PSClub - Hellas

Κινητήρας - Εμφάνιση missfire σε 207 Gt

207Gt - Τρι 12 Φεβ 2013, 19:16:57
Θέμα δημοσίευσης: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt
Καλησπέρα παιδιά!
'Οταν πήγα μετά την τοποθέτιση front mount intercooler στο 207Gt μου για να γίνει αναβάθμιση ECU και βγήκαμε στον δρόμο για δοκιμές στο πρώτο πάτημα είχαμε εμφάνιση missfire..αυτό έγινε και στο δεύτερο πάτημα αλλά σε πιο ήπια μορφή...στο τρίτο πάτημα και αφού είχαν ζεσταθεί οι πολλαπλασιαστές και άρχισε ο εγκέφαλος να συνηθίζει τις αλλαγές δεν εμφάνιζε κάτι! αυτό που μου είπε ο προγραμματιστής είναι ότι έχω θεματάκι με έναν από τους πολλαπλασιαστές αλλά ότι δεν χρειάζεται να πάω να αλλαχθεί σύντομα αφού ήταν τόσο το πρόβλημα που δεν το διάβασε σαν πρόβλημα ούτε καν ο εγκέφαλος για να το καταγράψει και ότι θα μου βγάλει αλλα 15000χλμ ακόμα περίπου. Όντως από το τρίτο πάτημα και μετά (κάναμε σύνολο 8-9 πατήματα) δεν εμφάνισε το παραμικρό ούτε στο διαγνωστικό!
Η γνώμη σας είναι να πάω να αλλάξω τώρα πολλαπλασιαστές η να μην το βιαστώ? Το θέμα είναι πως ο εγκέφαλος δεν το αναγνώρισε ως βλάβη και έτσι θα πρέπει να αλλάξω και τους 4 αφού δεν ξέρω σε ποιον κύλινδρο αντιστοιχεί αυτός που εμφάνισε το missfire! Υπάρχει τρόπος να μάθω ποιος πολλαπλασιαστής έχει το πρόβλημα για να μην δώσω 150ευρό αντί των 40 που έχει ο ένας?
android - Τρι 12 Φεβ 2013, 20:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε 1 ριχτων στο πορτ παγκαζ,οταν σου αναψει λαμπακι θα ξερεις ποιος ειναι και τον αλλαζεις επιτοπου
bagos - Τρι 12 Φεβ 2013, 20:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπουζι σού είναι καινούρια? Μήπως θέλει κανένα από αυτα αλλαγή?
recife_rallye - Τρι 12 Φεβ 2013, 21:58:36
Θέμα δημοσίευσης: Re: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt
207Gt έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!
'Οταν πήγα μετά την τοποθέτιση front mount intercooler στο 207Gt μου για να γίνει αναβάθμιση ECU και βγήκαμε στον δρόμο για δοκιμές στο πρώτο πάτημα είχαμε εμφάνιση missfire..αυτό έγινε και στο δεύτερο πάτημα αλλά σε πιο ήπια μορφή...στο τρίτο πάτημα και αφού είχαν ζεσταθεί οι πολλαπλασιαστές και άρχισε ο εγκέφαλος να συνηθίζει τις αλλαγές δεν εμφάνιζε κάτι! αυτό που μου είπε ο προγραμματιστής είναι ότι έχω θεματάκι με έναν από τους πολλαπλασιαστές αλλά ότι δεν χρειάζεται να πάω να αλλαχθεί σύντομα αφού ήταν τόσο το πρόβλημα που δεν το διάβασε σαν πρόβλημα ούτε καν ο εγκέφαλος για να το καταγράψει και ότι θα μου βγάλει αλλα 15000χλμ ακόμα περίπου. Όντως από το τρίτο πάτημα και μετά (κάναμε σύνολο 8-9 πατήματα) δεν εμφάνισε το παραμικρό ούτε στο διαγνωστικό!
Η γνώμη σας είναι να πάω να αλλάξω τώρα πολλαπλασιαστές η να μην το βιαστώ? Το θέμα είναι πως ο εγκέφαλος δεν το αναγνώρισε ως βλάβη και έτσι θα πρέπει να αλλάξω και τους 4 αφού δεν ξέρω σε ποιον κύλινδρο αντιστοιχεί αυτός που εμφάνισε το missfire! Υπάρχει τρόπος να μάθω ποιος πολλαπλασιαστής έχει το πρόβλημα για να μην δώσω 150ευρό αντί των 40 που έχει ο ένας?

Missfires προερχονται απο..
Ακαθαρτη κεφαλη,
Φθαρμενα μπουζι,
Πολυ πλουσιο μιγμα,
Χαλασμενο λαμδα,
Και τελος πολλαπλασιαστες.

Διαλεγεις και παιρνεις Laughing
207Gt - Τρι 12 Φεβ 2013, 22:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπουζί μου είναι με 3000χλμ που τα άλλαξα στο μεγάλο service των 40.000χλμετρων
207Gt - Τρι 12 Φεβ 2013, 23:03:48
Θέμα δημοσίευσης: Re: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt
recife_rallye έγραψε:
207Gt έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!

Missfires προερχονται απο..
Ακαθαρτη κεφαλη,
Φθαρμενα μπουζι,
Πολυ πλουσιο μιγμα,
Χαλασμενο λαμδα,
Και τελος πολλαπλασιαστες.

Διαλεγεις και παιρνεις Laughing

-Φθαρμένα μπουζί αδερφέ μου δεν πρέπει να έχω καθώς έχουν πολύ λίγα χλμετρα.
-Πλούσιο μίγμα μου έχει κάνει καθώς και εγώ το ζήτησα για να αποφύγουμε τυχόν στεγνώματα κοντά στους κόφτες. Δηλαδή μπορεί να είναι από αυτό?
-Αν είχα χαλασμένο λαμδα δεν θα μου εμφάνιζε καποιο μηνυμα? Γιατί δεν μπορεί να μην το διάβαζε ως βλάβη ο εγκέφαλος...και δεν έδειχνε τπτ στο διαγνωστικό :/
-Αν είναι τελικά κάποιος πολλαπλασιατης οντως και αφησω να εξελειχθει η ζημια πως θα καταλαβω οτι ειναι για αλλαγη?
-Οσο για την ακαθαρτη κεφαλη αν μπορεις σε παρακαλω καντο μου λιγο πιο λιανα:P
android - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως missfire στο 1-2 πατημα μετα απο προγραμμα δεν μπορει να θεωρηθει προβλημα,γιατι ακομα ο εγκεφαλος διαβαζει λουκυ λουκ
Εδω βαρανε antipollution και μετα παιζουν καμπανα
207Gt - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Παντως missfire στο 1-2 πατημα μετα απο προγραμμα δεν μπορει να θεωρηθει προβλημα,γιατι ακομα ο εγκεφαλος διαβαζει λουκυ λουκ
Εδω βαρανε antipollution και μετα παιζουν καμπανα

Λες δηλαδη αδερφε μου να το αφησω μερικες μερες να συνηθισει ο εγκεφαλος το αναβαθμισμενο λογισμικο και αν δω οτι συνεχιζει να κανει το ιδιο τοτε να ψαχτω?
N207r - Τετ 13 Φεβ 2013, 14:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
παντος εισαι στο οριο κμχ για βουλομενο καπακι απο αναθυμιασεις αν δεν τις εχεις εξω.
bagos - Τετ 13 Φεβ 2013, 16:00:12
Θέμα δημοσίευσης:
οποτε δουλεψε το λιγες μερες κ αν το ξανακανει σου λεμε κανα 2 περιπτωσεις... Wink
android - Τετ 13 Φεβ 2013, 17:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
παντος εισαι στο οριο κμχ για βουλομενο καπακι απο αναθυμιασεις αν δεν τις εχεις εξω.

Το οτι πρεπει να καθαρισει εισαγωγη,ειναι μεσα στην συντηρηση,αυτο πρεπει να γινει,εχει δεν εχει δειγματα προβληματος και καλυτερα να γινετε πριν βγαλει δειγματα.
recife_rallye - Τετ 13 Φεβ 2013, 19:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου στο διαγνωστικο να δεις τι μιγματα δουλευεις στον κοφτη.Εκει θα φανει ποσο πλουσιο δουλευει και αν ειναι αυτη η αιτια.

Για το καθαρισμα τωρα υπαρχει η περιπτωση να ειναι ακαθαρτη η κεφαλη σου που σημαινει οτι σε καθε κυκλο δεν λειτουργιας δεν μπαινει η σωστη ποσοτητα αερα στο χωρο καυσης με αποτελεσμα να εμπλουτιζεται αυτοματως το μιγμα.
Ειχα και γω τετοιο προβλημα και διορθωθηκε οταν καθαρισα κεφαλη.
Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις στο τοπικ με τον καθαρισμα κεφαλης στο ep6dt/s.
Ειναι αυτο..http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=23665
207Gt - Τετ 13 Φεβ 2013, 20:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Φιλε μου στο διαγνωστικο να δεις τι μιγματα δουλευεις στον κοφτη.Εκει θα φανει ποσο πλουσιο δουλευει και αν ειναι αυτη η αιτια.

Για το καθαρισμα τωρα υπαρχει η περιπτωση να ειναι ακαθαρτη η κεφαλη σου που σημαινει οτι σε καθε κυκλο δεν λειτουργιας δεν μπαινει η σωστη ποσοτητα αερα στο χωρο καυσης με αποτελεσμα να εμπλουτιζεται αυτοματως το μιγμα.
Ειχα και γω τετοιο προβλημα και διορθωθηκε οταν καθαρισα κεφαλη.
Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις στο τοπικ με τον καθαρισμα κεφαλης στο ep6dt/s.
Ειναι αυτο..http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=23665

Καθαρισμο στις βαλβιδες εισαγωγης εκανα πριν 9 μηνες παντος.
jonnakosgt - Παρ 12 Απρ 2013, 20:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
αν δε κανω λαθοσ.και απο.μαλ**α ελατηρια βαλβιδων μπορει να διμιουργιθει.αυτο τ προβλημα.τι μοντελο ειναι τ αμαξι σου?
recife_rallye - Σαβ 13 Απρ 2013, 09:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
De νομιζω πριν τις 7200 να υπαρχει προβλημα με βαλβιδισμα Confused
207Gt - Παρ 11 Οκτ 2013, 19:34:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το προβλημα συνεχιζεται ακομα...ενω ειναι ζεστο το αμαξι στα πρωτα 2-3 πατηματα κανει ακομα missfire σαν να μπερδευει...σαν προωρος κοφτης ενα πραγμα. μετα τα 2-3 πατηματα δεν κανει κιχ...κοιταξα με OBD τα fuel trims και παιζανε στο 10,16 Long trims και 7,81 short trims. Ειμαι μαλλον για χρονισμα...αλλα μπορει να προερχετε αυτο απο εκει?
recife_rallye - Σαβ 12 Οκτ 2013, 09:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειται.. Wink
Τσεκαρε το χρονισμα σου
207Gt - Σαβ 12 Οκτ 2013, 13:07:38
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ! είμαι να παω να το κοιταξω για χρονισμα και ερχομαι συντομα με νεωτερα. thx για τισ πληροφοριες φιλοι μου!
207Gt - Τετ 16 Οκτ 2013, 13:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα! στο αμαξι ειχε ξεφυγει λιγο το χρονισμα απ'οτι μου ειπε ο μηχανικος και αυτο γιατι ηταν αλλαγμενος ο τεντωτηρας καδενας με τον τελευταιο...αλλα εχωντας στο χερι και τους 2 ειδε οτι ο παλιος ειχε μαλακωσει αρκετα σε σχεση με τον καινουργιο και μου ειπε αφου φτασαμε ως εδω να το κανουμε το χρονισμα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο! Ενα ερωτημα τωρα...γιατι τα long trims ηταν στο +11% αφου στο αυτοκινητο δεν ειχε φυγει πολυ το χρονισμα??? Επισης τα μπουζι που κοιταχτηκαν ειναι σε καλη κατασταση αφου ειναι φορεμενα ουτε για 10.000 χιλιομετρα...
recife_rallye - Κυρ 20 Οκτ 2013, 11:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Μα γι αυτο ειχε ξεφυγει λιγο,επειδη ηταν στο 11%
Αν ηταν πολυ φευγατο θα εβλεπες τιμες της ταξης του 20+%

Τα μπουζι σου καλα ειναι να τα αλλαζεις καθε 10000χλμ.Το κακο με αυτα τα μπουζι ειναι πως επειδη εχουν υψηλη σχεση συμπιεσης αυτα τα μοτερ,ανοιγουν αρκετα γρηγορα το διακενο τους και δεν δινουν καλο σπινθηρα μετα απο καποια χλμ παρ ολο που μπορει να φαινονται σε καλη κατασταση
207Gt - Δευ 21 Οκτ 2013, 17:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα...δυστηχως επανερχομαι στο θεμα με αλλο προβλημα τωρα...το αμαξι το πηρα παρασκευη απογευμα απο το συνεργειο(οχι αντιπροσωπεια της peugeot), ολο το ΣΚ δεν το ζορισα καθολου και σημερα το πρωι που το πηρα για δουλεια και αφου του ειχε γινει service (λαδι,φιλτρο λαδιου,φιλτρο καμπινας) καθως επισης και χρονισμα την παρασκευη, σημερα ξαφνικα το αμαξι δεν πηγαινει καθολου...δεν τουρμπιζει τι μια...την αλλη τουρμπιζει αλλα μονο στα ψιλα...δεν ανεβαζει στροφες...ρεταρει...και δεν ξερω και εγω τι αλλο! Καμια ιδεα τι παιζει??? δεν μπορω να ησυχασω με αυτο το ριμαδι που πηγα και αγορασα! (στο χρονισμα αλλαχτηκαν βιδα στροφαλου, βιδες εκεντροφορων, τεντωτηρας καδενας καθως και το μουαγιε στροφαλου)
HELP PLZ!!!!!!!!!!!!!! Δεν εμφανιζει κανεναν μυνημα στο αυτοκινητο η καποιο λαμπακι!
207Gt - Τετ 30 Οκτ 2013, 11:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους! Στο αμάξι εκτός απο χρόνισμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αλλάχτηκε και ο αισθητήρας λάμδα γιατί μου έβγαζε off την τουρμπίνα και πήγαινε σαν ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο! στο διαγνωστικο εμφάνιζε μύγμα πολυ φτωχό εκτός από τα missfire...παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται. Ενώ το αμάξι πράγματι πηγαίνει καλύτερα μετά το χρόνισμα και την αλλαγή του αισθητήρα λάμδα (τουλάχιστον έτσι μου φένεται εμένα) τα missfire συνεχίζονται...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? βασανίζομαι εδώ και 1μιση μήνα!!! Από που αλλού μπορεί να εμφανίζει Missfire??? (Στο αμάξι έχει γίνει και service πριν 10 μέρες!)
alfasud - Πεμ 31 Οκτ 2013, 18:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγαινέ το στο συνεργείο που σου έκανε το σέρβις, ή σ αυτον που βρήκε λάθος το χρονισμό..
athanas - Πεμ 31 Οκτ 2013, 20:37:56
Θέμα δημοσίευσης:
μπουζί ή μπεκ κοίτα
reselie-206 - Πεμ 31 Οκτ 2013, 20:42:23
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
μπουζί ή μπεκ κοίτα

Nod Nod Nod
athanas - Πεμ 31 Οκτ 2013, 20:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
athanas έγραψε:
μπουζί ή μπεκ κοίτα

Nod Nod Nod

ετσι-ετσι
action_peugeot - Πεμ 31 Οκτ 2013, 23:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
reselie-206 έγραψε:
athanas έγραψε:
μπουζί ή μπεκ κοίτα

Nod Nod Nod

ετσι-ετσι

++
recife_rallye - Σαβ 02 Νοέ 2013, 11:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
207Gt έγραψε:
Καλημέρα σε όλους! Στο αμάξι εκτός απο χρόνισμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αλλάχτηκε και ο αισθητήρας λάμδα γιατί μου έβγαζε off την τουρμπίνα και πήγαινε σαν ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο! στο διαγνωστικο εμφάνιζε μύγμα πολυ φτωχό εκτός από τα missfire...παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται. Ενώ το αμάξι πράγματι πηγαίνει καλύτερα μετά το χρόνισμα και την αλλαγή του αισθητήρα λάμδα (τουλάχιστον έτσι μου φένεται εμένα) τα missfire συνεχίζονται...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? βασανίζομαι εδώ και 1μιση μήνα!!! Από που αλλού μπορεί να εμφανίζει Missfire??? (Στο αμάξι έχει γίνει και service πριν 10 μέρες!)

Posa χλμ εχει το αυτοκινητο σου?
207Gt - Σαβ 02 Νοέ 2013, 16:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει μολις 52.000 μπορει να ειναι απο τα μπεκ σε αυτα τα χιλιομετρα? το προβλημα γινεται με την μερα και πιο εντονο! πλεον πατωντας αποτομα γκαζι το αμαξι πυροβολαει ασταματητα!
makis106 - Σαβ 02 Νοέ 2013, 17:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λες πυροβολεί ασταμάτητα, εννοείς ότι χτυπάει πυρακια?
Αντλία υψηλής έχετε δει?
207Gt - Σαβ 02 Νοέ 2013, 17:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
οχι δεν ειναι πυρακια αυτο...σαν να μπερδευει κανει! (μπρουμπρου...καπως ετσι) απο την εξατμιση ακουγεται...
athanas - Σαβ 02 Νοέ 2013, 17:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
είπαμε μπεκ το πιθανότερο ή μπουζί...... Wink
bagos - Κυρ 03 Νοέ 2013, 10:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Αντλία υψηλής έχετε δει?

Παιζει κ αυτο το σεναριο,οπως κ η αντλια χαμηλης,μεσα στο ντεποζιτο.με τοσα λιγα κμ μαλλον η πισω ειναι.τσεκαρε την.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες