PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Πρόβλημα με μαμά-ράδιο (clarion)

saura - Δευ 05 Μάρ 2007, 22:55:42
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με μαμά-ράδιο (clarion)
το ραδιόφωνο εδώ και 3 μέρες εκεί που λειτουργεί για περίπου 10-15 λεπτά ξαφνικά σταματάει και χάνει σήμα γενικώς σαν να μην υπάρχει κανένας απολύτως σταθμός και βγάζει την ένδειξη search... χωρίς να τίθεται τέτοιο θέμα... Δεν λειτουργεί καμία μνήμη και επανέρχεται αραία και που κατά διαστήματα αλλά με μεγάλα κενά... σε search mode γενικώς. Any thoughts please??? Crying or Very sad Ήρθε το τέλος του μαμά radio-cd? Crying or Very sad
brz20 - Τρι 06 Μάρ 2007, 00:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ειναι το FM AST ανοιχτο?
Αυτο φταιει σε αυτο που λες.Εστω και λιγα παρασιτα να κανει τοτε αρχιζει να κανει search για τον ιδιο ακριβως σταθμο.Προσεχε.Οχι για αλλο σταθμο αλλα για τον ιδιο σταθμο σε διαφορετικη συχνοτητα.
Touristas - Τρι 06 Μάρ 2007, 07:47:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το ΤΑ και το RDS είναι off ?
Εάν όχι γι’ αυτό στο κάνει αυτό.
saura - Τετ 07 Μάρ 2007, 23:18:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καμία τύχη παιδιά.
Crying or Very sad
Δοκίμασα με τα (ΤΑ) και (RDS) τόσο σε ΟΝ όσο και σε OFF mode αλλά η κατάσταση συνεχίζεται.... Crying or Very sad
Σε 15-20 λεπτά λειτουργίας ξαφνικά χάνει το συγκεκριμένο σταθμό, χάνονται και όλοι οι υπολοιποι από τις μνήμες δείχνει search και αν το βάλεις να κάνει search είτε automatic είτε manualy στη μπάντα των FM είναι σαν να μην υπάρχει κανένας σταθμός. Crying or Very sad

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το προηγούμενο Σάββατο άλλαξα όλες τις λυχνίες (leds) της οθόνης με τις ενδείξεις του ραδιοφώνου. Όχι εγώ αλλά ηλεκτρολόγος που ξέρει από peugeot. Έιχε καεί η μία από τις 3 λυχνίες (led) αλλά τις αλλάξαμε όλες. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάτι τέτοιο?

Διαφορετικά να υποθέσω ότι ήταν αρκετά τα 5 χρόνια ζωής του μαμά radio-cd??? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
xrisa-xs - Πεμ 08 Μάρ 2007, 12:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
χχμμμμ...
κάτι παρόμοιο έχω πάθει και γω Evil
μετά το ταξίδι στο Πήλιο το ραδιο άρχισε να τα παίζει, ενώ το cd player δουλεύει κανονικά

ανοίγω το ραδιόφωνο και ενώ έχει κλειδώσει σε κάποια συχνότητα δεν παίζει τίποτα.... μετά από κανά τέταρτο ξαφνικά παίζει Shocked Shocked

άσε που άμα κάνω search για άλλο σταθμό αρχίζει και τρέχει τις συχνότητες και δεν σταματάει πουθενά!!!!!!!!!

θέλει μια επίσκεψη στον ηλεκτρολόγο, αλλά μου φαίνεται ότι τα έφαγε τα ψωμιά του Confused
nOkpos - Πεμ 08 Μάρ 2007, 14:06:13
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως λεω εγω μηπως δεν παταει καλα η κεραια ????πισω απο το ραδιο cd
xrisa-xs - Πεμ 08 Μάρ 2007, 14:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
το ανοίξαμε με το Μάνθο αλλά η κεραία ήταν μια χαρά στη θέση της Confused
κάτι άλλο είναι...
saura - Πεμ 08 Μάρ 2007, 21:57:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα έχει τ ο δικό μου...
CD player λειτουργεί μια χαρά (μέχρι στιγμής).
Στο ραδιόφωνο όμως έχουμε γύρω στα 15 λεπτά λειτουργίας και μετά λειτουργία κατά διαστήματα... έχει αρχίσει και με εκνευρίζει αφάνταστα το θέμα του... Evil
Δεν νομίζω να είναι θέμα κεραίας/επαφής από πίσω... ειδικά στο δικό μου που από το 2003 δεν είχε παρουσιάσει ποτέ ξανά κάτι περίεργο.
Αυτό που πραγματικά άρχισα να πιστεύω είναι μάλλον ήρθε το τέλος του Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad και εδώ τίθεται το ερώτημα "και τώρα τι γίνετε?"
Ξανά μαμά-ράδιο-cd Clarion ... που μεταξύ μας δεν λέει και πολλά αλλά συνεργάζεται τέλεια με οθόνη και χειριστήριο στο τιμόνι ή κάτι ... άλλο και ... τι? Shocked
Giannis307 - Κυρ 11 Μάρ 2007, 15:02:15
Θέμα δημοσίευσης:
Apo radio το δικο μου καλα παει ακομα αλλα τωρα τελευταια εχει αρχισει να ψιλο ζοριζεται να κανει eject τα cd.Δεν πειραζει....Ευκαιρια για Pioneer!!
Giannis307 - Κυρ 11 Μάρ 2007, 15:04:15
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι ξεχασα να αναφερω οτι υπαρχει η πατεντα να δουλευει το χειρηστηριο με αλλα R/CD δεν ξερω κοστος βεβαια αλλα δεν πρεπει να ειναι μεγαλο στανταρ ξερω οτι το εχει ο καλλογεροπουλος...Θμαθω πιο πολλα και θα σας πω!
saura - Κυρ 11 Μάρ 2007, 23:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανείς αν όντως πριν από οποιαδήποτε επέμβαση στο radio cd της μαμάς πρέπει να επισκεφτούμε peugeot συνεργείο για να απομονωθεί από το multiplex και στη συνέχεια να εγκαταστήσουμε ότι θέλουμε? Question

Giannis και εγώ για pioneer με κόβω, αλλά θέλω να βρω ένα μοντέλο που να ταιριάζει και χρωματικά με τον υπόλοιπο νυχτερινό φωτισμό κονσόλας και ταμπλώ (κοινώς πορτοκαλί)....

Rolling eyes By the way, και το δικό μου έχει αρχίσει και φτύνει κάποια cd (εκτός από το πρόβλημα του ραδιοφώνου....) Evil
Giannis307 - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αποσο ξερω δεν θελει τιποτα σε συνεργειο γιατι το RCD δεν εχει επαφη με το multiplex του αυτοκινητου.αυτο που θα σου προτεινα να παρεισ εινα ενα ανταπτορα για τη φισα που εχει τα καλωδια των ηχειων για να μην κουτσουρεψεις της μαμας και αν και οποτε θες ξαναβαζεις το μαμα και πουλας το αμαξι(!)Οσον αφορα τα χρωματα αν δεν τσιγκουνευτεις το PIONEER Θα ταιριαζει απολυτα.Εχω στο αλλο μου αμαξι ενα DEH-55BT και εχει 7 χρωματα για οθονη και πληκτρα και μπορεισ να βαλεις και ξεχωριστα αλλο στην οθονη αλλο στα πληκτρα...Τωρα για να πετηχεις την τελει αποχρωση αμα παιξεις λιγο με το dimmer του αυτοκινητου σου (δεξιο κουμπακι στο καντραν) θα βρεις και τον σωστο τονο και θα εινα JET!!!
saura - Δευ 12 Μάρ 2007, 10:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Χάνονται οριστικά οι ενδείξεις στην οθόνη του 206 (όσον αφορά το ραδιόφωνο) ή εάν ψαχτώ μπορεί και να βρω radio cd που θα μπορεί να συνεργάζεται και με την οθόνη)? Shocked
80% σκέφτομαι κάτι σε Pionner και 20% κάτι σε Kenwood. Any thoughts?

Τα προβλήματα πάντως στο μαμα radio cd συνεχίζονται και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι αφάνταστα.... Evil
xrisa-xs - Δευ 12 Μάρ 2007, 10:52:59
Θέμα δημοσίευσης:
περιέργως πως σήμερα το πρωί που άνοιξα το ράδιο λειτουργούσε άψογα Shocked Shocked Shocked

είναι με τις ώρες του φαίνεται Rolling eyes Rolling eyes
Giannis307 - Δευ 12 Μάρ 2007, 11:18:32
Θέμα δημοσίευσης:
Mα ποιος ολογος να βλεπεις στην οθονη του αυτοκινητου αφου το rcd εχει δικια του και κατα τη γνωμη μου ωραιοτερη....???απλα θα σου βγαζει το ρολοι.και ολα τα λειτουργικα του αυτοκινητου(ice alert,ποτρες,κλπ)
saura - Τρι 13 Μάρ 2007, 22:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis: δεν έχεις άδικο... Περιττές οι ενδείξεις επάνω εφόσον το radio cd θα έχει δικό του display... Απλά παρασύρθηκα λόγω ... συνήθειας. Σχεδόν 5 χρόνια είναι αυτά που έχει συνηθήσει το μάτι μου να κοιτάζει στην οθόνη επάνω... Θα το ψάξω μάλλον σε pionner που τους έχω και εμπιστοσύνη και νομίζω θα βρω κάτι κατάλληλο για το 206. Σε κουβέντα πάντως που είχα στο συνεργείο CONDOR στη λεωφ. Κηφισίας με διαβεβαίωσαν ότι χρειάζεται όντως επίσκεψη σε συνεργείο Peugeot για να απομονωθεί η συγκεκριμένη συσκευή και μετά να αφαιρεθεί γιατί αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα με τις ενδείξεις της οθόνης. Έτσι μου είπανε. Πρακτικά δεν το γνωρίζω ... αλλά θα ήθελα τα φώτα σας please. Shocked

Xrusa: Κατά ένα περίεργο τρόπο ΚΑΙ το δικό μου ραδιόφωνο σήμερα λειτουργόυσε κανονικά... Μάλλον σύμπτωση... Question Δεν εξηγείται αλλιώς...
Giannis307 - Τετ 14 Μάρ 2007, 01:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
Exω αλλαξει σε φυο φιλων μου σε ενα 206 και ενα 307 και εδω και 5 μηνες δεν εχουν κανενα προβλημα ολα ειναι οκ!!Αμα πας για Pioneer παντως στο ξαναλεω μη κανεις τσιγκουνια παρε ακριβο και περαν αυτου μην κοιτας την ποζα μονο κοιτα τισ επιδοσεις και τι αλλο κανει.π.χ. το δικο δεν ειανι απο τα ωραι της pioneer αλλα εχει ενσωματομενο bluetooth andsfree carkit ηχητικα εχει παρα πολλες ρυθμησεις για το sub οποτε και να μην θες να βαλεις αμα βαλεις και το ρυθμησεις σωστα θα ξετρελαθεις με την ποιοτητα-αποδωση.απλα στην ιδια τιμη 400 που το πηρε ειχε και αλλο ενα με οθονη με γραφικα αλλα ουτε χρωματα αλλαζε ουτε τοση ρυθμηση επερνε απλα ηταν πιο μουρατο
MEMsound - Τετ 14 Μάρ 2007, 10:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
pioneer και ξερό ψωμί... Rolling eyes Cool Cool

...απλά... άλλη φάση ηχητικά...
xrisa-xs - Τετ 14 Μάρ 2007, 10:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
άκυρο saura! το δικό μου πάλι κάνει λαδιές!

Παράθεση:
pioneer και ξερό ψωμί...

έχω ηχεία pioneer, μήπως να αρχίσω να ψάχνω για mp3?????
nOkpos - Τετ 14 Μάρ 2007, 10:51:14
Θέμα δημοσίευσης:
εγω θα ελεγα alphine απο της καλητερες πηγες Wink
Giannis307 - Τετ 14 Μάρ 2007, 11:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Hχεια pioneer?ποια κατι με πορτοκαλι χρωμα στον κωνο τους?Τα ιδια εχω και γω δεν λενε κατι!!Εξαλλου τα ηχεια αμα δεν τα οδηγαει καλη πηγη δεν θα παιξουν ποτε καλα οποτε...Ξεκινας απο κει και μετα χτιζεις κατι αξιοπρεπες και που να καλυπτει τα γουστα σου αλλα η πηγη ειναι το βασικοτερο και δεν θελει τσιγκουνιες!!!!!
MEMsound - Τετ 14 Μάρ 2007, 14:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
άκυρο saura! το δικό μου πάλι κάνει λαδιές!

Παράθεση:
pioneer και ξερό ψωμί...

έχω ηχεία pioneer, μήπως να αρχίσω να ψάχνω για mp3?????

...ε ναι... Wink

Η συζήτηση για mp3-player συνεχίζεται εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2252
Ας περιοριστούμε εδώ στο θέμα της βλάβης.

Εκ της MOD Τeam
MEMsound

xrisa-xs - Πεμ 15 Μάρ 2007, 12:15:04
Θέμα δημοσίευσης:
αισθητικά μου αρέσουν πολύ τα pioneer

αλλά προς το παρόν βρήκα ευκαιρία και ακούω κάποια cd που τα είχα ξεχασμένα! Laughing Laughing Laughing Laughing
Giannis307 - Πεμ 15 Μάρ 2007, 12:20:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε μην το ματιασω αλλα κατσε γιατι μπορει απο υην ακινισια το cd player να αρχισει τπτ τρελλα!!θα βαζεις sarbel και θα παιζει καρρα!!
saura - Πεμ 15 Μάρ 2007, 13:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
By the way....εμένα Χρύσα εκτός απο τα προβλήματα του ραδιοφώνου που έχουμε ήδη αναφέρει που και που έχει αρχίσει και φτύνει cd (δεν τα δέχεται δηλαδή) ή απλά πηδάει ... οπότε ...
Giannis307 - Πεμ 15 Μάρ 2007, 15:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι εταιριες εξαρχης δεν βαζουν σωστα r/cd που να ειναι επεκτασιμα και αναβαθμισιμα....
saura - Πεμ 15 Μάρ 2007, 22:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά πράγματα.... Σε δουλειά να βρίσκονται... και αυτοί.
Γιατί φαντάσου τι θα γινότανε αν άλλαζε πολύ απλά το radio cd και δεν είχε χειριστήριο στο τιμόνι και ενδείξεις στην οθόνη... Απλά για πέταμα. Θα το έβγαζες και θα έβαζες ότι σηκώνει η τσέσπη σου... Ενώ τώρα όλο και κάποιοι θα κυνηγήσουν τις ευκολίες, όλο και κάποιοι θα πάνε σε εξουσιοδοτημένο... Οπότε...

Πάντως ακόμα και σήμερα το δικό μου έχει επανέλθει στα κανονικά του.... Μόνο κάτι cd πετάει αραιά και που γιατί μάλλον δεν του αρέσουν... Crying or Very sad
Giannis307 - Παρ 16 Μάρ 2007, 00:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω.Δοκιμασες να τα αλειψεις με μελι η σαντηγη μηπως τα δεχτει...!!!!!Ειναι ωρα για Pioneer λεμε!!!
saura - Σαβ 17 Μάρ 2007, 00:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το βράδυ τα πήρα πολύ κρανίο με το radio cd...
Το ραδιόφωνο εγκατέλειψε την επαφή του από τα πρώτα 5 λέπτα λειτουργίας και το cd συνέχεια έκανε jump χωρίς να έχει καμία ανωμαλία ο δρόμος.... ούτε το cd φυσικά... δοκίμασα τόσο δικά μου cd-ια όσο και εταιρικά. Άρα τέλος....εποχής για το clarion.
Εύκολο να το ξηλώσω μόνος μου και να εγκαταστήσω κάτι άλλο?
Giannis307 - Σαβ 17 Μάρ 2007, 02:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ειναι γελιο....Βλεπεις τισ τεσσερις τρυπιτσες που εχει 2 και δυο στις ακρες πρεπει να βρεις ενα συρμα σκληρο σχετικα και να κανεις 2 π και να τα βαλεις με πιεση στις τρυπες μολις μπουνε και τα νιωσεις ψιλοσφηνομενα τραβα το R/CD και βγηκε...τωρα γαι να μπει αλλο τ αρευματα εινα iso φισα σε ολα τα aftremarket r/cd αλλα θες ανταπτωρα iso για τα καλωδια του ηχου εκτος και αν απλα τα κουτσουρεψεις....και τα ματισεις μεα αυτα τηση πλεξουδιτσας του καινουριου...αυτα ειναι το πολυ 20 λεπτα δουλεια
saura - Σαβ 17 Μάρ 2007, 08:17:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία. Ξεκινάω δουλειά.
Πρώτα βέβαια πρέπει να κάνω μια έρευνα αγοράς για να βρω κάτι σχετικά καλό ως πηγή και ηχεία και πιάνουμε δουλειά...
MEMsound - Σαβ 17 Μάρ 2007, 13:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
όπως στα είπε ο Giannis307 πιο πάνω αλλά θα κάνεις πιο ευκολα δουλειά αν ξηλώσεις την κεντρική κονσόλα
τραβάς προς τα πάνω και ταυτόχρονα σπρώχνεις προς τα εμπρός το πάνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας (εκεί που είναι το κουμπί των αλαρμ)
οταν τοπ βγάλεις θα δεις ότι το κομμάτι της κονσόλα που είναι το rcd στηρίζεται με 2 βίδες torx
τις ξεβιδώνεις
απασφαλίζεις και το κάτω της κονσόλας τραβώντας το προσεκτικά και περνεις την κεντρική κονσόλα και με το rc χέρια.

αυτό σου δίνει και περισσότερο χώρο για να τακτοποιήσεις τα καλώδια από πίσω...

Wink
Giannis307 - Δευ 19 Μάρ 2007, 00:57:11
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε συ δεν ειναι αναγκη να ξηλωσεις την κονσολα κουμποτω ειναι το ραδιο...Τελος παντων εμενα σημερα αφησε χρονους και το δικο μου....Εμπροσ λιοπον καλο μου Pioneer!!
MEMsound - Δευ 19 Μάρ 2007, 02:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Dizzy2 Wacko W00t Laughing Laughing
MEMsound έγραψε:
όπως στα είπε ο Giannis307 πιο πάνω αλλά θα κάνεις πιο ευκολα δουλειά αν ξηλώσεις την κεντρική κονσόλα

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Giannis307 - Δευ 19 Μάρ 2007, 15:29:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το clarion μολις πηρε ποδι και στη θεση του βασιλευει πλεον ενα Pioneer DEH-55BT αλλα παρτηρησα κατι κακο....Το R/CD δεν σβηνει οταν κλεισω το διακοπτη και με τα απο λιγο χανει την μνημη του και λεω μηπως εκανα κατι λαθος?Η απλα τα Peugeot κοβουν τελιωσς το ρευμα στο ραδιο αλλα μου κανει καπως γιατι το αλλα κραταγε μνημη....anyway...θα το βρω...
Giannis307 - Δευ 19 Μάρ 2007, 15:47:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το βρηκα....!!Ειχα παρει εναν ανταπτωρα απο το συνεργειο γιτι ειχα πει οτι καποια στιγμη θα αλλαζα πηγη αλλα τον ειχα ξεχασει...Το προβλημα ειναι οτι το μαμα εχει αντιθετα τα ρευματα απο οτι τα aftermarket οποτε μπηκε ο ανταπτωρασ και ολα οκ!!!
saura - Δευ 19 Μάρ 2007, 17:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη την τοποθέτηση την έκανες μόνος σου?
Έχεις πρόβλημα με τις ενδείξεις στην οθόνη του 206????
MEMsound - Δευ 19 Μάρ 2007, 18:30:27
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Το clarion μολις πηρε ποδι και στη θεση του βασιλευει πλεον ενα Pioneer DEH-55BT αλλα παρτηρησα κατι κακο....Το R/CD δεν σβηνει οταν κλεισω το διακοπτη και με τα απο λιγο χανει την μνημη του και λεω μηπως εκανα κατι λαθος?Η απλα τα Peugeot κοβουν τελιωσς το ρευμα στο ραδιο αλλα μου κανει καπως γιατι το αλλα κραταγε μνημη....anyway...θα το βρω...

Giannis307 έγραψε:
Το βρηκα....!!Ειχα παρει εναν ανταπτωρα απο το συνεργειο γιτι ειχα πει οτι καποια στιγμη θα αλλαζα πηγη αλλα τον ειχα ξεχασει...Το προβλημα ειναι οτι το μαμα εχει αντιθετα τα ρευματα απο οτι τα aftermarket οποτε μπηκε ο ανταπτωρασ και ολα οκ!!!

δεν κατάλαβα γιατί χρειάστηκες τον αντάπτορα. Confused

στην καλωδίωση του pioneer υπάχρουν δύο καλώδια ρευματος
το ενα για συνεχες (μνήμες κλπ) και το άλλο για το διακοπτόμενο (για να λειτουργήσει)

είναι το κόκκινο και το πορτοκαλί καλώδιο τα οποία αν δεις στην μέση του μήκους τους έχουν χώρισμα με βυσματάκια.
αν τα χιάσεις εκεί μεταξύ τους δηλαδή το κόκινο στο πορτοκαλί και τούμπαλιν θα δεις ότι θα δουλευει μια χαρά χωρίς τον ανταπτορα που χρησιμιποίησες.

η κεντρική οθόνη εξακολουθεί να δουλευει κανονικά απλά δεν δέιχνει πληροφορίες για το r/cd
για να δείξει τέτοιες πληροφορίες με aftermarket r/cd χρειάζεται ειδικός αντάπτορας (της μάρκας του r/cd) όπως έχει αναφερθεί εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=191953#191953 Wink
Giannis307 - Δευ 19 Μάρ 2007, 21:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι ενας ανταπτωρας που ουσιαστικα αλλαζει τα ρευματα εχει απο τη μια θληκο iso και απο την αλλη αρσενικο σαν προεκταση φαντασου αλλα με τη διαφορα οτι εχει τα ρευματα αναποδα γιατι το clarion στο pin που εχει το συνεχες στο pioneer ειναι το διακοπτομενο και αντιστροφως....οποτε ο ανταπυωρας κανει "τουμπα" τα καλωδια και ολα ειναι οκ!Για την οθονη δεν ξερω για το χειρηστηριο στανταρ υπαρχει και ειναι ακπου στα 50 με 60 γιουργια!
MEMsound - Δευ 19 Μάρ 2007, 22:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
μα αυτήν την τράμπα που λες μπορείς να την κάνεις στην καλωδίωση του pioneer και ο αντάπτορας δεν σου χρειάζεται Wink
Giannis307 - Τρι 20 Μάρ 2007, 00:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
E αφου τον ειχα γιατι να καθομαι να κοβω καλωδια!!!
MEMsound - Τρι 20 Μάρ 2007, 11:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
βρε δεν θέλει κόψιμο πουθενά...

MEMsound έγραψε:
στην καλωδίωση του pioneer υπάχρουν δύο καλώδια ρευματος
το ενα για συνεχες (μνήμες κλπ) και το άλλο για το διακοπτόμενο (για να λειτουργήσει)

είναι το κόκκινο και το πορτοκαλί καλώδιο τα οποία αν δεις στην μέση του μήκους τους έχουν χώρισμα με βυσματάκια.
αν τα χιάσεις εκεί μεταξύ τους
δηλαδή το κόκινο στο πορτοκαλί και τούμπαλιν θα δεις ότι θα δουλευει μια χαρά χωρίς τον ανταπτορα που χρησιμιποίησες.

Giannis307 - Τρι 20 Μάρ 2007, 14:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το ειχα προσεξει αυτο...Τελος παντων δεν πειραζει το εκανα ετσι...
MEMsound - Τρι 20 Μάρ 2007, 15:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Cool
Giannis307 - Τρι 20 Μάρ 2007, 21:08:28
Θέμα δημοσίευσης:
! Very happy
MEMsound - Τετ 21 Μάρ 2007, 01:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό είναι να περιοριστούμε εδώ στο θέμα του προβλήματος...
για Mp3 πηγή μπορείτε να συνεχίσετε εδώ.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=196679#196679
μετάφερα και την σχετική ερώτηση Wink

Εκ της MOD Team
MEMsound

TakisB - Παρ 30 Μάρ 2007, 14:25:55
Θέμα δημοσίευσης:
Άργησα αλλά κατάφερα να διαβάσω το thread. Είχα το ίδιο πρόβλημα στο 307 μου.
Το ραδιόφωνο έχανε μερικές φορές το σήμα, και στην περίπτωση αυτή αν έψαχνα άλλο σταθμό "έτρεχει τρελλά" χωρίς να σταματάει σε κάποιον από τους εκατοντάδες σταθμούς που υπάρχουν. Έτσι ήθελα να αρχίσω από τα απλά: Μήπως είχε χαλαρώσει το βίσμα της κεραίας από τη θέση του;

1.Δεν υπάρχουν βίδες αλλά ειδικοί εξολκείς, σαν αυτούς

που μπαίνουν στις 4 τρύπες του radiocd, "κλικ" και βγαίνει.

2.Η σύνδεση της κεραίας στη συσκευή ήταν σταθερότατη.

3.Επειδή το καλώδιο της κεραίας περνάει μέσα από το δεξί μαρσπιέ, σκέφτηκα ότι μπορεί να "κάηκε" μετά από μικροεπισκευή λακουβίτσας με ηλεκτροπόντα. ΔΕΝ.
και
4. Για να μην λέω πολλά, πήγα στον Γκάλλο, όπου όταν ανέφερα το πρόβλημα, ο ηλεκτρολόγος πήρε χαρτί και μολύβι, έβγαλε το ραδιοcd, σημείωσε κωδικό και αριθμό σειράς, το παρήγγειλε και μου το αντικατέστησε μετά από 3 μέρες χωρίς χρέωση, αφού η πηγές ήχου ( ραδιοcd και "σιντιέρα" ) καλύπτονται από την εγγύηση της Clarion και της Blaupunkt αντίστοιχα, που διαρκεί 5 χρόνια, και όχι από αυτήν της Peugeot (2 χρόνια), που στην περίπτωση μου είχε λήξει.
Διάγνωση: προβληματικός δέκτης ραδιοφώνου.
Giannis307 - Παρ 30 Μάρ 2007, 15:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
Και γω παρηγγειλα αλλη πηγη αλλα με βλεπω οπως μου την βαζουν επανω ετσι να την ξανα ξηλωνω γιατι δεν συγκρινετε με αυτην που εβαλα τωρα πανω..... Laughing Very happy
alxdr74 - Πεμ 11 Σεπ 2008, 19:25:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ο λόγος που γράφω είναι γιατί και εγώ αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα.. Έχω στην κατοχή μου ένα 307 και το clarion τα έφτυσε! Συγκεκριμένα ενώ τα cd παίζουν μια χαρά το ράδιο στον αυτόματο συντονισμό δεν σταματάει πουθενά! Σαν να μην υπάρχουν σταθμοί.. Αν γνωρίζεις το σταθμό και συντονιστείς χειροκίνητα..όλα καλά! Αν και κάποιες φορές δεν λείπουν και ανεξήγητα παράσιτα.. ρωτάω σε 3 αντιπροσωπείες και μου λένε να το πάω για επισκευή εκεί..Τους λέω να το πετάξουμε και να βάλουμε ένα άλλο και μου είπαν ότι κοστίζει 400 ευρώ και να το ξανασκευτώ!! Είναι δυνατόν τόσα πολλά? Και μάλλον θα κάνω υπομονή και εγώ και κατά τα Χριστούγεννα κοντά βλέπω να βάζω pioneer. Στα ίδια λεφτά είναι "κλάσεις" ανώτερο.. Το ίδιο ελπίζω και από ήχο..Υπάρχει κάποιο μοντέλο που να ταιριάζει χρωματικά με το ταμπλό? Και πως θα ζητήσω τον αντάπτορα που δείχνει και στην οθόνη του 307? Για το χειριστήριο δεν με πειράζει.Λογικά θα έχει και το καινούργιο δικά του! Ευχαριστώ!
Touristas - Παρ 12 Σεπ 2008, 06:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πας να σου κάνουν μια φόρμα αντικατάστασης.
Θα έρθει καινούργιο R/CD από Γαλλία και θα αντικατασταθεί με το δικό σου και δεν το πληρώνεις.
alxdr74 - Σαβ 13 Σεπ 2008, 08:51:24
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Θα πας να σου κάνουν μια φόρμα αντικατάστασης.
Θα έρθει καινούργιο R/CD από Γαλλία και θα αντικατασταθεί με το δικό σου και δεν το πληρώνεις.

Γίνεται αυτό? Το αμάξι πλέον έκλεισε τον 6ο χρόνο του και προχωρεί προς τον έβδομο...
Touristas - Σαβ 13 Σεπ 2008, 08:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Γίνετε κανονικότατα.
Αν δεν βγάζεις άκρη να πας στα κεντρικά.
pangio21 - Δευ 29 Σεπ 2008, 20:15:57
Θέμα δημοσίευσης:
Να ειστε καλα παιδια..Διαβασα απο εδω οτι γινεται αντικατασταση στο R/c και επειδη εμενα δεν επαιζε καθολου cd πηγα στο τοπικο εξουσιοδοτημενο την προηγουμενη Τριτη και σημερα με πηραν τηλ να παω να μου το αλλαξουν.
Ειμαι κατοχος ενος 307 του 2004 το οποιο αγορασα μεταχειρισμενο πριν 20 περιπου μερες
alxdr74 - Πεμ 02 Οκτ 2008, 16:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά πήγα στην peugeot και χωρίς καν να συμπληρώσουμε φόρμα αντικατάστασης το βγάλαμε για να το στείλουμε Γαλλία. Το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρω. Μου είπαν όμως οτι δεν έρχεται το δικό μου πισω αλλα ούτε και κάποιο καινουργιο αλλα ενα ανακατασκευασμένο απο αυτά που έχει το εργοστάσιο εκει. Και όλα αυτά σε 15 ήμερες. Το κάκιστο όμως στην υπόθεση είναι ότι μου γρατζούνισαν το γκρι πλαίσιο που έχει γύρω γύρω. Μου είπαν ότι καινούργιο είναι πανάκριβο (Μήπως ξέρει κανείς πόσο? και που στη θεσσαλονίκη?) και όταν θα έρθει το ράδιο εκείνη την ώρα θα βρούμε από κανένα τρακαρισμένο και θα το αλλάξουμε. Αν και μου φαινετε ότι προσπαθούν να το αποφύγουν....
stratosmath - Τετ 14 Οκτ 2009, 11:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
Επαναφέρω το θέμα για να πω και τον δικό μου πόνο. Αγόρασα το 307 Μαρτιο 2002. Για αρκετό χρόνο όλα πήγαιναν καλά με το μαμισιο αλλά αργότερα άρχισαν τα προβλήματα με το ράδιο το οποίο έψαχνε σαν τρελό. Πήγα στην αντιπροσωπεία απο όπου το είχα αγοράσει και μου είπαν πως είναι εκτός εγγύησης και το κόστος επισκευής είναι υψηλό. Μάλιστα μου πρότειναν να το αλλάξω και να πάω σε Pioneer. Μετά την αλλαγή το καινούριο (Pioneer 6900) δουλεψε καλά για λίγο αλλά τωρα τελευταία μου δημιουργει το ίδιο προβλημα. Έχω βαρεθεί να μην έχω άλλα προβλήματα με το αυτοκίνητο και να έχω πρόβλημα μόνο με αυτό. Υπάρχει περίπτωση αυτό το πρόβλημα να έχει σχέση με την καλωδίωση της κεραίας απο το ραδιο μέχρι πίσω; Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιαχτεί μόνιμα; Ξέρετε κάποια καλή αντιπροσωπεία απο την οποία να μείνατε ευχαριστημένοι στα ηλεκτρολογικά; Ευχαριστώ
vamvakoolas - Τετ 14 Οκτ 2009, 12:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχουν ηλεκτρολογοι καλοι σε αντιπροσωπια?? Laughing Laughing Laughing αυτο ειναι ανεκδοτο...τελος παντων

1)Δεν αναφερεις το προβλημα, μονο την ιδια λεξη βαζεις
2)Καλα εχεις προβλημα με ηλεκτρολογικα γιατι δε πας και καπου αλλου εκτος αντιπροσωπιας για μια δευτερη γνωμη?
3)Και το ιδιο μαμα να εβαζες σχεδον το χαριζουν στο εξωτερικο!
stratosmath - Τετ 14 Οκτ 2009, 14:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έχεις δίκιο
1. Το πρόβλημα είμαι οτι μόλις αλλάξω σταθμό αρχίζει και κόβει βόλτες στα fm χωρις να σταματαει πουθενά. Λες και δεν υπάρχουν σταθμοι. Όταν βαλω εγώ τον σταθμό τότε παίζει αν και οχι πολύ καλά (με παράσιτα)
2. Αν μου προτείνεις κάποιον (μένω Πειραια) ευχαρίστως να τον επισκεφτώ. Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν μου μου στείλεις pm με το όνομα κάποιου καλού ηλεκτρολόγου.
3. Το μαμα δεν μου άρεσε ποτε ιδιαίτερα για να το ξαναβάλω.
vamvakoolas - Τετ 14 Οκτ 2009, 15:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
εκτος απροοπτου η πηγη παλι τα επαιξε...μπορεις να τη βγαλεις και να τη δοκιμασεις αλλου (αν τη δωσεις σε ηλεκτρολογο).
Πειραια δεν εχω πειρα, ειχα ακουσει για εναν στην Λ.ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ που θα σε βολεψει...
Ο sotos207gt μπορει να σε συμβουλεψει για πηγη
stratosmath - Τετ 14 Οκτ 2009, 22:11:25
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas
Σε ευχαριστώ πολύ...Razz
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες