PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Ηχομονωτικό υλικό κάτω από την εταζιέρα

Skull - Τρι 14 Οκτ 2003, 01:15:16
Θέμα δημοσίευσης: Συντονισμος και χοροπηδηματα...
Πριν απο ενα μηνα περιπου τοποθετησα και εγω πισω στην εταζιερα(ετσι νομιζω λεγετε??) δυο ηχεια!
Ειναι της MAC-AUDIO οβαλ 4αρων δρομων(SOUPER) αλλα εκτως του οτι συντονιζετε ολη η εταζιερα σε καθε λακουβα χοροπηδαει ολοκληρει!Μπορω να κανω κατι για να μην χοροπηδαει??
Ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο οτι υπαρχουν πλαστηκιες και αλλαζουν για αυτον ακριβως τον λογο αλλα υπαρχει καμια οικονομικοτερη λυση??
PoLiThS - Τρι 14 Οκτ 2003, 02:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
Με 2 κομματακια 3υλο ενισχύεις την εταζερα και εισαι ετοιμος
DRAKE - Τρι 14 Οκτ 2003, 10:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς επίσης να την αλλάξεις με μια άλλη από MDF η οποία δεν είναι πολύ ακριβή και θα βελτιωθούν και τα μπάσα σου.
DimiP - Τρι 14 Οκτ 2003, 14:05:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: Συντονισμος και χοροπηδηματα...
Skull έγραψε:
Πριν απο ενα μηνα περιπου τοποθετησα και εγω πισω στην εταζιερα(ετσι νομιζω λεγετε??) δυο ηχεια!
Ειναι της MAC-AUDIO οβαλ 4αρων δρομων(SOUPER) αλλα εκτως του οτι συντονιζετε ολη η εταζιερα σε καθε λακουβα χοροπηδαει ολοκληρει!Μπορω να κανω κατι για να μην χοροπηδαει??
Ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο οτι υπαρχουν πλαστηκιες και αλλαζουν για αυτον ακριβως τον λογο αλλα υπαρχει καμια οικονομικοτερη λυση??

EAN τα 4δρομα!! ηχεια σου ειναι πολυ βαρια, με οτι και να ενισχυσεις την εταζερα , μαλλον θα συνεχισει να χοροπηδαει.
οσο κιαν ακουεται τρελλο μονο μια ακριβη αναρτηση θα σε σωσει που φυσικα ειναι αλλο θεμα και δεν το συζηταμε....
δοκιμασε να ενισχυσεις την υπαρχουσα η ακομα καλυτερα να κοψεις (αν μπορεις) στο ιδιο σχημα αλλη απο MDF θαλασσης . Ισως βελτιωθει το προβλημα αν και προσωπικα πιστευω πως για να χοροπηδαει τοσο μαλλον τα ηχεια σου ειναι τερατα.

υπαρχει και μια χtreme λυση αλλα....
ακου: κανεις 2 τρυπιτσες στην εταζερα και περνας δυο κρικακια. δενεις στα κρικακια οποιο ειδος σχοινιου νομιζεις(καλυτερα οχι ελαστικο) και το στερεωνεις στα σημεια οπου υπαρχουν κρικοι για να πιανεται το διχτυ του πορτμπαγκαζ του 206, στις γωνιες αριστ/δεξια.
ετσι θα " τεζαρεις " την εταζερα ωστε να την αναγκασεις να μην κινειται προς τα πανω (αρα και προς τα κατω) και να χοροπηδα.
βεβαια θα εχεις προβλημα με τα σκοινια χυμα αλλα...ειναι μια καποια...λυση Wink Wink Wink
Vaggelis - Τρι 14 Οκτ 2003, 15:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει και άλλη λύση....
Κολλάς εσωτερικά στην πίσω πόρτα 2 μακρόστενα λαστιχένια κομματια , στο ύψος της εταζέρας, κάτι σαν στοπ δηλαδή, ώστε να σταματήσει την αναπήδηση προς τα επάνω
Όταν ανοίγεις την πόρτα, η εταζέρα ελευθερώνεται...
Skull - Τετ 15 Οκτ 2003, 17:02:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ξερει κανεις ποσο εχει αυτη της MDF?Τωρα δεν λεει να αγορασω αλλη αφου ηδη εχω ανοιξει τρυπες στην μανισια εταζερα!Αλλα τι να κανω?
Και αυτη του πολιτη με τα ξυλα ειναι καλη!Την εχεις εφαρμοσει ομως??Ετσι θα μικρηνει κι αλλο ο χωρος αποσκευων!Θα το σκεφτω λιγο ακομα αλλα κανεις αλλος δεν ειχε αυτο το προβλημα να μας πει τεκμηριομενα?? Confused Confused
DRAKE - Πεμ 16 Οκτ 2003, 09:37:55
Θέμα δημοσίευσης:
MDF ονομάζεται το υλικό, κοινώς νοβοπάν. Μπορείς να το παραγγείλεις στο σχήμα της εταζέρας και μετά να κάνεις τις τρύπες και να τοποθετήσεις τα ηχεία σου. Κατόπιν επένδυσέ το με ύφασμα στο χρώμα του σαλονιού και το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει! Καλό θα ήταν να πείς στον εγκαταστάτη σου να τοποθετήσει κάποιο μονοτικό στο κάτω μέρος της πλάκας για ακόμη περισσότερη βελτίωση στον ήχο.
DRAKE - Πεμ 16 Οκτ 2003, 09:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνω από 10 € το τετραγωνικό δεν έχει. Τώρα πόσα θα πάρει ο εγκαταστάτης, αυτό είναι άλλο θέμα, εκτός και αν το φτιάξεις μόνος σου Wink
chatasos - Πεμ 16 Οκτ 2003, 17:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Κολλάς εσωτερικά στην πίσω πόρτα 2 μακρόστενα λαστιχένια κομματια , στο ύψος της εταζέρας, κάτι σαν στοπ δηλαδή, ώστε να σταματήσει την αναπήδηση προς τα επάνω

Βαγγέλη, από τι υλικό είναι αυτά το κομμάτια? Με τι τα έχεις κολλήσει?
Skull - Παρ 17 Οκτ 2003, 01:38:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια,ειχα διαβασει στο περιοδικο POWER του προηγουμενου μηνα πως υπαρχουν ετοιμες εταζερες για διαφορες μαρκες αυτοκινητων που τις αγοραζεις και τις τοποθετεις κατευθειαν!Κιολας ελεγε πως ειναι προιον γνωστης μαρκας!Αλλα εγω τοτε δεν το εδωσα σημασια γιατι ειπα αχριαστο ειναι!!!
Δεν ξερει κανεις γιαυτο??
Vaggelis - Παρ 17 Οκτ 2003, 08:33:46
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Είναι ελαστικά κομμάτια, δεν ξέρω τι υλικό.
Έχουν τοποθετηθεί αριστερά-δεξια από τον υαλοκαθαριστήρα και συγκρατούν την εταζέρα.
Αν βρεθούμε καμιά φορά, να σου τα δείξω...
DRAKE - Παρ 17 Οκτ 2003, 10:54:32
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Ρε παιδια,ειχα διαβασει στο περιοδικο POWER του προηγουμενου μηνα πως υπαρχουν ετοιμες εταζερες για διαφορες μαρκες αυτοκινητων που τις αγοραζεις και τις τοποθετεις κατευθειαν!Κιολας ελεγε πως ειναι προιον γνωστης μαρκας!Αλλα εγω τοτε δεν το εδωσα σημασια γιατι ειπα αχριαστο ειναι!!!
Δεν ξερει κανεις γιαυτο??

Υπάρχουν όπως αυτές που φτιάχνουν door και kick panels έτοιμα για διάφορα μοντέλα. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις εταζέρες.
Σε κάποιο κατάστημα Car Audio όλο και κάτι θα ξέρουν αλλά υποψιάζομαι ότι το κόστος ίσως να μην είναι λογικό...
Skull - Σαβ 18 Οκτ 2003, 18:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
chatasos έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Είναι ελαστικά κομμάτια, δεν ξέρω τι υλικό.
Έχουν τοποθετηθεί αριστερά-δεξια από τον υαλοκαθαριστήρα και συγκρατούν την εταζέρα.
Αν βρεθούμε καμιά φορά, να σου τα δείξω...

Ρε παιδια ομως το χοροπηδημα της εταζερας ξεκιναει απο το κεντρο!Παρατηρησα οτι δεν χοροπηδαει ολοκληρη αλλα μονο το κεντρο που ειναι ειναι πιο λεπτο εκει δηλαδη που ειναι τοποθετημενα και τα ηχεια!Ισως αν επιβαρυναμε την εταζερα με περισσοτερο βαρος μονο στο κεντρο?? Confused
chatasos - Τρι 21 Οκτ 2003, 17:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα όταν δεν είχε βάρος (ηχεία) δεν χοροπήδαγε. Όταν όμως μπήκαν τα ηχεία, μετά από 3-4 μήνες άρχισε τα ντούκου-ντούκου.
Skull - Τετ 22 Οκτ 2003, 13:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Εμένα όταν δεν είχε βάρος (ηχεία) δεν χοροπήδαγε. Όταν όμως μπήκαν τα ηχεία, μετά από 3-4 μήνες άρχισε τα ντούκου-ντούκου.

Και εμενα ακριβως ετσι εγινε!Μαλλον το προβλημα ειναι γενικο!Αυριο-μεθαυριο που θα αναιβω Εδεσσα θα ρωτησω τον ανθρωπο που μου τα τοποθετησε και που του εχω εμπιστοσυνη και θα μας πει στανταρ πραγματα!
Skull - Πεμ 30 Οκτ 2003, 20:22:06
Θέμα δημοσίευσης:
Η πατεντα που μου προτεινε ειναι η εξης:μου εδωσε αυτοκολλητα στα οποια η αλλη μερια ηταν μαλακη σαν σφουγκαρακι και τα κολλησα στα δεξια-αριστερα εκει που ακουμπαει η εταζερα!Επισης απο μονος μου εβαλα σε δυο στοπ που εχει ετσι ωστε κλεινοντας το πορτ-παγκαζ το πισω μερος να μην κουνιετε καθολου!Τωρα χοροπηδαει πολυ λιγοτερο!Μονο που πρειπει να ενισχυθει και το μπροστα κενο μερος της εταζερας δηλαδη πισω ακρηβως απο τα καθισματα!
Skull - Παρ 07 Νοέ 2003, 22:15:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα πηγα ρωτησα σε να μαγαζι στην θεσσαλονικη για εταζερα και μου ειπε οτι υπαρχουν ετοιμες απο MDF με 100ευρο!Αλλα δεν μου εγκυθηκε οτι και αυτη δεν θα χοροπηδαει! Crying or Very sad
Ενα παραξενο πραγμα σε οσους πω οτι χοροπηδαει η εταζερα απο τα ηχεια μου λεει να πουλησω τα ηχεια και να αγορασω διααιρουμενα ηχεια μπροστα!Τι γινετε??2weeter αι 4εργοστασιακα και 2*170watt 4αρων δρομων μπορουν να αντικατασταθουν και να παιζουν χειροτερα απο 2διαιρουμενα ηχεια?? Confused
Skull - Τετ 25 Φεβ 2004, 16:15:37
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ηχομονωτικό υλικό κάτω από την εταζιέρα
Το Σαββατο εβαλα ενα κομματι ηχομονωτικου υλικου κατω απο την εταζιερα!Για να ειμαι ειληκρινεις πρωτη φορα το ειδα απο τον micho ενω στην πορεια παρατηρησα οτι πολλα(αν οχι τα περισσοτερα) αυτοκινητα που εχουν γουφερ στο πορτ παγκαζ εχουν κανει αυτην την κινηση προ πολλου! Crying or Very sad

Λοιπον,το υλικο που χρησιμοποιητε ειναι οι αυγοθηκες(ή οπως αλλιως το λενε) και αυτο γινετε για να αποροφατε απο αυτες τα ηχιτικα κυμματα που εκπεμπει το γουφερ!ΠΟλυ προχειρα ο ηχος που βγαζει το γουφερ χτυπαει απο εδω και κει μεσα στο πορτ παγκαζ με αποτελεσμα το οχι καλο ηχιτικο αποτελεσμα!Αυτο το κομματι αποροφα μερικα απο αυτα ετσι ωστε ο ηχος,κατα καποιο τροπο,να μην περιπλανιετε μεσα στο πορτ παγκαζ!Το καλητερο θα ηταν ολο το πορτ παγκαζ να ηταν ντυμενο ετσι ωστε να μην μπορει ο ηχος να αντανακλαει και το ηχιτικο αποτελεσμα να ηταν αψογο!Βλεπε στουντιο ηχογραφησεως,που ειχα ρωτησει σε καποιο στουντιο ποσο τους ειχε στοιχησει και μου ειπε εκατομυρια! Very happy

Προσωπικα αγορασα ενα κομματι 1μετρο*0,70μετρα=26ευρο! Shocked
Η μαλ***α μου ηταν οτι ηθελα να ειναι αυτοκολλητο για να μην χρησημοποιω κολες και βενζινοκολες και το μοναδικο που ειχα δεν ηταν αυγοθηκες αλλα ενα χοντρο μαλακο υλικο γυρο στα 2,5χιλιοστα με εξωγκοματα σε σχημα τετραγωνου!
Το ηχιτικο αποτελεσμα βελτιωθηκε αλλα η ερωτηση μου ειναι αν εκανα τελικα μαλ***α ή οχι! Confused
Δηλαδη συκρινοντας αυτα τα δυο υλικα..ποιο ειναι το καλταλληλοτερο??

Μια παρατηρηση σε οποιους το επειχηρησουν:να προσεξουν να μην καληπτουν τα ηχεια στην εταζερα με αυτο το υλικο και η τρυπα να ειναι τοσο μεγαλη οσο και το ανοιγμα των ηχειων γιατι θα χαθουν εντελως τα μπασα απο τα ηχεια της εταζιερας!Αυτο ερχετε σε συγκρουση με τα λεγομενα καποιου βελτιωτη αλλα ειναι δοκιμασμενο! Twisted evil

Τα σχολια σας κυριοι...
Laughing Laughing Laughing
DRAKE - Τετ 25 Φεβ 2004, 20:59:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το υλικό αυτό ονομάζεται ρικοφόν (Ricofone) και είναι ηχοαπορροφητικό. Δηλαδή δεν αφήνει να περάσει ο ήχος από τη μία μεριά του (...αβγοθήκες) στην άλλη (επίπεδη). Είναι φθηνό (σε σχέση με άλλου τύπου ηχομωνοτικά)και χρησιμοποιείται πάρα πολύ για ηχομόνωση σε studio, ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ. Επίσης χρησιμοποιείται σε καμπίνες ηχείων για βελτιστοποίηση της απόδοσης των μεγαφώνων και κυρίως των γούφερ. Στο χώρο του αυτοκινήτου τώρα μπορεί να βάλει κανείς ρικοφόν στην εταζέρα αλλά και σε όλο το πορτμπαγκάζ για να μην έχουμε απώλειες ήχου προς τα έξω αλλά και για βελτίωση της ποιότητας. Οι πιο θεαματικές βελτιώσεις που παρατηρούνται είναι στις περιπτώσεις που υπάρχουν ηχεία στην εταζέρα (συνήθως οβάλ ή και κάποιο free-air sub) όπου το πορτμπαγκάζ παίζει το ρόλο της καμπίνας. Όπως τοποθετούμε μονώσεις στις πόρτες για βελτίωση του ήχου έτσι και εδώ γίνεται κάτι παρόμοιο με τη διαφορά ότι ωφελούνται κυρίως οι χαμηλές συχνότητες. Ο ήχος του γόυφερ δεν "χτυπάει από δω κι από κεί" αλλά χάνεται προς όλες τις κατευθύνσεις (οι χαμηλές συχνότητες διαπερνάν εύκολα όλες τις επιφάνειες θυμάσαι; Wink )Με τη μόνωση τις εγκλωβίζουμε μέσα στο χώρο αποσκευών και έχουμε λιγότερες απώλειες και καλύτερη απόδοση. Και φυσικά και δεν καλύπτουμε το πίσω μέρος των ηχείων στην εταζέρα. Είναι σαν να τοποθετούμε γούφερ χωρίς καμπίνα χύμα μέσα στο πορτμπαγκάζ.
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 00:59:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κυριακο ομως γιατι χρησημοποιητε πιο πολυ(αν οχι μονο) ρικοφον και οχι σαν αυτο που εβαλα εγω?? Confused

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να υπαρχει καποια διαφορα στο οτι,μαλλον,το ρικοφον ειναι ηχοαποροφιτικο και το αλλο απλος ηχομονοτικο! Shocked
Δεν εχω ασχοληθει με ηχομονωσης απλα μια διευκρινηση...στο ραδιοφωνικο σταθμο που δουλευα παλια(τοπικος μην φανταστητε τιποτα Very happy ) η ηχομονωση ηταν με ρικοφον!Απο την αλλη θυμαμε στο στουντιο ηχογραφησεων ηταν κατι σαν το δικο μου! Confused Δεν θυμαμε και πολυ καλα!

Υπαρχει μηπως και καποιο αλλο υλικο(εχει ξαναυποθει εδω μεσα) που ειναι σαν μοκετα?? Confused Μια πολλη καλη κινηση θα ηταν η επενδυση των πλατων των καθησματων με μοκετα "ηχοαποροφητικη"!Και οχι μονο αυτο,αλλα ολο το πορτ παγκαζ ετσι ωστε να μην χαλαει πολυ η οπτικη εικονα! Very happy
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 01:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχασα να πω για αυτους που θα το επιχειρησουν να κανουν μια πατεντα εστι ωστε να μπορει αν αφαιρειτε η εταζερα!
Πρεπει να κοπουν τα καλωδεια που πηγαινουν στα πισω ηχεια(εταζερας) και να προστεθει "κλιψακι" ετσι ωστε να βγαινει η εταζερα και να μην ειναι για μια ζωη κολλημενη στο αμαξι εξ αιτιας των ηχειων! Very happy
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητικος...θα δειξω φοτο οταν το προχωρησω το θεμα! Very happy
DimiP - Πεμ 26 Φεβ 2004, 08:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν χρησιμοποιησουμε το ακριβο ricofon αλλα καποιο αλλο υλικο με παρομοια κατασκευη (αυγοθηκη) αλλα αλλη συνθεση, τοτε κανουμε τιποτα ; η θελει ricofon;;
micho - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
αν δεν χρησιμοποιησουμε το ακριβο ricofon αλλα καποιο αλλο υλικο με παρομοια κατασκευη (αυγοθηκη) αλλα αλλη συνθεση, τοτε κανουμε τιποτα ; η θελει ricofon;;

ρε παιδια το ρικοφον ειναι παμφθηνο...

εγω ειχα παρει με 5 ευρω το τετραγωνικο!!!
το ειχα γραψει κ μεσα αν θυμαμαι καλα
προσοχη σε αυτο που λεει ο κυριακος... ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΖΕΡΑΣ
micho - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Ξεχασα να πω για αυτους που θα το επιχειρησουν να κανουν μια πατεντα εστι ωστε να μπορει αν αφαιρειτε η εταζερα!
Πρεπει να κοπουν τα καλωδεια που πηγαινουν στα πισω ηχεια(εταζερας) και να προστεθει "κλιψακι" ετσι ωστε να βγαινει η εταζερα και να μην ειναι για μια ζωη κολλημενη στο αμαξι εξ αιτιας των ηχειων! Very happy
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητικος...θα δειξω φοτο οταν το προχωρησω το θεμα! Very happy

παλι σε προλαβα! Razz
εχω βαλει νομιζω ηδη φωτο μεσα στο φορουμ με το κλιψακι
ολα αυτα μου τα κανα τζαμπα ο μαστορας εκεινος που σας ελεγα! κορυφη
δεν χρειαστηκε ακομα να πειραξω τιποτα απο την ολη κατασκευη! και ουτε μαλλον προκειται!
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:48:00
Θέμα δημοσίευσης:
micho έγραψε:
προσοχη σε αυτο που λεει ο κυριακος... ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΖΕΡΑΣ

Skull έγραψε:
Μια παρατηρηση σε οποιους το επειχηρησουν:να προσεξουν να μην καληπτουν τα ηχεια στην εταζερα με αυτο το υλικο και η τρυπα να ειναι τοσο μεγαλη οσο και το ανοιγμα των ηχειων γιατι θα χαθουν εντελως τα μπασα απο τα ηχεια της εταζιερας!

Γιαννη με λενε! Razz Laughing Laughing
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:50:46
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Δημητρη δεν ειναι ακριβο,μαλλον το πιο ακριβο το πηρα εγω( Embarassed ),δεν ηθελα να μπλεχτω με βενζινοκολες!
Οσο για την αξια του ηταν και αυτο 1*0,70μετρα=15ευρο!

Αληθεια εσυ micho απο που το πηρες τοσο φθηνα??Ποσο παχος εχει??Μπορει τιποτα με το παχος να παιζει! Very happy
micho - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:52:21
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
DimiP έγραψε:

Δημητρη δεν ειναι ακριβο,μαλλον το πιο ακριβο το πηρα εγω( Embarassed ),δεν ηθελα να μπλεχτω με βενζινοκολες!
Οσο για την αξια του ηταν και αυτο 1*0,70μετρα=15ευρο!

Αληθεια εσυ micho απο που το πηρες τοσο φθηνα??Ποσο παχος εχει??Μπορει τιποτα με το παχος να παιζει! Very happy

αγγελακη διπλα απο το satchi το κλαμπ
ο τυπος ειναι ο μοναδικος νομιζω που ασχολειται με ηχομονωτικα και τα εχει τοσο φθηνα
εχει διαφορες ποιοτητες και τιμες
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 17:59:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου ειπαν οτι ο μοναδικος ειναι ενα μεγαλο μαγαζι μπενοντας στην Θεσσαλονικη μετα την αερογεφυρα στα δεξια πριν τα ΚΤΕΛ!
Ε τι να κανω πηγα εκει και τα πηρα...
Αληθεια ποσο παχος εχει το δικο σου υλικο?? Confused
DRAKE - Πεμ 26 Φεβ 2004, 19:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Κυριακο ομως γιατι χρησημοποιητε πιο πολυ(αν οχι μονο) ρικοφον και οχι σαν αυτο που εβαλα εγω?? Confused

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να υπαρχει καποια διαφορα στο οτι,μαλλον,το ρικοφον ειναι ηχοαποροφιτικο και το αλλο απλος ηχομονοτικο! Shocked
Δεν εχω ασχοληθει με ηχομονωσης απλα μια διευκρινηση...στο ραδιοφωνικο σταθμο που δουλευα παλια(τοπικος μην φανταστητε τιποτα Very happy ) η ηχομονωση ηταν με ρικοφον!Απο την αλλη θυμαμε στο στουντιο ηχογραφησεων ηταν κατι σαν το δικο μου! Confused Δεν θυμαμε και πολυ καλα!

Υπαρχει μηπως και καποιο αλλο υλικο(εχει ξαναυποθει εδω μεσα) που ειναι σαν μοκετα?? Confused Μια πολλη καλη κινηση θα ηταν η επενδυση των πλατων των καθησματων με μοκετα "ηχοαποροφητικη"!Και οχι μονο αυτο,αλλα ολο το πορτ παγκαζ ετσι ωστε να μην χαλαει πολυ η οπτικη εικονα! Very happy

Όλα ηχομωνοτικά είναι. Απλά μήπως αυτό που έβαλες εσύ είναι φύλλα Dynamat που χρησιμοποιούνται και στις πόρτες του αυτοκινήτου; Το Ρικοφον είναι φθηνό γιατί είναι απλά κάτι σαν σφουγγάρι. Αυτό που έβαλες εσύ μπορεί να είναι κάποιο καλύτερο.
Skull - Παρ 27 Φεβ 2004, 00:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Skull έγραψε:

Όλα ηχομωνοτικά είναι. Απλά μήπως αυτό που έβαλες εσύ είναι φύλλα Dynamat που χρησιμοποιούνται και στις πόρτες του αυτοκινήτου; Το Ρικοφον είναι φθηνό γιατί είναι απλά κάτι σαν σφουγγάρι. Αυτό που έβαλες εσύ μπορεί να είναι κάποιο καλύτερο.

Nομιζω αυτο το βαζουνε κατω απο το καπο!Γι αυτο και ειναι και αυτοκολλητο...
ΟΙ χρησεις πολλες ειναι αλλα δεν πειραζει που δεν εχει τεραστια εξωγκοματα και βαθουλοματα σαν το Ricofon??Ειναι πιο ηπιο ηχομονωτικο υλικο! Very happy
DRAKE - Παρ 27 Φεβ 2004, 20:39:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καπό; Question Shocked Το μπροστινό καπό; Δε νομίζω. Αυθτό που βάζουν στο μπροστινό καπό είναι και πυρίμαχο, είναι αν έχεις δει εκείνο το κίτρινο υλικό με στρώση αμιάντου για να μην καεί από τη θερμότητα της μηχανής. Τα Dynamat είναι αποκλειστικά για μόνωση και βελτίωση ήχου.
Skull - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Καπό; Question Shocked Το μπροστινό καπό; Δε νομίζω. Αυθτό που βάζουν στο μπροστινό καπό είναι και πυρίμαχο, είναι αν έχεις δει εκείνο το κίτρινο υλικό με στρώση αμιάντου για να μην καεί από τη θερμότητα της μηχανής. Τα Dynamat είναι αποκλειστικά για μόνωση και βελτίωση ήχου.

Kαλα ντε μην βαρας! Very happy
Νομιζω ετσι ειπαν στον πατερα μου...
Δεν εξηγεις ομως καλητερα τις διαφορες...που ειναι ο Κυριακος που ολοι αγαπησαμε με τα 5 συνεχομενα,κατεβατα, post! Laughing Laughing
DRAKE - Σαβ 28 Φεβ 2004, 23:07:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν για να μην μπερδεύεστε το Dynamat δεν είναι κάποιο είδος υλικού (πχ αμίαντος, σφουγγάρι ...) αλλά είναι ονομασία εταιρίας που κατασκευάζει τα ομόνυμα ηχομωνοτικά προϊόντα. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες (πχ Brown Bread) στο εξωτερικό που κατασκευάζουν ανάλογης ποιότητας υλικά αλλά τα Dynamat θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα. Είναι γυαλιστερό ελαστικό υλικό υψηλής μονωτικής αποδοτικότητας. Αποτελείται από 4 αλουμινένια στρώματα μεγάλης ακαμψίας και ειδικό υλικό υψηλής πυκνότητας ανάμεσά τους για το οποίο η εταιρεία δεν δίνει στοιχεία. Αντέχει σε θερμοκρασίες από -55 έως 150 βαθμούς και είναι εξαιρετικά εύκαμπτο. Παρόμοια σύσταση έχουν και τα άλλα ηχομονωτικά αυτού του τύπου.
Το ρικοφόν από την άλλη μεριά είναι μια ειδική σύνθεση από μαλακό υλικό σαν σφουγγάρι που χρησιμοποιείται κυρίως σαν ηχοαπορροφητικό υλικό. Είναι πανάλαφρο και φθηνό.
Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας και μεταδίδεται με τη μορφή κυμάτων στον αέρα. Όταν χτυπήσει σε ένα στερεό και υψηλής πυκνότητας αντικείμενο ανακλάται σε διάφορες γωνίες και επιστρέφει πίσω (όπως όταν χτυπάμε μια μπάλα στον τοίχο). Αν όμως χτυπήσει κάποιο "μαλακό" ελαφρύ υλικό προσπαθεί να το διαπεράσει από μέσα. Λόγω της αντίστασης του υλικού όμως και της τριβής η ένταση του κύματος εξασθενεί μέχρι να μηδενιστεί τελείως.
Για να μειώσουμε τους ενοχλητικούς ήχους (στην περίπτωση του αυτοκινήτου τους εξωτερικούς) υπάρχουν δύο οι πιο συχνα χρησιμοποιούμενοι τρόποι: Η απορρόφηση των ήχων ή η μόνωση της καμπίνας από τους εξωτερικούς ήχους. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείται κάποιο υλικό για να αλλάξει την κατεύθυνση του ηχητικού κύματος, μετατρέποντας την ενέργειά του για να μειώσει το μέγεθος της ανάκλασης (ρικοφόν σε Studio). Στην μόνωση χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής πυκνότητας που αποτρέπουν την ενέργεια του ήχου και το ηχητικό κύμα να διαπεράσουν το υλικό.
Στο αυτοκίνητο αυτό που θέλουμε για να έχουμε καλύτερη ηχητική απόδοση είναι να μειώσουμε τους εξωτερικούς θορύβους. Επενδύοντας με ηχομονωτικό υλικό λοιπόν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιφάνειες του αυτοκινήτου (πόρτες, δάπεδο, χώρος αποσκευών, οροφή) μειώνουμε στο ελάχιστο τους εξωτερικούς θορύβους που μπερδεύονται με την μουσική μας και ταυτόχρονα ενισχύουμε και την ένταση του ήχου μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς ο ήχος δεν μπορεί να διαφύγει έξω και να μειωθεί η έντασή του. Δές εναν τύπο που μόνωσε ένα Volvo S40.
Έχει μονώσει με φύλλα Dynamat το πάτωμα, τις πόρτες και τον χώρο αποσκευών.

Εεεε...... συγνώμη για το "σεντόνι" Embarassed
DRAKE - Σαβ 28 Φεβ 2004, 23:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα το ρικοφόν στην εταζέρα σίγουρα βελτιώνει τα μπάσα ειδικά αν έχεις Sub στο χώρο αποσκευών και επιπλέον μειώνονται οι συντονισμοί και τα τριξίματα της εταζέρας ειδικά αν έχεις βάλει ηχεία σ'αυτήν. Προσοχή! Το "χοροπήδημα" της εταζέρας μπορεί να μην εξαφανιστεί γιατί δεν οφείλεται στα ηχητικά κύματα αλλά στην ποσότητα αέρα που μετακινεί το Sub κατά την κίνησή του κώνου του. Αντίθετα αν κάποιος έχει δύο ηχεία και μια κάπως στιβαρρή εταζέρα (πχ από MDF 18mm πάχος) βάζοντας ένα κομμάτι ρικοφόν από κάτω και στο χώρο αποσκευών θα δεί σημαντική βελτίωση στα μπάσα του σε σημείο αν δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις να μην χρειαστεί sub!
Α και για το υλικό κάτω από το καπώ πρέπει να είναι ένα είδος υαλοβάμβακα, υλικό ηχομονωτικό και θερμομονωτικό που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία καθώς και για θερμομόνωση στις ηλεκτρικές κουζίνες. Παλιά τοποθετούσαν ένα τέτοιο είδος στα καπό των αυτοκινήτων για μέιωση του θορύβου αλλά λόγω της υπερβολικής θερμότητας το σταμάτησαν.
Skull - Κυρ 29 Φεβ 2004, 13:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος! Wink Very happy Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες