Svstouk έγραψε: |
Μη φοβάσαι την πρόσμιξη των λιπαντικών. Η Motul αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. ![]() |
PoLiThS έγραψε: |
To βιβλίο συντήρησης το έχετε κοιτάξει καθόλου ? άν και εφ'οσον τα λάδι καλύπτουν τις προδιαγραφές που λέει η εταιρία κάθε πότε λέει αλλαγή λαδιών ?
παρακαλώ οσοι απαντήσουν πρίν πουν ότι τους ευλογήσει ο Υψιστος εκείνη την στιγμή να ανούξουν πρώτα το βιβλίο συντήρησης και εγγύησης του αυτοκινήτου τους.. |
ROLAND GARROS έγραψε: |
Αλήθεια... εμένα γιατι στα 13500χλμ δεν μου έχουν αλλάξει ποτέ λάδια παρόλο το service που εχει γίνει στα 10000? μου λένε στα 15000!! και μάλιστα επέμενα και μου την είπαν και απο πάνω!
Ο νασερί όπως παντα |
PoLiThS έγραψε: |
15-50 ?
Castrol ΤΧΤ 10W-40 πιστεύω οτι είναι το ιδανικό. |
wolf865 έγραψε: |
Sorry gia ta greeklish alla o ypologisths sth douleia akoma den exei ellhnika.
Oso gia ta Total Quartz 9000 5w-40 pou evaza ws twra exw na epishmanw ta ekshs: To ladi einai ayto pou proteinei o kataskeyasths opote kati parapanw xerei. Hmoun genika poly eyxaristhmenos me th diafora oti panw apo ta 7000km me 8000km arxize na to kaiei kai sta 10000 me 11000 hthele allagma. Ennoeitai oti ws ta 11.000 pou to petousa to ladi hthele ws kai ¾ tou litrou symplhrwma. Ligo ligo kathe fora kai sto telos eftanes na exeis faei sxedon ta ¾ tou monolitrou doxeiou. Logw epagelmatikhs synergasias me gnwsth etaireia lipantikwn h opoia exei xhmeio gia analysh deigmatwn, sto teleytaio deigma kai katopin erwthshs mou an to ladi mporouse na xrhsimopoihthei peraiterw h apanthsh pou elava, se syndiasmo me th xhmikh analysh, htan h ekshs: ‘Η κατάσταση του λιπαντικού κρίνεται μέτρια προς κακή. Τα πρόσθετα που χρησιμεύουν ως καθαριστικά και αντιδιαβρωτικά για τον κινητήρα έχουν καταναλωθεί Εάν παραμείνει και άλλο το λιπαντικό για χρήση το λάδι θα αρχίσει να το καιει η μηχανή. Συνίσταται αλλαγή.’ Na shmeiwsw oti h mhxanh hdh eixe arxisei na to kaei to ladi apo nwritera opws proeipa. Isws loipon na xreiazetai allagh ladiou gyrw sta 8000km. Mia gnwmh lew…. Anamonh wspou na steilw deigma kai apo ta Motul 8100 pou evala twra… Kai pali sorry gia ta greeklish… |
volvos έγραψε: |
εγω σημερα παντως εβαλα το τοταλ 10-50 racing....
περιμενω σχολια |
razor έγραψε: |
Σήμερα το πρωί οταν πηγα να ξεκινήσω τα τετργωνακια της ενδειξης σταθμης λαδιου ηταν αναμενα τα 3 απο τα 5, το αυτοκινητο το παρκαρω παντα σε επιπεδο εδαφος , βεβαια κοιταξα και με το δεικτη την σταθμη και ηταν κανονικη. Πηγα εκει που ηθελα και ξαναγυριζω το κλειδι και μου εδειχνε το ιδιο.
Οταν εφυγα ομως τα τετραγωνακια αναψαν και τα 5, δηλ οτι δεν υπαρχει ελειψη λαδιου, τι μπορει να εφτεξε; |
206xs έγραψε: |
Το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα εγώ που ρώτησα μηχανικό λαδιών που παλιά ήταν στην BP ευρώπης και ανέπτυσε τα λάδια μου λέει οτι τα καινούργια λάδια εφόσον είναι συνθετικά και καλύπτουν τις προδιαγραφές και εφόσον δεν πας το αμάξι κόφτες και ειδικά κρύο αντέχουν έως 20.000χλμ με προύπόθεση τον έλεγχο και τη συμπλήρωση τους κάθε 3000χλμ αν χρειάζεται. |