PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Air Bag

fpug - Τρι 19 Νοέ 2002, 08:51:49
Θέμα δημοσίευσης: Air Bag
Και ναι ως δια μαγειας χτες το απογευμα το λαμπακι που γραφει air bag αρχισε να αναβοσβηνει.
Γυρισα τον διακοπτη που απενεργοποιει στο off 2-3 φορες Question και ξανα στο on αλλα τιποτα.
Σημερα το πρωι βαζοντας μπρος την μηχανη δεν ξανα αναψε. Εχει συμβει σε κανεναν αλλο αυτο? Τι μπορει να ειναι ? Confused
Ady - Τρι 19 Νοέ 2002, 10:46:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: Air Bag
fpug έγραψε:
Και ναι ως δια μαγειας χτες το απογευμα το λαμπακι που γραφει air bag αρχισε να αναβοσβηνει.
Γυρισα τον διακοπτη που απενεργοποιει στο off 2-3 φορες Question και ξανα στο on αλλα τιποτα.
Σημερα το πρωι βαζοντας μπρος την μηχανη δεν ξανα αναψε. Εχει συμβει σε κανεναν αλλο αυτο? Τι μπορει να ειναι ? Confused

Δεν έχω ιδέα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το manual του αυτοκινήτου γράφει ότι δε κάθε περίπτωση αν το λαμπάκι του αερόσακου αναβοσβήνει, απευθυνθείτε σε συνεργείο. Τόμπολα.........
fpug - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν να παω να το βαλουμε στο διαγνωστικο. Wink
Ady - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:03:03
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν να παω να το βαλουμε στο διαγνωστικο. Wink

Η γνωστή, αναμενόμενη, και κλασική απάντηση...........
peugeot206cc - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:14:25
Θέμα δημοσίευσης:
Συνήθως μετά από καθάρισμα μπορεί να κουνηθεί κανένα καλωδιάκι και να χάσει την επαφή. Σε κάποια άλλα αυτοκίνητα εμφανίζονταν στα καλωδιάκια στη βάση του καθίσματος. Για κούνησέ τα λίγο μήπως και σταματήσει να αναβοσβήνει...
teoman - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιθανότερο να έκανε πάλι το θαύμα του ο (αν)εγκέφαλος του 206...
Κάποια πληροφορία δεν θα διάβασε,κάτι θα του ξέφυγε....
Θυμίζει την ιστορία με τα όργανα που μετά από ένα 2ωρο λειτούργησαν.Θα το πας στην αντιπροσωπεία (όπως πρέπει),θα το βάλουν στο διαγνωστικό (εγκεφαλογράφημα),δεν θα βρουν τίποτα,θα γίνει ένα reset και όλα οκ. Confused
fpug - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Θυμίζει την ιστορία με τα όργανα που μετά από ένα 2ωρο λειτούργησαν.Θα το πας στην αντιπροσωπεία (όπως πρέπει),θα το βάλουν στο διαγνωστικό (εγκεφαλογράφημα),δεν θα βρουν τίποτα,θα γίνει ένα reset και όλα οκ. Confused

Η κλασικη και ευκολη λυση της πεζο ως συνηθως. Το παρηγορο ειναι οτι απο το πρωι δεν το ξαναεκανε.
konstantinos - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Γιατί δεν κάνεις ενα reset μόνος σου, βγάζοντας και βάζοντας τους πόλους της μπαταρίας... ??? Wink Wink Wink
teoman - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:

Γιατί δεν κάνεις ενα reset μόνος σου, βγάζοντας και βάζοντας τους πόλους της μπαταρίας... ??? Wink Wink Wink

Γιατί δεν έχω εγώ το πρόβλημα :D :D :D
Πάντως έχει φάει και ο δικός μου 2-3 reset σε παρόμοιες καταστάσεις...
fpug - Τρι 19 Νοέ 2002, 11:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
teoman έγραψε:

Θα το δοκιμασω κι αυτο σε περιπτωση που αναψει ξανα. Thanx
Svstouk - Τρι 19 Νοέ 2002, 14:50:21
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με τον Ady (αν δεν κάνω λάθος! Shocked )

Έχε υπόψη σου ότι το λαμπάκι ανάβει και στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το διακόπτη απενεργοποίησης του αερόσακου του συνοδηγού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από τις άπειρες λακούβες των δρόμων μας ίσως να έχει μετακινηθεί λίγο η φίσα του διακόπτη (βρίσκεται ακριβώς πίσω από το διακόπτη) και γι' αυτό να σου άναψε το λαμπάκι. Wink
fpug - Τρι 19 Νοέ 2002, 15:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Συμφωνώ με τον Ady (αν δεν κάνω λάθος! Shocked )

Έχε υπόψη σου ότι το λαμπάκι ανάβει και στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το διακόπτη απενεργοποίησης του αερόσακου του συνοδηγού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από τις άπειρες λακούβες των δρόμων μας ίσως να έχει μετακινηθεί λίγο η φίσα του διακόπτη (βρίσκεται ακριβώς πίσω από το διακόπτη) και γι' αυτό να σου άναψε το λαμπάκι. Wink

Εβγαλα τον διακοπτη κι εσπρωξα την φισα καλα στην θεση της.
Ελπιζω να ηταν αυτο και να την 'γλυτωσω'.
Αλεξ@νδρος - Τρι 19 Νοέ 2002, 19:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μη πειραζεις βρε τιποτα μεχρι να στο βαλουν στο διαγνωστικο...Κουζουλε...
Slash - Τετ 20 Νοέ 2002, 01:15:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο πρόβλημα είχε ο πατέρας μου στην Xantia που του άναβε το λαμπάκι του αερόσακου εν κινήσει, και δει σε απότομες κατηφόρες. Ο αρχιμηχανικός της Citroen και φίλος του μπαμπά μου τον έστειλε σε έναν τσάκαλο ηλεκτρολόγο, ο οποίος με δυο λόγια το πιασε το νόημα, πείραξε δυο καλωδιάκια στον εγκέφαλο, τα κόλλησε, έκανε μια ψιλορύθμιση κάτω από το τιμόνι, και voila, στον εγκέφαλο, και η ζημιά ήταν παρελθόν.
Γνώμη μου θα ήταν να το εμπιστευτείς σε κάποιον πολύ καλό PSA ηλεκτρολόγο, και αν πάλι δεν λυθεί στην Peugeot, που και πάλι δεν πιστεύω να μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από έναν ηλεκτρολόγο που ασχολείται όλη την ώρα με αυτά. Wink
StAkIS - Πεμ 28 Νοέ 2002, 01:33:38
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα το ίδιο πρόβλημα για αρκετό καιρό! Το πήγα στην Peugeot και μου άλλαξαν πλεξούδα του αερόσακου κάτω από το τιμόνι! Κόστος 25.000 δρχ. περίπου! Wink
DimiP - Πεμ 28 Νοέ 2002, 10:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
Είχα το ίδιο πρόβλημα για αρκετό καιρό! Το πήγα στην Peugeot και μου άλλαξαν πλεξούδα του αερόσακου κάτω από το τιμόνι! Κόστος 25.000 δρχ. περίπου! Wink

το ιδιο προβλημα υπαρχει σε πολλα clio τελευταιας γεννιας.
Alex - Σαβ 05 Απρ 2003, 00:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου το χε κανει πολυ παλια αυτο μια φορα και μετα σταματησε.. Πριν 15 μερες μου το ξανακανε, οποτε και εσβησα μηχανη, ξαναβαλα μπροστα και εσβησε. Μετα απο 2 μερες ειδα στο ταμπλο την ταναλια διπλα στα χιλιομετρα αναμενη (χωρις να εχει φτασει η ωρα της).. Λεω ετσι μου σαι? Τωρα θα σου δειξω εγω.. Και μηδενισα την ταναλια (κρατας πατημενο το κουμπι οσο γυρνας τη μηχανη απο radio σε stand by) .. Τωρα μετραει ξανα απο τις 30.000 αναποδα και ουτε εχω αναμενη ταναλια ουτε αναμενο airbag.. Ε μα πως θα γινει.. Laughing Laughing Laughing

Αυτο θα πει στρουθοκαμηλισμος.. να μη θες να βλεπεις το προβλημα... Αλλα γενικα δεν ειμαι να μου τρωνε λεφτα οι συνεργιαδες για μ@@@@@ς, επειδη εχει λοξυγκα ο εγκεφαλος.. μην τρελαθουμε κι'ολας..
DimiP - Σαβ 05 Απρ 2003, 01:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Εμενα μου το χε κανει πολυ παλια αυτο μια φορα και μετα σταματησε.. Πριν 15 μερες μου το ξανακανε, οποτε και εσβησα μηχανη, ξαναβαλα μπροστα και εσβησε. Μετα απο 2 μερες ειδα στο ταμπλο την ταναλια διπλα στα χιλιομετρα αναμενη (χωρις να εχει φτασει η ωρα της).. Λεω ετσι μου σαι? Τωρα θα σου δειξω εγω.. Και μηδενισα την ταναλια (κρατας πατημενο το κουμπι οσο γυρνας τη μηχανη απο radio σε stand by) .. Τωρα μετραει ξανα απο τις 30.000 αναποδα και ουτε εχω αναμενη ταναλια ουτε αναμενο airbag.. Ε μα πως θα γινει.. Laughing Laughing Laughing

Αυτο θα πει στρουθοκαμηλισμος.. να μη θες να βλεπεις το προβλημα... Αλλα γενικα δεν ειμαι να μου τρωνε λεφτα οι συνεργιαδες για μ@@@@@ς, επειδη εχει λοξυγκα ο εγκεφαλος.. μην τρελαθουμε κι'ολας..

Αλεξ, ξερεις και τις αλλες "λειτουργιες" του υπολογιστη sevice και χιλιομετρων του 206 μας ;;;
ειπς πως με πατημενο το κουμπι και γυρνωντας το κλειδι μηδενιζει η ταναλια. υπαρχουν αλλοι συνδιασμοι ωστε να πετυχαινουμε αλλα πραγματα ; δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω πως ο μετρητης μπορει να μετραει αναποδα οχι μονο απο 30000χλμ αλλα και απο 10000 χλμ (που ειναι το 1ο σερβις).
Για πες .
Αλεξ@νδρος - Σαβ 05 Απρ 2003, 01:35:32
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου εχει δυο επιλογες 30000 και 20000
Alex - Σαβ 05 Απρ 2003, 02:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω την αληθεια δεν τα θυμαμαι απ'εξω αλλα πρεπει να τα γραφει στο μανιουαλ...Απο κει το χα δει...
1.1 i love you - Κυρ 06 Απρ 2003, 23:51:35
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως το manual έχει οδηγίες για τον δείκτη των service.
Λοιπόν το λαμπάκι του αερόσακου έχει ανάβοσβήσει κι εμένα 2 φορές!Και τις 2 φορές για να σταματήσει έκανα το ίδιο:Εσβησα, έβγαλα το κλειδί, το ξαναέβαλα, έβαλα ξανά μπροστά και voila!!!
Πάντως ένας ξάδερφός μου μου είπε να περιμένω πρώτα να σβήνει το λαμπάκι του αερόσακου και μετά να βάζω μπροστά.Οντως εδω και αρκετούς μήνες αυτό κάνω και δεν ξαναείχα πρόβλημα Wink Wink Wink
DimiP - Κυρ 06 Απρ 2003, 23:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
Λοιπόν το λαμπάκι του αερόσακου έχει ανάβοσβήσει κι εμένα 2 φορές!Και τις 2 φορές για να σταματήσει έκανα το ίδιο:Εσβησα, έβγαλα το κλειδί, το ξαναέβαλα, έβαλα ξανά μπροστά και voila!!!
Πάντως ένας ξάδερφός μου μου είπε να περιμένω πρώτα να σβήνει το λαμπάκι του αερόσακου και μετά να βάζω μπροστά.Οντως εδω και αρκετούς μήνες αυτό κάνω και δεν ξαναείχα πρόβλημα Wink Wink Wink

ετσι ειναι! πρεπει να σβηνουν ολα τα φωτακια και μετα να βαζουμε μπροστα!
ετσι δινουμε λιγα δευτερολεπτα καιρο και στην βενζινη να κυκλοφορησει.
και παντα με συμπλεκτη πατημενο . Wink
1.1 i love you - Δευ 07 Απρ 2003, 00:14:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΕεεετσιιι.Επίσης τα κρύα πρωϊνά του χειμώνα καλό είναι να βοηθούμε τη μπαταρία βάζοντας μπροστά πρώτα πριν απο τη μηχανή το.....ράδιο του ηχοσυστήματός μας Wink Wink
DimiP - Δευ 07 Απρ 2003, 00:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
ΕΕεεετσιιι.Επίσης τα κρύα πρωϊνά του χειμώνα καλό είναι να βοηθούμε τη μπαταρία βάζοντας μπροστά πρώτα πριν απο τη μηχανή το.....ράδιο του ηχοσυστήματός μας Wink Wink

ΟΟΟΟΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙ ! ! ! ! !
" τρως " μπαταρια ετσι ! δεν τη βοηθας !
ολα σβηστα (φωτα , ηχοσυστημα , αλαρμ) και μετα ξεκινας τη μηχανη.
1.1 i love you - Δευ 07 Απρ 2003, 01:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μπορω να θυμηθώ που το διάβασα μα θυμάμαι οτι είναι αξιόπιστη πηγή.Θα το βρω και θα επανέλθω Twisted evil
alxdr74 - Δευ 07 Απρ 2003, 08:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
1.1 i love you έγραψε:

ετσι ειναι! πρεπει να σβηνουν ολα τα φωτακια και μετα να βαζουμε μπροστα!
ετσι δινουμε λιγα δευτερολεπτα καιρο και στην βενζινη να κυκλοφορησει.
και παντα με συμπλεκτη πατημενο . Wink
Και οχι μονο! Ετσι δινεις και την ευκαιρια στον εγγεφαλο να κανει και ενα chek-up στο αυτοκινητο!
alxdr74 - Δευ 07 Απρ 2003, 08:31:26
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
1.1 i love you έγραψε:

dimip σε αυτο διαφωνουμε!!! Το εχω διαβασει και εγω αυτο! Μαλιστα το ιδιο μου ειπαν και στην αντιπροσωπια μου! Η χρηση ραδιοφωνου πριν βαλεις μπροστα οντως βοηθαει την μπαταρια να "ζεσταθει" και να βοηθησει να παρει το αυτοκινητο ποιο ευκολα το πρωι μπροστα! Εξαλου το ρευμα που καταναλωνει το ραδιοφωνο ειναι σχεδον μιδαμινο! Το καλοκαιρι βεβαια δεν χρειαζεται κατι τετοιο!
DimiP - Τρι 08 Απρ 2003, 01:17:08
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
DimiP έγραψε:
1.1 i love you έγραψε:

dimip σε αυτο διαφωνουμε!!! Το εχω διαβασει και εγω αυτο! Μαλιστα το ιδιο μου ειπαν και στην αντιπροσωπια μου! Η χρηση ραδιοφωνου πριν βαλεις μπροστα οντως βοηθαει την μπαταρια να "ζεσταθει" και να βοηθησει να παρει το αυτοκινητο ποιο ευκολα το πρωι μπροστα! Εξαλου το ρευμα που καταναλωνει το ραδιοφωνο ειναι σχεδον μιδαμινο! Το καλοκαιρι βεβαια δεν χρειαζεται κατι τετοιο!

αναλογα την ενταση και το τραγουδι...το πιασες το υπονοουμενο ;; Wink Laughing Laughing Laughing
Miltellas - Τρι 08 Απρ 2003, 02:31:19
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:

Επιβεβαιώνω. Ζεσταίνονται τα υγρά της μπαταρίας. Γίνεται και πλήρης έλεγχος των ηλεκτρονικών από τον εγκέφαλο.
2christos - Πεμ 28 Αύγ 2003, 18:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy αν εχεις τριπορτο και πλαινους αεροσακους ψαξε τα κα λωδια τους συνηθως του οδηγου φταιει υπομονη..... Very happy
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες