PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!

DimiP - Τρι 08 Απρ 2014, 21:20:21
Θέμα δημοσίευσης: Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!
Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.

Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!

Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.

http://www.makeleio.gr/?p=80091#more-80091
Steve - Τρι 08 Απρ 2014, 21:48:15
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!
DimiP έγραψε:
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.

http://www.makeleio.gr/?p=80091#more-80091
Έλα θα κάνω εμμετό!

Επιτέλους θα μείνει περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια και θα μάθουμε να προγραμματίζουμε τις αγορές μας λίγο καλύτερα Very happy
marios_207_GT - Τρι 08 Απρ 2014, 22:49:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τοσα χρονια αγοραζαν χονδρικη αναψυκτικα με 0.30 ευρω και τα πουλουσαν 1.50 χωρις να κοψουν αποδειξεις κλπ. Δεν τους λυπαμαι κιολας.
JDROGAS - Τρι 08 Απρ 2014, 23:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια συγγνωμη κιολας αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
Αν ειχατε ποτε σχεση με περιπτερο θα ειχατε εντελως διαφορετικη αποψη.
Δεν εχω περιπτερο για να υποστηριξω τον εαυτο μου αλλα ημουνα προμηθευτης τους και γνωριζω ακριβως τι γινεται.
Για δοκιμαστε να κατσετε μεσα 12 ωρες και να πουλατε τσιγαρα 1000 ευρω (εαν τα πουλατε) με κερδος μικτο μονο 10 ευρω και μετα θα ηθελα την αποψη σας για το ποσο θα πουλουσατε τα νερα και τα αναψυκτικα.....
Προσπαθουν να επιβιωσουν κανοντας 50 και 100 ευρω τζιρο στα υπολοιπα εαν τον κανουν (ημερησιως) για να εχουν απο εκει ενα μικτο κερδος 30-40 ευρω.
Αφηστε που αν ξερατε τα ενοικια ειδικα στην Αθηνα και τον αερα που ζητανε καποια περιπτερα θα χανατε τα μαλλια σας.Αφηστε τι πληρωνουν δημοτικα τελη για αυτον τον χωρο που χρησιμοποιουν στο πεζοδρομιο.
Ειναι και αλλα πολλα αλλα πρεπει να γραφω με τις ωρες.
Συνυπολογιστε οτι χρειαζοναται τουλαχιστον 2 ανθρωποι για να το δουλεψουν.
Προς Θεου δεν ειμαι περιπτερουχος ουτε και ημουν ποτε απλα γνωριζω την αγορα γι αυτο και σας αναφερω καποια πραγματα.
Steve - Τρι 08 Απρ 2014, 23:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Για δοκιμαστε να κατσετε μεσα 12 ωρες κλπ. κλπ.
Εντελώς φιλικά, και χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με εσένα ή οποιονδήποτε άλλον, αλλά ήταν μια αισχρή μορφή εμπορίου που ΔΕΝ τους ανάγκασε κανένας να την κάνουν Wink Μόνοι τους θέλαν και τραβούσαν ότι τραβούσαν...
JDROGAS - Τρι 08 Απρ 2014, 23:22:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν συμφωνω αλλα δεν εχει σημασια σεβαστη η αποψη σου.
Οταν λες πως μονοι τους θελανε να τραβανε αυτα που τραβανε τι ακριβως εννοεις;
Steve - Τετ 09 Απρ 2014, 06:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Οταν λες πως μονοι τους θελανε να τραβανε αυτα που τραβανε τι ακριβως εννοεις;
Δε τους υποχρέωσε κανείς να είναι 12 ώρες σε έναν χώρο 2x2 μέτρα, και επίσης αν δεν ήταν καλά τα λεφτά που βγάζανε, δε θα επιβίωναν σαν επιχείρηση ως τώρα! Very happy

Επίσης, υπήρχαν και άλλα επαγγέλματα, δεν τους υποχρέωσε κανείς να γίνουν ΝΤΕ και καλά περιπτεράδες, επιλογή τους ήταν!

Τέλος, "αέρα" ζητάει μια επιχείρηση που θα βγάλει τα λεφτά που θα δώσεις εσύ για "αέρα" συν το κέρδος (βλ. τους φτωχούς ταξιτζήδες που θέλανε 6ψήφια ποσά για την άδεια...) Wink
JDROGAS - Τετ 09 Απρ 2014, 07:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
Διαφωνω και παλι αλλα δεν θα επιχειρηματολογισω γιατι ειναι παρα πολλα πραγματα που πρεπει να αναλυσω.
Θεωρω οτι δεν ειναι κατι που ενδιαφερει και τους αναγνωστες του φορουμ.
Να αναφερω απλα οτι λες πως επιβιωνουν σαν επιχειρηση και αυτο δεν ευσταθει διοτι απλα και μονο παραμενει η αδεια στους παλαιους ιδιοκτητες ουσιαστικα αυτοι που τα δουλευουν ειναι αλλοι και αλλαζουν διαρκως πλεον γιατι δεν βγαζουν μεροκαματο.
Επισης προς αποφυγην παρεξηγησης αναφερω και παλι οτι δεν εχω σχεση με το αθλημα απλα γνωριζω απο κοντα λογω ενασχολησης μου ενα φεγγαρι με αυτου του τυπου τις επιχειρησεις.
Θεωρω οτι δεν πρεπει να απορριπτουμε ετσι και να σχολιαζουμε ελαφρα ενα χωρο επαγγελματιων χωρις να εχουμε πληρη επιγνωση της καταστασης.
Ειμαι στο εμποριο τα τελευταια 25 χρονια κι εχω περασει κατα καιρους απο διαφορους κλαδους κυριως στο χωρο των τροφιμων.
Υπαρχουν αλλοι που δεν φανταζεστε ποσα κονομανε και ουτε θα μαθει ποτε ο πολυς κοσμος.
Στα σιγουρα ομως δεν ειναι οι περιπτεραδες Wink
COOL ALEXIS - Τετ 09 Απρ 2014, 09:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα με αυτόν τον κλάδο αλλά και με όλους του υπόλοιπους δεν είναι μόνο τα πόσα βγάζουν αλλά κυρίως ότι δεν σέβονται τον συνάνθρωπο τους. Τα περίπτερα έχουν καταντήσει να πιάνουν πλέον όλο το πεζοδρόμιο, κλείνουν και το κομμάτι του δρόμου που είναι μπροστά τους και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τις υπερφωτεινές τους ταμπέλες και ledοταινίες για να μην προσπεράσουμε.

Ε λοιπόν δεν τους λυπάμαι, όπως κι εκείνοι δεν λυπήθηκαν κανέναν Exclamation
Road_Runner - Τετ 09 Απρ 2014, 10:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε JDROGAS, επειδη και εγω τα εχω ζησει απο κοντα, καθως ο πατερας μου εκανε 30 χρονια την δουλεια που κανεις εσυ, επετρεψε μου να σου πω οτι εδω στην Αθηνα τουλαχιστον τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Ισως τα τελευταια χρονια λογω κρισης να βελτιωθηκαν τα πραγματα λιγο οσον αφορα την αντιμετωπιση και του πελατη αλλα και την γενικοτερη νοοτροπια-συμπεριφορα τους, αλλα σε γενικες γραμμες ηταν αθλιοι. Οι περισσοτεροι κακοπληρωτες, παρολο που εμφανως ειχαν λεφτα. Τα περισσοτερα περιπτερα ειχαν γινει μινι μαρκετ, πουλωντας απο παιχνιδια μεχρι γυαλια ηλιου.. Μονο σιδερα και φουρνους δεν ειχαν βαλει...
Πραγματικα δεν τους λυπαμαι καθολου, οπως δεν λυπαμαι τους ταξιτζιδες που οπως ειπε ο σταυρος ηθελαν 6ψηφια νουμερα για την αδεια, τους νταλικεριδες, του προσφατως τους φαρμακοποιους και καθε λογης κλειστο επαγγελμα.
Γιατι ρε μαστορα εγω να πρεπει να ΜΟΧΘΗΣΩ για να με προσλαβει καποιος στην επιχειρηση του, να πρεπει να αποδειξω οτι ΠΑΡΑΓΩ κατι, και εσυ να ξυνεσαι ολη μερα ζητωντας μου για την εκαστοτε υπηρεσια ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, επειδη ο παππους σου ειχε μια αδεια ταξι/φορτηγου/φαρμακειου κλπ κλπ?
JDROGAS - Τετ 09 Απρ 2014, 20:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Νικολα σε γενικες γραμμες δεν θα διαφωνησω μαζι σου αλλα το θεμα μας δεν ειναι αν ειναι κακοπληρωτες,νομιζω το πηγαμε αλλου το πραγμα.
Εγω μιλησα για ανθρωπους μεροκαματιαρηδες ουσιαστικα που πληρωνουν ενα καρο ενοικια στον αδειουχο περιπτερα.Σιγουρα ισχυουνε τα γραφομενα σου για καποια τοπ περιπτερα που αρμεγουνε τον καθενα,αλλα αυτο υπαρχει σε ολους τους κλαδους του εμποριου ας μη γελιομαστε.Το πλειστον ομως αυτων τραβανε λουκι.Αφου αναφερεις οτι γνωριζεις απο κοντα θα γνωριζεις πιστευω πως αλλος ειναι αυτος που εχει την αδεια και αλλος αυτος που δουλευει το περιπτερο.
Σαφως κι εγω ειμαι υπερ της καταργησης των κλειστων επαγγελματων ειτε αυτο αφορα φαρμακεια,ταξι,φορτηγα η οτι αλλο απλα και μονο αυτο να εχει σαν αποτελεσμα να δουλεψει ο κοσμακης και οχι καποιες κεφαλαιουχες εταιριες να καρπωθουνε την κατασταση και να βγαλουνε 40 αδειες η καθε μια.
Συμφωνω απολυτα στην τελευταια σου παραγραφο διοτι παντοτε ημουν στο πεζοδρομιο και γνωριζω απολυτα οτι αν δεν αποδειξεις τι εισαι απλα χανεσαι.
Να συμπληρωσω οτι δεν κανω τη δουλεια που νομιζεις απλα καποτε ειχα ασχοληθει αλλα αλλαξα ροτα εδω και χρονια.Επισης γνωριζω τα περι περιπτερου λογω του οτι ειχα συγγενεις που ειχαν νοικιασει ενα.
Lef205 - Τετ 09 Απρ 2014, 20:55:08
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικα λυπαμαι για τα περιπτερα τα οποια εχουν ιστορια αιωνων στην Ελλαδα, τωρα για τους περιπτεραδες καποιοι ειναι καλοι καποιοι μετριοι καποιοι κακοι οπως συμβαινει σε ολα τα επαγγελματα .
makis106 - Τετ 09 Απρ 2014, 21:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
...και κάποιοι κοβουν αποδειξεις Confused
Fotigos - Τετ 09 Απρ 2014, 21:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το να λένε κάποιοι καλά τους κάνουν ή καλά πάθανε κτλ είναι λαθος γιατί κρίνουν χωρίς να ξέρουν τι παίζει πίσω απο τα supermarket και γιατί πουλάνε φτηνότερα κτλ.

Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να σας πώ,
Τα σούπερ μάρκετ έχουν σε όλα τα προιόντα κέρδος απο 20-49%,και πουλάνε πάντα φθηνότερα απο το λιανεμπόριο.Είναι απλό τα σουπερμάρκετ αγοράζουν και πέρνουν τρελές εκπτώσεις με πιστωτικά τιμολόγια έκπτωσεις τζίρου (μεγάλη απάτη..Ελλαδάραααα) απο τις πολυεθνικές εταιρείες και πουλάνε όσο αγοράζουν,ενώ τα ψιλικά περίπτερα κτλ δουλεύουν με ένα κέρδος 10-30% επι της τιμής που αγοράζουν και τα σουπερμάρκετ χωρίς να τους δίνουν πιστωτικά τιμολόγια με μεγάλα ποσοστά.

Ειλικρινά είναι καλύτερα οποιοδήποτε μεροκάματο απτο να έχεις περιπτερο που σε φυλακίζει γιορτές αργίες Κυριακές κτλ.

Δεν είμαι περιπτεράς ,προμηθευτής είμαι και ξέρω πολύ καλά πως δουλεύουν.

και κάτι ακόμα στηρίξτε ελληνικά σουπερ μάρκετ όχι ξένα με ελληνικά ονόματα...
Steve - Τετ 09 Απρ 2014, 23:44:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού είσαι προμηθευτής, θα έπρεπε να ξέρεις την διαφορά του "πιστωτικού τιμολογίου" με το "τιμολόγιο επί πιστώσει"...

Αλλά καταλάβαμε τί προμηθευτής είσαι και εσύ Rotfl Rotfl Rotfl Ha Ha Ha Ha Ha Ha
SAKIS-LEMANS - Πεμ 10 Απρ 2014, 06:30:24
Θέμα δημοσίευσης:
καλα το 20-49% κέρδος απλά δεν υπάρχει....

εκτός αν παίρνουμε μέσο όρο όλα τα προϊόντα ενός καταστήματος. Το κέρδος σε αρκετά προϊόντα μπορεί να φτάνει και 200% και αυτό ισχύει και για τα μαγαζάκια της γειτονιάς, αν μιλάμε για minimarket supermarket. ΚΑι δεν μιλάω για εκπτωτικά τζίρου....

Το μόνο που λυπάμαι για τα περίπτερα είναι πως τα παιδιά τους θα είναι άνεργα και ανταγωνιστές μου γιατί οι γονείς τους δεν κόβαν αποδείξεις.

Αλλά έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο να χαιρόμαστε που κλείνουν τα περίπτερα και δικαιολογημένα θα έλεγα, γιατί η πλειοψηφία αυτών ήταν παραβάτες. Όμως ο πραγματικός λόγος που τα κλείνουν είναι όντως για τα σουπερμάρκετ....

Αλλη μια φορά το κράτος ακολουθεί την τακτική πονάει χερι; κόβει χέρι.

Θα μπορούσε να τους βάλει χέρι όμως, όπως έχει βάλει χέρι στα λεφτά μας....

Θα μου πείς λες και μπορεί να βάλει χέρι στα σούπερμαρκετ

Λυπάμαι αλλα όλες οι άλλες κυβερνήσεις χωρών έχουν πατριώτες να κυβερνούν, εμείς προδότες...και ικανοποιητες ξένων συμφερόντων. Ποιον; όποιου δίνει την μεγαλύτερη μίζα. Ντροπή.
SnakeMJK - Πεμ 10 Απρ 2014, 07:44:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά δεν είναι κ καμιά τρομακτική απειλή για τα σούπερ-μάρκετ. Και τώρα που δε θα υπάρχουν περίπτερα, θα υπάρχουν μίνι-μάρκετ, σε φυσιολογικά σημεία και όχι στη μέση του δρόμου.
Ότι και να γίνει σε αυτή τη χώρα υπάρχει γκρίνια. Δίνεις λεφτά; Γκρίνια. Δεν δίνεις; Περισσότερη γκρίνια. Τες πα, να 'χαμε να λέγαμε Razz
Steve - Πεμ 10 Απρ 2014, 21:50:47
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Και τώρα που δε θα υπάρχουν περίπτερα, θα υπάρχουν μίνι-μάρκετ, σε φυσιολογικά σημεία και όχι στη μέση του δρόμου.
Και 24.000 θέσεις πάρκιγνκ ελεύθερες σε κομβικά και χρήσιμα σημεία! (12.000 x 2)
DimiP - Παρ 11 Απρ 2014, 21:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
προς γενικο πληθυσμο που δεν τον πειραζει να κλεισουν τα ατιμα τα περιπτερα που "ρουφανε" το μεδουλι μας βγαζοντας υπερκερδη :

οταν θα ψαχνετε μεσα στη νυχτα τσιγαρα, εισητηρια, κ@π@τες, κανα milko , πατε να ξυπνησετε τον ιδιοκτητη του μινι μαρκετ να σας ανοιξει !

Laughing Laughing Laughing
volvos - Παρ 11 Απρ 2014, 22:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Sto eksoteriko yparxoun mini market eidika se benzinadika 24-7....mono ellada k zimpampoue eblepes akoma periptera
king207cc - Παρ 11 Απρ 2014, 22:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
στη γειτονιά σου εχεις πολλά βενζινάδικα??
christos_99 - Σαβ 12 Απρ 2014, 01:09:04
Θέμα δημοσίευσης:
μεχρι και στην βουλγαρια στο τελευταιο τους χωριο στα συνορα, που ειναι κοντα στο χωριο μου εχουν 24/7 βενζιναδικα και μινι μαρκετ επισης
SnakeMJK - Σαβ 12 Απρ 2014, 02:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
ακόμα και στην πιο σάπια κωμόπολη της Αγγλίας, όπου δε κυκλοφορεί άνθρωπος μετά τις 6 το απόγευμα, θα έχει στο κέντρο ένα 24ωρο μίνι μάρκετ.
SAKIS-LEMANS - Σαβ 12 Απρ 2014, 11:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Sto eksoteriko yparxoun mini market eidika se benzinadika 24-7....mono ellada k zimpampoue eblepes akoma periptera

έλα ρε αφού έχουμε και εδώ.....
έχει κανα 2 χρόνια που άρχισαν δηλαδή τέτοια minimarket. Laughing Laughing
nickterc - Σαβ 12 Απρ 2014, 16:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακο ειναι οτι ολοι βλεπετε το τυρι κ δε βλεπετε την φακα.Οταν αυριο μεθαυριο σου πει κ το δικο σου αφεντκο ελα κ την Κυριακη ελα κ το βραδυ ελα κ στις 3 τα ξημερωματα να δουμε αν θα ειναι ελκυστικη η ιδεα των 24/7,η οι ''Λευκες Νυχτες'',η οπως αλλιως ονομασουν την λαιλαπα των εργασιακων αλλαγων σαφως σε βαρος του εργαζομενου.Χανονται κεκτημενα δεκαετιων κ εμεις διυλιζουμε τον κωνωπα...
Lef205 - Σαβ 12 Απρ 2014, 19:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
nickterc έγραψε:
Το κακο ειναι οτι ολοι βλεπετε το τυρι κ δε βλεπετε την φακα.Οταν αυριο μεθαυριο σου πει κ το δικο σου αφεντκο ελα κ την Κυριακη ελα κ το βραδυ ελα κ στις 3 τα ξημερωματα να δουμε αν θα ειναι ελκυστικη η ιδεα των 24/7,η οι ''Λευκες Νυχτες'',η οπως αλλιως ονομασουν την λαιλαπα των εργασιακων αλλαγων σαφως σε βαρος του εργαζομενου.Χανονται κεκτημενα δεκαετιων κ εμεις διυλιζουμε τον κωνωπα...

σε παρακαλω μη γραφεις τετοια γινεσαι γραφικος, εδω το ζητημα ειναι να γινουμε "κανονικη" Χωρα . Laughing
Fotigos - Κυρ 13 Απρ 2014, 23:54:35
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αφού είσαι προμηθευτής, θα έπρεπε να ξέρεις την διαφορά του "πιστωτικού τιμολογίου" με το "τιμολόγιο επί πιστώσει"...

Αλλά καταλάβαμε τί προμηθευτής είσαι και εσύ Rotfl Rotfl Rotfl Ha Ha Ha Ha Ha Ha

αυτό έχεις να απαντήσεις; έχεις να πείς κάτι να αποκρούσεις την γνώμη μου ή θα απαντάς χλεύαζοντας;

κατάλαβα κι εγώ τι σόι moderator είσαι Rolling eyes
geo106xs - Κυρ 13 Απρ 2014, 23:57:44
Θέμα δημοσίευσης:
Fotigos έγραψε:
Steve έγραψε:

αυτό έχεις να απαντήσεις; έχεις να πείς κάτι να αποκρούσεις την γνώμη μου ή θα απαντάς χλεύαζοντας;

Δεν ειναι moderator Laughing Razz
Fotigos - Κυρ 13 Απρ 2014, 23:59:31
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Fotigos έγραψε:
Steve έγραψε:

Δεν ειναι moderator Laughing Razz

άρα ούτε και 30cm ! Laughing
sps - Δευ 14 Απρ 2014, 08:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Στο Παρισι παντως υπαρχουν ακομα τα ...kiosk δηλαδη περιπτερα.
Επομενως δε θεωρω οτι η καταργηση τους ειναι και εκσυγχρονισμος της χωρας.
SAKIS-LEMANS - Δευ 14 Απρ 2014, 08:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
nickterc έγραψε:

όσα 24/7 έχω στήσει δουλεύουν βάρδιες από όσο ξέρω. Τώρα αρχίζω να στήνω τα for all, το ίδιο και αυτοί από ότι φαίνεται....
Όσο για εμένα έχει καιρό που δεν ξέρω απο σάββατα και κυριακές, πάντα διαθέσιμος....αφεντικουπάλληλος βλέπεις.... η νέα μορφή υπαλλήλου.

Παίδες τα περίπτερα κλείνουν δεν αλλάζει για μια φορά ακόμα το εργασιακό... τουλάχιστον μαζί με τα περίπτερα δεν γίνεται.
DimiP - Δευ 14 Απρ 2014, 21:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Στο Παρισι παντως υπαρχουν ακομα τα ...kiosk δηλαδη περιπτερα.
Επομενως δε θεωρω οτι η καταργηση τους ειναι και εκσυγχρονισμος της χωρας.

φυσικα και οχι.

ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ 30 χρονια ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ" ΕΙΧΑΝ στο ονομα της εξυγειανσης και της αναπτυξης (φουρνοι,φαρμακεια,περιπτερα,μεταφορεις,ταξι (αυτο αργοτερα) περιπτερα, εμπορικα (βλεπε ωραριο) και τα λοιπα....)
και για οσα δεν τους καθονται φταιει η τροικα που τα απαιτει !
Driver ///M - Δευ 14 Απρ 2014, 22:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
nickterc έγραψε:

σε παρακαλω μη γραφεις τετοια γινεσαι γραφικος, εδω το ζητημα ειναι να γινουμε "κανονικη" Χωρα . Laughing

Ναι όντως, με 27% ανεργία, με 0 εργασιακά δικαιώματα και με τα καρτέλ να θερίζουν, κλείνοντας τα περίπτερα θα γίνουμε πρότυπο "κανονικής" χώρας.
SAKIS-LEMANS - Τρι 15 Απρ 2014, 09:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
έπειτα λοιπόν με τον εκσυχρονισμό, θα λέμε και εμείς όπως και οι Αμερικάνοι:

Πάω μια βόλτα στα τουέντι φορ σέβεν! σε ελεύθερη μετάφραση μπακάλικο!
SnakeMJK - Τρι 15 Απρ 2014, 09:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
nickterc έγραψε:

άρα σε όλη την Ευρώπη που τράπεζες/ταχυδρομεία/δημόσιες υπηρεσίες παίζουν και το απόγευμα και γενικά όλα τα καταστήματα δουλεύουν και το σ/κ έχουν εργασιακό μεσαίωνα;
nickterc - Τρι 15 Απρ 2014, 13:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
nickterc έγραψε:

άρα σε όλη την Ευρώπη που τράπεζες/ταχυδρομεία/δημόσιες υπηρεσίες παίζουν και το απόγευμα και γενικά όλα τα καταστήματα δουλεύουν και το σ/κ έχουν εργασιακό μεσαίωνα;
Στις οποιες αυτές χωρες ο υπάλληλος πληρωνεται παραπανω για την αργια,την υπερωρια κ εχει κ ΕΝΣΗΜΑ!!Ουαου!!Εδώ αμα δεν θες να δουλεψεις οποτε κ όπως θελω ΕΓΩ θα σου πεις ο Ελληναρας φυγε...Κ δεν είμαι ουτε γραφικος κομμουνιστης ουτε μοιρολάτρης ουτε διαμαρτύρομαι για τα παντα.Απλα μου τη δινει ρε γμτ που εχει περασει ότι ντε και καλα φταιμε και καλα να παθει ο ταδε η ο δεινα και δε βλέπουμε το τρενο που ερχεται να πατησει και εμας.
SnakeMJK - Τρι 15 Απρ 2014, 13:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αναφέρθηκα σε άλλο θέμα βασικά, δημόσιες υπηρεσίες/τράπεζες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν κανονικά και με ένσημα σε αυτές τις εργασίες.

Τώρα για Λευκές νύχτες κλπ, προσωπικά δε με ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα δε δείχνει επιχειρηματικότητα και ανοιχτό μυαλό. Το γεγονός ότι τα μαγαζιά στο εξωτερικό, το σ/κ γίνεται το απροχώρητο δείχνει σε άλλο ένα σημείο πόσο προπολεμικοί είμαστε. Φταίει ο μηχανισμός που δεν ελέγχει, φταίει ο εργοδότης που το εκμεταλλεύεται, φταίει λίγο και ο υπάλληλος που το δέχεται, αλλά τι να κάνει και αυτός. Οπότε ότι κ να λέμε τώρα, τζάμπα είναι η συζήτηση. Η μόνη λύση είναι η μετανάστευση. Razz
volvos - Τρι 15 Απρ 2014, 14:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
εγω ακομα δε καταλαβαινω γιατι δεν κλεινουν τα μαγαζια ολη τη βδομαδα και να τα εχουν ανοιχτα μονο τα σκ (αντε και κανα δυο μερες στη μεση της βδομαδας)

ποιος αργοσχολος παει να ψωνισει καθημερινες????
sps - Τρι 15 Απρ 2014, 14:40:46
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

ποιος αργοσχολος παει να ψωνισει καθημερινες????

τωρα θες απαντηση?Λες και δεν ξερεις.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι.
DimiP - Τρι 15 Απρ 2014, 20:18:57
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
nickterc έγραψε:

οχι , ζουν σε παραδεισο !
παμε ;
COOL ALEXIS - Τρι 15 Απρ 2014, 21:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
nickterc έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
nickterc έγραψε:

Στις οποιες αυτές χωρες ο υπάλληλος πληρωνεται παραπανω για την αργια,την υπερωρια κ εχει κ ΕΝΣΗΜΑ!!Ουαου!!Εδώ αμα δεν θες να δουλεψεις οποτε κ όπως θελω ΕΓΩ θα σου πεις ο Ελληναρας φυγε...Κ δεν είμαι ουτε γραφικος κομμουνιστης ουτε μοιρολάτρης ουτε διαμαρτύρομαι για τα παντα.Απλα μου τη δινει ρε γμτ που εχει περασει ότι ντε και καλα φταιμε και καλα να παθει ο ταδε η ο δεινα και δε βλέπουμε το τρενο που ερχεται να πατησει και εμας.

Το τρένο τόσα χρόνια που όλα ήταν μπουρδέλο που ήταν???

Ή ξαφνικά επειδή στέρεψε το χρήμα κλαιγόμαστε!!!

Γιατί τόσα χρόνια, ούτε νοσοκομεία είχαμε, ούτε δρόμους, ούτε δίκαιο φορολογικό σύστημα, ούτε τίποτα Exclamation

Αλλά τότε δεν μας ένοιαζε γιατί είχαμε χρήμα να κάνουμε τις μαλ***ες μας Exclamation

ΥΓ Έναν αντικαπνιστικό νόμο δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τα λαμόγια και μιλάμε κι από πάνω Rotfl
makis106 - Τρι 15 Απρ 2014, 21:55:15
Θέμα δημοσίευσης:
+1000
Driver ///M - Τετ 16 Απρ 2014, 02:20:33
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
nickterc έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
nickterc έγραψε:

Το τρένο τόσα χρόνια που όλα ήταν μπουρδέλο που ήταν???

Ή ξαφνικά επειδή στέρεψε το χρήμα κλαιγόμαστε!!!

Γιατί τόσα χρόνια, ούτε νοσοκομεία είχαμε, ούτε δρόμους, ούτε δίκαιο φορολογικό σύστημα, ούτε τίποτα Exclamation

Αλλά τότε δεν μας ένοιαζε γιατί είχαμε χρήμα να κάνουμε τις μαλ***ες μας Exclamation

ΥΓ Έναν αντικαπνιστικό νόμο δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τα λαμόγια και μιλάμε κι από πάνω Rotfl

Τωρα δεν εχουμε επισης τιποτα απο οσα αναφερεις ενω παραλληλα εχουμε 3πλασια ανεργια, μισους μισθους, κανενα εργασιακο φικαιωμα και τουλαχιστον 3πλασιους φορους.
Οποτε βρισκω καθε λογο οχι να κλαιγομαστε αλλα να τους γ@μησουμε ο,τι εχουν και δεν εχουν.

Αλλα ο Ελληνας μονο για τον αντικαπνιστικο νομο δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι του.
Ολα τα υπολοιπα τα καταπινει αμασητα και ορισμενοι μυωπες που βλεπουν μονο το δεντρο τα επικροτουν κιολας.
Road_Runner - Τετ 16 Απρ 2014, 09:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη αν ξαφνικα επεστρεφε ο μισθος σου στα 1500 ευρω τον μηνα, φανταζομαι παλι δεν θα μιλουσες ε?
Γιατι τοτε δεν θα ειχες μεν υγεια, παιδεια, φορολογικο, αλλα η τσεπη ΣΟΥ θα ηταν γεματη.......
COOL ALEXIS - Τετ 16 Απρ 2014, 10:03:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλησα ποτέ ότι τώρα τα πράγματα είναι ρόδινα Question Question Question

Αλλά για πες μου, πότε είχε ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δικαιώματα;

Όταν τους έκλειναν στα ψυγεία για να μην τους δει η επιθεώρηση εργασίας, όταν έπρεπε να γίνει το στομάχι σου κώλος για πιάσεις τους κάθε χρόνο υψηλότερους στόχους ή όταν στους περισσότερους δεν πληρωνόταν ποτέ καμία υπερωρία Exclamation Exclamation Exclamation

Ένα μπουρδέλο ήμασταν και έχουμε γίνει ένα χειρότερο μπουρδέλο.

Πράγματα αυτονόητα, τα οποία έπρεπε να είχαμε απαιτήσει να γίνουν πολλά χρόνια πριν, δεν τους δίναμε σημασία γιατί είμαστε ένα μάτσο σκ**ά Exclamation Exclamation Exclamation
Road_Runner - Τετ 16 Απρ 2014, 14:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αναφερομαι σε σενα μανα μου!!! Cool
sps - Τετ 16 Απρ 2014, 14:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Μίλησα ποτέ ότι τώρα τα πράγματα είναι ρόδινα Question Question Question

Αλλά για πες μου, πότε είχε ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δικαιώματα;

Όταν τους έκλειναν στα ψυγεία για να μην τους δει η επιθεώρηση εργασίας, όταν έπρεπε να γίνει το στομάχι σου κώλος για πιάσεις τους κάθε χρόνο υψηλότερους στόχους ή όταν στους περισσότερους δεν πληρωνόταν ποτέ καμία υπερωρία Exclamation Exclamation Exclamation

Ένα μπουρδέλο ήμασταν και έχουμε γίνει ένα χειρότερο μπουρδέλο.

Πράγματα αυτονόητα, τα οποία έπρεπε να είχαμε απαιτήσει να γίνουν πολλά χρόνια πριν, δεν τους δίναμε σημασία γιατί είμαστε ένα μάτσο σκ**ά Exclamation Exclamation Exclamation

+ οο
Driver ///M - Τετ 16 Απρ 2014, 15:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Δηλαδη αν ξαφνικα επεστρεφε ο μισθος σου στα 1500 ευρω τον μηνα, φανταζομαι παλι δεν θα μιλουσες ε?
Γιατι τοτε δεν θα ειχες μεν υγεια, παιδεια, φορολογικο, αλλα η τσεπη ΣΟΥ θα ηταν γεματη.......

Και τοτε θα επρεπε να μιλας.
Αλλα τωρα που δεν εχεις τιποτα απ'αυτα και μισθο 600 ευρω, θα πρεπει να τους κυνηγας.
Οχι να λες οτι μπαινει ταξη οπως λενε μερικοι.
volvos - Τετ 16 Απρ 2014, 15:18:19
Θέμα δημοσίευσης:
εχουμε μια αυθαιρετη κατασκευη που ειναι τα περιπτερα και ΠΡΕΠΕΙ με καποιο τροπο καποια στιγμη να εξαφανιστουν και η μαλ***α που μας δερνει ειναι ικανη να νομιζει οτι απο πισω κρυβονται τουρκοι πρακτορες.

ειτε σας αρεσει ειτε οχι αυτη η χωρα πτωχευσε και ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ειτε εντος ειτε εκτος ευρωπης. τα εγγονια μας ισως.
οποτε ας κοιταξουμε ολοι να προσαρμοστουμε στη νεα πραγματικοτητα και να αλλαξουμε σαν ανθρωποι και σαν εθνος.
γιατι αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα της χωρας, η νοοτροπια, ο τροπος ζωης και η μαλ***α στον εγκεφαλο που μας δερνει.

υ.γ. για να μπει ταξη πρεπει πρωτα να σφιξουν οι κωλοι και αυτο γινεται τωρα. πρεπει να ειναι αφελης καποιος για να περιμενει απο το σαμαρα και το τσιπρα να βαλουν ταξη και να κανουν κατι. ο επομενος αν ο κοσμος εχει καταλαβει τα λαθη του ισως μπορεσει να κανει κατι.
DimiP - Τετ 16 Απρ 2014, 19:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εχουμε μια αυθαιρετη κατασκευη που ειναι τα περιπτερα και ΠΡΕΠΕΙ με καποιο τροπο καποια στιγμη να εξαφανιστουν και η μαλ***α που μας δερνει ειναι ικανη να νομιζει οτι απο πισω κρυβονται τουρκοι πρακτορες.

ειτε σας αρεσει ειτε οχι αυτη η χωρα πτωχευσε και ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ειτε εντος ειτε εκτος ευρωπης. τα εγγονια μας ισως.
οποτε ας κοιταξουμε ολοι να προσαρμοστουμε στη νεα πραγματικοτητα και να αλλαξουμε σαν ανθρωποι και σαν εθνος.
γιατι αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα της χωρας, η νοοτροπια, ο τροπος ζωης και η μαλ***α στον εγκεφαλο που μας δερνει.

υ.γ. για να μπει ταξη πρεπει πρωτα να σφιξουν οι κωλοι και αυτο γινεται τωρα. πρεπει να ειναι αφελης καποιος για να περιμενει απο το σαμαρα και το τσιπρα να βαλουν ταξη και να κανουν κατι. ο επομενος αν ο κοσμος εχει καταλαβει τα λαθη του ισως μπορεσει να κανει κατι.

μην ευτελιζεις την κουβεντα. κανενας δεν μιλησε ουτε για πρακτορες ουτε για τουρκους. το πιο ευκολο αν θελεις να ξεφτιλησεις ενα θεμα ειναι να το παραφουσκωσεις.

σιγουρα τα λεφτα που βλεπαμε δεν θα τα ξαναδουμε , θα τα δουνε ισως τα εγγονια μας .
οπως ακριβως εγινε με τους παππουδες μας που εζησαν στη φτωχεια για να δουμε εμεις τα λεφτα που ειπες μερικες δεκαετιες αργοτερα.

φυσικα αφου τα παιδια μας θα μαθουν οτι ο "κανονικος" μισθος ειναι να να παιρνεις 400 αντε 450 ευρω και να δουλευεις χωρις καμια ασφαλεια με ο,τι εργασιακες σχεσεις θελει ο εργοδοτης, δεν θα τους φαινεται παραξενο
παραξενο θα φανει στα εγγονια μας οταν καποιοι ξανα - αποκτησουν καποια δικαιωματα και ζησουν (τα εγγονια μας) μια καλυτερη απο τα παιδια μας , ζωη
και γιατι θα γινει αυτο;

MA ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Wink

Οσον αφορα τα περιπτερα και το αν ειναι αυθαιρετες κατασκευες , μερες που ειναι, ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω. και το εξηγω αμεσως
αν μου πεις αληθηνα οτι απο ολους εμας εδω μεσα το ποσοστο που εχει στην κατοχη του κατι αυθαιρετο (εξοχικα, πυλωτη,parking, αποθηκη, ημιυπεθριο, περγολα σε βεραντα, τζακι η ψησταρια σε μπαλκονι, κ.λ.π) ειναι κατω του 50 % , τοτε θα σου πω ναι ! να αρχισουμε να ξηλωνουμε τα κακα περιπτερα που με την αυθαιρεσια τους καταστρεφουν την νομιμοτητα.
COOL ALEXIS - Τετ 16 Απρ 2014, 20:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Δεν αναφερομαι σε σενα μανα μου!!! Cool

Το κατάλαβα ρεεε
TopGear - Τετ 16 Απρ 2014, 21:27:48
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Οσον αφορα τα περιπτερα και το αν ειναι αυθαιρετες κατασκευες , μερες που ειναι, ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω. και το εξηγω αμεσως
αν μου πεις αληθηνα οτι απο ολους εμας εδω μεσα το ποσοστο που εχει στην κατοχη του κατι αυθαιρετο (εξοχικα, πυλωτη,parking, αποθηκη, ημιυπεθριο, περγολα σε βεραντα, τζακι η ψησταρια σε μπαλκονι, κ.λ.π) ειναι κατω του 50 % , τοτε θα σου πω ναι ! να αρχισουμε να ξηλωνουμε τα κακα περιπτερα που με την αυθαιρεσια τους καταστρεφουν την νομιμοτητα.

Δεν έχω εξοχικό.
Ημιυπαίθριο τακτοποίησα κανονικά.
Parking δεν υπάρχει, ούτε αποθηκη.
Ομοίως πέργκολες κτλ.
Εισοδήματα δε μπορώ να κρύψω και πληρώνω εισφορές, προκαταβολές κτλ.

Και βλέπω, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, καταστηματάρχες (εμπειρίες από τους γύρω μου), να μην κόβουν αποδείξεις, να δηλώνουν εισοδήματα λίγο κάτω απ'το όριο να φορολογηθούν, να μη δηλώνουν ενοίκια, ε εντάξει, κάποια στιγμή το πράγμα πρέπει να τελειώνει.

Ή βλέπεις ότι η μισή Ελλάδα είχε αυθαίρετα εδώ και 30 χρόνια και θα τα τακτοποιήσουν με κανά τάληρο, αλλά όσα γλίτωσαν όλον αυτόν τον καιρό, είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ του προστίμου. Και τότε μη μου πείτε υπήρχε κρίση κι επειδή δεν είχαν λεφτά, το έχτισαν αυθαίρετο, όλα έγιναν βάσει της ζαμανφουτίστικης λογικής του Έλληνα και του "μεγάλου ηγέτη", να κατακλέψει το κράτος, να πάρει Mercedes και να τους γράψει όλους στα @@ του. Και όσοι τώρα "διαμαρτύρονται" ότι είναι φτωχοί και τους έφαγε η κρίση που τους φορολογούν το "σπιτάκι", οι περισσότεροι λένε ψέμματα γιατί όταν όλα ήτανε καλά, ζούσανε και πίνανε χωρίς πρόβλημα. Ή στα χωριά, όλοι είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ, διατηρούν μαγαζιά-ταβέρνες-μεζεδοπωλεία, πρέπει να πληρώσουν ΤΕΒΕ κι αντί να το κάνουν, διαμαρτύρονται κιόλας ότι "δε βγαίνουν πλέον", χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ό,τι πρέπει ή να έχουν κόψει αποδείξεις.

Και για κάτι τέτοιους περιπτεράδες, αυθαίρετους, ταξιτζήδες, "τυφλούς της Ζακύνθου", πεθαμένους συνταξιούχους και αρκετούς άλλους, μειώθηκε η σύνταξη του πατέρα μου 50% ή αυξήθηκαν οι εισφορές μου και κόπηκε ο μισθός μου. Σαφώς, μπορεί να μη ζημίωσαν το κράτος όσο μίζες ή άλλα παρόμοια "τερτίπια", αλλά καιρός να ξεκαθαρίζουμε και από όσους εγνωσμένα εδώ και δεκαετίες κλέβανε την εφορία και κατά συνέπεια εμένα κι εσένα και τον καθένα "τίμιο". Και τα περίπτερα, σε κάποιο βαθμό, ήταν ένας τομέας.

Μπορεί να μην είμαστε όλοι 100% καθαροί και σωστοί, αλλά στο θέμα των οικονομικών, απ'όσο ξέρω από γείτονες, φίλους κτλ, οι γονείς μου πχ δεν είχαν καν δυνατότητα να κρύψουν εισοδήματα, ενώ όλοι οι άλλοι δήθεν ποτέ δεν ξεπερνούσαν το "αφορολόγητο".
christos_99 - Τετ 16 Απρ 2014, 23:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:

Δεν έχω εξοχικό.
Ομοίως πέργκολες κτλ.

Και βλέπω, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, καταστηματάρχες (εμπειρίες από τους γύρω μου), να μην κόβουν αποδείξεις, να δηλώνουν εισοδήματα λίγο κάτω απ'το όριο να φορολογηθούν, να μη δηλώνουν ενοίκια, ε εντάξει, κάποια στιγμή το πράγμα πρέπει να τελειώνει.

Ή βλέπεις ότι η μισή Ελλάδα είχε αυθαίρετα εδώ και 30 χρόνια και θα τα τακτοποιήσουν με κανά τάληρο, αλλά όσα γλίτωσαν όλον αυτόν τον καιρό, είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ του προστίμου. Και τότε μη μου πείτε υπήρχε κρίση κι επειδή δεν είχαν λεφτά, το έχτισαν αυθαίρετο, όλα έγιναν βάσει της ζαμανφουτίστικης λογικής του Έλληνα και του "μεγάλου ηγέτη", να κατακλέψει το κράτος, να πάρει Mercedes και να τους γράψει όλους στα @@ του. Και όσοι τώρα "διαμαρτύρονται" ότι είναι φτωχοί και τους έφαγε η κρίση που τους φορολογούν το "σπιτάκι", οι περισσότεροι λένε ψέμματα γιατί όταν όλα ήτανε καλά, ζούσανε και πίνανε χωρίς πρόβλημα. Ή στα χωριά, όλοι είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ, διατηρούν μαγαζιά-ταβέρνες-μεζεδοπωλεία, πρέπει να πληρώσουν ΤΕΒΕ κι αντί να το κάνουν, διαμαρτύρονται κιόλας ότι "δε βγαίνουν πλέον", χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ό,τι πρέπει ή να έχουν κόψει αποδείξεις.

Και για κάτι τέτοιους περιπτεράδες, αυθαίρετους, ταξιτζήδες, "τυφλούς της Ζακύνθου", πεθαμένους συνταξιούχους και αρκετούς άλλους, μειώθηκε η σύνταξη του πατέρα μου 50% ή αυξήθηκαν οι εισφορές μου και κόπηκε ο μισθός μου. Σαφώς, μπορεί να μη ζημίωσαν το κράτος όσο μίζες ή άλλα παρόμοια "τερτίπια", αλλά καιρός να ξεκαθαρίζουμε και από όσους εγνωσμένα εδώ και δεκαετίες κλέβανε την εφορία και κατά συνέπεια εμένα κι εσένα και τον καθένα "τίμιο". Και τα περίπτερα, σε κάποιο βαθμό, ήταν ένας τομέας.

Μπορεί να μην είμαστε όλοι 100% καθαροί και σωστοί, αλλά στο θέμα των οικονομικών, απ'όσο ξέρω από γείτονες, φίλους κτλ, οι γονείς μου πχ δεν είχαν καν δυνατότητα να κρύψουν εισοδήματα, ενώ όλοι οι άλλοι δήθεν ποτέ δεν ξεπερνούσαν το "αφορολόγητο".

Ναι μ αυτην την λογικη, αν παρουμε δειγμα απο επιτιδευματιες που κρατουν βιβλια β' κατηγοριας, απλους πολιτες κλπ κλπ, αυτα που φαγανε τοσα χρονια Τσοχατζοπουλοι και το υπολοιπο συναφι των πολιτικων, που μονο αυτο γνωριζουν να κανουν σωστα, δεν θα ισοφαριστουν ποτε. Οι μαφιοζοι τα κανουν αυτα, οι πολιτικοι που εχουμε ειναι η μαφια της Ελλαδος μας.

Αρα το θεμα μας δεν ειναι οι περιπτεραδες και αυτος που δεν κοβει αποδειξεις, και ο αλλος που δεν δηλωσε την αποθηκη του. Ας εβρισκε τροπο το κ*λοκρατος να τους υποχρεωσει να κοψουν αποδειξεις.

Και οχι να ειναι συνεταιρος στα εσοδα, αλλα στα εξοδα βγαλ τα περα μονος σου.

Να σταματησει το κρατος να κλεβει τους πολιτες, να σταματησουν και οι πολιτες να κλεβουν το κρατος, που το κρατος ειμαστε ολοι εμεις μαζι.
Lef205 - Πεμ 17 Απρ 2014, 01:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ 2009 η Ελλάδα έκλεισε τη χρονιά με 231.1 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 129.7% χρέος προς ΑΕΠ.
Λίγους μήνες αργότερα η χώρα 'αποκλείστηκε από τις 'αγορές'.
Το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με 185 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 188.9% χρεός προς ΑΕΠ.
Εχόντας πλεόν γίνει μια 'κανονική' χώρα κι έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της είναι έτοιμη να γίνει και πάλι δεκτή από τις 'αγορές'.
Για πάρτη σας το έγραψα ΚΑΙ με τόνους για να μιλησουμε με νουμερα οπως αρεσει να μιλανε και οι δανειστες μας!
Αν μετα απο αυτο που διαβασατε πιστευετε ακομη οτι το βασικο προβλημα ειναι τα περιπτερα τα μινι μαρκετ οι ημιυπαιθριοι και οι ταξιτζιδες, παω πασο.

ΥΓ Ρε μλκ Τακη βαλε και κανενα Youporn ολο Capital.gr διαβαζεις Laughing
COOL ALEXIS - Πεμ 17 Απρ 2014, 07:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού μας φταίνε μόνο οι πολιτικοί (που φταίνε) ας μας πει κάποιος τόσα χρόνια ποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξανά και ξανά και ξανά.

Κι επειδή θα πεταχτεί κάποιος και θα πει ότι και οι άλλοι τα ίδια είναι και δεν θα έχει άδικο, ας αλλάξουμε μυαλά σαν σκατό λαός που είμαστε για να αναζητήσουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Ειδικά με αυτή την τοπική αυτοδιοίκηση το πράγμα είναι ξεφτίλα. Παρατηρούσα χθες ότι στην γειτονιά μου υπάρχουνε 4-5 παιδικές χαρές κι αντί να τις ξαναφτιάξουν που έχουν τα κακά τους τα χάλια, έπιασαν οι μαλ**ες και έφτιαξαν καινούρια. Πόσο ζώο πρέπει να είσαι για να τους ψηφίσεις Exclamation Exclamation Exclamation

Ρε Λευτέρη πέφτεις κι εσύ στην παγίδα των αγορών. Ας είχαμε φροντίσει τόσα χρόνια να φτιάξουμε εύρωστη οικονομία και κοινωνικές δομές και ας γράφαμε τις αγορές στα παπάρια μας. Ένα παραμύθι ήταν πάντα και στην πρώτη ευκαιρία θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Το βασικό ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι τι κάναμε με τα 231.1 δις τότε και με τι κάνουμε με τα 185 δις τώρα. ΤΙΠΟΤΑ

Και ναι το πρόβλημα μου είναι και αυτοί. Γιατί όταν δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να βγω με την μικρή και αναγκάζομαι να κάνω τον ζογκλέρ ή όταν οι ταρίφες γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο που υπάρχει ε σιγά μην τους λυπηθώ. Κάποτε λέγαμε ότι η κατάσταση στους δρόμους είναι απαράδεκτη αλλά δεν βαριέσαι μωρέ. Φτάσαμε πλέον να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Θα πούμε πάλι ότι αν πιστεύετε ότι το βασικό πρόβλημα είναι αυτό πάω πάσο;;;;
SnakeMJK - Πεμ 17 Απρ 2014, 08:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
ΤΟ 2009 η Ελλάδα έκλεισε τη χρονιά με 231.1 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 129.7% χρέος προς ΑΕΠ.
Το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με 185 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 188.9% χρεός προς ΑΕΠ.
Εχόντας πλεόν γίνει μια 'κανονική' χώρα κι έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της είναι έτοιμη να γίνει και πάλι δεκτή από τις 'αγορές'.
Για πάρτη σας το έγραψα ΚΑΙ με τόνους για να μιλησουμε με νουμερα οπως αρεσει να μιλανε και οι δανειστες μας!

Αν και άσχετο με τα περίπτερα, χοντρικά...
Τα 231 αρχικά δις τα χρωστάγαμε σε αυτούς που μας δάνειζαν.
Τα 185 τωρινά δις δεν τα χρωστάμε σε αυτούς που μας δανείζουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν (πλέον) ρίσκο και να μπορούν να μας δανείσουν ξανά από την αρχή.
Δεν λέω ότι είναι σωστό ή λάθος, απλά πως είναι η κατάσταση.
Τώρα για να το πάμε και λίγο πιο πέρα, η διαφορά των χρημάτων του IMF (2% επιτόκιο) με αυτά των αγορών (5% επιτόκιο) είναι ότι στα δεύτερα κάνει κουμάντο (κυρίως) η κυβέρνηση και όχι η τρόικα γι αυτό υποτίθεται ότι είναι επιτυχία η επιστροφή στις αγορές.
volvos - Πεμ 17 Απρ 2014, 09:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
λευτεράκη (θα βάλω και κόμμα και τόνους) ούτε από διαφημιστικό φυλλάδιο του συριζα δε τα λένε τόσο όμορφα...

2010: Δημόσιο χρέος 310 δις, ΑΕΠ 225 δις, Ανεργία 12%
2014: Δημόσιο χρέος 322 δις, ΑΕΠ 181 δις, Ανεργία 28%.

Πηγή:ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ 2010 δανειζόμασταν με ρυθμό 30-35δις το χρόνο, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σαν κωλοχώρα.
Άρα αυτή τη τετραετία θα είχες 120+ έξτρα χρέος.
Το 2009 είχαμε επιτόκια 3%+-, όταν επί κρίσης χώρες με αρχ**ια (ιταλια ισπανια) δανειζόντουσαν μέχρι και με 7% για να τα καταφέρουν μόνες τους.
Αν δηλαδή δανειζόσουνα με ίδια επιτόκια με ιταλία, αυτό χοντρικά μεταφράζεται σε έξτρα 50-70δις σύμφωνα με τους ειδικούς (τρομάρα τους)

ΑΡΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ αν συνεχίζαμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο (οχι δε δέχομαι ότι θα άλλαζε κάτι αυτά τα 4 χρόνια που δεν άλλαξε τα προηγούμενα 40)
θα είχαμε αυτή τη στιγμή περί τα 500δις χρεος.

Το δε ΑΕΠ εξαρτάται απο τη πορεία της οικονομίας, άρα με τέτοια παγκόσμια κρίση πάλι θα ήταν μειωμένο.Ηδη είχε ρυθμό μείωσης της τάξης του 1.5% ανα τρίμηνο το 2009.....
Iταλια επεσε 25% το αεπ. εμεις 15% και γαλλια 10%.
δηλαδη ποσο επρεπε να μεινει για να εισαι ευχαριστημενος οταν γαμιεται το συμπαν σε ολη την ευρωπη???????

Αυτά έτυχε να τα συζητάω με ένα παπανδρεικο γιατρό προ 2 βδομάδων δε κάθισα να τα ψάξω για σένα μη χαίρεσαι ουτε τα λένε στο capital αφου εκεί ψηφίζουν δαγκωτό Ν.Δ...

Άρα όταν ακούτε κάποιο youporn να σας συγκρίνει το χρέος του 2010 με το σημερινό του παραθέτετε τα παραπάνω. Όση δόση αλήθειας και σοβαρότητας έχουν τα δικά του επιχειρήματα, άλλη τόση έχουν και τα δικά σας.

Όσον αφορά τα περίπτερα και τις παιδικές χαρές, άν ήμασταν μία σοβαρή χώρα θα είχαμε βγεί από το ευρώ και θα είμασταν μία χαρά.
Επειδή όμως είμαστε μια Αργεντινή (όπου και εκει κυβερνά η διαφθορά και ο κόσμος έχει την ίδια νοοτροπία και σαπίλα στο μυαλό)
το μόνο που θα είχαμε καταφέρει είναι να χρωστάμε το 30% (οσο τελικά πλήρωσε συνολικά με αυτά που χρωστά στα παρισια η Αργεντινή) άρα 100δις συν ότι τρώγαμε αυτή τη 4ετία με πληθωρισμό 40%.....για κάντε και καμιά πράξη μόνοι σας ή αν δε το έχετε κοιτάξτε πόσα χρωστά τώρα η Αργεντινή με σοβαρή οικονομία και εξαγωγές, όχι moyzaka kai greek hot lovers.

οποτε ξαναρχόμαστε σε αυτό που λέμε αλέξης και εγώ τόση ώρα...
το πρόβλημα είμαστε εμείς και το γεγονός ότι δεν ίδρωσε κανενός το αυτάκι 4 χρόνια. τα παδιά μας δε κατάλαβαν γρι για το ποιός φταίει και όλοι ρίξαμε τις ευθύνες στον διπλανό. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το παιδί του διπλανού (προς θεού οχι το δικό μας) θα βγεί καλύτερος και ταπεινότερος άνθρωπος από αυτή τη χρεωκοπία?????

Κανείς δε πρόκεται να αρνηθεί ότι από τα 310δις το 80% οφείλεται στους πολιτικούς και στη μαφία που κατασπαράζει τη χώρα.
Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και και πέρα...και με τη νοοτροπία ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί και οι λάτσηδες και αφήστε κάτω τα περίπτερα,....μπροστά δε πάμε.
Driver ///M - Πεμ 17 Απρ 2014, 13:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Αν και άσχετο με τα περίπτερα, χοντρικά...
Τα 231 αρχικά δις τα χρωστάγαμε σε αυτούς που μας δάνειζαν.
Τα 185 τωρινά δις δεν τα χρωστάμε σε αυτούς που μας δανείζουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν (πλέον) ρίσκο και να μπορούν να μας δανείσουν ξανά από την αρχή.
Τώρα για να το πάμε και λίγο πιο πέρα, η διαφορά των χρημάτων του IMF (2% επιτόκιο) με αυτά των αγορών (5% επιτόκιο) είναι ότι στα δεύτερα κάνει κουμάντο (κυρίως) η κυβέρνηση και όχι η τρόικα γι αυτό υποτίθεται ότι είναι επιτυχία η επιστροφή στις αγορές.

Tα 231 και 185 δις ειναι το ΑΕΠ της χωρας, οχι το χρεος.

Και απ'τα παραπανω φαινεται ξεκαθαρα ποσο μεγαλη φουσκα ειναι η παγκοσμια αγορα και τι δουλεμα πεφτει.
Και ασε τον Ελληναρα να τα βαζει με τον περιπτερα και τον ταξιτζη και γενικα με τον τελευταιο τροχο της αμαξης.
SnakeMJK - Πεμ 17 Απρ 2014, 15:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι οκ, δε κοίταξα τα νούμερα, δεν με ενδιαφέρουν, άλλο λέω. Χρωστάγαμε Χ στους Α και τώρα χρωστάμε Υ στους Β. Οι Α μας ξαναδανείζουν γιατί τώρα δεν έχουν θέμα Razz
Driver ///M - Πεμ 17 Απρ 2014, 16:17:58
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Ναι οκ, δε κοίταξα τα νούμερα, δεν με ενδιαφέρουν, άλλο λέω. Χρωστάγαμε Χ στους Α και τώρα χρωστάμε Υ στους Β. Οι Α μας ξαναδανείζουν γιατί τώρα δεν έχουν θέμα Razz

Ε ωραια δεν τα χρωσταμε σ'αυτους, τα χρωσταμε σε αλλους.
Αντι να τα χρωσταμε σε ιδιωτες της πουτσ@ς, με τους οποιους εχεις πολυ περισσοτερη δυναμη στην διαπραγματευση οντας κρατος, τα χρωσταμε σε ξενα κρατη και το διεθνες νομισματικο ταμειο.
Κοινως, ειναι αντι να χρωστας στον μπακαλη,τωρα χρωστας στην εφορια.
Που λες οτι ειναι προτιμοτερο να χρωστας απο τους 2?

Και χρωσταμε περισσοτερα και με πολυ πιο αυστηρους ορους.
SnakeMJK - Πεμ 17 Απρ 2014, 17:03:45
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν είπα ότι συμφωνώ με αυτή την πολιτική. Διαπραγμάτευση μόνο θα μπορούσε να γίνει και αυτή όχι επί του κεφαλαίου, αλλά μόνο στα past due interests... Όχι ότι υπήρχαν και πολλά.

Enjoy
The European Debt Crisis Visualized
https://www.youtube.com/watch?v=C8xAXJx9WJ8
TopGear - Πεμ 17 Απρ 2014, 20:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Και απ'τα παραπανω φαινεται ξεκαθαρα ποσο μεγαλη φουσκα ειναι η παγκοσμια αγορα και τι δουλεμα πεφτει.
Και ασε τον Ελληναρα να τα βαζει με τον περιπτερα και τον ταξιτζη και γενικα με τον τελευταιο τροχο της αμαξης.

Μόνο που απλά ο περιπτεράς και ο ταξιτζής έχουν κατακλέψει κι έχουν κατακλέψει τόσα χρόνια, τη στιγμή που εσύ σοδομιζόσουν απ'το κράτος φορολογικά. Δεν είναι όμως αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας. Παρόλα αυτά, αναπόφευκτα δημιουργείται αντιπαλότητα, γιατί αφενός πολλοί από αυτούς είχανε άθλια συμπεριφορά προς τον καταναλωτή και επικίνδυνη (αυτό πάει για τους ταρίφες) κι αφετέρου άμα τους πιάσεις και τους πεις ότι υπήρξατε φοροφυγάδες, θα σε βγάλουν τρελό από πάνω και θα νευριάσουν κιόλας ότι δήθεν "προσβλήθηκαν" οι "τίμιοι μεροκαματιάρηδες" με όσα τους πεις.

Μιλώντας περί οικονομίας, πολλά μπορεί να είναι φούσκα, που δεν καταλαβαίνουμε ως μέσος άνθρωπος, αλλά μερικά περιστατικά για τους συγκεκριμένους κλάδους, λίγο πολύ τα έχουμε βιώσει είτε στην καθημερινότητά μας, είτε σε οικογενειακό-φιλικό περιβάλλον και έχουμε διαισθανθεί την αδικία.
DimiP - Πεμ 17 Απρ 2014, 23:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
DimiP έγραψε:

Δεν έχω εξοχικό.
Ομοίως πέργκολες κτλ.

ναι σιγουρα !
αυτοι τα εφαγαν
οχι οι πολιτικοι με τις απιστευτες μιζες, τα απιστευτα δανεια που επαιρναν καθε φορα που χρειαζονταν χρηματα, οχι η κακοδιαχειρηση στα ταμεια, οχι οι μεγαλοεπιχειρηματιες και τα τσιρακια τους.
επισης δε φταιει η φουσκα του χρηματηστηριου ουτε τα ογκωδη εξοπλιστικα που μας υποχρεωναν οι συμμαχοι να παιρνουμε (φυσικα και επρεπε να εξοπλιζομσατε οχι ομως με οτι μας πασαραν)
τιποτα απο ολα αυτα !

καλα τα λες !
οι παραπανω δε φταινει . για τη μειωση της συνταξης του πατερα σου κ του πατερα μου φταινε οι τυφλοι της ζακυνθου και οι περιπτεραδες

οκ
αν ξερεις στοιχειωδη μαθηματικα κανε τον πολλαπλασιασμο και βρες ποσες χιλιαδες ευρω καταχραστηκαν κακως οι τυφλοι της ζακυνθου και ποσα εκατομμυρια ευρω για παραδειγμα χρωστανε τα κομματα στις τραπεζες !!

κανε την πραξη και θα αλλαξεις γνωμη

οι μικροκομπινες που εκαναν καποιοι τα τελευταια χρονια δεν πιανουν μια μπρος στην κακοδιαχειρηση και τις καταχρησεις των καρχαριων
volvos - Παρ 18 Απρ 2014, 09:02:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ελα πάμε άλλη μία φορά μπας και ξεκολλήσει η βελόνα.
Δε υπάρχει άνθρωπος σε αυτο το τοπο ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μη συμφωνει μαζι σου οτι τα περισσοτερα λεφτα τα εφαγαν οι λατσηδες, βαρδινογιαννηδες,κοκαλης,παπανδρεου, καραμανλης, λαλιωτης μητσοτακης κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙς?

γιατι αργεντινη αυτο εγινε. μηδενισαν χρωστουμενες δοσεις ειπαν δε πληρωνω κανενα για αυτα τα δανεια (αλλο αν στο τελος πληρωσαν μερος) σβησανε τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. και ξεκινησαν απο το μηδεν.

ε και??????????? μετα απο μια δεκαετια ειναι ακριβως στο ιδιο σημειο. γιατι δε πολεμησαν ουτε διαφθορα ουτε παρακρατος ουτε μαφια ουτε τιποτα. παλι τα ιδια εγιναν και κατεληξαν παλι σε χρεοκωπια και πολυ χειροτερτη αυτη τη φορα...

αυτο προσπαθουμε να αναλυσουμε. οτι αν δεν αλλαξει ο ελληνικος λαος πρωτα δε προκειται να κουνηθει απο την καρεκλα του κανενας απο τους παραπανω και αν ακομα σηκωθουν και φυγουν (βλεπε αργεντινη) θα ερθουν αλλοι χειροτεροι απο αυτους

υ.γ. οι μεγαλυτερες καταχρησεις, αυτες που βλεπουμε ΑΜΕΣΑ με τα ματια μας και εχουμε τη δυνατοτητα να τις σταματησουμε ειναι στο τοπικη αυτοδιοικηση...
να χαρω εγω ολους εσας που κραζετε τι θα πατε να ψηφισετε εφετος για το δημο σας...απλα κοιταξτε τι ψηφισαν οι γυρω σας μετα για να δειτε τι φταιει σε αυτο το τοπο
COOL ALEXIS - Παρ 18 Απρ 2014, 09:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Δε υπάρχει άνθρωπος σε αυτο το τοπο ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μη συμφωνει μαζι σου οτι τα περισσοτερα λεφτα τα εφαγαν οι λατσηδες, βαρδινογιαννηδες,κοκαλης,παπανδρεου, καραμανλης, λαλιωτης μητσοτακης κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

γιατι αργεντινη αυτο εγινε. μηδενισαν χρωστουμενες δοσεις ειπαν δε πληρωνω κανενα για αυτα τα δανεια (αλλο αν στο τελος πληρωσαν μερος) σβησανε τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. και ξεκινησαν απο το μηδεν.

ε και??????????? μετα απο μια δεκαετια ειναι ακριβως στο ιδιο σημειο. γιατι δε πολεμησαν ουτε διαφθορα ουτε παρακρατος ουτε μαφια ουτε τιποτα. παλι τα ιδια εγιναν και κατεληξαν παλι σε χρεοκωπια και πολυ χειροτερτη αυτη τη φορα...

αυτο προσπαθουμε να αναλυσουμε. οτι αν δεν αλλαξει ο ελληνικος λαος πρωτα δε προκειται να κουνηθει απο την καρεκλα του κανενας απο τους παραπανω και αν ακομα σηκωθουν και φυγουν (βλεπε αργεντινη) θα ερθουν αλλοι χειροτεροι απο αυτους

υ.γ. οι μεγαλυτερες καταχρησεις, αυτες που βλεπουμε ΑΜΕΣΑ με τα ματια μας και εχουμε τη δυνατοτητα να τις σταματησουμε ειναι στο τοπικη αυτοδιοικηση...
να χαρω εγω ολους εσας που κραζετε τι θα πατε να ψηφισετε εφετος για το δημο σας...απλα κοιταξτε τι ψηφισαν οι γυρω σας μετα για να δειτε τι φταιει σε αυτο το τοπο

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως!!!
RoadRunner122 - Παρ 18 Απρ 2014, 15:06:57
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

+1000
Αν δεν αλλαξει η νοοτροπια του μεσου Ελληνα, η ιστορια θα επαναλαμβανεται.Κορακια, κουτοπονηροι, αετονυχιδες υπηρχαν, υπαρχουν και δυστυχως θα υπαρχουν παντα. Το θεμα ειναι να παραμενουν μειονοτητα και φυσικα, κακο παραδειγμα κι οχι προτυπο. Γιατι κατι μου λεει πως πολλοι απ αυτους που διαμαρτυρονται, εαν ηταν Λατσης στη θεση του Λατση, θα εκανε τα ιδια κ χειροτερα.
Driver ///M - Παρ 18 Απρ 2014, 18:14:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Ναι, μονο που εδω οι Λατσηδες, οι Μπομπολες κλπ συνεχιζουν ανενοχλητοι τις μπιζνες τους με τις πλατες τους κρατους και μερικοι νομιζουν οτι κατι αλλαζει επειδη κλεινουν τα περιπτερα και γενικα, οπως προειπα, ο τελευταιος τροχος της αμαξης.

Απο εκει και περα, αυτο που λες για την Αργεντινη ειναι εντελως αβασιμο.
Καμια χειροτερη χρεοκοπια δεν ηρθε απο αυτη του 2001, χωρις αυτο να σημαινει οτι η κατασταση ειναι τελεια.
Ειναι παντως σιγουρα καλυτερη απο τοτε.
TopGear - Παρ 18 Απρ 2014, 18:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
TopGear έγραψε:
DimiP έγραψε:

Δεν έχω εξοχικό.
Ομοίως πέργκολες κτλ.

ναι σιγουρα !
αυτοι τα εφαγαν
οχι οι πολιτικοι με τις απιστευτες μιζες, τα απιστευτα δανεια που επαιρναν καθε φορα που χρειαζονταν χρηματα, οχι η κακοδιαχειρηση στα ταμεια, οχι οι μεγαλοεπιχειρηματιες και τα τσιρακια τους.
επισης δε φταιει η φουσκα του χρηματηστηριου ουτε τα ογκωδη εξοπλιστικα που μας υποχρεωναν οι συμμαχοι να παιρνουμε (φυσικα και επρεπε να εξοπλιζομσατε οχι ομως με οτι μας πασαραν)
τιποτα απο ολα αυτα !

καλα τα λες !
οι παραπανω δε φταινει . για τη μειωση της συνταξης του πατερα σου κ του πατερα μου φταινε οι τυφλοι της ζακυνθου και οι περιπτεραδες

οκ
αν ξερεις στοιχειωδη μαθηματικα κανε τον πολλαπλασιασμο και βρες ποσες χιλιαδες ευρω καταχραστηκαν κακως οι τυφλοι της ζακυνθου και ποσα εκατομμυρια ευρω για παραδειγμα χρωστανε τα κομματα στις τραπεζες !!

κανε την πραξη και θα αλλαξεις γνωμη

οι μικροκομπινες που εκαναν καποιοι τα τελευταια χρονια δεν πιανουν μια μπρος στην κακοδιαχειρηση και τις καταχρησεις των καρχαριων

Το έγραψα και πάνω. Δε φταίνε τα περίπτερα για την Ελλάδα ή οι ταξιτζήδες. Αλλά αθροιστικά αν τα βάλεις όλα αυτά τα χρόνια, ε εντάξει, βγαίνει ένα τίμημα. ΟΧΙ όμως αυτό που καταδίκασε τη χώρα.

ΟΜΩΣ, όταν εγώ τον έτρωγα απ'την εφορία κι αυτοί 30 χρόνια κοροϊδεύανε ασύστολα, τώρα δεν τους λυπάμαι που γίνονται μερικά πράγματα όπως πρέπει. Γιατί αυτοί με τον τρόπο τους, με αγνοούσανε που πλήρωνα σαν ηλίθιος και κάνανε τους κουτοπόνηρους. Συν ότι με τη φοροδιαφυγή έβλεπες να'χουν Μερσεντές κι εμείς να μέναμε με ένα ταπεινό Renault 19. Αφενός φοροδιαφεύγανε, αφετέρου αυτά τα "κλοπιμαία", τα κάνανε καλύτερο τρόπο ζωής, προκαλώντας την κοινή γνώμη. Άλλοι πήρανε έξτρα σπίτι, άλλοι χτίσανε αυθαίρετο, άλλοι κάνανε ταξίδια κτλ. Που αν ήτανε νόμιμοι, ουδέποτε θα είχανε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Και ξαναλέω, μπορεί να μην ευθύνονται αυτοί για την κατάντια της χώρας, αλλά άμα βάλεις τα νούμερα από τη φοροδιαφυγή τους, ε δε θα βγει και τόσο μικρό ποσό...Αν ήταν κι αυτοί "σωστοί" ή το κράτος τους είχε αλλάξει τα φώτα νωρίτερα, αντί για 3 και 4 μειώσεις ξέρω γω στη σύνταξη του πατέρα μου, θα υπήρχαν 2. Δε σημαίνει ότι θα πρέπει να λυπηθώ μερικούς απ'αυτούς για όσα κάνανε επί δεκαετίες. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Κι όπως ανέφερα, ειδικότερα σε μεγάλο μέρος τους, υπήρξαν και δημοσίως επικίνδυνοι (πχ ταξί), αγενείς και εριστικοί από πάνω. Κι άμα τους έλεγες καμιά κουβέντα, προσβάλονταν και θέλανε να σε καπελώσουν κιόλας. Ε τι να συγχωρήσω σε αυτούς;

Ας αλλάξουν νοοτροπία και μετά θα βλέπαμε αν θα αλλάζανε και αρκετά πράγματα στην Ελλάδα. Επειδή βρήκανε ένα μάτσο ηλίθιους, εφαρμόζουνε όσα εφαρμόζουνε.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες