netblaster έγραψε: |
Τελευταια ακουω ενα θορυβο απο μπροστα δεξια οταν περναω πανω απο λακκουβες και ανωμαλιες!!! Αλλες φορες ειναι πιο εντονο, αλλες λιγοτερο ασχετα με τις ανωμαλιες του δρομου!!! Μοιαζει με το θορυβο που κανει ενα μπαλακι μεσα σενα πλαστικο δοχειο οταν το κουνας!!! Δεν εχω κραδασμους στο τιμονι ή κατι τετοιο παντως...
Σε 700km θα παω για το check των 30.000km, οποτε και θα το κοιταξουν, απλα ρωταω για να παω λιγο υποψιασμενος!!! |
groupN έγραψε: |
και το δικο μου εδω και κανα μηνα κανει εναν θορυβο μπροστα δεξια στις λακουβες και στα σαμαρακια οταν πηγαινω με λιγα χλμ και χωρις να στριβω το τιμονι. σαν να χτυπαει σιδερο με σιδερο αλλα δεν τρεμει τιποτα. το πηγα συνεργειο αλλα με εναν γρηγορο ελεγχο δεν βρηκαμε κατι. θελει ψαξιμο, μαλλον κατι στην αναρτηση χτυπαει. τα topmount μηπως; η φαση ειναι οτι αρχισε να το κανει και σε μενα αφου βγηκε το ημιαξονιο και μετα για αλλαγη τσιμουχας. πριν δεν εκανε τιποτα |
TopGear έγραψε: | ||
Δεν ανοίγω καινούριο θέμα. Έχω αυτό το πρόβλημα. Το παρατηρώ μόνο όταν κουμπώνω 1η και πάω να φύγω και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (μέχρι 15-20 χλμ). Επίσης, το παρατήρησα και όταν στρίβω δεξιά ή κόβω εντελώς το τιμόνι (αν και μου ακούγεται σπάνια) και το νιώθω κυρίως σαν τρέμουλο στο πεντάλ του γκαζιού. Ημιαξόνια, έχουν βγει 2 φορές απ'το Πάσχα, μία για να αλλαχθεί η τσιμούχα του που έχανε κάτι σταγόνες βαλβολίνες και μια 2η φορά για αντικατάσταση δίσκου/πλατώ που κατέβηκε σασμάν. Διαρροές δεν έχω από πουθενά, μόνο το αριστερό έχω παρατηρήσει να'ναι λίγο ιδρωμένο στη φούσκα στο σφιγκτήρα, αλλά δεν έχει στάξει τίποτα πάνω στο ψαλίδι και μου'παν είναι φυσιολογικό. Αν αρχίσει να στάζει, τότε σοβαρεύει πολύ το πράγμα. Τι θα μπορούσε να είναι και πώς μπορώ να το διαπιστώσω; Να το πάω στο μηχανικό ή στον αμορτισερά; Βάση μηχανής υφίσταται ως ενδεχόμενο; Πέρυσι καλοκαίρι μου'χαν πει ότι ίσως χρειαστεί αλλαγή σε 1 χρόνο, το Μάρτιο τους φάνηκε ότι κρατάει κάπως ακόμη. Το μόνο παράδοξο που θυμάμαι, είναι πώς το έκανε ελαφρά πριν βγει 1η φορά το ημιαξόνιο (λόγω τσιμούχας), μετά "έσφιξε" για 4-5 μέρες, ύστερα όταν χρειάστηκα αλλαγή δίσκο/πλατώ το ξαναείχα το τρέμουλο και το ένιωθα και στα πεντάλ, μετά την αλλαγή εξαφανίστηκε για κανά 15ήμερο, τώρα τελευταία το παρατηρώ όλο και πιο συχνά. Είναι και σπαστικό ως ήχος και ανησυχητικό (για κάποιον που δε γνωρίζει). Any ideas; |
ydroxoos έγραψε: | ||||
Να υποθέσω ότι: - κάθε φορά που το αυτοκίνητο έφευγε από το συνεργείο ο θόρυβος σταματούσε για 200 - 300 χλμ., - εμφανίζεται εντονότερος ο θόρυβος σε μέρη και σε περιόδους που έχει υγρασία, - όταν στρίβεις το τιμόνι και κάνει το θόρυβο αυτό, αισθάνεσαι ένα στιγμιαίο μικρής έντασης, κραδασμό - κλότσημα, στο τιμόνι. |
ydroxoos έγραψε: |
Θα σου φανεί περίεργο, αλλά αφού είναι γαλλικό έχει τον τρόπο του και το κάνει.
Ο θόρυβος, κατά πάσα πιθανότητα, έρχεται από τα λάστιχα της ζαμφόρ, στα καβαλέτα. {όταν το αυτοκίνητο σου το σηκώνουν στο συνεργείο, με το κρέμασμα των τροχών η ζαμφόρ έρχεται στη σωστή της θέση, αλλά για λίγο} Για να δεις αν είναι από εκεί, αφαίρεσε τα μπαράκια της ζαμφόρ, άφησέ τη ελεύθερη και κάνε τις κινήσεις που σου δημιουργούν το θόρυβο αυτό (εννοείται ότι θα κινηθείς με μικρή ταχύτητα). Εάν μετα από αυτό σταματήσει, θα κάνεις τα εξής : - Βγάζεις τα λάστιχα της ζαμφόρ και τρίβεις με ψιλό γυαλόχαρτο το εσωτερικό τους, - Τρίβεις τη ζαμφόρ στο σημείο που την ¨αγκαλιάζουν¨ τα λάστιχα, έχει δημιουργηθεί ΓΥΑΛΑΔΑ, πρέπει να αγριέψει για να έχει σωστή επαφή με το λάστιχο, - Χτυπάς ελαφρά τα μεταλλικά καβαλέτα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν θα τοποθετηθούν ξανά να είναι πιο σφιχτά, - για κανένα λόγο, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ οποιαδήποτε λιπαντική ουσία (γράσο, λάδι κλπ) - αν δεις ότι τα λάστιχα έχουν καταστραφεί από τη χρήση και την πολυκαιρία καλό είναι να τα αλλάξεις. - μετά βάζεις πάλι τη ζαμφόρ και τα μπαράκια και.....καλό καλοκαίρι!!!!! |
TopGear έγραψε: |
Παρατήρησα κάτι άλλο, σχετικό βέβαια με το θέμα. Χτες, καθώς γυρνούσα το βράδυ αργά και είχε ησυχία, όταν έβαζα 1η και πήγαινα 15 μέτρα πολύ σιγά, άκουγα κάτι μπροστά σαν τουκ τουκ. Σε μεγάλες ταχύτητες δεν ακούω τίποτα ή επειδή μπορεί να ακούγεται πολύ πιο γρήγορα, εγώ δεν το καταλαβαίνω ως χωριστό θόρυβο. Αλλά μάλλον το πρώτο ενδεχόμενο επικρατεί. |
ydroxoos έγραψε: |
Ελέγξατε αυτό που σου είπα? |