PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Που θα πάει η βενζίνη?

justdrive - Δευ 05 Μάϊ 2008, 17:34:06
Θέμα δημοσίευσης: Που θα πάει η βενζίνη?
δεν ξέρω τι κάνουν οι περισσότεροι αλλά εδώ στο Βόλο την περισσότερη κίνηση την έχει ένα βενζινάδικο της ΕΤΕΚΑ! όταν οι άλλοι έχουν την αμόλυβδη 1,15 αυτός την έχει 1,06! και θα μου πει κάποιος! κάτι παίζει για να την έχει τόσο φθηνη! εγώ τόσο καιρό βάζω από κει και δεν έχω παρατηρήσει κανένα απολύτως πρόβλημα! το ρελαντί δουλεύει όπως και τότε που έβαζα shell! η μόνη διαφορά που είδα είναι στην τσέπη μου! βάζω 20 ευρώ και η βενζίνη φτάνει για τις ανάγκες της βδομάδας!τώρα το πάσχα έβαζα ΕΚΟ! καμία απολύτως διαφορά με τον ΕΤΕΚΑ! αν παρατηρήσω κάτι θα ενημερώσω!
Steve - Δευ 05 Μάϊ 2008, 17:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
Και εδώ στην Λάρισα, γίνεται το ίδιο σε ένα πρατήριο με 10cent διαφορά στην 95άρα και μέχρι 20cent διαφορά στην 100άρα σε κάθε λίτρο.

Τον έχουν ταράξει στους ελέγχους, είναι πάντα μα πάντα καθαρός και έχει μυαλό: Προτιμάει 100 πελάτες στην τιμή που έχει, παρά 10 πελάτες στα 10cent παραπάνω ανά λίτρο Wink
justdrive - Δευ 05 Μάϊ 2008, 17:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Steve το έχω παρατηρήσει αυτό που λες! και στη Λάρισα που έρχομαι συχνά ουρά έχει ο ΕΤΕΚΑ! εδώ στο Βόλο στην περιοχή που βρίσκονται όλα τα βενζινάδικα ο μοναδικός που έχει δουλειά είναι αυτός! αν δημιουργηθεί πρόβλημα θα φανεί από την κίνηση! θα σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει!πάντως δε λέει να πέσει μετίποτα η τιμή της βενζίνης! Επίσης έχω παραηρήσει το εξής περίεργο μεταξύ Βόλου και Λάρισσας! Το EL PETROL του Βόλου είναι φτηνότερο από αυτό της Λάρισσας! πολύ περίεργο! Πάντως και από κει που έχω βάλει κάποιες φορές μια χαρά ήταν! Ούτως ή άλλως είναι από την TOTAL! σε αυτό το βενζινάδικο μπορείς νομίζω να βρεις και προιόντα ELF και TOTAL!(βαλβολίνες και λάδια)
drdino - Δευ 05 Μάϊ 2008, 18:25:20
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτοί είναι σωστοί (και έξυπνοι) επαγγελματίες. Αυξημένος αριθμός πελατών σημαίνει αυξημένα κέρδη, όχι αποκλειστικά και μόνο από την πωληση βενζίνης. Cool

Και εγώ κάποιον τέτοιο ψάχνω. Laughing
gonakinen - Δευ 05 Μάϊ 2008, 20:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:

Και εγώ κάποιον τέτοιο ψάχνω. Laughing

Εγώ να δεις ...
Steve - Δευ 05 Μάϊ 2008, 21:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μετακομίστε Laughing
elias - Τρι 06 Μάϊ 2008, 07:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Και εδώ στην Λάρισα, γίνεται το ίδιο σε ένα πρατήριο με 10cent διαφορά στην 95άρα και μέχρι 20cent διαφορά στην 100άρα σε κάθε λίτρο.

Τον έχουν ταράξει στους ελέγχους, είναι πάντα μα πάντα καθαρός και έχει μυαλό: Προτιμάει 100 πελάτες στην τιμή που έχει, παρά 10 πελάτες στα 10cent παραπάνω ανά λίτρο Wink

Σταύρο που είναι αυτό το βενζινάδικο που λες? Εγώ έχω βρει 2-3 στην Σωκράτους (Ετεκα-Aegean) με 1,20 ευρώ την 100αρα και δωρεάν πλύσιμο. Με 1,27 ευρώ που πήγε η v-power95 λέω να φύγω από την shell.

Άσχετο, καλορίζικο το νέο σου αυτοκίνητο!!!
Steve - Τρι 06 Μάϊ 2008, 12:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Ηλία να 'σαι καλά!

Το βενζινάδικο αυτό είναι στην Βόλου, μετά τις γραμμές όπως βγαίνεις από Λάρισα (το ελεύθερο πρατήριο).
MEMsound - Παρ 09 Μάϊ 2008, 11:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Subject: Η αλήθεια για το πετρέλαιο - Ελευθεροτυπία 16/3/2008

Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και
ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή
τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να
περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η
βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι
αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη
αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που

α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$
β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που
είχε πριν 6 μήνες!

Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή
του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή
του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν
πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει
αυτό;

Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της
βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της
θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το
πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα
ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι
αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να
χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αλόγιστα.

Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του
τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.
Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της
σοβαρότητας.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr

justdrive - Παρ 09 Μάϊ 2008, 12:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
σωστός ο Μάνθος! που το ξεπτύπωσες αυτότο άρθρο ρε μεγαλε? είναι πάντως νία διαφορετική άποψη!
DIMCHRI - Παρ 09 Μάϊ 2008, 12:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
το μπρεντ είναι φθηνότερο από το WTI που αγοράζουν οι Αμερικάνοι, αλλά οι τιμές και των 2 πάνε μαζί.... Βίοι παράλληλοι....

η άνοδος της τιμης του ευρώ έναντι του δολλαρίου εαν ήταν ανάλογη της αύξησης της τιμής του πετρελαίου... τότε θα είχε φτάσει στα 1 ευρώ = 6 δολλάρια...

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί, και ούτε θα συμβεί γιατί θα διαλυθεί η αμερικάνικη οικονομία...(θα πάμε να αγοράσουμε τζάμπα σπίτια στην αμερική) Laughing Laughing και μετά θα διαλυθεί και η ευρωπαϊκή...

αυτό το γράφημα δείχνει πόσο είχε το brend πριν 5 χρόνια... 6 φορές κάτω = 20 δολλάρια περίπου....

http://www.naftemporiki.gr/markets/quotegraph.asp?id=BRT-&ctime=5Y&cperiodicity=D&cstyle=L

Για αυτό λοιπόν όταν αυξάνεται το πετρέλαιο 1$ ο τόνος = 0,625 ευρώ / 1000 λτ ανεβαίνει περίπου το λίτρο.... 0,000625......καταλαβαίνεται λοιπόν τώρα για τι αισχροκέρδια μιλάμε...

Με το μπρεντ στα $122=76 ευρω τα 1000 λίτρα... 0,08 το λίτρο το ακατέργαστο βέβαια που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενα... (Φανταστείται τι λεφτά βγάζουνε οι κολοσσοί που διαχειρίζονται τα αποθέματα όλου του πλανήτη... οι λεγόμενες 7 αδελφές.) Wink
RASTAVIPER - Σαβ 10 Μάϊ 2008, 09:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπίζω να φορτώσατε βενζίνη, γιατί όσο πάει και στερεύει.
Χτες απόγευμα σε γνωστό 24ωρο βενζινάδικο της Μεσογείων, στις 7 το απόγευμα είχε μείνει λίγη 100αρα..
Steve - Τρι 13 Μάϊ 2008, 15:50:42
Θέμα δημοσίευσης:
Και να σημειώσουμε ότι η τιμή που κλείνουν σήμερα για το βαρέλι, κανονικά ισχύει κατά την παράδοση. Για να έρθει το τάνκερ με την σημερινή τιμή του βαρελιού στην Ελλάδα, θέλει 6 μήνες. Οπότε όταν παίρνει αύξηση, κανονικά έπρεπε να κάθονται στα αυγά τους, και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να βάζανε την σημερινή τιμή.

Αλλά φυσικά έχουν εφεύρει μέθοδους τηλεμεταφοράς και διακτινίζουν το βαρέλι με την σημερινή τιμή στιγμιαία από την Αμερική, στην Ελλάδα! Very happy
DIMCHRI - Τρι 13 Μάϊ 2008, 16:13:17
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
.... θέλει 6 μήνες.....

Η ελλάδα τα πετρελαιά της τα παίρνει από Saudi Arabia and United Arab Emirates.... Wink

Το ταξίδι δεν διαρκεί πάνω από 12 μέρες μέσω Σουέζ... Wink

Αλλά όπως το είπες... πριν καν ανέβει εκει η τιμή η δική μας το έχουν ανεβάσει για προοληπτικούς λόγους !!!!
SnakeMJK - Τρι 13 Μάϊ 2008, 16:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Η Burn Oil που έχω κάτω από το σπίτι μου, όσες μέρες διαρκεί η απεργία δεν έχει σταματήσει να πουλάει πάντως Razz Όπως επίσης και η ΕΤΕΚΑ στην πλατεία των mcdonalds στο Ιλιον. Καλά έκανα και δεν αγχονόμουν...
Steve - Τρι 13 Μάϊ 2008, 16:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Steve έγραψε:
.... θέλει 6 μήνες.....

Η ελλάδα τα πετρελαιά της τα παίρνει από Saudi Arabia and United Arab Emirates.... Wink

Γνωστό, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι μας προμηθεύει η Αμερική Laughing
Steve - Τρι 10 Ιούν 2008, 00:53:09
Θέμα δημοσίευσης:
Από τα γνωστά chain mail...

Παράθεση:
Το 2000

1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$
επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur

Σήμερα ( Απρίλιος 2008 )

1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$.
επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur

Η ερώτηση είναι:
Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Η κρίση του πετρελαίου δεν φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά βενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επί αυτής.
Ούτε για τους κρατικούς φορείς που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας, μεταφορές, κλπ που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασμούς
Νομίζω πως μας δουλεύουν αγρίως . .

Παρακαλώ πολύ ανακυκλώσατε το παρόν μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε:
- ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» που μας κυβερνά και να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι με την ίδια τιμή
- ίσως το δει κανένας δημοσιογράφος από αυτούς που κλαίνε κάθε πρωί στα παράθυρα για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε δολάρια!!!! (αναρωτιέστε μετά τι κάνουν και παίρνουν τόσα πολλά λεφτά για αμοιβή!!!!)
- ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, οτι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν (όπως πάντα), να μπορέσουμε και να βγούμε απ' τα ρούχα μας.
Δεν έχει επιλεγεί κανένα μήνυμα
Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε μήνυμα για να το προβάλετε στο παράθυρο ανάγνωσης. Τα συνημμένα, οι εικόνες και οι συνδέσεις από άγνωστους αποστολείς αποκλείονται για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και της ασφάλειάς σας.

Για να εμφανίζονται τα μηνύματα αυτόματα όταν επιλέγετε έναν φάκελο, αλλάξτε τις ρυθμίσεις του παραθύρου ανάγνωσης
Έχει επιλεγεί 1 μήνυμα
Σήμανση ως ασφαλούς | Σήμανση ως μη ασφαλούς

DimiP - Τρι 10 Ιούν 2008, 04:15:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Από τα γνωστά chain mail...

Παράθεση:
Το 2000

1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$
επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur

Σήμερα ( Απρίλιος 2008 )

1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$.
επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur

Η ερώτηση είναι:
Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Η κρίση του πετρελαίου δεν φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά βενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επί αυτής.
Ούτε για τους κρατικούς φορείς που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας, μεταφορές, κλπ που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασμούς
Νομίζω πως μας δουλεύουν αγρίως . .

Παρακαλώ πολύ ανακυκλώσατε το παρόν μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε:
- ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» που μας κυβερνά και να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι με την ίδια τιμή
- ίσως το δει κανένας δημοσιογράφος από αυτούς που κλαίνε κάθε πρωί στα παράθυρα για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε δολάρια!!!! (αναρωτιέστε μετά τι κάνουν και παίρνουν τόσα πολλά λεφτά για αμοιβή!!!!)
- ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, οτι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν (όπως πάντα), να μπορέσουμε και να βγούμε απ' τα ρούχα μας.
Δεν έχει επιλεγεί κανένα μήνυμα
Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε μήνυμα για να το προβάλετε στο παράθυρο ανάγνωσης. Τα συνημμένα, οι εικόνες και οι συνδέσεις από άγνωστους αποστολείς αποκλείονται για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και της ασφάλειάς σας.

Για να εμφανίζονται τα μηνύματα αυτόματα όταν επιλέγετε έναν φάκελο, αλλάξτε τις ρυθμίσεις του παραθύρου ανάγνωσης
Έχει επιλεγεί 1 μήνυμα
Σήμανση ως ασφαλούς | Σήμανση ως μη ασφαλούς

δεν εχεις δικιο .
μπορει να ειναι chain mail με την εννοια οτι βασιζεται στην κυκλοφορια του αναμεσα στους χρηστες του διαδικτυου αλλα τουλαχιστον δεν εχει την παραπλανητικη εννοια που εχουν συνηθως τα chain mails.
λεει απλα μια αληθεια .
κλασσικο παραδειγμα "κακου" chain mail ειναι εκεινο το περιβοητο που ελεγε "μην αγορασετε βενζινη απο shell και BP ...για να αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες τους..."

Wink
Giannis307 - Τρι 10 Ιούν 2008, 06:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αegean και παλι Aegean βαζω κοντα στο 6μηνο την κατοσταρα της και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος....σε συνδιασμο καθε 2000 χλμ με ενα καθαρηστικο injection ολα λεθτουργουν αψογα...και η διαφορα οταν βαζω απλη ειναι ολοκαθαρη....
grpap - Τρι 10 Ιούν 2008, 07:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
BP 100αρα σταθερα και η διαφορα με την απλη χαωδης…..βεβαια το βενζιναδικο εχει σταθερα ανοθευτη βενζινη γιατι με 1,47 το λιτρο………..
Που θα φτασει;Πιστευω ότι τα 2 ευρω το λιτρο είναι κοντα,πολύ κοντα.
tsosmoulis - Τρι 10 Ιούν 2008, 07:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το 2000
1 $ = 1.2 €
1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 €

Σήμερα 2008
1 $ = 0.62 €
1 βαρέλι πετρέλαιο γύρω στα 115$.
Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 €

άντε βγάλε άκρη γιατί εμείς το πληρώνουμε χρυσό.. Wink
kos_argyris - Τρι 10 Ιούν 2008, 12:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Το 2000
1 $ = 1.2 €

Σήμερα 2008
1 $ = 0.62 €

άντε βγάλε άκρη γιατί εμείς το πληρώνουμε χρυσό..

Μάλλον γιατί αυτοί που υπολογίζουν τις τιμές δε κάνουν τις ίδιες αλχημείες με σένα Laughing
STELIOS - Τρι 10 Ιούν 2008, 14:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
Το 2000
1 $ = 1.2 €

Σήμερα 2008
1 $ = 0.62 €

άντε βγάλε άκρη γιατί εμείς το πληρώνουμε χρυσό.. Wink

Παιδια το λαθος που κανετε ειναι οτι κολατε απλα στη σχεη δολλαριου-ευρω. Η τιμη του πετραιλεου ομως δεν εξαρταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο αυτον το παραγωντα.

Εμεις δεν αγοραζουμε βαρελια ακατεργαστο πετρελαιο και δεν ζουμε ουτε στη Σαουδικη Αραβια ουτε στο Τεξας...
Πρωτα απ'ολα η τιμη του πετραιλεου (το βαρελι δηλαδη) εχει αυξηθει απο το 2000 εως σημερα, αυτο ειναι δεδομενο και ωφειλεται σε πολλους παραγοντες κυριος γεο-πολιτικους, οπως η τεραστια αυξηση της ζητησης απο τις αναπτησωμενες χωρες(Κινα, Ινδια κτλ).
Δευτερον, το ακατεργαστο πετρελαιο δεν ερχεται τζαμπα εδω... Πρεπει να μεταφερθει, και τα τελευταια χρονια οι τιμες των ναυλων στα tankers εχουν αυξηθει ΚΑΤΑΚΟΡΙΦΑ, (γιατι το φορτιο τους ειναι ακριβωτερο και εχει πολυ μεγαλητερη ζητηση).
Τριτων, τα διυλιστηρια δεν λειτουργουν πλεον με τιμες 2000.... Ειναι δυνατον ? Ο πληθορισμος και οι αυξησεις δεν τα αγκιζουν ?

Οποτε η τιμη της ΒΕΝΖΙΝΗΣ στο πρατηριο αντικατοπτριζει ΟΛΕΣ τις αυξησεις, και οχι μονο την τιμη του βαρελιου στην αγορα.
Φυσικα μεσα σ'αυτη τη τιμη περιλαμβανεται ΚΑΙ η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ των πρατηριουχων, και ας κλεγονται στα καναλια οτι ειναι θηματα. Εγω δεν ξερω κανενα βενζινα που να πειναει...

Αν θυμαμαι καλα το 2004 παιρναμε την απλη αμολυβδη με 75~80 λεπτα το λιτρο. Σημερα στη καλητερη περιτωση θα τη βρουμε 1.17~1.20. Αυξηση 45~50% σε 4 χρονια....

Αρκει να σας πω οτι το 2006, πηγα οδικος Ιταλια και η τιμη της 95αρας ηταν 1.30 εκει. Στην Αγγλια που πηγα φετος το πασχα αν σας πω τιμες θα σαλταρετε, και μαλιστα σε ΛΙΡΕΣ οχι ευρω.
Σε σχεση με αλλους Ευρωπαιους ειμαστε καλα ακομα...
Road_Runner - Τρι 10 Ιούν 2008, 15:28:01
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Σε σχεση με αλλους Ευρωπαιους ειμαστε καλα ακομα...

Σωστός... Και γερμανια τα ιδια σκ**α παίζανε.. Με μια λεπτομέρια όμως... Γερμανια το πετρέλαιο είχε 1.4κατι και σχεδον ολα τα αμαξια ηταν πετρελαιο...

Αν με ενα γεμισμα κανεις 800 χλμ, η τιμη δεν ειναι ασχημη Wink
venzinas - Τρι 10 Ιούν 2008, 15:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
αφου δεν ξερεις κανεναν να πειναει πες μου και εμενα τον τροπο να βγαλο κανενα φραγκο και να μην καθομε σαν μαλ***ς απο το πρωει μεχρι το βραδι για ενα μεροκαματο
STELIOS - Τρι 10 Ιούν 2008, 19:15:40
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
αφου δεν ξερεις κανεναν να πειναει πες μου και εμενα τον τροπο να βγαλο κανενα φραγκο και να μην καθομε σαν μαλ***ς απο το πρωει μεχρι το βραδι για ενα μεροκαματο

Tο βενζιναδικο ειναι δικο σου? Εισαι ο ιδιοκτητης δηλαδη?
Αν ναι τοτε εισαι ο ποιο αρμοδιος να μας πει γιατι πληρωνουμε 50% περισσοτερο απ'οτι πριν 4 χρονια.

Φυσικα καθε βενζιναδικο, αναλογα με τη περιοχη, τη κινηση και τη πολιτικη τιμολογησης εχει διαφορετικα περιθορια κερδους και αρα διαφορετικες τιμες.
Αλλοι ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να πουλανε με 1.17 και αλλοι ΜΠΟΡΟΥΝ και πουλανε με 1.28...
GeoMel - Τετ 11 Ιούν 2008, 00:54:17
Θέμα δημοσίευσης:
Η τιμη της βενζινης στην ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο ηταν(μεχρι πριν λιγα χρονια) σε πολυ κατωτερα επιπεδα.. Με τον καιρο ομως ειναι παρα πολυ πιθανον να φτασουν(αν οχι πλησιασουν πολυ κοντα) τις τιμες στο εξωτερικο..
Οσον αφορα τις τιμες των πρατηριων απο την αυξηση της τιμης οι πρατηριουχοι δεν εχουν τεραστια κερδη.. Αγοραζαν φθηνα το καυσιμο κ το πουλουσαν φθηνα.. Απο τη στιγμη που αυξηθηκε η τιμη τους ειναι επομενο να το αγοραζουν κ αυτοι πιο ακριβα.. Απο καπου πρεπει να βγαλουν κ αυτοι κερδος.. Το οτι οι τιμες παιζουν απο 1.18(σχετικα φθηνη τιμη για την εποχη) μεχρι κ το 1.26(ακριβη) εξαρταται απο πολλα πραγματα.. Αλλοι αποφασιζουν να πουλανε μεγαλη ποσοτητα κ να βγαζουν λιγο κερδος(ανα γεμισμα) κ αλλοι να πουλανε λιγη ποσοτητα με πολλα κερδη.. Εχει να κανει με τον πρατηριουχο, την εταιρια,την τοποθεσια κ.α..
Οσο για το σχολιο οτι ολοι οι πρατηριουχοι ''πεινανε'' το επαγγελμα εχει απιστευτο ανταγωνισμο (πλεον σε καθε γωνια δημιουργειται κ καινουργιο πρατηριο) που δεν το καθηστα τοσο κερδοφορο για ολους... Απλα ειναι που εχει πολυ μεγαλη ζητηση..
P.S sorry για το μεγαλο ποστ.. Very happy
DimiP - Τετ 11 Ιούν 2008, 01:47:19
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Αegean και παλι Aegean βαζω κοντα στο 6μηνο την κατοσταρα της και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος....σε συνδιασμο καθε 2000 χλμ με ενα καθαρηστικο injection ολα λεθτουργουν αψογα...και η διαφορα οταν βαζω απλη ειναι ολοκαθαρη....

κιεγω Aegean και η απλη και η 100α τους πολυ καλες και εκει που βαζω οι πιο φτηνες της περιοχης.
μεχρι στιγμης δεν παρατηρηθηκε κρουσμα νοθειας, τωρα τι κανει τα βραδια αυτος ...δεν ξερω.... Very happy
Steve - Τετ 11 Ιούν 2008, 07:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Η τιμη της βενζινης στην ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο ηταν(μεχρι πριν λιγα χρονια) σε πολυ κατωτερα επιπεδα.. Με τον καιρο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Και συ βενζινάδικο έχεις φίλε μου? Very happy
tsosmoulis - Τετ 11 Ιούν 2008, 08:26:24
Θέμα δημοσίευσης:
πάλι μπήκαμε στο τρυπάκι να συγκρίνουμε τα ελληνικά δεδομένα με το εξωτερικό. στην Αγγλία έζησα σχεδόν 6 χρόνια και κατάλαβα για τα καλά τί θα πει ακρίβεια μια και ζούσα στο Brighton που φημίζεται για τις υψηλές τιμές (ενδεικτικά ένα one-way ticket για το πανεπιστήμιο ήταν 1,5 λίρα και παίζει να ανέβηκε κι άλλο) η βενζίνη απότι θυμάμαι έπαιζε στις 1,3-1,4 λίρες το λίτρο ΑΛΛΑ και οι μισθοί ήταν ανάλογοι, η πρόνοια ήταν ανάλογη όλα ήταν απλά σε άλλο επίπεδο. Να μην μπω σε λεπτομέρειες για το τί μισθούς παίρνουν κτλ κτλ γιατί θα γίνω πάλι γραφικός και θα καταλήξουμε στην ερώτηση "γιατί γύρισα" (της οποίας δεν γνωρίζω την απάντηση Smile )

πάντως νομίζω ότι στην τιμή που είναι τώρα αν σταθεροποιηθεί θα είναι ok. Άλλωστε υπάρχουν και πρατήρια τα οποία πουλάνε ακόμα στην ανθρώπινη τιμή 1,17€ (την απλή).
Το ποστ μου σχετικά με την ισοτιμία κτλ νομίζω δείχνει το μέγεθος της αισχροκέρδιας (όχι μόνο των βενζινοπωλών)και τίποτα παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι η τιμή θα μπορούσε να είναι σταθερή για πάντα, δεν είμαι αφελής, αλλά σίγουρα τα ανθρώπινα πλαίσια τα γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και θα έπρεπε να καθοδηγήσουν την αγορά προς την "σωστή" κατεύθυνση.
Giannis307 - Τετ 11 Ιούν 2008, 09:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
....αλλά σίγουρα τα ανθρώπινα πλαίσια τα γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και θα έπρεπε να καθοδηγήσουν την αγορά προς την "σωστή" κατεύθυνση....

Αυτο δεν παιζει γιατι απλα στον κοσμοτων επιχειρησεων και του κερδους δεν υπαρχει ανθρωπια η λογικη περαν απο το Bigger is better Κλπ...οποτε απλα δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο και για να αλλαξει αυτη η λογικη θα πρεπει να γινει πολυ μεγαλο μπαμ....που δεν προκειτε... Rolling eyes

Και εκτος αυτου υπαρχει και η αλλη αποψη οτι απο την στιγμη που ειναι αναγκαιο ο αλλος θα πληρωσει χωρις πολλα πολλα....
tsosmoulis - Τετ 11 Ιούν 2008, 09:45:04
Θέμα δημοσίευσης:
τα έχω τα πράγματα (κακώς μάλλον) λίγο πιο ρομαντικά στο μυαλό μου και πιστεύω ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα στην οικονομία. Η βενζίνη είναι αγαθό πρώτης ανάγκης ειδικά στην Αθήνα που οι αποστάσεις είναι πραγματικά μεγάλες. Στις υπόλοιπες πόλεις δεν το βιώνουμε τόσο έντονα το κόστος όσο εκεί. Α, και μιλάω πάντα για χρήση μη επαγγελματική, καθαρά προσωπικές μετακινήσεις.
GeoMel - Τετ 11 Ιούν 2008, 13:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
GeoMel έγραψε:
Η τιμη της βενζινης στην ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο ηταν(μεχρι πριν λιγα χρονια) σε πολυ κατωτερα επιπεδα.. Με τον καιρο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Και συ βενζινάδικο έχεις φίλε μου? Very happy

Οικογενειακη επιχειρηση
Steve - Τετ 11 Ιούν 2008, 14:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Οικογενειακη επιχειρηση

Βενζινάδικο είναι?
GeoMel - Τετ 11 Ιούν 2008, 15:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
ναι
Steve - Τετ 11 Ιούν 2008, 15:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι μπράβο Rotfl
venzinas - Τετ 11 Ιούν 2008, 16:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Οσον αφορα τις τιμες των πρατηριων απο την αυξηση της τιμης οι πρατηριουχοι δεν εχουν τεραστια κερδη.. Αγοραζαν φθηνα το καυσιμο κ το πουλουσαν φθηνα.. Απο τη στιγμη που αυξηθηκε η τιμη τους ειναι επομενο να το αγοραζουν κ αυτοι πιο ακριβα.. Απο καπου πρεπει να βγαλουν κ αυτοι κερδος.. Το οτι οι τιμες παιζουν απο 1.18(σχετικα φθηνη τιμη για την εποχη) μεχρι κ το 1.26(ακριβη) εξαρταται απο πολλα πραγματα.. Αλλοι αποφασιζουν να πουλανε μεγαλη ποσοτητα κ να βγαζουν λιγο κερδος(ανα γεμισμα) κ αλλοι να πουλανε λιγη ποσοτητα με πολλα κερδη.. Εχει να κανει με τον πρατηριουχο, την εταιρια,την τοποθεσια κ.α..
Οσο για το σχολιο οτι ολοι οι πρατηριουχοι ''πεινανε'' το επαγγελμα εχει απιστευτο ανταγωνισμο (πλεον σε καθε γωνια δημιουργειται κ καινουργιο πρατηριο) που δεν το καθηστα τοσο κερδοφορο για ολους... Απλα ειναι που εχει πολυ μεγαλη ζητηση..

με καληψε ο συναδελφως....μακρι η βενζινη να εμενε για παντα σε χαμηλη τιμη διστηχως ομος για ολους μας εχει αρχισει ξεφρενη κουρσα
kane - Τετ 11 Ιούν 2008, 17:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οριστε ενα κοπυπειστ απτο λεφο....

Lef205 έγραψε:
Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008

Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και
ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή
τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να
περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η
βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι
αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη
αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που

α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$

β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που
είχε πριν 6 μήνες!

Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή
του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή
του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν
πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει
αυτό;

Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της
βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της
θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το
πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα
ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι
αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να
χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.

Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του
τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.
Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της
σοβαρότητας.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης

Αιντε βγάλτε συμπερασμα...

Μανθο καλά λεει ο κυρ Στελιος,αμα πεινάτε κλείστε τα και δουλέψτε υπαλληλοι.(που λεει ο λογος).
Ειδικά μανθο για σένα,ζει μια οικογένεια απο ενα βενζίναδικο = μια δουλεια.
Ασχημα ειναι ρε φίλε? ξερεις πολλά σπιτια να ζούνε με μια δουλεια? με ενα μισθό των 800ε? εγω δν ξερω...
Ο φιλος που διατυμπανίζω διαρκως,βγαζει περίπου απτα λεγόμενα του λεφτα καθαρα στην τσέπη 2000-2200 το μήνα.Και δεν εχει πλυσίματα κτλ κτλ που ειναι αβαβά λεφτα στη τσέπη και υπερμαύρα.
Μάλιστα ειναι σε μικρό χωρίο με αλλα 3 πρατήρια στο ιδιο χωριο Rolling eyes .
Ενταξει δουλευει 10-12 ωρες τη μέρα αλλα και 2000+ ειναι πολύ πολύ καλά.Για μια δουλειά που θα εχει πάντα "δουλεια"...
venzinas - Τετ 11 Ιούν 2008, 17:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
αμα ηξερες τα εξοδα που εχει η καθε επιχειρηση......αστα

το οτι πειναμε δεν το δεχομε,οκ ζουμε κανονικα οπος ολος ο κοσμος αλλα το οτι η ακριβεια που ηπαρχει ειναι προς οφελος μας(που στην πραγματικοτιτα ειναι κατα μας) με τρελενει ρε σταυρο
kane - Τετ 11 Ιούν 2008, 20:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπαινω στο τριπάκι να αναλυσουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη...την επιχειρηση και τα εξοδας αυτης.
Εγω δεν ειπα οτι η ακριβεια της βενζινης οφειλεται στον κλαδο σου,ΑΛΛΑ ενα μεγάλο μερος της οφείλεται και σε σας.
Το εχω εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ.Τον τελευταίο καιρό με τις συνεχεις ανοδους,σπάτε πλάκα και κονομάτε λεφτα,οχι αστεία.
ΕΑΝ εσυ και 5-10 αλλοι ειστε η εξαίρεση οκ,πάω πάσο μάνθο,αλλα δυστηχως είστε λίγοι.
GeoMel - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης.. Αναγκαστικε να την ανεβασει γτ προφανως η τιμη αγορας της ανεβηκε (για χιλιους λογους).. Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας..
Steve - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης..

Γι αυτό το λόγο ακριβώς αυξήθηκε διότι οι διπλανοί του λένε "μαλ**ας είμαι εγώ να την πουλάω πιο φθηνά? δώστου αύξησηηη..."
thesalos - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας..

Για πες μας τι ζημια ειχανε δεν ειχαν προλαβει να γεμισουν τις δεξαμενες με παλια τιμη και δεν ειχαν μεγαλο κερδος? Confused Confused Confused
Ποιες ειναι οι ιδιαιτεροτητες της αγορας? Οποιος μπορει πηδαει τον αλλο?
android - Τετ 11 Ιούν 2008, 22:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
GeoMel έγραψε:
Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας..

Για πες μας τι ζημια ειχανε δεν ειχαν προλαβει να γεμισουν τις δεξαμενες με παλια τιμη και δεν ειχαν μεγαλο κερδος? Confused Confused Confused
Ποιες ειναι οι ιδιαιτεροτητες της αγορας? Οποιος μπορει πηδαει τον αλλο?

Laughing Laughing Laughing Laughing +100000000000 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
GeoMel - Τετ 11 Ιούν 2008, 23:45:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
GeoMel έγραψε:
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης..

Γι αυτό το λόγο ακριβώς αυξήθηκε διότι οι διπλανοί του λένε "μαλ**ας είμαι εγώ να την πουλάω πιο φθηνά? δώστου αύξησηηη..."

Δεν αντιλεγω με αυτο το πραγμα.. Οντως ετσι ειναι πλεον.. Ολα τα πρατηρια που βρισκονται σε ανταγωνισμο(ειναι κοντα το ενα στο αλλο) ακολουθουν πολιτικη τιμων βασει κ των αντιπαλων πρατηριων.. Ωστοσο ομως η αρχη δεν εγινε με τετοια αφορμη.. Γιατι αυτη η τακτικη χρισιμοποιειται χρονια στα πρατηρια κ ομως μονο την τελευταια περιοδο αυξηθηκε η τιμη της.. Αρα κατι αλλο φταιει..

Σε οτι μεχει να κανει με τη ζημια που πολλοι μπορει να επαθαν θα σας πω κατι πολυ απλο.. Υπαχουν βενζιναδικα τα οποια λειτουργουν κ συντιρουνται μονο με ΙΧ κ μεμονομενα γεμισματα.. Εκει τα χρηματα πληρωνονται τις μετρητεις.. Υπαρχουν ομως κ πρατηρια τα οποια λειτουργουν κ εχουν το μεγαλυτερο κερδος απο σταθερους πελατες(διαφορες εταιρειες) οι οποιες εχουν στολο οχηματων που ανεφοδιαζονται σε τακτα χρονικα διαστηματα κ οπως ειναι φυσικο εκει υπαρχει συνενοηση μεταξυ εταιριας-πρατηριου για πληρωμη μεσω επιταγων.. Οι επιταγες εξαργιρωνονται σε ενα Χ χρονικο διαστημα απο τη στιγμη που εγινε το γεμισμα..Κ φυσικα δεν πληρωνεται μονο ενα φορτηγο αυτο το χρονικο διαστημα.. Μιλαμε για ποσοτητες βενζινης κ πετρελαιου.. Αυτα ομως τα καυσιμα ο πρατηριουχος πρεπει να τα πληρωσει απο την τσεπη του προκειμενου να εχει κ αλλη προμηθεια.. Οταν ομως του ερθει η επιταγη μετα απο 3-6 μηνες(κ φυσικα αν θα ειναι συνεπεις η επιταγη στο χρονοδιαγραμα) με την αυξηση της τιμης χανει το κερδος ο πρατηριουχος αφου η τοτε τιμη πωλησης γινεται σχεδον τιμη αγορας(χοντρικα μιλαω).. Αρα παει ενα σημαντικο μεριδιο κερδους.. Αρα λοιπον πολλα πρατηρια οχι μονο δεν εμειναν στα συνιθισμενα κερδη αλλα εχασαν κ σημαντικα κερδη απο την αυξηση της βενζινης..
android - Τετ 11 Ιούν 2008, 23:57:46
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχη πρατηριο που να μην κανει γεμισματα σε ι.χ.
και αστο αυτο...οταν ο αλλος σου φερνει αυτα τα τρελα γεμισματα τους τονους βενζινης κ πετρελαιου που σου καταναλωνη...σε χαλαει?καθολου αν ηταν δε θα το κανες....αλλα τοσο γυφτια που μεχρι κ απο αυτους θελετε να βγαλετε τα μεγιστα...
σε ολους τους κλαδους υπαρχη μια εκπτωση αναλογα με την ποσοτητα που περνεις....στο βενζιναδικο τι να βαλεις 1 λιτρο τι 1000 τονους το ιδιο το χρεωνεται...
STELIOS - Πεμ 12 Ιούν 2008, 08:18:07
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
...
σε ολους τους κλαδους υπαρχη μια εκπτωση αναλογα με την ποσοτητα που περνεις....στο βενζιναδικο τι να βαλεις 1 λιτρο τι 1000 τονους το ιδιο το χρεωνεται...

Nαι αλλα αυτο που λες εδω ειναι λιγο αδικο γιατι το πετρελαιο-βενζινη δεν το παραγει ο πρατηριουχος ωστε να μπορει να προσφερει και εκπτωση/δωρο...
Αφου ουτε ο πρατηριουχος που αγοραζει μονομος χοντρικα εχει εκπτωση, πως να προσφερει ο ιδιος στους αλλους ?
(Απλα φανταζωμαι αυτοι που πανε τους "στολους" τους για γεμισμα εχουν συνενοηθει απο πριν για τη τιμη. Δηλαδη αν η αγορα παιζει απο 1.17 μεχρι 1.25, αυτοι θα γεμισουν με 1.17 κατοπιν συνενοησης ενω ο πρατηριουχος στα ΙΧ θα πουλαει με οσο γραφει η ταμπελα του. Και εινια λογικο αυτο γιατι αλλιος ο "στολος" απλα θα διαλεξει αλλο πρατηριο... Ομως σε καμια περιπωση δεν θα μπορει να αγορασει με κατω απο 1.17...)

Η τιμη απο τη στιγμη που το πετρελαιο θα βγει απο τη γη, μπορει μονο να αναιβει καθως ο καθενας στην αλησιδα θα βαλει το κερδος του, κανενας δεν κανει εκπτωση ποσοτητας σε κανεναν. Το μονο πραγμα που καθοριζει τη τιμη του πετρελαιου/βενζινης ειναι η προσφορα και η ζητηση, και οπως ξερουμε η ζητηση τα τελευταια χρονια εχει ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ παγκοσμιος.

Η μονη περιπτωση να μπορει να βγαλει κανεις τη βενζινη σε "προσφορα" (πχ. στα 100 λιτρα το 1 δωρο) θα ειναι οταν πλεον ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και τα πρατηρια θα προσπαθουν να τη διωξουν. Μεχρι να γινει αυτο εχουμε καιρο....
Spyros_L - Πεμ 12 Ιούν 2008, 08:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Steve έγραψε:
GeoMel έγραψε:

Δεν αντιλεγω με αυτο το πραγμα.. Οντως ετσι ειναι πλεον.. Ολα τα πρατηρια που βρισκονται σε ανταγωνισμο(ειναι κοντα το ενα στο αλλο) ακολουθουν πολιτικη τιμων βασει κ των αντιπαλων πρατηριων.. Ωστοσο ομως η αρχη δεν εγινε με τετοια αφορμη.. Γιατι αυτη η τακτικη χρισιμοποιειται χρονια στα πρατηρια κ ομως μονο την τελευταια περιοδο αυξηθηκε η τιμη της.. Αρα κατι αλλο φταιει..

Σε οτι μεχει να κανει με τη ζημια που πολλοι μπορει να επαθαν θα σας πω κατι πολυ απλο.. Υπαχουν βενζιναδικα τα οποια λειτουργουν κ συντιρουνται μονο με ΙΧ κ μεμονομενα γεμισματα.. Εκει τα χρηματα πληρωνονται τις μετρητεις.. Υπαρχουν ομως κ πρατηρια τα οποια λειτουργουν κ εχουν το μεγαλυτερο κερδος απο σταθερους πελατες(διαφορες εταιρειες) οι οποιες εχουν στολο οχηματων που ανεφοδιαζονται σε τακτα χρονικα διαστηματα κ οπως ειναι φυσικο εκει υπαρχει συνενοηση μεταξυ εταιριας-πρατηριου για πληρωμη μεσω επιταγων.. Οι επιταγες εξαργιρωνονται σε ενα Χ χρονικο διαστημα απο τη στιγμη που εγινε το γεμισμα..Κ φυσικα δεν πληρωνεται μονο ενα φορτηγο αυτο το χρονικο διαστημα.. Μιλαμε για ποσοτητες βενζινης κ πετρελαιου.. Αυτα ομως τα καυσιμα ο πρατηριουχος πρεπει να τα πληρωσει απο την τσεπη του προκειμενου να εχει κ αλλη προμηθεια.. Οταν ομως του ερθει η επιταγη μετα απο 3-6 μηνες(κ φυσικα αν θα ειναι συνεπεις η επιταγη στο χρονοδιαγραμα) με την αυξηση της τιμης χανει το κερδος ο πρατηριουχος αφου η τοτε τιμη πωλησης γινεται σχεδον τιμη αγορας(χοντρικα μιλαω).. Αρα παει ενα σημαντικο μεριδιο κερδους.. Αρα λοιπον πολλα πρατηρια οχι μονο δεν εμειναν στα συνιθισμενα κερδη αλλα εχασαν κ σημαντικα κερδη απο την αυξηση της βενζινης..

Το πλαφόν στις επιταγές φαντάζομαι ξέρεις τι είναι έτσι? Πρόσεξε δεν θέλω να στην πω γιατί και γω με τις ριμάδες ανακατευομαι.
GeoMel - Πεμ 12 Ιούν 2008, 08:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
δεν υπαρχη πρατηριο που να μην κανει γεμισματα σε ι.χ.
και αστο αυτο...οταν ο αλλος σου φερνει αυτα τα τρελα γεμισματα τους τονους βενζινης κ πετρελαιου που σου καταναλωνη...σε χαλαει?καθολου αν ηταν δε θα το κανες....αλλα τοσο γυφτια που μεχρι κ απο αυτους θελετε να βγαλετε τα μεγιστα...

Δεν σου λεω οτι δεν εχυν γεμισματα απο ΙΧ.. Σου λεω οτι πουλανε κατα κυριο λογο πετρελαια παρα βενζινες..Απο εκει βγαινει το περισσοτερο κερδος.Υπο κανονικες συνθηκες δεν με χαλαει καθολου.. Αλλα με την τοσο μεγαλη αυξηση των τιμων χανονται μεριδια κερδους.. Για μια επιχειρηση με πολλα εξοδα το να μην βγαλεις το κερδος που περιμενεις ειναι κατα μια εννοια κ ζημια..
Το να θελεις να βγαζεις το μεγιστο κερδος φιλαρακι μονο γυφτια δεν ειναι.. Οποιοσδηποτε επιχειρηματιας εχει σαν σκοπο να μεγιστοποιει τα κερδη του.. Κ φυσικα δεν εισαι εσυ αυτος που θα κρινει αν εμενα με παιρνει να κανω εκπτωσεις(που δεν μπορω να κανω) κ αν με παιρνει να μην εχω το μεγιστο κερδος..
DIMCHRI - Πεμ 12 Ιούν 2008, 09:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
GeoMel έγραψε:
Η ακριβεα της βενζινης δεν δημιουργηθηκε επειδη μια μερα του ηρθε ενος βενζινα να αυξησει την τιμη της βενζινης.. Αναγκαστικε να την ανεβασει γτ προφανως η τιμη αγορας της ανεβηκε (για χιλιους λογους).. Συμπερασμα.... Οι πρατηριουχοι δεν φταινε σε αυτην την ανοδο της τιμης..ισα ισα ορισμενοι ειχαν κ ζημια απο την αυξηση της βενζινης.. Κ αυτοι κανουν τη δουλεια τους κ πηγαινουν συμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες της αγορας..

επέτρεψέμου να διαφωνίσω με αυτό που λες...

Την ακρίβεια της βενζίνης την συντηρείτε εσείς οι πρατηριούχοι και το παράδειγμα που θα σου θέσω είναι πολύ απλό....(οι τιμές τις αναφέρω σε δολλάρια απλά για να γίνει κατανοητό το παράδειγμα - η διαφορά στις τιμές στυα πρατήρια είναι αντίστοιχες σε μικρότερη κλίμακα.)

Μαθαίνετε ότι σήμερα το βαρέλι ανέβηκε 7 δολλάρια... (συνέβει πολύ πρόσφατα και το γνωρίζεις)...την άλλη μέρα ανεβάζετε τις τιμές σε όλα τα πρατήρια κατά αντοίστοιχο ποσοστό ......παρ'όλο ότι η βενζίνη και το πετρέλαιο που έχεις στις δεξαμενές σου δεν το αγόρασες στην τιμή την αυξημένη....Κερδίζεις λοιπόν χωρίς να έχεις πληρώσει παραπάνω....

Μετά πέφτει το πετρέλαιο ξανά 5 δολλάρια και πας και φουλάρεις τις δεξαμενές σου και ρίχνεις την τιμή 5 δολλάρια....έχει κερδίσει ο πρατηριουχος 7 δολλάρια Χ τα λίτρα που πούλησε χωρίς ποτέ να έχει υποστεί αυτήν την αύξηση στο κόστος του....

Και μην μου πει κανείς ότι έχει μετακυλήσει έστω και ένα σεντ από το παραπάνω κέρδος στον καταναλωτή....

Περιττό να σας πω ότι τα βενζινάδικα με τις μεγάλες δεξαμενές κανουν τρελλό headjing (έτσι λέγεται η εκμετάλευση της διακύμανσης των τιμών ) - με τις τιμές .....

Το παραπάνω παράδειγμα αφορά επιχειρήσεις που δεν κλέβουν με άλλα κόλπα τον καταναλωτή... Υπάρχουν όμως και αυτά....τα οπόια θα σας τα αναλύσω αργότερα αν και αυτές οι υποθέσεις είναι υποθέσεις απάτης καθαρής - ενώ το παραπάνω παράδειγμα αν και απάτη δε΄ν μπορεί να διωχθεί γιατί το κράτος δεν μπορεί να ελεξει... Wink

Καλημέρα σας...
STELIOS - Πεμ 12 Ιούν 2008, 13:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
Hedging γραφεται Μιτσο, και εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο...
DIMCHRI - Πεμ 12 Ιούν 2008, 14:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

και το "Μιτσο" γράφεται με η ...... Laughing Laughing Laughing Laughing Στέλιω !!!!!! Razz
Steve - Πεμ 12 Ιούν 2008, 15:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Στέλιω !!!!!! Razz

Σταίλειω
venzinas - Πεμ 12 Ιούν 2008, 16:01:58
Θέμα δημοσίευσης:
λιπων επιδη διαβαζω και τρελενομε μαθετε λιγο πως βγενει η τιμη (τουλαχιστον στο μαγαζι μου)....

οταν σου φερνει καυσιμο το βιτιο της εταιριας σου ερχετε και το τιμολογιο στο οποιο αναφερετε η τιμη αγορας του προιοντος η οποια βγενη απο με τον εξης τροπο,ποσο ειναι η τιμη Δ.Ε.Π. π.χ.σημερα ειναι 942,97 (το χιλιολιτρο) σε αυτο προσθετει η ετερεια τα μεταφορικα και τα κερδη της τα οποια διαφερουν σε καθε πρατυριο αναλογα την συμφωνια που εχει γινει(μια συμφονια ειναι δεπ+50 ευρω)δηλαδη σημερινη τιμη αγορας ενος πρατιριουχου με αυτη την συμφονια ειναι 992,97 τα χιλια λιτρα σε αυτο προσθετης το κερδος σου αναλογα το τη θες εγω π.χ βαζω 40 ευρω δηλαδη παμε στα 1032,97 σε αυτο προσθετης 0,50 λεπτα που πανε στα ταμειο βενζινοπολον δηλαδη ειμαστε στα 1033,47 και τελος βαζης το φπα και παει 1229,82 το κανεις δια 1000 και βγενει 1,230 προκαλο οποιον θελει να ερθει να του διξω τιμολογια.....

τωρα κατι βασικο σχετικα με της συμφονειες αγορας..απλα η καθε εταιρια εχει μια πολιτικη αλλη θελει να βγαζη 30 ευρω αλλη 50 αλλη 150 αναλογα την περιοχη γιαυτο βλεπετε τετοιες διαφορες στους πινακες βεβαια το ιδιο ισχιι για τον καθε πρατιριουχο αλλος θελει 40 αλλος 140

οσο αφορα με το γεμισμα που λετε,ναι γινετε αλλα μονο αμα εχεις την οικονομικη δινατοτιτα να το κανεις και το πεζης βεβαι γιατη μπορι η τιμη της να κατεβη αμα κατεβη που την βαζης ολη την βενζηνη αυτη που εχεις παρει ακριβα...απλα στον κ0λ0 σου

οσο αφορα της πληρομες με επιταγη απλα εγω δεν μπλεκο γιατη μονο χασουρα εχεις ασε που δεν με περνει να βαζω με πιστοση γιατη πολι απλα απο τα 500 ευρω που θα μου χρωσταει η χ ετερεια μονο τα 20 περιπου θα ειναι δικα μου και τα αλλα θα τα χρωσταω..ευχαριστο δεν θα παρω...
STELIOS - Πεμ 12 Ιούν 2008, 16:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
STELIOS έγραψε:

και το "Μιτσο" γράφεται με η ...... Laughing Laughing Laughing Laughing Στέλιω !!!!!! Razz

Γιατι βρε απ΄το Μitsouko (Μυστιριο στα Japanese) δεν βγαινει ? Laughing Laughing Laughing Laughing

Εχω ενα προβληματακι, στα Αγγλικα γραφω καλητερα απ'οτι στα Ελληνικα...
thesalos - Πεμ 12 Ιούν 2008, 20:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
λοιπον επειδη διαβαζω και τρελαινομαι μαθετε λιγο πως βγαινει η τιμη (τουλαχιστον στο μαγαζι μου)....

οταν σου φερνει καυσιμο το βυτιο της εταιρειας σου ερχεται και το τιμολογιο στο οποιο αναφερεται η τιμη αγορας του προιοντος η οποια βγαινει με τον εξης τροπο,ποσο ειναι η τιμη Δ.Ε.Π. π.χ.σημερα ειναι 942,97 (το χιλιολιτρο) σε αυτο προσθετει η εταιρεια τα μεταφορικα και τα κερδη της τα οποια διαφερουν σε καθε πρατηριο αναλογα την συμφωνια που εχει γινει(μια συμφωνια ειναι δεπ+50 ευρω)δηλαδη σημερινη τιμη αγορας ενος πρατηριουχου με αυτη την συμφωνια ειναι 992,97 τα χιλια λιτρα σε αυτο προσθετεις το κερδος σου αναλογα το τι θες εγω π.χ βαζω 40 ευρω δηλαδη παμε στα 1032,97 σε αυτο προσθετεις 0,50 λεπτα που πανε στα ταμειο βενζινοπολων δηλαδη ειμαστε στα 1033,47 και τελος βαζεις το φπα και παει 1229,82 το κανεις δια 1000 και βγαινει 1,230 προκαλω οποιον θελει να ερθει να του δειξω τιμολογια......

Κοιτα να δεις συμπτωση το ιδιο παθαινω κι εγω Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

Λυσε μου αν θελεις μια απορια, ποσα αυτοκινητα περνανε την ημερα απο το πρατηριο?
DimiP - Πεμ 12 Ιούν 2008, 21:24:52
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
venzinas έγραψε:
λοιπον επειδη διαβαζω και τρελαινομαι μαθετε λιγο πως βγαινει η τιμη (τουλαχιστον στο μαγαζι μου)....

οταν σου φερνει καυσιμο το βυτιο της εταιρειας σου ερχεται και το τιμολογιο στο οποιο αναφερεται η τιμη αγορας του προιοντος η οποια βγαινει με τον εξης τροπο,ποσο ειναι η τιμη Δ.Ε.Π. π.χ.σημερα ειναι 942,97 (το χιλιολιτρο) σε αυτο προσθετει η εταιρεια τα μεταφορικα και τα κερδη της τα οποια διαφερουν σε καθε πρατηριο αναλογα την συμφωνια που εχει γινει(μια συμφωνια ειναι δεπ+50 ευρω)δηλαδη σημερινη τιμη αγορας ενος πρατηριουχου με αυτη την συμφωνια ειναι 992,97 τα χιλια λιτρα σε αυτο προσθετεις το κερδος σου αναλογα το τι θες εγω π.χ βαζω 40 ευρω δηλαδη παμε στα 1032,97 σε αυτο προσθετεις 0,50 λεπτα που πανε στα ταμειο βενζινοπολων δηλαδη ειμαστε στα 1033,47 και τελος βαζεις το φπα και παει 1229,82 το κανεις δια 1000 και βγαινει 1,230 προκαλω οποιον θελει να ερθει να του δειξω τιμολογια......

Κοιτα να δεις συμπτωση το ιδιο παθαινω κι εγω Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

Λυσε μου αν θελεις μια απορια, ποσα αυτοκινητα περνανε την ημερα απο το πρατηριο?

ωραια η υπογραφη σου αλλα μηπως να τη μικραινες λιγο για να μη διαβαζουμε συνεχεια το "rallye" αντι για τα posts σου ... Question Wink
thesalos - Πεμ 12 Ιούν 2008, 21:39:18
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ωραια η υπογραφη σου αλλα μηπως να τη μικραινες λιγο για να μη διαβαζουμε συνεχεια το "rallye" αντι για τα posts σου ... Question Wink

Γιατι ειπα εγω οτι θελω να τα διαβαζετε? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Πεμ 12 Ιούν 2008, 21:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
DimiP έγραψε:

Γιατι ειπα εγω οτι θελω να τα διαβαζετε? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Thumb right
DIMCHRI - Πεμ 12 Ιούν 2008, 22:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
λιπων επιδη διαβαζω και τρελενομε ......

μην τρελαίνεσαι πρώτα από όλα....

Δευτερον δεν μας είπε κάθε πότε εσύ αλλάζεις τις τιμές....

Και μην μου πεις όποτε γεμίζεις τις δεξαμενές σου γιατί απλά θα είναι ψέμα...

venzinas έγραψε:
......οσο αφορα με το γεμισμα που λετε,ναι γινετε αλλα μονο αμα εχεις την οικονομικη δινατοτιτα να το κανεις και το πεζης βεβαι γιατη μπορι η τιμη της να κατεβη αμα κατεβη που την βαζης ολη την βενζηνη αυτη που εχεις παρει ακριβα...απλα στον κ0λ0 σου .......

Τα τελευταία 6 χρόνια πόσες φορές η βενζίνη και το πετρέλαιο έπεσε και την έβαλες στον κ@λο σου.... για πες μας....

Γιατί εγώ θα σου πω ότι ΄το 19/9/5 2003 το βαρελάκι είχε 25 δολλαριάκια...σε 5 χρονάκια 600%...τώρα εσύ πές μου πότε αγόρασες πολύ πετρέλαιο και έχασες....

Ας σοβαρευτούμε.... δεν είναι μόνο οι εταιρείες που ανεβάζουν τα καύσιμα...

είναι οι εταιρείες, οι πόλεμοι (και καλά) , οι πρατηριούχοι, τα παπαγαλάκια, τα χαρτιά και το χρηματιστήριο παραγώγων και το κάθε @ρχίδι που όποτε θέλει βγαίνει και λέει΄που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου (βλέπε Morgan Stanley και Τσάβες)...

Η τιμή θα πέσει μόνο όταν στραφούμε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας...ή όταν επιβληθεί θανατική ποινήσε οποιονδήποτε κάνει προβλέψεις και εκτιμήσεις δημοσίως για τις τιμές...

Γιατί τα μουνιά για μια τέτοια δήλωση που κάνουνε κονομάνε εκατομμυρια.... τα οποία πληρώνουμε εμείς....

Δυστυχως το καπιταλιστικό σύστημα δεν προέβλεπε ότι κάθε π@π@ρας θα βγαίνει καθε τρεις και λίγο και θα λέει την μαλ***α του...αφήστε τις αγορές να δρούνε ελέυθερα έλεγε ....ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ....Μην αφήνετε τους μαλ**ες να λένε ότι θέλουνε...

Άντε καληνύχτα...
STELIOS - Πεμ 12 Ιούν 2008, 23:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
Θημαστε εδω και μηνες που λιγο λιγο μας λενε το βαρελι θα παει $90, θα παει $100, $115, $120 και παει λεγοντας ?

Χθες τι ακουσα στο ραδιο ?
Οτι καποιος "αρμοδιος αναλυτης" βγηκε και δηλωσε οτι πολυ συντομα δεν αποκλειεται να φτασει τα $250.... (διπλασια απ'οτι σημερα)
Αμαν δηλαδη, εχει ξεφτιλιστει το θεμα!!! Πλεον ειναι σαν το χρηματηστηριο, παιζουν με δηλωσεις και φτιαχνουν φουσκες.
Και το γελειο ειναι οτι πραγαμτικα δεν κοστιζει τοσο το πετρελαιο οταν βγαινει απο τη γη, απλα τα "αφεντικα" ξερουν οτι λογο της ζητησης ΜΠΟΡΟΥΝ να το πουλησουν τοσο.
Αντε να τελειωσει το ριμαδι να ισηχασουμε...
venzinas - Παρ 13 Ιούν 2008, 09:20:45
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
δεν μας είπε κάθε πότε εσύ αλλάζεις τις τιμές....

καθημερινως αφου περνω καθε μερα καυσιμα λογικο δεν ειναι...

DIMCHRI έγραψε:
Τα τελευταία 6 χρόνια πόσες φορές η βενζίνη και το πετρέλαιο έπεσε και την έβαλες στον κ@λο σου.... για πες μας....

βενζινη ποτε γιατη οπος ειπα ανεφοδιαζομε καθε μερα για να μην την φαω....στο πετρελαιο μια φορα

DIMCHRI έγραψε:
τώρα εσύ πές μου πότε αγόρασες πολύ πετρέλαιο και έχασες....
περιση τον χειμωνα που ειχα παρει 10,000 λιτρα θερμανσης και επεσε ξαφνικα η ζητηση και συνχρωνως η τιμη και αναγκαστικα να το δοσο κατω απο την αγορα μου για να μην μου μηνει....

DIMCHRI έγραψε:
Ας σοβαρευτούμε.... δεν είναι μόνο οι εταιρείες που ανεβάζουν τα καύσιμα...
σοβαροι ημαστε....δεν ειπα οτι αποκλιστηκα οι ετεριες ανεβαζουν τα καυσιμα ουτε πως ολοι η συναδελφη μου ειναι σωστη το αντιθετο υπαρχει πολυ βρωμα στον κλαδω.... ριξε μια ματια εδω να δεις τη γινετε καθημερηνως με την τιμη που πουλανε τα διηλιστηρια σε ΟΛΕΣ της εταιριες http://www.gge.gr/36/index.asp

απλα στραβονο που υπαρχει η λογικη ολη η βενζιναδες ειναι λαμογια ολοι η διανομεις πετρελεου κλεβουν ολοι οι ταριφες ειναι αλητες και κλενη το ταξιμετρο ολοι η χασαπιδες πουλαν βουλγαρικο για ελληνικο κ.ο.κ. αποβαλετε επιτελους αυτην την νοοτροποια ολα τα δαχτιλα δεν ειναι ιδια μεταξη τους....
venzinas - Παρ 13 Ιούν 2008, 09:29:07
Θέμα δημοσίευσης:
α και για να μην μπερδευεσε η τιμες που βλεπεις στο λινκ ειναι χωρις την φαπα ετσι επομενος κανε επι 1.19 και μετα δια 1000 για να δεις τιμη του λιτρου γιατη αναφερετε στο χιλιολιτρο
ultra-one - Παρ 13 Ιούν 2008, 11:00:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τι συζητάμε εδώ τώρα?

Με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, η βενζίνη θα πάει στα 2ε το λίτρο τα διόδια στα 5ε και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ Χ10 αφού θέλουν να μετακυλήσουν το κόστος από τη ρήτρα καυσίμων και τα δικαιώματα ρυπών (των ρυπογόνων μονάδων παραγωγής τους) στους καταναλωτές!!

Ήδη πληρώνω 3 φορές μεγαλύτερους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2002..... Shocked

Ακόμη ψάχνω να βρώ έστω και 1 καλό που έχει κάνει αυτή η "Κυβέρνηση" όλα τα χρόνια που είναι στην εξουσία, παρά μόνο κακά. Sniper

Ούφ ξεθύμανα! Laughing
Steve - Παρ 13 Ιούν 2008, 11:50:48
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Ακόμη ψάχνω να βρώ έστω και 1 καλό που έχει κάνει αυτή η "Κυβέρνηση" όλα τα χρόνια που είναι στην εξουσία, παρά μόνο κακά. Sniper

Ούφ ξεθύμανα! Laughing

post edited

p206Mike - Παρ 13 Ιούν 2008, 12:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά παρακαλώ, καλύτερα να αφήσουμε συζητήσεις περί πολιτικών και κομμάτων εκτός του forum μας.

Κάθε επόμενη αναφορά απλά θα διαγραφεί.
venzinas - Παρ 13 Ιούν 2008, 12:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
post edited

Steve - Παρ 13 Ιούν 2008, 12:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
post edited
Την επόμενη φορά
θα διαγραφούν όλα
τα προσβλητικά και
εριστικά Post........

vinman

STELIOS - Παρ 13 Ιούν 2008, 12:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:

DIMCHRI έγραψε:
τώρα εσύ πές μου πότε αγόρασες πολύ πετρέλαιο και έχασες....
περιση τον χειμωνα που ειχα παρει 10,000 λιτρα θερμανσης και επεσε ξαφνικα η ζητηση και συνχρωνως η τιμη και αναγκαστικα να το δοσο κατω απο την αγορα μου για να μην μου μηνει....

Ε ρε TAXI που γεμισε... Laughing

(venzinas δεν το λεω ειρωνικα προς εσενα, αλλα φανταζωμαι οτι καπου εκει κατελειξε με τον ενα ή τον αλλο τροπο)
venzinas - Παρ 13 Ιούν 2008, 12:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
οπος το λεω πιο πανω αναγκαστικα μπικα μεσα το πουλισα κατω απο την τιμη που το αγορασα....ετσι ειναι αυτου του ιδους το εμποριο....
ultra-one - Παρ 13 Ιούν 2008, 13:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Ούφ ξεθύμανα! Laughing

Για πες μας τί έκανε η άλλη κυβέρνηση που ήταν επικεφαλής επί 20 χρόνια, πέραν από το να σου δώσει πράσινη κάρτα για να έρθεις από την Αλβανία και να την ψηφίσεις Very happy

H Αλβανία που κολλάει με μένα????!!!!!!!!!!

Post ****EDITED****

Χάρη παρακάλεσα να μην συνεχιστεί η πολιτική συζήτηση.

Giannis307 - Παρ 13 Ιούν 2008, 14:22:57
Θέμα δημοσίευσης:
Eνα group buy κιτακια μετατροπης σε υβριδικα τα μοτερ μας..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Παρ 13 Ιούν 2008, 21:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
με 2500-3000 Ευρω τα μετατρεπετε να καινε γκαζι και ξενοιαζετε !

τι σκατε ?

μια χαρα !
thesalos - Σαβ 14 Ιούν 2008, 21:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:

Φοβοσουνα μη σου μεινει για την επομενη χρονια και ληξει?
Λογικα και μονο αν το σκεφτοσουνα θα το κρατουσες.
STELIOS - Κυρ 15 Ιούν 2008, 14:48:41
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
venzinas έγραψε:

Μην το ισοπεδωνουμε ολα.... Πρακτικο θεμα χωρου ειναι το προβλημα.

Μια δεξαμενη που χρησιμοποιειται για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (πχ 6-8 μηνες μεχρι να ξαναπουλθει το πετρελαιο θερμανσης) δεν σου αποφερει κερδη, καθεται ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ.

Ενω αν την αδειασεις και τη χρησημιποιησεις για ΕΜΠΟΡΙΟ (πχ βενζινη ή πετρ. κινησης) για 6-8 μηνες σου αποφερει κερδη.

Εκτως βεβαια αν η τιμη του πετρελαιου ανεβει τοοοοσοοο πολυ, που οταν το πουλησεις πχ. 7 μηνες μετα θα σου εχει βγαλει περισσοτερο κερδος απ'οτι ΟΛΟ το καυσιμο που μπηκε και βγηκε απο τη δεξαμενη στο ιδιο διαστημα.
Πραγμα εξαιρετικα απιθανο θα ελεγα.....
Confused

Το ιδο βεβαια ισχυει και για μικροτερο διαστημα, πχ μερικες μερες ή εβδομαδες.

Το να το κρατισεις μερικες μερες ειναι απλα ρισκο.
Το να το κρατησεις μερικες εβδομαδες σημαινει οτι δεν σκεφτεσαι οικονομικα.
Το να το κρατησεις μερικους μηνες σημαινει οτι εισαι τρελος....
venzinas - Κυρ 15 Ιούν 2008, 18:39:00
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
venzinas έγραψε:

αμα εχεις το χρημα και θες να πεξης τζογο το αφηνεις ως εχει..το εχεις πληρωσει και αμα του χρονου εχει πιο ακριβα βγαζις καλα λεφτα αλλα αμα το εχεις και θες να το ρισκαρις...

τεσπα στο δικο μου θεμα δεν ηταν στο τελος της περιοδου αλλα στα μεσα που απλα εκανε κοιλια η ζητηση και η τιμη..... Wink
venzinas - Κυρ 15 Ιούν 2008, 18:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Μια δεξαμενη που χρησιμοποιειται για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (πχ 6-8 μηνες μεχρι να ξαναπουλθει το πετρελαιο θερμανσης) δεν σου αποφερει κερδη, καθεται ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ.

Ενω αν την αδειασεις και τη χρησημιποιησεις για ΕΜΠΟΡΙΟ (πχ βενζινη ή πετρ. κινησης) για 6-8 μηνες σου αποφερει κερδη.

Εκτως βεβαια αν η τιμη του πετρελαιου ανεβει τοοοοσοοο πολυ, που οταν το πουλησεις πχ. 7 μηνες μετα θα σου εχει βγαλει περισσοτερο κερδος απ'οτι ΟΛΟ το καυσιμο που μπηκε και βγηκε απο τη δεξαμενη στο ιδιο διαστημα.
Confused

δεν ξερω τη δουλεια κανεις αλλα το εχεις το σπορ...

βεβαια εν μερη γιατη η δεξαμενες εχουν ταυτοτιτα στο καθε μαγαζι οτι η ταδε ειναι για αμολιβδη η ταδε για κατοσταρα και ουτοκαθεξης κατα τα αλλα τα λες πολυ σωστα
STELIOS - Κυρ 15 Ιούν 2008, 21:45:41
Θέμα δημοσίευσης:
Απλη λογικη ειναι...

(ΥΓ. Ναυλομεσιτης ειμαι)
thesalos - Δευ 16 Ιούν 2008, 13:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
venzinas έγραψε:

Confused

Οπως βλεπεις Στελιο στο επομενο του ποστ σε διαψευδει ο ιδιος. Λοιπον ειναι καθαρα θεμα τζογου και μονο γιατι οι δεξαμενες εχουν πραγματι ταυτοτητα και δεν μπορεις κανονικα να τις γεμιζεις εσυ καθε φορα με οτι εχει ζητηση. Απλα ο Μανθος δεν ηθελε να τζογαρει και προτιμησε τα σιγουρα και τα βραχυπροθεσμα.... Ποιος καθεται τωρα να περιμενει....
STELIOS - Δευ 16 Ιούν 2008, 15:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ, πραγματικα πιστευεις οτι το καλοκαιρι (που δεν πωλειται πετρελαιο θερμνασης) τα βενζιναδικα εχουν τις δεξαμενες αδειες ? Ή οτι απλα εχουν το πετρελαιο και καθεται ?
thesalos - Δευ 16 Ιούν 2008, 15:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
ΟΚ, πραγματικα πιστευεις οτι το καλοκαιρι (που δεν πωλειται πετρελαιο θερμνασης) τα βενζιναδικα εχουν τις δεξαμενες αδειες ? Ή οτι απλα εχουν το πετρελαιο και καθεται ?

Οχι βεβαια αλλα δεν μπορεις να βαζεις οτι σου καπνιζει στην καθε δεξαμενη. Αρα γινεται με την ανοχη των ελεγκτικων μηχανισμων. Αν βαλεις οτι ενα μερος του κερδους παει υπερ ταμειου ελεγκτων τοτε εχουν δικιο οι ανθρωποι.
Και δεν τα ισοπεδωνω ολα, αλλα επειδη ειμαι ο τελευταιος τροχος της αμαξης δεν εχω τιποτα να αυξησω κι ο ισολογισμος μου βγαινει καθε χρονο αρνητικος
venzinas - Δευ 16 Ιούν 2008, 16:45:11
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω τη κανουν οι αλλοι αλλα εμενα ειναι αδεια ποιος ρε παιδια θα το ριψοκινδινεψη....δοξα το θεο εχω μια δεξαμενη για το καθε ιδος...
STELIOS - Δευ 16 Ιούν 2008, 18:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια υπενθιμιζω, μιλαμε για τις πρακτικες που γινονται σε αυτου του ειδους το εμποριο.
Venzinas δεν μιλαω προσωπικα για σενα, ουτε σε ξερω, ουτε μπορω να ξερω τι κανεις.
Αλλα εδω λεμε ΓΕΝΙΚΑ και τα υπερ και τα κατα, και τις σωστες και τις "παρατυπες" πρακτικες, χωρις να απευθηνομαστε προσωπικα σε κανεναν.
thesalos - Δευ 16 Ιούν 2008, 18:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Παιδια υπενθιμιζω, μιλαμε για τις πρακτικες που γινονται σε αυτου του ειδους το εμποριο.
Venzinas δεν μιλαω προσωπικα για σενα, ουτε σε ξερω, ουτε μπορω να ξερω τι κανεις.
Αλλα εδω λεμε ΓΕΝΙΚΑ και τα υπερ και τα κατα, και τις σωστες και τις "παρατυπες" πρακτικες, χωρις να απευθηνομαστε προσωπικα σε κανεναν.

Συμφωνω απολυτα ουτε κι εγω σε ξερω κι ουτε εχω κατι μαζι σου. Εχω τον δικο μου βενζινα που βριζω ολη μερα Laughing Laughing Laughing Laughing
kos_argyris - Τρι 17 Ιούν 2008, 09:01:01
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή κάποιοι ανέφεραν ότι το πετρέλαιο σε ευρώ είχε την ίδια τιμή με αυτή του 2000...παραθέτω το διάγραμμα του πετρελαίου σε δολάρια και σε ευρώ...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12483&subid=2&tag=9969&pubid=2171100#
Steve - Τρι 17 Ιούν 2008, 09:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
Επειδή κάποιοι ανέφεραν ότι το πετρέλαιο σε ευρώ είχε την ίδια τιμή με αυτή του 2000...παραθέτω το διάγραμμα του πετρελαίου σε δολάρια και σε ευρώ...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12483&subid=2&tag=9969&pubid=2171100#

Εσύ που παρέθεσες και το διάγραμμα, λογικά θα ξέρεις και να το διαβάζεις.

Για εξήγησε μας την πολυωνυμική 1ου βαθμού που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας, καθώς και την χρησιμότητα της, όπως επίσης, διαβάζοντας το γράφημα αυτό που εσύ ο ίδιος παρέθεσες, ποιά είναι η τιμή του πετρελαίου σήμερα και ποιά το 2000.
kos_argyris - Τρι 17 Ιούν 2008, 10:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα έχει γύρω στα 88 ευρώ και το 2000 κάτω από 40 το βαρέλι. Όσον αφορά την εξίσωση, μάλλον ο συγγραφέας ήθελε να κάνει μια (άχρηστη) γραμμική προσέγγιση. Πάντως θεωρώ πιο αξιόπιστο το διάγραμμα αυτό από κάτι άρθρα δημοσιογράφων που ανέφεραν ότι το πετρέλαιο έπρεπε να ήταν πιο φθηνό από ότι ήταν το 2000.
StorM_GmA - Τετ 18 Ιούν 2008, 12:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
καλά, να είχε τώρα το πετρέλαιο λιγότερο απ' ότι είχε το 2000, λίγο δύσκολο! Εκτός του οτι η ζήτηση για πετρέλαιο τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2000, είναι και το γεγονός οτι το 2000, 1ευρώ είχε πολύ μεγαλύτερη αξία απ' όσο έχει σήμερα, άρα αυτοί που έχουν τα πετρέλαια, θα χάνανε ουσιαστικά ένα ποσοστό κέρδους ανάλογο (περίπου) του πλυθωρισμού που και 3% να είναι (υπεραισιόδοξο νούμερο), στα δισεκατομμύρια που βγάζουν κάθε χρόνο είναι σημαντικά λεφτά οπότε γιατί να τα χάσουν? Για να πάει καλύτερα η οικονομία του πλανήτη? Είναι εμφανές οτι δεν τους καίγεται καρφάκι...

Χώρες πάντως που εκμεταλλεύονται τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (σκανδιναβικές χώρες π.χ), περνάνε την κρίση του πετρελαίου εντελώς ανώδυνα. Στο Ελλαδιστάν όμως ούτε ανακύκλωση δεν μπορούμε να κάνουμε...τους βάλαμε τους κάδους για ομορφία να σπάνε το μονότονο ασημί των άλλων κάδων!
STELIOS - Τετ 16 Ιούλ 2008, 12:44:51
Θέμα δημοσίευσης:
Τη προσεξατε τη μειωση αυτες τις μερες ?
Πηρε το ματι μου 1.184 ευρω και εκανα party !!!
sod - Τετ 16 Ιούλ 2008, 20:57:28
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην αναρωτιεστε συνεχεια που θα παει...καποια μερα θα φτασει στον ΘΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Laughing Laughing Laughing Laughing
STELIOS - Τρι 22 Ιούλ 2008, 14:41:24
Θέμα δημοσίευσης:
1.168 σημερα... γεμισα τεποζιτο μιλαμε
vinman - Τρι 22 Ιούλ 2008, 15:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
...Τιμές στην Κρήτη....
Από 1,35 εώς 1,47 (Νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου...)
Ευτυχώς είχα φουλάρει απο Πειραιά και δεν χρειάστηκε να βάλω καθόλου παρόλο που έκανα 600 χιλιόμετρα στο νησί....
thesalos - Δευ 11 Αύγ 2008, 13:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

venzinas έγραψε:

Μανθο για γραψε μας ξανα τωρα καθε ποτε αλλαζεις τις τιμες Splat Splat Splat
Steve - Δευ 11 Αύγ 2008, 13:28:11
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:

Κάθε 32... Thumbs Up
drdino - Δευ 11 Αύγ 2008, 16:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
1,119 στην σαλόνικα... Shocked Very happy
kos_argyris - Τρι 16 Σεπ 2008, 07:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
92 δολάρια το πετρέλαιο. Ανέβηκε βέβαια και το δολάριο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Η τιμή της βενζίνης στην ελλάδα σχεδόν ίδια. Και μην ακούσω ότι η τιμή θα περάσει σε ένα εξάμηνο στα βενζινάδικα, γιατί όταν ανεβαίνει την επόμενη μέρα περνάει. Πολύ κλεψιά τελικά στη πώληση βενζίνης στην ελλάδα.
Jim207GT - Τρι 16 Σεπ 2008, 08:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:
92 δολάρια το πετρέλαιο. Ανέβηκε βέβαια και το δολάριο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Η τιμή της βενζίνης στην ελλάδα σχεδόν ίδια. Και μην ακούσω ότι η τιμή θα περάσει σε ένα εξάμηνο στα βενζινάδικα, γιατί όταν ανεβαίνει την επόμενη μέρα περνάει. Πολύ κλεψιά τελικά στη πώληση βενζίνης στην ελλάδα.

Σώπα καλέ, εδώ αλλάζαν τιμή κάθε μέρα όταν ανέβαινε και τώρα το κάνουν γαργάρα. Αλλά δεν πήρε κανένας καμια μολότοφ και να τους τα κάνει καλοκαιρινά. Είδατε και τίποτα άλλο να μειώνετε?? Κατα τα άλλα το πετρέλαιο φταίει που ανεβαίναν όλα τα προιόντα. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
volvos - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
και λεω εγω ο μαλ**ας

τελωνεια κλειστα
βενζινη οφ

αρα οτι μπει στα πρατηρια απο οταν ληξει η απεργια θα ειναι
νεες εισαγωγες με τις νεες τιμες που το πετρελαιο ειναι κατω
απο 110δολαρια...............

ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΣΕ ΚΟΠΑΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙ 34ΧΡΟΝΙΑ............

pygolabida - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:41:10
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΕ...ΤΑ...ΝΑΣΤΕΥΣΗ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Wink Laughing Laughing Laughing Cool
Steve - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παπαδόπουλε σήκω απ' τον τάφο...
soler - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Παπαδόπουλε σήκω απ' τον τάφο...

Έτσι..... Wink
volvos - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
O PATAKOS ZEI??
pygolabida - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
O PATAKOS ZEI??

Ναι, με το ένα πόδι στον τάφο Wink
soler - Πεμ 25 Σεπ 2008, 08:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
O PATAKOS ZEI??

Σαφώς...
SnakeMJK - Πεμ 25 Σεπ 2008, 09:55:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δε πα να ρθει και ο φιντέλ κάστρο..... Το μηχανάκι δεν καίει τίποτα, οπότε δεν με νοιάζει Razz
COOL ALEXIS - Πεμ 25 Σεπ 2008, 10:33:51
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΣΕ ΚΟΠΑΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙ 34ΧΡΟΝΙΑ............

ΣΤΟΚΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
307__:)(dimitris) - Πεμ 25 Σεπ 2008, 11:20:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλα σημερα το πρωι βενζινη 100 shell λογω του οτι η απλη τελειωσε με 1,498 Dizzy2 Stunned
SnakeMJK - Πεμ 25 Σεπ 2008, 12:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Εβαλα σημερα το πρωι βενζινη 100 shell λογω του οτι η απλη τελειωσε με 1,498 Dizzy2 Stunned

Η τιμή της 100στάρας δεν είναι στάνταρ σε όλα τα πρατήρια της shell;
Steve - Πεμ 25 Σεπ 2008, 13:01:09
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Η τιμή της 100στάρας δεν είναι στάνταρ σε όλα τα πρατήρια της shell;

Φυσικά και ΟΧΙ
Road_Runner - Πεμ 25 Σεπ 2008, 13:10:20
Θέμα δημοσίευσης:
οχι δεν ειναι στανταρ παντου....

Εγω λεω να κανουμε ενα πραξικοπημα μεταξυ μας.....
Και αφηστε παπαδοπουλους και πατακους...
Να παρουμε τα πεζο και να κατεβουμε συνταγμα....
Και αμα λαχει μπαινουμε και στο πανεπιστημιο... Τανκς τα πεζο μας...
SnakeMJK - Πεμ 25 Σεπ 2008, 13:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
οχι δεν ειναι στανταρ παντου....

Εγω λεω να κανουμε ενα πραξικοπημα μεταξυ μας.....
Και αφηστε παπαδοπουλους και πατακους...
Να παρουμε τα πεζο και να κατεβουμε συνταγμα....
Και αμα λαχει μπαινουμε και στο πανεπιστημιο... Τανκς τα πεζο μας...

Έμπα πρώτος και ακολουθάμε Razz
ath7 - Πεμ 25 Σεπ 2008, 14:02:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω τι να πω που το αφηνα να αδειασει τελειως για να αλλαξω βενζιναδικο και δεν ακουσα και τιποτα ο π@π@ρ@ς και ειμαι με 5 λιτρα στο αμαξι!Ουτε να παω στη δουλεια δεν θα εχω!

Evil Evil Evil Evil Evil Evil

Ξερουμε ποτε θα εχουμε βενζινες?
SnakeMJK - Πεμ 25 Σεπ 2008, 14:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Εγω τι να πω που το αφηνα να αδειασει τελειως για να αλλαξω βενζιναδικο και δεν ακουσα και τιποτα ο π@π@ρ@ς και ειμαι με 5 λιτρα στο αμαξι!Ουτε να παω στη δουλεια δεν θα εχω!

Evil Evil Evil Evil Evil Evil

Η απεργία έγινε σίγουρα όχι για τους λόγους που είπαν... Έχω ακούσει από σήμερα το βράδυ ή αύριο, θα ρέει κανονικά η βετζίνα :D
ath7 - Πεμ 25 Σεπ 2008, 14:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Έχω ακούσει από σήμερα το βράδυ ή αύριο, θα ρέει κανονικά η βετζίνα :D

Παλι καλα και ποσο θα την εχουν?

Ογδομηνταέξι ευρω το λιτρο? Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Πεμ 25 Σεπ 2008, 14:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:

Σε 5 λεπτά.
venzinas - Παρ 26 Σεπ 2008, 00:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
απο αυριο το πρωει θα αρχιζουν να εφοδιαζοντε τα βενζιναδικα Wink
venzinas - Παρ 26 Σεπ 2008, 00:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

venzinas έγραψε:

τωρα το ειδα....αλλα δεν θα σου απαντισω φιλε εγω,υπαρχουν ατομα που με ξερουν και ξερουν πως κινουμε βλεπε giannis 307,john fistikis, πάνος και αλλοι............
thesalos - Παρ 26 Σεπ 2008, 07:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
thesalos έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

venzinas έγραψε:

τωρα το ειδα....αλλα δεν θα σου απαντισω φιλε εγω,υπαρχουν ατομα που με ξερουν και ξερουν πως κινουμε βλεπε giannis 307,john fistikis, πάνος και αλλοι............

Θα δουμε σημερα ποσο θα εχει που υποτιθεται ειναι αδειες οι δεξαμενες και οι τιμες επεσαν κι αλλο και δεν αναφερομαι επι προσωπικου απλα στο club το δικο μας εσυ εκπροσωπεις τον κλαδο αυτο και σε σενα αναφερομαι Exclamation
SnakeMJK - Παρ 26 Σεπ 2008, 08:10:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μα πότε πρόλαβαν και έβαλαν βενζίνη;;; Razz Σήμερα στις 8 παρά, όλα τα βενζινάδικα ανοιχτά Razz
COOL ALEXIS - Παρ 26 Σεπ 2008, 08:33:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως χθες μίλησα με έναν φίλο τελωνειακό ο οποίος για άλλη μια φορά μου επιβεβαίωσε ότι τα κανάλια λένε βλακίες Exclamation
STELIOS - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:03:30
Θέμα δημοσίευσης:
thesalos έγραψε:
Θα δουμε σημερα ποσο θα εχει που υποτιθεται ειναι αδειες οι δεξαμενες και οι τιμες επεσαν κι αλλο και δεν αναφερομαι επι προσωπικου απλα στο club το δικο μας εσυ εκπροσωπεις τον κλαδο αυτο και σε σενα αναφερομαι Exclamation

Ναι αλλα το πετραιλειο που θα γεμισει τις αδειες δεξαμενες ειναι αυτο που εχει μεινει στα τελεωνεια εδω και 5 μερες, οποτε η τιμη του ΛΟΓΙΚΑ θα ειναι στα επιπεδα της Δευτερας - Τριτης.

Παντως εντυπωση μου κανει πως απο Δευτερα (πρωι) εβλεπα πολλα πρατηρια με τιμη 1.07 ΑΛΛΑ και πολλα ακομα να επιμενουν στο 1.18-120... Δηλαδη ποσο μαλ...ες μπορει να ειναι καποιοι ?
Steve - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Δηλαδη ποσο μαλ...ες μπορει να ειναι καποιοι ?
Ρεφραίν
http://www.youtube.com/watch?v=h7ZZ9BS92_c
SnakeMJK - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:18:05
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Παντως εντυπωση μου κανει πως απο Δευτερα (πρωι) εβλεπα πολλα πρατηρια με τιμη 1.07 ΑΛΛΑ και πολλα ακομα να επιμενουν στο 1.18-120... Δηλαδη ποσο μαλ...ες μπορει να ειναι καποιοι ?

Αυτό που παρατήρησα εγώ ήταν πως πριν μαθευτεί για απεργία ήταν τα περισσότερα στο 1,05 με 1,08 και με το που ξεκίνησε η απεργία αυτόματα ανέβηκε 10 με 15 λεπτά... Γι αυτό μ'αρέσει τόσο αυτή η χώρα... Evil

Εγώ τους ξεγέλασα και δεν έβαλα καθόλου βενζίνη όλη την εβδομάδα Razz
volvos - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

ΟΠΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ....

Laughing Laughing Laughing

1-0
Steve - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:30:53
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

1-0

Συνέχιζε με την ΠΚΣ εσύ να δεις προκοπή Laughing
SnakeMJK - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

1-0

Αν και είμαστε λίγο εκτός θέματος... 55% τα τελευταία 5 χρόνια στην μεγαλύτερη φοιτητική κάλπη της Ελλάδας δεν γίνεται να είναι λάθος. Φιλάκια Razz
COOL ALEXIS - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
volvos έγραψε:
ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

1-0

Αν και είμαστε λίγο εκτός θέματος... 55% τα τελευταία 5 χρόνια στην μεγαλύτερη φοιτητική κάλπη της Ελλάδας δεν γίνεται να είναι λάθος. Φιλάκια Razz

Μπορεί... ρώτα τους συνταξιούχους Cool
MEMsound - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
φοιτιτικό εκλογικό σώμα...
πολύ αξιόλογοι ψηφοφόροι (σαν μάζα εννοώ, γιατί σαν μονάδες υπήρχαν κάμποσα αξιόλογα ατομα)...
οποια παραταξη τους υποσχόταν καλήτερη 5ημερη εκδρομή εβγαινε...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
venzinas - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχω παραλαβη ακομα αλλα μου ειπαν απο την εταιρεια +5 λεπτα...

και λεω εγω αφου ειναι ενα προιον που το ειχαν δεν πηραν αλλοδεν πουλιθηκε δεν δεν δεν πως γινετε να ακριβενει την τρελα μου
Steve - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Έτσι, βεντούζα.
volvos - Παρ 26 Σεπ 2008, 09:51:00
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πολύ αξιόλογοι ψηφοφόροι (σαν μάζα εννοώ, γιατί σαν μονάδες υπήρχαν κάμποσα αξιόλογα ατομα)...

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΚΩΛΑΚΙΑ

αχ αν ειχα μυαλο θα ειχα γραφτει και εγω δαπ μικρος μπας και βγαλω γκομενα Cool
MEMsound - Παρ 26 Σεπ 2008, 10:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
...εγω ειχα... (γκόμενα)...
και δεν με αφηνε να γραφτώ...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Road_Runner - Παρ 26 Σεπ 2008, 10:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι παντα πιστευετε το τι λενε τα καναλια???
Ειναι δυνατον ολη η βενζινη της Ελλάδας να τελειώσει μέσα σε 2 μέρες????
Ολες αυτες οι τεράστριες δεξαμενές στα δυιλιστήρια σκ**α εχουν μεσα??
Άλλο αν δεν θέλουν να δίνουν πετρέλαιο κανονικά και απλά να κερδοσκοπούν λόγω της απεργίας των τελωνιακών ανεβάζοντας τις τιμές...
Στο εμπόριο, και ποσο μάλλον στο πετρελαιο παιζοντα τρελά παιχνίδια κέρδους όπως πχ να αγορασει πετρελαιο το Χ δυιλιστηριο με 90$ το βαρελι και να το κρατήσει 2 χρονια και να το πουλήσει 130$/ αυτα τα 2 χρονια που θα το εχει αποθηκευμενο???
Εδω χθες ανοιξε βενζινάδικο που ηταν κλειστό προχθες... Που την βρήκε την βενζίνη? λαθραία???
Βενζίνη υπάρχει για να κινουμαστε σε κανονικους ρυθμους για τουλαχιστον 2 βδομαδες.... Απλά το γιατι δεν θέλουν να την δίνουν είναι δικό τους θέμα...
Road_Runner - Παρ 26 Σεπ 2008, 10:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
MEMsound έγραψε:

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΚΩΛΑΚΙΑ

αχ αν ειχα μυαλο θα ειχα γραφτει και εγω δαπ μικρος μπας και βγαλω γκομενα Cool

Εμ δεν τα εκανες οταν πρεπε και τα κυνηγας τωρα τα μικρα.......
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

MEMsound έγραψε:
...εγω ειχα... (γκόμενα)...
και δεν με αφηνε να γραφτώ...

ΠΚΣ ΠΚΣ???
MEMsound - Παρ 26 Σεπ 2008, 10:20:55
Θέμα δημοσίευσης:
...δεν θυμαμαι... Laughing Laughing Laughing
STELIOS - Παρ 26 Σεπ 2008, 16:45:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αποκομα απο ΤΑ ΝΕΑ On-line σημερα.

Στην πλειονότητά τους τα λιγοστά ανοιχτά ανά την Ελλάδα πρατήρια ήταν μόνο μίας εταιρείας (*), η οποία διαθέτει δύο με τρεις εγκαταστάσεις καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες, δεν διέπονται από το καθεστώς της «τελωνειακής αποθήκης» (διαθέτουν δηλαδή καύσιμα για τα οποία έχει πληρωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης). Άλλες καταγγελίες έκαναν λόγο για σημαντικό αριθμό βυτιοφόρων, γεμάτων με εκτελωνισμένες ποσότητες αμόλυβδης βενζίνης, τα οποία από τη Δευτέρα παραμένουν εγκλωβισμένα στα διυλιστήρια. Κι αυτό διότι λόγω της σύγχυσης που επικρατεί, δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει εντολή στα διυλιστήρια να ανοίξουν τις πόρτες τους, ώστε να διαθέσουν τα βυτιοφόρα το περιεχόμενό τους στα πρατήρια!

* Nομιζω για την BP λενε
GeoMel - Κυρ 28 Σεπ 2008, 03:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
Και η ΒΡ αλλα κ η shell εχουν τετοιες εγκαταστασεις(αποθηκες) κ μαλιστα οι 2 εταιριες εχουν τις ιδιες εγκαταστασεις στην κομοτηνη για βορεια ελλαδα..Για αυτο κ τα πιο πολλα πρατηρια που ειχαν καυσιμα μεχρι κ την τελευταια μερα ηταν των 2 αυτων εταιριων..
DIMCHRI - Δευ 29 Σεπ 2008, 13:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
δεν ξερω τη κανουν οι αλλοι αλλα εμενα ειναι αδεια ποιος ρε παιδια θα το ριψοκινδινεψη....δοξα το θεο εχω μια δεξαμενη για το καθε ιδος...

πόσο πουλάς σήμερα το λίτρο της αμόλυβδης Question
venzinas - Δευ 29 Σεπ 2008, 14:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
1.149
p206Mike - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
Τιμές Αμόλυβδης 95 σήμερα στην Αττική βάση του site www.gasprice.gr

Ακριβότερη ->1,299E ή 443 δραχμές το λίτρο

Μέση Τιμή ->1,144Ε ή 390 δραχμές το λίτρο

Φθηνότερη ->1,040Ε ή 354 δραχμές το λίτρο

Διαφορά ->0,259Ε ή 88 δραχμές το λίτρο

Ενδεικτικά για μια μόνο τυχαία μέρα και μόνο στο κέντρο Αττικής βλέπουμε διαφορές μέχρι 88 ολόκληρες δραχμούλες ανά λίτρο.

Σε ένα γέμισμα δλδ. 60 λίτρα επί 88 δραχμούλες = 5280ολόκληρες δραχμούλες. 15€ και κάτι ψηλά.

Γνώμη μου είναι πως φταίει σε μεγάλο ποσοστό και το ευρώ που μας παρασύρει και αδιαφορούμε γενικότερα για τα ταπεινά cents. Δεν υπήρχε περίπτωση επί εποχής δραχμής να βλέπαμε διαφορές στα βενζινάδικα άνω των 5 δραχμών. Για 88 δραχμές έτσι απλά δεν το συζητάω, καταρχήν και ο ίδιος ο βενζινάς θα ντρεπόταν να αναρτήσει τιμές με διαφορά έστω 10 δραχμών στο λίτρο δίπλα σε κάποιο άλλο βενζινάδικο φθηνότερο.

Σήμερα παρατηρούμε διπλανά βενζινάδικα να χουν διαφορές 100 δραχμών και δεν τρέχει τίποτα,
Εμείς παίρνουμε αψήφιστα τα cents του ευρώ και εκείνοι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο και κερδοσκοπούν όπως και όλοι που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από την αλλαγή σε ευρώ και μετά.

Σαν καταναλωτές το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μποϊκοτάρουμε τους ακριβούς όταν έχουμε επιλογές και να δούμε τότε αν κλειστά τα οποιαδήποτε μαγαζιά τους θα χουν μεγαλύτερο κέρδος στη τσέπη.

Υ.Γ. Χαίρομαι να βλέπω συστηματικά ακριβά βενζινάδικα να βαράνε μύγες τη στιγμή που διπλανά έχουν ουρά.
DIMCHRI - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:09:46
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
1.149

12 Ιουνίου την είχες 1,230 αν είχα καταλάβει καλά στον υπολογισμό που μας είχες κάνει τότε ....

Το Brent είχε τότε , 131,76 δαλλάρια το βαρέλι...

Το Brent σήμερα έχει 97,42 δαλλάρια....

γιατί πουλάς μόνο 7% λιγότερο όταν το βαρέλι έχει πέσει πάνω απο 25%...

Αυτό δεν έχω καταλάβει και μετά φταίμε εμείς που σας λέμε κλέφτες...(μην το πάρεις προσωπικά ...μπορεί οι κλέφτες να είναι οι εταιρείες, αλλά για τον απλό πολίτη που έρχεται σε συναλλαγή με τον βενζινά του κάθε μέρα κλέφτης φαίνεται ότι είναι ο βενζινας...)...

άμα μπορείς πες μας να καταλάβουμε γιατί αυτή η διαφορά...
Steve - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το 20ευρω (6815 δρχ) έχει γίνει (ή "αντιμετωπίζεται όπως" αν το προτιμάτε) το παλιό μας πεντοχίλιαρο.

Τα cents έχουν γίνει πλέον (ή "αντιμετωπίζεται όπως" αν το προτιμάτε) οι παλιές μας δραχμές. (10 cents = 10 δρχ, 50 cents = 50 δρχ, το ευρώ κοντεύει να γίνει και σαν το παλιό μας κατοστάρικο)

Όταν πάρουμε χαμπάρι και τα κάνουμε όλα επί 3 (και όχι διά 340,75) ίσως να καταλάβουμε τί διαφορά υπάρχει και πόσες (κερδοσκοπικές) σφαλιάρες τρώμε.
p206Mike - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακό είναι ότι εξακολουθούμε να πληρωνόμαστε σε δραχμές και πληρώνουμε υπηρεσίες και αγαθά σε ευρώ.

Όπως και εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους Ελληνικούς μισθούς και στον αντίποδα να μας συγκρίνουνε τα έξοδα σε ΔΕΚΟ και λοιπές υπηρεσίες που πληρώνουμε με βάση τις ευρωπαικές τιμές.
Jim207GT - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:
Τιμές Αμόλυβδης 95 σήμερα στην Αττική βάση του site www.gasprice.gr

Ακριβότερη ->1,299E ή 443 δραχμές το λίτρο

Μέση Τιμή ->1,144Ε ή 390 δραχμές το λίτρο

Φθηνότερη ->1,040Ε ή 354 δραχμές το λίτρο

Διαφορά ->0,259Ε ή 88 δραχμές το λίτρο

Ενδεικτικά για μια μόνο τυχαία μέρα και μόνο στο κέντρο Αττικής βλέπουμε διαφορές μέχρι 88 ολόκληρες δραχμούλες ανά λίτρο.

Σε ένα γέμισμα δλδ. 60 λίτρα επί 88 δραχμούλες = 5280ολόκληρες δραχμούλες. 15€ και κάτι ψηλά.

Γνώμη μου είναι πως φταίει σε μεγάλο ποσοστό και το ευρώ που μας παρασύρει και αδιαφορούμε γενικότερα για τα ταπεινά cents. Δεν υπήρχε περίπτωση επί εποχής δραχμής να βλέπαμε διαφορές στα βενζινάδικα άνω των 5 δραχμών. Για 88 δραχμές έτσι απλά δεν το συζητάω, καταρχήν και ο ίδιος ο βενζινάς θα ντρεπόταν να αναρτήσει τιμές με διαφορά έστω 10 δραχμών στο λίτρο δίπλα σε κάποιο άλλο βενζινάδικο φθηνότερο.

Σήμερα παρατηρούμε διπλανά βενζινάδικα να χουν διαφορές 100 δραχμών και δεν τρέχει τίποτα,
Εμείς παίρνουμε αψήφιστα τα cents του ευρώ και εκείνοι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο και κερδοσκοπούν όπως και όλοι που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από την αλλαγή σε ευρώ και μετά.

Σαν καταναλωτές το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μποϊκοτάρουμε τους ακριβούς όταν έχουμε επιλογές και να δούμε τότε αν κλειστά τα οποιαδήποτε μαγαζιά τους θα χουν μεγαλύτερο κέρδος στη τσέπη.

Υ.Γ. Χαίρομαι να βλέπω συστηματικά ακριβά βενζινάδικα να βαράνε μύγες τη στιγμή που διπλανά έχουν ουρά.

+1000000000 Thumbs Up

Μην βάζετε σε ακριβά πρατήρια τέλος. Aegean, Ellin μιά χαρά βενζίνες έχουν το απέδειξε και το δυναμόμετρο
Wink Razz
Steve - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:38:45
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:
Το κακό είναι ότι εξακολουθούμε να πληρωνόμαστε σε δραχμές και πληρώνουμε υπηρεσίες και αγαθά σε ευρώ.

Όπως και εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους Ελληνικούς μισθούς και στον αντίποδα να μας συγκρίνουνε τα έξοδα σε ΔΕΚΟ και λοιπές υπηρεσίες που πληρώνουμε με βάση τις ευρωπαικές τιμές.

Ήθελα να τα αναφέρω και αυτά και άλλα πολλά αλλά χάνουμε το νόημα του topic που είναι η βενζίνη Laughing
Jim207GT έγραψε:
p206Mike έγραψε:

+1000000000 Thumbs Up

Μην βάζετε σε ακριβά πρατήρια τέλος. Aegean, Ellin μιά χαρά βενζίνες έχουν το απέδειξε και το δυναμόμετρο
Wink Razz

Και Cyclon Wink
Road_Runner - Δευ 29 Σεπ 2008, 15:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και ενα αθενς οιλ κοντα στο σπιτι μου. ρισπεκτ βετζινα εχει...
Lef205 - Δευ 29 Σεπ 2008, 18:00:17
Θέμα δημοσίευσης:
Aφου ολα απο τα ιδια διυλιστηρια βγαινουν (για τις απλες μιλαω), λετε να διαφερουν? Laughing
Προσωπικα shell και bp τις εχω καταργησει.
Προτιμω να τα παιρνουν ο Ρουσσος και ο Μελισσανιδης.
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 09:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
venzinas έγραψε:
1.149

12 Ιουνίου την είχες 1,230 αν είχα καταλάβει καλά στον υπολογισμό που μας είχες κάνει τότε ....

Αυτό δεν έχω καταλάβει και μετά φταίμε εμείς που σας λέμε κλέφτες...(μην το πάρεις προσωπικά ...μπορεί οι κλέφτες να είναι οι εταιρείες, αλλά για τον απλό πολίτη που έρχεται σε συναλλαγή με τον βενζινά του κάθε μέρα κλέφτης φαίνεται ότι είναι ο βενζινας...)...

έλα ρε βενζινά .....

θα μας πεις γιατί τόση διαφορά ;;

Και για όσους θέλουν να ξέρουν, το πετρέλαιο ο τόνος το BRENT θα πάει κάτω από τα 80...μέσα στον Νοέμβριο... Wink
STELIOS - Παρ 03 Οκτ 2008, 12:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που με αφηνει μαλ..κα ειναι πως ΑΚΟΜΑ μερικοι εχουν τιμες 1.25.
Δηλαδη για ονομα του θεου !!! Αλλα δεν φαινε αυτοι, κατι ζωα φταινε που πανε και αγοραζουν....

P.S. Χθες γεμισα με 1.038 απο ΕΤΕΚΑ. Ηταν η πρωτη φορα μετα απο μηηηηηνες που γεμισα (απο λαμπακι) με λιγοτερο απο 50 ευρω Laughing
volvos - Παρ 03 Οκτ 2008, 12:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
katebaino Κηφισιας 7 το πρωι χτες και εχω αρχισει το κυνηγητο με μια καγιεν τουρμπο Laughing

και ολως τυχαιως σταματαμε ελιν μαρουσι και οι δυο
ο τυπας στη πορσε ΤΟΥΡΜΠΟ εβαλε 90ευρω απλη Shocked

και ο τζιτζιφιογκος με το 206 απο πισω 20 ευρω σουπερ αμολυβδη

ναι ναι γκρεμιστηκε φουρνος και εβαλα σουπερ...

και τον κοιταγα και λεω ρε καραμητσο ποσο τσιπης εισαι να εχεις 150000ευρω αμαξι και να βαζεις απλη???
STELIOS - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
katebaino Κηφισιας 7 το πρωι χτες και εχω αρχισει το κυνηγητο με μια καγιεν τουρμπο Laughing

και τον κοιταγα και λεω ρε καραμητσο ποσο τσιπης εισαι να εχεις 150000ευρω αμαξι και να βαζεις απλη???

xaxaxaxaxα.....

Ναι αλλα αυτος μεχρι να κανει τη δουλεια του (και τις κοντρες του) και να γυρησει πισω στην Εκαλη θα τα εχει καψει ΚΑΙ ΤΑ 90 που εβαλε.

Και μην νομιζεις οτι εσκασε ποτε 150 χιλιαρικα. Τα περισσοτερα απο αυτα τα θυρια ειναι απο leasing.
volvos - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
αμα εχεις λιζινγκ κοβεις και τιμολογια...
ο τυπος δεν εκοψε τιποτα.......
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:15:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Θα ήθελες να είσαι στην θέση του ;;; Laughing Laughing Laughing
20 ευρώ έβαλες super μπας και τον φτάσεις λιγο.... και στο κάτω κάτω ειδικά τα αυτοοκίνητα με χαμηλή συμπίεση όπως τα περισσότερα turbo δεν την χρειάζονται την super....(ΑΠΟΨΉ ΜΟΥ) ...
volvos - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:18:57
Θέμα δημοσίευσης:
αμα μου βρεις σημερινης γενιας τουρμπο με κατω απο 9.5 συμπιεση σφυρα κλεφτικα...

τα σημερινα τουρμπο και δη τα αμεσου ψεκασμου ειναι που τη χρειαζονται πιο πολυ απο οτιδηποτε Cool
lionking(t) - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:19:20
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αμα εχεις λιζινγκ κοβεις και τιμολογια...

Μονο αμα εχεις Ανωνυμη Εταιρεια.
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 13:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
.... με κατω απο 9.5 συμπιεση σφυρα κλεφτικα...

το 9.5 δεν είναι υψηλή συμπίεση... όταν όλα τα αυτοκίνητα του 1990 και μετά έχουν πάνω απο 10.5 και μερικά 11.1 και 11.3 και θέλανε απλή αμόλυβδη, σίγουρα το 9.5 δεν είναι υψηλή συμπίεση...

άμεσου ψεκασμού δεν ξέρω αν είναι... πρέπει να δούμε εαν η πόρσε είναι άμεσου ψεκασμου... τα fsi ξέρω μόνο...
venzinas - Παρ 03 Οκτ 2008, 15:37:37
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
venzinas έγραψε:
1.149

οπος ειχα εξηγισει παλεοτερα αναλογα την τιμη που θα μου γραφει το τιμολογιο θα διαμορφοσο την δικια μου....επομενος καταλαβενεις οτι και εγω περνω απο αλου της τιμες και εχω ενα στανταρ κερδος στο λιτρο
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 15:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
....επομενος καταλαβενεις οτι και εγω περνω απο αλου της τιμες και εχω ενα στανταρ κερδος στο λιτρο

O αλού που παίρνεις σε κλέβει , και εσύ με την σειρά σου την περνας στην αγορά... την κλεψιά του αλόυ που παίρνεις το πετρέλαιο...

καταλήγουμε λοιπόν ότι στις βενζίνες υπάρχει τρελλή αισχροκέρδια....

και το κράτος κάθεται και ξύνεται...

και το κόστος ανεβαίνει γιατί μεταξύ εσένα και της μαμάς εταιρείας μπορεί να παρεμβάλονται και 5 μεσάζοντες που θέλουν και αυτοί να βγάλουνε το κατι τις....

Για αυτό είμαστε μπορδέλο κράτος... γιατί όλοι κάνουνε τους μεσάζοντες....κανείς στην παραγωγική διαδικασία....
venzinas - Σαβ 04 Οκτ 2008, 14:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
venzinas έγραψε:
....επομενος καταλαβενεις οτι και εγω περνω απο αλου της τιμες και εχω ενα στανταρ κερδος στο λιτρο

O αλού που παίρνεις σε κλέβει , και εσύ με την σειρά σου την περνας στην αγορά... την κλεψιά του αλόυ που παίρνεις το πετρέλαιο...

καταλήγουμε λοιπόν ότι στις βενζίνες υπάρχει τρελλή αισχροκέρδια....

και το κράτος κάθεται και ξύνεται...

και το κόστος ανεβαίνει γιατί μεταξύ εσένα και της μαμάς εταιρείας μπορεί να παρεμβάλονται και 5 μεσάζοντες που θέλουν και αυτοί να βγάλουνε το κατι τις....

Για αυτό είμαστε μπορδέλο κράτος... γιατί όλοι κάνουνε τους μεσάζοντες....κανείς στην παραγωγική διαδικασία....
+1000 μαζι σου αλλα εξηγισε μου κατι...προσφατα με της απεργιες των τελωνιακων υποτιθετε οτι δεν βγικε καυσιμο για καπειες μερες απο τα δηηλιστηρια πως γινετε το ιδιο καυσιμο μεσα σε 5 μερες να εχει ακριβινει 50 ευρω το 1000λιτρο
Lefter1s RC - Σαβ 04 Οκτ 2008, 21:05:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γινεται να κανουμε Group Buy βενζινη??? Scatter Scatter Scatter
STELIOS - Δευ 06 Οκτ 2008, 12:04:22
Θέμα δημοσίευσης:
venzinas έγραψε:
+1000 μαζι σου αλλα εξηγισε μου κατι...προσφατα με της απεργιες των τελωνιακων υποτιθετε οτι δεν βγικε καυσιμο για καπειες μερες απο τα δηηλιστηρια πως γινετε το ιδιο καυσιμο μεσα σε 5 μερες να εχει ακριβινει 50 ευρω το 1000λιτρο

Η απεργεια (αν θυμαμαι καλα) αρχησε απο Τριτη πρωι και τελειωσε Παρασκευη ξημερωματα σωστα ?
Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ξεκινησε απο δευτερα απογευμα, και απο τη Τριτη το βραδυ μας λεγαν τα δελτια οτι τα πρατηρια "στεγνωσαν", ασχετος αν καθολη τη διαρκεια της απεργειας υπηρχε τροφοδοσια της αγορας απο καποιες περιορησμενες "πηγες".

Τα διηληστηρια πονταρουν στο πανικο του κοσμου, και στο γεγονος οτι για 3 ολοκληρες μερες πρακτικα ηταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο να βρεις βενζινη.
Οποτε σου λεει με το που θα ανοιξουν τα βενζιναδικα θα τρεξουν ολοι να γεμισουν ΞΑΝΑ γιατι πολλοι δεν ειχαν προλαβει να βαλουν, ή δεν ειχαν βαλει οσο χρειαζοντουσαν (αν θυμαστε σε καποια φαση τα βενζιναδικα βαζανε μονο 20 ευρω ανα οχημα, και με τιμη 1.20 ποσα λιτρα να βαλεις ....), η απλα γιατι ο κοσμος ειχε ακομα το συνδρομο της στερησης.
Απλα εκμεταλευτικαν τη κατασταση πανικου που επικρατουσε ακομη και μετα τη λυξη της απεργιας (και με το 90% τον πρατηριων "στεγνα", οτι τιμη και να εβαζαν, τα πρατηρια δεν θα ειχαν αλλη επιλογη...)
volvos - Δευ 06 Οκτ 2008, 19:16:57
Θέμα δημοσίευσης:
και αντε πηγε το πετρελαιο κατω απο 90 σημερα
και ακολουιει σιγα σιγα η βενζινη

ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Π.Χ ΛΑΔΙΑ κλπ

γιατι δε πεφτουν?
STELIOS - Τρι 07 Οκτ 2008, 12:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
και αντε πηγε το πετρελαιο κατω απο 90 σημερα
και ακολουιει σιγα σιγα η βενζινη

ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Π.Χ ΛΑΔΙΑ κλπ

γιατι δε πεφτουν?

Γιατι, τα ειδες ποτε και να ανεβαινουν οπως η βενζινη και το πετρελαιο ?

Εξαλου τα λιπαντικα και τα σχετικα παρασκευαζωνται απο τα πιο βαρια, υποπροϊοντα της διυλησης, τα οποια ειναι ουτος ή αλλος παμφτηνα. Δηλαδη απο το πετρελαιο το κυριο παραγωγο ειναι η βενζινη, ειναι το πιο refined ας πουμε (γι αυτο ειναι και το πιο ακριβο). Οι διαφορες βαθμιδες πετρελαιου που βγαινουν (κινησης, θερμανσης, ναυτιλικαο 180 και 360) ειναι και αυτα αναλογα με τη βαθμιδα διυλησης. Δηλαδη το 180αρι ναυτιλικαο ειναι πιο ραφιναρισμενο και καθαρο (και ακριβο) απο το 360αρι. Ετσι και τα "υποληματα" ας πουμε της διαδικασιας, τα υποπροϊοντα της διυλησης (απο τα οποια γινονται τα λιπαντικα) ειναι παμφτηνα και αντιπροσωπευουν ΠΟΛΥ λιγοτερο αν οχι καθολου την αυξο-μειωση της τιμης του πετρελαιου.
DIMCHRI - Τρι 07 Οκτ 2008, 15:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
... Οι διαφορες βαθμιδες πετρελαιου που βγαινουν (κινησης, θερμανσης, ναυτιλικαο 180 και 360) ειναι και αυτα αναλογα με τη βαθμιδα διυλησης. Δηλαδη το 180αρι ναυτιλικαο ειναι πιο ραφιναρισμενο και καθαρο (και ακριβο) απο το 360αρι. ....

Μια διορθωσούλα...δεν υπάρχει 360αρι....380αρι είναι... Wink
SnakeMJK - Δευ 13 Οκτ 2008, 10:01:09
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ΠΟΛΥ καιρό να βάλω βενζίνη με κάτω από 1 ευρώ το λίτρο!!!

Και δεν έχω δει 1-2 πρατήρια μόνο, αλλά πολλά! Και "καλές" εταιρίες! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά παίρνω βενζίνη και για το σπίτι Razz
DIMCHRI - Δευ 13 Οκτ 2008, 10:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ έβαλα shell 0.988 την κυριακή.
soler - Δευ 13 Οκτ 2008, 10:51:21
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους βενζίνη κάτω απο ευρώ.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό με 20ε ξεπέρασε η βελόνα τη μέση! Cool

(καλά όχι οτι πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι γιατί και με 0,98 πάλι ακριβή είναι αλλά λέμε τώρα)
ultra-one - Τετ 22 Οκτ 2008, 12:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι για να κλάψετε λίγο και να καταλάβετε ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ στην Ελλάδα, ορίστε οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο στις 21/10/2008..... Evil
100άρα με 1,05ε και έχω δει και άλλα πρατήρια που πουλάνε 1,03ε.... Shocked

Sidobre - Τετ 22 Οκτ 2008, 12:25:43
Θέμα δημοσίευσης:
Xάρη, σήμερα οι τιμές είναι πολύ παρόμοιες...

Aegean στην γειτονιά μου έχει 0,94 την 95άρα σήμερα, ενώ είχε 0,95 λίγο πριν την απεργία (3 βδομάδες πριν;)

Το θέμα είναι αν με την τιμή του πετρελαίου σήμερα που είναι παρόμοια με την τιμή του πριν 4-5 χρόνια, θα έπρεπε να είναι η τιμή όπως τότε (δηλαδή 0,80)...
p206Mike - Τετ 22 Οκτ 2008, 12:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
0,892 Σήμερα σε πρατηριο Αττικής η 95αρα Wink
ultra-one - Τετ 22 Οκτ 2008, 12:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:

Να τη βράσω την 95άρα αφού το 206 1.6 16v σχεδόν δεν δουλεύει με αυτή!!

Για δείτε την τιμή της 100άρας και συγκρίνετε με Ελλάδα, όπως και το ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ είναι η διαφορά 95άρας με 100άρα στην Κύπρο!!!!!!!!!

Περασμένη Πέμπτη πριν φύγω από Αθήνα, πλήρωσα 1,37/λίτρο για ΒΡ Ultimate Evil
SnakeMJK - Τετ 22 Οκτ 2008, 14:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:

Δώσε διεύθυνση!!! Έστω με ΠΜ! Μέχρι 0,92 έχω βρει ως τώρα.
volvos - Τετ 22 Οκτ 2008, 14:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
p206Mike έγραψε:

Να τη βράσω την 95άρα αφού το 206 1.6 16v σχεδόν δεν δουλεύει με αυτή!!

Για δείτε την τιμή της 100άρας και συγκρίνετε με Ελλάδα, όπως και το ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ είναι η διαφορά 95άρας με 100άρα στην Κύπρο!!!!!!!!!

Περασμένη Πέμπτη πριν φύγω από Αθήνα, πλήρωσα 1,37/λίτρο για ΒΡ Ultimate Evil

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΡΚΟΥΔΙ??

ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΚΟ μου με παραπανω συμπιεση εκκεντρα και ενα σκασμο πραματα και βλεπει σουπερ αμολυβδη μονο χριστουγεννα και πασχα (αντε και καμια φορα στο ο.χ...)
ultra-one - Τετ 22 Οκτ 2008, 14:54:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΚΟ μου με παραπανω συμπιεση εκκεντρα και ενα σκασμο πραματα και βλεπει σουπερ αμολυβδη μονο χριστουγεννα και πασχα (αντε και καμια φορα στο ο.χ...)

Δεν φταίω εγώ αν εσύ είσαι κουφός και δεν ακούς τα πειράκια που βαράει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο 1.6 16v με την 95άρα!!!!! Laughing Laughing
Αυτός ο κινητήρας με μαμά συμπίεση 11:1 ΔΕΝ δουλεύει με τις (Ελληνικές....) 95άρες Rolling eyes

Υ.Γ: Το 307 1.6 16v της μάνας μου στην Κύπρο δεν έχει πρόβλημα με τις 95άρες ΕΚΕΙ.
volvos - Τετ 22 Οκτ 2008, 14:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
αει τραβα φτιαξτο βλαμενε να μη βαραει πειρακια
πειρακια βαραει με το μαμα προγραμμα Laughing
drdino - Τετ 22 Οκτ 2008, 15:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
Tο δικό μου πάντως με καθαρή 95αρα δεν βαράει. Rolling eyes
Athens - Τετ 22 Οκτ 2008, 15:37:49
Θέμα δημοσίευσης:
H τιμή της 95ας έχει πέσει πάντως. Τώρα τελευταία την βλέπω γύρω στο 0987-0999. Από ότι ρώτησα τον βενζινά σκοπεύουν να το πάνε μέχρι και 0.3 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
STELIOS - Τετ 22 Οκτ 2008, 15:50:08
Θέμα δημοσίευσης:
Eδω και 2 εβδομαδες βαζω με 91 λεπτα.
ultra-one - Τετ 22 Οκτ 2008, 16:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
....με καθαρή 95αρα.....

Αυτό πρέπει να μπει στα ανέκδοτα!!!!!

Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά καθαρή 95άρα στην Ελλάδα εκτός στα ιδιόκτητα πρατήρια της Shell (που δεν έχουν οι πρατηριούχοι τα κλειδιά για τις δεξαμενές....)

Επίσης μπορεί να είναι "καθαρή" αλλά 95άρα δεν νομίζω να είναι.
drdino - Τετ 22 Οκτ 2008, 16:16:11
Θέμα δημοσίευσης:
Koίτα, όταν βάζεις βενζίνη και έχεις πάντα σταθερή απόδοση, αυτονομία, συμπεριφορά του μοτέρ, μάλλον είσαι σε καλό δρόμο. Ούτε περίεργα κοψίματα αβάνς, ούτε τπτ. Rolling eyes
DIMCHRI - Τετ 22 Οκτ 2008, 17:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
....Το θέμα είναι αν με την τιμή του πετρελαίου σήμερα που είναι παρόμοια με την τιμή του πριν 4-5 χρόνια, θα έπρεπε να είναι η τιμή όπως τότε (δηλαδή 0,80)...

συμφωνώ με ότι λες αλλά η τμή του πετρελαίου πριν 4-5 χρόνια ήτανε κάτω από τα 40 δολλάρια... έπαιζε 20-40

Wink
Road_Runner - Τετ 22 Οκτ 2008, 18:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
σκοπεύουν να το πάνε μέχρι και 0.3 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

?????
Question Question Question
DIMCHRI - Τετ 22 Οκτ 2008, 18:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:

σε ποιό ρε φίλε ;;; να πάω να πάρω και εγώ....

το δικό μου δουλεύει και με diesel... Laughing
STELIOS - Τετ 22 Οκτ 2008, 18:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
drdino έγραψε:
....με καθαρή 95αρα.....

Αυτό πρέπει να μπει στα ανέκδοτα!!!!!

Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά καθαρή 95άρα στην Ελλάδα εκτός στα ιδιόκτητα πρατήρια της Shell (που δεν έχουν οι πρατηριούχοι τα κλειδιά για τις δεξαμενές....)

Επίσης μπορεί να είναι "καθαρή" αλλά 95άρα δεν νομίζω να είναι.

Κανεις λαθος εδω Χαρη..

H 95 κατα κυριο λογο δεν νοθευεται ΠΙΑ.
Και μπορεις να το δεις και στατιστικα αυτο απο τη λιστα (με τα προστιμα) του Υπουργειου Αναπτηξης. Απο τα 151 προστιμα που υποβληθικαν, 2 ειναι για νοθεια 95αρας....(1.32% στην Αθηνας).

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια ειναι για πετρελαιο κινησης, μετα ειναι η LRP (η βενζινη που ειχαμε πριν τη αμολυβδη) και μετα η 100αρα ή Super Αμολυβδη.
Την 95αρα δεν τη νοθευουν πια γιατι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. Με τι να τη νοθεψουν ? Με νερο ? Με νεφτι ? Με τι ?
Εξαλου ειναι το καυσιμο με ΜΑΚΡΑΝ τη μεγαλυτερη καταναλωση, οποτε μια "αυξησουλα" απλα στη τιμη ειναι αρκετη για οποιον απλα θελει να βγαζει παραπανω...
drdino - Τετ 22 Οκτ 2008, 19:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς. Smile
p206Mike - Τετ 22 Οκτ 2008, 20:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
p206Mike έγραψε:

Δώσε διεύθυνση!!! Έστω με ΠΜ! Μέχρι 0,92 έχω βρει ως τώρα.

Τα χουμε ξαναπεί ρε παίδες για το site

www.gasprice.gr

Arrow http://www.gasprice.gr/main/searchforstations.asp?cityid=873&orderid=51
GeoMel - Πεμ 23 Οκτ 2008, 02:58:51
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
drdino έγραψε:
....με καθαρή 95αρα.....

Οπως ειοωθηκε παραπανω αν ενα απο τα καυσιμα που πωλουνται στην αγορα ειναι καθαρο, αυτη ειναι η 95αρα.. Ειναι σχετικα δυσκολο να νοθευεις την αμολυβδη.. Κ ειναι κ αχρηστο μιας που την πουλας κ σε μεγαλες ποσοτητες.. Για πετρελαιο κινησης εκει ναι γιατι μπορει πολυ ευκολα να νοθευτει με πετρελαιο θερμανσης..
Το οτι ειναι ιδιωκτητο απο μια εταιρεια ενα πρατηριο δεν σημαινει πως δν μπορει να σε κλεψει.. Η λειτουργια γινεται μεσω του ανθρωπου που ουσιαστικα δουλευει το πρατηριο.. Η εταιρια το μονο που κανει ειναι να περνει το μεριδιο που της αναλογει κ να κανει τους καθιερομενους ελεγχους(η shell κ μια αλλη εταιρεια κανουν με δικη τους ευθυνη τους ελεγχους), που ειναι ιδιοι για ολα τα πρατηρια ειτε ιδιοκτητα ειτε οχι.. Οποτε ειναι στον χαρακτηρα του ''αφεντικου'' το αν θα σου δωσει νοθευμενη βενζινη η οχι..
Steve - Πεμ 23 Οκτ 2008, 10:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω να βάλω βενζίνη... από τις 5 Οκτωβρίου Black eye
ultra-one - Πεμ 23 Οκτ 2008, 10:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Κανεις λαθος εδω Χαρη..

H 95 κατα κυριο λογο δεν νοθευεται ΠΙΑ.
Και μπορεις να το δεις και στατιστικα αυτο απο τη λιστα (με τα προστιμα) του Υπουργειου Αναπτηξης. Απο τα 151 προστιμα που υποβληθικαν, 2 ειναι για νοθεια 95αρας....(1.32% στην Αθηνας).

Στέλιο όντως αυτό που λες είναι σωστό (http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm), αλλά αυτό που επίσης λέω είναι ότι έχω σοβαρή επιφύλαξη αν πράγματι οι 95άρες είναι 95άρες, ή αν είναι 85άρες (από το διυλιστήριο).

Δεν δικαιολογείται σύγχρονα αυτοκίνητα με knock-sensors να βαράνε τόσο πολλά πειράκια (ακόμα και με τη συμπίεση του 1.6 16v 11:1).
Και δεν εννοώ μόνο τα VW με τους FSi που τους βάζουν 95άρα (που δεν προβλέπεται) και βαράνε συνέχεια και δυνατά.
volvos - Πεμ 13 Νοέ 2008, 10:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται σήμερα κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι και, πιο συγκεκριμένα, στα 54,67 δολάρια με απώλειες 2,7% ή 1,49 δολαρίων

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ 84.........
SnakeMJK - Πεμ 13 Νοέ 2008, 11:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ τελευταία βάζω συνεχώς με 0,829.... Χαίρεσαι να καις βενζίνα Razz Razz Razz
sod - Πεμ 13 Νοέ 2008, 12:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα που χει πεσει η τιμη δεν εχουμε αμαξι..... Very happy
kane - Πεμ 13 Νοέ 2008, 16:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ανεβαινει το βαρέλι,το ακουνε ολα τα ζωα οι πρατηριουχοι και ανεβάζουν τις τιμές μολις τελειωσουν οι βραδυνές ειδήσεις...
Μια δυο βδομάδες μετά παιρνει πάνω σιδηρος/σκυρόδεμα/υλικα λατομείου κτλ κτλ...
Πεφτει το πετρελαιο με δραματικους ρυθμους,πάλι καλά καποια στιγμή πεφτει ντιζελ κινησης/βενζινη αλλά τι γινεται με ολα τα υπολοιπα?
Οι τιμές μένουν ώς έχουν...αθάνατη ελλάδα.

Εκνευρίζομαι δηλαδή που ανεβαινει η τιμή ΟΛΩΝ των προιοντων ακομα και αυτών που εχουν πολυ πολυ εμμεση σχεση με πετρελαιο και βγαινουν στα ΜΜΕ με μια ανεση ολοι και το ριχνουν στο βαρελι. (που οντως σε ενα βαθμο ισχυει).
ΑΛΛΑ τα ιδια καργιόλια κάνουν τις πάπιες μολις πεσει το βαρέλι και φυσικα δεν αναπροσαρμόζουν τις τιμες.
Και να το υπερκέρδος...και μετα κυνηγουν τους ελευθερους επαγγελματιες επειδή εχουν μαυρα.

Μπουρδελο...
Sidobre - Πεμ 13 Νοέ 2008, 18:06:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόσφατα δεν έγιναν διάφορες ανατιμήσεις λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου; (από ταξί έως σουπερμαρκετ. Και πιο σημαντικό το σουπερμαρκετ αφού αφορά εντελώς όλους μας).

Τώρα που έπεσε η τιμή του πετρελαίου (και οκ περιμένουμε να φανεί αυτό και στα πρατήρια κάααποια στιγμή), ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;;;
MEMsound - Πεμ 13 Νοέ 2008, 18:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
γαργαρες και μπουκωματα.... Laughing Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Πεμ 13 Νοέ 2008, 18:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως.... Evil
SnakeMJK - Πεμ 20 Νοέ 2008, 16:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν σας είπα το καλύτερο.... Γέμισα με 0,799 ευρώ/λίτρο... Η τιμή είναι σαν ψέμα Razz Σήμερα το πετρέλαιο έπεσε μετά από 3 χρόνια κάτω από 50$ το βαρέλι, οπότε θα πέσει και άλλο η βενζίνη!

Shocked Shocked
Steve - Πεμ 20 Νοέ 2008, 17:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
Από τις 10 οκτωβρίου που είχα να βάλω βενζίνη, έβαλα χθες...

0.998 η 100άρα.

Με 10 ευρώ έβαλα....

10.02 λίτρα! Very happy
kane - Πεμ 20 Νοέ 2008, 19:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
99.8 η 100ρα?????????? αιντε αιντε!!! επιτελους ο κιτκαρος θα δει 100 (περιπου) οκτανια ξανα.
Βολβεεεε ακους!!!! ηρθαν τα χριστουγεννα πιο νωρις.

Τι μαρκα σταυρε αυτη η 100ρα?
volvos - Πεμ 20 Νοέ 2008, 19:56:26
Θέμα δημοσίευσης:
ebalaaaaa 98,8 Laughing
Steve - Πεμ 20 Νοέ 2008, 20:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Τι μαρκα σταυρε αυτη η 100ρα?

CYCLON! Very happy
android - Παρ 21 Νοέ 2008, 00:13:17
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ TO ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Κι αν δοκιμάζαμε ... δε θα χάναμε πολλά πράγματα...

Εστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα
αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών
πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,5 Ευρό το
λίτρο!

θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ/ αυτή,
που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.Τον τελευταίο
Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα
γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν
μεγαλύτερη η ζημία , σ' εμάς παρά σ/ αυτές.

'Ομως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την
ακολουθούσαμε με συνέπεια. Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας
έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη ( 58,9
λεπτά το λίτρο ). Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές
είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά.
Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να
χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να
αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι. ρα αφού
χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία
στην αγορά βενζίνης. Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα << ΧΤΥΠΗΜΑ
στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών
.

Ιδού μια πρόταση:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

(SHELL KAI ΒΡ).

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή
της.

Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις
ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει
να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της
ΒΡ.
Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.
Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς
το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000
άτομα κ.ου. Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρεί εκατομμύρια αποδέκτες
στους καταναλωτές. Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό
το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν
κι αυτοί το ίδιο. Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε
έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.

***Η μετάφραση έγινε από γαλλικό κείμενο.
Steve - Παρ 21 Νοέ 2008, 00:36:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΡΓΗΣΕΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕΕΕΕΕΕΕ
Road_Runner - Παρ 21 Νοέ 2008, 00:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδες ομως που το καναμε και επεσε η βενζινη???? Laughing Laughing Laughing Laughing
gio_rallye - Σαβ 22 Νοέ 2008, 17:29:34
Θέμα δημοσίευσης:
αν νομιζεις οτι η τιμη επεσε απο αυτο κανεις μεγαααλο λαθος.. ενα μονοπωλιο ειναι φιλε.. στην εβαλαν 1 ευρω την πληρωνες κανονικα, στην εβαλαν 1,30 παλι την πληρωνες.. τωρα που επεσε εγινε απο αλλους εξωτερικους παραγοντες.
SnakeMJK - Σαβ 22 Νοέ 2008, 17:39:58
Θέμα δημοσίευσης:
Κλασσικό κειμενάκι που άνετα το χε βγάλει μια εταιρεία που δεν είναι bp-shell, για να βάζουν από αυτή Razz
ath7 - Σαβ 22 Νοέ 2008, 17:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι και να ειναι ουτε shell βαζω ουτε BP!Οποτε! Laughing Laughing Laughing Laughing
gio_rallye - Σαβ 22 Νοέ 2008, 17:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
ath7 έγραψε:
Οτι και να ειναι ουτε shell βαζω ουτε BP!Οποτε! Laughing Laughing Laughing Laughing
αυτα ειναι!! υπαρχει και η ελλιν, υπαρχει και η εκο που κατα βαση ειναι φθηνοτερες και σε ποιοτητα ανταξιες.. Thumb Left
kostas207rc - Σαβ 22 Νοέ 2008, 19:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ακούσει ότι την Ελιν επειδή είναι μικρή εταιρία την σκίζουν στους ελένχους...έχει ακούσει κανείς κάτι?
volvos - Σαβ 22 Νοέ 2008, 19:36:58
Θέμα δημοσίευσης:
ελινοιλ εχει συμφωνια (ειχε?) με εμπ
και της ελεγχαμε τα καυσιμα σε πρατηρια

πολυ δυσκολα εως απιθανο να βρεις νοθευμενη βενζινη σε ελινοιλ...

εγω βαζω παντα απο εκει να βρω σε καλη τιμη Cool
PHSYBORG - Σαβ 22 Νοέ 2008, 20:05:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΛΙΝ me 2.
απεναντι απο το σπιτι μου.
0.838 η 95αρα και 0.935 η 100αρα ! ακομα κ 95αρα που χω βαλει..ουτε πυρακια ουτε τιποτα ... Wink
dimkeras - Σαβ 22 Νοέ 2008, 22:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
από το περιοδικό Drive :

Κέρδη μαμούθ για Shell και ΒΡ
Οι εταιρείες πετρελαιοειδών Shell και ΒΡ ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη τους για το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 71 και 148% αντίστοιχα, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2007. Πιο συγκεκριμένα, η Shell ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 10,9δις usd το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ή περίπου 120 εκατ. usd την ημέρα, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη της ΒΡ έφτασαν τα 10δις usd ή περίπου 109 εκατ. usd ημερησίως.

Είπατε τίποτα?...
volvos - Πεμ 18 Δεκ 2008, 11:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=968916&lngDtrID=251
SnakeMJK - Πεμ 18 Δεκ 2008, 11:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
Να δω την βενζίνη στο 0,6 και να γεμίσω ακόμα κ τις τσέπες μου με αυτή Razz
volvos - Πεμ 18 Δεκ 2008, 11:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
TO θεμα δεν ειναι η βενζινη

αλλα ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΠΕΡΣΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ
sod - Πεμ 18 Δεκ 2008, 12:08:12
Θέμα δημοσίευσης:
Και βγαζουν εε?????Δεν φανταζεστε τι θα εβγαζαν τοσο καιρο....... Laughing Laughing Laughing
COOL ALEXIS - Πεμ 18 Δεκ 2008, 12:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
H ισοτιμία ευρώ δολαρίου πήγε σε μια μέρα από 1.33 σε 1.44 αυτό τι σας λέει Question
Sidobre - Πεμ 18 Δεκ 2008, 12:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
H ισοτιμία ευρώ δολαρίου πήγε σε μια μέρα από 1.33 σε 1.44 αυτό τι σας λέει Question

Τι μας λέει;

Οτι ακόμα δεν μπορούμε να ψωνίσουμε με άνεση από ΗΠΑ. Αν γινόταν αυτό, θα είμασταν ΟΚ.

Κάτι που έχει ΗΠΑ 20 το πληρώνουμε 100 και θα κόστιζε 15...
SnakeMJK - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αγγλία παίδες... Η λίρα έχει πέσει στο 1,05 σήμερα (από το κλασσικό της 1,7 με 1,8). Τι σημαίνει αυτό; Θα τσιμπήσω το Shoei XR-1000 στα 220 ευρώ με μεταφορικά, όταν στην Ελλάδα έχει 450 ευρώ Razz
volvos - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
gia pes site gia krani Cool
SnakeMJK - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου απαντήσω στο thread "περι μότο" Razz
COOL ALEXIS - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτές είναι τιμές...
Sidobre - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:08:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, όντως η Αγγλία συμφέρει πολύ αυτή την στιγμή σε πολλά πράγματα.
Αν είχαμε βεβαίως-βεβαίως και τα χρήματα
Steve - Πεμ 18 Δεκ 2008, 13:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ήρθε η ώρα δηλαδή να πάρω το σχεσάτο Quaife μου?
COOL ALEXIS - Πεμ 18 Δεκ 2008, 23:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Κοίταζα λίγο το Clio Sport πόσο έχει στην Αγγλία...

Με αυτή την ισοτιμία το Cup βγαίνει 16k και το απλό 17k Sad
Lef205 - Παρ 19 Δεκ 2008, 00:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Sidobre έγραψε:
Ήρθε η ώρα δηλαδή να πάρω το σχεσάτο Quaife μου?

Εγω ψεματα να μην πω, το straight cut για το μινακι μαλλον θα το χτυπησω! Very happy
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 01:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Εγω ψεματα να μην πω, το straight cut για το μινακι μαλλον θα το χτυπησω! Very happy
Αν τα πάρουμε μαζί θα μας κάνουν έκπτωση?
Lef205 - Παρ 19 Δεκ 2008, 09:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Lef205 έγραψε:
Αν τα πάρουμε μαζί θα μας κάνουν έκπτωση?

Steve μου με ολη μου την καρδια αλλα δεν ειναι quaife το σχεσατο για το μινακι.
volvos - Παρ 19 Δεκ 2008, 09:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως να ψωνισω και εγω κατι?
Crying or Very sad
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 09:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Evil
volvos - Παρ 19 Δεκ 2008, 09:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΧΩ βρει κατι τετραπιστονα 292 ομολογκε για 206 σταυρουκο με 895 λιρες Laughing Laughing Laughing τι λες?
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 09:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 292 δεν χωράνε σε 15" Evil

Ή πρέπει να συμβιβαστώ και να πάρω 16" τελικά για πίστα και τις 17" που έχω για δρόμο... ή να πάω να πάρω 2 δίσκους 266 για μπροστά από eltreka να τελειώνουμε Laughing
MEMsound - Παρ 19 Δεκ 2008, 13:21:56
Θέμα δημοσίευσης:
οφφτοπικ αλλα ...

το αν χωρανε τα 292 εξαρταται απ την δαγκάνα που εχουν και οχι απ τον δισκο...

επίσης υπάρχει και ενα θέμα με το οφφσετ και το πάχος (βάθος) των ακτίνων/μπράτσων της ζάντας σε τετοιες εφαρμογές για να μην βρισκει στην δαγκάνα...

κοινώς θέλει αρκετό ψάξιμο
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 13:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΑΤΑΦΑΚΑΠ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΩ ΜΟΥ
MEMsound - Παρ 19 Δεκ 2008, 13:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
ουστ κοπριτη Laughing

επίσης...
μαθαμε που πηγε η βενζίνη ή ακόμα πάει?
Steve - Παρ 19 Δεκ 2008, 13:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαστε στις 12 σελίδες και έχω ακόμα 1400 post, μή μου το χαλάς!

Δε μάθαμε ακόμα! Laughing
Road_Runner - Παρ 19 Δεκ 2008, 14:21:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω βαζω εδω και καιρο σταθερα 0.745....
αν και ακουσα οτι εχει παει 40 ντολαρς το βαρελι... Κανονικα πρεπει να πεσει τουλαχιχτον στα 65...
τους παλιοπουστηδες...
volvos - Παρ 19 Δεκ 2008, 14:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
molis εκλεισα ντιλ για κρασι
ροζε απο το καλο....

100ευρω τα 80λιτρα κομπλε με το πλαστικο βαρελλακι
206kwn - Παρ 19 Δεκ 2008, 16:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
molis εκλεισα ντιλ για κρασι
ροζε απο το καλο....

100ευρω τα 80λιτρα κομπλε με το πλαστικο βαρελλακι

σαν να μυριζονται ταβλες βραδυνες,μεσημεριανες,πρωινες και παει λεγοντας

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
sps - Κυρ 21 Δεκ 2008, 10:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
http://oil-price.net/dashboard.php?lang=en

Μπορουμε το πινακακι να το βαλουμε και στο πορταλ πχ, ωστε να εχουμε συνεχως ενημερωση για την τιμη του πετρελαιου!
STELIOS - Κυρ 21 Δεκ 2008, 10:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Εγω βαζω εδω και καιρο σταθερα 0.745....
αν και ακουσα οτι εχει παει 40 ντολαρς το βαρελι... Κανονικα πρεπει να πεσει τουλαχιχτον στα 65...
τους παλιοπουστηδες...

Τη Παρασκευη ηταν $ 36.6, παρ'οτι ο ΟΠΕΚ ανακοινωσε πως θα μειωσει τη παραγωγη.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες