geo1st487 έγραψε: |
Εχω τις εξης αποριες για τον αυτοματο κλιματισμο
1. Οταν δουλευει ο κλιματισμος ριχνει τις επιδοσεις του κινητηρα; 2. Οταν δουλευει ο κλιματισμος θερμαίνεται περισσοτερο ο κινητηρας; 3. Μηπως δεν πρεπει να ανοιγω τον κλιματισμο αμεσως μολις βαλω μπρος τον κινητηρα; Ευχαριστω |
netblaster έγραψε: |
Επισης, να συμπληρωσω οτι δεν ειναι σωστο να ανοιγοκλεινουμε τον κλιματισμο (ή air-condition) οταν κινουμαστε με μεγαλες ταχυτητες (πχ για την αναγκη προσπερασματος)!!! ![]() |
-=N4X=- έγραψε: |
Εγω να ρωτησω κατι αλλο?
Πολλες φορες με το που βαζω μπροστα τον κινητηρα (συνηθως τον εχω πισω! ![]() Το κανει σε καποιον αλλον αυτο? |
.......
Πολλες φορες με το που βαζω μπροστα τον κινητηρα (συνηθως τον εχω πισω! ![]() |
Παράθεση: |
Πολλες φορες με το που βαζω μπροστα τον κινητηρα (συνηθως τον εχω πισω! ) αναβει ταυτοχρονα μονο του το clima |
Yeappp ¨Οταν η εσωτερική με την εξωτερική θερμοκρασία έχουνε κάτι διαφορές "asta la vista baby" |
Lucifer έγραψε: | ||
για αναλυσε λιγο αυτο το κοματι γιατι με ενδιαφερει να μαθω περισοτερα.και ειμαι σιγουρος πως δεν ειμαι μονο εγω που τα κανω ![]() |
3. Το σωστο ειναι αυτο!!! Να αφηνεις το μοτερ, δηλαδη, να ανεβασει θερμοκρασια και μετα να ανοιγεις τον κλιματισμο!!! Βεβαια πολυ λιγοι το κανουν αυτο!!! Δεν ειναι και τοσο κακο να το ανοιγεις αμεσως, απλα δεν ειναι το ιδανικο για το μοτερ!!! |
Εγω να ρωτησω κατι αλλο?
Πολλες φορες με το που βαζω μπροστα τον κινητηρα (συνηθως τον εχω πισω! ![]() Το κανει σε καποιον αλλον αυτο? |
Svstouk έγραψε: |
2. Όχι, ίσα-ίσα πέφτει η θερμοκρασία του. |
DimiP έγραψε: |
στο απλο aircondition οι επιδοσεις πεφτουν αισθητα!!!! με το αναμα του a/c.
αντιθετα στο clima δεν καταλαβαινεις και πολλα. και παντα αναλογα με τη μηχανη που κουβαλας (ιπποδυναμη). |
Καταρχας με ρωτησε αν το ανοιγοκλεινα στα προσπερασματα και μολις πηρε τη θετικη μου απαντηση εφαγα μια ωραιοτατη μουντζα (ειναι φιλος εξου και οι οικειοτητα!!!)... |
Touristas έγραψε: |
i diafora pou iparxie anamesa sto A/C kai to CLIMA einai mono i othoni kai ta moter pou iparxoun me tou esthitires to olo kikloma einai idio!! |
Steve έγραψε: | ||||||||||||
![]()
Ναι, και σε εμένα και σε όλους τους multiplexάδες απότι φαίνεται. Άρα αμέσως αμέσως, παίρνει άλλη μια ντομάτα ο netblaster ![]()
Ναι, ψύχει και τον κινητήρα εκτός από την καμπίνα. Πάρε και συ μια ντοματούλα παραγωγής μας ![]() ![]() Η θερμοκρασία νερού παραμένει η ίδια (ψυγείο νερού γαρ) ενώ του λαδιού είναι σαφέστατα διαφορετική (πάντα μεγαλύτερη) από αυτή που θα είχες αν δεν χρησιμοποιούσες το clima στην ίδια διαδρομή.
Στο clima δεν καταλαβαίνεις και πολλά γιατί δεν καταναλώνει συνέχεια την ίδια δύναμη από τον κινητήρα. Στο a/c έχεις σταθερή ροή αέρα και θερμοκρασίας, οπότε καταναλώνει συνέχεια την ίδια δύναμη. Στο clima, η περισσότερη δύναμη καταναλώνεται στην αρχή, για την επίτευξη της θερμοκρασίας που θα ορίσεις. Ε μετά το μόνο που κάνει είναι να την διατηρεί την θερμοκρασία, οπότε δεν χρειάζεται την ίδια δύναμη από τον κινητήρα (εκτός κι αν ανοίξεις παράθυρο για κανα 5λεπτο... ![]()
Εμ... άνοιξε κλείσε είναι χειρότερα... καλύτερα να το έχεις ανοιχτό μονίμως, ή αν δεις ότι έχεις ορέξεις για προσπεράσματα, κλείστο για 15 λεπτά τουλάχιστον ![]() ![]() ![]()
Ε δεν αντέχω, πάρε και εσύ μια ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
Ναι, και σε εμένα και σε όλους τους multiplexάδες απότι φαίνεται. Άρα αμέσως αμέσως, παίρνει άλλη μια ντομάτα ο netblaster ![]() |
Ναι, ψύχει και τον κινητήρα εκτός από την καμπίνα. Πάρε και συ μια ντοματούλα παραγωγής μας ![]() ![]() Η θερμοκρασία νερού παραμένει η ίδια (ψυγείο νερού γαρ) ενώ του λαδιού είναι σαφέστατα διαφορετική (πάντα μεγαλύτερη) από αυτή που θα είχες αν δεν χρησιμοποιούσες το clima στην ίδια διαδρομή. |
Στο clima δεν καταλαβαίνεις και πολλά γιατί δεν καταναλώνει συνέχεια την ίδια δύναμη από τον κινητήρα. Στο a/c έχεις σταθερή ροή αέρα και θερμοκρασίας, οπότε καταναλώνει συνέχεια την ίδια δύναμη. Στο clima, η περισσότερη δύναμη καταναλώνεται στην αρχή, για την επίτευξη της θερμοκρασίας που θα ορίσεις. Ε μετά το μόνο που κάνει είναι να την διατηρεί την θερμοκρασία, οπότε δεν χρειάζεται την ίδια δύναμη από τον κινητήρα (εκτός κι αν ανοίξεις παράθυρο για κανα 5λεπτο... ![]() |
Ναι, ψύχει και τον κινητήρα εκτός από την καμπίνα. Πάρε και συ μια ντοματούλα παραγωγής μας ![]() ![]() |
Πριν βάλεις μπρος δεν υπάρχει ούτε Clima ούτε A/C ούτε παντοφλες.
Πριν βάλουμε μπροστά ανοίγει ο ανεμιστήρας ΜΟΝΟ. Το Clima μπαίνει σε λειτουργία όταν ετοιμαστεί ο κινητήρας. |
Πάρε δύο πίσω γιατί έτσι είναι τα πράγματα. Οπως ανοίγουμε αφού έχει ζεσταθεί λίγο το μοτέρ, έτσι και κλείνουμε λίγο πριν σβήσουμε το μοτερ. |
To Clima με το Α/C είναι το ίδιο και καταναλώνουν την ίδια ενέργεια. Η θερμοκρασία του εσωτερικού ρυθμίζεται με την μίξη ζεστού/κρύου αέρα διαφορετικά κάθε 3 λεπτά θα σου μύριζε το κλιμά.
|
xeskepastos έγραψε: |
...
Δεν εχεις εντελως δικιο...ενω ειναι αληθεια οτι το κλιμα δεν δουλευει, παρ'ολα αυτα αν υπαρχουν οι συνθηκες που θα το κανουν να δουλεψει αυτοματα με το που γυρνας το κλειδι αναβει η οθονη με την ενδειξη A/C και τη θερμοκρασια (ακομα κι αν το ειχες αφησει κλειστο) που πιστευω ειναι αυτο που εννουσε ο Ν4Χ ![]() Ενω οσον αφορα στο κλεισιμο ετσι ξερω κι εγω, διατηρω αμφιβολιες οσον αφορα στο αναμμα με ζεστο μοτερ... αν εννοιεις οτι το κλιμα δεν αποδιδει μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας παω πασο, αν παλι εννοεις οτι το κλιμα με κρυο μοτερ κανει κακο δεν βλεπω γιατι οχι μονο δεν λεει κατι στο βιβλιο οδηγιων αλλα υπαρχει και αυτο το συστημα που το αναβει αυτοματα... |
To Clima με το Α/C είναι το ίδιο και καταναλώνουν την ίδια ενέργεια. Η θερμοκρασία του εσωτερικού ρυθμίζεται με την μίξη ζεστού/κρύου αέρα διαφορετικά κάθε 3 λεπτά θα σου μύριζε το κλιμά.
|
xeskepastos έγραψε: |
Και εδω διατηρω αμφιβολιες... εκτος απο το γεγονος οτι οταν φτασει τη θερμοκρασια που του λες η ροη του αερα μειωνεται αισθητα (πραγμα το οποιο συμβαινει και με τα κλιματιστικα σπιτιου), παντα καταλογιζοταν στα υπερ του κλιματισμου σε σχεση με το απλο A/C οτι εχεις μικροτερη καταναλωση ακριβως λογω του γεγονοτος οτι δεν δουλευει συνεχεια παρα μονο οταν χρειαζεται...
Ασε που αν ειναι οπως λες, τοτε οταν βαλεις την ανακυκλωση του εσωτερικου αερα που τον βρισκει τον ζεστο αερα για να κανει την μιξη??? Τωρα αν ειπα π@π@ριες βαρατε ανελεητα να φτιαξω καμια χωριατικη ![]() |
Για την ενεργεια που καταναλωνεται τωρα, απο τη στιγμη που δουλευει το κομπρεσερ του clima ή του a/c, δουλευει δαπανωντας μια Α ενεργεια!!! Δεν υπαρχει δουλευει λιγο ή πολυ, ο ανεμιστηρας ειναι αυτος που αυξομειωνει το εργο του και στα a/c πρεπει να τον χειριζεσαι εσυ, ενω στο clima ειναι αυτοματος!! |
Svstouk έγραψε: | ||||
Έλα να σου πω κάτι. Καλό είναι όταν θες να κάνεις τον έξυπνο, να το κάνεις με σωστό τρόπο. Γιατί αν δεν το κάνεις με σωστό τρόπο, προκαλείς. Και προκαλείς λάθος ανθρώπους με λάθος τρόπο. |
Steve έγραψε: | ||||||
Ήρθα να μου πεις κάτι. Δεν κάνω τον έξυπνο, ούτε το παίζω κάποιος. Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν, εκτός κι αν αυτός προκληθεί μόνος του επειδή έτσι γουστάρει και παρανοήσει τα όσα διαβάσει ![]() Και επειδή ζέστανε ο καιρός, φάε και εσύ μια χωριάτικη ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Steve έγραψε: |
Αν ήτανε μια ντομάτα να φέρει τόση ταραχή και σχόλια... τότε που να πετούσα και αγγούρι... θα σχιζόταν η γη στα 2... ![]() Και σε ευχαριστώ πάλι Svstouk για την ενημέρωση σου περί του καταστατικού. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπάρχει... ![]() |
Όροι πρόσβασης και χρήσης στα forums του 206club.gr
έγραψε: |
Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες, όχι όμως και στους ανθρώπους! Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί «επίθεση» σε άλλα μέλη ή Διαχειριστές του Forum ή και σε ξένα άτομα προς αυτό. Με τον όρο επίθεση νοείται η δυσφήμιση, οποιαδήποτε προσωπική και φυλετική προσβολή, καθώς και ο χλευασμός αλλά και οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση μεταξύ μελών και μη. Απαγορεύεται επίσης η συμμετοχή των μελών και των Διαχειριστών σε αυτές. Αν υπάρχουν ενστάσεις, τα παράπονα θα πρέπει να υποβάλλονται είτε με pm στους Διαχειριστές, είτε στο forum "Απόψεις - Σχόλια - Ερωτήσεις - Παρατηρήσεις". |
Δημήτριος έγραψε: |
Μην ξεχνάτε την ερώτησή μου προς τον Tourista!! ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: | ||
Δεν το ξέχασα έλειπα διακοπές !!! Λοιπόν γίνεται CLIMA αν το θες αλλά δεν σε συμφέρει οικονομικά θέλει αρκετά πραγματάκια! Το έχω κάνει γι’αυτό στο λέω!! |
Δημήτριος έγραψε: | ||||
Δηλαδή; Ποια πραγματάκια πρέπει να αλλαχτούν; Για τι τάξη μεγέθους μιλάμε σε ό,τι αφορά το κόστος; (το τελευταίο με το μαλακό έτσι; ) ![]() ![]() |