Ό,τι λέει η Deppy πάνω πάνω. Έγω το ίδιο θέμα (βέβαια εγώ έχω ταμπούρα πίσω). Το αμάξι έχει κάνει 80.000χλμ περίπου.
Και συγκεκριμένα, γύρισα πριν λίγο και βρήκα πάρκινγκ σε ανηφόρα. Μόλις πάρκαρα και σήκωσα χειρόφρενο, είδα ότι το αμάξι γλιστρούσε ελαφρά πίσω. Χρειάστηκε να βάλω πρώτη (με σβηστή μηχανή εννοείται) και δεν έφευγε, ωστόσο είπα να μην το ρισκάρω και συνέχισα να ψάχνω πάρκινγκ κι ας βρίσκεις πολύ δύσκολα τέτοια ώρα.
Προφανώς θέλει σφίξιμο και το νιώθω κι εγώ γιατί το σηκώνω ψηλά για να πιάσει ακόμη και σε πιο επίπεδους δρόμους. Να το πάω να το σφίξω σε καμιά αντιπροσωπεία; Χρόνος και κόστος; Κάποιος είπε εργατικά λογικά δε θα πάρουν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε τέτοιες εποχές πόσο τσίπικες έχουν γίνει οι αντιπροσωπείες.
Ερώτηση 2: άλλαξα τακάκια μπροστά και τάπες πίσω κατά τον Απρίλιο (και υγρά φρένων εννοείται). Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα, πώς τη στιγμή που κατεβάζω το χειρόφρενο για να ξεκινήσω και κυρίως αν το αμάξι είναι σε κατηφόρα, ότι ακούγεται από πίσω (πιθανώς δεξιά), ένα ντουπ έντονο λες και τη στιγμή που λύνει το χειρόφρενο θα τα ξηλώσει όλα και θα φύγουν κι οι ρόδες μαζί. Παίζει να είναι κάτι ή επειδή δένει σχετικά ψηλά το κάνει αυτό; Και τη στιγμή που ξεκινάω, νιώθω την πίσω ρόδα στα πρώτα 3 μέτρα (όχι παραπέρα), λες και ταλαντεύεται, αλλά παίζει να είναι και ιδέα μου γιατί στην πορεία δε συμβαίνει κάτι. Ιούνιο-Ιούλιο που'χα πάει το αμάξι στον αμορτισερά απλά για μια μέτρηση πριν τις διακοπές, το βρήκε σε άριστη κατάσταση και ο άξονας δεν είχε κανένα πρόβλημα. |