PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αγοράζοντας καινούριο . . .

GiorK - Δευ 27 Ιούν 2005, 17:21:32
Θέμα δημοσίευσης: Αγοράζοντας καινούριο . . .
Χαιρετώ τους πάντες...
Έχω να κάνω ένα ερώτημα - σχόλιο, με στόχο να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις . . .
Είχα σχεδόν 10 χρόνια ένα Rallye 1.3
Εδώ και 1 εβδομάδα πήρα ένα καινούριο 206 RC.

Ένα πράγμα που δεν ήθελα (και δεν το κατάφερα φυσικά . . . ) ήταν το αυτοκίνητο που θα πάρω να μην το έχει σκίσει κανείς.

Θα σας πώ απλά ότι :
Το ατυτοκίνητο το πήρα με 8 χλμ. (σχετικά λίγα, ο κατασκευαστής διακαιολογεί και παραπάνω άμα λάχει )
Τα πίσω λάστιχα (στα 8 χλμ.) έιχαν σε όλο το πέλμα τα "βυζάκια"
Τα μπροστινά λάστιχα (στα 8 χλμ.) ΔΕΝ είχαν καθόλου "βυζάκια"

Επειδή είμαι παραδοσιακός και θέλω να το στρώσω το πάω χαλαρά,
Τώρα (σχεδόν 550 χλμ.) παρατηρώ ότι τα πίσω λάστιχα έχουν ακόμη τα "βυζάκια" είναι λοιπόν προφανές πως τα πρώτα 8 χλμ. τοπ αμάξι τα έκανε "γράφωντας" !

Επίσης η μέση κατανάλωση (στο trip computer) όταν το πήρα ήταν 30l/100km. ! Προφανώς (για άλλη μια φορά) το αμάξι σκίστηκε ...

Δίκιο δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να βρώ καθώς ο κατασκευαστής δικαιολογεί και παραπάνω χλμ αλλά επίσης τελικά κανείς δεν ξέρει να σου πεί ποιος έχει οδηγήδει το αμάξι σου ... (εργοστάσιο, τελωνείο, καράβια νταλικές, κλπ . . .)

Δηλαδή παίρνω ένα καινούριο αυτοκίνητο ... το στρώνω σαν τον Μ...Α
ενώ καποιος - κάποιοι έχουν κάνει 100 φορές το ιδανικό 0-100 !
Το θέμα που θέτω είναι το εξής :
Δεν έχουμε δηλαδή καμιά άμυνα σε αυτό ....
Είμαστε εντελώς έρμαια ??
Touristas - Δευ 27 Ιούν 2005, 17:56:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγοράζοντας Καινούριο . . .
GiorK έγραψε:
Χαιρετώ τους πάντες...
Θα σας πώ απλά ότι :
Το ατυτοκίνητο το πήρα με 8 χλμ. (σχετικά λίγα, ο κατασκευαστής διακαιολογεί και παραπάνω άμα λάχει )
Τα πίσω λάστιχα (στα 8 χλμ.) έιχαν σε όλο το πέλμα τα "βυζάκια"
Τα μπροστινά λάστιχα (στα 8 χλμ.) ΔΕΝ είχαν καθόλου "βυζάκια"
Επειδή είμαι παραδοσιακός και θέλω να το στρώσω το πάω χαλαρά,
Τώρα (σχεδόν 550 χλμ.) παρατηρώ ότι τα πίσω λάστιχα έχουν ακόμη τα "βυζάκια" είναι λοιπόν προφανές πως τα πρώτα 8 χλμ. τοπ αμάξι τα έκανε "γράφωντας" !

Από την στιγμή που είναι καινούργιο πας και το αναφέρεις.
Το ότι έχει βυζάκια δεν σημαίνει ότι το έχουν σκίσει.

GiorK έγραψε:
Επίσης η μέση κατανάλωση (στο trip computer) όταν το πήρα ήταν 30l/100km. ! Προφανώς (για άλλη μια φορά) το αμάξι σκίστηκε ...

Ακόμα και ρελαντί να το αφήσεις μπορεί πολύ εύκολα να φτάσεις 30L/100km.
Με τόσα λίγα χλμ. που έχει είναι δύσκολα να φτάσει τα 30L η κατανάλωση.
Ακόμα και το δικό μου αν το αφήσω ρελαντί χωρίς να κινείται παίρνει την
ανιούσα και ανεβαίνει τρελά.
GiorK - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Το ότι έχει βυζάκια δεν σημαίνει ότι το έχουν σκίσει.

Αυτό που ήθελα να πώ είναι το αντίθετο οτι δηλαδή επειδή μόνον τα μπροστινά ΔΕΝ έχουν βυζάκια συμπεραίνω ότι ότι έχει φάει γράψιμο, δηλαδή σπινιάρισμα οπότε τα βυζάκια των μπροστινών ελαστικών κοπήκανε....
GiorK - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως συμφωνώ πως δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση απόδειξη, για αυτό και δεν μπορώ να κάνω τίποτα ..
Απλά για εμένα αποτελεί μια πολύ ισχυρή ένδειξη ....
GiorK - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα μόλις νομίζω πως κατάλαβα την παρεξήγηση ....
Λέγοντας βυζάκια δεν εννοώ ......το βυζάκι που πετάει ένα λάστιχο στο πλάι του .... (λάθος δικό μου ) εννοώ τις "τριχούλες" που έχουν στο πέλμα τους όλα τα καινούρια ελαστικά ....

Baphomet - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:13:55
Θέμα δημοσίευσης:
σορρυ αλλά στο ρελαντί εμένα γιατί μου βγάζει παύλες...? το βρίσκω λίγο τρελό να το αφηνεις ρελαντί και να φτάνει 30Lt/100km!!! Shocked
GiorK - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet 'εγραψε έγραψε:
σορρυ αλλά στο ρελαντί εμένα γιατί μου βγάζει παύλες...? το βρίσκω λίγο τρελό να το αφηνεις ρελαντί και να φτάνει 30Lt/100km!!!

Εμένα βγάζει παύλες για την στιγμιαία ....δεν το έχω τσεκάρει ακόμη αλλά το πιθανότερο είναι πως και ας βγάζει παύλες η στιγμιαία κατανάλωση η μέση κατανάλωση μετράει σωστά ....
Αυτό που ήθελα να πώ είναι πώς για να γράψει 30l/100km ΜΕΣΗ σημαίνει πως ηστιγμιαία έχει περάσει κατα πολύ τα 30 αρκετές στιγμές .....
Baphomet - Δευ 27 Ιούν 2005, 18:49:27
Θέμα δημοσίευσης:
GiorK έγραψε:
Baphomet 'εγραψε έγραψε:
σορρυ αλλά στο ρελαντί εμένα γιατί μου βγάζει παύλες...? το βρίσκω λίγο τρελό να το αφηνεις ρελαντί και να φτάνει 30Lt/100km!!!

Εμένα βγάζει παύλες για την στιγμιαία ....δεν το έχω τσεκάρει ακόμη αλλά το πιθανότερο είναι πως και ας βγάζει παύλες η στιγμιαία κατανάλωση η μέση κατανάλωση μετράει σωστά ....
Αυτό που ήθελα να πώ είναι πώς για να γράψει 30l/100km ΜΕΣΗ σημαίνει πως ηστιγμιαία έχει περάσει κατα πολύ τα 30 αρκετές στιγμές .....

για να βγάζει η στιγμιαία παύλες σημαίνει 0 άρα δεν ανεβαίνει και η μέση... δηλαδή αν μηδενίσω την μεση και κατσω στο ρελαντι θα γραψει μεση?? χλωμο γιατι εντελως τυχαια την μηδενισα σημερα σε φαναρι και είχε παύλες και η μέση...
christhehealer - Δευ 27 Ιούν 2005, 21:05:14
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' ότι είχα διαβάσει παλιότερα σ' ένα περιοδικό και χωρίς να έχω αποδείξεις ότι είναι αλήθεια.

Τα αυτοκίνητα έρχονται από το εργοστάσιο με καράβι ή τραίνο. Όταν φτάσουν, υπάρχουν 2-3 υπάλληλοι που πρέπει να τα παρκάρουν στον χώρο φύλαξης ή όπως αλλοιώς λέγεται αυτός ο χώρος.

Όταν μιλάμε για πάνω από 100 αυτοκίνητα, κάποια έχουν την ατυχία να κάνουν "μια 1η-2α στο parking"... Ειδικά εάν είναι και RC, ένας ακόμα λόγος.
CC-Gio - Τρι 28 Ιούν 2005, 00:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
GiorK έγραψε:
Baphomet 'εγραψε έγραψε:

για να βγάζει η στιγμιαία παύλες σημαίνει 0 άρα δεν ανεβαίνει και η μέση... δηλαδή αν μηδενίσω την μεση και κατσω στο ρελαντι θα γραψει μεση?? χλωμο γιατι εντελως τυχαια την μηδενισα σημερα σε φαναρι και είχε παύλες και η μέση...

Δεν σημαινει οτι δεν καιει τιποτα στο ρελαντι το αυτοκινητο! Wink

Τυπικα σφαλματα,οπως αυτο με τον υπολογιστη ταξιδιου,υπαρχουν!
Baphomet - Τρι 28 Ιούν 2005, 01:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
άλλο να καίει "κάτι" κι άλλο να καίει 30lt/100km...μην τρελαθούμε κιόλας.
Lef205 - Τρι 28 Ιούν 2005, 02:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Απ' ότι είχα διαβάσει παλιότερα σ' ένα περιοδικό και χωρίς να έχω αποδείξεις ότι είναι αλήθεια.

Τα αυτοκίνητα έρχονται από το εργοστάσιο με καράβι ή τραίνο. Όταν φτάσουν, υπάρχουν 2-3 υπάλληλοι που πρέπει να τα παρκάρουν στον χώρο φύλαξης ή όπως αλλοιώς λέγεται αυτός ο χώρος.

Όταν μιλάμε για πάνω από 100 αυτοκίνητα, κάποια έχουν την ατυχία να κάνουν "μια 1η-2α στο parking"... Ειδικά εάν είναι και RC, ένας ακόμα λόγος.

Aκριβως αυτη ειναι η απατηση.Δυστυχως ενα καιουργιο αυτοκινητο μπορει να φαει αελεητο σκισιμο απο τον νταλικερη που θα το φορτωσει στη νταλικα α το παει στο πλοιο,απο το ναυτη που θα το τακτοποιησει στο πλοιο,απο τον υπαλληλο που θα το βγαλει απο το πλοιο στην Ελλαδα και θα το παει στη νταλικα,απο τον υπαλληλο της ατιπροσωπειας που θα μας το παραδωσει.(αν σας περναει απο το μυαλο καποιος αλλος γραψτε το! Laughing )Ετσι πολλες φορες,εμεις προσεχουμε σαν τα ματια μας να καλοστρωσουμε το μωρο,το οποιο μπορει να εχει κοφτιασει ο οποιοσδηποτε ασχετος με εμας πριν απο εμας.
Τροπος προστασιας δε νομιζω να υπαρχει.
Περι αυτου εχω ακουσει δυο περιστατικα.Γειτονας μηχανικος πηρε σταρλετ για τη μητερα του και κατα την παραλαβη το ελενξε και ειδε πειεργα σημαδια φθορας στο κατα τα αλλα καινουργιο αυτοκινητο.Στην αρχη οι υπαλληλοι της αντιπροσωπειας εκαναν τους ανηξερους,αλλα μολις τους ειπε οτι ειναι μηχανικος και μπορει να φερει και αλλους δεκα συναδελφους του να υποστηριξουν τους ισχυρισμους του,τοτε ολα αποκατασταθηκαν ομαλα και αθορυβα.
Περιστατικο 2.(τραβηγμενο)συνοδηγος νταλικερη,κατεβασε ενα s 2000 -που προοριζονταν για την επαρχια-απο τη νταλικα το τελικωσε μια στην εθνικη και το ξανανεβασαν στη νταλικα.
Κανεις δεν αναρωτηθηκε,αυτα τα 8 ή 10 ή 6 χλμ που γραφουν τα οδομετρα των αυτοκινητων οταν τα παραλαμβανουμε,που μπορει να εγιναν?(μιλαμε οτι δεν εχουν καν ασφαλεια και πινακιδες!)
Ερωτηση:Mπορει να φανει κωλοπαιδισμος αυτο που θα πω,αλλα πειτε πως δουλευατε στον Ο.Λ.Π. στο ξεφορτωμα αυτοκινητων και ειχατε να ξεφορτωσετε 15 s2000, 5 type -r, 10 evo, 8 sti, 10 rc κλπ.
Θα τα πηγαινατε ολα σαν παναγιτσες?????
(εγω ακομη δεν ειμαι σιγουρος για την απαντηση μου.)
vinman - Τρι 28 Ιούν 2005, 05:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:

Ερωτηση:Mπορει να φανει κωλοπαιδισμος αυτο που θα πω,αλλα πειτε πως δουλευατε στον Ο.Λ.Π. στο ξεφορτωμα αυτοκινητων και ειχατε να ξεφορτωσετε 15 s2000, 5 type -r, 10 evo, 8 sti, 10 rc κλπ.

Σε μια τετοια περιπτωση πιστευω πως σχεδον ολοι μας θα μπαιναμε στον πειρασμο να ''παιξουμε''με καποιο απο τα οχηματα που θα ειχαμε να ξεφορτωσουμε... Wink
Touristas - Τρι 28 Ιούν 2005, 06:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
σορρυ αλλά στο ρελαντί εμένα γιατί μου βγάζει παύλες...? το βρίσκω λίγο τρελό να το αφηνεις ρελαντί και να φτάνει 30Lt/100km!!! Shocked

Αν το μηδενίσεις σταματημένος είναι λογικό να γράψει παύλες.
Ο υπολογιστής θα αρχίσει να δείχνει και να γράφει μετά τα 30km/h
Touristas - Τρι 28 Ιούν 2005, 06:58:14
Θέμα δημοσίευσης:
GiorK έγραψε:
Λέγοντας βυζάκια δεν εννοώ ......το βυζάκι που πετάει ένα λάστιχο στο πλάι του .... (λάθος δικό μου ) εννοώ τις "τριχούλες" που έχουν στο πέλμα τους όλα τα καινούρια ελαστικά ....

Αυτές η τριχούλες είναι πολύ εύκολο να φύγουν ακόμα και με ένα απλό σπινάρισμα
Ydwr - Τρι 28 Ιούν 2005, 08:04:35
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Baphomet έγραψε:

Αν το μηδενίσεις σταματημένος είναι λογικό να γράψει παύλες.
Ο υπολογιστής θα αρχίσει να δείχνει και να γράφει μετά τα 30km/h

Σωστος ο Touristas μας.

Πες οτι το αμαξι εχει 0 χλμ και το βαζεις μπροστα και το παρατας στο ρελαντι 1 ωριτσα. Πες οτι καει στην ακινησια του Χ λιτρα, αλλα δεν εχει κανει χλμ για να στο εμφανισει στην μεση κατανάλωση. Άρα στο πρωτο χλμ που θα κανει θα σου προσθεσει μέσα και τα Χ λιτρα που εκαψε εν σταση και εσυ θα τραβας τα μαλια της κεφαλής σου με το ποσο καει το αναθεματισμενο Shocked

Αν και ολιγον Off Topic Embarassed θα ηθελα να ρωτησω: Οταν μηδενίζεις τον trip computer, η μέση καταναλωση οντως μηδενίζει ή κραταει στην μνήμη?
Stevon - Τρι 28 Ιούν 2005, 08:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
lef205 έγραψε:
Κανεις δεν αναρωτηθηκε,αυτα τα 8 ή 10 ή 6 χλμ που γραφουν τα οδομετρα των αυτοκινητων οταν τα παραλαμβανουμε,που μπορει να εγιναν?(μιλαμε οτι δεν εχουν καν ασφαλεια και πινακιδες!)

Λευτέρη δέν έχεις άδικο......αλλά πάνω στο δευτερο σκέλος μπορώ να σου απαντήσω ότι ΝΑΙ δέν έχουν πινακίδες (βέβαια άμα χρειαστεί να γίνουν πολλά χιλιόμετρα υπάρχουν και οι ΔΟΚ) αλλά στο ζήτημα της ασφάλειας ΔΕΝ έχεις δίκιο,είτε το αυτ/το τρακάρει είτε πάρει φωτιά ειτε.......υπόλογος είναι η εταιρεία που τα εισάγει ή ο εκάστοτε Ε.Εμπορος,οπώτε ο πελάτης είναι καλημενος. Wink

Υ.Γ: Βασικά δέν κατάλαβα τον λόγο που το αναφέρεις , πιστέυω ότι γνωρίζουν όλοι πως το αυτ/το τους είτε το παραλάβουν με 800 μέτρα είτε με 8 χιλ. αυτη η απόσταση που έχει διανυθεί ΣΑΦΩΣ έχει γίνει χωρίς την ύπαρξη πινακιδών. Wink
GiorK - Τρι 28 Ιούν 2005, 11:14:08
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
GiorK έγραψε:

Αυτές η τριχούλες είναι πολύ εύκολο να φύγουν ακόμα και με ένα απλό σπινάρισμα

Touristas πραγματικά κι εγώ αυτό σκέφτηκα και θεώρησα πως αυτό θα μου έλεγε και ο αντιπρόσωπος έτσι και του το έλεγα....
Βέβαια όταν είδα πως στα 500 χλμ. τα πίσω λάστιχα ήταν ακόμη σαν καινούρια θεωρώ πως ίσως χρειάζεται πάνω από ένα απλό σπινιάρισμα ....

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμιά άμυνα δηλαδή ....
Η αλήθεια για το στρώσιμο είναι πολύ θολή .... αν υποθέσουμε πως όντως ένα αμάξι θέλει στρώσιμο, και πως άμα είναι άστρωτο και "φάει" 5-10 εκκινήσεις (και φυσικά δεν φαντάζομαι πως κάθεται να το ζεστάνει κανείς . . !) τελικά δημιουργείται κάποιο πρόβλημα (ελατήρια, φλάντζες, κύλινδροι ...) δεν είναι δηλαδή κάτι απαράδεκτο ...
και πραγματικά να μην έχουμε καμιά περίπτωση να προστατευτούμε ??
Οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ δηλαδή οι πολυεθνικές που τα κατασκευάζουν έτσι μας παίζουν ??
Steve - Τρι 28 Ιούν 2005, 11:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γείτονα (Ydwr) παρεκτρέπεσαι.

Στο trip computer, αν είσαι στο ρελαντί, σχετικά με την μέση κατανάλωση και ταχύτητα, θα πάρουνε την κατιούσα... Και αυτό γιατί η κατανάλωση είναι ελάχιστη και τα χιλιόμετρα μηδέν. Άρα λοιπόν με την δειγματοληψία (sampling) που κάνει, με τις τιμές που παίρνει να τείνουν στο μηδέν, θα μηδενιστούν και οι ενδείξεις σε κάποια φάση.

Αυτό φυσικά το λέω γιατί το έχω παρατηρήσει Wink

Όταν σου έρχεται το αμάξι με 30lt/km μέση κατανάλωση, ε συγνώμη δηλαδή, αλλά τις 1ες 2ες σπασμένες, τις έχει φάει για τα καλά. Το χειρότερο βέβαια, είναι ότι τις έφαγε σπασμένες, γι αυτό και έχει τερματισμένη την κατανάλωση Sad Λυπάμαι λοιπόν... αλλά έφαγε 8 χιλιόμετρα σκισίματος το αμαξάκι σου Sad

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Αργύρης για το ότι η στιγμιαία παίρνει από τα 30km/h και μετά ένδειξη.
Kouzman - Τρι 28 Ιούν 2005, 12:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
δυστυχως τα πρωτα χλμ της ζωης τα αμαξια μας δεν ξερουμε τι μπορει να εχουν τραβηξει...
θα πω κατι που μου ειπε ενας γνωστος μου, οταν δουλευε σε μια αντιπροσωπεια της Alfa Romeo...

Τα αμαξια τα σκιζουν. Με αποκορυφωμα μια μερα που πηγαν να φερουν δυο GTV turbo απο το χωρο φυλαξης στην εκθεση καπου στην βουλιαγμενης και στην αλιμου κανανε κοντρες και μαμακεις... Αποτελεσμα ηταν να τρακαρουν μεταξυ τους και να κανουν τα αμαξια πουτ..να.

Την δεκατετια του 70 οταν ειχαν πρωτοπαει τα De Tomaso Pantera στην Αμερικη οι λιμενεργατες που τα ξεφορτωναν κανανε κοντρες στο λιμανι... Ξερετε ποσα απο αυτα τα πηραν οι ιδιοκτητες τους σπασμενα???? Rolling eyes

Anyway, το μονο που παρακαλουμε ειναι να ειναι τα αμαξια μας απο αυτα που τα πανε νορμαλ και οχι απο τα σκισμενα...
Baphomet - Τρι 28 Ιούν 2005, 13:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Στο trip computer, αν είσαι στο ρελαντί, σχετικά με την μέση κατανάλωση και ταχύτητα, θα πάρουνε την κατιούσα... Και αυτό γιατί η κατανάλωση είναι ελάχιστη και τα χιλιόμετρα μηδέν. Άρα λοιπόν με την δειγματοληψία (sampling) που κάνει, με τις τιμές που παίρνει να τείνουν στο μηδέν, θα μηδενιστούν και οι ενδείξεις σε κάποια φάση.

Όταν σου έρχεται το αμάξι με 30lt/km μέση κατανάλωση, ε συγνώμη δηλαδή, αλλά τις 1ες 2ες σπασμένες, τις έχει φάει για τα καλά. Το χειρότερο βέβαια, είναι ότι τις έφαγε σπασμένες, γι αυτό και έχει τερματισμένη την κατανάλωση Sad Λυπάμαι λοιπόν... αλλά έφαγε 8 χιλιόμετρα σκισίματος το αμαξάκι σου Sad

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Αργύρης για το ότι η στιγμιαία παίρνει από τα 30km/h και μετά ένδειξη.

συμφωνώ απόλυτα. Wink
kanelj - Τρι 28 Ιούν 2005, 22:46:12
Θέμα δημοσίευσης:
Λιγο ασχετο (λιγο ομως!) αλλα απ'οτι γνωριζω τα αμαξια ερχονται και ψιλο-στρωμενα απο το εργοστασιο πριν μπουν στο αυτοκινητο (παγκο).
Βεβαια οταν λεμε οτι "στρωνω το αυτοκινητο μου"δεν εννοουμε μονο τον κινητηρα αλλα και το υπολοιπο αυτοκινητο (αναρτησεις κτλ).
Εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο με την ενδειξη καταναλωσης...

Επειδη δεν εχω και δεν πολυκαταλαβα τι παιζει,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι με τις ενδειξεις?

Και κατι ακομα σχετικα με την ερωτηση σου περι αμυνας μας σε αυτο το θεμα....
Απλα δεν υπαρχει
Evil
eve - Τετ 29 Ιούν 2005, 01:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
Συνήθως τα αυτοκίνητα μεταφέρονται με αυτοκινητάμαξες απο το εργοστάσιο(εξωτερικό) στο πλοίο και στην συνέχεια στην αντιπροσωπεία!

Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις μεταφοράς τους σαν ασυνόδευτα αυτοκίνητα μέσα στο πλοίο,αλλά τα πηγαίνει και τα παραλαμβάνει αυτοκινητάμαξα!

Ξανάβέβαια δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο... Arrow κ@λ@παιδο,αλλά και αυτό,τόσο χρόνο διαθέτει Question, τέτεια εύνοια έχει απο το αφεντικο Question Question Question ώστε να μην του πει κουβέντα αν του πάει σκισμένο το Χ καινούργιο καρ την στιγμή που θα πρέπει να το παραδώσει στον Χ πελάτη ''του κουτιού''Question ! Question ! Question !

Τίποτα πάλι δεν αποκλείεται! Rolling eyes

Τα μεταχειρισμένα μεταφέρονται πιο συχνά ασυνόδευτα στα πλοία και ίσως δεν τυγχάνουν και τόσο ευνο'ι'κής μεταχείρησης! Thumb Down

Τι να πεις... Confused

Όσο για τα νέα αυτοκίνητα,έρχονται χωρίς πινακίδες!ΔΟΚ έχουν μόνο αυτά που προορίζονται για δοκιμαστικά(test drive) στην εκάστοτε αντιπροσωπεία!

Aν είμαι λάθος,ας με διορθώσει κάποιος Smile
Stevon - Τετ 29 Ιούν 2005, 09:50:45
Θέμα δημοσίευσης:
eve έγραψε:
Όσο για τα νέα αυτοκίνητα,έρχονται χωρίς πινακίδες!ΔΟΚ έχουν μόνο αυτά που προορίζονται για δοκιμαστικά(test drive) στην εκάστοτε αντιπροσωπεία!

No1 Όπως είπαμε και ποιό πάνω πολύ σωστά τα ΝΕΑ αυτ/τα δέν έρχονται με πινακίδες.
Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.
Νο3 ΔΕΝ φοράνε όλα τα test-drive ΔΟΚ υπάρχουν αρκετά με κανονικές πινακίδες.
Ydwr - Τετ 29 Ιούν 2005, 11:28:04
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Steve έγραψε:

συμφωνώ απόλυτα. Wink

Θα σας πιασω και τους δυο απο το αυτι και θα σας κουτουλαω τα κεφαλια ρε νουμερα (και μαλιστα μεγαλα. Μιλαμε και 25ψηφια και βάλε) Twisted evil

Λοιπον ζωντοβολα για να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη. Εχουμε το κλασμα
Λιτρα/χιλιομετρα

Οταν ο παρονομαστης (χλμ)τινει στο μηδεν τοτε το αποτελεσμα τινει προς το απειρο.-

Παραδειγμα: Εστω οτι το αμαξι με 0 χλμ εχει καψει σε σταση 1 λιτρο. Κανει ενα χλμ και καει αλλο 0,5 Αρα εχει καψει σε 1 χλμ 1,5 λιτρα. Αυτο το trip computer το αναγει στα 100 χλμ και θα λεει 150 λιτρα. Γκε-γκε?

Η μεση ταχυτητα ειναι λογικο και αναμενόμενο να κατεβαινει γιατι εκει εχουμε χλμ/ωρα. Ε ρε ατιμουληδες αν μπορεσετε να μηδενισετε το χρονο συγχαρητηρια, μπορειτε να ξεπερασετε οποιονδηποτε μαθουσαλα.

Δεν αρνουμαι βεβαια οτι το παραπανω το εχεις παρατηρησει για αυτο και ρωτησα στο προηγουμενο post αν μηδενιζοντας τα χλμ μηδενίζει και η μέση καταναλωση. Προφανως η μέση δεν μηδενίζει και ειναι τα για τα συνολικα χλμ που εχει διανύσει το αμάξι. Και αυτο θα μου ειναι ακομα πιο δυσκολο να το εξηγήσω.

Σε ενα καινούριο με μηδέν χλμ που δεν υπαρχουν στοιχεία στην μνημη ο trip ειναι ακαλιμπραριστος και ειπαμε τι γινεται. Σε κάποιο που εχουν γίνει χλμ υποθέτω οτι δουλευει και με ενα συσχετισμό χρόνου. Εστω οτι κανουμε πρωτη "βολτα" για 1 ωρα με 100 χλμ και καιμε 10 λιτρα αρα η μέση ειναι 10 λιτ/100 χλμ. Αν σταματησουμε με την μηχανη αναμένη για το trip αναμένει να καιμε 10 λιτ /100 χλμ/ωρα (ή 0,0166 λιτ/ 1,66 χλμ/ λεπτό).Με τον κινητήρα όμως στο ρελαντι καιμε 0,01 λιτ/ λεπτο και εκει ειναι που ο trip τα χανει. αφου πλέον υπολογίζει 6 λιτ/ 100 χλμ/ ωρα και για αυτό μειώνει την μέση κατανάλωση. Εάν μέινουμε στο ρελαντί για 1 ώρα, θεωρητικα η μέση θα πέσει στα 8 λιτρα

Λογικα, μόλις ξαναξεκινήσεις στο trip θα δεις μια αυξηση στην μέση στα πρώτα χλμ αφου τελικά για 100 χλμ εχει καψει 16 λίτρα.

Καταλήγουμε λοιπον στο εξης συμπέρασμα.
Μετρώντας ο trip την μεση κατανάλωση παρόλο που η ενδειξη ειναι ανα 100 χλμ, λαμβάνει υπόψην του και την παράμετρο του χρόνου (με αγνωστο βάρος στα χλμ και τον χρόνο). Και οτι ο μέτρητης καλιμπράρεται διαρκώς όσο περισσότερα χλμ και ώρες λειτουργίας γράφει.

Αυτα, σας τα επρηξα, γεια σας Exclamation
TiMoRiS - Τετ 29 Ιούν 2005, 11:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
eve έγραψε:

No1 Όπως είπαμε και ποιό πάνω πολύ σωστά τα ΝΕΑ αυτ/τα δέν έρχονται με πινακίδες.
Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.

Εγω ολα μου τα αμαξια και με ΔΟΚ τα συνοδευω παντα με δελτιο αοπστολης! Question

Οσο αναφορα τα κολοπαιδα που σκιζουν τα αμαξια ειμαι και γω ενα απο αυτα!
Κατεβαζα μια boxster s απο Γερμανια και στον δρομο το ελιωσα το αμαξι!
CC-Gio - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:12:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο(ydwr) αν ερθεις στεκι,να μου το εξηγησεις απο κοντα,γιατι δεν καταλαβα Χριστοοοοοοο!!!! Twisted evil
GiorK - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Επειδη δεν εχω και δεν πολυκαταλαβα τι παιζει,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι με τις ενδειξεις?

Evil

Ydwr έγραψε:

Οταν ο παρονομαστης (χλμ)τινει στο μηδεν τοτε το αποτελεσμα τινει προς το απειρο.-

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αν και για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν τα Trip Computers...

Δηλαδή :
1) Πράγματι άμα έχεις κάνει ένα χλμ. (χωρίς καθόλου σκίσιμο) και μετά το αφήσεις 10 ώρες στο ρελαντί και κάψει, έστω, συνολικά 5 λίτρα τότε ο υπολογισμός δίνει 50 λίτρα/100χλμ.
Απο την άλλη μεριά όταν εγώ βλέπω 8 χλμ. διάνυση τότε λέω πως μάλλον δεν έκαψε στο ρελαντί αλλά στον κόφτη...
2) άν υποθέσουμε ότι κάνεις τρελλές εκκινήσεις θα δείς πως η στιγμιαία κατανάλωση φτάνει έύκολα στα 30 και 40 ..... οπότε άν υποθέσουμε πως έχεις κάνει 8 χλμ εκκινήσεις τότε η μέση θα είναι κάπου στα 30l/100km....
3) Δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα διότι κανείς δεν θα σου εξηγήσει ποιός έκανε αυτά τα χλμ. που γράφει το αμάξι σου , γιατί στην τελική δεν ξέρει κιόλλας ......
4)Επίσης το Trip computer Μηδενίζει και την μέση...

5) Συφωνώ απόλυτα πως τελικά ακόμη κι εγώ που φωνάζω μπορεί να έκανα κι εγώ το ίδιο αν είχα τη δυνατότητα... επείδή όμως είναι έτσι ακριβώς, και τελικά ο καθένας θα έκανε το ίδιο, τότε θα έπρεπε οι εταιρίες να προστατέψουν λίγο τους αγοραστές τους και το όνομά τους .....

6) Όταν η υψηλή ένδειξη μέσης κατανάλωσης συνοδεύεται από φαγωμένα μπροστινά ελαστικά (λείπουν οι τριχούλες) και όταν επιπρόσθετα πρόκειται για 206 RC για μένα είναι 99% βέβαιο το τί έγινε ....

Αυτά τα ολίγα ....
GiorK - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="GiorK"]
GiorK έγραψε:

1) Πράγματι άμα έχεις κάνει ένα χλμ. (χωρίς καθόλου σκίσιμο) και μετά το αφήσεις 10 ώρες στο ρελαντί και κάψει, έστω, συνολικά 5 λίτρα τότε ο υπολογισμός δίνει 50 λίτρα/100χλμ.

Λάθος υπολογισμός (!!) στην παρπάνω υποθετική περίπτωση .... Confused
Στην παραπάνω υποθετική περίπτωση η μέση κατανάλωση θα ήταν 500 lt/100km ...
Είναι πιθανόν τα Trip Computers να σταματούν να παίρνουν υπόψη τους ενδείξεις οταν το αυτοκίνητο δεν κινείται ... ώστε τελικά η ένδειξή τους να είναι ρεαλιστική ... γι αυτό είπα πρίν πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε ακριβώς πώς λειτουργούν τα trip Computers ....

Αυτά και πάλι ....
Ydwr - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:36:54
Θέμα δημοσίευσης:
GiorK έγραψε:

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αν και για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν τα Trip Computers...

Δεν θα μπορούσες να εχεις πιο δικαιο Exclamation Wink

GiorK έγραψε:

4)Επίσης το Trip computer Μηδενίζει και την μέση...

Αυτο τσεκαρισμένο απο τεχνικό ή απο δικούς σου μηδενισμους. Αν τα χιλιόμετρά σου είναι λίγα και το trip σχετικα ακαλιμπραριστο οπως αναφέρω παραπάνω τοτε ειναι λογικό να βλέπεις κοντα στο μηδενισμο.

Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανεις πως υπολογίζει το νούμερο για τα "χλμ μεχρι το βενζιναδικο" στο ρελαντι και με μηδενισμένα όλα τα στοιχεία? Ειδικά αφου ειναι αμεσα συσχετισμένο με την στιγμιαία κατανάλωση??? Scratch
GiorK έγραψε:

5) Συφωνώ απόλυτα πως τελικά ακόμη κι εγώ που φωνάζω μπορεί να έκανα κι εγώ το ίδιο αν είχα τη δυνατότητα... επείδή όμως είναι έτσι ακριβώς, και τελικά ο καθένας θα έκανε το ίδιο, τότε θα έπρεπε οι εταιρίες να προστατέψουν λίγο τους αγοραστές τους και το όνομά τους .....

Το απλούστερο όλων: Κλειδωμένο περιοριστή στροφών στις πχ 3000 σαλ που ξεκλειδώνεται μόνο απο τον αντιπρόσωπο.
GiorK έγραψε:

6) Όταν η υψηλή ένδειξη μέσης κατανάλωσης συνοδεύεται από φαγωμένα μπροστινά ελαστικά (λείπουν οι τριχούλες) και όταν επιπρόσθετα πρόκειται για 206 RC για μένα είναι 99% βέβαιο το τί έγινε ....

Δυστυχώς δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για το τι εγινε Rolling eyes Rolling eyes

Το προηγούμενο ποστ ηταν για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πραγματακια και να μην αφήσουν λανθασμένες απόψεις.
eve - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
...Νο2 Οι πινακίδες ΔΟΚ μπορεί να φορεθούν σε καινούριο αυτ/το σε περίπτωση που πρέπει αναγκαστηκά να κάνει μία μεγάλη διαδρομή οδικός π.χ:Θήβα-Αθήνα , αυτό θα γίνει επειδή δέν καλύπτεται με το Δελτ.Αποστολής.

Smile
eve - Τετ 29 Ιούν 2005, 12:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
TiMoRiS έγραψε:

Είπαμε γίνονται και αυτά Smile
Stevon - Τετ 29 Ιούν 2005, 13:20:39
Θέμα δημοσίευσης:
TiMoRiS έγραψε:
Εγω ολα μου τα αμαξια και με ΔΟΚ τα συνοδευω παντα με δελτιο αοπστολης! Question

Αργύρη δέν έχεις άδικο στο πρώτο σκέλος της απάντησης σου,και αυτό λόγω του ότι ουσιαστηκά δεν δικαιολόγησα ακριβώς αυτά που έγραψα.
Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι όταν κόβω με Δελτίο ένα αυτ/το το οποίο φεύγει απο την έκθεση μου και πάει στο service (=3km) το κόβω με 69(Εσωτ.Διακίνηση) με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΔΟΚ , όταν όμως χρειαστει να πάρω ένα αυτ/το απο Θήβα-Λάρισα etc... αυτό δέν κόβεται με 69 αλλά με κανονικό δελτίο αποστολής οπώτε είναι απαραίτητες οι ΔΟΚ.

Υ.Γ: Αφού είσαι της Δουλειάς πιστέυω κατάλαβες επ΄ακριβώς αυτά που εξηγώ. Wink
Steve - Πεμ 30 Ιούν 2005, 09:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Θα σας πιασω και τους δυο απο το αυτι και θα σας κουτουλαω τα κεφαλια ρε νουμερα (και μαλιστα μεγαλα. Μιλαμε και 25ψηφια και βάλε) Twisted evil

Μια μάντρα, μαζί με το μαντρότοιχο και το μαντρόσκυλο μαζί Laughing

Ydwr έγραψε:
Λοιπον ζωντοβολα για να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη. Εχουμε το κλασμα
Λιτρα/χιλιομετρα

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτόν τον μαθηματικό ισχυρισμό.

Και για πες μου, αυτός ο κακομοίρης κατασκευαστής που δεν κάνει τίποτα σωστά, δεν πρόβλεψε αυτό το ενδεχόμενο? Θα ήθελε να μας βγάλει μια ένδειξη άπειρης κατανάλωσης, έτσι ώστε να πηγαίνουμε σπασμένοι στον δρόμο συνέχεια για να μην καταναλώνουμε άπειρες ποσότητες βενζίνης? Laughing

Ydwr έγραψε:
Παραδειγμα: Εστω οτι το αμαξι με 0 χλμ εχει καψει σε σταση 1 λιτρο. Κανει ενα χλμ και καει αλλο 0,5 Αρα εχει καψει σε 1 χλμ 1,5 λιτρα. Αυτο το trip computer το αναγει στα 100 χλμ και θα λεει 150 λιτρα. Γκε-γκε?

Εχμ... ή στραβά είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε Laughing Για την μέση κατανάλωση, σου βγάζει τους μέσους όρους της στιγμιαίας, και σου λέει ότι όπως πας, για 100 χλμ, αυτή θα είναι η μέση σου κατανάλωση. Δεν ανάγει τίποτα και πουθενά.

Ydwr έγραψε:
Η μεση ταχυτητα ειναι λογικο και αναμενόμενο να κατεβαινει γιατι εκει εχουμε χλμ/ωρα. Ε ρε ατιμουληδες αν μπορεσετε να μηδενισετε το χρονο συγχαρητηρια, μπορειτε να ξεπερασετε οποιονδηποτε μαθουσαλα.

Μπά? Αμα μηδενιστούν τα χιλιόμετρα είναι λογικό και αναμενόμενο, ενώ αν μηδενιστεί η κατανάλωση είναι επιστημονικά αδύνατον? Twisted evil Evil

Ydwr έγραψε:
Δεν αρνουμαι βεβαια οτι το παραπανω το εχεις παρατηρησει για αυτο και ρωτησα στο προηγουμενο post αν μηδενιζοντας τα χλμ μηδενίζει και η μέση καταναλωση. Προφανως η μέση δεν μηδενίζει και ειναι τα για τα συνολικα χλμ που εχει διανύσει το αμάξι. Και αυτο θα μου ειναι ακομα πιο δυσκολο να το εξηγήσω.

Μηδενίζει η μέση κατανάλωση, η μέση ταχύτητα, καθώς και ο μετρητής χιλιομέτρων που έχει σαν πρόσθετη ένδειξη το trip computer (όχι αυτή του καντράν δηλαδή).

Ydwr έγραψε:
Σε ενα καινούριο με μηδέν χλμ που δεν υπαρχουν στοιχεία στην μνημη ο trip ειναι ακαλιμπραριστος και ειπαμε τι γινεται. Σε κάποιο που εχουν γίνει χλμ υποθέτω οτι δουλευει και με ενα συσχετισμό χρόνου. Εστω οτι κανουμε πρωτη "βολτα" για 1 ωρα με 100 χλμ και καιμε 10 λιτρα αρα η μέση ειναι 10 λιτ/100 χλμ. Αν σταματησουμε με την μηχανη αναμένη για το trip αναμένει να καιμε 10 λιτ /100 χλμ/ωρα (ή 0,0166 λιτ/ 1,66 χλμ/ λεπτό).Με τον κινητήρα όμως στο ρελαντι καιμε 0,01 λιτ/ λεπτο και εκει ειναι που ο trip τα χανει. αφου πλέον υπολογίζει 6 λιτ/ 100 χλμ/ ωρα και για αυτό μειώνει την μέση κατανάλωση. Εάν μέινουμε στο ρελαντί για 1 ώρα, θεωρητικα η μέση θα πέσει στα 8 λιτρα

Όχι θεωρητικά, και πρακτικά. Γι αυτό και στα φανάρια πάντα πίπτει η μέση κατανάλωση, γι αυτό και σε μποτιλιάρισμα στην Αθήνα όπου είσαι με 1η για μια ώρα βλέπεις 4 λίτρα/100χλμ και τρελαίνεσαι Twisted evil

Ydwr έγραψε:
Λογικα, μόλις ξαναξεκινήσεις στο trip θα δεις μια αυξηση στην μέση στα πρώτα χλμ αφου τελικά για 100 χλμ εχει καψει 16 λίτρα.

Ε ναι ρε...

Ydwr έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπον στο εξης συμπέρασμα.
Μετρώντας ο trip την μεση κατανάλωση παρόλο που η ενδειξη ειναι ανα 100 χλμ, λαμβάνει υπόψην του και την παράμετρο του χρόνου (με αγνωστο βάρος στα χλμ και τον χρόνο). Και οτι ο μέτρητης καλιμπράρεται διαρκώς όσο περισσότερα χλμ και ώρες λειτουργίας γράφει.

Αυτα, σας τα επρηξα, γεια σας Exclamation

Καλά κρασιά Beer

Έλα στο touring για πολυπλεξικά (a.k.a. Multiplexing ) μαθήματα, γιατί... δεν σε βλέπω καλά Mad Στα τραπεζικά μόνο είσαι καλός... κουφάλα Razz
Ghost Dog - Παρ 01 Ιούλ 2005, 15:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:

Ειναι τετοιοι οι ρυθμοι που οοοολα τα αυτοκινητα βγαινουν γ@μ!τά... Mad Sad
Ακομα και τα fiat panda Laughing (για παραδειγμα... Cool )
GiorK - Παρ 01 Ιούλ 2005, 19:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
Προς το παρόν πάντως έγινε το εξής....

Πέρασα από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα, και τους το είπα ....
Η απάντηση ήταν ότι θα μεταφερθεί το παράπονο στην Lion
και θα μου δοθεί μια απάντηση ....

Εν αναμονή της απάντησης λοιπον ....(οχι οτι μπορεί να γίνει και τίποτα δηλαδή, απλά περιμένουμε .....)
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες