DimiP έγραψε: |
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.
http://www.makeleio.gr/?p=80091#more-80091 |
JDROGAS έγραψε: |
Για δοκιμαστε να κατσετε μεσα 12 ωρες κλπ. κλπ. |
JDROGAS έγραψε: |
Οταν λες πως μονοι τους θελανε να τραβανε αυτα που τραβανε τι ακριβως εννοεις; |
SnakeMJK έγραψε: |
Και τώρα που δε θα υπάρχουν περίπτερα, θα υπάρχουν μίνι-μάρκετ, σε φυσιολογικά σημεία και όχι στη μέση του δρόμου. |
volvos έγραψε: |
Sto eksoteriko yparxoun mini market eidika se benzinadika 24-7....mono ellada k zimpampoue eblepes akoma periptera |
nickterc έγραψε: |
Το κακο ειναι οτι ολοι βλεπετε το τυρι κ δε βλεπετε την φακα.Οταν αυριο μεθαυριο σου πει κ το δικο σου αφεντκο ελα κ την Κυριακη ελα κ το βραδυ ελα κ στις 3 τα ξημερωματα να δουμε αν θα ειναι ελκυστικη η ιδεα των 24/7,η οι ''Λευκες Νυχτες'',η οπως αλλιως ονομασουν την λαιλαπα των εργασιακων αλλαγων σαφως σε βαρος του εργαζομενου.Χανονται κεκτημενα δεκαετιων κ εμεις διυλιζουμε τον κωνωπα... |
Steve έγραψε: |
Αφού είσαι προμηθευτής, θα έπρεπε να ξέρεις την διαφορά του "πιστωτικού τιμολογίου" με το "τιμολόγιο επί πιστώσει"...
Αλλά καταλάβαμε τί προμηθευτής είσαι και εσύ |
Fotigos έγραψε: | ||
αυτό έχεις να απαντήσεις; έχεις να πείς κάτι να αποκρούσεις την γνώμη μου ή θα απαντάς χλεύαζοντας; κατάλαβα κι εγώ τι σόι moderator είσαι |
geo106xs έγραψε: | ||||
Δεν ειναι moderator |
Το κακο ειναι οτι ολοι βλεπετε το τυρι κ δε βλεπετε την φακα.Οταν αυριο μεθαυριο σου πει κ το δικο σου αφεντκο ελα κ την Κυριακη ελα κ το βραδυ ελα κ στις 3 τα ξημερωματα να δουμε αν θα ειναι ελκυστικη η ιδεα των 24/7,η οι ''Λευκες Νυχτες'',η οπως αλλιως ονομασουν την λαιλαπα των εργασιακων αλλαγων σαφως σε βαρος του εργαζομενου.Χανονται κεκτημενα δεκαετιων κ εμεις διυλιζουμε τον κωνωπα... |
sps έγραψε: |
Στο Παρισι παντως υπαρχουν ακομα τα ...kiosk δηλαδη περιπτερα.
Επομενως δε θεωρω οτι η καταργηση τους ειναι και εκσυγχρονισμος της χωρας. |
Lef205 έγραψε: | ||
σε παρακαλω μη γραφεις τετοια γινεσαι γραφικος, εδω το ζητημα ειναι να γινουμε "κανονικη" Χωρα . |
SnakeMJK έγραψε: | ||
άρα σε όλη την Ευρώπη που τράπεζες/ταχυδρομεία/δημόσιες υπηρεσίες παίζουν και το απόγευμα και γενικά όλα τα καταστήματα δουλεύουν και το σ/κ έχουν εργασιακό μεσαίωνα; |
ποιος αργοσχολος παει να ψωνισει καθημερινες???? |
άρα σε όλη την Ευρώπη που τράπεζες/ταχυδρομεία/δημόσιες υπηρεσίες παίζουν και το απόγευμα και γενικά όλα τα καταστήματα δουλεύουν και το σ/κ έχουν εργασιακό μεσαίωνα; |
nickterc έγραψε: | ||||
|
COOL ALEXIS έγραψε: | ||||||
Το τρένο τόσα χρόνια που όλα ήταν μπουρδέλο που ήταν??? Ή ξαφνικά επειδή στέρεψε το χρήμα κλαιγόμαστε!!! Γιατί τόσα χρόνια, ούτε νοσοκομεία είχαμε, ούτε δρόμους, ούτε δίκαιο φορολογικό σύστημα, ούτε τίποτα Αλλά τότε δεν μας ένοιαζε γιατί είχαμε χρήμα να κάνουμε τις μαλ***ες μας ΥΓ Έναν αντικαπνιστικό νόμο δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τα λαμόγια και μιλάμε κι από πάνω |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Μίλησα ποτέ ότι τώρα τα πράγματα είναι ρόδινα
Αλλά για πες μου, πότε είχε ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δικαιώματα; Όταν τους έκλειναν στα ψυγεία για να μην τους δει η επιθεώρηση εργασίας, όταν έπρεπε να γίνει το στομάχι σου κώλος για πιάσεις τους κάθε χρόνο υψηλότερους στόχους ή όταν στους περισσότερους δεν πληρωνόταν ποτέ καμία υπερωρία Ένα μπουρδέλο ήμασταν και έχουμε γίνει ένα χειρότερο μπουρδέλο. Πράγματα αυτονόητα, τα οποία έπρεπε να είχαμε απαιτήσει να γίνουν πολλά χρόνια πριν, δεν τους δίναμε σημασία γιατί είμαστε ένα μάτσο σκ**ά |
Road_Runner έγραψε: |
Δηλαδη αν ξαφνικα επεστρεφε ο μισθος σου στα 1500 ευρω τον μηνα, φανταζομαι παλι δεν θα μιλουσες ε?
Γιατι τοτε δεν θα ειχες μεν υγεια, παιδεια, φορολογικο, αλλα η τσεπη ΣΟΥ θα ηταν γεματη....... |
εχουμε μια αυθαιρετη κατασκευη που ειναι τα περιπτερα και ΠΡΕΠΕΙ με καποιο τροπο καποια στιγμη να εξαφανιστουν και η μαλ***α που μας δερνει ειναι ικανη να νομιζει οτι απο πισω κρυβονται τουρκοι πρακτορες.
ειτε σας αρεσει ειτε οχι αυτη η χωρα πτωχευσε και ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ειτε εντος ειτε εκτος ευρωπης. τα εγγονια μας ισως. οποτε ας κοιταξουμε ολοι να προσαρμοστουμε στη νεα πραγματικοτητα και να αλλαξουμε σαν ανθρωποι και σαν εθνος. γιατι αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα της χωρας, η νοοτροπια, ο τροπος ζωης και η μαλ***α στον εγκεφαλο που μας δερνει. υ.γ. για να μπει ταξη πρεπει πρωτα να σφιξουν οι κωλοι και αυτο γινεται τωρα. πρεπει να ειναι αφελης καποιος για να περιμενει απο το σαμαρα και το τσιπρα να βαλουν ταξη και να κανουν κατι. ο επομενος αν ο κοσμος εχει καταλαβει τα λαθη του ισως μπορεσει να κανει κατι. |
Road_Runner έγραψε: |
Δεν αναφερομαι σε σενα μανα μου!!! |
DimiP έγραψε: |
Οσον αφορα τα περιπτερα και το αν ειναι αυθαιρετες κατασκευες , μερες που ειναι, ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω. και το εξηγω αμεσως
αν μου πεις αληθηνα οτι απο ολους εμας εδω μεσα το ποσοστο που εχει στην κατοχη του κατι αυθαιρετο (εξοχικα, πυλωτη,parking, αποθηκη, ημιυπεθριο, περγολα σε βεραντα, τζακι η ψησταρια σε μπαλκονι, κ.λ.π) ειναι κατω του 50 % , τοτε θα σου πω ναι ! να αρχισουμε να ξηλωνουμε τα κακα περιπτερα που με την αυθαιρεσια τους καταστρεφουν την νομιμοτητα. |
TopGear έγραψε: |
Δεν έχω εξοχικό. Ημιυπαίθριο τακτοποίησα κανονικά. Parking δεν υπάρχει, ούτε αποθηκη. Ομοίως πέργκολες κτλ. Εισοδήματα δε μπορώ να κρύψω και πληρώνω εισφορές, προκαταβολές κτλ. Και βλέπω, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, καταστηματάρχες (εμπειρίες από τους γύρω μου), να μην κόβουν αποδείξεις, να δηλώνουν εισοδήματα λίγο κάτω απ'το όριο να φορολογηθούν, να μη δηλώνουν ενοίκια, ε εντάξει, κάποια στιγμή το πράγμα πρέπει να τελειώνει. Ή βλέπεις ότι η μισή Ελλάδα είχε αυθαίρετα εδώ και 30 χρόνια και θα τα τακτοποιήσουν με κανά τάληρο, αλλά όσα γλίτωσαν όλον αυτόν τον καιρό, είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ του προστίμου. Και τότε μη μου πείτε υπήρχε κρίση κι επειδή δεν είχαν λεφτά, το έχτισαν αυθαίρετο, όλα έγιναν βάσει της ζαμανφουτίστικης λογικής του Έλληνα και του "μεγάλου ηγέτη", να κατακλέψει το κράτος, να πάρει Mercedes και να τους γράψει όλους στα @@ του. Και όσοι τώρα "διαμαρτύρονται" ότι είναι φτωχοί και τους έφαγε η κρίση που τους φορολογούν το "σπιτάκι", οι περισσότεροι λένε ψέμματα γιατί όταν όλα ήτανε καλά, ζούσανε και πίνανε χωρίς πρόβλημα. Ή στα χωριά, όλοι είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ, διατηρούν μαγαζιά-ταβέρνες-μεζεδοπωλεία, πρέπει να πληρώσουν ΤΕΒΕ κι αντί να το κάνουν, διαμαρτύρονται κιόλας ότι "δε βγαίνουν πλέον", χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ό,τι πρέπει ή να έχουν κόψει αποδείξεις. Και για κάτι τέτοιους περιπτεράδες, αυθαίρετους, ταξιτζήδες, "τυφλούς της Ζακύνθου", πεθαμένους συνταξιούχους και αρκετούς άλλους, μειώθηκε η σύνταξη του πατέρα μου 50% ή αυξήθηκαν οι εισφορές μου και κόπηκε ο μισθός μου. Σαφώς, μπορεί να μη ζημίωσαν το κράτος όσο μίζες ή άλλα παρόμοια "τερτίπια", αλλά καιρός να ξεκαθαρίζουμε και από όσους εγνωσμένα εδώ και δεκαετίες κλέβανε την εφορία και κατά συνέπεια εμένα κι εσένα και τον καθένα "τίμιο". Και τα περίπτερα, σε κάποιο βαθμό, ήταν ένας τομέας. Μπορεί να μην είμαστε όλοι 100% καθαροί και σωστοί, αλλά στο θέμα των οικονομικών, απ'όσο ξέρω από γείτονες, φίλους κτλ, οι γονείς μου πχ δεν είχαν καν δυνατότητα να κρύψουν εισοδήματα, ενώ όλοι οι άλλοι δήθεν ποτέ δεν ξεπερνούσαν το "αφορολόγητο". |
Lef205 έγραψε: |
ΤΟ 2009 η Ελλάδα έκλεισε τη χρονιά με 231.1 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 129.7% χρέος προς ΑΕΠ.
Λίγους μήνες αργότερα η χώρα 'αποκλείστηκε από τις 'αγορές'. Το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με 185 δις ονομαστικό ΑΕΠ και 188.9% χρεός προς ΑΕΠ. Εχόντας πλεόν γίνει μια 'κανονική' χώρα κι έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της είναι έτοιμη να γίνει και πάλι δεκτή από τις 'αγορές'. Για πάρτη σας το έγραψα ΚΑΙ με τόνους για να μιλησουμε με νουμερα οπως αρεσει να μιλανε και οι δανειστες μας! |
Αν και άσχετο με τα περίπτερα, χοντρικά... Τα 231 αρχικά δις τα χρωστάγαμε σε αυτούς που μας δάνειζαν. Τα 185 τωρινά δις δεν τα χρωστάμε σε αυτούς που μας δανείζουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν (πλέον) ρίσκο και να μπορούν να μας δανείσουν ξανά από την αρχή. Δεν λέω ότι είναι σωστό ή λάθος, απλά πως είναι η κατάσταση. Τώρα για να το πάμε και λίγο πιο πέρα, η διαφορά των χρημάτων του IMF (2% επιτόκιο) με αυτά των αγορών (5% επιτόκιο) είναι ότι στα δεύτερα κάνει κουμάντο (κυρίως) η κυβέρνηση και όχι η τρόικα γι αυτό υποτίθεται ότι είναι επιτυχία η επιστροφή στις αγορές. |
Ναι οκ, δε κοίταξα τα νούμερα, δεν με ενδιαφέρουν, άλλο λέω. Χρωστάγαμε Χ στους Α και τώρα χρωστάμε Υ στους Β. Οι Α μας ξαναδανείζουν γιατί τώρα δεν έχουν θέμα |
Δεν λέω ότι είναι σωστό ή λάθος, απλά πως είναι η κατάσταση. |
Driver ///M έγραψε: |
Και απ'τα παραπανω φαινεται ξεκαθαρα ποσο μεγαλη φουσκα ειναι η παγκοσμια αγορα και τι δουλεμα πεφτει.
Και ασε τον Ελληναρα να τα βαζει με τον περιπτερα και τον ταξιτζη και γενικα με τον τελευταιο τροχο της αμαξης. |
TopGear έγραψε: | ||
Δεν έχω εξοχικό. Ημιυπαίθριο τακτοποίησα κανονικά. Parking δεν υπάρχει, ούτε αποθηκη. Ομοίως πέργκολες κτλ. Εισοδήματα δε μπορώ να κρύψω και πληρώνω εισφορές, προκαταβολές κτλ. Και βλέπω, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, καταστηματάρχες (εμπειρίες από τους γύρω μου), να μην κόβουν αποδείξεις, να δηλώνουν εισοδήματα λίγο κάτω απ'το όριο να φορολογηθούν, να μη δηλώνουν ενοίκια, ε εντάξει, κάποια στιγμή το πράγμα πρέπει να τελειώνει. Ή βλέπεις ότι η μισή Ελλάδα είχε αυθαίρετα εδώ και 30 χρόνια και θα τα τακτοποιήσουν με κανά τάληρο, αλλά όσα γλίτωσαν όλον αυτόν τον καιρό, είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ του προστίμου. Και τότε μη μου πείτε υπήρχε κρίση κι επειδή δεν είχαν λεφτά, το έχτισαν αυθαίρετο, όλα έγιναν βάσει της ζαμανφουτίστικης λογικής του Έλληνα και του "μεγάλου ηγέτη", να κατακλέψει το κράτος, να πάρει Mercedes και να τους γράψει όλους στα @@ του. Και όσοι τώρα "διαμαρτύρονται" ότι είναι φτωχοί και τους έφαγε η κρίση που τους φορολογούν το "σπιτάκι", οι περισσότεροι λένε ψέμματα γιατί όταν όλα ήτανε καλά, ζούσανε και πίνανε χωρίς πρόβλημα. Ή στα χωριά, όλοι είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ, διατηρούν μαγαζιά-ταβέρνες-μεζεδοπωλεία, πρέπει να πληρώσουν ΤΕΒΕ κι αντί να το κάνουν, διαμαρτύρονται κιόλας ότι "δε βγαίνουν πλέον", χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ό,τι πρέπει ή να έχουν κόψει αποδείξεις. Και για κάτι τέτοιους περιπτεράδες, αυθαίρετους, ταξιτζήδες, "τυφλούς της Ζακύνθου", πεθαμένους συνταξιούχους και αρκετούς άλλους, μειώθηκε η σύνταξη του πατέρα μου 50% ή αυξήθηκαν οι εισφορές μου και κόπηκε ο μισθός μου. Σαφώς, μπορεί να μη ζημίωσαν το κράτος όσο μίζες ή άλλα παρόμοια "τερτίπια", αλλά καιρός να ξεκαθαρίζουμε και από όσους εγνωσμένα εδώ και δεκαετίες κλέβανε την εφορία και κατά συνέπεια εμένα κι εσένα και τον καθένα "τίμιο". Και τα περίπτερα, σε κάποιο βαθμό, ήταν ένας τομέας. Μπορεί να μην είμαστε όλοι 100% καθαροί και σωστοί, αλλά στο θέμα των οικονομικών, απ'όσο ξέρω από γείτονες, φίλους κτλ, οι γονείς μου πχ δεν είχαν καν δυνατότητα να κρύψουν εισοδήματα, ενώ όλοι οι άλλοι δήθεν ποτέ δεν ξεπερνούσαν το "αφορολόγητο". |
Ελα πάμε άλλη μία φορά μπας και ξεκολλήσει η βελόνα.
Δε υπάρχει άνθρωπος σε αυτο το τοπο ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μη συμφωνει μαζι σου οτι τα περισσοτερα λεφτα τα εφαγαν οι λατσηδες, βαρδινογιαννηδες,κοκαλης,παπανδρεου, καραμανλης, λαλιωτης μητσοτακης κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙς? γιατι αργεντινη αυτο εγινε. μηδενισαν χρωστουμενες δοσεις ειπαν δε πληρωνω κανενα για αυτα τα δανεια (αλλο αν στο τελος πληρωσαν μερος) σβησανε τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. και ξεκινησαν απο το μηδεν. ε και??????????? μετα απο μια δεκαετια ειναι ακριβως στο ιδιο σημειο. γιατι δε πολεμησαν ουτε διαφθορα ουτε παρακρατος ουτε μαφια ουτε τιποτα. παλι τα ιδια εγιναν και κατεληξαν παλι σε χρεοκωπια και πολυ χειροτερτη αυτη τη φορα... αυτο προσπαθουμε να αναλυσουμε. οτι αν δεν αλλαξει ο ελληνικος λαος πρωτα δε προκειται να κουνηθει απο την καρεκλα του κανενας απο τους παραπανω και αν ακομα σηκωθουν και φυγουν (βλεπε αργεντινη) θα ερθουν αλλοι χειροτεροι απο αυτους υ.γ. οι μεγαλυτερες καταχρησεις, αυτες που βλεπουμε ΑΜΕΣΑ με τα ματια μας και εχουμε τη δυνατοτητα να τις σταματησουμε ειναι στο τοπικη αυτοδιοικηση... να χαρω εγω ολους εσας που κραζετε τι θα πατε να ψηφισετε εφετος για το δημο σας...απλα κοιταξτε τι ψηφισαν οι γυρω σας μετα για να δειτε τι φταιει σε αυτο το τοπο |
Δε υπάρχει άνθρωπος σε αυτο το τοπο ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μη συμφωνει μαζι σου οτι τα περισσοτερα λεφτα τα εφαγαν οι λατσηδες, βαρδινογιαννηδες,κοκαλης,παπανδρεου, καραμανλης, λαλιωτης μητσοτακης κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙς? γιατι αργεντινη αυτο εγινε. μηδενισαν χρωστουμενες δοσεις ειπαν δε πληρωνω κανενα για αυτα τα δανεια (αλλο αν στο τελος πληρωσαν μερος) σβησανε τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. και ξεκινησαν απο το μηδεν. ε και??????????? μετα απο μια δεκαετια ειναι ακριβως στο ιδιο σημειο. γιατι δε πολεμησαν ουτε διαφθορα ουτε παρακρατος ουτε μαφια ουτε τιποτα. παλι τα ιδια εγιναν και κατεληξαν παλι σε χρεοκωπια και πολυ χειροτερτη αυτη τη φορα... αυτο προσπαθουμε να αναλυσουμε. οτι αν δεν αλλαξει ο ελληνικος λαος πρωτα δε προκειται να κουνηθει απο την καρεκλα του κανενας απο τους παραπανω και αν ακομα σηκωθουν και φυγουν (βλεπε αργεντινη) θα ερθουν αλλοι χειροτεροι απο αυτους υ.γ. οι μεγαλυτερες καταχρησεις, αυτες που βλεπουμε ΑΜΕΣΑ με τα ματια μας και εχουμε τη δυνατοτητα να τις σταματησουμε ειναι στο τοπικη αυτοδιοικηση... να χαρω εγω ολους εσας που κραζετε τι θα πατε να ψηφισετε εφετος για το δημο σας...απλα κοιταξτε τι ψηφισαν οι γυρω σας μετα για να δειτε τι φταιει σε αυτο το τοπο |
DimiP έγραψε: | ||||
ναι σιγουρα ! αυτοι τα εφαγαν οχι οι πολιτικοι με τις απιστευτες μιζες, τα απιστευτα δανεια που επαιρναν καθε φορα που χρειαζονταν χρηματα, οχι η κακοδιαχειρηση στα ταμεια, οχι οι μεγαλοεπιχειρηματιες και τα τσιρακια τους. επισης δε φταιει η φουσκα του χρηματηστηριου ουτε τα ογκωδη εξοπλιστικα που μας υποχρεωναν οι συμμαχοι να παιρνουμε (φυσικα και επρεπε να εξοπλιζομσατε οχι ομως με οτι μας πασαραν) τιποτα απο ολα αυτα ! καλα τα λες ! οι παραπανω δε φταινει . για τη μειωση της συνταξης του πατερα σου κ του πατερα μου φταινε οι τυφλοι της ζακυνθου και οι περιπτεραδες οκ αν ξερεις στοιχειωδη μαθηματικα κανε τον πολλαπλασιασμο και βρες ποσες χιλιαδες ευρω καταχραστηκαν κακως οι τυφλοι της ζακυνθου και ποσα εκατομμυρια ευρω για παραδειγμα χρωστανε τα κομματα στις τραπεζες !! κανε την πραξη και θα αλλαξεις γνωμη οι μικροκομπινες που εκαναν καποιοι τα τελευταια χρονια δεν πιανουν μια μπρος στην κακοδιαχειρηση και τις καταχρησεις των καρχαριων |