PSClub - Hellas

Φρένα - Ζημιά στα φρένα!

west side - Τρι 09 Δεκ 2014, 21:09:20
Θέμα δημοσίευσης: Ζημιά στα φρένα!
Γεια σας,
Έχω ένα 207 RC του 11ου του 2007. Εκτός από κάτι μικροπροβληματάκια όλα ήταν καλά μέχρι πριν από 3 μέρες. Οδηγούσα μεσα στην Αθήνα με 70-80 χιλιόμετρα και όταν προσπάθησα να σταματήσω στο φανάρι που είχε κόκκινο, ξαφνικά τα φρένα μου δεν δουλέψανε και αναγκάστηκα να σταματήσω το αυτοκίνητο με χειρόφρενο και πάλι καλά που δεν έγινε ζημιά και δεν πέρναγε κανένας άνθρωπος εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα. Να προσθέσω ότι το αμάξι έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα σερβις και πάντα στην αντιπροσωπεία. Το τελευταίο σέρβις έγινε πριν 6000 χιλιόμετρα. Το αμάξι τώρα είναι στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι τα υγρά φρένων είχαν μαυρίσει και του κάνανε εξαέρωση. Δηλαδή τα υγρά είχαν χαλάσει; Εγώ σε κανένα αυτοκίνητο, ούτε κανένας γνωστός μου δεν έχει αλλάξει τα υγρά φρένων σε απλό σέρβις. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο; Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό; Ευχαριστώ!
kwstas1.1 - Τρι 09 Δεκ 2014, 23:01:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζημιά στα φρένα!
west side έγραψε:
Γεια σας,
Έχω ένα 207 RC του 11ου του 2007. Εκτός από κάτι μικροπροβληματάκια όλα ήταν καλά μέχρι πριν από 3 μέρες. Οδηγούσα μεσα στην Αθήνα με 70-80 χιλιόμετρα και όταν προσπάθησα να σταματήσω στο φανάρι που είχε κόκκινο, ξαφνικά τα φρένα μου δεν δουλέψανε και αναγκάστηκα να σταματήσω το αυτοκίνητο με χειρόφρενο και πάλι καλά που δεν έγινε ζημιά και δεν πέρναγε κανένας άνθρωπος εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα. Να προσθέσω ότι το αμάξι έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα σερβις και πάντα στην αντιπροσωπεία. Το τελευταίο σέρβις έγινε πριν 6000 χιλιόμετρα. Το αμάξι τώρα είναι στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι τα υγρά φρένων είχαν μαυρίσει και του κάνανε εξαέρωση. Δηλαδή τα υγρά είχαν χαλάσει; Εγώ σε κανένα αυτοκίνητο, ούτε κανένας γνωστός μου δεν έχει αλλάξει τα υγρά φρένων σε απλό σέρβις. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο; Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό; Ευχαριστώ!

Φιλε μου καλησπερα, τα φρενα σου ητανε ΤΕΛΕΙΩΣ νεκρα ?! Η απλα δεν πιασανε πολυ καλα ?! Γτ εχει μεγαλη σημασια ! Εχω αλλαξει υγρα φρενων και στο πεζο και στο σουζουκι που εχουμε κ απλα τα φρενα ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ! Το οτι δεν σταματησες ομως ποτε στο φαναρι μου κοινει την περιεργεια ! Γτ οπως κ να εχει κ μαυρα να ητανε τα υγρα φρενων δν παιζει να μη φρεναρει εστω κ λιγο το αμαξι ! Το προβλημα θα ταν αν δεν ειχε καθολου μεσα,τοτε ναι ! Πολυ περιεργο παντως....Κατι αλλο θα ειναι πιστευω,να το ψαξεις ! Γτ οπως σ ειπα οσες φορες εχω κανει εξαερωση ΚΑΙ αλλαγη υγρων φρενων απλα βελτιωθηκαν λιγο απο χαλια π ητανε...αυτο...
reselie-206 - Τρι 09 Δεκ 2014, 23:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
k;ati άλλο που παίζει είναι να τα είχες βράσει σε προηγούμενο φρενάρισμα και να μην πιάσανε ποτέ
Tzive - Τετ 10 Δεκ 2014, 00:20:18
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
k;ati άλλο που παίζει είναι να τα είχες βράσει σε προηγούμενο φρενάρισμα και να μην πιάσανε ποτέ
μέσα στην Αθήνα πως να τα βράσει μωρέ?
reselie-206 - Τετ 10 Δεκ 2014, 00:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
reselie-206 έγραψε:
μέσα στην Αθήνα πως να τα βράσει μωρέ?

Γιατί δύσκολο είναι?
kwstas1.1 - Τετ 10 Δεκ 2014, 00:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Αθηνα και αν βραζουνε τα φρενα...αυτα τα αποτομα καθε τρεις λιγο, λογω των κωλοδρομων καθως και των κουλων που κυκλοφορουν τα φρενα τα κανει λαβα Razz Εχω παει να γινω εγω.....ουκ λιγες φορες...:p Ας μας πει ομως το παλικαρι τι ακριβως εννοει "δεν δουλεψαν τα φρενα"....Wink
west side - Τετ 10 Δεκ 2014, 10:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα Κωστα..για αυτο που ρωτισες...ειχε φρενο το αμαξι,παρα πολυ λιγο και επιανε μονο οταν τερματιζε στο πενταλ και μπολακαραν οι τροχοι .δεν ηταν ομωσ αρκετο για να σταματισει το αμαξι.δεν ειχε κατθολου πιεση το πενταλ.μολισ το πειρα απο την αντιπροσ.ειπαν οτι τα υγρα στα σωληνακια ειχαν γινει καφε σαν μελι(ετσι ακριβως το περιγραψαν).μπορω να πω οτι το το φρενο επανηλθε στα κανονικα του και μη σ πω λιγο καλυτερο απο πριν.το θεμα ειναι γιατι συνευη αυτο απο τι στιγμη που ολα τα αλλα ηταν ενταξει.(αντλια φρενου/σωλινακια).δεν μου ειπαν κατι αλλο..να πω παλι οτι το αμαξι ειναι ταξιδιαρικο και δυστυχος το φοβαμαι τωρα.
Kostaswannabe - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
απο το '07 που εχεις το αυτοκινητο δεν ειχες αλλαξει υγρα φρενων? Περιεργο γιατι εκανες και τα service σε αντιπροσωπειες. Ακομα και πολλα χλμ να μην εχεις η peugeot δινει αντικατασταση η τουλαχιστον συμπληρωμα στα 4 χρονια.
west side - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
συμπληρωμα ναι στισ αλλαγεσ τακακια,ολο το κυκλομα ποτε
Samer - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
west side έγραψε:
καλημερα Κωστα..για αυτο που ρωτισες...ειχε φρενο το αμαξι,παρα πολυ λιγο και επιανε μονο οταν τερματιζε στο πενταλ και μπολακαραν οι τροχοι .δεν ηταν ομωσ αρκετο για να σταματισει το αμαξι.δεν ειχε κατθολου πιεση το πενταλ.μολισ το πειρα απο την αντιπροσ.ειπαν οτι τα υγρα στα σωληνακια ειχαν γινει καφε σαν μελι(ετσι ακριβως το περιγραψαν).μπορω να πω οτι το το φρενο επανηλθε στα κανονικα του και μη σ πω λιγο καλυτερο απο πριν.το θεμα ειναι γιατι συνευη αυτο απο τι στιγμη που ολα τα αλλα ηταν ενταξει.(αντλια φρενου/σωλινακια).δεν μου ειπαν κατι αλλο..να πω παλι οτι το αμαξι ειναι ταξιδιαρικο και δυστυχος το φοβαμαι τωρα.

Φιλε το ειχα παθει κ γω καποτε αυτα με τα brembo. Ειχαμε βαλει λαθος υγρο και οταν βραζανε επιανε παρα πολυ λιγο οταν τερματιζε στο πενταλ. Αλλα υγρα και βαλαμε του Brembo Που δεν βρισκαμε τοτε και ολα καλα.
athanas - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
αφηστε τι λενε οι ασχετοι αντιπροσωποι καθε εταιρειας....

υγρα φρενων αλλαγη καθε 2 χρονια το πολυ...

και αν ειναι υγροφιλα καθε χρονο Wink
west side - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:37:29
Θέμα δημοσίευσης:
λεσ να εφτεγαι διλ το γεγονοσ οτι δεν αλαχτικε ποτε το κυκλομα..??? και τι θεπμοκρασιεσ να ανεβασει 8 το προι απο τουσ αγιουσ sto ilion (escape center) δημοκρατιασ....p.s, τι εννοεισ υγροφιλα???
athanas - Τετ 10 Δεκ 2014, 11:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχην ολα τα υγρα φρενων μαζευουν υγρασια γιαυτο και πρεπει να αλλαζονται
ειναι καποια υγρα φρενων που ευνοουν περισσοτερο την δημιουργια υγρασιας (σταγονες νερου) στο κυκλωμα οταν ζεστενονται...
αυτο εχει σχεση με το τυπο του υγρου,, πχ τα εστερικα υγρα φρενων πρεπει να αλλαζονται καθε χρονο γιατι δημιουργουν πιο ευκολα υργασια στο κυκλωμα των φρενων Wink
west side - Τετ 10 Δεκ 2014, 12:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
καταρχην ολα τα υγρα φρενων μαζευουν υγρασια γιαυτο και πρεπει να αλλαζονται
ειναι καποια υγρα φρενων που ευνοουν περισσοτερο την δημιουργια υγρασιας (σταγονες νερου) στο κυκλωμα οταν ζεστενονται...
αυτο εχει σχεση με το τυπο του υγρου,, πχ τα εστερικα υγρα φρενων πρεπει να αλλαζονται καθε χρονο γιατι δημιουργουν πιο ευκολα υργασια στο κυκλωμα των φρενων Wink
.got it!
kwstas1.1 - Τετ 10 Δεκ 2014, 14:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
west side έγραψε:
λεσ να εφτεγαι διλ το γεγονοσ οτι δεν αλαχτικε ποτε το κυκλομα..??? και τι θεπμοκρασιεσ να ανεβασει 8 το προι απο τουσ αγιουσ sto ilion (escape center) δημοκρατιασ....p.s, τι εννοεισ υγροφιλα???

Ηλιον ?! Ωπ ! Ειμαστε κ γειτονες,μπουρναζι μενω κοντα στα Goodys....Razz
reselie-206 - Τετ 10 Δεκ 2014, 14:35:11
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
west side έγραψε:

Μπουρναζοκάγκουρρααααα ούυυυυ
west side - Τετ 10 Δεκ 2014, 16:35:54
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
west side έγραψε:

γεια σου γειτονα!!!!
Andreasf1 - Τετ 10 Δεκ 2014, 17:45:57
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:
west side έγραψε:

Χαχαχαχχαχαχαχαχ
kwstas1.1 - Τετ 10 Δεκ 2014, 22:42:38
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
reselie-206 έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:
west side έγραψε:

Χαχαχαχχαχαχαχαχ

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα !!!!! Ε μαααα αφου τα ξερετε τωραααα !! Ειιιιι δεν ειμαι μπουρναζιωτηςςς εγω ειμαι Περιστεριοτης :p κ καλα π λενε....Razz Τρελη συμπαθεια ! χαχαχα !
west side - Παρ 12 Δεκ 2014, 17:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα σας παιδια!! Μετα απο την αλλαγη το φρενο επανηλθε στα κανονικα του αλλα κρατισε πολυ λιγο.ξαναμαλακοσε ρε γ@μοτο μου σημερα.υπαρχει κανενας να με συμβουλεψει?? τι να κανω που να παω να το κοιταξω??
alexandros 207 Rallye - Παρ 12 Δεκ 2014, 18:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
στην Peugeot τι σου ειπανε?
kwstas1.1 - Παρ 12 Δεκ 2014, 18:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
west side έγραψε:
Καλησπερα σας παιδια!! Μετα απο την αλλαγη το φρενο επανηλθε στα κανονικα του αλλα κρατισε πολυ λιγο.ξαναμαλακοσε ρε γ@μοτο μου σημερα.υπαρχει κανενας να με συμβουλεψει?? τι να κανω που να παω να το κοιταξω??

Το ιδιο ακριβως θεμα ειχα κ εγω ! Και ακομη δν ξερω τι ειναι....ειχαμε κανει εξαερωση στο σουζουκι και αλλαγη φρενων και εφτιαξε γ μια μερα κ μετα παλι τσουπ μαλακο.....τι να ειναι ουτε εγω γνωριζω....θα παω γ ενα τσεκαρισμα γενικο στα φρενα μου φαινεται ! Razz
athanas - Σαβ 13 Δεκ 2014, 16:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
@ west side αν δεν εχει καπου εμφανη διαρροη τοτε πηγαινε να τσεκαρουν την μοναδα abs/esp η την τρομπα φρενων η τα τρομπακια του συμπλεκτη

@ kwstas το αμαξι σου εχει ταμπουρα πισω?αν ναι πιθανον το θεμα προρχεται απο εκει...
kwstas1.1 - Σαβ 13 Δεκ 2014, 18:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:

@ kwstas το αμαξι σου εχει ταμπουρα πισω?αν ναι πιθανον το θεμα προρχεται απο εκει...

To suzuki ναι ταμπουρα εχει ! Ομως αλλαχθηκαν πριν ενα μηνα αλλαχθηκαν και τα κυλινδρακια τους καθως και σιαγονες κ ολα ! Μονο τακακια εχω να αλλαξω πολυ καιρο ! Ποιος ξερει...πολυ περιεργο απο το τι προερχεται...:/ Εχει αθλια φρενα πλεον,το ABS μπαινει ολη την ωρα και ειναι κ μοντελο του 07'....Ιαπονικες σαβουρες ναπουμε ! :p
west side - Σαβ 13 Δεκ 2014, 21:34:38
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
@ west side αν δεν εχει καπου εμφανη διαρροη τοτε πηγαινε να τσεκαρουν την μοναδα abs/esp η την τρομπα φρενων η τα τρομπακια του συμπλεκτη

..απο τη στιγμη που μπεικε στην αντιπρ με προβλημα στα φρενα ολα αυτα πρεπει να τα ειχαν ελεγξει ετσι δεν ειναι ρε συ ατhana??
west side - Σαβ 13 Δεκ 2014, 21:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
στην Peugeot τι σου ειπανε?
.τπτ συγκεκριμενο φιλε μ, το μονο που ειπαν ηταν οτι δεν ειχα αλαξει ποτε τα υγρα και ειχαν γινει καφε χρωμα..
west side - Σαβ 13 Δεκ 2014, 21:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
athanas έγραψε:

To suzuki ναι ταμπουρα εχει ! Ομως αλλαχθηκαν πριν ενα μηνα αλλαχθηκαν και τα κυλινδρακια τους καθως και σιαγονες κ ολα ! Μονο τακακια εχω να αλλαξω πολυ καιρο ! Ποιος ξερει...πολυ περιεργο απο το τι προερχεται...:/ Εχει αθλια φρενα πλεον,το ABS μπαινει ολη την ωρα και ειναι κ μοντελο του 07'....Ιαπονικες σαβουρες ναπουμε ! :p
και μενα ρε συ.χαλια φρενα και το αβς μπενει με το παραμικρο.τι να πω...θα ψαξω για κανα φρενα μ φαινετε .το πακετο ειναι οτι τωρα εχο μετακομισει αθηνα και δεν ξερω κανεναν Crying or Very sad
Mono AEK - Κυρ 14 Δεκ 2014, 05:35:24
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
athanas έγραψε:

Ενας φιλος με σουιφτ ειχε το ιδιο θεμα και του ειπαν μοναδα αβς
kwstas1.1 - Δευ 15 Δεκ 2014, 00:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:

Ενας φιλος με σουιφτ ειχε το ιδιο θεμα και του ειπαν μοναδα αβς

Αχ αχ η καρδια μου ! Και το κακο ειναι οτι ξερω οτι πονανε εκει τα ρημαδια! Καταλαβα δν την γλυτωνουμε την μοναδουλα...Razz
Mono AEK - Δευ 15 Δεκ 2014, 10:03:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως με ψαξιμο βρηκε ματαχειρισμενη 150 ευρω (τιμη με τοποθετηση)
athanas - Τρι 16 Δεκ 2014, 13:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
west side έγραψε:
athanas έγραψε:

..απο τη στιγμη που μπεικε στην αντιπρ με προβλημα στα φρενα ολα αυτα πρεπει να τα ειχαν ελεγξει ετσι δεν ειναι ρε συ ατhana??

οχι σιγουρα... αφου κανανε αλλαγη υγρου και φρεναρε κανονικα και με σωστη διαδρομη το πενταλ δεν ασχοληθηκαν αλλο...
athanas - Τρι 16 Δεκ 2014, 13:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
απο αυτα που λετε μαλλον ειστε και οι δυο για μοναδα αβς
kwstas1.1 - Τρι 16 Δεκ 2014, 18:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
απο αυτα που λετε μαλλον ειστε και οι δυο για μοναδα αβς

Ναι δυστυχως αυτο προβλεπω κ εγω ! :/ Μονο που εχω μια μικρη αμφιβολια ρε γμτ...στο σουιφτ εχω ξεσκισει την διασταση των ελαστικων του αυτοκινητου κ φοβαμαι μηπως γ αυτο τα χει παιξει το ABS κ μπαινει οποτε θελει! Θελω να πω μαμα ειχε 185-60-15 και του βαλα 195-50-15....του χω ξεσκισει το βημα ! Με τα παλια ειχα τελεια φρενα! Απο τοτε π μπηκε το 195-50-15 εχω πολλα πολλα θεματα...θα τσεκαρω ομως για καμια μοναδα μηπως βρω! Ευχαριστω μαγκες παντως κ για μενα κ γ το παιδι με το RC μας βοηθησατε Smile Wink
Mono AEK - Τρι 16 Δεκ 2014, 22:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως αν ειναι μοναδα πρεπει να αναβει και το αντιστοιχο λαμπακι
Στο σουιφτ του φιλου αναβε
kwstas1.1 - Τετ 17 Δεκ 2014, 02:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Παντως αν ειναι μοναδα πρεπει να αναβει και το αντιστοιχο λαμπακι
Στο σουιφτ του φιλου αναβε

Οχι φιλε μου δν αναβει κατι...:/ θα το τσεκαρουμε ομως να δουμε τι παιζει κ θα ενημερωσω ! Smile
Mono AEK - Τετ 17 Δεκ 2014, 11:55:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ακυρο τον πηρα τηλεφωνο δεν αναβε λαμπακι και ειχε τα ιδια συμπτωματα με σενα αρα λογικα δεν φταινε τα ελαστικα σου
kwstas1.1 - Τετ 17 Δεκ 2014, 16:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Ακυρο τον πηρα τηλεφωνο δεν αναβε λαμπακι και ειχε τα ιδια συμπτωματα με σενα αρα λογικα δεν φταινε τα ελαστικα σου

Tην καναμε λαχειο που λεει και ο Τσακωνας...Razz Ευχαριστω φιλε μου !
TopGear - Σαβ 20 Δεκ 2014, 19:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου πάντως, είχα παρατηρήσει μια φορά το καλοκαίρι σε ελαφριά στροφή, πώς πατώντας τα φρένα, μου πέταξε λίγο κώλο αριστερά. Λέω ίσως κάτι παίζει, αλλά ούτως ή άλλως είχα σκοπό να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια μπροστά. Είχα κάνει κι ευθυγράμμιση μετά και ήταν οκ (στα νούμερα τουλάχιστον αλλά και στο δρόμο δεν ένιωθα κάτι).

Τον τελευταίο καιρό, μου το έκανε άλλη μια φορά κι έχω την αίσθηση πώς παίζει σε ψιλοαπότομο φρενάρισμα 3/10 φορές να ακούω σαν ένα γκαπ από τα δεξιά και να μπλοκάρει ελαφρώς ο ένας τροχός. Τι παίζει να είναι; Κυλινδράκια πίσω είχα αλλάξει πριν 23.000 χλμ σχεδόν, πριν 3 χρόνια τέτοια εποχή...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες