PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 206 rc vs clio 197 rs vs cooper s

Alex79 - Κυρ 15 Απρ 2012, 21:07:45
Θέμα δημοσίευσης: 206 rc vs clio 197 rs vs cooper s
καλησπερα μαγκες
εχω ενα μεγαλο δηλημα και μια απορεία το ξαρδεφακη μου μερχη περση ειχε ενα 106 ραλλυ και εγω το 206 μου οπου παρολου το βαρος του με το στοισημο και την βελτειωση που του εχω κανη παιζαμε στο βουνο και στην πιστα με πολυ χαβαλε δεν τον επειανα παλη αλλα του κολαγα καλα .τωρα εχει παρη το clio 197 rs και ουτε που τον βλεπω στης ευθιες την παλευω στο βουνο ομως θελω κυαλια Very happy Very happy
τωρα το διλημα μου ειναι ενα τη να παρω 206rc,cooper s η να παρω και εγω ενα clio rs να δω καμια ασπρη μερα
κακα τα ψεματα αλλα το clio τα σπαει στρηβη εκει που λες οτι δεν προκετε να βγεις σωος και με οσα κατα την αποψη μου ειναι κορυφεο αλλα επειδη να μην παρω το ιδιο κοιταω τα αλλα για αυτο θελω τα φωτα σας οποιος γνωριζει
το 206 και το cooper μπορων να σταθουν το ιδιο διπλα του τη προτηνεται
η λετε το 106 να τα καταφερνη καλητερα Evil
ευχαριστω περιμενω την βοηθεια σας και οικονομικο θεμα δεν εχουμε Wink
p.s μην κοιτατε τα ορθογραφηικα Very happy Very happy
rallos180 - Κυρ 15 Απρ 2012, 22:16:56
Θέμα δημοσίευσης:
κατα την γνωμη μου μακρυα απο μινι... παρε κλιαρα αν εχεις φραγκα..απτην αλλη αμα ταχεις γτ δεν παιρνεις κανα ποιο δυνατο αλλης κλασης?εβο ιμπρεζα κτλ
Alex79 - Κυρ 15 Απρ 2012, 22:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν τα προτημω για τον λογω οτι εχω μεγαλο αμαξι και το εβο κτλ θα μου ειναι αχρηστο για μια στην τοσω που ειμαι σπιτι και προτημω καποιο μικρο καλητερα και λογου κοστους και σηντηρησης ειπαμε οικονομηκο δεν εχουμε αλλα δεν τα πεταμε κιολας Wink Wink
mechanic - Κυρ 15 Απρ 2012, 22:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
206 RC
τιου κανεις ενα καλο φουλ γενικο σερβις.
του βαζεις ενα 6αρι σασμαν με μπλοκε και αναλογο λαστιχο
Μια πατεντα στην εισαγωγη, τροποποιηση στη μαμα εξατμιση και ενα προγραμμα...
Δε νομιζω να περασεις τα +2.5 αντε 3 χηλιαρικα επιπλεον απο την τιμη της αγορας και θα εχεις ενα εργαλειο που θα πηγαινει οσο γρηγορα αντεχεις και εχεις εσυ στομαχι για να το πας Cool

Το κλειω ΙΙΙ ΡΣ θελει επιπελον δυναμη (και μαλιστα καμποση) που ερχεται μεν, αλλα αν μπλεξεις με ξερολες και παντογνωστες βελτιωτες (και ειναι ευκολο να πεσεις σε αυτη την παγιδα χωρις να το καλαβεις)
το μονο που θα καταφερεις ειναι να χασεις 2-3 χηλιαρικα και το αποτελεσμα ανευ ουσιας και σημασιας... Rolling eyes

Ειναι καθαρα θεμα γουστου και πως σου αρεσει να το στριβεις,
εγω πχ εχω μια αδυναμια στους ραβδους στρεψης Cool
Χωρις να σημαινει οτι το κλειω μειονεκτει που εχει ημιακαμπτο πισω
ουσιστικα το ερωτημα συγκλινει στο εξης:
θελεις να παιζεις η να πηγαινεις γρηγορα πανω στο βουνο Question
Alex79 - Κυρ 15 Απρ 2012, 22:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
και τα δυο φιλε μου αναλογος τα κεφια παντος ποιο πολυ για γρηγορα τηνω μιας που τα trak days ειναι τα αγαπημενα μου
ερωτηση 6 αρη απο τη μοντελο περνη .οσο για ραβδους που λες δεν εχουν και μεγαλι διαφορα με του κλιο τον ημικαμπτο
manosm3 - Δευ 16 Απρ 2012, 01:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
cooper s πρωτης γενιας το ξεχνας (r53). 2ης (r56) μαζι σου Wink
Arvas - Δευ 16 Απρ 2012, 13:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εισαι τυφλος παρε κλιο (ειναι πραγματικα κακασχημο μεσα) αλλιως 206/207 RC.Επισης και μινι ειναι ωραιο και με καρτοαισθηση αλλα θελει προσοχη στο δεξι χερι γιατι ναι μεν εχει ωραιο επιλογεα αλλα πολυ ευθραυστο σαζμαν.
Driver ///M - Δευ 16 Απρ 2012, 15:51:20
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Αν εισαι τυφλος παρε κλιο (ειναι πραγματικα κακασχημο μεσα) αλλιως 206/207 RC.Επισης και μινι ειναι ωραιο και με καρτοαισθηση αλλα θελει προσοχη στο δεξι χερι γιατι ναι μεν εχει ωραιο επιλογεα αλλα πολυ ευθραυστο σαζμαν.

Aυτό που λες για το μίνι νομίζω πως ισχύει για το πρώτης γενιάς.

Πάντως καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή (με γύρω στο 5χίλιαρο που κοστίζει) απ'το 206rc δύσκολα βρίσκεις.
Είναι βέβαια ο καταρραμένος ο κυβισμός με τα υψηλά τέλη και τις εισφορές, αλλά το ίδιο ισχύει και για το κλιο.
Πήγαινε στο 206 λοιπόν και κάνε αυτά που σου λέει ο Θανάσης (mechanic) και θα έχεις αμαξάρα.
volvos - Δευ 16 Απρ 2012, 17:48:35
Θέμα δημοσίευσης:
καλα χαλαρωστε
δεν ειναι και ιντεγκραλε....
προσωπικα δε θα επαιρνα τετοιο αμαξι ποτε ξανα
αν θες να χαρεις βουνο ειτε παρε κατι καθαροαιμο πχ 106 ειτε κατι
πιο ολ αρουντ ταπερ πχ
ςιτε κατι ακομα πιο σκληπηρυνικο πχ μρ2
android - Δευ 16 Απρ 2012, 18:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
καλα χαλαρωστε
δεν ειναι και ιντεγκραλε....
προσωπικα δε θα επαιρνα τετοιο αμαξι ποτε ξανα
πιο ολ αρουντ ταπερ πχ
ςιτε κατι ακομα πιο σκληπηρυνικο πχ μρ2

ενα ταπερ ειναι οτι πρεπει αν πας σε 2.0
recife_rallye - Τρι 17 Απρ 2012, 09:24:10
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

πιο ολ αρουντ ταπερ πχ

Συμφωνω για το 106 αλλα το ταπερ γιατι το εβαλες?ειναι πιο all around απο το 206ρψ η το κλιο? Rolling eyes

Υ.γ μρ2 ρεσπεκτ Very happy
mechanic - Τρι 17 Απρ 2012, 14:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια πειτε ασχετο, πειτε με οτι θελετε... Very happy

αλλα οταν μπηκα και οδηγησα για πρωτη φορα το ("απλο" οχι το καπ) κλειω ΙΙΙ ΡΣ
(σημειωση οτι εκεινο τον καιρο ειχα το κλειω ΙΙ ΡΣ καπ)
δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα απο τη χαρα μου.
Καλο δε λεω αλλα κατι ελλειπε απο αυτη τη μαγικη συνταγη που εχουν οι περισοτερες εκδοσεις της Ρενω Σπορ.

Το 206RC δεν το εχω οδηγησει σε μαμα μορφη,
και βασικα (κακως βεβαια) ειχα επηρεαστει απο τα περιοδικα και κατι "φιλους μου" που το θαβανε και λεγανε οτι δεν ειναι καλο.
Αλλα οταν οδηγησα του Κωστακη με το 6αρι, το μπλοκε και τα λαστιχα με τον τεραστιο συντελεστη τριβης αλλα πολυ καλη προσφυση,
εμεινα λαλακας... Shocked
Ειληκρινα και λογω τιμης αν δεν ειχα το 207LM θα αγοραζα ενα 206 (οχι τιποτα αλλο αλλα για να επαιζα και με το μοτερ του μιας και εχω ενα ανοιχτο λογαριασμο με αυτο το μοτερακι Very happy )
Το αμαξι αυτο αν εχεις στομαχι (για να μη πω τη βρωμολεξη αρχηδια Very happy ) ειναι ικανο για παρα πολλα πραγματα οταν οι ροδες του βρισκονται υπο γωνια Exclamation
Pughell - Τρι 17 Απρ 2012, 14:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Συζηταμε κατι που εχει αναλυθει ηδη καμποσο(ή με παραπλησιο τροπο) στα παρακατω topic
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21831&start=0

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10283&start=0

Το θεμα ξεκιναει και τελειωνει στο ποσα χρηματα θελει να διαθεσει...
Αν μιλαμε για 5 χιλιαρικα το πολυ,τοτε περαν του 106 και του RC ή κανενα Clio RS 172 phase I,δεν εχει πολλες επιλογες.

Αν παλι δεν παιζει καν σεναριο για 2λιτρο με οτι συνεπαγεται αυτο,τοτε μονον για 106 μιλαμε,αντε και για κανενα Clio 1ης γενιας σαν το δικο μου.

Οποτε το ζητουμενο ειναι τα κριτηρια του σε 1η φαση,δηλαδη κοστος αγορας,παγια εξοδα(τελη κυκλοφοριας-ασφαλιστρα) και μετα τα υπολοιπα,δηλαδη γκαζι,"μουρη",εξοπλισμος,ποιοτητα,ασφαλεια,κλπ,κλπ...
volvos - Τρι 17 Απρ 2012, 15:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
θαναση πρεπει να βρω ενα ποστ μου οταν οδηγησα πρωτη φορα κλιο ΙΙΙ καπ μαλιστα στα μεγαρα και εκραζα ατελειωτα

βεβαια συγκρινα με το 206 μου που σε σχεση με το rc κωστακη ειχε αναρτηση πεζο σπορτ σεμι 1020κιλα βαρος και 150αλογα μοτερ με κλειστο σαζμαν οποτε καταλαβαινεις για τι κραξιμο μιλαμε Laughing
και μαλιστα ελεγα το ιδιο με σενα οτι το rc του καταφρακτου με 6αρι, πεζο σπορτ Ν μοτερ και μπλοκε μου αρεσε πιο πολυ Laughing Laughing

αλλα και οταν ξαναοδηγησα ΙΙΙκαπ στο ρινγκ φασελιφτ παλι το ιδιο κραξιμο εριχνα και με κοροιδευαν...
[/img]
volvos - Τρι 17 Απρ 2012, 15:10:13
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχα
το βρηκα

volvos έγραψε:
οδηγησα στα μεγαρα ενα ρ27...αναμεικτα συναισθηματα.
ισως επειδη το ειχα θεοποιησει με αυτα που ακουγα δεξια και αριστερα.
ισως επειδη ειμαι της παλιας γαλλικης σχολης.

το αμαξι καναμε δικαβαλοι χωρις να το πιεσω παρα πολυ 1.17(πιεσα ομως).
τιμονι ελαφρυ αλλα δε με απασχολησε ιδιαιτερα αρα μαλλον καλο ηταν
φρενα δε μπορω να πω οτι εκοψα φλεβες. βασικα δε τα βοηθαγανε τα λαστιχα που τελειωνανε για πλακα σε δυνατα φρεναρισματα
μοτερ ψιλοταφος που ξυπναει ψηλα αλλα ταφος
ποιοτητα αρκετα καλη
σαζμαναρα
καθισματα ρεκαρο που ηταν πανεμορφα αλλα εγω σα λεπτος πηγαινα περα δωθε
πολυ σπινιαρισμα εσωτερικου αν πιεζες παραπανω απο το κανονικο
πολυ λιγοτερο ρυθμισιμο πισω μερος απο οτι περιμενα

γενικα δεν ηταν τοσο hardcore oso περιμενα και σε καμια μα σε καμια περιπτωση δε προσφερει ουτε το 60% της ευχαριστησης που μπορει να σου δωσει ενα φτιαγμενο ραλλακι μεσα στα μεγαρα. το να συγκρινεις ενα ραλλακι με πεζοσπορισια αναρτηση και μπλοκε και ημισλικ 14αρια και ενα ds3000 τακακι με το κλιο ειναι για μενα απλα ιεροσυλια για το 106 και πρεπει να οδηγεις μονο τζιπακια ολη μερα για να μη μπορεις να το δεις.
γενικα παρατηρησα οτι ενω σου δινει την αισθηση οτι στριβει κομματια και πωπω τι κανει το αμαξι κλπ κλπ τα χλμ που εστριβε το αμαξι εν τελει ηταν μετριοτατα σε απολυτη προσφυση. κατι σα να λεμε πολυς ντορος για το τιποτα. προσωπικα το 206 του καταφρκατου οταν ηταν με μαμα αναρτηση φρενα λαστιχα μονο με ενα μπλοκε με ειχε συγκινησει πιο πολυ και ειχα βγει πολυ πιο ιδρωμενος απο εκει μεσα. για να θυμισω ειχα κανει τοτε 1.14.6 χωρις φρενα (ειχαν γινει κομματια ) και με λιγο δουλιτσα και αλλα τακακια το αμαξι εκανε τοτε ανετα 14 ξερο που για να το δει το κλιο ασε ουτε με κυαλια.............

για να μη παρεξηγηθω συνεχιζω να θεωρω οτι ειναι μακραν οτι καλυτερο σε στρψιμο μπορει να παρει καποιος σε καινουργιο ειδικα με τη τιμη σκανδαλο 23000.μακραν αλλου σε σχεση με γκολφ κλπ αλλα δεν κανει για μενα

αρα προσωπικα για μενα το διλημα κραταω το 206 μου και περνω ενα π.χ γκετζ για ολες τις υπολοιπες δουλειες ή τα πεταω ολα στα σκουπιδια και περνω ενα κλιο για παντου απλα δεν υφισταται.

υ.γ. να πω εδω οτι πηγα σημερα μια μερκουρη με το αμαξι οπως ηταν προαλλες πιστα....οτι να πω ειναι απλα λιγο. απλα ευχαριστω το θεο που εχω ενα τετοιο αμαξι και χαιρομαι να το οδηγω.
και πριν πει κανεις καμια μαλ***α. μετα εκατσα εφαγα 2 ωριτσες εβαλα ολα τα μαμα πανω καθισματα ζαντολαστιχα εξατμιση και το πηρε τωρα η μανα μου να παει με τη γιαγια μου εκκλησια....

ΠΟΥΤΑΝΑ ΖΩΗ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟ 206 ΜΟΥ

ΚΟΥΛ ΑΛΕΞΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΑΚΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑ
Ή ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ Laughing
Pughell - Τρι 17 Απρ 2012, 15:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα μιλαμε για αισθηση ή για αποτελεσματικοτητα,και μιλαμε για πιστα ή για τυπικο ελληνικο δρομο; Question
volvos - Τρι 17 Απρ 2012, 15:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
εγω και θανασης μιλαμε για αισθηση νομιζω χωρις ομως να θελουμε να στριβουμε με 50...αλλα οχι οτι μας καιει αν μπηκαμε με 120 ή με 125 σε μια στροφη
και πιστα μεγαρων ειναι σε χειροτερη κατασταση και απο τυπικο ελληνικο δρομο πλεον... Evil
Pughell - Τρι 17 Απρ 2012, 17:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεκτον,και εγω υπερ της αισθησης ειμαι παρα της αποτελεσματικοτητας,απλα στο βουνο η αποτελεσματικοτητα του 197 ειναι αλλου,δυστυχως(για το RC,κλπ)... Confused
mechanic - Τρι 17 Απρ 2012, 17:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
+1
για εμενα η αισθηση ειναι το ζητουμενο Exclamation

αλλα στην προκειμενη δεν εχει σημασια τι θελω εγω αλλα το παληκαρι Very happy

Just for the record
το μπλε κλειω ΙΙ ΡΣ καπ που ειχα, στα μεγαρα με τον Παναγιωτη να τραβαει βιντεο (πολυ καλο χερι ο μπαγασας Cool ) με φρεσκο αλλαγμενα κοντι σπορ κοντακτ ΙΙ εκανε 1,18κατι .
Τωρα αν το ειχε καποιος αλλος στα χερια του
και οχι κουλομαρια σαν και μενα, ο χρονος σιγουρα θα ηταν καλυτερος.
Ποσο δεν ξερω αλλα σιγουρα καλυτερος...

Alex79 - Τετ 18 Απρ 2012, 05:42:31
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα σε ολους
οπως ειπε και παραπανο ο Pughell (Στελιος) και πολυ σωστα δεν ειπα ποσο περιπου διαθετο το ποσο για την ευχαριστηση μου ειναι περιπου 10-12χιλ οσο για τα κυβικα ειμαστε στην ελλαδα και με τους καταληλους ανθρωπους το 2.0 γινεται 1.4 οπωτε δεν με πειραζει αυτο και ουτε καν το σκευτομε .
τωρα οπως ειπατε παραπανω για αισθηση η αποτελεσματηκοτητα εμενα πρωσοπικα με ενδιαφερουν και τα δυο γιατι αν δεν σου δινη αισθηση σιγουριας πως θα γινει αποτελεσματηκο
εγω το αμαξι το προοριζω για πιστα και αναβασουλες οποτε τα παραπανω λογικα πρεπει να υπαρχουν για το 106 ειναι η χαρα του παιδιου και τα κανη ολα μιας που περασα αρκετο καιρο μαζι του αλλα απο ασφαλεια 0 για αυτο θελω και κατι ποιο στιβαρω μια που ειμαι και μπαμπας Razz Razz
Αλλα και με το ποστ του Pughell (Στελιος) για το βουνο θα συμφωνισω αλλα ποσο καλητερω ειναι απο τα αλλα αφου το μοτερ ειναι ταφος οπτε πιστευω σε πιστα οχι ιδιετερα πολη κληστη θα ειναι αδυναμο!!
greenpug106 - Τετ 18 Απρ 2012, 06:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά να προσθέσω για τα Clio ότι βρίσκεις με τιμή πώλησης τέλος του 2006 από 7.000.

Βάζω ένα παράδειγμα λίγο πιο καινούργιο

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2319972/
Pughell - Τετ 18 Απρ 2012, 09:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Alex79 έγραψε:
καλημερα σε ολους
οπως ειπε και παραπανο ο Pughell (Στελιος) και πολυ σωστα δεν ειπα ποσο περιπου διαθετο το ποσο για την ευχαριστηση μου ειναι περιπου 10-12χιλ οσο για τα κυβικα ειμαστε στην ελλαδα και με τους καταληλους ανθρωπους το 2.0 γινεται 1.4 οπωτε δεν με πειραζει αυτο και ουτε καν το σκευτομε .
τωρα οπως ειπατε παραπανω για αισθηση η αποτελεσματηκοτητα εμενα πρωσοπικα με ενδιαφερουν και τα δυο γιατι αν δεν σου δινη αισθηση σιγουριας πως θα γινει αποτελεσματηκο
εγω το αμαξι το προοριζω για πιστα και αναβασουλες οποτε τα παραπανω λογικα πρεπει να υπαρχουν για το 106 ειναι η χαρα του παιδιου και τα κανη ολα μιας που περασα αρκετο καιρο μαζι του αλλα απο ασφαλεια 0 για αυτο θελω και κατι ποιο στιβαρω μια που ειμαι και μπαμπας Razz Razz
Αλλα και με το ποστ του Pughell (Στελιος) για το βουνο θα συμφωνισω αλλα ποσο καλητερω ειναι απο τα αλλα αφου το μοτερ ειναι ταφος οπτε πιστευω σε πιστα οχι ιδιετερα πολη κληστη θα ειναι αδυναμο!!

Θα σε προβληματισω λιγο ακομα αλλα δεν ειναι κατι σοβαρο... Very happy

Απο 2λιτρα μπορεις να τα κανεις 16αρια,οχι ομως 14αρια.
Επισης για κατι τετοιο υπολογισε κανενα 1000αρικο πανω στο συνολικο κοστος γιατι θελει διπλά τιμολογια,κλπ,κλπ που λογο ΦΠΑ αυξανεται το κοστος. Confused

Επισης,τα μοντελα που εχουν κλεισει 10ετια δεν πληρωνουν εκτακτη εισφορα,αυτα που ειναι πανω απο 5ετια πληρωνουν την μιση,και αυτα που ειναι ακομα πιο καινουργια πληρωνουν ολοκληρο τον φορο.
Τωρα αν στο αμεσο μελλον αλλαξει κατι στην φορολογια,δεν το ξερω...

Οσο αφορα την αποτελεσματικοτητα vs αισθηση,απο πιστα δεν εχω αποψη,στο βουνο ομως το Clio δεν το πιανεις καθολου ευκολα παρα το γεγονος οτι δουλευει αποκλειστικα ψηλα.
Ο λογος απλος...
Παταει τελεια,δεν σε φοβιζει ειτε περνας με 2α ειτε με 4η και φρεναρει οπως τιποτα αλλο.
Απλα σαν αισθηση τιμονιου ειναι λιγο μετριο μιας και ειναι ηλεκτρικο(οπως ολα τα συγχρονα ηλεκτρικα) και η αισθηση στιβαροτητας που εχει σου κοβει λιγο απο την "πουπουλενια" αισθηση που ειχε το 206 RC,κατα ποσο ενα 106.

Απλα το θεμα ειναι ποσο μακρια σκοπευεις να φτασεις το συνολικο κοστολογιο περαν αυτου της αρχικης αγορας.
Και εγω παντως,θα επελεγα ενα 206 RC και θα εριχνα τα επιπλεον χρηματα σε 6αρι με μπλοκε,4πιστονα απο 406 και ΦΠΕ μιας και θεωρω οτι ειναι κατι αναμεσα σε 106 και Clio σαν συνολικη ευχαριστηση.

Απλα πολλοι εχουν κολλημα με το 206 γιατι ειναι παλιο σχετικα και δεν εχει καποιες ιδιαιτερες εξωτερικες διαφοροποιησεις περαν των 17αριων και των καθισματων.

Αν δεν σε προβληματιζουν τετοια θεματα,τοτε και εγω θα προτεινα 206 μιας και καλο Clio κατω απο 8 χιλιαρικα δεν θα βρεις και αν σου βγαλει και κατι(πχ αξονα ή σασμαν) τοτε θα σε τσουξει αρκετα.
Alex79 - Τετ 18 Απρ 2012, 10:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου Pughell (Στελιος) και ποιο πολυ για 206 απο οτι το βλεπο παω αλλα
θελω να ρωτησω τα εξης
πρώτον για τα κυβηκα το ειπα σαν υποθεση το γνωριζω οτι γίνετε εως 1.6 αλλα εδω στην κρητη ποτε μην λες οτι δεν γινεται και 2.0 να μηνη δεν με νοιαζει Very happy Very happy
δεύτερον οσω αυτο που ειπες περι πουπουλενιας αισθησης τη ενοεις εξηγησετο το λιγο
τριτον λευφτακια δεν κολαω μεχρι 10-12 τα δινω
και τελος πες μου απο τη μοντελω βαζεις 6αρη και μπενη κουτη η τα αλλαζεις ολα
οσο για το κλιο ξερω καλα ποσο τσουζη γιατι ο ξαδερφος εχει πληρωση την βαση που κρατα κοντρα 2 φορες σε 1.5χ Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 19 Απρ 2012, 09:18:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το οτι δεν γινεται στο λεω με πληρη σιγουρια για τον απλο λογο του οτι αν αφαιρεσεις απο τα 2000 κυβικα το 25%,πας στα 1500 οποτε για αυτο σου λεω δεν γινεται. Wink
Ξεδηλωσαμε και εμεις εδω πολλα 2λιτρα που εγιναν "αρνακια" οποτε εχουμε μια Χ εμπειρια επι του θεματος. Smile

Σχετικα με την αισθηση,αφου ειχες 106,οταν μπηκες στο 206 τοτε καταλαβες την διαφορα σε βαρος/ογκο/συμπεριφορα/κλπ...
Το βαρος και οι εξωτερικες διαστασεις φερνουν αδρανεια με οτι συνεπαγεται αυτο.Για αυτο και το 106 ειναι "κοφτερο" ενω τα υπολοιπα φαινονται πιο νωχελικα,ασχετα αν σε απολυτο αποτελεσμα υπερεχουν.

Οσο για το σασμαν,απο 306 παιρνεις απλα θελει αρκετη δουλεια μιας και απο δυο σασμαν κανεις ενα και θελει και τροποποιηση στα μοχλικα,stop στην κρεμαγιερα και καποιες αλλες τροποποιησεις.
Δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη αλλα δεν ειναι και κατι που το κανει ο οποιοσδηποτε,ιδιαιτερα αν δεν εχει σχεση με τα PSA γενικοτερα...
Καλυτερα δηλαδη να το κανεις πχ στον μηχανικο του Περακη που λογο αγωνιστικου το εχει ξαναδει το σεναριο.
petran_x13 - Πεμ 19 Απρ 2012, 09:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ μια πρόταση θα κάνω. Γιατί δεν έχετε βάλει ένα Peugeot 306 gti 6/Race σαν επιλογή? Πιστεύω ότι πλήρη όλες της δυνατότητες τον παραπάνω αυτοκινήτων απλά είναι λίγο πιο αδύναμο.
Pughell - Πεμ 19 Απρ 2012, 10:02:22
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι με εξαιρεση αυτο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2302093/
τα υπολοιπα ειναι σε παραλογες τιμες,συν οτι σαν ασφαλεια-ποιοτητα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 206.
Και εγω υπερ του 306 ειμαι για να βγαζεις γουστα ομως με τα χρηματα που ζητανε,θα τα ζητανε για πολυ καιρο ακομα... Laughing
COOL ALEXIS - Πεμ 19 Απρ 2012, 11:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιατι με εξαιρεση αυτο
τα υπολοιπα ειναι σε παραλογες τιμες,συν οτι σαν ασφαλεια-ποιοτητα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 206.
Και εγω υπερ του 306 ειμαι για να βγαζεις γουστα ομως με τα χρηματα που ζητανε,θα τα ζητανε για πολυ καιρο ακομα... Laughing

+111
Octane - Πεμ 19 Απρ 2012, 13:25:14
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 rc vs clio 197 rs vs cooper s
Alex79 έγραψε:
καλησπερα μαγκες
εχω ενα μεγαλο δηλημα και μια απορεία το ξαρδεφακη μου μερχη περση ειχε ενα 106 ραλλυ και εγω το 206 μου οπου παρολου το βαρος του με το στοισημο και την βελτειωση που του εχω κανη παιζαμε στο βουνο και στην πιστα με πολυ χαβαλε δεν τον επειανα παλη αλλα του κολαγα καλα .τωρα εχει παρη το clio 197 rs και ουτε που τον βλεπω στης ευθιες την παλευω στο βουνο ομως θελω κυαλια Very happy Very happy
τωρα το διλημα μου ειναι ενα τη να παρω 206rc,cooper s η να παρω και εγω ενα clio rs να δω καμια ασπρη μερα
κακα τα ψεματα αλλα το clio τα σπαει στρηβη εκει που λες οτι δεν προκετε να βγεις σωος και με οσα κατα την αποψη μου ειναι κορυφεο αλλα επειδη να μην παρω το ιδιο κοιταω τα αλλα για αυτο θελω τα φωτα σας οποιος γνωριζει
το 206 και το cooper μπορων να σταθουν το ιδιο διπλα του τη προτηνεται
η λετε το 106 να τα καταφερνη καλητερα Evil
ευχαριστω περιμενω την βοηθεια σας και οικονομικο θεμα δεν εχουμε Wink
p.s μην κοιτατε τα ορθογραφηικα Very happy Very happy

Εγω φιλε μου δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις.

- Θελεις ενα gti να κυνηγας τον ξαδερφο στις ευθειες(?!?) ---> παρε ενα 20vt και μετα ουτε με κυαλια... Laughing

- Θελεις κατι να τον αφηνεις πισω σου στις στροφες(?!?) , πρεπει να σκεφτεις σε τι φαση θελεις να εισαι πιο γρηγορος , στην αναβαση (οποτε παλι πας στο παραπανω "μοντελο" Laughing ή στην καταβαση (οπου και το δικο σου με μια αναρτηση και ενα ζευγαρακι καλα φρενα...σου κανει Rolling eyes )

Εν τελει ολα θεμα οδηγου ειναι. Και με 10 κιλα/ιππο παιζεις ανετα με πολυ δυνατοτερους συνδιασμους , ακομα και σε πιστα.

Το θεμα ειναι να σε ευχαριστει το αυτοκινητο σου , σε καποιους τομεις που εσυ εχεις επιλεξει , και σε συναρτηση με το κοστος κτησης και συντηρησης του.
PANOSBR - Πεμ 19 Απρ 2012, 21:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιατι με εξαιρεση αυτο

το 306 ειναι αυτοκινηταρα τι να λεμε τωρα.αποψη μου ειναι μιξη 205 και 106 μαζι(οσον αφορα το στριψιμο).Ενταξει ο XU δεν ειναι και για να στροφαρει 9αρες

πιστευω ο μονος λογος που τα πουλανε ακομα σε παραλογες τιμες,ειναι η σπανιοτητα τους.
Driver ///M - Πεμ 19 Απρ 2012, 23:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Επισης,τα μοντελα που εχουν κλεισει 10ετια δεν πληρωνουν εκτακτη εισφορα,αυτα που ειναι πανω απο 5ετια πληρωνουν την μιση,και αυτα που ειναι ακομα πιο καινουργια πληρωνουν ολοκληρο τον φορο.
Τωρα αν στο αμεσο μελλον αλλαξει κατι στην φορολογια,δεν το ξερω...

Μια μικρή διόρθωση.
Μετά την 5ετία η έκτακτη εισφορά μειώνεται κατά 30%, όχι 50%.

Τώρα για υποκυβισμούς και μετά, το θεωρώ εντελώς λανθασμένη ιδέα.
Αν γίνει κάποιο ατύχημα, ιδίως αν είναι σοβαρό, θα ψάξουν τα πάντα και μόλις δουν ψεύτικη δήλωση κυβισμού θα σε σκίσουν και ή δεν θα σε καλύψουν, ή δεν θα σε αποζημιώσουν.
Οκ, η αστυνομία μπορεί να μη σε γράψει αφού λογικά δεν θα το πάρει χαμπάρι, αλλά στα χοντρά θα την πατήσεις.

Είναι και παράνομο λοιπόν αλλά και λίαν επικίνδυνο.
Γι'αυτό ένα 206rc αξίζει, αφού λόγω χρονολογίας θα έχει μειωμένη εισφορά και σε κανα 2 χρόνια μηδενική (θα τα σκας στα τέλη κυκλοφορίας βέβαια, αλλά θα τα έχεις γλιτώσει απ'την τιμή αγοράς).

Φίλε, γιατί δε σκέφτεσαι και κανα 207rc?
Είναι μέσα στο budget σου, είναι γρήγορο με πολλές προοπτικές βελτίωσης, ποιοτικό και πολύ καλό οδηγικά (όχι κλιο ή κούπερ, αλλά και πάλι από τα καλύτερα της κατηγορίας).
Alex79 - Παρ 20 Απρ 2012, 14:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
φιλαρακια το ζυγυσα και θα καταληξω στο 206 μια που δεν συμπαθω τα τουρμπο πχ το 207 που ειπε ο φιλος
λοιπον με το καλο μεσα στην αλλη εβδομαδα που θα επηστρεψω Ελλαδα λεω να παω να δω αν υπαρχη ακομα βεβαια και αξιζει αυτο εδω

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1789155/

τη λετε πως σας φενεται ως ποιο εμπειρη στα rc !!!!!
Pughell - Παρ 20 Απρ 2012, 20:49:13
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα πραγματα που εχει επανω ειναι καλη η τιμη,το θεμα ειναι να ειναι και σε εξισου καλη λειτουργικη κατασταση και να μην θελει κανενα rebuild το μοτερ ή το σασμαν. Confused
takis_206 - Παρ 20 Απρ 2012, 22:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Alex79 έγραψε:
φιλαρακια το ζυγυσα και θα καταληξω στο 206 μια που δεν συμπαθω τα τουρμπο πχ το 207 που ειπε ο φιλος
λοιπον με το καλο μεσα στην αλλη εβδομαδα που θα επηστρεψω Ελλαδα λεω να παω να δω αν υπαρχη ακομα βεβαια και αξιζει αυτο εδω

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1789155/

τη λετε πως σας φενεται ως ποιο εμπειρη στα rc !!!!!

το αμαξι αυτο ξεκινησε απο 10 χιλιαρικα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες