ROM206 έγραψε: |
Σας έχει τύχει ποτέ εκεί που οδηγήτε αμέριμνοι και ήρεμα να σας πετάγεται ενα "ΖΩΟ" μπροστά σας απο το πουθενά...????
Που πας ΚΥΡΑ ΜΟΥ, έχεις πιάσει την κουβέντα με την φίλη σου και δεν βλέπεις οτι περνάς δρόμο.... |
...
σκοτώνει πιο πολύ η βλακεία των ανθρώπων !!! |
Ydwr έγραψε: |
.....
Αυτα τα ατιμα τα φαναρακια που το πορτοκαλι για τα δεξια ή αριστερα αναβοσβηνει, ενω των πεζων ειναι πρασινο τι σημαινει? Προτεραιοτητα εχει ο πεζος και εσυ ας χασεις και το φαναρι. Κι ασε τον καφρο απο πισω να κορναρει. ![]() |
.....
Σε αφυλακτη διαβαση πεζων ποιος εχει προτεραιοτητα? Η μεταμορφωση του πεζου σε τραινο σας λεει κατι. Ετσι και πατησει το ποδι του πανω στην διαβαση εισαι υποχρεωμενος να σταματησεις και να περιμενεις. ![]() |
Tiesto έγραψε: |
Οντως πολλοι πεζοι ειναι λιγο στον κοσμο τους αλλα ο,τι και κανουν, οπου και να ειναι εχουν προτεραιοτητα για εναν πολυ απλο λογο. Αν χτυπα ξυλο χτυπισεις πεζο και τον σκοτωσεις πας δικαστηριο για φονο εξ αμελειας. Οποτε οπως ειπε ενα παιδι πανω, δε πα να κορναρουν ολοι απο πισω. Ακομα και αν κανει μ****ια ο πεζος εχει "δικιο". |
Ο πεζος εχει προτεραιοτητα σχεδον παντου με εξαιρεση τους αυτοκινητοδρομους και οπου ο "Γρηγορακης" αναβοσβηνει.
Στις κυριες οδικες αρτηριες επιτρεπεται η διελευση του δρομου μονο απο τις διαβάσεις. |
Οι γωνιες που δεν εχουν φαναρι ανηκουν στους πεζους. |
Οι δρομοι ειναι για τα οχηματα, αλλα και τα πεζοδρομια για τους πεζους. Οποτε εδω ειναι μια κατασταση παρε τον ενα και βαρα τον αλλον η κατασταση εδω. |
Προτεραιοτητα εχει ο πεζος και εσυ ας χασεις και το φαναρι. Κι ασε τον καφρο απο πισω να κορναρει. ![]() |
Σε αφυλακτη διαβαση πεζων ποιος εχει προτεραιοτητα?
Η μεταμορφωση του πεζου σε τραινο σας λεει κατι. Ετσι και πατησει το ποδι του πανω στην διαβαση εισαι υποχρεωμενος να σταματησεις και να περιμενεις. ![]() |
Στα φαναρια που παταει ο πεζος το κουμακι για να περασει απεναντι ποσοι οδηγοι ειναι αυτοι που περιμενουν να ξαναγινει πρασινο? |
Και οσον αφορα το "τον περναω απο πανω εχω το δικιο με το μερος μου" ας το σκεφτουμε λιγο καλυτερα. Γιατι το οριο ταχυτητας μπορει να μας κατσει πολυ ασχημα.
Πχ. Γιατι αγορι μου Ιγνατιε πηγαινες με 130 στην Ποσειδωνος? Το οριο ειναι 50 (ταχυτητα πολεως). Γιατι πηγαινες με 180+ σε εκεινο το σημειο της εθνικης? 80 δεν εγραφε η πινακιδουλα?? |
Καπως ετσι με εναν δικηγορο γατα το παιχνιδι γυρναει στο ποιος εκανε την μεγαλυτερη Μ@λακια. Αυτος που περασε παρανομα?Ή εσυ που ετρεχες υπερβολικα και δεν ειχες περιθωρια αντιδρασης? |
Πιασε το αυγο και κουρευτω |
Baphomet έγραψε: |
σαββατο ξημερώματα πριν αρκετό καιρό κατεβαίνω την κηφισίας με ταχύτητα περί τα 130. ο δρόμος είναι εντελώς άδειος από αυτοκίνητα. στο ύψος του village και πριν περάσω κάτω από την γέφυρα ένας τύπος πηδαει τις μεσαίες προστατευτικές μπάρες και πάει να περάσει τον δρομο περπατώντας!!!! και ταυτόχρονα κοιτάει απέναντι και μιλάει με κάποιον χωρίς να κοιτάει τον δρόμο, τον βλέπω 100 μέτρα πριν και κορνάρω, ο τύπος έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του δρόμου κι εγώ που ήμουν δεξιά (καταπάνω του δηλαδη) στρίβω τέρμα αριστερα για να είμαι σίγουρος. Και τότε ο μαλ**ας γυρίζει πίσω τρέχοντας...εγώ δεν πρόλαβα να φρενάρω, αυτός πρόλαβε να πηδήξει στις μπάρες... ![]() |
...............στην Θησέως στην Καλλιθέα..
|
ROM206 έγραψε: | ||
Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το καταλάβα.... |
Να στο θεσω αλλιως. Σε κάθε γωνια της γειτονιας σου προτεραιοτητα εχει ο πεζος. ![]() |
MEMsound έγραψε: |
...Για μένα δεν έχει σημασία ποιος φταίει αλλά αν εγώ μπορώ σαν οδηγός με κάποιον τρόπο να το γλητώσω..... |
Και γιατί να προσέχει πέρισσότερο ο οδήγος και όχι ο πεζός που είναι αυτός που κινδυνεύει? |
STELIOS έγραψε: |
Επεισης πιστευω οι περιπτωσεις οπου πραγματικα δεν μπορεις να αντιδρασεις σωστα ως οδηγος για να αποφηγεις ενα ατυχημα με πεζο ειναι απο απειροελαχιστες εως μιδαμηνες |
Γιατι ο οδηγος eχει το αμαξι και ειναι ΕΥΘΗΝΗ του. Επεισης ο πεζος ειναι πολυ πιο ανυμπορος να αντιδρασει σε περιπτωση κινδηνου απ'τον οδηγο |
.....τώρα δεν ξέρω πόσο έυκολο θα είναι να ξεφύγεις κάποιο ατύχημα με πέζο όταν αυτός πεταχτεί ξαφνικά απο το πουθενά και εσυ πηγαίνεις με 50χλμ( όριο πόλης) και έχεις απόσταση 5μ... |
Και ξανάλεω... το ότι είναι ο ανημπόρος και ο κακόμοιρος δεν του δίνει το δικαίωμα να είναι και μλκας... |
.....Επίσης πιο εύκολο πίστεύω είναι για ενα πεζό να αποφύγει ενα αμάξι παρά ενα αμάξι τον πεζό... διότι το αμάξ έχει ενα όγκο και ενα βάρος να μετακινήσει το οποίο είναι 10πλασιο στον όγκο και το βάρος του ανθρώπου, .... |
.....ο άνθρωπος με ενα σάλτο μπόρει να αποφύγει την τρόχια του αυτοκινήτου ή ακόμα και στην χειρότερη να πηδήξει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου που του δίνει πολλές περισσότερες πιθανότητες να μην τραυματιστεί θανάσιμα ή και καθόλου απο το αμάξι να τον χτυπήσει με τη μούρι του.... |
Αααα... και μην ξεχνάμε οτι οι πεζοί έχουν την κάκη συνήθεια να περνάνε πίσω απο παρκαρισμένα φορτηγά και να βγαίνουν στο δρόμο, τότε εκεί τι κάνεις??? θα πείς οτι φταίει το φορτηγό που δεν μπορούσες να δείς τον πέζο ή ο πεζός που πετάχτηκε δίχως να ελέγξει??? Γιατί με την δική σου άποψη φταίει και πάλι ο οδηγός |
Tiesto έγραψε: |
Προσωπικα συμφωνω με οσα λεει το ξανθο αγορι Μανθος και το ψηλο αγορι Στελιος. |
Πχ. Κατεβαινεις τη Κηφισιας και ξαφνικα σου βγαινουν απ'τους θαμνους της νησιδας τα πιτσιρικια που θελουν να περασουν τη λεοφωρο αλλα βαριουντε να πανε μεχρι το φαναρι, και ειναι και σκοταδι και εισαι στην αριστερη με καμια 80αρια χλμ. Εκει ποσο φταις αν τους παρεις παραμαζομα ??? |
Ρε παιδια το ζητημα δεν ειναι ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο. Μπορει ο πεζος να ειναι ηλιθιος και να εχεις εσυ απολυτο δικιο, ομως εδω μηλαμε για τη σωματικη ακεραιοτητα και τη ζωη καποιου ανθρωπου. Αυτος με το αμαξι χειρηζεται ενα μεσο που μπορει να αποβει φονικο (ασχετος απ’το ποιος ειναι υπευθηνος), γι’αυτο το λογο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι δυο φορες πιο προσεκτικος απ’τον πεζο. Οταν κυκλοφορεις πρεπει να προσεχεις χιλια-δυο πραγματα μεταξη αυτων και τους "ηλιθιους" πεζους. Σιγουρα μερικες φορες μπορει να κανουν μαλ...κιες (απο απροσεξια, ανορημοτητα, βλακεια κτλ)αλλα αυτοι μπορει να το πληρωσουν με τη ζωη τους, γι’αυτο εχουν προτερεοτητα και γενικα ο νομος τους ευνοει. |
Το θέμα όμως ξανάλεω όμως για να μην ξεχνιώμαστε είναι οτι ο πεζός είναι πολύ μα πολύ πιο ανεύθυνος και απρόσεχτος !!!! |
Συμφωνω απολυτα. |
Και αφου αυτος ειναι ανευθηνος και απροσεχτος εγω οφειλω να ειμαι δυο φορες πιο υπευθηνος και προσεχτικος (προσωπικιη μου αποψη παντα). Γιατι πλεων το παιρνω σαν δεδομενο οτι ετσι πανω κατω συμπεριφερονται οι πεζοι.... |
ROM206 έγραψε: | ||
Άντε γειά σου, έπρεπε να γράψω ολόκληρες εκθέσεις για να έρθεις στα λόγια μου !!!! |