PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - καλώδια ηχείων στις πόρτες

vasilis123 - Τρι 15 Οκτ 2013, 14:50:50
Θέμα δημοσίευσης: 206 - καλώδια ηχείων στις πόρτες
Καλησπέρα, θέλω να περάσω καλώδια στις πόρτες του 206 για ηχεία. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς με το πως θα το κανω αυτό ; Δωκίμασα να ανοίξω τη μαυρη λαστιχένια σωλήνα που περνάνε τα καλώδια στν πόρτα, αλλα απο μέσα ειναι σαν φύσα, δηλαδή δεν μπορει να περασει κάτι extra. Υπάρχει καποιος άλλο τρόπος, ή αυτή η σωλήνα ειναι ο μόνος και δεν κατάλαβα κατι καλα? το αμάξι ειναι 2-πορτο

Ευχαριστώ
Manos206 - Τρι 15 Οκτ 2013, 16:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
Θελεις να βαλεις πολλα ηχεια; εαν θες απλα να αλλαξεις τα εργοστασιακα με καλυτερα χρησιμοποιησε τη μαμα καλωδιωση. Εγω αυτο εχω κανει..
vasilis123 - Τρι 15 Οκτ 2013, 17:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, θέλω να βάλω πάνελ με 2 8αρια. Και η Μαμα καλωδίωση δεν με καλύπτει...
reselie-206 - Τρι 15 Οκτ 2013, 17:53:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ στο 1400άρι που είχα παλιά έτσι τα είχα περάσει...απο το σωλήνα στις πόρτες
vasilis123 - Τρι 15 Οκτ 2013, 17:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
εβγαλα αυτο τν σωλήνα, αλλα ήταν σαν φύσα και στο κέντρο ήταν κλειστός. Εσένα ήταν ανοικτός στη μέση και τα πέρασες; ή άνοιξες εσύ τρύπα;
reselie-206 - Τρι 15 Οκτ 2013, 18:55:39
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis123 έγραψε:
εβγαλα αυτο τν σωλήνα, αλλα ήταν σαν φύσα και στο κέντρο ήταν κλειστός. Εσένα ήταν ανοικτός στη μέση και τα πέρασες; ή άνοιξες εσύ τρύπα;

Που να θυμάμαι...πριν τόσα χρόνια!

Αν είναι λεπτό σαν μεμβράνη δηλαδή το λάστιχο τότε μάλλον το τρύπησα

To σίγουρο είναι πως τα είχα περάσει με χειροποίητη ατσαλίνα (χοντρό καλώδιο ρεύματος μονόκλονο).. Κολλάς με μονωτική πάνω το καλώδιο και το σπρώχνεις για να περάσει απο δύσκολα σημεία...
vasilis123 - Τρι 15 Οκτ 2013, 19:27:23
Θέμα δημοσίευσης:
ναι κατάλαβα, έτσι πέρασα και το καλώδιο απο την μπαταρία στην απο πάνω τρύπα. Θα το κοιτάξω αυριο μήπως και βγάλω άκρη.
marios_207_GT - Τρι 15 Οκτ 2013, 21:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δες που περναει το μαμα καλωδιο, βγαλτο και βαλε το δικο σου, εγω αυτο εκανα στο 207, δεν ξερω με το 206 αμα εχει διαφορες, θελει λιγο ζορισμα παντος και πολυ προσοχη μην χαλασεις τιποτα.
vagelis - Τετ 16 Οκτ 2013, 00:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε την φισα οπως εχει με τα πινς και αντικατεστησε τα καλωδια. Ασε της μαμας τα καλωδια και κοψε τα πριν και μετα την φισα και κολησετα και με κολητηρο. Μιλιαμπερ θα περασουν δεν εχεις προβλημα
vasilis123 - Τετ 16 Οκτ 2013, 09:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
θα περάσουν περίπου 700w (ισως και πάνω απο 1kw αργότερα) θα είναι οκ αν για μερικά cm υπαρχει το εργοστασιακό καλώδιο ;
reselie-206 - Τετ 16 Οκτ 2013, 11:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
τι ακριβώς θα βάλεις που θα περάσουν 700-1000w????
vasilis123 - Τετ 16 Οκτ 2013, 12:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
2 8ιντσα για αρχή και αλλα 2 αργότερα
206xtreme - Τετ 16 Οκτ 2013, 12:50:07
Θέμα δημοσίευσης:
Τρυπάς τις λαστιχιένιες τάπες στην πόρτα και πάνω στο πλάισιο της πόρτας. ΜΟΝΟ έτσι περνάς καλώδια στην πόρτα... Smile
vasilis123 - Τετ 16 Οκτ 2013, 14:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
To σκέφτηκα αυτό, αλλα με προβλημάτισε οτι το καλώδιο θα ειναι εκτεθειμένο. Έχεις να προτείνεις κατι γι αυτό ;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Very happy
vagelis - Τετ 16 Οκτ 2013, 15:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε τα βατ ειναι ονομαστικα δεν ειναι rms. Σκέψου μια λαμπα χιλια βατ αναβει ανετα με 1.5 καλώδιο(διατομη)
Αλλο η ισχυ(βατ) και αλλο η ενταση (αμπερ). Για μερικα εκατοστα δεν εχεις πρόβλημα. Εξαλλου σκέψου και συγκρινε την έξοδο του ενισχυτή σου. Αν μπορουσες να τον ανοιξεις θα εβλεπες ενα τυπωμενο κύκλωμα μικρογραφια.Δεν θα περασει νερο να το στραγγαλισεις. Οτι σου ειναι ποιο εύκολο κανε μην νομιζεις οτι θα δεις αισθητες διαφορες. Θα ειχες πρόβλημα αν η αποσταση των καλωδίων ήταν να μεγάλη
Steve - Τετ 16 Οκτ 2013, 20:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
206xtreme έγραψε:
Τρυπάς τις λαστιχιένιες τάπες στην πόρτα και πάνω στο πλάισιο της πόρτας. ΜΟΝΟ έτσι περνάς καλώδια στην πόρτα... Smile
Δε χρειάζεται να τρυπήσει τίποτα απολύτως, οι τάπες βγαίνουν μια χαρά και χωράει και καλώδιο 10mm μέσα από εκεί Smile
vasilis123 - Τετ 16 Οκτ 2013, 23:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
σκέφτομαι να βγάλω τις τάπες, να τυλίξω το καλώδιο με ταινία για παραπάνω προστασία και να κλείσω τις τρύπες με σιλικόνη για να μη μπει νερό μέσα.
Εντάξει δε θα είναι;
Steve - Τετ 16 Οκτ 2013, 23:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιές τρύπες; Ποιά σιλικόνη; Shocked
vasilis123 - Πεμ 17 Οκτ 2013, 00:07:46
Θέμα δημοσίευσης:
αμα φύγουν οι ταπες οι τρύπες ειναι αρκετά μεγάλες
Steve - Πεμ 17 Οκτ 2013, 06:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε αφεντικό, εδώ λέμε ότι δε χρειάζεται να φύγει τίποτα, υπάρχει χώρος!
206xtreme - Πεμ 17 Οκτ 2013, 10:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis123 έγραψε:
To σκέφτηκα αυτό, αλλα με προβλημάτισε οτι το καλώδιο θα ειναι εκτεθειμένο. Έχεις να προτείνεις κατι γι αυτό ;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Very happy

Έχω να προτείνω να μην ανησυχείς καθόλου. Περνάω 3 καλώδια 2x4mm και δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια....
206xtreme - Πεμ 17 Οκτ 2013, 10:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
206xtreme έγραψε:
Δε χρειάζεται να τρυπήσει τίποτα απολύτως, οι τάπες βγαίνουν μια χαρά και χωράει και καλώδιο 10mm μέσα από εκεί Smile

Αν βγάλει τις τάπες αντί να τις τρυπίσει, τα καλώδια θα κοπούν με μαθηματική ακρίβεια!
206xtreme - Πεμ 17 Οκτ 2013, 10:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis123 έγραψε:
σκέφτομαι να βγάλω τις τάπες, να τυλίξω το καλώδιο με ταινία για παραπάνω προστασία και να κλείσω τις τρύπες με σιλικόνη για να μη μπει νερό μέσα.
Εντάξει δε θα είναι;

Νερό στην πόρτα σου ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ μπαίνει και ΘΑ μπαίνει και ΜΗΝ κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να το αποφύγεις! Την τελευταία φορά που είχα αυτήν την ιδέα και έκλεισα όλες τις τρύπες της πόρτας γέμισε νερά η πόρτα μου και είχε γίνει ενυδρείο! Νερά στην πόρτα σου μέσα μπαίνουν και ΘΑ μπαίνουν από το παράθυρο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποφύγεις. Οπότε το πρόβλημα σου δεν είναι τα νερά. Είναι το οτι θα αφήσεις το καλώδιο εκτεθιμένο πάνω στη λαμαρίνα χωρίς το λάστιχο. Κάποια στιγμή από το άνοιξε κλείσε της πόρτας θα φαγωθεί η εξωτερική μόνωση του καλωδίου σου θα κάνεις ένα ωραιότατο βραχυκύκλωμα στις εξόδους του ενισχυτή σου, και αν είσαι τυχερός και δεν πάρεις φωτιά, θα πληρώσεις ένα 200αράκι να πας να επισκευάσεις τις εξόδους του ενισχυτή.
Steve - Πεμ 17 Οκτ 2013, 10:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιος να μαζέψει τον Βασίλη γιατί σε λίγο θα μας πει ότι θα καταστραφεί ο πλανήτης Γη... Puke right Puke right Puke right W00t
vasilis123 - Πεμ 17 Οκτ 2013, 13:15:12
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά τρύπησα την τάπα και το πέρασα απο εκεί. Επίσης τύλιξα και το καλώδιο 5-6 στρώσεις μονωτική ταινία στο κομμάτι που είναι εκτεθειμένο, μήπως και γλιτώσει τη φθορά
Steve - Πεμ 17 Οκτ 2013, 16:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis123 έγραψε:
τελικά τρύπησα την τάπα και το πέρασα απο εκεί. Επίσης τύλιξα και το καλώδιο 5-6 στρώσεις μονωτική ταινία στο κομμάτι που είναι εκτεθειμένο, μήπως και γλιτώσει τη φθορά
Για βγάλε μια φωτογραφία να σε καμαρώσουμε Smile
vasilis123 - Πεμ 17 Οκτ 2013, 16:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι τοσο χάλια Razz Καποια στιγμή στο μέλλον θα βρώ άλλο τρόπο, από τη σωλήνα που περνάνε τα άλλα, αλλα για προσωρινή λύση δε νομίζω να μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα... Φοτο απο Δευτέρα
206xtreme - Τρι 22 Οκτ 2013, 10:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Κάποιος να μαζέψει τον Βασίλη γιατί σε λίγο θα μας πει ότι θα καταστραφεί ο πλανήτης Γη... Puke right Puke right Puke right W00t

Εμένα φιλαράκι δε μου καίγεται καρφάκι για το αν θα πάρει φόκο ο άλλος ή θα πλημμυρίσει. Πραγματικά. Αλλά επειδή υποψιάζομαι οτι του άλλου του καίγονται πολλά καρφάκια δίνω τις συμβουλές που γνωρίζω και έχω δει με τα μάτια μου. Έχω δει δάκρυα να κυλάνε ουουουουουουουου.....

Και αυτά πάω να προλάβω. Τώρα αν εσύ αντιμετωπίζεις με ειρωνεία το σκηνικό σαν καταστροφή του κόσμου, οκ σεβαστό και δεκτό, και ζητώ συγγνώμη που προσπαθώ να προλάβω καταστάσεις.

Όπως έχω πει και στο forum που είμαι mod, δε φταίνε οι άλλοι, εγώ φταίω που κάθομαι και ζαλίζω το κεφάλι μου με το να βρω λύση στον καθένα αντί να πω "Φιλαράκι, πήγαινε σε έναν επαγγελματία του είδους να σε εξυπηρετήσει και να σου λύσει το πρόβλημα." Δώστου και ένα 50αρικάκι και είσαι κομπλέ. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσα να πω: "Πω ρε φίλε ωραία τα λες, άψογα τα κάνεις τέλεια όλα." Και μόλις φοκάρει το σύστημα να πω "Ωχ, κάτι πήγε στραβά. Κρίμα. Πέρνα από τον ηλεκτρονικό για επισκευές...."
vagelis - Τρι 22 Οκτ 2013, 13:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ειρήνη ημήν...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες