
Την Τρίτη ύστερα από επίσκεψη πάλι στον πολυαγαπημένο μου βελτιωτή, μετά από τρία τηλέφωνα που κάναμε σε αντιπροσωπείες (Sparco, OMP, ΜΟΜΟ) έμαθα πώς για aftermarket μπάρα θόλων στο 206 πρέπει να τρυπήσεις την λαμαρίνα της νεροπαγίδας για να περάσει μέσα ![]() Το ίδιο μου είπε και οδηγός αγώνων με 2λιτρο 206 εδώ στη Λάρισα ![]() Οπότε βάζω SPARCO και άντε γειά αφού όλες τα ίδια είναι στην τοποθέτηση! ![]() |
Την Τρίτη ύστερα από επίσκεψη πάλι στον πολυαγαπημένο μου βελτιωτή, μετά από τρία τηλέφωνα που κάναμε σε αντιπροσωπείες (Sparco, OMP, ΜΟΜΟ) έμαθα πώς για aftermarket μπάρα θόλων στο 206 πρέπει να τρυπήσεις την λαμαρίνα της νεροπαγίδας για να περάσει μέσα ![]() Το ίδιο μου είπε και οδηγός αγώνων με 2λιτρο 206 εδώ στη Λάρισα ![]() Οπότε βάζω SPARCO και άντε γειά αφού όλες τα ίδια είναι στην τοποθέτηση! ![]() |
MEMsound. έγραψε: | ||
ΟΛΕΣ! ΕΚΤΟΣ απο την ΜΟΜΟ που οσο και να ψαχνω στο internet για μια φοτο της δεν βρησκω! |
ρε παιδια τωρα που λετε για την νεροπαγιδα... ολο το νερο πευτει πανω στην αναρτηση... οσο καλο και να ειναι το υλικο καποια στηγμη δεν τηα διαβροσει ? μπας και ξερετε αν υπαρχει τιποτα που να μπαινει κατο απο την νεροπαγιδα και να μην αφηνει το νερο να πευτει πανω στην αναρτηση ? συνεπως και στην μπαρα ?
ειχα μια φωτο αλλα που!?!?!?!?!! |
ε οχι και λιγο νερο... εδω βλεπουμε στις ειδησεις οτι παιρνει αυτοκινητα...
και δεν ειναι οτι λεω κατι με σιγουρια.... απλη απορια ειναι... νερο πευτει σε σιδερο επανω... οσο καλο και να ειναι το βαψιμο... οσο ναναι μετα απο καμποσο καιρο θα σκουριασει... |
DIMCHRI την εχω δει την μπαρα της MOMO για 206 και απο κοντα σε μαγαζι (στην βουλιαγμενης στην βουτα).
Ειναι γα**τη και ΠΕΡΝΑΕΙ πανω απο το λαστιχο της νεροπαγιδας. Θα την σκαναρω απο εκει τελικα και θα ανεβασω φοτο. Απλα εψαχνα να βρω φοτο με την μπαρα τοποθετημενη! |
επιτέλους την τράβηξα φωτο σ΄ημερα πρωί πρωί πάνω στο αμάξι μου - πριν πάω στην δουλεια - και το βράδυ θα την κάνω upload εδώ μέσα στο τοπικ. μόνο ένας να μου πει πως το κάνουν.
αλλιώς θα την βάλω στο προσωπικό μου αλμπουμ. |
Θέλεις να πεις δηλαδή, ότι αυτό εδώ που σου έδειξε ο zzzleepy στην προηγούμενη σελίδα δεν σε βοήθησε? Δηλαδή έλεος ρε συ Δημήτρη, μην κοιτάς απλά να κάνεις post, κοίτα και λίγο τί έχει γραφθεί... αν παρόλα αυτά δεν σε βοηθάει, τότε ευχαρίστως να σου δώσουμε άλλη λύση... αλλά έξυπνο παιδί είσαι, δεν νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα... ![]() |
re steve εαν για να βάλω μια φώτο, πρέπει να διαβάσω ένα ολόκληρο τopik τότε μάλλον θα με διώξουν απο το γραφείο μου !!!!
τις στέλνω στο ε-μαιλ όποιος θέλει να τις δει. Το θέμα ήταν μια απάντηση στα γρήγορα αν ξέρει κάποιος. Το ξέρω ότι υπάρχει ολόκληροοοο τοπικ για τις φωτογραφίες... Κια που το διάβασ όμως δεν κατάλαβα πως μπορώ να εισάγω φωτογραφίες μέσα σε ενα τοπικ κατευθείαν... δεν θέλω να βάλω link. |
Τελικά μία είναι η λύση:
![]() Sparco μπάρα θόλων, με δοχείο πληρώσεως αντιψυκτικού από το δίλιτρο και χαίρεται ![]() |
Να και οι φωτό του Δημήτρη...
Φωτό 1 Φωτό 2 Βασικά εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο ασφαλής. Σε ένα ΚΡΑΟΥ, το καπώ πιστεύω πως μας αποχαιρετά ένδοξα. ![]() Κύριοι/κυρίες, ο λόγος σε εσάς ![]() |
σε ένα τέτοιο κράου, ![]() μετά θα ξηλωθει ο θόλος ![]() ![]() ![]() κόψε το αμάξι σου εσύ και όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις τα λεμε. πες μου πως τις έκανες upload. thanks |
(steve ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ![]() |
Όχι, είμαι Θεός ![]() Άντε ρε μλκ ![]() |
Μμμ, ναιμ εγώ συμφωνώ
Οι περισσότεροι διαφωνούν διότι φοβούνται την τρύπα που γίνεται στον αεραγωγό. Πάντως όπως είπα παλαιότερα, θεωρώ ότι η μπάρα του Σίμου είναι η πιο καλή απ'όλες και λόγω συνδέσμου και εύκολης τοποθέτησης. |
Καλημερα σας.
Επιτελους τοποθετημενη η ΜΟΜΟ. Προσωπικη αποψη ειναι πολυ καλη. Βεβαια το κοκκινο ειναι λιγο χτυπητο αλλα υπαρχει και η ασημι της MOM (αυτη που εχει το Power στην σελιδα 20). Σε περιπτωση τρακαρισματος για να στραβωσει η μπαρα θα εχει στραβωσει ολο το αυτοκινητο οποτε και το καπο. ![]() |
.....εμάς 1.6 δεν έχει το φιλτροκούτι εκει πίσω. |
steeve έβλεπα τον χώρο της μηχανής σου.
πρέπει να τσεκάρεις βάζωντας μπάρα θόλων χαμηλή, αν ανοίγει το φιλτροκούτι σου. πρέπει να το προσέξεις λίγο. εμάς 1.6 δεν έχει το φιλτροκούτι εκει πίσω. |
Μα δεν ανοίγω το φιλτροκούτι κάθε μέρα! ![]() ![]() Η ζημιά που λέω στο καπώ, προσπαθώ να πώ (μάταια όμως γιατί με γράφετε όλοι σας) ότι θα είναι πιό έντονη με την μπάρα σου παρά με μια άλλη που περνάει από την νεροπαγίδα ![]() Αυτά! Καλή σας μέρα ![]() |
harist έγραψε: |
Σημερα πηγα και ρωτησα σε ενα μαγαζι που φερνει momo προιοντα για την μπαρα που λετε (αυτην που δεν κοβει θολο) και μου ειπε οτι η κοκκινη ειναι σιδερενια και κανει 100 ευρω
οι ασημι momo ειναι οι αλουμινιου και αυτη η συγκεκριμενη κανει 150 ευρω βεβαια μπορω να παρω την σιδερενια κοκκινη και να την βαψω οτι χρωμα θελω. ξερει κανεις να μου πει αν οι τιμες αυτες ειναι καλες και αν οντως ετσι ειναι (δηλ οντως η ασημι μπαρα ειναι απο αλουμινιο και ειναι πιο ακριβη)??? τελος το συγκεκριμενο μαγαζι βαζει και sparco αλλα χρειαζεται φυσικα να κοψεις την λαμαρινα γυρω απο τον θολο κατι που αναλαμβανει αυτος καθως απο οτι μου ειπε η λαμαρινα σε εκεινο το σημειο ειναι '' σαν χαρτι''!!! αλλα εγω μαλλον θα προτιμησω την momo που ανεφερα παραπανω!!! ![]() |
Παράθεση: |
συνηθος θελει κοψημο αλλα ΟΧΙ ο θολος. Κοβεται μερος του πλαστικου ΠΑΝΩ απ το θολο του συνοδηγου (εκει που ειναι η εισαγωγη αερα της καμπινας επιβατων) γιατι αν δεν κοπει, η μπαρα πρεπει να περασει απο πανω του, πραγμα που την κανει να φλερταρει επικηνδινα με το καπο (και να χανει λιγο σε ακαμψια). Αυτα... |
Σημερα πηγα και ρωτησα σε ενα μαγαζι που φερνει momo προιοντα για την μπαρα που λετε (αυτην που δεν κοβει θολο) και μου ειπε οτι η κοκκινη ειναι σιδερενια και κανει 100 ευρω
οι ασημι momo ειναι οι αλουμινιου και αυτη η συγκεκριμενη κανει 150 ευρω βεβαια μπορω να παρω την σιδερενια κοκκινη και να την βαψω οτι χρωμα θελω. ξερει κανεις να μου πει αν οι τιμες αυτες ειναι καλες και αν οντως ετσι ειναι (δηλ οντως η ασημι μπαρα ειναι απο αλουμινιο και ειναι πιο ακριβη)??? τελος το συγκεκριμενο μαγαζι βαζει και sparco αλλα χρειαζεται φυσικα να κοψεις την λαμαρινα γυρω απο τον θολο κατι που αναλαμβανει αυτος καθως απο οτι μου ειπε η λαμαρινα σε εκεινο το σημειο ειναι '' σαν χαρτι''!!! αλλα εγω μαλλον θα προτιμησω την momo που ανεφερα παραπανω!!! |
γιατι αν δεν κοπει, η μπαρα πρεπει να περασει απο πανω του, πραγμα που την κανει να φλερταρει επικηνδινα με το καπο (και να χανει λιγο σε ακαμψια). |
επειδή έχω πουλήσει αρκετά αυτοκίνητα να ξέρετε ότι όποιος το βλέπει κομένο και μόνο που θα θέλει να σας κατεβάσει τιμή θα σας λέει ένα κάρο ανοησίες. !!! ![]() |
Αν το πουλήσεις σε κάποιον που ξέρει, θα σου πει και ευχαριστώ. Αν το πουλήσεις σε ένα ζώο που δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα και το μόνο που έχει οδηγήσει είναι του μπαμπά του, τότε ναι, θα σου πεί ένα κάρο ανοησίες ![]() |
Ετσι για να σας αγχώσω λίγο...
Οχι γιατί είμαι κατά της μπάρας θόλων... είχα βάλει και εγώ παλιότερα και την έβγαλα γιατί με όλο το σύνολο της ανάρτησης που έφιαξα δεν έκανε για τους ελληνικούς δρόμους. Τώρα την έχω και κάθετε για καμία πίστα (για εμένα μόνο για εκεί κάνει πλέον. Διαφορετικά σε φουρκέτες και πέταλα επειδή είναι πολύ άκαμπτο δεν πατάνε οι ρόδες σωστά...) Επί του θέματος τώρα Με τις βίδες που πιάνουν στους θόλους (Topmount) τι κάνατε; Το λέω γιατί οι βίδες αυτές είναι περίπου 1cm και αν αφαιρέσεις τα 4mm που είναι το πάχος της μπάρας, τότε οι βίδες δεν πιάνουν πάνω στα topmount σωστά... Μήπως (λέω μήπως) υπάρχει καμία περίπτωση να κόψετε καμία και να ψάχνεστε;; ![]() Σας άγχωσα; Χαίρομαι! |
DIMCHRI έγραψε: | ||
για αυτό είναι 1 cm. για να μπορείς να βάλεις μπάρα θόλων χωρίς, να ψάχνεις μακρύτερες βίδες. δεν πιστεύω να υπονοείς, 'οτι ο θόλος σε εκείνο το σημείο έχει πάχος 1cm ???? AAA , για κοίτα και τα προσωπικά σου μηνύματα λίγο !!! σε έχω ρωτήσει για αμορτισέρ !!!!!! Που θα πάρω φτηνά ???? Για Αθηνα. ΑΝτε γιατί βγαίνω εκτός θέματος!!!!!! |
Για την ανάρτηση δεν σου απάντησα γιατί ετοιμάζονται προσφορές για τα μέλη... Αν μπορείς να κάνεις υπομονή λίγο καιρό... |
rallye man έγραψε: |
παιδια εχω την εντυπωση οτι υπαρχει μπαρα θολων η οποια σπαει στην μεση σε περιπτωση τρακαρισματως ωστε να μην μεταφερει την προσκρουση και στον αντιθετο θολω. ισχυη κατι τετοιο? |
Ναι η momo για το 206 Για το 106 δεν ξερω. Μπαρεw εχει η momo,η omp,η sparco, και η remus. ![]() |
επειδή είναι πολύ άκαμπτο δεν πατάνε οι ρόδες σωστά |
Ετσι για να σας αγχώσω λίγο...
Οχι γιατί είμαι κατά της μπάρας θόλων... είχα βάλει και εγώ παλιότερα και την έβγαλα γιατί με όλο το σύνολο της ανάρτησης που έφιαξα δεν έκανε για τους ελληνικούς δρόμους. Τώρα την έχω και κάθετε για καμία πίστα (για εμένα μόνο για εκεί κάνει πλέον. Διαφορετικά σε φουρκέτες και πέταλα επειδή είναι πολύ άκαμπτο δεν πατάνε οι ρόδες σωστά...) Επί του θέματος τώρα Με τις βίδες που πιάνουν στους θόλους (Topmount) τι κάνατε; Το λέω γιατί οι βίδες αυτές είναι περίπου 1cm και αν αφαιρέσεις τα 4mm που είναι το πάχος της μπάρας, τότε οι βίδες δεν πιάνουν πάνω στα topmount σωστά... Μήπως (λέω μήπως) υπάρχει καμία περίπτωση να κόψετε καμία και να ψάχνεστε;; ![]() Σας άγχωσα; Χαίρομαι! |
DIMCHRI
A =-> αποσταση μπαρας απο το δοχειο νερου Β =-> αποσταση μπαρας απο το ψηλοτερο μερος την μηχανης C =-> αποσταση μπαρας απο το κοντηνοτερο σημειο που ειναι το πλαστικο που εφαπτεται το καπο οταν κλεινει... |
δεν μου απαντατε κοπελια και ανησυχω... υπαρχει δηλαδη περιπτοση η μπαρα οχι μονο να μην κανει δουλεια αλλα και να κανει και ζημια ? (με βαση τα λεγομενα του Sidobre. |
Το αμάξι δένει, γίνεται ποιό στιβαρό και άρα ακούγεται και ποιό ποιοτικό.
Αυτό γίνεται αντιληπτό από τα 10 πρώτα μέτρα που θα το οδηγήσεις. |
Ρε παιδια,απο την ΟΤΟΜΟΤΟ μου ειπαν οτι δεν φερνει πια μπαρα θολων η ΜΟΜΟ για το τουτου μου και αν θελω να βαλω μια SPARKO που μπαινει με τον ιδιο τροπο,οπως η ΜΟΜΟ-(θα το δουμε αυτο τη Δευτερα)
Αν σε περιπτωση θελει ''κοψε-ραψε'' το ξεχναμε το θεμα!!! Αν ειναι θα κλεψω του Σιμου ή του Δημητρη τη μπαρα(ειναι και πολυ ευκολο)!!! ![]() |
Ρε παιδια,απο την ΟΤΟΜΟΤΟ μου ειπαν οτι δεν φερνει πια μπαρα θολων η ΜΟΜΟ για το τουτου μου και αν θελω να βαλω μια SPARKO που μπαινει με τον ιδιο τροπο,οπως η ΜΟΜΟ-(θα το δουμε αυτο τη Δευτερα)
Αν σε περιπτωση θελει ''κοψε-ραψε'' το ξεχναμε το θεμα!!! Αν ειναι θα κλεψω του Σιμου ή του Δημητρη τη μπαρα(ειναι και πολυ ευκολο)!!! ![]() |
τελικά την έβαλες την μπάρα θόλων ???? αν όχι μάλλον την πέμπτη θα σε κάνω να την βάλεις !!! |
γυρναγα εχτες ολο το ηρακλειο επι 3 ωρες για να βρω την μπαρα θολου που δεν χρειαζεται να το τρυπησεις αλλα τπτ.... μου φενεται οτι θα του ριξω ενα τρυπαριδι εκει και δεν παει..... στο καλο ![]() μια συμβουλη... υπαρχουν διαφορες αναμεσα απο μπαρα σε μπαρα... ποια μου συνηστατε ? |
Πηγα και βρηκα μια ΜΟΜΟ μπαρα για το τουτου μου! Ηταν ασημι-μαυρο! Πανεμορφη!!!
Αλλα μολις μου την εφεραν και την βαλαμε πανω εβρισκε στους πλαστικους αεραγωγους που βρισκονται στο καπω! Μονο σε εκεινο το σημειο εβρισκε ρε γμτ!!! Τελικα δεν την εβαλα! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ghost Dog έγραψε: |
Ουυυυτε να ακουω για την κωλ0μπαρα δεν θελω:x ![]() ![]() Αν ξανα-μανα-αναφερθεις σε δ'αυτη θα στην φερω στο κεφαλι! ![]() ![]() ![]() |
307Lucifer έγραψε: |
Γεια και πάλι Pezumbes!!!!
ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ!!!!Όταν πήρα το Peugeot μου στο τσάφ άλλαξα την επιλογή μου από 206 σε 307....Που να ήξερα οτι θα έφτυνα ![]() Θέλω και εγω μπάρα θόλων!!!! ![]() Μήπως έχει κανείς σας υπ' όψιν (από τις έρευνές σας) αν υπάρχει καμία για 307 από τις γνωστές SPARCO, MOMO, OMP...???? Το πιο πιθανό είναι να μην έχει γιατί εκεί που είναι οι θόλοι....ούτε το χέρι δεν μπορεί να μπει... ![]() ![]() ![]() |
Πηγα και βρηκα μια ΜΟΜΟ μπαρα για το τουτου μου! Ηταν ασημι-μαυρο! Πανεμορφη!!!
Αλλα μολις μου την εφεραν και την βαλαμε πανω εβρισκε στους πλαστικους αεραγωγους που βρισκονται στο καπω! Μονο σε εκεινο το σημειο εβρισκε ρε γμτ!!! Τελικα δεν την εβαλα! ![]() ![]() ![]() ![]() |
γιώργο η κόκκινη της momo δεν βρίσκει με τίποτα ! δείτε την φώτο στο δικό μου στο persona gallery ![]() |
shiba έγραψε: |
αντε γιωργαρα με το καλο να την βαλεισ ην θολοομπαρα να μασ πεισ εντυπωσεισ μηπωσ αποφασισω και εγω ποια θα ειναι η επομενη αγορα... |
shiba σου εχω πει. μπάρα θόλων με τα χίλια . ειδικά όταν είναι ανοικτό το αμάξι μειώνεται σε φοβερο βαθμό το τράνταγμα του παρμπριζ !!!!! |
shiba έγραψε: | ||||
|
CC-Gio έγραψε: | ||||||
Ρωτα εμενα που εχω δοκιμασει ποοοοολλες μπαρες! Η μονη που ΜΑΛΛΟΝ μπαινει κουτι ειναι η ΜΟΜΟ,σαν του Δημητρη (κοιτα το περσοναλ γκαλερι του),λεω μαλλον γιατι την περιμενω αυτην την εβδομαδα να μου ερθει! Γιωργο,δυσκολα να τη βρεις αυτη τη μπαρα! Εγω την εχω παραγγειλει εδω και 2,5 μηνες! Δεν ξερω αν την πετυχεις πουθενα.......αν την πετυχεις και εχεις φραγκα παντως παρτην αμεσως! |
overgr έγραψε: |
Γιώργο, από που την παραγγέλνουμε? |
Δημήτρη, μήπως μπορείς να δεις το part number που γράφει η μπάρα σου? |
Δημήτρη, μήπως μπορείς να δεις το part number που γράφει η μπάρα σου? |
Τωρα που το ξανασκεφτηκα!
Μπορει να εχει καποια σχεση το οτι οταν πρωτο-πηρα το αμαξι μου χτυπησαν το καπω και πηγα στην πεζω και μου το αλλαξαν! Μπορει γι'αυτο να μη μπορω να βαλω την μπαρα! ![]() Δηλαδη να εγινε καπως η ρυθμιση στο καπω--μιλαμε για 2-3 εκατοστα---και βρισκει! |
καλύμπρα θέλεις !!!!! |
[....Βαψε το αμαξι σου εσυ κανενα αλλο χρωμα,και μετα μιλα!l |
Έπρεπε κάτι να πεις!!!! Δεν πας να το φέρεις στα ίσια του πρώτα το δικό σου! χιχιχιχιχιχιχιχ |
Έπρεπε κάτι να πεις!!!! Δεν πας να το φέρεις στα ίσια του πρώτα το δικό σου! χιχιχιχιχιχιχιχ |
Kouzman έγραψε: |
...Επισης ξερετε ποιοι φτιαχνουν roll-cages και μπάρες? Ηξερα τον Herby αλλα δεν ξερω που ειναι το μαγαζι του... Δυστυχως το cage της ΠΣ ειναι αρκετα ακριβουλι... |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Οχι μονο ξερω που ειναι, αλλα εχω και κονε... ![]() Αν θες πες το μου και κανονιζουμε....! ![]() ![]() ![]() |
οποια μπαρα και να βαλεις θα δεις διαφορα. Κατα προτιμηση επελεξε αλουμινενια μιας και ειναι αρκετα πιο ελαφριες...
εμεις τωρα δυστυχως αλλαζουμε την μπαρα που φορουσαμε μιας και τωρα βρισκει πανω στην βαση της ντιζας του γκαζιου... Καπου ειδα οτι η ΜΟΜΟ εχει μια μπαρα σε σχημα Π οπου κουμπωνει απο την επανω πλευρα στους θολους και δεν χρειαζεται ουτε καν να τρυπησουμε τον αεραγωγο στο πλαι που χρειαζεται για καποιους τυπους θολομπαρων... |
Mimis έγραψε: |
Το λάστιχο του αεραγωγού το έχετε κόψει ή απλά το πατάει η μπάρα; Πόσο περίπου κοστίζει μια μπάρα; Μόνο η ΜΟΜΟ βγάζει για 206 ή έχω κ επιλογή; |
σιμο την momo απο που την πηρες? η drago απο που? κοιταω για να την βαλω οσο πιο γρηγορα γινεται να ξεμπερδευω απο αυτο το κερατο... |
.....τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπε πως η αλουμινενια ασιμενια μπαρα ειναι της sabelt και δεν την φερνουν πια... αρα drago... yok...
παμε τωρα για την momo που παιζει πιο ευρεως στην αγορα... |
kanelj έγραψε: |
Κατι ακουσα οτι υπαρχει κατι αντιστοιχο με την μπαρα θολων για το πισω μερος του αυτοκινητου...πιανει δηλαδη στα 2 ακρα του αμαξωματος και μειωνει την ακαμψια του αυτοκινητου...Ξερει κανεις κατι για αυτο?
Νομιζω πως αφου η μπαρα θολου κανει δουλεια τοσο καλη απο μονη της,σε συνδυασμο με αυτο θα ειναι πολυ καλο αποτελεσμα... |
δεν εννοω οτι μπαινει μεσα στον χωρο του αυτοκινητου.... στο σασι (κατω απο τα καθισματα) μπαινει... |
Κατι ακουσα οτι υπαρχει κατι αντιστοιχο με την μπαρα θολων για το πισω μερος του αυτοκινητου...πιανει δηλαδη στα 2 ακρα του αμαξωματος και μειωνει την ακαμψια του αυτοκινητου...Ξερει κανεις κατι για αυτο?
Νομιζω πως αφου η μπαρα θολου κανει δουλεια τοσο καλη απο μονη της,σε συνδυασμο με αυτο θα ειναι πολυ καλο αποτελεσμα... |
ultra-one έγραψε: |
....μου φαίνεται πολύ ψεύτικη και εύθραυστη!!!!
Δεν ξέρω αν αυτή την εντύπωση την έχω επειδή δεν είναι βαμμένη και ξεγελάει το χρώμα του αλουμινίου!!!!!! ![]() Την είδατε από κοντά και μονταρισμένη? Να υποθέσω ότι από την πλευρά του φίλτρου A/C μπαίνει χωρίς να χρειαστεί να τρυπηθεί ο θόλος ή να κοπούν οι λαστιχένιες τσιμούχες???????? ![]() |
shark_zak έγραψε: |
σαν φτηνή αλουμινένια μοιάζει από την φωτο τώρα από κοντά.... ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Σαν τι ιδέα δηλαδή??? ![]() |
κώστα στην MOMO δεν κόβεις το λάστιχο.
δες το γκαλερύ μου αν θες. |
manaros έγραψε: |
παιδια πηγα σημερα να την τοποθετησω...λοιπον μου ειχαν πει οτι υπαρχει η σε κοκκινο η σε ασημι.ειχα παραγγειλει την ασημι...μου ερχονται με μια μπλε,μαρκας αγνωστη σε μενα(παντως ουτε sabelt ουτε sparco) και η οποια εκανε για saxo...πηρα λοιπον πισω την προκαταβολη μου και γυρισα!
DIMCHRI εσυ τελικα την εδωσες;αν οχι,ποσο την πουλας;περιμενω μηνυμα ειτε δημοσια ειτε με π.μ.! |
.....
την πήρε ήδη ο Στέλιος ![]() ![]() ![]() |
STELIOS έγραψε: | ||
O oποιος ειναι και πολυ ευχαριστημενος. ![]() |
manaros έγραψε: |
![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
Αντε να σε φτιάξουμε και σένα. Λοιπόν. Γράφεσε στο PSClub (για να ισχύει η τιμή) και πας εδώ και βουτάς 2 ![]() Η μία για εμένα γιατί δεν έχω χρόνο να πάω... ![]() ![]() Και έρχεσαι από την Λέσχη να τις βάλουμε. ![]() |
την έβαλες βρε ? για πες , για πες , εντυπώσεις ![]() ![]() ![]() άλλη στιβαρότητα έτσι ;;; |
ultra-one έγραψε: | ||||
Αυτή μπαίνει χωρίς κόψιμο του θόλου ή άλλα κόψε-ράψε??? ![]() |
ultra-one έγραψε: |
Αυτή μπαίνει χωρίς κόψιμο του θόλου ή άλλα κόψε-ράψε??? ![]() |
Μόνο η ΜΟΜΟ μπαίνει χωρίς κόψε ράψε (μόνο το λάστιχο θέλει λίγο) αλλά αντε βρες τη... |
Χειροποίητη από ποιον και πόσο?
Πόσο βάρος έχει? Από τι υλικό? ρυθμιζόμενη/σπαστή? Καμιά φώτο? Δεν ζητάω πολλά... ![]() ![]() ![]() |
206 CC RG έγραψε: |
Σ'ευχαριστώ!
Αυτό ακριβώς δεν ήθελα και εγώ, να τρυπήσω τον θόλο. Μία ερωτησούλα, θέλει τρίψιμο πριν την βάψω? |
Μερικές φωτογραφίες από την μπάρα(δεν είναι πολύ καλές):
Φωτό 1 Φωτό 2 Φωτό 3 |
nik_marin έγραψε: |
Σαν κατασκευή φαίνεται πολύ καλή... ![]() Πόσο σου πήγε ? |
τελικά κατά 99% δεν είναι χειροποίητη.
είναι sabelt αλουμινένια και βερνικομμένη από πάνω ![]() |
Λοιπόν. Γράφεσε στο PSClub (για να ισχύει η τιμή) και πας εδώ και βουτάς 2 ![]() |
ισχύει.
το θέμα είναι αν βγαίνουν σπαστές μπάρες για όλα τα αμάξια. εγώ πάντως είδα και έπιασα στα χέρια μου μπάρα θόλων carbon που προορίζεται για Alfaromeo Brera... Αντε γεια.. βάρος (χωρίς τις βάσεις που θα γίνουν και αυτές από carbon) ούτε μισό κιλό... εμφάνιση άντε γειά και κόστος 400ε |
fynos έγραψε: |
Τελικά τι ισχύει με τις μπάρες θόλων ?
Υπάρχουν μπάρες που άμα τρακάρεις ( κτύπα ξύλο ) με 40km σου στραβώνει το αμάξι και άλλες που δεν επιτρέπουν αυτού του είδους την ζημιά ?? |
Ναι αλλά η κάρμπον είναι και αυτές πολύ γερές και δεν σπάνε... Εξάλλου το κάρμπον είναι σκληρότερο από πολλά μέταλα όπως π.χ. απο το αλουμίνιο... και κάτι άλλο , υπάρχουν 2 τρόποι για να φτιάξεις κάτι κάρμπον... Ο απλός παραδοσιακός που μοιάζει με την κατεργασία πολυεστερικών κατασκευών, με αποτέλεσμα αρκετά ελαφριά κατασκευή όμως καμία σχέση με σκληρότητα σαν ατσάλι, ενώ υπάρχει και η κατεργασία με vacuum όπως νομίζω ότι λέγεται. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν κατάρτια αγωνιστικών σκαφών, καθώς και τα μονοθέσια της f1.... |
![]() |
αυτή που είδα άταν με τον 2ο τρόπο κατασκευασμένη
σωστότατος σε ότι είπες περί σκληρόιτητας ![]() |
ΑΛΛΑ υπάρχει ένα πρόβλημα ! Δεν κάθεται πάνω στον θόλο του συνοδηγού λόγώ ύψους του ‘φρεατίου’ που έχει για τον εξαερισμό ! |
η τιμή της TGL για τα μέλη είναι 85 ενώ σε περιοδικό την έχω δει σε διαφύμιση 115.
|
...sabelt...
Την έβαλα και το χάρηκα . . . . 80ε μόνο, μαζί με το βίδωμα ! http://users.hol.gr/~hhipir/DSC00250 http://users.hol.gr/~hhipir/DSC00251 |
dimitris2003 έγραψε: |
Μόλις εχθές τοποθέτησα στο 206cc 1.6 την μπάρα θόλων της ΜΟΜΟ.
Δεν χρειάστηκε τρύπημα, ούτε κόψιμο το λάστιχο, αφού πατάει επάνω σε αυτό. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως το καπό για να κλείσει θέλει λίγο παραπάνω πάτημα. Ίσως φταίει η μόνωση του καπό, αλλά δεν έχω σκοπό να το αφαιρέσω. Η αγορά και τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η τιμή έτσουξε λιγάκι, αλλά δεν βρήκα κάποια άλλη που να μην χρειαζόνταν τρύπημα. Όπως δεν βρήκα και την "σπαστή" της ΜΟΜΟ που έκανε ένα S και περνούσε από χαμηλά για δέσει στον θόλο. Θα το οδηγήσω και ανοιχτό και θα σας πω εντυπώσεις. Έχω και φωτογραφίες και ψάχνω τρόπο να τις ανεβάσω. |
Απλά ανησυχώ λίγο που η μπάρα ακουμπά στο καπό! |
Το έχω καταλάβει Αργύρη.
Ορίστε και το σχετικό πρόβλημα: οπου η Sabelt 1 2 προβλέπω να μην μπορεί να μπει ενώ η TGL μάλλον περνάει όπως και η Sparco ακριβώς κάτω από στόμιου του παγουριού. ![]() |
Τα λεφτά είναι αρκετά.
Αλλά μπροστά σε αυτά που έχω δώσει για φανάρια πίσω, προφυλακτήρα μπροστά, αεροτομή, ακουμπιστήρι, ζάντες, ηχοσύστημα, μπαταρία, χειριστήριο τιμονιού, ε τότε δεν είναι τίποτα!!! Και έπρεπε να το έχω κάνει από την πρώτη μέρα!!! Όσο για το τι θα γίνει σε πιθανό τρακάρισμα (χτύπα ξύλο) δεν με απασχολούν οι υλικές ζημιές. Έχω μικτή ασφάλεια. Η υγεία μας να είναι καλά. Καλό πάσχα να έχουμε ! ![]() |
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και pics από ότι έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητο, γιατί αφιέρωσα πολύ χρόνο και ψάξιμο για να τα καταφέρω και δεν έχω βρει κάτι παρεμφρές σε ελληνικά site. |
οκ...... αποφάσησα...... ![]() |
Ο Στέλιος μάλλον έκανε την καλύτερη δουλειά !!! ![]() ![]() ![]() Όσο για το καπό μην σε απασχολέι... απλά ακουμπάει πάνω του η μπάρα.. δεν βρίσκει... Κανένα πρόβλημα... Περιμένουμε να μας δώσεις και εσύ τις εντυπώσεις σου με ξεσκούφωτη οδήγηση. |
Εμένα η Sabelt κάθετε μια χαρά και δεν εμποδίζει πουθενά ![]() ![]() |
dimitris2003 έγραψε: | ||
Ίσως στο CC το καπώ να είναι κάποια χιλιοστά διαφορετικό. Δυστυχώς την Sabelt δεν μπόρεσα να την βρώ πουθενά. |
Είναι κάτω από την γέφυρα (ρόζ) στην Μεταμόρφωση στην Εθ. Οδό. Καθώς ανεβαίνεις από Πειραιά με κατεύθυνση Κηφισιά, ανεβαίνεις την γέφυρα της Μεταμορφώσεως και στρίβεις δεξιά, στο τελείωμα της γέφυρας στρίβεις αριστερά 180 μοίρες και είναι το τρίτο μαγαζί στο δεξί σου χέρι ! Speed & Style 114 Tatoiou Av Metamorfossi 210-2855908-9 Μίλησα με ένα Κωνσταντίνο επώνυμο δεν θυμάμαι !. |
... ότι βρίσκει από την πλευρά του συνοδηγού και μάλιστα στην άκρη άκρη. Φαίνεται ακόμα και όταν το καπό είναι κλειστό, από τον αεραγωγό... |
επίσης τα παλαιότερα 206 έχουν στην εσωτερική πλευρά των αεραγωγών του καπό ένα επιπλέον πλαστικό που δημιουργεί ας πούμε 2 "κανάλια" που οδηγούν τον αέρα προς το φίλτρο καμπίνας. Αυτό το εξτρα πλαστικό στα νεότερα 206 δεν υπάρχει. για τσεκάρετε και αυτό. |
Τελικά η αγορά της μπάρας θόλων άξιζε, αφού βελτιώθηκε κάπως το τρεμόπαιγμα του παρπρίζ. |
Μέσα στην εβδομάδα θα πάω για αλλαγή αμορτισέρ. Θα την αφαιρέσουνε για την τοποθέτηση των νέων αμορτισέρ? Χρειάζεται να τους πω να κάνουν κάποια ρύθμιση?
Ευχαριστώ. |
Μέσα στο ΣΚ που πέρασε έβαλα την JSV. Αργότερα θα ανεβάσω και τις σχετικές φώτο. |
MEMsound έγραψε: | ||
ναι θα την αφαιρέσουν αλλά δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση πλην του να μπει σταθερά και να μην πιέση τους θόλους προς τα έξω. Αν απλά την ξεβιδώσουν από τους θόλους και μετά την ξαναβιδώσουν θα μπει ακριβώς όπως ήταν ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Το αμορτησερ βγαινει με ενα μπουλονι απ'το κεντρο της κορηφης του θολου. |
STELIOS έγραψε: | ||||
Eισαι σιγουρος Μανθο ? Αν θυμαμαι καλα η μπαρα πιανει με 2-3 βιδες πανω στο θολο γυρο απ'το κεντικο σημειο στηρηξης του αμορτησερ. Το αμορτησερ βγαινει με ενα μπουλονι απ'το κεντρο της κορηφης του θολου. Γιατι να πρεπει να βγει μπαρα ? |
Giannis307 έγραψε: |
Ασχετο....Στο δικο μου μπαινει?? |
Ορίστε και οι φωτογραφίες
Όπως είχα γράψει και στο θέμα του προηγούμενου Post, Τιμή 140€ + 5€ περαστικά!!!!! Τέλος Πάντων. Απλά ανησυχώ λίγο που η μπάρα ακουμπά στο καπό! |
...Τελικά η μπάρα έφαγε (αφού αφαιρέθηκε) "μερικές ξυλιές" στην άκρη πάνω από τον αεραγωγό, όπου έβρισκε το καπό , "αδυνάτησε" κάποια χιλιοστά και το καπό κλείνει μια χαρά. |
STELIOS έγραψε: |
... Επεισης μια λυση ειναι να βγαλω τη μπαρα και να τη σφηροκοπησω λιγο σ'εκεινο το σημειο να γινει λιγο πιο "επιπεδη" απ΄τη πανω πλευρα, εξαλου μηλαμε για χιλιοστα. |
Εδώ δεν έχουμε για τα απλά, θες και για rc εσύ φωτό? ![]() |
Αλλά απ' ότι βλέπω έχει τις βάσεις τις λίγο ανάποδα... ή ιδέα μου είναι? ![]() |
Αν μπαίνει σε εμένα, εγώ την φέρνω.
Αλλά απ' ότι βλέπω έχει τις βάσεις τις λίγο ανάποδα... ή ιδέα μου είναι? ![]() |
volvos έγραψε: |
να τη κανουμε και ρυθμιζομενη ρε... ![]() παντως μητσο αν και η ψαλιδομπαρα εκανε φοβερη δουλεια σε οσα 106 την ειχα δει (πολυ περισσοτερο απο τη θολομπαρα) εγω δεν θα την εβαζα... η ζημια που μπορει να παθεις αν σκαλωσει πουθενα ειναι παρα πολυ μεγαλη....ισως μεγαλυτερη απο τη θολομπαρα αν τρακαρεις ![]() |
Ίσως Παναγιώτη.
ωραίος ο παπίς... μπρίζωσέ μας λίγο ακόμα... ![]() ![]() ![]() |
Αργύρη γράψε μια τιμή (και για ότι χρειάζεται για να μπει)
ρε και gb να κάνουμε (αν μπορούμε έτσι να πετύχουμε καλήτερη τιμή)... |
Πάντως ξαναρίχνοντας μια ματιά, βλέπω ότι μπαίνει μόνο σε 2λιτρα. Εκεί κατεβαίνει η εξάτμιση στα 16άρια και 14άρια... ![]() |
διάβασε τι γράφει ο Τάσος πιο πάνω για τα 1,4~1,6...
|
μηπως μπορει καποιος να δει αν φορανε τα rc gr.Α ή gr.Ν?? |
Για την Sabelt λέμε ![]() |
Και ξαναρωτάω, τί είναι το 8.8 ?
Αύριο μπαίνει η μπάρα, ίσως να έχουμε και on board βίντεο από την διαδρομή προς παραλία ![]() |
Μήπως είσαι ποιητής? |
Βλέπω και καινούριο MAP . . . . ![]() |
Είδα σήμερα τον κ. Παραδείση, τυχαία σε ένα γνωστό φίλο, και μου λέει,
- Γιατί δεν βάζεις την sabelt που μπαίνει με την μία !! μόνο κόψιμο το λάστιχο θέλει ! - Μα δεν υπάρχουν πουθενά λέω ! Την έβαλα και το χάρηκα . . . . 80ε μόνο, μαζί με το βίδωμα ! http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00258.jpg Τους είπα ότι θα το πώ και στο foroum, μίας και ψαχνόμασταν ! Έχει πολλά πράγματα πάντως και πιστεύω ότι αξίζει να πάει κάποιος από εκεί για περαιτέρω συνεργασία ! Υ.γ Αν το κρίνετε σκόπιμο σας δίνω και στοιχεία . . . |
Αυξημένη ακαμψία, μείωση τριγμών (ιδίως σε cc) και γρήγορο & ισορροπημένο μπες βαγές στης στροφές μαζί με ευθυβολία (ούτε όπλο να ήταν) είναι τα πρώτα !
Δεν ξέρω αν θέλει να συμπληρώσει κάποιος . . . . . Steve δεν μας έχεις πει ακόμη την γνώμη σου ! |
Τώρα που έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, είπα να ασχοληθώ και με την μπάρα. ![]() Πήρα ένα πολύ ωραίο μαύρο μεταλλικό σπρέυ και 2 νούμερα γυαλόχαρτο και να τι βγήκε: Pic1 Pic2 Pic3 ![]() |
dimitris2003 έγραψε: | ||
ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΠΟ? |
SnakeMJK έγραψε: |
http://img329.imageshack.us/img329/1615/p7240004iw2.jpg
|
Κωσταντη εγω απο οταν την εβαλα το αμαξι βγαζει λιιιιιγο παραπανω μουτρα,για τσεκαρε το... ![]() |
αυτή
http://www.strutbracer.co.uk/gallery.htm κάνει μόνο για 2λιτρα+RC ... στα άλλα δεν λόγω θέσης του παγουριού + καπακιου μπαταρίας (+ φιλτροκουτιού + πλαστικού καπακιού μηχανής στα 1,4 14v) -> 1,4 http://www.autoreview.ru/new_site/year2003/n23/peugeot206/800/05.jpg |
MAD έγραψε: |
![]() Μπραβο ρε Μανθο αυτην μου δωσανε! η οποία δεν μπαίνει |
MAD έγραψε: |
Στο μαγαζι που αγορασα την μπαρα μου τελικα με λίγη πατέντα μπορέσαμε και την βάλαμε |
δεν θυμάμαι αν κάνει στο δικό σου.
μια φώτο του χώρου της μηχανής σου έχεις? |
καλήτερα αυτά τα 100ε (αν οχι παραπάνω) κράτα τα για πιο ουσιαστικές βελτιώσεις στο στήσιμο (ανάρτηση, αντριστρεπτικές, ραβδους)... ![]() |
ArxariosMe206 έγραψε: |
80€ που λες, φίνο, αναφέρεσαι στην συγκεκριμένη μπάρα; |
Steve, Τετ 04 Ιούλ, 2007 14:56 έγραψε: |
Από 120 μου την αφήνει 100 (περασμένη) |
Ή κατέβα Λάρισα για ψώνια που έχουμε τα πάντα για το 1.4 16v ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
ερωτηση
Η ομπ μπαρα για να μπει, θέλει να μετακινηθεί το παγούρι του νερού?? Πλιζ καποιος που ξέριε να απαντήσει |
silencer_000 έγραψε: |
Ρε παίδες διάβασα με προσοχή σχεδόν όλα τα ποστ του τόπικ εδώ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=3891&postdays=0&postorder=asc&start=180 σχετικά με τη μπάρα θόλων και την ακαμψία σε 206 cc ψάχνοντας να βρω τα θετικά που προσφέρει, γιατί ενδιαφέρομαι να βάλω στο δικό μου.
Μπερδεύτηκα εξαιρετικά όμως. Οι μισοί λένε καλά λόγια αλλοι πάλι μιλούν αρνητικά. (είναι και παλιό βέβαια τόπικ και κλειδωμένο) Έχω το 206 cabrio και όντως σε λακούβες ανοιχτό ειδικά το παρμπρίζ ταλαντώνεται... Αυτό όμως ρε παιδιά δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει σε τέτοια αμάξια (ανοιχτα); Και ας υποθέσουμε ότι τη βάζω τη μπάρα... η μείωση αυτή θα είναι αισθητή τουλάχιστον ή θα είναι ψίλοι στα αχύρα (δηλαδή πεταμένα λεφτά); ΞΝα πω ότι το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί ούτε μία ρύθμιση ούτε βελτιώσεις, χαμηλώματα και τέτοια... Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη! |
AlienHack έγραψε: |
Μειωνέκτημα? λενε οτι σε περιπτωση μπροστα τρακαρίσματος αν χτιπήσει ο ενας θόλος η μπαρα θα στραβώσει και τον άλλον! |
|
SnakeMJK έγραψε: |
όποιο αμάξι την έχει φορέσει, παίρνει και 15 άλογα τροχό ![]() |
ΔΕΝ υπάρχει 100% σωστη μπάρα που να μπαίνει χωρις κοψιμο
υπάρχει μια που μπαίνει χωρις κοψιμο ΑΛΛΑ εγω δεν θα την εβαζα γιατι ΔΕΝ πιανει συμμετρικα και με τον ιδιο τροπο στην 2 θολους και θεωρω οτι αυτό ειναι λάθος |
Pughell έγραψε: |
Το link ρε ταγαρι... ![]() |
AlienHack έγραψε: |
συμφωνώ οτι η συγκεκριμένη μπάρα δεν ειναι καποια αντιστρεπτική που θέλει καμπύλες , συγκεκριμενο πάχος και υλικό ειδικό κτλ.. οποτε μπορεί να φτιαχτεί σε εναν σιδερά .. αλλά στις φώτο δειχνουν οτι τις πιέζουν σε τρελα bar και αυτες δεν συμπιέζοντε ουτε 1mm ... οποτε αυτό ειναι συμαντικό. |
Περι ποιοτητας δουλειας,για 140 δολλαρια.....αστο! |
gulik έγραψε: |
Λίγα είναι; |
Δεν είναι και μπάρα θόλων επίσης... |
μπες στην εκοζε στα καρμπον
παλι κανεις μια τρυπα στην λαμαρινα αλλα δεν καταλαβαινω που κολλας με την τρυπα στην λαμαρινα? δεν ειναι δομικο στοιχείο του σασί εκεινο το κομματι και την τρυπα μπορεις να την κανεις και μονος σου (οπως την εκανα κι εγω) μ' ενα τρυπανι και μια μυτη-σβουρακι για λαμαρινες αμα θες το βαφείς κιολλας απο πάνω (την τομή) και δεν φαίνεται τιποτα |
Πάνος έγραψε: |
Εσυ και εγω μπορει να γνωριζουμε οτι εκεινο το κομματι δεν ειναι δομικο στοιχειο του σασι.
Αλλα οταν στο μελλον χρειασθει να πουλησω το αμαξι τυχον ενδιαφερομενος που θα δει τη τρυπα και δεν θα γνωριζει μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα. Καταλαβαινεις νομιζω ποσο περιεργος ρολος ειναι ο ρολος του αγοραστη. Οποτε τουλαχιστον οτι κανω στο αυτοκινητο το κανω με γνωμονα να μην αλλαζει τυχον εμφανη σημεια του αυτοκινητου. Απο την αλλη βεβαια μπορει να πεσεις και σε αγοραστη που ξερει και θελει και τη μπαρα πανω οποτε... ![]() |
Hi
Yes the strut brace fits the 1.6 models both 8v and 16v. We have stock of this part and could send it out straight away. I hope this helps, if you need any more help or info please ask. Regards Greg Ecosse Peugeot Specialists Ltd Tel: 01506 516 106 Fax: 01506 516 306 info@ecosse-peugeot.co.uk www.ecosse-peugeot.co.uk |
sto site omp
δινει αυτη οτι κανει και για 206 1.6 καιειναι πολυ πιο οικονομικη απο του εκοσ που φτανει 200ευρω ![]() OMPMA1811 http://www.ompracing-store.com/Strut_brace_PEUGEOT_206_11_16XS_20HDI_20-p-1218-c-9.html εχουμε φιντμπακ απο κανενα? |
Σου ειπα ρε μουργο,κανε λιγο υπομονη και ολα θα γινουν... ![]() |
κουφαλαααααααα σιγα μην εχανες ![]() |
Σιγα το κοψε/ραψε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
το χετε αναγαγει σε διανηξη δευτερου ισθου της Κορινθου Ελεος εγω την τρηπα για την δικια μου μονος μου την εκανα με αν τρυπανι κι ενα σφυρακι δεν επαφε τιποτα δεν φαινεται ασχημα δεν δεν δεν κλπ κλπ . + - ![]() |
Σιγα το κοψε/ραψε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
το χετε αναγαγει σε διανηξη δευτερου ισθου της Κορινθου Ελεος εγω την τρηπα για την δικια μου μονος μου την εκανα με αν τρυπανι κι ενα σφουρακι δεν επαφε τιποτα δεν φαινεται ασχημα δεν δεν δεν κλπ κλπ . + - ![]() |
takis_206 έγραψε: |
αυτή εδώ την έχει τσεκάρει κάποιος?
http://www.car.gr/parts/view/896473/ |
Οσο πιο ακαμπτο γινεται ενα συνολο,τοσο περισσοτερο γλιστραει εκει που η προσφυση ειναι μειωμενη. |
plaketokofths έγραψε: |
Μου φαίνεται υπερβολικό ομως με θολομπαρα να υπαρχει τετοιο θεμα, αν και για να μαι ειλικρινής δεν εχω δοκιμάσει ποτέ μου θολομπαρα. |
Pughell έγραψε: | ||
John για να καταλαβεις ποσο γκασμαδες ειναι,φορανε 5ποντα ελατηρια εδω και ποσα χρονια οποτε η καροτσα εχει γινει βρακολαστιχο,για αυτο και με το που μπει η μπαρα γινεται η μερα νυχτα... Παλι καλα βεβαια μιας και θα μπορουσαν να εχουν απο ενα φορητο ενυδρειο ο καθενας τους οποτε ο καιρος θα εριχνε καρεκλες... |
takis_206 έγραψε: |
σημερα μετα απο μεγα π ***** εβαλα και εγω θολομπαρα
η διαφορα δεν ειναι και τοσο τραγικη,απλα δινει μια καλη αισθηση! |