PSClub - Hellas

Κινητήρας - Μπερδέματα σε 207 Gt

207Gt - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 18:19:25
Θέμα δημοσίευσης: Μπερδέματα σε 207 Gt
Καλησπερα σε ολους! Παιδια εχω το εξης θεμα με το αυτοκινητο...ενω το εχω αφησει να ζεστανει οταν το βαζω μπροστα για να πεσουν οι στροφες και αφου εχει κυκλοφορησει και κανα 5λεπτο στο δρομο στα πρωτα 2-3 πατηματα το αμαξι κανει σαν κενα οταν ανοιγει...σαν να μπερδευει...συνοδευομενο απο εναν περιεργο θορυβο σε αυτα τα μπερδεματα του τυπου (broum boum boum) μετα απο τα 1-2 αυτα πατηματα αφου ζεσταθει δεν κανει το παραμικρο...εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι για να μην πληρωνω για ελεγχους στην λιον? το αμαξι φοραει φιλτρο προγραμμα εξατμιση cooler και εχει 47.000 χλμ. Την βοηθεια σας παρακαλω! Razz
Giannis307 - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 18:30:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ψαξε λιγο στο φορουμ και θα βρεις τις απαντησεις σου....
207Gt - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 18:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω τι μπορει να ειναι για να ψαξω σε καποια συγκεκριμενη θεματικη ενοτητα Crying or Very sad
nick sapanidis - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 18:40:45
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα πυρακια..Μηπως σηκωνει πολλη πιεση?σε τη πιεση δουλευει over?
207Gt - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 18:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πρεπει να ειναι πυρακια αδερφε μου...το κανει τωρα τελευταια μονο οταν δεν ειναι ζεστο...οταν ζεσταθει δεν εμφανιζει το παραμικρο...
δουλευει 1,3 / 0,80 bar. Δηλαδη σκεψου οτι δεν ειναι στο 1,4 που ειναι συνηθως με αυτα τα περιφεριακα τα 207 γιατι δεν ηθελα να το ζωρισω τερμα...εμφανισε απ'οτι μου ειπαν Missfire στο διαγνωστικο...αλλος μου λεει οτι ειναι καποιος απο τους 4 πολλαπλασιαστες που σε καποιον απο τους κυλινδρους δεν κανει καλη αναφλεξη μεχρι να ζεσταθει...αλλος οτι θελει αλλαγη ο τεντωτηρας της καδενας...του εχει παρουσιαστει κανενος κατι παρομοιο?
recife_rallye - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 21:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ αρχην φιλε υπαρχει ολοκληρη θεματικη ενοτητα με τα προβληματα που παρουσιαζουν τα αυτοκινητα μας..Στην ενοτητα του κινητηρα δεν εχει καμμια δουλεια το ποστ σου.
Πριν κανετε ενα ποστ ψαχτειτε λιγο,μην σας πιανει πρεμουρα με το που παρουσιαστει καποιο προβλημα και δεν βλεπετε μπροστα σας απο την θολουρα.

Τελος για να παμε και στο δια ταυτα,μπορεις να δεις στο διαγνωστικο τι προβλημα αποθηκευσε ο εγκεφαλος σου.Εμεις δεν ειμαστε μαγοι πισω απο το πληκτρολογιο να σου κανουμε διαγνωση.Ειναι σα να παιρνεις το γιατρο σου τηλ και να του λες εχω ζαλαδες πυρετο και πονοκεφαλο και να του ζητας να σου πει τι φταιει.Τα συμπτωματα παραπεμπουν καπου αλλα μπορει να ειναι αρκετες οι αιτιες,οποτε καλωδιωσε το και αν δεις τι βγαζει και μας το πεις,τοτε θα σου πουμε με μεγαλη σιγουρια για ποιο λογο το κανει αυτο και τι φταιει και μαλιστα πολλες φορες τα λεμε καλυτερα και απο συνεργεια Wink
207Gt - Κυρ 21 Ιούλ 2013, 00:59:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το αποθηκευσε ο εγκεφαλος...αυτο ειναι το προβλημα! δεν το κατεγραψε ως βλαβη η οτιδηποτε...απλα εμφανισε misfire σαν αστοχια...τωρα κατι περισσοτερο δεν εδειξε Crying or Very sad
saikoe_39 - Κυρ 21 Ιούλ 2013, 01:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε...ειναι απλο...ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ το μοτερ...!

Περιμενεις πρωτα να παρει θερμοκρασια λαδιου και μετα πατας...!!!
207Gt - Κυρ 21 Ιούλ 2013, 02:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εσενα δλδ φιλε μου οταν ειναι κρυο το μοτερ σου και πατησεις κανει κοψηματα σαν να μπερδευει? για να καταλαβω...Crying or Very sad Επισης δεν ειναι κρυο το μοτερ...οπως εγραψα παραπανω το αφηνω παντα 2-3 λεπτα να πεσουν οι στροφες στις 800 πριν το κουνησω και επισης το κυκλοφορω τελειως normal τουλαχιστον για 5-10 λεπτα πρωτου πατησω...τα μπερδεματα εξαφανιζονται δια μαγειας μετα απο 1-2 πατηματα...μετα δειχνει να δουλευει ρολοϊ...
saikoe_39 - Κυρ 21 Ιούλ 2013, 22:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε...στο δικο μου δεν το εχω δοκιμασει...(αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα το κανει)...γιατι πολυ απλα δεν περιμενω 5 λεπτα για να πατήσω...αλλα περιμενω να φτασει το λαδι σε θερμοκρασια λειτουργίας δλδ..80+ βαθμους..!!

Το ιδιο με το δικο σου...το εχω δει σε 207 φιλου....ο οποιος στα 5 λεπτα απο κρυα εκκίνηση..εδινε τερμα...και ενιωθες το αυτοκινητο σαν να κουτσαίνει..!
akis1976 - Δευ 22 Ιούλ 2013, 08:53:21
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε 207Gt και σε εμένα το κάνει αυτό,πρέπει να ζεσταθεί καλά πρώτα,μετά απο 2-3 πατήματα που σταματάει να στο κάνει είναι γιατι τοτε εχει ζεσταθεί,με 100αρα δεν μου το κάνει η πάρα πολύ σπάνια με 95αρα γίνεται πάρτι.
207Gt - Δευ 22 Ιούλ 2013, 23:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ξαφνικα σημερα εκτοσ απο τα μπερδεματα ενω το αμαξι ηταν ζεστο (και θερμοκρασια αυτοκινητου και λαδιου) ακουσα στο αμαξι μετα απο περιπου ενα χρονο που δεν ειχε ξαναεμφανιστει "πυρακια" τρελαθηκα τελειως οταν τα ακουσα...δεν βγαζω ακρη ειλικρινα Crying or Very sad
salex - Τρι 23 Ιούλ 2013, 00:14:37
Θέμα δημοσίευσης:
Dimitri, ta eipame kai sto tilefwno.

Exeis ton palio (ton prwto) tentwthra kadenas pou shmainei oti exei la8os tanysh kai oloklhro to moter sou leitourgei alla antallwn.
Osoi ekanan tetoia parapona kapote tous ta allazan ola se eggyhsh. Osoi den prolaban, emeinan me th banana sto xeri kai anagkastika prepei na ton alla3oun...

(sorry gia ta greeklish boyz, plhktrologio den ekei ellinikos edw)
207Gt - Τρι 23 Ιούλ 2013, 00:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη ο τεντωτηρας καδενας δημηουργει αυτα τα μπερδεματα και τα πυρακια στελιο? Επισης να παω στην ΛΑΙΟΝ η σε εναν μηχανικο της γειτονιας που ξερω? εννοω ειναι κατι δυσκολο η αλλαγη τεντωτηρα που θα πρεπει να παω οπωσδηποτε σε εξουσιοδοτημενο?
N207r - Τρι 23 Ιούλ 2013, 12:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα αλλαξεις μονο εντατηρα αλά θα κάνεις κ χρονισμό μαζί κ θέλει μάστορα που να το έχει κάνει πολλές φορές..
207Gt - Τρι 23 Ιούλ 2013, 15:45:35
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
Δεν θα αλλαξεις μονο εντατηρα αλά θα κάνεις κ χρονισμό μαζί κ θέλει μάστορα που να το έχει κάνει πολλές φορές..

Το θεμα ειναι οτι στην πεζο μου λενε οτι ΔΕΝ θελει χρονισμο το αμαξι...θα μασ το εδειχνε μου λενε! τωρα το λενε γιατι δεν εχουν τα συγκεκριμενα εργαλεια που θελει? δεν ξερω τι να πω...
Samer - Τρι 23 Ιούλ 2013, 16:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
207Gt έγραψε:
N207r έγραψε:

Το θεμα ειναι οτι στην πεζο μου λενε οτι ΔΕΝ θελει χρονισμο το αμαξι...θα μασ το εδειχνε μου λενε! τωρα το λενε γιατι δεν εχουν τα συγκεκριμενα εργαλεια που θελει? δεν ξερω τι να πω...

Εισαι ακομα στην εγγυηση? Για χρονισμο δεν βγαζει σφαλμα.
recife_rallye - Τρι 23 Ιούλ 2013, 20:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
207Gt έγραψε:
N207r έγραψε:

Σε ολους ετσι ελεγαν.. Laughing
Αλλαξε τεντωτηρα και κανε και εναν ελεγχο χρονισμου και θα στρωσει Wink
207Gt - Παρ 11 Οκτ 2013, 19:36:09
Θέμα δημοσίευσης:
Το προβλημα συνεχιζεται ακομα...ενω ειναι ζεστο το αμαξι στα πρωτα 2-3 πατηματα κανει ακομα missfire σαν να μπερδευει...σαν προωρος κοφτης ενα πραγμα. μετα τα 2-3 πατηματα δεν κανει κιχ...κοιταξα με OBD τα fuel trims και παιζανε στο 10,16 Long trims και 7,81 short trims. Ειμαι μαλλον για χρονισμα...αλλα μπορει να προερχετε αυτο απο εκει?
Gotcha - Δευ 14 Οκτ 2013, 08:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μην πατας οταν ειναι κρυο, για αυτο σου κανει αυτα τα μπερδεματα. 10+ LTFT, εφυγες για χρονισμα. Βαζε 100αρα μονο απο λιγα βενζιναδικα, μην βαζεις απο οπου ναναι
bagos - Δευ 14 Οκτ 2013, 14:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
207Gt έγραψε:
Το προβλημα συνεχιζεται ακομα...ενω ειναι ζεστο το αμαξι στα πρωτα 2-3 πατηματα κανει ακομα missfire σαν να μπερδευει...σαν προωρος κοφτης ενα πραγμα. μετα τα 2-3 πατηματα δεν κανει κιχ...κοιταξα με OBD τα fuel trims και παιζανε στο 10,16 Long trims και 7,81 short trims. Ειμαι μαλλον για χρονισμα...αλλα μπορει να προερχετε αυτο απο εκει?

Τα μπουζι σου τα κοιταξες?ριξτους μια ματια κ αλλαξε τα,να δεις αν θα στρωσει Wink
207Gt - Τρι 15 Οκτ 2013, 12:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
το αμαξι μπηκε μεσα για μικρο service και χρονισμα...thx για τισ απαδησεις σας και θα σας πω μολις δω πρωτεσ εντιπωσεις!
207Gt - Τετ 16 Οκτ 2013, 12:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα! στο αμαξι ειχε ξεφυγει λιγο το χρονισμα απ'οτι μου ειπε ο μηχανικος και αυτο γιατι ηταν αλλαγμενος ο τεντωτηρας καδενας με τον τελευταιο...αλλα εχωντας στο χερι και τους 2 ειδε οτι ο παλιος ειχε μαλακωσει αρκετα σε σχεση με τον καινουργιο και μου ειπε αφου φτασαμε ως εδω να το κανουμε το χρονισμα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο! Ενα ερωτημα τωρα...γιατι τα long trims ηταν στο +11% αφου στο αυτοκινητο δεν ειχε φυγει πολυ το χρονισμα??? Επισης τα μπουζι που κοιταχτηκαν ειναι σε καλη κατασταση αφου ειναι φορεμενα ουτε για 10.000 χιλιομετρα...
makis106 - Τετ 16 Οκτ 2013, 19:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
ήταν στο +11% γιατι ειχε φυγει απο χρόνισμα, το λιγο και πολυ ειναι σχετικό. εχουν φτασει αμάξια τα τριμς στο 25%.
και τα μπουζι μην περιμενεις να ειναι διαλυμενα, ειδικα αν τα μιγματα ειναι καλα και το πυρομετρο χαμηλό. πιστευω η καλυτερη αλλαγη ειναι ανα 20000.
nightmare - Τετ 16 Οκτ 2013, 19:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
και πολλα λες Μακη.
για να εχεις το κεφαλι του ησυχο ας τα αλλαζει μαζι με τα λαδακια ανα 10000χλμ.
αλλωστε δεν ειναι μεγαλο το κοστος.
piratee - Τετ 16 Οκτ 2013, 19:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
nightmare έγραψε:
και πολλα λες Μακη.

33€ κ τα τέσσερα από πεζό, μιας κ μας κάνουν έκπτωση τώρα..
nightmare - Τετ 16 Οκτ 2013, 20:02:53
Θέμα δημοσίευσης:
piratee έγραψε:
nightmare έγραψε:
και πολλα λες Μακη.

33€ κ τα τέσσερα από πεζό, μιας κ μας κάνουν έκπτωση τώρα..

Very happy Wink
207Gt - Τετ 16 Οκτ 2013, 21:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και για τις απαντήσεις σας! Ξέρουμε τον κωδικό από τα μπουζί που φοράνε τα 207 gt/rallye/RC??? Καθώς και το αν είναι ιριδίου ή τι είδος μπουζί είναι???
nightmare - Τετ 16 Οκτ 2013, 21:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=20446&start=0

εδω θα βρεις οτι χρειαζεσαι Wink

αν δεν καταφερεις να βρεις τους κωδικους στο παραπανω τοπικ,πες μου να το κοιταξω γιατι δεν τους εχω προχειρους αυτη την στιγμη.
207Gt - Πεμ 17 Οκτ 2013, 01:17:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο και όλους βέβαια για τις απαντήσεις σας και την βοηθειά σας! Άντε να δούμε θα βγάλουμε άκρη με αυτό το αμάξι επιτέλους? Very happy
207Gt - Δευ 21 Οκτ 2013, 18:02:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα...δυστηχως επανερχομαι στο θεμα με αλλο προβλημα τωρα...το αμαξι το πηρα παρασκευη απογευμα απο το συνεργειο(οχι αντιπροσωπεια της peugeot), ολο το ΣΚ δεν το ζορισα καθολου και σημερα το πρωι που το πηρα για δουλεια και αφου του ειχε γινει service (λαδι,φιλτρο λαδιου,φιλτρο καμπινας) καθως επισης και χρονισμα την παρασκευη, σημερα ξαφνικα το αμαξι δεν πηγαινει καθολου...δεν τουρμπιζει τι μια...την αλλη τουρμπιζει αλλα μονο στα ψιλα...δεν ανεβαζει στροφες...ρεταρει...και δεν ξερω και εγω τι αλλο! Καμια ιδεα τι παιζει??? δεν μπορω να ησυχασω με αυτο το ριμαδι που πηγα και αγορασα! (στο χρονισμα αλλαχτηκαν βιδα στροφαλου, βιδες εκεντροφορων, τεντωτηρας καδενας καθως και το μουαγιε στροφαλου)
HELP PLZ!!!!!!!!!!!!!! Δεν εμφανιζει κανεναν μυνημα στο αυτοκινητο η καποιο λαμπακι!
Nikos_kom - Δευ 21 Οκτ 2013, 19:42:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά και απο μένα.Και το δικό μου αυτοκίνητο κάνει τα ίδια (misfire) χρονίσαμε αλλά πάλι τα ίδια.Ο μάστορας μου λέει να μετρήσουμε τις αντλίες βένζίνης και αν είναι να κάνω update.To αμάξι έχει 29000 χλμ.Έχω αγανακτήσει με αύτο το αμάξι.....
207Gt - Τρι 22 Οκτ 2013, 16:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα! Εμενα το προβλημα φενεται να λυθηκε καθως δεν ειχε κουμπωσει ο μηχανικος καλα την φυσα του πρωτου λαμδα και δεν διαβαζε τπτ με αποτελεσμα να μην αφηνει το αυτοκινητο να τουρμπισει αλλα ουτε να ανεβασει χιλιομετρα...ειχε βγαλει στο διαγνωστικο σφαλμα αισθητηρα λαμδα και αφου το κουμπωσε την φυσα και εσβησε το σφαλμα απο τον εγκεφαλο το αμαξι παει κανονικα παλι! Ελπιζω να μην εχω αλλα θεματα με αυτο το χρονισμα και τα περετερο!
207Gt - Τετ 30 Οκτ 2013, 11:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους! Στο αμάξι εκτός απο χρόνισμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αλλάχτηκε και ο αισθητήρας λάμδα γιατί μου έβγαζε off την τουρμπίνα και πήγαινε σαν ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο! στο διαγνωστικο εμφάνιζε μύγμα πολυ φτωχό εκτός από τα missfire...παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται. Ενώ το αμάξι πράγματι πηγαίνει καλύτερα μετά το χρόνισμα και την αλλαγή του αισθητήρα λάμδα (τουλάχιστον έτσι μου φένεται εμένα) τα missfire συνεχίζονται...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? βασανίζομαι εδώ και 1μιση μήνα!!! Από που αλλού μπορεί να εμφανίζει Missfire??? Sad (Στο αμάξι έχει γίνει και service πριν 10 μέρες!)
piratee - Τετ 30 Οκτ 2013, 12:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πολλαπλασιαστές??
bagos - Τετ 30 Οκτ 2013, 17:46:06
Θέμα δημοσίευσης:
μπουζι αλλαχτηκαν???
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες